Semcon Sweden AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Semcon Sweden AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Senior Beräkningsingenjör FEM-CFD

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Jun 23
Vill du ha skoj på jobbet?

Hos oss har vi roligt och utvecklas hela tiden. Vi driver kontinuerligt större och mindre kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen där vi gemensamt hjälper våra kunder att ta sin produkt till nästa nivå. Exempel på några av våra projekt:

Utveckling av biltillbehör

Semcon hjälper kund att ta fram ett biltillbehör där vi som beräkningsingenjörer bidrar med simulering från tidiga konceptutvärderingar till industrialisering för att säkerhetsställa alla krav samt optimera produkten utifrån design och funktion. Det här projektet drivs i Semcon Studios där vi jobbar i multi-disciplinära team.

FSI-analyser luftintag

Semcon bidrar med expertis inom simulering för att säkerställa funktion och att kravställningar uppfylls för en ny typ av storskaliga industriella luftintag. Ett flertal analyser genomförs, både FEA, CFD, samt kopplade Fluid-Struktur(FSI)-analyser.

Utveckling av elektrolysör

Utveckling av ny teknik för elektrolysörer att använda inom grön vätgasproduktion. Projektet bedrivs som ett forsknings och utvecklingsprojekt där Semcon bidrar med ett multi-disciplinärt utvecklingsteam. Här stöttar vi med struktur- och flödessimuleringar för att uppfylla krav på funktion, säkerhet, effektivitet på hydrolysören.

Om oss

För att kunna utföra dessa projekt behövs duktiga beräkningsingenjörer både inom struktur- och flödessimulering (FEM/CFD).

På Semcons avdelning Simulation är vi flera team som hjälper våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå. Vi är en blandning av erfarna och unga hungriga konsulter där vi lär av varandra för att gemensamt leverera de bästa lösningarna men också utvecklas som individer. Vi tillåts ha olika perspektiv på saker men vi värderar samma saker; balans i livet, att ha kul tillsammans och få saker och ting gjorda.

Om dig

Du är en nyfiken, driven och läraktig person med intresse för ny teknik. Du har en bakgrund inom tekniska beräkningar antingen inom struktur eller inom CFD.

Du har minst 3-4 års erfarenhet inom strukturberäkning eller CFD. Du kan kommunicera både på svenska och engelska.

Ansök och berätta vem du är och hur du vill utvecklas framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor rörande tjänsten vänligen kontakta Team Managers:

Albin Lindmark (struktur): 0739-66 74 58

Fredrik Carlson (CFD): 0739-20 59 22Under sommaren kan våra svarstider vara något längre än normalt men vi återkommer under augusti och hoppas kunna återkoppla våra ansökningar så snart som möjligt.

Ansök nu

Teknikinformatör med teknisk bakgrund

Teknikinformatör
Läs mer Jun 10
Vill du använda dina tekniska kunskaper för att beskriva och hjälpa användare att förstå komplex teknik? Vi söker dig med en kombination av tekniska kunskaper och ett intresse för att skriva, som samtidigt drivs av att hjälpa människor att förstå komplexa produkter och system.

Rollen

I din roll som Teknikinformatör hos oss kommer du att hantera, strukturera, utveckla och paketera teknisk information om någon av våra kunders produkter. Det kan exempelvis handla om information som beskriver hur en produkt ska servas eller information som ska användas i utbildningssyfte. Gemensamt är att informationen behöver beskriva produktens tekniska funktioner och möjliggöra för läsaren att ta till sig den på ett effektivt sätt.

För att säkerställa detta har du ett stort fokus på din målgrupp och anpassar språk, struktur och innehåll på texten för att möjliggöra en hög användarvänlighet. Du kommer få chans att lära känna vår kunds verksamhet och bilda dig en djup kunskap om hur produkten fungerar.

Vem är du?

Vi tror att din bakgrund är inom teknik och att du letar efter en roll där du får använda dina tekniska kunskaper tillsammans med din pedagogiska förmåga. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik och användarvänlighet, samt en förmåga att förtydliga och förenkla komplex information. Du har en nyfikenhet för andra människor och en god förmåga att bygga relationer med både kollegor och kund. Vid sidan av dina tekniska kunskaper har du en mycket god förmåga i att uttrycka dig på både svenska och engelska, samt erfarenhet av att producera text.

Meriterande:

- Tidigare arbetserfarenhet inom produktinformation
- Någon form av eftergymnasial utbildning, gärna inom fordonsteknik, maskin, mekatronik eller liknande
- Kunskap inom Topic-baserat skrivande


Vilka är vi?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Som en del av vårt affärsområde för produktinformation har du många kollegor i Sverige och internationellt att inspireras av, som alla hjälper våra kunder att ta sin produktinformation till nästa nivå!

Har du frågor kring rollen eller om oss? Kontakta Jens Kramer (Hiring Manager) på Jens.Kramer@semcon.com så berättar han mer!

Välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Teknikinformatör med fokus på användaren

Teknikinformatör
Läs mer Mar 2
På Semcon är vi övertygade om att teknik i sig inte tillför något värde, utan att värdet ligger i vad tekniken möjliggör för användaren. Komplex teknik kräver korrekt, relevant och användarvänlig information, och just därför har vi ett affärsområde dedikerat till detta. Vi vill alltid komma i kontakt med fler som vill hjälpa oss att utveckla effektiv information för våra kunders produkter och tjänster, kanske är det du?

Rollen hos oss
Som teknikinformatör hos oss är du med i en spännande fas där våra kunder behöver anpassa sin produktinformation efter nya beteendemönster hos deras användare. Med större krav på relevant och lättillgänglig information har allt större del av våra kunders information gått från omfattande manualer till digitala lösningar med fokus på användarvänlighet. Vi söker dig som vill hjälpa våra kunder att ta nästa steg i den här utvecklingen, oavsett hur långt de har kommit på sin digitaliseringsresa.

I ditt dagliga arbete kommer du att lära känna någon av våra kunders verksamhet och skapa dig en förståelse för deras nuvarande informationsstruktur. Du kommer att analysera, strukturera och utveckla teknisk information med användarens informationsbehov i fokus. Du anpassar språk, struktur och tonalitet, för användarens skull och för att möjliggöra en effektiv digital distribution och återanvändning. Du förstår våra kunders utmaningar och ger råd för hur projekt kan utvecklas för att skapa så mycket värde som möjligt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utmärkt känsla för struktur och som gillar att se till små detaljer som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. För att trivas i rollen krävs ett stort intresse för teknik och användarvänlighet, samt en förmåga att förtydliga och förenkla komplex information. Som konsult trivs du med att lära känna nya verksamheter och har en god förmåga att se utvecklingspotential där våra lösningar kan göra skillnad.

Vi söker dig som har

- Erfarenhet av att arbeta med produktinformation i någon form
- Vana av att producera information på både svenska och engelska
- God teknisk förståelse, gärna inom telekom, mjukvara eller fordon
- Kunskap inom Topic-baserat skrivande


Gillar du att hitta nya vägar framåt?
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på. Förståelse för människors behov och beteenden är därmed nödvändigt för att lyckas. Och det är vår styrka på Semcon. En innovationskraft byggd på olika perspektiv - på människor.

Förändring har aldrig varit viktigare än nu, det gäller att tänka om och tänka nytt för att utveckla smarta lösningar som hjälper till att bygga ett hållbart samhälle för kommande generationer. Vi hoppas att du vill bidra med dina perspektiv!

Ansök nu

Projektledare inom produktionsutveckling och automation

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Feb 11
Hjälp oss och våra kunder att utveckla framtidens produktion!

Svensk produktion är i behov av förändring. Effektivisering, arbetsmiljö, digitalisering och nya affärsmodeller är några av drivkrafterna. Andra drivkrafter är den gröna omställningen och produktion av batterier och el-drivlinor. Här har Semcon Produktionsutveckling en viktig roll att fylla. I över 40 års tid har Semcon arbetat tillsammans med kunder inom en rad olika branscher. Med ett tjänsteutbud inom produktionsutrustning och omfattande kompetens inom nästa generations industriautomation kan kunskapen appliceras längs hela kedjan. Vi arbetar med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion - hela vägen fram till nyckelfärdig leverans av bland annat specialmaskiner och robotceller.

Förutom specialistkompetens behöver vi starka ledare för att driva utvecklingen hos oss och våra kunder. Därför söker vi nu en erfaren projektledare med kunskap om produktionsutveckling och automation.

Har du:

- en bakgrund från industriautomation eller produktionsutveckling?
- kunskap inom provning eller produktion av batterier och el-drivlinor?


- arbetat som projektledare inom industriautomation eller produktionsförändring?

- en förmåga att skapa innovativa automationskoncept?

- ett intresse att följa teknikutvecklingen i branschen?

- ett brett nätverk inom system- och komponentleverantörer i tillverkande industrin?

Då behöver vi dig!

Det är meriterande om du har en god förståelse om både el, automation/PLC/Robot och mekanisk konstruktion inom tillverkande industri.

I rollen som projektledare kommer du att vara rådgivare på företag av mindre storlek, driva större förändringsprojekt hos stora företagskunder eller leda interna projekt på Semcon. Du kommer att ha möjlighet att driva och bidra till utvecklingen av avancerade automationskoncept och leda förstudier.

Med god kännedom om produktionsutveckling söker du ständigt efter utvecklingsområden i vår leverans. Du är en nyckelspelare i vår affärsutveckling och hjälper oss att utveckla befintliga och nya relationer.

Bli en del av vårt team och få möjligheten att arbeta med:

- Koncept- och förstudier

- Investeringsprojekt i produktion
- Utveckling av provlab för framtidens drivlinor


- Robotceller

- Specialmaskiner

- Visionsystem
- Maskinsäkerhet


Utöver vårt eget kunnande använder vi ofta andra kompetenser inom Semcon. Genom att skapa tvärfunktionella team med bland annat mjukvaruprogrammerare, beräkningsingenjörer, app-utvecklare och AI-specialister kan vi på ett unikt sätt ta oss an de utmaningar som idag ryms inom en modern produktion.

Vi gillar moderna verktyg och strävar efter att använda dessa så effektivt som möjligt. Det kan handla om visualiseringar, simuleringar eller nya möjligheter i befintliga CAD-system.

Vi är även intresserade av att komma i kontakt med underkonsulter som vill samarbeta med oss.

Om oss på Semcon

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Läs mer om vår kultur.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Area Manager Robert Eliasson på Robert.Eliasson@semcon.com

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Team Manager CFD

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jun 20
Semcon Simulation i Göteborg fortsätter att utvecklas och nu letar vi efter dig som vill vara med och leda resan framåt. Tycker du det är roligt att göra affärer? Är du bra på att skapa långsiktiga relationer? Gillar du att se och utveckla andra människor? Då kanske det är just du som passar till rollen som Team Manager inom CFD!

Om rollen

Semcons erbjudande inom beräkning och simulering är brett och vi hjälper idag kunder inom många olika branscher på ett flexibelt och effektivt sätt att ta sina produkter till nästa nivå; genom kravhantering, tekniska beräkningar och simuleringar. Vi har en stor in-houseverksamhet och nära samarbete med andra delar inom Semcon i gemensamma projekt.

I rollen får du ett stort ansvar att utveckla vår erbjudande inom CFD affärsmässigt men också vår leveransförmåga och kompetens. Du kommer ha fokus på att skapa nya affärsmöjligheter genom proaktiv försäljning men också att förvalta och utveckla befintliga kundrelationer. Du ansvarar också för att vi har rätt leveransförmåga genom att rekrytera nya medarbetare inom området.

Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet är det viktigt att du är lyhörd och coachande i ditt ledarskap så de trivs, mår bra, utvecklas och känner sig inspirerande.

Vem är du?

Vi söker dig som ser möjligheter och trivs med att ha nära till affär och kund. Du har också ett stort intresse av att leda och engagera andra människor. Du är en person som är självgående men som också värnar om samarbete och närheten till kollegor för utbyte av tankar, kunskap och erfarenheter.

Vi söker dig med:

- Förmåga och erfarenhet av att affärsutveckling där erbjudandet skapar värde
- Erfarenhet av att leda och engagera medarbetare
- Erfarenhet inom flödesmekanik och CFD
- Erfarenhet inom rekrytering
- Nätverk inom relevanta branscher såsom industri, future mobility, energy, Green Technology eller Life Science. Det är en fördel om du har erfarenhet från konsultbranschen.
- Du behärskar svenska och engelska obehindrat


För oss på Semcon står inspirationen i centrum för allt vi gör. För vi vet att medarbetare som är inspirerade är effektivare och trivs bättre med sitt jobb. Vi tycker det är viktigt att du kan vara dig själv på jobbet - att andra lyssnar på dig när du säger vad du tycker och tänker.

På Semcon kommer du få en bredd av kollegor som har olika perspektiv och tankar. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda och att tillsammans utvecklas både professionellt och personligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor om positionen, vänligen kontakta Area Manager:

Daniel Tappert: 0736-82 76 71.

Ansök nu

Senior UX Designer

Användbarhetsdesigner
Läs mer Jun 7
Hi! We are looking for one Senior UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you are a people’s person, thrive in a setting where many things are happening, and that great user experiences makes you genuinely happy. We think you have a background within design and innovation at an agency or consultancy company.

You will be part of our growing Design & Digital Experience team and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build the best possible team with skills ranging from Digital and Brand Strategy to Service & UX design to UI and Front-end development.

What you'll do:

- Perform user research
- Analyse and define requirements
- Physical and digital concept development
- Design and prototype solutions
- Formative and summative user testing
- Work in agile processes in close collaboration with developers
- Have a lot of fun with great and talented colleagues


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point:

- You got 5+ years or more in a design related position
- You know your service design / UX by heart
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- You got a good understanding of technical possibilities
- Good prototyping skills
- Experience with some of Figma, Sketch, Axure, Invision, Framer, Adobe XD or similar tools.
- Used to agile methods as Scrum or Kanban
- Experience from working with digital services and interface development


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon the greatest place to work.

Does this sound like a good match? Apply now!

Oskar Lindh
Team Manager Design and Digital Experience
oskar.lindh@semcon.com

Ansök nu

Har du fordonskunskap och intresse av ny teknik?

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Maj 23
Vilka vi är

Inspiration, motivation och glädje. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har roligt på jobbet vidgar sina perspektiv, blir motiverade och presterar som allra bäst. Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.

Vi är en avdelning med stort fokus mot fordonsindustrin med kontor såväl i Trollhättan som i Göteborg. Vi söker löpande kompetens inom områdena service och reservdelar såsom metodingenjörer, diagnosingenjörer, reservdelsberedare samt koordinatorer och projektledare.

Exempel på roller

Som Metodingenjör arbetar du med att göra tillvaron för serviceteknikern så enkel som möjligt. Genom att studera fordonens uppbyggnad i CAD miljö ansvarar du för att utveckla metoder för hur de på bästa sätt ska repareras och servas.? Det är en bred roll där du får chansen att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö, samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen.

Som Reservdelsingenjör arbetar du med att optimera våra kunders reservdelssortiment och bidra till en effektiv eftermarknad. Du kommer att ställa krav mot kundens utvecklingsorganisation för att möjliggöra ett optimalt reservdelssortiment som uppfyller olika kriterier baserat på vår kunds behov.

Gemensamt för rollerna är att du kommer ha en nära relation med vår kund och få chans att jobba med den senaste tekniken samt lära känna deras verksamhet på djupet. Du kommer att ha möjlighet att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen. En stor del av arbetet går ut på att dela information med olika målgrupper och hos flertalet av våra kunder samt kundprojekt krävs det att du som medarbetare skriver och pratar engelska obehindrat.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara en del av vår resa och utveckla framtidens reservdelssortiment inom fordonsindustrins eftermarknad och dig som vill göra tillvaron för servicetekniker ute på verkstäderna så enkel som möjlig.

Vi tror att du har jobbat inom bilindustrin med fordon sedan tidigare, kanske som tekniker eller med reservdelar. Eller har du någon form av eftergymnasial utbildning inom mekanik, fordonsteknik, mekatronik eller rent av har ett stort genuint personligt intresse av fordon och teknik och skapat dig bred kunskap den vägen.

Intresserad? Gå in och sök med en gång, vi läser inkommande ansökningar löpande. Har du frågor som du vill få svar på eller funderingar du vill bolla innan du ansöker så får du gärna kontakta Sanna Otterström, sanna.otterstrom@semcon.com

Ansök nu

Har du fordonskunskap och intresse av ny teknik?

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Maj 25
Vilka vi är

Inspiration, motivation och glädje. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har roligt på jobbet vidgar sina perspektiv, blir motiverade och presterar som allra bäst. Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag.

Vi är en avdelning med stort fokus mot fordonsindustrin med kontor såväl i Trollhättan som i Göteborg. Vi söker löpande kompetens inom områdena service och reservdelar såsom metodingenjörer, diagnosingenjörer, reservdelsberedare samt koordinatorer och projektledare.

Exempel på roller

Som Metodingenjör arbetar du med att göra tillvaron för serviceteknikern så enkel som möjligt. Genom att studera fordonens uppbyggnad i CAD miljö ansvarar du för att utveckla metoder för hur de på bästa sätt ska repareras och servas.? Det är en bred roll där du får chansen att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö, samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen.

Som Reservdelsingenjör arbetar du med att optimera våra kunders reservdelssortiment och bidra till en effektiv eftermarknad. Du kommer att ställa krav mot kundens utvecklingsorganisation för att möjliggöra ett optimalt reservdelssortiment som uppfyller olika kriterier baserat på vår kunds behov.

Gemensamt för rollerna är att du kommer ha en nära relation med vår kund och få chans att jobba med den senaste tekniken samt lära känna deras verksamhet på djupet. Du kommer att ha möjlighet att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen. En stor del av arbetet går ut på att dela information med olika målgrupper och hos flertalet av våra kunder samt kundprojekt krävs det att du som medarbetare skriver och pratar engelska obehindrat.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara en del av vår resa och utveckla framtidens reservdelssortiment inom fordonsindustrins eftermarknad och dig som vill göra tillvaron för servicetekniker ute på verkstäderna så enkel som möjlig.

Vi tror att du har jobbat inom bilindustrin med fordon sedan tidigare, kanske som tekniker eller med reservdelar. Eller har du någon form av eftergymnasial utbildning inom mekanik, fordonsteknik, mekatronik eller rent av har ett stort genuint personligt intresse av fordon och teknik och skapat dig bred kunskap den vägen.

Är du nyfiken på att läsa mer om ett av våra pågående projekt kan du göra det här. (https://semcon.com/sv/nyheter-och-media/semcon-vinner-nytt-projekt-inom-digital-produktinformation-for-volvo-cars/)

Intresserad? Gå in och sök med en gång, vi läser inkommande ansökningar löpande. Har du frågor som du vill få svar på eller funderingar du vill bolla innan du ansöker så får du gärna kontakta Sanna Otterström, sanna.otterstrom@semcon.com

Ansök nu

Information Management Consultant

Informationskonsult
Läs mer Jun 2
Trivs du med att skapa struktur och letar efter en koordinerande roll där du får stort självständigt ansvar? Då tror vi att rollen som Information Management Consultant kan vara något för dig!

Rollen

I rollen som Information Management Consultant kommer du att ha en viktig roll i att hjälpa våra kunder att utveckla processer för bl.a. produktstrukturer och dokumenthantering. Ditt arbete bidrar till en effektivare hantering av information kopplat till kundens produkt, exempelvis genom att säkerställa att information som lagras är tillgänglig, pålitlig, relevant, spårbar och aktuell. Du har god insikt i verksamhetens behov och förstår hur olika produktförändringar påverkar informationen som behövs. Du ansvarar för att utveckla effektiva processer samt för hur data och dokumentation ska implementeras och struktureras i olika IT-system. På det stora hela får du möjligheten att bidra till att en effektiv och kvalitetssäkrad informationshanteringsprocess där du ges stor möjlighet att påverka och utveckla din roll och dina arbetsuppgifter.

Vem är du?

Vi söker dig som drivs av att vara länken mellan människan och tekniken. Du tycker om att effektivisera processer och intresserar dig för nya digitaliseringsmöjligheter kopplat till informationshantering. Du utgår alltid från användaren och ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina styrkor, vilket syns i din förmåga att samspela med flera aktörer. Som person är du positiv, utåtriktad och samarbetsorienterad. Du kan kommunicera med andra människor på ett sätt som skapar engagemang och driv. En nära dialog med våra kunder är en förutsättning för att bli framgångsrik i konsultrollen, och vi tror därför att du har en naturlig nyfikenhet för både teknik och andra människor.

Vi tror att du har någon form av teknisk bakgrund med dig sedan tidigare, från utbildning och/eller arbetsliv. Du har erfarenhet av dokumenthantering sedan tidigare och vi ser gärna att du har en god systemvana. Har du erfarenhet av teknikinformation i någon form är det meriterande.

Vilka är vi?

Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst.

Tycker du att det här låter som rätt roll för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare embedded / ML

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 20
Det finns ingen bättre plats att utvecklas. Vi driver idag över 10 olika kundprojekt på vårt unika kontor på Lindholmen. Här hamnar du i projekt med allt från embedded, IoT, till App och Web. Exempel på några av våra projekt:

Federated learning

Ett projekt för en fordonskund där vi undersöker tekniska möjligheter med denna nya teknik genom testimplementationer av olika federerade ML-metoder på Edge devices och utvärdering av dessa. Genom att fordonsdata hanteras lokalt för att träna systemets modeller, och endast resultaten och de inlärda kunskaperna överförs till den centrala servern, där de sammanställs, behöver mindre mängd data flyttas vilket är fördelaktigt både när det gäller bandbredd och personlig integritets aspekter (GDPR).

Sensorbaserat vision-system

Teamet hjälper en kund att utveckla ett sensorbaserat visionsystem för ett markfordon som nyttjas på flygplats. Allt från systemlösningen i stort till sensorval, vision-algoritmer och implementation hanteras.

Base tech

Teamet utveckla basetech mjukvara baserat på Autosar samt integration av tillhörande applikation till en fordonskund. Stort fokus på integrations- och testautomation (CI/CD) samt funktionssäkerhet.

Om oss

För att kunna genomföra dessa projekt i teknikens framkant behövs duktiga mjukvaruutvecklare med kunskap och intresse inom embedded, IoT, arkitektur, sensorer, dataanalys, ML etc.

Vi är ett team på avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg. Vi är en blandning av erfarna, skickliga och unga, hungriga konsulter där vi lär oss nya tekniker och sätter upp best-practice för mjukvaruutveckling. Vi är nyfikna och deltar i avdelningens tekniknätverk sk CoP:ar (Community of Practice) kring Data-AI, Safety, Embedded-IoT, Hållbarhet, Cloud mfl.

Om dig

Du är nyfiken, läraktig person med passion för ny teknik som vill ha kul på jobbet. Ansök och berätta vem du är och hur du vill utvecklas framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mats Larsson, Team Manager Software & Emerging Tech
mats.larsson@semcon.com

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jun 1
Vill du ha kul på jobbet?

Det finns ingen bättre plats att utvecklas. Vi driver idag över 10 olika kundprojekt på vårt unika kontor på Lindholmen. Här hamnar du i projekt med allt från embedded, IoT, till App och Web. Exempel på några av våra projekt:

UWB undersökning

Ett mindre projekt för fordonskund där vi undersöker tekniska möjligheter med denna nya teknik. Ultra Wide Band kommer med nya Apple mobiler och utnyttjar en metod att sända på ett brett frekvensband, detta gör att möjligheten att signalen kommer fram på någon frekvens. Den kan bla mäta avstånd med stor noggrannhet.

Intelligent Assistent

Vid felsökning av basstationer i fält krävs tillgång till teknisk dokumentation. Detta projekt möjliggör för en servicetekniker att snabbt och effektivt felsöka och åtgärda produkter i fält. Arkitekturen består av ett antal komponenter med flera inslag av AI, Tal-till-text, resonerare, kunskapsgrafer, information om produkten i form av ontologier, machine learning, Text-till-Tal.

Infection Control

Detta projekt går ut på att samla in data såsom temperatur, tryck, partiklar, dörröppningar etc i operationssalar för att hitta samband mellan dessa data och eventuella infektioner. Projektet löper över flera år och är kopplat till andra forskningsprojekt.

Om oss
För att kunna genomföra dessa projekt i teknikens framkant behövs duktiga mjukvaruutvecklare med kunskap och intresse inom embedded, IoT, arkitektur, sensorer, dataanalys, AI, frontend etc.

Vi är ett team på avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg. Vi är en blandning av erfarna, skickliga och unga, hungriga konsulter där vi lär oss nya tekniker och sätter upp best-practice för mjukvaruutveckling. Vi är nyfikna och deltar i avdelningens tekniknätverk sk CoP:ar (Community of Practice) kring Embedded-IoT, Data-AI, Hållbarhet, Safety mfl.

Om dig
Du är nyfiken, läraktig person med passion för ny teknik som vill ha kul på jobbet. Ansök och berätta vem du är och hur du vill utvecklas framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Johan Kristensson, Team Manager Software & Emerging Tech
johan.kristensson@semcon.com

Ansök nu

Vi saknar dig!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jun 1
Vi har förutom roliga och utmanande projekt att arbeta med även följande att erbjuda:

- Kunniga kollegor som vill lära av dig och med dig!
- Löpande tillgång till utbildning och utvecklingsmöjligheter
- Kontroll över din egen utveckling
- En genuin gemenskap och skönt arbetsklimat
- En flexibel arbetsmiljö för att få ihop livspusslet
- Teknik i framkant och med stort fokus mot ett mer hållbart samhälle


Vad du gärna får bidra med:

- Mjukvaruutveckling
- DevOps
- AI / Marchine Learning
- Cloud
- Arkitektur
- Embedded
- Nyfikenhet
- Ödmjukhet
- Grym på pingis eller att grilla
- En kompis som är som du


Vilka är vi:

- Semcon har ett långt arv som ingenjörsbyrå
- Vi har alla kunder
- Vi har alla kompetenser hos oss
- Vi har alla möjligheter du behöver för att lyckas och utvecklas


Vi saknar bara dig, så skicka din ansökan till oss och berätta mer om vad du vill göra framåt!

Kontakt
Magnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech
magnus.svensson@semcon.com

Ansök nu

Senior Beräkningsingenjör FEM-CFD

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Jun 7
Vill du ha skoj på jobbet?

Hos oss har vi roligt och utvecklas hela tiden. Vi driver kontinuerligt större och mindre kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen där vi gemensamt hjälper våra kunder att ta sin produkt till nästa nivå. Exempel på några av våra projekt:

Utveckling av biltillbehör

Semcon hjälper kund att ta fram ett biltillbehör där vi som beräkningsingenjörer bidrar med simulering från tidiga konceptutvärderingar till industrialisering för att säkerhetsställa alla krav samt optimera produkten utifrån design och funktion. Det här projektet drivs i Semcon Studios där vi jobbar i multi-disciplinära team.

FSI-analyser luftintag

Semcon bidrar med expertis inom simulering för att säkerställa funktion och att kravställningar uppfylls för en ny typ av storskaliga industriella luftintag. Ett flertal analyser genomförs, både FEA, CFD, samt kopplade Fluid-Struktur(FSI)-analyser.

Utveckling av elektrolysör

Utveckling av ny teknik för elektrolysörer att använda inom grön vätgasproduktion. Projektet bedrivs som ett forsknings och utvecklingsprojekt där Semcon bidrar med ett multi-disciplinärt utvecklingsteam. Här stöttar vi med struktur- och flödessimuleringar för att uppfylla krav på funktion, säkerhet, effektivitet på hydrolysören.

Om oss

För att kunna utföra dessa projekt behövs duktiga beräkningsingenjörer både inom struktur- och flödessimulering (FEM/CFD).

På Semcons avdelning Simulation är vi flera team som hjälper våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå. Vi är en blandning av erfarna och unga hungriga konsulter där vi lär av varandra för att gemensamt leverera de bästa lösningarna men också utvecklas som individer. Vi tillåts ha olika perspektiv på saker men vi värderar samma saker; balans i livet, att ha kul tillsammans och få saker och ting gjorda.

Om dig

Du är en nyfiken, driven och läraktig person med intresse för ny teknik. Du har en bakgrund inom tekniska beräkningar antingen inom struktur eller inom CFD.

Du har minst 3-4 års erfarenhet inom strukturberäkning eller CFD. Du kan kommunicera både på svenska och engelska.

Ansök och berätta vem du är och hur du vill utvecklas framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor rörande tjänsten vänligen kontakta Team Managers:

Albin Lindmark (struktur): 0739-66 74 58

Fredrik Carlson (CFD): 0739-20 59 22

Ansök nu

Mekanikkonstruktör

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Maj 19
Vi söker efter dig som har förmågan att driva mekanikfrågor vidare till koncept och hela vägen fram till en färdig konstruktion. Du har tidvis även haft ansvar för andra konstruktörer och agerat som del-projektledare eller konstruktionsledare.

Vi behöver bli fler inom detta område. Tjänsten är oerhört kreativ och du får nytta av din långa erfarenhet inom automation och/eller specialmaskiner. Vi tror att du har ett förflutet som maskinkonstruktör, kanske som huvudkonstruktör och du drivs av innovativa och smarta lösningar. Vi arbetar alltid i nära samarbete med kund så dialog och samarbete är nyckelfaktorer.

Du som söker drivs av att skapa robusta smarta och genomtänkta automationslösningar för svensk industri. Du kommer att ha kollegor med lång erfarenhet att bolla dina idéer med. Du kommer att få utmaningar att utforma produktionskoncept från vitt papper till färdigt koncept.

Om du tycker om teknik och produktion och har rätt erfarenheten och kompetensen är detta ett riktigt roligt jobb! Känner du igen dig så kommer du att trivas hos oss!

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att arbeta med koncept- och offertframtagning och expertkonsultation av automationssystem (ofta med ABB och Kuka robotar) i dialog med kund, kollegor och leverantörer. Du kommer också vara ett stöd för projektet om det blir en fysisk leverans. Vi arbetar mestadels inom fordon, livsmedel, verkstad och med-tech.

Din verktygslåda:

- Goda kunskaper inom maskinkonstruktion och automation, specialmaskiner eller motsvarande.
- Vi arbetar i Solid Works, Catia V5 eller Inventor och det är en förutsättning att du kan ett eller flera av dessa programvaror, eller att du tidigare i karriären varit duktig på någon av dessa.
- Kunna hantera kund- och leverantörskontakter såsom mekaniska verkstäder och komponentleverantörer.
- Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat
- B-körkort
Om oss på Semcon

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Läs mer om vår kultur.

Sedan starten har Semcon haft ett nära samarbete med fordonsindustrin. En resa där vi har lärt mycket av varandra och tillsammans pushat utvecklingen. Idag har vi ett stall av specialister i hela den komplexa processen från innovation till produktion.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Team Manager Mats Fredriksson på mats.fredriksson@semcon.com

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör - Produktionsutveckling

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Maj 19
Hjälp våra kunder att utveckla smarta fabriker!

I över 40 års tid har Semcon arbetat tillsammans med kunder inom en rad olika branscher. Med ett tjänsteutbud inom produktionsutrustning och omfattande kompetens inom nästa generations industriautomation kan kunskapen appliceras längs hela kedjan. Vi arbetar med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion - hela vägen fram till nyckelfärdig leverans av bland annat specialmaskiner och robotceller.

Nu letar vi efter vår nya kollega - en teknisk kunnig automationsingenjör som trivs att arbeta i hela kedjan: konceptutveckling, projektledning och programmering.

- Skapa koncept och lösningar!
- Programmera PLC och ibland även robot.
- Delta vid idrifttagning, FAT/SAT.


Vi letar efter dig som har:

- minst 3 års erfarenhet av PLC programmering.
- arbetat i verktygen Siemens S7/TIA, Mitsubishi eller Beckhoff gällande PLC-programmering.
- kunskap om Kuka/Kukasim, ABB/Robotstudio, UR eller Yaskawa.
- intresse att följa teknikutvecklingen i branschen.
- en god förståelse för automation, mekanik och el i tillverkande industri är viktigt även om det inte är något du kommer arbeta aktivt med.


Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående lösningarna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. (Läs mer här) (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Är du vår nya kollega?
Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Pär Vikenadler på par.vikenadler@semcon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Service and business designer

Systemdesigner
Läs mer Maj 13
We are now looking for a Service and business designer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and our planet - for the better.

We believe that you are a people’s person, thrive in a setting where many things are happening, want to explore new opportunities, and create great digital experiences.

You will be part of our growing Design and Digital Experience team and work together with kind and skilled individuals in fun and challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a team with skills ranging from digital strategy, project management, software development, UX and Service design.

What you'll do

- Perform user research
- Concept development
- Analyze and define requirements
- Design and prototype solutions
- User testing
- User and usability validation
- Have a lot of fun


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point:

- You have worked 3 years, or more, in a design related position
- You know your service design by heart
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- You have some understanding of technical possibilities
- Good prototyping skills is a plus
- Experience with Adobe creative suite, Sketch, Invision Prototypr, Adobe XD, Figma or similar tools.
- Familiar agile methods: Scrum, Kanban, SAFe
- Experience from working with digital services and interface development is a plus


What we offer:

- Flexible office alternatives
- Collective agreement
- Wellness allowance
- Parental leave bonus


Does it sound interesting? Apply today.
If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Jenny to learn more!

Jenny Lundblad
Team Manager
jenny.lundblad@semcon.com

Ansök nu

Frontend Developer within Design and Digital Experience

Frontend-utvecklare
Läs mer Maj 6
What you’ll do

We are looking for a frontend developer for an inhouse position. We have a couple of ongoing projects that needs support and for the right candidate, this position holds a lot of responsibility and mandate to effect the ongoing development. These projects are mainly run in React and React Native and some node.js. This is a position where you get to work closely with the customer and see your work in action.

The projects are a continuation of Semcon developed products and platforms. Here are some examples of the work that is currently ongoing:

Development and management of a loyalty program application for a nation-wide store chain. The application is built in React Native and is available in iOS and Android. Firebase backend (Functions, Firestore, Authentication).

Managing large scale membership platform for a growing food chain within in social corporation. Development of a web application for administration and a mobile application for the customers (React, React Native)

We look beyond your resume, but here is a starting point.

- A couple of years working with software development

- Experience in frameworks such as Angular, React, React Native, Node and/or Vue

- Like close collaboration with your end users

- Great communication skills in Swedish and English

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

You will be part of our growing team within Design and Digital Experience and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development.

What we offer:

- Flexible office alternatives
- Wellness allowance
- Work and life balance
- Parental leave bonus
- Collective agreement


Does this sound like a good match? Apply now!

Jenny Lundblad
Team Manager Design and Digital Experience
jenny.lundblad@semcon.com

Ansök nu

Beräkningsingenjör FEM-CFD

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 20
Vill du ha skoj på jobbet?

Hos oss har vi roligt och utvecklas hela tiden. Vi driver kontinuerligt större och mindre kundprojekt på vårt kontor på Lindholmen där vi gemensamt hjälper våra kunder att ta sin produkt till nästa nivå. Exempel på några av våra projekt:

Utveckling av biltillbehör

Semcon hjälper kund att ta fram ett biltillbehör där vi som beräkningsingenjörer bidrar med simulering från tidiga konceptutvärderingar till industrialisering för att säkerhetsställa alla krav samt optimera produkten utifrån design och funktion. Det här projektet drivs i Semcon Studios där vi jobbar i multi-disciplinära team.

FSI-analyser luftintag

Semcon bidrar med expertis inom simulering för att säkerställa funktion och att kravställningar uppfylls för en ny typ av storskaliga industriella luftintag. Ett flertal analyser genomförs, både FEA, CFD, samt kopplade Fluid-Struktur(FSI)-analyser.

Utveckling av elektrolysör

Utveckling av ny teknik för elektrolysörer att använda inom grön vätgasproduktion. Projektet bedrivs som ett forsknings och utvecklingsprojekt där Semcon bidrar med ett multi-disciplinärt utvecklingsteam. Här stöttar vi med struktur- och flödessimuleringar för att uppfylla krav på funktion, säkerhet, effektivitet på hydrolysören.

Om oss

För att kunna utföra dessa projekt behövs duktiga beräkningsingenjörer både inom struktur- och flödessimulering (FEM/CFD).

På Semcons avdelning Simulation är vi flera team som hjälper våra kunder att ta sina produkter till nästa nivå. Vi är en blandning av erfarna och unga hungriga konsulter där vi lär av varandra för att gemensamt leverera de bästa lösningarna men också utvecklas som individer. Vi tillåts ha olika perspektiv på saker men vi värderar samma saker; balans i livet, att ha kul tillsammans och få saker och ting gjorda.

Om dig

Du är en nyfiken, driven och läraktig person med intresse för ny teknik. Du har en bakgrund inom tekniska beräkningar antingen inom struktur eller inom CFD.

Har du en bakgrund inom strukturberäkning är du antingen nyexaminerad eller har tidigare arbetslivserfarenhet. Är din bakgrund inom CFD har du jobbat några år med beräkning. Du kan kommunicera både på svenska och engelska.

Ansök och berätta vem du är och hur du vill utvecklas framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om du har frågor rörande tjänsten vänligen kontakta Team Managers:

Albin Lindmark (struktur): 0739-66 74 58

Fredrik Carlson (CFD): 0739-20 59 22

Ansök nu

Talent Acquisition partner

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Apr 28
Vill du vara en del i vårt HR-team och med hjälp av din expertis göra skillnad? Product Information, som idag är en del av Semcon, tar i sommar nästa kliv i utvecklingen och påbörjar en spännande resa som eget bolag, en resa som vi givetvis hoppas att du vill vara med på!

Om rollen

Tillsammans med HR-ansvarig och ytterligare en TA-kollega bidrar du till vår organisations fortsatta framgång och tillväxt genom att stötta våra chefer i hela rekryteringscykeln. Din roll handlar till stor del om att utbilda och coacha cheferna i rekryteringsprocessen samt att hjälpa till med annonsskrivning, search och urval. Med insikt i kandidatmarknaden kommer du även med förslag på åtgärder för att attrahera rätt kandidater. Du kommer även att ansvara för, driva och säkerställa att vår onboarding-process är i världsklass som skapar engagemang hos våra medarbetare.

Utöver detta kommer du att driva olika initiativ självständigt eller inom HR-teamet. Det kan exempelvis handla om hur vi arbetar med re-engage, employer branding, offboarding, utveckla rekryteringsplaner och kandidatupplevelsen, operativ och strategisk kompetensförsörjning samt att analysera och rapportera KPI:er.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på vårt huvudkontor på Lindholmen i Göteborg.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som aktivt vill bidra till effektivare rekryteringsprocesser samt arbeta med förbättring och utveckling av vårt HR-arbete. Som person har du ett stort engagemang och en förmåga att få människor med dig. Du har lätt för att skapa förtroende och motiveras av att bygga långsiktiga samarbeten.

Du trivs i en miljö där du samarbetar med dina kollegor och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du är nyfiken på nya arbetssätt och hur HR kan möta den skyndsamma digitaliseringsresa som pågår. Vi ser gärna att du har ett intresse för teknikbranschen och kännedom om vilka utmaningar och möjligheter som finns.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller motsvarande samt några års tidigare erfarenhet av rekrytering. Vidare behärskar du både svenska och engelska på en professionell nivå i tal och skrift.

Vårt bidrag till dig

Vår kultur präglas av nytänkande med högt i tak, vi är en medelstor organisation som tror på individens bidrag. Vi är många som kommer vara nyfikna på dig, ditt arbetssätt och dina idéer kring förbättringar och nya kanaler. Vi har i dagsläget huvudfokus på tillväxt, vilket innebär att den här rollen spelar en mycket viktig roll för den svenska verksamheten.

Inom området Product Information är vi ledande i branschen. Med över 800 medarbetare i fem länder hjälper vi våra kunder att överbrygga gapet mellan komplexa produkter, anläggningar och system och dess användare. Våra tjänster täcker hela utvecklingscykeln för produktinformation; från strategi och design till leverans och uppföljning, och vårt erbjudande står sig starkt på den nationella och internationella marknaden. Vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa genom att utveckla moderna informationslösningar och vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar dem.

I Sverige, som är organisationen du ska samarbeta med, är vi drygt 300 medarbetare med avdelningar fördelat över landet.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta HR-ansvarig Sarah Karlsson på sarah.karlsson@semcon.com eller 0739-92 93 66. Under denna process kommer vi arbeta med ett löpande urval, därför ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt, dock senast fredag 3e juni.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan!

Ansök nu

Elektronikkonstruktör Embedded AI

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Maj 3
Vi letar nu efter en elektronikkonstruktör som vill jobba med uppkopplade produkter.

Vi tror att du har ett stort intresse IoT och AI och en passion för problemlösning. Hårdvaran som ska konstrueras kan vara alltifrån kraftfull med Embedded Linux för Edge AI tillämpningar till enklare med open source realtids OS.

Du kommer att vara en del av vårt team Software & Emerging Tech i Göteborg där du arbetar tillsammans med erfarna och skickliga individer i utmanande uppdrag och med spännande kunder. Just nu är vi ett 100-tal konsulter i Göteborg som är specialister inom elektronik och mjukvara. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi in-house- eller ute hos kund. I nuläget arbetar ca 50% av våra konsulter in-house med ett 10-tal olika projekt. Bland våra kunder finns allt från små start-up till globala företag.

Om dig
Med en passion för ny teknik, AI och hårdvaruutveckling har du med dig minst 5 års erfarenhet inom konstruktion av framförallt digital elektronik. Gärna intresse för programmering i C. Du har erfarenhet från olika branscher, gärna inom industri eller medicinteknik och god kunskap om Micro controllers, realtidssystem, embedded Linux etc.

Du har arbetslivserfarenhet och kunskap om:

- Konstruktör elektronik

- Embedded Linux

- Micro controllers och inbyggda system

- C programmering

- Trådlös kommunikation, IoT

- Agila metoder, Scrum.

- Kännedom om olika AI tekniker

- Talar och skriver svenska och engelska flytande

- Körkort, B

Vår utmaning
Vår utmaning är att ge råd och stödja våra kunder med ny teknik i en ständigt föränderlig värld. Lösningarna är ofta på den tekniska sidan men vi behöver även coacha kunderna i att identifiera hur tekniken påverkar och ska användas av slutanvändaren.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team chef Johan Kristensson på johan.kristensson@semcon.com

Ansök nu

Junior Mjukvaruutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 3
Vi söker nu Göteborgs nya generation av vassa mjukvaruutvecklare! På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt. En arbetsplats där du får möjlighet att omvandla teori till praktik och visa dina nya kunskaper inom mjukvara och kodning. Vi ger dig rätt förutsättningar för att starta din karriär och tillsammans med kollegor växa i yrket som mjukvaruutvecklare.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du brinner för programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt så vare sig du är en mästare på Java, C, C++ eller C#, så tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vad har vi för uppdrag/projekt?

Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar tekniska komplexa lösningar. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Exempel på utbildningar som ger rätt förutsättning för att lyckas i rollen:

- Datateknik
- Informationsteknik
- Elektroteknik
- Automation- och mekatronik
- Teknisk Fysik


Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 3
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam och ute hos kund, där du bland annat kan ges möjlighet att jobba med AI-tekniker som:

- Natural language understanding och Speech understanding
- Linked data (OWL & RDF), semantic web
- Deep learning
- Search technology
- Dialogue technology


Vad har vi för uppdrag/projekt?
Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil
Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team chef Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Ansök nu

Vi saknar dig!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Maj 3
Vi har förutom roliga och utmanande projekt att arbeta med även följande att erbjuda:

- Kunniga kollegor som vill lära av dig och med dig!
- Löpande tillgång till utbildning och utvecklingsmöjligheter
- Kontroll över din egen utveckling
- En genuin gemenskap och skönt arbetsklimat
- En flexibel arbetsmiljö för att få ihop livspusslet
- Teknik i framkant och med stort fokus mot ett mer hållbart samhälle


Vad du gärna får bidra med:

- Mjukvaruutveckling
- DevOps
- AI / Marchine Learning
- Cloud
- Arkitektur
- Embedded
- Nyfikenhet
- Ödmjukhet
- Grym på pingis eller att grilla
- En kompis som är som du


Vilka är vi:

- Semcon har ett långt arv som ingenjörsbyrå
- Vi har alla kunder
- Vi har alla kompetenser hos oss
- Vi har alla möjligheter du behöver för att lyckas och utvecklas


Vi saknar bara dig, så skicka din ansökan till oss och berätta mer om vad du vill göra framåt!

Kontakt
Magnus Svensson, Team Manager Semcon Software & Emerging Tech
magnus.svensson@semcon.com

Ansök nu

Digital Graphic Artist

Grafisk formgivare
Läs mer Apr 22
At Semcon Product Information, we develop information for complex products and systems. We believe that product information plays an important role in utilizing the full potential of technology and creating great user experiences. Working at Semcon involves sharing a passion for creating experiences of technology that makes a difference. With everyone bringing different perspectives and backgrounds to the table we can develop solutions for everyone. We are growing and are therefore looking for someone who wants the opportunity to join us in these exiting times!

The role:

You will be a part of a department with around 40 people who all, in different ways, are contributing to excellent user experience for our customers products. As one of our experts within graphic design and illustrations, you will support multiple projects with their visualization needs. Your main focus will be to oversee trends and creative direction, but also step in and support our production team when necessary. You will identify needs and guide your colleagues in producing graphic elements that complete the information chain in our deliveries.

Beyond your closest colleagues at your department, you will have close contact with our department in England. This role may develop over time, and you will have the opportunity to steer your focus together with your manager.

Who we are looking for:

We are looking for a curious and open-minded person, with the ability to visualize complex products in an easy and understandable way. You understand the connection between UX, text and illustrations and understand the “complete picture” when it comes to information development. We believe that you are comfortable with and have experience working with multiple interest groups and managing their expectations according to quality and timeline. Therefore, communication and great social skills are mandatory to be successful in this role.

We believe that you bring:

- knowledge within the CAD process
- competence within the adobe suite, Figma and 3D Max, Maya or similar
- full professional proficiency in English, written and spoken
- technical interest and/or industry experience within automotive
- work experience within graphic creation and design, preferably within product information


Meritorious:

- experience working with product information
- experience in how to visualize and conceptualize ideas in the form of wireframes, mock-ups, or similar presentation formats
- experience in industrialized and scaled-up production


We want our new colleague to join us as soon as possible, so you are more than welcome to send in your application (in English) today, since we go through applications on a daily basis! If you have any further questions about the role, please don’t hesitate to contact us!

Ansök nu

Junior QA inom Life Science

Civilingenjör, kvalitet, kemiteknik
Läs mer Apr 22
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedels- och medicintekniska industri.

På Quality Management leder vi och genomför kvalificeringar av utrustning och system samt utvecklar och granskar kvalitets- och regulatoriska dokument inom medicinteknik, pharma, kosmetik, foodtech och livsmedel.

Vi hjälper till där det behövs. Beroende på uppdrag arbetar vi med validering av processer, GAP analyser, klassning och frisläpp av medicinteknisk produkter, MDD/MDR, ISO 13485, Design Control,
21 CFR 820, QMS, kvalitetskontroller (QC), GxP audits m.m.

Om rollen

Som QA kommer du att tillhöra vårt team inom Quality Management. Du kommer få använda och bredda din kompetens när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Du kommer till exempel att:

- Uppdatera rutiner (revidera, lägga upp i ledningssystem, arkivera).
- Skapa träningsintyg till hela organisation samt arkivera vid genomförd träning.
- Hålla i kvalitétsutbildningar
- Registrera, hantera, stänga och arkivera avvikelser
- Utföra interna revisioner samt hantera och stänga ev uppkomna avvikelser
- Dokumentera Ledningens genomgång (Management review) samt boka genomgång med ledningsgrupp
- Granska dokumentation från inköp gällande underleverantörer
- Vara tillgänglig för frågor gällande kvalité från hela organisationen
- Vid en ev. extern inspektion driva planering och genomförande av inspektion.


Om dig vi söker

Vi söker dig som redan vet att du trivs i eller är nyfiken på konsultrollen och vill utvecklas i rollen som QA. Vidare trivs du med att dela med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor, det är viktigt för oss att vi kan lära oss av varandra. Vi tror också att du har:

- 3 års arbetslivserfarenhet som QA på ett Medtech eller läkemedelsföretag
- MDR/MDD och/eller GXP
- ISO 13485 (Medical Device) & ISO 14971 (Risk Management)


Vi värdesätter att du är du, oavsett vem du är. Vi vill att du ska utvecklas tillsammans med oss. På Semcon är alla viktiga och vi månar om att alla ska trivas. Vi erbjuder dig ett kreativt och öppet arbetsklimat där du arbetar nära experter och specialister inom olika områden. Ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och utbildningsmöjligheter där det också finns chans att utvecklas i en roll som expert, ledare eller säljare. Avdelningens gemenskap kännetecknas även av de sociala aktiviteter som sker kontinuerligt.

Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg. Tillsammans erbjuder vi våra kunder expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är säkra, intuitiva och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Ansök redan idag - urval och intervjuer sker löpande.

Karin Orhaug, karin.orhaug@semcon.com, +46701603955

Ansök nu

Vill du bidra till effektiv felsökning av framtidens fordon?

Fordonsingenjör
Läs mer Apr 22
Arbetar du som mekaniker och vill skapa bättre förutsättningar för dina kollegor att genomföra effektiv diagnos och felsökning? Eller har du erfarenhet/utbildning inom mekatronik eller elektronik och ett privat intresse för fordon? I så fall kan rollen som Diagnosingenjör hos oss på Semcon vara intressant för dig!

Rollen
Som Diagnosingenjör hos oss kommer du att utveckla diagnosverktyg som bidrar till en effektivare felsökning av framtidens fordon. Genom att skapa felsökningar för fordonets olika felkoder och symptom ansvarar du för att identifiera och lösa problemställningar. Du kommer att få arbeta med ett flertal funktioner i moderna fordon och lära känna vår kunds teknik på djupet i en bransch som genomgår stora förändringar. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta i framkant med hur våra kunder ska säkerställa att deras fordon servas och repareras på bästa sätt.

Det här är du
Vi söker dig som har en utbildningsbakgrund inom mekatronik, elektronik eller fordonsteknik, samt ett par års erfarenhet inom fordonsbranschen. Kanske har du en bakgrund som mekaniker och söker ett jobb där du arbetar vid datorn men fortfarande har en nära kontakt med tekniken? Du har en god teknisk förståelse om fordonselektronik, och vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap om enklare programmering. Då din roll handlar om att skapa användarvänliga diagnosverktyg behöver du ha en god förmåga att sätta dig in i en mekanikers informationsbehov samt är skicklig på att förmedla information på både svenska och engelska. Du har även en nyfikenhet för teknik så väl som för andra människor och trivs i rollen som konsult.

Vilka vi är
Hos oss på Semcon i Väst jobbar vi med produktinformation inom eftermarknad och att hjälpa våra kunder att hantera och systematisera effektiv felsökning, diagnostik och service för framtidens fordon. Vi tror på värdet av välfungerande processer, strukturer och åtgärder- för att i slutändan hjälpa användaren att hitta och åtgärda fel på ett enklare och billigare sätt.

Våra kunder befinner sig inom flera olika områden, men just nu förstärker vi vårt erbjudande inom fordonsindustrin som står inför spännande utmaningar. Som konsult hos oss får du inte bara möjlighet att jobba med dina kollegor i Trollhättan och Göteborg utan även med våra internationella kollegor. Tjänsten är flexibilitetsanpassad och din arbetsplats är ute hos kund, på något av våra kontor eller hemifrån med viss balans utifrån uppdrag och kunds behov.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår Team Manager Håkan Andersson via hakan.andersson@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare för spännande nybilsprojekt

Fordonsingenjör
Läs mer Maj 2
Vill du vara med och leda utvecklingen av eftermarknad för inkommande nybilsprojekt? Vi söker en projektledare med starkt intresse för fordon som vill driva utvecklingen av effektiva eftermarknadslösningar.

Din roll:
Som en viktig pusselbit i vår leverans säkerställer du att våra team kan producera lösningar i världsklass. Du kommer bygga upp ett starkt kontaktnät i en internationell organisation och ha en nära kontakt med vår kunds utvecklingsorganisation. Du arbetar proaktivt och samlar in information som behövs för projektet med hjälp av ditt kontaktnät i organisationen. Du leder och koordinerar eftermarknadsprojekt, bland annat inom framtagning av diagnos, servicemetoder och reservdelsinformation.

Vem är du?

Som person trivs du med att ha många kontaktytor och har en naturlig nyfikenhet för ny teknik och andra människor. Du har en förmåga att driva ditt eget arbete och tar initiativ för att komma framåt i dina projekt. Du får med dig dina projektmedlemmar genom att kommunicera på ett sätt som skapar engagemang och driv.

För att lyckas i din roll har du med dig:

- Erfarenhet och intresse för fordon och bilindustrin
- Teknisk utbildning och god förmåga att lära dig ny teknik
- En vana av att leda och inspirera dina kollegor till ett gemensamt mål


Meriterande:

- Erfarenhet av att arbeta med fordonsdiagnostik, servicemetod eller reservdelar
- Erfarenhet av agila projektmetodiker


Vilka vi är:
Hos oss på Semcon i Trollhättan och Göteborg jobbar vi med produktinformation inom eftermarknad och att hjälpa våra kunder att hantera och systematisera effektiv felsökning, diagnostik och service för framtidens fordon. Vi tror på värdet av välfungerande processer, strukturer och åtgärder- för att i slutändan hjälpa användaren att hitta och åtgärda fel på ett enklare och billigare sätt.

Våra kunder befinner sig inom flera olika områden, men just nu förstärker vi vårt erbjudande inom fordonsindustrin som står inför spännande utmaningar. Som konsult hos oss får du inte bara möjlighet att jobba med dina kollegor i Trollhättan och Göteborg utan även med våra internationella kollegor.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår Team Manager Håkan Andersson via hakan.andersson@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör - Produktionsutveckling

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Apr 19
Hjälp våra kunder att utveckla smarta fabriker!

I över 40 års tid har Semcon arbetat tillsammans med kunder inom en rad olika branscher. Med ett tjänsteutbud inom produktionsutrustning och omfattande kompetens inom nästa generations industriautomation kan kunskapen appliceras längs hela kedjan. Vi arbetar med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion - hela vägen fram till nyckelfärdig leverans av bland annat specialmaskiner och robotceller.

Nu letar vi efter vår nya kollega - en teknisk kunnig automationsingenjör som trivs att arbeta i hela kedjan: konceptutveckling, projektledning och programmering.

- Skapa koncept och lösningar!
- Programmera PLC och ibland även robot.
- Delta vid idrifttagning, FAT/SAT.


Vi letar efter dig som har:

- minst 3 års erfarenhet av PLC programmering.
- arbetat i verktygen Siemens S7/TIA, Mitsubishi eller Beckhoff gällande PLC-programmering.
- kunskap om Kuka/Kukasim, ABB/Robotstudio, UR eller Yaskawa.
- intresse att följa teknikutvecklingen i branschen.
- en god förståelse för automation, mekanik och el i tillverkande industri är viktigt även om det inte är något du kommer arbeta aktivt med.


Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående lösningarna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. (Läs mer här) (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Är du vår nya kollega?
Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Pär Vikenadler på par.vikenadler@semcon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Parts Engineer with BOM experience

Fordonsingenjör
Läs mer Maj 2
På Semcon Product Information hjälper vi bland annat våra kunder inom fordonsbranschen med fokus på våra kunders eftermarknad. För dig med fordonstekniska kunskaper finns det flera vägar att gå hos oss, allt från service och reservdelar till e-commerce lösningar inom våra kunders marknadsorganisationer. Nu planerar vi inför framtida projekt och vill därför komma i kontakt med fler reservdelsingenjörer men även med dig som har erfarenhet från reservdelsförsäljning via e-commerce.

Vad du kommer att få jobba med
Den här rollen handlar om att optimera vår kunds reservdelssortiment och bidra till en effektiv eftermarknad. Du kommer att ställa krav mot kundens utvecklingsorganisation för att möjliggöra ett optimalt reservdelssortiment som uppfyller olika kriterier baserat på vår kunds behov.

Du kommer att ha en nära relation med vår kund och få chans att jobba med den senaste tekniken samt lära känna deras verksamhet på djupet. Du kommer att ha möjlighet att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens reservdelssortiment i fordonsindustrin. Vi tror att du har jobbat inom bilindustrin med fordon sedan tidigare, kanske som tekniker eller med reservdelar/administration. Utöver det har du även någon form av eftergymnasial utbildning inom mekanik, fordonsteknik, mekatronik eller liknande.

Du hanterar MS Excel och har lätt för att dela information med olika målgrupper. Du har tidigare arbetat med PLM-system, Teamcenter, BOM-struktur eller 3D-data.

Har du även erfarenhet av eller intresse av att ta nästa kliv mot koordinering och/eller projektledning är det av stort intresse. Det öppnar upp för en mer koordinerande roll såsom projektkoordinator eller Lead Engineer inom ditt specialistområde.

För att trivas i rollen tror vi att du har ett genuint fordons- och teknikintresse samt skriver och pratar svenska och engelska obehindrat. Du har en naturlig nyfikenhet för andra människor och ett affärsmässigt tänk vilket gör att konsultrollen är perfekt för dig.

Vilka är vi?
Semcon är teknikbolaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid från slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter och tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Med ca 2000 medarbetare i koncernen, varav 800 inom området för produktinformation finns det alltid kollegor att inspireras av.

Ansök nu

Service Method Engineer

Fordonsingenjör
Läs mer Maj 2
Vill du jobba hos någon av våra kunder i Göteborgsregionen och utveckla serviceinformation för framtidens bilar?

Din roll?
Som Metodingenjör jobbar du med att göra tillvaron för serviceteknikern så enkel som möjligt. Genom att studera fordonens uppbyggnad i CAD miljö ansvarar du för att utveckla metoder för hur de på bästa sätt ska repareras och servas.? Det är en bred roll där du får chansen att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö, samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen.

Vem vi tror att du är
Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens serviceinformation. Du har jobbat med utveckling av reparationsmetoder för fordon eller har på annat sätt erfarenhet av liknande roller.

Antagligen har du även en utbildningsbakgrund inom teknikområdet, men viktigast är att du har ett genuint fordons- och teknikintresse samt skriver och pratar svenska och engelska obehindrat.

Vilka vi är
Hos oss på Semcon i Trollhättan jobbar vi med produktinformation inom eftermarknad och att hjälpa våra kunder att hantera och systematisera effektiv felsökning, diagnostik och service för framtidens fordon. Vi tror på värdet av välfungerande processer, strukturer och åtgärder- för att i slutändan hjälpa användaren att hitta och åtgärda fel på ett enklare och billigare sätt.

Våra kunder befinner sig inom flera olika områden, men just nu förstärker vi vårt erbjudande inom fordonsindustrin som står inför spännande utmaningar. Som konsult hos oss får du inte bara möjlighet att jobba med dina kollegor i Trollhättan och Göteborg utan även med våra internationella kollegor.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår Team Manager Håkan Andersson via hakan.andersson@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör - Produktionsutveckling

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Apr 19
Hjälp våra kunder att utveckla smarta fabriker!

I över 40 års tid har Semcon arbetat tillsammans med kunder inom en rad olika branscher. Med ett tjänsteutbud inom produktionsutrustning och omfattande kompetens inom nästa generations industriautomation kan kunskapen appliceras längs hela kedjan. Vi arbetar med rådgivning, koncept, förstudier och konstruktion - hela vägen fram till nyckelfärdig leverans av bland annat specialmaskiner och robotceller.

Nu letar vi efter vår nya kollega - en teknisk kunnig automationsingenjör som trivs att arbeta i hela kedjan: konceptutveckling, projektledning och programmering.

- Skapa koncept och lösningar!
- Programmera PLC och ibland även robot.
- Delta vid idrifttagning, FAT/SAT.


Vi letar efter dig som har:

- minst 3 års erfarenhet av PLC programmering.
- arbetat i verktygen Siemens S7/TIA, Mitsubishi eller Beckhoff gällande PLC-programmering.
- kunskap om Kuka/Kukasim, ABB/Robotstudio, UR eller Yaskawa.
- intresse att följa teknikutvecklingen i branschen.
- en god förståelse för automation, mekanik och el i tillverkande industri är viktigt även om det inte är något du kommer arbeta aktivt med.


Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående lösningarna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. (Läs mer här) (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Är du vår nya kollega?
Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Pär Vikenadler på par.vikenadler@semcon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Service Method Engineer

Fordonsingenjör
Läs mer Maj 3
Vill du jobba hos någon av våra kunder i Göteborgsregionen och utveckla serviceinformation för framtidens bilar?

Din roll?
Som Metodingenjör jobbar du med att göra tillvaron för serviceteknikern så enkel som möjligt. Genom att studera fordonens uppbyggnad i CAD miljö ansvarar du för att utveckla metoder för hur de på bästa sätt ska repareras och servas.? Det är en bred roll där du får chansen att kombinera arbete i kontors- och verkstadsmiljö, samtidigt som du får lära dig mycket om ny teknik inom fordonsbranschen.

Vem vi tror att du är
Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens serviceinformation. Du har jobbat med utveckling av reparationsmetoder för fordon eller har på annat sätt erfarenhet av liknande roller.

Antagligen har du även en utbildningsbakgrund inom teknikområdet, men viktigast är att du har ett genuint fordons- och teknikintresse samt skriver och pratar svenska och engelska obehindrat.

Vilka vi är
Hos oss på Semcon i Väst jobbar vi med produktinformation inom eftermarknad och att hjälpa våra kunder att hantera och systematisera effektiv felsökning, diagnostik och service för framtidens fordon. Vi tror på värdet av välfungerande processer, strukturer och åtgärder- för att i slutändan hjälpa användaren att hitta och åtgärda fel på ett enklare och billigare sätt.

Våra kunder befinner sig inom flera olika områden, men just nu förstärker vi vårt erbjudande inom fordonsindustrin som står inför spännande utmaningar. Som konsult hos oss får du inte bara möjlighet att jobba med dina kollegor i Trollhättan och Göteborg utan även med våra internationella kollegor. Tjänsten är flexibilitetsanpassad och din arbetsplats är ute hos kund, på något av våra kontor eller hemifrån med viss balans utifrån uppdrag och kunds behov.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår Team Manager Håkan Andersson via hakan.andersson@semcon.com.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare till Semcon

Civilingenjör, maskin
Läs mer Apr 6
Har du tidigare erfarenhet av projektledning och är redo att ta nästa steg i din karriär? Trivs du dessutom i en kommunikativ roll och har ett stort teknisk intresse? Då kan detta vara tjänsten för dig. Just nu söker vi en driven projektledare till vårt HQ på Lindholmen i Göteborg!

Om rollen
I rollen som projektledare kommer du initialt att leda ett produktutvecklingsteam om cirka 10 personer inhouse i ett av våra spännande Semcon-projekt avseende utveckling av konsumentprodukter. Du kommer att arbeta med ren projektledning i ett socialt och tekniskt kompetent team. Projektet drivs med agila arbetsmetoder samt beprövad produktutvecklingsmetodik. Vidare kommer du att upprätta tidsplaner, ha nära dialog med kund och övriga intressenter, samtidigt som du stöttar ditt team på vägen framåt. På sikt ges du även möjlighet att arbeta såväl inhouse som på plats hos våra kunder, som återfinns inom flertalet olika branscher, med teknik som röd tråd.

Om avdelningen
Inom vårt team Product Engineering hjälper vi våra kunder på deras resa framåt. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald och en god sammanhållning. Några av oss är uppväxta på en bondgård och en och annan kollega bygger sportbilar. Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg.

Hos oss på Semcon erbjuds du:

- Möjligheter till professionell utveckling genom stöttande ledare som sätter din utveckling i fokus. Samtidigt ges du möjlighet till kontinuerligt lärande genom vår utbildningsportal STEP.

- Trygga villkor enligt kollektivavtal. Därtill erbjuder vi flera förmåner som exempelvis konkurrensmässig månadslön, friskvård samt bonus om du hittar en ny kollega eller nytt uppdrag. Vidare erbjuds en flexibel arbetsplats samt bidrag till ditt hemmakontor för att främja en sund fysisk arbetsmiljö även vid hemarbete.

- Att bli en del av ett företag som ser hållbarhetsarbetet som en integrerad del av hela vår verksamhet och vårt dagliga arbete. Ett exempel är att vi låter våra medarbetare engagera sig i exempelvis CSR-projekt där vi dedikerar 2000h/år till socialt hållbarhetsarbete.

Om dig

För att vara lyckosam i rollen som projektledare tror vi att du är en väldigt kommunikativ och driven person, som inte drar dig för att kommunicera med chefer på olika nivåer för att presentera projektresultat. Du har vad som krävs för att leda en grupp och vet vilka prioriteringar som behöver göras för att ta projektet framåt, och ser möjligheter som kan effektivisera och tidsbespara. Du är även strukturerad och har kontroll över projektets fulla planering. Du trivs med att arbeta i ett intensivt tvärfunktionellt projekt med många kontaktytor, där du driver progressen framåt.

Vidare behöver du:- Ha en avslutad eftergymnasial ingenjörsutbildning. Det är meriterande om du har en ingenjörsexamen inom produktutveckling/maskin.
- Minst två års erfarenhet av projektledning
- Tala och skriva det svenska och engelska språket obehindrat
- Ett stort tekniskt intresse. Det är meriterande om du har erfarenhet av produktutveckling och mekanik.


Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Magnus Alvunger på magnus.alvunger@semcon.com

Ansök nu

Innovativ mekatronikingenjör

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Apr 12
Vill du skapa produkter som gör skillnad? Då har vi något gemensamt! För att kunna utveckla smarta lösningar för en hållbar framtid behöver vi välja nya vägar. Andra sätt att tänka. Fler perspektiv. Vi på Semcon letar nu efter fler modiga kollegor med nya perspektiv. Bli vår kollega och utforska ny teknik tillsammans med oss i spännande projekt för kunder i många olika branscher och länder.

Om rollen
Nu finns det en rolig möjlighet för dig som vill utvecklas och bidra med din expertis inom mekatronik. Hos oss kommer du att få arbeta som innovativ produktutvecklare/mekatronikingenjör/konstruktör med varierande produkter inom fordonssidan där elektrifiering, självkörning och uppkopplade fordon driver utvecklingen framåt. Beroende på vad du är intresserad av finns det också möjligheter för dig att utvecklas inom våra övriga segment; industri, medtech och energi.

Om avdelningen
Inom vårt team Product Engineering hjälper vi våra kunder på deras resa framåt. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald och en god sammanhållning. Några av oss är uppväxta på en bondgård och en och annan kollega bygger sportbilar. Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg.

Hos oss på Semcon erbjuds du:

- Möjligheter till professionell utveckling genom stöttande ledare som sätter din utveckling i fokus. Samtidigt ges du möjlighet till kontinuerligt lärande genom vår utbildningsportal STEP.

- Trygga villkor enligt kollektivavtal. Därtill erbjuder vi flera förmåner som exempelvis konkurrensmässig månadslön, friskvård samt bonus om du hittar en ny kollega eller nytt uppdrag. Vidare erbjuds en flexibel arbetsplats samt bidrag till ditt hemmakontor för att främja en sund fysisk arbetsmiljö även vid hemarbete.

- Att bli en del av ett företag som ser hållbarhetsarbetet som en integrerad del av hela vår verksamhet och vårt dagliga arbete. Ett exempel är att vi låter våra medarbetare engagera sig i exempelvis CSR-projekt där vi dedikerar 2000h/år till socialt hållbarhetsarbete.

Om dig
Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från produktutveckling inom mekanisk konstruktion, elektrifiering och digitalisering i både teori och praktik. Vi vill att du har en naturlig drivkraft till att kommunicera och arbeta tvärfunktionellt med andra ingenjörskompetenser som t.ex. el, automation eller mjukvara.

Vidare behöver du ha:

- En avslutad eftergymnasial utbildning inom mekatronik
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet av en liknande roll
- Goda kunskaper av CAD-modellering och erfarenhet av något eller några av verktygen SolidWorks, Creo, Inventor eller Catia.


Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktiga för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Kontaktyta rekryterande chef

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team Manager Björn Ekelund på bjorn.ekelund@semcon.com

Ansök nu

Projektledare inom Life Science

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Nov 24
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt inom Life Science? Just nu söker vi efter dig som har några års erfarenhet av projektledning och som vill följa med på vår tillväxtresa!

På Quality Management leder vi och genomför kvalificeringar av utrustning och system samt utvecklar och granskar kvalitets- och regulatoriska dokument inom medicinteknik, pharma, kosmetik, foodtech och livsmedel.

Vi hjälper till där det behövs. Beroende på uppdrag arbetar vi med validering av processer, GAP analyser, klassning och frisläpp av medicinteknisk produkter, MDD/MDR, ISO 13485, Design Control,
21 CFR 820, QMS, kvalitetskontroller (QC), GxP audits m.m.

Om rollen

I din roll som konsult inom Projektledning kommer du att få använda och bredda din kompetens när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Som projektledare kommer du ta ansvar för att planera, organisera och genomföra viktiga projekt för våra kunder inom Life Science. Projekten kan se väldigt olika ut och varierar i såväl omfattning som komplexitet, ofta hamnar du inom produktutveckling alternativt processutveckling. Arbetet kräver god struktur och att du följer kundens kvalitetsledningssystem.

Vi söker dig som:

- Har minst 3 års erfarenhet som projektledare inom Life Science
- Tidigare har arbetat med MDD/MDR
- Har goda kunskaper kring ISO13485


Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet/kunskaper inom:

- Globala projekt
- XLMP
- QMS

- Har vana av design control
- FDA
- GXP (GCP, GLP, GMP)
- ISO standarder, exempelvis ISO 14971
Vi värdesätter att du är du, oavsett vem du är. Vi vill att du ska utvecklas tillsammans med oss. På Semcon är alla viktiga och vi månar om att alla ska trivas. Vi erbjuder dig ett kreativt och öppet arbetsklimat där du arbetar nära experter och specialister inom olika områden. Ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och utbildningsmöjligheter där det också finns chans att utvecklas i en roll som expert, ledare eller säljare. Avdelningens gemenskap kännetecknas även av de sociala aktiviteter som sker kontinuerligt.

Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg. Tillsammans erbjuder vi våra kunder expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är säkra, intuitiva och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Välkommen med din ansökan!

Erika Palm, erika.palm@semcon.com, +46 720459266

Ansök nu

QA inom Life Science

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Nov 23
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedels- och medicintekniska industri.

På Quality Management leder vi och genomför kvalificeringar av utrustning och system samt utvecklar och granskar kvalitets- och regulatoriska dokument inom medicinteknik, pharma, kosmetik, foodtech och livsmedel.

Vi hjälper till där det behövs. Beroende på uppdrag arbetar vi med validering av processer, GAP analyser, klassning och frisläpp av medicinteknisk produkter, MDD/MDR, ISO 13485, Design Control,
21 CFR 820, QMS, kvalitetskontroller (QC), GxP audits m.m.

Om rollen

Som QA kommer du att tillhöra vårt team inom Quality Management. Du kommer få använda och bredda din kompetens när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Du kommer till exempel att:

- Uppdatera rutiner (revidera, lägga upp i ledningssystem, arkivera).
- Skapa träningsintyg till hela organisation samt arkivera vid genomförd träning.
- Hålla i kvalitétsutbildningar
- Registrera, hantera, stänga och arkivera avvikelser
- Utföra interna revisioner samt hantera och stänga ev uppkomna avvikelser
- Dokumentera Ledningens genomgång (Management review) samt boka genomgång med ledningsgrupp
- Granska dokumentation från inköp gällande underleverantörer
- Vara tillgänglig för frågor gällande kvalité från hela organisationen
- Vid en ev. extern inspektion driva planering och genomförande av inspektion.


Om dig vi söker

Vi söker dig som redan vet att du trivs i eller är nyfiken på konsultrollen och vill utvecklas i rollen som QA. Vidare trivs du med att dela med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor, det är viktigt för oss att vi kan lära oss av varandra. Vi tror också att du har:

- 5 års arbetslivserfarenhet som QA på ett Medtech eller läkemedelsföretag
- MDR/MDD och/eller GXP
- ISO 13485 (Medical Device) & ISO 14971 (Risk Management)


Vi värdesätter att du är du, oavsett vem du är. Vi vill att du ska utvecklas tillsammans med oss. På Semcon är alla viktiga och vi månar om att alla ska trivas. Vi erbjuder dig ett kreativt och öppet arbetsklimat där du arbetar nära experter och specialister inom olika områden. Ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och utbildningsmöjligheter där det också finns chans att utvecklas i en roll som expert, ledare eller säljare. Avdelningens gemenskap kännetecknas även av de sociala aktiviteter som sker kontinuerligt.

Dessutom får du 600 nya kollegor som arbetar på kontoret på Lindholmen i Göteborg. Tillsammans erbjuder vi våra kunder expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är säkra, intuitiva och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Välkommen med din ansökan!

Erika Palm, erika.palm@semcon.com, +46 720459266

Ansök nu

Digital Learning Professionals

Utbildningskonsulent, företag
Läs mer Mar 28
Vill du bli en del av Sveriges ledande tjänsteleverantör inom digitalt lärande? Vi på Semcon Learning har en hög tillväxttakt och söker efter dig med erfarenhet från och passion för digitalt lärande. Just nu söker vi ett antal olika roller (eller kombinationer av roller):

- Projektledare
- Learning Advisor
- Manusförfattare
- E-learning Producent
- LMS-konsult


Vad innebär rollerna?

Vi arbetar främst i in-house team som arbetar i projektform för att ta fram utbildningslösningar för våra kunder. Våra kunder spänner över HR-, Marknad/Försäljning-, samt Eftermarknadsorganisationer som alla behöver öka kunskapsnivån hos sina respektive målgrupper som inte sällan befinner sig globalt utspridda. Vårt erbjudande sträcker sig över framtagning av skräddarsytt utbildningsmaterial till learning systems (LMS/LxP) samt rådgivning inom de områdena.

För att lyckas hos oss är det viktigt att du är van vid att jobba i nära samarbete med kollegor i projektform samt nära kunder för att förstå deras behov och kontext. Våra kunders organisation är inte sällan komplexa och de har dessutom ofta höga ambitioner när det gäller användarvänlighet. En viktig del i din roll handlar därför om att lära känna produkten och/eller kundens verksamhet samt på ett skickligt vis producera material som passar den tänkta målgruppen. Tillsammans med dina kollegor har du en nära kundkontakt och tar fram utbildningslösningar med hög kvalitet!

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av digitalt lärande i någon form. Du är driven och vill utvecklas vidare tillsammans med oss i en växande organisation. Du ser struktur, tydlig kommunikation och målfokus som några av dina styrkor. Du drivs också av utmaningar och en omväxlande vardag med bidrag i flera parallella projekt - inte sällan för olika kunder, olika målgrupper och ämnen.

Vi tror att du som person har en naturlig nyfikenhet för lärande och andra människor, samt en förmåga att förmedla komplicerad information på ett lättförståeligt vis. Du ska gilla projektformen som arbetsprocess och att tillsammans med duktiga kollegor bidra till en högkvalitativ slutprodukt.

Vad vill vi att du har med dig?

Vi tror att du har ett brinnande intresse för lärande och har tidigare erfarenheter av e-learning produktion i någon av nämnda roller. De olika rollerna har förstås specifika krav på kompetens och erfarenhet. Gemensamt är dock att man drivs av kvalitet inom utbildningslösningar i all dess form och motiveras av att jobba i kreativa team med duktiga kollegor. Vi producerar ofta e-learning i verktyg såsom Storyline, Adapt eller Captivate beroende på kunders behov eller krav oftast på engelska. Erfarenhet av WCAG är också meriterande.

Vilka är vi?

Har du några frågor om oss, avdelningen eller rollen? Tveka inte med att höra av dig till Erik Baljeu så berättar han mer: erik.baljeu@semcon.com

Välkommen in med din ansökan!

Ansök nu

Uppdragsledare inom automotive

Konstruktör, tillverkningsindustri
Läs mer Nov 17
Vill du utvecklas inom teknik? Har du tidigare erfarenhet som uppdragsledare eller konstruktör? Nu söker vi dig som har ett par års erfarenhet inom fordonsbranschen och som vill arbeta som uppdragsledare inom systemområdena interiör och exteriör.

Som konsulter hjälper vi till där det behövs och därför kan du arbeta både via vår inhouse-avdelning eller på plats ute hos våra kunder. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald. Några av oss är uppväxta på en bondgård och en och annan kollega bygger sportbilar. Vilka tekniska intressen har du? Berätta gärna! Det är meriterande. Hos oss på Semcon får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag och projekt inom fordon, medtech, industri och energi, baserat på dina tidigare erfarenheter.

På Semcon drivs vi av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter. Och en viktig detalj i detta är att vi konsulter behöver vara lyhörda för nya behov hos våra kunder. Detta är väsentligt för Semcons tillväxt men också för att vi har en viktig roll att fylla - vi får vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut. Här är vi alla med och bidrar. Alltid med fokus på slutanvändaren.

Rollen

I rollen som uppdragsledare kommer du att leda och samordna arbetet i ett tvärfunktionellt team där du säkerställer att projektleveranserna följs såväl tids som teknikmässigt. Rollen passar dig som tycker om att leda utveckling av tekniska projekt. Vidare kommer du till exempel att:

- Tillsammans med teamet utveckla tekniska lösningar och tillhörande dokumentation
- Hantera avvikelser
- Ha löpande dialog med flertalet tvärfunktionella kontakter

Din verktygslåda:


- En eftergymnasial utbildning mot teknik: Konstruktion, Maskinteknik, Mekatronik eller Produktutveckling.

- Erfarenhet av uppdragsledning inom fordonsbranschen.

- Minst 2 års erfarenhet av konstruktion (Catia V5). Det är meriterande om du arbetat med interiör och/eller exteriör konstruktion och har god kännedom om plast.

- Teamcenter, VPDS.

- God kunskap i engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du kan svenska.Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter?
Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Läs mer om vår kultur. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Sedan starten har Semcon haft ett nära samarbete med fordonsindustrin. En resa där vi har lärt mycket av varandra och tillsammans pushat utvecklingen. Idag har vi ett stall av specialister i hela den komplexa processen från innovation till produktion.

Brinner du för teknik som vi? Ansök idag!
Vid frågor om rollen vänligen kontakta Team Manager Peter Skogh på peter.skogh@semcon.com

Ansök nu

Innovativ produktutvecklare/konstruktör

Maskinkonstruktör
Läs mer Nov 16
Vill du skapa produkter som gör skillnad? Då har vi något gemensamt! Nu letar vi efter dig som vill arbeta som innovativ produktutvecklare/konstruktör med möjlighet att arbeta med varierande produkter inom alla våra segment; medtech, industri, energi och fordon.

På Semcon blir du en del av vårt team Product Engineering. Vi har fokus på mekanikkonstruktion inom produktutveckling för alla våra branscher. Som konsulter hjälper vi till där det behövs och därför kan du arbeta både via vår inhouse Semcon Studio eller på plats ute hos våra kunder. Våra kunder varierar från multinationella företag till nystartade innovationsbolag. Detta innebär att vi behöver ta ansvar för komplett produktutveckling i nära samarbete med övriga discipliner (digital, beräkning, design etc.) där du som konstruktör tar fullt ansvar för mekaniken, från koncept till detaljkonstruktion. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald och passion. Några av oss är uppväxta på en bondgård och en och annan kollega bygger sportbilar. Vilka tekniska intressen har du? Berätta gärna! Det är meriterande. Vi erbjuder dig utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med härliga kollegor. Du kommer att få möjlighet att jobba med många olika typer av produkter och ditt jobb hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt!

På Semcon drivs vi av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter. Som produktutvecklare/konstruktör hos oss kommer du att arbeta med slutanvändarens behov och beteenden i fokus när du utvecklar. Och en viktig detalj i detta är att vi konsulter behöver vara lyhörda för nya behov hos våra kunder. Detta är väsentligt för Semcons tillväxt men också för att vi har en viktig roll att fylla - vi får vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut. Här är vi alla med och bidrar. Att vara professionell i sitt agerande är en del av rollen som konsult men det är viktigt att komma ihåg att vi är också människor. Därför har vi fokuserat på en avslappnad, välkomnande och öppen stämning på avdelningen med syftet att främja samarbeten.

Vi söker dig som:

- Har minst 2 års yrkeserfarenhet som produktutvecklare/konstruktör
- Har goda kunskaper av CAD-modellering och erfarenhet av något av verktygen SolidWorks, Creo, Inventor eller Catia.
- Besitter goda kunskaper inom plastkonstruktion och övrig tillverkningsteknik.
- Talar och skriver det svenska och engelska språket obehindrat
- Har en vilja att fortsätta utvecklas som produktutvecklare / konstruktör samt att gå mot lead engineer på sikt.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du har ett intresse av att arbeta med varierande uppdrag och projekt inom våra olika branscher samt att du har en förmåga att nätverka med kunder och kollegor inom kompetensområden.Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter? Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna. När vi alla är en del av en gemensam företagskultur kan vi tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Läs mer om vår kultur. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Brinner du för teknik som vi? Ansök idag!
Vid frågor om rollen vänligen kontakta Team Manager Magnus Alvunger på magnus.alvunger@semcon.com.

Ansök nu

Innovativ produktutvecklare/mekatronikingenjör

Maskinkonstruktör
Läs mer Nov 16
Vill du skapa produkter som gör skillnad? Då har vi något gemensamt! För att kunna utveckla smarta lösningar för en hållbar framtid behöver vi välja nya vägar. Andra sätt att tänka. Fler perspektiv. Att göra som vi alltid gjort kommer inte rädda planeten. Vi på Semcon letar efter fler modiga kollegor med nya perspektiv. Bli vår kollega och utforska ny teknik tillsammans med oss i spännande projekt för kunder i många olika branscher och länder. Det är när vi tillför nya perspektiv som vi verkligen kan skapa förändring.

Nu finns det en rolig möjlighet för dig som vill utvecklas och bidra med din expertis inom mekatronik. Hos oss kommer du att få arbeta som innovativ produktutvecklare/mekatronikingenjör/konstruktör med varierande produkter inom fordonssidan där elektrifiering, självkörning och uppkopplade fordon driver utvecklingen framåt. Och beroende på vad du är intresserad av finns det också möjligheter för dig att utvecklas inom våra övriga segment; industri, medtech och energi.

På Semcon blir du en del av vårt team Product Engineering. Vi har fokus på konstruktion inom produktutveckling för alla våra branscher. Som konsulter hjälper vi till där det behövs och därför kan du arbeta både via vår inhouse-avdelning eller på plats ute hos våra kunder. Våra kunder varierar från multinationella företag till nystartade innovationsbolag. Detta innebär att vi behöver ta ansvar för komplett produktutveckling i nära samarbete med övriga discipliner (embedded, beräkning, design etc.) där du som mekatronikingenjör tar fullt ansvar för produktutvecklingen, från koncept till detaljkonstruktion. I vårt team är teknik det bästa vi vet och vi är övertygade om att teknik frodas av mångfald. Vi erbjuder dig utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med härliga kollegor. Du kommer att få möjlighet att jobba med många olika typer av produkter och ditt jobb hos oss kommer vara flexibelt, utmanande och riktigt roligt!

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från produktutveckling inom mekanisk konstruktion, elektrifiering och digitalisering i både teori och praktik. Vi vill att du har en naturlig drivkraft till att kommunicera och arbeta tvärfunktionellt med andra ingenjörskompetenser som t.ex. el, automation, hydraulik eller mjukvara. Det är viktigt för oss att du har en vilja att fortsätta utvecklas som ingenjör.

Det vi i grund och botten söker är positiva, engagerande och teknikintresserade människor med god social förmåga. Du kommunicerar öppet, är ansvarstagande, strukturerad och serviceinriktad.

För att bli lyckosam i rollen behöver du ha med dig:

- goda kunskaper av CAD-modellering och erfarenhet av något eller några av verktygen SolidWorks, Creo, Inventor eller Catia.
- dokumenterad erfarenhet och eller utbildning inom mekatronik.
- en vilja att fortsätta utvecklas som ingenjör och ett intresse av att arbeta med varierande uppdrag och projekt inom våra olika branscher.


På Semcon är alla en talang. Vi vill att våra talanger ska trivas i alla aspekter av livet, vilket gör att vi värdesätter din balans i ditt arbetsliv för att sträva efter en hållbar yrkeskarriär. Vi erbjuder dig en närvarande och lyhörd ledare i en miljö, driven av mångfald och kreativitet, där du kommer att arbeta nära med experter inom många områden som utmanar dig och ökar dina egna förmågor.

Bli en del av vårt gäng på Product Engineering! Ansök idag.

Om du har frågor eller vill veta mer om tjänsten kontakta Team Manager Björn Ekelund på bjorn.ekelund@semcon.com.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Senior Javautvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Vi söker nu en utvecklare med riktigt tung och gedigen erfarenhet. Du har en tydlig bredd i din teknikstack men gärna på en stabil grund i Java. En sann IT-konstnär helt enkelt!

Vi söker dig som efter mångårig erfarenhet som utvecklare nu vill ta nästa steg in i en roll där du får dela med dig av din kunskap och erfarenhet men också din passion och driv för stabil och hållbar utveckling. Du har erfarenhet av avancerad utveckling, gärna i Java, där du drivs av problemlösning med slutkund i fokus. Du har en förståelse för hela livscykeln i utvecklingsarbetet, från koncept till färdig lösning.

Du trivs i en ledande teknisk roll där du har möjlighet och mandat att driva, påverka och styra arbetet kring frågor rörande struktur, arkitektur och arbetssätt. Du har ett naturligt sätt att dela med dig av det du kan och på så vis låter kollegor växa i sin roll och arbete. Du tar också gärna tag i kontakten mot kund och har förståelse för kund och användares perspektiv.

Vi behöver helt enkelt dig som hela Göteborgs IT-värld drar i! Varför Semcon frågar du dig då?

- Du kommer få möjlighet att påverka din yrkesroll och arbete
- Du kommer ha insyn i arbetet mot kund och mandat i projekten
- Du kommer få jobba med teknik som driver din kunskap framåt
- Du blir en del i Semcons resa mot en digital omställning


På Semcon är vi övertygade om att digitala lösningar har möjligheten att göra vår framtid ännu bättre. I vår snabbt föränderliga och alltmer komplexa omvärld gäller det att kunna lyfta blicken och se över hur vi anpassar våra affärsmodeller, företag och hela samhällen till den digitala verkligheten. Inte i nästa vecka. Inte i imorgon - utan idag. Vi är med våra kunder i alla faser och det är vårt uppdrag att få produkter och tjänster att bli levande - från att en ny idé föds till alla de riktigt praktiska detaljerna som behövs för att utveckla, designa och konstruera en fantastisk användarupplevelse.

Så hör av dig, du är efterlängtad!

Har du frågor är du välkommen att kontakta team chef Oskar Åkerlund.

Välkommen med din ansökan!

Oskar Åkerlund
Team Manager Software & Emerging Tech
Oskar.akerlund@semcon.com

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för systemsäkerhet

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för systemsäkerhet i mjukvarubaserade system. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga individer. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt och där systemsäkerhet är en viktig kugge.

Vilka språk använder vi?

För oss är det viktigt att du även gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du gillar Java, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vad har vi för uppdrag/projekt?

Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur men vi har även rena system safety / functional safety uppdrag. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Tänkt startuppdrag är i ett forskningsprojekt med syftet att ta fram effektiva metoder för säkerhetsbevisning av uppkopplade automatiserade fordon med kontinuerlig funktionstillväxt via uppdateringar som bl.a. inkluderar maskininlärningskomponenter (AI/ML).

Din profil

Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i svenska och engelska.

För den specifika rollen i forskningsprojektet behövs dessutom:

- Mycket god engelska i tal och skrift, pedagogisk, skriva och läsa avancerade tekniska rapporter, självständig, social i multipartner och multidisciplinära team

- Tillämpad forskning, formulera frågor, analytisk, teknikledning, problemorienterad, förståelse av akademisk forskning


Utöver detta är det fördelaktigt om du har erfarenhet inom några av följande områden:

- Datorsystemarkitektur, komplexa system med programvara, automatisering (CI/CD)

- Systemsäkerhet, Funktionssäkerhet, Maskinsäkerhet, Cyber security
- Verifiering och Validering
- Deep Learning, Sensor och perception, Sannolikhet, Robot
- Fordonsindustri, Automated mobility, Automated Driving Systems, Advanced Driver Assistance SystemsAnsökan och kontakt

Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team chef Mats Larsson på mats.larsson@semcon.com

Ansök nu

Android Utvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Vi söker dig som brinner för programmering för att vara med på vår tillväxtresa. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?

För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, C, C++, C#, Python, eller andra programmeringsspråk, är sannolikheten stor att vi har ett projekt som passar dig. Just nu ser vi en stor efterfrågan på vassa Android utvecklare till flertalet spännande projekt!

Vad har vi för uppdrag/projekt?

Semcon har en stor inhouseverksamhet med omkring 20 olika uppdrag där den gemensamma nämnaren är programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Vi har även ett stort antal projekt ute hos kund. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation.

Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambition inom programmering kan Semcon ge de bästa förutsättningarna och uppdrag som passar för dig.

Din profil

Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar tekniskt avancerade produkter varje dag, så ser vi gärna att du har en ingenjörsutbildning eller liknande. Vi tror att du har erfarenhet från programmering och brinner för mjukvara. Har du erfarenhet från konsult- och produktbolag tror vi att det kan hjälpa dig i din roll. De flesta av våra kunder finns i Göteborg och är internationella, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Om du är intresserad av att gå med i vårt team, ansök bara med ditt CV eller LinkedIn nedan, eller kontakta Oskar för att höra mer!

Välkommen med din ansökan
Oskar Åkerlund, Team Manager Software & Emerging Tech
oskar.akerlund@semcon.com

Ansök nu

Function/Software Developer ADAS/AD

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
We work with technology that matters

Do you want to join the Semcon autonomous journey towards a more efficient and safe future? We are looking for new colleagues within the areas of supervised and un-supervised driving (ADAS / AD) for applications both on public roads and in confined areas (e.g. mines, ports etc) and associated fields, so this might be the opportunity you have been waiting for.

The Mobility team at Semcon in Gothenburg is a group of engineers passionate about creating products and services that make a difference for users, suppliers and the climate. More specifically, we investigate areas of interest to automate, identifies impact and improvements of usage patterns feasible to achieve, impact on requirements on infrastructure it will result in etc plus of course development of automation concepts and technical solutions for vehicles (cars, trucks and machinery) and related infrastructure. There is a very high demand for talented consultants in this field, why the team needs to grow to meet market demand. Although specializing in different aspects of automation, we collaborate tightly with colleagues focusing on electrification, connected solutions and digitization.

Assignments are typically based at the customer site or at our head office at Lindholmen, Gothenburg. Most people currently work from home due to the social distancing guidelines.

You can read more about one of the Semcon autonomous solution offerings (https://semcon.com/offerings/autonomous/autonomous-cars-decision-making/) at our website.

What you will work with

As a Function and Software Developer within supervised and un-supervised driving, you will work with developing and improving mobility solutions and associated infrastructure, typically in an Agile context.

You bring with you

You have a very good understanding of Software Development in one or several of the areas listed below and preferably specialize in one of them, you communicate well and thrive in a dynamic workplace.

- ADAS/AD features (collision avoidance, lane keeping etc.)
- Perception systems (sensor fusion etc.) including Decision and Control logic
- Sensors (camera, radar, lidar etc)
- Machine learning (ML/DL) and classical statistical methods
- Functional safety (road vehicles, machinery/CE marking)
- Cyber security
- Vehicle control systems
- CI/CD framework and usage
- C++
- Python
- Matlab/Simulink


Key tools used:

Experience in project management, model-based function development, real-time simulation or perhaps requirements management, control technology and Systems Engineering is an advantage.

Remember that learning is part of the journey with us and we do not expect you to know everything. To be successful in this role we do think that you need a MSc in Systems, control and mechatronics, Electrical engineering or similar field.

Join us if you

Want to make difference. At Semcon we work with the fragile birth of new ideas to all the nitty gritties that need to be designed, engineered and developed to make great product and service experiences come alive. A vast responsibility but also a unique opportunity to make a difference in peoples’ lives; to guide our customers towards a more sustainable and human-centric future.

Want to work with fun and challenging assignments. We work at the forefronts of applied autonomy and e-Mobility, are engaged in both product development projects and different research initiatives.

We value great colleagues. We want to do great things. Together. Working with great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you. We value balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

Want to learn more?

Apply today! If you have any questions or just want to talk to us, please contact Team Manager Mats Larsson at mats.larsson@semcon.com or +46 733 989 957. Please note that we are looking for candidates based in Sweden. We look forward to hearing from you.

Ansök nu

Systems Engineer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Är du en nyfiken systemingenjör som vill jobba med automatisering inom fordonsindustrin eller kanske uppkopplade produkter inom medicinteknik?

Om dig

Med en nyfikenhet och passion för ny teknik har du med dig ett par års erfarenhet inom system- och eller mjukvaruutveckling. Du har en god kunskap om mjukvara och gillar att jobba med både hårdvara (mikrocontrollers, sensorer…) och mjukvara. Du är en lagspelare som går igång på att lösa problem och utmaningar med smart tekniklösningar.

Du har arbetslivserfarenhet och kunskap inom flera av följande områden:

C/C++

Python

Microcontrollers och inbyggda system

Sensorer

Trådlös kommunikation, IoT

Agila metoder, Scrum, CI/CD, DevOps etc.

Talar och skriver svenska och engelska flytande

Körkort B

På Semcon är alla en talang. Vi vill att våra talanger ska trivas i alla aspekter av livet, vilket gör att vi värdesätter din balans i ditt arbetsliv för att sträva efter en hållbar yrkeskarriär. Du kommer jobba i en kreativ miljö nära experter inom många områden som ökar dina egna förmågor. Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö, konkurrenskraftig lön och förmånspaket. Och framför allt ett team med stor kunskap och viljan av att jobba tillsammans!

Hos Semcon som ligger på Lindholmen finns det intressanta möjligheter att utveckla intelligenta produkter inom en rad olika områden, såsom medicinteknik, fordon, industri. Just nu är vi ett 100-tal konsulter i Göteborg som är specialister inom mjukvaru- och systemutveckling. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi inhouse- eller ute hos kund. I nuläget arbetar ca 50% av våra konsulter inhouse med ett 10-tal olika projekt. Bland våra kunder finns allt från små startups till globala företag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Per Hagman, Team Manager Software & Emerging Tech
per.hagman@semcon.com

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare Cloud

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Är du en Cloudutvecklare som skulle vilja arbeta med autonoma produkter i branscher såsom medicinteknik, energi, industri, fordon och telekommunikation? Har du praktisk erfarenhet av att designa och implementera cloudlösningar?

Då ska du söka den här tjänsten!

Hos oss får du massor av nya kollegor som är specialister inom mjukvaruutveckling, Functional Safety, Electromobility, Cloud, AI/ML m.m. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi inhouse eller ute hos kunderna. Vi samarbetar både med startups, mellanstora företag och stora globala bolag.

Vi söker nu efter skickliga Mjukvaruutvecklare som har en utbildning på universitetsnivå inom en relevant ingenjörsdisciplin. Vi med avancerad teknik vilket kräver att våra potentiella nya medarbetare i den här rekryteringen har minst 3 års erfarenhet av cloudrelaterade tekniker i någon kombination. Hos oss värdesätter vi nyfikenhet och man behöver vara flexibel med sina arbetsuppgifter i en föränderlig miljö där det ena uppdraget inte är det andra likt. Som konsulter tar vi oss an olika roller såsom Cloud Architect, Cloud Lead Developer eller varför inte i en ledande roll såsom Scrum Master. Vidare är vårt uppdrag att hjälpa våra kunder att utveckla sina verkamheter och därför är det viktigt att man är lyhörd för nya behov hos dem. Som de lösningsorienterade ingenjörer vi är driver vi tekniska lösningar framåt.

Vår utmaning är att ge råd och stödja våra kunder med ny teknik i en ständigt föränderlig värld. Lösningarna är ofta på den tekniska sidan men vi behöver även coacha dem i att identifiera hur tekniken påverkar och kommer att användas av slutanvändaren.

Slutligen några buzzwords som är bra att ha lite koll på:

AWS, Azure, GCP, Kubernetes, Docker, Microservices, Containerization, Go, Golang, Java, Javascript, .NET, C#, Python, Ruby, Node.js, Infrastructure as code, Serverless, Lambda, Devops, Continuous integration, Linux, Agila Metoder, Architectural Patterns

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan idag! För frågor eller mer information om tjänsten, vänligen kontakta Team Manager Oskar Åkerlund via oskar.akerlund@semcon.com.

Om Semcon

Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Ansök nu

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Vi växer så det knakar och söker dig som brinner för programmering. På Semcons avdelning Software & Emerging Tech i Göteborg har vi behov av fler duktiga utvecklare. För rätt person är detta en fantastisk möjlighet att komma in på en mjukvaruavdelning som präglas av hög kompetens och intressanta projekt.

Vilka språk använder vi?
För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt, så vare sig du är en mästare på Java, C, C++, C# eller Python, tror vi att du har stora möjligheter hos oss.

Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam och ute hos kund, där du bland annat kan ges möjlighet att jobba med AI-tekniker som:

- Natural language understanding och Speech understanding
- Linked data (OWL & RDF), semantic web
- Deep learning
- Search technology
- Dialogue technology


Vad har vi för uppdrag/projekt?
Vi har i dagsläget ett stort antal uppdrag där vi arbetar både ute hos kund och i egna lokaler där vi levererar lösningar med fokus på slutanvändaren. Huvudsaklig kompetens ligger inom programmering, mjukvaruutveckling och arkitektur. Våra kunder finns inom branscher såsom fordon, medicinteknik, energi, industri och telekommunikation. Vi erbjuder dig personlig utveckling genom att få jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher och i olika språk. Så länge du har en hög ambitionsnivå kan Semcon ge dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

Din profil
Då Semcon är ett teknikföretag som utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi att du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter avlagd examen från tidigare arbetsgivare. De flesta av våra kunder finns i Göteborg med omnejd, så därför behöver du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team chef Oskar Åkerlund på oskar.akerlund@semcon.com

Om Semcon
Semcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. Det är så vi gör skillnad på riktigt runt om i världen - varje dag. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Hos oss får du möjligheten att utvecklas inom Automotive, Industry, Energy, Life Science & Product Information.

Ansök nu

Elektronikkonstruktör Embedded AI

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Vi letar nu efter en elektronikkonstruktör som vill jobba med uppkopplade produkter.

Vi tror att du har ett stort intresse IoT och AI och en passion för problemlösning. Hårdvaran som ska konstrueras kan vara alltifrån kraftfull med Embedded Linux för Edge AI tillämpningar till enklare med open source realtids OS.

Du kommer att vara en del av vårt team Software & Emerging Tech i Göteborg där du arbetar tillsammans med erfarna och skickliga individer i utmanande uppdrag och med spännande kunder. Just nu är vi ett 100-tal konsulter i Göteborg som är specialister inom elektronik och mjukvara. Som konsulter hjälps vi åt där det behövs och beroende på uppdrag jobbar vi in-house- eller ute hos kund. I nuläget arbetar ca 50% av våra konsulter in-house med ett 10-tal olika projekt. Bland våra kunder finns allt från små start-up till globala företag.

Om dig
Med en passion för ny teknik, AI och hårdvaruutveckling har du med dig minst 5 års erfarenhet inom konstruktion av framförallt digital elektronik. Gärna intresse för programmering i C. Du har erfarenhet från olika branscher, gärna inom industri eller medicinteknik och god kunskap om Micro controllers, realtidssystem, embedded Linux etc.

Du har arbetslivserfarenhet och kunskap om:

- Konstruktör elektronik

- Embedded Linux

- Micro controllers och inbyggda system

- C programmering

- Trådlös kommunikation, IoT

- Agila metoder, Scrum.

- Kännedom om olika AI tekniker

- Talar och skriver svenska och engelska flytande

- Körkort, B

Vår utmaning
Vår utmaning är att ge råd och stödja våra kunder med ny teknik i en ständigt föränderlig värld. Lösningarna är ofta på den tekniska sidan men vi behöver även coacha kunderna i att identifiera hur tekniken påverkar och ska användas av slutanvändaren.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontakt
Om du har några frågor angående annonsen eller rollen hos Semcon är du välkommen att kontakta Team chef Johan Kristensson på johan.kristensson@semcon.com

Ansök nu

Functional Safety Engineer

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
Are you an experienced Functional Safety Engineer? Want to be part of a development team working on cutting-edge projects, such as autonomous vehicles? Join our team Software & Emerging Tech at Semcon in Gothenburg!

What you will be doing

As our next Functional Safety Engineer, you will work in various projects supporting our customers to develop safe products. These are some of the things you will be doing:

- Advising customers on how to work in line with existing standards and requirements (e.g. ISO 26262, and the machinery directive)
- Participating in activities such as specifying and reviewing hazard analysis, functional safety concept and technical safety concept
- Sharing your expertise and learning from others in our growing functional safety team
- Interacting with lots of people and skilled engineers from various industries
- Having fun!


What you’ll bring

- M.Sc. Degree in Electrical/Computer Engineering or other relevant technical field of study
- Knowledge and interest in safety-relevant and fault-tolerant embedded system design
- Good understanding of robust and reliable system/software engineering, including design principles
- Experience of working with electrical and/or electronic system
- Deep knowledge in functional safety (e.g. ISO 26262, ISO 13849, IEC 62061, SOTIF)
- The ability to bring new perspectives and an eagerness to learn


Join us if you:

Want to make difference. At Semcon we work with the fragile birth of new ideas to all the nitty gritties that needs to be designed, engineered and developed to make great product and service experiences come alive. A vast responsibility but also a unique possibility to make a difference in peoples’ lives. To guide our customers toward a more sustainable and human centric future.

Want to work with fun & challenging assignments. We work at forefronts of ADAS/AD and Functional Safety and we are involved in a number of research projects and project in the autonomous and applied autonomous fields.

Value great colleagues. We want to do great things. Together. Working with great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: Balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

Want to learn more?
If you have any questions about or just want to talk to us, please contact Team Manager Per Hagman at Per.Hagman@Semcon.com or +46 739 667 356.

We look forward to hearing from you!

Ansök nu

Embedded Linux Expert

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Apr 19
We are now looking for an Embedded Linux expert that wants to contribute to a more human-centric and sustainable world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

What you’ll do

We are about to develop our own Embedded Linux Hardware and software platform to be used in both automotive and industrial applications. We have a long experience working in-house with our customers with both off-the shelf and custom-made embedded Linux gateways. Now we are about to start a big, embedded Linux development project and need experienced Embedded Linux competences to develop our own distribution using Yocto and device tree to configure the Linux kernel to the new hardware platform. We also need experience in low level driver programming.

We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- M.sc. Computer Science, Electrical Engineering, Engineering Physics or equivalent
- 5 + years of software development experience
- Embedded Linux experience
- Configure Linux Kernel using Yocto and Device tree
- Strong programming skills in C
- Low level programming of drivers
- Great communication skills in Swedish and English
You will be part of our growing Software & Emerging tech team in Gothenburg where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Team Manager Johan Kristensson at johan.kristensson@semcon.com

We look forward to your application!

Ansök nu