Mpya Finance AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Mpya Finance AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Ekonomichef till Cactus Rail

Ekonomichef
Läs mer Aug 8
Cactus Rail skapar tågledningssystem för stora delar av Sveriges järnväg åt Trafikverket, Trafikförvaltningen (SL) och Inlandsbanan. Våra system är en viktig del i Trafikverkets modernisering av hela den Svenska järnvägen. Parallellt införs den EU-gemensamma standarden ERTMS, vilket ökar andelen hållbara transporter inom hela Europa, även över landsgränser. Kaktusen var vår inspiration när vi valde vårt företagsnamn. Den lever och frodas i miljöer som ställer tuffa krav på flexibilitet, evolution och hållbarhet. Precis som vi och våra system.

Vill du utvecklas och växa i ett spännande bolag med en härlig företagskultur? Är du en självgående och engagerad Ekonomichef som gillar att skapa struktur och driva förändring? Då kan rollen som Ekonomichef på Cactus Rail vara något för dig! Har du med dig en gedigen erfarenhet inom ekonomi och har en vilja att dels arbeta operativt och att leda ett mindre ekonomiteam, då kan detta vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Ekonomichef på Cactus Rail kommer du att få en viktig roll i organisationen. Du får det övergripande ansvaret att leda och utveckla ekonomiarbetet. Du ser till att företagets ekonomi sköts på bästa sätt med god framförhållning, kontroll och optimering av ekonomiska förhållanden. Du ingår i ledningsgruppen och förser gruppen med analyser och uppdateringar av den ekonomiska utvecklingen samt stöttar dina kollegor i ekonomiska frågor.

Du är operativ och säkerställer att redovisningen samt månads- och årsbokslut för Cactus Rail är korrekt. Du rapporterar till VD, samt deltar i styrelsemöten och bistår med ekonomisk information. Som Ekonomichef har du en nyckelroll i bolaget med förväntningar att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du är även med och driver budget och prognosprocesserna samt upprättar likviditetsprognoser och lönsamhetskalkyler. I denna roll så kommer du att få vara med på en spännande resa och ha möjlighet att vara med och påverka och bidra till resultatet.

Din profil:

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt många års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är en strukturerad och analytisk person som drivs att skapa ordning och struktur i en utvecklingsbenägen organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person inger du förtroende och trygghet.

För att trivas i rollen som Ekonomichef bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen både på svenska och engelska. Som person är du engagerad och trivs i en affärsnära roll samt är noggrann och duktig på att planera och prioritera. Du en driven person som motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten. Du har förmåga att se helheten och prioriteringar och kan kommunicera detta på ett bra sätt till varje medarbetare. Ditt ledarskap präglas av ett stort engagemang och du har ett tydligt förbättrings- och utvecklingsfokus.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Cactus Rail med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Controller till DEFA

Controller
Läs mer Aug 5
Vårt mål är att göra människors liv enklare och mer miljövänligt genom att hjälpa dem använda energi så effektivt som möjligt. Våra produkter och tjänster förbättrar hur människor laddar och förvärmer sina fordon och ljussätter byggnader eller vägar. Vi fortsätter att förbättra vårt sortiment genom att fokusera på kontinuerlig förbättring och innovation.

DEFA är ett privatägt norskt företag som grundades 1946. Vi har för närvarande mer än 400 anställda på tre kontinenter. Våra produkter och tjänster säljs i mer än 30 länder världen över.

Är du i början av din karriär som controller och vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Vill du ingå i ett prestigelöst team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål? Som controller på DEFA kommer du arbeta nära verksamheten som ett affärsmässigt bollplank till utvecklare och övriga medarbetare. Tjänsten är placerad i nya fina lokaler på Ringön. Här är chansen till en spännande roll i ett härligt företag med höga ambitioner där ledordet är: We are moving the world forward by optimizing energy usage

Om rollen

I rollen som controller leder du arbetet samt ansvarar för intäkterna från våra digitala tjänster kopplade till CloudCharge. Du säkerställer att de kunder som använder CloudCharge är anpassade till DEFAs faktureringstjänster.

Du kommer bidra till att affärsstrategi och ekonomiska mål uppfylls genom att övervaka, genomföra ekonomisk analys och tillhandahålla framåtblickande information.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Månatliga avstämningar/rapporter för uppföljning av intäkter
• Analys av affären samt proaktivt föreslå förbättringar och kostnadsbesparingar
• Fakturering av CloudCharges kunder
• Underhålla samt uppdatera kunddata
• Genomföra prisförändringar
• Systemansvarig för ekonomisystemen

Din profil:

Vi tror att du har en akademisk examen eller liknande och har arbetat 2-3 år med ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och gärna någon arbetslivserfarenhet som controller.

För att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk, social, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Vidare har du en förmåga att göra data presenterbar samt trivs i en pedagogisk och kommunikativ roll. Du tar egna initiativ och driver igenom projekt samt är bra på att prioritera och hålla deadlines.

Det är viktigt att du är strukturerad, noggrann, driven och prestigelös. Du är trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar samt är van vid att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du är ständigt förbättrings- och lösningsfokuserad. För att klara rollen är det ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift samt är en van användare av Excel. Det är meriterande om du har arbetat med digitala tjänster.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar DEFA AB med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Financial Accountant till dentsu

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 5
dentsu är ett globalt kommunikationsnätverk med 47.000 medarbetare i fler än 145 länder. Vi hjälper våra kunder att stärka deras konsumentrelation med hjälp av holistiska och integrerade kommunikationslösningar. Våra medarbetare erbjuds möjligheten att jobba med flera marknadsledande varumärken och spännande kunder. Samtliga våra svenska bolag är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas och vi jobbar aktivt med vårt sociala och miljömässiga ansvarstagande som arbetsgivare och medmänniskor. Diversity, Equity & Inclusion är djupt förankrat i våra gemensamma värderingar - the 8 Ways to Never Before – och vårt Leadership Framework är applicerbart på alla våra medarbetare. Vi är stolta över det som gör oss unika som företag och individer och vi uppmuntrar sökande från alla olika typer av bakgrunder att söka sig till oss.

Är du driven, ansvarfull och serviceminded samt en person som trivs med många kontaktytor? Har du erfarenhet inom redovisning och vill arbeta i en bred roll med ett härligt team? Här är chansen till en spännande roll i ett internationellt företag med höga ambitioner!

Tjänsten är belägen i attraktiva lokaler mitt i centrala Göteborg. Välkommen till ett kontor som erbjuder mycket glädje, framåtanda och teamwork. Låter detta intressant då kan tjänsten som Financial Accountant på dentsu vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Financial Accountant på dentsu ansvarar du för redovisning och månadsbokslut. Du kommer att vara med och säkerställa att den månatliga rapporteringen är klar i rätt tid och att den har högsta kvalitet. Du kommer att ha många kontaktytor internt inom hela organisationen och ett tätt samarbete med dina ekonomikollegor i både Stockholm och Göteborg, samt även vårt Finance Service Center i Indien. Du rapporterar till Head of Operational Finance.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

• Projektuppföljning och fakturering
• Projektredovisning
• Månadsbokslut, samt inrapportering
• Kundupplägg, kreditlimiter och avtalshantering
• Stöd vid budget och forecast
• Intern support

Din profil:

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi samt tidigare erfarenhet från en liknande roll och är trygg inom redovisningsområdet. Du tar gärna egna initiativ till att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Du trivs med att jobba nära verksamheten i en bred roll där arbetsuppgifterna är varierande.

Vi värdesätter att du är en prestigelös lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du är strukturerad och van att arbeta självständigt samt har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Då dentsu arbetar i flera olika system parallellt är det fördelaktigt om du tycker det är roligt att sätta dig in i nya systemmiljöer. Rollen förutsätter att din svenska och engelska är mycket god både i tal och skrift samt att du är en van användare av Excel.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar dentsu med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Controller till Aranäs Fastigheter AB

Controller
Läs mer Aug 3
Aranäs Fastigheter är Kungsbackas största privata fastighetsägare och har ett stort fokus på att göra Kungsbacka till en ännu bättre plats för både boende och näringsliv. I dagsläget äger och förvaltar vi ca 2150 hyreslägenheter och ca 250 000 kvm, varav 90 000 kvm är kommersiell yta - där även Kungsmässan Köpcentrum ingår.

Vi befinner oss i en spännande och expansiv fas där vi utöver vårt långsiktiga arbete med att ha Sveriges nöjdaste hyresgäster, också satsar stort på fastighets- och stadsutveckling.

Varmt välkommen till fastighetsbolaget Aranäs!

Söker du en affärsnära och bred roll på en familjär arbetsplats med härlig stämning? Har du fastighetsbakgrund, är en duktig controller, har erfarenhet från projektredovisning samt vill ta nästa steg? Då kan rollen som Controller för Aranäs vara rätt för dig.

Du kommer att vara placerad på Aranäs inspirerande och välkomnande huvudkontor centralt i Kungsbacka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Ansvara för projektredovisning och uppföljning av projekt.

- Ansvara för sammanställning av ekonomiska underlag för beslut såsom projektkalkyler och kassaflödesanalyser till projekt och för koncernen

- Ansvar för budget och prognossammanställning och analys av koncernens av ny- till och ombyggnadsprojekt

- Ansvara för ekonomiskt och finansiellt stöd till Aranäs affärsverksamheter i form av ekonomistyrning, genom analyser, nyckeltal, scenarioplanering och rapporter.

- Redovisningsansvar för Aranäs Projekt AB

- Fastighetsvärderingar av eget fastighetsbestånd inom koncernen.

Vem är du?

Vi ser att du gärna har minst fem års erfarenhet från fastighetsbranschen och liknande arbetsuppgifter. För att lyckas ser vi att du är analytisk, social med förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner och att presentera data på ett pedagogiskt sätt.

Du trivs med att samarbeta i en dynamisk verksamhet med högt tempo och många kontaktytor. Det är därför viktigt att du trivs med att interagera och kommunicera med olika människor.

Det är viktigt att kunna arbeta såväl självständigt som i team och ta ett stort ansvar för ansvarsområden. Tjänsten är en verksamhetsnära roll, där du kommer arbeta med att förbättra och effektivisera processer. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Aranäs med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg på linda.malberg@mpya.se eller Elin Antonsson elin.antonsson@mpya.se.

Intervjuer och urval kommer att ske efter v. 32 men du är välkommen med din ansökan redan nu!

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Financial Controller till Smoltek

Financial controller
Läs mer Aug 8
Smoltek (Smoltek Nanotech Holding AB) är specialiserade inom tillverkningsteknologi baserat på en patentskyddad teknikplattform för växt av konduktiva nanostrukturer. Tekniken kan användas på ett flertal olika material, beroende på aktuell processförutsättning. Detta medför att den kan användas inom utveckling av spetsteknik för halvledare, energikonvertering, energilagring, bioelektronik m m. Bolaget är idag inriktat på att utveckla teknik för en ny typ av kondensatorer till halvledarindustrin samt ett nytt cellmaterial till elektrolysörer för vätgasindustrin. Bolaget börsnoterades på Spotlight Stock Market 2018 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Webbplats: www.smoltek.com

Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Smoltek söker en Financial Controller som tycker om att jobba i en bred roll, både högt och lågt. Är du en erfaren och engagerad redovisningsekonom som är självständig, ansvarsfull, kommunikativ och driven? Triggas du av utmaningar och vill vidareutveckla dina kunskaper i en spännande organisation? Då kan det vara dig vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Financial Controller på Smoltek har du helhetsansvaret för redovisningen. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisningar samt för deklaration och skattefrågor. Du kommer att arbeta för att processer och funktioner inom din avdelning ständigt förbättras och utvecklas. Det är därför viktigt att du trivs i en roll där du har möjlighet att utveckla arbetssätt och skapa struktur. Du rapporterar till bolagets CFO.

I arbetet ingår att ansvara för:

• Bokslutsarbete inklusive koncernredovisning och koncernkonsolidering
• Löpande bokföring
• Projektredovisning och processer
• Månatlig avstämning och kontroll av balans- och resultatkonton
• Upprättande av årsredovisning, kvartalsrapporter/kommuniké och månadsbokslut
• Budgetarbete & likviditetsprognoser, finansiell analys och planering
• Arbeta fram effektiva och kvalitativa rutiner, processer och rapportering
• Bokslutsrevision och förvaltningsrevision, framtagning av material, kontakt med revisorer
• Skattefrågor och hantering av momsregelverk
• Utbetalningar och likviditetshantering

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och är trygg i din kompetens Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad och ansvarstagande. Vidare ser vi att du är en prestigelös och positiv person som trivs i sammanhang av utveckling och förändring. För att lyckas i rollen som Financial Controller krävs att du tar egna initiativ och ser möjligheter i förändringar. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Vidare är du serviceorienterad och duktig på att koordinera och driva aktiviteter inom företaget.

Vi förutsätter att din engelska är god både i tal och skrift samt att du är van vid att arbeta i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av K3/IFRS samt koncernredovisning.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Smoltek med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Financial Controller till Smoltek

Financial controller
Läs mer Jun 20
Smoltek (Smoltek Nanotech Holding AB) är specialiserade inom tillverkningsteknologi baserat på en patentskyddad teknikplattform för växt av konduktiva nanostrukturer. Tekniken kan användas på ett flertal olika material, beroende på aktuell processförutsättning. Detta medför att den kan användas inom utveckling av spetsteknik för halvledare, energikonvertering, energilagring, bioelektronik m m. Bolaget är idag inriktat på att utveckla teknik för en ny typ av kondensatorer till halvledarindustrin samt ett nytt cellmaterial till elektrolysörer för vätgasindustrin. Bolaget börsnoterades på Spotlight Stock Market 2018 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Webbplats: www.smoltek.com

Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Smoltek söker en Financial Controller som tycker om att jobba i en bred roll, både högt och lågt. Är du en erfaren och engagerad redovisningsekonom som är självständig, ansvarsfull, kommunikativ och driven? Triggas du av utmaningar och vill vidareutveckla dina kunskaper i en spännande organisation? Då kan det vara dig vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Financial Controller på Smoltek har du helhetsansvaret för redovisningen. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisningar samt för deklaration och skattefrågor. Du kommer att arbeta för att processer och funktioner inom din avdelning ständigt förbättras och utvecklas. Det är därför viktigt att du trivs i en roll där du har möjlighet att utveckla arbetssätt och skapa struktur. Du rapporterar till bolagets CFO.

I arbetet ingår att ansvara för:

• Bokslutsarbete inklusive koncernredovisning och koncernkonsolidering
• Löpande bokföring
• Projektredovisning och processer
• Månatlig avstämning och kontroll av balans- och resultatkonton
• Upprättande av årsredovisning, kvartalsrapporter/kommuniké och månadsbokslut
• Budgetarbete & likviditetsprognoser, finansiell analys och planering
• Arbeta fram effektiva och kvalitativa rutiner, processer och rapportering
• Bokslutsrevision och förvaltningsrevision, framtagning av material, kontakt med revisorer
• Skattefrågor och hantering av momsregelverk
• Utbetalningar och likviditetshantering

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och är trygg i din kompetens Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad och ansvarstagande. Vidare ser vi att du är en prestigelös och positiv person som trivs i sammanhang av utveckling och förändring. För att lyckas i rollen som Financial Controller krävs att du tar egna initiativ och ser möjligheter i förändringar. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Vidare är du serviceorienterad och duktig på att koordinera och driva aktiviteter inom företaget.

Vi förutsätter att din engelska är god både i tal och skrift samt att du är van vid att arbeta i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av K3/IFRS samt koncernredovisning.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Smoltek med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Redovisningsekonom till Connect Bus

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 20
Connect Bus, bussföretaget med personlig närvaro! Vi utför persontransporter i södra Sverige med ca 900 fordon och ca 1 400 anställda. Connect Bus ägs av CBRE och ingår i en nordisk busskoncern där även KarlssonBuss, Norgesbuss, Sörlandsruta, Torghatten Buss och Tröndebilarne ingår. Vi är kvalitets- och miljö-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Besök oss på connectbus.se

Det började för 90 år sedan, med en anställd och en buss. Idag kan Connect Bus stoltsera med 1400 anställda och 700 fordon och en verksamhet där de fyller en viktig funktion i samhället i form av linjetrafik, skolskjutstrafik och serviceresor åt kommuner och trafikhuvudmän, busscharter åt företag, kommuner och grupper.

Till sitt kontor i Göteborg söker Connect Bus nu en redovisningsekonom som tillsammans med ekonomifunktionen vill bli en del av den förändrings- och tillväxtresa som Connect Bus befinner sig på.

Om rollen

I rollen som redovisningsekonom kommer du ingå i ett ekonomiteam om fyra personer, och rapportera till Redovisningschefen. Du kommer att arbeta med löpande redovisning och månadsbokslut för bolagen som är placerade i Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Tillsammans med Redovisningschefen driva arbetet med månads-, kvartals-, och årsbokslut
• Löpande redovisning
• Stämma av koncernens mellanhavanden
• Skatteberäkningar och inkomstdeklarationer
• Revisors- och myndighetskontakter
• Bistå Redovisningschefen i framtagning av finansiellt material
• Utveckla rutiner & processer inom ekonomifunktion

Din profil

Vi söker dig med något/några års erfarenhet av roller som inneburit redovisningsarbete. Du är bokslutssjälvständig och drivs av att utveckla rutiner och processer. Vi ser också att du har en relevant eftergymnasial utbildning samt pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska. För tjänsten krävs att du är systemorienterad och är en van Excelanvändare.

Vi söker dig som är nyfiken och tänker i nya banor och vågar utmana såväl dig själv som organisationen. Du tilltalas av en föränderlig miljö och tycker att det är spännande om spelplanen förändras något efterhand. Som person är du noggrann, prestigelös och med ett högt servicetänk. Struktur kommer naturligt för dig och du är van att hantera många frågor parallellt. Du besitter en helhetssyn på ekonomifunktionens uppdrag och dess processer, samt har en förståelse för övriga kollegors arbete samt var nästa tar vid. Vidare är du trygg i dig själv har du en god samarbetsförmåga och är mån om att teamet tillsammans levererar kvalitet.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén på telefon 0760-303100 eller Elin Antonsson på telefon 0709-318769. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Senior Accountant till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Redovisningschef
Läs mer Jun 20
Emerson is a world leader in level measurement, providing a wide range of solutions including radar technology and point-level detection making the world both safer and more sustainable. We strive to help our customers make the right decisions, be smarter and find complete innovative solutions.

You will find us in our Innovation center in Mölnlycke, about 10 minutes from Gothenburg city center with good commuting possibilities. Here, every employee is part of a highly developmental and innovative environment where everyone has a clear picture of how to contribute to the success of our company.

Customer focus, engagement and courage permeates our culture. Our work environment is friendly and positive and as part of an international company, with locations all over the world, there are plenty of opportunities for personal development.

We strive for gender equality and to increase the number of women both working with Emerson and the technology industry at large.

The Emerson company culture is inclusive and celebrates the unique perspectives, diversity of thought, and exceptional innovation that come to life when we actively seek to hire and develop the best and most promising team members from all backgrounds. These unique points of view help foster fresh thinking and new ideas, ensuring our continued success and improvement.

Nu har du möjlighet att bli en viktig pusselbit i en global organisation med stora ambitioner. I rollen som Senior Accountant kommer du att ha ett helhetsansvar för Emerson Rosemount Tank Radar Ab’s redovisning och tillhörande processer. Rollen innefattar också ett arbetsledaransvar för gruppen som funktion.

Emerson är ett innovativt tekniskt företag som är världsledande inom högteknologiska radar- och systemlösningar som på ett konkret sätt gör världen säkrare och mer hållbar för människa och miljö. Världen över har Emerson 90 000 anställda och cirka 500 av dessa är placerade på kontoret 10 min från centrala Göteborg, i Mölnlycke. De sitter i nybyggda och helt för sin verksamhet anpassade lokaler. En byggnad som du vill uppleva. Hit tar du dig enkelt med goda kommunikationsmöjligheter, med såväl buss som bil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Detta är en roll med stort eget ansvar där du får möjlighet att bidra såväl som påverka. Du förväntas driva ditt arbete självständigt och se till redovisningsfunktionen i sin helhet. Som Senior Accountant har du operativt ansvar för bolagets redovisningsfunktion bestående av en Financial Accountant och ni har också ett nära samarbete med den för koncernen centrala redovisningsfunktionen i Cluj, Rumänien.

I arbetet ingår:

• Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månadsrapportering i koncernrapporteringssystem och HFM
• Upprättande av årsredovisning, momsrapportering och deklaration samt förbättra processbeskrivningar och i förekommande fall upprätta nya process- och rutinbeskrivningar på eget initiativ
• Ansvar för samarbetet med de centrala redovisningsfunktionerna avseende outsourcade processer
• Finansavdelningens kontaktperson avseende Jeeves samt redovisningsrelaterade frågor avseende lönesystem och reseräkningar
• Självständigt ansvara för att internkontroll finns på plats och att organisationen följer rutiner och process med avseende på korrekt redovisning enligt gällande regelverk.
• Ansvar för att upprätthålla företagets DOA (Ekonomiska attesträtter)
• Kontakt med revisionsbyrå, skattemyndighet och andra intressenter
• Ansvar för årliga översyn av transfer pricing dokumentation
• Ansvar för den finska filialen
• Ad hoc uppgifter inom för avdelningen relevanta frågor.

Ett betydande samarbete finns också med Director FP&A samt dennes funktion på plats i Mölnlycke. Övriga kontaktytor är bland annat affärsområdesrepresentanter, avdelningschefer, representanter från Rosemount Inc och Emerson samt externa revisorer. Senior Accountant rapporterar till Finance Director.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och du är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Vi tror också att du har erfarenhet av att arbeta i en internationell kontext och det är meriterande med en vana av internationella regelverk såsom US GAAP och SOX. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Slutligen är du bekväm med affärssystem och har en god datavana, framför allt inom Excel.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du har förmågan att ta egna initiativ, skapa struktur och sätta processer. Du är även resultatorienterad och förstår värdet av att arbeta i team för att bäst nå gemensamma mål. Vidare är du ansvarstagande och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Du motiveras av eget ansvar och utmanas av högt tempo. Som person är du kommunikativ med ett proaktivt förhållningssätt.

Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Emerson Rosemount Tank Radar AB med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén, elin.linden@mpya.se, eller Elin Antonsson, elin.antonsson@mpya.se.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningschef till Göteborgsoperan

Redovisningschef
Läs mer Maj 15
GöteborgsOperans vision är att bli ett av norra Europas ledande operahus. Vi arbetar med en bred repertoar av opera, dans, musikal samt konserter. GöteborgsOperan AB är ett helägt bolag inom Västra Götalandsregionen med ca 500 årsanställda. Totalt ges på Stora och Lilla scenen samt i regionen ca 350 föreställningar per år för ca 250 000 besökare. Vi omsätter ca 500 miljoner kronor. GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med ungefär lika många kvinnor som män anställda.

Vill du arbeta på ett företag där opera, dans, musikal och konserter är verksamhetens hjärta?

Har du ett stort intresse för redovisning och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt? Är du är en person som älskar siffror och som värdesätter ett bra teamwork samt ett gott företagsklimat?

Vi söker en Redovisningschef med driv till GöteborgsOperan. I rollen kommer du att vara ansvarig för bolagets redovisning samt utveckling av processer och arbetssätt inom området. Du kommer att bidra aktivt till att GöteborgsOperans redovisning och rapportering till ägare, revisorer och myndigheter håller högsta nivå. Du kommer även ha ett samordningsansvar för redovisningsgruppen i dess dagliga löpande verksamhet.

GöteborgsOperan är en mångkulturell arbetsplats med människor från hela världen, vi eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Redovisningschef på GöteborgsOperan leder och fördelar du arbetet på redovisningsavdelningen.

Ansvarsområden:

• Löpande redovisning och rapportering
• Moms – och skattedeklarationer
• Månads-, delårs- och årsbokslut
• Utföra analyser och utredningar inom redovisningsområdet
• Delta i projekt
• Dokumentera ekonomiska rutiner och policys samt tillse att de efterföljs
• Initiera förslag till förbättringar inom redovisningsområdet
• Ta en aktiv del i arbetet med intern kontroll
• Ansvar för kontakt med externa revisorer och skattemyndigheter
• Systemadministratör för ekonomisystemen Raindance och Cognos Analytics

Din profil:

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller liknande. Du har goda redovisningskunskaper och är bekväm med att upprätta månadsbokslut och årsredovisning. Du tycker om att arbeta strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom ekonomifunktionen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och ser att du är prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad med god samarbetsförmåga. Du är förtroendeingivande, engagerad och vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är målinriktad. Du har en förmåga att leda och motivera andra och du behärskar svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Avslutningsvis tror vi att du har gott siffersinne, aktivt omvärldsbevakar i form av lagar och regler, är logisk och har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med GöteborgsOperans strategiska mål och visioner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100% som inleds med 6 mån provanställning.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar GöteborgsOperan med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén på telefon 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsekonom till fastighetsbolaget Grandab

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 30
På Grandab är vi specialister på att identifiera och förvärva fastigheter och bolag med utvecklingspotential. Genom aktiv förvaltning och strategisk utveckling skapar vi långsiktig värdetillväxt. Grandab går in som delägare i samtliga projekt och ansvarar för den affärsplan som respektive affär bygger på. Grandab är ett partnerägt bolag som grundades 2013. Sedan dess har bolaget växt med både medarbetare och mer omfattande samarbeten. Vår samlade expertis, lokala kännedom, breda kontaktnät och erfarenhet av fastighetsinvesteringar i kombination med mikro- och makroekonomisk analys inför varje enskild investering ligger till grund för vår investeringsstrategi. Vår verksamhet präglas av entreprenörskap, engagemang och affärsmässighet vilket utmärker alla affärer vi är delaktiga i. Idag består vår organisation av 14 personer och vi är placerade i Göteborg. Läs gärna mer på www.grandab.se

Vill du utvecklas vidare som Redovisningsekonom på fastighetsbolaget Grandab? Har du arbetat med ekonomi och reskontra förut, och vill vidareutvecklas inom redovisning? Då kan tjänsten som Redovisningsekonom på Grandab vara precis det du söker!

Som redovisningsekonom hos Grandab arbetar du brett med allt från leverantörsreskontran, administrativa uppgifter inom fastigheter, löpande bokföring till bokslut och rapportering. Du kommer även arbeta med hanteringen av moms- och skattedeklarationer. Vi erbjuder dig ett spännande jobb med stort ansvar i ett sammanhang som utvecklas och satsar! Hos oss får du möjlighet att påverka, driva och göra skillnad. Dessutom kommer du in i ett bolag där man har roligt tillsammans!

Rollen är placerad på kontoret i centrala Göteborg och du kommer rapportera till bolagets ekonomichef.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som är ekonom och som har erfarenhet av redovisning och reskontra. Vidare har du goda systemkunskaper och ett prestigelöst sätt.

Som person är du ansvarsfull, noggrann, relationsskapande, glad och serviceinriktad. Du har ett intresse för att effektivisera och utveckla processer och rutiner och du kan arbeta såväl självständigt som i team. Struktur kommer naturligt för dig och du är van att hantera många frågor parallellt. Vi ser även att du är trygg i dig själv har du en god samarbetsförmåga.

Organisation:

På Grandab är vi specialister på att identifiera och förvärva fastigheter och bolag med utvecklingspotential. Genom aktiv förvaltning och strategisk utveckling skapar vi långsiktig värdetillväxt. Grandab går in som delägare i samtliga projekt och ansvarar för den affärsplan som respektive affär bygger på. Grandab är ett partnerägt bolag som grundades 2013. Sedan dess har bolaget växt med både medarbetare och mer omfattande samarbeten. Vår samlade expertis, lokala kännedom, breda kontaktnät och erfarenhet av fastighetsinvesteringar i kombination med mikro- och makroekonomisk analys inför varje enskild investering ligger till grund för vår investeringsstrategi. Vår verksamhet präglas av entreprenörskap, engagemang och affärsmässighet vilket utmärker alla affärer vi är delaktiga i. Idag består vår organisation av 14 personer och vi är placerade i Göteborg. Läs gärna mer på www.grandab.se

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I denna rekrytering samarbetar Grandab med Mpya Finance.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg, linda.malberg@mpya.se eller Elin Antonsson, elin.antonsson@mpya.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bli en av oss - bli Talent Manager på Mpya Finance

Researcher, rekrytering
Läs mer Maj 20
Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivs. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Vi behöver hitta dig som är både nyfiken och långsiktigt relationsskapande. Du som rentav missar bussen för att du är inne i ett så intressant samtal och bara måste höra slutet. Du som sprider den där glädjen runtomkring dig samtidigt som du är omtänksam och uthållig, såsom resten av teamet. Du som vill arbeta som Talent Manager på Mpya Finance!

Uthållighet, talang och en lusekofta

Alla vet ju att det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande sätt, upptäcka möjligheter och se till hela människan (och hela ekonomen). Vi vill, helt enkelt, skapa förutsättningarna för att alla inom bolaget ska utvecklas, arbeta, lära sig av varandra och umgås – allt i det kulturtunga vardagsrummet som vi kallar Mpya. En för alla – alla för en.

Din roll kommer att kretsa kring att attrahera rätt talanger till Mpya och i ett nära samarbete med dina kollegor på konsult- och rekryteringssidan, bearbeta marknaden, etablera och fördjupa relationer med kandidater och kunder, samt dela kunskap och kompetens. Detta är en helt avgörande roll för hur vi tillsammans lyckas och det kräver uthållighet.

Du kan se på oss som den där rejäla lusekoftan – som är varm, färgglad, betydelsefull (ja för norrmän) och alltid där för att ge dig lite uppmuntran när det blåser hårt. För vår promenad tillsammans kommer inte alltid vara spikrak. Det kommer att dyka upp lite naturhinder, den stundtals dåraktiga cyklisten och ”söndagsspankulerarna”, men vi lovar dig att det kommer att vara värt ansträngningen.

Vill du läsa lite mer? Vi presenterar med stolthet vår kulturrevision – läs mer i Kulturbok

Kan du checka av?

Vi söker dig som är utbildad ekonom och som har några års arbetslivserfarenhet från någon typ av ekonomifunktion eller kanske från att ha granskat en sådan. Du jobbar kanske som ekonom idag och funderar på vad du ska bli när du blir stor. Har du erfarenhet från konsult- eller rekryteringsverksamhet så är det meriterande. Som person trivs du med både det affärsmässiga, det konsultativa och det personliga inom denna bransch. Du är en utpräglad lagspelare och trivs i ett gäng där ”laget är större än jaget”.

Du är den som ser vikten i att bredda och utveckla ditt nätverk och du gör det med passion. Du vet att det är bara genom uthållighet och långsiktighet som man lyckas fånga de allra bästa och mest lämpade talangerna till Mpya. Du får gärna komma med nya perspektiv och udda tankar och du kommunicerar med lätthet på svenska och engelska.

Redo för nästa steg?

Ring eller ansök online, och gör det gärna så snart som möjligt. Varmt välkommen att kontakta Carl Friberg, regionchef, 073-073 36 71 alt carl.friberg@mpya.se Du kan också hitta oss alla med kontaktuppgifter på www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen till Mpya Finance!

Ansök nu

Controller till Fastighets AB Balder

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 19
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Fastighets AB Balder har en osannolik resa bakom sig, från att vara en lokal aktör i Göteborg till en av de största aktörerna på den nordiska marknaden och idag även börsnoterade. Och resan fortsätter. Nu söker Fastighets AB Balder en Controller till controllerteamet. Är du i början av din controllerkarriär och vill bli en del av en spännande resa då kan detta vara rollen för dig!

Om rollen

I rollen som Controller kommer du att ingå i Controllerteamet som idag är 9 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Delta i arbete för effektivisering av verksamheten
• Ansvara för uppgifter i bokslutsarbetet
• Ansvara för uppföljning av en tilldelad region
• Underhålla och hantera ekonomisystemet
• Löpande kontakt med berörda i affärsområdena
• Kostnadsuppföljning
• Stötta organisationen med ekonomiska analyser

Din profil

Vi tror att du har en akademisk examen eller liknande och har arbetat 1-2 år med ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och gärna någon arbetslivserfarenhet som controller.

Du är en strukturerad och självgående person som drivs av att supportera och hantera processer och arbetssätt. Vi tror att du är bra på att skapa goda relationer, är förtroendeingivande och analytisk. Du har en förmåga att på ett ödmjukt sätt hantera frågor och uppgifter på alla nivåer.

Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du är trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar och egna initiativ samt är van vid att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av Uni4 ERP (UBW) är meriterande.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811 eller via anna.strom@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Smoltek

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 24
Smoltek (Smoltek Nanotech Holding AB) är specialiserade inom tillverkningsteknologi baserat på en patentskyddad teknikplattform för växt av konduktiva nanostrukturer. Tekniken kan användas på ett flertal olika material, beroende på aktuell processförutsättning. Detta medför att den kan användas inom utveckling av spetsteknik för halvledare, energikonvertering, energilagring, bioelektronik m m. Bolaget är idag inriktat på att utveckla teknik för en ny typ av kondensatorer till halvledarindustrin samt ett nytt cellmaterial till elektrolysörer för vätgasindustrin. Bolaget börsnoterades på Spotlight Stock Market 2018 och har sitt huvudkontor i Göteborg. Webbplats: www.smoltek.com

Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Smoltek söker en Redovisningsansvarig som tycker om att jobba i en bred roll, både högt och lågt. Är du en erfaren och engagerad redovisningsekonom som är självständig, ansvarsfull, kommunikativ och driven? Triggas du av utmaningar och vill vidareutveckla dina kunskaper i en spännande organisation? Då kan det vara dig vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Redovisningsansvarig på Smoltek har du helhetsansvaret för redovisningen. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisningar samt för deklaration och skattefrågor. Du kommer att arbeta för att processer och funktioner inom din avdelning ständigt förbättras och utvecklas. Det är därför viktigt att du trivs i en roll där du har möjlighet att utveckla arbetssätt och skapa struktur. Du rapporterar till bolagets CFO.

I arbetet ingår att ansvara för:

• Bokslutsarbete inklusive koncernredovisning och koncernkonsolidering
• Löpande bokföring
• Projektredovisning och processer
• Månatlig avstämning och kontroll av balans- och resultatkonton
• Upprättande av årsredovisning, kvartalsrapporter/kommuniké och månadsbokslut
• Budgetarbete & likviditetsprognoser, finansiell analys och planering
• Arbeta fram effektiva och kvalitativa rutiner, processer och rapportering
• Bokslutsrevision och förvaltningsrevision, framtagning av material, kontakt med revisorer
• Skattefrågor och hantering av momsregelverk
• Utbetalningar och likviditetshantering

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och är trygg i din kompetens Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad och ansvarstagande. Vidare ser vi att du är en prestigelös och positiv person som trivs i sammanhang av utveckling och förändring. För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig krävs att du tar egna initiativ och ser möjligheter i förändringar. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Vidare är du serviceorienterad och duktig på att koordinera och driva aktiviteter inom företaget.

Vi förutsätter att din engelska är god både i tal och skrift samt att du är van vid att arbeta i Excel. Det är meriterande av du har erfarenhet av K3/IFRS samt koncernredovisning.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Smoltek med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Rekryteringskonsult till Mpya Finance

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Jun 1
Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivs. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Rekryteringskonsult Mpya Finance

Är du redo för att fortsätta din resa med oss? Är du en erfaren rekryteringskonsult och känner att nu är tiden rätt för att ta steget och göra en Mpya? Vill du utvecklas och samtidigt vara en del i en jamii ya kipekee? Då kan Mpya Finance vara helt rätt för just dig! (Om du undrar, betyder mpya nytt och jamii ya kipekee betyder unik gemenskap på Swahili). Vi söker med andra ord en person som vill göra något nytt, och som söker en unik gemenskap.

Bli en av oss. Det blir roligare så.

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden! Vi tar hand om varandra, vi ser varandra och vi jobbar för laget. En för alla – alla för en. Allt för att bidra med kunskap och engagemang hos våra kunder och samtidigt ha roligt på jobbet!

Till vårt kontor på Kungsgatan i Göteborg söker vi nu en erfaren rekryteringskonsult. Som rekryteringskonsult kommer du att tillsammans med kompetenta kollegor ansvara för och genomföra rekryteringsuppdrag åt våra kunder. Det innebär att bearbeta marknaden, etablera och fördjupa relationer med kunder samt genomföra affärer. Som rekryteringskonsult driver du hela rekryteringsprocessen, från kravprofil och annonsering till urval, intervjuer, kandidatpresentationer till att använda analysverktyg och färdighetstester.

Kan du checka av?

Vi söker dig som är utbildad ekonom och har arbetat i en roll där du har haft ett helhetsansvar för hela rekryteringsprocessen. Du har erfarenhet av att arbeta med rekrytering av chefer eller specialister inom ekonomiområdet och känner dig trygg inom ekonomifunktionens olika delar. Du kommunicerar med lätthet på svenska och engelska i både tal och skrift. Som person trivs du av både det affärsmässiga, konsultativa och det personliga i rollen. Du är social och brinner för att ständigt för att bredda och utveckla ditt kontaktnät. Du är en utpräglad lagspelare och trivs i ett gäng där ”laget är större än jag:et”.

Hur gör jag nu?

Du ansöker online och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Carl Friberg, telefon 073-073 36 71 eller maila carl.friberg@mypa.se

Om Mpya Finance

Mpya Finance är modernt och nytänkande rekryterings - och konsultföretag inom ekonomi. Mpya Finance startades 2016 av människor med bred kunskap från olika bolag och kunduppdrag. Det finns knappt något stort svenskt företag som vi inte jobbat med, brukar vi säga. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vi finns idag i 5 städer, Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Helsingborg.

Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta, utvecklas och umgås. Vi tror att en vänlig och tillitsfull kultur får detta att hända. Vi tar hand om varandra, vi ser varandra och vi jobbar för laget. En för alla – alla för en. Lägg till ord som passion och nytänkande, så har vi en grund som ger individer, kollegor och kunder möjlighet att växa och utvecklas.

När vi inte jobbar lägger vi vår tid på våra familjer, att vara i naturen, träna, dansa, upptäcka världen (när det blir möjligt igen). Vi människor mår som allra bäst när det är balans mellan yrkesliv och fritid.

Vår mission är att utveckla och fördjupa samarbetet med våra kunder och varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Med våra ledord enkelhet, engagemang och delaktighet som grund blir vi snabbare, mer välkomnande och mindre stelbenta. Något som behövs i vår bransch

P.s Mpya betyder nytänkande på swahili.

Ansök nu

Business controller till Ernst Rosén

Business controller
Läs mer Maj 16
Ernst Rosén är ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Göteborg. Vår kärnverksamhet är att äga, förvalta och utveckla fastigheter och kvarter, alltid med kunden i fokus. Bolaget grundades 1952 och fjärde generationen är idag verksam i bolaget. Ernst Rosén AB har över 2 200 lägenheter och 61 000 kvm kommersiella lokaler, belägna framför allt i de centrala delarna av Göteborg. Det betyder att vi är en betydelsefull aktör i de delar av staden där vi är verksamma och att vi kan göra skillnad. Tillsammans med andra arbetar vi för att skapa ett tryggt, klimatsmart och dynamiskt samhällsklimat där delaktighet och allas lika värde är grundläggande.

Ernst Rosén-koncernen omsätter 1 149 mkr, har 258 anställda, 3 200 lägenheter och 110 000 kvm lokaler. I koncernen ingår bl a Nääs Fabriker, Vallda Golf & Country Club, Barsebäck Resort samt en ägarandel om 50% i fastighetsbolaget Aranäs AB.
Läs mer på www.ernstrosen.se

Ernst Rosén bygger för framtiden, vill du vara en del av vår utveckling?

Vi tar nu nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och behöver komplettera vår organisation med en helt ny roll som blir en viktig del i vår utvecklingsresa. Vi har påbörjat ett arbete för en vidare digitalisering, ett omfattande hållbarhets- och trygghetsarbete och ett större fokus på att utveckla vårt fastighetsbestånd. För att gå vidare med att utveckla processer och fördjupa analyser behöver vi nu förstärka vår organisation med en Business controller. Är du analytisk, kommunikativ och affärsinriktad och drivs av att arbeta i en organisation som är under utveckling? Då är det kanske dig vi söker!

Som Business controller på Ernst Rosén har du ett nära samarbete med verksamheten samtidigt som du arbetar med analys, uppföljning och rapportering på såväl övergripande nivå som bolags- och fastighetsnivå. Då rollen är ny får du möjlighet att utveckla allt från processer till systemfrågor. Tillsammans med bolagets CFO arbetar du även i koncerngemensamma och bolagsspecifika utvecklingsprojekt inom ekonomistyrning, affärsanalys och finansiell och verksamhetsrelaterad rapportering. Du kommer att rapportera till CFO.

Som Business controller kommer du bland annat att:

• Utveckla uppföljning, analys och benchmarking inom fastighetsförvaltningen.
• Delta i arbetet med att internt värdera fastighetsbeståndet, ta fram underlag, ansvara för och utveckla värderingsmodellen.
• Arbeta med att utveckla, upprätta och följa upp förvaltningens och koncernens långsiktiga finansiella plan och likviditetsprognoser.
• På uppdrag utföra övergripande analyser och utredningar inom det finansiella området.
• Delta i arbetet med skuldförvaltningen vilket innebär upphandling av finansiering och räntederivat, bankrapportering, bankkontakter och systemansvar för Nordkap.
• Förbereda presentationsmaterial, rapporter och presentation av analyser.
• Bidra och vara involverad i kravställning och utveckling av befintliga och nya systemstöd.

Din profil

Vi ser att du som söker är affärsinriktad, analytisk och lösningsorienterad. Du har ett stort systemintresse och du är van att bygga egna modeller och drivs av att utveckla nya lösningar. Att arbeta effektivt, strukturerat och noggrant och samtidigt leverera i tid är en självklarhet för dig.

Som person är du kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor. Du har lätt för att samarbeta både med kollegor, leverantörer och samarbetspartners, men har också förmågan att arbeta självständigt och äger ansvaret för ditt arbetsområde. Vi lägger lika stor vikt vid personlighet och inställning som kompetens.

Utbildning och erfarenhet

• Du är utbildad civilekonom eller motsvarande.
• Du har några års erfarenhet som Business Controller, eller av arbetsuppgifter som bedöms likvärdigt.
• Du är en avancerad användare av excel och powerpoint.
• Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen ser vi som meriterande.

Vi ser att du delar vår uppfattning om att nyckeln till framgång är när vi gör saker tillsammans och där vi tar vara på varandras unika kompetenser och erfarenheter. Ett genuint intresse för människor och deras utveckling ser vi som en viktig del i att skapa rätt förutsättningar framåt. Vi ser relationer som värdefulla oavsett om det är våra kollegor, partners eller våra kunder. Vårt mål är att förenkla våra kunders vardag samtidigt som vi bidrar till ett tryggare samhälle.

Vi erbjuder

Här får du chansen att bli en nyckelperson inom vår finansavdelning och möjlighet att vara med och utveckla både bolaget och din egen roll framåt. Du arbetar nära företagets ledning och kommer in i organisationen i ett spännande skede där du får vara med och driva vår omställning framåt.
Vi verkar i en spännande bransch där det händer mycket och där vi har möjlighet att göra skillnad.

Du blir en del av en organisation med stort fokus på sina medarbetare och får arbeta tillsammans med härliga kollegor som trivs på jobbet. Vi sitter i ljusa, fina lokaler på Stampgatan mitt i centrala Göteborg.

Så här ansöker du

I denna rekrytering samarbetar Ernst Rosén med Mpya finance. Har du några frågor kring tjänsten kontakta Sandra Hellström på 0701-47 52 33 alt Calle Friberg på 0730-73 36 71. Vi kallar in till intervjuer löpande så tveka inte att ansöka redan idag. Du söker tjänsten via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Bli en av oss - bli ekonomikonsult på Mpya Finance!

Ekonomikonsult
Läs mer Apr 29
Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivs. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Vi är ett gott gäng på Mpya Finance i Göteborg och vi önskar oss fler kollegor. Slipade talanger med redovisningsbakgrund och prestigelös inställning till att samla erfarenheter. Är du nyfiken på nya spännande utmaningar genom rollen som konsult? Vill du aktivt påverka och vara en del av ett nytänkande konsultbolag? Delar du förhållningssättet om att sätta laget före jaget – då kan konsultrollen på Mpya Finance vara ditt nästa steg i karriären!

Mindre decimalkomma, mer hjärta

Tjänsten som konsult på Mpya Finance innebär att du är med och levererar interimslösningar, projektstöd och rådgivning inom ekonomi och controlling. Våra kundföretag finns i olika branscher i alla storlekar. Våra uppdrag är för kvalificerade ekonomer – redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, business controller, financial controller eller CFO – beroende på din kompetens och kundens behov. Arbetsuppgifter och ansvarsområden består i stora drag av bokslut, årsredovisningar, analyser, uppföljning och rapportering. Uppdragsvariationen ger unika möjligheter till utmaning och utveckling av din karriär!

På Mpya Finance har du en trygg anställning med fast lön både på och mellan uppdrag, och vi är mycket måna om din vidare- och kompetensutveckling. Såklart. Dessutom har du alltid dina talangfulla konsultkollegor nära till hands för en klurig jobbfråga, en lunchpromenad eller ett glädjetjut! Vi erbjuder ett kompetent och glatt gäng kollegor som sitter utspridda i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg.

Som konsult hos oss är du en del i vårt lag! Vi ser en människa med unika behov och en livssituation som måste fungera både privat och professionellt. Vår verksamhet sätter därför dig i centrum i alla lägen och du blir del i en unik gemenskap. Vår kultur ägs och skapas utav oss alla – oavsett om du jobbar ute hos kund, engagerar dig i någon av våra sociala aktiviteter eller kommer in och fikar på Mpya-kontoret på Kungsgatan.

Vi har siktet inställt..

Nu har vi siktet inställt på dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning inom redovisning, och har några års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom. Du har förstås förståelse för de olika redovisningsregelverken samt har en vana att ta dig fram i olika systemmiljöer. Har du ett specifikt intresse/kunskapsområde ser vi till att ge dig utrymme att dela med dig av det till dina konsultkollegor. Har du dessutom arbetat med delar av controllerfunktionen är det bara en bonus!

Genom att vara affärsmässig, relationsskapande och framåtlutad taggas du av varierande utmaningar hos våra med omsorg valda kundföretag. Men allra mest stimuleras du av mötet med nya människor, och du har drivkraften att göra det lilla extra för att uppnå den stora skillnaden!

Hur gör jag nu?

Intervjuer sker vanligtvis löpande. Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta Sandra Hellström på Mpya Finance. Sandra nås på sandra.hellstrom@mpya.se och 070 147 52 33.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Fastighets AB Balder

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 27
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Är du en driven, engagerad och noggrann redovisningsekonom som trivs att arbeta i en bred roll? Känns detta intressant, då kan rollen som redovisningsansvarig på Balder vara något för dig! Balder behöver förstärka sitt befintliga redovisningsteam med en redovisningsansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som redovisningsansvarig hos Fastighets AB Balder arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning för ett stort antal bolag. Du rapporterar direkt till redovisningschefen och du ingår i en grupp om totalt 15 personer som arbetar tillsammans, varav 10 sitter på ekonomiavdelningen i Göteborg.

I rollen som redovisningsansvarig så ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för ett stort antal bolags redovisningar, avstämningar och bokslut.
• Arbeta med löpande redovisning.
• Hantera redovisningen vid förvärv och försäljning
• Upprätta årsredovisningar.
• Upprätta preliminär- och inkomstdeklarationer.
• Hantera momsredovisning och momsfrågor
• Upprätta fastighetsdeklarationer
• Bistå intern personal med ekonomisk kunskap.
• Bidra till förbättringsförslag med målet att utveckla verksamheten.

Din profil:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för redovisning och trivs i en växande och entreprenörsdriven organisation där du får möjlighet till utveckling. Vi tror att du har erfarenhet från en liknande position och bred kunskap inom redovisningsområdet. Du har en relevant utbildning inom ekonomi och redovisning.

Tjänsten passar dig som vill jobba med redovisning i en verksamhetsnära roll, är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och vill växa i din roll tillsammans med bolaget. Som redovisningsansvarig hos Fastighets AB Balder kommer du att ha många kontaktytor och det är därför viktigt att du är positiv, hjälpsam och har lätt för att samarbeta. Du har ett systematiskt och analytiskt arbetssätt samt är resultatorienterad. Vidare ser vi att du är en prestigelös och driven person som trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och ta ett stort ansvar. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer.

Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har arbetat med fastighetsbolag tidigare samt har arbetat i en liknande koncernstruktur med många bolag.

Organisation:

Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Finance Manager till CONMED

Ekonomichef
Läs mer Apr 14
CONMED is a global medical technology growth company that specializes in the development and sale of surgical and patient monitoring products and services that allow our physician customers to deliver high quality care and as a result, enhanced clinical outcomes for their patients.

Through its Advanced Endoscopic Technologies, Advanced Surgical, International, and Orthopedics units, CONMED serves the following medical specialties:

• Orthopedic Surgery
• Laparoscopic, Robotic, and Open Surgery
• Gastroenterology and Pulmonology
• Patient Care

Vill du utvecklas och växa i ett internationellt bolag med en härlig företagskultur? Då kan rollen som Finance Manager på CONMED Nordic vara något för dig! Har du med dig en gedigen erfarenhet inom ekonomi och har en vilja att dels arbeta operativt och att leda ett mindre ekonomiteam, då kan detta vara något för dig!

Som Finance Manager på CONMED Nordic kommer du få en nyckelroll i organisationen. Du är operativ och har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen för fyra legala enheter med rapporteringsansvar tillsammans med tre kollegor som du har personalansvar för. Du rapporterar till General Manager, och rollen innebär en plats i ledningsgruppen. Du har en nyckelroll i bolaget med förväntningar att fortsätta utveckla system, processer och rutiner för ekonomifunktionen. Du är även med och driver budget och prognosprocesserna. I denna roll så kommer du att få vara med på en spännande resa och ha möjlighet att vara med och påverka och bidra till resultatet. Vi sitter i ljusa fina lokaler i Sisjön.

För att passa in i rollen tror vi att du är / har:

• Civilekonom eller liknande akademisk utbildning
• Erfarenhet av redovisning, rapportering och ekonomistyrning
• God kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska
• Van att arbeta i en internationell miljö
• Har du erfarenhet av US GAAP är det meriterande

För att trivas i rollen som Finance Manager bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen- både på svenska och engelska. Som person är du engagerad och trivs i en affärsnära roll. Vidare är du en driven person som motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten. Du har förmåga att se helheten och prioriteringar och kan kommunicera detta på ett bra sätt till varje medarbetare. Vidare är du noggrann, duktig på att planera och prioritera.

I denna rekrytering samarbetar CONMED med Mpya finance. Har du frågor kring tjänsten kontakta Sandra Hellström på 0701-47 52 33 alt Elin Antonsson på 0709-31 87 69. Intervjuer sker löpande för tjänsten så tveka inte att skicka in din ansökan.

Ansök nu

Revisor till Frejs Revisorer

Revisor
Läs mer Apr 10
På Frejs jobbar vi tätt tillsammans för att kunna leverera bästa möjliga helhetslösningar till våra kunder. Vi är stora nog att besitta specialkompetenser inom företaget, utan att förlora den personliga relationen med våra kunder. Totalt är vi 65+ frejsare varav drygt 55 sitter på vårt kontor i Göteborg och 11 i Smålandsstenar. Vi är specialiserade på ägarledda verksamheter och våra kunder finns i en mängd olika branscher. Hos oss arbetar du nära kunden redan från start.

I snart 50 år har vi på Frejs kunnat erbjuda erfarenheter från de flesta verksamhetsområden och rörelsegrenar, men vi är inte större än att vi kan prioritera det personliga åtagandet och närheten till kunderna. Detta har över åren visat sig vara ett framgångsrikt sätt att driva vår byrå och har framför allt resulterat i en arbetsplats dit det är meningsfullt och roligt att gå till varje dag.

Besök oss gärna på www.frejs.se

Frejs Revisorer i centrala Göteborg söker nu dig som vill bli del av ett gott gäng där det personliga och genuina genomsyrar verksamheten. Frejs har kompetensen och kapaciteten att vara revisorer och rådgivare åt kunder i alla storlekar, såväl börsbolag som fåmansbolag. Idag är vi drygt 65 anställda Frejsare, varav 55 av dem sitter i Göteborg och 11 i Smålandsstenar. Du erbjuds en bred roll där du får en fin möjlighet till eget ansvar och utveckling.

Kompetens, Kontinuitet, Engagemang, samt Kunden i fokus är Frejs fyra hörnstenar och de beskriver oss och hur vi arbetar. Här är det både utvecklande och roligt att jobba med revision – tack vare fantastiska kunder och medarbetare!

Om tjänsten

På Frejs jobbar vi tätt tillsammans för att kunna leverera bästa möjliga helhetslösningar till våra kunder. Vi arbetar i team som varierar från kund till kund då vi värderar erfarenhetsutbyte högt och detta ska speglas även i vårt arbetssätt. Som revisor arbetar du med allt från revision av intern kontroll och räkenskaper till löpande granskning och rådgivning. Rollen innebär en nära dialog med våra kunder och du utvecklar kunduppdrag och kundrelationen samtidigt som du ger genuin service genom professionell rådgivning och konsultation. Vi tror att du är självgående i din roll och har en vana av att leda och stötta revisionsteam, samtidigt som du är prestigelös och är en teamplayer. För att fortsätta din utvecklingskurva erbjuds du såväl interna som externa utbildningar, och vi är måna om att du och din kompetens får möjlighet att växa hos oss.

Vi vet att våra medarbetare mår som bäst när de känner ett engagemang. På Frejs är vår styrka den familjära stämningen där vi ställer upp för varandra och har nära till skratt. Är det viktigt för dig att känna stolthet över var du jobbar så vågar vi påstå att Frejs är rätta platsen för dig! För att riktigt trivas i rollen som revisor hos oss tror vi också att du gillar kvalitet och service, du är flexibel och uppskattar att nya utmaningar kommer längs vägen.

Vem är du?

Du som söker är lyhörd, har lätt för att kommunicera och har intresset, viljan och förmågan att hjälpa andra och att leverera lösningar. Vi värdesätter att du är noggrann, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende men du kan också känna dig trygg i att ställa frågor när det är något du inte har full koll på. Konsultrollen innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, gillar att arbeta utifrån flera perspektiv och ser möjligheter i förändring. Du har en högskoleexamen inom revision eller redovisning och något eller några års erfarenhet inom branschen. Vidare har du körkort, samt talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

När vi anställer nya medarbetare är de personliga egenskaperna viktiga eftersom det är vi kollegor som tillsammans bidrar till den fina balans och gruppdynamik som finns här – och som gör att vi kan fortsätta att vara framgångsrika i det vi gör!

Frejs – När du vill mer

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Frejs Revisorer med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se. Vi kommer att börja hantera inkomna ansökningar först den 3:e jan.

Ansök nu

Redovisningschef till Connect Bus

Redovisningschef
Läs mer Mar 15
Connect Bus, bussföretaget med personlig närvaro! Vi utför persontransporter i södra Sverige med ca 900 fordon och ca 1 400 anställda. Connect Bus ägs av CBRE och ingår i en nordisk busskoncern där även KarlssonBuss, Norgesbuss, Sörlandsruta, Torghatten Buss och Tröndebilarne ingår. Vi är kvalitets- och miljö-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Besök oss på connectbus.se

Det började för 90 år sedan, med en anställd och en buss. Idag kan Connect Bus stoltsera med 1400 anställda och 900 fordon och en verksamhet där de fyller en viktig funktion i samhället i form av linjetrafik, skolskjutstrafik och serviceresor åt kommuner och trafikhuvudmän, busscharter åt företag, kommuner och grupper.

Till sitt kontor i Göteborg söker Connect Bus nu en Redovisningschef som tillsammans med ekonomifunktionen vill bli en del av den förändrings- och tillväxtresa som Connect Bus fortfarande befinner sig på.

Om rollen

I rollen som Redovisningschef arbetsleder och coachar du ett team om cirka 4 personer bestående av redovisningsekonomer och ekonomiassistenter. Du stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling.

Som Redovisningschef kommer du att:

• ha det övergripande ansvaret för redovisningen samt stötta och medverka i månads-, kvartals-, och årsbokslut
• vara uppdaterad gällande aktuella redovisningsfrågor för att kunna agera rådgivare inom teamet och organisationen
• ansvara för rapportering till myndigheter
• samordna och planera arbetet i samband med revision
• proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt
• ha personal- och utvecklingsansvar för avdelningen

Ekonomiorganisationen består av en organisation för Sverige (Göteborg) och en organisation i Norge (Oslo), som också är huvudkontor. Som Redovisningschef rapporterar du till CFO som sitter i Oslo och ansvarar i denna roll för den svenska organisationen.

Din profil

För att lyckas i rollen har du några års erfarenhet av en liknande roll samt en akademisk examen inom ekonomiområdet i grunden. Du är senior i din roll som redovisningsekonom och skapar dig snabbt en överblick samtidigt som du brinner för det du gör. Rätt personlighet är viktig i denna roll och vi värdesätter att du är en lagspelare. Här välkomnas nyfikenhet, egna idéer och ett genuint intresse för ledarskap. Vi tror att du är förtroendegivande, nytänkande och du vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling.

Ditt ledarskap grundar sig i ett tydligt och coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga. Därtill bidrar du med engagemang och stabilitet samt en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén på telefon 0760-303100 eller Elin Antonsson på telefon 0709-318769. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Controller till Fastighets AB Balder

Controller
Läs mer Mar 15
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Fastighets AB Balder har en osannolik resa bakom sig, från att vara en lokal aktör i Göteborg till en av de största aktörerna på den nordiska marknaden och idag även börsnoterade. Och resan fortsätter. Nu söker Fastighets AB Balder en Controller till controllerteamet. Är du i början av din controllerkarriär och vill bli en del av en spännande resa då kan detta vara rollen för dig!

Om rollen

I rollen som Controller kommer du att ingå i Controllerteamet som idag är 9 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Delta i arbete för effektivisering av verksamheten
• Ansvara för uppgifter i bokslutsarbetet
• Ansvara för uppföljning av en tilldelad region
• Underhålla och hantera ekonomisystemet
• Löpande kontakt med berörda i affärsområdena
• Kostnadsuppföljning
• Stötta organisationen med ekonomiska analyser

Din profil

Vi tror att du har en akademisk examen eller liknande och har arbetat 2-3 år med ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och gärna någon arbetslivserfarenhet som controller.

Du är en strukturerad och självgående person som drivs av att supportera och hantera processer och arbetssätt. Vi tror att du är bra på att skapa goda relationer, är förtroendeingivande och analytisk. Du har en förmåga att på ett ödmjukt sätt hantera frågor och uppgifter på alla nivåer.

Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du är trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar och egna initiativ samt är van vid att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av Uni4 ERP (UBW) är meriterande.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811 eller via anna.strom@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemcontroller till Fastighets AB Balder

Controller
Läs mer Mar 15
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Fastighets AB Balder har en osannolik resa bakom sig, från att vara en lokal aktör i Göteborg till en av de största aktörerna på den nordiska marknaden och idag även börsnoterade. Och resan fortsätter. Nu söker Fastighets AB Balder en Systemcontroller till controllerteamet. Ta chansen att följa med på denna spännande resa!

Om rollen

Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och kan samarbeta med personer inom ekonomifunktionen såväl som i övriga delar av verksamheten. Det är viktigt att du är van att tänka och arbeta i processer och att du är intresserad av systemfrågor!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Underhålla ekonomisystemet (Unit4 ERP)
• Arbeta med förbättringar i våra system
• Projektleda utvecklingsprojekt och uppgraderingar
• Systemförvaltare för inköpsmodulen
• Vara delaktig i Fastighets AB Balders fortsatta resa mot digitalisering
• Viss verksamhet och hållbarhetsuppföljning

Din profil

Vi ser att du har en akademisk examen eller har annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har 3-5 års erfarenhet inom en ekonomifunktion.

För att bli framgångsrik behöver du vara en kommunikativ lagspelare, då du kommer ha många kontaktytor med olika delar av organisationen. Du har ett stort systemintresse och har goda kunskaper i något större affärssystem samt Excel. Du gillar att sätta dig in i hur processer och system hänger ihop, och du är bra på det! Det är meriterande om du arbetat med Unit4 ERP (UBW).

Din personlighet är en framgångsfaktor. Som person är du ödmjuk och hjälpsam och har förmågan att planera ditt eget arbete. Rätt inställning och engagemang är avgörande. För att trivas hos Fastighets AB Balder och i din roll tror vi att du som person har en vilja att utvecklas och lära dig nya saker, har framåtanda, förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811 eller via anna.strom@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Business Controller till JB Maskinteknik – en del av Mekonomen Group

Business controller
Läs mer Feb 13
JB Maskinteknik är branschens största serviceorganisation med 27 tekniker från Boden i norr till Staffanstorp i syd. Vår affärsidé är att utföra installation, underhåll och kalibrering av verkstadsutrustning.

JB Maskinteknik startades som ett litet familjeföretag i Alingsås 1989 av Jan och Ulf. Genom åren har företaget växt och sedan 2010 har vi vårt huvudkontor i Mölndal strax söder om Göteborg. Vi har en egen serviceverkstad där vi utför underhåll av hjulinställning, avgasmätare, AC-aggregat, däckmaskiner med mera. Våra huvudkunder är däck-, last- samt personbil-verkstäder och bilprovningsorgan.

Vi är sedan 2005 ackrediterade av SWEDAC att utföra kalibreringar på gällande verkstadsutrustning.

JB Maskinteknik ingår sedan 2015 i Mekonomen Group AB.

Här finns en unik möjlighet för dig som tycker om att jobba på strategisk nivå men som också vill jobba operativt och inte tappa närheten till affären. Du erbjuds en bred roll där fokus ligger på hela värdekedjan från inlöp till lager till försäljningsorganisation.

JB Maskinteknik har sitt huvudkontor i Mölndal strax söder om Göteborg, och ingår sedan 2015 i Mekonomen Group AB.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Business Controller på JB Maskinteknik kommer du att arbeta nära samtliga delar av verksamheten. Du fyller en viktig roll som stöd och bollplank genom att på ett aktivt sätt med fokus på affären analysera, ifrågasätta och kommunicera frågeställningar och slutsatser beträffande resultat och lönsamhet. Stort fokus kommer att ligga på det för rollen övergripande ansvaret för försäljnings- och lönsamhetuppföljning samt uppföljning av resultat för bolaget. Det innebär såväl kampanjer och lanseringar som produktmarginal, försäljning och lager.

Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Vidare kommer du att vara drivande och högst involverad i budgetprocessen. Du kommer också att vara sammanhållande för utveckling av bolagets uppföljningsverktyg samt ta fram för bolaget och verksamheten relevanta KPI:er. Utöver det förväntas du kunna stödja i framtagande och uppföljning av business case. Du utvecklar och underhåller processer och system som stödjer uppföljning av verksamheten.

Rollen innebär också att du:

• Identifierar samt kommunicerar ekonomiska risker och brister i intern kontroll, samt föreslår nödvändiga åtgärder
• Tillser att lagar och koncernens policys följs inom ekonomiområdet
• Ansvarar för periodisk uppföljning, analys och rapportering av hög kvalitet och på utsatt tid för bolaget.

Som Business Controller rapporterar du till VD (Mölndal) samt har en streckad linje till Head of Business Control för affärsområdet inom Mekonomen Group (Stockholm). Inom koncernen och affärsområdet finns ett flertal Business Controllers att samverka med samt lära ifrån. Du kommer att vara primär kontaktperson till koncerngemensamma funktioner för redovisning och reskontra m.m. och agera gränssnitt mot Ekonomi vid månads- och årsbokslut, samt revisorer.

Slutligen innebär rollen personalansvar för 2 kollegor inom reskontra, vilka också är placerade i Mölndal. I övrigt kommer du att ha ett nära samarbete också med redovisningsteamet på SSC i Malmö.

Din profil

Rätt personlighet är en framgångsfaktor i denna roll. För att trivas i rollen ser vi att du är driven, har en hög analytisk förmåga samt är utvecklingsfokuserad. Du har ett stort intresse för affären och trivs i en roll med många kontaktytor där du får nyttja din kommunikativa förmåga.

Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomi samt 3-5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet som Business Controller. Nu är du redo att ta dig an en varierande roll med stort ansvar och växa med den. Du erbjuds möjligheten att växa med personalansvar, vilket är ett naturligt steg för dig. Erfarenhet från logistik och detaljhandel är meriterande men personliga egenskaper värderas högre. Du ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Då du förväntas vara ett proaktivt, utvecklande och utmanande stöd till bolagets ledningsgrupp samt mot övriga intressenter inom bolaget och tvärfunktionella funktioner är det av vikt är du är trygg i din kommunikation, samt har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Vi värdesätter att du är en prestigelös lagspelare som levererar med hög kvalitet. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar JB Maskinteknik Mekonomen Group med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén på telefon 0760-303100 eller Linda Målberg på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Christian Berner Business Services

Redovisningsekonom
Läs mer Feb 8
Christian Berner Business Services arbetar koncernövergripande inom områdena Ekonomi, Affärsutveckling och IT, Marknad och HR.

Christian Berner Tech Tradekoncernen (publ) – noterat på Nasdaq Stockholm, har 125 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. Vi erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden samt för värmepannor globalt. Koncernen har cirka 200 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 700 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på christianberner.se och christianberner.com.

Är du en nyfiken och engagerad redovisningsekonom som gillar att vara med och driva förändring? Har du ett stort intresse för kvalificerad redovisning och ett analytiskt sinne? Christian Berner Business Services söker nu en Redovisningsansvarig som triggas av utmaningar och vill vidareutveckla sina kunskaper i en spännande organisation. Här är chansen till en intressant roll i en koncern med höga ambitioner.

Arbetsglädje är nyckeln till en bra arbetsmiljö, nöjda kunder och företagets fortsatta framgång. Här kan du med ett stort driv och en vilja att utvecklas ta rollen dit du vill! På arbetsplatsen råder öppenhet och förtroende. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån ska Christian Berner Business Services vara en plats där du trivs och kan utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Redovisningsansvarig på Christian Berner Business Services har du helhetsansvaret för redovisningen för några av koncernens legala bolag. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisningar samt för deklaration och skattefrågor. Du stöttar även koncernövergripande processer kopplat till finansiell rapportering och hjälper redovisningschefen med utveckling av processer, verktyg och instruktioner.

I arbetet ingår att ansvara för:

• arbeta med några av koncernens legala bolags löpande bokföring, ansvarar för att kontoplanen följer koncerns riktlinjer, kontinuerlig kontroll över bokföringen, kontinuerlig kontroll över legala bolagets bankkonto och likviditetsplanering
• framtagning/hantering av fullständiga månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning
• säkerställa att resultat och balansräkning är valida genom månatliga balansavstämningar
• säkerställa att löpande redovisning, processer, rutiner, lagar och regler inom finansiella området efterföljs. Detta ur ett nationellt, internationellt och företagsspecifikt perspektiv
• kännedom om IFRS och kan hantera det för det legala bolaget
• driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande rapportering och redovisning inom avdelningen och inom organisationen
• finansiell rapportering månadsvis
• utveckling och uppföljning av interna rutiner inom ekonomi och redovisning

Christian Berner Business Services är ett eget bolag i koncernen vars uppgift är att stötta och ge support till koncernens samtliga dotterbolag. Detta innebär att du som Redovisningsansvarig även säkerställer att integreringen av koncernens bolag (både befintliga och nyförvärvade) gällande de legala enheternas ekonomifunktion, sker på ett redovisningsmässigt korrekt sätt.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har arbetat ett flertal år med kvalificerad redovisning och är trygg i din kompetens. Du är självgående i att upprätta bokslut, årsredovisning och deklarationer. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Det finns förståelse för affären och du inser vikten av att arbeta med ekonomiprocesserna för att stötta affärsverksamheten. Vidare är du serviceorienterad och duktig på att koordinera och driva aktiviteter inom företaget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har ett sinne för siffror samt ett eget driv och vilja att påverka och utveckla processer och rutiner. Vidare är du analytisk och lösningsorienterad samt har ett prestigelöst sätt. Inom Christian Bernerkoncernen råder en föränderlig miljö med mycket på gång vilket du trivs med. Yrkesrollen ställer höga krav på målmedvetenhet, struktur och proaktivitet. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor både internt och externt. Har du erfarenhet av lagerverksamhet är det ett stort plus. Det är också meriterande om du har erfarenhet av börsnoterade bolag.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Christian Berner Business Services med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Group Business Controller

Business controller
Läs mer Feb 8
Frauenthal Gnotec Group is a leading international manufacturer of metal products and components to the global Automotive and Commercial Vehicle industry. Our operations in China, Czechia, Germany, Slovakia, Sweden and US has more than 1300 employees and offers state of the art technology in Automatic pressing, Welding and Assembly . We offer processes and solutions for different materials, thicknesses, complexities and applications. High automation together with lean manufacturing, Continuous improvement and Zero Defect Principle are our DNA at each plant, performed by highly skilled employees.

Are you an analytical and communicative business controller with a positive attitude and experience of manufacturing? Then this may be for you!

Frauenthal Gnotec Group is manufacturing metal components and parts to the automotive industry of tomorrow. With plants in China, Czechia, Germany, Slovakia, Sweden and USA the company employs over 1300 people and is constantly growing its market shares and turnover. To the head quarter, beautifully located by the water front in Lindholmen, Gothenburg, we now have an opening for a Group Business Controller.

Job description

The job means that you will support the group and its affiliates within business controlling in a broader sense, as well as in specific in analysis and calculations, driving change and efficiency projects that contribute to development of the business and to internal processes. The job will require occasional travel to our plants.

• Supervision of product calculation
• Profitability analysis of projects and follow-up
• Coordinate operational Intercompany-Transactions
• Monthly analysis of deviations and result developments of our operational plants
• Plausibility checks of planning (budget, forecast) of our operational plants
• Analysis of Investment-Controlling process of our operational plants
• Further development of management reporting and controlling processes
• Preparation of ad-hoc reports

Requirements:

To be successful in the role we believe that you come with

• An academic degree on minimum bachelor´s level
• Minimum three years’ experience of controlling in a manufacturing environment, automotive industry experience is a plus
• Language skills: good working skills in English, additional language skills is a plus (in Swedish, German or Chinese)
• You manage IT tools like Microsoft Office, especially Excel and PowerPoint
• A driver’s license

Personal characteristics:

• You have a strong analytical ability and interest
• You communicate and interact well on all levels
• You enjoy working internationally with controllers all around the globe
• You are set for development and improvement, including the development of yourself and others, sharing your ideas and knowledge and being able to explain complexity.
• You are committed in your work and deal well with the general expectations of work life; taking responsibility for your performance, being punctual, showing respect towards others and you contribute positively in the team by being a nice and reliable person.

We look forward to your application!

Application

This recruitment is managed in cooperation with Mpya Finance. If you have any questions, don’t hesitate to reach out. linda.malberg@mpya.se (0733-807788), elin.linden@mpya.se (0760-303100)

We review applications continuously, so please apply as soon as possible at www.mpyafinance.se

Ansök nu

Redovisningschef till Fastighets AB Balder

Redovisningschef
Läs mer Jan 21
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Vill du arbeta på ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag? I en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Genom sina medarbetares engagemang, kompetens och utveckling skapar Fastighets AB Balder en mångfaldskultur med trivsam atmosfär.

Vi söker en Redovisningschef med driv till Fastighets AB Balder som har ett stort intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt. Vi tror du är en person som brinner för att leda andra och som värdesätter ett bra teamwork samt ett gott företagsklimat. I rollen som Redovisningschef kommer du att ha ett helhetsansvar för redovisningsfunktionen samt för bokslutsprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Redovisningschef på Fastighets AB Balder leder och fördelar du arbetet på redovisningsavdelningen. I rollen innefattas personalansvar för ca 6 personer samt handledning för ca 3 konsulter. Du leder teamet och stöttar medarbetarna och bidrar till deras utveckling.

Ansvarsområden:

• Kvalitetssäkra redovisning för ca 5-6 fastighetskoncerner och säkerställa leverans av avstämda kvartalsbokslut enligt fastställd tidplan
• Ansvara för arbetsprocessen kring upprättande och rapportering av;

-årsredovisningar

-koncernredovisningar

-inkomstdeklarationer

-fastighetsdeklarationer

• Ansvara för rapportering till myndigheter
• Samordna och planera arbetet i samband med revision
• Hålla dig uppdaterad i K2 och K3, samt IFRS-regelverk och tillse att de efterlevs
• Driva utveckling och systematisering av ekonomirutiner

Din profil:

Vi söker dig som har en akademisk examen samt erfarenhet från en roll som Redovisningschef eller likande. Du har troligtvis en bakgrund från revision och besitter goda redovisningskunskaper. Vi tror att du är förtroendegivande, nytänkande och du vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling.

Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad med god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Vi tror att du gillar att utveckla och leda andra. Du tycker om att arbeta strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom redovisningsavdelningen. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Du kan se helheten och har samtidigt en känsla för detaljer. Avslutningsvis tror vi att du har ett gott siffersinne och aktivt omvärlds bevakar lagar och regler. Du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med Fastighets AB Balders strategiska mål och visioner. Det är meriterande om du har erfarenhet från fastighetsbranschen.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Bli en av oss - bli ekonomikonsult på Mpya Finance!

Ekonomikonsult
Läs mer Feb 17
Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivs. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Vi är ett gott gäng på Mpya Finance i Göteborg och vi önskar oss fler kollegor. Slipade talanger med redovisningsbakgrund och prestigelös inställning till att samla erfarenheter. Är du nyfiken på nya spännande utmaningar genom rollen som konsult? Vill du aktivt påverka och vara en del av ett nytänkande konsultbolag? Delar du förhållningssättet om att sätta laget före jaget – då kan konsultrollen på Mpya Finance vara ditt nästa steg i karriären!

Mindre decimalkomma, mer hjärta

Tjänsten som konsult på Mpya Finance innebär att du är med och levererar interimslösningar, projektstöd och rådgivning inom ekonomi och controlling. Våra kundföretag finns i olika branscher i alla storlekar. Våra uppdrag är för kvalificerade ekonomer – redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, business controller, financial controller eller CFO – beroende på din kompetens och kundens behov. Arbetsuppgifter och ansvarsområden består i stora drag av bokslut, årsredovisningar, analyser, uppföljning och rapportering. Uppdragsvariationen ger unika möjligheter till utmaning och utveckling av din karriär!

På Mpya Finance har du en trygg anställning med fast lön både på och mellan uppdrag, och vi är mycket måna om din vidare- och kompetensutveckling. Såklart. Dessutom har du alltid dina talangfulla konsultkollegor nära till hands för en klurig jobbfråga, en lunchpromenad eller ett glädjetjut! Vi erbjuder ett kompetent och glatt gäng kollegor som sitter utspridda i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg.

Som konsult hos oss är du en del i vårt lag! Vi ser en människa med unika behov och en livssituation som måste fungera både privat och professionellt. Vår verksamhet sätter därför dig i centrum i alla lägen och du blir del i en unik gemenskap. Vår kultur ägs och skapas utav oss alla – oavsett om du jobbar ute hos kund, engagerar dig i någon av våra sociala aktiviteter eller kommer in och fikar på Mpya-kontoret på Kungsgatan.

Vi har siktet inställt..

Nu har vi siktet inställt på dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning inom redovisning, och har några års erfarenhet som kvalificerad redovisningsekonom. Du har förstås förståelse för de olika redovisningsregelverken samt har en vana att ta dig fram i olika systemmiljöer. Har du ett specifikt intresse/kunskapsområde ser vi till att ge dig utrymme att dela med dig av det till dina konsultkollegor. Har du dessutom arbetat med delar av controllerfunktionen är det bara en bonus!

Genom att vara affärsmässig, relationsskapande och framåtlutad taggas du av varierande utmaningar hos våra med omsorg valda kundföretag. Men allra mest stimuleras du av mötet med nya människor, och du har drivkraften att göra det lilla extra för att uppnå den stora skillnaden!

Hur gör jag nu?

Intervjuer sker vanligtvis löpande. Vid eventuella frågor är du varmt välkommen att kontakta Sandra Hellström på Mpya Finance. Sandra nås på sandra.hellstrom@mpya.se och 070 147 52 33.

Ansök nu

Financial Controller till GEA Sweden

Financial controller
Läs mer Jan 27
GEA Sweden AB är en del av den globala GEA-koncernen, med säte i Tyskland, som är en av de största leverantörerna av processteknik till livsmedelsindustrin, men har även ett brett utbud till andra industrier. Den internationella teknologigruppen inom GEA fokuserar på processteknik, komponenter och hållbara energilösningar för sofistikerade produktionsprocesser till olika marknader.

År 2020 genererade den globala GEA-koncernen intäker på över 4,6 miljarder EUR. Den svenska verksamheten har vuxit markant under de senaste fem åren och omsatte räkenskapsåret 2020 ca 230 mSEK.

Vi söker en Financial Controller till GEA Sweden med stort driv, som har ett intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt. I rollen kommer du ha ett övergripande helhetsansvar för redovisningen i bolaget. För att trivas i rollen som Financial Controller bör du vara en kommunikativ och strukturerad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Kontoret är beläget i Krokslätts Fabriker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Financial Controller på GEA Sweden är bred och det ingår många spännande uppgifter. Du jobbar i en matrisorganisation och rapporterar till CFO i Finland samt GEA Sweden’s VD. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

• Löpande bokföring, månads- och årsbokslut
• Likviditetsuppföljning, analys, budget och forecast
• Framtagande av rapporter och prognoser till ledningen i Sverige samt rapportering till Tyskland enligt IFRS
• Uppföljning, fakturering och avstämning av projekt
• Skatt och momsredovisning
• Utveckling av rutiner & processer

Din profil:

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt mellan 3 och 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du är strukturerad, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du drivs av att utveckla rutiner och processer för att finna effektiviseringar. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Du har en god systemvana (erfarenhet av Microsoft Dynamics eller SAP är ett plus) och du har goda kunskaper i Excel. Då GEA Sweden är en global koncern behöver du behärska engelska flytande i tal och skrift.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar GEA Sweden med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Accountant till ASSA ABLOY Industri-segmentet

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 26
ASSA ABLOY Group är världsledande inom accesslösningar. Vi hjälper dagligen miljarder människor att uppleva en öppnare värld. ASSA ABLOY Entrance Systems erbjuder lösningar för effektiva och säkra flöden av varor och människor. Vårt erbjudande innefattar ett brett utbud av automatiska entré-, port- och dörrlösningar, dockningsutrustningar, inhägnader och service.

Besök oss gärna på www.assaabloyentrance.se

Är du en strukturerad och driven person i början av din karriär, som dessutom har stort intresse för system och digitalisering? Vi söker en nyfiken och engagerad medarbetare som vill utvecklas i rollen som Accountant. Hos oss kommer du att ingå i ett team med motiverade arbetskollegor och ett gott företagsklimat.

Om rollen

Som Accountant på ASSA ABLOY Industrial Sverige AB ingår du i en ekonomiavdelning om totalt 7 personer, och rapporterar till Finance Manager. Här finns stor möjlighet till lärande och utveckling. Rollen innebär fullt ansvar för leverantörsfakturaprocessen samt rapportering av koncerninterna mellanhavanden. Du kommer också att arbeta med löpande redovisning, vara delaktig i bokslutsprocessen och göra avstämningar. Vidare har du en kommunikativ roll där du har kontakt såväl internt med verksamheten som med leverantörer. Slutligen kommer du att vara ett stöd till ekonomiavdelningen i redovisningsfrågor rörande ditt ansvarsområde och ekonomiska rutiner samt driva eller delta i förbättringsprojekt för att driva digitalisering och effektivisering av ekonomiprocesser.

Din profil

Vi söker dig som har en ekonomiutbildning från högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Du är nyutexaminerad eller har något års arbetserfarenhet från en ekonomifunktion. Vidare har du god förståelse för redovisning samt dess regelverk och principer. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du noggrann, strukturerad och har ett logiskt tänkande. Vidare ser vi att du är prestigelös, flexibel och gillar att arbeta i team såväl som självständigt. Du är självgående med ett utpräglat siffersinne och tycker om att skapa struktur och ordning. Du gillar att jobba i ett högt tempo och att driva ditt eget arbete framåt och det faller sig naturligt för dig att se vad som behöver göras. Vidare ser du lösningar istället för problem och är positiv till förändringar. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur gör jag nu

I den här rekryteringen samarbetar ASSA ABLOY med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén på telefon 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Revisorsassistent till R3 Revisionsbyrå

Ekonomichef
Läs mer Jan 19
R3 Revisionsbyrå startades 1987 i Stockholm. Göteborgskontoret startade 2011. Idag har R3 kontor i Stockholm och Göteborg och är totalt ca 50 medarbetare. Vår kärnverksamhet är revision och rådgivning gällande redovisning, beskattning och bolagsfrågor. Genom vårt internationella nätverk kan vi även erbjuda expertis vid internationella frågor. Våra kunder består främst av ägarledda företag där vår ambition är att bygga långsiktiga värdeskapande relationer med våra kunder och att R3 ses som ett naturligt bollplank i företagandet.

Vill du påbörja din karriär som revisor och vill arbeta i ett framgångsrikt och trevligt företag med högt i tak? R3 Revisionsbyrå söker nu en driven revisorsmedarbetare med ambitioner inom revisorsyrket. Här får du möjlighet att utvecklas till revisor i ett företag som växer! Känns detta intressant, då kan rollen som revisorsmedarbetare vara något för dig!

Vårt erbjudande:

Inom R3 är vi mycket måna om varandra. Trivsel, delaktighet och arbetsglädje är centrala frågor. Det är vi tillsammans, som avgör om vårt företag är och fortsätter vara framgångsrikt eller ej. Utvecklingsmöjligheter samt kontinuerlig vidareutbildning inom revisorsyrket och bolaget är självklarheter hos oss. Hos R3 är dörren alltid öppen och vi anser att kunskap växer snabbast när den delas. Framåtanda och egna initiativ premieras.

Hos R3 arbetar du främst med revision och konsultationer. Utredningsarbete så som Due Dilligence och bolagsvärderingar kommer så småningom också ingå. Våra kunder är en blandning av små och stora företag. De flesta är ägarledda. Vi håller dina kunskaper uppdaterade och lotsar dig gärna framåt mot en framtida revisorsexamen. Det ska vara utvecklande och glädjefyllt att tillhöra R3.

Din profil:

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot revision eller redovisning. Vi tror att du är nyexaminerad från högskolan alternativt har något års praktisk erfarenhet inom revision. Du trivs i en roll där du ger support och service. Vidare ser vi att du är prestigelös, nyfiken, initiativrik och uppskattar att ta ansvar samt kunna påverka din situation. Då du kommer att ha mycket kontakt med både kunder och andra inom organisationen söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga med hög integritet och driv. Kan du även lägga till humor, ödmjukhet och engagemang tycker vi att du skall söka denna tjänst. Vi ser det som positivt om du på sikt vill ta steget vidare till auktoriserad revisor.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar R3 Revisionsbyrå med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiansvarig till Grundéns Regnkläder, ett bolag inom Pulsen Group

Redovisningschef
Läs mer Jan 14
Grundéns startades på västkusten för nästan 100 år sedan, och sedan dess har vi hjälpt både professionella och fritidsfiskare att skydda sig mot alla typer av väder. Vi vill fortsätta att bygga på det förtroendet och söker alltid nya möjligheter till utveckling.

Pulsen Group är en familjeägd bolagskoncern som utvecklar företag baserat på insikterna från snart 60 år av eget, framgångsrikt entreprenörskap. Idag har koncernen ca 1 700 medarbetare och omsätter närmare 3,5 miljarder kronor. Flera av koncernens bolag jobbar med IT. Några verkar i helt andra branscher genom bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg, Shibuya, Pedab Group, Pulsen Fastigheter, Pulsen Konferens, Releasy, Indicate me, Hjältevadshus, 21grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och har sin bas i Borås.

På Grundéns Regnkläder samspelar ytterligheter i en fin balans, från sin grund i yrkesfiske till att idag även tillgodose sportfiske som är ett expansivt växande segment. Grundéns startade i Grundsund på västkusten och tog fram dåtidens tekniska plagg för att skydda yrkesfiskare från regn och vind. Idag har fokus expanderat från det lokala till det globala där USA är en snabbväxande marknad med stort fokus och vi har även vårt huvudkontor i Seattle. Bolaget drivs med en entreprenöriell passion likt ett mindre bolag och ingår samtidigt i den större entreprenöriella koncernen Pulsen Group. Här erbjuds du möjligheten att bli en viktig del av båda dessa världar. Du kommer att arbeta inom båda organisationerna i koncernen. Tjänsten är i huvudsak placerad på Grundéns kontor i Fiskebäck, men du förväntas också vara på Pulsens kontor i Borås 1-2 dagar/vecka.

Grundéns Regnkläder är en del av Pulsen Group som är utsedda till karriärföretag för tredje året i rad. Detta är en koncern med många bollar i luften och som lyckas väldigt väl med det. Med sin spetskompetens tar sig koncernen an de flesta utmaningar vilket även betyder ständig utveckling för medarbetarna.

Om tjänsten

Som Ekonomiansvarig på Grundéns Regnkläder har du helhetsansvaret för bolagets redovisning och du arbetar självständigt med detta. Du är ansvarig för siffrorna i den löpande redovisningen inkluderat bokslut och årsredovisning samt deklaration och skattefrågor. Du rapporterar till CFO för Grundéns som sitter i USA tillsammans med controllingteamet för bolaget.

I arbetet för Grundéns Regnkläder ingår att ansvara för:

• Framtagning av fullständiga månads- och årsbokslut, samt koncernrapportering
• Likviditetsprognoser
• Löpande redovisning
• Kund- och leverantörsreskontra samt tillhörande arbetsuppgifter
• Kontakt med myndigheter & revisorer
• Säkerställa att den löpande redovisningen, processer och rutiner såväl som lagar och regler inom det finansiella området efterföljs. Detta ur ett nationellt såväl som internationellt perspektiv
• Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande rapportering och redovisning inom såväl Grundéns Regnkläder som Pulsen Group

Utöver detta stöttar du även i koncernövergripande processer kopplat till Pulsen Group och hjälper redovisningschefen med utveckling av processer, verktyg och instruktioner, samt är delaktig i bokslutsprocessen för något/några av koncernens legala bolag. Utformningen av denna del av tjänsten, som utgör ca 30-50%, kommer du att vara med och utforma utifrån din tidigare erfarenhet och vilja till framtida utvecklingsområden.

Vem är du?

Vi söker dig med något eller några års erfarenhet av roller som inneburit kvalificerat redovisningsarbete såsom redovisningsansvarig eller ekonomiansvarig, alternativt inom revision. Vidare har du en eftergymnasial utbildning, troligtvis från högskolan med inriktning mot redovisning. Vi ser gärna en kombination av ekonomi och IT i din profil och ditt intresseområde. Du är trygg i din redovisning och självgående i att upprätta månads och årsbokslut.

Som person är du lugn och stabil. Du är prestigelös och positiv och trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och tycker om att ta ett stort ansvar. Du gillar ordning och struktur samt förstår vikten av noggrannhet i denna roll. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer. Du har goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vidare är det meriterande med erfarenhet av Navision.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Grundéns Regnkläder/Pulsen med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69. Vi kommer att börja hantera inkomna ansökningar först den 3:e jan. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till fastighetsbolag i centrala Göteborg

Redovisningsekonom
Läs mer Jan 14
Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Vi är ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec är Nordens ledande fastighetsförvaltare. Vi har en hög tillväxttakt och efterfrågan på våra tjänster ökar.

I rollen som Redovisningsansvarig ingår du i ett team som säkerställer en trygg hantering av kundernas ekonomiska förvaltning. Du är en viktig del i processen för ekonomisk förvaltning så att Newsec får fortsatt nöjda kunder och medarbetare.

Dina ansvarsområden består bland annat av att självständigt ansvara för att driva:

• Löpande redovisning, avstämningar samt bokslut
• Årsredovisningar
• Skatteberäkningar och inkomstdeklarationer
• Skatteplanering
• Hantera fastighetsmoms
• Budget och prognos
• Likviditetsplanering
• Koncernredovisning
• Ekonomisk rapportering enligt avtal
• Rapportera och vara kontaktperson och rådgivare till kund
• Revisorskontakter och myndighetskontakter
• Transaktionsredovisning (köp- och sälj av fastigheter och bolag, fusioner, fissioner)
• Strukturera och redovisa intag av nya uppdrag/bolag/fastigheter

Din profil

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara självständig, noggrann och strukturerad. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team för att tillsammans leverera högsta kvalitet till kunden. Det är viktigt att du är ödmjuk, flexibel, lyhörd och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl medarbetare som kund. Självständighet, proaktivitet och prestigelöshet är också viktiga egenskaper som Newsec värdesätter högt. Vidare är du kund- och affärsfokuserad och har kunden i centrum för allt du gör.

Du har relevant akademisk utbildning inom ekonomi och har flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är meriterande men inget krav. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har en god nivå på dina kunskaper i Excel.

Din värdegrund

Det är viktigt för oss att du vill arbeta i enlighet med vår värdegrund Passion för kollegor och kunder och att du känner för våra kärnvärden: Excellens, Innovation och Integritet.

Du trivs i en kunskapsbaserad organisation där medarbetaren sätts i första rummet och delar vår övertygelse att nöjda medarbetare ger oss nöjda kunder. Du har siktet inställt på att leverera lösningar och tjänster av högsta kvalitet som överträffar såväl kundens högsta förväntningar som konkurrenternas yttersta förmåga. Du delar vår vilja att söka och pröva nya lösningar, att leda utvecklingen av nya tjänster och erbjudanden, att våga agera otraditionellt. Du säkerställer att varje kunds integritet upprätthålls till 100%, att varje uppdrag genomförs med hög affärsetik och moral och med kundens bästa för ögonen.

Ditt Newsec

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Låter det som någonting för dig?

Tjänsten är på heltid, tillsvidare och placerad i centrala Göteborg.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Intervjuer och tillsättningar sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Vid frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg på telefon 0733 80 77 88 eller Elin Antonsson på telefon 0709 31 87 69. Ansökan sker via www,mpya.se. Vi ser fram emot din ansökan och du är välkommen att söka redan idag!

Ansök nu

Finance Manager till tillväxtbolaget Annotell

Ekonomichef
Läs mer Jan 27
Annotell grundades 2018 med visionen att accelerera utvecklingen av autonoma fordon ur ett säkerhetsperspektiv. För att lyckas med detta har vi skapar en vertikalt integrerad plattform där våra kunder enkelt kan hantera en stor mängd data på ett tillförlitligt sätt. Vi är ett dedikerat och ambitiöst team som tillsammans bygger ett globalt bolag. www.annotell.com

Som Finance Manager på Annotell kommer du få en viktig och betydande roll, där din möjlighet till påverkan är stor. Vi söker dig som har ett starkt affärsfokus och som vill vara med på Annotell´s spännande resa!

Du kommer få helhetsansvar för företagets ekonomifunktion samt en bred roll som kräver förståelse för samtliga ekonomirelaterade arbetsuppgifter inom organisationen. Du ansvarar för redovisningen, som idag är outsourcad till byrå, samt den ekonomiska rapporteringen inklusive analys och resultatuppföljning.

Stort fokus ligger på de mer affärsnära frågorna där du förväntas vara en aktiv och proaktiv businesspartner till organisationen. Vidare medverkar du i budgetarbetet samt tar fram årliga affärsplaner och prognoser. Du kommer också att säkerställa att procedurer och rutiner finns på plats, samt utveckla dessa. Du rapporterar till COO och kontoret är beläget i nyrenoverade lokaler på Lindholmspiren i centrala Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvara för redovisningen samt den löpande bokföringen, vilken idag är outsourcad
• Arbeta med budget och prognos
• Arbeta med processförbättringar
• Kartlägga ekonomifunktionens arbete, samt ev plocka hem den inhouse framgent
• Ta fram underlag till rapporteringen (för ägare och styrelse) samt utveckla rapporteringen
• Finansiella analyser ex cashflow
• Vara bollplank i ekonomiska frågor mot personal samt styrelse/LG

Vem är du?

Vi tror att din personlighet är en framgångsfaktor! Du är en prestigelös, serviceinriktad och ansvarstagande person som brinner för ditt arbete. Vi tror också att du har en hög analytisk förmåga, van att arbeta ”högt och lågt” samt är noggrann och flexibel i ditt arbetssätt. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra.

Fokus i rollen kommer vara att fortsätta skapa en ekonomifunktion som kan vara med på den tillväxtresa som bolaget befinner sig i. Du kommer ha många kontaktytor i bolaget, så din kommunikativa förmåga är oerhört viktig.

Vidare är du en drivande person, som gärna hellre ser framåt än bakåt! Du är van vid att ta snabba beslut och gillar att arbeta i en entreprenöriell miljö.

Vi ser att du har en högre ekonomisk utbildning och har erfarenhet från en liknande roll och då gärna i ett tillväxt bolag. Du kanske började din karriär som revisor?

Organisation:

Annotell grundades 2018 med visionen att accelerera utvecklingen av autonoma fordon ur ett säkerhetsperspektiv. För att lyckas med detta har vi skapar en vertikalt integrerad plattform där våra kunder enkelt kan hantera en stor mängd data på ett tillförlitligt sätt. Vi är ett dedikerat och ambitiöst team som tillsammans bygger ett globalt bolag. www.annotell.com.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Annotell med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg på telefon 0733- 80 77 88 eller Elin Lindén på telefon 0760-30 31 00.

Ansök nu

Finance Manager till tillväxtbolaget Annotell

Ekonomichef
Läs mer Jan 14
Annotell grundades 2018 med visionen att accelerera utvecklingen av autonoma fordon ur ett säkerhetsperspektiv. För att lyckas med detta har vi skapar en vertikalt integrerad plattform där våra kunder enkelt kan hantera en stor mängd data på ett tillförlitligt sätt. Vi är ett dedikerat och ambitiöst team som tillsammans bygger ett globalt bolag. www.annotell.com

Som Finance Manager på Annotell kommer du få en viktig och betydande roll, där din möjlighet till påverkan är stor. Vi söker dig som har ett starkt affärsfokus och som vill vara med på Annotell´s spännande resa!

Du kommer få helhetsansvar för företagets ekonomifunktion samt en bred roll som kräver förståelse för samtliga ekonomirelaterade arbetsuppgifter inom organisationen. Du ansvarar för redovisningen, som idag är outsourcad till byrå, samt den ekonomiska rapporteringen inklusive analys och resultatuppföljning.

Stort fokus ligger på de mer affärsnära frågorna där du förväntas vara en aktiv och proaktiv businesspartner till organisationen. Vidare medverkar du i budgetarbetet samt tar fram årliga affärsplaner och prognoser. Du kommer också att säkerställa att procedurer och rutiner finns på plats, samt utveckla dessa. Du rapporterar till COO och kontoret är beläget i nyrenoverade lokaler på Lindholmspiren i centrala Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvara för redovisningen samt den löpande bokföringen, vilken idag är outsourcad
• Arbeta med budget och prognos
• Arbeta med processförbättringar
• Kartlägga ekonomifunktionens arbete, samt ev plocka hem den inhouse framgent
• Ta fram underlag till rapporteringen (för ägare och styrelse) samt utveckla rapporteringen
• Finansiella analyser ex cashflow
• Vara bollplank i ekonomiska frågor mot personal samt styrelse/LG

Vem är du?

Vi tror att din personlighet är en framgångsfaktor! Du är en prestigelös, serviceinriktad och ansvarstagande person som brinner för ditt arbete. Vi tror också att du har en hög analytisk förmåga, van att arbeta ”högt och lågt” samt är noggrann och flexibel i ditt arbetssätt. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och drivs av att förändra och förbättra.

Fokus i rollen kommer vara att fortsätta skapa en ekonomifunktion som kan vara med på den tillväxtresa som bolaget befinner sig i. Du kommer ha många kontaktytor i bolaget, så din kommunikativa förmåga är oerhört viktig.

Vidare är du en drivande person, som gärna hellre ser framåt än bakåt! Du är van vid att ta snabba beslut och gillar att arbeta i en entreprenöriell miljö.

Vi ser att du har en högre ekonomisk utbildning och har erfarenhet från en liknande roll och då gärna i ett tillväxt bolag. Du kanske började din karriär som revisor?

Organisation:

Annotell grundades 2018 med visionen att accelerera utvecklingen av autonoma fordon ur ett säkerhetsperspektiv. För att lyckas med detta har vi skapar en vertikalt integrerad plattform där våra kunder enkelt kan hantera en stor mängd data på ett tillförlitligt sätt. Vi är ett dedikerat och ambitiöst team som tillsammans bygger ett globalt bolag. www.annotell.com.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Annotell med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg på telefon 0733- 80 77 88 eller Elin Lindén på telefon 0760-30 31 00.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Tomorrow AB

Redovisningsekonom
Läs mer Dec 21
Allt börjar med en idé, en vision och för oss var det 2006 som tanke blev verklighet. Idag har vi över 5000 projekt i bagaget och erfarenheter från huvudkontorskonceptualisering för Disney, Amazon, Google och YouTube. Vi är visualiseringsstudion Tomorrow; skapare av morgondagens arkitektur genom nytänkande koncept och engagerande storytelling. Vi har bolag med verksamhet i Göteborg (huvudkontor), Stockholm, Gdansk och New York och tillsammans är vi 60 anställda med siktet på att växa och bli fler.

Vi är nyfikna, kreativa men framför allt drivs vi av vår gemensamma tro: att genom design, kommunikation och innovation skapas en bättre värld. Vi strävar hela tiden efter att vara innovativa och artistiska, inkluderande och öppna, ödmjuka och noggranna. Om du vill avnjuta sorlet kreatörerna emellan, vars diskussioner delvis handlar om konsten att förmedla känslan av ett kallt dopp i duggregn, vill vi välkomna dig som en av oss på TMRW.

Besök oss gärna på www.tmrw.inc

Nu söker vi dig som vill kasta dig in på en spännande resa tillsammans med ett framåtlutat bolag bestående av 60 kreativa kollegor. Bolaget går under namnet TMRW och är en visualiseringsstudio - här skapas morgondagens arkitektur genom nytänkande koncept och engagerande storytelling via 3D-teknik. Med projekt från hela värden skapar TMRW material till några av världens största företag bland annat Disney, Amazon, Google och YouTube.

Artisterna skapar, säljarna kundvårdar och du ser till så att siffrorna stämmer. Rollen som redovisningsansvarig är placerad på TMRWs huvudkontor i centrala Göteborg. Hos oss kommer du få vara med på vår globala tillväxtresa mot fler revolutionerande projekt tillsammans med kollegor från Sverige, Gdansk och New York.

Om du föredrar eget ansvar och vill jobba med kreativa människor – klicka in och ansök idag!

Om tjänsten

Att arbete som redovisningsansvarig på TMRW innebär många kontaktytor inom bolaget och du kommer att vara ett naturligt bollplank till ledningsgrupp och projektledare. Med ditt analytiska tankesätt bidrar du med stöd till organisationen i ekonomiska frågor: skapar budgetar, prognoser, förbereder rapporter och ser till så att vårt kontinuerliga faktureringsarbete sköts korrekt. Stort fokus kommer också ligga på att utveckla ekonomifunktionens processer och skapa nya effektiva möjligheter för uppföljning. Du ges stor möjlighet att påverka utformningen av såväl arbetssätt som rollen i sig.

Du kommer också att ansvara för:

• Löpande redovisning & avstämningar (koncernredovisning)
• Upprätta månads- och årsbokslut
• Stötta projektledningen (alt projekthantering)
• Skatteberäkningar och inkomstdeklarationer
• Revisors- och myndighetskontakter
• Utveckla rutiner & processer, i en föränderlig miljö

Ekonomifunktionen består av dig som redovisningsansvarig och en ekonomiassistent. Du rapporterar till VD.

Vem är du?

Du har några års erfarenhet av roller som inneburit kvalificerat redovisningsarbete, kanske med en bakgrund som revisor/revisorsassistent eller från liknande roll inom redovisning på ett bolag i tillväxtfas. Nu vill du axla en mer utmanade roll med större ansvar. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, troligtvis som civilekonom med inriktning mot redovisning. Då du kommer ingå i en internationell miljö pratar du engelska lika obehindrat som svenska.

Vi söker dig som är både nyfiken och ordentlig. Vi vill att du tänker i nya banor och vågar utmana såväl dig själv som organisationen – ”vad händer om vi gör så här istället?” ”eller twistar på det här sättet?”. Du tilltalas av en föränderlig miljö och blir inte stressad om spelplanen förändras något, tvärtom är det spännande och kul. Detta kräver också att du är tydlig i din kommunikation och beredd att fatta snabba beslut om situationen kräver det. Slutligen, och kanske viktigast av allt för att du ska trivas hos oss och vi med dig, du är en Walk-the-talk-person som hela tiden vill utvecklas men också utveckla andra. Teamet är viktigt och du trivs i social kontext där du ser vikten av din delaktighet. Vi har kul tillsammans!

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Tomorrow med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se. Vi kommer att börja hantera inkomna ansökningar först den 3:e jan.

Ansök nu

Projektcontroller till Fastighets AB Balders Nyproduktion och Fastighetsutv

Controller
Läs mer Nov 18
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Fastighets AB Balder har en osannolik resa bakom sig, från att vara en lokal aktör i Göteborg till en av de största aktörerna på den nordiska marknaden och idag även börsnoterade. Och resan fortsätter. Nu söker Fastighets AB Balder en projektcontroller till avdelningen för Nyproduktion och Fastighetsutveckling. Vill du bli en del av deras resa?

Om rollen

I rollen som projektcontroller ansvarar du för ekonomisk uppföljning och rapportering av nyproduktions- och större fastighetsutvecklingsprojekt enligt bolagets rutin för projektstyrning. Du har en central roll i nära samarbete med projektansvariga på Fastighets AB Balder avdelning för Fastighetsutveckling samt Balders ekonomifunktion och rapporterar till chefscontroller för Fastighetsutveckling.

Du kommer bidra till att affärsstrategi och ekonomiska mål uppfylls genom att övervaka, genomföra ekonomisk analys och tillhandahålla framåtblickande ledningsinformation.

Huvudsakliga ansvarsområden som Projektcontroller:

• Löpande kostnadskontroll av projektkostnader
• Förbereda och följa upp prognosgenomgångar med projektansvariga enligt bolagets rutin för projektstyrning
• Att tillsammans med projektansvariga bereda beslutsärenden till affärsutskott
• Kvartalsvis sammanställning och analys av prognosmaterial och rapporter
• Uppföljning, avstämning, analys, ombokning och styrning av projektkostnader samt hantering av risker och möjligheter i projektet
• Upprätta och följa upp projektspecifika kassaflödesprognoser
• Slutavräkningar i samband med aktivering/avslut av projekt
• Delta i arbetet med kvartals- och årsbokslut i bolag där projekt bedrivs.
• Hantera paketering och uppsättning av bolagsstruktur
• Säkerställ korrekt hantering av moms och skatt i respektive projekt

Är det dig vi söker?

För att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk, social, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Vi ser vidare att du har ett bra affärssinne och en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Vidare har du en förmåga att göra data presenterbar samt trivs i en pedagogisk och kommunikativ roll. Du lockas av att arbeta i en dynamisk organisation.

Det är viktigt att du är noggrann, driven och prestigelös med ett högt servicetänk. Du är trygg i dig själv, tycker om att ta ansvar och egna initiativ samt är van vid att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du är ständigt förbättrings- och lösningsfokuserad och att arbeta agilt är vardag för dig. Vi tror vidare att du har ett stort driv att utvecklas, en relevant akademisk utbildning i bagaget och är en van användare av Excel. Det är meriterande med erfarenhet av bygg-, entreprenad och/eller fastighetsbranschen.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Ekonom till Fastighets AB Balder

Ekonomiassistent
Läs mer Nov 18
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Är du en strukturerad och driven person i början av din karriär? Vi söker en nyfiken och engagerad medarbetare som vill ha en bred roll inom ekonomi. Hos Fastighets AB Balder möter du en platt organisation med korta beslutsvägar i stort och smått. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har en stark vilja att utvecklas tillsammans med verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ekonom på Fastighets AB Balder så ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

• Löpande redovisning
• Ansvar för ett stort antal bolags avstämningar och löpande transaktioner
• Kontroll och kontering av våra flöden av leverantörsfakturor samt avstämning av fakturorna mot huvudbok
• Skapa betalfiler och följa upp betalningsflödet
• Bistå intern personal med diverse löpande och förekommande uppgifter inför bokslutet
• Bidra med förbättringsförslag för att utveckla verksamheten
• Digitalisering och effektivisering av ekonomiprocesser

Din profil:

Vi söker dig som har en ekonomiutbildning från högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Du är nyutexaminerad eller har något års arbetserfarenhet från en ekonomifunktion. Som person är du noggrann, strukturerad och har ett logiskt tänkande. Vidare ser vi att du är prestigelös, flexibel och gillar att arbeta i team såväl som självständigt. Du är självgående med ett utpräglat siffersinne och tycker om att skapa struktur och ordning. Du gillar att jobba i ett högt tempo och att driva ditt eget arbete framåt. Vidare ser du lösningar istället för problem och är positiv till förändringar. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Projektcontroller till Tommy Byggare

Controller
Läs mer Nov 23
Tommy Byggare är ett byggbolag med heltäckande service. Huvudinriktningen är kommersiella fastigheter för handel, industri och kontor samt bostäder och byggservice i Västsverige. Tommy Byggare omsätter ca 1 miljard kronor och har drygt 280 anställda. För oss står engagemang, öppenhet och hållbarhet i första rummet. Tommy Byggare gör plats för alla. tommybyggare.se

Är du en affärsinriktad projektcontroller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Vill du ingå i ett prestigelöst team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål? Som projektcontroller kommer du arbeta nära verksamheten som ett affärsmässigt bollplank till projektchefer och övriga ledande medarbetare. Du ska kunna hantera dagligt operativt ekonomiarbete i kombination med att kunna växla perspektiv och lyfta den strategiska blicken. Här är chansen till en spännande roll i ett härligt företag med höga ambitioner! Rollen är placerad i Alingsås men då vi också har kontor i Göteborg, Lidköping och Trollhättan finns det möjlighet att utgå därifrån.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som projektcontroller på Tommy Byggare kommer du ha en betydande roll på företaget med många olika arbetsuppgifter.

• Likviditetsplanering
• Projektredovisning, rapporter och analyser
• Företagsvärderingar och stöd i kalkyl- och inköpsprocessen
• Verksamhetsstöd och IT-stöd
• Intern kontroll
• Utvecklingsarbete

Du kommer att arbeta med att sammanställa och kvalitetssäkra ekonomiska uppgifter och bidra med ekonomisk kunskap, analyser och rapporter till verksamheten. Detta kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Det kommer att förekomma resor i tjänsten inom bolagets verksamhetsområden.

Din profil:

Vi tror att du är civilekonom med inriktning ekonomistyrning/controller alternativt en ingenjör med inriktning industriell ekonomi eller likande. Du har goda kunskaper inom ekonomistyrning och redovisning och minst 3 års kvalificerad arbetslivserfarenhet som controller.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendeingivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera siffror och få dina kollegor att förstå dess innebörd.

Vi står för engagemang, öppenhet och hållbarhet. Dessa tre ord, våra kärnvärden, bildar tillsammans grunden för vårt agerande i alla situationer. Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Erfarenhet av projektorganisationer, gärna från bygg eller fastigheter är meriterande. Vi ser också att du är duktig på excel och system.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Tommy Byggare med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769, alternativt Elin Lindén 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Projektcontroller till Tommy Byggare

Controller
Läs mer Okt 22
Tommy Byggare är ett byggbolag med heltäckande service. Huvudinriktningen är kommersiella fastigheter för handel, industri och kontor samt bostäder och byggservice i Västsverige. Tommy Byggare omsätter ca 1 miljard kronor och har drygt 280 anställda. För oss står engagemang, öppenhet och hållbarhet i första rummet. Tommy Byggare gör plats för alla. tommybyggare.se

Är du en affärsinriktad projektcontroller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Vill du ingå i ett prestigelöst team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål? Som projektcontroller kommer du arbeta nära verksamheten som ett affärsmässigt bollplank till projektchefer och övriga ledande medarbetare. Du ska kunna hantera dagligt operativt ekonomiarbete i kombination med att kunna växla perspektiv och lyfta den strategiska blicken. Här är chansen till en spännande roll i ett härligt företag med höga ambitioner! Rollen är placerad i Alingsås men då vi också har kontor i Göteborg, Lidköping och Trollhättan finns det möjlighet att utgå därifrån.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som projektcontroller på Tommy Byggare kommer du ha en betydande roll på företaget med många olika arbetsuppgifter.

• Likviditetsplanering
• Projektredovisning, rapporter och analyser
• Företagsvärderingar och stöd i kalkyl- och inköpsprocessen
• Verksamhetsstöd och IT-stöd
• Intern kontroll
• Utvecklingsarbete

Du kommer att arbeta med att sammanställa och kvalitetssäkra ekonomiska uppgifter och bidra med ekonomisk kunskap, analyser och rapporter till verksamheten. Detta kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Det kommer att förekomma resor i tjänsten inom bolagets verksamhetsområden.

Din profil:

Vi tror att du är civilekonom med inriktning ekonomistyrning/controller alternativt en ingenjör med inriktning industriell ekonomi eller likande. Du har goda kunskaper inom ekonomistyrning och redovisning och minst 3 års kvalificerad arbetslivserfarenhet som controller.

Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendeingivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera siffror och få dina kollegor att förstå dess innebörd.

Vi står för engagemang, öppenhet och hållbarhet. Dessa tre ord, våra kärnvärden, bildar tillsammans grunden för vårt agerande i alla situationer. Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Erfarenhet av projektorganisationer, gärna från bygg eller fastigheter är meriterande. Vi ser också att du är duktig på excel och system.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Tommy Byggare med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769, alternativt Elin Lindén 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Revisorsassistent till R3 Revisionsbyrå

Granskare, revision
Läs mer Okt 19
R3 Revisionsbyrå startades 1987 i Stockholm. Göteborgskontoret startade 2011. Idag har R3 kontor i Stockholm och Göteborg och är totalt ca 50 medarbetare. Vår kärnverksamhet är revision och rådgivning gällande redovisning, beskattning och bolagsfrågor. Genom vårt internationella nätverk kan vi även erbjuda expertis vid internationella frågor. Våra kunder består främst av ägarledda företag där vår ambition är att bygga långsiktiga värdeskapande relationer med våra kunder och att R3 ses som ett naturligt bollplank i företagandet.

Har du påbörjat din karriär som revisor och vill arbeta i ett framgångsrikt och trevligt företag med högt i tak? R3 Revisionsbyrå söker nu en driven revisorsmedarbetare med ambitioner inom revisorsyrket. Här får du möjlighet att utvecklas till revisor i ett företag som växer! Känns detta intressant, då kan rollen som revisorsmedarbetare vara något för dig!

Vårt erbjudande:

Inom R3 är vi mycket måna om varandra. Trivsel, delaktighet och arbetsglädje är centrala frågor. Det är vi tillsammans, som avgör om vårt företag är och fortsätter vara framgångsrikt eller ej. Utvecklingsmöjligheter samt kontinuerlig vidareutbildning inom revisorsyrket och bolaget är självklarheter hos oss. Hos R3 är dörren alltid öppen och vi anser att kunskap växer snabbast när den delas. Framåtanda och egna initiativ premieras.

Hos R3 arbetar du främst med revision och konsultationer. Utredningsarbete så som Due Dilligence och bolagsvärderingar kommer så småningom också ingå. Våra kunder är en blandning av små och stora företag. De flesta är ägarledda. Vi håller dina kunskaper uppdaterade och lotsar dig gärna framåt mot en framtida revisorsexamen. Det ska vara utvecklande och glädjefyllt att tillhöra R3.

Din profil:

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot revision eller redovisning. Vi tror att du har några års praktisk erfarenhet inom revision. Du trivs i en roll där du ger support och service. Vidare ser vi att du är prestigelös, nyfiken, initiativrik och uppskattar att ta ansvar samt kunna påverka din situation. Då du kommer att ha mycket kontakt med både kunder och andra inom organisationen söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga med hög integritet och driv. Kan du även lägga till humor, ödmjukhet och engagemang tycker vi att du skall söka denna tjänst. Vi ser det som positivt om du på sikt vill ta steget vidare till auktoriserad revisor.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar R3 Revisionsbyrå med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till Tele och Radio AB i Göteborg

Redovisningschef
Läs mer Okt 26
Tele Radio AB är ett familjärt, expansivt och teknikorienterat företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför radiostyrning för industriellt bruk. Vi säljer produkter, idéer, kunnande och funktionslösningar på både nationell och internationell nivå. Vårt huvudkontor (ca 40 medarbetare) ligger i Göteborg och vi har i dagsläget 24 dotterbolag belägna i Europa, USA, och Asien. 2020 bestod koncernen av 270 medarbetare och omsatte 362 MSEK, Mer information om oss och våra produkter finns på www.tele-radio.com.

Har du ett stort intresse för redovisning och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt? Är du är en person som älskar siffror och som värdesätter ett bra teamwork samt ett gott företagsklimat?

Tele Radio AB söker nu en Koncernsredovisningsansvarig till sitt kontor i Sisjön. I rollen som koncernredovisningsansvarig ansvarar du för att utveckla koncernens redovisning. Du kommer att ha ett tätt samarbete med andra aktörer och medarbetare i organisationen och rapporterar direkt till koncernens CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som koncernredovisningsansvarig hos Tele Radio AB arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning. Du håller ihop koncernens redovisning och ansvarar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt för årsredovisningen. Vidare är det din uppgift att utveckla system och rutiner i syfte att inhämta nödvändiga data, för att löpande kunna göra sammanställningar och analyser. Du ansvarar för att samtliga 26 bolag i koncernen har ett effektivt rapporteringssystem (OCRA) och ser till att bolagets redovisning följer lagar, regler och god redovisningssed, enligt IFRS. I arbetet ingår att samverka med dotterbolagens interna och externa ekonomifunktioner.

Din profil:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av koncernredovisning, gärna i ett internationellt sammanhang. Du har troligtvis en bakgrund från revision. Du har goda redovisningskunskaper och är bekväm med att upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut enligt IFRS. Du tycker om att arbeta strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom ekonomifunktionen.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad med god samarbetsförmåga. Du är engagerad och vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du trivs med allt ifrån interna till externa och internationella kontakter. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är målinriktad. Vi ser gärna att du har vana ifrån, men framförallt intresse av, att utveckla system och rutiner. Du har goda kunskaper i Excel och vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Avslutningsvis tror vi att du har gott siffersinne, aktivt omvärldsbevakar i form av lagar och regler, är logisk och har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med Tele-Radio AB:s strategiska mål och visioner.

Hur gör jag nu?

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Tele-Radio AB med Mpya Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Elin Antonsson 0709 – 318769 eller Elin Lindén 0760-303100

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsekonom till Norconsult

Redovisningsekonom
Läs mer Sep 17
På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald inom bolaget.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 4600 medarbetare i koncernen och 950 medarbetare i Sverige utspridda på 33 kontor.

Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.

Norconsults mål är att genom kreativitet och samarbete bidra med ett bestående mervärde för framtidens samhälle. Det är det stora bolaget med det lilla företagets kultur med korta vägar, nära till medarbetarna och med mjuka värderingar där inkludering är viktigt. Här är chansen till en spännande roll i ett företag med höga ambitioner!

Till sitt redovisningsteam i Göteborg söker Norconsult nu en kvalificerad redovisningsekonom. I rollen kommer du framför allt att arbeta mot Norconsult Fältgeoteknik AB och Norconsult Borektekknik AS. Rollen är placerad på bolagets huvudkontor beläget på Lindholmen i Göteborg.

Norconsult Fältgeoteknik AB och Norconsult Boreteknikk AS, bedriver borrhålsverksamhet i Sverige och i Norge. Bolagen består av ca 31 anställda totalt varav 21 st är anställda i det norska bolaget. Management består av VD, en affärsområdeschef samt två teamchefer. Bolagen ingår i Norconsult Sverige-koncernen, vilken 2020 hade en nettoomsättning på 1 001MSEK och ca 900 anställda.

Bekanta dig med din blivande chef: https://www.linkedin.com/in/karl-holgerson-9495aa6b/

Din roll

I rollen som kvalificerad redovisningsekonom är din huvudsakliga arbetsbeskrivning redovisning och bokslutsarbete samt analys och uppföljning. Du ansvarar för redovisningen av bolagen Norconsult Fältgeoteknik AB och Norconsult Boreteknikk AS. Redovisningsteamet består förutom dig av 4 kollegor och du rapporterar till redovisningschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Löpande bokföring.
• Bokslut och rapportering till verksamheten.
• Sammanställning och rapportering av skatt och moms.
• Rapportering till myndigheter i Sverige och Norge.
• Vara kontakten mot verksamheten i alla de redovisningsmässiga frågeställningar som kommer upp.
• Samarbete och stöttning med övriga teamet i pågående utvecklingsprojekt inom Norconsult Sverige-koncernen.

Din profil

Vi söker dig med några års erfarenhet av roller som inneburit kvalificerad redovisning och med god förståelse för de flöden och processer som ingår i bolagets rapporterings- och bokföringsprocesser. Vi ser också att du har en relevant utbildning för rollen. Erfarenhet från upprättande av årsredovisning enligt K2, K3 och norsk GAAP är meriterande men inget krav. För tjänsten krävs att du är systemorienterad och är en van Excelanvändare. Det är meriterande om du har arbetat i affärssystemet Maconomy.

Som person är du noggrann, prestigelös och med ett högt servicetänk. Struktur och effektivitet kommer naturligt för dig och du är van att hantera många frågor parallellt. Vidare är du trygg i dig själv och du har en god samarbetsförmåga och är mån om att teamet tillsammans levererar kvalitet.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Norconsult med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Linden på telefon 0760-30 31 00 alternativt Elin Antonsson, på telefon 0709-31 87 69. Varmt välkommen med din ansökan via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Koncernredovisningsansvarig till Tele och Radio AB i Göteborg

Redovisningschef
Läs mer Sep 15
Tele Radio AB är ett familjärt, expansivt och teknikorienterat företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför radiostyrning för industriellt bruk. Vi säljer produkter, idéer, kunnande och funktionslösningar på både nationell och internationell nivå. Vårt huvudkontor (ca 40 medarbetare) ligger i Göteborg och vi har i dagsläget 24 dotterbolag belägna i Europa, USA, och Asien. 2020 bestod koncernen av 270 medarbetare och omsatte 362 MSEK, Mer information om oss och våra produkter finns på www.tele-radio.com.

Har du ett stort intresse för redovisning och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt? Är du är en person som älskar siffror och som värdesätter ett bra teamwork samt ett gott företagsklimat?

Tele Radio AB söker nu en Koncernsredovisningsansvarig till sitt kontor i Sisjön. I rollen som koncernredovisningsansvarig ansvarar du för att utveckla koncernens redovisning. Du kommer att ha ett tätt samarbete med andra aktörer och medarbetare i organisationen och rapporterar direkt till koncernens CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som koncernredovisningsansvarig hos Tele Radio AB arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning. Du håller ihop koncernens redovisning och ansvarar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt för årsredovisningen. Vidare är det din uppgift att utveckla system och rutiner i syfte att inhämta nödvändiga data, för att löpande kunna göra sammanställningar och analyser. Du ansvarar för att samtliga 26 bolag i koncernen har ett effektivt rapporteringssystem (OCRA) och ser till att bolagets redovisning följer lagar, regler och god redovisningssed, enligt IFRS. I arbetet ingår att samverka med dotterbolagens interna och externa ekonomifunktioner.

Din profil:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet av koncernredovisning, gärna i ett internationellt sammanhang. Du har troligtvis en bakgrund från revision. Du har goda redovisningskunskaper och är bekväm med att upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut enligt IFRS. Du tycker om att arbeta strategiskt och operativt med diverse förbättringsprojekt samt processutveckling inom ekonomifunktionen.

Som person är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad med god samarbetsförmåga. Du är engagerad och vill gärna vara med och påverka bolagets utveckling. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du trivs med allt ifrån interna till externa och internationella kontakter. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är målinriktad. Vi ser gärna att du har vana ifrån, men framförallt intresse av, att utveckla system och rutiner. Du har goda kunskaper i Excel och vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Avslutningsvis tror vi att du har gott siffersinne, aktivt omvärldsbevakar i form av lagar och regler, är logisk och har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med Tele-Radio AB:s strategiska mål och visioner.

Hur gör jag nu?

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Tele-Radio AB med Mpya Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Elin Antonsson 0709 – 318769 eller Elin Lindén 0760-303100

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Business Control Partner

Redovisningsekonom
Läs mer Jun 21
BCP (Business Control Partner) är en etablerad aktör som erbjuder tjänster för mindre och medelstora bolag genom en enkel och verksamhetsanpassad ekonomisk och finansiell planering, styrning och kontroll. Vi tillhandahåller tjänster för hela ekonomifunktionen till våra kunder i olika roller, med rätt kompetens, i rätt omfattning och med ledordet ”ordning och reda”. Vi på BCP är ett riktigt gott gäng som trivs ihop med högt i tak och jobbar ihop i såväl team som i egna uppdrag hos våra kunder.

Business Control Partner är en etablerad aktör som erbjuder tjänster för mindre och medelstora bolag genom en enkel och verksamhetsanpassad ekonomisk och finansiell planering, styrning och kontroll. Vi tillhandahåller tjänster för hela ekonomifunktionen till våra kunder i olika roller, med rätt kompetens, i rätt omfattning och med ledordet ”ordning och reda”. Vi på BCP är ett riktigt gott gäng som trivs ihop med högt i tak och jobbar ihop i såväl Team som i egna uppdrag hos våra kunder. Vi växer med våra kunder och nu behöver vi bli fler till vårt goa gäng.

Om rollen:

Som Redovisningsansvarig på BCP har du till uppgift att kontrollera, dokumentera, och stämma av redovisningen inom aktuella redovisningsprinciper. I rollen ansvarar du också för bokslutsarbete, rapportering till myndigheter samt intern och extern rapportering. Du rapporterar ekonomiska underlag för att vidare kunna bearbetas ur ett analys- och uppföljningsperspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Löpande redovisning, tex kundreskontra, leverantörsreskontra, betalningar, bankavstämningar.
• Månadsbokslut, inklusive ombokningar och justeringar
• Rimlighetskontroller och kvalitetssäkring av redovisningen
• Moms- och skattedeklarationer
• Initiera och leda arbetet med upprättandet av årsbokslut och årsredovisning samt deklaration.
• Delta vid projekt i samband med förändrings- och utvecklingsarbete

I rollen ingår det även att löpande hålla sig uppdaterad över förändringar inom det specifika området redovisning.

Din profil:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för redovisning och har god förståelse för redovisningsprocesser. Vi tror att du har erfarenhet från en liknande position och bred kunskap inom området. Vidare har du en relevant utbildning inom ekonomi.

Som person är du framåt och drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendeingivande och har ett systematiskt och analytiskt arbetssätt.

Du är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och vill växa i din roll tillsammans med bolaget. Som redovisningsansvarig hos Business Control Partner kommer du att ha många kontaktytor och det är därför viktigt att du är positiv, hjälpsam och har lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och ta ett stort ansvar. Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Business Control Partner med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén på telefon 0733-807788. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Financial Controller till GEA Sweden

Financial controller
Läs mer Maj 12
GEA Sweden AB är en del av den globala GEA-koncernen, med säte i Tyskland, som är en av de största leverantörerna av processteknik till livsmedelsindustrin, men har även ett brett utbud till andra industrier. Den internationella teknologigruppen inom GEA fokuserar på processteknik, komponenter och hållbara energilösningar för sofistikerade produktionsprocesser till olika marknader.

År 2020 genererade den globala GEA-koncernen intäker på över 4,6 miljarder EUR. Den svenska verksamheten har vuxit markant under de senaste fem åren och omsatte räkenskapsåret 2020 ca 230 mSEK.

Vi söker en Financial Controller till GEA Sweden med stort driv, som har ett intresse för redovisning och som trivs med att jobba både operativt och strategiskt. I rollen kommer du ha ett övergripande helhetsansvar för redovisningen i bolaget. För att trivas i rollen som Financial Controller bör du vara en kommunikativ och strukturerad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen. Kontoret är beläget i Krokslätts Fabriker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som Financial Controller på GEA Sweden är bred och det ingår många spännande uppgifter. Du jobbar i en matrisorganisation och rapporterar till CFO i Finland samt GEA Swedens VD. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

• Löpande bokföring, månads- och årsbokslut
• Likviditetsuppföljning, analys, budget och forecast
• Framtagande av rapporter och prognoser till ledningen i Sverige samt rapportering till Tyskland enligt IFRS
• Uppföljning, fakturering och avstämning av projekt
• Skatt och momsredovisning
• Utveckling av rutiner & processer

Din profil:

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt mellan 4 och 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du driven och känner dig bekväm med ett högt tempo. Vidare är du prestigelös, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du är strukturerad, engagerad och har en stark analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor. Du drivs av att utveckla rutiner och processer för att finna effektiviseringar. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Du har en god systemvana (erfarenhet av Microsoft Dynamics eller SAP är ett plus) och du har goda kunskaper i Excel. Då GEA Sweden är en global koncern behöver du behärska engelska flytande i tal och skrift.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar GEA Sweden med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Junior Controller till Fastighets AB Balder

Controller
Läs mer Maj 26
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Är du i början av din karriär som ekonom, brinner för IT och systemfrågor samt vill stötta organisationen med ekonomiska analyser? Då är rollen som Junior Controller rätt för dig.

Mpya Finance söker en Junior Controller till Fastighets AB Balder. I rollen som Junior Controller kommer du att ingå i Controllerteamet som idag är 8 personer.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter:

• Underhålla ekonomisystemet
• Kostnadsuppföljning
• Målstyrning
• Verksamhet och hållbarhetsuppföljning
• Viss bokföring
• Löpande kontakt med affärsområdena
• Delaktig i uppbyggnad av BI-system

Din profil:

Vi tror att du är i början av din karriär och vill utvecklas inom controlling. Vidare är du utåtriktad, kommunikativ och trivs att samarbeta med andra människor. Du har förmågan att på ett ödmjukt sätt hantera frågor och uppgifter på alla nivåer. Som person är du strukturerad, självgående och noggrann. Du drivs av att fördjupa dig i uppgiften och är en god problemlösare, en ”riktig doer”. Vi ser det som en självklarhet att du har goda kunskaper i Excel och har du erfarenhet av UBW, så är det meriterande.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ser framemot din ansökan!

Ansök nu

Controller till Dentsu Sverige

Controller
Läs mer Maj 3
Dentsu är ett världsomspännande byrånätverk i medie- och kommunikationsbranschen. Vi hjälper våra kunder att stärka deras konsumentrelation med hjälp av holistiska och integrerade kommunikationslösningar. Vår vision ”Innovating the way brands are built” möjliggörs tack vare våra medarbetares spetskompetens och av vår unika verksamhetsmodell som bygger på samarbete. Tack vare den kan vi erbjuda ett brett spektra av tjänster för våra kunder från en enda källa.

Vi söker ständigt efter duktiga, drivna och engagerade personer som kan stärka vårt nätverk. I gengäld erbjuder vi attraktiva karriärmöjligheter i ett branschledande kommunikationsnätverk. Här bevaras varje enskild individs styrkor och intressen och får plats att komma till sin fulla rätt. I Sverige finns vi med ca 300 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Globalt finns vi i fler än 145 länder, världen över. Vår omsättning i Sverige är ca 3 miljarder kronor.

Är du en affärsinriktad Controller som vill arbeta både strategiskt och verksamhetsnära? Vill du fortsätta utvecklas som Controller i en miljö som präglas av driv, engagemang, entreprenörskap? Då kan du vara Dentsu Sveriges nästa medarbetare. Här är chansen till en spännande roll i ett företag med höga ambitioner! Bolaget erbjuder härliga kollegor, fördelaktiga förmåner och här bevaras varje enskild individs styrkor och du får möjligheten att vara dig själv, utvecklas och nå din fulla potential.

Till Dentsu Sverige söker vi nu en Controller med placering i centrala Göteborg. Du kommer att ingå i teamet Finance Control och rapportera till Head of Finance Control.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Controller på Dentsu kommer din huvudinriktning vara analys, rapportering, budget, forecast och bokslut. Du kommer att arbeta med att sammanställa och kvalitetssäkra affärsorienterade data och bidra med analyser och rapporter till verksamheten. Du kommer att vara ansvarig för 3 affärsområden samt driva processerna avseende budget och forecast. Vidare presenterar du månadsresultat och KPi:er till ledningsgrupp och VD samt agerar bollplank till ledningsgrupp och andra beslutsfattare. Arbetsuppgifterna är självständiga och kräver att du tar egna initiativ och arbetar proaktivt. Som Controller kommer du att ha många kontaktytor inom bolaget.

Din profil:

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet som Controller, samt god kunskap inom redovisning. Du har en bra förståelse för hur rapporter är uppbyggda och är anpassade utifrån behov och nyckeltal. Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk. Du är bra på att kommunicera siffror och få dina kollegor att förstå dess innebörd.

Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Med ditt driv och engagemang får du saker att hända!

Vi förutsätter att din engelska är mycket god både i tal och skrift samt att du är van vid att arbeta i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet från affärssystemet Marathon samt rapporteringssystemet SAP BPC. Dentsu Sverige har de senaste åren/året arbetat mycket med systemimplementation för att strömlinjeforma och automatisera sina processer så ett allmänt intresse för system och systemlösningar är ett plus!

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Dentsu Sverige med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén 0760-303100. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Ekonom till Bergab

Ekonomiassistent
Läs mer Maj 6
Bergab är ett fristående konsultföretag som, sedan starten 1972, erbjuder kvalificerade tjänster inom områdena berg, mark, miljö och vatten. Våra ledord är engagemang, kunskap och samarbetsförmåga vilka genomsyrar vår kultur och vårt förhållningssätt. Totalt är vi ca 100 medarbetare med kontor i Göteborg (HK) och Stockholm. Företaget omsatte drygt 130 mkr 2020. Bergab är verksamma inom infrastruktur och samhällsbyggande och vi har under lång tid haft en god utveckling och tillväxt.

Är du en strukturerad och driven person i början av din karriär? Vi söker en nyfiken och engagerad medarbetare som vill ha en bred roll inom ekonomi och som har ett intresse av system och digitalisering. Du kommer ingå i ett team med motiverade arbetskollegor och ett gott företagsklimat. Bergab är verksamma inom infrastruktur och samhällsbyggande och har under lång tid haft en god utveckling och tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ekonom på Bergab så kommer du att tillhöra gruppen verksamhetsstöd där VD är din närmaste chef. Gruppen utgörs idag av ekonomi- och HR-ansvarig, IT-ansvarig, två kontorssamordnare, löne- och ekonomikonsulter samt VD. I rollen som ekonom så ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

• Kund- och leverantörsreskontra
• Löpande bokföring
• Hantering av utlägg och reseräkningar
• Digitalisering och effektivisering av ekonomiprocesser
• Hantering och uppföljning av tidrapportering
• Bistå ekonomichefen och VD med framtagande av statistik och rapporter

Din profil:

Vi söker dig som har ekonomiutbildning från gymnasium eller högskola. Du har troligen ett par års erfarenhet av arbete inom en ekonomifunktion. Du tycker om siffror och arbetar både noggrant och strukturerat. Du gillar att jobba i ett högt tempo och att driva ditt eget arbete framåt. Du ser lösningar istället för problem och är positiv till förändringar. Service är något du trivs med, samt att ha många kontaktytor. Du har lätt för att samarbeta och gillar att arbeta i team samtidigt som du är självständig. Du är inte rädd för att ta i och det faller sig naturligt för dig att se vad som behöver göras. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det finns möjlighet att arbeta 80%.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Bergab med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller Elin Lindén, på telefon 0760-303100 eller via anna.strom@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Fastighets AB Balder

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 9
Fastighets AB Balder är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Det som kännetecknar våra medarbetare är en stark drivkraft att utvecklas i sitt arbete och ett intresse för att verka i en organisation som står för långsiktighet, entreprenörsanda och medkänsla. Det är genom våra medarbetares engagemang, kompetens och utveckling som vi skapar en mångfaldskultur med trivsam atmosfär. Arbetsglädjen skapas genom att personalen är delaktig i utvecklingen av sina arbetsuppgifter och den allmänna trivseln på arbetsplatsen. Balder erbjuder flera möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas i såväl din befintliga roll samt att söka interna nya utmaningar. Läs gärna mer på: www.balder.se

Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Är du en driven, engagerad och noggrann redovisningsekonom som trivs att arbeta i en bred roll? Känns detta intressant, då kan rollen som redovisningsansvarig på Balder vara något för dig! Balder behöver förstärka sitt befintliga redovisningsteam med en redovisningsansvarig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som redovisningsansvarig hos Fastighets AB Balder arbetar du i en bred och varierande roll med kvalificerad redovisning för ett stort antal bolag. Du rapporterar direkt till redovisningschefen och du ingår i en grupp om 9 personer som arbetar tillsammans på ekonomiavdelningen. I rollen som redovisningsansvarig så ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för ett stort antal bolags redovisningar, avstämningar och kvartals- och årsbokslut.
• Arbeta med löpande redovisning.
• Upprätta och ansvara för årsredovisningar.
• Upprätta och ansvara för preliminär- och inkomstdeklarationer.
• Hantera momsredovisning och momsfrågor
• Upprätta fastighetsdeklarationer
• Bistå intern personal med ekonomisk kunskap.
• Bidra till förbättringsförslag med målet att utveckla verksamheten.

Din profil:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för redovisning och trivs i en växande och entreprenörsdriven organisation där du får möjlighet till utveckling. Vi tror att du har erfarenhet från en liknande position och bred kunskap inom redovisningsområdet. Du har en relevant utbildning inom ekonomi och redovisning.

Tjänsten passar dig som vill jobba med redovisning i en verksamhetsnära roll, är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och vill växa i din roll tillsammans med bolaget. Som redovisningsansvarig hos Fastighets AB Balder kommer du att ha många kontaktytor och det är därför viktigt att du är positiv, hjälpsam och har lätt för att samarbeta. Du har ett systematiskt och analytiskt arbetssätt samt är resultatorienterad. Vidare ser vi att du är en prestigelös och driven person som trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och ta ett stort ansvar. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer.

Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har arbetat med fastighetsbolag tidigare samt har arbetat i en liknande koncernstruktur med många bolag.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Fastighets AB Balder med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Anna Ström, på telefon 0706-474811 eller via anna.strom@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Sista ansökningsdag är den 8 maj.

Ansök nu

Rekryteringskonsult till Mpya Finance

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Mar 3
Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivas. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas – och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord – enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand… Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!

Är du redo för att fortsätta din resa med oss? Är du en erfaren rekryteringskonsult och känner att nu är tiden rätt för att ta steget och göra en Mpya? Vill du utvecklas och samtidigt vara en del i en unik gemenskap? Då kan Mpya Finance vara helt rätt för just dig!

Bli en av oss. Det blir roligare så.

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden! Vi tar hand om varandra, vi ser varandra och vi jobbar för laget. En för alla – alla för en. Allt för att bidra med kunskap och engagemang hos våra kunder och samtidigt ha roligt på jobbet!

Till vårt kontor på Kungsgatan i Göteborg söker vi nu en erfaren rekryteringskonsult. Som rekryteringskonsult kommer du att tillsammans med kompetenta kollegor ansvara för och genomföra rekryteringsuppdrag åt våra kunder. Det innebär att bearbeta marknaden, etablera och fördjupa relationer med kunder samt genomföra affärer. Som rekryteringskonsult driver du hela rekryteringsprocessen, från kravprofil och annonsering till urval, intervjuer, kandidatpresentationer till att använda analysverktyg och färdighetstester.

Kan du checka av?

Vi söker dig som är utbildad ekonom och har arbetat i en roll där du har haft ett helhetsansvar för hela rekryteringsprocessen. Du har erfarenhet av att arbeta med rekrytering av chefer eller specialister inom ekonomiområdet och känner dig trygg inom ekonomifunktionens olika delar. Du kommunicerar med lätthet på svenska och engelska i både tal och skrift. Som person trivs du av både det affärsmässiga, konsultativa och det personliga i rollen. Du är social och brinner för att ständigt för att bredda och utveckla ditt kontaktnät. Du är en utpräglad lagspelare och trivs i ett gäng där ”laget är större än jag:et”.

Hur gör jag nu?

Du ansöker online och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Carl Friberg, telefon 073-073 36 71 eller mail carl.friberg@mpya.se . Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu