Göteborg Energi AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Göteborg Energi AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Mätaringenjör - Fjärrvärme

Civilingenjör, energi
Läs mer Jul 11
Din uppgift
Som mätaringenjör för fjärrvärme har du en nyckelroll i att forma framtidens energilösningar! Du säkerställer att vår mätverksamhet, inriktat på den fysiska mätaren och infrastrukturen i fält, inte bara möter, utan överträffar omvärldens och verksamhetens krav på funktionalitet och kvalitet.

Din uppgift är att driva och utveckla mätverksamheten långsiktigt och innovativt, alltid i enlighet med gällande lagar och föreskrifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Tillgångsförvaltning (asset management) och strategiska beslut för mätarbeståndet.
- Långsiktig planering av investeringar och ekonomisk uppföljning.
- Teknikutveckling, kravspecifikation för mätare och säkerställa att ny utrustning testas innan inköp för användning i fält
- Inititiv/projekt för att förbättra mätkvalitet och mätosäkerhet.
- Uppföljning, analys och identifiering av mätarfel inklusive systematiska fel.
- Upphandlingar, konkurrensutsättningar och leverantörsuppföljning och -kontakt.
- Omvärldsbevakning, deltagande i branschgrupper och kontakt med föreskrivande myndigheter.

Med dina specialistkunskaper inom mätning kommer du att utveckla, utbilda och stödja andra delar av verksamheten.

I tjänsten kan det vara aktuellt att axla rollen som kvalitetsansvarig för Göteborg Energis ackrediterade kontrollorgan för reglerad mätteknik, vilket ställer höga krav på lämplighet, intresse och fallenhet för kvalité, ordningssinne och ledaregenskaper.

Ditt team
Enheten för Mätutveckling består av ett dynamiskt team med 11 specialister som tillsammans besitter en bred och djup kunskap inom alla våra nyckelområden: fjärrvärme, fjärrkyla, gas och el. Vi har ett starkt samarbete både inom vår enhet och med kollegor i hela organisationen. Vår styrka ligger i att utnyttja varje medarbetares unika kompetens och erfarenhet på bästa sätt. Genom att dela specialuppdrag utifrån kunskap och expertis maximerar vi vår gemensamma potential. Vi värdesätter samarbetsförmåga, en feedback-kultur och ömsesidig tillit, vilket skapar ett professionellt, roligt och utvecklande arbetsklimat.

Som mätaringenjör med fokus på fjärrvärme, men även fjärrkyla och vatten, har du en central roll i vårt team. Du samarbetar nära med de andra mätaringenjörerna och med kollegor inom avdelningen och företaget samt bygger starka relationer med externa parter som myndigheter, andra energiföretag, branschorganisationer och leverantörer.

Vår nuvarande kollega Elin säger så här om rollen:

"Att jobba som mätaringenjör för fjärrvärme är utvecklande och roligt, med stor variation i arbetsuppgifter och möjlighet att själv styra sin tid och hitta egna vidareutvecklingsmöjligheter. Rollen är tvärfunktionell och ger bred kontakt över hela företaget då mätning är viktig för flera aspekter av verksamheten. Det är roligt att få bidra med mätarexpertis och utveckla synergier och samarbeten runt om i organisationen. Det är med blandade känslor som jag nu ska lämna GE och alla fantastiska kollegor för att ge mig av på nya utmaningar i Stockholm."

Din kompetens
Vi söker dig som har en formell utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot energi, mätning eller liknande områden, eller en utbildning och erfarenhet som vi bedömer som motsvarande. Du behöver ha god kunskap om energisystem och energimätning samt mycket god svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har minst tre års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet inom energibranschen, teknisk mätinsamling och energimätning, samt kunskap om lagar och föreskrifter inom energimätningsområdet. Erfarenhet av långsiktig planering för både underhåll och nyutveckling, liksom deltagande i branschorganisationer, är också meriterande.

Vi letar efter en engagerad och proaktiv individ som kan bidra med sin samarbetsförmåga för att skapa en dynamisk och positiv arbetsmiljö. Din tydlighet och struktur gör dig till en klippa i teamet, och din initiativförmåga ser till att vi alltid ligger steget före. Du kommer att spela en central roll i vårt arbete med att utveckla innovativa energilösningar och säkerställa att vårt arbete genomförs med högsta kvalitet och effektivitet.

Ansökan:

Är du nyfiken på att veta mer kring tjänsten når du enhetschefen Peter Berggren på kontaktuppgifterna nedan. Då ansökningstiden pågår under semestertider kommer svar på frågor gällande tjänsten ta en paus mellan veckorna 28-32. Notera att vi tillämpar löpande urval vilket kan betyda att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef löpande redovisning

Ekonomichef
Läs mer Jun 24
Vill du vara med och driva arbetet mot en proaktiv ekonomiorganisation inom Göteborg Energi? Då kan det här jobbet vara något för dig!

Din uppgift
Som enhetschef kommer du att ha en central roll i vårt arbete för att bli ett ännu bättre energibolag och för att förverkliga visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle.

Du blir en av ledarna för vårt viktiga utvecklingsarbete inom ekonomiorganisationen och ska ge kraft och energi till alla dina medarbetare som är med på resan. För att uppnå vår målbild krävs handlingskraft, mod och lyhördhet. Samtidigt behöver vi hushålla med våra gemensamma resurser, värna om vår ekonomi och hela tiden vara medvetna om vårt uppdrag och vem vi är till för.

Enheten Löpande redovisnings huvudsakliga uppgift är att ansvara för, förvalta och utveckla processer kring kund- och leverantörsreskontra samt kassa och bank. Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom enheten och arbetar för att utveckla såväl det egna ansvarsområdet som ekonomifunktionen i stort. Enhetschefen skall inom ansvarsområdet ha eller kunna utveckla en god kunskap och förståelse för affären och den operativa verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att 

- utifrån fastställda mål, leda och fördela arbetet inom egen enhet och tillse att arbetet bedrivs effektivt inom givna ekonomiska ramar
- utveckla verksamheten inom området löpande redovisning med ansvar för leverantörsreskontra, bokföring kopplat till elhandel, kassa/bankfunktion för koncernen samt löpande redovisning
- säkerställa lagefterlevnad och ansvar för leverans av korrekt och professionellt redovisningsunderlag utifrån gällande regelverk och principer inom ovan nämnda områden
- ansvara för intern kontrollen inom ovan nämnda områden
- arbeta med övergripande bemannings/kompetensplanering
- delta i kvalitets- och förbättringsarbete inom området, avdelningen, enheten och verksamhetsområdet som helhet
- leda och utveckla personalen inom löpande redovisningsgruppen 

Ditt team
Enheten Löpande Redovisning består av ca 10 medarbetare som arbetar för att utveckla och säkerställa korrekt redovisning och att utifrån detta alltid agera i ägarens bästa intresse. Vi hanterar koncernens leverantörsfakturor, kundreskontra och den löpande redovisningen för koncernens bolag.

Din kompetens
Du har ca 5 års erfarenhet av arbetet inom området ekonomi/redovisning samt erfarenhet av arbete i olika ekonomirelaterade affärs- och uppföljningssystem. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete avseende ekonomiprocesser och förståelse för digitaliseringens potential och möjligheter med förmåga att omsätta förbättringar av processer och system. Du har god IT-vana och jobbar obehindrat i Officepaketet samt att du har lätt för att ta till dig kunskap om nya programvaror.  Du kommunicerar obehindrat på svenska både i tal och i skrift. Du har en god hand med människor och har erfarenhet av ledarskap i en arbetssituation. Det ses som en fördel om du har erfarenhet av arbete med kund- och leverantörsreskontra.

Du har förmåga att samarbeta med god servicekänsla och verka enligt våra ledarkriterier, mål- och resultatorientering, helhetssyn, förändringsorientering samt kommunikation/påverkan. För att lyckas i rollen har du förmåga att lyfta blicken, se helheten och utifrån det göra prioriteringar. Du har även förmåga att arbeta mot uppsatta mål och deadlines kombinerat med en förmåga att omsätta analyser till handling. För att vara framgångsrik behöver du vara lyhörd relationsbyggare med kommunikativ förmåga.

Ansökan
I den här rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Julia Järvholm på mailto:julia.jarvholm@jurek.se Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Välkommen med din ansökan!
Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 5
Vill du vara en del av att bygga framtidens energisystem i Göteborg? Nu söker vi två projektledare med inriktning mot ledningsbyggnation.

Din uppgift
Tjänst 1:

Dyk ner i en spännande värld av nätanslutningar hos oss på Göteborg Energi, där Johanna Sandberg leder vägen som vår engagerade rekryterande chef. Här får du chansen att skapa starka kundrelationer med fokus på anslutningar. Dina projekt inom distributionsverksamheten sträcker sig över områden som VA, fjärrvärme, fjärrkyla och gas, vilket innebär en kontinuerlig samverkan med andra byggherrar. 

Tjänst 2:

Gör skillnad på Göteborg Energi genom att arbeta på enheten för ny- och reinvesteringar i vårt ledningsnät, där Margareta Hallander är den drivande kraften bakom rekryteringen. Vi står inför en expansiv fas där stora investeringar planeras för att säkerställa en hållbar och leveranssäker energiförsörjning till Göteborgarna. Med din erfarenhet från fjärrvärme- eller VA-branschen kommer du att leda spännande projekt inom VA, fjärrvärme, fjärrkyla och gas, från planering till genomförande. 

Generell beskrivning för båda tjänsterna:

Som projektledare på våra enheter tar du ansvar för hela projektcykeln, från initiala förstudier till framgångsrikt slutförande. Du kommer att leda ekonomisk planering, tidsplanering och kvalitetskontroll, samarbeta med interna och externa projektörer samt följa upp projektens framsteg under byggnation. Hos oss på Göteborg Energi får du möjligheten att inte bara driva tekniska projekt framåt, utan också att vara en nyckelperson i att forma en mer hållbar och effektiv energiframtid för vårt samhälle.

Ditt team
Tjänst 1: 

Enheten Planering och Projekt Anslutning består idag av 10 projektledare uppdelade i två team där ett team jobbar med inriktning servisanslutningar för fjärrvärme- och kyla, gas och VA och det andra teamet jobbar med inomhusinstallationer för samma segment. Vi har ett viktigt uppdrag i att vara med och genomföra den gröna omställningen och att bidra med ett miljövänligt alternativ till el. Vi är ett sammansvetsat gäng som tror på att hjälpa varandra till framgång och samtidigt ha roligt på jobbet.

Såhär säger Johanna om sitt ledarskap:

"Som chef på PPA tror jag på ett öppet ledarskap, med kommunikation och mycket eget ansvar som vägen till att trivas på arbetet. Att ta ansvar för att lösa problem som uppstår med rätt stöttning ger en utmaning i det dagliga och bidrar till personlig utveckling."

Tjänst 2: 

Planering och Projekt Nät är en specialiserad enhet som består av projektledare och byggledare, som bygger fjärrvärme, fjärrkyla och gasnät. Vi kan också komma att genomföra VA-ledningsprojekt. Vi är ett gott gäng med god sammanhållning, som hjälper varandra och drivs av att vara en viktig del i Göteborgs energisystem. Varje projekt är unikt och utmaningarna är många när man arbetar i Sveriges näst största stad. Vi samarbetar med många andra aktörer och finns med i stora som små projekt tillsammans med till exempel Trafikverket, Göteborg Stad och andra ledningsägare.

"Hos oss är den ena arbetsdagen aldrig den andra lik och i vårt grymma team hjälper vi varandra när det behövs för att lösa utmaningarna som dyker upp. Jag som chef ser det som mina viktigaste uppgifter att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att lösa sina uppgifter och ett gott arbetsklimat där alla känner sig delaktiga." säger Margareta.

Din kompetens
Hos oss kan du växa oavsett var du befinner dig i din karriär. Vi erbjuder allt från små lärande projekt till stora komplexa utmaningar. Som projektledare får du en varierad och utmanande roll där din förmåga att planera och driva projekt framåt är avgörande. Du är en skicklig kommunikatör som kan leda och samordna olika aktörer för att säkerställa leveranser i tid. Vi söker en ingenjör inom energi, VA, samhällsbyggnad eller liknande, alternativt med likvärdig erfarenhet. Erfarenhet av markentreprenader, särskilt projekt med markledningar, är meriterande. Projektledning med budgetansvar och kunskap i entreprenadjuridik, BAS P/U, samt entreprenörsdialoger om ekonomisk reglering och arbetsmiljö är mycket fördelaktigt.

På vår enheter får du inte bara möjlighet att förverkliga tekniska projekt – du är en nyckelspelare i att forma framtida infrastruktur och säkra hållbara lösningar för samhället. Här kan du utvecklas och göra verklig skillnad!

Ansökan 

Är du nyfiken på att veta mer kring tjänsten når du enhetscheferna Margareta Hallander eller Johanna Sandberg på kontaktuppgifterna nedan. Då ansökningstiden pågår under semestertider kommer svar på frågor gällande tjänsten ta en paus mellan veckorna 31-33. Notera att vi tillämpar löpande urval vilket kan betyda att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Erfaren Fjärrvärmeprojektör

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Jun 24
Vill du projektera och konstruera framtidens infrastruktur i Göteborg i takt med stadens expansiva utveckling? Vi söker nu en erfaren fjärrvärmeprojektör med inriktning mot våra distributionsnät.

Din uppgift
Som projektör kommer du att ansvara för att projektera anslutningar och omläggningar i markförlagda ledningar för  fjärrvärme-, fjärrkyla- och gas. Det kan även bli aktuellt med projektering/rörledningar ovan mark, t ex i en processanläggning.

I arbetet ingår, förutom projektering i AutoCAD och att utföra konstruktionsberäkningar, skaffa erforderliga tillstånd och samordna de interna och externa delar som behövs vid projekteringen. Du kommer att utföra tekniska utredningar och analyser, samt ta fram förfrågningsunderlag.

Som projektör erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Du kommer att ha ett tätt samarbete med våra egna projektledare, byggledare, tekniska specialister och driftpersonal. För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du även att vara delaktig i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och rutiner inom projektering.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen från teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har:

- några års erfarenhet av projektering av markförlagda ledningar, med fördel fjärrvärme
- erfarenhet av att ha samordnat projektering vid större uppdrag
- kunskaper i CAD
- beräkningserfarenhet, gärna Rohr2

Om du också har erfarenhet av av projektering rörledningar ovan mark, som i processanläggningar är det ett klart plus. 

Som person är du noggrann, trivs i en analytisk roll. Du är målmedveten och växer med ansvar och är kommunikativ och duktig på att samordna och hålla ihop leveranser då vi gärna ser att du kan fungera som uppdragsledare i mer omfattande uppdrag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknisk specialist distribution

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jun 24
Söker du en ny tjänst där du får vara med att påverka teknikval och bidra till framtidens hållbara energiförsörjning? Nu har du chansen! Vi söker dig som vill axla rollen som teknisk specialist med ansvar för teknikstöd för VA och tryckluft på våra distributionsnät.

Din uppgift
Göteborg Energi befinner sig i en utmanande och intressant fas där vi skall ställa om vår energiproduktion bort från fossila bränslen till förnybar produktion. En stor del i arbetet handlar om att vi de kommande åren kommer att göra stora investeringar till rätt kvalitet, standard och kostnad. Det är här du kommer in i bilden!

Som teknisk specialist kommer du att vara en del av vår projektavdelning som ansvarar för att genomföra nybyggnads-, ombyggnads- och reinvesteringsprojekt inom våra distributionsnät.

Du blir ansvarig för att utveckla och förvalta teknisk standard för VA och tryckluft samt eventuellt något ytterligare teknikområde som tex gasnät. Du kommer även vara med att jobba med klimatfrågor kopplat till tex material- och teknikval i våra projekt. Du kommer att vara tekniskt stöd till projekt för kravställning av VA och tryckluft samt granskning av dokumentation och svara på frågor kopplat till teknisk standard.

Du ansvarar för de interna teknikgrupperna inom ditt område, bedriver långsiktig teknikbevakning och bidrar till utvecklingen av de branschgemensamma tekniska bestämmelserna. Du stöttar även verksamheten med din kunskap om VA och tryckluft där du bidrar med analys, sammanställningar och utredningar kring teknikval och dokumentation. Du bereder underlag som ligger till grund för beslut rörande förvaltningen. Du utvecklar även interna och externa samarbeten inom ditt specialistområde och utvecklar arbetsmetoder som implementeras i processer och rutiner. Du deltar i projekt-, underhålls och utvecklingsfrågor inom koncernen där teknikfrågor är i fokus och ansvarar även för den interna kommunikationen kring dessa.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enhet Teknikstöd vars uppdrag är att ta ansvar för vår konstruktion och projektering samt tekniska standarder, dess utveckling och förvaltning. Tillsammans med dina kollegor kommer du att utveckla, uppdatera och förvalta Göteborg Energis tekniska standarder där ditt huvudansvar blir inriktat mot VA och tyckluft.

Din chef blir https://www.linkedin.com/in/johan-lidström-18270b61/. Johan, vad är det som gör att man ska söka tjänsten?

-Har du ett stort intresse för att hantera och diskutera tekniska frågor kommer du passa bra in i vår grupp. Du kommer att få ansvar för att driva arbetet med tekniska frågor rörande VA och tryckluftsnät tillsammans med kollegor inom drift, underhåll och projekt för att hitta bra lösningar inom våra projekt och samtidigt utveckla den tekniska standarden för att säkerställa att vi alltid håller en bra kvalitet.

Din kompetens
Vi tror att du är högskoleingenjör med relevant inriktning eller har motsvarande kompetens genom några års arbete. Du har erfarenhet från byggnation eller konstruktion där du skaffat dig goda kunskaper om VA- och tryckluftsnät eller gasnät. 

Har du tidigare erfarenhet av att utveckla, förvalta eller uppdatera tekniska standarder är det starkt meriterande.

Då du kommer få ett stort eget ansvar för ett teknikområde ser vi att du är självständig med en förmåga att kunna driva frågeställningar framåt. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i projekt, antingen som delprojektledare eller som projektmedlem.

För uppdraget behöver du vara strukturerad, analytisk och noggrann samtidigt som du måste kunna prioritera och få saker att hända. I din roll kommer att ha mycket kontakt med andra delar av koncernen, externa leverantörer och samarbetspartners. Därför behöver du ha god samarbetsförmåga. Våra teknikval påverkar andra delar i organisationen längre fram. Det är därför viktigt att du har helhetssyn, är lyhörd och ett långsiktigt perspektiv.

Övrig information
Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Därför ser vi gärna att du söker så snart du kan.

 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Provningsingenjör Styrkablar

Provningsingenjör, elkraft
Läs mer Jul 8
Vill du vara med och göra skillnad? Vi försörjer Göteborg med energi - dygnet runt, hela året.

Just nu förstärker vi vårt team med spännande tjänst som Provningsingenjör!

Din uppgift
I rollen driver du eller deltar i projekt som granskare och bollplank. Du arbetar med felsökning och idrifttagning av kontrollutrustning i våra högspänningsanläggningar. I dina arbetsuppgifter ingår:

Arbetar med felsökning och idrifttagning av kontrollutrustning i våra högspänningsanlägganingar. Driver eller deltar i stations- och utvecklingsprojekt som tekniskt sakkunnig gällande kontrollanläggningar. Felsökning och reparation av kontrollsystem för elnät med tillhörande styrkabel- och optonät. Underhåll av fjärrindikeringssystem för mottagnings-, nät- och likriktarstationer. Underhållsprovning av reläskydd i högspänningsanläggningar. Underhåll, utveckling, och planering för styr- och optokabelnäten. På sikt ingå i beredskapstjänstgöring, vilket innefattar felsökning av kontrollutrustning, kommunikationsutrustning, fjärrkontroll m.m., samt bistå driftledare med stöd i teknikfrågor.

På sikt kommer du att ingå i beredskapstjänstgöring, vilket innefattar felsökning av kontrollutrustning, kommunikationsutrustning, fjärrkontroll m.m., samt att bistå driftledare med stöd i teknikfrågor.

Ditt team
Tjänsten som provningsingenjör är placerad på ett av dotterbolagen inom koncernen Göteborg Energi, Göteborg Energi Nät AB (GENAB). GENAB transporterar el till ca 270 000 kundanläggningar inom Göteborgs kommun.

Du kommer att tillhöra avdelningen Drift som ansvarar för övervakning och styrning av elnätet inom Göteborg från driftledningscentralen. Driftenheten på GENAB består av 20 medarbetare. Driftorganisationen utvecklas i takt med de ökade krav som samhälle och kunder ställer på elnätet. Samhällets krav på ett näst intill avbrottsfritt elnät inspirerar oss till att ytterligare vässa kompetensen, för att tillfredsställa hushålls- och industrikunders förväntningar på en säker och högkvalitativ elleverans. Din chef blir Annelie Lindeberg. 

Din kompetens
Vi söker dig med ett brinnande teknikintresse och som tar ansvar för ditt arbete och är mån om kvalitet i det du gör. Du är analytisk och duktig på felsökning och problemlösning. Du är trygg i din kompetens och har ett gott omdöme. Vi vill att du kommunicerar och samarbetar väl med andra.

För att lyckas i rollen som provningsingenjör tror vi att du har några års erfarenhet i en liknande roll inom reläskyddsprovning och driftsättning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Det är även positivt om du gått kurser i området, såsom reläskyddsteknik eller liknande.

- En utbildning som högskoleingenjör, gärna med elkraftteknisk inriktning, alternativt civilingenjör inom el eller utbildning/kompetens som kan bedömas likvärdig.
- Några års fältarbete inom el-/energibranchen.
- konstruktionskunskaper är det meriterande men inget krav.
- B-körkort

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Göteborg Energi Nät AB med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr, 0727 - 30 52 46, anna.edemyr@jeffersonwells.se Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 18 augusti.
Vi ser fram emot att höra från dig

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektstyrningsspecialist inom Kvalitet och Risk

GIS-utvecklare
Läs mer Jun 5
Vill du vara med och leda förändringen mot en hållbar energiproduktion i Göteborg? Nu söker vi en driven och engagerad projektstyrningsspecialist inom kvalitet och risk för att ta ledningen i utvecklingen av våra projektorganisationer.

Ta chansen att vara med och forma framtiden för energilösningar i Göteborg - ansök redan idag!

Din uppgift
Göteborg Energi står inför en omfattande expansion av projektportföljen och en stor omställning till helt förnybar energiproduktion. För att stödja denna utveckling har vi de senaste åren gjort en omfattande satsning på att utveckla stödet till projektorganisationerna, där rollen som projektstyrningsspecialist inom kvalitet och risk är den sista pusselbiten.

Som projektstyrningsspecialist blir du en nyckelperson i vårt team. Du ansvarar för att säkerställa hög kvalitet och effektiv riskhantering i alla våra projekt. Du kommer att utforma strategier och verktyg för att driva projekten framåt och stödja projektledare och team med din expertis.

Inom området kvalitet formar och implementerar du innovativa metoder för att säkerställa högsta möjliga standard i projekten. Du kommer att arbeta med Quality Assurance och driva fram arbetssätt och en kultur av kvalitet i hela organisationen.

Inom risk spelar du en central roll i hur vi identifierar och hanterar potentiella risker i våra projekt. Du utformar strategier och arbetssätt för att minimera risker och maximera möjligheterna, vilket är avgörande för att våra projekt når sina mål.

Det här är en unik möjlighet för dig att leda utvecklingen av en ny roll inom vår organisation och uppnå förstklassig projektstyrning. Dina erfarenheter och kunskaper kommer att vara avgörande när vi formar rollen och dess ansvar tillsammans.

Ditt team
Som projektstyrningsspecialist inom kvalitet och risk kommer du att vara en nyckelperson på vår enhet för Projektstöd inom avdelningen Projekt. Enheten består av ett team på 12 medarbetare och har olika ansvarsområden inom verksamhetsutveckling, administration och projektstyrning. Vi utvecklar och förvaltar koncernens projekthandbok, projektmodell och projekt-portföljverktyg.

Som en del av vårt team kommer du att arbeta med engagerade kollegor med specialistkompetens inom ekonomi, tid, arbetsmiljö, dokumentation, miljö, utvecklingsledare samt administratörer. Du rapporterar till vår enhetschef, Fredrik Ljungblad.

Det här är din möjlighet att vara med och forma framtiden för våra projekt och arbeta i en stimulerande och samarbetsvänlig miljö med möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Din kompetens
För att lyckas i rollen ser vi att du har god samarbetsförmåga och kunna arbeta med medarbetare och chefer på olika nivåer inom koncernen. Eftersom du är specialist inom dina områden förväntas du ta egna initiativ och arbeta självständigt för att driva frågor och förändringar framåt. Både inom kvalitet och risk krävs ett kvalitetsmedvetet arbetssätt där både stöd och styrning fungerar i praktiken och leder till förbättringar. Rollen innefattar arbete med rutiner, instruktioner och arbetssätt, vilket kräver att du är strukturerad och noggrann i ditt utförande.

Vidare har du:

- En högskole-/civilingenjörsexamen, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten.
- En flerårig erfarenhet av roller som kvalitetsledare eller QA i komplexa projekt eller projektorganisationer.
- Erfarenhet av projektriskhantering i projekt och/eller projektorganisationer.
- Kunskap och erfarenhet inom projektledningsstandarder och projektmetodik.
- En god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska. 

Det är meriterande om du även har:

- Certifiering inom projektledningsområdet (PMI, IPMA eller motsvarande).
- Erfarenhet av beställarrollen
- Erfarenhet inom bygg- och energibranschen.

Ansökan
Är du nyfiken på att veta mer kring tjänsten når du enhetschefen Fredrik Ljungblad på kontaktuppgifterna nedan. Då ansökningstiden pågår under semestertider kommer svar på frågor gällande tjänsten ta en paus mellan veckorna 26-32. Notera att vi tillämpar löpande urval vilket kan betyda att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Anläggningstekniker produktionsanläggningar

Drifttekniker, förbränningsstation
Läs mer Jul 3
Vill du jobba med oss för en säker och hållbara energiförsörjning i Göteborg? Nu förstärker vi med ytterligare en anläggningstekniker.

Vi  söker en teknikintresserad och lösningsorienterad kollega som vill vara med i energiomställningen. Är det du?

Din uppgift
Som anläggningstekniker är ditt fokus den eller de anläggningar du ansvarar, att de hålls i bästa skick för högsta möjliga tillgänglighet utifrån våra drift- och underhållsplaner. Du kommer bl a att jobba med:

- koordinering och utförandet av avställningar (process, el, instrument) och är oftast kopplingsansvarig vid utförande av processavställningar.
- att tillse att kemikaliehanteringen och hanteringen av farligt avfall på anläggningar sköts enligt rutin.
- samordning vid revisioner/ombyggnader/avhjälpande underhåll.
- vara brandskyddskontrollant på anläggningar enligt rutin Systematiskt brandskyddsarbete.
- att utföra och rapportera vecko- och månadsrutiner.
- myndighetsbesiktningar, driftprov m m.
- framtagning och uppdatering av rutiner och instruktioner.
- felsökning och provkörning av anläggningar.

Större delen av arbetstiden kommer du att vara ute på den anläggning eller de anläggningar som du har ansvar för. Detta är viktigt för att du ska kunna upprätthålla en hög anläggningskännedom.

Som anläggningstekniker kommer du att ersätta anläggningsingenjören vid frånvaro i rollen som samordningsansvarig.

Du kommer lösa olika tekniska problem i nära samarbete med drifttekniker, anläggningsingenjör, anläggningsägare samt representanter andra interna funktioner inom underhåll och fastighet.

Ditt team
Tjänsten är placerad på enheten Drift Fjärrvärme. Vårt fokus är optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktion. Vi har en nyckelroll i Göteborg Energis viktigt uppdrag - att förse göteborgarna med den energi de behöver, dygnet runt och hela året. Den pågående omställningen till mer hållbara energilösningar är spännande och utvecklande för oss som jobbar men energiförsörjning.

Jobbet som anläggningstekniker erbjuder stimulerande, varierande och ansvarfulla uppgifter. Du kommer att jobba i ett fokuserat team med hög kompetens. Som anläggningstekniker får du möjlighet att utveckla din egna kompetens samtidigt som du jobbar med något som är ytterst viktigt för alla som bor och verkar i Göteborg.

Enheten leds av https://www.linkedin.com/in/björn-runesvall-98081221/ . Björn - vad är det bästa med jobbet utöver utvecklande arbetsuppgifter?

- Det är arbetsklimatet i gruppen. Vi är ett team där vi vågar utmana oss själva, har hög tillit och gör varandra bättre.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Björn efter den 29 juli då han är tillbaka från sin semester.

Din kompetens
Vi söker dig som har driftteknikerexamen på högskola med inriktning kraftvärme eller motsvarande kompetens. Biobränslekunskaper är meriterande likaså om du innehar köldmediacertifikat kategori 1, F-gas. För att du snabbt ska kunna förflytta dig mellan våra olika anläggningar behöver du ha B-körkort.

Vi önskar att du har jobbat i några år inom energiproduktion, processindustri eller annan liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i mindre projekt och med tekniska utredningar. Du trivs när du får analysera, ta initiativ och för dig är den en självklarhet att jobba på ett säkert sätt. Du är en drivande problemlösare som gillar att jobba med många olika frågor inom produktion, både självständigt och i tillsammans med övriga funktioner.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektadministratör

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jul 10
Din uppgift
Du blir ett viktigt stöd till projektledarna på PPN med administration, dokumentation, remisshantering, kontakter med externa parter och många andra uppgifter som rör projektets genomförande.

Ditt team
Planering och Projekt Nät är en specialiserad enhet som består av 10 projektledare och 2 byggledare, som bygger fjärrvärme, fjärrkyla och gasnät. Vi kan också komma att genomföra VA-ledningsprojekt. Vi är ett gott gäng med god sammanhållning, som hjälper varandra och drivs av att vara en viktig del i Göteborgs energisystem. Varje projekt är unikt och utmaningarna är många när man arbetar i Sveriges näst största stad. Vi samarbetar med många andra aktörer och finns med i stora som små projekt tillsammans med till exempel Trafikverket, Göteborg Stad och andra ledningsägare.

Din kompetens
Du har en högskoleutbildning med inriktning mot energifrågor och erfarenhet av administrativa sysslor. Det är meriterande med kunskap om fjärrvärmeprojekt, projektrapportering, slutrapporter och dokumentation.

Som person är du självständig och tar egna initiativ när du ser att det behövs. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du behöver vara serviceinriktad, strukturerad och ha lätt för att ta till dig tekniska frågeställningar och hantera olika digitala system.

Ansökan 

Är du nyfiken på att veta mer kring tjänsten når du enhetschefen Margareta Hallander på kontaktuppgifterna nedan. Då ansökningstiden pågår under semestertider kommer svar på frågor gällande tjänsten ta en paus mellan veckorna 31-33. Notera att vi tillämpar löpande urval vilket kan betyda att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Erfaren Fjärrvärmeprojektör

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Jun 4
Vill du projektera och konstruera framtidens infrastruktur i Göteborg i takt med stadens expansiva utveckling? Vi söker nu en erfaren fjärrvärmeprojektör med inriktning mot våra distributionsnät.

Din uppgift
Som projektör kommer du att ansvara för att projektera anslutningar och omläggningar i markförlagda ledningar för  fjärrvärme-, fjärrkyla- och gas. Det kan även bli aktuellt med projektering/rörledningar ovan mark, t ex i en processanläggning.

I arbetet ingår, förutom projektering i AutoCAD och att utföra konstruktionsberäkningar, skaffa erforderliga tillstånd och samordna de interna och externa delar som behövs vid projekteringen. Du kommer att utföra tekniska utredningar och analyser, samt ta fram förfrågningsunderlag.

Som projektör erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Du kommer att ha ett tätt samarbete med våra egna projektledare, byggledare, tekniska specialister och driftpersonal. För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du även att vara delaktig i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och rutiner inom projektering.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen från teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har:

- några års erfarenhet av projektering av markförlagda ledningar, med fördel fjärrvärme
- erfarenhet av att ha samordnat projektering vid större uppdrag
- kunskaper i CAD
- beräkningserfarenhet, gärna Rohr2

Om du också har erfarenhet av av projektering rörledningar ovan mark, som i processanläggningar är det ett klart plus. 

Som person är du noggrann, trivs i en analytisk roll. Du är målmedveten och växer med ansvar och är kommunikativ och duktig på att samordna och hålla ihop leveranser då vi gärna ser att du kan fungera som uppdragsledare i mer omfattande uppdrag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknisk specialist distribution

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jun 4
Söker du en ny tjänst där du får vara med att påverka teknikval och bidra till framtidens hållbara energiförsörjning? Nu har du chansen! Vi söker dig som vill axla rollen som teknisk specialist med ansvar för teknikstöd för VA och tryckluft på våra distributionsnät.

Din uppgift
Göteborg Energi befinner sig i en utmanande och intressant fas där vi skall ställa om vår energiproduktion bort från fossila bränslen till förnybar produktion. En stor del i arbetet handlar om att vi de kommande åren kommer att göra stora investeringar till rätt kvalitet, standard och kostnad. Det är här du kommer in i bilden!

Som teknisk specialist kommer du att vara en del av vår projektavdelning som ansvarar för att genomföra nybyggnads-, ombyggnads- och reinvesteringsprojekt inom våra distributionsnät.

Du blir ansvarig för att utveckla och förvalta teknisk standard för VA och tryckluft samt eventuellt något ytterligare teknikområde som tex gasnät. Du kommer även vara med att jobba med klimatfrågor kopplat till tex material- och teknikval i våra projekt. Du kommer att vara tekniskt stöd till projekt för kravställning av VA och tryckluft samt granskning av dokumentation och svara på frågor kopplat till teknisk standard.

Du ansvarar för de interna teknikgrupperna inom ditt område, bedriver långsiktig teknikbevakning och bidrar till utvecklingen av de branschgemensamma tekniska bestämmelserna. Du stöttar även verksamheten med din kunskap om VA och tryckluft där du bidrar med analys, sammanställningar och utredningar kring teknikval och dokumentation. Du bereder underlag som ligger till grund för beslut rörande förvaltningen. Du utvecklar även interna och externa samarbeten inom ditt specialistområde och utvecklar arbetsmetoder som implementeras i processer och rutiner. Du deltar i projekt-, underhålls och utvecklingsfrågor inom koncernen där teknikfrågor är i fokus och ansvarar även för den interna kommunikationen kring dessa.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enhet Teknikstöd vars uppdrag är att ta ansvar för vår konstruktion och projektering samt tekniska standarder, dess utveckling och förvaltning. Tillsammans med dina kollegor kommer du att utveckla, uppdatera och förvalta Göteborg Energis tekniska standarder där ditt huvudansvar blir inriktat mot VA och tyckluft.

Din chef blir https://www.linkedin.com/in/johan-lidström-18270b61/. Johan, vad är det som gör att man ska söka tjänsten?

-Har du ett stort intresse för att hantera och diskutera tekniska frågor kommer du passa bra in i vår grupp. Du kommer att få ansvar för att driva arbetet med tekniska frågor rörande VA och tryckluftsnät tillsammans med kollegor inom drift, underhåll och projekt för att hitta bra lösningar inom våra projekt och samtidigt utveckla den tekniska standarden för att säkerställa att vi alltid håller en bra kvalitet.

Din kompetens
Vi tror att du är högskoleingenjör med relevant inriktning eller har motsvarande kompetens genom några års arbete. Du har erfarenhet från byggnation eller konstruktion där du skaffat dig goda kunskaper om VA- och tryckluftsnät eller gasnät. 

Har du tidigare erfarenhet av att utveckla, förvalta eller uppdatera tekniska standarder är det starkt meriterande.

Då du kommer få ett stort eget ansvar för ett teknikområde ser vi att du är självständig med en förmåga att kunna driva frågeställningar framåt. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i projekt, antingen som delprojektledare eller som projektmedlem.

För uppdraget behöver du vara strukturerad, analytisk och noggrann samtidigt som du måste kunna prioritera och få saker att hända. I din roll kommer att ha mycket kontakt med andra delar av koncernen, externa leverantörer och samarbetspartners. Därför behöver du ha god samarbetsförmåga. Våra teknikval påverkar andra delar i organisationen längre fram. Det är därför viktigt att du har helhetssyn, är lyhörd och ett långsiktigt perspektiv.

Övrig information
Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Därför ser vi gärna att du söker så snart du kan.

 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Erfaren Fjärrvärmeprojektör

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Jun 4
Vill du projektera och konstruera framtidens infrastruktur i Göteborg i takt med stadens expansiva utveckling? Vi söker nu en erfaren fjärrvärmeprojektör med inriktning mot våra distributionsnät.

Din uppgift
Som projektör kommer du att ansvara för att projektera anslutningar och omläggningar i markförlagda ledningar för  fjärrvärme-, fjärrkyla- och gas. Det kan även bli aktuellt med projektering/rörledningar ovan mark, t ex i en processanläggning.

I arbetet ingår, förutom projektering i AutoCAD och att utföra konstruktionsberäkningar, skaffa erforderliga tillstånd och samordna de interna och externa delar som behövs vid projekteringen. Du kommer att utföra tekniska utredningar och analyser, samt ta fram förfrågningsunderlag.

Som projektör erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Du kommer att ha ett tätt samarbete med våra egna projektledare, byggledare, tekniska specialister och driftpersonal. För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du även att vara delaktig i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och rutiner inom projektering.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen från teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har:

- några års erfarenhet av projektering av markförlagda ledningar, med fördel fjärrvärme
- erfarenhet av att ha samordnat projektering vid större uppdrag
- kunskaper i CAD
- beräkningserfarenhet, gärna Rohr2

Om du också har erfarenhet av av projektering rörledningar ovan mark, som i processanläggningar är det ett klart plus. 

Som person är du noggrann, trivs i en analytisk roll. Du är målmedveten och växer med ansvar och är kommunikativ och duktig på att samordna och hålla ihop leveranser då vi gärna ser att du kan fungera som uppdragsledare i mer omfattande uppdrag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemspecialist

Systemförvaltare
Läs mer Maj 24
Vi söker en engagerad och kunnig systemspecialist som vill bli en del av vårt team.

I denna roll kommer du att spela en nyckelroll i att säkerställa att våra system fungerar optimalt och uppfyller våra höga krav på prestanda och tillförlitlighet.

Din uppgift
Som systemspecialist hos oss kommer du att hantera IT-system genom att ansvara för drift och underhåll av servrar och applikationer. Du kommer att samarbeta med systemleverantörer och driftpartners vid installation, patchning och uppgradering av systemkomponenter. Dessutom kommer du att utföra nödvändiga inställningar och justeringar för att optimera systemens funktion.

En viktig del av ditt arbete blir att kontinuerligt säkerställa systemens prestanda och se till att de fungerar effektivt, samt att vidta åtgärder vid behov. Du kommer också att lösa tekniska problem för att garantera kontinuerlig tillgänglighet och säkerhet. Vid driftsättning av nya system och applikationer deltar du i planering, konfiguration och testning för att säkerställa smidig implementering.

Teknisk support och problemlösning för användare och kollegor är en annan central del av dina arbetsuppgifter. Du kommer även att stötta vår förvaltningsledare och på sikt kunna ta över dennes arbetsuppgifter. Ibland kan arbete på kvällar och helger förekomma, exempelvis vid systemuppgraderingar och patchningar.

Ditt team
Vi behöver nu möta en ökad efterfrågan på vår kompetens och söker nu två systemspecialister för att förstärka vår enhet. Vi söker individer som tillsammans kan täcka de nödvändiga kunskaperna och är redo att lära sig nya områden.

Om du ser dig själv som en "udda fågel", då har du en perfekt plats på vår enhet. Här finns redan 12 entusiaster som brinner för att utveckla sig själva, varandra och verksamheten inom olika områden, i linje med Göteborg Energis strategi "Energi för omställning och hållbar tillväxt". Vi är ett gäng med olika personligheter på enheten med vår gemensamma passion är att hjälpa varandra och våra kollegor på Göteborg Energi med våra specialistkunskaper.

Inom enheten arbetar specialister inom flera områden (tex mätinsamling, datakommunikation, energitjänster, energistölder, dataanalys, projektledning, kontrollorgan, IT-säkerhet, förvaltningsledning, asset management, fjärrvärme, fjärrkyla, el, gas, vatten, tryckluft) som tillsammans bidrar med kompetens inom hela företaget. Alla specialister har sin egen nisch, men samarbetar mycket inom och utanför enheten, med såväl kollegor som externa partners och leverantörer.

Arbetsuppgifter och ansvar varierar baserat på individuell utveckling, erfarenhet och verksamhetens behov. Tack vare vår breda specialistkompetens har medarbetare möjlighet att utvecklas genom att byta tjänster och ansvarsområden inom enheten.

Du rapporterar till enhetschef Peter Berggren, och så här beskriver han sitt ledarskap:

"Jag prioriterar månatliga samtal med varje medarbetare för att främja balans mellan privat- och arbetsliv, skapa utrymme för reflektion och coaching. Jag tror på mina medarbetare, välkomnar deras initiativ för utveckling och arbetar för en gynnsam arbetsmiljö. Jag tar gärna emot kreativa förslag för att utveckla mitt ledarskap och mäter min framgång genom mina medarbetares framgångar."


Din kompetens
Vi söker en civilingenjör eller motsvarande inom datateknik, informationsteknik eller liknande och gärna inom något eller några av följande kunskapsområden:

- Nätverk, servrar, brandväggar och hantering av databaser
- Felsökning, systemadministration och applikationsförvaltning
- Systemintegrationer
- -databaser Oracle och Microsoft
- Operativsystem som Windows server/PC och Linux
- Ethernet (TCP/IP), VPN, brandväggar och andra nätverksteknologier
- Grundläggande kunskaper i programmering och Windows-skriptning
- Systemtestning
- Förvaltningsledning

Erfarenhet och kunskap inom följande områden är meriterande: SCADA-system inom fastighetsautomation, system för mätinsamling av energimätare, inbäddade system (energimätare och styrutrustning inom fastighetsautomation/fjärrvärme), rapportverktyg som Power BI, samt cloud-lösningar.

Vi letar efter någon som är både flexibel och har en stark vilja att samarbeta, med en tydlig förståelse för den egna rollens betydelse i förhållande till andra aktörer. Din förmåga att kommunicera klart och effektivt, både med tekniker och verksamhetsrepresentanter, kommer att vara avgörande för framgången i denna roll. Att kunna behålla lugnet och agera effektivt även under utmanande situationer är också av stor vikt för att lyckas i denna roll.

Engelska språkkunskaper är ett måste, då du kommer att ha möjlighet att kommunicera på både tal och skrift. Dessutom kommer din serviceinriktade attityd gentemot kollegor och externa partners att vara nyckeln till att skapa en positiv arbetsmiljö och framgångsrika relationer.

Ansökan
Om du är redo att anta denna utmaning och bli en del av vårt dynamiska team, ser vi fram emot att höra från dig! Urval och tillsättning kommer att ske löpande skicka därför in din ansökan redan idag!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef med fokus på anläggningsdrift

Driftchef, energi
Läs mer Maj 28
Göteborg växer kraftigt och vi satsar stort för att se till att så många som möjligt även i framtiden ska ha tillgång till vårt resurseffektiva och klimatsmarta energisystem.

Gillar du teknik i kombination med mänskliga relationer ska du läsa vidare! Vi söker nu en engagerad ledare som vill vara med och arbeta för tillgänglighet på nya och gamla produktionsanläggningar. 

Din uppgift
Som enhetschef blir det din uppgift att styra och leda verksamheten. Det är du som har det övergripande ansvaret för att lösa enhetens uppdrag. Konkret innebär det att du planerar, leder och genomför enhetens uppgifter och systematiskt arbetar med ständiga förbättringar. Du har det övergripande ansvaret för enhetens budget. Du säkerställer att medarbetarna har den kompetens som de behöver, att enheten har de resurser som krävs och att uppdraget, för såväl enheten som enskilda medarbetare, är tydligt och väl förankrat.

Du är ansvarig för enhetens systematiska arbete med arbetsmiljö, miljö och kvalitet. För att skapa ett gott arbetsklimat på enheten och för att säkerställa att medarbetarna har rätt förutsättningar har du en kontinuerlig dialog med medarbetarna samt mer strukturerade utvecklingssamtal.

Du kommer att ingå i avdelning Drift och Anläggnings ledningsgrupp.

Ditt team
Ditt team består av anläggningstekniker, processkemiingenjörer, bränsletekniker samt en samordnare som koordinerar och planerar arbete över enhetsgränserna.

Du kommer jobba tätt tillsammans med enhetschefen på systerenheten, Anläggningsdrift B. Enheterna har ett gemensamt ansvar för att bidra till anläggningstillgänglighet, i form av förebyggande underhåll/rondering, och säkerhet, som avställningar, tillståndsgivning och lagstyrda krav. Enhetscheferna planerar, leder och följer upp arbetet och ansvarar för att enheterna når överenskomna mål i budget och verksamhetsplan.  

Rekryterande chef är https://www.linkedin.com/in/jonna-rydberg-36ba7a57/. Jonna - varför ska man söka jobbet?

-Det är nu det händer! Göteborg Energi står inför stora satsning på nya anläggningar samtidigt som vi behöver upprätthålla tillgänglighet på våra befintliga anläggningar! Gruppen består av en härlig blandning av kompetenta medarbetare och du kommer att ingå i en ledningsgrupp med engagerade kollegor som alla jobbar för leverans till kund varje dag.

Din kompetens
Vi söker dig som har några års erfarenhet av att vara ledare. Du gillar att jobba med verksamhetsutveckling och att coacha medarbetare att växa och utvecklas i arbetet. Du har erfarenhet av systematiskt arbete med kvalitet, miljö och arbetsmiljö och har säkerheten högst på agendan. Meriterande är erfarenhet från, drift- och underhållsverksamhet, produktion samt kännedom om trycksatta anordningar.

Du har helhetssyn, ser ditt och verksamhetens bidrag i ett större sammanhang. Du är resultatorienterad och involverar dina medarbetare sätta mål. När så krävs fattar du beslut och gör prioriteringar. Ditt sikte är inställt mot målet - att nå önskade resultat. När det uppstår utmaningar på vägen är du både drivande och uthållig.

Andra uppfattar dig som en god kommunikatör, det är lätt att förstå vad du menar. Krävs det är du tydlig och du har förmågan att argumentera för din sak men även att lyssna och beakta andras motiv. Din ambition är att nå goda resultat och hjälpa andra lyckas till goda prestationer.

Du är samarbetsorienterad jobbar tillsammans med andra för att åstadkomma resultat. Att du är välplanerad och har talang för att skapa strukturer skapar tydlighet och inger förtroende och engagemang hos enhetens medarbetare.

Din utbildningsbakgrund kan vara en relevant högskoleutbildning men annan utbildning i kombination med rätt erfarenhet kan bedömas lika värdefull.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef med fokus på distributionsnät

Teknisk chef, kommun
Läs mer Maj 28
Är du den engagerade ledare vi söker? Enheten Tekniker Nät har en central roll för att Göteborg Energi ska lyckas med löftet om säkra leveranser av värme, kyla och gas till göteborgarna.

Inom enheten finns kompetenta medarbetare med hög motivation för uppdraget och att jobba tillsammans för kundernas bästa.

Din uppgift
Som enhetschef blir det din uppgift att styra och leda verksamheten. Det är du som har det övergripande ansvaret för att lösa enhetens uppdrag. Konkret innebär det att du planerar, leder och genomför enhetens uppgifter och systematiskt arbetar med ständiga förbättringar. Du har det övergripande ansvaret för enhetens budget. Du säkerställer att medarbetarna har den kompetens som de behöver, att enheten har de resurser som krävs och att uppdraget, för såväl enheten som enskilda medarbetare, är tydligt och väl förankrat.

Du är ansvarig för enhetens systematiska arbete med arbetsmiljö, miljö och kvalitet. För att skapa ett gott arbetsklimat på enheten och för att säkerställa att medarbetarna har rätt förutsättningar har du en kontinuerlig dialog med medarbetarna samt mer strukturerade utvecklingssamtal.

Du kommer att ingå i avdelning Drift och Anläggnings ledningsgrupp. 

Ditt team
Ditt team består av tekniker och en samordnare som koordinerar och planerar teknikernas dagliga arbete. Du kommer jobba tätt tillsammans med enhetschef för systerenheten inom Nät. De två enheterna ansvarar för drift och underhåll av Göteborg Energi koncernens distributionsnät för fjärrvärme, gas och fjärrkyla samt regulatorstationer. Vi har också ett begränsat område med V/A nät. Enheterna har beredskap och ansvarar för akuta underhållsåtgärder på näten. 

Rekryterande chef är Jonna Rydberg. Jonna - varför ska man söka jobbet?

-Alla medarbetare inom verksamheten gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om våra nät dygnet runt alla dagar om året! Gruppen består av en härlig blandning av nya och gamla medarbetare som är otroligt lösningsorienterade som alltid ställer upp för varandra. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med engagerade kollegor som alla jobbar för leverans till kund varje dag.

Din kompetens
Vi söker dig som har några års erfarenhet av att vara ledare. Du gillar att jobba med verksamhetsutveckling och att coacha medarbetare att växa och utvecklas i arbetet. Du har erfarenhet av systematiskt arbete med kvalitet, miljö och arbetsmiljö och har säkerheten högst på agendan. Meriterande är erfarenhet från, drift- och underhållsverksamhet, entreprenad samt kännedom om trycksatta anordningar.

Du har helhetssyn, ser ditt och verksamhetens bidrag i ett större sammanhang. Du är resultatorienterad och involverar dina medarbetare sätta mål. När så krävs fattar du beslut och gör prioriteringar. Ditt sikte är inställt mot målet - att nå önskade resultat. När det uppstår utmaningar på vägen är du både drivande och uthållig.

Andra uppfattar dig som en god kommunikatör, det är lätt att förstå vad du menar. Krävs det är du tydlig och du har förmågan att argumentera för din sak men även att lyssna och beakta andras motiv. Din ambition är att nå goda resultat och hjälpa andra lyckas till goda prestationer.

Du är samarbetsorienterad jobbar tillsammans med andra för att åstadkomma resultat. Att du är välplanerad och har talang för att skapa strukturer skapar tydlighet och inger förtroende och engagemang hos enhetens medarbetare.

Din utbildningsbakgrund kan vara en relevant högskoleutbildning men annan utbildning i kombination med rätt erfarenhet kan bedömas lika värdefull.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Kvalificerad inköpare

Inköpare
Läs mer Maj 28
Vill du vara med och skapa en hållbar utveckling och goda resultat för koncernen Göteborg Energi? Är du driven och utåtriktad? Då kan det här jobbet på vår Inköpsavdelning vara något för dig!

Din uppgift
Du kommer att genomföra inköpsarbete främst inom tekniska konsulter.

Det innebär att upphandla och förvalta ramavtal inom kategorin, upphandla specifika kontrakt samt genomföra förnyade konkurrensutsättningar (FKU).

Du kommer delta i projekt inom inköp, driva och delta i förbättringsarbete i inköpsprocessen och genomföra förhandlingar

Vidare innebär tjänsten att du kommer hjälpa till med alla förekommande arbetsuppgifter inom en inköpsavdelning, såsom stötta övriga inköpare, effektuera beställningar mm

Inköpsarbete kan även förekomma inom andra kategoriområden, företrädesvis då anläggningsnära inköp och för entreprenader.

Tjänsten innebär goda möjligheter att utvecklas inom inköp.

Ditt team
Vi är ett kreativt gäng som består av samordnare och inköpare. Tillsammans genomför vi upphandlingar, hanterar beställningar och stöttar koncernen i inköps- och avtalsrelaterade frågor. 

Vi ser till att våra inköp och upphandlingar sker med fokus på ekologiskt, socialt och ekonomisk hänsyn skapa största möjliga affärsnytta.

Med ändamålsenlig och effektiv inköpsorganisation stöttar och säkerställer vi både dagliga leveranser av varor, tjänster och entreprenader samt investeringar. Göteborg Energi lyder under lag om upphandling inom försörjningssektorerna.

Din kompetens
Du har högskoleutbildning inom området inköp/teknik/juridik/ekonomiutbildning alternativt lämplig YH-utbildning. Du har 3-4 års relevant erfarenhet.

Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 16 juni.

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Driftledningsingenjör

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Maj 24
Vill du vara med och göra skillnad? Vi försörjer Göteborg med energi - dygnet runt, hela året.

Just nu förstärker vi vårt team med spännande tjänst som Driftledningsingenjör!

Din uppgift
Arbetsuppgifterna som driftledningsingenjör hos oss består av att övervaka elnätet, dess anläggningars status och ta emot larm från våra stödsystem. Du initierar åtgärder och i samråd med vår utförarorganisation prioriterar du vilka resursinsatser som ska göras vid störningar. Du aviserar också kunder inför planerade kopplingar i elnätet samt skriver och kontrollerar driftordrar.

Ditt team
Som driftledningsingenjör jobbar du på Göteborg Energi Nät AB (GENAB) som är ett av dotterbolagen till Göteborg Energi. På driftledningscentralen där tjänsten är förlagd, styr och övervakar vi elnätet i Göteborg. I denna roll kommer du att ha en samhällsviktig tjänst då hela samhället är mycket beroende av el. Vid strömavbrott på vårt 10kV-nät kommer du ansvara för omkoppling av elen för att se till att alla tillslut får ström.

Driftledningscentralen är bemannad dygnet runt. Du kommer ingå i ett 3-skift tillsammans med 10 andra driftledningsingenjörer. Totalt på enheten är vi 20st medarbetare.

Din chef blir Annelie Lindeberg. Du är varmt välkommen att besöka hennes Linkedinprofil. 

Din kompetens
Vi söker dig som tillsammans med oss vill göra nytta för Göteborgarna och skapa säkra och stabila leveranser. Vi ser att du på ett tydligt och beslutsamt sätt löser problem du ställs inför och samarbetar väl med andra för att lyckas. Du arbetar strukturerat och strävar efter kvalitet i ditt arbete. Det är positivt om du har ett intresse för datorsystem!

För att kunna ta dig an rollen på ett så bra sätt som möjligt vill vi att du har en högskoleingenjörsutbildning, alternativt minst 3 års erfarenhet inom eldistribution. 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Storkundsäljare

Fältsäljare/Utesäljare
Läs mer Maj 21
Vi söker en Storkundssäljare som drivs av att hitta nya kunder och göra långsiktiga affärer.

Är det du?

Din uppgift
I rollen som Storkundssäljare arbeta vi med komplex försäljning av el, såväl fysisk som finansiell. Kunderna är företagskunder med ett energibehov på över 1 GWh per år. Stort fokus kommer vara att bearbeta nya kunder men även att utveckla befintliga. Kunderna finns främst i Göteborg och västra Sverige men även i övriga landet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

- ansvara för försäljning av el till nya och befintliga kunder till gällande marknadspriser
- ansvara för finansiella portföljkunders prissäkringar
- bevaka aktuella marknadspriser och hålla sig uppdaterad på marknadsutvecklingen inom elbörserna samt vind- och vattenkraftsbranschen 

Ditt team
Du får jobba i en positiv miljö med god stämning i ett team om fyra Storkundssäljare som delar intresset och drivet för att göra affärer. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra finansiella handlare på Handelsavdelningen.

Oluf Skoogh blir din chef och ni kommer att ha ett nära samarbete. Så här beskriver Oluf sina förväntningar på dig som medarbetare.

- Jag är övertygad om att rollen som storkundssäljare kommer att vara ett mycket stimulerande och spännande uppdrag som ställer höga krav på dig som säljare. Mina förväntningar på dig är att du driver försäljningen i en positiv riktning med högt tempo och med goda resultat. Du är delaktig i det dagliga arbetet samt säkerställer att våra kunder är nöjda. Självklart har vi roligt på jobbet och har kunden i centrum.

Vill du veta mer om https://www.linkedin.com/search/results/all/?fetchDeterministicClustersOnly=true&heroEntityKey=urn:li:fsd_profile:ACoAAAeTt4ABeP1Drib1SO2buZ8Sq8SePNN0v_E&keywords=oluf skoogh&origin=RICH_QUERY_SUGGESTION&position=0&searchId=baafc110-077d-4c66-8b18-8e2c6c16876f&sid;=!ex&spellCorrectionEnabled=false är du välkommen att läsa mer i hans profil på LinkedIn.

Din kompetens
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du uppfyller följande:

- högskoleutbildning inom ekonomi/finans eller annan utbildning/erfarenhet som vi ser som likvärdig
- flera års erfarenhet av komplex försäljning mot företagskunder
- erfarenhet från energibranschen alternativt finansbranschen är starkt meriterande
- erfarenhet av försäljning av el- och gasprodukter är meriterande
- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- goda kunskaper i Excel och att arbeta i ett större affärssystem
- erfarenhet av finansiell portföljförvaltning eller arbete med producenter inom vind- och vattenkraft är meriterande

Som person trivs du i mötet med kunder och har lätt för att skapa kontakt och goda relationer. Du brinner för att göra affärer, är kreativ och lösningsfokuserad för att nå dina mål. Du delar också vårt intresse för energibranschen och är nyfiken på att lära dig mer.

Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 16 juni.

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Asset Manager Fjärrvärmedistribution

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 14
Vill du hjälpa oss att göra Göteborg till en hållbar stad där människor, företag och miljö trivs och mår bra? Vi söker dig som vill vara delaktig i stadens utveckling och ges möjlighet att påverka vilken riktning Göteborg Energi skall ta när vi skall förse staden med framtidens klimatsmarta och ekonomiskt hållbara energilösningar.

Din uppgift
Vårt energisystem och vår affär står i närtid inför stora utmaningar, när vi nu går fram med stora investeringar i förnybar energiproduktion, samtidigt som vi står inför ett stort reinvesteringsbehov i så väl befintlig produktion som i distributionsnäten. I rollen som Anläggningsägare, tillika Asset Manager, ges du stor möjlighet att påverka vår verksamhet och bidra till stadens transformation och omställning.

Vi erbjuder en varierande vardag med ett stort eget ansvar att fånga upp och driva frågor i samarbete med interna så väl som externa parter. Du säkerställer en långsiktig, strategisk och hållbar förvaltning av fjärrvärmenätet och ansvarar för att identifiera och möjliggöra nödvändiga projekt för att säkerställa tillgänglighet och leveranssäkerhet i enlighet med målen för dina tillgångar. Du delar din tid mellan Asset Management för dina tillgångar, och rollen som projektägare.

Tjänsten är idag inriktad mot fjärrvärmedistribution, men innehållet kan komma att variera till att även omfatta andra tillgångar.

Ditt team
Du kommer tillhöra avdelning Anläggning som ansvarar för den strategiska förvaltningen av moderbolaget Göteborg Energis samtliga fysiska tillgångar och bolagets övergripande investeringsportfölj. Idag är vi 14 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå en förstklassig tillgångsförvaltning och på så vis ta Göteborg Energis energiförsörjning in i en hållbar framtid. Ditt dagliga arbete bedrivs i stor utsträckning i team, vilka förändras över tid och bemannas av resurser från över hela organisationen. Här har du en unik möjlighet att tillsammans med oss påverka hur framtidens energisystem skall se ut när vi nu går in i en omfattande klimatomställningsresa! 

Du rapporterar till avdelningschef Emma Gustafsson, och så här beskriver hon sitt ledarskap:

- Jag tror på ett lyhört och stöttande ledarskap där jag alltid finns nära till hands. Jag jobbar hårt för att mina medarbetare ska känna att de har mitt fulla förtroende att driva sitt arbete framåt. Jag vill ha ett arbetsklimat där vi alla bidrar till en trygg och positiv atmosfär, arbetar tillsammans och hjälps åt för att förflytta bolaget framåt.

Din kompetens
- Ingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten
- Några års erfarenhet av energidistribution, vilket du införskaffat genom arbete inom energibranschen, processindustrin eller närliggande område
- Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift

För att möjliggöra framtidens hållbara energisystem står vi inför ett stort behov av både förnyelse och omställning, vilket gör att vi värdesätter din förmåga att tänka nytt och vilja att bidra till förändring. Vi söker dig med goda ledaregenskaper och med vana av att ta ansvar, prioritera och fatta beslut. Du arbetar strukturerat och lösningsorienterat, ser helheten och omsätter problem till handling. Du har hög strategisk och analytisk förmåga och en känsla för affärsmässighet. Rollen innefattar en stor mängd kontaktytor och passar dig som trivs med människor och har förmåga att skapa hållbara samarbeten.Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Göteborg Energi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr, 0727 - 30 52 46, anna.edemyr@jeffersonwells.se Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 2 juni.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare produktionsprojekt

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Maj 13
Vill du vara en nyckelspelare i att bygga och utveckla morgondagens hållbara energisystem i Göteborg? Då är detta din chans! Vi söker en driven och entusiastisk projektledare som vill vara med och göra verklig skillnad.

Din uppgift
Som vår projektledare kommer du att vara hjärnan bakom genomförandet av spännande projekt, där ditt uppdrag är att se till att vi når våra mål i tid och inom budget. Du kommer att vara spindeln i nätet, samordna alla delar av projektet och se till att vi levererar högsta tekniska standard på ett säkert sätt. Med stöd från våra interna funktioner och driftorganisationen kommer du att leda ditt team genom hela projektet och hålla en nära dialog med entreprenörer, styrgrupper och andra intressenter.


Ditt team
Du kommer att tillhöra en av våra projektenheter vars uppdrag innebär att planera och genomföra investerings– och reinvesteringsprojekt för fjärrvärme- och fjärrkylaproduktion.  Enheten består idag av ca 10 projektledare som arbetar i multidisciplinära projekt. Du kommer att inneha en av våra viktigaste roller i att uppnå målsättningen om en hållbar energiproduktion, där du ges möjlighet att ansvara för reinvestering- och investeringsprojekt från förstudie till slutförande. 

Din kompetens
Vi söker dig med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom kemi, maskin eller elektroteknik, eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer relevant. Du har flera års erfarenhet av att leda multidisciplinära projekt och har god kännedom om energibranschen eller processindustrin. Dessutom har du en stark förståelse för kontrakt och entreprenadjuridik samt behärskar svenska obehindrat både i tal och skrift.

Du är strukturerad, planerande och kommunikativ. Du trivs i en miljö där du får möta och arbeta med olika aktörer för att driva projekt framåt. Din självständighet och förmåga att se helheten i projektet gör dig till en viktig lagspelare. Du är skicklig på att bygga och underhålla relationer både internt och externt.

 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Elingenjör

Elingenjör
Läs mer Maj 7
Vill du vara med och jobba för en hållbar och säker energiförsörjning i Göteborg? Nu förstärker vi teamet som jobbar med elunderhåll på våra produktionsanläggningar med en elingenjör.

Är det du?

Din uppgift
Din uppgift som elingenjör blir att tillsammans andra i en planeringsgrupp tidsmässigt planera elrevisionsarbeten, löpande underhållsåtgärder och projekt med avseende på systemmässig produktionstillgänglighet, material och personella resurser. Arbetsuppgifterna omfattar också löpande utveckling av underhålls- och projektplaneringen. Det innebär att du bl. a kommer att arbeta med att:

- Planera och följa upp arbetet på produktionsanläggningarnas el-anläggningar.
- Tillse och följa upp att instruktioner, dokumentation, och rutiner efterlevs och ajourhålls.
- Föreslå åtgärder (underhåll och investeringar) i el-anläggningarna både på kort och på lång sikt till anläggningsansvariga via anläggningsplanen.
- Följa upp planerings- och arbetsorderprocessen på avdelning Underhåll och föreslå processförbättringar.
- Driva projekt, uppdrag och entreprenader.
- Planera kurser och utbildningsinsatser för personsäkerhetsarbetet gällande el i samråd med chefen för enhet El.
- Medverka som sakkunnig i investerings- och underhållprojekt för enhetens räkning beträffande elfrågor.
- Utveckla,  optimera och administrera förebyggande underhållsprogram för utrustning.
- Utveckla och analysera nyckeltal i syfte att förbättra anläggningarnas driftsäkerhet och arbetsmetoder.
- Ha ett helhetsgrepp på underhållsplanering inklusive vara behjälplig med prioritering av aktuella underhållsinsatser.
- Tillsammans med driften, anläggningssamordning och mek planera underhållsinsatser och revisionsarbeten på lång sikt.
- Följa upp och sammanställa utförda underhållsinsatser på produktionsanläggningarna.
- Vara enhetens representant i priomöten.
- Vara stöd för utförarna inom enheten i underhållssystemet.

Vid behöv kan beredskap komma att ingå i tjänsten, för disciplinen el.

Ditt team
Vi inom enheten El svarar för elunderhåll på produktionsanläggningarna för värme, kyla, el och gas samt pumpstationer i fjärrvärmenätet och består av 10 personer. Arbetstiden är normalt 07:00-15:30 men vi har möjlighet till flexibel arbetstid. Arbetet i den här tjänsten utförs till viss del i process och verkstadsmiljö. Det mesta av arbetet är planerat och utförs under normal arbetstid. Som medarbetare har du stor möjlighet att jobba självständigt och utveckla din kreativa förmåga inom givna ramar.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen från teknisk högskola 180 hp med el- och instrumentinriktning. Du har några års erfarenhet av underhållsarbete på el-anläggningar inom processindustri eller kraftvärmeverk i ledande/drivande befattning. 

Det är viktigt att du har mycket god kunskap om elsäkerhetsarbete inom processanläggningar eller kraftindustri. Du är van användare av datoriserat underhållssystem och har stor vana av Officepaketet, B-körkort. Vi vill också att du har erfarenhet av elkonstruktion, planering och riskanalyser med avseende på arbetsmiljö.

Du är självgående och är bra på att strukturera både ditt egna arbete men också elarbetet i stort inom våra produktionsanläggningar. I tjänsten kommer du att ha många kontakter både inom företaget men också med externa parter. Det är därför viktigt att du har lätt för att etablera kontakter och att samarbeta med många olika intressenter. 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Erfaren automationsingenjör

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Apr 29
Göteborg växer kraftigt och vi satsar stort för att se till att så många som möjligt även i framtiden ska ha tillgång till vårt resurseffektiva och klimatsmarta energisystem.

Vi vill utnyttja digitaliseringens möjligheter att öka vår analysförmåga för att stärka våra kundrelationer, höja effektiviteten och bygga ett modernare Göteborg Energi. Den här tjänsten riktar vi till dig som är en erfaren automationsingenjör.

Din uppgift
Vår utmaning är att behålla en hög tillgänglighet på nuvarande anläggningar och system, samtidigt som vi arbetar med att utforma framtidens lösningar. Detta genom att bidra till det förebyggande underhållsarbetet med standardisering, ett strukturerat och optimerat arbetssätt samt hålla en hög kvalité. Samtidigt som vi är med i utvecklingen i form av projekt för modifiering och nybyggnation av anläggningar. Att arbeta både här och nu och långsiktigt gör detta jobb väldigt spännande.

Som automationsingenjör hos oss kommer du att utföra projekt/underhållsuppdrag inom automationsområdet på våra produktionsanläggningar och pumpstationer. Du bidrar till att vidmakthålla och utveckla automationssystemen samt utföra modifieringar. Mer specifikt kommer dina huvudsakliga uppgifter vara: 

- utföra PLC-programmering och se till att produktionsanläggningarna och pumpstationerna uppnår önskad prestanda
- säkerställa att prestanda och IT/OT-säkerhet i automationssytemen uppnår önskad nivå
- installation, konfigurering och optimering av automationssystem
- felsökning, beredning, service och underhåll av styr- och reglerutrustning samt riskanalys för driftspåverkan
- ta fram nya tekniska lösningar i nyutvecklingsprojekt eller förbättra redan befintliga produkter
- optimera produktionsprocesser/reglersystem/processkommunikation
- följa utvecklingen inom området och utbyta erfarenheter med kollegor
- medverka i förvaltning och i projekt som utförare och/eller kravställare/granskare.

På sikt kommer du att ingå i beredskapen automation, vilken inträffar var 6-7 vecka.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enheten Automation inom underhållsavdelningen. Enheten består av 15 medarbetare, varav 9 automationsingenjörer. Vi svarar för allt underhåll när det gäller automation på produktionsanläggningarna för värme, kyla, el och gas samt pumpstationer i fjärrvärmenätet. Vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll, driva eller delta i projekt/underhållsuppdrag inom automationsområdet på produktionsanläggningar och pumpstationer. Vår uppgift är också att vidmakthålla och utveckla de hjälpsystem/delprocesser som tjänsten omfattar exempelvis, dokumentation, materialförsörjning, FU-ronder, m.m. Detta för att uppnå rätt driftsäkerhet och personsäkerhet. Genom olika utbildningar uppdaterar vi vår kompetens kontinuerligt.

Din chef blir https://www.linkedin.com/in/shahram-sabzabadian-17729624/ men det dagliga arbetet leds av samordnaren för teamet, Anders Jansson. Shahram - vad kan man förvänta sig om man börjar jobba hos oss som automationsingenjör?

-Ett roligt och utvecklande jobb i en verksamhet som spelar stor roll för göteborgarna varje dag. Vi är ett härligt gäng med hög kompetens och vilja att göra ett gott jobb tillsammans med övriga kollegor inom drift och underhåll.

Din kompetens
Vi söker dig som har en examen med inriktning automation lägst från teknisk högskola eller yrkeshögskola. Du har några års erfarenhet av automation/styrsystem med underhåll av styr och reglersystem inom process eller kraftindustrin.

Du är en skickligt PC-användare och är van användare av databaserat underhållssystem som är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Du har goda kunskaper om programmering av PLC-system och överordnade processövervakningssystem. För tjänsten behöver du också ha kunskaper om reglerteknik.

Det är meriterande om du har kännedom om:

• ABB 800xA, ABB AC500, ABB 800M, ABB Pluto
• Siemens S7, Siemens PCS7
• elsäkerhet
• tryckkärlsdirektiv
• ATEX
• SIL
• produktkunskap om mätgivare
• förbränningssystem.

Karaktären på arbetet ställer krav på att du har god analytisk förmåga, är initiativtagande och lösningsorienterad. Du jobbar självständigt och tar ett stort eget ansvar för att driva, leda och slutföra uppdrag och tekniska projekt inklusive dokumentation. Tillsammans med andra hittar du lösningar och åstadkommer resultat i samarbete. Du är kommunikativ och tydlig. För jobbet krävs att du kan kommunicera på svenska, såväl muntligt som skriftligt. 

Våra anläggningar är geografiskt spridda över göteborgsområdet och därför behöver du ha B-körkort.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Produktansvarig Gasnät

Produktutvecklare
Läs mer Maj 13
Vill du vara med och leverera hållbara lösningar på framtidens energimarknad? Vi på Göteborg Energi söker en engagerad Produktansvarig till enheten Affärsstöd och analys för att förvalta och utveckla vårt kunderbjudande inom Gasnät.

Din uppgift

Som produktansvarig förväntas du ha kunskap om din produkt, både från ett kundperspektiv, affärsperspektiv och ett tekniskt perspektiv. Du kommer arbeta tätt tillsammans med VD för Göteborg Energi Gasnät AB, men också med övriga funktioner inom Göteborg Energi som är inblandade i försäljning, marknadsföring, leverans, affärsuppföljning och vidareutveckling av produkten.

Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, kompetens och förmåga att hålla intressenter informerade om status på olika aktiviteter inom produktområdet.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att:

- vidareutveckling produktstrategi och förvaltningsplan för produktområdet och ansvara för realiseringen
- stötta försäljningsavdelningen i produktrelaterade frågor så att uppställda mål för produkterna uppnås
- driva och prioritera kontinuerliga anpassningar inom produktområdet och säkra att GE följer lagar, förordningar och avgifter inom produktområdet
- driva förändringsarbete via agilt arbetssätt
- säkra produkter och tjänster så de kan implementeras i verksamheten
- ansvara för produktens förvaltning, säkerställa att produktmaterial är tillgängliga och uppdaterade både internt för våra säljare men även externt på externwebb
- delaktighet i prissättning och prissättningsnivåer
- ansvara för avtalsprinciper och avtalsmallar för befintliga och nya erbjudanden/produkter
- samordna/fördela arbete mellan produktspecialister och utbilda inom produktområdet
- löpande göra ekonomisk uppföljning inkl. lönsamhet för produktområdet

Ditt team

På enheten Affärsstöd och Analys arbetar vi med att säkra en konkurrenskraftig, hållbar och lönsam produktportfölj som ger nöjda kunder och goda affärer. Här arbetar produktansvariga och produktspecialister med att utveckla och förvalta våra produktområden tillsammans med våra affärschefer för Värme och kyla samt El- och gasnät. Medarbetarna är generalister och specialister inom energisystem och ekonomi. Vår produktportfölj sprider sig över områden såsom värme, kyla, energitjänster och gasnät. Vi är idag 7 medarbetare på enheten.

Din chef blir Samuel Röjås, och så här beskriver han sitt ledarskap:

- För mig är öppenhet och högt i tak viktiga grundförutsättningar för att skapa ett trivsamt arbetsklimat och möjliggöra utveckling och förändring. Att nå verksamhetens mål tillsammans och se medarbetare växa på vägen är viktiga drivkrafter för mig som ledare.

Din kompetens

För att lyckas i rollen har du högskoleutbildning med inriktning teknik, ekonomi eller marknad och minst 5 års arbete med produktansvar. Meriterande är arbete nära produktutveckling/försäljning kopplat till gasnät/energi-marknaden. Vi värdesätter erfarenhet inom projektledning, agila arbetssätt och marknadsstrategi.

Du har ett tydligt kund- och marknadsorienterat synsätt. Du är analytisk och förstår helheten. Centralt är förmågan att kunna förstå och applicera ekonomiska och tekniska förutsättningar för produkten i en marknadsinriktad kontext. Du har också mycket god förmåga att kommunicera och skapa bra samarbete. Du har modet att tänka nytt samtidigt som du är lyhörd inför hur du bäst implementerar de frågor du driver. Vi vill också att du är omvärldsorienterad och tar initiativ utifrån de behov du identifierar.

Du får ett spännande roll i gränslandet mellan teknik och ekonomi. Vi vill att du har affärens bästa för ögonen, med ett långsiktigt perspektiv. För att lyckas är det viktigt att kunna förstå och jobba med både helhet och detaljer utifrån din kompetensprofil.

Ansökan

I den här rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 2 juni. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Julia Järvholm på mailto:julia.jarvholm@jurek.se Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Produktansvarig el- och gasproduktion

Produktutvecklare
Läs mer Maj 13
Har du ett stort intresse för energiomställningen och vill spela en central roll i att förse Göteborg med mer el i ett läge där stadens behov växer kraftigt? Har du erfarenhet av el- och gasproduktion från både affärsmässiga och tekniska perspektiv? Nu söker vi en produktansvarig inom Affärsområde El- och Gasprodukter och avdelningen Affär med fokus på vår produktion.

Din uppgift
Göteborg Energi producerar idag el vid våra kraftvärmeverk samt sol- och vindkraftsanläggningar. Etablering av mer elproduktion utgör ett nytt strategiskt satsningsområde för oss när Göteborgs elbehov ökar kraftigt framöver. Vi befinner oss just nu i en uppbyggnadsfas inom området där din förmåga och dina erfarenheter är av avgörande betydelse för vår framgång inom den växande elproduktionsaffären. Utöver elproduktionen äger vi även en uppgraderingsanläggning för biogas. Ditt uppdrag är att identifiera och utveckla affärsmöjligheter med mål att säkerställa lönsamheten och tillväxten i vår el- och gasproduktion över tid.

I rollen som produktansvarig för el- & gasproduktion arbetar du både strategiskt och operativt med att driva och prioritera affärsrelaterade frågeställningar för produktområdet. Du hanterar både befintliga el- och gasproduktionsanläggningar samt potentiella nyetableringar inom elproduktion. Som produktansvarig förväntas du har god kännedom om branschen och vara drivande i att analysera förutsättningarna för ny kraftproduktion från såväl ett marknadsperspektiv, regulatoriska förutsättningar och teknik och energisystem. Du ansvarar för både lönsamhet och andra produktrelaterade mål.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att inom produktområdet;

driva och prioritera kontinuerlig utveckling av såväl befintliga som nya produkter i portföljen säkerställa att GE följer lagar, förordningar, branschstandarder etc. utbilda och koordinera interna resurser göra lönsamhetsberäkningar och ta fram beslutsunderlag ansvara för löpande affärsuppföljning säkerställa att produkter och tjänster är i linje med interna processer och arbetssätt 

Ditt team
På avdelningen Affär arbetar vi med att säkerställa en konkurrenskraftig, hållbar och lönsam produkt­portfölj som ger nöjda kunder och goda affärer. Här arbetar produktansvariga, produktspecialister och IT-specialister med att utveckla och förvalta våra produktområden elhandel, gashandel, solceller & batterier, flexibilitet och styrning och förnybar produktion. Vi är idag ca 10 medarbetare på avdelningen där du som produktansvarig kommer arbeta tätt med såväl övriga i teamet som andra inom Göteborg Energi som arbetar med ditt produktområde.   

Din kompetens
Vi söker dig som har en kombination av teknisk kunskap om energiproduktion och affärskompetens. Du har en ekonom- eller ingenjörsutbildning med relevant inriktning eller motsvarande kompetens.

Vi förutsätter att du är affärsmässig, har god kunskap om elmarknaden och har ett stort intresse för energibranschen i allmänhet. Har du specialiserad erfarenhet av energiproduktion, kraftsystemanalys eller gas- och elhandel är det meriterande. Du trivs i en roll där du får jobba entreprenöriellt med att möjliggöra för ny elproduktion.

Du har mycket god förmåga att kommunicera, skapa samarbeten och är bra på att etablera och underhålla professionella nätverk och kontakter.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 2 juni. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Julia Järvholm på mejladress mailto:julia.jarvholm@jurek.se Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

GIS-ingenjör

GIS-ingenjör
Läs mer Maj 7
Vill du arbeta med geografisk information i en stad som växer så att det knakar? Nu söker vi ytterligare en kollega till enheten Karta och Rättigheter som är en del av avdelningen Projekt.

Din uppgift
I din roll som GIS-ingenjör är du ansvarig för ajourhållningen av ledningsdokumentation för fjärrvärme- och fjärrkylanät, vatten, spillvatten, opto, larm och signalkabelnät. Du kommer även ta del av verksamhetsutveckling inom GIS-produkterna som används inom enheten.

Ditt team
Tjänsten som GIS-ingenjör är placerad på enheten Karta och rättigheter och avdelningen projekt. Avdelningen ansvarar för ny-och reinvesteringsprojekt för distributionsanläggningar avseende fjärrvärme, fjärrkyla, vatten, spillvatten, gas, signalkabel och kundcentraler. Ansvaret löper genom hela projektets livscykel - från tydligt uppdrag till genomförande och uppföljning. Vi inom Karta och rättigheter samordnar och ansvarar för koncerngemensamma funktioner för samtliga ledningsbundna infrastrukturer såsom bl.a. remisshantering, sakrättsligt skydd, inmätning, utsättning/ledningsanvisning och ledningsdokumentation av Göteborg Energis ledningar och anläggningar.

Din kompetens
För att trivas i rollen som GIS-ingenjör är du noggrann och driven, du kan arbeta självständigt och i grupp. Dagliga kontakter med både interna och externa parter ingår i rollen därför ser vi gärna att du är serviceinriktad, håller ledtider och har ett gott ordningssinne. Vi är en liten grupp som jobbar med ledningsdokumentation så det är viktigt att du är prestigelös och har god samarbetsförmåga. 

Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning som inom geografi eller GIS-ingenjör på 180 hp, alternativt annan inriktning eller kompetens som bedöms likvärdig. Det är önskvärt att du har ett års yrkeserfarenhet inom området. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledningsdokumentation, har du dessutom erfarenhet av GIS/NIS-program såsom QGIS, FME, digpros produkter och AutoCAD är det meriterande.

Ansökan
Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, skicka oss därför gärna din ansökan redan idag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Samordnare utbildning

Utbildningsplanerare, företag
Läs mer Maj 7
Vill du jobba med kompetensutveckling? Vi erbjuder ett fantastiskt roligt och utvecklande uppdrag där du är med och säkrar att vi har rätt kompetens för att energiförsörja Göteborg idag - och imorgon.

Din uppgift
Vi söker en driven och engagerad samordnare som får uppdraget att planera och genomföra olika kompetensutvecklande aktiviteter. Du kommer att jobba nära verksamhetens chefer och vara ett stöd i att identifiera kompetensutvecklingsbehov.

Tjänsten är ny och du kommer att få vara med och utforma den. De uppgifter som vi ser nu blir stommen i jobbet är att:

- Kartlägga enheternas behov av kompetensutveckling genom aktiv dialog med chef och berörd  personal.
- Medverka i att upprätta och ajourhålla kompetensutvecklingsplaner för befattningar och roller vilket även omfattar att äga och uppdatera vår utbildningsmatris med avseende på kravställda utbildningar för våra olika befattningar.
- Ta fram en övergripande planering av utbildningar.
- Samordna utbildningsinsatser.
- Administrera utbildningar i vår utbildningsportal och utveckla vår användning av portalen.  
- Ansvara för bokning samt uppföljning av såväl interna som externa kurser.  
- Vara kontaktperson gentemot olika utbildningsanordnare.

Utöver utbildningssamordning kommer du i samarbete med chefer och HR samordna och delta i studiebesök för att öka kunskapen om vår verksamhet. Du kommer också att medverka i arbetsmarknadsmässor m m i syfte att attrahera framtida medarbetare. Vi ser också att du är en en resurs för planering och mottagande av praktikanter, sommarjobbare, examensarbete m m. 

Ditt team
Du kommer att tillhöra enheten Driftledning men du kommer att arbeta brett inom hela vårt verksamhetsområde Drift och Underhåll. Din chef blir Teodor Östling. Teodor - vad är bakgrunden till den här tjänsten?

-Vi behöver vi bli bättre på att jobba mer behovsanpassat och strukturerat med våra medarbetares kompetensutveckling. Vi som linjechefer tycker att detta är jätteviktigt men behöver hjälp i att realisera de behov vi ser. En riktigt rolig tjänst för dig som gillar många kontakter och att jobba med utveckling.

Din kompetens
Vi söker dig som framgångsrikt arbetat med den här typen av uppdrag tidigare. Vi tror att du har en examen från högskola/universitet inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi tror att du har en teknisk grundutbildning som du har kompletterat med exempelvis  HR, beteendevetenskap eller pedagogik.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska  då du kommer att arbeta mycket med skriftlig och muntlig kommunikation. Har du sinne för marknadsföring så är det meriterande. 

Tjänsten kräver att du är självgående och tar ansvar för att driva dina arbetsuppgifter och processer framåt. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett noggrant sätt samt sätter upp och håller tidsramar. För att lyckas i rollen behöver du trivas med att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter och uppdrag. Det är dessutom viktigt att du är tillmötesgående, tycker om att samarbeta och kan gå från tanke till handling. 

Du behöver också ha goda kunskaper i digitala system och arbetssätt. För att driva ditt och organisationens arbete framåt behöver du ha ett genuint intresse av att ta hjälp av nya digitala och tekniska lösningar.

Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstidens utgång. Därför ser vi gärna att du söker så snart som möjligt.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Business Analyst

Metodanalytiker, IT
Läs mer Apr 29
Din uppgift
Som Business Analyst (BA) / kravledare kommer du tillhöra en enhet med kravledare, testledare och projektledare inom Utveckling & Digitalisering och tillhöra kompetenscentret Krav- & Testledning.

I rollen kommer du främst agera BA/kravledare men kan ibland komma att agera i andra närliggande roller, oftast då kombinerat med BA-rollen.

I det dagliga arbetet kommer du jobba i olika kontexter över tid beroende på vilka projekt och initiativ som är aktuella. I rollen driver du arbetet att ta fram verksamhetens och kundernas behov och sammanställer detta både i stora och mindre projekt, alternativt agila team. Du strukturerar sedan dessa behov i form av krav, användarberättelser, acceptanskriterier, kundresor eller vad som är överenskommet i det projekt eller team du jobbar i. Du verkar inom både nyutveckling, vidareutveckling och upphandlingar av system och tjänster.

Ibland agerar du uppdragsledare där man kan komma att leda förstudier, agera testledare, agera scrum master eller leda mindre agila projekt och då ofta i kombination med BA-rollen.

Ytterligare ansvar innebär att vara med och vidareutveckla kompetenscentret Krav & Testledning tillsammans med övriga Krav & Testledare.

Ditt team
Enheten består av ca 10 medarbetare och lika många konsulter som jobbar utspritt i olika projekt, agila team och andra uppdrag. Du kommer ingå i ett team av Krav & Testledare som tillsammans bygger upp ett kompetenscentrum runt krav och test.

Många samarbeten finns både inom enheten och utanför, tex med projektledare, arkitekter, utvecklare, verksamhetsutvecklare och affärsområdesansvariga. En dag består av både återkommande arbetsuppgifter och nya utmaningar.

Din kompetens
Vi ser att du har högskoleingenjörsexamen inom systemvetenskap, Data/IT eller likvärdigt område. Du har också några års relevant yrkeserfarenhet inom kravledning hands-on. Erfarenhet av att jobba med metoder och verktyg som till exempel kundresor, service blueprints, backlogghantering, användarberättelser och acceptanskriterier väger tungt. Likaså tekniska kunskaper inom verktyg för kravhantering.

Det är meriterande att ha jobbat med upphandlingar, arkitektur, produktutveckling, verksamhetsutveckling, processutveckling eller tjänsteutveckling. Erfarenhet eller intresse av testledning är också meriterande.

Karaktären på arbetsuppgifterna gör att det är bra om du är flexibel, kan arbeta självständigt men att du även har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och tar initiativ när någon uppgift behöver lösas. Att vara kvalitetsmedveten och strukturerad är viktiga egenskaper för det här jobbet. Stor vikt läggs också vid problemlösande, samarbetsförmåga och kunna sätta sig in i kundens skor.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Mätartekniker fjärrvärme/fjärrkyla/gas

VVS-montör
Läs mer Apr 17
Visst är det viktigt med säkra och prisvärda energileveranser? Nu förstärker vi vårt team som jobbar med våra mätare och infrastruktur för mätvärdesinsamling.

Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete där din arbetsinsats är viktigt för att säkerställa korrekta mätvärden för vår fakturering.

Din uppgift
Hos oss kommer du att jobba med hela Göteborg som ditt arbetsfält. Det här jobbet passar perfekt för dig som söker flexibilitet och trivs bra med ett fritt och omväxlande jobb som ställer krav på hög social förmåga där anpassningsbarhet och god samarbetsförmåga prioriteras.

I din roll arbetar du med installation, service och underhåll på mätare och infrastruktur inom Göteborg Energis ansvarsområde.  Du kommer att ansvara för dina anslutnings- och mätutrustningsuppdrag. Ibland kommer du att jobba ensam och då krävs att du kan ta eget ansvar för att planera dina uppdrag och säkerställa ett effektivt utförande. Ibland jobbar du i grupp tillsammans med drivna och hjälpsamma kollegor, beroende på uppdrag.

I uppgifterna ingår även att arbeta med felavhjälpning av mät- och kommunikationsutrustning liksom direkt kundstyrda uppdrag såsom till- och frånkopplingar av kundanläggningar. För att säkerställa våra mätvärden innebär arbetet också en del programmering av mätutrustning samt dokumentation och registrering av information.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enheten Tekniker inom avdelningen Kundnära anläggningar. Kundnära anläggningar ansvarar för drift och underhåll av koncernens kundcentraler och mätare för fjärrvärme, gas och fjärrkyla. Avdelningen ansvarar för att installera, prova och underhålla mätare med tillhörande mätinfrastruktur för el, fjärrvärme, fjärrkyla, gas och energitjänster. Dessutom ingår ansvar för drift och underhåll av koncernens infrastruktur för laddning av elfordon och solceller på företagskunders tak. Avdelningen ansvarar även för utförande av koncernens energitjänstavtal.

Inom enheten Tekniker är vi totalt 27 medarbetare varav 22 är mätartekniker. Enheten leds av https://www.linkedin.com/in/eddie-hallgren-a83938163/. Så här beskriver Eddie hur han ser på sitt uppdrag:

- För mig är det viktigt att underlätta för mina medarbetare så att de har de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb, trivas och utvecklas i sina roller. Jag har fokus på att vi tillsammans når våra mål och hela tiden utvecklar verksamheten.

Din kompetens
Vi söker dig med god samarbetsförmåga, som trivs med omväxling i din vardag och som ser lösningar där andra ser problem. För att trivas i rollen behöver du ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du kommer att vara vårt ansikte utåt genom att dagligen synas och finnas till hands för våra kunder och kollegor.

Vi söker dig som har god datorvana, treårigt gymnasium eller en KY-utbildning inom relevant område. Alternativt arbetar du som elektriker eller vvs-montör/rörläggare idag. Arbetet kräver att du har B-auktorisation eller att vi bedömer att du har tillräcklig kompetens för att utföra elarbete. För att kunna förflytta dig smidigt mellan olika uppdrag behöver du ha B-körkort. 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Apr 26
Vill du förse göteborgarna med smarta och miljövänliga energilösningar? Vi söker just nu en projektledare som vill stärka upp teamet på vårt dotterbolag, Göteborg Energi Nät AB.

Din uppgift
Som projektledare erbjuds du en tillsvidaretjänst och en roll med frihet under ansvar. Du har hela göteborgsområdet som arbetsplats och kommer att vara en av våra viktigaste länkar ut mot kund. Några av dina närmsta kontaktytor blir bland annat distributionselektriker, anslutningsingenjörer, projektörer, installatörer och underentreprenörer. I din roll har du:

- Ansvar för budget, tidplan och leveranser/resultat för projekt som i första hand rör kundärenden och servisanslutningar.
- Dialog med kund, där du tar fram offerter på arbeten som ska utföras.
- Ledning av arbeten som utförs och ansvar för arbetsunderlag, miljö- och kvalitetsplaner, tekniska beskrivningar, mängdförteckning och arbetsmiljöplaner.
- Ansvar för resursplanering och arbetsledning gällande distributionselektrikerna för servisärenden och kundärenden tillsammans med andra projektledare. 

I tjänsten kan beredskap ingå på sikt. 

För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du som projektledare även att bli involverad i ytterligare förbättrings- och utvecklingsarbete inom avdelningen.

Ditt team
Tjänsten och ditt team är placerat på ett av dotterbolagen inom koncernen Göteborg Energi, Göteborg Energi Nät AB (GENAB). GENAB transporterar el till 250 000 kundanläggningar inom Göteborgs kommun. 

Du kommer att ingå i ett gott gäng med distributionselektriker och projektledare! Vi jobbar vanligtvis i par. Avdelningen arbetar med drift, förebyggande och avhjälpande underhåll, anslutning av nya kunder samt deltar i ny- och ombyggnad av elanläggningar. Just vår enhet svarar främst för nyanslutningar i elnätet.

Din kompetens
Vi söker dig som har en förmåga att arbeta mot flera ärenden, mål och deadlines samtidigt och trivs i en miljö där du har flera parallella kontakter. Vidare är du lyhörd, förtroendeskapande och relationsbyggande och arbetar lika bra i grupp som självständigt.
För att lyckas i rollen är du strukturerad, kommunikativ, har en helhetssyn, ledarerfarenhet och en god samarbetsförmåga. Du har förmåga att utrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. Vi tror att du har tidigare relevant erfarenhet från eldistributionsbranschen och kunskaper inom om dess materiel och arbetssätt.

Du som söker har en akademisk högskoleutbildning/YH utbildning inom elkraft eller gymnasieutbildning med inriktning el med god praktisk erfarenhet. Alternativt har du en kompetens som bedöms som likvärdig.

Vi ser gärna att du har 3-4 års relevant erfarenhet av arbetsledning eller projektledning inom mark och schaktarbete. Kunskaper om kostnadsreglering enligt EBR liksom kunskap i entreprenadjuridik och mark-AMA ser vi som meriterande. B-körkort är ett krav.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Miljöingenjör

Miljöingenjör/Miljövårdsingenjör
Läs mer Apr 25
Din uppgift
I rollen som miljöingenjör hos oss på Göteborg Energi Nät AB, fyller du en mycket viktig funktion då du övergripande samordnar planering för en hållbar infrastruktur i de investerings-, reinvesterings- och driftprojekt som bedrivs i Göteborg Energi Nät AB:s nätområde för ett grönare Göteborg.

Som miljöingenjör får du spännande arbetsdagar, där du bidrar med din kunskap och ditt engagemang inom miljöområdet. Du utgör bolagets spetskompetens avseende miljörelaterade lagar, regler, standarder och föreskrifter.

Genom stöd till linjechefer och -organisation blir du en viktig länk mellan koncern, stödfunktioner och projekt.

Är delaktig i planeringen för en hållbar infrastruktur samt för ett grönare Göteborg.

Du ansvarar för att ordna underlag avseende miljö vid genomförande av investerings-, reinvesterings- och driftprojekt. Exempel är planer för masshantering, återvinning, sanering, vattentäkts- och avfallsfrågor samt anmälningar och underrättelser till tillsynsmyndigheten.

Representerar Göteborg Energi Nät AB i möten med kunder och andra intressenter samt i koncernens miljönätverk.

Du säkerställer att erforderliga riskanalyser avseende miljö- och klimatpåverkan samt att åtgärder vid tillbud och händelser utförs. 

Utför erforderlig rapportering till aktuella styrgrupper för projekten.

Ansvarar för utbildning om, uppföljning, utvärdering och utveckling av miljöledningssystemet. Det innebär att du håller dig informerad om gällande miljölagstiftning.

Ditt team
Du kommer att tillhöra teamet på avdelningen projekt. Vi är 22 personer i yrkesgrupperna byggledare, tidplanerare, miljöingenjör och projektledare som jobbar för att ge Göteborgarna ett nät i världsklass! Din chef blir Annica Andrén;

- Jag tror på ett lyhört och motiverande ledarskap och uppmuntrar mina medarbetare till att visa engagemang. För mig är det viktigt att värna om att bibehålla ett arbetsklimat där alla känner delaktighet, hjälps åt och stöttar varandra. Medarbetarna vill göra varandra bättre och samtidigt själva ta ansvar för att utvecklas i sina roller. Vi har många spännande projekt de kommande åren då staden växer. Här får du möjlighet att påverka verksamheten och ta del av utvecklingen genom bl a genomföra och kvalitetssäkra projektens resultat.

Vill du veta mer om Annica är du välkommen att läsa mer i hennes profil på Linkedin.

Din kompetens
Vi söker dig som har kunskap inom infrastruktur, miljö och hållbarhet. Du kan till exempel ha erfarenhet av arbete med miljöfrågor inom infrastrukturbranschen eller annan industri. Alternativt så är du utbildad högskoleingenjör med miljöinriktning eller en annan bakgrund som kan bedömas som likvärdig. Det är meriterande om du har kunskaper inom miljörätt och förorenad mark.

Genom att vara intresserad av och ha förståelse för de du samarbetar med bidrar du till ett respektfullt och inkluderande arbetsklimat. Du trivs i en miljö där du får möjlighet att arbeta strukturerat mot flera ärenden, mål och deadlines med flera parallella kontakter. Därför tror vi att du som söker är lyhörd och förtroendeskapande gentemot kollegor, kunder och intressenter. Du är strukturerad när situationen så kräver, har en helhetssyn och en mycket god samarbetsförmåga. Du drivs av att hitta lösningar på problem och har vilja att sätta dig in i både tekniska och praktiska frågor. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna då vi värderar teamets samarbetsförmåga högt.

Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift.

Göteborg Energi arbetar hållbart i alla led och använder därför främst kollektivtrafik eller cykel när vi reser. För den här tjänsten är det dock inte alltid möjligt, därför behöver du ha körkort (B).

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Processingenjör

Processingenjör, maskin
Läs mer Apr 30
Vill du vara med och bidra till en hållbar energiförsörjning? Som processingenjör spelar du en viktig roll för att vi ska leverera energi tillförlitligt varje dag till göteborgarna.

Din uppgift
Uppdrag som processingenjör innebär att du ansvarar för att tekniskt optimera och utveckla våra anläggningar för energiproduktion. Det innebär att du analyserar och föreslår lösningar för att öka anläggningarnas tillgänglighet, prestanda och lönsamhet på kort och lång sikt.

Konkret innebär det att du utför felsökning och analys av driftdata, händelser, ger förslag på förbättringsåtgärder till drift- och underhållspersonalen. Du kommer även att jobba med optimering av prestanda, energiförbrukning och miljödata för produktionsanläggningarna, vilket minskar kostnaderna ur ett mer långsiktigt perspektiv.

På uppdrag av anläggningsfunktionen kommer du att göra utredningar och medverka vid ändringsarbete för att tillgodose behov gällande drift- och processoptimerning.

En annan viktig uppgift är att delta i projekt där du är kravställare inom processdesign, vilket har avgörande betydelse för projektets resultat. Då det sker mindre ombyggnader eller ändringar inom drift och underhåll kan du också ansvara för att driva det arbetet med hjälp av MOC (Management och Changes) processen.

I tjänsten ingår att planera och genomföra interna utbildningar bl a  för personal inom drift och underhåll samt framtagande och uppdatering av driftmanualer. Du är även med i förbättringsarbete och ansvarar för att leda och delta i rotorsaksanalyser.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enheten Teknik som är en del av underhållsavdelningen inom verksamhetsområde Drift och Underhåll. Enheten jobbar med utredningar och föreslår reinvesteringar för värme, kyla, gas och vindkraft samt pumpstationerna i distributionsnäten. Inom enheten finns ingenjörer specialiserade på process och underhåll.

Erland Blackås är chef för enheten Teknik och så här beskriver han vilka kompetenser som är viktiga för jobbet:

-Det är viktigt att du är självgående, analytisk, systematisk och arbetet innehåller till stor del samarbete mellan flera enheter vilket gör att god samarbetsförmåga är en viktig egenskap. Du gillar att hitta lösningar på problem och därför trivs du när du får vara kreativ och bidra med nya idéer och perspektiv. Eftersom du har en utbildande roll är det viktigt att du har pedagogisk förmåga och får energi av att bidra till andras lärande. Är du intresserad av att jobba med en samhällsviktig verksamhet och drivs av att utveckla och analysera processdata är jobbet som processingenjör perfekt för dig!

Din kompetens
Vi vill att du har examen från teknisk högskola med kemi, maskinteknisk/processteknisk inriktning eller kompetens som bedöms lika värdefull.

Du har jobbat några år som processingenjör eller med liknande uppgifter, gärna inom energiproduktion eller annat relevant verksamhet som t ex processindustri.

Som processingenjör behöver du ha god analytisk förmåga, vara initiativtagande och lösningsorienterad. Du kan jobba självständigt och du tar ansvar för att driva, leda och slutföra dina uppgifter. Tillsammans med andra hittar du lösningar och åstadkommer resultat. Du är kommunikativ och tydlig. För jobbet krävs att du kan kommunicera på svenska, såväl muntligt som skriftligt. 

För att på ett enkelt sätt kunna förflytta dig mellan våra anläggningar behöver du ha B-körkort. Vi har en bilpool som du nyttjar för resor i tjänsten.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Utvecklingsledare informationssamordning

GIS-utvecklare
Läs mer Apr 22
Din uppgift
Vi på Göteborg Energi har fått ett av de finaste uppdrag vi kan tänka oss.

Vi ska hjälpa Göteborg att bli en hållbar stad där människor, företag och miljö lever och mår bra. Därför arbetar vi med att utveckla lösningar som kan ge förnybar energi och spara resurser. Tjänsten som utvecklingsledare är en tillsvidareanställning och är placerad på enheten Projektstöd inom avdelningen Planering och Projekt.

I din roll som utvecklingsledare kommer du att vara ett stöd åt processledare och förvaltningsledare och arbeta med att driva ett operativt förändrings- och förbättringsarbete kopplat till vårt nätinformationssystem, det egna verksamhetsområdet eller processen.

Du kommer att arbeta med processkartläggning, ta fram nya arbetssätt samt mäta och följa upp effekterna av dessa. En del av ditt arbete kommer innefatta att ta fram manualer, instruktioner samt delta i planering och test i vårt nätinformationssystem. Du kommer även vara ett viktigt stöd till användarna i hur vi nyttjar och använder verktyget.

Allt arbete sker i nära samarbete med andra befattningar och roller inom hela koncernen och bidrar till utveckling som stödjer våra digitaliserings- och effektiviseringsmål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

- Arbeta tätt ihop med processledare för Bygga och Ansluta processen med att kartlägga, dokumentera, förbättra och mäta processen.
- På operativ nivå stödja verksamhetens förvaltningsledare i arbetet med utveckling och analys av nya IT behov från verksamheten.
- Arbeta löpande med nyckeltal och rapporter samt stöja verksamhetens förvaltningsledare i arbetet med att implementera nya lösningar i berörda processer och ta fram rutiner och instruktioner till användare i våra interna system.
- Support till användare och andra expertanvändare i våra interna system. Ta fram instruktioner och manualer samt planering av nya versioner och test inför versionsuppgradering.Ditt team
Tjänsten som Utvecklingsledare är en tillsvidareanställning och är placerad på enheten Projektstöd inom avdelningen Planering och Projekt. Vi ansvarar för ny-och reinvesteringsprojekt för produktionsanläggningar inom process, pumpstationer samt distributionsanläggningar avseende fjärrvärme, fjärrkyla, gas, signalkabel och kundcentraler. Ansvaret löper genom hela projektets livscykel från uppdrag till genomförande och uppföljning. Avdelningen samordnar och ansvarar för koncerngemensamma funktioner exempelvis projektledning, remisshantering, projektstöd, fastighetsjuridik, geodesi, ledningsdokumentation och dokumenthantering. Idag är vi 13 medarbetare som tillsammans arbetar för att ta Göteborg Energis energiförsörjning in i en hållbar framtid. Du rapporterar till enhetschef Fredrik Ljungblad.

Din kompetens
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du som söker värdesätter samarbete med andra och har ett flexibelt förhållningssätt med förmåga att anpassa dig till nya förutsättningar och situationer. Du trivs med att arbeta mot mål och har lätt för att kommunicera med människor i din omgivning. Även om arbetet sker i tätt samarbete med processledare och förvaltningsledare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta självständigt och tycker om att ta stort egen ansvar för det som skall levereras. Då en del av rollen innefattar arbete med rutiner, instruktioner och processbeskrivningar behöver du vara strukturerad och noggrann i ditt utförande.

Vidare har du:

- En teknisk eftergymnasial utbildning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten.
- Tidigare erfarenhet av att arbeta med processutveckling, samt med IT verktyg och dess koppling till processer och arbetssätt.
- Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:

- tidigare erfarenhet av att arbeta med operativt förändrings- och förbättringsarbete.
- erfarenhet av att arbeta i Nätinformationssystem (NIS) dpSpatialGöteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Automationsingenjör

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Apr 29
Göteborg växer kraftigt och vi satsar stort för att se till att så många som möjligt även i framtiden ska ha tillgång till vårt resurseffektiva och klimatsmarta energisystem.

Vi vill utnyttja digitaliseringens möjligheter att öka vår analysförmåga för att stärka våra kundrelationer, höja effektiviteten och bygga ett modernare Göteborg Energi. Till den här tjänsten välkomnar vi dig som har relevant utbildning men ringa eller ingen erfarenhet av att jobba som automationsingenjör. Men också dig som har erfarenhet av automation/styrsystem men saknar den formella utbildningen.

Din uppgift
Vår utmaning är att behålla en hög tillgänglighet på nuvarande anläggningar och system, samtidigt som vi arbetar med att utforma framtidens lösningar. Detta genom att bidra till det förebyggande underhållsarbetet med standardisering, ett strukturerat och optimerat arbetssätt samt hålla en hög kvalité. Samtidigt som vi är med i utvecklingen i form av projekt för modifiering och nybyggnation av anläggningar. Att arbeta både här och nu och långsiktigt gör detta jobb väldigt spännande.

Som automationsingenjör hos oss kommer du att utföra projekt/underhållsuppdrag inom automationsområdet på våra produktionsanläggningar och pumpstationer. Du bidrar till att vidmakthålla och utveckla automationssystemen samt utföra modifieringar. Mer specifikt kommer dina huvudsakliga uppgifter vara: 

- utföra PLC-programmering och se till att produktionsanläggningarna och pumpstationerna uppnår önskad prestanda
- säkerställa att prestanda och IT/OT-säkerhet i automationssytemen uppnår önskad nivå
- installation, konfigurering och optimering av automationssystem
- felsökning, beredning, service och underhåll av styr- och reglerutrustning samt riskanalys för driftspåverkan
- ta fram nya tekniska lösningar i nyutvecklingsprojekt eller förbättra redan befintliga produkter
- optimera produktionsprocesser/reglersystem/processkommunikation
- följa utvecklingen inom området och utbyta erfarenheter med kollegor
- medverka i förvaltning och i projekt som utförare och/eller kravställare/granskare.

På sikt kommer du att ingå i beredskapen automation, vilken inträffar var 6-7 vecka.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enheten Automation inom underhållsavdelningen. Enheten består av 15 medarbetare, varav 9 automationsingenjörer. Vi svarar för allt underhåll när det gäller automation på produktionsanläggningarna för värme, kyla, el och gas samt pumpstationer i fjärrvärmenätet. Vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll, driva eller delta i projekt/underhållsuppdrag inom automationsområdet på produktionsanläggningar och pumpstationer. Vår uppgift är också att vidmakthålla och utveckla de hjälpsystem/delprocesser som tjänsten omfattar exempelvis, dokumentation, materialförsörjning, FU-ronder, mm. Detta för att uppnå rätt driftsäkerhet och personsäkerhet. Genom olika utbildningar uppdaterar vi vår kompetens kontinuerligt.

Din chef blir https://www.linkedin.com/in/shahram-sabzabadian-17729624/ men det dagliga arbetet leds av samordnaren för teamet, Anders Jansson. Shahram - vad kan man förvänta sig om man börjar jobba hos oss som automationsingenjör?

-Ett roligt och utvecklande jobb i en verksamhet som spelar stor roll för göteborgarna varje dag. Vi är ett härligt gäng med hög kompetens och vilja att göra ett gott jobb tillsammans med övriga kollegor inom drift och underhåll.

Din kompetens
Vi söker dig som har en examen med inriktning automation lägst från teknisk högskola eller yrkeshögskola. Du är nyexaminerad eller har tidigare erfarenhet av automation/styrsystem med underhåll av styr och reglersystem inom process eller kraftindustrin.

Du är en skickligt PC-användare och har förmågan att snabbt lära dig ett databaserat underhållssystem som är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Du har kunskaper om programmering av PLC-system och överordnade processövervakningssystem. För tjänsten behöver du också ha kunskaper om reglerteknik.

Det är meriterande om du har kännedom om:

• ABB 800xA, ABB AC500, ABB 800M, ABB Pluto
• Siemens S7, Siemens PCS7
• elsäkerhet
• tryckkärlsdirektiv
• ATEX
• SIL
• produktkunskap om mätgivare
• förbränningssystem.

Karaktären på arbetet ställer krav på att du har god analytisk förmåga, är initiativtagande och lösningsorienterad. Du jobbar självständigt och tar ett stort eget ansvar för att driva, leda och slutföra uppdrag och tekniska projekt inklusive dokumentation. Tillsammans med andra hittar du lösningar och åstadkommer resultat i samarbete. Du är kommunikativ och tydlig. För jobbet krävs att du kan kommunicera på svenska, såväl muntligt som skriftligt. 

Våra anläggningar är geografiskt spridda över göteborgsområdet och därför behöver du ha B-körkort.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Eltekniker

Eltekniker
Läs mer Apr 15
Vill du jobba med oss för stabila energileveranser till göteborgarna- varje dag och dygnet runt? Vi söker en ny eltekniker till elgruppen inom underhålls-verksamheten på våra produktionsanläggningar för el, fjärrvärme, gas och kyla.

Är det du?

Din uppgift
Tillsammans med dina kollegor jobbar du för att våra anläggningar ska vara i gott skick och att störningar snabbt åtgärdas. Du har en viktig uppgift för att vi ska säkra våra kunders tillgång på energi. Ditt uppdrag blir att jobba med felsökning, förebyggande och avhjälpande underhåll. Beroende på vilken typ av uppdrag du jobbar så kan arbetsuppgifterna skilja sig åt. Men vanligt är att du:

- gör kontroll, underhåll, felsökning, reparation, provning, kopplingsarbete på ställverk, transformatorer, frekvensomriktare, roterande utrustning, kraftelektronik, belysning i industrimiljö inom hög- och lågspänningsanläggningar med avseende på planering och utförande. Eventuella elinstallationer kan förekomma.  
- utför elektrisk inspektion för att kontrollera att elen fungerar korrekt och säkert.
- tar rollen som eldriftledare, kopplingsledare och elsäkerhetsledare (ESA), vara den som under arbetet ansvarar för den elektriska anläggningens säkra skötsel.
- tar rollen som uppdragsledare och planera, konstruera, bereda, driva, dokumentera samt uppföljning av egna projekt/underhållsuppdrag.
- är förslagsställare och utförande av underhållsförbättringar.
- är projektdeltagare i större investeringsprojekt.
- arbetar med anläggningens elsäkerhet.
- återrapporterar till elanläggningsansvarig.

Det kan bli aktuellt med beredskap i tjänsten.

Ditt team
Du kommer att vara en del av ett dynamiskt team där du får möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Enheten El svarar för underhåll på elanläggningar inom produktionsanläggningarna för värme, kyla, el och gas samt pumpstationer. Enheten består av 10 personer. Arbetstiden är normalt 07:00-15:30 men vi har möjlighet till flexibel arbetstid.

Arbetet utförs i process och verkstadsmiljö. Det mesta av arbetet är planerat och utförs under normal arbetstid. Som medarbetare har du stor möjlighet att jobba självständigt och utveckla din kreativa förmåga inom givna ramar.

Din chef blir Arash Zandesh. Arash – för vem passar jobbet som eltekniker?

- Jobbet passar dig som gillar att ta ansvar och jobba självständigt med hela kedjan från att planera, bereda till att slutföra dina egna uppdrag. Du har ett högt säkerhetstänk och jobbar metodiskt. Du besitter ett stort teknikintresse och är nyfiken på att lära dig mer. Du är duktig på att arbeta strukturerat och att synka ditt arbete med dina kollegor. Du har en positiv inställning, är duktig på att kommunicera och gillar att samarbeta med andra.

Din kompetens
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

- eftergymnasial utbildning inom el eller motsvarande kompetens.
- en gedigen arbetserfarenhet som industrielektriker eller liknande erfarenhet inom elinstallation, underhåll och felsökningsarbete i kraft- eller processindustri där schemaläsning är en viktig del
- B-körkort

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att arbeta i Atex-klassade område.
- erfarenhet av att arbeta med underhåll/drift av el, styr och reglersystem inom process eller kraftindustrin.
- el-behörighet (auktorisation).
- ECY-certifikat.
- erfarenhet av höghöjdsarbete och är bekväm med den här typen av arbete samt har en god fysisk uthållighet.

Ett stort plus är om du har tidigare högspänningsvana. Likaså om du har god datavana då databaserat underhållssystem är viktiga verktyg i det dagliga arbetet.  

Du har god förmåga att kommunicera på svenska så väl muntligt som skriftligt och du kan läsa och förstå engelska. Arbetet innebär många kontaktar och därför behöver du vara social, kommunikativ och nyfiken.

Du har ett starkt engagemang för ditt arbete, du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt oavsett om du arbetar själv eller tillsammans med andra. Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du planerar, utför och dokumenterar dina uppdrag. Du tar ansvar för att sköta den egna administrationen och för kvaliteten i utförandet. Hos oss går säkerheten först och därför är det viktigt att du är noggrann med att följa säkerhetsinstruktioner och bidrar till att identifiera och hantera risker.  

Övrig information
Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Därför ser vi gärna att du söker så snart du kan.  

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektör

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Apr 15
Vill du projektera och konstruera framtidens infrastruktur i Göteborg i takt med stadens expansiva utveckling? Vi söker nu en projektör med inriktning mot våra distributionsnät.

Din uppgift
Som projektör kommer du att ansvara för att projektera anslutningar och omläggningar i markförlagda ledningar för  fjärrvärme-, fjärrkyla- och gas. Det kan även bli aktuellt med projektering/rörledningar ovan mark, t ex i en processanläggning.

I arbetet ingår, förutom projektering i AutoCAD och att utföra konstruktionsberäkningar, skaffa erforderliga tillstånd och samordna de interna och externa delar som behövs vid projekteringen. Du kommer att utföra tekniska utredningar och analyser, samt ta fram förfrågningsunderlag.

Som projektör erbjuds du ett socialt och varierande arbete där hela Göteborg är ditt arbetsfält. Du kommer att ha ett tätt samarbete med våra egna projektledare, byggledare, tekniska specialister och driftpersonal. För att vi ska kunna möta stadens utvecklingsbehov är det viktigt att följa den tekniska utvecklingen inom verksamhetsområdet. Därav kommer du även att vara delaktig i att utveckla och förbättra arbetsmetoder och rutiner inom projektering.

Din kompetens
Vi söker dig som har examen från teknisk högskoleutbildning eller YH-utbildning. Vi ser gärna att du har:

- erfarenhet av projektering av markförlagda ledningar, med fördel fjärrvärme
- kunskaper i CAD
- beräkningserfarenhet, gärna Rohr2 som vi använder eller Caepie.

Om du också har erfarenhet av av projektering rörledningar ovan mark, som i processanläggningar. är det ett klart plus. 

Som person är du noggrann, trivs i en analytisk roll. Du är målmedveten och växer med ansvar och är kommunikativ och duktig på att samordna och hålla ihop leveranser då vi gärna ser att du kan fungera som uppdragsledare i mer omfattande uppdrag.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Asset Manager Fjärrvärmedistribution

Civilingenjör, energi
Läs mer Maj 3
Vill du hjälpa oss att göra Göteborg till en hållbar stad där människor, företag och miljö trivs och mår bra? Vi söker dig som vill vara delaktig i stadens utveckling och ges möjlighet att påverka vilken riktning Göteborg Energi skall ta när vi skall förse staden med framtidens klimatsmarta och ekonomiskt hållbara energilösningar.

Din uppgift
Vårt energisystem och vår affär står i närtid inför stora utmaningar, när vi nu går fram med stora investeringar i förnybar energiproduktion, samtidigt som vi står inför ett stort reinvesteringsbehov i så väl befintlig produktion som i distributionsnäten. I rollen som Anläggningsägare, tillika Asset Manager, ges du stor möjlighet att påverka vår verksamhet och bidra till stadens transformation och omställning.

Vi erbjuder en varierande vardag med ett stort eget ansvar att fånga upp och driva frågor i samarbete med interna så väl som externa parter. Du säkerställer en långsiktig, strategisk och hållbar förvaltning av fjärrvärmenätet och ansvarar för att identifiera och möjliggöra nödvändiga projekt för att säkerställa tillgänglighet och leveranssäkerhet i enlighet med målen för dina tillgångar. Du delar din tid mellan Asset Management för dina tillgångar, och rollen som projektägare.

Tjänsten är idag inriktad mot fjärrvärmedistribution, men innehållet kan komma att variera till att även omfatta andra tillgångar.

Ditt team
Du kommer tillhöra avdelning Anläggning som ansvarar för den strategiska förvaltningen av moderbolaget Göteborg Energis samtliga fysiska tillgångar och bolagets övergripande investeringsportfölj. Idag är vi 14 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå en förstklassig tillgångsförvaltning och på så vis ta Göteborg Energis energiförsörjning in i en hållbar framtid. Ditt dagliga arbete bedrivs i stor utsträckning i team, vilka förändras över tid och bemannas av resurser från över hela organisationen. Här har du en unik möjlighet att tillsammans med oss påverka hur framtidens energisystem skall se ut när vi nu går in i en omfattande klimatomställningsresa! 

Du rapporterar till avdelningschef Emma Gustafsson, och så här beskriver hon sitt ledarskap:

- Jag tror på ett lyhört och stöttande ledarskap där jag alltid finns nära till hands. Jag jobbar hårt för att mina medarbetare ska känna att de har mitt fulla förtroende att driva sitt arbete framåt. Jag vill ha ett arbetsklimat där vi alla bidrar till en trygg och positiv atmosfär, arbetar tillsammans och hjälps åt för att förflytta bolaget framåt.

Din kompetens
För att möjliggöra framtidens hållbara energisystem står vi inför ett stort behov av både förnyelse och omställning, vilket gör att vi värdesätter din förmåga att tänka nytt och vilja att bidra till förändring. Vi söker dig med goda ledaregenskaper och med vana av att ta ansvar, prioritera och fatta beslut. Du arbetar strukturerat och lösningsorienterat, ser helheten och omsätter problem till handling. Du har hög strategisk och analytisk förmåga och en känsla för affärsmässighet. Rollen innefattar en stor mängd kontaktytor och passar dig som trivs med människor och har förmåga att skapa hållbara samarbeten.

Vidare ser vi gärna att du;

- En ingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten.
- Har några års erfarenhet av energidistribution, vilket du införskaffat genom arbete inom energibranschen, processindustrin eller närliggande område.
- Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift.

Kunskaper inom Asset Management/ISO 55000 samt erfarenhet av distributionsprojekt och markentreprenad ses som starkt meriterande. Har du dessutom kunskaper inom entreprenadjuridik eller ekonomisk analys är det positivt. Ansökan

Vill du vara med och skapa ett hållbart, robust energisystem? Sök tjänsten omgående då vi tillämpar löpande urval. Har du frågor om tjänsten når du Avdelningschef, Emma Gustafsson på kontaktuppgifterna nedan.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Systemingenjör

Systemförvaltare
Läs mer Apr 15
Söker du ett jobb där du får arbeta med mätvärden inom energibranschen? Brinner du för problemlösning och analys kanske du kan vara vår nya kollega? 

Din uppgift
Som systemingenjör kommer du tillhöra en enhet med cirka 20 medarbetare som ansvarar för mätinsamling/mätvärdeshantering, nätavräkning och EDIEL-hantering för hela koncernen.

I rollen kan du komma att arbeta med samtliga delar inom dessa områden men fokus kommer till en början att vara på hantering av mätvärden. 

I det dagliga arbetet kommer du att hantera de mätvärden som samlas in från våra mätare på samtliga nyttigheter. Vi samlar in stora mängder data och stort fokus ligger på problemlösning vid avvikelser i flödet samt mer och mer analys av den data som samlas in och hanteras. Du kvalitetssäkrar till exempel mätvärdesprocessen från strukturinformation till levererat mätvärde till fakturering, energitjänster och till externa parter. Då vi påbörjat en resa med att ta tillvara på all den data/information som vi får från våra mätare kommer du har ett stort fokus på analys, kvalitetssäkring samt hitta nya sätt att nyttja den information som vi samlar in från våra mätare. 

Ytterligare ansvar innebär att göra underlag för ekonomisk reglering samt stötta i kundärenden. Du behöver både ha ett tekniskt kunnande och trivas i en roll där det krävs att du är tydlig i din kommunikation och där du kan bygga relationer både inom och utanför avdelningen. 

Ditt team
Enheten består av ca 20 medarbetare som jobbar i mindre grupper men där alla dessa grupper mer eller mindre hänger ihop och påverkar varandra. Arbetet består mycket av felsökning och problemlösning men där lagar och regler ligger till grund. Det samlas dagligen in mängder av mätvärden som ska kvalitetssäkras, analyseras och exporteras till olika parter och syften.
Många samarbeten finns både inom enheten och utanför, tex med tekniker i fält och kundservice. En dag består av både repetitiva arbetsuppgifter och nya utmaningar.

Din kompetens
Vi ser att du har högskoleingenjörsexamen inom systemvetenskap, IT eller likvärdigt område. Du har också minst två års relevant yrkeserfarenhet inom energimätning, användargränssnitt samt kunskaper om energimarknadens lagar och förordningar. Kunskap inom om fakturerings- och ärendehanteringssystem är meriterande.

Karaktären på arbetsuppgifterna gör att det är bra om du kan arbeta självständigt men att du även har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och tar initiativ när någon uppgift behöver lösas. Att vara kvalitetsmedveten och strukturerad är bra egenskaper för det här jobbet. Stor vikt läggs också vid problemlösande- och numerisk analysförmåga.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Asset Manager Produktion

Fartygsreparatör
Läs mer Mar 28
Är du erfaren inom anläggningsutveckling för produktion eller distribution av fjärrvärme, el, gas eller andra energianläggningar, alternativt inom processindustrin och lockas av en kvalificerad nyckelroll? Vill du hänga med på en spännande resa i energibranschen? Då kan du vara den vi söker!Din uppgift
Vårt energisystem och vår affär står i närtid inför stora utmaningar, när vi nu går fram med stora investeringar i förnybar energiproduktion, samtidigt som vi står inför ett stort reinvesteringsbehov i så väl befintlig produktion som i distributionsnäten.

I rollen som Anläggningsägare, tillika Asset Manager, ges du stor möjlighet att påverka vår verksamhet och bidra till stadens transformation och omställning.

Tjänsten är inriktade mot produktionsanläggningar samt pumpstationer för fjärrvärme, men innehållet kan variera och även komma att omfatta andra tillgångar såsom fjärrkyla, biogas eller förnybar elproduktion.

Arbetsuppgifterna innefattar

- att ansvara för dina anläggningars övergripande funktion, strategiska förvaltning och utveckling.
- att identifiera och möjliggöra nödvändiga projekt för att säkerställa tillgänglighet och leveranssäkerhet i enlighet med målen för dina tillgångar.
- att ta fram investeringsplaner och beslutsunderlag utifrån analys av tillgångens påverkan på bolagets resultat.
- att agera projektägare för de projekt som du initierar.
- att fånga upp och driva frågor i samarbete med andra delar av koncernen, externa leverantörer och samarbetspartners, vilket kräver ett stort eget ansvar.

Befattningen har en stor bredd och bjuder på varierande arbetsuppgifter.

Startdatum enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning och för rätt person finns stora möjligheter att utvecklas – både inom det egna ansvarsområdet, inom avdelningen och inom företagets övriga verksamheter.

 

Ditt team
Du kommer tillhöra avdelning Anläggning som ansvarar för den strategiska förvaltningen av moderbolaget Göteborg Energis samtliga fysiska tillgångar och bolagets övergripande investeringsportfölj. Idag är vi 14 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå en förstklassig tillgångsförvaltning och på så vis ta Göteborg Energis energiförsörjning in i en hållbar framtid. Ditt dagliga arbete bedrivs i stor utsträckning i team, vilka förändras över tid och bemannas av resurser från hela organisationen. Här har du en unik möjlighet att tillsammans med oss påverka hur framtidens energisystem skall se ut när vi nu går in i en omfattande klimatomställningsresa! 

Du rapporterar till avdelningschef Emma Gustafsson, och så här beskriver hon sitt ledarskap:

- Jag tror på ett lyhört och stöttande ledarskap där jag alltid finns nära till hands. Jag jobbar hårt för att mina medarbetare ska känna att de har mitt fulla förtroende att driva sitt arbete framåt. Jag vill ha ett arbetsklimat där vi alla bidrar till en trygg och positiv atmosfär, arbetar tillsammans och hjälps åt för att förflytta bolaget framåt.

Din kompetens
Som person är du tekniskt intresserad och har en strategisk och analytisk förmåga. Du ser helheten, kan bryta ner långsiktiga planer till aktiviteter och omsätta problem till handling. Du har ettekonomiskt och affärsmässigt sinne och trivs bra i roller där du får ta ansvar, driva förbättringsfrågor och agera problemlösare. Då du i rollen har en stor mängd olika kontaktytor söker vi en lagspelare med förmåga att bygga goda relationer och samarbeta.

Vidare har du:

- En ingenjörsutbildning med relevant inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten.
- Några års erfarenhet från arbete inom energibranschen, processindustrin eller närliggande område.
- Kunskaper inom ekonomi.
- Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:

- Erfarenhet av projektplanering, ekonomisk analys och lönsamhetskalkylering
- Erfarenhet från förvaltning eller långsiktig underhållsplanering
- Kunskaper inom asset management/ISO 55000

Vi värdesätter nyfikenhet och nytänkande. Att du har intresse och kunskap inom såväl teknik som ekonomi, samt att du har ett driv och en önskan att vara med och förändra är en förutsättning för att lyckas i rollen.Ansökan

Vill du vara med och skapa ett hållbart, robust energisystem? Sök tjänsten omgående då vi tillämpar löpande urval. Har du frågor om tjänsten når du Avdelningschef, Emma Gustafsson på kontaktuppgifterna nedan.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Tekniker distributionsnät

VVS-montör
Läs mer Mar 26
Tycker du som vi att säkra energileveranser är en av de viktigaste samhällsfunktionerna? Vi söker en ny kollega till teamet som jobbar med underhålls- och driftarbeten på våra distributionsnät för fjärrvärme, gas och kyla.

Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete. Hela Göteborg blir ditt arbetsfält och vi garanterar att din insats gör nytta för göteborgarna - varje dag.

Din uppgift
Som tekniker ansvarar du för drift och underhåll på våra fjärrvärme-, fjärrkyla- och gasnät. Vid underhållsarbete innebär detta bl.a. statuskontroller, provning av el/larmutrustning, provmanövrering/smörjning av ventiler, läcksökning, läckagepumpning av fjärrvärmekulvertar, kontroll av ledningar i broar/viadukter/kulvertar/kammare och tunnlar. Du kommer arbeta löpande med driften av våra nät med avstängningar, förberedelser inför driftsättning, sektioneringar och avkoppling inför skrotning.

Du har även en viktig funktion vad gäller vårt utvecklings- och förändringsarbete inom verksamheten där du kommer att vara delaktig bl a genom att delta i framtagande och uppdatering av instruktioner och rutiner, riskvärderingar, nya arbetssätt mm. På sikt kommer du att ingå i beredskap vilket innebär att du finns tillgänglig för insatser efter ordinarie arbetstid och på helger enligt ett överenskommet schema.

Ditt team
Tjänsten är placerad hos oss på enheten Nät, en av fem enheter på avdelning Drift och Anläggning inom verksamhetsområde Drift och Underhåll. Vi ansvarar för drift och underhåll på Göteborg Energikoncernens distributionsnät för fjärrvärme, gas och fjärrkyla samt regulatorstationer. Vi har också ett begränsat område med V/A nät. På uppdrag av Göteborg Energi Gasnät AB:s utförs även besiktningar på gasnätet.

Du kommer att ingå i ett team om ca 25 tekniker och ingenjörer. Din chef blir https://www.linkedin.com/search/results/all/?fetchDeterministicClustersOnly=true&heroEntityKey=urn:li:fsd_profile:ACoAACB7dn0BjVQIPAvIlKbbQr_neICDWRybYLI&keywords=christoffer blom&origin=RICH_QUERY_SUGGESTION&position=0&searchId=e919364d-e333-435f-a587-ce5051b8f6fb&sid=led&spellCorrectionEnabled=false. Så här beskriver Christoffer sitt ledarskap:

-Jag tycker att det är viktigt att man som ledare är rak och intresserad. Det skapar ett öppet klimat där alla kan vara med och utvecklas. Så länge man är intresserad och visar framfötterna kan man utvecklas hur mycket som helst. En säker arbetsplats och ständiga förbättringar är högt prioriterade i vår vardag. Vi arbetar som ett team och lär av varandra. Alla ska känna sig inkluderade och uppskattade.

Din kompetens
Vi söker en lagspelare som trivs i en föränderlig miljö, där utmaningarna varierar från dag till dag. Som tekniker kommer du att samarbeta med kollegor både inom vår enhet och från andra verksamheter inom Göteborg Energi samt underentreprenörer. Du förväntas ta stort eget ansvar för dina uppdrag och därför är det viktigt att du jobbar strukturerat. En stor del av dina arbetsuppgifter är förebyggande underhåll där du tar ansvar för dina områden och ensam eller tillsammans med en kollega planerar och utför inspektioner och kontroller. Din dag kan dock snabbt ändras då akuta fel kan uppstå. Det är därför bra om du har lätt för att ställa om, gillar när det inte alltid blir som planerat och att du får nyttja din problemlösningsförmåga. I akuta situationer är det viktigt att du behåller lugnet och kan agerar professionellt mot kollegor och kunder. Du sätter säkerheten i första rummet och värnar om din och andras säkerhet.

Vi tror att du har en utbildning med teknisk inriktning. Alternativt har du en annan inriktning på din utbildning och skaffat dig relevant kompetens genom arbetserfarenhet inom VVS, rörläggeri, markanläggning och/eller drift och underhåll. Vidare har du god datorvana och ett genuint teknikintresse. 

Du har några års erfarenhet av underhållsarbete inom distributionsnät, industri eller motsvarande. Meriterande är också om du har el-kompetens, erfarenhet av heta arbeten och arbete på väg.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Loss Prevention Manager till Göteborg Energi

Riskingenjör, försäkring
Läs mer Mar 26
Har du god kunskap om försäkringsarbete och erfarenhet från skadeförebyggande arbete samt besitter en förmåga att jobba såväl strategiskt på en övergripande nivå, som operativt och verksamhetsnära? Trivs du dessutom med att ha många kontakter och gillar att utveckla och förbättra? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker nu efter en Loss Prevention Manager till vårt dynamiska team på Koncernsäkerhetsstaben på Göteborg Energi.

I uppdraget ingår att vara sakkunnig i försäkringsfrågor, att samordna och vara verksamhetens stöd i försäkringsfrågor, samt att utveckla koncernensgemensamma arbetssätt inom försäkringsområdet.

Din uppgift
I din roll har du det huvudsakliga ansvaret för Göteborg Energis ”systematiska skadeförebyggande arbete och försäkringshantering” där din uppgift innebär leda och koordinera hanteringen av försäkringsarbetet samt att utveckla och implementera koncerngemensamma arbetssätt enligt likformiga principer. Här ingår även uppdraget att ta fram en strategi för hur försäkringsskyddet över tid kan bidra till minskad riskexponering i verksamheterna.

I ditt dagliga ansvar kommer du att utveckla, leda och koordinera ett systematiskt, skadeförebyggande arbete för samtliga bolag inom koncernen. Du är vår huvudsakliga kontaktperson mot kommunens försäkringsbolag, och ansvarar för uppföljningen av skador och arbetar aktivt att stötta verksamheterna i att hantera skador med målet att minimera störningar och kostnader för koncernen.

Ytterligare ansvar i rollen innefattar bevakning och information gällande rättspraxis samt förändringar i försäkringsavtal och lagstiftning. Men ditt kunnande inom försäkringsrisker kommer du också vara involverad i att granska kontrakt vid upphandlingar.

Du ges en omväxlande roll där du pendlar mellan strategiska frågeställningar som rör hela bolagets skadeförebyggande arbete och försäkringsskydd samtidigt som du är en viktig del i att aktivt hjälpa våra verksamheter att hantera försäkringsrelaterade frågor.

För att lyckas behöver du också kunna bygga en ökad förståelse kring hur försäkringsskyddet, tillsammans med exempelvis skadeförebyggande arbete, systematisk riskhantering och kontinuitetsplanering, kan bidra till en för verksamheten acceptabel risknivå utifrån försäkringsperspektivet.

Ditt team
Du kommer tillhöra vår koncernsäkerhetsstab som på kort tid växt till nio medarbetare. Det är en grupp med hög kompetens, som består av både specialister och generalister. Ökande krav och förväntningar inom hela säkerhetsområdet gör att vi befinner oss i en intensiv, spännande – och ibland utmanande - utvecklingsperiod. Vi har ett öppet klimat till varandra där vi hjälps åt att nå våra mål och skapa en säkrare och mer robust verksamhet för Göteborg Energi.

Din kompetens
För att hjälpa oss vidare ser vi att du har högskole- och eller universitetsutbildning inom riskhantering och försäkring eller motsvarande kompetens. Troligen har du arbetat i en liknande funktion inom stora komplexa och tekniska verksamheter med goda kunskaper inom olika typer av försäkringar, skadeförebyggande arbete, riskvärdering och kontinuitetsplanering. Du bör även ha en fallenhet för ekonomi, då du bland annat kommer att arbeta med indexering och nuvärdesanalyser. Vidare så talar och skriver du såväl svenska som engelska obehindrat.

Som person har du en förmåga att bryta ner frågeställningar och se hur din roll och beslut påverkar helheten. Du är duktig på att bygga relationer med en förmåga att övertyga andra. Då du är en del av vår säkerhetsstab ser vi att du har en hög integritet, en god samarbetsförmåga och kunskaper inom säkerhetskyddslagstiftningen. Du tar dig an uppgifter metodiskt och tycker det är stimulerande att nå mål, även om de ändras kan ändras över tid.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 16 april. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Julia Järvholm på mailto:julia.jarvholm@jurek.se Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Teknisk specialist el och instrument

Elkonstruktör
Läs mer Mar 25
Söker du en ny tjänst där du får vara med att påverka teknikval och bidra till framtidens hållbara energiförsörjning? Nu har du chansen! Vi söker dig som vill axla rollen som teknisk specialist med ansvar för vår tekniska standard för el och instrument på våra produktionsanläggningar.

Din uppgift
Göteborg Energi befinner sig i en utmanande och intressant fas där vi skall ställa om vår energiproduktion bort från fossila bränslen till förnybar produktion. En stor del i arbetet handlar om att vi kommande åren kommer att göra stora investeringar till rätt kvalitet, standard och kostnad. Det är här du kommer in i bilden!

Som teknikspecialist kommer du att vara en del av vår projektavdelning som ansvarar för att genomföra nybyggnads-, ombyggnads- och reinvesteringsprojekt inom fjärrvärme, fjärrkyla, gas.

Du blir ansvarig för att utveckla och uppdatera teknisk standard för el och instrument samt möjligtvis även delar av automation och styrsystem beroende på bakgrund. Du kommer att vara tekniskt stöd till projekt för kravställning av el och instrument samt granskning av dokumentation.

Du ansvarar för de interna teknikgrupperna inom ditt område, bedriver långsiktig teknikbevakning och bidrar till utvecklingen av de branschgemensamma tekniska bestämmelserna. Du stöttar även verksamheten med din kunskap om el och instrument, där du bidrar med analys, sammanställningar och utredningar kring teknikval, förbrukningsdata och dokumentation. Du bereder underlag som ligger till grund för beslut rörande förvaltningen. Du utvecklar även interna och externa samarbeten inom ditt specialistområde och utvecklar arbetsmetoder som implementeras i processer och rutiner. Du deltar i projekt-, underhålls och utvecklingsfrågor inom koncernen där teknikfrågor är i fokus och ansvarar även för den interna kommunikationen kring dessa.

Ditt team
Du kommer att tillhöra enhet Teknikstöd vars uppdrag är att ta ansvar för vår konstruktion och projektering samt tekniska standarder, dess utveckling och förvaltning. Tillsammans med dina kollegor kommer du att utveckla, uppdatera och förvalta Göteborg Energis tekniska standarder där ditt huvudansvar blir inriktat mot el och instrument.

Din chef blir https://www.linkedin.com/in/johan-lidström-18270b61/. Johan, vad är det som gör att man ska söka tjänsten?

-Har du ett stort intresse för att hantera och diskutera tekniska frågor kommer du passa bra in i vår grupp. Du kommer att få ansvar för att driva arbetet med tekniska frågor rörande el och instrument tillsammans med kollegor inom drift, underhåll och projekt för att hitta bra lösningar inom våra projekt och samtidigt utveckla den tekniska standarden för att säkerställa att vi alltid håller en bra kvalitet.

Din kompetens
Vi tror att du är högskoleingenjör med elkraftsinriktning eller har motsvarande kompetens. Du har erfarenhet från en roll som elkonstruktör där du skaffat dig goda kunskaper om elkonstruktion, dimensionering och projektering av elanläggningar. Vidare är det viktigt att du har goda kunskaper om lagar och regelverk för elsäkerhet.

Har du tidigare erfarenhet av att utveckla, förvalta eller uppdatera tekniska standarder är det starkt meriterande.

Då du kommer få ett stort eget ansvar för ett teknikområde ser vi att du är självständig med en förmåga att kunna driva frågeställningar framåt. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta i projekt, antingen som delprojektledare eller som projektmedlem.

För uppdraget behöver du vara strukturerad, analytisk och noggrann samtidigt som du måste kunna prioritera och få saker att hända. I din roll kommer att ha mycket kontakt med andra delar av koncernen, externa leverantörer och samarbetspartners. Därför behöver du ha god samarbetsförmåga. Våra teknikval påverkar andra delar i organisationen längre fram. Det är därför viktigt att du har helhetssyn, är lyhörd och ett långsiktigt perspektiv.

Övrig information
Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Därför ser vi gärna att du söker så snart du kan.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Distributionselektriker

Driftmontör, elkraft
Läs mer Mar 15
Vill du vara delaktig i stadens utveckling och bidra i arbetet med att förse göteborgarna med smarta och miljövänliga energilösningar? Vi söker en ytterligare kollega för att stärka upp vårt befintliga team av distributionselektriker på vårt dotterbolag, Göteborg Energi Nät AB, GENAB.

Din uppgift
I din roll som Distributionselektriker har du en viktig roll för att lamporna ska lysa i alla hem året om och dygnet runt. De huvudsakliga arbetsuppgifterna på avdelningen NU där tjänsten är placerad är anslutningar av permanenta och tillfälliga serviser i vårt elnät, men vi eftersträvar cirkulation mellan enheter, vilket innebär att du på sikt kommer att får möjlighet att prova på samtliga roller som distributionselektriker inom avdelningen. Dina arbetsuppgifter inkluderar även;

- Ansvar för att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll och servisanslutningar i elnätet (0,4 kV-130kV).
- Redovisning, egenkontroll och administration av utfört arbete.

I rollen kan även beredskapstjänstgöring ingå och till viss del ensamarbete.

Ditt team
Du kommer att ingå i ett gott gäng med distributionselektriker och projektledare. Vi jobbar vanligtvis i par. Avdelningen arbetar med drift, förebyggande och avhjälpande underhåll, anslutning av nya kunder samt deltar i ny- och ombyggnad av elanläggningar. Just vår enhet svarar främst för nyanslutningar i vårt elnät. 

Din kompetens
I rollen krävs det att du samarbetar väl med andra, är serviceinriktad och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har en förmåga att ta initiativ till förändring, lösa problem strukturerat och strävar alltid efter att göra ditt arbete ännu bättre. Du som söker har:

- En utbildning från elprogrammet, inriktning eldistribution alternativt YH-utbildning (f.d KY) eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av el- och distributionsarbete. Vi ser även det som meriterande om du har kompetens inom följande områden:

- Luftnätsarbeten
- Servisanslutningar
- Kabelarbeten 0,4-130kV
- Felavhjälpning
- Stationsmontage

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Urvalet kommer att ske löpande och ansökan kan komma att stänga tidigare än avsatt datum, därför ser vi gärna att du söker så snart som möjligt.

 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Enhetschef Projektledning för Anslutning

Värmeverkschef
Läs mer Mar 19
Vi har ett av de roligaste och mest utmanande uppdragen vi kan tänka oss.

Vi skall driva energiomställningen bort från fossila bränslen och in i framtiden.

För att nå dit behöver vi investera mycket i nya distributions- och produktionsanläggningar och ny teknik för att göra omställningen möjlig. Har du ett brett tekniskt kunnande med förståelse för ett flertal teknikområden och vana från multidisciplinära projekt kanske du är vår nya Enhetschef för projektledare som ansvarar för våra energianslutningar i Göteborg.

Då vår nuvarande Enhetschef går vidare till nya utmaningar söker vi nu efter vår nästa Enhetschef i en spännande tid där vi gör stora investeringar för att säkerställa en hållbar och leveranssäker energiförsörjning till vår växande stad!

Här är ditt uppdrag
En viktig del i ditt jobb är att leda och fördela arbetet för din enhet som består av tolv projektledare. Du stöttar, utvecklar och utmanar dina medarbetare för att de skall nå sina personliga såväl som våra projekt- och organisatoriska mål. Du har fullt personal, budget och arbetsmiljöansvar för enheten och utgör även en del i avdelningen Projekts ledningsgrupp och kommer att tillsammans med övriga sex enhetschefer att bidra till att Göteborg Energi når sina ambitioner i en leveranssäker, prisvärd och förnybar energiproduktion.

Din enhet, Projekt anslutning (PPA) ansvarar för nyinvesterings- och marknadsprojekt för kundanslutningar inom fjärrvärme, fjärrkyla och gas. Större delen av våra projekt genomförs genom entreprenader inom ramen för LoU (Lagen om Offentlig Upphandling).

Vi har många projekt som är i olika faser hos oss och vi befinner oss i en stor investeringsperiod för att säkerställa att Göteborg har ett hållbart och robust energisystem som möter stadens expansion, visst låter det intressant?

Vem är du?
Vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet. Du är en trygg och tydlig ledare som lägger du stort värde i att skapa en miljö som präglas av engagemang där medarbetare utvecklas och utmanas.

I grunden civil- eller högskoleingenjör inom energi, maskin, kemi eller samhällsbyggnad. Utöver din utbildning har du under ett par år skaffat dig erfarenhet som beställare eller entreprenör inom bygg, infrastruktur eller ledningsbyggnation i mark och då gärna mot energidistribution. Du har kunskaper inom projektstyrning och erfarenhet från olika projektmodeller.   

Du kommer att hantera kontraktsfrågor, upphandlingar och entreprenadformer vilket kräver att du är väl insatt i entreprenadjuridiken. Du är en duktig förhandlare och har god förmåga att kommunicera på olika nivåer och inom olika frågeställningar.

Eftersom koncernspråket, alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift.

Ansökan
Är du vår nya enhetschef? Sök tjänsten omgående då vi tillämpar löpande urval. Det betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 2024-04-14.

Har du ytterligare frågor om tjänsten når du Avdelningschef, Mathias Wärja på kontaktuppgifterna nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Anslutningsingenjör inom elkraft

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Mar 6
Delar du vårt brinnande intresse för elektrifiering och vill göra det möjligt för våra kunder att göra hållbara val? Vi söker dig som tillsammans med vårt kompetenta team vill leverera och utveckla nya lösningar inom el för boende, företag och transporter.

Din uppgift
En ökad elektrifiering av energianvändning har identifierats som en viktig nyckel i arbetet med att uppfylla energi- och klimatmålen, både i Sverige och globalt. Vi på Göteborg Energi Nät AB (GENAB) är en viktig möjliggörare i arbetet mot en fossilfri framtid. För att öka vår utvecklingstakt breddar vi nu med en ny tjänst på vår avdelning Ansluta.  

Som anslutningsingenjör på Göteborg Energi Elnät (GENAB) ansvarar du för anslutningsärenden genom hela processen, från kundförfrågan till avslut, vilket kan innebära allt från teknikfrågor till juridiska frågor. Du håller kontakt med elinstallatörer, konsulter och fastighetsägare. Vidare erbjuder du el-teknisk rådgivning och ansvarar för att offerera serviser. Du blir en del av ett team som jobbar tätt ihop och över uppdragsgränser. I din roll som anslutningsingenjör ingår att;

- Ansvara för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut såsom teknikfrågor och juridiska frågor.
- Ha kontinuerlig kundkontakt och tekniska diskussioner med elinstallatörer, konsulter och fastighetsägare.
- Offerera serviser.
- Genomföra besiktningar av elanläggningar.
- Arbeta med teknisk utredning av kundanläggningar.
- Genomföra projektering av serviser för att finna de bästa och effektivaste lösningarna.
- Ge el-teknisk rådgivning.

 

Din kompetens
- Utbildning som högskoleingenjör inom elkraft eller annan utbildning som bedöms vara likvärdig.
- Erfarenhet från handläggning av elserviser samt innehav av B-körkort. 
- Förmågan att skapa goda kundrelationer, planera, administrera och dokumentera, vilket är av stor vikt.

Vi söker dig som tycker om att bygga såväl interna som externa nätverk. Det är viktigt för dig att vi som team stöttar varandra och tillsammans löser våra och kundernas utmaningar. Som person är du nyfiken och tar gärna egna initiativ till utveckling av arbetssätt och förbättringar. Du arbetar strukturerat, analytiskt, affärsmässigt och med ett starkt driv för att nå målen.Meriterande;

- Erfarenhet som projektledare.
- Kunskap inom arbetsmiljö och elprojektering.

 
Ditt team
Denna tjänst är placerad på GENAB som bland annat ansvarar för planering av elnätet i om- och nybyggnadsprojekt i vårt distributionsnät. Vi arbetar hela tiden med att följa upp kundanslutningsprocessen, investeringar, reinvesteringar och miljöfrågor. Samtidigt planerar vi för förändringar och initierar samt driver ombyggnads- och nybyggnadsprojekt. Du kommer att tillhöra avdelningen Ansluta som bland annat ansvarar för anslutning av elkunder i Göteborg. 

Enheten består idag av tio anslutningsingenjörer, två tekniker och administratörer. Ansvarig chef är Anders Alhede. 

-  För mig som chef är det viktigt att finnas tillhands, vara synlig samt se och förstå mina medarbetare. I mitt ledarskap försöker jag att skapa en atmosfär där varje individ får möjlighet till utveckling och kan känna engagemang för det som sker. Jag vill ha ett arbetsklimat där alla känner sig välkomna, behövda och presterar bra. 

Vill du veta mer om Anders är du välkommen att läsa mer i hans profil på LinkedIn. 

 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Mar 13
Vill du vara delaktig i arbetet mot en gemensam proaktiv ekonomiorganisation inom Göteborg Energi? Då kan det här jobbet vara något för dig!

Din uppgift
Rollen som ekonomiassistent innebär arbetsuppgifter inom koncernens leverantörsreskontra och löpande redovisning.

Du kommer att arbeta med löpande arbetsuppgifter vilka exempelvis innefattar att säkerställa och hantera betalningar och flöden kopplat till koncernens olika verksamheter och affärer, löpande avstämningar, kontroller samt utredningar. En annan del av rollen innebär dokumentation, kvalitetssäkring och utvecklingsarbete av arbetssätt, processer och rutiner. Du har ett tätt samarbete med medarbetare inom enheten samt verksamheten.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kan bland annat innebära att:

- utföra löpande ekonomiarbete enligt fastlagda rutiner avseende exempelvis in– och utbetalningar, utredningar samt ankomstregistrering och definitivbokning av leverantörsfakturor
- delta i bokslutsrelaterade uppgifter och revision
- vara en del i koncernens ansikte utåt genom regelbundna kundkontakter och leverantörsdialoger
- driva samt vara en del ekonomifunktionens process- och förändringsarbete samt arbeta för ständiga förbättringar
- delta i allmänt förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten

Ditt team
Enheten Löpande Redovisning arbetar för att utveckla och säkerställa korrekt redovisning och att utifrån detta alltid agera i ägarens bästa intresse. Vi hanterar koncernens leverantörsfakturor, kundreskontra och den löpande redovisningen för koncernens bolag. Till vår enhet söker vi nu dig, engagerad kollega och medarbetare, som tillsammans driver oss framåt mot en ekonomiorganisation i världsklass.

Din kompetens
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieutbildning med inriktning ekonomi, högskoleutbildning är meriterande.

Du har minst två års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och har ett öga för detaljer samtidigt som du kan lyfta blicken för att skapa en helhetsförståelse när det krävs. Du är en van användare av Officepaketet och har erfarenhet av att arbeta i olika ekonomirelaterade affärs- och uppföljningssystem. Eftersom rollen innebär flertalet kontakter och samarbetsytor, samt dokumentation av officiella dokument krävs att du behärskar svenska språket i tal och skrift. För att trivas i rollen krävs ett personligt och genuint intresse samt yrkesbakgrund för att utveckla arbetssätt och processer.

Vi kommer även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för att vara framgångsrik i tjänsten. Vi tror att du är öppen med en positiv framtoning, trivs med att arbeta i team med god servicekänsla. Du är noggrann, ansvarskännande och innehar hög integritet. Du trivs med att ha ordning och reda, samt att självständigt strukturera dina dagar tillsammans med kollegor. Vi värdesätter din förmåga att dela med dig av kunskaper och erfarenheter och att i olika sammanhang lyfta konstruktiv kritik och problemlösning med berörda parter för att verka för en proaktiv ekonomiorganisation.

Ansökan
Sök gärna så snart du kan, vi kommer arbeta löpande med urval under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Anläggningstekniker

Drifttekniker, värmeverk
Läs mer Mar 20
Vill du jobba med oss för en säker och hållbara energiförsörjning i Göteborg? Vi söker nu en teknikintresserad och lösningsorienterad kollega till teamet med anläggningstekniker på våra produktionsanläggningar.

Är det du?

Din uppgift
Som anläggningstekniker är ditt fokus den eller de anläggningar du ansvarar, att de hålls i bästa skick för högsta möjliga tillgänglighet utifrån våra drift- och underhållsplaner. Du kommer bl a att jobba med:

- Koordinering och utförandet av avställningar (process, el, instrument) och är oftast kopplingsansvarig vid utförande av processavställningar.
- Att tillse att kemikaliehanteringen och hanteringen av farligt avfall på anläggningar sköts enligt rutin.
- Samordning vid revisioner/ombyggnader/avhjälpande underhåll.
- Vara brandskyddskontrollant på anläggningar enligt rutin Systematiskt brandskyddsarbete.
att utföra och rapportera vecko- och månadsrutiner.
- Myndighetsbesiktningar, driftprov m m.
- Framtagning och uppdatering av rutiner och instruktioner.
- Felsökning och provkörning av anläggningar.

Större delen av arbetstiden kommer du att vara ute på den anläggning eller de anläggningar som du har ansvar för. Detta är viktigt för att du ska kunna upprätthålla en hög anläggningskännedom. I den här tjänsten kommer du primärt att jobba med anläggningar för kraftvärmeproduktion.

Som anläggningstekniker kommer du att ersätta anläggningsingenjören vid frånvaro i rollen som samordningsansvarig.

Du kommer lösa olika tekniska problem i nära samarbete med driftpersonal, anläggningsansvarig, anläggningsägare samt representanter andra interna funktioner inom underhåll och fastighet.

Ditt team
Tjänsten är placerad på enheten Drift Fjärrvärme. Vårt fokus är optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktion. Vi har en nyckelroll i Göteborg Energis viktigt uppdrag - att förse göteborgarna med den energi de behöver, dygnet runt och hela året. Den pågående omställningen till mer hållbara energilösningar är spännande och utvecklande för oss som jobbar men energiförsörjning.

Jobbet som anläggningstekniker erbjuder stimulerande, varierande och ansvarfulla uppgifter. Du kommer att jobba i ett fokuserat team med hög kompetens. Som anläggningstekniker får du möjlighet att utveckla din egna kompetens samtidigt som du jobbar med något som är ytterst viktigt för alla som bor och verkar i Göteborg.

Enheten leds av Björn Runesvall . Björn - vad är det bästa med jobbet utöver utvecklande arbetsuppgifter?

- Det är arbetsklimatet i gruppen. Vi är ett team där vi vågar utmana oss själva, har hög tillit och gör varandra bättre.

Din kompetens
Vi söker dig som har driftteknikerexamen på högskola med inriktning kraftvärme eller motsvarande kompetens. Kunskaper om biobränslen är meriterande. För att du snabbt ska kunna förflytta dig mellan våra olika anläggningar behöver du ha B-körkort.

Vi önskar att du har jobbat i några år inom energiproduktion, processindustri eller annan liknande verksamhet. Tidigare erfarenhet av drift av kraftvärmeanläggningar är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i mindre projekt och med tekniska utredningar. Du trivs när du får analysera, ta initiativ och för dig är den en självklarhet att jobba på ett säkert sätt. Du är en drivande problemlösare som gillar att jobba med många olika frågor inom produktion, både självständigt och i tillsammans med övriga funktioner.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Biobränslespecialist

Inköpsingenjör
Läs mer Mar 13
Vi håller som bäst på att utveckla Göteborgs fjärrvärmesystem för att möta en hållbar framtid och en ekonomi i balans.

En helt avgörande pusselbit i vår strategi är vår satsning på utökad fastbränsleanvändning. Om du vill vara med och bidra på vår resa till ett fjärrvärmesystem som bara består av återvunnen och förnybar energi - sök!

Din uppgift
Vi förstärker nu vår kompetens inom handel med fasta bränslen. Tillsammans med kollegorna inom bland annat bränslehandel, optimering och produktion kommer du att arbeta med spännande frågor som inbegriper hela värdekedjan från biobränslets ursprung till färdig fjärrvärme till våra kunder. Samarbete är ett ledord för att vi skall lyckas att nå våra mål.

Du kommer att vara delaktig i att utforma tjänsten men om vi skall sammanfatta uppdraget så kan det kortfattat beskrivas så här:

Vi erbjuder en självgående roll där du kommer att vara ”spindeln i nätet” för vår handel med oförädlade biobränslen, pellets och returträflis i både Sverige och utomlands. Du kommer att hålla dig uppdaterad på förändringar på bränslemarknader och ha god insikt i prisbilden för biobränslen och du kommer att förmedla denna till dina kollegor och chef. Du kommer också att hålla ihop både intern och extern kommunikation kopplat till fastbränsle och du kommer att leda förhandlingsmöten och ansvara för att uppehålla en god kontakt med bränsleleverantörer så väl på distans som ute på fältet.

Du kommer under eldningssäsongen att ha daglig kontakt med vår bränsleingenjör och stötta i arbetet med att optimera logistik och bränsleuttag hos leverantörer. Du följer upp bränslebehovet i företaget, balanserar bränsleinköpen och rapporterar kontinuerligt till chefen för bränslehandel.

Du kommer också ansvara för att ta fram rapportunderlag, arbeta med hållbarhetsaspekter medverka i ekonomisk redovisning för fasta bränslen för vår kraft- och värmeproduktion. En annan uppgift är att delta i det kontinuerliga arbetet med att utveckla och förbättra vår bränslehandelsprocess. I tjänsten ingår också att delta i olika branschforum för fasta bränslen och att vara Göteborg Energis ansikte utåt i dessa.

Ditt team
Du tillhör organisatoriskt enheten Bränsle, en del av avdelning Energi och Miljö inom verksamhetsområde Drift och Underhåll. Enheten leds av Fredrik Lind. Fredrik - vad erbjuder jobbet som biobränslespecialist?

- Jag skulle säga att det är en nyckelroll för möjliggöra vår satsning på biobränslen! På bara ett par år skall vi vässa den befintlig produktion och samtidigt driftsätta våra nya biobränsleanläggningar. Detta kommer ställa krav på en genomtänkt biobränslehandel och upprättandet av en ny och effektiv logistikkedja, två delar där du kommer att var högst inblandad. Du kommer med andra ord att vara en viktig del i vårt omställningsarbete där vi skall skapa en hållbar energiförsörjning för Göteborg. En god förståelse och kontinuerlig bevakning och analys av biobränslemarknaden är avgörande för att vi skall fatta rätt beslut för vår produktion och för vår energiomställning.

Samarbete är viktigt för oss och vi ser att du kommer att bygga nya och förvalta existerande nätverk med personer som har likande uppdrag som du. Du kommer att ha ett tätt samarbete med de andra biobränslespecialisterna, vår styrmedelsspecialist och även med vår driftorganisation.

Din kompetens
Du har god analytisk förmåga. Du är en god kommunikatör och du drivs av att skapa goda resultat tillsammans med andra och har lätt för att etablera långsiktiga relation med både kollegor och leverantörer.

Vi tror att du har en akademisk examen inom teknik, skogsbruk, ekonomi eller liknande med lägst 180 hp eller kompetens som bedöms likvärdig. Det är en förutsättning att du har några års erfarenheter av handel med biobränslen och är väl insatt i logistikutmaningar för fasta bränslen. Det är meriterande om du har erfarenhet från kraft- och fjärrvärmeindustrin samt erfarenhet av inhemsk handel eller import av returträ. Det är en förutsättning att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Du värdera samarbete högt och anser att det är medlet för att nå framgång i påverkansarbete. Du bygger ditt nätverk och odlar goda relationer och är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Lagerarbetare/lageradministratör

Lagerarbetare
Läs mer Mar 12
Vill du jobba i en verksamhet som gör skillnad varje dag? Vi är göteborgarnas energibolag som gör staden ljusare och varmare, fixar uppkopplingen och ser till att samhällsfunktioner kan hålla igång som de ska.

Tillsammans jobbar vi för en säker och effektiv leverans till våra kunder där din arbetsinsats är viktig.

Din uppgift
Som lagerarbetare hos oss kommer du att jobba med sedvanligt lagerarbete med fokus på beställningar och inventeringar. Du strukturerar och tar hand om lagret, sköter mottagning av leveranser, uppmärkning av produkter samt hantering av utleveranser/utlämning.

I jobbet ingår beställning och mottag av elmaterial samt lossning av kabel-trummor. Det är fint om du har arbetat med elmaterial tidigare men är inget absolut krav för att söka. Hanteringen ställer krav på att man kan köra truck men då många saknar både körvana och truckkkort så kommer rätt person att utbildas i framförande av både ledstaplare och 4,5 tons motvikts-truck. Vi ser gärna att du har ett truckkort men det är heller inget absolut krav.

Ditt team
Logistikenheten består av 14 medarbetare på fyra lager i staden. Inom enheten ansvarar vi för reservdelshållning, beställningar, upplägg av nya artiklar i anläggningsregistret i underhållssystemet med tillhörande registervård inventering. Hos oss finns även koncernens nyckelfunktion. Vi har en viktig roll för att verksamheten ska fungera optimalt. Vi jobbar enligt 5S för att minska slöseri och skapa ordning och reda. Genom att sortera, systematisera, städa, standardisera, sköt om vårt goda arbetssätt bidrar vi till en effektiv verksamhet.

Teamet består av lagerarbetare, logistiker eller nyckelsamordnare. Våra lager är bemannade vardagar mellan 07:00-15:30. Huvudinriktning är alla på plats mellan 10:00-14:30. I samråd med sina kollegor lägger var och själv upp sin arbetstid enligt våra flexramar med en arbetstid på 8 timmar/dag i snitt.

Verksamheten leds av Nikola Avramovic. Här några ord från din blivande chef:

-För att vara rätt för person för jobbet så behöver du vara självgående och serviceminded. Du har en hög grad av självledarskap. Det innebär att jag inte kontrollerar dig i ditt arbetet utan litar på att du tar ansvar. Det viktiga för mig är inte att styra dig utan att du genomför arbetet. Proaktivitet är viktigt, att du inte väntar på att göra det du måste utan göra det med en gång.

Alla lagerarbetarna har ett antal leverantörer, så även du, som dom avropar material mot. I botten ligger ett ramavtal, avropen sker genom att man beställer materialet genom vårt IT system. Det här, samt uppdatering av masterdata och inventeringar, sker dagligen.

Din datamognad och möjlighet att ta till dig ett nytt IT system är av central betydelse för att det skall blir bra. Jag förväntar mig att du sköter ditt uppdrag och bidrar med förbättringar och har mycket god ordning på det materialet som man ansvarar för, 5s är den vägen till framgång som vi valt. Även din värdegrund är viktig, samma respekt som du får skall du också ge andra oavsett olikheter.

I mitt ledarskap, märk att jag inte använde ordet chefskap, så är jag nära min medarbetare. Jag far runt på de olika lagren och pratar med alla om (nästa) allt.

Under din första tid hos oss så kommer du att få all hjälp du behöver för att lära dig system och rutiner. Vi ställer inga krav på att du skall vara operativ från första dagen men däremot att du skall ha möjlighet och vilja att lära dig.

Din kompetens
Vi söker dig som vill arbeta i IT system, lagerhållningssystem (Warehouse Management System - WMS) och likande system. Du är intresserad av IT, något som är viktigt eftersom vi ser en ökad grad av digitalisering inom vår verksamhet. Vi ser gärna att du vill lära dig vårt underhållssystem EAM på ett strukturerat sätt. Detta för att så småningom kunna gå vidare och axla en roll som logistiker eller nyckelsamordnare, om vakans uppstår.

Du har gymnasiekompetens eller motsvarande. Vi ser gärna att du har någon form av logistikutbildning. Tidigare arbete som lagerarbetare är meriterande men inget krav. För arbetet krävs B-körkort. Det är önskvärt att du har truckkort men inget krav.

I arbetet är du självgående och trivs när du får ta ansvar. Du är en lagspelare som naturligt sprider god stämning runt dig och ger god service till de som behöver din hjälp. Du har lätt för att etablera goda relationer och är kommunikativ. När du har avslutat något söker du själv nya uppgifter eller hjälper dina kollegor. Du är ordningsam, strukturerad och gillar att jobba med ständiga förbättringar i 5S anda.

Övrig information
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Är du intresserad av tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Nikola om du har frågor innan du skickar in din ansökan. Vi läser ansökningar löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden gått ut. Om du är intresserad - sök så snart du kan.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Mar 11
Vill du vara en del av att bygga framtidens energisystem i Göteborg? Nu söker vi efter dig som vill axla rollen som Projektledare med inriktning mot ledningsbyggnation.

Din uppgift
Du kommer jobba med olika ledningsnätsprojekt inom VA, fjärrvärme, fjärrkyla och gas. Vi står inför en expansiv fas där vi kommer att göra stora investeringar i våra distributionsnät för att säkerställa att Göteborgarna får hållbar, klimatvänlig och leveranssäker energiförsörjning. Som projektledare har du en mycket viktig uppgift i att säkerställa att våra investerings- och reinvesteringsprojekt når vår ambitiösa målsättning.

Du kommer att fokusera på att leda nyinvestering, reinvesterings- och förstärkningsprojekt av vårt distributionsnät. Du ansvarar för att leda projekten från förstudie till färdigställande vilket innebär att du ansvarar för att leverera projekten enligt projektens ekonomi, tidplan och kvalitetsstandard. Du kommer bland annat att vara delaktig i att ta fram kalkyler, samverka med interna och externa projektörer och projekteringsledare, sköta projektens ekonomiska planering och tidplan samt följa upp projektens status under byggnation.

Ditt team
Planering och Projekt Nät är en specialiserad enhet som består av projektledare och byggledare, som bygger fjärrvärme, fjärrkyla och gasnät. Vi kan också komma att genomföra VA-ledningsprojekt. Vi är ett gott gäng med god sammanhållning, som hjälper varandra och drivs av att vara en viktig del i Göteborgs energisystem.
Hos oss är en arbetsdag aldrig enformig. Varje projekt är unikt och utmaningarna är många när man arbetar i Sveriges näst största stad. Vi samarbetar med många andra aktörer och finns med i stora som små projekt tillsammans med till exempel Trafikverket, Göteborg Stad och andra ledningsägare.

Din kompetens
Rollen som projektledare är varierande och emellanåt utmanande. Det krävs därför att du kan planera och driva arbetet framåt. Du duktig på att kommunicera då du kommer att möta en mängd olika aktörer som du kommer att leda genom projektens olika faser för att säkerställa att rätt saker levereras i rätt tid.

Du har civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, energi eller närliggande område alternativt har du lång erfarenhet som anses likvärdig. Du bör ha erfarenhet från markentreprenad gärna från projekt som innehåller ledningar i mark.

Du har flera års erfarenhet av projektleda fjärrvärmeprojekt, helst inom nät eller liknande tjänst där du ansvarat för projektbudget och prognoshantering. Du har även goda kunskaper inom entreprenadjuridik, BAS P/U samt vana av att föra diskussioner med entreprenörer i frågor som rör ekonomisk reglering.

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Senior Controller med inriktning finans

Finansiell controller
Läs mer Mar 4
Har du erfarenhet av redovisning i ett finansiellt bolag och är på jakt efter nästa spännande utmaning i en bred och omväxlande roll hos en ledande aktör på energimarknaden? Gillar du dessutom att ständigt utveckla dig och ditt arbetssätt för att nå bättre resultat? Då har Göteborg Energi tjänsten för dig!

Din uppgift
Som senior controller med inriktning mot finans kommer du arbeta med genomförandet och uppföljningen av finansiella transaktioner samt månadsbokslut.

Vi har en omfattande verksamhet som använder el-, och valutaderivat och som finansierar sina investeringar delvis med lån. Du kommer ansvara för att säkerställa en ändamålsenlig finansiering via staden samt att koncernens finansiella risker håller sig på önskvärd nivå.

Ditt löpande arbete innebär bland annat att:

- ansvara för att utveckla de finansiella processerna inom koncernen och driva förbättringsarbete
- etablera effektiva rutiner inom finansområdet
- ansvara för finansiell analys och rapportering både inom koncernen och till ägaren
- utveckla och förvalta Göteborg Energis bankrelationer
- tillsammans med verksamheten hantera finansiella frågor
- jobba för en god cash management
- upprätta års- och månadsbokslut
- utarbeta, följa upp samt ansvara för finansiella riktlinjer och rutiner
- hantera garantier och säkerheter samt svara för modeller och verktyg inom området

Ditt team
Avdelningen Koncernredovisning är en del av vårt verksamhetsområde Ekonomi och Affärsplanering. Koncernredovisning består av 25 medarbetare som stödjer koncernen Göteborg Energi samt koncernens bolag med bokslut, rapportering och verksamheterna med finansiering, valutahantering, riskrapporteringen och likviditetsrapportering. Vi arbetar även för att utveckla koncernens processer och på så sätt alltid agera i ägarens bästa intresse.

Din kompetens
För att lyckas i rollen krävs det att du har en akademisk bakgrund inom ekonomi samt att du har minst 5 års relevant arbetserfarenhet av liknande arbete eller annan kompetens som bedöms likvärdig.

Du har en mycket god förmåga till samarbete då kontaktytorna är många samt att du behärskar svenska i såväl tal som skrift. Du har goda kunskaper i Excel och du är van att driva förbättrings- och processarbete.

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och kommunikativ. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål och deadlines kombinerat med en förmåga att omsätta analyser till handling. Vidare så är du en lyhörd relationsbyggare som arbetar lika väl i grupp som självständigt. Du drivs av att utveckla och förbättra verksamhet i samarbete med kollegor.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 31 mars. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Malin Hellner på mailto:malin.hellner@jurek.se  Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR. 

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!


Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss .


Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu