Göteborgs Universitet jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Göteborgs Universitet i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Postdoktor i datalingvistik med inriktning mot multimodala språkmodeller

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) vid Humanistiska fakulteten har omkring 100 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom dessa områden.

The Centre for Linguistic Theory and Studies in Probability (CLASP) vid FLoV finansieras av ett tolvårigt anslag från Vetenskapsrådet (2015-2027). CLASP ägnar sig åt forskning och avancerad utbildning i tillämpning av probabilistisk modellering och maskininlärningsmetoder på centrala frågor inom lingvistisk och kognitionsvetenskaplig teoribildning. CLASP ägnar sig också åt frågeställningar inom dialog och språklig interaktion.

Ämne 
Datalingvistik

 

Ämnesbeskrivning 
Den anställda kommer att genomföra sin forskning vid CLASP inom ett projekt som fokuserar på stora multimodala språkmodeller och kontextuell förståelse av kombinerad text och bild.

Debatten om huruvida grammatikalitet är binär eller gradvis har länge varit ett ämne inom lingvistik och psykologi. Experiment med klassisk maskininlärning, där både binära och gradvisa skalor används, tyder på att talare tenderar att uppfatta grammatikalitet som en gradvis egenskap. Ytterligare stöd kommer från bildklassificeringsuppgifter. Projektets huvudsyfte är att undersöka möjligheten för transformer-modeller att korrekt återge påverkan av visuell kontext på mänskliga välformadhetsbedömningar angående språkliga meningar.

 

Arbetsuppgifter 
Den som anställs kommer främst att arbeta med:


• Använda s.k. LLMs (Large Language Models) för att förutsäga acceptabiliteten för meningar på engelska och andra språk
• Implementera crowdsourcing-experiment för att samla in data om mänskliga acceptabilitetsbedömningar för meningar i olika visuella och språkliga sammanhang
• Hjälpa till med statistisk analys av förutsägningar från transformer-modeller och mänskliga bedömningar

Forskargruppens gemensamma språk är engelska. Högst 20% av anställning kan innefatta arbetsuppgifter annat än forskning, som t.ex. undervisning, handledning av doktorander och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Arbetet ska utföras på plats vid Göteborgs universitet. Postdoktorn förväntas delta aktivt i forskningsgruppen och ämnets workshops, seminarier och konferenser.

 

Behörighet 
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, konstnärlig doktorsexamen eller som har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Doktorsexamens ämnesområde bör ha relevant anknytning till ämnesbeskrivningen ovan. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

 

Bedömningsgrunder 
Vetenskaplig skicklighet är det viktigaste bedömningskriteriet, och särskild uppmärksamhet kommer att ges till sökandens doktorsavhandling och andra publikationer. Dokumenterade goda interpersonella färdigheter, goda färdigheter i att planera och organisera forskning, samt goda färdigheter i att kommunicera forskningsresultat är också en betydande bedömningsgrund.

Kandidater bör ha erfarenhet av djupinlärning och neurala nätverk samt vara bekanta med aktuella frågor inom språkteknologi. Intresse för de kognitiva processer/modeller som är involverade i mänsklig språkbehandling är en viktig del för tjänsten, samt erfarenhet av psykolingvistiska metoder med fokus på att designa och genomföra bild- och språkbehandlingsstudier.

Rekryteringsprocessen kan inkludera intervjuer (eventuellt via videolänk) och kontakt med referenser.

 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år med möjlighet till ett tredje år
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Sharid Loáiciga, biträdande universitetslektor, +46(0) 31-786 59 42, sharid.loaiciga@gu.se, eller Shalom Lappin, forskare, shalom.lappin@gu.se.

Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta Jennifer Stråle, personalhandläggare, jennifer.strale@gu.se

 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

  

Ansökan ska vara inkommen senast: 2025-01-16

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Drottning Silvias professur i Global barn- och ungdomshälsa

Professor
Läs mer Okt 8
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitet utlyser härmed Drottning Silvias professur i global barn- och ungdomshälsa som kommer att ha en inriktning mot psykisk hälsa.

Med anledning av H.M. Drottning Silvias åttioårsdag har Göteborgs universitet ingått ett samverkansavtal med Carl Bennet för inrättande av en professur i Drottningens namn. Professuren kommer att förstärka och utöka det bidrag som Göteborgs universitet redan ger för att möta samhällets utmaningar och är ett av universitets bidrag till att förbättra hälsa och välbefinnande och uppfylla Göteborgs universitets vision om att vara ett universitet för världen.

Ämne 
Global barn- och ungdomshälsa. 

Ämnesbeskrivning 
Global barn- och ungdomshälsa är ett tvär- och mångvetenskapligt forskningsområde som utgår från en helhetssyn på förutsättningar för, och vägar till, barn- och ungdomshälsa inkluderande sociala, kulturella, ekonomiska, utbildnings- och hälsorelaterade perspektiv. Ämnesområdet för professuren har ett särskilt fokus på den psykiska hälsan hos barn och ungdomar, vilket behöver förstås i relation till de utmaningar som världens unga står inför idag. Exempel på sådana utmaningar kan vara miljöförstöring, migration, fattigdom, konflikter, teknisk utveckling och ohälsosamma levnadsvanor men även sårbarhet i politiska-, finansiella-, utbildnings-, hälso- och sjukvårdssystem. Forskning inom området kan på olika sätt beröra en eller flera av dessa temata och röra såväl grundforskning som tillämpad forskning eller implementeringsforskning med syfte att bidra till ökad förståelse för viktiga faktorer som utgör hinder för barns och ungdomars välbefinnande. Forskningen kan också röra utveckling och utvärdering av hälsofrämjande insatser för välbefinnande, i relevanta fall samskapat med ungdom och i samverkan med olika samhällsinstitutioner och fristående organisationer som delar målet att främja en god barn- och ungdomshälsa, särskilt psykisk hälsa. Forskning inom området kan ta sin utgångspunkt i regionala eller nationella förutsättningar men anknyta till globala frågeställningar och röra sig i forskningsdesign från småskaliga till storskaliga studier med inslag av longitudinell- eller tvärsnittskaraktär. Tvärvetenskapliga syntester av forskningsresultat från en mångfald av discipliner har särskild betydelse för områdets fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter 
I professurens arbetsuppgifter ingår främst att:


• Med utgångspunkt i en interdisciplinär ansats bedriva egen forskning samt bygga upp och leda en ny tvärvetenskaplig miljö inom global barn- och ungdomshälsa med särskilt fokus på psykisk hälsa.


• I samverkan med relevanta intressenter inom och utanför akademin, så som ungdomar, vård och skola samt barn- och ungdomsorganisationer, initiera forskning där befintlig kunskap tillämpas i nya kontexter på ett sätt som möjliggör vetenskaplig utvärdering, utifrån ett brett register av utvärderingsmetoder från olika vetenskapsområden.


• Söka externa forskningsmedel, med särskilt fokus på att utveckla tvärvetenskaplig forskning inom området vid Göteborgs universitet.


• Utveckla och leda ett tvärvetenskapligt nätverk och en samordnande organisation inom ämnesområdet med bas vid Göteborgs universitet, i syfte att bidra till tvärvetenskaplig syntes, nytänkande och synergieffekter för engagerade miljöer.


• Delta i utbildning på alla nivåer, särskilt interdisciplinär utbildning kopplat till området på avancerad nivå och forskarutbildning, samt handleda forskarstuderande och stödja juniora forskare anknutna till miljön.


• Arbeta utåtriktat och vara en ambassadör för interdisciplinärt samarbete på området inom och utanför akademin, såväl lokalt som globalt.

För att möjliggöra genomförandet av arbetsuppgifterna kommer professuren ha särskild finansiering för att bland annat finansiera doktorandtjänster och/eller postdoc-anställningar samt frö-/nätverksmedel av motsvarande omfattning. Dessa kommer att vara kopplade till miljöer vid Handelshögskolan, Sahlgrenska akademin, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten, som anknyter till professurens ämnesområde och koordineras av innehavaren av professuren.

Samverkan och undervisning sker i betydande omfattning på svenska och anställningsinnehavaren förväntas därför senast 3 år efter anställningens början ha skaffat sig förmåga att behärska svenska i skrift och tal på minst nivå B2 enligt GERS. Göteborgs universitet kommer erbjuda anställningsinnehavaren kurser i svenska inom ramen för anställningen.

Behörighet 
Behörighet för anställning som professor finns angivna i Högskoleförordningen samt Göteborgs universitets anställningsordning (dnr GU 2024/1687). Förmåga att kunna undervisa på engelska är ett krav.

 

OBS: Se fullständig annons för ytterligare villkor, kontaktuppgifter och information här.

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-12-15

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Two Postdoctoral fellows in Molecular Metabolism

Molekylärbiolog
Läs mer Okt 1
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 56 000 students and 6 600 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract researchers and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future.The Institute of Biomedicine is involved in both research and education. In both of these areas, we focus on fundamental knowledge of the living cell – what it consists of, how it works, how its function is directed by the genetic material, and how it interacts with various kinds of micro-organisms. Using this knowledge, we try to elucidate the causes of diseases, and find new ways to diagnose and treat them.

The Institute is composed of the following four departments:


• The Department of Infectious Diseases
• The Department of Microbiology and Immunology
• The Department of Medical Biochemistry and Cell Biology
• The Department of Laboratory Medicine

At present, the institute has about 360 employees and approximately 450 million SEK in total assets.

Subject area 
Molecular Metabolism.

 
Subject area description 
Recently, lactate production and regulation of glycolysis has received a lot of interest. The roles of lactate as important energy substrate and signaling substance are particularly interesting. In many cell types aerobic glycolysis play an important role in regulating metabolism and energy turn-over. We have developed both in vitro and in vivo systems to study how metabolic regulation in various tissues take part in regulation of systemic energy turn-over during normal and pathological conditions.

 

Duties 
With this project the candidate will study the how brown and white adipocytes regulate their metabolism in response to external signals and during adaptation to metabolic stress e.g. diseases such as type 2 diabetes. The aim of this project is to identify the molecular mechanisms responsible for metabolic adaptation in adipocytes and how this also influences metabolism in other organs e.g. muscle, liver, and the brain.

 
Eligibility 
The eligibility criteria for employing teaching staff are set out in Chapter 4 of the Higher Education Ordinance and in the Appointment Procedure for Teaching Posts at the University of Gothenburg. 

To be eligible for appointment as a postdoc, the applicant is required to have a doctoral degree, a doctoral degree in art or a foreign degree that is deemed to be equivalent to a doctoral degree. This eligibility requirement must be met before the employment decision is made. 

In the first instance, those who have completed their degree no more than three years prior to the end of the application period shall be considered. Those who have completed their degree more than three years prior to the end of the application period may also be considered in the first instance if special grounds exist. Special grounds relate to leave of absence due to illness, parental leave, commissions of trust within union organisations, service within the defence services or other similar circumstances, as well as clinical service or service/assignment relevant to the subject area. 

 

Assessment criteria 
The ideal candidate will have experience in molecular regulation of metabolism and the techniques used in molecular biology, biochemistry and animal work measuring metabolic parameters such as glucose tolerance tests. Experience in the methods used to monitor metabolism at the molecular level. Any previous experience in microscopy, mass spectrometry, organoid culture, flow cytometry, bioinformatics and in vivo disease modelling will be considered as merits in support of an application. Previous experience in studying neuron metabolism is also a merit. Great emphasis will be placed on the candidate’s personal suitability for the position and clear interest in the subject area.

The qualifications for academic positions are given in Chapter 4, Section 3 - 4 of the Higher Education Ordinance.

 

Employment 
The employment is full time and temporary, two years with the possibility of one year's extension, with placement at the Institute of Biomedicine. First day of employment as agreed.

 

Selection process 
Help for applicants

 

Contact information 
If you have any questions about the position, please contact Sven Enerbäck, Professor, +46 31 786 3334, sven.enerback@medgen.gu.se 

 

Unions 
Union representatives at the University of Gothenburg can be found here:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

 

Application 

Submit your application via the University of Gothenburg’s recruitment portal by clicking the “Apply” button. It is your responsibility to ensure that the application is complete as per the vacancy notice, and that the University receives it by the final application deadline.  

The application should contain:


• A cover letter giving a brief description of previous research experience, and a motivation to why you are applying
• A CV including a list of publications
• Proof of completed PhD
• Contact details of two references

Applications must be received by: 2024-11-12

 



Information for International Applicants 

Choosing a career in a foreign country is a big step. Thus, to give you a general idea of what we and Gothenburg have to offer in terms of benefits and life in general for you and your family/spouse/partner please visit: 

https://www.gu.se/en/about-the-university/welcome-services 
https://www.movetogothenburg.com/ 

The University works actively to achieve a working environment with equal conditions, and values the qualities that diversity brings to its operations.

Salaries are set individually at the University.

In accordance with the National Archives of Sweden’s regulations, the University must archive application documents for two years after the appointment is filled. If you request that your documents are returned, they will be returned to you once the two years have passed. Otherwise, they will be destroyed.

In connection to this recruitment, we have already decided which recruitment channels we should use. We therefore decline further contact with vendors, recruitment and staffing companies.

Ansök nu

Informationssäkerhetssamordnare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Är du en driven specialist med erfarenhet av informationssäkerhet? Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Göteborgs universitets nya Informationssäkerhetsfunktion och få en nyckelroll!

Just nu förstärker vi Göteborgs universitet genom att bygga upp en strategisk och operativ funktion för informationssäkerhet. Här kommer du få ett spännande uppdrag och utgöra en viktig del i uppbyggnaden av en ny informationssäkerhetsorganisation samt bidra till att arbetet inom universitet kan fortlöpa stabilt och säkert.

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du arbeta på Sektionen för juridik och informationssäkerhet, som är placerad på enheten för juridik och informationsförvaltning under Gemensamma förvaltningen (GF) på universitetet. GF stöttar universitetets samtliga fakulteter och institutioner för att vi ska kunna uppfylla vårt uppdrag inom forskning, utbildning och samverkan med vårt omgivande samhälle. På sektionen finns, förutom informationssäkerhetschef, även chefsjurist, förvaltningsjurister och handläggare.

Arbetsuppgifter 
Som samordnare inom informationssäkerhet biträder du verksamheten med att styra, samordna, vidareutveckla och förvalta universitetets informationshantering. I ditt arbete stödjer du våra enheter och institutioner med bland annat informationsinventeringar, klassningsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser, föreslår säkerhetshöjande åtgärder samt planerar och följer upp åtgärder inom området. I rollen kommer du att bidra med spetskompetens och leverera expertis, stöd och rådgivning till en verksamhet där samhällsansvar, globalt engagemang och samarbeten med olika parter är viktigt.


Arbetet är samverkansinriktat och du kommer genomföra workshops och vidareutveckla metoder och stöd, för både verksamheter och för specifika system. Du kommer vidare att delta i arbetet med att utveckla nödvändiga säkerhetskravställningar vid införskaffning av nya tjänster och systemlösningar samt vara involverad i arbetet att stärka universitetets säkerhetskultur. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:


• utveckla och förvalta universitetets ledningssystem för informationssäkerhet,
• ge stöd, rådgivning och vägledning gällande lagar som styr informationssäkerheten, såsom dataskyddsförordningen (GDPR), MSBFS 2020:6-8, Säkerhetsskyddslagen (2018:585) och offentlighets- och sekretesslagen (2009:400),
• arbeta strategiskt tillsammans med övriga specialister med att utveckla universitets informationshantering och informationsinventering genom informationsklassning
• vidareutveckla rutiner för och genomföra och/eller delta i risk-, krav och gapanalyser,
• biträda i revisioner av verksamhetens informationssäkerhetsarbete,
• lösa ärenden inom informationssäkerhetsområdet tillsammans med Dataskyddsgruppen och Forskningsdatastödet,
• förstärka universitetets säkerhetskultur genom utbildning och stöd,
• vägleda och följa upp de åtgärder som vidtas med anledning av identifierade sårbarheter från t ex säkerhetsgranskningar i samarbetet med förvaltningsorganisationen och arkitekter
• bidra i omvärldsbevakning inom informations- och IT-säkerhet, analysera, förmedla och rekommendera relevanta säkerhetsåtgärder kopplat till aktuella händelser, hot och sårbarheter
• bidra till utvecklingen av universitetets operativa och strategiska säkerhetsarbete tillsammans med universitetets informationssäkerhetschef och övriga stödfunktioner

Kvalifikationer 
Som person gillar du att driva ditt arbete genom att planera, prioritera, organisera och strukturera ditt arbetssätt självständigt. Du ser förändringar som möjligheter och har ett intresse för att aktivt bidra genom att utveckla dig själv och verksamheten. Du tycker om att samarbeta med andra, kan driva och leda arbete i mindre grupper mot långsiktiga mål. Du kommunicerar tydligt, är lyhörd och säkerställer att budskap når fram samt att förväntningar är klara för alla berörda parter.

Vi söker dig som har:


• erfarenhet av att leda och/eller delta vid arbetsmöten/workshops i samband med informationssäkerhetsarbete, t ex vid inventering och klassificering av information,
• erfarenhet av arbete med kravställning avseende informationssäkerhet,
• kunskap om informationssäkerhet enligt ISO 27000-serien eller motsvarande,
• erfarenhet av deltagande i systematiskt arbete inom informationssäkerhet,
• erfarenhet av deltagande i arbete med riskhantering och kontinuitetsplanering,
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och i skrift.

Meriterande:


• erfarenhet om informationssäkerhetsarbete i offentliga organisationer, gärna lärosäten,
• erfarenhet från revisioner med tillhörande åtgärdsarbete,
• erfarenhet och vana av arbete med utbildning och kunskapsspridning inom informationssäkerhetsområdet,
• erfarenhet från deltagande i arbete med informationskartläggning,
• kunskap om personuppgiftshantering i enlighet med dataskyddsförordningen.

Det är även meriterande om du har kunskap om säkerhetsstandarder såsom ISO 27000, NIST, CIS etc. samt innehar certifieringar inom säkerhetsområdet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning 
Anställningen är tillsvidare på 100%. För att söka anställningen och se den fullständiga annonsen går du in här: https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Ekonom

Förvaltningsekonom
Läs mer Okt 15
Nytt
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har idag cirka 110 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vid institutionen bedrivs forskning, undervisning och samverkan inom en rad områden.

Verksamhetsstödet vid institutionen ansvarar för ekonomi- personal-, forsknings- och utbildningsadministration samt studievägledning, lokalfrågor och kommunikation. Gruppen leds av administrativ chef och består av ca 15 medarbetare som arbetar för att ge institutionens kärnverksamhet, det vill säga lärare och forskare, samt antagna och presumtiva studenter, professionellt stöd.

Institutionen söker nu en kvalificerad och engagerad ekonom.

 

Arbetsuppgifter 
Som ekonom på institutionen har du en bred roll och arbetar mitt i verksamheten där du ger kontinuerligt konsultativt och serviceinriktat stöd till ledningsgrupp och anställda. Anställningen innefattar arbete med redovisning inom ramen för den löpande ekonomihanteringen såsom omföringar och viss fakturahantering. Som ekonom lägger du budget, prognos och bokslut för institutionen, analys- och uppföljningsarbete ingår också. I ditt arbete ingår projektekonomi för externfinansierade projekt, inklusive budgetering, uppföljning, avtalsskrivande och rapportering till externa bidragsgivare, till exempel Vetenskapsrådet och EU-kommissionen. Du kommer också att stödja forskare vid ansökan om externa medel.

I rollen som ekonom förväntas du kunna arbeta självständigt men också i nära samarbete med övriga kollegor i verksamhetsstödet, främst med vår ekonomiadministratör och administratör, men också tillsammans med kollegor från verksamhetens olika områden och yrkeskategorier. Du kommer ha ansvar för att löpande ta fram och presentera underlag för institutionens ledning. Du kommer ha det övergripande ansvaret för institutionsens ekonomiarbete; vilket innebär att du ständigt förbättrar arbetssätt och rutiner utifrån centrala riktlinjer. Även andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå då anställningens innehåll och förutsättningar kan förändras över tid.

I anställningen finns möjlighet till variation och utveckling. På Samhällsvetenskapliga fakulteten finns ett nätverk med motsvarande roller från fakultetens andra institutioner där ekonomerna har ett gott samarbete och erfarenhetsutbyte med varandra.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är en driven person och som har lika mycket fokus på helheten som detaljerna i det dagliga arbetet. Du trivs i en arbetsmiljö som är föränderlig och stundtals intensiv där du snabbt kan behöva skifta fokus.

Arbetet kräver att du är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Det är av största vikt att du kan ta eget ansvar, har förmåga att arbeta självständigt och att du kan göra prioriteringar i det egna arbetet. Du är verksamhetsorienterad, utåtriktad och van att arbeta mot deadlines. Du har en förmåga att se förbättringsmöjligheter och är van att arbeta med utformning och upprättande av nya rutiner och arbetssätt inom förutbestämda ramar.  

Det är av största vikt att du kan kommunicera kring ekonomiska förutsättningar och processer på ett sätt så att även icke-ekonomer förstår och kan fatta informerade beslut på basis av din information. Som person är du flexibel, prestigelös och har hög integritet. Du har god arbetskapacitet och håller mycket hög kvalitet i det arbete du utför.

Följande kvalifikationer är krav för anställningen:


• Utbildning på högskolenivå inom ekonomi eller annan utbildning som i kombination med erfarenhet bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av brett arbete inom ekonomiområdet.
• Erfaranhet av redovisning. 
• God kännedom om lagar och förordningar av relevans för arbetsområdet.
• God datorvana (Microsoft 365 och särskilt Excel).
• God förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Erfarenhet av ekonomiarbete inom offentlig sektor och särskilt vid universitet eller högskola är meriterande.

Erfarenhet av arbete i universitetets ekonomisystem Agresso, Panorama, Prisma och EKO (kontraktshantering) är meriterande och erfarenhet av projektredovisning, inklusive EU-projekt är meriterande.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som vid en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid med placering tillsvidare vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande forskare

Molekylärbiolog
Läs mer Okt 15
Nytt
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Biträdande forskare
På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 340 medarbetare och cirka 450 Mkr i omsättning.

Din arbetsplats kommer att vara på Sahlgrenska Centrum för Cancerforskning på Göteborgs Universitet med närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Centret är en del av en strategisk forskningssatsning inom Sahlgrenska Akademin med fokus på grundläggande och kliniska forskningsprojekt om cancer.

1-2 biträdande forskarpositioner utannonseras nu i professor Göran Landbergs forskningsgrupp. Gruppen arbetar med att ta fram nya cancerläkemedel såväl som diagnostiska metoder med fokus på cancercellernas mikromiljö. Projekten inkluderar olika typer av cancer och arbetet sker i nära samarbete med andra akademiska grupper, sjukvården och industriella partners.

 

Arbetsuppgifter 
Inom projekten kommer du att arbeta med kliniska prover, experimentella tekniker, cellodlingar och 3D-baserade modellsystem samt hantering av experimentella data. Du kommer vara delansvarig för olika metoder såväl som specifika arbetsuppgifter inom projekten och du förväntas aktivt delta i seminarier och i interaktioner med samarbetspartners. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig med utbildning inom relevant ämnesområde och erfarenheter av arbete med experimentell cancerforskning. Mera specifikt söker vi en ambitiös och serviceinriktad lagspelare med stor social kompetens och organisationsförmåga. Det är meriterande med erfarenhet av komplexa cellodlingar av cancerceller och molekylärbiologiska metoder, speciellt metoder kopplade till DNA, RNA och proteinanalyser. Förmåga att arbeta under press och i grupp, organisationsförmåga och goda kunskaper i engelska är viktigt. Vi söker en entusiastisk person som kombinerar teknisk expertis med god kommunikationsförmåga, som har en stark vilja att hjälpa andra forskare i sitt arbete, men också motivationen att arbeta självständigt.

Anställning 
Anställningen är på heltid och tidsbegränsad, 5 månader, med placering tills vidare på institutionen för biomedicin. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande 
Hjälp för sökande

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Göran Landberg, e-post: goran.landberg@gu.se  

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-05 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Research assistant

Molekylärbiolog
Läs mer Okt 15
Nytt
The University of Gothenburg tackles society’s challenges with diverse knowledge. 56 000 students and 6 600 employees make the university a large and inspiring place to work and study. Strong research and attractive study programmes attract researchers and students from around the world. With new knowledge and new perspectives, the University contributes to a better future.The Institute of Biomedicine is involved in both research and education. In both of these areas, we focus on fundamental knowledge of the living cell – what it consists of, how it works, how its function is directed by the genetic material, and how it interacts with various kinds of micro-organisms. Using this knowledge, we try to elucidate the causes of diseases, and find new ways to diagnose and treat them. The Institute is composed of the following four departments:


• The Department of Infectious Diseases
• The Department of Microbiology and Immunology
• The Department of Medical Biochemistry and Cell Biology
• The Department of Laboratory Medicine

At present, the institute has about 340 employees and approximately 450 million SEK in total assets.

We would like to recruit a research assistant who can help us explore the functional role of long non-coding RNAs in tumor initiation and progression.

 

Duties 
Highly motivated candidates with strong technical experience in cell and molecular biology and bioinformatics can apply for this position. The applicant will investigate the functional role of lncRNA in the development of childhood cancer neuroblastoma. Neuroblastoma is a cancer that occurs among children under 5 years of age. Over the past decade, my laboratory has identified several long non-coding RNAs (NBAT1 and CASC15) from the neuroblastoma risk-associated locus 6p22.3, which inhibit tumor growth (Cancer Cell 2014; Cancer Cell 2018;Neuro-Oncology Adv 2021 and Cancer Research 2021). Our recent work identified another such tumor suppressor lncRNA which promotes neuroblastoma through regulating mitochondrial functions. The candidate will work on understanding the mechanisms by which the newly identified lncRNA achieves tumor suppression. The selected candidate will work with primary tumors, and tumor cell lines.

 

Qualifications 
Applicants with a master’s degree in biology can apply for the position. The candidates must have very good technical experience in cell and molecular biology and bioinformatics. In particular, the candidates should have strong theoretical and technical expertise in immunology and have good experience of analyzing large-scale sequencing (RNA/DNA) datasets. The applicant should have very good writing and communication skills in English.

 

Employment 
The employment is full time and temporary, 3 months, with placement at the Institute of Biomedicine. First day of employment as agreed.

 

Selection process 
Help for applicants

 

Contact information for the post 
If you have any questions about the position, please contact Professor Chandrasekhar Kanduri, +46 31 786 6928, kanduri.chandrasekhar@gu.se

 

Unions 
Union representatives at the University of Gothenburg can be found here:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Application 
To apply for a position at the University of Gothenburg, you have to create an account in our recruitment system. Submit your application via the University of Gothenburg’s recruitment portal by clicking the “Apply” button. It is your responsibility to ensure that the application is complete as per the vacancy notice, and that the University receives it by the final application deadline. 

Applications must be received by: 2024-11-05

The University works actively to achieve a working environment with equal conditions, and values the qualities that diversity brings to its operations.

Salaries are set individually at the University.

In accordance with the National Archives of Sweden’s regulations, the University must archive application documents for two years after the appointment is filled. If you request that your documents are returned, they will be returned to you once the two years have passed. Otherwise, they will be destroyed.

In connection to this recruitment, we have already decided which recruitment channels we should use. We therefore decline further contact with vendors, recruitment and staffing companies.

Ansök nu

Utbildningsadministratör

Utbildningsadministratör/Studieadministratör
Läs mer Okt 15
Nytt
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden - från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en utbildningsadministratör, med placering vid Sektionen för farmakologi.

Arbetsuppgifter

Du kommer, tillsammans med kollegorna inom Sektionen för farmakologi, att ansvara för det utbildningsadministrativa arbetet för sektionens kurser, bland annat inom apotekarprogrammet. Kurser inom forskarutbildningen vid sektionen ingår också. Arbetet innefattar arbetsuppgifter såsom kursinformation på lärplattformen, schemaläggning i TimeEdit, tentamensadministration och resultatrapportering i LADOK.

Arbetet utgörs även av allmänna administrativa uppgifter såsom arkivering och diarieföring samt vissa sektionsgemensamma uppgifter såsom mötesstöd, hjälp vid disputationer och behörighetsadministration. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med kursansvariga, programledning, studievägledare och övriga utbildningsadministratörer samt institutionens utbildningssamordnare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning för arbetsuppgifterna eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Hög administrativ kompetens, god kunskap om administrativa rutiner samt god datorvana, främst i Word och Excel, är ett krav. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom universitet och högskola samt kännedom om de regelverk som styr en statlig myndighet är meriterande. Erfarenhet av Göteborgs universitets administrativa system såsom Ladok och Canvas är också meriterande.

Som person tror vi att du är utåtriktad, kan arbeta självständigt och har förmågan att ta egna initiativ för att hitta lösningar att utveckla och effektivisera det administrativa arbetet. Du är självgående, effektiv, noggrann och är flexibel i ditt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt med god förmåga att planera ditt arbete och att prioritera, samt att hantera många olika uppgifter samtidigt.

Arbetet innebär många kontakter både internt och externt, något som ställer höga krav på samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Särskild stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning (vikariat) i 13 månader, 100% av heltid, med placering tills vidare vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. 

Övrigt 

Att vara statligt anställd har många fördelar, här är några av dem:


• 28-35 semesterdagar per år
• Som nyanställd har du rätt till semester redan under ditt första anställningsår
• Du får gå till läkare och tandläkare på betald arbetstid och vid sjukskrivningar över 14 dagar betalar arbetsgivaren sjukpenningtillägg
• Ersättning för läkemedelskostnader och läkarbesök
• Föräldrapenningtillägg
• Friskvårdsbidrag och möjlighet till en friskvårdstimme per vecka
• Möjligheter till kompetensutveckling genom interna och externa utbildningar
• Flexibel arbetstid
• Möjlighet till distansarbete 2 dagar i veckan

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Jessica Engström, tfn: 031-786 3375, e-post: jessica.engstrom@neuro.gu.se

Ansökningshandlingar skickas inte till kontaktpersonen.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-05

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Forskare

Forskarassistent
Läs mer Okt 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi. Vi utvecklar interdisciplinär forskning inom FN’s globala mål för hållbar utveckling med fokus på mål 3 (hälsa) och 8 (ekonomisk utveckling).

Det aktuella 3-åriga projektets syfte är att studera kärl-, nerv- och muskuloskeletala besvär hos tre grupper av tandvårdsanställda (tandläkare, tandhygienister, tandtekniker).

Den medicinska undersökningen omfattar tester av känslighet för tryck- och beröring, smärtkänslighet, diskriminativ känsel, bestämning av vibrations- och temperaturtrösklar samt en klinisk standardiserad undersökning av nacke, skuldror, underarmar och händer enligt det så kallade MEBA-protokollet (Medicinsk kontroll vid ergonomiskt belastande arbete). 

Arbetsuppgifter 
I arbetsuppgifterna ingår planering och förberedelser av studien i samarbete med övriga deltagande forskare. Vidare att genomföra datainsamling med klinisk undersökning, databearbetning och resultatsammanställning samt rapport- och artikelskrivning och kommunikation av forskningsresultat.  

Kvalifikationer 
Krav på doktorsexamen inom medicin, gärna yrkesmedicin. Sjukgymnast-ergonomexamen med erfarenhet av arbete inom arbetsmedicin är ett krav. Vana och erfarenhet av undersökningar och gruppsammanställningar enligt MEBA-metoden är önskvärt. Erfarenhet av publikationer i vetenskapliga internationella tidskrifter, gärna inom arbetsmedicinområdet är ett krav. God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som samarbetsförmåga, social kompetens och ansvarstagande. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 12 månader
Omfattning: 20%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse   

Kontaktuppgifter för anställningen 
Lars Gerhardsson
Forskare
+46 736 334530
lars.gerhardsson@gu.se

Jörgen Månsson
Biträdande avdelningschef
+46 31 786 6686
jörgen.månsson@gu.se 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Kopia av doktorsexamen.

Kopia av examen sjukgymnast/ergonom.

Personligt brev med namn och kontaktuppgifter för tre referenser och CV.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag  

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-04

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Forskare

Forskarassistent
Läs mer Okt 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin, Avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Arbetsuppgifter 
Att ansvara för att utveckla och använda metabolit analyser genom mass spektrometri i såväl små som stora studiematerial av olika vävnadsursprung i samarbete med forskargrupper vid Wallenberglaboratoriet. Tjänsteinnehavaren kommer således att arbeta nära andra forskare från olika forskargrupper, och kommer även att ansvara för översyn av mass spektrometri instrumenten.

Kvalifikationer 
Den sökande ska ha en doktorsexamen inom biomedicinsk vetenskap/biokemisk analys med fokus på metabolitprofilering. Stark bakgrund inom mass spektrometrisk analys med biomedicinska applikationer är ett krav. Erfarenhet av hantering och analys av metabolitdata är meriterande. Det är viktigt att den sökande kan samarbeta väl med andra forskare och kliniker inom ett större team och stor vikt läggs på personliga egenskaper såsom initiativtagande och flexibilitet. Internationell erfarenhet, till exempel utländsk doktorandexamen, är meriterande. Det är ett krav med flytande engelska, både i tal och skrift.

Anställning 
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Gustav Smith
Professor/Överläkare
gustav.smith@wlab.gu.se

Malin Levin
Avdelningschef
malin.levin@wlab.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-04

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i reumatologi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för medicin, Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, är huvudtema för den forskning som bedrivs inflammation och inflammatoriska sjukdomar, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller är en autoimmun sjukdom. Målet är att utreda de mekanismer som ligger bakom inflammationen. Flera av våra forskare arbetar även som specialistläkare vid klinikerna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket är en stor tillgång allra helst för translationell forskning.

Professor/överläkare i reumatologi Inger Gjertsson och professor Lill Mårtensson-Bopp, expert på B-celler, har ett mångårigt samarbete där de studerar betydelsen av olika B-cellspopulationer i patogenesen av reumatoid artrit (RA). Tillsammans har de 3 doktorander, 2 postdocs samt en forskningsingenjör och en bioinformatiker. Labbmöten sker regelbundet och avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning har regelbundna seminarier. Infrastruktur för klinisk forskning, singel cell RNA sekvensning, flödescytometri och avancerad mikroskopi finns uppsatt.

Ämne 
Reumatologi 

Ämnesbeskrivning 
RA är en kronisk autoimmun sjukdom som drabbar 0,5–1 % av befolkningen och kan leda till funktionsnedsättning och minskad livslängd. Vårt projekt undersöker minnes-B-cellernas (MBC) roll i patogenesen vid RA. Nya fynd visar på en ovanlig subtyp av MBCs (CD21- Tbet+) som korrelerar med sjukdomens svårighetsgrad. Dessutom har vi identifierat ett flertal yterligare MBC-subpopulationer, varav de flesta ännu inte har utforskats. Denna studie syftar till att identifiera dessa subpopulationer med hjälp av flödescytometri och/eller andra relevanta metoder, i samarbete med bioinformatiker, för att kartlägga deras genuttryck, antikroppsrepertoarer och kliniska relevans. Målet är att förbättra precisionen i behandlingen av RA. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna innefattar hantering av humana vävnader och blod, flödescytometri, konfokal- och ljusmikroskopi, cellodling samt analyser med hjälp av molekylärbiologiska och immunologiska metoder. Hantering och analys av kliniska data, sammanställning av data för publicering samt ansökan om forskningsfinansiering ingår också. Utöver detta innefattar tjänsten också att presentera resultat vid seminarier och konferenser, skriva manuskript samt handledning av studenter. 

Behörighet 
Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Bedömningsgrunder 
För att vara en aktuell kandidat för tjänsten krävs att du har en doktorsexamen inom biologi, molekylärbiologi, medicin eller ett närbesläktat område, goda kunskaper inom immunologi samt mycket goda kunskaper inom flödescytometri. Du ska ha förmåga att utföra vanliga rutinanalyser på ett immunologiskt laboratorium, dokumenterad erfarenhet av hantering av humana blod- och vävnadsprover, en förmåga att arbeta självständigt samt ha god samarbetsförmåga. Du ska också ha utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av att hantera och analysera kliniska data, goda kunskaper inom reumatologi samt tidigare erfarenhet av vetenskaplig publicering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personliga egenskaper såsom ett strukturerat arbetssätt, samarbetsförmåga och en god initiativförmåga. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Inger Gjertsson
Professor/Överläkare
0730-246725
inger.gjertsson@rheuma.gu.se

Lill Mårtensson-Bopp
Professor
070-3640068
lill.martensson@rheuma.gu.se

Mattias Svensson
Biträdande avdelningschef
031-7866706
mattias.svensson@rheuma.gu.se 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Bifoga doktorsexamensbevis vid ansökan, i de fall som examensbeviset ännu inte är utfärdat bifogas det senast vid den tidpunkt då anställningsbeslut skall fattas.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag  

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-04

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande forskare

Biomedicinare
Läs mer Okt 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fyra avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, medicinsk kemi och cellbiologi samt laboratoriemedicin. För närvarande har institutionen cirka 340 medarbetare och cirka 450 MSEK i omsättning.

Arbetsuppgifter 
Arbetet innefattar framför allt immunologiska men också bakteriologiska, biokemiska och molekylärbiologiska analyser. I arbetsuppgifterna ingår även odling av smittfarliga bakterier och tester på dessa; vaccinationsstudier på möss; isolering, odling och infrysning av immunceller; etablering och validering av nya analysmetoder; dataanalys och organisation av provsamlingar och resultat.

Kvalifikationer 
Vi söker en person med masterexamen i biologi, biomedicin eller med motsvarande utbildning. Kunskaper inom immunologi och erfarenhet av immunologiska analyser är viktiga meriter liksom behörighet för och erfarenhet av musexperimentell verksamhet. Eftersom arbetet kommer att involvera hantering av blod och serum från möss och människor; ELISA-tekniker; isolering och odling av lymfocyter; odling och arbete med smittfarliga bakterier och mikroskopi och bestämning av baktericida antikroppar mot sådana bakterier bör du ha praktisk erfarenhet av dessa metoder. Erfarenhet av andra antikroppsmetoder, gel elektrofores, isolering av DNA och RNA, PCR och qPCR, liksom datasammanställning och -analys med Prism och Xcel är additionella meriter. Du är noggrann och bra på att planera och dokumentera ditt arbete. Du är flexibel och inte rädd för att lära dig nya metoder och tekniker. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt intresse för forskning och din vilja att lära och utvecklas. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning för arbetet. Goda kunskaper i svenska är önskvärda.

Anställning 
 Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 6 månader med placering tills vidare vid Institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Jan Holmgren, tele: +46-708 298685, mail: jan.holmgren@gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-04

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i naturvetenskap, inriktning geologi

Doktorand
Läs mer Okt 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för geovetenskaper har ca 80 medarbetare. Vid institutionen utbildas nya generationer av geologer, naturgeografer och geografer för den akademiska världen, industrin och statliga myndigheter. Vi har kandidat- och mastersprogram i geovetenskaper samt forskarutbildning i flera geovetenskapliga specialiteter. Våra starkaste forskningsområden ligger inom petrologi/geokemi, klimatologi och tillämpad geovetenskap. Institutionen har en utmärkt infrastruktur och analytiska anläggningar i världsklass för mikrogeokemi.

Om anställningen och projektet

Utbildning på forskarnivå omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?

En övergång till ett hållbart koldioxidfritt samhälle kräver en stegvis förändring av hur vi kommer att kunna få tillgång till kritiska mineraler som är nödvändiga för att implementera ny teknik; här är metaller som litium, sällsynta jordartsmetaller och kobolt av relevans. Detta projekt söker insikt i den tidsmässiga utvecklingen av viktiga mineraliseringar av dessa metaller i Sverige på en fyndighetsnivå. Doktoranden kommer att inrikta sig på ett brett spektrum av daterbara mineraler i deras texturella förhållande till malmmineralisering ("petrokronologi"). 

Arbetsuppgifter   
Doktoranden arbetar huvudsakligen med prover från befintliga borrkärnor, med fokus på upp till sex viktiga malmfyndigheter, med majoriteten inom Bergslagens gruvdistrikt. Den utvalda doktoranden har tillgång till toppmodern analysutrustning i Göteborg (Laser Ablation kopplad till en Agilent 8800, Micro-Raman, SEM) och de andra ledande svenska laboratorierna som utvecklar och utför geokronologisk analys, Lunds Universitet (LU) och Naturhistoriska Riksmuseet (NRM).

Doktoranden förväntas ägna minst 80% av sin tid åt forskning och utveckling. Institutionstjänstgöring (t ex undervisning) upp till 20% av tiden uppmuntras. Anställningen förlängs då med motsvarande tid (max ett år). 

Doktorander uppmuntras att delta i specialiserade workshops i Sverige och utomlands samt att presentera sina resultat vid internationella konferenser.

Behörighet   
För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs att du har avlagt examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Vidare krävs för denna anställning studier i geovetenskap med inriktning mot ekonomisk geologi, geokemi och/eller närliggande områden. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är ett krav (vid tveksamhet kommer ett TOEFL-test med minst 550 poäng begäras); kunskaper i svenska är en tillgång. Det förväntas att den sökande redan har en hög nivå av analytiska färdigheter i att tolka stora datamängder och har de grundläggande färdigheterna för att omvandla de härledda resultaten till vetenskapliga publikationer.  

Bedömningsgrund   
Det första urvalet baseras på följande kriterier:

- Dokumenterad sakkunskap inom områdena ekonomisk geologi, geokemi (särskilt analytiska tekniker) och petrologi (du förväntas lämna närmare uppgifter i din meritförteckning).
- Färdighet i vetenskapligt skrivande, utvärdering baserad på publikationer (ange masteruppsats, tidskriftspublikationer med första författaren, osv.).
- Motivation för vetenskapligt arbete i allmänhet och för projektet i synnerhet (ett motivationsbrev krävs)
- Erfarenhet av undervisning
Följande kunskaper/erfarenhet är meriterande:
- Kunskap om den lokala geologin i Sverige, i synnerhet Bergslagen (det kan vara inom ramen för en avhandling, fältresor, arbetslivserfarenhet inom gruvsektorn osv.).
- Arbetslivserfarenhet inom ett geokemiskt labb, särskilt praktiskt analytiskt arbete på mikroanalytiska anläggningar som LA-ICP-MS, SEM och SIMS (ange kompetensnivån så detaljerat som möjligt)
Den sammanvägda bedömningen av förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå sker utifrån ansökan, referenstagning (erhålls på begäran) och intervju (kandidater inbjuds till institutionen om de är baserade <500 km från Göteborg; annars sker intervjun digitalt).  

Anställning   
Anställningen är på heltid, placerad vid institutionen för geovetenskaper. Tillträde snarast.   

En doktorand får som längst vara anställd som doktorand under åtta år men den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.   

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.   

Kontaktuppgifter för anställningen   
Om du har frågor om anställningen är du välkommen att kontakta universitetslektor Thomas Zack, email: zack@gvc.gu.se   

Ansökan   
Du ansöker om att bli antagen till forskarutbildning via Göteborgs universitets rekryteringsportal.   

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-11-04

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i reumatologi

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid institutionen för medicin, Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, är huvudtema för den forskning som bedrivs inflammation och inflammatoriska sjukdomar, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller är en autoimmun sjukdom. Målet är att utreda de mekanismer som ligger bakom inflammationen. Flera av våra forskare arbetar även som specialistläkare vid klinikerna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket är en stor tillgång allra helst för translationell forskning.

Professor/överläkare i reumatologi Inger Gjertsson och professor Lill Mårtensson-Bopp, expert på B-celler, har ett mångårigt samarbete där de studerar betydelsen av olika B-cellspopulationer i patogenesen av reumatoid artrit (RA). Tillsammans har de 3 doktorander, 2 postdocs samt en forskningsingenjör och en bioinformatiker. Labbmöten sker regelbundet och avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning har regelbundna seminarier. Infrastruktur för klinisk forskning, singel cell RNA sekvensning, flödescytometri och avancerad mikroskopi finns uppsatt.

Ämne 
Reumatologi 

Ämnesbeskrivning 
RA är en kronisk autoimmun sjukdom som drabbar 0,5–1 % av befolkningen och kan leda till funktionsnedsättning och minskad livslängd. Vårt projekt undersöker minnes-B-cellernas (MBC) roll i patogenesen vid RA. Nya fynd visar på en ovanlig subtyp av MBCs (CD21- Tbet+) som korrelerar med sjukdomens svårighetsgrad. Dessutom har vi identifierat ett flertal yterligare MBC-subpopulationer, varav de flesta ännu inte har utforskats. Denna studie syftar till att identifiera dessa subpopulationer med hjälp av flödescytometri och/eller andra relevanta metoder, i samarbete med bioinformatiker, för att kartlägga deras genuttryck, antikroppsrepertoarer och kliniska relevans. Målet är att förbättra precisionen i behandlingen av RA. 

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna innefattar hantering av humana vävnader och blod, flödescytometri, konfokal- och ljusmikroskopi, cellodling samt analyser med hjälp av molekylärbiologiska och immunologiska metoder. Hantering och analys av kliniska data, sammanställning av data för publicering samt ansökan om forskningsfinansiering ingår också. Utöver detta innefattar tjänsten också att presentera resultat vid seminarier och konferenser, skriva manuskript samt handledning av studenter. 

Behörighet 
Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Bedömningsgrunder 
För att vara en aktuell kandidat för tjänsten krävs att du har en doktorsexamen inom biologi, molekylärbiologi, medicin eller ett närbesläktat område, goda kunskaper inom immunologi samt mycket goda kunskaper inom flödescytometri. Du ska ha förmåga att utföra vanliga rutinanalyser på ett immunologiskt laboratorium, dokumenterad erfarenhet av hantering av humana blod- och vävnadsprover, en förmåga att arbeta självständigt samt ha god samarbetsförmåga. Du ska också ha utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av att hantera och analysera kliniska data, goda kunskaper inom reumatologi samt tidigare erfarenhet av vetenskaplig publicering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personliga egenskaper såsom ett strukturerat arbetssätt, samarbetsförmåga och en god initiativförmåga. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Inger Gjertsson
Professor/Överläkare
0730-246725
inger.gjertsson@rheuma.gu.se

Lill Mårtensson-Bopp
Professor
070-3640068
lill.martensson@rheuma.gu.se

Mattias Svensson
Biträdande avdelningschef
031-7866706
mattias.svensson@rheuma.gu.se 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Bifoga doktorsexamensbevis vid ansökan, i de fall som examensbeviset ännu inte är utfärdat bifogas det senast vid den tidpunkt då anställningsbeslut skall fattas.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag  

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-04

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i medicinsk vetenskap 

Titel på projektet: Optimering av interndosimetri för benmärg

Avdelningen för medicinsk strålningsvetenskap finns vid Institutionen för kliniska vetenskaper vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare

Arbetsuppgifter   
Utbildning i medicinsk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning

Projekt: Benmärgen är det organ som är mest känsligt för strålning, med potentiella utfall som akut hematologisk toxicitet till stokastiska effekter såsom cancer. Trots dessa risker är vår förståelse för de hematologiska effekterna efter bestrålning av benmärgen med radionuklider begränsad. Denna brist beror delvis på avsaknaden av dosimetrimodeller som speglar benmärgens komplexa struktur. Denna komplexitet blir särskilt relevant för intern bestrålning från radioaktiva läkemedel. I sådana fall är en detaljerad förståelse för fördelningen av aktivitet och bestrålningsmönstret inom benmärgen avgörande för precisa dosimetriberäkningar och riskbedömningar av hematologiska bestrålningseffekter.

Detta doktorandprojekt syftar till att utveckla en förbättrad dosimetrimodell för benmärgen, med fokus på att möjliggöra mer exakta dosimetriberäkningar för cellspecifika fördelningar av radionuklider och radioaktiva läkemedel inom benmärgen. Doktorandprojektet är organiserat kring fyra specifika mål för att förbättra förståelsen för intern dosimetri rörande benmärgsbestrålning och öka kunskapen om hematologiska effekter. Projektet inleds med analys av variationer i trabekulärt ben och spongiös vävnad genom mikro-CT och histologiska undersökningar. Vår forskningsbildplattform och MATLAB-baserad AI kommer att användas för att konstruera benmärgsstrukturen. Monte Carlo-simuleringar kommer att användas för att beräkna medelabsorberade doser för olika radionuklider. Projektet kommer sedan att studera den cellulära strukturen i röd benmärg och fördelningen av blodkärl genom immunhistologi, och integrera denna information i den tidigare nämnda modellen för att skapa en mer detaljerad benmärgsanatomimodell för dosberäkningar på cell- och subcellulär nivå. I den tredje fasen kommer projektet att utföra mikrodosimetriberäkningar för att vidare analysera de stokastiska biologiska effekterna av lågdosbestrålning från radionuklider i benmärgen. Slutligen kommer projektet, med stöd av data om hematologisk respons från behandlingar med radionuklider, att utvärdera modellens förmåga att förutsäga hematologisk respons jämfört med befintliga modeller för benmärgsdosimetri.

Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.    

Behörighet   
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.  

Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:    

1. avlagt examen på avancerad nivå, eller 
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller  
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper. 

Särskild behörighet till forskarutbildning i medicinsk vetenskap har den som:

med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.  

Kontaktuppgifter för anställningen   
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta:

Huvudhandledare Peter Bernhardt, professor, Institutionen för kliniska vetenskaper,  
e-post: peter.bernhardt@gu.se 

Biträdande handledare Jens Hemmingsson, Institutionen för kliniska vetenskaper, 
telefon: 076 768 35 43, e-post: jens.hemmingsson@phonsa.gu.se

Ansökan   
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

  

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-11-04

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i metabol forskning

Bioinformatiker
Läs mer Okt 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en postdoktor, med placering vid Sektionen för fysiologi.

Pregnancy Obesity Nutrition Child Health (PONCH) studien undersöker hur fetma och diabetes under graviditet påverkar mamman och fostret både kort- och långsiktigt. Vi följer mammor och barn under och efter graviditet då vi studerar kost, fysisk aktivitet, kroppssammansättning, blodsocker, fetter, hormoner, metaboliter och fettvävens egenskaper. Projektet startade 2009 och hittills är cirka 750 kvinnor rekryterade till våra olika delar av studien.

Ämne
Metabol forskning

Ämnesbeskrivning
Vår metabola forskning har som syfte att undersöka betydelsen av insulinresistens, metabolt mönster och livsstilsfaktorer under och efter graviditet som predikterar risken att utveckla typ-2-diabetes (T2D) efter graviditetsdiabetes. Syftet är att studera dessa individers metabola hälsa med hjälp av undersökningsmetoder för att bestämma glukostolerans, proteomik- och metabolomikprofiler, kroppssammansättning, fysisk träningsgrad, fysisk aktivitet och andra livsstilsfaktorer. Detta med syfte att identifiera riskindivider för prevention av T2D utveckling.

Arbetsuppgifter
Forskningen kommer att i första hand innebära statistiska analyser och sammanställning av data från kliniska besök för presentation och publikation. Handledning av studenter. Även undersökningar av de kvinnor som ingår i studien. Postdoktorn kommer att ha ansvar för en egen forskningsdel men också vara delaktiga i våra större projekt.

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen 4 Kap och Göteborgs universitets anställningsordning.

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, konstnärlig doktorsexamen eller som har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Behörig att anställas som postdoktor för denna anställning är den som innehar doktorsexamen i medicin-/bioteknik, psykologi, biologi, neurovetenskap eller liknande.

Bedömningsgrund
Erfarenheter från att bedriva kliniska forskningsprojekt, dataanalys och bioinformatik är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom organisationsförmåga, självständighet, noggrannhet och förmåga att handleda studenter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 2 år, 100% av heltid, med placering tills vidare vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta docent Ulrika Andersson Hall, tfn: +46 730 315 918, e-post: ulrika.andersson.hall@gu.se

Ansvarig chef är forskare/biträdande sektionschef Kerstin Ebefors, tfn: +46 31 786 3548, e-post: kerstin.ebefors@neuro.gu.se

Ansökningshandlingar skickas inte till kontaktpersonerna.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: ?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Intyg om doktorsexaman bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-01

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Projektledare inom miljö, klimat och utvecklingssamarbete

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 11
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Wexsus, Västsveriges nexus för hållbar utveckling, är en samverkansarena för hållbar utveckling. Wexsus övergripande verksamhetsidé är att facilitera samverkan och skapa partnerskap för hållbar utveckling mellan akademin i Västsverige och andra samhällsaktörer. Wexsus bedriver bland annat rådgivning inom det svenska utvecklingssamarbetet (främst gentemot Sida), gällande integrering av miljö och klimataspekter i det svenska biståndet. Arbetet bedrivs genom en rådgivningsfunktion som heter Sida Helpdesk. Där arbetar vi i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet och fokuserar på samhälle, miljö, klimat och hållbar naturresursanvändning i ett utvecklingsperspektiv.

Nu söker vi en projektledare för Sida Helpdesk för ett vikariat under 2025.

 

Arbetsuppgifter 
Tjänsten som projektledare avser främst analys och expertrådgivning inom temaområdet miljö och klimat (inklusive hållbart nyttjande av naturresurser, ekosystem och biologisk mångfald) med inriktning mot svenskt utvecklingssamarbete. Arbetet sker i huvudsak på uppdrag av, och i dialog med, Sidas avdelningar och Sveriges ambassader.

Som projektledare kommer du främst arbeta med helpdeskuppdragets löpande verksamhet, t.ex. att:


• Ge råd för integration av miljö- och klimataspekter inom ramen för hållbar utveckling i Sidas projekt, program, övergripande tematiska strategier och landstrategier, till exempel genom att granska dokument, samla och analysera information för att identifiera risker och möjligheter, eller kartlägga potentiella partners.
• Ge process-stöd, bidra i metodutveckling och utbildning/fortbildning i svenskt utvecklingssamarbete. Arbetet kan innebära deltagande i möten och dialoger, framtagande eller granskning av arbetsutkast, sammanställning av faktaunderlag, eller utbildningsinsatser.
• Bistå med rådgivning och stöd i metodutveckling kring Sidas arbete med miljö- och klimat.
• Bidra i nätverkande, dialog och utveckling (inklusive planering, finansiering och implementering) av Wexsus övriga verksamhet.

Tjänsten kan innebära resor inom Sverige och utomlands, och då främst i Sidas samarbetsländer.

 

Sidas helpdesk för miljö och klimat
Syftet med Sidas Helpdesk för miljö och klimat är att bidra till en ökad integrering av miljö- och klimatperspektiv i alla sektorer och länder inom det svenska utvecklingssamarbetet. Helpdesken svarar upp mot förfrågningar från Sida rörande rådgivning, metodutveckling och utbildning. Vi är en efterfrågestyrd helpdesk och de förfrågningar som kommer från Sida är av olika slag och omfattning utifrån Sidas behov.

Det internationella utvecklingssamarbetet präglas delvis av samordning och integrering. Därför utvecklar Sida löpande sina metoder för partnerdialog och analys av miljö och klimatfrågor. Helpdesken bidrar i sådan metodutveckling, samt i internationella processer som rör bistånd, utveckling, miljö och klimat, och ansvarar för att kunskaper förs vidare till Sida. Läs mer om helpdeskverksamheten på www.sidaenvironmenthelpdesk.se.

 

Ansökan 
För att se fullständig annons och vilka kvalifikationer som krävs för anställningen gå in på Göteborgs universitets hemsida: https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

 

Anställning 
Anställningen är ett vikariat på 100 % under 2025, med placering vid Wexsus i Göteborg. Distansarbete tillämpas i den mån verksamheten tillåter det. Tillträde 15 januari eller enligt överenskommelse.  Du kan läsa mer om Wexsus här: https://wexsus.se/

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Helpdeskens Teamledare Gunilla Ölund Wingqvist 0766-22 92 04 alt. gunilla.wingqvist@wexsus.se.

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-11-01

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoc i elektrokemi av cellulära händelser

Analytisk kemist
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för kemi och molekylärbiologi bedriver högkvalitativ forskning och utbildning inom kemiska vetenskaper och molekylära livsvetenskaper. Vår forskning och utbildning fokuserar på en djup förståelse av kemiska och biologiska processer i celler och i miljön. Vi ansvarar för forskarutbildning inom ämnesområdet Naturvetenskap med inriktning mot kemi, biofysik, biologi och utbildningsvetenskap. Därtill är institutionen värd för utbildningsprogram i molekylärbiologi, genomik och systembiologi, kemi, organisk kemi och läkemedelskemi samt receptarieutbildningen.  Institutionen är en internationell miljö med tvärvetenskapliga samarbeten inom både forskning och utbildning, och bidrar starkt till Göteborgs universitets topprankning inom life science. Institutionens verksamhet bedrivs i Natrium, Medicinareberget i Göteborg.

Ewing-gruppen utvecklar och använder analytiska kemimetoder för att förstå hur cellulära organeller som vesikler, exosomer och stressgranuler interagerar för att reglera neurotransmission. Gruppen är expert på elektrokemi, STED-mikroskopi, NanoSIMS masspektrometri avbildning och neurokemi. Avdelningens hemsida: http://www.cmb.gu.se.

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna omfattar främst planering, design och genomförande av forskning som använder elektrokemi vid nanoelektroder för encells-, enstaka vesikel- och enstaka exosommätningar. Detta kommer att involvera nanoelektrodtillverkning och analys av cellulära system in vitro. Det är mycket möjligt att kandidaten kommer att lära sig och använda både STED superupplösningsmikroskopi och NanoSIMS som komplementära metoder.

Kvalifikationer 
Krav utbildning, kunskaper och erfarenheter, personliga egenskaper – vilka skallkrav krävs för tjänsten

En doktorsexamen i kemi eller biologi och relaterad till tjänsten krävs. Erfarenhet av elektrokemisk analys med små elektroder och av biologiska system är ett krav.

Meriterande utbildning, kunskaper och erfarenheter, personliga egenskaper

Erfarenhet av encellig neurokemi, analys eller organellanalys är meriterande.

Anställning 
Anställningen är en postdoktorsanställning under två års på heltid (100%) placerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi i Göteborg. Med start i januari 2025.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Andrew Ewing e-post: Andrewe@chem.gu.se

telefonnummer: +46 761172293

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan skall innehålla:


• Examensbevis, akademiska meriter, intyg och betyg -dessa skall vara vidimerade
• CV
• Personligt brev
• Lista med tre referenser med kontaktuppgifter.

Ansökan ska vara inkommen senast:24 oktober

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i konsthantverk med inriktning smyckekonst

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 1
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Konstnärliga fakulteten består av institutionerna HDK-Valand – Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik.

Vår vision
Med de utmaningar som samha?llet sta?r info?r idag a?r utbildning och forskning inom det konstna?rliga fa?ltet viktigare a?n na?gonsin. En av konstens styrkor a?r att den skapar sa?va?l perspektiv och kritiska verktyg, som mening och hopp. Konstna?rliga fakulteten a?r drivande i fra?gor om konst, kultur och la?rande, samt inom kreativitet och innovation i en vidare mening. Vi a?r en lokalt fo?rankrad och globalt orienterad plats fo?r konst, kunskapande, kritik, visioner och omsta?llning. Konst och kultur a?r till fo?r alla, och vi a?r en mo?tesplats fo?r kulturakto?rer, kulturinstitutioner, kreativa na?ringar och fo?r civilsamha?llet i stort. Va?rt ma?l a?r att vara ett hus med ma?nga inga?ngar och a?nnu fler utga?ngar.

Nu söker HDK-Valand en universitetsadjunkt i konsthantverk med inriktning smyckekonst som kommer att bedriva undervisning på grundnivå inom ämnet. Du blir en del av enheten Konsthantverk och fri konst. Mer om programmet hittar du här.

För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar". 

Arbetsuppgifter 
Anställningen innebär undervisning huvudsakligen i smyckekonst på konstnärliga kandidatprogrammet i konsthantverk. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor inom textilkonst och keramikkonst, och även undervisa studenter från samtliga tre ämnesinriktningar.  

Undervisningen består av handledning av studentprojekt, workshops, seminarier, föreläsningar och examinationer. I anställningen ingår även ämnesutveckling, utveckling av kursinnehåll och kursplaner samt administrativa ansvarsuppgifter bestående av planering, examinering och utvärdering. Ansvarsområden och arbetsuppgifter kan även omfatta deltagande i arbetsupppgifter inom kollegiet på smyckekonst och konsthantverk, på enheten Konsthantverk-Fri konst och institutionen HDK-Valand. 

Du förväntas kunna stödja och handleda studenternas utveckling inom området smyckekonst. Studenternas processer innebär ofta ett experimenterande och utforskande av en mängd olika material i relation till koncept, idé, kropp, bärande och formmässiga frågeställningar. Du förväntas ha bred teknisk kunskap och färdigheter inom ämnet smyckekonst samt erfarenhet av smyckekonst samt erfarenhet av smyckonst i en konstnärlig kontext. 

Undervisningen inom kandidatprogrammet är på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma. Det förväntas att du också kan kommunicera på engelska för att arbeta effektivt i det tvåspråkiga kollegiet i konsthantverk.

Kompetensutvecklingstid ingår i anställningen i enlighet med Göteborgs universitets arbetstidsavtal för lärare. 

Ansvar och arbetsuppgifter kan förändras över tid. 

Behörighet 
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. 

Erfarenhet av undervisning, gärna inom högskola, konstnärlig skicklighet inom ämnet smyckekonst.

Förmåga att uttrycka sig väl på svenska eller skandinaviska i tal och skrift.

Anställning 

• Tidsbegränsad anställning i fem år enligt Högskoleförordningen 4 kap §10 Lärare inom konstnärlig verksamhet. Möjlighet till förnyelse i ytterligare fem år. Denna anställningsform kan innehas i maximalt tio år. 
• Anställningens omfattning är 50% av heltid. 
• Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg.
• Startdatum 1 januari 2025, eller det datum vi senare kommer överens om. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Upplysningar om anställningen lämnas av Katarina Andersson, enhetschef för Enheten Konsthantverk och Fri Konst, katarina.andersson.2@hdk.gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till HR-funktionen vid HDK-Valand, hr@hdk-valand.gu.se

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.  

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

HDK-Valand
HR
Box 131
405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast 2024-10-31. Märk försändelsen med "PAR 2024/517"

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i osteoporos

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Sep 26
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för medicin, Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom osteoporos, endokrinologi, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Vid Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition inom Institutionen för Medicin bedrivs forskning inom flera olika områden inom invärtesmedicin. Den utannonserade postdoktortjänsten kommer placeras inom Sahlgrenska Osteoporosis Centre (SOC). Forskarna inom SOC var först med att visa att tarmmikrobiotan påverkar benmassan.

Kandidaten kommer att ingå i ett projekt som finansieras av Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM) vid Göteborgs universitet samt ett ERC advanced grant till Professor Claes Ohlsson. Inom projektet kommer forskarna studera betydelsen av bakterier, virus och svampar för olika kliniska fenotyper. Projektet har tillgång till över 34 000 studiedeltagare med metagenomsekvens data och rikligt med kliniska fenotyper och är därmed skräddarsytt för att fastställa den möjliga kausaliteten av mänsklig tarmmikrobiota för sjukdomar.

Kandidaten kommer att arbeta under ledning av Professor Claes Ohlsson som är en ledande forskare inom translationell osteoporosforskning (https://scholar.google.com/citations?user=RcHgovUAAAAJ&hl=sv ; https://www.gu.se/en/about/find-staff/claesohlsson)

Ämne
Osteoporos

Ämnesbeskrivning
Osteoporos är en folksjukdom som kännetecknas av låg benmassa vilket ökar risken för att drabbas av frakturer. Även om konsekvenserna av osteoporos är välkända så är de underliggande mekanismerna fortfarande oklara. Den övergripande målsättningen med den nu annonserade postdoktortjänsten är att studera betydelsen av tarmmikrobiotans sammansättning för i första hand ben och muskelhälsa men också för annan sjuklighet. Målet med projektet är att ta fram effektivare och säkrare behandlingsmetoder för patienter med osteoporos och andra folksjukdomar. 

Arbetsuppgifter 
Kandidaten kommer arbeta med translationell osteoporosforkning inom Sahlgrenska Osteoporos Centre vid Göteborgs universitet. Mer specifikt kommer kandidaten ansvara för bioinformatik/biostatistiskt arbete inom projektet. Kandidaten kommer utföra både observationella och kausala (Mendelian Randomization) associations studier i stora populationsbaserade kohorter. Kandidaten kommer även ansvara för bioinformatik utgående från experimentella djurstudier. Kandidaten skall hantera metagenom-sekvensdata innefattande både taxonomi och funktionalitet. Kandidaten skall integrera olika typer av -omicsdata och ansvara för ”machine learnings” tekniker inom projektet. 

Behörighet 
Behörig att anställas som postdoktor är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Bedömningsgrunder 
Vi söker en person med stor erfarenhet av bioinformatik/biostatiskt arbete. Det är meriterande att tidigare arbetat med att analysera stora -omics data och/eller arbetat med metagenom-sekvensdata. Då vi verkar i en internationell miljö förväntas den sökande ha goda kunskaper i att kommunicera i tal och skrift på engelska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, inte minst förmåga att arbeta självständigt och organiserat. 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för medicin, Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Claes Ohlsson
Professor/Avdelningschef
+46 706-832966
Claes.Ohlsson@medic.gu.se 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Bifoga doktorsexamensbevis vid ansökan, i de fall som examensbeviset ännu inte är utfärdat bifogas det senast vid den tidpunkt då anställningsbeslut skall fattas.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag  

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Sep 26
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vill du leda säkerhetssektionen vid Göteborgs universitet och därmed vara med och driva den fortsatta utvecklingen av säkerhetsarbetet framåt vid ett av Sveriges största lärosäten?

Universitet strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats för att stärka utbildningens och forskningens kvalitet och relevans. En viktig del i detta är att säkerställa en trygg och säker arbetsplats och studiemiljö för universitets medarbetare och studenter och här kan du bli en central del i det fortsatt strategiska arbetet.

Vid Göteborgs universitet får du möjligheten att driva det spännande utvecklingsarbetet framåt gällande säkerhetsfrågor vid ett av Sveriges största lärosäten, en fråga som just nu är i starkt fokus hos både lärosäten och organisationer runt om i Sverige och världen.



Arbetsuppgifter 
Säkerhetsarbetet vid Göteborgs universitet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv och utgår från den akademiska verksamhetens behov. I rollen som säkerhetschef på universitetet ingår såväl ett strategiskt ansvar med att bygga och stärka en generell säkerhetskultur samt att utveckla ett säkerhetsarbete med utgångspunkt i högt ställda externa och interna krav i en stor och komplex organisation. I strategiska frågor rapporterar säkerhetschefen direkt till universitetets ledning och i de mer operativa frågorna kring fysisk säkerhet leder och planerar säkerhetschefen det dagliga arbetet i sektionen för säkerhet som utgörs av sammanlagt 17 medarbetare. I rollen som chef för sektionen för säkerhet har du personal- och budgetansvar.

För att säkerställa ett framgångsrikt och effektivt genomförande ställs krav på en lyhördhet inför verksamhetens behov och en god kommunikativ förmåga i samverkan med chefer och ledare på institutionerna samt det centrala verksamhetsstödet.

Säkerhetschefen ansvarar för att skapa en helhetssyn och struktur kring säkerhetsfrågorna samt att tydliggöra de logiska samband som behöver finnas för ett ändamålsenligt säkerhetsarbete inom ett brett och decentraliserat lärosäte. Din lyhördhet, uppmärksamhet och analytiska förmåga innebär att du identifierar nya och förändrade stödbehov vilka utmynnar i konkreta förbättringsförslag utifrån välavvägda prioriteringar med utgångspunkt från verksamhetsnytta och ändamålsenlighet. Du genomför omvärldsbevakning, utreder, analyserar och föreslår både angreppssätt och lösningar inom säkerhetsområdet.

Som säkerhetschef på Göteborgs universitet förväntas du bland annat:


• Verka för en god säkerhetskultur och ett ändamålsenligt systematiskt säkerhetsarbete
• Samordna säkerhetsarbetet på Göteborgs universitet
• Delta samt vara aktiv i universitets krisledningsarbete
• Vägleda ledning och övrig organisation i säkerhets- och beredskapsrelaterade frågor
• Representera universitetet i externa sammanhang som rör säkerhet och beredskap
• Utvärdera och följa upp säkerhetsarbetet och dess resultat, samt föreslå förbättringar och utvecklingsåtgärder
• Upprätta och uppdatera styrdokument, rutiner, processer samt arbetssätt inom säkerhetsområdet
• Utbilda och informera personal och vid behov studenter om säkerhetsfrågor
• Medverka i upphandling och avtal för säkerhetsrelaterade tjänster och produkter
• På direkt delegering av rektor agera i rollen som säkerhetsskyddschef



Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• Relevant högskoleutbildning (t.ex. inom säkerhet, kriminologi eller juridik) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete i en större organisation
• Flerårig chefserfarenhet från en större organisation
• Goda kunskaper om lagar och föreskrifter som rör säkerhetsområdet samt erfarenheter av arbete med omvärldsbevakning
• Erfarenhet av handläggnings- och utredningsarbete
• Uppvisad förmåga att leda och motivera kollegor med säkerhetsuppgifter och samarbete med olika intressenter
• God kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska
• God analytisk och problemlösande förmåga
• Förmåga att fatta beslut under tidspress

Vi ser det som meriterande om du har:


• Dokumenterad utbildning inom juridik
• Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och gärna på universitet eller högskola
• Erfarenhet av att leda och genomföra utvecklings- och förändringsarbete

Som person är du lyhörd med god integritet och har förmåga att balansera krav i lag och säkerhetsperspektivet med den akademiska verksamhetens förutsättningar, och har lätt för att se olika lösningsalternativ som för verksamheten framåt.

Du är förtroendeingivande och handlingskraftig. Du uppskattar att dels kunna vara operativ i ditt arbetssätt samtidigt som du har en förmåga att tänka strategiskt. Vidare är du initiativrik och arbetar lösningsfokuserat, trivs med att hantera flera uppgifter samtidigt och har en beslutsamhet för att uppnå de fastställda målen och leverera i tid. Du är stresstålig och har ett flexibelt och serviceinriktat förhållningssätt. Du är genuint intresserad av att förstå akademin, studenterna och verksamhetsstödet, och du är därför samverkansinriktad och kommunikativ i ditt arbetssätt.



Ansök och läs hela annonsen på www.gu.se 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal.
Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

 



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor till Statsvetenskapliga institutionen

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Aug 29
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Statsvetenskapliga institutionen är en internationell akademisk miljö, vilket innebär att vi välkomnar studenter, forskare och personal från hela världen. Vår forskning fokuserar bland annat på val, opinion och demokrati, politiska institutioner, samt internationell och europeisk politik. Studier bedrivs även kring miljöpolitik, korruption och politiska idéer. Vi anordnar forskningsseminarier och workshops inom de flesta av institutionens forskningsområden. Enligt 2023 års Shanghai-ranking är Statsvetenskapliga institutionen bäst i Sverige, nummer 5 i Europa, och nummer 16 i världen jämfört med andra statsvetenskapliga institutioner. Vi bedriver utbildning inom alla nivåer, på både svenska och engelska. Totalt studerar omkring 1 400 personer hos oss och vi är cirka 180 anställda.

Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.pol.gu.se.

Statsvetenskapliga institutionen söker nu en postdoktor inom forskningsprojektet INTRAPARTY (PI: Ann-Kristin Kölln) som finansieras av ERC Starting Grant. Anställningen är på heltid (100%) i 2 år. 

Forskningsprojektet

INTRAPARTY-projektet försöker förstå hur och när partiinterna grupper (falanger) kan ha positiva effekter på partiernas valresultat. Projektet är teoretiskt ambitiöst och syftar till att utveckla en heltäckande förståelse för hur falanger påverkar väljarnas beteende och hur variation mellan falanger och partisystem i Västeuropa interagerar med väljarnas partiutvärderingar. Projektets centrala hypotes är att falanger kan ha positiva effekter på ett partis valresultat genom att skapa representativa och anseende band till väljarna.

Metodologiskt syftar projektet till att utveckla banbrytande forskningsdesigner med syftet att öppna den "svarta lådan inom partipolitik." Utifrån falangernas avslöjade (interna partidokument) och uttalade preferenser (enkäter), kommer projektet först att identifiera och mäta fraktionsstrukturer och deras strategier för inflytande, därefter, studera väljarnas reaktioner på dem (experimentellt och i den verkliga världen) över hela Västeuropa. En mer detaljerad projektbeskrivning finns tillgänglig på begäran.

Läs mer om anställningen och sök på lediga anställningar på Göteborgs universitet.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Intervjuer är planerade till mitten av november 2024. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Projektassistent kopplat till provutveckling, deltid

Administratör
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen fo?r pedagogik och specialpedagogik, IPS, bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseomra?den vid institutionen a?r fra?gor som ro?r relationen utbildning och samha?lle, inkluderande utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, spra?k och bedo?mning samt betygsfra?gor. Institutionen har ca 270 medarbetare varav ca 40 tillho?r den administrativa delen.

Fo?r ytterligare information om Institutionen fo?r pedagogik och specialpedagogik: https://www.gu.se/pedagogik-specialpedagogik 

 

Arbetsuppgifter 
Tja?nsten inneba?r att du ska arbeta med projekt knutna till provutveckling och inneha?ller bland annat arbetsuppgifter som inmatning och bearbetning av data i olika typer av dataprogram. Du kommer ocksa? att ha kontakt med skolor info?r, under och efter utpro?vning av prov. Tja?nsten omfattar a?ven lo?pande ekonomiadministration.

 

Kvalifikationer 
Kvalifikationer – krav


• Universitets-/ho?gskolestudier eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner relevant
• Mycket goda IT- kunskaper da? arbete i ma?nga olika system kra?vs
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
• Goda kunskaper inom ekonomiadministration 
• Fo?rtrogenhet med kvantitativa och kvalitativa analysmetoder
• Kunskaper i Excel och databashantering

 

Kvalifikationer – meriterande 


• Erfarenhet av administrativa system sa?som Agresso, Proceedo och Primula
• Kunskaper i tyska
• Kunskaper i och erfarenhet av verktyg såsom FileMaker pro och SPSS 

 

Arbetsuppgifterna sta?ller ho?ga krav pa? noggrannhet, god planeringsfo?rma?ga, fo?rma?ga att arbeta sja?lvsta?ndigt samt vilja att la?ra sig t.ex. nya datasystem och fo?rma?ga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Stor vikt fa?sts vid personliga egenskaper som samarbetsfo?rma?ga, organisationsfo?rma?ga och flexibilitet, eftersom arbetet genomfo?rs i samarbete med ma?nga olika grupper och i samverkan med fo?retra?dare fo?r grund- och gymnasieskolor.

I rollen inga?r det att arbeta med sekretessbelagd information, da?rmed kra?ver rollen mycket ho?g integritet.
I urvalsfo?rfarandet kommer stor vikt att la?ggas vid personlig la?mplighet, samarbetsfo?rma?ga och tidigare erfarenheter av likva?rdigt arbete.

 

Anställning 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månader provanställning kan komma att tillämpas 
Omfattning: 80%
Placering: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet
Tillträde: våren 2025
Diarienummer: PAR 2024/902

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du fra?gor om ansta?llningen a?r du va?lkommen att kontakta bitr. administrativ chef Ingrid Ploghed, ingrid.ploghed@gu.se

Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta personaladministratör Emma Hallberg, emma.hallberg@gu.se 

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast:  2024-10-31

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i biologi, inriktning tropisk skogsekologi

Doktorand
Läs mer Sep 24
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i biologi med inriktning tropisk skogsekologi   

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionens verksamhet bedrivs på två olika platser, GU:s lokaler i Natrium på Medicinaregatan 7B i Göteborg, samt på Kristineberg marina forskningsstation som drivs av den Marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet. Den aktuella anställningen är förlagd till Natrium.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor.

Vi erbjuder

Göteborg universitet är en statlig myndighet vilket innebär särskilda förmåner, mer semester och bra pension. Du kan läsa mer om våra anställningsförmåner här.

Projektbeskrivning
Detta doktorandprojekt ligger inom det breda forskningsfältet skogsekologi med sannolika förgreningar till forskning om klimatförändringar, biogeografi, genomik, evolution och naturvård. Det övergripande målet är att studera den rumsliga och tidsmässiga variationen av trädsamhällen i de atlantiska regnskogarna i östra Sydamerika, ett av de mest artrika och hotade områden på jorden.

De viktigaste frågorna som behandlas i projektet är (i) Vilka är de rumsliga mönstren i skogssamhällets struktur (trädarternas sammansättning och förekomst), fylogenetisk struktur och kollager ovan jord i Atlantskogen över olika rumsliga skalor? (ii) Vilka är de viktigaste miljöfaktorerna (t.ex. marknäringsämnen, topografi) som driver dessa mönster? (iii) Hur påverkar artspecifika responser på miljöfaktorer skogens funktion och mångfald? Mer specifika frågor och forskningsfokus kommer att utvecklas av doktoranden i samarbete med sina handledare.

Doktoranden kommer att samordna inrättandet av permanenta undersökningsrutor (forest plots) samt insamlingen av kompletterande data (t.ex. topografiska, edafiska och klimatvariabler, växtgenetiskt material samt markbunden (och potentiellt med drönare och luftburen) laserskanning för 3D-kartläggning av arter och kvantifiering av kollagring). Med tiden kommer data som samlas in inom ramen för detta projekt att möjliggöra långsiktiga studier som kopplar samman skogens mångfald och dynamik med fjärranalysdata, vilket förväntas bidra till en omfattande förståelse för hur tropiska skogar kommer att svara på pågående globala förändringar. De flesta data kommer att samlas in direkt i fält, men forskningen kommer också att jämföra data och resultat med dem som erhållits på andra platser och regioner. Vissa prover kommer att analyseras på plats och andra kommer att tas med till laboratoriet för senare analys. Fältkampanjerna kan leda till att nya arter upptäcks för vetenskapen, eftersom Atlantskogen har klassificerats som en global ”darkspot” för växtmångfald - en region som anses kunna ge upphov till ett stort antal nya arter och nya förekomster för vetenskapen. Insamlade data kommer att analyseras med hjälp av lämpliga kvantitativa och statistiska metoder.

Projektet baseras främst på pågående forskningsinsatser som utförs av Atlantic Forest Research and Conservation Alliance (www.araca-project.org) vid Alto da Figueira-reservatet i delstaten Rio de Janeiro i Brasilien. Reservatet förvaltas av den ideella välgörenhetsorganisationen Antonelli Foundation for Biodiversity Research and Conservation (www.antonelli-foundations.org). Dess permanenta skyddade status och långsiktiga finansiering ger säkerhet för att de etablerade trädområdena kommer att vara fritt tillgängliga för forskare och studenter i årtionden framöver, vilket möjliggör långsiktiga ekologiska övervakningsstudier och ger doktoranden möjlighet att leda och delta i många vetenskapliga samarbeten.

Studenten kommer att vara placerad vid institutionen för biologi och miljövetenskap under huvudhandledning av Dr. Daniel Zuleta, med medhandledning av Prof. Alexandre Antonelli. Projektet omfattar samarbete med forskare, doktorander och fältpersonal som arbetar vid fältstationerna, samt potentiellt samarbete med andra internationella forskare som är involverade i nätverk för skogsövervakning (t.ex. ForestGEO, ForestPlots.net). Studenten kommer att ha möjlighet att lära sig om och utforska spjutspetstekniker inom fjärranalys och vegetationsmodeller (FATES, LPJ-GUESS) genom nuvarande samarbeten inom forskargruppen.

Projektet är relaterat till det strategiska forskningsområdet BECC (Biodiversity and Ecosystem Services in a Changing Climate; http://www.becc.lu.se/) och Gothenburg Global Biodiversity Center (GGBC, https://www.gu.se/en/ggbc-global-biodiversity), som är värd för forskningsmöjligheter och kurser som kommer att vara öppna för den rekryterade doktoranden (t.ex. ClimBEco, https://www.cec.lu.se/sv/utbildning/forskarutbildning/forskarskolan-climbeco).

 Läs mer om doktorandplatsen och ansök här.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i litterär gestaltning m inr litterär översättning

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 1
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Konstnärliga fakulteten består av institutionerna HDK-Valand – Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik.  

Vår vision  

Med de utmaningar som samhället står inför idag är utbildning och forskning inom det konstnärliga fältet viktigare än någonsin. En av konstens styrkor är att den skapar såväl perspektiv och kritiska verktyg, som mening och hopp. Konstnärliga fakulteten är drivande i frågor om konst, kultur och lärande, samt inom kreativitet och innovation i en vidare mening. Vi är en lokalt förankrad och globalt orienterad plats för konst, kunskapande, kritik, visioner och omställning. Konst och kultur är till för alla, och vi är en mötesplats förr kulturaktörer, kulturinstitutioner, kreativa näringar och för civilsamhället i stort. Vårt mål är att vara ett hus med många ingångar och ännu fler utgångar.  

Nu söker HDK-Valand en universitetsadjunkt i litterär gestaltning med inrikting mot översättning. Anställningen är tillsvidare och i arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen programansvar för magisterprogrammet i litterär översättning, undervisning och samverkan, samt att bidra till arbetet med att utveckla ämnets utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå. Du blir en del av Enheten film, fotografi och litterär gestaltning. 

Besök gärna vår webbplats för mer information om HDK-Valand: https://www.gu.se/hdk-valand 

För fullständig annons, se Göteborgs universitets webbsida för lediga anställningar: https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

 

Ämne 
Litterär gestaltning med inriktning mot litterär översättning

 

Ämnesbeskrivning 
Litterär gestaltning?som universitetsämne rymmer skrivande och läsande konstnärliga praktiker samt ett flerstämmigt och reflexivt samtal om dessa. Gemensamt för ämnets olika utbildningar och aktiviteter är tron på att ett fördjupat samtal, som stammar ur en pågående konstnärlig praktik och som sätter denna praktik i relation till andra, är av betydelse både för den enskilde utövaren och för det litterära fältet i stort. 

Ämnet Litterär gestaltning rymmer idag Konstnärligt kandidatprogram i litterär gestaltning, Konstnärligt masterprogram i litterär gestaltning, Magisterprogram i litterär översättning samt fristående kurser. Inom Litterär gestaltning, och som en integrerad del av HDK-Valands och Konstnärliga fakultetens gemensamma miljö, bedrivs också konstnärlig forskning. 

En viktig utgångspunkt för utbildningen är att studenterna inte bara ska få verktyg för att ta sig ut i en litterär offentlighet, utan också kunna skaffa sig de kunskaper som behövs för att vara med och skapa nya litterära offentligheter och förändra litteraturens platser och rum. 

Arbetsuppgifter 
Anställningen innefattar programansvar, det vill säga ett ansvar för att förvalta och utveckla programmet i relation till institutionens verksamhetsplan där samläsning med andra program och ämnen betonas. Som universitetsadjunkt i litterär översättning kommer du att ansvara för den långsiktiga planeringen av vilka språkgrupper som ges inom programmet, vilket innebär att det är viktigt med en bred kunskap om översättning som konstnärlig praktik ur ett samhälleligt perspektiv.

Arbetsuppgifterna innefattar utvecklingen av programmet, både internt på universitetet, samt i form av samverkan med externa parter. I arbetsuppgifterna ingår kursansvar, undervisning och handledning på avancerad nivå. Programansvarigrollen har överblick över kursplanering och administration i anslutning till översättarprogrammet, samt deltar i gemensamma kollegie- och vissa institutionsmöten. Extern samverkan kan innebära offentliga seminarier och samarbete med andra aktörer verksamma inom fältet för litterär översättning. 

Arbetet förutsätter ett tätt samarbete inom kollegiet för översättarutbildningen, liksom samverkan med övrig personal inom institutionskollegiet Litterär gestaltning och HDK-Valand, samt externt.? 

Kompetensutvecklingstid i enlighet med Göteborgs universitets arbetstidsavtal för lärare ingår i anställningen.  

Ansvar och arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid. 

 

För behörighet och bedömningsgrunder, se annonsen på Göteborgs universitets webbsida för lediga anställningar: https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

 

Anställning  

• Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
• 40% av heltid.
• Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg. 
• Startdatum är 1 januari 2025, eller det datum vi senare kommer överens om. 

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Linda Sternö, enhetschef Enheten för film, fotografi och litterär gestaltning, linda.sterno@gu.se 
Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta HR-funktionen på HDK-Valand, hr@hdk-valand.gu.se

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.  

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: 

HDK-Valand
HR, ref PAR 2024/862
Box 131
405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Studentmedarbetare/lärarassistent till Upptäckarklubben

Fysiker
Läs mer Aug 19
Information om tillsättning av anställning.Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet har cirka 800 anställda och 7500 studenter, och erbjuder ett antal aktiviteter för elever i grundskolan, där elever och lärare möter våra naturvetenskapliga ämnesområden på olika sätt.  

Läser du till ämneslärare eller ett naturvetenskapligt kandidat- eller mastersprogram och vill ha ett meriterande extrajobb? Som studentmedarbetare på Upptäckarklubben får du praktisk yrkeserfarenhet inom ditt utbildningsområde samtidigt som du knyter kontakter och utvecklar ditt professionella nätverk.? 

Upptäckarklubben vänder sig till vetgiriga unga i årskurs 4 och 5 och bedrivs som en fritidsaktivitet. Verksamheten baseras på alla naturvetenskapliga discipliner. Syftet med verksamheten är att skapa en fritidsaktivitet som ger barn möjlighet att odla sin upptäckarlust och sitt intresse för naturvetenskap. Fokus är alltså att skapa intresse och uppmuntra barnen att göra egna undersökningar. Du kan läsa mer om Upptäckarklubben på https://www.gu.se/naturvetenskap/om-oss/naturvetenskap-for-skolan/aktiviteter-for-grundskolan. Vi träffas varannan vecka (onsdagar 15-18.30, åtta gånger per termin).  

Vi söker nu 3 lärarassistenter med start i slutet av augusti.  

Arbetsuppgifter 

Du kommer att bistå klubbledaren med att hålla lugnt i klassen, ta närvaro, dela ut material, på eget initiativ instruera och se så alla hänger med, planera lektioner och fotografera för sociala medier. Du kommer även testa, förbereda och leda experimentella demonstrationer med barnen, ibland för hela gruppen och ibland i mindre grupper. Du kommer också att hålla kortare föreläsningar av typen ”frågelåda”, eller vid intresse introducera dagens lektion i helklass. Att i förväg inhandla fika ingår också. 
 

Behörighet  

För studentmedarbetare gäller Avtal om villkor för tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare (https://www.arbetsgivarverket.se/avtal--skrifter/avtal/avtal-om-tidsbegransad-anstallning-som-studentmedarbetare/) (i kraft 1 april 2014). Syftet med anställning som studentmedarbetare är att skapa förutsättningar att förena arbete och studier, där arbetsuppgifterna har en koppling till de pågående studierna. En sådan koppling bidrar till att ge den studerande praktisk arbetserfarenhet, vilket i sin tur underlättar övergången mellan studier och yrkesliv samtidigt som berörda verksamheter tillförs aktuell kunskap.  

För att kunna anställas som studentmedarbetare måste du enligt Avtalet uppfylla följande krav: 


•  du bedriver pågående heltidsstudier på högskolenivå (6 kap. 2 § högskoleförordningen) 


•  du har fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng samt 


•  du har ännu inte påbörjat en forskarutbildning 

 
För den aktuella anställningen gäller även att du ska studera något av följande: 


• ett naturvetenskap ämneslärarprogram vid Göteborgs universitet  


• ett utbildningsprogram inom biologi & molekylärbiologi, farmaci, fysik, geovetenskaper & geografi, kemi, kulturvård, marin vetenskap, matematik eller miljövetenskap vid Göteborgs universitet. 

Tidigare erfarenhet är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av naturvetenskaplig undervisning av elever i relevant åldersgrupp, och god didaktisk förmåga. Som person är du en initiativtagare, samarbetsinriktad och organiserad.?Du ska tala svenska motsvarande minst nivå B2. Utdrag ur belastningsregistret måste uppvisas innan anställningen påbörjas.  

Ansökningar kommer att bedömas på följande grunder: 


• Fullständiga ansökningshandlingar 


• Studerar ett av ovan nämnda program vid Göteborgs Universitet  


• Tidigare erfarenhet  


• Dokumenterade kvalifikationer avseende pedagogiskt arbete med barn och unga 


• Personlig lämplighet 

 

Anställning 

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på omfattande maximalt 30 h per termin, med placering vid Institutionen för fysik. Anställningen pågår till och med december 2024. Tillträde i augusti, enligt överenskommelse. 

Enligt Avtal om villkor för tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare får anställningen gälla högst en termin. Anställningen får förnyas maximalt fyra gånger. 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare  
Omfattning: 30 h / termin 
Placering: Institutionen för fysik, Göteborg  
Tillträde: 28:e augusti 2024 

Kontaktuppgifter för anställningen 

Charlotte Hamngren Blomqvist, Förste forskningsingenjör, charlotte.hamngren.blomqvist@physics.gu.se. Svar kan dröja något på grund av ledigheter. 

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Ansökan 

Registrera din ansökan elektroniskt  

Ansökan måste innehålla: 


• Intyg som styrker pågående eller sökta heltidsstudier vid ett av ovan nämnda program vid Göteborgs Universitet för höstterminen 2024 i sin helhet 


• Intyg som styrker godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng 


• Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten 
• CV 

Ofullständiga ansökningar kommer ej beaktas. 

Rekrytering sker löpande.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. 

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Amanuens, institutionen för data- och informationsteknik

Administratör
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution med både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som huvudmän. Vid institutionen bedrivs utbildning inom ett brett spektrum av områden. Institutionen söker amanuenser till vårterminen 2025 för att arbeta med kurser inom studieområdena Dator- och nätverkssystem, Computing Science, Data Science and AI, Interaktionsdesign och Software Engineering.

Arbetsuppgifter 
Som amanuens arbetar du aktivt med att avlasta och stötta kursansvariga lärare med praktiska moment knutna till respektive kurs. Detta kan till exempel vara laborations- och övningshandledning. Du kommer att ha löpande kontakt med berörda lärare angående vilka moment du kan vara behjälplig inom.

De specifika kurserna för vårterminen 2025 hittas på länken

I dokumentet kommer du att kunna läsa mer information om respektive kurs, till exempel kursspråk och vid vilket campus kursen kommer att ges. Kurserna är uppdelade per avdelning i ordningen; Dator- och nätverkssystem, Computing Science, Data Science and AI, Interaktionsdesign och Software Engineering.

Kvalifikationer 
För att vara kvalificerad för tjänsten är du en aktiv student vid Göteborgs universitet eller Chalmers tekniska högskola, helst vid något av institutionens program på grund- eller avancerad nivå.
För att vara kvalificerad för tjänsten i en kurs ska du ha tidigare godkända resultat i densamma eller liknande kurs.
För att vara kvalificerad för tjänsten skall du ha goda kunskaper i kursspråket, det vill säga svenska och/eller engelska, både i tal och skrift.

För att kunna fullgöra uppdraget som amanuens behöver du befinna dig i Göteborg, Sverige och har möjlighet att utföra arbetsuppgifter på plats på campus Johanneberg alternativt campus Lindholmen.

Fullgjorda fortsättningskurser för den aktuella kursen är meriterande.
Meriterande för tjänsten är också om du har erfarenhet av undervisningssituationer samt är van vid att på ett pedagogiskt sätt instruera och hjälpa människor.

Vi kommer göra en helhetsbedömning där stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vårterminen 2025
Omfattning: 10% - 20% av heltid
Placering: Institutionen för data- och informationsteknik, Göteborg
Tillträde: 2025-01-13

Övrigt
Då institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution kan anställningen komma att vara placerad vid Göteborgs universitet eller Chalmers tekniska högskola. Vi tar enbart emot ansökningar på det sätt som beskrivs i annonsen.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta våra studierektorer

Dator- och nätverkssystem - Arne Linde arne@chalmers.se  
Computing Science – Jonas Almström Duregård jonas.duregard@chalmers.se
Data Science and AI – Birgit Grohe birgit.grohe@cse.gu.se
Interaktionsdesign – Olof Torgersson olof.torgersson@chalmers.se 
Software Engineering – Jennifer Horkoff jenho@chalmers.se  

Har du frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Sanna Staf sanna.staf@cse.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Fyll i dina personliga uppgifter och svar på tilläggsfrågor. Du ska även bifoga ett CV och ett betygsunderlag (utdrag ur Ladok). Du kommer få fylla i vilka kurser du är intresserad av att arbeta i. Vänligen ha dokumentet under Arbetsuppgifter öppet för att kunna kopiera kurskod och kursnamn från dokumentet till din ansökan.

Efter sista ansökningsdagen behandlas alla ansökningar.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i konsthantverk med inriktning keramikkonst

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 1
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Konstnärliga fakulteten består av institutionerna HDK-Valand – Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik.

Vår vision
Med de utmaningar som samha?llet sta?r info?r idag a?r utbildning och forskning inom det konstna?rliga fa?ltet viktigare a?n na?gonsin. En av konstens styrkor a?r att den skapar sa?va?l perspektiv och kritiska verktyg, som mening och hopp. Konstna?rliga fakulteten a?r drivande i fra?gor om konst, kultur och la?rande, samt inom kreativitet och innovation i en vidare mening. Vi a?r en lokalt fo?rankrad och globalt orienterad plats fo?r konst, kunskapande, kritik, visioner och omsta?llning. Konst och kultur a?r till fo?r alla, och vi a?r en mo?tesplats fo?r kulturakto?rer, kulturinstitutioner, kreativa na?ringar och fo?r civilsamha?llet i stort. Va?rt ma?l a?r att vara ett hus med ma?nga inga?ngar och a?nnu fler utga?ngar.

Nu söker HDK-Valand en universitetsadjunkt i konsthantverk med inriktning keramikkonst som kommer att bedriva undervisning på grundnivå inom ämnet. Du blir en del av enheten Konsthantverk och fri konst. Mer om programmet hittar du här. 

För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar". 

Arbetsuppgifter 
Anställningen innebär undervisning huvudsakligen i keramikkonst på konstnärliga kandidatprogrammet i konsthantverk. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor inom textilkonst och smyckekonst och även undervisa studenter från samtliga tre ämnesinriktningar.

Undervisningen består av handledning av studentprojekt, workshops, seminarier föreläsningar och examinationer. I anställningen ingår även ämnesutveckling, utveckling av kursinnehåll och kursplaner samt administrativa ansvarsuppgifter bestående av planering, examinering och utvärdering. Ansvarsområden och arbetsuppgifter kan även omfatta deltagande i arbetsgrupper inom kollegiet på keramikkonst och konsthantverk, på enheten Konsthantverk-Fri Konst och institutionen HDK-Valand.

I undervisningen ligger fokus på utvecklingen av studenters konstnärliga praktik genom att främja studenternas förståelse av olika keramiska material, tekniker och metoder, samt att stödja studenterna i att kontextualisera den individuella praktiken. Du förväntas ha bred teknisk kunskap och färdigheter inom ämnet keramikkonst samt erfarenhet av det keramiska mediet i en konstnärlig kontext.

Undervisningen på kandidatprogrammet är på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma. Det förväntas att du också kan kommunicera på engelska för att arbeta effektivt i det tvåspråkiga kollegiet i konsthantverk. 

Behörighet 
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Erfarenhet av undervisning gärna inom högskola och konstnärlig skicklighet inom ämnet keramikkonst.

Förmåga att uttrycka sig väl på svenska eller skandinaviska i tal och skrift.

 

 

Anställning 

• Tidsbegränsad anställning i fem år enligt Högskoleförordningen 4 kap §10 Lärare inom konstnärlig verksamhet. Möjlighet till förnyelse i ytterligare fem år. Denna anställningsform kan innehas i maximalt tio år. 
• Anställningens omfattning är 50% av heltid. 
• Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg.
• Startdatum 1 januari 2025, eller det datum vi senare kommer överens om. 


 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Upplysningar om anställningen lämnas av Katarina Andersson, enhetschef för Enheten Konsthantverk och Fri Konst, katarina.andersson.2@hdk.gu.se
Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till HR-funktionen vid HDK-Valand, hr@hdk-valand.gu.se

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.  

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

HDK-Valand
HR
Box 131
405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast 2024-10-31. Märk försändelsen med "PAR 2024/884"

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-31

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsadjunkt i bildpedagogik med inriktning animation

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Okt 2
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Konstnärliga fakulteten består av institutionerna HDK-Valand – Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik.

Vår vision

Med de utmaningar som samha?llet sta?r info?r idag a?r utbildning och forskning inom det konstna?rliga fa?ltet viktigare a?n na?gonsin. En av konstens styrkor a?r att den skapar sa?va?l perspektiv och kritiska verktyg, som mening och hopp. Konstna?rliga fakulteten a?r drivande i fra?gor om konst, kultur och la?rande, samt inom kreativitet och innovation i en vidare mening. Vi a?r en lokalt fo?rankrad och globalt orienterad plats fo?r konst, kunskapande, kritik, visioner och omsta?llning. Konst och kultur a?r till fo?r alla, och vi a?r en mo?tesplats fo?r kulturakto?rer, kulturinstitutioner, kreativa na?ringar och fo?r civilsamha?llet i stort. Va?rt ma?l a?r att vara ett hus med ma?nga inga?ngar och a?nnu fler utga?ngar.

Nu söker HDK-Valand en vikarierande universitetsadjunkt i bildpedagogik med inriktning animation som ska medverka till våra kurser inom animation, både för fristående kurser, bildlärarutbildning och kulturskoleklivet. Du blir en del av den pedagogiska enheten.

Ämne 
Bildpedagogik med inriktning animation

 

Ämnesbeskrivning 
Bildpedagogik med inriktning animation. Bilden som estetiskt uttryck har kommunikativa aspekter som är av stor betydelse för barn och ungas lärande. Bildämnet kan delas in i olika områden såsom exempelvis bildframställning, bildskapande, bildkommunikation, bildtolkning och bildanalys. I bildämnet ingår teori och praktik utifrån ett brett kunskapsfält där olika kunskapsteoretiska utgångspunkter möts som pedagogik, estetisk filosofi, kultursociologi och inte minst konst- och bildvetenskap.

 

Arbetsuppgifter 
Du kommer medverka som undervisande lärare i animationskurser inom ramen för ämneslärarprogram och fristående kurser samt kulturskolepedagogutbildning. Arbetet innebär att ansvara för undervisning i animation med olika material, så som lera och mer digitala format. I arbetsuppgifterna ingår även examinering, kursvärdering och kursrapportering.

Då vikariatet ersätter en av våra lektorer kräver vi specifik kompetens riktat mot praktiskt arbete med animation, både analogt (lera och andra material) samt digitalt. Du behöver också ha erfarenhet av arbete med animation i pedagogisk verksamhet, som kulturskola och ungdomsskola, då kurserna vi erbjuder riktar sig mot lärare. Vidare behövs högskolepedagogisk erfarenhet.

 

Behörighet 
Behörighet för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen 4 Kap och Göteborgs universitets anställningsordning. 

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. 

För anställningen krävs kompetens inom analog och digital animation samt pedagogisk verksamhet inom kulturskola eller ungdomsskola. Samt erfarenhet från högre utbildning inom animation.

För denna anställning krävs även mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 

 

Bedömningsgrunder 
Bedömningen görs utifrån konstnärlig skicklighet och pedagogisk skicklighet.

Med konstnärlig skicklighet avses att den sökande:


• Kunskap inom animation, både analog och digital

Med pedagogisk skicklighet avses att den sökande:


• Kunskap inom pedagogisk verksamhet med animation
• Erfarenhet av praktiskt arbete med animation inom kulturskola eller grundskola
• Vidare erfarenhet av högskolepedagogiskt arbete

Vi kommer vi främst att beakta vem som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter.

Anställning 

• Anställningen är ett vikariat under perioden 6 januari 2025 till 20 januari 2026.
• Anställningens omfattning är 20% av heltid. 
• Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg.
• Startdatum 6 januari 2025

Vikariatet kan eventuellt komma att förlängas. 

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Ulf Dalnäs, enhetschef för Pedagogiska enheten, ulf.dalnas@hdk.gu.se. Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till HR-funktionen vid HDK-Valand, hr@hdk-valand.gu.se 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.?? 

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till: 

 

HDK-Valand 

HR 

Box 131 

405 30 Göteborg 

 

och ska vara inkomna senast 2024-10-30. Märk försändelsen med "PAR 2024/888"

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-30

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Lokalvårdare till Campusservice Rosenlund, tillsvidareanställning 50%

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Okt 15
Nytt
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Serviceenheten arbetar ca 300 personer som tillsammans erbjuder expertstöd och levererar service och tjänster till hela universitetet. Inom enheten finns Campusservice som är den organisation som säkerställer att lokal service med samlad kompetens finns på de olika geografiska områdena inom universitetet. Det handlar bland annat om lokalservice, vaktmästeri, AV-teknik, lokalvård, servicecenter, posthantering och säkerhet.

Campusservice Rosenlunds verksamhetsområde omfattar Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten samt universitetets gemensamma förvaltning. Vi söker nu lokalvårdare med placering i första hand inom Campusservice Rosenlund.

 

Arbetsuppgifter
Städning av undervisnings- och tentamenslokaler samt mötesrum, lunchrum, toaletter, kontor och andra lokalytor där studenter, personal och besökare vistas.

Enklare administrativa arbetsuppgifter ingår också i tjänsten där ditt arbetsverktyg är en läsplatta, såsom felrapportering, veckoplanering, mailhantering och registrering i egenrapporteringssystem.

 

Kvalifikationer
Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, samt arbetserfarenhet av lokalvårdsyrket. Certifiering såsom SRY eller motsvarande är meriterande liksom god datorvana.

Arbetet kommer huvudsakligen ske i en fastighet där en mindre grupp lokalvårdare arbetar tätt tillsammans. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet där god samarbetsförmåga, självständighet och ansvarstagande värderas högt liksom förmåga att ge kvalitativ service.

Det krävs att du ej har någon form av allergi som påverkar arbetets utförande.

 

Anställning
Anställningen är tillsvidare på 50% med placering vid Serviceenheten. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

lokalvårdssamordnare Karolina Berg, karolina.berg@gu.se, eller

campuschef Lina Hedeberg, lina.hedeberg@gu.se

 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: Så blir du en av oss | Göteborgs universitet (gu.se)

 

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal som du når genom gu.se

På rekryteringsportalen som du når via gu.se finns också information om de förmåner och försäkringar som anställda vid Göteborgs universitet omfattas av. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

 

Sista ansökningsdag
Ansökan ska vara inkommen senast 30 oktober 2024.

 

 

 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Lokalvårdare till Campusservice Rosenlund, tillsvidareanställning 75%

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Okt 15
Nytt
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Serviceenheten arbetar ca 300 personer som tillsammans erbjuder expertstöd och levererar service och tjänster till hela universitetet. Inom enheten finns Campusservice som är den organisation som säkerställer att lokal service med samlad kompetens finns på de olika geografiska områdena inom universitetet. Det handlar bland annat om lokalservice, vaktmästeri, AV-teknik, lokalvård, servicecenter, posthantering och säkerhet.

Campusservice Rosenlunds verksamhetsområde omfattar Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten samt universitetets gemensamma förvaltning. Vi söker nu lokalvårdare med placering i första hand inom Campusservice Rosenlund.

 
Arbetsuppgifter
Städning av undervisnings- och tentamenslokaler samt mötesrum, lunchrum, toaletter, kontor och andra lokalytor där studenter, personal och besökare vistas.

Enklare administrativa arbetsuppgifter ingår också i tjänsten där ditt arbetsverktyg är en läsplatta, såsom felrapportering, veckoplanering, mailhantering och registrering i egenrapporteringssystem.

 

Kvalifikationer
Tjänsten ställer krav på goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, samt arbetserfarenhet av lokalvårdsyrket. Certifiering så som SRY eller motsvarande är meriterande liksom god datorvana.

Arbetet kommer huvudsakligen ske i en fastighet där en mindre grupp lokalvårdare arbetar tätt tillsammans. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet där god samarbetsförmåga, självständighet och ansvarstagande värderas högt liksom förmåga att ge kvalitativ service.

Det krävs att du ej har någon form av allergi som påverkar arbetets utförande.

 

Anställning
Anställningen är tillsvidare i en omfattning av 75% med placering vid Serviceenheten. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

lokalvårdssamordnare Karolina Berg, karolina.berg@gu.se, eller

campuschef Lina Hedeberg, lina.hedeberg@gu.se

 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: Så blir du en av oss | Göteborgs universitet (gu.se)

 

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal som du når genom gu.se

På rekryteringsportalen som du når via gu.se finns också information om de förmåner och försäkringar som anställda vid Göteborgs universitet omfattas av. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

 

Sista ansökningsdag
Ansökan ska vara inkommen senast 30 oktober 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Forskningsassistent

Forskarassistent
Läs mer Okt 1
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.På Institutionen för globala studier bedriver vi forskning och undervisning som ger förmågan att förstå och analysera samhällsfenomen i en global värld. Våra utbildningar kännetecknas av aktualitet och samhällsrelevans, och vår forskning strävar efter att göra världen mer begriplig med hjälp av vår unika tvärvetenskapliga forskningsmiljö. Våra forskningsområden är samhällsvetenskapliga miljöstudier, freds- och utvecklingsforskning, mänskliga rättigheter och socialantropologi. För mer information se https://www.gu.se/globalastudier 

Vi söker en forskningsassistent till en studie inom forskningsprojektet Att Främja Jämställdhet i Klimatomställningen: En Studie av Institutionella Praktiker i Myndigheter i Norden och Baltikum som leds av professor Annica Kronsell och finansieras genom Nordforsk och forskningsstiftelsen FORMAS.

Arbetsuppgifter 

Som forskningsassistent kommer du att arbeta inom forskningsprojektet Att Främja Jämställdhet i Klimatomställningen. Arbetet knyts till Projektledningen i Sverige. Arbetsuppgifter är både praktiska och vetenskapliga. Arbetsuppgifter inbegriper organisering, kommunikation och administration av det nordiska forskarkonsortiet avseende möten, konferenser och datainsamling. De vetenskapliga arbetsmomenten innebär assistans gällande de olika nordiska och baltiska fallstudier inom projektet. Det kan handla om att samla aktuella klimatpolitiska styrdokument, att hitta lämpliga myndighetspersoner att intervjua och att organisera intervjuer samt administrera enkäter. Arbetet sker i nära samarbete med övriga forskare i projektet. I den mån det är aktuellt kan även uppsats eller examensarbete knytas till projektet.

För mer information om forskningsprojektet se: https://www.gu.se/nyheter/ny-forskning-vill-framja-jamstalldhet-i-klimatomstallningen

Kvalifikationer 

Vi söker en noggrann, strukturerad och kreativ person med social kompetens och flexibilitet i utförandet av arbetet. Erfarenheter av arbete med organisation, kommunikation och administration är meriterande. Vi har som krav att du som söker har relevant kandidatexamen inom klimat-, miljö- och hållbarhetsstudier, genusstudier, statsvetenskap, policy studier, jämförande politik, organisations- eller förvaltningsstudier. Det är meriterande om sökande har erfarenhet av forskningsmetoder såsom textanalys, fallstudier, intervjuer eller enkätstudier.

För att lyckas i tjänsten krävs förmåga att både kunna arbeta självständigt och att samarbeta i en forskargrupp. Du behöver kunna tala och skriva väl på engelska. Goda kunskaper i ett annat nordiskt eller baltiskt språk är meriterande.

Anställning 

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 12 månader. Tjänsteomfattning är 50% och tjänsten är placering vid Institutionen för Globala Studier. Tillträde i november 2024 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Annica Kronsell, projektledare, Institutionen för Globala Studier, Göteborgs Universitet. E-post: Annica.Kronsell@gu.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta personalhandläggare Elvedina Sikiric Lidström, Institutionen för Globala Studier. Email: elvedina.sikiric.lidstrom@gu.se

Fackliga?organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök".

Till ansökan ska bifogas ett CV och ett personligt brev där du visar varför du är lämpad för tjänsten. Du ska även bifoga intyg om kandidatexamen.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Sista ansökningsdag är den 2024-10-30.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Ekonom

Redovisningsekonom
Läs mer Okt 9
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution mellan Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola
AB, belägen på campus Johanneberg och campus Lindholmen i Göteborg. Institutionens verksamhet omfattar högklassig forskning, utbildning och nyttiggörande inom områden som AI & machine learning, software- & hardware engineering, computer science, security, network & systems. Organisationen består av knappt 300 anställda med en hög internationell sammansättning med individer från 50 olika länder. Ytterligare information om institutionen finner du på: Institutionen för data- och informationsteknik

Den administrativa verksamheten vid institutionen är gemensam för både Chalmers och Göteborgs universitet och leds av en
administrativ chef och en biträdande administrativ chef. Vi möter dagligen studenter, lärare och övriga anställda som vi ger ändamålsenlig och professionell service till. På avdelningen arbetar totalt 30 medarbetare som ger kompetent stöd inom ekonomi, HR, kommunikation, studievägledning, utbildningsadministration, intern service m.m.

Vi söker nu en ekonom till institutionens verksamhetsstöd

Som ekonom kommer du att ingå i institutionens ekonomigrupp och på avdelningsnivå hantera budget, bokslut, analyser och prognoser
för en av institutionens forsknings- och utbildningsavdelningar. Du blir ett viktigt stöd i ekonomifrågor till avdelningschefer och till
forskare, varför det är av stor vikt att du kan kommunicera ekonomifrågor på ett sätt som skapar engagemang och förståelse inom
organisationen. Under ekonomisamordnarens/controllens ledning kommer du också att arbeta med att utveckla och driva institutionens
ekonomiska processer och strukturer. Ekonomigruppen arbetar i ett nära samarbete, och ser tillsammans till att institutionens
ekonomihantering håller hög kvalitet. Du förväntas också vilja delta i olika nätverk och utvecklingsprojekt inom såväl Chalmers som
GU.

För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Forskare i praktisk filosofi med inriktning mot bioetik

Universitets- och högskoleadjunkt
Läs mer Sep 26
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV) vid humanistiska fakulteten har omkring 110 anställda och en undervisningsvolym som omfattar cirka 350 helårsstudenter. Här pågår många stora nationella och internationella forskningsprojekt. Vi utbildar filosofer, logiker, lingvister, språkteknologer, vetenskapsteoretiker, filosofihistoriker, filologer och lärare i filosofi. Institutionen bedriver även forskarutbildning och utvecklingsarbete inom sina områden.

Praktisk filosofi har forskning inom både grundläggande och tillämpad filosofi. Ämnet är särskilt starkt inom tillämpad etik och politisk filosofi kopplad till bioetik, global etik och tekniketik. En professor, en docent och lektor samt flera yngre forskare är aktiva inom detta fält. Forskningen är också tvärvetenskaplig och inbegriper samarbeten inom flera fakultetsövergripande centra, av vilka denna utlysning anknyter till Centrum för antibiotikaresistensforskning i Göteborg (CARe), ett tvärvetenskapligt centrum med över 150 medlemmar från 6 fakulteter vid Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Föreliggande anställning är knuten till forskningsinsatser i projektet Platinea 2.0, som finansieras av Vinnova för att vidareutveckla och implementera sociala innovationer inom hälso- och sjukvårdsystem och läkemedelsförsörjningen för att förbättra den långsiktigt hållbara tillgången på effektiva antibiotika. Platinea 2.0 leds från Uppsala universitet och innefattar samverkan med flera svenska lärosäten, läkemedelsindustrin samt svenska myndigheter, liksom samarbete inom Norden. Arbetet relaterar också till andra forskningsprojekt inom antibiotikaresistensområdet. Erik Malmqvist och Christian Munthe leder etikarbetet i Platinea, som fokuserar på forskning om och utveckling av nya sätt att värdera antibiotika, beredskap och hållbarhet, där grundläggande värderingsmodeller från etik och filosofi kan kombineras med hälsoekonomisk utvärdering och analys av institutionella system, samt analys och formulering av relevanta samhällspreferenser för läkemedel, folkhälsa och hållbarhet.

Mer information om Erik Malmqvists forskning, samt om Christian Munthes forskning.

 

Ämne 
Praktisk filosofi

 

Ämnesbeskrivning 
Forskning inriktad på bioetiska frågor av relevans för värdering av läkemedel, antibiotikaresistens, beredskap och hållbarhet, samt social innovation av institutionella system i ljuset av samhällspreferenser för folkhälsa och hållbarhet.

 

Arbetsuppgifter 
Den som anställs förväntas bedriva forskning och utveckling i samarbete med Erik Malmqvist och Christian Munthe inom ramen för Platinea 2.0 och relaterat till andra projekt kopplade till CARe och forskningsmiljön i praktisk filosofi. Forskningen kan innefatta tvärvetenskapliga moment med inslag av empiriska metoder.

Forskning och utveckling inkluderar forskning som publiceras och presenteras i internationella fackgranskade kanaler, liksom arbete med innovation av sociala och institutionella system och regelverk i Sverige, Norden och EU i samverkan med näringslivs- och samhällsföreträdare. Både forskning och utveckling och kräver utmärkta språkkunskaper i engelska. Kunskaper i svenska behöver vara nöjaktiga för samarbete inom projekten.

 

Behörighet 
Behörig för anställningen är den som har doktorsexamen inom praktisk filosofi, eller annat för anställningens område relevant forskningsämne, t ex bioetik, praktisk etik eller tillämpad etik.

  

Bedömningsgrunder 
Vetenskaplig och pedagogisk skicklighet av relevans för anställningens område, dokumenterad i form av vetenskapliga publikationer och samverkan med det omgivande samhället. I förhållande till anställningens område dokumenterad tillräcklig språkförmåga i engelska.

 

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, högst 11 månader

Omfattning: 25 %

Placering: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborg

Tillträde: 1 januari, 2025, eller enligt överenskommelse

 

Tillsättningsförfarande 
Urval, intervju och bedömning utförs av en rekryteringsgrupp på institutionen.

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Susanna Radovic, avdelningschef, 031-786 20 28, susanna@filosofi.gu.se

Christian Munthe, forskningsledare för etik inom Platinea och CARe, christian.munthe@gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till personalhandläggare Jennifer Stråle, 031-786 45 70, jennifer.strale@gu.se

 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Ansökan 
För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-30 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Personalhandläggare

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för medicin är en del av Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitets största institution med drygt 400 anställda och 300 doktorander. Vi utbildar framtidens folkhälsovetare, läkare, dietister och andra som är verksamma inom hälso- och sjukvården. Vår forskning spänner över hela det medicinska fältet och omfattar flera av de stora folksjukdomarna samt samhällsmedicin och folkhälsa. Vi har ett livsviktigt uppdrag: att ta fram ny kunskap som ger människor en bättre hälsa och att utbilda framtidens medarbetare inom hälso- och sjukvården.

Vi söker nu en ny kollega som vill vara en framtida nyckelspelare i vår HR-grupp. Vi söker dig som ser värdet i att arbeta i en samhällsviktig verksamhet och vill bidra till helheten och den administrativa enhetens utvecklingsarbete, samtidigt som du vill arbeta fritt och med stort självständigt ansvar.

Administrationen vid institutionen består av drygt 40 personer och är organiserad i en gemensam enhet där arbetet i huvudsak är fördelat inom fem funktionsområden: HR, ekonomi, utbildning, forskarutbildning och kommunikation, och leds av två administrativa chefer. Enheten träffas regelbundet vid gemensamma aktiviteter och arbetar för ett starkt samarbete mellan våra olika områden. Dina närmaste kollegor kommer att vara nätverket av HR-medarbetare, en grupp som träffas både på möten och under mer informella former. Delar av HR-arbetet är samordnat och utförs på institutionsnivån, men huvuddelen utförs på avdelningsnivån.

Anställningens fysiska placering är på Avdelningen för samhällsmedicin- och folkhälsa som under oktober månad flyttat in i nyrenoverade lokaler intill Wavrinskys plats (tidigare Geovetarcentrum). Vid avdelningen finns ca 130 anställda och i de samarbeten som finns med Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska universitetssjukhuset finns ytterligare ca 300 anknytna personer som på olika sätt medverkar i utbildning och forskning.

För att trivas på vår institution är det viktigt att du uppskattar att arbeta i en dynamisk, mångfacetterad och internationell miljö. Vi vårdar en kultur som präglas av hjälpsamhet och trivsel i gruppen och kompetensen är hög.

Arbetsuppgifter 
Som personalhandläggare har du en generalistroll och arbetar både strategiskt och operativt med HR-frågor samt med stor bredd i uppgifterna. Du är ett kvalificerat chefsstöd till avdelningens chef /ledningsgrupp och deltar vid behov i ledningsgruppens möten, samtidigt som du utgör stöd till avdelningens alla medarbetare avseende personalfrågor.

Du kommer vidare att vara ett stöd i avdelningens rekryteringsärenden vilket innebär arbete ”från kravprofil till anställningsavtal”, samt viss introduktion av nyanställda medarbetare. Du bidrar också till vårt arbetsmiljöarbete på avdelningen. I tjänsten ingår också en rad olika områden som bland annat inkluderar arbetsrättsliga frågor, rehabiliteringsfrågor, personalstatistik och uppföljningar.

Du kommer även hantera det löpande personaladministrativa arbetet såsom handläggning av ärenden i personalsystemet Primula. Eftersom avdelningen har en stor del internationell personal är du behjälplig i ärenden där de behöver ansöka om uppehålls- eller arbetstillstånd och du har i vissa fall kontakt med Migrationsverket. Även kontakt med Statens servicecenter, Skatteverket och Försäkringskassan förekommer. En stor del av arbetet består av operativt arbete men det finns också möjlighet att utveckla och förfina HR-processer och rutiner på avdelningen, och inte minst i samarbetet med institutionens övriga HR-kollegor. Även andra allmänna administrativa arbetsuppgifter vid avdelningen kan i mindre omfattning komma att ingå i tjänsten.

Du arbetar nära den administrativa ledningen på institutionen och avdelningscheferna på avdelningen samt kommer också samarbeta med övriga kollegor inom verksamhetsstödet.

Du deltar i universitetets nätverk för HR-personal samt institutionens eget HR-nätverk.     

För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-30

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i odontologisk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i odontologisk vetenskap

Titel på projektet: Oral nitritproduktion i hälsa och sjukdom

Avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi finns vid Institutionen för odontologi vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare

Arbetsuppgifter   
Utbildning i odontologisk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning

Projekt: Forskningen vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi omfattar bland annat orala bakterier och dess metaboliter, neutrofiler och andra vita blodceller, samt interaktionen mellan dessa vid friska förhållanden samt vid olika orala sjukdomstillstånd. Inom detta område avser detta doktorandprojekt att undersöka oral bakteriell nitritproduktion i den orala mikrobiella ekologin och dess roll i hälsa och sjukdom.

Orala bakterier som associeras med hälsa har visat sig ha förmågan att processa nitrat till nitrit, som sedan kan omvandlas vidare till kväveoxid. En kost rik på grönsaker (som har hög nitrathalt), i kombination med nitratreducerande orala bakterier har föreslagits främja systemisk hälsa genom reglering av blodtrycket men även förordats ha lokala antiinflammatoriska effekter med avseende på parodontit. Dessutom verkar denna metabolism kunna påverka närliggande bakterier och på så sätt möjligen kunna inverka på oral ekologi och sammansättningen av plack. Inom detta projekt kommer den potentiella påverkan av nitrit på den omgivande mikrobiotan och immunceller att utforskas in vitro och kombineras med kliniska orala undersökningar av förekomst och effekt av nitrit lokalt i munhålan hos patienter med orala sjukdomar samt friska kontrollpatienter. Även systemiska effekter (blodtrycksreglering) av oral nitritproduktion avses studeras. 

Sökanden bör vara noggrann och ansvarsfull, med förmåga till självständig problemlösning. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.    

Behörighet   
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.  

Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:    

1. avlagt examen på avancerad nivå, eller 
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller  
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper. 

Särskild behörighet till forskarutbildning i odontologisk vetenskap har den som:

med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier. 

Anställning   
Efter du har blivit antagen till forskarutbildning kommer du att erhålla en doktorandanställning vid Göteborgs universitet. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100. Den första anställningen som doktorand får gälla högst ett år och får förnyas med högst två år i taget. En doktorand får som längst vara anställd som doktorand under åtta år men den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.   

Placering: Sahlgrenska akademin, Institutionen för odontologi, avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi. Omfattning 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.     

Kontaktuppgifter för anställningen   
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta:

Huvudhandledare Johan Bylund, professor, Institutionen för odontologi,
e-post: johan.bylund@gu,se  

Biträdande handledare Amina Basic, Institutionen för odontologi,
e-post: amina.basic@gu.se 

Ansökan   
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar  

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-10-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i odontologisk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i odontologisk vetenskap


Titel på projektet: Hydroxylradikaler för antimikrobiell kariesbehandling av djupa kaviteter. Preklinisk och klinisk utvärdering.

Avdelningen för Kariologi finns vid Institutionen för Odontologi vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare

Arbetsuppgifter   
Utbildning i odontologisk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning

Projekt: Förbättrad munvård och ökad kunskap om munsjukdomar har lett till en minskning av kariesprevalensen men behandling av djup karies och bibehållande av vitaliteten i pulpan utgör fortfarande en utmaning över hela världen. Det finns ett behov av att etablera en adekvat och mindre invasiv behandlingsmetod för karies, speciellt avseende djupa kariesskador. Karies är en infektionssjukdom som orsakas av syrabildande bakterier fästa på tandens hårdvävader. Därför är effektivt avlägsnande och/eller inaktivering av den kariogena mikrobiella biofilmen avgörande för behandling av karies. En ny antimikrobiell teknik som använder hydroxylradikaler har utvecklats för behandling av dentala infektionssjukdomar. Tekniken använder UV-ljus och väteperoxid (H2O2), vilket skapar hydroxylradikaler som orsakar letal oxidativ skada på bakterieceller. Vår forskargrupp har i flera studier visat på effektiviteten av H2O2-fotolys med 365- eller 400-nm LED med en signifikant minskning av antalet livsdugliga bakterier i kariogen biofilm samt metodens säkerhet. Baserat på tidigare resultat är den generella hypotesen som formulerats för detta forskningsprojekt att hydroxylradikaler är effektiva mot kariogen biofilm i djupa kariösa lesioner. Det antas vidare att metoden inte kommer att påverka vare sig bindningsförmågan eller de material som används för direkt reparativ behandling och kan därför erbjuda en säker och kliniskt effektiv metod för att stoppa djupa kariesskador.

Det övergripande syftet med detta projekt att ytterligare utvärdera denna nyutvecklade antimikrobiella kemoterapi som använder hydroxylradikaler genererat av H2O2-fotolys för kariesbehandling. Doktorandprojektet består av 4 delar, 2 kliniska kohortstudier för att demonstrera metodernas effektivitet på kariogena bakterier i dentin och djupa karieslesioner samt 2 in vitro-studier för utvärdering av metodens effekt på dentinstruktur och påverkan på bindningsförmåga. De kliniska projekten kommer att utföras i samarbete med Västra Götalands regionen och in vitro-studierna vid avdelningen för kariologi i samarbete med avdelningen för Advanced Free Radical Science, Tohoku University, Sendai, Japan. 

Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.    

Behörighet   
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.  

Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:    

1. avlagt examen på avancerad nivå, eller 
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller  
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper. 

Särskild behörighet till forskarutbildning i odontologisk vetenskap har den som:

med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier. 

Kontaktuppgifter för anställningen   
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta huvudhandledaren,
Ulf Örtengren, professor, Institutionen för odontologi, 
telefon: 0766-183163, e-post: ulf.ortengren@odontologi.gu.se 

Ansökan   
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar  


  

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-10-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Utbildningshandläggare - utbildning på forskarnivå

Utbildningshandläggare
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenteroch 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskningoch attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.
Med 1 700 anställda, 5000 studenter och en omsättning på 2,5 miljarder kronor är Sahlgrenskaakademin Göteborgs universitets största fakultet. Vi bedriver forskning av hög internationell klassinom medicin, odontologi och vårdvetenskap, och flera av våra utbildningsprogram hör till landetsmest populära. Under vårt tak rör sig allt från unga studenter till internationellt ledande forskare,alltid i nära samverkan med Västra Götalandsregionen, Folktandvården och näringslivet.
Vid Sahlgrenska akademins kansli samlas det fakultetsgemensamma administrativa stödet förutbildning och forskning. Här arbetar idag drygt 40 medarbetare med ansvar för ekonomi- ochutbildningsadministration, kommunikation, internationalisering och HR samt stöd tillfakultetsledningen.
Utbildningsavdelningen vid kansliet har 19 medarbetare. Vid avdelningen ges administrativt stödtill fakultetens utbildningsråd, internationaliseringsråd samt råd för utbildning på forskarnivå.Inom avdelningen finns också studievägledning, samordning av fakultetensinternationaliseringsarbete, administration av forskarutbildningen samt programadministration avläkarprogrammet och administrativt stöd till läkarprogramskommittén.
Vi kan erbjuda mycket intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter, i en miljö där vi bidrar tillsamhällets arbete med att förbättra människors hälsa. Du kommer att arbeta i en komplexorganisation med trevliga och engagerade kollegor med stor erfarenhet.
Arbetsuppgifter
Som utbildningshandläggare kommer du att handlägga och administrera utbildningsärendeninom Sahlgrenska akademins utbildning på forskarnivå. Arbetet innebär medverkan i, ochutveckling av, arbetet i hela utbildningskedjan från antagning till disputation.
Du kommer ingå i en grupp av kvalificerade utbildningshandläggare som bland annat ansvararför beredning av antagnings- och disputationsärenden, akademins kursutbud inom
forskarutbildning, annonsering av doktorandplatser samt utformning och uppdatering avinformation på webbsidor för doktorander. Gruppen erbjuder också administrativt stöd till rådetför utbildning på forskarnivå, dess arbetsgrupper och organ. Ett flertal administrativa system förhantering av dessa processer finns till hjälp i arbetet. Rådgivning och information till befintligaoch potentiella doktorander ingår som en naturlig del liksom nära kontakt med fakultetensinstitutioner i ärenden som rör utbildning på forskarnivå.
Du kommer att ha mycket kontakter både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga attprioritera och att samarbeta. Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande miljö somkännetecknas av kreativitet och öppenhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms lämpligför anställningen.
Arbetet innebär många kontakter både internt och externt, något som förutsätter godsamarbetsförmåga och lyhördhet för verksamhetens behov samt att du är duktig på att skapaoch bibehålla förtroendefulla kontakter.
Du har god förmåga att arbeta självständigt men arbetar lika enkelt och effektivt i grupp. Du ärtrygg i din kompetens och har förmåga att fatta beslut inom ditt ansvarsområde. Det krävs att dusjälvständigt planerar och organiserar ditt arbete samt bidrar till utveckling av gruppensgemensamma processer. Egenskaper som noggrannhet, samarbetsförmåga och flexibilitet ärnågot som du känner dig igen i.
En pågående digital omställning inom administrationen gör att vi gärna ser att du tycker om atthitta lösningar för att utveckla och effektivisera arbetet. Självklart uttrycker du dig obehindrat påbåde svenska och engelska.
Du har erfarenhet av att arbeta i olika system samt en utvecklad förmåga att sätta dig in i nya.Det är meriterande om du har erfarenhet av LADOK och SharePoint samt har god kunskap omoffentlig förvaltning.
Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den som anses ha de bästaförutsättningarna att genomföra och utveckla arbetsuppgifterna. Stor vikt läggs vid personliglämplighet.
Anställning
Vi söker nu en handläggare till utbildning på forskarnivå då en av våra medarbetare ärtjänstledig. Anställningen är ett vikariat på heltid cirka ett år med placering vid Sahlgrenskaakademins kansli. Tillträde 7 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Vikariatet kan komma att förlängas.

Ansök nu

Doktorandplats i odontologisk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i odontologisk vetenskap

Titel på projektet: Kirurgisk behandling av furkationsdefekter

Avdelningen för parodontologi finns vid Institutionen för odontologi vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare

Arbetsuppgifter   
Utbildning i odontologisk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning

Projekt: Djupa furkationsdefekter är en känd riskfaktor för förlust av flerrotiga tänder. Icke-kirurgisk behandling resulterar vanligtvis i ett ofullständigt behandlingsutfall. Detta beror på anatomiska förhållanden och svårigheter att avlägsna bakteriebeläggningar i furkationsområdet. För att förbättra tillgängligheten har resektiva kirurgiska metoder med borttagning av en eller flera av tandens rötter tillämpats. Långtidsundersökningar har dock visat att tandöverlevnaden efter ådan behandling inte förbättrats jämfört med mer konservativa behandlingsåtgärder. Nyligen publicerade studier förespråkar rekonstruktiva kirurgiska behandlingsmetoder som utmärker sig genom sin vävnadsbevarande karaktär. Det saknas däremot data från stora kontrollerade studier på rekonstruktiv kirurgi.

Det aktuella projektet syftar till att undersöka den potentiella nyttan av rekonstruktiv kirurgi vid behandling av flerrotiga tänder med furkationsdefekter. De specifika målen är att:


• utvärdera effekten av rekonstruktiv kirurgisk behandling med benersättningsmaterial av flerrotiga tänder med furkationsdefekter.
• jämföra tidig sårläkning efter konventionell respektive rekonstruktiv kirurgi vid furkationsdefekter.
• analysera patientrapporterade utfallsmått, kostnadseffektivitet samt biverkningar efter konventionell respektive rekonstruktiv kirurgi vid furkationsdefekter.
• identifiera patient- och tandrelaterade faktorer av betydelse för kliniska och radiologiska utfallsmått efter konventionell respektive rekonstruktiv kirurgi vid furkationsdefekter.

Utvärderingarna baseras på en multicenter, multinationell, randomiserad klinisk studie som inkluderar 200 patienter. Projektet kommer att genomföras som en tvåarmad randomiserad kontrollerad studie med en uppföljningstid på 12 månader vid tre kliniska centra i Sverige och flera kliniska centra i Europa. 

Doktoranden förväntas delta i behandling och uppföljning av forskningspersoner samt vara aktiv i dataanalys och i publikationsprocess. Projektet förutsätter att doktoranden behärskar det svenska språket i tal och skrift då datainsamlingen innebär kontakter med informanter som talar svenska.

Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.    

Behörighet   
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.  

Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:    

1. avlagt examen på avancerad nivå, eller 
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller  
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper. 

Särskild behörighet till forskarutbildning i odontologisk vetenskap har den som:

med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.  

Kontaktuppgifter för anställningen   
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta huvudhandledaren,
Jan Derks, docent, Institutionen för odontologi, 
telefon: 076-6183124, e-post: jan.derks@odontologi.gu.se 

Ansökan   
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar  

  

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-10-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Doktorandplats i medicinsk vetenskap

Doktorand
Läs mer Okt 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i medicinsk vetenskap 


Titel på projektet: Val av kirurgisk behandling och dess påverkan på patientens liv efter operation

Avdelningen för kirurgi finns vid Institutionen för kliniska vetenskaper vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare

Arbetsuppgifter   
Utbildning i medicinsk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning

Projekt: Val av kirurgisk behandling kan vara ett komplext beslutsproblem. Kirurgi kan medföra livslång påverkan på patienternas funktion. Kunskap om behandlingars utfall är av stort värde i en beslutsprocess. Att förstå mekanismer som kan ge upphov till oberättigade skillnader av vilken behandling som ges är också viktigt för att främja en jämlik vård. Projektet är tvärvetenskapligt och berör ämnena kirurgi, kognitiv psykologi och medicinsk sociologi. Avhandlingen kommer undersöka beslut om kirurgisk behandling inom kirurgi och dess effekter på patienternas dagliga aktiviteter. Syftet är att ge bättre förståelse och kunskap om hur olika faktorer spelar roll i beslutsprocessen samt hur val av behandling och prehabilitering kan påverka patienternas liv efter operationen. Projektet kommer utföras inom forskargruppen Scandinavian Surgical Outcomes Research Group (SSORG). Avhandlingens delarbete kommer baseras dels på redan insamlade data, dels på nytt material som samlas in under projekttiden

Det är önskvärt att sökanden har erfarenhet inom verksamhet med kirurgi som behandlingsmetod. Vidare är erfarenhet av arbete med formulärs- och registerdata, samt insamling, bearbetning och analys av kvalitativa data önskvärd. Mycket goda kunskaper, muntligt och skriftligt, i svenska och engelska krävs. Dokumenterad erfarenhet av programmering i statistisk programvara (exempelvis R, SAS) är meriterande. 

Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen.?Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.    

Behörighet   
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.  

Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:    

1. avlagt examen på avancerad nivå, eller 
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller  
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper. 

Särskild behörighet till forskarutbildning i medicinsk vetenskap har den som:

med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.

Anställning   
Efter du har blivit antagen till forskarutbildning kommer du att erhålla en doktorandanställning vid Göteborgs universitet. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100. Den första anställningen som doktorand får gälla högst ett år och får förnyas med högst två år i taget. En doktorand får som längst vara anställd som doktorand under åtta år men den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.   

Placering: Sahlgrenska akademin, Institutionen för kliniska vetenskaper, Avdelningen för kirurgi. Omfattning 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.     

Kontaktuppgifter för anställningen   
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta huvudhandledaren,
Eva Angenete, professor, Institutionen för kliniska vetenskaper,  
telefon: 0760514441, e-post: eva.angenete@gu.se 

Ansökan   
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar  


  

Ansökan ska vara inkommen senast:?2024-10-28

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Administratör (vikariat)

Studieadministratör
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 140 personer. I enhetens uppdrag ingår att ge stöd till studenter och presumtiva studenter inför, under och efter studietiden genom vägledning, antagning, tentamen och examen. Utbildningsenheten ger också stöd och service till institutioner och fakulteter i arbetet med att hantera utbildningsadministrativa frågor. Vi förvaltar och utvecklar systemstöd för studieadministration. https://www.gu.se/om-universitetet/hitta-organisation/utbildningsenheten

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att bibehålla vår goda arbetsmiljö med ett respektfullt, inkluderande och trevligt klimat mellan kollegor och systemanvändare. Utbildningsenheten är HBTQI-certifierad.

Som administratör kommer du tillhöra sektionen för tentamen, som i idag består av 26 tillsvidareanställda, 17 av dessa är anställda som assistenter/ tentamensvakter, vilket innebär att de arbetar i skrivsalarna. Utöver detta finns ett 40-tal intermittent timanställda assistenter/tentamensvakter.

https://www.gu.se/om-universitetet/hitta-organisation/sektionen-for-tentamen

Arbetsuppgifter 
I rollen som administratör inom sektionen för tentamen kommer du att arbeta i två olika arbetsgrupper, dels i gruppen som arbetar med våra system DISA (systemet för digital salstentamen) och tentamensbokningssystemet TE Exam, dels i vår centrala administrativa grupp.

Vad gäller systemen kommer du att arbeta med support till våra användare inom universitet, hålla i utbildning för beställare i tentamensbokningssystemet, samt utveckla och uppdatera supportmaterial.

Vad gäller den centrala administrativa sidan kommer du att vara delaktig i hanteringen av beställningar för nya bokningar av tentamina i skrivsalarna samt ändringar i befintliga bokningar. Du kommer vara delaktigt i att schemalägga tentamensvakter. Du kommer även att arbeta med förberedelsearbetet inför att tentamina genomförs, ett i stort sett dagligt arbete, och du kommer att vara en av de som tar emot bud för leveranser till och från sektionen för tentamen, fysisk närvaro på arbetsplatsen är därför viktig.

Vidare förväntas du vara delaktig i den övriga verksamheten vid sektionen för tentamen och bidra till utvecklingen av arbetssätt inom gruppen. Det kan även finnas möjlighet att utveckla innehållet i tjänsten utifrån dina tidigare erfarenheter.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• Utbildning på högskolenivå på minst två år och som arbetsgivaren finner relevant
• God erfarenhet av att arbeta i administrativa system
• Mycket god datorvana
• Kompetens att behärska Office-paketet obehindrat
• God förmåga att kunna uttrycka sig muntligt och skriftligt både på svenska och engelska

Vidare är det meriterande att ha:


• Erfarenhet av administrativt arbete vid högskola/universitet
• Arbetat i TimeEdit, Inspera, Ladok och Primula

Som person behöver du ha ett systematiskt arbetssätt och en logistisk förmåga. Arbetet vid sektionen för tentamen är dynamiskt och arbetsbelastningen är periodvis hög vilket kräver att du är flexibel, lösningsfokuserad samt har en god förmåga att planera ditt arbete.

Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, driv och ansvarskänsla.

Anställning 
 

Anställningen är ett vikariat på omfattning 100%, som sträcker sig dock längst t o m 2026-01-31.  Förlängning av anställning kan komma att aktualiseras. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid sektionen för tentamen vid Utbildningsenheten.  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: 

Johan Telléus, sektionschef för tentamen, johan.telleus@gu.se, telefon: 031-786 1135

Fransiska Hellqvist, systemförvaltare, fransiska.hellqvist@gu.se, telefon: 031-786 4405

Erika Jönsson, administratör, erika.jonsson@gu.se, telefon: 031-786 2366

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 27 oktober 2024

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetslektor i konsthantverk med inriktning smyckekonst

Universitets- och högskolelektor
Läs mer Sep 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Konstnärliga fakulteten består av institutionerna HDK-Valand – Högskolan för konst och design och Högskolan för scen och musik.

Vår vision

Med de utmaningar som samhället står inför idag är utbildning och forskning inom det konstnärliga fältet viktigare än någonsin. En av konstens styrkor är att den skapar såväl perspektiv och kritiska verktyg, som mening och hopp. Konstnärliga fakulteten är drivande i frågor om konst, kultur och lärande, samt inom kreativitet och innovation i en vidare mening. Vi är en lokalt förankrad och globalt orienterad plats för konst, kunskapande, kritik, visioner och omställning. Konst och kultur är till för alla, och vi är en mötesplats för kulturaktörer, kulturinstitutioner, kreativa näringar och för civilsamhället i stort. Vårt mål är att vara ett hus med många ingångar och ännu fler utgångar.

Nu söker HDK-Valand en universitetslektor i konsthantverk med inriktning smyckekonst. Mer om programmet hittar du här; https://www.gu.se/studera/hitta-utbildning/konstnarligt-masterprogram-i-konsthantverk-smyckekonst-k2til-smyk

OBS! För övrig information, kvalifikationer och behörighetskrav samt för att söka anställningen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar".

 

Arbetsuppgifter 
Anställningen innebär undervisning huvudsakligen på det konstnärliga masterprogrammet i konsthantverk och inriktningen smyckekonst. Du har ett nära samarbete med lärarkollegor på både kandidat-och masterutbildningen inom inriktningarna keramikkonst och textilkonst, och du kommer att undervisa och examinera studenter från samtliga tre inriktningar i gemensamma kurser.

Undervisningen i denna kontext innebär handledning av studentprojekt, men även handledning kring skrivande, seminarier, workshops, föreläsningar, examinationer, utveckling av kursinnehåll och kursplaner samt administrativa ansvarsuppgifter bestående av bedömning och utvärdering. 

Du förväntas driva ämnesutveckling och bidra till utvecklingen av den kritiska kontextualiseringen inom ämnet smyckekonst och även övergripande inom konsthantverk.

I undervisningen ligger fokus på utvecklingen av studenters konstnärliga praktik genom att främja deras fördjupade förståelse och kunskap inom ämnet. Du förväntas ha en god förståelse för smyckekonstens innebörd och semiotik, hög teknisk kunskap och färdigheter inom ämnet smyckekonst samt bred erfarenhet av smyckekonst i en konstnärlig kontext. 

Du är intresserad av att bygga upp ett nätverk av nationella och internationella samarbeten som är av intresse för fakulteten och institutionen. I ansvarsområden och arbetsuppgifter ingår även deltagande i Konsthantverk – Fri konstenhetens och institutionens arbetsgrupper gällande utveckling och kvalitéförsäkran av utbildningen.

Undervisningsspråket på masterprogrammet är engelska.

Ansvar och arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid. 

Behörighet 
Behörig att anställas som universitetslektor inom konstnärlig verksamhet är dels den som visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt konstnärlig doktorsexamen eller visat konstnärlig skicklighet eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För denna anställning krävs även erfarenhet av undervisning inom högre utbildning, samt konstnärliga färdigheter på internationell nivå inom smyckekonst.

För anställningen krävs även flytade engelska i tal och skrift. 

 

Anställning 

• Anställningen är tidsbegränsad i 5 år enligt Högskoleförordningen 4 kap §10 Lärare inom konstnärlig verksamhet. Möjlighet till förnyelse i ytterligare fem år. Denna anställningsform kan ges maximalt i 10 år. 
• 60% av heltid.
• Anställningen är placerad vid HDK-Valand i Göteborg.
• Startdatum är 1 januari 2025, eller det datum vi senare kommer överens om.? 

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Katarina Andersson, enhetschef Enheten Konsthantverk och fri konst, katarina.andersson.2@hdk.gu.se

Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta HR-funktionen vid HDK-Valand, hr@hdk-valand.gu.se

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Din ansökan kan komma att granskas av internationella sakkunniga och det är önskvärt att ansökan och dess bilagor är skrivna på engelska. Om ansökan skrivs på svenska kan den komma att översättas. Vid eventuell avvikelse mellan det översatta dokumentet och det svenska originalet tar institutionen inget ansvar för översättning eller för direkta, indirekta eller andra former av fel som kan uppstå vid översättningen.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

De publikationer som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas till:

HDK-Valand HR

Box 131

405 30 Göteborg

och ska vara inkomna senast sista ansökningsdag. Märk försändelsen "PAR 2024/421 Universitetslektor i konsthantverk med inriktning smyckekonst".

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-24 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i psykofarmakologi

Statistiker
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en postdoktor, med placering vid Sektionen för farmakologi. Vid denna sektion har forskning inom området psykofarmakologi en lång och stark tradition som för närvarande representeras av både kliniska och experimentella studier.

Ämne
Psykofarmakologi

Ämnesbeskrivning
Projektet avser utvärdering av psykofarmakas effekter och biverkningar dels genom meta-analyser på individnivå av kliniska prövningar och dels genom analys av registerdata.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av denna postdoktorbefattning kommer att analysera data på individnivå från kliniska prövningar i vilka utvärderats effekten av psykofarmaka, särskilt antidepressiva farmaka. Vederbörande kommer dessutom att studiera användandet av psykofarmaka på populationsnivå – och konsekvenserna av sådant användande – genom analys av registerdata.  Beroende på tjänsteinnehavardens intresseinriktning kan projektet även komma att inkludera visst experimentellt arbete relaterat till psykofarmakas verkningsmekanismer.

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen 4 Kap och Göteborgs universitets anställningsordning. 

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, konstnärlig doktorsexamen eller som har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Behörig att anställas som postdoktor för denna utlysning är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde.

Bedömningsgrund
Erfarenhet av hantering av stora datamängder, till exempel inom ramen för registerstudier, liksom goda kunskaper i statistik, är meriterande. Erfarenhet från ämnesområdena psykiatri och psykofarmakologi, eller härtill gränsande områden, är i viss mån meriterande. Vid bedömningen av de sökande kommer vetenskaplig meritering att utgöra den avgörande bedömningsgrunden. De sökande måste uppvisa goda kunskaper inom engelska och/eller svenska (tal och skrift).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 2 år, 100% av heltid, med placering tills vidare vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/biträdande sektionschef Elias Eriksson, tfn: +46 31 786 34 30, e-post: Elias.Eriksson@neuro.gu.se

Ansvarig chef är professor/sektionschef Michael Winder, tfn: +46 31 786 34 77, e-post: michael.winder@pharm.gu.se

Ansökningshandlingar skickas inte till kontaktpersonerna.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: ?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-24

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning. Vid enheten arbetar cirka 81 personer. I enhetens uppdrag ingår att ge stöd till studenter och presumtiva studenter inför, under och efter studietiden genom vägledning, antagning, tentamen och examen. Utbildningsenheten ger också stöd och service till institutioner och fakulteter i arbetet med att hantera utbildningsadministrativa frågor. Vi förvaltar och utvecklar systemstöd för studieadministration.

Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att bibehålla vår goda arbetsmiljö med ett respektfullt, inkluderande och trevligt klimat mellan kollegor och systemanvändare. Utbildningsenheten är HBTQI-certifierad.

Sektionen för antagning, som har ca 25 medarbetare, ansvarar för antagning till utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid universitetet.

Sektionen ansvarar också för anordnande av Högskoleprovets genomförande.

Arbetsuppgifter 
Som handläggare blir du en del av en sektion med kollegor som arbetar nära varandra på många olika sätt.

Tjänsten är uppdelad i två delar där planen är att du till cirka 40 % arbetar du med uppgifter relaterade till högskoleprovet och till cirka 60 % med uppgifter relaterade till antagning.

 

I arbetet med högskoleprovet är du med och anordnar högskoleprovet i Göteborgsområdet. Arbetsuppgifterna bjuder på stor variation men dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att administrera provdeltagare, provpersonal och provlokaler samt bedöma intyg för provdeltagare med funktionsvariation. Kontakt med provdeltagare och personal via mejl och telefon är en betydande del av arbetet.

Antagningshandläggningen innebär ett stort ansvarstagande och självständigt arbete men också teamarbete där du bedömer akademiska och gymnasiala meriter från Sverige och andra länder. I arbetet ingår att ge stöd och information till nationella och internationella sökande samt medarbetare andra myndigheter per telefon och mejl. Kommunikationen sker både på svenska och engelska.

Som en del av tjänsten kan du även komma att utföra annat förekommande arbete inom sektionen relaterat till sektionens uppdrag. Du förväntas även aktivt ta del i arbetet med att vidareutveckla sektionens verksamhet och administrativa processer.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och anställningens innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tiden.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant
• Tidigare erfarenhet av utbildningsadministration eller handläggningsarbete vid en myndighet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska

 Tidigare erfarenhet av arbete med administration av högskoleprovet och/eller liknande är meriterande.

För att lyckas i detta arbete krävs att du är noggrann och strukturerad samt har förmåga att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete, då flera arbetsuppgifter ofta behöver utföras parallellt. Du behöver därför vara bekväm med ett agilt arbetssätt, ha en god samarbetsförmåga men också kunna jobba effektivt självständigt.

Som person ser vi att du har en utvecklad servicekänsla och god kommunikationsförmåga samt känner dig bekväm med att prata inför större grupper då du i din roll har många kontakter med både provdeltagare och provpersonal samt presumtiva och nuvarande studenter.

Anställning 
Anställningen är tillsvidare på omfattning 100% och med placering vid sektionen för antagning vid Utbildningsenheten, Gemensamma förvaltningen. Tillträde sker per 2024-11-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen eller anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta sektionschef Karin Hallgren, tel: 031-786 3006, Karin.hallgren.3@gu.se.

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 24 oktober 2024 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i psykofarmakologi

Statistiker
Läs mer Okt 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en postdoktor, med placering vid Sektionen för farmakologi. Vid denna sektion har forskning inom området psykofarmakologi en lång och stark tradition som för närvarande representeras av både kliniska och experimentella studier.

Ämne
Psykofarmakologi

Ämnesbeskrivning
Projektet avser utvärdering av psykofarmakas effekter och biverkningar dels genom meta-analyser på individnivå av kliniska prövningar och dels genom analys av registerdata.

Arbetsuppgifter
Innehavaren av denna postdoktorbefattning kommer att analysera data på individnivå från kliniska prövningar i vilka utvärderats effekten av psykofarmaka, särskilt antidepressiva farmaka. Vederbörande kommer dessutom att studiera användandet av psykofarmaka på populationsnivå – och konsekvenserna av sådant användande – genom analys av registerdata.  Beroende på tjänsteinnehavardens intresseinriktning kan projektet även komma att inkludera visst experimentellt arbete relaterat till psykofarmakas verkningsmekanismer.

Behörighet
Behörighet för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen 4 Kap och Göteborgs universitets anställningsordning. 

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, konstnärlig doktorsexamen eller som har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. 

Behörig att anställas som postdoktor för denna utlysning är den som innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde.

Bedömningsgrund
Erfarenhet av hantering av stora datamängder, till exempel inom ramen för registerstudier, liksom goda kunskaper i statistik, är meriterande. Erfarenhet från ämnesområdena psykiatri och psykofarmakologi, eller härtill gränsande områden, är i viss mån meriterande. Vid bedömningen av de sökande kommer vetenskaplig meritering att utgöra den avgörande bedömningsgrunden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i 2 år, 100% av heltid, med placering tills vidare vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/biträdande sektionschef Elias Eriksson, tfn: +46 31 786 34 30, e-post: Elias.Eriksson@neuro.gu.se

Ansvarig chef är professor/sektionschef Michael Winder, tfn: +46 31 786 34 77, e-post: michael.winder@pharm.gu.se

Ansökningshandlingar skickas inte till kontaktpersonerna.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: ?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar 

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Intyg om doktorsexamen bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-24

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande forskare i radiologi och bildbehandling

Radiofysiker
Läs mer Okt 2
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för kliniska vetenskaper är en av sex institutioner vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning som sätter människans hälsa och livskvalitet i fokus. Vi representerar 16 olika ämnesområden (avdelningar) och är indelade i fyra sektioner. Genom ett berikande samarbete med sjukvården och Sahlgrenska Universitetssjukhuset har vi utvecklat samprojekt och mötesplatser som gynnar både vården och forskningen.

Avdelningen för radiologi och bildbehandling finns vid Institutionen för kliniska vetenskaper vid den medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Forskningen vid avdelningen för radiologi och bildbehandling är inriktad mot att kartlägga förekomst av sjukdom, och studera och karakterisera sjukdomar och sjukdomsförlopp. Mot bakgrund av den synnerligen snabba och dynamiska tekniska utvecklingen inom radiologin är det också en viktig uppgift att utvärdera nya radiologiska metoder och att finna deras plats i den kliniska sjukvården. I anställningen som biträdande forskare kommer du att ingå i ett interdisciplinär team med både fysiker och radiologer. 

Arbetsuppgifter 
Målsättningen i det här projektet är att utveckla artificiella neurala nät för signalbehandling av diffusionviktade MR bilder av prostatan. Som biträdande forskare kommer du att implementera olika typer av neurala nät i Python, som sen ska appliceras på MR datan. Du kommer dessutom jobba med signalbehandling av klinisk MR data. Beroende på dina kvalifikationer och intressen kan även relevanta MR mätningar ingår i uppdraget.  

Kvalifikationer 
Sökande skall ha en masterexamen i ett för anställningen relevant ämne, så som tex teknik (civilingenjör), fysik eller matematik. Goda programmeringskunskaper är ett krav. Speciellt meriterande är erfarenhet med vissa Python bibliotek, som pytorch, tensorflow, numpy and scipy. Erfarenhet av arbete med magnetkamerateknik är meriterande.

Vidare förväntas sökande kunna arbeta både självständigt och i grupp tillsammans med forskarteamet. För anställningen krävs goda kunskaper i både skriftlig och muntlig engelska. 

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 6 månader, med möjlighet till 5 månaders förlägning vid Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiologi och bildbehandling. Förlängning av anställningen kan ske enligt de regler som gäller för tidsbegränsade anställningar i staten. Startdatum: Enligt överenskommelse 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Stefan Kuczera på telefon: +46 766-18 45 50 eller mail: stefan.kuczera@gu.se 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Till ansökan skall bifogas:


• Detaljerat CV
• Ett personligt brev med kort beskrivning av dina tidigare erfarenhet och en motivering till varför du söker tjänsten
• Intyg om kandidatexamen
• Examensuppsats samt eventuella manuskript och konferensinskick

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-23

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande forskare

Biomedicinare
Läs mer Sep 30
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden - från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en biträdande forskare, med placering vid Sektionen för klinisk neurovetenskap.

Forskargruppen ”klinisk hjärntumörforskning” är baserad vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi och leds av Asgeir Jakola. Gruppen består av doktorander, forskande kliniker, forskningssjuksköterskor, en forskningsassistent och studenter. Vi arbetar med frågor kring patienter med hjärntumörer och i huvudsak med studier som har klinisk inriktning. Gruppen har flera nationella och internationella samarbeten.

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare är du delaktig i hantering av kliniska databaser, och i vävnadshantering i studier där syftet är att identifiera biomarkörer för att bättre prognostisera eller ge stöd för skräddarsydd behandling av vuxna patienter med hjärntumörer.

Histologiska och immunohistokemiska analyser av humana vävnader ingår, särskilt paraffininbäddat material. I dina arbetsuppgifter ingår att ha hand om frysta prover, DNA/RNA extraktion, snittning, provhämtning från operation, immunofärgning som även inkluderar multiplexfärgningar samt bedömning av histologiska och immunohistokemiska humana analyser. I hantering av kliniska databaser krävs också grundläggande kunskaper inom medicinsk statistik. Inom arbetet finns även möjlighet att bedriva självständiga forskningsprojekt. Arbetet kräver en god förmåga att uttrycka sig på engelska och svenska i tal såväl som skrift.

Kvalifikationer

Krav om utbildning inom molekylärbiologi/biomedicin/bioteknik, biomedicinsk analytikerutbildning, laboratorieingenjör eller motsvarande. Examen på lägst master/magister eller motsvarande.

Det är meriterande med erfarenhet av cellbiologiska och molekylärbiologiska metoder, särskilt immunohistokemi av TMA, multiplexfärgning, DNA och RNA extraktion. Meriterande är också om du har publicerat vetenskaplig arbete och har dokumenterade kunskaper inom medicisk statistik.

Det är lämpligt om du har erfarenhet av forskningsprojekt och arbete i större forskningsgrupper. Detta för att rollen kräver att du har förmåga arbeta självständigt, men också att du samarbetar med andra på ett bra sätt.

Det är vidare lämpligt om du är noggrann och tar ansvar för att leverera ett arbete med god kvalitet och i tid. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, 100% av heltid, med placering tills vidare vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Tillsättningsförfarande

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor/biträdande sektionschef Asgeir Jakola, tfn: 031 342 97 41, epost: jakola.asgeir@gu.se

Ansvarig chef är professor/sektionschef Katharina Stibrant Sunnerhagen, tfn: 0709 52 00 23, e-post: ks.sunnerhagen@neuro.gu.se

Ansökningshandlingar skickas inte till kontaktpersonerna.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att registrera din ansökan elektroniskt via hemsidan: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-21

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Amanuens inom forskning för Software Engineering

Forskarassistent
Läs mer Sep 30
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för data- och informationsteknik är en integrerad institution med både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som huvudmän. Vid institutionen bedrivs utbildning inom ett brett spektrum av områden.

Vi söker nu amanuenser för forskningsprojekt inom studieområdet Software Engineering, specifikt för mjukvara för fordon. Arbetet kommer att pågå under höstterminen 2024.

Arbetsuppgifter 
Som amanuens för forskningsprojekt kommer du arbeta med att stötta forskare (handledare) med praktiska uppgifter inom deras forskningsprojekt. Till exempel kan det innebära uppgifter som samla in och hantera data, analysera data eller programmeringsuppgifter. Du kommer att ha löpande kontakt med berörd forskare angående vilka moment du kan vara behjälplig inom. 

Kvalifikationer 
För att vara kvalificerad för tjänsten
- Du är en aktiv student vid ett av institutionens program på grund- eller avancerad nivå vid Göteborgs universitet eller Chalmers tekniska högskola
- Du har goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift
- Du kommer befinna dig i Göteborg, Sverige under anställningsperioden

Anställning 
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningsperiod: 4-5 månader, höstterminen 2024
Omfattning: 20% av heltid
Placering: Institutionen för data- och informationsteknik, Göteborg
Tillträde: 2024-10-25 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Christian Berger christian.berger@gu.se

Har du frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Sanna Staf sanna.staf@cse.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Fyll i dina personliga uppgifter och svar på tilläggsfrågor. Du ska även bifoga ett CV och ett betygsunderlag (utdrag ur Ladok). Efter sista ansökningsdagen behandlas alla ansökningar.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-21

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Postdoktor i obstetrik och gynekologi

Bioinformatiker
Läs mer Sep 27
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen för kliniska vetenskaper är en av sex institutioner vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning som sätter människans hälsa och livskvalitet i fokus. Vi representerar 16 olika ämnesområden och är indelade i fyra sektioner.

Institutionen för kliniska vetenskaper, söker nu en postdoktor, med placering vid avdelningen för gynekologi och obstetrik. Avdelningen för gynekologi och obstetrik bedriver forskning om reproduktiv hälsa och graviditetsutfall. Många av forskargruppsledarna har en translationell approach med laborativ forskning knuten till klinisk forskning. Forskningen för anställningen bedrivs på laboratoriet för neurofysiologi på Sahlgrenska Akademin. Forskningen kommer även bedrivas i Astra Zenecas lokaler i Göteborg och är ett samarbete mellan WCMTM och Astra Zeneca.

Anställningen är knuten till ett forskningsprojekt som leds av Lina Bergman från Göteborgs Universitet och Rob Menzies från Astra Zeneca. Dr Bergmans forskargrupp fokuserar på preeklampsi med dess komplikationer för mor och barn på kort och lång sikt. Forskningen innefattar biobanker och databaser i Sverige och Sydafrika, epidemiologiska studier, randomiserade kontrollerade prövningar av läkemedel mot preeklampsi, in vitrostudier av blod-hjärnbarriärskada samt immunologisk reaktivitet i hjärnan samt en djurmodell av preeklampsi. Tjänsten kommer att vara lokaliserad till laboratoriet för neurofysiologi på Sahlgrenska Akademin där Lina Bergmans grupp bedriver den prekliniska forskningen samt vid Astra Zeneca i Göteborg.

Lina Bergmans forskargrupp tillhör också Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (https://www.gu.se/en/molecular-translational-medicine), vilket medför goda möjligheter för karriärutveckling och nätverksbyggande.

Ämne 
Akut och kronisk njurskada vid preeklampsi 

Ämnesbeskrivning 
Njuren är ett central organ i preeklampsi då de flesta kvinnor diagnostiseras med hypertension och för mycket protein i urinen, sekundärt till endotelskada i glomeruli och förlust av podocyter. Preeklampsi är en generaliserad entodelsjukdom och en av de viktigaste orsakerna till maternell morbiditet och mortalitet. Njursjukdom är sällan reversibel, och ändå sker oftast en återhämtning efter den akuta njurskadan vid preeklampsi genom okända mekanismer. Dock har kvinnor med preeklampsi en 2-3 gånger ökad risk att insjukna i kronisk njursjukdom senare i livet. I detta projekt är målet att undersöka om biomarkörer för njurskada eller reparation är ökade i plasma i en kohort av kvinnor med preeklampsi av olika svårighetsgrad. Vi ämnar också undersöka om vätskeretentionsmarkörer kan vara av värde att diagnostisera lungödem, en av de mest allvarliga komplikationerna till preeklampsi. Detta post-doc projekt mellan Astra Zeneca och WCMTM kommer att använda sig av kunskap och metoder i njurteamet, med Rob Menzies från Astra Zeneca som gruppledare och Preeklampsiforskningsgruppen med Lina Bergman från Göteborgs Universitet som gruppledare.  

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna innebär att analysera metabolomics och annan omics data från plasma från de kliniska kohorter av kvinnor med preeklampsi som är inkluderade i Lina Bergmans grupp. Vidare innebär arbetsuppgifterna att medverka i det translationella arbete som pågår i Lina Bergmans laboratorium och Rob Menzies laboratorium.

Arbetsuppgifterna innebär även att medverka i handledning av doktorander vid laboratoriet samt studenter som vistas på laboratoriet. Slutligen innebär arbetsuppgifterna att sammanställa resultat och medverka i skrivandet av publikationer.

Behörighet 
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, konstnärlig doktorsexamen eller som har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga i första hand, om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.   

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 24 månader, vid Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för obstetrik och gynolokogi. Tillträde: Enligt överenskommelse                       

Ansökan 
Observera att detta är en förkortad version av ledigkungörelsen. För fullständig information om tjänsten, behörighet, bedömningsgrunder, ansökan samt kontaktuppgifter och fackliga organisationer se annonsen på https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Projektassistent kopplat till provutveckling, deltid

Administratör
Läs mer Sep 27
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Institutionen fo?r pedagogik och specialpedagogik, IPS, bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och samverkansuppdrag inom pedagogik och specialpedagogik. Centrala intresseomra?den vid institutionen a?r fra?gor som ro?r relationen utbildning och samha?lle, inkluderande utbildningssystem, skolutveckling och skolledarskap, vuxenutbildning, inkludering, spra?k och bedo?mning samt betygsfra?gor. Institutionen har ca 270 medarbetare varav ca 40 tillho?r den administrativa delen.

Fo?r ytterligare information om Institutionen fo?r pedagogik och specialpedagogik: https://www.gu.se/pedagogik-specialpedagogik 

 

Arbetsuppgifter 
Tja?nsten inneba?r att du ska arbeta med projekt knutna till provutveckling och inneha?ller bland annat arbetsuppgifter som inmatning och bearbetning av data i olika typer av dataprogram. Du kommer ocksa? att ha kontakt med skolor info?r, under och efter utpro?vning av prov. Tja?nsten omfattar a?ven lo?pande ekonomiadministration.

 

Kvalifikationer 
Kvalifikationer – krav


• Universitets-/ho?gskolestudier eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner relevant
• Mycket goda IT- kunskaper da? arbete i ma?nga olika system kra?vs
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
• Goda kunskaper inom ekonomi
• Fo?rtrogenhet med kvantitativa och kvalitativa analysmetoder
• Kunskaper i Excel och databashantering

 

Kvalifikationer – meriterande 


• Erfarenhet av administrativa system sa?som Agresso och Primula
• Kunskaper i franska, tyska eller spanska  
• Kunskaper om olika webbverktyg sa?som Sunet Survey, Drupal, m.m.

 

Arbetsuppgifterna sta?ller ho?ga krav pa? noggrannhet, god planeringsfo?rma?ga, fo?rma?ga att arbeta sja?lvsta?ndigt samt vilja att la?ra sig t.ex. nya datasystem och fo?rma?ga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

I urvalsförfarandet kommer arbetsgivaren främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra ovan angivna arbetsuppgifter. I rollen ingår det att arbeta med sekretessbelagd information, därmed kräver rollen mycket hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och tidigare erfarenhet av likvärdigt arbete. Personliga egenskaper som samarbetsfo?rma?ga, organisationsfo?rma?ga och flexibilitet väger tungt, eftersom arbetet genomfo?rs i samarbete med ma?nga olika grupper och i samverkan med fo?retra?dare fo?r grund- och gymnasieskolor.

Anställning 
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: 80%
Placering: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet
Tillträde: våren 2025
Diarienummer: PAR 2024/876

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du fra?gor om ansta?llningen a?r du va?lkommen att kontakta bitr. administrativ chef Ingrid Ploghed, ingrid.ploghed@gu.se

Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta personaladministratör Emma Hallberg, emma.hallberg@gu.se 

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-10-18 

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu