VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Postdoktor sökes till verksamhet Rättspsykiatri!

Specialistläkare
Läs mer Jun 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om vår verksamhet 

Tillsammans har vi möjlighet att göra skillnad och forma den rättspsykiatriska vården med patienten i fokus.

Vårt mål är att undersöka och skapa förutsättningar för bästa möjliga verksamhets- och kompetensutveckling, med en evidensbaserad praktik i världsklass som följd. Vi är övertygad om att just du som specialistläkare i psykiatri, med medicine doktorsexamen (PhD), kommer att ta tillfället i akt och se den möjlighet som här erbjuds att kombinera klinik och forskning i en stimulerande miljö.

I våra vackra och rehabiliterande lokaler och områden vid Rågården, Verksamhet Rättspsykiatri, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, möts vi utifrån såväl den patientnära som akademiska blicken. Utifrån vår värdegrund  ”Tillsammans, för patienten med patienten” vid kliniken och det tvärvetenskapliga perspektivet vid centrumbildningen Centrum för etik, juridik och mental hälsa (CELAM), kommer du att delta i ett avgörande arbete för rättspsykiatrins framtid. Att vi nu har möjligheter och medel att arbeta i linje med vad som krävs, nu och i framtiden, för att nå nya höjder för rättspsykiatrin gör tillfället särskilt intressant.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig att bli en del av CELAM och därmed få en unik möjlighet att bedriva forskning för att utveckla den rättspsykiatriska vården. Du kommer att parallellt med din forskningstjänst att arbeta kliniskt på Rågården i en modern miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård.

CELAM är en forskningsenhet placerad vid rättspsykiatrin. CELAMs uppdrag är att bedriva forskning som utmynnar i utveckling och kompetenshöjning inom det rättspsykiatriska området. CELAM utgör ett samarbete mellan institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademien och Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Humanistiska fakulteten. CELAM samarbetar och finansieras delvis av Rättsmedicinalverket och verksamhet Rättspsykiatri vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet, engagemang och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö på verksamhet Rättspsykiatri.

Arbetsbeskrivning 

Din postdoktortjänst utgör 50 procent av anställningen och den kliniska delen 50 procent. Du kommer arbeta i nära samarbete med en mentor vid CELAM som är en av våra erfarna docenter.

Som specialistläkare på Rättspsykiatrin arbetar du långsiktigt med individanpassad vård och följer patienten genom hela rehabiliteringsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår att behandla och habilitera/rehabilitera patienter med omfattande psykiatrisk problematik såsom psykossjukdom ofta med samsjuklighet som ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar samt missbruk.

Är du vår nya kollega? 

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri, med avlagt medicine doktorsexamen (PhD), som är redo för att skapa framtidens rättspsykiatriska rehabilitering tillsammans, både i patientarbete i team och i samarbete med forskarkollegor utifrån aktuella och relevanta forskningsprojekt.

Du är trygg i din roll som läkare och har god förmåga att kommunicera och samverka med såväl interna som externa samarbetspartners.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vid bedömningen för postdoktor fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende:

- Specifika kunskaper och färdigheter inom ämnesområdet och närliggande forskningsområden.
- God förmåga att kommunicera både i skrift och verbalt gällande forskningsområdets ämnen.

Övrigt 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med beviljad forskningstid 50 procent i fyra år med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att  den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. En komplett ansökan består av:

- Personligt brev
- En komplettering till ditt personliga brev där vi önskar att du skriver några rader om dina framtidsplaner inom forskning
- Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
- En komplett publikationslista

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Systemspecialist till oss på enheten MTMIS

Systemansvarig
Läs mer Jun 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du arbeta i en stor organisation där du är med och räddar liv och gör skillnad inom sjukvården? Har du en känsla för service och sinne för problemlösning?


På MTMIS kommer du arbeta i en organisation där det händer mycket inom den tekniska utvecklingen då vi är mitt i arbetet att gå från gamla till nya system.

Hoppas att du vill vara med!

Om oss

Medicinsk fysik och teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är cirka 220 medarbetarare som dels servar alla tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal med medicintekniska tjänster för säker och optimal vård, dels arbetar vi regionalt med de olika sjukhusförvaltningarna i Västra Götalandsregionen (VGR).

Vi på MTMIS är en enhet på cirka 40 medarbetare som på olika sätt hanterar informationsteknik och informationssystem kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) för att möta den snabba utvecklingen inom MIS-området, både kliniskt och inom forskning.

På sektionen för laboratoriemedicin finns 20 medarbetare som är indelade i fem MIS-team. Varje team arbetar med IT-system och applikationer kopplade till en av Västra Götalandsregionen fem laboratoriemedicinska verksamheter placerade på de olika sjukhusförvaltningarna. I teamens uppgifter ingår bland annat samordning av IT-system, projektledning, daglig drift och IT-support hos de av SWEDAC ackrediterade labverksamheterna.

Om arbetet

Som systemspecialist kommer du medverka i allt från upphandling av nya system där kravställning, test och införande ingår, till förvaltning och utveckling av regionens medicinska informationssystem. Det dagliga arbetet utförs i nära samarbete med den verksamhet systemen omfattar och även med systemleverantörer samt sjukhusets och regionens IS/IT organisationer. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med användarsupport, felsökning, utbildning, konfiguration samt krav- och systemdokumentation. Det ingår även arbete med test och utvärdering av nya digitala lösningar, genomförande av förändringsarbeten och systemförändringar och tillhörande konsekvens- och riskanalyser, informationsklassningar samt valideringar.

Uppdragen berör alla laboratorieverksamheterna i Västra Götalandsregionen Laboratorieinformationssystem (LIS), inom såväl SU som Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS), Norra Älvsborgs länssjukhus (NÄL) och Sjukhusen i väster (SV) vilket medför att du behöver skapa dig en god översikt och bra kännedom om laboratoriespecifik IT på dessa sjukhusförvaltningar. Det innebär bland annat kunskap om instrumentkopplingar inom respektive LIS samt övergripande frågor som kan röra Windows-uppgraderingar, skrivaruppkopplingar och olika IT-säkerhetshöjande arbeten. Resor mellan sjukhusen i regionen för arbete på de olika verksamheterna ingår. För resor inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns interna transporter.

Om dig

Din bakgrund är Systemvetare med 3-årig högskoleutbildning eller Högskoleingenjör inom IT eller Data och gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med både personal inom regionen och externa samarbetspartners, och därför behöver du vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och ansvarar för att driva arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Underläkare välkomnas till Psykiatri Affektiva öppenvård

Läkare
Läs mer Jun 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du underläkare med intresse för psykiatri? Då kan du vara en av de nya kollegorna vi söker till vår klinik.

På Psykiatri Affektiva har vi huvudansvaret för den psykiatriska vården av patienter med olika affektiva tillstånd och patienter med personlighetssyndrom. Kliniken ansvarar även för vård för patienter med bipolära tillstånd, neuropsykiatriska tillstånd och ätstörningar. Verksamheten har slutenvårdsavdelningar på Östra sjukhuset och Sahlgrenska sjukhuset men även fyra basmottagningar i Göteborg.

Vi arbetar i team som består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och sekreterare. Med våra olika kompetenser kompletterar vi varandra i vården och behandlingen av patienterna.

På ett universitetssjukhus är forskning och handledning självklara inslag. 

Vi är idag totalt cirka 90 läkare; 60 specialister, 22 ST-läkare och tolv underläkare.

Teamarbetet är centralt hos oss och att vi har en god dialog yrkeskategorierna emellan. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi strävar efter en god lärandekultur vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor och lyfta nya idéer. Du kommer att få en mentor och ingå i en handledningsgrupp.

Vad ingår i arbetet?

Som underläkare hos oss kommer du att arbeta inom öppenvården. Du kommer bli en del av ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården i dialog med framförallt patienten. Du kommer att i dialog med patient, närstående och team bland annat:

- Vara med och utreda och diagnostisera patienter.
- Patientsamtal på mottagning.
- Göra akuta bedömningar under handledning.
- Göra somatiska undersökningar och hälsokontroller.
- Dokumentera, utfärda recept och intyg.
- Delta i jourverksamheten på Psykiatriakuten.

Vem söker vi?

Du är underläkare med minst läkarexamen. Det är viktigt att du är genuint intresserad av psykiatri. 

Vi tror att du är stabil och trygg i dig själv. Du vågar ta egna beslut på det underlag du har, samtidigt som du vet när du behöver fråga eller be om råd.

I arbetet hos oss kommer du ibland få göra snabba bedömningar och prioriteringar och du ska kunna känna dig trygg i det. Du är bra på att se helheten och ser din roll i den. Du har lätt för att samarbeta med de andra i teamet och bemöter andra med omtanke och respekt. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Vi hoppas att du tillsammans med oss andra i teamet vill vara med och skapa den bästa vården för våra patienter!

Tjänsterna är visstidsanställningar på sex månader med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Psykiatrisjuksköterska/sjuksköterska inriktning natt till slutenvården!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om vår verksamhet

Avdelning 206 och Avdelning 207 är äldrepsykiatriska akutvårdsavdelningar med ansvar för in- och utskrivningar dygnet runt.

Under våren 2022 kommer vi även starta med mobil närsjukvård som kommer utgå från vårdavdelningarna. Syftet är erbjuda en trygg hemgång och förebygga återinläggningar för patienter med mer komplexa vårdbehov. Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i ett välutvecklat team där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk, geriatrisk och somatisk vård. Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt i nära samarbete med vår öppenvård för att säkerställa en säker och kvalificerad vårdkedja utifrån patientens behov.

Hos oss inom Äldrepsykiatrin får du ett spännande, utvecklande och omväxlande arbete. Det finns goda möjligheter till fortbildning, vi försöker tillgodose arbetstider för att få din livssituation att fungera och erbjuder friskvårdsbidrag. Vi tar hänsyn till individuella behov och önskemål av bredvidgång. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta natt som sjuksköterska inom psykiatrisk akutsjukvård. På vårdavdelningen arbetar flera sjuksköterskor och tillsammans utvecklar ni omvårdnaden för och med patienten. På vårdavdelningen ingår du i ett team, där vården planeras tillsammans med patienten, utifrån det individuella behovet, samt med övriga teammedlemmar. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator och psykolog.

Du kommer att arbeta som patientansvarig sjuksköterska och vara ytterst ansvarig för omvårdnaden av patienten. Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt som du utför tillsammans med skötare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister och läkare på avdelningen. Dokumentationen sker i Melior.

Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar.

Arbetar du obekväm arbetstid får du ersättning för det  Det innebär en höjning av det avtalade ob-tillägget med 100 procent för arbete nattetid kl 22:00-06:00.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistsjuksköterska inom psykiatri, demens eller geriatrik, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna ha några års erfarenhet. Du har kunskap, kompetens, erfarenhet och intresse för att arbeta med vår målgrupp. Du ska trivas med och ha förmåga att samarbeta med alla i teamet och vara intresserad av att utveckla och förbättra omvårdnaden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. 

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ingenjörsvikariat till oss på enheten MTMIS

Systemförvaltare
Läs mer Jun 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du arbeta i en stor organisation där du är med och räddar liv och gör skillnad inom sjukvården? Har du en känsla för service och sinne för problemlösning? Då är du välkommen att söka den vikarierande tjänsten som ingenjör hos oss på enheten Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) inom sektionen för laboratoriemedicin.

Om oss

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Det innebär att vi också har den senaste medicinska tekniken. Medicinsk fysik och teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är cirka 220 medarbetarare som dels servar alla tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal med medicintekniska tjänster för säker och optimal vård, dels arbetar vi regionalt med de olika sjukhusförvaltningarna i Västra Götalandsregionen (VGR).

Vi på MTMIS är en enhet på cirka 40 medarbetare som på olika sätt hanterar informationsteknik och informationssystem kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem (MIS) för att möta den snabba utvecklingen inom MIS-området, både kliniskt och inom forskning. Vi ansvarar bland annat för MIS-delen av IS/IT för verksamheter såsom Radiologi, Klinisk fysiologi, Hybrid & Intervention samt de olika laboratoriemedicinska verksamheterna. MTMIS består av två sektioner, Laboratoriemedicin och Medicinsk Bild & Funktion samt personal från kompetenscentrum AI på SU.

På sektionen för laboratoriemedicin finns 20 medarbetare som är indelade i fem MIS-team. Varje team arbetar med IT-system och applikationer kopplade till en av VGR:s fem laboratoriemedicinska verksamheter placerade på de olika sjukhusförvaltningarna. I teamens uppgifter ingår bland annat samordning av IT-system, projektledning, daglig drift och IT-support hos de av SWEDAC ackrediterade labverksamheterna.

Om arbetet

Som ingenjör med rollen IS/IT-samordnare leder du MIS-teamet som arbetar för verksamheten Klinisk Genetik och Genomik. I rollen samordnar du arbetet för teamet, hanterar rutiner, identifierar brister och förbättringsområden. Som verksamhetens IT-expert gör du prioriteringar, uppskattar resursbehov och ger råd till systemägaren och verksamhetsledningen vid strategiska beslut samt medverkar vid intern/extern kvalitetsrevision av verksamheten.

Du är delaktig och driver arbeten med test och utvärdering av nya digitala lösningar och genomför förändringsarbeten och systemförändringar med tillhörande konsekvens- och riskanalyser, informationsklassningar samt valideringar. Du medverkar i upphandlingar av nya medicinska informationssystem där kravställning, test och införande ingår. Därefter är du med att skapa förvaltning för system där användarsupport, felsökning, utbildning, konfiguration, lösenordshantering ingår samt att du ansvarar för framtagandet av rutiner och att existerande rutiner efterföljs i verksamheten.

Om dig

Din bakgrund är Civilingenjör inom IT eller Data och gärna med medicinteknisk inriktning, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som medarbetare hos oss har du daglig kontakt och nära samarbete med både personal inom regionen och externa samarbetspartners, och därför behöver du vara bra på att samarbeta och kunna kommunicera tydligt på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Du känner dig trygg och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen så kräver. Du är van att väga samman komplex information och agera utifrån det. I ditt arbete är du strukturerad och ansvarar för att driva arbetsuppgifter och processer i mål på egen hand. Du är mån om att leverera en god service med kvalitet samt tycker det är viktigt med ett gott bemötande och att kunden blir nöjd. Du är duktig på att dokumentera ditt arbete.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Barnmorska – var med och utveckla förlossningsvården tillsammans med oss!

Barnmorska
Läs mer Mar 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vilka är vi?

Vi är barnmorskor, läkare, undersköterskor och sjuksköterskor på Nordens största förlossningsverksamhet, förlossningsvården Östra sjukhuset, som längtar efter nya kollegor!
Vi befinner oss på en utvecklingsresa mot framtidens kvinnosjukvård och vi vill ha dig med.

Vi behöver din kompetens, dina tankar och idéer. I gengäld får du en arbetsplats med varma kollegor med ständig koll på det allra senaste inom modern förlossningsvård.

Så här är vi organiserade

På Östra sjukhuset i Göteborg föds ungefär 10 000 barn per år. Vi är en stor verksamhet, därför har vi delat upp verksamheten i tre mindre enheter, tre förlossningsavdelningar med tillhörande BB-avdelning. På en av dessa enheter kommer du att arbeta i processen, utifrån en helhetssyn på den födande och familjen. Läs mer om hur vi organiserar oss https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/karriarutveckling/hjalp-oss-skapa-framtidens-kvinnosjukvard/ och skriv gärna i ansökan vad som intresserar dig.  

Du kommer att arbeta i team med undersköterskor, obstetriker, sektionsledare och ekonomibiträden. Hos oss möter du en prestigelös och professionell arbetsgrupp som strävar efter att göra skillnad för den nyblivna familjen i sin unika situation i livet.

Är du intresserad av en kombinationstjänst?

Vi ger även möjlighet för den som är intresserad att arbeta både på Östra sjukhuset, och inom Regionhälsan, det vill säga på en Barnmorskemottagning. Vill du veta mer om detta så kan du kontakta Shabnam Ronaghi Vårdenhetschef, Kontaktuppgifter hittar du nedan. 

Vem är du?

Du är legitimerad barnmorska som vill arbeta med akutsjukvård i toppklass, och som vill utveckla dig inom barnmorskans arbetsuppgifter, förvård, förlossning och eftervård. Du är noggrann, arbetar patientsäkert och gillar att samarbeta. Självklart har du ett positivt bemötande gentemot patienter, närstående och kollegor. Vi blir glada om du vill vara med och utveckla förlossningsvården tillsammans med oss.

Vad får du hos oss?

Sedan första maj 2021 har Sahlgrenska Universitetssjukhuset samlat alla avdelningar inom kvinnans reproduktiva resa under ett gemensamt verksamhetsområde, Kvinnosjukvård. Specialistsjukvård, utveckling och forskning inom detta område är högt prioriterat för sjukhuset. Vi möter kvinnor genom hela deras liv och du har alla möjligheter att utvecklas inom just det område som intresserar dig. Vi erbjuder individuellt anpassat introduktionsprogram och arbetar aktivt för en god arbetsmiljö. 

Det här kan du förvänta dig när vi når våra bemanningsmål: 

- En födande i aktiv förlossning per barnmorska

- 6 familjer per barnmorska på BB

- Vi arbetar i team, sektionsledaren ger stöd, leder och fördelar arbetet och arbetar utöver bemanningen på förlossningen och BB.

- Vi arbetar inom en samlad process, förlossning/BB, rotation inom din enhet

- Tid kommer att finnas för utvecklingsarbete, egen och annans utbildning samt för de som önskar bidra till forskning och innovation

- Möjlighet till tvärprofessionell forskning

Några medarbetare berättar

”Den som söker hit kommer hamna på en arbetsplats som är väldigt berikande och kollegial. Det är ju som ”la famiglia.” Trivdes jag inte här skulle jag inte vara kvar.” /Lisa, barnmorska på Östra sedan 17 år

”Jag kände mig väldigt välkommen. Jag har aldrig känt mig ifrågasatt bara för att jag är ny och alla barnmorskor som jag gått bredvid har verkligen tagit väl hand om mig.” - Noor, barnmorskestudent på Östra

Vill du veta mer om oss, vilka vi är och hur vi arbetar, läs mer https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/karriarutveckling/hjalp-oss-skapa-framtidens-kvinnosjukvard/.

Förlossningen Östra driver Sveriges största vårdkonto på Instagram med nästan 32 000 följare https://www.instagram.com/forlossningen_ostra/

Kontakta oss om du har frågor:

Akutmottagning för gravida och nyförlösta, avdelning 308, avdelning 310

Vårdenhetschef, Shabnam Ronaghi 073 - 063 38 66 

Avdelning 312, avdelning 311               

Vårdenhetschef, Anna Wessberg 072 - 202 70 25

Avdelning 314, avdelning 315, BB1

Vårdenhetschef, Ulla Strandner 070 - 856 21 93

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska – var med och utveckla Kvinnosjukvården tillsammans med oss!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vilka är vi?

Vi är barnmorskor, läkare, undersköterskor och sjuksköterskor på Nordens största förlossningsverksamhet, förlossningsvården Östra sjukhuset, som längtar efter nya kollegor!
Vi befinner oss på en utvecklingsresa mot framtidens kvinnosjukvård och vi vill ha dig med.

Vi behöver din kompetens, dina tankar och idéer. I gengäld får du en arbetsplats med varma kollegor med ständig koll på det allra senaste inom modern förlossningsvård.

Så här är vi organiserade

På Östra sjukhuset i Göteborg föds ungefär 10 000 barn per år. Vi är stora, därför har vi delat upp verksamheten i tre mindre enheter, tre förlossningsavdelningar med tillhörande BB-avdelningar. På en av dessa enheter kommer du att arbeta på BB, och vårda kvinnor och barn den närmsta tiden efter förlossningen. I dina arbetsuppgifter ingår rådgivning, omvårdnad, stöd och information.

Du kommer att arbeta i team, med barnmorskor, undersköterskor, obstetriker, sektionsledare och ekonomibiträden. Hos oss möter du en prestigelös och professionell arbetsgrupp som strävar efter att göra skillnad för den nyblivna familjen i sin unika situation i livet.

Vem är du?

Du är legitimerad sjuksköterska som vill utvecklas hos oss inom Kvinnosjukvården med målet att bli barnmorska. Det är meriterande om du har utbildning inom amning eller erfarenhet från kirurgisjukvård. Du är noggrann, arbetar patientsäkert och gillar att samarbeta. Självklart har du ett positivt bemötande gentemot patienter, närstående och kollegor. Vi blir glada om du vill vara med och utveckla förlossningsvården tillsammans med oss.

Vad får du hos oss?

Sedan första maj 2021 har Sahlgrenska Universitetssjukhuset samlat alla avdelningar inom kvinnans reproduktiva resa under ett gemensamt verksamhetsområde, Kvinnosjukvård. Specialistsjukvård, utveckling och forskning inom detta område är högt prioriterat för sjukhuset. Vi möter kvinnor genom hela deras liv och du har alla möjligheter att utvecklas inom just det område som intresserar dig. Vi erbjuder individuellt anpassat introduktionsprogram. 
Förlossningsvården Östra driver Sveriges största vårdkonto på Instagram med fler än 34 000 följare! https://www.instagram.com/forlossningen_ostra/. Som medarbetare får du gärna vara med och bidra i arbetet med Instagram.

Några medarbetare berättar

”Den som söker hit kommer hamna på en arbetsplats som är väldigt berikande och kollegial. Det är ju som ”la famiglia.” Trivdes jag inte här skulle jag inte vara kvar.” /Lisa, barnmorska på Östra sedan 17 år

”Jag kände mig väldigt välkommen. Jag har aldrig känt mig ifrågasatt bara för att jag är ny och alla barnmorskor som jag gått bredvid har verkligen tagit väl hand om mig.” - Noor, barnmorskestudent på Östra

Vill du veta mer om oss, vilka vi är och hur vi arbetar, läs mer https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/karriarutveckling/hjalp-oss-skapa-framtidens-kvinnosjukvard/

Kontakta oss om du har frågor:

Vårdenhetschef Shabnam Ronaghi 073- 063 38 66 

Vårdenhetschef Anna Wessberg 072 - 202 70 25

Intervjuer sker fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska - se hit! Kom till oss på Barnkirurgen!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Bli en del av vår spännande framtid! Nu har vi flyttat in i den nya tillbyggnaden av Barnsjukhuset och ska bemanna upp för att kunna ta emot fler patienter.

Vi ser dig som en framtida kollega till vårt härliga gäng!

Om verksamheten

Göteborg är ett av fyra center i Sverige inom avancerad barn och ungdomskirurgi. Som sjuksköterska hos oss får du arbeta med pre- och postoperativ omvårdnad av barn i åldrarna 0-16 års ålder. Våra patienter har många olika diagnoser alltifrån medfödda missbildningar till ortopedi och brännskador. Vi har totalt 32 vårdplatser.

Vårt mål är att erbjuda våra patienter en god vård som präglas av att vi arbetar tillsammans i multidisciplinära team. Verksamheten uppmuntrar engagemang och utvecklingsarbeten för barn och familjer.  

Vad erbjuder vi? 

När du börjar hos oss erbjuds du en individuellt anpassad introduktion under handledning. Utbildningsinsatser och träning av akuta situationer genomförs regelbundet. Oavsett om du är relativt ny i yrket eller har arbetat några år kommer vi att se till att du känner dig trygg i din roll för att ge bästa möjliga vården, och att du blir en i vårt team. Det finns möjlighet till specialisering inom barnsjukvård.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet av att ha arbetat inom barnsjukvården tidigare. På vår avdelning tar vi hand om akut sjuka barn dygnet runt. För att du ska trivas hos oss ska du vara flexibel och lugnt kunna hantera oväntade situationer. Vi är en högspecialiserad kirurgisk vårdavdelning där du som sjuksköterska har en stor roll i den pre- och postoperativa omvårdnaden av barnet.

Vi söker dig som har en positiv människosyn och en god samarbetsförmåga. Patienten och dess familj står alltid i centrum och i ett nära samarbete erbjuder vi dem bästa möjliga omvårdnad. Allra viktigast är att du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och dess familjer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. 

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator

Socionom
Läs mer Jun 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker nu en kurator som ska bli en del av vårt engagerade team av både psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, vårdadministrativa sekreterare samt läkare!

Om oss

Vår enhet Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Kungshöjd är en del av verksamhetsområdet Neurologi - Psykiatri - Habilitering.

Vi är en öppenvårdsmottagning med syfte att besitta bred och djup kompetens i förhållande till vår patientgrupp, vilket är barn och ungdomar upp till 18 år med allvarlig psykisk ohälsa.

Vi sätter ett stort värde på kamratskap, professionalitet och serviceanda som en viktig del i vår gemensamma arbetsmiljö. Vi sitter i fina lokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg. 

Arbetsuppgifter

Som kurator hos oss är du en mycket viktig medarbetare i målsättningen med att skapa en bättre och tillgänglig vård för våra barn och ungdomar. Du kommer att möta och behandla barn och ungdomar med svår psykisk ohälsa och svåra psykiatriska tillstånd. Det motiverande arbetet är viktigt för att vi ska kunna nå målet med ett aktivt patientdeltagande där varje patient medverkar i sin egen vård från diagnos till behandling och uppföljning.

Dina arbetsuppgifter hos oss kommer i huvudsak att vara familjebehandling, basbehandling vid ångest- och depressiva symtom och nybesöksbedömningar. Du fungerar som konsultativt stöd till våra vårdgrannar i barn- och ungdomspsykiatriska frågeställningar och du har även, tillsammans med dina kollegor, ansvar för daglig jourverksamhet. Arbetet sker i nära samverkan med övriga professioner med metoder samt förhållningssätt anpassad utifrån patientens behov.

Vi erbjuder extern handledning på GCK, systemiskt/narrativt/social-konstruktivt förhållningssätt.

Om dig

Vi söker dig som har socionomutbildning eller är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och/eller har steg 1 utbildning. 

Vi vänder oss till dig som vill vara med att fortsätta utveckla vår mottagning med gemensamt engagemang och nytänkande. Det är meriterande ifall du tidigare har arbetat inom barn-och ungdomspsykiatri, men inte ett krav. Du har ett öppet sinne och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete samt ett uttalat patientfokus. Framförallt är du en person som värdesätter det viktiga arbetet med barn och ungas psykiska ohälsa. Då vi ser det som viktigt att du skall trivas hos oss, lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du läkare och intresserad av smärtvård så har vi jobbet för dig!

Specialistläkare
Läs mer Jun 22
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Om vår Smärtmottagning på Angereds Närsjukhus
Smärtmottagningen på Angereds Närsjukhus är en specialistmottagning som har uppdraget att arbeta med smärtrehabilitering på specialistnivå, second opinion av svårbedömda tillstånd, avancerad smärtlindring samt konsultativt stöd till primärvården och annan specialistverksamhet.

Vi erbjuder specialistbehandling under en begränsad tidsperiod. Innan remiss till oss är aktuell ska patienten genom primärvården ha fått tillgång till utredning samt erhållit behandling av eventuell grundsjukdom/skada och fått stöd av flera professioner inom vårdval vårdcentral och vårdval rehab. 

Vi är ett interprofessionellt team som i huvudsak arbetar med beteendeinriktad multimodal rehabilitering. Målet som vi tillsammans strävar efter med vår behandling är att hjälpa patienten till ökad funktion, ökad livskvalitet och smärtlindring. Det personcentrerade arbetssättet är en självklarhet och teamet arbetar utifrån ett biopsykosocialt förhållningssätt. Dina kollegor i teamet är sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer, kurator och medicinska sekreterare. Mottagningen är öppen dagtid på vardagar.

Arbetsuppgifter
Du erbjuds stimulerande och omväxlande arbete där arbetsuppgifterna innebär både självständigt kliniskt arbete och samarbete med teammedlemmar. Som läkare är du en viktig del av teamet där du bidrar med läkarkompetens och medicinska rekommendationer. Tillsammans med övriga professioner arbetar du för en god personcentrerad vård och för att utveckla mottagningen. Vi främjar metodutveckling parallellt med en kontinuerlig uppdatering av rehabiliteringsmedicinsk och farmakologisk forskning inom långvarig smärta är centralt.

Dina arbetsuppgifter innefattar smärtanalys, genomgång av tidigare utredningar och kartläggning av patientens behov. Patienten får utrymme att berätta om sin smärtproblematik och ges en förklaring till smärtans ursprung, du utreder hur smärtan påverkar patientens liv i stort och vad vi tillsammans kan arbeta med för att förbättra livet för patienten. Eftersom ingen patient är den andra lik är det viktigt att våra rekommendationer och insatser skräddarsys efter patientens behov. Patienten träffar oftast flera yrkeskategorier och behandlingen kan både innefatta farmakologisk, fysioterapeutisk, psykologiska, arbetsterapeutiska och sociala insatser både individuellt och i grupprehabilitering.

Kvalifikationer
Vi söker dig med specialistkompetens i smärtlindring, men du kan också ha grundspecialitet  till exempel inom rehabiliteringsmedicin, psykiatri eller allmänmedicin. Annan erfarenhet av smärtvård och/eller specialistkompetens kan också vara meriterande liksom undervisning och forskning. Kravet är att du ska vara intresserad av att arbeta med långvarig smärta och dess konsekvenser för patientens livssituation. Du trivs med att arbeta i ett mycket engagerat utvecklingsinriktat team, där vi har nära till skratt och stöttar varandra.

För tjänsten krävs goda språkkunskaper i svenska och ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och förmåga att arbeta i team. Vi är också måna om mångfald bland medarbetarna, eftersom vi ser det som en viktig framgångsfaktor.

Så vill du arbeta med smärta? Då har du chansen att komma till en mycket trevlig och utvecklande arbetsplats i fina lokaler!

Ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Domänarkitekt

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jun 27
Nytt
Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi flera IT-arkitekter som vill vara med och arbeta med domänarkitektur inom VGR. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Som domänarkitekt hos oss är du huvudansvarig för att utveckla, förvalta och livscykelhantera arkitektur för en eller flera verksamhetsdomäner. I nuläget söker vi främst domänarkitekter till de administrativa områdena såsom HR, ekonomi, lärande mm men har du särskilda intressen inom vårdapplikationer så kan det givetvis också vara intressant. Området hanterar du utifrån de fyra perspektiven organisation, infrastruktur, applikation och information. Du kommer att få ett stort eget ansvar för din domän men ingår också i ett team av andra domänarkitekter där det finns en stark anda av kollegialt samarbete. Vi har en chefsarkitekt som stöttar och leder arbetet.

Du kommer att jobba med att bereda nya initiativ och projekt, dokumentera förändringar och målbilder i din domän och även stötta i dagliga frågor i projekt tillsammans med lösningsarkitekter. I dessa frågor arbetar du nära verksamhetsrepresentanter, strateger och systemförvaltare med att säkerställa att behoven kan genomföras i linje med domänens målarkitektur, strategier och principer.

Som arkitekt hos oss använder du vårt interna arkitekturramverk Varvet som bygger på TOGAF och du dokumenterar arkitekturen med hjälp av verktyget iServer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Ditt arbete kommer röra viktiga frågor som rör allas vårt liv i VGR, för dig själv och dina nära och kära. Du kommer att bli medlem i vårt team med erfarna arkitekter och vara med på resan att etablera ett arkitekturdrivet arbetssätt inom VGR. VGR är inne i en mycket spännande fas där vi kommer att gå över till agila arbetssätt, så det är precis rätt tid att komma ombord som arkitekt. Det blir en spännande och utmanande resa de kommande åren och vi kommer att behöva din kompetens och ditt engagemang.

För att lyckas i rollen behöver du:
Relevant högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet av att ha arbetat inom arkitektur, verksamhetsutveckling, processutveckling eller systemutveckling där du definierat IT lösningar i komplexa verksamhetsområden. Vidare har du erfarenhet av att driva dialoger gemensamt med verksamhet och leverantörer rörande exempelvis krav och målbild. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av rollen som domän-, EA- eller lösningsarkitekt med TOGAF eller annat arkitekturramverk. Kunskap om kravinsamling och applikationsmodellering. Det är också meriterande om du har god kännedom och erfarenhet inom infrastrukturella frågeställningar samt systemintegration och system- och applikationssäkerhet. 

Som person har du en naturlig ödmjukhet, men är beslutskraftig. Du är mån om att vara en lagspelare som ser att laget är som bäst tillsammans och delar frikostigt med dig av dina kunskaper. Du har en god teknisk grundkunskap och kan förklara teknik för verksamhet och omforma verksamhetsbehov till IT. Du har vana att leda andra. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du gillar att vara ”där det händer” och skräms inte av att omvärlden förändras. Det innebär att du kan ta beslut även under viss press. Hos oss är det oftast full fart och drag under galoscherna så gillar du att jobba i högt tempo i en sammansvetsad och målmedveten grupp kommer du trivas hos oss.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi har kontor i Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg. De flesta av våra nuvarande domänarkitekter utgår från Regionens hus vid centralstationen i Göteborg. Placeringsort kan diskuteras på våra olika orter. Möjlighet finns att delvis jobba hemifrån i överenskommelse med chef.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Läs om våra förmåner: https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker med intresse för digital bildhantering

Biomedicinsk analytiker
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om oss

Nu utökar vi vår verksamhet för att kunna möte efterfrågan på våra tjänster med att anställa mer personal.

Patologilaboratoriet är en verksamhet i förändring och utveckling med ett stort fokus på digalisering inom diagnostik. Nu söker vi dig som är intresserad av digital bildhantering då vi håller på att digitalisera vår process. Verksamheten bedriver också forskning och undervisning tillsammans med Göteborgs universitet.

Inom Klinisk patologi på Sahlgrenska universitetssjukhus sysselsätter cirka 90 personer, huvudsakligen biomedicinska analytiker och laboratoriebiträden, och är därmed det största patologilaboratoriet i landet. Arbetet utförs i team tillsammans med läkare.

Vid laboratoriet undersöks cell- och vävnadsprover avseende förekomst av sjukliga förändringar. Huvudsakligen sker detta med hjälp av ljusmikroskopi och patologilaboratorierna processar vävnadsproverna inför denna undersökning.

Vi söker legitimerad biomedicinsk analytiker som är positiv och som vill arbeta i team. Viktigt att du har viljan att bidra till patientens bästa och till en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

På patologilaboratorier arbetar vi i team och denna tjänst samarbetar med andra biomedicinska analytiker, laboratorietekniker, laboratoriebiträde, undersköterskor och läkare. Tjänsterna innebär bland annat att assistera vid utskärning, självständig utskärning, fryssnittning, paraffininbäddning, snittning, och färgning samt deltagande i förändringsarbete såsom utveckling av digitala processen. 

Om dig

Legitimerad biomedicinsk analytiker. Mycket viktigt med god samarbetsförmåga då vi arbetar i team. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Erfarenhet av preparatutskärning eller arbete på histopatologiskt laboratorium är önskvärt. Även tidigare erfarenhet av förändringsarbete är meriterande.

Som person är du noggrann och strukturerad, samt har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Är du en lösningsfokuserad person, samt har en engagerad och  positivt inställning, tveka inte utan sök till oss. Vi lägger stor vikt vid att du har en god kommunikations - och samarbetsförmåga. 

Intervjuer och urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare/underläkare till Angereds närsjukhus

ST-läkare
Läs mer Jun 23
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Om Specialistcentrum Barn och Unga, Angereds närsjukhus
Vi är en specialistmottagning med utökat uppdrag inom flera områden, vilket innebär att vi tar emot remisser från primärvård och specialistvård.

Här arbetar ca 45 engagerade medarbetare inom många olika yrkesprofessioner och nu söker vi dig som önskar bli barnläkare och som kan förstärka vår barn- och ungdomsverksamhet. Här arbetar 10 barnläkare var av flera är subspecialiserade och ett antal är disputerade. Hos oss får du arbeta med erfarna och kunniga kollegor. Vi har förutom allmänpediatrik följande subspecialiteter: astma och allergi, obesitas, undervikt, gastroenterologi, nefrologi, neurologi. samt neuropsykiatri, Här arbetar vi med helheten och har ett nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi utgår från barnets och familjens behov. Vi finns förutom i Angered också i Gamlestaden.

Detta erbjuder vi dig
Hos oss får du arbeta i tvärprofessionella team tillsammans med specialistsjuksköterskor, psykologer, logopeder, kuratorer, dietister, specialpedagoger, undersköterskor och medicinska sekreterare. Du kommer att arbeta i en miljö som präglas av glädje, ansvarstagande samt respekt och där vi har barnets bästa i centrum. Specialistcentrum Barn och Unga är en forskningsvänlig mottagning som bedriver ett antal regionövergripande projekt. Vi har nära samarbete med bland annat Drottning Silvias barnsjukhus, primärvård, skola och socialtjänst. Verksamheten har till största delen planerade besök och är öppen dagtid från måndag till fredag.

Om dig
Du har intresse för barn och ungdomars hälsa. Du brinner för arbete med barn och unga i en mångkulturell miljö. Du trivs med att arbeta i team och att samarbeta med andra yrkesprofessioner. Du är nyfiken, engagerad och intresserad av nya möjligheter och vill vara med i utvecklingen av vår verksamhet. Du har en lagkänsla, social kompetens och en god förmåga att kommunicera.

Som ST-läkare/underläkare arbetar du med utredning och behandling av barn och unga. Du får en klinisk handledare och som ST-läkare dessutom en huvudhandledare som följer dig på vägen till färdig specialist.

Kvalifikationer

- Legitimerad läkare
- Goda kunskaper av svenska i både tal och skrift

Angereds närsjukhus lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Villkor
Anställningen avser heltid, tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med:
Kristoffer Alin, vårdenhetschef, 0722-02 94 72, mailto:kristoffer.alin@vgregion.se
Anna Hicke-Roberts, medicinskt ledningsansvarig, 0700-81 66 84, mailto:anna.hicke-roberts@vgregion.se
Anna Eckerström Kjellberg, barnläkare, 031-332 68 30, mailto:anna.kjellberg@vgregion.se

Facklig företrädare
Heike Lundgren, Västra Götalands läkarförening, 0706-19 31 81, mailto:heike.stichel@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker med intresse för digital bildhantering

Biomedicinsk analytiker
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om oss

Nu utökar vi vår verksamhet för att kunna möte efterfrågan på våra tjänster med att anställa mer personal.

Patologilaboratoriet är en verksamhet i förändring och utveckling med ett stort fokus på digalisering inom diagnostik. Nu söker vi dig som är intresserad av digital bildhantering då vi håller på att digitalisera vår process. Verksamheten bedriver också forskning och undervisning tillsammans med Göteborgs universitet.

Inom Klinisk patologi på Sahlgrenska universitetssjukhus sysselsätter cirka 90 personer, huvudsakligen biomedicinska analytiker och laboratoriebiträden, och är därmed det största patologilaboratoriet i landet. Arbetet utförs i team tillsammans med läkare.

Vid laboratoriet undersöks cell- och vävnadsprover avseende förekomst av sjukliga förändringar. Huvudsakligen sker detta med hjälp av ljusmikroskopi och patologilaboratorierna processar vävnadsproverna inför denna undersökning.

Vi söker legitimerad biomedicinsk analytiker som är positiv och som vill arbeta i team. Viktigt att du har viljan att bidra till patientens bästa och till en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

På Patologilaboratorier arbetar vi i team och denna tjänst samarbetar med andra biomedicinska analytiker, laboratorietekniker, laboratoriebiträde, undersköterskor och läkare. Tjänsterna innebär bland annat att assistera vid utskärning, självständig utskärning, fryssnittning, paraffininbäddning, snittning, och färgning samt deltagande i förändringsarbete såsom utveckling av digitala processen. 

Om dig

Legitimerad biomedicinsk analytiker. Mycket viktigt med god samarbetsförmåga då vi arbetar i team. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Erfarenhet av preparatutskärning eller arbete på histopatologiskt laboratorium är önskvärt. Även tidigare erfarenhet av förändringsarbete är meriterande.

Som person är du noggrann och strukturerad, samt har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Är du en lösningsfokuserad person, samt har en engagerad och  positivt inställning, tveka inte utan sök till oss. Vi lägger stor vikt vid att du har en god kommunikations - och samarbetsförmåga. 

Intervjuer och urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterskor sökes till Mammografin på Sahlgrenska!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Radiologin erbjuder dig en utvecklande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, patienter och deras anhöriga.

Verksamheten är en viktig del i vårdkedjan, vilket innebär att du kommer att ha kontakt med många olika patienter från olika verksamheter på hela sjukhuset. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Radiologin är lokaliserad till Sahlgrenska-, Östra- och Mölndals sjukhus men ingår i ett gemensamt verksamhetsområde för att främja samarbete.

Vill du veta mer, läs via länken:https://www.sahlgrenska.se/omraden/omrade-4/radiologi/

Vem är du?

Mammografienheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) söker sjuksköterskor, specialistutbildade eller grundutbildade som vill jobba med bröstdiagnostik på mammografi SU framöver. Meriterande är tidigare erfarenheter och kunskaper inom bröstcancerbehandling och/eller bröstcancerprocesser.

Vi kommer erbjuda dig/er en intern vidareutbildning med full lön till mammografi-sjuksköterska. Den interna utbildningen kommer ske under tre månader och kommer inkludera praktiskt och teoretiskt strålskydd, teoretisk och praktisk röntgenteknik, radiologisk bröstdiagnostik och auskultation inom olika bröstcancerdiscipliner inom Bröstcentrum (BC).

Vad kan vi erbjuda dig?

Mammografi SU är Sveriges näst största mammografienhet med klinisk mammografi och screeningverksamhet som uppdrag. Vi ingår i Sahlgrenska Universitetssjukhusets EUSOMA ackrediterade BC och ansvara för den bilddiagnostiska delen. Mammografi SU har fyra mammografiutrustningar av samma leverantör med möjlighet till bildtagning för screening och klinisk mammografi, dessutom är två maskiner utrustade med tomosyntes som ger kompletterande bildinformation. På dessa kan även stereotaktiska biopsier genomföras. Punktioner genomförs även free-hand eller ultraljudsledda och vi har fyra ultraljudsmaskiner av olika leverantörer och med samma prestanda.

Vi jobbar i team där röntgen-SSK/SSK, USK och bröstradiolog tillsammans fokuserar på en och samma patient. Screening/hälsokontroller mammografernas i ett eget screeningflöde med screening lab på enheten. Utöver administrativ personal och medicinska sekreterare har vi tillgång och daglig kontakt med angränsande verksamheter som kirurgmottagningen med flera och i framtiden ska de utökade tjänsterna gynna samarbete och trygga patientflödena inom BC.

Vi ingår i flera studier och har inom radiologi ett arbetsutskott som arbetar med forskning, handledning, finansiering och stöttning av personal som befinner sig inom den akademiska delen av Universitetssjukhusets forskningsuppdrag.

En av våra framgångsfaktorer är att all personal finns på en och samma arbetsplats (SU/S), vi har närhet och kännedom om yrkesspecifika kompetenser inom enheten och kännedom inom alla bröstcancerdiagnostiska flöden och närhet till alla discipliner inom BC som patologi, kirurgi och onkologi. Bröstcancer diagnostiken börjar och slutar på mammografi SU. Vi har ett värdefullt arbete där varje kvinna och patient kan bemötas individuellt.

Kan du vara den vi söker till Mammografin?

Vill du ändra din karriär som allmänsjuksköterska, vidareutbilda dig till mammografi-sjuksköterska och varje dag möta regionens medborgare/kvinnor som deltar i hälsoprogrammet eller söker hjälp med bröståkommor inom specialistvården/mammografi SU så är du välkommen att söka tjänsten hos oss på mammografi/Bröstcentrum inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig. Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Beroendemottagning Hisingen välkomnar sjuksköterska!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagning vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Hos arbetar vi tvärprofessionellt.

Mottagningen erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men även farmakologisk behandling. Det finns möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Inom Verksamhet Beroende pågår en verksamhetsförändring där nuvarande basmottagningar Beroendemottagning Hisingen och Beroendemottagning Olskroken kommer kompletteras med en resursverksamhet. Resursverksamheten kommer arbeta med tidsbegränsade och specifika uppdrag. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Hisingen är ditt arbete flexibelt med både patientkontakter, teamarbete och samverkan. I din sjuksköterskeroll kommer du tillsammans med teamet arbeta med patienters förändringsprocess. I det dagliga arbetet ansvarar du för de vanligt förekommande medicinska insatser som utförs på mottagningen och tillhör sjuksköterskeprofessionen, det kan till exempel vara medicindelning, rådgivning, hälsosamtal med mera.

Vi ser gärna att du som sjuksköterska vill utvecklas hos oss och det finns goda möjligheter till utbildningar, handledning och professionsutveckling. På mottagningen arbetar vi med ett MI-baserat (Motiverande samtal) arbetssätt som du också kommer erbjudas utbildning i.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har vidareutbildning inom psykiatri. Har du tidigare erfarenhet av arbete med missbrukproblematik inom psykiatrisk öppenvård är det meriterande.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och vid teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och har förmåga att analysera och förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse.

Du välkomnas till en sjuksköterskegrupp med bred kompetens!

Läs mer på: http://www.sahlgrenska.se/sv/SU/Omraden/2/Verksamhetsomraden/Beroende/

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska – Välkommen till team på kardiologens Avdelning 13 & Dagvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i en spännande verksamhet med inriktning mot planerad kardiologisk utredning, behandling och intervention.

Du får bli en del i vårt team av kollegor där vi har ett öppet och hjälpsamt arbetsklimat. Vi är några som jobbat länge och har lång erfarenhet medan andra är lite mer nya och har färska kunskaper. Tillsammans utvecklas vi och lär av varandra.

Vi erbjuder dig individuell introduktion under minst fyra veckor. Inom verksamheten finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra instruktörer på kardiologen erbjuder kontinuerligt både teoretisk och praktisk utbildning. Via Utvecklingscentrum har du möjlighet att läsa kurser inom Hjärtsjukvård på högskolenivå. Där erbjuds även en specialistutbildning med inriktning mot Kardiologisk omvårdnad.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.

Har du erfarenhet av kardiologi eller annan verksamhet uppskattar vi det och ser fram emot att ta del av dina erfarenheter. Du som är nyutexaminerad är lika välkommen med din ansökan.

Vi söker dig som är serviceinriktad och stimuleras av ett snabbt patientflöde med korta vårdtider och som uppskattar att kunna jobba självständigt utifrån rutindokument och generella delegeringar.

Det är viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga och är flexibel och vill bidra till vårt teamarbete kring våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienter som genomgår planerade undersökningar och/eller behandlingar. Arbetsuppgifterna är omväxlande, både omvårdnadsmässigt och medicinskt och du har många men relativt korta patientkontakter under en vecka.

Du arbetar för en god och säker vård utifrån rutindokument och väl inarbetade rutiner. Till din hjälp har du avdelningens team som består av sjuksköterskekollegor, undersköterskor, läkare, sjukvårdsbiträde och fysioterapeut.

Vi arbetar utifrån ett fast schema med planerad helgtjänstgöring var 5:e vecka. På helger och i perioder av neddragning av planerad vård samarbetar vi med de två övriga kardiologavdelningarna.

Vår verksamhet

Avdelningen har till största delen ett planerat patientflöde med patienter som kommer hemifrån för att göra olika typer av interventioner, insättning av behandling eller utredningar. Vi har även ett subakut flöde av patienter från andra sjukhus i regionen.

Avdelningen består av en slutenvårdsdel och en Dagvårdsdel. Slutenvårdsdelen är öppen dygnet runt måndag till fredag och dagvårdsdelen är öppen vardagar 07:00-20:00.

Avdelning 13 & Dagvård är en del i verksamhetsområde Kardiologi. Här bedrivs såväl basal som högspecialiserad hjärtsjukvård. Verksamhetsområde Kardiologi består i sin helhet av tre slutenvårdsavdelningar inklusive hjärtintensiven HIA, en dagvårdsavdelning, en öppenvårdsmottagning samt en forskningsenhet. Här finns goda möjligheter till rotationstjänster och även tjänster inriktade mot specialuppdrag, om du som vi, tycker att kardiologi är spännande och vill utveckla din kompetens hos oss.

Här kan patienten erbjudas hjärtsjukvård genom hela vårdkedjan från det mest akuta omhändertagandet till intervention/operation och vidare till uppföljning och rehabilitering via öppenvård

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

https://vgregion.varbi.com/center/tool/position/503442/edit/tab:1/Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef med drivkraft, omtanke och stort engagemang sökes

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 27
Nytt
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vi söker nu en vårdenhetschef till Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden
Vill du vara med och leda i en framåtsträvande verksamhet där arbete med att utveckla vård pågår varje dag? Då är barn- och ungdomsverksamheten på Angereds närsjukhus, Sjukhusen i väster rätt plats för dig.

Du kommer i ett delat ledarskap leda cirka 35 engagerade och kompetenta medarbetare från flera olika yrkeskategorier, som arbetar i multiprofessionella team. Du ingår i en välfungerande verksamhetsledning med kollegor som är vana vid samarbete. Utifrån din kompetens finns möjlighet att arbeta cirka 25% i kliniskt patientarbete. I ditt dagliga arbete samarbetar du med sektionsledare och stödfunktioner inom HR och ekonomi.

Verksamhetsområdet
Verksamhetsområdet innefattar två likvärdiga specialistmottagningar; i Angered och i Gamlestaden. Vi ger vård till barn och unga mellan 0-18 år inom barnmedicin, barnneuropsykiatri och barnpsykiatri. Vi arbetar helt integrerat med kropp och själ. Vårt arbete är processbaserat och tvärprofessionellt och eftersträvar kontinuerlig utveckling för att möta det komplexa vårdbehov som finns hos många av våra barn och ungdomar. Vi välkomnar dig som vill arbeta nära våra medarbetare och tillvarata goda idéer.

Arbetsuppgifter
I rollen som vårdenhetschef har du tillsammans med din chefskollega ett delat personalansvar där ni tillsammans leder och organiserar verksamheten på Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden. Det är viktigt att du leder med tydlighet, följsamhet och med god struktur. Du verkar aktivt för att verksamheten drivs framåt i utveckling samt att målsättningar uppnås. Du ansvarar för att mottagningen har en ekonomi i balans. I rollen ingår även att tillse att utredning, vård och behandling sker enligt aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer. Rollen innebär också arbetsmiljöansvar och att samverka med personalorganisationer och andra samverkanspartners.

Kvalifikationer

- Dokumenterad erfarenhet av tidigare chefsuppdrag är obligatoriskt.

Meriterande:

- Akademisk utbildning inom barn- och ungdomssjukvård eller annan adekvat akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Dokumenterad erfarenhet av att leda multiprofessionell verksamhet.
- Erfarenhet av att leda i öppenvård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet, vid denna rekrytering.
Vi utgår från regionens chefskriterier. 

Villkor
Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid. I huvudsak arbetar du som chef i Gamlestaden men möjlighet finns att kombinera med 25% kliniskt patientarbete eller chefsarbete i Angered.

Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med Lorna Niklasson, verksamhetschef, 0722-21 88 20, mailto:lorna.niklasson@vgregion.se. I tjänst vecka 26, vecka 27 (mån-tis), vecka 31 och 33.

Facklig företrädare
Heike Lundgren, Västra Götalands läkarförening, 031-345 08 66, mailto:heike.stichel@vgregion.se
Signe Käck, Vårdförbundet, 031-345 08 75, mailto:signe.karlsson@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kontaktsjuksköterska sökes till Hematologen!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Hej! Är det dig vi söker? Vill du bli en del av vår fina verksamhet?

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar.

För många av dessa patienter är blod-/benmärgstransplantationer ett led i behandlingen. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland. Verksamheten deltar aktivt i både nationella och internationella utvecklingsarbeten och kompetensutbyte.

Vad vi erbjuder dig som kontaktsjuksköterska på hematologimottagningen!

Din tjänstgöring är dagtid, måndag till fredag, du är alltså ledig alla helger och storhelger!

Vi erbjuder dig en trivsam arbetsmiljö, med trevliga arbetskamrater samt spännande och utvecklande arbetsuppgifter. Vi följer våra patienter genom utredning, behandling, transplantation, eftervård och uppföljning. Då vårdtiderna ofta är långa hos oss är det extra viktigt med goda relationer, vi arbetar därför aktivt med att skapa tillit och trygghet.  Vårt fokus är att patienterna är nöjda och delaktiga. Vi som arbetar här har lång erfarenhet och stort engagemang i omvårdnaden kring våra patienter och vår verksamhet.

Du kommer i huvudsak att träffa patienter på öppenvården, ge behandlingar och transfusioner. Rollen som kontaktsjuksköterska är bred och det ingår även telefonkontakt med patienter samt administrativt patientarbete.

Som ny medarbetare hos oss få du ett genomarbetat introduktionsprogram och en upplärning så du kan komma in i verksamheten och arbetet som kontaktsjuksköterska på ett säkert och tryggt sätt. Det finns även goda möjligheter till utbildning, din kunskap inom hematologi kommer bli både bred och djup .

Vi arbetar i  team där kontaktsjuksköterskor, läkare och undersköterskor arbetar tillsammans kring patienten. Beslutsvägarna är korta och vi tar gemensamma beslut. Vi har väl utarbetade rutindokument som hjälper dig i ditt dagliga arbete.

Om dig

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Är du en positiv person som värdesätter att arbeta i team och tycker om mötet med patienter är du rätt person för tjänsten. 

Vi värdesätter att du är självständig och trygg i dig själv, att du är bra på att strukturera din dag, ta ansvar och prioritera. Du får gärna ha erfarenhet av hematologi, onkologi eller akutsjukvård.  Det är dock inget krav utan saknar du erfarenhet av detta, har du istället ett spännande område att lära dig.

Låter detta intressant och som din framtida arbetsplats? Urval och intervjuer sker löpande,  välkommen med din ansökan redan idag!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska välkomnas till psykiatrisk avdelning inom Psykiatri Affektiva

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Sjuksköterska välkomnas till psykiatrisk avdelning som värdesätter tydliga rutiner, ett personcentrerat arbetssätt och en god arbetsmiljö!

Avdelning 366 är en specialistpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning vars primära uppdrag är att vårda personer som befinner sig i ett bipolärt sjukdomsskov.

Avdelningen har 14 vårdplatser.

Vården planeras och organiseras utifrån en teamstruktur där patientens individuella vårdbehov står i fokus. Förutom akut och återfallsförebyggande medicinsk behandling anpassas omvårdnadsinsatser utifrån typ av insjuknande; maniskt skov eller depression, och var i själva sjukdomsprocessen patienten befinner sig; akut fas, stabiliseringsfas eller utskrivningsfas.

Avdelningen har ett nära samarbete med Bipolärmottagningen, som är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom.

Många kollegor har arbetat länge på enheten men på grund av förändrade ansvarsområden bland sjuksköterskorna finns nu ett behov av att anställa en sjuksköterska!

Vad erbjuder vi?

Hos oss finns möjligheter till både individuell utveckling och att vara delaktig i att utveckla avdelningsarbetet. Det pågår just nu flera forskningsprojekt med anknytning till avdelningen. Inom den bipolära vårdkedjan är många av medarbetarna engagerade i såväl undervisning som forskning. Personalgruppen har möjlighet att ta del av detta genom exempelvis föreläsningar, seminarium och workshops.  

Vi värdesätter trygghet för såväl patienter som personal och vi har möjlighet att anpassa introduktionen efter dina behov och tidigare erfarenheter. Vi vet att ett gott samarbete är nyckeln till att skapa såväl god vård som en välmående personalgrupp. Vi arbetar därför aktivt för att upprätthålla en stöttande lärandekultur där vi tar hand om, och lär oss av varandra varje dag.

Arbetstiderna utgår från ett framröstat femveckorsschema. Som sjuksköterska arbetar man två helger utav fem.

”Jag har en ständig drivkraft att få lära mig mer och utvecklas och det har jag verkligen fått göra här på Avdelning 366. Jag har bland annat fått möjlighet att genomgå specialistsjuksköteprogrammet och handledarutbildningen. Jag har också fått möjlighet att börja forska. Att kombinera kliniskt avdelningsarbete som specialistsjuksköterska med forskningsarbete känns utvecklande och innebär en stor variation i arbetet.” -Nicole, Specialistsjuksköterska i psykiatri

”På Avdelning 366 har jag verkligen kunnat utvecklas i min roll som läkare. Det finns en teamkänsla och en fin gemenskap kollegor emellan, oavsett yrkeskategori. Vi tar verkligen hand om varandra, det blir som en familj här.” -Saghar ST-läkare

Arbetsuppgifter

Som patientansvarig sjuksköterska arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med skötare, sjuksköterskor, kurator och läkare identifierar och tillgodoser patientens behov av vård och stöd.

I det dagliga arbetet befinner sig du och patientens kontaktperson, som är skötare, närmast patienten.  Du har återkommande vårdande samtal och stöttar patienten genom sjukdomens olika faser. Du identifierar vårdbehov, planerar och följer kontinuerligt upp omvårdnadsåtgärder och ansvarar för omvårdnadsdokumentationen.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin eller människovårdande yrken. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga, medarbetare, samarbetspartners från kommunen och vårdgrannar. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekrytering och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Barnsjuksköterska / Sjuksköterska med intresse för barn

Barnsjuksköterska, mottagning/vårdcentral
Läs mer Jun 8
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Om oss
Vi behöver tillskott på Specialistcentrum Barn och Unga Angered.

Här arbetar motiverade och utvecklingsinriktade medarbetare. Tillsammans med vår mottagning i Gamlestaden bedriver vi dagtid, specialistsjukvård med utgångspunkt i barns och ungdomars medicinska och psykiska behov. Vi är en specialistmottagning med utökat uppdrag inom flera områden, vilket innebär att vi tar emot remisser från primärvård och specialistvård. Vi har förutom allmänpediatrik följande subspecialiteter: astma och allergi, obesitas, undervikt, gastroenterologi, nefrologi, neurologi. samt neuropsykiatri. Här arbetar vi med helheten och har ett nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi möter barn och unga mellan 0-18 år.

Vi har till största delen planerade besök men även vissa akutbesök. Vi arbetar nära de samverkanspartners som arbetet med barnen och deras familjer kräver. Hos oss arbetar specialistläkare inom både barn- och ungdomsmedicin och psykiatri. Flera av våra läkare är subspecialiserade. Dina kommande kollegor är erfarna och kunniga barnsjuksköterskor, undersköterskor, psykologer, kuratorer, logopeder, dietister, specialpedagoger och medicinska sekreterare.

Om tjänsten
Som sjuksköterska hos oss arbetar du med mottagningsarbete både individuellt och i multiprofessionella team samt med telefonrådgivning och provtagning. Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete med barn/ungdomar och som brinner för denna målgrupp. Det är meriterande om du är specialistutbildad med inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller likvärdig utbildning. som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du är nyfiken på arbete i en mångkulturell miljö. Erfarenhet från barnsjukvård med kliniskt patientarbete är ett krav och erfarenhet av arbete inom astma och allergi är meriterande men inget krav. Vi erbjuder intern och extern vidareutbildning inom aktuella områden. fälten astma och allergi. Självklart får du en gedigen bredvidgång hos erfarna kollegor när du börjar jobba hos oss. I dialog med dig ser vi på möjligheterna att du genomgår specialistutbildning med inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdom. 

För att du ska trivas med oss är det viktigt att du har god social kompetens och samarbetsförmåga. Nytänkande och intresse för utvecklingsarbete är viktiga egenskaper. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Tjänsten är heltid men tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.??

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Medicinteknisk ingenjör - teknik administration

Medicinteknisk ingenjör
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Medicinsk fysik och teknik (MFT) är en verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik.

MFT bedriver verksamhet på tre sjukhustomter, Mölndal, Sahlgrenska och Östra och har ca 210 medarbetare.

MFT samverkar med vårdgivande verksamheter så att medicinteknisk utrustning ska vara säker för patienter och personal. Driftsäker utrustning och kostnadseffektiv apparatanvändning är ett tydligt mål för vår verksamhet. MFT:s arbete baseras på de regulatoriska krav som ställs på vårdgivare, verksamhetschefer och vårdpersonal. MFT arbetar processinriktat utifrån ett gemensamt ledningssytem enligt ISO 9001:2015. Vi arbetar efter SU:s värdegrund ”Tillsammans - för patienten, med patienten”.

Hållbarhetsperspektivet (planet-people-profit) är något vi arbetar för och aktivt engagera oss i på nationellt nivå. Vi bevakar vad myndigheter, tillverkare och standarder föreskriver och rekommenderar. Enheten Medicinsk Teknik Mölndal och Radiologisk Teknik (MTMRT) består idag av 28 medarbetare, huvudsakligen ingenjörer, som samarbetar med övriga enheter inom MFT. Enheten ansvarar för service och underhåll av radiologisk utrustning inom hela SU och för all övrig medicinsk teknik på Mölndals Sjukhus.

Vad kan vi erbjuda dig?

En stimulerade och utvecklande tjänst med stor möjlighet att påverka arbetssätt och processer.

Arbetsuppgifter

Enheten MTMRT söker en ingenjör som vill vara med och forma framtida arbetssätt inom medicinsk teknik med uppföljning och utvärdering av serviceavtal, optimering av processer runt detta, projekt om förvaltning av medicintekniska produkter (MTP) och annat utvecklingsarbete.

Arbetet är övergripande med bland annat förvaltning av MTP inom SU och i regionen, främst avseende serviceavtal och hållbarhetskalkyl. Du deltar eller driver interna och externa utredningar och projekt.

Om dig

Vi söker dig som är högskoleingenjör. Det är meriterande om du kan använda Excel och har erfarenhet av att leda processarbete och/eller erfarenhet av arbete med serviceavtal. 

Vi fäster stor vikt vid din förmågan att använda dina personliga egenskaper på ett för oss passande sätt. Vi värdesätter att du är noggrann och ansvarsfull och har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i och leda en grupp. Du ska vara utåtriktad och har lätt att kommunicera både verbalt och i skrift, till små och stora grupper.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sjuksköterska – vill du arbeta dagtid måndag-fredag på Kontaktpunkt 3?

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Mar 29
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du sjuksköterska med erfarenhet av psykiatri och vill arbeta i en rådgivande roll? Nu söker vi på Kontaktpunkt 3 dig till en heltidstjänst.

Vilka är vi?

Kontaktpunkt 3 är en enhet inom Medicinsk administration på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi är en servicefunktion för patienter som tillhör någon av våra öppenvårdsmottagningar inom Psykiatri kognition och äldrepsykiatri, Affektiva, Psykos eller Beroende.

Om arbetet

Som sjuksköterska hos oss har du en rådgivande roll för patienter som tillhör Affektiva och Psykiatri kognition och äldrepsykiatri där du arbetar administrativt och har ett nära samarbete med våra administratörer. Du tar emot och löser olika frågeställningar som inkommer från patienterna gällande psykiatrisk rådgivning, suicidsamtal, remisshantering, receptförnyelser med mera. All kontakt sker per telefon samt elektroniskt i vårt ärendehanteringssystem. Som sjuksköterska tilldelar du även remisser för Psykos och Beroende.

Utöver arbetet med patienterna är du även delaktig i att vidareutveckla nya arbetssätt och rutiner tillsammans med dina kollegor. Vår enhet är placerad i Mölndal tillsammans med andra sjuksköterskor, administratörer, sektionsledare och enhetschefer. Vi arbetar mellan 07:30 till 16:15 måndag till fredag.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har vidareutbildning i psykiatri och/ eller god vana från psykiatriskt omvårdnadsarbete. God samarbetsförmåga, ett gott bemötande och förmåga till helhetssyn är viktiga egenskaper i din roll som sjuksköterska hos oss. Vår värdegrund "Tillsammans för patienten, med patienten" finns med i allt vi gör och vi hoppas att den känns rätt även för dig.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Rekryteringen sker löpande under annonseringstiden.

”Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis”.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Infrastruktur- och kollektivtrafikchef

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 21
Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle med utveckling i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad och bidra till ett gott liv för människorna i Västra Götaland.

Koncernkontoret är en del av Västra Götalandsregionen, med ansvar för att utveckla och samordna frågor som rör regionens verksamheter inom hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur och kollektivtrafik. Koncernkontorets verksamhet finns på flera orter i Västra Götaland. Uppdraget är att stödja politiska nämnder och styrelser inom Västra Götalandsregionen och se till att politiska beslut förverkligas.

Nu söker vi en ny Infrastruktur- och kollektivtrafikchef.

Ditt uppdrag
Infrastruktur- och kollektivtrafikavdelningen driver utveckling i riktning mot den regionala utvecklingsstrategins mål 2030 - Tillsammans gör vi Västra Götaland till ett föredöme för omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle. Avdelningen är ett tjänstemannastöd till Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden och andra politiska nämnder och styrelser som arbetar med hållbar regional utveckling. Avdelningen ingår i koncernstab regional utveckling i Koncernkontoret och du kommer att ingå i stabens ledningsgrupp.

Vi söker dig som tillsammans med kompetenta medarbetare vill leda och driva samhällsutveckling och skapa förutsättningar för ett hållbart transportsystem i Västra Götaland. Infrastruktur- och kollektivtrafikavdelningen driver strategiskt långsiktigt arbete för ett hållbart resande, infrastruktur och utbyggnad av bredband som en del av den regionala samhällsplaneringen för Västra Götaland. Arbetssättet bygger på samverkan med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra aktörer.

Avdelningen består av ett 15-tal medarbetare och huvuduppgifterna för avdelningen är att:

- planera kollektivtrafikens långsiktiga utveckling och bidra till transportinfrastrukturens utveckling i Västra Götaland.
- samordna dialogen med kommuner/kommunalförbund, Trafikverket och departement i syfte att utveckla infrastruktur och kollektivtrafik i Västra Götaland.
- verka för utbyggnad av bredband i hela Västra Götaland.
- samverka kring regional fysisk planering inom den regionala utvecklingsstrategin
- driva och stötta forskning-och utvecklingsprojekt inom området

Din roll som chef innebär att leda avdelningen och vara ansvarig tjänsteperson för infrastruktur och kollektivtrafiknämnden. I det ingår bland annat ansvar för ledning av Västra Götalandsregionens arbete som kollektivtrafikmyndighet och ägare av Västtrafik AB. Det omfattar till exempel processen med revidering av Trafikförsörjningsprogram samt uppdrag och budget till Västtrafik. I din roll ingår också att leda beställningsuppdraget till Trafikverket kopplat till regional infrastrukturplan och arbetet med att samla och driva Västra Götalands infrastrukturbehov inför revideringar av nationell infrastrukturplan.

Vilka kvalifikationer ska du ha?

- Erfarenhet av att vara chef och ledare för kunskapsintensiv verksamhet
- Erfarenhet från utvecklingsarbete inom infrastruktur, kollektivtrafik och samhällsplanering
- Erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation
- Relevant akademisk examen  

Vi ser att det är meriterande om du har: 

- Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i samverkan med aktörer såsom kommuner, nationella myndigheter och näringsliv.
- Regionala och nationella nätverk med koppling till hållbar utveckling samt erfarenhet av internationellt samarbete. 

Vem är du?
Som person har du förmågan att motivera och engagera medarbetare och skapa förutsättningar för att nå verksamhetens mål. En god arbetsmiljö är viktig för dig och den uppnår du bl a genom att vara prestigelös, tydlig och genom att prioritera och delegera. Du har ett kommunikativt och tillitsbaserat ledarskap, lyssnar och ger feedback som bidrar till utveckling och ett bra samarbets- och samverkansklimat. Du ser till helheten, driver förändringsarbete och verksamhetsutveckling tillsammans med medarbetare och kollegor. Du är en analytisk och strukturerad person och har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som chef och ledare.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

- Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
- Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
- Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Undersköterska sökes till Klinisk fysiologi!

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Jun 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Wallenberglaboratoriet för kardiovaskulär- och metabolforskning.

Vår målsättning är att förstå orsakerna till sjukdomar relaterade till ämnesomsättning och till hjärt- och kärlsjukdomar och utveckla nya behandlingar. På Wallenberglab arbetar omkring 130 personer i 15 olika forskargrupper med bred erfarenhet och hög expertis. Vi har våra lokaler på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vid Wallenberglaboratoriet bedrivs grundforskning och klinisk forskning med fokus på fetma, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, leversjukdomar och cancer. Vår gemensamma ambition är att hitta nya strategier för att motverka och behandla dessa sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Att jobba hos oss är ett varierande arbete där studiedeltagaren står i fokus. Arbetsuppgifterna är bland annat att skicka kallelser, boka besök, göra undersökningar som innefattar blodprovstagning, EKG och sockerbelastningar.

Om dig

Vi söker dig som har dokumenterad utbildning som Undersköterska. Meriterande är viss arbetslivserfarenhet av exempelvis provtagning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet, ansvarsfullhet och god samarbetsförmåga är viktiga inslag. Ett professionellt arbetssätt och gott bemötande av studiedeltagare och medarbetare är en självklarhet för dig. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. För att trivas med arbetet tror vi att du tycker om att träffa människor, är positiv och har god samarbetsförmåga. Du är dessutom stresstålig, har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete, är ansvarstagande samt har ett bra bemötande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Distriktssköterska/Barnsjuksköterska BVC

Barnsjuksköterska, mottagning/vårdcentral
Läs mer Jun 22
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Vårdcentralen ligger i Göteborgs hamninlopp i stadsdelen Majorna.

I samma hus som vårdcentralen finns Närhälsans rehabmottagning som vi har gott samarbete med. Arbetsplatsen har ändamålsenliga lokaler som ligger nära restaurang och gym.

Närhälsan Majorna vårdcentral och BVC fokuserar på patient och personal i samverkan för ökad medicinsk kvalitet, patientsäkerhet och ett hållbart arbetssätt. Vi arbetar med jämlikt bemötande genom utbildningar och aktiva diskussioner.

Vi är stolta över vår vårdcentral och tillsammans med dig bildar vi en arbetsgrupp som präglas utav hög kompetens och ett stort engagemang. Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas och att det är en god stämning på arbetsplatsen. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten. Vi har högt satta mål och vill att alla skall vara delaktiga i de processer som leder verksamheten framåt.

Om arbetet

Vill du bli en del av vårt BVC-team? Vi söker dig som vill arbeta för våra familjers bästa genom rådgivning och hälsofrämjande arbete. Vi erbjuder dig ett självständigt, omväxlande och stimulerande arbete med kompetenta kollegor på vårt trevliga BVC. Tillsammans med duktiga kollegor kommer du ha hand om våra barn, enligt rikshandboken. Du kommer arbeta med bland annat hälsokontroller, vaccinationer, telefonrådgivning, hembesök och föräldrautbildning.

På vårdcentralen arbetar vi i tvärprofessionella team tillsammans med övriga yrkesgrupper. Vi har en god sammanhållning och vi tar ett stort gemensamt ansvar för vår arbetsmiljö.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller inom barn och ungdom. Erfarenhet av arbete på BVC är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral och dokumentation i Asynja Visph är meriterande.

Du är positiv, trygg i din yrkesroll och person. Du gillar att arbeta i team såväl som självständigt och du ser ett gott bemötande till såväl patienter som kollegor som en självklarhet.

Vi söker dig som är på jakt efter ett omväxlande, givande och roligt arbete där intresse och engagemang för förbättringsarbeten samt egna initiativ, värdesätts.

Vi vill att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; omtänksam, pålitlig och nytänkande.

Övrigt

Intervjuer kommer att ske på eftermiddagarna 18/8 och 19/8. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

AnOpIVA och Kirurgi Östra söker sjuksköterska till postoperativ vård!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du sjuksköterska och intresserad av både postoperativ vård och vård på kirurgavdelning? Anestesi/Operation/Intensivvård (AnOpIVA) Östra och Kirurgi Östra erbjuder dig möjligheten att följa kirurgpatienter genom hela vårdkedjan genom att kombinera arbete på postoperativ avdelning med arbete på kirurgavdelning!

Verksamheterna bedriver tillsammans huvudsakligen akut och elektiv kolorektal- och övre gastrokirurgi.

På postoperativ avdelning vårdas patienter efter genomförd operation, därefter flyttas patienten till kirurgavdelning 350 eller 351.

Du kommer att rotera mellan arbete på postoperativ avdelning och kirurgavdelning. Det ger dig möjlighet att få en bred kompetens inom postoperativ- och kirurgisk vård.

Varför ska du som sjuksköterska arbeta hos oss?

- Möjlighet att utforma rollen och vara delaktig i kunskapsöverföring mellan verksamheterna.
- En individuellt anpassad bredvidgång.
- Möjlighet till deltagande i avdelningsrelaterade utvecklings- och forskningsprojekt.
- Mentorstöd av våra erfarna specialistsjuksköterskor.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som sjuksköterska på postoperativa avdelning arbetar du tillsammans med undersköterskor och läkare för att säkerställa att den nyopererade patienten får bästa möjliga återhämtning efter såväl större som mindre kirurgi. Arbetet är självständigt och arbetsuppgifterna varierar utefter vilken typ av operation som utförts. Vårdtiderna är till största del relativt korta, vilket ger ett varierat och utvecklande flöde.

På kirurgavdelning kommer du att vårda både nyopererade och akutsökande patienter i ett stundtals högt tempo. Till dina arbetsuppgifter hör bland annat läkemedelshantering, pre- och postoperativa bedömningar, medicin-tekniskt handhavande av bland annat v-sond, CVK, dränage och läkemedelspumpar. Du kommer att arbeta i team tillsammans med sjuksköterskor, undersköterskor, receptarier och läkare. Inom verksamheten pågår ett förberedande arbete med syfte konvertera ett antal ordinarie vårdplatser till IMA-platser (Intermediärvårdsplatser) för patienter i behov av intensifierad övervakning och där vi ser att din unika kompetens och erfarenhet skulle passa extra bra.

Då du kombinerar din tid mellan postoperativ avdelning och kirurgavdelning kommer det ingå i din roll att sprida kunskap mellan verksamheterna.

Vem söker vi?

Om du är legitimerad sjuksköterska kan du vara vår nya kollega! Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kirurgisk och/eller postoperativ vård men det är inte ett krav.

För att lyckas i rollen trivs du med att hantera en omväxlande arbetsdag och har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är trygg i dig själv och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med anställning antingen på kirurgavdelning eller postoperativ avdelning.

Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistläkare till Minnesmottagningen

Specialistläkare
Läs mer Jun 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet.

Om oss

Verksamhetsområdet Psykiatri kognition och äldrepsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) bedriver vård inom fem huvudsakliga fält; minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, omsorgspsykiatri, psykiatrisk sjukdom hos döva och hörselskadade samt Centrum för Huntigtons sjukdom. Vi har cirka 200 medarbetare och är lokaliserade i Mölndal där vi har två vårdavdelningar på SU/Mölndal och fyra öppenvårdsenheter på Wallinsgatan, Mölndal.

Inom både öppen- och slutenvården arbetar bland annat läkare, sjuksköterskor, skötare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och psykologer tillsammans i team för att erbjuda patienterna en god och individuellt utformad vård utifrån patientens behov och förutsättningar.

Verksamheten är forskningsintensiv och medverkar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar. Till Minnesmottagningen är en enhet för läkemedelsstudier knuten.

Vi har ett nära samarbete med andra aktörer som är involverade i patienternas vård och omsorg. Vi arbetar med kontinuerlig utveckling och kan erbjuda en miljö där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling i en dynamisk och kunskapsintensiv organisation.

Om arbetet

Vi söker nu en specialistläkare i psykiatri eller geriatrik med huvudsakligen placering vid Minnesmottagningen. Målgruppen för Minnesmottagningen är utvidgad utredning/specialistbedömning vid misstanke om demenssjukdom där primärvårdens utredning inte gett tillräckligt underlag för att ställa diagnos. Vi utreder och behandlar i första hand patienter i arbetsför ålder eller där misstanke om ovanlig demenssjukdom föreligger. Vid Minnesmottagnigen finns även ett BPSD-team (Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demenssjukdom) som arbetar konsultativt mot primärvården.

Är du specialist i psykiatri ingår bakjourer för psykiatrin på Mölndals sjukhus alternativt primärjourer på psykiatriakuten Östra Sjukhuset.

För den intresserade finns möjlighet att tilläggsspecialisera sig i äldrepsykiatri och/eller möjlighet till 20 procent forskningstid finansierad av verksamhetsområdet.

Om dig

Du är specialistläkare i psykiatri, geriatrik eller allmänmedicin. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med minnesrelaterade sjukdomar.

Vi strävar i vår verksamhet efter att ha ett arbetsklimat med en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap. Detta innebär bland annat att du behöver ha god samarbetsförmåga med patienter/närstående, kollegor och samarbetspartner.

Vidare är du engagerad, arbetsam, positiv och har en vilja att vara med och driva utvecklingsarbete på mottagningen. Du har en har också en god förmåga att kommunicera väl i tal och skrift.   

Intervjuer kommer att ske löpande. 

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning inom verksamheten och ser mångfald som en styrka, vilket beaktas vid rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du skötare och vill rädda liv tillsammans med oss på avdelning 367?

Skötare
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområdet beroende vänder sig till personer med missbruk med eller utan samtidig psykiatrisk samsjuklighet.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa av våra mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst.

På vår slutenvårdsavdelning 367 jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningen.

Vad erbjuder vi? 

Vi vill välkomna dig som skötare till vår trevliga personalgrupp där du kommer bli en viktig resurs för att vi ska fortsätta att utveckla och påverka vården till det bättre för våra patienter. Vårt team präglas av en god gemenskap, ett gott samarbete och ett inbjudande arbetsklimat för att alla ska kunna bidra med sin åsikt och sina tankar.   

Vi erbjuder dig som medarbetare intressanta workshops och handledning inom beroendevård och psykiatri. Vi har goda utvecklingsmöjligheter med en förstärkt yrkesintroduktion. Dessutom har vi en regional utbildningsmodell inom psykiatri som är en påbyggnadskurs för skötare.

Arbetsuppgifter

Som skötare hos oss kommer du att jobba i grupp med ett aktivt kontaktmannaskap. Du kommer att ha ett större ansvar för ett antal patienter. Du, tillsammans med dina kollegor, kommer att ansvara för patienternas personliga omvårdnad.

Vi samverkar med våra öppenvårdsmottagningar och socialtjänsten i kommuner och stadsdelar. Denna samverkan är en stor del av arbetet, vilket förutsätter att man är intresserad och vill lära sig ny kunskap.

Om dig 

Vi söker dig som är utbildad skötare eller undersköterska. Det är meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri.?

Vi tror att du delar vårt intresse och engagemang för målgruppen vilket gör att du har en hög flexibilitet, mod att närma dig människor i sårbara situationer och vågar ta dig tid för att se dina patienter. Du kan hålla huvudet kallt i mer påfrestande situationer och du är snabb att agera när det gäller. Vi tror du har en ödmjukhet inför patienternas behov och mående. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker undersköterska till Kardiologavdelning 13 & Dagvård

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Kardiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver såväl basal hjärtsjukvård som högspecialiserad vård.

Vi kan erbjuda patienten en hel vårdkedja från det mest akuta omhändertagandet till planerade behandlingar/interventioner och uppföljning via vår hjärtmottagning. Verksamhet Kardiologi består av tre slutenvårdsavdelningar (Avdelning 13, 92, 93), en dagvårdsavdelning, en öppenvårdsmottagning och en forskningsenhet.

Avdelning 13 är inriktad på planerad vård. Till oss kommer patienter hemifrån eller från andra sjukhus i regionen för att utredas, få medicinsk behandling eller göra ett ingrepp på intervention. Det kan till exempel vara att göra en ablation, kranskärlsröntgen/PCI eller att få en pacemaker inopererad. Vi har korta vårdtider på i regel två- fyra dygn och ett högt flöde av patienter genom vår avdelning.

Vi är en liten arbetsgrupp som roterar mellan Avdelning 13 och Dagvården. Vi har ett fast schema där vi arbetar främst måndag till fredag. Under perioder av neddragen planerad verksamhet som på sommaren och över jul/nyårsperioden arbetar vi tillsammans med de andra två kardiologavdelningarna och då är även viss helgtjänstgöring inlagd i schemat.

Vi erbjuder

Ett roligt och omväxlande arbete där du får vara en del i teamet kring våra hjärtpatienter. Du får bli en del av vår arbetsgrupp där vi har ett öppet och hjälpsamt arbetsklimat och där några har jobbat länge och har lång erfarenhet medan andra är lite nyare.

Du har goda möjligheter att utvecklas och bygga på din kunskap både genom att delta i arbetet på våra andra kardiologavdelningar och genom interna utbildningar/föreläsningar.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med sjuksköterska och undersköterskekollegor ansvarar du för den basaIa omvårdnaden. i det dagliga arbetet ingår till exempel kontroller av vitala parametrar, provtagning och EKG, handhavande av KAD och uppkoppling av arytmiövervak.

Vi söker dig som genom utbildning är behörig att arbeta som undersköterska. Har du arbetat inom hjärtsjukvård eller akutsjukvård tidigare uppskattar vi det och vill ta vara på dina kunskaper. Du som är ny i yrket är lika välkommen att söka. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har god prioriterings- och organisationsförmåga och är flexibel. Vi förutsätter att du har ett stort patientfokus och ett serviceinriktat och trevligt bemötande mot patienter, anhöriga och kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

https://vgregion.varbi.com/center/tool/position/503442/edit/tab:1/Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Förvaltningschef till Hälsan och Stressmedicin

Förvaltningschef, landsting
Läs mer Jun 17
Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet.

Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med 56 000 medarbetare. Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen. Se https://vgregion.varbi.com/center/tool/position/new/edit/vgregion.se

Vill du bidra till visionen ”Sveriges bästa offentliga arbetsgivare”?
Förvaltningen Hälsan och Stressmedicin utgörs av Hälsan och Arbetslivet som är Västra
Götalandsregionens interna företagshälsovård samt Institutet för stressmedicin som bedriver
forskning inom stress, hälsa, organisatorisk och psykosocial arbetsmiljö, och därtill ett antal
koncernövergripande uppdrag inom arbetsmiljöområdet.

Rollen
I tjänsten som Förvaltningschef leder du ca 150 medarbetare vid kontor och mottagningar i Göteborg, Skövde, Borås, Alingsås, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten är till 70% intäktsfinansierad och har en budget på 157 miljoner SEK. Förvaltningsledningen består av två verksamhetschefer och chefer för ekonomi, kommunikation, HR samt IT-strateg och Nämndsekreterare. Förvaltningschefen utgår från något av förvaltningens kontor inom regionen och rapporterar till HR direktör samt nämnden för Hälsan och Stressmedicin.

Ansvar och arbetsuppgifter
Förvaltningen har ett viktigt uppdrag i Västra Götalandsregionens vision om att vara Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Du leder förvaltningen i uppdraget att bidra till det hälsofrämjande arbetet hos regionens förvaltningar och bolag genom ett aktivt kvalitetsarbete och tydligt tjänsteutbud som efterfrågas av kunderna.

Viktiga delar i uppdraget är att utveckla ledning och styrning inom förvaltningen samt vidareutveckla samarbetet med nämnden. Du ansvarar för att prioritera och organisera förvaltningens uppdrag av olika komplexitet i syfte att uppfylla regionfullmäktiges och nämndens mål.

Kvalitet, service och bemötande är viktiga hörnstenar för verksamhetens utveckling och framgång. Du är aktiv i lokala, regionala och nationella nätverk som gagnar uppdraget, regionens verksamheter och som stärker förvaltningens varumärke. I uppgifterna ingår även rapportering till nämnd, personalutskott och central samverkansgrupp samt ekonomi-, budget- och uppföljningsarbete. Du deltar aktivt och engagerat i arbetet med den digitala omvandlingen som pågår i förvaltningen och Västra Götalandsregionen.

Din bakgrund

- Flerårig erfarenhet av ledning och styrning i politiskt styrd verksamhet
- God erfarenhet av att leda genom andra chefer
- Erfarenhet av att leda olika professioner med hög kompetens
- Kompetens att utveckla samarbeten mellan verksamheter och tillvarata synergieffekter i en 
organisation
- Relevant högskoleutbildning
- God erfarenhet av ekonomifrågor – budget, prognos, analys, uppföljning
- Vana att företräda en verksamhet internt och externt
- Utåtriktat samarbete med kunder och intressenter t ex behovsanalys, tjänsteutveckling, avtal,
prissättning är meriterande
- God kunskap om verksamhetsutveckling med stöd av digitala verktyg för tjänster och arbetssätt

Du som person
För att lyckas i rollen behöver du vara en tydlig och närvarande chef och ledare med följande
kvalifikationer:

- Förmåga att bygga upp goda samarbetsformer tillsammans med nämnden
- Arbeta transparent mot nämnden och förvaltningsledningen
- Utvecklingsorienterad
- God förmåga att skapa struktur och stärka kulturen i organisationen
- Mycket god kommunikations- och samverkansförmåga
- Ett lyhört och inkluderande ledarskap som skapar engagemang hos medarbetarna
- Förmåga att förstå och stödja chefer och medarbetare
- Formulerar tydliga uppdrag och mandat som skapar förutsättningar för chefer och medarbetare att ta ansvar och utvecklas
- Förstår förutsättningarna för och bidra till att utveckla samarbetet med regionens verksamheter genom helhetssyn, förmåga att analysera och identifiera behov samt ett omvärldsorienterat synsätt

Vad erbjuder VGR som arbetsgivare
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och
utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Mer information och ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta vår samarbetspartner på Maquire, Per Synnes. Per nås på 0702-99 15 30 och mailto:per.synnes@maquire.se. Det går bra att ringa även utanför kontorstid och under juli och augusti. Din intresseanmälan lämnar du på https://vgregion.varbi.com/center/tool/position/new/edit/maquire.se och sista ansökningsdag är 7 augusti.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdcentralchef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 20
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan Krokslätt vårdcentral ligger i Mölndal, på gränsen till Göteborg.

Vi är just nu 38 medarbetare som ansvarar för 10800 listade patienter. Alla medarbetare har hög kompetens, stort engagemang och värnar om tvärprofessionellt samarbete för patienternas och verksamhetens bästa. Vi erbjuder våra patienter ett heltäckande vårdutbud med läkarmottagning, sjuksköterske- och distriktssköterskemottagningar, UPH och lättakut. Vi har även ett eget laboratorium som bemannas av BMA och undersköterskor. Vårt psykosociala team arbetar med både individ och gruppbehandlingar. Det senaste året har hela vårdcentralen jobbat mycket med att hitta och implementera digitala lösningar för både intern kommunikation samt med våra patienter. I samma byggnad som vårdcentralen finns Ungdomsmottagning, BUP, Folktandvård och Mödravårdscentral.

Här kan du läsa mer om Närhälsan Krokslätt vårdcentral: https://www.narhalsan.se/krokslattvardcentral och om vilka förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som vårdcentralchef har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du är ansiktet utåt och arbetar aktivt med marknadsföring av verksamheten. En av dina viktigaste uppgifter är att ständigt utveckla och förbättra verksamheten för att den ska vara attraktiv och konkurrenskraftig, för såväl medarbetare som kunder. Tillsammans med medarbetarna arbetar du för en god arbetsmiljö där ständiga förbättringar är en självklar del av arbetet. Samverkan sker med sjukhus, kommun och andra vårdgrannar. Du är underställd primärvårdschef och ingår i områdets ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med övriga vårdcentralchefer. Tillsammans arbetar ni för hela områdets resultat och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för uppdraget, gärna från yrke inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har chefs- och/eller ledarutbildning samt erfarenhet från arbete som chef, gärna från yrke inom hälso- och sjukvård. Det är även meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård.

Som person är du kommunikativ, mål- och resultatinriktad samt har ett stort intresse och förmåga att driva utveckling. Du är tydlig, har lätt för att samarbeta och är lyhörd gentemot andras synpunkter. Du är trygg i din roll som chef och i ditt ledarskap har du förmåga att engagera, motivera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom delaktighet skapar du förutsättningar för gott samarbete på arbetsplatsen. Du har ett närvarande ledarskap med tillit till personalens professionella förmågor och tar tillvara den kompetens som finns. Vi ser att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer planeras till 16 augusti.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning av aktuell kandidat vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Utvecklas som sjuksköterska tillsammans med oss på avdelning 350!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du sjuksköterska och intresserad av kirurgi, patientsäkerhet och utveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Avdelning 350 är en kirurgisk övre gastroavdelning med både akut och planerad kirurgi.

Våra akuta patienter har främst benigna kirurgiska sjukdomar i gallblåsa/gallvägar, pankreas eller ventrikel. Våra elektiva patienter vårdas i en specifik grupp där du som sjuksköterska jobbar med högt in- och utflöde. Vi har även patienter som behandlats med minimalinvasiv kirurgi och patienter med kolorektala sjukdomstillstånd. Vi arbetar personcentrerat och i team sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du välkomnas till en arbetsgrupp med god sammanhållning som trivs ihop både på och utanför avdelningen. För att du ska känna dig trygg i ditt arbete får du en ordentlig introduktion och stöd från våra seniorsjuksköterskor. Vi värnar om personlig utveckling och utformar individuella utvecklingsplaner efter ditt intresse och behov. Du får en bred erfarenhet inom kirurgisk vård. Du får vara en del av en arbetsgrupp som har omvårdnad och patientomhändertagande i fokus. En chef som jobbar med ett nära ledarskap och finns till hands för medarbetarna. Jobbar aktivt för att behålla den glädje, kamratskap, omtanke och lyhördhet som finns i personalgruppen. Tror på dialog och aktivt arbete för att upprätthålla en god arbetsmiljö.

Det händer just nu mycket spännande på avdelning 350 kirurgi Östra! Vill du vara med? Klicka gärna in på länkarna nedan för att se ett axplock av vad som gjorts och görs på avdelningen:

- https://www.vardfokus.se/nyheter/samling-vid-sangkanten-baddar-for-delaktighet/
- https://www.youtube.com/watch?v=_ezWgGYoUkI https://www.vardfokus.se/nyheter/han-delar-sin-superkompetens-med-teamet/ https://www.vardfokus.se/nyheter/sjukskoterskan-som-haller-i-ronden-pa-kirurgen/

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från kirurgi och/eller akutsjukvård, men det är inget krav.

Du trivs med att arbeta i team, är flexibel och trygg i dig själv. Du har förmåga att hantera komplexa situationer och har god kommunikationsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Utvecklas som undersköterska tillsammans med oss på avdelning 350!

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Jun 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du undersköterska och intresserad av kirurgi, patientsäkerhet och utveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om oss

Avdelning 350 är en kirurgisk övre gastroavdelning med både akut och planerad kirurgi med egen specialitet inom bariatrisk kirurgi.

Våra akuta patienter har främst benigna kirurgiska sjukdomar i gallblåsa/gallvägar, pankreas eller ventrikel. De elektiva patienterna vårdas i en specifik grupp där vi jobbar med högt in- och utflöde.

Som undersköterska på avdelning 350 arbetar du i team med sjuksköterskan. Vi samarbetar också med övriga professioner så som läkare, fysioterapeut, dietist, stomiterapeuter, kurator, samt administrativ personal. Vi kan erbjuda stor variation i arbetet som undersköterska hos oss då du tillsammans med dina kollegor ansvarar och planerar för den basala omvårdnaden av din patient, ett arbete som är av yttersta vikt för den kirurgiska patienten.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du välkomnas till en arbetsgrupp med god sammanhållning som trivs ihop både på och utanför avdelningen. För att du ska känna dig trygg i ditt arbete får du en ordentlig individanpassad introduktion. Vi värnar om personlig utveckling och utformar individuella utvecklingsplaner efter ditt intresse och behov. Du får en bred erfarenhet inom kirurgisk vård.

Du får vara en del av en arbetsgrupp som har omvårdnad och patientomhändertagande i fokus. En chef som jobbar med ett nära ledarskap och finns till hands för medarbetarna. Jobbar aktivt för att behålla den glädje, kamratskap, omtanke och lyhördhet som finns i personalgruppen. Tror på dialog och aktivt arbete för att upprätthålla en god arbetsmiljö.

Det händer mycket spännande på avdelning 350 kirurgi Östra! Vill du vara med?

Klicka gärna in på länkarna nedan för att se ett axplock av vad som gjorts och görs på avdelningen:

- https://www.vardfokus.se/nyheter/samling-vid-sangkanten-baddar-for-delaktighet/
- https://www.youtube.com/watch?v=_ezWgGYoUkI https://www.vardfokus.se/nyheter/han-delar-sin-superkompetens-med-teamet/ https://www.vardfokus.se/nyheter/sjukskoterskan-som-haller-i-ronden-pa-kirurgen/

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet från kirurgi och/eller akutsjukvård, men det är inget krav. För att vi ska kunna erbjuda den professionella omvårdnaden vi månar om ser vi att du är bekväm med att ta ansvar och är trygg i dig själv. Du ser till patientens behov och är intresserad av den kirurgiska omvårdnaden. I ditt arbete kommer du ta hand om både akut sjuka patienter och patienter som genomgått planerade operationer. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Motiverad till ny utmaning? Jobba som sjuksköterska – inriktning natt!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du sjuksköterska och trivs med att arbeta natt? Är du intresserad av kirurgi, patientsäkerhet och utveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om oss

Avdelning 350 är en kirurgisk övre gastroavdelning med både akut och planerad kirurgi.

Våra akuta patienter har främst benigna kirurgiska sjukdomar i gallblåsa/gallvägar, pankreas eller ventrikel. Våra elektiva patienterna vårdas i en specifik grupp där du som sjuksköterska jobbar med högt in- och utflöde. Vi har även patienter som behandlats med minimalinvasiv kirurgi och patienter med kolorektala sjukdomstillstånd. Vi arbetar personcentrerat och i team sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans.

Varför ska du som sjuksköterska arbeta på Avdelning 350?

- Du välkomnas till en arbetsgrupp med god sammanhållning som trivs ihop både på och utanför avdelningen.
- För att du ska känna dig trygg i ditt arbete får du en ordentlig introduktion och stöd från våra seniorsjuksköterskor.
- Vi värnar om personlig utveckling och utformar individuella utvecklingsplaner efter ditt intresse och behov.
- Du får en bred erfarenhet inom kirurgisk vård.
- Du får vara en del av en arbetsgrupp som har omvårdnad och patientomhändertagande i fokus.
- Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.
- En chef som jobbar med ett nära ledarskap och finns till hands för medarbetarna. Jobbar aktivt för att behålla den glädje, kamratskap, omtanke och lyhördhet som finns i personalgruppen. Tror på dialog och aktivt arbete för att upprätthålla en god arbetsmiljö.

Klicka gärna in på länkarna nedan för att se ett axplock av vad som gjorts och görs på avdelningen:

- https://www.vardfokus.se/nyheter/samling-vid-sangkanten-baddar-for-delaktighet/
- https://www.youtube.com/watch?v=_ezWgGYoUkI
- https://www.vardfokus.se/nyheter/han-delar-sin-superkompetens-med-teamet/
- https://www.vardfokus.se/nyheter/sjukskoterskan-som-haller-i-ronden-pa-kirurgen/

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet från kirurgi och/eller akutsjukvård. Specialistutbildning inom kirurgi är meriterande.

Du trivs med att arbeta i team, är flexibel och trygg i dig själv. Du har förmåga att hantera komplexa situationer och har god kommunikationsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Psykolog/Psykoterapeut välkomnas till högspecialiserad behandlingsenhet

Psykolog
Läs mer Jun 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Avdelning 369 är en högspecialiserad behandlingsenhet med regionalt uppdrag för personer med svårbehandlat självskadebeteende.

Avdelningen är den första i sitt slag i Sverige och har varit igång sedan 2019. På avdelningen erbjuds patienterna individanpassad behandling; Standard-DBT (Dialektisk beteendeterapi), DBT, PE (Prolonged Exposure), RO-DBT (Radikalt öppen dialektisk beteendeterapi) eller DBT-Skills System. Patienterna har tillgång till ett tvärprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, psykologer, skötare, behandlingsassistenter, kurator, arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist.

Brukarmedverkan i skilda former är en integrerad del av avdelningens arbete, bland annat i form av peer support. Vårdprocessen genomsyras av Dialektisk beteendeterapi (DBT) och är förlagd i en miljöterapeutiskt kontext. Patienterna kommer till avdelningen via remiss och alla inläggningar sker planerat. Konsultation till hem-mottagning är också en del av vårt uppdrag. Enheten har nyligen beviljats tillstånd för nationell högspecialiserad vård, vilket kommer träda i kraft vid årsskiftet.

Vi erbjuder dig

All personal erbjuds såväl adekvat utbildning för uppdraget som fortsatt kompetensutveckling och handledning. Utvärdering av behandlingsresultat är förstås något som ingår i vårt uppdrag och det finns goda möjligheter att bidra till forskning kopplat till patientgruppen i nära samarbete med forskningsledare anställd vid enheten. Vi erbjuder dig anställningstrygghet och för oss är det viktigt att du trivs på jobbet och med dina arbetskamrater. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat hälsofrämjande aktiviteter i anslutning till arbetet och föräldrapenningtillägg.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina tre psykologkollegor ansvarar du för den psykoterapeutiska behandlingen, både individuellt och i grupp, där en del av arbetet innebär att anpassa behandlingen efter patientens individuella förutsättningar och funktionsförmåga.

Avdelningen präglas av teamarbete med nära samarbete med övriga yrkesprofessioner. Som individualterapeut i teamet ansvarar du för DBT som metod och har en handledande och stödjande roll till teammedlemmar i relation till deras coachande uppdrag gentemot patienterna utifrån patientens individuella behov och behandlingsplan. Konsultativa insatser mot hemregion, utbildningsuppdrag och handledningsuppdrag innefattas också i tjänsten.

Om dig

Du ska vara legitimerad psykolog och/eller legitimerad psykoterapeut och ha läst DBT-Intensive. Du ska också ha erfarenhet av arbete med patientgruppen. Det är meriterande om du har läst PE, RO-DBT och DBT-Skills System, likaså om du är legitimerad psykoterapeut i KBT (Kognitiv beteendeterapi). Har du specialistutbildning inom relevant område ser vi även det som meriterande. Det är önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta i multimodala team, av att handleda och utbilda annan personal och av att arbeta med patienter med NP-problematik (neuropsykiatrisk). 

Du skall ha ett genuint intresse och engagemang för avdelningens målgrupp. Du kan hålla dig lugn i känslomässigt påfrestande situationer. Du har ett icke-värderande förhållningssätt och delar antagande om att alla beteenden är funktionella, att alla människor gör så gott de kan och att alla samtidigt måste lära sig mer.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sektionschef välkomnas till Beroende!

Sektionschef, sjukhus
Läs mer Jun 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med skadligt substansbruk/beroende med eller utan annan samtidig psykiatrisk sjukdom.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. I verksamheten ingår även Psykiatrisk akutmottagning som har ett psykiatriövergripande uppdrag.

Nu söker vi en sektionschef som kommer ha ansvar för samtliga specialistläkare på kliniken, både inom öppenvård och heldygnsvård.

Om tjänsten

Som sektionschef har du helhetsansvar för sektionen vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för cirka 25 specialistläkare. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med akademirepresentant och utbildningssamordnare ansvarar du för att främja forskning och utbildning inom sektionen.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Chefsuppdraget är på 100%.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri, gärna med tidigare chefserfarenhet. Erfarenhet av beroendemedicin och akademisk bakgrund såsom forskarutbildning är meriterande. Du har stort intresse för ledarskap och förändringsarbete, förmåga att tänka nytt och kan inspirera medarbetare att finna nya sätt att arbeta och samarbeta.

Du är en tydlig ledare som genom delaktighet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt och du har mod att vara arbetsgivarföreträdare. Du förväntas sätta upp tydliga mål och följa upp dem.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistläkare i psykiatri sökes till Psykiatrisk akutmottagning

Specialistläkare
Läs mer Jun 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Nu söker vi dig som är specialistläkare och vill ingå i vårt team på Göteborgs enda psykiatriska akutmottagning för vuxna patienter.

Psykiatriska akutmottagningen tar emot alla patienter inom vuxenpsykiatrin på Sahlgrenska
Universitetssjukhuset som är i behov av akut vård. Jourtid tar vi även emot patienter inom Kungälvs upptagningsområde. Våra patienter har akuta psykiatriska besvär
och är i behov av omedelbart ställningstagande för ett adekvat omhändertagande antingen i form av psykiatrisk heldygnsvård, psykiatrisk öppenvård eller uppföljning via vårdcentral. Mottagningen består även av ECT-verksamheten (Electro convulsiv terapi), Konsultläkarfunktionen, Självskyddsenheten och Psykiatriambulansen. Den psykiatriska akutmottagningen finns på Östra sjukhuset. Sedan ett år tillbaka tillhör vi Verksamhet Beroende. 

Inom hela Beroende är vi 30 specialister och 14 ST-läkare och 13 underläkare. Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Det finns möjlighet att få en mentor. Vi strävar efter ett gott arbetsklimat och vill att det ska kännas bra för dig att komma med frågor. 

Vad ingår i arbetet?

På akutpsykiatriska mottagningen har vi ett mycket snabbt patientflöde. Du kommer att:

- Skapa allians, utreda och diagnostisera patienter
- Bedöma behov av tvångsvård och LVM (Lag om vård av missbrukare i vissa fall)
- Samverka med andra aktörer såsom polis och socialtjänst
- Vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare
- Delta i jourverksamheten antingen som bakjour eller primärjour/husjour. Inom hela vuxenpsykiatrin hjälps vi läkare åt med att bemanna jourverksamheten. 

Vem söker vi?

Du har svensk läkarlegitimation, är specialistutbildad inom psykiatri och är intresserad av att arbeta med akuta patienter.

Vi tror att du som börjar hos oss trivs på en arbetsplats med snabbt patientflöde och där du får möjlighet att samarbeta med många olika kollegor. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd, tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Du har ett etiskt förhållningssätt som innebär en medvetenhet om alla människors lika värde, en respekt för deras integritet och kan hantera svåra sociala situationer. Vi tror att du är trygg i dig själv, har en förmåga att anpassa dig och omprioritera när det behövs. Du trivs med att arbeta i team där olika yrkeskategorier ingår och där vi visar omtanke för varandra och tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål. 

Vi kommer ha löpande urval och intervjuer, välkommen att söka redan nu. Om du undrar något får du gärna ta kontakt med oss!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Specialistläkare i psykiatri till Substitutionsmottagningarna

Specialistläkare
Läs mer Jun 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Inom LARO-verksamheten (Läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende) i Göteborg har vi fem öppenvårdsmottagningar och en dagvårdsenhet.

Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission avseende sitt opioidberoende. Patienter i LARO ser olika ut och har olika behov. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför till den enskilda patientens behov och förutsättningar.

Vid vår mottagning på Östra sjukhuset har vi fokus på skadereduktion. För patienter i aktivt bruk är det primära behandlingsmålet att minska skadeverkningar av pågående bruk, samtidigt som vi arbetar aktivt med patientens egna mål för ökad livskvalitet.

Vi har rehabiliterande mottagningar vid Olskroken och Högsbo, där målsättningen är att minska återfall och stärka egenvård. I Högsbo har vi även en mottagning som arbetar med att vidmakthålla uppnått behandlingsresultat hos patienter som är i mer långvarig remission.

Vid vår dagvårdsenheten i Olskroken vårdas patienter under den tid som de ställs in på läkemedelsbehandlingen. Inom verksamheten ingår även en enhet som har ett regionalt uppdrag avseende metadonbehandling.

Mellan de olika LARO-enheterna finns det ett nära samarbete och vi som arbetar här är specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, psykolog och skötare med lång erfarenhet av LARO-vård. Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter som innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering- och planering av vård och insatser. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1.

LARO-verksamheten är en del av Verksamhet Beroende som bedriver både sluten- och öppen beroendevård för vuxna och ungdomar. Här arbetar cirka 30 specialistläkare, 15 ST-läkare och 13 underläkare. Flera av läkarna specialiserar sig inom tilläggsspecialiteten beroendemedicin. Du kommer att ingå i det större kollegiala nätverket inom verksamheten genom bland annat regelbundna specialistläkarmöten och större läkarmöten med internutbildning. Handledning och utbildningsinsatser är normalt förekommande.

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig att vara en del i en växande verksamhet och möjlighet till att få göra ST i tilläggsspecialiteten beroendemedicin. Om du är intresserad av forskning och utveckling finns det goda möjligheter att tillgodose även det.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare arbetar du med bedömningssamtal vid nybesök, psykiatrisk-, beroendemedicinsk- och till viss del somatisk bedömning och behandling av patienter i pågående LARO-behandling. Du deltar tillsammans med övriga läkare vid verksamheten i beslutskonferens där patienter godkänns för behandlingsstart.

Du är en del av läkargruppen vid Verksamhet Beroende och ingår i den psykiatriska jourverksamheten, antingen som bakjour eller primär/husjour.

Om dig

Du ska ha läkarlegitimation och ha specialistutbildning inom psykiatri. Erfarenhet av substitutionsvård, beroendevård och/eller psykiatri är meriterande. Har du beroendemedicinsk tilläggsspecialitet är även det meriterande.

Vi värdesätter egenskaper som god förmåga att arbeta självständigt, flexibelt och att kunna hantera svåra patientmöten. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du har förmågan att driva förbättringsarbete. Du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapar förtroende.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ledningsstöd till Koncernstab HR

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jun 16
Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi ca 1700 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Koncernkontoret arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, digitalisering och inköp. Västra Götalandsregionen har målsättningen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Koncernstab HR är en del av Koncernkontoret. Koncernkontorets uppgift är att leda, utveckla och samordna uppdrag och aktiviteter för att nå de politiskt beslutade målen. Det är viktigt att ha god samverkan med VGRs förvaltningar, bolag och övriga aktörer inom hälso- och vårdsystemet såsom kommuner, lärosäten och privata vårdgivare.

Koncernstab HR ansvarar för arbetsgivarfrågor och kompetensförsörjning, inklusive chefsförsörjning, på regionövergripande nivå för att skapa ett koncerngemensamt förhållningssätt inom Västra Götalandsregionen. Koncernstab HR ansvarar också för det samordnade HR-stödet inom Koncernkontoret.

Vi söker nu ledningsstöd till Koncernstab HR som består av följande enheter:

- Kompetensförsörjning och arbetsgivarfrågor
- HR Koncernkontoret
- VGR Akademin

Arbetsuppgifter
Som ledningsstöd till koncernstab HR och HR-direktören kommer du att arbeta med övergripande arbetsuppgifter som rör staben.

- Ärendesamordnare för staben, och ingår i Koncernkontorets ärendesamordningsgrupp
- Arbetar fortlöpande med att vidareutveckla stabens ärendesamordningsprocess
- Säkerställa att nödvändigt beslutsunderlag tas fram
- Leder och medverkar i olika utrednings- och utvecklingsarbeten
- Agerar representant för staben i vissa forum
- Ledningsstöd håller tillsammans med HR-direktören samman koncernstab HR, och ser tillsammans med övriga medarbetare som ingår i HR-direktörens ledningsstöd till att dess uppdrag blir genomförda
- Arbetsuppgifterna består av såväl av operativa och taktiska uppgifter som att bistå HR-direktören i de strategiska arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Du har adekvat högskoleutbildning och god kännedom om offentlig förvaltning. Du har en mycket god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du är strukturerad, proaktiv och resultatinriktad med stor kunskap i administration. Du förstår ärendehantering och har förmåga att se helheter. Du är van vid att skapa effektiva arbetsmetoder och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar i arbetet. Du är bra på att skapa goda relationer internt och externt. Du har förmåga att tänka innovativt och hitta lösningar på problem. Du är leveransinriktad och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Det är viktigt för oss att du kan stå bakom och arbeta utefter vår värdegrund:

- Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
- Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
- Feedback bidrar till vår utveckling.

Arbetet innebär resor inom Västra Götalandsregionen och ibland nationellt. 

Tjänsten är en visstidsanställning i avvaktan på pågående organisationsförändringar, med möjlighet till tillsvidareanställning. 

Vid frågor om tjänsten, skicka ett sms till HR-direktör Marina Olsson, så ringer hon upp.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker medicinsk sekreterare till Psykiatrisk akutmottagning Östra!

Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Läs mer Jun 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykiatrisk akutmottagning är belägen i psykiatrihuset på Östra sjukhuset.

Vi tar emot patienter från Göteborg med kranskommuner som har akuta psykiatriska besvär, där cirka en tredjedel av de sökande är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Vi har en arbetsmiljö som kännetecknas av stor variation, högt arbetstempo samt kollegial gemenskap och gott samarbete. I verksamheten är det fyra medicinska sekreterare som arbetar schemalagt; dagtid, en kväll i veckan och var fjärde helg på dagtid. Sekreterarna sitter i var sitt rum i en administrativ korridor tillsammans med läkarna. Du kommer att vara anställd i vår nya administrativa enhet där du kommer att ha fler kollegor som arbetar mot slutenvården.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två medicinska sekreterare till akutmottagningen. Arbetet består till största delen av vårdadministrativa arbetsuppgifter med dokumentation i Melior via digital diktering i MedSpeech samt registrering i våra olika datasystem. Du kommer också att arbeta med posthantering, skanning och administrativt arbete i Elvis. Tjänsten innebär även telefonkontakter och samarbete med andra professioner. Du har möjlighet att arbeta på distans cirka en dag per vecka. 

Om dig

Du ska ha läst vårddokumentationsutbildning eller motsvarande hälso- och sjukvårdsadministrationsutbildning. Har du arbetslivserfarenhet från LPT och tvångsvård är det meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sektionschef till allmänpsykiatriska spåret

Sektionschef, sjukhus
Läs mer Jun 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vi bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vi är cirka 200 medarbetare, lokaliserade i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård.

Verksamheten är mycket forskningsintensiv och deltar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar. Verksamheten är indelad i två spår, ett mot kognitiva sjukdomar och funktionsnedsättningar och ett mot allmänpsykiatriska sjukdomstillstånd. 

Arbetsuppgifter

Som sektionschef har du en central roll direkt underställd verksamhetschef och leder den del av läkarenheten som är riktad mot det allmänpsykiatriska spåret. Det avser äldrepsykiatrisk mottagning, vårdavdelning 206/ 207, samt psykiatrisk mottagning för döva och hörselskadade. Som sektionschef har du ett helhetsansvar, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvarig, enhetschef, sektionschef för vårt kognitiva spår samt, verksamhetens forskningsansvariga och sektionschefer inom övriga psykiatriska verksamhetsområden på sjukhuset. Du ingår också i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer att arbeta kliniskt 50%.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Specialist i psykiatri/ äldrepsykiatri. Erfarenhet av forskning och utvecklingsarbeten är meriterande liksom tidigare chefserfarenhet.

Du har god kommunikativ förmåga, visar respekt och skapar delaktighet. Du tar fram lång- och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för verksamheten som du kan omsätta till handlingsplaner och aktiviteter. Du är också bra på att skapa god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som chef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt. Du behöver ha intresse för utveckling- och förbättringsarbeten och du uppskattar att vara en del av ett universitetssjukhus. '

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Intervjuer kommer att hållas torsdag den 4 augusti.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Västtrafik söker Linuxspecialist

Infrastrukturarkitekt
Läs mer Jun 16
Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm?

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland.

Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

IT-enheten på Västtrafik står inför en rad spännande utmaningar i och med att resandet ökar starkt. Vi söker nu en IT-specialist med inriktning inom Linux till vår IT-Infrastrukturavdelning.

Du kommer att ingå i Västtrafiks IT-Infrastrukturavdelning och i din roll kommer du primärt arbeta med våra dagliga ärenden och uppgifter främst inom området Linux. Exempel på dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan vara livscykelhantering av stödjande tjänster för vår serverplattform, djupare felsökning på system med Linux samt arbete med att automatisera serverplattformen med Ansible. I rollen ingår det att stödja IT-Infrastrukturs 2nd line team.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

På Västtrafik uppmuntrar vi till rörlighet inom organisationen så att vi kan bibehålla och utveckla den kompetens som finns hos oss. Har du engagemang och nyfikenhet för att prova något nytt och passar in på kompensprofilen så är du välkommen att söka.

För att lyckas och trivas hos oss tror vi att du har förmågan att kommunicera och förklara olika lösningar på ett pedagogiskt sätt samtidigt som du förstår kunders och medarbetares olika behov. Du har lätt för att ta egna initiativ och trivs både med att arbeta i team och självständigt. Västtrafik präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

 

Kvalifikationer

För att kvalificera dig för tjänsten ser vi att du har 3-5 års dokumenterad erfarenhet av IT-drift. Du har tidigare arbetat med Linuxsystem i storskaliga miljöer som IT-tekniker eller motsvarande på en andra- eller tredjelinje support. Vidare behärskar du ett eller flera skriptspråk, exempelvis Python.

Du har erfarenhet av arbete med automatisering och av Ansible (RedHat Automation Plattform). Du har förmåga att självständigt planera och genomföra förändringar inom ditt område. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för Linux och teknik.

Har du kunskaper inom något av följande områden är detta meriterande: övervakning (OP5), PKI, RedHat Satellite, Docker, Kubernetes eller Elasticsearch.

Du behärskar svenska och engelska i tal- och skrift.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med arbetsplats på något av våra kontor. Resor i tjänsten kan förekomma. Beredskap under kvällar och helger kan ingå i uppdraget samt planerat arbete på kvällar och helger (ca 4 helger/år).

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast den 31/7. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Mikael Fougelberg, på telefon 010-43 45 434 alternativt på epost till mikael.fougelberg@vasttrafik.se.

Ansök nu

Distriktsköterska/Sjuksköterska

Distriktssköterska
Läs mer Jun 20
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

På Närhälsan Frölunda vårdcentral gör vi verklig skillnad.

Hos oss blir du en del av ett team som arbetar för invånarnas hälsa genom rådgivning, behandling och hälsofrämjande arbete. Vårdcentralen är beläget i ett modernt köpcentrum på Frölunda torg i västra Göteborg. Våra cirka 12 000 listade medborgare speglar stadsdelens demografi med en palett av olika kulturer, socioekonomi och åldrar. Idag är vi cirka 45 anställda från olika professioner. Vi har barnavårdscentral som är en del av Göteborgs äldsta familjecentral samt att vi är knutna till PTC, Närhälsans center för kliniska prövningar av läkemedel. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Förutom mottagning med distriktsläkare och distriktsköterskor har vi diabetes-, astma/kol- och blodtrycksmottagning, äldremottagning samt psykosocialt team. Vi ansvarar för hemsjukvård, LSS/BSS och särskilda boenden i området.

Om arbetet

På Närhälsan Frölunda arbetar vi sköterskor både självständigt samtidigt som vi har ett nära samarbete med varandra och andra yrkeskategorier. Vi har ett gott arbetsklimat och är måna om varandra. Vi har en öppenhet mot varandra och man får alltid lov att ställa frågor. Vi är ett gott gäng som har nära till skratt!   

Hos oss erbjuds du ett varierande arbete där dina arbetsuppgifter kommer att innefatta mottagningsarbete, telefonrådgivning, distriktssköterskemottagning samt specialistmottagning. Du deltar i arbetsgruppen Distriktsköterskor/Sjuksköterskor som en kreativ medlem i förbättrings- och utvecklingsarbete av vårdcentralen tillsammans med vårdcentralens ledning.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller vidareutbildad distriktssköterska.

Som person är du flexibel, ansvarstagande och har god initiativförmåga. Vi tror också att du har lätt för att samarbeta och har ett professionellt förhållningssätt samt att du ser ett gott bemötande mot både patienter och kollegor som en självklarhet. Vi ser att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Villkor

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Sysselsättningsgraden för tjänsten kan diskuteras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Hematologens forskningsenhet växer - forskningssjuksköterska väx med oss!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet där Forskningsenheten är en självständig enhet.

Vår målsättning är att erbjuda varje patient en möjlighet att delta i en studie under olika faser av sin sjukdom.

Vi bedriver både forskningsprojekt och studier initierade från kliniken men även kliniska läkemedelsprövningar på uppdrag av läkemedelsindustrin.

Medarbetare på forskningsenheten har sin basanställning på sektionen med placering på forskningsenheten.

Vill du bli en del av vår verksamhet?

Vi söker nu en framtida kollega som vill vara med i frontlinjen och utveckla den svenska cancervården inom hematologi. På vår forskningsenhet arbetar idag tre forskningssjuksköterskor och en forskningsassistent och vi behöver utöka vår enhet med ytterligare en person.

Arbetet bedrivs utifrån GCP (Good Clinical Practice) och de lagar och avtal som är styrande för kliniska studier. Tidigare arbete med kliniska prövningar och GCP är meriterande. Vi ser dessutom gärna att du har arbetat inom hematologi/onkologi eller närliggande område.

För att lyckas i ditt nya arbete behöver du vara noggrann, strukturerad och ha ett kvalitetsinriktat tänk. Har du dessutom ett positivt sätt, kan arbeta självständigt och ta egna initiativ så är det en fördel.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig ett spännande, omväxlande och utvecklande arbete. Du kommer att vara en del av studieteamet i ett flertal studier och vara huvudansvarig sjuksköterska ett antal studier där du träffar samma patienter under studiens gång. Detta bidrar till ökad kontinuitet för både patient och forskningssjuksköterska. Information, provtagning och omhändertagande är centrala delar så väl som administrativa uppgifter där koordinering, dokumentation och rapportering av patientdata i CRF (Case Report Form) ingår.

Det kommer även att ingå kliniskt arbete där du får en kontinuerlig vidareutveckling inom flera olika diagnosgrupper.

Din tjänstgöring är dagtid måndag till fredag.

Att arbeta med kliniska prövningar är spännande, stimulerande och utvecklande.

Urval och intervjuer sker löpande, därför kan tjänsten tillsättas under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Medicinsk sekreterare

Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Läs mer Jun 20
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

På Närhälsan Frölunda vårdcentral gör vi skillnad för medborgaren.

Vi är ett härligt gäng som arbetar här. Hos oss blir du en del av ett team som arbetar för invånarnas hälsa genom rådgivning, behandling och hälsofrämjande arbete. Vårdcentralen är beläget i ett modernt köpcentrum på Frölunda torg i västra Göteborg. Våra cirka 12 000 listade medborgare speglar stadsdelens demografi med en palett av olika kulturer, socioekonomi och åldrar. Idag är vi cirka 45 anställda från olika professioner. Vi har barnavårdscentral som är en del av Göteborgs äldsta familjecentral samt att vi är knutna till PTC, Närhälsans center för kliniska prövningar av läkemedel. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Förutom mottagning med specialistläkare i allmänmedicin och distriktsköterskor har vi diabetes-, astma/kol- och blodtrycksmottagning, äldremottagning samt psykosocialt team. Vi ansvarar för hemsjukvård, LSS/BSS och särskilda boenden i området.

Om arbetet

Vi är en glad, lättsam och positiv grupp som älskar vårt arbete. Vi har ett gott samarbete sinsemellan och med övrig personal. Med risk för att låta klyschiga så är vi verkligen ”spindeln i nätet” och det är till oss kollegorna kommer när de behöver hjälp. Vi räds inte utmatningar och försöker alltid, på bästa sätt, finna lösningar. Högt i tak är vårt motto!

Som medicinsk sekreterare kommer ditt arbete att vara mycket viktigt och omväxlande. Din kompetens är bred och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara diktatskrivning, posthantering, samt i övrigt förekommande administrativa uppgifter.

Du sitter också i vår reception där du är vårt ansikte utåt och möter och vägleder patienterna på vårdcentralen. Vi har ett helhetsperspektiv vad gäller vårdadministrativ service och alla tar gemensamt ansvar för helheten. Du kommer också få möjlighet att delta i förbättrings- och utvecklingsarbete.

Om dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning i vårddokumentation och tidigare erfarenhet som medicinsk sekreterare. Har du tidigare arbetat på vårdcentral och i Asynja VISPH är det meriterande, likaså erfarenhet av LITA-arbete (Lokalt IT Ansvar). Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska vara lugn och trygg, lätt att samarbeta med och ha en god organisationsförmåga. Att du är flexibel och kan växla tempo vid arbetstoppar, vara stresstålig och dessutom serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Du delar våra kärnvärden och är Omtänksam, Pålitlig och Nytänkande

Övrigt

Intervjuer kommer ske löpande. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Arbetsterapeut till Rättspsykiatrin

Arbetsterapeut
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi söker nu dig som är legitimerad arbetsterapeut till en tjänst i en helt unik arbetsmiljö där du som arbetsterapeut är placerad och verksam i vårt aktivitetshus. Aktivitetshuset är placerat i mitten av sjukhuset i anslutning till vår inrepark. Aktivitetshuset består av gymnastikhall, simbassäng, snickeri, måleri, musikrum, mediarum, träningskök, skola, café med mera som ger fantastiska förutsättningar för patientens rehabilitering.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som arbetsterapeut en central och viktig roll i vår verksamhet. Du kommer ha ett nära samarbete, både med kollegor från aktivitetshuset men också med medarbetare från vårdenheterna. Ni kommer med er kompetens och ert engagemang i kombination med  verksamhetens unika förutsättningar utveckla och bedriva specialistvård med fokus på rehabilitering.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling i form av utbildningar kopplade till vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut ingår du i vår aktivitetsenhet som består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, aktiveringspedagoger och hälsopedagoger. Du ingår även i team runt patienterna på de olika enheterna tillsammans med övriga yrkeskategorier. Tillsammans med dina kollegor svarar ni för arbetsterapeutiska insatser för våra patienter. Ni arbetar utifrån hela den arbetsterapeutiska processen med allt från bedömning av ADL- förmåga (Aktiviteter i dagliga livet) till behandling genom aktivitet. Målgruppen består av patienter som är överlämnade till rättspsykiatrisk vård med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och samsjuklighet med beroende.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet och ett stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du har lätt för att samarbeta, har ett driv, är ansvarstagande, flexibel och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att hantera komplex problematik.

Läs mer om hur det är att arbeta som arbetsterapeut hos oss i tidskriften Arbetsterapeuten. Arbetsterapeuten_4_2020 (ljungbergs.se)

På grund av semesterperiod kommer urval ske vecka 31.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Fysioterapeut sökes till Rättspsykiatrins Aktivitetshus

Fysioterapeut/Sjukgymnast
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi söker nu dig som är legitimerad fysioterapeut till en tjänst i en helt unik arbetsmiljö där du som fysioterapeut är placerad och verksam i vårt aktivitetshus. Aktivitetshuset är placerat i mitten av sjukhuset i anslutning till vår inrepark. Aktivitetshuset består av gymnastikhall, simbassäng, snickeri, måleri, musikrum, mediarum, träningskök, skola, café med mera som ger fantastiska förutsättningar för patientens rehabilitering.

Tjänsten avser ett vikariat på tolv månader, från och med 2022-09-01 till och med 2023-08-31 eller enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som fysioterapeut en central och viktig roll i vår verksamhet. Du kommer ha ett nära samarbete, både med kollegor från aktivitetshuset men också med medarbetare från vårdenheterna. Ni kommer med er kompetens och ert engagemang i kombination med  verksamhetens unika förutsättningar utveckla och bedriva specialistvård med fokus på rehabilitering.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling i form av utbildningar kopplade till vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut ingår du i vår aktivitetsenhet som består av hälsopedagoger, aktiveringspedagoger, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Du ingår i team runt patienterna tillsammans med övriga yrkeskategorier i vår verksamhet. Fysioterapeutiska insatser inom rättspsykiatri är verksamma för att behandla den psykiatriska symtombilden, förbättra kognitiv förmåga, förbättra den fysiska funktionen och för att minska risken för somatisk samsjuklighet. Insatserna syftar även till ökad rörelseglädje, förbättrad tilltro till egen förmåga och förbättrade strategier för stress- och ångesthantering. Du kommer vara en av två fysioterapeuter som har ett nära samarbete med verksamhetens övriga yrkeskategorier.

Du ansvara för egna aktivitetsgrupper i ditt arbete, vilket innebär att det är du som planerar, driver och samordnar aktiviteten för patienterna.   

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut med stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Har du erfarenhet av psykiatri och/eller av att leda gruppträning är det meriterande. 

Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du har lätt för att samarbeta, har ett driv, är ansvarstagande, flexibel och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av individuella bedömningar om levnadsvanor samt fysisk aktivitet i grupp. Stor vikt läggs vi personlig lämplighet.

På grund av semesterperiod kommer urval ske vecka 31.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Hälsopedagog sökes till Rättspsykiatrins Aktivitetshus!

Hälsopedagog
Läs mer Jun 27
Nytt
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Vi söker nu dig som är utbildad hälsopedagog till en tjänst i en helt unik arbetsmiljö där du som hälsopedagog är placerad och verksam i vårt aktivitetshus. Aktivitetshuset är placerat i mitten av sjukhuset i anslutning till vår inrepark. Aktivitetshuset består av gymnastikhall, simbassäng, snickeri, måleri, musikrum, mediarum, träningskök, skola, café med mera som ger fantastiska förutsättningar för patientens rehabilitering.

Tjänsten avser ett vikariat på sex månader, från och med 2022-09-01 till och med 2023-01-31.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig som hälsopedagog en central och viktig roll i vår verksamhet. Du kommer ha ett nära samarbete, både med kollegor från aktivitetshuset men också med medarbetare från vårdenheterna. Ni kommer med er kompetens och ert engagemang i kombination med  verksamhetens unika förutsättningar utveckla och bedriva specialistvård med fokus på rehabilitering.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling i form av utbildningar kopplade till vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som hälsopedagog tillhör du Aktivitetshuset där hälsopedagoger, aktiveringspedagoger, arbetsterapeuter och fysioterapeuter arbetar. Du ingår i ett team runt patienterna tillsammans med övriga yrkeskategorier i vår verksamhet. Hälsopedagogens uppdrag är att motivera patienter till hälsosamma levnadsvanor och ett mer fysiskt och socialt aktivt liv. Som hälsopedagog inom rättspsykiatrin är ditt fokus på kost, tobak och fysisk aktivitet. Du ansvara för egna aktivitetsgrupper i ditt arbete, vilket innebär att det är du som planerar, driver och samordnar aktiviteten för patienterna.  

Om dig

Vi söker dig som är utbildad hälsopedagog med stort intresse för psykiatri och rehabilitering. Vi ser gärna att du är utbildad inom tobaksavvänjning och har erfarenhet av att hålla gruppaktiviteter. Har du kostutbildning är även det meriterande. Som person är du lugn och trygg i dig själv. Du har lätt för att samarbeta, har ett driv, är ansvarstagande, flexibel och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. För dig är ett hälsosamt liv en självklarhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av individuella bedömningar om levnadsvanor och fysisk aktivitet i grupp. Stor vikt läggs vi personlig lämplighet. 

På grund av semesterperiod kommer urval ske vecka 31.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Överläkare/Specialistläkare inom kardiologi till Angereds Närsjukhus!

Specialistläkare
Läs mer Jun 17
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Om oss

Angereds Närsjukhus startade verksamheter redan under 2007.

I dag är vi ca 360 anställda och vi expanderar fortfarande. Till Verksamhet Medicin hör öppenvårdsverksamhet för hjärta och diabetes samt lungmedicin.

I arbetet utgår vi från patientens behov, vi arbetar i team och är kvalitetsstyrda. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, biomedicinsk analytiker, fysioterapeut, arbetsterapeut, koordinator, kurator, dietist, fotterapeut och medicinsk sekreterare. Förutom vårt sjukvårdsuppdrag har vi också ett hälsofrämjande uppdrag gentemot befolkningen i nordost. Angereds Närsjukhus är ett hälsofrämjande sjukhus och är därför tobaksfritt.

Om dig

Vi söker ytterligare en kardiolog till vår mottagning. Arbetet är mångfacetterat och utvecklande. Du får en unik möjlighet att följa patienten från remiss till utredning, behandling och uppföljning. På mottagningen genomförs UCG, arbets-EKG, Holter, 24-timmars blodtryck och tum-EKG. Brinner du för hjärtultraljud med intressanta fall så är denna tjänst som gjord för dig. 

Arbetsuppgifter

- Kardiologisk specialistvård, enbart öppenvård, måndag-fredag.
- Verka för att diagnostik och behandling sker enligt gällande riktlinjer och rekommendationer.
- Vara lättillgänglig för konsultation i frågor som rör kardiovaskulära tillstånd.

Kvalifikationer

- Legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi är ett krav.
- Dokumenterad erfarenhet av att utföra UCG-undersökningar är meriterande.
- Erfarenhet av mottagningsarbete är ett krav.
- Förmåga att arbeta både självständigt och i team är ett krav.
- God social kompetens och samarbetsförmåga är ett krav.
- Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är en fördel.

Villkor

Tillsvidareanställning 100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Även möjlighet till kombinerad tjänst finns.

Anställningsintervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu