Stift Bräcke Diakoni jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Stift Bräcke Diakoni i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Personlig assistent, extrajobb i höst

Personlig assistent
Läs mer Jul 3
En ungdom på väg mot självständighet och vuxenliv.

Med hästintresse! Riksgymnasiets Elevhem är en plats där våra gymnasieelever kan växa och utvecklas under sin studietid. I höst söker vi en personlig assistent till en aktiv 18-årig tjej i Göteborg.

Uppdraget
Du är personlig assistent, på deltid, under de helger då en av våra eleven är kvar på elevhemmet i Angered. Det kan handla om att följa med på restaurang, bio, racerunning, ridning och hjälpa henne att kunna delta som andra ungdomar i dessa aktiviteter. Du arbetar alltid tillsammans med någon, eftersom arbetet innebär moment där man kan behöva vara två.

Det här är du
Du anställs på elevhemmet Riksgymnasiet där utgångspunkten är ungdomarnas självbestämmanderätt. Därför söker vi dig som är lyhörd, tillmötesgående och aktiv i samarbete. Du är även viktigt att du kan ta egna initiativ för att komma överens med eleven om rutiner och aktiviteter. Så här säger hon om sina behov och önskemål:

"För att kunna vara min assistent behöver man kunna hantera situationer man inte är helt förberedd på. Eftersom jag rider är det viktigt att du inte är rädd för hästar men det behövs ingen särskild hästkunskap. ”

Övriga kvalifikationer

- God fysik, då det ingår manuella förflyttningar vid aktiviteter
- God förmåga att kommunicera på svenska, både i tal och skrift
- Ingen allergi mot pälsdjur eller klor

Meriterande

- Erfarenhet av omsorgsarbete

Elevhemmet Riksgymnasiet
Riksgymnasiet för rörelsehindrade är tre delar: Gymnasieskola, habilitering och elevhem. Elevhemmet, som drivs av Bräcke diakoni, finns i Angered, med närhet till natur och promenadväg till Angereds centrum och gymnasiet. Här ger vi ungdomar förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i samhället. Vi som jobbar ger stöd i vardagen, men låter eleverna ta ansvar för sig själva, sina fritid och boendemiljö.

Med ett extrajobb som personlig assistent kommer du göra skillnad för en ung individ. Samtidigt som er aktiva tid tillsammans ger både nya erfarenheter och nya relationer.

Sök tjänsten idag!

Ansök nu

Fysioterapeut inom primärvård och neurologi

Fysioterapeut
Läs mer Jul 1
Vi vill göra mer för fler! På Bräcke Rehabmottagning Mölndal utökar vi vår primärvårdsrehabilitering för att möta förändrade behov och tillvarata nya idéer.

Nu söker vi en fysioterapeut som är redo att ingå i vårt neurovårdteam.

Din roll
I neuroteamet arbetar du tillsammans med arbetsterapeut och logoped för att tar emot patienter med neurologisk sjukdom. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att rehabilitera patienter med stroke, multipel skleros, amyotrofisk lateralskleros och Parkinsons sjukdom. Du kommer även möta andra patienter som en del av ditt grunduppdrag med bedömningar, behandling och rådgivning. Insatser görs på mottagningen och i hemmet, individuellt och i grupp. Från start är du med och utvecklar arbetssätt och gruppverksamheter för ditt behandlingsområde.

Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av rehabilitering som vill vara med och driva utvecklingen av vårt neurovårdteam. Som fysioterapeut är du en kreativ problemlösare som tar initiativ och gärna prövar ditt kunnande i nya sammanhang. Du har arbetsvana och kan agera självständigt vid behandling. Men du föredrar att arbeta i team, med utveckling, och har en ansvarskänsla som sträcker sig utanför enskilda arbetsprestationer.

Kvalifikationer

- Legitimation som fysioterapeut eller sjukgymnast
- Klinisk erfarenhet inom primärvårdsrehabilitering
- B-körkort

Meriterande

- Vidareutbildning inom neurologi (15 poäng) på högskolenivå. 

Det här är vi
På Bräcke Rehabmottagning Mölndal är vi burna av idén om att göra mer för fler. Därför erbjuder vi fysioterapi och arbetsterapi med flera olika typer av hälsofrämjande behandlingar. Främst inom smärta och stress där vi har fördjupade kunskaper. Som ny medarbetare blir du del av en dedikerad arbetsgrupp som delar på patientansvaret och jobbar tillsammans med patienterna i varje behandlingsplan. Vi som jobbar har ett stort yrkeskunnande med fortsätter läras och utvecklas. Till hösten växer vi med ny kompetens och ett nytt team!

Var med och utvecklas tillsammans med oss – ansök om tjänsten idag!Vi är en del av Bräcke diakoni. En idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle.

Ansök nu

Fysioterapeut inom primärvård och psykosomatik

Fysioterapeut
Läs mer Jul 1
Vi vill göra mer för fler! Bräcke Rehabmottagning i Mölndal satsar på rehabilitering inom psykosomatik och psykisk ohälsa för att bättre kunna möta förändringar i samhälle och behov.

Vi söker en fysioterapeut som vill vara med och forma vårt fortsatta arbetet.

Din roll
Hos oss jobbar du sida vid sida med arbetsterapeuter och andra fysioterapeuter för att ta emot patienter med allt från akuta tillstånd till mer långvariga sjukdomar. Din huvuduppgift är att rehabilitera patienter som kommer till oss med smärta, stressbesvär och psykiska besvär. Du arbetar på mottagningen och i hemmet med att göra bedömningar, behandla och ge råd. Möjligheten finns att du får både hålla och utveckla gruppverksamheter (grupper för basal kroppskännedom, bassängträning, smärt- och artrosskola m.m).

Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenhet av rehabilitering och som vill vara med och utveckla mottagningen, gärna med kunskaper inom psykosomatik och psykisk ohälsa eller inom stöd och rörelseorganen. Som fysioterapeut är du en kreativ problemlösare som engagerar och gör patienten delaktig i sin behandling. Du har arbetsvana och kan agera självständigt. Men föredrar att samarbeta och har en ansvarskänsla som sträcker sig utanför enskilda arbetsprestationer.

Kvalifikationer

- Legitimation som fysioterapeut eller sjukgymnast
- Klinisk erfarenhet inom primärvårdsrehabilitering
- B-körkort

Meriterande

- Vidareutbildning inom psykosomatik och psykisk ohälsa.
- Erfarenhet av att arbeta med Basal kroppskännedom, Mediyoga eller mindfulness

Det här är vi
På Bräcke Rehabmottagning Mölndal är vi burna av idén om att göra mer för fler. Därför erbjuder vi fysioterapi och arbetsterapi med flera olika typer av behandlingar. Som ny medarbetare blir du del av en dedikerad arbetsgrupp som delar på patientansvaret och jobbar tillsammans med patienterna i varje behandlingsplan. Vi som jobbar har ett stort yrkeskunnande men fortsätter läras och utvecklas. Med allt fler symptom som grundar sig i psykisk ohälsa behöver vi skapa nya förutsättningar för de vi är till för. Till hösten stärker vi verksamheten med ny kompetens.

Utvecklas tillsammans med oss – ansök om tjänsten idag!Vi är en del av Bräcke diakoni. En idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle.

Ansök nu

Stödassistent, NPF och flerfunktionsnedsättning

Stödassistent
Läs mer Jul 10
Funktionsnedsättning ska inte stå i vägen för ett liv med skolgång och aktivitet.

Bräcke Östergården söker stödassistenter som vill ha extrajobb och göra skillnad för barn och unga. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen att söka. Möjligheten finns till tillsvidareanställning i höst. 

Vår verksamhet
Till Bräcke Östergården BmSS, på Hisingen i Göteborg, kommer barn och ungdomar för att leva ett fullständigt vardagsliv med stöd enligt LSS. Våra fyra enheter har två olika inriktningar, flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri. Alla de boende har tillgång till egna rum såväl som flera gemensamhetsutrymmen. I planeringen av sin vardag deltar barnen så mycket som det är möjligt, så att de ska känna sig värdefulla och mer självständiga.

Om jobbet
Som stöd- / habiliteringsassistent möjliggör du för våra boende att delta i vardag- och fritidsaktiviteter. Tillsammans spenderar ni tid till pyssel, matlagning, lekar och avkoppling. Då många av våra boende använder ett alternativt sätt att kommunicera (t.ex. tecken) innebär rollen att fungera som en tolk gentemot andra boende och personal. Utöver detta kommer du att stötta kunderna med hygien, mat och dricka, förflyttning, toalettbesök, på- och avklädning och medicinsk tillsyn. Du jobbar på timmar och är placerad på Solrosen, enheten för flerfunktionsnedsättning.

Vem vi söker
Vi söker en personer som kan vara ett tryggt stöd och ett roligt sällskap för barn med stora behov. Som stödassistent tar du ansvar för att hålla ihop de dagliga insatserna. Förutsättningarna i vardagen kan förändras snabbt, vilket kräver problemlösning och anpassningsförmåga från din sida. Med erfarenheter av målgruppen kan du arbeta självgående med stöd av annan personal. 

Kvalificerande

- Avklarad eller pågående utbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättningar
- Erfarenhet av alternativ kommunikation, tydliggörande pedagogik eller lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet av arbete med social dokumentation
- Viss datorvana
- God förmåga att uttrycka sig i svenska språket både i tal och skrift 

Meriterande

- Arbete från arbete med barn och unga inom LSS
- Erfarenhet av arbete med andningshjälpmedel


Vi som jobbar på Östergården gör det tillsammans - stödassistenter, sjuksköterskor, stödpedagoger och gruppchefer. Tillsammans med oss får du vara med och fylla ett barns vardag med trygghet och glädje. I ryggen har du en kompetent arbetsgrupp med stödpedagoger och sjuksköterskor som ger dig stöd och handledning när du behöver. Som din arbetsgivare tar bräcke diakoni ansvar för sina medarbetare genom kollektivavtal och en rad förmåner, klicka på länken för att läsa mer om detta: https://brackediakoni.se/vart-erbjudande/

Gör skillnad för barn och unga. Skicka in din ansökan idag!

 
Till den här ansökan krävs inget personligt brev. Endast CV och svar på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens. Var noga med att dina svar speglar din kunskap och dina erfarenhet på ett korrekt sätt.
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta gör du via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Stödassistent, extrajobb på barn & ungdomsboende

Stödassistent
Läs mer Jul 10
Funktionsnedsättning ska inte stå i vägen för ett liv med skolgång och aktivitet.

Bräcke Östergården BmSS söker stödassistenter som vill ha extrajobb och göra skillnad för barn och unga.

Vår verksamhet
Till Bräcke Östergården kommer barn och ungdomar för att leva ett fullständigt vardagsliv med stöd enligt LSS. Våra fyra enheter har två olika inriktningar, flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri. Alla de boende har tillgång till egna rum såväl som flera gemensamhetsutrymmen. I planeringen av sin vardag deltar barnen så mycket som det är möjligt, så att de ska känna sig värdefulla och mer självständiga.

Om jobbet
Som stöd- / habiliteringsassistent möjliggör du för våra boende att delta i vardag- och fritidsaktiviteter. Tillsammans spenderar ni tid till pyssel, matlagning, lekar och avkoppling. Då många av våra boende använder ett alternativt sätt att kommunicera (t.ex. tecken) innebär rollen att fungera som en tolk gentemot andra boende och personal. Utöver detta kommer du att stötta kunderna med hygien, mat och dricka, förflyttning, toalettbesök, på- och avklädning och medicinsk tillsyn. Du jobbar på timmar och är placerad på Solrosen, enheten för flerfunktionsnedsättning.

Vem vi söker
Vi söker en personer som kan vara ett tryggt stöd och ett roligt sällskap för barn med stora behov. Som stödassistent tar du ansvar för att hålla ihop de dagliga insatserna. Förutsättningarna i vardagen kan förändras snabbt, vilket kräver problemlösning och anpassningsförmåga från din sida. Med erfarenheter av målgruppen kan du arbeta självgående med stöd av annan personal. 

Kvalificerande

- Avklarad eller pågående utbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättningar
- Erfarenhet av alternativ kommunikation, tydliggörande pedagogik eller lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet av arbete med social dokumentation
- Viss datorvana
- God förmåga att uttrycka sig i svenska språket både i tal och skrift 

Meriterande

- Arbete från arbete med barn och unga inom LSS
- Erfarenhet av arbete med andningshjälpmedel


Vi som jobbar på Östergården gör det tillsammans - stödassistenter, sjuksköterskor, stödpedagoger och gruppchefer. Tillsammans med oss får du vara med och fylla ett barns vardag med trygghet och glädje. I ryggen har du en kompetent arbetsgrupp med stödpedagoger och sjuksköterskor som ger dig stöd och handledning när du behöver. Som din arbetsgivare tar bräcke diakoni ansvar för sina medarbetare genom kollektivavtal och en rad förmåner, klicka på länken för att läsa mer om detta: https://brackediakoni.se/vart-erbjudande/

Gör skillnad för barn och unga. Skicka in din ansökan idag!

 
Till den här ansökan krävs inget personligt brev. Endast CV och svar på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens. Var noga med att dina svar speglar din kunskap och dina erfarenhet på ett korrekt sätt.
Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta gör du via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Stödassistent till barn och unga med funktionsnedsättning

Stödassistent
Läs mer Jul 10
Funktionsnedsättning ska inte stå i vägen för ett liv med skolgång och aktivitet.

Bräcke Östergården söker stödassistenter som vill ha extrajobb och göra skillnad för barn och unga. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen att söka. Möjligheten finns till tillsvidareanställning i höst. 

Vår verksamhet
Till Bräcke Östergården BmSS, på Hisingen i Göteborg, kommer barn och ungdomar för att leva ett fullständigt vardagsliv med stöd enligt LSS. Våra fyra enheter har två olika inriktningar, flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri. Alla de boende har tillgång till egna rum såväl som flera gemensamhetsutrymmen. I planeringen av sin vardag deltar barnen så mycket som det är möjligt, så att de ska känna sig värdefulla och mer självständiga.

Om jobbet
Som stöd- / habiliteringsassistent möjliggör du för våra boende att delta i vardag- och fritidsaktiviteter. Tillsammans spenderar ni tid till pyssel, matlagning, lekar och avkoppling. Då många av våra boende använder ett alternativt sätt att kommunicera (t.ex. tecken) innebär rollen att fungera som en tolk gentemot andra boende och personal. Utöver detta kommer du att stötta kunderna med hygien, mat och dricka, förflyttning, toalettbesök, på- och avklädning och medicinsk tillsyn. Du jobbar på timmar och är placerad på Solrosen, enheten för flerfunktionsnedsättning.

Vem vi söker
Vi söker personer som kan vara ett tryggt stöd och ett roligt sällskap för barn med stora behov. Som stödassistent tar du ansvar för att hålla ihop de dagliga insatserna. Förutsättningarna i vardagen kan förändras snabbt, vilket kräver problemlösning och anpassningsförmåga från din sida. Med erfarenheter av målgruppen kan du arbeta självgående med stöd av annan personal. 

Kvalificerande

- Avklarad eller pågående utbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av att ha arbetat med personer med funktionsnedsättningar
- Erfarenhet av alternativ kommunikation, tydliggörande pedagogik eller lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet av arbete med social dokumentation
- Viss datorvana
- God förmåga att uttrycka sig i svenska språket både i tal och skrift 

Meriterande

- Arbete från arbete med barn och unga inom LSS
- Erfarenhet av arbete med andningshjälpmedel


Vi som jobbar på Östergården gör det tillsammans - stödassistenter, sjuksköterskor, stödpedagoger och gruppchefer. Med oss får du vara med och fylla ett barns vardag med trygghet och glädje. I ryggen har du en kompetent arbetsgrupp med stödpedagoger och sjuksköterskor som ger dig stöd och handledning när du behöver. Som din arbetsgivare tar bräcke diakoni ansvar för sina medarbetare genom kollektivavtal och en rad förmåner, klicka på länken för att läsa mer om detta: https://brackediakoni.se/vart-erbjudande/

Gör skillnad i ditt arbete! Skicka in din ansökan idag.

 
Till den här ansökan krävs inget personligt brev. Endast CV och svar på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens. Var noga med att dina svar speglar din kunskap och dina erfarenhet på ett korrekt sätt. | Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll och ett utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister. Detta gör du via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Ansök nu

Timvikarie, Västergården - boende för unga med kognitiv sjukdom

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Jun 5
På Västergården vård- och omsorgsboende ger vi unga med kognitiva sjukdomar (demens) möjlighet till både självständighet och gemenskap.

Nu söker vi personer vill jobba med oss på timmar med start i Juni 2024.

Ditt jobb i sommar
Hos oss är din uppgift att vara ett vardaglig stöd till våra boende för att säkerställa bibehållen dygnsrytm, regelbundna måltider, social träning och gemenskap med andra. Det kan till exempel innebära att du under en arbetsdag spelar spel, har balans- eller minnesträning med de boende, men också stöttar i personlig omvårdnad. Du jobbar sida vid sida med pedagoger och tar stöd av skriftlig dokumentation i arbetet. 

Vem vi söker
Det är viktigt för oss att de boende befinner sig i en miljö med trygga händer. Du möjliggör detta genom att ha erfarenhet av vård- och omsorgsarbete och goda kunskaper i social dokumentation. Som person trivs du med att ta ett socialt ansvar och bemöta olika människor. Du är lyhörd och samarbetar bra med boende, anhöriga och kollegor.

För att jobba hos oss krävs att du..

Har fyllt 18 år
Har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete
Har goda kunskaper i social dokumentation
Har goda kunskaper i att tala, läsa och skriva på svenska
Utbildning till undersköterska eller på vård- och omsorgsprogrammet är meriterande

Om oss
Västergården är ett boende med 25 lägenheter för personer som är under 65 år och har demenssjukdom. Vi som jobbar här fokuserar på att möta behoven hos de med kognitiv sjukdom genom att utgå från de förmågor och resurser som personen fortfarande har kvar, vi kallar det KAN-listan. Verksamheten har prisats för sitt ledarskap som möjliggör en social och trygg miljö för både boende och personal. Så här beskriver en av våra medarbetare sin upplevelse av Västergården:

"Västergården genomsyras av en positiv, härlig och medmänsklig anda. Här har vi verkligen teamkänsla, en hög kompetens och man känner som anställd att man kan påverka sitt arbete. Den bästa arbetsplats jag varit på." My Theander, undersköterska.

 

Vill du uppleva hur det är att jobba tillsammans med oss? Skicka in din ansökan idag!

https://www.youtube.com/watch?v=hUG_CRNbaI0

Ansök nu

Habiliteringsassistent till barn- och ungdomsboende

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Jan 16
Vill du arbeta med att skapa en trygg och fin vardag för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar så kommer du att platsa i vårt team på Östergården.

Vi är Bräcke Diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Här på LSS boendet Östergården bor barn med behov av stöd enligt LSS-beslut. Vi har fyra enheter med två olika inriktningar, flerfunktionshinder och neuropsykiatri. Vi vill erbjuda våra barn och ungdomar meningsfulla aktiviteter. Vi använder gärna vår fina utemiljö med grillplats och vår vackra sinnesträdgård Oasen. Det ordnas vattenlek eller bara en avkopplande stund. I vår innemiljö har vi våra sinnesrum. Där finns tillgång till musiksäng, bolltäcke, och upplevelselådor. Ibland träffas vi och pysslar, bakar, läser, går på promenader eller hänger i gymmet. Vi har också egen varmvattenbassäng och gymnastiksal. 

 

Arbetsuppgifter

Som habiliteringsassistent ansvarar du för att barnen och ungdomarna får en god, trygg och professionell vård och omsorg. En viktig del av arbetet är att ta vara på och stärka den enskildes resurser och uppmuntra till ett så aktivt liv som möjligt men också att vara lyhörd för den enskildes behov, önskemål och känsla av delaktighet i sin vardag. Du kommer att vara viktig för de vi finns till för där du genom ditt engagemang kan påverka verksamhetens kvalité. Ditt arbete innebär att du kommer arbeta mestadels i team men även självständigt.

Dina arbetsuppgifter:

- Ge omvårdnad, stöd och service utifrån barnens genomförandeplaner Läkemedels- och hjälpmedelshantering såsom t.ex. mediciner och syrgasapparater Att vara där barnet är, d.v.s. följa med till skola, sjukhusvistelser etc. Social dokumentation i Epsilon som är vårt journalföringssystem
- Städ, tvätt och matlagning.
- Följa med och delta på aktiviteter som tex bada i bassäng, Liseberg, Eldorado m.m.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- är undersköterska med skyddad yrkestitel/har utbildning som undersköterska, stödassistent, pedagog eller annan människonära utbildning som arbetsgivaren finner relevant.
- har påbörjade studier inom människonära arbete
- har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.
- har ett engagemang för att möta människor, se vad som behöver göras och få det gjort.
- har lätt för att anpassa dig till nya arbetsplatser och arbeta efter rutiner.
- har ett personcentrerat och lågaffektivt förhållningssätt och bemötande.
- kan kommunicera på god svenska i tal och skrift, både formellt i dokumentation samt informellt som i samtal.
- kan arbeta dag och kväll alternativt vaken natt både vardag och helg.

Arbetstider: 06:30-15:00, 13:00-21:30 samt 21:00-07:00

B-körkort är meriterande då vi har tillgång till bil i tjänst för t ex utflykter.

Efter kvalifikationerna så kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Vi ser gärna att du arbetar som timanställd redan under vårterminen innan du påbörjar ditt sommarvikariat. Det finns också goda möjligheter att fortsätta arbeta som timanställd under hösten och löpande då vi lägger stor vikt i stabilitet och kontinuitet som är jätteviktigt för de vi finns till för.

Som sommarvikarie hos Bräcke diakoni får du:

- en individuellt anpassad bredvidgång.
- friskvårdsbidrag om du arbetar mer än 3 månader.
- skapa en meningsfull tillvaro varje dag och bygga ett medmänskligare samhälle

Vänta inte med att skicka in din ansökan, rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi valt våra kanaler och vi avböjer samtliga kontakter med bemanningsföretag.

Ansök nu

Sommarvikarier sökes till Mellangården!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 31
Beskrivning
Bräcke diakoni är en hundraårig, idéburen stiftelse och välfärdsaktör med ett medmänskligare samhälle som sin vision.

Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1 100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Vi arbetar inte efter ekonomisk vinst utan återinvesterar all vinst vi gör i våra verksamheter. Att bidra till mervärde i vardagen för våra brukares positiva utveckling och livskvalitet med hjälp av engagerade och stolta medarbetare är vårt fokus.

Psykiatriboende Mellangårdens målsättning är att stötta unga vuxna att hitta sätt att hantera sitt vardagsliv, boendeträning, sina kontakter i olika sociala sammanhang, sysselsättning och meningsfull fritid så att de på sikt klarar ett eget boende. Vill du vara med?

Mellangården är en väletablerad utförarverksamhet i form av ett korttidsboende med bemanning dygnet runt. Vi har totalt 16 platser. Målgruppen är unga vuxna med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i åldern 18-35 år. Boendet är drogfritt.

Våra boendepedagoger arbetar med placeringsuppdrag genom kontaktmannaskap och genomförandeplaner där den boendes delaktighet och ökade självständighet eftersträvas.

 

Just nu söker vi boendepedagoger till psykiatriboende Mellangården för sommarvikariat!

 

Arbetsuppgifter
Som boendepedagog utför du det vardagsnära arbetet där du både ansvarar för och är en aktiv del i den enskildes hela vistelseprocess: Inflyttning - Genomförande - Utflyttning/Avslut.

Du kommer att ge professionellt stöd och hjälp för att aktivera, motivera och stärka den enskildes resurser till att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det är ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med de boende bistår i alla sysslor som görs i ett hem. Struktur och rutiner i vardagen är viktiga inslag i boendestödet. Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, traumamedveten omsorg (TMO), motiverande samtal (MI), empowerment mm.

Vi arbetar pedagogiskt och målinriktat där varje boende har en individuell genomförandeplan. Vidare har du kontakt med myndigheter, träffar och samarbetar med socialtjänsten, sjukvårdspersonal, anhöriga och andra viktiga personer i den boendes nätverk.

I arbetet ingår, utöver kontaktmannaskap, övriga förekommande arbetsuppgifter både praktiska och administrativa.

 

Kvalifikationer
För att trivas och kunna göra ett bra jobb på Mellangården behöver du:

- ha kunskap, insikt samt erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen psykisk funktionsnedsättning.
- behärska svenska i tal och skrift.
- vara lösnings- och samarbetsinriktad, nyfiken och utforskande och se möjligheter i olika sammanhang. Detta eftersom du har en viktig funktion för planering och utförande av stödarbetet med och för den boende.
- ha god förmåga att strukturera, planera och följa upp utförandet av dina arbetsuppgifter.
- kunna anpassa dig och ställa om när situation och behov kräver det.
- bidra till ett gott arbetsklimat och utgöra ett stöd till dina kollegor.

Som person är du lugn och trygg, har en positiv människosyn, tycker om att arbeta med och nära människor i behov av stöd, omtanke, vägledning och positiv bekräftelse. Du tror på allas lika värde, mångfald, inkludering och vill bidra till hållbarhet.

 

Villkor
Tidsbegränsadanställning- sommarvikariat.

Schemalagd tjänstgöring dag, kväll och helg. Ob-tillägg tillkommer enligt gällande kollektivavtal.

Utdrag ur belastningsregister krävs innan tillsättning.

För mer information om Bräcke diakoni som arbetsgivare, gå in på vår https://brackediakoni.se/jobb/.

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Sommarvikarier till Bräcke hemtjänst i Göteborg

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Feb 20
Välkommen till Bräcke diakoni!
Vi är Bräcke diakoni! En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Vi söker nu engagerade undersköterskor eller blivande undersköterskor för vikariat över sommaren. Det finns också goda möjligheter till fortsatt anställning till hösten. 

Vår högsta strävan är att våra medarbetare ska trivas hos oss och må gott på jobbet. Vi är övertygade om att medarbetare som mår bra ger den bästa omsorgen till våra kunder – dem vi finns till för. Hos oss får du som medarbetare en bra start på varje arbetspass genom att vi bemöter varandra i en positiv anda och att vi gemensamt tar ansvar för att ha ordning och reda på arbetskläder, telefoner, transportmedel och planering. Du har möjlighet att påverka ditt schema med dagar, kvällar och helger eller få en ren dagtjänst, kvällstjänst eller helgtjänst. 

Det som är oklart löser vi genom dialog och samarbete. Vi kommer ge dig en god introduktion så att du kan känna dig trygg på ditt arbete och vi ger dig också en inblick i Bräckes värdegrund.  

Som medarbetare i Bräckes hemtjänst i Göteborg -Majorna/Linne erbjuds du;
- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka.
- Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen men även möjlighet till kompetensutveckling för andra karriärval.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är undersköterska och har fyllt 18 år. Du har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, gärna från hemtjänst. Har du skyddad yrkestitel är det meriterande.

Du har en mogenhet, engagemang och fint bemötande och du tycker om att ansvara för och hjälpa människor i behov. I tjänsten ingår medicinhantering och dokumentation. 

Om du har du körkort är det meriterande. Vi transporterar oss med både bil och cykel.

Du är kvinna, man eller hen, du är äldre eller yngre. Du är utåtriktad eller blyg, intresserad av teknik, bilar eller musik. Kort och gott, du kan vara som du är.

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.

Villkor
Vi söker medarbetare för anställning under sommaren och det finns goda möjligheter till förlängning till hösten.

Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.
Hoppas vi ses!

Ansök nu

Undersköterska, välkommen till hospice i sommar

Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning
Läs mer Jan 22
Som undersköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras anhöriga.

Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Din viktigaste uppgift är att möta varje person som kommer till oss både i glädje och sorg. Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Vi arbetar i team med sjuksköterskor, kurator, arbetsterapeut, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet och läkare har rond två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om kvalificerad omvårdnad, men även saker som att tänka lite extra på hur du dukar matbrickan och stödjande samtal. 

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad undersköterska och är intresserad av palliativ vård. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Det ingår att jobba såväl dag, kväll och varannan helg alternativt om du är intresserad av att arbeta natt.

Vi söker nu flera undersköterskor som vikarier sommaren 2024, framför allt v 25-33.  

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarpersonal till LSS-boendet Lefflergården

Stödassistent
Läs mer Feb 22
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Lefflergården består av sex lägenheter som är till för personer med behov av tillsyn och omvårdnad enligt personkrets 1. De personer som flyttar in till oss är unga vuxna som flyttar till sitt eget första boende. Boendet har dygnet-runt-bemanning och är beläget i hjärtat av det nybyggda kvarteret Leffler som invigdes 2021 i stadsdelen Bräcke i Göteborg. 

Som stödassistent hos oss arbetar du i de boendes hem med fokus på att de som bor hos oss ska må bra och trivas. I arbetet ingår att arbeta stödjande i syfte att bibehålla och utveckla hyresgästernas funktioner och förmågor och att stimulera till kommunikation och delaktighet i vardagens alla moment. Du ger även stöd i sjukvårdande insatser såsom att ge medicin och kontakta sjuksköterska vid behov.

Just nu söker vi personal till sommarvikariat. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är över 20 år, har läst till stödassistent, gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Du behöver ha kunskap om och känna dig trygg i arbetsmetoder såsom lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik. Du kommer arbeta efter genomförandeplaner och behöver kunna läsa och skriva social dokumentation. Har du kunskap om IBIC är detta meriterande.

För att säkerställa kontakten med kollegor, våra hyresgäster samt dokumentation behöver du kunna behärska svenska i tal och skrift.  

B-körkort är ett krav, extra bra är det om du känner dig bekväm att köra inom Göteborg.

Villkor
Vi söker i första hand dig som kan arbeta hela sommaren, ungefär v.25-33. Arbetstiden är schemalagd både vardagar och helger, dag- och kvällstid mellan 06:45 - 22:00. Kan du även jobba vaken natt är det ett plus.

Se vår hemsida för att veta mer om Bräcke diakoni som https://brackediakoni.se/!

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!
PS. Här kan du se en film om https://youtu.be/0nkBYGczEEU!

Ansök nu

Personligt ombud för psykiskt funktionsnedsatta

Personligt ombud
Läs mer Mar 13
Är du intresserad av att arbeta som personligt ombud och på så sätt hjälpa andra till en en fungerande vardag? Har du dessutom god kännedom om stödjande samhällsfunktioner? Då kan Bräcke Personligt Ombudsverksamhet vara ett alternativ för dig.

Om oss
Vår Personligt Ombudsverksamhet vänder sig till vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar som medför stora svårigheter för ett fungerande vardagsliv. Vi möter personer med stora behov av vård, rehabilitering, stöd och service och som ofta har eller är i behov av kontakter med flera olika myndigheter och instanser. 
Vi som jobbar i verksamheten ser positiva effekter av att vi i arbetsgruppen är olika och på så sätt kan återspegla det samhälle vi möter, där olika åldrar, språk och kulturer ingår. Därför värnar vi om att bevara mångfalden i vår arbetsgrupp. Det ger oss inte bara bredare kunskaper, utan gör det möjligt att skapa goda kontakter för de personer vi möter.

Arbetsuppgifter
Som personligt ombud kommer ditt främsta uppdrag vara att tillsammans med den enskilde
(uppdragsgivaren) kartlägga och formulera personens behov av t ex. vård, stöd och sysselsättning. Gemensamt arbetar ni för att hen ska få sina önskemål, behov och lagliga rättigheter tillgodosedda. Ofta består en stor del av arbetet av att stötta uppdragsgivaren i kontakten med myndigheter och övrigt nätverk. I rollen ingår också att identifiera systemfel och goda exempel hos eller mellan olika myndigheter och huvudmän samt föra fram dessa på olika sätt. För att underlätta i ditt arbete ser vi att du använder dig av arbetsmetoderna Empowerment och MI.

Vem vi söker
För oss är det viktigt att du har ett stort engagemang för målgruppen och tror på människans egen förmåga till förändring. Goda resultat i arbetet uppnås genom att du besitter personlig mognad och har förståelse för de individer du möter. Rollen ställer krav på självständighet och du behöver kunna fatta egna beslut. Därför är det viktigt att du är självgående och strukturerad. Då det är ett väldigt varierande och flexibelt arbete det är en förutsättning att du är flexibel och har förmåga till nytänkande. Arbete sker både enskilt och i grupp och det är därför viktigt att du trivs med båda delarna samt har en god samarbetsförmåga.

Kvalifikationskrav
- Du har lämplig högskoleutbildning t ex psykiatrisköterska, socionom, beteendevetare,
socialpedagog, eller arbetsterapeut med en längre tids erfarenhet av målgruppen.
- Du har goda kunskaper om samhällets utbud av vård/stöd/service för målgruppen
- Du har god kännedom om relevant lagstiftning ex SoL, LSS, HSL och lagen om allmän
försäkring. Juridiska kunskaper är meriterande.
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
- Utbildning inom Empowerment och MI är meriterande.Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning under 6 månader. Det kan eventuellt finnas möjlighet till förlängning eller till tillsvidareanställning. Som anställd hos oss omfattas du av kollektivavtal och får tillgång till en rad förmåner såsom tjänstepension, föräldralön och friskvård.

Vi gör urval och intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Har du frågor vänligen kontakta verksamhetschef Anna-Lena Slibar.
Mejladress: anna-lena.slibar@brackediakoni.se

Välkommen att söka!

 

Vi är en del av Bräcke Diakoni - en hundraårig, idéburen stiftelse men också en innovativ välfärdsaktör. Med över 50 verksamheter inom områdena hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg. Som idéburen stiftelse har vi inga ägare och drivs först och främst av viljan om att göra skillnad, snarare än ekonomisk vinst. Det gör att vi kan tänka med hjärtat först. Idag är vi över 1200 medarbetare och fortsätter växa och utvecklas. Vi finns på ett flertal orter i Sverige med huvudkontor i Göteborg.

Ansök nu

Hospice söker sommarsjuksköterska

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 22
Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras anhöriga.

Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut. Vi söker flera sjuksköterskor som vikarier sommaren 2024, framför allt v 25-33. Vi börjar med bredvidgång v23. Vi är https://youtu.be/0nkBYGczEEU. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, arbetsterapeut, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare har rond två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar framför allt om omvårdnad, läkemedelshantering och  stödjande samtal. 

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård.  Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor

Arbetstiderna är dag, kväll, varannan helg eller natt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka din ansökan redan idag! 

I den här rekryteringen har vi valt kanaler och undanber oss kontakt med bemanningsföretag.

Ansök nu

Gör skillnad varje dag: Arbetsterapeut på Västergården!

Arbetsterapeut
Läs mer Mar 26
Vill du vara en del av något unikt? Västergården söker en visionär arbetsterapeut som är redo att ta sig an en kreativ roll.

Här är nytänkande och stort engagemang inte bara ord – det är grunden för att skapa en trygg plats för yngre personer med kognitiv sjukdom.

 
Beskrivning
Vi är en specialistverksamhet som erbjuder hög vårdkvalitet, men Västergården är också ett hem som präglas av omsorg och respekt för dem vi finns till för. Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, trots sin sjukdom. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Hos oss är du inte bara en del av teamet, du är en del av en vision – att skapa ett medmänskligare samhälle.

 

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss är du en nyckelperson i ett multiprofessionellt teamarbete som bygger på att personen ska vara huvudperson i sitt liv. Din roll innebär också möjligheten att utbilda kollegor från andra professioner och vara en nyckelperson i att ordsätta och beskriva dina tankesätt och kompetens som arbetsterapeut. Du är också välkommen att vara en del i vår öppna ledningsgrupp, där inte bara verksamhetschef och andra nyckelroller ingår utan där alla medarbetare är välkomna att vara med. Här får du möjlighet att forma och påverka vår verksamhet på ett direkt och unikt sätt.

Du är en viktig del av de boendes vardag och använder deras drömmar och mål för att skapa aktiviteter och träning som gör skillnad i deras liv. Ett stort fokus ligger bibehålla och stärka deras KAN-lista (resurser/förmågor). Du kommer erbjuda socialt stöd i vardagen, främja självständighet, och skapa sociala träningstillfällen. Du förskriver och provar ut både fysiska och kognitiva hjälpmedel. Du planerar, genomför och utvärderar aktiviteter tillsammans med kollegor. Vi har under 10 års tid utvecklat en personcenterad dokumentation som bygger på ICF-kartläggningar där du som arbetsterapeut förväntas ha en drivande roll.

Vår tidigare arbetsterapeut Andreas, flyttar till annan ort men han vill framföra följande hälsning till dig som sökande till tjänsten

”Under min tid på Västergården har jag utvecklats som arbetsterapeut men också som människa. Varje dag är verkligen en ny dag med nya spännande möjligheter och utmaningar. Att arbeta tätt tillsammans både med de boende och kollegor har varit unikt och verkligen gjort detta till den bästa arbetsplats jag varit på” /Andreas Daremark, arbetsterapeut Västergården

 

Kvalifikationer
- Är legitimerad arbetsterapeut.
- Kan möta människor i deras mest utsatta stunder.
- Har erfarenhet av att arbeta med personer med kognitiv sjukdom och BPSD-symptom (ex utåtagerande beteende)
- Har ett genuint intresse för människor och en positiv livssyn.
- Vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. T
- rivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Villkor
- Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till deltid.
- Mestadels arbete under dagtid med viss flexibilitet för särskilda aktiviteter.
- Individanpassad introduktion, friskvård, regelbunden kompetensutveckling, och härliga kollegor.
- Kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen). 

Västergården erbjuder inte bara en arbetsplats, utan en plats där du kan trivas och växa. Vi är i ständig utveckling, och du kommer att vara en viktig del av den roliga och inspirerande resan.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vikarierande arbetsterapeut till habilitering Östergården

Arbetsterapeut
Läs mer Jan 9
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Din tjänst kommer att ligga på habiliteringen för dem som bor på Bräckes boende Östergården. De barn, ungdomar och unga vuxna med flerfunktionsnedsättningar som vi möter ska vara huvudpersoner i sina liv - därför är det grunden i vårt uppdrag på habiliteringen att erbjuda dem ett allsidigt stöd och utveckling.

Vi vill att varje barn och ungdom ska växa!

För att möjliggöra detta riktar vi våra insatser mot både individen och sammanhanget runt omkring. Det gör att samverkan med den unges familj, skol- och boendepersonal är viktigt i vårt arbete. Vi finns där barnen och ungdomarna bor, vilket ger möjlighet till tät kontakt och kontinuitet. Tillsammans tar vi tillvara barnens och ungdomarnas resurser, möter deras behov och hittar strategier för att skapa en bra livskvalitet. Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska.

 

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Som arbetsterapeut på habiliteringen bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet.  Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem (hälsoplan/habiliteringsplan).

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, ungdomar och unga vuxna med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal , skolpersonal, hjälpmedelscentralen samt hälso- och sjukvård.
- Coachning, vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på ungdomarnas boende. Habiliteringen erbjuder även perioder av djurassisterad terapi i samarbete med ridskola och hundförare, som du kan bli delaktig i.

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om flerfunktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Vi vill att du har:

- erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå och intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
- god förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team. H
- förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk. S
- en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete.
- B-körkort.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet på ungefär ett år. För att få information av vad du kan förvänta dig av Bräcke diakoni som arbetsgivare kan du läsa https://brackediakoni.se/jobb/.

Vi ser över ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Specialistläkare på deltid till habilitering för barn & ungdomar

Specialistläkare
Läs mer Feb 8
Vill du arbeta några timmar i veckan med att ge barn och ungdomar med flerfunktionshinder ökad livskvalitet? 

I Bräcke park driver Bräcke diakoni ett boende med 13 platser för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

De är som barn och ungdomar är mest men behöver ett annat stöd än andra. Intill boendet finns Bräckes habilitering som arbetar riktat mot just det boendet, och det är där vi behöver dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar genom din medicinska och medmänskliga kompetens.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består förutom du av sjuksköterska, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped och dietist. Övriga teammedlemmar är på plats i högre utsträckning än vad läkaren behöver vara, vilket gör att du enkelt kan få till dig det du behöver för att göra bedömningar. Arbetsuppgifter
Övergripande uppdrag är att ansvara för samt bidra till god medicinsk vård för barn- och unga med funktionsnedsättning på Bräcke Östergård. Detta innebär:

- att vara konsult i medicinska frågor till medarbetare och ledningen för Habiliteringen.
- att förbättra samarbetet mellan habilitering och andra vårdgivare kring våra patienter.
- att bidra till att sprida kunskap i organisationen om funktionsnedsättningar och habilitering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn - och ungdomsmedicin och har tre års erfarenhet inom specialiteten

alternativt

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barnneurologi med habilitering.

Villkor
Arbetstiden är ca 2-5 timmar per vecka. Ibland förläggs arbetstiden på plats men det kan också finnas behov och möjlighet till telefonkonsultation.

Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.Vi undanbeder oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag i den här rekryteringen.

Ansök nu

Sjuksköterska för barn och ungdomar med flerfunktionshinder

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Feb 8
För att trivas som sjuksköterska hos oss behöver du gilla lek, bus och att få vara kreativ.

Vi tror att du har nära till skratt och förmåga att se storheten i varje litet framsteg. I din roll som sjuksköterska bidrar du till att barnen får god omvårdnad i sitt hem och att barnen växer upp med jämlika levnadsvillkor. Detta gör du tillsammans med habiliteringsassistenter, habiliteringsteam och gruppchefer.

Det gemensamma förhållningssättet för alla på boende och habilitering är "Barn med funktionsnedsättning är inte barn med särskilda behov. Barnen är barn, med grundläggande behov, som kräver särskilda lösningar". 

Ta gärna del av den här filmen från boendet Östergården!Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av 13 barn och ungdomar med olika grad av funktionsvariationer. Barnen bor oftast på boendet i flera år och du har goda möjligheter att arbeta nära dem och lära känna dem.

I ditt arbete ingår att:

- göra självständiga bedömningar
- genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare.
- ronda med patientansvarig läkare en gång i veckan
- läkemedelshantering
- handleda och utbilda undersköterskor och habiliteringsassistenter inklusive delegeringsarbete
- finnas tillgänglig för konsultation och rådgivning
- dokumentera och administrera insatser

Största delen av tjänsten är fördelad till barnboendet och i habiliteringsteamet. På barn- och ungdomsboendet är sjuksköterskan en naturlig del av den operativa arbetsledningen. Närmaste kollegor är gruppchefer och verksamhetschef med lång erfarenhet från målgruppen. På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården. Det finns även andra sjuksköterskor i det närliggande området som du som sjuksköterska kan kontakta för att diskutera och få stöd i olika medicinska och kollegiala spörsmål. 

I din roll har du frihet i att själv planera och lägga upp ditt arbete och det finns stora möjligheter att jobba med både förbättringsarbete och egen kompetensutveckling. För ditt stöd finns inom organisationen en bred kompetens vad gäller frågor kring funktionsnedsättning såväl som hälso- och sjukvård. Bräcke diakoni har en kvalitetsavdelning med en egen medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande likaså om du har du tidigare erfarenhet från habilitering, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du har driv och arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt barnet eller ungdomen behov i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Arbetstid måndag-fredag på dagtid. I tjänsten ingår förmåner som friskvårdsbidrag och det kommer i din roll finnas stora möjligheter att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete. Du kommer att erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling för att du ska kunna fortsätta att växa i din roll som sjuksköterska hos oss. Geografiskt nära ligger också andra verksamheter med sjuksköterskor som du kan ha kontakt med för rådgivning och samverkan.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång.

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En del av något större

Bräcke habilitering Östergården är en del av Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Fysioterapeut till Bräcke diakoni Göteborg

Fysioterapeut
Läs mer Jan 16
Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop.

Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Du ingår i teamet och skall i första hand arbeta mot  yngre barn och ungdomar på vårt boende på Hisingen via habiliteringen Östergården. Vissa punktinsatser kan även bli aktuella i andra verksamheter inom Bräcke diakoni efter dialog.

Just nu söker vi en fysioterapeut till vårt härliga gäng!

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Kvalifikationer
- Legitimerad fysioterapeut alt sjukgymnast.
- Intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
- Erfarenhet av habilitering är meriterande
- God förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team.
- Förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk.
- Som person har du en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete
- Det är meriterande men ej ett krav med B-körkort.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet. Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem utifrån en hälso- och habiliteringsplan. 

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, unga vuxna samt äldre och funktionsvarierade
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom skolpersonal, närstående, boendepersonal,
hjälpmedelscentral samt hälso- och sjukvård.
- Vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på  boende.Villkor
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 50 %. Möjlighet till högre tjänstgöringsgrad finns framledes.

Ansökningarna kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan
ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi har i denna annons valt våra rekryteringsvägar och undanber oss vänligen men bestämt
rekryteringsföretag.

Ansök nu

Aktivitetshandledare till Daglig verksamhet

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Jan 22
Vi är Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna välfärdsaktörer.

Vår vision är att göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också. Du kan läsa mer om oss på www.brackediakoni.se

Vi driver sedan många år tillbaka den dagliga verksamheten Verksam på Hisingen i Göteborg. Verksam vänder sig till personer med flerfunktionshinder som behöver omfattande stöd i sin vardag och som önskar daglig verksamhet på sinnesnivå. Nu växer vi och söker därför nya medarbetare som trivs med att arbeta med vår målgrupp och som har förmåga att ge det lilla extra för att våra deltagares vardag ska bli givande!

Arbetsuppgifter
På Verksam riktar vi oss till personer med flerfunktionsnedsättning och omfattande omsorgs- och omvårdnadsbehov. I arbetsuppgifterna ingår att ge stöd vid måltider och hygiensituationer, individuella stretch och träningsprogram och varierande sinnesaktiviteter. Varje deltagare har ett individuellt schema med en blandning av olika aktiviteter såsom utomhusvistelse, taktil beröring, individuell träning och bad. Samtliga deltagare behöver stöd i sin kommunikation och du kan med fördel AKK. Miljön, upplevelser och aktiviteter behöver vara tydliga och begripliga och det är ditt uppdrag som aktivitetshandledare att tillgängliggöra omvärlden för den deltagare du arbetar med under arbetspasset.

Som aktivitetshandledare ansvarar du för en deltagare men du ingår i en grupp med kollegor som hjälps åt vid förflyttningar och aktiviteter.

Tillsammans skapar vi en varm stämning i vår verksamhet och har roligt tillsammans!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har undersköterskeutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du ska ha erfarenhet av nära omsorgsarbete och till  exempel sondmatning och handhavande av hjälpmedel.

Du behöver:

- vara trygg och lugn som person och ha ett gott bemötande

- tycka om att samarbeta med kollegor och att vara en del av en grupp

- trivas med att arbeta nära deltagare

- van att dokumentera

Villkor
Tillsvidareanställning med provanställning 80%-100% med start i april eller efter överenskommelse. Vi söker även timvikarier. Verksam är öppet dagtid måndag till fredag, kl. 7-17. Rekrytering sker löpande och kan avslutas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Hundkunnig arbetshandledare

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 26
Är du intresserad av att arbeta med arbetshandledning inom hunddagis, i en verksamhet som präglas av viljan att göra skillnad snarare än ekonomisk vinst? Då är du kanske vår nya medarbetare.

Vi söker en ersättare under en föräldraledighet på drygt ett år.

Vi som arbetar på Bräcke arbetsintegrering Göteborg möjliggör för människor att växa genom meningsfullt arbete för de som hamnat utanför arbetsmarknaden. Personerna vi möter har olika bakgrund som tex utmattning, neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, intellektuell funktionsnedsättning eller att man av annan anledning har varit ifrån arbetsmarknaden en längre tid.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna?är engagerade och möjligheterna?är?många. 

Arbetsintegrering hos oss innebär:

- att erbjuda arbetsträning, praktik eller anställning med anpassningar, individuellt stöd och kontinuerlig handledning och en möjlighet att arbeta utifrån sina förutsättningar.
- att stötta personer till insikt om sina begränsningar och möjligheter
- att erbjuda ett socialt sammanhang, bryta social isolering och ge möjlighet till utbyte av erfarenheter med människor i samma situation
- vara en bro/referens till nästa arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Som arbetshandledare inom arbetsintegrering arbetsleder du deltagare i olika arbetsmoment på hunddagiset TriBus. Du är ansvarar för den operativa driften på hunddagiset, så som hundpromenader, vilka hundar som ska tas in på hunddagiset, hur arbetet med hundarna ska bedrivas, mm. Arbetet är fritt och kräver att du kan arbeta självständigt, planera och vara delaktig i att skapa en hållbar långsiktig plan för hur områdets arbetsuppgifter ska genomföras.

Du har även administrativa uppgifter och är en van dataanvändare. Du är kontaktperson utåt till våra kunder och andra samarbetspartners. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att stötta deltagare utifrån var och ens individuella behov och förutsättningar. Tillsammans med dina övriga kollegor i ledningsgruppen så planerar du det dagliga arbetet samt handleder våra deltagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig utbildning inom området hund, minst tex hunddagisutbildning eller motsvarande. För att passa i rollen behöver du vara ansvarstagande och ta egna initiativ. Erfarenhet av att ha arbetat på hunddagis samt med personer som av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden, leda och fördela arbetsuppgifter är meriterande.

Som person är du noggrann och flexibel samt trivs med att arbeta i grupp. Du är en glad och positiv person som bidrar till gruppens goda stämning och resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och självständighet.

Villkor

Vi söker en person för ett vikariat på 90% under maj 2024 till juli 2025. Som medarbetare på Bräcke diakoni har du tillgång till en rad förmåner, läs gärna mer på vår hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till habiliteringen Östergården/Lefflergårdens Bmss

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jan 16
Det gemensamma förhållningssättet för alla på boendet är "Barn med funktionsnedsättning är inte barn med särskilda behov.

Barnen är barn, med grundläggande behov, som kräver särskilda lösningar". Tillsammans arbetar sjuksköterskan för att planera, leda och utveckla omvårdnadsarbetet med erfarna gruppchefer och habiliteringsassistenter. Vi gör allt från vardagliga saker som att hjälpa till med hygien och måltider till att skapa stimulans och utföra medicinska insatser.

För att trivas som sjuksköterska hos oss behöver du tycka om att samverka. Du bör gilla lek, bus och att få vara kreativ. Vi tror att du har nära till skratt och förmåga att se storheten i varje litet framsteg. I din roll som sjuksköterska bidrar du med att barnen får god omvårdnad i sitt hem, och bidrar till att barnen växer upp med jämlika levnadsvillkor.

Ta gärna del av den här filmen från boendet Östergården!Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av 13 barn och ungdomar med olika grad av funktionsvariationer. Barnen bor oftast på boendet i flera år och du har goda möjligheter att arbeta nära dem och lära känna dem.

I ditt arbete ingår att göra självständiga bedömningar, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare. Boendet har en egen patientansvarig läkare som du som sjuksköterska rondar med en gång i veckan. I dina arbetsuppgifter ingår läkemedelshantering. En stor del av tjänsten innefattar även handledning och utbildning av undersköterskor, samt konsultation och rådgivning.

80% av tjänsten är fördelad till barnboendet och i habiliteringsteamet, arbetsfördelningen är cirka 40/40. På barn- och ungdomsboendet är sjuksköterskan en naturlig del av den operativa arbetsledningen. Närmaste kollegor är gruppchefer och verksamhetschef med lång erfarenhet från målgruppen. .

På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården.

I din roll har du frihet i att själv planera och lägga upp ditt arbete och det finns stora möjligheter att jobba med både förbättringsarbete och egen kompetensutveckling. För ditt stöd finns inom organisationen en bred kompetens vad gäller frågor kring funktionsnedsättning såväl som hälso- och sjukvård. Vi har en kvalitetsavdelning med en egen medicinskt ansvarig sjuksköterska samt chefer i olika led med HSL-kompetens.

I tjänsten igår det också att vara sjuksköterska för ett Bmss ( bostad med särskilt stöd) boende på 20 % av tjänsten. Det är ett boende för 6 personer som är mellan 20-30 år och har LSS beslutet om Bmss boende. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande likaså om du har du tidigare erfarenhet från habilitering, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du har driv och arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt barnet eller ungdomen behov i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Arbetstid måndag-fredag på dagtid. I tjänsten ingår förmåner som friskvårdsbidrag och det kommer i din roll finnas stora möjligheter att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete. Du kommer att erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling för att du ska kunna fortsätta att växa i din roll som sjuksköterska hos oss.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång.

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En del av något större

Bräcke habilitering Östergården är en del av Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Specialistläkare till habilitering för barn & ungdomar

Specialistläkare
Läs mer Jan 9
I Bräcke park driver Bräcke diakoni ett boende med 12 platser för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

De är som barn och ungdomar är mest men behöver ett annat stöd än andra. Intill boendet finns Bräckes habilitering som arbetar riktat mot just det boendet, och det är där vi behöver dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar genom din medicinska och medmänskliga kompetens.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Övriga teammedlemmar är på plats i högre utsträckning än vad läkaren behöver vara, vilket gör att du enkelt kan få till dig det du behöver för att göra bedömningar. Arbetsuppgifter
Övergripande uppdrag är att ansvara för samt bidra till god medicinsk vård för barn- och unga med funktionsnedsättning på Bräcke Östergård.

Att vara konsult i medicinska frågor till medarbetare och ledningen för Habiliteringen.

Att förbättra samarbetet mellan habilitering och andra vårdgivare kring våra patienter.

Att bidra till att sprida kunskap i organisationen om funktionsnedsättningar och habilitering.

 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn - och ungdomsmedicin och har tre års erfarenhet inom specialiteten

alternativt

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barnneurologi med habilitering.

Villkor
Arbetstiden är ca 2-5 timmar per vecka. Ibland förläggs arbetstiden på plats men det kan också finnas behov av telefonkonsultation.

Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.Vi undanbeder oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag i den här rekryteringen.

Ansök nu

Rekryterare

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Dec 20
Vi är en hundraårig, idéburen stiftelse med verksamheter inom vård och omsorg.

Vi drivs av viljan att se och kraften att förändra. Men visionen är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vi har 1200 medarbetare och fortsätter att växa. Vill du vara med?

Rekrytering är en mycket viktig och strategisk process för stiftelsen och därför har HR-avdelningen startat upp ett rekryteringsteam med uppdrag att stötta våra chefer med att hitta och anställa rätt personer. Därför söker vi en ny medarbetare till HR som verkligen gillar rekrytering och är duktig på perfekta matchningar. Detta är en fantastisk jobbmöjlighet för dig som vill utveckla och utvecklas inom rekryteringsområdet! Du kommer få vara med att bygga rutiner och arbetssätt för teamet. Målet med det nya rekryteringsteamet är både att underlätta för cheferna, stärka vårt arbetsgivarvarumärke och rekrytera de allra bästa kollegorna till våra verksamheter.

Dina arbetsuppgifter lite mer konkret:

- Publicera annonser
- Kontakter med skolor, delta på mässor, rekryteringsevent
- Urval av kandidater
- Hålla kontakten med de arbetssökande
- Intervjuer – enskilt eller i grupp, digitalt eller fysiskt
- Referenstagning
- Kandidatpresentation
- Administration av sökande
- Skriva anställningskontrakt

Vi är en organisation med en stor bredd i kompetenser vilket kommer att speglas i ditt arbete.  Du kommer att rekrytera flera olika yrkesgrupper, te x undersköterskor, förskollärare, fysioterapeuter och kockar. Alltid i nära dialog och samarbete med verksamhetschefen.

Du blir en del av HR-avdelningen på Bräcke diakoni som utöver rekryteringsteamet består av HR-partners, löneadministratörer och diakoner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR eller beteendevetenskap. 

Du behöver ha erfarenhet av rekrytering på något sätt, vara öppen för att möta nya människor, kunna lyssna mellan raderna och inte vara rädd för att ställa obekväma frågor. Du jobbar i ett litet team och behöver vara ansvarstagande, självgående och resultatinriktad och kunna dokumentera på ett tydligt sätt. Du behöver dessutom ha integritet och kunna bedöma vad du behöver föra vidare och vad som kan stanna vid dig.

Matchar dina ambitioner med våra? Då hoppas vi att du vill bli en del av vårt gäng. Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

I den här rekryteringen har vi valt rekryteringsvägar och avböjer kontakter från rekryteringsföretag eller liknande.

Ansök nu

Idéburen kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Dec 8
Vi är en hundraårig, idéburen stiftelse med verksamheter inom vård och omsorg.

Vi drivs av viljan att se och kraften att förändra. Men visionen är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

https://brackediakoni.se/

Arbetsbeskrivning
För oss handlar kommunikation om att skapa förutsättningar för att omsätta vår värdegrund och vision i praktiken för att kunna göra mer för fler. Som en av tre kommunikatörer finns det stora möjligheter att vara med och påverka. Vi har korta beslutsvägar och det finns gott om utrymme för att tänka nytt och hitta kreativa lösningar. 

Bräcke diakoni är en av Sveriges största idéburna välfärdsaktörer med 1200 medarbetare och ett 40-tal verksamheter i Mellansverige.   

Kommunikationsavdelningen har som uppdrag att stötta organisationen på olika organisatoriska nivåer. Det innebär att du behöver vara nyfiken, lyhörd och serviceinriktad men också ha förmågan att ifrågasätta och stimulera till dialog.

Som kommunikatör på Bräcke diakoni:

- är du kulturbärare för Bräcke diakonis värdegrund och verkar för gott internt och externt samarbete.
- gillar du att driva processer och har en pedagogisk ådra. Du tar ett steg tillbaka för att se helheten och ett steg framåt för att driva saker i mål.
- växlar du mellan att arbeta självständigt och i team och tar ansvar för helheten.
- är du grym på att formulera dig men kan också hantera en kamera, producera rörligt innehåll och har en känsla för och förmåga inom grafisk design.
- har du stor digital kompetens och är en fena på bland annat Wordpress, SharePoint, Metaannonsering och sociala medier.
- gillar du att det alltid ingår såväl ett strategiskt tänk som ett projektledaruppdrag i rollen.
- är du med och påverkar där vi befinner oss - på olika nivåer genom till exempel debatter, analyser, rapporter, mässor, under Almedalsveckan eller i de mindre sammanhangen.
- ansvarar du för ett eget verksamhetsområde där du förväntas vara insatt och kunna ta ett helhetsgrepp. Du behöver kunna allt från att skriva debattartiklar till att sätta upp digitala annonskampanjer och ta fram kommunikationsplaner.

 

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller annan inriktning som arbetsgivaren anser likvärdig.  Vi ser gärna att du har intresse av samhälls- och välfärdsfrågor. Det är meriterande om du har arbetat i minst tre år som kommunikatör eller motsvarande. 

Du har du ett stort engagemang för att leverera kommunikation med kvalitet och delar visionen om ett medmänskligare samhälle. Du är trygg som person och i din yrkesroll. Du trivs med att balansera dagliga frågor och strategiskt utvecklingsarbete. Du är drivande, utvecklingsinriktad, har god digital och affärsmässig förståelse. Genom ditt tydliga men lyhörda projektledarskap skapar du trygghet och motivation hos de du arbetar med och bidrar till fortsatt utveckling av Bräcke diakoni.

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

 

I den här rekryteringen har vi valt rekryteringsvägar och avböjer kontakter från rekryteringsföretag eller liknande.

Ansök nu

Specialistläkare till habilitering för barn & ungdomar

Specialistläkare
Läs mer Dec 18
I Bräcke park driver Bräcke diakoni ett boende med 12 platser för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

De är som barn och ungdomar är mest men behöver ett annat stöd än andra. Intill boendet finns Bräckes habilitering som arbetar riktat mot just det boendet, och det är där vi behöver dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar genom din medicinska och medmänskliga kompetens.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Övriga teammedlemmar är på plats i högre utsträckning än vad läkaren behöver vara, vilket gör att du enkelt kan få till dig det du behöver för att göra bedömningar. Arbetsuppgifter
Hålla medicinsk rond tillsammans med sjuksköterskan och ha det medicinska ansvaret inom habiliteringen.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn - och ungdomsmedicin och har tre års erfarenhet inom specialiteten

alternativt

- är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barnneurologi med habilitering.

Villkor
Arbetstiden är ca 2-5 timmar per vecka. Ibland förläggs arbetstiden på plats men det kan också finnas behov av telefonkonsultation.

Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.Vi undanbeder oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag i den här rekryteringen.

Ansök nu

Vikarierande arbetsterapeut till habilitering Östergården

Arbetsterapeut
Läs mer Dec 18
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Din tjänst kommer att ligga på habiliteringen för dem som bor på Bräckes boende Östergården. De barn, ungdomar och unga vuxna med flerfunktionsnedsättningar som vi möter ska vara huvudpersoner i sina liv - därför är det grunden i vårt uppdrag på habiliteringen att erbjuda dem ett allsidigt stöd och utveckling.

Vi vill att varje barn och ungdom ska växa!

För att möjliggöra detta riktar vi våra insatser mot både individen och sammanhanget runt omkring. Det gör att samverkan med den unges familj, skol- och boendepersonal är viktigt i vårt arbete. Vi finns där barnen och ungdomarna bor, vilket ger möjlighet till tät kontakt och kontinuitet. Tillsammans tar vi tillvara barnens och ungdomarnas resurser, möter deras behov och hittar strategier för att skapa en bra livskvalitet. Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska.

 

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Som arbetsterapeut på habiliteringen bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet.  Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem (hälsoplan/habiliteringsplan).

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, ungdomar och unga vuxna med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal , skolpersonal, hjälpmedelscentralen samt hälso- och sjukvård.
- Coachning, vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på ungdomarnas boende. Habiliteringen erbjuder även perioder av djurassisterad terapi i samarbete med ridskola och hundförare, som du kan bli delaktig i.

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om flerfunktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Vi vill att du har:

- erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå och intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
- god förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team. H
- förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk. S
- en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete.
- B-körkort.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet på ungefär ett år. För att få information av vad du kan förvänta dig av Bräcke diakoni som arbetsgivare kan du läsa https://brackediakoni.se/jobb/.

Vi ser över ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gör skillnad varje dag: Arbetsterapeut på Västergården!

Arbetsterapeut
Läs mer Dec 1
Vill du vara en del av något unikt? Västergården söker en visionär arbetsterapeut som är redo att ta sig an en kreativ roll.

Här är nytänkande och stort engagemang inte bara ord – det är grunden för att skapa en trygg plats för yngre personer med kognitiv sjukdom.

 
Beskrivning
Vi är en specialistverksamhet som erbjuder hög vårdkvalitet, men Västergården är också ett hem som präglas av omsorg och respekt för dem vi finns till för. Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, trots sin sjukdom. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Hos oss är du inte bara en del av teamet, du är en del av en vision – att skapa ett medmänskligare samhälle.

 

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss är du en nyckelperson i ett multiprofessionellt teamarbete som bygger på att personen ska vara huvudperson i sitt liv. Din roll innebär också möjligheten att utbilda kollegor från andra professioner och vara en nyckelperson i att ordsätta och beskriva dina tankesätt och kompetens som arbetsterapeut. Du är också välkommen att vara en del i vår öppna ledningsgrupp, där inte bara verksamhetschef och andra nyckelroller ingår utan där alla medarbetare är välkomna att vara med. Här får du möjlighet att forma och påverka vår verksamhet på ett direkt och unikt sätt.

Du är en viktig del av de boendes vardag och använder deras drömmar och mål för att skapa aktiviteter och träning som gör skillnad i deras liv. Ett stort fokus ligger bibehålla och stärka deras KAN-lista (resurser/förmågor). Du kommer erbjuda socialt stöd i vardagen, främja självständighet, och skapa sociala träningstillfällen. Du förskriver och provar ut både fysiska och kognitiva hjälpmedel. Du planerar, genomför och utvärderar aktiviteter tillsammans med kollegor. Vi har under 10 års tid utvecklat en personcenterad dokumentation som bygger på ICF-kartläggningar där du som arbetsterapeut förväntas ha en drivande roll.

Vår tidigare arbetsterapeut Andreas, flyttar till annan ort men han vill framföra följande hälsning till dig som sökande till tjänsten

”Under min tid på Västergården har jag utvecklats som arbetsterapeut men också som människa. Varje dag är verkligen en ny dag med nya spännande möjligheter och utmaningar. Att arbeta tätt tillsammans både med de boende och kollegor har varit unikt och verkligen gjort detta till den bästa arbetsplats jag varit på” /Andreas Daremark, arbetsterapeut Västergården

 

Kvalifikationer
- Är legitimerad arbetsterapeut.
- Kan möta människor i deras mest utsatta stunder.
- Har erfarenhet av att arbeta med personer med kognitiv sjukdom och BPSD-symptom (ex utåtagerande beteende)
- Har ett genuint intresse för människor och en positiv livssyn.
- Vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. T
- rivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Villkor
- Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med möjlighet till deltid.
- Mestadels arbete under dagtid med viss flexibilitet för särskilda aktiviteter.
- Individanpassad introduktion, friskvård, regelbunden kompetensutveckling, och härliga kollegor.
- Kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen). 

Västergården erbjuder inte bara en arbetsplats, utan en plats där du kan trivas och växa. Vi är i ständig utveckling, och du kommer att vara en viktig del av den roliga och inspirerande resan.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu

Var med och skapa meningsfullhet som Stödpedagog hos Västergården!

Stödpedagog
Läs mer Dec 1
Vill du vara en del av något unikt? Västergården söker en stödpedagog som är redo att ta sig an en kreativ roll.

Här är nytänkande och stort engagemang inte bara ord – det är grunden för att skapa en trygg plats för yngre personer med kognitiv sjukdom. Vi är en specialist verksamhet som erbjuder hög vårdkvalitet, men Västergården är också ett hem som präglas av omsorg och respekt för dem vi finns till för. Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, trots sin sjukdom. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Hos oss är du inte bara en del av teamet, du är en del av en vision – att skapa ett medmänskligare samhälle.

 

Arbetsuppgifter
Som Stödpedagog hos oss är du en nyckelperson i ett multiprofessionellt teamarbete som bygger på att personen ska vara huvudperson i sitt liv. Din roll innebär en handledandefunktion för andra professioner och att vara en nyckelperson i att ordsätta och leda reflektion kring exempelvis etiskt svåra situationer. Du är också välkommen att vara en del i vår öppna ledningsgrupp, där inte bara verksamhetschef och andra nyckelroller ingår utan där alla medarbetare är välkomna att vara med. Här får du möjlighet att forma och påverka vår verksamhet på ett direkt och unikt sätt.

Du kommer erbjuda socialt stöd i vardagen, främja självständighet, och skapa sociala träningstillfällen. Du planerar, genomför och utvärderar aktiviteter tillsammans med kollegor. Du har även ansvar för kvalitetsutveckling och förväntas komma med idéer och ta initiativ kring detta. Totalt är vi 7 stödpedagoger som arbetar i verksamheten som stöttar och inspirerar varandra. Stödpedagogsgruppen arbetsleds av egen chef som tidigare arbetat länge som stödpedagog.

En av våra nuvarande stödpedagoger Alexandra vill skicka en hälsning till dig som sökande;

"När man börjar arbeta på/kommer till Västergården välkomnas man som man är med varma och öppna armar av medarbetare som har ett fokus på kreativitet och medmänsklighet. Det är högt i tak och möjligheten till personlig utveckling är stor. Det är helt klart den mest stimulerande och stöttande arbetsplatsen jag varit med om hittills!” /Alexandra Sallander Stödpedagog Västergården

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom pedagogik, vård och omsorg eller socialt arbete alternativt är undersköterska med minst ettårig vidareutbildning inom nämna områden. Vi söker en trygg person som kan möta människor i deras mest utsatta stunder. Därför är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med kognitiv sjukdom och BPSD-symptom som exempelvis utåtagerande beteende.

Du har ett genuint intresse för människor, en positiv livssyn och vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Hos oss får du arbeta i en miljö där kunskaper och engagemang tas tillvara.

 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid men med möjlighet till deltid. Arbetstiderna innebär varannan helg. Vi försöker tillgodose dina önskemål gällande om du vill jobba dag eller kvällspass.

På Västergården får du en individanpassad introduktion både till verksamheten och till Bräcke diakoni. Vi erbjuder friskvård, regelbunden kompetensutveckling samt härliga kollegor. Självklart har vi kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen).

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

 

En Rolig Arbetsplats i Snabb Utveckling:

Sammanfattningsvis erbjuder Västergården inte bara en arbetsplats, utan en plats där du kan trivas och växa. Vi är i ständig utveckling, och du kommer att vara en viktig del av den roliga och inspirerande resan.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Habiliteringsassistenter till elevhemmet Riksgymnasiet

Habiliteringsassistent
Läs mer Dec 8
Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare.

På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det under vårterminen 14 stycken ungdomar som stöttas av habiliteringsassistenter hela dygnet. 

Vi söker nu dig som vill arbeta deltid hos oss från 8 januari och resterande av vårterminen. Vi söker dels en habiliteringsassistent som kan arbeta deltid på schema ( 75% ) samt en eller två personer som kan arbeta vid ordinarie personals frånvaro. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på:

http://www.brackediakoni.se

https://www.riksgymnasietgbg.se/

Titta på filmen om Riksgymnasiet i Göteborg: 

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Rekryteringsarbetet kommer att ske kontinuerligt med undantag av jul- och nyårshelgerna.

Ansök nu

Undersköterskor till hemtjänsten Majorna/Linné

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Nov 9
Välkommen till Bräcke diakoni!
Vi är Bräcke diakoni! En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Vi söker nu engagerade undersköterskor för tillsvidareanställningar. 

Vår högsta strävan är att våra medarbetare ska trivas hos oss och må gott på jobbet. Vi är övertygade om att medarbetare som mår bra ger den bästa omsorgen till våra kunder – dem vi finns till för. Hos oss får du som medarbetare en bra start på varje arbetspass genom att vi bemöter varandra i en positiv anda och att vi gemensamt tar ansvar för att ha ordning och reda på arbetskläder, telefoner, transportmedel och planering. Du har möjlighet att påverka ditt schema med dagar, kvällar och helger eller få en ren dagtjänst, kvällstjänst eller helgtjänst. 

Det som är oklart löser vi genom dialog och samarbete. Vi kommer ge dig en god introduktion så att du kan känna dig trygg på ditt arbete och vi ger dig också en inblick i Bräckes värdegrund.  

Som medarbetare i Bräckes hemtjänst i Göteborg -Majorna/Linne erbjuds du;
- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka.
- Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen men även möjlighet till kompetensutveckling för andra karriärval.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är undersköterska och har fyllt 18 år. Du har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning och har helst fått eller åtminstone ansökt om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, gärna från hemtjänst. Du har en mogenhet, engagemang och fint bemötande och du tycker om att ansvara för och hjälpa människor i behov.

I tjänsten ingår medicinhantering och dokumentation och det är viktigt att du kan hantera svenska både skriftligt och muntligt för att dels kunna ta emot instruktioner och utföra åtgärder utifrån detta, och dels för att kunna föra ett samtal med våra kunder.

Om du har du körkort är det meriterande. Vi transporterar oss med både bil och cykel.

Du är kvinna, man eller hen, du är äldre eller yngre. Du är utåtriktad eller blyg, intresserad av teknik, bilar eller musik. Kort och gott, du kan vara som du är.

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.

Villkor
Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning och timtjänstgöring. Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.


Hoppas vi ses!

Ansök nu

Sjuksköterska till hospice

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 9
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket vilket gör att lyhördhet och flexibilitet är viktiga egenskaper hos personalen, och du får möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt vår kompetens och de mellanmänskliga mötena, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är https://youtu.be/0nkBYGczEEU. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon, läkare - och terapihunden https://www.youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c

Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon, även nattetid. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Förutom den patientnära vården förekommer andra uppgifter som behövs för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med olika diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja pröva nåt nytt tidigt i din karriär. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första året har du en mentor i verksamheten och du får också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Vi söker dig som vill jobba dagar och kvällar. I schemat ligger att arbeta varannan helg.

Mer om våra förmåner kan du läsa https://brackediakoni.se/vart-erbjudande/.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista datum så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Stödassistenter till LSS-boendet Lefflergården

Stödassistent
Läs mer Nov 7
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi personal för tillsvidareanställning. Vill du vara med i utvecklingen av ett relativt nytt boende är detta en möjlighet för dig!

Lefflergården består av sex lägenheter som är till för personer med behov av tillsyn och omvårdnad enligt personkrets 1. De personer som flyttar in till oss är unga vuxna som flyttar till sitt eget första boende. Boendet har dygnet-runt-bemanning och är beläget i hjärtat av det nybyggda kvarteret Leffler som invigdes 2021 i stadsdelen Bräcke i Göteborg. 

Inflyttning av nya hyresgäster pågår och vi söker nu dig som vill bidra till att skapa en verksamhet som gör LSS intentioner om delaktighet och inflytande i vardagen till verklighet för våra hyresgäster.

Som stödassistent hos oss blir du en spindel i nätet för de boende. Du arbetar i de boendes hem med fokus på att de som bor hos oss ska må bra och trivas. I arbetet ingår att arbeta stödjande i syfte att bibehålla och utveckla hyresgästernas funktioner och förmågor och att stimulera till kommunikation och delaktighet i vardagens alla moment. Du ger även stöd i sjukvårdande insatser såsom att ge medicin och kontakta sjuksköterska vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har läst till stödassistent, gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Eftersom du kommer vara en viktig del av att bygga upp vår verksamhet, behöver du ha tidigare arbetslivserfarenhet inom LSS-området, allra helst från boende. Du behöver ha kunskap om och känna dig trygg i arbetsmetoder såsom lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik. Du har erfarenhet av att upprätta och arbeta efter genomförandeplaner och förstår vikten av social dokumentation. Har du kunskap om IBIC är detta meriterande.

För att säkerställa kontakten med kollegor, våra hyresgäster samt dokumentation behöver du kunna behärska svenska i tal och skrift.  

B-körkort är ett krav, extra bra är det om du känner dig bekväm att köra inom Göteborg.

Som person behöver du motiveras av utmaningen i att få vara en del av att bygga upp något nytt i en verksamhet där inte allt finns på plats när du börjar. Vi bygger detta tillsammans, och varje person i vårt team blir en nyckel till att skapa en riktig bra verksamhet. Vi vågar lova att du kommer att utvecklas – och bli utmanad – i ett arbete hos oss.

Villkor
Vi söker tre medarbetare till tillsvidareanställningar. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning på sex månader, sysselsättningsgrad 75-100%. Arbetstiden är schemalagd både vardagar och helger, dag- och kvällstid mellan 06:45 - 22:00. 

Som medarbetare hos Bräcke diakoni får du: 

- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka.
- Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen 

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!
PS. Här kan du se lite mer om https://youtu.be/0nkBYGczEEU!

Ansök nu

Fysioterapeut till Bräcke diakoni Göteborg

Fysioterapeut/Sjukgymnast
Läs mer Okt 12
Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop.

Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Du ingår i teamet och skall i första hand arbeta mot  yngre barn och ungdomar på vårt boende på Hisingen via habiliteringen Östergården. Vissa punktinsatser kan även bli aktuella i andra verksamheter inom Bräcke diakoni efter dialog.

Just nu söker vi en fysioterapeut på ett vikariat till vårt härliga gäng!

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Kvalifikationer
- Legitimerad fysioterapeut alt sjukgymnast.
- Intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
- Erfarenhet av habilitering är meriterande
- God förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team.
- Förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk.
- Som person har du en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete
- Det är meriterande men ej ett krav med B-körkort.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet. Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem utifrån en hälso- och habiliteringsplan. 

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, unga vuxna samt äldre och funktionsvarierade
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom skolpersonal, närstående, boendepersonal,
hjälpmedelscentral samt hälso- och sjukvård.
- Vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på  boende.Villkor
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 50 %. Möjlighet till högre tjänstgöringsgrad finns framledes.

Ansökningarna kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan
ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi har i denna annons valt våra rekryteringsvägar och undanber oss vänligen men bestämt
rekryteringsföretag.

Ansök nu

Undersköterska eller habiliteringsassistent till barn- och ungdomsboende

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Okt 5
På Östergården bor barn och ungdomar med behov av stöd enligt LSS-beslut.

Vi har fyra enheter med två olika inriktningar, flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri, där du har möjlighet att arbeta inom det område som intresserar dig mest! 

På Östergården tycker vi om att erbjuda våra barn och ungdomar meningsfulla aktiviteter. Vi använder vår fina utemiljö med grillplats och vår vackra sinnesträdgård Oasen. Det ordnas vattenlek eller bara en avkopplande stund. I vår innemiljö har vi har våra sinnesrum. Där finns tillgång till musiksäng, bolltäcke, och upplevelselådor. Ibland träffas vi och pysslar, bakar, läser, går på promenader eller hänger i gymmet. Vi har också egen varmvattenbassäng och gymnastiksal. 

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?  

Som ett led i att förverkliga vår dröm, behöver vi nu kollegor som delar vår vision och som ser att samarbete och delaktighet är nyckeln till att lyckas. 

Dina arbetsuppgifter:

- Ge omvårdnad, stöd och service utifrån barnens genomförandeplaner
- Läkemedels- och hjälpmedelshantering såsom t.ex. mediciner och syrgasapparater
- Att vara där barnet är, d.v.s. följa med till skola, sjukhusvistelser etc.
- Social dokumentation i Epsilon som är vårt journalföringssystem
- Kontaktmannaskap
- Flera av våra barn har omfattande flerfunktionsnedsättningar och behöver ständig tillsyn vilket t.ex. innebär vak nattetid.
- Kontakt med barnets kontaktnät så som anhöriga och skola

Som hjälp med metodutveckling i rollen finns också stödpedagoger anställda på varje avdelning.

Vem söker vi?

Vi som arbetar på boendet har ett högt engagemang för dem som bor hos oss och vi kännetecknas av vår starka och genuina omtanke och drivkraft för dem vi finns till för. För att klara av dina arbetsuppgifter ser vi gärna att du har:

- utbildning och kompetens inom vård och omsorg, helst undersköterska
- erfarenhet av arbete inom LSS, med personer med flerfunktionsnedsättning.
- erfarenhet av social dokumentation och utförande enligt IBIC
- erfarenhet av läkemedels- och hjälpmedelshantering
- goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
- kompetens i att arbeta lågaffektivt

Personliga egenskaper:

- Ansvarstagande
- Flexibel och hjälpsam
- Lösningsorienterad med fokus på dem vi finns till för
- Vänlig och samarbetsvillig

För att kunna erbjudas en anställning oss behöver du uppvisa utdrag ur belastningsregistret så beställ gärna det direkt om du blir kallad till intervju.

Villkor

Arbetet på Östergården innebär att du antingen jobbar natt eller dag/kväll. Även helgtjänstgöring ingår. Vi söker i första hand personer för månadsanställning men du kan även söka om du vill jobba extra på timmar.

Som medarbetare på Bräcke diakoni erbjuds du:

- en möjlighet att verkligen få göra skillnad i barns liv.
- kollektivavtal och ett aktivt arbetsmiljöarbete.
- utbildningar genom hela din anställningstid
- friskvårdsbidrag på 2000kr
- delaktighet i att forma ditt arbete
- möjlighet att utvecklas och ta ansvar

Längtar du efter ett meningsfullt arbete? 

Är du intresserad av att hoppa på ett spännande utvecklande uppdrag och bidra till vår dröm om att barn och ungdomar med funktionsnedsättning har rätt att få växa upp som andra? Vill du utvecklas tillsammans med en organisation som vill göra mer för fler? 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Välkommen som boendepedagog till vårt psykiatriboende

Stödpedagog
Läs mer Okt 3
Psykiatriboende Mellangårdens målsättning är att stötta unga vuxna att hitta sätt att hantera sitt vardagsliv, boendeträning, sina kontakter i olika sociala sammanhang, sysselsättning och meningsfull fritid så att de på sikt klarar ett eget boende.

Vill du vara med?

Mellangården är en väletablerad utförarverksamhet i form av ett korttidsboende med bemanning dygnet runt. Vi har totalt 16 platser. Målgruppen är unga vuxna med psykiska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i åldern 18-35 år. Boendet är drogfritt.

Våra boendepedagoger arbetar med placeringsuppdrag genom kontaktmannaskap och genomförandeplaner där den boendes delaktighet och ökade självständighet eftersträvas.

Just nu söker vi en boendepedagog till psykiatriboende Mellangården för ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse och välfärdsaktör med ett medmänskligare samhälle som sin vision. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1 100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Vi arbetar inte efter ekonomisk vinst utan återinvesterar all vinst vi gör i våra verksamheter. Att bidra till mervärde i vardagen för våra brukares positiva utveckling och livskvalitet med hjälp av engagerade och stolta medarbetare är vårt fokus. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog utför du det vardagsnära arbetet där du både ansvarar för och är en aktiv del i den enskildes hela vistelseprocess: Inflyttning - Genomförande - Utflyttning/Avslut.

Du kommer att ge professionellt stöd och hjälp för att aktivera, motivera och stärka den enskildes resurser till att leva ett så självständigt liv som möjligt. Det är ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med de boende bistår i alla sysslor som görs i ett hem. Struktur och rutiner i vardagen är viktiga inslag i boendestödet. Vi tillämpar lågaffektivt bemötande, traumamedveten omsorg (TMO), motiverande samtal (MI), empowerment mm.

Vi arbetar pedagogiskt och målinriktat där varje boende har en individuell genomförandeplan. Vidare har du kontakt med myndigheter, träffar och samarbetar med socialtjänsten, sjukvårdspersonal, anhöriga och andra viktiga personer i den boendes nätverk.

I arbetet ingår, utöver kontaktmannaskap, övriga förekommande arbetsuppgifter både praktiska och administrativa och särskilt ansvarsområde t ex inom kvalitetsarbete, miljöarbete och liknande. Som medarbetare har du en viktig roll och är delaktig i verksamhetens kvalitetsutveckling med bland annat metoder och pedagogiska arbete. Du är del av en arbetsgrupp och bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Några ord från en anställd på Mellangården:

"Att arbeta på ett psykiatriboende som Mellangården innebär att varje dag få möjlighet att vara ett stöd för en utsatt grupp människor, som samtidigt ofta bär på stora inneboende resurser. Det känns väldigt meningsfullt att få stötta dem i deras vardag och kunna bidra till att de gör framsteg på olika sätt. Framsteg som förhoppningsvis gör dem bättre rustade för det liv som ligger framför dem.

Som boendepedagog på Mellangården är dina viktigaste egenskaper din medmänsklighet, din förståelse och ditt engagemang i de som bor här ".

Kvalifikationer

För att trivas och kunna göra ett bra jobb på Mellangården behöver du:

ha en utbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete, eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. ha kunskap, insikt och erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar. behärska svenska i tal och skrift. vara lösnings- och samarbetsinriktad, nyfiken och utforskande och se möjligheter i olika sammanhang. Detta eftersom du har en viktig funktion för planering och utförande av stödarbetet med och för den boende. ha god förmåga att strukturera, planera och följa upp utförandet av dina arbetsuppgifter. kunna anpassa dig och ställa om när situation och behov kräver det. bidra till ett gott arbetsklimat och utgöra ett stöd till dina kollegor.

Som person är du lugn och trygg, har en positiv människosyn, tycker om att arbeta med och nära människor i behov av stöd, omtanke, vägledning och positiv bekräftelse. Du tror på allas lika värde, mångfald, inkludering och vill bidra till hållbarhet.

Mellangården erbjuder dig en attraktiv arbetsplats där du får konkret möjlighet att göra en positiv skillnad i vardagen för dem vi finns till för liksom möjligheten att utveckla arbetssätt, rutiner mm. Du ansluter dig till en engagerad och kompetent personalgrupp i en etablerad verksamhet med ett meningsfullt uppdrag, upparbetade rutiner och arbetssätt samt personal- och metodhandledning och kollegialt stöd. Som månadsanställd är du berättigad till friskvårdsbidrag samt tar del av kostnadsfri pedagogisk måltid tillsammans med de boende.

Vill du vara med i detta arbete och vidareutvecklingen av verksamheten är du välkommen att skicka in din ansökan!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Särskild visstidsanställning med möjlighet till förlängning. Schemalagd tjänstgöring dag, kväll och helg. Ob-tillägg tillkommer enligt gällande kollektivavtal.

Utdrag ur belastningsregister krävs innan tillsättning.

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Stödassistenter till LSS-boendet Lefflergården

Stödassistent
Läs mer Okt 2
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi personal för tillsvidareanställning. Vill du vara med i utvecklingen av ett relativt nytt boende är detta en möjlighet för dig!

Lefflergården består av sex lägenheter som är till för personer med behov av tillsyn och omvårdnad enligt personkrets 1. De personer som flyttar in till oss är unga vuxna som flyttar till sitt eget första boende. Boendet har dygnet-runt-bemanning och är beläget i hjärtat av det nybyggda kvarteret Leffler som invigdes 2021 i stadsdelen Bräcke i Göteborg. 

Inflyttning av nya hyresgäster pågår och vi söker nu dig som vill bidra till att skapa en verksamhet som gör LSS intentioner om delaktighet och inflytande i vardagen till verklighet för våra hyresgäster.

Som stödassistent hos oss blir du en spindel i nätet för de boende. Du arbetar i de boendes hem med fokus på att de som bor hos oss ska må bra och trivas. I arbetet ingår att arbeta stödjande i syfte att bibehålla och utveckla hyresgästernas funktioner och förmågor och att stimulera till kommunikation och delaktighet i vardagens alla moment. Du ger även stöd i sjukvårdande insatser såsom att ge medicin och kontakta sjuksköterska vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har läst till stödassistent, gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Eftersom du kommer vara en viktig del av att bygga upp vår verksamhet, behöver du ha tidigare arbetslivserfarenhet inom LSS-området, allra helst från boende. Du behöver ha kunskap om och känna dig trygg i arbetsmetoder såsom lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik. Du har erfarenhet av att upprätta och arbeta efter genomförandeplaner och förstår vikten av social dokumentation. Har du kunskap om IBIC är detta meriterande.

För att säkerställa kontakten med kollegor, våra hyresgäster samt dokumentation behöver du kunna behärska svenska i tal och skrift.  

B-körkort är ett krav, extra bra är det om du känner dig bekväm att köra inom Göteborg.

Som person behöver du motiveras av utmaningen i att få vara en del av att bygga upp något nytt i en verksamhet där inte allt finns på plats när du börjar. Vi bygger detta tillsammans, och varje person i vårt team blir en nyckel till att skapa en riktig bra verksamhet. Vi vågar lova att du kommer att utvecklas – och bli utmanad – i ett arbete hos oss.

Villkor
Vi söker tre medarbetare till tillsvidareanställningar. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning på sex månader, sysselsättningsgrad 75-100%. Arbetstiden är schemalagd både vardagar och helger, dag- och kvällstid mellan 06:45 - 22:00. 

Som medarbetare hos Bräcke diakoni får du: 

- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka.
- Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen 

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!
PS. Här kan du se lite mer om https://youtu.be/0nkBYGczEEU!

Ansök nu

IT-tekniker first line support till Bräcke diakoni

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 15
Vi är Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg, och vi vill göra hela samhället lite mer medmänskligt!

Nu söker vi ytterligare en IT-tekniker till vår interna IT-avdelning.

Här gäller det att kunna sätta sig in i användarnas situation för att få våra verksamheter att fungera problemfritt. Vi ser gärna att du har grundläggande kunskap inom IT, beställningar och service. 

Du utgår från vårt huvudkontor i Göteborg men i uppdraget ingår det ibland tjänsteresor då arbetet utförs ute på våra verksamheter som finns från Göteborg till Stockholm, och därför behöver du ha körkort för att vara aktuell för tjänsten. I din roll kommer du svara mot IT-chef.

Din profil
- Mycket hög servicekänsla
- Erfarenhet av Windowsmiljö
- Grundläggande kunskap inom IT, beställningar och service
- Kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift

Meriterande
- AD
- Microsoft 365
- Relevanta IT-certifieringar
- Azure
- Sharepoint och Teams
- MDM systemsadministration
- Erfarenhet av it-supportarbete inom vård och omsorg

Vi ser gärna att du som söker tjänsten i grunden har en data-/IT-/teknisk inriktning på gymnasiet eller annan teknisk utbildning. Vi tror att du är en person som har ett lika stort genuint intresse för support som för Bräckes grundfilosofi. Du är en person som tycker om att finnas till hands för våra medarbetare och har service som prioritering i ditt arbete. Du kan på ett pedagogiskt sätt hjälpa och vägleda via telefon och mejl. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Se mer om våra förmåner https://brackediakoni.se/vart-erbjudande/.

Läs gärna mer om om tjänsten på vår https://brackediakoni.se/lediga-jobb/

Vi ser gärna att du kan börja omgående och därför sker också intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!  

Vi undanbeder oss kontakt från bemanningsföretag och liknande.

https://youtu.be/0nkBYGczEEU

Ansök nu

Undersköterskor till hemtjänsten Majorna/Linné

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Aug 31
Välkommen till Bräcke diakoni!
Vi är Bräcke diakoni! En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Vi söker nu engagerade undersköterskor för tillsvidareanställningar. 

Vår högsta strävan är att våra medarbetare ska trivas hos oss och må gott på jobbet. Vi är övertygade om att medarbetare som mår bra ger den bästa omsorgen till våra kunder – dem vi finns till för. Hos oss får du som medarbetare en bra start på varje arbetspass genom att vi bemöter varandra i en positiv anda och att vi gemensamt tar ansvar för att ha ordning och reda på arbetskläder, telefoner, transportmedel och planering. Du har möjlighet att påverka ditt schema med dagar, kvällar och helger eller få en ren dagtjänst, kvällstjänst eller helgtjänst. 

Det som är oklart löser vi genom dialog och samarbete. Vi kommer ge dig en god introduktion så att du kan känna dig trygg på ditt arbete och vi ger dig också en inblick i Bräckes värdegrund.  

Som medarbetare i Bräckes hemtjänst i Göteborg -Majorna/Linne erbjuds du;
- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka.
- Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen men även möjlighet till kompetensutveckling för andra karriärval.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är undersköterska och har fyllt 18 år. Du har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning och har helst fått eller åtminstone ansökt om skyddad yrkestitel från Socialstyrelsen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, gärna från hemtjänst. Du har en mogenhet, engagemang och fint bemötande och du tycker om att ansvara för och hjälpa människor i behov.

I tjänsten ingår medicinhantering och dokumentation och det är viktigt att du kan hantera svenska både skriftligt och muntligt för att dels kunna ta emot instruktioner och utföra åtgärder utifrån detta, och dels för att kunna föra ett samtal med våra kunder.

Om du har du körkort är det meriterande. Vi transporterar oss med både bil och cykel.

Du är kvinna, man eller hen, du är äldre eller yngre. Du är utåtriktad eller blyg, intresserad av teknik, bilar eller musik. Kort och gott, du kan vara som du är.

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.

Villkor
Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning och timtjänstgöring. Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.


Hoppas vi ses!

Ansök nu

Timvikarier till Västergården

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Aug 25
Vi söker dig som känner glädje, och stimuleras av att arbeta med nytänkande demensvård med fokus på yngre personer.

Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, vi kallar det KAN-listan. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Nu söker vi undersköterskor och stödpedagoger som vill vara timvikarier på våra tre avdelningar på Västergården som är ett korttidsboende och permanentboende för yngre personer med kognitiv sjukdom (demenssjukdom), antingen dag/kväll/natt. 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett socialt stöd i vardagen med allmän omvårdnad utifrån ett multiprofessionellt teamarbete där pedagoger och undersköterskor jobbar sida vid sida. Stödet syftar till att hantera det dagliga livet; med ex bibehållen dygnsrytm, regelbundna måltider, enkel social träning samt möjlighet till gemenskap med andra. Det kan till exempel innebära att du under en arbetsdag spelar spel, har balansträning eller minnesträning med de boende, men också stöttar i personlig omvårdnad.

Dokumentation och kvalitetsutveckling är en viktig del i vårt arbete.

”Bräcke Diakoni Västergården genomsyras av en positiv, härlig och medmänsklig anda. Här har vi verkligen teamkänsla, hög kompetens och man känner som anställd att man kan påverka sitt arbete. Den bästa arbetsplats jag varit på." /My Theander, undersköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dels dig som har ett genuint intresse för människor, en positiv livssyn och vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Hos oss får du arbeta i en miljö där kunskaper och engagemang tas tillvara. Meriterande om du har utbildning till undersköterska eller stödpedagog, samt kompetens inom BPSD (beteendemässiga och psykologiska symptom vid demens).

Villkor

Vi söker dig som vill vara timvikarie för arbete under dagtid/kvällstid/natt både vardag och helg.

På Västergården får du en individanpassad introduktion till verksamheten med utgångspunkt i dina behov. Vi erbjuder friskvårdsbidrag samt härliga kollegor. Självklart har vi kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen).

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Undersköterskor och Stödpedagoger till Västergården

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Aug 25
Vi söker dig som känner glädje, och stimuleras av att arbeta med nytänkande demensvård med fokus på yngre personer.

Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, vi kallar det KAN-listan. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Nu söker vi undersköterskor och stödpedagoger till våra tre avdelningar på Västergården – korttidsboende och permanentboende för yngre personer med kognitiv sjukdom (demenssjukdom). 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett socialt stöd i vardagen med allmän omvårdnad utifrån ett multiprofessionellt teamarbete där pedagoger och undersköterskor jobbar sida vid sida. Stödet syftar till att hantera det dagliga livet; med ex bibehållen dygnsrytm, regelbundna måltider, enkel social träning samt möjlighet till gemenskap med andra. Det kan till exempel innebära att du under en arbetsdag spelar spel, har balansträning eller minnesträning med de boende, men också stöttar i personlig omvårdnad. Dokumentation och kvalitetsutveckling är en viktig del i vårt arbete.

”Bräcke Diakoni Västergården genomsyras av en positiv, härlig och medmänsklig anda. Här har vi verkligen teamkänsla, hög kompetens och man känner som anställd att man kan påverka sitt arbete. Den bästa arbetsplats jag varit på." /My Theander, undersköterska.

Kvalifikationer

Vi söker dels dig som är utbildad undersköterska, gärna med KY-utbildning inom demens eller psykiatri. Vi söker även stödpedagoger, vilket innebär att du har en högskoleutbildning som vi finner relevant för uppdraget.

Du har ett genuint intresse för människor, en positiv livssyn och vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Hos oss får du arbeta i en miljö där kunskaper och engagemang tas tillvara. Meriterande om du har kompetens inom BPSD (beteendemässiga och psykologiska symptom vid demens)

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som innebär arbete under dagtid, kvällstid och helger.

Vi arbetar med hälsosamma scheman och för tillfället har vi både scheman med övervägande dagpass samt övervägande kvällspass.

På Västergården får du en individanpassad introduktion både till verksamheten och till Bräcke diakoni. Vi erbjuder friskvård, regelbunden kompetensutveckling samt härliga kollegor. Självklart har vi kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen).

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsterapeut till habilitering Östergården samt hospice

Arbetsterapeut
Läs mer Aug 15
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Nu söker vi dig som gillar varierade uppgifter och att möta människor i olika livssituationer. Den största delen av din tjänst kommer att ligga på habiliteringen för dem som bor på Bräckes boende Östergården. De barn, ungdomar och unga vuxna med flerfunktionsnedsättningar som vi möter ska vara huvudpersoner i sina liv - därför är det grunden i vårt uppdrag på habiliteringen att erbjuda dem ett allsidigt stöd och utveckling.

Vi vill att varje barn och ungdom ska växa!

För att möjliggöra detta riktar vi våra insatser mot både individen och sammanhanget runt omkring. Det gör att samverkan med den unges familj, skol- och boendepersonal är viktigt i vårt arbete. Vi finns där barnen och ungdomarna bor, vilket ger möjlighet till tät kontakt och kontinuitet. Tillsammans tar vi tillvara barnens och ungdomarnas resurser, möter deras behov och hittar strategier för att skapa en bra livskvalitet. Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska.

Den andra delen av din tjänst ligger på vårt hospice dit människor kommer i livets slutskede efter att ha drabbats av svår sjukdom. Gästerna vistas här under en ganska kort tid och behov av hjälpmedel kan uppstå snabbt då deras status försämras.

Arbetsuppgifter

På hospice kommer dina arbetsuppgifter i huvudsak bestå i att ansvara för rullstolsförskrivning samt att tillsammans med personalen hitta lösningar för att upprätthålla självständighet så länge det är möjligt för både gästen och personalen. Du kommer också att kunna bidra med kunskap kring andra hjälpmedel som kan vara lämpliga.

Som arbetsterapeut på habiliteringen bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet.  Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem (hälsoplan/habiliteringsplan).

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, ungdomar och unga vuxna med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal , skolpersonal, hjälpmedelscentralen samt hälso- och sjukvård.
- Coachning, vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på ungdomarnas boende. Habiliteringen erbjuder även perioder av djurassisterad terapi i samarbete med ridskola och hundförare, som du kan bli delaktig i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om flerfunktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Vi vill att du har:

- erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå och intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
- god förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team. H
- förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk. S
- en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete.
- B-körkort.

Vi ser över ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Läkare till habilitering för barn & ungdomar med flerfunktionnedsättningar

Läkare
Läs mer Aug 14
I Bräcke park driver Bräcke diakoni ett boende med 12 platser för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

De är som barn och ungdomar är mest men behöver ett annat stöd än andra. Intill boendet finns Bräckes habilitering som arbetar riktat mot just det boendet, och det är där vi behöver dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar genom din medicinska och medmänskliga kompetens.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Övriga teammedlemmar är på plats i högre utsträckning än vad läkaren behöver vara, vilket gör att du enkelt kan få till dig det du behöver för att göra bedömningar. Arbetsuppgifter
En dag i veckan hålls en medicinsk rond tillsammans med sjuksköterskan. Ronden och tillhörande administration tar en förmiddag, och resterande tjänstgöringstid sprids ut under veckan genom telefonkonsultationer och uppföljningar vid behov.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare. Du får gärna ha en specialistutbildning inom barn - och ungdomsmedicin eller rehabiliteringsmedicin. Vår tidigare specialistläkare som varit hos oss länge kommer att finnas tillgänglig för konsultation om du vill och behöver.Villkor
Arbetstiden är ca 10 timmar per vecka varav en förmiddag är på plats, övrig tid per telefon.

Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.Vi undanbeder oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag i den här rekryteringen.

Ansök nu

Personligt ombud till Bräcke diakoni

Personligt ombud
Läs mer Jul 18
Beskrivning
Bräcke diakoni, Område Funktionstöd, Personligt Ombud, Göteborg

Bräcke diakoni är en hundraårig, idéburen stiftelse men också en innovativ välfärdsaktör.

Med över 40 verksamheter inom områdena hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg. Som idéburen stiftelse har vi inga ägare och drivs först och främst av viljan om att göra skillnad, snarare än ekonomisk vinst. Det gör att vi kan tänka med hjärtat först. Idag är vi över 1100 medarbetare och fortsätter växa och utvecklas. Vi finns på ett flertal orter i Sverige med huvudkontor i Göteborg.

Vår Personligt Ombudsverksamhet vänder sig till vuxna personer med psykiska funktionsnedsättningar som medför stora svårigheter för ett fungerande vardagsliv. Vi möter personer med stora behov av vård, rehabilitering, stöd och service och som ofta har eller är i behov av kontakter med flera olika myndigheter och instanser.

Arbetsuppgifter
Som personligt ombud kommer ditt främsta uppdrag vara att tillsammans med den enskilde(uppdragsgivaren) kartlägga och formulera personens behov av t ex. vård, stöd och sysselsättning.

Tillsammans med uppdragsgivaren arbetar du för att hen ska få sina önskemål, behov och lagligarättigheter tillgodosedda. Ofta består en stor del av arbetet av att stötta uppdragsgivaren i kontakten med myndigheter och övrigt nätverk. Till vår hjälp i vårt dagliga arbete använder vi oss av arbetsmetoderna Empowerment och MI. Utbildning inom dessa metoder är meriterande men inget krav.

I rollen ingår även att identifiera systemfel hos eller mellan olika myndigheter och huvudmän samt att föra fram dessa på olika sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning t ex psykiatrisköterska, socionom, beteendevetare, socialpedagog, eller arbetsterapeut med en längre tids erfarenhet av målgruppen i ditt tidigare arbetsliv.

En förutsättning för arbetet är att du har goda kunskaper om samhällets utbud av vård/stöd/service för målgruppen och god kännedom om relevant lagstiftning ex SoL, LSS, HSL och lagen om allmän försäkring. Juridiska kunskaper är meriterande.

Rollen ställer krav på självständighet och du behöver kunna fatta egna beslut. Därför är det viktigt att du är självgående och strukturerad. Du besitter en personlig mognad och har förståelse för målgruppen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

För oss är det viktigt att du har ett stort engagemang för målgruppen och tror på människans egen förmåga till förändring. Då det är ett väldigt varierande och flexibelt arbete är det en förutsättning att du är flexibel, initiativrik och har förmåga till nytänkande. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och att du trivas med att arbeta både enskilt och i grupp.

Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning som kan leda till en tillsvidaretjänst. Vi gör urval och intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Har du frågor vänligen kontakta verksamhetschef Anna-Lena Slibar, anna-lena.slibar@brackediakoni.se

Ansök nu

Sjuksköterska - välkommen till hospice!

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Maj 15
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket vilket gör att lyhördhet och flexibilitet är viktiga egenskaper hos personalen, och du får möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt vår kompetens och de mellanmänskliga mötena, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är https://youtu.be/0nkBYGczEEU. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon, läkare - och terapihunden https://www.youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c

Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon, även nattetid. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Förutom den patientnära vården förekommer andra uppgifter som behövs för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja pröva nåt nytt tidigt i din karriär. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en god introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första halvåret får du också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni.

Vi söker dig som är vill jobba dagar och kvällar alternativt natt. I schemat ligger att arbeta två av fem helger just nu men detta ska ses över under sommaren.

Under sommaren 2023 pausas verksamheten för att skapa förutsättningar för att arbeta tillsammans med rutiner och arbetssätt inför nyöppning i september.  Detta medför att tillträdesdatum blir flexibelt och du kan börja närsomhelst under sommaren eller vid återöppnandet 1/9 och vara med och bygga upp nya Helhetsvården.

Mer om våra förmåner kan du läsa här: https://www.brackediakoni.se/jobb/vara-formaner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan tillsättas innan sista datum så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att ha dig med oss när vi öppnar igen i september!

Ansök nu

Läkare till habilitering för barn & ungdomar med flerfunktionnedsättningar

Läkare
Läs mer Jun 28
I Bräcke park driver Bräcke diakoni ett boende med 12 platser för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar.

De är som barn och ungdomar är mest men behöver ett annat stöd än andra. Intill boendet finns Bräckes habilitering som arbetar riktat mot just det boendet, och det är där vi behöver dig som vill göra skillnad för våra barn och ungdomar genom din medicinska och medmänskliga kompetens.

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Övriga teammedlemmar är på plats i högre utsträckning än vad läkaren behöver vara, vilket gör att du enkelt kan få till dig det du behöver för att göra bedömningar. Arbetsuppgifter
En dag i veckan hålls en medicinsk rond tillsammans med sjuksköterskan. Ronden och tillhörande administration tar en förmiddag, och resterande tjänstgöringstid sprids ut under veckan genom telefonkonsultationer och uppföljningar vid behov.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare. Du får gärna ha en specialistutbildning inom barn - och ungdomsmedicin eller rehabiliteringsmedicin. Vår tidigare specialistläkare som varit hos oss länge kommer att finnas tillgänglig för konsultation om du vill och behöver.Villkor
Arbetstiden är ca 10 timmar per vecka varav en förmiddag är på plats, övrig tid per telefon.

Intervjuer kommer att hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.Vi undanbeder oss kontakt med rekryterings- och bemanningsföretag i den här rekryteringen.

Ansök nu

Arbetsterapeut till habiliteringen Riksgymnasiet

Arbetsterapeut
Läs mer Jun 16
I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med rörelsehinder.

På Riksgymnasiet får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser samt boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt, systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet.

Elevhemmet och habiliteringen vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg – och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

Är du arbetsterapeut och vill vara med och utveckla arbetet vid Habiliteringen Riksgymnasiet? Tycker du om utmaningen att ge ungdomar med rörelsehinder de bästa förutsättningarna för att klara sin utbildning och få en bra förberedelse för vuxenlivet? Då är det dig vi söker!


Arbetsuppgifter

På habiliteringen jobbar vi både enskilt och i team kring planering och upplägg utifrån elevens behov och önskemål där alla förväntas bidra aktivt utifrån sina erfarenheter och sin profession. Yrkesgrupperna som finns representerade hos oss är, utöver arbetsterapeut; fysioterapeut, kurator, logoped, dietist och psykolog. Läkare finns på konsultbasis. Förutom teamarbetet inom habiliteringen förekommer mycket samverkan med skola och elevhem.

Arbetsterapeuterna hos oss:
- ser till helheten och arbetar med tonvikt på ICF:s komponent "aktivitet och delaktighet".
- använder aktivitet för både bedömning och träning. "Görandet" är ett redskap för att utreda och behandla.
- deltar i utredning och anpassning av miljön i såväl skola som elevhem.
- handleder övrig personal vid behov.
- bedömer behov av, ansöker om och förskriver hjälpmedel.
- arbetar med kognitivt stöd, alternativ kommunikation och positionering.
- samarbetar med habiliteringar och hjälpmedelscentraler i den region eleven kommer ifrån. 

Vi är en organisation som arbetar mycket med att utveckla dels vår egen organisation men också med att utveckla arbetssätt och metoder inom funktionshinderområdet, t ex i projektform. För dig som uppskattar utvecklingsarbete finns det alltså stora möjligheter men också en förväntan att du vill vara med och bidra.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av habiliteringsarbete. Då kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och framförallt intresse av att arbeta med ungdomar med funktionsnedsättning och habilitering. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med förvärvad hjärnskada. Om du har erfarenhet av att arbeta med ICF och som en del av ett team, är det också ett plus. Då du som arbetsterapeut kommer att samarbeta med de flesta inom vår verksamhet så är du en viktig kugge i hjulet.  Därför är det viktigt att du som person är strukturerad, flexibel, lyhörd och har god förmåga till samarbete.

Du är även ansvarsfull, initiativtagande och har god förmåga att kunna se helheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetstid förlagd under måndag-fredag. Sysselsättningsgrad är förhandlingsbart, dock lägst 30%.

Tillträde är under hösten, senast i december.

Ansökningarna behandlas löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör? Läs mer på https://www.brackediakoni.se/ eller https://www.riksgymnasietgbg.se/

Ansök nu

Elevhemmet Riksgymnasiet söker habiliteringsassistent

Habiliteringsassistent
Läs mer Jun 1
Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare.

På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det i höst 12-16  ungdomar som stöttas av habiliteringsassistenter hela dygnet. 

Vi söker nu dig som vill arbeta deltid hos oss från 10 augusti och resterande av läsåret. Det vi söker är habiliteringsassistenter på 50% -80% natt respektive 50%- 80% dag. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på:

http://www.brackediakoni.se

https://www.riksgymnasietgbg.se/

Titta på filmen om Riksgymnasiet i Göteborg: 

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Stödassistenter till LSS-boendet Lefflergården

Stödassistent
Läs mer Maj 26
Vi är Bräcke diakoni.

En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi personal för tillsvidareanställning. Vill du vara med i utvecklingen av ett nytt boende är detta en möjlighet för dig!

Lefflergården är Bräcke diakonis första LSS-boende i egen regi och öppnade i september 2021. Boendet har dygnet-runt-bemanning och är beläget i hjärtat av det nybyggda kvarteret Leffler i stadsdelen Bräcke i Göteborg. Det består av sex lägenheter som är till för personer med behov av tillsyn och omvårdnad enligt personkrets 1. De personer som flyttar in till oss är unga vuxna som flyttar till sitt eget första boende.

Inflyttning av nya hyresgäster pågår och vi söker nu dig som vill bidra till att skapa en verksamhet som gör LSS intentioner om delaktighet och inflytande i vardagen till verklighet för våra hyresgäster.

Som stödassistent hos oss blir du en spindel i nätet för de boende. Du arbetar i de boendes hem med fokus på att de som bor hos oss ska må bra och trivas. I arbetet ingår att arbeta stödjande i syfte att bibehålla och utveckla hyresgästernas funktioner och förmågor och att stimulera till kommunikation och delaktighet i vardagens alla moment. Du ger även stöd i sjukvårdande insatser såsom att ge medicin och kontakta sjuksköterska vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har läst till stödassistent, gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Eftersom du kommer vara en viktig del av att bygga upp vår verksamhet, behöver du ha tidigare arbetslivserfarenhet inom LSS-området, allra helst från boende. Du behöver ha kunskap om och känna dig trygg i arbetsmetoder såsom lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik. Du har erfarenhet av att upprätta och arbeta efter genomförandeplaner och förstår vikten av social dokumentation. Har du kunskap om IBIC är detta meriterande.

B-körkort är ett krav, extra bra är det om du känner dig bekväm att köra inom Göteborg.

Som person behöver du motiveras av utmaningen att komma till en verksamhet där inte allt finns på plats när du börjar - att få vara en del av att bygga upp något nytt! Vi gör detta tillsammans, och varje person i vårt team blir en nyckel till att bygga en riktig bra verksamhet. Vi vågar lova att du kommer att utvecklas – och bli utmanad – i ett arbete hos oss.

Villkor
Vi söker tre medarbetare till tillsvidareanställningar. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning på sex månader, sysselsättningsgrad 75-100%. Arbetstiden är schemalagd både vardagar och helger, dag- och kvällstid. Jour kan förekomma.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Undersköterska till idéburet barn- och ungdomsboende

Habiliteringsassistent
Läs mer Maj 31
På Östergården bor barn och ungdomar med behov av stöd enligt LSS-beslut.

Vi som arbetar på boendet har ett högt engagemang för dem som bor hos oss och vi kännetecknas av vår starka och genuina omtanke och drivkraft för dem vi finns till för.

Vilket stöd barnen behöver varierar. Vi har fyra enheter med två olika inriktningar; flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri, där du har möjlighet att arbeta inom det område som intresserar dig mest! 

På Östergården tycker vi om att erbjuda våra barn meningsfulla aktiviteter. Vi använder vår fina utemiljö med grillplats och vår vackra sinnesträdgård Oasen. Det ordnas vattenlek eller bara en avkopplande stund. I vår innemiljö har vi har våra sinnesrum. Där finns tillgång till musiksäng, bolltäcke, och upplevelselådor. Ibland träffas vi och pysslar, bakar, läser, går på promenader eller hänger i gymmet. Vi har också egen varmvattenbassäng och gymnastiksal. 

Vi är Bräcke diakoni. En hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?  

Idéburen bostad med särskild service betyder:

- att vi har möjlighet att göra skillnad!
- att vi skapar ett boende där barnen och ungdomarna känner sig delaktiga, självständiga och värdefulla.
- att vi har en arbetsplats där vi känner hög grad av meningsfullhet i det vi gör, och där vi följer samma väg mot vårt gemensamma mål - att barnen och ungdomarna skall få leva ett utvecklande och meningsfullt liv!

Som ett led i att förverkliga vår dröm, behöver vi nu habiliteringsassistenter som delar vår vision och som ser att samarbete och delaktighet är nyckeln till att lyckas. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill jobba under sommaren under olika tider på dygnet, helst under hela sommaren men vi är även intresserad av dig som vill jobba på timmar då och då. Helgtjänstgöring ingår. Arbetsuppgifterna som habiliteringsassistent hos oss kan vara att ge stöd, service och omvårdnad enligt den enskildes genomförandeplan, men även dokumentation och läkemedelshantering. Du blir kontaktperson, och en viktig spelare på avdelningen och i arbetsgruppen. Hos oss erbjuds alla anställda kollektivavtal och friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också ett relationsbaserat nära ledarskap och stora möjlighet att påverka i din vardag.  

Vi vill att du:

- har erfarenhet av arbete inom LSS, med personer med flerfunktionsnedsättning.
- har god kännedom om lågaffektivt bemötande och AKK.
- helst har utbildning inom vård och omsorg samt erfarenhet av dokumentation och utförande enligt IBIC.
- tycker att det är spännande att arbeta i en verksamhet som är i förändring.

Har du en utbildning som undersköterska eller inom socialt arbete så är det positivt.

Du behöver uppvisa utdrag ur belastningsregistret för att kunna erbjudas en anställning oss så beställ gärna det när du blir kallad till intervju.

Längtar du efter ett meningsfullt arbete? 

Är du intresserad av att hoppa på ett spännande utvecklande uppdrag och bidra till vår dröm om att barn och ungdomar med funktionsnedsättning har rätt att få växa upp som andra? Vill du utvecklas tillsammans med en organisation som vill göra mer för fler? 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu