Stift Bräcke Diakoni jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Stift Bräcke Diakoni i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Undersköterskor timvikariat till Västergården

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Nov 30
Vi är Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg – och vi vill göra hela samhället medmänskligare.

På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också. Vi har redan från början förstått att vård och omsorg behöver både hjärta och hjärna. Och en stor portion medmänsklighet. De flesta möter den kanske närmast hos våra medarbetare – närmare 1200 personer som gör skillnad tillsammans. Vi har ett fyrtiotal verksamheter inom områdena hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg. Både stora och lite mindre, men alla lika viktiga. Vill du veta mer om vad vi gör och vad vi vill? Besök gärna oss på; www.brackediakoni.se

Nu söker vi flera timvikarier till Västergården – korttidsboende och permanentboende för personer under 65 år med kognitiv sjukdom (demenssjukdom). Vi önskar att du kan börja omgående.

Vi söker dig som känner glädje, och stimuleras av att arbeta med nytänkande demensvård med fokus på yngre personer. Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, vi kallar det KAN-listan. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett socialt stöd i vardagen med allmän omvårdnad utifrån ett multiprofessionellt teamarbete där pedagoger och undersköterskor jobbar sida vid sida. Stödet syftar till att hantera det dagliga livet; med ex bibehållen dygnsrytm, regelbundna måltider, enkel social träning samt möjlighet till gemenskap med andra. Det kan till exempel innebära att du under en arbetsdag spelar spel, har balansträning eller minnesträning med de boende, men också stöttar i personlig omvårdnad. Dokumentation är också en viktig del i vårt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är undersköterska, alternativt har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning och/eller har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. Du trivs med att arbeta både självständigt och i ett team. Ett positivt och professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Du är duktig på att dokumentera och kommunicera i tal och skrift. Utbildning eller erfarenhet av omsorg och vård för människor är meriterande. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten innebär arbete under dagtid, kvällstid och helger. Vi söker timvikarier som kan börja omgående. Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vikarie till Bräcke förskola

Barnskötare
Läs mer Nov 22
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret.

Just nu söker vi en medarbetare som kan arbeta på båda avdelningarna!

Förskolan Stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen. 

Vägg i vägg med Stegen ligger förskolan Spåret, vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Alla barn kan!
Närheten avdelningarna emellan ger ett naturligt samarbete och integrering av barnen på förskolan. Stegen arbetar aktivt med konduktiv pedagogik, vars syfte är att ta tillvara på varje barns unika möjligheter och inspirera till rörelse och lärande – grundtankar som genomsyrar även läroplanen och verksamheten på Spåret. Rent praktiskt ser vi till att utnyttja våra stora, luftiga lokaler, gympasal och ateljé för att varje barn ska få en så givande vardag som möjligt. När vi blir hungriga, äter vi jättegod mat som lagas på plats av vår kock.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare hos oss är du en del av att skapa en miljö som speglar vår syn på barn, hur man lär sig och vad kunskap är. Miljön, redskapen och materialen bidrar genom att berätta för barnen vad man förväntar sig av dem.  Vikariatet kommer att vara på både Stegen och Spåret. Avdelningen Spåret fokuserar mycket på rörelse, utelek samt skapande.

Våra ledord är: Jag vill, jag kan, jag törs!

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare eller undersköterska och har ett stort engagemang för alla våra barn. Vi söker dig som vill vara: medupptäckare; medupplevande; medundersökande; medagerande.

Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och alltid sätta barnet i centrum. Du har ett förhållningssätt som innebär att du finner barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning fram till sommaren 2023. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

Till eventuella bemanningsföretag: I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till habiliteringen Östergården

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 8
Det gemensamma förhållningssättet för alla på boendet är "Barn med funktionsnedsättning är inte barn med särskilda behov.

Barnen är barn, med grundläggande behov, som kräver särskilda lösningar". Tillsammans arbetar sjuksköterskan för att planera, leda och utveckla omvårdnadsarbetet med erfarna gruppchefer och habiliteringsassistenter. Vi gör allt från vardagliga saker som att hjälpa till med hygien och måltider till att skapa stimulans och utföra medicinska insatser.

För att trivas som sjuksköterska hos oss behöver du tycka om att samverka. Du bör gilla lek, bus och att få vara kreativ. Vi tror att du har nära till skratt och förmåga att se storheten i varje litet framsteg. I din roll som sjuksköterska bidrar du med att barnen får god omvårdnad i sitt hem, och bidrar till att barnen växer upp med jämlika levnadsvillkor.

Ta gärna del av den här filmen från boendet Östergården!Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av 13 barn och ungdomar med olika grad av funktionsvariationer. Barnen bor oftast på boendet i flera år och du har goda möjligheter att arbeta nära dem och lära känna dem.

I ditt arbete ingår att göra självständiga bedömningar, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare. Boendet har en egen patientansvarig läkare som du som sjuksköterska rondar med en gång i veckan och som känner barnen väl. I dina arbetsuppgifter ingår läkemedelshantering. En stor del av tjänsten innefattar även handledning och utbildning av undersköterskor, samt konsultation och rådgivning.

Tjänsten är fördelad på barnboendet och i habiliteringsteamet, arbetsfördelningen är cirka 50/50. På barn- och ungdomsboendet är sjuksköterskan en naturlig del av den operativa arbetsledningen. Närmaste kollegor är gruppchefer och verksamhetschef med lång erfarenhet från målgruppen. Verksamhetschefen är även utbildad sjuksköterska.

På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården.

I din roll har du frihet i att själv planera och lägga upp ditt arbete och det finns stora möjligheter att jobba med både förbättringsarbete och egen kompetensutveckling. För ditt stöd finns inom organisationen en bred kompetens vad gäller frågor kring funktionsnedsättning såväl som hälso- och sjukvård. Vi har en kvalitetsavdelning med en egen medicinskt ansvarig sjuksköterska samt chefer i olika led med HSL-kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande likaså om du har du tidigare erfarenhet från habilitering, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du har driv och arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt barnet eller ungdomen behov i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Arbetstid måndag-fredag på dagtid. I tjänsten ingår förmåner som friskvårdsbidrag och det kommer i din roll finnas stora möjligheter att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete. Du kommer att erbjudas kontinuerlig kompetensutveckling för att du ska kunna fortsätta att växa i din roll som sjuksköterska hos oss.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång.

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

En del av något större

Bräcke habilitering Östergården är en del av Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Ansök nu

Habiliteringsassistenter till Elevhemmet Riksgymnasiet

Habiliteringsassistent
Läs mer Nov 28
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det just nu 14 ungdomar som i sin vardag stöttas av sammanlagt 52 habiliteringsassistenter. 

Vi söker nu dig som vill arbeta deltid hos oss, på 50% respektive 80% - samt personer som kan arbeta extra  vid ordinarie personals frånvaro. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på:

www.brackediakoni.se

www.riksgymnasietgbg.se

Titta på filmen om Riksgymnasiet i Göteborg: 

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw&feature=youtu.be

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Sjuksköterskor till hospice dag och kväll

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 24
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket och det ställs höga krav på dig, men du får också möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att kunna fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Utöver det dagliga arbetet är alla medarbetare med i ansvarsgrupper för uppgifter som behöver göras för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n för att samskapa vården med våra gäster och närstående.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja ha en omväxlande första tjänst om du är nyutexaminerad. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första året har du en mentor i verksamheten och du får också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Vi söker nu sjuksköterskor för tjänstgöring dag/kväll/helg. Du har viss möjlighet att påverka ditt schema men du förväntas jobba såväl dag och kväll samt varannan helg. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar, mellan 70-100%. 

Mer om våra förmåner kan du läsa här: https://www.brackediakoni.se/jobb/vara-formaner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nattsjuksköterska till hospice, Bräcke diakoni

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Nov 11
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket och det ställs höga krav på dig, men du får också möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Utöver det dagliga arbetet är alla medarbetare med i ansvarsgrupper för uppgifter som behöver göras för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n för att samskapa vården med våra gäster och närstående.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja ha en omväxlande första tjänst om du är nyutexaminerad. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första året har du en mentor i verksamheten och du får också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Vi söker sjuksköterska för natt-tjänst. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar, mellan 55-80 %.

Mer om våra förmåner kan du läsa här: https://www.brackediakoni.se/jobb/vara-formaner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsterapeut till Bräcke habilitering Östergården

Arbetsterapeut
Läs mer Nov 4
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Vi vill att varje barn och ungdom ska växa!

De barn, ungdomar och unga vuxna med flerfunktionsnedsättningar som vi möter ska vara huvudpersoner i sina liv - därför är det grunden i vårt uppdrag på habiliteringen att erbjuda dem ett allsidigt stöd och utveckling.

För att möjliggöra detta riktar vi våra insatser mot både individen och sammanhanget runt omkring. Det gör att samverkan med den unges familj, skol- och boendepersonal är viktigt i vårt arbete. Vi finns där barnen och ungdomarna bor, vilket ger möjlighet till tät kontakt och kontinuitet. Tillsammans tar vi tillvara barnens och ungdomarnas resurser, möter deras behov och hittar strategier för att skapa en bra livskvalitet.

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska.

Just nu söker vi en arbetsterapeut på ett vikariat till december 2023 till vårt härliga team!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet.  Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem (hälsoplan/habiliteringsplan).

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, ungdomar och unga vuxna med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal , skolpersonal, hjälpmedelscentralen samt hälso- och sjukvård.
- Coachning, vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på ungdomarnas boende. Habiliteringen erbjuder även perioder av djurassisterad terapi i samarbete med ridskola och hundförare, som du kan bli delaktig i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om flerfunktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå och har intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen. Vi ser att du har god förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team. Du har förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk. Som person har du en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Du har även B-körkort.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat på 50 % t o m december 2023.

Vi ser över ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Fysioterapeut till Habiliteringen på Bräcke diakoni

Fysioterapeut/Sjukgymnast
Läs mer Nov 4
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en fysioterapeut på en tillsvidareanställning till vårt härliga gäng!

Beskrivning 
Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska. Du ingår i teamet och skall i första hand arbeta mot målgruppen äldre samt i viss mån funktionshindrade i ett av våra boenden. 

Kvalifikationer
• Legitimerad fysioterapeut alt sjukgymnast.
• Intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen.
• God förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team.
• Förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga
nätverk.
• Som person har en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete
• Det är meriterande men ej ett krav med B-körkort.

Arbetsuppgifter:
Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet. Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem utifrån en hälso- och habiliteringsplan. Vi är mitt i ett utvecklingsarbete kring detta där vi också planerar för övergången till ett helt nytt och ICF-baserat journalsystem.

Du kommer bland annat att arbeta med:

• Utredning och behandling av äldre och funktionsvarierade .
• Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
• Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal,
hjälpmedelscentral samt hälso- och sjukvård.
• Vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på  boende.Villkor
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. 

Ansökningarna kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan
ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Vi har i denna annons valt våra rekryteringsvägar och undanber oss vänligen men bestämt
rekryteringsföretag.

Ansök nu

Undersköterska till Hospice

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Nov 28
Som undersköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras anhöriga.

Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt.Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med sjuksköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om basal omvårdnad, men även saker som att tänka lite extra på hur du dukar matbrickan och stödjande samtal. 

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n och hospicefilosofin.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och är intresserad av palliativ vård. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

Villkor


Du får en individanpassad introduktion med bredvid gång, en digital basutbildning i palliativ vård samt heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar men ca 70%. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till specialförskolan Stegen

Barnskötare
Läs mer Okt 4
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en barnskötare med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen. 

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Genom motivation, utmaningar och facilitering ser vi till att våra barn får lära, utforska och leka - som barnskötare hos oss är du en central del i detta genom att i vardagen arbeta nära våra barn i allt ifrån lek, träning och personlig omvårdnad. Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika professioner. Vid behov så får man ibland även arbeta på förskolan Spåret.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare, undersköterska eller har stor erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättningar och som vill bli en del av vår verksamhet. Som medarbetare hos oss är du del av en miljö där vi tillsammans möter stora utmaningar och delar glädjen i barnens framsteg. Du behöver vara ansvarsfull, positiv och intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Den konduktiva pedagogiken är fysiskt krävande viket du behöver trivas med. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter. Det är viktigt att du ser barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Villkor
Visstidsanställning längre än 6 månader. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Habiliteringsassistenter till Elevhemmet Riksgymnasiet

Habiliteringsassistent
Läs mer Okt 27
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det just nu 14 ungdomar som i sin vardag stöttas av sammanlagt 52 habiliteringsassistenter. 

Vi söker nu dig som vill arbeta deltid hos oss, på 50% respektive 80% - samt personer som kan arbeta extra  vid ordinarie personals frånvaro. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på:

www.brackediakoni.se

www.riksgymnasietgbg.se

Titta på filmen om Riksgymnasiet i Göteborg: 

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw&feature=youtu.be

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Underskötera till Hospice

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Nov 16
Som undersköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras anhöriga.

Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt.Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med sjuksköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om basal omvårdnad, men även saker som att tänka lite extra på hur du dukar matbrickan och stödjande samtal. 

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n och hospicefilosofin.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och är intresserad av palliativ vård. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

Villkor


Du får en individanpassad introduktion med bredvid gång, en digital basutbildning i palliativ vård samt heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar men ca 70%. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsterapeut till habiliteringen Riksgymnasiet

Arbetsterapeut
Läs mer Okt 26
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg – och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med rörelsehinder. På Riksgymnasiet får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser samt boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt, systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet.

Är du arbetsterapeut och vill vara med och utveckla arbetet vid Habiliteringen Riksgymnasiet? Tycker du om utmaningen att ge ungdomar med rörelsehinder de bästa förutsättningarna för att klara sin utbildning och få en bra förberedelse för vuxenlivet? Då är det dig vi söker!


Arbetsuppgifter

På habiliteringen jobbar vi både enskilt och i team kring planering och upplägg utifrån elevens behov och önskemål där alla förväntas bidra aktivt utifrån sina erfarenheter och sin profession. Yrkesgrupperna som finns representerade hos oss är, utöver arbetsterapeut; fysioterapeut, kurator, logoped, dietist och psykolog. Läkare finns på konsultbasis. Förutom teamarbetet inom habiliteringen förekommer mycket samverkan med skola och elevhem.

Arbetsterapeuterna hos oss:
- ser till helheten och arbetar med tonvikt på ICF´s komponent "aktivitet och delaktighet".
- använder aktivitet för både bedömning och träning. "Görandet" är ett redskap för att utreda och behandla.
- deltar i utredning och anpassning av miljön i såväl skola som elevhem.
- handleder övrig personal vid behov.
- bedömer behov av, ansöker om och förskriver hjälpmedel.
- arbetar med kognitivt stöd, alternativ kommunikation och positionering.
- samarbetar med habiliteringar och hjälpmedelscentraler i den region eleven kommer ifrån. 

Vi är en organisation som arbetar mycket med att utveckla dels vår egen organisation men också med att utveckla arbetssätt och metoder inom funktionshinderområdet, t ex i projektform. För dig som uppskattar utvecklingsarbete finns det alltså stora möjligheter men också en förväntan att du vill vara med och bidra.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av habiliteringsarbete. Då kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet och framförallt intresse av att arbeta med ungdomar med funktionsnedsättning och habilitering. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med förvärvad hjärnskada. Om du har erfarenhet av att arbeta med ICF och som en del av ett team, är det också ett plus. Då du som arbetsterapeut kommer att samarbeta med de flesta inom vår verksamhet så är du en viktig kugge i hjulet.  Därför är det viktigt att du som person är strukturerad, flexibel, lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du är även ansvarsfull, initiativtagande och har god förmåga att kunna se helheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, måndag-fredag.

Ansökningarna behandlas löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?
Läs mer på www.brackediakoni.se eller www.riksgymnasietgbg.se

Ansök nu

Undersköterska eller vårdbiträde till idéburet barn- och ungdomsboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Nov 4
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?  

Vad är Östergårdens bostad med särskild service? 

På Östergården bor barn och ungdomar med behov av stöd enligt LSS-beslut. Vi som arbetar på boendet har ett högt engagemang för dem som bor hos oss och vi kännetecknas av vår starka och genuina omtanke och drivkraft för dem vi finns till för.

Vilket stöd barnen behöver varierar. Vi har fyra enheter med två olika inriktningar; flerfunktionsnedsättning eller neuropsykiatri, där du har möjlighet att arbeta inom det område som intresserar dig mest! 

På Östergården tycker vi om att erbjuda våra barn meningsfulla aktiviteter. Vi använder vår fina utemiljö med grillplats och vår vackra sinnesträdgård Oasen. Det ordnas vattenlek eller bara en avkopplande stund. I vår innemiljö har vi har våra sinnesrum. Där finns tillgång till musiksäng, bolltäcke, och upplevelselådor. Ibland träffas vi och pysslar, bakar, läser, går på promenader eller hänger i gymmet. Vi har också egen varmvattenbassäng och gymnastiksal. 

Idéburen bostad med särskild service betyder 

Att vi har möjlighet att göra skillnad! Vi drömmer om ett boende där barnen och ungdomarna känner sig delaktiga, självständiga och värdefulla. Vi drömmer samtidigt om en arbetsplats där vi känner hög grad av meningsfullhet i det vi gör, och där vi följer samma väg mot vårt gemensamma mål - att barnen och ungdomarna skall få leva ett utvecklande och värdefullt liv!

Som ett led i att förverkliga vår dröm, behöver vi nu habiliteringsassistenter som delar vår vision och som ser att samarbete och delaktighet är nyckeln till att lyckas. 

Vi erbjuder fast anställning 

På 70-90% med tjänstgöring på dag, kväll och helg. Vi söker även dig som vill jobba natt. I tjänsten som habiliteringsassistent hos oss ingår arbetsuppgifter såsom att ge stöd, service och omvårdnad enligt den enskildes genomförandeplan, men även dokumentation och läkemedelshantering. Du blir kontaktperson, och en viktig spelare på avdelningen. Till ditt stöd finns stödpedagog och legitimerad personal från vår egen habilitering. Hos oss erbjuds alla anställda kollektivavtal och friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också ett relationsbaserat nära ledarskap och stora möjlighet att påverka i din vardag.  

Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom LSS, med personer med flerfunktionshinder eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Du bör ha god kännedom om lågaffektivt bemötande och AKK. Det är meriterande om du har utbildning inom vård och omsorg samt erfarenhet av dokumentation och utförande enligt IBIC. För att trivas hos oss tror vi att det är bra om du tycker att det är spännande att arbeta i en verksamhet som är i förändring. 

För att kunna erbjudas en anställning oss  behöver du också uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Längtar du efter ett meningsfullt arbete? 

Är du intresserad av att hoppa på ett spännande utvecklande uppdrag och bidra till vår dröm om att barn och ungdomar med funktionsnedsättning har rätt att få växa upp som andra? Vill du utvecklas tillsammans med en organisation som vill göra mer för fler? 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bräcke diakoni välkomnar undersköterskor till hemtjänst i Göteborg

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Okt 11
Välkommen till Bräcke diakoni!

Vi är Bräcke diakoni! En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

I takt med att vi får fler kunder behöver vi anställa fler medarbetare. Vi söker både timanställda och tillsvidareanställda. Du har möjlighet att påverka ditt schema med dagar, kvällar och helger eller få en ren dagtjänst eller kvällstjänst och helgtjänst.

Vår högsta strävan är att våra medarbetare ska trivas hos oss och må gott på jobbet. Vi är övertygade om att medarbetare som mår bra ger den bästa omsorgen till våra kunder – dem vi finns till för. Hos oss får du som medarbetare en bra start på varje arbetspass genom att vi bemöter varandra i en positiv anda och att vi gemensamt tar ansvar för att ha ordning och reda på arbetskläder, telefoner, transportmedel och planering. Det som är oklart löser vi genom dialog och samarbete. Vi kommer ge dig en god introduktion så att du kan känna dig trygg på ditt arbete och vi ger dig också en inblick i Bräckes värdegrund.  

Som medarbetare i Bräckes hemtjänst i Göteborg -Majorna/Linne erbjuds du;

- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka. Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen men även möjlighet till kompetensutveckling för andra karriärval.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är undersköterska och har fyllt 18 år. Du har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning och/eller har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, gärna från hemtjänst. Du har en mogenhet, engagemang och fint bemötande och du tycker om att ansvara för och hjälpa människor i behov. I tjänsten ingår medicinhantering och dokumentation. Har du körkort är det en merit. Vi transporterar oss med både bil och cykel.

Du är kvinna, man eller hen, du är äldre eller yngre. Du är utåtriktad eller blyg, intresserad av teknik, bilar eller musik. Kort och gott, du kan vara som du är.

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.

Villkor

Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning, vikariat och för timanställning.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.

Hoppas vi ses!

Ansök nu

Sjuksköterskor till hospice dag och kväll

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Okt 26
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket och det ställs höga krav på dig, men du får också möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att kunna fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Utöver det dagliga arbetet är alla medarbetare med i ansvarsgrupper för uppgifter som behöver göras för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n för att samskapa vården med våra gäster och närstående.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja ha en omväxlande första tjänst om du är nyutexaminerad. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första året har du en mentor i verksamheten och du får också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Vi söker nu sjuksköterskor för tjänstgöring dag/kväll/helg. Du har viss möjlighet att påverka ditt schema men du förväntas jobba såväl dag och kväll samt varannan helg. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar, mellan 70-100%. 

Mer om våra förmåner kan du läsa här: https://www.brackediakoni.se/jobb/vara-formaner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Förskollärare till specialförskolan Stegen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Okt 10
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

En av våra förskollärare ska gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarie med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen.

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med motorik, kommunikation, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och kreativitet, helt utifrån förskolans läroplan Lpfö 18. Du kommer att få intern utbildning i den konduktiva pedagogikens grunder och kommer att ingå i ett engagerat och härligt arbetslag. Arbetslaget består av olika professioner, där ni både gemensamt och på som individer har ansvar för bl.a. den pedagogiska planeringen och dokumentationen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare och har ett starkt engagemang för barn med särskilda behov. Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och vara intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Dessutom är den konduktiva pedagogiken fysiskt krävande och innebär bl.a. förflyttningar av barnen, vilket du behöver trivas med.

Du har kunskap om pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion och för att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet i verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % på ca 1 år.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Stödassistenter till LSS-boendet Lefflergården

Stödassistent
Läs mer Okt 21
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi personal för tillsvidareanställning. Vill du vara med i utvecklingen av ett nytt boende är detta en möjlighet för dig!

Lefflergården är Bräcke diakonis första LSS-boende i egen regi och öppnade i september 2021. Boendet har dygnet-runt-bemanning och är beläget i hjärtat av det nybyggda kvarteret Leffler i stadsdelen Bräcke i Göteborg. Det består av sex lägenheter som är till för personer med behov av tillsyn och omvårdnad enligt personkrets 1. De personer som flyttar in till oss är unga vuxna som flyttar till sitt eget första boende.

Inflyttning av nya hyresgäster pågår och vi söker nu dig som vill bidra till att skapa en verksamhet som gör LSS intentioner om delaktighet och inflytande i vardagen till verklighet för våra hyresgäster.

Som stödassistent hos oss blir du en spindel i nätet för de boende. Du arbetar i de boendes hem med fokus på att de som bor hos oss ska må bra och trivas. I arbetet ingår att arbeta stödjande i syfte att bibehålla och utveckla hyresgästernas funktioner och förmågor och att stimulera till kommunikation och delaktighet i vardagens alla moment. Du ger även stöd i sjukvårdande insatser såsom att ge medicin och kontakta sjuksköterska vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har läst till stödassistent, gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet.

Eftersom du kommer vara en viktig del av att bygga upp vår verksamhet, behöver du ha tidigare arbetslivserfarenhet inom LSS-området, allra helst från boende. Du behöver ha kunskap om och känna dig trygg i arbetsmetoder såsom lågaffektivt bemötande, AKK och tydliggörande pedagogik. Du har erfarenhet av att upprätta och arbeta efter genomförandeplaner och förstår vikten av social dokumentation. Har du kunskap om IBIC är detta meriterande.

Om du har B-körkort och känner dig bekväm att köra inom Göteborg är det positivt, men inget krav.

Som person behöver du motiveras av utmaningen att komma till en verksamhet där inte allt finns på plats när du börjar - att få vara en del av att bygga upp något nytt! Vi gör detta tillsammans, och varje person i vårt team blir en nyckel till att bygga en riktig bra verksamhet. Vi vågar lova att du kommer att utvecklas – och bli utmanad – i ett arbete hos oss.

Villkor
Vi söker tre medarbetare till tillsvidareanställningar. Tillsvidareanställningen inleds med provanställning på sex månader, sysselsättningsgrad 75-100%. Arbetstiden är schemalagd både vardagar och helger, dag- och kvällstid. Jour kan förekomma.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Bräcke förskola Spåret

Barnskötare
Läs mer Okt 20
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret.

Just nu söker vi en barnskötare till förskolan Spåret!

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi finns på Bräckeområdet i Lundby. Vi är en fristående förskola med närhet till naturupplevelser såsom skogen bredvid förskolan och vattnet vid Eriksberg. Spåret är en förskola med en avdelning för 15 barn mellan 1-5 år. På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare och kock.

Vägg i vägg med Spåret ligger https://www.brackediakoni.se/stegen som riktar sig till barn med funktionsnedsättningar. 

Alla barn kan!
Närheten avdelningarna emellan ger ett naturligt samarbete och integrering av barnen på förskolan. Stegen arbetar aktivt med konduktiv pedagogik, vars syfte är att ta tillvara på varje barns unika möjligheter och inspirera till rörelse och lärande – grundtankar som genomsyrar även läroplanen och verksamheten på Spåret. Rent praktiskt ser vi till att utnyttja våra stora, luftiga lokaler, gympasal och ateljé för att varje barn ska få en så givande vardag som möjligt. När vi blir hungriga, äter vi jättegod mat som lagas på plats av vår kock.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare hos oss är du en del av att skapa en miljö som speglar vår syn på barn, hur man lär sig och vad kunskap är. Miljön, redskapen och materialen bidrar genom att berätta för barnen vad man förväntar sig av dem. Avdelningen Spåret fokuserar mycket på rörelse, utelek samt skapande. Som barnskötare oss, blir det din uppgift att tillsammans med dina kollegor att  leda det pedagogiska arbetet, dokumentera och omsätta läroplanen i praktiken.

Våra ledord är: Jag vill, jag kan, jag törs!

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser även att du har grundläggande behörighet inom områdena barns språk och matematiska utveckling. Vi söker dig som vill vara: medupptäckare; medupplevande; medundersökande; medagerande.

Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och alltid sätta barnet i centrum. Du har ett förhållningssätt som innebär att du finner barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat fram till sommaren 2023. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

Till eventuella bemanningsföretag: I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Sjuksköterskor timvikarie på Hospice, Bräcke diakoni

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Okt 7
Bräcke diakoni söker sjuksköterskor till Hospice Helhetsvård

Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor och deras anhöriga. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator ,rehab, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även av att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Vi arbetar utifrån de sex S:n och hospicefilosofin.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Utöver det, är den personliga lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor


Vi är måna om att du ska få en bra introduktion till oss och lägger därför upp den i dialog med dig eftersom olika personer har olika behov. Vi söker nu sjuksköterskor som vill jobba timmar hos oss för att täcka både akuta och planerade behov. För att du ska vara aktuell behöver du ha möjlighet att arbeta minst fem tillfällen per månad hos oss, även om behovet varierar, och ha en långsiktig plan att stanna kvar.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-koordinator

IT-samordnare
Läs mer Sep 21
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Nu söker vi ytterligare en IT-koordinator till vår interna IT-avdelning.

Din roll blir att hantera arbetsområdet förvaltning av verksamheter, program och avtal. Det ingår även att hantera beställningar ifrån våra användare. I uppdraget ingår tjänsteresor då arbetet stundtals utförs ute i våra verksamheter som finns från Falkenberg i söder till Stockholm i norr. I din roll kommer du att svara direkt mot IT-chef och du kommer att ingå i ett team med flera IT-koordinatorer med varsitt arbetsområde. Du är placerad på vårt huvudkontor i Göteborg. 

Arbetsuppgifter

- Utveckla och hantera beställningar Förvalta och administrera system.
- Leda och vara kravställande vid upphandlingar av system och tjänster.
- Proaktivt arbete kring kundnöjdhet och utvärdering av tjänster.
- Aktivt delta i utvecklingen av interna IT-processer på Bräcke diakoni som t.ex. automatisering av användarflöden och tilldelning av behörigheter
- Koordinera utbyte av hårdvara för verksamheter

Kvalifikationer
För att var IT-koordinator hos oss behöver du vara noggrann, social och samarbetsvillig. Vidare behöver du kunna hantera en större arbetsmängd som kräver att du har förmåga att självständigt prioritera när det behövs. Dessutom har du:

- Bred kunskap inom IT
- Erfarenhet av att hantera komplexa organisationer med stor omsättning av verksamheter och användare
- Goda kunskaper i Microsofts klient- och servermiljö
- Goda kunskaper i hårdvara så som datorer, mobila enheter etc.
- 5 års erfarenhet i ledande IT-position ex IT-chef, IT-ansvarig eller IT-koordinator
- B-körkort.
- Flytande Svenska i tal och skrift

Välkommen med din ansökan!

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till habiliteringen Östergården

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Okt 17
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en sjuksköterska till habiliteringen Östergården!

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss har du ansvar för omvårdnaden av dem som bor hos oss. Målgruppen är barn- och ungdomar med olika grad av funktionsvariationer. Det innebär bl.a. att du kommer att arbeta med läkemedelshantering, göra självständiga bedömningar, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser riktade till målgruppen och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare. Du kommer också att handleda boendepersonal i läkemedels- och omvårdnadsfrågor.

Du kommer att utgå ifrån habiliteringen Östergården där du lägger merparten av din arbetstid. Du kommer i din roll att verka inom andra verksamheter på området. På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården. 

I området finns det andra verksamheter som har sjuksköterskor och som du kan rådgöra med och ha ett kollegialt utbyte med. Till stöd i ditt uppdrag kommer du ha regelbunden kontakt med vår medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS).

Kvalifikationer
Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av habilitering. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet eller habilitering. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt barnet eller ungdomen behov i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med sex månaders provanställning. Arbetstid måndag-fredag på dagtid.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång. 

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Undersköterskor och Stödpedagoger till Västergården

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Sep 24
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Nu söker vi undersköterskor och stödpedagoger till Norrgården och Södergården – korttidsboende och permanentboende för personer under 65 år med demenssjukdom.

Vi söker dig som känner glädje, och stimuleras av att arbeta med nytänkande demensvård med fokus på yngre personer. Vi arbetar för att lägga förstoringsglaset på det friska, på alla de förmågor och resurser personen fortfarande har kvar, vi kallar det KAN-listan. Med utgångspunkt från individens behov, mål och önskemål skapar vi skräddarsydda och hållbara strukturer, verkar för välbefinnande och tränar för en ökad självständighet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett socialt stöd i vardagen med allmän omvårdnad utifrån ett multiprofessionellt teamarbete där pedagoger och undersköterskor jobbar sida vid sida. Stödet syftar till att hantera det dagliga livet; med ex bibehållen dygnsrytm, regelbundna måltider, enkel social träning samt möjlighet till gemenskap med andra. Det kan till exempel innebära att du under en arbetsdag spelar spel, har balansträning eller minnesträning med de boende, men också stöttar i personlig omvårdnad. Dokumentation och kvalitetsutveckling är en viktig del i vårt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dels dig som är utbildad undersköterska, gärna med KY-utbildning inom demens eller psykiatri. Vi söker även stödpedagoger, vilket innebär att du har en högskoleutbildning som vi finner relevant för uppdraget. Du har ett genuint intresse för människor, en positiv livssyn och vill utveckla både dig själv och din arbetsplats. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Hos oss får du arbeta i en miljö där kunskaper och engagemang tas tillvara. Meriterande om du har kompetens inom BPSD (beteendemässiga och psykologiska symptom vid demens)

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som innebär arbete under dagtid, kvällstid och helger. Vi arbetar med hälsosamma scheman och för tillfället har vi både scheman med övervägande dagpass samt övervägande kvällspass. Är det något som skulle passa dig?

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Vi arbetar löpande med rekryteringen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Förskolan Spåret

Barnskötare
Läs mer Sep 26
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret.

Just nu söker vi en barnskötare till förskolan Spåret!

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi finns på Bräckeområdet i Lundby. Vi är en fristående förskola med närhet till naturupplevelser såsom skogen bredvid förskolan och vattnet vid Eriksberg. Spåret är en förskola med en avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare och kock.

Vägg i vägg med Spåret ligger https://www.brackediakoni.se/stegen som riktar sig till barn med funktionsnedsättningar. 

Alla barn kan!
Närheten avdelningarna emellan ger ett naturligt samarbete och integrering av barnen på förskolan. Stegen arbetar aktivt med konduktiv pedagogik, vars syfte är att ta tillvara på varje barns unika möjligheter och inspirera till rörelse och lärande – grundtankar som genomsyrar även läroplanen och verksamheten på Spåret. Rent praktiskt ser vi till att utnyttja våra stora, luftiga lokaler, gympasal och ateljé för att varje barn ska få en så givande vardag som möjligt. När vi blir hungriga, äter vi jättegod mat som lagas på plats av vår kock.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare hos oss är du en del av att skapa en miljö som speglar vår syn på barn, hur man lär sig och vad kunskap är. Miljön, redskapen och materialen bidrar genom att berätta för barnen vad man förväntar sig av dem. Avdelningen Spåret fokuserar mycket på rörelse, utelek samt skapande. Som barnskötare oss, blir det din uppgift att tillsammans med dina kollegor att  leda det pedagogiska arbetet, dokumentera och omsätta läroplanen i praktiken.

Våra ledord är: Jag vill, jag kan, jag törs!

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser även att du har grundläggande behörighet inom områdena barns språk och matematiska utveckling. Vi söker dig som vill vara: medupptäckare; medupplevande; medundersökande; medagerande.

Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och alltid sätta barnet i centrum. Du har ett förhållningssätt som innebär att du finner barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning längre än 6 månader. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Välkommen med din ansökan!

Till eventuella bemanningsföretag: I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Medarbetare på DV Leffler

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 21
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke diakoni driver daglig verksamhet i Falkenberg, Stockholm och Göteborg. Dv Verksam på Hisingen vänder sig till personer med flerfunktionshinder som behöver omfattande stöd i sin vardag och som önskar daglig verksamhet på sinnesnivå. Sedan mars 2022 driver Bräcke diakoni DV Leffler som riktar sig mot en målgrupp som har ett mindre omfattande stödbehov. På DV Leffler finns ett café, en second hand och konferens. Vi erbjuder även enklare hantverk och pyssel. Utöver detta arbetar DV Leffler med att skapa praktikplatser som vi kan erbjuda våra deltagare.  

Vi har nu ett vikariat tillgängligt och söker en medarbetare som har erfarenhet av arbete inom daglig verksamhet och med personer som har funktionsnedsättning. Den som innehar tjänsten kommer även att arbeta med att skapa praktikplatser och samverka med dessa aktörer och att handleda våra deltagare under deras praktik.  

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att handleda våra deltagare i grupp men också att ge det individuella stöd som varje deltagare behöver. I våra lokaler finns kollegor på nära håll men en stor del av arbetet sker självständigt med en grupp deltagare. Du behöver trivas med detta och vara van vid att leda grupper. Du ansvarar för att stötta deltagare utifrån var och ens individuella behov till aktivitet och delaktighet utifrån genomförandeplanen.

Verksamheten kan ske inomhus och utomhus och ibland vara förlagd till andra platser. Du kommer tillsammans med deltagarna arbeta för gemensamma mål inom den dagliga verksamhetens aktiviteter. Bakning, enklare matlagning, second hand caféverksamhet och hantverk.

Du kommer att ansvara för de av våra deltagare som har praktik inom andra verksamheter vilket innebär samverkan med praktikplatserna och handledning på plats. Du arbetar även med att skapa praktikplatser och att samverka med dessa aktörer.

Utöver arbetet med deltagarna har du ansvarsområden som du arbetar aktivt med. I arbetet ingår även kontaktmannaskap och social dokumentation.

Tillsammans skapar vi en varm stämning i vår verksamhet och har roligt tillsammans!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är stödassistent eller har annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Eftersom vi fortfarande är en nystartad verksamhet ställer det höga krav på medarbetarnas självständighet och flexibilitet. Saker och ting kommer att formas och ändras allt eftersom verksamheten växer fram. Det gäller såväl planen för dagen som verksamhetens innehåll.  Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och bygga upp en verksamhet men det är samtidigt av yttersta vikt att du som person är trygg och bekväm i att saker och ting ännu inte är klara utan att du tillsammans med dina kollegor är med och färdigställer såväl innehåll som rutiner och planering.

Arbetet innebär samverkan med närliggande verksamheter och det kan bli aktuellt att arbeta även inom dessa.

Du ska vara van vid att handleda och leda grupper såväl som individer. Erfarenhet av arbete med människor som har funktionsnedsättning är obligatoriskt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik, kommunikation och eller lågaffektivt bemötande. Du vill självklart alltid ta vill vara på deltagarens förmågor och arbeta salutogent.

Du har vana av dokumentation och datorer och gärna körkort.

Du bör även ha erfarenhet inom något av följande område:

- Caféverksamhet

- Secondhandverksamhet

- Arbete med praktikplatser

Vi ser fram emot att skapa en varm verksamhet som tar till vara på människors kreativitet och förmågor och hoppas att just du vill vara en del av den, välkommen med din ansökan!

Villkor

Vikariat på 100% möjligheten är stor att den övergår i en fast tjänst. Start 1 februari 2023 eller efter överenskommelse. Verksamheten är öppen dagtid måndag till fredag, kl. 7-17. Rekrytering sker löpande och kan avslutas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till Habiliteringen Östergården, Bräcke Diakoni

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 28
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en sjuksköterska till habiliteringen Östergården!

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss har du ansvar för omvårdnaden av dem som bor hos oss. Det innebär bl.a. att du kommer att arbeta med läkemedelshantering, göra självständiga bedömningar, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser riktade till målgruppen och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare. Du kommer också att handleda boendepersonal i läkemedels- och omvårdnadsfrågor.

Du kommer att utgå ifrån habiliteringen Östergården där du lägger merparten av din arbetstid, resterande tid jobbar du som sjuksköterska inom ett nystartad LSS-boende Lefflergården. Östergården är ett heltidsboende för barn och ungdomar med olika grader av funktionsvariationer. På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården. 

I området finns det andra verksamheter som har sjuksköterskor och som du kan rådgöra med och ha ett kollegialt utbyte med. Till stöd i ditt uppdrag kommer du ha regelbunden kontakt med vår medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS).

Kvalifikationer
Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet eller habilitering. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård. 

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med sex månaders provanställning. Arbetstid måndag-fredag på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång. 

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsterapeut till Bräcke habilitering Östergården

Arbetsterapeut
Läs mer Sep 29
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Vi vill att varje barn och ungdom ska växa!

De barn, ungdomar och unga vuxna med flerfunktionsnedsättningar som vi möter ska vara huvudpersoner i sina liv - därför är det grunden i vårt uppdrag på habiliteringen att erbjuda dem ett allsidigt stöd och utveckling.

För att möjliggöra detta riktar vi våra insatser mot både individen och sammanhanget runt omkring. Det gör att samverkan med den unges familj, skol- och boendepersonal är viktigt i vårt arbete. Vi finns där barnen och ungdomarna bor, vilket ger möjlighet till tät kontakt och kontinuitet. Tillsammans tar vi tillvara barnens och ungdomarnas resurser, möter deras behov och hittar strategier för att skapa en bra livskvalitet.

Habiliteringen Bräcke består av ett tvärprofessionellt team som jobbar tätt ihop. Teamet består av kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, logoped, läkare, dietist och sjuksköterska.

Just nu söker vi en arbetsterapeut till vårt härliga team!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut bidrar du med din specifika kompetens för att stimulera till aktiviteter och skapa medskapande i vardagen för de unga. Hos oss kommer du att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor i teamet.  Vi har ett processinriktat arbetssätt som utgår ifrån hälsoproblem, identifierar hälsotillstånd, formulerar mål och åtgärdar hälsoproblem (hälsoplan/habiliteringsplan).

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Utredning och behandling av barn, ungdomar och unga vuxna med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar.
- Utprovning, förskrivning och specialanpassning av hjälpmedel.
- Samverkan med personernas nätverk såsom närstående, boendepersonal , skolpersonal, hjälpmedelscentralen samt hälso- och sjukvård.
- Coachning, vägledning och utbildning av medarbetare som arbetar på ungdomarnas boende. Habiliteringen erbjuder även perioder av djurassisterad terapi i samarbete med ridskola och hundförare, som du kan bli delaktig i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har kunskap om flerfunktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå och har intresse och kunskap om tekniska hjälpmedel samt kunskap om förskrivningsprocessen. Vi ser Har god förmåga och intresse av att arbeta självständigt såväl som i tvärprofessionellt team. Har förmåga att samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj, boendepersonal och övriga nätverk. Som person har en stark drivkraft och ett engagemang och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Du har även B-körkort.

Vi ser över ansökningarna löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sjuksköterska sökes till habiliteringen Östergården

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Sep 28
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en sjuksköterska till habiliteringen Östergården!

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss har du ansvar för omvårdnaden av dem som bor hos oss. Det innebär bl.a. att du kommer att arbeta med läkemedelshantering, göra självständiga bedömningar, genomföra och utvärdera omvårdnadsinsatser riktade till målgruppen och vid behov samråda med medicinskt ansvarig läkare. Du kommer också att handleda boendepersonal i läkemedels- och omvårdnadsfrågor.

Du kommer att utgå ifrån habiliteringen Östergården där du lägger merparten av din arbetstid, resterande tid jobbar du som sjuksköterska inom ett nystartad LSS-boende Lefflergården. Östergården är ett heltidsboende för barn och ungdomar med olika grader av funktionsvariationer. På habiliteringen är du en del av ett team bestående av läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, psykolog, kurator och dietist vars fokus ligger på barnen som bor på Östergården. 

I området finns det andra verksamheter som har sjuksköterskor och som du kan rådgöra med och ha ett kollegialt utbyte med. Till stöd i ditt uppdrag kommer du ha regelbunden kontakt med vår medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS).

Kvalifikationer
Vi vill att du är legitimerad sjuksköterska med flera års yrkeserfarenhet. Har du en vidareutbildning till distriktssköterska är det meriterande, särskilt boende eller annan LSS-verksamhet eller habilitering. Vi ser också att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du trygg i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor. Du arbetar för att tillgodose verksamhetens behov och har ständigt patienten i fokus. Vi lägger stor vikt vid att du är engagerad och ansvarstagande och att du med skicklighet kan växla mellan varierande arbetsuppgifter och arbetstempo. Rollen som sjuksköterska ställer även krav på din förmåga att leda, motivera och samarbeta med omvårdnadspersonal för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö och erbjuda en kvalitativ vård. 

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med sex månaders provanställning. Arbetstid måndag-fredag på dagtid, viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Med hänvisning till Lagen (2010:479) om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder (LSS) måste du som erbjuds tjänsten visa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas. Vi rekommenderar därför att du beställer utdraget i samband med din ansökan, då handläggningstiden ofta är lång. 

Intervjuer sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till specialförskolan Stegen

Barnskötare
Läs mer Sep 9
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en barnskötare med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen. 

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Genom motivation, utmaningar och facilitering ser vi till att våra barn får lära, utforska och leka - som barnskötare hos oss är du en central del i detta genom att i vardagen arbeta nära våra barn i allt ifrån lek, träning och personlig omvårdnad. Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika professioner. Vid behov så får man ibland även arbeta på förskolan Spåret.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare, undersköterska eller har stor erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättningar och som vill bli en del av vår verksamhet. Som medarbetare hos oss är du del av en miljö där vi tillsammans möter stora utmaningar och delar glädjen i barnens framsteg. Du behöver vara ansvarsfull, positiv och intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Den konduktiva pedagogiken är fysiskt krävande viket du behöver trivas med. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter. Det är viktigt att du ser barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor
Visstidsanställning längre än 6 månader. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Förskollärare till ett på specialförskolan Stegen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 8
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

En av våra förskollärare ska gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarie med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen.

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med motorik, kommunikation, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och kreativitet, helt utifrån förskolans läroplan Lpfö 18. Du kommer att få intern utbildning i den konduktiva pedagogikens grunder och kommer att ingå i ett engagerat och härligt arbetslag. Arbetslaget består av olika professioner, där ni både gemensamt och på som individer har ansvar för bl.a. den pedagogiska planeringen och dokumentationen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare och har ett starkt engagemang för barn med särskilda behov. Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och vara intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Dessutom är den konduktiva pedagogiken fysiskt krävande och innebär bl.a. förflyttningar av barnen, vilket du behöver trivas med.

Du har kunskap om pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion och för att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet i verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % på ca 1 år.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Förskollärare till specialförskolan Stegen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Sep 8
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

En av våra förskollärare ska gå på föräldraledighet och därför söker vi nu en vikarie med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen.

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med motorik, kommunikation, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och kreativitet, helt utifrån förskolans läroplan Lpfö 18. Du kommer att få intern utbildning i den konduktiva pedagogikens grunder och kommer att ingå i ett engagerat och härligt arbetslag. Arbetslaget består av olika professioner, där ni både gemensamt och på som individer har ansvar för bl.a. den pedagogiska planeringen och dokumentationen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare och har ett starkt engagemang för barn med särskilda behov. Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och vara intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Dessutom är den konduktiva pedagogiken fysiskt krävande och innebär bl.a. förflyttningar av barnen, vilket du behöver trivas med.

Du har kunskap om pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion och för att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet i verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % på ca 1 år.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Verksamhetschef för Hospice helhetsvård på Bräcke diakoni

Äldreomsorgschef
Läs mer Sep 12
Vill du bli vår nya Verksamhetschef för Hospice Helhetsvården på Bräcke diakoni
i Göteborg?

Vi är Bräcke diakoni, en idéburen stiftelse.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

- Vill du ha ett otroligt meningsfullt och viktigt arbete?
- Vill du ta ansvar för en verksamhet där livet och döden går hand i hand varje dag?
- Vill du leda strategiskt genom delaktighet och inflytande för våra gäster och medarbetare
- Vill du arbeta för att hitta lösningar genom samarbete internt och externt?
- Är du en trygg ledare som är öppen för utveckling och nya perspektiv?
- Vill du ta dig an ett betydelsefullt uppdrag som också innebär komplexa och utmanande frågor?

Om svaren på dessa frågor är JA så är Du den vi letar efter!

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.
Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen inom driftområdet och rapporterar till driftområdeschef. I ditt uppdrag ingår bl.a. ansvar för ekonomi, arbetsmiljö och kvalitet. Vidare har du ansvar för avtal och goda beställarrelationer. Du ingår i nätverk och samverkansgrupper med andra verksamheter för specialiserad palliativ vård både lokalt och nationellt.

Som ledare i Bräcke diakoni erbjuds du;

- Stöd från chef, kollegor och stödfunktioner
- God introduktion i så väl praktiska arbetsuppgifter, system och värdegrund
- Ledarutveckling, individuellt och i grupp, i samarbete med St Lukas och i ledningsgruppen
- Samtalsstöd vid livskris och ohälsa
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling
- En välkomnande och fin gemenskap

Vilka är vi på Bräcke Hospice helhetsvården?
Vi är Sveriges första Hospice och i år firar vi 40-årsjubileum. Det är en liten verksamhet med tio platser som bemannas av både undersköterskor och sjuksköterskor dygnet runt. I personalgruppen är vi ca 25 personer. Kurator, diakon och rehabpersonal är på plats regelbundna timmar varje vecka och läkarbemanning är från Sahlgrenska universitetssjukhuset. Vi ger god palliativ vård till omkring 130 gäster och deras närstående varje år och strävar efter att möta deras individuella behov med utgångspunkt i Socialstyrelsens hörnstenar för palliativ vård samt de 6 S:n.

 

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom verksamhetsområdet. Det är extra meriterande om du är sjuksköterska.
• Gedigen erfarenhet av ledarskap inom verksamhetsområdet.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.


Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.
Hoppas vi ses!

Ansök nu

Bräcke förskola söker kock med brinnande matintresse

Specialkock
Läs mer Sep 6
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret. All mat på våra förskolor lagas här på plats och nu när vår nuvarande kock ska var föräldraledig så söker vi en vikarie.

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi är avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. finns på Bräckeområdet i Lundby. 

https://brackediakoni.varbi.com/center/tool/position/528167/edit/tab:1/brackediakoni.se/stegen är en specialförskolan om riktar sig till barn med flerfunktionsnedsättningar. 

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger och även att tillaga specialkost. I dagsläget serveras ca 40 portioner/dag. Som kock har du i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna.

I tjänsten ingår också att planera matsedlar, specialkost, beställa varor, ansvara för livsmedelshygien och egenkontroller. Vidare ansvarar du för att diska och hålla ordning i köket samt för att ta hand om förskolornas tvätt. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med pedagogerna och barnen på förskolan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som älskar att laga mat! Det är meriterande om du har utbildning inom restaurang eller storkök samt en nyligen uppdaterad utbildning i livsmedelshygien. Dokumenterade kunskaper och erfarenhet från självständigt arbete i förskolekök är meriterande. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta bra både själv och med andra. Du är även tillmötesgående, kvalitetsmedveten och har en vilja och förmåga att hitta nya lösningar när det behövs Vi söker dig som gör det där lilla extra!

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 3-6 månader. Arbetet sker på dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Bräcke förskola söker kock med brinnande matintresse

Specialkock
Läs mer Sep 6
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret. All mat på våra förskolor lagas här på plats och nu när vår nuvarande kock ska var föräldraledig så söker vi en vikarie.

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi är avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. finns på Bräckeområdet i Lundby. 

https://brackediakoni.varbi.com/center/tool/position/528167/edit/tab:1/brackediakoni.se/stegen är en specialförskolan om riktar sig till barn med flerfunktionsnedsättningar. 

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger och även att tillaga specialkost. I dagsläget serveras ca 40 portioner/dag. Som kock har du i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna.

I tjänsten ingår också att planera matsedlar, specialkost, beställa varor, ansvara för livsmedelshygien och egenkontroller. Vidare ansvarar du för att diska och hålla ordning i köket samt för att ta hand om förskolornas tvätt. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med pedagogerna och barnen på förskolan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som älskar att laga mat! Det är meriterande om du har utbildning inom restaurang eller storkök samt en nyligen uppdaterad utbildning i livsmedelshygien. Dokumenterade kunskaper och erfarenhet från självständigt arbete i förskolekök är meriterande. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta bra både själv och med andra. Du är även tillmötesgående, kvalitetsmedveten och har en vilja och förmåga att hitta nya lösningar när det behövs Vi söker dig som gör det där lilla extra!

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 3-6 månader. Arbetet sker på dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska
Läs mer Jul 11
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med? Då är du rätt MAS för jobbet.

https://www.youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c

Beskrivning
Nu har du chansen att komma till oss på Bräcke diakonis kvalitetsavdelning som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). Vår nuvarande MAS går vidare till nya spännande uppdrag och vi söker dig som brinner för att skapa värde för de vi finns till för - patienter, brukare, boende och anhöriga men även medarbetare och chefer.  

Arbetsuppgifter
Som MAS jobbar du med att stödja verksamheterna i kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet. Du utreder avvikelser, skapar rutiner, håller i uppföljningsmöten och kvalitetsdialoger. Du deltar bl.a. i driftområdesledningsgrupperna inom Äldreomsorg samt Hälsa & Vård och håller i nätverken för sjuksköterskor och hygienombud. Du håller kontakt kring läkemedelsfrågor med apoteket och med våra externa läkarorganisationer.

Du ingår i ett multiprofessionellt team av kvalitetsexperter och jobbar tätt ihop med MAR, SAS, verksamhetsutvecklare, kvalitetsstrateg och utvecklingschef. Som MAS rapporterar du direkt till stiftelsens ledning och du har en ledande roll i stiftelsens smittskyddsarbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av kvalitetsuppföljning, avvikelsehantering och systematiskt kvalitetsarbete. Du är kunnig kring hygien- och smittskyddsfrågor och du har jobbat med liknande uppdrag eller som chef. Som person gillar du ordning och reda samtidigt som du är inlyssnande för att förstå behoven som finns i verksamheterna.

Ansök nu

Bräcke förskola söker kock med brinnande matintresse

Specialkock
Läs mer Aug 10
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret. All mat på våra förskolor lagas här på plats och nu när vår nuvarande kock ska var föräldraledig så söker vi en vikarie.

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi är avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. finns på Bräckeområdet i Lundby. 

https://brackediakoni.varbi.com/center/tool/position/528167/edit/tab:1/brackediakoni.se/stegen är en specialförskolan om riktar sig till barn med flerfunktionsnedsättningar. 

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger och även att tillaga specialkost. I dagsläget serveras ca 40 portioner/dag. Som kock har du i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna.

I tjänsten ingår också att planera matsedlar, specialkost, beställa varor, ansvara för livsmedelshygien och egenkontroller. Vidare ansvarar du för att diska och hålla ordning i köket samt för att ta hand om förskolornas tvätt. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med pedagogerna och barnen på förskolan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som älskar att laga mat! Det är meriterande om du har utbildning inom restaurang eller storkök samt en nyligen uppdaterad utbildning i livsmedelshygien. Dokumenterade kunskaper och erfarenhet från självständigt arbete i förskolekök är meriterande. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta bra både själv och med andra. Du är även tillmötesgående, kvalitetsmedveten och har en vilja och förmåga att hitta nya lösningar när det behövs Vi söker dig som gör det där lilla extra!

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 3-6 månader. Arbetet sker på dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Bräcke förskola söker kock med brinnande matintresse

Specialkock
Läs mer Jul 11
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret. All mat på våra förskolor lagas här på plats och nu när vår nuvarande kock ska var föräldraledig så söker vi en vikarie.

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi är avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. finns på Bräckeområdet i Lundby. 

https://brackediakoni.varbi.com/center/tool/position/528167/edit/tab:1/brackediakoni.se/stegen är en specialförskolan om riktar sig till barn med flerfunktionsnedsättningar. 

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn och pedagoger och även att tillaga specialkost. I dagsläget serveras ca 40 portioner/dag. Som kock har du i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna.

I tjänsten ingår också att planera matsedlar, specialkost, beställa varor, ansvara för livsmedelshygien och egenkontroller. Vidare ansvarar du för att diska och hålla ordning i köket samt för att ta hand om förskolornas tvätt. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med pedagogerna och barnen på förskolan. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som älskar att laga mat! Det är meriterande om du har utbildning inom restaurang eller storkök samt en nyligen uppdaterad utbildning i livsmedelshygien. Dokumenterade kunskaper och erfarenhet från självständigt arbete i förskolekök är meriterande. Det är viktigt att du är flexibel och kan arbeta bra både själv och med andra. Du är även tillmötesgående, kvalitetsmedveten och har en vilja och förmåga att hitta nya lösningar när det behövs Vi söker dig som gör det där lilla extra!

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 3-6 månader. Arbetet sker på dagtid, måndag till fredag.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Förskollärare till idéburen förskola på Hisingen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Jun 22
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret. Just nu söker vi en förskollärare avdelningen Spåret.

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi finns på Bräckeområdet i Lundby. Vi är en fristående förskola med närhet till naturupplevelser såsom skogen bredvid förskolan och vattnet vid Eriksberg. Spåret är en förskola med en avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare och kock.

Vägg i vägg med Spåret ligger https://www.brackediakoni.se/stegen som riktar sig till barn med funktionsnedsättningar. 

Alla barn kan!
Närheten avdelningarna emellan ger ett naturligt samarbete och integrering av barnen på förskolan. Stegen arbetar aktivt med konduktiv pedagogik, vars syfte är att ta tillvara på varje barns unika möjligheter och inspirera till rörelse och lärande – grundtankar som genomsyrar även läroplanen och verksamheten på Spåret.  Rent praktiskt ser vi till att utnyttja våra stora, luftiga lokaler, gympasal och ateljé för att varje barn ska få en så givande vardag som möjligt. När vi blir hungriga, äter vi jättegod mat som lagas på plats av vår kock.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare hos oss är du en del av att skapa en miljö som speglar vår syn på barn, hur man lär sig och vad kunskap är. Miljön, redskapen och materialen bidrar genom att berätta för barnen vad man förväntar sig av dem. Avdelningen Spåret fokuserar mycket på rörelse, utelek samt skapande. Som förskollärare hos oss, blir det din uppgift att leda det pedagogiska arbetet, dokumentera och tillsammans med dina kollegor omsätta läroplanen i praktiken.

Våra ledord är: Jag vill, jag kan, jag törs!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och gärna legitimerad förskollärare. Vi ser även att du har grundläggande behörighet inom områdena barns språk och matematiska utveckling. Om du har erfarenhet av att arbeta som förskollärare samt har erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd är det meriterande. 

Vidare är du bra på att strukturera och dokumentera ditt pedagogiska arbete. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt i ord och handling.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Boendepedagog till psykiatriboende Mellangården på Bräcke diakoni

Stödpedagog
Läs mer Jun 15
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Är du redo för en ny arbetsplats?

Mellangården är ett korttidsboende med dygnet-runt bemanning. Vi har totalt 16 platser som inriktar sig på personer med psykiska funktionshinder i åldern 18-35 år. Placeringarna görs av socialtjänsten enligt socialtjänstlagen (SoL).

Våra boendepedagoger arbetar utifrån socialtjänstens placeringsuppdrag genom kontaktmannaskap och genomförandeplaner där den enskilde boendes aktiva delaktighet och medverkan eftersträvas.

Just nu söker vi en boendepedagog på psykiatriboende Mellangården för en tillsvidaretjänst med anledning av pensionsavgång.

Du kan läsa mer om Mellangården i vår tidning https://www.brackediakoni.se/nyheter/fran-idekraft-trygghet-och-engagemang.

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog medverkar i det vardagsnära arbetet där du som kontaktperson både ansvarar för och är en aktiv del i den enskildes hela vistelseprocess: Inflyttning - Genomförande - Utflyttning/Avslut.

Som boendepedagog kommer du att ge professionellt stöd och hjälp till unga vuxna med psykiska/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med syftet att de ska hitta strategier för att hantera sitt vardagsliv samt sina kontakter i olika sociala sammanhang så att de på sikt klarar ett eget boende. Det innebär att aktivera, motivera och stärka den enskildes resurser till att leva ett så självständigt liv som möjligt samt medverka till att ge de boende en meningsfull fritid. Det är ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med de boende bistår i alla sysslor som görs i ett hem. Struktur och rutiner är viktiga inslag i boendestödet.

Vi arbetar pedagogiskt och målinriktat där varje boende har en individuell genomförandeplan. I arbetet ingår utöver kontaktmannaskap övriga förekommande arbetsuppgifter enligt vardagliga rutiner, miljöterapeutiskt arbete samt social dokumentation. Som boendepedagog har du också kontakt med myndigheter, träffar och samarbetar med socialtjänsten, sjukvårdspersonal, anhöriga och andra viktiga personer i den boendes nätverk.

Som medarbetare har du en viktig roll och är du delaktig i verksamhetens kvalitetsutveckling med bland annat metoder och pedagogiska arbete. Varje medarbetare tilldelas ett ansvarsområde inom verksamheten.

Kvalifikationer

Du har KY-utbildning eller högskoleutbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar.

I rollen som boendepedagog har du en viktig funktion för planering, utformning och utförande av stödarbetet med och för den enskildes positiva utveckling att nå ökad självständighet i sin livsföring. Därför är det viktigt att du är lösnings- och samarbetsinriktad och ser möjligheter i olika arbetsrelaterade sammanhang. Du är engagerad och drivande i arbetet för att ge de boende en innehållsrik vardag genom att skapa meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet. Det är viktigt att du har god förmåga att strukturera och planera utförandet samt uppföljningen av dina arbetsuppgifter.

Vidare är du stressmedveten samtidigt som du snabbt kan anpassa och förändra insatser utifrån ändrade omständigheter som kräver omställning. Du är driftig och ansvarstagande och kan arbeta självständigt likväl som i grupp.

Arbetet kräver tålamod, flexibilitet, samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt, lyhördhet och lågaffektivt bemötande. Du vill och kan bidra till ett gott arbetsklimat och utgör ett stöd till dina kollegor.

Som person är du lugn och trygg, har en positiv människosyn samtidigt som du är driftig och utåtriktad. Du kan förmedla en känsla av trygghet, stabilitet och närvaro i möten och i arbetet till våra boende även när den enskilde hamnar/befinner sig i svåra omständigheter i sin vardag.

På Mellangården verkar vi för att göra en positiv skillnad i vardagen för dem vi finns till för. Som ny medarbetare ansluter du dig till en engagerad och kompetent personalgrupp i en etablerad verksamhet med ett meningsfullt uppdrag, upparbetade rutiner och arbetssätt samt personal- och metodhandledning och kollegialt stöd. Som månadsanställd är du berättigad till friskvårdsbidrag. Om du vill vara med i detta arbete och vidareutvecklingen av det så är du välkommen att skicka in din ansökan! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor

Anställning inleds med sex månaders provanställning.

Schemalagd tjänstgöring dag, kväll –och helg.

OB-tillägg tillkommer enligt gällande kollektivavtal.

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Boendepedagog till psykiatriboende Mellangården på Bräcke diakoni

Stödpedagog
Läs mer Jun 13
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Är du redo för en ny arbetsplats?

Mellangården är ett korttidsboende med dygnet-runt bemanning. Vi har totalt 16 platser som inriktar sig på personer med psykiska funktionshinder i åldern 18-35 år. Placeringarna görs av socialtjänsten enligt socialtjänstlagen (SoL).

Våra boendepedagoger arbetar utifrån socialtjänstens placeringsuppdrag genom kontaktmannaskap och genomförandeplaner där den enskilde boendes aktiva delaktighet och medverkan eftersträvas.

Just nu söker vi en boendepedagog på psykiatriboende Mellangården för en tillsvidaretjänst med anledning av pensionsavgång.

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog medverkar i det vardagsnära arbetet där du som kontaktperson både ansvarar för och är en aktiv del i den enskildes hela vistelseprocess: Inflyttning - Genomförande - Utflyttning/Avslut.

Som boendepedagog kommer du att ge professionellt stöd och hjälp till unga vuxna med psykiska/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med syftet att de ska hitta strategier för att hantera sitt vardagsliv samt sina kontakter i olika sociala sammanhang så att de på sikt klarar ett eget boende. Det innebär att aktivera, motivera och stärka den enskildes resurser till att leva ett så självständigt liv som möjligt samt medverka till att ge de boende en meningsfull fritid. Det är ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med de boende bistår i alla sysslor som görs i ett hem. Struktur och rutiner är viktiga inslag i boendestödet.

Vi arbetar pedagogiskt och målinriktat där varje boende har en individuell genomförandeplan. I arbetet ingår utöver kontaktmannaskap övriga förekommande arbetsuppgifter enligt vardagliga rutiner, miljöterapeutiskt arbete samt social dokumentation. Som boendepedagog har du också kontakt med myndigheter, träffar och samarbetar med socialtjänsten, sjukvårdspersonal, anhöriga och andra viktiga personer i den boendes nätverk.

Som medarbetare har du en viktig roll och är du delaktig i verksamhetens kvalitetsutveckling med bland annat metoder och pedagogiska arbete. Varje medarbetare tilldelas ett ansvarsområde inom verksamheten.

Kvalifikationer

Du har KY-utbildning eller högskoleutbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar.

I rollen som boendepedagog har du en viktig funktion för planering, utformning och utförande av stödarbetet med och för den enskildes positiva utveckling att nå ökad självständighet i sin livsföring. Därför är det viktigt att du är lösnings- och samarbetsinriktad och ser möjligheter i olika arbetsrelaterade sammanhang. Du är engagerad och drivande i arbetet för att ge de boende en innehållsrik vardag genom att skapa meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet. Det är viktigt att du har god förmåga att strukturera och planera utförandet samt uppföljningen av dina arbetsuppgifter.

Vidare är du stressmedveten samtidigt som du snabbt kan anpassa och förändra insatser utifrån ändrade omständigheter som kräver omställning. Du är driftig och ansvarstagande och kan arbeta självständigt likväl som i grupp.

Arbetet kräver tålamod, flexibilitet, samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt, lyhördhet och lågaffektivt bemötande. Du vill och kan bidra till ett gott arbetsklimat och utgör ett stöd till dina kollegor.

Som person är du lugn och trygg, har en positiv människosyn samtidigt som du är driftig och utåtriktad. Du kan förmedla en känsla av trygghet, stabilitet och närvaro i möten och i arbetet till våra boende även när den enskilde hamnar/befinner sig i svåra omständigheter i sin vardag.

På Mellangården verkar vi för att göra en positiv skillnad i vardagen för dem vi finns till för. Som ny medarbetare ansluter du dig till en engagerad och kompetent personalgrupp i en etablerad verksamhet med ett meningsfullt uppdrag, upparbetade rutiner och arbetssätt samt personal- och metodhandledning och kollegialt stöd. Som månadsanställd är du berättigad till friskvårdsbidrag. Om du vill vara med i detta arbete och vidareutvecklingen av det så är du välkommen att skicka in din ansökan! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor

Anställning inleds med sex månaders provanställning.

Schemalagd tjänstgöring dag, kväll –och helg.

OB-tillägg tillkommer enligt gällande kollektivavtal.

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Undersköterskor till hemtjänst i Göteborg, Bräcke diakoni

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Maj 27
Vi är Bräcke diakoni! En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör.

Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

I takt med att vi får fler kunder behöver vi anställa fler medarbetare. Vi söker både timanställda, tillsvidareanställda och sommarvikarier. Du har möjlighet att påverka ditt schema med dagar, kvällar och helger eller få en ren dagtjänst eller kvällstjänst och helgtjänst.

Vår högsta strävan är att våra medarbetare ska trivas hos oss och må gott på jobbet. Vi är övertygade om att medarbetare som mår bra ger den bästa omsorgen till våra kunder – dem vi finns till för. Hos oss får du som medarbetare en bra start på varje arbetspass genom att vi bemöter varandra i en positiv anda och att vi gemensamt tar ansvar för att ha ordning och reda på arbetskläder, telefoner, transportmedel och planering. Det som är oklart löser vi genom dialog och samarbete. Vi kommer ge dig en god introduktion så att du kan känna dig trygg på ditt arbete och vi ger dig också en inblick i Bräckes värdegrund.  

Som medarbetare i Bräckes hemtjänst i Göteborg -Majorna/Linne erbjuds du;

- Heltid med rätt till deltid
- Inflytande över schemaläggning. Vi tycker att det är viktigt att ditt liv utanför jobbet är hanterbart.
- Delaktighet i beslut som fattas i verksamheten.
- Avsatt tid för reflektion med kollegor varje vecka. Månatliga APT och minst två planeringsdagar per år.
- Ta del av samtalsstöd vid livskris och ohälsa.
- Friskvårdsbidrag på 2000kr/år
- Kompetensutveckling inom yrkesrollen men även möjlighet till kompetensutveckling för andra karriärval.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är undersköterska och har fyllt 18 år. Du har gått omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning och/eller har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete, gärna från hemtjänst. Du har en mogenhet, engagemang, och fint bemötande och som tycker om att ansvara för och hjälpa människor i behov. I tjänsten ingår medicin hantering och dokumentation. Har du körkort är det en merit. Vi transporterar oss med både bil och cykel.

Du är kvinna, man eller hen, du är äldre eller yngre. Du är utåtriktad eller blyg, intresserad av teknik, bilar eller musik. Kort och gott, du kan vara som du är.

Bräcke diakoni är en lärande organisation där vi delar kunskap med varandra, delger goda exempel men även lär av misstag. Ledarskapet präglas av tillit, utvecklingsfokus, ansvar samt ordning och reda.

Villkor

Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning, vikariat och för timanställning.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Välkommen att skicka din ansökan redan idag. Vi jobbar löpande med intervjuer.

Hoppas vi ses!

Ansök nu

Habiliteringsassistenter till Elevhemmet Riksgymnasiet

Habiliteringsassistent
Läs mer Jun 10
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det just nu 12 ungdomar som i sin vardag stöttas av cirka 30 habiliteringsassistenter. Till hösten räknar vi med att få fler ungdomar. 

Vi söker nu dig som vill jobba extra hos oss vid ordinarie personals frånvaro på grund av till exempel sjukdom och ledighet. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Beroende på hur många ungdomar som bor på elevhemmet till hösten kan vi behöva anställa fler månadanställd personal. Vi behöver även extrapersonal. Som extrapersonal hos oss erbjuds du arbete då det finns ett behov och har själv möjlighet att bedöma om du kan hoppa in och jobba.

Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. Vi behöver även personal som kan arbeta natt. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på: www.brackediakoni.se och www.riksgymnasietgbg.se.

Vi ser fram emot att höra från dig! Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw&feature=youtu.be

Ansök nu

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska
Läs mer Maj 25
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med? Då är du rätt MAS för jobbet.

https://www.youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c

Beskrivning
Nu har du chansen att under en tid jobba med oss på kvalitetsavdelningen som vikarierande medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). I samband med att vi ska starta upp nya verksamheter i Linköping tar vår nuvarande MAS ett uppdrag som projektledare. Vi söker därför under ca 1 år en vikarierande MAS som tar över en del av arbetsuppgifterna.

Arbetsuppgifter
Som vik MAS jobbar du med att stödja verksamheterna i kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet. Du utreder avvikelser, skapar rutiner, håller i uppföljningsmöten och kvalitetsdialoger. Du deltar bl.a. i driftområdesledningsgrupperna inom Äldreomsorg och Hälsa & Vård och håller i sjuksköterskenätverk och hygienombuden. Du håller kontakt kring läkemedelsfrågor med apoteket och med våra externa läkarorganisationer.

Du ingår i ett multiprofessionellt team av kvalitetsexperter och jobbar tät ihop med MAR, SAS, verksamhetsutvecklare, samt kvalitetsstrateg och utvecklingschef. 

Kvalifikationer
Du är leg sjuksköterska och har erfarenhet av kvalitetsuppföljning och avvikelsehantering och du har jobbat med liknande uppdrag eller som chef. Nuvarande MAS finns på deltid på avdelningen och är tillgänglig för stöd och handledning. 

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Hundkunnig arbetshandledare till idéburen arbetsintegrering

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Maj 25
Är du intresserad av att arbeta med arbetshandledning inom hunddagis, trädgård, tvätt och återbruk i en verksamhet som präglas av viljan att göra skillnad snarare än ekonomisk vinst? Då är du kanske vår nya medarbetare!

Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna?är engagerade och möjligheterna?är?många. 

Vi som arbetar på Bräcke arbetsintegrering Göteborg möjliggör för människor att växa genom meningsfullt arbete för de som hamnat utanför arbetsmarknaden. Personerna vi möter har olika bakgrund så som utmattning, neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, intellektuell funktionsnedsättning eller att ha varit ifrån arbetsmarknaden en längre tid.

Arbetsintegrering hos oss innebär:

- att erbjuda arbetsträning, praktik eller anställning med anpassningar, individuellt stöd och kontinuerlig handledning och en möjlighet att arbeta utifrån sina förutsättningar
- att stötta personer till insikt om sina begränsningar och möjligheter
- att erbjuda ett socialt sammanhang, bryta social isolering och ge möjlighet till utbyte av erfarenheter med människor i samma situation
- vara en bro/referens till nästa arbetsplats

Arbetsuppgifter

Som arbetshandledare inom Bräcke arbetsintegrering arbetar du både administrativt och operativt. Du är handledare för ett antal deltagare och då ingår både myndighetskontakter och administration samt individuella samtal och uppföljningar, givetvis med ett coachande förhållningssätt.

Tillsammans med dina övriga kollegor i ledningsgruppen planerar du även det dagliga arbetet samt arbetsleder våra deltagare. Du är operativt delaktig i arbetsuppgifterna som tex de dagliga hundpromenaderna. Arbetet är fritt och kräver att du kan arbeta självständigt, planera och vara delaktig i att skapa en hållbar långsiktig plan för hur områdets arbetsuppgifter ska genomföras. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att stötta deltagare utifrån var och ens individuella behov och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig utbildning inom handledning samt att vara bekväm att ta en arbetsledande roll vid behov. För att passa i rollen behöver du vara ansvarstagande och ta egna initiativ. Erfarenhet av att ha arbetat med personer som av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden, leda och fördela arbetsuppgifter samt hundkunskap är meriterande.

Som person är du noggrann och flexibel samt trivs med att arbeta i grupp. Du är en glad och positiv person som bidrar till gruppens goda stämning och resultat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och självständighet.

B körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att skicka in den ansökan så snart som möjligt!

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Undersköterskevikarie till Hospice

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Läs mer Jun 9
Som undersköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras anhöriga.

Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt.Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med sjuksköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om basal omvårdnad, men även saker som att tänka lite extra på hur du dukar matbrickan och stödjande samtal. 

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n och hospicefilosofin.Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och är intresserad av palliativ vård. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

Villkor


Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång.

Vi söker nu undersköterskor som timvikarier.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Boendepedagog till psykiatriboende Mellangården på Bräcke diakoni

Stödpedagog
Läs mer Maj 31
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi har en bred verksamhet inom bland annat hälso- och sjukvård, LSS och äldreomsorg. Vi har över 1100 medarbetare och fortsätter att växa. Inom vår organisation går utvecklingen snabbt, medarbetarna är engagerade och möjligheterna är många. Är du redo för en ny arbetsplats?

Mellangården är ett korttidsboende med dygnet-runt bemanning. Vi har totalt 16 platser som inriktar sig på personer med psykiska funktionshinder i åldern 18-35 år. Placeringarna görs av socialtjänsten enligt socialtjänstlagen (SoL).

Våra boendepedagoger arbetar utifrån socialtjänstens placeringsuppdrag genom kontaktmannaskap och genomförandeplaner där den enskilde boendes aktiva delaktighet och medverkan eftersträvas.

Just nu söker vi en boendepedagog på psykiatriboende Mellangården för en tillsvidaretjänst med anledning av pensionsavgång.

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog medverkar i det vardagsnära arbetet där du som kontaktperson både ansvarar för och är en aktiv del i den enskildes hela vistelseprocess: Inflyttning - Genomförande - Utflyttning/Avslut.

Som boendepedagog kommer du att ge professionellt stöd och hjälp till unga vuxna med psykiska/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med syftet att de ska hitta strategier för att hantera sitt vardagsliv samt sina kontakter i olika sociala sammanhang så att de på sikt klarar ett eget boende. Det innebär att aktivera, motivera och stärka den enskildes resurser till att leva ett så självständigt liv som möjligt samt medverka till att ge de boende en meningsfull fritid. Det är ett omväxlande arbete som innebär att du tillsammans med de boende bistår i alla sysslor som görs i ett hem. Struktur och rutiner är viktiga inslag i boendestödet.

Vi arbetar pedagogiskt och målinriktat där varje boende har en individuell genomförandeplan. I arbetet ingår utöver kontaktmannaskap övriga förekommande arbetsuppgifter enligt vardagliga rutiner, miljöterapeutiskt arbete samt social dokumentation. Som boendepedagog har du också kontakt med myndigheter, träffar och samarbetar med socialtjänsten, sjukvårdspersonal, anhöriga och andra viktiga personer i den boendes nätverk.

Som medarbetare har du en viktig roll och är du delaktig i verksamhetens kvalitetsutveckling med bland annat metoder och pedagogiska arbete. Varje medarbetare tilldelas ett ansvarsområde inom verksamheten.

Kvalifikationer

Du har KY-utbildning eller högskoleutbildning med inriktning på omvårdnad, socialt eller pedagogiskt arbete eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god erfarenhet från tidigare arbete med målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar.

I rollen som boendepedagog har du en viktig funktion för planering, utformning och utförande av stödarbetet med och för den enskildes positiva utveckling att nå ökad självständighet i sin livsföring. Därför är det viktigt att du är lösnings- och samarbetsinriktad och ser möjligheter i olika arbetsrelaterade sammanhang. Du är engagerad och drivande i arbetet för att ge de boende en innehållsrik vardag genom att skapa meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet. Det är viktigt att du har god förmåga att strukturera och planera utförandet samt uppföljningen av dina arbetsuppgifter.

Vidare är du stressmedveten samtidigt som du snabbt kan anpassa och förändra insatser utifrån ändrade omständigheter som kräver omställning. Du är driftig och ansvarstagande och kan arbeta självständigt likväl som i grupp.

Arbetet kräver tålamod, flexibilitet, samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt, lyhördhet och lågaffektivt bemötande. Du vill och kan bidra till ett gott arbetsklimat och utgör ett stöd till dina kollegor.

Som person är du lugn och trygg, har en positiv människosyn samtidigt som du är driftig och utåtriktad. Du kan förmedla en känsla av trygghet, stabilitet och närvaro i möten och i arbetet till våra boende även när den enskilde hamnar/befinner sig i svåra omständigheter i sin vardag.

På Mellangården verkar vi för att göra en positiv skillnad i vardagen för dem vi finns till för. Som ny medarbetare ansluter du dig till en engagerad och kompetent personalgrupp i en etablerad verksamhet med ett meningsfullt uppdrag, upparbetade rutiner och arbetssätt samt personal- och metodhandledning och kollegialt stöd. Som månadsanställd är du berättigad till friskvårdsbidrag. Om du vill vara med i detta arbete och vidareutvecklingen av det så är du välkommen att skicka in din ansökan! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor

Anställning inleds med sex månaders provanställning.

Schemalagd tjänstgöring dag, kväll –och helg.

OB-tillägg tillkommer enligt gällande kollektivavtal.

Ansökningar hanteras löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Ansök nu

Habiliteringsassistenter till Elevhemmet Riksgymnasiet

Habiliteringsassistent
Läs mer Maj 16
Vi är Bräcke diakoni.

En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Elevhem och habilitering vid Riksgymnasiet i Göteborg drivs av Bräcke diakoni, en av Sveriges största idéburna aktörer inom vård och omsorg - och vi vill göra hela samhället medmänskligare. På det viset är vi lite speciella. Och antagligen du också.

I Angered i Göteborg finns ett av landets fyra riksgymnasier för ungdomar med omfattande rörelsehinder. Här får ungdomarna stöd och anpassad utbildning i skolan, individanpassade habiliteringsinsatser och boende på elevhem för de som behöver. Ett aktivt förhållningssätt och systematiskt och planerat arbete med stöd i vuxenblivandet ska ge ungdomarna rätt förutsättningar att klara sin utbildning och ge beredskap inför vuxenlivet. På elevhemmet bor det just nu 12 ungdomar som i sin vardag stöttas av cirka 30 habiliteringsassistenter. Till hösten räknar vi med att få fler ungdomar. 

Vi söker nu dig som vill jobba extra hos oss vid ordinarie personals frånvaro på grund av till exempel sjukdom och ledighet. 

Som habiliteringsassistent hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats, med flera självgående arbetslag, där humor och glädje är en stor del av vardagen. Hos oss ges du stora möjligheter att påverka och utvecklas i ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Elevhemmets huvuduppgift är att bidra till utveckling och en trygg boendesituation för ungdomarna. Rent praktiskt kan det innebära att du ser till att ungdomarna kommer upp i tid på morgonen (och i säng på kvällarna) med allt det praktiska arbete det innebär vad gäller personlig hygien och omvårdnad. Det kan också innebära att du är en samtalspartner när det gäller såväl framtidsdrömmar, val av klädsel till studentbalen liksom frågor kring livet i stort. Kort sagt behöver de ungdomar som bor hos oss samma stöd som ungdomar i allmänhet, men mer hjälp med det praktiska i vardagen.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en färdigställd gymnasieutbildning och ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har fysiska, neurologiska och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Då språket är ett viktigt redskap i arbetet med vår målgrupp behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du som person är strukturerad i ditt arbete, men också flexibel när det gäller att planera om i vardagen. För att det ska bli bra behöver du ha en god förmåga att kunna se till helheten och ta ett personligt ansvar för att se och genomföra det som behövs. Du behöver också vara lyhörd och ha en god förmåga till samarbete både med elever och med dina kollegor.

Villkor
Beroende på hur många ungdomar som bor på elevhemmet till hösten kan vi behöva anställa fler månadanställd personal. Vi behöver även extrapersonal. Som extrapersonal hos oss erbjuds du arbete då det finns ett behov och har själv möjlighet att bedöma om du kan hoppa in och jobba.

Eftersom vår verksamhet är en dygnet-runt-verksamhet, är det viktigt att du har möjlighet att arbeta både tidiga morgnar, kvällar och helger. Vi behöver även personal som kan arbeta natt. 

Vill du veta mer om vilka vi är och vad vi gör?

Läs mer på: www.brackediakoni.se och www.riksgymnasietgbg.se.

Vi ser fram emot att höra från dig! Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

https://www.youtube.com/watch?v=pgyBfjoqHTw&feature=youtu.be

Ansök nu

Sjuksköterskor till hospice, Bräcke diakoni

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Jun 2
Palliativ vård i livets slutskede är något av det finaste du kan arbeta med.

Varje stund betyder mycket och det ställs höga krav på dig, men du får också möta vackra berättelser och stunder så gott som dagligen. 

Som sjuksköterska på Hospice Helhetsvården möter du svårt sjuka människor i livets slutskede och deras närstående. Tillsammans med härliga kollegor får du sträva efter att våra gäster får vara sig själva så långt det är möjligt livet ut – därför kan vi säga att vi inte behandlar alla lika. Våra verktyg är framför allt oss själva, men självklart handlar mycket även om medicinska och farmakologiska bitar. Att våga fånga ett kort samtal i stunden är också mycket viktigt, och att våga stå kvar när det blir jobbigt.

Vi är Bräcke diakoni. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team med undersköterskor, kurator, rehabpersonal, diakon samt läkare. Helhetsvården är en sjuksköterskeledd verksamhet men läkare rondar två gånger per vecka och nås däremellan via telefon. Dina uppgifter handlar mycket om omvårdnad, men även om att hantera medicintekniska produkter, läkemedel och att hålla stödjande samtal. Utöver det dagliga arbetet är alla medarbetare med i ansvarsgrupper för uppgifter som behöver göras för att verksamheten ska fungera.

Det våra gäster har gemensamt är att de är i livets slutskede och vi kan ta emot gäster med varierande diagnoser även om de allra flesta har en cancerdiagnos. Detta innebär att det är ett väldigt varierande arbete eftersom alla insatser utgår från gästens behov och önskemål utifrån de förutsättningar som finns. Gästerna kan ha olika medicintekniska hjälpmedel när de kommer som t.ex. tracheostomi, dränage, infarter, smärtpumpar mm. 

Vi arbetar utifrån de sex S:n för att samskapa vården med våra gäster och närstående.Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är intresserad av palliativ vård. Du kan ha jobbat i många år eller vilja ha en omväxlande första tjänst om du är nyutexaminerad. Utöver det är den personligen lämpligheten viktigast och att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Specialistutbildning i palliativ vård är meriterande.

 

Villkor
Du får en individanpassad introduktion med bredvidgång samt en digital basutbildning i palliativ vård. Under första året har du en mentor i verksamheten och du får också en heldagsintroduktion till Bräcke diakoni. Vi söker sjuksköterskor för både dag/kväll-tjänst och även för natt-tjänst. Gällande första tjänsten har du viss möjlighet att påverka ditt schema men du förväntas jobba såväl dag och kväll samt varannan helg. Omfattningen av tjänsten är förhandlingsbar, mellan 70-100 %. Natt-tjänsten har omfattning på ca 78 %.

Mer om våra förmåner kan du läsa här: https://www.brackediakoni.se/jobb/vara-formaner

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Barnskötare till Förskolan Spåret

Barnskötare
Läs mer Maj 3
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Bräcke förskola är en fristående förskola i stadsdelen Lundby. Förskolan har två avdelningar; Stegen och Spåret.

Just nu söker vi en barnskötare till förskolan Spåret!

https://www.brackediakoni.se/sparet är en integrerad förskola för alla och vi finns på Bräckeområdet i Lundby. Vi är en fristående förskola med närhet till naturupplevelser såsom skogen bredvid förskolan och vattnet vid Eriksberg. Spåret är en förskola med en avdelning för 20 barn mellan 1-5 år. På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare och kock.

Vägg i vägg med Spåret ligger https://www.brackediakoni.se/stegen som riktar sig till barn med funktionsnedsättningar. 

Alla barn kan!
Närheten avdelningarna emellan ger ett naturligt samarbete och integrering av barnen på förskolan. Stegen arbetar aktivt med konduktiv pedagogik, vars syfte är att ta tillvara på varje barns unika möjligheter och inspirera till rörelse och lärande – grundtankar som genomsyrar även läroplanen och verksamheten på Spåret. Rent praktiskt ser vi till att utnyttja våra stora, luftiga lokaler, gympasal och ateljé för att varje barn ska få en så givande vardag som möjligt. När vi blir hungriga, äter vi jättegod mat som lagas på plats av vår kock.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare hos oss är du en del av att skapa en miljö som speglar vår syn på barn, hur man lär sig och vad kunskap är. Miljön, redskapen och materialen bidrar genom att berätta för barnen vad man förväntar sig av dem. Avdelningen Spåret fokuserar mycket på rörelse, utelek samt skapande. Som barnskötare oss, blir det din uppgift att tillsammans med dina kollegor att  leda det pedagogiska arbetet, dokumentera och omsätta läroplanen i praktiken.

Våra ledord är: Jag vill, jag kan, jag törs!

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Vi ser även att du har grundläggande behörighet inom områdena barns språk och matematiska utveckling. Vi söker dig som vill vara: medupptäckare; medupplevande; medundersökande; medagerande.

Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och alltid sätta barnet i centrum. Du har ett förhållningssätt som innebär att du finner barnets styrkor och ser möjligheter i stället för svårigheter.

Villkor
Tjänsten avser en tills vidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning. 

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19

Välkommen med din ansökan!

Till eventuella bemanningsföretag: I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu

Förskollärare till specialförskolan Stegen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 3
Vi är https://www.

youtube.com/watch?v=n-oQIY_3t4c. En snart hundraårig, idéburen stiftelse – men också en innovativ välfärdsaktör. Vi drivs av viljan att göra skillnad, inte av att tjäna pengar. Det gör att vi kan använda både hjärta och hjärna i våra verksamheter. Men vår vision är större än så – vi vill skapa ett medmänskligare samhälle. Vill du vara med?

Just nu söker vi en förskollärare med stort engagemang för våra barn.

https://www.brackediakoni.se/stegen är en specialförskola som vänder sig till barn mellan 1-6 år, som har rörelsehinder och behov av särskilt stöd. Vi arbetar utifrån förskolans läroplan (Lpfö 18) och använder konduktiv pedagogik som ett verktyg i vårt arbete med barnen. 

Vägg i vägg med Stegen ligger https://www.brackediakoni.se/sparet vår förskola för alla barn. Vi arbetar aktivt för att integrera de båda verksamheterna och att ha gemensamma rum och aktiviteter där barn från Stegen och Spåret kan träffas och utvecklas tillsammans.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med motorik, kommunikation, verklighetsuppfattning, vardagsaktiviteter och kreativitet, helt utifrån förskolans läroplan Lpfö 18. Du kommer att få intern utbildning i den konduktiva pedagogikens grunder och kommer att ingå i ett engagerat och härligt arbetslag. Arbetslaget består av olika professioner, där ni både gemensamt och på som individer har ansvar för bl.a. den pedagogiska planeringen och dokumentationen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad förskollärare och har ett starkt engagemang för barn med särskilda behov. Du ska vara drivande, positiv, ha en god samarbetsförmåga och vara intresserad av att lära dig en ny pedagogik. Dessutom är den konduktiva pedagogiken fysiskt krävande och innebär bl.a. förflyttningar av barnen, vilket du behöver trivas med.

Du har kunskap om pedagogisk dokumentation som ett verktyg för reflektion och för att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet i verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa kommunikationssätt. För att trivas hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att ditt förhållningssätt präglas av att respektera barnet och människans möjligheter.

Hos oss möter vi många som är extra känsliga om de drabbas av covid-19. Vi värnar om deras hälsa och vår arbetsmiljö. Bräcke diakoni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och förutsätter därför att du är vaccinerad mot covid-19.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och inleds med sex månaders provanställning.

Med hänvisning till Lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt våra rekryteringskanaler. Vi undanbeder oss därför vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag.

Ansök nu