Maquire Group AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Maquire Group AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Trafikområdeschef, Connect Bus, Göteborg

Trafikchef
Läs mer Jul 12
Connect Bus är en stor nordisk kollektivtrafikoperatör med verksamhet inom kontraktsreglerad allmän samt särskild kollektivtrafik. Uppdragsgivarna är i huvudsak kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Totalt sett sysselsätter koncernen i Norge och Sverige cirka 4000 medarbetare, 2700 fordon, och verksamheten utgår ifrån 64 depåer. Connect Bus är idag den tredje och respektive femte största bussoperatören i Norge respektive Sverige. Connect Bus ägs av CBRE Investment Management och målet är att etablera en ledande, stabil och hållbar nordisk bussverksamhet som bidrar till samhällets mål om ökad rörlighet och minskad miljöpåverkan.

Connect Bus söker de nu en erfaren trafikområdeschef som ska leda Connect Bus trafikområde för region Göteborg i omställningen till hållbart resande genom innovation och engagerade medarbetare. Connect Bus utför persontransporter i den allmänna kollektivtrafiken med linjebussar, flexlinjebussar samt fasta fordon för färdtjänst och skolskjutstrafik. Man kör även beställningstrafik och har ett starkt fokus på att skapa en kundvänlig och effektiv kollektivtrafik.Är du en erfaren ledare med flerårig erfarenhet av att leda större verksamheter och driva förändringsarbete i en samhällsviktig bransch? Sök då gärna rollen som trafikområdeschef för Connect Bus med möjligheten att leda en spännande och hållbar verksamhet inom kollektivtrafiken i Region Göteborg.

Som trafikområdeschef inom Connect Bus i Göteborg är du avtalsansvarig för verksamheten operativt såväl som strategiskt och resultatmässigt. Du lägger tid och tankearbete på att utveckla Connect Bus verksamhet och medarbetare. Organisatoriskt tillhör du och rapporterar till Operativa chefen. Utanför den egna organisationen i Göteborg är gränsytor inom Connect Bus viktiga likväl som uppdragsgivaren Västtrafik, Göteborgs Stad och Orust Kommun (skolskjuts Henån).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Övergripande helhetsansvar för ca 450 medarbetare, drygt 240 fordon, 3 depåer inkluderat personal - säkerhet - miljö och arbetsmiljöansvar samt budget- och resultatansvar för Connect Bus där Göteborg, Öckerö och Orust ingår.
Ytterst ansvarig för att kvaliteten i leveransen upprätthålls enligt avtalen med uppdragsgivarna
Ansvara och driva marknadsföringsarbetet för trafikområdet
Vara ett stöd till platschefer i deras dagliga arbete
Med ett gott ledarskap entusiasmera och motivera för att styra och stötta mot uppsatta mål.
Kontinuerligt utveckla medarbetare och kultur för att därigenom utveckla verksamhet i syfte att stärka kvalitet och effektivitet.
Över tid utveckla uppdraget inom ramen för uppdragsavtalen med Västtrafik, Göteborgs Stad och Orust Kommun (skolskjuts Henån).


Som ledare är du både närvarande och handlingskraftig med hög grad av struktur och symboliskt ledarskap som berör och ger gott avtryck. Det förväntade närvarande ledarskapet bygger på att skapa förutsättningar för medarbetarna att ta ägarskap över sina roller, samtidigt som du som ledare fokuserar på det taktiska och strategiska arbetet. Förståelse och respekt för detaljerna är viktigt, samtidigt som din förmåga att delegera och koordinera dessa till organisationen är avgörande för framgång.Rollen kräver att du har:

En eftergymnasial utbildning inom antingen/och/eller ekonomi, transport eller logistik
Flerårig ledarerfarenhet av att leda större organisationer inkluderat personal- och arbetsmiljöansvar samt budget- och resultatansvar
Erfarenhet att hantera HR- och arbetsmiljöfrågor innefattande facklig samverkan
Erfarenhet av förändringsledning relaterat medarbetar- och verksamhetsutveckling i kulturutveckling.


Connect Bus värderingar präglas av och säkerställer ett aktivt och framgångsrikt ansvarstagande för att driva verksamheten på ett värdeskapande och hållbart sätt för alla bolagets kunder och intressenter. Verksamheten omfamnar allas lika värde och rättigheter oavsett kön, kulturell bakgrund, religiös tillhörighet, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, könsidentitet och funktionshinder. Kollektivtrafiken i allmänhet och bussbranschen i synnerhet är under stor utveckling där aktörerna har en central roll för att skapa förutsättningar för ett hållbart och resurseffektivt samhälle.

Hos Connect Bus ges du stora möjligheter att påverka och göra avtryck i en verksamhet under stark tillväxt. Du ingår i en verksamhet med korta beslutsvägar. Det team som du skall leda utgörs av mycket engagerade och motiverade medarbetare. Du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och stora möjligheter att utveckla och förädla arbetssätten och processerna inom avdelningens samlade uppdrag.

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med Maquire. Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 augusti via maquire.se. Om du har frågor, kontakta gärna Mia Roos, 0723- 28 22 53 eller mia.roos@maquire.se Under veckorna 29–32 har vi begränsade möjligheter att svara på frågor. Sök gärna ändå så följer vi upp eventuella frågor i efterhand.

Ansök nu

Styrelseledamot till portföljbolag inom Chalmers Ventures, Göteborg

Försäljningschef
Läs mer Jul 4
Chalmers Ventures är en av Nordens ledande tech investors och venture builders. Vårt fokus ligger på deeptech och university-spinouts. 

Vi har både venture creation och investments inom en och samma organisation. Detta ger oss en unik möjlighet och kompetens att kunna bygga och investera i bolag som vi följer hela vägen från uppstart fram till exit. Upplägget skapar också nya deeptech-bolag som har potential för både globala affärer och positiv impact. 

Genom hela resan - från labb till marknad - så arbetar vi som aktiva ägare, investerare och venture builders. Vinsterna återinvesteras genom vår evergreen-modell, samt allokeras tillbaka till Chalmers. Något som möjliggör mer ny, banbrytande forskning, samtidigt som det stärker Chalmers vision och mål som ett världsledande entreprenöriellt och tekniskt universitet.

Vividye hjälper bolag att ersätta giftiga och fossilbaserade kemikalier i färgprodukter med mer hållbara alternativ. Dessa går i linje med kommande EU-direktiv och regleringar för att säkerställa bra hälsa för miljö och människa. 

Syftet är att bredda och utöka existerande styrelse framför allt med kommersiell kompetens. Vi letar efter passionerade individer som är redo att följa med oss på denna spännande resa. Vi siktar inte bara på att nå våra mål – vi siktar på att ha mycket roligt på vägen!  

Vi söker dig som vid sidan av ditt nuvarande operativa ledarjobb har intresse och utrymme att ta ett externt styrelseuppdrag.

Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har mycket goda och gärna aktuella erfarenheter inom ett eller flera av dessa områden:

erfarenhet från kosmetikaindustrin
att driva startup/scaleup
att resa kapital i startup/scaleup-fas
kommersiell förhandling och försäljning   
Det är en fördel om du har erfarenhet av startup inom tech och är kommersiellt inriktad med fokus på tillväxt. Ett brett nätverk är också positivt. Du behöver inte ha formell styrelseerfarenhet sedan tidigare.

Du är positiv, ser möjligheter och är lika intresserad av människor som teknik. Hos dig finns det en balans mellan att vara lyhörd och övertygande och du är en strategisk person med stark integritet.Välkommen med din intresseanmälan/ansökan med CV. Urval och intervjuer pågår. Vid frågor, skicka ett mail till elisabeth.lidstedt@maquire.se så kontaktar hon dig via mail eller telefonsamtal. Information om de aktuella bolagen ges till kandidater som går vidare i nästa steg.

På Chalmers Ventures utvecklar vi framtidens techföretag och morgondagens kunskapsbaserade tillväxtbolag. Vi gör detta då tillväxtbolag inom ny teknik är en avgörande faktor för att vi ska kunna möta de utmaningar vårt samhälle och vår planet står inför. Detta är startups som exempelvis renar vatten från tungmetaller, revolutionerar solenergi i utvecklingsländer, utvecklar ny diagnostik för cancer, skyddar barn på nätet, påskyndar nya läkemedel, bygger jämlikhet och jämställdhet och motverkar antiresistenta bakterier. Kort sagt så förändrar vi världen genom människor, teknik och startups. Vi letar nu efter dig som vill vara en del av denna unika förändringsresa. Läs mer på www.chalmersventures.com.

Ansök nu

Organisationskonsult till Tidwell och Maquire Group

Organisationskonsult
Läs mer Jun 13
Tidwell är en del av Maquire Group. Maquire grundades 2007 i Göteborg med ambitionen att samla de bästa rekryteringskonsulterna under ett och samma tak. Verksamheten har sedan dess vidareutvecklats till en nischad kompetensförsörjningskoncern med fokus på chefer och specialister – Maquire Group som idag består av fyra varumärken.

Maquire rekryterar ledare, Jerrie rekryterar specialister, Flipr erbjuder interimskonsulter och Tidwell utvecklar ledningsgrupper, ledare och företagskultur. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater och konsulter som vill ta nästa steg i karriären. Idag är vi ett 30-tal fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg.

Sedan januari 2024 ingår Maquire Group i Broviken Gruppen som är en företagsfamilj som uteslutande investerar i kvalificerade, värderingsstyrda tjänsteföretag drivna av starka, entreprenörer. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

Vi utvecklade Tidwell för att möta våra kunders behov av att förstärka befintlig kompetens främst genom ledar- och organisationsutveckling och har idag ett stort antal fina referensuppdrag med oss i bagaget.

Vi sitter tillsammans med övriga verksamheter inom Maquire Group. Idag är vi tre medarbetare inom Tidwell.

Nu växer vi och söker ytterligare en kollega. Vi söker dig som vet vad det här arbetet går ut på eftersom du har flera års erfarenhet inom ledar- och organisationsutveckling. Du vet att det handlar om att både sälja och leverera, genomföra workshops och utbildningar och coacha ledare samt följa upp och vårda relationer med kunder.

Idag arbetar du som organisationskonsult och är redo för att ta nästa steg. Kanske har du kört eget ett tag och vill in i ett sammanhang eller så letar du efter nya kollegor att samspela med. Du har ett upparbetat nätverk – gärna inom både offentlig och privat sektor – och är certifierad i en rad olika verktyg. Du är intresserad av att lära dig nytt och utveckla befintliga processer. Ett stort plus är om du har egen ledarerfarenhet. Du är affärsmässig, van att arbeta självständigt samtidigt som du får energi av att samarbeta och utvecklas med andra. Du är uppskattad av dina uppdragsgivare och har ett gott track record. Vi hoppas att du motiveras av att arbeta i en professionell och familjär miljö med mycket glädje och humor, där alla tror på samarbete och gemensam framgång före konkurrens och där dina idéer om utveckling och förbättring välkomnas. 

Skicka gärna in din ansökan med bifogat CV på maquire.se, senast den 15 augusti. Vid frågor hör av dig till Gunilla Thulin 0735-499900, gunilla.thulin@maquire.se eller Catharina Sjögren 070-6034231.

Ansök nu

Styrelseledamot till portföljbolag inom Chalmers Ventures, Göteborg

Affärsområdeschef
Läs mer Jun 14
Chalmers Ventures är en av Nordens ledande tech investors och venture builders. Vårt fokus ligger på deeptech och university-spinouts. 

Vi har både venture creation och investments inom en och samma organisation. Detta ger oss en unik möjlighet och kompetens att kunna bygga och investera i bolag som vi följer hela vägen från uppstart fram till exit. Upplägget skapar också nya deeptech-bolag som har potential för både globala affärer och positiv impact. 

Genom hela resan - från labb till marknad - så arbetar vi som aktiva ägare, investerare och venture builders. Vinsterna återinvesteras genom vår evergreen-modell, samt allokeras tillbaka till Chalmers. Något som möjliggör mer ny, banbrytande forskning, samtidigt som det stärker Chalmers vision och mål som ett världsledande entreprenöriellt och tekniskt universitet.

Vividye hjälper bolag att ersätta giftiga och fossilbaserade kemikalier i färgprodukter med mer hållbara alternativ. Dessa går i linje med kommande EU-direktiv och regleringar för att säkerställa bra hälsa för miljö och människa. 

Syftet är att bredda och utöka existerande styrelse framför allt med kommersiell kompetens. Vi letar efter passionerade individer som är redo att följa med oss på denna spännande resa. Vi siktar inte bara på att nå våra mål – vi siktar på att ha mycket roligt på vägen!  

Vi söker dig som vid sidan av ditt nuvarande operativa ledarjobb har intresse och utrymme att ta ett externt styrelseuppdrag.

Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har mycket goda och gärna aktuella erfarenheter inom ett eller flera av dessa områden:

erfarenhet från kosmetikaindustrin
att driva startup/scaleup
att resa kapital i startup/scaleup-fas
kommersiell förhandling och försäljning   
Det är en fördel om du har erfarenhet av startup inom tech och är kommersiellt inriktad med fokus på tillväxt. Ett brett nätverk är också positivt. Du behöver inte ha formell styrelseerfarenhet sedan tidigare.

Du är positiv, ser möjligheter och är lika intresserad av människor som teknik. Hos dig finns det en balans mellan att vara lyhörd och övertygande och du är en strategisk person med stark integritet.Välkommen med din intresseanmälan/ansökan med CV. Urval och intervjuer pågår. Vid frågor, skicka ett mail till elisabeth.lidstedt@maquire.se så kontaktar hon dig via mail eller telefonsamtal. Information om de aktuella bolagen ges till kandidater som går vidare i nästa steg.

På Chalmers Ventures utvecklar vi framtidens techföretag och morgondagens kunskapsbaserade tillväxtbolag. Vi gör detta då tillväxtbolag inom ny teknik är en avgörande faktor för att vi ska kunna möta de utmaningar vårt samhälle och vår planet står inför. Detta är startups som exempelvis renar vatten från tungmetaller, revolutionerar solenergi i utvecklingsländer, utvecklar ny diagnostik för cancer, skyddar barn på nätet, påskyndar nya läkemedel, bygger jämlikhet och jämställdhet och motverkar antiresistenta bakterier. Kort sagt så förändrar vi världen genom människor, teknik och startups. Vi letar nu efter dig som vill vara en del av denna unika förändringsresa. Läs mer på www.chalmersventures.com.

Ansök nu

VD till K&K Väst El, Göteborg

Verkställande direktör/VD
Läs mer Maj 30
K&K Väst El är ett företag inom Hjo Installation som erbjuder kompletta lösningar inom el. Med över 20 års erfarenhet är de en trygg och etablerad samarbetspartner i Göteborgsregionen för uppdrag inom el/tele/data, solceller, elbilsladdning, belysning och säkerhet & larm. Huvudinriktningen är nyproduktion inom framför allt lägenhetsprojekt där de tar hand om elinstallationerna hela vägen från projektering till färdig leverans. Bolaget omsätter ca 45 MSEK med ett team på 20 personer bestående av projektledare och montörer. Läs mer på www.kkvastel.se

Om rollen

Uppdraget som VD innebär ett stort fokus på ledarskap och affärsutveckling. Det blir du som bygger strukturen för fortsatt lönsam tillväxt. Rollen innefattar också att utveckla och implementera långsiktiga strategier med fokus på hållbarhet och innovation. Detta inkluderar att fatta beslut om investeringar och expansion samt att säkerställa att företagets drift är effektiv och att leveranskvaliteten upprätthålls.

Du tar ett helhetsgrepp för verksamheten innefattande försäljning, utveckling, leverans, ekonomi och resultatuppföljning. 

Huvudsakliga ansvarsområden:

Rapporterar till Regionansvarig och koncernfunktioner
Leder verksamheten och teamet utifrån bolagets och koncernens gemensamma mål
Budget- och prognosarbete
Strategiska mål och affärsplan
Mål- och resultatansvar
Affärs- och marknadsutveckling


I rollen som VD rapporterar du till Regionansvarig för Hjo Installation Region Väst. Önskvärt är att du bor i Göteborg, eller i närheten av, och kan jobba på bolagets huvudkontor i Göteborg.

Om dig

Du kommer troligen från branschen och vill ta steget till en VD-roll eller har idag en ledarroll i organisation inom närliggande tjänsteområde. Bakgrund från bolag inom installation, entreprenad eller branschrelevant konsultmiljö är starkt meriterande. Du behöver inte ha varit VD tidigare men har erfarenhet av ledarskap, planering och uppföljning av affär, ekonomi och kalkyl.

Ditt ledarskap kännetecknas av att med stort engagemang följa upp, driva, visa tillit och ge ansvar till dina medarbetare och du trivs med att jobba nära ditt team och följer kundprojekten på nära håll. Som person är du mål- och resultatorienterad. Du bygger långsiktiga relationer med högt affärsfokus och du trivs med en entreprenörsinriktad kultur.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 23 juni. Vid frågor kontakta Maria Hörnestam 0763-38 76 46 maria.hornestam@maquire.se.

Ansök nu

Affärsutvecklande VD till Dryboy, Göteborg

Verkställande direktör/VD
Läs mer Maj 29
Dryboy AB är ett svenskt företag och varumärke som med egenutvecklad produktionsteknik och en unik digital plattform skräddarsyr vattentäta överdrag för utomhusbehov. Överdrag från Dryboy förlänger livslängden på utemöbler med många år och dynor, kuddar och andra textilier kan tryggt ligga kvar utomhus, helt torra och skyddade från vädrets makter.

Med en vision att bli den marknadsledande producenten av skräddarsydda skyddslösningar och överdrag i Europa och USA, och att varumärket Dryboy blir synonymt med ett ”bekvämare liv utomhus”, söker Dryboy nu en VD som vill växla upp och driva bolaget mot lönsam tillväxt och en tydlig marknadsposition i Sverige och internationellt.

Dryboy omsatte cirka 4 Mkr 2023 och beräknar 8 Mkr 2024. Företaget har idag sju anställda och står i startgroparna att skala upp och lansera Dryboy internationellt.

Vill du också vara med?

Ditt uppdrag som VD innebär:

Leda Dryboy mot lönsam tillväxt och expansion i Sverige och internationellt.
Driva försäljning och vidareutveckla kundbasen på befintliga och nya marknader.
Utveckla varumärket och dess position genom kundservice i världsklass och inspirerande kommunikation och marknadsföring.
Affärsutveckla Dryboy och etablera strategiska samarbeten och återförsäljarnätverk.
Övergripande ansvar att optimera produktinnovation, produktion och leveransförmåga.
Bibehålla och utveckla en redan entusiastisk, trivsam och hållbar företagskultur med en stark teamkänsla.


Med en tydlig målsättning att öka omsättningen, etablera Dryboy nationellt och internationellt samt skapa lönsam tillväxt, söker vi dig som har erfarenhet som VD alternativt som affärsområdeschef med fullt P&L ansvar sedan tidigare. Du har god erfarenhet från internationell försäljning och har utvecklat försäljningskanaler eller återförsäljarnätverk, gärna inom tillväxt/scale-up bolag. Förslagsvis kommer du från verksamhet som omsluter försäljning, produktion, e-handel, design, estetik, inredning, färg och form. Förståelsen för det lilla bolaget är viktig och du har god förmåga att arbeta både operativt och strategiskt med fokus på att bygga vidare på optimal kundservice och att förstärka varumärkets kännedom. Som VD leder du alla funktioner i verksamheten och har övergripande ansvar för produktions- och leveransprocessen samt den tekniska utvecklingen av Dryboy’s unika e-handelsplattform. Erfarenhet från Lean är meriterande.

Som person har du hög drivkraft och passion att utveckla och ständigt förbättra. Du är strukturerad, prestigelös, nyfiken, förändringsbenägen, ödmjuk, inkännande och agil. Du har ett entreprenörs- och affärsdriv likväl som organisatorisk och analytisk förmåga. Din ledarstil präglas av tillit och att leda i förändring. Du är tydlig och förmedlar mål och vägen framåt på ett inspirerande sätt.

Som VD för Dryboy har du chansen att etablera och utveckla ett bolag och varumärke med stor potential, tillsammans med ett ambitiöst och målinriktat team.

Varmt välkommen med din ansökan senast 14 juni via maquire.se, som Dryboy samarbetar med i denna rekrytering. Om du har frågor, kontakta gärna Mia Roos, 0723- 28 22 53, mia.roos@maquire.se

Ansök nu

Kanslichef till Majblommans riksförbund, Göteborg

Administrativ chef
Läs mer Maj 20
Majblommans riksförbund är en barnrättsorganisation med 16 anställda som arbetar för en barndom fri från fattigdom. Utöver att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn jobbar Majblommans riksförbund även med insamling, påverkansarbete och forskning. Organisationen består även av 500 lokalföreningar med 4000 volontärer över hela Sverige. Majblomman är partipolitiskt och religiöst obunden.

Kanslichef? Varför inte kalla det Head of Operations? Eller Chief Operating Officer? Ja, på ett sätt kanske en sådan lite fräckare titel skulle spegla att Majblomman är en modern organisation med starkt framåtdriv och en, i hög grad, digital insamlingslogik. Men i slutändan står vi framför allt stadigt i att i över hundra år arbetat för att alla barn ska ha en barndom fri från fattigdom. Så det får heta kanslichef. Det är vad vi söker. En riktigt, riktig bra kanslichef.

Du är välkommen att arbeta på vårt huvudkontor i Göteborg. Du rapporterar till generalsekreteraren.

Rollen

Som vår kanslichef driver du, tillsammans med generalsekreteraren, ett engagerande ledarskap för riksförbundets medarbetare. Din roll är mångfacetterad och innefattar både operativa och strategiska uppgifter, vilket gör varje dag varierande och meningsfull. Organisationen delar ut ekonomiskt stöd, bedriver insamling, volontärverksamhet, kommunikations- och opinionsarbete, forskning och utför digitala utvecklingsprojekt. Dessutom breddar vi våra olika insamlingsmetoder och etablerar nya typer av samarbeten. Här ska vår generalsekreterare och kanslichef se till att vi får till det på bästa sätt.

Som kanslichef är du med och formar vår framtid. Du säkerställer att vår generalsekreterare och hela organisationen har de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vår vision är enkel men kraftfull: alla barn i Sverige ska växa upp i ett samhälle fritt från fattigdom. På denna resa kommer du att spela en avgörande roll i spännande utvecklingsprojekt som driver oss närmare vår vision.

Vad du gör

Personalansvar för direktrapporterande medarbetare på Majblommans riksförbund. Leder, utvecklar och planerar verksamheten tillsammans med medarbetarna. Strukturerar, ger stöd i genomförande, samt följer upp planerat arbete.
Leder ekonomistyrningen, jobbar med kostnadskontroll samt analys av intäktshöjande aktiviteter, initiativ kring långsiktiga besparingsåtgärder, investeringsanalyser och cash management tillsammans med vår ekonomiansvarige.
Ansvarar för Majblommans juridiska ärenden.
Planerar och utvecklar verksamheten tillsammans med generalsekreteraren.
Ansvarar för utvecklingen av de administrativa processerna samt ser till att de efterlevs.


Vem du är

Brinner du liksom vi för alla barns lika värde? Har du det som en värdegrund, tillsammans med att vara en framåtriktad och engagerad person med stor ledarerfarenhet och kunskap inom ekonomistyrning, ja då är kanske just du personen som gör Majblommans växande organisation komplett.

Du är handlingskraftig och resultatorienterad, som ledare har du personlig mognad, driv, är tydlig och har förmåga att inspirera och coacha dina medarbetare. Vi ser helst att du har relevant akademisk utbildning och minst tio års erfarenhet som ledare.

Ansök

Varmt välkommen med din ansökan via maquire.se, som Majblomman samarbetar med i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är 9 juni, men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du har frågor, kontakta gärna Anna Åkesson, 076-33 88 796, anna.akesson@maquire.se

Ansök nu

Volontäransvarig till Majblommans riksförbund, Göteborg/Stockholm

Administrativ chef
Läs mer Maj 20
Majblommans riksförbund är en barnrättsorganisation med 16 anställda som arbetar för en barndom fri från fattigdom. Utöver att dela ut ekonomiskt stöd till enskilda barn jobbar Majblommans riksförbund även med insamling, påverkansarbete och forskning. Organisationen består även av 500 lokalföreningar med 4000 volontärer över hela Sverige. Majblomman är partipolitiskt och religiöst obunden.

Vill du vara med och skapa en ljusare framtid för barn i Sverige?

Tänk om du skulle få chansen att påverka barns möjligheter till att ha ett bra liv, oavsett familjens ekonomiska förutsättningar? Tänk dig att din arbetsinsats skapar fina framtidsdrömmar med hopp och glädje. Visst känns det bra. Tillsammans med volontärer som utifrån egen lust och vilja engagerar sig ideellt, gör du drömmar till verklighet. Du är välkommen till oss i Göteborg där huvudkontoret finns. Vill du jobba på distans från Stockholm finns den möjligheten också. Du rapporterar till kanslichefen.

Rollen

Majblomman är en av Sveriges största volontärbaserade föreningar och nu söker vi en volontäransvarig som vill vara med och göra skillnad för barn i Sverige! Som volontäransvarig leder du det strategiska arbetet för att utveckla volontärorganisationen nu och för framtiden, men jobbar även operativt dagligen. I denna roll kommer du att arbeta tätt tillsammans med vår volontärorganisation, generalsekreterare och övriga på riksförbundet. Ditt ansvar är att se till att Majblommans volontärorganisation står stark även i framtiden.  

Vad du gör

Ansvarar för den långsiktiga utvecklingen av Majblommans volontärorganisation.
Ansvarar för att Majblommans volontärorganisation är anpassad efter organisationens målsättningar och behov.
Stöttar befintliga volontärer och rekryterar nya volontärer.  
Stöttar medarbetare som jobbar med volontärorganisationen och att de får nödvändigt stöd.
Tillsammans med medarbetare planera, strukturera och ge stöd i genomförande samt följa upp planerat arbete.
Ansvarar för att planera, genomföra och följa upp träffar med volontärer. 
Strategisk och operativ rådgivning till generalsekreteraren i frågor som berör volontärorganisationens verksamhetsdelar. 


Vem du är

Brinner du liksom vi för alla barns lika värde? Med detta som värdegrund, tillsammans med att vara en positiv och serviceminded person samt har erfarenhet av volontärarbete tror vi att du är personen som gör Majblomman komplett.

Vi ser fram emot en ny kollega med struktur och ordning som vill ta ansvar och vara självgående. Din gedigna kunskap och erfarenhet inom volontär-baserad verksamhet ser vi också fram emot att få ta del av.

Ansök

Varmt välkommen med din ansökan via maquire.se, som Majblomman samarbetar med i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är 9 juni, men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du har frågor, kontakta gärna Anna Åkesson, 076-33 88 796, anna.akesson@maquire.se

Ansök nu

Styrelseledamot till portföljbolag inom Chalmers Ventures, Göteborg

Försäljningschef
Läs mer Maj 20
Chalmers Ventures är en av Nordens ledande tech investors och venture builders. Vårt fokus ligger på deeptech och university-spinouts. 

Vi har både venture creation och investments inom en och samma organisation. Detta ger oss en unik möjlighet och kompetens att kunna bygga och investera i bolag som vi följer hela vägen från uppstart fram till exit. Upplägget skapar också nya deeptech-bolag som har potential för både globala affärer och positiv impact. 

Genom hela resan - från labb till marknad - så arbetar vi som aktiva ägare, investerare och venture builders. Vinsterna återinvesteras genom vår evergreen-modell, samt allokeras tillbaka till Chalmers. Något som möjliggör mer ny, banbrytande forskning, samtidigt som det stärker Chalmers vision och mål som ett världsledande entreprenöriellt och tekniskt universitet.

Vi söker nu för Chalmers Ventures räkning nya styrelseledamöter till Palats, en startup inom tech. Syftet är att bredda och utöka existerande styrelse framför allt med kommersiell kompetens. 

Palats är den digitala plattformen som förenklar inventering, hantering och återanvändning av befintliga kontorsmöbler och byggmaterial. Med användarvänlig design och AI är Palats en effektiv och omtyckt lösning för att digitalisera möbler och material, vilket möjliggör en mer hållbar och cirkulär hantering av tillgångar. 

 

På bara två år har Palats förtjänat förtroendet från flera av de största fastighetsförvaltnings- och fastighetsbolagen och arkitektbyråerna i Norden, som dagligen betjänar hundratals aktiva användare. 

 

Men vi slutar inte här; vi är på ett uppdrag att bli en global matchmakingtjänst som kopplar samman företag som vill köpa eller sälja begagnade tillgångar.  

 

Vi letar efter passionerade individer som är redo att följa med oss på denna spännande resa. Vi siktar inte bara på att nå våra mål – vi siktar på att ha mycket roligt på vägen!  

Vi söker dig som vid sidan av ditt nuvarande operativa ledarjobb har intresse och utrymme att ta ett externt styrelseuppdrag. 

Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har mycket goda och gärna aktuella erfarenheter inom ett eller flera av dessa områden. 

Strategisk affärsutveckling 
Internationalisering av digitala produkter 
Förståelse för mjukvara och/eller SaaS i B2B 
Ledarskap i litet eller medelstort tjänsteproducerande företag 
Försäljning och marknadsbearbetning 


Det är en fördel om du har erfarenhet av startup inom tech och är kommersiellt inriktad med fokus på tillväxt. Ett brett nätverk är också positivt. Du behöver inte ha formell styrelseerfarenhet sedan tidigare. 

Du är positiv, ser möjligheter och är lika intresserad av människor som teknik. Hos dig finns det en balans mellan att vara lyhörd och övertygande och du är en strategisk person med stark integritet. 

Välkommen med din intresseanmälan/ansökan med CV. Urval och intervjuer pågår. Vid frågor, skicka ett mail till elisabeth.lidstedt@maquire.se eller johanna.hansson@maquire.se?så kontaktar vi dig via mail eller telefonsamtal. Information om de aktuella bolagen ges till kandidater som går vidare i nästa steg.

Ansök nu

Researcher till Maquire, Göteborg

Researcher, rekrytering
Läs mer Maj 7
Maquire grundades 2007 i Göteborg med ambitionen att samla de bästa rekryteringskonsulterna under ett och samma tak. Verksamheten har sedan dess vidareutvecklats till en nischad kompetensförsörjningskoncern med fokus på chefer och specialister – Maquire Group som idag består av fyra varumärken.

Maquire rekryterar ledare, Jerrie rekryterar specialister, Flipr erbjuder interimskonsulter och Tidwell utvecklar ledningsgrupper, ledare och företagskultur. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater och konsulter som vill ta nästa steg i karriären. Idag är vi ett 30-tal fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg.

Sedan januari 2024 ingår Maquire Group i Broviken Gruppen som är en företagsfamilj som uteslutande investerar i kvalificerade, värderingsstyrda tjänsteföretag drivna av starka, entreprenörer. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential.

Maquire grundades 2007 i Göteborg med ambitionen att samla de bästa rekryteringskonsulterna under ett och samma tak. Verksamheten har sedan dess vidareutvecklats till en nischad kompetensförsörjningskoncern med fokus på chefer och specialister – Maquire Group som idag består av fyra varumärken. 

Maquire rekryterar ledare, Jerrie rekryterar specialister, Flipr erbjuder interimskonsulter och Tidwell utvecklar ledningsgrupper, ledare och företagskultur. Allt för att hjälpa kunderna att uppnå sina mål och visioner och för att identifiera och matcha kandidater och konsulter som vill ta nästa steg i karriären. Idag är vi ett 30-tal fantastiska kollegor som håller till vid Korsvägen i Göteborg. 

Sedan januari 2024 ingår Maquire Group i Broviken Gruppen som är en företagsfamilj som uteslutande investerar i kvalificerade, värderingsstyrda tjänsteföretag drivna av starka, entreprenörer. Brovikens fokus är att utveckla företag och bidra till att redan fina företag kan bli ännu bättre och nå sin fulla potential. 

Om tjänsten 

Som Researcher på Maquire ansvarar du för searchprocessen i våra rekryteringsuppdrag vilket i stort innebär att hitta och attrahera rätt kandidater. Du medverkar i processen från början till slut och arbetar tätt ihop med både rekryteringskonsulter och övriga i searchteamet.  

Sätta strategi för searcharbetet tillsammans med ansvarig rekryteringskonsult
Medverka vid uppstartsarbete med kund och vid utformning av kravprofil 
Analys och kartläggning - Kartlägga branscher, bolag och kandidater 
Ta kontakt med potentiella kandidater, berätta om och väcka intresse för uppdraget 
Bygga eget nätverk av kandidater 
Hjälpa till med samordning och administration kopplat till rekryteringsuppdrag 


Vem är du?

För att komma till din rätt i rollen tror vi att du har du akademisk utbildning, stort intresse för näringslivet och omvärlden samt en nyfikenhet på människor. Vi tror att du idag har ett jobb inom rekrytering och att du har fallenhet för det detektivarbete som det innebär att hitta rätt person och göra rätt matchning. Du är van att samarbeta i team men tycker också om att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du är driven, inte rädd för att ta kontakt och är duktig på att dokumentera och använda dig av systemstöd. Searchteamet är i en utvecklingsresa så vi söker dig som tar initiativ, har god analytisk förmåga och inte är rädd för att testa nytt. Du är kommunikativ, flexibel och har inställningen att allt är möjligt och att rätt kandidat finns någonstans där ute bara man letar tillräckligt noga – och har en god idé om var man ska leta. 

Om oss 

Maquire är Västsveriges ledande rekryteringsföretag på executivenivå. Oavsett om man anlitar oss som kund eller kandidat vill vi att alla ska mötas av tydlighet, respekt och engagemang i alla kontakter. Det som skiljer oss från andra är inte vad vi gör utan hur vi gör det. Sedan starten 2007 har vi rekryterat över 1 500 chefer till kunder över hela Sverige med tyngdpunkt på Väst- och Sydsverige. Att vi har en process som fungerar och rekryteringskonsulter som vet vad de gör är vi ganska säkra på, eftersom över 95% av våra kunder återkommer. 

Maquires chefsrekrytering består idag av 9 seniorkonsulter, 3 searchkonsulter samt gemensamma funktioner i Maquire Group inom ekonomi, marknad och försäljning. Vi sitter tillsammans med övriga verksamheter inom Maquire Group i fina lokaler vid Korsvägen. 

Ansökan och kontakt 

Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Johanna Hansson, Researcher på Maquire på nummer 070 996 10 05 eller via linkedin.

Ansök nu

Vice President HR and Internal Communication till Solar, Göteborg

HR-chef
Läs mer Maj 8
Solar Group är ett ledande sourcing- och serviceföretag i Europa. Vi erbjuder mer än 260 000 olika produkter till våra kunder inom el, vvs, industri, ventilation, klimat- och energilösningar. Våra leveranser är pålitliga, ger möjlighet till teknisk support och ett brett utbud av värdeskapande tjänster. Hållbarhet har blivit en nyckel för oss genom alla segment och när vi aktivt deltar i den gröna omställningen sker förändringar i hela leverantörskedjan.

På Solar har vi höga förväntningar på våra anställda, eftersom vi vet att de kan leverera. Naturligtvis räknar vi med att våra medarbetare förväntar sig mycket av oss när det kommer till deras yrkesmässiga och personliga utveckling. Som Solar-anställd är du del av ett företag där handling väger tyngre än ord.

Vi är 3 000 anställda i fem länder. I Sverige är vi cirka 550 anställda på våra 35 svenska orter. Vi lär av varandra och samverkar över landsgränserna för att uppnå det gemensamma målet att ge våra kunder en effektivare arbetsdag, till exempel genom att erbjuda digitala lösningar och en attraktiv webbshop.

”Stronger Together” är kärnan i Solars kommersiella affär, men det har lika stor betydelse internt. Vi alla bidrar till att göra skillnad! Mångfald gör oss starkare för att möta samhällets behov och utveckla de lösningar som efterfrågas. Därför är det viktigt för oss att vara lyhörda, inkluderande och attrahera brett utifrån samtliga samhällsgrupper.

Som Vice President HR har du ansvar för Solar Sverige AB:s övergripande HR och internkommunikation. Du och ditt team ansvarar för samtliga HR-processer och stöttar chefer och ledning utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du rapporterar till VD och ingår i dennes ledningsgrupp. I ditt välfungerande och sammansvetsade HR team har du ansvar för sju medarbetare. Rollen är operativ där du har ett nära samarbete med koncernens övriga HR ansvariga där ni tillsammans driver och utvecklar koncernens HR-processer.

Ansvarsområden

·      Strategisk kompetensplanering

·      Internkommunikation

·      Chefsstöd

·      Förändringsarbete

·      Rekrytering

·      Prestation och utveckling

·      Medarbetarupplevelse

·      Arbetsmiljö och rehab

·      Kompensation och förmåner inkl fordon

·      Lönerevision

·      Företagshälsa

·      Arbetsrätt

·      Fackliga relationer

·      Företagskultur och medarbetarengagemang

·      Lärande och utveckling

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen och många års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom HR, troligen i liknande roll och gärna i en säljinriktad organisation. Du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och av att leda utveckling inom kultur och ledarskap samt har en bred erfarenhet inom hela HR-området, gärna från flera olika verksamheter. Du är duktig på att navigera i en matrisorganisation och att arbeta över landsgränserna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla interna processer och implementering av HR system. Du har också vana av framgångsrikt samarbete med fackliga representanter och är erfaren och kunnig inom arbetsrätten. I din ledarstil är du van att delegera och ge stort ansvar till dina medarbetare.

Som person är du proaktiv, pålitlig och kommunikativ och har lätt att få med dig andra. Du skapar trygghet hos dem du möter och inger förtroende genom både din kompetens och ditt sätt att leda, möta människor och driva frågor. För att trivas på Solar har du ett öppet och prestigelöst förhållningssätt, är flexibel samtidigt som du är tydlig med vad du vill.

Solars värderingar är Mod, Glöd och SmartFun vilket betyder att du kommer in i en organisation som är resultatinriktad, strävar efter effektivitet med mycket värme och glädje.

Varmt välkommen med din ansökan, gärna med cv och ett personligt brev. Sista ansökningsdag är 26 maj. Har du frågor kring rollen, kontakta Gunilla Thulin 0735-499900, gunilla.thulin@maquire.se.

Ansök nu

Vice President HR and Internal Communication till Solar, Göteborg

HR-chef
Läs mer Maj 6
Solar Group är ett ledande sourcing- och serviceföretag i Europa. Vi erbjuder mer än 260 000 olika produkter till våra kunder inom el, vvs, industri, ventilation, klimat- och energilösningar. Våra leveranser är pålitliga, ger möjlighet till teknisk support och ett brett utbud av värdeskapande tjänster. Hållbarhet har blivit en nyckel för oss genom alla segment och när vi aktivt deltar i den gröna omställningen sker förändringar i hela leverantörskedjan.

På Solar har vi höga förväntningar på våra anställda, eftersom vi vet att de kan leverera. Naturligtvis räknar vi med att våra medarbetare förväntar sig mycket av oss när det kommer till deras yrkesmässiga och personliga utveckling. Som Solar-anställd är du del av ett företag där handling väger tyngre än ord.

Vi är 3 000 anställda i fem länder. I Sverige är vi cirka 550 anställda på våra 35 svenska orter. Vi lär av varandra och samverkar över landsgränserna för att uppnå det gemensamma målet att ge våra kunder en effektivare arbetsdag, till exempel genom att erbjuda digitala lösningar och en attraktiv webbshop.

”Stronger Together” är kärnan i Solars kommersiella affär, men det har lika stor betydelse internt. Vi alla bidrar till att göra skillnad! Mångfald gör oss starkare för att möta samhällets behov och utveckla de lösningar som efterfrågas. Därför är det viktigt för oss att vara lyhörda, inkluderande och attrahera brett utifrån samtliga samhällsgrupper.

Som Vice President HR har du ansvar för Solar Sverige AB:s övergripande HR och internkommunikation. Du och ditt team ansvarar för samtliga HR-processer och stöttar chefer och ledning utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du rapporterar till VD och ingår i dennes ledningsgrupp. I ditt välfungerande och sammansvetsade HR team har du ansvar för sju medarbetare. Rollen är operativ där du har ett nära samarbete med koncernens övriga HR ansvariga där ni tillsammans driver och utvecklar koncernens HR-processer.

Ansvarsområden

·      Strategisk kompetensplanering

·      Internkommunikation

·      Chefsstöd

·      Förändringsarbete

·      Rekrytering

·      Prestation och utveckling

·      Medarbetarupplevelse

·      Arbetsmiljö och rehab

·      Kompensation och förmåner inkl fordon

·      Lönerevision

·      Företagshälsa

·      Arbetsrätt

·      Fackliga relationer

·      Företagskultur och medarbetarengagemang

·      Lärande och utveckling

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen och många års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom HR, troligen i liknande roll och gärna i en säljinriktad organisation. Du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och av att leda utveckling inom kultur och ledarskap samt har en bred erfarenhet inom hela HR-området, gärna från flera olika verksamheter. Du är duktig på att navigera i en matrisorganisation och att arbeta över landsgränserna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla interna processer och implementering av HR system. Du har också vana av framgångsrikt samarbete med fackliga representanter och är erfaren och kunnig inom arbetsrätten. I din ledarstil är du van att delegera och ge stort ansvar till dina medarbetare.

Som person är du proaktiv, pålitlig och kommunikativ och har lätt att få med dig andra. Du skapar trygghet hos dem du möter och inger förtroende genom både din kompetens och ditt sätt att leda, möta människor och driva frågor. För att trivas på Solar har du ett öppet och prestigelöst förhållningssätt, är flexibel samtidigt som du är tydlig med vad du vill.

Solars värderingar är Mod, Glöd och SmartFun vilket betyder att du kommer in i en organisation som är resultatinriktad, strävar efter effektivitet med mycket värme och glädje.

Varmt välkommen med din ansökan, gärna med cv och ett personligt brev. Sista ansökningsdag är 26 maj. Har du frågor kring rollen, kontakta Gunilla Thulin 0735-499900, gunilla.thulin@maquire.se.

Ansök nu

COO till Eventyr Nine Yards, Göteborg

Affärsområdeschef
Läs mer Apr 18
Event- och kommunikationsbranschen är en bransch i spännande utveckling. Eventyr Nine Yards skapar idag fysiska, hybrida och digitala event och varumärkesupplevelser, effektiva och långsiktiga kommunikationslösningar samt kreativa och strategiskt förankrade innehållsproduktioner. Vi är Nordens största eventbyrå och ingår i Liwlig Group med kontor i Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Tampere, Stockholm och Göteborg.

Vi har ett starkt driv framåt och växer tillsammans med våra kunder. ”We above me” är en grundpelare och just tillsammans både lär vi oss och utvecklar branschen och oss själva framåt. 

Som COO ansvarar du för utvecklingen av en fina företagskultur och kundplattform på kontoret i Göteborg. Med förmåga att öka intäkter, identifiera marknadsmöjligheter, leda och insipirera en säljorganisation och leda alla mot strategin sätter du en stor prägel i din roll. Att säkerställa efterlevnad av definierad huvudprocess samt att alla har rätt förutsättningar för att nå högt uppsatta mål på kvalitet och effekt för kunden, är centrala delar i din roll. Du leder hela kontoret med direktansvar för säljorganisationen samt avdelningschefer. Du förväntas vara nära marknaden och har genom djup förståelse för relationer förmågan att vara en katalysator för tillväxt och innovation.

Som ledare på Eventyr Nine Yards har du en passion att utveckla både individer och affär. Detta görs genom att leva värdeord, vara en utmärkt kommunikatör, kunna motivera din grupp mot uppsatta mål och skapa resultat genom de du leder. Du har ansvar för att följa och utveckla arbetsprocesser kontinuerligt och skapa förutsättningar för att fortsatt vara marknadsledande inom branschen.

Rollen är placerad i Göteborg och rapporterar till VD. Du ingår i svenska ledningsgruppen och har direkt personalansvar för ledare och kundansvariga med ett team på totalt 27 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden & arbetsuppgifter

Leda och styra arbetet med att omsätta strategin till resultat
Ansvar för ekonomiskt och kvalitetsmässigt resultat för Eventyr Nine Yards Göteborg
Ansvar för organisation med direktansvar enligt satt organisationsplan, med utvecklingsmål och lönesamtal
Ansvarig för uppsättande och uppföljning av affärsplan mot strategin
Ansvar för att driva försäljning och säljorganisation, säkerställa en sund kundplattform och skapa lönsamhet
Ansvarig för hela medarbetarcykeln inkl. rekrytering för Göteborg
Leda den operativa ledningsgruppen i Göteborg
Ansvar för den övergripande resursplaneringen tillsammans med Head of Projects Göteborg
Sätta mål och nyckeltal för varje verksamhetsår tillsammans med ledningsgruppen Sverige
Sätta ramar för målstyrning och hålla i mål-, utvecklings- och lönesamtal
Leda, stötta och utveckla ledarskapet lokalt
Medverka i arbete med affärsutveckling och stötta kollegor i hela kedjan till leverans och uppföljning av projekt
Avgörande roll för att fortsätta vara The workplace of our dreams!


Vem är du

Vi söker dig med en bakgrund i byråvärlden och specifik erfarenhet inom kommunikation, PR, strategi, innehåll eller event. Du ska ha förmågan att skapa resultat genom målstyrd ledning av en säljorganisation och ha dokumenterad kunskap i ekonomi för att driva lönsamhet. Du bör vara välbevandrad i förändringsarbete och ha en fast hand med resultatansvar. I rollen förväntas du ha en stark förmåga att driva intäktstillväxt och marknadsutveckling, leda och lyfta ett säljteam, samt framgångsrikt hantera stora affärsförhandlingar. En djup förståelse för kundbehov och skapandet av starka kundrelationer är avgörande, liksom en förmåga att förverkliga strategier på ett engagerande sätt. Du bör agera som en katalysator för tillväxt och innovation på kontoret i Göteborg och inom hela organisationen. Vi söker en person som naturligt leder genom exempel, bygger en företagskultur som resonanserar med värderingarna, är genuint intresserad av människors utveckling, och kommunicerar tydligt för att nå uppsatta mål.

Ansökan & kontakt

Välkommen med din ansökan via maquire.se senast den 5 maj. Vid frågor kontakta Maria Hörnestam, 076 338 76 46 eller Johanna Hansson, 070-996 10 05 på Maquire. 

Om Eventyr Nine YardsVi skapar varumärkesupplevelser. Genom fysiska, hybrida och digitala event, effektiva och långsiktiga kommunikationslösningar samt kreativa och strategiskt förankrade innehållsproduktioner.

Vi utgår alltid från människorna bakom varumärket och sprider upplevelser som berör på riktigt. Med rätt verktyg, kreativa idéer och strategiska lösningar tar vi oss an utmaningar i ett nära samarbete med kunder, leverantörer och partners. Det kan vara digitalt eller fysiskt, nu eller långsiktigt, stort eller smått, huvudsaken är att vi väcker känslor och skapar effekt.

Eventyr Nine Yards ingår i Liwlig koncernen som är en nordisk fullservice event & brand Experience Agency med kontor i Finland, Sverige, Norge, Danmark och New York. Eventyr Nine Yards består av två resultatenheter baserade i Stockholm och Göteborg. Vi är ca 90 medarbetare fördelade på 60 personer i Stockholm och 28 personer i Göteborg.

Ansök nu

Trafikplaneringschef till Connect Bus, Göteborg

Trafikchef
Läs mer Mar 19
Connect Bus är en stor nordisk kollektivtrafikoperatör med verksamhet inom kontraktsreglerad allmän samt särskild kollektivtrafik. Uppdragsgivarna är i huvudsak kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Totalt sett sysselsätter koncernen i Norge och Sverige cirka 4000 medarbetare, 2700 fordon, och verksamheten utgår ifrån 64 depåer. Connect Bus är idag den tredje och respektive femte största bussoperatören i Norge respektive Sverige. Connect Bus ägs av CBRE Investment Management och målet är att etablera en ledande, stabil och hållbar nordisk bussverksamhet som bidrar till samhällets mål om ökad rörlighet och minskad miljöpåverkan. Läs gärna mer på www.connectbus.se

Som Trafikplaneringschef har du en central roll i bolagets arbete för ett hållbart och resurseffektivt samhälle. I den operativa driften ansvarar du för att planera, leda och fördela arbetet för bolagets tio trafikplanerare i syfte att leverera effektiva, hållbara och robusta trafikupplägg som skall ligga till grund för såväl fler som nöjdare resenärer.

I anbudsprocessen har du en viktig roll i att leda och fördela arbetet för att bolaget skall kunna leverera genomarbetade och konkurrenskraftiga trafikeringsupplägg. Anbudsarbetet drivs i projektform i samverkan med projektledare och övriga stödfunktioner.

Du ingår i bolagets Affärsutvecklingsavdelning och rapporterar till Affärsutvecklingschefen. Önskvärt är att du bor i Göteborg, eller i närheten av, och kan jobba på bolagets huvudkontor i Göteborg. Tjänsten innebär en del resor inom Sverige och Norden, främst Norge.

Ansvar och arbetsuppgifter

planera, leda och fördela arbetet för avdelningens trafikplanerare
planera personalschemaläggning för linjetrafiken i programmet Hastus
tidtabellsplanering, omloppsplanering och tjänsteplanering i kommande anbudsarbeten
arbeta aktivt för att minska Connect Bus miljöpåverkan och förbättra bolagets miljöprestanda och hållbarhetsarbete
säkerställa att personalens arbetsrutiner, säkerhets- & miljöarbete samt arbetsvillkor följs
aktivt delta i Connect Bus arbete med ständiga förbättringar


Vi söker dig som har flerårig dokumenterad ledarerfarenhet i en liknande roll främst inom buss- eller tågbranschen alternativt inom spedition/fraktbranschen. Du har en akademisk examen med fördel inom logistik. Kunskaper i planeringsverktyget Hastus och stödverktyg till Hastus är starkt meriterande. Det är en fördel om du har god kännedom om lagar och kollektivavtal inom bussbranschen.Som person är du analytisk, noggrann och resultatorienterad. Du är van att leda dig själv och andra i långsiktigt utvecklingsarbete som bidrar till ständig förbättring, kreativt nytänkande och affärsnytta. Du är en lösningsorienterad person som har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Connect Bus värderingar präglas av och säkerställer ett aktivt och framgångsrikt ansvarstagande för att driva verksamheten på ett värdeskapande och hållbart sätt för alla bolagets kunder och intressenter. Verksamheten omfamnar allas lika värde och rättigheter oavsett kön, kulturell bakgrund, religiös tillhörighet, ålder, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, könsidentitet och funktionshinder. Kollektivtrafiken i allmänhet och bussbranschen i synnerhet är under stor utveckling där aktörerna har en central roll för att skapa förutsättningar för ett hållbart och resurseffektivt samhälle.

Hos Connect Bus ges du stora möjligheter att påverka och göra avtryck i en verksamhet under stark tillväxt. Du ingår i en verksamhet med korta beslutsvägar. Det team som du skall leda utgörs av mycket engagerade och motiverade medarbetare. Du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och stora möjligheter att utveckla och förädla arbetssätten och processerna inom avdelningens samlade uppdrag.

I den här rekryteringen samarbetar Connect Bus med Maquire. Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 april via maquire.se, urval sker löpande. Om du har frågor, kontakta gärna Mia Roos, 0723- 28 22 53 eller mia.roos@maquire.se

Ansök nu

Teamledare Konstruktion till Leviat, Göteborg

Civilingenjör, byggnadskonstruktion
Läs mer Mar 11
Leviat är världsledande inom lyft-, anslutnings- och förankringsteknik för bygg- och industrisektorn. Vi är experter på teknik inom vårt område. Vi utvecklar och producerar innovativa produkter och tekniska lösningar som möjliggör säkrare, snabbare, starkare och mer hållbara konstruktioner. Leviat är 22 personer i Sverige, har en omsättning på 160 MSEK, kontor i Göteborg och lager på Hisingen. Varumärkena Halfen, Plaka och Ancon ingår i Leviats globala portfölj av byggtillbehör med lång tradition av att förse kunder med tillförlitliga produkter, genomtänkta lösningar och oöverträffad kundsupport. Leviat är en del av den globala koncernen CRH. Läs mer på www.leviat.com och www.crh.com 

Rollen som Teamledare Konstruktion är bred och betydelsefull för vår fortsatta tillväxt och utveckling av bolaget. Du är ett tekniskt stöd internt samt företräder företaget gentemot externa kunder och föreskrivande led. Du har personalansvar för 2-3 kompetenta medarbetare inom Engineering support och deltar i den dagliga driften med egna konstruktionsberäkningar. Teamledaren rapporterar till VD. Rollen kommer att utvecklas med tillväxt och för en ännu effektivare organisation. Resor förekommer, främst i Norden. Kunskapsöverföring och ett nära samarbete med säljorganisationen är avgörande för att lyckas. Som en viktig länk till koncernen internationellt när det gäller tekniska frågor bygger du även där ett starkt nätverk.Ansvar och arbetsuppgifter

AD – skapa underlag, specialprodukter, kundanpassningar, ritningar för godkännande, beräkningar etc. 
Relationsskapande hos föreskrivande led samt kunders tekniska avdelningar med målet att öka andelen föreskrivna produkter från Leviat  
Ledarskap för Engineering support – sätta mål, följa upp och utveckla gruppen 
Driva och utveckla arbetet och leveransen i Engineering support 
Hålla dig uppdaterad med branschutveckling, standarder och tekniska specifikationer 


Din bakgrund och profil

Du är en lagspelare med gedigen teknisk förståelse och god erfarenhet av konstruktions beräkningar. Värdefull erfarenhet är från liknande roll hos teknisk konsult, prefab- eller entreprenadföretag. Du har ingenjörsexamen från högskola eller motsvarande erfarenhet och behärskar engelska flytande i både skrift och tal. Du är en problemlösare som arbetar målmedvetet för att finna lösningar och skapa möjligheter. Utöver teknisk kunskap är det minst lika viktigt att du är en god kommunikatör och förstår vikten av goda relationer och nätverk, både internt och externt. Som person är du även ambitiös, strukturerad och analytisk. 

Ansökan

Kontakta gärna Per Synnes för mer information – 0702-99 15 30 per.synnes@maquire.se. Din ansökan skickar du senast 2 april. Välkommen!

Ansök nu

Finance Manager till Träfraktkontoret, Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Feb 13
Träfraktkontoret i Göteborg AB grundades 1928 och är idag Sveriges största logistikspecialist och marknadsledande inom export av skogsprodukter. Vi är verksamma både i Sverige och Finland, och på vårt kontor i Göteborg är vi idag 25 medarbetare. Vårt huvudfokus är export av skogsprodukter i containers, där vi hanterar cirka 85 000 TEU årligen med sågade trävaror, massa och papper. Via vårt dotterbolag TFK Logistics som grundades 2023 har vi våra två snabbast växande affärssegment; väg- och tågtransporter. 

Vi söker nu en Finance Manager till Träfraktkontoret - en nyckelroll för koncernens fortsätta utveckling.

Som Finance Manager har du det övergripande ansvaret för Träfraktkontorets ekonomifunktion inklusive dotterbolag och intresseföretag. Du är en nyckelperson i ledningen tillsammans med VD och är föredragande i styrelsearbetet.

Rollen innebär ansvar för bokslut, ekonomiska analyser, prognoser, likviditetsuppföljning och finansiering samt personalansvar för tre personer inom ekonomi.  Du rapporterar till VD i Träfraktkontoret.

Ansvar och uppgifter: 

Leda ekonomifunktionen och delta i bolagets långsiktiga tillväxtstrategi  
Bokslut och nyckeltalsuppföljnng 
Koncernbokslut för 2 legala enheter och intressebolag 
Framtagande av årsbokslut och årsredovisningar 
Ansvarig för budget och prognoser 
Strategisk rådgivning och affärsstöd till ledning och ägare 
Likviditetshantering, finansiering, krediter samt valutahantering 
Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer 
Föredragande i ekonomisk rapportering i TFK:s styrelse 
Extern kontakt med revisorer och skattejurister vid behov 
Övergripande ansvarig i försäkringsfrågor för koncernens samtliga bolag 
Övergripande ansvarig för affärssystemets ekonomimodul (Uniteam) 
Kalkylering och finansiering av investeringar 


 Din profil:

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet, mycket god affärsförståelse och minst 5 års erfarenhet från en liknande roll som ekonomichef/Finance Manager. Du har goda kunskaper inom såväl controlling som redovisning med fokus på kontroll och kvalitetssäkring och har erfarenhet från koncern där konsolidering av bolag ingått. Vi ser gärna att du kommer från bolag i en internationell miljö inom logistik/transport. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Tidigare erfarenhet från familjeföretag är meriterande. 

Som person är du trygg och självständig, har ett strategiskt fokus och ett stort affärsintresse. Du trivs med ett stort eget ansvar och vill driva utveckling. Som ledare är du kommunikativ och tycker om att leda och utveckla kompetenta medarbetare och är skicklig på att både prioritera och delegera. Vår kultur präglas av en familjär stämning och korta beslutsvägar. Att trivas i förändring, vara samarbetsinriktad och ha ett prestigelöst förhållningssätt är därför också viktiga egenskaper hos vår nya Finance Manager. 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 10 mars. Vid frågor kontakta gärna Elisabeth Lidstedt på 0735-194051 eller elisabeth.lidstedt@maquire.se

Ansök nu

Finance Manager till Träfraktkontoret, Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Feb 12
Träfraktkontoret i Göteborg AB grundades 1928 och är idag Sveriges största logistikspecialist och marknadsledande inom export av skogsprodukter. Vi är verksamma både i Sverige och Finland, och på vårt kontor i Göteborg är vi idag 25 medarbetare. Vårt huvudfokus är export av skogsprodukter i containers, där vi hanterar cirka 85 000 TEU årligen med sågade trävaror, massa och papper. Via vårt dotterbolag TFK Logistics som grundades 2023 har vi våra två snabbast växande affärssegment; väg- och tågtransporter. 

Vi söker nu en Finance Manager till Träfraktkontoret - en nyckelroll för koncernens fortsätta utveckling.

Som Finance Manager har du det övergripande ansvaret för Träfraktkontorets ekonomifunktion inklusive dotterbolag och intresseföretag. Du är en nyckelperson i ledningen tillsammans med VD och är föredragande i styrelsearbetet.

Rollen innebär ansvar för bokslut, ekonomiska analyser, prognoser, likviditetsuppföljning och finansiering samt personalansvar för tre personer inom ekonomi.  Du rapporterar till VD i Träfraktkontoret.

Ansvar och uppgifter: 

Leda ekonomifunktionen och delta i bolagets långsiktiga tillväxtstrategi  
Bokslut och nyckeltalsuppföljnng 
Koncernbokslut för 2 legala enheter och intressebolag 
Framtagande av årsbokslut och årsredovisningar 
Ansvarig för budget och prognoser 
Strategisk rådgivning och affärsstöd till ledning och ägare 
Likviditetshantering, finansiering, krediter samt valutahantering 
Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer 
Föredragande i ekonomisk rapportering i TFK:s styrelse 
Extern kontakt med revisorer och skattejurister vid behov 
Övergripande ansvarig i försäkringsfrågor för koncernens samtliga bolag 
Övergripande ansvarig för affärssystemets ekonomimodul (Uniteam) 
Kalkylering och finansiering av investeringar 


 Din profil:

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet, mycket god affärsförståelse och minst 5 års erfarenhet från en liknande roll som ekonomichef/Finance Manager. Du har goda kunskaper inom såväl controlling som redovisning med fokus på kontroll och kvalitetssäkring och har erfarenhet från koncern där konsolidering av bolag ingått. Vi ser gärna att du kommer från bolag i en internationell miljö inom logistik/transport. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Tidigare erfarenhet från familjeföretag är meriterande. 

Som person är du trygg och självständig, har ett strategiskt fokus och ett stort affärsintresse. Du trivs med ett stort eget ansvar och vill driva utveckling. Som ledare är du kommunikativ och tycker om att leda och utveckla kompetenta medarbetare och är skicklig på att både prioritera och delegera. Vår kultur präglas av en familjär stämning och korta beslutsvägar. Att trivas i förändring, vara samarbetsinriktad och ha ett prestigelöst förhållningssätt är därför också viktiga egenskaper hos vår nya Finance Manager. 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 10 mars. Vid frågor kontakta gärna Elisabeth Lidstedt på 0735-194051 eller elisabeth.lidstedt@maquire.se

Ansök nu

Director Digital Customer Engagement, Mölnlycke Health Care, Gothenburg

Chief Information Officer/CIO/IT-chef
Läs mer Jan 11
If you´re ready to have an impact in a career that makes a difference, Mölnlycke could be your next step. You´ll be helping to equip medical professionals around the world with solutions to improve outcomes for patients. And you´ll be developing yourself in a global environment with an inspirational culture, with lots of opportunities. All the while building a successful career, with real purpose. See www.molnlycke.com 

Continuing to invest in our future, we are looking to hire a Director Digital Customer Engagement who will be leading the digital and organizational transformation within the strategic IT Pillar Digital Customer Engagement. The position takes the co-responsibility with IT&DE; Leadership team, Business Areas and corporate functions to ensure that Mölnlycke has industry leading solutions within customer engagement.Reporting to the Global Director Digital Enablement, the Director Digital Customer Engagement will enable Mölnlycke to digitally engage with our customers across the customer journey, to influence attitude and buying behaviour. Enable our marketing, sales and customer care teams to work effectively with the right technologies at hand, taking decisions based upon data and insights. You will lead a global team of 30 people with three direct reporting managers and be a member of IT&DE; Leadership Team.

Key Accountabilities:

Clear leadership of Digital Customer Engagement globally. Establish an organizational culture that embeds a passion for our customers and digital technology in collaboration with all functions in IT and Digital Enablement.
Purpose driven Business partner understanding the business and their requirements, challenge our approach and thinking beyond our current products and solutions to secure an effective and optimized way of working across the company – considering mid and long term.
Transforming business needs into viable digital solutions primary for our marketing, sales and customer care teams with a strong focus on force.com and web platforms.
Digital Owner of the Digital Customer Journey transformation (digital marketing, digital omnichannel) and the Sales and Customer Care business transformation.
Build a business centric visible, proactive and strong global Digital customer Engagement function. Establish a desirable employer status. Attract, retain and develop top talent.


Qualifications and experience:We think that you have a Master’s degree in Computer Science or Information Technology preferably in combination with a Business degree or MBA. You have a minimum of 10 years’ experience from daily management of application centric competence on CRM platforms supporting marketing, sales & service, as well as company public websites.

We are looking for someone with strong customer focus and business understanding. You have experience from leading and managing geographical spread and multi-cultural teams. With excellent interpersonal skills you have the ability to work effectively with stakeholders and executives in complex organizations. The following experience is desired:

Solid experience as a leader enabling business transformation programs focused on digital marketing and multichannel strategy, with a proven track record of successful transformations
Solid experience from establishing strategic agendas for digital marketing transformation and connecting it into the sales process, enabled by technology
Thorough understanding of Digital Marketing with proven track record of driving multichannel strategy with technology that integrates these channels seamlessly to deliver a consistent customer experience
Technical understanding of relevant platforms & technologies in general and Salesforce or Veeva and Optimizely in particular
The ability to tailor customer experiences to their unique preferences, needs, and behaviors. This includes using digital marketing intelligence to gather insights on customer behavior, preferences, and purchase history, and using this information to personalize their experience


In this recruitment Mölnlycke cooperates with Maquire. We welcome your application with CV and cover letter no later than the 17th of January at www.maquire.se. Please contact Anna Åkesson +46 763 38 87 96 or anna.akesson@maquire if you have any questions.  

About Mölnlycke

Mölnlycke is a world-leading medical products and solutions company that equips healthcare professionals to achieve the best patient, clinical and economic outcomes. Our business is organised in the four business areas Wound Care, Operating Room Solutions, Gloves and Antiseptics, where customer centricity, sustainability and digitalisation are at the heart of everything we do. Mölnlycke employs around 8,700 people. The company headquarters are in Gothenburg, Sweden and we operate in more than 100 countries worldwide. Mölnlycke is a founding partner of GoCo Health Innovation City, a world-class innovation cluster for health, and in early 2025 our headquarters will move there. Since 2007, the company has been part of Investor AB, an engaged owner of high-quality, global companies which was founded by the Wallenberg family in 1916. For more information, please visit www.molnlycke.com and www.molnlycke.com/careers

Ansök nu

Director Internal Operations IT, Mölnlycke Health Care, Gothenburg

Chief Information Officer/CIO/IT-chef
Läs mer Jan 11
If you´re ready to have an impact in a career that makes a difference, Mölnlycke could be your next step. You´ll be helping to equip medical professionals around the world with solutions to improve outcomes for patients. And you´ll be developing yourself in a global environment with an inspirational culture, with lots of opportunities. All the while building a successful career, with real purpose. See www.molnlycke.com 

The Director Internal Operations IT is leading the digital and organizational transformation within the strategic IT Pillar Internal Operations. The position takes the co-responsibility with ITLT, Business Areas and corporate functions to ensure that Mölnlycke has industry leading solutions within the internal operations.Reporting to the Global Director IT, the Director Internal Operations IT is responsible to meet the current and future demand of the Mölnlycke operations, focusing on core business processes on ERP and closely related systems as a fundamental enabler for Mölnlycke’s strategic growth agenda. The position has a specific responsibility to drive the ERP transformation over the coming 3-4 years and beyond that time frame continuously build innovative business solutions on that platform. You lead a global team of 35 people with four direct reporting managers and will be a member of IT Leadership Team.Key Accountabilities:

Clear leadership of IT internal operations globally. Establish a desirable employer status. Attract, retain and develop top talent. Establish an organizational culture that embeds a passion for our customers and digital technology in collaboration with all functions in IT and Digital Enablement
IT Owner of the ERP centric business transformation, actively exploring new business opportunities related to the SAP platform, the SAP operations and solutions connected to SAP in the area of responsibility.
Purpose driven Business partner understanding the business and their requirements, challenge our approach and thinking beyond our current products and solutions to secure an effective and optimized way of working across IT and Digital Enablement – considering mid and long term. Transforming business needs into viable IT solutions primarily on SAP and system solutions connected to SAP


Qualifications and experience:We think that you have a Master’s degree in Engineering, Computer Science or Information Technology preferably in combination with a Business degree or MBA. You have a minimum of 15 years’ experience from daily management of application centric competencies on SAP ERP in international settings as well as excellent interpersonal skills. We are looking for someone who proactively can drive an innovation agenda in the core operational business processes centred around SAP and systems connected to SAP. You have the ability to navigate complex programs set-up collaborating with multi-partner project constellations in transformation initiatives. The following experience is desired:

Solid experience as leader of IT enabled business transformation programs focused on ERP and SAP, as program manager, with a proven and successful track-record
Thorough understanding of SAP ERP capabilities and proven track record of driving business innovation on SAP platforms
Proven ability to guide and lead large scale SAP initiatives through governance bodies, direct interaction with program organizations and SAP centric project teams
Experience of establishing strategic agendas for IT and SAP centric transformation spanning multiple functions and SAP components, including sound understanding of SAP methodology framework
Proven ability to collaborate with senior stakeholders and executives around IT driven transformations


In this recruitment Mölnlycke cooperates with Maquire. We welcome your application with CV and cover letter no later than the 17th of January at www.maquire.se. Please contact Anna Åkesson +46 763 38 87 96 or anna.akesson@maquire if you have any questions.

About Mölnlycke

Mölnlycke is a world-leading medical products and solutions company that equips healthcare professionals to achieve the best patient, clinical and economic outcomes. Our business is organised in the four business areas Wound Care, Operating Room Solutions, Gloves and Antiseptics, where customer centricity, sustainability and digitalisation are at the heart of everything we do. Mölnlycke employs around 8,700 people. The company headquarters are in Gothenburg, Sweden and we operate in more than 100 countries worldwide. Mölnlycke is a founding partner of GoCo Health Innovation City, a world-class innovation cluster for health, and in early 2025 our headquarters will move there. Since 2007, the company has been part of Investor AB, an engaged owner of high-quality, global companies which was founded by the Wallenberg family in 1916. For more information, please visit www.molnlycke.com and www.molnlycke.com/careers

Ansök nu

Avdelningschef Hälso- och sjukvård till ÄVO, Göteborg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 27
Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen i Göteborgs Stad är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande.

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!

Arbetsuppgifter

Avdelningen Hälso- och sjukvård med ca 1000 medarbetare erbjuder vård och rehabilitering i hemmiljö dygnet runt. Vi möter patienter i alla åldrar som bor hemma, på vård- och omsorgsboende eller på boende med särskild service. Tillsammans arbetar vi i nära team med personen i centrum för största möjliga självständighet och självbestämmande samt för ett gott och hälsosamt liv.

I rollen som avdelningschef Hälso- och sjukvård ansvarar du för att säkerställa att vi gör största möjliga nytta för de vi är till för. Du leder en ledningsgrupp med åtta verksamhetschefer, rapporterar till förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Ditt uppdrag utgår från de krav som ställs på den egna verksamheten och hur den samverkar med övriga verksamheter inom staden samt med externa aktörer och utförare. Kvalitetssäkring och verksamhetens kompetensförsörjning är viktiga delar av uppdraget. Vårt mål är att alla som behöver ska få vård, stöd och motivation för att skapa ett självständigt och gott liv. Som avdelningschef Hälso- och sjukvård är du en viktig del av förvaltningens utvecklingsarbete och vårt mål med jämställd och likvärdig service till invånarna. Som ett led i en ambition att leda utvecklingen i vår bransch kommer du också att driva utvecklingen av arbetssätt med fokus på nya smarta digitala välfärdstjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och med flerårig erfarenhet av strategiskt chefskap inom hälso- och sjukvård där du varit chef över andra chefer. Därför är kunskap och erfarenhet av strategisk kompetensförsörjning ett krav. Erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande, särskilt meriterande är erfarenhet från kommunal verksamhet.

Som person är du tydlig och har god förmåga att uttrycka dig, både i tal och skrift. Vi söker ett ledarskap som präglas av närvaro och tillit, det bidrar du till genom att vara prestigelös och transparent. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. I rollen har du många kontaktytor och det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer. Du är skicklig på att prioritera och följer kontinuerligt upp mål och resultat på ett strukturerat sätt. Vi sätter stor vikt vid din analytiska förmåga, det är viktigt att du kan identifiera kärnan av ett problem och omsätta dina insikter till handling.

Som Sveriges största kommunala vård- och omsorgsaktör och som en av de viktigaste hälsofrämjande förvaltningarna i staden har vi ett stort ansvar och höga krav på oss. Vår storlek gör att vi står stadigt, men samtidigt kan ha blicken högt och långt. I rollen som avdelningschef Hälso- och sjukvård behöver du kunna applicera ett helhetsperspektiv där vår verksamhet sätts i ett större sammanhang. Du förväntas hålla dig uppdaterad inom området och ha ett stort intresse och engagemang för förvaltningens frågor.

I denna rekrytering ansöker du utan personligt brev. När du söker kommer du få svara på frågor relevanta för tjänsten. Dina svar blir en viktig del av vårt urvalsarbete.

Tillsammans skapar vi världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:  HeltidAnsökan

Ansök senast:  2024-01-14

Referensnummer:  C170565

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan på Göteborg stads hemsida (se länk). Där finner du även kontaktpersoner för rekryteringen.

Övrigt

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:

Trygg anställning med goda anställningsvillkor
Karriärmöjligheter
Internutbildningar
Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
Introduktion vid nyanställning
Heltid med möjlighet till deltid
Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Undantag är om du har skyddade personuppgifter, då ska du inte skicka in din ansökan här. Kontakta istället rekryterande chef för att lämna in din ansökan på annat sätt. Du hittar kontaktuppgifterna i annonsen. Tänk också på att inte ange referenser med skyddad identitet i din ansökan.

Fotograf: Lena Öritsland via Johnér

Ansök nu

Avdelningschef HR till Äldre- och omsorgsförvaltningen, Göteborg

HR-chef
Läs mer Dec 27
Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen i Göteborgs Stad är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande.

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!

Arbetsuppgifter

HR-avdelningen ger stöd till verksamheten i frågor som rör bland annat rekrytering, bemanning, arbetsrätt och arbetsmiljö. Här arbetar cirka 120 medarbetare med att skapa förutsättningar för cheferna att vara kompetenta och närvarande ledare. Vi servar också vård- och omsorgsboenden och hemtjänst med cirka 1800 vikarier. Tillsammans arbetar vi för att omsätta Göteborgs Stads personalpolitik i praktiken så att chefer och medarbetare trivs och utvecklas till nytta för göteborgaren.

I rollen som avdelningschef HR ansvarar du för, att skapa en effektiv verksamhet med största möjliga nytta för de vi är till för. Du har en central roll i en av våra största utmaningar - den strategiska kompetensförsörjningen och i att leda och utveckla förvaltningens övriga HR-arbete. Du genomför detta i samarbete med din ledningsgrupp, bestående av åtta enhetschefer inom HR-avdelningen och för bemanningsenheterna. I din roll rapporterar du till förvaltningsdirektören och är en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av att leda strategisk HR-verksamhet inom en större organisation där du varit chef över andra chefer. Kunskap och erfarenhet av arbetsgivarpolitik, arbetsrätt samt facklig samverkan och förhandlingar är ett krav för tjänsten liksom utveckling inom strategisk kompetensförsörjning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd organisation, särskilt meriterande är erfarenhet från kommunal verksamhet.

Som person är du tydlig och har god förmåga att uttrycka dig, både i tal och skrift. Vi söker ett ledarskap som präglas av närvaro och tillit, det bidrar du till genom att vara prestigelös och transparent. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. I rollen har du många kontaktytor och det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer.

Som Sveriges största kommunala vård- och omsorgsaktör och som en av de viktigaste hälsofrämjande förvaltningarna i staden har vi ett stort ansvar och höga krav på oss. I rollen som avdelningschef HR behöver du kunna applicera ett helhetsperspektiv där verksamheten sätts i ett större sammanhang. Du förväntas hålla dig uppdaterad inom området och ha ett stort intresse och engagemang för förvaltningens frågor.

Vi ska bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare som ger alla medarbetare förutsättningar att trivas, stanna och utvecklas. Inte minst ska vi ta vara på styrkorna med mångfalden inom organisationen. För vi har en viktig sak gemensamt: Vår förmåga att se människor och deras behov!

I denna rekrytering ansöker du utan personligt brev. När du söker kommer du få svara på frågor relevanta för tjänsten. Dina svar blir en viktig del av vårt urvalsarbete.

Tillsammans skapar vi världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök via länken till Göteborg stads hemsida. Där finner du också kontaktpersoner för rekryteringen.

Ansök senast: 2024-01-14

Referensnummer : C170561

Övrigt

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:

Trygg anställning med goda anställningsvillkor
Karriärmöjligheter
Internutbildningar
Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
Introduktion vid nyanställning
Heltid med möjlighet till deltid
Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden


När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR. Undantag är om du har skyddade personuppgifter, då ska du inte skicka in din ansökan här. Kontakta istället rekryterande chef för att lämna in din ansökan på annat sätt. Du hittar kontaktuppgifterna i annonsen. Tänk också på att inte ange referenser med skyddad identitet i din ansökan.

Fotograf: Urbazon via Getty Images

Ansök nu

Chef Personalplanering och Trafikledning till VY Buss AB, Göteborg

Trafikchef
Läs mer Jan 10
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enkelt att resa kollektivt från dörr till dörr. Vy Buss är uppdelat i två affärsområden, ett för upphandlad trafik och ett för kommersiell trafik. I det kommersiella affärsområdet ingår varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna. För mer info se: www.vy.se/vygruppen/om-oss

VY Buss söker nu en Chef Personalplanering & Trafikledning för Kommersiell trafik – en servicefunktion som utgör ett stöd för kunder, förare och depåer. Du utgår från Göteborg, har en nyckelroll i ledningsgruppen för Kommersiell trafik, rapporterar till direktör för Kommersiell trafik och samarbetar med övriga stödfunktioner i bolaget och externa intressenter. Du leder och coachar trafikledare, gästsamordnare och personalplanerare i Stockholm och Göteborg.

Ansvarsområden

I befattningen som Chef Personalplanering & Trafikledning, ingår att proaktivt verka för ständiga förbättringar i enlighet med våra gemensamma värderingar och avdelningens mål.

Personalplanering ansvarar för framtagning och uppdatering av årligt och löpande personalbehov - prognos, personalbalans, rekryteringsbehov samt kostnadseffektiv schemaläggning i linje med lagar och avtal, och enligt kör- och vilotider samt arbetstidsregler.

Trafikledning ansvarar för arbetsledning för förare i trafik samt för samordning för gäster vid avvikelser såsom förseningar, alternativa resvägar etc. Avdelningen samverkar dagligen med depåer samt kundservice för att säkerställa kundnytta, driftsäkerhet och en kostnadseffektiv leverans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Närvarande och synligt ledarskap
Personalplanering, prognos och rekrytering
Personal- och arbetsmiljöansvar
Trafikledning, uppföljning av relaterade KPI:er
Gästsamordning, uppföljning av kundnytta
Ansvar för att driva kontinuerliga förbättringar av system


 Som Chef för Personalplanering & Trafikledning verkar du för optimal personalplanering och trafikledning för Vy bus4you och Vy flygbussarna. Uppdraget är att säkerställa resultat, uppnå mål och driva en daglig verksamhet med hög kvalitet. Du har även ansvar för personal, arbetsmiljö, trafiksäkerhet, och driver kontinuerlig utveckling av verksamheten och arbetsledarnas kompetens. Du jobbar nära medarbetarna med att följa upp effektiv personalplanering och genomföra ständiga förbättringar för enhetliga arbetssätt och erfarenhetsutbyte inom regionen. Vidare deltar du i olika utvecklingsforum som berör personalplanering och trafikledning ur ett systemperspektiv.

Din profil:

Vi söker dig som är en driven och coachande ledare. Som person är du närvarande, resultatorienterad, analytisk, noggrann och ansvarstagande.

Du har minst 5 års erfarenhet av ledarskap, gärna för tjänstemän, inom liknande kundinriktad verksamhet såsom flyg, buss, tåg, transport, logistik mm. Kunskap om lagar och avtal som sätter regler för verksamheten samt översiktliga kunskaper i planeringsverktyget Hastus är meriterande.

Du är en duktig kommunikatör och relationsbyggare samt har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och driva förändring. Du är en van förhandlare och gillar att skapa hållbara resultat. I det här jobbet behöver du hantera tidspress och gillar att lägga in en extra växel för att planera trafiken på kort och lång sikt.

Du har troligen någon eftergymnasial utbildning inom Supply Chain eller Logistik och hanterar både svenska och engelska i tal och skrift. Jobbet innehåller resor inom Sverige.

Ansökan och information:

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se , urval och intervjuer pågår. Vid frågor kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51, elisabeth.lidstedt@maquire.se

Ansök nu

Teamledare Konstruktion

Konstruktör, tillverkningsindustri
Läs mer Dec 20
Leviat är världsledande inom lyft-, anslutnings- och förankringsteknik för bygg- och industrisektorn. Vi är experter på teknik inom vårt område. Vi utvecklar och producerar innovativa produkter och tekniska lösningar som möjliggör säkrare, snabbare, starkare och mer hållbara konstruktioner. Leviat är 22 personer i Sverige, har en omsättning på 160 MSEK, kontor i Göteborg och lager på Hisingen. Varumärkena Halfen, Plaka och Ancon ingår i Leviats globala portfölj av byggtillbehör med lång tradition av att förse kunder med tillförlitliga produkter, genomtänkta lösningar och oöverträffad kundsupport. Leviat är en del av den globala koncernen CRH. Läs mer på www.leviat.com och www.crh.com 

Rollen som Teamledare Konstruktion är bred och betydelsefull för vår fortsatta tillväxt och utveckling av bolaget. Du är ett tekniskt stöd internt samt företräder företaget gentemot externa kunder och föreskrivande led. Du har personalansvar för 2-3 kompetenta medarbetare inom Engineering support och deltar i den dagliga driften med egna konstruktionsberäkningar. Teamledaren rapporterar till VD. Rollen kommer att utvecklas med tillväxt och för en ännu effektivare organisation. Resor förekommer, främst i Norden. 

Kunskapsöverföring och ett nära samarbete med säljorganisationen är avgörande för att lyckas. Som en viktig länk till koncernen internationellt när det gäller tekniska frågor bygger du även där ett starkt nätverk.

Ansvar och arbetsuppgifter

CAD – skapa underlag, specialprodukter, kundanpassningar, ritningar för godkännande, beräkningar etc. 
Relationsskapande hos föreskrivande led samt kunders tekniska avdelningar med målet att öka andelen föreskrivna produkter från Leviat  
Ledarskap för Engineering support – sätta mål, följa upp och utveckla gruppen 
Driva och utveckla arbetet och leveransen i Engineering support 
Hålla dig uppdaterad med branschutveckling, standarder och tekniska specifikationer 


Din bakgrund och profil

Du är en lagspelare med gedigen teknisk förståelse och god erfarenhet av konstruktions beräkningar. Värdefull erfarenhet är från liknande roll hos teknisk konsult, prefab- eller entreprenadföretag. Du har ingenjörsexamen från högskola eller motsvarande erfarenhet och behärskar engelska flytande i både skrift och tal. Du är en problemlösare som arbetar målmedvetet för att finna lösningar och skapa möjligheter. Utöver teknisk kunskap är det minst lika viktigt att du är en god kommunikatör och förstår vikten av goda relationer och nätverk, både internt och externt. Som person är du även ambitiös, strukturerad och analytisk. 

Ansökan

Kontakta gärna Per Synnes för mer information – 0702-99 15 30 per.synnes@maquire.se. Din ansökan skickar du senast 14 januari. Välkommen!

Ansök nu

Chef Personalplanering och Trafikledning

Trafikchef
Läs mer Dec 13
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enkelt att resa kollektivt från dörr till dörr. Vy Buss är uppdelat i två affärsområden, ett för upphandlad trafik och ett för kommersiell trafik. I det kommersiella affärsområdet ingår varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna.

För mer info se: www.vy.se/vygruppen/om-oss

VY Buss söker nu en Chef Personalplanering & Trafikledning för Kommersiell trafik – en servicefunktion som utgör ett stöd för kunder, förare och depåer. Du utgår från Göteborg, har en nyckelroll i ledningsgruppen för Kommersiell trafik, rapporterar till direktör för Kommersiell trafik och samarbetar med övriga stödfunktioner i bolaget och externa intressenter. Du leder och coachar trafikledare, gästsamordnare och personalplanerare i Stockholm och Göteborg.

Ansvarsområden

I befattningen som Chef Personalplanering & Trafikledning, ingår att proaktivt verka för ständiga förbättringar i enlighet med våra gemensamma värderingar och avdelningens mål.

Personalplanering ansvarar för framtagning och uppdatering av årligt och löpande personalbehov - prognos, personalbalans, rekryteringsbehov samt kostnadseffektiv schemaläggning i linje med lagar och avtal, och enligt kör- och vilotider samt arbetstidsregler.

Trafikledning ansvarar för arbetsledning för förare i trafik samt för samordning för gäster vid avvikelser såsom förseningar, alternativa resvägar etc. Avdelningen samverkar dagligen med depåer samt kundservice för att säkerställa kundnytta, driftsäkerhet och en kostnadseffektiv leverans.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

·      Närvarande och synligt ledarskap

·      Personalplanering, prognos och rekrytering

·      Personal- och arbetsmiljöansvar

·      Trafikledning, uppföljning av relaterade KPI:er

·      Gästsamordning, uppföljning av kundnytta

·      Ansvar för att driva kontinuerliga förbättringar av system

 Som Chef för Personalplanering & Trafikledning verkar du för optimal personalplanering och trafikledning för Vy bus4you och Vy flygbussarna. Uppdraget är att säkerställa resultat, uppnå mål och driva en daglig verksamhet med hög kvalitet. Du har även ansvar för personal, arbetsmiljö, trafiksäkerhet, och driver kontinuerlig utveckling av verksamheten och arbetsledarnas kompetens. Du jobbar nära medarbetarna med att följa upp effektiv personalplanering och genomföra ständiga förbättringar för enhetliga arbetssätt och erfarenhetsutbyte inom regionen. Vidare deltar du i olika utvecklingsforum som berör personalplanering och trafikledning ur ett systemperspektiv.

Din profil:

Vi söker dig som är en driven och coachande ledare. Som person är du närvarande, resultatorienterad, analytisk, noggrann och ansvarstagande.

Du har minst 5 års erfarenhet av ledarskap, gärna för tjänstemän, inom liknande kundinriktad verksamhet såsom flyg, buss, tåg, transport, logistik mm. Kunskap om lagar och avtal som sätter regler för verksamheten samt översiktliga kunskaper i planeringsverktyget Hastus är meriterande.

Du är en duktig kommunikatör och relationsbyggare samt har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och driva förändring. Du är en van förhandlare och gillar att skapa hållbara resultat. I det här jobbet behöver du hantera tidspress och gillar att lägga in en extra växel för att planera trafiken på kort och lång sikt.

Du har troligen någon eftergymnasial utbildning inom Supply Chain eller Logistik och hanterar både svenska och engelska i tal och skrift.

Jobbet innehåller resor inom Sverige.

Ansökan och information:

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast den 7 januari. Vid frågor kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51, elisabeth.lidstedt@maquire.se

Ansök nu

VD till Swedish Hydro Solutions, Göteborg / Alingsås

Verkställande direktör/VD
Läs mer Dec 14
Swedish Hydro Solutions är marknadsledare i Sverige inom mobil vattenrening för bygg- och anläggningsindustrin. Med målet att utveckla hela branschen till det bättre bedrivs förändring genom miljövänliga lösningar och en beprövad metodik som möjliggör en hållbar förändring inom vattenreningsbranschen. Detta engagemang för miljövänliga lösningar har inte bara lett till lönsam tillväxt sedan starten utan också identifierat bolaget som ett gasellföretag och vinnare av Årets Impactgasell 2021.

Rent vatten är ett samhällsfundament och i många delar av världen är det en bristvara. Även i Sverige börjar en sinande tillgång på rent vatten bli ett problem och i takt med att samhället utvecklas är det viktigt att vi skyddar våra vattenresurser. 

Swedish Hydro Solutions lösningar används för att rena allt från läns- och dagvatten till processvatten och saneringsuppdrag för förorenade områden. Den miljövänliga reningstekniken utnyttjar bolagets patenterade doseringsteknik som inkluderar Kitosan – ett naturligt ämne utvunnet ur krabbskal, och ett unikt filtermaterial, BioMedia®. Dessa komponenter är hjärtat i bolagets innovativa tekniska lösningar, som säkerställer högpresterande vattenrening.

Läs mer på: www.swehydro.se

Som VD för Swedish Hydro Solutions kommer du att leda och utveckla ett spjutspetsföretag med ambition att bli Europas ledande leverantör inom vattenrening för miljöskydd. Din roll innebär att forma, implementera och driva tillväxtstrategier, förädla vår affärsgrund samt skapa och upprätthålla en stark företagskultur och ett framgångsrikt team.

Uppgifter och ansvarsområden:

Driva övergripande strategiarbete.
Skapa långsiktig affärsplan med tydliga mål och identifierade tillväxtmöjligheter.
Övervaka och optimera daglig verksamhet för maximal effektivitet.
Skapa strategier för ökad marknadsnärvaro och hållbar tillväxt.
Aktivt engagemang för att vara i framkant av teknologiska innovationer.
Ansvar för ekonomisk styrning och att säkerställa lönsamhet och hållbarhet.
Skapa en inspirerande miljö där teamet kan blomstra och bidra till företagets framgång.


För att vara framgångsrik tror vi att du är en passionerad ledare med intresse för bolagsutveckling, organisation och struktur. Du har relevant akademisk utbildning inom ingenjörsvetenskap, miljövetenskap eller företagsledning samt har god erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling, marknadsföring, organisation och kvalitetsstyrning.

Du har teknisk förståelse, är kommunikativ, ett gott affärssinne och behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Tidigare VD-erfarenhet är inte ett krav men du behöver ha beprövad ledarfarenhet av att forma och utveckla bolag med produkter och tjänster inom industriteknik, vattenrening eller relaterade områden.

Som person har du fokus på struktur och resultat, är självgående och lösningsorienterad.

Som VD för Swedish Hydro Solutions kommer du att verka i en professionell och internationell miljö med stark uppbackning av ägarna som bla består av Investment AB Latour via dotterbolaget Latour Future Solutions. Resor är en del av rollen och innebär närvaro på kontoren i Alingsås (huvudkontor), Ljungskile och Stockholm.

Resan mot att bli Europas ledande leverantör av vattenreningsprodukter och tjänster för miljöskydd har bara börjat, vill du vara med?

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast den 7 januari. Vid frågor kontakta Daniel Ågren 0735-19 40 50, daniel.agren@maquire.se

Ansök nu

Regionchef Syd Kommersiell trafik till Vy Buss AB, Göteborg

Transportchef
Läs mer Dec 14
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enkelt att resa kollektivt från dörr till dörr. Vy Buss är uppdelat i två affärsområden, ett för upphandlad trafik och ett för kommersiell trafik. I det kommersiella affärsområdet ingår varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna.

För mer info se: www.vy.se/vygruppen/om-oss

VY Buss söker nu en Regionchef Syd för Kommersiell trafik med varumärkena Vy flygbussarna och Vy bus4you som har det övergripande ansvaret för verksamheten inom regionen. Du utgår från Göteborg, har en nyckelroll i ledningsgruppen för Kommersiell trafik, rapporterar till direktör för Kommersiell trafik och samarbetar med marknad, försäljning och stödfunktioner i bolaget. Du leder och stödjer platscheferna i Göteborg, Malmö, Linköping och Kalmar som utgör din ledningsgrupp.

Ansvarsområden:

Närvarande och synligt ledarskap
Följa upp och förverkliga mål och KPI-er för verksamheten
Kundorienterat, kontinuerligt förbättringsarbete för arbetssätt och rutiner
Kostnadseffektivisering och kvalitetssäkring av den dagliga leveransen
Som Regionchef skapar, leder och utvecklar du en robust organisation för varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna. Uppdraget är att säkerställa resultat, uppnå mål och driva en daglig verksamhet med hög kvalitet. Du har även ansvar för personal, arbetsmiljö, trafiksäkerhet, och driver kontinuerlig utveckling av verksamheten och platschefernas kompetens. Du jobbar nära medarbetarna med att följa upp effektiv resursplanering och genomföra ständiga förbättringar för enhetliga arbetssätt och erfarenhetsutbyte inom regionen.

Din profil:

Vi söker dig som är en driven och engagerad ledare med passion för att driva verksamheter framåt. Som person är du resultatinriktad, analytisk, noggrann och gillar att ta ansvar. Du har minst 5 års erfarenhet av ledarskap, gärna för tjänstemän, inom liknande kundinriktad verksamhet såsom flyg, buss, tåg, transport, logistik mm. Du är en duktig kommunikatör och relationsbyggare samt har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och driva förändring. Du är en van förhandlare och gillar att skapa hållbara resultat.

Du har en relevant högskoleutbildning och hanterar både svenska och engelska i tal och skrift.

Jobbet innehåller resor inom Sverige samt mellan regionens kontor i Göteborg, Malmö, Linköping och Kalmar.

Ansökan och information:

Välkommen med din ansökan via www.maquire.se senast den 7 januari. Vid frågor kontakta Daniel Ågren 0735-19 40 50, daniel.agren@maquire.se

Ansök nu

Försäljningschef till Salinity AB, Göteborg

Försäljningschef
Läs mer Dec 4
Sedan 1830 har vi varit experter på salt. Salt är helt enkelt vår passion. Utifrån vår kunskap, erfarenhet och engagemang, och med siktet inställt på framtiden, förädlar och distribuerar vi högkvalitativa saltprodukter till en global marknad. Som oberoende saltleverantör levererar vi rätt salt, på rätt plats och vid rätt tidpunkt, allt utifrån våra kunders behov. Som familjeföretag bygger vi på en tradition av stabilitet, hållbarhet och innovation. Vårt uppdrag är att med salt skapa en bättre tillvaro för många och en framtid för andra. Läs mer på salinity.com

Vi söker nu en utvecklingsinriktad försäljningschef till Salinity AB med fokus på att leda den förändring som krävs för att nå uppsatta tillväxtmål inom våra tre marknadsområden: konsumentsalt, jordbruk och industri. Vill du ha stora möjligheter att påverka, gillar en familjär miljö med högt tempo och snabba beslutsvägar så kan detta vara jobbet för dig!

Försäljningsavdelningen har nio medarbetare som arbetar som key account managers, account managers, och customer support. Teamet är utspritt i flera delar av landet. Önskad placering för försäljningschefen är huvudkontoret i Göteborg. Visst resande ingår i tjänsten. Försäljningschefen rapporterar till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Ansvar och uppgifter

Strategisk planering i nära samarbete med marknad och övriga ledningen
Sätta upp försäljningsmål i linje med företagets övergripande strategi 
Upprätta prognoser och budget
Planera, leda och utveckla försäljningen till att uppnå budgeterade resultat
Driva förändringsarbetet och implementera digitala verktyg för att utveckla säljprocessen 
Leda arbetet med segmentering och prospektering för nykundsbearbetning i Sverige och utomlands
Följa och tillvarata kundernas önskemål så att vi kan vara deras bästa samarbetspartner
Arrangera/delta i mässor, kundträffar och andra events
Arbeta nära säljarna och vara delaktig i större nyckelkundsaffärer inom respektive marknadsområde 
Coacha, motivera och utveckla medarbetarna i teamet
Bidra i övergripande frågor i ledningsgruppen 


Din bakgrund

Vi söker dig med minst fem års erfarenhet av liknande roll som försäljningschef inom uppsökande B2B-försäljning med budget och personalansvar. Vi ser gärna att du arbetat i olika branscher; livsmedelsbranschen eller att ha arbetat mot industrikunder är särskilt intressant. Du har erfarenhet från att leda förändringsarbete, att utveckla arbetssätt och stimulera användningen av digitala verktyg. Erfarenhet av exportförsäljning är meriterande och du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Du har goda IT-kunskaper och är van användare av CRM-system och Office-paketet . Ditt ledarskap kännetecknas av tydlig målstyrning och att strukturerat följa upp KPIer och agera på avvikelser. Som person är du drivande men också ödmjuk och samarbetsinriktad. Du är en god kommunikatör och en ”people person” som etablerar förtroendefulla relationer såväl internt som externt. Du har lätt att anpassa ditt sätt att leda till olika situationer och individer. Dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund ”Samarbete, Affärsmässighet, Långsiktighet, Trevliga” 

Ansökan

Känner du igen dig? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 20 december, men gärna så snart som möjligt då vi läser ansökningar löpande. Vid frågor kontakta gärna Christina Fredriksson på Maquire 0702-715140.

Ansök nu

Avdelningschef Hemtjänst, Skövde kommun

Enhetschef, hemtjänst/Områdeschef, hemtjänst
Läs mer Nov 16
Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.

Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Du är inbjuden!

Vill du leda en nybildad avdelning där du tillsammans med engagerade medarbetare gör skillnad för kommunens invånare? Är du en engagerad ledare med erfarenhet från kommunalt eller privat vård- och omsorgsarbete? Då är detta definitivt en tjänst för dig!

Här spelar du en viktig roll tillsammans med oss inom Sektor vård och omsorg. Vi erbjuder ett brett utbud av stöd, hjälp och omsorg till människor i alla åldrar. Vår verksamhet ska kännetecknas av ett gemensamt förhållningssätt som grundar sig i trygghet, ansvar och respektfullt bemötande. Vår verksamhet präglas av mänskliga värden och vi vill skapa trygghet för de personer som behöver vårt stöd.

Som medarbetare hos oss är du en viktig spelare i ett lag som varje dag, året om levererar tjänster och service till våra kunder. Det är i mötet med våra kunder som värdet av vårt arbete uppstår. Vi tror på innovation, delaktighet och ett engagerat ledarskap. Vi tror också på att varje medarbetare har drivkraften och förmågan att förbättra verksamheten och en vilja att utvecklas i sitt yrke. Och det bästa av allt. Vi har plats för fler.Skövde kommuns organisation är stor och innehåller allt från omsorg, stöd och utbildning för våra medborgare till infrastruktur, underhåll, kulturliv och tillväxt. Arbetet kan se lite olika ut beroende på vilken verksamhet vi arbetar i men alla representerar samma arbetsgivare, Skövde kommun.

Vi är öppna och lyhörda – Vi tar ansvar för helheten – Vi gör varandra bättre – Vi vågarVälkommen - tillsammans förverkligar vi drömmar och får Skövde att växa!

Arbetsuppgifter

Uppdraget som chef för den nybildade avdelningen är att skapa en välfungerande organisation med brukaren i centrum. Vi står inför stora förändringar där nya arbetssätt med hjälp av ny teknik är nödvändiga och du leder förändringsarbetet i nära samarbete med dina medarbetare. Sektor vård och omsorg satsar mycket på verksamhetsutveckling och effektivisering vilket du blir delaktig i. Du deltar aktivt i sektorns ledningsgrupp och bidrar till en välfungerande helhet.

Som avdelningschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal inom din avdelning som innefattar Hemtjänst, Serviceboende och Natt och larm. Du har personalansvar för 13 enhetschefer. Till avdelningen finns också stödresurser inom utveckling, HR, kommunikation och ekonomi. Avdelningen har totalt ca 400 medarbetare. Du ingår i Sektor vård och omsorgs ledningsgrupp och är direkt underställd sektorchef. I ledningsgruppen ingår förutom sektorchef totalt fem avdelningschefer, kvalitets- och utvecklingschef, biståndschef, chefscontroller, kommunikatör och HR-partner. Ledningen av sektorns verksamheter bedrivs i nära samarbete mellan dessa olika funktioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att leda och utveckla en verksamhet med fokus på gott och hållbart ledarskap, förändringsarbete och ekonomistyrning. Du har god erfarenhet av vård- och omsorgsverksamhet och är väl insatt i socialtjänstlagen. Relevant akademisk utbildning är ett krav och har du tidigare lett andra chefer är det ett plus.

Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att engagera och utveckla grupper. I rollen har du många kontaktytor och för att lyckas krävs att du värdesätter gott samarbete. Du är mål- och resultatorienterad, har god kommunikativ förmåga och som ledare är du en förebild genom ett tydligt och engagerande ledarskap. Du har förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv se möjligheter och lösningar. Du har intresse för verksamhetsutveckling med ny teknik. Då verksamheten har ett stort allmänintresse behöver du ha förståelse för medias roll och känner dig trygg om vi granskas. Goda kunskaper i svenska tal, skrift och förståelse förutsätts.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Skövde kommun med Maquire. Du är välkommen att kontakta Per Synnes på 070-299 15 30 alt per.synnes@maquire.se om du har frågor. Det går bra att ringa även utanför ordinarie kontorstid. Sista ansökningsdag är den 10 december och löpande urval sker - vi ser fram emot att höra av dig!

Ansök nu

VD till C.M. Hammar i Göteborg

Verkställande direktör/VD
Läs mer Nov 20
C.M. Hammar är världsledande inom sin nisch av livräddande produkter till sjöss. Företaget utvecklar, producerar och säljer frigöringssystem för livräddningsflottar och uppblåsningsmekanismer till flytvästar. Försäljningen sker via OEM samt distributörer i över 75 länder under devisen "Better solutions for Safety At Sea". Företaget bildades 1856 och har sedan dess haft sitt huvudkontor i Göteborg. Idag arbetar 50 personer i företaget och verksamheten omsätter ca 120 miljoner kronor.Företaget går en spännande framtid till mötes där ledorden säkerhet, kvalitet och hållbarhet blir än viktigare på en global marknad. Läs gärna mer på www.cmhammar.com

Bolaget ägs av Ernströmgruppen som består av mer än 40 företag med en total omsättning på cirka 4 miljarder kronor och över 1 400 anställda i Norden och norra Europa. 

Ansvar och arbetsuppgifter

I uppdraget som VD för C.M. Hammar ges du möjlighet att växla upp, driva och vidareutveckla bolaget till nästa nivå. Målet är att behålla en globalt marknadsledande position likväl som du långsiktigt utvecklar och effektiviserar bolagets alla funktioner genom att arbeta nära medarbetare, kunder, leverantörer och distributörer. Som VD ska du förhålla dig balanserat till ledorden kvalitet, kostnad och hållbarhet med den krassa insikten att C.M. Hammars produkter handlar om liv och död. Arbetet är internationellt och strategiskt men likväl operativt och hands on. Du rapporterar till en engagerad och kvalificerad styrelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Övergripande ansvar för försäljnings- och affärsutveckling, produktutveckling, produktion, teknik, kvalitet och inköp
Tillitsbaserat ledarskap och utveckling av medarbetare
Stötta företagets internationella försäljning och marknadsföring i kundbearbetning, förhandling- och avtalsfrågor
Driva utveckling i verksamhetens samtliga funktioner
Styrelsearbete enligt Ernströmgruppens styrelsehjul


Vi söker dig med tidigare erfarenhet som VD eller annan ledande befattning från internationellt tillväxtbolag, gärna med en ekonomi- och/eller ingenjörsexamen som grund. Du har med fördel erfarenhet från tillverkande industri eller produkt/monteringsbolag från antingen fordonsindustrin och dess underleverantörer eller från den maritima branschen. Du har goda erfarenheter från produktion med fokus på effektivitet, leveranssäkerhet och kvalitet, men även helheten i verksamheten samt hur alla funktioner kan optimeras. Du är mer generalist än specialist, med rutin från internationell försäljning där förhandling, kontraktsskrivning och affärsutveckling är centralt. Du uttrycker dig obehindrat på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Som person är du jordnära med ett genuint intresse att med omsorg utveckla medarbetare och organisation. Du kommunicerar inkluderande och inlyssnande. Din ledarstil präglas av tillit och förtroende. Du känner dig trygg i att fatta beslut och har mod att prova nytt och driva förändring. Du har förmågan att se till helheten och skapa struktur och med din positiva framtoning motiverar du andra.

Vår kultur präglas av stolthet för produkter som räddar liv, för kvalitet- och affärsmanskap. Även av frihet under ansvar, familjär stämning och hjälpsamma kollegor. Känner du igen dig? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se. Vänta inte med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 3 december. Vid frågor kontakta ansvarig konsult Mia Roos 0723-28 22 53, mia.roos@maquire.se

Ansök nu

Fastighetschef till Stena Metall, Göteborg

Fastighetschef
Läs mer Nov 13
Stena Metallkoncernen bedriver verksamheter inom åtta affärsområden på ca 220 platser i nio länder. Utöver att vara Sveriges ledande återvinningsföretag, ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja. Med ett starkt fokus på innovation arbetar våra 4 200 medarbetare nära tillsammans med partner och kunder för att möta framtida utmaningar med nya, smarta och anpassade lösningar för ett mer hållbart samhälle.

Stena Metall äger ett stort antal fastigheter som används för koncernens olika verksamheter. Fastighetsavdelningen har det övergripande ansvaret för att förvalta, bygga och utveckla det egna beståndet. Förutom förvaltning och uthyrning projekterar och projektleds om-, till- och nybyggnation. Avdelningen hanterar stora och komplexa investeringar med målet att bibehålla eller öka värdet på fastigheterna över tid. Stort fokus ligger på fortsatt satsning på hållbarhet och gröna investeringar.

I uppdraget som fastighetschef ingår strategiskt planeringsarbete och utveckling av affärsnära samarbeten för att stötta verksamhetens behov och organisationens tillväxt. Målet är att tillsammans utveckla värde både för kunder och för koncernen som helhet. Till din hjälp har du ett team med fyra projektledare och en fastighetsutvecklare. Du har även personalansvar för office support teamet (vaktmästeri och reception). Tjänsten rapporterar till CFO och är placerad på huvudkontoret i Göteborg.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:  

Förvalta koncernens fastighetsbestånd
Ledarskap för teamet inom fastighetsorganisationen
Köpa och sälja fastigheter
Hantera detaljplanändringar
Värdering av fastigheterna inom koncernen
Hantera hyresavtal internt och externa
Projektleda ny- och ombyggnation av fastigheter
Organisera skötsel och underhåll för fastigheter
Miljöfrågor kopplade till fastigheter
Tekniskt sakkunnig i fastighetsfrågor 


Rekryteringen sker för succession efter nuvarande fastighetschef som går i pension nästa sommar, tillträde till våren för en välplanerad introduktion. 

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna civilingenjör med bygginriktning, och flera års arbetslivserfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet från bygg- eller fastighetsbolag med fokus på projektledning och ekonomiskt ansvar för byggprojekt och fastighetsutveckling. Erfarenhet av fastighetsförvaltning är mycket värdefullt. Du uttrycker dig obehindrat på engelska och svenska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs god kunskap om byggprocessens olika delar från idé till färdig lokal. Du har förmåga att driva mot mål och resultat samt intresse för att förstå och sätta dig in i affären och hur din avdelning bidrar till att skapa värde på ett effektivt sätt. Vi tror att du gör detta genom att vara en tydlig ledare som tar ansvar och står för Koncernens värderingar samt visar omtanke genom att utveckla dina medarbetare.

Du känner dig trygg i att ta ett helhetsansvar för stora frågor och har god förmåga att organisera, skapa struktur, kommunicera och samarbeta i en mångfacetterad verksamhet med många intressenter. Du trivs i en miljö med starkt fokus på innovation som ständigt söker efter smartare och effektivare lösningar som bidrar till den cirkulära ekonomin och ett mer hållbart samhälle. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se, urval och intervjuer pågår. Vid frågor kontakta ansvarig konsult Maria Hörnestam på 076-338 76 46 eller Ann-Charlotte Björkman på 073-519 40 55.

Ansök nu

CFO till Salinity Group

Ekonomidirektör/Finanschef
Läs mer Okt 27
Sedan 1830 har vi varit experter på salt. Salt är helt enkelt vår passion. Utifrån vår kunskap, erfarenhet och engagemang, och med siktet inställt på framtiden, förädlar och distribuerar vi högkvalitativa saltprodukter till en global marknad. Som oberoende saltleverantör levererar vi rätt salt, på rätt plats och vid rätt tidpunkt, allt utifrån våra kunders behov. Som familjeföretag bygger vi på en tradition av stabilitet, hållbarhet och innovation. Vårt uppdrag är att med salt skapa en bättre tillvaro för många och en framtid för andra. Läs mer på salinity.com

Vi söker nu CFO till Salinity Group - en nyckelroll för koncernens fortsätta utveckling. Tillsammans med fem medarbetare stöttar du de tre operativa dotterbolagen Salinity AB, Salinity Trading och SALTWELL AB i alla frågor inom ekonomi och processutveckling. Du rapporterar till VD i Salinity Group och är föredragande i styrelsen.

Ansvar och uppgifter:

Löpande redovisning, koncernbokslut och nyckeltalsuppföljning
Månads- och kvartalsrapportering till styrelse, ägare och övriga nyckelpersoner
Personalansvar och utveckling av ekonomifunktionen och dess medarbetare
Strategisk rådgivning och affärsstöd till bolagsledningarna
Framtagande av årsbokslut och årsredovisningar för Salinity Group AB, Salinity AB, Salinity Trading AB och SALTWELL AB.
Sammanhållande funktion avseende budget- och prognosarbete för koncernen
Likviditetshantering, finansiering, krediter samt valuta- och ränteriskexponering
Internprissättning
Investeringskalkyler, uppföljning och analys
Internkontroll samt huvudansvarig för kontakten med koncernens externrevision
Kontinuerlig utveckling av ekonomiska och administrativa rutiner, rapportering och analys
Övergripande ansvarig i försäkringsfrågor
Övergripande ansvarig för IT/affärssystem


Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet, mycket god affärsförståelse och minst 5 års erfarenhet från en liknande roll som ekonomichef/CFO med strategiskt ansvar inklusive personalansvar. Du har goda kunskaper inom såväl controlling som redovisning, och har erfarenhet från koncern där konsolidering av bolag ingått. Vi ser gärna att du kommer från bolag i en internationell miljö inom distribution/logistik/handel och där du medverkat till processutveckling och digitalisering. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Tidigare erfarenhet från familjeföretag är meriterande.

Som person är du trygg och självständig, har ett strategiskt fokus och ett stort affärsintresse. Du trivs med ett stort eget ansvar och vill driva utveckling. Som ledare är du kommunikativ och tycker om att leda och utveckla kompetenta medarbetare och är skicklig på att både prioritera och delegera. Vår kultur präglas av en familjär stämning och korta beslutsvägar. Att trivas i förändring, vara samarbetsinriktad och ha ett prestigelöst förhållningssätt är därför också viktiga egenskaper hos vår nya CFO.

Känner du igen dig? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 14 november. Vid frågor kontakta gärna Christina Fredriksson 0702-71514.

Ansök nu

Fastighetschef till Stena Metall

Fastighetschef
Läs mer Okt 26
Stena Metallkoncernen bedriver verksamheter inom åtta affärsområden på ca 220 platser i nio länder. Utöver att vara Sveriges ledande återvinningsföretag, ingår också produktion av aluminium från återvunnen råvara, leveranser av stålprodukter, finansverksamhet samt internationell handel med stål, metaller och olja. Med ett starkt fokus på innovation arbetar våra 4 200 medarbetare nära tillsammans med partner och kunder för att möta framtida utmaningar med nya, smarta och anpassade lösningar för ett mer hållbart samhälle.

Stena Metall äger ett stort antal fastigheter som används för koncernens olika verksamheter. Fastighetsavdelningen har det övergripande ansvaret för att förvalta, bygga och utveckla det egna beståndet. Förutom förvaltning och uthyrning projekterar och projektleds om-, till- och nybyggnation. Avdelningen hanterar stora och komplexa investeringar med målet att bibehålla eller öka värdet på fastigheterna över tid. Stort fokus ligger på fortsatt satsning på hållbarhet och gröna investeringar.

I uppdraget som fastighetschef ingår strategiskt planeringsarbete och utveckling av affärsnära samarbeten för att stötta verksamhetens behov och organisationens tillväxt. Målet är att tillsammans utveckla värde både för kunder och för koncernen som helhet. Till din hjälp har du ett team med fyra projektledare och en fastighetsutvecklare. Du har även personalansvar för office support teamet (vaktmästeri och reception). Tjänsten rapporterar till CFO och är placerad på huvudkontoret i Göteborg.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:  

Förvalta koncernens fastighetsbestånd
Ledarskap för teamet inom fastighetsorganisationen
Köpa och sälja fastigheter
Hantera detaljplanändringar
Värdering av fastigheterna inom koncernen
Hantera hyresavtal internt och externa
Projektleda ny- och ombyggnation av fastigheter
Organisera skötsel och underhåll för fastigheter
Miljöfrågor kopplade till fastigheter
Tekniskt sakkunnig i fastighetsfrågor 


Rekryteringen sker för succession efter nuvarande fastighetschef som går i pension nästa sommar, tillträde till våren för en välplanerad introduktion. 

Din profilVi söker dig som har högskoleutbildning, gärna civilingenjör med bygginriktning, och flera års arbetslivserfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet från bygg- eller fastighetsbolag med fokus på projektledning och ekonomiskt ansvar för byggprojekt och fastighetsutveckling. Erfarenhet av fastighetsförvaltning är mycket värdefullt. Du uttrycker dig obehindrat på engelska och svenska, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen krävs god kunskap om byggprocessens olika delar från idé till färdig lokal. Du har förmåga att driva mot mål och resultat samt intresse för att förstå och sätta dig in i affären och hur din avdelning bidrar till att skapa värde på ett effektivt sätt. Vi tror att du gör detta genom att vara en tydlig ledare som tar ansvar och står för Koncernens värderingar samt visar omtanke genom att utveckla dina medarbetare.

Du känner dig trygg i att ta ett helhetsansvar för stora frågor och har god förmåga att organisera, skapa struktur, kommunicera och samarbeta i en mångfacetterad verksamhet med många intressenter. Du trivs i en miljö med starkt fokus på innovation som ständigt söker efter smartare och effektivare lösningar som bidrar till den cirkulära ekonomin och ett mer hållbart samhälle. 

Ansökan Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast den 12 november. Vid frågor kontakta ansvarig konsult Maria Hörnestam på 076-338 76 46 eller Ann-Charlotte Björkman på 073-519 40 55.

Ansök nu

Technical Manager till Leviat, Göteborg

Teknisk chef, kommun
Läs mer Okt 10
Leviat är världsledande inom lyft-, anslutnings- och förankringsteknik för bygg- och industrisektorn. Vi är experter på teknik inom vårt område. Vi utvecklar och producerar innovativa produkter och tekniska lösningar som möjliggör säkrare, snabbare, starkare och mer hållbara konstruktioner. Leviat är 22 personer i Sverige, har en omsättning på 160 MSEK, kontor i Göteborg och lager på Hisingen. Varumärkena Halfen, Plaka och Ancon ingår i Leviats globala portfölj av byggtillbehör med lång tradition av att förse kunder med tillförlitliga produkter, genomtänkta lösningar och oöverträffad kundsupport. Leviat är en del av den globala koncernen CRH. Läs mer på www.leviat.com och www.crh.com 

Rollen som Technical Manager är bred och betydelsefull för såväl teknisk som kommersiell tillväxt och utveckling av Leviat. Det innebär att ge tekniskt stöd internt samt företräda företaget gentemot externa kunder och föreskrivande led. Du har personalansvar för 3-4 kompetenta medarbetare inom Engineering support och deltar också där i den dagliga driften. Technical Manager rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Rollen kommer att utvecklas med tillväxt och för en effektiv organisation. Resor är en del i jobbet, främst i Norden. 

Kunskapsöverföring och ett nära samarbete med säljorganisationen är avgörande för att lyckas. Som en viktig länk till koncernen internationellt när det gäller tekniska frågor bygger du även ett starkt nätverk. 

Mål, ansvar och uppgifter: 

Driva och utveckla arbetet och leveransen i Engineering support 
Delta i införsäljningen av tekniska produkter så att hög kundnöjdhet och affärsmässigt fokus uppnås 
Relationsskapande hos föreskrivande led samt kunders tekniska avdelningar med målet att öka andelen föreskrivna produkter från Leviat  
Ledarskap för Engineering support – sätta mål, följa upp och utveckla gruppen 
CAD – skapa underlag, specialprodukter, kundanpassningar, ritningar för godkännande, beräkningar etc. 
Hålla dig uppdaterad med branschutveckling, standarder och tekniska specifikationer 
Hantera budget, deadlines och mål 
Hantera reklamationer av teknisk karaktär och stötta kunder som har tekniska utmaningar 
Delta aktivt på mässor, föreläsningar och webinars


Din bakgrund och profil: 

Du är en lagspelare med gedigen teknisk förståelse. Värdefull erfarenhet är liknande roll hos teknisk konsult, prefab, entreprenadföretag i bygg-och anläggningsbranschen. Du har ingenjörsexamen från universitet eller motsvarande erfarenhet och behärskar engelska flytande i både skrift och tal. Du är en problemlösare som arbetar målmedvetet för att finna lösningar och skapa möjligheter. Utöver teknikkunskap är det minst lika viktigt att du är en god kommunikatör och förstår vikten av goda relationer och nätverk, både internt och externt. Som person är du även ambitiös, strukturerad och analytisk.  

Välkommen med din ansökan med CV o personligt brev på maquire.se senast den 5 november. Vänta inte med att höra av dig för vi följer upp efter hand. Kontakta gärna Per Synnes för information – 0702-99 15 30 per.synnes@maquire.se.

Ansök nu

Ekonomichef Skanska Fastigheter Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Okt 16
Skanska Fastigheter utvecklar, bygger och skapar morgondagens attraktiva arbetsplatser. I Sveriges tre största städer äger och förvaltar vi dessutom kontorsfastigheter, med stort fokus på att ständigt lära och förstå hur vi kan möta våra hyresgästers behov i dag och i framtiden.

Vi finns i hela Norden och är samtidigt starka lokalt med fokus på Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Många av våra fastigheter certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. 

Vi vill att de arbetsplatser och miljöer vi skapar ska bidra till god hälsa hos den som vistas där varför våra fastigheter även hälsocertifieras enligt WELL Building Standard, en certifiering som är baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning. 

Vi skapar, med stor omsorg, medvetenhet och med ansvar för framtiden, unika platser att mötas och arbeta på. Hittills har vi utvecklat över 2 482 000 kvm lokalyta, varav 1 503 000 kvm kontorslokaler och 509 000 kvm logistikanläggningar. Vi är 135 anställda. 

Vill du vara med och skapa framtidens kontor?

Skanska Fastigheter Göteborg är en del av Skanska Commercial Development Nordic (CDN). Vi strävar efter att vara ledande när det gäller att utveckla och leverera hållbara lokaler som bidrar till våra kunders framgång och vi vet att det är våra människor som är vår främsta nyckelfaktor. Därför är det otroligt viktigt för oss att du trivs, känner dig trygg och att du får kontinuerlig utveckling hos oss. Dina idéer, initiativ och framgångar kommer att ha en stor påverkan på bolagets och projektens utveckling.

Din vardag

Som Ekonomichef får du, med din kunskap inom ekonomi och finansiell styrning, en nyckelroll i att Skanska Fastigheter Göteborg förverkligar både kort- och långsiktiga mål. Som trygg partner till VD och kollegor när det gäller finansiella, redovisnings- och affärsutvecklingsfrågor bidrar du med nyfikenhet, förändringsvilja och drivkraft.Du har ca 20 engagerade kollegor inom affärsutveckling, uthyrning, marknad och projektutveckling, som ser fram emot att tillsammans med dig få utforska nya idéer, initiativ och skapa framgångar som ett team.

Du ansvarar för koncernredovisning och rapportering, vilket innebär att ta fram kvartals- och årsbokslut samt säkerställa regelefterlevnad enligt IFRS och andra lagkrav. Du rapporterar till VD, är en aktiv medlem i den lokala ledningsgruppen och jobbar tätt ihop med vår skickliga controller, som du har personalansvar för. Löpande redovisning och hyresavisering hanteras av den centrala ekonomifunktionen som du samarbetar med, och där du även deltar i ledningsgrupp. Det finns ett väl fungerande samarbete och utbyte med övriga ekonomichefer i den nordiska organisationen för CDN. Rollen är placerad på Skanskas regionkontor i Göteborg.

Utöver ditt närmaste team kommer du ha många kunniga och engagerade Skanskakollegor att tillgå om du behöver stöd i en fråga. Samtidigt har du stort mandat och nära till besluten i en agil enhet med decentraliserat arbetssätt och tillgång till utveckling och det stora företagets fördelar.

Är du en nyfiken relationsbyggare som är lika passionerad kring att djupdyka i siffror som att jobba nära affären?

Vår nya kollega leder och skapar resultat genom sin nyfikenhet, ödmjukhet och sin förståelse för både siffror, affär och människor. Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi och redovisning mycket goda kunskaper samt erfarenhet av att arbeta med redovisning, bokslut, rapportering, moms och skatt. Om du har erfarenhet från koncernredovisning, fastighetsbranschen och har jobbat med internationella redovisningsstandarder är det en fördel. Du talar och skriver engelska flytande.Självklart har du kompetens och affärsmannaskap för att hantera och kommunicera Skanskas mål och visioner, samt förmåga att utifrån ett strategiskt perspektiv utveckla processer inom ekonomiområdet.

Du är en engagerad och prestigelös person som gillar att vara nere i detaljerna och att vara operativ i det som är basen. Du har lätt för att bygga nätverk och interagera med andra och tycker om att arbeta i team som präglas av öppenhet och ärlighet, där du bidrar till en inkluderande och positiv arbetsmiljö.

Kontakta oss!

I denna rekrytering samarbetar vi med Maquire. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, vi följer upp efter hand med urval och intervjuer. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt. Har du några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Per Synnes 0702-99 15 30, det går bra även utanför kontorstid, per.synnes@maquire.se .

Om Skanska Commercial Development Nordic (CDN)

Skanska Kommersiell Utveckling Norden utvecklar, bygger och skapar morgondagens attraktiva arbetsplatser. I Sveriges tre största städer äger och förvaltar vi dessutom kontorsfastigheter, med stort fokus på att ständigt lära och förstå hur vi kan möta våra hyresgästers behov i dag och i framtiden. Vi finns i hela Norden och är samtidigt starka lokalt med fokus på Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo

Ansök nu

Fastighetsutvecklare till Stena Fastigheter Göteborg

Uthyrare
Läs mer Okt 16
Stena Fastigheter hyr ut, säljer, förvaltar samt bygger nya bostäder och lokaler. Vi utvecklar städer och förvaltar med omtanke, om både människa och miljö. Hållbarhetsfrågorna står högt på agendan och genom arbetssättet relationsförvaltning sker områdesutvecklingen tillsammans med de boende och andra intressenter för att skapa attraktiva områden där människor trivs och bor kvar länge. Som kollega hos oss är du med och skapar trivsamma kvarter samtidigt som du får utvecklas och skapa en positiv förändring. Stena Fastigheter är inne i en förändringsresa där vi fokuserar på digitalisering, nyproduktion och kunden. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och bidra till ett bättre Göteborg. 

Om rollen

Som fastighetsutvecklare har du ansvar att på ett affärsmässigt sätt vidareutveckla några av stadsutvecklingsprojekten i portföljen. Du bidrar till Stena Fastigheters övergripande affärsplan enligt framtagna strategier och mål, och representerar Stena Fastigheter med ett starkt varumärke och levande värderingar.Ditt arbete innebär att på lång sikt planera, ta beslut om och driva fram en optimal blandning av bostäder och kommersiellt innehåll. Med ditt engagemang och affärsdriv tar du våra projekt från idéstadiet till planering av byggrätter och vidare till konkreta konceptförslag. Du deltar också i förhandling och införsäljning av lokaler till hyresgäster. 

Du samarbetar nära dina kollegor i teamet för fastighetsutveckling och med andra avdelningar inom Stena Fastigheter. Jobbet innehåller också samarbete externt med arkitekter, kommun- och stadsbyggnadskontor samt kommunikationsbyråer där du är delaktig i utvecklingen av koncept.

Arbetsuppgifter:  

   Ansvar för utveckling av tilldelade projekt för att säkerställa projektets krav och mål
   Kostnadsuppföljning och rapportering
   Styrning, uppföljning och rapportering av budget och kostnader för projekten
   Sammankalla och driva kontraktpartsmöten med blivande kunder och intressenter
   Medverka i tidigt skede bland annat vid markanvisningar
   Vidareutveckling av exploateringsidéer i det befintliga beståndet
   Delta vid planansökan och planarbete för nya bostäder samt projekt för förtätning och omvandling


Vad behöver du ha med dig?  

Vi söker dig med examen från högskola eller universitet, lämpligen civilekonom- eller ingenjör, samhällsbyggnad eller motsvarande. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom fastighetsutveckling av kommersiella fastigheter eller liknande. Med fördel har du tidigare erfarenhet från utveckling av köpcentrum och/eller att hyra ut kommersiella lokaler. Kanske har du bakgrund som mäklare. Du har god erfarenhet från konceptutveckling liksom inom fastighetsekonomi och uthyrningsaffären.I den här rollen får du användning av ditt genuina intresse för stadsutveckling. Som person är du strukturerad och driven, har stort affärsfokus och du sätter ett värde i att bygga långsiktiga relationer. Du är kreativ och trivs när du får utrymme att utveckla och förbättra. Du är analytisk med förmåga att styra affären åt rätt håll på ett lyhört och tydligt sätt, samtidigt som du är prestigelös och flexibel.

Vi erbjuder

På Stena Fastigheter har vi en stark medarbetarkultur där vi tar hand om varandra. Hos oss?får du vara med och bidra till en positiv förändring?och arbeta med kollegor som är öppna, innovativa, professionella och omtänksamma.?Vi tror på gott ledarskap och goda relationer, lägger stor vikt vid den enskilde individens utveckling och möjligheter, och du får stort utrymme att var med och forma ditt arbete. Vi är en stadsutvecklare som förvaltar med omtanke, vi arbetar långsiktigt och investerar i intressanta projekt.

Välkommen med din ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev via ansök-knappen. Annonsen exponeras både på Maquire och Jerrie för att nå vårt värdefulla nätverk. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Roos 0723-28 22 53, mia.roos@maquire.se Sista ansökningsdag är den 24 oktober, men urval och intervjuer sker efter hand så vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Head of Treasury till Aros Kapital, Göteborg

Finansekonom
Läs mer Okt 5
På Aros kapital är det enkelt att vara kund - både för våra inlåningskunder som för våra företagskunder. Genom personlig service och modern teknik kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av fastighetslån, företagslån, fakturaköp och leasing. Från våra kontor i Göteborg, Stockholm, London, Oslo och Örebro har vi medarbetare som drivs av engagemang, entreprenörskap, professionalism och gemenskap. Har du samma drivkrafter? Då finns det möjlighet att vara med på vår resa framåt! 

Som Head of Treasury har du en central roll för företagets finansiella välmående och balanserar företagets behov av att säkra finansiering, likviditet och riskhantering. Du rapporterar till CFO och arbetar i ekonomiteamet tillsammans med fem kollegor.

Ansvar och arbetsuppgifter:

Strategisk finansiering - diversifierad finansiering som täcker verksamhetens behov
Likviditetsplanering – säkerställa likviditet på kort och lång sikt 
Kapitalplacering - utveckla och genomföra placeringsstrategin för maximal avkastning på överskottslikviditet med hänsyn till långsiktiga mål och risk
Riskhantering - identifiera och hantera finansiella risker som kan uppstå när det gäller räntor, krediter och marknad
Valutariskhantering - hantera risker för valutaväxling och valutakurser för att minimera negativ resultatpåverkan
Skuldhantering – ansvar för administration av skuldåtaganden samt förhandla om villkor och räntor vid behov
Finansiell rapportering - förbereda och presentera finansiell rapportering till CFO, företagsledning och styrelse samt analys av finansiella resultat och rekommendationer
Compliance - säkerställa att alla finansiella transaktioner och aktiviteter följer gällande lagar och regler


Din bakgrund

Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomi, finans och goda kunskaper om finansiella marknader och instrument. Du har erfarenhet av liknande roll inom finanssektorn, gärna med fokus på kapital- och likviditetshantering, förmåga att hantera finansiell risk och kunskap inom finans- och skattelagstiftning. Arbetet kräver en hög grad av professionalism, ansvar och noggrannhet för att bidra till välskött ekonomi och företagets långsiktiga mål.

Som person har du en mycket god analytisk och strategisk förmåga och stort omvärldsintresse. Du behöver också ha förhandlingsvana och trivas med inslag av kommunikation med ledningen. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Att du har ett driv och engagemang till att vilja vara med och förbättra Aros processer tillsammans med övriga kollegor, ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en anställning i en spännande och expansiv miljö med drivna och engagerade kollegor, utmanande arbetsuppgifter som varvas med aktiviteter och en schysst företagskultur. Vi är en snabbrörlig och dynamisk organisation som prioriterar både din personliga utveckling och företagets framsteg. Vi sitter i ett modernt och centralt kontor på 26:e våningen i Gårda Vesta-huset och erbjuder privat sjukvårdsförsäkring, tjänstepension, frukost på kontoret, friskvårdsbidrag samt massage på arbetstid.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se. Vänta inte med att höra av dig då vi följer upp efter hand. Vid frågor kontakta Elisabeth Lidstedt på telefon 0735-194051 eller mail elisabeth.lidstedt@maquire.se

Ansök nu

VD till Göteborgs Auktionsverk

Verkställande direktör
Läs mer Sep 20
Göteborgs Auktionsverk har förrättat auktioner i över 300 år. Verksamheten grundades år 1681 och är därmed ett av världens äldsta auktionshus. Man huserade 1892-2014 i den specialritade auktionskammaren på Tredje Långgatan 7-9 i centrala Göteborg. Från och med mars 2022 finns Göteborgs Auktionsverk i nya lokaler på Banehagsgatan 20.

Vi söker en inspirerande och driven person som vill leda och utveckla verksamheten i våra nya lokaler på Banehagsgatan, vid vattnet nere i Klippan. På Göteborgs Auktionsverk jobbar vi kontinuerligt med utveckling och uppdraget som VD innebär fokus på organisations- och affärsutveckling och ett ledarskap som genererar lönsam tillväxt.  

Som VD har du fullt resultat- och ledningsansvar och kommer att ha en central roll för att driva den kommersiella utvecklingen. Du kommer i tätt samarbete med styrelse och ägare att bygga upp en strategi och organisation som möjliggör vår tillväxtresa.  

Ditt personalansvar omfattar 10 kollegor plus vår chefsintendent, som tillsammans utgör ett ambitiöst och kompetent gäng. Vi ser stor betydelse i effektiva och kreativa logistiklösningar för att säkerställa vår framgång, och du kommer att vara nyckeln till detta. Ledarskap och utveckling av teamet, strategiska leverantörskontakter, avtal och förhandling kommer vara din vardag. 

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och intresse för föremål som kombineras med en modern, hållbar och cirkulär affärsmodell av hög kvalitet och service för våra kunder. Erfarenhet av att leda en verksamhet genom tillväxtprocess med fullt resultatansvar är ett stort plus, men tidigare VD-erfarenhet är inte ett krav. Om du är en van ledare som vill ta på dig ett helhetsansvar kommer du att trivas med detta uppdrag. 

Som VD kommer du ha en stor påverkan i världens näst äldsta auktionshus med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1681. Ditt uppdrag innebär stor möjlighet att driva vår verksamhet mot framtiden genom spännande förändringar. Göteborgs Auktionsverk ingår i Auctionets närverk som är Europas största plattform för antikviteter med ett 70-tal auktionshus i Europa. I Auctionet-koncernen ingår bolag som Stockholms Auktionsverk, Crafoord auktioner mfl. 

Vi söker en prestigelös och entreprenörsinriktad ledare som är redo att utvecklas tillsammans med ditt team. Du är pedagogisk, proaktiv, målfokuserad och affärsdriven. Socialt trygg och skicklig på att hantera olika situationer, och du bygger nätverk som stärker vårt företag. 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på?maquire.se senast den 10 oktober. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt på 0735-194051.

Ansök nu

Director, Senior Lean Coach till ett bolag inom Volvo Group, Göteborg

Verksamhetskonsult
Läs mer Aug 29
Maquire rekryterar nu en Director VPS (Volvo Production System) - Senior Lean Coach till ett bolag inom Volvo Group. Denna centrala roll kräver erfarenhet och en mångfacetterad verktygslåda inom Lean som du kommer att använda för att aktivt forma och stödja företagets kontinuerliga förbättringsresa.

Med utgångspunkt från huvudkontoret i Göteborg är du en katalysator för värdeskapande och framgång, som är högt prioriterat på bolagets agenda. Genom att ta ledningen i att forma Lean-strategin och implementera Lean-principer, -metoder och -verktyg kommer du att vara hjärtat i förbättringsresan.

Rollen innebär att coacha och utbilda teamen i ständigt förbättringsarbete där du genom din kompetens skall inspirera andra att växa och överträffa sin potential.

Vi strävar efter att skapa en kultur där Lean är en naturlig del av vårt DNA och som ambassadör leder du förändringen som främjar en förbättringsdriven kultur.

Genom att identifiera möjligheter till processutveckling och effektivisering kommer du att vara motorn som driver oss framåt.

Din förmåga att samarbeta med olika intressenter är avgörande för genomförandet och uppföljningen av våra förbättringsplaner.

Du blir vårt ankare mot de senaste trenderna och utvecklingen inom Lean och ser till att vi ständigt är relevanta och blickar framåt.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du har:

   Djup förståelse för Lean och är väl förtrogen med Lean-principer, -metodik och -verktyg
   Erfarenhet av att initiera och leda framgångsrika Lean-transformationsprojekt
   Är självsäker i rollen som facilitator, coach och mentor.
   Förmåga att kommunicera på ett övertygande och pedagogiskt sätt som skapar engagemang och förståelse
   Fullständig kunskap i engelska, både i tal och skrift.


Om du känner att denna beskrivning stämmer in på dig ser vi fram emot att höra från dig. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.maquire.se . För mer information kontakta Daniel Ågren på +46 735 19 40 50 eller via e-post på daniel.agren@maquire.se

Ansök nu

Trade Finance Specialist till Elof Hansson, Göteborg

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 18
Elof Hansson är en global koncern med stor specialistkunskap inom sina affärsområden:

Trade (handel med pappersprodukter och pappersmassa)
International (internationella projekt med hållbarhetsfokus)
Fastigheter (befintliga fastigheter och utveckling av nya i Göteborg)


Elof Hansson skapar mervärde för sina kunder och leverantörer inom områdena finansiering, marknadsföring, frakt och riskhantering genom att vara en kreativ och proaktiv affärspartner.

Elof Hansson har ca 220 anställda runt om i världen, varav drygt 100 av oss arbetar på kontoret i Göteborg. Koncernen omsätter ca 8 miljarder SEK. Elof Hansson Holding är moderbolaget i Elof Hansson gruppen och här finns koncernledning samt ”shared service -center” för bland annat Finans, IT och HR.

Vår strategi är att fortsätta växa och utveckla företagets alla affärsområden. Skogsprodukter är ett av världens mest hållbara material och vi ser därför en långsiktigt stark efterfrågan av våra produkter och tjänster.

Som Trade Finance Specialist på Elof Hansson Trade ingår du i en grupp om tre personer (snart fyra) och arbetar med kontaktytor mot säljavdelningar, banker och försäkringsbolag. 

Gruppen är en del av Financial Services som omfattar Trade Finance, Treasury och Compliance på koncernnivå. Du rapporterar till chefen för Trade Finance på Elof Hansson Trade. 

Ansvar och arbetsuppgifter 

Hantera riskavtäckning i enlighet med försäljningspolicyn, huvudsakligen remburser och kreditförsäkringar 
Ansökan av kreditlimiter hos kreditförsäkringsbolag samt dialog och rapportering 
Ankommande remburser, dialog med banker om pris och limiter 
Intern rådgivning och utbildning 
Delta i kreditkommittéarbete vid behov
Bistå vid upphandlingar av kreditförsäkringar 


Din bakgrund 

Vi ser gärna att du har lämplig akademisk högskoleexamen inom ekonomi eller liknande och erfarenhet av arbete inom Trade Finance och Credit Management från bank/kreditförsäkringsbransch eller från företags Trade Finance avdelning. Vi önskar att du har en djupare kunskap om någon av produkterna remburs, garanti alt. kreditförsäkring. 

Som person tror vi att du utmanas av och trivs med att arbeta självständigt och med att ta egna initiativ. För att lyckas i rollen är du även strukturerad, lösningsfokuserad och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi förutsätter svenska och engelska flytande i tal och skrift. 

Vi erbjuder 

En karriär inom Elof Hansson-koncernen erbjuder dig många intressanta utmaningar och möjligheter att utvecklas i en internationell miljö. 

Här får du en intressant och viktig position i ett bolag som ligger långt framme i hållbarhetsfrågor och som verkar för att skapa ett långsiktigt och hållbart värde för ägare, intressenter och samhälle. 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 6 september på maquire.se. Vid frågor ring Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51.

Ansök nu

Head of Regulatory Reporting

Financial controller
Läs mer Jun 19
På Aros kapital är det enkelt att vara kund - både för våra inlåningskunder som för våra företagskunder. Genom personlig service av våra medarbetare och moderna systemlösningar kan vi erbjuda finansieringslösningar i form av fastighetslån, företagslån, fakturaköp och leasing. Från våra kontor i Göteborg, Stockholm, London, Oslo och Örebro har vi medarbetare som drivs av engagemang, entreprenörskap, professionalism och gemenskap. Har du samma drivkrafter? Då finns det möjlighet att vara med på vår resa framåt! 

Aros Kapital startade 2004 och har sedan 2014 haft ett kreditmarknadstillstånd och går under Riksgäldens insättningsgaranti. I samma veva klev även Mellbygård-koncernen in som storägare. Idag består Aros kapital av ca 100 medarbetare som utgår från företagets kontor i Göteborg, Stockholm, Örebro, Oslo och London. Med hjälp av egenutvecklade IT-system kan vi även erbjuda finansieringslösningar på ett snabbt och effektivt sätt gentemot våra kunder.

Rollen som Head of Regulatory Reporting ingår i ekonomiteamet bestående av fem medarbetare och rapporterar till CFO.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som Head of Regulatory Reporting på Aros Kapital kommer du att ha ett ansvar över att säkerställa att verksamheten uppfyller tillämpliga myndighetskrav och regelverk.

Din roll kommer att ha ett stort fokus på att utveckla och effektivisera Aros Kapitals rapporteringsprocess genom automatisering och analys av nuvarande och framtida regelverk jämsides med rapporteringsarbetet. Du kommer även att ha ett ansvar i att instruera och utbilda vår organisation i frågor som rör relevanta regelverk och rapporteringsprocesser. I den här rollen kommer du att få möjlighet att arbeta i en dynamisk och innovativ organisation där ditt bidrag kommer att vara avgörande för vår framgång.

Exempel på arbetsuppgifter:

      Framställa, kvalitetssäkra och utveckla koncernens myndighetsrapportering, både nationellt och internationellt
      Identifiera och föreslå förbättringar i systemstöd
      Analysera kommande regelverkskrav och anpassa koncernens rapportering
      Utveckla och implementera tydliga processer samt utbilda medarbetare kring dessa


 Vi söker dig som har Kandidatexamen inom ekonomi, matematik eller liknande samt minst fem års erfarenhet av rapportering och analys av finansiell data inom finansbranschen. Du har goda kunskaper om externa regulatoriska ramverk samt interna policys och krav. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person besitter du en mycket god analytisk förmåga, och att du på ett snabbt sätt kan ta in och behärska komplex information. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska i tal och skrift, för att kunna instruera och utbilda medarbetare på ett pedagogiskt sätt. Att du har ett driv och engagemang till att vilja vara med och förbättra Aros processer tillsammans med övriga kollegor, ser vi som en självklarhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en anställning i en spännande och expansiv miljö med drivna och engagerade kollegor, utmanande arbetsuppgifter som varvas med aktiviteter och en schysst företagskultur. Vi är en snabbrörlig och dynamisk organisation som sätter ett högt värde i både din och bolagets utveckling. Förutom att vi sitter i ett modernt och centralt kontor på 26:e våningen i Gårda Vesta-huset erbjuder vi även privat sjukvårdsförsäkring, tjänstepension, frukost på kontoret, friskvårdsbidrag samt massage på arbetstid.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se. Vi arbetar löpande med intervjuer så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor, kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51,?Elisabeth.lidstedt@maquire.se.

Ansök nu

Director of Operations, Frauenthal Gnotec, Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Jul 7
Frauenthal Gnotec is a leading international manufacturer of metal components to the automotive and commercial vehicle industry. With a rich history dating back to 1947 in Sweden, we have established ourselves as pioneers in the field. The first automotive components we produced was locking details for Volvo Cars PV and the Volvo Amazon. Today, we have expanded our manufacturing and R&D operations to every part of the world, including Asia, Europe and the US. We are constantly growing!

Frauenthal Gnotec Group had a turnover of 170 MEUR in 2022 and employ roughly 800 persons. The Group has 4 production sites in Sweden, Slovakia, China and US where Sweden is the largest plant with a turnover of 100 MEUR and have 330 employees. Business in the US is about to ramp up in 2024.

The Group HQ, with 17 people, is located in Lindholmen, Gothenburg, but there are also small office sites in Halmstad and Gislaved. 

At Frauenthal Gnotec you will work in a company that is developing and producing metal components for the Automotive and Commercial Vehicle Industry of tomorrow. Are you ready to join a global leader in automotive for this new role as a Director of Operations and take the global lead of production?

The Job

As Director of Operations at Frauenthal Gnotec you will have a key position in an open and hands-on company with a great opportunity to create a role that will have a large impact in the success of improving the company’s production sites. “One common structure in one company” is up for definition and implementation. HQ is small and familiar where we all act together with the company’s best in mind, without prestige.

As Director of Operations you work closely with relevant internal stakeholders to develop, implement, and follow up execution of the production strategy. You will have the overall global production lead in Frauenthal Gnotec which means to develop and coordinate the global strategy, manage consistency, and formalize global practice. Your achievements will contribute to recommendations and to the execution of production targets. You have 4 general managers (one for each factory) in your team, report to CTO, and will be based in the Gothenburg headquarter. The position requires appr. 50-70 days of travel per year.

Key tasks and activities

The Director of Operations will take on a leadership role in executing tasks and projects in the following key areas:

Evaluate, update, manage and report on the comprehensive total production for group operations
Responsible for standardizing KPI’s and processes
Secure lean and effective production development
Leading the team through management and mentorship
Preparing and optimizing budgets
Contribute to the development and implementation of global strategy as well as supporting key strategic initiatives and projects
Drive change related to operations
Actively work towards the Sustainability goals and increase the amount of recyclable material and reduce the environmental impact from the products 
Participate in global cross functional work


Qualifications, Experience & Personality

For this position we believe you have a relevant university degree within engineering along with at least 10 years working experience in similar position in an international company, preferably in the automotive industry. We are looking for good knowledge in manufacturing production, quality work, LEAN, capacity, logistics. A most valuable experience would be from helping to scale a multi-divisional business to accommodate efficiency in production.

This position acts both nationally and internationally and requires fluent Swedish and English, verbal and written.

Among your personal characteristics we would like to find analytical skills, strategic capabilities while keeping attention to details. You have the experience and ability to influence senior leaders, using your communication skills. You are strategic, but also willing and able to get involved tactically and can operate hands-on. With your strong sense of ownership and entrepreneurial mindset, in combination with inspirational leadership and project management skills, you will have a great opportunity to set and realize the roadmap of production for Frauenthal Gnotec. 

We welcome your application with CV and cover letter, at www.maquire.se. If you have any questions, don’t hesitate to contact Elisabeth Lidstedt, elisabeth.lidstedt@maquire.se at Maquire.

Ansök nu

Regionchef Väst till Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner, Göteborg

Platschef, bygg
Läs mer Jun 1
PropTech Sweden AB är moderbolag till Ömangruppen Svenska AB och Axcell Fastighetspartner AB, två värderingsstyrda och ägarledda dotterbolag. Tillsammans erbjuder Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner helhetslösningar för fastigheter, med specialkompetens inom alla olika områden. Vi tar ansvar för helheten, eller hjälper till med enskilda punktinsatser, helt utifrån kundens behov. Vi drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Koncernen har över 300 anställda fördelade på 4 regioner, från Malmö i söder till Luleå i norr. Våra kunder består av stora och små fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, industrier, offentliga och kommersiella fastigheter.

Axcell Fastighetspartner är en heltäckande leverantör av tjänster inom fastighetsförvaltning som hjälper fastighetsägare att skapa ett lönsamt fastighetsägande med nöjda hyresgäster.

Ömangruppen är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat och minskar energianvändningen. 

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen fortsätter att expandera och bygga en stark organisation på Västkusten. Vi söker dig som vill vara med på resan och leda verksamheten i Göteborg med omnejd till nästa nivå. Rollen som regionchef innebär ledarskap, försäljning och service i en framtidsbransch.

Ansvar och uppgifter

Ditt uppdrag är att utveckla regionen och sätta mål i linje med företagets övergripande mål. Som regionchef har fullt resultatansvar och övergripande ansvar för utveckling av kunder, leverantörer och medarbetare. Du har personalansvar för chefer och ledare och i verksamheten med ca 35 anställda. Du rapporterar till VD och kommer att ingå i ledningsgrupp tillsammans med övriga regionchefer.

Aktivt och inspirerande coacha ledare och personal i deras dagliga arbete
Försäljning och utveckling av långsiktiga kundrelationer
Skapa tillväxt och merförsäljning hos avtalskunder
Ökad kännedom om koncernens varumärken


Om Proptech

Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade kollegor som arbetar mot tydliga mål och med högt uppsatta förväntningar. Företagen är i en expansiv fas och har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren. Vi värnar om våra anställdas utveckling och satsar på utbildning och vidareutveckling. Med korta beslutsvägar får du möjlighet att kunna påverka både din och dina medarbetares vardag. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har lokal förankring och ett brett kontaktnät i Göteborg i kombination med erfarenhet inom bolagens verksamhetsområden. Du är en erfaren ledare med vilja och driv att göra affärer. Det är positivt om du har en bakgrund från el, installations- eller fastighetsbranschen som servicechef, teknisk förvaltare eller liknande. Kan du dessutom räkna på jobb inom teknik och fastighetsförvaltning är det meriterande.Du som person

För att lyckas i rollen som regionchef är du en kreativ problemlösare som trivs i en roll med många kontakter och höga krav på service. För tjänsten är det viktigt att du kan ta egna initiativ och du drivs av att arbeta med frihet under ansvar. Du är förtroendeingivande och trygg i dig själv och känner din kompetens, vilket gör att du kan agera prestigelöst och ödmjukt. Du skapar engagemang genom god kommunikativ förmåga och egen delaktighet, såväl internt som externt.

Dina ledaregenskaper och förmåga att bygga en välmående organisation kommer vara avgörande i vår bedömning.Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV o personligt brev på maquire.se senast den 25 juni. Vänta inte med att höra av dig, vi följer upp efter hand. Vid frågor, kontakta Gunilla Thulin 0735-49 99 00 eller Catharina Sjögren 0706-03 42 31.

Ansök nu

Ekonomichef till Brixly, Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Jun 1
Brixly AB är ett av de ledande byggentreprenörsföretagen i västra Sverige med verksamhet i Västra Götaland, Halland, Småland, Värmland och Närke. Företaget har ett brett erbjudande inom bland annat byggentreprenad, bygg- och skadeservice samt projektutveckling. Bolaget omsätter drygt 2,6 miljarder kronor och har närmare 500 anställda. Brixly har ett stort samhällsengagemang, främst inom barn- och ungdomsidrotten och arbetar aktivt för ökad jämställdhet och mångfald i branschen och i samhället. Läs mer på www.brixly.se  

I denna roll får du en intressant möjlighet att bidra till Brixlys fortsatta framgångs- och tillväxtresa. Du kan sätta avtryck för en hållbar framtid genom att uthålligt bygga med socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar. Fokus är att bygga ett långsiktigt starkt bolag och tillväxt skall ske med fokus på stabilitet, långsiktighet och trygghet.

Som Ekonomichef hos Brixly ansvarar du för att leda och utveckla ekonomifunktionen med sju engagerade medarbetare. Vi ser din roll som självklar i vår ledningsgrupp för att vara med och bygga branschens starkaste lag. Du kommer att arbeta i ett värderingsstyrt företag som sätter människan i centrum och en kultur som präglas av laganda, ansvar och personlighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Ekonomichef på Brixly har du det övergripande ansvaret för all ekonomi och administration samt?finansiell?rapportering till styrelse och ägare.  

   Ansvara för och kvalitetssäkra månads- och årsbokslut samt årsredovisning 
   Ta fram, analysera och presentera finansiella nyckeltal och rapporter 
Leda och coacha medarbetare
 Driva budget- och prognosarbetet 
   Leda strategiska projekt och bidra till ständiga förbättringar för ökad lönsamhet och effektivitet 
 Strategiskt stöd till VD
   Hantera ca 25 dotterbolag/projektutvecklingsbolag 
   Medverka vid bolagsbildande och bolagsaffärer 
   Kontinuerligt utveckla och förbättra rutiner och processer
   Driva förbättrings- och utvecklingsarbete  
   Aktivt delta i ledningsgruppen 


 Bakgrund/erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande samt minst 5 års erfarenhet som ekonomichef, helst inom bygg-, fastighets- eller entreprenadbolag. Du har erfarenhet av att leda och utveckla en ekonomifunktion samt kunskap inom projektredovisning, gärna grundkunskaper inom IFRS. Som person är du affärsinriktad, proaktiv och lösningsorienterad. Du är också analytisk, kommunikativ och trivs att arbeta i en entreprenöriell miljö.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se. Vi följder upp efter hand, så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor, kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51, Elisabeth.lidstedt@maquire.se.

Ansök nu

Ekonomichef till Tommy Byggare, Göteborg eller Alingsås

Ekonomichef
Läs mer Maj 9
Tommy Byggare a?r ett av Va?stsveriges sto?rre byggbolag med helta?ckande service. Huvudinriktningen a?r kommersiella fastigheter fo?r handel, industri och kontor samt bosta?der och byggservice.

Tommy Byggare grundades 1970. Sedan dess har vi utvecklats till ett betydande byggbolag med verksamhet över hela Västsverige. Vi har kontor i Alingsås, Göteborg, Trollhättan, Vårgårda, Herrljunga och Lidköping. Tommy Byggare omsätter ca 1 miljard kronor och har omkring 320 anställda. Idag ägs Tommy Byggare till 100% av Selin & Samuelsson som tillsammans fortsätter utvecklingen av Tommy Byggare.

Som Ekonomichef hos Tommy Byggare ansvarar du för att leda och utveckla ekonomifunktionen med sex ekonomer. Du kommer att arbeta i ett företag med stark kultur som värdesätter engagemang, öppenhet och hållbarhet.

Ansvar och arbetsuppgifter:Ansvar för bolagets ekonomifunktion, uppföljning och rapportering
Strategiskt stöd till VD och ingår i ledningsgrupp
Leda strategiska projekt och bidra till ständiga förbättringar för ökad lönsamhet och effektivitet 
Driva budget- och prognosarbete samt delta i processen att sätta verksamhetsmål
Kontinuerligt analysarbete av verksamhet, strategier och planer
Utveckla rutiner och processer
Kontakt med banker, revisorer och rådgivare 
Adjungerad i styrelsen samt sekreterare


Vi söker dig som har en akademisk utbildning som civilekonom eller motsvarande samt erfarenhet av att arbeta som ekonomichef inom bygg-, fastighets- eller entreprenadbolag. Du har erfarenhet av att leda och utveckla en ekonomifunktion samt kunskap inom projektredovisning. Som person är du affärsinriktad, proaktiv och positiv. Du är också analytisk, kommunikativ och trivs att arbeta i en snabbt föränderlig miljö.

Som ekonomichef hos Tommy Byggare får du möjligheten att arbeta i en öppen och jämlik arbetsplats med stark laganda och bra sammanhållning. Du blir en del av en modern organisation med goda relationer mellan medarbetare, kunder och leverantörer, där du kan bidra till en hållbar framtid.

I den här rekryteringen samarbetar Tommy Byggare med Maquire. Välkommen med din ansökan senast men vänta inte med att höra av dig, vi följer upp efter hand. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på 0763-413 411.

Ansök nu

VD till Fjäråskupan, Göteborg

Verkställande direktör
Läs mer Maj 3
Fjäråskupan grundades 1989, av Ingvar Turefeldt i Fjärås, söder om Göteborg. Kvalitetstänk, flexibilitet och lyhördhet för vad kunderna ville ha präglade tidigt verksamheten som växte snabbt. 2007 flyttade Fjäråskupan in i sina nuvarande lokaler i Torslanda vilket möjliggjorde ytterligare expansion.Idag är Fjäråskupan Sveriges ledande tillverkare av köksfläktar i premiumsegmentet. Ingvars lyhördhet för kundernas behov lever kvar och därför finns inga standardfläktar i Fjäråskupans sortiment. Istället tillverkas alla kupor på beställning i den egna fabriken, av den egna hantverkskunniga personalen. Gott hantverk är grunden som Fjäråskupan vilar på.Fjäråskupans framgång bygger på ett starkt varumärke som präglas av unikitet, hållbarhet, kvalitet, stil, funktion, teknik och nordiskt hantverk. En av styrelsens och ledningens viktigaste uppgifter är att fortsätta utveckla varumärket. Ambitionen är att bli Nordens ledande leverantör av köksfläktar inom premiumsegmentet med branschledande lönsamhet. Försäljning sker via återförsäljare eller direkt mot slutkund via bolagets e-handel på www.fjaraskupan.se.Företaget har idag ca 45 medarbetare varav 26 i produktionen. Design, utveckling, produktion och huvudkontor finns i Torslanda. Företaget har ett trettiotal produkter i portföljen. Sortimentet ska medvetet inte vara för brett. Fjäråskupan omsatte cirka 90 MSEK 2023 med ett svagt positivt resultat.

Om rollen

Vi söker en VD för nästa steg i bolagets fortsatta utveckling, med målsättning att bli Nordens ledande leverantör av köksfläktar inom premiumsegmentet. Du säkerställer en lönsam tillväxt med ökad marknadsandel och skapar affärsmöjligheter för såväl nationell som internationell expansion. Med ett engagerat och inspirerande ledarskap motiverar du teamet och bygger en stark organisation som skapar förutsättningar att förverkliga mål och resultat med försäljning och kundupplevelse i fokus. Du driver kontinuerligt förbättringsarbete och utvecklar processer för att säkerställa optimal och kostnadseffektiv hållbar drift av verksamheten.

Om dig

Du har gedigen kommersiell bakgrund och framgångsrik erfarenhet av ledarroll i bolag med starka varumärken, med fördel inom sällanköpsvaror. Du behöver inte ha varit VD tidigare men har en sälj- och marknadsprofil och god förståelse för ekonomi och resultatansvar. Erfarenhet av e-handel och samverkan med distributörer och återförsäljare är en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi ser även gärna att du har teknisk förståelse, erfarenhet av produktutveckling och produktion med god insikt i ett bolags alla delar. 

Din ledarstil bygger på stark kommunikativ förmåga där du skapar resultat genom att verka genom andra och inspirera till positiva samarbeten. Du uppfattas som en handlingskraftig person med stor nyfikenhet och framåtanda men arbetar samtidigt konsekvent, metodiskt och uthålligt. Du kombinerar entreprenörsanda och struktur med hög servicekänsla och helhetssyn – för att skapa bästa kundnytta.

Beijersfären

Fjäråskupans ägare Beijerinvest är en del av den familjeägda Beijersfären som även har en kontrollpost i börsnoterade Beijer Alma, en internationell koncern med inriktning på komponenttillverkning och industrihandel. Beijersfären äger även Beijer Ventures som har mindre innehav i ett fyrtiotal entreprenörsföretag främst inom förnyelsebar energi, medicinteknik, fintech och logistik. Till sfären hör också stiftelser och organisationer som stödjer entreprenörskap, forskning och utbildning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 28 maj. Vid frågor kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96 anna.akesson@maquire.se

Ansök nu

Förvaltningschef till Göteborgs Begravningssamfällighet

Chef inom kyrkogårdsförvaltningen
Läs mer Maj 2
Göteborgs begravningssamfällighet med 36 begravningsplatser, cirka 118 000 gravar, sju ceremonilokaler/kapell och ett krematorium samt runt 175 anställda, är en av landets största kyrkogårdsförvaltningar. Under sommarhalvåret anställs ytterligare cirka 130 personer som säsongsanställd personal.

Begravningssamfälligheten ansvarar för begravningsverksamheten i enlighet med begravningslagen och kyrkoordningen och förvaltar kyrkogårdarna i Göteborg. Verksamheten omsätter cirka 200 miljoner kronor och finansieras av begravningsavgiften. Samfälligheten styrs av förtroendevalda inom Svenska kyrkan i Göteborg genom indirekta val till begravningsdelegerade som i sin tur väljer en begravningsstyrelse.

Förvaltningen är organiserad i en geografiskt indelad skötselavdelning, fyra funktionsindelade enheter och ett kansli som leds av förvaltningschefen.
Nuvarande förvaltningschef går i pension och du tar vid i ett viktigt ledaruppdrag med personalansvar för nio personer på kansliet samt fem funktionschefer och du rapporterar till styrelsen för Göteborgs Begravningssamfällighet. 

Här får du möjlighet att verka i en organisation som har som utgångspunkt att alla människor i Göteborg, oavsett religion eller livsåskådning, skall få ett värdigt och korrekt bemötande i samband med begravning. Verksamheten präglas av professionalism, hög kunskap och transparens.  

I den här rollen är du den som leder, fördelar och samordnar arbetet på kansliet och har ansvar för personal, ekonomi, arbetsmiljö, likabehandling och för professionell handläggning av alla uppgifter. 

Ansvar och uppgifter 

Utarbeta och genomföra den årliga verksamhetsplanen i samarbete med styrelsen 
Upprätta budget och underlag 
Ledarskap med kontinuerlig utveckling av personalen, administrativa processer och samfällighetens funktioner 
Bereda frågor inför och vara föredragande på styrelsemöten  
Driva frågor och intressen tillsammans med Svenska kyrkan 
Representera begravningssamfälligheten i olika forum internt och externt 


Ledaransvaret innebär förutom det dagliga arbetet, att hålla utvecklings- och lönesamtal, att verka för en god arbetsmiljö samt kompetensutveckling för medarbetarna. Förvaltningschefen är bollplank till personalen inom deras respektive kompetensområden. 

Förvaltningschefens roll är att med gott omdöme, kunskap och flexibilitet leda förvaltningen av Göteborgs kyrkliga samfällighet som är en del av Svenska kyrkan och huvudman och myndighet för all begravningsverksamhet inom Göteborgs stad. Du skall strategiskt driva relevanta frågor samt utveckla verksamheten för att möta förändringar i omvärlden. 

För att bli framgångsrik i uppdraget tror vi att du har flera års erfarenhet av personal- och arbetsledning från kommunal eller annan offentlig verksamhet. Du har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper om organisation och ekonomi. 

Som person är du en trygg ledare med en stark etisk kompass och ett stort intresse för människor. Du har en god strategisk förmåga och är visionär i ditt synsätt samtidigt som du prestigelöst hanterar de frågor som dyker upp i vardagen. 

Denna befattning är en chefstjänst inom Svenska kyrkan och ett medlemskap i Svenska kyrkan är därför en förutsättning för anställning. 

I denna rekrytering samarbetar Göteborgs Begravningssamfällighet med Maquire. Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast 22 maj. Vid frågor, kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-194051.

Ansök nu

VD till BestDrive Sverige, Göteborg

Verkställande direktör
Läs mer Maj 8
På BestDrives däckverkstäder hjälper vi dig att hitta rätt däck till just ditt fordon. Valet av däck beror inte bara på vilken bil du kör utan också vilka underlag du kör mest på samt din körstil. Förutom däckservice så erbjuder många av våra däckverkstäder bilservice och bilrekond, läs mer om våra tjänster här. BestDrive är en premiumkedja som värdesätter kvalitet, service och professionalitet och i slutändan en nöjd kund. BestDrive är dotterbolag till Continental Däck Sverige AB och består av 53 stycken fristående däckfirmor runt om i landet.

Om rollen

Som VD för BestDrive ansvarar du för att driva tillväxt och lönsamhet på den svenska marknaden samt implementera BestDrives övergripande strategi på den lokala marknaden. Tillsammans med ett team med tre experter inom operations, marketing och business development skapar du förutsättningar för att uppnå företagets mål. Du utvecklar relationer med nyckelintressenter, inklusive kunder, partners och leverantörer, representerar bolaget på den svenska marknaden och stöttar franchisetagarna med erbjudanden och support för att stärka deras utveckling. I ditt uppdrag ingår även att kontinuerligt utvärdera marknadstrender och identifiera tillväxtmöjligheter.

Med ditt ledarskap skapar du teamkänsla och är ett stöd och bollplank till organisationen. Du leder med tillit och strävar efter att få gruppen att växa och ta stort eget ansvar för att uppnå sina mål och resultat.

Ansvar och arbetsuppgifter

Övergripande ansvar för försäljning, marknadsaktiviteter och resultat i Sverige
Utveckla försäljningsstrategi, målstyrning och uppföljning
Utveckla och implementera strategier för Sverige i linje med övergripande strategi
Representera företaget på den svenska marknaden
Kontinuerligt utvärdera och identifiera tillväxtmöjligheter
Personalansvar, leda och utveckla medarbetare
VD-ansvar med rapportering i matris till Head of Region North East Europe och funktionell rapportering till VD för Continental Sverige


Tjänsten är baserad på Continentals och BestDrives svenska huvudkontor vid Klippan, Göteborg, och innefattar resor till franchisetagare runt om i landet och vid möten inom Continentals europeiska organisation.

Vem är du?

Vi söker dig som älskar försäljning och som har tidigare erfarenhet av säljledning med resultatansvar inom retail och servicekoncept. Tidigare chefserfarenhet med personalansvar är ett krav. Erfarenhet av förändringsledning med utveckling av strategi, affär och organisation är naturligtvis ett plus.

För att lyckas i rollen behöver du ett stort driv och affärsfokus. Du tycker om att leda och utveckla andra, är kundorienterad, kommunikativ och nätverkande. Du står för ett målstyrt och strukturerat arbetssätt och har en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Goda kunskaper i både svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i uppdraget.

BestDrive är på en utvecklingsresa. Servicemodellen för att sälja däck och däcknära tjänster är under förändring där fokus framåt är mot utveckling av ett fullservicenätverk. Som del av Continental, en global aktör med några av branschens starkaste varumärken, finns BestDrive idag på 22 marknader med ca 600 egna däckverkstäder och 2500 franchisepartners globalt, det ger en gedigen spetskompetens och erfarenhet som skapar förutsättningar för fortsatt tillväxt på svenska marknaden.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar BestDrive med rekryteringsföretaget Maquire. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Maria Hörnestam på Maquire 076-338 76 46. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på maquire.se så snart som möjligt men senast den 21 maj.

Ansök nu

Kommersiell VD till H-fasader Byggvaror, Göteborg

Företagsledare
Läs mer Maj 10
H-fasader AS är ett norskägt företag, grundat 1989, som har sina rötter inom byggmaterial, fasader och glas ända tillbaka till 50-60-talen. H-fasader är Norges ledande entreprenör inom glas- och aluminiumfasader. Företaget tillverkar och säljer även underhållsfria och miljövänliga dörrar och fönster i PVC och aluminium, bland annat under varumärket H-fønsteret+. Bolaget ingår i Flakk Gruppen som fokuserar på hållbara, underhållsfria, återvinningsbara produkter och lösningar av hög kvalitet och med lång livslängd. Produktionen sker i Norge och Litauen och projekt- och monteringsavdelningar finns på flera ställen. Med ca 300 anställda och omsättning på ca 500 miljoner kronor med solida resultat har man nu en tydlig och ambitiös tillväxtstrategi. Se även www.hfasader.no och www.flakk.no

Som ett led i tillväxtstrategin att utveckla H-Fasader till en ledande leverantör, inte bara i Norge utan i hela Skandinavien, har man startat företaget H-fasader Byggvaror AB med säte i Göteborg.Vi söker du en kommersiell VD som vill vara med att etablera och utveckla H-fasader byggvarusegmentet på den svenska marknaden med målsättning att driva marknadsföring, försäljning och leverans av dörrar och fönster till projekt- och byggmarknaden i Sverige.

Som VD är ditt uppdrag att etablera den svenska verksamheten genom att driva och utveckla försäljningen till återförsäljare och du ansvarar även för projektförsäljning till större byggentreprenörer. Du har fullt personal, budget- och resultatansvar och bygger organisationen där du utvecklar, implementerar och anpassar långsiktiga skalbara strukturer och processer. Initialt planeras rekrytering av upp till fem personer inom försäljning och lager/logistik. Med ditt engagemang bygger du en professionell, affärsinriktad, genuin och entreprenörsdriven kultur.Vi söker dig med framgångsrik erfarenhet från försäljning i något led inom byggvarubranschen och med dokumenterade resultat inom teknisk försäljning. Det är stor fördel om du har ett etablerat kontaktnät och stor rutin att arbeta med återförsäljare. Ditt ledarskap kännetecknas av att med stort engagemang följa upp, driva, visa tillit och ge ansvar till dina medarbetare. Som person är du mål- och resultatorienterad. Du bygger långsiktiga relationer med högt affärsfokus och du trivs med en entreprenörsinriktad kultur.

Är du den som vill ta med dina erfarenheter och sätta din prägel på ett ny aktör på marknaden med utgångspunkt i tradition och kvalitet från H-Fasader i Norge?

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se så snart som möjligt, urval och intervjuer pågår. Vid frågor är du välkommen att kontakta Mia Roos 0723-28 22 53, mia.roos@maquire.se eller Hanna Tillander 073-508 03 27

Ansök nu

Styrelseordförande till Fjäråskupan, Göteborg

Verkställande direktör
Läs mer Maj 2
Fjäråskupan grundades 1989, av Ingvar Turefeldt i Fjärås, söder om Göteborg. Kvalitetstänk, flexibilitet och lyhördhet för vad kunderna ville ha präglade tidigt verksamheten som växte snabbt. 2007 flyttade Fjäråskupan in i sina nuvarande lokaler i Torslanda vilket möjliggjorde ytterligare expansion.Idag är Fjäråskupan Sveriges ledande tillverkare av köksfläktar i premiumsegmentet. Ingvars lyhördhet för kundernas behov lever kvar och därför finns inga standardfläktar i Fjäråskupans sortiment. I stället tillverkas alla kupor på beställning i den egna fabriken, av den hantverkskunniga personalen. Gott hantverk är grunden som Fjäråskupan vilar på. Företagets framgång bygger på ett starkt varumärke som präglas av unikitet, hållbarhet, kvalitet, stil, funktion, teknik och nordiskt hantverk. En av styrelsens och ledningens viktigaste uppgifter är att fortsätta utveckla varumärket.Ambitionen är att bli Nordens ledande leverantör av köksfläktar inom premiumsegmentet med branschledande lönsamhet. Försäljning sker via återförsäljare eller direkt mot slutkund via bolagets e-handel på www.fjaraskupan.se.Företaget har idag ca 45 medarbetare varav 26 i produktionen. Design, utveckling, produktion och huvudkontor finns i Torslanda. Företaget har ett trettiotal produkter i portföljen. Sortimentet ska medvetet inte vara för brett. Fjäråskupan omsatte cirka 90 MSEK 2023 med ett svagt positivt resultat.

Kvalifikationer

Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har lokal förankring i Göteborgsområdet och:

är en mycket erfaren person med VD- och styrelseerfarenhet
har mycket goda kunskaper om styrelsearbete
förmodligen sitter i ett par styrelser idag, alternativt har styrelsearbete som din heltidssysselsättning
har arbetat i ledande position, med god framgång, i bolag med starka varumärken, helst sällanköpsvaror
har goda ekonomikunskaper
erfarenhet av att bedöma investeringsbehov


Som person är du strategisk, utvecklingsinriktad, reflekterande och väl förberedd. Det är naturligt för dig att både coacha och utmana VD.Ägare och styrmodell

Fjäråskupan ägs till 100% av Beijerinvest som är ett familjeägt investmentbolag utan exithorisont som äger och utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur och förmåga till lönsam tillväxt. Fokus är på långsiktigt värdeskapande genom att behålla företagens entreprenörsanda, och bidra med ytterligare erfarenheter inom företagsutveckling, ledarskap samt med finansiella resureser. Beijerinvest går in som majoritetsägare i mogna företag med beprövad affärsmodell, etablerade produkter/tjänster/tekniska lösningar och stabilt kassaflöde. Idag består gruppen av tre bolag; Fjäråskupan, Osby Glas och Räckesbutiken.Beijerinvests styrmodell präglas av en stark VD samt små styrelser ledda av en erfaren extern ordförande. Parallellt med denna rekrytering sker rekrytering av ny VD till Fjäråskupan. Den tillträdande ordföranden i Fjäråskupan kommer att vara med i slutfasen av VD-rekryteringen vid intervjuer av slutkandidater och vid beslut om vem som ska erbjudas tjänsten.

Beijersfären

Fjäråskupans ägare Beijerinvest är en del av den familjeägda Beijersfären som även har en kontrollpost i börsnoterade Beijer Alma, en internationell koncern med inriktning på komponenttillverkning och industrihandel. Beijersfären äger även Beijer Ventures som har mindre innehav i ett fyrtiotal entreprenörsföretag främst inom förnyelsebar energi, medicinteknik, fintech och logistik. Till sfären hör också stiftelser och organisationer som stödjer entreprenörskap, forskning och utbildning.Ansökan och frågor

Välkommen med din intresseanmälan/ansökan senast den 21 maj Vid frågor, skriv dessa i ett mail till karin.wallin@maquire.se som återkommer till dig via mail eller telefon.

Ansök nu

Team manager Onshore Development till Zephyr, Göteborg

Administrativ chef
Läs mer Apr 3
Zephyr arbetar med utveckling, byggnation och drift av projekt inom förnybar energi. Vi är aktiva från den första dialogen med markägare och lokalsamhällen till projektutveckling, finansiering, byggnation och förvaltning. Vi har lång erfarenhet från utveckling av såväl landbaserad som havsbaserad vindkraft. Vi tror på förnybara energilösningar som spelar bra tillsammans – därför är också solenergi och energilagring nya prioriterade områden för oss.

Vi har verksamhet i Norge, Sverige och på Island med huvudkontor i Sarpsborg i norska Østfold. Det svenska kontoret är beläget i Göteborg. De offentligt ägda energibolagen Østfold Energi och Vardar äger tillsammans Zephyr. Tillsammans har dessa bolag en portfölj av årlig produktion av förnybar el på över 5 TWh, främst genom vattenkraft. Vardar äger även vindkraftparker i Sverige sedan 2012.

Zephyr befinner sig i stark tillväxt och utökar sitt svenska team med en Team Manager Onshore Development.

I rollen har du ansvar för det team som arbetar med Zephyrs landbaserade energiprojekt och den dagliga framdriften av denna projektportfölj. Du arbetar också tätt tillsammans med projektchefen med den långsiktiga strategin för projekten.

De landbaserade projekt som teamet arbetar med är såväl vind, sol som energilagring. Projekten är i tidig utvecklingsfas och målsättningen för teamet är att driva dem fram till etablering under ditt ledarskap.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 Leda och coacha ca åtta medarbetare, samt medverka i fortsatt rekrytering och uppbyggnad av teamet
 Ansvar för att säkerställa framdrift i de svenska landbaserade vind-, sol- och energilagringsprojekten
 Delta i strategiarbetet för den landbaserade projektportföljen tillsammans med projektchefen
 Koordinering och styrning av projektportföljen samt uppföljning på tid- och projektplaner i samverkan med projektledare och projektchef
Övergripande ansvar för upphandling av konsulter och underleverantörer till projekten.
Ansvar för strategiska relationer i projekten, exempelvis med större markägare eller myndigheter.


Rollen innebär stor påverkan i de strategiska vägvalen kring utvecklingsprojekt när det gäller miljötillstånd, teknik och i relation med omvärlden. Du har en nyckelposition i att leda teamets medarbetare i deras arbete och ge kompetent stöd i komplexa frågeställningar.

Här kommer du till en stimulerande arbetsmiljö med mycket kunniga, trevliga och engagerade kollegor. Du får möjlighet att arbeta med betydelsefulla projekt som medverkar till Sveriges utveckling och gröna omställning. Vi som arbetar på Zephyr är entusiastiska och glada över att arbeta med att främja förnybar energi och bidra positivt till vår miljö och klimatet. Vi hoppas att du som vill jobba hos oss känner likadant för denna framtidsbransch.

Erfarenhet/bakgrund

Vi söker dig med ledaregenskaper och med erfarenhet inom vindkraft eller miljö- och tillståndsrelaterat arbete i andra infrastrukturprojekt. Liknande branscher kan exempelvis vara infrastruktur, kraftledning, järnväg, samhällsbyggnad eller annan del av energisektorn. Vi ser gärna att du haft ledaransvar i någon form och brinner för att coacha och skapa framgångsrika team. Särskilt meriterande är det naturligtvis om du har erfarenhet från stora vindprojekt inklusive utveckling, konstruktion och drift.

Som person är du analytisk och strukturerad med bra förmåga att bygga förtroendefulla relationer.

Vi ser som självklart att du har intresse för förnybar energi med vilja och driv att delta i byggandet av en framgångsrik verksamhet inom denna bransch och därigenom bidra positivt?till vår miljö och klimatet!

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se. Vi arbetar löpande med intervjuer så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor, kontakta Elisabeth Lidstedt 0735-19 40 51, Elisabeth.lidstedt@maquire.se.

Ansök nu