GÖTEBORGS KOMMUN jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Markingenjör

Markingenjör
Läs mer Sep 27
Nytt
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Vi på serviceavdelningen ansvarar för tillsyn, reparation samt drift av områdena mark, byggnad och installationer över tid med god teknisk status och nöjda kunder. Detta uppnås genom ett nära samarbete med kund, förvaltningens övriga avdelningar samt andra organisationer i staden. Avdelningen ansvarar för att genomförandet av besiktningar som myndigheter kräver samt bidrar till utvecklingen av energisparåtgärder. Vi utför de uppdrag som beställs av våra kunder.

Dessa tjänster är organisatoriskt placerad på område mark. Uppdraget är i huvudsak att arbeta med delar av tillsyn och skötsel, reparationer, kunduppdrag och underhållsuppdrag på förvaltningens tomter som består av cirka fem miljoner kvadratmeter mark. Du kommer att bli en del av de positiva och engagerade teamen som är verksamma på området och dina insatser kommer att vara en viktig del i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter:
Som markingenjör ansvarar du för skötseln av mark på våra förskolor, skolor, äldreboenden och boende med särskild service. Detta innefattar allt från ledningsarbeten till reparationer av lekutrustning. Din roll blir att aktivt planera för framtida underhållsåtgärder i samarbete med uppdragsledare och förvaltare genom att arbeta med underhållsbedömning. Du ansvarar för skötselavtalsuppföljning på vissa specifika avtal, besiktningar av markytor, däribland garantiskötsel samt avrop av tilläggsarbeten. Uppdraget som markingenjör hos oss kräver att du arbetar och samarbetar nära med våra kunder. Du har en insikt gällande våra kunders olika verksamheter och kan med det planera och utföra åtgärder i samarbete med dem. Du kommer vidare att medverka i upphandlingar och representera lokalförvaltningen i samarbetsgrupper både internt och externt. Dina insatser kommer att vara en viktig del i vår verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning mark/trädgård exempelvis trädgårdsingenjör eller landskapsingenjör. Meriterande är yrkeserfarenhet eller utbildning inom förvaltning och entreprenadsjuridik. För att trivas i rollen vill vi att du har ett genuint intresse av mark och förvaltning i offentliga miljöer. Du är kund-och serviceorienterad, van vid att driva olika typer av uppdrag och gillar omväxling och högt tempo.

Du arbetar med datorn som arbetsredskap och har grundläggande kunskaper inom Officepaketet. Har du arbetat med LOU är detta meriterande. Du måste ha B körkort för denna tjänst.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykel förmåner. Vi på lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Ansök nu

Sjuksköterska till Nya Varvets vård- och omsorgsboende

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 26
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
I Sydväst har vi idag 15 vård- och omsorgsboende, där vi har sjuksköterskor utplacerade med patientansvar på de olika enheterna. Det innebär att du kommer vara placerad ute på boendet och ha din fasta punkt där med stor närhet till dina sjuksköterskekollegor, patienter och undersköterskor. På Nya Varvets Vård- och omsorgsboende finns 48 lägenheter fördelade på två hus. I den anslutande trädgården finns en damm med levande fiskar. Kvarteret erbjuder fina promenadstråk runt boendet, som bland annat leder ner till vattnet, och det går lätt att ta sig hit både med bil och kollektivtrafik. Vi arbetar utifrån grundschema, vilket innebär att du i huvudsak kommer att arbeta dagtid under vardagar med några kvällspass samt tjänstgöring var femte helg.

Som sjuksköterska i kommunal hälso- och sjukvård utför du arbetsuppgifter hos patienter i deras egna hem på äldreboendet. Du bedömer och utför självständigt medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma, planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Du följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning och enligt våra kvalitetsregister. Som sjuksköterska arbetar du självständigt och har ett patientansvar. Om du är specialistsjuksköterska kan du dessutom få fördjupat uppdrag utifrån din specialistkompetens.

Hos oss får du ett fritt och omväxlande arbete där du får möjligheten att möta människor med olika behov av sjukvård. Du får möjlighet att arbeta i en växande organisation där du kan planera ditt eget arbete samt vara med och påverka. Vi har ett stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö för medarbetarna. Ansvarig enhetschef Anna-Karin Brask arbetar utefter en salutogen ledarskapsmodell där du är i fokus och ni gör en plan utefter hur just du kan utvecklas i din sjuksköterskeroll.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket men välkomnar även dig som är nyexaminerad. Tjänsten ställer krav på B-körkort.

Du som söker till oss har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Men du har även förmåga att arbeta självständigt och ta egna beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du arbetar för att ge en hög vårdkvalitet för våra patienter. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du har påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är mån om att ge ett gott bemötande gentemot alla du möter i din yrkesroll.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biträdande projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Sep 23
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och lokalförvaltningen har en central roll i denna utmaning. Förvaltningens projektavdelning har det viktiga uppdraget att genomföra projekt för ny-, ombyggnations- och underhållhållsprojekt för att möta stadens behov av skolor, förskolor, äldreboenden och boenden med särskild service. Totalt hanterar projektavdelningen runt 2000 projekt i delar av, eller genom hela byggprocessen från förstudie till överlämnande och garantiförvaltning.

Vi söker nu en biträdande projektledare till en av våra enheter för inhyrningsprojektledning. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på elva månader med möjlighet till förlängning. Eftersom staden befinner sig i kraftig tillväxt kan möjligheterna till förlängning anses som relativt goda. Enheten driver projekt för inhyrning av fastigheter eller lokaler för kommunala förvaltningar. Hyresvärdar kan vara privata fastighetsägare eller kommunala bolag. Våra beställare finns i hela Göteborgs Stad och uppdragen kan variera mellan att till exempel leverera kontor, bostäder med särskilt stöd, kulturhus eller vård och omsorgsboenden.

I rollen som biträdande projektledare är ansvaret att tillsammans med en kollega eller självständigt, driva projekt från förstudie till överlämnande och uppföljning. Projekten kan hantera avtalsförhandling, nybyggnation, ombyggnation eller lokalanpassningar. Entreprenaden i projekten hanteras praktiskt av fastighetsägarnas projektledare medan vi fungerar som övergripande projektledare och beställarombud.

Tillsammans med en kollega eller självständigt, leder och fördelar du arbetet i dina projekt och ansvarar för en fungerande projektkultur där alla arbetar mot gemensamma mål. Du kommer att ingå i ett team där fokus ligger på att stötta varandra, diskutera idéer, bedriva kreativ problemlösning och innovation utom eller inom projekten. En grundvärdering som genomsyrar arbetet är ständiga förbättringar som understöds av ett gemensamt ledningssystem. Detta borgar för ett utvecklande arbetssätt.

Hos oss kommer du att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer inom fastigheter och den samlade projektledarkompetensen hos våra projektledare är unik. Vi kan erbjuda en ledande arbetsplats där vi möter varandra med lyhördhet och omtanke i en öppen och framtidsorienterad kultur som uppmuntrar nytänkande och kreativitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som i teori eller praktik är väl insatt i fastighetsbranschen eller projektledning. Du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis projektledning inom fastighetsbranschen, fastighetsteknik, fastighetsekonomi, hyresjuridik eller offentlig förvaltning, alternativt yrkesutbildning inom fastighet. Ett plus men inget krav är att du har något eller några års erfarenhet av att leda projekt. Meriterande för tjänsten kan också vara att ha arbetat med fastighetsförvaltning, hyresgästrådgivning, lokaluthyrning eller hyresförhandling. Uppdraget går delvis ut på att driva en affär så erfarenhet av inköp eller försäljning kan också vara meriterande.

Du är en person som sätter stor vikt vid kommunikation och har en förmåga att verka utifrån ett helhetsperspektiv där förvaltningens och stadens övergripande uppdrag beaktas. Du arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt, tillför en positiv attityd till teamet och arbetar affärsmässigt.

För att lyckas i rollen krävs ett intresse av att lära nytt och ödmjukt samarbeta med många olika parter. Viktiga framgångsfaktorer är att lära sig förstå beställaren, leverera så nära det verkliga behovet som möjligt och samtidigt hålla uppsatta tids- och budgetramar. Sist men inte minst är utmaningen att hitta juridiskt och ekonomiskt hållbara fastighetslösningar för göteborgarna.

ÖVRIGT
Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi på lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Projektledare

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Sep 23
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och lokalförvaltningen har en central roll i denna utmaning. Vill du vara med och bygga Göteborgs Stad tillsammans med oss och skapa stadsmiljöer där livet får ta plats?

Förvaltningens projektavdelning har det viktiga uppdraget att genomföra projekt för ny-, inhyrnings-, ombyggnations- och underhållhållsprojekt för att möta stadens behov av exempelvis skolor, förskolor, äldreboenden, kontor, kulturlokaler och boenden med särskild service. Vi har börjat vår resa till att bli en av Sveriges största offentliga byggherrar med ca: tusentals projekt i storleksordningen upp till 500 mkr och en samlad projektbudget på närmare 11 miljarder de kommande åren. Du som vill med oss på resan erbjuds ett tryggt och utvecklande jobb med stor variation och utmaning. Hos oss värnar vi om ett gott arbetsklimat och sätter individen i fokus.

Vi söker nu en projektledare till enheten inhyrningsprojektledning 2. Projekten hanterar inhyrning av lokaler för vård och omsorgsboenden, bostäder med särskild service, kontor, kulturlokaler och andra verksamhetslokaler. Vi söker framför allt dig som vill ge tillbaka av dina kunskaper och erfarenheter då vi starkt tror på delaktighet och en lärande organisation.

Dina arbetsuppgifter:
Som projektledare kommer du driva inhyrningsprojekt som kan innehålla faser av nybyggnation, om- och tillbyggnation eller anpassningar där du agerar inhyrningsprojektledare och samarbetspartner för den externa fastighetsägarens projektledare. I ditt uppdrag samverkar du alltså med både intern och extern projektorganisation. Du blir en betydelsefull part när det gäller att skapa de bästa funktionella och hållbara ekonomiska lösningarna. Du leder och fördelar arbetet i dina projekt samt ansvarar för en fungerande projektkultur där alla arbetar mot gemensamma mål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med minst tre års yrkeserfarenhet från samhällsbyggnad, affärsutveckling och projektledning inom fastighetsområdet. Vi tror att du har en relevant utbildning på högskolenivå inom till exempel fastighetsteknik, samhällsbyggnad, arkitektur, ekonomi eller projektledning. Alternativt har du likvärdiga yrkeserfarenheter. Vi ser att du självständigt lett projekt genom alla faser från tidiga skeden till överlämnande och du har en god förståelse för ekonomistyrning av dina projekt. Du är insatt i fastighetsbranschen, har kunskaper inom fastighetsekonomi, hyresjuridik, vissa byggtekniska kunskaper samt erfarenhet av entreprenadjuridik, PBL och upphandling enligt LOU.

För att lyckas i rollen krävs förmåga att kommunicera, motivera och återkoppla på ett tydligt sätt. Du behöver vara en lagbyggare med en god ledarskapsförmåga och du motiveras av att arbeta i en verksamhet med hög flexibilitet. Du är en driven projektledare som tar ansvar och når uppsatta mål. Du strukturerar ditt arbete genom god planering, prioritering och tidsplanering. Vi tror att du är en utvecklingsorienterad person som kan motivera och inspirera dina kollegor och chefer. Meriterande för tjänsten kan också vara att ha arbetat med fastighetsförvaltning, hyresgästrådgivning, lokaluthyrning eller hyresförhandling. Uppdraget går till stor del ut på att driva en affär så erfarenhet av inköp eller försäljning kan också vara meriterande.

För att lyckas i rollen krävs ett intresse av att lära nytt och ödmjukt samarbeta med många olika parter. Viktiga framgångsfaktorer är att lära sig förstå beställaren, leverera så nära det verkliga behovet som möjligt, hålla uppsatta tids- och budgetramar. Sist men inte minst är utmaningen att hitta juridiskt och ekonomiskt hållbara fastighetslösningar för göteborgarna.

ÖVRIGT
Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ett rikt liv också utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödassistenter/biträden Bemanningsenheten-Askim, Frölunda ,Högsbo och Väst

Stödassistent
Läs mer Sep 16
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Som timvikarie mot funktionsstöd arbetar du med brukare som är i behov av omsorg i sydvästra Göteborg ( Askim, Frölunda, Högsbo och västra Göteborg). Brukarna har olika fysiska och/eller intellektuella funktionsvariationer och bor antingen i egna lägenheter eller på boende. Du kan också arbeta inom daglig verksamhet där vi bedriver både aktiviteter med habiliterande inriktning och mer produktionsinriktade uppgifter.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. Arbetet kan även innefatta att föra dokumentation över brukarnas utveckling och behov.

Du kan arbeta dagtid, kvällstid och/eller natt på både vardagar och helger. Du väljer själv vilka dagar och tider du vill vara tillgänglig för arbete genom att lägga in tiderna i vårt bokningssystem. Via SMS får du erbjudande om arbetspass utifrån verksamheternas behov och vilka områden du är intresserad av att arbeta inom.


KVALIFIKATIONER
Krav
Godkända betyg i svenska A eller SAS grund ska kunna visas upp. För att kunna kommunicera med brukare och kollegor behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Meriterande
Du som har avslutad eller pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet, stödassistent, stödpedagog, personlig assistent, barnskötarprogrammet, lärarprogrammet, socionom, socialpedagog, sjuksköterska eller vård- och omsorgsinriktad högskola och/eller erfarenhet från funktionshinderområdet eller motsvarande.

Som vikarie inom funktionsstöd sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Vi ser gärna att du har relevant arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har utbildning inom området.

Det är viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. Du kan arbeta självständigt och har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider.

Utdrag från belastningsregistret ska uppvisas vid arbete med barn och ungdomar. För att få arbeta i våra verksamheter behöver du ha fyllt 18 år

Vi rekryterar medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald inom Bemanningsenheten.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig är du varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.
Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt eller per telefon på grund av rådande pandemi.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Legitimerad personal till Hälso-och sjukvård i Göteborgs Stad

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 22
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är det du som gör Göteborg till en bra stad att åldras i och vill arbeta med framtidens sjukvård? Nu söker vi legitimerade sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som vill ge våra patienter förutsättningar för en så självständig tillvaro som möjligt med god livskvalitet. Vi har fyra stadsområden med arbetstillfällen i Göteborgs Stad: Hisingen, Sydväst, Centrum och Nordost. Det finns möjlighet att arbeta inom flera olika verksamhetsområden, såsom hemsjukvård i ordinärt boende, vård- och omsorgsboende, kompetensteam palliativ vård, funktionsstödsteam, korttidsenhet och natt. Den befattning samt det stads-och verksamhetsområde som du är intresserad av väljer du enkelt i din ansökan.

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete där du har möjlighet att påverka och planera din arbetsdag. Vi arbetar personcentrerat, där patientens behov står i centrum och är en viktig medskapare av utformningen av sin vård. Du och dina legitimerade kollegor driver och utvecklar verksamheten där hög vårdkvalité och patientsäkerhet är det primära uppdraget. I din roll ingår bland annat att göra bedömningar, insatser och utvärderingar samt handleda annan personal. Hos oss bygger du en relation över tid med dina patienter och arbetar brett med flera olika diagnoser vilket bidrar till ett omväxlande arbete. Du samverkar i tvärprofessionella team och har alltid kollegor att rådfråga vid behov. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad i människors liv, bidra till hälsofrämjande och bibehålla funktioner så att våra patienter kan leva så självständigt som möjligt och du är för många en mycket viktig person i deras vardag.

Vi välkomnar dig till en organisation med ett ständigt utvecklingsfokus. För dig som nyanställd inom den kommunala hälso-och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram. Programmet är individuellt utformat och pågår i cirka ett år. Vi arbetar med kompetenshöjande insatser, internutbildningar och erbjuder olika karriär-och utvecklingsmöjligheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket och av hemsjukvård men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. B-körkort är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. För oss innebär det att du har respekt för såväl patienter som anhöriga och kollegor samt att du visar engagemang i arbetet. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus. Du trivs med arbete i team och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och övriga professioner som du möter i ditt arbete. Vidare tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och kan självständigt överblicka, prioritera och utföra dina arbetsuppgifter.

Urval och intervju sker fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag eller hör av dig vid eventuella frågor och funderingar!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Projektledare Järnvägsplan

Civilingenjör, järnväg
Läs mer Aug 25
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.

ARBETSUPPGIFTER

Vill du jobba med utvecklingen av Göteborg i ett av de största programmen med alla dess utmaningar och förutsättningar? Vill du bygga ihop Göteborg under älven och få arbeta med ett fantastiskt gäng? Kan du järnvägsplan? Då är du den vi söker!

Program spårväg och citybuss Brunnsbo-Linné via Lindholmen ska försörja växande stadsdelar med ny kollektivtrafik och knyta ihop Hisingen med fastlandet genom en tunnel under Göta älv. Förbindelsen ska avlasta de centrala delarna av Göteborg och nya resvanor ska möjliggöras. Till deletappen Lindholmen Linnéplatsen söker vi nu en projektledare som kan arbeta med att ta fram motsvarande en järnvägsplan. Vi är ett sammansvetsat gäng som ser fram emot att välkomna en ny kompetens och person till oss.

Personen vi söker ska kunna driva arbetet att ta fram motsvarande en järnvägsplan. Arbetet gäller hela processen från framtagandet till dess att den vunnit lagakraft. Det innebär bland annat att ansvara för de olika momenten som till exempel; sätta samman samrådsunderlag och samrådshandlingar samt att få ihop den handling som utgör ansökan till Trafikverket och Mark- och miljödomstolen. Du ska också kunna:

• Ha en nära dialog och samordna arbetet med andra parallella processer så som; GFS (genomförandestudie), detaljplaner utmed sträckan samt ansökan om miljötillstånd.
• Säkerställa leveranser från GFS-konsult som utgör underlag till järnvägsplanen, detaljplaner samt GFS-rapporten.
• Koordinera de olika processernas tidsplaner och leveranser för att säkerställa att tillstånd och planer vinner laga kraft i tid.
• Initiera samråd med berörda intressenter
• Samordna och säkerställa granskningskommentarer från berörda intressenter
• Föra en dialog med Länsstyrelsen
• Ansvara för tidsplanen för järnvägsplanen
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning som ingenjör, samhällsplanerare eller liknande. Du behöver ha minst 7 års erfarenhet av att ha arbetat med större anläggningsprojekt och deltagit i framtagandet av järnvägsplaner eller med detaljplaner som är kopplad till en järnvägsplan.

Som person behöver du vara kommunikativ, tydlig och lyhörd. Du ska tycka om att arbeta tillsammans med andra samt vara bra på att skapa och upprätthålla ett brett kontaktnät.
Du är bra på att skapa goda relationer inom en grupp. I projektet är det viktigt med lagarbete och du trivs med att vara en del av laget och har en god samarbetsförmåga.
Du är van att driva ditt eget arbete framåt och arbetar självständigt och strukturerat. Du ska också ha förmågan att se helheten och sätta in den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang.

För oss är det också viktigt att du delar vår syn på behovet av ödmjukhet inför att driva komplexa frågor med flera pågående processer som behöver samordnas och synkas samtidigt.

Vi ser det som ett stort plus om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor och har en förståelse för det regelverk som finns inom den kommunala och statliga sektorn.

Du behöver behärska det svenska språket till fullo och kunna formulera dig tydligt i både tal och skrift.

Du är prestigelös med en vilja till att hitta fungerade lösningar och du finner en stolthet och engagemang i att vara med och utveckla Göteborg.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.
Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Projektledare Korsvägen

Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad
Läs mer Sep 26
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla. Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara delaktig i Göteborgs stadsutvecklingen kopplad till Västlänkens genomförande och bidra till en viktig del i framtidens Göteborg! Korsvägen ska bli en aktiv plats där det är enklare att gå, cykla, mötas och umgås. Biltrafik ska ta mindre plats och i anslutning till Västlänkens tågstation ska Korsvägen stärkas som knutpunkt för kollektivtrafiken.

Avdelning Stora projekt på trafikkontoret ansvarar för planering och genomförande av stora projekt/program som bedöms vara komplexa och ha stor strategisk betydelse för Göteborg. Om du vill gå till jobbet och veta att du gör en viktig insats är det här ett jobb för dig. På trafikkontoret får du arbeta med stadsutveckling och hållbar mobilitet och på så sätt vara en del av Göteborgs framtid. Här finns stora möjligheter att utveckla din kompetens med nya utmaningar.

Till vårt team, som arbetar med utvecklingen av Korsvägen, söker vi nu ytterligare en projektledare. Tillsammans i teamet ansvarar ni för projektering och genomförande av investeringsprojektet. Du kommer att planera, leda, styra, följa upp och rapportera projektet. Det innebär bland annat att:
• Upprätta projektplaner.
• Ta fram beslutsunderlag till projektägare, projektstyrelse, trafiknämnd med flera.
• Upprätta och följa upp budget samt kontinuerligt lämna prognoser.
• Handla upp konsulter och entreprenörer.
• Genomföra granskning av handlingar samt besiktningar.
• Leda och styra projektorganisationen inklusive upphandlade leverantörer.

Arbetet är till stor del en samordning mellan flera berörda parter och uppföljning av anlitade konsulter och entreprenörer. Då vårt uppdrag är att bygga och erbjuda en stad där göteborgarna vill leva, verka och vistas är dialog och samverkan med göteborgarna ett viktigt verktyg för en god leverans av en grön och nära storstad.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ingenjörsexamen eller motsvarande relevant kompetens förvärvad på annat sätt samt:
• minst 5 års arbetserfarenhet från mark- och anläggningsprojekt varav minst 2 år i ledande ställning i rollen som arbetsledare, platschef, uppdragsledare, projektör eller projektledare.
• erfarenhet av projektering och utförande samt har erfarenhet av projekt med stora samordningsbehov.
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har beställarkompetens och erfarenhet av offentlig upphandling samt kunskap i entreprenadjuridik och AMA-systemet. Vi värderar också om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor och har en förståelse för det regelverk som finns inom den kommunala sektorn.

Som projektledare vill vi att du är drivande och lyhörd. Du är bra på att skapa goda relationer inom en grupp och du trivs med att vara en del av laget och har en god samarbetsförmåga. Vi vill att du ska ha förmågan att kunna se helheten och sätta in den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Du ska kunna arbeta självständigt och vara målinriktad samt strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du är en van förhandlare och kan balansera olika krav mot varandra.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla ett brett kontaktnät. Du är prestigelös och vill hitta lösningar som fungerar. Vi ser också gärna att du, liksom vi, kan se en stolthet och ett engagemang i att vara med och utveckla Göteborg.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.
Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Skoladministratör till Kvibergsskolan

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 26
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker vikarierande administratör!
Vi har två skolhus; Kvibergsskolan F-3 och Kvibergsskolan 4-9. Tillsammans arbetar alla som arbetar på skolan aktivt med vår vision #Hållbarttillsammans och en kultur där alla är delaktiga och har ansvar för vår miljö och varandra; "Vi vill varandra väl och gör varandra bra.

Tjänsten som skoladministratör innebär att i nära samarbete med rektorsteamet och medarbetare erbjuda ett kvalificerat administrativt stöd och att vara en länk till vårdnadshavare. För att lyckas i uppdraget krävs att du är strukturerad och lösningsfokuserad samt har intresse och engagemang för att stötta och hjälpa andra. Du är noggrann med att leverera en god kvalitet samt att slutföra de uppgifter du har tagit dig an inom givna tidsramar.

Du trivs med ett flexibelt arbetssätt då din arbetsdag kommer att bestå av att ha många kontakter samt hantera frågor och ärenden av varierande slag. Du har hög kommunikativ förmåga och kan prioritera dina och andras arbetsuppgifter vid arbetstoppar. Som skoladministratör hos oss kommer du att ansvara för skolans elev-, personaladministration. Vidare har du ansvar för vikarieanskaffning samt övriga förekommande uppgifter inom ditt område, såväl praktiska som administrativa.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med gymnasieutbildning, YH-utbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration. Det är ett krav att du har erfarenhet av administrativt arbete inom grundsskola. Kunskap i systemen IST, Personec, Time care Pool, Vklass, Officeprogrammen är meriterande.

Utöver det behöver du:
• stå för grundskoleförvaltningens värdegrund
• vara serviceinriktad och utåtriktad
• vara ordningssam och noggrann
• vara initiativrik och flexibel
• kunna skapa goda relationer med föräldrar, elev och personal

Välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Timavlönade sökes till barn- och korttidsboende på Hisingen

Stödassistent
Läs mer Sep 26
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker just nu personal om vill arbeta med barn och ungdomar på våra barn- och korttidsboenden.

På Hisingen har vi idag två korttidsboenden och två barnboenden.

Nallen är ett korttidshem för barn med autism och ofta i kombination med andra funktionsnedsättningar. Det bor vanligen 3 barn åt gången här i åldrarna 5-11 år. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån egenvård ingår.

Backa är ett korttidsboende för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer, ofta med samtidig problematik inom psykiatri. Våra gäster har mycket olika behov av stöd. Vissa av våra gäster är i behov av stöd i sin allmänna dagliga livsföring; så som vid dusch/bad, toalettbesök, matsituationer och kommunikation.

Bärby är ett barnboende med inriktning neuropsykiatri och autism. Här bor det barn och ungdomar i tonåren. Arbetsuppgifterna innefattar både pedagogiskt och praktiskt stöd genom stöttning av gästerna kring personlig hygien, måltider och hantering av läkemedel utifrån delegering ingår. Vi arbetar utifrån genomförandeplan och arbetsbeskrivningar.

Kålhagen är ett barnboende där det bor pojkar i blandade åldrar, här finns det tre platser. De flesta som bor här har autism men det förekommer även andra funktionsvariationer så som ADHD och intellektuella funktionsvariationer.
Vi använder oss av lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och annan AKK så som exempelvis tecken som stöd och olika typer av bildstöd.

På samtliga arbetsplatser kan utmanande beteende förekomma i olika typer av utsträckning. På vissa av arbetsplatserna kan det även förekomma självskadebeteende.


KVALIFIKATIONER
Utbildning - Meriterande
Det är meriterande men inte ett krav om du har en utbildning som exempelvis stödassistent, undersköterska, barnskötare eller liknandeAnsvarsfull - Krav
Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Bemötande - Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Pedagogisk - Krav
Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Stabil/trygg - Krav
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

För att göra urval kommer de sökande som uppfyller kraven få göra arbetspsykologiska test. Testen mejlas ut till den mejladress du lämnat vid ansökan. Ibland hamnar de i skräpkorgen så kontrollera även den.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Timvikarier till Bemanningsenheten För Funktionsstöd Hisingen

Stödassistent
Läs mer Sep 19
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Timvikarier sökes till Bemanningsenheten Funktionsstöd på Hisingen för att vid behov täcka upp för ordinarie personals korttidsfrånvaro. Vi förutsätter att man som timavlönad kommer vilja arbeta minst två pass per vecka.

Verksamheterna har olika inriktningar inom funktionsstöd.
Våra inriktningar är:
*BMSS-boende- boende för vuxna individer med olika typer av funktionsvaraiationer så som exempelvis intellektuella, fysiska och psykiska.
*Daglig verksamhet- dagtidssysselsättning för våra brukare.
*Barn och korttidsboende - boende där barn och ungdomar bor på antingen heltid eller under en kortare period.
*Boendestöd - hjälper brukare i deras hemmiljö med motiverande stöd och omvårdnad.

Arbetet innebär varierande uppgifter som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. En del av arbetet är även att dokumentera brukarnas utveckling och behov. Genom att finnas där som stöd för våra brukare bidrar du till en meningsfull vardag.

Som timvikarie erbjuds du:
* Styra din arbetstid genom att själv lägga in din tillgänglighet och få förfrågningar därefter.
* Kombinera arbetet med studier, annan sysselsättning eller pension.
* Goda möjligheter till sommarjobb och en framtid inom staden.

KVALIFIKATIONER
Utbildning - Meriterande
Är du utbildad eller har en pågående utbildning till personlig assistent, stödassistent, undersköterska, sjuksköterska, läkare, barnskötare eller en annan adekvat utbildning så ser vi detta som meriterande.Ansvarsfull - Krav
Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Bemötande - Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Stabil/trygg - Krav
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.ÖVRIGT
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:

- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag


Om du blir erbjuden tjänsten ska du visa ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal skrivs.

Du kan endast skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem eftersom all hantering av personuppgifter skall ske enligt GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemadministratör

Systemadministratör
Läs mer Sep 21
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som gillar när kugghjulen snurrar och allt bara fungerar. Är du en person som strävar efter att jobba proaktivt och ligga steget före? Uppskattar du begrepp såsom DevOps, Continuous Delivery, Automatisering, Containrar, Centraliserad loggning, Prestandaövervakning och Script? Då är du rätt person för oss! Vi söker en person till vårt team som utvecklar och förvaltar Göteborg stads publika webbplats, goteborg.se med tillhörande tjänster och lösningar.

Vad jobbar du med hos oss?
I arbetsuppgifterna ingår bland annat konfigurering, felsökning, optimering och driftsättning i våra servermiljöer och kringsystem. Du kommer att jobba proaktivt för att förbättra och utveckla våra miljöer och arbetssätt och en viktig del är strävan efter att automatisera hela kedjan ut i produktionsmiljöerna. Mikrotjänster och containerteknologi i form av Docker tar en allt större plats i vår miljö. I utvecklingsarbetet mot stadens mål för ett modernt e-samhälle kommer du också att få möjlighet att samarbeta med flera av stadens verksamheter och deras system och integrationslösningar. Du kommer jobba tätt tillsammans med både utvecklare och övriga systemadministratörer i våra team. Du kommer att ha befattningen systemförvaltare.


KVALIFIKATIONER
Vi letar efter dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet inom flera av följande områden:
-HCL Digital Experience (tidigare IBM Websphere portal)
-Operativisystem (Linux/Unix, Windows)
-OpenShift
-Databaser och gärna Oracle
-Continuous delivery och verktyg som stödjer konceptet
-Containerteknologi såsom Docker
-Automatisering och script
-Mikrotjänster
-ELK-stacken

För att du ska trivas i denna roll ser vi att du är självgående, strategisk och att det är naturligt för dig att ta initiativ och driva utvecklingen framåt med ett helhetsperspektiv. Du anser att den bästa lösningen ofta är ett resultat av samarbete. Du har ett flexibelt förhållningssätt och trivs med att ha olika arbetsuppgifter. För att klara jobbet hos oss behöver du kunna svenska i tal och skrift.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Vi bedriver ett aktivt hälsoarbete samt har olika friskvårdsförmåner. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.


ÖVRIGT
Tillgänglighet och svarstider från kontaktpersonerna i annonsen kan påverkas av semesterperioden.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 21
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu behöver vi dig som gillar utveckling, problemlösning och ny teknik. Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett engagerat team som brinner för att bygga moderna tjänster för de som bor och arbetar i Göteborg. Tillsammans med oss får du möjligheten att utveckla digitala tjänster och som förenklar vardagen för tusentals göteborgare. Inom enheten arbetar utvecklare, tekniska specialister och uppdragsledare som jobbar med tekniken bakom stadens prioriterade kanal Goteborg.se och dess digitala tjänster. Vi är en enhet som växer och du kommer att ingå i ett team med olika kompetenser där du får stora möjligheter att vara med att påverka val av lösningar och ramverk. Applikationerna vi utvecklar är i huvudsak i Java. Du kommer att arbeta både med nyutveckling och vidareutveckling av befintliga applikationer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet som utvecklare och vill bygga moderna lösningar och tjänster.

Vi ser att du har mycket goda kunskaper inom:
-Java
-Databaser och gärna Oracle
-Continuous delivery och verktyg som stödjer konceptet
-Versionshantering med Git

Det är meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
-Mikrotjänster
-Testdriven utveckling
-NodeJS
-React
-HCL Digital Experience (tidigare IBM Websphere portal)

För att du ska trivas i denna roll ser vi att du är självgående, strategisk och att det är naturligt för dig att ta initiativ och driva utvecklingen framåt med ett helhetsperspektiv. Du anser att den bästa lösningen ofta är ett resultat av samarbete. Du har ett flexibelt förhållningssätt och trivs med att ha olika arbetsuppgifter. För att klara jobbet hos oss behöver du kunna svenska i tal och skrift.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Vi bedriver ett aktivt hälsoarbete samt har olika friskvårdsförmåner. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka.

Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.


ÖVRIGT
Tillgänglighet och svarstider från kontaktpersonerna i annonsen kan påverkas av semesterperioden.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemspecialist – Klient som tjänst

Systemansvarig
Läs mer Sep 21
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Du är Göteborg! Nu behöver vi dig som gör jobbet enklare för andra! Vi söker dig som har driv och brinner för kvalitet. Känner du dig väl hemma i Excel samt har erfarenhet av ServiceNow eller motsvarande ärendehanteringssystem? Då kan tjänsten som systemspecialist med fokus på vårt tjänsteerbjudande Klient som tjänst vara just det jobb du söker. Klient som tjänst är Intraservices tjänsteerbjudande för livscykelhantering av IT-arbetsplatsutrustning till alla anställda och elever i Göteborgs stad.
Du kommer att ingå i ett team av 4-5 personer som tillsammans arbetar med leveransen av Klient som tjänst. Arbetet sker både internt inom Intraservice och externt mot Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Arbetet kommer att innefatta operativt arbete kring tjänsteerbjudandet Klient som tjänst, där det framförallt ingår att arbeta med och säkerställa datakvalitén.

I jobbet ingår följande arbetsuppgifter:
- Kvalitetssäkra data när det kommer till inventarieregistret (ServiceNow)
- Felsöka i inventarieregistret
- Kontakt med kunder för att hjälpa till med exempelvis rättning av data samt ge instruktioner.
- Ta fram rapporter till olika intressenter
- Ta fram fakturaunderlag baserat på data i ServiceNow
- Hantera beställningar
- Arbeta med att vidareutveckla Klient som tjänst
- Operativa frågor kring Klient som tjänst


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av ServiceNow eller motsvarande ärendehanteringssystem. Du har goda kunskaper i Excel och är van vid kundkontakt.

Följande ser vi som meriterande:
• kunskaper runt ITIL Foundation minst V3 gärna certifiering
• goda kunskaper i övriga Office-program
• erfarenhet av att ha jobbat med hantering av datorer

Som person är du strukturerad med förmågan att organisera och se till att arbetet går framåt. I den här tjänsten handlar det bland annat om att arbeta strukturerat med registervård av vårt inventariesystem i ServiceNow. Du använder tiden effektivt genom att arbeta systematiskt, ser till att arbetet slutförs och följer upp resultat.

Du är skicklig på att samarbeta tillsammans med andra, framför allt med våra användare av systemet som du gärna tar kontakt med och hjälper när det behövs. Du är också bra på att identifiera och lösa problem genom att se helheten. Du tar ansvar för det du gör och ser till att dina lösningar fungerar bra för stadens medarbetare.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.
På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder flexibel arbetstid och eftersträvar balans mellan arbete och privatliv. Vi bedriver ett aktivt hälsoarbete samt har olika friskvårdsförmåner. Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har ett systematiskt miljöarbete sedan flera år tillbaka.
Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.


ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Miljöingenjör

Miljöingenjör
Läs mer Sep 23
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
På lokalförvaltningen finns unika möjligheter att få vara delaktig i den framtida och hållbara stadsutvecklingen. Lokalförvaltningen i Göteborgs stad är en av Sveriges största offentliga fastighetsförvaltare med lokalytor på över två miljoner kvadratmeter.

Lokalförvaltningens fastighetsavdelning ansvarar för att säkerställa våra fastigheters användbarhet över tid med god teknisk status, hållbarhet och nöjda kunder. Avdelningen ansvarar för att beställa genomförandet av underhålls- och investeringsåtgärder, reparationer och löpande tillsyn och skötsel av förvaltningens utförandeavdelningar. Vi har en strategisk roll inom hela teknik- och hållbarhetsområdet och vi tar fram och följer upp tekniska krav och anvisningar som behövs i drift och byggnation samt leder och samordnar miljöfrågor i förvaltningen. Vi arbetar aktivt mot målet om att bli en fossilfri förvaltning 2030.

Vi söker nu två miljöingenjörer. Som miljöingenjör erbjuds du ett självständigt och spännande arbete där du är med och driver utvecklingen på miljöområdet i förvaltningen. Du arbetar tillsammans med tre andra miljöingenjörer, samt en större miljöfunktion bestående av miljöutredare, miljösamordnare och klimatspecialister.

Dina arbetsuppgifter;
• Följa upp miljökrav i ny-, ombyggnads- och underhållsprojekt.
• Vägleda och stötta byggprojektledare och övriga byggprojektaktörer såsom konsulter och entreprenörer i miljöfrågor genom byggprocessen i allt ifrån materialkrav för en giftfri miljö till resurseffektiv avfallshantering.
• Genomföra utredningar inom fackområdet, samt stötta med sakkunskap i svårare utredningar/remisser.
• Spela en viktig roll för att höja kompetensen och utveckla lokalförvaltningen inom miljöområdet.
• Vara tekniskt stöd och kravställare inom miljöområdet under hela bygg- och förvaltningsskedet.
• Ingå i nätverk såväl inom Göteborgs Stad som nationellt.


KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig;
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller likvärdigt inom miljöområdet, samt har en flerårig arbetslivserfarenhet inom miljö, helst som miljösamordnare, i byggprojekt. Du har en helhetsförståelse för hur miljö, bygg, system- och materialval samverkar. Även erfarenheter av inventering och sanering är meriterande.

Vi söker dig som:
• Är strukturerad och analytisk och kan effektivt utveckla arbetssätt och anvisningar
• Är van att driva miljörelaterade utredningar
• Utifrån din egen kompetens kan engagera, förmedla och bidra till andras förståelse och lärande kring miljöfrågor
• Genom att vara kommunikativ och pedagogisk har förmågan att öka kunskap och förståelse för våra miljöambitioner- och krav samt övriga tekniska anvisningar och arbetssätt.
• Arbetar för organisationens och slutkundens bästa ur ett helhetsperspektiv i kombination med att företräda enheten.
• För denna tjänst skall du ha B-körkort
• Erfarenhet krävs.


ÖVRIGT
Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ett rikt liv också utanför arbetet. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Specialpedagog till Kvibergsskolan åk 4-6

Specialpedagog
Läs mer Sep 27
Nytt
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla Kvibergsskolan verksamhetsidé - Eleverna lärande i centrum?

Kvibergsskolan F-9 är skolan som ger eleverna en god möjlighet att kunna verka i och påverka sin framtid. Det innebär att skolan är en del av ett digitaliserat samhälle med en allt snabbare utvecklingstakt. Kvibergsskolan ska ge de kunskaper och den trygga bas som eleverna behöver för att utveckla kunskaper och förmågor som krävs av framtidens samhälle. Vi har två skolhus; Kvibergsskolan F-3 och Kvibergsskolan 4-9. Skolan är en nybyggd skola med spännande lärmiljöer som är designade för ett flexibelt och digitalt lärande.

Vi arbetar aktivt med vår vision #Hållbarttillsammans och en kultur som tar ansvar för vår miljö och varandra; "Vi vill varandra väl och gör varandra bra".

Vi söker nu ytterligare en specialpedagog med fokus på mellanstadiet till vår samlade elevhälsa.


KVALIFIKATIONER
För att söka tjänsten är ett krav att du har lärarlegitimation och har genomgått eller påbörjat specialpedagogprogrammet. Du är van att arbeta relationellt med elever och deras vårdnadshavare för att skapa en bra samverkan mellan hem och skola. Du har goda kunskap kring hur elever och lärare kan använda digitala kompensatoriska verktyg i undervisningen. Du stöttar lärares pedagogiska arbete med differentiering och elevdelaktighet och är en pusselbit i den samlade elevhälsan. Du har alltid elevens lärande i centrum där ditt förhållningssätt visar att du har en stark tilltro till att alla elever gör rätt om de kan.

Du kan, vill och låter dig och andra få vara en del i ett kollegialt lärande för att öka undervisningens kvaliteter för alla elever, något som i sin tur leder till en ökad måluppfyllelse för hela skolan. Du visar en god förmåga att leda lärare i arbetet med ledning och stimulans.

Du är bra på att utvärdera och leda förändringsarbete. Du har erfarenhet och är van att göra kartläggningar av elevers kunskaper och du kan göra goda pedagogiska bedömningar i syfte att skapa en god lärmiljö som stödjer alla elevers utveckling mot utbildningens mål. Du identifierar möjligheter och reducerar hinder i skolans lärmiljö, men också hinder på organisations-, grupp- och individnivå. Att arbeta med frågor om inkludering och värdegrund är en naturlig del i ditt arbete.

Du ska gilla utmaningar och tycker om att vara en pionjär i en nybyggd skola och vill bidra till att utveckla verksamheten på just Kvibergsskolan. Du kommer hos oss arbeta med alla elevers lärande men med fokus på elever i behov av särskilt stöd.
Vidare är du nyfiken på och beredd att arbeta utifrån den verksamhetsidé som är framtagen för Kvibergsskolan, och du är både modig och prestigelös nog att fortsätta utveckla den tillsammans med oss. Känner du igen dig?

Du hittar mer information på vår hemsida:

https://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk:2016112273835339

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

VD Göteborgs Stads Leasing AB

Verkställande direktör
Läs mer Sep 16
Göteborg befinner sig i mitt i ett utvecklingssprång. Göteborg växer kraftigt och arbetar för att bli en grön och nära storstad. Utmaningarna är många och komplicerade. Staden ska leverera välfärdstjänster till en växande befolkning samtidigt som det sker betydande utveckling inom stadsutveckling och infrastruktur. Staden har också ett starkt fokus på arbetet med social hållbarhet för att skapa jämlika livsvillkor för göteborgarna. Ambitionen är att göra Göteborg till en föregångsstad, en stad som tillhör alla. En livlig, tolerant och välmående stad. En hållbar stad öppen för världen.

Göteborg är Sveriges näst största stad med lite mer än en halv miljon invånare. Göteborgs stad är en organisation som omfattar ett 30-tal nämnder och en bolagskoncern med flera stora bolag. Totalt omsluter Göteborgs stad cirka 60 miljarder kronor och har drygt 56 000 medarbetare.

Stadens organisation befinner sig i förändring för att kunna möta de utmaningar som en växande storstad står inför.


ARBETSUPPGIFTER
UPPDRAGET
Göteborgs Stads Leasing AB (GSL) är ett leasingbolag ägt av Göteborgs Stad. Vårt fokus är att erbjuda attraktiva och gröna leasinglösningar för fordon, maskiner, mikromobilitet samt övrig lös egendom och att ge god service till stadens förvaltningar och bolag. Vi hanterar också en stor del av stadens post-, paket- och matleveranser genom vår transportverksamhet.

Vi driver arbetet kring flera viktiga mål i Göteborgs Stads miljö- och klimatprogram såsom en fossilfri fordonsflotta 2023, fossilfri maskinpark 2025/2030 och ansvar för strategin Cirkulär ekonomi. Vi arbetar för att bidra till en hållbar stad genom att minska stadens kostnader och påverka stadens verksamheter till att göra gröna val. Vi arbetar för måluppfyllnad inom flera av områden i stadens ambitiösa elektrifierings-plan och deltar i olika innovationsprojekt inom vårt ansvarsområde.

Bolagsledningen leds av VD och består av sju avdelningschefer. Avdelningarna är; finans & administration, stadens bud, servicecenter, fordon & maskin, utvecklingsteam, HR och inköp. Vi är en attraktiv arbetsplats bestående av totalt fem affärsenheter med cirka 100 medarbetare och vi omsätter totalt 800 mkr.


KVALIFIKATIONER
VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Drivs du av att skapa förutsättningar för ett bättre och mer hållbart samhälle? Vill du leda och utveckla ett bolag som gör verklig samhällsnytta? Då kanske du är vår nya VD. Vi är ett bolag med ledande roller i stadens arbete att bli fossilfria och cirkulära. Vi arbetar ständigt med att förbättra förutsättningarna för Göteborgs stads verksamheter att utföra sina uppdrag på bästa sätt.

Vilka är vi?
Vi drivs av ett genuint samhällsengagemang och för oss är mångfald och jämlikhet en viktig och spännande del av vårt uppdrag. På vår arbetsplats vill vi vara prestigelösa och flexibla och vi tycker om utmaningar, men vi kan också be varandra om hjälp om det blir för svårt, och vi är lyhörda inför varandras behov.

Vem är du?
• Du har inspirerande och engagerande ledaregenskaper, är trygg, förtroendeingivande och därmed lätt att samarbeta med.
• Du har lätt att arbeta med visioner och är en tydlig och coachande ledare.
• Du har stor social kompetens och tror på människors lika värde och förmåga.
• Du är lyhörd, empatisk och du har värme och humor.
• Du delar Göteborgs Stads värdegrund och förhållningssätt.

Vad har du med dig?
• God förmåga att kommunicera och bygga en kultur som är kund och serviceinriktad
• Dokumenterad erfarenhet av att leda förändringsarbeten med goda resultat.
• God kunskap om ekonomistyrning.
• God förmåga att kombinera affärsnytta med samhällsnytta och hållbarhet baserat på
Göteborgs Stads mål.
• Relevant akademisk utbildning.
• Förmåga att leda och styra en komplex verksamhet med många olika slags utmaningar, behov och kompetenser
• Dokumenterad ledarerfarenhet på övergripande nivå i större organisation/bolag.

Vad ska du göra hos oss?
• Leda bolaget utifrån ägardirektiv och av kommunfullmäktige fattade beslut.
• Ha förmåga att leda bolaget med sina varierande uppdrag, ur ett hela staden perspektiv.
• Verkställa fattade beslut.
• Tolka, förstå och agera utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden.
• Ha förmåga att hantera samspelet mellan politik, tjänstemän och profession.
• Leda bolagets flytt till en annan lokalisering.


ÖVRIGT
INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via www.offentligajobb.se senast den 17 oktober 2022. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-execuctive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Karin Rudhag karin.rudhag@source-executive.se , 0704140010 eller Cecilia Palmgren, cecilia.palmgren@source-executive.se, 076-949 5103.

Ansök nu

Trafikledare till serviceresor

Trafikledare, vägtrafik
Läs mer Sep 23
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla. Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av vår utvecklingsresa? Just nu söker vi en till två trafikledare till oss på trafikkontoret!

Som trafikledare arbetar du för att förebygga och minimera kommande trafikmässiga problem. Du hjälper förare med information och problemlösning vid pågående uppdrag, du har tillsyn av den löpande trafikverksamheten och beslutar och genomför trafikkorrigerande åtgärder. I arbetsuppgifterna för trafikledare ingår bland annat att uppdatera systeminformation och att se till att förseningsinformation till resenärer vid försenade fordon framkommer. Du hanterar även bokning av serviceresor per telefon för olika resenärsgrupper och deltar i utbildnings- och uppföljningsaktiviteter relaterat till befintliga trafikavtal. Övriga arbetsuppgifter kan tillkomma.

Du kommer tillhöra avdelningen serviceresor, enheten trafikledning, som består av 15 trafikledare, varav många har arbetat lång tid tillsammans. Vi har en jämn könsfördelning och en bra åldersspridning. Vi arbetar med att hjälpa våra resenärer att komma fram till rätt plats i rätt tid genom att stötta förarna i deras yrkesutövning. Vi har löpande kontakter med förare och trafikföretag och har hela stadens trafiksituation i realtid som vårt arbetsfält, vilket innebär att vi även arbetar kvällar, helger och storhelger med ob-tillägg. Vi arbetar förebyggande för att så långt som möjligt se till att förseningar inte uppstår.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasial utbildning. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, logistik, vård och omsorg, har arbetat inom funktionsnedsättning eller annat serviceyrke som vi bedömer som likvärdigt.

Du behöver ha en god pedagogisk förmåga att förmedla kart- och väginformation och att upprätthålla ett professionellt empatiskt förhållningssätt även i stressade situationer. För att kunna arbeta som trafikledare krävs god samarbetsförmåga eftersom stora delar av arbetet kräver samarbete och kommunikation med övriga kollegor för att lösa aktuella problem. Vi önskar att du är väl förtrogen med geografin i Göteborg samt omkringliggande region. I tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Arbetet ställer krav på ansvarstagande och noggrannhet. Trafikledaren är Serviceresors kontakt gentemot förarna i det dagliga löpande arbetet och fungerar även som länk mellan förare och resenärer. Trafikledningsuppdraget handlar om att vi ska ge god service och ett trevligt bemötande, samtidigt som vi uppfyller effektivitet och en kostnadsmedvetenhet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.
Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Planerare till Boendestödsenheten Nordost 1 Bergsjön/ Kortedala

Administrativ assistent
Läs mer Sep 23
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som planerare utgår från våra lokaler i Kortedala och Bergsjön.
Tillsammans med vår andra planerare kommer du att planera det dagliga arbetet för cirka 25 kollegor.
Det dagliga arbetet kretsar kring att lägga scheman i PluGo och fördela klienter och uppgifter bland våra boendestödjare, utifrån verksamhetens behov samt utifrån klientens behov av stöd. Vid behov skapar du beställningar av vikarier via TimeCare Pool. Du kommer också att ansvara för boendestödjarnas individuella scheman och därav arbeta i systemet TimeCare/Multi Access. I arbetet ingår att ha kontakt med klienter och dokumentera klienternas avbokningar i Treserva och PluGo.

I arbetsuppgifterna ingår det att ge stöd till kollegor i PluGo och våra mobiltelefoner. Du kommer även att stötta kollegor med beställningar av nya Siths-kort.

Du kommer att planera med långsiktig bemanning, exempelvis inför sommaren. I din roll ingår det att ha en nära dialog med vår andra planerare, men även stödpedagoger, boendestödjare och chef.

Du erbjuds en tjänst där det händer mycket, både vad gäller olika system men också i kontakt med människor. Vi söker dig som trivs med att arbeta administrativt, där det finns möjligheter att utveckla mer effektiva lösningar och rutiner.

För att trivas i rollen krävs att du har ett intresse för den digitala utvecklingen, får energi av att hitta och leverera lösningar och du trivs i ett högt och föränderligt tempo. För att och behöver ha ett intresse för den digitala utvecklingen. Arbetet innebär att kunna prioritera om åtgärder och uppgifter vid behov, både på detaljnivå och mer övergripande. Du tar initiativ och ser till att arbetet går framåt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lägst en godkänd gymnasieutbildning och som har erfarenhet av att bemöta människor med funktionsvariationer. Du har tidigare arbetat i en administrativ roll som krävt att du behövt överblicka och koordinera olika uppgifter, information och/eller system.

Du som söker har god datorvana samt lätt för att lära dig nya system. Du har kunskaper i systemen Multi Access/TimeCare, Treserva och PluGo, Phoniro Kompanion och har tidigare arbetat med dessa i kombination. Ditt arbete underlättas med hjälp av goda kunskaper i Excel.

Det är ett krav att du har erfarenhet av schemaläggning och bemanningsplanering.
Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, är en förutsättning i kommunikationen med våra klienter samt i arbetsuppgifter som innefattar dokumentation.
Det är meriterande om du har erfarenhet av beställning av Siths-kort.

Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Vidare är du en person som har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Socialsekreterare med inriktning föräldrarådgivning

Socialsekreterare
Läs mer Sep 22
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg, Majorna, Linné, Örgryte och Härlanda ska få en bättre vardag. Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till insatser för en jämlik stad. Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en mer likvärdig och effektiv socialtjänst som utgår från evidens och erfarenhet.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i stadens hjärta - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du bidra till att barn och unga får goda uppväxtvillkor? Vill du arbeta med att stärka relationen mellan barn, föräldrar och andra viktiga vuxna runt barnen?

Enheten Förebyggande och Främjande söker nu en föräldrarådgivare med inriktning blivande föräldrar och föräldrar med barn i förskoleåren.

Som Föräldrarådgivare har du i uppdrag att ge stöd som stärker och utvecklar relationen mellan föräldrar och barn. Samt att stödja och stärka föräldrar och andra viktiga vuxna i barnens liv i att utveckla strukturer och strategier som säkrar att barnens omsorgs- och utvecklingsbehov blir tillgodosedda. Du arbetar med stöd och förebyggande insatser som är riktade till hela familjen och även den blivande familjen. Du erbjuder enskilda samtal, gruppverksamhet, lotsar till andra arenor och verksamheter samt ger konsultativt stöd till andra professioner.

Du kommer vara placerad på en familjecentral och utgå därifrån i ditt uppdrag. Med grund i ett familjecentrerat arbetssätt samverkar du i det dagliga arbetet med pedagoger och vårdpersonal på familjecentralen. Du arbetar också uppsökande och samverkar nära med olika aktörer såsom barnmorskemottagning, BVC, öppna förskolor och förskolor, bibliotek och civilsamhällesaktörer med flera. Detta för att nå familjer i det geografiska område du verkar. Alla insatser är generella och ska vara öppna och tillgängliga för den som söker kontakt, men ska vara utformade på ett sådant sätt att de gör störst skillnad för de familjer som har störst behov. Syftet är att bidra till mer jämlika uppväxtvillkor för barn.

Tjänsten ingår i ett team med sex andra föräldrarådgivare i enheten. Du kommer också ha nära samarbete med andra kollegor i enheten som är koordinatorer inom familjecentrerat arbete (FCA), samordnare för föräldraskapsstöd och familjecentral samt med medarbetare inom socialtjänstens avdelning Barn och Unga. Du är en del av socialtjänsten främjande och förebyggande arbete. I uppdraget ingår också att tillsammans med kollegor och chef i teamet och enheten vara med och utveckla arbetet för en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser och en mer jämlik stad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, har minst fem års arbetserfarenhet av socialt arbete med barn och familjer samt kunskap om nätverksarbete och att arbeta med systemperspektiv.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med familjer och föräldrastöd i grupp, av främjande och förebyggande socialt arbete, av att samverka tvärprofessionellt, av att arbeta med föräldraskapsstödet ABC och om du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning.

Du har förmåga att lyssna på och skapa en förståelse för de människor du möter i din yrkesroll i syfte att förstå deras behov. Du är öppen och tillmötesgående i ditt förhållande till andra och du visar respekt, hänsyn och omtanke.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar med andra för att möta behov hos barn och familjer med ett helhetsperspektiv.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkessammanhang. Du skapar goda relationer och bygger nätverk med personer på alla nivåer, i den egna organisationen såväl som utanför. Genom att visa intresse för andra hittar du möjligheter till relevanta samarbeten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Tjänsten kommer att tillsättas om erforderliga beslut tas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Förskollärare till Förskolan Lindebovägen 1

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 23
Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/förskoleförvaltningen-göteborgs-stad

ARBETSUPPGIFTER
Lindebovägen 1 ligger i södra delarna av Göteborg med stora lokaler på en härligt kuperad gård med närhet till både skog och hav. Förskolan består av fyra avdelningar med åldersblandade grupper 1 - 5 år.
Nu när vi har återgått till fräscha renoverade lokaler så söker vi en förskollärare.
Våra dagliga rutiner avviker lite från de vanliga. Vi berättar gärna mer om detta vid en intervju!
Vi jobbar med tvärgrupper mellan avdelningarna för att låta barn samarbeta med andra än de som går på avdelningen. Till hösten börjar vi använda Unikum där all vår dokumentation kommer samlas t.ex vårt systematiska kvalitetsarbete. SKA mallen är framtagen i samarbete med Ann-Charlotte Lindgren på Pedagogen.

Tillsammans med dina kollegor på avdelningen och huset kommer du driva utbildning och undervisning utifrån Läroplanen på förskolan. Viktigt är att du tycker om att utvecklas tillsammans med barnen, inkludera göra dem delaktiga i undervisningen och verksamhetens innehåll.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare med lärarlegitimation och som tar ansvar för de pedagogiska uppdraget enl. Lpfö.

Vi vill att du deltar i kollegialt lärande på en förskola där pedagogisk utveckling står i centrum bl.a. genom lärgrupper samt att du vill driva utvecklingen på förskolan framåt genom att ta del av forskning och beprövad erfarenhet. Vi vill att du bidrar till en förskola där barnens utveckling står i centrum.

Vi tror att du är en person som får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du anpassar ditt sätt att kommunicera efter mottagare, målgrupp och situation och du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Vidare är du stabil och trygg i din förskollärarroll och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut även under tidspress.

Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Socialsekreterare till Mottagningsenheten

Socionom
Läs mer Sep 26
Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och tillsammans med oss utveckla Mottagningsenheten för försörjningsstöd inom Socialförvaltningen Hisingen? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter där du dagligen träffar nya människor? Vi har en kollega som går vidare till ett annat uppdrag. Vi söker därför dig som vill bli en del av ett engagerat team med socialarbetare som känner stort engagemang för de vi är till för.

Mottagningsenheten är förvaltningens ansikte utåt. På enheten arbetar för närvarande 14 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Du arbetar med tidbokning, jour och nybesök för personer med behov av försörjningsstöd. Arbetet går bland annat ut på att utreda tillhörighet till Socialförvaltningen, utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd samt svara för jour i icke aktuella ärenden.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och som har erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. Erfarenhet från mottagningsarbete är meriterande.

Som person har du förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv och relatera till dessa på ett lyhört sätt. Du agerar självständigt utifrån vision, mål och riktlinjer. Arbetet i Mottaget kräver att du är flexibel, att du kan anpassa dig till nya omständigheter och se möjligheter i förändringar. Du behöver vara målmedveten och ha ett gott bemötande. För att lyckas i din roll som socialsekreterare behöver du ha en helhetssyn och verka för samarbete med olika aktörer såväl internt som externt.

Mottagningsenheten erbjuder dig en gedigen introduktion, stöd från engagerade kollegor och förutsättningar för att själv kunna forma ditt arbete. Det är ett spännande och utmanande arbete. Som stöd i ditt arbete kommer du att ha tillgång till metodhandledning och extern processhandledning.

Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.


ÖVRIGT
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sjuksköterska till korttidsboenden i Centrum

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 27
Nytt
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du legitimerad sjuksköterska och vill ha ett omväxlande och självständigt arbete där du gör skillnad för människor varje dag? Nu expanderar vi på två av våra korttidsboenden i Centrum, Fredriksdal och Bagaregården, och söker dig som vill bli vår nya kollega! Du välkomnas till ett befintligt och kompetent team där samarbete och god gemenskap värderas högt. Två gånger i veckan så har vi träffar med hela teamet vilket är väldigt uppskattat och stärker gemenskapen. Tillsammans skapar vi en god och jämlik vård för våra patienter och ser till att de får en optimal livssituation.

Korttidsenheterna i Göteborgs Stad stödjer patienter när de behöver få tillbaka, behålla eller förbättra sin förmåga att klara sig i vardagen och på så sätt möjliggöra att bo kvar hemma. Inom korttidsenheterna är det ett konstant patientflöde för in- och utskrivning. Här vårdas även patienter i väntan på ett annat boende. Du erbjuds ett varierande arbete med allt från intensiv rehabilitering till palliativ vård. Just nu pågår en omorganisation inom stadsområdet där våra tre korttidsenheter i Centrum, däribland Fredriksdals korttidsboende, har blivit en samlad arbetsgrupp under en och samma chef. Här finns möjlighet för dig att vara med och utveckla och påverka hur samarbetet ska se ut. För dig som nyanställd inom den kommunala hälso-och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram. Programmet är individuellt utformat och pågår i cirka ett år. Vi arbetar med kompetenshöjande insatser, internutbildningar och erbjuder olika karriär-och utvecklingsmöjligheter.

Ansvarig enhetschef Linda Carlsson beskriver sitt ledarskap:
"I mig får du en engagerad och närvarande chef. Jag är inkännande och intresserar mig för medarbetare, kollegor och patienter. Jag värdesätter och värnar om medarbetares delaktighet i vårt gemensamma arbete och tror att teamarbetet är nyckeln till framgång. Jag strävar efter att vi tillsammans skapar arbetsglädje och en god vård för de vi är till för."

"Jag valde att arbeta på korttidsboende då det innebär en viss ombytlighet med patienten som kommer och går, detta ger mig nya erfarenheter och kunskaper och en utmaning som utvecklar mig i min profession som sjuksköterska. Det bästa med mitt jobb är mötet med patienterna och mina arbetskollegor". Niina, sjuksköterska i Göteborgs Stad


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och det är meriterande om du har vidareutbildat dig inom vård av äldre. Vi ser gärna att du har relevant yrkeserfarenhet men välkomnar även dig som är nyexaminerad. B-körkort är ett krav.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll och har patientens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Tjänsten innehåller såväl självständigt arbete som arbete i team. Därmed krävs att du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten, samtidigt som du också vid behov kan agera och ta beslut på egen hand utifrån vad situationen kräver. Du har förmåga att göra avvägningar när du behöver fråga en kollega eller ta reda på mer information. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet, tillsammans med patient och närstående.

Vi rekryterar löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag och hör av dig vid frågor eller funderingar!
ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

För dig som nyanställd erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram. Programmet är individuellt utformat och pågår i cirka ett år. Vi erbjuder även möjligheten att studera vidare specifika specialistutbildningar för att kunna arbeta med den kompetensförsörjning som behövs i organisationen.

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs stads gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Finsktalande medarbetare som söker nya utmaningar inom äldreomsorgen

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Sep 22
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en finsktalande spännande person med ett genuint intresse för att arbeta med äldre till Lövgärdets äldreboende. Det är av fördel om du har arbetat inom vård och omsorg innan. Vi söker dig som talar och förstår finska då Onnela är en demensavdelning för finsktalande äldre. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Är det du som gör Göteborg till en bra stad att åldras i?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillgodose hyresgästernas individuella och personliga behov av vård och omsorg. Du deltar också i andra uppgifter på boendet så som att utföra vissa hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegation från sjuksköterska. I rollen ingår även planering av omvårdnad och social dokumentation i digitalt journalsystem.

Lövgärdets äldreboende består av 62 lägenheter fördelat på två hus. Här arbetar ett team bestående av omvårdnadspersonal - de flesta med undersköterskeutbildning - omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi arbetar ständigt med förbättrings- och utvecklingsprojekt, i stort som smått. Du kommer att arbeta dag, kväll samt helg och ingå i ett glatt och omtänksamt gäng hos oss.

För att du ska trivas hos oss behöver du sätta hyresgästerna i första rummet. Vi strävar efter att garantera dem trygghet, kontinuitet och gott bemötande. Den vård och omsorg vi ger är personcentrerad så att individen står i centrum och kan ha inflytande över sin vardag och själv bestämma över sitt liv. Det är viktigt för oss att varje dag ge våra hyresgäster en meningsfull dag i en positiv miljö.

Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt; Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetat inom vård och omsorg tidigare eller alternativt har ett genuint intresse för att påbörja en ny yrkesbana inom omsorg, och samtidigt kan förstå och tala finska. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Dokumentation är en viktig del i arbetet vilket gör att du behöver ha datorvana.

För att passa för uppdraget är du lyhörd och visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har stort engagemang och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är flexibel, kan prioritera och ser det som behöver göras. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Rekrytering sker löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bygglovhandläggare - vikariat

Bygglovshandläggare
Läs mer Sep 27
Nytt
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

ARBETSUPPGIFTER
Byggavdelningens uppdrag är att hantera ansökningar om bygglov, rivningslov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, anmälningspliktiga åtgärder och anmälningar om olovligt byggande. Avdelningen ger också allmänheten stöd och råd i andra lovrelaterade frågor och hjälper dem i bygglovsprocessen. Avdelningen bevakar att önskemål följer målen för den önskade bebyggelseutvecklingen i kommunen, kraven på den lokala miljön och en hållbar utveckling.

Byggavdelningen är för tillfället organiserad i fem enheter med varsin enhetschef. Avdelningen består av ca 90 bygglovarkitekter/-handläggare, inspektörer, administratörer, koordinatorer, tillsynshandläggare och planhandläggare. Nu söker vi en tidsbegränsad bygglovhandläggare eftersom en av våra medarbetare ska vara ledig.

Som bygglovhandläggare granskar du bygglovsansökningar utifrån såväl formella bestämmelser som lämplighet och gestaltning samt deltar aktivt i avdelningens utvecklingsarbete i dessa frågor. I uppdraget ingår att på delegation fatta beslut om bygglov, ge service till allmänheten i form av råd och upplysningar, samt föredra ärenden inför byggnadsnämnden.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad arkitekt, alternativt har bygglovhandläggarutbildning i kombination med annan utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från stadsbyggnadskontor samt har goda kunskaper i Plan- och Bygglagen.

Arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

För att trivas i arbetet behöver du kunna arbeta strukturerat då du hanterar ärenden som befinner sig i olika faser. Du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

På byggavdelningen har vi ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Det är viktigt för oss inom teamet och byggavdelningen i stort att vi bryr oss om varandra. En god arbetsmiljö innebär att vi gör ett bättre arbete för dem vi är till för. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv, dina kollegor och mot kunden, Som medarbetare är du med och bidrar till avdelningens utvecklingsarbete.

ÖVRIGT
Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Stödassistent till boende i Högsbo

Stödassistent
Läs mer Sep 15
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en ny kollega/stödassistent Verktumsgatans- och Tuppfjätsgatans boende, som vill arbeta med vår målgrupp, vuxna personer mellan 18-66 år med förvärvade hjärnskador. Problematiken hos våra hyresgäster ser olika ut, allt från omvårdnad med full ADL (Allmän daglig livsföring) till mer muntligt stöd och verbal guidning. Målsättningen är att de som bor här skall få individanpassat stöd för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt där vi främjar hälsa och rehabilitering.

Arbetet som stödassistent innebär att genom ett lågaffektivt bemötande ge de boende ett individuellt anpassat stöd samt att uppmuntra och motivera i den dagliga rehabiliteringen och livsföringen. Några av de boende är i stort behov av omvårdnad och behöver hjälp vid förflyttningar. I arbetet som stödassistent arbetar vi med att stimulera till fritidsaktiviteter och erbjuder våra hyresgäster bland annat fysiska aktiviteter. Vi har ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdsteamet som består av sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut. I arbetsuppgifterna ingår även medicinhantering enligt delegation, social dokumentation i systemet Treserva och vissa andra administrativa uppgifter.

Som fast placerad stödassistent ges du möjlighet att vara kontaktperson för en brukare samt att vara ombud för ett eget ansvarsområde t. ex. hygien, hjälpmedel eller brand.
Alla stödassistenter hos oss erbjuds möjlighet till vidareutbildning internt. Vi jobbar med egna riktade utbildningsinsatser efter de behov vi ser i verksamheterna.

Vi använder oss av schemaläggningsprogrammet Time Care och arbetar aktivt med optimerad bemanning och samarbete mellan enheterna i schemagruppen. Arbetet är idag förlagt till dag, kväll och två helger av fyra. Arbetstidens förläggning kan komma att förändras om hyresgästernas behov förändras

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stödassistentutbildning, Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande är om du har relevant påbyggnadsutbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med personer med hjärnskada. Du har arbetat med omvårdnadsarbete tidigare.
Vi vill att du är tydlig i din kommunikation och kan arbeta pedagogiskt och metodiskt. Erfarenhet av att ha arbetat med AKK (Alternativ och Kompletterande Kommunikation) är meriterande.
Du måste även kunna formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Du har förmåga att skapa goda relationer med ett respektfullt bemötande och aktning för den enskildes integritet. För att lyckas med uppdraget krävs att du kan arbeta självständigt, att du tar egna initiativ samt att du är lyhörd. Arbetet kräver ibland att man kan ställa om sig snabbt, göra prioriteringar och behålla lugnet även i mer pressade situationer.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Urval kommer att påbörjas under ansökningstiden.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 26
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Alma är ett akutboende som vänder sig till kvinnor över 21 år som saknar boende och som använder alkohol och/eller narkotika, samt med ev psykisk och/eller social problematik. På Alma har vi inget krav på nykterhet eller drogfrihet. Vi har 16 biståndsbedömda akutboendeplatser och en plats för våldsutsatta kvinnor i aktivt missbruk som inte kräver biståndsbeslut från socialtjänsten. Under hösten 2022 kommer Alma att byta lokaler och bli mer integrerat i övriga samhället i det att lokalerna ligger i ett bostadsområde, nära till kollektivtrafik och näringsliv. I samband med bytet till nya lokaler kommer antalet platser öka något.

Kvinnorna som bor på Alma har skilda livs historier, men har alla levt i utsatthet, många gånger med erfarenhet av våld och trauman. Det ställer krav på personalen på Alma att kunna växla mellan olika strategier och bemötanden, beroende på vilken person som du möter. Det ställer också krav på att verksamheten hela tiden utvecklas, att vi utvärderar våra resultat, och om det behövs, hittar vi nya lösningar. Personalen på Alma har gedigen erfarenhet och kunskap om kvinnor i utsatta livssituationer och allas bidrag är väsentliga när det gäller att vi tillsammans i personalgruppen hittar det bästa stödet och den bästa insatsen för de vi är till för. Som behandlingsassistent är du kontaktpersonal för några av de kvinnor som bor hos oss. I samråd med den enskilda kvinnan upprättar du genomförandeplan och använder verktyget Boendekartläggning i ditt arbete. Du och övriga i teamet arbetar tillsammans med kvinnan utifrån den uppgjorda planen och du följer upp och dokumenterar detta arbete. Samarbete med andra, för kvinnan viktiga personer eller aktörer/verksamheter, är en betydande del av arbetet.

I avdelningen för boende och hemlöshet använder vi MI, LAB och ÅP och du kommer att erbjudas utbildningar och kontinuerlig påfyllning i dessa metoder. Personalgruppen har även regelbunden extern processhandledning.

Du är delaktig i att utveckla verksamheten då vi ständigt strävar efter att öka vår kunskap och anpassa vårt arbetssätt efter brukarnas behov och de uppdrag vi får. Du skall ha ett intresse och engagemang för målgruppen och se hopp och möjligheter. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med mycket humor och engagemang. Personalgruppen består av sex behandlingsassistenter som arbetar heltid enligt ett rullande schema samt en metodstödjare med samordningsansvar och enhetschef dagtid. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som socialpedagog, socionom, beteendevetare eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete och du har gärna erfarenhet av arbete med våldsutsatthet, missbruksproblematik och samsjuklighet.

Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet genom att visa respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Ansök nu

Timvikarier till Bemanningsenheten Funktionsstöd Centrum

Stödassistent
Läs mer Sep 23
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Timvikarier sökes till bemanningsenheten funktionsstöd centrum som vid behov täcker upp för ordinarie personals korttidsfrånvaro. Verksamheterna bedrivs i Majorna - Linné, Örgryte- Härlanda och Centrum, målgrupperna är barn, ungdomar och vuxna.

Verksamheterna har olika inriktningar inom funktionsstöd. På våra BmSS-boenden och barnboenden har brukarna olika fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsvariationer. Daglig verksamhet bedriver aktiviteter med habiliterande inriktning och mer produktionsinriktade uppgifter. Vårt korttidsboende är till för personer som har fått en funktionsvariation i vuxen ålder och behöver mer omvårdnad efter en sjukhusvistelse. Boendestöd hjälper brukare i deras hemmiljö med motiverande stöd och omvårdnad.

Arbetet innebär varierande uppgifter som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. En del av arbetet är även att dokumentera brukarnas utveckling och behov. Genom att finnas där som stöd för våra brukare bidrar du till en meningsfull vardag.

Vi eftersöker timvikarier som vid behov täcker upp för ordinarie personals korttidsfrånvaro i verksamheterna. Som timvikarie erbjuds du en flexibel arbetstid förlagd dagtid, kvällstid eller natt på vardagar och helger. Du kan själv styra din arbetstid genom att själv lägga in din tillgänglighet och få förfrågningar därefter. Du kan även kombinera arbetet med studier, annan sysselsättning eller pension.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har fyllt 18 år och det är önskvärt om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har stödassistent- alternativt undersköterskeutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som vikarie inom funktionsstöd sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Det är viktigt att du är lyhörd för individens behov för att kunna anpassa ditt bemötande i olika situationer. Du är stabil och trygg som person, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser vid behov. För oss är det önskvärt att du är ansvarsfull samt har ett flexibelt förhållningssätt.

För att kunna kommunicera med brukare, kollegor och föra dokumentation behöver du behärska det svenska språket vilket innebär godkända betyg i Svenska A, SAS Grund eller motsvarande.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Rekrytering sker löpande utifrån verksamheternas vikariebehov.
I samtliga rekryteringsprocesser sker minst två referenstagningar.

I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i åk 1-3 till Nya Skolan

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Sep 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nya skolan Länsmansgården är en kommunal F-3 skola vackert belägen precis i anslutning till natur och aktivitetsområden vid Svarte Mosse i Länsmansgården. Skolan är relativt nystartad och tillsammans fokuserar vi på att bygga upp en skola med hög professionalitet inom skolans alla områden och med mycket samarbete och gemenskap både mellan personal och elever. På skolan finns ca 250 elever och 40 personal.

Vi satsar mycket på att ge våra elever bra förutsättningar för lärande. Vi arbetar kontinuerligt med språk- och kunskapsutveckling och har fortbildning på lärarschemat varje vecka. Detta skapar tydliga förbättringar i elevresultat. Vi arbetar med mötet mellan elev och behörig lärare då vi vet att detta har störst betydelse för elevens utveckling. Vi har en trygg, liten skola som är nära både elever och vårdnadshavare.

Nu söker vi en lärare till åk 1-3.
Som lärare hos oss ingår du i ett årskursteam som tillsammans ansvarar för undervisningen och elevernas lärande i ett nära samarbete med specialpedagog och övrig elevhälsa. Tillsammans ansvarar ni för att planera, utvärdera och utveckla undervisningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare för årskurs 1-3 med bred ämnesbehörighet. Vi ser gärna att du har behörighet i svenska som andraspråk för de tidigare åren. Du är väl insatt i styrdokumenten och kan omsätta dem i praktiken.

Som lärare hos oss trivs man bäst om man har en inneboende drivkraft att vilja utvecklas och att kontinuerligt vilja bidra till en hög kvalitet i verksamheten. Vi vill att du är en engagerad och trygg pedagog med ett gott förhållningssätt både i mötet med elever och vuxna. Eftersom våra pedagoger arbetar i team är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga.
Som lärare hos oss är det viktigt att man kan vara en god språklig förebild för våra elever.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.


För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot system till Digitala verktyg & logistik, S

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning mot system till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer.

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.
Enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av både interna system som t ex bibliotekssystemet, samt digitala tjänster som vänder sig direkt till göteborgarna.

Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning mot system för att stärka upp det team som arbetar med support, utbildning, förvaltning och utveckling av bibliotekssystemet Sierra. Vi befinner oss i en spännande fas där vi under hösten kommer att inleda arbetet med att införa ett logistiksystem för mediehantering inom biblioteken i Göteborg.
Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande uppdrag. Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• tidigare erfarenhet från att arbeta med bibliotekssystem, gärna Sierra
• erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning eller systemadministration inom andra verksamheter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie/pedagog till Digitala verktyg & logistik, Stadsbiblioteket, G

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.

Enheten ansvarar för att tillsammans med biblioteksverksamheterna i staden utveckla metoder för handledning och tjänster som möter användarens behov i en föränderlig omvärld. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.
Vi söker nu en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog för att ytterligare kunna utveckla enhetens uppdrag.

Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande . Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• arbetat som IKT-pedagog eller lärare med inriktning mot IT/digitalisering
• erfarenhet av arbete med digital delaktighet och tillgänglighetsfrågor
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• vidareutbildning inom MIK

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i fritidshem åk F-3 till Tångenskolan F-6

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Sep 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Sedan höstterminen 2021 bildar skolenheterna Glöstorpsskolan 7-9, Gunnestorpsskolan F-6 och Tångenskolan F-6 ett gemensamt skolområde. Tångenskolan ligger vackert inbäddad i naturen i Tuve och är en F-6 skola med 2 klasser i varje årskurs. De 320 eleverna på skolan har tillgång till en lekpark, bollplan och naturområden och alla elever använder sig av Ipad eller Chromebook.

På Tångenskolans fritidshem har vi fyra olika avdelningar. I början av höstterminen bestämmer fritidslärarna och fritidspedagogerna olika teman utifrån elevernas intressen och rådande utvecklingsområden. Alla fyra avdelningar arbetar med dessa teman under läsåret för att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet, lättare kunna organisera åldersöverskridande aktiviteter samt kunna utvärdera kollegialt på fritidsmötena. De som arbetar på fritids har också olika kompetenser som gärna tas tillvara på, därför är temaarbetet väldigt givande för verksamheten. Fritidshemmet har arbetat med teman som till exempel: H2O, film och drama, rymden, historia och mytologi och jorden runt. I slutet på läsåret utvärderas temaarbetet så att förbättringar kan göras till kommande läsår.

På fritidsmötena diskuteras olika pedagogiska- och didaktiska frågor bland annat utifrån olika böcker. Den senaste boken vi arbetat med heter Nyckeln till skolgårdens lärande skriven av Gustav Sundh. Under mötet utvärderas även teman, aktiviteter och lov och vi ger/tar emot information från fritidshemmets samordnare. Fritidsmötena leds av en fritidssamordnade som på samordnarmöte lyfter fritidshemmets perspektiv och driver verksamhetens utveckling framåt tillsammans med rektor och lärare från andra arbetslag.

Fritidshemmens dag som infaller andra tisdagen i maj varje år är någonting som Tångenskolan vill lyfta och fira. Dels för att öka fritidshemmens status i samhället men även för att ha en härlig dag då elever, lärare/pedagoger och vårdnadshavare ses och har det trevligt tillsammans genom olika aktiviteter.

Under skoltid arbetar du med klasslärarna, det kan till exempel vara som resurs eller undervisning i halvklass så kallad PA, praktiskt arbete. Innevarande läsår är tjänsten i förskoleklass. Som lärare i fritidshem bidrar du till en miljö där elever och personal kan vara trygga, må bra och växa med sina uppgifter och ansvar.

Du kommer ha ansvar för att planera, genomföra och följa upp undervisning. Tillsammans med ditt arbetslag arbetar ni gemensamt för att stimulera elevernas utveckling och lärande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för fritidshem F-3. Har du behörighet att undervisa i något av grundskolans ämnen är det en merit. Du uttrycker dig obehindrat i svenska i tal och skrift.

För att passa hos oss är det viktigt att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med eleverna och verksamhetens bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Som person får du energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn.

Du samarbetar väl och har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv och uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du har ett gott och respektfullt bemötande som grundar sig i alla människors lika värde, du är strukturerad och tar ansvar för ditt arbete. Du kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Vår målsättning är att Tångenskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande samt tar ansvar för sin lärmiljö. Hos oss erbjuds du ett meningsfullt uppdrag med möjlighet att göra skillnad!

Varmt välkommen med din ansökan.


För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Undersköterska/vårdbiträde till Kallebäcks vård och omsorgsboende inriktnin

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Sep 23
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
På Kallebäcks boende är målgruppen män och kvinnor från 50 års ålder med omsorgsbehov samt aktivt missbruk, ibland i kombination med demens.
Många av våra boende har psykisk ohälsa till följd av sitt missbruk eller missbruk till följd av sin psykiska ohälsa.
De boende har behov av individuellt anpassade insatser och förutom rena omsorgsinsatser kan det innebära motiverande samtal eller att få delta i aktiviteter som gör dagen
meningsfull. Det är viktigt för våra boende att få känna sig respekterade och lyssnade på och att få uppleva trygghet i gemenskap med andra. Du kommer dagligen möta personer som har ett avvikande beteende och därför är det viktigt att du känner dig bekväm med att vara till för dem.
I vårt arbete har vi fokus på dem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt enligt Göteborgs Stads gemensamma förhållningssätt.
För att insatsen skall vara av hög kvalitet för den enskilde, ställs stora krav på samarbete i
personalgruppen. Arbetet är omväxlande, vilket kan innebära nya insatser med kort framförhållning.
Verksamheten har sedan 2019 varit under ständig utveckling i snabb takt, det är därför viktigt att du som söker tycker om att arbeta i en verksamhet under ständig förändring. I utvecklingsarbetet har vi bland annat arbetat med att utveckla den sociala dokumentationen.
Dag/kväll/helg enligt schema.


KVALIFIKATIONER
Du som söker skall vara utbildad undersköterska eller under omsorgsutbildning och tidigare erfarenhet inom psykiatri och missbruk är meriterande, samt vårdyrket. Då social dokumentation är en del av arbetsuppgifterna ska du kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
Du har en positiv människosyn, ansvarskänsla, ett stort engagemang och du utgår från den boendes syfte och behov när du utför ditt arbete.
Du har lätt för att skapa goda relationer till dem du möter, både brukare och kollegor. Du är bra på att ta egna initiativ och är van vid att strukturera ditt arbete. Du har förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer och är bekväm i att arbetsdagen inte alltid går att förutse.
Om du gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig av andra, tror vi att du kommer trivas hos oss.
Glöm inte att motivera varför du är intresserad av denna anställning.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sjuksköterska till nybyggda Dunfins vård- och omsorgsboende på Hisingen

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 23
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Dunfin är ett nybyggt vård-och omsorgsboende där vi har satsat på den senaste tekniken och att hitta smidiga digitala lösningar. Det bidrar till att våra patienter får en större självständighet samtidigt som du som medarbetare får en smidig arbetsvardag. Det finns sammanlagt 56 lägenheter på boendet och det är inrett i nära samarbete med en inredningsarkitekt. Boendet ligger beläget i de nybyggda kvarteren med restauranger och affärer intill Selma Lagerlöfs torg.

Nu behöver vi dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill vara med och skapa meningsfulla vardagar för våra patienter i en verksamhet med hög vårdkvalitet och patientsäkerhet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stora möjligheter att själv kunna planera och lägga upp din arbetsdag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ansvara för våra patienters hälso-och sjukvårdsbehov. I uppdraget utför du bedömningar utifrån aktuellt hälsotillstånd och följer upp medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. Våra patienters behov av hälso- och sjukvård varierar mellan att vara förebyggande till behov av avancerad sjukvård. I ditt arbete ingår även att handleda omvårdnadspersonalen samt delegeringsarbete. Tillsammans skapar vi en god och jämlik personcentrerad vård för våra patienter och ser till att de får en optimal livssituation.

Du kommer att arbeta på schema med majoriteten av arbetspassen på dagtid samt tjänstgöring var fjärde helg. Vi ser gärna att du vill fortsätta att lära nytt och utveckla din kompetens. För att få kompetens som behövs för att arbeta inom den kommunala hälso- och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram för dig som nyanställd. Introduktionsprogrammet är individuellt och pågår i cirka ett år. Programmet utformas individuellt i dialog mellan dig som nyanställd, din enhetschef och din handledare.

Vem blir din chef?
Mirela Osmanovic är som ledare/chef tydlig och rak i sina budskap och hon förväntar sig engagemang och stort patientfokus utav sina medarbetare. Med Mirela som chef arbetar du med frihet under ansvar.
- Min långa erfarenhet som sjuksköterska och mitt intresse för människor präglar mitt ledarskap och jag är lyhörd för utveckling inom området. Arbetsmiljön är något som jag känner är av stor betydelse, för mig är det viktigt att arbetsliv och privatliv harmoniserar. Läs mer på Linked-in: https://www.linkedin.com/in/mirela-osmanovic-992a098a/

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har specialistutbildning inom vård av äldre eller psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av sjuksköterskeyrket och inom kommunal hälso- och sjukvård. Vidare är B-körkort ett krav.

Du har ett gott bemötande och ett genuint intresse för människor. Tjänsten innehåller såväl självständigt arbete som arbete i team. Därför krävs att du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten, samtidigt som du också vid behov kan agera och ta beslut på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att du ska trivas och lyckas i rollen så behöver du vara utvecklingsorienterad och initiativtagande. Du driver processer framåt och får saker att hända. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet, tillsammans med patient och närstående.

Om du tycker att detta låter som ett roligt och intressant arbete så är du varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs stads gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Broförare

Beläggningsmaskinförare
Läs mer Sep 27
Nytt
Vill du vara med och skapa dagens och morgondagens utemiljöer i Göteborg? Park- och naturförvaltningen är en viktig part i stadsutvecklingen. Vi förvaltar och utvecklar stadens parker, lekplatser, naturområden, sjöar och vattendrag. På uppdrag av andra förvaltningar utför vi även barmarksrenhållning, grönskötsel, vinterväghållning, underhåll och nybyggnation av markanläggningar samt arbetsmarknadsuppdrag. I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna för att skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.

ARBETSUPPGIFTER
Broförare är en nyckelfunktion i staden där du ansvarar för manövrering av Hisingsbron samt två tågbroar vid Marieholm. För att manövrera broarna krävs samordning och överblick och därför har du kontakt med och lotsar på handelsfartyg, skeppare, fritidsbåtar, trafikledningscentraler för järnväg och trafik Göteborg för att säkerhetsställa en snabb och säker service till medborgare och näringsliv
Till din hjälp finns övervakningskameror samt ljud, ljussignaler och bommar. Broföraren ansvarar också för larmövervakning på Tranchells gångbro, Sannegårdsbron samt Erikbergsbron.

Arbetet bedrivs i schemalagd skiftgång (hela dygnet året om).KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens. Du skall tala flytande svenska och engelska.
Du ska ha god samarbetsförmåga då kontakter med driftpersonal, tågklarerare och lotsar sker kontinuerligt. Vidare behöver du kunna arbeta självständigt då arbetet till stor del är ensamarbete.
Datorvana är ett krav.
VHF-intyg inkl. erfarenhet från radiokommunikation på svenska och engelska
Erfarenhet av Scada styrsystem
Erfarenhet från ledningscentral
Det är meriterande om du kan hjälpa till med SBA och underhållsarbete på förekomna anläggningar.

Sökande skall ha förmågan att kunna agera lugnt och säkert under pressade situationer utifrån satta procedurer samt hantera flera samtida uppgifter med bibehållen kontroll över händelser på och i kring broarna.

Vi vill att park- och naturförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Park- och naturförvaltningen har ett brett uppdrag och kan erbjuda ett flertal spännande roller så att du som medarbetare kan växa och utvecklas. Vår rekryteringsprocess är normkritisk och kompetensbaserad och vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare. Vi arbetar för en god och hållbar arbetsmiljö och tar avstånd från alla former av kränkningar och sexuella trakasserier. För att du ska trivas och må bra erbjuder vi förmåner som cykelbidrag, friskvårdsbidrag och träning på flera olika idrottsanläggningar till rabatterat pris. Vi har även en fritidsförening som ordnar olika aktiviteter för personalen.
Vill du veta mer om oss?

Följ vår företagssida på Linkedin
https://bit.ly/2Mi5QOJ

Ansök nu

Socialsekreterare till Familjehemsenheten

Socialsekreterare
Läs mer Sep 23
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg, Majorna, Linné, Örgryte och Härlanda ska få en bättre vardag. Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till insatser för en jämlik stad. Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en mer likvärdig och effektiv socialtjänst som utgår från evidens och erfarenhet.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i stadens hjärta - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett meningsfullt arbete där du gör skillnad i människors vardag, på en arbetsplats med ett gott arbetsklimat, erfaren grupp och kollegialt stöd? Kom och börja arbeta hos oss på Familjehemsenheten i Socialförvaltningen Centrum.

Familjehemsenheten i Socialförvaltningen Centrum är en enhet bestående av ca 50 medarbetare och två enhetschefer. Det är fyra grupper med olika inriktningar. Familjehem, Kontakt- och Stöd, Rekrytering och Utbildning av familjehem samt en grupp om 15 socialsekreterare med tre 1:e socialsekreterare.

Nu behöver vi ytterligare förstärka i Barnsekreterargruppen och söker en ny kollega. Som socialsekreterare/barnsekreterare på Familjehemsenheten i Socialförvaltningen Centrum har man uppföljning- och myndighetsansvaret för barn och unga inom stadsområdet som är placerade såväl enligt SoL som LVU, i familjehem.

Genom vårt uppdrag ska vi verka för att barnen ska garanteras en kvalitativ, rättssäker vård och ha lika utvecklingsmöjligheter som alla barn. Du kommer att bli en del av detta viktiga arbete där du och vi genom kontinuerlig och aktiv kontakt med placerade barn, ska försäkra oss om att barnen blir delaktiga i de frågor som påverkar deras egen vardag. Du kommer ha kontakt med barnens egna nätverk (biologiska föräldrar, syskon, och andra som är viktiga för barnet), skola samt även andra professionella kontakter såväl internt som externt.

Vi har ett nära samarbete med familjehemssekreterarna, en samverkan vi värdesätter och systematiskt avsätter tid för.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet inom den sociala barnavården samt goda kunskaper i BBIC. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva. Du har därmed goda datakunskaper. Tjänsten kräver även att du har B-körkort.

Kunskaper i Treserva ser vi som meriterande. Vidare önskar vi att du har ett stort engagemang för barn i samhällsvård, med ett tydligt barnperspektiv samt gillar att träffa och prata med barn i olika åldrar.

Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra där du aktivt lyssnar in andras behov för barnets bästa. Du bör också vara strukturerad, kan vid behov arbeta i högt tempo och kan anpassa dig till ändrade omständigheter som uppstår i vårt arbete. Alla har ett ansvar för hela verksamhetens uppdrag och det är därmed av stor vikt av att dela med sig av kunskaper och erfarenheter.

Tillsättning sker när erforderliga beslut tas.
Din befattningsbenämning blir socialsekreterare.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Giltigt utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas för arbetsgivaren inför erbjudande om anställning.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i Ma/NO åk 7-9 till Kompassen

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Sep 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi har arbetet för dig som vill göra skillnad på riktigt!

Kompassen är skola för elever där den vanliga skolan inte riktigt räcker till. Eleverna är normalbegåvade och har ett behov av ett mindre sammanhang. Totalt är vi 60 elever på skolan. Eleverna undervisas i åk 7-9 i grupper om 9-10 elever. I bland annat matematik arbetar två lärare tillsammans under lektioner, likadant är det i kemi. Som extra stöd finns även elevassistenter och stödpedagoger. Du kommer tillsammans med en kollega vara klassföreståndare för 9 elever.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik, samtliga NO-ämnen och teknik för årskurs 7-9.

Att tidigare ha arbetat med elever eller unga vuxna med autism och ADHD och ha använt dig av lågaffektivt bemötande samt bildstöd är meriterande.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/elevernas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.


För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Enhetschef Civilsamhälle & Hälsa

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Sep 27
Nytt
Socialförvaltningen Hisingen är en del av socialtjänsten i Göteborgs Stad. Vi är en av fyra socialförvaltningar. Vi arbetar målmedvetet för att skapa en bättre vardag för invånarna på Hisingen.
Vi erbjuder stöd inom individ- och familjeomsorg, socialjour, hjälp vid missbruk och i integrationsfrågor. Vi arbetar även med fritidsverksamhet samt förebyggande arbete kring till exempel folkhälsoarbete, samhällsplanering, lokalt trygghetsarbete och integrationsfrågor.
Vill du ha ett viktigt och meningsfullt arbete där vi alla tillsammans utvecklar socialförvaltningen Hisingen där "vi är ett starkare ord än jag". Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Gillar du samverkan och drivs av att leda och utveckla processer? Vill du vara med och starta upp en helt ny enhet med fokus på samhällsfrågor & hälsa på socialförvaltningen Hisingen i nära samverkan med bland annat skolan, bostadsbolaget, föreningar m.fl.? Då är detta en tjänst för dig!

Som enhetschef för den nya enheten Civilsamhälle & Hälsa, kommer du att leda ett team med ca 15 medarbetare och det finns goda chanser att gruppen kommer att utökas. Gruppen består av samordnare/verksamhetsutvecklare för våld i nära relationer, förningssamordnare, hälsolotsar, koordinatorer för skolan som arbeta och lights on, ANDT-team (under utveckling), alla med stor och bred kompetens och engagemang inom sitt området. Enheten kommer tillsammans att utveckla arbetet med insatser och samverkan såväl inom socialförvaltningen, Göteborgs stad samt med externa organisationer och aktörer.

I din roll som chef ska du även stödja och arbetsleda medarbetare i sitt uppdrag som inkluderar att svara på remisser, skriva fram beslutsunderlag till politiken, arbeta fram olika kunskapsunderlag och strategidokument så som exempelvis kartläggningar, kunskapsunderlag och utvecklingsplaner.

Du kommer att vara en viktig aktör i sammanhang för styrning och ledning i samverkan. Bland annat genom styrgruppen för hälsolots, styrgrupp för VINR, Strategiska gruppen och olika interna och externa arbetsgrupper.

Du kommer att ingå i en dynamisk ledningsgrupp bestående av 5 enhetschefer med uppdrag inom bland annat fritid och samhällsutvecklingsfrågor inom avdelning stadsområde välfärd och fritid. Vi är ett härligt team där vi stöttar varandra och samarbetar. Du har självklart även tillgång till våra stödfunktioner såsom verksamhetsutvecklare, HR, ekonomi och administration.

Varmt välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socialt arbete. Du har god kännedom om socialförvaltningens uppdrag både inom myndighet- och utförarverksamhet, Det är meriterande om du har god kännedom om om att arbeta på samverkande arenor.

Du har erfarenhet av och är duktig på att driva samverkansprocesser och har erfarenhet av samverkan med region och civilsamhälle. Det är önskvärt om du har kunskap om övergripande processer i Jämlikt Göteborg samt Hisingen som stadsområde. Du har förmåga att lyfta de lokala behoven och förutsättningarna och driva dessa i stadens övergripande sammanhang.

Som person är du öppen, vågar prova och kan tänka nytt. Du trivs i mötet med andra, där du har förmågan att skapa goda relationer och hitta möjligheter till relevanta samarbeten. Du är en tydlig kommunikatör som genom att tillföra entusiasm och energi får gehör för tankar och idéer. Genom att lyssna och visa intresse för de du möter skapar du delaktighet och ett gott samarbetsklimat. Du arbetar genom att i medskapande processer finna fungerande och nödvändiga samverkansprocesser och plattformar. Samtidigt är du handlingskraftig och trygg med att fatta beslut samt agera utifrån dessa.

Ansök nu

Socialsekreterare Barn och unga, Socialförvaltningen Centrum

Socialsekreterare
Läs mer Aug 31
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg, Majorna, Linné, Örgryte och Härlanda ska få en bättre vardag. Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till insatser för en jämlik stad. Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en mer likvärdig och effektiv socialtjänst som utgår från evidens och erfarenhet.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i stadens hjärta - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett engagemang för barns och ungdomars uppväxtvillkor och livssituation? Vill du komma till en arbetsplats där arbetsgruppen har god kompetens och tar ansvar för kollegial lärande och sammanhållning? Då har du möjligheten att få arbeta tillsammans med oss i en mycket kompetent och engagerad personalgrupp där vi är stolta över vårt arbete.

Barn och unga har rätt att växa upp under goda levnadsförhållanden. Arbetet innebär att möta familjer, barn och ungdomar som har behov av hjälp och stöttning i syfte att kunna öka deras förutsättningar att förändra sin situation genom att deras egna resurser tillvaratas så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar.

Vi söker nu socialsekreterare som vill bli en del av vårt härliga team! Enheten har sitt kontor på Första Långgatan och består av fyra utredningsgrupper med varsin 1:e socialsekreterare. Varje vecka erbjuds även introduktionsteam för nyanställda. Sammanlagt har enheten 25 medarbetare varav fyra 1:e socialsekreterare som leder det dagliga arbetet där alla har lång och gedigen erfarenhet av barnavårdsarbete. Vi arbetar med medhandläggarskap och du får stöd utifrån dina behov, nära arbetsledning av 1:e socialsekreterare i såväl enskild handledning som handledning i team samt extern processhandledning med psykolog. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling på enheten såväl i grupp som på individuell nivå.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. Att ha en god arbetsmiljö är viktigt för oss på enheten och kräver därför att alla hjälps åt och tar ansvar Enheten har sedan ett års tid bedrivit och bedriver fortsatt ett stort förändringsarbete för att förbättra arbetsmiljön för våra socialsekreterare med fokus på att skapa förutsättningar till en rimlig arbetsmängd utifrån erfarenhet. Det innebär bland annat att vi avser att utöka med ytterligare en Barn- och unga enhet vilket innebär att placeringen kan komma att ske på Första Långgatan 21 eller Skånegatan 9 A.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som utredande socialsekreterare hos oss, innebär att du utifrån SoL och LVU, utreder, handlägger och följer upp ärenden och insatser utifrån anmälningar och ansökningar gällande barn/ungdom och deras familjers behov av stöd och skydd. Vi värnar om barnperspektivet i alla delar av handläggningen med krav på att barnets röst skall vara tongivande i utredningsprocessen.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Du har god dokumentationsförmåga och du behärskar svenska i tal och skrift. Du behöver ha god organisatorisk förmåga. Har du flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom Barn och unga och/eller andra erfarenheter inom myndighetsutövning samt andra kunskaper om barn- och unga, ses det som meriterande. Har du kunskap och erfarenhet av dokumentationsverktyget Treserva är även det meriterande likaså om du har B-körkort.

Du visar respekt och hänsyn för såväl medborgarna du möter som dina kollegor på enheten och utgår från allas lika värde med förmåga att skapa en god atmosfär i möten. Du är flexibel, har förmåga att lyssna in andras synpunkter och samarbeta men klarar även av att arbeta självständigt. Du ser möjligheter i förändringar.
Du förstår det viktiga gemensamma uppdraget och bidrar till att uppnå enhetens mål utifrån den unika individ du är.

Vi kommer att påbörja urval löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Giltigt utdrag ur belastningsregistret ska uppvisas för arbetsgivaren inför erbjudande om anställning.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Handläggare till Bostadsanpassningsenheten!

Byggnadsingenjör
Läs mer Sep 27
Nytt
Fastighetskontoret är arbetsplatsen för dig som vill vara med och påverka utvecklingen av Göteborg. Med rollen som markägare skapar vi förutsättningar för framtidens boende och näringsliv i vår stad. Fastighetskontoret verkar under fastighetsnämnden som ansvarar för Göteborgs mark- och bostadspolitik och har en central roll i stadens tillväxt och utveckling.

Vi är cirka 260 anställda och vårt kontor är centralt beläget nära Brunnsparken och Centralstationen. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, god stämning och engagemang. Vi har spännande uppdrag och medarbetare med bred erfarenhet och stor kunskap. Hos oss får du stort ansvar och kan aktivt bidra till stadens utveckling.

Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya organisationerna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess - i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023.

Anta utmaningen, tillsammans bygger vi staden!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du hjälpa människor till ett bättre boende? Ta chansen att bli en av oss! Just nu söker vi två nya kollegor till vår enhet.

Bostadsanpassningsenheten handlägger ansökningar om bostadsanpassningsbidrag och vår roll är att driva processen från ansökan om bidrag till färdig anpassning. Bostadsanpassningsbidraget är ett bidrag för personer med funktionsnedsättning som behöver anpassa sin bostad för att kunna bo kvar hemma. Idag är vi 16 medarbetare på enheten med olika kompetenser och bakgrund. Vi ses varje vecka i olika forum för att diskutera lösningar och frågor utifrån handläggningen med varandra.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete med möjlighet att göra skillnad för personer med funktionsnedsättningar. Din roll blir att bedöma ansökningar och besluta om bostadsanpassningsbidrag. Detta innebär bland annat att du vid behov besöker bostaden som ska anpassas för att se på möjliga byggnadstekniska åtgärder utifrån fastighetens konstruktion. Därefter tar du fram en lämplig lösning och ett underlag för offertförfrågan till entreprenörer. Omfattningen på anpassningarna varierar och du får användning av din problemlösningsförmåga för att se möjligheter och hitta bra lösningar. Vanliga anpassningar som vi beslutar om kan exempelvis vara borttagning av trösklar, ramper, hissar, eller ombyggnationer av badrum.

I arbetet kommer du ha mycket kontakt med den som söker bidraget, sjukvården, fastighetsägare och entreprenörer. Du har ett stort eget ansvar för ditt arbete och dina ärenden samtidigt som du har ett nära samarbete med dina kollegor. Utifrån vilken erfarenhet du har kommer vi anpassa en introduktion till enheten och arbetet som handläggare. Introduktionen har varit uppskattad av tidigare medarbetare som börjat hos oss.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är högskoleingenjör inom bygg eller har annan teknisk eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års arbetslivserfarenhet inom området där flerårig arbetslivserfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen är meriterande. I vår verksamhet möts olika yrkeskategorier och med en bred kompetens på enheten kan vi hjälpa göteborgaren på bästa sätt.

Vi ser att du som söker har en god förmåga att möta människor med varierande bakgrund som ibland befinner sig i svåra situationer i livet. Du är strukturerad i ditt arbete och har en god samarbetsförmåga. Arbetet innebär myndighetsutövning och det är viktigt att du är ansvarsfull och professionell i ditt yrkesutövande. Du kommer att hamna i situationer där det krävs ett flexibelt tankesätt i din roll som handläggare. Vidare ser vi att du är en öppen och engagerad person med en vilja att ta del av varandras kunskaper för att på så sätt ständigt förbättra verksamheten och kompetensen på enheten.

B-körkort är ett krav och en grundförutsättning för arbetet är att du har generellt goda IT-kunskaper.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Skolvärd till Serviceorganisation på Katrinelundsgymnasiet

Skolvärd/Skolvärdinna
Läs mer Sep 27
Nytt
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Sveriges största elitidrottsgymnasium. Av skolans drygt 1 000 elever är cirka hälften elitidrottselever. Ett av skolans uppdrag är att ge dessa idrottstalanger mycket goda möjligheter att kombinera elitsatsning och studier.
Eleverna på Katrinelundsgymnasiet läser på ekonomi-, samhälls-, natur- och vård och omsorgsprogrammen. Vi har också hörselklasser.

Serviceorganisationen på Katrinelundsgymnasiet ansvarar för lokal- och fastighetsfrågor, inventarier, lokalvård, vaktmästeri. Till organisationen hör även 3 skolvärdstjänster. Serviceorganisationen är en intern service- samt stödfunktion till skolan, och står för ett gott bemötande såväl som upprätthållandet av en god kvalitet.

Vi söker nu en skolvärd på ett vikariat fram till höstterminens slut med eventuell förlängning.
Besök gärna vår hemsida http://www.goteborg.se/katrinelund för ytterligare information om Katrinelundsgymnasiet.

Som skolvärd på Katrinelundsgymnasiet kommer du att arbeta nära skolans elever. Tillsammans med den övriga personalen på skolan kommer du att medverka till att skapa förtroende och trygghet i skolan. I ditt uppdrag ingår att kunna arbeta självständigt, samarbeta med skolans två andra skolvärdar samt att samverka med övriga skolvärdar inom gymnasieområdet. Du kommer att arbeta i de skolmiljöer som eleverna uppehåller sig i när de inte är i klassrummet, exempelvis korridorer och uppehållsrum.
Anställningen är tidsbegränsad till höstterminens slut, men med eventuella möjligheter till en förlängning.


KVALIFIKATIONER
Du skall ha minst gymnasiekompetens och vi ser eftergymnasial utbildning och erfarenhet från områdena fritids- och föreningsverksamhet och ledarskap som meriterande. Du har hög social kompetens och stor vana vid att arbeta med ungdomar.

Skolan är mångkulturell och vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar från olika kulturer. Du är en självklar auktoritet och en god förebild för skolans ungdomar. Du har en positiv människosyn, god samarbetsförmåga och är flexibel.

Verksamhetens behov styr dina arbetstider vilket innebär att förskjuten arbetstid kan förekomma och att du kan få arbeta någon enstaka helgdag.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Administratör till Center för skolutveckling och Språkcentrum

Utbildningsassistent
Läs mer Sep 21
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som gillar ordning och reda, är positiv, lösningsorienterad och har ett intresse för människor! Du ska vara ansiktet utåt och i många kontakter företräda våra verksamheter. Tjänsten delas mellan verksamheterna Center för skolutveckling och Språkcentrum.

Center för skolutveckling (CFS) har i uppdrag att stödja, stimulera, initiera och utmana till skolutveckling, med ett 1-19-årsperspektiv. På CFS finns utvecklingsledare och lektorer med specialkompetens inom undervisning, pedagogik och didaktik, organisations- och ledarskapsutveckling. Deras roll är att stödja utveckling av undervisning och pedagogiskt ledarskap så att alla barn och elever får en likvärdig utbildning av hög kvalitet.

På Språkcentrum har du förmånen att få jobba med hela världen. Här erbjuds modersmålsstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning åt ungefär 14 000 barn och elever från förskola till gymnasium i hela Göteborg och i kranskommunerna. Språkcentrum består av cirka 300 modersmålslärare som tillsammans undervisar i mer än 70 språk. Modersmålslärare, enhetschefer, administratörer och IT-pedagoger gör det möjligt för Göteborgs unga att nå sina kunskapsmål med hjälp av modersmålsundervisning och studiehandledning på sitt modersmål.

Kulturen på Center för skolutveckling och Språkcentrum präglas av engagemang, samarbete och utvecklingsorientering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är alla de administrativa uppgifter som ingår i Center för skolutvecklings vardagliga arbete.

Dina arbetsuppgifter är bl.a:
• personaladministration
• beställning och fakturering
• administration av utbildningar och lokalbokningar
• protokollskrivning
• kontakter med våra beställare och andra samarbetspartners

En stor del av tjänsten ägnas också åt att se till att CFS:s utbildnings- och konferensavdelning fungerar vad gäller lokaler, teknik, fika och att ta emot våra gäster.

På Språkcentrum stödjer du beställande skolor samt Språkcentrums chefer med administration i våra IT - system.

Övriga arbetsuppgifter på Språkcentrum är:
• sjuk- och friskanmälan av personal mot skolor från kl 7.00
• beställning av material och böcker samt mottagande och uppackning
• att tillse lokaler och utrustning samt vara behjälplig vid interna möten och konferenser.

Du ingår i ett administrativt team och din närmaste chef är verksamhetschef på Center för skolutveckling. Teamet och din chef finns nära dig i vardagen och kommer att introducera och stötta dig.

KVALIFIKATIONER
Du har en eftergymnasial utbildning inom administration. Du har tidigare jobbat med administration i en större organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skolan och van vid att arbeta i Göteborgs Stads datasystem t.ex. IST, Personec och Proceedo.

Dina kontaktytor gentemot beställande skolor, förvaltningarna inom sektor utbildning och universiteten är många. Detta förutsätter hög grad av ansvars- och servicekänsla. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter. Ditt perspektiv präglas av helhetstänk och vi välkomnar att du tar initiativ till förändringar som kan göra skillnad i stort och smått. Du är social och trivs med att representera Center för skolutveckling och Språkcentrum i vissa forum gentemot de vi är till för och de vi samarbetar med.

Då du är en del att ett administrativt team är det viktigt att du trivs med och ser värdet av att samarbeta och tar ett gemensamt ansvar för helheten.

Vi tror att du trivs på en arbetsplats som präglas av olika perspektiv och att du har ett öppet och ödmjukt förhållningssätt.

Som sökande till denna tjänst kommer du i ansökningsförfarandet att få svara på ett antal frågor om din kompetens inom efterfrågat område. Vi kommer att utgå från dessa i vårt urval och kommer därmed inte begära in något personligt brev i denna process. Målet med detta arbetssätt är att göra urvalet objektivt och träffsäkert.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Stödpedagog

Stödpedagog
Läs mer Sep 27
Nytt
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Fredriksdalsgatans gruppbostad består av 6 lägenheter med inriktning neuropsykiatri och psykisk ohälsa. Målgruppen är mellan 40 -70 år. Vårt mål är att våra hyresgäster utifrån sina förutsättningar ska kunna leva ett självständigt liv med hög delaktighet, meningsfull sysselsättning och rik social samvaro.

Du ingår i ett arbetslag med stödassistenter och utformar insatser och genomförandeplaner efter varje individs egna behov. Arbetsmetoder vi använder oss av är bl.a ESL (Ett självständigt liv), LAB (lågaffektivt bemötande), återhämtningsinriktat förhållningssätt mm. Det är dygnet runt-verksamhet där vi utgår från hyresgästernas behov och behöver revidera arbetstider utifrån det.

Som stödpedagog har du det övergripande ansvaret för det pedagogiska arbetet inom verksamheten. Du kommer att etablera arbetssätt och metoder samt säkerställa att dessa används och utvecklas på ett effektivt sätt. Tillsammans med arbetsgruppen upprättar du, genomför och följer upp rutiner, handlingsplaner och aktivitetsbeskrivningar. Du ser till att social dokumentation och genomförandeplaner upprättas, vidareutvecklas och följs utifrån lagar och riktlinjer. Du verkar som stöd och vägledare för varje enskild medarbetare, arbetsgruppen och är även ett stöd till chef. Du handleder arbetsgruppen utifrån verksamhetens behov och metoder. Din arbetstid kommer att vara schemalagd i verksamheten och det kommer även att ingå arbete med arbetsgruppen för att arbeta fram metoder och förhållningssätt. Som stödpedagog går du på ett arbetsschema med dag-kväll-sovande jour och helgtjänstgöring. Vi använder Time Care Planering för verksamhetsanpassade och påverkningsbara scheman.

Som stödpedagog arbetar du i nära samverkan med och på uppdrag av enhetschef. Du kommer att ingå i ett nätverk med övriga pedagoger och samverkar med anhöriga, gode män och övriga nyckelpersoner för att tillförsäkra hyresgästen en god omvårdnad, stöd och service.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
För arbete som stödpedagog krävs att du har eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionshinderområdet. Utbildningen ska omfatta minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Du har kunskap och erfarenhet inom neuropsykiatri psykiska funktionsvariationer. Du har även kunskap om de evidensbaserade metoder som idag används i socialt arbete, som exempelvis ESL, MI, och vård-och stödsamordning.

Vi söker dig som får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv.
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.


ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Specialistundersköterska till geropsykiatri

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Sep 27
Nytt
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetar du som undersköterska men vill ta steget vidare och arbeta mer med att utveckla en verksamhet och ta ett större ansvar? Som specialistundersköterska på Ekparkens vård-och omsorgsboende får du möjlighet att nyttja din specialistkompetens för att skapa värde för våra hyresgäster. Ditt uppdrag kommer styras av verksamhetens behov och syftar till kvalitetshöjande insatser och förbättringsarbeten med utgångspunkt i din specialistutbildning kommer du att utgöra en viktig resurs i verksamheten.

Förutom det ordinarie undersköteuppdraget ingår i din roll som specialistundersköterska att handleda och vägleda dina kollegor i omvårdnadssituationer, bemötande och förhållningssätt utifrån personcentrerad vård och omsorg för personer med kognitiv svikt som drabbats av demenssjukdom eller annan psykiatrisk funktionsnedsättning. I uppdraget ingår att du kontinuerligt uppdaterar dig kring evidensbaserad kunskap. I ditt uppdrag ingår även att vid behov ge stöd och handledning till kollegor på annan enhet.
Vi ser gärna att du är van vid BPSD-registrering och att dokumentera daganteckningar och genomförandeplaner enligt IBIC i Treserva samt att arbeta utifrån levandsberättelsen. Meriterande är även praktisk och teoretisk erfarenhet av Nollvision en demensvård utan tvång och begränsningar, samt utbildning i Lågaffektivt bemötande.

Som undersköterska hos oss ger god omvårdnad och stöd genom att motivera och stimulera efter boendes förutsättningar. Du har en hög empatisk förmåga och har ett stort intresse och engagemang för de äldres välbefinnande och är van att ha en nära kontakt med närstående som en del i kontaktmannaskap. Du är en positiv inställd person som arbetar aktivt för ett gott arbetsklimat, drivs av ett stort engagemang som har lätt för att samarbeta med andra. Vi ser att du bidrar med din kunnande och positiva inställning till jobbet.
Du som söker är undersköterska med specialistinriktning inom äldrepsykiatri eller demens. Du har tidigare erfarenhet av arbete med personer med kognitiv funktionsnedsättning. Du är strukturerad, initiativtagande i ditt arbetssätt och har god problemlösande förmåga. Har du erfarenhet av handledning och utbildning är meriterande. Eftersom kommunikation och dokumentation är viktiga delar i arbetet krävs att du har god datavana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.


KVALIFIKATIONER
För denna tjänst behöver du ha en specialistundersköterska utbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av genomförandeplan enligt IBIC och mycket god datavana.

Meriterande om du har erfarenhet av att handleda och vägleda kollegor i omvårdnadssituationer, social dokumentation och lågaffektivt bemötande.

Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Du visar engagemang för organisationen, har en positiv inställning till arbetet och följer fattade beslut, verksamhetsplan, mål och riktlinjer. Du gör avvägningar kring när du framför kritik samt gör bedömning kring korrekt mottagare. Du står för den värdegrund som finns på din arbetsplats och är mån om att denna översätts i handling.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Specialpedagog till Tångenskolan F-6

Specialpedagog
Läs mer Sep 27
Nytt
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Tångenskolan ligger i Tuve och är en F-6 skola med 2 klasser i varje årskurs. Tångenskolan ligger vackert inbäddad i naturen, fri från intilliggande trafikleder. Eleverna har tillgång till en lekpark, bollplan och naturområden. För närvarande går det 320 elever på skolan.

Från och med höstterminen 2021 bildar skolenheterna Glöstorpsskolan 7-9, Gunnestorpsskolan F-6 och Tångenskolan F-6 ett gemensamt skolområde. Detta innebär att skolorna samarbetar för att möta elevers olika behov av stöd och kunna ge stödet där det behövs som mest. Vår målsättning är att Tångenskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande samt tar ansvar för sin lärmiljö. Alla elever på skolan använder sig av Ipad eller Chromebook.

Då vår nuvarande specialpedagog kommer gå i pension under Hösten 2022 söker vi nu en specialpedagog för en tillsvidaretjänst. I din roll som specialpedagog i skolans elevhälsa skapar du så positiv lärandesituation som möjligt för eleverna. Ett viktigt perspektiv är att ditt arbete är förebyggande och hälsofrämjande. Som specialpedagog handleder du personal och är en kvalificerad samtalspartner, rådgivare och stöd. Du genomför pedagogiska utredningar såsom läs, skriv- och matematikutredningar samt analyserar elevers behov av särskilt stöd från ett mer övergripande perspektiv, det vill säga med fokus på organisations- och gruppnivå. Arbetet innebär aktivt deltagande i skolans elevhälsoarbete och du stöttar rektor med underlag vid beslut om åtgärder för barn i behov av särskilt stöd. Det är även viktigt att du samverkar med övriga skolformer och externa kompetenser.

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som arbetar främjande och stödjande mot arbetslag men även direkt mot familjer och enskilda elever. På skolan arbetar vi just nu med att implementera ett lågaffektivt förhållningsätt och språkutvecklande arbetssätt, vi hoppas att du vill vara en del av detta. Hos oss erbjuds du ett varierat och meningsfullt uppdrag med stor möjlighet att göra skillnad!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare i grunden och som är utbildad specialpedagog alternativt speciallärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med grundskolans åldrar F-6 som representeras på vår skola. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av läraryrket och specialpedagogiska uppdrag. Du har mycket goda kunskaper kring hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande elevhälsoarbete.

För rollen söker vi dig som har god samarbetsförmåga, där du arbetar väl tillsammans med kollegor i syfte att nå våra mål på skolan. Vi ser även att du verkar för ett respektfullt arbetsklimat och skapar goda relationer med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare. Detta gör du genom att vara öppen och tillmötesgående samt genom att lyssna in din omgivning för att kunna förstå deras behov.

Det är viktigt för oss att du är både tydlig och trygg i din roll som pedagog. Att se varje elev utvecklas utgör en av dina drivkrafter.

Hos oss sker kontinuerlig utveckling av verksamheten, därför vill vi gärna att du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor och utmanar metoder, arbetssätt och tankesätt.

Välkommen med din ansökan till oss på Tångenskolan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan interna skäl.


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Fritidsassistent till Unga mötesplatser i Socialförvaltning Nordost

Fritidsassistent
Läs mer Sep 27
Nytt
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är fritidsassistent med ett brinnande intresse för barn och unga, som vill vara med och driva arbetet på Bergsjögården i Bergsjön. Bergsjögården är en av fyra mötesplatser för barn och unga i åldern 10-20 år inom vår enhet Unga mötesplatser Öster, i socialförvaltningen Nordost. Vi erbjuder ett roligt och omväxlande arbete där du tillsammans med de unga får möjlighet att påverka och göra skillnad. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med övriga unga mötesplatser i Öster.

Unga mötesplatser öster i Socialförvaltning Nordost arbetar områdesbaserat med ungdomars delaktighet och inflytande i fokus. Vi vill att våra ungdomar med stöd från oss ska producera sin och andra ungdomars fritid och vara goda förebilder i Nordost. Vår vision är att våra ungdomar ska få en meningsfull fritid genom glädje och lärande och bli goda samhällsmedborgare genom att känna sig delaktiga i att forma sin fritid.

Som fritidsassistent hos oss arbetar du tillsammans med enhetschef, samordnare och dina kollegor för att utveckla och förbättra verksamheten. Du skapar en trygg miljö för alla ungdomar, där de vill spendera sin fritid efter sin skoldag. Du stöttar och hjälper ungdomarna att driva fram sina egna idéer och att utveckla sin kreativitet. Vidare skapar du förutsättningar för ungdomarna att växa upp och bli trygga samhällsmedborgare. Du skapar och behåller goda relationer med både ungdomar och kollegor samt andra aktörer som är viktiga för ungdomar såsom skola, kulturskolan, föreningar, det egna hemmet osv. Vi ingår i nätverket KEKS (kvalitet och kompetens i samverkan) där vi aktivt arbetar med ökat inflytande och delaktighet för ungdomar.

Arbetstiden är förlagd dag, kväll och helg. Vi bedriver också verksamhet på skolloven, då vi har extra mycket aktiviteter när skolan är stängd, exempelvis lägerverksamhet eller andra arrangemang. Detta kan innebära någon övernattning i tjänsten per år. Vi arbetar framförallt på plats i våra lokaler, men ibland sker arbetet på andra arenor för att möta de unga där de befinner sig.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en fritidsledarutbildning. Alternativt har du en högskoleexamen inom beteendevetenskap, pedagogik, socialt arbete eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har erfarenhet inom socialt arbete och har tidigare arbetat i öppen eller riktad fritidsgårdsverksamhet/mötesplats samt erfarenhet av arbete med öppna processer, projektledning och ungdomars delaktighet. Du har även kunskap om arbete i mångkulturell miljö och är väl förankrad i att arbeta normkritiskt, samt utifrån barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Det är meriterande om du erfarenhet av KEKS (kvalitet och kompetens i samverkan).

För att trivas i detta uppdrag behöver du vara trygg i dig själv och utifrån ditt ansvarsområde kunna sätta gränser. Det är av stor betydelse att du kan bemöta människor med respekt kombinerat med ett intresse att arbeta i ett mångkulturellt område. Du skapar goda relationer och bygger nätverk med personer som är viktiga för din yrkesroll och du har en god samarbetsförmåga. Då du har stora möjligheter att styra ditt arbete själv, ställs det krav på att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna utifrån barn och ungas behov.

Som fritidsassistent förutsätter vi att du har förmågan att inspirera de unga du möter. Du är van att arbeta och följa uppsatta mål. Du visar engagemang för organisationen genom att föreslå förbättringar för att utveckla verksamheten för våra besökare. Du ska kunna formulera dig väl på svenska i tal och skrift och ha förmågan att på ett tryggt och förtroendegivande sätt kommunicera med olika människor.

Ansök nu

Ekonom

Ekonomikontorist
Läs mer Sep 27
Nytt
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är det du som gör jobbet enklare för andra? Nu söker vi en ekonom till ekonomiavdelningen som vill vara med och utveckla förvaltningen för funktionsstöd!

Ekonomiavdelningen kommer från och med årsskiftet bestå av sex enheter: ekonomi, inköp och upphandling samt fyra administrativa enheter. Avdelningens huvuduppdrag är att skapa förutsättningar för god ekonomisk hushållning i förvaltningen för funktionsstöd samt säkerställa likvärdigt och effektivt stöd till förvaltningens chefer. Det gör vi genom ett nära samarbete med förvaltningens chefer och övriga stödavdelningar.

Ekonomienheten, som du kommer att ingå i, består av 14 verksamhetsekonomer som stödjer förvaltningens chefer i ekonomisk planering, budgetering, uppföljning, prognos och analys. Som ekonom stödjer och vägleder du chefer och medarbetare i det löpande ekonomiarbetet genom ett proaktivt och coachande förhållningssätt. Du samordnar enheternas budget- och prognosarbete samt ansvarar för uppföljning och rapportering av verksamhetens resultat.

Vi lägger fokus på att arbeta fram ändamålsenliga processer och rutiner och det finns möjlighet att påverka utformningen av avdelningens struktur, roller och arbetssätt.

Välkommen till oss!

KVALIFIKATIONER
Du har avklarad högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete, gärna i offentlig förvaltning. Du har goda kunskaper i Office-paketet och speciellt i Excel.

Vi söker dig som på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och ibland komplex information för att på bästa sätt stötta chefer.

Som person har du helhetssyn, du är strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete så att det blir utfört i rätt tid och med rätt kvalitet. Rollen förutsätter att du har ett gott bemötande och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga och intresse av förändrings- och utvecklingsarbete. Du känner dig trygg med att självständigt utföra dina arbetsuppgifter och ta egna initiativ.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område. Som ett ytterligare urval kan det bli aktuellt med arbetspsykologisk testning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Förskollärare till Prästvägen 6 förskola

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 27
Nytt
Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/förskoleförvaltningen-göteborgs-stad

ARBETSUPPGIFTER
Prästvägens förskola består av två byggnader, en skolbyggnad från 1800-talet som genomgått en större renovering till förskola (klart aug-24) samt paviljonger längs med Fyrväpplingsgatan. Paviljongerna försvinner när renoveringen blir klar. Förskolan ligger fint placerad nära Kyrkbyn och har en stor fin gård. Förskolan består av fyra avdelningar med åldersblandade grupper 1 - 5 år. Finns 4 pedagoger på varje avdelning varav en är löpare som täcker upp vid frånvaro.

Ditt uppdrag som förskollärare kommer att utgå från läroplanen och Göteborgs Stads styrdokument för att ge barnen den allra bästa utbildningen. Du ska utföra ditt uppdrag i nära samarbeta med kollegor på förskolan, andra professioner i vår närhet, barnens vårdnadshavare och sist men det absolut viktigaste - utifrån barnens tankar, idéer och intressen. Till ditt stöd i detta viktiga arbete har du självklart ditt arbetslag, du har också tillgång till handledning och konsultation av specialpedagog.

Du planerar, genomför och utvecklar den pedagogiska undervisningen tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till lek, aktiviteter och lärande. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Dagens förskolebarn, ingen av oss vet vilken framtid och vilket yrkesliv som väntar dem! Det vi vet är att om vi rustar våra barn med goda språkkunskaper, god förmåga till att kommunicera och samverka med andra i sin omgivning har vi gett dem goda förutsättningar för att lyckas i livet. Kan vi även ge dem ett friskt och sunt levnadssätt samt stötta och utveckla deras kreativitet och fantasi tror vi på att vi rustar dem bra för framtiden. Vi söker nu dig som är legitimerad förskollärare och som vill göra oss sällskap.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare med legitimation, tidigare arbetserfarenhet från pedagogisk verksamhet är meriterande men vi välkomnar även nyexaminerade förskollärare.
Det är meriterande om du har kunskap i AKK och TAKK och har god förmåga att möta barn med speciella behov.

Du samarbetar väl med både kollegor och chef och bidrar till en god arbetsmiljö. Vår verksamhet utformar du utifrån våra styrdokument och du planerar, dokumenterar och analyserar din verksamhet i syfte att utveckla och förbättra.

Som person deltar du i olika pedagogiska samverkansformer på förskolan och ser värdet av ett kollegialt lärande. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Att du har en god barnsyn och kunskapssyn och arbetar aktivt med värdegrundsfrågor ser vi som självklart. Du har ett gott bemötande och förhållningssätt till barnens vårdnadshavare och kommunicerar utifrån ett barnperspektiv.

Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Förskollärare till Lilla fjäderharvsgatan 6

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 27
Nytt
Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/förskoleförvaltningen-göteborgs-stad

ARBETSUPPGIFTER
Vi på förskolan Lilla Fjäderharvsgatan 6 söker två kollegor. Vår enhet består av två förskolor och under de tre senaste åren har vi haft fokus på språk och kommunikation. Takk, bildstöd, läsa och berätta samt digitala verktyg är grunden för hur vi arbetar med barnens språkutveckling. Som stöd för oss, och för dig finns regelbunden handledning av specialpedagog och andra samarbetspartners.

Förskolan ligger i ett interkulturellt område vilket gör det spännande, betydelsefullt och utvecklande att arbeta här. Vi arbetar för en rolig, trygg och lärorik förskola för alla barn.

Vårt arbete har sin grund i barnens intressen, i våra styrdokument och i Lpfö18.
Som förskollärare hos oss kommer du ansvara för barnens undervisning och pedagogiska utveckling genom att se det enskilda barnet såsom gruppens behov. Du ansvarar för planering tillsammans med kollegor för att skapa en undervisningsmiljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur.

Du kommer arbeta i tema tillsammans med förskollärare och barnskötare.
De barn som går i våra förskolor idag kommer att vara de som bygger framtidens Sverige. Vi söker nu någon som vill vara med och lägga grunden för deras fortsatta utbildning och hoppas att du vill vara med på den resan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du ska ha behörighet och legitimation för att undervisa i förskolan. Är du nyutexaminerad förskollärare får du vid din anställning en mentor. Mentorn ingår i en central grupp och har som uppgift att bidra till att du får en bra start i ditt yrkesliv hos oss


Du som söker har ett intresse av att utveckla förskolans pedagogiska utbildning, genom att utmana existerande arbetssätt, tankesätt och metoder för att bidra till förskolans utveckling.

Du har en god kommunikativ förmåga med en positiv attityd och ett positivt bemötande till barnen, deras vårdnadshavare och till dina kollegor.
Du är även lösningsorienterad och har förmågan att se möjligheterna i ditt uppdrag. Som pedagog har du ett intresse för att utveckla verksamheten och kommer med idéer för vad som behöver förändas och utvecklas för att arbetet skall gå framåt. Du vågar ta egna initiativ och tycker om att driva utveckling.

Många av våra barn är flerspråkiga. Erfarenhet av att arbeta med detta är därför meriterande.
Vi är ett arbetslag som prioriterar samarbete och en generös och öppen lär och arbetsmiljö, där vi lär av varandra och hittar nya vägar tillsammans med barnen.
Nu söker vi dig som också värdesätter detta och vill vara med och berika vårt arbetslag.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Lärare i fritidshem F-3

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Sep 20
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Bjurslättskolan ligger i Kvillebäcken, nära Wieselgrensplatsen centralt på Hisingen, i ett expansivt närområde där gammalt möter nytt i ett blandat socioekonomiskt närområde runt skolan. Verksamheten omfattar förskoleklass, åk 1 - 6, grundsärskola samt fritidshem. På skolan går ca 650 elever och det arbetar ca 110 medarbetare. Skolan har en rektor och tre biträdande rektorer som ansvarar för var sin del av skolan: F-3, 4-6 samt Grundsärskola.

Bjurslättskolan ingår i ett aktivt områdesarbete genom projektet Skolan mitt i Lundby. Syftet med Skolan mitt i Lundby är att bli en mötesplats för både barn, elever och deras föräldrar i syfte att stärka närområdet, förbättra elevernas resultat, öka trygghet och studiero, ge barn och unga meningsfull fritid.
Tjänsten är som lärare i fritidshem där du under skoldagen arbetar tillsammans med klasslärare med undervisningen och aktiviteter för eleverna. Efter skoldagen arbetar du på fritidshemmet tillsammans med kollegor. Där ansvarar ni för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten tillsammans i ert arbetslag. Du har ett särskilt ansvar för planeringen av fritidshemmet men planerar även aktiviteter tillsammans med klassläraren. På skolan arbetar vi tillsammans med att förbättra våra fritidshem på en gemensam mötestid varje vecka. Där fokuserar vi på fritidshemsutveckling och skapar ett forum för kollegialt lärande.
Arbetet innebär samarbete med övriga lärare, lärare i fritidshem, elevhälsan, vårdnadshavare samt andra aktörer utanför skolan. Vår målsättning är att Bjurslättsskolan ska vara en trivsam och lärande miljö där eleverna har inflytande och tar ansvar tillsammans med de vuxna för både sin skoldag och sin dag på fritids.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare för fritidshem eller har annan pedagogisk utbildning.
För oss är det viktigt att du har förmågan att motivera och inspirera eleverna till att lära. Du har en god pedagogisk förmåga och vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn där du är lyhörd för elevers olikheter och olika behov. Du skapar goda relationer med elever och kollegor och har en vilja att vara med och utveckla skolans verksamhet. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget på fritidshemmet, agerar utifrån det och bidrar till helheten för eleverna.

För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.


Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu