Friday Väst AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Friday Väst AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Embedded Linux Software Engineer till Parker!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 15
Är du en driven och ansvarstagande ingenjör med erfarenhet inom Emedded, Softwere och Linux utveckling? Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Se då hit! – Vi söker nu för vår kund Parker Hannifins räkning en Embedded Linux Software Engineer.

OM TJÄNSTEN:

Som Embedded Linux Software Engineer spelar du en viktig roll i utvecklingen och underhållet av displayplattformar och teknologier. Du kommer bli en del av R&D-utvecklingsteamet och deltar i processer från idé till implementering. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter med fokus på displayplattformar samt utföra underhåll av Linux-operativsystem. Rollen innebär även att du arbetar nära tvärfunktionella projektteam, som tillsammans arbetar mot gemensamma mål. Det finns stora möjligheter att både utveckla och ta fram nya idéer kopplat till ditt arbete, där du främst ska agera som teknisk expert inom Linux-operativsystem.

Ett urval av dina arbetsuppgifter: 

Implementera och optimera bolagets skärmplattformar i Linux-miljö.
Utveckla och förbättra kundernas upplevelse.
Delta och leda olika projekt tvärfunktionellt.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom Embedded eller Mjukvaruuveckling eller liknande.
Har 2-3 års arbetslivserfarenhet inom området.
Besitter goda kunskaper i C/C++ programmering.
Har kännedom kring Yocto för embedded-system.
Kan kommunicera obehindrat i Svenska och Engelska då detta kommuniceras såväl internt som externt.


 Det är meriterande om:

Besitter kunskaper inom Git SCM, Docker och/eller Qt/QML.
Har med erfarenhet av u-boot och/eller udev-regler.


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa i rollen som Embedded Linux Software Engineer ser vi att du är driven och ansvarstagande. Du bör tycka om att arbeta teambaserat och med frihet under ansvar!

OM KUNDFÖRETAGET:
Parker Hannifin är världsledande inom rörelse- och styrteknik och tillhandahåller precisionslösningar för en rad olika mobila och industriella användningsområden samt för flygindustrin. Parker finns överallt där det rör sig. På Parker finns det en oöverträffbar bredd och djup i produktsortimentet, vilket grundar sig i en global marknadsledande position hos nio kärnteknologier inom rörelse- och styrteknik, inklusive flygindustrin, klimatkontroll, elektromekanik, filtrering, vätske- och gashantering, hydraulik, pneumatik, processkontroll samt tätning och avskärmning. Parker använder dessa produkter och tekniker separat för att uppfylla enklare kundbehov, eller så kan de kombinera dem och utveckla system för kunder med behov av mer komplexa lösningar.

Utöver det är Parker Hannifin mycket måna om att upprätthålla en samarbetsorienterad miljö. De arbetar tvärfunktionellt teamen emellan och hittar på mycket aktiviteter tillsammans. Du har förmånen att bli en del av ett bolag som sitter i mycket fräscha lokaler och där frukost finns att tillgå som en bra start på dagen! 

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Friday ansvarar för rekryteringen men att du kommer bli direkt anställd av Parker Hannifin.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, tillsvidare.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Placering: Göteborg, Mölnlycke.
Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic .


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Arbetsmiljökoordinator till Internationellt Bolag!

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Sep 20
Har du tidigare erfarenhet av arbetsmiljöarbete och internkontroll? Nu söker vi dig som har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och som är duktig på lagar och bestämmelser inom området i syfte att utveckla både trivsel och säkerhet på kontor. Trivs du i en global miljö och vill komma till en härlig arbetsplats är detta rollen för dig! Sök nu då urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker till vår kund en driven arbetsmiljökoordinator som kommer att ingå i HR-avdelningen. I tjänsten kommer du att att stötta i ärenden kopplat till arbetsmiljö och säkerhet. I tjänsten kommer du arbeta nära både HR-avdelning samt andra funktioner såsom fastighet, reception och IT-avdelning.

Dina dagliga arbetsuppgifter kommer framför allt att vara:

I samarbete med HR-Business Partner arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete samt brandskydd och larm.
Koordinera olika aktiviteter kopplat till arbetsmiljö och säkerhet inom organisationen.
Utveckla struktur och interna kontroller rörande arbetsmiljöarbetet.
Rapportera tillbud, genomföra skyddsronder och samla in statistik.
Stötta den interna servicefunktionen för anläggningen och säkerställa hög kvalité.
Arbeta med värdeskapande processer och samordningen i bolaget i syfte att bli en mer attraktiv arbetsgivare.
Arbeta stöttande mot bolagets chefer i diverse projekt med beställningar etc.

VI SÖKER DIG SOM:
Har erfarenhet av arbetsmiljöarbete och internkontroll.
Har en utbildning eller avslutade kurser inom arbetsmiljöområdet.
Besitter en god kunskap rörande lagar och bestämmelser inom arbetsmiljöområdet.
Har god datorvana.
Är flytande i svenska såväl engelska i både tal och skrift, detta då båda språken kommuniceras internt.


Det är meriterande om du:

Har flera års erfarenhet av en likvärdig roll.
Har utbildning på högskole- eller universitetsnivå.


Som person har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att både samarbeta och komma överens med olika typer av personer. Du har hög struktur och är gärna den som har övergripande kontroll. Du vågar ta egna initiativ och testa nya vägar i syfte att hålla grym leverans. Det är viktigt att du har förståelse för HR-avdelningens viktiga arbete och uppdrag i organisationen där du själv också bidrar utifrån en serviceinriktad inställning och coachande förhållningssätt. Vidare trivs du med att vistas i en internationell miljö och sprider energi till dina kollegor, även genom telefon!

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett internationellt bolag verksamt inom tekniksektorn kopplat till fordonsindustrin.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Startdatum: Omgående/Enligt överrenskommelse
Placering: Göteborg 
Kontaktperson: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på "sök tjänst". Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Master Thesis Project at Aros electronics!

Civilingenjör, elkraft
Läs mer Sep 15
Aros electronics develops and manufactures customized industrial electronics. Motor controls, power electronics, and fieldbus technology are their areas of expertise. In these fields, there is constant advancement of technologies, knowledge levels, and production methods. Aros electronics are not keeping up with technology, they drive it. Want to be a part of their journey? Read more and apply below!

ABOUT THE POSITION:

Friday are on behalf of Aros electronics looking for master thesis students. The master thesis is starting in January 2024 with the aim to result in a permanent position and a tailored talent program of one year together with Friday and Aros, starting in August 2024.

A few examples of thesis areas:

Advandced control systems
Power electronics
Electromagnetics, simulation, modelling and electrical motors
Machine Learning
Embedded real-time critical systems


Since Aros develops everything from idea to finished product, they have their own unique production line for PCB:s (printed circuit boards) in-house and also for motor and mechanics via their sister company. This is therefore the perfect master thesis opportunity for you who wants to be close to the product development.

WHY CHOOSE AROS ELECTRONICS FOR YOUR MASTER THESIS?
World-Class Mentorship:


At Aros electronics, you won't just be a student; you'll be a valued member of our team. You'll have the opportunity to work alongside experts in the field who are passionate about mentoring the next generation of innovators.

Real-World Impact:


Your Master Thesis Project at Aros electronics won't collect dust on a shelf; it will drive real-world change. They are dedicated to tackling complex challenges and providing solutions that make a difference.

Access to Cutting-Edge Technology:


Their state-of-the-art facilities are equipped with the latest technology and tools. You'll have access to resources that will enable you to conduct groundbreaking research and push the boundaries of what's possible.

 

IDEAL CANDIDATE:

The must-haves:

You are on the last year of your master’s programme in Mechatronics, Power Electronics, Embedded System Design, Computer Science or similiar field.
You will be available for a master thesis project during the first half of 2024.
You will be staying in Gothenburg for the foreseeable future and are interested in a full-time position in the talent program with Friday and Aros after completing the thesis project.
Excellent communication skills in English, both written and spoken because it is communicated within the organization.


The nice-to-haves:

Excellent communication skills in swedish, both written and spoken.
Technical side project in electronics, mechatronics, embedded or similiar.
Have been involved in school activities such as associations and committees.
Relevant work experience.

ABOUT THE COMPANY:

Aros Electronics develops and manufactures customized electronic solutions for unique customer applications in medium-sized volumes within the industrial and automotive sectors. These solutions encompass everything from electric motors, mechanics, control electronics, to electrical drive systems. Their automotive products are used today in various applications such as servo systems in marine applications, distributed I/O for buses, and subsystems in hybrid vehicles. Their industrial products can be found in applications in machinery like industrial looms, conveyor systems, robot control, and industrial gates. Since 2000, Aros electronics is a part of the Vandewiele Group. Read more about Aros here.

ABOUT THE ASSIGNMENT: 

This is a master thesis position that is intended to be transferred into a full-time employment provided that all parties are satisfied with the project.

ADDITIONAL INFORMATION:
Start date: January 2024
Location: Östergårdsgatan 12, Mölndal
Point of contact: Sophie Tisell, sophie@friday.se


Apply by clicking the link below. Please remember to attach your CV, cover letter and grades.

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal.

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded, aiming to find that work place that workplace that gives you the Friday feeling – every day!

We mainly focusing on young engineers who are at the beginning of their careers or soon graduating from university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each day. ”Friday – everyday”, how about that?

Ansök nu

Quality Assurance inom Medtech och Lifescience!

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Aug 30
Har du något års arbetslivserfarenhet från medtech, lifescience eller processindustrin och vill ta nästa steg i en roll som Quality Assurance? Nu söker vi dig som vill bli en del av ett snabbväxande konsultbolag, där du får möjlighet att arbeta med varierande projekt!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en Quality Assurance. Vår kund är ett snabbväxande konsultbolag som erbjuder helhetslösningar inom bland annat process-, medtech och life science. Då de nu växer är de i behov av förstärkning av nya medarbetare som vill vara med på en spännande resa tillsammans med dem. Vår kund garanterar sina anställda en dynamisk arbetsplats med en nytänkande kultur och en familjär stämning.I tjänsten som Quality Assurance kommer du att Inledningsvis få en gedigen upplärning där du kommer att arbeta nära en senior kollega för att växa in i rollen på bästa sätt. Rollen innebär vidare en bred variation av arbetsuppgifter där du kommer att få arbeta med olika delprojekt på förfrågan av kund.Exempel på arbetsuppgifter:

Föra dokumentation och rapporter
Kvalitetssäkring
GAP-analyser
Projektledning
Validering- och design
Kundbesök


Varje projekt innefattar olika arbetsuppgifter beroende på vad kunden efterfrågar. Därmed behöver du vara flexibel i din livssituation då det kan förekomma längre resor runt om i Sverige då vissa kunder förväntar sig att teamet arbetar på plats hos dem.VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom kemi, bioteknik, medicinteknik eller likvärdigt område.
Har möjlighet att resa i tjänst vid behov.
Innehar B-körkort.
Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då språken kommuniceras i det dagliga arbetet.


Det är inget krav, men meriterande om du:

Har erfarenhet av att arbeta med ISO-standarder.
Stor vikt kommer vidare att läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är kommunikativ och relationsbyggande. Du trivs att jobba i en bred roll där du kommer att erhålla olika ansvarsområden. Du är även analytisk, noggrann och strukturerad. Vidare ser vi att du är initiativtagande samt besitter en god samarbetsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter uppdragsperioden blir direktanställd hos kunden.  

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/Enligt överrenskommelse
Placering: Göteborg
Kontaktperson: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansökan genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas. 

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Teknisk Beredare/Konstruktör till Elektroautomatik!

Maskinkonstruktör
Läs mer Aug 30
Har du goda kunskaper inom mekanisk konstruktion och en fallenhet för affärer? Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med ett växande automationsföretag i framkant? Då är detta rätt karriärskliv för dig. För Elektroautomatiks räkning söker vi en Teknisk Beredare/Konstruktör till deras team i Göteborg. Välkommen in med din ansökan.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Elektroautomatiks räkning en Teknisk Beredare/Konstruktör. Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation erbjuder de även sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom sina olika affärsområden.

Hos Elektroautomatik erbjuds du ett omväxlande arbete med fokus på teknisk försäljning och framtagande av mekaniska koncept. Du kommer att tillhöra ett team om 12 personer, varav 4 sitter i Göteborg och resterande i Skövde. I teamet sker samarbete som en naturlig del av arbetet med den gemensamma ambitionen om att leverera bästa möjliga lösning för kund. Du kommer att utgå från kontoret i Göteborg och även genomföra kundbesök vid behov. Resorna förekommer främst i Sverige men kan också förekomma utomlands.

ARBETSUPPGIFTER:

Hos Elektroautomatik kommer du att få jobba med välkända och världsledande företag som ligger i framkant när det gäller tekniska lösningar. Vissa av kunderna har god erfarenhet av automation medan andra behöver ditt stöd i processen med att bygga upp och bereda något helt nytt. Tillsammans med ditt team kommer du att skapa affärer i både välkända men också i helt nya industrier. Ditt ansvarsområde kommer att ligga på att ta fram mekaniska koncept och projekt utifrån kunds önskemål. När konceptet är bestämt utifrån både material, teknik, kompetens, krav, tidsplan och budget lämnar du över till tilldelad projektledare som tar vid.

Exempel på arbetsuppgifter:

Arbeta med nykundsbearbetning.
Uppehålla en god relation med befintliga kunder.
Ta fram mekaniska koncept och tekniska automationslösningar.
Bereda och ta fram prisuppskattningar samt kalkylera tekniska projekt
Ta fram offerter.
Ha en tät dialog med olika intressenter, både interna och externa.
Jobba för att upprätthålla ett tätt samarbete med övriga avdelningar på företaget.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en avklarad eftergymnasial teknisk utbildning inom maskinteknik eller likvärdigt område.
Har arbetslivserfarenhet av mekanikkonstruktion.
Har erfarenhet av något 3D-verktyg.
Innehar B-körkort.
Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken kommuniceras internt likväl externt.


Det är meriterande om du: 

Har kunskaper inom Inventor.
Har erfarenhet av robotprogrammering, PLC och/eller elkonstruktion. 
Besitter erfarenhet av projektförsäljning och mekanisk konstruktion inom automationsbranschen.
Tidigare har arbetat med att leverera maskinutrustningar.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlighet där vi söker dig som har en stark egen drivkraft och ett sinne för affärer. Du är kommunikativ och trivs att arbeta i nära dialog med såväl kunder som kollegor. Du besitter även god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du är duktig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen. Vidare har du ett stort tekniskt intresse med en nyfikenhet på att lära dig mer.

OM KUNDFÖRETAGET:

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. De är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan de även erbjuda sina kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden?EA Mobile Robotics,?EA Consultant,?EA Machine,?EA Service?och?EA Academy. Deras mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. De har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar. Läs mer om Elektroautomatik här. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Elektroautomatik och vår sida är att du efter 6 månader blir direktanställd hos Elektroautomatik. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, Möjlighet till hemarbete
Placering: Göteborg 
Start: Omgående/Enligt överenskommelse 
Kontaktperson: Sophie Tisell 
Lön: Fast månadslön 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.?Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Servicedeskmedarbetare till välkänt bolag inom IT

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 23
Är du tekniskt lagd, har ett stort intresse för IT och har erfarenhet av teknisk support/helpdesk/kundtjänst? Se då hit! Vi söker nu för kunds räkning en driven och lösningsorienterad servicedeskmedarbetare.

OM TJÄNSTEN:

Du kommer i denna rollen bli en del av ett innovativt bolag som är på en spännande digitaliseringsresa. Här får du möjlighet att hjälpa kollegor med bästa möjliga support. Komplexiteten varierar fall till fall och ingen dag är den andra lik. Här finns all möjlighet att växa internt och desto bekvämare du blir i rollen, desto mer ansvar kommer du få.

I denna roll är din främsta uppgift att leverera service i världsklass gällande support och felavhjälpning vid tekniska problem. Du supporterar och stöttar användarna med felsökning av mjuk- och hårdvara, främst via telefon och TeamViewer, men också på plats i deras Visitor Center.

Här kommer lite konkreta exempel på arbetsuppgifter:

Felsökning och installation, främst i Windows miljö.
Felsökning av såväl hårdvara som mjukvara.
Ta emot samt registrera ärenden i företagets ärendehanteringssystem.
Hantera konton, lösenord osv. i Active Directory.

VI SÖKER DIG SOM:
Har goda datorkunskaper och ett starkt intresse för IT.
Erfarenhet av teknisk support/helpdesk eller kundtjänst.
Är obehindrad i både svenska och engelska, i tal och skrift.


Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Active Directory, Powershell och har ett intresse för Problem Management eller inom IP-telefoni (Cisco).

Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa i rollen som servicedeskmedarbetare krävs det att du som person är konsultmässig, driven och engagerad. Du är nyfiken och öppen som person och ser värdet i att arbeta i team där alla arbetar för att nå bolagets gemensamma mål. Du är pedagogisk och hjälpsam och ser det som en självklarhet att anpassa retoriken efter personen du pratar med. Du vill vara med och bidra, komma med nya idéer och ständigt kommunicera på bästa sätt gentemot kollegor och kunder.OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering.ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, långsiktigt
Start: Snarast
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Delprojektledare till Företag inom Rymdindustrin!

Logistikingenjör
Läs mer Sep 21
Trivs du i att arbeta med många kontaktytor i en övergripande, bred roll? Har du en utbildning inom exempelvis industriell ekonomi och erfarenhet från ett arbete inom logistik? Då är detta en tjänst för dig - varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

OM TJÄNSTEN: 

Vi söker nu efter en delprojektledare till vår kund som är verksam inom rymdindustrin, och divisionen du kommer tillhöra producerar bland annat komponenter till antenner och mikrovågsprodukter. Idag består teamet av produktionsplanerare som arbetar med kundordrar i IFS från förfrågan till leverans och ansvarar för produktionsrelaterade frågor i olika projekt. Du kommer ha många kontaktytor och jobba i tät dialog med bland annat komponentingenjörer, kvalitetsavdelningen och produktionspersonal.

Ditt ansvarsområde kommer handla om att leda produktionsprojekt genom produktionen. Detta innebär att du utöver interna kontakter även komma vara företagets Point of Contact mot tillverkande underleverantörer för att säkerställa att de levererar enligt utsatt tid. Du kommer även arbeta i företagets ERP-system för att bevaka och hantera komponentlagret samt ha kontakt med kunder vid eventuella frågor.

Du kommer exempelvis att:

Kommunicera resursbehov för projekt till linjechefer.
Driva projektmöten under produktionsfasen.
Driva produktionsrelaterade förbättringsarbeten.
Aktivt arbeta för att säkerställa att tidsplan och projektekonomin hålls.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en kandidatexamen inom ekonomi och produktionsteknik, industriell ekonomi eller logistik.
Har erfarenhet av att arbeta i ERP-system, med fördel IFS.
Har erfarenhet av tillverkningsprocesser och taktade flöden.
Kan hantera stora mängder data, presentera dem på ett pedagogiskt sätt och dra affärsmässiga slutsatser.
Har goda kunskaper om finansiella beräkningar kopplade till lager- och produktionsstyrning.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används internt.


Vidare kommer stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är kommunikativ och trivs med att arbeta med många kontaktytor. Vidare ser vi att du är en driven, serviceinriktad och positiv person som har lätt för att ta ett helikopterperspektiv och se helheten i olika projekt.

 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader med goda möjligheter till förlängning.

 

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon.
Lön: Fast månadslön.


 Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Embedded Software Developer till innovativt bolag!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 20
Har du ett starkt intresse för mjukvaruutveckling och brinner för att lösa tekniska utmaningar? Nu söker ett elektronik- och automationsföretag en Embedded Software Developer till deras R&D avdelning i centrala Göteborg. Företaget utvecklar och producerar professionella högkvalitativa kontroll- och övervakningslösningar för marin- och industrisektorn. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN: 

Som Embedded Software Developer kommer du att utgå från kundbolagets kontor beläget i centrala Göteborg. I rollen kommer du att vara en viktig del av ett dedikerat utvecklingsteam om 8 medarbetare, som är ansvariga för att utveckla och underhålla produkter inom företagets produktportfölj. Du kommer att få arbeta med spännande projekt och ha möjlighet att även påverka både design och funktionalitet i produkterna. 

I rollen som Embedded Software Developer får du möjlighet att arbeta med varierande och spännande mjukvaruutvecklingsuppgifter, och du har direkt påverkan på produktens framtid och utveckling. Kundbolaget erbjuder en flexibel arbetsmiljö, korta beslutsvägar och konkurrenskraftiga villkor. 

Exempel på arbetsuppgifter:

Delta i utvecklingsprojekt inom inbäddad mjukvaruutveckling.
Bidra till specifikationer och diskussioner med kollegor och kunder.
Utveckla mjukvaruarkitektur och implementera i C/C++ och Qt/QML.
Delta i kodgranskningar och validering.
Förbättra och optimera rutiner och processer för kontinuerlig utveckling. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom Datateknik/ IT eller motsvarande.
Har goda kunskaper inom C/C++.
Har god kunskap och erfarenhet av Linux, samt GIT.
Behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift, då båda språk kommuniceras internt och externt.


Det är meriterande om du har erfarenhet av:

Qt/QML och Jenkins.
Olika kommunikationsprotokoll, exempelvis TCP/IP, CAN, Modbus.
Den marina industrin.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vi tror att du som söker har ett starkt intresse för mjukvaruutveckling och brinner för att lösa tekniska utmaningar. Du är prestigelös och ödmjuk i ditt sätt att arbeta och är villig att både lära dig och dela med dig av din kunskap. Du är självgående, strukturerad och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du trivs med att arbeta i team och har god förmåga att samarbeta med olika kontaktytor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Ambitionen från kundföretaget och vår sida är att du därefter blir direktanställd hos dem.  

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.?

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Exjobbsmöjlighet för Masterstudenter inom Autonoma Fordon!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 20
Tar du examen från en civilingenjörsutbildning inom data/IT i juni 2024 och söker en möjlighet för att skriva ditt examensarbete? Till Carmenta, ett växande mjukvaruföretag som utvecklar geografisk informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö, söker vi nu två studenter som tillsammans vill arbeta med en produkt som räddar liv. Vi tillämpar löpande urval - välkommen in med din ansökan!
OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Carmentas räkning två masterstudenter som vill skriva sitt examensarbete tillsammans med dem. Vid ett lyckat examensarbete och ett bra samarbete är Carmentas vision att du efter examen vill fortsätta din karriär tillsammans med dem. Därmed är det en förutsättning att även du kan se dig själv långsiktigt på bolaget. Här får du möjlighet att arbeta i den senaste tekniken och utvecklas tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.

Nu har du chansen att göra ditt exjobb inom ett innovativt och snabbutvecklande område inom Automotive på Carmenta. Det finns många utmaningar inom Autonomous Drive. En av de viktigaste delarna är att kunna fatta kritiska beslut vare sig det är en person eller en dator som kör bilen. Carmenta Automotive är ett molnbaserat ledningssystem där fokuset är att bearbeta all tillgänglig information i realtid för att kunna fatta rätt beslut.

I dagsläget är det inte tillräckligt att använda sig utav bilens sensorer eller radar. Tack vare Carmentas teknologi så kan information utanför bilen tas in flera kilometer bort vilket ger möjligheten att ta hänsyn till andra fordon på vägarna och andra yttre förhållanden. Man vill till exempel kunna informera om en ambulans är på väg eller om det är en kraftig regnstorm på vägen framför. 

Carmenta Automotives techstack är, C# .NET Core, Cloudbaserade tekniker, Microservices, .
VI SÖKER DIG SOM:
Läser en civilingenjörsutbildning inom data/IT och ska göra ditt examensarbete med start i januari 2024.
Har ett stort intresse för objektorienterad programmering och viljan att sitta i Microsoftmiljö.
Är kommunikativ, driven och samarbetsvillig.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


I din ansökan skall CV, personlig brev och betyg bifogas.

Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är självgående och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vi tror att du besitter goda kommunikationsfärdigheter och ett stort intresse för IT, där du ständigt vill lära dig nytt och utvecklas.
OM KUNDFÖRETAGET:

Carmenta är ett växande mjukvaruföretag som utvecklar geografisk informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö. Deras produkter och lösningar används till exempel i avancerade ledningssystem för försvar och blåljusmyndigheter samt i offentliga webbportaler där det ställs stora krav på prestanda och pålitlighet. De är 12 anställda på huvudkontoret i Göteborg men finns även i Stockholm, Frankrike, Tyskland och Spanien. Läs gärna mer om Carmenta här. 
OM ANSTÄLLNINGEN:

Det här är ett exjobbsprojekt hos Carmenta med ambitionen att gå över i en anställning hos dem, initialt som konsult via Friday.
ÖVRIG INFO:
Omfattning: Exjobb januari - juni 2024, med möjlighet till anställning därefter.
Placering: Centralt i Göteborg.
Kontaktuppgifter: Hanna Lejon.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas.
OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Delprojektledare inom produktion till SAAB

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 20
Är du intresserad av att vara med och göra världen till en säkrare plats? Är du dessutom en person med erfarenhet av projektledning och tekniskt intresse som vill arbeta med komplexa produkter? Då kan tjänsten som Delprojektledare på SAAB vara något för dig! Är du den vi letar efter? Skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. 

OM TJÄNSTEN:

Som delprojektledare kommer du tillhöra ett medelstort team bestående av både projektplanerare och delprojektledare. Du kommer vara delaktig i och ha en central roll av såväl mindre som större projekt där du ansvarar för en del av dessa och att leda produktionsprojekt genom produktionen. I rollen som Delprojektledare har du övergripande ansvar och ser till att projektet löper på smidigt när det kommer till produktionsrelaterade frågor i olika projekt. Du kommer ha många kontaktytor och jobba i tät dialog med bland annat industrialiseringsteam, produktionstekniker samt inköp. Projekten du arbetar som en del av är komplexa vilket ställer krav på noggrannhet, planering och god kommunikation internt.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

Planera, leda och följa upp aktiviteter i samarbete med projektgruppen för att kunna genomföra projektet enligt tidsplan och kostnad.
Skapa och uppdatera tidsaktiviteter och resurser i projekt.
Se över att delprojektet genomförs inom godkänd budget och presentera den ekonomiska statusen för projektledare.
Tillhandahålla projektledaren med allmän status, risker, kostnads- och tidsavvikelser.
Kommunicera potentiella risker, förseningar, kostnadsöverföringar och begränsningar för att minimera eventuella negativa effekter.
Tillhandahålla en effektiv och kreativ miljö för teamet.
Kommunicera med andra delprojektledare och projektplanerare för att samordna beroenden och leveranser.

VI SÖKER DIG SOM:
Har avslutat en eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi, produktionsteknik eller likvärdigt område.
Har tidigare erfarenhet av projektledning eller ledarskap.
Besitter en god datorvana.
Har ett starkt och genuint tekniskt intresse samt förståelse.
Talar såväl svenska som engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet av produktionsteknik eller motsvarande område.
Har erfarenhet av affärssystem som exempelvis IFS eller SAP.


För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är social, kommunikativ och lyhörd. Vi ser vidare att du besitter god ledarskapsförmåga och har lätt för att skapa och vårda relationer då du kommer att ha kontakt med olika team, exempelvis industrialiseringsteam, inköpsteam och konstruktörer. Ditt nätverkande internt och din förmåga att kommunicera klart och tydligt är viktiga komponenter i denna roll. Vidare ser vi att du är en naturlig ledare som trivs i en ledande roll. Vi ser att rätt attityd och framåtanda till viss del väger upp för eventuell brist på tidigare erfarenhet av projektledning eller produktionsvana.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du är att du därefter blir direktanställd hos kunden.   

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid.
Start: Omgående/Enligt överenskommelse.
Placering: Göteborg, Kallebäck.
Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska.
Lön: Fast månadslön.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Produktionstekniker till Saab!

Produktionsingenjör, elektronik
Läs mer Sep 20
Har du erfarenhet från produktionsteknik eller en eftergymnasial utbildning inom exempelvis maskinteknik, produktionsteknik eller industriell ekonomi och är redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som har ett intresse för teknik och produktion och vill jobba med komplexa produkter. Skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Saabs produktion i Göteborg är idag indelad i två tillverkningsenheter och i dessa produceras merparten av de artiklar, enheter och kablage som monteras samman och verifieras för leverans till kunder. Produktionen är allt som oftast komplex, med många olika produkter som tillverkas i låg volym. Delar av tillverkningen genomförs i renrum där särskilda krav på renhet råder. Som produktionsingenjör arbetar du nära operatörer och tillverkningschefer i en del av ett tillverkningsflöde, samt kommer ingå en större grupp av produktionsingenjörer där ni stöttar och hjälper varandra.

Du kommer organisatoriskt tillhöra gruppen Production Engineering som idag består av nästan 20 personer. Som del i produktionsteamet ansvarar du för produkt- och tillverkningsrelaterade frågor inom det tillverkningsområde du supporterar. Utöver ditt produktionstekniska ansvar förväntas du även tillsammans med kollegorna inom Production Engineering och tillverkningsinstanserna, vara med i resan att skapa en produktion med Agile respektive Lean-principer. 

ARBETSUPPGIFTER:

Som produktionsingenjör kommer du arbeta brett och stötta hela produktionen. I rollen ingår bland annat att ha produktkännedom, förstå? tillverkningsflödet, analysera avvikelser och identifiera förbättringar för att bidra till att leverera kvalitet från första exemplar. 

Ett urval av dina arbetsuppgifter: 

Stödja bolagets operatörer 
Delta i operativa möten, avstämningar och hantering av aktiviteter initierade ur dessa
Utföra beredningsarbete, det vill säga tillverkningsunderlag, monteringsinstruktioner samt framtagning av fixturer
Hantera avvikelser, ändringar och reklamationer
Följa upp och analysera bl.a. tillverkningskostnader, avvikelser och långsiktiga åtgärder 
Arbeta med kontinuerligt förbättringsarbete

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial teknisk utbildning inom t.ex. maskinteknik, produktionsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Har ett tekniskt intresse, gärna kopplat till tillverkning och elektronik
Besitter analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter 
Kan tyda och förstå ritningar samt teknisk dokumentation 
Har kunskaper i CAD-mjukvara, gärna Creo
Talar och skriver flytande svenska och engelska


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet från komplex tillverkning, produktionsteknik eller produktutveckling
Har erfarenhet från ergonomi inom produktion (ISO 6385)
Har erfarenhet från produktion i renrum


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du besitter en god kommunikativ förmåga, då personliga möten är en central del i arbetet. Du är nyfiken, positiv och kan planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din gruppering såväl som i samarbete med operatörer och andra funktioner. Du är strukturerad, nyfiken och positiv och ser utmaningar i stället för problem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:

Saab är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är cirkaa 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Servicedeskmedarbetare till bolag inom medtech!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 21
Söker du efter mer än bara ett jobb? Nu har du möjlighet att bli en viktig länk i kedjan som förbättrar vården och samhället som helhet. Som Servicedeskmedarbetare spelar du en avgörande roll i att stödja vårdpersonalens och patienternas behov genom teknisk expertis och engagemang. I en dynamisk miljö får du inte bara möjlighet att växa och utvecklas inom organisationen, utan även möjlighet att vara en del av nytänkande förändringar som gör verklig skillnad. Låter det som något för dig? Skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för vår kunds räkning en Servicedeskmedarbetare. Kundföretaget är ett välkänt, expansivt och spännande företag inom vårdbranschen. Som Servicedeskmedarbetare kommer du framförallt att jobba med installation, support och felsökning av IT utrustning via telefon och fjärrstyrningsverktyg. Detta utförs oftast direkt i dialog med deras användare men sker också i nära samarbete med lokala IT-tekniker och IT-driftspersonal när så kräver.

I rollen arbetar du från kundföretagets huvudkontor i hjärtat av Göteborg med att stötta vårdenheter runt om i hela Sverige tillsammans med ett mindre team. Du kommer vara en viktig kugge i supportteamet och ha tätt samarbete med hela supportorganisationen. Ärenden som hanteras av IT Supporten kommer in via telefon, mail samt ärendehanteringssystem. I rollen kommer erbjudas mycket frihet under ansvar, du har därmed frihet i din roll men ett stort ansvar för dina uppgifter. Är du driven och gillar att vara med och påverka IT-miljön så har du en stor chans för att få göra detta i denna roll. 

Exempel på arbetsuppgifter:

Jobba med installation, support och felsökning av IT utrustning.
Arbeta med inslag av användaradministration.
Vara med och utveckla och kvalitetssäkra IT Supporten.
Vara med och utveckla supportprocesser, för att säkerställa en högkvalitativ support.
Medverka och eventuellt samordna/driva förändringsarbete inom IT.
Bidra som tekniker i centralt samt delta centrala projekt och utrullningar.

VI SÖKER DIG SOM:
Har erfarenhet av arbete med IT-support sedan tidigare.
Tidigare har erfarenhet av Office 365, Microsoft Teams, Ondrive, Exchange och Active Directory.
Har kunskaper om datorer, kringutrustning, operativsystem och nätverk.
Behärskar engelska och svenska flytande, då båda språken kommuniceras internt och externt.


Det är meriterande om du har erfarenhet av:

ITIL baserade ärendehanteringssystem tex. Ivanti, ServiceNow, Remedy etc.
Webdoc, Cosmic och/eller annat journalsystem.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du som person är nyfiken och flexibel i din yrkesroll och drivs av att få arbeta med människor. Vi tror att du som söker är en social och ansvarstagande person som har ett genuint intresse för människor, IT och att hjälpa andra samt att du har en stark samarbets- och kommunikationsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Mjukvaruverifierare till Saab

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 14
Vi söker nu efter en duktig mjukvaruverifierare för en spännande roll inom utveckling av mjukvara till radarsystem, antenner och sensorer till Saab. Är du en strategisk och analytisk person med en bakgrund inom mjukvarutestning? Då kan du vara den vi söker! Skicka in din ansökan idag, urvalet sker löpande! 

OM TJÄNSTEN: 
Som mjukvaruverifierare hos Saab kommer du att vara en integrerad del av ett team i uppstartsfas, bestående av cirka 10 personer som fokuserar på utvecklingen av avancerade radarsystem och antenner. Ditt arbete kommer att omfatta skapandet av mjukvarufunktionalitet som är central för dessa system, särskilt inom områden som felövervakning och hantering av felkoder. Även andra uppgifter som automatiseringar av olika tester, verifiering av sensormjukvara och andra verifieringsstrategier förekommer. Teamet arbetar i nära samarbete med övriga utvecklingsteam och avdelningar för att säkerställa att tekniken alltid ligger steget före. 

 OM KUNDFÖRETAGET: 
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. 

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en relevant högskole- eller civilingenjörsexamen eller motsvarande. 
Är en strategisk och analytisk person. 
Är obehindrad i både det svenska och engelska språket då detta används i det dagliga arbetet. 


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas och bli långvarig i rollen tror vi att du som person har förmågan att se hur saker hänger ihop, samt är nyfiken och noggrann. Du gillar att ingå i ett team där man har många kontaktytor internt och jobbar nära kollegor samt andra team. OM ANSTÄLLNINGEN: 
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6–12 månader blir direktanställd hos kunden.  

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid 
Start: Efter överenskommelse/snarast 
Placering: Göteborg 
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi 
Lön: Marknadsmässig  


 Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.  

OM FRIDAY: 
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.  

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!  

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior DevOps-ingenjör till Saab

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 14
Har du en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet från mjukvaruutveckling? Se då hit! Vi söker nu efter en duktig junior Devops-ingenjör, för en spännande roll inom utveckling av mjukvara till radarsystem, antenner och sensorer till Saab. Har du även ett driv för samhällsnytta? Då är du välkommen att skicka in din ansökan idag, urvalet sker löpande! 

OM TJÄNSTEN: 
I din roll som DevOps-ingenjör hos Saab kommer du ingå i ett team bestående av cirka 10 personer, som utvecklar mjukvara till radarsystem och antenner med tillhörande funktionalitet inom bland annat felövervakning och felkodshantering. Teamet har en dynamisk och samarbetsinriktad arbetsmiljö med övriga utvecklingsteam och avdelningar, för att kunna säkerställa att tekniken alltid ligger i framkant.  

OM KUNDFÖRETAGET: 
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. 

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en relevant högskole- eller civilingenjörsexamen eller motsvarande.  
Är obehindrad i både det svenska och engelska språket då detta används i det dagliga arbetet. 
Har ett intresse för flöden och automatiseringar. 


Det anses vara meriterande om du har tidigare erfarenhet från mjukvaruutveckling.  Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas och bli långvarig i rollen ser vi att du som person är strukturerad, noggrann och självgående. Du gillar att ingå i ett team där man har många kontaktytor internt och jobbar nära kollegor samt andra team. OM ANSTÄLLNINGEN: 
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6–12 månader blir direktanställd hos kunden.  

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid 
Start: Efter överenskommelse/snarast 
Placering: Göteborg 
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi 
Lön: Marknadsmässig  


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.  

OM FRIDAY: 
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.  

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!  

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Test engineer to automotive company at the forefront of technology

Kontrollingenjör, maskin
Läs mer Sep 8
On behalf of our client, we are currently searching for a test engineer eager to specialize in the testing of vehicle Cab Climate and Thermal Supply systems. If you are a motivated and ambitious engineer seeking to be part of a globally recognized company, this is the perfect opportunity for you.

ABOUT THE ROLE:

You will join a team of experienced engineer that work with different aspect of developing, delivering, and maintaining an optimized Cab Climate and Thermal Supply systems for all types of propulsion installations. Therefore, this is a perfect opportunity for junior engineer with some work experience within testing to join and evolve within your field.

Wondering what a typical day looks like for our Test Engineers?

Well, it depends on the project phase. During the preparation phase, you'll focus on validity checks, meticulous planning, and engaging discussions with stakeholders to shape the project's path. In the testing phase, it's all about diving deep into testing activities and making sure the planned test is conducted according to plan.

Since the company operate globally, some traveling will be required.

WHO WE ARE LOOKING FOR:
BSc preferably MSc in engineering.
Work experience with working with testing of rigs or components.
Be able to communicate fluently in English. If you have some knowledge of Swedish, it's advantageous.
Its considered meritorious if you have experience working with diagnostic tools and CAN-communications.

AS A PERSON YOU ARE:
Outgoing with strong communications skills.
Analytical with the ability to process complex information.

ADDITIONAL INFORMATION: 
Employment type: Full-time, long-term 
Start date: As soon as possible/according to agreement 
Location: Gothenburg 
Contact person: Gustav Widman, gustav.widman@friday.se 
Salary: Fixed monthly 


 

Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY: 

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values and corporate culture which both candidate and client considers optimal. 

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded, aiming to find that workplace that gives you the Friday feeling – every day! 

We mainly focusing on young engineers who are at the beginning of their careers or soon graduating from university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each day. ”Friday – everyday”, how about that?

Ansök nu

Kite System Technician till Greentech-bolag!

Servicetekniker, maskin
Läs mer Sep 8
Är du en maskin- eller systemingenjör med några års erfarenhet som servicetekniker? Hos vår kund får du vara med i arbetet mot att minska de globala koldioxidavtrycken och inspireras av utmaningarna med att driva teknikens gränser framåt. Är du den vi söker? Välkommen in med din ansökan - vi tillämpar löpande urval. 
Om tjänsten: 

Vi söker för kunds räkning en passionerad och erfaren servicetekniker som brinner för att minska vår globala koldioxidpåverkan och som drivs av utmaningarna med att ta teknologins framsteg ett steg längre. Hos vår kund erbjuds du en spännande ingenjörsresa som Kite System Technician. Här får du möjligheten att vara en del av ett internationellt team som arbetar mot kommersialiseringen av en revolutionerande förnybar energiteknik. I din roll förväntas du delta i aktiviteter på maskin- såväl som elektrområdet. Här finns en god global expansionspotential, där du som vetgirig person erbjuds möjligheten till konstant utveckling. 

Vår kund är en världsledande utvecklare av marin energiteknologi. Arbetet syftar till att minimera den globala koldioxidavtrycket från energiindustrin genom att möjliggöra kommersiell produktion av ren energi från tidvattenströmmar och havsströmmar. Deras prisbelönta och patenterade undervattensdrakteknologi är tillämpningsbar i områden där ingen annan känd teknologi kan verka kostnadseffektivt.  
Arbetsuppgifter:

I rollen som Kite System Technician kommer du vara delaktig i kommersialiseringen av draksystemen hela vägen från montering, till inspektion, test och underhåll. I tätt samarbete med kollegor utvecklar och förbättrar ni produkten genom reparationer och komponentbyten vid behov. Därutöver sker ett övergripande utvecklingsarbete där du får möjligheten att vara med och förbättra förfaranden, verktyg och metoder som rör platsetablering, underhåll, och montering såväl som test och funktionskontroller. Det test- och underhållsarbete som utövas sker internt i den nyligen invigda verksatdsanläggningen i Göteborg, såväl som på andra interna siter. Detta ställer krav på dig som en samarbetsvillig och kommunikativ medspelare som inte räds för att utmana dig och dina kollegors etablerade rutiner. Tillsammans drivs ni av arbetet med den förnybara energitekniken med högt kvalitativt utvecklingsarbete och en grönare framtid i fokus. 
Vi söker dig som: 
Har en teknisk eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller motsvarande. 
Innehar några års arbetslivserfarenhet som servicetekniker. 
Är bekväm med verktyg och utrustning för installation, underhåll och reparation. 
Har kapaciteten att jobba i fysiskt påfrestande miljöer. 
Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken kommuniceras i det dagliga arbetet. 


Det är inte ett krav, men meriterande om du:

Tidigare arbetat med installationer inom el eller automation.
Innehar truckkörkort. 


Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du ska trivas och utvecklas i rollen som Kite System Technician ser vi att du besitter ett stort tekniskt intresse med en positiv inställning till utvecklingsarbete. Med ett analytiskt och öppensinnat öga välkomnar du dina kollegors infallsvinklar, samtidigt som du också vågar utmana med egna lösningar och idéer. Vidare tror vi att du är en social person som trivs att jobba i tätt samarbete med kollegor och externa parter. 
Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 12 månader.

 

Övrig info:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Hanna Lind, Hanna.lind@friday.se 
Lön: Marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

NU SÖKER VI EN BUSINESS ANALYST TILL VÄLKÄNT BOLAG I GÖTEBORG

Civilingenjör, systemutveckling
Läs mer Sep 7
Nu finns möjligen att ansluta till ett av Göteborgs mest välrenommerade bolag. Vi söker en business analyst som arbeta med att uppdatera rutiner och arbetssätt för att möta de nya krav som kommer i samband med en lagändring.

OM TJÄNSTEN:

I den här rollen blir du en integrerad del av ett nyligen bildat team bestående av utvecklare, produktägare och analytiker. Teamets primära uppgift är att skapa ett system som kan anpassa företagets arbetsmetoder och rutiner för att möta de nya krav som uppstår i samband med lagändring.

Som business analyst kommer du:

Arbeta nära med nyckelintressenter, team och affärspartners för att få en förståelse för befintliga lösningar och de nödvändiga stegen som krävs för förändringar.
Säkerställa att de lösningar som utvecklas eller underhålls av ditt team överensstämmer med relevanta lagar och förordningar inom branschen.
Arbeta med att analysera befintliga lösningar och säkerställa att de uppfyller kraven som ställs.
Identifiera och föreslå förbättringar av befintliga lösningar och arbetssätt.
Vara spindeln i nätet mellan olika avdelningar och se till att ändringarna överensstämmer med avdelningarnas operativa behov.


Som anställd får du bra förmåner och företaget är bra på att måna om personlig utveckling. Företagskulturen är karakteriserad av en stark känsla av samhörighet och ömsesidigt engagemang. Det finns även möjlighet till flexibilitet i om arbetet sker på kontoret eller hemifrån.

Vi letar efter en individ som är intresserad av att ingå i ett långvarigt samarbete som utveckla både medarbetare och organisation!               

VI SÖKER DIG SOM:
Har högskole- eller universitetsexamen inom IT, ekonomi eller motsvarande.
Kan kommunicera obehindrat i Svenska och engelska, kan du ett tredje språk exempelvis tyska, franska eller lettiska är det meriterade.


Det är meriterande om:

Du har erfaret av att analysera olika företags situationer och förstå deras behov


Har erfarenhet av agila arbetsmetoder och arbete i tvärfunktionella team.


Har förståelse för molnbaserade lösningar och hur de ska integreras i en verksamhet.


Du har erfarenhet av arbete i en internationell miljö


Har erfarenhet av att utveckla arbetssätt och metoder för att möta specifika regelverk


Har erfarenhet av laglig rapportering inom transportbranschen, andra myndigheter eller motsvarande.


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa i rollen som business analyst krävs det att du som person är konsultmässig, driven och engagerad. Rollen kräver även att du är flexibel och har lätt för att samarbeta med olika personer i olika konstellationer. Vidare behöver du även vara kommunikativ och anpassa din kommunikation efter mottagaren.

 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, långsiktigt
Start: Snarast med hänsyn till uppsägningstid
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior backendutvecklare till Portify!

Backend-utvecklare
Läs mer Sep 8
Friday söker nu för Portifys räkning en junior backendutvecklare till deras kontor i centrala Göteborg. Portify är ett mindre bolag med 11 anställda och söker nu efter förstärkning till deras utvecklingsteam. Tycker du om programmering, är nyfiken och har kunskaper i C# är du varmt välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten: 

Som junior backendutvecklare kommer du att bli en del av ett utvecklingsteam om fem personer som består av produktägare, frontend och backendutvecklare. På arbetsplatsen är det en prestigelös och öppen företagskultur där de är ödmjuka till deras egna och varandras arbete och lägger stor vikt vid kunskapsdelning. 

För att du ska känna dig trygg i din roll kommer arbetet till en början innefatta mycket parprogrammering och utbildning kring deras 14 olika produkter som de arbetar med för att du ska få en god förståelse för verksamheten.

Arbetsuppgifter:

I din roll som backendutvecklare kommer du att arbeta med både nyutveckling och underhåll av befintliga produkter. Du kommer främst att sitta med C# och Azure, där du är omgiven av seniora utvecklare som finns nära till hands om du behöver stöttning. Rollen innehåller mycket självbestämmande, där du får möjlighet att testa olika idéer för att utvecklas i din roll som programmerare.

Portify arbetar projektbaserat, vilket betyder att de fokuserar på ett projekt i taget där de släpper nya releaser en gång i veckan, det kan vara allt från en minimal justering i en funktionalitet till en större förändring. 

Vi söker dig som: 
Har en eftergymnasial utbildning inom IT, datateknik eller annan relevant teknikrelaterad inriktning
Kan uppvisa att du arbetat med objektorienterad programmering och har ett intresse för det, gärna genom egna hobbyprojekt
Har ett stort tekniskt intresse och lätt för att ta till dig nya tekniker samt metoder
Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken kommuniceras internt


Det är meriterande om du: 

Har tidigare arbetslivserfarenhet med objektorienterad programmering
Har kunskap inom javascript, typescript, angular samt react


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du som person har en ödmjuk inställning, är lyhörd och lösningsorienterad. Vidare tror vi att du tar egna initiativ genom att komma med nya förslag och lösningar. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och agerar för verksamhetens bästa.

Om kundföretaget: 

Portify är ett produktbolag som utvecklar produkter som förändrar världen till de bättre för dess användare. Med hjälp av små medel förflytta brandsläckning till planerat arbete kan göra stor skillnad för användarens arbetssituation. Att förutse beslutfattare med lättförståelig och korrekt information sparar både tid och pengar. De arbetar nära deras kunder, vilket innebär att det är mycket diskussioner med korta beslutsvägar vilket gör att de snabbt kan anpassa produktutvecklingen till deras behov. 

Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday men med ambitionen att du på sikt blir anställd direkt hos Portify. 

Övrig info: 
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön
Start: Enligt överenskommelse


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas.

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Planerare inom eftermarknad till Saab!

Planare, glas
Läs mer Sep 8
Trivs du i att arbeta med många kontaktytor i en övergripande, bred roll? Har du en utbildning riktad mot planering, logistik eller inköp och vill bli en del av ett Vill du dessutom arbeta i en miljö präglad av personlig såväl som professionell utveckling? Då kan rollen som Planerare på SAAB vara något för dig, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM TJÄNSTEN:

Som Planerare inom Eftermarknad kommer du att bli en del av ett team bestående av juniora såväl som seniora planerare, koordinatorer och projektledare med varierande bakgrund och erfarenhet. Teamet arbetar med många olika produkter inom området mark-, sjö- och flyg och med såväl nya som äldre system och därmed med varierande arbetsuppgifter och är involverade i hela värdekedjan från ax till limpa. I rollen arbetar du kundnära där du har daglig dialog med kunder och säkerställer att produkternas förmåga upprätthålls.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Offerthantering och uppföljning.
Analys av ledtider och kostnader för beställningar och leveranser.
Hantering av förfrågningar och leveranser för reparenter och reservdelar.
Samarbete internt med avdelningar som bland annat inköp, konstruktion och produktion.
Planering, transferering och uförande av inköpsrekvisitioner.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom logistik, supply chain eller likvärdigt område.
Besitter en god systemvana och erfarenhet av något affärssystem, ex. SAP eller IFS.
Besitter goda kunskaper och har intresse för nätverk.
Har ett genuint tekniskt intresse.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarnehet av operativt arbete i en liknande roll, exempelvis inom planering, logistik eller inköp.


För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är initiativtagande, ansvarsfull, strukturerad och en lagspelare som gör ditt bästa för att bidra till gruppens prestation. Då du kommer att ha daglig kontakt med kund ser vi vidare att du är kommunikativ och har ätt för relationsskapande. Du är flexibel och orädd att ta dig an nya, varierande arbetsuppgifter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen är att du sedan blir direktanställd hos Saab. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid.
Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse.
Placering: Göteborg.
Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska
Lön: Marknadsmässig.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Integrationsingenjör till Saab!

Systemansvarig
Läs mer Sep 8
Är du en kommunikativ person med intresse för att arbeta med komplexa produkter och integration och verifiering? Vill du dessutom arbeta i en miljö präglad av personlig såväl som professionell utveckling och arbeta kundnära med att säkerställa produkternas funktionalitet och kvalitet? Då kan denna tjänsten vara något för dig, sök redan idag!

OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM TJÄNSTEN:

Som Integrations- och verifieringsingenjör kommer du att bli en del av ett team bestående av juniora såväl som seniora ingenjörer och arbeta med att integrera och validera SAABs system i slutfas. Du ansvarar över integration och verifiering, utveckling samt kundanpassningar av sjö- och markradar. I rollen som Integrations- och verifieringsingenjör har du vidare en viktig roll i kontakt med samt är ute hos SAABs kunder för att säkerställa att produkten fungerar som den ska och att kundkraven uppfylls. Detta gör att tjänsten innefattar resor vilket kräver att du är en kommunikativ person.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

Hantera produktens integration och verifiering.
Uföra acceptanstester ute hos kund.
Skapa och tolka analyser av radardata.
Arbeta med uppgraderaingar i systemen i Linux-miljö.
Felsöka i nätverk och utföra tester och script.
Säkerställa produktens funktionalitet och demohantering ute hos kund.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en civilingenjörsexamen i mjukvaruutveckling, programvaruteknik eller motsvarande område.
Besitter goda kunskaper i Linux.
Besitter goda kunskaper och har intresse för nätverk.
Tycker att tekniska utmaningar är spännande och har ett intresse av att arbeta hands on och i systemen.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Har B-körkort.


För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är strukturerad, duktig på att kommunicera och en lagspelare som gör ditt bästa för att bidra till gruppens prestation. Du kommer även bistå serviceaktiviteter hos vår kund därav ser vi även att du är flexibel och har lätt för relationsskapande. Du är initiativtagande och inte rädd för att ta dig an nya och varierande arbetsuppgifter.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse.
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior systemarkitekt till bolag inom fordonsindustrin!

Systemarkitekt
Läs mer Sep 4
Friday söker nu för kunds räkning en junior systemarkitekt. Bolaget verkar inom fordonsindustrin och du kommer att tillhöra ett mindre team om fem personer. Varmt välkommen in med din ansökan!Om tjänsten: 

I rollen som systemarkitekt kommer du att vara en central roll i organisationen där du kommer att arbeta tätt tillsammans med ett team om fem personer. 

Som systemarkitekt kommer du att ingå i ett mindre team bestående av seniora såväl som juniora kollegor. I din roll kommer du tillsammans med andra viktiga aktörer i organisationen sammanställa olika krav utifrån vad kunden förväntar sig med hänsyn till lagar och regler som behöver följas. Du kommer tillsammans med andra roller diskutera hur ni kommer fram till den mest optimala lösningen. Det här för att utvecklarna ska kunna ta vid efter att du skrivit en mjukvaruspecifikation så att de kan koda utifrån specifikationen. 

För att du skall trivas i denna roll är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga då du kommer att ha en nära dialog med olika viktiga aktörer i ditt dagliga arbete. 

Vi söker dig som: 
Har en högskole-/civilingenjörsexamen inom mekatronik, elektronik eller motsvarande. 
Har ett intresse för mjuk- och hårdvaruutveckling.
Talar och skriver flytande engelska då språket används i det dagliga arbetet. 


Det är meriterande om du: 

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller tidigare har arbetat inom fordonsindustrin. 


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du som person besitter en god social förmåga, är lyhörd och noggrann. Vidare tror vi att du är strukturerad och en lagspelare som gör ditt bästa för att bidra till gruppens prestation. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och agerar för verksamhetens bästa.

Om anställningen: 

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering. 

Övrig information: 
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/ Enligt överenskommelse
Rekryteringsansvarig: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Erfaren Elingenjör Till Högteknologiskt Bolag

Civilingenjör, konstruktion, elkraft
Läs mer Jun 15
Är du en driven och initiativtagande person? Vill du vara en del av ett bolag som arbetar för en mer hållbar framtid? Se då hit! Vi söker nu för kunds räkning en erfaren Elingenjör till ett bolag som utvecklar lösningar vad gäller mer klimatsmart el.

OM TJÄNSTEN:

Kundbolaget genomgår en teknisk utvecklingsresa och ska nu starta igång sina första kundprojekt där dem nu söker en elingenjör till teamet. Huvudsakligen arbetar dem med att transformera restströmmar av biomassa till fossilfri syntetgas. Genom en egenutvecklad och kostnadseffektiv förgasningsprocess ska syntetgasen användas till värmeproduktion som ska ersätta fossil gasol. Genom detta är målet att minska klimatpåverkan och utveckla en grönare lösning vad gäller el. Du kommer att tillhöra ett team som präglas av en positiv och hjälpsam laganda där man arbetar tillsammans för att nå bästa möjliga mål.

Mer specifika arbetsuppgifter:

Utveckla elsystem.
Arbeta med kablage, belysning och jordning.
Stötta upp i dimensionering av utrustning.
Delta i anläggningsuppstarter.
Besöka leverantörer och kundanläggningar.

VI SÖKER DIG SOM:  
Besitter en eftergymnasialutbildning som elingenjör, eller motsvarande.
Har 1-3 års arbetslivserfarenhet i en likande roll.
Talar obehindrad svenska och engelska då detta kommuniceras dagligen såväl internt som externt.
Har B-körkort.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är driven, positiv och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6–12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg/Hisingen.
Kontaktuppgifter: Sanja Velminrovic.
Lön: Månadslön.
Start: Omgående/Enligt överenskommelse.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Embeddedutvecklare till Saab!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 4
Är du en driven utvecklare som vill arbeta med utveckling av radarsensorer till toppmoderna system? Se då hit! Hos Saab får du möjligheten att jobba med högteknologiska produkter där du också erbjuds goda utvecklingsmöjligheter i samarbetet med seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten:

I din roll som Embeddedutvecklare kommer du vara med och utveckla antennära radarsensorer till flera olika produkter inriktade på markgående system. Du kommer tillhöra ett agilt, tvärfunktionellt team med expertkompetens inom flera områden såsom firmwareutveckling, mjukvaruutveckling, testning och systemarkitektur. Det dagliga arbetet innefattar att designa, implementera och testa programvara för bolagets radarsystem. Här möts du av ett team där samarbetet prioriteras högt vilket framträder i arbetet som sker i såväl par- som mobbprogrammering. 

På anläggningen hos Saab har man ett heltäckande ägandeskap där man utvecklar produkter från ax till limpa. Här får du därför vara med och ta fram eller vidareutvecklar produkter från krav till färdig lösning. Du kommer framförallt arbeta i C/C++, men även i andra programmeringsspråk och tekniker som FGPA-programmering. Detta ställer krav på dig som en allätare när det kommer till utveckling. Dessutom kommer du spendera en del tid i labbet med olika instrument för att göra mätningar, och därför söker vi dig som också har ett intresse för att jobba nära hårdvaran.

Vi söker dig som: 
Har eftergymnasial utbildning inom Datavetenskap, Elektroteknik eller motsvarande
Besitter en god förståelse för inbyggda system
Har erfarenhet, intresse eller en vilja att lära sig FPGA-programmering i VHDL
Är obehindrad i svenska och engelska språket då detta används i det dagliga arbetet


Det är inte ett krav, men meriterande om du:

Har goda kunskaper i C/C++
Har ett intresse för DevOps och CI/CD då detta implementera på avdelningen
Har något års erfarenhet från en liknande roll


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas och bli långvarig i rollen tror vi att du som person är förtroendeingivande och duktig på att plocka upp nya tankar och idéer. Du är driven och engagerad och trivs i såväl självgående som teambaserat arbete.

Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om kundföretaget: 

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6–12 månader blir direktanställd hos dem. 

Övrig info:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

Om Friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

First Line Support till Globalt Bolag!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 29
Är du tekniskt lagd, har ett stort intresse för IT och har erfarenhet av teknisk support eller helpdesk? Då kan detta vara något för dig! Välkommen in med din ansökan - vi tillämpar löpande urval!
OM TJÄNSTEN:

Friday söker för en kunds räkning en First Line Support till ett väletablerat och internationellt bolag. Du kommer tillhöra ett team på 6 personer som besitter stor kunskap och arbetar mot hela Norden.

Ditt fokus kommer vara att ge stöd till kunder i deras ärenden gällande flertalet applikationer. Det dagliga arbetet kan bestå av bland annat lösenordshantering och upplåsning av konton men även större uppgifter, där det alltid finns kollegor att tillgå för hjälp och utbildningar för att vässa dina kunskaper.

Då du kommer ingå det nordiska teamet kommer du bemöta kunder från flertalet länder och det förutsätter en god serviceförmåga samt goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Här kommer du ansvara över allt från att ta emot ärenden via mejl och telefon, hantera tickets och dess status samt eskalera ärenden till övriga instanser vid behov. Med det sagt är det viktigt att du är teknikintresserad och trivs med att jobba med IT och människor. 

 

VI SÖKER DIG SOM:  
Har tidigare arbetslivserfarenhet från teknisk support/helpdesk.
Har goda datorkunskaper och ett starkt intresse för IT.
Har kunskaper och erfarenheter från att arbeta enligt ITIL och ITSM.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet


Det är meriterande om du:

Talar ytterligare nordiska språk, med fördel finska. 


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är självgående och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du flexibel, noggrann och nyfiken med ambitionen att ständigt utvecklas. Vi tror också att du är en person som håller sig lugn även vid högt tempo och har goda kommunikativa förmågor.

 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Friday. Initialt sträcker sig anställningen över 12 månader, med möjlighet till förlängning.

 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, skiftarbete med möjlighet att arbeta hemifrån på 50%.
Placering: Göteborg, Lindholmen.
Kontaktuppgifter: Hanna Lejon.
Lön: Månadslön.
Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Configuration Manager till Saab!

Configuration Manager/CM
Läs mer Sep 19
Är du intresserad av att vara med och göra världen till en säkrare plats? Vill du vara verkande i miljöer där gränserna för vad som är tekniskt möjligt hela tiden utmanas? SAAB söker en person med ett tekniskt intresse och förståelse att arbeta med konfigurationshantering. Är du den vi letar efter? Skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. ?

OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM TJÄNSTEN:

Som Configuration Manager kommer du att ingå i ett medelstort team och arbeta med Configuration Management för de produkter som kunden arbetar med. Produkterna är omfattande och komplexa bestående av såväl mjuk- som hårdvara som ställer krav på ett nära samarbete med ingenjörerna som utvecklar produkterna. Produkterna har en lång livslängd och du arbetar med detta under dess hela livscykel. Du arbetar i olika projekt och ansvarar för att förstå hur produkterna är uppbyggda genom att visualisera dess olika komponenter och system. Som Configuration Manager arbetar du i flera projekt parallellt vilket ställer krav på ett strukturerat arbetssätt och noggrannhet. Du arbetar primärt i affärssystemet IFS och har en nära dialog med kunder runt om i världen vilket ställer krav på att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer.

Du kommer exempelvis att:

Bistå program- och/eller projektledningen i att leda och strukturera program och/eller projekt.
Definiera Configuration Management policies, handläggning, metoder och rapportering för projekt.
Styra och strukturera produkt och dokument.
Styra och kontrollera ändringar och deras tillhörande dokumentation.
Delta vid granskningar av dokumentation.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom kognitionsvetenskap eller motsvarande utbildning inom administration.
Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Har ett genuint tekniskt intresse samt en bred teknisk kompetens.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du har:

Erfarenhet av projektledning eller en ledande roll.


För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är strukturerad, har god kommunikationsförmåga och är en självständigt och noggrann person. Vidare arbetar du på ett strukturerat arbetssätt, har en god analytisk förmåga och affärsförståelse samt ett tydligt kundfokus. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: December/Januari.
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Embedded Developer to PowerCell!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 31
Are you an experienced embedded developer longing for a new challenge? Are you looking for an opportunity where you'll be able to sharpen your skills while simultaneously making the world a better place? If so, this role is for you! PowerCell is now looking for additional team members to join them in further developing their hydrogen fuel cells. Apply today!

ABOUT THE ROLE: 

PowerCell develops and produces fuel cell stacks and systems for stationary and mobile applications with a world class power density. As the stacks and systems are compact, modular, and scalable, they are easily adjusted to any customer need. 

As a part of the software engineering team, you'll collaborate with other skilled software engineers and embedded developers. You will develop software related to a wide range of applications, from platform development and automatic testing to data handling and analysis. Furthermore, you will collaborate and interact with colleagues of different competences and develop software suited to their specific needs. 

The software engineering team, with colleagues with varying backgrounds and skills, works in many different systems, applications, and platforms. PowerCell is committed to encouraging development of their team members, creating an exceptional opening for an embedded developer who aims to expand their skillset and grow in their career.

THE IDEAL CANDIDATE: 

The must-haves: 

Master’s or Bachelor’s degree in Engineering, preferably within Computer Science, Electrical Engineering or similar.  
A couple of years’ experience in a similar role.  
Experience from C/C++ and Python 
Experience from Matlab and Simulink 


As a person, you are: 

Interested in learning and improving as a developer 
Problem solving and initiative-taking 
Flexible and communicative 

ABOUT THE CLIENT:

PowerCell develops and produces hydrogen electric fuel cells for a wide variety of applications, including solutions for transport on and off road, marine and stationary. The fuel cells generate electricity with only water and heat as emissions. PowerCell has customers all over the world who has made the switch to renewable energy sources which contributes to a better environment and a sustainable future. 

ABOUT THE ASSIGNMENT: 

This is a consulting assignment which means that you will initially be employed by Friday. The ambition is that the assignment will result in a permanent position at PowerCell. 

ADDITIONAL INFORMATION: 
Employment type: Full-time, long-term 
Start date: As soon as possible/according to agreement 
Location: Gothenburg, Ruskvädersgatan 12 
Contact person: Pontus Somi, pontus@friday.se 
Salary: Fixed monthly 


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY: 

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values and corporate culture which both candidate and client considers optimal. 

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded, aiming to find that workplace that gives you the Friday feeling – every day! 

We mainly focusing on young engineers who are at the beginning of their careers or soon graduating from university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each day. ”Friday – everyday”, how about that?

Ansök nu

Backendutvecklare till Motorit!

Backend-utvecklare
Läs mer Aug 4
Är du en backendutvecklare med tidigare erfarenhet inom C#/.NET? Om svaret är ja, är det dig vi söker till Motorit, ett dotterbolag till Bilia. Här erbjuds chansen att få jobba med de senaste IT-plattformarna på ett bolag där det verkligen fokuserar på digital transformation. 

OM TJÄNSTEN: 

Friday söker nu för Motorits räkning förstärkning i form av Backendutvecklare. Som backendutvecklare på Motorit kommer du vara en del av ett agilt team om 20 personer och vara delaktig i många olika projekt som varierar i storlek och uppgifter. Motorit var tidigare en del av Bilia, och arbetar med drift, support, utveckling och projektledning. Du erbjuds en spännande och social arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Som Backendutvecklare kommer du arbeta med nyutveckling av nästa generations kundupplevelser och förvaltning av företagets nuvarande digitala lösningar inom olika affärsområden som till exempel publik webb, e-handel, bilförsäljning, servicemarknad mm. Här kommer du att arbeta nära verksamheten och vara en del av ett engagerat och positivt utvecklingsteam. I arbetet ingår att medverka i workshops med verksamheten och leverantörer gällande krav, avgränsningar, samt att ta fram lösningsförslag. 

VI SÖKER DIG SOM: 
Har läst på universitet/högskola med intresse och kunskaper inom Microsoft-stacken samt viljan att hela tiden lära dig nya saker.
Du har 2-3 års arbetslivserfarenhet inom området.
Du jobbar bra i team, är kommunikativ och tycker om att ditt arbete spelar roll på riktigt!
Du är duktig på att hitta lösningar och förmedla dessa i tal och skrift på både svenska och engelska. 


Följande erfarenheter är meriterande, men inget krav: 

.Net / Core
C#
Server
Epi Server/Optimizely CMS-Commerce (Headless CMS) 
Blazor
GraphQL
ElasticSearch
REST APi
Microservices
Kubernetes
Docker
Azure DevOps
TeamCity
Octopus

OM FÖRETAGET: 

Motorit är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Tillsammans strävar koncernen efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. Affärsidén är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för deras kunder. 

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday men med ambition att du på sikt blir anställd direkt hos Motorit. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Placering: Sisjön, Göteborg 
Kontaktperson: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas. 

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Product Quality Engineer To Innovative Automation Company

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Aug 21
Are you a driven and self-motivated engineer with a positive mindset? Do you have previous experience as a Product Quality Engineer or similar? Then look here! We are now looking for a Product Quality Engineer for an innovative automation company.

THE POSITION:

Our client are located in Gothenburg and it is a global leader in the design and manufacturing of automated production and material flow solutions. You will be part of an experienced and motivated team where everyone works together to fulfill the customer's requirements in the best possible way.

Key responsibilities:

Working with plastic components and injection molding processes
Inspection and approval of Initial Samples
Work with different Quality tools

THE IDEAL CANDIDATE:
A University degree (Bachelor or Master) within engineering
Relevant working experience, preferably within Product Quality or similar
Fluent in English


Advantageous experience:

Various systems, preferably SAP and Coral (Aras)
Mechatronics
Factory approval test and Product testing
Familiar with different Quality Tools (5w2h, Ishikawa)


As a person, we believe that you are a team player with a positive mindset as well as being self-driven and autonomous. You also have good communication and you are a responsible person with a problem-solving attitude. You will also need to be a flexible person as the position involves traveling 1-2 days per month. ABOUT THE EMPLOYMENT:

This is a consulting assignment which means that you will initially be employed by Friday. The ambition is that the assignment will result in a permanent position at the client company.ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time, long term
Start: Immediately/with regard to the notice period
Location: Gothenburg
Contact person: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
Salary: Fixed monthly


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates and the position can be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values and corporate culture which both candidate and client considers optimal.

Our passion is to help people to the right position, workplace and context and we work in the field between IT and Technology. That's why we founded Friday, with the ambition to help you with the job that gives you the Friday feeling-every day!

We mainly focus on young engineers who are at the beginning of their careers or soon concluding college / university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each morning. "Friday-everyday", how about that?

Ansök nu

Junior Mjukvarutestare till innovativt bolag!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Aug 24
Är du en driven, engagerad och ansvarstagande person som besitter ett starkt tekniskt intresse? Se då hit! Vi söker nu för kunds räkning en mjukvarutestare som kommer att vara med i utvecklingen av dess produkt!

OM TJÄNSTEN: 

Friday söker nu för kunds räkning en Mjukvarutestare till ett bolag som arbetar med att leverera mjukvara till medtech-bolag. Mjukvaran är en egenutvecklad SaaS-plattform som hjälper kundföretagets kunder att förbättra sina strategiska beslut samt reducera möjliga risker i verksamheten. Kundbolaget arbetar i mindre team där du som Mjukvarutestare kommer att arbeta krossfunktionellt mellan dessa för att uppnå bästa möjliga resultat vid nyutveckling, utveckling av nya funktioner samt kundanpassningar av SaaS-plattformen. I rollen som Mjukvarutestare kommer du vidare att ansvara för uppbyggnaden av kundföretagets testautomatisering samt arbeta i tätt samarbete med företagets mjukvaruutvecklare.

Mer specifikt kommer du att:

Testa bolagets komplexa mjukvaruplattform med hjälp av manuella och regressionstester.
Delta vid uppbyggnad av testautomatisering.
Se över behov och förbättringsförslag i mjukvaran.
Ha daglig dialog och jobba i ett tätt samarbete med mjukvaruutvecklare.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en avslutad eftergymnasial utbildning inom IT, Mjukvarutestning eller annat likvärdigt område.
Besitter goda kunskaper inom mjukvarutestning.
Besitter goda kunskaper i Microsoft eller Azure-miljö.
Har ett starkt och genuint tekniskt intresse.


Det är meriterande om du:

Har tidigare erfarenhet av testverktyg, exempelvis Cypress eller Selenium.
Besitter programmeringskunskaper inom C#.Net.
Har tidigare arbetslivserfarenhet av en liknande roll.


 Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är en person med ett genuint teknisk intresse. Du är driven och engagerad med förmågan att dels vara självgående och ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du noggrann, flexibel och nyfiken där du ständigt vill lära dig mer och utvecklas. Kundbolaget är måna om långsiktighet och ser gärna att du vill utvecklas framåt i din roll.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Start: Omgående/Enligt överenskommelse.
Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska.
Lön: Fast månadslön.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Hardware Engineer to Alps Alpine!

Civilingenjör, kvalitet, elektronik
Läs mer Aug 25
Do you have knowledge within electronics and hardware of computing systems and an interest for automotive technologies? Are you interested in joining Alps Alpine in developing world class vehicle electronics, establishing new processes and improve existing ones? If so, Alps Alpine has an opening for you!

ABOUT THE POSITION:

As a Hardware Engineer within Electronics for Computing Systems at Alps Alpine, you will be responsible for developing and maintaining hardware development within computing systems, and thus ensuring that the products will meet the standards required by customers. Furthermore, you will be leading engineering activities regarding electronics during each product phase. You will also be responsible for requirement analysis and interfacing between Alps Alpine's development teams and customers regarding hardware related issues. You will be a part of a team consisting of project managers, other hardware engineers and mechanical engineers.

Some of your day-to-day tasks:

Perform hardware releases, including review and release of hardware documentation.
Collect and analyze requirements from customers.
Participate in hardware evaluation events and present results.
Handle questions regarding hardware from customers.
Be responsible for the communication with subcontractors.
Participate in Alps Alpine internal technology workshops.

THE IDEAL CANDIDATE: 
A relevant university degree, such as electrical or electronics engineering.
At least 3 years of work experience within hardware and electronics, preferably within the automotive industry.
Fluent in both spoken and written English.
Driving license


In order to be a good fit with Alps Alpine, we think you have a professional approach towards customers and good communication skills. You are a fast learner, eager to learn and develop within the company. You are also flexible and focused on customer satisfaction. Though you work in a team with others you are a good team player with a positive and outgoing mindset and aim to help the team solve their tasks.

ABOUT THE COMPANY:

Alps Alpine is one of the world’s premier manufacturers of electronic components for computer, communications and car electronic equipment and is the industry leading manufacturer of high-performance mobile electronics. Alps Alpine, founded in 1948, is the only manufacturer specializing in mobile multimedia, an integrated system approach incorporating digital entertainment, security and navigation products for your mobile entertainment. The Swedish branch is focused on vehicle electronics with products within speakers and sound, infotainment, and radar solutions.

ABOUT THE ASSIGNMENT:

The position is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Friday and you will be employed by Alps Alpine.

ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time.
Start date: As soon as possible.
Location: Gothenburg.
Point of contact: Marta Laszewska, marta@friday.se
Salary: Fixed monthly salary.


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due.

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal.

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded, aiming to find that workplace that gives you the Friday feeling – every day!

We mainly focus on young engineers who are at the beginning of their careers or soon graduating from university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work.

Ansök nu

Onsite-tekniker till Medtechbolag!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 22
Vill du bidra med din tekniska kompetens till en plats där den verkligen betyder något? Nu söker vi en engagerad Onsite-tekniker som uppskattar att lösa tekniska utmaningar. Här har du möjligheten att arbeta i en miljö där innovation och omtanke går hand i hand, med målet att förbättra vårdupplevelsen för patienter och vårdpersonal. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för vår kunds räkning en Onsite-tekniker. Kundföretaget är ett välkänt, expansivt och spännande företag inom vårdbranschen. I rollen som Onsite-tekniker kommer du framförallt att jobba med installation, support och felsökning av lokal IT utrustning. Som Onsite-tekniker kommer du utgå hemifrån, alternativt från kontoret beläget i centrala Göteborg och arbeta ute på företagets vårdenheter runt om i Göteborgsområdet/ Västra Götalandsregionen majoriteten av din arbetsvecka.

Du kommer vara en viktig kugge i supportteamet och ha tätt samarbete med hela supportorganisationen. Din arbetsdag kommer att bestå av teknisk felsökning, problemlösning och service, där ärenden kommer in via ett ärendehanteringssystem. I rollen som Onsite-tekniker erbjuds du frihet under ansvar, vilket innebär ett stort ansvar för dina uppgifter. Om du gillar att träffa nya personer och ha ett stort kontaktnät ute på vårdcentraler/enheter så är denna tjänst rätt för dig. Här har du möjlighet att påverka och växa i en utvecklande roll.

Exempel på arbetsuppgifter:

Jobba med installation, support och felsökning av lokal IT utrustning.
Arbeta i nära samarbete med den centrala IT drift/support avdelningen i syfte att upprätthålla hög tillgänglighet och avhjälpa fel för användarna.
Kartlägga behov och önskemål avseende IT från de olika lokala vårdenheterna.
Medverka och eventuellt samordna/driva förändringsarbete inom IT på de lokala vårdenheterna.
Bidra som tekniker i lokala samt centrala projekt och utrullningar.

VI SÖKER DIG SOM:
Har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare.
Har kunskaper i Active Directory.
Har erfarenhet av att installera applikationer och anslutna enheter.
Har goda kunskaper om datorer, kringutrustning, operativsystem och nätverk.
Är familjär med Microsoft Office 365, Ondrive, samt Microsoft Teams.
Har B-körkort då tjänsten innebär resor.
Behärskar engelska och svenska flytande, då båda språken kommuniceras internt och externt.


Det är meriterande om du har erfarenhet av:

ITIL baserade ärendehanteringssystem tex. Ivanti, ServiceNow, Remedy etc.
Webdoc, Cosmic och/eller annat journalsystem.
Microsoft Endpoint Configuration Manager.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du som person är nyfiken och flexibel i din yrkesroll och drivs av att få arbeta med människor. Vi tror att du som söker är en social och ansvarstagande person som har ett genuint intresse för människor, IT och att hjälpa andra samt har en stark samarbets- och kommunikationsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Servicedeskmedarbetare till medtechbolag!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 21
Söker du efter mer än bara ett jobb? Nu har du möjlighet att bli en viktig länk i kedjan som förbättrar vården och samhället som helhet. Som Servicedeskmedarbetare spelar du en avgörande roll i att stödja vårdpersonalens och patienternas behov genom teknisk expertis och engagemang. I en dynamisk miljö får du inte bara möjlighet att växa och utvecklas inom organisationen, utan även möjlighet att vara en del av nytänkande förändringar som gör verklig skillnad. Låter det som något för dig? Skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för vår kunds räkning en Servicedeskmedarbetare. Kundföretaget är ett välkänt, expansivt och spännande företag inom vårdbranschen. Som Servicedeskmedarbetare kommer du framförallt att jobba med installation, support och felsökning av IT utrustning via telefon och fjärrstyrningsverktyg. Detta utförs oftast direkt i dialog med deras användare men sker också i nära samarbete med lokala IT-tekniker och IT-driftspersonal när så kräver.

I rollen arbetar du från kundföretagets huvudkontor i hjärtat av Göteborg med att stötta vårdenheter runt om i hela Sverige tillsammans med ett mindre team. Du kommer vara en viktig kugge i supportteamet och ha tätt samarbete med hela supportorganisationen. Ärenden som hanteras av IT Supporten kommer in via telefon, mail samt ärendehanteringssystem. I rollen kommer erbjudas mycket frihet under ansvar, du har därmed frihet i din roll men ett stort ansvar för dina uppgifter. Är du driven och gillar att vara med och påverka IT-miljön så har du en stor chans för att få göra detta i denna roll. 

Exempel på arbetsuppgifter:

Jobba med installation, support och felsökning av IT utrustning.
Arbeta med inslag av användaradministration.
Vara med och utveckla och kvalitetssäkra IT Supporten.
Vara med och utveckla supportprocesser, för att säkerställa en högkvalitativ support.
Medverka och eventuellt samordna/driva förändringsarbete inom IT.
Bidra som tekniker i centralt samt delta centrala projekt och utrullningar.

VI SÖKER DIG SOM:
Har erfarenhet av arbete med IT-support sedan tidigare.
Tidigare har erfarenhet av Office 365, Microsoft Teams, Ondrive, Exchange och Active Directory.
Har kunskaper om datorer, kringutrustning, operativsystem och nätverk.
Behärskar engelska och svenska flytande, då båda språken kommuniceras internt och externt.


Det är meriterande om du har erfarenhet av:

ITIL baserade ärendehanteringssystem tex. Ivanti, ServiceNow, Remedy etc.
Webdoc, Cosmic och/eller annat journalsystem.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du som person är nyfiken och flexibel i din yrkesroll och drivs av att få arbeta med människor. Vi tror att du som söker är en social och ansvarstagande person som har ett genuint intresse för människor, IT och att hjälpa andra samt att du har en stark samarbets- och kommunikationsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

STRATEGISK INKÖPARE TILL SAAB I GÖTEBORG

Inköpare
Läs mer Aug 14
Har du bred erfarenhet av inköp, eller har jobbat i en roll med motsvarande förståelse för den strategiska leveranskedjan? Vill du bli en del av ett team som arbetar med att försäkra leveransen av produkter till SAABs kunder? Detta är din möjlighet att bli del av ett spännande företag med världsunika och ledande produkter.

OM TJÄNSTEN:
Som strategisk inköpare kommer du att tillhöra ett team med både strategiska och operativa inköpare där du utgår från deras kontor i kallebäck, Göteborg. Där kommer du ha ett stort ansvar för SAABs samarbeten med konstruktion i utvecklingsprojekt där din uppgift är att ansvara för inköpen för dina delområden. Vidare kommer du att vara navet mellan projektledare och leverantör för att säkerställa tidshållning, kostnad och god kvalité.

Du kommer att ansvara för att driva förändringsarbete i organisationen med syfte att underlätta prototypflödet tillsammans med övriga intressenter och leverantörer. Som strategisk inköpare har du delvis ansvar för att genomföra upphandlingar och skriva prisavtal med befintliga och nya leverantörer, där rollen innebär kontinuerligt underhåll av leverantörsrelationer. Flera projekt löper parallellt med varandra vilket dessutom ställer höga krav på struktur och ordning. Inom denna gruppering är det främst internationella leverantörer du kommer ansvara för.

Tjänsten innefattar resor.

Exempel på arbetsuppgifter är: 

Hantera din leverantörsbas.
Stödja affärsområdets projekt och program med kommersiellt ansvar och kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.
Ansvara för att förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla leverantörsavtalen.
Se till att inköpsstrategin, inköpspolicyn och procedurerna är uppfyllda.
Vara en kontaktpunkt för hantering av relevant inköpsinformation.
Vara en viktig funktion i digitaliseringsresan och utveckla arbetssätten.

VI SÖKER DIG SOM:
Besitter en eftergymnasial utbildning inom relevant område.
Har flera års erfarenhet av en roll som inköpare, säljare eller motsvarande inom industrin.
Har tidigare erfarenhet av att samarbeta med leverantörer.
Kommunicerar på svenska och engelska flytande i både tal och skrift.
Innehar god systemvana.


Vi tror att för att lyckas i rollen har du ett kommersiellt och tekniskt intresse samt har en fallenhet för relationer. Du är driven och öppen för nya idéer samt ha goda sociala färdigheter. Vi söker dig som är en naturlig ledare som är van vid att ta kontakt och skapa nätverk, både internt och externt. Vi ser gärna att du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Det är också viktigt att vara en lagspelare då det finns ett tätt samarbete med många olika funktioner internt så som andra strategiska och operativa inköpare, kvalitetsfunktioner, konstruktion, planering, projektledare m.m. För att lyckas i tjänsten krävs en vilja att lösa problem och jobba proaktivt med att identifiera och genomföra ständiga förbättringar tillsammans med dina kollegor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

 

OM ANSTÄLLNINGEN: 
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman
Lön: Fast månadslön, marknadsmässig 


 

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY: 
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Systemingenjör till Saab!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 16
Har du ett brinnande intresse för komplexa mjukvarusystem och vill arbeta brett med kunder runt om i Sverige? Vi söker en systemingenjör som är en lagspelare, trivs i en kommunikativ roll och är redo att ta nästa steg i karriären. Har du dessutom ett genuint intresse för flygindustrin? Då kan det här vara något för dig. Välkommen in med din ansökan! 
OM TJÄNSTEN:  

Till Saab ATM söker vi en systemingenjör som vill arbeta på ett företag med lång erfarenhet av arbete inom flygbranschen. Saab besitter en gedigen kompetens och ger således stora möjligheter för personlig såväl som professionell tillväxt och utvecklingsmöjligheter internt. Dina kontaktytor är många och du arbetar med kollegor med stor erfarenhet och kunskap.

Som systemingenjör är din huvudsakliga uppgift att ta tekniskt ansvar i kundprojekt som levererar främst till svenska militära flygplatser. Du kommer att ingå i ett team med projektledare och systemingenjörer som arbetar med liknande projekt.

Du och teamet kommer att vara delaktiga under hela projektets livscykel, med att utföra kravanalys, utveckla kravspecifikationer och konfigurera systemet med hjälp av XML i Windowsmiljö. Du kommer även att delta i testning och validering av systemet samt installation och driftsättning på kundplats. Många av dessa aktiviteter kräver tjänsteresor främst till flygplatser i Sverige.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Att utföra kravanalyser, utveckla kravspecifikationer samt konfigurera system.
Testning och validering av mjukvarusystem.
Installation samt driftsättning ute hos företagets kunder, där resor förekommer.

VI SÖKER DIG SOM:  
Har en kandidat- eller masterexamen i datavetenskap, programvaruteknik eller motsvarande område.
Är van att arbeta i Windowsmiljö.
Har kunskap i och kan läsa XML-kod.
Brinner för tekniska och komplexa mjukvarusystem.
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Har intresse av eller erfarenhet från flygbranschen.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa in i rollen behöver du trivas i en ombytlig miljö där problemlösning är en stor del av arbetet. Dina planeringsmässiga färdigheter är goda, där det även är av stor vikt att du är självgående med förmågan att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du är nyfiken med en vilja att ständigt utvecklas och lära dig mer, samtidigt som du är kommunikativ och trivs med att arbeta med andra.
OM KUNDFÖRETAGET:

SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.
OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du blir tillsvidareanställd hos Saab.
ÖVRIG INFO:  
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Kontaktuppgifter: Hanna Lejon.
Lön: Månadslön. 
Start: Augusti/september.

OM FRIDAY:  

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Testingenjör till PowerCell

Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik
Läs mer Aug 21
Vill du vara med och förändra marknaden för energiproduktion till det bättre? Då är detta något för dig! Vi söker för PowerCells räkning en driven och engagerad medarbetare inom provning och embeddedutveckling. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten:

Som testingenjör för bränslecellsstackar bidrar du till att utveckla kunskap och lösningar mot projektmål och produktkrav, både mot specifika kundprojekt och vidareutveckling av bränslecellsstackarna. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att planera, utföra och rapportera bränslecellstestning med hög kvalitet. I rollen som testingenjör arbetar du i nära samarbete med projektledare, labbpersonal och andra testingenjörer i ditt team samt bidrar till utvecklingen av test, provrutiner och analys av mätdata.

Vi söker dig som:
Har en relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis maskinteknik, elektroteknik, mekatronik, kemiteknik eller motsvarande
Har ett intresse för test och provning
Flytande kunskaper i engelska, både i tal och skrift.


Vi ser det som meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet från test och provning
Har erfarenhet från programmering i C++, Python eller Matlab
Har erfarenhet av att labba med el, mätteknik och att mäta signaler i brusiga miljöer.
Har kunskap kring digital kommunikation (CAN, Seriell eller liknande).
Har kunskap kring maskinteknisk termodynamik (kompressorer, ventiler, rör, osv.)

Om kundföretaget:

PowerCell arbetar hårt för att leverera kraftfulla vätgasdrivna bränsleceller och system till sina kunder världen över. I takt med att efterfrågan på produkterna ökar, ligger företaget också i framkant i utvecklingen av bränsleceller. PowerCell tror starkt på sin teknik, och inte minst på sina medarbetares förmåga att leverera lösningar i världsklass – dels nu, men också i framtiden.

Om anställningen:

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från båda parter är att du därefter blir direktanställd hos PowerCell.

Övrig info:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi, pontus@friday.se
Lön: Fast månadslön


Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi har gått över till urvals- och intervjufasen.

Om Friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Support Technician To Netmore

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Jul 14
Are you an ambitious problem solver with a strong interest in IT and Radio Networks for sustainable societies? Do you have experience in customer support or a similar field? We are currently seeking a Support Engineer to join innovative Netmore on their journey of growth.

THE POSITION:

Netmore is a IoT operator that provides LoRaWAN-connectivity that are purpose-built to connect millions of devices. Their network currently covers several countries in Europe, including Denmark, Portugal, the United Kingdom, and France. Netmore was founded in 2016 and has since grown at a rapid pace. Currently, there are approximately 60 employees spread across Europe. In this team, there are currently 10 colleagues located in an office in Gothenburg. Here you will work closely with the NOC team and the developers where you will be given the opportunity to collaborate with colleagues to achieve the best possible goals together.

In your role as a support technician, you will be responsible for handling incoming support-tickes. Your task will be to review and prioritize these tickets efficiently by analyzing the nature of the problem, customer information, and any troubleshooting steps. Furthermore, you will address the issues in the ticketing system in order to provide prompt solutions to any upcoming problems. This involves engaging in customer dialogues as well as close contact internally which place demands on you to work in a communicative as well as accommodating manner.

Key responsibilities:

Investigate possible problems with networks and IoT devices such as connected water meters
Perform troubleshooting and identify issues
Manage support-tickets and customer interactions

THE IDEAL CANDIDATE:
Has 1-2 years of work experience in Technical Support, Customer Support, or a related.
High school engineering degree in electronics, networks or IT
Has a strong interest in problem-solving radio communications and IT.
Fluent in English and Swedish.
It is advantageous if you have experience in LoRaWAN, Mobile networks, or the communication within utilities industry.


Furthermore, great importance will be placed on personal suitability. To thrive in your role at Netmore, we believe that you are driven and committed to your work. You are curious and open- minded, recognizing the value of working in a team where everyone works towards the company's common goals. Furthermore, we believe that you are technically communicative and solution-oriented, and find it natural to adapt your communication style to the receiver. The Netmore ”can-do” attitude and determination to find solutions defines your persona.

ABOUT THE EMPLOYMENT.

This is a consulting assignment, which means that you will initially be employed by Friday. The intention thereafter is for you to be permanently employed by our client after 6-12 months.

For this position our client has security classification requirements, you must hold an EU citizenship.

ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time, long term
Start: Immediately/upon agreed start date
Location: Gothenburg
Contact person: Tuva Sandberg, Tuva.sandberg@friday.se
Salary: Fixed monthly


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due.

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values and corporate culture which both candidate and client considers optimal.

Our passion is to help people to the right position, workplace and context and we work in the field between IT and Technology. That's why we founded Friday, with the ambition to help you with the job that gives you the Friday feeling-every day!

We mainly focus on young engineers who are at the beginning of their careers or soon concluding college / university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each morning. "Friday-everyday", how about that?

Ansök nu

Hårdvaruutvecklare till X2 Wireless

Elektronikkonstruktör
Läs mer Aug 22
Har du ett intresse för elektronik och vill jobba med att fram innovativa sensorer och IoT-lösningar? Då är jobbet som hårdvaruutvecklare på X2 Wireless något dig, skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Vi söker för kunds räkning en hårdvaruutvecklare till X2 Wireless, ett mindre men välmående bolag på Hisingen i Göteborg som utvecklar sensorer, mjukvara och infrastruktur för säkerhet, trygghet och brandsäkerhet. I rollen kommer du arbeta med att utveckla och designa kretskort för nya sensorer samt förvalta befintliga sensorer och komponenter. Du kommer tillhöra utvecklingsavdelningen som idag består av fem personer.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en relevant teknisk utbildning på yrkeshögskole- eller kandidatnivå alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet och/eller hobbyprojekt
Har ett stort intresse för och kunskap kring elektronik
Talar och skriver flytande svenska och engelska då båda språken kommuniceras internt


Det är meriterande om du:

Har kunskaper i ECAD-mjukvara


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du trivs på ett mindre företag där det du gör verkligen gör skillnad. Vidare tror vi att du är självständig, strukturerad och har ett eget driv då du

OM KUNDFÖRETAGET:

X2 Wireless har mer än 40 års erfarenhet av säkerhetssystem för fastighetsägare, industrier och kommuner. X2 Wireless arbetar uteslutande med IoT-lösningar för att öka trygghet, effektivitet och förutsägbarhet för kommunala och privata fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar. Läs mer på deras hemsida här: https://www.x2wireless.com/.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundföretaget och vår sida är att du efter 9 månader blir direktanställd hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Frontend Developer till Greentech-bolag i Göteborg!

Frontend-utvecklare
Läs mer Sep 4
Besitter du ett genuint intresse för programmering och vill vara med och göra skillnad på riktigt? Drivs du av att få jobba i en föränderlig miljö på ett växande företag? Vi söker dig med tyngden inom frontend till Aqua Robur. Är du dessutom kreativt lagd och motiveras av att driva projekt framåt? Välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten:

Aqua Robur erbjuder sina kunder helhetslösningar inom vattendistribution för att med realtidsdata kunna mäta vattenförluster, identifiera läckor och optimera sina ledningssystem. Bolaget har utvecklat en egen IoT-plattform där Aqua Roburs kunder erbjuds både mjukvara och hårdvara i form av sensorer och analysverktyg. Du kommer ingå i ett mindre team som med prestigelöshet samarbetar för att leverera långsiktighet. Här möts du av en kreativ atmosfär där hållbarhet driver bolaget framåt. 

I rollen som Frontendutvecklare kommer du ansvara för Aqua Roburs webbportal. De arbetar med testdriven utveckling där du får möjlighet att djupdyka men också bredda dina kompetenser inom olika programmeringsverktyg. Du erbjuds en varierad roll där du med frihet under ansvar kommer få vara med och fatta beslut i allt ifrån tekniska frågor till produktutveckling på ett större plan. Detta ställer krav på dig som noggrann, driven och självständig.  

Vi söker dig som:
Har en högskole- eller universitetsutbildning inom utveckling eller motsvarande erfarenhet.
Besitter grundläggande kunskaper i olika moderna ramverk, exempelvis React, Typescript och paketeringsverktyg.
Har erfarenhet av en utvecklingsmiljö med containers (Docker).
Har tidigare erfarenhet av en motsvarande roll.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att trivas i rollen som Frontendutvecklare tror vi att du är en driven person som kan leverera på kort tid. Med tidigare erfarenhet på området ser vi gärna att du är trygg nog för att leverera och presentera egna lösningar. Genom att stora delar av arbetet innefattar kommunikation med såväl interna som externa kontakter ser vi därutöver att du är en social och kommunikativ person som trivs i en miljö där samarbete prioriteras högt. 

Om anställningen:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Ambitionen är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Aqua Robur.

Övrig info:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Kontaktuppgifter: Rebecka Forsman.
Lön: Marknadsmässig.
Start: Enligt överenskommelse.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

Om Friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Utvecklare inom Integration!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jun 28
Är du en utvecklare med ett extra intresse för integration och Devops? Se då hit! Vår kund, som är ett ledande tillväxtbolag inriktade på affärssystemslösningar, står nu i begrepp att utöka sitt team i Göteborg. Är du den vi söker? Skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval. 

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en utvecklare som är redo att ta nya kliv i karriären. Vår kund är specialiserade inom affärssystem och erbjuder sina kunder skräddarsydda lösningar för en effektiv implementering. Bolaget är verksamma inom flera branscher och har en kundbank som sträcker sig globalt. Företaget har sina rötter i Luleå, men har numera också kontor i Linköping, Västerås och Göteborg. I Göteborg består det nystartade teamet av tre personer, som med en progressiv anda nu står i begrepp att utökas. Hit söker de dig som står i starten av din karriär som utvecklare, och som med färska kunskaper utmanar teamet med nya lösningar och idéer.

I rollen som Junior Utvecklare kommer du vara med och utveckla de affärssystem som gemensamt arbetas fram. Arbetet sker i nära dialog med kund, som teamet tillsammans vägleder med gedigen kunskap på området. Lösningarna avser att effektivisera processen för implementeringen av det nya affärssystemet, där din främsta arbetsuppgift är att vara delaktig i utvecklingsarbetet med fokus på integration och automatisering i Microsoft-miljö. På kontoret i Göteborg möts du av ett erfaret gäng, där du som drivs av utveckling och innovation välkomnas in i en trygg uppstartsfas med en mentor att luta dig mot. Tillsammans arbetar ni för att fortsätta driva denna framgångsrika tillväxtresa framåt! 

VI SÖKER DIG SOM: 
Besitter en eftergymnasial utbildning inom IT.  
Har tidigare erfarenhet av att jobba med integrationsutveckling/Devops. 


Det är inte ett krav, men meriterande om du: 

Har erfarenhet av att jobba i Cloudmiljöer.  


Utöver det läggs stor vikt vid personlighet, där vi söker dig som har ett utvecklingsdriv och trivs i en progressiv miljö. I arbetet med teamet är du samarbetsvillig och räds inte för att presentera nya lösningar och idéer. Stora delar av arbetet sker dessutom i kontakt med kund och därför ser vi gärna att du som har en kommunikativ ådra trivs i sociala sammanhang.  

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/enligt överenskommelser
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman, Rebecka.forsman@friday.se
Lön: Marknadsmässig

OM FRIDAY:

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Software Engineer to Heliospectra!

Backend-utvecklare
Läs mer Jun 29
Are you interested in shaping the future of green technology? Are you a developer with strengths in embedded systems and knowledge of backend programming? In this position at Heliospectra you will be involved in the entire chain from requirements specification to production. 

JOB DESCRIPTION:  

In a new, modern office located in central Gothenburg, you will join a small development team with short decision paths and openness to suggestions and new ideas. Heliospectra offers you the chance to work with an interesting product in a dynamic market where we strive to be at the forefront of technological advancements. 

 As a Software Engineer you will be developing Heliopectras own software platform and the firmware for embedded devices connecting to it, creating the link between the hardware and the user. You will be taking on the responsibility for software development from the lowest level in the electronics, up to the backend level of the Linux based control system. You are a part of the development team and will be responsible for developing and deploying new features, updating, and maintaining existing software, and improving upon our platforms and architecture. 

 Some of your tasks will include: 

Developing the software platform and firmware for embedded devices. 
Establishing the link between hardware and user. 
Engaging in software development at various levels. 
Enhancing our platforms and architecture. 


 

IDEAL CANDIDATE: 
Bachelor’s degree in a technological field, for example embedded systems or equivalent studies.  
Strong knowledge of embedded development in C /C++, backend programming in Python, and experience with Linux. 
Fluent in English and Swedish for communication both internally and externally.  


 Extra merit for experience in: 

Backend/embedded software development. 
Wireless systems ( Wifi, LoraWAN ) 
Communication protocols ( Modbus, CAN )
Network infrastructure. 
(Postgress). 
Front end (React, TypeScript). 


To fit in well at Heliospectra, we believe you are curious, engaged, and ready to take on new challenges to contribute to our development. You possess a driven and curious mindset with a "find a way" mentality. While working in a team, you are a good team player with a positive and outgoing mindset, always aiming to assist the team in solving tasks. 

 

ABOUT THE CLIENT COMPANY:  

Heliospectra is a market leader in intelligent LED grow lights for commercial growers and plant scientists. Our vision – to empower growers to consistently and sustainably produce crops of the highest quality, was established to increase the efficiencies of controlled environment food production using intelligent LED technology and automation software. This includes reducing energy costs, reducing production waste, and producing higher quality crops that look better, taste better, and last longer. 

EMPLOYMENT:  

This is a consulting assignment meaning you will initially be employed by Friday. The ambition is for the assignment to result in a permanent employment at the client company after 12 month consultancy.  

 

ADDITIONAL INFORMATION: 
Employment type: Full-time, long-term. 
Start date: Immediately/Up on agreement. 
Location: Gothenburg. 
Point of contact: Bianca Lord. 
Salary: Fixed monthly. 


 

Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as apply continuous selection of candidates and the position may be filled before the application deadline is due.   

ABOUT FRIDAY: 

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for both parties. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal.  

Our passion is to help people to the right position, workplace and context within the IT and Technology field. That's also the reason to why we founded Friday, with the aim to help you find the job that gives you that Friday feeling – every day!  

We mainly focus on young engineers who either are at the beginning of their career or soon graduating from university within the IT/Tech field.  

Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each morning. "Friday - everyday", how about that?

Ansök nu

Plant Design Engineer till Högteknologiskt Bolag

Civilingenjör, anläggning, elkraft
Läs mer Jul 14
Har du erfarenhet av Plant 3D och vill ta nästa kliv i karriären inom rörkonstruktion? Vill du vara en del av ett bolag som arbetar för en mer hållbar framtid? Se då hit! Vi söker nu för kunds räkning en erfaren Plant Design Engineer till ett bolag med klimatsmart el som huvudfokus i deras utvecklade lösningar.

OM TJÄNSTEN:

Kundbolaget genomgår en teknisk utvecklingsresa och ska nu starta igång sina första kundprojekt där teamet nu är i behov av en Plant Design Engineer med huvudansvar för programmet Plant 3D. Huvudsakligen arbetar dem med att transformera restströmmar av biomassa till fossilfri syntetgas. Genom en egenutvecklad och kostnadseffektiv förgasningsprocess ska syntetgasen användas till värmeproduktion som ska ersätta fossil gasol. Genom detta är målet att minska klimatpåverkan och utveckla en grönare lösning vad gäller el. Här får du möjligheten att ingå i ett team i positiv och hjälpsam laganda där ni arbetar tillsammans för att nå bästa möjliga mål.

Som Plant Design Engineer hos vår kund kommer du bära det huvudsakliga ansvaret för verktygsuppsättningen Plant 3D där du ser till att programmet håller den höga standard som krävs för att dina kollegor ska kunna utföra sitt arbete. Du kommer därigenom också supporta bolagets IT-systemstöd vid behov av revisioner och uppdateringar där systemfrågorna hanteras tillsammans. Detta ställer krav på dig som lösningsorienterad och initiativtagande. Därutöver kommer du ha det huvudsakliga ansvaret för modellering av anläggningar i form av utrustning, rörstråk och kabelstegar. Arbetet sker tillsammans med såväl ingenjörer som processavdelning och i nära samarbete jobbar ni för bästa möjliga resultat. Som Plant Design Engineer kommer du att utgöra en betydande roll i teamet där smarta och kompakta lösningar är det som driver bolaget framåt.

VI SÖKER DIG SOM:  
Besitter en eftergymnasial utbildning som rörkonstruktör, CAD-ingenjör eller motsvarande.
Har 1-3 års arbetslivserfarenhet i en likande roll.
Har erfarenhet och god kännedom om Plant 3D.
Talar obehindrad svenska och engelska då detta kommuniceras dagligen såväl internt som externt.
Har B-körkort.


Det är inte ett krav, men meriterande om du:

Har erfarenhet som konsult.
Tidigare har jobbat inom processindustrin.


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är driven, positiv och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6–12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg/Hisingen.
Kontaktuppgifter: Sanja Velimirovic.
Lön: Månadslön.
Start: Omgående/Enligt överenskommelse.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Testingenjör inom Hårdvara!

Drifttekniker, data
Läs mer Jul 10
Vill du arbeta på ett företag inom rymdindustrin som ständigt strävar efter att ta tekniken högre och högre upp? Vi söker dig med en bakgrund inom elektronik som vill bli en del av ett team med kompetenta testingenjörer. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN: 
Friday söker för kunds räkning en testingenjör som vill arbeta med testning av hårdvara inom rymdindustrin. På testsektionen i Göteborg arbetar 9 personer med att stötta hela verksamheten inom test och verifiering, primärt inom hårdvarutester med testning av prototyper och ny testutrustning.

I rollen som testingenjör arbetar du med tester innan leverans till kund men även med material- och processkvalifikationer för utvecklingsprojekt och framtida produkter. Du kommer arbeta i en renrumsproduktion och ingå i ett team med hög kompetens där ni samarbetar för att nå de gemensamma målen. Ditt huvudfokus är att testa och verifiera digitala- och mikrovågsprodukter för att säkerställa att de uppfyller kraven från kund.

Du kommer exempelvis att:

Testa och verifiera hårdvara, både digital och elektrisk samt RF-provning av kort och enheter
Analysera och rapportera testresultat
Arbeta för att kontinuerligt förbättra och effektivisera processerna
Supportera vid felutredning och avvikelsehantering

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom elektronik, alternativt:
Har motsvarande erfarenhet av att arbeta med testning av elektronik
Är teknisk och uppskattar att arbeta hands-on med exempelvis lödning eller att plocka ihop och isär tekniska produkter
Talar och skriver flytande svenska samt engelska då båda språken används i det dagliga arbetet


Det är meriterande om du:

Tidigare har arbetat inom en liknande roll
Tidigare har arbetat i och har kunskap om IFS eller liknande affärssystem
Har kunskap inom Lean Production


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är en person med en hög teknisk förmåga som trivs att arbeta med många kontaktytor. Du är driven och engagerad med förmågan att dels vara självgående och ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du flexibel, noggrann och nyfiken där du ständigt vill lära dig mer och utvecklas.

 

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Friday. Anställningen är tidsbegränsad och sträcker sig över 6 månader med möjlighet till förlängning.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Augusti/September.
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon
Lön: Fast månadslön


 Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

 

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Produktionstekniker till Saab!

Produktionsingenjör, elektronik
Läs mer Aug 7
Har du erfarenhet från produktionsteknik eller en eftergymnasial utbildning inom exempelvis maskinteknik, produktionsteknik eller industriell ekonomi och är redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som har ett intresse för teknik och produktion och vill jobba med komplexa produkter. Skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Saabs produktion i Göteborg är idag indelad i två tillverkningsenheter och i dessa produceras merparten av de artiklar, enheter och kablage som monteras samman och verifieras för leverans till kunder. Produktionen är allt som oftast komplex, med många olika produkter som tillverkas i låg volym. Delar av tillverkningen genomförs i renrum där särskilda krav på renhet råder. Som produktionsingenjör arbetar du nära operatörer och tillverkningschefer i en del av ett tillverkningsflöde, samt kommer ingå en större grupp av produktionsingenjörer där ni stöttar och hjälper varandra.

Du kommer organisatoriskt tillhöra gruppen Production Engineering som idag består av nästan 20 personer. Som del i produktionsteamet ansvarar du för produkt- och tillverkningsrelaterade frågor inom det tillverkningsområde du supporterar. Utöver ditt produktionstekniska ansvar förväntas du även tillsammans med kollegorna inom Production Engineering och tillverkningsinstanserna, vara med i resan att skapa en produktion med Agile respektive Lean-principer. 

ARBETSUPPGIFTER:

Som produktionsingenjör kommer du arbeta brett och stötta hela produktionen. I rollen ingår bland annat att ha produktkännedom, förstå? tillverkningsflödet, analysera avvikelser och identifiera förbättringar för att bidra till att leverera kvalitet från första exemplar. 

Ett urval av dina arbetsuppgifter: 

Stödja bolagets operatörer 
Delta i operativa möten, avstämningar och hantering av aktiviteter initierade ur dessa
Utföra beredningsarbete, det vill säga tillverkningsunderlag, monteringsinstruktioner samt framtagning av fixturer
Hantera avvikelser, ändringar och reklamationer
Följa upp och analysera bl.a. tillverkningskostnader, avvikelser och långsiktiga åtgärder 
Arbeta med kontinuerligt förbättringsarbete

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial teknisk utbildning inom t.ex. maskinteknik, produktionsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
Har ett tekniskt intresse, gärna kopplat till tillverkning och elektronik
Besitter analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter 
Kan tyda och förstå ritningar samt teknisk dokumentation 
Har kunskaper i CAD-mjukvara, gärna Creo
Talar och skriver flytande svenska och engelska


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet från komplex tillverkning, produktionsteknik eller produktutveckling
Har erfarenhet från ergonomi inom produktion (ISO 6385)
Har erfarenhet från produktion i renrum


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du besitter en god kommunikativ förmåga, då personliga möten är en central del i arbetet. Du är nyfiken, positiv och kan planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din gruppering såväl som i samarbete med operatörer och andra funktioner. Du är strukturerad, nyfiken och positiv och ser utmaningar i stället för problem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:

Saab är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är cirkaa 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backendutvecklare till bolag inom fordonsindustrin!

Backend-utvecklare
Läs mer Jul 11
Friday söker nu för kunds räkning en junior backendutvecklare. Bolaget verkar inom fordonsindustrin där du kommer tillhöra ett mindre team om ca fyra personer. Tycker du om programmering och har kunskaper i Python är du varmt välkommen in med din ansökan! 

Om tjänsten: 

I din roll som backendutvecklare kommer du att ha en central roll i organisationen. Du kommer att få tryggheten med att tillhöra ett väletablerat företag inom fordonsindustrin men även den innovativa spännande delen av känslan att medverka i ett startupföretag. Alla dagar ser olika ut, vilket ger dig en bredd i din roll där du kommer att sitta med Python, bolaget ser alltid till att vara uppdaterade med de senaste teknologierna och därav är det viktigt att du är intresserad, nyfiken och vetgirig när det kommer till att sätta sig in i nya tekniker och programmeringsspråk. Du kommer att tillhöra ett agilt, mindre team om fyra personer med både juniora och seniora kollegor där du samverkar med hela bolaget och kommer därav behöva, genom god kommunikationsförmåga och nyfikenhet, ta reda på information som är betydelsefull för att ni ska kunna komma fram i utvecklingen i er avdelning.  

Vi söker dig som: 
Har en högskole-/civilingenjörsexamen inom mjukvaruutveckling, exempelvis software engineering, datateknik eller motsvarande.  
Besitter goda kunskaper inom Python. 
Har ett stort intresse för tekniska problem och objektorienterad programmering. 
Talar och skriver flytande engelska då språket används i det dagliga arbetet. 


Det är meriterande om du: 

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller tidigare har arbetat inom fordonsindustrin.
Har relevanta hobbyprojekt att visa upp som berör python-programmering.
Har kunskap inom docker. 


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du som person besitter en god social förmåga, är lyhörd och lösningsorienterad. Vidare tror vi att du tar egna initiativ genom att komma med nya förslag och lösningar. Du är prestigelös i ditt sätt att arbeta och agerar för verksamhetens bästa.

Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday men med ambitionen att du på sikt blir anställd hos kunden. 

Övrig info: 
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön
Start: Enligt överenskommelse


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. 

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior FPGA-utvecklare till Tekniskt Bolag!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jul 6
Är du nyexaminerad och vill bli en del av ett bolag med hög teknisk kompetens? Vi söker nu dig som vill ta ditt första steg i karriären och utveckla modern laserteknik. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för en kunds räkning dig som vill arbeta med FPGA-programmering i VHDL för att utveckla komplexa produkter. Vår kund arbetar inom laserteknik och har 60 års erfarenhet av en stark marknadsposition. Hos vår kund arbetar i dagsläget 50 personer med allt från inköp, produktion och utveckling. Här får du ta del av både teknisk och personlig utveckling på en arbetsplats som främjar samarbete och transparens.Du kommer bli en del av företagets R&D-team bestående av 15 personer och din roll blir bred. Dina primära arbetsuppgifter är FPGA-programmering i VHDL gällande underhåll och nyutveckling av produkter men inslag av Python, C/C++, Labview och PLC-programmering förekommer. Då du kommer arbeta nära hårdvaran ser vi även att du gillar att arbeta fysiskt med produkten, som att skruva eller mäta med oscilloskop.

VI SÖKER DIG SOM:  
Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom mekatronik, elektronik eller datateknik, alternativt en likvärdig utbildning.
Besitter kunskaper i FPGA-programmering i VHDL
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Har kunskaper i Labview.
Kan programmera i C, C++ och/eller Python


Vidar kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är självgående och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du flexibel, noggrann och nyfiken där du ständigt vill lära dig mer och utvecklas.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid.
Placering: Göteborg.
Kontaktuppgifter: Hanna Lejon.
Lön: Månadslön.
Start: Enligt överenskommelse.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. ?

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Deltidsjobb som Utvecklare inom Functional Safety!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 4
Läser du sista året på en masterutbildning inom elektroteknik, styr-/reglerteknik eller likvärdigt område och söker ett meriterande arbete vid sidan av studier? Vi söker nu en driven student på deltid som utvecklare inom functional safety, med möjlighet till både exjobb och därefter en heltidsanställning efter examen!

 

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning två studerande personer på deltid som mjukvaruutvecklare med start i augusti/september. Vår kund är en världsledande bilsäkerhetsleverantör som utvecklar, tillverkar och säljer säkerhetssystem för fordon med målet att rädda fler liv. Gruppen du kommer att tillhöra är en helt ny avdelning inom området innovation, där du kommer få vara med att bygga upp deras coreteam inom functional safety.

I tjänsten kommer du att få arbeta med mjukvaruutveckling i tidig fas där fokus ligger på att bygga upp mjukvaran från grunden. Systemen ni kommer att utveckla är helt nya inom området, men kan till exempel vara skyddssystem i fordonet. Teamet består idag av cirka tio personer, där du kommer att bli en nyckelspelare i utvecklingen framåt. Målet med tjänsten är både möjlighet till exjobb vilket du själv kommer att få vara med och forma, därefter en heltidsanställning efter examen.

VI SÖKER DIG SOM:
Läser sista året på en masterutbildning på högskola eller universitet inom elektroteknik, styr-/reglerteknik eller likvärdigt område.
Har kunskaper inom Simulink.
Kan arbeta cirka två dagar i veckan under hösten.
Är flytande i engelska och svenska i både tal och skrift då språken kommuniceras internt och externt.


Det är inget krav, men meriterande om du

Har kunskaper inom C/C++.
Har hobbyprojekt inom programmering vid sidan av studier.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du är strukturerad, noggrann och kommunikativ. Du har lätt för att prata med olika personer och att samarbeta. Vi ser vidare att du även är självgående och tar stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du initiativtagande och flexibel där du trivs i en dynamisk arbetsmiljö utan tydliga ramar eller riktlinjer. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: 2 dagar i veckan
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Sophie Tisell
Lön: Fast timlön
Start: Augusti/September 2023

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Valideringsingenjör inom Mekanik!

Valideringsingenjör
Läs mer Jul 7
Är du intresserad av mekanisk validering och entusiastisk över att arbeta med verifiering av nyutvecklade produkter och processer? Oavsett om du är en senior valideringsingenjör eller nyutexaminerad inom området, så erbjuder vår kund en högst stimulerande miljö för dig att utvecklas inom!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en Valideringsingenjör. Vår kund är en massproducent av produkter inom avancerade antennlösningar för nästa generation av autonoma enheter. Som en del av R&D-avdelningen kommer du att få en viktigt roll leverera innovativ teknik. Som mekanisk valideringsingenjör kommer du att arbeta över olika projektteam för att utveckla och genomföra valideringsplaner för mekaniska mätningar på delnivå och för den slutliga monterade produkten. Du kommer att arbeta med valideringsstrategier både hos leverantörer och i vår interna laboratoriefacilitet.

Exempel på arbetsguppgifter:

Mekaniska mätningar och verifiering av delar och monterade antenner mot specifikationer
Underhåll av in-house laboratorieutrustning för mekaniska mätningar
Utveckling av bästa praxis för mätning och analysmetoder som ska användas i forsknings- och utvecklingsprojekt
Arbeta med leverantörer för att verifiera deras valideringsstrategier och rapporter för våra delar
Kvalitetssäkring av produkter

VI SÖKER DIG SOM:
Har en avslutad universitetsutbildning inom maskinteknik, materialteknik, produktion eller likvärdigt område.
Alternativt tar examen från ovanstående 2023.
Är flytande i engelska i både tal och skrift då språket kommuniceras internt och externt.


Det är inget krav, men meriterande om du:

Har erfarenhet av högprecisionsmekaniska mätningar och statistisk kvalitetskontroll inom validering
Tidigare har arbetat med mekaniska specifikationsritningar
Har erfarenhet av att sätta upp och underhålla laboratorieutrustning och att arbeta med högvolymprodukter
Har erfarenhet av punktskanning, 3D-optiska mätningar, miljötester.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du är strukturerad, noggrann och kommunikativ. Du har lätt för att prata med olika personer och att samarbeta. Vi ser vidare att du även är självgående och tar stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vidare är du initiativtagande där du också kan vara lugn och stabil även i pressade situationer.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos vår kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön
Start: Omgående/Enligt överrenskommelse

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Logistikingenjör till Saab!

Logistikingenjör
Läs mer Jul 6
Har du en eftergymnasial utbildning inom logistik eller supply chain och är redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som vill jobba på ett globalt, tekniskt bolag med utveckling av deras logistikprocesser. Skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:
Du kommer bli en del av Production Development som idag är 70 personer fördelade över fyra grupperingar och tillhör organisationen Manufacturing och är placerade i Göteborg där uppdraget är att supporta och designa test- och produktionsutrustning. Detta görs med focus på kvalitet och ledtid i en agil och lean fabrik, och utökas organisationen med ytterligare en gruppering, logistik. Du kommer delta i tvärfunktionella uppdrag tillsammans med bland annat inköpare, produktionstekniker, försäljning och dataingenjörer.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:  

Identifiera, planera, genomföra och/eller leda logistikförbättringsprojekt 
Identifiera och analysera data och sätta nyckeltal för att verifiera resultat och identifiera förbättringsområden
Kommunicera och agera i våra gränssnitt, externt och internt, för att uppnå bättre interna och externa flöden
Hitta rätt logistiklösningar på global nivå
Vidareutveckla logistikområdet genom att delta eller leda implementationen av nya digitala lösningar för att passa in i framtidens ”Smart Factory” (Industri 4.0)
Tillse att det finns en förutsägbarhet i våra materialflöden via våra systemstöd
Definiera nya standarder för arbetssätt inom logistik och utbilda i dessa nya arbetssätt

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning riktad mot logistik eller supply chain
Har ett genuint intresse för logistik och goda kunskaper kring materialförsörjning
Besitter analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter 
Talar och skriver flytande svenska och engelska


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet från materialhantering
Har erfarenhet från IFS


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du är en person med stort driv och önskan att hitta nya lösningar. Du bör trivas med att jobba i team där du delar med dig av din kunskap och även stöttar andra för att nå gemensamma mål. Vi förväntar oss att du är kommunikativ, samarbetsvillig och flexibel. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Systemspecialist till innovativt bolag!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jun 13
Letar du efter en teknisk och kundnära roll och vill vara med på en häftig utvecklingsresa där du får arbeta med en marknadsledande integrationsplattform? Är du en ambitiös systemvetare som vill arbeta med support och utveckling hos ett företag som satsar på kompetensutveckling? Då är rollen som Junior Systemspecialist något för dig!
OM TJÄNSTEN:
Friday söker nu för kunds en Junior Systemspecialist till deras Service Center i Göteborg. Vår kund är ledande inom sitt område där de skapar långsiktiga och strategiska lösningar för affärsintegration baserat på sin gedigna expertis och sin egenutvecklade tekniska plattform. Idag har de mer än 50 anställda med kontor i både Sverige och Europa.

I tjänsten som Systemspecialist ommer du att tillhöra ett team med bred kompetens och ett agilt arbetssätt. Teamet hjälper kunder och partners med incidenthantering, change management och förvaltning. Vid komplexa ärenden har du seniora konsulter, utvecklare och specialister att rådfråga. Du kommer att utgå från deras kontor beläget i centrala Göteborg där de sitter i fräscha lokaler. Möjligheten finns även att arbeta remote och flexibilitet att styra sina dagar.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen: 

Ta emot, lösa och rapportera kundärenden via telefon och mejl med incidenter som kan gälla deras egna applikation eller Cloud-lösningar. 
Granskning av kod och utförande av ändringar i implementationer inom change management.
Ha en löpande och nära dialog med kunder, ditt team och övriga kollegor som arbetar mer produktnära.
Vid behov göra besök ute hos kunder.


Vår kund har vidare ett agilt arbetssätt vilket gör att du snabbt blir involverad och har stor utvecklingspotential i din roll. Rollen är mycket teknisk och ambitionen är att du på sikt blir specialist på produkten och flödesprocesser. Vill du i framtiden arbeta med utvecklingsfrågor och support i en roll som intergrationskonsult eller cloud devops engineer är detta ett perfekt möjlighet för dig!

 

VI SÖKER DIG SOM:
Har en avklarad eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande.
Har en starkt intresse för IT.
Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken kommuniceras internt


Det är meriterande om du har: 

Kunskaper inom .NET, XML, script, databaser, Edifact eller Microsofts infrastruktur som exempelvis Azure.
Erfarenheter av att arbeta i system eller processer för exempelvis ERP, CMS och 3PL.


För den här rollen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att både lyckas och trivas i tjänsten ser vi att du har god analytisk förmåga, är fokuserad och kan självständigt kan strukturera dina uppgifter och prioriteringar. Som person är du serviceinriktad och tålmodig. Då du arbetar i team och har dialog med kunder ser vi även att du besitter en god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Du bör även ha ett genuint tekniskt intresse och uppskatta att arbeta med logisk problemlösning. 

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday de första 6-12 månaderna med ambitionen att på sikt bli direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Quality Assurance inom Medtech och Life Science!

Civilingenjör, kvalitet, kemiteknik
Läs mer Jun 21
Är du en nyexaminerad ingenjör, eller har några års erfarenhet, och vill jobba som Quality Assurance inom medtech och life science? Nu söker vi dig som vill bli en del av ett snabbväxande konsultbolag, där du får möjlighet att arbeta med varierande projekt!OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en Quality Assurance. Vår kund är ett snabbväxande konsultbolag som erbjuder helhetslösningar inom bland annat process-, medtech och life science. Då de nu växer är de i behov av förstärkning av nya medarbetare som vill vara med på en spännande resa tillsammans med dem. Vår kund garanterar sina anställda en dynamisk arbetsplats med en nytänkande kultur och en familjär stämning.I tjänsten som Quality Assurance kommer du att Inledningsvis få en gedigen upplärning där du kommer att arbeta nära en senior kollega för att växa in i rollen på bästa sätt. Rollen innebär vidare en bred variation av arbetsuppgifter där du kommer att få arbeta med olika delprojekt på förfrågan av kund.Exempel på arbetsuppgifter:

Föra dokumentation och rapporter
Kvalitetssäkring
GAP-analyser
Projektledning
Validering- och design
Kundbesök


Varje projekt innefattar olika arbetsuppgifter beroende på vad kunden efterfrågar. Därmed behöver du vara flexibel i din livssituation då det kan förekomma längre resor runt om i Sverige då vissa kunder förväntar sig att teamet arbetar på plats hos dem.VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom kemi, bioteknik, medicinteknik eller likvärdigt område.
Har möjlighet att resa i tjänst vid behov.
B-körkort
Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då språken kommuniceras i det dagliga arbetet.


Det är inget krav, men meriterande om du:

Har erfarenhet av att arbeta med ISO-standarder
Stor vikt kommer vidare att läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är kommunikativ och relationsbyggande. Du trivs att jobba i en bred roll där du kommer att erhålla olika ansvarsområden. Du är även analytisk, noggrann och strukturerad. Vidare ser vi att du är initiativtagande samt besitter en god samarbetsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter uppdragsperioden blir direktanställd hos kunden.  

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Augusti/September 2023
Placering: Göteborg
Kontaktperson: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansökan genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu