GÖTEBORGS KOMMUN jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos GÖTEBORGS KOMMUN i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Ledsagare till Lundby, Hisings-Backa, Örgryte-Härlanda

Ledsagare
Läs mer Jun 22
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Har du tid några timmar i månaden och kan tänka dig ett uppdrag som ledsagare? Vi letar efter dig som vill arbeta några timmar i veckan eller månaden med att stötta personer med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid.
Just nu har vi flera ungdomar som vill komma iväg till aktiviteter utan sina föräldrar vi har även flera vuxna individer som behöver stöd i att komma ut till aktiviteter. Arbetet utgår från någon av stadsområdena Lundby, Hisings-Backa, Örgryte-Härlanda.

Aktiviteterna är varierande och kan exempelvis vara att följa med till fritidsaktivitet som simning, fotboll, ridning, gymträning mm. Arbetsuppgifterna kan också vara att följa med och se en film; besöka Universeum, Liseberg eller ta en promenad i staden eller i den enskildes närområde.

Arbetstiderna är förlagda vardagar, kvällar och helger utifrån den enskildes behov. Som ledsagare innebär det att man har en uppdragsanställning på ett bestämt antal timmar per månad. Uppdragen ser olika ut beroende på den enskilde brukarens behov och situation. Som ledsagare arbetar man nära sin/sina brukare och det är viktigt att alltid ha ett professionellt förhållningssätt.

Som ledsagare stöttar man en person med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid. Ledsagning/Ledsagarservice är en individuellt utformad insats. Ledsagarservice sker alltid utanför hemmet. De lagar som reglerar ledsagningen är Lag om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade och Socialtjänstlagen.
Andra personliga egenskaper eller färdigheter kan efterfrågas utifrån brukarens behov och önskemål. Matchning sker utifrån uppdrag och behov.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Gymnasiekompetens med fullständiga betyg är ett krav. Arbetet kräver god svenska i tal och skrift. Har du kunskap i ett annat språk än svenska så ser vi det som positivt. Det är även önskvärt att du har tidigare erfarenhet från ett vårdyrke eller socialt arbete.

Du står för den värdegrund som finns på din arbetsplats och är mån om att denna översätts i handling utifrån följande kompetensområden:

Ansvarsfull
Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Flexibel
Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Serviceinriktad
Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.


ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden. I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kan komma att hållas digitalt.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst vid behov uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Projektledare till Göteborgs mest spännande byggprojekt

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Maj 31
Lokalförvaltningen skapar miljöer där livet får ta plats genom att bygga, anpassa och förvalta lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag är 150 000 göteborgare verksamma i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som vi sköter om.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill bli fler projektledare!
Just nu växer Göteborg i rekordfart och vi har inte sett en sådan här upptakt sen miljonprogrammets dagar. Vill du vara med och bygga Göteborgs Stad tillsammans med oss och skapa stadsmiljöer där livet får ta plats ?

Vi har börjat vår resa till att bli en av Sveriges största offentliga byggherrar med ca: 2000 spännande projekt i storleksordningen upp till 500 mkr och en samlad projektbudget på närmare 11 miljarder de kommande åren. Du som vill med oss på resan erbjuds ett tryggt och utvecklande jobb med stor variation och utmaning. Hos oss värnar vi om ett gott arbetsklimat och sätter individen i fokus.

Den samlade projektledarkompetensen hos våra projektledare, ingenjörer och specialister är verkligen unik. Som projektledare i vårt team arbetar du i en beställarroll för projekt som innefattar hela byggprocessen från tidiga skeden/förstudier till överlämnande.

Du kommer att ingå i någon av våra enheter på projektavdelningen. Här finns byggprojektledning, underhållsprojektledning, inhyrningsprojektledning och installationsprojektledning, Projekten hanterar ny-, om- och tillbyggnad av skolor, förskolor, kontor samt vård- och omsorgsboenden. Vårt område är något att vara stolt över där du får bidra till innovativ samhällsbyggnad för göteborgarnas bästa.

Ett av våra spännande projekt är Lundbyskolan som är Lokalförvaltningens största med en budget på över en halv miljard. För det får Göteborg förutom skolan, två fullstora idrottshallar, kulturskola och en renoverad 1950-talsaula med plats för 800 åskådare.

Vi på lokalförvaltningen arbetar för ett hållbart arbetsliv. Med detta menar vi att du skall kunna kombinera ett spännande och givande yrkesliv med ett hållbart och rikt liv utanför arbetet. För att göra det möjligt har vi efter pandemin skapat möjligheter till växelvis arbete, att kunna förlägga delar av sin arbetstid upp till 50% i hemmet. Vi erbjuder dig utveckling, framåtanda och ett innovationsklimat som ger dig goda möjligheter till karriärutveckling.


KVALIFIKATIONER
Vi tror att du har en byggteknisk utbildningsbakgrund eller annan relevant utbildning på högskolenivå inom tex. arkitektur, ekonomi eller projektledning. Du är redan en etablerad projektledare med minst 2 års erfarenhet av att driva projekt inom fastighetsbranschen. Du har också en god förståelse för ekonomistyrning av dina projekt.

För att lyckas i rollen krävs förmåga att kommunicera, motivera och återkoppla på ett tydligt sätt. Du behöver vara en lagbyggare med en god ledarskapsförmåga och du motiveras av att arbeta i en verksamhet med hög förändringstakt.
Du är en driven projektledare som tar ditt ansvar och når uppsatta mål. Du strukturerar ditt arbete genom god planering, prioritering och tidsplanering.

Gör en ansökan så återkommer vi till dig! Urval och intervjuer kommer ske löpande.ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda och har medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi strävar efter att ha en jämn fördelning mellan kvinnor och män och en spridning när det gäller ålder på enheten. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Servicevägledare till Kontaktcenter

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 23
Enkel och hållbar vardag i en öppen stad där alla kan vara delaktiga – det är vår vision! Demokrati och medborgarservices uppdrag är att underlätta för boende, besökare och företagare när de ska kontakta Göteborgs Stad. Vi samordnar och utvecklar stadens service. Det innebär att vi ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, utvecklar e-tjänster, ger metodstöd för serviceutveckling och samordnar och utvecklar externa digitala kanaler. Vi driver stadens medborgarkontor och tillsammans med andra aktörer arbetar vi för att öka medborgares möjligheter till delaktighet och inflytande i demokratiska processer. Vi ansvarar för samordningen av Göteborg Stads medborgarvittnen. Vi erbjuder konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och arbetar för mer hållbara konsumtionsmönster. Dessutom ansvarar vi för stadens överförmyndarverksamhet samt Romano Center i Väst, som är ett romskt informations- och kunskapscenter. På vår förvaltning är vi drygt 200 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för service och vill göra skillnad för boende, besökare och företagare?

Göteborgs Stads kontaktcenter är vägen in till information och vägledning om stadens tjänster för boende, besökare och företagare. Kontaktcenter bemannar stadens huvudnummer 031-365 00 00, och har även kundtjänster för bland annat stadens utomhusmiljöer, för- och grundskola, parkeringar, gator och torg.
För närvarande ger vi service på 25 språk och besvarar ca 85 000 telefonsamtal per månad. Våra främsta service och informationskanaler är telefon och e-post, men vi arbetar också via webb och vill ge dem som kontaktar oss en enhetlig serviceupplevelse.

Vår arbetsplats har verksamheter i utveckling och med framåtanda och våra medarbetare har breda och varierade kompetenser.
Förvaltningen ligger centralt i Göteborg i trevliga lokaler. Vi har medarbetarförmåner så som friskvårdsbidrag, cykelförmåner med mera.

Nu söker vi nya medarbetare att dela vardag med oss. Du kommer till en arbetsgrupp som har en fantastisk sammanhållning där humor och glädje har sin självklara plats i vardagen och där ett gott bemötande och hög servicenivå står i centrum.
Som servicevägledare kommer du att vara en viktig del av stadens satsning på god medborgarservice och vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med många roliga utmaningar och goda möjligheter att utvecklas i yrkesrollen.
Dina arbetsuppgifter är att svara på frågor från boende, besökare och företagare främst via telefon och e-post.
Du kommer att hantera många olika typer av ärenden och besvara mellan 60-160 telefonsamtal under en dag och även använda dig av flera olika verksamhetssystem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasiekompetens samt minst tre års erfarenhet av liknande arbete från kundtjänst, callcenter, annat arbete med kundservice via telefon eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har förmåga att snabbt söka upp samt ta till dig information i verksamhetssystem, databaser och på webben samt att tolka, och förmedla den på ett lättförståeligt sätt. Vi ser därför att du har en god IT-kunskap, har du dessutom kännedom om Office 365 är det meriterande
Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi ser också att du har goda kunskaper i engelska. Ytterligare språkkunskaper är också meriterande.
Då Göteborg är ett finskt förvaltningsområde så ser vi gärna sökanden med finska språkkunskaper särskilt.
Har du tidigare kunskaper om Göteborgs Stads verksamheter och organisation är det också meriterande.

Som person vill vi att du är serviceinriktad och har ett gott bemötande med kunden i fokus samt att du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du är kommunikativ, lyhörd och flexibel och arbetar lösningsfokuserat med förmåga att hantera svåra situationer som ställer krav på snabbt agerande.
Vi ser även att du är omvärldsorienterad med intresse av vad som händer i samhället och tycker om att ha kontakt med många människor i ett högt tempo i en miljö som är i ständig förändring.
Självklart delar du förvaltningens och stadens förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

ÖVRIGT
Vi erbjuder 3 st tillsvidaretjänst och 3 stycken tidsbegränsade anställningar som sträcker sig till 2022-12-31
Arbetstiden är schemalagd under helgfria vardagar och varierar mellan 6,45-18,15.
Urval och intervjuer kommer att ske efter att ansökningstiden har gått ut.
Vi vill att demokrati och medborgarservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Om du av särskilda skäl, t.ex. vid skyddad identitet eller annan anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system, kontakta någon av chefskontakterna i annonsen.
Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från försäljare av ytterligare platsannonser och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Ekonomichef till Göteborgs Stadshus AB

Ekonomichef
Läs mer Jun 22
Göteborgs Stadshus AB (Stadshus) svarar sedan 2014 för ägarstyrningen av samtliga kommunala bolag i Göteborgs Stad. Bolagen är strukturerade i sju kluster/underkoncerner, tre regionala bolag, två interna bolag samt Boplats. Koncernen har totalt 34 hel- eller majoritetsägda verksamhetsdrivande bolag varav 13 bolag är direktrapporterande till Stadshus. Totalt arbetar omkring 6500 personer i stadens bolag.

Bolagen verkar relativt självständigt inom ramen för av kommunfullmäktige beslutat ägardirektiv och budget. Stadshus uppdrag är att stärka och effektivisera den politiska styrningen av bolagen och genom ägarstyrningen stödja bolagen i deras verksamhetsuppdrag. Syftet är att tillsammans utveckla bolagens och den samlade koncernens förmåga att leverera nytta för Göteborg och dess boende, besökare och näringsliv samt medverka till utvecklingen av ett hållbart göteborgssamhälle.

Stadshus består av ett tiotal medarbetare och har en politiskt tillsatt styrelse där flertalet ledamöter även ingår i kommunstyrelsen. Verksamheten leds av vd jämte vice vd. Göteborgs Stads filial i Bryssel med tre medarbetare är organisatoriskt tillhörig Stadshus.

ARBETSUPPGIFTER
Göteborgs Stadshus AB (Stadshus) är koncernmoderbolag för samtliga kommunala bolag i Göteborgs Stad. Vårt uppdrag är att på kommunfullmäktiges uppdrag stärka och effektivisera den politiska styrningen av bolagen och stödja dem i deras verksamhetsuppdrag. Tillsammans med Göteborgs Stads bolag och förvaltningar utvecklar vi Stadhuskoncernens förmåga att leverera nytta för Göteborg och dess boende, besökare och näringsliv och medverka till utvecklingen av ett hållbart göteborgssamhälle.

Vi söker nu en efterträdare till vår omtyckta kollega och ekonomichef som ska gå i pension. Vi tror att du som söker tjänsten hos oss kanske idag är ekonomichef eller controller med gedigna erfarenheter och kompetenser enligt nedan. Vill du vara en del i Göteborgs Stad och tillsammans med vårt team på Stadshus verka i en spännande organisation och roll är det här en tjänst för dig!

Uppdraget som ekonomichef på Stadshus innebär att du har ett övergripande ansvar för ekonomiområdet utifrån koncernperspektivet samt att du ansvarar för förvaltning och utveckling av ekonomistyrning och processer. En viktig del är att driva framåtsyftande analyser av koncernens långsiktiga ekonomiska förutsättningar samt bidra till helhetsanalys av den samlade koncernen och dess bolag. Det ligger också i rollen att samordna och stödja bolagen i komplexa ekonomifrågor samt att leda forum med koncernens direktrapporterande ekonomichefer.

Som ekonomichef är du en del i Stadshus samlade arbete med ägarstyrning, strategisk planering och ägardialoger. Rollen har tillsammans med bolagets redovisningschef huvudansvaret för koncernens årsredovisning samt bidrar med analys och innehåll i delårs- och årsrapport samt övrig ekonomisk rapportering. Att driva projekt, genomföra utredningar/uppdrag samt bidra i moderbolagets arbete med exempelvis riskanalys, internkontroll, budget, verksamhetsutveckling och omvärldsbevakning är också en del i uppdraget.

Stadshus som enskilt bolag är en liten organisation och ekonomichefen jämte ca tio kollegor rapporterar alla i det löpande arbetet till vice vd. Ägarstyrning är mångfacetterat arbete och innehåller en stor variation av långsiktiga uppdrag och uppgifter jämte löpande ärendeberedning, rapportering och uppföljning. Fokus i rollen är på koncernnivå men du behöver kunna växla mellan övergripande helhetsnivå och bolagsspecifika frågor. Arbetet pendlar också mellan långsiktigt strategiskt arbete och operativa arbetsuppgifter inom det egna bolaget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk examen och som har tillägnat dig en bred och djup företagsekonomisk kompetens. Du har såväl intresse som förmåga att verka i en kommunal kontext med en ägarstyrning anpassad för en politiskt styrd organisation. Gedigen affärsmässig erfarenhet och förmåga att förstå och hantera olika affärsmodeller är av stor vikt.

Du har med dig erfarenheter från arbete på koncernnivå eller övergripande nivå i en större organisation med bred/komplex verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från anläggningstung verksamhet, såsom exempelvis fastighet eller industri. Tidigare erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av arbete med ägarstyrning samt fastighetsutveckling.

Rollen ställer höga krav på analytisk förmåga och helhetssyn samt förmåga att kunna navigera i en komplex politisk och affärsmässig miljö med ständiga förändringar. Du har även god pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan samordna, driva projekt och utöva ledarskap i en koncernmiljö utan att ha formell roll som chef. Uppdraget kräver att du har hög integritet samt är trygg och tydlig i dina ställningstaganden och värderingar.

Du är ambitiös och fokuserad på att åstadkomma resultat samt påvisa nytta och du förmår agera och verka professionellt även med ovissa förutsättningar. Förmåga till samarbete och samverkan är centralt. Som person inger du förtroende och genom kunskap och dialog skapar du långsiktiga goda relationer i alla dina kontaktytor. Ditt förhållningssätt kännetecknas av prestigelöshet och öppenhet och i ditt arbete är du initiativrik, proaktiv och inbjudande.

Som ledare delar du självklart Göteborgs Stads gemensamma förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, Vi bryr oss, Vi arbetar tillsammans och Vi tänker nytt. Vi är måna om att attrahera alla människor med rätt kompetens och vi ser mångfald och jämställdhet som viktiga framgångsfaktorer.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
I denna rekrytering samarbetar Göteborgs Stadshus AB med Randstad. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen vänligen återkom till rekryteringskonsult Petra Pettersson på e-post petra.pettersson@randstad.se eller Amanda Johansson på e-post amanda.johansson@randstad.se

Vid sakfrågor gällande tjänsten vänligen kontakta Anders Söderberg vice vd på anders.soderberg@gshab.goteborg.se

Sista ansökan för tjänsten är 2022-08-21

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare parkering

Trafikplanerare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 21
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett brinnande intresse för trafik- och parkeringsfrågor och tycker om att arbeta i en samverkande roll? Vill du vara med på Göteborgs stads resa mot en grön och nära storstad? Då kan Trafikkontoret erbjuda ett spännande uppdrag som verksamhetsutvecklare inom parkering!

Som verksamhetsutvecklare är du en nyckelspelare i det strategiska arbetet kopplat till parkering i staden. Du genomför utredningar kopplat till parkering på allmän plats både självständigt och i grupp. Vidare stöttar du verksamheten i frågor rörande trafiklagstiftningen samt parkering i planarbeten, bygglov och på allmän plats. I uppdraget har du också ett ansvar för att utbilda inom området parkering och mobilitet.

Rollen bygger mycket på samverkan både internt inom Göteborgs stad och med externa aktörer inom parkering och samhällsutveckling. En betydande del av arbetet innefattar omvärldsbevakning i frågor rörande parkering, mobilitet och trafik, vilket bland annat innebär att du kommer delta i forskningsprojekt samt medverka på nationella och internationella nätverksträffar. Vidare kommer du utreda och svara på frågor från politiken samt lämna remissvar på nationella utredningar inom området parkering. Arbetet inbegriper även viss ärendehantering.

Uppdraget passar dig som vill ha stor frihet, men också vill arbeta nära i team.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller likvärdig kompetens genom erfarenhet. Det är önskvärt om du tidigare har arbetat med trafik- och parkeringsfrågor kopplat till trafikförfattningar samt plan- och bygglagen.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt göra dig förstådd på engelska i tal och skrift. Vi ser helst att du har körkort B. Det är meriterande med baskunskaper inom (Structured Query Language).

För att lyckas som verksamhetsutvecklare ser vi att du är strukturerad och kan planera ditt arbete på effektivt sätt, då rollen innefattar flera olika ansvarsområden. Därtill ska du vara noggrann och lägga vikt vid att ditt arbete håller en hög kvalitet. Verksamhetsnytta och kundbehov är fokusområden i tjänsten, därav behöver du ha förmågan att vara lyhörd och anamma ett helhetsperspektiv. Du ser det som naturligt att arbeta tillsammans med andra, då du i rollen har många kontaktytor och behöver samverka med olika yrkesgrupper.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.

På grund av semestertider kan möjligheten att svara på frågor om tjänsten vara begränsad.

Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Planeringsledare med fokus på mänskliga rättigheter i ett arbetsgivarperspe

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 27
Nytt
Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges förvaltning. Kontorets uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i att leda, samordna och följa upp Göteborgs Stads verksamheter, ekonomi och övrig strategisk planering.

ARBETSUPPGIFTER
Till avdelningen Arbetsmiljö och kompetensförsörjning söker vi nu en planeringsledare för att leda, samordna, genomföra samt följa upp kvalificerade utredningar i staden. Du kommer ha fokus på mänskliga rättigheter, diskriminering och jämställdhet i ett arbetsgivarperspektiv för att utveckla det arbetsgivarpolitiska arbetet i Göteborg.
I dina arbetsuppgifter ingår att:
• arbeta aktivt för en hälsofrämjande och långsiktigt hållbar arbetsmiljö fri från alla former av kränkande särbehandling, trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier.
• arbeta för att stadens förvaltningar följer lagstiftningen och stadens gemensamma arbetssätt vid kränkande särbehandling, trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier inom arbetslivet.
• tillsammans med övriga medarbetare inom område HR och på stadsledningskontoret aktivt bidra till att mänskliga rättigheter, jämställdhet och diskrimineringsfrågor integreras i alla delar av stadens arbetsgivarpolitik.

Dessutom kommer du att leda, samordna och följa upp kvalificerade utredningar kring andra HR-relaterade frågor i staden. Tillsammans med övriga planeringsledare ansvarar du för att omvärldsbevaka och forma det långsiktiga och strategiska arbetet inom HR-området på central nivå. Det innebär bland annat att stödja arbetet med att omsätta policys, planer och program tillsammans med förvaltningar och bolag, där uppföljning och analys ingår.

Arbetet innebär utmanande arbetsuppgifter med hög komplexitet där överblick, helhetssyn och initiativförmåga är viktigt.
Du får arbeta med frågor på såväl kort som lång sikt och i nära samverkan med avdelningar inom stadsledningskontoret, förvaltningar och bolag inom staden samt externa samverkansparter i regionen och nationellt.

Du erbjuds ett arbete i en intressant och utvecklande miljö med många olika kompetenser och kontaktytor som ger dig goda möjligheter till helhetssyn på Göteborgs stad, dess organisation och verksamhet.


KVALIFIKATIONER
• Du har akademisk examen med relevant inriktning och gedigen erfarenhet av
• att arbeta med mänskliga rättighets- diskriminerings- jämställdhetsfrågor och frågor om kränkande särbehandling och diskriminering.
• att arbeta med HR strategiska frågor i stora organisationer
• att leda komplexa uppdrag och utredningar där många olika intressen samordnas
• att uttrycka dig i tal och skrift
• att skapa nätverk och tillitsfulla relationer

Som person är du
• analytisk med god förmåga att analysera komplexa sammanhang
• strukturerad och slutför uppgifter inom givna tidsgränser
• en god kommunikatör som kan lyssna såväl som att tydligt föra fram budskap
• utvecklings- och förändringsbenägen

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi på Stadsledningskontoret vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vid eventuella frågor går det bra att kontakta Pernilla Carlsson vecka 32-33.

Ansök nu

Kontrollrumsingenjör

Kontrollingenjör, maskin
Läs mer Jun 27
Nytt
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.

Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.

Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.

Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

ARBETSUPPGIFTER
Du övervakar Kretslopp och vattens vattenverk samt råvattenkvalitet, dricksvattenproduktion och del av tid, ledningsnät.
Du hanterar data och larm som inkommer till kontrollrummet och drar slutsatser av den tillgängliga informationen.
Du har i ditt dagliga arbete en central roll för dricksvattenberedningen och samarbetar med kollegor från förvaltningen i pågående och kommande projekt gällande anläggningar kopplat till dricksvattenproduktionen.
Under kvällar, nätter och helger har kontrollrumsingenjörerna även kontakt med allmänhet via SOS Alarm som kan inkomma med frågeställningar eller information till kontrollrummet som berör dricksvatten, ledningsnät och/eller avfall.
Dina arbetsuppgifter omfattar även administrativt arbete som att skriva instruktioner och dokumentera händelser.

KVALIFIKATIONER
3-årig högskoleutbildning inom inriktning processindustri, exempelvis sjöingenjör. Alternativt har du flera års relevant erfarenhet av arbete inom processindustri kopplat till vatten, el eller värmekraft där erfarenheten omfattar arbete i kontrollrum med driftövervakning, ensam eller i grupp. Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 2 och förutsätter godkänd registerkontroll från Säpo och svenskt medborgarskap. För tjänsten krävs även körkort B.

Har du tidigare arbetat i skift samt arbetat i styrsystemen Cactus och ABB är det meriterande. Det är fördelaktigt om du arbetat med loggböcker och har dokumentationsvana.

För att bli framgångsrik i rollen som kontrollrumsingenjör ser vi att du tar ansvar för dina och gemensamma arbetsuppgifter. Du motiveras av att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. I dina uppdrag kommer du arbeta tillsammans med flera aktörer och vi ser därför att du trivs med att samarbeta. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

Ingen dag är den andra lik och det kommer uppstå utmanade situationer i dina uppdrag vilket kräver att du är lugn och trygg i din roll. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

För att lyckas i arbetet ser vi det som en förutsättning att du vid oväntade situationer kan analysera ett problem för att härleda vart och vad som orsakat ett fel, och utifrån given information dra logiska slutsatser. Då tjänsten innehåller administrativa uppgifter ser vi att du kan uttrycka dig i tal som i skrift.


ÖVRIGT
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Livsmedelsinspektör

Livsmedelsinspektör
Läs mer Jun 23
Miljö- och klimatnämndens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete samt i skyddet av människors hälsa och miljön. I praktiken betyder det att miljöförvaltningen driver och samordnar stadens arbete inom den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling och därunder stödjer och driver på arbetet med att genomföra stadens miljö- och klimatprogram och nyttjandet av stadens miljöledningssystem. Dessutom har vi i vår myndighetsroll ansvar för tillsyn, prövning och kontroll enligt bland annat miljöbalken, samt livsmedels-, alkohol- och tobakslagarna. Detta också med syfte att skydda människors hälsa och miljön. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på www.goteborg.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du göra skillnad och vara med och skapa förutsättningar för en säker livsmedelshantering i Göteborgs Stad? Vårt uppdrag är skapa dessa förutsättningar och vi söker nu fler livsmedelsinspektörer till vårt team med erfarna och engagerade medarbetare. Vi tror på ett nyfiket och reflekterande arbetssätt, där vi lär oss av varandra och arbetar tillsammans.

Vi söker dig som med kunskap, erfarenhet, engagemang och vilja bidrar till livsmedelskontrollens gemensamma framgång och resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen är tidsbegränsad 6 månader med möjlighet till förlängning.

Livsmedelskontrollen är en del av miljöförvaltningen och på avdelningen arbetar ca 65 personer, varav ca 45 som livsmedelsinspektörer fördelade på två enheter. Som livsmedelsinspektör har du ett omfattande och varierat uppdrag där du kontrollerar de livsmedelsverksamheter som finns i kommunen, exempelvis restauranger, livsmedelsbutiker, skolkök samt livsmedelsindustrier. Vi har cirka 5000 verksamheter i vårt register. Vårt uppdrag är att kontrollera att verksamheterna följer kraven i livsmedelslagstiftningen och producerar säkra livsmedel. Om vi hittar brister ställer vi som myndighet krav så att dessa åtgärdas. Vi arbetar också med inkomna klagomål som rör livsmedelshantering, utreder misstänkta matförgiftningar, undersöker misstänkt livsmedelsfusk och besvarar frågor från allmänheten.

Du arbetar både på egen hand med stort eget ansvar men också i team. Utifrån avdelningens verksamhetsmål har du frihet i hur du planerar ditt arbete. Tillsammans utvecklar vi livsmedelskontrollen så den gör så stor nytta som möjligt för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare och näringsliv. Hos oss är du en representant för en modern myndighet med ett tydligt kundfokus där vi är lyhörda och förändringsorienterade utifrån samhällets behov och förväntningar. God kommunikation och rättssäkerhet är viktiga byggstenar i vårt arbete.

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag och cykelförmåner.


KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning med inriktning livsmedel eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete i livsmedelsbranschen är meriterande.

Du behöver ha körkort då resor i tjänsten förekommer.

Vi ser gärna att du:
- har god kunskap om och erfarenhet av arbetsområdet och livsmedelslagstiftningen,
- arbetar systematiskt och strukturerat samt har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag,
- trivs med att ingå i ett arbetslag men också har förmåga att arbeta självständigt,
- har lätt för att samarbeta, är utåtriktad, lyhörd, positiv och har ett gott bemötande,
- förstår det gemensamma uppdraget samt agerar utifrån det och bidrar till helheten,
- tycker om att möta människor och anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation,
- arbetar effektivt, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer,
- kan uttrycka dig väl och lättförståeligt i tal och skrift

Vi söker dig som med kunskap, erfarenhet, engagemang och vilja bidrar till livsmedelskontrollens gemensamma framgång och resultat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Arbetet utförs huvudsakligen dagtid men vissa kontroller behöver utföras utanför ordinarie kontorstid.

Frågor om tjänsten
På grund av semesterledighet önskar vi att du kontaktar oss via mail i första hand. Mailen läses av en chef i tjänst hela sommaren. Den person som är i tjänst kommer då att ringa upp dig om du önskar det.

Ansök nu

Resurssjuksköterska till Hälso & Sjukvården sydväst | VOB2

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 13
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och ge en god och säker hälso- och sjukvård för personer du möter i alla åldrar? Vill du arbeta i en personlig och varierande miljö? Vi söker nu en ny kollega till vår sjuksköterskegrupp inom VOB 2 i sydväst.

Som resurssjuksköterska får du ett varierande arbete där du ersätter kollegor eller stöttar upp i den verksamhet som har störst behov. Det innebär att du utgår ifrån ett av våra boende och har din fasta punkt där. Men vid behov så kan du få arbeta på ett av våra andra boenden. Du kommer inte att vara patientansvarig sjuksköterska men du har fullt ansvar när du ersätter en kollega. Du arbetar var femte helg och tre kvällar på fem veckor hos oss. Du kommer att arbeta mot vård- och omsorgsboende med inriktning somatik och demens i sydväst område 2. Vi tar hänsyn till medarbetarnas önskemål vid schemaläggning och använder timecare.

I den kommunala hälso- och sjukvård får du ett omväxlande arbete. Arbetet är ansvarsfyllt och du är en viktig person för våra patienter och deras anhöriga. Dina insatser gör skillnad i människors liv vilket ger möjlighet till att känna stor meningsfullhet i det arbete du uträttar. Du kommer att arbeta självständigt men samtidigt finns det ett väl fungerande samarbete och närhet till kollegor inom ditt område och andra yrkesprofessioner för rådgivning och utbyte av kompetens. Du bedömer och utför självständigt så väl medicinska behandlings- som omvårdnadsinsatser samt följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning.

Läs gärna mer om vårt arbete i Göteborgs Stad i artikeln för Framtidens karriär: sjukskoterskekarriar.se/2021/10/27/vara-sjukskoterskor-har-nyckelroll-i-framtidens-nara-vard

KVALIFIKATIONER
Vi söker både grundutbildade sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor med inriktning mot vård av äldre, distrikt och psykiatri. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom sjuksköterskeyrket men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. För tjänsten krävs att du har B-körkort.

Arbetet kräver flexibilitet och att du självständigt kan överblicka, prioritera och utföra dina arbetsuppgifter. Du har förmågan att arbeta tillsammans med andra och skapar goda relationer. Vi söker dig som är öppen och tillmötesgående i ditt förhållande gentemot andra genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vidare har du förmåga att lyssna på och skapa dig en förståelse för de människor du möter i din yrkesroll i syfte att förstå deras behov. Vi värdesätter att du kommer med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor för att förbättra verksamheten.

Låter detta som ett arbete för dig? Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sjuksköterska till Bjöla Vård- och omsorgsboende

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med att utveckla arbetet och göra skillnad för våra patienter på Bjöla Vård.- och omsorgsboende. Bjöla Vård- och omsorgsboende är vackert beläget vid havet i västra Göteborg. Vi har ett professionellt och medmänskligt bemötande som möjliggör trygghet, delaktighet och respekt för hyresgäster och medarbetare. Som sjuksköterska hos oss får du ett stimulerande och flexibelt arbete med fokus på eget ansvar, där du har möjlighet att vara med och påverka.

Du kommer att tillhöra stadsområde Sydväst, där vi idag har 15 vård- och omsorgsboenden. Våra sjuksköterskor utplacerade med patientansvar på de olika enheterna, det innebär att du kommer vara placerad ute på boendet och ha din fasta punkt där med en stor närhet till dina sjuksköterskekollegor, patienter och undersköterskor. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma, planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Du följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning och enligt våra kvalitetsregister. Som sjuksköterska arbetar du självständigt och har ett patientansvar. Du arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor såsom sjuksköterskor, undersköterskor och rehabteam. Du samarbetar också med enhetschef och omsorgspersonal på vård och omsorgsboende samt med biståndshandläggare och läkare. Om du är specialistsjuksköterska kan du dessutom få fördjupat uppdrag utifrån din specialistkompetens. Du arbetar utifrån grundschema, vilket innebär att du jobbar i huvudsak dagtid under vardagar med några kvällspass samt tjänstgöring var fjärde helg.

Hos oss får du ett fritt och omväxlande arbete där du får möjligheten att möta människor med olika behov av sjukvård. Här får du möjlighet att arbeta i en växande organisation där du kan planera ditt eget arbete samt vara med och påverka. Vi har ett stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö för medarbetarna. Ansvarig enhetschef Anna-Karin Brask arbetar utefter en salutogen ledarskapsmodell.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket men välkomnar även dig som är nyexaminerad. Tjänsten ställer krav på B-körkort.

Du som söker till oss har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Men du har även förmåga att arbeta självständigt och ta egna beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du arbetar för att ge en hög vårdkvalitet för våra patienter. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du har påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är mån om att ge ett gott bemötande gentemot alla du möter i din yrkesroll.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

För att få den kompetens som behövs för att arbeta inom den kommunala hälso- och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram för dig som nyanställd. Introduktionsprogrammet är individuellt och pågår i cirka ett år. Programmet utformas individuellt i dialog mellan dig som nyanställd, din enhetschef och din handledare. Läs mer om vårt arbete i Göteborg Stad: sjukskoterskekarriar.se/2021/10/27/vara-sjukskoterskor-har-nyckelroll-i-framtidens-nara-vard

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs Stad gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Sjuksköterska till Gerdas Gård, vård- och omsorgsboende i Sydväst

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och ge en god och säker hälso- och sjukvård för våra äldre på Gerdas Gård? Vill du arbeta i en personlig och varierande miljö där en god arbetsmiljö med ett hanterbart antal patienter per sjuksköterska har ett stort fokus?

Vi söker nu nya kollegor till vår sjuksköterskegrupp. I Sydväst har vi idag 15 vård- och omsorgsboende, där vi har sjuksköterskor utplacerade med patientansvar på de olika enheterna. Det innebär att du kommer vara placerad ute på boendet och ha din fasta punkt där med stor närhet till dina sjuksköterskekollegor, patienter och undersköterskor. Detta är ett stort boende med 96 patienter där vi har som mål att bemanna med 5 sjuksköterskor, vilket innebär att du kommer ha stor trygghet med flera kollegor. Inriktning på enheterna är demens och somatik. Vi arbetar utifrån grundschema, vilket innebär att du i huvudsak kommer att arbeta dagtid under vardagar med några kvällspass samt tjänstgöring var femte helg.

Som sjuksköterska i kommunal hälso- och sjukvård utför du arbetsuppgifter hos patienter i deras egna hem på äldreboendet. Du bedömer och utför självständigt medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma, planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående utifrån ett personcentrerat arbetssätt. Du följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning och enligt våra kvalitetsregister. Som sjuksköterska arbetar du självständigt och har ett patientansvar. Du arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor såsom sjuksköterskor, undersköterskor och rehabteam. Du samarbetar också med enhetschef och omsorgspersonal på vård och omsorgsboende samt med biståndshandläggare och läkare. Du ansvarar även för att utbilda och handleda omsorgspersonal för att de ska kunna utföra vissa arbetsuppgifter genom delegering. Om du är specialistsjuksköterska kan du dessutom få fördjupat uppdrag utifrån din specialistkompetens.

Hos oss får du ett fritt och omväxlande arbete där du får möjligheten att möta människor med olika behov av sjukvård. Här får du möjlighet att arbeta i en växande organisation där du kan planera ditt eget arbete samt vara med och påverka. Vi har ett stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö för medarbetarna. Ansvarig enhetschef Anna-Karin Brask arbetar utefter en salutogen ledarskapsmodell där du är i fokus och ni gör en plan utefter hur just du kan utvecklas i din sjuksköterskeroll.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av yrket men välkomnar även dig som är nyexaminerad. Tjänsten ställer även krav på B-körkort.

Du som söker till oss har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du har även förmåga att arbeta självständigt och ta egna beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du arbetar för att ge en hög vårdkvalitet för våra patienter. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du har påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är mån om att ge ett gott bemötande gentemot alla du möter i din yrkesroll.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

För att få den kompetens som behövs för att arbeta inom den kommunala hälso- och sjukvården erbjuder Göteborgs Stad ett introduktionsprogram för dig som nyanställd. Introduktionsprogrammet är individuellt och pågår i cirka ett år. Programmet utformas individuellt i dialog mellan dig som nyanställd, din enhetschef och din handledare. Läs mer om vårt arbete i Göteborg Stad: sjukskoterskekarriar.se/2021/10/27/vara-sjukskoterskor-har-nyckelroll-i-framtidens-nara-vard

Vill du veta mer om möjligheter och karriärvägar inom hemsjukvården i Göteborgs stads gå in på Levla-webben: http://goteborg.se/levla.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i NO och svenska till mellanstadiet på Bärbyskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Bärbyskolan ligger naturskönt på en kulle i Säve. Runt skolan finns hundraåriga gamla träd och utsikt över odlingslandskapet. Skolan är en liten och gemytlig F-6 skola med cirka 200 elever. Skolan har ca 20 lärare, elevassistenter och fritidspedagoger. Förutom dessa har vi ett elevhälsoteam med samtliga kompetenser.

Skolan genomsyras av ett elevcentrerat arbetssätt där vi arbetar för att varje elev ska vara delaktig och ha möjligheten att påverka alla processer som rör eleven. Vår målsättning är att Bärbyskolan ska vara en skola där eleverna lämnar med goda kunskaper och en stor tilltro till sig själva. Vi har en hög andel trygga elever och vi arbetar systematiskt för att behålla den känslan hos eleverna.

Vi söker nu en lärare till mellanstadiet som kan bidra med erfarenhet och goda rutiner i sitt lärledarskap i klassen!

Som lärare hos oss erbjuds du ett varierat och stimulerande arbete. Tillsammans med dina kollegor driver du den pedagogiska utvecklingen för eleverna under hela skoldagen. Du kommer att planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Du är nytänkande och framåtskridande och håller dig väl uppdaterad inom ditt område. Som lärare samverkar du med vårdnadshavare, elevhälsa, arbetslag och övrig skolpersonal och ni arbetar tillsammans för att nå en god kvalité i verksamheten.

På Bärbyskolan får du arbeta i en varm atmosfär med trygga och motiverade elever.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad lärare för årskurs 4-6 med behörighet att undervisa i svenska och NO. Vi ser gärna att du har behörighet i fler ämnen.

Tidigare erfarenhet av att arbeta som klasslärare är meriterande. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument. Du har stor vana av att arbeta med IT-verktyg och det är meriterande om du har erfarenhet och förmåga att skapa lyckad undervisning med hjälp av digitala verktyg. Du uttrycker dig obehindrat i svenska, både i tal och skrift.

För att trivas i rollen som lärare på Bärbyskolan är det viktigt att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med elevernas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Som person får du energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du kan förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Med din förmåga att arbeta effektivt under stress och behålla lugnet i svåra situationer, kan du balansera olika krav och ta välgrundade beslut även under tidspress.

Du har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill arbeta utifrån varje barns individuella behov, tillsammans med drivna och motiverade kollegor? Då ser vi fram emot din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Enhetschef till HR-enheten, förskoleförvaltningen

Personalchef/HR-chef
Läs mer Jun 17
Göteborgs Stads Förskoleförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 25 000 barn i närmare 360 kommunala förskolor. Förvaltningen har cirka 8 900 medarbetare som tillsammans arbetar med barnens lärande och utveckling i centrum. Förskoleförvaltningen söker dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola för alla barn.
Hos oss ger du barnen möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Du är Göteborg.

Följ gärna vår resa på LinkedIn: https://se.linkedin.com/company/förskoleförvaltningen-göteborgs-stad

ARBETSUPPGIFTER
Vill du driva och leda ett framgångsrikt HR-arbete som bidrar till de bästa förutsättningarna för att chefer och medarbetare når förskoleförvaltningens mål?

Förskoleförvaltningen har tillsammans med Sunt arbetsliv storsatsat på arbetsmiljöarbetet och arbetar med att öka förståelsen för hälsa och friskfaktorers betydelse för hållbara arbetsplatser. Ny kunskap banar väg för att arbeta på nya sätt. I din roll som enhetschef kommer du fortsätta att strategiskt driva frågor inom arbetsmiljö, lönebildning, rehabilitering, samverkan och omställning. Du gör det i nära samarbete med avdelningschefen för HR, HR-controller och enhetscheferna för rekrytering, kompetens och arbetsmarknad samt bemanning i avdelningens gemensamma uppdrag.

Till din hjälp har du 20 medarbetare med uppdraget att stödja cheferna inom förvaltningen. Deras roll är en kombination att självständigt driva frågor inom sina specialistområden med att vara ett chefsstöd inom HR-processerna.

Som enhetschef måste du kunna prioritera, driva och följa upp målen för HR-processerna. Du coachar dina medarbetare och samarbetar med enheterna inom HR. Rollen förutsätter en god kompetens inom samtliga HR-processer. Du har budget- och arbetsmiljöansvar för enheten.

Som enhetschef behöver du även ha ett gott samarbete med utbildningschefer, rektorer, fackliga organisationer samt interna enheter och olika förvaltningar inom Göteborgs Stad.

Vill du fortsätta resan med oss? Välkommen med din ansökan! Vi genomför första intervjuer under v 34.

Vi arbetar i trevliga lokaler på Gamlestads torg 7 som du lätt når med buss och spårvagn. På vårt kontor arbetar vi utifrån ett aktivitetsbaserat arbetssätt vilket ger dig stor frihet att välja din plats utifrån arbetsuppgiften.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en relevant akademisk examen inom HR-området. Det är meriterande om du även gått utbildning inom ledarskap.

Det är viktigt att du är trygg i din ledarroll och måste ha flerårig ledarerfarenhet inom HR området. Du ska även ha minst tre års praktisk erfarenhet inom samtliga HR processer. Det är även en fördel om du har HR erfarenhet inom offentlig sektor, gärna inom utbildningsområdet.

Du är positiv och lyhörd men samtidigt tydlig och vågar fatta beslut. Du har förmåga att samarbeta och förstår värdet av att arbeta tillsammans för att nå uppställda mål. Vidare har du hög personlig mognad med god analytisk förmåga samt förmåga till strategiskt tänkande och agerande. Som person är du trygg och trivs i en roll där du förväntas leda din enhet med ett närvarande, engagerat och coachande förhållningssätt. Du kan delegera och ge dina medarbetare förtroende och ansvar men ser samtidigt till att enheten når sina mål. Du är van att kommunicera och engagera dig på olika nivåer i organisationen.

Ta chansen att fortsätta att driva ett framgångsrikt HR arbete som ger cheferna allra bästa förutsättningarna att vi når våra mål att ge barnen allra bästa förutsättningarna för en bra framtid, varje dag!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Specialist applikationshantering

IT-strateg
Läs mer Jun 23
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Du är Göteborg! Nu behöver vi dig som gör jobbet enklare för stadens verksamheter! Har du ett eget driv och brinner för service och kvalitet, då kan tjänsten som utvecklare inom applikationshantering vara rätt för dig.

Du kommer ingå i ett team som arbetar med vår applikationshantering inom Göteborgs Stad och vara den som driver utveckling av vår miljö framåt. Vi har en storskalig, spännande miljö där vi har ca 35000 Windows-klienter och drygt 1200 paketerade applikationer. Du kommer vara med och utveckla sätt att distribuera och paketera applikationer som krävs för att vår klientmiljö ska fungera optimalt. Du blir nyckelperson runt miljön för applikationshantering där du bistår med din expertkunskap. Du kommer att ha nära samarbete med arkitekter och specialister inom klientområdet.

I jobbet ingår följande arbetsuppgifter:

- Driva utveckling framåt av vår SCCM miljö för applikationshantering
- Arbeta med automatisering och effektivisering
- Utveckla och ta fram scriptlösningar med App Deployment Toolkit
- Stötta teamet som hanterar applikationspaketering och distribution
- Bidra med specialistkunskap runt applikationshantering i olika forum
- Ta fram tekniska riktlinjer och rutiner runt applikationshantering
- Dokumentera riktlinjer och tekniska lösningar

Du kommer att få befattningen Teknisk IT-strateg.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en högskoleutbildning inom IT, annan utbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från arbete inom infrastruktur och har jobbat i större miljöer. Du är van att ta kontakt med kunder och har erfarenhet av att arbeta med ärenden i ärendehanteringssystem.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har dokumenterad flerårig erfarenhet av:
- Microsoft SCCM
- Applikationspaketering och distribution
- App Deployment Toolkit
- Powershell

Meriterande är om du har arbetat med
• Konfigurering av Windows klienter
• Intune
• VBscript

Som person är du strukturerad och har intresse för god kvalitet, ordning och reda. Du har lätt för att samarbeta med andra och har vilja och förmåga att hjälpa andra genom att aktivt ta kundkontakt. Du tar initiativ och ser till att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar själv eller tillsammans med andra. Du använder tiden effektivt genom att arbeta systematiskt, ser till att arbetet slutförs och följer upp resultat. Du ser till att det du gör fungerar bra för stadens verksamheter!

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.
På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete.
Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka arbetar vi aktivt med miljöfrågor och har ett miljöledningssystem.
Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare till SU-grupp åk F-6 på Flatåsskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
På Flatåsskolan i Västra Frölunda går ca 550 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Flatåsskolan ligger centralt med närhet till friluftsområden och till Frölunda torg och Göteborgs centrums rika kulturutbud. På skolan finns också en särskild undervisningsgrupp (SU) för barn- och ungdomar med diagnoser inom autismspektrum som bl.a består av elever från olika skolor i utbildningsområdet och som har särskilda behov av undervisning i liten grupp. Hög personaltäthet ger stora möjligheter till individuella lösningar i såväl skola som fritidshem, vilket i sin tur skapar unika förutsättningar för våra elever att nå sina mål.

Idag har vi 20 elever från åk F-6 i vår SU-grupp fördelade i mindre grupper. Hos oss arbetar lärare, specialpedagoger, fritidspedagoger och elevassistenter och vi har också ett nära samarbete med elevhälsan. I vår verksamhet är det viktigt att se varje elevs behov samtidigt som man tränar eleverna att hålla samman som grupp. Du kommer att ha det pedagogiska ansvaret för eleverna vilket omfattar, planering genomförande och uppföljning av undervisningen både på individ- och gruppnivå, samt att vara ett stöd i den sociala träningen med mål att eleverna ska kunna bli så självständiga som möjligt. Du kommer att jobba i nära samarbete med övriga lärare, fritidspedagoger och elevassistenter.


Vi söker nu ytterligare en kollega till vår skolas särskilda undervisningsgrupp som tillsammans med övrig personal bidrar till att forma vår stödverksamhet så att alla elever når sin fulla potential utifrån sina förutsättningar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med bred ämnesbehörighet i årskurs F-6. Tjänsten kräver kunskaper om, och erfarenhet av, att arbeta med elever med diagnos inom autismspektrum. Meriterande är tidigare erfarenhet av att arbeta i särskild undervisningsgrupp för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Även avslutad eller pågående fortbildning som speciallärare är meriterande.

Du är en engagerad lärare med god samarbetsförmåga, du har ett positivt förhållningssätt och förmågan att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavarna och kollegor. Du möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och behov.

Du har ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att inspirera och motivera barnen till att själva upptäcka och lära. Vi söker dig som tillsammans med kollegor kan skapa en god lärmiljö för våra elever.

Välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Lärare i bild och franska till Flatåsskolan åk 4-6

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Flatåsskolan som är en F-6 skola som ligger i Högsbo. Här går det ca 450 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Skolan har trevliga lokaler och en inspirerande och fin skolgård med utomhusklassrum. Som lärare hos oss möter du positiva och glada kollegor som tillsammans utvecklar undervisningen och ser till alla elevers bästa.

Vi söker nu en lärare för undervisning i ämnet bild i årskurserna 4-6 enligt gällande styrdokument. Ditt uppdrag är att skapa en miljö för eleverna som präglas av struktur, kreativitet och lust att lära. Vi ser gärna att du även har behörighet att undervisa våra elever med franska som språkval.

I nära samarbete med skolans andra lärare i praktisk-estetiska ämnen utvecklar du våra elevers kreativitet och bidrar till att stärka elevernas tilltro till sin förmåga att klara uppgifter i det dagliga livet. Du skapar varma och tillitsfulla relationer med våra elever och deras vårdnadshavare, och du hittar goda former för samverkan mellan hem och skola.

Du bidrar med engagemang och idérikedom i samarbete med skolans pedagoger. Du är flexibel och du arbetar systematiskt för att skapa en tydlig och stimulerande lärmiljö för skolans elever. Du följer med i aktuell forskning och deltar aktivt i det skolövergripande systematiska kvalitetsarbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i bild och franska. Du har erfarenhet av att undervisa och du är väl insatt i skolans styrdokument. Behörighet i fler ämnen är meriterande. Det är också meriterande om du har kunskap om arbete med digitala redskap.

Vi vill att du är väl insatt i aktuella styrdokument och att du är positiv till frågor som rör skolans utveckling. Samt att du är nyfiken och lyhörd och tar del av modern forskning.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag och du har ett professionellt förhållningssätt till elever, föräldrar och kollegor. Vi vill även att du är strukturerad, målmedveten, engagerad och trivs med utmaningar. Du har en god förmåga till samarbete, tar egna initiativ och bidrar med arbetsglädje och kreativitet.

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Lärare åk 4-6 till Flatåsskolan, naturorienterande ämnen

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som med ett tydligt ledarskap, ett prestigelöst förhållningssätt och goda ämneskunskaper vill göra skillnad för våra elever. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att skapa en trygg och stimulerande miljö där eleverna utvecklas i samspel med varandra och med vuxna på skolan.

Du är mentor för en klass där du undervisar i dina ämnen. Du undervisar också i parallellklassen beroende på hur era behörigheter matchar. Tillsammans med dina elever och kollegor planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du undervisningen. Du arbetar för att synliggöra dina ämnen på skolan och så att varje enskild elevs unika förutsättningar och förmågor tas tillvara och utmanas. Det kollegiala lärandet är i fokus i vår verksamhet och du bör ha intresse och engagemang för detta

Tjänsten innefattar mentorskap. Som mentor för en klass ingår samverkan med vårdnadshavare exempelvis utvecklingssamtal, föräldramöten och andra spontana kontakter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för åk 4-6 främst i NO. Även andra ämnen är meriterande. Du är en skicklig pedagog med goda ämneskunskaper och du arbetar målmedvetet för dina elevers lärande, trygghet och utveckling. Du har också en god förmåga att bygga och upprätthålla goda relationer till såväl elever och deras vårdnadshavare som till kollegor och övrig personal på skolan. Du trivs i samarbete med kollegor och bidrar till arbetslagets utveckling med engagemang, kunnande och arbetsglädje.

Du har en god förmåga att ta tillvara på varje elevs inneboende nyfikenhet och kreativitet och du anpassar din undervisning efter de elever som går i dina klasser. Du prövar systematiskt nya metoder för att nå alla elever och gör dina elever delaktiga i sitt lärande. Du har ett inkluderande förhållningssätt som utgår ifrån att varje elev är en tillgång i gruppen. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

• Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt.
• Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske.
• Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.
• Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.


För att du som är nyexaminerad skall få bästa tänkbara start i yrket kommer du att ingå i Grundskoleförvaltningens Lärarakademis introduktion för nyexaminerade lärare. Introduktionen ger dig som nyexaminerad ett nätverk med andra nyexaminerade och riktade aktiviteter under ditt första år som lärare.


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Processledare

Miljöingenjör
Läs mer Jun 27
Nytt
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.

Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.

Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.

Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

ARBETSUPPGIFTER
Avfallsprojektenheten tillhör avdelningen Stadsutveckling där våra medarbetare i projektverksamhet arbetar med avfalls-, vatten och avloppsfrågor. Vi har ett nära samarbete inom avdelningen och arbetar tätt tillsammans med driftavdelningen för avfall samt förvaltningar och bolag i Göteborgs stad och kommunerna i Göteborgsregionen.

Vår enhet ansvarar för en stor del av avfallsuppdraget inom avdelning Stadsutveckling. Uppdrag grundar sig i det kommunala insamlings- och behandlingsansvaret för hushållens avfall men också för stadens nedlagda deponier. Enheten ska aktivt påverka omställningen till ett hållbart samhälle genom att driva projekt och processer som bidrar till såväl lokala som globala hållbarhetsmål. På enheten arbetar 9 medarbetare och arbetet präglas av ett mycket gott samarbetsklimat där vi stöttar varandra och nyttjar varandras styrkor och drivkrafter.

Vi söker nu en processledare till vår enhet. Du kommer att ansvara för samordningen av genomförandet och uppföljningen av stadens avfallsplan, vilket innebär kontakter med stadens alla förvaltningar och bolag, kommuner i Göteborgsregionen och internt på Kretslopp och vatten. Dina övriga arbetsuppgifter kommer bestå av att genomföra utredningar och mindre projekt för att öka sortering, återanvändning och förebyggande av avfall i staden. Arbetet innebär även omvärldsbevakning och kan variera beroende på vilka uppdrag vi får från politiken, förändrade lagkrav och utveckling i avfallsbranschen.

Som medarbetare på kretslopp och vatten erbjuder vi dig goda anställningsvillkor och utvecklingsmöjligheter samt ett aktivt hälso- och friskvårdsarbete.


KVALIFIKATIONER
Utbildning
Vi söker dig som har en högskoleutbildning motsvarande master alternativt kandidatexamen med naturvetenskaplig, miljöekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning.
Kunskaper inom avfallshantering, avfallsförebyggande och miljölagstiftning är meriterande.
Erfarenheter av samordning, kommunikativt arbete och kommunalt arbete är meriterande

Vi ser att du har ett samarbetsinriktat, strukturerat och kommunikativt arbetssätt då du kommer att ansvara för samordning och uppföljning av avfallsplanen. Vidare ser vi att du är mål- och resultatorienterad och har en förmåga till helhetssyn i ditt arbete för att till exempel arbeta med utveckling av hur vi samlar in, återanvänder och förebygger avfall.

Du trivs när du får arbeta självständigt och är skriftligt och muntligt kommunikativ avseende ditt arbete.


ÖVRIGT
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Långedragsskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Långedragsskolan är en nybyggd skola och vi flyttade in i de nya lokalerna vid höstterminens start. Skolan ligger i en havsnära miljö med stora möjligheter till rika naturupplevelser. På skolan undervisas elever från förskoleklass till årskurs 6. All personal arbetar i nära samverkan för att utveckla och stödja eleverna i deras lärprocess. Personalen arbetar i lag som tillsammans verkar för att utveckla elevernas självkänsla, kreativitet, nyfikenhet och lust att lära. På Långedragsskolan arbetar vi med åldersblandade grupper på fritidshemmet. Alla våra elever är välkomna att ansöka om plats till fritidshemmet.

Vi söker nu en lärare i fritidshem för en tillsvidareanställning.

Som lärare i fritidshem på Långedragsskolan är du ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i fritidshemmet. Du är ansvarig för att driva fritidshemsverksamheten utifrån gällande styrdokument och vara drivande och delaktig i att implementera läroplanen för fritidshem i verksamheten.

Långedragsskolan ingår i ett skolområde tillsammans med Hagenskolan och Nya Varvetskolan. Vårt skolområde består av tre F-6-skolor med totalt 900 elever och 90 personal. Skolorna har likvärdigt elevunderlag och eleverna har god måluppfyllelse. Alla skolorna har oerhört engagerad och kompetent personal.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad och legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem. Även du som studerar sista terminen till lärare i fritidshem och förväntas ta din examen våren 2022 är välkommen att söka. Om du erhåller tjänsten kommer du att få en tidsbegränsad anställning under 6 månader i avvaktan på legitimation.

Som person är du lugn och stabil och har förmågan att skapa en trygg miljö för alla elever. Du drivs av att samarbeta med andra människor och är duktig på att skapa goda relationer till elever, kollegor och föräldrar. Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang och motiverar till lärande. Du bidrar gärna med idéer och nya tankesätt för att hela tiden driva verksamheten framåt.

Du har förmåga att skapa riktigt goda relationer med eleverna vilket gör dig och teamet till det mest kraftfulla verktyget att upprätthålla såväl trygghet som studiero i och utanför skolan. Du använder en rad metoder för att inkludera alla elever och du är beredd att prova och ständigt ompröva din metodik för att tillgodose de behov som finns i den grupp ditt team ansvarar för. Du är väl förtrogen med de kommande läroplansförändringarna och är beredd att utveckla din och elevernas digitala kompetens. Vidare är du nyfiken på och beredd att arbeta utifrån den verksamhetsidé som är framtagen, och både modig och prestigelös att fortsätta utveckla den tillsammans med oss.

Välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Lärare i åk 1-3 till Långedragsskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3
Läs mer Jun 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Långedragsskolan ligger i en havsnära miljö med stora möjligheter till rika naturupplevelser. På skolan undervisas elever från förskoleklass till årskurs 6. All personal arbetar i nära samverkan för att utveckla och stödja eleverna i deras lärprocess. Personalen arbetar i lag som tillsammans verkar för att utveckla elevernas självkänsla, kreativitet, nyfikenhet och lust att lära. Hösten 2021 flyttade Långedragsskolan till nya lokaler på Patrullgatan 13.

Långedragsskolan ingår i ett skolområde med Hagenskolan och Nya Varvets skola. Vårt skolområde består av tre F-6-skolor med totalt 900 elever och 90 personal. Skolorna har likvärdigt elevunderlag och eleverna har god måluppfyllelse. Alla skolorna har oerhört engagerad och kompetent personal. Det finns en övergripande rektor för de tre skolorna i skolområdet samt fyra biträdande rektorer. Rektor har en strategisk roll, likvärdigt en utbildningschef för ett större skolområde. Biträdande rektor är den operativa chefen som ansvarar för den dagliga driften på sin skola och kommer finnas tillgängliga för elever, medarbetare och vårdnadshavare. Alltså den som ni i första hand ska vända er till då ni har frågor gällande den enskilda enheten. Vi som arbetar som chefer på Långedragsskolan är:
-Karolina Cronberg, rektor
-Emma Petersson, biträdande rektor

Som lärare i åk 1-3 på Långedragsskolans lågstadium är du ansvarig för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen i dessa ämnen. Du är ansvarig för att tillsammans med lärarna i ditt arbetslag driva undervisningen utifrån gällande styrdokument.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk 1-3.

Du skall ha god kännedom om läroplan och övriga styrdokument. Du är en engagerad pedagog med positiv inställning. Du är flexibel inför alla vardagliga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet. Du har mycket god samarbetsförmåga och gillar att bygga relationer.

Du har god förmåga att skapa goda relationer med barn och föräldrar. Du trivs med en kombination av självständigt arbete och att samarbeta i arbetslaget. Du har även god förmåga att tydliggöra vilka mål utbildningen har och använder anpassningar i undervisningen för att hjälpa eleverna att nå målen.

Du måste kunna skapa ett lugn i klassrummet med tydlighet i ditt ledarskap.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Undersköterskor till Avlösarservice dygnet runt. Timanställning.

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Maj 10
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett arbete som är utmanande, stimulerande och där du bidrar till att göra skillnad?

Då är Avlösarservice en verksamhet för dig!
Uppdragen innebär att du som avlösare tillfälligt övertar omvårdnaden oftast nattetid, för att avlasta vårdnadshavare till ett funktionsnedsatt barn eller ungdom.
Insatsen är av stor betydelse för den som blir avlastad och kräver av dig som ska avlasta, erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättningar och vad det kan innebära för en familj. Då det oftast är små barn med behov av medicintekniska hjälpmedel som ex track arbetar vårdnadshavare under egenvårdsbeslut från Hälso- och sjukvården och har det medicinska ansvaret och du som avlösare har omvårdnadsansvaret.
Du är ansvarstagande och kan arbeta kontinuerligt. Du är även lyhörd för familjens behov och har ett gott bemötande.

Arbetet utgår ifrån hemmet och är mestadels förlagt som vaken natt men vi har behov även dag och kvällar, både vardagar och helg.

Vi intervjuar löpande, så tveka inte att höra av dig.

Välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har arbetat som undersköterska/ barnskötare och har erfarenhet och kompetens av funktionsnedsättningar samt medicinsktekniska hjälpmedel.

För tjänsten krävs det att du har förmågan att lyssna på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

ÖVRIGT
Vad händer efter att du har ansökt?
Vi går igenom de ansökningar vi får in och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju. Till intervjun vill vi att du tar med dig:
- Utbildningsuppgifter betyg /examensbevis
- Intyg från tidigare anställningar
- Namn på minst två referenter
- Utdrag från belastningsregistret, om du har hunnit få detta.

Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kan komma att hållas digitalt på grund av rådande pandemi.

När man arbetar med underåriga personer som har någon form av funktionsnedsättning måste man enligt lag lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. Det får du genom att skicka in nedanstående blankett till polisen: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/.
Det kan ta upp till två veckor innan polisen skickar ditt utdrag. Det går bra att du skickar din ansökan till oss innan utdraget kommit.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Förstelärare i specialpedagogik till Oscar Fredriksskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, psykolog, kurator och specialpedagog. Ditt uppdrag som specialpedagog ligger i att leda det specialpedagogiska arbetet på skolan utifrån en främjande, förebyggande och stödjande roll. Du handleder pedagoger vid planering och organisering av en undervisning och lärmiljö som ger ledning, stimulans och stöd utifrån varje elevs behov och förutsättningar i enlighet med läroplan och kursplaner. Du möter elever i ditt dagliga arbete och deltar bl.a. vid utredningar och upprättande av åtgärdsprogram.

I uppdraget som förstelärare kommer du främst att verka i undervisning. Utöver detta kommer du att arbeta med skolutvecklande uppdrag som identifierats i skolans systematiska kvalitetsarbete. Kärnan i det systematiska kvalitetsarbetet är elevernas lärande och måluppfyllelse, arbetet som förstelärare är i första hand inriktat mot att tillsammans med andra lärare på skolan utveckla undervisningen för att öka elevernas lärande.

Du arbetar tillsammans med skolans lärare och ledningsgrupp utifrån de områden som identifierats i skolans systematiska kvalitetsarbete. I ett kollegialt lärande har du en central och viktig roll genom att handleda och coacha, samt genom att bidra med kunskaper om forskning och beprövad erfarenhet. Som förstelärare samarbetar du också med de andra förstelärarna inom skolområdet.

En viktig del av försteläraruppdragen kommer att vara att utveckla det systematiskt arbete med stöd i undervisningen. Detta innebär att leda det kollegiala lärandet om hur läraren, med stöd av elevhälsan, utvecklar undervisningen genom att pröva och ompröva metoder, arbetssätt och förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara legitimerad lärare inom årskurs 1 - 6 med påbyggnad som specialpedagog alternativt speciallärare med erfarenhet av specialpedagogiska arbetsuppgifter. Du ska genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet. Du har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Du bedöms av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du har god förmåga att utifrån skolans systematiska kvalitetsarbete driva skolutveckling och har en har utvecklad analytisk förmåga. Som förstelärare har du förmågan att vara drivkraft i en delakultur och att leda andra i kollegialt lärande på lokal och övergripande nivå.

För att du ska lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du har god förmåga att skapa förutsättningar för att lärande ska ske, både hos elever och hos kollegor. Du möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och behov. Du har ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att inspirera och motivera eleverna till att själva upptäcka och lära. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Låter detta som ett inspirerande och intressant arbete för dig? Där du tror att du kan vara med och göra skillnad? Tveka i så fall inte och sök denna tjänst redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björlandaskolan F-6

Biträdande rektor
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2022 behöver vi ny biträdande rektor till Björlandaskolan F-6. Björlandaskolan ingår i skolområde 13 Hisingen där också skolorna Lilla Trulsegårdsskolan F-3 och Trulsegårdsskolan 7-9 ingår. De två sistnämnda skolorna ligger nära varandra med en basketplan i mellan sig med Björlandaskolan på promenadavstånd. Skolorna ligger naturskönt i norra Torslanda och det finns bra kommunikationer. Du kan t.ex. åka från Hjalmar Brantingsplatsen till skolan på 15-20 minuter. Nuvarande medarbetare går i pension efter många år på skolan men vi har en biträdande rektorskollega kvar på skolan som jobbat där många år.

Utöver din närmsta kollega får du ytterligare två kollegor som är biträdande rektorer på de två andra skolorna samt rektor som är chef för de biträdande rektorerna samt elevhälsans personal. Skolledningen tillsammans med alla andra på skolan tar sitt arbete på så stort allvar så att vi ser till att vi har roligt under tiden vi jobbar!

Björlandaskolan är en F-6 skola med cirka 550 elever och ca 60 medarbetare där vi jobbar för en helhet kring elevernas utveckling, i lärande så som i ett livsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid att alla elever ska känna att de duger precis som de är! Den unika eleven ska bli sedd utifrån sin egna person och utveckling. I Skolområde 13 är utbildning och undervisning är viktigt och vi strävar efter att skapa det kreativa lustfyllda lärandet som förser eleverna med självtillit, självkännedom och självkänsla. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare var vilket ger förutsättningar för ett nära pedagogiskt ledarskap.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever, vårdnadshavare och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

På Björlandagården F-6 kommer ni att vara två biträdande rektorer. Uppdelningen kommer i stort att vara F-3 samt 4-6 men med en mängd processer gemensamt. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Tjänsten riktar sig med nuvarande planering mot åk. 4-6 men skulle du hellre vilja arbeta åk. F-3 så kan detta diskuteras.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även insikt om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling.

Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner.

Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Intervjuer kommer att ske 19/8 och 22/8.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Antikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Jun 21
Göteborg växer och förändras snabbt. Få städer har den utvecklingspotential som finns här. Planeringen av det framtida Göteborg är ett lagarbete med många inblandade och Stadsbyggnadskontoret har en central roll i denna utmaning. Gemensamt arbetar vi med förutsättningar för en stor arbetsmarknadsregion, bostäder med kvalitet, en inbjudande offentlig miljö och verkar för att staden blir hållbar ur alla perspektiv. Det vi gör ger avtryck i Göteborg för lång tid framåt. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 380 medarbetare förutsättningar för en konkurrenskraftig, attraktiv och långsiktigt hållbar stad.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara en del av Nordens största stadsutvecklingsprojekt och den framtida gestaltningen av Göteborg?

Vi söker just nu en antikvarie med bred kompetens som vill vara med och driva stadsutvecklingen i Sveriges näst största stad genom projekt och planer som har stort inflytande på framtidens Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att arbeta med uppdrag över hela staden men med särskilt fokus på stadens centrala delar. I arbetet ges du möjlighet till stor variation och bredd i projekt, alltifrån enskilda byggnader och kvarter såsom tillbyggnader för Göteborgs konstmuseum och NK till större stadsutvecklingsprojekt såsom nytt stadsbad och övergripande studier kring om- och tillbyggnader av stadskärnan.

Vi på stadsbyggnadskontorets planavdelning är drygt 100 personer som har ett otroligt spännande uppdrag: att utveckla Sveriges näst största stad genom stadsplanering. Vi arbetar tillsammans med andra kompetenser i staden och med många olika intressenter för att Göteborg ska bli en grön, nära och dynamisk storstad.

Avdelningen består av fem detaljplanegrupper, en planstödsgrupp samt olika expertroller som med sin specialistkunskap medverkar i detaljplanearbetet. Vi söker nu en antikvarie som kan bidra med bred kunskap och kompetens till stadsutvecklingen och tillsammans med vår antikvarie på avdelningen utveckla det strategiska arbetet för kulturmiljön i staden.

Som antikvarie kommer du att medverka i detaljplane- och programprocessernas alla led inom områden med klassificerade kulturmiljövärden, genomföra mindre kulturmiljöutredningar samt utföra antikvariska konsekvensbeskrivningar. Du kommer även att upphandla kulturmiljöunderlag och leda genomförandet av detta. Mot avdelningen kommer du att ha en rådgivande roll inom frågor som faller under din kompetens och du kommer också att medverka i att ta fram skydds-, varsamhets- och utformningsbestämmelser.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en akademisk utbildning med en bebyggelseantikvarisk examen och brett kunnande gällande lagstiftning som rör planering och byggande. Vi ser att du behöver ha flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med antikvariska frågor från kommun, museum eller annan myndighet som arbetar med kulturmiljöfrågor.

På grund av arbetets karaktär där samarbete med flera olika parter och ett professionellt förhållningssätt är grunden kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser det därför som nödvändigt att du kan hålla ett gott bemötande mot olika parter samt har en god social förmåga.

Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och trygg i beslutssituationer. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Som person bör du även vara initiativrik, lösningsorienterad, självständigt driva arbetet framåt, ha en god organisatorisk förmåga samt vara van att fatta självständiga beslut. Arbetet innebär omfattande interna och externa kontakter och du bör därför ha lätt för att skapa goda relationer samt se det som självklart att vara en god representant för stadsbyggnadskontoret. Din förmåga att uttrycka dig tydligt och enkelt i tal och skrift är av stor betydelse.

En grundförutsättning för arbetet är att du har en god IT-kunskap.

ÖVRIGT
Vill du veta mer om stadsutvecklingen i Göteborg? Besök stadsutveckling.goteborg.se

Vi vill att stadsbyggnadskontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, uppfylla kraven i GDPR samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser

Ansök nu

Stödassistent/Undersköterska till nattorganisation

Stödassistent
Läs mer Jun 22
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utöka samt utveckla arbetet på vår enhet Nattorganisationen Sydväst (NOS)?

NOS är en nattorganisation som servar alla bostäder med särskild service (BMSS) samt uppdrag inom personlig assistans i staden.
Arbetat innebär att man varje natt, alla dagar om året, stöttar nattpersonal kring våra brukare med bland annat utmanande situationer, fall, inkontinensbyten mm. Vi har 3 bilar med två personer i varje bil som rullar varje natt.

Arbetsgruppen har bred och varierande kompetens med många års erfarenhet inom bland annat funktionsstöd, vård och omsorg, psykiatri, och beroendeproblematik.

Är det här en tjänst som känns intressant för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad på vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, stödassistentutbildning via vuxengymnasium eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom funktionsstöd, vård och omsorg, psykiatri eller beroendeproblematik.
För tjänsten krävs B-körkort och körvana då arbetet kräver bilkörning.

Vi söker dig som kan ta ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus.
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll.
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål.
Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar

ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnskötare till Avlösarservice dag, kväll och helg. Timanställning

Barnskötare
Läs mer Maj 10
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Vill du ha ett arbete som är utmanande, stimulerande och där du bidrar till att göra skillnad?
Då är Avlösarservice en verksamhet för dig!
Uppdragen innebär att du som avlösare tillfälligt tar över omvårdnaden av ett funktionsnedsatt barn eller ungdom för att avlasta dennes vårdnadshavare.
Insatsen är av stor betydelse för den som blir avlastad och kräver av dig som ska avlasta, erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättningar och vad det kan innebära för en familj. Att du är ansvarsfull och kan arbeta kontinuerligt och har ett gott bemötande är också av stor vikt.
Arbetet utgår ifrån hemmet och är mestadels förlagt på eftermiddagar, kvällar och helger.
Vi intervjuar löpande, så tveka inte att höra av dig.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som som har arbetat som barnsköterska och har erfarenhet av funktionsnedsättningar samt medicinsktekniska hjälpmedel.

För tjänsten krävs det att du har förmågan att lyssna på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

ÖVRIGT
Övrigt
Vad händer efter att du har ansökt?
Vi går igenom de ansökningar vi får in och om vi har behov av din kompetens kommer vi att bjuda in dig på en intervju. Till intervjun vill vi att du tar med dig:
- Utbildningsuppgifter betyg /examensbevis
- Intyg från tidigare anställningar
- Namn på minst två referenter
- Utdrag från belastningsregistret, om du har hunnit få detta.

Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kan komma att hållas digitalt på grund av rådande pandemi.

När man arbetar med underåriga personer som har någon form av funktionsnedsättning måste man enligt lag lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. Det får du genom att skicka in nedanstående blankett till polisen: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/.
Det kan ta upp till två veckor innan polisen skickar ditt utdrag. Det går bra att du skickar din ansökan till oss innan utdraget kommit.

Välkommen med din ansökan!

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Teater- och dramapedagog till Kulturskolan Sydväst

Dramalärare/Dramapedagog
Läs mer Jun 22
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kulturskolan Sydväst är en verksamhet och mötesplats för ung konst och kultur. Vårt uppdrag är att bedriva verksamhet och undervisning inom kulturella färdigheter såsom foto, film, cirkus, musik, teater, dans, bild med mera. Vår målgrupp är 6 - 19 år och vi verkar på deras fria tid.

Kulturskolan Sydväst söker en vikarie i drama och teater med erfarenhet och kunskap inom då vår ordinarie pedagog går på föräldraledighet. Hos oss får du möta nyfikna barn och unga i en spännande och utvecklande fas i livet.

Uppdraget innebär att undervisa grupper på eftermiddagar och kvällar, men också att arbeta med öppna aktiviteter och samverkan. Visst arbete är förlagt till lov och ibland även till helger.

Du planerar, undervisar, genomför föreställningar med deltagare och arbetar med aktiviteter över ämnesgränserna. Du bidrar till utveckling och samverkan på ett tydligt sätt.

Du har själv ansvar för dina deltagare och grupper och du verkar för goda kontakter med deras vårdnadshavare. Du kommer att medverka vid föreställningar och andra kulturevenemang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom teater och drama. Du har pedagogisk och/eller konstnärlig utbildning inom teater/drama och med god erfarenhet av att undervisa barn och unga. Kanske har du erfarenhet av att ha arbetat i kulturskola sedan tidigare?

Du som söker bör ha en god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap och om barn och ungas olika förutsättningar. Du kan anpassa sättet att förmedla budskap till mottagaren. Du är flexibel och har förmåga att förändra ditt undervisningssätt utifrån de barn och unga du möter.

Du är inte främmande för att möta nya besökare under lov och vissa helger och möter med glädje och nyfikenhet de redan befintliga deltagarna som finns antagna i de längre ämneskurserna.

Som person är du organiserad, strukturerad och självgående och har god förmåga att anpassa det egna arbetet efter de förutsättningar som finns.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver ditt arbete självständigt. Du är trygg och stabil och har en god självinsikt.

Du är professionell i ditt förhållningssätt och agerar på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella samarbetssvårigheter på ett konstruktivt sätt.

Det är viktigt att du har förmåga och metoder för att kunna fånga och inspirera barn och unga genom en varierad och lustfylld undervisning.

Kulturskolan arbetar aktivt för ökat inflytande och delaktighet hos barn och unga och det är därför viktigt att du som person är lyhörd för barn och ungas tankar, önskemål och utveckling.

Vi ser det som meriterande om du utöver din utbildning inom dram/teater också har erfarenhet av att samarbeta med andra konstformer.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Skolsköterska till Brunnsboskolan

Skolsköterska
Läs mer Jun 22
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar Dig till vår skola som vill bidra till att göra skillnad för barns framtid och erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete.

Som Skolsköterska inom Grundskoleförvaltningen är du en del av Elevhälsans medicinska Insats, EMI. Du arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande och bidrar med din omvårdnadskompetens för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens hälsa, utveckling och lärande.

I din roll som skolsköterska blir du en del av Elevhälsan och samarbetar med skolans personal och ledning utifrån de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen, vägledning för elevhälsan samt Göteborgs Stads Metodstöd. Du har nära kontakt med skolans elever och även många kontakter med vårdnadshavare, externa vårdgivare och myndigheter utanför skolan.

Göteborgs Stad har ett fastslaget basprogram för EMI som innefattar hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer. Skolsköterskan ansvarar för att organisera och planera sitt eget och skolläkarens mottagningsarbete under läsåret. Arbetet innefattar också frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa och du blir en länk i skolans elevhälsoteam.

Som skolsköterska ingår du i ett professionsnätverk för utbildningsområdets övriga skolsköterskor som leds av medicinskt ledningsansvarig, MLA. Du erbjuds introduktionsutbildning och tillgång till mentor under introduktionstiden. Skolsköterskor får yrkesspecifik kompetensutveckling och har möjlighet till regelbunden handledning utanför skolan. Skolsköterska kan också handleda VFU-studenter inom samma yrke och som läser på någon av de godkända vidareutbildningarna för skolsköterskor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är både legitimerad sjuksköterska och är specialistutbildad. Godkända vidareutbildningar är: Distrikt-, Barn och Ungdom- samt Skolsköterska. Meriterande är erfarenhet av arbete som skolsköterska, arbete med barn och ungdomar, samt god datorvana och kunskap i PMO och/eller likvärdigt dokumentationssystem.

Som Skolsköterska i skolans arena är du trygg, ansvarstagande och flexibel. Du har lätt för att bygga relationer och ser utvecklingsmöjligheter hos alla. Vi vill att du är en noggrann person som har god planerings- och organisationsförmåga, samt är bra på att kommunicera, motivera och inspirera.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Planeringsledare trafiksignal

Elingenjör
Läs mer Jun 20
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.

ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad elingenjör och trivs i en ansvarstagande roll? Vill du vara med och ta fram morgondagens hållbara lösningar och smarta infrastruktur i Göteborg? Enheten Byggnadsverk och belysning står inför en rad spännande uppdrag och Trafikkontoret behöver därför stärka upp med en planeringsledare med ansvar för trafiksignaler som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Som planeringsledare har du ett övergripande ansvar för driften och underhållet av stadens trafiksignaler. Du arbetar med förvaltningsfrågor kopplade till strategisk planering och driftverksamhet mot två funktionsentreprenader. Rollen innefattar även att leda olika reinvesteringsprojekt samt att vara delaktig i arbetet med att utveckla stadens trafiksignaler med andra berörda avdelningar. I arbetet som planeringsledare kommer du växla mellan att vara på kontoret och ute på fältet.

Enheten Byggnadsverk och belysning ansvarar för förvaltning av stadens tekniska installationer, tunnlar, broar, kanalmurar och stödmurar, maritima konstruktioner samt för belysning och trafiksignaler. På enheten är vi en enhetschef, två projektledare och sju planeringsledare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad elingenjör eller som har annan likvärdig utbildning. Du ska ha minst tre års relevant arbetserfarenhet samt vana av att ha kontakt och förhandla med leverantörer. För rollen är det nödvändigt med körkort B.

Det är meriterande med kunskap om vägnära utrustning, styr- och övervakningssystem, trafikplanering och ljusreglering (trafiksignaler), offentlig upphandling, kravställning av system och utrustning, AMA och entreprenadjuridik. Likaså ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av projektarbete, kunskap om provningsmetoder och validering av ställda krav.

För att lyckas som planeringsledare behöver du vara driven då du förväntas leda olika projekt på egen hand. Du ska vara noggrann i ditt arbetssätt för att säkerställa att driften och underhållet av stadens trafiksignaler blir korrekt och grundligt utfört. Det är viktigt att du är flexibel och tycker om att variera din arbetsdag med att vara såväl på kontoret som ute på fältet. Rollen innefattar arbete med utvecklingsfrågor tillsammans med andra avdelningar, vilket förutsätter att du är lyhörd och tar fasta på möjligheter att tänka nytt.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och kan komma att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag. För en del av våra rekryteringar tillämpar vi testning som en del av vårt urvalsarbete. Mer information gällande testning får du om du går vidare i processen.

På grund av semestertider kan möjligheten att svara på frågor om tjänsten vara begränsad.

Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Miljö- och kvalitetssamordnare

Miljösamordnare/Miljökoordinator
Läs mer Jun 22
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.

Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.

Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.

Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Projekt och utveckling utför investerings- och reinvesteringsprojekt för vatten och avlopp. Vi bidrar med specialist- och systemkompetens som stöd för planering, drift och vid kris. Vi forskar och utvecklar för en bättre produktion och leverans av dricksvatten samt avledning av spillvatten och dagvatten under mark. Långsiktig planering, inklusive långsiktig investeringsplan, gör vi på uppdrag av kärnprocessägarna. Hos oss ligger ansvar för förvaltning och utveckling av geografiska data för VA och avfall respektive projektprocessen för alla typer av projekt. Avdelningen ansvarar för beställarrollen gentemot Gryaab.

Avdelningen stadsutveckling bidrar till att skapa ett kretsloppssamhälle genom att samordna och driva dagvatten- och skyfallsfrågorna i staden, utveckla framtida avfallslösningar, skapa förutsättningar för VA- och avfallshantering i stadsplaneringen och genomföra VA- och avfallslösningar när Göteborg byggs ut.

De största projektdrivande avdelningarna är Stadsutveckling, SU, samt Projekt och utveckling, PU. Övergripande projektstöd samt upphandling för båda avdelningarna är placerat på PU.

Som Miljö- och kvalitetssamordnare på avdelningen för Projekt och utveckling arbetar du med miljö-, klimat- och kvalitetsfrågor gentemot våra leverantörer, entreprenörer och konsulter i bygg- och anläggningsprojektverksamheten. Det är en integrerad del i projektprocessen.

Som MK-samordnare förväntas du arbeta i nära samarbete med projektörer, projektledare och byggledare. Du arbetar direkt i projekten som expert och stöd i miljö- och kvalitetsfrågor men också med ansvar för uppföljning av leverantörer och entreprenörers efterlevnad av ställda krav.

I tjänsten ingår också att i samarbete med våra upphandlare ansvara för att miljö- och kvalitetskrav hanteras i upphandlingsunderlag och i utvärderingar. Vidare att arbeta med utveckling av våra krav gentemot leverantörer och entreprenörer för att säkerställa att förvaltningen lever upp till staden gemensamma riktlinjer och krav men gärna också ligger i framkant i arbete inom området. En del av det förväntade utvecklingsarbetet är att arbetet med framtagning av metodik för miljö- och klimatpåverkan i projekten. Arbetet är både långsiktigt strategiskt och direkt operativt och innebär många samarbets- och kontaktytor.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har 3 års högskoleutbildning inom miljö-, kvalitets och hållbarhetsfrågor alternativt annan relevant inriktning.
Det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom miljö-, kvalitet- och/eller bygg- och anläggningsområdet. Vi tror att du har kunskap inom entreprenadjuridik samt offentlig upphandling enligt LOU och LUF.

För att klara av rollen som MK-samordnare ser vi att du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Då arbetet innebär mycket samarbete med andra i projekt och andra i förvaltningen ser vi att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Vi ser att du är en tydlig och god kommunikatör då det ingår att informera, utbilda och driva utveckling i arbetet av miljö- och kvalitetsfrågor. Tjänsten innehåller även omvärldsbevakning och samverkan där det är en fördel att du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 3 och förutsätter godkänd säkerhetsprövning vilket bland annat innefattar drog och alkoholtest samt registerkontroll från Säpo.

ÖVRIGT
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Systemförvaltningsledare IT

Systemförvaltare
Läs mer Jun 13
Göteborg är mitt uppe i ett stort stadsutvecklingssprång. Vår stad växer varje år och har ambitioner att fortsätta växa som regionens kärna. Trafikkontoret har en central roll i utvecklingen av staden, men också att förvalta den befintliga staden. Idag är vi ca 500 medarbetare som planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens infrastruktur, gator och offentliga rum till största möjliga nytta för stadens boende, besökare och verksamma. I vårt uppdrag finns också att boka och administrera färdtjänstresor och andra serviceresor. Tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i Göteborgs stad arbetar vi för att Göteborg ska fortsätta växa och utvecklas till en stad för alla.

ARBETSUPPGIFTER
I trafikkontorets organisation svarar enheten IT och digitalisering för att skapa förutsättningar för utveckling och förvaltning av IT så att metoder och arbetssätt bidrar till att verksamheten når sina mål. Enheten består av 16 medarbetare och vi arbetar inom områdena drift, utveckling och förvaltning. IT och digitalisering ska i förlängningen underlätta dialogen och servicen till våra kunder.

Vi söker nu en systemförvaltningsledare. Placeringen är inom enhetens team för systemförvaltning där teamet tillsammans arbetar med att förvalta och vidareutveckla vår systemförvaltningsmodell för verksamheterna.

Du kommer att driva det IT-nära förvaltnings- och utvecklingsarbetet inom ditt systemförvaltningsobjekt och säkerställer att mål uppnås genom leveranser i tid, med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten och leverantörer. Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att ansvara för planering, implementering samt styrning och uppföljning av arbetet för ingående komponenter i förvaltningsobjekt. Tillsammans med ansvariga i verksamheten kommer du att planera och genomföra aktiviteter i enlighet med systemförvaltningsplaner.

Övriga arbetsuppgifter är att:
- löpande verkställa systemförvaltningsplanens IT-relaterade mål inom givna ramar på ett kostnadseffektivt sätt
- vara projektstöd till verksamheten vid IT-relaterade frågeställningar
- följa upp kostnader till IT-chef och/eller ansvarig i verksamheten
- medverka i kravställning vid upphandling av lösningar
- svara för leverantörskontakter och avropa tjänster mot ingångna avtal/beställningar.

Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka lösningar och arbetsupplägg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller motsvarande kompetens och minst 3 års erfarenhet av systemförvaltning/tjänsteansvar.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av:
· Att arbeta med IT/systemförvaltning i en större organisation
· Erfarenhet av arbete med etablerade metodiker för förvaltningssyrning, PM3/ITIL eller motsvarande.

Som person har du god förmåga att självständigt planera, driva uppdrag, ta initiativ, planera, prioritera och genomföra arbetet inom givna ramar. Du är bra på att samarbeta och en god kommunikatör. God service är en ledstjärna.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats i en förvaltning där utveckling står i fokus, både internt hos oss och även i flertalet av de uppdrag vi bedriver i staden. Våra medarbetare har breda och varierande kompetenser. Vår arbetsplats är belägen i centrala Göteborg och vi erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Ett hållbart arbetsliv är viktigt för oss där du ska kunna kombinera ett spännande och givande arbetsliv med ditt privatliv. Vi vill att våra arbetsplatser ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Om rekryteringsprocessen:
För din kännedom arbetar vi med kompetensbaserade rekryteringsprocesser, en metod som innebär att vi fokuserar på kompetens för tjänsten samt personliga egenskaper. Ansökningarna hanterar vi löpande och intervjuer är i första hand planerade till den 16 och 18 augusti men det kan också bli aktuellt att bjuda in till intervjuer innan sista ansökningsdag passerat.

Under vecka 27-28 kommer möjligheten att besvara frågor om tjänsten vara begränsad på grund av semester.

Vill du veta mer om oss? Följ vår företagssida på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/trafikkontoret-goteborgs-stad/

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare annonser.

Ansök nu

Utvecklingsledare - med fokus på full delaktighet för personer med funktion

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 23
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Utvecklingsenheten är en strategisk stödenhet under avdelning Kvalitet och Utveckling. Utvecklingsenheten arbetar till största delen med förvaltningsövergripande strategiska uppdrag och är en drivkraft i förvaltningens utvecklingsarbete.
Utvecklingsenhetens uppdrag är av olika karaktär och medarbetarnas roller varierar mellan att leda, driva, samordna och att delta i utvecklingsarbetet. Enheten består av sakkunniga medarbetare inom olika områden så som stadsutveckling, miljö, hållbarhet, kvalitet, brukarrevision, organisationsstöd samt Socialt ansvarig Samordnare, SAS. Enhetens medarbetare arbetar självständigt och i team inom enheten, inom förvaltningen eller med andra aktörer samt ingår i olika nätverk.

Som utvecklingsledare på utvecklingsenheten bidrar du till helheten och tar tillsammans med chef och kollegor ansvar för de uppdrag som tilldelas enheten, så som utredningar, utvärderingar, remisser och ärenden till nämnden. I din tjänst kommer du att ha fokus på förvaltningens arbete utifrån Göteborgs Stads program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Det innebär att du tillsammans med kollegor ska driva utveckling och följa upp insatser och resultat utifrån programmet samt stadens övriga styrdokument inom området mänskliga rättigheter och diskrimineringsgrunderna på såväl strategisk som operativ nivå i förvaltningen.

Göteborgs Stads program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning 2021-2026:
https://goteborg.se/wps/wcm/myconnect/dde7a02e-8158-4e51-a7d8-a03f1199b7d0/Göteborgs+Stads+program+för+full+delaktighet+för+personer+med+funktionsnedsättning+populärversion_2021-2026.pdf?MOD=AJPERES


KVALIFIKATIONER
Du har relevant akademisk examen och dokumenterad kunskap om mänskliga rättigheter inklusive FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning samt erfarenhet av kvalificerat utrednings- och analysarbete.
Du har intresse för den nationella och lokala politiken gällande styrningen på området och därmed kunskap om aktuella handlingsplaner, strategier etc.

Du har erfarenhet av ledarskap och strategiskt arbete inom funktionshinderområdet vilket bidrar till din gedigna kunskap om förutsättningar för personer med funktionsnedsättning.

För att passa för tjänsten har du förmågan till att tänka långsiktigt och ha ett brett perspektiv på arbetsrelaterade frågor. Du har en helhetssyn och förenar operativa planer med organisationens mål. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten och du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Projektledare - pumpstation

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Maj 19
Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lättare för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är "Vi gör det lätt att leva hållbart" och vårt jobb är viktigt på riktigt.

Idag växer Göteborg som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till den växande staden genom att bland annat bygga och underhålla staden under marken där vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på minst 100 år framåt i tiden. Vi arbetar även med att se till att det avfall som staden genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Exempel på detta är vårt arbete med hanteringen av skyfall och dagvatten men även arbetet med att påverka göteborgarens medvetenhet och beteende kring avfall.

Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag - både när vi planerar och utför arbetet. Under våren 2020 har vi flyttat in i nybyggda lokaler vid Alelyckans vattenverk. Här kommer vi vidareutveckla staden för framtiden och våra samarbeten med andra aktörer under många år framöver.

Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/kretsloppochvatten och följ oss på Facebook eller Linkedin.

ARBETSUPPGIFTER
På avdelningen Projekt och utveckling arbetar vi med att utreda, projektera och upphandla konsultarbeten och entreprenader inom VA och Avfall. Nu söker vi en drivande projektledare till vårt engagerade gäng på enheten för Avloppsprojekt.

Enheten Avloppsprojekt ansvarar för att utreda och driva projekt med syfte att underhålla och förbättra Göteborgs avloppsledningsnät med tillhörande pumpstationer, bräddbrunnar och andra anläggningar. Enheten är förvaltningens experter på avloppsledningsnätets funktion och kapacitet och bistår övriga avdelningen och staden med stöd och råd i utredningar och projekteringar. Enheten är också involverade i arbetet med framtagande och genomförande av strategiska planer för att säkra en robust avloppsavledning med fokus på göteborgarnas och miljöns bästa i en växande stad.

Som projektledare hos oss driver du självständigt utbyggnads- och ombyggnadsprojekt i vårt avloppsledningsnät. Du följer projekten från problemutredning till färdigställd lösning och har aktivt ansvar för kvalitet och uppföljning i projekten. Arbetet präglas av hög teknisk kompetens kombinerat med projektledning, projekteringssamordning och nära kontakt med driftenheter och utförande entreprenörer. Det finns även god möjlighet att jobba analytiskt med något av enhetens strategiska målområden i syfte att långsiktigt förbättra avloppsledningsnätets funktion och status.

Tjänsten är säkerhetsklassad nivå 3 och förutsätter godkänd säkerhetsprövning vilket bland annat innefattar drog och alkoholtest samt registerkontroll från Säpo.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en civilingenjörs- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning.

Vi tror att du har några års praktisk erfarenhet av arbete inom VA eller motsvarande teknisk kompetens. Vidare är det även meriterande om du har erfarenhet av kommunalt arbete, projekt- eller uppdragledning.

I arbetet krävs det att du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Det är viktigt att du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi ser att du kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Det är också av stor vikt att du använder din tid effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.ÖVRIGT
Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Miljöutredare med inriktning stadsplanering

Miljöhandläggare
Läs mer Jun 23
Miljö- och klimatnämndens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete samt i skyddet av människors hälsa och miljön. I praktiken betyder det att miljöförvaltningen driver och samordnar stadens arbete inom den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling och därunder stödjer och driver på arbetet med att genomföra stadens miljö- och klimatprogram och nyttjandet av stadens miljöledningssystem. Dessutom har vi i vår myndighetsroll ansvar för tillsyn, prövning och kontroll enligt bland annat miljöbalken, samt livsmedels-, alkohol- och tobakslagarna. Detta också med syfte att skydda människors hälsa och miljön. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på www.goteborg.se.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och arbeta för en hållbar stad och en god livsmiljö i Göteborg?

Avdelningen Stadsmiljös uppdrag är att driva och samordna den ekologiska dimensionen av hållbar utveckling i Göteborgs Stad. Vi gör detta bland annat genom att ta fram underlag för politiska beslut. Underlagen baseras på den senaste kunskapen, såsom forskning och mätningar inom området och våra egna analyser. Avdelningen ansvarar för miljöövervakning inom olika områden och bidrar till Göteborgs Stads stadsutveckling.

Som miljöutredare med inriktning på stadsplanering använder och förmedlar du miljöförvaltningens samlade expertkunskap inom miljö- och klimatområdet för att påverka stadsutvecklingen i Göteborg i en ekologiskt hållbar riktning. Du kombinerar din egen och kollegors sakkompetens när du handlägger remisser om till exempel nya detaljplaner i Göteborgs Stad.

Du samarbetar med andra förvaltningar i staden, samt deltar i arbetsgrupper och i utvecklingsprojekt. I uppdraget ingår att utveckla våra arbetssätt och samarbetsformer med andra. Detta med målsättningen att skapa en ekologiskt hållbar stad 2030 för naturen, klimatet och människan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskole- eller universitetsexamen med fördjupade kunskaper inom miljöområdet. Du har kunskap och erfarenhet av arbete med plan- och bygglagen och miljöbalken samt att använda geografiska informationssystem. Du har lätt för att uttrycka dig tydligt i skrift och tal på svenska.

Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan tolka olika faktaunderlag, till exempel kartor. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang och detta kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet.

Ansök nu

Samordnare/pedagogisk kartläggare till mottagningsenheten Slussen

Utbildningshandläggare
Läs mer Jun 22
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Slussen är Göteborgs Stads mottagningsenhet för nyanlända ungdomar i åldrarna 16-20 år, som vill börja på Språkintroduktionsprogrammet. Slussen tar emot intresseanmälningar, kartlägger varje elevs skolbakgrund och kunskaper för att sedan placera eleven på rätt nivå på den skola som passar bäst.
Du kommer att arbeta med samordning och pedagogisk kartläggning av nyanlända elever i vår mottagningsenhet Slussen. Kartläggningsarbetet beror på elevtillströmningen. I tjänsten ingår också administrativt arbete.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lärarlegitimation och behörighet i svenska som andraspråk, gärna med specialpedagogisk kompetens. Att du har erfarenhet av samordning och pedagogisk kartläggning är meriterande. Du har en positiv inställning till ungdomar och anpassar ditt sätt efter elevens behov. Du är lätt att samarbeta med och har förmågan att se de små detaljerna i helheten. Under perioder är arbetstempot högt. Också i dessa situationer behåller du lugnet, arbetar strukturerat och har förmågan att prioritera bland arbetsuppgifter på ett för verksamheten värdeskapande sätt. Ditt perspektiv präglas av helhetstänk och vi välkomnar att du tar initiativ till förändringar som kan göra skillnad i stort och smått.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Stödpedagog

Stödpedagog
Läs mer Jun 20
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande uppdrag som stödpedagog! Tanneskärsgatan 202 är ett LSS-boende som ger stöd och service till sex personer med intellektuell funktionsnedsättning och som alla mår bra av en individuellt anpassad insats med tydlig struktur.
Arbetet innebär att ge ett individuellt anpassat stöd till den enskilde i det dagliga livet både i och utanför hemmet som tex att deltaga i fritidsaktiviteter.

Som stödpedagog arbetar du i nära samverkan med enhetschefen men är en del av arbetsgruppen och deltar i det dagliga arbetet med dem vi är till för.
Du arbetar aktivt tillsammans i arbetsgruppen med genomförandeplaner, uppföljning av dessa samt dokumentation som ett led i att kvalitetssäkra verksamheten. Du har en handledande roll och bidrar med ett pedagogiskt stöd i vardagen för att utveckla gruppens kompetens.

Förutom det brukarnära arbetet samarbetar du med brukarens nätverk och andra samarbetspartner på ett professionellt sätt. Du kommer att ingå i nätverk med övriga pedagoger för stöd, erfarenhetsutbyte och utvecklingsarbete.
Arbetstiderna är förlagda till dag/kväll, jour samt varannan helg. Vi använder Time Care som schemaverktyg.


KVALIFIKATIONER
För tjänsten som stödpedagog krävs eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning.

Du har tidigare erfarenhet av arbete som stödpedagog samt erfarenhet av att arbeta med personer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar och utmanande beteende. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och god kunskap om social dokumentation

Det är meriterande med erfarenhet av OCD, Power Willis, psykiatri, lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik som ex AKK.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål.
Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.
Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Legitimerad arbetsterapeut till Hemsjukvården | Bror Nilssons gata 5

Arbetsterapeut
Läs mer Jun 21
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra arbetsterapeuter går vidare med nytt uppdrag och vi behöver därför ersätta honom med dig som är intresserad av att omsätta dina arbetsterapeutiska kunskaper inom hemsjukvårdsområdet. Geografiskt utgår vi från Lindholmen, ett av Göteborgs mest dynamiska områden, där det sjuder av liv och framåtanda. Läget vid kajen ger goda kommunikationsmöjligheter och är dessutom inbjudande för lunchpromenader i vårsolen vid en glittrande älv. Vi har rymliga lokaler i historiska industribyggnader. Enheten för arbetsterapi och fysioterapi präglas av stor samlad kompetens, stabilitet, god kollegial anda och kontinuitet.

Som arbetsterapeut hos oss ansvarar du för att undersöka och bedöma rehabiliteringsbehov, följa arbetsterapiprocessen utifrån den specifika rehabiliteringen och samordna patientens samlade behov av arbetsterapi inom kommunal hälso- och sjukvård. Du arbetar självständigt men ingår samtidigt i ett team med sjuksköterskor och fysioterapeuter runt patienten. Tät samverkan med personal på särskilda boenden och hemtjänst är en förutsättning för goda resultat i rehabiliteringsarbetet. Här ingår också gemensamma uppgifter inom ramen för de kvalitetsregister vi deltar i. Placering kan komma att ske inom såväl ordinärt boende som på vård-och omsorgsboende. Det är en stor fördel om du har intresse för, och erfarenhet av, att arbeta inom palliativ vård.

Du arbetar även med att handleda och delegera hälso- och sjukvårdsinsatser till andra professioner. Handledning av studenter från arbetsterapiterapiprogrammet är ett självklart inslag i våra arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Tjänsten kräver att du är legitimerad arbetsterapeut samt att du har B-körkort. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom hemsjukvård samt erfarenhet av arbete inom palliativ vård.

För rollen krävs att du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Dina uppgifter tar du på allvar, du är mån om att slutföra det du påbörjar och du ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Din utgångspunkt i arbetet är allas lika värde och du skapar en god atmosfär i mötet. Genom en öppen och positiv attityd har du kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vikarierande 1:e Socialsekreterare till Socialförvaltning Nordost

Socialsekreterare
Läs mer Jun 20
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Till Barn och Unga 7 söker nu en engagerad och trygg 1:e socialsekreterare för ett vikariat på 6 månader med chans till förlängning.

Vi är en erfaren utredningsenhet med målgruppen 0-18 år och har en arbetsgrupp med en hög grad av struktur och engagemang. Vi är stolta över att vi är en enhet som arbetar med förbättrad dokumentation enligt BBIC och som har hållit lagstadgade utredningstider de senaste fem år. Vi har en god upparbetad struktur som möjliggör både att vi uppfyller vårat grunduppdrag men även ger oss utrymme att arbeta engagerat i våra ärenden. Vi har ett väldigt bra upparbetat samarbete med våra kompetenta kollegor på resursenheterna och SSPF som är en plattform för samverkan kring unga i riskzon för aktörer som möter unga. Samverkansplattformen i sig bidrar till en närhet mellan alla oss som arbetar med barn och ungdomar. Vi som arbetar på Barn och Unga 7 sitter vid Rymdtorget och har i dagsläget upptagsområdet Gamlestan, Utby, Kortedala, Kviberg och Bergsjön. På vår enhet finns det en flexibilitet som möjliggör hemarbete.

Förhållningsättet Signs of Safety genomsyrar vårt arbete och hos oss finns en spetskompetens för att göra bedömning av risk för hedersrelaterat våld utifrån Patriark, bedömning av risk för våldsamt beteende eller annat allvarligt kriminellt beteende bland ungdomar enligt SAVRY, bedömning av barn och unga med sexuella beteendeproblem ERASOR samt FREDA-frågor i syfte att identifiera och utreda våld.

Som 1:e socialsekreterare leder och fördelar du arbetet på socialkontoret till sex socialsekreterare och stöttar oss i handläggning och dokumentation av ärenden genom ett coachande förhållningssätt. Du företräder även socialtjänsten i individutskott samt i Förvaltningsdomstolen.

KVALIFIKATIONER
För att vara kvalificerad behöver du ha en socionomexamen. Vi vill att du ska ha erfarenhet av att arbeta med myndighetsövning inom barn- och unga samt handläggning enligt LVU och att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Vi söker dig som har förmågan att leda, motivera och stötta socialsekreterare att utvecklas. Du har förmågan att planera, prioritera och följa upp ditt arbete och se till att arbetsuppgifter görs och återkopplas i rätt tid. Du har förmågan att stötta socialsekreterarna att prioritera i arbetet och anpassar ditt ledarskap utifrån vilken socialsekreterare du möter.

Du kan behålla lugnet i en pressad situation och har en förmåga och erfarenhet av att fördela ut ärenden och företräda socialtjänsten i utskott och förvaltningsdomstolen. Vi ser gärna att du har god kännedom om BBIC, gärna är BBIC utbildare och kan arbeta utifrån förbättrad dokumentation. Det är viktigt att du kan utrycka dig väl i tal och skrift.

Ansök nu

Närstöd/administratör till Hemsjukvården, Bror Nilssons gata 5

Administrativ assistent
Läs mer Jun 14
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en praktiskt inriktad person som närstöd till hemsjukvården! Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Då kan du vara vår nya administratör/närstöd!

Hemsjukvården på Bror Nilssons gata 5 befinner sig mitt i det sjudande Lindholmen i Götaverkens gamla lagerlokaler och sjukstuga. Karlatornet har vi som granne. Här äter du sommartid din lunch på kajkanten med den glittrande älven för ögonen!

Du kommer att arbeta emot 4 enhetschefer samt personalen på ovan nämnda enheter med framförallt praktiska arbetsuppgifter relaterade till daglig drift. Exempel på detta är hantering av cirkulationstvätt, iordningställande och förberedelser för möten och utbildningar, administration och skötsel av fordon, ansvara för att lokalerna är trivsamma och att materiel finns på avsedda platser, hantering av hjälpmedelsförråd, ansvara för felanmälningar med mera.

I denna roll genererar du kvalitet i vår basverksamhet. Arbetsplatsen kräver bra struktur, tydlighet samt närvaro av dig som en av våra nyckelpersoner. I arbetet kommer du även ta emot människor som besöker verksamheten av olika anledningar och då är ett bemötande där vi marknadsför oss på ett trevligt och positivt sätt viktigt. Du kommer också att ingå i gruppen av brandskyddsombud. Du är behjälplig i huset vid bokning och användande av tekniska hjälpmedel och IT-hjälpmedel så att de sköts bra och kan användas i verksamheten.

I befattningen är det viktigt att vara öppen för varierande arbetsuppgifter så vi på bästa sätt möter behov i en tid av förändring.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

KVALIFIKATIONER
Rollen kräver en gymnasieexamen, gärna med inriktning mot servicesektorn; god svenska i tal och skrift samt körkort klass B är också krav. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Tjänsten ställer krav att ta ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/kundernas bästa i fokus. Dina uppgifter tar du på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjar och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar.

Du är mån om att ditt arbete blir korrekt och grundligt utfört samtidigt som du inte lämnar någonting åt slumpen. Du har förmåga att ha fokus på detaljer. Du kontrollerar och följer upp ditt arbete för att säkerställa att det håller en hög kvalitet. Ditt intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra är genuin och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.

Utifrån vad situationen kräver kan du agerar på egen hand utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. De målen du upprättar är tydliga där du planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Flatåsskolan

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Jun 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Flatåsskolan som är en F-6 skola med ca 550 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Skolan har trevliga lokaler och en inspirerande och fin skolgård med utomhusklassrum som har tillgång till en odlingsträdgård. Flatåsskolan arbetar sedan många år tillbaka med profilen utomhuspedagogik vilken innebär att eleverna får möjlighet att arbeta utomhus och i andra miljöer än i skolans lokaler. Syftet är att koppla undervisningen till samhället och naturen runtomkring och på så sätt skapa en undervisning med mening och engagemang.

Som lärare hos oss möter du positiva och glada kollegor som tillsammans utvecklar undervisningen och ser till alla elevers bästa. Vi som arbetar på skolan tror på alla elevers vilja och förmåga att inhämta kunskap. Vi uppmuntrar och stimulerar eleverna till att växa och utvecklas under hela skoldagen.

Nu söker vi två legitimerade lärare i fritidshem, en för åk 1 och en för förskoleklass. Vi söker dig som brinner för att utveckla fritidshemmets verksamhet och att arbeta med de yngre eleverna i skolan. Du är väl förtrogen med fritidshemmets uppdrag.

Du kommer att arbeta på fritidshemmet där du leder och stimulerar eleverna i deras lärande och personliga utveckling på ett konstruktivt och inspirerande sätt utifrån elevernas egna förutsättningar. Du planerar, genomför och följer upp fritidsverksamheten tillsammans med dina kollegor i arbetslaget. Under skoltid kommer du främst att vara i åk F-3 där du kommer ha resursuppdrag i klass samt vara rastvärd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad lärare i fritidshem. Har du erfarenhet och ett brinnande intresse av att arbeta i fritidshem samt med elever i förskoleklass är det meriterande.

För att passa i rollen vill vi att du har en god förmåga att arbeta målinriktat och att utveckla kvalitén på verksamheten. Du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

Vi ser även gärna att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer. Samtidigt ser du möjligheter och finner glädje i att arbeta tillsammans med andra för att skapa en så utvecklande, inspirerande och utmanande fritidshemsverksamhet som möjligt. Du är nyfiken, initiativrik, nytänkande och vill utvecklas i ditt arbete. Du har förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och till dina kollegor.

Du arbetar lågaffektivt och är lyhörd för elevernas olika behov. Du ger eleverna trygghet genom tydliga ramar samtidigt som du inbjuder till inflytande. Du har förmåga att sätta tydliga gränser och vara en god ledare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Stödassistent för barn och unga - barnboende och korttidshem

Stödassistent
Läs mer Maj 31
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och göra skillnad som timavlönad stödassistent för barn och unga som bor i bostad med särskild service och korttidsboende?

Vi söker nya kollegor till bemanningsenheten sydväst, som vill arbeta med att ge stöd till unga personer i det dagliga livet i och utanför hemmet. Bemanningsenheten ansvarar för att tillgodose verksamheterna med timavlönade medarbetare samt vikariat upp till 6 månader inom stadsområde sydväst.

Vi arbetar med utgångspunkten att varje individ ska vara delaktig och ha möjlighet att påverka hur dagen ser ut och vad den behöver stöd i. Individen ska ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt. Därför har vi ett salutogent förhållningssätt med fokus på det friska och kraven anpassas efter gästerna så de ska orka "bära sig själva". Stödet innefattar alla vardagssituationer såväl i hemmet och på fritiden. Även sociala aktiviteter eller hälsofrämjande aktiviteter, så som tex hjälp med vardagsrehabilitering kan bli en del i ditt arbete. De personer vi möter har varierande behov av stöd på grund av funktionsnedsättning, därför söker vi dig som kan ge stöd till personer i olika livssituationer. Den individuella genomförandeplanen och samarbeten med ordinarie personal är de två viktigaste faktorerna för att lyckas!

 För oss är det viktigt att Du är nyfiken på målgruppen autism och intellektuella funktionsnedsättningar och att du trivs med att arbeta undersökande kring utmanande beteende - det är viktigt att ta reda på orsaken till beteendet för att kunna arbeta med förebyggande insatser. I arbetet krävs det att du ödmjukt ska kunna möta en människa med stort behov av stöd och begränsad förmåga till kommunikation. Det är även viktigt att du är lugn och trygg i dig själv.

I arbetet krävs medicinhantering och som timavlönad medarbetare kan du komma att skickas till läkemedelsutbildningar.

Vi söker dig som kan arbeta dag, kväll, natt, helg och jour.

Vi har tystnadsplikt!


KVALIFIKATIONER
Du som har avslutad eller pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet, stödassistent, stödpedagog, personlig assistent, barnskötarprogrammet, lärarprogrammet, socionom, socialpedagog, sjuksköterska eller vård- och omsorgsinriktad högskola och/eller erfarenhet från funktionshinderområdet eller motsvarande.

Godkända betyg i svenska A eller SAS grund ska kunna visas upp.

Utdrag från belastningsregistret ska uppvisas vid arbete med barn och ungdomar. För att få arbeta i våra verksamheter behöver du ha fyllt 18 år.

Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, LAB (låg-affektivt bemötande) och olika former av AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).
Har du tidigare erfarenhet av att delegera medicin eller byta track ses det som meriterande.
Har du körkort och körvana ses även det som meriterande.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig är du varmt välkommen med din ansökan!

Urval påbörjas under ansökningstiden och samtliga intervjuer kommer att ske digitalt.
När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt eller via telefon.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Lärare i MA/SV/ENG åk 4-6 sökes till Utmarksskolan

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Läs mer Jun 16
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Utmarksskolan har cirka 300 elever i årskurs 4 till årskurs 9. Vi är skola som har både hög personaltäthet och god kontinuitet i såväl personalgrupp som ledning. Vi har endast legitimerade lärare och skolan har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling vad det gäller elevernas kunskapsresultat. Vi tror att utbildning är vägen till utveckling och att alla elever ska och kan lära sig. Skolan har fullt elevhälsoteam


Nu söker vi en lärare i MA/SV/ENG för undervisning i åk 4-6 . Du kommer att vara mentor för ett antal elever och relationsbygget till dem är centralt i ditt uppdrag. I arbetet ingår även att dokumentera, följa upp samt kommunicera mål och utveckling med elever och vårdnadshavare. Vi har en stor no-institution och är stolta över våra salar som erbjuder goda möjligheter till laborativt arbete.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i MA/SV/ENG. Rollen kräver att du behärskar svenska i tal och skrift och har goda IT-kunskaper.

Som person är du kommunikativ och har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Vi vill även att du ska ha förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du ska även vara pedagogisk och få energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Stödassistenter till Tanneskärsgatan 202, Valvägen och Björkhöjdsgatan 35

Stödassistent
Läs mer Jun 21
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker engagerade kollegor till vår arbetsgrupp!

Söker du ett meningsfullt jobb där du får vara delaktig i ett utvecklingsarbete? Söker du omväxling, utmaningar och trevliga kollegor? Då ska du söka till någon av ovan enheter, där du får vara med och göra skillnad i arbetet för personer med autism, intellektuella funktionshinder, CP, down syndrom samt utmanande beteende. Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten och skapa en meningsfull vardag för dem vi är till för.

Som stödassisten kommer du att arbeta på någon av Tanneskärsgatan 202, Valvägen och Björkhöjdsgatan 35 där det bor 5-6 hyresgäster på respektive ställe.

Som stödassisten arbetar du utifrån genomförandeplaner, arbetsbeskrivningar, arbetsrutiner, handlingsplaner etc. Viktigt är att arbeta för att hyresgästen ska vara delaktig i planering av stödet, samt i samhällslivet i övrigt.
I tjänsten ingår extern samverkan med till exempel anhöriga, godemän och arbetsplatserna. Det ingår även i tjänsten att ta emot delegering enligt Hälso- och sjukvårdslagen.

På alla tre ställen ingår du i en arbetsgrupp med positiva och engagerade kollegor.
Tillsammans gör vi skillnad och vårt arbete är viktigt för människor som behöver individuellt stöd i sin vardag.
Vi erbjuder en trygg anställning med ett flexibelt och meningsfullt arbete där du har möjlighet att påverka arbetets innehåll och dina arbetstider. Arbetstiderna är förlagda till dag/kväll, jour samt varannan helg. Vi använder Time Care som schemaverktyg.
Att arbeta hos oss innebär variation med frihet under ansvar. Du får möta många olika människor, se dem utvecklas och genom mötena själv utvecklas som person.
Hos oss finns utrymme att göra det brukarna vill, tillsammans gör ni olika aktiviteter som du kanske inte skulle prövat annars! Här har du möjlighet att uppleva glädjen i att möta världen ur andra människors perspektiv. I ditt arbete skapar du värdefulla, långa relationer med andra människor och stöttar dem som har svårt att göra sig hörda.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har stödassistentutbildning, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning. Alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med personer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar och utmanande beteende.
Kommunikationen är en viktig del av arbetet, vilket ställer stora krav på att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av OCD, Power Willis, psykiatri, lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik som ex AKK.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer.
Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv.


ÖVRIGT
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Stödassistenter till bemanningsenheten sydväst

Stödassistent
Läs mer Maj 31
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER
Som timvikarie mot funktionsstöd arbetar du med brukare som är i behov av omsorg i sydvästra Göteborg. Brukarna har olika fysiska och/eller intellektuella funktionsvariationer och bor antingen i egna lägenheter eller på boende. Du kan också arbeta inom daglig verksamhet där vi bedriver både aktiviteter med habiliterande inriktning och mer produktionsinriktade uppgifter.

Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter som pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad samt vanligt förekommande arbete i hemmet som tvätt och matlagning. Arbetet kan även innefatta att föra dokumentation över brukarnas utveckling och behov.

Du kan arbeta dagtid, kvällstid och/eller natt på både vardagar och helger. Du väljer själv vilka dagar och tider du vill vara tillgänglig för arbete genom att lägga in tiderna i vårt bokningssystem. Via SMS får du erbjudande om arbetspass utifrån verksamheternas behov och vilka områden du är intresserad av att arbeta inom.


KVALIFIKATIONER
Krav
Godkända betyg i svenska A eller SAS grund ska kunna visas upp. För att kunna kommunicera med brukare och kollegor behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Meriterande
Du som har avslutad eller pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet, stödassistent, stödpedagog, personlig assistent, barnskötarprogrammet, lärarprogrammet, socionom, socialpedagog, sjuksköterska eller vård- och omsorgsinriktad högskola och/eller erfarenhet från funktionshinderområdet eller motsvarande.

Som vikarie inom funktionsstöd sätter du individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint intresse för människor med olika typer av funktionsvariationer. Vi ser gärna att du har relevant arbetslivserfarenhet och det är meriterande om du har utbildning inom området.

Det är viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. Du kan arbeta självständigt och har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider.

Utdrag från belastningsregistret ska uppvisas vid arbete med barn och ungdomar. För att få arbeta i våra verksamheter behöver du ha fyllt 18 år

Vi rekryterar medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald inom Bemanningsenheten.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig är du varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.
Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt eller per telefon på grund av rådande pandemi.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

1:e Socialsekreterare till Socialförvaltning Nordost

Socialsekreterare
Läs mer Maj 25
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Vi som arbetsgrupp på Barn och Unga 7 söker nu tillsammans med vår chef efter två kompetenta, engagerade och trygga arbetsledare som vill ta vid efter att våra nuvarande 1:ar går vidare till annat uppdrag. Vi är en erfaren utredningsenhet med målgruppen 0-18 år.

Vi är en arbetsgrupp med en hög grad av struktur och engagemang. Vi är stolta över att vi är en enhet som jobbar med förbättrad dokumentation enligt BBIC och som har hållit lagstadgade utredningstider de senaste fem år. Vi har en god upparbetad struktur som möjliggör både att vi uppfyller vårat grunduppdrag men även ger oss utrymme att arbeta engagerat i våra ärenden. Vi har ett väldigt bra upparbetat samarbete med våra kompetenta kollegor på resursenheterna och SSPF som är en plattform för samverkan kring unga i riskzon för aktörer som möter unga. Samverkansplattformen i sig bidrar till en närhet mellan alla oss som arbetar med barn och ungdomar. Vi som jobbar på Barn och Unga 7 sitter vid Rymdtorget och har i dagsläget upptagsområdet Gamlestan, Utby, Kortedala, Kviberg och Bergsjön. På vår enhet finns det en flexibilitet som möjliggör hemarbete.

Förhållningsättet Signs of Safety genomsyrar vårt arbete och hos oss finns en spetskompetens för att göra bedömning av risk för hedersrelaterat våld utifrån Patriark, bedömning av risk för våldsamt beteende eller annat allvarligt kriminellt beteende bland ungdomar enligt SAVRY, bedömning av barn och unga med sexuella beteendeproblem ERASOR samt FREDA-frågor i syfte att identifiera och utreda våld.

Som vår nya 1:e socialsekreterare leder och fördelar du arbetet på socialkontoret till sex socialsekreterare och stöttar oss i handläggning och dokumentation av ärenden genom ett coachande förhållningssätt. Du företräder även socialtjänsten i individutskott samt i Förvaltningsdomstolen.

KVALIFIKATIONER
För att vara kvalificerad behöver du ha en socionomexamen. VI vill att du ska ha erfarenhet av att arbeta med myndighetsövning inom barn- och unga samt handläggning enligt LVU och att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Vi söker dig som har förmågan att leda, motivera och stötta socialsekreterare att utvecklas. Du har förmågan att planera, prioritera och följa upp ditt arbete och se till att arbetsuppgifter görs och återkopplas i rätt tid. Du har förmågan att stötta socialsekreterarna att prioritera i arbetet och anpassar ditt ledarskap utifrån vilken socialsekreterare du möter.

Du kan behålla lugnet i en pressad situation och har en förmåga och erfarenhet av att fördela ut ärenden och företräda socialtjänsten i utskott och förvaltningsdomstolen. Vi ser gärna att du har god kännedom om BBIC, gärna är BBIC utbildare och kan arbeta utifrån förbättrad dokumentation. Det är viktigt att du kan utrycka dig väl i tal och skrift.

Ansök nu

Vikarierande dataskyddsombud

Förvaltningsjurist
Läs mer Jun 21
Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vår uppgift är att bidra till att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter. Vi är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor. Idag är vi drygt 700 anställda.
Läs mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

ARBETSUPPGIFTER
Vi är Göteborg! Nu söker vi dig som är utbildad jurist, nyutexaminerad eller med några års erfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete.

Dataskyddsenheten är en central funktion inom Göteborgs Stad som bistår alla stadens förvaltningar och bolag med rådgivning, utbildning, stöd och efterlevnadskontroll inom dataskydd och dataskyddslagstiftning. Enheten består av tio specialister, med olika bakgrund och kompetens, som arbetar tillsammans för att tillhandahålla rollen som dataskyddsombud till staden.

Nu söker vi en vikarie till dataskyddsenheten och letar efter dig som är intresserad av dataskyddsfrågor, verksamhetsutveckling och frågor inom integritet, IT och digitalisering. Arbetet innebär vida kontakter med stadens olika verksamheter samtidigt som det också ger många juridiska, tekniska och praktiska utmaningar i en allt mer digitaliserad värld.

I den här rollen kommer du bland annat att:
- vara ansvarig för att leda och planera arbetet mot ett antal av de verksamheter som ingår i enhetens uppdrag
- arbeta med rådgivning inom dataskyddslagstiftning och dataskydd
- omvärldsbevaka och hålla verksamheterna informerade genom utbildningar, nyhetsrapportering och digitala kanaler
- genomföra efterlevnadskontroller hos verksamheterna och rapportera rekommendationer och iakttagelser till styrelser/nämnder
- arrangera och hålla i seminarier, nätverksträffar eller liknande kunskapshöjande åtgärder
- delta i olika projekt och vara del i verksamheternas dagliga arbete med dataskyddsfrågor
- bistå vid personuppgiftsincidenter och konsekvensbedömningar.

Du kommer att anställas med befattningen verksamhetscontroller.

KVALIFIKATIONER
Du är utbildad jurist, nyutexaminerad eller med några års erfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller dataskyddsarbete. Din förmåga att göra rättsutredningar och tillämpa juridisk metod applicerat på praktiska frågeställningar är god.

Goda kunskaper i dataskyddsförordningen är meriterande. Vi ser det också som meriterande med arbetslivserfarenhet från praktiskt juridiskt arbete eller erfarenhet från arbete inom offentlig sektor, till exempel inom kommun, vid statlig myndighet eller genom notarietjänstgöring vid domstol.

För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare men också en person som kan hantera stort ansvar på egen hand. Du är bra på att kommunicera både i tal och skrift och känner dig bekväm i rollen som föredragshållare. Du har en väl utvecklad känsla för service och en mycket god social förmåga samtidigt som du kan upprätthålla en hög integritet. Du arbetar systematiskt och kan prioritera för att genomföra uppdraget på ett effektivt sätt.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt. På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Vi arbetar tillitsbaserat och hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete.

Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats. Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras till vecka 33 och 34.
Sacos representant är inte nåbar utifrån semester v. 28-32.
Visions representant är inte nåbar utifrån semester v. 27-31.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Socialsekreterare till Barn och unga

Socialsekreterare
Läs mer Maj 25
Socialförvaltningen Nordost arbetar för att ge invånare i nordöstra Göteborg en likvärdig och effektiv välfärd med möjlighet att leva trygga och självständiga liv. Förvaltningen ger stöd till individer och familjer enligt Socialtjänstlagen. Vi erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som kan ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Dessutom arbetar förvaltningen aktivt med krisstöd, trygghetsfrågor, föreningsliv, folkhälsa samt kontakter med invånare och civilsamhälle.
Välkommen till en helt ny förvaltning i ett dynamiskt stadsområde - här jobbar vi för gemenskap och öppenhet med fokus på dem vi är till för!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du arbeta i en engagerad arbetsgrupp med hög struktur och ordning och reda?

Vi är stolta över det arbete som utförs på Barn och Unga 7. Det finns stor kompetens och erfarenhet i arbetsgruppen och vi har ett gott och hjälpsamt arbetsklimat. Som ny i vår grupp får du en erfaren kollega som mentor som lotsar in dig i arbetet på ett bra och strukturerat sätt. På vår enhet finns det en flexibilitet som möjliggör hemarbete.

Det vi som enhet är kanske mest stolta över är att vi lyckats hålla lagstadgade utredningstider de senaste fem åren. Vi är även stolta över att vi lyckats implementera Förbättrad dokumentation enligt BBIC som har skapat en hållbar arbetsmiljö för våra medarbetare och samtidigt bidragit till en ökad kvalité och rättssäkerhet för våra brukare. Vi har en god upparbetad struktur som möjliggör både att vi uppfyller vårat grunduppdrag men även ger oss utrymme att arbeta engagerat i våra ärenden.

Vi söker dig som vill jobba som socialsekreterare inom utredning för barn och unga 0-18 år. Vi som jobbar på Barn och Unga 7 sitter vid Rymdtorget i Bergsjön och har upptagsområdet Gamlestan, Utby, Kortedala, Kviberg och Bergsjön.

Vi har ett väldigt bra upparbetat samarbete med våra kompetenta kollegor på resursenheterna som har möjlighet att erbjuda en rad fina insatser till våra barn och ungdomar. Vi har även en upparbetad och nära samverkan med SSPF som är en plattform för samverkan kring unga i riskzon för aktörer som möter unga. Samverkansplattformen i sig bidrar till en närhet mellan alla oss som arbetar med barn och ungdomar.

Som socialsekreterare i utredandegrupp arbetar du med utredning, beslut och insatser och uppföljning av vård och placeringar, både SoL och LVU. Arbetet innebär även att skriva yttranden samt överväga och ompröva vård. Förhållningsättet Signs of Safety genomsyrar vårt arbete. Hos oss finns en spetskompetens för att göra bedömning av risk för hedersrelaterat våld utifrån Patriark, bedömning av risk för våldsamt beteende eller annat allvarligt kriminellt beteende bland ungdomar enligt SAVRY, bedömning av barn och unga med sexuella beteendeproblem ERASOR samt FREDA-frågor i syfte att identifiera och utreda våld.

KVALIFIKATIONER
För att vara kvalificerad för tjänsten krävs det att du har en socionomexamen. Vi ser att du som söker har erfarenhet av myndighetsutövning med barn som målgrupp, från arbete eller från en praktikperiod under studier. Vidare ser vi att du har erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation samt god insikt i och förståelse för socialtjänstens uppdrag i förhållande till andra huvudmän. I arbetet ingår en stor del dokumentation, varför det är viktigt att du trivs med administrativa uppgifter samt att du har goda datorkunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av samt kunskap av olika dokumentationssystem.

Vi söker dig som har en trygg grund att stå på. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Som socialsekreterare förväntas att du klarar av att ta ansvar och självständigt driva utvecklingen i dina egna ärenden och fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och att du har en god kommunikativ förmåga. Du kan anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Vill du jobba hos oss? Varmt välkommen med din ansökan!

I den här processen kommer vi inte att använda oss av personligt brev som ansökningshandling. Du som söker denna tjänst kommer i ansökningsförfarandet att få svara på ett antal frågor där vi ber dig att beskriva din kompetens inom efterfrågat område. I urvalet kommer vi att utgå ifrån dessa svar som komplement till ditt CV, och alltså inte begära in ett personligt brev.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Stadsområdet har goda kommunikationer och närhet till Göteborgs centrum. Här finns unika naturområden och en varierad bebyggelse där utveckling, förnyelse och expansion sker inom många områden. Stadsområdets struktur och mångfalden bland invånare och medarbetare gör arbetet hos oss utvecklande och lärorikt. Som anställd hos oss gör du en viktig insats för att Nordost ska vara ett attraktivt område att leva, verka och bo i. Genom ditt arbete är du med och utvecklar staden tillsammans med andra. Vill du vara en del av detta?

Ansök nu

HR-Specialist

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jun 17
Vill du vara med och skapa dagens och morgondagens utemiljöer i Göteborg? Park- och naturförvaltningen är en viktig part i stadsutvecklingen. Vi förvaltar och utvecklar stadens parker, lekplatser, naturområden, sjöar och vattendrag. På uppdrag av andra förvaltningar utför vi även barmarksrenhållning, grönskötsel, vinterväghållning, underhåll och nybyggnation av markanläggningar samt arbetsmarknadsuppdrag. I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna för att skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.

ARBETSUPPGIFTER

Just nu pågår ett spännande arbete med att bygga upp Göteborgs nya organisationer för stadsutveckling. De nya förvaltningarna ska bidra till en mer sammanhållen stadsutvecklingsprocess i såväl planering, genomförande som förvaltning av staden. Förändringen ska bidra till ökad effektivitet och transparens i arbetet med stadsutveckling för boende, besökare och näringsliv. Tillsammans kommer vi med våra andra berörda förvaltningar att slås ihop och bilda fyra nya förvaltningar från och med årsskiftet 2022/2023. Nu söker vi dig som vill vara med på denna förändringsresa och tillsammans lägga grunden för vår nya stadsutvecklingsorganisation i Göteborg.

HR-funktionen är arbetsgivarföreträdare och stödjer förvaltningens chefer med strategisk och operativ personalstöd/service. Som HR-specialist ingår du i HR- avdelning där du genom ett konsultativt förhållningssätt ger stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Avdelningen leds av förvaltningens HR chef och avdelningen kommer bestå av ca 15 personer Bl.a. hr-administratörer och HR-specialister.
Arbetsområdet är brett vilket innebär att du kommer att arbeta över större delen av HR-området som stöd till chefer.
Tjänsten innebär att:
• Ge kvalificerat specialiststöd till förvaltningens chefer inom bland annat arbetsrätt, förhandling, rekrytering, samverkan och arbetsmiljö.
• Ansvara för HR-processen lönebildning samt arbetsrätt och delta i stadens nätverk, leda utformningen av lokalt arbetssätt, utforma rutiner checklistor anpassade till förvaltningen samt dokumentation och rutiner och genomföra utbildnings- och eller kommunikationsinsatser inom områdena
• Stödja i andra HR-processer som t ex omställning/arbetsbrist/rekrytering.
• Driva förändrings- och kulturarbete i den nya förvaltningen tillsammans med chefer.
• Ge stöd till cheferna i att utveckla kontakter och samverkan med fackliga organisationer inom området
• Utveckla arbetet med uppföljning och underlag från olika personalsystem som stöd till förvaltningens chefer.


KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen med inriktning mot HR. Du har arbetat i minst 3 år inom HR-området och du är van att ge kvalificerad rådgivning och stöd till chefer.
Du har erfarenhet av specialistområdena lön och lönebildning samt arbetsrätt. Du har erfarenhet av att arbeta med kollektivanställd personal och har kunskap om arbetsmiljöproblematik och förutsättningar för medarbetare som i stor utsträckning arbetar utomhus. Du har deltagit i samverkansarbete både inom förvaltning. Det är en stor variation i arbetet med många olika frågeställningar som ska hanteras så du bör ha ett lösningsorienterat förhållningssätt och lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Det är meriterande att ha drivit förändrings- och kulturarbete tillsammans med chefer och medarbetare.
Goda kunskaper i Officepaketet och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt är också en förutsättning för att verka i rollen som HR-specialist.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Som person är du trygg i dig själv och drivs av att utveckla och förbättra HR-området. Du har förmåga att se hur HR kan bidra till att verksamheten når sina mål och lyckas med sina utmaningar.
Ditt förhållningssätt är konsultativt, professionellt och coachande. Du har förmåga att självständigt driva frågor, är initiativtagande och tydlig i din kommunikation med självklar integritet.ÖVRIGT
Park- och naturförvaltningen har ett brett uppdrag och kan erbjuda ett flertal spännande roller så att du som medarbetare kan växa och utvecklas. Vår rekryteringsprocess är normkritisk och kompetensbaserad och vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare. Vi arbetar för en god och hållbar arbetsmiljö och tar avstånd från alla former av kränkningar och sexuella trakasserier. För att du ska trivas och må bra erbjuder vi förmåner som cykelbidrag, friskvårdsbidrag och träning på flera olika idrottsanläggningar till rabatterat pris. Vi har även en fritidsförening som ordnar olika aktiviteter för personalen.
Vill du veta mer om oss?

Följ vår företagssida på Linkedin
https://bit.ly/2Mi5QOJ

Ansök nu

Anläggningsarbetare

Väg-och anläggningsarbetare
Läs mer Jun 22
Vill du vara med och skapa dagens och morgondagens utemiljöer i Göteborg? Park- och naturförvaltningen är en viktig part i stadsutvecklingen. Vi förvaltar och utvecklar stadens parker, lekplatser, naturområden, sjöar och vattendrag. På uppdrag av andra förvaltningar utför vi även barmarksrenhållning, grönskötsel, vinterväghållning, underhåll och nybyggnation av markanläggningar samt arbetsmarknadsuppdrag. I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna för att skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområdet Skötsel och Anläggning underhåller, bygger och anlägger torg, gator, hållplatser, gång- och cykelbanor, parker och övriga utemiljöer för Göteborgs Stad. Verksamhetsområdet är kommunens utförare i egen regi när det gäller grönskötsel, drift, bygg och anläggning i gatu- och parkmiljö.

Vi söker flera anläggningsarbetare till vår avdelning grupp 26 mark och underhåll. De huvudsakliga uppgifterna inom denna verksamhet är att utföra serviceuppdrag på uppdrag av vår egen förvaltning samt andra tekniska förvaltningar inom Göteborgs Stad. Dessa uppdrag kan innehålla allt ifrån platt- och stensättning till diverse anläggningsarbeten och mindre asfalteringar.

Vi erbjuder spännande tjänster där du har möjlighet att bidra till god stadsutveckling i Göteborgs Stad!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning bygg och anläggning, alternativt längre yrkeserfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du är driven, flexibel, noggrann och samarbetsinriktad. För att klara uppdraget behöver du ha B-körkort och kunna läsa ritningar.

Erfarenhet av anläggningsarbeten i gatumiljö och betongkompetens är meriterande. Yrkesbevis ser vi helst att du har.


ÖVRIGT
Park- och naturförvaltningen har ett brett uppdrag och kan erbjuda ett flertal spännande roller så att du som medarbetare kan växa och utvecklas. Vår rekryteringsprocess är normkritisk och kompetensbaserad och vi strävar efter mångfald bland våra medarbetare. Vi arbetar för en god och hållbar arbetsmiljö och tar avstånd från alla former av kränkningar och sexuella trakasserier. För att du ska trivas och må bra erbjuder vi förmåner som cykelbidrag, friskvårdsbidrag och träning på flera olika idrottsanläggningar till rabatterat pris. Vi har även en fritidsförening som ordnar olika aktiviteter för personalen.
Vill du veta mer om oss?

Följ vår företagssida på Linkedin
https://bit.ly/2Mi5QOJ

Ansök nu

Stödassistenter till Bemanningsenheten Nordost (Timavlönad))

Stödassistent
Läs mer Jun 23
Förvaltningen för funktionsstöd i Göteborgs Stad arbetar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna leva självständiga liv med meningsfull sysselsättning, rik social samvaro och full delaktighet i samhället utifrån sina förutsättningar. Vi beslutar utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt socialtjänstlagen, och arbetar med boende, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning.

Med ca 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning och vill vara med och utveckla kunskapsområdet och bidra till att rättigheterna om delaktighet och tillgänglighet gäller alla.

Här finns plats för dig som är bra på att inkludera andra, tänker nytt och som med engagemang skapar bättre vardagar för göteborgarna. Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

Följ oss gärna på LinkedIn: www.linkedin.com/company/goteborg-funktionsstod

ARBETSUPPGIFTER

Bemanningsenheten Funktionsstöd nordost söker nu timvikarier till våra verksamheter inom funktionshinder i områden Angered och Östra Göteborg. Våra verksamheter inom daglig verksamhet, LSS-boenden och boendestöd ligger i Angered, Bergsjön, Gamlestaden, Kortedala, Kviberg och Utby. I din ansökan anger du vilket område du helst vill tillhöra.
Som timvikarie inom funktionshinder arbetar du med personer som har intellektuella, fysiska, neuropsykiatriska eller psykiska funktionsvariationer. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ge våra brukare praktiskt och pedagogiskt stöd i vardagen, personlig omvårdnad och dokumentation. Tillsammans med dina kollegor bidrar ni till att skapa ett kvalitativt boende och en aktiv vardag utifrån brukarens individuella behov och förutsättningar. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande.

Du väljer själv vilka dagar du kan arbeta genom att lägga in det i vårt bokningssystem. Du blir sedan inbokad på arbetspass när verksamheterna behöver vikarier och du kan bli bokad under såväl längre som kortare perioder.

Vi söker dig som vill ha ett utvecklande extrajobb där du får möjlighet att göra skillnad. Välkommen till ett intressant och stimulerande arbete där fokus ligger på att främja individens förutsättningar till egenkontroll i vardagen!


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Meriterande
Framförallt söker vi dig som har avslutad eller pågående utbildning inom omvårdnadsprogrammet, stödassistent, stödpedagog, personlig assistent, barnskötarprogrammet, lärarprogrammet, socionom, socialpedagog, sjuksköterska, beteendevetenskap eller vård- och omsorgsinriktad högskola. Det är meriterande om du har erfarenhet från funktionshinderområdet eller motsvarande och om du har erfarenhet av att arbeta utifrån lågaffektivt bemötande.

Som timvikarie hos oss är det viktigt att du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll, där du utgår ifrån allas lika värde. Du är tillmötesgående, har en positiv attityd och samarbetar väl med andra. För tjänsten krävs även att du är lyhörd inför din omgivning och att du sätter brukarens behov i centrum.

Som timvikarie förväntas du vara flexibel gällande arbetstider och arbetsplatser samt att du snabbt sätter dig in i verksamhetens rutiner och arbetssätt. För att kunna kommunicera med kollegor, brukare och anhöriga samt för att kunna ta del av instruktioner och dokumentera, behöver du ha tillräckliga kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt.

För att få arbeta i våra verksamheter behöver du ha fyllt 18 år.


ÖVRIGT
Urval påbörjas under ansökningstiden.
I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

Som en del av urvalsprocessen kommer vi att använda oss av arbetspsykologisk testning. De sökande som uppfyller kraven kommer få testen skickat till uppgiven e-post. Kontrollera därför även skräpkorgen i din mail.

Intervjuer för denna tjänst kommer att hållas digitalt på grund av rådande pandemi.

Med hänvisning till gällande lagar om registerkontroll måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, i enlighet med GDPR.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningens eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu