Semcon Sweden AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Semcon Sweden AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Kablagekonstruktör sökes till Semcon i Göteborg

Elkonstruktör
Läs mer Mar 25
Vi söker dig med god kunskap inom kablagekonstruktion som vill vara med och stärka vårt team, Semcon Product Development.

Vi är en helhetspartner inom förändringsprojekt inom produktutveckling. Vi har många kunder som efterfrågar rådgivning och det handlar sällan om enskilda projekt, utan spänner sig över större frågor och områden där vi kan och vill vara med och påverka. Därför erbjuder vi på Semcon ett tvärfunktionellt team med expertis inom produktutveckling.Om rollen

Som kablagekonstruktör inom EDS (Electrical Distribution System) kommer du att tillhöra ett kompetent och erfaret team.

I rollen kommer du till exempel att:

Arbeta med kablagekonstruktion för framtidens fordonslösningar.
Vara en del av ett agilt team med möjlighet att bredda sig inom flertalet områden.
Projektplanera samt ha dialog med leverantörer.Om dig vi söker

För att trivas på Semcon och i vårt team värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten och strävar efter att utföra ditt jobb på ett bra sätt.

Vi tror även du har:

- Minst 3 års erfarenhet av kablagekonstruktion i något av verktygen Creo/Catia V5 och/eller Saber Harness/Zuken E3.

- En eftergymnasial utbildning mot teknik: konstruktion, maskinteknik, mekatronik eller produktutveckling.

- Arbetat med el-scheman och kan/förstår elektriska komponenter.
- Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter inom elektriska drivlinor och/eller kan ta en ledande roll inom kablage-området.

- Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

- Körkort är ett krav.


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Vi ger dig en möjlighet att arbeta inom olika branscher och på så sätt får du möjlighet att lära dig mycket på kort tid. Att vara en del av det mycket kompetenta teamet i Göteborg ger även det stora möjligheter att utvecklas. Utöver lärandet du får i vardagen så har vi utbildningar inom många områden samt Skills Day varje år där vi träffas från hela regionen och lär oss genom utbyte och föreläsningar.På kontoret i Göteborg har vi en härlig kultur där vi så ofta som möjligt träffas och har roligt tillsammans genom AW, go cart, bowling och annat som våra konsulter tycker är kul. Kontoret ligger lättillgängligt på Lindholmen med öppna lokaler och en fantastisk utsikt. Här är det lätt att spontant komma in och arbeta, ta en kaffe eller äta lunch.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Team Manager Björn Ekelund på bjorn.ekelund@semcom.com.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Beräkningsingenjör Struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jul 1
Semcon Simulation fortsätter växa och vi söker nu efter fler kollegor som är vassa på tekniska beräkningar och numerisk simulering inom strukturanalys.
Din roll
Som beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med din expertis, inom strukturanalys, och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.
Du har en relevant högskoleutbildning på minst mastersnivå och minst 3 års erfarenhet av att jobba med tekniska beräkningar i ett konsult- eller produktbolag. Utöver din trygga kunskap inom solidmekanik och tillämpning av Finita Element Metoden besitter du även god kännedom om normer. Semcon arbetar med leveranser till olika delar av världen och förutom tex Eurokod, ASME och IBC kan det bli aktuellt med utvärdering enligt nationella normer.
Som team gillar vi att lösa problem tillsammans när vi ställs inför svåra utmaningar. Du bidrar till laget genom stort eget ansvar. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder.
För denna roll krävs svenskt medborgarskap samt att du kan kommunicera obehindrat i tal och text på svenska och engelska. CAE-verktygen vi använder mest i vårt dagliga arbete och som vi även ser att du har erfarenhet av är:
Ansa/MetaAnsys Mechanical/APDL Abaqus
Om oss
På Semcons avdelning Simulation & Analysis är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Albin Lindmark: 0739-66 74 58Andreas Sernhage: 0736-82 35 22
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för e-mobility

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Jun 20
Kom tillSemcon och bidra till e-mobilitet för hållbarhetens skull!
Vi söker kontinuerligt efter nya kollegor inom området Battery Management, e-Mobility och tillhörande områden, så detta kan vara möjligheten du har väntat på. Vi söker ingenjörer inom detta område som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.
Uppdragen är vanligtvis baserade på kundens plats eller internt på vårt huvudkontor på Lindholmen, Göteborg. Semcon erbjuder en hybrid arbetsmiljö i möjligaste mån, beroende på kund och uppdrag.
Vad du kommer att arbeta med:
Som Systemingenjör inom E-Mobility kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra mobilitetslösningar och tillhörande infrastruktur i en konsultroll, typiskt sett i Agilt sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, mekatronik eller liknande område och vi förväntar oss att du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet. Du har mycket god förståelse inom ett eller flera av nedan listade områden och är gärna specialiserad inom något av dem;
Li-ion batterier
Mjukvaruutveckling
Högspänningssystem
Elektriska motorer
Batterihanteringssystem
Kraftelektronik
Laddningssystem

Erfarenhet av projektledning, funktionssäkerhet, modellbaserad funktionsutveckling, realtidssimulering eller kanske kravhantering, styrteknik och systemteknik är meriterande.Du kommunicerar väl och trivs i en konsultroll. För rollen krävs svenskt medborgarskap samt obehindrad svenska i tal/skrift.
Observera att du måste vara baserad i Göteborgsområdet, Sverige.
Gå med oss om du...
Vill arbeta med roliga och utmanande uppdrag. Vi arbetar i framkanten av e-mobilitet och tillämpad autonomi, är engagerade i produktutvecklingsprojekt såväl som olika forskningsinitiativ.
Vi värderar fantastiska kollegor. Vi vill göra fantastiska saker tillsammans. Att arbeta med fantastiska kollegor som ger nya sätt att tänka, inte nödvändigtvis alltid håller med dig. Vi värdesätter balans i livet, mångfald, vänlighet, att få saker gjorda, lära oss snabbt, ha roligt och dela med oss av vår kunskap.
Ansök idag!
Några frågor? Hör av dig tillMagnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech magnus.svensson@semcon.com
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare Cloud

Backend-utvecklare
Läs mer Jun 20
Är du en Cloudutvecklare som skulle vilja arbeta med produkter i teknikens framkant såsom medicinteknik, energi, industri, fordon och telekommunikation? Har du praktisk erfarenhet av att designa och implementera cloudlösningar?
Hos oss får du massor av nya kollegor som är specialister inom mjukvaruutveckling, Functional Safety, Electromobility, Cloud, Embedded, AI/ML m.m. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi inhouse eller ute hos kunderna. Vi samarbetar både med startups, mellanstora företag och stora globala bolag.
Vi söker efter skickliga Mjukvaruutvecklare som har en utbildning på universitetsnivå inom en relevant ingenjörsdisciplin. Vi arbetar med avancerad teknik vilket kräver att våra potentiella nya medarbetare i den här rekryteringen har minst 3 års arbetserfarenhet av cloudrelaterade tekniker i yrkeslivet i någon kombination. Hos oss värdesätter vi nyfikenhet och man behöver vara flexibel med sina arbetsuppgifter i en föränderlig miljö där det ena uppdraget inte är det andra likt. Som konsulter tar vi oss an olika roller såsom Cloud Architect, Cloud Lead Developer, och gärna helst i en mer CI/CD DevOps miljö. För rollen krävs flytande svenska i tal och skrift samt svenskt medborgarskap.
Slutligen några buzzwords som är bra att ha lite koll på:
AWS, Azure, GCP, Kubernetes, Docker, Microservices, Containerization, Go, Golang, Java, Javascript, .NET, C#, Python, Ruby, Node.js, Infrastructure as code, Serverless, Lambda, Devops, Continuous integration, Linux, Agila Metoder, Architectural Patterns
Välkommen med din ansökan!
Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan idag! För frågor eller mer information om tjänsten, vänligen kontakta Team Manager Magnus Svensson via magnus.svensson@semcon.com
Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Defense, Industry, Energy, Life Science.
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Embedded

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Jun 20
SEMCON är med och utvecklar den nya generationen av inbyggda system. Detta kommer med outforskade utmaningar men också med enorma möjligheter att vara med och skapa nytt inom elektrifiering, försvarsindustrin och med-tech.
Vi söker nu en skicklig embedded-mjukvaruutvecklare som har industrierfarenheter och en stor kunskapsbank att dela med sig av. Du kommer vara en del av ett team som med sin utveckling gör skillnad för hundratusentals människor varje dag! Du kommer att jobba både nära dina kollegor och även samarbeta med större projektteam.
Vi söker dig som vill utvecklas och växa tillsammans med oss och som vill hjälpa oss att lyfta vår kund till nästa nivå och skapa en enastående produkt som ska sitta i varje fordon!
Vi uppskattar om du:
är embedded mjukvaruutvecklare, med goda kunskaper inom C, C++, Python….
erfarenhet av arbete inom ex försvarsindustri, elektrifiering eller med-tech är meriterande
har erfarenhet av mjukvarukravarbete, automatiska tester, CI/CD och gärna erfarenhet av ASPICE eller liknande standarder och guidlelines från andra industrier.
har kvalité och dokumentation som självklara delar av din ”definition of done”
trivs att jobba med projekt där du kan experimentera och prova något nytt
du finner det självklart för dig att samarbeta med dina teammedlemmar är van att jobba i cross-functional agile teams

Vad vi har att erbjuda:
en helhetssyn på välmående är en del av vår kultur
möjlighet att utvecklas som människa och bidra till det hållbara sättet att leva på
on-site gym tillsammans med en rad andra fritidsaktiviteter för alla smaker
verktyg att utvecklas professionellt och bli bättre på det du redan är bäst på!
på köpet får duen elegant arbetsmiljö och massor av nya kollegor som har spetskompetens inom mjukvaruutveckling, FunctionalSafety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m.

Låter det intressant?
Vi blir glada om du återkommer med dina frågor till Team Manager Johan Kristensson via johan.kristensson@semcon.com. Han är alltid sugen på att ta en god kopp kaffe och knyta nya bekantskap!
People first, then technology. Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag.
På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jun 20
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Techi Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.
Vilka språk använder vi? För oss är det viktigt att du gillar programmering.De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, Kotlin,C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.
Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam.

Vad har vi för uppdrag/projekt? Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.
Din profil Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att duhar en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några årserfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.
Ansökan och kontakt Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Mats Larsson på mats.larsson@semcon.com
Om SemconSemcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Erfaren CFD Beräkningsingenjör

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jul 1
Vi söker nu en erfaren CFD beräkningsingenjör med några års erfarenhet för att förstärka vårt team! Du kommer att ha möjlighet att arbeta tillsammans med några av de mest kreativa och engagerade experterna inom CFD.
I den här rollen kommer du att använda ett flertal simuleringsverktyg för att förutsäga och analysera strömningsproblem inom olika industrier och branscher. Dessutom kommer du behöva sammanställa resultat samt presentera dessa på ett pedagogiskt sätt för våra kunder. Vi förväntar oss att du kan utföra ditt arbete självständigt.
Vi söker dig som är öppen för pendling ca 3 dagar i veckan till kund utanför Göteborg. Det kan till en början krävas fler dagar på plats hos kund. För rollen krävs också att du har svenskt medborgarskap samtkommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
Vi söker dig med lång arbetslivserfarenhet inom CFD och virtuell produktutveckling. Du ska ha praktisk erfarenhet av att genomföra och analysera CFD-simuleringar i olika tekniska tillämpningar. Vanliga programvaror vi jobbar med och som du bör ha kompetens inom är exempelvis ANSYS Fluent/CFX, STAR-CCM+. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av systemanalys med programvaror så som GT-Suite, AMESim eller Simulink/Simscape.
Om ossPå Semcons avdelning Simulation & Digital Twins är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green tech och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.
Varmt välkommen med din ansökan!
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Bastian Nebenführ, bastian.nebenfuhr@semcon.com
Återkoppling kan komma att dröja under sommarmånaderna då vi under perioder är lediga, men vi återkommer så snart vi är åter.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Junior Beräkningsingenjör struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jun 14
Vi på Semcon växer och vi söker nu efter vår nästa beräkningsstjärna som är sugen på att bli vass inom teknisk beräkning och numerisk simulering med fokus på strukturanalys.
Din roll
Som junior beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med dina kunskaper inom strukturanalys och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.
Du håller på att avsluta dina M.Sc. inom Applied Mechanics eller motsvarande och nu är intresset inriktat mot teknisk beräkning och simulering. Det är meriterande om du arbetat med någon av programvarorna Ansa, Abaqus eller Ansys. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från tekniska beräkningar från sommarjobb eller liknande.
Du är strukturerad, ansvarstagande, analytisk och gillar att lösa problem tillsammans med dina kollegor. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder. För rollen krävs obehindrad svenska i tal/skrift samt svenskt medborgarskap.
Som junior beräkningsingenjör hos oss är det viktigaste viljan att lära och att ta sig an utmaningar. Finns intresset kommer möjligheterna.
Om oss
På Semcons avdelning Simulation & Digital Twins är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom försvar, industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager: Andreas Sernhage: andreas.sernhage@semcon.com
Under sommaren kan svar på din ansökan komma att ta längre tid. Vi ser över alla ansökningar och återkommer till alla.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Erfaren CFD Beräkningsingenjör

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 30
Vi söker nu en erfaren CFD beräkningsingenjör med några års erfarenhet för att förstärka vårt team! Du kommer att ha möjlighet att arbeta tillsammans med några av de mest kreativa och engagerade experterna inom CFD.
I den här rollen kommer du att använda ett flertal simuleringsverktyg för att förutsäga och analysera strömningsproblem inom olika industrier och branscher. Dessutom kommer du behöva sammanställa resultat samt presentera dessa på ett pedagogiskt sätt för våra kunder. Vi förväntar oss att du kan utföra ditt arbete självständigt.
Vi söker dig som är öppen för pendling ca 3 dagar i veckan till kund utanför Göteborg. Det kan till en början krävas fler dagar på plats hos kund. För rollen krävs också att du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
Vi söker dig med lång arbetslivserfarenhet inom CFD och virtuell produktutveckling. Du ska ha praktisk erfarenhet av att genomföra och analysera CFD-simuleringar i olika tekniska tillämpningar. Vanliga programvaror vi jobbar med och som du bör ha kompetens inom är exempelvis ANSYS Fluent/CFX, STAR-CCM+. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av systemanalys med programvaror så som GT-Suite, AMESim eller Simulink/Simscape.
Om ossPå Semcons avdelning Simulation & Digital Twins är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green tech och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.
Varmt välkommen med din ansökan!
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Bastian Nebenführ, bastian.nebenfuhr@semcon.com
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Projektledare inom process/energi

Civilingenjör, energi
Läs mer Jan 10
Vi söker projektledare inom process- och energi

Svensk produktion är inne i en spännande fas där stora förändringar är i gång. Den gröna omställningen och en värd i förändring gör att behoven och framför allt viljan att ställa om är stor. Nya produkter, effektivisering, förbättrad arbetsmiljö, digitalisering och nya affärsmodeller är några av möjliggörarna för en mer hållbar produktion. Semcons team inom produktionsutveckling har erfarenhet från att i över 40 år ha arbetat med kunder inom många olika branscher. Vi arbetar med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion.

Omställningen och en stor efterfrågan på våra tjänster kräver ytterligare en kreativ och driven person som inte är rädd att tänka nytt. Nu finns chansen att ett bli en av del av Semcon Production Development!

Som projektledare på Semcon?kommer du att arbeta med ständiga förbättringar. Automatisering, energieffektivisering och processutveckling kommer vara en stor del av din vardag och du kommer få möjlighet att medverka i framtagning av nya produktionsprocesser och kanske till och med helt nya fabriker. Vi värdesätter din erfarenhet inom processteknik inom olika branscher högt.

Om rollen

I rollen kommer du att leda projekt, förstudier, förprojekt och genomförande av både små och stora investeringsprojekt inom våra kunders anläggningar, främst inom process- och energi-branschen. Du kommer också att vara delaktig i den processtekniska lösningen i projekt av varierande storlek.Om dig

Du har en gedigen erfarenhet inom process- eller energi-industrin. Du är noggrann, analytisk och har förmåga att arbeta med flera projekt parallellt. Vi ser även att du har goda kunskap avseende processäkerhet och riskhantering.

- Civilingenjör inom kemi/kemiteknik eller motsvarande utbildning/erfarenhet

- Minst 5 års erfarenhet inom processindustri

- Minst 5 års erfarenhet som projektledare

- Van att skapa effektiva processer och arbeta med ständiga förbättringar i befintliga produktionsprocesser samt har en stor nyfikenhet inför den tekniska utvecklingen.

- Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

- Erfarenhet som processingenjör

- Ett brett kontaktnätverk inom branschen

Vi erbjuder dig

Semcon ger ett stort utrymme för kompetensmässig och professionell utveckling?då vår verksamhet spänner över ett flertal områden där du som konsult har möjlighet att växa både i arbetsrollen och som individ. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter med varandra, stöttar och hjälper varandra och du har även möjlighet att få en mentor alt. agera mentor till dina kollegor. Vi har de förmåner man kan förvänta sig av ett modernt företag samt någon positiv överraskning inom det området.?På Semcon tror vi på att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och perspektiv berikar vår arbetsmiljö och bidrar till att göra oss till en stimulerande och trivsam arbetsplats.

Om Semcon

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Läs mer om vår kultur.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Area Manager Robert Eliasson
robert.eliasson@semcon.com

Ansök nu

Tech Lead: Elektronik Konstruktör

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Maj 28
Vi letar nu efter en Tech Lead att bygga ut Semcons förmåga att konstruera digital elektronik. Denna roll erbjuder stora möjligheter att vara med och påverka och utveckla verksamheten framåt.
Som tech lead inom elektronikkonstruktion kommer du spela en nyckelroll i de projekt vi bedriver tillsammans med våra kunder. Vi vill att du fortsätter utveckla vår affär inom detta område och tillsammans med vassa kollegor fortsätter vidareutveckla vår ”one-stop-shop”-förmåga inom elektronik- och mjukvarukonstruktion.
Om dig Vi tror att du har ett stort intresse IoT och en passion för problemlösning. Hårdvaran som ska konstrueras kan vara alltifrån kraftfulla plattformar med Embedded Linux för Edge AI tillämpningar till enklare kostnadseffektiva realtidsplattformar.
Du kommer att vara en del av Software & Emerging Tech i Göteborg där du arbetar tillsammans med erfarna och skickliga individer i utmanande uppdrag och med spännande kunder. Just nu är vi ett 100-tal medarbetare i Göteborg som är specialister inom elektronik och mjukvara. Vi hjälper till där vi kan göra störst skillnad och beroende på uppdrag jobbar vi in-house- eller ute hos kund. I nuläget arbetar ca 50% av våra medarbetare in-house med ett 10-tal olika projekt. Bland våra kunder finns allt från små start-up till globala företag.
Du har passion för ny teknik och digital elektronik med minst 5 års erfarenhet, gärna med intresse för hårdvarunära programmering. Du har erfarenhet från olika branscher, såsom industri, fordon och medicinteknik. Vidare har du kunskap om olika micro controllers, realtidssystem etc.
Du har arbetslivserfarenhet och kunskap inom flertalet av dessa områden: Konstruktör digital elektronik Micro controllers och inbyggda system Embedded Linux C programmering Trådlös kommunikation, IoT Talar och skriver svenska och engelska flytande Körkort, B
Dessutom: På Semcon är alla en talang. Vi vill att våra talanger ska trivas i alla aspekter av livet, vilket gör att vi värdesätter din balans i ditt arbetsliv för att sträva efter en hållbar yrkeskarriär. Vi erbjuder dig en miljö driven av mångfald och kreativitet där du kommer att arbeta nära med experter inom många områden som ökar dina egna förmågor.
Vår utmaning Vår utmaning är att ge råd och stödja våra kunder med ny teknik i en ständigt föränderlig värld. Lösningarna är ofta på den tekniska sidan men vi behöver även coacha kunderna i att identifiera hur tekniken påverkar och ska användas av slutanvändaren.

Varmt välkommen med din ansökan! Johan Kristensson, Team Manager Software & Emerging Tech johan.kristensson@semcon.com

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Beräkningsingenjör Struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 21
Semcon Simulation fortsätter växa och vi söker nu efter fler kollegor som är vassa på tekniska beräkningar och numerisk simulering inom strukturanalys.
Din roll
Som beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med din expertis, inom strukturanalys, och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.
Du har en relevant högskoleutbildning på minst mastersnivå och minst 3 års erfarenhet av att jobba med tekniska beräkningar i ett konsult- eller produktbolag. Utöver din trygga kunskap inom solidmekanik och tillämpning av Finita Element Metoden besitter du även god kännedom om normer. Semcon arbetar med leveranser till olika delar av världen och förutom tex Eurokod, ASME och IBC kan det bli aktuellt med utvärdering enligt nationella normer.
Som team gillar vi att lösa problem tillsammans när vi ställs inför svåra utmaningar. Du bidrar till laget genom stort eget ansvar. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder.
För denna roll krävs svenskt medborgarskap samt att du kan kommunicera obehindrat i tal och text på svenska och engelska. CAE-verktygen vi använder mest i vårt dagliga arbete och som vi även ser att du har erfarenhet av är:
Ansa/MetaAnsys Mechanical/APDL Abaqus
Om oss
På Semcons avdelning Simulation & Analysis är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Albin Lindmark: 0739-66 74 58Andreas Sernhage: 0736-82 35 22
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Junior Beräkningsingenjör struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 7
Vi på Semcon växer och vi söker nu efter vår nästa beräkningsstjärna som är sugen på att bli vass inom teknisk beräkning och numerisk simulering med fokus på strukturanalys.
Din roll
Som junior beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med dina kunskaper inom strukturanalys och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.
Du håller på att avsluta dina M.Sc. inom Applied Mechanics eller motsvarande och nu är intresset inriktat mot teknisk beräkning och simulering. Det är meriterande om du arbetat med någon av programvarorna Ansa, Abaqus eller Ansys. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från tekniska beräkningar från sommarjobb eller liknande.
Du är strukturerad, ansvarstagande, analytisk och gillar att lösa problem tillsammans med dina kollegor. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder. För rollen krävs obehindrad svenska i tal/skrift samt svenskt medborgarskap.
Som junior beräkningsingenjör hos oss är det viktigaste viljan att lära och att ta sig an utmaningar. Finns intresset kommer möjligheterna.
Om oss
På Semcons avdelning Simulation & Digital Twins är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom försvar, industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager: Andreas Sernhage: andreas.sernhage@semcon.com
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare Cloud

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 7
Är du en Cloudutvecklare som skulle vilja arbeta med produkter i teknikens framkant såsom medicinteknik, energi, industri, fordon och telekommunikation? Har du praktisk erfarenhet av att designa och implementera cloudlösningar?
Hos oss får du massor av nya kollegor som är specialister inom mjukvaruutveckling, Functional Safety, Electromobility, Cloud, Embedded, AI/ML m.m. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi inhouse eller ute hos kunderna. Vi samarbetar både med startups, mellanstora företag och stora globala bolag.
Vi söker efter skickliga Mjukvaruutvecklare som har en utbildning på universitetsnivå inom en relevant ingenjörsdisciplin. Vi arbetar med avancerad teknik vilket kräver att våra potentiella nya medarbetare i den här rekryteringen har minst 3 års arbetserfarenhet av cloudrelaterade tekniker i yrkeslivet i någon kombination. Hos oss värdesätter vi nyfikenhet och man behöver vara flexibel med sina arbetsuppgifter i en föränderlig miljö där det ena uppdraget inte är det andra likt. Som konsulter tar vi oss an olika roller såsom Cloud Architect, Cloud Lead Developer, och gärna helst i en mer CI/CD DevOps miljö. För rollen krävs flytande svenska i tal och skrift samt svenskt medborgarskap.
Slutligen några buzzwords som är bra att ha lite koll på:
AWS, Azure, GCP, Kubernetes, Docker, Microservices, Containerization, Go, Golang, Java, Javascript, .NET, C#, Python, Ruby, Node.js, Infrastructure as code, Serverless, Lambda, Devops, Continuous integration, Linux, Agila Metoder, Architectural Patterns
Välkommen med din ansökan!
Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan idag! För frågor eller mer information om tjänsten, vänligen kontakta Team Manager Magnus Svensson via magnus.svensson@semcon.com
Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Defense, Industry, Energy, Life Science.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 7
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Techi Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.
Vilka språk använder vi? För oss är det viktigt att du gillar programmering.De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, Kotlin,C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.
Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam.

Vad har vi för uppdrag/projekt? Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.
Din profil Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att duhar en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några årserfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.
Ansökan och kontakt Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com
Om SemconSemcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen – varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Cyber Security

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Maj 7
Låt oss säkra världen!
Vi arbetar med teknik som betyder något, vi arbetar med teknik som ger nytta och vi arbetar med teknik som är rolig.
Vår avdelning på Software and Emerging tech växer, liksom Semcon. Vi letar kontinuerligt efter sätt att öka intelligensen i de lösningar vi erbjuder, med följande i åtanke: Människor först.
I vår värld har säkerhet inom alla områden blivit ett bekymmer och det är därför vi söker passionerade cybersäkerhetsingenjörer för både interna och externa kunduppdrag. Vår portfölj sträcker sig från inbyggda system till moln, från AI till simuleringar, från fordonsindustrin till biovetenskap, och detta är bara några exempel. Alla har en sak gemensamt: att göra den produkt vi levererar så säker som möjligt!
Vår vision är att kombinera den fysiska och digitala världen för att ge användarvänliga mirakel. Just nu arbetar vi med flera kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen.
Vi vill förstärka teamet med personer som har erfarenhet av följande:
Cybersäkerhet för fordonsindustrin IoT-cybersäkerhet
Krav:Vi tror att du är en engageradperson som har ett stort sinne för humor och vill njuta av dina dagar i en rolig miljö samtidigt som du bidrar till vår tekniska utveckling.
Du är väl utrustad med olika programmeringsspråk som C/C++ eller Python, du är erfaren med cybersäkerhetsprinciper och processer och du är medveten om ISO-standarder som IS0-27001, ISO 21434 och UNEC-155.
Vad erbjuder vi:Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Vi erbjuder många evenemang, sammankomster, after works etc där du kommer att känna en känsla av tillhörighet. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Och viktigast av allt: vi erbjuder ägarskap över det vi gör.
Semcon är en jämställd arbetsgivare där din ras, etnicitet, religiösa övertygelse, sexuella läggning eller kön inte avgör var i livet du ska placeras.
På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!
Vad väntar du på? Skicka din ansökan så berättar vi mer!
Mohammad Islam, Team Manager, Software & Emerging Tech
Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Functional Safety Manager

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Maj 7
Are you an experienced Functional Safety Engineer? Want to be part of a development team working on cutting-edge projects, such as autonomous vehicles? Join our team Software & Emerging Tech at Semcon in Gothenburg!
What you will be doing:
As our next Functional Safety Manager, you will take charge in various projects supporting our customers to develop safe products. These are some of the things you will be doing:
Be our expert in any project surrounding functional safety and lead projects forward together with the team and client.
Advising customers on how to work in line with existing standards and requirements (e.g. ISO 26262, and the machinery directive)
Participating in activities such as specifying and reviewing hazard analysis, functional safety concept and technical safety concept
Sharing your expertise and learning from others in our growing functional safety team
Interacting with lots of people and skilled engineers from various industries

What you’ll bring:
M.Sc. Degree in Electrical/Computer Engineering or other relevant technical field of study.
At least 5 years of relevant work experience.
Knowledge and interest in safety-relevant and fault-tolerant embedded system design.
Good understanding of robust and reliable system/software engineering, including design principles.
Experience of working with electrical and/or electronic system.
Deep knowledge in functional safety (e.g. ISO 26262, ISO 13849, IEC 62061, SOTIF).
The ability to bring new perspectives and an eagerness to learn.

Nice to have:
Experience from projects related to cyber security is a good add-on.
Have experience from tech leading positions in previous roles.

Semcon offers every opportunity to learn more about technology. We have several CoP (community of practice) run by our consultants. For example; IoT, Embedded, FuSa or AI-CoP'en are some of the forums that give you the opportunity to dive deeper into the technology you are interested in. So if you're passionate about engineering and technology, you'll enjoy working at Semcon!
Want to learn more?
If you have any questions about or just want to talk to us, please contact Team Manager Mats Larsson at mats.larsson@Semcon.com
We look forward to hearing from you!

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för e-mobility

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 7
Kom tillSemcon och bidra till e-mobilitet för hållbarhetens skull!
Vi söker kontinuerligt efter nya kollegor inom området Battery Management, e-Mobility och tillhörande områden, så detta kan vara möjligheten du har väntat på. Vi söker ingenjörer inom detta område som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.
Uppdragen är vanligtvis baserade på kundens plats eller internt på vårt huvudkontor på Lindholmen, Göteborg. Semcon erbjuder en hybrid arbetsmiljö i möjligaste mån, beroende på kund och uppdrag.
Vad du kommer att arbeta med:
Som Systemingenjör inom E-Mobility kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra mobilitetslösningar och tillhörande infrastruktur i en konsultroll, typiskt sett i Agilt sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, mekatronik eller liknande område och vi förväntar oss att du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet. Du har mycket god förståelse inom ett eller flera av nedan listade områden och är gärna specialiserad inom något av dem;
Li-ion batterier
Mjukvaruutveckling
Högspänningssystem
Elektriska motorer
Batterihanteringssystem
Kraftelektronik
Laddningssystem

Erfarenhet av projektledning, funktionssäkerhet, modellbaserad funktionsutveckling, realtidssimulering eller kanske kravhantering, styrteknik och systemteknik är meriterande.Du kommunicerar väl och trivs i en konsultroll. För rollen krävs svenskt medborgarskap samt obehindrad svenska i tal/skrift.
Observera att du måste vara baserad i Göteborgsområdet, Sverige.
Gå med oss om du...
Vill arbeta med roliga och utmanande uppdrag. Vi arbetar i framkanten av e-mobilitet och tillämpad autonomi, är engagerade i produktutvecklingsprojekt såväl som olika forskningsinitiativ.
Vi värderar fantastiska kollegor. Vi vill göra fantastiska saker tillsammans. Att arbeta med fantastiska kollegor som ger nya sätt att tänka, inte nödvändigtvis alltid håller med dig. Vi värdesätter balans i livet, mångfald, vänlighet, att få saker gjorda, lära oss snabbt, ha roligt och dela med oss av vår kunskap.
Ansök idag!
Några frågor? Hör av dig tillMagnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech magnus.svensson@semcon.com
Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Affärsutvecklare inom Energi

Elingenjör
Läs mer Maj 2
Som ett led i vår energisatsning söker vi till vårt kontor i Göteborg en affärsutvecklare för att vidareutveckla vårt erbjudande inom området. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga nytt baserat på de styrkor som vi redan har.

Om Rollen
Du kommer att ansvara för att utveckla Semcons affär- och kundbas i energibranschen i Västsverige. Du skapar nya affärsmöjligheter genom proaktiv nykundsbearbetning, kundansvar för befintliga ramavtalskunder, rekrytering av nyckelkompetenser och samarbete med andra aktörer. Du kommer även att arbeta med försäljning av Semcons kompletta erbjudande till nya och befintliga kunder.
Om du är intresserad av ledarskap kommer du att ha möjligheten att bygga upp ditt eget team av experter med målsättningen att på sikt skapa en egen resultatenhet.

Vi söker dig
Med förståelse och gedigen erfarenhet inom energibranschen med fokus på el-kraft och distribution. Även processanläggning, kärnkraft och offentlig sektor kan vara relevant erfarenhet.
Med ett relevant och brett kontaktnät.
Som är en driven säljare med en teknisk bakgrund och som vill ta ett stort ansvar i att utveckla affären långsiktigt.
Med erfarenhet från ledande befattningar, gärna i konsultbranschen.
Som har ett entreprenöriellt sinne.
Som ser möjligheter och trivs med att ha nära till affär och kund.

Du har också ett stort intresse av att engagera andra människor. Du är en person som är självgående men du värnar också om samarbete och närheten till kollegor för utbyte av tankar, kunskap och erfarenheter.

Vi erbjuder dig
Semcon ger ett stort utrymme för kompetensmässig och professionell utvecklingdå vår verksamhet spänner över ett flertal områden där du som konsult har möjlighet att växa både i arbetsrollen och som individ. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter med varandra, stöttar och hjälper varandra och du har även möjlighet att få en mentor alt. agera mentor till dina kollegor. Vi har de förmåner man kan förvänta sig av ett modernt företag samt någon positiv överraskning inom det området.På Semcon tror vi på att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och perspektiv berikar vår arbetsmiljö och bidrar till att göra oss till en stimulerande och trivsam arbetsplats.

Om Semcon
Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Area Manager Robert Eliasson robert.eliasson@semcon.com

Ansök nu

Beräkningsingenjör Struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Apr 16
Semcon Simulation fortsätter växa och vi söker nu efter fler kollegor som är vassa på tekniska beräkningar och numerisk simulering inom strukturanalys.
Din roll
Som beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med din expertis, inom strukturanalys, och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.
Du har en relevant högskoleutbildning på minst mastersnivå och minst 3 års erfarenhet av att jobba med tekniska beräkningar i ett konsult- eller produktbolag. Utöver din trygga kunskap inom solidmekanik och tillämpning av Finita Element Metoden besitter du även god kännedom om normer. Semcon arbetar med leveranser till olika delar av världen och förutom tex Eurokod, ASME och IBC kan det bli aktuellt med utvärdering enligt nationella normer.
Som team gillar vi att lösa problem tillsammans när vi ställs inför svåra utmaningar. Du bidrar till laget genom stort eget ansvar. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder.
För denna roll krävs svenskt medborgarskap samt att du kan kommunicera obehindrat i tal och text på svenska och engelska. CAE-verktygen vi använder mest i vårt dagliga arbete och som vi även ser att du har erfarenhet av är:
Ansa/MetaAnsys Mechanical/APDL Abaqus
Om oss
På Semcons avdelning Simulation & Analysis är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.
Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Varmt välkommen med din ansökan!
Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Albin Lindmark: 0739-66 74 58Andreas Sernhage: 0736-82 35 22
Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Cyber Security

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Mar 26
Låt oss säkra världen!

Vi arbetar med teknik som betyder något, vi arbetar med teknik som ger nytta och vi arbetar med teknik som är rolig.

Vår avdelning på Software and Emerging tech växer, liksom Semcon. Vi letar kontinuerligt efter sätt att öka intelligensen i de lösningar vi erbjuder, med följande i åtanke: Människor först.

I vår värld har säkerhet inom alla områden blivit ett bekymmer och det är därför vi söker passionerade cybersäkerhetsingenjörer för både interna och externa kunduppdrag. Vår portfölj sträcker sig från inbyggda system till moln, från AI till simuleringar, från fordonsindustrin till biovetenskap, och detta är bara några exempel. Alla har en sak gemensamt: att göra den produkt vi levererar så säker som möjligt!

Vår vision är att kombinera den fysiska och digitala världen för att ge användarvänliga mirakel. Just nu arbetar vi med flera kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen.

Vi vill förstärka teamet med personer som har erfarenhet av följande:

Cybersäkerhet för fordonsindustrin
IoT-cybersäkerhet

Krav:
Vi tror att du är en engagerad person som har ett stort sinne för humor och vill njuta av dina dagar i en rolig miljö samtidigt som du bidrar till vår tekniska utveckling.

Du är väl utrustad med olika programmeringsspråk som C/C++ eller Python, du är erfaren med cybersäkerhetsprinciper och processer och du är medveten om ISO-standarder som IS0-27001, ISO 21434 och UNEC-155.

Vad erbjuder vi:
Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Vi erbjuder många evenemang, sammankomster, after works etc där du kommer att känna en känsla av tillhörighet. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Och viktigast av allt: vi erbjuder ägarskap över det vi gör.

Semcon är en jämställd arbetsgivare där din ras, etnicitet, religiösa övertygelse, sexuella läggning eller kön inte avgör var i livet du ska placeras.

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!

Vad väntar du på? Skicka din ansökan så berättar vi mer!

Mohammad Islam, Team Manager, Software & Emerging Tech

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Mar 26
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, Kotlin, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam.Vad har vi för uppdrag/projekt?
Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil
Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Embedded

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Mar 26
SEMCON är med och utvecklar den nya generationen av inbyggda system. Detta kommer med outforskade utmaningar men också med enorma möjligheter att vara med och skapa nytt inom elektrifiering, försvarsindustrin och med-tech.

Vi söker nu en skicklig embedded-mjukvaruutvecklare som har industrierfarenheter och en stor kunskapsbank att dela med sig av. Du kommer vara en del av ett team som med sin utveckling gör skillnad för hundratusentals människor varje dag! Du kommer att jobba både nära dina kollegor och även samarbeta med större projektteam.

Vi söker dig som vill utvecklas och växa tillsammans med oss och som vill hjälpa oss att lyfta vår kund till nästa nivå och skapa en enastående produkt som ska sitta i varje fordon!

Vi uppskattar om du:

- är embedded mjukvaruutvecklare, med goda kunskaper inom C, C++, Python….
- erfarenhet av arbete inom ex försvarsindustri, elektrifiering eller med-tech är meriterande
- har erfarenhet av mjukvarukravarbete, automatiska tester, CI/CD och gärna erfarenhet av ASPICE eller liknande standarder och guidlelines från andra industrier.
- har kvalité och dokumentation som självklara delar av din ”definition of done”
- trivs att jobba med projekt där du kan experimentera och prova något nytt
- du finner det självklart för dig att samarbeta med dina teammedlemmar är van att jobba i cross-functional agile teams


Vad vi har att erbjuda:

- en helhetssyn på välmående är en del av vår kultur
- möjlighet att utvecklas som människa och bidra till det hållbara sättet att leva på
- on-site gym tillsammans med en rad andra fritidsaktiviteter för alla smaker
- verktyg att utvecklas professionellt och bli bättre på det du redan är bäst på!
- på köpet får duen elegant arbetsmiljö och massor av nya kollegor som har spetskompetens inom mjukvaruutveckling, FunctionalSafety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m.


Låter det intressant?

Vi blir glada om du återkommer med dina frågor till Team Manager Johan Kristensson via johan.kristensson@semcon.com. Han är alltid sugen på att ta en god kopp kaffe och knyta nya bekantskap!

People first, then technology. Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för e-mobility

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Mar 26
Kom till Semcon och bidra till e-mobilitet för hållbarhetens skull!

Vi söker kontinuerligt efter nya kollegor inom området Battery Management, e-Mobility och tillhörande områden, så detta kan vara möjligheten du har väntat på. Vi söker ingenjörer inom detta område som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.

Uppdragen är vanligtvis baserade på kundens plats eller internt på vårt huvudkontor på Lindholmen, Göteborg. Semcon erbjuder en hybrid arbetsmiljö i möjligaste mån, beroende på kund och uppdrag.

Vad du kommer att arbeta med:

Som Systemingenjör inom E-Mobility kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra mobilitetslösningar och tillhörande infrastruktur i en konsultroll, typiskt sett i Agilt sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, mekatronik eller liknande område och vi förväntar oss att du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet. Du har mycket god förståelse inom ett eller flera av nedan listade områden och är gärna specialiserad inom något av dem;

- Li-ion batterier

- Mjukvaruutveckling

- Högspänningssystem

- Elektriska motorer

- Batterihanteringssystem

- Kraftelektronik

- Laddningssystem

Erfarenhet av projektledning, funktionssäkerhet, modellbaserad funktionsutveckling, realtidssimulering eller kanske kravhantering, styrteknik och systemteknik är meriterande. Du kommunicerar väl och trivs i en konsultroll. För rollen krävs svenskt medborgarskap samt obehindrad svenska i tal/skrift.

Observera att du måste vara baserad i Göteborgsområdet, Sverige.

Gå med oss om du...

Vill arbeta med roliga och utmanande uppdrag. Vi arbetar i framkanten av e-mobilitet och tillämpad autonomi, är engagerade i produktutvecklingsprojekt såväl som olika forskningsinitiativ.

Vi värderar fantastiska kollegor. Vi vill göra fantastiska saker tillsammans. Att arbeta med fantastiska kollegor som ger nya sätt att tänka, inte nödvändigtvis alltid håller med dig. Vi värdesätter balans i livet, mångfald, vänlighet, att få saker gjorda, lära oss snabbt, ha roligt och dela med oss av vår kunskap.

Ansök idag!

Några frågor? Hör av dig till Magnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech magnus.svensson@semcon.com

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare Cloud

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Mar 26
Är du en Cloudutvecklare som skulle vilja arbeta med produkter i teknikens framkant såsom medicinteknik, energi, industri, fordon och telekommunikation? Har du praktisk erfarenhet av att designa och implementera cloudlösningar?

Hos oss får du massor av nya kollegor som är specialister inom mjukvaruutveckling, Functional Safety, Electromobility, Cloud, Embedded, AI/ML m.m. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi inhouse eller ute hos kunderna. Vi samarbetar både med startups, mellanstora företag och stora globala bolag.

Vi söker efter skickliga Mjukvaruutvecklare som har en utbildning på universitetsnivå inom en relevant ingenjörsdisciplin. Vi arbetar med avancerad teknik vilket kräver att våra potentiella nya medarbetare i den här rekryteringen har minst 3 års arbetserfarenhet av cloudrelaterade tekniker i yrkeslivet i någon kombination. Hos oss värdesätter vi nyfikenhet och man behöver vara flexibel med sina arbetsuppgifter i en föränderlig miljö där det ena uppdraget inte är det andra likt. Som konsulter tar vi oss an olika roller såsom Cloud Architect, Cloud Lead Developer, och gärna helst i en mer CI/CD DevOps miljö. För rollen krävs flytande svenska i tal och skrift samt svenskt medborgarskap.

Slutligen några buzzwords som är bra att ha lite koll på:

AWS, Azure, GCP, Kubernetes, Docker, Microservices, Containerization, Go, Golang, Java, Javascript, .NET, C#, Python, Ruby, Node.js, Infrastructure as code, Serverless, Lambda, Devops, Continuous integration, Linux, Agila Metoder, Architectural Patterns

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan idag! För frågor eller mer information om tjänsten, vänligen kontakta Team Manager Magnus Svensson via magnus.svensson@semcon.com

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Defense, Industry, Energy, Life Science.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Functional Safety Manager

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Mar 26
Are you an experienced Functional Safety Engineer? Want to be part of a development team working on cutting-edge projects, such as autonomous vehicles? Join our team Software & Emerging Tech at Semcon in Gothenburg!

What you will be doing:

As our next Functional Safety Manager, you will take charge in various projects supporting our customers to develop safe products. These are some of the things you will be doing:

- Be our expert in any project surrounding functional safety and lead projects forward together with the team and client.

- Advising customers on how to work in line with existing standards and requirements (e.g. ISO 26262, and the machinery directive)

- Participating in activities such as specifying and reviewing hazard analysis, functional safety concept and technical safety concept

- Sharing your expertise and learning from others in our growing functional safety team

- Interacting with lots of people and skilled engineers from various industries

What you’ll bring:

- M.Sc. Degree in Electrical/Computer Engineering or other relevant technical field of study.

- At least 5 years of relevant work experience.

- Knowledge and interest in safety-relevant and fault-tolerant embedded system design.

- Good understanding of robust and reliable system/software engineering, including design principles.

- Experience of working with electrical and/or electronic system.

- Deep knowledge in functional safety (e.g. ISO 26262, ISO 13849, IEC 62061, SOTIF).

- The ability to bring new perspectives and an eagerness to learn.

Nice to have:

- Experience from projects related to cyber security is a good add-on.

- Have experience from tech leading positions in previous roles.

Semcon offers every opportunity to learn more about technology. We have several CoP (community of practice) run by our consultants. For example; IoT, Embedded, FuSa or AI-CoP'en are some of the forums that give you the opportunity to dive deeper into the technology you are interested in. So if you're passionate about engineering and technology, you'll enjoy working at Semcon!

Want to learn more?

If you have any questions about or just want to talk to us, please contact Team Manager Mats Larsson at mats.larsson@Semcon.com

We look forward to hearing from you!

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Cyber Security

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Feb 28
Låt oss säkra världen!

Vi arbetar med teknik som betyder något, vi arbetar med teknik som ger nytta och vi arbetar med teknik som är rolig.

Vår avdelning på Software and Emerging tech växer, liksom Semcon. Vi letar kontinuerligt efter sätt att öka intelligensen i de lösningar vi erbjuder, med följande i åtanke: Människor först.

I vår värld har säkerhet inom alla områden blivit ett bekymmer och det är därför vi söker passionerade cybersäkerhetsingenjörer för både interna och externa kunduppdrag. Vår portfölj sträcker sig från inbyggda system till moln, från AI till simuleringar, från fordonsindustrin till biovetenskap, och detta är bara några exempel. Alla har en sak gemensamt: att göra den produkt vi levererar så säker som möjligt!

Vår vision är att kombinera den fysiska och digitala världen för att ge användarvänliga mirakel. Just nu arbetar vi med flera kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen.

Vi vill förstärka teamet med personer som har erfarenhet av följande:

Cybersäkerhet för fordonsindustrin
IoT-cybersäkerhet

Krav:
Vi tror att du är en engagerad person som har ett stort sinne för humor och vill njuta av dina dagar i en rolig miljö samtidigt som du bidrar till vår tekniska utveckling.

Du är väl utrustad med olika programmeringsspråk som C/C++ eller Python, du är erfaren med cybersäkerhetsprinciper och processer och du är medveten om ISO-standarder som IS0-27001, ISO 21434 och UNEC-155.

Vad erbjuder vi:
Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Vi erbjuder många evenemang, sammankomster, after works etc där du kommer att känna en känsla av tillhörighet. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Och viktigast av allt: vi erbjuder ägarskap över det vi gör.

Semcon är en jämställd arbetsgivare där din ras, etnicitet, religiösa övertygelse, sexuella läggning eller kön inte avgör var i livet du ska placeras.

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!

Vad väntar du på? Skicka din ansökan så berättar vi mer!

Mohammad Islam, Team Manager, Software &; Emerging Tech

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Embedded

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Feb 28
SEMCON är med och utvecklar den nya generationen av inbyggda system. Detta kommer med outforskade utmaningar men också med enorma möjligheter att vara med och skapa nytt inom elektrifiering, försvarsindustrin och med-tech.

Vi söker nu en skicklig embedded-mjukvaruutvecklare som har industrierfarenheter och en stor kunskapsbank att dela med sig av. Du kommer vara en del av ett team som med sin utveckling gör skillnad för hundratusentals människor varje dag! Du kommer att jobba både nära dina kollegor och även samarbeta med större projektteam.

Vi söker dig som vill utvecklas och växa tillsammans med oss och som vill hjälpa oss att lyfta vår kund till nästa nivå och skapa en enastående produkt som ska sitta i varje fordon!

Vi uppskattar om du:

- är embedded mjukvaruutvecklare, med goda kunskaper inom C, C++, Python….
- erfarenhet av arbete inom ex försvarsindustri, elektrifiering eller med-tech är meriterande
- har erfarenhet av mjukvarukravarbete, automatiska tester, CI/CD och gärna erfarenhet av ASPICE eller liknande standarder och guidlelines från andra industrier.
- har kvalité och dokumentation som självklara delar av din ”definition of done”
- trivs att jobba med projekt där du kan experimentera och prova något nytt
- du finner det självklart för dig att samarbeta med dina teammedlemmar är van att jobba i cross-functional agile teams


Vad vi har att erbjuda:

- en helhetssyn på välmående är en del av vår kultur
- möjlighet att utvecklas som människa och bidra till det hållbara sättet att leva på
- on-site gym tillsammans med en rad andra fritidsaktiviteter för alla smaker
- verktyg att utvecklas professionellt och bli bättre på det du redan är bäst på!
- på köpet får duen elegant arbetsmiljö och massor av nya kollegor som har spetskompetens inom mjukvaruutveckling, FunctionalSafety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m.


Låter det intressant?

Vi blir glada om du återkommer med dina frågor till Team Manager Johan Kristensson via johan.kristensson@semcon.com. Han är alltid sugen på att ta en god kopp kaffe och knyta nya bekantskap!

People first, then technology. Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Feb 28
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, Kotlin, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam.Vad har vi för uppdrag/projekt?
Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil
Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Functional Safety Manager

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Feb 28
Are you an experienced Functional Safety Engineer? Want to be part of a development team working on cutting-edge projects, such as autonomous vehicles? Join our team Software & Emerging Tech at Semcon in Gothenburg!

What you will be doing:

As our next Functional Safety Manager, you will take charge in various projects supporting our customers to develop safe products. These are some of the things you will be doing:

- Be our expert in any project surrounding functional safety and lead projects forward together with the team and client.

- Advising customers on how to work in line with existing standards and requirements (e.g. ISO 26262, and the machinery directive)

- Participating in activities such as specifying and reviewing hazard analysis, functional safety concept and technical safety concept

- Sharing your expertise and learning from others in our growing functional safety team

- Interacting with lots of people and skilled engineers from various industries

What you’ll bring:

- M.Sc. Degree in Electrical/Computer Engineering or other relevant technical field of study.

- At least 5 years of relevant work experience.

- Knowledge and interest in safety-relevant and fault-tolerant embedded system design.

- Good understanding of robust and reliable system/software engineering, including design principles.

- Experience of working with electrical and/or electronic system.

- Deep knowledge in functional safety (e.g. ISO 26262, ISO 13849, IEC 62061, SOTIF).

- The ability to bring new perspectives and an eagerness to learn.

Nice to have:

- Experience from projects related to cyber security is a good add-on.

- Have experience from tech leading positions in previous roles.

Semcon offers every opportunity to learn more about technology. We have several CoP (community of practice) run by our consultants. For example; IoT, Embedded, FuSa or AI-CoP'en are some of the forums that give you the opportunity to dive deeper into the technology you are interested in. So if you're passionate about engineering and technology, you'll enjoy working at Semcon!

Want to learn more?

If you have any questions about or just want to talk to us, please contact Team Manager Mats Larsson at mats.larsson@Semcon.com

We look forward to hearing from you!

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Okt 4
Vill du utvecklas inom teknik och trivs med att leda andra? Har du tidigare erfarenhet som mekanikkonstruktör eller som team lead?

Mekanisk konstruktör som är redo att leda juniora konstruktörer

Vi är People First och utvecklar produkter med slutanvändaren i fokus och vi tar hand om vår personal. De kompetenser som behövs för produktutveckling finns på samma våning här på vårt huvudkontor i Göteborg.

Vi söker dig som är mekanisk konstruktör och har erfarenhet av eller är redo att ta steget att leda och utveckla juniora konstruktörer i mekanisk konstruktion i plast och metall för produkter inom Industrial Industry, Consumer och Medtech.

Du behöver i projektform kunna leda i:

- Kravspecifikationshantering

- Konceptgenerering

- Detaljkonstruktion

- DFM

- DFA

- DFMEA

- Produktkravsspecifikationer

Också utföra:

- Driva interna projektmöten där flera avdelningar/kompetenser kan ingå.

- Delta och driva projektmöten med kunden

- Delta i projektförslag och offert för nya projekt

- Kontroll över veckovisa aktiviteter samt arbetade timmar

- Talar och skriver både det svenska och engelska språket obehindrat

Om avdelningen

Inom vårt team Product Engineering hjälper vi till där det behövs och därför kan du få möjligheten att arbeta både via vår inhouse-avdelning eller på plats ute hos våra kunder. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald. Några av oss är uppväxta på en bondgård och en och annan kollega bygger sportbilar. Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg.

Om dig och kompetens

- Erfarenhet som konstruktör av konsument- och industriprodukter av plastdetaljer, integrerad elektronik samt val av maskinelement.

- CAD du behöver ha kolla på är främst Solidworks & PTC Creo. Catia är meriterande.

- Kunskap inom mekaniska komponenter.

- En god kommunikativ förmåga och motiveras av såväl teknik som ledarskap.

- Kunna prata med leverantörer och verkstäder.

- Arbetat med hela produktutvecklingsprocessen och har god förståelse för den.

- Obehindrat behärska både svenska och engelska i skrift och språk.

Du är ute efter vilja ha en långsiktig relation med Semcon och vara med och utveckla vår inhouse-verksamhet Semcon Studios. Samtidigt vara beredd på att det kan bli uppdrag ute hos kund.

Du kan läsa mer om Semcon Studios här (https://semcon.com/sv/erbjudanden/semcon-studios/)

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Johan Pettersson Strömer på Johan.Pettersson.Stromer@semcon.com.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för e-mobility

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Feb 20
Kom till Semcon och bidra till e-mobilitet för hållbarhetens skull!

Vi söker kontinuerligt efter nya kollegor inom området Battery Management, e-Mobility och tillhörande områden, så detta kan vara möjligheten du har väntat på. Vi söker ingenjörer inom detta område som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.

Uppdragen är vanligtvis baserade på kundens plats eller internt på vårt huvudkontor på Lindholmen, Göteborg. Semcon erbjuder en hybrid arbetsmiljö i möjligaste mån, beroende på kund och uppdrag.

Vad du kommer att arbeta med:

Som Systemingenjör inom E-Mobility kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra mobilitetslösningar och tillhörande infrastruktur i en konsultroll, typiskt sett i Agilt sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du en civilingenjörsutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, mekatronik eller liknande område och vi förväntar oss att du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet. Du har mycket god förståelse inom ett eller flera av nedan listade områden och är gärna specialiserad inom något av dem;

- Li-ion batterier

- Mjukvaruutveckling

- Högspänningssystem

- Elektriska motorer

- Batterihanteringssystem

- Kraftelektronik

- Laddningssystem

Erfarenhet av projektledning, funktionssäkerhet, modellbaserad funktionsutveckling, realtidssimulering eller kanske kravhantering, styrteknik och systemteknik är meriterande. Du kommunicerar väl och trivs i en konsultroll. För rollen krävs svenskt medborgarskap samt obehindrad svenska i tal/skrift.

Observera att du måste vara baserad i Göteborgsområdet, Sverige.

Gå med oss om du...

Vill arbeta med roliga och utmanande uppdrag. Vi arbetar i framkanten av e-mobilitet och tillämpad autonomi, är engagerade i produktutvecklingsprojekt såväl som olika forskningsinitiativ.

Vi värderar fantastiska kollegor. Vi vill göra fantastiska saker tillsammans. Att arbeta med fantastiska kollegor som ger nya sätt att tänka, inte nödvändigtvis alltid håller med dig. Vi värdesätter balans i livet, mångfald, vänlighet, att få saker gjorda, lära oss snabbt, ha roligt och dela med oss av vår kunskap.

Ansök idag!

Några frågor? Hör av dig till Magnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech magnus.svensson@semcon.com

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligt men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Team manager inom UX och Digital Experience

Användbarhetsexpert
Läs mer Feb 2
Semcon Design växer - följ med på vår resa!

Vi söker nu en driven Team manager inom UX och Digital Experience som brinner för att hjälpa våra kunder skapa bättre digitala produkter och tjänster - med fokus på användaren, planeten, affären och tekniken. Hela vägen från strategi och insikt till digital upplevelse.

På Semcon lever kulturen i både människa och teknik. Vi tror att ett bra arbetsklimat kommer från delaktighet och gemenskap, där alla bidrar. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. När vi är engagerade och inspirerade utvecklar vi de verkligt framstående produkterna och tjänsterna.

I rollen som Team Manager kommer din vardag att vara varierande och du ansvarar för enhetens utveckling sett till försäljning, affärsutveckling, rekrytering och ledarskap. I rollen ingår personalansvar och det är din uppgift att följa upp teamets utveckling och ge medarbetarna förutsättningar att växa i sina roller. Dessutom har du ansvaret för allas trivsel, vilket inkluderar att planera roliga, givande och utvecklande aktiviteter. Ditt arbete kommer även att innebära ett nära samarbete med övriga kompetensområden inom Semcon.Rollen som Team Manager kan också innebära att du tar på dig ett eget konsultuppdrag. Du behöver därför ta med dig egen erfarenhet från områden som vi arbetar med - Det kan vara allt ifrån design strategier och tjänstedesign till user research, interaktionsdesign, ergonomi, tillgänglighet, ux/ui design till app-utveckling.

Vi söker dig som har:

- relevant akademisk utbildning

- minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet som lead designer eller senior designer inom ux, user research eller användarcentrerad design

- erfarenhet och driv inom säljarbete, kundbearbetning och affärsutveckling

- van att jobba med målstyrning och uppföljning av säljmål

- Ansvarat för och lett användarcentrerade projekt i varierande storlek och komplexitet, inklusive leverans- och kvalitetsuppföljning

- erfarenhet inom ledarskap, är van att leda team, kan få andra att växa, utvecklas och trivas

- Obehindrad kunskap inom svenska och engelska

Om Semcon

På Semcon lever vi efter "People first, then technology". Vi ser dig som medarbetare som det viktigaste vi har och tar hand om dig så du mår bra och utvecklas.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi anordnar även olika typer av aktiviteter, dels för att utvecklas och för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra och utvecklande ställe att arbeta på.

Hos oss på Semcon Design blir du en del i ett gott gäng med många kompetenser, som gärna utbyter erfarenheter och kunskap samtidigt som vi har kul tillsammans. Semcon har kollektivavtal och arbetar aktivt för att få medarbetarna att trivas genom att ständigt utveckla våra förmåner.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Anette Norén - Area Manager Design & Dx på anette.noren@semcon.com eller vår rekryterare Anton Mellgren på anton.mellgren@semcon.com

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Affärsutvecklare Process och Energi

Utvecklingsingenjör, tillverkningsindustri
Läs mer Jan 24
Som ett led i vår satsning på energi söker vi till vårt kontor i Göteborg en affärsutvecklare med fokus på processrelaterade områden inom energibranschen.

Om Rollen

Du kommer att ansvara för att utveckla Semcons affär- och kundbas inom processindustri och energi i Västsverige. Du skapar nya affärsmöjligheter genom proaktiv nykundsbearbetning, rekrytering av nyckelkompetenser och samarbete med andra aktörer. Du kommer även att arbeta med försäljning av Semcons kompletta erbjudande till nya och befintliga kunder.

Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Semcon Production Development. I en förlängning finns det möjlighet att bygga en egen enhet i en roll som grupp- eller avdelningschef.

I rollen kan det periodvis ingå egna, kvalificerade konsultuppdrag.Vi söker dig

- Som ser möjligheter och trivs med att ha nära till affär och kund.

- Med gedigen erfarenhet inom processindustri och/eller energibranschen.

- Som har ett brett kontaktnätverk inom branschen.

- Är en driven säljare med en teknisk bakgrund som vill ta ett stort ansvar i att utveckla Semcons affär långsiktigt.

- Med erfarenhet från ledande befattningar, gärna i konsultbranschen.

- Som har flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Du har också ett stort intresse av att engagera andra människor. Du är en person som är självgående men du värnar också om samarbete och närheten till kollegor för utbyte av tankar, kunskap och erfarenheter.Vi erbjuder dig

Semcon ger ett stort utrymme för kompetensmässig och professionell utveckling?då vår verksamhet spänner över ett flertal områden där du som konsult har möjlighet att växa både i arbetsrollen och som individ. Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter med varandra, stöttar och hjälper varandra och du har även möjlighet att få en mentor alt. agera mentor till dina kollegor. Vi har de förmåner man kan förvänta sig av ett modernt företag samt någon positiv överraskning inom det området.?På Semcon tror vi på att en mångfald av bakgrunder, erfarenheter och perspektiv berikar vår arbetsmiljö och bidrar till att göra oss till en stimulerande och trivsam arbetsplats.

Om Semcon

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Area Manager Robert Eliasson

robert.eliasson@semcon.com

Ansök nu

Teknisk Lead - Strukturberäkning

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Dec 20
Har du gedigen erfarenhet av beräkning och är redo att ta ett steg mot ledarskap i din karriär? Trivs du i en kommunikativ roll och har ett stort tekniskt intresse? Då kan detta vara tjänsten för dig. Just nu söker vi en Teknisk Lead inom beräkning (Struktur) till vårt kontor på Lindholmen i Göteborg!

Om rollen

I den här rollen kommer du ha ansvar för att driva tekniska leveranser i vår inhouse-verksamhet samt leda andra ingenjörer inom strukturberäkning. Du ansvarar också för rapportering till projektledare, kund- och försäljningsansvariga, samtidigt som du ser till att tidplaner och uppdragsbudgetar följs. Vidare kommer du också vara involverad i planeringen av våra Semcon Studios-projekt utifrån ett beräkningsperspektiv. Andra exempel på uppgifter som ingår i rollen är:

- Driva och leda tekniska lösningar i projekt och uppdrag

- Driva och utföra egna uppdrag

- Driva projekt/uppdrags-dialoger med kunder

- Utveckla relationer med befintliga kunder

- Förstå och utveckla kravspecifikationer

- Delta i kalkylarbete för projekt och uppdrag

Om avdelningen

Semcon Simulation i Göteborg är ett kompetenscentrum inom FEM och CFD. Vi jobbar direkt med kunder i flera olika branscher där vi hjälper våra kunder på deras resa framåt. Inom Semcon bidrar vi med kompetens i de projekt som innefattar beräkning. I våra team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald och en god sammanhållning.

Om dig

Tjänsten passar dig som har en god kommunikativ förmåga och motiveras av såväl teknik som ledarskap. Du har vad som krävs för att leda en grupp och vet vilka prioriteringar som behöver göras för att ta projektet/uppdraget framåt, och ser möjligheter som kan effektivisera och tidsbespara. Du är även strukturerad och har kontroll över projektets planering.

Vidare har du:

- Mångårig erfarenhet inom beräkning, Struktur (FEM)

- Erfarenhet av att arbeta med kravspecifikationer

- Bra erfarenhet från arbete i Ansys, Abaqus och Beta

- Bra erfarenhet av arbete med olika standarder (ASME, EN, DNV etc)

- Vana att arbeta i projektform

- Talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Mobility, Industry, Energy & Life Science.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Albin Lindmark: albin.lindmark@semcon.com.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Junior Beräkningsingenjör struktur

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Dec 20
Vi på Semcon växer och vi söker nu efter vår nästa beräkningsstjärna som är sugen på att bli vass inom teknisk beräkning och numerisk simulering med fokus på strukturanalys.

Din roll

Som junior beräkningsingenjör hos oss kommer du stötta produktutvecklingsprojekt med dina kunskaper inom strukturanalys och vara delaktig i utvecklingsprocessen för att tillse att krav och specifikationer uppfylls. Uppdragen är av varierande storlek och utförs antingen in-house på Semcon eller ute hos någon av våra kunder.

Du håller på att avsluta dina M.Sc. inom Applied Mechanics eller motsvarande och nu är intresset inriktat mot teknisk beräkning och simulering. Det är meriterande om du arbetat med någon av programvarorna Ansa, Abaqus eller Ansys. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet från tekniska beräkningar från sommarjobb eller liknande.

Du är strukturerad, ansvarstagande, analytisk och gillar att lösa problem tillsammans med dina kollegor. Vi kommunicerar mestadels på svenska men även på engelska varför du behärskar dessa språk obehindrat. Vi är långsiktiga i våra relationer samt flexibla i vårt tankesätt för att skapa värde till våra kunder.

Som junior beräkningsingenjör hos oss är det viktigaste viljan att lära och att ta sig an utmaningar. Finns intresset kommer möjligheterna.

Om oss

På Semcons avdelning Simulation & Digital Twins är vi flera team som arbetar tillsammans för att hjälpa våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra avdelningar på Semcon. Bland våra kunder finns välkända bolag inom branscher såsom industri, fordon, medicinteknik, green technology och energi.

Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Vi planerar att gå igenom ansökningar i slutet på Januari. Tilltänkt start är sommar/höst 2024. Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Managers:

Andreas Sernhage: andreas.sernhage@semcon.com

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Embedded

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Dec 18
SEMCON är med och utvecklar den nya generationen av inbyggda system. Detta kommer med outforskade utmaningar men också med enorma möjligheter att vara med och skapa nytt inom elektrifiering, försvarsindustrin och med-tech.

Vi söker nu en skicklig embedded-mjukvaruutvecklare som har industrierfarenheter och en stor kunskapsbank att dela med sig av. Du kommer vara en del av ett team som med sin utveckling gör skillnad för hundratusentals människor varje dag! Du kommer att jobba både nära dina kollegor och även samarbeta med större projektteam.

Vi söker dig som vill utvecklas och växa tillsammans med oss och som vill hjälpa oss att lyfta vår kund till nästa nivå och skapa en enastående produkt som ska sitta i varje fordon!

Vi uppskattar om du:

- är embedded mjukvaruutvecklare, med goda kunskaper inom C, C++, Python….
- erfarenhet av arbete inom ex försvarsindustri, elektrifiering eller med-tech är meriterande
- har erfarenhet av mjukvarukravarbete, automatiska tester, CI/CD och gärna erfarenhet av ASPICE eller liknande standarder och guidlelines från andra industrier.
- har kvalité och dokumentation som självklara delar av din ”definition of done”
- trivs att jobba med projekt där du kan experimentera och prova något nytt
- du finner det självklart för dig att samarbeta med dina teammedlemmar är van att jobba i cross-functional agile teams


Vad vi har att erbjuda:

- en helhetssyn på välmående är en del av vår kultur
- möjlighet att utvecklas som människa och bidra till det hållbara sättet att leva på
- on-site gym tillsammans med en rad andra fritidsaktiviteter för alla smaker
- verktyg att utvecklas professionellt och bli bättre på det du redan är bäst på!
- på köpet får duen elegant arbetsmiljö och massor av nya kollegor som har spetskompetens inom mjukvaruutveckling, FunctionalSafety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m.


Låter det intressant?

Vi blir glada om du återkommer med dina frågor till Team Manager Johan Kristensson via johan.kristensson@semcon.com. Han är alltid sugen på att ta en god kopp kaffe och knyta nya bekantskap!

People first, then technology. Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för C#.NET

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Dec 18
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?

För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så är du en mästare på C#.NET tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler eller ute hos kunden där du blir en del av ett utvecklingsteam.

Vad har vi för uppdrag/projekt?

Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil

Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. Du kan utveckla och underhålla C#/.NET baserade applikationer och system, utföra kodgranskning, optimera prestanda och säkerhet för befintliga system.

Du har djup kunskap om .NET framework eller .NET core, kan arbeta med olika databaser, och har molnkunskap.

De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Mohammad Islam på mohammad.islam@semcon.com

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Electric Mobility

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Dec 18
Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas inom området Battery Management, e-Mobilitet och tillhörande områden. Vi söker erfarna ingenjörer som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.

Vi har förutom roliga och utmanande projekt att arbeta med även följande att erbjuda:

- Kunniga kollegor som vill lära av dig och med dig!

- Löpande tillgång till utbildning och utvecklingsmöjligheter

- Kontroll över din egen utveckling

- En genuin gemenskap och skönt arbetsklimat

- En flexibel arbetsmiljö för att få ihop livspusslet

- Teknik i framkant och med stort fokus mot ett mer hållbart samhälle

Vad du gärna får bidra med:

- Mjukvaruutveckling

- Projektledning

- Funktionssäkerhet

- Modellbaserad funktionsutveckling

- Styrteknik

- Systemteknik

- Nyfikenhet

- Ödmjukhet

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst 3 års erfarenhet
av kodning i C/C++. Meriterande med fler kodspråk i verktygslådan. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och du stortrivs i rollen som konsult. För denna roll krävs även svenskt medborgarskap.

Vilka är vi:

Semcon har ett långt arv som ingenjörsbyrå
Vi har alla kunder
Vi har alla kompetenser hos oss
Vi har alla möjligheter du behöver för att lyckas och utvecklas
Vi saknar bara dig, så skicka din ansökan till oss och berätta mer om vad du vill göra framåt!

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!

Kontakt

Magnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech
magnus.svensson@semcon.com

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Functional Safety Engineer

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Dec 18
Are you an experienced Functional Safety Engineer? Want to be part of a development team working on cutting-edge projects, such as autonomous vehicles? Join our team Software & Emerging Tech at Semcon in Gothenburg!

What you will be doing

As our next Functional Safety Engineer, you will work in various projects supporting our customers to develop safe products. These are some of the things you will be doing:

- Advising customers on how to work in line with existing standards and requirements (e.g. ISO 26262, and the machinery directive)

- Participating in activities such as specifying and reviewing hazard analysis, functional safety concept and technical safety concept

- Sharing your expertise and learning from others in our growing functional safety team

- Interacting with lots of people and skilled engineers from various industries

- Having fun!

What you’ll bring

- M.Sc. Degree in Electrical/Computer Engineering or other relevant technical field of study.

- At least 3 years of relevant work experience.

- Knowledge and interest in safety-relevant and fault-tolerant embedded system design.

- Good understanding of robust and reliable system/software engineering, including design principles.

- Experience of working with electrical and/or electronic system.

- Deep knowledge in functional safety (e.g. ISO 26262, ISO 13849, IEC 62061, SOTIF).

- The ability to bring new perspectives and an eagerness to learn.

Join us if you:

Want to make difference. At Semcon we work with the fragile birth of new ideas to all the nitty gritties that needs to be designed, engineered and developed to make great product and service experiences come alive. A vast responsibility but also a unique possibility to make a difference in peoples’ lives. To guide our customers toward a more sustainable and human centric future.

Want to work with fun & challenging assignments. We work at forefronts of ADAS/AD and Functional Safety and we are involved in a number of research projects and project in the autonomous and applied autonomous fields.

Value great colleagues. We want to do great things. Together. Working with great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: Balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

Semcon offers every opportunity to learn more about technology. We have several CoP (community of practice) run by our consultants. For example; IoT, Embedded, FuSa or AI-CoP'en are some of the forums that give you the opportunity to dive deeper into the technology you are interested in. So if you're passionate about engineering and technology, you'll enjoy working at Semcon!

Want to learn more?
If you have any questions about or just want to talk to us, please contact Team Manager Mats Larsson at mats.larsson@Semcon.com

We look forward to hearing from you!

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Cyber Security

Datasäkerhetsansvarig
Läs mer Dec 18
Låt oss säkra världen!

Vi arbetar med teknik som betyder något, vi arbetar med teknik som ger nytta och vi arbetar med teknik som är rolig.

Vår avdelning på Software and Emerging tech växer, liksom Semcon. Vi letar kontinuerligt efter sätt att öka intelligensen i de lösningar vi erbjuder, med följande i åtanke: Människor först.

I vår värld har säkerhet inom alla områden blivit ett bekymmer och det är därför vi söker passionerade cybersäkerhetsingenjörer för både interna och externa kunduppdrag. Vår portfölj sträcker sig från inbyggda system till moln, från AI till simuleringar, från fordonsindustrin till biovetenskap, och detta är bara några exempel. Alla har en sak gemensamt: att göra den produkt vi levererar så säker som möjligt!

Vår vision är att kombinera den fysiska och digitala världen för att ge användarvänliga mirakel. Just nu arbetar vi med flera kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen.

Vi vill förstärka teamet med personer som har erfarenhet av följande:

Cybersäkerhet för fordonsindustrin
IoT-cybersäkerhet

Krav:
Vi tror att du är en engagerad person som har ett stort sinne för humor och vill njuta av dina dagar i en rolig miljö samtidigt som du bidrar till vår tekniska utveckling.

Du är väl utrustad med olika programmeringsspråk som C/C++ eller Python, du är erfaren med cybersäkerhetsprinciper och processer och du är medveten om ISO-standarder som IS0-27001, ISO 21434 och UNEC-155.

Vad erbjuder vi:
Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Vi erbjuder många evenemang, sammankomster, after works etc där du kommer att känna en känsla av tillhörighet. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Och viktigast av allt: vi erbjuder ägarskap över det vi gör.

Semcon är en jämställd arbetsgivare där din ras, etnicitet, religiösa övertygelse, sexuella läggning eller kön inte avgör var i livet du ska placeras.

På Semcon finns alla möjligheter att förkovra sig i teknik. Vi har flertalet CoP (community of practice) som drivs av våra konsulter. Tex IoT, Embedded, FuSa eller AI-CoP’en är några av de forum som ger dig möjlighet att dyka djupare i den teknik du är intresserad av. Så om du brinner för ingenjörskap och teknik så kommer du stortrivas på Semcon!

Vad väntar du på? Skicka din ansökan så berättar vi mer!

Mohammad Islam, Team Manager, Software &; Emerging Tech

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Senior FEA-ingenjör Inom Energi/Industri

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Dec 4
Vi söker en mycket skicklig och motiverad ingenjör med expertis inom beräkning och simulering av energisystem, speciellt inom områdena kärnkraft och olja & gas. Som ingenjör i vårt team kommer du att spela en avgörande roll i analys, utvärdering och optimering av energisystem för att säkerställa en säker och effektiv drift.

Ansvar:

- Genomföra detaljerade beräkningar och simuleringar för att analysera prestanda och beteende hos energisystem.

- Samarbeta med tvärfunktionella team för att utveckla innovativa lösningar och optimera design.

- Utföra riskbedömningar och identifiera potentiella problem eller utmaningar.

- Använda avancerade mjukvaruverktyg och modeller för att simulera och förutsäga beteendet hos energisystem under olika förhållanden och förutsättningar.

- Hålla dig uppdaterad med de senaste industritrenderna, regelverken och bästa praxis relaterade till energifrågor.

- Bereda tekniska rapporter, presentationer och dokumentation för att effektivt kommunicera resultat, slutsatser och rekommendationer till intressenter.

Krav:

- Civilingenjörsexamen, gärna inom teknisk fysik-, matematik-, maskin- eller kärnteknik.

- Några års erfarenhet av FEM beräkningar inom energi eller industri.

- Färdighet i att använda branschstandardiserade mjukvaruverktyg för simulering och analys, tex ABAQUS eller ANSYS.

- Stark analytisk och problemlösningsförmåga, med förmåga att tolka komplexa data och dra meningsfulla slutsatser.

- Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga för effektivt arbete med tvärfunktionella team.

- Kunskap om relevanta regelverk, standarder och säkerhetsföreskrifter inom energiindustrin. Särskilt inom kärnkraft och olja & gas.

- Uppmärksamhet för detaljer och ett engagemang att leverera högkvalitativt arbete inom angivna deadlines.

- Obehindrad svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder konkurrenskraftig ersättning, möjligheter till professionell tillväxt och en dynamisk arbetsmiljö där dina insatser kommer att ha en betydande inverkan på energibranschen.

Om du har en stark drivkraft att arbeta med energifrågor, besitter de kunskaper och kvalifikationer som krävs och är angelägen om att bidra till utvecklingen av hållbara energilösningar, uppmuntrar vi dig att söka denna tjänst. Skicka in ditt CV och ett personligt brev som visar din relevanta erfarenhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager
Albin Lindmark: 0739-66 74 58

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Senior konsult inom kvalité Life Science/Energi

Civilingenjör, kvalitet, kemiteknik
Läs mer Nov 21
Är du redo för nästa steg i din karriär? Just nu söker vi på Semcon nya medarbetare inom Quality Managment! Här får du möjlighet att bidra med din expertis och vara med och göra skillnad i ett spännande och viktigt område.

Om rollen

I rollen som Senior konsult på vår Quality Management avdelning kommer du ges möjlighet att arbeta inom dina expertisområden. Beroende på dina tidigare erfarenheter kommer du till exempel arbeta med att:

- Driva och utveckla kvalitetssystem

- Initiera, driva och delta i förbättringsprojekt

- Arbeta med produkt/processutveckling

- Driva och ansvara för utredningar och avvikelser/reklamationer samt implementera åtgärder

- Ta fram och granska kvalitets- och regulatoriska dokument

- Ta fram och granska valideringsdokumentation

- Utföra riskbedömningar

- Projektledning

Om dig

För att vara lyckosam i rollen som Senior konsult inom Quality Management behöver du ha med dig en examen inom medicinteknik-, kemi- eller bioteknik eller motsvarande.

Du trivs i rollen som konsult och är en flexibel lagspelare som bidrar med driv och engagemang i det dagliga arbetet.

Du har minst 8 års arbetslivserfarenhet inom Life Science, energi, livsmedel eller närliggande bransch.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande

Har du erfarenhet av en ledande roll och/eller sälj så är detta meriterande.

Om avdelningen

På Quality Management leder, hjälper och genomför vi kvalitetshöjande projekt för framtiden och våra kunder. Du kommer bli en del av ett glatt team där goda samarbeten, spännande uppdrag och sociala aktiviteter är en självklar del i arbetet. Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg.

Beroende på uppdrag arbetar vi med validering av processer, klassning och frisläpp av medicintekninskaprodukter/läkemedel, MDR, ISO 13485, Design Control, 21 CFR 820, QMS, kvalitetskontroller (QC), QA, GxP audits men även i närliggande branscher som läkemedel, energi, livsmedel och kosmetik.

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Life Science, energi, livsmedel eller närliggande bransch.

Låter detta intressant?

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager, Karin Orhaug på karin.orhaug@semcon.com

Vi tar emot ansökningar redan idag och ser över ansökningar löpande men ämnar påbörja rekryteringsprocessen efter årsskiftet.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 21
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, Kotlin, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam.Vad har vi för uppdrag/projekt?
Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil
Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Användbarhetsdesigner

Användbarhetsdesigner
Läs mer Nov 16
Vi söker för närvarande en erfaren designer till vårt team "Design & Digital Experience" som brinner för användbarhet och att sätta människan i fokus, i samarbete med inspirerande kunder!

I vårt mångsidiga team har vi samlad kompetens från olika områden, och vi tror att du är en utåtriktad individ som trivs i en dynamisk miljö. Du vill vara med och skapa, samt vidareutveckla innovativa lösningar, med särskild inriktning på det digitala. Vi ser gärna att du har med dig erfarenhet och kloka tankar om digitala lösningar och innovation som du gärna vill dela med dig av!

Din roll innebär att utforma marknadsledande grafiska designlösningar som harmoniserar med användarnas behov och projekt för skärminteraktion i olika former. Med din erfarenhet av UX/UI-design kommer du att vara en viktig teamspelare med möjlighet att påverka vårt arbete framåt. Du är samarbetsvillig, men har också förmågan att arbeta självständigt och älskar att tackla olika typer av utmaningar. Om du besitter hög flexibilitet och kan hantera olika uppdragstyper, är det definitivt dig vi söker!

Din profil

- Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet av arbete med tillgänglighetsanpassning och WCAG.

- Minst 3 års professionell erfarenhet inom digital grafisk design och bygga designsystem

- Med extra intresse för användarcentrerad utveckling och UX

- Arbetslivserfarenhet av arbete med behovsanalys och/eller användarstudier.

- Du har god förståelse för tekniska möjligheter och begränsningar

- Du är bekväm med att jobba konceptuellt och/eller ner i produktionsdetaljering

- Erfarenhet av verktyg som Illustrator, Photoshop, Sketch, Adobe XD, Figma eller liknande.

Vi tror starkt att mångfald av bakgrund, erfarenhet och perspektiv är viktigt för att skapa utmärkta användarupplevelser och för att göra Semcon till ett bra ställe att arbeta på.

Om du är intresserad av att gå med i vårt team, ansök med ditt CV och portfolio, eller kontakta Oskar för att höra mer!

Välkommen med din ansökan

Oskar Lindh, Team Manager Design & Digital Experience
Oskar.lindh@semcon.com

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Embedded

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Nov 10
SEMCON är med och utvecklar den nya generationen av inbyggda system. Detta kommer med outforskade utmaningar men också med enorma möjligheter att vara med och skapa nytt inom elektrifiering, försvarsindustrin och med-tech.

Vi söker nu en skicklig embedded-mjukvaruutvecklare som har industrierfarenheter och en stor kunskapsbank att dela med sig av. Du kommer vara en del av ett team som med sin utveckling gör skillnad för hundratusentals människor varje dag! Du kommer att jobba både nära dina kollegor och även samarbeta med större projektteam.

Vi söker dig som vill utvecklas och växa tillsammans med oss och som vill hjälpa oss att lyfta vår kund till nästa nivå och skapa en enastående produkt som ska sitta i varje fordon!

Vi uppskattar om du:

- är embedded mjukvaruutvecklare, med goda kunskaper inom C, C++, Python….
- erfarenhet av arbete inom ex försvarsindustri, elektrifiering eller med-tech är meriterande
- har erfarenhet av mjukvarukravarbete, automatiska tester, CI/CD och gärna erfarenhet av ASPICE eller liknande standarder och guidlelines från andra industrier.
- har kvalité och dokumentation som självklara delar av din ”definition of done”
- trivs att jobba med projekt där du kan experimentera och prova något nytt
- du finner det självklart för dig att samarbeta med dina teammedlemmar är van att jobba i cross-functional agile teams


Vad vi har att erbjuda:

- en helhetssyn på välmående är en del av vår kultur
- möjlighet att utvecklas som människa och bidra till det hållbara sättet att leva på
- on-site gym tillsammans med en rad andra fritidsaktiviteter för alla smaker
- verktyg att utvecklas professionellt och bli bättre på det du redan är bäst på!
- på köpet får duen elegant arbetsmiljö och massor av nya kollegor som har spetskompetens inom mjukvaruutveckling, FunctionalSafety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m.


Låter det intressant?

Vi blir glada om du återkommer med dina frågor till Team Manager Johan Kristensson via johan.kristensson@semcon.com. Han är alltid sugen på att ta en god kopp kaffe och knyta nya bekantskap!

People first, then technology. Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.

För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för Cyber Security

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Nov 10
Låt oss säkra världen!

Vi arbetar med teknik som betyder något, vi arbetar med teknik som ger nytta och vi arbetar med teknik som är rolig.

Vår avdelning på Software and Emerging tech växer, liksom Semcon. Vi letar kontinuerligt efter sätt att öka intelligensen i de lösningar vi erbjuder, med följande i åtanke: Människor först.

I vår värld har säkerhet inom alla områden blivit ett bekymmer och det är därför vi söker passionerade cybersäkerhetsingenjörer för både interna och externa kunduppdrag. Vår portfölj sträcker sig från inbyggda system till moln, från AI till simuleringar, från fordonsindustrin till biovetenskap, och detta är bara några exempel. Alla har en sak gemensamt: att göra den produkt vi levererar så säker som möjligt!

Vår vision är att kombinera den fysiska och digitala världen för att ge användarvänliga mirakel. Just nu arbetar vi med flera kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen.

Vi vill förstärka teamet med personer som har erfarenhet av följande:

Cybersäkerhet för fordonsindustrin
IoT-cybersäkerhet

Krav:
Vi tror att du är en engagerad person som har ett stort sinne för humor och vill njuta av dina dagar i en rolig miljö samtidigt som du bidrar till vår tekniska utveckling.

Du är väl utrustad med olika programmeringsspråk som C/C++ eller Python, du är erfaren med cybersäkerhetsprinciper och processer och du är medveten om ISO-standarder som IS0-27001, ISO 21434 och UNEC-155.

Vad erbjuder vi:
Vi erbjuder ett konkurrenskraftigt förmånspaket. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Vi erbjuder många evenemang, sammankomster, after works etc där du kommer att känna en känsla av tillhörighet. Vi erbjuder en politisk fri, stärkande arbetsmiljö. Och viktigast av allt: vi erbjuder ägarskap över det vi gör.

Semcon är en jämställd arbetsgivare där din ras, etnicitet, religiösa övertygelse, sexuella läggning eller kön inte avgör var i livet du ska placeras.

Vad väntar du på? Skicka din ansökan så berättar vi mer!

Mohammad Islam, Team Manager, Software &; Emerging Tech

Till bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag och till dig som är säljare: Vi avböjer vänligen men bestämt kontakt med bemannings-, mäklar- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och säljare av ytterligare platsannonser.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för C#.NET

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Nov 10
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?

För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så är du en mästare på C#.NET tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler eller ute hos kunden där du blir en del av ett utvecklingsteam.

Vad har vi för uppdrag/projekt?

Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil

Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. Du kan utveckla och underhålla C#/.NET baserade applikationer och system, utföra kodgranskning, optimera prestanda och säkerhet för befintliga system.

Du har djup kunskap om .NET framework eller .NET core, kan arbeta med olika databaser, och har molnkunskap.

De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Mohammad Islam på mohammad.islam@semcon.com

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Beräkningsexpert Inom Energi - FEM/CFD

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Nov 1
Teknisk Beräkningsexpert Inom Energiindustri - FEM och/eller CFD

Vi söker en mycket skicklig och motiverad ingenjör med expertis inom beräkning och simulering av energisystem, speciellt inom områdena kärnkraft och olja & gas. Som ingenjör i vårt team kommer du att spela en avgörande roll i analys, utvärdering och optimering av energisystem för att säkerställa en säker och effektiv drift.

Ansvar:

- Genomföra detaljerade beräkningar och simuleringar för att analysera prestanda och beteende hos energisystem.

- Samarbeta med tvärfunktionella team för att utveckla innovativa lösningar och optimera design.

- Utföra riskbedömningar och identifiera potentiella problem eller utmaningar.

- Använda avancerade mjukvaruverktyg och modeller för att simulera och förutsäga beteendet hos energisystem under olika förhållanden och förutsättningar.

- Hålla dig uppdaterad med de senaste industritrenderna, regelverken och bästa praxis relaterade till energifrågor.

- Bereda tekniska rapporter, presentationer och dokumentation för att effektivt kommunicera resultat, slutsatser och rekommendationer till intressenter.

Krav:

- Civilingenjörsexamen, gärna inom teknisk fysik-, matematik-, maskin- eller kärnteknik.

- Beprövad erfarenhet av FEM och/eller CFD beräkningar inom kärnkraft och olja & gas.

- Färdighet i att använda branschstandardiserade mjukvaruverktyg för simulering och analys, tex ABAQUS eller ANSYS.

- Stark analytisk och problemlösningsförmåga, med förmåga att tolka komplexa data och dra meningsfulla slutsatser.

- Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga för effektivt arbete med tvärfunktionella team.

- Kunskap om relevanta regelverk, standarder och säkerhetsföreskrifter inom energiindustrin. Särskilt inom kärnkraft och olja & gas.

- Uppmärksamhet för detaljer och ett engagemang att leverera högkvalitativt arbete inom angivna deadlines.

Vi erbjuder konkurrenskraftig ersättning, möjligheter till professionell tillväxt och en dynamisk arbetsmiljö där dina insatser kommer att ha en betydande inverkan på energibranschen.

Om du har en stark drivkraft att arbeta med energifrågor, besitter de kunskaper och kvalifikationer som krävs och är angelägen om att bidra till utvecklingen av hållbara energilösningar, uppmuntrar vi dig att söka denna tjänst. Skicka in ditt CV och ett personligt brev som visar din relevanta erfarenhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager
Albin Lindmark: 0739-66 74 58

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Systemingenjör med intresse för e-mobility

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Okt 12
Kom till Semcon och bidra till e-mobilitet för hållbarhetens skull!

Vi söker kontinuerligt efter nya kollegor inom området Battery Management, e-Mobilitet och tillhörande områden, så detta kan vara möjligheten du har väntat på. Vi söker ingenjörer inom detta område som vill hjälpa oss bygga lösningar och hitta nya vägar för morgondagens transporter.

Uppdragen är vanligtvis baserade på kundens plats eller internt på vårt huvudkontor på Lindholmen, Göteborg. Semcon erbjuder en hybrid arbetsmiljö i möjligaste mån, beroende på kund och uppdrag.

Vad du kommer att arbeta med:

Som Systemingenjör inom E-Mobilitet kommer du att arbeta med att utveckla och förbättra mobilitetslösningar och tillhörande infrastruktur i en konsultroll.

För att lyckas i denna roll behöver du en Civilingenjörsutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, mekatronik eller liknande område och vi förväntar oss att du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet efter examen.

Viktigt att betona här är att du är trygg i att programmera i C eller C++ som grund utöver din systemkompetens inom Energihantering.

Du har mycket god förståelse inom flertalet av nedan listade områden och är gärna specialiserad inom något av dem.

- Batteriteknik

- Embedded SW utveckling,C, C++

- Simulering av energilager, Python, Matlab Simulink

- Batterihanteringssystem

- Kraftelektronik

- Högspänningssystem

- Kontrollsystem

- Laddningssystem

- Kravhantering

- Du kommunicerar väl och trivs i en konsultroll

Skallkrav:

- Observera att du måste vara baserad i Göteborgsområdet, Sverige

- Svenskt medborgarskap

- Kan kommunicera obehindrat på svenska i tal/skrift

- Kapabel att genomgå Svensk Säkerhetsprövning (Klass 2)

- Svenskt körkort - B

Meriterande:

Erfarenhet av projektledning, funktionssäkerhet, modellbaserad funktionsutveckling, styrteknik och systemteknik.

Gå med oss om du...

Vill arbeta med roliga och utmanande uppdrag. Vi arbetar i framkanten av e-mobilitet och tillämpad autonomi, är engagerade i produktutvecklingsprojekt såväl som olika forskningsinitiativ.

Vi värderar fantastiska kollegor. Vi vill göra fantastiska saker tillsammans. Att arbeta med fantastiska kollegor som ger nya sätt att tänka, inte nödvändigtvis alltid håller med dig. Vi värdesätter balans i livet, mångfald, vänlighet, att få saker gjorda, lära oss snabbt, ha roligt och dela med oss av vår kunskap.

Slutligen, urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Team Manager Magnus Svensson på magnus.svensson@semcon.com

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu