Försvarsmakten jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Försvarsmakten i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Utbildningssjuksköterska vid Sjukhusbataljonen

Anestesisjuksköterska
Läs mer Jul 5
Vill du vara en del av oss som jobbar för att starkare försvar av Sverige? Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och nu söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska.
 

Om sjukhusbataljonen

Sjukhusbataljonen består av en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.    

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som Utbildningssjuksköterska vid Sjukhusbataljonen består de huvudsakliga arbetsuppgifterna av planering och genomförande av utbildningar, främst riktat mot värnpliktsutbildning och förbandsövningar. Arbetet omfattar även att stödja med fackkompetens, administrativ koordinering samt arbete som kliniker vid något av våra krigsförband.

Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid. Kvalifikationer


• legitimerad specialistsjuksköterska inom anestesi, narkos, akut, IVA eller motsvarande
• minst tre års erfarenhet inom din specialitet
• b-körkort 
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
• fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS.

Meriterande


• erfarenhet av försvarsmedicin 
• erfarenhet av att bedriva utbildning och att föreläsa 
• erfarenhet av administrativt arbete
• militär utbildning, något av följande: officersutbildning/reservofficersutbildning/specialistofficersutbildning, fullgjord värnplikt, Grundläggande Soldat Utbildning för Internationell tjänst (GSU INT), Grundläggande Militär Utbildning (GMU), Grundläggande Soldatutbildning (GSU)
• tidigare militär utlandstjänstgöring.Personliga egenskaper
Du trivs med att utbilda andra och dela med dig av dina erfarenheter. Du besitter en grundlagd pedagogisk förmåga och vill utvecklas inom det.
För att lyckas i denna roll bör du vara serviceinriktad, initiativtagande och med lätthet tar du dig an nya uppgifter. Du arbetar strukturerat och effektivt med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Med din personlighet bidrar du till stabilitet och trygghet i gruppen. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv och dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil anställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Malin Hansson Tel. 0505-45 10 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Upplysningar om befattningen
Bataljonsförvaltare Peter Persson Tel. 0505-45 10 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

FÖRBANDSEKONOM TILL FÖRSVARSMEDICINCENTRUM

Controller
Läs mer Jul 19
Försvarsmakten växer och nu söker vi på Försvarsmedicincentrum en förbandsekonom. 

Om enheten
I Försvarsmedicincentrum Stab återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben är indelad i funktioner, J1-J9. Staben leds av stabschefen.

Fömedicincentrum söker förbandsekonom till ekonomifunktionen, J8 i staben. Funktionen ansvarar för att samordna förbandets ekonomistyrning, budgetering, återrapportering, intern styrning och kontroll samt ekonomiadministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Under ledning av ekonomichefen arbetar du brett inom det ekonomiska området. Utöver att stödja verksamheten med löpande återrapportering, budgetarbete och framtagning av ekonomiska beslutsunderlag arbetar du även med fakturahantering, hantering av investeringar, intern kontroll samt att utbilda i Försvarsmaktens ekonomisystem. Huvuddelen av arbetet har fokus på budget och prognos, interna kontroller och fakturahantering. Övriga ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter tillkommer.

Kvalifikationer


• Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan eftergymnasial utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig 
• Aktuell och relevant erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift
• Svensk medborgare

• B-körkort

MERITERANDE


• Goda kunskaper avseende MS Office
• Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem PRIO/SAP BO
• God kännedom kring Försvarsmakten och dess organisation
• Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller offentlig sektor inom ekonomi

 

Personliga egenskaper

För att både trivas och passa i tjänsten behöver du vara kommunikativ, flexibel, initiativtagande och dedikerad att möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du är också analytisk, noggrann och ansvarsfull, samt självgående och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver närvaro inför och vid fastställda rapporteringstidpunkter, som ibland infaller vid övrig personals ledighetsperioder. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du levererar resultat med god precision även under tidspressade förhållanden, är strukturerad och lyhörd, samt har hög integritet. 

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning om sex månader tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, tjänsteresor kan förekomma.
Befattning: Civil befattning
Tillträde: Enligt överenskommelse. 

 

För upplysningar om befattningen
Kontakta fomedc@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Marknadsförare till HR-Avdelningen på Försvarsmedicincentrum

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Jul 19
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att bidra i vår tillväxtfas och att utvecklas samtidigt som du blir en del av organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare! 

Staben
Försvarsmedicincentrum Stab är indelad i avdelningar där man grupperar funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

HR-avdelningen på Försvarsmedicincentrum kallas även J1 och består av 10 medarbetare och tillhör förbandets stab. Hos oss arbetar vi aktivt med att attrahera, rekrytera, bemanna och utveckla vår personal. Vi arbetar brett med HR-, rekrytering och arbetsgivarfrågor på lokal nivå, men även på cenral nivå inom hela Försvarsmakten genom att stödja med strategisk personalförsörjning avseende legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som marknadsförare på HR-avdelningen kommer du arbeta brett med marknadsföring och kommunikation med fokus på att attrahera ny personal till myndigheten. Tillsammans med kollegor på avdelningen kommer du att arbeta med att produktion av text, bild och video till egna och externa artiklar/aktiviteter såsom hemsida, sociala medier och fackpress. Du kommer även att planera, producera/beställa och genomföra annonsering (print & web). Arbetet innefattar att delta i marknadsplaneringsarbetet för avdelningen.

Det personliga mötet är en stor del av vårt marknadsföringsarbete och därför kommer du att delta på och förebeda material inför en mängd olika mässor, seminarier och andra event runt om i landet. Du kommer också att vara med och hålla i och planera föredrag för studenteter och färdiga medicinska specialister i Sverige. 

Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas.

KRAV
Kvalifikationer


• högskoleexamen eller eftergymnasial yrkesexamen inom kommunikation/marknadsföring som arbetsgivaren bedömer lämplig
• flerårig arbetslivserfarenhet inom marknadsområdet
• stor vana inom arbete i Office-paketet
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska
• goda kunskaper i Adeobepaketet särskilt InDesign och Photoshop
• B-körkort

MERITERANDE


• tidigare erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
• vana av fotografering
• vana av arbete med kommunikation för myndighet
• erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt ditt arbete framåt. Som marknadsförare är du engagerad, initiativrik, analytisk och trygg i din roll. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar. Du är inlyssnande och kan arbeta tillsammans med andra. Du har hög integritet, är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter i såväl tal som skrift där du är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, resor förekommer
Befattning: Civil
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
HR-chef Ann-Sofie Schön. Tel. 031-69 20 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor fram till V34.

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan 

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Telesektionschef till Göteborg

Driftchef, data
Läs mer Jun 17
Sektionschef till telesektion i Göteborg 

Om enheten

FMTIS (Försvarsmaktens Tele- och Informationssystemsförband) har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, genomförandeenhet väst är ett av dem. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har en Stab och sex Genomförandeavdelningar som utför avhjälpande och förebyggande underhåll inom enhetens område.

Genomförandeavdelning Göteborg består av tre sektioner, två telesektioner och en it-sektion. I dagsläget har avdelningen cirka 35 anställda. Telesektion 1 består av ca 15 befattningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som sektionschef innebär att leda sektionens dagliga arbete. Du kommer arbeta med arbetsfördelning av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens kommunikationsutrustning. Området innefattar bland annat lednings- och sambandsutrustning, arbete med garnisonens resurser samt arbete på anläggningar utanför garnisonen.

Du kommer även arbeta med arbetstidsplanering och kompetensutveckling för medarbetare. Som sektionschef har du även arbetsmiljöuppgifter och elsäkerhetsuppgifter.

Befattningen erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.


Kvalifikationer


• Yrkesofficer

• B-körkort (manuell växellåda)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 


• Erfarenhet av Försvarsmaktens lednings- och sambandssystem.
• Goda kunskaper i systemet PRIO.
• Utbildad skjutledare/vapeninstruktör eller annan instruktörskompetens t ex CBR
• Erfarenhet av teknisk tjänst eller materiel ansvar
• God erfarenhet att arbetsleda personal
God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukurera eget arbete.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, tjänsteresor och övningar förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Christopher Pettersson, christopher.pettersson@mil.se 0721-877443.

Fackliga företrädare:


SACO Agnetha Landquist

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Chef J3/9 till Försvarsmedicincentrum

Officer
Läs mer Jun 4
Befattningen erbjuder

Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Försvarsmedicincentrums(FömedC) övergripande mål är att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård för Försvarsmakten under fred, kris och krig, både nationellt och internationellt. Det innebär allt från akutsjukvård av skador under strid och att reducera det fysiska och psykiska lidande till ett minimum, till friskvård för medarbetare i fredstid. Försvarsmedicincentrum söker nu en chef J3/9 till vår förbandsstab.

Om enheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Chef för J3/9 har som tillikauppgift att verka som stabschef i stabschefens frånvaro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Chefen för J3/9 leder, fördelar och samordnar arbetet inom sin sektion och har personalansvar. J3:s huvuduppgift är att leda och följa upp FömedCs planerade och uppkomna verksamhet för innevarande år. J3 stödjer och leder inom ramen för det operationsplanering, hantering och utveckling av VB-funktionen, följer upp och tillser att försvarsmedicincentrums uppgifter i Försvarsmaktens grundoperationsplan genomförs, stödjer J5 i krigsförbandsutveckling och vid planering inför nästkommande år, samt stödjer vid förbandsbesök.

J9 omfattar idag kommunikationstjänst vilket innebär kontakter med media externt och internt med central ledning för kommunikation (FST KOMM Försvarsstaben kommunikation), samt lokala och centrala nätverk inom kommunikation för att arbeta tillsammans inom funktionsområdet. J9 skapar och uppdaterar aktivitetsplan och kommunikationsplan för förbandet och följer upp och synliggör förbandets verksamhet i olika medier.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer OF3
• B-körkort


Meriterande


• Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå
• Erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk och central nivå
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband
• Erfarenhet av försvarsmedicin

 

Personliga egenskaper

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du ingår i en arbetsgrupp men gillar att arbeta både i grupp och självständigt samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och främst är en god chef och ledare. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter, och är uthållig eftersom tjänsten i perioder innebär hög arbetsbelastning. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

 

Upplysningar om befattningen:
Rekryterande chef Stabschef Cecilia Gustafsson för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-14. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Chef planering/övning till Försvarsmedicincentrum

Officer
Läs mer Jun 4
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt?  Försvarsmedicincentrums(FömedC) övergripande mål är att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård för Försvarsmakten under fred, kris och krig, både nationellt och internationellt. Det innebär allt från akutsjukvård av skador under strid och att reducera det fysiska och psykiska lidande till ett minimum, till friskvård för medarbetare i fredstid. FömedC söker nu en chef J5/7 (planering/övning) till vår förbandsstab.

Om enheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Chefen för J5/7 leder, fördelar och sammanhåller arbetet inom sin sektion och har personalansvar. J5:s huvuduppgift är att planera FömedCs verksamhet de kommande tre åren så som förbandsproduktion,  krigsförbandsutveckling och infrastrukturplanering samt tar fram underlag för förbandets verksamhetsorder som styr enheternas uppdrag. Chef J5 sammanhåller FömedC i produktionsdialoger med FST STÖD LOG där uppgifter och uppdrag fastställs för de kommande åren.

J7:s uppgift är att sammanhålla förbandets all övningsverksamhet och deltar i FST centrala planeringsmöten och konferensen inför övningar samt stödjer J5 med krigsförbandsutveckling för FömedC producerade krigsförband.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer OF3
• B-körkort


Meriterande


• Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå
• Erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk och central nivå
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• God kännedom om VU-processen inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av försvarsmedicin och eller sjukvårdsutbildning

 

Personliga egenskaper

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du gillar att arbeta både i grupp självständigt samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och främst är en god chef samt ledare. Du är flexibel och kan anpassa dig till nya omständigheter samt är uthållig då tjänsten i perioder innebär hög arbetsbelastning. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg. 
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Cecilia Gustafsson Stabschef för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)
Stefan Larsson J5/7 för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-14. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Försvarsmedicincentrum söker en stabsofficer

Specialistofficer
Läs mer Jun 18
Är du specialistofficer som söker nästa steg i karriären? Hos oss får du chansen att vara sammanhållande för all övningsverksamhet hos Försvarsmedicincentrum. Vårt förband växer och utvecklas ständigt och vi kommer nu utöka vår laguppställning med en stabsofficer på FömedC stab J7.

 

Om Stabsenheten
Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling,
produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen. Stabsofficer J7 ingår i J5/7 under ledning av chefen för J5. J7 omfattar framförallt övning men även utbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsofficer kommer dina arbetsuppgifter innefatta att genomföra allmän stabstjänst till stöd för förbandschefens beslutsfattande.

Lokalt kommer du att arbeta i nära samarbete med våra krigsförband och utvecklingen av dessa mot uppsatta träningsmål, men även mot våra övriga enheter FSS och FunkE. Du kommer leda månadsvisa övningsmöten vid förbandet. Centralt kommer du jobba i nära samarbete med FST STÖD LOG (Försvarsstaben Stödenheten Logistikavdelningen) som FömedC lyder under.

Som stabsofficer J7 kommer du vara sammanhållande för FömedC:s all övningsverksamhet. Du handlägger inkommande ärenden inom övningsverksamhet samt inriktar och samordnar övningarnas planering och genomförande i enlighet med ställda uppdrag och krav. Du deltar i centrala planeringsmöten och du deltar på planeringskonferenser inför övningar.

I befattningen ingår att vid behov kunna vara OPR (Officer with Planning Responsibility) vid större övningar.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer SO 7 eller SO 6, eller motsvarande militär utbildning
• B-körkortPersonliga egenskaper
Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Du kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och nytänkande. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Meriterande


• Erfarenhet av övningsplanering och förbandsproduktion (-utbildning)
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning enlig Officersförordningen. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Befattning: Militär
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Stefan Larsson Chef J5/7 Tel. 031-69 20 00 (vxl)
Cecilia Gustafsson Stabschef Tel. 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
SACO: sacostyr-fomedc@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: Forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-14. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Stabsassistent till Funktionsenheten på Försvarsmedicincentrum

Soldat/Sjöman
Läs mer Jul 5
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Välkommen med din ansökan till Funktionsenheten!


Funktionsenheten
Funktionsenheten (FunkE) utgörs av officerare, civila specialister som bland annat läkare och sjuksköterskor. Vårt uppdrag är att utveckla och stödja Försvarshälsan med riktlinjer för säker och trygg sjukvård. FunkE bedriver också utveckling och försörjning med sjukvårdsmaterial och läkemedel. Utöver detta även forskning i det Försvarsmedicinska området.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som stabsassistent på funktionsenheten innebär varierande arbetsuppgifter för att stötta chefen för funktionsenheten och funktionsenhetens ledningsgrupp i deras arbete avseende bland annat beställningar, bokningar, fordon, representation och annat administrativt arbete. 

Arbetet innefattar även ärendehantering i Vidar och våra interna ärendesystem.  Du kommer att genomföra och utveckla informationsspridning inom enheten. 

Som stabsassistent kommer du att ansvara för att upprätthålla funktion och ordning i funktionsenhetens allmänna utrymmen. 

Emellanåt kommer du även behöva tjänstgöra i liknande befattning under övningar. 

Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid. 

 

Kvalifikationer


• genomförd grundläggande militär utbildning med godkänt resultat 
• god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• stor vana inom arbete i Office-paketet
• b-körkort.

MERITERANDE


• stabsutbildning eller motsvarande via Försvarsmakten, Hemvärnet, någon av frivilligorganisationerna eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• erfarenhet från arbete i militär stab under övning eller nationell/internationell militär insats
• kunskaper i PRIO inköp/kundvagnar.Personliga egenskaper

För att passa in i rollen som stabsassistent behöver du vara initiativtagande och har lätt för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du behöver vara ansvarstagande då stora delar av arbete kräver att du organiserar och genomför arbetet självständigt. 

Som person behöver du vara social, ha lätt för att arbeta i team och för att samverka med många olika personer. I arbetet som stabsassist kommer du att ha flera olika kontaktytor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K). Anställningen inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, resor förekommer i tjänsten
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Patrik Rydell Tel. 031-69 20 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Elsäkerhetshandläggare

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jun 25
Befattningen erbjuder

Befattningen är en fast tjänst för att säkerställa att försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens krav inom elsäkerhet. Du kommer att jobba både enskilt samt i grupp. I tjänsten ingår både en kontrollerande samt utbildande roll inom elsäkerhet. Jobbet innebär också samverkan med andra myndigheter, både civila samt andra enheter inom försvarsmakten. Då tjänsten varit vakant en längre tid så kommer du att få bygga upp elsäkerhetsorganisationen vid Amf4/Garnisonen.

Om enheten

Du kommer att vara placerad tillsammans med ytterligare handläggare vid verksamhetssäkerhetsavdelningen G0. Vid avdelningen handläggs förutom elsäkerhetsärenden även marksäkerhets-, miljö-, trafiksäkerhets-, Brandskydd-, flyg- och sjösäkerhetsärenden. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Det dagliga arbetet innebär i första hand att stödja chefen Amf 4 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva systematiskt elsäkerhetsarbete inom förbandet samt garnisonen. Förutom stödet till förbandschefen så kommer du att få stödja underställda chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten. Du kommer att svara för att elsäkerhetsdokumentation är giltig och implementerad i garnisonen och vid förbandet. För att få en uppfattning om hur elsäkerheten efterlevs på förbandet och garnisonen så kommer du att genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Till din hjälp så har du digitala system där man kan följa upp avvikelser samt ge förslag till åtgärder.

Vid vissa tillfällen kan arbetsuppgifterna även bestå av:


• Genomföra utbildningar inom elsäkerhet/strömförsörjning
• Medverka till att förbandets elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid utbildningsdialog med försvarsmaktens tekniska skola
• Stöd vid militära övningar samt genomföra interna utbildningsinsatser

KRAV

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning med godkända betyg
• Relevant utbildning på högskolenivå eller med motsvarande yrkeslivserfarenhet inom elsäkerhet som arbetsgivaren finner lämplig 
• God datorvana i Officeprogram
• God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
• God administrativ förmåga
• B-körkort

Personliga egenskaper

Du ska ha god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från soldater och sjömän till förbandsledning. För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill samt trivs med att skapa nya kontakter. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer


• Kunskap och erfarenhet om/av Försvarsmaktens organisation och verksamhet
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete
• Dokumenterad och praktisk erfarenhet av miljöarbete
• Genomfört Försvarsmaktens Elsäkerhetshandläggar-utbildning
• Utbildad i Försvarsmaktens elektriska anläggningar i fält (FMEAF)

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida)

Övrigt
Anställningsform: Civil 100 % tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning.

Arbetsort: Göteborg, Västra Frölunda.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Kvälls och helgtjänstgöring med övernattning förekommer.

Upplysningar om befattningen

C G0 Peter Waller, amf4-g0@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark, amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se     

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO, saco-gbg@mil.se


Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som Elsäkerhetshandläggare hos oss på Amf 4 G0 senast 2024-08-05

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Arbetsmiljöhandläggare till Försvarsmedicincentrum

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jun 24
Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag. Försvarsmedicincentrum Stab växer och nu söker vi en arbetsmiljöhandläggare.

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Arbetsmiljöhandläggaren kommer att bli en del av J4 vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och följa upp FömedC:s uppdrag och mål kopplat till funktionen. J4s huvudfokus är logistik, verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö och försvarsmedicin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du, under ledning av chefen för J4, planera, stödja och följa upp i det systematiska arbetsmiljöarbetet vid centrumet. Detta innefattar att handlägga arbetsmiljöärenden och även att delta i handläggning av utredningar av tillbud, olyckor, ohälsa samt ovälkommet beteende.

Du kommer ansvara för att genomföra och delta i aktiviteter inom arbetsmiljöområdet. Dessa aktiviteter kan bland annat innebära att planera och genomföra arbetsmiljöutbildningar.

Arbetet innefattar även att stödja chefer i enskilda arbetsmiljöärenden med ex riskbedömningar. Du kommer även att agera rådgivande till chefer inom både psykosocial och fysisk arbetsmiljö samt agera rådgivare inom rehabiliteringsfrågor.

Emellanåt kommer du att delta på övningar inom ramen för befattningen.

Försvarsmakten är under stark tillväxt och att arbetsuppgifterna kan komma utvecklas över tid.

Kvalifikationer


• Relevant akademisk utbildning inom arbetsmiljö eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Flerårig erfarenhet av aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom arbetsmiljö
• Erfarenhet av rehabiliteringsarbete
• God kunskap om arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen samt övriga författningar inom området
• Stor vana av arbete i Office-paketet
• B-körkort

Meriterande


• Tidigare erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av att utbilda personal
• Deltagit i genomförandet av internrevisioner
• Erfarenhet av att arbeta självständigt med arbetsmiljöfrågor

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en befattning med hög grad av självständighet, pedagogik och eget ansvar. Du behöver vara driven och verka för utveckling och förbättring. För att lyckas i rollen ser vi att du är inlyssnande, stöttande och kommunikativ. Du behöver ha lätt för att skapa nya hållbara relationer och du behöver besitta förmågan att prioritera mellan många olika arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Heltid 100%.Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Arbetsort: Göteborg
Befattning: Civil befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

För upplysningar off befattningen:
HR-chef Ann-Sofie Schön. Tel. 031-69 20 00 (vxl).
Stabschef Cecilia Gustafsson. Tel. 031-69 20 00 (vxl).


Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-04. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Sektionschef

Officer
Läs mer Maj 2
Om enheten

Älvsborgs Amfibieregemente (Amf4) söker en chef för övnings- och skjutfältssektionen (ÖSS) i Göteborg. Garnisonsenheten (GarnE) på Amf4 är i huvudsak en stödjande enhet mot övriga förband och enheter inom Göteborgs garnison. Som chef för övning och skjutfältssektionen (C ÖSS) ingår du i Utbildning- och stödavdelningen (UtbstödA) inom GarnE med utgångsplats Göteborg Käringberget men kommer även att arbeta på övriga platser som ingår i Göteborgs Garnison. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Övergripande uppgift är att ha personalansvar, ansvara för att driva sektionens uppgifter och planera/fördela uppgifter inom sektionen, samt stödja i processer i alla kringliggande arbetsuppgifter inom området av alla de övningsområden och skjutfält som tillhör Göteborgs garnison, tex utvecklingsarbeten kring våra skjutfält, budget osv. Uppgiften innebär även ett ansvar för att verksamheten i egen organisation och att den verksamhet som bedrivs på skjutfältet sker i enlighet med gällande lagstiftning och av Försvarsmakten utfärdade bestämmelser. Du kommer ofta ha kontakt med förband ur olika delar av Försvarsmakten men även med andra myndigheter samt kommuner vilket ställer krav på god social kompetens. Du ska kunna samverka och leda vid arbetet på skjutbanor och skjutfält. Du ska vara beredd medverka i och stödja förbandsövningar samt ha förbandens behov i fokus. Visst framtagande av dokumentation, av styrdokument, administrera bokningssystem och uppföljning av miljötillstånd är en naturlig del i arbetet.

I Göteborgs garnison ingår:

Skredsviks övningsområde/skjutbana

Bråts övningsfält

Göteborgs skärgårdsskjutfält

Sisjöns skjutfält

Säve övningsfält

Käringberget

Sågebackens övningsfält (under övertagande)

Kvalifikationer


• Godkänd specialistofficersexamen, OR 7
• B-körkort
• Uppfyllda FM fyskrav (godkänd inom 6 månader)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, trygg och lösningsorienterad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du måste kunna ta initiativ och eget ansvar samt kunna arbetsleda till ett gott samarbete. Du har social kompetens, servicekänsla och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer. Du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Erfarenhet av tidigare tjänst som skjutfältschef eller Chef med personalansvar 
• Erfarenhet av att leda projekt/utvecklingsprojekt
• Erfarenhet av trupputbildning
• C, BE, CE-körkort
• Förarbevis (tex fyrhjuling, hjullastare, Ltgb, L-bil,motsv. mm) 
• Kunskap av skjutgränsdator
• Kunna upprätta riskområde för vanligast förekommande vapen exempelvis: ehv, ksp, grg, grk, granatspruta samt sprängtjänst
• Utbildad i arbetsmiljölagen (MARA)/FM Bättre arbetsmiljö
• Genomfört utbildning inom GEO-SE, kartor

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: 100 % tillsvidareanställning enligt officersförordningen. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. 

Upplysningar om befattningen och processen

Chef Utb-Stödavdelningen, Anders Pedersen, 0709-60 29 18.

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se     

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO saco-gbg@mil.se


Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som Chef Övning och skjutfältssektionen hos oss på Amf 4, senast 2024-08-01.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Utbildningsofficer

Officer
Läs mer Jun 26
Om Elfsborgsgruppen
Elfsborgsgruppen (EBG) är en MR-grupp, militärregiongrupp, inom Västra militärregionen (MR V) vars främsta uppgift är att utbilda fyra stycken HV-bataljoner, en GRK-pluton, ett Underrättelse-kompani, ett Båt-kompani samt en CBRN-pluton. Elfsborgsgruppen är lokaliserad i Göteborg inom Amf4 kaserner. EBG är organiserad i sektioner; planering, utbildning och logistik samt en ledningsgrupp.

EBG söker nu yrkesofficer, officer (OF1-2)  eller specialistofficer (OR 6/7) med placering vid Elfsborgsgruppens Utbildningssektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utbildningsofficer kommer du att arbeta med planering och genomförande av övningar samt kurser med hemvärnsförbanden. En av bataljonerna har marin förmåga vilken omfattar ett båt-kompani (bl.a. stridsbåt 90H och en del andra båttyper) – Utbildningssektionen bemannar s.k. ”bataljonsteam” där teamet tillsammans med bataljonens chefer utvecklar förbandet enligt aktuella utbildningsbehov exempelvis ramvillkor för typförband, träningsmålsättningar och beredskap.

I detta fallet söker vi dig som har förmåga att stödja utbildning av förbandets båtförare vilka är samlade inom båtkompaniet. Utbildningen omfattar huvudsakligen vidmakthållande av kompetenser av sedan tidigare utbildade förare, d.v.s grundutbildning av förare förekommer sällan. Eftersom båtförarna tjänstgör begränsad tid årligen förekommer även andra arbetsuppgifter, exempelvis att leda stridsutbildningar med grupp och pluton. Trupputbildning är en stor del av arbetet med fokus mot soldatutbildning. Andra exempel på utbildning är skyddsvakt, enskild soldats strid, FARB samt sjukvård.

Övningarna genomförs normalt inom Västra Militärregionens område. Arbetstiden kommer periodvis att förskjutas till helger och kvällar. 


Kvalifikationer


• Yrkesofficersexamen
• God förmåga att planera och genomföra övning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande


• Kunskaper utbildning av marina enheter till sjöss
• Förmåga som båtförare på någon av Försvarsmaktens båttyper
• Förmåga att leda sjösäkerhetsarbete

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev senast 15 Augusti 2024

Kontaktpersoner

Upplysningar om jobbet lämnas av major Mats Andersen, Utbildningschef, tel 0703-602459

Facklig representant nås via växeln

OFR/O, fanjunkare Patrick Ohlsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Utbildningsofficer OR6/OF1 till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Officer
Läs mer Apr 29
I Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierande och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning, vårt utbildningskompani grundutbildar soldater inom ledning, logistik och sjuktransport.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utbildningsofficeren ansvarar för att planera, koordinera och leda utbildning inom en eller flera tjänstegrenar såsom fordons-, förplägnads- eller sjukvårdsutbildning. Elevunderlaget kan variera mellan värnpliktig, fastanställd och tidvis anställd personal. Som utbildningsofficer förväntas du även kunna tjänstgöra som planeringsofficer på kompaninivå, där de huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av planering, koordinering och ledning av delfunktioner eller uppgifter ställda av förbandet.

 

Kvalifikationer


• Yrkesofficersutbildning/Reservofficersutbildning (specialist eller taktisk) lägst utnämnd nivå OR6.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• B-körkort.
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken på nya saker och har en vilja att utveckla dessa i samråd med andra. Vidare stimuleras du av utmaningar, har hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. Exempelvis skall du med lätthet kunna vara en brygga mellan personal från civila myndigheter och försvarsmaktsrepresentanter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Erfarenhet från lednings- logistikförband/underhållsenhet som specialistofficer/officer.
• Instruktör Drivmedelstjänst.
• Instruktör Vattentjänst.
• Instruktör AM och/eller ADR.
• Instruktör sjukvård/stridssjukvårdare.
• Instruktör GMU och/eller markstrid.
• Instruktör fordonstjänst.
• Officersutbildning med inriktning förnödenhetsförsörjning alternativt teknisk officersutbildning eller markstridsofficer med påbyggnadskurser såsom förnödenhetsförsörjning/förplägnad.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Nivå: Lägst OR6/OF1
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

 

Upplysningar om befattningen
Lämnas av Markus Käll eller Caroline Roxendal via FM tel-växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen
Information om rekryteringsprocessen kan lämnas av Malin Hansson FM tel-växel: 031692000

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Stf avdelningschef

Specialistofficer
Läs mer Maj 13
Specialistofficer-Stf avdelningschef försvarshälsan

Om enheten

Försvarshälsan ligger på Göteborgs garnison där det arbetar drygt 1000 personer. Varje år genomför flera hundra värnpliktiga sin grundläggande militära utbildning här. Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Vi arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för framförallt värnpliktiga och sjukvårdsberedskap vid övningar.

På Försvarshälsan arbetar vi tillsammans i team, bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjör, fysioterapeuter och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stf avdelningschef på Försvarshälsan kommer du tillsammans med avdelningschefen tillika medicinsk verksamhetschef ansvara för personal-, arbetsmiljö- och ekonomiarbete, stödja och utveckla det förebyggande arbetet, koordinera och prioritera Försvarshälsans stöd till garnisonen. Du utvecklar samarbeten och skapar goda relationer och kontaktytor inom garnisonen, du ser till att verksamhetsrutiner samt lagar och förordningar som styr verksamheten tillämpas. Du följer med i utvecklingen inom försvarsmedicin och inom företagshälsovårdsområdet genom att delta i nätverksmöten, utbildningar och konferenser. Då du är specialistofficer kommer du aktivt delta i arbetet som rör militärbasen. Tre timmar fysisk träning per vecka ingår.

KRAV

Kvalifikationer


• Specialistofficer - OR 7
• B-körkort 

Personliga egenskaper

Du trivs och är trygg i rollen som ledare och chef, det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete. Du är ansvarsfull, strukturerad och noggrann. Du är driven, kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier med syfte att stödja arbetsgivaren i det preventiva och hälsofrämjande arbetet. Stor flexibilitet, samordning och en god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Du har en hög personlig integritet, ledaregenskaper och en god förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.
• Erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsutveckling.
• Organisationskännedom och erfarenhet från arbete inom FM.
• Erfarenhet av riskbedömningar inför verksamhetsförändringar. 
• Utvärdering/uppföljning och granskning av verksamheter.
• Rekrytering av nya medarbetare.
• Erfarenhet av arbete gällande lagar och regler inom medicin- och arbetsmiljöområdet. 
• Erfarenhet av avvikelsehantering och händelseanalyser.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning enligt officersförordningen. Individuell lönesättning tillämpas. 

Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Mari-Ann Larsen, Avdelningschef & Janne Kilvik, enhetschef för garnisonsenheten.

Kontaktas via växeln 031-69 20 00

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se of-amf@mil.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO Mattias Ranfors, saco-gbg@mil.se 

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev (PDF-format) där du motiverar varför just du passar som stf avdelningschef hos oss på Amf 4, senast 2024-06-10


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Lärare hälso- och sjukvård vid försvarsmedicincentrum

Distriktssköterska
Läs mer Maj 8
Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin, FSS, vid Försvarsmedicincentrum i Göteborg är en Försvarsmaktsgemensam resurs som genomför utbildningar och övningar inom försvarsmedicin under ytan, på ytan, på marken och i luften.
På FSS finns idag tre avdelningar: utbildningsavdelningen, övningsavdelningen samt simulerings- och metodavdelningen.
Befattningen som du söker är placerad på övningsavdelningen. 


• Utbildningsavdelningens huvudsakliga uppgifter är att bedriva kurser, utbildningar samt kvalitetssäkra de försvarsmedicinska utbildningar som genomförs på övriga förband i Sverige.
• Övningsavdelningen planerar, genomför, evaluerar och utvärderar utbildningar och övningar inom området försvarsmedicin.
• Simulerings- och metodavdelningen genomför och utvecklar försvarsmedicinsk simulering samt pedagogiska metoder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar planering, genomförande och evaluering av övningar och utbildningar samt specifik kompetens inom din profession som specialistsjuksköterska. Arbetet innebär att stödja med fackkompetens samt att verka som instruktör vid våra kurser och utbildningar.
Du kommer att stödja kurschefer inför, under övningar samt utbildningar. Du kan även komma att arbeta i rollen som kurschef vid våra försvarsmedicinska kurser.

Kvalifikationer


• Legitimerad specialistsjuksköterska, inriktning distriktssköterska.
• Minst två års erfarenhet inom din specialitet
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av försvarsmedicin
• Genomförd värnplikt el motsvarande grundläggande soldatutbildning
• Tidigare erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten och/eller utlandstjänstgöring.
• Kunskap och förståelse för Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik och sjukvårdsledning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper
Du trivs med att utbilda andra och dela med dig av dina erfarenheter. Du besitter en grundlagd pedagogisk förmåga och vill utvecklas inom det.
För att lyckas i denna roll bör du vara serviceinriktad, initiativtagande och med lätthet tar du dig an nya uppgifter. Du arbetar strukturerat och effektivt med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Med din personlighet bidrar du till stabilitet och trygghet i gruppen. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv och dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil anställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring  förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: snarast eller efter överenskommelse

Upplysningar om befattningarna

Avdelningschef Martin Fröberg Tel.031-69 20 00 (vxl)

Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO-(saco-gbg@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Läs mer samt ansök senast 2024-06-10. Ansökningar tas endast emot via Försvarsmaktens webbsida.

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För
information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;
https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kirurg till Traumatropp

ST-läkare
Läs mer Apr 15
Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Värdesätter du ömsesidigt förtroende och önskar både ett eget ansvar såväl som goda möjligheter till kompetensutveckling? Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig till exempel möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckors semester per år.


FömedC
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Sjhbat är ledande inom försvarsmedicinska frågor för krigsförband. Bataljonen består av bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Traumakompaniet ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla traumatroppar inom Försvarsmakten. Syftet med traumatroppar är att utföra triagering och livräddande kirurgi/resuscitering vid fördröjd avtransport från stridsfältsnivån. Traumatroppar kan nyttjas inom riket som stöd till pågående operationer, samt som främre taktiskt medicinskt stöd vid internationella insatser.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som läkare ska du med utgångspunkt från patientens individuella behov och ibland komplexa skador, självständigt och med begränsade resurser, göra avancerad kirurgiska bedömningar och behandlingar. Yrkesrollen omfattar även att du triagerar patienter i det akuta skedet. Arbetet kan ske under pressade arbetsförhållanden, och arbetsmiljöerna är av fysiskt utmanande karaktär. Arbetet vid traumatroppen sker i största utsträckning prehospitalt, och delar av arbetstiden är förlagd utomlands, i internationell militär insats. När du inte är ute i skarp verksamhet genomför du utbildning både som elev och instruktör, medverkar på övningar eller planerar för kommande verksamhet.


Kvalifikationer


• Legitimerad läkare med specialistexamen inom kirurgi. Kunskaperna ska vara aktuella.
• Erfarenhet av traumaomhändertagande.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska.
• Fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS.
• B-körkort


Meriterande


• Militär grundutbildning såsom fullgjord värnplikt, Grundläggande Soldatutbildning för Internationell tjänst (GSU INT), Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller Grundläggande Soldatutbildning (GSU).
• Tidigare militär utlandstjänstgöring.


Personliga egenskaper
Du är flexibel vilket gör att du snabbt kan anpassa dig till olika situationer, miljöer och arbetskonstellationer. Din samarbetsförmåga är viktig, du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information samt stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål. Du är medveten om dina egna styrkor och utvecklingsområden och utnyttjar möjligheter till kunskapsinhämtning. Du strävar efter att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Göteborg, verksamhet som innebär tjänstgöring såväl nationellt som internationellt kan förekomma.
Tillträde: Hösten 2024, alternativt enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning.

I tjänsten kan arbetstid under kvällar och helger förekomma.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Upplysningar om befattningen lämnas av Carl Axenborg, 031-692000
Information om rekryteringsprocessen lämnas av Christian Otterhäll, 031-692000


Fackliga företrädare
SACO, sacostyr-fomedC@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kompanichef till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Officer
Läs mer Apr 10
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi erbjuder varierade och spännande projekt med goda utvecklingsmöjligheter.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning, vårt utbildningskompani har grundutbildat soldater inom ledning, logistik och sjuktransport sedan juni 2023.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kompanichef kan du vara krigsförbandschef för ett av Försvarsmaktens två operativa sjukhuskompanier i krigsorganisationen såväl som kompanichef för grundutbildning och produktion. Krigskompanierna skall kunna uppträda som fristående kompanier varpå utmaningen för dig som chef kan vara högre än på huvuddelen av kompanichefsbefattningar i Försvarsmakten.

Du ansvarar i produktionen för ett av sjukhusbataljonens kompanier antingen riktad mot utbildning av värnpliktiga eller vidmakthållande av tillsvidareanställd-, visstidsanställd- samt pliktpersonal.

Förbandet består av en blandning av olika professioner och anställningsformer vilket ställer krav på dig som kompanichef att vara lyhörd för de olika personalkategoriers behov. Förmågan att leda genom uppdragstaktik och inspirera chefer och medarbetare i din närhet är en förutsättning för att vara en effektiv chef i förbandet.

Kompanierna som ingår i bataljonen är under utveckling mot nya krigsförband och kompaniarbetet riktas mot bataljonsstruktur.

 

KRAV
Kvalifikationer


• Officer OF3 alternativt OF2 med god prognos mot HOP
• B-körkort
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.
• Tidigare erfarenhet av personalansvar

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken och har en vilja att utvecklas tillsammans med andra. Vidare stimuleras du av utmaningar, har hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. Exempelvis skall du med lätthet kunna vara en brygga mellan personal från civila myndigheter och försvarsmaktsrepresentanter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Tidigare tjänstgöring som kompanichef, alternativt ställföreträdare
• Bakgrund inom Försvarsmedicin alternativt logistik
• Genomförd Stabsutbildning
• Tjänstgjort i internationell stab

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning.
Nivå: Lägst OF3, alternativt OF2 med god prognos mot HOP
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

 

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef: Andreas Nederberg, andreas.nederberg@mil.se. Telefon, Försvarsmaktens växel: 031-692000

Information om rekryteringsprocessen
Information och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av  Malin Hansson, malin.m.hansson@mil.se.

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Ambulanssjuksköterskor till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Ambulanssjuksköterska
Läs mer Apr 15
I Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.


FömedC
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna som ambulanssjuksköterska på sjukhuskompaniet består av uppbyggnad, utveckling och vidmakthållande av utbildningsverksamhet för värnpliktiga och anställd personal. I tjänsten ingår att bibehålla klinisk kompetens genom klinisk tjänstgöring, egen fortbildning genom utbildning- och kursverksamhet både som elev och instruktör samt medverka på övningar med förbandet. Det ingår även en hel del materieltjänst i syfte att skapa förutsättningar för ett kvalificerat omhändertagande.


Kvalifikationer


• Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom ambulanssjukvård med minst två års
yrkeserfarenhet. Kunskaperna ska vara aktuella.
• Fullt frisk och uppfyller kraven enligt FM FysS (testas vid intervju).
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt engelska.
• Pedagogisk erfarenhet.
• B-körkort.


Personliga egenskaper
Du måste ha god förmåga att arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kommer att arbeta tillsammans med flera yrkeskategorier, varför du behöver ha lätt att samarbeta med andra och förstå olika behov. Stort fokus läggs på utbildning av värnpliktiga. Du är strukturerad och har en hög egen drivkraft i att utbilda och handleda. Du är beredd på att rycka in där det behövs oavsett uppgift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Meriterande


• Militär grundutbildning motsvarande värnplikt, GMU eller GSU.
• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten.
• Tidigare genomfört militär utlandstjänstgöring.
• Pedagogisk utbildning.

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

I tjänsten kan resor förekomma liksom arbetstid under kvällar och helger.


Information om tjänsten lämnas av Aron Gometz: aron.korneliusson@mil.se. 
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av David Andersson: david.a.andersson@mil.se

Försvarsmaktens växel: 031-692000


Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Chef J3/9 till Försvarsmedicincentrum

Officer
Läs mer Maj 2
Befattningen erbjuder

Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Försvarsmedicincentrums(FömedC) övergripande mål är att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård för Försvarsmakten under fred, kris och krig, både nationellt och internationellt. Det innebär allt från akutsjukvård av skador under strid och att reducera det fysiska och psykiska lidande till ett minimum, till friskvård för medarbetare i fredstid. Försvarsmedicincentrum söker nu en chef J3/9 till vår förbandsstab.

Om enheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Chef för J3/9 har som tillikauppgift att verka som stabschef i stabschefens frånvaro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Chefen för J3/9 leder, fördelar och samordnar arbetet inom sin sektion och har personalansvar. J3:s huvuduppgift är att leda och följa upp FömedCs planerade och uppkomna verksamhet för innevarande år. J3 stödjer och leder inom ramen för det operationsplanering, hantering och utveckling av VB-funktionen, följer upp och tillser att försvarsmedicincentrums uppgifter i Försvarsmaktens grundoperationsplan genomförs, stödjer J5 i krigsförbandsutveckling och vid planering inför nästkommande år, samt stödjer vid förbandsbesök.

J9 omfattar idag kommunikationstjänst vilket innebär kontakter med media externt och internt med central ledning för kommunikation (FST KOMM Försvarsstaben kommunikation), samt lokala och centrala nätverk inom kommunikation för att arbeta tillsammans inom funktionsområdet. J9 skapar och uppdaterar aktivitetsplan och kommunikationsplan för förbandet och följer upp och synliggör förbandets verksamhet i olika medier.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer OF3
• B-körkort


Meriterande


• Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå
• Erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk och central nivå
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband
• Erfarenhet av försvarsmedicin

 

Personliga egenskaper

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du ingår i en arbetsgrupp men gillar att arbeta både i grupp och självständigt samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och främst är en god chef och ledare. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter, och är uthållig eftersom tjänsten i perioder innebär hög arbetsbelastning. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

 

Upplysningar om befattningen:
Rekryterande chef Stabschef Cecilia Gustafsson för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-30. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Chef planering/övning till Försvarsmedicincentrum

Officer
Läs mer Maj 2
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt?  Försvarsmedicincentrums(FömedC) övergripande mål är att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård för Försvarsmakten under fred, kris och krig, både nationellt och internationellt. Det innebär allt från akutsjukvård av skador under strid och att reducera det fysiska och psykiska lidande till ett minimum, till friskvård för medarbetare i fredstid. FömedC söker nu en chef J5/7 (planering/övning) till vår förbandsstab.

Om enheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Chefen för J5/7 leder, fördelar och sammanhåller arbetet inom sin sektion och har personalansvar. J5:s huvuduppgift är att planera FömedCs verksamhet de kommande tre åren så som förbandsproduktion,  krigsförbandsutveckling och infrastrukturplanering samt tar fram underlag för förbandets verksamhetsorder som styr enheternas uppdrag. Chef J5 sammanhåller FömedC i produktionsdialoger med FST STÖD LOG där uppgifter och uppdrag fastställs för de kommande åren.

J7:s uppgift är att sammanhålla förbandets all övningsverksamhet och deltar i FST centrala planeringsmöten och konferensen inför övningar samt stödjer J5 med krigsförbandsutveckling för FömedC producerade krigsförband.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer OF3
• B-körkort


Meriterande


• Erfarenhet av stabsarbete på förbandsnivå
• Erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk och central nivå
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband
• Tidigare erfarenhet i liknande befattning
• God kännedom om VU-processen inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av försvarsmedicin och eller sjukvårdsutbildning

 

Personliga egenskaper

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du gillar att arbeta både i grupp självständigt samt kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och främst är en god chef samt ledare. Du är flexibel och kan anpassa dig till nya omständigheter samt är uthållig då tjänsten i perioder innebär hög arbetsbelastning. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg. 
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Cecilia Gustafsson Stabschef för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)
Stefan Larsson J5/7 för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare
OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO (saco-gbg@mil.se)
SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-30. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Säkerhetsofficer till Försvarsmedicincentrum

Specialistofficer
Läs mer Maj 7
Har du tidigare erfarenhet av arbete inom underrättelse- och säkerhetsstjänst och söker nästa steg i karriären?? Försvarsmakten i Göteborg växer och i samband med det söker vi en säkerhetsofficer med placering i Göteborg på Försvarsmedicincentrum (FömedC). Du kommer stödja säkerhetschefen och IT-säkerhetschefen avseende lokal säkerhetstjänst.

 

Om enheten
Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

Som säkerhetsofficer genomför du säkerhetsprövningar och säkerhetsutredningar samt bistår säkerhetschefen och IT-säkerhetschefen inom ramen för organisationsenhetens säkerhetstjänst. Du genomför och administrerar regiterkontroller och security clearance. Tjänsten innebär även hantering av informationssäkerhet, fysisk säkerhet,  och säkerhetsskyddsplanering. Som en del av säkerhetstjänsten kommer du att kunna utveckla dig själv såväl som att få möjlighet att utbilda andra. Du kommer tillsammans med övriga vid J2 att utgöra ett kvalificerat stöd till cheferna på förbandssnivån.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Specialistofficer SO 6-7
• Stor vana inom arbete i Office-paketet
• B-körkort
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Meriterande


• FMUndsäkC diplomerad säkerhetsofficer
• Dokumenterad utbildning och erfarenhet inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst i Försvarsmakten
• God förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter, tex ISUS och SWECCIS
• Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten inom säkerhetstjänst- och underrättelseområdet

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god pedagogisk och social förmåga och som har lätt för att ta initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning enligt Officersförordningen. Försvarsmakten tillämpa sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Resor och kvälls-/helgtjänstgöring kan förekomma i tjänsten.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om befattningen:
Rekryterande chef J2 Christian Adolfsson för frågor om tjänsten. Tel 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO-(saco-gbg@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Stabsassistent (OR 1) till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Soldat/Sjöman
Läs mer Apr 30
Som stabsassistent i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team i en myndighet som är under stark tillväxt. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och ta dig an utmaningar tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

Sjukhusbataljonen består av en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband vilket omfattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.

Sjukhusbataljonen söker nu en stabsassistent för bataljons- och kompanistaben. Som stabsassistent är din huvuduppgift att stödja chefer och stabsmedlemmar i stabstjänst och administration i det dagliga arbetet. Befattningen är placerad växelvis i bataljonsstaben och i kompanistaben där du är stabens administrativa stöd. I anställningen ingår att delta i övningar och verksamhet på annan ort.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsassistent ingår det i ditt ansvarsområde att bistå bataljonsledning eller kompaniledning samt övriga i bataljonen både administrativt och praktiskt. Exempel på arbetsuppgifter:


• Stödja med planering och genomförande
• Utgöra ett administrativt stöd med beställningar, bokningar m.m.
• Organisera ordergivningar och bereda underlag inför samverkan och möten
• Tjänstgöra i liknande befattning under övning
• Stödja värnpliktsutbildning

 

Krav

Kvalifikationer


• Genomförd grundläggande militär utbildning eller värnplikt med godkänt resultat
• God vana av att arbeta i MS Office
• Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS

 

Personliga egenskaper
Du är strukturerad, flexibel och ordningsam samt har en hög egen drivkraft. Du har ett professionellt förhållningssätt till din omgivning med hög integritet och social kompetens. Du känner dig trygg att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Meriterande


• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
• Genomförd stabsassistentutbildning
• Utbildning i signalskyddstjänst
• Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system (Vidar, PRIO)

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till 8 år, enligt avtal och tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) inom Försvarsmakten. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning.
Nivå: Militär befattning OR1
Sysselsättningsgrad: Heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

 

Upplysningar om befattningen
David Andersson FM tel-växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen
Malin Hansson FM tel-växel: 031692000

 

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Logistikassistent (OR 1) till Sjukhusbataljonen i Göteborg

Soldat/Sjöman
Läs mer Apr 30
Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

Sjukhusbataljonen besstår av en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband vilket omfattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikassistent stöttar du verksamheten genom logistikstöd. Du arbetar nära kompaniets kvartermästare samt tekniska chef. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta exempelvis bokningar och beställningar, materieltjänst, samverkan med stödfunktioner på garnisonen samt administrativt arbete i Försvarsmaktens system.

Krav
Kvalifikationer


• Genomförd grundläggande militär utbildning eller värnplikt med godkänt resultat.
• God vana av att arbeta i MS Office
• B-körkort
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, flexibel och ordningsam samt har en hög egen drivkraft. Du har ett professionellt förhållningssätt till din omgivning med integritet och stor social kompetens. Du känner dig trygg att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande


• Utbildad inom logistik eller underhållstjänst
• Militära förarbevis LPTGB, truck, TLB
• Erfarenhet av LIFT och PRIO
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till 8 år, enligt avtal och tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) inom Försvarsmakten. För icke Försvarsmaktasanställda tillämpas 6 månaders provanställning. 
Nivå: Militär befattning OR1
Sysselsättningsgrad: Heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på sjukhusbataljon.

Upplysningar om befattningen
Lämnas av HR-specialist Christian Otterhäll FM tel-växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen
Lämnas av personalgeneralist Malin Hansson FM tel-växel: 031692000

 

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Systemingenjör Sjukvårdsmateriel

Logistikingenjör
Läs mer Apr 19
Befattningen erbjuder

Till Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Logistik (TVK Log) söker vi en Systemingenjör till vår sektion för sjukvårdsmateriel. Vi söker dig som vill bidra till Försvarsmaktens förmåga inom området genom att utveckla och säkerställa tillgängligheten av materiel vid förbanden och därigenom spela en viktig roll för Försvarsmaktens förmåga. Vi är mitt uppe i en spännande resa där vi växer och ska bli fler. Vill du vara en viktig del i försvarslogistiken - då är detta en tjänst för dig!

 

Om enheten

TVK Log arbetar på central nivå och är en viktig del av logistikledningen i Försvarsmakten. Vi ansvarar bland annat för att logistikmaterielen är tillgänglig och möter förbandens behov. Två framgångsfaktorer i våra uppdrag är samarbete och expertkompetens.

Enheten är indelad i fem avdelningar och består idag av ca 100 medarbetare, huvudsakligen av civil personal med en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Ledningen sitter i Boden, men vi har verksamhet på ett flertal orter i Sverige.

På arbetsplatsen arbetar vi aktivt för hög trivsel och god arbetsmiljö. Vi lägger även stor vikt vid hälsofrämjande åtgärder och som försvarsmaktsanställd har du exempelvis möjlighet att träna på arbetstid tre timmar per vecka. Vi vårdar en kultur som bygger på gemenskap samt uppmuntrar och möjliggör kompetensutveckling. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemingenjör genomför du design- och konfigurationsledningsuppgifter för materielsystem och har förmåga att utföra tekniskt systemarbete inom ramen för vidmakthållande av materiel under fred, kris och krig, för att säkerställa systemsäkerhet och användbarhet över tid. Med vidmakthållande avses att säkerställa bibehållandet av en materiell förmåga i både numerär och funktion inom myndigheten från det att den tas emot från en viss given leverantör till dess att den avvecklas, inklusive hanterande av teknisk kravbild och ekonomi.

Du kommer arbeta med teknisk kontroll och kvalitetssäkring i samband med leverans till Försvarsmakten, samt kontroll och uppföljning av materielens tekniska status, konfiguration och behov av tekniska åtgärder.  Du deltar i tekniska utredningar och framtagande av teknisk order och dokumentation, deltar i projektteam samt handlägger avvikelser och förbättringsförslag inom området. Du har även en stödjande funktion och samarbetar tätt med övriga roller inom egen sektion och avdelning samt utgör stöd till teknisk chef logistik, chefsingenjörer med flera.

 

Krav

Kvalifikationer


• Universitets- eller högskoleexamen med ingenjörsinriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Dokumenterad erfarenhet av tekniskt systemarbete, kravställning, design, konfigurations- och underhållslösningar
• B-körkort.

 

Personliga egenskaper
Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är utvecklingsinriktad, är drivande och tar egna initiativ. För tjänsten krävs en god analytisk förmåga och likaså en väl utvecklad förmåga att se sammanhang. Du har dessutom en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter, vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Dokumenterad kunskap och erfarenhet sjukvårds- och/eller medicinteknisk utrustning
• Dokumenterad erfarenhet av teknisk dokumentation och instruktioner.

 

Övrigt

Anställningen utgör en civil tillsvidaretjänst på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas för dig som inte redan är tillsvidareanställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Göteborg eller Boden

Resor i tjänsten förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

 

Upplysningar om befattningen

För frågor om befattningen kontakta sektionschef Erik Forsgren på tfn 070-365 02 41. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Jannie Gabrielsson på tfn 073-521 57 08.

 

Fackliga företrädare

OFR/O – Bengt Rainer

OFR/S – Jeanett Svanberg

SEKO – Lars-Erik Selström

SACO – Elisabeth Valdemarsson

Samtliga nås via växeln, 0505-45 10 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 20 maj 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Avdelningschef

Fastighetschef/Fastighetsdirektör
Läs mer Apr 30
Avdelningschef till vidmakthållandeavdelning

Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till starkare försvar? Försvarsmakten växer nu med nya regementen där infrastrukturen är en grundläggande faktor med stort fokus. Detta innebär såväl nyproduktion som vidmakthållande av befintligt fastighetsbestånd. Vill du jobba med fastigheter och har bygg- eller fastighetsinriktad högskoleutbildning eller bakgrund som bedöms likvärdig, då är du välkommen till Lokalplaneringsenhet Väst där vi nu söker en avdelningschef.

Om enheten

LplE Väst är Försvarsmaktens beställarföreträdare av fysisk infrastruktur gentemot Fortifikationsverket som är statens ägarrepresentant av fastigheter och anläggningar som Försvarsmakten hyr. LplE Väst ansvarar för den öppna infrastrukturen inom militärregion väst, MR Väst, som omfattar Hallands-, Bohusläns-, Västra Götalands-, Dalslands- Värmlands- och Örebro län/region.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som avdelningschef innebär en möjlighet att utveckla och driva en avdelning inom Försvarsmaktens Lokalplaneringsenhet i region väst med stort egenansvar. Genom aktivt deltagande i enhetsledningen är du även delaktig i förändringar som ska ge bästa tänkbara stöd åt förbandens enheter som syftar till att öka den militära förmågan genom god infrastruktur. Du kommer arbeta i nära samarbete med cheferna inom lokalplaneringsenheten och gentemot andra förband, garnisoner och myndigheter. Vi erbjuder ett spännande, mångfacetterat och utvecklande arbete. Du kommer vara en av två avdelningschefer på enheten och ni förväntas tillsammans bidra i ledningsgruppens arbete. Avdelningen består nu av 7 medarbetare som arbetar med infrastruktur, handläggning och stöd till verksamheten. Tjänsteresor förekommer frekvent och i en del fall övernattning. Tjänsten innebär tjänstgöringsplikt i utlandsstyrkan.

KRAV

Kvalifikationer


• Administrativ högskole- eller yrkeshögskoleutbildning, alternativt likvärdig relevant kunskap
• Några års relevant erfarenhet från fastighetsbranschen
• Chefs- och ledarerfarenhet, med process- och personalansvar
• B-körkort
• Van att administrera, har god datamognad och uttrycker dig på ett tydligt och välformulerat sätt i både tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Personliga egenskaper

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är strukturerad, självgående, flexibel och ha mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver också att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Yrkesmässig kompetens kommer att vara grundpelaren för att kunna lösa uppgifterna som krävs. För att lyckas och trivas i rollen behöver du också vara resultatorienterad och beredd att ta egna initiativ och ansvar för avdelningens och enhetens verksamhet. Förutom att utveckla och leverera på givna uppgifter behövs ett personalutvecklande fokus där varje enskild medarbetares kompetens och förmåga ska kunna tillvaratas på bästa sätt samtidigt som de själva utvecklas som individer och känner delaktighet i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten, särskilt från stabsarbete
• Tidigare erfarenhet från arbete med infrastrukturfrågor
• Erfarenhet av förvaltning
• Ledarskapsutbildning eller erfarenhet av arbetsledning samt personalansvar
• Erfarenhet av ledarskap på distans
• Är förtrogen med FM stödsystem PRIO 
• Lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet vilken främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer om vår värdegrund via vår hemsida)

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Observera dock att arbete vid de olika kontoren i Västra Sverige genomförs frekvent vilket medför tjänsteresor. Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer. 
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse 

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef David Hallespjut på Försvarsmaktens växel, 08 -788 75 00

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1, Anna Ragnmark amf4-G1@mil.se

Fackliga företrädare

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO saco-gbg@mil.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Enhetschef

Fastighetschef/Fastighetsdirektör
Läs mer Apr 30
Om enheten

LplE Väst är Försvarsmaktens beställarföreträdare av fysisk infrastruktur gentemot Fortifikationsverket som är statens ägarrepresentant av fastigheter och anläggningar som Försvarsmakten hyr. LplE Väst ansvarar för den öppna infrastrukturen inom militärregion väst, MR Väst, som omfattar Hallands-, Bohusläns-, Västra Götalands-, Dalslands- Värmlands- och Örebro län/region.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din befattning som chef LplE Väst är du högst delaktig inom infra-processen för fysisk infrastruktur, såsom exempelvis skjutfält, byggnader, kaserner, förråd, militära flygfält och hamnar inom MR Väst. Du har ett helhetsansvar för planering, genomförande och utveckling av verksamheten vid enheten, vilket innefattar delprocesserna Anskaffning, Vidmakthållande, Avveckling samt Garnisonsplanering. Ett särskilt stort och viktigt uppdrag är för närvarande att delta i uppbyggandet av ett nytt regemente i Kristinehamn. Organisatoriskt är du underställd Chefen för Älvsborgs Amfibieregemente, men funktionsleds från Högkvarterets INFRA-avdelning i Stockholm och ingår i dess ledningsgrupp. LplE Väst stödjer förband i garnisonerna; Halmstad, Göteborg/Skredsvik, Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Kristinehamn och Örebro med kontor och personal lokalt placerad vid respektive garnison. Med den geografiskt spridda verksamheten ingår många tjänsteresor i din roll. Du har direkt personalansvar för ca 4 medarbetare och enheten består av 30 individer. I detta ansvar återfinns rekrytering, uppföljning, löne- och prestationssamtal, utbildning med coaching och avveckling eller avgång.

KRAV

Kvalifikationer


• God chefs- och ledarförmåga med erfarenhet av personal-, och projektledning
• Erfarenhet inom bygg-, anläggning-, fastighetsområdet
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
• Akademisk utbildning inom bygg & anläggning eller motsvarande militär eller civil utbildning som är likvärdig
• B-körkort
• God förmåga att hantera och verka i digitala stödsystem, t.ex. MS Office, Outlook
• Godkänd Officerexamen

Personliga egenskaper

Arbetet innebär många kontaktytor och kräver att du har god samarbetsförmåga och kan bygga goda relationer, men även i en hierarkisk organisation kunna verka självständigt med bibehållen integritet. Du kommunicerar klart och tydligt och är strukturerad i ditt arbetssätt. Det är viktigt att du kan ta initiativ och driva verksamheten framåt genom organisationens givna processer för att uppnå resultat med hög kvalitet. Eftersom de infrastrukturella processerna är komplexa och med stora ekonomiska värden är det av stor vikt att du har förmåga att balansera helheter med detaljer och ett gott omdöme. Vidare krävs att du har en välavvägd kombination av analytisk förmåga och beslutskraft i en miljö där din personliga integritet är av stor betydelse. Du är lyhörd och kan motivera dina medarbetare mot uppsatta mål. Du är en god representant för Försvarsmakten och ett gott föredöme både som person och ledare. Ditt ledarskap genomsyras av Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Tidigare/aktuell erfarenhet och kunskap om FM infrastrukturprocess
• Tidigare arbete vid försvarsgrensstab alternativt inom Högkvarteret
• Erfarenhet från verksamhetsledning inom Försvarsmakten

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet vilken främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida)

Övrigt
Anställningsform: Heltid 100 % tillsvidareanställning enligt officersförordningen. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Den 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten, vänligen kontakta

Stf C Älvsborgs Amfibieregemente, överstelöjtnant Fredrik Hesselman, via växel 0455-85 000

C FST STÖD INFRA MAL, överstelöjtnant Göran Hemlén, via växel 08-788 75 00

C FST STÖD INFRA Plan, sektionschef Marika Granberg, via växel 08-788 75 00

Processledare INFRA, HKV FST STÖD INFRA MAL Anders Åberg via växel 08-788 75 00

Information om rekryteringsprocessen

Rekryteringskoordinator G1, Anna Ragnmark amf4-G1@mil.se

Fackliga företrädare

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

SACO saco-gbg@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

HR-Specialist ekonomi

Controller
Läs mer Apr 22
HR-specialist - Personaluppföljning: Var med och forma framtiden hos Försvarsmakten!

Har du en passion för att navigera genom personalrelaterade situationer och analysera data för att optimera verksamhetens resultat? Då är detta din chans att bli en nyckelspelare i Älvsborgs amfibieregementes dynamiska HR-team i Göteborg!

Om avdelningen

Vi på vår mångfacetterade HR-avdelning strävar efter att skapa en miljö där varje individ känner sig värderad och respekterad. Vi är en unik sammansättning av både civila och militära medarbetare med en stor variation av kompetenser, vilket gör vår avdelning både intressant och dynamisk. Vi balanserar utmaningar och högt tempo med humor och god sammanhållning för att skapa en trivsam arbetsmiljö där du kan växa och utvecklas. I Försvarsmakten har vi en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid, träningskläder, en bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid och stor frihet genom ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din Roll:


• Leda personaluppföljningen för Amf 4 och skapa mätbara resultat
• Genom dataanalys och tolkning, identifiera möjligheter för framgång och förbättring
• Utveckla innovativa verktyg och strategier för att underlätta uppföljningen, särskilt inom personalekonomi
• Stödja regementsstaben med revisionsuppgifter, avstämningar och uppföljning för effektiv verksamhetsstyrning

Din Resa

Som en viktig del av vårt dynamiska team kommer du att ha många kontaktytor och samarbeten med olika avdelningar, inklusive vår ekonomiavdelning. Du kommer att ha tätt samarbete med HR-chefen, som du även rapporterar till.

Vår Gemensamma Resa

Ta del av en stimulerande och utvecklande miljö där din passion och kompetens får blomstra. Tillsammans med vårt engagerade team kommer skapar vi en givande resa tillsammans. Vi tror att du är pusselbiten vi saknar för att fortsätta vår framgångsrika tillväxt inom Amf 4!

KRAV

Kvalifikationer


• Avslutad relevant högskoleutbildning inom ekonomi
• Erfarenhet av några års arbete med personalekonomi
• Mycket god kunskap och erfarenhet av Excell
• God vana att arbeta i Office-paketet

Personliga egenskaper

Med en kandidatexamen inom ekonomi och erfarenhet inom personalekonomi och uppföljning är du den ideala kandidaten för rollen. Självständigt arbete är avgörande och mycket god kunskap inom Excel är nödvändigt för att lyckas. Du har även starka ledaregenskaper samt är analytisk lagd. Du är en person som trivs med att hantera personalrelaterade frågor, är skicklig på att tolka data samt har en passion för att optimera verksamhetens resultat. På Amf 4 värdesätts konstruktivt lagarbete. Du samarbetar bra med andra samt du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter. I din roll på Amf 4 kommer din kommunikationsförmåga vara mycket viktig, samt din förmåga att skapa goda relationer. Du är strukturerad, flexibel och uthållig i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Tidigare erfarenhet av arbete i myndighet
• Kunskap om personalcontrollerfunktioner
• Förmåga att bidra till verksamhetsstyrning genom analys och rapportering av personalrelaterad data

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet vilken främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls tjänstgöring förekommer. 
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

Izabelle Lagnered HR-chef Amf 4, izabelle.lagnered@mil.se 

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark, amf4-G1@mil.se

Fackliga företrädare

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO saco-gbg@mil.se

Sista ansökningsdag

Ansök nu och ta steget mot en spännande och givande resa med oss! Vi och dina möjligheter väntar på din ansökan till oss! Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Förrådspersonal

Lagerarbetare
Läs mer Apr 11
Har du erfarenhet från logistikmiljö och vill arbeta i en kontext som gör skillnad?

Nu söker vi förrådspersonal till FörsA med placering service-sektionen, logistikenheten vid Amf 4 i Göteborg! På servicesektionen arbetar du i ett arbetslag om åtta personer. Servicesektionen hanterar till största del utlämning av personlig utrustning. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat mycket kontakt med anställda på Amf4 men även lagerhantering av utrustning.

Om enheten
Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till de förband som verkar inom Göteborgs garnison. Enheten består av cirka 50 medarbetare fördelat på en ledning och två avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande på service-sektionen och innefattar bland annat godsmottagning, sömnad, förrådshållning och utlämning av materiel till verksamhet inom Försvarsmakten. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer. Arbete kan ske utomhus oavsett väder. Tjänsten är ny och kommer innehålla sömnadstjänst på 20-40%. Du som medarbetare får vara med och utveckla denna tjänst 

KRAV
Kvalifikationer


• B-körkort
• Gymnasieutbildning med godkända betyg, eller motsvarande som arbetsgivaren finner lämpligt
• God vana att arbeta i digital datormiljö inklusive Officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad samt är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering. Du har god initiativ- och samarbetsförmåga. Det är mycket viktigt att du är noggrann och har god förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är positiv samt utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE  


• Kunskap och erfarenhet om sömnad 
• Kunskap och erfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet, materiel och materielprocesser
• Kunskap och erfarenhet från redovisningssystem SAP-PRIO
• Förarbevis för truck
• Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t.ex. lager/förråd

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: 100 % Civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Göteborg, Västra Frölunda.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.  

Kvälls och helgtjänstgöring med övernattning förekommer samt skyldighet att delta i utbildningar och övningar.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Servicesektionen, Simon Martinsson, tel 031-692539, 070-2607122


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare:
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Specialistläkare på deltid

Specialistläkare
Läs mer Apr 11
Som specialistläkare vid Försvarshälsan på Älvsborgs amfibieregemente utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.

Om enheten

På Göteborgs garnison arbetar drygt 1000 personer inom Försvarsmakten. Varje år genomför flera hundra värnpliktiga sin grundläggande militära utbildning här. Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Vi arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för värnpliktiga och sjukvårdsberedskap vid övningar. På Försvarshälsan arbetar vi tillsammans i team, bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjör, fysioterapeuter och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som läkare inom Försvarshälsan arbetar du med hälso- och sjukvård på primärvårdsnivå gentemot våra värnpliktiga. Du genomför också arbetsmedicinska bedömningar och arbetar i team för att främja hälsa, förebygga ohälsa och stödja vid rehabilitering. Du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär, agerar med initiativ och ansvar samt har en flexibel inställning och god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt arbeta i team med Försvarshälsans övriga personal. Tjänstgöring på annan ort kan förekomma, liksom oregelbunden arbetstid. 1,5 timmar fysisk träning per vecka ingår i arbetstiden.

KRAV

Kvalifikationer


• Legitimerad Läkare, specialist inom lämplig specialitet
• Minst fem års yrkeserfarenhet
• B-körkort (manuell)

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid om du har egen drivkraft och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier samt till din förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vidareutveckla dig själv och verksamheten vid Försvarshälsan är en förutsättning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Erfarenhet från tjänstgöring inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av Företagshälsovård
• Erfarenhet av arbete inom primärvård
• Utbildning och erfarenhet av att arbeta med dykmedicin
• Erfarenhet att arbeta i multiprofessionella team
• Erfarenhet av arbete inom idrottsmedicin

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt

Anställningsform: Civil visstidsanställning 50% tom 13 december. Individuell lönesättning tillämpas.Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse. Förväntad semesteruttag sker mellan vecka 27-29.

Arbetstid: Måndag 07:30-11:30, tisdag och torsdag 07:30-16:15. 

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av

Mari-Ann Larsen, Avdelningschef & Åsa Wramdemark, Läkare

Kontaktas via växeln 031-69 20 00

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator, G1 Anna Ragnmark amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se     

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO sacostyr-fomedc@mil.se 

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev (PDF-format) där du motiverar varför just du passar som läkare hos oss på Amf 4, senast 2024-04-30.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Sjöövervakningsoperatör GSS/K

Soldat/Sjöman
Läs mer Apr 4
Hos oss i Göteborg blir du en viktig pusselbit i Försvarsmaktens vision; för ett starkare försvar – som möter varje hot och klarar varje utmaning. Det är vi som tillsammans får det att hända. Allvar och ansvar i ett positivt samarbetsklimat där vi alla är kunniga, öppna och engagerade.

Hälsa och personlig utveckling är viktig för såväl oss anställda som vår arbetsgivare.

 

Om enheten

Sjöinformationskompaniet består av stab, Sjöinformationspluton Muskö och Göteborg samt Undervattensspaningscentralen. Huvuddelen av verksamheten bedrivs från Haninge Muskö, men även från Göteborg och Visby.

Sjöinformationspluton Göteborg bedriver övervakning av Sveriges territorialhav och intresseområde till sjöss dygnet runt året om. Plutonen löser sin uppgift med hjälp av en mängd olika sensor- och sambandssystem som t.ex. radar och radio. Den sammanställda sjölägesbilden som produceras delges till högre chef, ut till enheter till sjöss samt till andra förband och civila myndigheter.
Vi som arbetar här tillhör kategorierna officerare, specialistofficerare, civilanställda och GSS.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen som sjöövervakningsoperatör arbetar du med uppgifter inom bland annat övervakning, samband och stridsledning. Du arbetar skarpt över tid för att övervaka och hävda Sveriges territoriella integritet. Med sjöcentralen som arbetsplats sitter du mitt i informationsflödet inom marin stridsledning.

Som sjöövervakningsoperatör tjänstgör du i ett vaktlag där du bidrar till att upprätthålla och hävda Sveriges territoriella integritet genom sjöcentralens ledningsstödsystem och delsystem där du insamlar, bearbetar, presenterar, delger och dokumenterar sjölägesinformation. Du ansvarar för att upptäcka, dokumentera och rapportera avvikelser från normalbilden. Du arbetar även med att upprätta och bibehålla sambandsvägar till egna enheter samt kommunicerar med och invisar rörliga spaningsresuser.

 

Kvalifikationer


• Militär grundutbildning.
• 3-årig gymnasieutbildning med godkända betyg.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• God vana att arbeta i IT-baserade system, främst i Windowsmiljö.

 

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som har god samarbetsförmåga och som trivs att arbeta i team samt främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär. Du är noggrann och tycker om att ta egna initiativ samt tar ansvar för leverans och resultatet. Du stimuleras av att uppnå resultat med hög kvalité.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Sambandskunskap.
• Kunskap om underrättelse- och säkerhetstjänst.
• Teknisk kunskap.
• IT-kunskap.
• Nautisk kunskap.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt


• Anställningen sker inom ramen för Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär att anställningen inleds med 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet att förlänga i upp till ytterligare 4 år.
• Befattning: Militär
• Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och registerkontroll kommer att utföras.
• Placeringsort är Göteborg.
• Befattningen innebär skifttjänstgöring med arbetstidsförkortning med 5 timmar per vecka.
• Fri måltid vid skifttjänstgöring.
• Tre timmar friskvård/träning i veckan på arbetstid.
• Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
• Resor i tjänsten förekommer.
• Övningsdygn i tjänsten förekommer.

 

Upplysningar om befattningen

Sjöinformationspluton Göteborg, Fredrik Wanzelius
Sjöinformationspluton Göteborg, Hedda Almqvist
Sjöinformationspluton Göteborg, André Nilsson

 

Upplysningar om rekryteringsprocessen

Marinstabens HR-avdelningen, HR-generalist Jenny Winberg

 

Fackliga företrädare

För facklig information kontaktas OFR/O, OFR/S, SEKO och Saco inom Marinstaben.

Samtliga nås genom FM växel 08 788 50 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Civil sjöövervakningsoperatör

Sjöbevakningsassistent
Läs mer Apr 4
Hos oss i Göteborg blir du en viktig pusselbit i Försvarsmaktens vision; för ett starkare försvar – som möter varje hot, klarar varje utmaning. Det är vi som tillsammans får det att hända. Allvar och ansvar i ett positivt samarbetsklimat där vi alla är kunniga, öppna och engagerade.

Hälsa och personlig utveckling är viktig för såväl oss anställda som vår arbetsgivare.

 

Om enheten
Sjöinformationskompaniet består av stab, Sjöinformationspluton Muskö och Göteborg samt Undervattensspaningscentralen. Huvuddelen av verksamheten bedrivs från Muskö, Haninge, men även från Göteborg och Visby.

Sjöinformationspluton Göteborg bedriver övervakning av Sveriges territorialhav och intresseområde till sjöss dygnet runt året om. Plutonen löser sin uppgift med hjälp av en mängd olika sensor- och sambandssystem som t.ex. radar och radio. Den sammanställda sjölägesbilden som produceras delges till högre chef, ut till enheter till sjöss samt till andra förband och civila myndigheter.
Vi som arbetar här tillhör kategorierna officerare, specialistofficerare, civilanställda och GSS.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I befattningen som sjöövervakningsoperatör arbetar du med uppgifter inom bland annat övervakning, samband och stridsledning. Du arbetar skarpt över tid för att övervaka och hävda Sveriges territoriella integritet. Med sjöcentralen som arbetsplats sitter du mitt i informationsflödet inom marin stridsledning.

Du tjänstgör i ett vaktlag där du bidrar till att upprätthålla och hävda Sveriges territoriella integritet genom sjöcentralens ledningsstödsystem och delsystem där du insamlar, bearbetar, presenterar, delger och dokumenterar sjölägesinformation. Du ansvarar för att upptäcka, dokumentera och rapportera avvikelser från normalbilden. Du arbetar även med att upprätta och bibehålla sambandsvägar till egna enheter samt kommunicerar med och invisar rörliga spaningsresurser.

 

KRAV

Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med godkända betyg.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• God vana att arbeta i IT-baserade system, främst i Officepaketet.

 

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som har god samarbetsförmåga och som trivs med att arbeta i team samt främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär. Du är noggrann och tycker om att ta egna initiativ samt tar ansvar för leverans och resultat. Du stimuleras av att uppnå resultat med hög kvalitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE


• Militär grundutbildning
• Sambandskunskap
• Kunskap om underrättelse- och säkerhetstjänst 
• Teknisk kunskap
• IT-kunskap
• Nautisk kunskap


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt


• Heltid. 
• Befattningen är en särskild visstidsanställning om 12 månader, alltså en tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.
• Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och registerkontroll kommer att utföras.
• Placeringsort är Göteborg.
• Befattningen innebär skifttjänstgöring med arbetstidsförkortning med 5 timmar per vecka.
• Fri måltider erbjuds vid skifttjänstgöring.
• Tre timmar friskvård/träning per vecka på arbetstid.
• Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
• Resor i tjänsten förekommer.
• Övningsdygn i tjänsten förekommer.

 

Upplysningar om befattningen

Sjöinformationspluton Göteborg, Fredrik Wanzelius
Sjöinformationspluton Göteborg, Hedda Almqvist
Sjöinformationspluton Göteborg, André Nilsson

 

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Marinstabens HR-avdelningen, HR-generalist Jenny Winberg

 

Fackliga företrädare
För facklig information kontaktas OFR/O, OFR/S, SEKO och Saco inom Marinstaben.

Samtliga nås genom FM växel 08 788 50 00.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Försvarsmedicincentrum söker en Stabsofficer

Officer
Läs mer Mar 26
Är du specialistofficer och söker nästa steg i karriären? Hos oss får du chansen att vara sammanhållande för all övningsverksamhet hos Försvarsmedicincentrum. Vårt förband växer och utvecklas ständigt och vi kommer nu utöka vår laguppställning med en stabsofficer på FömedC stab J7.

 

Om Stabsenheten
Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling,
produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen. Stabsofficer J7 ingår i J5/7 under ledning av chefen för J5. J7 omfattar framförallt övning men även utbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsofficer kommer dina arbetsuppgifter innefatta att genomföra allmän stabstjänst till stöd för förbandschefens beslutsfattande.

Lokalt kommer du att arbeta i nära samarbete med våra krigsförband och utvecklingen av dessa mot uppsatta träningsmål, men även mot våra övriga enheter FSS och FunkE. Du kommer leda månadsvisa övningsmöten vid förbandet. Centralt kommer du jobba i nära samarbete med FST STÖD LOG (Försvarsstaben Stödenheten Logistikavdelningen) som FömedC lyder under.

Som stabsofficer J7 kommer du vara sammanhållande för FömedC:s all övningsverksamhet. Du handlägger inkommande ärenden inom övningsverksamhet samt inriktar och samordnar övningarnas planering och genomförande i enlighet med ställda uppdrag och krav. Du deltar i centrala planeringsmöten och du deltar på planeringskonferenser inför övningar.

I befattningen ingår att vid behov kunna vara OPR (Officer with Planning Responsibility) vid större övningar.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

 

Kvalifikationer


• Officer SO 7 eller SO 6, eller motsvarande militär utbildning
• B-körkortPersonliga egenskaper
Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Du kan utveckla och driva frågor inom ditt ansvarsområde. Vi ser att du som person är serviceinriktad, drivande och nytänkande. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Meriterande


• Erfarenhet av övningsplanering och förbandsproduktion (-utbildning)
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från förband

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning enlig Officersförordningen. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Befattning: Militär
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Stefan Larsson Chef J5/7 Tel. 031-69 20 00 (vxl)
Peter Hagström Stabsofficer J7 Tel. 031-69 20 00 (vxl)
Cecilia Gustafsson Stabschef Tel. 031-69 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
SACO: sacostyr-fomedc@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: Forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker på deltid

Biomedicinsk analytiker/BMA
Läs mer Mar 21
I Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierande och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

FömedC
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

Sjukhusbataljonen består av en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten som Biomedicinsk analytiker vid 1.sjukhuskompaniet består de huvudsakliga arbetsuppgifterna av att utveckla, dokumentera och genomföra biologiska analyser samt genomföra vård och underhåll av instrument och övrig utrustning tillhörande kompaniets labb. Under övning och insatsverksamhet är huvuduppgiften att arbeta i det mobila laboratoriet med analys och prover. I övrigt stödjer du kompaniet med genomförande av utbildning inom ditt kompetensområde. Ditt arbete innebär också medverkan i olika utvecklingsprojekt.


Kvalifikationer
- Akademisk examen i mikrobiologi, biomedicin, biomedicinsk laboratorievetenskap, biomedicinsk analytiker eller motsvarande.
- God erfarenhet av laboratoriearbete.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
- Godkänd läkarundersökning samt uppfyller Försvarsmaktens fysiska baskrav (tester genomförs i anslutning till intervju)
- Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för laborativt och analytiskt arbete. Du är resultatinriktad med god förmåga att anpassa dig till nya uppgifter. Som person är du ansvarsfull, lösningsorienterad, noggrann och har förmågan att skapa goda relationer. Du har ett professionellt arbetssätt och följer Försvarsmaktens värdegrund. Att trivas med varierande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo är en förutsättning för att du ska trivas med det här jobbet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande
- Fullgjord värnplikt, grundläggande militär utbildning (GMU), grundläggande soldat utbildning (GSU).
- Erfarenhet av qPCR, nukleinsyra-extraktion och immunologiska analysmetoder.
- Erfarenhet av arbete i säkerhetslaboratorium.
- Erfarenhet av infektionssjukdomar.
- Erfarenhet av bioinformatik.
- Erfarenhet av att leda och genomföra utvecklingsprojekt.

 

Övrigt
Som deltidstjänstgörande i Försvarsmakten behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Arbetet som efterfrågas i befattningen bedrivs huvudsakligen under större övningar när hela sjukhuset är upprättat och utöver det erbjuds möjlighet till flera utbildningar av både allmänmilitär karaktär såväl som sjukvårdskurser. Det finns inget strikt krav på aktivitet men genomsnittlig tjänstgöringstid per år är ca en månad. Inriktningen är att du skall kunna delta på övningar minst var tredje år i syfte att upprätthålla din krigsduglighet. Med tjänsten följer en skyldighet att krigsplaceras. Om du ej genomfört militär grundutbildning kommer du att behöva genomföra en grundläggande soldatutbildning (GSU).

Typ av anställning: Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Deltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

I tjänsten förekommer resor, kväll- och helgtjänster.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Rekryterande chef Aron Gometz
aron.korneliusson@mil.se
0505-45 10 00
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
Malin Hansson
malin.m.hansson@mil.se
0505-45 10 00

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev
där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Mekaniker sökes till fordon & skeppverkstad i Göteborg

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Mar 25
Har du erfarenhet som fordon och/eller skeppsmekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat?

Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Väst är en avdelning inom Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) med cirka 75 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Försvarsmakten växer och vi söker därför nu en mekaniker till MvE Väst/Göteborg, med huvudsaklig inriktning mot skepp men det kommer även innebära jobb med lätta och tunga hjulfordon, exempelvis personbilar, terrängbilar, lastbilar m.m. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering utifrån fastställda underlag.

Kvalifikationer


• Lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot fordonsteknik, skeppsteknik med inriktning maskinteknik eller motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Aktuell erfarenhet av arbete med hjulfordon och/eller skepp maskininriktning
• God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
• Som lägst B-körkort

Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som mekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.
Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande


• Försvarsmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem eller skeppssystem
• Licens/dokumenterad erfarenhet av svetsning i aluminium
• Erfarenhet och kunskap av elektriska installationer i fordon eller skepp
• Körkort C/CE

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid – varierande arbetstider kan komma att tillämpas
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Tjänsten är en civil befattning. Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du inte är allergisk mot härdplaster

Upplysningar om befattningen Detaljchef Mats Persson Tel: 073-850 84 47
Information om rekryteringsprocessen HR Alexandra Falk: 070-848 17 61

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström
OFR-O: Anders Norén
Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-15 Din ansökan innehåller CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansök nu

Kommunikationschef till Försvarsmedicincentrum

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Mar 18
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans bygger vi en trygghet för Sverige i en osäker omvärld och den oförutsägbara framtiden. Vårt förband växer och vi kommer nu utöka vår laguppställning med en kommunikationschef.

Om stabsenheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Som kommunikationschef är du placerad i avdelningen J3/9 där J3 omfattar stabens kortsiktiga planering samt genomförande och J9 omfattar kommunikation och civilmilitär samverkan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


I rollen som kommunikationschef ingår bland annat att vara rådgivare till förbandschefen och att vara presschef på förbandet. Du leder arbetet med att planera, utveckla och utvärdera förbandets kommunikation så den följer vald strategisk inriktning. Du bedriver omvärldsbevakning internt och externt.

Du leder även det operativa kommunikationsarbetet. Du samarbetar internt med kommunikationschefer/kommunikatörer inom såväl garnisonsområdet, i
militärregionen som med Försvarsstabens kommunikationsavdelning. Du kommer få utveckla FömedC:s kommunikationstjänst framåt. Du stödjer chefer och arbetar operativt med kris- och förändringskommunikation.

Vidare bidrar du med din kompetens i det ordinarie stabsarbetet och vid behov bistår du med stöd inom andra områden än ovan angivna. Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid.Kvalifikationer


• Examen från högskola eller universitet inom kommunikation eller annan utbildning
som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• B-körkort
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och är prestigelös i dina kontakter med andra. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och tvekar inte inför att hålla föredrag för större grupper. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Tjänsten kräver att du är strukturerad, organiserad och har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter. Du har även ett strategiskt tänkande och goda ledarskapsegenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 


MERITERANDE• Erfarenhet av arbete med kommunikation och/eller marknadsföring inom offentlig
sektor
• Erfarenhet av arbete i stabsfunktion och/eller ledningsgrupp eller motsvarande
• Arbetslivserfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete
• Goda kunskaper i text- och bildbearbetningsprogram
• Kännedom om trycksaksframställning
• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
• Goda kunskaper i MS Office
• Vana av att fotografera i yrkesrollen

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. 
Befattning: Civil
Arbetsort: Göteborg. Resor och kvälls-/helgstjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chefer som kan svara på befattningsrelaterade frågor:
Rekryterande chef 1, chef J3/9 major David Karlström. Tel. 031-69 20 00
Rekryterande chef 2, stabschef överstelöjtnant Cecilia Gustafsson. Tel. 031-69 20 00

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
SACO: sacostyr-fomedc@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: Forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Handläggare Infrastruktur till Försvarsmedicincentrum

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Mar 18
Vill du vara en del av Sveriges Försvarsmakt? Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Tillsammans bygger vi en trygghet för Sverige i en osäker omvärld och den oförutsägbara framtiden. Vårt förband växer och vi kommer nu utöka vår laguppställning med en handläggare inom infrastruktur.

Om stabsenheten

Enheten FömedC Stab är indelad i J1-J9 där FömedC valt att gruppera vissa funktioner med naturlig koppling. I staben återfinns kompetens avseende verksamhetsutveckling, produktionsstyrning, övningsplanering, ekonomistyrning, personalstyrning, materielstyrning, uppföljning, metodstöd m.m., operationsledning samt beredskap och nationell insatsverksamhet. Staben leds av stabschefen.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Som handläggare infrastruktur är du placerad i FömedC stab. Arbetet är av varierande karaktär. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för infraprojekt och att behandla frågor inom infraområdet. Uppgifterna består bland annat av beställning av byggnadsanpassningar och du är ansvarig för planering av lokalförsörjning.

Du är direkt rådgivande till förbandschefen i infrastrukturfrågor. Därutöver ansvarar du för uppföljning, analys, värdering och utveckling kopplat till infrastruktur samt för att leda
projektgrupper.

I arbetet ingår beredning, planering samt att stödja arbetet med garnisonsplanering bland annat tillsammans med Amfibieregemente 4 (Amf4). Arbetet innefattar också samverkan med Försvarsmaktens lokalplaneringsenhet (LplE) och Fortifikationsverket (FortV).

Du kommer som stabsmedlem delta i stabens övriga verksamhet och vid behov bistå med stöd inom andra områden än ovan angivna.

Försvarsmakten växer likväl våra behov av infrastruktur och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid.

KVALIFIKATIONER


• Eftergymnasial utbildning inom samhällsbyggnad/infrastruktur eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Några års arbetslivserfarenhet inom infrastruktur
• B-körkort
• God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska

PERSONLIGA EGENSKAPER

För att trivas med rollen som handläggare infrastruktur behöver du kunna arbeta självständigt och ta de kontakter som behövs för att leda och samordna infrastrukturarbetet på FömedC. Vi söker dig som stimuleras av utmaningar och har en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Vara förtrogen med Försvarsmaktens infrastrukturprocesser samt redovisande system för anläggningar och infrastrukturobjekt
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledning
• Erfarenhet av projektsamordning
• Erfarenhet av arbete i stabsfunktion

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten. 
Befattning: Civil
Arbetsort: Göteborg. Resor och kvälls-/helgstjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef: stabschef övlt Cecilia Gustafsson som kan svara på befattningsrelaterade frågor. Tel. 031-69 20 00(vxl).

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
SACO: SAKO: sacostyr-fomedc@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: Forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Avdelningschef

Officer
Läs mer Mar 6
Välkommen att söka en tjänst med varierande och mångfasetterade arbetsuppgifter. Hos oss erbjuds stora möjligheter att utvecklas i ditt chefs- och ledarskap.

Om enheten
FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet. Tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll på telekom-, el-, radio-, sensor-, och larm/passagesystem. Enheten ansvarar även för installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Utöver detta utgör enheten bakre verkstadsnivå för övriga förbands ledningsstödssystem. Avdelningen i Göteborg består av tre sektioner, två tele-sektioner och en IT- sektion, totalt ca 35 anställda. Utöver detta ansvarar avdelningen för ett kabelfartyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avdelningschef planerar, leder, samordnar och följer du upp avdelningens arbete samt upprätthåller arbetsmiljöansvaret. Detta gör du tillsammans med stöd av dina sektionschefer. Du utövar personalansvar för avdelningens medarbetare och ansvarar för deras kompetensutveckling. Avdelningens huvuduppgift är primärt underhåll och drift av Försvarsmaktens IT-, Tele-, och tekniska bevakningssystem inom Göteborgs garnison samt underhåll av Försvarsmaktens yttre anläggningar. Arbetet innebär mycket kontakter och samverkan med övriga förband, främst de verksamma inom Göteborgs garnison. Resor i tjänsten är vanligt förekommande för samverkan, övning och utbildning.

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där försvarsmakten har avtal
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättningKvalifikationer


• Yrkesofficer
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.
• B-körkort (manuell växellåda)


Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med en varierad och växlande vardag. Tjänsten ställer stora krav på god samarbetsförmåga då du kommer ha många olika kontaktytor
inom enheten och mot andra förband. Du har en god social förmåga och tillämpar det utvecklande ledarskapet i din vardag. Vidare ser vi att du tar egna initiativ och är kreativ i ditt uppgiftslösande. För att trivas i tjänsten behöver du självständigt kunna prioritera och växla mellan arbetsuppgifter. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Meriterande


• Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens ledningsstödssystem
• Erfarenhet av teknisk tjänst inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av personalansvar

Övrigt
Tillsvidareanställning som yrkesofficer
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

I Försvarsmakten benämns befattningen avdelningschef.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Persson, nås via växeln på 019-393 500

Fackliga företrädare
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Caroline Nilsson
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

SRPAS-operatör till 5.amfibiebataljonen

Soldat/Sjöman
Läs mer Feb 23
På Älvsborgs amfibieregemente i Göteborg verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna.

5.amfibiebataljonen är under tillväxt och utveckling. Vi behöver fler kompetenta soldater som fortsätter utveckla förbandet för dess viktiga uppgift: att försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiskt viktiga flöden. Amfibiebataljonen i Göteborg är för dig som vill bli en del av västkustens styrka och stolthet. Nu söker vi dig som har erfarenhet av SRPAS 05-systemet som vill bli operatör i vår SRPAS-grupp.

Om enheten
5.amfibiebataljonen i Göteborg är ett lättrörligt förband med snabbgående stridsbåtar. Bataljonens huvuduppgift är strid i skärgård och kustnära områden. 5. amfibiebataljonen är ett utvecklingsförband med stor tillväxt i personal, materiel och förmågor. Just nu sätter förbandet upp en SRPAS-förmåga (Stridstekniskt Remotely Piloted Aerial System) på västkusten. SRPAS-gruppens huvudsakliga system är SRPAS 05 Korpen. Systemet tillför utökad spaningsförmåga till bataljonen och gruppen kan erbjuda inhämtning över stora områden i flera riktningar. Förutom spaning har systemet även förmåga att leda indirekt eld. Gruppen är också bataljonens kompetensbärare avseende Counter UAS-system. Gruppen är organiserad direkt under bataljonchefen och består av två chefer och sex soldater. Gruppen är ett viktigt instrument för högre chef när det gäller att få bra beslutsunderlag i rätt tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som SRPAS-operatör verkar du i stridspar eller i grupp, antingen enskilt eller underställd en annan enhet. Tjänsten är lik en spaningstjänst med den stora skillnaden att o-platsen rör sig i lufthavet.Till vardags genomgår du, förutom övningar och flygverksamhet, kompetenshöjande utbildning men även andra relevanta kurser som exempelvis sjukvård, fordonsutbildningar och liknande. Tjänsten är belägen på Älvsborgs amfibieregemente i Göteborg, men du kan behöva delta på kurser eller övningar på annan ort. Samtliga tjänster är OR 1-5 och befattningen är operatörstjänst. Chefsbefattningarna bestrids av specialistofficer.

Länk till mer information om systemet: Läs mer här!

KRAV

Kvalifikationer


• Genomförd och godkänd GU med värnplikt, GMU eller GU vid anställningstillfället
• Gymnasieexamen med godkända betyg
• Simkunnig 400 m
• Livräddning 25 m simning, neddyk 3 m, 25 m bogsering av docka
• Fysisk status motsvarande FM FysS 2/3 beroende på befattning
• Godkänt resultat hos Specialurval
• 1.0 med synkorrektion (glasögon, linser, operation)
• Fullgott färgseende

Personliga egenskaper
Många av bataljonens uppgifter är mycket krävande varför särskilda krav ställs på våra soldater såväl fysiskt som mentalt. Du är stresstålig, självgående, flexibel, ödmjuk och gör alltid ditt bästa för att lösa uppgiften framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

• Utbildad operatör SRPAS 05 (SUAV 05)
• Värnplikt/grundutbildning med godkänt resultat vid Amf 4 eller Amf 1
• BE-körkort
• Förarbevis Lätt personterrängbil eller motsvarande

Övrigt
Anställningsform: Heltid GSS/K-tjänst med tidsbegränsad anställning 6 år med möjlighet till förlängning, varav 6 månader provanställning vid nyanställning. Individuell lönesättning tillämpas enligt avtal
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse, dock senast v. 433 2024

Bedöms du som lämplig blir du kallad till tester hos Specialurval i Stockholm. Resa och boende ombesörjer du själv. Du som redan är anställd i Försvarsmakten talar med din chef angående ersättningar för resa.

Vid godkänt resultat vid testerna kallas du till intervju, fysiska tester och eventuell säkerhetsprövning under andra kvartalet 2024 efter överenskommelse. Till intervjun ska du medföra intyg för godkänt syntest.

Om du bedöms lämplig kan du därefter erbjudas en tjänst hos SRPAS-gruppen vid 5.amfibiebataljonen.

Upplysningar om befattningen
Lt Christoffer Malm

Personalofficer 5. amfibiebataljonen

0723-967210

amf4-5.amfbat-s1@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-02 med tillhörande:

CV och personligt brev där du förklarar varför du söker tjänsten hos oss, kontaktuppgifter till två-tre referenser (varav minst en militär chef)

Kopior av:


• Körkort och ev militärt förarbevis
• Intyg på relevanta utbildningar
• Civila gymnasiebetyg
• Ev tjänstgöringsomdöme från internationell insats

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Båtchef/båtförare till Sjötransporten

Soldat/Sjöman
Läs mer Mar 5
Om enheten

Garnisonsenheten är i huvudsak en stödjande enhet mot övriga förband och enheter inom Göteborgs garnison. Som båtchef/båtförare tillhör du Utbildning- och Stödavdelningen på Garnisonsenheten. Garnisonsenheten ingår i Älvsborgs Amfibieregemente, Amf4.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga i sjötransporten planera och genomföra förekommande sjötransportverksamhet inom Göteborgs Garnison, såsom person-/gods- och varvstransporter, planera och delvis utföra det förebyggande underhållet på egna båtar samt delta i arbetet vid avhjälpande underhåll. Du ska även vara beredd att medverka i och stödja förbandsövningar samt stödja andra på garnisonen med övrig hamnverksamhet. 

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning med godkända betyg
• Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
• Typutbildad på Stridsbåt 90H.
• B-Körkort 
• Godkänd läkarundersökning för sjögående personal

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och ordningsam. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har social kompetens, servicekänsla och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer. Du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Maskinteknisk behörighet M8 (maskinbefäl klass VIII)
• ROC (radiocertifikat)
• Nautisk behörighet N7
• Andra fartygsbehörigheter
• C-Körkort 
• Truckkörkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: GSS/K-tjänst med en tidsbegränsad anställning om 6 år. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.


Upplysningar om befattningen
Chef Utb-/Stödavdelningen, Anders Pedersen, 0709-60 29 18.

Sjötransporten Göteborg, Jonathan Thalén, 0733-821789

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark, amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se     

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO saco-gbg@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som båtchef/båtförare hos oss på Amf 4, senast 2023-04-02

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Specialistofficer

Specialistofficer
Läs mer Mar 1
132.säkerhetskompani sjö utgör den marina delen av det försvarsmaktsgemensamma förbandet 13.säkerhetsbatataljon. Bataljonen verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag. Förbandet genomför skarpa insatser för Sveriges säkerhet året runt, i hela landet, där det dimensionerande hotet är främmande underrättelsetjänst. Säkerhetskompani sjö är samtidigt en del av Älvsborgs amfibieregemente och är utgångsgrupperade i Göteborg. 

Om enheten

Vi erbjuder ett utmanande och omväxlande jobb där din fysiska och psykiska förmåga regelbundet sätts på prov. Ett jobb där lagarbete och självdisciplin är en förutsättning för framgång, oavsett var i Sverige vi löser uppgift. Som officer vid Säkerhetskompani sjö har du stora möjligheter att utvecklas inom din huvudtjänst och du har stor möjlighet att påverka hur din enhet löser uppgift. Oavsett inriktning har all personal höga krav på såväl fysisk som mental förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ansvarar för och understödjer kollegor avseende utbildning och utveckling av personal, både officerare och soldater. Vidare är du med och driver utvecklingen av våra olika förmågor. Du samverkar med överordnad- och sidoordnad chef samt andra förband inom eget ansvarsområde. Du stödjer vid planering och genomförande av skarpa insatser. Utöver detta förväntas du stödja kompaniet i övrig allmän militär verksamhet. Hos oss ingår det att tjänstgöra på annan ort i perioder

KRAV
Kvalifikationer


• Godkänd Specialistofficersexamen
• B-Körkort
• Ej allergisk mot hund
• Simkunnig

Personliga egenskaper
Som anställd på Säkerhetskompani sjö ställs det höga krav på dina personliga egenskaper. Du bör trivas i en miljö där du har många saker på gång samtidigt och klarar av att arbeta under intensiva förhållanden. Stor vikt kommer läggas på samarbetsförmåga, mognad, arbetskapacitet och ansvarstagande både enskilt och i grupp. Vi ser därför att du är stresstålig, strukturerad, noggrann och kan ta egna initiativ. Du har hög personlig integritet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet erbjuder stora möjligheter till egen påverkan av arbetsuppgifter och personlig utveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet i rekryteringen

MERITERANDE


• Goda kunskaper i Microsoft Excel och övriga delar av Officepaketet
• Erfarenhet av att arbeta med sekretessklassificerad information
• Erfarenhet av arbete inom säkerhets- och underrättelseförband
• Militära förarbevis
• Erfarenhet av att ha arbetat med nationella operationer

Övrigt
Anställningsform: 100% tillsvidare enligt officersförordningen. 6 månader provanställning vid återanställning. Individuell lönesättning tillämpas
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. 
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer. 
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse 

Tester/intervju genomförs efter överenskommelse

Exempel på fysiska tester:


• Fälttest
• 10 km löpning
• Olika styrkeövningar
• Simning/Livräddning

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Upplysningar om befattningen
Säkerhetskompani sjö sakkompsjo-rekrytering@mil.se 

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark amf4-G1@mil.se

 Fackliga företrädare:

OF-Amf Öserg Niklas Bryngelsson, niklas.bryngelsson@mil.se

SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se


Varmt välkommen med din ansökan (i pdf format) med tillhörande:


• CV, Personligt brev, förklarandes varför du söker tjänsten hos oss
• Kontaktuppgifter till tre referenser (varav minst en militär chef)

Kopior av: 


• Körkort och ev militärt förarbevis
• Intyg på officersutbildning
• Senaste militära tjänstgöringsomdömet
• Ev tjänstgöringsomdöme från internationell tjänstgöring

Senast 2024-03-29

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Teknisk officer

Officer
Läs mer Feb 22
Älvsborgs amfibieregemente siktar mot Amfibie 2030 vilket innebär mycket ny teknik, nya förmågor, nya vapensystem och båtar. Detta är fantastisk möjlighet och utmaning för dig som vill vara med att utveckla teknisk tjänst inom amfibiesystemet.

Nu söker vi en Teknisk officer till avdelning G4 i regementsstaben.

Idag bemannas avdelningen G4 vid Amf 4 regementsstab av 4st personer. En Logistikchef, en Teknisk chef, en Handläggare logistik samt en Handläggare PRIO. Behov av kompetens finns framför allt inom stabstjänst och teknisk tjänst men även uppföljning och monitorering i Försvarsmaktens stödsystem. Vi söker dig som kan, vill och vågar vara med och bidra till ett Amfibiesystem 2030 och framåt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk officer på G4 kommer du att arbeta nära G4 teknisk chef, deltaga i och utveckla LBS, ha uppföljning i stridsbåtsystemet, planera för och stötta Amf 4:s direkt underställda chefer (DUC), men även Göteborg garnisons övriga militära enheter, inom logistikens delområden;


• Logistikledning
• Teknisk tjänst
• Transporttjänst
• Övrigt logistikstöd

Du kommer även på G4 att beröra uppgifter inom;


• Materielförsörjning 
• Upphandling och kontraktering

KRAV

Kvalifikationer


• Officer eller specialistofficer
• B körkort
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper

Tjänsten som teknisk officer kräver ansvar, bra ordningsinne, flexibilitet och resultat. Förmåga att arbeta i grupp och bidra till att utveckla och driva gruppen framåt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Logistik/teknik befattning inom förband minst 2 år
• Logistik/teknik befattning på stabsnivå
• Systemkunskap i PRIO, LIFT och RSF
• Grundkurs TT i PRIO
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: Heltid 100 % enligt officersförordningen med provanställning om 6 månader vid nyanställning/återanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.


Upplysningar om befattningen
G4, Fv Michael Åkerberg och TC Reg Kristian Berg amf4-g4@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator Anna Ragnmark G1 amf4-g1@mil.se


Fackliga företrädare

SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se of-amf@mil.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO Mattias Ranfors, saco-gbg@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som logistikofficer hos oss på G4, Amf 4 senast 2024-03-26

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Psykolog

Företagspsykolog
Läs mer Feb 21
Försvarshälsan i Göteborg söker nu en psykolog på heltid. Som psykolog vid Försvarshälsan på Älvsborgs amfibieregemente utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i start tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning.

Om enheten

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan i Göteborg tillhör Garnisonsenheten vid Amf 4 och Göteborgs garnison där det varje dag arbetar drygt 1000 medarbetare och flera hundra värnpliktiga som genomför sin grundläggande militära utbildning. Vi arbetar med hälsofrämjande insatser, arbetsmiljö, lagstadgade undersökningar, arbetslivsinriktad rehabilitering, medicinska bedömningar, hälso- och sjukvård för framförallt värnpliktiga och sjukvårdsberedskap vid övningar.

På Försvarshälsan arbetar vi tillsammans i team, bestående av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsmiljöingenjör, fysioterapeuter och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Psykologernas arbete inom Försvarsmakten innefattar psykosocial arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp och organisationsnivå. I dialog med kunderna utformas de insatser som bäst möter deras behov. Arbetssättet är konsultativt och utgår från evidensbaserade teorier med fokus på det som stödjer utvecklingen av medarbetare, chefer och verksamheter. Detta innebär bland annat stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medverkan vid rehabiliteringsutredningar. I arbets­uppgifterna ingår även utbildningsinsatser, preventionsföreläsningar inom olika områden som våra kunder behöver och utvecklingsarbete. Psykologens arbete sker både i samtalsrummet och ute i verksamheten. Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt arbeta i team med Försvarshälsans övriga personal. Tjänstgöring på annan ort kan förekomma, liksom oregelbunden arbetstid. 3 timmar fysisk träning per vecka ingår i arbetstiden.

KRAV

Kvalifikationer


• Legitimerad psykolog
• Minst fem års yrkeserfarenhet som psykolog
• Minst tre års klinisk erfarenhet, inriktning KBT, utredning och behandling
• B-körkort då bilkörning ingår i tjänsten
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid om du har egen drivkraft och trivs med att arbeta tillsammans med övriga yrkeskategorier. Förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vidareutveckla dig själv och verksamheten vid Försvarshälsan är en förutsättning. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Yrkeserfarenhet av preventivt, promotivt och rehabiliterande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå inom företagshälsovård
• Kunskap om ledarskaps- och organisationsutveckling
• Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser
• Erfarenhet av kris- och/eller katastrofarbete
• Arbetspsykologiska erfarenheter
• Erfarenhet av att arbeta i, och självständigt driva projekt samt skriva rapport
• Kunskap i arbetsmiljöns lagar och förordningar
• Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: 24-08-01

Upplysningar om befattningen
Mari-Ann Larsen, avdelningschef, Louisa Löfving psykolog & Martina Dahlgren Krona, psykolog.

Kontaktas via växeln 031-69 20 00

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark anna.ragnmark@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev (PDF-format) där du motiverar varför just du passar som psykolog hos oss på Amf 4, senast 2024-03-06

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-säkerhetschef till Försvarsmedicincentrum

IT-säkerhetschef/IT security manager
Läs mer Jan 19
Har du tidigare erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och IT-säkerhet? Försvarsmakten i Göteborg växer och i samband med det söker vi en IT-säkerhetschef med placering i Göteborg på Försvarsmedicincentrum (FömedC). Du kommer arbeta och stödja säkerhetschefen avseende lokal säkerhetstjänst.

Försvarsmedicincentrum
FömedC är ansvarigt centrum för hela området försvarsmedicin inom Försvarsmakten. Förbandet består av en stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS) som arbetar med kvalificerade sjukvårdsutbildningar, Funktionsenheten (FunkE) som driver forskning, totalförsvarsfrågor och funktionsutveckling och Sjukhusbataljonen (Sjhbat) som utbildar kvalificerade sjukvårdsförband.Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetschef kommer du hantera ärenden rörande informationssäkerhet, IT-säkerhet och säkerhetsskydd. Tyngdpunkten kommer att ligga inom informationssäkerhetsområdet.

I arbetet ingår bland annat att utföra säkerhetsskyddsanalyser och -planer samt driva förbandets arbete med IT-säkerhet och stödja i frågor om informationssäkerhet. Du kommer regelbundet samverka med angränsande verksamhet till säkerhetsskyddstjänsten och utbilda personal i säkerhetsskydd och IT-säkerhet. Du kommer även stödja Säkerhetschefen med planering, samordning, utveckling och kontroller av förbandets säkerhetsskydd.

Tjänsten innebär kvalificerad utbildning, regelbunden vidareutbildning och deltagande i övningar.

Som IT-säkerhetschef har du ett nära samarbete med säkerhetschefen och signalskyddschefen. Dina arbetsuppgifter har direkt påverkan att göra Försvarsmaktens verksamhet säkrare, skyddad mot främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, sabotage, subversion och terrorism.

 

Krav
Kvalifikationer


• Dokumenterad utbildning inom IT- och/eller informationssäkerhetsområdet, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska
• B-körkort

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god pedagogisk och social förmåga och som har lätt för att ta initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet.

För att trivas som IT-säkerhetschef är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt med säkerhet. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra mot gemensamma mål. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Meriterande


• Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten
• Dokumenterad utbildning och erfarenhet inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst i Försvarsmakten (GK UND, SOK, KHS)
• God förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter, tex ISUS och SWECCIS
• Erfarenhet av ackreditering av IT-system
• Signalskyddsutbildning i Försvarsmakten
• Erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövning
• Erfarenhet av att stå i rollen som utbildare och föredragare
• Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten inom säkerhetstjänst- och underrättelseområdet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätter vi att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund. Den slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning i civil befattning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten idag. Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg. Resor kan förekomma.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Upplysningar om befattningen
Kontakta rekryterande chef Christian Adolfsson för frågor om tjänsten christian.adolfsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på FömedC på fomedc-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare
SACO: saco-gbg@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Vi kommer att genomföra intervjuer fortlöpande. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

IT-säkerhetschef/Informationssäkerhetschef till Försvarsmedicincentrum

IT-säkerhetschef/IT security manager
Läs mer Dec 21
Har du en djup kompetens inom systemvetenskap, eller tidigare erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd? Försvarsmakten i Göteborg växer och i samband med det söker vi en IT-säkerhetschef med placering i Göteborg på Försvarsmedicincentrum (FömedC). Du kommer arbeta på Försvarsmedicincentrum och stödja säkerhetschefen avseende lokal säkerhetstjänst.

 

Försvarsmedicincentrum
FömedC är ansvarigt centrum för hela området försvarsmedicin inom Försvarsmakten. Förbandet består av en stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS) som arbetar med kvalificerade sjukvårdsutbildningar, Funktionsenheten (FunkE) som driver forskning, totalförsvarsfrågor och funktionsutveckling och Sjukhusbataljonen (Sjhbat) som utbildar kvalificerade sjukvårdsförband.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetschef kommer du hantera ärenden rörande informationssäkerhet, IT-säkerhet och säkerhetsskydd, tyngdpunkten kommer att ligga inom informationssäkerhetsområdet.

I arbetet ingår bland annat att utföra säkerhetsskyddsanalyser och -planer samt driva förbandets arbete med IT-säkerhet och stödja i frågor om informationssäkerhet. Du kommer regelbundet samverka med angränsande verksamhet till säkerhetsskyddstjänsten och utbilda personal i säkerhetsskydd och IT-säkerhet. Du kommer även stödja Säkerhetschefen med planering, samordning, utveckling och kontroller av förbandets säkerhetsskydd.

Tjänsten innebär kvalificerad utbildning och regelbunden vidareutbildning, deltagande i övningar och annan verksamhet som kan innebära resor utanför tjänstgöringsorten

Som IT-säkerhetschef har du ett nära samarbete med säkerhetschefen, signalskyddschefen och IT-chefen på egna förbandet samt med IT-säkerhetschefen för Göteborgs garnison. Dina arbetsuppgifter har direkt påverkan att göra Försvarsmaktens verksamhet säkrare, skyddad mot främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, sabotage, subversion och terrorism.

 

Krav
Kvalifikationer


• Eftergymnasial civil examen inom systemvetenskap eller informationssäkerhet
• Goda kunskaper i relevant lagstiftning, som Säkerhetsskyddslagen och OSL
• Djup teknisk kompetens avseende IT- och informationssystem
• Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
• Körkort B

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god pedagogisk och social förmåga och som lätt för att ta initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet.

För att trivas som IT-säkerhetschef är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt med säkerhet. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra mot gemensamma mål. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Meriterande


• Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten alternativt dokumenterad motsvarande civil utbildning
• Erfarenhet av IT-säkerhet och informationssäkerhet inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
• Erfarenhet att hantera Försvarsmaktens IT- och informationssystem avsedda för säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter
• Genomförd militär grundutbildning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätter vi att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund. Den slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning heltid i krigsplacerad civil befattning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten idag.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg. Resor kan förekomma.
Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Upplysningar om befattningen
Kontakta rekryterande chef Christian Adolfsson för frågor om tjänsten christian.adolfsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på FömedC på fomedc-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare
SACO: saco-gbg@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Vi kommer att genomföra intervjuer fortlöpande. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Soldat med öga för foto?

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Feb 2
Nu söker vi en kommunikatör till regementsstaben på Amf 4!

Idag bemannas kommunikationsavdelningen vid Amf4 regementsstab av en kommunikatör samt en kommunikationschef. Nu växer vi och behöver ännu en driven kommunikatör som kommer stötta kommunikationschefen i varierade uppgifter kopplat till förbandets olika kanaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör kommer du bland annat att;


• Fota och filma verksamheten under året. 
• Hantera och redigera bilder och film i olika format.
• Underhålla bildbank och förse användare med bilder. 
• Publicera inlägg och artiklar i sociala kanaler och på intranät.
• Skriva artiklar, genomföra intervjuer.
• Stötta vid event och besök.
• Producera och uppdatera presentationsmaterial.
• Producera tryckmaterial exempelvis annonser.

KRAV

Kvalifikationer


• Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat inom de senaste 5 åren
• Gymnasieutbildning med godkända betyg
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• B-körkort
• Intresse för sociala medier och foto

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du uppskattar att driva arbete framåt självständigt såväl som tillsammans med andra. Du tar egna initiativ inom givna ramar och gillar arbete i ett högt tempo med uppkomna uppgifter såväl som större parallella projekt. Du har förståelse för Försvarsmaktens verksamhet och har inget emot att ta med kameran ut i skärgården. Du trivs i sociala sammanhang, har lätt för att knyta kontakter och har en öppen och tydlig kommunikation. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Meriterande


• Tidigare erfarenhet av arbete med foto och film
• Arbetat som gruppbefäl, soldat eller sjöman
• Tidigare erfarenhet och/eller intresse av arbete med sociala medier
• God förmåga att hantera människor i olika situationer och knyta kontakter
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: GSS/K-tjänst med en tidsbegränsad anställning om 6 år. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Resor och kvälls/helg tjänstgöring förekommer.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.Upplysningar om befattningen
Kommunikationschef Johanna Frejme  johanna.frejme@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Valérie Pilo amf4-g1@mil.seVarmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som kommunikatör hos oss på Amf 4, senast 2024-02-23.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Beställningsplanerare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 26
Vill du vara med och bidra till Sveriges försvarsförmåga? Har du god kännedom om hur leverantörsmarknaden för personalrestauranger och lokalvård fungerar? Är du självgående, strukturerad samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar? Då kanske detta är en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan till Logistikstödsavdelningen på Försvarsmaktens Inköpsenhet!

Om Inköpsenheten
Vid FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Inköpsenheten består av sju avdelningar, däribland Logistikstödsavdelningen som genomför beställningsplanering inom förplägnad, lokalvård och övriga servicetjänster, genomför verksamhetskontroller samt bereder förbättringsbehov och åtgärdsförslag av Försvarsmaktens tjänsteleveranser. Logistikstödsavdelningen söker nu en beställningsplanerare med placering i Göteborg.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom det kommersiella området med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett stort eget ansvar och möjlighet att arbeta tillsammans med kollegor i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer att tillhöra ett prestigelöst och hjälpsamt team. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad sådan är exempelvis möjlighet till friskvård på arbetstid tre timmar i veckan. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I ditt arbete som beställningsplanerare arbetar du med att kvalitetssäkra leveransen av lokalvård, förplägnad (restaurangverksamhet) och servicetjänster till Försvarsmakten med de verktyg som finns i verksamheten. Du utgör lokalt gränssnitt mot både kund och leverantör samt agerar rådgivande till kund (Försvarsmaktens förband) vid beställningar eller förändringar i tjänsterna. Vidare säkerställer du att Försvarsmakten erhåller korrekta leveranser enligt lagda beställningar.

Kvalifikationer
· Minst några års arbetslivserfarenhet av tjänster inom Facility Management/Service Management eller restaurang och lokalvårdsbranschen
· Mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska
· Högskoleutbildning med inriktning ekonomi/logistik eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
· B-körkort

Meriterande kvalifikationer
· Erfarenhet av att utgöra gränsyta mot kund och ha kundansvar
· Tidigare arbetslivserfarenhet från myndighet
· God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
· Erfarenhet av SAP

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är strukturerad, självgående och har hög förmåga att självständigt driva dina frågor. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och kan uttrycka dina åsikter på ett tydligt och konstruktivt sätt. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning. Du har även lätt för att skapa kontakter och är en självklar teamspelare som är van vid och har god förmåga att samarbeta med andra.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i Göteborg. Tjänsten innebär resor med övernattning. Anställningsintervjuer kommer att genomföras 19-21 feb. alt. 26-27 feb.

Frågor om befattningen kan ställas till chefen för Beställnings- och uppföljningssektionen Zinita Uhrberg, 076-649 23 42 eller chefen för Logistikstödsavdelningen Jens Keller 070-209 34 71.

Fackliga representanter
· SACO Magdalena Sewall
· OFR/S Håkan Antonsson
· SEKO Eva Britt Steen
· OFR/O Stefan Joon

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

ställföreträdande sektionschef Servicesektionen

Lagerchef
Läs mer Jan 30
Nu söker vi en ställföreträdande sektionschef för Servicesektionen vid Logistikenheten Amf 4 i Göteborg. 

Om enheten

Servicesektionen tillhör Logistikenheten har som huvudsaklig uppgift att tillhandahålla logistikstöd till alla de förband som verkar inom Göteborgs garnison. Servicesektionen består av ett arbetslag om 8 personer som hanterar till största del utlämning av personlig utrustning. Ställföreträdande sektionschef är behjälplig sektionschefen i dennes arbetsuppgifter och tillsammans driver ni logistikstödet framåt på Göteborgs garnison.  

Vi erbjuder dig 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid. Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som ställföreträdande sektionschef går dina arbetsuppgifter i huvudsak ut på att stödja sektionschefen med planering och ledning av sektionens verksamhet. Du är behjälplig chefen i dennes arbetsuppgifter så som beställning av materiel, skiftplanering och personalärenden. Du medverkar kontinuerligt till arbetsplatsens utveckling och förbättring av våra arbetsmetoder. Du deltar även i sektionens dagliga arbete med exempelvis förrådshållning, godshantering och utlämning av materiel till verksamhet inom Försvarsmakten. Arbetet är fysiskt varierande där tunga lyft kan förekomma även utomhus oavsett väder. 

KRAV

Kvalifikationer 


• B-körkort
• Gymnasieutbildning med godkända betyg
• God vana att arbeta i digital datormiljö inklusive Officepaketet.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen behöver du vara engagerad med sinne för service.. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering. Du har god initiativ- och samarbetsförmåga men trivs likväl med att driva och ansvara för processer självständigt. Det är mycket viktigt att du är noggrann och har god förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är positiv samt utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande


• Kunskap och erfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet, materiel och materielprocesser. 
• Kunskap och erfarenhet från redovisningssystem SAP-PRIO 
• Förarbevis för truck 
• Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t.ex. lager/förråd
• Erfarenhet av arbetsledande befattning 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: 100 % Civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Göteborg, västra Frölunda

Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse.  

Kvälls och helgtjänstgöring med övernattning förekommer samt skyldighet att delta i utbildningar och övningar

För upplysningar om befattningen kontakta: 

Jessica Johansson, 031 – 69 25 39

Stefan Libera, 070 – 284 40 33

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringskoordinator G1 Valérie Pilo amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare:
SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  0708-869859

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Förrådssoldat (GSS/K) till Sjukhusbataljon i Göteborg

Soldat/Sjöman
Läs mer Dec 20
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Logistikplutonens uppgift är att upprätta och driftsätta ett fältsjukhus som kan vara i drift dygnet runt. Detta innebär att ombesörja eltillförsel, vatten, förplägnad, transport inom och utanför sjukhusområdet, avlopp och avfallshantering. Materielen och materielsystemen är omfattande och av väldigt hög kvalité vilket ställer krav på god hantering både i förråd men också i fältmiljö.

Som förrådssoldat ingår du i förrådsgruppen som främst hanterar materiel i stora mängder, antingen i lagerlokal, i plutonens flyttbara lagerhall eller i annan fältmässig lösning. Du kommer att tillbringa den största delen av arbetstiden med materieltjänst i olika former vilket bland annat innefattar truckkörning och lastning/lossning av gods. Att vara förrådssoldat och se till så att materielläget är bra på kompaniet är avgörande för att få kompaniet att fungera. Övriga soldatuppgifter såsom att delta vid lastbilstransporter samt annan uppkommen verksamhet vid plutonen förekommer.

Som anställd vid plutonen vidareutvecklas du i din befattning. Du deltar i utbildningen av nya soldater, deltar i nationella och internationella övningar samt genomför högvaktstjänstgöring.

 

Krav
Kvalifikationer


• Grundläggande militär utbildning alternativt fullgjord värnplikt.
• B-körkort.
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS (testas vid intervjun).
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska (tal och skrift).

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar ordning och reda samtidigt som du har ett öga för logistik, har hög arbetskapacitet och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Erfarenhet av lagerarbete
• Utbildningsbevis för truck
• Utbildningsbevis Hjullastare
• C och CE-körkort

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till 8 år, enligt avtal och tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) inom Försvarsmakten. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning.
Nivå: OR1-3
Sysselsättningsgrad: Heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

 

Upplysningar om befattningen
Upplysningar om befattningen kan lämnas av öserg Christoffer Rikberg via mail christoffer.rikberg@mil.se

 

Information om rekryteringsprocessen
Information och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas via mail av personalgeneralist Malin Hansson, malin.m.hansson@mil.se.

 

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-11. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Utbildningsofficer OR6/OF1 till Sjukhusbataljon i Göteborg

Officer
Läs mer Dec 20
På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning, vårt utbildningskompani skall från juni 2023 grundutbilda soldater inom ledning, logistik och sjuktransport.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utbildningsofficeren ansvarar för att planera, koordinera och leda utbildning inom en eller flera tjänstegrenar såsom fordons-, förplägnads- eller sjukvårdsutbildning. Elevunderlaget kan variera mellan värnpliktig, fastanställd och tidvis anställd personal. Som utbildningsofficer förväntas du även kunna tjänstgöra som planeringsofficer på kompaninivå, där de huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av planering, koordinering och ledning av delfunktioner eller uppgifter ställda av förbandet.

 

Kvalifikationer


• Yrkesofficersutbildning/Reservofficersutbildning (specialist eller taktisk) Lägst utnämnd nivå OR6.
• Minimum en av följande utbildningar: Fordonsinstruktör, förplägnadsinstruktör eller sjukvårdsinstruktör.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• B-körkort.
• Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken på nya saker och har en vilja att utveckla dessa i samråd med andra. Vidare stimuleras du av utmaningar, har hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. Exempelvis skall du med lätthet kunna vara en brygga mellan personal från civila myndigheter och försvarsmaktsrepressentanter.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Erfarenhet från lednings- logistikförband/underhållsenhet som specialistofficer/officer.
• Instruktör Drivmedelstjänst.
• Instruktör Vattentjänst.
• Instruktör AM och/eller ADR.
• Instruktör sjukvård/stridssjukvårdare.
• Instruktör GMU och/eller markstrid.
• Instruktör fordonstjänst.
• Officersutbildning med inriktning förnödenhetsförsörjning alternativt teknisk officersutbildning eller markstridsofficer med påbyggda kurser så som förnödenhetsförsörjning/förplägnad.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader vid nyanställning.
Nivå: Lägst OR6/OF1
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på Sjukhusbataljonen.

 

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef fj Markus Käll, markus.kall@mil.se, Tel: FM växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen
Information och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas via mail av personalgeneralist Malin Hansson, malin.m.hansson@mil.se.

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Instruktör OR4-5 Sjukhusbataljon Göteborg

Soldat/Sjöman
Läs mer Dec 20
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu instruktörer för att stärka upp vårt team.

 

Försvarsmedicincentrum
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Sjukhuskompaniet producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som instruktör ansvarar du för att leda eller biträda utbildning inom en eller flera tjänstegrenar såsom grundläggande soldatutbildning, markstrids- tross- eller sjukvårdsutbildning. Elevunderlaget kan variera mellan värnpliktig, fastanställd och tidvis anställd personal. Som instruktör förväntas du även kunna tjänstgöra som gruppchef.

 

Kvalifikationer


• Godkänd värnplikt
• Godkänd Gruppchefsutbildning för GSS, Lägst utnämnd nivå OR4.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
• B-körkort. · Godkänd läkarundersökning och baskrav enl. FM FysS.

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande


• Erfarenhet från logistikförband/sjukvårdsförband.
• Grundkurs övningsledare AK
• TOS-instruktör
• Testledare FmFyss
• CLS instruktör
• Drivmedel eller vatteninstruktör
• ADR eller Farligt gods begränsad mängd (1000P)

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning upp till 8 år, enligt avtal och tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) inom Försvarsmakten. För icke Försvarsmaktsanställda tillämpas 6 månaders provanställning.
Nivå: Lägst OR4
Sysselsättningsgrad: Heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Anställningen innebär en krigsplacering på sjukhusbataljon.

 

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef fj Markus Käll, markus.kall@mil.se. Tel: FM växel: 031692000

Information om rekryteringsprocessen
Information och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas via mail av personalgeneralist Malin Hansson, malin.m.hansson@mil.se.

 

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu