TULLVERKET jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos TULLVERKET i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Tullverket söker tullrevisor

Revisor
Läs mer Mar 15
Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle, säkerställa en korrekt uppbörd och hjälpa företag att göra rätt i sin tullhantering?

Vill du även arbeta i en flexibel verksamhet, där nytänkande, ansvarstagande och helhetssyn premieras? I så fall är efterkontrollverksamheten på Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd, Underrättelse- och Tullkriminalavdelningen.
Uppbördsavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; efterkontroll, uppbördsbevakning och tillstånd. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra geografiska enheter; syd, väst, öst och nord. Dessa enheter samverkar nationellt och arbetar med hela avdelningens uppdrag.

Uppbördsavdelningen ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt kontrollerar att in- och utförselregler följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter, däribland efterkontroller som tullrevisorerna arbetar med.

Om tjänsten

Tjänsten som tullrevisor är placerad vid Tullverkets uppbördsavdelning. Som tullrevisor utreder du att företag följer de villkor som krävs för en korrekt tullhantering, att företag har redovisat korrekt tull och andra avgifter samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Utredningen sker i form av tullrevisioner eller eftergranskningar (skrivbordskontroller) där du tillsammans med dina kollegor granskar de underlag som ligger till grund för företagets import- /exportverksamhet, till exempel bokföring, kalkyler, tullhandlingar och rutinbeskrivningar. I arbetet hanterar du stora datamängder som du behöver kunna analysera och sammanställa för att fatta beslut. I revisionsarbetet genomförs besök hos det granskade företaget, resor ingår således i tjänsten. Förutom revisionsarbetet förväntas du också engagera dig i förbättringsarbete och ta ansvar för diverse uppdrag.

Tullverkets tullrevisorer arbetar i team där man tar gemensamt ansvar för att planera och genomföra arbetsuppgifterna. I arbetet som tullrevisor samverkar du även med kollegor på andra avdelningar inom Tullverket och har även kontakter utanför Tullverket med såväl företag som myndigheter.

Vid anställning genomgår du inledningsvis en grundutbildning och en tid in i din anställning får du även förmånen att gå Tullverkets interna tullrevisionsutbildning, steg 1 och steg 2.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen om minst 120 p eller 180 hp enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, logistik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Intyg utfärdat av Universitets- och högskolerådet).
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Akademiska meriter inom:
     o Redovisning, bokföring.
     o Logistik.
     o Juridik.
     o Företagsekonomi.
     o Statistik.
• Erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet eller revisionsbyrå.
• Erfarenhet av arbete med bokföring/redovisning/revision.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering.
• Tullverkets grundutbildning uppbörd (tidigare effektiv handel).
• God kännedom om tullproceduren.
• Erfarenhet av att läsa och tolka lagstiftning.
• Erfarenhet av arbete med och analys av stora datamängder.
• Goda kunskaper i Excel och/eller andra analysverktyg.
• Erfarenhet av att leda/aktivt delta i förändringsarbete.
• Erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.

Personliga egenskaper

Som tullrevisor arbetar du nära dina teammedlemmar. Du tycker om att lära dig av andra människor och ser samarbetet i gruppen som ett sätt att komma framåt tillsammans.

Vi söker dig som jobbar systematiskt och målmedvetet. Du har ett öga för detaljer men kan lyfta blicken för att bedöma helheten. Du har lätt för att bedöma och värdera information och föreslår lösningar på problem som uppstår.

Du tar ansvar genom att genomföra dina arbetsuppgifter och leverera utifrån överenskommelse.

Du är trygg och säker i de flesta sammanhang, har mod att säga ifrån och visar personlig mognad.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att arbeta på Tullverket bidrar du till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-06768.

Placeringsort: Göteborg.

För en godkänd ansökan måste du bifoga betyg som styrker dina studier.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader. Individuell lönesättning tillämpas.

När anställningen börjar kommer du att genomgå en grundutbildning som ger dig en grundläggande kunskap om begrepp och principer inom hanteringen av import- och exportvaruflödena.

Tillträdesdag: 16 september 2024.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Åsa Nerme, 031-63 36 43. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S vid Tullverket, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2 april 2024. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Tullverket söker förundersökningsledare

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 22
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Verksamhetsinriktningen är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets brottsbekämpning har förundersökningsledare som huvudsaklig uppgift att leda utredningar av brott av enkel beskaffenhet som ingår i Tullverkets brottskatalog. Arbetet bedrivs enskilt och du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut. I tjänsten ingår även att granska och hantera inrapporterade ärenden som ska lottas in på allmän åklagare.

Som förundersökningsledare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar du bl.a. med:


• Aktiv förundersökningsledning för att korta ner utredningstiden.
• Vägleda personal i samband med inrapportering av brott.
• Coacha och vägleda brottsutredarna som biträder dig i dina utredningar.
• Fatta beslut om tvångsmedel.
• Granska sammanställda förundersökningsprotokoll innan de överlämnas till allmän åklagare.

Du kommer dessutom att verka som Tullåklagare vilket innebär att du kommer utfärda strafförelägganden och föra talan i domstol avseende brott av enkel beskaffenhet där påföljden uppenbarligen är böter. Dessutom kommer du fatta beslut om förverkande.

Vi söker dig som har:


• Juristexamen.
• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller motsvarande utbildning i annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.
• Mycket god erfarenhet av utredningar av de brott som ingår i Tullverkets brottskatalog enligt smugglingslagen.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Godkänd förundersökningsledarutbildning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har hög integritet, gott omdöme och god människosyn. Du har ett stort intresse för förundersökningsprocessen. Helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande är avgörande för att uppfylla det som tjänsten innebär. Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt. Du är strukturerad, noggrann och flexibel med förmåga att prioritera och anpassa dig till förändringar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-05816

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid tillämpas. Tjänsten kan innefatta obekväm arbetstid och beredskap både kvällar och helger.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Pehr Hagenklev, gruppchef tullkriminalenheten 031-63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95, och för SACO-Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 mars. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.

Ansök nu

Tullverket söker spanare, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 7
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Verksamhetsinriktningen är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets Tullkriminalavdelning har spanare som huvudsaklig uppgift att utföra målinriktat spaningsarbete mot storskalig smuggling och organiserad brottslighet samt att verkställa beslutade tvångsmedel. I arbetet ingår även initiala utredningsåtgärder. Personal placerad inom spaningsverksamheten är utrustad med tjänstepistol Glock för vilket utbildning krävs.

Vi söker dig som har:


• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller motsvarande utbildning i annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.
• Genomförd och godkänd utbildning i konflikthantering, fysiska tekniker, OC och batong.
• Genomförd och godkänd utbildning i Tullverkets tjänstepistol Glock.
• Erfarenhet av arbete inom brottsbekämpande verksamhet.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Genomförd och godkänd spaningsutbildning (NPS-grund).
• Erfarenhet av målinriktad spaning vid brottsbekämpande myndighet.
• Genomförd och godkänt förarutbildning inom Tullverket (TNF) steg 1-3 eller motsvarande förarutbildning i annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, flexibel, stresstålig, noggrann, har god samarbetsförmåga, hög integritet, gott omdöme och ett högt Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-05817.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningsform: vikariat t.o.m. 2025-03-31 resp. 2025-05-31.

Framförallt inrikes resor, såväl inom som utanför det geografiska ansvarsområdet, är dagligen förekommande inom uppdraget.

Skifttjänstgöring med periodplanering tillämpas.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Ingela Östmark, enhetschef Tullkriminalenheten Väst, 031-63 38 44. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95, och för SACO-Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 mars. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.

Ansök nu

Tullverket söker förundersökningsledare

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 7
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Verksamhetsinriktningen är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets brottsbekämpning har förundersökningsledare som huvudsaklig uppgift att leda utredningar av brott av enkel beskaffenhet som ingår i Tullverkets brottskatalog. Arbetet bedrivs enskilt och du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut. I tjänsten ingår även att granska och hantera inrapporterade ärenden som ska lottas in på allmän åklagare.

Som förundersökningsledare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar du bl.a. med:


• Aktiv förundersökningsledning för att korta ner utredningstiden.
• Vägleda personal i samband med inrapportering av brott.
• Coacha och vägleda brottsutredarna som biträder dig i dina utredningar.
• Fatta beslut om tvångsmedel.
• Granska sammanställda förundersökningsprotokoll innan de överlämnas till allmän åklagare.

Du kommer dessutom att verka som Tullåklagare vilket innebär att du kommer utfärda strafförelägganden och föra talan i domstol avseende brott av enkel beskaffenhet där påföljden uppenbarligen är böter. Dessutom kommer du fatta beslut om förverkande.

Vi söker dig som har:


• Juristexamen.
• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller motsvarande utbildning i annan brottsbekämpande myndighet som bedöms likvärdig.
• Mycket god erfarenhet av utredningar av de brott som ingår i Tullverkets brottskatalog enligt smugglingslagen.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Godkänd förundersökningsledarutbildning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har hög integritet, gott omdöme och god människosyn. Du har ett stort intresse för förundersökningsprocessen. Helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande är avgörande för att uppfylla det som tjänsten innebär. Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt. Du är strukturerad, noggrann och flexibel med förmåga att prioritera och anpassa dig till förändringar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-05816

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid tillämpas. Tjänsten kan innefatta obekväm arbetstid och beredskap både kvällar och helger.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Pehr Hagenklev, gruppchef tullkriminalenheten 031-63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95, och för SACO-Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 24 mars. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av tf. generaltulldirektör Johan Norrman.

Ansök nu

Tullverket söker handläggare till Uppbördsavdelningen

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 28
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden, tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela avdelningens uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Vi söker nu handläggare till uppbördsavdelningen i område väst med placeringsort Göteborg.

Om tjänsten

Arbetet som handläggare inom uppbördsavdelningen är varierande. Som handläggare kan man arbeta med tillstånd och/eller uppbördsbevakning i olika perioder. Verksamheten är till stora delar efterfrågestyrd därav finns stort behov av flexibilitet hos handläggaren att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Tillståndsverksamheten innebär främst att granska och utreda tillståndsansökningar men även övervakning av redan utfärdade tillstånd ingår i arbetsuppgifterna. Uppbördsbevakningen innebär bland annat kontroller av tulldeklarationer/avräkningsnotor, här säkerställer handläggaren att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna. Arbetet som handläggare innefattar mycket kontakt via våra handläggningssystem och telefon/e-post med speditörer, företag, privatpersoner och andra myndigheter. Vissa arbetsuppgifter omfattar även företagsbesök.

Som handläggare arbetar du självständigt, men också inom grupp.

Handläggningen medför ständigt nya frågeställningar och situationer vilket innebär att du som handläggare behöver vara både flexibel och problemlösande. Exempelvis ingår det i handläggartjänsten att bevaka interna rutiner och förbättra arbetssättet. Handläggningen utförs i ett flertal system.

Arbetstiden / normtiden är måndag till fredag 8.00-16.30.

Vi söker dig som har:


• Avslutad för tjänsten relevant Kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller minst 60 poäng/90 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, spedition/logistik, juridik eller ekonomi samt relevant erfarenhet av handläggning eller ärendeadministration från annan offentlig verksamhet, alternativt liknande arbetsuppgifter inom privat näringsliv.

och/eller


• Relevant arbetslivserfarenhet minst 3 år, inom annan offentlig eller tullrelaterad verksamhet, samt avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i Matte B/2, Engelska B/6 och Svenska B/2 eller motsvarande.

Du skall dessutom ha:


• God förmåga att utreda och skriva beslut eller andra handlingar.
• Grundläggande kunskaper inom MS Office och Excel.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Möjlighet till resor och övernattningar i tjänsten.

Det är meriterande om du har:


• Tullspecialist (CCS) – Yrkeshögskola.
• Akademisk examen inom relevant område.
• Erfarenhet av att självständigt tolka lagstiftning och handläggning från annan statlig myndighet eller offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av utredningsarbete.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering, till exempel logistik, spedition och internationell handel.
• Erfarenhet med kundbemötande och service, till exempel kundkontakter.
• Erfarenhet av arbete inom Tullverket.
• Goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete med utveckling eller förvaltning inom IT-området.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, noggrann och ansvarstagande och kan utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och ta egna initiativ. Du som person har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du periodvis kan hantera stora arbetsmängder, prioritera det väsentliga, lösa problem och formulera beslut med god kvalitet.

Som medarbetare i Tullverket är du professionell och arbetar enligt vår värdegrund, ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-05088.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Efter överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Kerim Metahni, 031-63 36 53. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031 - 63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 10 mars. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Tullverket söker operativ analytiker

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Feb 20
Tullverkets underrättelseenhet Väst söker nu en operativ analytiker med inriktning uppbörd och restriktioner.


• Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle?
• Vill du vara med och göra skillnad genom att säkerställa korrekt uppbörd och stoppa inflödet av varor som hotar hälsa, miljö och säkerhet?
• Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten?

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd-, Tullkriminal- och Underrättelseavdelningen. Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk (SAND).

Verksamheten har som mål att skapa underlag för att fastställa korrekta tullavgifter, mervärdesskatt, andra skatter och avgifter samt att säkerställa att bestämmelser om in- och utförselrestriktioner följs. Endast godkända varor skall passera vår gräns.

Om tjänsten

Som operativ analytiker med inriktningen uppbörd och restriktioner arbetar du framförallt med operativ underrättelse och ansvarar för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges. Du arbetar med att analysera stora och komplexa datamängder och extraherar information ur strukturerad såväl som ostrukturerad data.

Du arbetar med att ta fram operativa underrättelseprodukter och dina analyser presenteras och kommuniceras på ett tydligt och pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Mottagare av dina produkter är framförallt Tullverkets kontrollerande verksamheter inom Uppbördsavdelningen och Kontrollavdelningen.

I ditt arbete hanterar du stora mängder information och det är viktigt att göra denna tillgänglig och sökbar. Du bidrar till lösningar som hjälper organisationen att förstå och agera utifrån sin egna data och för att skapa direkt värde.

I den operativa underrättelseverksamheten finns behov av en välfungerande dialog och nära samarbete med andra funktioner inom Tullverket. Vi samverkar också med andra myndigheter och externa aktörer såväl nationellt som internationellt.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på flexibilitet. Myndigheten är i ständig utveckling och förändring, vilket påverkar vardagen. Det innebär att du också deltar i utvecklingsarbete med fokus på operativ verksamhet.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt våra värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi söker dig som har:


• Akademisk utbildning inom t ex statiskt eller dataanalys eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
• Erfarenhet av att arbeta med olika datakällor och analysera stora datamängder.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.
• Svenskt körkort, lägst klass B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete som analytiker vid statlig myndighet eller annan erfarenhet vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Tullkunskap; tullprocedur, tullvärde, klassificering, ursprung.
• Erfarenhet eller utbildning inom underrättelsearbete och hypotesprövning.
• Erfarenhet av kravställning inom data- och analysområdet.
• Goda kunskaper och erfarenheter i Power BI eller motsvarande verktyg.
• Goda kunskaper och erfarenheter i iBase, Analyst´s Notebook eller andra informationssystem.
• Erfarenhet av nationell operativ samverkan med andra myndigheter.
• Erfarenhet av internationellt arbete.

Personliga egenskaper


• Systematiskt arbetssätt
Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och levererar med resultat utifrån överenskommelse.
• Problemlösning
Du förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika lösningar.
• Samarbete
Du uppskattar en god stämning i gruppen; är hänsynsfull, samarbetsvillig, kommunikativ, öppen och lyhörd.
• Självständighet
Du arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på din egen förmåga.
• Stresstolerans
Du är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Handlingskraft
Du följer organisationens regler och procedurer; verkställer planer med engagemang och beslutsamhet; uppnår resultat med hög kvalitet och tar initiativ när det behövs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-04300.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Ulrika Berndtsson, 031-63 39 03 och Maria Lagunas, 031-64 48 35. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST är Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 10 mars. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker kundrådgivare, företag

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 2
Vi söker kundrådgivare till Kundmötesenheten och till Tullverkets upplysningstjänst, Tullsvar. Tullsvar erbjuder våra kunder service, rådgivning och svarar på allmänna frågor om tullhantering. Nu behöver vi stärka upp med kundrådgivare till gruppen som hanterar allmänna frågor från i första hand våra företagskunder. Frågorna handlar t.ex. om import, export, klassificering, tillståndsansökningar, tulldeklarationer, frihandelsavtal och restriktioner. Gruppen som besvarar företagskunder hanterar frågor som kommer in till oss via telefon, e-post och webbformulär på Tullverkets hemsida.

Kundmötesenheten är en del av Tullverkets kommunikationsavdelning som driver, stödjer, och samordnar det interna och externa kommunikationsarbetet. Vi är ca 60 medarbetare fördelat över olika platser i landet och majoriteten tillhör Kundmötesenheten.

Tjänsten som rådgivare är placerad på vårt kontor i centrala Göteborg.

Om tjänsten

Som rådgivare på Kundmötesenheten är du Tullverkets ansikte utåt och den som svarar på frågor både muntligt och skriftligt. Arbetet kombinerar återkommande inslag med ständigt nya frågeställningar och situationer av både enkla och mer komplexa slag.

Som rådgivare företag kommer du att:


• besvara frågor främst via telefon, e-post och webbformulär från företag och tullombud
• utveckla och kvalitetssäkra svar på kundernas frågor
• aktivt vägleda kunderna så att de får svar på sina frågor
• samarbeta med olika funktioner och verksamheter inom myndigheten för att besvara kundernas frågor samt fördjupa och underhålla dina egna kunskaper inom olika områden
• bidra i det pågående arbetet med att utveckla och förbättra våra arbetsmetoder.

Vi söker dig som har:


• slutbetyg från gymnasium med godkända betyg i matematik B/matematik 2, svenska B/svenska 3 och engelska B/engelska 6
• Tullverkets grundutbildning inom handel eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt t ex från tullspecialistutbildning på yrkeshögskola eller från anställning inom transport-/speditionsbranschen
• minimum 1 års erfarenhet av motsvarande arbete med kundkontakter
• mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
• god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
• datorvana och förmåga att självständigt använda grundläggande program i Microsoft Officepaketet
• erfarenhet från att jobba i olika it-baserade arbetsverktyg.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av moderna kundstödssystem, (vi använder Artvise och MiCC)
• erfarenhet av att hantera komplex information t.ex. lagtext och förmedla information på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av kundkontakt och tilltalas av att jobba på en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag. Du är en person som med gott bemötande tar hänsyn till kundernas behov och som strävar efter att hålla en hög servicenivå.

Du kommunicerar tydligt, pedagogiskt, strukturerat och har förmågan att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet. Som person är du pålitlig, noggrann, uthållig och arbetar effektivt även under tidspressade situationer. Du är nyfiken på att lära dig nya saker och du har förmågan att förstå innehållet i komplex information t.ex. lagtext och kan avgöra vad som är relevant information för dig eller för kunden. Du är en social person som gärna samarbetar med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att nå de uppsatta målen.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter där du också får utbildning för att kunna hantera de frågeställningar som våra kunder vänder sig till oss med. Du ställer dig bakom den statliga värdegrunden och Tullverkets värdegrund (helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande) och kan förhålla dig till dem i ditt dagliga arbete som statstjänsteman.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-02682.

Placeringsort: Göteborg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Vid frågor kontakta chef kundmöten företag Pernilla Falkendal, 031-633691, e-post, pernilla.falkendal@tullverket.se. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 25 februari. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker underrättelsehandläggare

Tulltjänsteman
Läs mer Feb 5
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Underrättelseavdelning något för dig.

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Underrättelseavdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och ska ha förmåga att arbeta med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, alltså såväl restriktioner som uppbörd. Underrättelsearbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord. Avdelningen består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Om tjänsten

I tjänsten som underrättelsehandläggare arbetar du med inhämtning, bearbetning, analys och delgivning av underrättelseprodukter. I det dagliga arbetet har du ett väldigt nära samarbete i dina ärenden med underrättelseledarna och inhämtningsresurser. Du presenterar operativa underlag, ärenden och underrättelseprodukter för relevanta mottagare såväl skriftligen och muntligen som genom visualisering av informationen i t.ex. länkscheman, kartor och diagram.

I det dagliga arbetet är internt samarbete på avdelningen såväl som samarbete med andra operativa delar i Tullverket en naturlig del och att stötta varandra i det löpande underrättelsearbetet är en självklarhet. Underrättelsearbetet är nationellt vilket kan innebära samarbete och ibland närvaro på övriga huvudorter.

Nationell och internationell samverkan med andra myndigheter och framförallt brottsbekämpande myndigheter är också ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Det förekommer även en del resor både nationellt och internationellt. Underrättelseverksamheten är dynamisk och ibland oförutsägbar, vilket innebär att det ibland behövs göras tuffa och snabba prioriteringar som ställer höga krav på god omställningsförmåga och flexibilitet i sina ärenden och arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har:


• Genomförd och godkänd gymnasieutbildning.
• Arbetar nu i en brottsbekämpande myndighet som handläggare eller analytiker med minst tre års arbetslivserfarenhet.
• Vapenkunskap kopplat till underrättelseverksamhet och/eller erfarenhet av utredningsarbete kopplat till vapenärenden.
• Erfarenhet av myndighetsgemensamt arbete mot vapensmuggling.
• Goda kunskaper i såväl svenska som engelska och med förmågan att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Akademisk utbildning inom underrättelseanalys, juridik eller kriminologi alternativt Tullverkets grundutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren anser relevant för tjänsten.
• Utbildning inom operativ underrättelseverksamhet vid statlig myndighet.
• Erfarenhet av nationell och internationell operativ samverkan med främst brottsbekämpande myndigheter.
• Erfarenhet av operativt brottsbekämpande arbete.
• Erfarenhet av kontroll- eller underrättelseverksamhet.
• Talar och skriver ytterligare ett språk förutom engelska.
• Goda kunskaper i iBase, Analyst´s Notebook och andra informationssystem.

Personliga egenskaper

Som person ….


• Ser du till helheten, bidrar till en god stämning i gruppen, samarbetar effektivt med andra genom att dela med sig av kunskaper, erfarenheter och arbetsmetoder samt stödjer andra i strävan att de ska nå framgång i arbete.
• Agerar du på eget initiativ och utifrån ett helhetsperspektiv, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.
• Är du utåtriktad och har lätt för att skapa användbara kontakter och relationer som kan användas i det operativa arbetet för att nå framgång och resultat i ärenden.
• Är du lösningsorienterad, kan tänka utanför boxen samt har god förmåga att förstå och analysera information och kan snabbt göra förnuftiga och rationella bedömningar.
• Främjar du en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär genom att du är trygg i dig själv och de beslut du fattar, stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem samt är tydlig i din kommunikation och pålitlig.
• Deltar du aktivt i förändringsarbete genom att bidrar med idéer och tankar på hur man kan utveckla och effektivisera verksamheten, våga ifrågasätta traditionella tillvägagångssätt och främja förändring och nytänkande i verksamheten.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2024-02480.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsten kan innebära såväl in- som utrikes resor.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Anneli Rogbring, 031-63 37 51. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 38 86 och för SACO-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 18 februari. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker biträdande enhetschef uppbördsenhet väst

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 15
Vill du ha en ansvarsfull roll i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då kan tjänsten som biträdande enhetschef för område väst inom uppbördsavdelningen vara något för dig!

Uppbördsavdelningen är en av Tullverkets fyra operativa avdelningar. De övriga avdelningarna är Kontroll-, Underrättelse- samt Tullkriminalavdelningen.

Uppbörd är tull, skatter och avgifter som betalas vid import av varor. Uppbördsavdelningen har ett brett uppdrag att arbeta för en korrekt uppbörd genom de tre verksamhetsområdena tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra geografiska enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Avdelningen består av ca 320 medarbetare och samverkar med Tullverkets övriga operativa avdelningar.

Geografisk enhet väst omfattar ca 100 medarbetare. Enheten leds av en enhetschef med hjälp av en biträdande enhetschef. Tullverket söker nu en biträdande enhetschef till vår uppbördsenhet i väst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Det övergripande ansvaret för myndighetens chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till Tullverkets uppdrag samt bedriva ett gott ledarskap. Som biträdande enhetschef biträder du enhetschefen i arbetet med att leda uppbördsenhet väst och ni har även tillsammans nationellt ansvar för verksamhetsområdet tillstånd. Du är en viktig del av enhetens chefsgrupp och förväntas kunna bidra till helhetssyn och utveckling för hela avdelningen.

Arbetsuppgifterna omfattar:


• Styra, leda, följa upp och utveckla verksamheten i linje med Tullverkets målbild och verksamhetsplan.
• Ansvar för mål och resultat samt övergripande budget- och personalansvar.
• Leda och utveckla enhetens gruppchefer och enhetens ledningsstöd. Du har särskilt ansvar för enhetens ledningsstöd.
• Prioritera vad som ska göras på kort och lång sikt samt anpassa verksamheten till förändrade förutsättningar och behov.
• Ansvar för att utveckla enheten i relation till avdelningen och Tullverket som helhet samt leda förändringsarbete.
• Ansvar för att utveckla och samordna tillståndsverksamheten nationellt.
• Samordna den egna enheten i relation till Tullverkets övriga verksamhet inom det geografiska området.
• Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt och arbeta för en god arbetsmiljö.

Vi söker dig som har:


• Flerårig chefserfarenhet som inneburit att leda och utveckla en verksamhet och ha åstadkommit goda resultat.
• Erfarenhet från chefsbefattning i statlig myndighet och förståelse för hur en myndighet fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning.
• Akademisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som motsvarande.
• Ledarskapsutbildning.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av att leda andra chefer.
• Erfarenhet av arbete inom tullrelaterad verksamhet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är erfaren, stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är resultatorienterad och brinner för att utveckla både människor och verksamhet genom ett tydligt och coachande ledarskap som skapar engagemang och ansvarstagande. Som person har du mod att fatta beslut, visa på handlingskraft och styra mot uppsatta mål genom underställda chefer. Du har erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete och utmanar dig själv och andra i att tänka nytt i syfte att stimulera innovation och kreativitet. Du har ett långsiktigt tänk och en god helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra både inom och utanför Tullverket.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-19662.

Placeringsort: Göteborg.

Resor ingår i tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Tullverket tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: Snarast efter överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Sökande kommer även att genomgå chefstester.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Sejnehag, enhetschef uppbörd väst, 031-63 36 69. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 21 januari. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker handläggare

Tulltjänsteman
Läs mer Dec 12
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom underrättelseverksamhetens selekteringscenter? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll-, uppbörds-, tullkriminal- och underrättelseavdelningen.

Underrättelseavdelningen inhämtar, bearbetar, analyserar och hanterar underrättelseinformation samt utför riskanalyser och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Vi söker nu en handläggare till Tullverkets selekteringscenter (TSC) med placering i containerflödet.

Om tjänsten

Tullverkets selekteringscenter (TSC) arbetar med att ta fram kontrollbeställningar, omhänderta riskutfall i Tullverkets selekteringsverktyg samt utför manuell selektering.

På enheten matchas underrättelseinformation mot inkommen information för att hitta kontrollvärda objekt i resande- och varuflödet till och från Sverige. I din roll som handläggare arbetar du med att hantera riskutfall från Tullverkets selekteringsverktyg samt utför manuell selektering för delgivning till kontrollverksamheten.

Ledning och styrning sker till stora delar på distans och som medarbetare jobbar du nationellt vilket innebär att du arbetar med kollegor som är placerad på olika platser i landet och jobbar med olika flöden. Detta ställer stora krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Samverkan internt såväl som med externa myndigheter är en naturlig del i arbetet.

Som medarbetare på Tullverkets selekteringscenter förväntas du tillsammans med chefer och övriga medarbetare bidra och verka för en kontinuerlig utveckling och förbättring av verksamheten. I arbetet ingår bl.a. att utveckla rutiner och arbetsmetodik samt deltagande i utvecklingsarbete som kopplar till selekteringsområdet.

Arbetet innebär skifttjänstgöring och du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider. Förutom Tullverkets värdegrund ska arbetet kännetecknas av kvalitet, proaktivitet och samverkan. Samverkan sker internt såväl som med externt.

Vi söker dig som har:


• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: matematik, samhällskunskap, svenska och engelska.
• Grundutbildning i Tullverket eller motsvarande utbildning inom brottsbekämpande verksamhet som arbetsgivaren finner lämplig.
• Minst ett års arbetslivserfarenhet inom brottsbekämpande verksamhet under de senaste 3 åren.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
• Mycket god IT-vana.
• Mycket god samarbetsförmåga och van att arbeta i team.
• Svenskt körkort, minst klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet från underrättelseverksamhet.
• Erfarenhet av dataanalys.

Personliga egenskaper

Vi letar efter dig som har stort eget driv, är nyfiken och har förmåga att snabbt ta sig an nya arbetsuppgifter.

Som person trivs du lika bra med att jobba självständigt som i grupp. Du har lätt för att etablera och vidmakthålla goda relationer. För att trivas i arbetet behöver du ha en fallenhet för att analysera, vara nytänkande samt positiv till förändring och utveckling utifrån verksamhetens behov.

Att du är en god representant för Tullverket är en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling samt strävar efter att du som anställd hos oss har en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-19368.

Placeringsort: Göteborg.

Tjänsten kan innefatta resor, både inom och utanför Sverige.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning med tillträde snarast, dock längst 6 mån.

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetet sker med periodplanering, måndag till fredag och omfattar även röda dagar.

Tillträdesdag: Snarast.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Anna Johansson Kostovski, 031-63 36 26 eller Helena Levin, 040-661 30 76. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S Anneli Mannerbjörk, 031- 63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2024-01-07. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker brottsutredare

Tulltjänsteman
Läs mer Dec 6
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare på Tullkriminalen som huvudsaklig uppgift att utreda brott som leds av Tullverkets förundersökningsledare eller allmän åklagare.

Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning deltar aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och arbetar bland annat med att:


• Utreda brott, hålla förhör med misstänkta och vittnen, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning.
• Strukturera, tolka och bearbeta information.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Vid behov delta i husrannsakningar och hämtning till förhör.
• I förekommande fall biträda åklagare vid domstolsförhandling.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom juridik, underrättelse/analys, samhällsvetenskap eller kriminologi, alternativt Tullverkets brottsbekämpningsutbildning.
• Relevant erfarenhet av praktiskt arbete med utredning i minst ett år, alternativt erfarenhet av praktiskt arbete inom brottsbekämpande myndighet som Tullverket bedömer relevant för tjänsten.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Svenskt medborgarskap.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Utbildning inom brottsutredning.
• Goda kunskaper i iBase, Analyst´s Notebook, Officepaketet och andra informationssystem.
• Erfarenhet av brottsutredande arbete inom Tullverket.
• Erfarenhet av att ha arbetat i Tullverkets rapporteringssystem BUS.
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper


• Analytisk förmåga och ett utvecklat sinne för struktur och metodik.
• Drivkraft och initiativtagande.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.
• Social kompetens och gott omdöme, skall vara en god representant för Tullverket både internt och externt.
• God samarbetsförmåga, såväl med kollegor som med andra.
• Flexibilitet och därmed förmåga att prioritera och anpassa dig till nya krav och till omvärlden.
• Stabil och stresstålig, förmåga att arbeta under press och att effektivt hantera hastigt uppkomna situationer.
• Ansvarstagande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-554.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma. I arbetet ingår att ha beredskap både kvällar och helger. Arbetet kan i vissa fall även omfatta viss skifttjänstgöring.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Pehr Hagenklev, gruppchef tullkriminalen väst, 031-63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, 040–661 33 21, och för SACO-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 januari. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker förundersökningsanalytiker

Tulltjänsteman
Läs mer Dec 6
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.

Verksamhetsinriktningen är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig och eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Arbetet bedrivs på uppdrag av allmän åklagare alternativt av Tullverkets förundersökningsledare. Detta sker ofta i form av en insats under ledning av en Insatsledare på Tullkriminalen. Arbetet bedrivs teambaserat och du kommer att utgöra en viktig del av en grupp som tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål.

Som förundersökningsanalytiker på Tullkriminalen arbetar du i huvudsak med att analysera stora informationsmängder från flera olika källor. Du ansvarar för att med hjälp av olika verktyg och metoder planera för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges samt tar fram beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning. Analyserna presenteras på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Samverkan sker ofta med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter.

En viktig del i arbetet är att göra information tillgänglig och sökbar. Ett annat frekvent arbetsmoment är att visualisera information i tex länkschema, kartor och diagram.

Ditt arbete kommer att inbegripa arbete med hemliga tvångsmedel och hantering av dessa. Verksamheten är varierande vilket ställer höga krav på att du både är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbete som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom arbetsområdet som bedöms relevant för tjänsten.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Svenskt medborgarskap.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Grundläggande utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik.
• Grundläggande kriminologi och/eller juridikkunskaper.
• Arbete inom statlig myndighet förvärvat under de senaste 3 åren.
• Arbete med brottsbekämpning inom Tullverket.
• Mycket goda kunskaper i Excel.
• God kunskap i Analyst´s Notebook.
• Erfarenhet av analysarbete avseende grova brott.
• Erfarenhet av muntliga och skriftliga presentationer.
• Erfarenhet av analys av nätverkstrafik.
• Erfarenhet av analys och informationsinhämtning från öppna källor på internet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har hög integritet, gott omdöme och god människosyn. Du har ett stort intresse för analysverksamhet såväl som förundersökningsprocessen. Helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande (Tullverkets värdegrund) är avgörande för att uppfylla det som tjänsten innebär. Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-18822.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma. Kontorsarbetstid tillämpas. Tjänsten kan innefatta obekväm arbetstid.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Richard Johansson, gruppchef tullkriminalen väst, 031-63 39 77. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, 040–661 33 21, och för SACO-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 januari. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker finansiell utredare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 11
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig!

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Tullverket består huvudsakligen av verksamheterna kontrollavdelningen, tullkriminalavdelningen, underrättelseavdelningen samt uppbördsavdelningen och arbetet sträcker sig genom hela kedjan från underrättelse, analys och kontroll till färdig förundersökning.
Verksamhetsinriktningen är att bekämpa tullrelaterad brottslighet såsom smuggling, ekobrott och miljöbrott där insatser mot storskalig

och eller organiserad brottslighet prioriteras. Verksamheten bedrivs inom ramen för utredning av brott eller genom åtgärder som ska leda till utredning av brott. Syftet är att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslig verksamhet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Arbetet bedrivs på uppdrag av allmän åklagare alternativt av Tullverkets förundersökningsledare. Detta sker ofta i form av en insats under ledning av en Insatsledare på Tullkriminalen.

Arbetet bedrivs både självständigt samt teambaserat och du kommer att utgöra en viktig del av en grupp som tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål.

Som finansiell utredare på Tullkriminalen arbetar du i huvudsak med att analysera stora mängder finansiell information från flera olika källor. Du ansvarar för att med hjälp av olika verktyg och metoder planera för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges samt tar fram beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning. Analyserna presenteras på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Samverkan sker ofta med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter.

Ditt arbete kan även komma att inbegripa arbete med hemliga tvångsmedel och hantering av dessa.

Verksamheten är varierande vilket ställer höga krav på att du både är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbete som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial utbildning inom arbetsområdet som bedöms relevant för tjänsten.
• Minst 1 års yrkeserfarenhet inom arbetsområdet som bedöms relevant för tjänsten.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Svenskt medborgarskap.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasiala ekonomistudier.
• Erfarenhet av finansiella utredningar / tillgångsutredningar.
• Arbete inom statlig myndighet förvärvat under de senaste 3 åren.
• Mycket goda kunskaper i Excel.
• Erfarenhet av analys/utredningsarbete avseende grova brott.
• Erfarenhet av muntliga och skriftliga presentationer.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har hög integritet, gott omdöme och god människosyn. Du har ett stort intresse för analysverksamhet såväl som förundersökningsprocessen. Helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande (Tullverkets värdegrund) är avgörande för att uppfylla det som tjänsten innebär. Du har förmågan att vara tydlig i din kommunikation, såväl verbalt som i skrift och uppträder som en god representant för Tullverket både internt och externt.


• Analytisk förmåga och ett utvecklat sinne för struktur och metodik, med god förmåga att förmedla information.
• Drivkraft och initiativtagande.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.
Social kompetens och gott omdöme, skall vara en god representant för Tullverket både internt och externt.
• God samarbetsförmåga, såväl med kollegor som med andra.
• Flexibilitet och därmed förmåga att prioritera och anpassa dig till nya krav och till omvärlden.
• Förmåga att arbeta under press och att hantera hastigt uppkomna situationer.
• Ansvarstagande och serviceinriktad.
• Förmåga att anpassa dig till arbete i team där du är en av flera olika kompetenser som utgör en helhet för att komma framåt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-19316.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid tillämpas. Tjänsten kan innefatta obekväm arbetstid.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Richard Johansson, gruppchef tullkriminalen, 031-63 39 77. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95, och för SACO-Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2024-01-05. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

Tullverket söker kommunikatör med bildredaktörsansvar

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Nov 23
Är du en skicklig och kreativ innehållsproducent? Tycker du det är roligt att jobba med bild och film som media? Då kan tjänsten som bildredaktör på kommunikationsavdelningen vara något för dig.

Din roll blir till stor del att bland annat utveckla vårt bild- och filmspråk i alla våra kanaler, såsom intranät, webb, press och sociala medier. Du kommer att samarbeta med och stötta dina kommunikatörskollegor på alla tre enheter på avdelningen i arbetet med bild och film.

Du kommer att tillhöra en liten grupp med kommunikatörer som har fokus på sociala medier och den arbetstid som du har utöver bildredaktörsskapet arbetar du främst med vår närvaro i sociala medier. Tullverket har idag en etablerad närvaro på Facebook, Linkedin och Instagram, där målgruppen främst är privatpersoner. Gruppen tillhör den del av kundmötesenheten som arbetar med målgruppen privatpersoner.

Kundmötesenheten är uppdelad utifrån målgrupperna privatpersoner och företag. Utöver arbetet med sociala medier finns här även Tullverkets upplysningstjänst där vi erbjuder service, rådgivning och svarar på frågor om tullhantering samt Tullverkets växelfunktion och kundombudsman. Kundmötesenheten är en del av Tullverkets kommunikationsavdelning som driver, stödjer, och samordnar det interna och externa kommunikationsarbetet. På avdelningen är vi cirka 70 medarbetare fördelat över olika platser i landet och majoriteten tillhör kundmötesenheten.

Den här tjänsten som kommunikatör är placerad på vårt kontor i Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Om tjänsten

I rollen som bildredaktör leder och samordnar du arbetet med bild och film på Tullverket och du är delaktig i det strategiska arbetet med detta. Du är huvudadministratör för vår bildbank där du ser till att det är ordning och reda, har löpande kontakt med vår leverantör, samtidigt som du är ett stöd för dina kollegor som använder bildbanken.

Du fotograferar, filmar och redigerar både bild och film för de olika behov som finns inom Tullverket. Allt från coola reels på Instagram, dokumentära bilder och filmer på intranätet till lämpliga porträttbilder att använda i vårt pressarbete.
Du är ett naturligt bollplank för dina kollegor kring bildfrågor generellt, vårt gemensamma bildspråk och ger feedback så att vi alla kan bli bättre fotografer.

För att lyckas i rollen tror vi att du är utbildad fotograf. Du är van vid att coacha och ge stöd till redaktörer och kommunikatörer i frågor som rör foto och film. Om du dessutom är van att utbilda andra är det ett plus då du i din roll kommer att ansvara för att utbilda kollegor inom film, foto, redigering och bildjuridik. Du ansvarar för vilken typ av foto- och filmutrustning vi ska ha och är ett stöd i användningen av den.

Du känner dig hemma med begrepp som GDPR, upphovsrätt, skyddsklassning, etc. och du känner dig bekväm i att ha dialoger med exempelvis vår säkerhetsfunktion eller rättsavdelning om detta. Du är även ett stöd till dina kollegor på avdelningen i dessa frågor.

Du samlar in de bildbehov som finns och vid behov är det du som ansvarar för upphandling av fotograftjänster hela vägen fram till bildleverans.

Du kommer även att ansvara för att ta fram riktlinjer och ramar för foto och film på Tullverket.

Du kan också få göra andra arbetsuppgifter som förekommer på en kommunikationsavdelning utifrån dina kunskaper och intressen.

Vi söker dig som har:

• Kandidatexamen i fotografi.
• Minst tre års erfarenhet som kommunikatör.
• Mycket goda kunskaper i Photoshop och Premiere Pro.
• Vana och förmåga att anpassa språkbruk och tonalitet efter kanal.

Det är meriterande om du har:

• Haft en liknande roll inom en större organisation.
• Erfarenhet av motsvarande arbete på annan myndighet.
• Erfarenhet av att arbeta som kommunikatör med inriktning mot sociala medier.
• Erfarenhet av att utbilda andra.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som kommunicerar klart, tydligt och strukturerat. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.

Som person är du ansvarstagande, pålitlig, noggrann, uthållig, lugn och stabil samt arbetar effektivt även i tidspressade situationer.

Du är driven och målinriktad men skapar samtidigt en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär genom att stödja och uppmuntra andra.

Du tycker om att jobba i grupp och samarbetar gärna med andra, delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter som kan användas för att nå de uppsatta målen.

Du tar egna initiativ till löpande förbättringar och tar de kontakter som krävs för att kunna utföra ditt arbete. Ditt bidrag blir viktigt för att utveckla, modernisera och effektivisera Tullverkets hantering av bilder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-18030.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Katarina Brodin, chef kundmöten privat, 040-661 33 90. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 december. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till kontrollavdelningen, Arendal

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 7
Vill du ha en ansvarsfull roll i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag och som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då kan tjänsten som gruppchef inom kontrollavdelningen vara något för dig!

Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i flexibla grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Vi söker nu en gruppchef till en av de inre kontrollgrupperna på Arendal.

Om tjänsten
Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten på orten och fattar dagligen olika former av myndighetsbeslut. Du samverkar med övriga gruppchefer inom kontrollavdelningen för att leda och styra det operativa arbetet för klareringsgruppen. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna på orten. Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Du har även verksamhets-, förändringslednings-, kommunikationsansvar för de arbetsuppgifter som förekommer på Kontrollavdelningen.

Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef/biträdande enhetschef som också är din närmaste chef.

Du kommer att arbeta med att leda en klareringsgrupp som klarerar och genomför kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Arbetet kommer även att innebära ledning av expeditionsarbete och också administrativt arbete, där bland annat kontroll av tulldeklarationer för gods som omfattas av tullbestämmelserna genomförs. Det kan exempelvis vara kontroller avseende restriktioner som finns av handelspolitiska skäl, hänsyn till miljö, hälsa eller säkerhet eller för att förhindra spridning av djur- och växtsjukdomar. Exempel på sådana varor är narkotika, läkemedel, vapen, djur och miljöavfall. Samverkan sker i hög grad även med de yttre kontrollgrupperna.

Som gruppchef i kontrollavdelningen kan du behöva arbeta uniformerad och möta allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som gruppchef ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl fysiskt som psykiskt krävande, då det exempelvis kan förekomma att du behöver vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, olika kemikalier och andra varor.
Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du har god social kompetens och mycket god samarbetsförmåga.

Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen. Att vara chef på kontrollavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet. Jobbet kan tidvis innebära en hög arbetsbelastning samtidigt som det också är ett givande arbete som ger stora möjligheter till personlig utveckling och ett stort nätverk.

Vi söker dig som har:
• Tullverkets grundutbildning.
• God kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser är relevant för arbete inom kontrollavdelningen.
• Ledarskapsutbildning
• Erfarenhet av arbete inom kontrollavdelningens verksamhetsområde.
• Erfarenhet av arbetsledning.
• Tidigare chefserfarenhet.

Personliga egenskaper
• Ledarskapsförmåga – Leda och styra gruppen och dess medlemmar för att nå mål på ett effektivt sätt. Integritet och mod att fatta och fullfölja beslut samt ta tag i utmaningar.
•Kommunikativ och entusiasmerande – Ska tydliggöra riktning och ramar, inkludera och lyssna in samt entusiasmera medarbetare att dra åt samma håll.
• Samarbetsförmåga – Kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Lyssnar och respekterar andras åsikter och behov. Samverkar med andra grupper för att se till helhet och verksamhetens bästa.
• Drivkraft – Kunna ta egna initiativ, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål. Ha förmåga till nytänkande, att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder.
• Flexibel – Ha förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav.
• Gott omdöme – Kunna uppträda ansvarsfullt, som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Förmåga hantera stress– Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut, hantera egen och andras stress.
• God förmåga att planera och strukturera arbetet.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Alla chefer i Tullverket är arbetsgivare, vilket innebär att du är lojal med och tar ansvar för fattade beslut och dess konsekvenser. Som chef bidrar du till att utveckla varje medarbetare och skapar förståelse, kunskap och engagemang genom öppen dialog och delaktighet.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Referensnummer: TV-2023-16778

Placeringsort: Arendal

För mer information och ansökan
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tony Magnusson 031-63 38 02 och David Elmtorp Johansson 031-63 37 29. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin 031-63 36 95 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 28 november. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker Handläggare POP Gbg, vikariat

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 10
Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med i hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning.

Om tjänsten

I gruppen Planering operativ personal ingår arbetsuppgifter att löpande planera för schemalagd personal i kontrollgrupperna, planera och utvärdera kontrollgruppers insatser både lokalt och nationellt, hålla ihop planering av utbildningstillfällen för medarbetarna i kontrollverksamheten och vid behov även för medarbetare vid andra enheter i området. I arbetet krävs väl fungerande samarbete och dialog med andra enheter inom Tullverket och externa myndigheter, deltagande vid samverkansmöten samt planering av kontrolloperationer.

Vi söker dig som har:

• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom Tullverket.
• Svenska och engelska i tal och skrift.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet/Excel.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel

Det är meriterande om du har:

• Har arbetslivserfarenhet inom Tullverkets brottsbekämpningsverksamhet.
• Erfarenhet av planeringsarbete, listläggning och arbetstidsbestämmelser.
• Goda kunskaper i Tullverkets nationella uppdragshanteringssystem, NUS

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, målinriktad, har gott omdöme och är initiativrik för att kunna bidra och utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har mycket god samarbetsförmåga för att på alla nivåer kunna samverka såväl internt som externt.

Vidare är du flexibel och utvecklingsbenägen för att kunna anpassa dig själv efter verksamheten och nya krav. Som person är du strukturerad och har förmågan att prioritera ditt arbete. Du bidrar till delaktighet, engagemang och har stor social kompetens, är öppen, utåtriktad och serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-16995

Placeringsort: Göteborg

Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse till och med 31 mars 2024.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kathrine Månsson, tel 031-63 37 92.
För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Tommy Göthlin, 031-63 36 95 och för Saco-S Anneli Mannerbjörk, tel 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast 24 november. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker tullrevisor, vikariat

Revisor
Läs mer Sep 21
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden, tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela avdelningens uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Uppbördsavdelningen ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontroll av att in- och utförselregler följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter, däribland efterkontroller som de flesta tullrevisorer arbetar med.

Om tjänsten

Tjänsten som tullrevisor är placerad vid Tullverkets uppbördsavdelning. Som tullrevisor utreder du huruvida rätt tull och avgifter har tagits ut samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Utredningen sker ofta i form av tullrevisioner där du tillsammans med dina kollegor granskar de underlag som ligger till grund för företagets importverksamhet, till exempel bokföring, tullhandlingar och rutinbeskrivningar. I revisionsarbetet ingår oftast ett besök hos det granskade företaget. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. också mindre omfattande kontroller samt att delta i förbättringsarbeten och andra uppdrag.

Tullverkets tullrevisorer arbetar i team där man tar gemensamt ansvar för att planera och genomföra arbetsuppgifterna. Arbetet innebär kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter.

Förutom uppbördsavdelningen har Tullverket ytterligare tre operativa avdelningar: kontrollavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. I arbetet som tullrevisor samverkar du regelbundet med kollegor vid andra avdelningar.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen om minst 120 p eller 180 hp enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, logistik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Intyg utfärdat av Universitets- och högskolerådet).
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Akademiska meriter inom:

• Redovisning, bokföring.
• Logistik.
• Juridik.
• Företagsekonomi.


• Tullverkets grundutbildning uppbörd (tidigare effektiv handel).
• Erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet.
• Erfarenhet av arbete med bokföring/redovisning.
• God kännedom om tullproceduren.
• Praktisk erfarenhet av att arbeta i Tullverkets deklarationssystem.
• Erfarenhet av att utveckla metoder och arbetssätt.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering.
• Goda kunskaper i Excel och/eller andra analysverktyg.
• Erfarenhet av att leda/aktivt delta i förändringsarbete.
• Erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som jobbar systematiskt och självständigt. Du har ett öga för detaljer men kan lyfta blicken för att bedöma helheten. Du tar ansvar genom att genomföra dina arbetsuppgifter och leverera utifrån överenskommelse.

Som tullrevisor arbetar du nära dina teammedlemmar. Du tycker om att lära dig av andra människor och ser samarbetet i gruppen som ett sätt att komma framåt tillsammans.

Du har lätt för att bedöma och värdera information och föreslår lösningar på problem som uppstår.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-758.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är ett vikariat från och med snarast och längst till och med 31 juli 2024. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Snarast.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

För en godkänd ansökan måste du bifoga betyg som styrker dina studier.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Åsa Nerme, tel. 031-63 36 43. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526-198 73 och för Saco-S vid Tullverket: Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 28 september 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker tullrevisor

Revisor
Läs mer Aug 24
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden, tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela avdelningens uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Uppbördsavdelningen ansvarar för att rätt tull och andra avgifter tas ut för de varor som förs in och ut ur landet, samt för kontroll av att in- och utförselregler följs. Inom avdelningen finns en mängd olika arbetsuppgifter, däribland efterkontroller som de flesta tullrevisorer arbetar med.

Om tjänsten

Tjänsten som tullrevisor är placerad vid Tullverkets uppbördsavdelning. Som tullrevisor utreder du huruvida rätt tull och avgifter har erlagts samt att varor inte importeras/exporteras i strid mot import- och exportrestriktioner. Utredningen sker ofta i form av tullrevisioner där du tillsammans med dina kollegor granskar de underlag som ligger till grund för företagets importverksamhet, till exempel bokföring, tullhandlingar och rutinbeskrivningar. I revisionsarbetet ingår oftast ett besök hos det granskade företaget. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. också mindre omfattande kontroller samt att delta i förbättringsarbeten och andra uppdrag. 

Tullverkets tullrevisorer arbetar i team där man tar gemensamt ansvar för att planera och genomföra arbetsuppgifterna. Arbetet innebär kontakter inom och utanför Tullverket med såväl företag som andra myndigheter.

Vid anställning genomgår du en grundutbildning och senare går du som tullrevisor även Tullverkets interna tullrevisionsutbildning.

Förutom uppbördsavdelningen har Tullverket ytterligare tre operativa avdelningar: kontrollavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. I arbetet som tullrevisor samverkar du regelbundet med kollegor vid andra avdelningar.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen om minst 120 p eller 180 hp enligt Bolognamodellen inom områdena ekonomi, juridik, samhälls- eller statsvetenskap. Utländsk akademisk examen ska motsvara svensk standard (Intyg utfärdat av Universitets- och högskolerådet).
• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.

Det är meriterande om du har:


• Akademiska meriter inom:

• Redovisning, bokföring.
• Logistik.
• Juridik.
• Företagsekonomi.
• Statistik.


• Erfarenhet av kontroll-/granskningsarbete på myndighet eller revisionsbyrå.
• Erfarenhet av arbete med bokföring/redovisning.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering.
• Goda kunskaper i Excel och/eller andra analysverktyg.
• Erfarenhet av att leda/aktivt delta i förändringsarbete.
• Erfarenhet av arbete med kundbemötande och service.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som jobbar systematiskt och självständigt. Du har ett öga för detaljer men kan lyfta blicken för att bedöma helheten. Du tar ansvar genom att genomföra dina arbetsuppgifter och leverera utifrån överenskommelse.

Som tullrevisor arbetar du nära dina teammedlemmar. Du tycker om att lära dig av andra människor och ser samarbetet i gruppen som ett sätt att komma framåt tillsammans.

Du har lätt för att bedöma och värdera information och föreslår lösningar på problem som uppstår.

Som medarbetare i Tullverket lever du vår värdegrund som präglas av helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket bidrar du till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-645.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader. Individuell lönesättning tillämpas.

När anställningen börjar kommer du att genomgå en grundutbildning som ger dig en grundläggande kunskap om begrepp och principer inom hanteringen av import- och exportvaruflödena. Beroende på upplägg varvas grundutbildningen med avdelningsspecifik arbetsplatsförlagd utbildning främst på din anställningsort.

Tillträdesdag: januari 2024.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Åsa Nerme, tel. 031-63 36 43. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526-198 73 och för Saco-S vid Tullverket, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 11 september 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef, Operativ underrättelse

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Aug 7
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla, intressanta och spännande arbetsuppgifter inom en brottsbekämpande underrättelseverksamhet? I så fall är Tullverket något för dig. 
 
Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal. 
 
Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och arbetar med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, vad gäller såväl illegala och farliga varor som uppbörd. Arbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.
 
Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter samt enheten för strategisk analys och nationell desk.  
 
Vi söker nu en gruppchef som ska ansvara för gruppen underrättelsebrott i Göteborg.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
 
I jobbet som gruppchef underrättelsebrott kommer du att vara en av två gruppchefer som ansvarar för handläggarna inom brottsgruppen. Du kommer inom ditt verksamhetsområde att få arbeta med grova smugglingsbrott och samverka mycket med tullkriminalenheten och polismyndigheten. Inom arbetsområdet sker mycket utveckling. Ditt arbete sker i nära samverkan och dialog med gruppchefer och medarbetare på hela underrättelseenheten.
 
Som gruppchef för operativ underrättelse ska du fördela och leda arbetet som gruppen ansvarar för. Du har även tät samverkan med underrättelseledare. Du förväntas ta initiativ till att utveckla samverkan och metod. I rollen kan även ingå att såväl leda uppdrag och deltaga i utvecklingsprojekt.
 
Tillsammans med övriga gruppchefer och enhetschefen ansvarar du för enhetens samverkan internt och externt. Som gruppchef ansvarar du även för att arbetet på gruppen bedrivs i linje med Tullverkets värdegrund det vill säga utifrån helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.
 
Som gruppchef hanterar du alla fem chefsansvarsområden, dvs personal-, budget-, verksamhets-, förändringslednings- och kommunikationsansvar. Som gruppchef har du ansvar för att informera, förankra och involvera medarbetarna för att öka kunskap, förståelse, acceptans och engagemang för verksamhetens mål, resultat och prioriterade frågor. Som chef är det viktigt att du har förmåga att utveckla verksamheten, och i rollen kommer du att driva förändringsarbete, jobba med aktiva prioriteringar och leda i förändring. 
 
Såväl resurser som verksamhet nyttjas ur ett nationellt perspektiv vilket ställer stora krav på flexibelt ledarskap och intern samverkan med övriga chefer. 
 
Du arbetsleds av enhetschef på underrättelseenhet väst.
 
Vi söker dig som har:    

• Grundläggande utbildning inom Tullverket eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Erfarenhet av arbete inom underrättelsetjänst och/eller utredning på Tullverket eller Polismyndigheten.
• Erfarenhet av verksamhetsledning.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Goda kunskaper inom Officepaketet.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Akademisk eller eftergymnasial utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap, kriminologi eller juridik.
• Chefs-/ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av chefsarbete med personalansvar.
• Erfarenhet av arbete med databashantering.
• Erfarenhet av att bearbeta stora informationsmängder.
• Erfarenhet av att arbeta internationellt.

Personliga egenskaper
 
Som person är du ambitiös och strategisk och har förmågan att omsätta visioner till en fungerande strategi. Du fokuserar på resultatet och ser potentiella risker och följer upp de ekonomiska följderna av satta aktiviteter. Gruppen du ansvarar för ger du en tydlig känsla av riktning samt motiverar och samordnar så att målen nås genom konstruktivt samarbete. Som ledare behöver du ha förmågan att kommunicera klart, tydligt och strukturerat. Vi förutsätter att du i din roll har en hög riskmedvetenhet och förmåga till riskhantering. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!
 
Övrigt
 
Referensnummer: PER 2023-627.
 
Placeringsort: Göteborg.
 
Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Tullverket tillämpar även tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.
 
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
 
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. 
 
Som ett led i tillsättningen kommer du att genomgå Tullverkets chefstest.
 
Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.
 
Tjänsteresor kan ingå både nationellt och internationellt.
 
Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.
 
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.
 
Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
 
För mer information och ansökan
 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Gill Eriksson, tel.  031-63 38 67. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 
 
Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526-198 73 och för SACO-S, Anneli Mannerbjörk, tel 031-63 37 06.
 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
 
Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 3 september 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker underrättelseberedare – nationell desk

Tulltjänsteman
Läs mer Jul 7
Vill du vara med och göra skillnad genom att stoppa inflödet av vapen, droger och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö samt säkerställa att korrekt uppbörd?

Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten?

Underrättelseavdelningen bedriver strategiskt och operativt underrättelse- och analysarbete både inom brottsbekämpning och uppbördsområdet.

Underrättelseavdelningen söker en underrättelseberedare som ska arbeta i vår nationella desk som finns inom Tullverkets enhet för strategisk analys och nationell desk.

Om tjänsten

Underrättelseberedarens primära uppgift är att bedöma, registrera, systematisera, delge och komplettera inkommande information för beslut om vidare handläggning. I arbetet ingår att hantera personuppgifter och annan känslig information.

Underrättelseberedaren har mandat att fatta egna operativa beslut och arbetar även nära vår deskkoordinator i syfte att inleda, prioritera och fördela ärenden till analysenheterna.

Det innebär att du som underrättelseberedare måste ha en god förmåga att bedöma och sammanfatta information och ha en känsla för vad som ligger inom ramen för myndighetens prioriteringar. En underrättelseberedare ska vara beredd på att periodvis arbeta i högt tempo och under tidspress.

Exempel på arbetsuppgifter för en underrättelseberedare:


• Handläggning av direkta operativa informationer/ärenden/tips och förfrågningar.
• Värdering och systematisering av underrättelseinformation i Tullverkets systemstöd.
• Skapa och delge underrättelseprodukter i form av underlag för att varor ska kunna stoppas och objekt kontrolleras av den operativa verksamheten.
• Sammanställa och kommunicera information i syfte att skapa förutsättningar för vidare handläggning och analysarbete.

Nationell Desk är ständigt under utveckling och det finns stora möjligheter att vara med och utveckla och anpassa verksamheten utefter de behov som uppstår.

Vi söker dig som har:


• Minst två år för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Tullverkets grundutbildning eller annan kompetens/arbetslivserfarenhet som Tullverket bedömer likvärdig.
• Utbildning i analys-/underrättelsemetodik.
• Akademisk utbildning inom ekonomi, samhällsvetenskap, statistik eller juridik.
• Arbetslivserfarenhet av ärendehandläggning med självständigt ansvar för bedömningar.
• Arbetslivserfarenhet av analys- och underrättelsearbete.
• Arbetslivserfarenhet av samverkan med fiskala och brottsbekämpande myndigheter.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är strukturerad och systematisk samt har god analytisk förmåga. Du ska även vara ansvarstagande, serviceinriktad samt vara bra på att utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och våga ta egna initiativ. Du är bra på att arbeta såväl enskilt som i grupp och behandlar människor med både respekt och förståelse. Du är stresstålig i bemärkelsen att du kan behålla lugnet i pressade situationer och kunna prioritera. Genom ditt goda omdöme är du en god representant för Tullverket såväl internt /externt som nationellt och Internationellt. Du har intresse av att vara med och bidra till utveckling av verksamheten och arbetsmetoder.

Underrättelseberedarens primära uppgifter utförs i underrättelseverksamhetens system. Därför är det viktigt att vederbörande har en stor vana att arbeta i olika system och en förmåga att effektivisera arbetsmoment kopplat till registrering och systematisering av information. Vi söker dej som har ett särskilt intresse av att arbeta med systemutveckling och anpassning av databaser kopplat till verksamhetens behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-593.

Placeringsort: Göteborg.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Ulrika Lindgren, tel. 08-456 51 82 och Agnes Ysander, tel. 08 456 55 12. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526-198 73 och för Saco-S Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan, med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning ska ha inkommit till Tullverket senast den 3 augusti 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker vikarierande handläggare till Uppbördsavdelningen

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 26
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.

Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden, tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela avdelningens uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Vi söker nu vikarierande handläggare till uppbördsavdelningen i område väst med placeringsort Göteborg.

Om tjänsten

Arbetet som handläggare inom uppbördsavdelningen är varierande. Som handläggare kan man arbeta med tillstånd och/eller uppbördsbevakning i olika perioder. Verksamheten är till stora delar efterfrågestyrd därav finns stort behov av flexibilitet hos handläggaren att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Tillståndsverksamheten innebär främst att granska och utreda tillståndsansökningar men även övervakning av redan utfärdade tillstånd ingår i arbetsuppgifterna. Uppbördsbevakningen innebär bland annat kontroller av tulldeklarationer/avräkningsnotor, här säkerställer handläggaren att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna. Arbetet som handläggare innefattar mycket kontakt via våra handläggningssystem och telefon/e-post med speditörer, företag, privatpersoner och andra myndigheter. Vissa arbetsuppgifter omfattar även företagsbesök.

Som handläggare arbetar du självständigt, men också inom grupp.

Handläggningen medför ständigt nya frågeställningar och situationer vilket innebär att du som handläggare behöver vara både flexibel och problemlösande. Exempelvis ingår det i handläggartjänsten att bevaka interna rutiner och förbättra arbetssättet. Handläggningen utförs i ett flertal system.

Arbetstiden / normtiden är måndag till fredag 8.00-16.30.

Vi söker dig som har:


• Tullverkets grundläggande utbildning med inriktning uppbörd. 
• Avslutad för tjänsten relevant Kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller minst 60 poäng/90 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, spedition/logistik, juridik eller ekonomi samt relevant erfarenhet av handläggning eller ärendeadministration från annan offentlig verksamhet, alternativt liknande arbetsuppgifter inom privat näringsliv.

och/eller


• Relevant arbetslivserfarenhet minst 3 år, inom annan offentlig eller tullrelaterad verksamhet, samt avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i Matte B/2, Engelska B/6 och Svenska B/2 eller motsvarande.

Du skall dessutom ha:


• God förmåga att utreda och skriva beslut eller andra handlingar.
• Grundläggande kunskaper inom MS Office och Excel.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Möjlighet till resor och övernattningar i tjänsten.

Det är meriterande om du har:


• Tullspecialist (CCS) – Yrkeshögskola.
• Akademisk examen inom relevant område.
• Erfarenhet av att självständigt tolka lagstiftning och handläggning från annan statlig myndighet eller offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av utredningsarbete.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering, till exempel logistik, spedition och internationell handel.
• Erfarenhet med kundbemötande och service, till exempel kundkontakter.
• Erfarenhet av arbete inom Tullverket.
• Goda IT kunskaper samt intresse för utvecklingsfrågor inom detta område.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, noggrann och ansvarstagande och kan utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och ta egna initiativ. Du som person har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du periodvis kan hantera stora arbetsmängder, prioritera det väsentliga, lösa problem och formulera beslut med god kvalitet.

Som medarbetare i Tullverket är du professionell och arbetar enligt vår värdegrund, ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och egenskaper.

Vi erbjuder dig

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-545.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är ett vikariat under perioden 1 september 2023 till 29 februari 2024 och individuell lönesättning tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Kerim Metahni, tel 031-63 36 53 och Eva Mellbin, tel 031-63 37 59. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526- 198 73 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk tel. 031- 63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 5 juli 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker It-tekniker, vikariat

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Jun 16
På Tullverkets it-avdelning jobbar idag ungefär 250 personer. De flesta är placerade i Luleå, men eftersom it-avdelningen servar hela myndigheten nationellt har vi it-tekniker på andra orter också, bland annat i Göteborg.

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb. Tillsammans med kollegor som kompletterar varandra löser du nya uppgifter varje dag och bidrar till Tullverkets samhällsviktiga uppdrag.

Är du intresserad av it, teknik och service och dessutom vill ingå i en arbetsgrupp där vi ställer upp för varandra - då ska du söka den här tjänsten!

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer att vara underhåll, felsökning, användarsupport, installation av hårdvara/mjukvara för olika typer av klientenheter som t ex stationär/bärbar dator, mobiltelefoner, skrivare, konferensutrustning, datatillbehör och annan teknisk utrustning. Vi arbetar med Microsoft Windows, Outlook, Office, Skype och iOS.

Arbetet utförs på plats i Tullverkets lokaler, både i kontorsmiljö och på våra övriga platser där Tullverket bedriver verksamhet, t ex flygplatser, hamnar och färjeterminaler.

Arbetsuppgifterna utför du enskilt och/eller med kollegor i en liten arbetsgrupp. Du har dagliga kontakter med Tullverkets anställda som du ger support och service till på plats eller via Skype, mail och telefon. I arbetet ingår även samarbete med Tullverkets it-support och driftspersonal i Luleå, samt med kollegor i andra regioner i Sverige.

Vi söker dig som har:


• Genomförd gymnasieutbildning inom IT och/eller teknik, eller annan utbildning som Tullverket bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av merparten av de beskrivna arbetsuppgifterna. Erfarenheten ska vara förvärvad under de senaste fem åren.
• Mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.
• Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.
• Svenskt körkort, lägst klass B för personbil.
• God fysik för arbete i arbetsmiljöer med olika förutsättningar, t ex flytt av teknisk utrustning, tunga lyft, trånga utrymmen.

Personliga egenskaper


• En lagspelare som ställer upp för kollegor, aktivt bidrar till gott arbetsklimat, delar med sig av kunskaper och tar delat ansvar för gruppens arbete.
• Hög drivkraft och stort engagemang att arbeta proaktivt, både på egen hand och tillsammans i arbetsgruppen.
• Mycket god förmåga till service och problemlösning för att lösa ärenden av varierande svårighetsgrad.
• Nyfiken, engagerad och initiativrik med stort intresse för dagens och framtidens teknik.
• Vilja att hela tiden utvecklas som person och att vilja utveckla och förbättra verksamheten.
• Ansvarstagande med stor förståelse för höga krav på säkerhet och sekretess.
• Kunna agera flexibelt och snabbt då verksamheten i hög grad är händelsestyrd.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet!

För dig är Tullverkets värdegrund; Helhetssyn, Nytänkande, Ansvarstagande, något helt naturligt.

Vi erbjuder dig

Tullverket har ett viktigt uppdrag i samhället och vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb. Vi är en erkänt vänlig arbetsplats där vi värderar trivsel och kultur väldigt högt – att ha kul på jobbet är en framgångsfaktor. Genom att jobba på Tullverket är du med och bidrar till ett tryggt och säkert samhälle.

Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-524.

Placeringsort: Göteborg.

Bilkörning med tjänstebil kan förekomma.

Arbetet är förlagt till vardagar, kontorsarbetstid. Övertid kan förekomma.

Anställningen är ett vikariat om 6 månader med möjlighet till viss förlängning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Ulrika Nuldén, tel. 0920-25 97 58 För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Nadja Nöjd, tel. 0526-198 73och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 juni. Då förmåga att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, vill vi att du skickar in CV och ditt personliga brev skrivna på svenska. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Intervjuer kommer att genomföras 3-4 juli i Tullverkets lokaler på Kruthusgatan 17. Inga andra datum kan erbjudas för intervju. Om du går vidare i processen behöver du således kunna delta vid intervju på plats någon av de dagarna.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker assistent till verksamhetsservice

Administrativ assistent
Läs mer Jun 1
Är du vår nya medarbetare på Verksamhetsservice Väst som brinner för god service? Välkommen med din ansökan.

Administrationsavdelningen ansvarar inom Tullverket för områdena lokal och fordonsförsörjning samt förvaltning, upphandling och inköp, kontors- och verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar även för Tullverkets miljöledningssystem. Avdelningen består av en stab, tre nationella enheter och har ca 60 anställda.

Enheten för verksamhetsservice leds av enhetschef och har ett enhetsstöd bestående av verksamhetssamordnare och verksamhetsutvecklare, samt tre ansvariga chefer i en geografisk indelning: syd, väst och öst/nord.

Verksamhetsservice har en portföljstyrning med en tjänstekatalog som innehåller förvaltning av myndighetens lokaler, fordon, beklädnad, skydd av egendom och tjänstekort, samt ska utveckla, förvalta, tillhandahålla och säkra verksamhetsbehovet av ändamålsenlig och effektiv verksamhetsservice. Inom ramen för enhetens uppdrag ingår även utveckling- & förvaltning av framtidens kontorslösningar. Enheten har också viktiga ansvars- och arbetsuppgifter kopplat till höjd beredskap och särskilda händelser.

Enheten för verksamhetsservice består av drygt 30 medarbetare som har sin geografiska placering på olika platser i landet, främst i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Om tjänsten

Som medarbetare vid Verksamhetsservice så jobbar du flexibelt och prestigelöst i ett engagerat team där alla tar ansvar. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på att underlätta vardagen för övriga funktioner inom Tullverket. I din roll kommer du även självständigt att få driva mindre uppdrag/projekt med varierande tidsramar. I teamet, som består av sju personer, under ledning av chef för serviceområde Väst bidrar du till att satta mål nås samt att du på ett drivande och engagerat sätt medverkar i att utveckla, förvalta, tillhandahålla tjänsteutbudet inom område Väst.

Vi söker dig som har:


• 3-årig gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: Svenska och Engelska.
• Minst två års relevant arbetslivserfarenhet för arbetet inom serviceyrke.
• Erfarenhet av att jobba i ärendehanteringssystem.
• Mycket god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet.
• Svenskt körkort, minst klass B för personbil.
• God vana att självständigt organisera och planera för administrativa rutiner.
• God fysik och god hälsa eftersom arbetet kan vara fysiskt krävande.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av arbete i ekonomisystem och fakturahantering.
• Tidigare arbete med beställningar och inköp.
• Erfarenhet av arbete med fordonsförvaltning.
• Självständigt ansvarat för mindre uppdrag/projekt.
• Erfarenhet av arbete med olika typer av kontorslösningar.
• Utbildning inom kommunikation eller motsvarande erfarenhet av att producera skriftlig information.

Personliga egenskaper

Som medarbetare vid Verksamhetsservice är du en person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga samt har en väl utvecklad förmåga att bemöta kunder och besökare med olika behov och förväntningar. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, har integritet och kan utifrån givna ramar arbeta självständigt och vågar ta initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har förmåga att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och prioritera det väsentliga samt genomföra dessa med bra kvalitet. Vidare är det viktigt att du är noggrann och att du har gott omdöme. Du har en flexibel inställning och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Det är viktigt att du klarar av att hantera stressiga perioder men också kunna ta initiativ och driva förbättringsarbete vid lugnare perioder. Du finner din drivkraft och arbetsglädje i att ge en god och professionell service.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig:

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-475.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inom område Väst förekommer. Från Halmstad i söder, till Idre i norr.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdag: Snarast.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.
Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av chef Serviceområde Väst, Erika Bjurving, tel. 031-63 39 56. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Marie Louise Faraj, tel. 031-63 35 43 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 21 juni 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker handläggare Uppbördsavdelningen, enhet Väst

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 29
Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Nu söker vi en handläggare till uppbördsavdelningen i område väst med placeringsort Göteborg. 

Om tjänsten

Arbetet som handläggare inom uppbördsavdelningen är varierande. Som handläggare kan man arbeta med tillstånd och/eller uppbördsbevakning. Verksamheten är till stora delar efterfrågestyrd därav finns stort behov av flexibilitet hos handläggaren att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Tillståndsverksamheten innebär främst att granska och utreda tillståndsansökningar men även övervakning av redan utfärdade tillstånd ingår i arbetsuppgifterna. Uppbördsbevakningen innebär bland annat kontroller av avräkningsnotor. Handläggaren säkerställer att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna. Arbetet som handläggare innefattar mycket kontakt via våra handläggningssystem och telefon/e-post med speditörer, företag, privatpersoner och andra myndigheter. Vissa arbetsuppgifter omfattar även företagsbesök.

Handläggningen medför ständigt nya frågeställningar och situationer vilket innebär att du som handläggare behöver vara både flexibel och problemlösande. Exempelvis ingår det i handläggartjänsten att bevaka interna rutiner och förbättra arbetssättet. Handläggningen utförs i ett flertal system.

Vi söker dig som har:


• Avslutad för tjänsten relevant Kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller minst 60 poäng/90 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, spedition/logistik, juridik eller ekonomi.

och/eller


• Relevant arbetslivserfarenhet minst 3 år, inom annan offentlig eller tullrelaterad verksamhet, samt avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i Matte B/2, Engelska B/6 och Svenska B/2 eller motsvarande.

Du skall dessutom ha:


• God förmåga att utreda och skriva beslut eller andra handlingar.
• Grundläggande kunskaper inom MS Office och Excel.

Det är meriterande om du har:


• Tullspecialist (CCS) – Yrkeshögskola.
• Akademisk examen inom relevant område.
• Erfarenhet av utredningsarbete med självständig tolkning av lagstiftning från annan statlig myndighet eller offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering, till exempel logistik, spedition och internationell handel.
• Erfarenhet med kundbemötande och service, till exempel kundkontakter.
• Erfarenhet av arbete inom Tullverket.
• Goda IT kunskaper samt intresse för utvecklingsfrågor inom detta område.

Personliga egenskaper

Du är analytisk, noggrann och ansvarstagande och kan utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och ta egna initiativ. Du har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du periodvis kan hantera stora arbetsmängder, prioritera det väsentliga, lösa problem och formulera beslut med god kvalitet.

Du är professionell och arbetar enligt Tullverkets värdeord; ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig:

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och är vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-472.

Placeringsort: Göteborg.

När anställningen börjar kommer du att genomgå en grundutbildning. Introduktionen omfattar teori varvad med praktik och kommer att genomföras framförallt på din anställningsort.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas.

Arbetstiden är måndag till fredag 8.00-16.30, flextid tillämpas.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.
Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

Intervjuer kommer att hållas under vecka 24, både digitalt och på plats på vårt kontor.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Kerim Metahni, tel. 031-63 36 53 För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Marie-Louise Faraj tel. 031-63 35 43 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 juni 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef kundmötesenheten

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 23
Kundmötesenheten är en del av Tullverkets kommunikationsavdelning som driver, stödjer, och samordnar det interna och externa kommunikationsarbetet på myndigheten. På kommunikationsavdelningen är vi drygt 70 medarbetare fördelat över olika platser i landet och majoriteten tillhör Kundmötesenheten.

Inom Kundmötesenheten finns upplysningstjänsten för företag och privatpersoner där vi erbjuder våra kunder service, rådgivning och svarar på frågor om tullhantering. Här finns även hanteringen och ansvaret för myndighetens närvaro i sociala medier, kundombudsmannen samt växelfunktionen. Enheten består av ca 50 medarbetare i Göteborg och Malmö och leds idag av två chefer, utöver enhetschefen. Vi söker nu ytterligare en gruppchef.

Om tjänsten

Enheten arbetar ständigt med att utveckla verksamhet och arbetssätt för att bättre leva upp till våra målgruppers behov och ge bättre förutsättningar för medarbetarna på enheten. Som gruppchef på Kundmötesenheten ansvarar du för enhetens arbete gentemot våra målgrupper.

Det innebär att:


• Styra, leda, följa upp och utveckla gruppens verksamhet i linje med Tullverkets målbild och verksamhetsplan samt avdelningens strategiska inriktning.
• Prioritera vad som ska göras på kort och lång sikt samt anpassa verksamheten till förändrade förutsättningar och behov.
• Tillsammans med övrig enhetsledning ansvara för att utveckla enheten i relation till avdelningen och Tullverket som helhet samt leda förändringsarbete.
• Säkerställa kompetensförsörjning på kort och lång sikt och arbeta för en god arbetsmiljö.
• Du har ett särskilt ansvar för växelfunktionen och kundombudsmannen.
• Du kommer att vara extra involverad i det som rör enhetens påverkan av arbetet med att digitalisera tullhanteringen.

Du leder en grupp på ca 15 medarbetare bestående av rådgivare och växeltelefonister.

Som gruppchef har du personalansvar, kommunikationsansvar, budgetansvar, förändringsledningsansvar samt verksamhetsansvar. Du rapporterar till enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har:


• Chefserfarenhet från kundnära verksamhet.
• Minimum 3 års erfarenhet av motsvarande arbete med kundkontakter.
• Flerårig erfarenhet från arbete på en kommunikationsavdelning.
• Erfarenhet av förändringsledning.
• Flerårig erfarenhet av arbete med tullfrågor.

Det är meriterande om du har:


• Chefs- eller annan ledarerfarenhet från statlig myndighet.
• Erfarenhet av budgetarbete.
• Genomgått Tullverkets grundutbildning eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande och målinriktad med förmåga att utveckla en verksamhet mot uppställda mål. Du är genuint intresserad av att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du har lätt för att skapa professionella och förtroendefulla relationer. Du trivs i kombinationen av att arbeta strategiskt och i en operativ och rörlig miljö, ser till helheten och utvecklar verksamheten utifrån ett kundperspektiv.

En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande nytänkande och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-462.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse.

Tullverket tillämpar 6 månaders provanställning och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan du komma att genomgå chefstester och vi kommer även att genomföra drogtester och bakgrundskontroll.

För mer information och ansökan

Vid frågor kontakta enhetschef för Kundmötesenheten Daniel Cardell, telefon 031-633514, e-post daniel.cardell@tullverket.se. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Marie-Louise Faraj, tel. 031-63 35 43 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 4 juni 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till Kontrollavdelningen Landvetter

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 17
Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet som gruppchef inom Tullverkets Kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar Sveriges gräns. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket letar efter varor som strider mot restriktioner samt även för att säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut.

Kontrollavdelningens kontrollgrupper arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Kontrollavdelningens uppdrag är att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Som tulltjänsteman fattar du dagligen olika former av myndighetsbeslut.

Tullverket söker nu en gruppchef till Kontrollavdelningen med stationeringsort Landvetter

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att leda en kontrollgrupp vars arbete innebär bland annat att genomsöka containrar, fartyg, fordon, bagage, lager och terminaler, för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige. Kontroller genomförs även i syfte att säkerställa att deklarerade uppgifter är korrekta. Kontroller kommer även att utföras inne i landet efter det att varan passerat gränsen, så kallade punktskattekontroller.

Som gruppchef i Kontrollavdelningen arbetar du oftast uniformerad och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt. Som tulltjänsteman ska du kunna arbeta i enlighet med den statliga värdegrunden och Tullverkets värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande. Du skall även vara van att vid behov nyttja erforderliga tvångsmedel.

I arbetet kommer du utsättas för situationer som är så väl fysiskt som psykiskt krävande, exempelvis kommer du att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och även utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du kan även komma i kontakt med djur, kemikalier och andra varor.

Arbetet innebär skifttjänstgöring och det betyder att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Det övergripande ansvaret för Tullverkets chefer är att åstadkomma goda resultat i relation till uppdraget samt bedriva ett gott ledarskap. Som gruppchef har du ansvar för verksamheten, personalen, förändringsledning, kommunikation, budget samt arbetsmiljön.

Chefsansvaret på personalområdet innefattar personaladministrativa uppgifter, medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar.

Tullverkets verksamhet är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del av vardagen.

Vi söker dig som har:


• Tullverkets grundutbildning inom brottsbekämpning.
• God kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbete inom kontrollavdelningen.
• Erfarenhet av arbete inom kontrollavdelningens verksamhetsområde.
• Ledarskapsutbildning.
• Tidigare chefserfarenhet.
• Erfarenhet av arbetsledning.

Personliga egenskaper



• Ledarskapsförmåga – Leda och styra gruppen och dess medlemmar för att nå mål på ett effektivt sätt. Integritet och mod att fatta och fullfölja beslut samt ta tag i utmaningar.
• Kommunikativ och entusiasmerande – Ska tydliggöra riktning och ramar, inkludera och lyssna in samt entusiasmera medarbetare att dra åt samma håll.
• Samarbetsförmåga – Kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Lyssnar och respekterar andras åsikter och behov. Samverkar med andra grupper för att se till helhet och verksamhetens bästa.
• Drivkraft – Kunna ta egna initiativ, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål. Ha förmåga till nytänkande, att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder.
• Flexibel – Ha förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav.
• Gott omdöme – Kunna uppträda ansvarsfullt, som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Förmåga hantera stress– Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut, hantera egen och andras stress.
• God förmåga att planera och strukturera arbetet.


Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Referensnummer: PER 2023-348.

Placeringsort: Landvetter.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Alla chefer i Tullverket är arbetsgivare, vilket innebär att du är lojal med och tar ansvar för fattade beslut och dess konsekvenser. Som chef bidrar du till att utveckla varje medarbetare och skapar förståelse, kunskap och engagemang genom öppen dialog och delaktighet.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Anställningen är tillsvidare och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.


För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tony Magnusson tel. 031-63 38 02 och David Elmtorp Johansson tel. 031-63 37 29. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Marie Louise Faraj, tel. 031-63 35 43 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 9 maj 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till uppbördsavdelningen

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 31
Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Nu söker vi en framtida kollega som kan kliva in i rollen som gruppchef för en grupp inom verksamhetsområdena tillstånd och uppbördsbevakning på uppbördsenhet väst.

Om tjänsten

Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten inom gruppen. Du fattar löpande olika former av myndighetsbeslut. Du samverkar med övriga gruppchefer inom uppbördsavdelningen för att leda och styra det operativa arbetet. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna inom din grupp. Chefsansvaret innefattar personaladministrativa uppgifter, utvecklingssamtal för personalen, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. 

Det innebär att:


• Du leder och utvecklar den operativa verksamheten för att nå uppsatta mål och förväntat resultat i enhetlighet med beslutade processer och strategiska inriktningar (verksamhetsansvar).
• Du säkerställer att medarbetare behandlas på ett hållbart och rättssäkert sätt från rekrytering till avslutad anställning (personalansvar).
• Du analyserar behov, bedriver verksamheten inom tilldelade budgetramar och säkerställer att resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Du tar fram underlag till budget och prognoser (budgetansvar).
• Du skapar förutsättningar för medarbetare att ställa om till förändrade arbetssätt så att förändringen ger avsedd effekt (förändringsledningsansvar).
• Du informerar, förankrar och för dialog för att öka kunskap, acceptans och engagemang för prioriterade frågor. Ansvaret sträcker sig nedåt till den egna verksamheten, uppåt till närmsta chef och i sidled till andra verksamheter (kommunikationsansvar).

Du kommer att arbeta med att leda en grupp som främst arbetar inom verksamheterna tillstånd och uppbördsbevakning. Gruppen består av c:a 10 till 12 medarbetare, både handläggare och verksamhetsexperter. Några medarbetare kan vara placerade på annan ort och då blir det aktuellt med distansledarskap.

Du kommer specifikt att ingå i enhetens chefsgrupp. Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef för uppbördsenhet väst som också är din närmaste chef.

Tullverkets verksamhet är komplex och i ständig utveckling. Förbättringsarbete är en del av vardagen. Att vara chef på uppbördsavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet.

Vi söker dig som har:


• Grundläggande utbildning inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller för tjänsten relevant akademisk eller eftergymnasial utbildning: inom juridik, samhällsvetenskap, statsvetenskap, beteendevetenskap, offentlig förvaltning, ekonomi, och/eller yrkeshögskoleutbildning Tullspecialist (CCS). 
• Flerårig erfarenhet av arbete inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller minst ett års chefserfarenhet med personalansvar.
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Goda kunskaper inom Officepaketet.

Det är meriterande om du har:


• Chef- och/eller ledarskapsutbildning.
• Ledarerfarenhet inom statlig verksamhet.
• Erfarenhet av kvalificerad handläggning och utredningsarbete inom myndighet.
• Erfarenhet av att utveckla verksamhet och leda i förändring.

Personliga egenskaper


• Mod – att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
• God kommunikativ förmåga – som tydliggör inriktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Psykologisk trygghet – i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
• Nyfikenhet och prestigelöshet – genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
• Ha förmåga att tillvarata mångfald – vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
• Positiv människosyn – med intresse för människor och deras utveckling.
• Samarbetsförmåga – säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
• Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl intern som externt.

En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdeord: ansvarstagande, nytänkande och helhetssyn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig:

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt arbete där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-280.

Placeringsort: Göteborg.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Tillträdesdag: 2023-09-01 eller efter överenskommelse.

Tjänsteresor ingår i tjänsten, både nationellt och internationellt.

Chefstester kan komma att genomföras under rekryteringsprocessen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kristina Sejnehag, 031-63 36 69. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 april. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker nationell konflikthanteringsinstruktör

Tulltjänsteman
Läs mer Apr 3
Instruktörsenheten finns på HR avdelningen och samlar samtliga Tullverkets instruktörer inom konflikthantering och förarutbildning. Enhetens medarbetare är stationerade inom landet men leds från huvudkontoret. Enhetens instruktörer ansvarar för grundutbildning och vidareutbildning av konflikthantering och förarutbildning vid Tullverkets utbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som nationell instruktör på instruktörsenheten leder du, tillsammans med andra nationella instruktörer och instruktörsresurser, planerade grund- och vidareutbildningar inom konflikthantering inom Tullverket. Utöver läraruppdrag förväntas du kunna planera, samordna och genomföra utbildningar med hög kvalitet. Du förväntas också kunna göra godkännandebedömningar utifrån nationellt fastställda krav. Du ska också kunna ge konstruktiv feedback till dina kursdeltagare. Som nationell instruktör ses du som en nationell resurs där utbildningsuppdrag i Tullverkets alla geografiska områden kan förekomma men i huvudsak utförs ditt uppdrag inom ditt geografiska område.

Vi söker dig som har:


• Genomfört Tullverkets interna instruktörsutbildning i konflikthantering med godkänt resultat, alt. genomfört instruktörsutbildning i polisiär konflikthantering, POLKON eller av polismyndigheten ordnad instruktörsutbildning i bastaktik, självskydd, OC och batong, eller motsvarande utbildning i konflikthantering som bedöms relevant.
• Minst två års sammanhängande arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten.
• Erfarenhet som instruktör inom konflikthantering.
• Körkort, klass B.

Det är meriterande om du har:


• Pedagogisk utbildning.
• Instruktörsutbildning i skytte.
• Arbetslivserfarenhet från brottsbekämpande myndighet.

Personliga egenskaper


• Entusiasmerande
• Flexibel
• Samarbetsförmåga
• Drivkraft
• Gott omdöme
• Stresstålig och handlingskraftig
• Självständig och ansvarstagande
• Strukturerad
• Noggrann

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-305.

Placeringsort: Göteborg.

Tjänsteresor inom landet förekommer.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och som en del i rekryteringsprocessen ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundskontroll.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa, Viktoria Düring, tel. 08-405 02 02 och Per Aronsson, tel. 031-63 37 23. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 eller Elisabeth Eriksson, tel. 08-405 00 69, för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 23 april 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker kundrådgivare, privat

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 3
Önskar du arbeta i en myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag? Är kommunikation, goda möten och känsla för service någonting som driver dig? I så fall skulle tjänsten som privatrådgivare på Tullverkets Kundmötesenhet passa dig!

Kundmötesenheten är en del av Tullverkets kommunikationsavdelning som driver, stödjer och samordnar det interna och externa kommunikationsarbetet. På avdelningen är vi cirka 70 medarbetare fördelade över olika platser i landet, varav majoriteten tillhör kundmötesenheten.

Kundmötesenheten består av Tullverkets upplysningstjänst som erbjuder service och rådgivning och svarar på frågor om tullhantering, gruppen som ansvarar för Tullverkets närvaro i sociala medier samt vår kundombudsman.

Tullsvar erbjuder våra kunder service, rådgivning och svarar på allmänna frågor om tullhantering på telefon och e-post. Nu behöver vi stärka upp med kundrådgivare till gruppen som hanterar allmänna frågor från privatpersoner. Frågorna är varierande och handlar t.ex. om att handla på nätet, regler för resande, handel och resor med husdjur, frågor om import eller införsel av alkohol och tobak eller om att flytta till eller från Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som rådgivare på Kundmötesenheten är du Tullverkets ansikte utåt och den som svarar på frågor både muntligt och skriftligt. Arbetet kombinerar återkommande inslag med ständigt nya frågeställningar och situationer av både enkla och mer komplexa slag.

Som rådgivare kommer du att:


• Besvara frågor via telefon och webbformulär.
• Utveckla och kvalitetssäkra svar på kundernas frågor.
• Aktivt vägleda kunderna så att de får svar på sina frågor.
• Samarbeta med olika funktioner och verksamheter inom myndigheten för att besvara kundernas frågor samt fördjupa och underhålla dina egna kunskaper inom olika områden.
• Bidra i det pågående arbetet med att utveckla och förbättra våra arbetsmetoder.

Vi söker dig som har:


• Slutbetyg från gymnasium med godkända betyg i matematik B/matematik 2, svenska B/svenska 3 och engelska B/engelska 6.
• Minimum 1 års erfarenhet av likvärdigt arbete med kundkontakter i kundserviceorganisationer eller motsvarande.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
• God förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift.
• Datorvana och förmåga att självständigt använda grundläggande program i Microsoft Officepaketet.
• Erfarenhet från att jobba i olika IT-baserade arbetsverktyg.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet från arbete i myndighet eller annan offentlig verksamhet.
• Erfarenhet av moderna kundstödssystem (Artvise, MiCC eller motsvarande).
• Erfarenhet av att hantera komplex information t.ex. lagtext och förmedla information på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av kundkontakt och tilltalas av att jobba på en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag. Du är en person som med gott bemötande tar hänsyn till kundernas behov och som strävar efter en högre servicenivå.

Du kommunicerar tydligt, pedagogiskt, strukturerat och förmåga att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet. Som person är du pålitlig, noggrann, uthållig och arbetar effektivt även under tidspressade situationer. Du är nyfiken på att lära dig nya saker och du har förmågan att förstå innehållet i komplex information t.ex. lagtext och kan avgöra vad som är relevant information för dig eller för kunden. Du är en social person som gärna samarbetar med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att nå de uppsatta målen.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter där du också får utbildning för att kunna hantera de frågeställningar som våra kunder vänder sig till oss med. Du ställer dig bakom den statliga värdegrunden och Tullverkets värdegrund (helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande) och kan förhålla dig till dem i ditt dagliga arbete som statstjänsteman.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-273.

Placeringsort: Göteborg.

Tjänsten som privatrådgivare är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrundskontroll.

För mer information och ansökan

Vid frågor kontakta chef kundmöten privat, Anna Gille, telefon 076-275 92 74, e-post anna.gille@tullverket.se. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 11 april 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 400 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Tullverket söker Spanare till Tullkriminalenheten Väst, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 8
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.
Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.
Tullverkets tullkriminalverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket söker spanare med erfarenhet av målinriktad spaning inom den brottsbekämpande verksamheten.

Inom Tullverkets Tullkriminalavdelning har spanare som huvudsaklig uppgift att utföra målinriktat spaningsarbete mot storskalig smuggling och organiserad brottslighet samt att verkställa beslutade tvångsmedel. I arbetet ingår även initiala utredningsåtgärder. Personal placerad inom spaningsverksamheten är utrustad med tjänstepistol Glock för vilket utbildning krävs.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund samt att du ser till hela Tullverket.

Vi söker dig som har:


• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan brottsbekämpningsutbildning som Tullverket bedömer vara likvärdig.
• Genomförd och godkänd utbildning i fysiska tekniker, OC och batong.
• Genomförd och godkänd utbildning i Tullverkets tjänstepistol Glock.
• Erfarenhet av arbete inom brottsbekämpande verksamhet.
• Svenskt medborgarskap.
• God förmåga att hantera grundläggande program i Officepaketet för att t.ex. kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt körkort, klass B för personbil (ej automatväxelbegränsat).

Det är meriterande om du har:


• Genomförd och godkänd spaningsutbildning (NPS-grund).
• Erfarenhet av målinriktad spaning vid brottsbekämpande myndighet.
• Obehindrat talar och förstår annat språk än norska, danska eller engelska.

Personliga egenskaper


• Mod – att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
• God kommunikativ förmåga – som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Psykologisk trygghet – i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
• Nyfikenhet och prestigelöshet – genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
• Ha förmåga att tillvarata mångfald – vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
• Positiv människosyn – med intresse för människor och deras utveckling.
• Samarbetsförmåga – säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
• Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-219.

Placeringsort: Göteborg.

Bilkörning sker varje dag i tjänsten varför det är av stor vikt att vara en erfaren och duktig bilförare.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Skifttjänstgöring.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.
Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.
Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

Vikariatet under perioden 2023-06-26 – 2024-02-28

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Ingela Östmark 031- 63 38 44. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA –support, tel. 060 67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 mars 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker Förundersökningsanalytiker med ekoinriktning, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 8
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.
Vid enhet Väst finns även en särskild ekobrottsfunktion med ett nationellt ansvar för utredning av tullrelaterade ekobrott.
Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som förundersökningsanalytiker på Tullkriminalenheten arbetar du i huvudsak med att analysera stora informationsmängder från flera olika källor. Du ansvarar för att med hjälp av olika verktyg och metoder planera för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges samt tar fram beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning. Analyserna presenteras på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Samverkan sker ofta med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter.

Ditt arbete sker såväl självständigt som i team och kommer i huvudsak att inriktas på analys och utredning av ekonomiska och finansiella tillgångar i pågående förundersökningar samt biträda ekobrottsutredarna i deras utredningsarbete.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på att du är flexibel och beredd på att utföra såväl rutinarbetare som mer kvalificerade arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har:


• Eftergymnasial examen inom t.ex. ekonomi, juridik, underrättelseanalys eller kriminologi.
• Du har minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år i en myndighetsutövande roll.
• Svenskt medborgarskap.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift
• Mycket goda kunskaper i MS Officepaketet, i synnerhet MS Excel.
• Svenskt körkort, klass B för personbil (ej automatväxelbegränsat).

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi.
• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets uppbördsverksamhet.
• Erfarenhet av revisionsarbete inom Tullverket.
• Erfarenhet av finansiella utredningar / tillgångsutredningar.
• Erfarenhet från bank, försäkringsbolag eller andra finansiella institut.
• Erfarenhet av arbete där information inhämtats, bearbetats, analyserats och delgivits.
• Obehindrat talar och förstår annat språk än norska, danska eller engelska .

Personliga egenskaper


• God analytisk förmåga.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-222.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.
Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsklass 2.
Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.
Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

Vikariat under perioden 1 september 2023 – 31 juli 2024.


För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Richard Johansson 031- 63 39 77. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA –support, tel. 060 67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 mars 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker Brottsutredare till Tullkriminalen väst

Tulltjänsteman
Läs mer Mar 8
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.
Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i en insats med ledning av en insatsledare på tullkriminalen. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.
Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar med att:


• Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag, kontrollera bevisning, hålla förhör mid misstänkta och andra.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Ha kontakt med ombud/advokat, tolk och i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbete med olika former av internationella biståndsframställningar samt samverka med andra funktioner inom Tullverket och andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare vid domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som har:


• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet samt genomförd utredningstjänstgöring (3 - 6 månader) alternativt på annat sätt förvärvad motsvarande kunskaper genom arbete med brottsutredande verksamhet, eller
• Eftergymnasial examen inom t ex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, sociologi, kriminologi eller juridik.
• Du har minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år i en myndighetsutövande roll.
• Du har erfarenhet av utredningsarbete som innefattar förhör eller svåra samtal samt dokumentation.
• Svenskt medborgarskap.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• God förmåga att hantera grundläggande program i Officepaketet för att t.ex. kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• Körkort, klass B för personbil (ej automatväxelbegränsat).

Det är meriterande om du har:


• Utbildning inom brottsutredningsarbete så som förhörsteknik, förundersökningsjuridik m.m.
• Erfarenhet av att analysera avläst it-media.
• Erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur.
• Erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer.
• Obehindrat talar och förstår annat språk än norska, danska eller engelska.

Personliga egenskaper


• God analytisk förmåga
• Ansvarstagande
• Serviceinriktad
• Social kompetens
• God samarbetsförmåga
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!


Övrigt

Referensnummer: PER 2023-225.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Beredskapstjänstgöring både kvällar, nätter och helger.

Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsklass 2. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Om du inte redan är anställd i Tullverket inleds tjänsten med en obligatorisk introduktionsutbildning samt 6 månaders provtjänstgöring.

Tillträdesdag: 1 september 2023


För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Pehr Hagenklev 031- 63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA –support, tel. 060- 67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 31 mars 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker tullaspiranter, inriktning inre kontroll Göteborg

Tulltjänsteman
Läs mer Feb 13
Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Kontrollavdelningen har i uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och säkra konkurrensneutralitet.

Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tulltjänsteman med inriktning inre kontroll kommer du i huvudsak att arbete med klareringsarbete. Du kommer att arbeta i kontrollavdelningens klareringsexpedition i Arendal där du säkerställer att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna bland annat genom att granska tulldeklarationer. Kontroll av tulldeklarationer innebär att säkerställa att rätt avgifter betalas och att in- och utförselrestriktioner efterlevs.

Arbetet är varierat och innefattar allt från expeditionsarbete, administrativt arbete, kontakt med speditörer, företag, privatpersoner och myndigheter. Arbetet kan också innefatta fysiska kontroller som innebär att genomsöka containrar, fordon och bagage för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige.

Som tulltjänsteman arbetar du uniformerad, du fattar olika former av myndighetsbeslut och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t.ex. kan du komma att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du behöver ha fysiska förutsättningar för att genomgå självskyddsutbildning och du ska vara bekväm med att hantera OC-spray och batong. Du behöver vara en mycket van bilförare för att klara Tullverkets förarutbildning. Arbetet innebär skifttjänstgöring och det innebär att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Just nu är Tullverket inne i ett spännande men omfattande förändringsarbete med att införa en ny tullagstiftning med tillhörande nya system. Det innebär att du måste vara nyfiken och intresserad av att lära dig nytt.

 

Vi söker dig som har:


• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: Matematik, Samhällskunskap, Svenska och Engelska.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet.
• God förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Normalt färgseende.
• Arbetet kräver god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna kan vara oregelbundna och arbetet fysiskt krävande.
• Simkunnig, 200 meter bröstsim.
• Svenskt körkort, klass B, ej automatväxel samt mycket god körvana.

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasial utbildning inom tex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik, kriminologi/juridik eller it/teknik.
• Erfarenhet av tullrelaterat arbete under de senaste 10 åren tex speditionsbranschen eller från verksamhet som arbetar med utrikeshandel.
• Arbetslivserfarenhet av handläggning eller ärendeadministration.
• Erfarenhet av arbete som ställt höga krav på att kunna kommunicera med och bemöta människor i olika situationer, även i svåra och utsatta situationer.
• Ett tredje språk, utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du som person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, har integritet och kan utifrån givna ramar arbeta självständigt och vågar ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har förmåga att hantera stora arbetsmängder och prioritera det väsentliga, samt att kunna lösa problem och ta beslut med bra kvalitet. Vidare är det viktigt att du är noggrann och att du har gott omdöme. Du har en flexibel inställning och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är stabil och hanterar press bra och behåller fattningen även i stressiga situationer.

Utbildning och anställning

Anställningsstart är den 11 september 2023. Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori- och praktikdel, totalt ca 16 månader. Teoridelen varvas med praktiska moment och självstudier på distans, vilket ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. Praktikdelen genomförs på stationeringsorten. Ingångslönen under utbildningstiden är 24 500 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. En godkänd grundutbildning är en sammanvägd bedömning av teoretiska och praktiska kunskaper samt personlig lämplighet för yrkesrollen. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 27 500 kr.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-125.

Placeringsort: Arendal.

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till en informationsträff och intervju samt prövning hos Plikt- och Prövningsverket. Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning samt drogtest och bakgrundskontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket. För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Annica Lundgren Frisk, 031-63 38 81. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Mats Hansson, 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Ansökningshandlingar inkluderar CV och personligt brev. För en godkänd ansökan måste du också bifoga dina gymnasiebetyg för att styrka din behörighet. Välkommen med din ansökan senast den 5 mars.

Ansök nu

Tullverket söker tullaspiranter, inriktning yttre kontroll Göteborg

Tulltjänsteman
Läs mer Feb 13
Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete med spännande arbetsuppgifter där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets kontrollavdelning något för dig.

Kontrollavdelningen har ett brett uppdrag som ska säkerställa att endast godkända varor passerar gränsen. Uppdraget går ut på att genomföra tullkontroller på in- och utförsel där Tullverket dels letar efter varor som strider mot restriktioner samt säkerställa att rätt tullavgifter och skatter tas ut. Även kontroller inne i landet utförs efter det att varan passerat gränsen. Kontrollavdelningen arbetar med hela kedjan från underrättelse, kontroll, gripande och utredning.

Kontrollavdelningens operativa arbete bedrivs i grupper. Grupperna arbetar med Tullverkets hela uppdrag och har en gemensam utbildningsgrund, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tulltjänsteman med placering i yttre kontrollgrupp kommer du främst arbeta med att genomföra kontroller av varor i gods- och resandeflödet till och från Sverige. Det kan bland annat innebära att genomsöka containrar, fartyg, fordon, bagage, lager och terminaler för att hitta varor som inte är godkända att föra in eller ut ur Sverige. Exempel på sådana varor är narkotika, läkemedel och vapen. Arbetet kan även innebära expeditionsarbete där du kontrollerar tulldeklarationer i syfte att säkerställa att rätt avgifter betalas och att in- och utförselrestriktioner efterlevs. Tjänsten innebär också att rapportera brott och hålla förhör vilket ställer krav på att du ska kunna formulera dig väl på svenska, i tal och skrift.

Som tulltjänsteman arbetar du uniformerad, du fattar olika former av myndighetsbeslut och möter dagligen allmänheten och kunder. Vi lägger stor vikt vid att du kan behandla människor med respekt och förståelse, att du har ett gott omdöme samt är en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Du måste ha förmågan att klara av situationer som är såväl psykiskt som fysiskt krävande, t.ex. kan du komma att behöva vistas i smutsiga miljöer, trånga utrymmen och ofta utomhus i alla typer av väderförhållanden. Du behöver ha fysiska förutsättningar för att genomgå självskyddsutbildning och du ska vara bekväm med att hantera OC-spray och batong. Du behöver vara en mycket van bilförare för att klara Tullverkets förarutbildning. Arbetet innebär oftast skifttjänstgöring och det innebär att du behöver vara bekväm med oregelbundna arbetstider.

Efter avslutad aspirantutbildning förväntas du arbeta flexibelt inom kontrollavdelningens hela uppdrag vilket kan innebära tjänstgöring i grupper med olika inriktning.

Vi söker dig som har:


• Gymnasieutbildning samt lägst betyg godkänd/2/E i: Matematik, Samhällskunskap, Svenska och Engelska.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet.
• God förmåga att kommunicera och att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Normalt färgseende.
• Arbetet kräver god fysik och god hälsa eftersom arbetstiderna kan vara oregelbundna och arbetet fysiskt krävande.
• Simkunnig, 200 meter bröstsim.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt mycket god körvana.

Det är meriterande om du har:


• Eftergymnasial utbildning inom tex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, vård/omsorg, fordon/transport, spedition/logistik, kriminologi/juridik eller it/teknik.
• Erfarenhet av arbete som ställt höga krav på att kunna kommunicera med och bemöta människor i svåra och utsatta situationer.
• Erfarenhet av fysiskt krävande arbete.
• Ett tredje språk, utöver svenska, norska, danska och engelska.
• C-körkort.

Personliga egenskaper

Arbetet sker i grupp vilket förutsätter att du som person har stor social kompetens och god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, serviceinriktad, har integritet och kan utifrån givna ramar arbeta självständigt och vågar ta egna initiativ. Andra viktiga egenskaper är att du har förmåga att hantera stora arbetsmängder och prioritera det väsentliga, samt att kunna lösa problem och ta beslut med bra kvalitet. Vidare är det viktigt att du är noggrann och att du har gott omdöme. Du har en flexibel inställning och kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är stabil och hanterar press bra och behåller fattningen även i stressiga situationer. Som medarbetare i Tullverket är du professionell och arbetar enligt vår värdegrund; ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Utbildning och anställning

Anställningsstart är den 11 september 2023. Du påbörjar din anställning som tullaspirant med en grundutbildning som är uppdelad i teori- och praktikdel, totalt ca 16 månader. Teoridelen varvas med praktiska moment och självstudier på distans, vilket ställer höga krav på att du tar eget ansvar för studierna. Praktikdelen genomförs på stationeringsorten. Ingångslönen under utbildningstiden är 24 500 kr. Efter godkänd grundutbildning upphör aspirantanställningen och övergår i en tillsvidareanställning. En godkänd grundutbildning är en sammanvägd bedömning av teoretiska och praktiska kunskaper samt personlig lämplighet för yrkesrollen. Vid övergång till tillsvidareanställning får du en lön på lägst 27 500 kr.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-117.

Placeringsort: Göteborg.

Om du går vidare i processen kommer du att kallas till en informationsträff och därefter till intervju samt prövning hos Plikt- och Prövningsverket. Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning samt drogtest och bakgrundskontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.  För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av Annica Lundgren Frisk, 031-63 38 81. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Mats Hansson, 031-63 38 86, för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Ansökningshandlingar inkluderar CV och personligt brev. För en godkänd ansökan måste du också bifoga dina slutbetyg eller avgångsbetyg från gymnasiet för att styrka din behörighet. För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär. Fyll i din ansökan så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Välkommen med din ansökan senast den 5 mars.

Ansök nu

Tullverket söker kundrådgivare, företag

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 27
Vi söker kundrådgivare till Kundmötesenheten och till Tullverkets upplysningstjänst, Tullsvar. Tullsvar erbjuder våra kunder service, rådgivning och svarar på allmänna frågor om tullhantering. Nu behöver vi stärka upp med kundrådgivare till gruppen som hanterar frågor från i första hand våra företagskunder. Frågorna handlar t.ex. om import, export, klassificering, tillståndsansökningar, tulldeklarationer, frihandelsavtal och restriktioner och kommer in till oss via telefon, e-post och webbformulär på Tullverkets hemsida.

Kundmötesenheten är en del av Tullverkets kommunikationsavdelning som driver, stödjer, och samordnar det interna och externa kommunikationsarbetet. Vi är ca 60 medarbetare fördelat över olika platser i landet och majoriteten tillhör Kundmötesenheten.

Tjänsten som rådgivare är placerad på vårt kontor i centrala Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som rådgivare på Kundmötesenheten är du Tullverkets ansikte utåt och den som svarar på frågor både muntligt och skriftligt. Arbetet kombinerar återkommande inslag med ständigt nya frågeställningar och situationer av både enkla och mer komplexa slag.

Som rådgivare företag kommer du att:


• besvara frågor främst via telefon, e-post och webbformulär från företag och tullombud
• utveckla och kvalitetssäkra svar på kundernas frågor
• aktivt vägleda kunderna så att de får svar på sina frågor
• samarbeta med olika funktioner och verksamheter inom myndigheten för att besvara kundernas frågor samt fördjupa och underhålla dina egna kunskaper inom olika områden
• bidra i det pågående arbetet med att utveckla och förbättra våra arbetsmetoder.

Vi söker dig som har:


• slutbetyg från gymnasium med godkända betyg i matematik B/matematik 2, svenska B/svenska 3 och engelska B/engelska 6
• Tullverkets grundutbildning inom handel eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt t ex från tullspecialistutbildning på yrkeshögskola eller från anställning inom transport-/speditionsbranschen
• minimum 1 års erfarenhet av motsvarande arbete med kundkontakter
• mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
• god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift
• datorvana och förmåga att självständigt använda grundläggande program i Microsoft Officepaketeterfarenhet från att jobba i olika it-baserade arbetsverktyg.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av moderna kundstödssystem (Artvise, Solidus eller motsvarande)
• erfarenhet av att hantera komplex information t.ex. lagtext och förmedla information på ett korrekt, enkelt och begripligt sätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av kundkontakt och tilltalas av att jobba på en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag. Du är en person som med gott bemötande tar hänsyn till kundernas behov och som strävar efter att hålla en hög servicenivå.

Du kommunicerar tydligt, pedagogiskt, strukturerat och har förmågan att anpassa tonalitet efter kanal och målgrupp. Du agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultatet. Som person är du pålitlig, noggrann, uthållig och arbetar effektivt även under tidspressade situationer. Du är nyfiken på att lära dig nya saker och du har förmågan att förstå innehållet i komplex information t.ex. lagtext och kan avgöra vad som är relevant information för dig eller för kunden. Du är en social person som gärna samarbetar med andra och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att nå de uppsatta målen.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter där du också får utbildning för att kunna hantera de frågeställningar som våra kunder vänder sig till oss med. Du ställer dig bakom den statliga värdegrunden och Tullverkets värdegrund (helhetssyn, nytänkande och ansvarstagande) och kan förhålla dig till dem i ditt dagliga arbete som statstjänsteman.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-76.

Placeringsort: Göteborg.

Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrundskontroll.

För mer information och ansökan

Vid frågor kontakta chef kundmöten företag Pernilla Falkendal, telefon 031-63 36 91, e-post pernilla.falkendal@tullverket.se. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 19 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till uppbördsavdelningen

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 10
Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden; tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela Tullverkets uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov. Nu söker vi en person som vill kliva in i rollen som gruppchef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef är du ansvarig för verksamheten inom gruppen. Du fattar löpande olika former av myndighetsbeslut. Du samverkar med övriga gruppchefer inom uppbördsavdelningen för att leda och styra det operativa arbetet. Du har personal-, budget samt arbetsmiljöansvar för medarbetarna inom din grupp. Chefsansvaret innefattar personaladministrativa uppgifter, utvecklingssamtal för personalen, lönesättande samtal samt ledning av arbetsplatsträffar. Du har även verksamhets-, förändringslednings-, kommunikationsansvar för de arbetsuppgifter som förekommer på uppbördsavdelningen.

Du kommer att arbeta med att leda en grupp som främst arbetar inom verksamheterna tillstånd och uppbördsbevakning. Gruppen består av c: a 10 till 14 medarbetare, både handläggare och verksamhetsexperter. Några medarbetare kan vara placerade på annan ort och då blir det aktuellt med distansledarskap.

Tullverkets verksamhet är komplex och i ständig utveckling. Förbättringsarbete är en del av vardagen. Att vara chef på uppbördsavdelningen ställer stora krav på flexibilitet och lyhördhet.

Det innebär att


• Du leder och utvecklar den operativa verksamheten för att nå uppsatta mål och förväntat resultat i enhetlighet med beslutade processer och strategiska inriktningar (Verksamhetsansvar).
• Du säkerställer att medarbetare behandlas på ett hållbart och rättssäkert sätt från rekrytering till avslutad anställning (Personalansvar).
• Du analyserar behov, bedriver verksamheten inom tilldelade budgetramar och säkerställer att resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Du tar fram underlag till budget och prognoser (Budgetansvar).
• Du skapar förutsättningar för medarbetare att ställa om till förändrade arbetssätt så att förändringen ger avsedd effekt (Förändringsledningsansvar).
• Du informerar, förankrar och för dialog för att öka kunskap, acceptans och engagemang för prioriterade frågor. Ansvaret sträcker sig nedåt till den egna verksamheten, uppåt till närmsta chef och i sidled till andra verksamheter (Kommunikationsansvar).

Du kommer specifikt att ingå i enhetens chefsgrupp. Du rapporterar löpande till ansvarig enhetschef för uppbördsenhet väst som också är din närmaste chef.

Vi söker dig som har:


• Grundläggande utbildning inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, t ex juridik, samhällsvetenskap, beteendevetenskap.
• Flerårig erfarenhet av arbete inom Tullverkets fiskala verksamhet och/eller flerårig chefserfarenhet med personalansvar.
• Erfarenhet av coachande förhållningssätt.
• Erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring.
• Erfarenhet av teambaserat arbetssätt.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Goda kunskaper inom Officepaketet.

Det är meriterande om du har:


• Chef- och/eller ledarskapsutbildning.
• Chefserfarenhet med personalansvar inom statlig verksamhet.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du har förmåga att se helheten i verksamheten och att du självständigt och tillsammans med andra löser problem. För att lyckas i rollen är det viktigt att ta initiativ och få saker att hända samt att vara handlingskraftig, prioritera och att fatta beslut. Du har en god kommunikativ förmåga för att tydliggöra riktningar och ramar samtidigt som du skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog. Du har förmåga att utveckla både människor och verksamhet genom ett coachande och kommunikativt ledarskap. Du är trygg i att leda och navigera i förändring och osäkerhet. Du samarbetar effektivt med andra både inom och utanför avdelningen.

Som person har du en hög personlig integritet, god självinsikt samt är lugn och trygg i dig själv. Du är nyfiken och utmanar både dig själv och andra att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera både lärande och innovation.

Du har en positiv människosyn och tror på att resultat nås genom att samarbeta, motivera och engagera dina medarbetare och kollegor genom ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. En självklarhet är att arbeta enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande, nytänkande och helhetssyn.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-3.

Placeringsort Göteborg.

Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsteresor kan ingå både nationellt och internationellt.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas Kristina Sejnehag, tel. 031-63 36 69. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2 februari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker handläggare uppbördsavdelningen, enhet väst

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 13
Vill du arbeta i en myndighet som gör skillnad i samhället och ha meningsfulla och intressanta arbetsuppgifter inom handel och tullhantering? I så fall är Tullverket något för dig.

Tullverkets operativa verksamhet är indelad i fyra avdelningar: kontroll, uppbörd, underrättelse och tullkriminal.
Uppbördavdelningen har ett brett uppdrag inom tre verksamhetsområden, tillstånd, efterkontroll och uppbördsbevakning. Uppbördsavdelningens operativa arbete bedrivs inom fyra enheter med flexibla grupper som arbetar med hela avdelningens uppdrag, men är specialiserade utifrån verksamhetens behov.

Vi söker nu handläggare till uppbördsavdelningen i område väst med placeringsort Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare inom uppbördsavdelningen är varierande. Som handläggare kan man arbeta med tillstånd och/eller uppbördsbevakning i olika perioder. Verksamheten är till stora delar efterfrågestyrd därav finns stort behov av flexibilitet hos handläggaren att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Tillståndsverksamheten innebär främst att granska och utreda tillståndsansökningar men även övervakning av redan utfärdade tillstånd ingår i arbetsuppgifterna. Uppbördsbevakningen innebär bland annat kontroller av tulldeklarationer/avräkningsnotor, här säkerställer handläggaren att företag och privatpersoner efterlever tullbestämmelserna. Arbetet som handläggare innefattar mycket kontakt via våra handläggningssystem och telefon/e-post med speditörer, företag, privatpersoner och andra myndigheter. Vissa arbetsuppgifter omfattar även företagsbesök.

Som handläggare arbetar du självständigt, men också inom grupp.

Handläggningen medför ständigt nya frågeställningar och situationer vilket innebär att du som handläggare behöver vara både flexibel och problemlösande. Exempelvis ingår det i handläggartjänsten att bevaka interna rutiner och förbättra arbetssättet. Handläggningen utförs i ett flertal system.

Arbetstiden / normtiden är måndag till fredag 8.00-16.30.

Vi söker dig som har:


• Avslutad för tjänsten relevant Kvalificerad yrkesutbildning (KY) eller minst 60 poäng/90 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, spedition/logistik, juridik eller ekonomi samt relevant erfarenhet av handläggning eller ärendeadministration från annan offentlig verksamhet, alternativt liknande arbetsuppgifter inom privat näringsliv.

och/eller


• Relevant arbetslivserfarenhet minst 3 år, inom annan offentlig eller tullrelaterad verksamhet, samt avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i Matte B/2, Engelska B/6 och Svenska B/2 eller motsvarande.

Du skall dessutom ha:


• God förmåga att utreda och skriva beslut eller andra handlingar.
• Grundläggande kunskaper inom MS Office och Excel.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Möjlighet till resor och övernattningar i tjänsten.

Det är meriterande om du har:


• Tullspecialist (CCS) – Yrkeshögskola.
• Akademisk examen inom relevant område.
• Erfarenhet av att självständigt tolka lagstiftning och handläggning från annan statlig myndighet eller offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av utredningsarbete.
• Erfarenhet av arbete i verksamhet som arbetar med tullhantering, till exempel logistik, spedition och internationell handel.
• Erfarenhet med kundbemötande och service, till exempel kundkontakter.
• Erfarenhet av arbete inom Tullverket.
• Goda IT kunskaper samt intresse för utvecklingsfrågor inom detta område.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och ansvarstagande och som kan utifrån givna ramar självständigt verka inom ett område och ta egna initiativ. Du som person har social kompetens, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du periodvis kan hantera stora arbetsmängder, prioritera det väsentliga, lösa problem och formulera beslut med god kvalitet.

Som medarbetare i Tullverket är du professionell och arbetar enligt våra värdeord, ansvarstagande, helhetssyn och nytänkande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och egenskaper.

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-25.

Placeringsort: Göteborg.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

När anställningen börjar kommer du att genomgå en introduktionsutbildning. Introduktionen omfattar teori varvad med praktik och kommer att genomföras framförallt på din anställningsort.

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdbidrag och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas och vi kommer att göra en bakgrundskontroll.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kerim Metahni, tel. 031-63 36 53. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 januari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker underrättelsehandläggare, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Jan 10
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Underrättelseavdelning något för dig.

Tullverket har som uppdrag att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottsligheten och att förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö.

Underrättelseavdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och ska ha förmåga att arbeta med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, alltså såväl restriktioner som uppbörd. Underrättelsearbetet syftar till att förebygga, upptäcka och förhindra brottslig verksamhet.

Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord. Avdelningen består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten som underrättelsehandläggare arbetar du med inhämtning, bearbetning, analys och delgivning av underrättelseprodukter. I det dagliga arbetet har du ett väldigt nära samarbete i dina ärenden med underrättelseledarna och inhämtningsresurser. Du presenterar operativa underlag, ärenden och underrättelseprodukter för relevanta mottagare såväl skriftligen och muntligen som genom visualisering av informationen i t.ex. länkscheman, kartor och diagram.

I det dagliga arbetet är internt samarbete på avdelningen såväl som samarbete med andra operativa delar i Tullverket en naturlig del och att stötta varandra i det löpande underrättelsearbetet är en självklarhet. Underrättelsearbetet är nationellt vilket kan innebära samarbete och ibland närvaro på övriga huvudorter.

Nationell och internationell samverkan med andra myndigheter och framförallt brottsbekämpande myndigheter är också ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Det förekommer även en del resor både nationellt och internationellt. Underrättelseverksamheten är dynamisk och ibland oförutsägbar, vilket innebär att det ibland behövs göras tuffa och snabba prioriteringar som ställer höga krav på god omställningsförmåga och flexibilitet i sina ärenden och arbetsuppgifter. Verksamheten är i ständig utveckling och förbättringsarbete är en del i vardagen.

Vi söker dig som har:


• Genomförd och godkänd gymnasieutbildning.
• Arbetar nu i en brottsbekämpande myndighet med minst 3 års arbetslivserfarenhet som handläggare eller analytiker i en operativ verksamhet.
• Goda kunskaper i såväl svenska som engelska och förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Officepaketet.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Akademisk utbildning inom underrättelseanalys, juridik eller kriminologi.
• Utbildning inom operativ underrättelseverksamhet vid statlig myndighet.
• Erfarenhet av nationell och internationell operativ samverkan med främst brottsbekämpande myndigheter.
• Erfarenhet av kontroll- eller underrättelseverksamhet.
• Erfarenhet av att bearbeta stora informationsmängder.
• Om du talar och skriver ytterligare ett språk förutom engelska.
• Goda kunskaper i iBase, Analyst´s Notebook och andra informationssystem.

Personliga egenskaper


• Konstruktivt teamarbete – Ser till helheten, bidrar till en god stämning i gruppen, samarbetar effektivt med andra genom att dela med sig av kunskaper, erfarenheter och arbetsmetoder samt stödjer andra i strävan att de ska nå framgång i arbete.
• Initiativ och ansvar – Agerar på eget initiativ och utifrån ett helhetsperspektiv, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.
• Samverkan – Är utåtriktad och har lätt för att skapa användbara kontakter och relationer som kan användas i det operativa arbetet för att nå framgång och resultat i ärenden.
• Analys och omdöme – Är lösningsorienterad, kan tänka utanför boxen samt har god förmåga att förstå och analysera information och kan snabbt göra förnuftiga och rationella bedömningar.
• Stabilitet – Främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär genom att du är trygg i dig själv och de beslut du fattar, stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem samt är tydlig i din kommunikation och pålitlig.
• Innovation – delta aktivt i förändringsarbete genom att bidrar med idéer och tankar på hur man kan utveckla och effektivisera verksamheten, våga ifrågasätta traditionella tillvägagångssätt och främja förändring och nytänkande i verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2023-4.

Placeringsort Göteborg.

Tjänsten kan innebära såväl in- som utrikes resor.

För oss är det självklart med en arbetsplats som är inkluderande och vi eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas Anneli Rogbring, tel. 031-63 37 51. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 22 januari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker spanare, Tullkriminalavdelningen väst, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Dec 22
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets tullkriminalverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket söker spanare med erfarenhet av målinriktad spaning inom den brottsbekämpande verksamheten.

Inom Tullverkets Tullkriminalavdelning har spanare som huvudsaklig uppgift att utföra målinriktat spaningsarbete mot storskalig smuggling och organiserad brottslighet samt att verkställa beslutade tvångsmedel. I arbetet ingår även initiala utredningsåtgärder. Personal placerad inom spaningsverksamheten är utrustad med tjänstepistol Glock för vilket utbildning krävs.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund samt att du ser till hela Tullverket.

Vi söker dig som har:


• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan brottsbekämpningsutbildning som Tullverket bedömer vara likvärdig.
• Genomförd och godkänd utbildning i fysiska tekniker, OC och batong.
• Genomförd och godkänd utbildning i Tullverkets tjänstepistol Glock.
• Erfarenhet av arbete inom brottsbekämpande verksamhet.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• Lägst klass B. Bilkörning sker varje dag i tjänsten varför det är av stor vikt att vara en erfaren och duktig bilförare.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Genomförd och godkänd spaningsutbildning.
• Erfarenhet av målinriktad spaning inom brottsbekämpande verksamhet.
• obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper


• Mod – att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
• God kommunikativ förmåga – som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Psykologisk trygghet – i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
• Nyfikenhet och prestigelöshet – genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
• Ha förmåga att tillvarata mångfald – vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
• Positiv människosyn – med intresse för människor och deras utveckling.
• Samarbetsförmåga – säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
• Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1178.

Placeringsort: Göteborg.

Inrikesresor förekommer och ibland även utrikesresor.

Arbetet innebär skifttjänstgöring.

Vikariatet under perioden 2023-01-30– 2023-06-25.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Ingela Östmark, chef tullkriminalenheten väst, tel. 031-63 38 44. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 8 januari 2023. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef för spaningsgrupp - vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Dec 12
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets tullkriminalverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef för en spaningsgrupp ska du operativt styra, leda, följa upp och utveckla verksamheten genom att säkerställa att din grupp fungerar väl och levererar goda resultat i linje med mål, strategier och aktivitetsplan. Du ska strukturerat och genom ett coachande ledarskap leda och fördela arbetet inom gruppen.

Som gruppchef förväntas du stödja dina medarbetares utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal samt arbeta med lärande och erfarenhetsutbyte, som en del i ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete. I chefsuppdraget ingår även utveckla rutiner, metoder och processer enligt fattade beslut. Som gruppchef ansvarar du också för ledning arbetsplatsträffar samt ansvarar för arbetsmiljöarbetet som följer av särskild delegering.

Som gruppchef krävs att du företräder uppdragsgivaren, är arbetsgivare och verkställer fattade beslut. Ditt chefsuppdrag utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för myndighetens chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser. För Tullverkets chefer och dess ledarskap är tre centrala utgångspunkter formulerade; uppdraget, samverkan och prioritering.

Som chef förväntas du vara en god förebild med gott omdöme.

Vi söker dig som har:


• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan brottsbekämpningsutbildning som Tullverket bedömer vara likvärdig.
• Genomförd och godkänd utbildning i fysiska tekniker, OC och batong samt tjänstepistol i Tullverket eller vid annan brottsbekämpande myndighet.
• Genomförd och godkänd spaningsutbildning- NPS grund.
• Minst 2 års erfarenhet av aktivt arbete med målinriktad spaning inom brottsbekämpande verksamhet.
• Ha datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort, behörighet B och mycket god vana av bilkörning i olika trafikmiljöer.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Ledarskapsutbildning.
• Genomförd och godkänd spaningsutbildning - NPS fördjupad.
• Erfarenhet av arbetsledning.
• Erfarenhet av annat brottsutredande arbete såsom utrednings- och/eller analysarbete.
• Utbildning som givit kunskap om villkorsavtalet.
• Om du obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper


• Mod – att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
• God kommunikativ förmåga – som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Psykologisk trygghet – i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
• Nyfikenhet och prestigelöshet – genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
• Ha förmåga att tillvarata mångfald – vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
• Positiv människosyn – med intresse för människor och deras utveckling.
• Samarbetsförmåga – säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
• Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1128.

Placeringsort: Göteborg.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundkontroll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

Tullverket tillhandahåller vid behov utbildning i Tullverkets tjänstepistol Glock. Genomförd och godkänd utbildning krävs för anställningen.

Vikariatet löper mellan 2023-01-30 – 2023-08-27.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Ingela Östmark 031- 63 38 44. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 18 december 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker förundersökningsanalytiker med it-inriktning

Tulltjänsteman
Läs mer Nov 3
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullkriminalenheten söker en analytiker med mycket god datorvana och hög kompetens inom data- och kommunikationsteknik. Som analytiker genomför du analyser av stora informationsmängder från flera olika källor, ansvarar för att information struktureras och bearbetas samt tar fram beslutsunderlag för fortsatt ärendehantering och informationsinhämtning.

Arbetet bedrivs på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i en insats under ledning av en insatsledare på tullkriminalen.

Du presenterar dina analyser på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Du samverkar med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska. Du arbetar självständigt eller i grupp med enskilda ärenden, i insatser eller med större kartläggningar.

Då du i ditt arbete kommer att arbeta med hemliga tvångsmedel läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

• Eftergymnasial utbildning inom informationsteknik, underrättelseanalys, statistik eller andra samhällsvetenskapliga inriktningar. Alternativt flerårig arbetslivserfarenhet av IT- och/eller analysarbete som bedöms likvärdigt.
• Mycket god datorvana och hög kompetens inom data- och kommunikationsteknik.
• Analyserfarenhet av stora datamängder och annan digital information.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort, behörighet B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Akademisk examen inom informationsteknik.
• Grundläggande kriminologi och/eller juridikkunskaper med fokus på IT-relaterade brott.
• Erfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
• Erfarenhet av praktiskt arbete med analys- eller underrättelseinriktning där stora mängder information bearbetats, analyserats och sammanställts till olika mottagare.
• Bred kunskap avseende nätverksteknik.
• Erfarenhet av analys av nätverkstrafik samt nätverkssäkerhet.
• Erfarenhet av analys och informationsinhämtning från öppna källor på internet.
• Erfarenhet av arbete inom datateknik och/eller telekommunikation.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• God analytisk förmåga.
• Stort intresse för teknik och IT-frågor.
• Förmåga att hitta kreativa lösningar på oförutsedda problemställningar.
• Vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten.
• Förmåga att förmedla komplex, teknisk information på ett enkelt och tydligt sätt.
• Förmåga att utveckla och förbättra metoder och verktyg i takt med den tekniska utvecklingen.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1006.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid men skifttjänstgöring kan förekomma.

Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Tjänsten inleds med en obligatorisk introduktionsutbildning

Tillträdesdag: 1 mars2023.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Karin Ahlgren, tel. 031-63 38 23. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker brottsutredare

Tulltjänsteman
Läs mer Nov 3
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i en insats med ledning av en insatsledare på tullkriminalen. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.

Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar med att:

• Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning, hålla förhör med misstänkta samt andra.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare vid domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som har:

• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet samt genomförd utredningstjänstgöring (3 - 6 månader)

och/eller

• Eftergymnasial examen inom t ex beteendevetenskap, samhällsvetenskap, sociologi, kriminologi eller juridik alternativt på annat sätt förvärvad motsvarande kunskap genom arbete med brottsutredande verksamhet.

Du skall dessutom ha:

• Minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år i en myndighetsutövande roll.
• Erfarenhet av utredningsarbete som innefattar förhör eller svåra samtal samt dokumentation.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• Körkort, behörighet B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom brottsutredningsarbete så som förhörsteknik, förundersökningsjuridik m.m.
• Erfarenhet av att analysera avläst it-media.
• Erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur.
• Erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• God analytisk förmåga.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1011.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Provtjänstgöring 6 månader.

I arbetet kan beredskap både kvällar, nätter och helger förekomma. Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Om du inte redan är anställd i Tullverket inleds tjänsten med en obligatorisk introduktionsutbildning

Tillträdesdag: Snarast dock senast 1 mars 2023.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Pehr Hagenklev 031- 63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 27 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker förundersökningsledare

Tulltjänsteman
Läs mer Nov 3
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.
Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom Tullverkets brottsbekämpning har förundersökningsledare som huvudsaklig uppgift att leda utredningar av brott av enkel beskaffenhet som ingår i Tullverkets brottskatalog. utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt och du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut. Du kommer ha ett särskilt ansvar för ärenden avseende tullrelaterad ekonomisk brottslighet.

Som förundersökningsledare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar du bl.a. med:

• Aktiv förundersökningsledning för att korta ner utredningstiden.
• Vägleda personal i samband med inrapportering av brott.
• Coacha och vägleda brottsutredarna som biträder dig i dina utredningar.
• Fatta beslut om tvångsmedel.
• Granska sammanställda förundersökningsprotokoll innan de överlämnas till allmän åklagare.

Du kommer dessutom att verka som Tullåklagare vilket innebär att du kommer utfärda strafförelägganden och ev. föra talan i domstol avseende brott av enkel beskaffenhet där påföljden uppenbarligen är böter. Dessutom kommer du fatta beslut om förverkande.

Vi söker dig som har:

• Högskoleexamen i juridik.
• Godkänd förundersökningsledarutbildning.
• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning.
• Erfarenhet av förundersökningsledning.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Körkort, behörighet B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverket uppbördsverksamhet.
• Erfarenhet från brottsutredningsarbete.
• God kunskap om tullproceduren.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• God analytisk förmåga.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1005.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Kontorsarbetstid men skifttjänstgöring kan förekomma.

Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Tillträdesdag: Snarast dock senast 1 januari 2023.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Pehr Hagenklev 031- 63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker brottsutredare, vikariat

Tulltjänsteman
Läs mer Nov 3
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tullverket söker brottsutredare med erfarenhet av utredningsarbete inom brottsbekämpande verksamhet.

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare som huvudsaklig uppgift att utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs enskilt på uppdrag av förundersökningsledare/åklagare eller tillsammans i en insats med ledning av en insatsledare på tullkriminalen. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.

Brottsutredare vid Tullverkets brottsbekämpning arbetar med att:

• Delta aktivt i den operativa fasen av förundersökningen och vid behov delta i husrannsakningar.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning, hålla förhör med misstänkta samt andra.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare vid domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som har:

• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet samt genomförd utredningstjänstgöring (3 - 6 månader) eller annan utbildning som Tullverket bedömer likvärdig.
• Minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år i en myndighetsutövande roll.
• Erfarenhet av utredningsarbete som innefattar förhör eller svåra samtal samt dokumentation.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• Körkort, behörighet B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom brottsutredningsarbete så som förhörsteknik, förundersökningsjuridik m.m.
• Erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur.
• Erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• God analytisk förmåga.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1007.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

I arbetet kan beredskap både kvällar, nätter och helger förekomma. Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Vikariatet löper t.o.m. 2023-11-30.

Om du inte redan är anställd i Tullverket inleds vikariatet med en obligatorisk introduktionsutbildning

Tillträdesdag: Snarast dock senast 1 januari 2023.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Pehr Hagenklev 031- 63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker brottsutredare, tvångsmedels- och utredningsgrupp

Tulltjänsteman
Läs mer Nov 3
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets Tullkriminalenhet något för dig.

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullkriminalavdelningen består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Vi söker nu medarbetare till Tullkriminalenheten i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom Tullverkets brottsbekämpning har brottsutredare vid tvångsmedels- och utredningsgruppen som huvudsaklig uppgift att verkställa beslut om tvångsmedel och utreda brott inom ramen för Tullverkets förundersökningsrätt. Arbetet bedrivs huvudsakligen på uppdrag av Tullverkets förundersökningsledare. Du har flera ärenden på gång samtidigt som du själv ansvarar för från början till slut.

Brottsutredare vid tvångsmedels- och utredningsgruppen arbetar med att:

• Genomföra husrannsakningar och hämtningar till förhör.
• Utreda brott, samla in utredningsmaterial, gå igenom beslag och kontrollera bevisning, hålla förhör med misstänkta samt andra.
• Sammanställa förundersökningsprotokoll.
• Kontakta ombud/advokat samt tolk, i förekommande fall även sociala kontakter med anhöriga till misstänkta.
• Delta i arbetet med olika former av biståndsframställningar och samverka med andra funktioner inom Tullverket samt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.
• Biträda åklagare vid domstolsförhandlingar.
• Vid behov delta i andra operativa insatser inom tullkriminalens arbetsområde.

Vi söker dig som har:

• Godkänd grundläggande utbildning inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet samt genomförd utredningstjänstgöring (3 - 6 månader) eller annan utbildning som Tullverket bedömer likvärdig.
• Godkänd utbildning i fysiska tekniker, OC och batong samt vapenutbildning (pistol).
• Minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år i en myndighetsutövande roll.
• Erfarenhet av utredningsarbete som innefattar förhör eller svåra samtal samt dokumentation.
• God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t ex kunna rapportera, dokumentera och presentera.
• Körkort, behörighet B för personbil.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom brottsutredningsarbete så som förhörsteknik, förundersökningsjuridik m.m.
• Erfarenhet av att verkställa tvångsmedel t.ex. husrannsakan och hämtning till förhör.
• Erfarenhet av arbete som inneburit kontakter med människor med olika bakgrund och kultur.
• Erfarenhet av att bemöta människor i utsatta situationer.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• God analytisk förmåga.
• Ansvarstagande.
• Serviceinriktad.
• Social kompetens.
• God samarbetsförmåga.
• Personlig mognad, kunna behandla människor med respekt och förståelse.
• Drivkraft, ta egna initiativ och vara självständig.
• Gott omdöme, vara en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig i bemärkelsen att kunna behålla lugnet i pressade situationer.
• Strukturerat arbetssätt, god förmåga att avgränsa och prioritera inom givet uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-1010.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Provtjänstgöring 6 månader.

I arbetet kan beredskap både kvällar, nätter och helger förekomma. Viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Om du inte redan är anställd i Tullverket inleds vikariatet med en obligatorisk introduktionsutbildning

Tillträdesdag: Snarast dock senast 1 februari 2023.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas. Tullverkets är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Pehr Hagenklev 031- 63 38 60. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 20 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker hanterare till underrättelseenheten

Tulltjänsteman
Läs mer Okt 17
Underrättelseavdelningen hanterar underrättelse- och riskanalys och ska ha förmåga att arbeta med underrättelseverksamhet inom alla delar av Tullverkets uppdrag, såväl restriktioner som uppbörd.
Inom avdelningen finns också Tullverkets selekteringscenter, Enheten för strategisk analys och nationell desk samt inhämtningsverksamheten. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord.

Inhämtningsverksamheten är ett verksamhetsområde inom underrättelse som innebär arbete med att inhämta information om organiserad brottslighet genom källdrivning. Verksamheten är central för Tullverkets förmåga att arbeta långsiktigt mot prioriterade inriktningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänstgöringen innebär ett mycket stort eget ansvar för att skapa resultat och att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Tjänsten innebär att du har förtroendearbetstid, det vill säga arbetar på oregelbundna tider såväl som dagtid och helger. Arbetet är både planerat och händelsestyrt vilket ställer stora krav på flexibilitet. Arbetet kan innebära en viss påfrestning psykiskt och socialt. Verksamheten leds av gruppchef.

Arbetsuppgifterna innebär att:

• Att skapa kontakter internt och externt i syfte att kunna identifiera, rekrytera
och underhålla kontakter med personer som har kunskaper om tullrelaterad grov organiserad brottslighet.
• Ha ett mycket högt säkerhets- och riskmedvetande samt dokumentera verksamheten enligt gällande instruktioner.
• Att ha mycket god förmåga till tät samverkan och samarbete i en mindre arbetsgrupp.
• Att etablera och underhålla kontakter med samverkanspartners internt, externt, nationellt och internationellt.
• Att ständigt söka möjligheter för utveckling av verksamheten och vara lyhörd för verksamhetens behov.
• Att hantera kontakter för inhämtning av särskilt efterfrågad underrättelseinformation.

Vi söker dig som har:

• Genomförd och godkänd grundläggande utbildning inom tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller motsvarande utbildning i annan brottsbekämpande myndighet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
• Genomförd och godkänd konflikthanteringsutbildning inklusive kommunikation, självskydd, OC-spray och batong.
• Erfarenhet från arbete inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller annan myndighet med ett brottsbekämpande uppdrag vilken arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
• Minst tre års erfarenhet från arbete inom Tullverkets brottsbekämpande verksamhet eller annan myndighet med ett brottsbekämpande uppdrag vilken arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
• Goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift.
• Körkort behörighet B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Underrättelseutbildning.
• Hanterarutbildning.
• Praktisk erfarenhet av analys, utrednings, gränskontroll, underrättelse eller spaningsarbete inom Tullverket.
• Erfarenhet av målinriktat operativt arbete mot organiserad brottslighet inom brottsbekämpande verksamhet.
• Erfarenhet av arbete med underrättelseverksamhet inom brottsbekämpande verksamhet.
• Erfarenhet av nationellt och internationellt operativt samarbete.
• Arbetat som hanterare.
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska.
• God datorvana.

Personliga egenskaper

• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt
• Drivande och målinriktad – Kunna ta egna initiativ och ha mycket god förmåga att arbeta självständigt, samt utveckla verksamheten mot uppställda mål.
• Stresstålig och handlingskraftig – Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, och ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut.
• Lösningsfokuserad – Kunna se möjliga lösningar när problem dyker upp och vara öppen för nya metoder som krävs i verksamheten.
• Mycket stor socialkompetens – ha en stor nyfikenhet på människor och mänsklig interaktion.
• Högt säkerhetstänkande – vara riskmedveten och ha en hög förmåga till riskhantering.
• God analytisk förmåga, flexibilitet och prestigelös.

Vi lägger stor vikt vid hög motivation och personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-924.

Placeringsort: Göteborg.

Tjänsten innebär såväl in- och utrikes resor.

Tillsvidareanställning gäller med förutsättning att man genomfört och blivit godkänd i vapenutbildning under provanställningen på 6 månader.

För att kunna arbeta som hanterare permanent krävs att man genomgår hanterarutbildning alt. har genomgått hanterarutbildning, med godkänt resultat.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk mångfald tillför och välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Carl-Johan Blomgren, tel. 031-63 38 34. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6 november 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till grova brott

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 30
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets förundersökningsverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Tullkriminalenhet område Väst söker nu en gruppchef till en av våra grupper som arbetar med grova brott.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som gruppchef för grova brott ska du operativt styra, leda, följa upp och utveckla verksamheten genom att säkerställa att din grupp fungerar väl och levererar goda resultat i linje med mål, strategier och aktivitetsplan. Du ska strukturerat och genom ett coachande ledarskap leda och fördela arbetet inom en teambaserad grupp i syfte att utreda brott som leds i första hand av allmänna åklagare. Arbetsgruppen utgörs av brottsutredare, finansiella utredare samt förundersökningsanalytiker.

Som gruppchef förväntas du stödja dina medarbetares utveckling genom bl.a. medarbetarsamtal och lönesamtal samt arbeta med lärande och erfarenhetsutbyte, som en del i ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete. I chefsuppdraget ingår även utveckla rutiner, metoder och processer enligt fattade beslut. Som gruppchef ansvarar du också för ledning arbetsplatsträffar samt ansvarar för arbetsmiljöarbetet som följer av särskild delegering.

Som gruppchef krävs att du företräder uppdragsgivaren, är arbetsgivare och verkställer fattade beslut. Ditt chefsuppdrag utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för myndighetens chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser. För Tullverkets chefer och dess ledarskap är tre centrala utgångspunkter formulerade; uppdraget, samverkan och prioritering.

Som chef förväntas du vara en god förebild med gott omdöme.

Vi söker dig som har:

• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan utbildning som bedöms vara motsvarande.
• Minst två års arbetslivserfarenhet från Tullverkets brottsutredande verksamhet eller två års arbetslivserfarenhet från annan brottsutredande verksamhet som bedöms vara motsvarande.
• Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, och god förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift
• Goda kunskaper i de mest förekommande IT-systemen, bl.a. Office.
• Körkort, behörighet B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom förundersökningens olika delar.
• Ledarskapsutbildning.
• Kunskap i hos Tullverket förekommande IT-system, så som BUS, Office, SPIN.
• Erfarenhet av förundersökningens olika delar
• Erfarenhet av arbetsledning
• Erfarenhet av arbete med förundersökningsanalys i komplexa ärenden rörande grov kriminalitet
• Erfarenhet av att utreda brott som ingår i Tullverkets brottskatalog.

Personliga egenskaper

• Mod – att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer.
• God kommunikativ förmåga – som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Psykologisk trygghet – i termer av integritet och förmåga att hantera såväl egna som andras reaktioner, tankar och känslor.
• Nyfikenhet och prestigelöshet – genom att utforska och utmana sig själv och andra i att tänka nytt och göra annorlunda i syfte att stimulera lärande och innovation.
• Ha förmåga att tillvarata mångfald – vad gäller kompetens, erfarenheter och perspektiv för att utveckla verksamheten och hantera den ökande komplexiteten vi agerar i.
• Positiv människosyn – med intresse för människor och deras utveckling.
• Samarbetsförmåga – säkerställa god samverkan inom gruppen och i relation till andra grupper och enheter.
• Ha förmåga att aktivt arbeta för en god arbetsmiljö.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-870.

Placeringsort: Göteborg.

Alla chefer i Tullverket är arbetsgivare, vilket innebär att du är lojal med och tar ansvar för fattade beslut och dess konsekvenser. Som chef bidrar du till att utveckla varje medarbetare och skapar förståelse, kunskap och engagemang genom öppen dialog och delaktighet.

Tullverket tillämpar 6 månaders provanställning och inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Genomförande av chefstester kan bli aktuella under rekryteringsprocessen.

Innan beslut om anställning fattas kommer du att få genomgå drogtest. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Bakgrundskoll samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Marcus Carlsson, tel. 031-63 38 72. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 16 oktober 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker chef till verksamhetsservice för serviceområde väst

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 7
Är du en duktig ledare i förändring och brinner för service? Välkommen med din ansökan.

Administrationsavdelningen ansvarar inom Tullverket för områdena inköp & upphandling, lokalförsörjning & fordonsförsörjning samt kontors- och verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar även för Tullverkets miljöledningssystem. Avdelningen består av en stab, tre nationella enheter och har ca 50 anställda. Enheten för verksamhetsservice leds av enhetschef och har en verksamhetssamordnare och tre ansvariga chefer i en geografisk indelning: syd, väst, öst/nord.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som chef för serviceområde väst driver och leder du verksamheten mot enhetens uppsatta mål. Enheten befinner sig på en omfattande förändringsresa som bl.a. innefattar att gå från re-aktivt till pro-aktivt arbetssätt, digitalisering, förändring av roller för ökad spetskompetens inom sakområden. Vi inför och anammar självledarskap på alla nivåer.

Enheten har sitt serviceutbud i en tjänsteportfölj och du blir ansvarig för att tillse att leverans och uppföljning sker inom område väst. Dessutom är du nationellt ansvarig för tjänsterna inom tjänsteområde säkerhet som innebär att förvalta, vidmakthålla och utveckla dessa, för att uppnå förväntade effekter.

Du ansvarar även för att ta fram årliga underhållsplaner för lokalerna och genomförandet inom serviceområdet.

Du har personalansvar för ca 7 medarbetare som har sin placeringsort Göteborg.

Chef för serviceområde väst är underställd enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.
För chefer i Tullverket gäller att alla chefer ska företräda arbetsgivaren och verkställa fattade beslut. I uppdraget ingår även verksamhetskrav, ekonomiansvar och kompetens- och personalansvar.

Verksamhetsansvar avses att:

• Leda, styra och följa upp och utveckla verksamheten.
• Leverera resultat i enlighet med gällande författningar, Tullverkets styrdokument samt Tullverkets och avdelningens uppdrag och mål.

Ekonomiansvar avses att:

• Bedriva verksamheten inom beslutade ekonomiska ramar.
• Säkerställa att resurserna används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.
• Analysera ekonomiskt relaterade behov i verksamheten.

Kompetens- och personalansvar avses att:

• Följa lagar, regler och avtal på arbetsrättens område samt säkerställa en god arbetsmiljö.
• Säkerställa att medarbetarna har den kompetens som krävs för att fullfölja sina arbetsuppgifter och därigenom bidra till verksamhetens resultat och måluppfyllelse.
• Bidra till den strategiska kompetensförsörjningen i relation till avdelningen som helhet.

Varje chef svarar dessutom inom sitt verksamhetsområde för att:

• Den interna styrningen och kontrollen är betryggande.
• Ärenden handläggs rättssäkert och enhetligt samt utan dröjsmål.
• Arbeta för en bättre miljö i enlighet med Tullverkets miljöledningssystem.
• Informera närmaste överordnad chef om att en anställd kan bli aktuell för personalansvarsärende.

Vi söker dig som har:

• Akademisk utbildning inom ekonomi, marknadsföring, kundservice, logistik eller lokalförvaltning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Erfarenhet av chefsbefattning från en stor och komplex organisation samt distansledarskap.
• Erfarenhet av förändringsledning.
• God kännedom om Arbetsmiljöverkets förskrifter (AFS) – fysisk arbetsmiljö.
• Erfarenhet av arbete inom området Facility Management.
• Erfarenhet av förvaltning av lokaler.
• Erfarenhet av arbete med olika typer av kontorslösningar (ABW, Flex, fast m.m.).
• Erfarenhet av att följa upp verksamhet, analysera resultat och föreslå förbättringsåtgärder.
• Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.
• Goda kunskaper i Microsoft Officepaket.
• Erfarenhet av ärendehanteringssystem.
• Körkort, minst *B*.

Det är meriterande om du har:

• Chef- eller ledarskapsutbildning.
• Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet.
• Erfarenhet inom området skydd av egendom såsom; lås/larm/passersystem samt informationssäkerhet
• Erfarenhet av att leda konsulter.
• Erfarenhet av hur IT och lokaler samverkar för att möjliggöra verksamhetsnytta på en arbetsplats.
• Erfarenhet av avtalsförvaltning.
• Erfarenhet av projektledning.

Personliga egenskaper

• Analytisk, systematisk och kvalitetsmedveten med förmåga att växla mellan detaljer och helhetssyn.
• Mod att fatta och fullfölja beslut, ta tag i utmaningar och pröva nya idéer, nyfiken och prestigelös.
• Positiv människosyn och har förmåga att engagera medarbetare och kollegor i att bidra till och utveckla verksamheten, tillvaratar mångfalden.
• Lösningsorienterad och har lätt för att se möjligheter även i komplexa situationer.
• Mycket god samarbetsförmåga, hög integritet, flexibel.
• God kommunikativ förmåga som tydliggör riktning och ramar, och skapar mening och samförstånd genom inkluderande, inlyssnande och engagerande dialog.
• Stresstålig, stabil och trygg person.

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-789.

Placeringsort: Göteborg.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och som en del i rekryteringsprocessen ingår därför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Som ett led i tillsättningen kommer du att få genomföra chefstester och innan beslut om anställning fattas kommer du att genomgå drogtest.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Marlena Hansen, tel. 040-661 30 71. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, tel. 031-63 38 86 6 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, tel. 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 2 oktober 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker underrättelsehandläggare uppbörd och restriktioner

Tulltjänsteman
Läs mer Sep 5
Tullverkets underrättelseenhet i Göteborg söker nu en underrättelsehandläggare med inriktningen uppbörd och restriktioner.

• Vill du arbeta i en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle?
• Vill du vara med och göra skillnad genom att säkerställa korrekt uppbörd och stoppa inflödet av varor som hotar hälsa, miljö och säkerhet?
• Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten?

Tullverkets operativa verksamhet delas in i fyra avdelningar: Kontroll-, Uppbörd-, Tullkriminal- och Underrättelseavdelningen. Underrättelseavdelningen bedriver underrättelseverksamhet med leveranser till alla delar av Tullverket. Avdelningen delas in i fyra enheter med geografiskt ansvar: Syd, Väst, Öst och Nord och består också av Tullverkets selekteringscenter (TSC) samt enheten för strategisk analys och nationell desk (SAND).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som underrättelsehandläggare med inriktningen uppbörd och restriktioner arbetar du framförallt med operativ underrättelse och ansvarar för att information inhämtas, bearbetas, analyseras och delges.

Dina underrättelseprodukter presenteras på ett pedagogiskt sätt, såväl skriftligen som muntligen. Mottagare av dina produkter är framförallt Tullverkets kontrollerande verksamheter inom Uppbördsavdelningen och Kontrollavdelningen.

I ditt arbete hanterar du stora mängder information och det är viktigt att göra denna tillgänglig och sökbar. Ett annat frekvent arbetsmoment är att visualisera informationen i t.ex. diagram och länkscheman.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Hantera och driva operativa underrättelseärenden till färdig underrättelseprodukt.
• Registrera, inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser i Tullverkets systemstöd.
• Producera operativa underrättelseprodukter, t.ex. operativa underrättelserapporter och riskprofiler.
• Sammanställa och kommunicera information i syfte att skapa underlag för prioritering av ärenden.
• Samverka med andra myndigheter och externa aktörer.
• Vara delaktig i utveckling av verksamheten och arbetsmetoder.

I den operativa underrättelseverksamheten finns behov av en välfungerande dialog och nära samarbete mellan handläggare och andra funktioner inom Tullverket samt även externt med andra myndigheter, såväl svenska som utländska.

Verksamheten är mångfasetterad vilket ställer höga krav på flexibilitet. Myndigheten är i ständig utveckling och förändring, vilket påverkar vardagen.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt våra värdeord; helhetssyn, ansvarstagande och nytänkande.

Vi söker dig som har:

• Akademisk utbildning inom t ex ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
• Minst ett års arbetslivserfarenhet och goda kunskaper som handläggare eller analytiker vid en statlig myndighet som arbetsgivaren bedömer relevant.
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.
• Svenskt körkort, klass B för personbil, ej automatväxel samt god körvana.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Tullkunskap; tullprocedur, tullvärde, klassificering, ursprung.
• Goda kunskaper och erfarenheter i iBase, Analyst´s Notebook och andra informationssystem.
• Utbildning inom databashantering och av arbete med analysverktyg eller statistik.
• Utbildning samt erfarenhet och kunskap inom analys-, underrättelsearbete och hypotesprövning.
• Erfarenhet av att bearbeta stora informationsmängder.
• Erfarenhet av nationell operativ samverkan med andra myndigheter.
• Erfarenhet av uppdragsledning/projektledning.
• Erfarenhet av internationellt arbete.
• Talar och skriver ytterligare ett språk förutom svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt och har öga för detaljer. Du genomför och levererar resultat utifrån överenskommelse. Du förstår snabbt frågeställningar och uppgifter löser dem på ett kreativt och relevant sätt och kommer med uppfinningsrika lösningar. Du är en kommunikativ person som löser uppgifter i dialog med dina kollegor. Som person ser vi att du uppskattar en god stämning i gruppen och är hänsynsfull, samarbetsvillig, öppen och lyhörd.

Vi ser även att du är uthållig och kan arbeta under tidspress och uppvisar en hög grad av stresstålighet och är effektiv i tidspressade situationer. Du följer organisationens regler och procedurer samt verkställer planer med engagemang och beslutsamhet, uppnår resultat med hög kvalitet och tar initiativ när det behövs, samt arbetar självständigt, är initiativrik, ansvarstagande och litar på din egen förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-728.

Placeringsort: Göteborg.

Provanställning i 6 månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, gruppchef, Ulrika Berndtsson, 031-63 39 03. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25 september 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu

Tullverket söker gruppchef till tullkriminalenheten

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 1
Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och tekniks inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vid tullkriminalenheten i område väst finns utöver spaningsgrupper, grupper för utredning mängdbrott respektive grova brott, en grupp med brottsutredare, som har till huvudsaklig uppgift att verkställa tvångsmedel, bl.a. hämtning till förhör och husrannsakan och slutföra utredningar enligt de direktiv som Tullverkets förundersökningsledare eller allmän åklagare lämnar.

Vi söker en gruppchef till gruppen, som operativt ska leda, styra, planera och följa upp gruppens arbete.
Som gruppchef företräder du uppdragsgivaren och verkställer fattade beslut. Chefsuppdraget utövas genom ledarskapet som handlar om att styra verksamheter och leda människor. Det grundläggande uppdraget för Tullverkets chefer är att utöva ett gott ledarskap och därigenom åstadkomma goda resultat genom sina medarbetare, i linje med uppdraget och utifrån tillgängliga resurser.

Som gruppchef ska du också säkerställa god samverkan i gruppen och i relation till andra grupper och enheter, ta ekonomiskt ansvar för gruppen i relation till enheten, arbeta aktivt för en god arbetsmiljö, säkerställa kompetensförsörjningen inom gruppen och stödja individers utveckling genom bl.a. medarbetar- och lönesamtal. Som gruppchef ska du vara en god förebild med gott omdöme.

Som gruppchef verkar du för en god och säker arbetsmiljö för dina medarbetare, och utvärderar löpande arbetet för att minska risker och att incidenter uppstår.

Som gruppchef ansvarar du vidare för att, tillsammans med dina medarbetare, aktivt arbeta enligt Tullverkets värdegrund, vilken i sin tur skapar förutsättningar för att realisera Tullverkets mål och inriktning. Personal placerad inom en TUG-grupp är utrustad med tjänstevapen för vilket utbildning krävs.

Vi söker dig som har:

• Tullverkets brottsbekämpningsutbildning eller annan brottsbekämpningsutbildning som Tullverket bedömer vara likvärdig.
• Utbildning inom brottsutredning.
• Genomförd och godkänd konflikthanteringsutbildning inklusive kommunikation, självskydd, OC-spray och batong.
• Genomförd och godkänd vapenutbildning (pistol).
• God erfarenhet av att planera och verkställa tvångsmedelsåtgärder.
• God erfarenhet av att hålla förhör, dokumentera och slutredovisa utredningsåtgärder.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Datorvana och självständigt kunna använda grundläggande datorprogram i Officepaketet för att t.ex. kunna rapportera, dokumentera och presentera
• Körkort, behörighet B.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

• Ledarskapsutbildning.
• Chefs- eller ledarskapserfarenhet.
• Obehindrat talar och förstår ytterligare ett språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

Personliga egenskaper

• Ledarskapsförmåga – Leda och motivera gruppen och dess medlemmar med det som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Skapa engagemang och delaktighet och få gruppen och dess medlemmar att utvecklas.
• Noggrann – Kunna leverera tillförlitlig och rättssäker dokumentation från genomförda uppdrag.
• Samarbetsförmåga – Kunna samarbeta på alla nivåer både internt och externt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Lyssnar och respekterar andras åsikter och behov.
• Drivkraft – Kunna ta egna initiativ och ha förmåga att arbeta självständigt, samt leda och utveckla verksamheten mot uppställda mål. Ha förmåga att se nya lösningar inom området och föreslå nya rutiner och/eller arbetsmetoder.
• Säkerhetsmedvetande – Ha förmåga att uppfatta och bedöma risker och utifrån dessa planera insatser med så låg risk som möjligt.
• Flexibel – Ha förmåga att kunna anpassa verksamheten och arbetet till nya krav.
• Gott omdöme – Kunna uppträda som en god representant för Tullverket såväl internt som externt.
• Stresstålig och handlingskraftig – Ha förmåga att kunna fokusera på rätt saker, och ha förmåga att även i stressiga situationer kunna fatta rätt beslut.
• Nytänkande, ansvarstagande och helhetssyn – Kunna motivera och driva arbetet i gruppen enligt Tullverkets värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2022-770.

Placeringsort: Göteborg.

Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

I arbetet ingår att ha beredskap både kvällar, nätter och helger. Kontorsarbetstid men viss skifttjänstgöring kan förekomma.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Inom Tullverket tillämpas tidsbegränsade chefsförordnanden på 5 år med möjlighet till förlängning.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll och enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du även att drogtestas och vi genomför även en bakgrundkontroll. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kan du komma att krigsplaceras i Tullverket.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Ingela Östmark, 031-63 38 44 och Marcus Carlsson, 031-63 38 72. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Mats Hansson, 031-63 38 86 och för Saco-S, Anneli Mannerbjörk, 031-63 37 06.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 21 september 2022. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Ansök nu