Vattenfall AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Vattenfall AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Avlämningssamordnare- Ringhals

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Sep 23
Är du Utvecklingsingenjör? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet


Om jobbet
Nu söker vi en Avlämningssamordnare till grupperingen NTAB på Ringhals. Huvuduppgiften för enhet Anläggningsteknik NTA är att stötta avdelningschefen för Teknik med att vidmakthålla, utveckla och avveckla Ringhals anläggningar (Ringhals 3 och 4). NTAB bistår ”Projektbeställare” (PB) med att beställa och övervaka anläggningsändringar i projektform samt värderar och verifierar via avlämningsrutinen att PB kan ta emot resultatet. Avlämningssamordnare är en handläggare på avdelning Teknik som har ett övergripande samordningsansvar för hela avlämningshanteringen på Ringhals.


Dina arbetsuppgifter
Befattningens huvudsakliga syfte är primärt att Samordna Tekniks avlämningssamordning genom att sammanställa beslutsunderlag inför möten och tillse att erforderliga möten i avlämningsrutinen genomförs samt dokumentera beslut. Förvalta och utveckla anläggningarnas konstruktionsgrund vilket betyder att: Upprätthålla anläggningarnas information och dokument enligt omfattning i ”Information, objekt och dokument – ägarskap och befogenheter”. Upprätthålla samstämmigheten mellan anläggningarnas kravbild, fysiska utformning och dokumentation. På sikt kommer det att finns möjlighet att exempelvis vara beställare för enklare uppdrag då vi håller på att effektivisera avlämningshanteringen. Beroende på personlighet så kan tjänsten komma att utformas individuellt.


Om dig
Vi ser gärna att du
• Är utbildad civilingenjör/-högskoleingenjör alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet.
• Har flerårig erfarenhet från kärnkraftsbranschen och har mycket god anläggningskännedom
• Har erfarenhet av arbete inom anläggningsutveckling
• Talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska
• Noggrann och ett öga för detaljer
Som person är du ansvarstagande, med god analytisk förmåga och helhetssyn. Du har lätt för att samarbeta och arbetar strukturerat. Du är också flexibel då arbetstiderna kan variera under året och framförallt före, under och efter våra revisioner. Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat på Ringhals och känner för att komma tillbaka.


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Fredrik Torstensson 0722017312 eller fredrik.torstensson@vattenfall.com
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 23/10.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Brandingenjör/Brandskyddsledare

Brandingenjör
Läs mer Sep 23
Om tjänsten
Är du en erfaren brandingenjör eller brandskyddsledare som är redo för en ny utmaning? Har du ett intresse för energibranschen och vill bidra med din expertkunskap för att utveckla och upprätthålla en hög nivå av säkerhet i våra nuvarande och nya anläggningar och bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?
Vattenfall söker just nu en brandingenjör för arbete inom bl.a. våra kärntekniska verksamheter.


Din roll som brandingenjör
Tillsammans med dina kollegor utvecklar och upprätthåller du en hög nivå av säkerhet i våra anläggningar. Du arbetar tätt tillsammans med anläggningsägarna och uppdragsgivarna inom kärnkraften, övriga energibärare och i vattenfalls nya initiativ såsom vätgas och ny kärnkraft, där du stödjer med analyser och utredningar inom brand området. Du kommer att arbeta med strategiska frågor och anläggningsförnyelseprojekt där din expertkunskap inom brandskydd och brandförlopp är viktig. Du kommer att arbeta i projektverksamhet som uppdragsledare och/eller teknisk expert men även i linjeverksamheten. Du kan även komma att delta vid myndighetskontakter.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Utvärdering av nuvarande och nya anläggningar mot gällande lagar, normer och regler
Expertstöd vid projektering, anskaffning, installation och driftsättning av nya installationer eller modifieringar av existerande system
Expertstöd/utförare av brandtekniska analyser, riskanalyser, och vid utformning och utveckling av systematiskt brandskyddsarbete samt insatsplaner
Expertstöd/utvärdering av brandskyddet i nya innovativa elsystemDin bakgrund
Dina kvalifikationer
Brandingenjörsexamen eller motsvarande
Flera års erfarenhet inom brandområdet
Arbetat med SEVESO frågor
Kärnkraftserfarenhet och erfarenhet av riskanalys (meriterande)
Erfarenhet av myndighetskontakter inom området brandskydd, certifiering SAK3, räddningstjänst och industrin (meriterande)
Erfarenhet av arbete inom olika industriverksamheter är meriterande
B-körkort

Vi söker dig som trivs i en roll där du får hantera komplexa frågor och ta initiativ. Med din problemlösande analysförmåga kan du ta dig an komplicerade problem och fokusera på rätt saker. Du har en hög grad av personlig mognad, god samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Då vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet och högt ställda krav på både brandskydd och strålsäkerhet, är det viktigt att du är en person med hög integritet samtidigt som du även förstår när kompromiss är bästa lösningen.


Mer information
Vi erbjuder dig stor variation i arbetsuppgifter inom området brandskydd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Vi erbjuder en långsiktig utveckling med intressanta uppdrag och utbildning inom energiområdet.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Tjänsten har flexibel placeringsort – Vi har kontor i Solna, Gävle, Nyköping, Göteborg, Västerås och Uppsala. Annan stationeringsort kan eventuellt diskuteras. Resor är en naturlig del av tjänsten.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 17 oktober 2022.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Daniel Olsson (Öst) 073-062 85 25 alternativt Mari Hård (Väst) 070-592 49 26, eller Funktionsområdesansvarig för Brand2, Henrik Tornberg 072-531 13 52. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Affärsutvecklare

Affärsutvecklare
Läs mer Sep 22
Om arbetet som affärsutvecklare
I den här rollen kommer du i huvudsak att arbeta med affärsmöjligheter inom områdena kärnkraft, vattenkraft, vätgas och elektrobränslen. Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Leda, koordinera eller delta i utredningar och initiativ
Agera sponsor/beställare alternativt stödja sponsor/beställare i affärsutvecklingsprocessen
Representera BA Generation i forum och styrgrupper kopplade till verksamhetens prioriterade områden
Analysera, värdera och ansvara för framdrift inom ovanstående områden
Bidra med ett holistiskt perspektiv med syfte att hitta optimerade lösningar inom ovanstående områden.

Du kommer att ingå i ett team av kompetenta och engagerade kollegor. Arbetet erbjuder många kontaktytor både inom Vattenfall så väl som externt, stora påverkansmöjligheter och ett internationellt perspektiv.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som via aktiv dialog sätter dig in i olika intressen och väger samman dessa till balanserade rekommendationer för Vattenfalls bästa. Du kan fånga essensen ur viktig information och är nyfiken på hur andra tagit sig an liknande utmaningar. Du är bra på att etablera och bevara nätverk och har ett starkt driv och hög integritet.
Du trivs när saker händer och du får vara med och skapa framdrift. Du tar ansvar för din leverans och frågar om det du behöver veta. Du har ett strategiskt synsätt och beaktar frågornas långsiktiga konsekvens och betydelse i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga relationer, kommunicera, hantera simultana arbetsuppgifter samt snabbt kunna växla fokus mellan helhet och detalj.
Du är utbildad civilingenjör eller civilekonom alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet och utbildning. Du talar och skriver både svenska och engelska. Resor förekommer och körkort (B) är ett krav. Du har mycket bra struktur kring ditt arbete, god IT-vana och erfarenhet av att arbeta med olika IT-system/verktyg för till exempel analys, prognos, planering och rapportering/uppföljning.
Placeringsort
Tjänsterna är placerade i Solna och/eller Göteborg, ange vilken ort du är intresserad av.
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta chef Jan Greisz, Strategy and Innovation. Fackliga företrädare är Rolf Ohlsson Akademikerna, Anders Bohlin Unionen och Christer Gustafsson Ledarna. Dessa nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Anta din nästa utmaning hos oss!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 13 oktober, 2022.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Alla anställda på Vattenfall är engagerade i ett viktigt mål: Att stimulera ett klimatsmart liv och göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Detta kräver tankar ur ett större perspektiv, verkliga förändringar och människor som vill göra skillnad.
Business Area (BA) Generation ansvarar för Vattenfalls kärnkrafts- och vattenkraftsverksamhet samt Vattenfall Services Nordic. Vi ska tillvarata alla affärsmöjligheter och bidra till ett fortsatt effektivt och miljövänligt energisystem. På en energimarknad i snabb förändring står vi inför både utmaningar och möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges möjligheter till ny utveckling, samtidigt som vi utvecklar Vattenfalls befintliga tillgångar.
Fleet Development är en stab som stödjer BA Generation med framförallt det strategiska arbetet, uppföljning av våra affärsenheter samt affärsutveckling. Det innebär exempelvis arbete med sammansatta analyser, strategier/strategiska processer och att vi föreslår och driver olika affärs- och utvecklingsmöjligheter. Vi följer även upp BA Generations mål, vi bevakar omvärlden och gör benchmark.
Till gruppen Strategy and Innovation inom Fleet Development söker vi nu två engagerade och erfarna affärsutvecklare. I gruppen är vi åtta personer som har fokus på strategisk utveckling, affärsutveckling och tillgångsförvaltning. Vi utgår ifrån Solna och Göteborg. Våra uppdrag berör alla marknader/länder där Vattenfall, i synnerhet BA Generation, verkar.

Ansök nu

Digital innovationsledare

Affärsutvecklare
Läs mer Sep 22
Om arbetet som digital innovationsledare
I den här rollen kommer du i huvudsak att arbeta med strategiutveckling och ha fokus på digitalisering, innovation och tillgångsförvaltning/asset management. Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Leda, koordinera eller delta i utredningar och initiativ som rör befintlig tillgångsportfölj av anläggningar
Representera BA Generation i forum och styrgrupper kopplade till digitalisering, asset management och strategisk utveckling inom nämnda områden
Ha en framträdande/drivande roll i Vattenfalls digitaliseringsnätverk
Analysera, värdera och stödja framdrift inom nämnda områden, samt eventuella åtgärdsförslag.

Du kommer att ingå i ett team av kompetenta och engagerade kollegor. Arbetet erbjuder många kontaktytor både inom Vattenfall så väl som externt, stora påverkansmöjligheter och ett internationellt perspektiv.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som via aktiv dialog sätter dig in i olika intressen och väger samman dessa till balanserade rekommendationer för Vattenfalls bästa. Du kan fånga essensen ur viktig information och är nyfiken på hur andra tagit sig an liknande utmaningar. Du är bra på att etablera och bevara nätverk och har ett starkt driv och hög integritet.
Du trivs när saker händer och du får vara med och skapa framdrift. Du tar ansvar för din leverans och frågar om det du behöver veta. Du har ett strategiskt synsätt och beaktar frågornas långsiktiga konsekvens och betydelse i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga relationer, kommunicera, hantera simultana arbetsuppgifter samt snabbt kunna växla fokus mellan helhet och detalj.
Du är utbildad civilingenjör eller civilekonom alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet och utbildning. Du talar och skriver både svenska och engelska. Resor förekommer och körkort (B) är ett krav. Du har mycket bra struktur kring ditt arbete, god IT-vana och erfarenhet av att arbeta med olika IT-system/verktyg för till exempel analys, prognos, planering och rapportering/uppföljning.
Placeringsort
Solna eller Göteborg
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta chef Jan Greisz, Strategy and Innovation. Fackliga företrädare är Rolf Ohlsson Akademikerna, Anders Bohlin Unionen och Christer Gustafsson Ledarna. Dessa nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Anta din nästa utmaning hos oss!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 13 oktober, 2022.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Alla anställda på Vattenfall är engagerade i ett viktigt mål: Att stimulera ett klimatsmart liv och göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Detta kräver tankar ur ett större perspektiv, verkliga förändringar och människor som vill göra skillnad.
Business Area (BA) Generation ansvarar för Vattenfalls kärnkrafts- och vattenkraftsverksamhet samt Vattenfall Services Nordic. Vi ska tillvarata alla affärsmöjligheter och bidra till ett fortsatt effektivt och miljövänligt energisystem. På en energimarknad i snabb förändring står vi inför både utmaningar och möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges möjligheter till ny utveckling, samtidigt som vi utvecklar Vattenfalls befintliga tillgångar.
Fleet Development är en stab som stödjer BA Generation med framförallt det strategiska arbetet, uppföljning av våra affärsenheter samt affärsutveckling. Det innebär exempelvis arbete med sammansatta analyser, strategier/strategiska processer och att vi föreslår och driver olika affärs- och utvecklingsmöjligheter. Vi följer även upp BA Generations mål, vi bevakar omvärlden och gör benchmark.
Till gruppen Strategy and Innovation inom Fleet Development söker vi nu en engagerad och erfaren digital innovationsledare. I gruppen är vi åtta personer som har fokus på strategisk utveckling, affärsutveckling och tillgångsförvaltning. Vi utgår ifrån Solna och Göteborg. Våra uppdrag berör alla marknader/länder där Vattenfall, i synnerhet BA Generation, verkar.

Ansök nu

HSSEQ-samordnare

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Sep 22
Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet och kvalitet inom elbranschen, bygg- och anläggning eller processindustrin? Nu söker vi en engagerad HSSEQ-samordnare, kom och jobba med oss!
Inom enheten Construction Services bygger vi elledningar och elkraftstationer för kunder i hela Sverige. I ditt arbete kommer du att fokusera på Health, Safety, Security, Environment och Quality (HSSEQ) i vår projektverksamhet. Du kommer att vara ett stöd för organisationen genom att sakkunnigt och systematiskt leda HSSEQ-arbetet. En viktig del av ditt jobb är att på ett hållbart sätt säkerställa att lagstiftning och kundkrav följs. Inom Vattenfall går säkerheten alltid först och ditt ansvar kommer vara att garantera efterlevnad inom dessa frågor.
Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Bistå med HSSEQ-kompetens till chefer och projektledare, delta i projekt från anbudsfas och hela vägen genom planering, produktion fram till uppföljning
Ta fram arbetsmiljöplaner, miljöplaner, följa upp miljöåtgärdsplaner och upprätta projektförteckningar för exempelvis fordon och kemikalier
Delta i riskbedömningar, skyddsronder, uppföljningar och kontroller/revisioner på site
Säkerställa efterlevnad av krav för fordon, maskiner samt projektmedarbetarnas kompetens (utbildningar och tillstånd)
Stödja projektledare och/eller BAS-U-ansvarig med avvikelsehantering och utredningar
Systematiskt arbete med verksamhetsutveckling inom HSSEQ-området, exempelvis dokumentation, instruktioner och utbildningar
Arbeta med entreprenadjuridik utifrån ett HSSEQ-perspektiv
Delta i förvaltningsrådet för vår projektprocess.Dina kvalifikationer som HSSEQ-samordnare
För denna tjänst ser vi gärna att du är van vid att arbeta självständigt som samordnare och att du även har erfarenhet att som specialist bistå en projektorganisation med din kompetens inom HSSEQ-området. Ditt arbetssätt präglas av att du tar ansvar, har en god initiativförmåga och ett stort engagemang.
Du har:
Ingenjörsutbildning inom arbetsmiljö-, miljö- eller kvalitet, eller motsvarande dokumenterad kompetens inom HSSEQ-området
Gärna utbildningar i BAS-P och BAS-U och standarder som exempelvis ISO45001, ISO14001, ISO9001.

Utöver det har du erfarenhet av:
Systematiskt arbete med arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsfrågor
Att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder inom HSSEQ-området
Arbete med riskhantering och incidenter.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer en till två dagar per vecka. Körkort (B) är ett krav.
Placeringsort
Du kommer att utgå från något av våra kontor i exempelvis Luleå, Umeå, Uppsala, Solna eller Göteborg. Placering på någon annan större Vattenfall Services-etablering kan också vara möjligt.
Vill du veta mer?
För mer information kontakta gärna enhetschef Ronny Hjalmarsson. Fackliga representanter är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Är du intresserad av en ny utmaning hos oss?
Ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 10 oktober, 2022. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt och ange till vilken ort du söker.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Läs mer om oss på https://www.vattenfall.se/services/ och följ oss gärna via LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices).
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Services är ledande inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Hos oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och i en framtidsbransch. Vi behöver fler energihjältar som vill utvecklas tillsammans med oss och vara med på resan mot ett fossilfritt liv.

Ansök nu

Tekniker Stationer - Vattenfall Services, Norra och Västra Sydsverige

Eltekniker
Läs mer Aug 24
Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vi på Vattenfall Services förstärker nu vår verksamhet med fler Tekniker inom Stationsunderhåll, i hela Sverige. Exempel på geografier är Trollhättan, Borås, Kinna, Varberg, Stallbacka och Lärje.
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare. Hos oss finns det stora möjligheter att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga kollegor. Din arbetsinsats bidrar till höjd leveranssäkerhet i Sveriges viktigaste infrastruktur.?Är det dig vi?söker när vi nu rekryterar tekniker inom stationsunderhåll?


Vad gör en Tekniker inom Stationsunderhåll hos oss?
Du kommer att arbeta med alla förekommande typer av servicetjänster för drift och underhåll av elkraftsanläggningar, samt felavhjälpning på alla spänningsnivåer mellan 0,4kV och 400kV.
Vi erbjuder ett spännande arbete som tekniker inom elkraftsområdet hos oss på Vattenfall Services Stationsunderhåll. Ett ansvarsfullt och självständigt arbete med utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din roll.
Vi arbetar ofta med inlåning av resurser och underentreprenörer, vilka du kommer att samarbeta med och i förekommande fall leda. Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.


Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
En el-teknisk utbildning på lägst gymnasienivå och/eller har erfarenhet av service och underhåll av elkraftsanläggningar
Kunskaper av brytare, transformatorer, LS-system, kontrollanläggning etc. är meriterande
Körkort B är ett krav
Du är van datoranvändare
Svenska i tal och skrift är ett krav för tjänstenSom person är du initiativtagande, tar stort eget ansvar för ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är en utåtriktad person då det ingår mycket kundkontakter i jobbet. För dig är det en självklarhet att arbeta säkert i alla moment.


Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi säljer elkraftstjänster och levererar processtyrt i våra kundavtal inom en mål- och projektorienterad organisation.


Placeringsort
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige så vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!


För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Marklund, johanna.marklund@vattenfall.com
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chefer enligt nedan:
Norrbotten/Västerbotten – Johan Olsson Lasu
Västernorrland/Gävleborg – Bertil Jacobsson
Uppsala/Stockholm/Västmanland – Dick Larsson
Södermanland/Östergötland – Lars Malmqvist
Jönköping/Kalmar/Västra Götaland – Magnus Strömblad och Martin Sandin
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 21 september! På grund av att vi söker kandidater över en stor geografi kan svarstiden vara något längre. Urval sker efter sista ansökningsdag.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ledningstekniker inom Distributionsnät - Vattenfall Services, Sydsverige

Distributionselektriker
Läs mer Aug 24
Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vi på Vattenfall Services förstärker nu vår verksamhet med fler Tekniker inom Ledningsunderhåll, i hela Sverige. Exempel på geografier är Jönköping, Borås, Göteborg, Kungsbacka och Tanum.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare. Hos oss finns det stora möjligheter att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga kollegor. Din arbetsinsats bidrar till höjd leveranssäkerhet i Sveriges viktigaste infrastruktur.?Är det dig vi?söker när vi nu rekryterar Tekniker inom Ledningsunderhåll?


Vad gör en Tekniker inom Ledningsunderhåll hos oss?
Som Ledningstekniker kommer du att arbeta med ombyggnation, nybyggnation och underhåll?av lokalnätet. Vattenfall Services verkar på spänningsintervallet 0,4-20kV. Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete med tekniskt innehåll inom verksamhetsområdet kundinitierade projekt. Arbetet kommer främst bestå av utomhusarbete. Exempel på arbetsuppgifter:
Nybyggnation av elnät
Ombyggnation/förstärkning
Felsökning/felavhjälpning på luftlinje- och kabelnät
Nyanslutningar
BeredskapArbetet innebär praktiskt arbete för att säkerställa en trygg elleverans. Det kan vara ensamarbete, arbete tillsammans med en kollega och/eller med någon av våra underentreprenörer. Samarbete, bra kommunikation och att arbeta säkert samt noggrant i alla moment är ytterst viktigt i den här rollen. Dagsresor och beredskap kommer ingå i tjänsten.


Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
En el-teknisk utbildning på lägst gymnasienivå. Högre utbildningsnivå meriterande
Körkort B är ett krav
Du är van datoranvändare
Svenska i tal och skrift är ett krav för tjänstenVi söker i första hand dig som har erfarenhet av att arbeta som distributionselektriker 0,4-24 kV. Vi ser gärna att du har branschspecifika utbildningar t.ex. ESA. Men vi söker även dig som är i början av din karriär och vill utvecklas i en roll som ledningstekniker.
Som person är du initiativtagande, tar stort eget ansvar för ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. Du kan även axla både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Vi ser gärna att du är en utåtriktad person då det ingår mycket kundkontakter i jobbet. För dig är det en självklarhet att arbeta säkert i alla moment.


Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi säljer elkraftstjänster och levererar processtyrt i våra kundavtal inom en mål- och projektorienterad organisation.


Placeringsort
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige så vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!


För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Marklund, johanna.marklund@vattenfall.com
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chefer enligt nedan:
Norrbotten/Västerbotten – Johan Olsson Lasu
Västernorrland/Gävleborg – Bertil Jacobsson
Uppsala/Stockholm/Västmanland – Dick Larsson
Södermanland/Östergötland – Lars Malmqvist
Jönköping/Kalmar/Västra Götaland – Magnus Strömblad och Martin Sandin
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 21 september! På grund av att vi söker kandidater över en stor geografi kan svarstiden vara något längre. Urval sker efter sista ansökningsdag.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör inom Elkraft - Vattenfall Services, Norra och Västra Sydsverige

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Aug 24
Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vi på Vattenfall Services förstärker nu vår verksamhet med fler Ingenjörer, i hela Sverige. Exempel på geografier är Trollhättan, Göteborg och Borås.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar och är en viktig del i arbetet med att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi fler duktiga och engagerade medarbetare. Hos oss finns det stora möjligheter att bygga och bredda din kompetens tillsammans med hjälpsamma och branschkunniga kollegor. Din arbetsinsats bidrar till höjd leveranssäkerhet i Sveriges viktigaste infrastruktur.?Är det dig vi?söker när vi nu rekryterar Ingenjörer inom Elkraft?


Vad gör en Ingenjör inom Elkraft hos oss?
Våra kunder finns inom energi- och nätbolag, industrier, infrastrukturbolag, fastighetsbolag samt entreprenadbolag. Tjänsten innebär att du ska designa eldistributionsnät, både nybyggnations- och underhållsprojekt på friledningsnät, jordkabelnät samt i nätstationer.
I rollen ingår tekniska lösningar, markägarkontakter, nätberäkningar, ekonomiska kalkyler, kontakter med kunder och myndigheter, materialbeställningar, dokumentation och uppföljning. Du ska även ta fram underlag för offerter och anbud. Här förväntas du aktivt delta och ta egna initiativ i arbetet med att fortsätta utveckla verksamheten.


Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
Flera års arbetslivserfarenhet av elkraftsanläggningar, schemaläsning, konfigurering av reläskydd
En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
Mycket bra IT- och datorvana
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkort är ett kravMeriterande är:
Erfarenhet av arbete med elkraftsanläggningar 20-400 kV
Kunskap om reläskyddsfilosofi, konfigurering samt erfarenhet av CAD-baserad miljö
Erfarenhet av SDH/PDH, optofiber, radio, IEC61850, IP-nätverk, fjärrkontroll- och kontrollutrustning, gärna med fjärrkontroller (RTU).Vi söker dig som är analytisk och som gillar att lösa komplexa problem, för dig är ingenting omöjligt! Du är väl insatt inom området och vill gärna dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Att ta dig an en uppgift och självständigt komma i mål är en självklarhet för dig samtidigt som du inte har några problem med att involvera andra eller be om hjälp för att klara uppgiften. Eftersom arbetet innehåller komplexa frågor vill vi även att du är strukturerad i ditt arbetssätt.


Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi säljer elkraftstjänster och levererar processtyrt i våra kundavtal inom en mål- och projektorienterad organisation.


Placeringsort
Vi söker nya medarbetare över stora delar av Sverige så vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan!


För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, malin.malmsten@vattenfall.com.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chefer enligt nedan:
Norrbotten/Västerbotten – Johan Olsson Lasu
Västernorrland/Gävleborg – Bertil Jacobsson
Uppsala/Stockholm/Västmanland – Dick Larsson
Södermanland/Östergötland – Lars Malmqvist
Jönköping/Kalmar/Västra Götaland – Magnus Strömblad och Martin Sandin
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 21 september! På grund av att vi söker kandidater över en stor geografi kan svarstiden vara något längre. Urval sker efter sista ansökningsdag.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


?Följ oss gärna!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Elkraftingenjör & HVDC-specialist

Elingenjör
Läs mer Aug 12
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Nu rekryterar vi en elkraftingenjör & HVDC-specialist som kommer att förstärka vår ingenjörsavdelning i Västra Götaland! Vi söker dig som arbetar bra med komplexa teknikfrågor och uppskattar en stabil och strukturerad arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter där du kan växa i din yrkesroll.
Du kommer att ingå i en avdelning med cirka 20 medarbetare i Västra Götaland. Inom Vattenfall Services arbetar omkring 180 elkraft- och kontrollanläggningsingenjörer över hela landet vilket oss ger oss en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa vår kompetens. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande elkraft- och kontrollutrustning på alla spänningsnivåer med speciellt fokus på HVDC-anläggningar.
Din roll som elkraftingenjör & HVDC-specialist
Du kommer att lägga den största delen av din tid på ett fåtal HVDC-anläggningar och lära känna dessa väl. Du kommer att arbeta med driftåtgärder, underhåll och felsökning på all förekommande utrustning i våra kunders HVDC-anläggningar. Beroende av dina tidigare erfarenheter kan det även bli aktuellt med arbete i AC-anläggningar.
Till din hjälp har du andra ingenjörer, tekniker och projektledare. Det kommer att vara mycket teamwork, ensamarbete kan förekomma de gånger då säkerhetsföreskrifter och arbetsuppgifter tillåter det.
Dina kvalifikationer
• Eftergymnasial elkraftutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
• Kunskap om elkraftanläggningar är ett krav, det är särskilt meriterande om du har arbetat med kontrollanläggningar inom HVDC
• Erfarenhet av kontrollutrustning i AC-stationer är meriterande
• Bra IT-vana och B-körkort
• God svenska i tal och skrift är ett krav, engelska är meriterande.
Vi ser gärna att du har några års arbetserfarenhet inom elkraft, underhåll och felsökning. Som person är du ansvarstagande, säkerhetsmedveten, självgående, flexibel och intresserad av att arbeta med analys och problemlösning. Resor (oftast över dagen) till anläggningarna är en del av arbetet. Resor som innebär övernattning kan förekomma.
Placeringsort
Göteborg (Lärje), hemstationering kan eventuellt tillämpas.
Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos Vattenfall Services, kontakta gärna rekryterande chef Richard Bagge. Fackliga representanter är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Utveckla din klimatsmarta karriär hos oss!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 20 september, 2022.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/ och följ oss gärna på LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices).
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör – Ringhals

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Aug 31
Är du strukturerat och strategiskt arbetssätt, är ansvarstagande och har lätt för att skapa kontakter och bra samarbeten? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Utvecklingsingenjör inom Verksamhetsområde Underhåll till gruppen Teknik Utveckling på Ringhals.


Om jobbet
Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att stödja och utveckla avdelningen Underhåll i metoder och verktyg för ett så effektivt underhåll som möjligt. Gruppen har ett brett arbetsområde inom VO-underhåll. För att möta framtiden och hantera vårt ansvarsområde behöver vi nu en till Utvecklingsingenjör.
Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete där Du som utvecklingsingenjör bidrar i analys- och utvecklingsarbete för avdelningen. Närheten till ledningsgruppen för Underhåll och de många kontaktytorna inom bolaget gör uppdraget stimulerande och spännande.
Du som söker bör ha examen från civilingenjörsutbildning eller motsvarande gymnasial utbildning. Vi ser det som ett plus ifall du har erfarenhet utav ekonomi antingen från studier eller från arbete. Goda kunskaper inom verksamhetsområde Underhåll är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Arbetet kräver att du har god datavana samt meriterande med erfarenhet från arbete i SAP.
Som person har du har ett strukturerat och strategiskt arbetssätt, är ansvarstagande och har lätt för att skapa kontakter och bra samarbeten. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vi kommer att sätta stort värde på hög flexibilitet då du kommer att ha många kontaktytor och varierande uppdrag.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Bo-Göran Antonsson, 070-545 67 22
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Eskil Höglund, 073 – 073 91 09
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 20 september 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Kvalitetsingenjör

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Aug 26
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.


Nu söker vi kvalitetsingenjör ledningssystem/revision till enheten NQA på Ringhals AB.


Ditt uppdrag som Kvalitetsingenjör ledningssystem/revision:
Du kommer tillsammans med kollegor att arbeta på Ringhals kvalitetsenhet med samordning, utveckling och förvaltning av ledningssystem. Befattningen syftar till att tillse att ledningssystemet utvecklas, beskrivs och kommuniceras så att organisationen kan tillämpa detta på ett tydligt och enkelt sätt. Parallellt med detta kommer du även att planera och genomföra internrevisioner, både som revisionsledare och som revisor, samt följa upp åtgärder efter dessa.


Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har högskoleutbildning i grunden. Vi tror att du idag arbetar med kvalitetsfrågor och har några års erfarenhet inom området. Du kommer, tillsammans med dina kollegor, att driva och stödja företagets kvalitetsarbete. Du har stort engagemang inom området och vill bidra till utvecklingen av Ringhals.
Ditt arbetssätt präglas av framförhållning, ordning och reda. Som kvalitetsingenjör har du många kontakter, både internt och externt, det är viktigt att du uppskattar teamwork och att skapa nya relationer. Du är en van IT-användare med god kommunikativ förmåga (tal och skrift), du kommer exempelvis att ta fram rapporter, gemensamma instruktioner och hålla vissa presentationer.


Placeringsort Ringhals


Låter det intressant så är detta jobbet för dig!
Välkommen med din ansökan senast den 16 september, 2022.


Vill du veta mer?
Varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Olofsson 072-2355642.Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Hanna Korsby, 070-249 51 38.
Fackliga representanter är Eva-Lena Green Unionen, Lars Nydén Ledarna, Johanna Dannberg Akademikerna och Mårten Walfridsson SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

IT Security Officer- Client Services (Vattenfall IT)

Säkerhetsansvarig, IT
Läs mer Aug 19
Client Services is responsible for operating, monitoring, administrating and developing end-user services, and securing services are delivered according to agreed SLAs. In addition, we are also responsible for all changes in the production environment and to secure adherence to the decided standards. At present, Client Services consist of 3 teams- Service Delivery Management, Process & Design and Business Specific.


We are looking for a IT Security Officer in Client Services. As part of our next step and increased responsibility, we would like to further develop our existing IT Security Officer role in Client Services.
The role of IT Security Officer will support Client Services in build, develop and maintain a secure client and client infrastructure for our end customers. Main interface towards Group IT Security and our Monitoring and Security Operating team.


Purpose of the job:
IT security has the task to minimize the IT risks for the Vattenfall business in a cost-effective way, using administrative, organizational and technical controls. IT security is responsible for developing, implementing, maintaining, phasing-out and replacing IT security controls as part of the information security process.
It is the objective of IT security to:
- protect Vattenfall’s business against current and upcoming threats,
- ensure Vattenfall’s legal compliance within the IT security area,
- enable the business of Vattenfall,
- ensure a cost effective management of IT risks


Your job as IT Security Officer
- Develop and implement security policies, protocols and procedures
- Develop and lead Client Vulnerability Team
- Counterpart towards Group IT Security (GITS) and Security Operation Center (SOC)
- Coordinate staff when responding to emergencies and alarms
- Review reports on incidents and breaches
- Follow up on internal Security KPI´s
- Responsible for Client Admin Accounts
- Investigate and resolve security issues connected to Client Services
- Create reports for YINC MT on security status and vulnerabilities
- Analyze data to form proposals for improvements (e.g. implementation of new technology)
- Project resource for future Client Security related projects
We are looking for someone who has a genuine interest of IT security and is eager to work with new technology while maintaining a high level of customer focus. You thrive in a knowledge sharing environment and understands the importance of team work and diversity. You are loyal and work with a high level of integrity. Change is something that you embrace and you are eager to contribute to our mission of being Fossil-free with one generation.


In addition, you have
- Broad experience in IT
- International experience from a complex and geographically distributed operation
- Knowledge in IT Infrastructure, preferably Client Services and AD areas.
- Strong management, communication skills, problem solving and collaboration skills ensuring effective collaboration with business leaders and stakeholders
- Demonstrated ability to work independently, to take initiative and to follow-through
- Perfect command of the English language is needed in order to be successful in this job
- Proven experience as security manager or similar position
- Experience in reporting and emergency response planning
- Excellent knowledge of security protocols and procedures
- Excellent communication and interpersonal skills


Location: Sweden - preferred location Stockholm


What do we offer?
A challenging international work environment and the opportunity to contribute to energy solutions (both traditional and sustainable) that keep people connected and businesses running. An attractive remuneration package. Development programs that are tailored towards your personal and professional growth. And also an integral part of the deal: colleagues who are eager to share their expertise.


More Information
Please send us your application along with a cover letter in English by 15th September 2022. For further information or more information about the position, please contact Andreas Yngvesson, Head of Client Services, tel. +46702 90 97 60. For information about the recruitment process, please contact responsible recruiter Teri-Anne Brink teri-anne.brink@vattenfall.com
In Sweden, the trade union representatives are: Vatkovic Silvija (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.


We look forward to receiving your application!
We continue to seek a harmonious balance of employees in terms of gender, age, and ethnic and cultural backgrounds.


Since Vattenfall is part of the Swedish critical infrastructure many of our positions are security classed. If this position is security classed the final candidates can be subject to a security vetting process, according to the Swedish legislation
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Specialist Strålskydd

Radiofysiker
Läs mer Aug 24
Har du erfarenhet inom strålskydd/radiologi? Vill du jobba i kärnkraftsbranschen och möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation?
Enheterna Säkerhet Öst och Säkerhet Väst söker nu en ny kollega som vill ingå i ett engagerat team med uppgift att stötta Vattenfalls kärntekniska verksamheter inom fackområdet strålskydd/radiologi.


Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering samt en möjlighet att hjälpa till att möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. Inom enheterna Säkerhet Öst & Väst finns idag totalt 32 kunniga medarbetare med specialistkompetenser inom Radiologisk Säkerhet, MTO och Säkerhetsanalyser. Vi samarbetar tätt över enhetsgränserna inom dessa tre kompetensområden. Detta ger goda möjligheter till stöttning samt varierande och utvecklande uppdrag.


Dina arbetsuppgifter
Som specialist inom området Radiologisk Säkerhet kommer du att arbeta med frågeställningar som är aktuella för befintliga och planerade kärntekniska anläggningar. Området omfattar problemställningar avseende hela livscykeln, dvs. från planering till design, konstruktion, idrifttagning, drift och avveckling.
Exempel på arbetsuppgifter är:
• Radiologiska kartläggningar
• Utredningar avseende strålskydd inklusive dosimetri
• Omgivningskonsekvens- och utsläppsanalyser, både avseende normaldrift och haverisituationer
• Källterms-, dos- och strålskärmsberäkningar
• Expertstöd till tillståndshavare och stab
Variationen i arbetsuppgifter påverkas av ditt intresse, din kunskap och organisationens behov. I vissa uppdrag kommer du att vara uppdragsansvarig med ansvar för bland annat framdrift och tidsuppföljning och i andra uppdrag kommer du att delta i projekt som leds av andra.


Dina kvalifikationer
• Utbildning motsvarande radiofysiker/sjukhusfysiker, civ ing. eller master inom kemi, fysik eller närliggande områden
• Mycket goda kunskaper inom joniserande strålning, radionukliders växelverkan med materia och strålskydd
• Goda kunskaper inom strålningsbiologi och radioekologi ses som meriterande
• Erfarenheter från kärnteknisk verksamhet ses som meriterande
• Erfarenhet av arbete med beräkningsprogram, för tex strålskyddsberäkningar, spridningsberäkningar, och omgivningskonsekvenser är även det meriterande
• B-körkort
Vi söker dig som är analytisk, är van vid att hantera komplexa frågor och tycker om att ta dig an komplicerade problem. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver effektivt de uppdrag du och dina kollegor är engagerade i. Du förväntas vidare ha god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.


Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en stark gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Placeringsort är Solna, Västerås, Uppsala eller Göteborg. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Fermvik Neander, 072 – 715 09 46 för Göteborg eller Céline Alberts, 070 – 369 70 63 för övriga stationeringsorter. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Ann Nilsson , 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 14 september 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör inom Provning & Underhåll

Civilingenjör, maskin
Läs mer Aug 15
Utvecklingsingenjör inom Provning & Underhåll
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Utvecklingsingenjör inom Provning & Underhåll av Primärsystemskomponenterna på Ringhals.


Om jobbet
Gruppen för strategiskt Primärsystemsunderhåll ingår i enheten för Strukturell Integritet och bränsleservice, som ansvarar för den myndighetsstyrda provningen samt har det fulla ansvaret för primärsystemet och dess komponenter inklusive bränsleservice.
Vi är gruppen som ansvarar för det strategiska underhållet, i det uppdraget ingår att utveckla och kvalificera provningssystem och underhållsmetoder, både i egen regi och ofta tillsammans med externa leverantörer. Vi samverkar brett inom enheten och arbetet varierar från operativ verksamhet till hantering av långsiktiga tekniska underhållsfrågor.
Som vår nya Utvecklingsingenjör kommer du att arbeta tillsammans med ett erfaret och sammansvetsat team på 10 personer som bidrar stort till att bibehålla våra reaktorers goda status. Arbetet sker i en myndighets- och regelstyrd verksamhet i svåra miljöer, vilket vi ser som stimulerande och utmanande.


Dina arbetsuppgifter
• Utveckla metoder och konstruera verktyg för provning och underhåll av primärsystemskomponenter, i detta arbete ingår att kartlägga och hantera de krav som finns gällande kvalitet, funktion, miljö etc.
• Driva egna projekt, samt delta i projekt och reparationsuppdrag.
• Delta i enhetens övriga operativa verksamhet vid behov, främst under avställningsperioder.
• Utföra datainsamling med hjälp av foto- och laserskanning inkl. bearbetning av data på uppdrag av beställare.
• Delta i teknikområdet 3D som behandlar verktyg för bl.a. 3D/AM-print, Reverse engineering och visualisering.
• Delta i det strategiska arbetet för primärsystemskomponenterna, detta kan innebära att utföra tekniska förstudier och omvärldsbevakning mm.


Om dig
Du har följande kvalifikationer:
• Högskole-/civilingenjörsexamen inom maskin-/mekatronik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
• Meriterande är erfarenheter från arbete i olika 3D programvaror, exempelvis med konstruktion, utveckling av konstruktionslösningar, 3D skanning och mobil bearbetning
• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Som person arbetar du framåtriktat i syfte att lära nytt inom de områden rollen berör, du är kreativt lagd med förmågan att arbeta självständigt i en flexibel vardag. Tjänsten innefattar en del arbete i anläggningen och i vårt testcenter och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta praktiskt samt har förmåga att vara flexibel, både vad gäller hur och var dina arbetsuppgifter utförs.
Att vara service- och resultatorienterad och arbeta strukturerat, med säkerhet och kvalitet som ledord, är en förutsättning för att trivas hos oss.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Magnus Kvarnström tfn 0703567251
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren mejl: sofia.berggren@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 11 september
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Project Assurance Lead

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Aug 19
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Nu har du möjligheten genom att stödja våra projekt att bli än bättre! Project Excellence (PE) inom Vattenfall Fuel, Engineering & Projects (FE&P) söker nu en Project Assurance Lead med förmåga att se varje projekts/programs möjligheter och utmaningar.
Syftet med Project Assurance är att skapa en oberoende helhetssyn av ett projekts/programs mognad och att skapa värde genom att identifiera förbättringspotential och synergieffekter mellan olika organisationer.
I rollen som Project Assurance Lead kommer du att ansvara för och genomföra granskningar av främst kärnkraftsrelaterade projekt/program inför beslut. Du ansvarar för att ge rekommendationer till beslutsfattare samt identifiera möjligheter till effektiviseringar, förbättringar och synergier. I ditt arbete ingår att leda Assurance-team i samband med granskningar av projekt/program. Ansvarsområden innefattar även planering, förberedelse, utförande och rapportering av Assurance. I rollen har du många olika kontaktytor och återkopplar löpande de möjligheter och utmaningar som finns eller uppstår i dina uppdrag.
Såhär beskriver en av våra Project Assurance Lead sitt arbete:
”Det är spännande att få sätta in sig i en stor variation av projekt och program och därigenom se projektportföljer i ett större perspektiv. Det är även tillfredställande att känna att man är en del i att skapa ett viktigt bidrag i beslutsprocessen samt att Project Assurance är efterfrågat från både beslutsfattare och projektverksamheten”.


Dina kvalifikationer
Du har mycket goda kunskaper eller förmåga att snabbt bygga kompetens inom:
• Projektledning, projektstyrning, projektekonomi, riskhantering och planering
• Någon av de vanligare projektmodellerna (t.ex. XLPM, PROPS, VPMM)
• Business case-arbete med asset perspektiv, strategier, investeringsplaner och portföljhantering
• Skapande av konkreta och tydliga rapporter
• Att uttrycka dig kort men med ett tydligt budskap i tal såväl som skrift, både på svenska och engelska
• Kärnkraft och förståelse för dess tillståndsprocesser (meriterande, inget krav)

Bland dina personliga egenskaper är dessa tydligt framträdande:
• Hög integritet och mod att ifrågasätta genom en väl utvecklad förmåga att påvisa gap, brister och förbättringspotential på ett sakligt, konstruktivt och förtroendeingivande sätt
• God samarbetsförmåga, där du är särskilt duktig på att kunna leda diskussioner framåt samt vara coachande med syftet att både projekt och Assurance-team får sina synpunkter framförda
• Ett högt ansvarstagande hos dig själv, för dina kollegor och för era leveranser
För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet. Du kommer att få kollegor som värdesätter öppenhet och samarbete i en god gemenskap.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Placeringsort: Solna eller Göteborg. Resor förekommer i tjänsten.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chefer Sahar Trehag, 072-243 79 26 (Östkusten), Helena Nordlund (Västkusten), 072-228 00 84 eller Funktionsområdesansvarig Assurance: Stefan Piroska, 072-231 28 48. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 11 september 2022. Skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval!


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

2nd line SOC Analytiker (Tier 1 och 2)

Säkerhetsanalytiker, IT
Läs mer Aug 10
Vill du vara med om att bygga upp och driva en operativ säkerhetsfunktion med uppgift att skydda it-miljöer, Operational Technology (OT) och informationstillgångar med särskilda krav på säkerhet? Har du erfarenhet och kunskap inom it-säkerhet och operativ incidenthantering? Letar du efter ett jobb där du får bidra till ett säkrare, mer robust samhälle och jobba i en modern, digitaliserad verksamhet? I så fall har vi ett intressant erbjudande till dig.
Red IT Security Team vid Vattenfall IT fortsätter att expandera till en grupp av experter med uppgift att arbeta med den operativa säkerheten i Vattenfalls it-miljöer med särskilda krav på säkerhet. Som medlem I teamet kommer du att under dess fortsatta utveckling få möjligheter att kunna bidra med dina uppfattningar och råd när det gäller design, förmågor och arbetsmetoder. Vi söker både Tier 1 och Tier 2 analytiker till teamet.
Om du känner att du vill vara med och utgöra en del i vårt uppdrag är vi redo att ta emot och investera i dig för att säkerställa att du kan bidra med din fulla kapacitet. Just nu söker vi efter duktiga och drivna medarbetare med ett uttalat intresse för it-säkerhet som vill arbeta i vår SOC. Huvuduppgiften för SOC:en är att bedriva övervakning och analys av olika former av loggdata. Vi har dock ett bredare uppdrag, så beroende av ditt intresse och förmåga ser vi gärna att våra analytiker fördjupar sig med målsättningen att i en Tier 2 funktion ta ett särskilt ansvar inom något av följande områden:
• Operational Technology, OT
• Threat Hunt och sårbarhetsscanning
• Incidenthantering
Teamet är lokaliserat till ett antal platser i Sverige och arbetar parallellt med Vattenfallkoncernens it-säkerhetsavdelning, Vattenfall Group IT Security. Eftersom Red IT Security Team samlar olika roller inom it-säkerhet kommer du att arbeta i nära samverkan med penetrationstestare,forensiker och specialister inom informationssäkerhet och arkitektur. Vi strävar efter ett arbetssätt där vi kan dra fördelar av att olika förmågor snabbt och enkelt kan samarbeta när vi löser våra uppgifter.
I ditt arbete som Tier 1 analytiker kommer du primärt att ha ansvar för monitorering och analys av loggdata, där du ansvarar för att identifiera, klassificera och värdera potentiella och inträffade incidenter. I rollen som Tier 2 ingår även utveckling av playbooks, verktyg och funktionalitet i SIEM plattformen. Om du är specialist, eller har intresse av att utvecklas mot det, kan incidenthantering eller stöd till Threat Hunt insatser bli aktuellt. Eftersom teamet även har i uppgift att arbeta med hantering av sårbarheter ser vi gärna kandidater med erfarenhet och intresse av att organisera och bedriva sårbarhetsscanning. Denna uppgift innebär även att du kommer att samverka med exempelvis systemägare genom att informera och ge stöd till dem kring sårbarhetshantering och annan it-säkerhet. All personal förutsätts även delta i process- och metodutveckling inom SOC:ens technology stack.


Önskade kompetenser, erfarenheter och andra förmågor
• Mycket god kunskap om säkerhet I nätverk och komplexa it-miljöer
• Erfarenhet av att arbeta i SOC/NOC, CERT eller med incident hantering
• Erfarenhet av säkerhetsmonitorering och analys (server logs, IDS data, PCAP data)
• Förmåga att samla relevanta loggunderlag och utifrån dem analysera, dra slutsatser och presentera dem
• Certifieringar, exempelvis CEH, GMON, GCIH, CompTIA Security +
• Starkt intresse för it-säkerhet, driven, nyfiken, analytisk, problemlösare
• God kommunikations- och samverkansförmåga
• Förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift

Vad erbjuder vi?
En utmanande och självständigt jobb i en informell och, dynamisk arbetsmiljö! Du kommer att få möjlighet att delta i att forma och utveckla framtiden för ett företag i ständig förändring. Förutom att vara en utmanande och inspirerande arbetsplats värdesätter vi en positiv arbetsmiljö där alla är engagerade och vill göra sitt bästa. Vi erbjuder en bra lön, attraktiva anställningsvillkor och goda möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du får möjlighet att skapa din egen karriär inom bolaget.
Inom Vattenfall, är vi övertygade om att sträva efter mångfald hjälper oss att bygga en mer lönsam och tilltalande verksamhet. Därför eftersträvar vi ständigt en harmonisk balans av anställda avseende ålder, religion, könsidentitet, funktionsnedsättning samt etnisk och kulturell bakgrund. Vi tror på en bra balans mellan arbete och fritid samt möjligheten att arbeta från hemmet.

Platser: Solna, Göteborg, Forsmark och Ringhals. Del av arbetet kan ske från hemmet.

Vi välkomnar din ansökan, inklusive CV och ansökningsbrev senast den 11 september 2022. Ansökningar kommer att behandlas kontinuerligt under ansökningsperioden.

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta anställande chef Victoria Ekstedt, victoria.ekstedt@vattenfall.com. För mer information om rekryteringsprocessen kontakte Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.

Fackliga representanter kan nås via Vattenfalls växel på +46 8 739 50 00 Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO).

Eftersom Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur är många av våra tjänster placerade i säkerhetsklass. Detta gäller dessa tjänster och kandidaterna kommer att säkerhetsprövas i enlighet med Svensk lag innan anställning kan ske. Kandidater behöver även kunna visa att de är bosatta i Sverige sedan minst 5 år tillbaka i tiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Miljöingenjör / Miljöspecialist till Vattenfall

Miljöingenjör
Läs mer Aug 17
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.
Enheten Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker en Miljöingenjör som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom baskraften såsom kärnkraft och vattenkraft. Flera av dem är banbrytande med nya frågeställningar kring rivning och avveckling, nybyggnation och utvecklingsprojekt såsom vätgasproduktion. Vi är också efterfrågade inom bl.a. eldistribution, vindkraft och värme.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.


Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Miljöingenjör / Miljöspecialist hos oss kommer du att tillhöra en avdelning med specialister inom olika teknikområden. Vi arbetar i team och över kompetensområdena för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare. Vi arbetar i huvudsak inom dessa områden:
• Tillståndshantering (ta fram tillståndsstrategier, MKB, samrådsunderlag, delta i samråd och huvudförhandlingar)
• Miljöfrågor i projekt /anläggningar (ta fram miljöplaner, kontrollplaner, kravmatriser, kontrollprogram, uppföljning t ex via rondering)
• Miljöledning (utveckling av miljöledningssystem, genomförande av interna revisioner kopplade till ISO 14001, 9001 och 45001)
• LCA/EPD (stöttande i processen för Vattenfalls framtagande av EPD)


Dina erfarenheter och kvalifikationer
• Akademisk utbildning inom miljöområdet
• Några års relevant arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet från energi- och/eller samhällsbyggnadsbranschen är meriterande
• Erfarenhet av arbete med något eller några av följande områden är meriterande; tillståndsprocesser, miljöledning, LCA/EPD, frågor gällande radioekologi, biologiskt mångfald och ekologi samt/eller förorenade områden
• Erfarenhet av operativt och/eller strategiskt miljöarbete är också meriterande
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
• B-körkort


Du som person
Vi söker dig som trivs i en roll där du får hantera komplexa frågor och ta initiativ. Med din problemlösande analysförmåga kan du ta dig an komplicerade problem och fokusera på rätt saker. Du har lätt för att skapa goda relationer och är van vid att hantera många kontaktytor. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade. Du trivs också med att arbeta på uppdrag från andra delar av Vattenfalls verksamhet.
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala eller Nyköping. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.


För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chefer Mari Hård 070-592 49 26 (Västkusten) eller Kerstin Hemmingsson (Östkusten), 072-451 58 33. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 7 september 2022.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om verksamheten
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Gruppchef till Material och Strukturintegritet

Gruppchef, teknik
Läs mer Jul 7
Gruppchef till Material och Strukturintegritet
Till vår grupp vars expertområde är beräknings och materialfrågor gällande alla metalliska material söker vi nu en gruppchef. Har du kunskap inom området och intresse för chefs- och ledarskap samt vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Gruppchef till gruppen Material och Strukturintegritet på Ringhals.

Om jobbet
Enheten för Strukturell Integritet och bränsleservice ansvarar för den myndighetsstyrda provningen samt har det fulla ansvaret för primärsystemet och dess komponenter inklusive bränsleservice.
Vid enheten finns tre grupper, varav gruppen Material och Strukturintegritet är en. Den är Ringhals kompetenscentra i frågor som rör bland annat material- och degraderingsfrågor.
Gruppen genomför analyser och tar fram underlag som är nödvändiga för provningsverksamheten. Det rör sig om kontrollprogram, skadetålighetsanalyser, defektbeskrivningar och åldringsanalyser. Inom verksamheten finns ett materiallaboratorium och en viktig uppgift är därför att genomföra skadeorsaksutredningar. Vidare är gruppen ansvarig för strategiska åldringsfrågor för primärsystemskomponenterna.
Består Idag av ca 13 medarbetare och 3 konsulter.

Dina arbetsuppgifter
I rollen ingår ansvar för ekonomi, personal och att verksamheten bedrivs enligt de krav som ställs. Du ingår i ledningsgrupp där du tillsammans med enhetschefen och övriga gruppchefer initierar, stödjer och leder verksamheten. Du är stöd till medarbetarna och coachar dem i komplexa tekniska frågeställningar.
I arbetet har du inte bara ett nära samarbete med dina chefskollegor och medarbetare utan även med övriga verksamheter inom Ringhals. Du ingår också i samverkansgrupper med övriga kärnkraftverk i Sverige.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med teknisk inriktning, civilingenjörsexamen eller motsvarande. Det är meriterande om du har chefs- och ledarerfarenhet och likaså om du har bakgrund inom beräknings-, material eller provningsfrågor.
Som person behöver du ha en god analytisk förmåga samt vara service- och resultatorienterad. Du trivs med att skapa och utveckla relationer både internt och externt och relaterar till andra på ett smidigt och lyhört sätt.
Du trivs med en ledande roll och har förmåga att motivera, engagera och samordna gruppen. Du tar dig tid att lyssna och coachar dina medarbetare till att utvecklas både som individer och inom sina yrkesroller.

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Gudmundur Gudmundsson, 0340–667649.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.
Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 4 september 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör Säkerhetsanalyser

Säkerhetsingenjör
Läs mer Aug 10
Ingenjör Säkerhetsanalyser – Ringhals
Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals Kärnkraftverk. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/.
Nu söker vi en Ingenjör till gruppen Säkerhetsanalyser (NTTA) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals, vars ansvar är att tillse att Ringhals block uppfyller ställda krav och att dess licensierings- och konstruktionsgrund bibehålls.

Om jobbet
Gruppen Säkerhetsanalyser ansvarar för att säkerhetsanalyserna uppfyller gällande kravbild enligt Ringhals sammanställning av krav, är aktuella, avspeglar anläggningen och utvecklas så att de omfattar aktuellt kunskapsläge, i den mån detta har betydelse för säkerheten. Genom sin specialistkompetens, kopplat till Ringhals säkerhetsanalyser, så stöttar eller bidrar gruppen med strategisk helhetssyn i samband med olika händelser eller förändringar i verksamheten.

Som Ingenjör kommer du att arbeta med kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter med stor bredd. Detta gör du tillsammans med en härlig grupp kollegor som gillar utmaningar kopplat till att förvalta och utveckla Ringhals och anläggningarnas säkerhetsanalyser.

Dina arbetsuppgifter
• Arbete med säkerhetsredovisning och dess säkerhetsanalyser för blocken, tex kopplat till risker, radiologi, haveriberedskap och svåra haverier
• Analysera inträffade händelser och värdering av potentiella säkerhetsfrågor för att säkerställa blockens konstruktionsgrund
• Hantera tekniska frågeställningar gällande anläggningarna, bistå organisationen med tekniskt stöd och leverera efterfrågad kompetens för genomförande av anläggningsändringar och underhåll
• Hantera myndighetskrav och tolkning av nya myndighetsföreskrifter

Om dig
Vi ser gärna att du
• Är utbildad civilingenjör/högskoleingenjör inom exempelvis kemi, maskin eller teknisk fysik
• Har både erfarenhet och kompetens inom teknikområdet.
• Viss arbetslivserfarenhet inom relevant område, exempelvis inom säkerhetsredovisning och säkerhetsanalys
• Uttrycker dig flytande på svenska i tal och skrift, samt har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet inom säkerhetsanalysområdet, kemi och radiologi, svåra haverier, haveriberedskap, riskhantering eller kravhantering. Även kunskaper om konstruktionsprinciper för kärnkraftverk samt kunskap om anläggningens dokumentation, drift och funktion är meriterande.

Det finns även möjlighet för dig med en mer junior profil på området att söka dig till oss. I din roll ges du då möjlighet att utveckla den kompetens du på sikt kommer att behöva.

Rollen innebär många kontaktytor, internt likväl som externt, och det är därför av stor vikt att du är en person med samarbete som ett av dina ledord. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, både i muntlig och skriftlig framställan.

För rollen krävs att du är ansvarstagande och van vid att driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. En god analytisk förmåga, med fokus på både detalj och helhet, hjälper dig i arbetet med att komma vidare i komplexa frågeställningar. Har du dessutom god förståelse för numeriska underlag kommer detta att vara till hjälp.

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Ringhals har ett lokalkontor i centrala Göteborg och erbjuder goda möjligheter till distansarbete.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stefan Eriksson tfn 0738 06 88 68.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!
Handläggningstiden för tjänsten, samt återkoppling på eventuella frågor är något längre på grund av sommar och semesterperiod. Urval kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Detaljkonstruktör Elkraft och Kontrollsystem till Vattenfall

Elektronikkonstruktör
Läs mer Aug 1
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?


Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.


Dina arbetsuppgifter
Som elkonstruktör hos oss kommer du i huvudsak att arbeta i uppdrag hos våra uppdragsgivare men uppdrag i vår egen regi kan också bli aktuella.


Du kommer att delta i ny-, om-, och tillbyggnader med arbetsuppgifter inom elkonstruktion på detaljnivå vilket innefattar allt från stora elkraftkomponenter till digitala system, vidare kan du komma att medverka i framtagande av underlag för beslut och upphandling samt bistå med din expertkunskap i dialoger med såväl interna som externa parter.


Dina kvalifikationer
Utbildad högskoleingenjör, yrkeshögskoleingenjör eller liknande inom relevant område, alternativt motsvarande kunskaper införskaffade på annat sätt
Du känner dig trygg med arbetsuppgifterna och har därför några års relevant erfarenhet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Körkort B
Erfarenhet från process- eller kraftindustrin är meriterande
Erfarenhet av elkonstruktionsverktyg är meriterande

Vi söker dig som trivs med ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du har möjlighet att använda din kreativitet och initiativförmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och tycker om att hantera många kontakter. Du har en god samarbetsförmåga och med din lyhördhet har du lätt för att skapa och bibehålla relationer, då du etablerat dig i din nya roll värderar vi högt en vilja och förmåga att fungera som handledare för mer juniora medarbetare.


Vi erbjuder
Inom kompetensområde Elkraft och Automation är vi idag ca 20 st medarbetare och hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande uppdrag inom Vattenfallkoncernen, du får frihet under ansvar och möjlighet att skapa gedigna relationer i din uppdrag. Du kommer att få arbeta med mycket kompetenta kollegor inom såväl ditt egna kompetensområde som inom andra discipliner. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Placeringsort: Gävle, Uppsala, Västerås, Solna eller Göteborg. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska lösningar för att minska andelen resor.


För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Andreas Lennartsson (Öst) 070-588 36 43 eller Mari Hård (Väst) 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger 070-19 456 64.

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.?


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 28 augusti, 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektledare – mindre projekt

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Aug 11
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid och utvecklas som projektledare? Har du ett naturligt driv och gillar att jobba med utveckling och effektivisering? Då är detta något för dig!

Vi erbjuder dig spännande och varierande uppdrag inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall. Du kommer att ingå i en projektavdelning som består av ca 130 projektledare projektplanerare och projektkoordinatorer samt experter inom centrala områden som riskhantering, kvalité, projektvärde etc.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och stöttar vid on-boarding med kunskap om arbetsprocesser och uppbyggande av nätverk. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Om Jobbet
Som ny projektledare kommer du inledningsvis att leda mindre projekt eller vara delprojektledare inom kärnteknisk verksamhet. Projekten kan handla om allt från nybyggnation till decommissioning och verksamhetsutveckling. Det kan också gälla anläggningsändringar i syfte att öka säkerhet, tillgänglighet och/eller prestanda. Som projektledare ansvarar du för att säkerställa tydliga krav, mål och omfattning för ditt projektteam samtidigt som du arbetar aktivt för att projekten levererar inom överenskommen tid, kostnad och kvalitet. Vi strävar efter att vara en lärande organisation som tar hänsyn till erfarenheter för att hela tiden förbättra vår verksamhet.Dina kvalifikationer
• Högskole- eller Civilingenjörsexamen sedan minst tre år
• Yrkeserfarenhet som deltagare i projekt
• God förmåga inom ledarskap och coachning, samt bra på att bygga välfungerande team
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
• B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet av att ha provat på projektledning
• Certifierad enligt IPMA D eller liknande
• Erfarenhet från kärnteknisk verksamhet
• Erfarenhet från projekt med systemupphandling och/eller entreprenad

Vi söker dig som är en självklar teamspelare som möjliggör samarbete mellan olika intressenter. Du har förståelse för projektprocessen, är duktig på att bygga förtroende och kommunicera på alla nivåer, både internt och externt. Du är engagerande, affärsmässig, har lätt för att se helheten och har ett naturligt resultatfokus. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt som gör att du kan prioritera och hantera förändringar och lätt anpassa dig till nya förutsättningar. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplig.Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Placeringsort: Ringhals eller alternativt Göteborg. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Henrik Hildesson, 073-066 35 69. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson 070-218 77 90.

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 28 augusti 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Framtiden är fossilfri – Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör inom Elkraftteknik till Vattenfall

Anläggningsingenjör, elkraft
Läs mer Aug 1
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?
Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Dina arbetsuppgifter
Som ingenjör hos oss kan du komma att arbeta i uppdrag hos våra uppdragsgivare såväl som i uppdrag i vår egen regi. Med din tekniska kompetens kommer du att bidra till lösningar på komplexa problem utifrån ett helhetsperspektiv.
Dina arbetsuppgifter inom elkraftteknik kan variera och är beroende på din bakgrund, men kan exempelvis bestå av att:
Medverka i beräkningar, analyser och utredningar.
Delta i ny-, om- och tillbyggnader.
Ta fram principlösningar.
Ta fram underlag för beslut och upphandling.
Arbeta med system- och anläggningskonstruktion.
Ta fram underlag för konstruktion inom både hård- och mjukvara.


Dina kvalifikationer
Utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande inom relevant område, alternativt motsvarande kunskaper införskaffade på annat sätt.
Erfarenhet från process- eller kraftindustrin är meriterande
Du känner dig trygg med arbetsuppgifterna och har därför några års relevant erfarenhet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Körkort B


Vi söker dig som trivs med ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du har möjlighet att använda din kreativitet och initiativförmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och tycker om att hantera många kontakter. Du har en god samarbetsförmåga och med din lyhördhet har du lätt för att skapa och bibehålla relationer.
Vi erbjuder
Inom kompetensområde Elkraft och Automation är vi idag ca 20 st medarbetare och hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande uppdrag inom Vattenfallkoncernen, du får frihet under ansvar med stora möjligheter till distansarbete, att styra dina arbetstider och att skapa gedigna relationer i din uppdrag. Du kommer att få arbeta med mycket kompetenta kollegor inom såväl ditt egna kompetensområde som inom andra discipliner. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
Placeringsort Solna, Göteborg, Gävle, Uppsala, Västerås eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska lösningar för att minska andelen resor.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Andreas Lennartsson (Öst) 070-588 36 43 eller Mari Hård (Väst) 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger 070-19 456 64.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.?
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 28 augusti, 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör inom Kraftsystemanalys

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Aug 10
Ingenjör inom Kraftsystemanalys
Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med djup fackkunskap inom elkraftområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Välkommen att ingå i Elanalysgruppen som utgör Ringhals spetskompetens inom kraftsystemanalys!

Om jobbet
Inom Ringhals finns gruppen Elanalys som har till uppgift att vidmakthålla och utveckla Ringhals elanläggningar för enheten Anläggningsdesign. Det innebär allt från att säkerhetsvärdera elanläggningen, genomföra analyser och beräkningar inom ämnesområdet elkraft bl.a. för att identifiera brister och gap för planeringen av åtgärder inom elområdet – till att bistå med stöd, kompetens och nätverk inom fackområdet till Ringhals organisation.
Hos oss får du arbeta med kärnkraftverkens elsystem utifrån ett anläggningsövergripande perspektiv och med de tillämpningar för elkraftsystem som gäller inom kärnkraftbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Uppgifterna kan variera mellan att t.ex.:
• analysera/simulera interaktionen mellan kärnkraftverket och stamnätet eller utredningar av elanläggningens alla system med syfte att erhålla en tillförlitlig och störningstålig anläggning.
• delta i arbetet med att modernisera och förbättra anläggningarna.
• arbeta med, och leda egna, uppdrag och delta i projekt.

Om dig
Vi söker nu två medarbetare. Den ena med en profil där kraftsystemanalyskompetens kompletterats med kunskap inom kontroll och reglering av elkraftssystem och där du som sökande har lite mer praktiskt intresse av exempelvis provdrift av elkraftsystemen. Den andra med en profil mot kraftsystemanalyskompetens och modellering av elkraftsystemen för att exempelvis validera planerade anläggningsändringar.

Vi ser gärna att du
• är civilingenjör inom elkraft eller har erfarenheter som bedöms likvärdiga
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• har en stark anläggnings- och systemförståelse och även en förmåga att kunna omsätta detta i konkreta lösningar genom lämpliga studier
• har erfarenhet inom exempelvis kraftsystemanalys, reläskydd, elektriska maskiner, kraftelektronik, ställverk, kontrollanläggning för elsystem, etc.

Meriterande är kunskap om kärnkraftsanläggningar och dess regelverk.

För att trivas i rollen tror vi att du är ansvarskännande inför dina arbetsuppgifter, uthållig, gillar utmaningar och motiveras av att sätta dig in i och lösa nya problemställningar. Du kommer att arbeta
tillsammans med kollegor mot våra uppsatta mål, varför det är viktigt att du har lätt att samarbeta och värdesätter teamkänslan. Vidare har du en god analytisk förmåga och du kan själv strukturera ditt arbete och självständigt driva det vidare.

Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jonas Olsson tfn 070 57 52 497
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren mejl: sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 28/8
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Handläggningstiden för tjänsten, samt återkoppling på eventuella frågor är något längre på grund av sommar och semesterperiod. Urval kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör inom El och Automation till Vattenfall

Automationsingenjör, elkraft
Läs mer Aug 2
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?


Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.


Dina arbetsuppgifter
Som ingenjör hos oss kan du komma att arbeta i uppdrag hos våra uppdragsgivare såväl som i uppdrag i vår egen regi. Med din tekniska kompetens kommer du att bidra till lösningar på komplexa problem utifrån ett helhetsperspektiv.

Dina arbetsuppgifter inom el/automation kan variera och är beroende på din bakgrund, men kan exempelvis bestå av att inom områdena reglering, kontrollutrustning och instrumentering:
Medverka i beräkningar, analyser och utredningar.
Delta i ny-, om- och tillbyggnader.
Ta fram principlösningar.
Ta fram underlag för beslut och upphandling.
Arbeta med system- och anläggningskonstruktion.
Ta fram underlag för konstruktion inom både hård- och mjukvara.

Dina kvalifikationer
Utbildad högskoleingenjör, civilingenjör eller liknande inom relevant område, alternativt motsvarande kunskaper införskaffade på annat sätt.
Du känner dig trygg med arbetsuppgifterna och har därför några års relevant erfarenhet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
Körkort B
Erfarenhet från process- eller kraftindustrin är meriterande
Erfarenhet av SCADA, DCS, RTU på systemnivå är meriterande

Vi söker dig som trivs med ett självständigt och ansvarsfullt arbete där du har möjlighet att använda din kreativitet och initiativförmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och tycker om att hantera många kontakter. Du har en god samarbetsförmåga och med din lyhördhet har du lätt för att skapa och bibehålla relationer.


Vi erbjuder
Inom kompetensområde Elkraft och Automation är vi idag ca 20 st medarbetare och hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande uppdrag inom Vattenfallkoncernen, du får frihet under ansvar med stora möjligheter till distansarbete, att styra dina arbetstider och att skapa gedigna relationer i din uppdrag. Du kommer att få arbeta med mycket kompetenta kollegor inom såväl ditt egna kompetensområde som inom andra discipliner. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i stort.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Placeringsort: Solna, Göteborg, Gävle, Uppsala, Västerås eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten men vi arbetar aktivt med tekniska lösningar för att minska andelen resor.


För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Andreas Lennartsson (Öst) 070-588 36 43 eller Mari Hård (Väst) 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Summer Lovlinger 070-19 456 64.Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.??


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 28 augusti, 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Beräkningsingenjör Bygg

Beräkningsingenjör, elkraft
Läs mer Aug 10
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i tekniska projekt med stor variation som möjliggör en fossilfri framtid. Det kan vara anläggningsändringar på kärnkraftverk och dammar eller satsningar inom vätgas likväl som uppdrag inom säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.
Dina arbetsuppgifter
Som Beräkningsingenjör bygg kommer du att jobba med analyser och utredningar inom flertalet energiområden. Arbetsuppgifterna kan t.ex. vara stabilitetskontroll av dammar, ickelinjära FE-analyser av befintliga konstruktioner eller dimensionering av nya konstruktioner. Beroende på profil och egna önskemål kan du även komma att jobba med konstruktion eller projektering, inom utmanande R&D-projekt eller med bredare frågor i roller som teknikdisciplinledare.
Du kommer att ingå i arbetsgruppen Bygg där ni tillsammans tar fram nya konstruktionslösningar, tillbyggnationer och åtgärdsförslag, hanterar säkerhetsutvärderingar och skadeutredningar, utformar instrumenteringsprogram och bereder provtagning samt utför tillståndsbedömningar av anläggningar. Gruppen finns även representerad inom innovativa satsningar kopplat till vätgas i samarbete med universitet och nationella organ.
Dina erfarenheter och kvalifikationer
• Civilingenjör inom en för arbetet relevant inriktning
• Flera års yrkeserfarenhet som Beräkningsingenjör, Konstruktör eller liknande inom området bygg
• Erfarenhet av standarder och normer såsom t.ex. Eurocode
• Erfarenhet av FE-analyser är meriterande (till exempel Abaqus, Ansys, Comsol eller Adina)
• Yrkeserfarenhet från kärn- eller vattenkraft är meriterande
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort
Du som person
Du är bra på att bygga relationer och tycker om att arbeta tillsammans med andra men har förmågan att självständigt strukturera, driva och slutföra ditt arbete när uppgiften kräver det. Du tar ansvar, både för dina arbetsuppgifter och din egen arbetsmiljö. Du stimuleras av komplexa, praktiska och numeriska problem samt har förmågan att snabbt och korrekt såväl analysera som lösa dem.
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Placeringsort Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala, Gävle eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Daniel Olsson (Öst), 073-062 85 25 eller Mari Hård (Väst), 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 24 augusti 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Instrumentunderhåll söker medarbetare

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Jul 18
Instrumentunderhåll söker medarbetare
Vill du vara med och bidra till ett samverkande och effektivt Instrumentunderhåll för att kunna producera el i minst 25 år till på Ringhals 3 och 4? Arbetar du med instrument idag eller har du precis tagit examen? Vill du arbeta i en varierande och spännande verksamhet?
Nu har du möjlighet att bli en viktig del av detta hos oss på Instrument. Har du utbildning eller erfarenhet inom område automation, instrumentering, brandlarm eller bevakningsteknik så är du intressant för oss.
Om jobbet
Verksamheten består framför allt av underhåll på komponent- och systemfunktioner i anläggningarnas skydd-, process- services-, bevakningssystem. Vi genomför underhållskampanjer och komponentutbyten samt deltar i ändringsverksamheten på anläggningarna.
I första hand söker vi kompetens inom:
• Brandlarmsövervakning och bevakningsteknik
• Reaktornära instrumentering, aktivitetsmätning och strålskyddsinstrumentering med befattning tekniker, ingenjör eller underhållsingenjör.
Dina arbetsuppgifter
Beroende på din erfarenhet och bakgrund kan dina arbetsuppgifter hos oss variera. Är du intresserad av underhållsoptimering? Kanske brinner du för strategifrågor och vill utveckla underhållet inom ditt kommande systemansvar? Eller vill du arbeta mer operativt i vår anläggning?
Du arbetar med förebyggande och avhjälpande underhåll på styr-, regler- och automationsutrustning. Arbetsuppgifterna innebär också felsökning, optimering och åtgärder vid störningar. Du kommer att ansvara eller medverka i projekt och processutredningar samt framtagande av underhållsrapporter, dokumentationsupprättningar och upprättande av reservdelsbehov. Vi närmar oss en uppgradering på delar av anläggningarna, vilket ger oss intressanta och spännande utmaningar. Vi ser fram emot dina förslag till utveckling och förbättring av våra hjälpmedel inom instrumentunderhåll.
Om dig
För att vara framgångsrik i denna roll har du en teknisk utbildningsbakgrund eller motsvarande kompetens inom instrumentområdet. Det gör inget om du är relativt nyutexaminerad, även om vi gärna ser att du har erfarenhet av praktiskt underhållsarbete, antingen inom processmätutrustning, styrutrustning eller bevakning. Du behärskar svenska och engelska väl.
Du trivs i en omväxlande och bred roll där du får ta ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, är noggrann och har god problemlösningsförmåga. Du gillar att arbeta både självständigt och i team. För att lyckas är det viktigt att du är serviceinriktad och har förmåga att skapa och etablera goda relationer. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som säkerhetstänk, samarbetsförmåga, engagemang samt drivkraft.
Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chefer Ellinor Karlsson 0705767715 eller Karl-Oskar Andersson tfn 0738483672
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.
Placeringsort: Ringhals
Välkommen med din ansökan senast den 24/8 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Location: Varberg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Konstruktör/Teknikdisciplinledare Bygg

Byggnadskonstruktör
Läs mer Aug 10
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Teknikavdelningen på Business Unit Fuel, Engineering & Projects utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, värmekraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i tekniska projekt med stor variation som möjliggör en fossilfri framtid. Det kan vara anläggningsändringar på kärnkraftverk och dammar eller satsningar inom vätgas likväl som uppdrag inom säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.

Dina arbetsuppgifter
Som Konstruktör/Teknikdisciplinledare inom bygg kommer du att jobba med dimensionering av betong- och stålkonstruktioner, förstudier, teknisk beskrivning, kravställning eller stabilitetskontroller av dammar. Vi arbetar med flera olika energislag. Beroende på profil och egna önskemål kan du även komma att jobba med projektering, avancerade FE-analyser eller med bredare frågor och samordning i roller som teknikdisciplinledare.

Du kommer att ingå i arbetsgruppen Bygg där ni tillsammans bidrar till uppförandet av nya anläggningar, tar fram nya konstruktionslösningar, tillbyggnationer och åtgärdsförslag, hanterar säkerhetsutvärderingar och skadeutredningar, utformar instrumenteringsprogram och bereder provtagning samt utför tillståndsbedömningar av anläggningar.

Dina erfarenheter och kvalifikationer
• Civil- eller högskoleingenjör inom en för arbetet relevant inriktning
• Flera års yrkeserfarenhet som byggkonstruktör med erfarenhet från betong- och/eller stålkonstruktioner
• Erfarenhet av standarder och normer såsom t.ex. Eurocode
• Yrkeserfarenhet från Kärn- eller Vattenkraft är meriterande
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort

Du som person
Du är bra på att bygga relationer och tycker om att arbeta tillsammans med andra men har förmågan att självständigt strukturera, driva och slutföra ditt arbete när uppgiften kräver det. Du tar ansvar, både för dina arbetsuppgifter och din egen arbetsmiljö. Du stimuleras av problemlösning och har förmåga att se helheten.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Placeringsort Stockholm, Göteborg, Västerås, Uppsala, Gävle eller Nyköping. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Daniel Olsson (Öst), 073-062 85 25 eller Mari Hård (Väst), 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 24 augusti 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetenscenter för samtliga av Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Erfaren kvalitetsingenjör inom mekanik

Civilingenjör, kvalitet, elkraft
Läs mer Jul 6
Erfaren kvalitetsingenjör inom mekanik


Är du vår nästa kvalitetsingenjör? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en erfaren kvalitetsingenjör till Ringhals QC-funktion.
Ringhals QC-funktion ingår i enheten NUT Underhållsteknik vilken utgör stöd åt Ringhals teknik- och underhållsavdelningar. Vi är en teknikområdesövergripande grupp med 17 medarbetare, varav 12 är kvalitetsingenjörer gentemot projekt och underhåll. Gruppen utgörs av fler discipliner än kvalitetskontroll (där du ingår), nämligen svetsansvar, reservdelsförsörjning, miljökvalificering samt exportkontroll. Kombinationen utgör en stimulerande variation av arbetsuppgifter med stor och varierande kompetens inom samtliga teknikområde mek, el och I&C.

Om jobbet
Som kvalitetsingenjör kommer du att arbeta med både anläggningsändringar och anläggningsunderhåll. Du arbetar självständigt men i olika typer av team/projekt, det är därför viktigt med en bred kunskap inom området. Kollegor inom gruppen ger dig stöd inom sina respektive specialområden. Du följer projekt från ax till limpa.
Dina arbetsuppgifter:
• Quality Control; kvalitetsstyrning och kvalitetskontroll inom materialanskaffningsprocessen
• Materialkravställning där du är ansvarig för att vi uppfyller satta krav
• QC-samordningsroll i anläggningsändringsprojekt
• Agera tekniskt stöd i olika forum och vid leverantörsbedömningar, arbete med teknisk standard samt granskning av tekniska rapporter och kravdokument
• Omvärldsbevakning och intern informationsspridning
• Tolkning av aktuella standarder och bestämmelser
I tjänsten ingår 6-10 resor per år, upp till en vecka per gång. Dessa kan vara utomlands. Du reser oftast i team.

Om dig
Du har följande kvalifikationer:
• Högskole/civilingenjör inom elektroteknik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll
• God erfarenhet och vana av att skriva rapporter
• Erfarenhet från kärnkraft/processindustrin ses som meriterande
Du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift då detta utgör Vattenfalls koncernspråk. Du har även obehindrade kunskaper i svenska både i tal och skrift eftersom att detta är vårt dagliga kommunikationsspråk. Vi har även en stor andel utländska leverantörer varför vi ser kunskaper inom språk som tyska och franska som meriterande.
Som person har du förmågan att vara självgående, du är flexibel och ha en god utvecklad slutledningsförmåga. Du är bekväm att ta egna beslut men i samråd med din grupp. Det finns flera områden som du påverkar men som också påverkar dig – självständighet och samspel är A och O.
Din erfarenhet och kunskap är viktig för oss och vi vill utveckla den vidare tillsammans i gruppen. Du ser denna tjänst som ett steg i din personliga karriärstege och vidareutveckling av dina befintliga kompetenser.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Victoria Wiman tfn 0725-752059, mail:
victoria.wiman@vattenfall.com
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare mail: sofia.berggren@vattenfall.com

OBS: Under ledigheten kan det dröja aningen i svar på eventuella frågor men vi ser såklart till att svara så fort vi kan.

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Avdelningschef

Distributionschef
Läs mer Aug 1
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Vill du vara en del av Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet? Vattenfall Services fortsätter att växa och nu söker vi en engagerad avdelningschef till Göteborg!
I den här avdelningen arbetar vi huvudsakligen med underhåll i våra kunders elkraftsanläggningar. Vi arbetar i nära samarbete med övriga verksamheter i geografin, därför kan även andra uppdrag vara en del av vardagen. Avdelningens arbetsområde är i huvudsak stationsunderhåll i våra kunders elkraftsanläggningar inom spänningsintervallet 0,4-400kV. Vi arbetar i en snabb och föränderlig del av verksamheten och där vi samverkar med flera olika parter som, nätbolag, nätbolags slutkunder och industrier.
Som avdelningschef arbetar du nära verksamheten och du förväntas ha nära kontakt med kunder och kollegor. Det är ett viktigt och omväxlande ledaruppdrag i en resultat- och affärsmässig verksamhet. Som chef har du ansvar för personal (cirka 20 medarbetare i den här avdelningen), arbetsmiljö, ekonomi och resultat.
Avdelningen är en del av affärsområde Service Väst. Du kommer att rapportera till affärsområdeschefen och ingå i dennes ledningsgrupp. Det finns goda möjligheter att bidra till hela affärsområdets fortsatta tillväxt och utveckling.
Om dig
Du är en affärsmässig ledare som bidrar med engagemang, öppenhet, mod och ett starkt fokus på arbetsmiljö och säkerhet. Du har arbetat som ledare/chef och har haft ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och resultat.
Vi ser gärna att du har erfarenhet ifrån underhålls-, entreprenad- och/eller energibranschen och att du kan leda en verksamhet med medarbetare placerade på flera orter. Erfarenhet av anbudsarbete, entreprenadjuridik och fleråriga serviceavtal kan vara en fördel.
I grunden har du eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenheter. Du har en bra IT-vana och talar och skriver både svenska och engelska. B-körkort är ett krav då vissa resor ingår i tjänsten.
Placeringsort
Göteborg
Vill du veta mer?
Kontakta gärna rekryterande chef Martin Sandin, 076-784 31 46 eller martin.sandin@vattenfall.com För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Johanna Marklund, johanna.marklund@vattenfall.com
Under semesterperioden kan svarstiden vara längre. Maila gärna dina frågor, så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Fackliga representanter är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Vi ser fram emot din ansökan!
Anta din nästa ledarutmaning hos oss och ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 21 augusti 2022. Urval sker efter sista ansökningsdag.
Om Vattenfall Services
Vi bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster.
Följ oss gärna på LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices) och läs mer på https://www.vattenfall.se/foretag/services-tjanster/vattenfall-services/
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Location: Göteborg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör Strålsäkerhet

Säkerhetsingenjör
Läs mer Jul 11
Ingenjör Strålsäkerhet – Ringhals AB
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Ingenjör till enheten Strålsäkerhet (NQS) på Ringhals.


Om jobbet
Enheten består av ett team på ca 10 medarbetare som verkar för att kontinuerligt följa upp strålsäkerhetsnivån samt vara bevakande och stödjande inom säkerhet och kvalitet. Enheten medverkar till att upptäcka brister, påtalar behov av åtgärder samt medverkar till att utestående frågor åtgärdas. I huvudsak genomförs detta genom fristående strålsäkerhetsgranskningar (FSG), deltagande på möten rörande driftklarhet och säkerhetsvärdering i linjen (SIL).


Dina arbetsuppgifter
Som strålsäkerhetsingenjör arbetar du med att planera, utföra och utveckla fristående säkerhetsgranskning och du utgör i den rollen en fristående funktion inom företaget. Du utför även analys och värdering av Ringhals verksamhet inom området strålsäkerhet samt säkerställer att kvalitativa ställningstaganden genomförs i strålsäkerhetsfrågor.

Om dig
Du som söker bör vara gymnasie-, högskole- eller civilingenjör och gärna ha flera års erfarenhet av arbete inom kärnkraftsbranschen. Det är en fördel om du som söker har god anläggningskännedom och har kunskap om myndighetskrav och internationella standards. I den här rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i engelska.
Som person behöver du kunna agera med integritet och förbli lugn och stabil även i stressade situationer. Du måste ha ett gott omdöme och en god samarbetsförmåga. Initiativförmåga och kvalitetsmedvetenhet är egenskaper som efterfrågas för denna tjänst.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Magnus Svensson +46768168474
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 21/8 2022. Under perioden 18/7-7/8 är vi inte tillgängliga för frågor men vi återkommer så snart vi kan efter det.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Kärnkraftsingenjör

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 8
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.
Enheten Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker ingenjörer som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av de pågående projekten är banbrytande med nya frågeställningar kring avveckling, slutförvar och utveckling av kärnkraft. Vår kompetens är också efterfrågad av andra affärsområden inom Vattenfall som bl.a. Eldistribution, Vindkraft och Vätgasproduktion.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i varierande uppdrag inom Vattenfallkoncernen, som möjliggör en fossilfri framtid. Arbetsuppgifterna kan handla om allt ifrån tolkning av föreskrifter till utredningar om avvecklingsteknik. Vi arbetar främst kopplat mot kärnkraften inom exempelvis säkerhetsredovisning, säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av kärnavfall och utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.


Dina arbetsuppgifter
Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och variation. Vi arbetar ofta i team över olika områden för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare.


Några vanliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina kollegor:
Genomföra utredningar kopplade till exempelvis behandling, mellanlagring, transport och slutförvar
Arbeta med kravhantering och kravuppfyllnad i form av exempelvis typbeskrivningsspecifikationer
Utvärdera alternativa processer vid avveckling
Granska eller uppdatera säkerhetsredovisning för drift eller avveckling
Analysera risker och radiologiska konsekvenser vid olika scenarior
Tolka nya myndighetsföreskrifter
Ta fram utbildnings- och presentationsmaterial i syfte att sprida erfarenheter
Vi är indelade i funktionsområden, inom vilka vi försöker arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. I våra team delar vi arbetsuppgifterna så att vi kan stötta varandra när det behövs. Vi arbetar med erfarenhetsåterföring genom deltagande i uppdrag med stöd av kollegor såväl som genom mentorer.
Beroende på din bostadsort kommer du att tillhöra enheten ”Licensiering Öst” alt. ”Licensiering och Anläggningsteknik Väst”.


Dina erfarenheter och kvalifikationer
Vi ser att du har erfarenhet inom kärnkraftsbranschen
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet inom licensiering, kravhantering och klassning. Även kunskaper om konstruktionsprinciper för kärnkraftverk, samt kunskap om anläggningens dokumentation, drift och avfallshantering är meriterande.
Som person är du analytisk och trivs med att bearbeta stora mängder information och koka ner det till en förståelig rapport. Vidare är du kommunikativ och har lätt att förstå sammanhang. Du är självgående, gillar att gräva ner dig i komplexa frågor och är van att arbeta strukturerat. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och skriver rapporter som är tydliga och välformulerade.
Du kommer att ingå i ett team med kompetenta kollegor som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Placeringsort Solna, Göteborg, Gävle, Uppsala, Västerås. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.


För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chefer Mari Hård (Väst) 070-592 49 26 alternativt Kerstin Hemmingsson (Öst) 072-451 58 33. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.


Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.?

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 21 augusti 2022.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör som gillar tekniska utmaningar

Anläggningsingenjör, elkraft
Läs mer Jul 5
Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation? Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.

Enheten Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker ingenjörer med ett stort teknikintresse som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av de pågående projekten är banbrytande med nya frågeställningar kring avveckling, slutförvar och utveckling av kärnkraft. Vår kompetens är också efterfrågad av andra affärsområden inom Vattenfall som bl.a. Eldistribution, Vindkraft och Vätgasproduktion.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att, tillsammans med skickliga och motiverade kollegor, arbeta i varierande uppdrag inom Vattenfallkoncernen, som möjliggör en fossilfri framtid. Arbetsuppgifterna kan handla om allt ifrån tolkning av föreskrifter till utredningar om avvecklingsteknik. Vi arbetar främst kopplat mot Vattenfalls kärnkraftverk, säker avveckling av avställda reaktorer och slutförvar av kärnavfall och utbränt kärnbränsle. Möjligheterna till egen utveckling är stora både inom din egen enhet och Vattenfall i sin helhet.

Dina arbetsuppgifter
Som ingenjör hos oss kommer du att tillhöra en avdelning med specialister inom olika teknikområden. Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och djup, och vi är involverade i utmaningar hela vägen från produktion till slutförvar. Vi arbetar ofta i team över olika områden för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare.

Några vanliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina kollegor:
• Genomföra utredningar kopplade till exempelvis behandling, mellanlagring, transport och slutförvar och redovisa resultaten skriftligt
• Arbeta med kravhantering och kravuppfyllnad
• Utvärdera alternativa lösningar vid nybyggnation samt avveckling
• Analysera risker och radiologiska konsekvenser
• Ta fram utbildnings- och presentationsmaterial i syfte att sprida erfarenheter
Vårt funktionsområde försöker arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. I våra arbetsteam delar vi in arbetsuppgifterna så att vi kan stötta varandra när det behövs. Vi arbetar mycket med erfarenhetsåterföring genom deltagande i projekt med stöd av kollegor såväl som genom mentorer.
Du kommer att tillhöra enheten Licensiering och Anläggningsteknik Väst.

Dina erfarenheter och kvalifikationer
• Vi ser att du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
• B-körkort
Vi söker dig som trivs i en roll där du få bearbeta och analysera komplex information med slutmålet att presentera det på ett pedagogiskt sätt i rapportform. Du är kommunikativ och har lätt att förstå sammanhang. Du är självgående, gillar utmaningar och är van att arbeta strukturerat. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift, och tycker om att skriva rapporter som är tydliga och välformulerade.
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete, och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Dessutom erbjuder vi mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet. Detta inkluderar bland annat möjligheten att delvis arbeta hemifrån och därmed skapa goda förutsättningar för en balans mellan arbete och privatliv.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Placeringsort är Göteborg. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Mari Hård 070-592 49 26. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.

Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 21 augusti 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av förstudier, analyser, utredningar och projektering inom kärnkraft, kärnbränslehantering, vattenkraft, vind och vätgas. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka mot Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet

Utvecklingsingenjör, elkraft
Läs mer Jul 18
Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet med inriktning Återkommande Kontroll
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Om jobbet
Till vår grupp Material och Strukturintegritet söker vi nu ännu en medarbetare inom området återkommande kontroll. Är Du intresserad av att prova ett utvecklande strategiskt arbete med nära koppling till den operativa verksamheten kan detta vara en tjänst för Dig.
Enheten för Strukturell Integritet och bränsleservice ansvarar för den myndighetsstyrda provningen samt har det fulla underhållsansvaret för primärsystemet och dess komponenter inkl. bränsleservice.
Vid enheten finns tre grupper, varav gruppen Material och Strukturintegritet är en. Den är Ringhals kompetenscentra i frågor som rör bland annat material- och degraderingsfrågor samt återkommande kontroll.
Gruppen genomför analyser och tar fram underlag som är nödvändiga för provningsverksamheten, såsom kontrollprogram, skadetålighetsanalyser, defektbeskrivningar, skadeutredningar och åldringsanalyser. Vidare är gruppen ansvarig för strategiska åldringsfrågor för primärsystemskomponenter t.ex. reaktortankar och ånggeneratorer.
Till följd av nya föreskrifter från strålsäkerhetsmyndigheten har gruppen nu behov av ytterligare resurser inom området Återkommande kontroll.
Gruppen består idag av 13 medarbetare och 4 konsulter.
Dina arbetsuppgifter
Som Utvecklingsingenjör Strukturell Integritet med inriktning Återkommande kontroll är du en nyckelspelare i processen för framtagning, förvaltning och utveckling av kontrollprogram enligt Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter. Kontrollprogrammen ligger till grund för den oförstörande provningen som enheten har i uppgift att utföra.
I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:
- Att arbeta med framtagning av kontrollgrupper och kontrollprogram för komponenter inom ett angivet ansvarsområde
- Delta i utveckling av metodik för framtagning av kontrollgruppsindelning och kontrollprogram kopplat till de nya föreskrifterna inom mek, bygg och lyft
- Att utveckla, optimera samt förvalta kontrollprogram med hjälp av information från t.ex. åldringsanalyser, skadetålighetsanalyser samt externa och interna erfarenheter
- Att tolka föreskrifter och krav som styr arbetet
Som kontrollprogramshandläggare har man även en viktig roll i att stötta utförandeorganisationen inför och under provning, samt i att omhänderta och sammanställa resultat efter provning.
Rollen kan utöver ovanstående till viss del anpassas efter personlig bakgrund och kompetens.
Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med teknisk inriktning inom maskin, bygg eller motsvarande erfarenhet och kompetens.
Som person är du initiativtagande, noggrann och metodisk. Du är bra på både att samarbeta och att arbeta självständigt, men är inte rädd för att ställa frågor. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer. Rollen kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, samt har god kunskap i engelska då vi hämtar mycket information från internationella dokument.
Det är meriterande om du har kunskap om Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter och/eller oförstörande provningsteknik (OFP).
Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Andreas Karlsson / t.f. chef Annica Wegeland 0730-361351
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00
Placeringsort: Ringhals
Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Location: Varberg
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Mättekniker - Vattenfall Services, Göteborg

Eltekniker
Läs mer Jul 1
Vattenfall Services företagskultur?präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Till affärsområde Belysning inom Vattenfall Services söker vi nu belysningstekniker till Göteborg.


Vårt uppdrag är att leverera energieffektiva helhetslösningar till våra kunder. Våra kunder är Trafikverket, kommuner, byggentreprenadföretag och företag inom industri- och infrasektorn. Uppdragen är av varierande slag, allt från vägbelysning till ljussättning av byggnader, träd och monument. Vår företagskultur präglas av entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation.
Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete där du får möjlighet att ta stort eget ansvar, både i projekt och vid kundkontakter, och vara vårt ansikte ut mot kunder och allmänhet.


Din roll som belysningstekniker
• Utföra montage i våra drift och underhållsavtal
• Hantera olika tekniska frågeställningar vad gäller styrning och kontrollutrustning
• Utföra servicetjänster för drift och underhåll av befintliga belysningsanläggningar
• Nybyggnation


Kvalifikationer
• Elteknisk utbildning på gymnasie/eftergymnasial nivå eller motsvarande erfarenheter
• Erfarenhet av att självständigt underhålla och bygga belysningsanläggningar är nödvändigt.
• Körkort B krävs och innehav av C-körkort är en merit
• Erfarenhet av arbete med elkraft, installation eller belysning
• Utbildningar för säkerhet på väg, ESA, liftutbildning är meriterande
För att trivas i rollen behöver du vara serviceinriktad, initiativtagande, ansvarstagande och tycka om att arbeta i team. Du trivs med att jobba utomhus. Vi ser gärna att du är utåtriktad och behärskar svenska i både tal och skrift då det ingår regelbundna kundkontakter i jobbet.


Placeringsort: Göteborg


Mer information?
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Adelina Torin, 070 283 61 67, adelina.torin@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Eskil Höglund, 073 073 91 09 eskil.hoeglund@vattenfall.com.
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 15 augusti 2022! Då tjänsten är sökbar under sommarperioden kommer urval och intervjuer ske först efter sista ansökningsdatum.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


?Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektledare - Vattenfall Services, Stenungsund

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 22
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Är du en person som gillar att leda vitt skilda projekt vad gäller både tekniskt innehåll, omfattning och typ av industri?


Din roll som Projektledare
Rollen handlar dels om att ta fram förstudier eller genomföra kompletta projekt med alla dess faser, detta utförs med hjälp av egen eller inhyrd teknisk expertis, planera och leda arbetet. På månadsbasis ska framdrift, problem och prognos redovisas på projektgenomgångar. Hantera upphandlingar, beställningar. Projektledaren bidrar till gruppens mål att genomföra beslutade projekt för kunds räkning i tid, med rätt kvalité och enligt budget.
Avdelningen består idag av en blandning av drift och underhållspersonal, underhållsingenjörer och inhyrda projektledare. Arbetet omfattar projekt från utredningar, förstudier till kompletta utförande projekt med inriktning på ombyggnationer av befintliga anläggningar.
Projektledaren kommer rapportera till projektchefen, kund och enhetschefen. Kontakt och samarbete med övrig industri samt myndigheter vid tillståndsfrågor kommer förekomma. Det kommer ställas krav på dig att skapa många kontaktytor inom bolagen och kunna samarbete med olika tekniska funktioner på anläggningen.


Dina kvalifikationer som Projektledare
• Du har en civilingenjörsexamen alternativt lång och gedigen erfarenhet utav att leda med projekt
• Erfarenhet utav att följa en projektmodell
• Kunskaper i MS Officepaketet
• Goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift.
• B körkort
• Vi ser det som meriterande att du har kunnande om projektsgångens alla delar. Vana att skriva rapporter samt att du tidigare har arbetat i SAP.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Marcus Andersson, 0702348799, marcus3.andersson@vattenfall.com.
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Eskil Höglund, 0730739109, eskil.hoeglund@vattenfall.com.
Fackliga representanter är Alma Svensson, Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Placeringsort: Stenungssund med stora möjligheter till hemarbete
Resor i tjänsten förekommer


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och köns uttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 15 augusti, 2022.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Systemutvecklare inom Kärnkraft

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jul 8
Systemutvecklare inom Kärnkraft
Kärnkraften behöver dig! Är du Systemutvecklare och vill vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? – Då är du rätt person för oss!
Ringhals en arbetsplats som präglas av stolthet och vi ser oss som ryggraden i den svenska energiförsörjningen. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande.
Nu söker vi en Systemutvecklare till gruppen Processnära IT på Ringhals

Om tjänsten
Gruppen Processnära IT ansvarar för att utveckla och omsätta tekniska lösningar inom industriell IT och du kommer få möjlighet att utveckla tekniska lösningar och driva dessa med frihet och ansvar i spännande projekt.
Områden som vi arbetar inom:
• Bevakningssystem, div. SCADA och DCS-system (ABB, Siemens), Brandlarmsystem, Nätverk, Integration, Härdberäkning
Exempel på arbetsuppgifter som vi utför:
• Framtagning av tekniska lösningar
• Programmering och konfigurering
• Utföra förstudier för framtida anläggningsändringar
• Ta fram prototyper för att verifiera lösningar
• Besvara frågor från verksamheten
• Upprätthållande av dokumentation
• Arbetsleda mindre ändringar
• Omvärldsbevakning och kontakt med leverantör

Primärt handlar denna tjänst om Bevakningssystemet, men på sikt ser vi gärna att det finns intresse av att breddning till fler områden. Gruppen du kommer till präglas av arbetsglädje, stolthet och kamratskap och vi jobbar tätt tillsammans för att lyckas och lär av varandra. Vissa delar av arbetet kan utföras på distans och Teams-möten har efter pandemin blivit en naturlig del av vår arbetsdag.

Om dig
Vi tror att rätt person, på rätt plats är det viktigaste och att du är en person vars personlighet passar in i vårt väl sammansvetsade team. Du behöver ta med dig ett genuint intresse för IT, industriell IT eller Automation för att trivas, men detaljerna lär du dig på plats!
Vi ser gärna att du ha antingen gymnasie- eller högre utbildning inom IT eller Teknik och det är ett krav att du både talar och skriver svenska obehindrat. Att skriva dokument med tekniskt innehåll är en del av vårt arbete. Vi söker dig som gillar ordning och reda! Som tycker om att var sak är på sin plats och tilltalas av struktur och rutiner. Samtidigt finns det stora möjligheter att vara med och påverka både arbetssätt och rutiner och detta är något som välkomnas! Vår utgångspunkt är att det alltid finns smartare sätt att arbeta på! Det är också viktigt att du uppskattar att arbeta nära dina kollegor då du kommer ingå i ett väl fungerande team.

Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Maria Granholm tfn 076-1639584
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 14/8

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Shift technical advisor (STA) till Ringhals

Säkerhetsrådgivare
Läs mer Jul 7
Shift technical advisor (STA) till Ringhals
Vill du vara med och forma framtidens produktionsenhet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos avdelning Produktion (ND) på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. ND genomförde en organisationsjustering år 2021, vilket var startskottet för att stärka förutsättningarna för ett bättre strategiskt arbetssätt. Första året med den nya organisationen har varit lyckat och nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom områdena ledarskap, kompetens, kultur och flexibilitet.
Vårt mål är att använda våra resurser effektivare för att bli flexibla i vår produktion och vara tillgängliga när vi behövs i Sveriges elnät. För att nå dit behöver vi engagerade medarbetare som vill göra skillnad tillsammans med ett starkt team. Nu söker vi en Shift Technical Advisor (STA) till enheten NDP för att göra rollbemanningen i skiftlagen komplett.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Om jobbet
Shift technical advisor (STA) ska genom sin roll, kunnande och attityd vara ett påtagligt bidrag till god strålsäkerhet. Rollen bemannas dygnet runt och är ett direkt stöd till blockens operatörer i kontrollrummen.
Blockens säkra drift är ditt huvudfokus som STA, såväl under normal som störd drift. Arbetet utgörs av ställningstaganden, handlingsplaner och vägledningar som sammantaget bidrar till strålsäkerheten.
STA-kompetensen är djup tekniskt och reaktorsäkerhetsmässigt, samt inom att hantera haveri och störd drift. STA kommer att utbildas för att kunna överta VHI-rollen. Vidare kommer STA att ingå i Ringhals Haveriberedskapsorganisation i rollen Driftingenjör Haveri.


Om dig
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:
• Alltid sätter säkerheten främst i ord och handling
• Har gedigen drifterfarenhet från PWR-blocken
• Har goda kunskaper och intresse för haverifrågor
• Har lätt för att arbeta självständigt och har ifrågasättande attityd
Som STA tillhör du ett skiftlag men det krävs ett oberoende och mod i rollen, då du förväntas kunna överpröva den biträdande skiftchefens ställningstagande.
STA har en central roll i Ringhals organisation främst vid störd drift och andra oförutsedda händelser vilket gör att du behöver kunna samarbeta både internt och externt. Kontakter med myndigheter förekommer också vilket kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.


Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.


Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Olafur Olafsson 0709699899
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.
Placeringsort: Ringhals
Välkommen med din ansökan senast den 10/8


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Biträdande Skiftchefer till Ringhals

Driftchef, energi
Läs mer Jul 7
Biträdande Skiftchefer till Ringhals
Vill du vara med och forma framtidens produktionsenhet? Är du en driven och kommunikativ person som för verksamheten framåt? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos avdelning Produktion (ND) på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. ND genomförde en organisationsjustering år 2021, vilket var startskottet för att stärka förutsättningarna för ett bättre strategiskt arbetssätt. Första året med den nya organisationen har varit lyckat och nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom områdena ledarskap, kompetens, kultur och flexibilitet.
Vårt mål är att använda våra resurser effektivare för att bli flexibla i vår produktion och vara tillgängliga när vi behövs i Sveriges elnät. För att nå dit behöver vi engagerade och modiga ledare som vill göra skillnad tillsammans med ett starkt team. Nu söker vi två biträdande skiftchefer till driftenheten NDP.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Om jobbet
Biträdande skiftchefens primära arbetsuppgift är att agera som DL4 (driftledningsnivå 4) och driftledare. Du bistår skiftchefen genom ledning av skiftlaget i driftverksamheten på tilldelat block så att krav och mål avseende säkerhet, miljö, produktion och ekonomi uppfylls på kort och lång sikt. Du bistår skiftchefen i att bedriva ett proaktivt arbetsmiljöarbete för att minimera olycksfall och tillbud. Du är länken mellan ledningen/skiftchefen och medarbetarna, både genom att delge information från ledningen men också genom att hålla skiftchefen informerad om verksamheten och medarbetarnas situation.


Om dig
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:
• Alltid sätter säkerheten främst i ord och handling
• Har gedigen drifterfarenhet och att du innehar DL4-kompetens på Ringhals 3 eller 4
• Har goda ledaregenskaper


I arbetet uppkommer ofta situationer som saknar instruktioner eller enkla svar, därför det är det viktigt att du har god förmåga att lösa problem och även att hantera risker då beslut som fattas kan ge stora konsekvenser för person, miljö, anläggning och tredje man. Periodvis behöver problem hanteras och lösas akut i korta tidsintervall.
Som biträdande skiftchef har du en central roll i Ringhals organisation som gör att du har både interna och externa samarbeten. Du behöver därmed ha god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Om oss
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chefer, Tony Dalerstedt 0702584263 eller Christina Jansson 0702974018, skiftchefer NDP
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals
Välkommen med din ansökan senast den 10/8


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

SOC Specialists for 2nd line of defense

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 9
Do you want to participate in the build-up and operation of a Security Team, defending networks, Operational Technology and information with high demands on IT security? Do you have experience and knowledge of security operations and incident response? Are you looking for a job where you can contribute to a secure and resilient society by defending a digitalized and modern energy production? Then we might have an interesting offer.
We are looking for experienced and solid professionals with a dedicated interest in IT-security which want to work proactively by scanning, hunting, monitoring and analysis as well as fast operational actions such as incident response and coordination.
If you want to work in a team devoted to IT security and feel ready to commit to our task, we are prepared to support and invest in you to ensure a strong delivery. The Red IT Security Team at Vattenfall IT continue to expand and develop into a team of IT Security experts which provides services for the Red environments of Vattenfall. As a member of the team, you have the opportunity to contribute to the design, content and the build-up of its capabilities.


The team operates in Sweden side by side with the larger Vattenfall Group IT Security organization. As 2nd line of support, the team will mainly work during office hours. As the Red IT Security Team will gather different capabilities, you will perform your work in close cooperation with coordinators of the SOC, penetration testers and specialists on regulation and security design.
Working with 2nd line of support, you will perform a broad range of tasks within the SOC; log analysis, develop playbooks, onboard new systems, cooperate with Operations, participate in the incident response. In addition, you will organize vulnerability scans and participate in driving processes and the technology stack of the SOC. At all times you will cooperate with asset and system owners by informing them about, and providing advice on how to manage vulnerabilities. You will also support make assessments of potential incidents. During incidents, you provide advice and support towards Operations within your area of competence.


Desired competences, experience and personal skills
• Very good knowledge of network security
• Experience from SOC/NOC operations, CERT work or incident management
• Experience of secure network monitoring (server logs, IDS data, PCAP data)
• Ability to collect and analyze information, draw conclusions to present/report
• Certifications, for example CEH, CISSP, CompTIA Security +
• Driven, curious, analytical, problem solver
• Very good communication and cooperation skills
• Proficient in spoken and written English


What do we offer?
A challenging and independent job in an informal, dynamic working environment. You can play a part in shaping the future of a company where the only constant is change. Besides being a challenging and inspiring place to work, we value a great work atmosphere! Everyone is really committed and we want to be the best in what we do. We offer good remuneration, attractive employment conditions and opportunities for personal and professional growth. You get the opportunity to create your own career within the company.
At Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of gender, age, and ethnic and cultural backgrounds. We believe in work life balance and the flexibility to work from home.


Locations: Solna, Gothenburg, Forsmark or Ringhals


We welcome your application, including CV and cover letter no later than 10th of July 2022. Applications will be handled continuously throughout the application period.
For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Victoria Ekstedt, victoria.ekstedt@vattenfall.com. For more information about the recruitment process please contact Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com.
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00 Silvija Vatkovic (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO).


At Vattenfall, we are convinced that striving for diversity helps building a more profitable, efficient and attractive company. Therefore we seek a harmonious balance of employees in terms of age, religion, gender identity & expression, sexual identity, disability and ethnic background.
Since Vattenfall is part of the Swedish critical infrastructure many of our positions are security classed. This position is security classed and the final candidates will be subject to a security vetting process, according to the Swedish legislation.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

MTO-specialist

Civilingenjör, energi
Läs mer Jun 15
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall söker en ny medarbetare inom Människa-Teknik-Organisation (MTO)/Human Factors med placering i Stockholm, Uppsala, Västerås eller Göteborg.
Vi erbjuder dig ett utvecklande, spännande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering. Inom enheterna Säkerhet Väst & Öst finns idag totalt 29 medarbetare med specialistkompetenser inom MTO, Radiologisk Säkerhet och Säkerhetsanalyser. Vi samarbetar tätt över enhetsgränserna inom dessa tre kompetensområden. Detta ger goda möjligheter till stöttning samt varierande och utvecklande uppdrag. På enheterna finns idag 14 MTO-specialister.
Som specialist inom MTO/Human Factors på Vattenfall verkar du tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för ett säkert och effektivt arbete inom Vattenfalls olika verksamheter. Vi levererar stöd gällande samspelet mellan människa, teknik och organisation till många olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen, exempelvis Ringhals, Forsmark, Svensk Kärnbränslehantering (SKB), stabsfunktioner och vattenkraft.


Dina arbetsuppgifter
MTO-grupperingen arbetar idag huvudsakligen inom/med:
• Säkerhetskultur, säkerhetsledning, krisledning och organisationsutveckling. Exempelvis kan arbetet innebära att genomföra olika typer av säkerhetskulturutvärderingar
• Att genomföra händelseutredningar utifrån ett MTO-perspektiv, som en del av ett kontinuerligt arbete med erfarenhetsåterföring
• Arbete som MTO-specialist vid anläggningsändringar. Exempelvis kan arbetet innebära medverkan i projekt där operatörsgränssnittet i kontrollrum för kärnkraftverk påverkas och ditt arbete är att säkerställa att operatörerna får en tillfredsställande digital och fysisk arbetsmiljö
• Arbete med usability/användargränssnitt i utveckling av diverse administrativa IT-system
• Hålla i MTO-relaterade utbildningar
Variationen i arbetsuppgifter påverkas av ditt intresse, din kunskap och organisationens behov.


Dina erfarenheter och kvalifikationer
Akademisk utbildning inom relevant område för MTO/Human Factors, exempelvis:
• Civilingenjör/ingenjör med inriktning teknisk design, ergonomi eller liknande
• Master/Magister inom kognitionsvetenskap eller psykologi
• Psykologexamen
Meriterande är:
• Yrkeserfarenhet inom MTO-området
• Utbildning/erfarenhet inom intervjuteknik, då det är ett av våra viktigaste arbetsverktyg
• Erfarenhet från komplex verksamhet med höga säkerhetskrav.
Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa frågor och tycker om att ta dig an komplicerade problem. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver effektivt de uppdrag du och dina kollegor är engagerade i. Du förväntas vidare ha god kommunikativ förmåga, god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Västerås eller Uppsala. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Fermvik Neander, 072 – 715 09 46 (Göteborg) eller Céline Alberts, 070 – 369 70 63 (övriga placeringsorter). Du har även möjlighet att kontakta funktionsområdesansvarig inom MTO, Torbjörn Deshayes, 070 – 680 68 46. För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 juni 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Business Unit Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 320 personer inom Business Area Vattenfall Generation som utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster i ett samlat kompetens-center för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår kompetens inom strategiska områden för att verka för Vattenfalls utveckling mot en fossilfri framtid.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Utvecklingsingenjör – Ringhals

Civilingenjör, anläggning
Läs mer Jun 7
Är du strukturerat och strategiskt arbetssätt, är ansvarstagande och har lätt för att skapa kontakter och bra samarbeten? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Utvecklingsingenjör inom Verksamhetsområde Underhåll till gruppen Teknik & Utveckling på Ringhals.


Om jobbet
Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att stödja och utveckla avdelningen Underhåll i metoder och verktyg för ett så effektivt underhåll som möjligt. Gruppen har ett brett arbetsområde inom VO-underhåll. För att möta framtiden och hantera vårt ansvarsområde behöver vi nu en till Utvecklingsingenjör.
Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete där Du som utvecklingsingenjör bidrar i analys- och utvecklingsarbete för avdelningen. Närheten till ledningsgruppen för Underhåll och de många kontaktytorna inom bolaget gör uppdraget stimulerande och spännande.
Du som söker bör ha examen från civilingenjörsutbildning eller motsvarande gymnasial utbildning. Vi ser det som ett plus ifall du har erfarenhet utav ekonomi antingen från studier eller från arbete. Goda kunskaper inom verksamhetsområde Underhåll är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Arbetet kräver att du har god datavana samt meriterande med erfarenhet från arbete i SAP.
Som person har du har ett strukturerat och strategiskt arbetssätt, är ansvarstagande och har lätt för att skapa kontakter och bra samarbeten. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vi kommer att sätta stort värde på hög flexibilitet då du kommer att ha många kontaktytor och varierande uppdrag.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Bo-Göran Antonsson, 070-545 67 22
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Eskil Höglund, 073 – 073 91 09
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Project Assurance Lead

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jun 3
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Nu har du möjligheten genom att stödja våra projekt att bli än bättre! Project Excellence (PE) inom Vattenfall Fuel, Engineering & Projects (FE&P) söker nu en Project Assurance Lead med förmåga att se varje projekts/programs möjligheter och utmaningar.


Syftet med Project Assurance är att skapa en oberoende helhetssyn av ett projekts/programs mognad och att skapa värde genom att identifiera förbättringspotential och synergieffekter mellan olika organisationer.
I rollen som Project Assurance Lead kommer du att ansvara för och genomföra granskningar av främst kärnkraftsrelaterade projekt/program inför beslut. Du ansvarar för att ge rekommendationer till beslutsfattare samt identifiera möjligheter till effektiviseringar, förbättringar och synergier. I ditt arbete ingår att leda Assurance-team i samband med granskningar av projekt/program. Ansvarsområden innefattar även planering, förberedelse, utförande och rapportering av Assurance. I rollen har du många olika kontaktytor och återkopplar löpande de möjligheter och utmaningar som finns eller uppstår i dina uppdrag.
Såhär beskriver en av våra Project Assurance Lead sitt arbete:
”Det är spännande att få sätta in sig i en stor variation av projekt och program och därigenom se projektportföljer i ett större perspektiv. Det är även tillfredställande att känna att man är en del i att skapa ett viktigt bidrag i beslutsprocessen samt att Project Assurance är efterfrågat från både beslutsfattare och projektverksamheten”.


Dina kvalifikationer
Du har mycket goda kunskaper eller förmåga att snabbt bygga kompetens inom:
• Projektledning, projektstyrning, projektekonomi, riskhantering och planering
• Någon av de vanligare projektmodellerna (t.ex. XLPM, PROPS, VPMM)
• Business case-arbete med asset perspektiv, strategier, investeringsplaner och portföljhantering
• Skapande av konkreta och tydliga rapporter
• Att uttrycka dig kort men med ett tydligt budskap i tal såväl som skrift, både på svenska och engelska
• Kärnkraft och förståelse för dess tillståndsprocesser (meriterande, inget krav)


Bland dina personliga egenskaper är dessa tydligt framträdande:
• Hög integritet och mod att ifrågasätta genom en väl utvecklad förmåga att påvisa gap, brister och förbättringspotential på ett sakligt, konstruktivt och förtroendeingivande sätt
• God samarbetsförmåga, där du är särskilt duktig på att kunna leda diskussioner framåt samt vara coachande med syftet att både projekt och Assurance-team får sina synpunkter framförda
• Ett högt ansvarstagande hos dig själv, för dina kollegor och för era leveranser
För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet. Du kommer att få kollegor som värdesätter öppenhet och samarbete i en god gemenskap.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Placeringsort: Solna eller Göteborg. Resor förekommer i tjänsten.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chefer Sahar Trehag, 072-243 79 26 (Östkusten), Helena Nordlund (Västkusten), 072-228 00 84 eller Funktionsområdesansvarig Assurance: Stefan Piroska, 072-231 28 48. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 26 juni 2022.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Driftingenjörer till RInghals

Driftingenjör, maskin
Läs mer Maj 27
Driftingenjörer till Ringhals
Har du erfarenhet och kompetens inom drift av PWR? Var med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning inom grupperna på Driftteknik!
Vi behöver engagerade medarbetare, som vill göra skillnad tillsammans, i ett starkt team.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi nya kollegor till grupperna driftteknik reaktorsäkerhet (NDTR) och driftteknik produktion (NDTP)


Om jobbet
Driftingenjör är teknisk kompetens i driftverksamheten, i utvecklingen av anläggningarna och tar driftansvar vid revisionsgenomförandet. Du är därmed väsentlig för Ringhals säkra och stabila drift.
Tjänsterna innebär många kontaktvägar med täta samarbeten med kollegor inom avdelning Teknik och Underhåll, för den totala nyttan för hela Ringhals.
För ett par av tjänsterna kan det vara aktuellt att ingå i Ringhals haveriorganisation eller ha en roll i driftledningen.
Vi söker driftingenjörer inom områdena reaktor-, turbin-, el- servicesystem.


Dina arbetsuppgifter:
• Inom det operativa området upprätthålla systemansvar, förvalta driftdokumentation för anläggningssystem och ansvara för arbetsuppgifter kopplade till projektverksamhet samt revision
• Arbeta som Driftombud i projekt för anläggningsändringar. Innebärande bl.a att bidra till konstruktionslösningar, provdrift och framtagning av instruktioner inklusive utbildning
• Leda eller vara sakkunnig i HAP, Outage Board eller SIL
• Planera och genomföra ronder, tex läckage-, brand-, säkerhets-, skyddsronder, i anläggningen
• Analysera och rapportera händelser till myndighet (RO)
• Tolka SAR och STF i samband med operativa frågor
Då vi söker flera driftingenjörer i samma rekrytering kommer en delmängd av ovan uppgifter vara aktuella för respektive tjänst.


Vi ser att du:
• Har gedigen drifterfarenhet från PWR-blocken
• Har lätt för att arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga samt en nyfiken inställning
• Alltid sätter säkerheten främst i ord och handling
Kontakter med myndigheter, internationella organisationer (WANO och IAEA) förekommer vilket kräver att du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
Som person har du god förmåga att skapa kontaktnät och samarbete. Att vara självgående på ett drivet sätt ser vi som en förutsättning.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Kenth Persson tfn 0706-621900 och Niklas Gustafsson tfn 0705-501566.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg tfn 0702-443673
Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2022 via denna sida eller sök via Vattenfalls intranät.
Vi planerar att genomföra intervjuer vecka 25-26


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektkoordinator med processfokus

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Maj 30
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vi erbjuder dig en spännande och varierande tjänst inom såväl kärnkraftsbranschen som andra intressanta delar av Vattenfall, med en ökande andel internationella projekt. Du kommer att ingå i Vattenfalls projektorganisation i Göteborg som består av ca 130 kollegor, vilka leder, koordinerar, planerar och följer upp projekt.


Om jobbet
Som projektkoordinator hos oss kommer du att arbeta i både inom kärnteknisk verksamhet och inom övriga delar av Vattenfall, exempelvis inom vindkraft.
Projekten kan handla om allt från nybyggnation till avveckling och verksamhetsutveckling. Det kan också gälla anläggningsändringar i syfte att öka säkerhet, tillgänglighet och/eller prestanda.
Dina arbetsuppgifter som projektkoordinator
• Stödja projektledare att spänna upp de milstolpar projektet behöver samt vad som skall kopplas mot dem
• Vara projektens expert på Vattenfalls projektprocess samt att kvalitets- och ledningssystem efterlevs, projektets ändringshantering är en viktig del
• Tillsammans med projektteamet dela upp projektet i arbetspaket via WBS/CBS (work/cost breakdown structure)
• Ansvara för uppföljning (kalkyl, budget och prognos i tex SAP)
• Administrera projektens information/kommunikation (tex. riskregister, dokumentlistor)
• Arbeta med CM/DM (Configuration Management / Document Management), stötta projekten och bistå med kunskaper så att regelverk följs för att därigenom säkerställa korrekt avlämning av data och dokument
• Hålla i vissa möten inom projekten
Vi strävar efter att vara en lärande organisation som tar hänsyn till erfarenheter i form av goda exempel och andra lärdomar för att hela tiden växa och förbättra vår verksamhet.


Om dig
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Viktig egenskap hos dig är din förmåga att se helheten och samtidigt detaljernas betydelse för att nå långsiktiga mål och resultat. Du trivs i en roll där det ställs stora krav på samarbete. Gott samarbete ser du som en naturlig väg till framgång, och du lyssnar, kommunicerar och löser intressekonflikter på ett konstruktivt sätt. Att handla efter fattade beslut, mål, planer och policys är viktigt för dig.
Vi ser gärna att du har
• Akademisk examen, relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig
• Flerårig yrkeserfarenhet av att arbeta i projekt
• Erfarenhet av att arbeta med ändringshantering kopplat till upphandling och kontrakt
• God förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift, både på svenska och engelska
• B-körkort
Det är också meriterande om du har
• Erfarenhet av kvalitetsledning
• Erfarenhet från arbete i stora organisationer och med ledningssystem
• Erfarenhet av arbete med PLM/Dokumenthanteringssystem
• Erfarenhet av kärnteknisk verksamhet
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra tekniska och administrativa discipliner. Vi arbetar aktivt med kompetensväxling och stöttar vid on-boarding med kunskap om arbetsprocesser och uppbyggande av nätverk.


Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Placeringsort: Ringhals alternativt Göteborg. Resor ingår som en naturlig del av tjänsten.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Henrik Hildesson, 070-366 35 69. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson 070-218 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Niklas Cedergraf (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan inkluderat CV och personligt brev senast den 12 Juni 2022.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss
Framtiden är fossilfri – Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Enhetschef Kemi

Civilingenjör, kemi
Läs mer Maj 23
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals som chef för kemienheten. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Vi söker nu en Enhetschef till Kemienheten


Om jobbet
Kemienheten har som huvuduppgift att övervaka och optimera kemiprocessen i kärnkraftverkens system. Detta görs genom analys, utvärdering och trenduppföljning av kemin i processvatten och luft från primär- och sekundärsystemen.


Dina arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef ingår:
• Att upprätthålla och utveckla vårt kemikontrollprogram, laboratorium och vår analysutrustning
• Att ansvara för att enhetens kompetens- och bemanning matchar verksamhetens behov
• Budgetansvar för enheten
• Personalansvar inkl. medarbetar- och lönesamtal
• Verka för en engagerande arbetsmiljö och bidra till vidareutveckling av individ och verksamhet
Som enhetschef har du tre direktrapporterande medarbetare, två gruppchefer och en företagsspecialist
I tjänsten ingår även en roll i avdelning Produktions ledningsgrupp och med det följer att aktivt bidra till avdelningens gemensamma utveckling och resultat


Om dig
Vi ser gärna att du har
• Högskoleutbildning, alternativt erfarenhet av arbete i kärnteknisk verksamhet kombinerat med utbildning som gymnasieingenjör
• Dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet
• Erfarenhet från kemiverksamhet och/eller anläggningskännedom är meriterande
• Du talar och skriver svenska flytande och har goda kunskaper i engelska
Du drivs av att utveckla både människor och arbetssätt och har förmågan att inspirera medarbetare till att växa och känna engagemang. Du är van vid att fatta beslut och agera trots att hela målbilden inte alltid finns på plats, du är målinriktad för att nå ett bra resultat med helhetsperspektiv. Du har mod och handlingskraft att lyfta frågor och leda utveckling. Det är viktigt att du har en mycket god kommunikativ förmåga och du vet att samarbete är en avgörande faktor för att nå uppsatta mål tillsammans.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Sven-Anders Andersson 070-656 71 94
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 7/6!
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Funktionsområdesansvarig Quality and Sustainability -Vattenfall

Civilingenjör, organisationsutveckling
Läs mer Maj 18
Vattenfall stabsfunktion Fleet Development stödjer chefen för Business Area Generation med att ta fram strategin för BA.
Detta innefattar affärsutveckling, investeringsplanering, genomföra verksamhetsutveckling/s-uppföljning, vara motorn i samverkan mellan olika Business Units, koordinera kravtolkning och stödja våra Business Units i olika frågor.
På en energimarknad i snabb förändring står Business Area Generation inför stora utmaningar och möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges nya möjligheter till affärsutveckling, samtidigt som vi utvecklar våra befintliga tillgångar inom Vatten- och Kärnkraft. Vattenfall ska också, på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, etablera slutförvar för avfall och utbränt kärnbränsle, samt nedmontera och avveckla våra avställda reaktorer på Ringhals.


Om oss
Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare en medarbetare med ansvar för funktionsområde Kvalitet där även hållbarhetsfrågor ingår. Funktionsområdet ansvarar för BA Generations ledningssystem GMS och för att hålla samman BA Generations hållbarhetsarbete på övergripande nivå i samverkan med våra affärsenheter. Rollen innebär även att driva strategiska frågor kopplat till både hållbarhet och kvalitet. I rollen förväntas du även bidra i stabens övriga frågeställningar som kan variera stort och exempelvis inkludera långsiktig kompetensförsörjning, gränssnittsfrågor, organisationsutveckling, avtalsförhandlingar och värdesäkring av projekt och program.
Du kommer att ingå i ett team av kompetenta och engagerade kollegor med huvudsaklig placering på huvudkontoret i Solna. Rollen erbjuder många kontaktytor, stora påverkansmöjligheter och ett i flera delar internationellt perspektiv.


Ansvarsområde
I rollen som Funktionsområdesansvarig kommer du att:
• Ha det övergripande ansvaret för BA Generations ledningssystem GMS och dess utveckling
• driva, hålla samman och kommunicera BA Generations övergripande uppgifter kopplat hållbarhet och miljö
• vara BA Generations representant för frågor kopplat till ledningssystem, miljö och hållbarhet inom Vattenfall samt ansvara för relevanta nätverk inom BA Generation
• leda, koordinera eller delta i strategiska utredningar och initiativ inom BA Generation
• representera BA Generation i forum och styrgrupper kopplade till ledningssystem och hållbarhet (inklusive miljö)


Kvalifikationer
På grund av rollens betydelse är dina personliga egenskaper viktigare än formella kvalifikationer, men för att lyckas i rollen tror vi att du har:
• relevant universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• tidigare erfarenhet från reglerad verksamhet, gärna inom kärnkraft
• goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• erfarenhet av arbete med ledningssystem och kvalitetsfrågor
• erfarenhet av hållbarhets- och miljöarbete


Personliga egenskaper
Du är tydlig, engagerande och övertygande i din kommunikation. Du trivs som bäst när saker händer och du får vara med och driva saker. Du tar ansvar för din leverans och frågar om det du behöver veta. Du har ett strategiskt synsätt och beaktar frågornas långsiktiga konsekvens och betydelse i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga relationer, hantera simultana arbetsuppgifter samt snabbt kunna växla fokus mellan helhet och detalj.


Mångfald och inkludering
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.


Placeringsort: Solna eller Göteborg. Resor i tjänsten förekommer.


Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Karin Petrini, 072-243 49 53. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073-431 12 60.
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Ander Bohlin – (Unionen), Christer Gustafsson – (Ledarna). Du når samtliga via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 7 juni 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Senior Technical Advisor -Vattenfall

Affärsutvecklare
Läs mer Maj 18
Vattenfall stabsfunktion Fleet Development stödjer chefen för Business Area Generation med att ta fram strategin för BA.
Detta innefattar affärsutveckling, investeringsplanering, genomföra verksamhetsutveckling/s-uppföljning, vara motorn i samverkan mellan olika Business Units, koordinera kravtolkning och stödja våra Business Units i olika frågor.
På en energimarknad i snabb förändring står Business Area Generation inför stora utmaningar och möjligheter. Med ett kraftigt ökande elbehov ges nya möjligheter till affärsutveckling, samtidigt som vi utvecklar våra befintliga tillgångar inom Vatten- och Kärnkraft. Vattenfall ska också, på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, etablera slutförvar för avfall och utbränt kärnbränsle samt nedmontera och avveckla våra avställda reaktorer på Ringhals.


Om oss
Vi behöver nu förstärka vårt team med en Senior Technical Advisor som kan driva strategiska frågor och ta ansvar för olika frågor kopplat till Vattenfalls kärnkraftsverksamhet. I rollen förväntas du bidra i stabens olika frågeställningar som kan variera stort och inkludera exempelvis tolkning och tillämpning av lagar och krav, långsiktig kompetensförsörjning, gränssnittsfrågor, organisationsutveckling, avtalsförhandlingar och värdesäkring av projekt och program.
Du kommer att ingå i ett team av kompetenta och engagerade kollegor med huvudsaklig placering på huvudkontoret i Solna. Rollen erbjuder många kontaktytor, stora påverkansmöjligheter och ett i flera delar internationellt perspektiv.


Ansvarsområde
I rollen som Senior Technical Advisor kommer du att:
• leda, koordinera eller delta i strategiska utredningar och initiativ inom BA Generation
• representera BA Generation i forum kopplade till verksamhetens strategiska områden
• bidra med ett holistiskt perspektiv med syfte att hitta optimerade lösningar och identifiera möjligheter till ökad samverkan inom BA Generation
• Tillhandahålla (ibland med kort framförhållning) analyser och rådgivning kopplat till kärnkraftsrelaterade frågeställningar


Kvalifikationer
På grund av rollens betydelse är dina personliga egenskaper viktigare än formella kvalifikationer, men för att lyckas i rollen tror vi att du har:
• relevant universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• gedigen erfarenhet från kärnkraft och reglerad verksamhet
• goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift


Personliga egenskaper
Du är tydlig, engagerande och övertygande i din kommunikation. Du trivs som bäst när saker händer och du får vara med och driva saker. Du tar ansvar för din leverans och frågar om det du behöver veta. Du har ett strategiskt synsätt och beaktar frågornas långsiktiga konsekvens och betydelse i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att bygga relationer, hantera simultana arbetsuppgifter samt snabbt kunna växla fokus mellan helhet och detalj.


Mångfald och inkludering
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.


Placeringsort: Solna eller Göteborg, resor i tjänsten förekommer.


Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Karin Petrini, 072-243 49 53. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, 073-431 12 60.
Fackliga representanter är Rolf Ohlsson (Akademikerna), Ander Bohlin – (Unionen), Christer Gustafsson – (Ledarna). Du når samtliga via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 7 juni 2022. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör säkerhetsanalyser

Civilingenjör, kemi
Läs mer Maj 12
Ingenjör Säkerhetsanalyser – Ringhals
Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Nu söker vi en Ingenjör till gruppen Säkerhetsanalyser (NTTA) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals, vars ansvar är att tillse att Ringhals block uppfyller ställda krav och att dess licensierings- och konstruktionsgrund bibehålls.


Om jobbet
Gruppen Säkerhetsanalyser ansvarar för att säkerhetsanalyserna uppfyller gällande kravbild enligt Ringhals sammanställning av krav, är aktuella, avspeglar anläggningen och utvecklas så att de omfattar aktuellt kunskapsläge, i den mån detta har betydelse för säkerheten. Genom sin specialistkompetens, kopplat till Ringhals säkerhetsanalyser, så stöttar eller bidrar gruppen med strategisk helhetssyn i samband med olika händelser eller förändringar i verksamheten.
Som Ingenjör kommer du att arbeta med kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter med stor bredd. Detta gör du tillsammans med ett gott gäng som gillar utmaningar kopplat till att förvalta och utveckla Ringhals och anläggningarnas säkerhetsanalyser.


Dina arbetsuppgifter
• Arbete med säkerhetsredovisning och dess säkerhetsanalyser för blocken, tex kopplat till risker, radiologi, haveriberedskap och svåra haverier.
• Analysera inträffade händelser och värdering av potentiella säkerhetsfrågor för att säkerställa blockens konstruktionsgrund.
• Hantera tekniska frågeställningar gällande anläggningarna, bistå organisationen med tekniskt stöd och leverera efterfrågad kompetens för genomförande av anläggningsändringar och underhåll
• Hantera myndighetskrav och tolkning av nya myndighetsföreskrifter


Om dig
Vi ser gärna att du
• Är högskoleingenjör inom exempelvis kemi, maskin eller teknisk fysik
• Har både erfarenhet och kompetens inom teknikområdet.
• Viss arbetslivserfarenhet inom relevant område, exempelvis inom säkerhetsredovisning och säkerhetsanalys
• Uttrycker dig flytande på svenska i tal och skrift, samt har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet inom säkerhetsanalysområdet, kemi och radiologi, svåra haverier, haveriberedskap, riskhantering eller kravhantering. Även kunskaper om konstruktionsprinciper för kärnkraftverk samt kunskap om anläggningens dokumentation, drift och funktion är meriterande.
Vi vill också belysa att det finns möjlighet för dig med en mer junior profil på området att söka dig till oss. Detta för att i din roll kunna tillgodogöra dig den kompetens du på sikt kommer att behöva.
Rollen innebär många kontaktytor, internt likväl som externt, och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, både i muntlig och skriftlig framställan.
För rollen krävs att du är ansvarstagande och van vid att driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. En god analytisk förmåga, med fokus på både detalj och helhet, hjälper dig i arbetet med att komma vidare i komplexa frågeställningar. Har du dessutom god förståelse för numeriska underlag kommer detta att vara till hjälp.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Ringhals har ett lokalkontor i centrala Göteborg och erbjuder goda möjligheter till distansarbete.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Stefan Eriksson tfn 0738 06 88 68.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren: sofia.berggren@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Ingenjör inom Processdesign

Civilingenjör, kemi
Läs mer Maj 13
Ingenjör inom Kärnkrafts- och Processdesign – Ringhals
Har du erfarenhet och kompetens inom teknikområdet?? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/


Nu söker vi en ny kollega till gruppen Processdesign (NTTD) som ingår i enheten Anläggningsdesign på Ringhals.


Om jobbet
Gruppen Processdesign har som uppdrag att säkerställa att kärnkraftsanläggningen och dess processystem är utformade så att funktion och krav upprätthålls.
Detta innebär att det i teamet finns kompetens inom krav på processystemen på anläggning, system och komponentnivå, liksom kompetens inom design av kärnkraft och processystem, inklusive metodik vid anläggningsändringar och underhållsåtgärder.


Dina arbetsuppgifter
I rollen ingår:
• att ta fram lösning på funktion, design och reglering i projekt
• ta fram relevanta krav och specificera hur dessa skall tillämpas och verifieras
• arbete med att kvalitetssäkra krav och utformning, t ex genom HAZOP (metod för konstruktionsgenomgång), säkerhetsvärdering samt att genomförande av provdrift
Stora delar av arbetet sker i projektform, men gruppen har också till uppgift att finnas tillgänglig även på kort varsel, exempelvis som tekniskt bollplank, vid uppkomna situationer i verksamheten.
Som Ingenjör inom Processdesign kommer du att arbeta tillsammans med ett gott gäng med bred kompetens som gillar utmaningar kopplat till att säkerställa och utveckla Ringhals anläggning och processer


Om dig
Vi ser gärna att du har;
• Civilingenjörsutbildning alternativt motsvarande utbildning eller kompetens inom process, kemi eller maskin
• Erfarenhet från arbete i projekt inom t ex kärnkraft eller processindustri
• Erfarenhet från kärnkraft och kunskap om konstruktionsprinciper och krav är meriterande
• Erfarenhet som konstruktionsledare/tekniskt ansvarig i projekt är meriterande
• Flytande i svenska, samt mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Rollen innebär många kontaktytor, internt likväl som externt, och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, både i muntlig och skriftlig framställan.
För rollen krävs att du är ansvarstagande och van vid att driva ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. En god analytisk förmåga, med fokus på både detalj och helhet, hjälper dig i arbetet med att komma vidare i komplexa frågeställningar. Att vara kreativ, flexibel sitt tankesätt och kunna hantera snabba förändringar är även det till god hjälp i rollen.


Om oss
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johanna Svahn tfn 072 53 84 143, mail: johanna.svahn@vattenfall.com
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofia Berggren Sofia (HDRS) mail: sofia.berggren@vattenfall.com
Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Placeringsort: Ringhals


Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Projektledare Regionnät– Vattenfall Eldistribution AB

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Apr 26
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Som projektledare hos oss på Vattenfall Eldistribution får du möjlighet att vara med och göra skillnad. Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. I rollen som projektledare bidrar du till vår resa att nå dit genom att bygga framtidens elnät. Släpp loss dina superkrafter med oss!


Du kommer att
Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt med fokus på vårt regionnät. Som projektledare kommer du ansvara för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar är att leda konsulter, leverantörer och entreprenörer och följa prognos och budget för beslutade projekt. Du kommer även skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter, entreprenörer och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget. Du ansvarar för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet och beroenden till andra projekt och säkerställer att komplett dokumentation erhålls vid färdigställd anläggning.
Resor i tjänsten förekommer regelbundet. Körkort klass B är ett krav.


Vi söker dig som har
• En eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraftsteknik eller att du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Flerårig erfarenhet från att leda större infrastruktur-, bygg-, eller anläggningsprojekt
• Goda kunskaper om regionnätets uppbyggnad och dess ingående komponenter
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska
Du är strukturerad i ditt arbetssätt, serviceinriktad och självgående, du driver ditt arbete framåt på egen hand och är van att fatta snabba beslut. Rollen som projektledare innebär många kontaktytor och det är av stor vikt att du är en lagspelare med samarbete som ledord. Du har en välutvecklad kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd.


Det är meriterande om du har erfarenhet av följande
• Byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U) och arbetsmiljöfrågor
• Upphandling och förhandling
• Entreprenadjuridik (AB04, ABT06 och ABK09)
• Projektering, konstruktion och/eller byggnation av regionnäts- och/eller stamnätsanläggningar
• Tillståndsförfarande, samråd eller koncessionsfrågor
• Bygg- och anläggningsarbete


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Övrig information
För frågor om rollen så kontakta:
Rekryterande chef: Mattias Pettersson, 072 554 22 13 eller mattias.pettersson@vattenfall.com
För frågor om rekryteringsprocessen så kontakta: Rekryterare: Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com


Välkommen in med din ansökan senast: Vi tillämpar löpande urval och tillsättning men sista ansökningsdag är den 5/6.
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO
Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00


Befattning: Projektledare
Placeringsort: Trollhättan


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu