Polismyndigheten jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Polismyndigheten i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

IT-samordnare, Göteborg

IT-samordnare
Läs mer Nov 16
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i 3 geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst.


Vi söker nu IT-samordnare med placeringsort i Göteborg.


Arbetsbeskrivning
Sektionen Leveranssamordning har ett helhetsansvar för införande och leverans av ny teknik, där fokus ligger på koordinering och samordning. Vi arbetar både enskilt och i team och har många kontaktytor både internt och externt i form av produktägare, entreprenörer, andra myndigheter samt interna verksamheter. Våra uppdrag är av varierande storlek och kan innebära it-samordning i ett nytt polishus, i förändringar av befintliga lokaler eller vid införande av nya system och verktyg för att utveckla och förbättra det polisiära arbetet både strategiskt och ute i fält. Resor förekommer i arbetet.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Några års relevant dokumenterad erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/planerande karaktär
Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
B-körkort och har vana att köra bil
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skriftMeriterande
Följande är meriterande:
Erfarenhet av implementering av fastighetsnät
Erfarenhet av arbete med IT-teknisk infrastruktur
Erfarenhet av serverhallsdrift, reservkraft/UPS:er
Erfarenhet av Jira / Confluence eller motsvarande
Erfarenhet av agilt arbetssätt
Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av arbete med säkerhetssystem, larm- och passersystem
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Leanderson, 010-56 56 962 alt. christian.leanderson@polisen.se


Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information
Placeringsort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Ansökan


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9 januari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A646.979/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A646.979/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering


Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker Forensiker till NFC i Göteborg

Forensiker, kemist
Läs mer Nov 14
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu Forensiker till NFC i Göteborg, inom flera olika ämnesområden. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Nationell forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsunder-sökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi är placerade på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelnings-kansli finns i Linköping.

NFC Göteborg
På NFC i Göteborg arbetar vi med att ta fram, identifiera, säkra och jämföra spår, material och vapen av olika slag. Det handlar bland annat om fingeravtryck, dna, skoavtryck, vapen, ammunition och inbrottsverktyg. Vi är omkring 40 medarbetare och finns på Ernst Fontells plats i Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vid NFC genomgår du en intern nationell utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden som pågår i cirka två år har du titeln forensikeraspirant.

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen jämförande undersökningar av skor och skospår som tillvaratagits av polisen i samband med brottsutredningar. Med tiden kan även andra
jämförande undersökningar komma att ingå, t.ex. av brott-, klipp- och rivkanter. Du förväntas även bedriva visst utvecklingsarbete inom det egna området samt delta i utbildning av personal inom rättsväsendet. Du kommer att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstol.

KVALIFIKATIONER
KRAV
Vi söker dig som har:
•avslutad och godkänd naturvetenskaplig högskole-/universitetsexamen med förståelse för statistik, produktionsteknik, materialteknik eller motsvarande efterfrågad kompetens inom området förvärvad på annat sätt som myndigheten bedömer är relevant
•fullgott färg-, siffer- och bokstavsséende
•goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
•goda kunskaper i engelska språket, både i tal och i skrift

MERITERANDE KUNSKAPER
Det är meriterande om du har:
•erfarenhet inom mikroskoparbete eller motsvarande jämförande
arbete på bildskärm
•3 års arbetslivserfarenhet
•erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
•erfarenhet av att dokumentera information, sammanställa fakta eller
skriva rapporter
•forensisk förståelse och kompetens
•erfarenhet av laboratoriearbete och detaljgranskning

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är målinriktad, produktionsorienterad och kvalitetsmedveten. Rollen innebär många kontaktytor och vi ser det som en självklarhet att du är prestigelös och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Arbetsuppgifterna ställer krav på tålmodighet och en förmåga att urskilja detaljer och för att bli framgångsrik i rollen är du dessutom lösningsorienterad och strukturerad. Du är också öppen för återkoppling, nya perspektiv samt ständig inlärning och självutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Inför anställningen kommer anlagstest angående bl.a. mönsterigenkänning att tillämpas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Timanställda arrestantvakter till Göteborg

Väktare
Läs mer Nov 28
Vill du vara i händelsernas centrum? Står du pall när det är högt tempo? Har du stort tålamod, gillar att möta människor och ser det som en självklarhet att agera utifrån likabehandling och polisens värdegrund? Vi söker nu timanställda arrestantvakter till Utredningsjour sektion 2.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg City, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg Nordost och Storgöteborg Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Utredningsjouren
Vid utredningsjour sektion 2 arbetar idag både poliser och civila uppdelade på två arbetsområden: personintaget och förhörszonen. Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer såsom gripna, hämtade till förhör och personer som blivit omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som ska på förhör.

ARBETSUPPGIFTER
Som timanställd arrestantvakt kommer du att ingå i en mindre grupp av arrestantvakter som leds av gruppchef. Du arbetar med tillsyn och bevakning av frihetsberövade personer och medverkar vid avisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring och fingeravtrycksundersökning. I arbetsuppgifterna ingår också bevakning och förflyttning av personer som ska förhöras eller transporteras. Hanteringen av de frihetsberövade ska ske på ett korrekt och rättssäkert sätt. Andra administrativa arbetsuppgifter som stödjer verksamheten kan förekomma.

Som arrestantvakt har du även möjlighet att utbildas i anmälningsmottagning, då sektionen biträder lokalpolisområde Citys reception dagtid och kvällar med detta.

Anställningen påbörjas med en fyra veckor betald utbildning på heltid som avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du måste få godkänt på dessa prov för att kunna få arbeta som arrestantvakt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har gymnasieexamen eller det som arbetsgivaren bedömer som motsvarande
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande
• innehar B-körkort
• är vid god fysisk och psykisk hälsa, då arbetet är krävande såväl fysiskt som psykiskt
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• har god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska

Det är meriterande om du även har:
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska där du kan använda språket obehindrat i yrkesutövningen

Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
• har mycket god samarbetsförmåga, i kontakt med både kollegor och arbetsledande chefer, men som även kan arbeta självständigt
• uppträder med mognad och integritet
• har god självkännedom och en empatisk förmåga
• kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer
• har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
• tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå
• har ett eget driv och en god initiativförmåga i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare från Polisförbundet, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-S nås via polismyndighetens växel 114 14. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Göteborg
Funktion och placering: Arrestantvakt, Utredningsjoursektion 2, PO Storgöteborg, Region Väst

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till HR Väst, HR-avdelningen

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Nov 24
Är du redo för en större uppgift i en växande polismyndighet? Vill du bli en del av vårt HR-team? Har du förmåga att utöva ett tillitsbaserat ledarskap? Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef och tillsammans med drivna och engagerade medarbetare bidra till att göra skillnad för våra chefer, medarbetare och medborgare.

Polismyndigheten är indelad i polisregioner och avdelningar. HR-avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd. Inom HR-avdelningen arbetar drygt 1000 medarbetare på olika orter i landet.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer polismyndighetens mål på kort och lång sikt. Ansvaret omfattar områdena arbetsgivarpolitik/avtal, chef- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kompetensförsörjning inklusive polismyndighetens utbildningsverksamhet. Avdelningen ansvarar även för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna och myndighetens personalansvarsnämnd.

HR Väst utgör ett strategiskt och verksamhetsnära HR-stöd samt driver och implementerar HR-processer i verksamheten. HR Väst stöttar regionens chefer i alla förekommande HR-frågor t. ex. kompetensförsörjning, arbetsmiljöfrågor, förhandlingar, lönebildning, arbetsrättsliga frågor och andra villkorsfrågor. HR Väst leds av en HR-chef och en gruppchef. I gruppen finns HR-specialister, HR-partners och HR-konsulter med olika inriktningar och ansvarsområden. Polisregion Väst består av Västra Götalands och Halland län. Regionens huvudort är Göteborg. I regionen arbetar i nuläget omkring 5400 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till dialog, reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Som gruppchef kommer du samarbeta nära HR-chefen, medarbetarna och andra samverkanspartners för att driva, utveckla, samordna och följa upp arbetet inom HR Västs ansvarsområden. Som gruppchef inom HR är du direkt chef och verkar genom dina medarbetare. Du har förmågan att arbeta både relationsskapande och gränssättande med polismyndighetens och HR-avdelningens uppdrag i fokus. Fördelning av uppdrag görs i samråd med HR-chefen och kan variera över tid. Arbetet innebär ett stort eget ansvar och kräver förmågan att självständigt driva arbetet framåt.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• HR-examen, personalvetarexamen eller annan utbildning i kombination med arbets-livserfarenhet som Polismyndigheten bedömer är relevant för tjänsten.
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
• erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
• erfarenhet av att ha arbetat i en komplex/större organisation

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna: https://polisen.se/ledarkriterier/

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg. Efter dialog kan annan placeringsort inom region Väst vara aktuell.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8:e december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Junior IT-tekniker, Göteborg (Tidsbegränsad)

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Nov 15
Är du redo för en större uppgift? Vi söker dig som vill påbörja din IT-karriär med en tidsbegränsad anställning på vår avdelning. För att passa för uppdraget behöver du vara en strukturerad, engagerad och nyfiken IT-tekniker.
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik. Vi är även ansvariga för koordinering och samordning av större leveranser. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill utvecklas tillsammans med oss.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara införandet av nya polisbilen men även att ge övrig IT-support i secondline till våra slutanvändare. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö där administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla, medarbetardriv och noggrannhet, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad gymnasialutbildning där examen får högst vara tre år gammal när du ansöker
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av arbete som IT-tekniker/supportekniker i närtid eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
Kunskap om audio/video-system
Cisco CCNA certifikat
Kunskap om serverkonfiguration, AD hantering mm
Kunskap om ärendehanteringssystem

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är praktiskt lagd, engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Att ge god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson 010-5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning upp till 12 månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och support
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30e november 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A626.988/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A626.988/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vapenundersökare till Nationellt Forensiskt Centrum i Göteborg

Vapentekniker
Läs mer Nov 9
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Som processägare ansvarar vi för den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi har tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping. Vi söker nu två vapenundersökare till laboratoriet i Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen undersökning av beslagtagna illegala vapen.
Arbetet innebär att du forensiskt spårsöker, hanterar, identifierar, undersöker funktion och provskjuter vapen för att redovisa information om detta i dokument för användning i den fortsatta förundersökningsprocessen. I uppdraget ingår även säkring av DNA-bärande spår m.m. I arbetet förekommer exponering för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det krav på förmåga att hantera situationer professionellt med fokus på verksamhetens mål.

Direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet förekommer varför kontroll på trender inom vapenområdet behövs. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar på svenska. Vid behov uppträder man som sakkunnig i domstol. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment.

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt arbeta som vapenundersökare. Du kommer initialt att arbeta praktiskt tillsammans med vapengruppen i Göteborg i deras dagliga verksamhet för att lära dig grunderna. Utbildningen består i huvudsak av praktiskt arbete i Göteborg varvat med kortare utbildningsperioder i Linköping.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• avslutad och godkänd högskole-/universitetsexamen inom teknikområdet alternativt eftergymnasial yrkesexamen med förståelse för produktionsteknik, materialteknik eller liknande som t.ex. kurser motsvarande en akademisk examen inom nämnda område
• mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
• god datorvana
• Ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• kriminalteknisk förståelse och kompetens
• utredningsvana, antingen polisiär eller från annan verksamhet
• tidigare erfarenhet av arbete vid myndighet
• vana av att hantera och använda vapen, t.ex. tävlingsskytte/jaktskytte, hemladdning mm.
• 3 års arbetslivserfarenhet

Vi söker dig som är målinriktad, produktionsorienterad och kvalitetsmedveten lagspelare. Rollen innebär många kontaktytor och vi ser det som en självklarhet att du är prestigelös och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Arbetsuppgifterna ställer krav på en förmåga att urskilja detaljer och för att bli framgångsrik i rollen är du lösningsorienterad och strukturerad. Du är också öppen för återkoppling, nya perspektiv samt ständig inlärning och självutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

IT-tekniker, Göteborg

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Nov 3
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-tekniker till vår avdelning som är engagerad, strukturerad och nyfiken.
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
B-körkort och vana att köra bil

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är även meriterande om du har:
Cisco CCNA certifikat
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
Erfarenhet av arbete med mobiltelefoniadministration i större organisationer.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
Erfarenhet av att arbeta med telefoni, telefoniväxelsystem.
Erfarenhet av att arbete audio/videosystem.
Erfarenhet av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kännedom om kommunikationsradiosystem samt kringutrustning för kommunikationsradio.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt och tar egna initiativ. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du kan arbeta självständigt och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tfn. 010–5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och support
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 21a november 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A623.214/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A623.214/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Analytiker till underrättelseenheten med placering i Göteborg

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 7
Underrättelseenhetens regionala sektion söker nu ett flertal vassa analytiker för att arbeta med brottsbekämpning av organiserad brottslighet i olika former. Här finns möjligheten att verkligen göra skillnad och bidra i arbetet gentemot våldsbejakande extremism, organiserad brottslighet och annan allvarlig brottslighet.
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.
Den regionala underrättelseenheten bedriver strategisk, operativ och taktisk underrättelseverksamhet. Man bearbetar, registrerar och fördelar inkommen information samt tar fram operativa och strategiska analyser. Enheten ansvarar för regionens informatörsverksamhet och leder underrättelseinsatser vid bekämpning av organiserad brottslighet på regions- och polisområdesnivå. Verksamheten bedrivs i hela regionen. Medarbetare är placerade i Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde, Trollhättan och i alla lokalpolisområden.
Arbetsuppgifter
Du ska strukturera, bearbeta och analysera information för att skapa operativa och strategiska underlag och rapporter för beslut. Arbetet utförs både tillsammans med andra funktioner inom underrättelseverksamheten men även enskilt. I det dagliga arbetet använder du olika databaser och polisiära IT-system. Du ska presentera skriftliga och muntliga slutsatser av gjorda analyser både internt men även för beslutsfattare och andra intressenter. Du ska bidra till metodutveckling och förbättrade arbetssätt.
Olika grupper på sektionen söker nu analytiker som ska:
- jobba myndighetsgemensamt mot organiserad brottslighet, våldsbejakande extremism eller hot mot ordning och säkerhet.
- kartlägga nätverk och individer däri, individer som verkar inom exempelvis organiserad brottslighet, nyttjar företag som brottsverktyg, genomför bedrägerier av olika slag, och annan allvarlig brottslighet för ekonomisk vinning.
Vi tillämpar flextid och arbetet sker på dagtid.
För att läsa mer om jobbet och ansöka, följ den här länken:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/november/analytiker-und-rgn-vast/

Ansök nu

Underrättelsehandläggare, riktning bedrägeribrott till Göteborg

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 24
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Vi söker nu en underrättelsehandläggare med inriktning bedrägeribrott som är strukturerad, noggrann och resultatinriktad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Underrättelseenheten Väst
Underrättelseenheten i region Väst består av fyra sektioner. Sektion 1; den regionala. Sektion 2; PO Storgöteborg. Sektion 3; PO Halland, Älvsborg, Skaraborg och Fyrbodal samt sektionen för inhämtningsverksamheten. Underrättelseverksamheten är en del av den brottsbekämpande verksamheten genom att utgöra ett planeringsverktyg i beslutsstödsprocessen för beslutsfattare inom Polisen på samtliga nivåer. Till skillnad från den utredande verksamheten fokuserar underrättelseverksamheten inte på konkreta brott utan på olika typer av kriminella aktörer, aktiviteter och brottsfenomen genom att inhämta, bearbeta, analysera och sammanställa information som ska utgöra underlag för beslut om operativa åtgärder.
Som underrättelsehandläggare tillhörande underrättelsesektion 1 kommer du att arbeta mot organiserad brottslighet med inriktning bedrägeri. Den fysiska placeringen kommer att vara i Göteborg och du kommer att arbetsledas av gruppchefen för en av underrättelsegrupperna som verkar i den regionala sektionen.

Arbetsuppgifter
Vi stärker nu upp gruppen med en underrättelsehandläggare där fokus kommer att ligga på brottsområden och dess lokala problembild inom Polisens plan för allvarlig och organiserad brottslighet, främst inriktat mot bedrägeribrott.
Som underrättelsehandläggare kommer du bl.a. att:
Inhämta och bearbeta relevant underrättelseinformation som berör bedrägeribrott
Sammanställa olika underlag för beslut
Delge information till olika mottagare, både muntligt och skriftligt
Verka för en ökad medvetenhet hos samtlig personal att relevant underrättelseinformation inhämtad ute i kärnverksamheten skickas in till underrättelseenheten
Genomföra lokal omvärldsbevakning
Delta i operativa ledningsmötenGenom att fånga upp områdets flöde och göra sammanställningar stödjer du den operativa verksamheten och fungerar som beslutsstöd mot ledning och andra funktioner samt säkerställer ett välfungerande informationsutbyte. Du behöver därför vara duktig på att kommunicera information skriftligt men även muntligt genom exempelvis presentationer.
För att implementera och utveckla rollen som underrättelsehandläggare kommer du att samarbeta med analytiker på regionala sektionen. Tillsammans utbyter ni information och samarbetar med de övriga bedrägeri- och underrättelsegrupperna ute i polisområdena. Arbetet kommer att innebära vissa fysiska besök i de olika polisområdena.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Polisexamen eller relevant akademisk examen, exempelvis inom kriminologi, sociologi, journalistik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
Arbetslivserfarenhet av brottsområdet bedrägeri
B-körkort (manuell)
Goda kunskaper i svenska, i både tal och skriftDet är meriterande om du har:
Erfarenhet av underrättelseverksamhet
Erfarenhet av metodutveckling
Goda kunskaper i något utomnordiskt språk (förutom engelska) som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänstenPersonliga egenskaper:
Som underrättelsehandläggare tar du ansvar för din uppgift och kan strukturera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta mål- och resultatinriktat, även under hög arbetsbelastning utan att göra avkall på kvalitet. Arbetsuppgifterna ställer krav på hög grad av integritet, säkerhetsmedvetenhet och en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som är öppen för att våga prova nya lösningar på problem, samtidigt som du kan bibehålla fokus på rättssäkerheten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök nu

IT-tekniker, Göteborg

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Okt 19
Är du redo för en större uppgift? Vi söker dig som vill påbörja din IT-karriär med en tidsbegränsad anställning på vår IT-avdelning.
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik. Vi är även ansvariga för koordinering och samordning av större leveranser.
Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade team med fler tekniker som vill arbeta med andra linjens support och med installationer av teknik i olika uppdrag. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill utvecklas tillsammans med oss.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara införandet av nya polisbilen men även att ge övrig IT-support i secondline till våra slutanvändare. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö där administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla, medarbetardriv och noggrannhet, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad gymnasialutbildning där examen får högst vara två år gammal när du ansöker
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av arbete som IT-tekniker/supportekniker i närtid eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
Kunskap om audio/video-system
Cisco CCNA certifikat
Kunskap om serverkonfiguration, AD hantering mm
Kunskap om ärendehanteringssystem

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är praktiskt lagd, engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Att ge god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson 010-5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning upp till 12 månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och support
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2a november 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A584.709/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A584.709/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Analytiker till IGOB(Internationell grov organiserad brottslighet),Göteborg

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Okt 21
Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu en operativ analytiker till sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB) som är nyfiken, flexibel och engagerad. Du kommer tillsammans med oss andra utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska den organiserade brottsligheten i Sverige.
Läs den fullständiga annonsen och sök jobbet här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/oktober/operativ-analytiker-till-igob-internationell-grov-organiserad-brottslighet-utredningsenheten-region-vast/

Ansök nu

Gruppchef till Spaningssektionen, PO Storgöteborg

Inspektör, Polisen
Läs mer Okt 13
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Spaningssektionen
Spaningssektionen är polisområdets spaningsresurs och består av utrednings- och spaningsgrupper som vardera leds av en gruppchef. Därutöver finns spaningsledare som driver de operativa ärendena framåt. Utredningsgruppen utreder bland annat samtliga egeninitierade ärenden samt alla grova narkotikabrott som sker inom polisområdet. Arbetet är händelsestyrt och bedrivs bl a med hemliga spaningsmetoder.

ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef har du det fulla personal och arbetsmiljöansvaret och leder, i samverkan med polisområdets spaningsledare, gruppen i det dagliga arbetet. Du verkar till stor del i den yttre verksamheten där du också kommer att agera förundersökningsledare.

Då de ärenden som handläggs på gruppen ofta är omfattande och utdragna så ställs det krav på att du är analytisk, uthållig, har ett långsiktigt perspektiv och förmåga att se till vad som är bäst för helheten. Arbetet bedrivs i nära samverkan med både interna och externa parter. Du behöver därför ha en god samarbets- och kommunikativ förmåga, vara lyhörd och prestigelös i kontakten med andra samt bra på att skapa och upprätthålla kontakter. Vidare har du ett coachande, motiverande, stöttande förhållningssätt. Du tar tillvara på dina medarbetares engagemang i det dagliga arbetet och skapar förutsättningar för dem att ta ansvar och nå sin fulla potential.

Uppdraget som gruppchef för Spaningssektionen
Som chef för en spaningsgrupp rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området spaning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• polisexamen
• gedigen erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel, personspaning (NPS) och utredning som bedrivits mot grov brottslighet
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av att leda förundersökningar

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: [Samtliga BÖR-krav]
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsforum
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
• erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
• vidareutbildning med inriktning mot nationellt spaningskoncept eller motsvarande
• erfarenhet av att ha arbetat underrättelsestyrt

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Fackliga företrädare: Polisförbundet, Saco-S, ST inom Polisen, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14
Placeringsort: Göteborg

Ansök nu

Operativa analytiker till Aktionsgruppsektion Väst, Göteborg

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Okt 21
Är du redo för en större uppgift? Till Aktionsgruppsektion Väst söker vi nu operativa analytiker som är nyfikna, flexibla och engagerade.
Hos oss kommer du tillsammans med dina kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Läs den fullständiga annonsen och sök här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/oktober/operativ-analytiker-aktionsgruppen/

Ansök nu

Verksamhetscontroller till Regionkansliet i Göteborg

Business controller
Läs mer Okt 12
Är du redo för en större uppgift?

Till Regionkansliet söker vi nu en verksamhetscontroller som trivs i en stöttande strategisk roll med fokus på verksamhetsutveckling. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionkansliet
Regionkansliet arbetar med stöd åt regionpolisledningen men även gentemot regionen som helhet. Vid regionkansliet finns följande grupper: Kansli 1-2, Intern service 1-2, Operativ verksamhetsstyrning 1-2, Verksamhetsstyrning/analys, Nationella polishundtjänsten, Utredning/Lagföring och Spaning samt Gruppen för skiljande och disciplin. Verksamheten bedrivs i hela regionen men de flesta medarbetarna är placerade i Göteborg. Regionkansliet har ca 80 medarbetare.

Verksamhetsstyrning/analys
Verksamhetsstyrning/analys (VSA) är, utöver ett ledningsstöd åt regionpolisledningen även inom sina ansvarsområden ett direkt stöd åt lokalpolisområden, polisområden och regionala enheter. Vårt uppdrag innebär att samordna och utveckla regionens processer för verksamhetsstyrning samt det trygghetsskapande, brottsförebyggande arbetet samt arbetet med extern service. Uppdraget är brett och omfattande där vi stödjer i planerings- och uppföljningsprocessen samt arbetar med systematiskt utvecklingsarbete. Avdelningen har 9 medarbetare som är placerade i Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som verksamhetscontroller kommer du att växla mellan ett strategiskt och ett operativt perspektiv. Du kommer att arbeta strategiskt med uppföljning, långsiktig planering och övergripande utvecklingsarbete. Du arbetar nära den strategiska regionpolisledningsgruppen men stöttar även längre ut i verksamheten. Du bearbetar stor mängd data där du tar fram, analyserar och sammanställer statistiska underlag samt analyserar måluppfyllelse och effekterna av regionens arbete vilket du presenterar i olika sammanhang.

Du behöver ha kunskap om och förmåga att stötta och driva arbetet inom innovations- och förbättringsarbete samt modern processstyrning- och verksamhetsstyrningsfrågor. Som verksamhetscontroller gör du omvärldsanalyser och driver processerna framåt. Du kommer även att arbeta med revidering och utveckling av Polisregion Västs övergripande styrdokument.

Arbetet sker i nära samarbete med såväl kollegor på Regionkansliet som med chefer och medarbetare i andra delar av myndigheten. Vi har stort utvecklingsfokus och för att trivas hos oss drivs även du av att utveckla verksamheten. Genom ditt bidrag utvecklar vi verksamheten i region Väst som i sin tur bidrar till att nå målen för svensk polis.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen eller akademisk utbildning inom exempelvis statistik, ekonomi, samhällsvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av arbete med resultatuppföljning och analys på strategisk nivå inom offentlig verksamhet
• Goda kunskaper i Microsoft Office produkter, särskilt Excel
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av verksamhetsstyrning inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av att driva eller delta i projekt- och förändringsarbete

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är strategisk och har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor med förmågan att se till både verksamhetens bästa och till helheten i agerande och beslut. Du är kommunikativ och kan förmedla information på ett pedagogiskt och professionellt sätt som är anpassat till mottagaren. Som verksamhetscontroller är du strukturerad, analytisk och duktig på att samarbeta med andra på olika organisatoriska nivåer.

Vi värdesätter din vilja och förmåga att ta initiativ som utvecklar verksamheten och är positivt inställd till att ompröva arbetssätt och hitta nya lösningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Controller verksamhet

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Daniel Hjerpe, nås via Polisens växel 114 14. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult. Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Ansök nu

Analytiker till Regionkansliet i Göteborg

Statistiker
Läs mer Okt 12
Är du redo för en större uppgift?

Till Regionkansliet söker vi nu en analytiker som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med statistik och analys. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionkansliet
Regionkansliet arbetar med stöd åt regionpolisledningen men även gentemot regionen som helhet. Vid regionkansliet finns följande grupper: Kansli 1-2, Intern service 1-2, Operativ verksamhetsstyrning 1-2, Verksamhetsstyrning/analys, Nationella polishundtjänsten, Utredning/Lagföring och Spaning samt Gruppen för skiljande och disciplin. Verksamheten bedrivs i hela regionen men de flesta medarbetarna är placerade i Göteborg. Regionkansliet har ca 80 medarbetare.

Verksamhetsstyrning/analys
Verksamhetsstyrning/analys (VSA) är, utöver ett ledningsstöd åt regionpolisledningen även inom sina ansvarsområden ett direkt stöd åt lokalpolisområden, polisområden och regionala enheter. Vårt uppdrag innebär att samordna och utveckla regionens processer för verksamhetsstyrning samt det trygghetsskapande, brottsförebyggande arbetet samt arbetet med extern service. Uppdraget är brett och omfattande där vi stödjer i planerings- och uppföljningsprocessen samt arbetar med systematiskt utvecklingsarbete. Avdelningen har 9 medarbetare som är placerade i Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som analytiker kommer du att arbeta med att analysera och leverera statistik, både internt och externt samt arbeta med olika former av uppföljning av verksamheten. Det kan handla om strategisk planering och uppföljning men också om brottsstatistik och utredningsresultat. Du kommer att bearbeta stora mängder data, analysera måluppfyllelse och effekterna av myndighetens arbete. Du kan också komma att ansvara för beredning och handläggning av arbetsuppgifter som ligger inom hela regionkansliets ansvarsområde.

Arbetet som analytiker sker i nära samarbete med såväl kollegor på Regionkansliet som med chefer och medarbetare i andra delar av myndigheten. Vi har stort utvecklingsfokus och för att trivas hos oss drivs även du av att utveckla verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen eller akademisk utbildning inom exempelvis statistik, ekonomi, samhällsvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av självständigt arbete med uppgifter som krävt statistisk analys av data, planering, samordning, kvalitetssäkring och uppföljning
• Goda kunskaper i Microsoft Office produkter, särskilt Excel
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av självständigt arbete med uppgifter som krävt statistisk analys av data, planering, samordning, kvalitetssäkring och uppföljning inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av verksamhetsstyrning inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av resultatuppföljning och analys på strategisk nivå inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete med kartapplikationer och analysprogram
• Erfarenhet av att driva eller delta i projekt- och förändringsarbete

Personliga egenskaper:

För att lyckas och trivas i rollen som analytiker söker vi dig som är duktig på och har intresse för statistik, siffror och analys där du analyserar och bryter ner till mindre delar för att lösa uppgiften. Ditt arbetssätt är strukturerat där du planerar, organiserar och prioriterar i arbetet på ett effektivt och korrekt sätt samtidigt som du är självgående och tar eget ansvar för din uppgift. Då arbetet som analytiker innebär samverkan med andra vill vi att du har en god samarbetsförmåga där du är lyhörd, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Daniel Hjerpe, nås via Polisens växel 114 14. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult. Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14.

Som en del av rekryteringsprocessen kan tester komma att användas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Ansök nu

Utredare till bedrägerisektionen, Region Väst

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 11
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Utredningsenheten
Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, it-brottssektionen, sektionen för kamerabevakning och analys samt bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

Bedrägerisektionen
Sektionen har elva grupper fördelat med sju grupper i Göteborg och en grupp vardera i Halland, Fyrbodal, Skaraborg och Älvsborg. Åtta grupper är utredningsgrupper, en grupp som tar hand om inkommande ärenden, en grupp med brottsförebyggare, finansiella utredare och analytiker samt en operativ grupp som bl.a. genomför tvångsmedel.

Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som utredare på bedrägerisektionen handlägger du brottsutredningar av ekonomisk karaktär under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller från Åklagarmyndigheten. Arbetet sker såväl enskilt som tillsammans med andra utredare. Du samarbetar även med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, exempelvis de som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel. Du har även kontakt med åklagare, juridiska ombud och företag, både i Sverige och utomlands.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta. Du utför även andra utredningsåtgärder, såsom att hantera frihetsberövade samt att dokumentera tvångsåtgärder och begäran om tekniska undersökningar.

Då brottskategorin ständigt förändras och utvecklas håller vi oss uppdaterade genom bland annat utbildningar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Polisexamen alternativt akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller IT alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete.
• Mycket god datorvana.
• Körkort B.


Dessutom är det meriterande om du har:
• Goda kunskaper i Excel.
• Förundersökningsledarutbildning.
• Erfarenhet av utrednings och/eller analysarbete där ekonomiska frågor utreds.


Personliga egenskaper

För att trivas och passa i rollen som utredare inom bedrägerisektionen ska du ha ett engagerat, ansvarstagande och positivt förhållningssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. En mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga krävs då ditt arbete präglas av samarbete och kontakter både internt och externt.

Du har ett initiativtagande arbetssätt och förmåga att se möjligheterna med de ärenden som du hanterar. Du är noggrann och vill bidra till att utveckla metoder, arbetsgruppen och verksamheten.

Då en del av ärendena är omfattande och komplexa krävs det även att du är uthållig samt har en förmåga att analysera och strukturera stora mängder material.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
ÖVRIGT
Placeringsort: PO Storgöteborg, PO Fyrbodal, PO Halland, PO Skaraborg eller PO Älvsborg
Anställning: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion utredare. Är du inte redan anställd inom myndigheten tillämpas sex månaders provanställning. Vid anställning, efter provanställningen, tillkommer även en utbildning inom utredning på 10 veckor som kan komma att ske på annan ort.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer per mail till ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Operatörer till Polisens kontaktcenter, placering i Göteborg

Backofficepersonal
Läs mer Okt 21
Är du redo för en större uppgift, där du får möjlighet att bidra till ökad trygghet i samhället?
Polisens kontaktcenter i Göteborg söker nu operatörer som är engagerade, professionella och som drivs av att leverera god service till samhällets medborgare. Som operatör hos oss är du en mycket viktig del i rättskedjan då du utför de första inledande utredningsåtgärderna.
Läs den fullständiga annonsen och ansök här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/operatorer-till-polisens-kontaktcenter-placering-i-goteborg/

Ansök nu

Utredare, grova brott till polisområde Storgöteborg

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 4
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten i Region Väst utökar nu sina team som arbetar med att utreda brott mot särskilt utsatta brottsoffer för att på så sätt minska balanserna och förbättra arbetsmiljön. Vi söker dig som har ett genuint intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och den särskilda utmaning detta innebär. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden (LPO); Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Sektionen för utredning av brott i nära relationer, Storgöteborg
Sektionen för utredning av brott i nära relationer (BINR) är organiserat i sex utredningsgrupper som vardera leds av en gruppchef och är en av tre utredningssektioner i storgöteborg. Sektionen växer kontinuerligt med anledning av satsningen på särskilt utsatta brottsoffer och kommer framöver att omfatta ca 91 medarbetare. Inom sektions ansvarsområde finns även barnahuset. Barnahuset är en multidisciplinär verksamhet inom polisområdet där polis, socialtjänst, åklagarmyndigheten, barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomspsykiatri samverkar.


ARBETSUPPGIFTER
Som utredare i gruppen för brott i nära relation kommer du att handlägga brottsutredningar där hot och våld skett i såväl parrelation som inom andra familj- och släktrelationer samt hedersrelaterade ärenden. Vanligt förekommande brott är vålds- och sexualbrott mot barn och vuxna där många ärenden ofta är komplexa samt kan innehålla stötande eller obehagligt material.

I rollen som utredare handlägger du ärenden som leds av förundersökningsledare från Polisen eller åklagare där du bidrar med en viktig del av förundersökningsarbetet och ser till att arbetet går framåt. Du arbetar med att hämta in och analysera information, sammanställa material, hålla förhör, dra slutsatser och föredra ärenden för förundersökningsledaren som denne kan fatta rättssäkra beslut. Tidvis hanterar du stora utredningar med mycket material, både självständigt och ibland i samarbete med flera utredare.

I arbetet kommer du att ha många kontakter med målsägare, vittnen och misstänkta men även samverka med andra myndigheter och organisationer såsom socialtjänst och kvinnojour vilket ställer krav på en god kommunikations- och samarbetsförmåga. I rollen ingår även kontakt med frihetsberövade och det är viktigt att du känner dig trygg även i denna typen av möten.

Om du inte är polisanställd kommer du att få gå en särskild utbildning för civila utredare och vidare fördjupningsmöjligheter inom verksamhetsområdet kan finnas på sikt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Polisexamen eller akademisk examen från exempelvis socionomprogrammet, beteendevetenskap, sociologi, juridik eller kriminologi. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning i kombination arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av självständigt brottsutredningsarbete eller annat utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• B-körkort (manuell)
• God datorvana

Det är även meriterande om du har:

• Erfarenhet att möta människor i utsatta situationer utifrån din yrkesroll
• Erfarenhet/utbildning i utredande samtal
• Erfarenhet av utredning kopplat till barn och ungdom
• Erfarenhet av att analysera stora mängder informationsmaterial
• Goda kunskaper i utomnordiskt språk

Personliga egenskaper:

För att trivas och lyckas i rollen som utredare är du trygg, modig och stabil med förmågan att behålla ett lugn och fokus även vid pressade situationer, vid hög arbetsbelastning och/eller när arbetet är psykiskt påfrestande. Att hålla en god struktur är a och o där du planerar, organiserar och prioriterar i ditt arbete på ett effektivt sätt även under tidspress. Du ser vad som behöver göras och uppnår resultat i uppdragen. Utredningsverksamheten är operativ och ställer krav på flexibilitet mellan prioriteringarna och efter rådande omständigheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta någon av rekryterande chefer: Per Jona Laurell eller Mattias Wändal, nås via Polisens växel 114 14. Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult. Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14.

Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex. Helgtjänstgöring var 12 e vecka på sikt.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Utredare grova brott

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Ansök nu

Utbildningshandläggare till Nationella telefonväxeln, Noa, Göteborg

Utbildningskoordinator
Läs mer Sep 30
Är du redo för en större uppgift? Till Nationella telefonväxeln söker vi nu en utbildningshandläggare som kommer att vara en god representant för enheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Genom nationell och internationell omvärldsbevakning och analys samt specialistförmågor är avdelningen ett stöd till verksamheten i hela landet med kunskap och resurser. Vi är cirka 2 000 medarbetare som verkar på ett flertal orter i hela landet.

Nationella kontaktenheten (NKE): är en av åtta enheter vid avdelningen. NKE har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC) regionledningscentralerna (RLC), Nationella viltolycksrådet (NVR), polisens sambandstjänst Rakel och polisens nationella telefonväxel (NTV).

Nationella telefonväxeln (NTV) ansvarar för att leverera en tillgänglig och medborgarnära nationell telefonifunktion via 114 14. Växeln har öppet dygnet runt och bemannas av operatörer placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.ARBETSUPPGIFTER
• Samverka med kompetenscentrum för att planera och genomföra grundutbildning
• Samordna behov, planering och genomförande av intern kompetensutveckling
• Fortlöpande följa berörd sektion/sektioners samlade kompetensutvecklingsbehov
• Bistå verksamheten med stöd i kompetensutveckling vid införanden och förändringar
• Samverka med kompetenscentrum och angränsande verksamheter
• Verka som "korridorsstöd" för operatörerna
• Besvara inkommande samtal från medborgare och medarbetare inom polismyndigheten


Resor i tjänsten kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Godkänd och avslutad gymnasieexamen eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av att hålla utbildningar, både fysiska och digitala
• Erfarenhet av arbete som operatör på nationell telefonväxel i minst 6 månader inom de senaste 3 åren
• En god kännedom om de system som NTV använder sig av idag
• God kunskap och erfarenhet av NTVs verksamhet och styrdokument

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av utvecklingsarbete
• Erfarenhet av projektarbete
• Erfarenhet av arbete som handledare för nya operatörer vid NTV


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god pedagogisk förmåga. Du är kommunikativ med en förmåga att inspirera och entusiasmera andra och är bekväm med att prata inför grupp. Då vi är en komplex och stor organisation i förändring behöver du vara flexibel och prestigelös i kombination med en god förmåga att samarbeta.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 14 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Strategisk inköpare till Polismyndigheten, placering Göteborg

Inköpare
Läs mer Okt 5
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en strategisk inköpare som vill vara med och bygga en inköpsfunktion i framkant. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Inköpsenheten ansvarar för all anskaffning inom Polismyndigheten exklusive IT-området på både nationell och regional nivå. Inköpsverksamheten omfattar myndighetens inköps- och upphandlingsverksamhet baserat på ett kategoristyrt arbetssätt samt även den centrala lagerhanteringen. Polisen anskaffar årligen varor, tjänster och entreprenader för drygt 5 miljarder kronor.
Polisens inköpsverksamhet är också under snabb utveckling med fokus på att etablera strategiskt inköp och kategoristyrning i organisationen. Vi söker en strategisk inköpare till Inköpsenheten, sektionen Polisspecifika varor och tjänster, med placering i Göteborg. Inom sektionen ingår köp av polisspecifika tjänster såsom transporter, tolk- och översättning, bevakning samt köp av varor och tjänster kopplat till identifieringstjänster, hund och rytteriverksamheterna mm.
Vår sektion består idag av två team och i denna tjänst kommer du att tillhöra team 2. Här arbetar för närvarande 9 medarbetare med tilldelade kategoriansvar som rapporterar till gruppchef. Du utgår från vårt kontor i centrala Göteborg, där du får möjlighet att jobba i ljus och luftig miljö i närheten av allmänna kommunikationer.
Under en övergångsperiod kan du komma att stötta team 1 där det i dagsläget arbetar 11 medarbetare med placering i Stockholm.
Enheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Vill du veta mer? Läs mer om ekonomiavdelningen här
Arbetsuppgifter
Hos oss får du vara med på en spännande resa mot att implementera strategiskt inköpsarbete och kategoristyrnings som utvecklingsmodell inom Polismyndigheten. I rollen som Strategisk inköpare kommer du ta ett samlat inköpsansvar inom en eller flera kategorier/underkategorier. Du ansvarar för genomförandet av en hel inköpsprocess, från att behov uppstår till att avtalet avslutas. Det innefattar bl.a. att initiera och vidmakthålla kontakter med interna och externa intressenter under avtalets hela livscykel. Du kommer även driva strategiskt inköpsarbete inom en eller flera kategorier/underkategorier och skapa och vidmakthålla marknadsinformation.
Du kommer självständigt genomföra upphandlingar och vid behov förnyade konkurrensutsättningar och mer komplicerade direktupphandlingar. I samband med upphandling arbetar du med att verkställa framtagna kategoriplaner, upprätta upphandlingsstrategier och implementera avtal tillsammans med processägare för kategorin.
Du arbetar även med affärsrelaterad och kommersiell uppföljning, inklusive avtalstolkning. Genom aktivt spendarbete driver du affärs- och leverantörsutveckling inom dina kategori/underkategorier. För att nå enhetens mål driver du tillsammans med dina kollegor arbetet med att effektivisera och rättssäkra myndighetens inköp genom utvecklad E-handel. Du säkerställer en god förvaltning av avtal, system och dokumentation. Arbetet bedrivs med flera uppdrag parallellt.
Arbetsuppgifter är i huvudsak ovan, men andra uppgifter kan också förekomma.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har eller ska precis avsluta:
minst 2 års relevant högskoleutbildning eller 2 årig yrkesutbildning inom inköp eller motsvarande inriktning.
erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU)
god förmåga att uttrycka dig på svenska, såväl i tal som i skriftVi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
erfarenhet av tjänsteupphandlingar
erfarenhet av fördjupad spendanalys
erfarenhet av inköpsarbete inom privat inköpsorganisation eller offentliga bolag
erfarenhet från inköpsarbete inom polismyndigheten
erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbeteSom person är du duktig på att driva dina processer framåt. Du är en god problemlösare genom din förmåga att analysera och bryta ner problem. Vi letar efter dig som är driven, serviceinriktad, initiativrik och har en god kommunikativ förmåga. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Slutligen ser vi att du trivs i en flexibel arbetsmiljö, du anpassar ditt förhållningssätt till nya situationer och ser möjligheter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Du agerar i enlighet med polisens medarbetarpolicy där du företräder Polismyndigheten och stärker förtroendet hos allmänheten. Du har förmåga att kombinera effektivitet, engagemang och tillgänglighet i arbetet.
Rollen kräver svenskt medborgarskap på grund av placering i säkerhetsklass.
Fackliga företrädare
SACO, Andreas Johansson 073-084 13 01
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-56 770 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn 0732-490 422
Övrig information
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast onsdagen den 12 oktober. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A544.447/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A544.447/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Handläggare inom förvaltningsrätt Väst

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 28
Vi söker nu handläggare inom förvaltningsrätt till Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få med dig massa erfarenheter. Samtidigt får du vara med och bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Är du redo för en viktig uppgift?

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna olika typer av arrangemang och använda offentlig plats, men det kan även handla om genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu medarbetare till de grupper som primärt handlägger tillstånd enligt vapenlagen, ordningslagen, förordnande av exempelvis ordningsvakter och bestridande av parkeringsanmärkning. Handläggning av andra förvaltningsrättsliga ärenden kan även bli aktuellt.

Parkering
Du kommer arbeta med att handlägga ärenden enligt lagen om felparkeringsavgift och bestridanden av parkeringsanmärkning. Arbetsuppgifterna består till största del av att utreda ärendena genom kontakter med allmänhet, kommuner och parkeringsvakter för att sedan pröva och fatta beslut i dina egna ärenden.

Ordningslag
Du kommer till största del att arbeta inom ordningslagsområdet där du i första hand handlägger ärenden med stöd av ordningslagen. Ärendena behandlar framförallt tillstånd för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Arbetsuppgifterna består till största del av att inhämta yttranden både internt och externt för att sedan pröva och fatta beslut i dina egna ärenden.

Förordnanden
Du hanterar förordnanden av olika slag där merparten av inkomna ärenden rör ordningsvakter, men även förordnande av luftfartsskyddskontrollanter samt sjöfarts- och hamnskyddskontrollant kan förekomma. Innan ett förordnande utfärdas så utreds sökandes laglydnad och övriga lämplighet. Eftersom godkänd utbildning i polisens regi oftast är ett krav för att bli förordnad så sker samverkan med utbildningsansvariga i det dagliga arbetet. Förutom att utfärda förordnande så ansvarar även handläggaren att kontinuerligt pröva lämpligheten för ordningsvakter.

Vapenlag
Som vapenhandläggare kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i.

Handläggningen av förvaltningsrättsliga ärenden sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem så därför behöver du vara bekväm med att arbeta med dator som arbetsverktyg. I arbetet ingår även fysisk hantering av vapen. Samt en del administrativa arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Nu letar vi efter dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• minst 6 månaders yrkeserfarenhet av kvalificerad handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden i närtid
• högskole- eller universitetsutbildning inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• erfarenhet i närtid från aktuellt område som arbetsgivaren bedömer är relevant

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete, arbeta självgående och trivas med ett tidvis högt tempo. Du trivs med att fatta beslut och har ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera rätt saker i ditt arbete. Du är även mån om dina kollegor och trivs med att samarbeta. Som person är du intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 12 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gränskontrollanter till Landvetter Flygplats

Gränskontrollant/Passkontrollant
Läs mer Sep 28
Är du redo för en större uppgift? Vill du vara med och förhindra att personer med brottsliga avsikter kommer in i landet och genom det bidra till att förebygga brott i hela Sverige och EU? Vi söker nu dig som vill arbeta som gränskontrollant hos oss på Gränspolissektionen med placering på Landvetter Flygplats.

Gränspolissektionen
Gränspolissektionen i region Väst har idag drygt 230 medarbetare. Verksamheten bedrivs på Skår, Göteborg Landvetter Airport och i Halmstad. Gränspolissektionens uppdrag är yttre gränskontroll, inre utlänningskontroll, verkställighetsarbete och brottsutredningar. Gränspolissektionen är en expanderande sektion som erbjuder ett intressant och utvecklande arbete. Genom att hindra personer med brottsliga avsikter att komma in i landet förebygger Gränspolisen brott i hela Sverige och EU.

ARBETSUPPGIFTER
Som gränskontrollant är din huvudsakliga arbetsuppgift att kontrollera pass och övriga handlingar för resande till och från Sverige vid den yttre gränskontrollen för att upptäcka och förhindra gränsöverskridande brottslighet. Gränskontroll sker på de flygplatser i regionen där gränskontroll ska genomföras samt i Göteborgs Hamn.

Arbetet sker uniformerat och du kommer att komma i kontakt med gränsöverskridande brottslighet, exempelvis människosmuggling. Du arbetar underrättelsebaserat och i arbetsuppgifterna ingår bland annat profilering av resenärer och en fördjupad kontroll av dokument. Arbetet sker i olika dataregister, bland annat Schengen Information System (SIS). Sjömansviseringar och bereda ärenden rörande nödfallsviseringar kan också ingå i arbetsuppgiften.

Gränspolisen samverkar dagligen med andra myndigheter och externa aktörer, vilket innebär att du som gränskontrollant även kan komma att delta i inre utlänningskontroller.

Arbetet bedrivs i två- eller treskift på alla tider av dygnet, under årets alla dagar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
• Minst ett års erfarenhet av arbete inom service den senaste femårsperioden där du haft mycket externa kontakter, företrädesvis i form av personliga möten
• Fullgott färgseende. Intyg från ögonläkare eller legitimerad optiker ska kunna uppvisas senare i processen och får inte vara äldre än sex månader
• B-körkort för manuellt växlat fordon
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Du som sökande som går vidare i rekryteringsprocessen kommer att genomgå ett test i svenska och engelska som i sin inriktning är relaterat till Gränspolissektionens verksamhet.

Meriterande
• Kunskap och erfarenhet av nu gällande utlänningslagstiftning och därtill gällande förordningar
• Erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten
• Eftergymnasial utbildning, företrädelsevis inom samhällsvetenskap eller annat område arbetsgivaren bedömer som relevant

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en serviceinriktad personlighet med mycket god samarbets- och kontaktförmåga. Du är öppen för människors olikheter och vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där Polisens värdegrund är en självklarhet.

Arbetet påverkas av olika händelser i omvärlden och som gränskontrollant kommer du i kontakt med människor från flera olika länder. Du bör därför vara samhällsintresserad samt ha empati och förståelse för andra kulturer. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett professionellt förhållningssätt och god förmåga att tillämpa de lagar och förordningar som styr verksamheten.

Arbetsbelastningen kan variera vilket ställer stora krav på stresstålighet och flexibilitet. Du ska ha en utvecklad prioriteringsförmåga, initiativförmåga och klara av att arbeta systematiskt och metodiskt även under hög arbetsbelastning.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Arbetstagarorganisationer: SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S. Nås via polisens växel 114 14

• Tillträde: Din anställning inleds med en 14 veckor lång utbildning med plane-rad start i slutet av februari 2023. En förutsättning för anställning efter utbildning är att den är avklarad med godkända resultat
• Tjänsteställe: Landvetter flygplats

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 12 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Presstalespersoner till kommunikationsavdelningen, Göteborg

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Sep 23
Vill du arbeta i en av Sveriges mest spännande myndigheter? Nu finns möjligheten att medverka i Polismyndighetens samlade kommunikationsarbete där vi bidrar till att öka tryggheten i människors vardag och deltar i utvecklingen av vår gemensamma verksamhet
Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, samt ett antal nationella avdelningar. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.


Kommunikationsavdelningen är en nationell avdelning som har medarbetare i samtliga sju polisregioner. Avdelningens uppdrag är att leda och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete och vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten, dygnets alla timmar. Tjänsterna är placerade på kommunikationsavdelningen Väst som består av 22 personer. Medarbetarna sitter i Göteborg och Halmstad men verkar över hela regionen. KA Väst består av såväl poliser som civilanställda vars främsta uppdrag är att stötta regionen i kommunikationsfrågor, strategiska och operativa. Några av medarbetarna har även nationella uppdrag och ansvarsområden.


Presstalespersonerna har sin arbetsplats i centrala Göteborg. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/


Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är primärt att avlasta vakthavande befäl på regionledningscentralen i mediefrågor, framförallt via telefon. Du kommer att skriva och publicera händelsenotiser där media och medborgare kan ta del av vad som har hänt senaste dygnet på polisen.se. Du ger intervjuer, såväl inspelade som direktsända, för press, radio, tv eller via andra digitala kanaler.


Du arbetar också med mer planerad och långsiktig kommunikation och skriver nyhetstexter och reportage om polisens verksamhet, håller utbildningar samt stöttar chefer och nyckelfunktioner inför deras möte med media. Du ingår i polisens stabsarbete vid större händelser/kriser och arbetar med kommunikationsplanering i olika projekt eller verksamhetsområden.


Du arbetar periodplanerat dagar och kvällar samt vissa helger. Viss beredskap ingår i tjänsten.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Avslutad svensk polisutbildning, alternativt avslutad utbildning inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig
Minst ett par års aktuell arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänstenFör att lyckas i rollen behöver du ha:
Goda kunskaper och erfarenhet av arbete knutet till relevant lagstiftning, exempelvis vad gäller offentlighet och sekretess
Dokumenterad erfarenhet av att producera skriftlig information, exempelvis texter, talepunkter eller faktaunderlag
Goda kunskaper i OfficepaketetDu behöver ha mycket goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, samt goda kunskaper att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.


Anställningen är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.


Meriterande
Följande är särskilt meriterande:
Aktuell erfarenhet av arbete knutet till polisär verksamhet och/eller goda kunskaper om polisiära frågor och statlig verksamhet
Erfarenhet av att ha gett/genomfört intervjuer via telefon, fysiskt på plats eller via andra digitala plattformarFöljande är i övrigt meriterande:
Erfarenhet av att arbeta med sekretesskänsligt material
Arbete med kriskommunikation
Erfarenhet av arbete med digitala publiceringsverktyg för webb, sociala medier, nyhetsbrev och/eller arbete med rörlig bild
Språkkunskaper som kan vara relevanta i riktade kommunikationsinsatser mot större språkgrupperPersonliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har gott omdöme samt har god källkritisk förmåga. Vi ser vidare att du har lätt för att samarbeta inom och utom kommunikationsavdelningen och kan hantera flera parallella engagemang och intressenter. I din roll har du förmåga att skapa förtroende och dina arbetsuppgifter utförs med kvalitet i fokus.
Arbetet ställer krav på en god förmåga att kunna växla mellan planerat och händelsestyrt arbete samt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter och hantera stundtals högt tempo. Vi ser därför att du är ansvarstagande, samvetsgrann och gärna delar med dig av erfarenheter, kunskaper och idéer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Sahlström kommunikationschef i polisregion Väst, malin.sahlstrom@polisen.se, tfn 010-5653181
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se
Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av:
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information
Arbetsort: Göteborg/Ernst Fontells plats
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse


Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 12 oktober 2022. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A538.030/2022 i mailets ärendemening.


I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.


För fullständig information om anställningen, se nedanstående länk:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/september/presstalespersoner-till-kommunikationsavdelningen-goteborg/
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Passhandläggare till Göteborg, Landvetter flygplats och Mölndal, region Väs

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 28
Är du redo för en större uppgift och vill jobba med polisens medborgarmöten?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg är det största polisområdet i region Väst och omfattar sju kommuner; Ale, Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö. Polisområdet är organiserat i fem lokalpolisområden; Kungälv/ Ale, Göteborg city, Hisingen, Nordost och Syd. Polisområdets utredningsverksamhet är organiserad i fem sektioner; Utredningsjour 1, Utredningsjour 2, Brott i nära relationer, Grova brott och Spaningssektionen. Utöver detta finns det en Underrättelsegrupp samt ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu flera kollegor för tillsvidareanställning som ska arbeta med handläggning av resehandlingar, med placering i Göteborg, Landvetter flygplats och Mölndal. Anställningen inleds med en obligatorisk nationell intern utbildning på ca två veckor, där du måste bli godkänd och certifierad.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med polisens medborgarmöten? Sök då arbetet som passhandläggare hos oss!
Arbetet sker i direktkontakt med besökare som uppsöker polisen för att ansöka om Pass och Nationellt ID-kort. Du blir myndighetens ansikte utåt och kanske besökarens första kontakt med polisen. Du ger kunden förutsättning att få en inblick i resehandlingsprocessen och att känna trygghet i kontakten med Polisen. Varje kund ska bemötas objektivt utifrån sitt ärende.
Du kommer att handlägga ansökningar för Pass, Nationellt ID-kort, provisoriskt pass samt lämna ut resehandlingar. Som passhandläggare är du representant för myndigheten och handlägger enligt gällande lagar och förordningar.

KVALIFIKATIONER
Det här är en möjlighet för dig som har:
• avslutad och godkänd gymnasieutbildning, utbildningen ska vara avslutad vid ansökningstillfället,
• god datorvana
• erfarenhet av att ha arbetat i ett serviceyrke, exempelvis reception, kundtjänst eller butik, där du har haft många personliga möten,
• tidigare arbetserfarenhet av administration och handläggning,
• mycket god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• tidigare erfarenhet av arbete inom verksamhet som berör handläggning av resehandlingar,
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska och/eller teckenspråk.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg, Landvetter flygplats eller Mölndal

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen. Du kommer att genomgå vår obligatoriska säkerhetskontroll för att bli säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till johanna.mattsson@polisen.se.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Passhandläggare för visstidsanställning till Göteborg, Landvetter flygplats

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 28
Är du redo för en större uppgift och vill jobba med polisens medborgarmöten?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg är det största polisområdet i region Väst och omfattar sju kommuner; Ale, Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö. Polisområdet är organiserat i fem lokalpolisområden; Kungälv/ Ale, Göteborg city, Hisingen, Nordost och Syd. Polisområdets utredningsverksamhet är organiserad i fem sektioner; Utredningsjour 1, Utredningsjour 2, Brott i nära relationer, Grova brott och Spaningssektionen. Utöver detta finns det en Underrättelsegrupp samt ett områdeskansli.

Polismyndigheten söker nu flera kollegor för tillsvidareanställning som ska arbeta med handläggning av resehandlingar, med placering i Göteborg, Landvetter flygplats och Mölndal. Anställningen inleds med en obligatorisk nationell intern utbildning på ca två veckor, där du måste bli godkänd och certifierad.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med polisens medborgarmöten? Sök då arbetet som passhandläggare hos oss!
Arbetet sker i direktkontakt med besökare som uppsöker polisen för att ansöka om Pass och Nationellt ID-kort. Du blir myndighetens ansikte utåt och kanske besökarens första kontakt med polisen. Du ger kunden förutsättning att få en inblick i resehandlingsprocessen och att känna trygghet i kontakten med Polisen. Varje kund ska bemötas objektivt utifrån sitt ärende.
Du kommer att handlägga ansökningar för Pass, Nationellt ID-kort, provisoriskt pass samt lämna ut resehandlingar. Som passhandläggare är du representant för myndigheten och handlägger enligt gällande lagar och förordningar.

KVALIFIKATIONER
Det här är en möjlighet för dig som har:
• avslutad och godkänd gymnasieutbildning, utbildningen ska vara avslutad vid ansökningstillfället,
• god datorvana
• erfarenhet av att ha arbetat i ett serviceyrke, exempelvis reception, kundtjänst eller butik, där du har haft många personliga möten,
• tidigare arbetserfarenhet av administration och handläggning,
• mycket god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• tidigare erfarenhet av arbete inom verksamhet som berör handläggning av resehandlingar,
• utomnordiska språkkunskaper utöver engelska och/eller teckenspråk.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg, Landvetter flygplats eller Mölndal

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen. Du kommer att genomgå vår obligatoriska säkerhetskontroll för att bli säkerhetsklassad.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till johanna.mattsson@polisen.se.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Analytiker till regionala brottssamordningsgruppen, Göteborg

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Sep 22
Vill du arbeta som analytiker i en prioriterad, resursstark och händelserik verksamhet där du bidrar till arbetet med att identifiera och avbryta brottsserier? Se då hit! Vi söker nu analytiker till regionala brottssamordningsgruppen i Göteborg.


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet och befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.


Utredningsenheten i region Väst

Utredningsenhetens uppdrag är att tillsammans med polisområdena driva och utveckla utredningsverksamheten samt vara en gränsöverskridande utredningsresurs för regionen och dess samarbetspartners nationellt såväl som internationellt. Vid enheten organiseras specialistfunktioner inom nio sektioner. Vid sektionerna utreds bland annat grov organiserad brottslighet, specialstraffrättsliga brott, bedrägerier och IT-brott. Vid enheten organiseras även aktionsgruppsverksamheten, kamerabevakning och analys, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet och forensisk verksamhet. Regionala utredningsenhetens verksamhet finns i hela regionen och har cirka 600 medarbetare.

Sektionen för specialstraffrättsliga brott

Vid sektionen organiseras grupper med uppdrag att utreda specialstraffrättsliga brott och annan brottslighet som kräver särskild utredningskompetens, bl.a. miljöbrott, arbetsmiljöbrott, åldringsbrott (CIRCA) och demokrati- och hatbrott.

Vid sektionen finns även den regionala brottssamordningen organiserad. Brottssamordningens uppdrag är att identifiera brottsserier, främst gällande internationella brottsnätverk, och genom samordning av ärendena öka möjligheten till att avbryta serierna, öka chansen till att identifiera gärningspersonerna och öka lagföringen.

Brottssamordningen finns även på polisområdesnivå, en grupp i Storgöteborg med en egen FU-ledare, två stycken i Halmstad och en i vardera Älvsborg, Skaraborg och Fyrbodal.

ARBETSUPPGIFTER
Brottssamordningsgruppens arbete ger underlag för inriktningar och beslut gällande framförallt seriebrottslighet i regionen. Som analytiker i gruppen identifierar du brottsserier, nätverk och gärningspersoner genom att analysera och identifiera samband mellan olika ärenden i regionen.

I rollen har du ett nära samarbete med utredare och spanings- eller förundersökningsledare. Tidvis kommer du att ingå i utredningsteam och där aktivt delta i utredningsarbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

• Utifrån stora mängder information kartlägga händelseförlopp för att hitta en eller flera gärningspersoner eller andra intressanta personer för utredningen

• Analysera flödet av brott som sker i regionen med syfte att identifiera seriebrottslighet samt kunna analysera information förekommande i förundersökning såsom telefonlistor, utläsningar från mobiltelefoner m.m.

Informationsinhämtning på internet kan även förekomma.

KVALIFIKATIONER
Krav:

• Relevant akademisk utbildning alternativt polisexamen eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Erfarenhet av att inhämta, analysera och bereda stora datamängder från varierande datakällor
• Erfarenhet av att muntligt och skriftligt presentera komplex information på ett lättförståeligt sätt
• Mycket goda kunskaper i Excel


Det är meriterande om du även har:

• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Erfarenhet av ärendeanalys
• Erfarenhet av databashantering
• Erfarenhet av analysverktyg t.ex. Analysts Notebook
• Erfarenhet av kartverktyg t.ex. GeoTime eller ArcGIS
• Erfarenhet av utredningsarbete från brottsbekämpande verksamhet
• Erfarenhet av informationsinhämtning på internet
• Erfarenhet av att arbeta med utläsningar från mobiltelefoner och andra datakällor
• Erfarenhet av att arbeta som operativ-/FU-/Ärendeanalytiker i förundersökning

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som inte är rädd för att ta dig an nya utmaningar i en föränderlig verksamhet. För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk, strategisk och har en god pedagogisk förmåga.

Du kommer ofta utföra dina arbetsuppgifter i dialog med verksamheten vilket ställer krav på att du är kommunikativ och gillar att samarbeta på olika organisatoriska nivåer. Du agerar professionellt, arbetar självständigt och har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete.

Som person tar du initiativ till aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en god analytiker som är bra på att hitta mönster och trender i komplex information samt att lösa frågor och problem med hjälp av ett rationellt kritiskt tänkande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som en del i urvalsprocessen kan eventuellt test och arbetsprov tillämpas.

ÖVRIGT
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Jurist till Polismyndigheten, Rättssektion Väst

Organisationsjurist
Läs mer Sep 21
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist till Rättsavdelningen med placering på Rättssektion Väst, Rättstillämpning i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.
Arbetsbeskrivning
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. Du kommer även att fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisära verksamheten. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Vid särskilda händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens, vilket kan innebära arbete på kvällar och helger. Som jurist företräder du Polismyndigheten vid överklaganden i förvaltningsärenden, varvid muntlig förhandling kan ingå.
Resor i arbetet kan förekomma.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
juris kandidatexamen eller juristexamen
minst 2 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete förskaffad i närtid
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
är notariemeriterad eller har likvärdig erfarenhet
har erfarenhet av Polismyndighetens verksamhet som bedöms relevant för tjänsten
har erfarenhet av att hålla utbildningPersonliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du är prestigelös och tydlig i ditt budskap.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anton Konradsson, 010 – 56 54 384
Elin Gustafsson, 010 – 56 54 110
Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sanna Nilsson, sanna.nilsson@polisen.se 0761 36 82 94
Fackliga företrädare
Andreas Johansson SACO-S, 073-084 13 01
Johan Gertz Fackförbundet ST, 010-567 70 92
Karna Tillheden SEKO 010-561 66 27
Sofia Ask Polisförbundet, 010-563 87 10
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader samt tidsbegränsad anställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5 oktober. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A531.348/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. A531.348/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM.
Vänligen beskriv i din ansökan om du är intresserad av tidsbegränsad anställning eller tillsvidareanställning.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Gruppchef till Förvaltningsrätt, Göteborg

Administrativ chef
Läs mer Sep 5
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Arbetsplatsbeskrivning
Rättsavdelningen har drygt 750 anställda. Avdelningen består av en enhet för rättslig styrning och stöd, en enhet för förvaltningsrätt och en enhet för informationsförvalting samt sju regionalt placerade rättsenheter och ett kansli direkt under avdelningschefen.
De regionalt placerade rättssektionerna är indelade i tre verksamhetsområden: rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Förvaltningsrätt vid rätts väst består av sju grupper som huvudsakligen är placerade i Göteborg, men medarbetare finns också placerade vid övriga polisområden inom region väst.
Inom verksamhetsområdet förvaltningsrätt handläggs bland annat ärenden gällande utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen och tillstånd att handla med vapen, samt inspektioner inom området. Vidare handläggs ärenden gällande utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning. Området innefattar också handläggning av bestridanden av parkeringsanmärkning och utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.
Vi söker nu dig som vill arbeta som chef för en förvaltningsrättsgrupp vid rätts Väst, med tjänstgöringsort i Göteborg. Den aktuella gruppen ansvarar bland annat för tillsyn och inspektioner enligt vapenlagen och ordningslagen, administration och fysisk hantering av vapen.
Arbetsbeskrivning
Uppdraget som gruppchef för förvaltningsrätt
Som chef för förvaltningsrätt rapporterar du till sektionschefen samt ingår i dennes ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst sex månaders sammanhängande erfarenhet, inom de senaste tre åren, av att ha arbetat som chef, arbetsledare, projektledare eller liknande
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
erfarenhet av det förvaltningsrättsliga området
svensk polisutbildning, akademisk examen och/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Har du frågor gällande uppdraget, välkommen att kontakta rekryterande chefer:
Maria Brahm 010-5654053 eller Linn Carlsson 010-5653797
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: thomas.blomgren@polisen.se
Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information
Tillsvidareanställning med funktion som gruppchef
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om du inte redan i dag har en anställning i myndigheten
Placering vid förvaltningsrätt i Göteborg
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning.
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 21a september via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A495.281/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till utredningsgrupp vid LPO City, PO Storgöteborg

Inspektör, Polisen
Läs mer Sep 5
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem
lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg
nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli.

Lokalpolisområde City består av två stadsdelar i Göteborgs stad. I lokalpolisområdet arbetar ca 260 medarbetare inom utredningsverksamhet, brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), stöd/service samt kommunpoliser.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som gruppchef i en av våra utredningsgrupper har du den roliga och viktiga utmaningen att utifrån vår uppdragskompass leda och coacha dina medarbetare mot att uppnå sina och verksamhetens mål. Vi behöver dig som är en god ledare med vilja att arbeta med arbetsmiljöfrågor, som trivs med att arbeta strukturerat och har en god förmåga att representera lokalpolisområdet både internt och externt. Du förstår chefsuppdraget och hur viktig din roll är för både arbetsgruppen och ledningsgruppen.

Vi tror på ett tillitsbaserat ledarskap och på samarbete både internt i vår egen organisation såväl som med övriga inom och utanför Polismyndigheten.

Du tar med dig din breda erfarenhet och ditt stora engagemang och arbetar med utgångspunkt i att vi ska vara både en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för kommunen, dess medborgare och övriga aktörer som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle. Du förstår vikten av ett modernt ledarskap som präglas av förtroende, helhetssyn och samarbete. Du är också medveten om hur det egna beteendet påverkar andra och resultatet av ditt arbete.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom de senaste fem åren.
• polisexamen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom Polismyndigheten
• erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och eller lokala problembilderna i region Väst
• ingått i ledningsforum
• chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
- Tillsvidareanställning som gruppchef
- Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om du inte redan idag har en anställning i myndigheten
- Placering vid PO Storgöteborg, LPO City
- Tjänsteställe: Göteborg, Stampgatan
- Arbetstid: dagtid flex

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till beslaget, placering Göteborg

Inspektör, Polisen
Läs mer Sep 1
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
ARBETSUPPGIFTER
I rollen som gruppchef har du den roliga och viktiga utmaningen att utifrån vår uppdragskompass leda och coacha dina medarbetare mot att uppnå sina och verksamhetens mål. Vi behöver dig som är en god ledare med vilja att arbeta med arbetsmiljöfrågor, som trivs med att arbeta strukturerat och har en god förmåga att representera din verksamhet. Du förstår chefsuppdraget och hur viktig din roll är för både arbetsgruppen och ledningsgruppen. Gruppen du ansvarar för har 11 medarbetare och har en blandning av civila och polisiära kompetenser.

Beslaget ansvarar för all beslagshantering i Polisområdet Storgöteborg och är en viktig del i polisområdets utredningsverksamhet. Arbetet innebär fysisk hantering av samtliga beslag men också administrativ hantering av ärendena. Det ställer krav på ordning och reda samt medför många kontakter med både samhällsmedborgare och andra verksamheter inom såväl som utanför myndigheten. För dig som gruppchef krävs en förståelse för helheten och för beslagets bidrag till det brottsförebyggande arbetet. Vi anser att arbetet underlättas av en administrativ ådra såväl som en förståelse för den logistiska utmaning som hanteringen innebär.

Vi står inför förändringar i form av flytt av all beslagsverksamhet till nya lokaler på Exportgatan, Hisingen och vi tror att du med ett tillitsbaserat ledarskap kommer hantera gruppens förändringsarbete på ett förtjänstfullt sätt.

Som gruppchef ingår du i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva sektionens och myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom de senaste fem åren.
• polisexamen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom Polismyndigheten
• erfarenhet av utredningsarbete inom polismyndigheten
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och eller lokala problembilderna i region Väst
• förståelse för logistik
• förståelse för förundersökningsledning
• ingått i ledningsforum
• chefs- och ledarskapsutbildning på direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Övrig information
- Tillsvidareanställning som gruppchef
- Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om du inte redan idag har en anställning i myndigheten
- Placering vid PO Storgöteborg, Utredningsjoursektion 1
Tjänsteställe: Göteborg, fn Odinsgatan och Exportgatan. Kommer bli enbart Exportgatan inom ett par år.
- Arbetstid: dagtid flex

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kravanalytiker - UX, Göteborg

Kravanalytiker
Läs mer Aug 22
Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten, då vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är t.ex. e-tjänster för anmälningsupptagning som i dag hanterar ca 370 000 anmälningar per år vilket motsvarar ca 23% av alla upprättade polisanmälningar, positioneringstjänster vilka underlättar eftersök och kontrolltjänst som bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället.
På Polismyndigheten arbetar 35 000 medarbetare varav IT-avdelningen består av ca 1 000 anställda som ansvarar för all IT som tillhandahålls av myndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Arbetsbeskrivning
Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som kravanalytiker hos oss kommer du ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team som tillsammans utvecklar och förvaltar Polismyndighetens alla e-tjänster. Vi arbetar enligt agila principer där vi hjälps åt att leverera tillgängliga, högkvalitativa lösningar. Det innebär att du kommer få hjälpa till med varierande uppgifter som behövs för att lyckas med våra leveranser.
För att förstå och verifiera användarnas behov kommer du bland annat att hålla i workshops, designsprintar, genomföra intervjuer samt ta fram och testa prototyper. Du kommer även att samordna och strukturera arbetet kring de olika utvecklingsuppdragen du arbetar med. Stort fokus ligger på att kommunicera med olika intressenter, både internt inom Polisen och externt med våra olika målgrupper. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
Har relevant akademisk examen/yrkesutbildning eller motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Är van att planera och genomföra användarcentrerad behovsinsamling samt att visualisera design via digitala, interaktiva prototyper
Har arbetslivserfarenhet av relevanta metoder och modeller för arbete inom UX-design, däribland användningstest, kvalitativ- och kvantitativ dataanalys samt att skapa informationsmodeller.
Har erfarenhet av att samarbeta och kommunicera med olika intressenter, via t.ex. workshops, för att hitta lösningar på gemensamma mål.
Talar och skriver svenska obehindrat

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av att arbeta enligt ett agilt arbetssätt
Kunskap om WCAG och tillgänglighet i digitala produkter
Arbetat med IT-arkitektur
Arbetat som webb- eller systemutvecklare

Du behöver ha en analytisk förmåga, vara ansvarstagande och ha ett starkt driv. Du vill hela tiden arbeta för att vi tillsammans kontinuerligt levererar så bra lösningar som möjligt. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ och kan hantera många kontaktytor. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kravanalytiker, IT-avdelningen, E-tjänster
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12e september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A462.146/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A462.146/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Uppdragsledare till E-tjänster, Göteborg

Projektledare, IT
Läs mer Aug 22
Är du redo för en större uppgift? Som uppdragsledare hos teamet E-tjänster får du möjlighet att vara med och utveckla system som bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten.
Arbetsplatsbeskrivning
Hos oss får du möjlighet att arbeta med experter från flera olika delar av verksamheten, då vårt uppdrag är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling och förvaltning av Polismyndighetens e-tjänster. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är t.ex. e-tjänster för anmälningsupptagning som i dag hanterar ca 370 000 anmälningar per år vilket motsvarar ca 23% av alla upprättade polisanmälningar, positioneringstjänster vilka underlättar eftersök och kontrolltjänster som t.ex. bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället.
På Polismyndigheten arbetar 35 000 medarbetare varav IT-avdelningen består av ca 1 000 anställda som ansvarar för all IT som tillhandahålls av myndigheten. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Arbetsbeskrivning
Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Som uppdragsledare hos oss kommer du ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM team där du kommer vara drivande och samordnande i arbetet med våra e-tjänster. Vi arbetar enligt agila principer där vi hjälps åt att leverera säkra, högkvalitativa lösningar. Det innebär att du kommer få hjälpa till med varierande uppgifter som behövs för att lyckas med våra leveranser. God teknisk kunskap är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.
Du får engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande och utveckling. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.
Exempel på arbetsuppgifter
Utreda och säkerställa tekniska förutsättningar
Planera och genomföra förändringar
Koordinering av våra utvecklingsinitiativ med andra grupper
Koordinera stöd till verksamheten före, under och efter införandet av e-tjänster
Bistå våra kravanalytiker i kravarbetet, t.ex. med att genomföra workshops

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
Har relevant akademisk examen/yrkesutbildning, alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
Har arbetslivserfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag förvärvad under minst de senaste två åren
Har god kommunikationsförmåga och är van vid att hålla i möten, workshops och presentationer
Talar och skriver svenska obehindrat

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av agila metoder
Erfarenhet av användardriven utveckling
Arbetat som webb- eller systemutvecklare

Vi söker dig som tar dig an nya uppgifter på ett positivt sätt, är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med ett starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du är lösningsorienterad, självgående och tar egna initiativ för att driva uppdragen framåt. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef:
Lovisa Jäberg, lovisa.jaberg@polisen.se
Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Uppdragsledare, IT-avdelningen, E-tjänster
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12e september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A462.539/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A462.539/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Göteborg

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 17
Är du redo för en större uppgift? Vi söker dig som vill påbörja din IT-karriär med en tidsbegränsad anställning på vår avdelning. För att passa för uppdraget behöver du vara en strukturerad, engagerad och nyfiken IT-tekniker.
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik. Vi är även ansvariga för koordinering och samordning av större leveranser.
Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade team med fler tekniker som vill arbeta med andra linjens support och med installationer av teknik i olika uppdrag. Vi söker dig som är i början av din karriär och som vill utvecklas tillsammans med oss.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara införandet av nya polisbilen men även att ge övrig IT-support i secondline till våra slutanvändare. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö där administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla, medarbetardriv och noggrannhet, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad gymnasialutbildning där examen får högst vara två år gammal när du ansöker
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du har:
Erfarenhet av arbete som IT-tekniker/supportekniker i närtid eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
Kunskap om audio/video-system
Cisco CCNA certifikat
Kunskap om serverkonfiguration, AD hantering mm
Kunskap om ärendehanteringssystem


Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är praktiskt lagd, engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Att ge god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningsform: Särskild visstidsanställning upp till 12 månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8e september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A457.925/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A457.925/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Systemutvecklare för digitala kanaler, Göteborg

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 16
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en fullstackutvecklare som vill vara med och förbättra polisens digitala möte med medborgarna.
Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose hela Polismyndigheten och dess drygt 34 000 medarbetares behov av produkter och tjänster inom IT, vilket är till nytta för användarna och medborgarna.
På polisens IT-avdelning arbetar idag cirka 1000 anställda. Som utvecklare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång som skall utvecklas framöver.
Arbetsbeskrivning
Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt SCRUM-team som utvecklar polismyndighetens e-tjänster.
Exempel på vad vi utvecklar är bland annat e-tjänster för att göra polisanmälan samt kontrolltjänster som bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället, samt e-tjänster för att ansöka om tillstånd för t ex vapen eller demonstrationer.
Du kommer få arbeta i en miljö som främjar lärande och nyutveckling med återkommande innovations- och kompetensutvecklingsdagar där du ges möjlighet att utforska nya tekniker för att leverera ännu bättre tjänster.
Vi står inför en spännande och händelserik tid med mycket nyutveckling. Teamet arbetar testdrivet och använder sig av continuous deployment. Utvecklingen sker via intellij på en modern plattform som baseras på openshift, java, spring och angular.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt examen från relevant YH-utbildning eller att du har motsvarande relevant erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av systemutveckling
Goda kunskaper inom java och/eller C#
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.
Vi ser det som önskvärt om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av Angular, React eller motsvarande
Erfarenhet av agil systemutvecklingsmetodik
Erfarenhet av testdriven utveckling
Erfarenhet av CI/CD med Jenkins, Openshift eller motsvarande.
Erfarenhet av mjukvaruarkitektur

Vi söker dig med personlig drivkraft som är intresserad av att utvecklas inom rollen som systemutvecklare. Du ska vara engagerad, pålitlig och ha ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor och chefer. Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ser till helheten. Att du är nyfiken och intresserad av att följa utvecklingen inom ditt kompetensområde är viktigt för oss. Att leverera med kvalitet är för dig en självklarhet.
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5e september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A398.321/2022 mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A398.321/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, med placering i Göteborg

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Aug 22
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-tekniker till vår avdelning som är engagerad, strukturerad och nyfiken. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.
Arbetsuppgifter
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
B-körkort och vana att köra bil.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du har:
Cisco CCNA certifikat
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
Erfarenhet av arbete med mobiltelefoniadministration i större organisationer.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
Erfarenhet av att arbeta med telefoni, telefoniväxelsystem.
Erfarenhet av att arbete audio/videosystem.
Erfarenhet av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kännedom om kommunikationsradiosystem samt kringutrustning för kommunikationsradio.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tfn. 010–5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29e augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A394.291/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A394.291/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Databasadministratör, Göteborg och Stockholm

Databasadministratör
Läs mer Jun 21
Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 34 000 medarbetare.
Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm/Göteborg där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. Det finns även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Andra förmåner finner du här: : https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/
Arbetsbeskrivning
I arbetet ingår driftansvar för den centrala databasmiljön inom Polismyndigheten med specialistkompetens inom databashanteraren Postgre. I arbetet ingår även ett ansvar att vara delaktig i uppdrag och jobba mot förvaltningar för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Installation, konfiguration och säkerhet
Automatisering/standardisering inom området
Proaktivt underhåll, livscykelhantering
Optimering
Felsökning och felavhjälpning
Delaktighet i arbetet med ny driftmiljö
Dokumentation
Omvärldsbevakning
Delaktighet i arbetet med nya processer och tjänster inom databasområdet

Polisens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknikområden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
Erfarenhet av stora Linux servermiljöer
Mycket god erfarenhet av Postgre och
Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Meriterande
Det är meriterande om du även har:
Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
Erfarenhet scriptprogrammering (ex.bash/perl/python)
Erfarenhet av konfigureringshanteringsverktyg som t.ex. Ansible eller Puppet
Erfarenhet/kunskap inom andra databashanterare t.ex. Oracle, My, Server
Erfarenhet/kunskap av Oracles H/W ex. PCA, Exadata, ODA
Erfarenhet/kunskap av HA-miljöer.PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Som medarbetare är du självgående, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Niclas Åhlander, tfn 010-563 89 37, niclas.ahlander@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Anställningen
Arbetsort: Stockholm eller Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid med flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. Skriv din önskade placeringsort i ansökan.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28 augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A350.371/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
#LI-Hybrid

Ansök nu

Timanställning, Arrestantvakter till Utredningssektion 2, Göteborg

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Aug 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Om arbetsplatsen
Till vår avdelning söker vi nu arrestantvakter som har ett högt säkerhetstänk, kan agera konfliktförebyggande och som har en god prioriteringsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg City, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg Nordost och Storgöteborg Syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Vid utredningssektion 2 arbetar idag både poliser och civila uppdelade på två arbetsområden: personintaget och förhörszonen. Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer såsom gripna, hämtade till förhör och personer som blivit omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som ska på förhör.

I rollen kommer du att ingå i en mindre grupp av arrestantvakter som leds av gruppchef. Anställningen påbörjas med en fyra veckor lång utbildning, vilken det är ett krav att få godkänt på för att kunna arbeta som arrestantvakt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arrestantvakt medverkar du bland annat vid avvisiteringar, provtagningar, kroppsvisitationer, fotografering, spårsäkring, fingeravtrycksundersökning samt vid tillsyn och bevakning av frihetsberövade.

Du ansvarar för bokningar samt bevakning i samband med förhör samt för att leda personer till och från förhörszonen. Arrestantvakter utför även vissa transporter till och från sjukhus och behandlingshem och i dessa fall kan det bli aktuellt att bevakningsuppdrag utförs på annan plats.

En möjlighet för dig som arrestantvakt är även att utbildas i anmälningsmottagning, då sektionen biträder lokalpolisområde Citys reception dagtid och kvällar med detta.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• har avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande
• har tidigare erfarenhet av att arbeta med/bemöta människor i utsatta och/eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri, skola eller kriminalvård
• har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande
• innehar B-körkort
• är vid god fysisk och psykisk hälsa, då arbetet är krävande såväl mentalt som fysiskt
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du även har:
• språkkunskaper utöver svenska och engelska, med betoning på utomnordiska språk.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:
• har mycket god samarbetsförmåga, i kontakt både med kollegor och arbetsledande chefer, men som även kan arbeta självständigt
• uppträder med mognad och integritet
• har god självkännedom och en empatisk förmåga
• kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer
• har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte
• tillämpar ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå
• har stor vilja och förmåga att kompetensutveckla dig och verksamheten, vilket kräver att du har ett eget driv och en god initiativförmåga i arbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 augusti 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

IT-tekniker, med placering i Göteborg

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Aug 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-tekniker till vår avdelning som är engagerad, strukturerad och nyfiken. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.
Arbetsuppgifter
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
B-körkort och vana att köra bil.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Vi ser det som meriterande om du har:
Cisco CCNA certifikat
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
Erfarenhet av arbete med mobiltelefoniadministration i större organisationer.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
Erfarenhet av att arbeta med telefoni, telefoniväxelsystem.
Erfarenhet av att arbete audio/videosystem.
Erfarenhet av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kännedom om kommunikationsradiosystem samt kringutrustning för kommunikationsradio.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tfn. 010–5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 22a augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A394.291/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A394.291/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

PKC-operatörer till Polisens kontaktcenter, placering i Göteborg

Backofficepersonal
Läs mer Aug 9
Om arbetsplatsen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Polisens kontaktcenter (PKC), region väst söker nya operatörer för arbete med initiala utredningsåtgärder. Polisens kontaktcenter finns i hela Sverige och bemöter allmänheten via telefoni och digitalt. Med allmänheten i fokus arbetar polisanställda med civil och polisiär bakgrund sida vid sida genom hela rättsprocessen. Du är polisens ansikte utåt och medverkar till att minska brottsligheten. Genom din förmåga att tala med människor i olika situationer gör du skillnad samt bidrar till ett tryggare samhälle!
Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.
Polisens kontaktcenter (PKC)
PKC finns i sju polisregioner i Sverige och nås via 114 14 eller polisen.se. I region Väst är placeringsorterna Göteborg, Bengtsfors, Falkenberg och Skara. Vi är en operativ verksamhet som hanterar alla typer av brott där brottsligheten kontinuerligt förändras på olika sätt. Även vår verksamhet är i ständig utveckling, varför flexibilitet och förmåga att anpassa sig efter nya förutsättningar är viktiga egenskaper.
Arbetsuppgifter
I din funktion som operatör på PKC så präglas din roll av Polisens värdegrund, serviceåtagande mot allmänheten och du utför initiala utredningsåtgärder där du lägger grunden för det fortsatta utredningsarbetet. I samtal med inringare eller via digitala kanaler mottar du information som därefter dokumenteras och administreras.
Du är samhällsintresserad och kan tolka och tillämpa regelverk. I arbetet ingår att snabbt identifiera inringarens behov och att därefter kunna individanpassa de första utredningsåtgärderna vilket ställer stora krav på din förmåga att lyssna, kommunicera och strukturera ditt arbete. Stundtals kan arbetsbelastningen vara stor och arbetet kan ibland upplevas psykiskt påfrestande. Du behöver därför ha god självkännedom och kunna hantera stress.
Arbetet är teambaserat där du arbetsleds av förundersökningsledare samtidigt som du arbetar självständigt. PKC samverkar med andra sektioner och i din roll kan du vid behov få stötta upp inom regionen.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
• upprätta polisanmälningar,
• utföra förstahandsåtgärder inom brottsutredning genom att exempelvis hålla förhör via telefon och säkerställa bevismaterial,
• upprätta underrättelseuppslag samt vägleda medborgarna genom information om lagar och förordningar,
• samverka med och bistå olika kontaktytor inom Polismyndigheten,
• hantera ärenden via digitala tjänster.
Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs mer om Polisens kontaktcenter och vår verksamhetsidé på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/var-verksamhet/jobb-polisens-kontaktcenter/
Arbetet som PKC-operatör i Göteborg är uppdelat i tvåskift och utförs årets alla dagar.
Läs mer om funktionen och ansök om jobbet via länken nedan:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/pkc-operatorer-till-polisens-kontaktcenter-region-vast-med-placering-i-gotebor/

Ansök nu

Operatörer till Nationella telefonväxeln, Göteborg

Växeltelefonist
Läs mer Aug 3
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som vill arbeta som operatör vid polisens nationella telefonväxel med placering i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige, samtidigt som du utvecklas och får erfarenheter för livet.
Nationella operativa avdelningen (Noa) ansvarar för att leda och samordna den nationella och internationella polisverksamheten samt driva polisens utvecklingsarbete. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, en utvecklingsenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.
Nationella kontaktenheten (NKE) har det samlade nationella processansvaret för polisens kontaktcenter (PKC), regionledningscentraler (RLC), nationella viltolycksrådet (NVR) samt för NTV (Nationella telefonväxeln). Verksamheterna vid NKE ställer stora krav på kundfokus samt bemötande- och servicefrågor. Enheten ansvarar för en av avdelningens huvudprocesser; serviceprocessen.
Polismyndighetens nationella telefonväxel ansvarar för och besvarar de samtal som kommer in via 114 14. Telefonväxeln har öppet dygnet runt och bemannas av operatörer placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. På varje ort finns arbetsledning bestående av en sektionschef , tre gruppchefer, samordnare, växeloperatörer samt stödfunktioner.
Polisen är en arbetsplats som arbetar aktivt med att främja jämställdhet och mångfald och motverka diskriminering. Polisen arbetar aktivt med friskvård genom att bland annat erbjuda medarbetare möjlighet till friskvård på arbetstid, friskvårdsbidrag samt tillgång till goda träningsmöjligheter på arbetsplatsen.
Arbetsuppgifter
Vi är en växande organisation med spännande utmaningar. Telefonväxelns viktigaste uppgift är att dygnet runt snabbt, korrekt och professionellt förmedla inkommande samtal till Polismyndigheten. Arbetet innebär kontakt med människor som är i behov av polisens insatser för hjälp och service. Vi har ett högt inflöde av samtal och medborgare som vänder sig till oss med frågor av skiftande karaktär.
Du kommer att ta emot samtal och självständigt utföra samtalssortering med efterföljande arbetsuppgifter. Du ansvarar för att ge god service till både interna och externa kontakter, lämna information och upplysningar till medborgarna samt medverka till att upprätthålla ett gott samarbete både internt och externt. Målsättningen för verksamheten är att öka andelen ärenden som kan avslutas i första ledet utan att kopplas vidare. Utöver det ska du delta aktivt och medverka till utveckling av verksamheten.
Du kommer att få en bred och gedigen kunskap om Polismyndighetens organisation och dess samhällsfunktion. Vi arbetar efter polisens värdegrund.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Godkänd och avslutad gymnasieexamen eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
Goda kunskaper i engelska i tal
God datorvana
Kan arbeta dagtid, kvällstid, helger och nätter

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av serviceyrke
Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet
Erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter inom blåljusverksamhet
Erfarenhet från arbete i större kontaktcenterplattform
Ytterligare utomnordiska språkkunskaper, gärna utomeuropeiska språk
Erfarenhet av arbete med skifttjänstgöring

Personliga egenskaper
Du är stresstålig och har förmåga att snabbt kunna tempoväxla
Du har god förmåga att ta till dig ny information
Du trivs i en verksamhet där lägesbilden kan förändras under arbetspasset
Du har en god samarbetsförmåga och kan följa fattade beslut
Kommunikativ med fallenhet för att urskilja medborgarens behov.
Intresserad av samhällsutveckling och vill bidra till samhällsnyttan.

Tjänsten innebär ett stort ansvar och arbetsuppgifterna kräver att du har en öppen personlighet, hög arbetsmoral och ett gott omdöme. Vi möter medborgare i alla situationer i livet vilket kräver att du har god förmåga att hantera samtal av tyngre karaktär.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och det är ett krav att du uppfyller samtliga personliga egenskaper som efterfrågas.
Tester kan förkomma i rekryteringsprocessen.
Preliminär start november 2022. Anställningen kommer att starta med en introduktionsutbildning. Godkänd utbildning är ett krav för anställning.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 augusti 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Operatörer till Regionledningscentralen (RLC), Göteborg

Larmoperatör
Läs mer Aug 9
Om arbetsplatsen
Du behöver inte vara polis för att arbeta som operatör på Regionledningscentralen.
Är du redo för en större uppgift? Kan du behålla lugnet? Vi söker medarbetare till Regionledningscentralen, region Väst. Du är länken mellan den som behöver vår hjälp och våra poliser ute i fält. Ett jobb som är viktigt, på riktigt.
Vi söker nu RLC-operatörer till vår organisation som är kommunikativa och har förmåga att fatta beslut. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och drivna kollegor utvecklas och dela erfarenheter med varandra, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Region Västs Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen och är en sektion vid Operativa enheten. Arbetsplatsen består bland annat av RLC-operatörer, RLC- befäl, vakthavande befäl och regionala insatsledare. På RLC Väst hanteras, bedöms och prioriteras ca 1 400 000 telefonsamtal och radioanrop per år. Här leds regionens minutoperativa verksamhet samt de akut uppkomna större händelserna.
Verksamheten vid RLC präglas av ett tydligt medborgarperspektiv. RLC ska upprätthålla en mycket hög tillgänglighet i ärenden som kräver omedelbara eller skyndsamma polisingripanden och en hög tillgänglighet i övriga ärenden. Verksamheten ska genomsyras av en vilja att alltid ge medborgaren en god service.
Norm, kultur och likabehandling är en viktig del i vår strävan efter att bli en än mer attraktiv arbetsplats.
Arbetsuppgifter
Som operatör har du ett varierat arbete. Du besvarar 112-samtal och i dialog med medborgarna inhämtar du information, gör bedömningar, dokumenterar och prioriterar samtalen samt vidtar åtgärder i utredningsprocessen. Du arbetar i ett flertal IT-system som hjälper dig att söka information och skapa överblick över polisresurserna i ingripandeverksamheten. Du leder och guidar polisresurser i olika uppdrag och bevakar att dina kollegor i den yttre verksamheten kan genomföra sitt arbete på ett säkert sätt. Du arbetar under ledning och stöd av befäl och har en nationellt fastställd prioriteringsordning till din hjälp. Arbetet sker i öppet kontorslandskap, vilket underlättar möjligheter till stöd och erfarenhetsutbyte i vardagen.
Arbetet består av många kontaktytor och du som operatör samverkar internt inom Polismyndigheten, men även externt med andra myndigheter och samarbetspartners som SOS-alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten och ambulansverksamheten i regionen.
Arbetet som operatör inleds med en gedigen utbildning som ger dig rätt verktyg och förutsättningar för att ta dig an uppdraget.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Godkända gymnasiebetyg i svenska, matematik och engelska
• Mycket goda datakunskaper och god förmåga att arbeta i olika typer av datasystem
• Tre års arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning inom ex. juridik, samhälls- eller beteendevetenskap
• Erfarenhet av att ha arbetat på Regionledningscentral, Polisens kontaktcenter, Polismyndighetens telefonväxel eller motsvarande larmcentral/callcenter
• Behärska ytterligare utomnordiska språk, utöver engelska
Personliga egenskaper
I rollen som RLC-operatör är dialogen med medborgaren viktig och en stor del av arbetet handlar om att kommunicera, skapa förtroende och bemöta människor i utsatta och stressade situationer. Därför söker vi dig med god förmåga att agera lyhört, kontaktskapande och empatiskt, även under stressande förhållanden. Du kommer också hantera olika arbetsuppgifter parallellt och stundtals är arbetsbelastningen hög. Att du kan prioritera dina arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt är därför viktigt.
Som operatör kommer du att leda polisoperativ verksamhet och överblicka yttre resurser och händelser. Du behöver därför ha förmåga till helhetssyn och gott omdöme, kunna fatta beslut och agera självständigt, samt ge tydliga direktiv till andra när det behövs.
Arbetsplatsen är prestigelös och det händelsestyrda arbetet bygger på ett väl fungerande samarbete, både internt och externt. Vi förväntar oss därför att du har en positiv attityd och tycker om att samarbeta med andra.
På sektionen satsar vi på både medarbetarskap och ledarskap. Arbetsuppgifter och uppdrag utvecklas kontinuerligt och vi ser gärna att du vill vara med och bidra till detta. Vi erbjuder också möjlighet till personliga utvecklingsmöjligheter utifrån intresse och fallenhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Planerad utbildningsstart i januari och februari
Ansökan
Läs mer och ansök på polisen.se, följ den här länken
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/operatorer-till-regionledningscentralen-rlc-goteborg/

Ansök nu

Forensisk laborant till NFC Göteborg

Laborant, biologi
Läs mer Jul 11
Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi en produktionsinriktad forensisk laborant för DNA-spårsäkring till NFC Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi är drygt 600 medarbetare på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

På Laboratoriesektion Väst arbetar vi med att ta fram, identifiera, jämföra och dokumentera spår från brottsplatser och tillvaratagna bevismaterial. Vi är omkring 50 medarbetare och finns i Göteborg, Halmstad och Borås.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen DNA spårsökning och säkring på diverse material från brottsplatser. I arbetet ingår även rutinbetonade uppgifter och andra laborativa arbetsuppgifter såsom uppackning, registrering samt lösningsberedning. Som forensisk laborant kommer du att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och skriftligen redovisa dina resultat till förundersökningen. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment då det finns utvecklingsmöjligheter inom gruppen så som framkallning av fingeravtryck.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• kandidatexamen med inriktning inom naturvetenskap, examen från polisskolan eller eftergymnasial utbildning som myndigheten bedömer relevant
• relevant arbetslivserfarenhet inom området
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:
• erfarenhet av forensiskt laboratoriearbete
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• erfarenhet av detaljgranskning
• utbildning och/eller erfarenhet av kriminaltekniska metoder
• erfarenhet av polisiär verksamhet eller arbete inom rättsväsendet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med att arbeta i en rutinbetonad roll. Arbetsuppgifterna ställer krav på god samarbetsförmåga, ansvarstagande och noggrannhet. Dessutom är du målinriktad och produktionsorienterad, kan tempoväxla för att lösa gruppens uppdrag

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Inför tillsättningen av tjänsten kommer ett anlagstest angående bl a mönsterigenkänning tillämpas. Testet planeras att hållas i Göteborg under vecka 34. De kandidater som är aktuella kommer sedan att bli kallade till intervju.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensisk laborant

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Passhandläggare till Göteborg, Mölndal och Landvetter flygplats, tidsbegrän

Servicehandläggare
Läs mer Jun 20
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med polisens medborgarmöten? Sök då arbetet som passhandläggare hos oss!

Arbetet sker i direktkontakt med besökare som uppsöker polisen för att ansöka om pass och nationellt ID-kort. Du blir myndighetens ansikte utåt och kanske besökarens första kontakt med polisen. Du ger kunden förutsättning att få en inblick i resehandlingsprocessen och att känna trygghet i kontakten med Polisen. Varje kund ska bemötas objektivt utifrån sitt ärende.

Du kommer att handlägga ansökningar för Pass, Nationellt ID-kort, provisoriskt pass samt lämna ut resehandlingar. Som passhandläggare är du representant för myndigheten och handlägger enligt gällande lagar och förordningar.KVALIFIKATIONER
Det här är en möjlighet för dig som har:
• gymnasieexamen eller motsvarande (utbildningen ska vara avslutad vid ansökningstillfället, intyg krävs) alternativt annan eftergymnasial utbildning ,
• god datorvana, det vill säga att du är van vid att använda datorn som arbetsredskap och har lätt att sätta dig in i hur olika system ska användas,
• erfarenhet av att ha arbetat i ett serviceyrke, exempelvis reception, kundtjänst eller butik, där du har haft många personliga möten,
• mycket god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• tidigare erfarenhet av arbete inom verksamhet som berör handläggning av resehandlingar,
• tidigare erfarenhet av att arbeta administrativt,
• kunskaper i teckenspråk eller något/några andra utomnordiska språk utöver engelska på lägst konversationsnivå.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Du har ett genuint intresse av att hålla hög servicenivå till allmänheten, medarbetare och andra samarbetspartners. Du är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men är också flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Har du frågor om tjänsten, kontakta gruppchef Zara Al-Karkhi, nås via polisens växel 114 14.

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult, Jenny Lundin, nås via polisens växel 114 14.

Anställning: Tidsbegränsad anställning.

Intervjuer kommer att hållas från och med vecka 27. Går du vidare till intervju kommer referensuppgifter samt kopior på betyg och intyg att begäras in.

En förutsättning för att du ska kunna påbörja arbetet som passhandläggare är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska nationella internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildningen är betald och du blir anställd ifrån utbildningsdagen.

Den tidsbegränsade anställningen sträcker sig fram till årsskiftet, ev. med möjlighet till förlängning.

Placeringsort: Göteborg, Mölndal eller Landvetter.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Kommunikationschef till polisregion Väst, Göteborg

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Maj 31
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Kommunikationschef till region Väst vid Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar med minst ett kansli per region och nationell avdelning.
Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner och ett antal gemensamma nationella avdelningar. De nationella avdelningarna inom Polismyndigheten tillgodoser ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning, verksamhetsnära stöd samt stöd av mer administrativ karaktär för hela myndigheten. Avdelningarnas enheter ska tillsammans skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt stöd för hela Polismyndigheten.
En av de nationella avdelningarna, Kommunikationsavdelningen, har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet.

Kommunikationsavdelningen söker en kommunikationschef till polisregion Väst
De regionala kommunikationsenheterna ansvarar för att omsätta den gemensamma kommunikationsstrategin och verksamhetsplanen med regionala kommunikationsaktiviteter anpassade till regionens behov. De regionala enheterna arbetar bland annat med strategiskt och operativt kommunikationsstöd, omvärldsbevakning samt kontakt med lokala och regionala medier och samordning av regionens närvaro i sociala medier.
Polisregion Väst har ca 5 100 anställda och består av fem polisområden, Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg samt tre regionala enheter och ett regionalt kansli.
Kommunikationsenheten i region Väst består av ca 20 medarbetare, fördelade på orter inom regionen. Kommunikationschefen är placerad i Göteborg och ingår i regionens strategiska ledningsgrupp. Rollen som kommunikationschef innebär att du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och förutsätter att du besitter en god administrativ förmåga. Du ingår i kommunikationsavdelningens strategiska ledningsgrupp och rapporterar till kommunikationsdirektören.


Uppdraget som strategisk chef vid Polismyndigheten
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att utöva ett samarbetsinriktat, tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som chef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Uppdraget innebär även att driva förändring på ett sätt som leder till ett långt och hållbart arbetsliv med ett fokus på delaktighet och motivation. Genom och tillsammans med dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.

Kompetens och erfarenhet
Detta är en möjlighet för dig som har:
flerårig aktuell erfarenhet av att driva och leda strategiskt kommunikationsarbete i en komplex organisation tillsammans med andra chefer
flerårig erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
mångårig erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva större förändrings- och utvecklingsarbeten
flerårig erfarenhet av att ingå i strategisk ledningsgrupp
gedigen erfarenhet av medier och kriskommunikation
flerårig erfarenhet av att strukturera och leda arbete med intern och extern kommunikation i egna kanaler såväl som i sociala och traditionella medier
för funktionen relevant kommunikationsutbildning.

Det är meriterande om du har:
erfarenhet från kommunikationsarbete inom andra myndigheter
erfarenhet av indirekt ledarskap, d.v.s. lett andra chefer
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarutbildning på strategisk nivå.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Du kan läsa mer om ledarkriterierna via denna länk: https://bit.ly/3IkFmUq Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Göteborg


Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan, i form av CV och personligt brev, senast den 20 juni 2022. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A316.370/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost uppmärkt med ref.nr. A316.370/2022 till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef rättstillämpning, rätts väst i Göteborg

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 31
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Rättsavdelningen har drygt 750 anställda. Avdelningen består av en enhet för rättslig styrning och stöd, en enhet för förvaltningsrätt och en enhet för informationsförvalting samt sju regionalt placerade rättsenheter och ett kansli direkt under avdelningschefen.
De regionalt placerade rättssektionerna är indelade i tre verksamhetsområden: rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Rättstillämpning vid rätts väst består av två grupper som är placerade i Göteborg.
Verksamhetsområdet rättstillämpning ansvarar bland annat för juridisk rådgivning till polisorganisationen men även internt inom rättsenheten. Rättstillämpning tar även ansvar för att skriva rättsutredningar, göra sekretessprövning och fatta myndighetsbeslut angående begäran om allmän handling, handlägga och besluta i skadestånds- och ersättningsärenden, ta fram underlag till myndighetens svar på remisser och yttranden till JO, JK, DI eller SIN, hantera överklaganden i förvaltningsärenden samt ge stöd vid framtagande och revidering av regionala styrdokument. Kameraärenden, dataskyddsjuridik, stabsarbete är ytterligare exempel på andra kvalificerade arbetsuppgifter som ingår.
Som jurist inom Polismyndigheten finns stora möjligheter till ett mycket variationsrikt juridiskt arbete där den en a dagen aldrig är den andra lik. Att vara jurist inom polisen innebär en juridisk utmaning där det ofta är svårt att förutsäga vilka juridiska problem som ska hanteras. Det innebär också att arbeta nära och tillsammans med den operativa verksamheten och ta aktiv del i det brottsbekämpande uppdraget. Det är svårt att se en juristroll som kan mäta sig med denna flexibilitet och mångfald.
Uppdraget som gruppchef för rättstillämpning
Som chef för rättstillämpning rapporterar du till sektionschefen samt ingår i dennes ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens/enhetens/gruppens verksamhet inom området rättstillämpning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst ett års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete t ex från myndighet, domstol, Regeringskansliet eller motsvarande
juristexamen

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Övrig information:
Tillsvidareanställning, 4 års förordnande
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om du inte redan i dag har en anställning i myndigheten
Placering vid rättstillämpning i Göteborg

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 17 juni 2022 via e-post till jobb.na@polisen.se. Märk din ansökan med ref.nr. A308.291/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du skickar ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta HR-konsulten.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Vänersborg

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Maj 24
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-tekniker till vår avdelning som är engagerad, strukturerad och nyfiken. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar IT- och informationssäkerhet samt signalskydd.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Vi växer så det knakar och är nu inne i en spännande expansiv fas. Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler erfarna tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil.
Cisco CCNA certifikat
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
Erfarenhet av arbete med mobiltelefoniadministration i större organisationer.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
Erfarenhet av att arbeta med telefoni/telefoniväxelsystem.
Erfarenhet av att arbete audio/videosystem.
Erfarenhet av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kännedom om kommunikationsradiosystem samt kringutrustning för kommunikationsradio.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte 3staviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tfn. 010–5656959 / alf.olsson2@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Arbetsort: Vänersborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker, Leverans och samordning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 7e juni 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A304.587/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A304.587/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Stationsbefäl till personintaget, Utredningsjour sektion 2, PO Storgöteborg

Inspektör, Polisen
Läs mer Maj 24
Är du redo för en större uppgift? Vill du utvecklas både som person och i din yrkesroll? Trivs du med ett flexibelt arbetssätt där alla hjälps åt över gränserna och med stora möjligheter till att vara med och påverka arbetet och sektionens utveckling? Vi söker nu flera stationsbefäl till Utredningsjour sektion 2 i PO Storgöteborg.

Polisområde Storgöteborg
Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden: Göteborg city, Kungälv/Ale, Storgöteborg Hisingen, Storgöteborg nordost och Storgöteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns en underrättelsegrupp och ett områdeskansli.

Utredningsjoursektion 2
Utredningsjoursektion 2 består utav två arbetsområden, personintaget och förhörszonen. Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer inom Storgöteborg, såsom gripna, hämtade till förhör och omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som skall på förhör. På sektionen arbetar både poliser och civila.

Arbetet på båda arbetsställena innebär ett nära samarbete med andra utredningsverksamheter och Kriminalvården. Vi på Utredningsjour sektion 2 arbetar nu mycket med att utveckla både verksamheten och ledarskapet och som medarbetare här ges man stora möjligheter att vara en del i vårt utvecklingsarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som stationsbefäl på Utredningsjour sektion 2 att arbeta i ett team tillsammans med arrestantvakter, gruppchefer och stationsbefäl. Ni tillsammans ingår i ett arbetslag där stor vikt läggs på samarbete och flexibilitet och alla hjälps åt för att tillsammans skapa en bra verksamhet och arbetsplats.

Som stationsbefäl i personintaget har du delegation att fatta beslut om förvarstagande av frihetsberövade samt förmansprövning. Det innebär att du skall säkerställa en rättssäker hantering av frihetsberövade personer. Du är också ett stöd i brottsutredningsverksamheten bland annat genom att ha ett nära samarbete med ansvariga för-undersökningsledare och den brottsutredande personalen i polisorganisationen. Du är ansvarig för de frihetsberövade personer som förvaras i personintaget och har ett verksamhetsansvar. Vi försöker ständigt utveckla och effektivisera verksamheten och som ett led i detta kan du komma att få delegation på LPT 47 beslut.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet av arbete i rollen som stationsbefäl
• Erfarenhet av utredningsarbete och/eller förundersökningsledning
• Erfarenhet av projektledning, arbetsledning eller liknande
• Kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och/eller lokala problembilderna i region Väst

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och är en möjlig-görare för att nå våra gemensamma mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att med noggrannhet förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Du är flexibel i ditt arbete och hjälper till där du behövs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Kontakt
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
• Fredrik Ahrenberg

Undrar du något om intresseanmälningsprocessen är du välkommen att kontakta HR-konsult:
• Amanda Jonasson

Nås via polisens växel 114 14

Arbetstagarorganisationer: SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information
• Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion som stationsbefäl
• Är du inte redan anställd inom Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning
• Arbetstid: Treskift
• Tjänsteställe: Göteborg. Vid särskilda tillfällen kan du komma att tjänstgöra i arresten på Mölndals polisstation.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 juni. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Har du skyddad identitet eller vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Amanda Jonasson.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 juni!

Ansök nu

IT-forensiker till Göteborg och Borås

IT-forensiker
Läs mer Maj 20
Är du redo för en större uppgift?
Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns bland andra sektionen för grova våldsbrott, bedrägerisektionen och forensiska sektionen
Vi söker nu it-forensiker till regionalt it-brottscentrum med placering i Borås eller Göteborg
Regionalt it-brottscentrum finns på fem orter i regionen; Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde och Vänersborg. I Göteborg och Borås sitter utredare, it-forensiker tillsammans i centrala lokaler, i Göteborg har vi även internetinhämtare och bildanalytiker. Vi hanterar ärenden från hela utredningsverksamheten i region väst.
Regionalt it-brottscentrum har följande uppdrag:
It-forensiskt uppdrag; utföra it-forensiska undersökningar i pågående förundersökningar där det behöver göras bevissäkring
Internetinhämtning i pågående förundersökningar
Bildanalysarbete
Deskuppdrag. Support och utbildningsuppdrag för att stärka polisens förmåga att bevisinhämta och bevissäkra brott som innehåller it-relevans
Utredningsuppdrag; utreder internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott samt dataintrång, datasabotage och komplexa cyberbrottVår sektion har expanderat kraftigt de senaste åren och vårt uppdrag är teknik-, utbildnings- och utvecklingsintensivt vilket ställer krav på en förmåga och vilja att medverka i en utvecklande miljö.
Arbetsuppgifter
I takt med den ökade användningen av informationsteknologi i samhället öppnar sig nya arenor för brottsligheten. Brott som per definition är kopplade till it (t.ex. dataintrång) kan förväntas öka, men det innebär också att vissa traditionella brott (som t.ex. olaga hot) har flyttat in i en it-miljö. Den ökade användningen av informationsteknologi i samhället innebär också att människor lämnar allt fler digitala spår efter sig, vilket kan ha betydelse vid brottsutredningar vid all typ av brottslighet.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Du arbetar i huvudsak med undersökning av datorer och mobiltelefoner, it-undersökningar i nätverksmiljö samt biträder vid husrannsakningar för att på ett rättssäkert sätt bevissäkra från en it-miljö. I arbetet ingår viss behandling av känsligt bild- och filmmaterial och med anledning av detta kommer kontinuerlig handledning att erbjudas. Som it-forensiker kommer du att ingå i den it-forensiska beredskapen i regionen.
Vi söker dig som har:
kandidatexamen inom datavetenskap eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
mycket goda it-kunskaper inom operativsystem och nätverk
goda kunskaper i engelska och svenska
körkortsbehörighet för personbil (B)


Det är meriterande om du har:
erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
kunskaper inom it-forensik, informationssäkerhet, programmering, databaser, olika operativsystem, mobiltelefoner och mobiltelefonsystem.
språkkunskaper utöver svenska och engelska.Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du är noggrann och har god förmåga att analysera, prioritera och se det väsentliga. Du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett stort intresse av att följa IT-utvecklingen i samhället.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som en del i urvalsprocessen kommer arbetsprov att användas.
Kontakt
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Kristina Windt (Göteborg) 070-527 92 59 eller Jacob Westerling (Borås) 072-587 75 14.
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult Maria Havela, 073-059 38 40.
Facklig företrädare
Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, SEKO Polisen, ST inom Polisen och
SACO-S nås via polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader (om du inte redan är anställd inom myndigheten).
Arbetsort: Borås eller Göteborg
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 2 juni 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A297.695/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sekretesshandläggare till Rättsavdelningen i Göteborg, vikariat

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 20
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en sekretesshandläggare för ett föräldravikariat till vår grupp på Rättsavdelningen i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.


Arbetsplatsbeskrivning
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden och informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av över 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag inom juridik, förvaltningsrätt, arkiv och registratur gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består av att ta emot, diarieföra, arkivera, vårda och lämna ut handlingar. Sekretesshandläggarens huvuduppdrag är att hantera myndighetens utlämnande av allmänna handlingar från arkiven i region Väst. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 till nutid. Men även förvaltningsärenden och administrativa handlingar ingår. Vår grupp består idag av 8 personer, arkivarier, arkivhandläggare, sekretesshandläggare och gruppchef.

Arbetsbeskrivning
Arbetet som sekretesshandläggare består i huvudsak av att ta emot och hantera begäran om utlämnande av allmän handling. I arbetet ingår att utföra sekretessprövning och besluta om efterfrågad handling kan lämnas ut. Du tillämpar ett förhållandevis komplicerat regelverk med tillhörande skyndsamhetskrav. Även andra arbetsuppgifter kopplade till rättsenhetens uppdrag kan ingå i dina arbetsuppgifter som t.ex. utbildningsinsatser. Du kommer med din kompetens ha en specialistfunktion inom enheten.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· eftergymnasial utbildning inom juridik
· god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
· goda kunskaper i Officepaketet och förmåga att sätta dig in i nya system


Vi ser det som meriterande om du också har:
· goda kunskaper om lagstiftning rörande offentlighet och sekretess samt annan central lagstiftning för offentlig förvaltning
· erfarenhet av handläggning av utlämnandeärenden enligt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen
· erfarenhet av att arbeta inom polisen eller rättsväsendet i övrigt som bedöms som relevant för tjänsten


För att lyckas i rollen som sekretesshandläggare ska du vara analytisk, ansvarstagande och noggrann. Du är mån om att ge bra service och är en positiv och lösningsfokuserad person. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Henrik Svensson, henrik-k.svensson@polisen.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se


Fackliga företrädare
SACO, Andreas Johansson, 0730841301
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27


Övrig information
Anställningsform: Vikariat c:a 1 år
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 27/5 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A296.081/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef PKC, placering Göteborg

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Maj 11
Polisens kontaktcenter (PKC)

PKC i region Väst är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC är en arbetsplats som ständigt utvecklas och får nya uppgifter.

PKC har i dagsläget arbetsplatser i Göteborg, Bengtsfors och Falkenberg.


ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Polisens kontaktcenter!

Man kan bara ta ett samtal åt gången men det samtalet kan vara det enda medborgarmötet allmänheten har med Polismyndigheten. PKC är första linjens brottsutredare och åtgärderna som vidtas här är ovärderliga senare i processen. Vi har vid årsskiftet genomfört organisatoriska förändringar, där vi nu arbetar i team på fasta tider. Varje team består av FU-ledare och operatörer och en gruppchef. Vi söker dig som vill vara med och utveckla teamarbetet i det lilla men med en förmåga att se en helhet där PKC i regionen arbetar mot samma inflöde. Du ska drivas av att få andra att växa och våga samt bidra till att både tillfälliga såväl som stadigvarande personal upplever stabilitet och trygghet. Med din förmåga att upprätthålla energi, fokus och engagemang i en förändringsbenägen sektion med mycket kapacitet och utvecklingsförmåga blir du en viktig del i PKC verksamheten.
På PKC är det av stor vikt att se sin egna roll i en helhet och att kunna läsa av verksamhetens behov som kan ändras under dagens gång. När verksamheten kräver ska du kunna inta en roll i driften, beroende vad du har med dig in och hur du utvecklas hos oss, det kan innebära både anmälningsupptagning, FU-ledning och/eller inta rollen som operativ ledare.

Som ny gruppchef introduceras du till PKC genom att gå operatörsutbildningen om du inte redan har den i bagaget.
På PKC har vi totalt 17 gruppchefer på fyra orter i region Väst med en platsansvarig gruppchef i varje ort som företräder övriga gruppchefer i en ledningsgrupp. I ditt ansvar som gruppchef ligger att ha en kontinuerlig dialog med platschefen och bidra till sektionens såväl som myndighetens gemensamma mål.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom den senaste femårsperioden
• polisexamen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom Polismyndigheten.
• erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• aktuell erfarenhet av att arbeta i region Väst
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Tjänsten är tillsvidare, om du inte redan idag är anställd inom myndigheten tillämpas provanställning om 6 månader.
Placeringsort; Göteborg

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 maj 2022. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu