Rättsmedicinalverket jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Rättsmedicinalverket i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Gruppchef/förvaltningsledare till rättsmedicinalverket i Göteborg

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 29
Vill du arbeta som gruppchef/förvaltningsledare och bidra med svar i rättskedjan? 

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi söker nu en gruppchef/förvaltningsledare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg!

Ditt uppdrag
Tjänsten är en delad roll som innefattar att du dels är gruppchef för de rättsmedicinska assistenterna vid den rättsmedicinska enheten i Göteborg och dels är förvaltningsledare för den rättsmedicinska avdelningen.

Arbetet som gruppchef innebär att du har personalansvar och arbetsleder gruppen. Du ansvarar för utvecklings- och lönesamtal samt planerar och följer upp genomförd kompetensutveckling. I uppgifterna ingår att planera och fördela arbetet samt tillsätta personalresurser så att arbetsflödena blir effektiva och ändamålsenliga. Du bidrar till verksamhetsutveckling och det systematiska arbetsmiljöarbetet, samt ansvarar och verkar för ett arbetsklimat som stimulerar till samarbete, kreativitet och förbättringar. Det kan även förekomma visst budgetansvar.
Du rapporterar till enhetschefen och kommer att vara en del av den lokala ledningsgruppen och arbeta i nära samarbete med chefskollegor på enheten i Göteborg.

Rollen som förvaltningsledare är avdelningsövergripande och du rapporterar till samordningschefen. Du driver it-relaterade frågor utifrån ett rättsmedicinskt verksamhetsperspektiv och är ansvarig för förvaltning gentemot den rättsmedicinska verksamheten och interna samarbetspartners.
Tillsammans med representanter för verksamheten och förvaltningsledare it driver du utvecklingen inom förvaltningsobjektet. Du stöttar och koordinerar arbetet med nya och förändrade verksamhetsbehov relaterade till it, hela vägen från idé till implementerad åtgärd. Som förvaltningsledare kommer du även tillsammans med förvaltningsledare it att planera och styra arbetet utifrån fastlagd förvaltningsplan.

Kvalifikationer
Krav:
Minst fem års erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag
Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet som är en del i rättskedjan
Erfarenhet av verksamhetsövergripande arbetsuppgifter
Erfarenhet av pm3 eller annan förvaltningsmodell
Erfarenhet av projektledning
Mycket goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift

Personliga egenskaper och förmågor
Du har integritet, självinsikt och agerar professionellt. Vidare är du är trygg och stabil och behåller lugnet i stressade eller pressade situationer.
För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att bygga relationer och såväl samarbeta som arbeta självständigt. 
Du har helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet där du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.
Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, med placering i Göteborg. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och därför kan resor ingå tjänsten.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.


Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carl Winskog, tfn 010-483 44 15. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-15. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.


Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittenta och sommarvik sjuksköterskor, Rättspsykiatrin Göteborg

Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Läs mer Dec 6
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi flera sjuksköterskor för intermittenta anställningar och sommarvikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden. Du ansvarar under gruppchefen för arbetet vid en vistelseavdelning och arbetsleder omvårdnadspersonalen. Du verkar för omvårdnad, säkerhet och logistik. 

Kvalifikationer


• Du är legitimerad sjuksköterska med intresse för arbetsledning och arbete med psykisk ohälsa

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatri, psykiatrisk vård, kriminalvård eller liknande område
• Du är legitimerad sjuksköterska men du kanske studerar vidare inom närliggande område.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har intresse för arbetsledning och är professionell i stressade situationer, du har förmåga att skapa samarbete, dialog och förtroende hos medarbetare och intagna. Tydlighet, lyhördhet och organisationsförmåga är egenskaper vi värderar högt. Viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vi dina personliga egenskaper.

Anställningen

Vissa anställningar är intermittenta vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef.

Vi söker även flera sommarvikarier, tre till åtta veckor, under perioden juni-augusti sommaren 2024. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du kan arbeta både dagtid, kvällar, nätter och helger. Ett bra schema som också ger möjlighet till sammanhängande ledigheter.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse.

Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Martin von Gaffke, tfn 010-483 46 04. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittenta och sommarvikarierande skötare, Rättspsykiatrin Göteborg

Skötare
Läs mer Dec 6
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi flera skötare för intermittenta anställningar och sommarvikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden.

Under arbetsledning av sjuksköterska efterser du att intagna för rättspsykiatrisk undersökning ges god omvårdnad och att du tillsammans med kollegor efterser att säkerheten håller hög kvalitet. För detta kommer du ges en introduktion.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift. Arbetet kräver god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Vissa anställningar är intermittenta vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef.

Vi söker även flera sommarvikarier, tre till åtta veckor, under perioden juni-augusti sommaren 2024 Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du kan arbeta både dagtid, kvällar, nätter och helger. Ett bra schema som också ger möjlighet till sammanhängande ledigheter.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse.

Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Lennstrand, tfn 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittenta och sommarvik sjuksköterskor, Rättspsykiatrin Göteborg

Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Läs mer Mar 5
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi flera sjuksköterskor för intermittenta anställningar och sommarvikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden. Du ansvarar under gruppchefen för arbetet vid en vistelseavdelning och arbetsleder omvårdnadspersonalen. Du verkar för omvårdnad, säkerhet och logistik. 

Kvalifikationer


• Du är legitimerad sjuksköterska med intresse för arbetsledning och arbete med psykisk ohälsa

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatri, psykiatrisk vård, kriminalvård eller liknande område
• Du är legitimerad sjuksköterska men du kanske studerar vidare inom närliggande område.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har intresse för arbetsledning och är professionell i stressade situationer, du har förmåga att skapa samarbete, dialog och förtroende hos medarbetare och intagna. Tydlighet, lyhördhet och organisationsförmåga är egenskaper vi värderar högt. Viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vi dina personliga egenskaper.

Anställningen

Vissa anställningar är intermittenta vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef.

Vi söker även flera sommarvikarier, tre till åtta veckor, under perioden juni-augusti sommaren 2024. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du kan arbeta både dagtid, kvällar, nätter och helger. Ett bra schema som också ger möjlighet till sammanhängande ledigheter.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Martin von Gaffke, tfn 010-483 46 04. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Sommarvikarierande skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Mar 8
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi skötare för sommarvikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden.

Under arbetsledning av sjuksköterska efterser du att intagna för rättspsykiatrisk undersökning ges god omvårdnad och att du tillsammans med kollegor efterser att säkerheten håller hög kvalitet. För detta kommer du ges en introduktion.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift. Arbetet kräver god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Vi söker sommarvikarier, tre till åtta veckor, under perioden juni-augusti sommaren 2024 Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du kan arbeta både dagtid, kvällar, nätter och helger. Ett bra schema som också ger möjlighet till sammanhängande ledigheter.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Lennstrand, tfn 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittenta skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare (inom psykiatrisk vård)
Läs mer Mar 8
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi skötare för intermittenta anställningar till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden.

Under arbetsledning av sjuksköterska efterser du att intagna för rättspsykiatrisk undersökning ges god omvårdnad och att du tillsammans med kollegor efterser att säkerheten håller hög kvalitet. För detta kommer du ges en introduktion.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift. Arbetet kräver god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är intermittent vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Lennstrand, tfn 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittenta och sommarvikarierande skötare, Rättspsykiatrin Göteborg

Skötare
Läs mer Mar 5
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi flera skötare för intermittenta anställningar och sommarvikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden.

Under arbetsledning av sjuksköterska efterser du att intagna för rättspsykiatrisk undersökning ges god omvårdnad och att du tillsammans med kollegor efterser att säkerheten håller hög kvalitet. För detta kommer du ges en introduktion.

Kvalifikationer


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska både i tal och skrift. Arbetet kräver god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningen

Vissa anställningar är intermittenta vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef.

Vi söker även flera sommarvikarier, tre till åtta veckor, under perioden juni-augusti sommaren 2024 Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du kan arbeta både dagtid, kvällar, nätter och helger. Ett bra schema som också ger möjlighet till sammanhängande ledigheter.

Placeringsort är Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning, tillträde enligt överenskommelse.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Lennstrand, tfn 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 00 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 31 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Rättsmedicinsk assistent till rättsmedicinalverket i Göteborg

Obduktionstekniker/Obduktionsassistent
Läs mer Mar 8
På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med att skapa ett rättssäkert samhälle.

Nu söker vi en rättsmedicinsk assistent till den rättsmedicinska enheten i Göteborg. 


Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kommer att ha kontakt med begravningsentreprenörer och anhöriga. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att aktivt medverka i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer
Du har tidigare arbetat som obduktionstekniker eller har annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig.
Du har erfarenhet av vävnadsdonation.

Meriterande
• Erfarenhet av obduktionsarbete inom Rättsmedicin
• Erfarenhet av obduktionsarbete från andra länder inom Europa

Personliga egenskaper och förmågor
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Då arbetet kan vara utmanande, såväl fysiskt som mentalt, då en stor del av verksamheten innefattar svåra händelser, är det av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt samt integritet för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person har du en god fysik, samt förmåga att både arbeta strukturerat och systematiskt såväl som hantera förändringar med kort varsel. Du har en empatisk förmåga samt en positiv attityd och har lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra samt att bidra till att helheten fungerar.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placering vid den rättsmedicinska enheten i Göteborg. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige, varför resor i tjänsten kan förekomma. Det finns utifrån verksamhetens behov möjlighet att teckna enskild överenskommelse om distansarbete del av arbetstid.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll.

I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Andreas Henningsson 010-483 44 05. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/ 

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland andra polis, åklagare och domstol. 

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/ 


Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast den 28 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

 

 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittent vaktmästare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Kontorsvaktmästare
Läs mer Feb 13
Vill du arbeta som vaktmästare och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle. 

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. 

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en intermittent, timanställd, vaktmästare till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg, Hisings Backa.

Ditt uppdrag
I huvudsak kommer ditt arbete att bestå i att omhänderta felanmälningar och smärre reparationer i fastigheten efter behov, ledsagning av externa besökare och allmänt hjälpsam i praktiska göromål.

 

Kvalifikationer
• Utbildad vaktmästare, eller likvärdig utbildning, alternativt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Gymnasieexamen
• Erfarenhet av serviceyrke
• Du har god datorvana
• Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift


 

Meriterande:

 


• Arbetserfarenhet från statlig verksamhet är önskvärt
• B-körkort

 

Dina egenskaper och förmågor
Du har god social kompentens då du ska hjälpa andra och ibland kan behöva hantera besvärliga situationer. Det är viktigt att du är kvalitets-och servicemedveten och att du har ett prestigelöst förhållningssätt till verksamhetens behov. Verksamheten har mycket högt säkerhetsarbete och det är viktigt att du kan förhålla dig till detta.  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningen
Anställningen är intermittent vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med din chef.

Tillträde enligt överenskommelse. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg, Hisings Backa. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Martin von Gaffke, tel. 010-483 46 04. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 5 mars 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Specialistläkare i rättspsykiatri till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Specialistläkare
Läs mer Jan 30
Vill du arbeta som specialistläkare i rättspsykiatri och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle. 

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. 

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en specialistläkare i rättspsykiatri till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg, Hisings Backa.

Ditt uppdrag
Som rättspsykiater leder du teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar och arbetar självständigt vid § 7-undersökningar. Du kommer dels att ansvara för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial och journaler.


Kvalifikationer
Krav:
Du är specialistläkare i rättspsykiatri eller är i slutfasen av din ST-utbildning.

Meriterande:
Det är meriterande om du i närtid har arbetat inom rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet eftersom du förutsätts kunna arbeta självständigt.

Personliga egenskaper och förmågor
Du har tidigare arbetat inom rättspsykiatrisk vård och med rättspsykiatriskt undersökningsarbete. Då undersökningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt.  Arbetet kräver en god samarbetsförmåga. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen
Tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg, Hisings Backa. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Christian Möller tel. 010-483 46 00. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 20 februari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vill du jobba som ST-läkare i rättspsykiatri?

ST-läkare
Läs mer Jan 30
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag

Anställningen innebär en ST-tjänst i rättspsykiatri där du kommer att arbeta under handledning men successivt alltmer självständigt. Du ska under din ST-tid ha genomgått utbildning i beroendemedicin, kriminologi, juridik, kriminalvårdskunskap och riskbedömningar. Enligt socialstyrelsens riktlinjer för ST inom rättspsykiatri förläggs cirka 10 månader av tjänstgöringen till en rättspsykiatrisk vårdklinik om du inte redan har arbetat vid sådan klinik under handledning. En del av ST är också förlagd till vår egen vistelseavdelning då du är ansvarig för den vård som ges till de intagna och du ingår även i enhetens beredskapsbemanning. Som regel ska du under handledning genomföra 20-25 rättspsykiatriska undersökningar och samma antal § 7-undersökningar innan du kan arbeta självständigt som specialist i rättspsykiatri. Utöver stödet från din handledare och de kliniska handledarna i varje enskilt ärende, finns alltid möjlighet att diskutera ärenden och bedömningar med övriga kollegor.

Som rättspsykiater kommer du sedermera leda teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar samt arbeta självständigt vid § 7-undersökningar. Du kommer också att ansvara dels för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial, tidigare journaler och utredningar.

Efter särskild utbildning kommer du också delta i arbetet med riskbedömning av livstidsdömda personer som ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Personliga egenskaper/förmågor

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri. Tidigare erfarenhet av psykiatriskt utredningsarbete, rättspsykiatrisk vård och psykosvård är meriterande. Då utredningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt samt ställer höga krav på såväl samarbetsförmåga och bemötande. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Christian Möller tel. 010-483 46 00. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 20 februari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Jan 8
Vill du arbeta som skötare och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.


På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)


Nu söker vi dig som vill arbeta som skötare på vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg, Hisings Backa.

Ditt uppdrag
Som skötare kommer du att arbeta med omvårdnad, säkerhet, att dokumentera och observera vid en vistelseenhet för häktade personer. Du kommer också att medverka i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad samt utföra övriga vardagliga sysslor på enheten.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.
• Erfarenhet av utredningsarbete


Personliga egenskaper, förmågor
Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt, du behöver vara stabil och tidvis kunna hantera stressiga situationer. Du är också lojal mot arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och riktlinjer.

Arbetet kräver att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har förmåga att se frågor ur ett etiskt perspektiv och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna kräver vidare att du har god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen
Tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse och placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.


Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan och CV senast den 28 januari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Skötare dagtid till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Jan 8
Vill du arbeta som skötare och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.


På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)


Nu söker vi dig som vill arbeta som skötare dagtid på vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg, Hisings Backa.

Ditt uppdrag
Som skötare kommer du att arbeta med omvårdnad, säkerhet, att dokumentera och observera vid en vistelseenhet för häktade personer. Du kommer också att medverka i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad samt utföra övriga vardagliga sysslor på enheten.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.
• Erfarenhet av utredningsarbete


Personliga egenskaper, förmågor
Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt, du behöver vara stabil och tidvis kunna hantera stressiga situationer. Du är också lojal mot arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och riktlinjer.

Arbetet kräver att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har förmåga att se frågor ur ett etiskt perspektiv och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna kräver vidare att du har god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen
Tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning, tillträde enligt överenskommelse och placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg, Hisings Backa. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Flextid tillämpas och arbetstiden är förlagd dagtid.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.


Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan och CV senast den 28 januari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Gruppchef/psykolog till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Psykolog
Läs mer Dec 29
Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag
Som gruppchef för psykologgruppen kommer du bland annat att arbeta med arbetsledning, ha personal- och budgetansvar, delta i enhetens ledningsgrupp och arbeta med kvalitet, uppföljning och verksamhetsutveckling. Som psykolog kommer du att arbeta med kliniska arbetsuppgifter genom de utredningar som verksamheten utför. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra professioner inom den rättspsykiatriska avdelningen i såväl chefsrollen som i psykologrollen.

Kvalifikationer


• Du är legitimerad psykolog
• Du har erfarenhet av att vara chef/ledare i offentlig sektor
• Du har erfarenhet av rättspsykiatrisk utredningsverksamhet

 Meriterande


• Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsuppgifter som är verksamhetsövergripande, som till exempel utvecklingsprojekt av olika slag.
• Gedigen erfarenhet av ledningsuppdrag inom staten

Personliga egenskaper/förmågor
Du är intresserad av chefsrollen och dess både administrativa och strategiska aspekter. Som chef behöver du kunna samarbeta och skapa dialog med kollegor och medarbetare inom myndigheten. Du behöver också ha förmåga att ta initiativ och skapa förtroende. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning i sex månader. Detta är en kombinerad tjänst med arbetsuppgifter dels som gruppchef, dels som psykolog. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringen är på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Hisings Backa, Göteborg. RMV finns på sex orter över hela landet och resor till andra orter förekommer.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning. Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov och/eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin tfn 010 483 4608. Fackliga företrädare för Saco Maritha Torkildsen Nilsson, för Seko Christer Johansson och för ST/OFR Nina Ringquist, nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast den 19 januari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Gruppchef till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Dec 29
Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en gruppchef till vistelseavdelningen vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Vistelseavdelningen består av cirka 40 personer som bland annat arbetar som skötare, sjuksköterska, koordinator och säkerhetssamordnare. I gruppen ingår två gruppchefer som arbetar nära tillsammans.

Ditt uppdrag
I rollen som gruppchef ansvarar du, tillsammans med din gruppchefskollega, för att leda vistelseavdelningens medarbetare. Du kommer bland annat att arbeta med arbetsledning, ha personal- och budgetansvar, delta i enhetens ledningsgrupp och arbeta med kvalitet, uppföljning och verksamhetsutveckling och du kommer att ha ett nära samarbete med andra professioner inom den rättspsykiatriska avdelningen som finns i både Stockholm och i Göteborg.

Kvalifikationer
Krav


• Du är behandlingsassistent/skötare eller har annan utbildning som bedöms likvärdig.
• Du har erfarenhet som chef/ledare i offentlig sektor.
• Du har erfarenhet av rättspsykiatrisk utredningsverksamhet.

 Meriterande


• Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsuppgifter som är verksamhetsövergripande, som till exempel utvecklingsprojekt av olika slag.
• Gedigen erfarenhet av ledningsuppdrag inom staten.

Personliga egenskaper/förmågor
Du är intresserad av chefsrollen och dess både administrativa och strategiska aspekter. Som chef behöver du kunna samarbeta och skapa dialog med kollegor och medarbetare inom myndigheten. Du behöver också ha förmåga att ta initiativ och skapa förtroende. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning i sex månader. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringen är på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Hisings Backa, Göteborg. RMV finns på sex orter över hela landet och resor till andra orter förekommer.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov och/eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin tfn 010 483 4608. Fackliga företrädare för Saco Maritha Torkildsen Nilsson, för Seko Christer Johansson och för ST/OFR Nina Ringquist nås via växeln, 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast den 19 januari 2024. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vikarierande skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Nov 20
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi en skötare för ett vikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat, dock till och med 18 augusti 2025, med eventuell möjlighet till förlängning. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90610 senast den 10 december 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Forskningsassistent till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Administrativ assistent
Läs mer Nov 13
Vill du arbeta som forskningsassistent och bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en forskningsassistent till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg. 

Ditt uppdrag

Vid RMV bedrivs flera forskningsprojekt varav ett är RPU 2.0. I projektet samlas en stor mängd data in från drygt 300 personer som genomgår rättspsykiatrisk undersökning. Vi vill med projektet få ökad kunskap om samband mellan förövaren, brottet och offerrelationen med målet att förhindra framtida brott.

Ditt uppdrag som forskningsassistent är att föra in data från skattningsformulär till en statistikdatabas samt enklare analyser. Det är ett arbete som inte kräver mycket förkunskaper men det ger en bra inblick i forskningens värld. 

Arbetet utförs på plats på enheten som ligger i Hisings Backa och du kommer få kontinuerlig handledning. 

Kvalifikationer

Krav:


• Gymnasieutbildning
• Datorvana
• Erfarenhet av statistikprogrammet SPSS, t.ex. från studier eller arbete
• Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Meriterande:


• Erfarenhet av Excel

Personliga egenskaper och förmågor

Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten, uthållig och effektiv samt har en god förmåga att utifrån instruktioner utföra arbetsuppgifter självständigt.

Anställningen

Anställningen är intermittent vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef och/eller handledare. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg och tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. 

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov.

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anneli Sjögren, tel 010-483 46 13. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tel 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tel 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tel 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-30. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Enhetschef avdelningen för rättspsykiatri, Rättsmedicinalverket i Göteborg

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 6
Vill du arbeta som enhetschef med ansvar för rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg? På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att tillsammans med kollegor vara en del av rättskedjan och skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Som enhetschef ska du planera, driva och utveckla verksamheten inom enheten i enlighet med avdelningschefens riktlinjer och prioriteringar samt inom anvisade resursramar. Du ansvarar för uppföljning och analys av enhetens verksamhet och resultat samt att arbetet utförs med god kvalitet. Du är även verksamhetschef för hälso- och sjukvård på enheten där det finns en vistelseavdelning med 12 platser.

Du leder rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg där gruppchefer, läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, forensiska socialutredare, administratörer, lokalvårdare, vaktmästare och säkerhetsoperatörer arbetar. Du ansvarar också för enhetens resultat och budget. I rollen ingår att arbeta självständigt inom ett brett fält med både strategiska och operativa frågor. Tillsammans med avdelningschef, övriga chefskollegor och medarbetare på enheten tar du ansvar för rättspsykiatrin inom avdelningen.

Kvalifikationer


• Akademisk examen inom medicinsk, rätts- eller samhällsvetenskaplig inriktning.
• Goda kunskaper om statsförvaltningen och dess beslutsprocesser.
• Flerårig erfarenhet som chef i statlig verksamhet.
• Erfarenhet av ledningsgrupparbete. 

Meriterande


• Erfarenhet av rättspsykiatrisk utredningsverksamhet.
• Erfarenhet av kvalitetsarbete och kvalitetsutveckling.
• Erfarenhet av att arbeta med att omsätta forskningsresultat och kunskapsunderlag i praktiken.
• Erfarenhet av att leda genom chefer.

Personliga egenskaper och förmågor

Du har mycket god samarbetsförmåga, lyssnar lyhört och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn och stabil i pressade situationer samt fokuserar på rätt saker. Som ledare skapar du engagemang och delaktighet samt motiverar andra att nå gemensamma mål. Du har förmåga att se det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Som person har du ett gott omdöme och en god integritet, du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du gillar att driva ditt arbete framåt och du har intresse för förändrings- och utvecklingsfrågor. 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning om 6 månader. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringen är på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. RMV finns på 6 orter över hela landet och resor till andra orter förekommer.

I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Jesper Svedberg tfn 010 -  483 4555. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, 010 483 4127, för Seko Christer Johansson 010 483 4624 och för ST/OFR Nina Ringquist 010 483 4131.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast xx november 2023 (DNR: X23-90544). Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Rättsmedicinsk assistent till rättsmedicinska enheten i Göteborg

Obduktionstekniker/Obduktionsassistent
Läs mer Okt 19
Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)
Vi söker nu en rättsmedicinsk assistent till vår rättsmedicinska enhet i Göteborg för en tidsbegränsad anställning om 6 månader.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kommer att ha kontakt med begravningsentreprenörer och anhöriga. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att aktivt medverka i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Du har tidigare arbetat som obduktionstekniker eller har annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av vävnadsdonation

Meriterande
- Erfarenhet av obduktionsarbete inom Rättsmedicin
- Erfarenhet av obduktionsarbete från andra länder inom Europa.

Personliga egenskaper/förmågor
Då arbetet kan vara utmanande, såväl fysiskt som mentalt, då en stor del av verksamheten innefattar svåra händelser, är det av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt samt integritet för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person har du en god fysik, samt förmåga att både arbeta strukturerat och systematiskt såväl som hantera förändringar med kort varsel. Du har en empatisk förmåga samt en positiv attityd och har lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra samt att bidra till att helheten fungerar.

Anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader med placering vid den rättsmedicinska enheten i Göteborg. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Henningsson, tfn 010-483 44 05. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-07. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.


Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Gruppchef/specialistläkare rättspsykiatri, Rättsmedicinalverket Göteborg

Specialistläkare
Läs mer Sep 25
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag
Som gruppchef för läkargruppen kommer du bland annat att arbeta med arbetsledning, ha personal- och budgetansvar, delta i enhetens ledningsgrupp och arbeta med kvalitet, uppföljning och verksamhetsutveckling. Som specialistläkare/rättspsykiater kommer du att arbeta med kliniska arbetsuppgifter såsom de utredningar och den vård som sker inom ramen för verksamheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra professioner inom den rättspsykiatriska avdelningen i såväl chefsrollen som i läkarrollen.

Kvalifikationer


• Du är läkare med specialistkompetens i rättspsykiatri
• Du har erfarenhet av rättspsykiatrisk utredningsverksamhet

Meriterande


• Du har erfarenhet som chef/ledare i offentlig sektor
• Du har erfarenhet av arbetsuppgifter som är verksamhetsövergripande, som till exempel utvecklingsprojekt av olika slag. 

Personliga egenskaper/förmågor
Du är intresserad av chefsrollen och dess både administrativa och strategiska aspekter. Som chef behöver du kunna samarbeta och skapa dialog med andra kollegor och medarbetare inom myndigheten. Du behöver också ha förmåga att skapa förtroende och kunna ta initiativ. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning i 6 månader. Detta är en kombinerad tjänst med arbetsuppgifter dels som gruppchef, dels som specialistläkare inom rättspsykiatri. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringen är på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Hisings Backa, Göteborg. RMV finns på sex orter över hela landet och resor till andra orter förekommer.

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin tfn 010 483 4608. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 23 oktober. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST-läkare i rättspsykiatri till Rättspsykiatriska enheten i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Sep 29
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag

Anställningen innebär en ST-tjänst i rättspsykiatri där du kommer att arbeta under handledning men successivt alltmer självständigt. Du ska under din ST-tid ha genomgått utbildning i beroendemedicin, kriminologi, juridik, kriminalvårdskunskap och riskbedömningar. Enligt socialstyrelsens riktlinjer för ST inom rättspsykiatri förläggs cirka 10 månader av tjänstgöringen till en rättspsykiatrisk vårdklinik om du inte redan har arbetat vid sådan klinik under handledning. En del av ST är också förlagd till vår egen vistelseavdelning då du är ansvarig för den vård som ges till de intagna och du ingår även i enhetens beredskapsbemanning. Som regel ska du under handledning genomföra 20-25 rättspsykiatriska undersökningar och samma antal § 7-undersökningar innan du kan arbeta självständigt som specialist i rättspsykiatri. Utöver stödet från din handledare och de kliniska handledarna i varje enskilt ärende, finns alltid möjlighet att diskutera ärenden och bedömningar med övriga kollegor.

Som rättspsykiater kommer du sedermera leda teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar samt arbeta självständigt vid § 7-undersökningar. Du kommer också att ansvara dels för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial, tidigare journaler och utredningar.

Efter särskild utbildning kommer du också delta i arbetet med riskbedömning av livstidsdömda personer som ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Personliga egenskaper/förmågor

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri. Tidigare erfarenhet av psykiatriskt utredningsarbete, rättspsykiatrisk vård och psykosvård är meriterande. Då utredningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt samt ställer höga krav på såväl samarbetsförmåga och bemötande. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin tfn 010 483 4608. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 23 oktober 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vikarierande skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Sep 4
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi en skötare för ett vikariat till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat till och med 31 augusti 2024, med eventuell möjlighet till förlängning. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90452 senast den 25 september 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Gruppchef till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Chefssjuksköterska
Läs mer Jul 26
Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm. 

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en gruppchef till vistelseavdelningen vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Gruppen består av drygt 30 personer som arbetar som skötare, sjuksköterska, koordinator och säkerhetssamordnare samt två gruppchefer varav den ena blir vakant i slutet av sommaren. 

Ditt uppdrag 

I rollen som gruppchef ansvarar du, tillsammans med en gruppchefskollega, för att leda vistelseavdelningens medarbetare. Gruppchefen ansvarar för uppgifter enligt särskild funktionsbeskrivning, innefattande bl.a. arbetsledning, deltagande i ledningsgrupp och arbete med kvalitet, uppföljning och verksamhetsutveckling. Vidare ska gruppchefen tillse att arbetet på vistelseavdelningen fungerar enligt de lagar och regelverk som styr Rättsmedicinalverkets utredningsverksamhet. Du rapporterar till enhetschefen och kommer att vara en del av den lokala ledningsgruppen och arbeta i nära samarbete med kollegor på enheten i Göteborg samt enheten i Stockholm. Du kommer även att ingå i beredskapslinjen avseende häktesbefogenheter.

Kvalifikationer

Krav:


• Leg. sjuksköterska
• Erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete

Meriterande:


• Erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag
• Erfarenhet av verksamhetsövergripande arbetsuppgifter
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete med häktade alternativt dömda individer

Personliga egenskaper och förmågor 

Du har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och fokuserar på rätt saker. Vidare är du är trygg och stabil och behåller lugnet i stressade eller pressade situationer.

Din samarbetsförmåga är god och du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du har dessutom helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet där du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Anställningen 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, med placering i Göteborg. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och därför kan resor ingå tjänsten. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. 

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer? 

För mer information är du välkommen att kontakta tf. enhetschef Nina Agersand, tel. 010-483 46 50. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tel. 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tel. 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tel. 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle? 

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-13. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Ansök nu

Gruppchef till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Chefssjuksköterska
Läs mer Jun 9
Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm. 

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en gruppchef till vistelseavdelningen vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Gruppen består av drygt 30 personer som arbetar som skötare, sjuksköterska, koordinator och säkerhetssamordnare samt två gruppchefer varav den ena blir vakant i slutet av sommaren. 

Ditt uppdrag 

I rollen som gruppchef ansvarar du, tillsammans med en gruppchefskollega, för att leda vistelseavdelningens medarbetare. Gruppchefen ansvarar för uppgifter enligt särskild funktionsbeskrivning, innefattande bl.a. arbetsledning, deltagande i ledningsgrupp och arbete med kvalitet, uppföljning och verksamhetsutveckling. Vidare ska gruppchefen tillse att arbetet på vistelseavdelningen fungerar enligt de lagar och regelverk som styr Rättsmedicinalverkets utredningsverksamhet. Du rapporterar till enhetschefen och kommer att vara en del av den lokala ledningsgruppen och arbeta i nära samarbete med kollegor på enheten i Göteborg samt enheten i Stockholm. Du kommer även att ingå i beredskapslinjen avseende häktesbefogenheter.

Kvalifikationer

Krav:


• Leg. sjuksköterska
• Erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete

Meriterande:


• Erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag
• Erfarenhet av verksamhetsövergripande arbetsuppgifter
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
• Erfarenhet av arbete med häktade alternativt dömda individer

Personliga egenskaper och förmågor 

Du har självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och fokuserar på rätt saker. Vidare är du är trygg och stabil och behåller lugnet i stressade eller pressade situationer.

Din samarbetsförmåga är god och du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du har dessutom helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet där du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Anställningen 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, med placering i Göteborg. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och därför kan resor ingå tjänsten. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. 

Vi genomför en bakgrundskontroll genom att kontrollera belastningsregister inför anställning och vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer? 

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sirpa Bohlin, tel. 010-483 46 08. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tel. 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tel. 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tel. 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle? 

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-29. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Ansök nu

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Obduktionstekniker/Obduktionsassistent
Läs mer Jul 3
Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)
Vi söker nu en rättsmedicinsk assistent till vår rättsmedicinska enhet i Göteborg för ett vikariat om 6 månader.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kommer att ha kontakt med begravningsentreprenörer och anhöriga. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att aktivt medverka i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer
Du är utbildad undersköterska eller har annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig samt har erfarenhet av att arbeta med avlidna.

Meriterande
- Erfarenhet av obduktionsarbete
- Erfarenhet av rättsmedicinska dödsfallsundersökningar

Personliga egenskaper/förmågor
Då arbetet kan vara utmanande, såväl fysiskt som mentalt, då en stor del av verksamheten innefattar svåra händelser, är det av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt samt integritet för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person har du en god fysik, samt förmåga att både arbeta strukturerat och systematiskt såväl som att vara flexibel. Du har lätt att se helheten och du är kvalitetsmedveten. Du har en empatisk förmåga samt en positiv attityd och har lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra samt att bidra till att helheten fungerar.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat i 6 månader. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Henningsson, tfn 010-483 44 05. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST/OFR nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-07-16. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Sekreterare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Läs mer Maj 26
Vill du arbeta som sekreterare och bidra till ett rättssäkert samhälle rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)
Vi söker nu en sekreterare/receptionist med placering vid den rättsmedicinska enheten i Göteborg

Ditt uppdrag
Som sekreterare kommer ditt arbete att bestå i att i huvudsak skriva ut protokoll, utlåtanden och yttranden från digitala diktat som görs i samband med rättsmedicinska undersökningar. I arbetet ingår även att bemanna receptionen samt ta emot försändelser och besökare till enheten.

Kvalifikationer
• Krav på någon form av administrativ utbildning eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga.
• God datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet med fokus på obehindrat arbete i Word.
God kommunikativ förmåga och förmåga att uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift.

Meriterande
• Erfarenhet från administrativt arbete inom statlig myndighet.
• Vana att skriva efter diktat.

Personliga egenskaper/förmågor
För att kunna hantera verksamhetens innehåll, och ojämna fördelning, där svåra händelser beskrivs och dokumenteras krävs att du är en noggrann och stabil person som kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du behöver även vara självgående och strukturera upp ditt arbete samt vara mål- och resultatorienterad. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Testning kan komma att användas i processen.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat på 6 månader med placering i Göteborg. Tillträde sker enligt överenskommelse. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.
Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och därför kan resor komma att ingå i tjänsten.
Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Henningsson, tfn 010-483 44 05. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Ansök nu

Administratör till rättsmedicinalverket i Göteborg

Läkarsekreterare/Vårdadmin/Medicinsk sekreterare
Läs mer Apr 19
Vill du arbeta som administratör och bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Avdelningen för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.
Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är en av landets två enheter för rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet och är belägen i Hisings Backa.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Vi söker nu en administratör till den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg.

Ditt uppdrag

Som administratör på den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är arbetet i huvudsak riktat mot de rättspsykiatriska undersökningar som utförs hos oss. Undersökningarna sker på begäran av domstolar i vårt upptagningsområde.
Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen som administratör är kontakt med domstolar, upprättande av ärenden i ärendehanteringssystem, rekvirering och registrering av handlingar och transkribering av diktat. I rollen som administratör utgör du ett viktigt stöd för undersöknings¬teamet. Utöver nämnda uppgifter tillkommer andra administrativa uppgifter som tillgänglighet via telefon, bevakning av myndighetsmail, posthantering, diarieföring och dylikt.
I vårt administrativa arbetslag är vi för närvarande sju administratörer. Vi strävar efter ett starkt lagarbete där alla administratörer behärskar samtliga förekommande arbetsuppgifter, vilket innebär varierande arbetsdagar. Du kommer att erhålla en gedigen introduktion i arbetet. Kompetensutveckling och kompetensutbyte sker kontinuerligt mellan kollegor och genom individuella utbildningar.

Kvalifikationer

Krav

Vi söker dig med:
- Utbildning motsvarande medicinsk sekreterare/administratör eller erfarenhet/kompetenser som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande

- Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet
- Bred erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig sektor, gärna statlig myndighet
- Goda IT-kunskaper och erfarenhet av t ex Office-paketet
- Intresse av administrativt utvecklingsarbete
- Erfarenhet av arbete på statlig förvaltningsmyndighet
- Erfarenhet av registrering, diarieföring samt expediering av ärenden.

Dina egenskaper och förmågor

Vi söker dig som är strukturerad, trygg och har god självinsikt. Du måste vara en stabil person för att kunna hantera verksamhetens innehåll där svåra händelser beskrivs och dokumenteras. Du ska vara serviceinriktad och noggrann. Vi värdesätter en prestigelös attityd till arbetet och att du ser värdet i att utföra alla uppgifter. Vi vill att du har en positiv attityd och en mycket god samarbetsförmåga. Det är viktigt för oss att du lever upp till vår värdegrundsord ansvarstagande, öppenhet och respekt.
Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Tillträde efter överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Tester kommer att användas som en del i urvalsprocessen. 

Vill du veta mer?

Kontaktuppgifter För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef William Nory 010-483 46 54. Facklig företrädare för Saco är är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson, samtliga nås via växeln tfn 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare
Ta gärna del av våra förmåner här.

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer X23-90234 senast 8 maj!

 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST-läkare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Apr 14
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

Vill du arbeta som ST-läkare och bidra till att lösa brott/ett rättssäkert samhälle/bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning består av sex rättsmedicinska enheter, som finns i Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Varje år genomför avdelningen cirka 6 000 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Nu söker vi en ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg!

ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

Kvalifikationer

Krav

För att bli aktuell för anställning krävs att du uppfyller ett av följande villkor:

- innehar svensk läkarlegitimation och gjort AT eller

- innehar svensk läkarlegitimation och gjort BT eller

- innehar svensk läkarlegitimation och redan har påbörjat en ST innan den 1 juli 2021

Du ska inneha B-körkort

Du behöver även ha mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska.

Meriterande
- erfarenhet av rättsmedicin eller klinisk patologi
Dina erfarenheter och egenskaper
Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse.

Personliga egenskaper/förmågor:
• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt.
• intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Testning kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning.
RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tel. nr 010-483 44 15
Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson. (Ytterligare information lämnas av ST-studierektor Michéle Bentz). Samtliga nås genom växeln tel. nr 010-483 41 00 vxl.

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90214 senast den 4 maj 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Forensisk socialutredare till rättsmedicinalverket i Göteborg

Socialsekreterare
Läs mer Apr 19
Vill du arbeta som forensisk socialutredare och bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Avdelningen för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.
Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är en av landets två enheter för rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet och är belägen i Hisings Backa.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag
Den rättspsykiatriska undersökningen genomförs av ett tvärprofessionellt team bestående av rättspsykiater, forensisk socialutredare, psykolog och omvårdnadspersonal. Undersökningsteamets uppdrag är att utifrån en medicinsk, psykologisk och social referensram besvara domstolens frågor avseende allvarlig psykisk störning och eventuellt överlämnande till rättspsykiatrisk vård.
Socialutredningen är en av flera utredningar som ingår i den rättspsykiatriska undersökningen. Den forensiska socialutredarens uppgift är bland annat att kartlägga de sociala omständigheter som föregått gärningen och att bedöma den undersöktas psykosociala funktionsnivå. Utredningsarbetet innebär samtal med de som utreds, referenssamtal och genomgång av stora mängder skriftligt material.

Kvalifikationer

Krav
- Socionomexamen
- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med rättspsykiatriska undersökningar

Meriterande

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom socialtjänst, psykiatri eller kriminalvård
- Erfarenhet av rättspsykiatrins målgrupp
Dina egenskaper och förmågor
Vi söker dig som har intresse för människor och en god samarbetsförmåga. Du är självgående och strukturerad genom att du bl.a. tar ansvar för din uppgift, planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Du har helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också kvalitetsmedveten och har en god språklig analytisk förmåga, arbetet förutsätter en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt på svenska.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker den 10 juli, eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta Jonatan Hellman, gruppchef tel 010-483 46 28. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Här kan du möta några av våra medarbetare
Ta gärna del av våra förmåner här.

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90233 senast 2023-05-03. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Apr 6
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

 

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.
Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning består av sex rättsmedicinska enheter, som finns i Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Varje år genomför avdelningen cirka 6 000 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare.
Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Nu söker vi en ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg!

ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

Kvalifikationer

Krav
- Svensk läkarlegitimation
- B-körkort

Meriterande
- erfarenhet av rättsmedicin eller klinisk patologi
Dina erfarenheter och egenskaper
Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse.

Vi söker dig som har:
• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt.
• intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Testning kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning.
RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tel. nr 010-483 44 15
Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson. (Ytterligare information lämnas av ST-studierektor Michéle Bentz). Samtliga nås genom växeln tel. nr 010-483 41 00 vxl.

Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90214 senast den 2 maj 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.
 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vikarierande skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Apr 13
Vill du arbeta som skötare och bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och. 

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi en vikarierande skötare till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg. 

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Som omvårdnadspersonal/skötare kommer du att arbeta med omvårdnad vid en vistelseavdelning för häktade personer. I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Meriterande: 


• Erfarenhet av i första hand rättspsykiatriskt utredningsarbete, men även erfarenhet av annat utredningsarbete kan vara meriterande
• Erfarenhet av rättspsykiatrisk vård alternativt allmänpsykiatrisk vård
• Erfarenhet av arbete som kriminalvårdare
• Erfarenhet av arbete med behandling inom SiS

Dina egenskaper och förmågor

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Du är trygg och har självinsikt samt kan skilja på det personliga och professionella. Vidare är du lugn och stabil i stressade och pressade situationer och har integritet med förmåga att se frågor ur ett etiskt perspektiv.

Du är strukturerad genom att du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du är också lojal mot arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och riktlinjer.

Arbetsuppgifterna kräver vidare att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och att du har god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat till och med 2023-11-15 med placering i Göteborg . Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både på dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. 

I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll och i samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras. 

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-01. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Intermittent anställda skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Jan 10
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi fem skötare för intermittent anställning till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är intermittent vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg och tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger.  

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90009 senast den 30 april 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Se gärna vår annons gällande sommarvikarierande skötare också och skicka in en ansökan via den om du är intresserad av att arbeta i sommar, du hittar den med denna länk. 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Sommarvikarierande skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Jan 10
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi tio skötare för vikariat under sommaren till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom rättspsykiatrisk vård, psykiatrisk vård alternativt arbete som kriminalvårdare.

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningarna är vikariat på tre till åtta veckor under veckorna 26-33 2023. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg och tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90010 senast den 31 mars 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Se gärna vår annons gällande intermittent anställning som skötare också och skicka in en ansökan via den om du är intresserad av att arbeta på timbasis vid behov, du hittar den med denna länk. 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vill du arbeta som specialist i rättspsykiatri?

Specialistläkare
Läs mer Apr 6
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

På Rättsmedicinalverket jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är en av landets två enheter för rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet och är belägen i Hisings Backa. Det finns plats för 12 intagna, samtliga häktade. Alla intagna genomgår en rättspsykiatrisk utredning för att bland annat undersöka om gärningar begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vård ges enligt HSL och i vissa fall med tvång enligt LRV. Vid enheten i Göteborg arbetar ca 90 personer, varav åtta rättspsykiatrer och just nu två psykiatrer som gör ST i rättspsykiatri. Läkargruppen har stor spridning avseende både ålder och erfarenhet inom det rättspsykiatriska området

De rättspsykiatriska undersökningarna genomförs av tvärprofessionella team där rättspsykiater, psykolog, forensisk socialutredare samt omvårdnadspersonal ingår. Uppdraget är att utifrån respektive professions perspektiv besvara domstolens frågor kring bland annat allvarlig psykisk störning och risk för återfall i brott.

Ditt uppdrag
Som rättspsykiater leder du teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar, arbetar självständigt vid § 7-undersökningar och ingår i avdelningens beredskapsbemanning. Du kommer dels att ansvara för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial, tidigare journaler.

Efter särskild utbildning kommer du också att delta i arbetet med riskbedömning av livstidsdömda personer som ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Möjligheter till forskning på deltid finns

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som är specialistläkare i rättspsykiatri. Du har erfarenhet av rättspsykiatriskt utredningsarbete och gärna erfarenhet av arbete inom kriminalvård. Då utredningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt samt ställer höga krav på såväl samarbetsförmåga och bemötande. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Christian Möller eller enhetschef Sirpa Bohlin på vxl 010-483 41 00. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson, samtliga nås via växeln tfn 010-483 41 00.

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer X23-90213 senast 25 april 2023!

 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Biomedicinsk analytiker
Läs mer Mar 23
"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"

Linda, biomedicinsk analytiker på rättsmedicinska avdelningen.

Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år ca 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinska enheten i Göteborg ingår du i ett litet team i vårt histopatologiska laboratorium. Du jobbar självständigt men i nära samarbete med kollegorna i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete så som preparering, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. Viss kontakt med servicetekniker kan komma att ingå i jobbet då vår verksamhet är ackrediterad.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad biomedicinsk analytiker eller läsa sista terminen på biomedicinska analytikerprogrammet och därmed förväntas inneha legitimation senast till hösten.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Som person har du förutom god samarbetsförmåga även god initiativförmåga och är flexibel.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du

utför dina arbetsuppgifter självständigt och tar ansvar för att planerat resultat uppnås
planerar arbetet på ett effektivt sätt och har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt
är kvalitetsmedveten och ansvarstagande
är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
är lätt att samarbeta med och bidrar till ett positivt arbetsklimat

Anställningen
Vi erbjuder ett vikariat om 16 månader med tillsättning snarast, dock senast 1 juli, på den rättsmedicinska enheten i Göteborg. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tfn 010-483 44 15. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, växel tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X23-90183 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2023-04-11. Eventuell yrkeslegitimation, betyg och övriga relevanta handlingar bifogas ansökan.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Forensiker, biomedicinsk analytiker
Läs mer Mar 31
"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"

Linda, biomedicinsk analytiker på rättsmedicinska avdelningen.

Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år ca 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinska enheten i Göteborg ingår du i ett litet team i vårt histopatologiska laboratorium. Du jobbar självständigt men i nära samarbete med kollegorna i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete så som preparering, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. Viss kontakt med servicetekniker kan komma att ingå i jobbet. Vår verksamhet är ackrediterad.

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad biomedicinsk analytiker eller läsa sista terminen på biomedicinska analytikerprogrammet och därmed förväntas inneha legitimation senast till hösten.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Som person har du förutom god samarbetsförmåga även god initiativförmåga och är flexibel.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du

utför dina arbetsuppgifter självständigt och tar ansvar för att planerat resultat uppnås
planerar arbetet på ett effektivt sätt och har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt
är kvalitetsmedveten och ansvarstagande
är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
är lätt att samarbeta med och bidrar till ett positivt arbetsklimat

Anställningen
Vi erbjuder ett vikariat om 15 månader vid den rättsmedicinska enheten i Göteborg. Tillträde efter överenskommelse, dock tidigast 1 augusti 2023.
RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tfn 010-483 44 15. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, växel tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X23-90209 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2023-04-11. Eventuell yrkeslegitimation, betyg och övriga relevanta handlingar bifogas ansökan.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Sommarvikarierande sjuksköterska till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Läs mer Jan 10
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive i Göteborg. Nu söker vi en sjuksköterska för vikariat under sommaren till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden. Du ansvarar under gruppchefen för arbetet vid en vistelseavdelning och arbetsleder omvårdnadspersonalen. Du verkar för omvårdnad, säkerhet och logistik. 

Kvalifikationer

Krav:


• Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete inom psykiatrin

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har intresse för arbetsledning och är professionell i stressade situationer. Du har förmåga att skapa samarbete, dialog och förtroende hos medarbetare och intagna. Tydlighet, lyhördhet och organisationsförmåga är egenskaper vi värderar högt. Det är viktigt att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.

Anställningen

Anställningen är ett vikariat till och med 2023-08-20. Placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg och tillträde 2023-06-26 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Nina Agersand 010-483 46 50. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90013 senast den 31 mars 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan via knappen nedan redan idag.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Feb 1
Vill du arbeta som skötare och bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och. 

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Nu söker vi en skötare till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg. 

Ditt uppdrag

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Som omvårdnadspersonal/skötare kommer du att arbeta med omvårdnad vid en vistelseavdelning för häktade personer. I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:


• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Meriterande: 


• Erfarenhet av i första hand rättspsykiatriskt utredningsarbete, men även erfarenhet av annat utredningsarbete kan vara meriterande
• Erfarenhet av rättspsykiatrisk vård alternativt allmänpsykiatrisk vård
• Erfarenhet av arbete som kriminalvårdare
• Erfarenhet av arbete med behandling inom SiS

Dina egenskaper och förmågor

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Du är trygg och har självinsikt samt kan skilja på det personliga och professionella. Vidare är du lugn och stabil i stressade och pressade situationer och har integritet med förmåga att se frågor ur ett etiskt perspektiv.

Du är strukturerad genom att du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du är också lojal mot arbetet och handlar i enlighet med fattade beslut och riktlinjer.

Arbetsuppgifterna kräver vidare att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och att du har god fysik.

På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare med placering i Göteborg och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både på dagtid, kvällar, nätter och helger. 

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. 

I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll och i samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras. 

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-22. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vill du arbeta som specialist i rättspsykiatri?

Specialistläkare
Läs mer Dec 2
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

På Rättsmedicinalverket jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är en av landets två enheter för rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet och är belägen i Hisings Backa. Det finns plats för 12 intagna, samtliga häktade. Alla intagna genomgår en rättspsykiatrisk utredning för att bland annat undersöka om gärningar begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vård ges enligt HSL och i vissa fall med tvång enligt LRV. Vid avdelningen i Göteborg arbetar ca 80 personer, varav nio rättspsykiatrer och just nu fyra psykiatrer som gör ST i rättspsykiatri. Läkargruppen har stor spridning avseende både ålder och erfarenhet inom det rättspsykiatriska området

De rättspsykiatriska undersökningarna genomförs av tvärprofessionella team där rättspsykiater, psykolog, forensisk socialutredare samt omvårdnadspersonal ingår. Uppdraget är att utifrån respektive professions perspektiv besvara domstolens frågor kring bland annat allvarlig psykisk störning och risk för återfall i brott.

Ditt uppdrag
Som rättspsykiater leder du teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar, arbetar självständigt vid § 7-undersökningar och ingår i avdelningens beredskapsbemanning. Du kommer dels att ansvara för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial, tidigare journaler.

Efter särskild utbildning kommer du också att delta i arbetet med riskbedömning av livstidsdömda personer som ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Möjligheter till forskning på deltid finns

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som är specialistläkare i rättspsykiatri. Du har erfarenhet av rättspsykiatriskt utredningsarbete och arbete inom kriminalvård. Då utredningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt samt ställer höga krav på såväl samarbetsförmåga och bemötande. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin på vxl 010-483 41 00. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson, samtliga nås via växeln tfn 010-483 41 00.

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer X22-90593 senast 9 december 2022!

 


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Rättsmedicinsk assistent till rättsmedicinska enheten i Göteborg

Obduktionstekniker/Obduktionsassistent
Läs mer Nov 29
Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?
Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.


Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Vi söker nu en rättsmedicinsk assistent till vår rättsmedicinska enhet i Göteborg för ett vikariat om 12 månader.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kommer att ha kontakt med begravningsentreprenörer och anhöriga. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att aktivt medverka i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer
Du har tidigare arbetat som obduktionstekniker eller har annan erfarenhet som arbetsgivare bedömer som likvärdig.

Meriter
- Erfarenhet av obduktionsarbete inom Rättsmedicin.

Dina erfarenheter och egenskaper
Då arbetet kan vara utmanande, såväl fysiskt som mentalt, då en stor del av verksamheten innefattar svåra händelser, är det av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt samt integritet för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person har du en god fysik, samt förmåga att både arbeta strukturerat och systematiskt såväl som hantera förändringar med kort varsel. Du har en empatisk förmåga samt en positiv attityd och har lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra samt att bidra till att helheten fungerar.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat i 12 månader. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Andreas Henningsson 010-483 44 05. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, samtliga nås via växeln tfn 010-483 46 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90590 senast 4 december 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Forensisk socialutredare till rättspsykiatriska undersökningsenheten

Socionom
Läs mer Okt 14
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar socionomer, sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi söker nu en forensisk socialutredare till vår enhet i Göteborg. 

Ditt uppdrag

Den rättspsykiatriska undersökningen genomförs av ett tvärprofessionellt team bestående av rättspsykiater, forensisk socialutredare, psykolog och omvårdnadspersonal. Undersökningsteamets uppdrag är att utifrån en medicinsk, psykologisk och social referensram besvara domstolens frågor avseende allvarlig psykisk störning och eventuellt överlämnande till rättspsykiatrisk vård. 

Socialutredningen är en av flera utredningar som ingår i den rättspsykiatriska undersökningen. Den forensiska socialutredarens uppgift är bland annat att kartlägga de sociala omständigheter som föregått gärningen och att bedöma den undersöktas psykosociala funktionsnivå. Utredningsarbetet innebär samtal med de som utreds, referenssamtal och genomgång av stora mängder skriftligt material.

Kvalifikationer

Krav

- Socionomexamen

Meriterande

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med rättspsykiatriska undersökningar

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom socialtjänst, psykiatri eller kriminalvård

- Erfarenhet av rättspsykiatrins målgrupp

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som har intresse för människor och en god samarbetsförmåga. Du är självgående och strukturerad genom att du bl.a. tar ansvar för din uppgift, planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Du har helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också kvalitetsmedveten och har en god språklig analytisk förmåga, arbetet förutsätter en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt på svenska. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningen

Anställningen är ett vikariat på heltid till och med 2023-07-09. Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter 

För mer information är du välkommen att kontakta Jonatan Hellman, gruppchef tel 010-483 46 28. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31. 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90508 senast 2022-11-11. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.  


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Psykolog till rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg

Psykolog
Läs mer Okt 12
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar, psykologer, rättspsykiater, socionomer, sjuksköterskor, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vid Rättsmedicinalverket finns två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Vi söker nu en psykolog för en tillsvidaretjänst till enheten i Göteborg.

Är du nyfiken på att veta mer om oss? Här kan du ta del av mer information:
https://www.rmv.se/om-oss/det-har-gor-vi/

Ditt uppdrag

Psykologen har en viktig roll i ett kvalificerat diagnostiskt arbete där såväl personlig­hetsbedömningar, neuropsykologiska frågeställningar och riskbedömningar ingår. Klientgruppen har ett brett spektrum av störningar och problematik. I arbetet ingår att författa en psykologutredning, som tillsammans med övriga yrkesgruppers utredningar, utgör underlag i domstol. Gedigen introduktion och kollegial handledning ingår.

Kvalifikationer 
Leg psykolog 

Erfarenhet av rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet

Meriterande

Erfarenhet av kliniskt utredningsarbete och diagnostik inom allmänpsykiatrisk, rättspsykiatrisk eller liknande verksamhet.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du bör ha intresse för det forensiska området samt förmåga att arbeta självständigt och i perioder med hög arbetsbelastning. Då utredningsverksamheten sker under fasta tidsramar krävs att du har ett systematiskt och organiserat arbetssätt med god förmåga att prioritera och göra urval i ofta omfattande bakgrundsmaterial. Tjänsten kräver även god samarbetsförmåga med såväl andra professioner som inom den egna yrkesgruppen.

Då en av huvuduppgifterna i arbetet är att författa utredningar är god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift ett krav. Att snabbt kunna läsa och sätta sig in i stundtals omfattande skriftlig information är en förutsättning för arbetet.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Är du nyfiken på att veta mer? Här kan du möta några av våra medarbetare:

https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Anneli Sjögren tel 010-483 46 13. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010 – 483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med diarienummer X22-90494 senast 2022-10-23 genom att klicka på Ansök. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Skötare till Rättspsykiatriska undersökningsenheten, Göteborg

Skötare
Läs mer Sep 8
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. 

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi en skötare till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Arbetsuppgifter

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Som omvårdnadspersonal/skötare kommer du att arbeta med omvårdnad vid en vistelseavdelning för häktade personer. I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer

• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Meriterande

• Erfarenhet av rättspsykiatrisk vård alternativt allmänpsykiatrisk vård

• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården

• Erfarenhet av i första hand rättspsykiatriskt utredningsarbete, men även erfarenhet av annat utredningsarbete kan vara meriterande

Dina egenskaper och erfarenheter

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare på heltid med placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både på dagtid, kvällar, nätter och helger. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010-483 46 07. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90451 senast 2022-09-29. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Forensisk socialutredare till rättspsykiatriska undersökningsenheten

Socionom
Läs mer Sep 20
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi söker nu en forensisk socialutredare till vår enhet i Göteborg. 

Ditt uppdrag

Den rättspsykiatriska undersökningen genomförs av ett tvärprofessionellt team bestående av rättspsykiater, forensisk socialutredare, psykolog och omvårdnadspersonal. Undersökningsteamets uppdrag är att utifrån en medicinsk, psykologisk och social referensram besvara domstolens frågor avseende allvarlig psykisk störning och eventuellt överlämnande till rättspsykiatrisk vård. 

Socialutredningen är en av flera utredningar som ingår i den rättspsykiatriska undersökningen. Den forensiska socialutredarens uppgift är således bland annat att kartlägga de sociala omständigheter som föregått gärningen och att bedöma den undersöktas psykosociala funktionsnivå. Utredningsarbetet innebär samtal med de som utreds, referenssamtal och genomgång av stora mängder skriftligt material.

Kvalifikationer

Krav

- Socionomexamen

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med rättspsykiatriska undersökningar

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som har intresse för människor och en god samarbetsförmåga. Du är självgående och strukturerad genom att du bl.a. tar ansvar för din uppgift, planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller tidsramar. Du har helhetssyn och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också kvalitetsmedveten och har en god språklig analytisk förmåga, arbetet förutsätter en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt på svenska. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningen

Anställningen är ett vikariat på heltid till och med 2024-07-31. Tillträde 2022-11-14 eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter 

För mer information är du välkommen att kontakta Jonatan Hellman, gruppchef tel 010-483 46 28. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31. 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90470 senast 2022-09-27. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.  


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Sjuksköterska till Rättspsykiatriska undersökningsenheten, Göteborg

Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Läs mer Sep 2
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?
Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Vi söker nu en sjuksköterska till enheten i Göteborg. 

Arbetet omfattar
De brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden. Du ansvarar under gruppchefen för arbetet vid en vistelseavdelning och arbetsleder omvårdnadspersonalen. Du verkar för omvårdnad, säkerhet och logistik.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska.

Meriterande
Det är meriterande med erfarenhet av rättspsykiatriskt utredningsarbete.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du har intresse för arbetsledning och är professionell i stressade situationer. Du har förmåga att skapa samarbete, dialog och förtroende hos medarbetare och intagna. Tydlighet, lyhördhet och organisationsförmåga är egenskaper vi värderar högt. Det är viktigt att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetet innefattar dagtid, kväll/natt och helger.

Är du nyfiken på att veta mer? Här berättar Hanna mer om sitt jobb som sjuksköterska: https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/som-sjukskoterska-inom-rattspsykiatri-kommer-sakerheten-i-forsta-hand/

Ta gärna del av våra förmåner: https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Nina Agersand tel.010-483 46 50. 

Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson tel. 010-483 41 27, för Seko Christer Johansson tel. 010-483 46 24 och för ST/OFR Nina Ringquist tel. 010-483 41 31.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90430 senast den 11 september. Ansök via knappen i annonsen. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vill du arbeta som forensisk socialutredare?

Socionom
Läs mer Maj 4
Vill du bli en av oss som tillsammans lägger pusslet och bidrar med svar i rättskedjan? På Rättsmedicinalverket (RMV) arbetar flera olika professioner med att tillsammans ge viktiga svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

De rättspsykiatriska undersökningarna genomförs på uppdrag av domstol och de brottsmisstänkta vistas på enheten under utredningstiden. Det här är arbetet för dig som vill vara en del av rättskedjan. Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg.

Vi söker nu en forensisk socialutredare till vår enhet i Göteborg.

Ditt uppdrag

Den rättspsykiatriska undersökningen genomförs av ett tvärprofessionellt team bestående av rättspsykiater, forensisk socialutredare, psykolog och omvårdnadspersonal. Undersökningsteamets uppdrag är att utifrån en medicinsk, psykologisk och social referensram besvara domstolens frågor avseende allvarlig psykisk störning och eventuellt överlämnande till rättspsykiatrisk vård.

Socialutredningen är en av flera utredningar som ingår i den rättspsykiatriska undersökningen. Den forensiska socialutredarens uppgift är således bland annat att kartlägga de sociala omständigheter som föregått gärningen och att bedöma den undersöktas psykosociala funktionsnivå. Utredningsarbetet innebär samtal med de som utreds, referentsamtal och genomgång av stora mängder skriftligt material.

Kvalifikationer

Krav

- Socionomexamen

Meriterande

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med rättspsykiatriska undersökningar 

- Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom socialtjänst, psykiatri eller kriminalvård

- Erfarenhet av rättspsykiatrins målgrupp

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som har intresse för människor och som trivs med att arbeta inom bestämda tidsramar. Förmåga att analysera information på ett systematiskt sätt är en förutsättning för att lyckas i arbetet. En mycket viktig egenskap är förmåga att samarbeta och att skapa dialog och förtroende, liksom förmåga att ta egna initiativ till förändringsarbete. Du har ett etiskt förhållningssätt, en förmåga att göra prioriteringar och visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut. Arbetet förutsätter en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt på svenska.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker den 1 september, eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta Jonatan Hellman, gruppchef tel 010-483 46 28. Fackliga företrädare för Saco-S, SEKO och ST/OFR nås via växeln 010-483 45 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90266 senast 2022-05-25. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Biomedicinsk analytiker till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Biomedicinsk analytiker
Läs mer Mar 31
"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"

Linda, biomedicinsk analytiker på rättsmedicinska avdelningen.

Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år ca 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinska enheten i Göteborg ingår du i ett litet team i vårt histopatologiska laboratorium. Du jobbar självständigt men i nära samarbete med kollegorna i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete så som preparering, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. Även ett visst utrustningsansvar förekommer. I jobbet ingår även att vara delaktig i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten. 

Kvalifikationer
Du som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller läser sista terminen och snart är klar med din utbildning är välkommen att söka. 

Dina erfarenheter och egenskaper 
Du har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet är ackrediterad och genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet och ställer därmed krav på noggrannhet. Som person har du förutom god samarbetsförmåga även god initiativförmåga och är flexibel.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du


• utför dina arbetsuppgifter självständigt och tar ansvar för att planerat resultat uppnås
• planerar arbetet på ett effektivt sätt och har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt
• är noggrann, kvalitetsmedveten och ansvarstagande
• är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
• har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
• är lätt att samarbeta med och bidrar till ett positivt arbetsklimat

Anställningen
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om sex månader och tillsättning enligt överenskommelse i den rättsmedicinska verksamheten i Göteborg. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tfn 010-483 44 15. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, växel tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med Dnr X22-90199 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2022-04-19. Yrkeslegitimation, betyg och ev övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

 


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Timanställd skötare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

Skötare
Läs mer Apr 1
Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi timanställda skötare inför sommaren till vår Rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Arbetet omfattar

På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Som omvårdnadspersonal/ skötare kommer du att arbeta med omvårdnad vid en vistelseavdelning för häktade personer. I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Meriter


• Erfarenhet av omvårdnad, gärna rättspsykiatrisk vård alternativt psykiatrisk/beroende vård
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården.
• Erfarenhet av utredningsarbete

Dina egenskaper och erfarenheter

Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är en intermittent anställning vilket innebär att du arbetar på timbasis vid behov enligt överenskommelse med chef. Placeringen är vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både på dagtid, kvällar, nätter och helger.  RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Nina Agersand 010-483 46 50 eller gruppchef Maria Lennstrand 010-4834607.

Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för Seko Christer Johansson och för ST/OFR Nina Ringquist. Samtliga nås på tfn växel 010-483 45 00. 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90208 senast den 14 april 2022.  Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Vill du jobba som skötare och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Skötare
Läs mer Mar 17
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vi har två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Nu söker vi flera skötare till vår rättspsykiatriska undersökningsenhet i Göteborg.

Arbetsuppgifter
På uppdrag av domstol har de rättspsykiatriska undersökningsenheterna till uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.
Som omvårdnadspersonal/ skötare kommer du att arbeta med omvårdnad vid en vistelseavdelning för häktade personer. I arbetet ingår att observera, dokumentera samt att aktivt delta i det utredningsarbete som ditt team utför. Vidare kommer du att medverka i säkerhetsarbete, delta i förbättrings- och utvecklingsarbete, utföra sedvanlig psykiatrisk/somatisk omvårdnad och övriga vardagliga sysslor på avdelningen.

Kvalifikationer
• Omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriter
• Erfarenhet av rättspsykiatrisk vård alternativt allmänpsykiatrisk vård
• Erfarenhet av arbete inom kriminalvården.
• Erfarenhet av utredningsarbete

Dina egenskaper och erfarenheter
Du har förmåga att samarbeta med andra människor och bemöta dem på ett lyhört sätt. Vidare har du ett etiskt förhållningssätt, integritet och agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Arbetet kräver god fysik. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningarna
Anställningarna är tillsvidareanställningar på heltid med placering vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi tillämpar oregelbunden arbetstid vilket innebär att du arbetar både på dagtid, kvällar, nätter och helger.  Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta biträdande enhetschef Maria Lennstrand 010 - 4834607.
Fackliga företrädare för Saco är Emma Wernvik, för Seko Christer Johansson och för ST/OFR Nina Ringquist. Samtliga nås genom tfn växel 010-483 45 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90163 senast den 6 april 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. 


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

Psykolog till rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg

Psykolog
Läs mer Mar 21
Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar, psykologer, rättspsykiater, socionomer, sjuksköterskor, skötare, administratörer och många fler för att bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff.

Vid Rättsmedicinalverket finns två rättspsykiatriska undersökningsenheter, placerade i Stockholm respektive Göteborg. Vi söker nu en psykolog för ett vikariat till enheten i Göteborg.

Ditt uppdrag

Psykologen har en viktig roll i ett kvalificerat diagnostiskt arbete där såväl personlighetsbedömningar, neuropsykologiska frågeställningar och riskbedömningar ingår. Klientgruppen har ett brett spektrum av störningar och problematik. I arbetet ingår att författa en psykologutredning, som tillsammans med övriga yrkesgruppers utredningar, utgör underlag i domstol. Gedigen introduktion och kollegial handledning ingår.

Kvalifikationer 
– Leg psykolog 

Meriterande

Erfarenhet av kliniskt utredningsarbete och diagnostik inom allmänpsykiatrisk, rättspsykiatrisk eller liknande verksamhet.

Erfarenhet av rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet är särskilt meriterande.

Dina erfarenheter och egenskaper
Du bör ha intresse för det forensiska området samt förmåga att arbeta självständigt och i perioder med hög arbetsbelastning. Då utredningsverksamheten sker under fasta tidsramar krävs att du har ett systematiskt och organiserat arbetssätt med god förmåga att prioritera och göra urval i ofta omfattande bakgrundsmaterial. Tjänsten kräver även god samarbetsförmåga med såväl andra professioner som inom den egna yrkesgruppen.

Då en av huvuduppgifterna i arbetet är att författa utredningar är god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift ett krav.

Anställningen
Anställningen är ett vikariat på heltid från den 1 juli till den 31 december 2022. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta gruppchef Anneli Sjögren tel 010-483 46 13.
Fackliga företrädare nås via växeln tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med diarienummer X22-90133 senast den 27 mars 2022  genom att klicka på Ansök nedan. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu