GÖTEBORGS KOMMUN jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Semestervikariat sjuksköterska grundlön+12?000 i lönetillägg

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 17
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett händelserikt och flexibelt jobb i sommar, där du gör skillnad varje dag? Område Hälso- och sjukvård för hela Göteborgs Stad söker nu legitimerade sjuksköterskor som vill arbeta som semestervikarier i våra verksamheter. Hos oss får du ett fritt och omväxlande arbete där du får möjligheten att möta människor med olika behov i olika åldrar. Här får du möjlighet att arbeta i en växande organisation där du planerar ditt eget arbete och får vara med och påverka.

Vi söker vikarier till alla våra verksamhetsområden inom hemsjukvård. Du kan arbeta att välja inom ordinärt boende, vård- och omsorgsboenden, korttidsboende, funktionsstödsteam, palliativa team och nattenhet. Vi har fyra stadsområden i Göteborgs Stad: Hisingen, Sydväst, Centrum och Nordost, du väljer vilket område du är intresserad av i din ansökan.

Som sjuksköterska hos oss, bidrar du till att våra patienter får inflytande över sin sjukvård, i det egna hemmet. Du arbetar självständigt och samarbetar med kollegor i ett tvärprofessionellt team. I arbetsuppgifterna ingår att planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående. Du bedömer och utför medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser, som du även följer du upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning och enligt våra kvalitetsregister. Vi erbjuder en god introduktion med bredvidgång och löpande rådgivning samt utbyte av kompetens med kollegor inom olika yrkesprofessioner. Arbetstiden är främst förlagd dagtid men visst arbete sker enligt schema under kväll och helg alternativt kan du endast arbeta natt i något av våra natteam. Det finns stora möjligheter till förlängning, tillsvidareanställning eller timvikariat efter sommaren.

Vårt erbjudande till dig som är legitimerad sjuksköterska är:
- Individuell grundlön med utgångspunkt från erfarenhet och kompetens.
- Lönetillägg på 12000 kr per månad. Gäller för dig som arbetar heltid och under veckorna 2633. Tillägget i sin helhet utbetalas vid tjänstgöring på heltid. Vid tjänstgöring mindre än heltid så utbetalas tillägget i proportion till sysselsättningsgraden.
- Timavlönade vikarier får en höjning av den individuellt satta timlönen med ytterligare 72,72 kr/tim.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av yrket och av våra verksamhetsområden är meriterande men inget krav för tjänsten. Eftersom vi arbetar inom ett stort geografiskt område är det meriterande om du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. För oss innebär det att du visar respekt för patienter, anhöriga och kollegor samt visar engagemang i arbetet. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Du trivs med arbete i team och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och övriga professioner som du möter i ditt arbete. Vidare tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och kan självständigt överblicka, prioritera och utföra dina arbetsuppgifter eller stämmer av med dina kollegor för att komma vidare.

Låter det som ett arbete för dig? Urval och intervju sker fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier till äldreomsorgen Göteborg

Vårdbiträde
Läs mer Jan 9
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver dig till en av sommarens viktigaste uppgifter! Vill du vara med och göra det möjligt för Göteborgs Stads äldre att leva ett värdigt och meningsfullt liv? Göteborgs Stad söker semestervikarier till äldreomsorgen.

Vi har flera annonser där vi söker semestervikarier till hemtjänst, äldreboende, korttid samt natt och larm. Alla ansökningar samlar vi gemensamt i vårt system, du behöver bara söka en gång genom en av annonserna. I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Mer om vilka stadsområden som finns och vilka områden det gäller hittar du under rubriken Övrigt.

Arbetet inom äldreomsorgen ger dig möjlighet att bidra till de äldres livsglädje och välmående. Målet är att de äldre ska få meningsfulla dagar, där du ger en god omvårdnad och social omsorg. Du får möjlighet att utvecklas som person samtidigt som du gör skillnad för de äldre i Göteborgs Stad. Våra verksamheter är i gång dygnet runt, det innebär att arbetstiden är antingen dag, kväll och helg eller natt och helg.

Korttid: Korttidsenheten erbjuder kommunal vård och omsorg till personer över 65 år som av olika anledningar inte kan bo hemma under en kortare tid. Det kan vara personer som har varit inlagda på sjukhus och behöver rehabilitering innan de kan flytta hem igen eller personer som inte kan bo kvar hemma och som behöver särskild vård och omsorg en tid innan de flyttar till ett äldreboende.

Larm: Larmenheten är en arbetsgrupp i hemtjänsten vars uppdrag är att åtgärda akuta larm som inkommer via Trygghetsjouren. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon. B-körkort krävs.

Natt: På natten utför du schemalagda hemtjänstbesök hos de äldre i deras egen bostad och svarar på akuta trygghetslarm. Arbetsuppgifterna kan variera och är anpassade efter individens behov. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon. B-körkort krävs.

Hemtjänst: Arbete inom hemtjänsten innebär att du stödjer och hjälper individen i dennes eget hem. Du tar dig till omsorgstagares hem antingen till fots, på cykel eller med bil. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon.

Vård- och omsorgsboende (äldreboende): På äldreboenden är du med och skapar meningsfulla dagar för de äldre. Du uppmuntrar, stöttar och hjälper dem utifrån deras behov och önskemål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med människor och sätta individen i fokus! Har du utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom vården är det meriterande men inte ett krav. Du får introduktion och upplärning innan din anställning börjar. Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023.

Dina språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift, är en viktig del av ditt arbete eftersom du informerar kollegor om viktiga händelser, har samtal med de äldre och behöver dokumentera.

För tjänster inom larmenheten och natten krävs B-körkort.

Det allra viktigaste i arbetet är att du visar respekt och hänsyn för de du möter. I arbetet träffar du många människor, därför är det viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra. I möten med de äldre, kollegor, anhöriga och andra människor är du öppen, positiv och har alltid de äldres bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat, därför behöver du kunna byta fokus och göra det som är mest akut för att lyckas med en bra dag på jobbet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

I denna rekrytering tar vi inte hänsyn till personligt brev. I stället kommer du att få svara på ett antal frågor när du ansöker. Detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Sök idag till en av sommarens viktigaste arbete!

ÖVRIGT
I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Våra stadsområden består av:

Nordöstra Göteborg: Hammarkullen/Hjällbo, Lövgärdet/Gårdsten, Kviberg, Gamlestaden/Utby, Bergsjön, Angered/Rannebergen, Kortedala, Bergum/Gunnilse, Olofstorp

Sydvästra Göteborg: Frölunda, Norra Högsbo, Fiskebäck/Långedrag, Grimmered/Hagen, Askim, Hovås, Järnbrott, Billdal, Tynnered

Hisingen: Kyrkbyn, Wieselgren, Älvstranden, Biskopsgården, Backa, Tuve, Brunnsbo, Ramberget, Brämaregården, Kärra, Torslanda

Centrala Göteborg: Björkekärr, Lunden, Torpa/Strömmensberg, Olskroken, Bö/Kärralund, Kallebäcks/Skår, Kålltorp/Bagaregården, Heden, Annedal, Olivedal, Masthugget, Gråberget, Klippan, Stigberget, Kungsladugård, Gyllenkroksgatan, Reutersgatan.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier till hemtjänsten och äldreboenden - nordöstra Göteborg

Vårdbiträde
Läs mer Jan 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver dig till en av sommarens viktigaste uppgifter! Vill du vara med och göra det möjligt för Göteborgs Stads äldre att leva ett värdigt och meningsfullt liv? Göteborgs Stad söker nu semestervikarier till äldreomsorgen.

Vi har flera annonser där vi söker semestervikarier till hemtjänst, äldreboende, korttid samt natt och larm. Alla ansökningar samlar vi gemensamt i vårt system, därför behöver du bara söka en gång genom en av annonserna. I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Nordöstra Göteborg består av: Hammarkullen/Hjällbo, Lövgärdet/Gårdsten, Kviberg, Gamlestaden/Utby, Bergsjön, Angered/Rannebergen, Kortedala, Bergum/Gunnilse, Olofstorp. I stadsområdet finns cirka 9 hemtjänstcentraler och 7 äldreboenden.

Arbetet inom äldreomsorgen ger dig möjlighet att bidra till de äldres livsglädje och välmående. Målet är att de äldre ska få meningsfulla dagar, där du ger en god omvårdnad och social omsorg. Du får möjlighet att utvecklas som person samtidigt som du gör skillnad för de äldre i Göteborgs Stad. Våra verksamheter är i gång dygnet runt, det innebär att arbetstiden är antingen dag, kväll och helg eller natt och helg.

Hemtjänst:
Arbete inom hemtjänsten innebär att du stödjer och hjälper individen i dennes eget hem. Du tar dig till omsorgstagares hem antingen till fots, på cykel eller med bil beroende på vilken hemtjänst du arbetar inom. I ditt arbete ingår praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt, städning med mera. Du utför även hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon.

Vård- och omsorgsboende (äldreboende):
På äldreboenden är du med och skapar meningsfulla dagar för de äldre. Du uppmuntrar, stöttar och hjälper dem utifrån deras behov och önskemål. I ditt arbete ingår praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt, städning med mera. Du utför också hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Hitta äldreboende:
https://goteborg.se/wps/myportal/start/aldre/boenden-for-aldre/vardomsorgsboende/hitta-vardomsorgsboende/?cityArea=nordost

Karta:
https://goteborg.se/wps/myportal/start/aldre/boenden-for-aldre/vardomsorgsboende/hitta-vardomsorgsboende/?cityArea=nordost&view=map

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med människor och sätta individen i fokus! Har du utbildning eller tidigare arbetserfarenhet inom vården är det meriterande men inte ett krav. Du får introduktion och upplärning innan din anställning börjar.

Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023. Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten så har många hemstjänstenheter krav på att du kan cykla (vi har även el-cykel) och vissa kräver även B-körkort.

Din kommunikation, både i tal och skrift, är en viktig del av ditt arbete eftersom du informerar kollegor om viktiga händelser, du har samtal med de äldre samt att du behöver dokumentera.

Det allra viktigaste i arbetet är att du visar respekt och hänsyn för dem du möter. I arbetet träffar du många människor, därför är det viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra. I möten med de äldre, kollegor, anhöriga och andra människor är du öppen, positiv och har alltid de äldres bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat, därför behöver du kunna byta fokus och göra det som är mest akut för att lyckas med en bra dag på jobbet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

I denna rekrytering tar vi inte hänsyn till personligt brev. I stället kommer du att få svara på ett antal frågor när du ansöker. Detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Sök idag till sommarens viktigaste arbete!

ÖVRIGT
I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Våra stadsområden består av:

Nordöstra Göteborg: Hammarkullen/Hjällbo, Lövgärdet/Gårdsten, Kviberg, Gamlestaden/Utby, Bergsjön, Angered/Rannebergen, Kortedala, Bergum/Gunnilse, Olofstorp

Sydvästra Göteborg: Frölunda, Norra Högsbo, Fiskebäck/Långedrag, Grimmered/Hagen, Askim, Hovås, Järnbrott, Billdal, Tynnered

Hisingen: Kyrkbyn, Wieselgren, Älvstranden, Biskopsgården, Backa, Tuve, Brunnsbo, Ramberget, Brämaregården, Kärra, Torslanda

Centrala Göteborg: Björkekärr, Lunden, Torpa/Strömmensberg, Olskroken, Bö/Kärralund, Kallebäcks/Skår, Kålltorp/Bagaregården, Heden, Annedal, Olivedal, Masthugget, Gråberget, Klippan, Stigberget, Kungsladugård, Gyllenkroksgatan, Reutersgatan.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier till hemtjänsten och äldreboenden - sydvästra Göteborg

Vårdbiträde
Läs mer Jan 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver dig till en av sommarens viktigaste uppgifter! Vill du vara med och göra det möjligt för Göteborgs Stads äldre att leva ett värdigt och meningsfullt liv? Göteborgs Stad söker nu semestervikarier till äldreomsorgen.

Vi har flera annonser där vi söker semestervikarier till hemtjänst, äldreboende, korttid samt natt och larm. Alla ansökningar samlar vi gemensamt i vårt system, därför behöver du bara söka en gång genom en av annonserna. I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Sydvästra Göteborg består av: Frölunda, Norra Högsbo, Fiskebäck/Långedrag, Grimmered/Hagen, Askim, Hovås, Järnbrott, Billdal, Tynnered. I stadsområdet finns cirka 16 hemtjänstcentraler och 14 äldreboenden.

Arbetet inom äldreomsorgen ger dig möjlighet att bidra till de äldres livsglädje och välmående. Målet är att de äldre ska få meningsfulla dagar, där du ger en god omvårdnad och social omsorg. Du får möjlighet att utvecklas som person samtidigt som du gör skillnad för de äldre i Göteborgs Stad. Våra verksamheter är i gång dygnet runt, det innebär att arbetstiden är antingen dag, kväll och helg eller natt och helg.

Hemtjänst:
Arbete inom hemtjänsten innebär att du stödjer och hjälper individen i dennes eget hem. Du tar dig till omsorgstagares hem antingen till fots, på cykel eller med bil beroende på vilken hemtjänst du arbetar inom. I ditt arbete ingår praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt, städning med mera. Du utför även hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon.

Vård- och omsorgsboende (äldreboende):
På äldreboenden är du med och skapar meningsfulla dagar för de äldre. Du uppmuntrar, stöttar och hjälper dem utifrån deras behov och önskemål. I ditt arbete ingår praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt, städning med mera. Du utför också hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska.

Hitta äldreboende:
https://goteborg.se/wps/myportal/start/aldre/boenden-for-aldre/vardomsorgsboende/hitta-vardomsorgsboende/?cityArea=sydväst

Karta:
https://goteborg.se/wps/myportal/start/aldre/boenden-for-aldre/vardomsorgsboende/hitta-vardomsorgsboende/?cityArea=sydväst&view=map

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med människor och sätta individen i fokus! Har du utbildning eller tidigare arbetserfarenhet inom vården är det meriterande men inte ett krav. Du får introduktion och upplärning innan din anställning börjar.

Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023. Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten så har många hemstjänstenheter krav på att du kan cykla (vi har även el-cykel) och vissa kräver även B-körkort.

Din kommunikation, både i tal och skrift, är en viktig del av ditt arbete eftersom du informerar kollegor om viktiga händelser, du har samtal med de äldre samt att du behöver dokumentera.

Det allra viktigaste i arbetet är att du visar respekt och hänsyn för dem du möter. I arbetet träffar du många människor, därför är det viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra. I möten med de äldre, kollegor, anhöriga och andra människor är du öppen, positiv och har alltid de äldres bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat, därför behöver du kunna byta fokus och göra det som är mest akut för att lyckas med en bra dag på jobbet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

I denna rekrytering tar vi inte hänsyn till personligt brev. I stället kommer du att få svara på ett antal frågor när du ansöker. Detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Sök idag till sommarens viktigaste arbete!

ÖVRIGT
I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Våra stadsområden består av:

Nordöstra Göteborg: Hammarkullen/Hjällbo, Lövgärdet/Gårdsten, Kviberg, Gamlestaden/Utby, Bergsjön, Angered/Rannebergen, Kortedala, Bergum/Gunnilse, Olofstorp

Sydvästra Göteborg: Frölunda, Norra Högsbo, Fiskebäck/Långedrag, Grimmered/Hagen, Askim, Hovås, Järnbrott, Billdal, Tynnered

Hisingen: Kyrkbyn, Wieselgren, Älvstranden, Biskopsgården, Backa, Tuve, Brunnsbo, Ramberget, Brämaregården, Kärra, Torslanda

Centrala Göteborg: Björkekärr, Lunden, Torpa/Strömmensberg, Olskroken, Bö/Kärralund, Kallebäcks/Skår, Kålltorp/Bagaregården, Heden, Annedal, Olivedal, Masthugget, Gråberget, Klippan, Stigberget, Kungsladugård, Gyllenkroksgatan, Reutersgatan.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier till larmenheterna i Göteborgs Stad

Vårdbiträde
Läs mer Jan 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi behöver dig till en av sommarens viktigaste uppgifter! Vill du vara med och göra det möjligt för Göteborgs Stads äldre att leva ett värdigt och meningsfullt liv? Göteborgs Stad söker nu semestervikarier till äldreomsorgen.

Vi har flera annonser där vi söker semestervikarier till hemtjänst, äldreboende, korttid samt natt och larm. Alla ansökningar samlar vi gemensamt i vårt system, därför behöver du bara söka en gång genom en av annonserna. I ansökan kommer du att få svara på vilket stadsområde och vilken inriktning du är intresserad av. Mer om vilka stadsområden som finns och vilka områden det gäller hittar du under rubriken Övrigt.

Arbetet inom äldreomsorgen ger dig möjlighet att bidra till de äldres livsglädje och välmående. Målet är att de äldre ska få meningsfulla dagar, där du ger en god omvårdnad och social omsorg. Du får möjlighet att utvecklas som person samtidigt som du gör skillnad för de äldre i Göteborgs Stad. Vi arbetar med mobilt arbetssätt där information och dokumentation görs via mobiltelefon. Våra verksamheter är i gång dygnet runt, det innebär att arbetstiden är antingen dag, kväll och helg eller natt och helg.

Larm:
Larmenheten är en arbetsgrupp i hemtjänsten vars uppdrag är att åtgärda akuta larm som inkommer via Trygghetsjouren. Under ett arbetspass kan mängden larm variera. Några av de vanligaste larmen är att någon ramlat, behöver stöd vid förflyttning eller med att sköta sin hygien. Vi åtgärdar även larm där det kan handla om olika sjukdomstillstånd.

I ditt uppdrag ingår att motivera omsorgstagare du möter utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. Det ingår att ta ansvar för att planera, genomföra, dokumentera samt följa upp omsorgsarbetet hos den som har behov av stöd och hjälp. Insatserna beviljas utifrån bistånd och kan variera. Som medarbetare på larmenhet arbetar du alltid tillsammans med en kollega och ni har tillgång till bil. Arbetstiderna är fördelade över dag och kväll samt varannan helg.

Natt:
På natten utför du schemalagda hemtjänstbesök hos de äldre i deras egen bostad och svarar på akuta trygghetslarm. Arbetsuppgifterna kan variera och är anpassade efter individens behov. Det ingår även att utföra hälso- och sjukvårdande insatser efter delegation från sjuksköterska. Som medarbetare på natten arbetar du alltid tillsammans med en kollega och ni kommer att ha tillgång till bil. Arbetstiden är 10 timmar natt, och du arbetar varannan helg, beroende på tjänstgöringsgrad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med människor och sätta individen i fokus! Har du utbildning eller tidigare arbetserfarenhet inom vården är det meriterande men inte ett krav. Du får introduktion och upplärning innan din anställning börjar.

Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023. Vi har krav på B-körkort inom samtliga natt- och larmtjänster.

Din kommunikation, både i tal och skrift, är en viktig del av ditt arbete eftersom du informerar kollegor om viktiga händelser, du har samtal med de äldre samt att du behöver dokumentera.

Det allra viktigaste i arbetet är att du visar respekt och hänsyn för dem du möter. I arbetet träffar du många människor, därför är det viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra. I möten med de äldre, kollegor, anhöriga och andra människor är du öppen, positiv och har alltid de äldres bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat, därför behöver du kunna byta fokus och göra det som är mest akut för att lyckas med en bra dag på jobbet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och kan tillsättas innan sista ansökningsdagen. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

I denna rekrytering tar vi inte hänsyn till personligt brev. Istället kommer du att få svara på ett antal frågor när du ansöker. Detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Sök idag till sommarens viktigaste arbete!

ÖVRIGT
I ansökan kommer du att få svara på vilken inriktning och vilket stadsområde du är intresserad att arbeta inom. Våra larmcentraler finns här:

Centrala Göteborg: Centrum, Örgryte/Härlanda, Majorna/Linné
Hisingen: Norra Hisingen, Lundby, Västra Hisingen
Västra Göteborg: Askim/Frölunda/Högsbo
Nordöstra Göteborg: Östra Göteborg, Angered

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier sökes till hemtjänsten och boenden i Södra Skärgården

Vårdbiträde
Läs mer Jan 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du ute efter ett givande och spännande sommarjobb i kustnära miljö? Då är du på rätt ställe, vi i Göteborgs Södra Skärgård söker nu semestervikarier till våra vård- och omsorgsboenden och hemtjänsten! Innan du läser vidare vill vi göra dig uppmärksam på att du behöver åka med personfärja från Saltholmen för att ta dig ut till arbetsplatsen. Kontrollera resvägen till Styrsö Bratten innan du söker denna tjänst. På hemsidan https://www.goteborg.com/platser/styrso finner du mer information om Styrsö.

I ditt arbete inom äldreomsorgen ingår bland annat praktisk hjälp med personlig hygien och omsorg, stöd vid måltider, aktiviteter, tvätt och städning med mera. Du utför även hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktion och delegering från sjuksköterska. Du hjälper alltså till med allt det som den äldre inte klarar av själv i vardagen. För oss är det viktigt att ha ett gott och respektfullt bemötande, där vi tillsammans arbetar för att ge den äldre ett meningsfullt liv. Du samarbetar med övrig personal i det gemensamma omsorgs- och vårdarbetet.

Du kommer att få bredvidgång och introduktionsutbildning inför start och du har möjlighet att önska basplacering inom följande områden: hemtjänsten Södra Skärgården, vård och omsorgsboende Styrsö eller nattpatrullen Södra Skärgården.

• Hemtjänsten i Södra Skärgården bedriver omsorgsarbete på alla bebodda öar i Göteborgs Södra Skärgård. I din yrkesroll är det viktigt att du har förmågan att ta hänsyn till varje persons integritet. Arbetsdagen påbörjas och avslutas i våra lokaler på Styrsö eller Brännö och du använder cykel som färdmedel i arbetet.
• På vård- och omsorgsboendet Södra Skärgården ger du vård och omsorg till de som bor där. Alla hyresgäster har egna lägenheter och på boendena finns gemensamhetsutrymmen.
• Nattpatrullen arbetar både i hemtjänsten samt på vård- och omsorgsboendet nattetid och ansvarar även för att åtgärda inkomna trygghetslarm i båda verksamheterna.

Välkommen till ett intressant och stimulerande sommarjobb i en fantastisk kustmiljö med havsnära natur!

KVALIFIKATIONER
Vi letar efter dig som har en öppen och positiv attityd och som har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Det allra viktigaste är att du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår från allas lika värde och skapa en god atmosfär i mötet.

Dokumentation och kommunikation är en viktig del av arbetet, därför behöver du ha flytande svenska i både tal och skrift. Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023 och vi ser gärna att du kan arbeta hela semesterperioden. Ska du arbeta i hemtjänsten behöver du även kunna cykla, vi har även el-cykel.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Har du utbildning inom vård och omsorg eller tidigare arbetserfarenhet inom vården är det meriterande. Som vikarie är det viktigt att du kan arbeta självständigt och tar egna initiativ samt du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

ÖVRIGT
När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikariat sjuksköterskestudenter, grundlön + lönetillägg på 3000

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 18
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du intresserad av ett händelserikt och flexibelt jobb i sommar där du gör skillnad varje dag? Område Hälso- och sjukvård för hela Göteborgs Stad söker nu sjuksköterskestudenter som vill arbeta som semestervikarier i våra verksamheter. Vi söker vikarier till alla våra verksamhetsområden inom hemsjukvård. Du kan arbeta att välja inom ordinärt boende, vård- och omsorgsboenden, korttidsboende, funktionsstödsteam, palliativa team och nattenhet samt Kålltorps hospice. Vi har fyra stadsområden i Göteborgs Stad: Hisingen, Sydväst, Centrum och Nordost, du väljer vilket område du är intresserad av i din ansökan.

Som sjuksköterskestudent hos oss stöttar du verksamhetens legitimerade sjuksköterskor i deras arbete. Vi erbjuder dig ett fritt och omväxlande arbete i en växande organisation där du får möjlighet att möta människor med olika behov i olika åldrar. Du bidrar till att våra patienter får mer frihet och inflytande över det dagliga livet och i det egna hemmet.

Hos oss får du möjlighet att bygga erfarenhet och skapa relationer inför ditt framtida yrkesliv i en miljö där du får ta eget ansvar samt verka för hög vårdkvalitet och patientsäkerhet. Vi erbjuder en god introduktion med bredvidgång och löpande rådgivning samt utbyte av kompetens med kollegor inom olika yrkesprofessioner. Det finns stora möjligheter till förlängning, tillsvidareanställning eller timvikariat efter sommaren. Arbetstiden är främst förlagd dagtid men visst arbete sker enligt schema under kväll och helg, alternativt kan du endast arbeta natt i något av våra natteam.

Vi erbjuder dig som är sjuksköterskestudent (minst t.o.m. termin fyra slutförd):
- Individuell grundlön med utgångspunkt från erfarenhet och kompetens.
- Lönetillägg på 3000 kr per månad för dig som arbetar veckorna 2633. Tillägget i sin helhet utbetalas vid tjänstgöring på heltid. Vid tjänstgöring mindre än heltid så utbetalas tillägget i proportion till sysselsättningsgraden.
- Timavlönade vikarier får en höjning av den individuellt satta timlönen med ytterligare 18,18 kr/tim.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är sjuksköterskestudent och som har läst minst till och med termin 4 (när semesterperioden startar). Erfarenhet av yrket och av våra verksamhetsområden är meriterande men inget krav för tjänsten. Eftersom vi arbetar inom ett stort geografiskt område är det meriterande om du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. För oss innebär det att du har respekt för både patienter, anhöriga och kollegor samt att du visar engagemang i arbetet. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Du trivs med arbete i team och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och övriga professioner som du möter i ditt arbete. Vidare tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och kan självständigt överblicka, prioritera och utföra dina arbetsuppgifter eller stämmer av med dina kollegor för att komma vidare.

Låter det som ett arbete för dig? Urval och intervju sker fortlöpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs stads gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikariat Psykiatri - område sydvästra Göteborg

Stödassistent
Läs mer Jan 23
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad i sommar och arbeta med vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning som bor i BmSS, Bostad med särskild service?
Vi söker nu semestervikarier till våra sex psykiatriboenden; Morsestigen, Berghagavägen, Grevegårdsvägen, Klåva Gårdsväg, Åkereds Skolväg och Opaltorget.

På våra BmSS bor personer i åldrarna 18-65 år med individuella och varierande behov av stöd. Målgruppen vi arbetar med är personer med komplexa psykiska funktionsvariationer samt neuropsykiatriska funktionsvariationer. De bor i egna lägenheter nära och/eller i anslutning till gemensamma utrymmen.

Som semestervikarie kommer du att stödja våra hyresgäster utifrån individuella behov, som ska leda till ett gott och självständigt liv. Tillsammans med kollegorna på boendet utförs allt från omvårdnadsinsatser till hjälp med sysslor i hemlivet, socialt stöd kring fritidsaktiviteter och samverkan med nätverket runt den enskilde. I arbetet ingår social dokumentation och medicinhantering enligt delegation.

Målet med dina arbetsinsatser är att varje enskild hyresgäst ska få ett vardagsliv med så hög grad av självbestämmande, delaktighet och livskvalitet som möjligt.

Du har ett icke konfrontativt förhållningssätt och en mycket god förmåga att samarbeta. Du kommer att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du behöver vara trygg i att göra egna bedömningar, möta och agera på ett lämpligt sätt i olika och ibland akuta situationer.

I många av våra verksamheter arbetar vi med personer i som har någon form av social/psykisk problematik. Med andra ord så har du god kunskap, förmåga och erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer.

För att nå dit arbetar vi utifrån upprättade genomförandeplaner, struktur runt insatserna och gemensamma förhållningssätt. Du kommer att få stöd med arbetet via metodhandledare och arbetsgruppen.

Arbetstiden är förlagd dagtid/kvällstid och helg. Vi söker även nattpersonal.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan!

Som sommarvikarie hos oss kommer du få möjligheten att arbeta på flera enheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som företrädesvis har gymnasial eller högskoleutbildning inom vård- och omsorg, beteendevetenskap, socialt arbete, pedagogik eller motsvarande utbildning som rekryterande chef bedömer likvärdig. Påbörjad högskoleutbildning med inriktning på social arbete, psykologi, psykiatri eller pedagogik ses som meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med psykiska samt neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och om du har kunskap inom psykisk ohälsa.

Önskvärt är att du har erfarenhet och/eller teoretiska kunskaper kring psykisk ohälsa och/eller missbruk.

Att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift är också önskvärt då det ingår dokumentation i arbetet.

Kunskaper och erfarenhet av MI och lågaffektivt bemötande (LaB) ser vi som meriterande då dessa metoder är centrala i vårt arbete.

Inför ditt vikariat erbjuds du introduktionsutbildning i vårt dokumentationssystem samt inför din läkemedelsdelegering. Du erbjuds även två introduktionsdagar på tilltänkt enhet.

Har du körkort ses det som meriterande.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Semestervikarier till Gerdas gård Vård- och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jan 18
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Gerdas gård Vård och omsorgsboende söker dig som vill arbeta i en framtidsbransch och som är genuint intresserad av att arbeta med äldre människor. Vård och omsorgsboendet är en intraprenad belägen i Högsbohöjd.

I arbetet hos oss utgår vi från ett salutogent förhållningssätt vilket innebär att vi utgår från vad våra hyresgäster vill och vi försöker att skapa en meningsfull, begriplig och hanterbar vardag för hyresgästerna såväl som för oss som själva.

Som semestervikarie ska du ge individuell omsorg, omvårdnad och service till våra äldre. Arbetet innebär bland annat att du ska hjälpa till med personlig hygien, hjälp vid måltider, tvätt, städning och promenader. En mycket viktig del av arbetsuppgifterna är att skapa trivsel och social gemenskap tillsammans med våra hyresgäster. Du kommer även att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. Dokumentation och uppföljning är en del av det dagliga arbetet.

Gerdas gård erbjuder introduktion för alla semestervikarier i form av utbildning, handledning, och praktik. Du kan också beställa lunchmat direkt från Toftaåsens måltidsservice till ett självkostnadspris. Vi erbjuder även massagefåtölj och möjlighet till reflektion över arbetet i grupp och tillgång till vårt gym. Framförallt erbjuder vi ett roligt arbete fyllt av glädje och gemenskap - en erfarenhet att bära med sig hela livet.

De som bor hos oss har behov av hjälp och stöd dygnet runt. Därför söker vi semestervikarier till både dag/kväll och helg samt natt inklusive natt på helger. Din arbetstid är schemalagd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med människor och sätta individen i fokus! Har du utbildning eller tidigare arbetserfarenhet inom vården är det meriterande men inte ett krav. Du får introduktion och upplärning innan din anställning börjar.

Du behöver ha fyllt 18 år senast 1 juni 2023.

Din kommunikation, både i tal och skrift, är en viktig del av ditt arbete eftersom du informerar kollegor om viktiga händelser, du har samtal med de äldre samt att du behöver dokumentera.

Det allra viktigaste i arbetet är att du visar respekt och hänsyn för dem du möter. I arbetet träffar du många människor, därför ställer rollen krav på att du kan arbeta tillsammans med andra. I möten med de äldre, kollegor, anhöriga och andra människor är du öppen, positiv och har alltid de äldres bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat, därför behöver du kunna byta fokus och göra det som är mest akut för att lyckas med en bra dag på jobbet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Blir du erbjuden ett semestervikariat hos oss kan du behöva visa ett utdrag ur belastningsregister.

I denna rekrytering tar vi inte hänsyn till personligt brev. I stället kommer du att få svara på ett antal frågor när du ansöker. Detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Sök idag till sommarens viktigaste arbete!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:

• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Undersköterska till Intraprenaden Gerdas Gård vård- och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Dec 23
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt de äldre. Som undersköterska motiverar och stimulerar du de äldre utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål.

Arbetsuppgifterna kan variera med allt från personlig omsorg, stöttning runt måltider, stöd i sociala aktiviteter samt vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter till samverkan med anhöriga. Du får ta del av många personers livssituationer vilket kan vara både intressant och utmanande.

Vi arbetar efter socialtjänstlagen och den nationella värdegrunden med fokus på individens behov i centrum. Här arbetar vi salutogent genom att ta tillvara på det friska hos våra hyresgäster.

I arbetsuppgifterna ingår att vara kontaktpersonal, planera, genomföra, dokumentera samt följa upp omsorgsarbetet med personen som har behov av stöd och hjälp. All social dokumentation sker digitalt. Det ingår även att utföra hälso- och sjukvårdande och rehabiliterande insatser på ordination från sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut.

De vi möter har behov av stöd både dag, kväll och helg. Din arbetstid är därför schemalagd.

På Gerdas gård har vi en Akademi, här erbjuder vi fortbildning med olika utbildningar. Vi välkomnar in din kunskap, erfarenhet och kompetens och ser framemot att få ta del av det du vill dela med dig i yrket som undersköterska.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du har någon form av vidareutbildning som är relevant för arbete inom vård och omsorg. Eftersom det är en viktig del i ditt dagliga arbete att kommunicera och dokumentera behöver du ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt IT-vana och vana vid social dokumentation. Vi använder systemet Treserva vid dokumentation och ser det som meriterande om du har erfarenhet av det sedan tidigare.

I din yrkesroll tar du ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens och hyresgästens bästa i fokus. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll, utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. När förutsättningar ändras och du får ny information har du lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

I ditt arbete visar du intresse, vilja och har förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Fysioterapeuter till sydvästra Göteborg

Fysioterapeut/Sjukgymnast
Läs mer Jan 11
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som gillar att vrida och vända på problem. Och människor.

Är du legitimerad fysioterapeut och vill vara en del av vårt engagerade rehabteam i stadsområde sydväst? Som fysioterapeut i Göteborgs Stad är du aldrig ensam. Här jobbar du i team med allt från arbetsterapeuter till sjuksköterskor. Och i förlängningen bidrar du och dina kollegor till en ännu mer självständig vardag för göteborgarna.

Vi bedriver kommunal hälso- och sjukvård och ansvarar för rehabiliteringen för personer som bor i ordinärt boende samt på vård- och omsorgsboende. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med fokus på patientens resurser och delaktighet. Som fysioterapeut utför du bedömningar, behandlingar och utvärderingar. I arbetet ingår också att handleda omvårdnadspersonal och ordinera rehabiliteringsinsatser samt att förskriva och prova ut medicintekniska hjälpmedel.

På våra arbetsplatser har vi ett öppet och stöttande klimat där varje medarbetare är viktig. Inom arbetsgruppen finns bred kompetens och vi värdesätter varandras erfarenhet och kunskap och ser gärna att du som anställd vill vara delaktig i utvecklingsarbetet av våra verksamheter. För vi tror som sagt att du gillar att vrida och vända på saker och ting.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av rehabiliteringsarbete men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. I arbetet kör vi ofta bil mellan patienterna och därför krävs det att du har B-körkort och körvana. Vi ser gärna att du har erfarenhet av något IT-baserat journalsystem och har grundläggande datakunskaper.

Arbetet som fysioterapeut är självständigt och du har förmåga att agera på egen hand utifrån vad situationen kräver och kan ta egna beslut i arbetet. Du är en god lyssnare och ser hela människan, oavsett diagnos och ålder. Du är produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Vidare tar du dina arbetsuppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir rätt utfört. Uppdraget innehåller många samarbetsytor, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta tillsammans med andra och du verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

Vad roligt att du vill bli vår fysioterapeut och en del av vårt team inom vård och omsorg i Göteborgs Stad! Vi lovar att det är många trevliga kollegor som längtar efter att träffa dig. Lycka till med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Omsorgshandledare till Gerdas Gårds vård- och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Dec 23
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och driva och stötta i kvalitetsarbetet på vårt vård- och omsorgsboenden? Vi söker nu en ny kollega till Gerdas Gård vård- och omsorgsboende som vill vara med i utvecklings- och förändringsarbetet som pågår inom äldreomsorgen.

I den här rollen handleder du undersköterskor genom ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt. Det kan till exempel innebära handledning i att planera, genomföra, följa upp och dokumentera samtal med hyresgäster samt handleda och arbeta med genomförandeplaner och övrig dokumentation. Vid komplexa ärenden ger du praktiskt stöd genom ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt i samråd med individen, anhöriga och kontaktpersonalen. Delar i rollen innebär att stärka statusen för undersköterskor och ge redskap för ett utvecklat arbetssätt. Du fungerar också som stöd till enhetschefen i den dagliga pedagogiska vägledningen, verksamhetsutvecklingen och är delaktig i introduktionen av nya medarbetare.

Vidare arbetar du med att pedagogiskt stödja och utveckla kontaktpersonalen till att bli kunniga, trygga och självständiga i sitt arbetssätt. Arbetet innebär också att utveckla samverkan och arbetsmetoder mellan kontaktpersonal och biståndsbedömare utifrån behov och mål. Det ingår även att handleda arbetsgrupper, informera och vara en motor i utvecklingsarbetet. I övrigt vara med i utvecklingsarbetet på enheten utifrån de behov som identifieras.

Som omsorgshandledare kommer du att vara ute på enheterna och stödja i metodarbetet samt vara med i det direkta omsorgsarbetet men inte att ersätta frånvaro. Du kommer vara själv på respektive boende men i stadsdelen kommer du att ha ett nätverk med flera kollegor som ger stöd och utveckling i din profession. Din arbetstid är vardagar på dagtid men kan vid särskilda tillfällen även komma att omfattas av kvällar, helger och enstaka nätter utifrån uppdragets behov.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har en yrkeshögskoleutbildning på minst 200 YH poäng eller likvärdig högskoleutbildning samt erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Därtill har du erfarenhet och intresse av att handleda individer och grupper.

Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå.

Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Timavlönade medarbetare till biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Nov 29
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturförvaltningen med sina 25 folkbibliotek söker nu dig som vill arbeta som timavlönad vid tillfälliga vakanser. När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden.

Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de ska låna så finns du även där för att hjälpa dem med lästips och vägledning.

KVALIFIKATIONER
För att kunna göra ett bra jobb hos oss krävs minst påbörjad högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbetsuppgifterna. Har du dokumenterad erfarenhet av biblioteksarbete, service eller pedagogiskt arbete är det meriterande. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det också meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor med olika frågor och behov, du har en god känsla för service och bemötande. Vi söker dig som utöver människor, tycker om böcker, ordning och reda och systematik. Arbetet ställer även krav på att du är flexibel då du kommer möta olika målgrupper och arbeta på olika bibliotek i staden.

Välkommen med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi läser ansökningar, kallar till intervjuer och erbjuder anställningar under hela tiden fram till sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT

Ansök nu

Lärare till blivande bygg- och anläggningsingenjörer sökes till Yrgo

Civilingenjör, bygg
Läs mer Jan 26
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Yrgo expanderar inom byggutbildningar! Vårt starka team söker därför fler kollegor.

Yrgo bedriver framgångsrika yrkeshögskoleutbildningar inom områden där näringslivet uttryckt ett starkt behov av engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans med arbetslivet skapar vi attraktiva utbildningar inom teknik, bygg och IT. Vi är 110 medarbetare som tillsammans med konsulter och gästföreläsare utbildar över 2100 studerande per år.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med Yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och anläggning. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska delar. Som lärare på Yrgo arbetar du med undervisning i våra klasser och i samverkan med arbetslivet, till exempel praktik (LIA-lärande i arbete). En naturlig del av jobbet är att utveckla kurser och utbildningar tillsammans med kollegor och arbetsliv.

Dina arbetsuppgifter
• undervisa inom området bygg och anläggning
• ansvara för LIA
• handleda vid examensarbeten
• genomföra examination, betygsättning och kursutvärdering
• utveckla kurser och utbildningar tillsammans med dina kollegor och arbetsliv
• omvärldsbevaka ditt område och hålla goda kontakter med branschen.

Läs mer om Yrgos utbildningar https://www.yrgo.se/program/?kategori=samhallsbyggnad

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant bakgrund. Du ska vara högskole- eller civilingenjör inom samhällsbyggnad eller ha en Yh-utbildning inom området, samt flerårig arbetslivserfarenhet.

Du ska ha kunskaper inom exempelvis:
• Byggteknik
• Anläggningsteknik
• Produktionsledning inom bygg och anläggning
• Hållbart byggande

Tjänsten förutsätter att du kan arbeta självständigt och ta egna beslut. Viktigt är även god samarbetsförmåga, flexibilitet, kommunikationsförmåga och att du är bra på att strukturera ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och stort intresse för vuxnas lärande.

Naturligtvis delar du våra värdeord: personlig, engagemang, dignitet och modernitet. Vi strävar efter mångfald och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Ansök nu

Lärare till blivande elektronikingenjörer sökes till Yrgo

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Jan 26
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Yrgo ökar inom inbyggda system och hårdvarunära programmering!
Vårt starka team av utbildare söker därför fler kollegor.

Yrgo bedriver framgångsrika yrkeshögskoleutbildningar inom områden där näringslivet uttryckt ett starkt behov av engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans med arbetslivet skapar vi attraktiva utbildningar inom teknik, bygg och IT. Vi är 110 medarbetare som tillsammans med konsulter och gästföreläsare utbildar över 2100 studerande per år.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med Yrkeshögskoleutbildningar för elektronikingenjörer. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska delar. Som lärare på Yrgo arbetar du med undervisning i våra klasser och i samverkan med arbetslivet, till exempel praktik (LIA-lärande i arbete). En naturlig del av jobbet är att utveckla kurser och utbildningar tillsammans med kollegor och arbetsliv.

Dina arbetsuppgifter
• undervisa inom området elektronik
• ansvara för LIA
• handleda vid examensarbeten
• genomföra examination, betygsättning och kursutvärdering
• utveckla kurser och utbildningar tillsammans med dina kollegor och arbetsliv
• omvärldsbevaka ditt område och hålla goda kontakter med branschen.

Läs mer om våra utbildningar https://www.yrgo.se/program/?kategori=it-teknik

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant bakgrund. Du ska vara högskole- eller civilingenjör eller ha en Yh-utbildning inom elektronik, samt flerårig arbetslivserfarenhet.

Du ska ha kunskaper inom några av områdena:
• Hårdvarunära programmering
• Digital konstruktion
• Python, C, C++, Linux, VHDL
• El och elektronik i autonoma system
• Signaler och sensorer
• Maskininlärning
• Elektronikkonstruktion, PCB-design
• Ellära och mätteknik
• Analog elektronik
• Projektmetodik


Tjänsten förutsätter att du kan arbeta självständigt och ta egna beslut. Viktigt är även god samarbetsförmåga, flexibilitet, kommunikationsförmåga och att du är bra på att strukturera ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och stort intresse för vuxnas lärande.
Naturligtvis delar du våra värdeord: personlig, engagemang, dignitet och modernitet. Vi strävar efter mångfald och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Ansök nu

Stödassistenter till sommarvikariat på BmSS-boende inriktning austism Nordo

Stödassistent
Läs mer Jan 25
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete som sommarvikarie på våra gruppboenden och servicebostäder. Här bor brukare i alla åldrar, allt mellan 20-90 år. Du som söker är intresserad av att arbeta med människor och du kan stödja brukarna vid såväl aktiviteter och utflykter som vid omvårdnad och vardagliga sysslor. Om du har ett respektfullt bemötande och vill ge våra brukare både trygghet och guldkant på tillvaron är du den vi söker!

Du kommer att arbeta inom någon av våra verksamheter inom Nordost. Varje arbetsplats är unik och din erfarenhet, önskemål samt verksamheternas behov kommer att avgöra på vilken av dessa spännande arbetsplatser du blir placerad under sommaren.

Du får ett betydelsefullt arbete där du kommer arbeta med personer med olika funktionsvariationer, så som intellektuella funktionsvariationer, förvärvade hjärnskador, missbruk och neuropsykiatri. Du som söker behöver ha ett genuint intresse för människor och ett engagemang att göra vardagslivet för våra brukare händelserik och värdefull. Detta baserat på deras egna förutsättningar och behov.

De boende har varierande behov av stöd i sin funktionsnedsättning och du ska kunna förstå och stötta dem i deras olika livssituationer till exempel i hemmet, på arbetet eller i sociala sammanhang på fritiden.

För att du ska känna dig trygg och förberedd inför ditt sommarjobb hos oss kommer vi att ge dig en introduktion till arbetsplatsen, där du bland annat får gå bredvid ordinarie personal. Det kommer även finnas möjlighet att starta redan innan sommaren som timanställd vikarie för dig som vill och kan.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta hos oss måste du vara minst 18 år.

All social dokumentation sker digitalt, du behöver därför ha god datorvana och behärska svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du är utbildad eller har en pågående utbildning till stödassistent, undersköterska eller pågående studier på socionom-, psykolog-, lärarprogrammet eller liknande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från funktionsstöd/vården. Om du inte har arbetat inom funktionsstöd eller vården men har tidigare erfarenhet från serviceyrken så som café, butik etc eller om du har genuint intresse för människor i behov av stöd så ser vi detta som ett stort plus.

På vissa arbetsplatser behövs B-körkort och körvana, därför är även detta meriterande.

Personliga kompetenser

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)


Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Specialpedagog till Ryaskolan

Specialpedagog
Läs mer Jan 26
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Ryaskolan har förskoleklasser och årskurserna 1-9 med ungefär 600 elever och ca 80 personal. Skolan ligger i södra Biskopsgården, nära hållplats för kollektivtrafik. Skolan är inne i en stark utvecklingsfas med språkutvecklande arbete i fokus sedan sex år tillbaka. Det språkutvecklande arbetet utgår ifrån Genrepedagogiskt textarbete, Reading to learn och Translanguaging. Erfarenhet och kunskap inom dessa områden är meriterande.

Att arbeta för trygghet och studiero, använda språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen samt att skapa en inkluderande lärmiljö är våra fokusområden under läsåret.

Som specialpedagog på Ryaskolan kommer du att delta i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med skolans elevhälsoteam. Du kommer ha övergripande koll på skolans elever vad gäller behov av stöd och dokumentation utifrån elevhälsas processer. Specialpedagogen för kvalificerade samtal och är rådgivare vad gäller pedagogiska frågor.

På organisations-, grupp- och individnivå genomför du pedagogiska utredningar och analyser samt följer upp och utvärderar. En viktig del i arbetet är att genomföra åtgärdsprogram till exempel genom att undervisa, kartlägga och samtala med elever enskilt och i grupp. Tillsammans med ledningsgruppen driver du utvecklingen av det pedagogiska arbetet där ni särskilt fokuserar på målet att möta behoven hos alla barn och elever. Du är även delaktig i utvecklingen av verksamhetens lärmiljöer.

Du kommer ingå i ett team av speciallärare och specialpedagoger i skolområdet och det kommer finnas stora möjligheter för dig att vara med och utforma rollen som specialpedagog.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare i grunden och som är utbildad specialpedagog. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av läraryrket och specialpedagogiska uppdrag. Du har mycket goda kunskaper kring hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande elevhälsoarbete. Är du speciallärare med erfarenhet av arbetet som specialpedagog så kan det också vara av intresse.

För rollen söker vi dig som har god samarbetsförmåga, där du arbetar väl tillsammans med kollegor i syfte att nå våra mål på skolan. Vi ser även att du verkar för ett respektfullt arbetsklimat och skapar goda relationer med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare. Detta gör du genom att vara öppen och tillmötesgående samt genom att lyssna in din omgivning för att kunna förstå deras behov.

Det är viktigt för oss att du är både tydlig och trygg i din roll som pedagog. Att se varje elev utvecklas utgör en av dina drivkrafter.

Hos oss sker kontinuerlig utveckling av verksamheten, därför vill vi gärna att du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor och utmanar metoder, arbetssätt och tankesätt.

Välkommen med din ansökan till oss på Ryaskolan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Stödassistenter/biträden till sommarvikariat på BmSS-boende inriktning aust

Stödassistent
Läs mer Jan 24
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du över 18 år gammal och vill ha ett meningsfullt sommarjobb? Söker du omväxling, utmaningar och trevliga kollegor? Vill du göra skillnad som stödassistent för personer som bor i BmSS (bostad med särskild service)? Då ska du söka sommarvikariat hos oss!

Vi söker nya kollegor inför sommaren som vill ge stöd till människor i det dagliga livet, i och utanför hemmet. Du kommer att arbeta på ett utav våra gruppboenden med särskild service i Nordost, där det bor hyresgäster med autism samt intellektuella funktionsvariationer. Utmanande beteende kan förekomma.

Arbetet på BmSS-boende innebär uppgifter såsom pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet såsom tvätt och matlagning. Arbetet innefattar en hel del tid utomhus, då våra hyresgäster gillar att vara ute och promenera och göra aktiviteter utomhus.

Boende med särskild service erbjuder stöd dygnet runt. Vi utgår från att du som blivande sommarvikarie har möjlighet att arbeta minst dag, kväll och helg, och är tillgänglig större delen av sommaren.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Då kommunikation är en viktig del av arbetet, är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du har slutfört, eller har påbörjat, en stödassistentutbildning, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning eller annan utbildning inom vård och omsorg.

Vidare är det även meriterande med med tidigare arbete inom vård och omsorg, och/eller med målgruppen. Likaså är kunskap och erfarenhet av följande metoder meriterande: LAB (lågaffektivt bemötande), AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation) , Tydliggörande pedagogik och Tecken som stöd.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av denna blankett som du når genom följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödassistenter/biträden till sommarvikariat Nordost

Stödassistent
Läs mer Jan 20
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete som sommarvikarie på våra gruppboenden och servicebostäder. Här bor brukare i alla åldrar, allt mellan 20-90 år. Du som söker är intresserad av att arbeta med människor och du kan stödja brukarna vid såväl aktiviteter och utflykter som vid omvårdnad och vardagliga sysslor. Om du har ett respektfullt bemötande och vill ge våra brukare både trygghet och guldkant på tillvaron är du den vi söker!

Du kommer att arbeta inom någon av våra verksamheter inom Nordost. Varje arbetsplats är unik och din erfarenhet, önskemål samt verksamheternas behov kommer att avgöra på vilken av dessa spännande arbetsplatser du blir placerad under sommaren.

Du får ett betydelsefullt arbete där du kommer arbeta med personer med olika funktionsvariationer, så som intellektuella funktionsvariationer, förvärvade hjärnskador, missbruk och neuropsykiatri. Du som söker behöver ha ett genuint intresse för människor och ett engagemang att göra vardagslivet för våra brukare händelserik och värdefull. Detta baserat på deras egna förutsättningar och behov.

De boende har varierande behov av stöd i sin funktionsnedsättning och du ska kunna förstå och stötta dem i deras olika livssituationer till exempel i hemmet, på arbetet eller i sociala sammanhang på fritiden.

För att du ska känna dig trygg och förberedd inför ditt sommarjobb hos oss kommer vi att ge dig en introduktion till arbetsplatsen, där du bland annat får gå bredvid ordinarie personal. Det kommer även finnas möjlighet att starta redan innan sommaren som timanställd vikarie för dig som vill och kan.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta hos oss måste du vara minst 18 år.

All social dokumentation sker digitalt, du behöver därför ha god datorvana och behärska svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du är utbildad eller har en pågående utbildning till stödassistent, undersköterska eller pågående studier på socionom-, psykolog-, lärarprogrammet eller liknande.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från funktionsstöd/vården. Om du inte har arbetat inom funktionsstöd eller vården men har tidigare erfarenhet från serviceyrken så som café, butik etc eller om du har genuint intresse för människor i behov av stöd så ser vi detta som ett stort plus.

På vissa arbetsplatser behövs B-körkort och körvana, därför är även detta meriterande.

Personliga kompetenser

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)


Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sommarvikarier till barnboende och korttidshem på Hisingen

Stödassistent
Läs mer Jan 24
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra skillnad under sommaren på Backa korttidshem, Kålhagens barnboende eller Bärby Barnboende? Vi söker nu dig som vill jobba innan, under och även efter sommaren hos oss på Backa korttidshem samt Kålhagens barnboende.

Backa är ett korttidshem för barn och ungdomar samt unga vuxna i åldrarna (6 år och uppåt) med inriktning neuropsykiatri och autism samt samproblematik inom psykiatri. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån egenvård ingår.

Kålhagen är ett relativt nyöppnat barnboende med inriktning neuropsykiatri och autism. Här kommer det bo tre barn och ungdomar i åldrarna 8-17 år. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån delegering ingår.

Bärby är ett barnboende med inriktning neuropsykiatri och autism. Här bor det barn och ungdomar i tonåren. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån delegering ingår. Vi arbetar utifrån genomförandeplan och arbetsbeskrivningar.

Som stödassistent/stödbiträde kommer du att ingå i ett team med stödpedagoger och stödassistenter som tillsammans med enhetschef ansvarar verksamheten under perioden för din anställning. I ditt arbete ingår främst arbetsuppgifter kring våra gäster/brukare att stå för en trygg och meningsfull vistelse innehållande aktiviteter anpassat för den enskilde så denna får en meningsfull vardag/sommarlov. Men också sysslor som att ge medicin, matlagning, städ, tvätt och annat som ingår i ett hem.

Vi söker personal på båda vaken natt (varannan helg tjänstgöring) samt schema (dag, kväll sovande jour samt helg).

Om du har det vi söker är du varmt välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Det är ett krav att du som söker har erfarenhet av att arbetat med målgruppen (barn och ungdomar med NPF diagnoser, autism, ADHD)

Vi ser det som mycket meriterande om du som söker är utbildad eller har en pågående utbildning inom Barn- och fritid, stödassistent, undersköterska, lärare, socionom eller annan pedagogisk utbildning.

Det är meriterande om du som söker har kunskaper om lågaffektiv bemötande (LAB), och om alternativ kompletterande kommunikation (AKK). Det är också meriterande om du som söker har körkort.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sommarvikarier till barnboende och korttidshem på Hisingen

Stödassistent
Läs mer Jan 24
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra skillnad under sommaren på Backa korttidshem, Kålhagens barnboende eller Bärby Barnboende? Vi söker nu dig som vill jobba innan, under och även efter sommaren hos oss på Backa korttidshem samt Kålhagens barnboende.

Backa är ett korttidshem för barn och ungdomar samt unga vuxna i åldrarna (6 år och uppåt) med inriktning neuropsykiatri och autism samt samproblematik inom psykiatri. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån egenvård ingår.

Kålhagen är ett relativt nyöppnat barnboende med inriktning neuropsykiatri och autism. Här kommer det bo tre barn och ungdomar i åldrarna 8-17 år. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån delegering ingår.

Bärby är ett barnboende med inriktning neuropsykiatri och autism. Här bor det barn och ungdomar i tonåren. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån delegering ingår. Vi arbetar utifrån genomförandeplan och arbetsbeskrivningar.

Som stödassistent/stödbiträde kommer du att ingå i ett team med stödpedagoger och stödassistenter som tillsammans med enhetschef ansvarar verksamheten under perioden för din anställning. I ditt arbete ingår främst arbetsuppgifter kring våra gäster/brukare att stå för en trygg och meningsfull vistelse innehållande aktiviteter anpassat för den enskilde så denna får en meningsfull vardag/sommarlov. Men också sysslor som att ge medicin, matlagning, städ, tvätt och annat som ingår i ett hem.

Vi söker personal på båda vaken natt (varannan helg tjänstgöring) samt schema (dag, kväll sovande jour samt helg).

Om du har det vi söker är du varmt välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Det är ett krav att du som söker har erfarenhet av att arbetat med målgruppen (barn och ungdomar med NPF diagnoser, autism, ADHD)

Vi ser det som mycket meriterande om du som söker är utbildad eller har en pågående utbildning inom Barn- och fritid, stödassistent, undersköterska, lärare, socionom eller annan pedagogisk utbildning.

Det är meriterande om du som söker har kunskaper om lågaffektiv bemötande (LAB), och om alternativ kompletterande kommunikation (AKK). Det är också meriterande om du som söker har körkort.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödpedagoger till uppstart av BmSS på Hisingen

Stödpedagog
Läs mer Jan 20
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi starta en ny bostad med särskild service (BmSS) med inriktning mot lätt intellektuell funktionsnedsättning och neuropsykiatri. Boendet är beläget på Långströmsgatan i närheten av Eketrägatan med god tillgång till kollektivtrafik. Vi söker nu två stödpedagoger som kommer att arbeta på schema dag/kväll samt varannan helg tillsammans med ca 8 stödassistenter.

Som stödpedagog ska du förutom ge stöd till hyresgästen i allt som har med vardagen att göra, även ha det övergripande ansvaret för det pedagogiska arbetet inom verksamheten. Du kommer att etablera arbetssätt och metoder samt säkerställa att dessa används och utvecklas på ett effektivt sätt. Tillsammans med arbetsgruppen ska du upprätta, genomföra och följa upp rutiner, handlingsplaner och arbetsbeskrivningar. Du ser till att social dokumentation och genomförandeplaner enligt IBIC upprättas, vidareutvecklas och följs utifrån lagar och riktlinjer. Du och din stödpedagogkollega ansvarar gemensamt för metodmöten och dess innehåll med arbetsgruppen.

Vi erbjuder ett arbete med möjligheter till egenansvar, utveckling och fortbildning. Som stöd i din roll som stödpedagog finns metodutvecklare att tillgå och regelbundna träffar med andra stödpedagoger i staden. Då verksamheten är i en uppstartsfas kommer arbetet inledningsvis präglas av en spännande och intensiv period när vi lär känna varandra, verksamheten och inte minst våra hyresgäster.

Varmt välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stödpedagogutbildning, eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionshinderområdet stödpedagog, aktiveringspedagog, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildningen ska omfatta minst 200 yh-poäng eller minst 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Du ska ha arbetslivserfarenhet av verksamhetsområdet funktionsstöd och erfarenhet av att leda arbetsgrupper i metodfrågor.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av målgruppen neuropsykiatri/autism samt erfarenhet av uppstart av ny verksamhet. Vi ser det som meriterande om du har B-körkort och god körvana.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har hyresgästens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av denna blankett som du når genom följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sommarjobb- trädgårdsarbetare

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Dec 27
Förvaltningen ansvarar för att planera, leverera, förvalta och utveckla de lokaler och lokalbehov som finns inom Göteborgs Stad. Genom detta får stadens förvaltningar de lokaler som behövs. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. På förvaltningen arbetar cirka 630 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi på drift och underhållsavdelningen ansvarar för tillsyn, reparation samt drift av områdena mark, byggnad och installationer över tid med god teknisk status och nöjda kunder. Detta uppnås genom ett nära samarbete med kund, förvaltningens övriga avdelningar samt andra organisationer i staden. Avdelningen ansvarar för att genomförandet av besiktningar som myndigheter kräver samt bidar till utvecklingen av energisparåtgärder. Vi utför de uppdrag som beställs av våra kunder.

Dina arbetsuppgifter:
Denna tjänst är organisatorisk placerad på område mark. Fördelningen på de 10 platserna är tre i sydväst, tre i nordost och fyra i centrum Uppdraget är i huvudsak att arbeta med tillsyn och skötsel, reparationer, kunduppdrag och underhållsuppdrag på förvaltningens tomter som består av cirka fem miljoner kvadratmetermark. Du kommer vara en del av de positiva och engagerade teamen som är verksamma på området och dina insatser kommer vara en viktig del i verksamheten. I din roll som fastighetstekniker mark handlar det om att hålla mark- och grönytor på våra förskolegårdar fina i sommar.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker tjänsten har ett intresse för trädgård och utemiljö, en vilja att arbeta tillsammans med andra och visar omtanke om dem och de du arbetar för. Du har lätt för att samarbeta, ta eget ansvar, har ordning och reda. Du är flexibel och förstår att förändringar är en del av arbetsdagen. Meriterande är om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter tex skötsel och reparationer i parker och trädgårdar. Som person är du utåtriktad och kan arbeta självständigt. Du kommer arbeta nära dina kollegor vilket innebär att god samarbetsförmåga är något vi värdesätter. Vi vill att du är drivande och handlingskraftig för att passa in i vårt team. För denna tjänst måste du ha B-körkort samt ha fyllt 18 år. Vi önskar även att du som söker har god kunskap med datorer och mobiltelefoner.

Intervjuer kommer ske löpande under annonsering.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi på lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Socialsekreterare till Mottagningsenheten BoF - Socialförvaltningen Sydväst

Socialsekreterare
Läs mer Jan 27
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Är du vår nya kollega?
Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt, omväxlande och roligt jobb med fokus på barn och deras familjer.

Här finns möjlighet att fördjupa sig inom olika områden och delta i olika grupper ex ViN, ungdomar, yngre barn, missbruk mm. Du har tillgång till en nära och kunnig arbetsledning. Du erbjuds kompetensutveckling utifrån vad enheten behöver utveckla för att möta våra barn och familjers behov samt utifrån din egen utveckling. Du deltar i extern handledning med din grupp.

Hos oss på Mottaget arbetar 12 socialsekreterare, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. De flesta har en lång erfarenhet av både mottagsarbete samt utredningsarbete inom Barn och Familj. Det finns utrymme för att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor, något vi prioriterar högt och hjälps åt.
Mottaget är den grupp som den utsatta eller hjälpsökande träffar först, vilket ställer höga krav på ett respektfullt och närvarande bemötande. Du ska ha ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete samt kunna se familjens styrkor till egna lösningar.
I mottaget tar vi emot anmälningar och ansökningar, gör skyddsbedömningar och förhandsbedömningar. Vi har konsultationssamtal med föräldrar, barn, samarbetspartners samt andra professionella. I uppdraget ingår att informera både intern och externt om orosanmälningar samt socialtjänstens arbete. Vi samverkar med andra enheter inom förvaltningen och med andra myndigheter.
Alla som arbetar med myndighetsutövning, barn och familj sitter tillsammans på Lergöksgatan 2A, vilket främjar samverkan kring barnet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen från högskola eller vad arbetsgivaren bedömer likvärdig utbildning.
B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person har du lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt försöker se möjligheter i förändringar.

Vi vill att du har en god förmåga att samverka med andra för att kunna utföra mottagets uppdrag. Du bidrar med ett respektfullt bemötande och värdesätter ett bra arbetsklimat och är en hjälpsam kollega.

Du förstår det gemensamma uppdraget för socialtjänsten, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du ser till att arbetet utförs enligt de rutiner och riktlinjer som finns samt dokumenterar på ett rättssäkert sätt med god kvalitet. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du lyssnar in de du möter med syfte att förstå deras situation och behov. Du har ett respektfullt bemötande och visar hänsyn och omtanke. Du är duktig på att delge information och idéer och anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation, såväl muntligt som skriftligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Installationstekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Jan 27
Förvaltningen ansvarar för att planera, leverera, förvalta och utveckla de lokaler och lokalbehov som finns inom Göteborgs Stad. Genom detta får stadens förvaltningar de lokaler som behövs. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. På förvaltningen arbetar cirka 630 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi på avdelningen drift och underhåll ansvarar för tillsyn, reparation samt drift av områdena mark, byggnad och installationer över tid med god teknisk status och nöjda kunder. Detta uppnås genom ett nära samarbete med kund, förvaltningens övriga avdelningar samt andra organisationer i staden. Avdelningen ansvarar för att genomförandet av besiktningar som myndigheter kräver samt bidrar till utvecklingen av energisparåtgärder. Vi utför de uppdrag som beställs av våra kunder.

På verksamhetsområde energi och innemiljö, ansvarar vi för inomhusmiljön i våra fastigheter. Dessa fastigheter vill vi göra så energieffektiva vi kan. Vi har samlat kompetens på enheten och här arbetar fastighetstekniker, drifttekniker och ingenjörer inom styr-, reglerövervakning och VVS tillsammans för att hitta smarta lösningar inom drift.

Dina arbetsuppgifter;
Du kommer att utföra tillsyn och skötsel av fastigheternas tekniska installationer, främst värme och ventilation. Som ett led i vårt förebyggande underhållsarbete utför du årliga driftronder och åtgärdar mindre fel. Du felsöker och avhjälper fel och tillsammans med din drifttekniker hanterar ni akut uppkomna ärenden från kund och styrsystem. Ni arbetar tillsammans för att skapa en god innemiljö för kunden och för att uppnå stadsfastigheters energieffektiviseringsmål. Vi vill att du är med oss och håller våra fastigheter i bästa tekniska skick.


KVALIFIKATIONER
Vem söker vi?
Självklart har du ett genuint intresse för teknik, tar ett stort ansvar för ditt arbete och drar dig inte för att ta egna initiativ. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket, där ingen dag är den andra lik. Hos oss arbetar du med frihet under ansvar och är en kollega man tycker om. Du ska tycka om att arbeta med energifrågor, gillar utveckling och är nytänkande.

Vi vill att du som söker har lägst gymnasieutbildning med inriktning VVS och fastighet eller utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är bra om du har några års erfarenhet av arbete med värme- och ventilationsanläggningar i fastigheter.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet inom datoriserad styr, regler och övervakning. Har du även kunskap om och erfarenhet av el och rörinstallationer så ser vi det som värdefullt.

För denna tjänst behöver du ha B-körkort.

Känner du igen dig i denna beskrivning?
Varmt välkommen att söka dig till oss, ett härligt gäng av erfarna och professionella medarbetare!


ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi på stadsfastigheter arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet.

Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödassistent

Stödassistent
Läs mer Jan 24
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad som stödassistent för personer som bor i BmSS, Bostad med särskild service? Vi söker nya kollegor som vill ge stöd till personer i det dagliga livet, i och utanför hemmet.

På Björkbackens boende finns 10 platser för vuxna personer mellan 18-65 år med vår målgrupp, personer med förvärvade hjärnskador. Stödbehoven hos våra hyresgäster ser olika ut, allt från omvårdnad med full ADL (Allmän daglig livsföring) till mer muntligt stöd och verbal guidning. Målsättningen är att de som bor här skall få individanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt där vi främjar hälsa och rehabilitering.

Arbetet som stödassistent innebär att genom ett lågaffektivt bemötande ge de boende ett individuellt anpassat stöd samt att uppmuntra och motivera i den dagliga rehabiliteringen och livsföringen. Några av de boende är i stort behov av omvårdnad och behöver hjälp vid förflyttningar. Som personal på Björkbacken, Tuppfjätsgatan och Verktumsgatan har du ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdsteamet som består av sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. I arbetsuppgifterna ingår även medicinhantering enligt delegation, social dokumentation i systemet Treserva och vissa andra administrativa uppgifter.

En del av oss stöter på hinder när världen inte är utformad efter vårt sätt att fungera. Som stödassistent är det din roll att stötta hyresgästerna till delaktighet och skapa möjlighet att påverka beslut och insatser. Du är ett stöd i vardagen med allt från kommunikation, stimulans av fritidsaktiviteter till hushållssysslor. Din roll är att anpassa ditt stöd och bidra till ett gott och självständigt liv. Du samverkar med andra personer som finns runt hyresgästen såsom gode män, socialsekreterare, anhöriga och sjukvård. I arbetet ingår social dokumentation och medicinhantering enligt delegation.
Genom att upprätta och följa genomförandeplaner ser du till att hyresgästernas behov står i fokus. De får ett tryggt hem med möjlighet att leva som alla andra. I din roll ingår att motivera och stimulera personens självständighet och utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stödassistentutbildning, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kommunikation är en viktig del av arbetet, vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Har du även erfarenhet av någon av följande metoder: AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), LAB (lågaffektivt bemötande), Motiverande samtal och Tydliggörande pedagogik så är detta till din fördel.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.ÖVRIGT
Bifoga studieintyg eller examensbevis på
efterfrågad utbildning
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Från och med den 16 januari 2023 kommer du även att behöva uppvisa ett utdrag för att erbjudas arbete inom våra LSS-verksamheter. Belastningsregistret och misstankeregistret innehåller uppgifter om du är skäligen misstänkt eller har fått påföljder för brott.
Registerutdrag via e-tjänst: För att använda e-tjänsten måste du ha en e-postadress som du är villig att uppge.
Använd inte e-tjänsten om du har skyddad identitet utan använd då lämplig blankett i stället.
https://etjanster.polisen.se/eregisterutdrag/utdrag

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Vägledningscentrum

Studie- och yrkesvägledare
Läs mer Jan 19
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Nu har vi fått möjlighet att anställa fler studie- och yrkesvägledare!

Som studie- och yrkesvägledare ger du den vägledningssökande professionell, objektiv och oberoende information och vägledning. Utifrån hens intressen, förmågor och drömmar ger du en inblick i vad olika yrken och utbildningar innebär samt hur hen tar sig dit. Du träffar ungdomar såväl enskilt som i grupp samt genomför lektioner i syfte att stärka elevens kompetens att göra val.

I gruppen av kunniga och erfarna vägledarkollegor får du stöd i professionella dilemman, inspiration och idéer. Du träffar regelbundet dina kollegor i arbetslaget eller i andra grupperingar där ni jobbar utifrån gemensamma behov i er yrkesmässiga vardag. Som nyanställd får du en mentor som ger dig organisatorisk inblick och stöd utifrån dina behov och önskemål under det första året på jobbet.

När du anställs hos oss kommer du organisatoriskt tillhöra Vägledningscentrum, där majoriteten av våra ca 100 medarbetarna är studie- och yrkesvägledare. Du är underställd en enhetschef och huvuddelen av din tid arbetar du på den eller de skolor som du ansvarar för. Uppdraget på skola kräver alltid ett nära samarbete med rektor och personal.

Vägledningscentrum arbetar aktivt med utveckling av verksamheten inom ramen för vårt systematiska kvalitetsarbete och anordnar kvalificerad kompetensutveckling för all personal. Genom de olika projekt vi deltar i kan också några medarbetare varje år få möjlighet att delta i jobbskuggning eller konferenser i annat land.

Vägledningscentrum ansvarar för studie- och yrkesvägledning till elever i Göteborgs Stads grund- och gymnasieskolor, ett antal fristående skolor samt det Kommunala Aktivitetsansvaret för ungdomar upp till 20 år. Vi har också Drop in med klassbesök och öppen studie- och yrkesvägledning för unga.

Vill du veta mer om vad det innebär att jobba som studie- och yrkesvägledare på Vägledningscentrum?

Den 10 februari kl 14:30-17:00 har Vägledningscentrum öppet hus! Passa på att träffa oss och lära mer om vår organisation. Anmäl dig via länk nedan senast 6/2!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZ7gbGs5EOz1myOFF-JvRp5rywX15Zb3p4XO_C2cks1TegDA/viewform


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen alternativt går det sista året på studie- och yrkesvägledarutbildningen och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Vi ser gärna att du har arbetat med ungdomar både inom grund- och gymnasieskolan och är väl insatt i hur trender och händelser i omvärlden påverkar ungdomars vardag och syn på studier och arbete.

I mötet med personal på skolorna/inom staden är du samarbets- och lösningsorienterad samtidigt som du är tydlig med vad ett objektivt och oberoende uppdrag som studie- och yrkesvägledare innebär.

Ditt förhållningssätt till ungdomar präglas av lyhördhet och uppmuntran. Du motiverar de ungdomar du möter och ger dem en kraft och tro på sig själva inför framtida val. Vårt uppdrag omfattar hela Göteborg. Du jobbar utifrån ett genus- och mångfaldsperspektiv. Som kollega är det självklart för dig att dela med dig av idéer och erfarenheter för att utveckla Vägledningscentrum som helhet.

Som sökande till denna tjänst kommer du i ansökningsförfarandet att få svara på ett antal frågor om din kompetens inom efterfrågat område. Vi kommer att utgå från dessa i vårt urval till intervju och kommer därmed inte begära in något personligt brev i denna process. Målet med detta arbetssätt är att göra urvalet objektivt och träffsäkert.

ÖVRIGT
Vi tillsätter till både tillsvidare- och tidsbegränsade anställningar.

Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Stödassisten till gruppbostaden Landsvägsgatan

Stödassistent
Läs mer Jan 27
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad för personer som bor i bostad med särskild service? Börja jobba hos oss!

Vi söker dig som vill arbeta som stödassistent på Landsvägsgatans gruppboende vån 1 och vån 2. Målgruppen är personer med intellektuella samt neuropsykiatriska funktionsvariationer. På boendet bor det 10 hyresgäster fördelade på 2 våningsplan. Hyresgästerna har egna lägenheter och i anslutning finns även gemensamhetsutrymmen. Boendet ligger centralt vid Järntorget.

Ditt uppdrag är att tillsammans med dina kollegor skapar förutsättningar för struktur, delaktighet och självbestämmande utifrån varje persons förmåga. Arbetet innebär uppgifter så som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad, delegering av läkemedel samt dokumentering i systemet Treserva. Vi använder arbetsmetoder LAB, AKK, tydliggörande pedagogik, MI och Individens behov i centrum (IBIC).

Vi arbetar med utgångspunkten att varje individ ska vara delaktig och ha möjlighet att påverka hur dagen ser ut och vad den behöver stöd i. Stödet innefattar alla vardagssituationer såväl i hemmet som på arbetet och fritiden. Även sociala aktiviteter eller hälsofrämjande aktiviteter, så som tex hjälp med vardagsrehabilitering kan bli en del i ditt arbete. Du kommer även att vara kontaktpersonal. Det innebär att du har kontakt med anhöriga och övriga nätverk samt aktivt arbetar med genomförandeplaner och kontinuerlig dokumentation.

Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där du tillsammans med enhetschef, arbetsgrupp och stödpedagog kommer att delta i planering och fortsatt utveckling av verksamheten. Vi arbetar strategiskt med uppföljning av kvalitén av våra insatser utifrån brukarnas perspektiv. Genom att analysera resultaten/utfallen kan vi öka våra kunskaper om vilka insatser som gör skillnad för individen med ökad trygghet, självständighet och delaktighet.

Enhetschef Johanna Wallin beskriver sitt ledarskap så här: Jag är engagerad, tydlig och strukturerad med ett närvarande ledarskap. Jag vill skapa en meningsfull och trygg verksamhet för dem vi är till för och samtidigt bilda en arbetsgrupp som präglas av engagemang och gemenskap. Mina förväntningar på dig som medarbetare är att du sprider positiv energi, vill göra skillnad för individen, tar ansvar och är flexibel i ditt arbetssätt.

Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid och jour på vardagar och helger.

Varmt välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stödassistentutbildning, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning i kommunikationen med våra hyresgäster och personal samt i arbetsuppgifter som innefattar dokumentation.

Det är ett krav att du har erfarenhet av målgruppen samt arbetar med liknade arbete tidigare.

Du är en person som visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår för allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har hyresgästens behov i utgångspunkt för ditt agerande. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Projektingenjör

Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad
Läs mer Jan 19
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

ARBETSUPPGIFTER
Älskar du vatten i alla dess former, brinner för att hitta effektiva långsiktiga lösningar och planeringsverktyg, utveckla digitala system och vill arbeta i ett positivt team med fokus på kreativt samarbete? På Kretslopp och vatten kan du arbeta med detta och samtidigt verka för att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten som gagnar göteborgarna och vår närmiljö!

Göteborgs Stad står inför spännande utmaningar. Både centralort och ytterområden växer och vi arbetar samtidigt med att anpassa staden för att hantera effekterna av pågående klimatförändringar. Kretslopp och Vatten har fått ett utökat uppdrag och ansvarar för att samordna och driva stadens arbete med dagvatten och skyfall, vilket bland annat innebär att vi är drivande i det förvaltningsöverskridande arbete som pågår för att skyfallssäkra staden och för att nå miljökvalitetsnormer i våra vattendrag.

Enheten för dagvatten och skyfall består idag av 17 kompetenta medarbetare som tillsammans bildar ett spännande team av olika specialister med bred kunskap kring dagvatten, recipientkvalitet och skyfall. Vårt uppdrag är att genomföra dagvatten- och skyfallsutredningar som en del av planprocessen. Vi samarbetar både med andra enheter och förvaltningar inom staden för att ta fram hållbara lösningar för dagvatten och skyfall när staden växer och utvecklas. Vi utför både egna utredningar och processleder konsulter. Vi använder oss av de modellresurser som finns på enheten eller hos våra konsulter när hydraulisk modellering krävs för att genomföra utredningarna. Utöver detta förser vi Göteborgs Stad med specialistkompetens inom våra områden.

Vi söker nu en projektingenjör som kan arbeta tillsammans med oss för att genomföra och processleda dagvatten- och skyfallsutredningar till detaljplaner och planprogram. Som utredare kommer du exempelvis:
• Genomföra hydrauliska beräkningar
• Ta fram och pedagogiskt illustrera åtgärdsförslag för dagvatten- och skyfallshantering och sammanställa resultatet i rapportform.
• Samverka med andra enheter och förvaltningar för att ta fram den bästa lösningen för staden som helhet.

I rollen ingår även att leda konsulter i motsvarande uppdrag och ansvara för granskning och leverans. Dina uppdrag ligger inom ramen för stadsplaneringen och pågående detaljplaneprojekt och du arbetar tillsammans med ett kompetent team utredare och modellörer med stöd av våra specialister inom dagvatten, skyfall, stadsplanering och genomförande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för arbetsuppgifterna. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av dagvatten- och skyfallsfrågor och GIS-verktyg, även av 1D/2D-modellering då skyfallsmodellering ofta krävs som underlag i utredningarna. Erfarenhet från kommunal verksamhet, planprocessen samt Göteborg Stads arbetssätt är meriterande.

Som person är du noggrann, engagerad, har god analytisk förmåga, är kommunikativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är tekniskt intresserad och identifierar möjligheter och samordningsvinster, är en lagspelare fullt ut och du ser det som en naturlig del av ditt arbete att ständigt utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du följer vad som sker inom ditt kompetensområde och arbetar strukturerat och målmedvetet. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

ÖVRIGT
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödassistent/ boendestödjare till Sydväst

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 27
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som boendestödjare kommer du att ge stöd, service och omvårdnad till vuxna med psykiska, intellektuella, neuropsykiska funktionsnedsättningar inom alla livsområden så att de klarar sitt vardagsliv så bra som möjligt. Uppdraget innebär bland annat att motivera och stärka varje persons egna resurser. Stödet utgår från genomförandeplaner som är gjorda tillsammans med brukarna.
I arbetet ingår att tillsammans med våra brukare bistå i alla sysslor som utförs i ett hem, myndighetskontakter samt att lotsa och visa arenor i närmiljön och stödja brukaren för en meningsfull fritid. I det dagliga arbetet ingår samarbete med kollegor inom enheten och med viktiga kontakter utanför hemmet, samt social dokumentation och delegerade sjukvårdsinsatser.
Arbetstiden för tjänsten är dagtid, kväll och helg.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Utdrag beställs via www.polisen.se, välj Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning.

Välkommen med din ansökan

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning med inriktning omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande är erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

Vi söker dig som tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv.

ÖVRIGT
Bifoga studieintyg eller examensbevis på
efterfrågad utbildning
Urval påbörjas under ansökningstiden.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas. Utdrag beställs via www.polisen.se, välj Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemtekniker till backoffice

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jan 25
Intraservice levererar tjänster och digital infrastruktur, som hjälper medarbetare och chefer i Göteborgs Stad att arbeta smart och effektivt. På så vis gör vi det enklare att arbeta i Göteborgs Stad och bidrar till att staden kan ge god service till göteborgarna. Intraservice har en central roll när det gäller att bidra till digitalisering och automatisering av Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Vår strävan är att vara den självklara samarbetspartnern för våra kunder.
Vi är drygt 700 medarbetare, som arbetar i centrala Göteborg. Hos oss finns en hög ambition att tillsammans leverera och utveckla ändamålsenliga tjänster till våra kunder. Hoppas du vill bli en del av oss!
För ytterligare information: http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu behöver vi dig som gillar kombinationen av support, teknik och verksamhetsnytta där du aktivt får medverka i att kvalitetssäkra vår serviceleverans.

Servicecenter består av cirka 80 medarbetare fördelade på tre enheter, som varje dag har direktkontakt med hundratals kunder inom Göteborgs Stad. Det gemensamma uppdraget är att ge service på distans eller på plats, alternativt genom att lotsa ärenden vidare i förvaltningen på det sätt som främjar kundernas verksamheter.

Som systemtekniker på enheten backoffice tillhandahåller du service och support för flera av de tjänster som Intraservice tillhandahåller, där verksamhetsområde IT är vår största uppdragsgivare. Du tar emot och löser ärenden via e-post, fjärradministrationsverktyg och per telefon. Arbetet innebär också att samordna aktiviteter, till exempel vid överlämning av supportuppdrag från andra delar av Intraservice.
Att vara systemtekniker är omväxlande då du direkt handlägger andra linjens ärenden av mer komplex eller tidskrävande karaktär, ärenden som behöver utredas vidare samt att du utför administrativa uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Du har i grunden en gymnasieutbildning, gärna inom IT. Därtill är du utbildad på högskolenivå inom IT-området eller har en annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt motsvarande längre arbetslivserfarenhet.

Du har arbetat i en stor IT-supportorganisation strukturerad enligt ITIL. Du är tekniskt lagd och har mycket goda kunskaper kring och erfarenhet av arbete som kräver avancerad felsökning inom Microsoft 365, Windows samt säkerhet och identitetshantering. Du har även erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem som till exempel ServiceNow och du har mycket goda kunskaper i svenska.

Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är bra på att delge information såväl muntligt som skriftligt och du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande och gillar att skapa goda relationer.

Samarbete ser du som en självklar förutsättning för att kunna leverera ett gott resultat, samtidigt som du också kan arbeta självständigt och på ett strukturerat sätt driva ditt arbete framåt. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs, följer upp resultat och bidrar till att vidareutveckla vår service och tjänster till nytta för Göteborgs Stad.

ÖVRIGT
Som medarbetare på Intraservice delar du självklart Göteborgs Stads förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Det betyder att vi vet vad som är ett bra resultat för verksamheten och bidrar till det resultatet med ett professionellt bemötande gentemot de vi är till för. Vi är engagerade, initiativtagande och tar ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter. Vi tar hänsyn till andras synpunkter, delar med oss av våra kunskaper samt bidrar till verksamhetens utveckling och effektivisering.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som ständigt utvecklas. Hos oss finns en hög grad av komplexitet och bredd samt många spännande uppdrag och roller. Mycket av det vi gör handlar om stora volymer och får därmed en betydande av påverkan på stadens verksamheter.

Hos oss arbetar vi både verksamhetsbaserat och tillitsbaserat. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Detta innebär en viss frihet, men ställer också krav på ansvarstagande hos varje medarbetare. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka. Vi erbjuder flera friskvårdsförmåner, men även exempelvis semesterväxling och andra förmåner. Vår strävan är att både idag och i framtiden vara en attraktiv arbetsgivare!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Undersköterskor till hemtjänsten i Centrum 1

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jan 27
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu behöver vi dig! Hemtjänsten i Centrum 1 söker flera engagerade medarbetare som tillsammans med oss vill forma framtidens hemtjänst. Är du intresserad av digitala lösningar likaväl som det sociala, så är detta perfekt för dig! Vi värdesätter det kollegiala samarbetet och är måna om att utföra ett bra jobb men har även nära till skratt. Hemtjänsten Centrum 1 innefattar området kring Ullevi samt hela Örgryte-Härlanda.

Som anställd i hemtjänsten arbetar du nära människor och är ett stöd i varje individs vardag. Du utför vård- och omsorgsarbete hos personer i deras egen bostad. Du motiverar och stimulerar de äldre utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. Insatserna beviljas utifrån bistånd och kan variera med allt från personlig omsorg till serviceinsatser.

Du får ta del av många personers livssituationer vilket kan vara både intressant och utmanande. I hemtjänsten arbetar du självständigt men också tillsammans med dina kollegor.

Vi arbetar efter socialtjänstlagen och den nationella värdegrunden med fokus på individens behov i centrum. Arbetet innebär att ge social omsorg och omvårdnad utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt vilket bland annat innebär att ta tillvara individens resurser och se till det friska hos varje omsorgstagare.

I arbetsuppgifterna ingår att vara del i ett kontaktteam och vara kontaktperson. Det ingår även att utföra hälso- och sjukvårdande och rehabiliterande insatser på ordination från sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Din besöksplanering och sociala dokumentation sker digitalt. Du kommer få utbildning i de system vi använder.

Vi cyklar, går och kör bil mellan besöken. Vi arbetar på schema dag, kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Det är även meriterande om du har vidareutbildning med inriktning mot demens eller äldrepsykiatri. Vi lägger stor vikt på att man behärskar det svenska språket i tal och skrift, då det ingår dokumentationsskyldighet i tjänsten samt mycket yrkesdialog med andra aktörer och kollegor. Erfarenhet från vård- och omsorgsarbete är meriterande.

Vi söker dig som har B-körkort och/eller kan cykla, det behövs för att kunna ta dig till omsorgstagarna.

I din yrkesroll visar du respekt och hänsyn för dem du möter. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Omsorgstagarens behov är utgångspunkt för ditt agerande och du har en öppen och positiv attityd. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Information och idéer har du en förmåga att delge såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Att anpassa kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation är något du behärskar. I sociala kontaktytor är du bekväm, såväl informella som formella.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Vi är Göteborg, är du det också? Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Miljöutredare med inriktning buller

Miljöhandläggare
Läs mer Jan 26
Miljö- och klimatnämndens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete samt i skyddet av människors hälsa och miljön. I praktiken betyder det att miljöförvaltningen driver och samordnar stadens arbete inom den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling och därunder stödjer och driver på arbetet med att genomföra stadens miljö- och klimatprogram och nyttjandet av stadens miljöledningssystem. Dessutom har vi i vår myndighetsroll ansvar för tillsyn, prövning och kontroll enligt bland annat miljöbalken, samt livsmedels-, alkohol- och tobakslagarna. Detta också med syfte att skydda människors hälsa och miljön. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på www.goteborg.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och arbeta för en hållbar stad och en god livsmiljö i Göteborg?
Avdelningen Stadsmiljös uppdrag är att driva och samordna den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling i Göteborgs Stad. Vi gör detta bland annat genom att ta fram underlag för politiska beslut, baserade på den senaste kunskapen såsom forskning och mätningar inom området samt på våra analyser av densamma. Avdelningen ansvarar också för miljöövervakning inom olika områden och bidrar till Göteborgs Stads planprocess.

Klimatkontraktet är påskrivet av kommunstyrelsens ordförande, det stadenövergripande miljöledningssystemet och Göteborgs Stads miljö- och klimatprogram är beslutat. Drivande i arbetet är vi på miljöförvaltningen, som har uppdraget att leda, samordna och följa upp de strategiska programmen och planerna för hur staden ska arbeta för att nå miljö- och klimatmålen. Avdelningen Stadsmiljö ska ha expertkunskap inom miljö- och klimatområdet och kunna bidra med vår kompetens och erfarenhet till andra i Göteborgs Stad. Avdelningen för Stadsmiljö kommer under de närmaste åren att stötta förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad att ställa om sitt arbete så att vi tillsammans når vårt mål: År 2030 ska Göteborg vara en ekologiskt hållbar stad.

Vi söker nu en miljöutredare med inriktning buller. På avdelningen driver och samordnar vi arbetet med omgivningsbuller genom stadens åtgärdsprogram mot buller och gör stadens strategiska bullerkartläggning. Du kommer främst arbeta strategiskt med att driva och samordna arbetet med stadens åtgärdsprogram mot buller för att skapa goda ljudmiljöer i staden. I uppdraget ingår att omsätta åtgärdsprogrammet och politiska mål till åtgärder, arbetssätt och verktyg för hållbar stadsutveckling. Genom nätverk och samverkan arbetar du förebyggande och är drivande i utvecklingen av lagstiftningen och tillämpningen av den samma. Även andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Vi erbjuder ett utåtriktat och omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför staden. Vi samverkar med externa aktörer, akademi och näringsliv i syfte att ligga i framkant inom bullerfrågan. Förvaltningen präglas av utveckling och framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi arbetar digitalt i aktivitetsbaserade lokaler.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med fördjupande kunskaper inom omgivningsbuller, samhällsplanering och hållbar utveckling.

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba strategiskt med omgivningsbuller i samhällsplaneringen. Du har kunskap om och erfarenhet av lagstiftning relaterat till omgivningsbuller. Du har erfarenhet av att leda och ta ansvar för sammansatta projekt och utredningar där många olika intressen ska beaktas samt erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete med framtagning av ett åtgärdsprogram mot buller i en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ta fram strategiska bullerkartläggningar i programvaran Soundplan.

Vi ser gärna att du har helhetssyn och ser förvaltningens arbete i ett större perspektiv, där du självständigt utifrån mål och ramar driver uppdrag och utredningar som hjälper avdelningen och förvaltningen att komma närmare våra strategiska mål. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget och kan agera utifrån det och bidra till helheten. Du är analytisk och du arbetar strukturerat för att nå målen. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Du är en tydlig och god kommunikatör, i både tal och skrift, som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Det är en fördel om du behärskar engelska, både i tal och skrift.

ÖVRIGT
Vi gör löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 16 februari.

Vill du veta mer om miljöförvaltningen och vårt arbete, besök gärna vår Linkedin-sida. https://se.linkedin.com/company/miljöförvaltningen-göteborgs-stad

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden

Ansök nu

Semestervikarier och timvikarier till Personlig Assistans

Personlig assistent
Läs mer Jan 19
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi semestervikarier inom personlig assistans som kan arbeta med att ge stöd och omsorg till personer med olika former av behov och unika livssituationer. Du arbetar där assistansanvändaren är, vilket innebär att du befinner dig i assistansanvändarens hem eller på aktiviteter utanför hemmet.

Arbetet innebär varierande uppgifter så som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. En del av arbetet är även att dokumentera brukarnas utveckling och behov. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelshantering enligt delegation. Genom att finnas där som stöd för våra brukare bidrar du till en meningsfull vardag.

Semesterperioden pågår mellan juni och augusti. Arbetstiden är förlagd till dag och kväll, vardagar och helg enligt schema. Sovande jour och dygnspass kan även förekomma. Det finns också vikariat för sommaren med arbetstid helt förlagd till natt. En del av din arbetstid kan komma att bli fördelad till annan arbetsplats än den ordinarie.

För dig som inte vill arbeta på schema finns det möjlighet att arbeta som timvikarie inom personlig assistans både innan sommaren och under sommaren.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har fyllt 18 år. I vissa ärenden krävs även ett utdrag från belastningsregistret. Vi ser gärna att du har relevant arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har stödassistent- alternativt undersköterskeutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.

Som personlig assistent sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Det är viktigt att du är lyhörd för individens behov för att kunna anpassa ditt bemötande i olika situationer. Du är stabil och trygg som person, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. För oss är det önskvärt att du är ansvarsfull samt har ett flexibelt förhållningssätt.

För att kunna kommunicera med brukare, kollegor och föra dokumentation behöver du behärska det svenska språket vilket innebär godkända betyg i Svenska A, SAS Grund eller motsvarande.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Rekrytering sker löpande utifrån verksamheternas behov.
I samtliga rekryteringsprocesser sker minst två referenstagningar.
För en tjänst som sommarvikarie kommer två intervjuer att genomföras.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt på grund av rådande pandemi.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Parkvärdar till Trädgårdsföreningen

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd
Läs mer Jan 16
Stadsmiljöförvaltningen har ett helhetsansvar för stadens offentliga rum och samlade framkomlighet. Vi arbetar för att skapa tillgängliga, attraktiva och levande stadsmiljöer och naturområden. Förvaltningen äger och förvaltar spårvagnsnätet i Göteborg. På förvaltningen arbetar cirka 850 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Stadsmiljöförvaltningen har ett helhetsansvar för stadens offentliga rum och parker, där Trädgårdsföreningens park ingår som en av platserna. Trädgårdsföreningen är en av Göteborgs populära stadsparker som välkomnar ca 3 miljoner besökare årligen. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet och att ge våra besökare en rik och fin upplevelse. Hela året äger små och stora aktiviteter rum i parken, alltifrån trädgårdsguidningar till större konserter och barnteaterföreställningar. Trädgårdsföreningen hyr dessutom ut lokaler till bröllop och festligheter varje helg under högsäsong.

Som parkvärd förstärker du verksamheten med service och värdskap för alla som besöker parken och hjälper till under evenemang och lokaluthyrningar. Det kan exempelvis handla om nyckelutlämning, ta emot och välkomna brudpar som hyr våra lokaler, vara länken mellan parkens koordinator och aktörer som genomför aktiviteter i parken samt möblera upp inför barnteatrar. Efter några år med pandemi ser vi ut att få en upplevelsefylld sommar med både bröllop, utställningar, Rosenfest, teater, guidningar, ökat antal turister och ett par större konserter. Du som parkvärd håller i guidningar och intervjuar besökare om deras upplevelse i parken vilket är en viktig del av vårt kvalitetsarbete. Under ett arbetspass möter du parkens många besökare och finns tillgänglig för att svara på frågor och berätta om platsen. Arbetsuppgifterna är varierande och kan innebära att vid behov hjälpa till med att hålla parken ren. Arbetet utförs tillsammans med ett tiotal arbetskamrater, varav de flesta är trädgårdsmästare.

Under lågsäsong är arbetet framför allt förlagt på helger vid behov och anställningen är på timmar. Under högsäsong, juni-augusti, arbetar du deltid (80%) på schema och innebär arbete på vardagar, kvällar och helger. Vi förutsätter att du kan arbeta hela sommaren.

Under 2023 kommer firandet av Göteborgs 400-årsjubileum att äga rum där en historisk trädgårdsutställning i Trädgårdsföreningen är en av delarna. Sommarens övriga program och uthyrningsverksamhet påverkar parkvärdens arbete. Du arbetar till största delen utomhus i Trädgårdsföreningen där du har din organisatoriska placering, men uppdraget kan även innebära att medverka vid ett antal aktiviteter i Slottsskogen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är serviceinriktad, bekväm med att dagligen möta parkens besökare och deras frågor och att tala inför grupp. Du är ansvarsfull, lösningsorienterad och trivs med att arbeta utomhus. Det krävs att du både är bra på att arbeta självständigt och i grupp.

Du ska ha en avslutad gymnasieutbildning. Har du utbildning inom eller erfarenhet från turism - och servicenäringen är det meriterande. Även erfarenhet från arbete vid större besöksmål som exempelvis museum, kulturinstitutioner eller liknande är intressant. Du ska behärska svenska i tal och skrift, engelska i tal och gärna ytterligare ett språk.

Förvaltningen anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen.

Referenser lämnas vid ansökan.

ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Intervjutiderna för denna tjänst kommer att genomföras vecka 8 och 9.

Ansök nu

Undersköterskor | Järnbrottshus vård- och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jan 26
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Du som undersköterska har en viktig samhällsroll. Vill du utvecklas i en framtidsbransch och göra det möjligt för hyresgästerna på Järnbrottshus vård- och omsorgsboende att leva ett värdigt och meningsfullt liv? Vi söker nya kollegor. Ansök nu!

Vi erbjuder kommunal vård och omsorg till personer över 65 år. Järnbrottshus vård- och omsorgsboende har två enheter med somatisk inriktning samt en enhet med avlösningsplatser. Vi har stort fokus på meningsfull vardag och har dedikerade medarbetare som arbetar med aktivitetsprogram för att möta hyresgästens önskemål och behov.

Du är den som får vardagen att fungera och bli meningsfull. I ditt arbete utgår du från det friska hos hyresgästen och tar tillvara på individens resurser. Du motiverar och stimulerar hyresgästen utifrån dennes individuella förutsättningar i det egna hemmet som är en del av vård- och omsorgsboendet.

I arbetsuppgifterna ingår allt från personlig omsorg, stöttning runt måltider, uppmuntran och stöd i sociala aktiviteter samt samverkan med anhöriga. Du är också kontaktperson och planerar, genomför, dokumenterar och följer upp omsorgsarbetet med hyresgästen. Vissa arbetsuppgifter utför du på uppdrag av legitimerad personal.

Din arbetstid är schemalagd dag, kväll och helg. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete i en roll där du kan göra skillnad. Vi välkomnar din kunskap och kompetens samt ser fram emot ditt bidrag till arbetsgruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du har vidareutbildning med inriktning mot demens eller äldrepsykiatri. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från vård- och omsorgsarbete, men det är inget krav.

I din roll träffar du många människor, vilket kräver att du kan arbeta tillsammans med andra för att uppnå de gemensamma målen. Du är respektfull, öppen och positiv i möten med andra och du har alltid hyresgästernas bästa i fokus. Arbetsdagen kan ibland bli annorlunda än planerat eftersom du arbetar med människor, därför behåller du lugnet, balanserar olika krav och omprioriterar dina arbetsuppgifter.

I stället för personligt brev kommer du att svara på frågor om din kompetens och erfarenhet kopplat till tjänsten. Detta för en mer inkluderande och rättvis rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:

• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Timvikarier till Tretaktens intraprenad, psykiatri

Stödassistent
Läs mer Jan 20
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Tretakten består av tre gruppbostäder med målgruppen psykiatri. Tillsammans bildar vi en intraprenad. En intraprenad är en kommunal verksamhet som njuter av en större grad av självbestämmande. Du som arbetar i en intraprenad förväntas ta ett större ansvar för verksamheten som helhet. i gengäld får du större möjlighet att påverka ditt eget arbete och verksamhetens utveckling. En av de stora fördelarna med intraprenad är att vi kan anställa egna vikarier som över tid har möjlighet att bygga relation till våra hyresgäster.

Hyresgästerna hos oss är vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning och de har behov av arbetsinsatser dygnet runt. I dagsläget söker vi båda timvikarier som kan jobba dag och vikarier som kan jobba vaken natt. Det är framförallt på vardagar att vårt vikariebehov är som störst. Skriv gärna vilken typ av timvikariat du är intresserad av.

Grunden för alla insatser är individuellt upprättade planer som utformas i största möjliga samråd med den det berör. Målet är att varje enskild boende ska få ett vardagsliv med så hög grad av självbestämmande som möjligt. Struktur runt insatserna är viktigt i verksamheten och det gemensamma förhållningssättet betydelsefullt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang av att arbeta på en gruppbostad med inriktning psykiatri. Vi erbjuder ett intressant och stimulerande arbete där fokus ligger i att skapa en meningsfull vardag och personlig utveckling

Vi vänder oss till dig som har intresset och engagemanget som kanske vill pröva något nytt eller som studerar någon relevant utbildning, beteendevetenskap, omvårdnad eller annan likvärdig utbildning.

Alternativet är att du har relevant erfarenhet från arbete med personer med psykisk funktionshinder. För arbetet är det viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och att verka för en god arbetsmiljö. Du behöver också vara lugn, stabil, initiativrik och kunna ställa om vid snabba förändringar. Bifoga gärna ett personligt brev!

Vill du bli en del av arbetsglädjen hos oss i Tretakten och bidra till ett meningsfullt liv för våra hyresgäster?

Vidare sker intervjuer löpande.


ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vid arbete i den enskildes hem:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankettför begäran om registerutdragför enskild person, utdrag nr 442.3)

Vid arbete med barn under 18 år:
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du skasjälv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Drifttekniker

Fastighetstekniker/Drifttekniker, fastighet
Läs mer Jan 18
Förvaltningen ansvarar för att planera, leverera, förvalta och utveckla de lokaler och lokalbehov som finns inom Göteborgs Stad. Genom detta får stadens förvaltningar de lokaler som behövs. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. På förvaltningen arbetar cirka 630 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Vid drift och underhåll, som är en av Stadsfastighetsförvaltningens avdelningar, ansvarar vi för tillsyn, reparation samt drift av områdena mark, byggnad och installationer. Vårt arbete bedrivs i ett nära samarbete med hyresgäster, förvaltningens övriga avdelningar samt andra organisationer i staden. På enheten ansvarar vi för inomhusmiljön i våra fastigheter. Dessa fastigheter vill vi göra så energieffektiva vi kan. Vi har samlat kompetens på enheten och här arbetar fastighetstekniker installation, drifttekniker inom el, driftoptimering samt ett antal ingenjörer inom SRÖ och VVS tillsammans för att hitta smarta lösningar inom drift.

Du ansvarar för drift och övervakning av förvaltningens olika tekniska installationer (främst värme och ventilation) samt tillgodoser ett gott inneklimat för våra kunder. Uppdraget är både utvecklande och utmanande i en föränderlig miljö med stark teknisk utveckling och en omgivning med kunniga medarbetare och en mångfald av tekniska system. En viktig del av jobbet är att felsöka och avhjälpa fel samt hantera akut uppkomna ärenden från hyresgäster och styrsystem. Med en hög teknisk kompetens och en förståelse för kundens verksamheter skapar du tillsammans med dina kollegor en bra miljö för dem som vistas i våra fastigheter. I uppdraget ingår även bland annat att planera och utföra underhållsåtgärder, energioptimera fastigheterna samt aktivt medverka i utvecklingsfrågor. Arbetet är förlagt både ute på fastigheterna samt inne på kontor.

För denna rekrytering gör vi utdrag ur belastningsregistret.

KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig;
Med hyresgästerna i fokus, motiveras du av hög servicenivå och kunskap om vad som bidrar till kvalitet i kontakten mellan er. För att lyckas i ditt uppdrag är du en kommunikativ person som har lätt för att skapa förtroende i samarbetet med andra. Du är flexibel, drivande och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Du är självgående med god struktur, ordning och reda. Att du har mycket god kunskap i styrsystem som t.ex. Schneiders styrsystem TAC och EBO. samt Web Port och Webfactory. B- körkort är ett krav för denna tjänst.

ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Driftingenjör - driftoptimerare

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Jan 18
Förvaltningen ansvarar för att planera, leverera, förvalta och utveckla de lokaler och lokalbehov som finns inom Göteborgs Stad. Genom detta får stadens förvaltningar de lokaler som behövs. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. På förvaltningen arbetar cirka 630 personer.

Göteborg befinner sig i den mest omfattande utvecklingen i modern tid. Göteborgs Stad har sedan årsskiftet 22/23 en ny organisation för stadsutveckling. Syftet med förändringen är att skapa en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess, i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv.

Göteborgs Stad arbetar utifrån demokratins värdegrund. Den avspeglar sig i stadens fyra gemensamma förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Vid drift och underhåll, som är en av Stadsfastighetsförvaltningens avdelningar, ansvarar vi för tillsyn, reparation samt drift av områdena mark, byggnad och installationer. Vårt arbete bedrivs i ett nära samarbete med kund, förvaltningens övriga avdelningar samt andra organisationer i staden. Vi utför helt enkelt de uppdrag som beställs av våra kunder. På enheten för fastighetsdrift ansvarar vi för inomhusmiljön i våra fastigheter. Dessa fastigheter vill vi göra så energieffektiva vi kan. Vi har samlat kompetens på enheten och här arbetar fastighetstekniker installation, drifttekniker inom el, driftoptimering samt ett antal ingenjörer inom SRÖ och VVS tillsammans för att hitta smarta lösningar inom drift.

Stadsfastighetsförvaltningen ligger i digitaliseringens framkant och vi har alla våra fastigheter uppkopplade i ett överordnat styrsystem där ventilation och värme övervakas och styrs från en gemensam driftcentral. Installationerna har alltid en betydande nyckelroll i fastighetsdrift när höga energiambitioner ska genomföras. Du är viktig spelare i detta arbete och kommer att hjälpa oss nå våra energimål! I rollen som driftingenjör kommer du att utföra driftoptimeringar på förvaltningens fastigheters värme-, ventilations- och styrsystem. En viktig del kommer att vara arbetet med att ta fram förslag och utföra energieffektiviseringsåtgärder. Det är självklart att de vi jobbar för ska kunna bedriva sin verksamhet med en bra innemiljö och att vi samtidigt bidrar till en hållbar miljö. Det arbetar vi med varje dag. Vi letar hela tiden efter mer effektiva och hållbara lösningar som sparar energi och förbättrar innemiljön i våra lokaler. Därför kommer du med din expertis bli en viktig del i vår arbetsgrupp där vi uppmuntrar kreativa tankar som kan bidra till långsiktiga och hållbara energilösningar. Vi vill att fastigheterna ska vara så energieffektiva som möjligt och stå kvar i många år.

De viktigaste egenskaperna du behöver för att söka denna tjänst är ett stort intresse för teknik och människor, en vilja att arbeta tillsammans med andra och visa omtanke om dem och de du arbetar för. Du tycker om att arbeta med energifrågor, gillar utveckling och är nytänkande.KVALIFIKATIONER
Du har en eftergymnasial utbildning samt mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med energirelaterade driftsfrågor. Du kan visa på exempel från nuvarande arbete där du på egen hand uppnått goda resultat i att nå minskad energianvändning via arbete med värme-, ventilations- och styrsystem. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av injustering utav värme och/eller ventilationssystem. Du arbetar utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt, är strukturerad, analytisk och lyhörd samt tydlig i kommunikationen med andra. B- körkort är ett krav för denna tjänst.

För denna rekrytering gör vi utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnskötare till Avlösarservice dag, kväll och helg. Timanställning

Barnskötare
Läs mer Nov 17
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett arbete som är utmanande, stimulerande och där du bidrar till att göra skillnad?
Då är Avlösarservice en verksamhet för dig!
Uppdragen innebär att du som avlösare tillfälligt tar över omvårdnaden av en funktionsnedsatt familjemedlem för att avlasta dennes vårdnadshavare/närstående.
Insatsen är av stor betydelse för den som blir avlastad och kräver att du har erfarenhet och kunskap om personer med funktionsnedsättningar och vad det kan innebära för en familj i behov av stöd. Vidare är du ansvarsfull och kan arbeta kontinuerligt och har ett gott bemötande.
Arbetet utgår ifrån hemmet och är mestadels förlagt på eftermiddagar, kvällar och helger.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som som har gymnasieutbildning. Du har arbetat med personer med funktionsvariationer och har erfarenhet av olika funktionsnedsättningar och dess innebörd för den enskilde i dess vardag.

För tjänsten krävs det att du har förmågan att lyssna på människor i syfte att förstå deras behov samt är mottaglig genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

ÖVRIGT
Vad händer efter att du har ansökt?
Vi går igenom de ansökningar vi får in och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju. Till intervjun vill vi att du tar med dig:
- Utbildningsuppgifter betyg /examensbevis
- Intyg från tidigare anställningar
- Namn på minst två referenter
- Utdrag från belastningsregistret, om du har hunnit få detta.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

När man arbetar med underåriga personer som har någon form av funktionsnedsättning måste man enligt lag lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. Det får du genom att skicka in nedanstående blankett till polisen: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/.
Det kan ta upp till två veckor innan polisen skickar ditt utdrag. Det går bra att du skickar din ansökan till oss innan utdraget kommit.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sjuksköterska med inriktning psykiatri till hemsjukvården ordinärt boende

Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Läs mer Jan 25
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är intresserad av att kunna ge våra patienter med psykiatrisk diagnos ett värdigt liv i sin egen hemmiljö. Vårt mål är att skapa förtroende och att kunna öka personens livskvalité.

I ditt uppdrag ingår att vara patientansvarig sjuksköterska samt utveckla omvårdnaden och ett personcentrerat arbetssätt inom psykiatriområdet. Du kommer även att arbeta med utveckling och stöd till medarbetare som möter personer med psykiatriska funktionshinder samt utbilda och stärka den psykiatriska kompetensen, bemötande och förhållningsätt hos kollegor och andra personalgrupper. Du arbetar självständigt samtidigt som du ingår i ett tvärprofessionellt vårdteam där vi tillsammans bidrar till att ge våra patienter bästa möjliga vård. Vi fokuserar på den enskilde utifrån dennes förutsättningar och behov.

I arbetet ingår kontinuerliga kontakter med närstående, psykiatriska öppenvårdsmottagningar, vårdcentraler, socialsekreterare med flera. Du har också ett nära samarbete med omsorgspersonal och boendestöd. Som sjuksköterska hos oss får du ett stimulerande och flexibelt arbete med fokus på eget ansvar, där du har möjlighet att vara med och påverka. Vi erbjuder dig en trygg anställning med trevliga kollegor och ett nära ledarskap. Vi hoppas att du vill bli en del av vårt värdefulla team!

Tjänsten är förlagd dagtid, måndag-fredag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri eller mångårig erfarenhet från psykiatri. Körkort är ett krav för tjänsten.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i team och är trygg och ansvarfull i din roll. Du jobbar utifrån en helhetssyn och har en god förmåga till samverkan.

Om du tycker detta låter som ett roligt och intressant arbete ser vi fram emot din ansökan! Har du frågor eller funderingar är du välkommen att ringa.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Förskollärare till Vasa kyrkogatas förskola

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Jan 25
Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/förskoleförvaltningen-göteborgs-stad

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Vasa Kyrkogata 7 ligger i stadsdelen Centrum, ett stenkast från Avenyn. Förskolan har närhet till grönområden och spårvagnshållplats och stadens kulturella utbud. På förskolan går det för närvarande 60 barn uppdelat i fyra åldershomogena grupper. Pedagogerna arbetar i duos där det ingår en förskollärare och en barnskötare i varje grupp och tanken är att man ska följa sin barngrupp från att de är ett år till de börjar skolan.

Förskolan är Reggioinspirerad och arbetar mycket i projekt och med pedagogiska dokumentationer samt att pedagogerna på förskolan har ett tätt samarbete med varandra. Varje eftermiddag är alla barnen och pedagoger ute tillsammans på förskolans stora gård. Vi som arbetar på förskolan är utbildade förskollärare och barnskötare och i personalgruppen finns olika kompetenser vilket gör att vi kan möta barn och vårdnadshavare på ett bra och varierat sätt.

Dagarna innehåller både ute och inomhusaktiviteter där planerad undervisning blandas med barnens egna önskemål och ger utrymme för spontanitet. Vidare går vi på utflykter med barnen till närliggande grönområden, bibliotek med mera.


KVALIFIKATIONER
Vi söker nu en förskollärare till vår fem-årsgrupp som kommer samarbeta mycket med fyra-årsgruppen. Efter semestern kommer du att börja arbeta på vår ett-årsavdelningen. Vi erbjuder en utvecklingsinriktad arbetsmiljö där du får möjlighet att prova dina pedagogiska idéer och tankar!

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll och du har en öppen och positiv attityd som utgångspunkt för ditt agerande.
Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Sjuksköterska med expertuppdrag palliativ vård till stadsområde Nordost

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 25
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är det du som gör det möjligt för våra patienter att bo kvar hemma? Vi bedriver en fantastisk vård för de mest sjuka, vi arbetar personcentrerat och ser helheten.

Du kommer att leda och driva utformningen och införandet av det nya arbetssättet med expertuppdrag i palliativ vård för att säkerställa att alla patienter med palliativ vård får en god och säker vård. Uppdraget gäller Hälso- och sjukvårdens samtliga enheter inom stadsområde nordost; ordinärt boende, Vård- och Omsorgsboenden samt vår korttidsenhet. En stor del av ditt uppdrag kommer att innebära ett ansvar för det strukturerade kompetens- och kvalitetsförbättringsarbetet kring palliativ vård. Att ha ett expertuppdrag i palliativ vård innebär att vara med och utveckla palliativ vård på primärvårdsnivå genom:

• Samverkan och stöd till kollegor som vårdar patienter med palliativa vårdbehov i våra olika enheter. Detta kan även innebära gemensamma besök hos patienten tillsammans med patientansvarig sjuksköterska.
• Samverkan med såväl primärvård som specialistsjukvård.
• Strukturerat kompetens- och kvalitetsförbättrande arbete i samverkan med verksamheterna.

Vi ser att du i din roll kommer att:

• Leda och driva utformningen och införandet av det nya arbetssättet med kompetensuppdrag i palliativ vård för att säkerställa att alla patienter med palliativa vårdbehov, oavsett boendeform, ålder, förväntad livslängd eller diagnos, identifieras och erbjuds palliativ vård av hög kvalitet på primärvårdsnivå.
• Leda och driva utvecklandet av samverkansrutiner för att främja samarbetet mellan den kommunala hälso- och sjukvården och andra inblandade vård- och omsorgsgivare för personer med palliativa vårdbehov.
• Utveckla och implementera rutiner för att identifiera personer med palliativa vårdbehov i verksamheterna.
• Utveckla och samordna rutiner för stöd, handledning och fortbildning inom palliativ vård till kollegor samt övriga samverkanspartners i stadsområdet och på förvaltningsnivå.
• Initiera och driva förbättringsarbete i palliativ omvårdnad genom att använda vedertagna modeller för förbättringsarbete.
• Driva utvärdering och kvalitetssäkring av vården genom att använda nationella kvalitetsregister och kvalitetsindikatorer kopplade till palliativ vård.

Tjänsten är förlagd dagtid, måndag-fredag.KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjuksköterska och har utöver grundutbildningen minst 60hp på avancerad nivå i palliativ vård eller inom annat lämpligt område. Du har också flerårig erfarenhet av att vårda personer med palliativa vårdbehov. Vidare är B-körkort ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda kvalitetsutvecklingsarbete och att handleda samt fortbilda kollegor.

För att trivas med rollen är det viktigt att du både uppskattar att arbeta självständigt och i samarbete med kollegor från olika professioner, allt för att våra patienter ska kunna få bästa tänkbara vård utifrån en helhetssyn. Vi tror att du är en person som lyssnar in och skapar förståelse hos de människor du möter, både patienter, anhöriga och vårdgivare. Du är strukturerad och pedagogisk och får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan. Vi ser fram emot att träffa dig!ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Undersköterska till hemtjänsten i Olivedal

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jan 17
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra det möjligt för personer du möter att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande? Vill du arbeta i en personlig och omväxlande miljö? Vi söker nu en ny kollega till vår arbetsgrupp på Olivedals hemtjänst.

För oss är det viktigt att man trivs på jobbet. Vi arbetar i team och har ett nära samarbete i gruppen samt med hemsjukvården. Vi sätter alltid omsorgstagaren i centrum och tycker att det är viktigt att omsorgstagaren är delaktig i utformandet av sina insatser. I vår grupp får man möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll, ta ansvar och arbeta självständigt.

Som undersköterska i hemtjänsten arbetar du nära människor och är ett stöd i varje persons vardag. Du utför vård- och omsorgsarbete hos personer i deras egen bostad. Som undersköterska motiverar och stimulerar du de äldre utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. Insatserna beviljas utifrån bistånd och kan variera med allt från personlig omsorg, stöttning runt måltider, stöd i sociala aktiviteter och med vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter samt samverkan med anhöriga. Du får ta del av många personers livssituationer vilket kan vara både intressant och utmanande. Som undersköterska i hemtjänsten arbetar du självständigt men också tillsammans med andra i det gemensamma vård- och omsorgsarbetet.

Vi arbetar efter socialtjänstlagen och den nationella värdegrunden med fokus på individens behov i centrum. Arbetet innebär att ge social omsorg och omvårdnad utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt vilket bland annat innebär att ta tillvara individens resurser och se till det friska hos varje omsorgstagare.

I arbetsuppgifterna ingår att vara kontaktpersonal, planera, genomföra, dokumentera samt följa upp omsorgsarbetet med personen som har behov av stöd och hjälp. Det ingår även att utföra hälso- och sjukvårdande och rehabiliterande insatser på ordination från sjuksköterska, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut.

All social dokumentation sker digitalt. Du som tidigare inte har använt dig av de system som används inom Göteborgs Stad får utbildning i dessa.

De vi möter har behov av stöd både dag, kväll och helg. Din arbetstid är därför schemalagd. Inom Göteborgs Stad erbjuder vi rätt till en heltidstjänst.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad undersköterska och gärna vidareutbildning med inriktning mot demens eller äldrepsykiatri. Erfarenhet från vård- och omsorgsarbete är meriterande.

I din yrkesroll tar du ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med omsorgstagarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

För att passa hos oss behöver du visa respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har omsorgstagarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.

Vi söker dig som tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med omsorgstagarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll och utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Du har även förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemspecialist

Systemansvarig
Läs mer Jan 10
Intraservice levererar tjänster och digital infrastruktur, som hjälper medarbetare och chefer i Göteborgs Stad att arbeta smart och effektivt. På så vis gör vi det enklare att arbeta i Göteborgs Stad och bidrar till att staden kan ge god service till göteborgarna. Intraservice har en central roll när det gäller att bidra till digitalisering och automatisering av Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Vår strävan är att vara den självklara samarbetspartnern för våra kunder.
Vi är drygt 700 medarbetare, som arbetar i centrala Göteborg. Hos oss finns en hög ambition att tillsammans leverera och utveckla ändamålsenliga tjänster till våra kunder. Hoppas du vill bli en del av oss!
För ytterligare information: http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu behöver vi dig som vill vara med att bygga framtidens konto, autentisering och åtkomst plattformar, för Göteborgs stad!
Inom verksamhetsområdet IT finns drygt 200 medarbetare som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Göteborgs stads centrala IT-miljö.
Vi söker nu en Systemspecialist som spelar en viktig roll i arbetet med att bygga framtidens identitet och åtkomstplattform för Göteborgs stad alla medarbetare och elever

Som Systemspecialist kommer du att arbeta med
• Design, nyutveckling och implementering av nya komplexa tekniska lösningar inom identitet och åtkomst
• Underhåll av dom befintliga tekniska lösningar och produkter som används inom området identitet och åtkomst
• felsökning och åtgärder vid eventuella problem i de befintliga identitet och åtkomst miljöer
• Arbeta med kollegor, intressenter inom Göteborg Stads förvaltningar och bolag, för att samla in krav och omsätta dem till tekniska tjänster

Du kommer att tillhöra enheten Identitet och Åtkomst, bestående av 16 medarbetare som arbetar tillsammans med kontohantering, åtkomsthantering och identitetshantering för Göteborgs stad.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som systemutvecklare eller annan inriktning alternativt att du har motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har arbetat som Systemspecialist eller systemutvecklare och har erfarenhet av att utveckla och implementera komplexa tekniska lösningar. Du har god kunskap eller kännedom inom olika IAM produkter och katalogtjänster.

Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från:
• integrationer mot målsystem såsom -databaser, molntjänster eller HR system
• IAM-plattformar, gärna IBM Security Identity Manager
• Uppsättning av federationer mot målsystem
• Single sign-on (SSO)
• Federativa inloggningstjänster som SAML 2.0, OAuth, OpenID Connect
• API utveckling
• Python
• Tekniker för webbutveckling som XHTML, XML, CSS, JavaScript
• Linux OS
• Databas DB2,

Du har ett naturligt driv och engagemang och har förmågan att prioritera och strukturera ditt eget arbete. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift. Du är också skicklig på att skapa relationer och samarbeta med andra. Som person är du ödmjuk och trivs att arbeta som en del av ett team. Du stöttar gärna kollegor och delar med dig av din kompetens och erfarenhet.


ÖVRIGT
Som medarbetare på Intraservice delar du självklart Göteborgs Stads förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. Det betyder att vi vet vad som är ett bra resultat för verksamheten och bidrar till det resultatet med ett professionellt bemötande gentemot de vi är till för. Vi är engagerade, initiativtagande och tar ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter. Vi tar hänsyn till andras synpunkter, delar med oss av våra kunskaper samt bidrar till verksamhetens utveckling och effektivisering.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som ständigt utvecklas. Hos oss finns en hög grad av komplexitet och bredd samt många spännande uppdrag och roller. Mycket av det vi gör handlar om stora volymer och får därmed en betydande av påverkan på stadens verksamheter.

Hos oss arbetar vi både verksamhetsbaserat och tillitsbaserat. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Detta innebär en viss frihet, men ställer också krav på ansvarstagande hos varje medarbetare. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka. Vi erbjuder flera friskvårdsförmåner, men även exempelvis semesterväxling och andra förmåner. Vår strävan är att både idag och i framtiden vara en attraktiv arbetsgivare!

Ansök nu

Stödassistenter till sommarvikariat på Hisingen

Stödassistent
Läs mer Jan 17
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete som sommarvikarie på våra gruppboenden och servicebostäder. Här bor brukare i alla åldrar, allt mellan 20-90 år. Du som söker är intresserad av att arbeta med människor och du kan stödja brukarna vid såväl aktiviteter och utflykter som vid omvårdnad och vardagliga sysslor. Om du har ett respektfullt bemötande och vill ge våra brukare både trygghet och guldkant på tillvaron är du den vi söker!

Du kommer att arbeta inom någon av våra verksamheter på Hisingen. Varje arbetsplats är unik och din erfarenhet, önskemål samt verksamheternas behov kommer att avgöra på vilken av dessa spännande arbetsplatser du blir placerad under sommaren.

Du får ett betydelsefullt arbete där du kommer arbeta med personer med olika funktionsvariationer, så som intellektuella funktionsvariationer, förvärvade hjärnskador, missbruk och neuropsykiatri. Du som söker behöver ha ett genuint intresse för människor och ett engagemang att göra vardagslivet för våra brukare händelserik och värdefull. Detta baserat på deras egna förutsättningar och behov. De boende har varierande behov av stöd i sin funktionsnedsättning och du ska kunna förstå och stötta dem i deras olika livssituationer till exempel i hemmet, på arbetet eller i sociala sammanhang på fritiden.

För att du ska känna dig trygg och förberedd inför ditt sommarjobb hos oss kommer vi att ge dig en introduktion till arbetsplatsen, där du bland annat får gå bredvid ordinarie personal. Det kommer även finnas möjlighet att starta redan innan sommaren som timanställd vikarie för dig som vill och kan.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta hos oss måste du vara minst 18 år.

All social dokumentation sker digitalt, du behöver därför ha god datorvana och behärska svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du är utbildad eller har en pågående utbildning till stödassistent, undersköterska eller pågående studier på socionom-, psykolog-, lärarprogrammet eller liknande.

Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom funktionsstöd ser vi detta som ett stort plus. På vissa arbetsplatser behövs B-körkort och körvana, därför är även detta meriterande.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer belastningsregister via länken:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/


Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Beställt utdrag ska vara oöppnat.
Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida (Blankett för begäran om registerutdrag för personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder, utdrag nr 442.9)


Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Skolkurator till Brunnsboskolan

Skolkurator
Läs mer Jan 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Brunnsboskolan är en F-9 grundskola som ligger vid Brunnsbotorget på Hisingen. Det finns mycket goda bussförbindelser med endast 5 minuters resa från Centralstationen. Vår målsättning är att Brunnsboskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande och lärmiljö. Vi vill att våra elever ska känna sig trygga, sedda och respekterade på Brunnsboskolan och du kommer att vara en viktig del i det arbetet.

Som skolkurator handleder och stödjer du elever i socialt samspel och i studiesituationer där du verkar för att stärka elevernas studiemotivation, lärande, utveckling och hälsa. Ytterligare medverkar du till att skapa en trygg miljö på skolan, samt deltar i skolans trygghetsteam. Vidare förebygger du och följer upp uppkomna händelser och konflikter genom att finnas på plats i exempelvis klassrumsmiljön genom att samtala med berörda parter.

Du arbetar med grupper vid akuta behov och i förebyggande syfte samt att du bidrar med socialt och psykosocialt perspektiv i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Du har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift och kommer att göra skolsociala utredningar och bedömningar, samt utredning av elevs frånvaro. Du dokumenterar ditt arbete i PMO och har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen.

I dina arbetsuppgifter ingår att delta i skolans kontinuerliga värdegrunds- och trygghetsarbete, stödsamtal, samverka med och stödja vårdnadshavare, konsultation med personal och insatser i grupp/ klass. Du samverkar också med externa aktörer såsom socialtjänst, habilitering, UPH och BUP. Du kommer att stödja och handleda skolans personal i sitt bemötande och relationsskapande med elever och föräldrar samt stödja hur man som personal kan tänka och agera när man har oro för att ett barn far illa.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har Socionomexamen eller högskoleexamen som socialpedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator samt erfarenhet av arbete med barn och unga.
Meriterande är även:

• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• Erfarenhet av främjande och förebyggande insatser
• Utbildning i samtalsmetodik / handledning

Som person är du stabil, empatisk, prestigelös och trygg i din yrkesroll. Du har ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och en förmåga att omsätta detta i arbete såväl på individnivå som mot grupp och organisation. Du möjliggör barns berättande och medverkar till att elevernas delaktighet och perspektiv lyfts fram.

Du har lätt för att skapa relation och är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha ett intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö och i team med olika professioner.

Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra professioner samt att du har förmåga att ta initiativ och beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Sommarvikariat på Boendestöd, Hisingen

Stödassistent
Läs mer Jan 17
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som vill arbeta som boendestödjare i sommar! Som boendestödjare bidrar du till att individer uppnår ökad självständighet i sin vardag. Insatserna är stödjande och motiverande och kan innebära vardagligt stöd i hemmet, implementera struktur och rutiner, skapa en meningsfull sysselsättning eller bryta social isolering. Stödet kan även bestå av praktisk hjälp och omvårdnad.

Det finns olika anledningar till att de människor du kommer arbeta med har valt att söka stöd i form av boendestöd. Det kan bero på att personen har någon form av funktionsvariation som exempelvis neuropsykiatrisk funktionsvariation eller intellektuell funktionsvariation. Det kan också vara personer med psykisk ohälsa, missbruksproblematik och/eller samsjuklighet. Det finns även andra livssituationer som gör att personer kan behöva stödinsatser under en längre eller kortare period.

Arbetet innebär att förflytta sig till fots, med cykel, bil eller kollektivtrafik i alla väder. Då arbetet är i den enskildes hem kan det förekomma att det finns husdjur på arbetsplatsen. Det är därför viktigt att du som söker kan arbeta i närhet av pälsdjur.

Arbetet kan vara schemalagt dag, kväll och helg.


KVALIFIKATIONER
Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta görs via e-tjänst eller med hjälp av en blankett som finns på polisens hemsida via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/blanketter---barn-med-funktionsnedsattning/

För att arbeta hos oss som boendestödjare ska du ha fyllt 18 år och du ska ha goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift. Det är också ett krav att du som söker kan cykla.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom boendestöd, hemtjänst eller annat människovårdande arbete. Vi ser det även som meriterande om du har en färdig eller pågående utbildning inom pedagogik som exempelvis beteendevetare, socialpedagog, psykolog eller stödassistent. Om du sedan tidigare är van vid att arbeta självständigt ser vi detta som ett stort plus. Likaså om du har B-körkort och körvana.

Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag

Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Undersköterskor till Landalas Vård- och omsorgsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jan 26
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra det möjligt för personer du möter att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande? Vill du arbeta i en personlig och trygg miljö? Vi söker nu nya kollegor till Landalas Vård och Omsorgsboende. Vi kommer rekrytera 5 tillsvidaretjänster, en för nattarbete och fyra för dag/kväll.
Landalas vård och omsorgboende är en verksamhet som genomsyras av engagemang och hög kompetens. Vi drivs av en framåtanda och en vilja att bli det självklara valet både för kund och medarbetare. Är du den vi söker för att ta oss närmare det målet?

I rollen som undersköterska på vård- och omsorgsboende arbetar du nära människor och är ett stöd i varje persons vardag. Tillsammans med dina kollegor är du en nyckelperson i nätverket runt de äldre. Du ger social omsorg, omvårdnad, motiverar och stimulerar hyresgästerna utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål.

Arbetsuppgifterna kan variera med allt från personlig omsorg, stöttning runt måltider, stöd i sociala aktiviteter samt samverkan med anhöriga. Det ingår att vara kontaktpersonal, planera, genomföra, dokumentera samt följa upp omsorgsarbetet. Du utför även hälso- och sjukvårdande och rehabiliterande insatser på ordination från sjuksköterska och rehabpersonal.

All social dokumentation sker digitalt. Du som tidigare inte har använt dig av de system som används inom Göteborgs Stad får utbildning i dessa.

Din arbetstid är schemalagd dag/kväll och helger eller natt som inkluderar helger. Inom Göteborgs Stad erbjuder vi rätt till heltids tjänstgöring på dag/kväll.KVALIFIKATIONER
Vi söker vi dig som är utbildad undersköterska. Vidare ser vi som meriterande om du har vidareutbildning med inriktning demens eller äldrepsykiatri samt erfarenhet från vård- och omsorgsarbetet.

Du kommer alltid att ha stöd och hjälp från dina kollegor. Dock kan vissa situationer kräva din förmåga att kunna agera på egen hand och självständigt kunna ta beslut inom ramen för ditt uppdrag. I din roll möter du olika människor och det är viktigt att du alltid utgår ifrån allas lika värde. Genom ett positivt och öppet förhållningsätt ser du alltid till att ha hyresgästens bästa i fokus.

Under din arbetsdag kommer du att möta bland annat kollegor, hyresgäster och anhöriga, därför är din förmåga att anpassa din kommunikation till olika mottagare både muntligt som skriftligt en viktig kompetens för tjänsten. Samtidig är du flexibel och kan anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Till våra dag/kväll och helgtjänster erbjuder vi heltid. För nattjänsten gäller deltid med en sysselsättningsgrad på 80%.

Sök redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:

• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i svenska och svenska som andraspråk till samhälls- & naturprogramme

Lärare i gymnasiet
Läs mer Jan 27
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med 1250 elever från alla stadsdelar och kranskommuner. Här rör sig framtidens frisörer och djurvårdare tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, naturvetare och väktare. Hos oss får du möjlighet att växa i ditt yrke och vara en viktig del av vår utvecklingsresa för att bi en ännu bättre skola. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar.

Vi söker nu en lärare i svenska och svenska som andraspråk till samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmen på Burgårdens gymnasium.
Tjänsten som utlyses är ett vikariat på 11 månader och ferieanställning med 50% omfattning,

Du kommer att undervisa samt arbeta med en elevgrupp som under sin gymnasietid förbereds inför högskoleutbildning. Din roll, utöver att undervisa, är att också stötta eleverna som mentor genom att ha kunskap om deras behov, följa deras studier och vara delaktig i målet att de skall nå gymnasieexamen. Som mentor bygger du relation med elev och har kontakt med vårdnadshavare.

I samarbete med skolledning och kollegor bidrar du till att skapa goda förutsättningar för att skolans elever ska trivas, utvecklas och nå sina mål. Tillsammans med arbetslaget blir du en del av en helhet där vi tillsammans arbetar för att eleverna skall nå sin fulla potential både i skolan, i framtida studier och i sin yrkesutövning.

KVALIFIKATIONER
Krav för tjänsten är lärarlegitimation och behörighet att undervisa i svenska samt svenska som andraspråk på gymnasienivå.

För att lyckas i rollen som lärare på Burgården har du flerårig erfarenhet av någon typ av liknande arbete och du känner dig trygg i din yrkesutövning. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom gymnasieskolan.

Som lärare hos oss på Burgården har du tålamod och förståelse för alla individers olika förutsättningar och är därmed duktig på att hitta individanpassade lösningar för att eleven ska nå sina mål. Dessutom ser vi att du har förmågan att kunna motivera eleven på resan dit. I den här tjänsten behöver du vara vara tydlig och strukturerad. Du behöver ha en god social kompetens, vara flexibel, ha stort tålamod och vara envis. För att jobba med ungdomar är det viktigt att du är en förebild och gränssättande vuxen.

Som medarbetare är du flexibel och självgående, men trivs också med att jobba i team med övriga kollegor. Du brinner för att hjälpa elever att strukturera sitt arbete och utveckla sin potential.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu