Friday Väst AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Friday Väst AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Junior Backendutvecklare till Swisslog

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 13
Friday söker för Swisslogs räkning en Junior Backendutvecklare till kontoret i Partille. Med drygt 2 000 medarbetare över sex kontinenter är Swisslog en ledande aktör när det kommer till automatiserade lösningar inom logistik. Har du kunskaper i Java eller C# är du varmt välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN: 

I tjänsten kommer du att bli en del av Swisslogs Software Engineering-team, som består av tekniska ledare och mjukvaruutvecklare. I teamet råder härlig stämning och du inte behöver oroa dig över dina intressen, för här pratas det om allt från sport, hobbyprojekt och hemmapill till filosofiska diskussioner och musik. Tillsammans hjälps man alltid åt för att nå gemensamma mål som är viktigare än individuella. Du kommer få en mentor i teamet och resten av medarbetarna finns alltid tillgängliga för frågor.

Swisslog har först en kortare introduktionsfas där du får lära dig grunderna i deras mjukvara och därefter får du tillsammans med en kollega i teamet först utföra enklare uppgifter i projekt och stegvis ta dig an mer komplexa uppgifter. Ett bra team har många olika förmågor och hos Swisslog finns det utrymme för både de som gärna fokuserar på ren utveckling och de som gärna fokuserar mer på människor och funktionalitet. 

ARBETSUPPGIFTER:
I tjänsten kommer du att arbeta med utveckling av Swisslogs egna produkt SynQ, som är hjärnan i det automatiserade lagret. De flesta projekt är olika och det finns många roliga problem att lösa; flödena i lagret skall optimeras, databasbelastningen skall balanseras och användarupplevelsen skall bli den rätta. Det kan också handla om integrering av produkten AutoStore eller höglagerkranar, till stora projekt där man kombinerar flera subsystem som lättgodskranar, palleterare, skyttlar, plockstationer och mycket annat. Klicka HÄR för att få en bättre bild av vad SynQ gör för nytta!

Vidare är Swisslog just nu i en spännande fas, där man ser många nya tekniker komma in i vardagen som automatiskt robotplock, AI-implementationer och implementationer av Industri 4.0. Du kommer att ha ett tight samarbete med andra team i Europa, där det också finns stora möjligheter att arbeta i perioder.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en avklarad högskoleexamen inom IT, automation eller annan relevant teknikrelaterad inriktning.
Kan demonstrera att du arbetat med objektorienterad programmering och har intresse för det, gärna genom egna hobbyprojekt. 
Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken kommuniceras internt.
Har ett tekniskt intresse och lätt att förstå och ta till dig ny teknik och nya metoder


Stor vikt kommer att läggas vid personlighet där vi tror att du är bra på att lyssna, kommunicera och duktig i att presentera lösningar inför gruppen. Du tar egna initiativ genom att komma med nya förslag på lösningar och sätter igång aktiviteter mot önskat mål. Du är en problemlösare som gillar att gå till botten för att lösa tekniska utmaningar.

OM KUNDFÖRETAGET:

Swisslog formar framtidens intralogistik och omvandlar lager och distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet, flexibilitet och agilitet. Robotinnovation och Industri 4.0 innebär att våra automationslösningar alltid är redo för framtiden. Genom att analysera och förstå din data optimerar vi prestandan för din verksamhet. Våra kompletta lösningar omfattar konsulttjänster, konceptstudier, projektimplementering, kundtjänst samt teknik och mjukvara av högsta kvalitet som skräddarsys för specifika krav i just ditt företag.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen är att du blir fast anställd hos kund om båda parter är nöjda med samarbetet.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning:?Heltid
Start:?Omgående/Enligt överenskommelse  
Placering:?Göteborg 
Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Platschef/Projektledare till Bullerbekämparen

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Sep 1
Har du erfarenhet av projektledning och/eller teknisk försäljning och är redo för ditt nästa karriärskliv? Trivs du i organisationer med korta ledtider och en familjär stämning? För Bullerbekämparens räkning söker vi nu en driven ledare som kommer att bli en nyckelspelare i företagets fortsatta resa och utveckling.

OM TJÄNSTEN:
Friday söker nu en platschef och projektledare till Bullerbekämparen Svenska AB i Stenkullen. Bullerbekämparen är ett familjeföretag som startade år 1972 och har sedan dess arbetat med att dämpa buller, det vill säga icke önskvärt ljud, i olika miljöer. Sedan 2019 ingår företaget i Christian Berner Tech Trade. På anläggningen tillverkas systemväggar och konstruktioner för ljuddämpande avskärmning till maskiner och andra bullerkällor vilket marknadsförs under varumärket Bullerbekämparen. Kunderna finns i huvudsak i Sverige spridda över hela landet, men deras bullerskydd och produkter finns även representerade i ett antal länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien, Australien och Mellanöstern.

I tjänsten blir du en del av ett företag med en fantastiskt härlig sammanhållning som hjälps åt och har nära till skratt samtidigt som arbetet tas på högsta allvar. På anläggningen arbetar 15 medarbetare, varav cirka 8 i produktion och resterande i andra roller inom exempelvis försäljning och administration. Projekten har korta ledtider vilket gör att man snabbt sätter konstruktioner i produktion. Detta är därmed rätt steg för dig som trivs i organisationer där det ges snabb feedback och en god möjlighet att driva fram arbetet.

ARBETSUPPGIFTER:
Rollen innefattar både projektledning, där du ansvarar för och leder projekt, dels en roll som VD/platschef där du ansvarar för personalen. Arbetet är både hands-on och administrativt med flera olika kontaktytor vilket innebär dialog med både produktionsledning och säljorganisation. Därav krävs det att du både har ett sinne för affärer likväl en god teknisk förståelse.

Du kommer till exempel att:

Leverera projekt från ax till limpa där du koordinerar och håller ihop projekten mot både kund, sälj och produktion.
Ha ett övergripande ansvar för personalen.
Ta fram marknads- och säljplaner samt ansvara över budget och lönesättning.
Vara nära produktionen, där du följer upp hur arbetet går på plats.
Tolka CAD-ritningar och anpassa efter kunds önskemål.
Genomföra resor och besöka kunder vid behov.

VI SÖKER DIG SOM:
Har erfarenhet av projektledning och/eller en gedigen erfarenhet av teknisk försäljning.
Har erfarenhet av att driva en resultatenhet.
Har en god förståelse och ett intresse för teknik där du gärna har erfarenhet av konstruktion och CAD-ritningar.
Är flytande i både svenska och engelska i både tal och skrift, detta då språken kommuniceras internt likväl externt.


Det är meriterande om du:

Har tidigare arbetslivserfarenhet från mindre bolag/entreprenörsbolag.
Har en teknisk utbildning.
Har erfarenhet inom akustik.


Vidare kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är driven och resultatorienterad. Du är en naturlig ledare med ett gott affärssinne och en analytisk förmåga som triggas av att få driva projekt i mål. Då du kommer att ha många kontaktytor ser vi även att du är samarbetsvillig och kommunikativ. Vidare är du prestigelös och inte rädd att på egen hand hugga tag i saker där det behövs.

OM KUNDFÖRETAGET:
Bullerbekämparen Svenska AB startade år 1972 och har sedan dess arbetat med att dämpa buller, det vill säga icke önskvärt ljud, i olika miljöer. De har byggt upp sin kompetens kring praktisk bullerbekämpning. Med egen konstruktionsavdelning, tillverkning och egna montörer ligger deras styrka bland annat i flexibilitet, korta ledtider och att de kan åta sig större likaväl som mindre projekt gällande bullerdämpning och bullerskydd från start till åtgärdat problem. Deras kunder finns i huvudsak i Sverige där de arbetar över hela landet, deras bullerskydd och men produkter för bullerdämpning finns även representerade i ett antal länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien, Australien och Mellanöstern.

Sedan 2019 ingår företaget i Christian Berner Tech Trade som erbjuder kunskap, kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden. Läs mer om Bullerkämparen här och Christian Berner här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att Friday och vår kund tillsammans ansvarar för rekryteringsprocessen men att anställningen sker direkt till kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Placering: Stenkullen, Göteborg
Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Developer to Comfact!

Backend-utvecklare
Läs mer Sep 21
Are you in the beginning of your career and want to join a company that strives to be in the forefront of technical knowledge? At Comfact, you are able to influence the development of the company and their services!

ABOUT THE POSITION:

Comfact is looking for a system developer within .NET that wants to be a part of their industry-leading company as they take it to the next level. They will further strengthen their position in the market through new and further developed web applications. Comfact works with trusted services such as electronic signatures, authentication of the identity of signers and receivers of electronic documents as well as certificate services.

You will be a part of a team consisting of six coworkers, with a mix of both senior and junior developers. They are currently working on two new projects which will make a change for not only Sweden but Europe as a whole. You will get the possibility to learn from knowledgable developers and if you have any special interests and knowledge, Comfact will make sure to nourish these requests and give you the possibility to focus on them.Comfact is growing rapidly as more and more customers demand the kind of services they offer, where they work with the latest technologies in web applications, security, authentication and communication. At Comfact, you get the opportunity to work in a broad area with development in a number of different disciplines, where you get to influence the development of the company and their services. They work in a Microsoft environment with web services developed with Visual Studio.

You will for example:

Work with development of new applications as well as refining and expanding existing solutions in the .NET stack
Work with both backend and frontend development where you get the opportunity to learn from senior colleagues
Be involved in planning and prioritizing tasks

THE IDEAL CANDIDATE:

The must-haves:

A post-secondary education within IT, alternatively
Has previous experience from a similar role
Has good knowledge of C# and JavaScript
Speaks and writes fluently in English, as it is ??used in the day-to-day work


The nice-to-haves:

Can showcase hobby projects connected to programming
A good knowledge of databases, preferably
An interest within cyber security
Knowledge in Swedish, as most of the coworkers speak the language


To succeed and thrive in this position we believe that you have strong work ethics and a passion for encouraging and driving creativity and innovation. You strive to continuously improve and further develop yourself, the team and the organization as a whole.

ABOUT THE COMPANY:

Comfact AB was formed in 1988 to deliver products and services that improve business communication. Their business concept is to be in the forefront of technical knowledge and research within electronic business communication, in order to provide customers with new products and services that increase their revenues and reduce costs.

Comfact provides a complete array of future-proof Trust Services, complying with regulations and standards in their ecosystem. They maintain a high level of security in order to provide their trust services. Their security efforts cover facilities, hard- and software, policies, practices, and all of their daily operations, which they do to provide state-of-the-art and best-practice services to their customers.

Read more about Comfact here.

EMPLOYMENT:

This is a consulting assignment meaning you will initially be employed by Friday. The ambition is for the assignment to result in a permanent employment at the client company after a 12 month consultancy.

ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time
Start date: Upon agreement
Location: Gothenburg, Stora Badhusgatan
Point of contact: Hanna Lejon
Salary: Fixed monthly


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we apply continuous selection of candidates and the position may be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for both parties. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal. 

Our passion is to help people to the right position, workplace and context within the IT and Technology field. That's also the reason to why we founded Friday, with the aim to help you find the job that gives you that Friday feeling – every day! 

We mainly focus on young engineers who either are at the beginning of their career or soon graduating from university within the IT/Tech field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each morning. "Friday - everyday", how about that?

Ansök nu

Junior C++ utvecklare till Carmenta

Backend-utvecklare
Läs mer Sep 20
Produktbolag, innovativ utvecklingsmiljö och karriärmöjligheter! Det sammanfattar tjänsten på Carmenta där vi nu söker en junior C++utvecklare till ett av utvecklarteamen i Göteborg. Är du en fena på C++utveckling och har en högskole- eller universitetsexamen? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Carmentas räkning en driven och kommunikativ C++ utvecklare till deras produktutvecklingsavdelning. Förutom en roll som ger dig ett stort inflytande på din arbetsplats kommer du att få arbeta i ett företag fullt med framåtanda, energi, hög kompetens och teknologiska lösningar i framkant. Som person behöver du vara en problemlösare av rang och se varje hinder som en rolig utmaning då Carmentas utvecklingsmiljö är komplex. I rollen som utvecklare kommer du sitta på Carmentas kontor i Göteborg som är beläget mitt i centrala stan. Självklart är det okej att arbeta hemifrån, allt för att livspusslet ska gå ihop. Däremot föredras 3 dagar i veckan från kontoret för att samverka med alla kollegor.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en högskole- eller universitetsutbildning inom IT/Data.
Besitter mycket goda kunskaper i C++.
Är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med många olika typer av människor.
Är noggrann och detaljinriktad men samtidigt känner av när "enough is enough" för att inte tappa effektivitet.
Är obehindrad i både svenskan och engelskan då båda språk används dagligen i arbetet.


Det är meriterande om du har:

Tidigare arbetserfarenhet från en liknande roll.
Hobbyprojekt att visa upp.


Vidare kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet. För att du ska trivas i rollen på Carmenta behöver du brinna för tekniken och ständigt vilja hålla dig uppdaterad till nya tekniker. När du inte vidareutvecklar produkten i C++ vill du gärna samverka med teamet, allt för att bidra till en arbetsmiljö där alla delar kunskap och idéer med varandra.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, långsiktigt
Placering: Sankt Eriksgatan 5, 41105 Göteborg
Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
Lön: Fast månadslön 
Start: Enligt överenskommelse


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

3rd line supporttekniker till modernt och innovativt bolag!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 23
Vi söker dig som är en kommunikativ, serviceminded och driven lagspelare med erfarenhet av arbete i en supportroll. Du har ett brinnande teknikintresse och vill nu ta nästa kliv i karriären på ett innovativt och modernt bolag. Tycker du om att arbeta med problemlösning och vill göra det lilla extra för att kundens bästa? Då är denna roll något för dig, sök redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker nu för kundens räkning en 3rd line supporttekniker med ett brinnande intresse för nya tekniker. Kunden arbetar med och är ledande inom mjukvara som en tjänst med vilken de erbjuder sina kunder en innovativ plattform. Företaget erbjuder en modern och innovativ miljö där gemenskapen kollegor och chefer emellan är otroligt stor. Kunden värdesätter din professionella såväl som personliga utveckling och strävar efter långsiktighet, stabilitet och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter internt.

I rollen kommer du arbeta brett med att problemsöka och åtgärda kundärenden för att hjälpa bolagets kunder att uppnå sina mål och visioner. Du kommer arbeta med en unik och komplex produkt och hjälpa till med alla ärenden inom ramen för produkterna som kunden erbjuder. Det är viktigt att du har ett induktivt likväl deduktivt synsätt och arbetar för att skapa bästa förutsättningar och bidra med den hjälp som krävs för kundens bästa. I rollen har du daglig kontakt med utvecklare och bör därför ha en god förståelse för programmering samt databashantering. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har något eller några års erfarenhet av arbete i en supportfunktion, gärna 2nd eller 3rd line support.
Besitter mycket goda kunskaper i JavaScript.
Besitter mycket goda kunskaper inom databaser, exempelvis Mongo DB.
Har en god kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat sätt.
Har ett genuint och brinnande intresse för teknik och problemlösning.
Goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift.


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen krävs det att du som person är social och en god lagspelare. Du behöver ha en mycket god förståelse för service och besitta ett stort driv och engagemang. Då du arbetar i en miljö präglad av gemenskap och samarbete samt mycket kommunikation ser vi att du är kommunikativ och har lätt att skapa goda relationer internt såväl som externt. Vi ser vidare att du har förmågan att kommunicera tekniska lösningar och viljan att vara med och bidra med idéer och förslag på hur kundens tjänster kan utvecklas.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från både vår och kundens sida på sikt är att du blir rekryterad till vår kund.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Marta Laszewska
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Systemingenjör med intresse för Flygindustrin

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 9
Är du en lagspelare som trivs i en flexibel och kommunikativ roll? Vi söker dig som har ett brinnande intresse för tekniska och komplexa mjukvarusystem och som vill arbeta brett med kunder runt om i världen? Känner du dig redo för att ta nästa steg i karriären och har ett genuint intresse för flygindustrin, då har du stora möjligheter att utvecklas. Då kan det här vara något för dig, sök redan idag! 

Om tjänsten:  

Friday söker nu en systemingenjör som vill jobba på ett väletablerat företag som har en lång tradition av att jobba inom flygbranschen. Dina kontaktytor är många och du jobbar både med juniora såväl som seniora kollegor. Företaget besitter en gedigen kompetens och ger således stora möjligheter för personlig såväl som professionell tillväxt och utveckling internt inom företaget.

I rollen som systemingenjör arbetar du brett och har många bollar i luften samtidigt. Dina arbetsuppgifter innefattar daglig kommunikation för att säkerställa att kundens behov tillgodoses och arbetar projektbaserat med kunder över hela världen. Du jobbar teambaserat där du är navet mellan projektledare och utvecklare, samt är involverad i hela projektcykeln från början till slut. Vidare innebär arbetet testning och validering av system, installation samt driftsättning ute hos kunder. Detta innebär att resor kan förekomma, där du får möjlighet att besöka nya spännande platser runt om i världen. Du kommer även att få ta del av aktiviteter, såsom kundworkshops och utbildningar på plats – vilket ger dig en stor möjlighet till att utvidga ditt kontaktnätverk. Du kommer att arbeta i Linux-miljö och hantera XML-kod. Att utföra kravanalyser samt utveckla kravspecifikationer är också en del i rollen som systemingenjör. 

Vi söker dig som:  
Har eftergymnasial utbildning i datavetenskap, programvaruteknik eller motsvarande område
Är van att arbeta i Linux-miljö
Har kunskap i och kan läsa XML-kod
Brinner för tekniska och komplexa mjukvarusystem 
Talar och skriver flytande på engelska 


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
Intresse, eller erfarenhet av flygbranschen 


Vidar kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa in i rollen behöver du trivas i en ombytlig miljö där problemlösning är en stor del av arbetet, den ena dagen är inte är den andra lik. Dina planeringsmässiga färdigheter är goda då du kontinuerligt jobbar mot deadlines, där det även är av stor vikt att du som person är självgående. vidare ser vi att du är nyfiken och vill ständigt utvecklas och lära dig mer. Som person har du en kommunikativ förmåga, samt trivs att arbeta tillsammans med andra, då du kommer att arbeta teambaserat och interagera med kunder.  

Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du blir tillsvidareanställd hos kunden.

Övrig info:  
Omfattning: Heltid 
Placering: Göteborg 
Kontaktuppgifter: Marta Laszewska 
Lön: Månadslön 
Start: Omgående, alternativt enligt överenskommelse 

Om Friday:  

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

FULLSTACKUTVECKLARE MED FOKUS PÅ FRONTEND

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 19
Besitter du goda kunskaper inom objektorienterad programmering och har ett stort intresse för teknik? Vill du ta nästa steg i din karriär och arbeta i en familjär och spännande miljö? Du är välkommen att skicka in din ansökan redan idag!  

 

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för kunds räkning en fullstackutvecklare som kommer att arbeta i ett mindre team med målet att optimera bolagets kapacitet genom nya kognitiva verktyg. Som person behöver du trivas i miljöer där du arbetar både självständigt och i team. Företaget är ett etablerat bolag med möjligheter till vidare kompetens- och karriärsutveckling.

Du kommer att arbeta med fullstackutveckling med fokus på frontend. Bolaget arbetar agilt och lägger stor vikt i det teambaserade arbetet där utvecklarna bland annat träffas kontinuerligt för att byta kunskap och erfarenhet med varandra. Du kommer att arbeta i Microsoftmiljö med fokus inom .NET och React.

 

 VI SÖKER DIG SOM:
Besitter en högskole-/universitetsutbildning inom IT/Teknik
Har goda kunskaper inom objektorienterad programmering
Talar och skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kommuniceras internt och externt


Har du ett hobbyprojekt är det meriterande men absolut inget krav!

För denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som flexibel, driven och konsultmässig . Du gillar att jobba i team, har god kommunikativ förmåga och motiveras av att leverera bästa kvalité! 

 

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du blir rekryterad till vår kund. 

 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, dagtid
Placering: Centrala Göteborg
Start: Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

UX-designer till Proptech-bolag!

Interaktionsdesigner
Läs mer Sep 19
Vår kund är ett snabbväxande Proptech-bolag med experter inom digital teknik som GIS, BIM, IOT och spatial intelligens. Via deras plattform för digitala tvillingar av fastigheter banar de väg för smartare digital förvaltning. Vill du bli en del av ett passionerat gäng med positiv energi och affärsdrivet fokus? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Som UX-designer hos vår kund är du en del av vårt produktutvecklingsteam som bygger deras produkt, en plattform för digitala tvillingar av fastigheter. Inom deras korsfunktionella team med utvecklare, designers och produktägare arbetar de med att forma och bygga en produkt som hjälper fastighetsägare att hantera och analysera sin förvaltning under hela livscykeln. De arbetar för att deras kunder ska kunna ta optimerade beslut inom drift, förvaltning och strategisk fastighetsutveckling.

I rollen som UX-designer kommer du arbeta med produktdesign under hela produktutvecklingsprocessen i tätt samarbete med produktägare, utvecklingsteam och övriga stakeholders. Fokus är att analysera och definiera användar- och kundbehov, ta fram tidiga lo-fi koncept och användarflöden till hi-fi skisser, wireframes och prototyper. Du är van vid människocentrerade metoder och en iterativ approach. Du hanterar feedback både internt och från användare och kunder för att vidareutveckla och förbättra användarupplevelsen i linje med bolagets målsättningar.

Du kommer exempelvis att:

Vara med och forma samt bygga upp designteamet med dina kollegor
Arbeta med UX/UI-design genom hela designprocessen i produktutvecklingen
Ansvara för användarupplevelsen i produkterna genom att forma och upprätthålla designprinciper och riktlinjer, både funktionellt och visuellt
Utföra user research inklusive användarstudier av kvalitativa och kvantitativa data
Kartlägga och utforma användarflöden
Utveckla koncept från mockups till färdig lösning, inklusive wireframes och prototyper
Arbeta med användartestning och insamling av feedback iterativt under design, utveckling och uppföljning efter lansering

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom interaktionsdesign/UX eller liknande
Har minst ett års erfarenhet från en liknande roll
Känner dig bekväm i användandet av Figma
Talar och skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kan komma att användas i det dagliga arbetet


Vidare kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper, där vi tror att du är en nyfiken problemlösare med intresse för agila metodiker och arbetssätt. Du värdesätter samarbete och att jobba i team men kan samtidigt arbeta självständigt och ta dig för i det dagliga arbetet. Vi tror att du som person är entusiastisk med ett positivt mindset och brinner för UX/UI. Du ser detta som en möjlighet att starta din karriär inom ett innovativt bolag med goda möjligheter att fortsätta utvecklas och lära av seniora kollegor.

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett strategiskt CRE-tech bolag som revolutionerar bygg- och fastighetsvärlden med innovativa lösningar för digital precision och optimerat beslutsfattande. De består av ett 60-tal specialister inom samhällsbyggande och IT med unika kompetenser och digitala verktyg med syfte att säkra framgångsrika fastighetsaffärer, från projektutveckling till förvaltning. Med expertis inom bland annat BIM, GIS och CDEs i kombination med djup förståelse för branschens komplexitet förädlar de processer för hela livscykelperspektivet.

Hos vår kund blir du del av en organisation och ett team som värdesätter öppenhet, sammanhållning och samarbete, där du får utrymme att påverka hur de utvecklas som bolag. Du får möjlighet att påverka tekniska beslut för utvecklingen av Digital Buildings för att stötta framtida behov, kvalitet och skalbarhet. Kunden erbjuder en trygg anställning med kollektivavtal och tjänstepension (ITP), friskvårdsbidrag, företagshälsovård samt subventionerade priser på massage. Flextid är givet för att underlätta livspusslet. 

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är en rekrytering där Friday ansvarar för processen men där du kommer bli anställd direkt hos kund. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Resekoordinator till spännande bolag i Göteborg!

Resehandläggare
Läs mer Jun 7
Ser du dig själv som en doer, som får saker och ting gjorda på ett strukturerat sätt? Som Travel Coordinator får du en viktig roll gällande resebokningar för bolagets konsulter. Härliga kollegor och inspirerande arbetsmiljö utlovas!

OM TJÄNSTEN:
Nu söker Friday för kunds räkning en strukturerad, kommunikativ och flexibel person som skall axla rollen som Resekoordinator. Kunden är ett världsledande bolag inom den marina branschen som står inför en spännande och transformativ utvecklingsresa. Du kommer ingå i ett team på två personer som idag ansvarar för konsulterna på båtarna. Du kommer få vara med och koordinera resorna men också vara länken mellan teamet och bolagets externa resebolag. Som Resekoordinator kommer du koordinera resor för konsulter från hela världen och säkerställa att allting flyter på så smidigt som möjligt. I och med att det är en internationell miljö är flytande engelska ett krav! Då bokningarna kan ändras med kort varsel pga. väder och liknande är det viktigt att du som person är flexibel och anpassningsbar. Du trivs att arbeta i ett högt tempo med snabba beslut.

Exempel på arbetsuppgifter:

Koordinera resor för konsulter som skall på fartygen runtom i världen.
Säkerställa att covidpass, intyg och liknande finns tillgängliga.
Avlasta och stötta sina två kollegor i teamet.
Färdigställa person- och reseinformation i Excellistor och skicka till agenterna på resebolaget.
Ansvara för att rätt person kommer till rätt plats vi rätt tillfälle.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom administration eller liknande, eller har motsvarade arbetserfarenhet inom shipping och resebokning.
Är en doer och lyckas hålla en struktur trots ett emellanåt högt arbetstempo.
Har goda kunskaper i Excel.
Är bekväm i både det svenska och engelska språket då båda språk används dagligen.


Vi lägger stor vikt vid rätt person för rollen. Eftersom bolaget präglas av en prestigelös, kunnig och engagerad företagskultur är det viktigt att även du kan identifierar dig med detta. Förutom att du är driven och har lätt för att arbeta tillsammans med andra har du inga problem att ta tag i det som behövs. Du har förmågan att skifta fokus när förutsättningarna ändras och finner dig i nya situationer på ett bra sätt. Du är professionell och serviceinriktad då du kommer ha många kontaktytor och därmed behöver representera bolaget på bästa sätt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd som konsult via oss på Friday den första perioden. Anställningen sträcker sig 6 månader med möjlighet till förlängning.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: 6 månader, med möjlighet till förlängning.
Startdatum: Omgående.
Placering: Göteborg.
Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström
Lön: fast månadslön, marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backendutvecklare till Proptech-bolag

Backend-utvecklare
Läs mer Sep 19
Vår kund är ett snabbväxande Proptech-bolag med experter inom digital teknik som GIS, BIM, IOT och spatial intelligens. Via deras plattform för digitala tvillingar av fastigheter banar de väg för smartare digital förvaltning. Vill du bli en del av ett passionerat gäng med positiv energi och affärsdrivet fokus? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Som backendutvecklare kommer du arbeta i vår kunds produktutvecklingsteam som bygger deras plattform. Inom produktutvecklingsteamet arbetar de med att forma och bygga en produkt som hjälper fastighetsägare att hantera och analysera sin förvaltning under hela livscykeln. Detta innefattar stöd för såväl 3D-visualisering som analyser av sensordata. 

Ditt fokus är mjukvaruutveckling längs med hela produktutvecklingsprocessen i tätt samarbete med andra utvecklare, designers, team lead och produktägare. Du kommer arbeta med att utveckla produkternas funktionalitet och microserviceplattformens infrastruktur. Vår kund prioriterar kontinuerlig utveckling av deras tekniska arkitektur för att möta framtidens behov, en process du är högst delaktig i att driva tillsammans med utvecklingsteamet. 

Du kommer exempelvis att:

Bidra till utvecklingen av produkter under hela produktlivscykeln, från design, planering, implementation och testning till deployment och underhåll
Bidra till backendapplikationerna byggda med bl. a. Java, Kotlin, Spring Boot, Python, MongoDB och Docker
Bidra till, och utveckla, vår kunds microserviceplattform som hostas på Azure genom att förbättra byggsteg, testning, deployment och drift med bl. a. Azure Native tekniska lösningar
Utveckla funktionalitet för att kunderna ska kunna optimera sin verksamhet och fatta mer datadrivna beslut under drift, förvaltning och strategisk fastighetsutveckling
Samarbeta tätt med ditt team för att utveckla både teknik och det agila arbetssättet

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom IT
Har goda kunskaper i Java, där vi även gärna ser kunskaper i Kotlin och Spring Boot
Kan visa upp hobbyprojekt kopplade till programmering
Talar och skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kan komma att användas i det dagliga arbetet


Det är meriterande om du:

Har tidigare erfarenhet från en liknande roll


Vidare kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper, där vi tror att du är en nyfiken problemlösare med intresse för agila metodiker och arbetssätt. Du värdesätter samarbete och att jobba i team men kan samtidigt arbeta självständigt och ta dig för i det dagliga arbetet. Vi tror att du som person är entusiastisk med ett positivt mindset och brinner för utveckling. Du ser detta som en möjlighet att starta din karriär inom ett innovativt bolag med goda möjligheter att fortsätta utvecklas och lära av seniora kollegor. Ditt huvudfokus är backendutveckling men vi tror även att du har intresse även för frontendutveckling och UX/UI. 

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett strategiskt CRE-tech bolag som revolutionerar bygg- och fastighetsvärlden med innovativa lösningar för digital precision och optimerat beslutsfattande. De består av ett 60-tal specialister inom samhällsbyggande och IT med unika kompetenser och digitala verktyg med syfte att säkra framgångsrika fastighetsaffärer, från projektutveckling till förvaltning. Med expertis inom bland annat BIM, GIS och CDEs i kombination med djup förståelse för branschens komplexitet förädlar de processer för hela livscykelperspektivet.

Hos vår kund blir du del av en organisation och ett team som värdesätter öppenhet, sammanhållning och samarbete, där du får utrymme att påverka hur de utvecklas som bolag. Du får möjlighet att påverka tekniska beslut för utvecklingen av Digital Buildings för att stötta framtida behov, kvalitet och skalbarhet. Kunden erbjuder en trygg anställning med kollektivavtal och tjänstepension (ITP), friskvårdsbidrag, företagshälsovård samt subventionerade priser på massage. Flextid är givet för att underlätta livspusslet.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är en rekrytering där Friday ansvarar för processen men där du kommer bli anställd direkt hos kund. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Process Engineer within Hydrogen Fuel Cell to PowerCell

Processingenjör, elkraft
Läs mer Sep 22
Are you driven and ambitious, passionate to make a real difference? Do you possess a broad technical background with a pragmatic problem solving skillset? Powercell is currently looking for a process engineer to join their team. Are you up to the challenge? Hand in your application now! 

ABOUT THE POSITION: 

PowerCell develops and produces fuel cell stacks and systems for stationary and mobile applications with a world class power density. As the stacks and systems are compact, modular and scalable, they are easily adjusted to any customer need. PowerCell is looking for a new colleague to join the cross-competent System Development team consisting of process, test and control engineers. In Gothenburg, where Powercell has their headquarter, you will work in a friendly environment filled with driven colleagues with high ambitions, working hard to push the transition to sustainable energy solutions on a daily basis.  

As a process engineer you will work closely together with the System Development team but also mechanical design engineers and electrical engineers, as well as the Stack Development team. You will develop advanced fuel cell system solutions tailor made for various applications on land, water and in the air.  

Examples of day-to-day tasks:

Process design of high-performing, safe, and compliant fuel cell systems ranging from tens of kW to MW scale
Development of process flow diagrams
Performing heat and mass balances and flow calculations
Selecting system components based on application specific requirements
Collaborate with customers, external partners and component suppliers
Participate in system control strategy development

THE IDEAL CANDIDATE: 

The must-haves: 

Master’s or Bachelor’s degree in an engineering field relevant for the role, preferably process, chemical or mechanical engineering, technical physics etc. 
Relevant experience within the process, marine or automotive industry
Broad technical background and interest
Fluency in both written and oral English
Capable of documenting designs and work in organized ways
Capability to work in fast paced environment where focus and responsibilities may change quickly


The nice-to-haves:  

Knowledge of process modelling tools
Fuel cell system experience
Basic process control knowledge
Fluency in both written and spoken Swedish


We are looking for a person with analytical and cooperative skills, who takes on a problem solving and initiative-taking mindset as a natural part of the everyday work. Despite this, we prefer that you are flexible and communicative towards both colleagues and costumers.

ABOUT THE COSTUMER COMPANY:  

PowerCell develops and produces Hydrogen Electric Fuel Cells for a wide variety of applications, including solutions for transport; for instance Marine, on and off road-vehicles, aviation and stationary. The fuel cells produce electricity with no other emissions than water and heat. PowerCell has customers all over the world who has made the switch to renewable energy sources which contributes to a better environment and a sustainable future.  

ABOUT THE ASSIGNMENT:  

This is a consulting assignment which means that you will initially be employed by Friday. The ambition from both parts is that the assignment will result in a permanent position at PowerCell when finished. 

ADDITIONAL INFORMATION: 
Employment type: Full-time, long-term 
Start date: As soon as possible/according to agreement 
Location: Gothenburg, Ruskvädersgatan 12 
Contact person: Pontus Somi, pontus@friday.se 
Salary: Fixed monthly 


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY: 

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal. 

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded; aiming to find that workplace that gives you the Friday feeling – every day!

Ansök nu

SCRUM MASTER MED BA-KOMPETENS TILL SPÄNNANDE TROMB!

Projektledare, IT
Läs mer Sep 18
Till digitaliseringsbyrån Tromb söker vi nu efter en duktig Scrum Master med BA-kompetens som vill vara en del av deras härliga kultur och spännande utvecklingsprojekt. Är du intresserad av att hänga med på deras resa? Ansök idag!

OM TJÄNSTEN:

Tromb är en digitaliseringsbyrå med rötter från Norrland och har kontor i Piteå, Luleå, Skellefteå, Stockholm och Göteborg. På Göteborgskontoret sitter det idag 13 stycken medarbetare som tillsammans jobbar i större projekt mot spännande kunder, både i Göteborgsregionen och nationellt. Tromb jobbar med många olika tekniker, programspråk och molnlösningar i korta utvecklingssprintar.

Som Scrum Master på Tromb kommer du bland annat arbeta med att stötta utvecklingsprojekt, kravställning och definiering av krav, facilitera workshops, arbeta med pre-sales och business cases, samt sätta och förklara mål.

VI SÖKER DIG SOM:

Exakt vilken bakgrund du har är svårt att säga, men för att lyckas i rollen bör du ha drivit minst ett utvecklingsprojekt i formen av produktägare, Scrum Master eller BA tidigare. Det skadar inte heller om du själv kan koda!

Vi ser gärna att du har en relevant utbildning, minst på kandidatnivå, och om du har relevanta certifikat och kurser inom agilt arbete är det meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker är en nyfiken och kommunikativ person med en positiv inställning. På Tromb premieras samarbete, kunskapsdelning och att ställa upp för varandra, vilket innebär att du behöver vara en person som trivs i att arbeta i team.

Om du inte redan talar och skriver flytande svenska så ser vi att du i alla fall har målsättningen att i framtiden göra det.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från både Tromb och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Tromb.

OM KUNDFÖRETAGET:

Tromb arbetar med digital affärsutveckling och ökar effektiviteten hos deras kunder genom att ständigt hitta nya vägar för att lösa olika problem. De räds inte tuffa uppdrag och löser affärsutmaningar genom kreativitet, ny teknik och ett unikt engagemang. De är cirka 80 medarbetare med kontor i Göteborg, Stockholm, Piteå, Luleå och Skellefteå.

Tromb är också en dynamisk och fartfylld arbetsplats. Det händer spännande saker hela tiden. Deras vardag är fylld av såväl långa som kortare projekt och uppdrag – ofta av varierande karaktär. Våra team består av arkitekter, utvecklare, UX/designers, projektledare, affärs- och verksamhetsutvecklare. Det är många kompetenser och personligheter som tillsammans tar sig an deras kunders utmaningar. Alla är nyfikna, engagerade och hjälpsamma. Träningsutmaningar, utlandskonferenser, AWs och andra mer eller mindre spontana event förgyller vardagen. Läs mer på deras hemsida här: https://tromb.com/

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Onsite Tekniker Till Välkänt Bolag!

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Sep 14
Är du intresserad av teknik, är lösningsfokuserad och kan leverera support på hög nivå? Vill du jobba i ett ödmjukt och prestigelöst team med spännande utmaningar? Då har du nu chansen att vara en del av ett stort bolag som utvecklas och fortsätter växa dagligen. Du är välkommen att skicka in din ansökan redan idag!  

Om tjänsten:  

Friday söker för kunds räkning en IT-intresserad och kommunikativ onsite tekniker till deras supportteam. På kontoret vid Masthuggskajen arbetar du i ett stort team där du och fyra kollegor samarbetar dagligen med företagets IT-support ärenden. Gruppen består av både juniora och seniora kollegor där du har stora chanser att utvecklas. Koncernen är ett av Sveriges största familjeägda företag. Idag verkar de inom en rad sektorer och branscher, vilka alla stöttas av 120 medarbetare från företagets IT-team dagligen.

Som person behöver du trivas i miljöer där du arbetar både självständigt och i team.

Exempel på arbetsuppgifter:  

On-site support & telefonsupport 
Support av mjukvara & hårdvara av exempelvis laptops, printers och mobiltelefoner
Delta i projektuppdrag 
Servicebesök off-site

Vi söker dig som:  
Besitter erfarenhet inom IT-/Teknisk support 
Har starkt intresse för IT-/teknik 
Behärskar svenska och engelska i tal och skrift 
Har erfarenhet av att arbeta med Office365 
Har B-körkort


Det är meriterande men inget krav om du har en eftergymnasial utbildning. 

Utöver det kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa hos kunden krävs att du är flexibel, driven och konsultmässig samt att du är öppen som person. Du gillar att jobba i team, har god kommunikativ förmåga och har lätt att anpassa retoriken efter personen du pratar med! 

Om anställningen:  

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering till kund. 

Övrig info:  
Omfattning: Heltid 
Placering: Masthuggskajen, Göteborg 
Kontaktuppgifter: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se 
Lön: Månadslön 
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid


  

Om Friday:  

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.?Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Erfaren Projektledare till innovativt bolag inom det Marina!

Projektledare, IT
Läs mer Sep 14
Har du en högskole-/ universitetsutbildning inom Teknik eller motsvarande och tidigare har erfarenhet av projektledning? Vill du ta möjligheten att vidareutveckla dina befintliga kunskaper och arbeta på ett bolag som ligger i framkant inom det Marina? Nu söker vi dig som vill göra skillnad och arbeta som Erfaren Projektledare hos kund. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten: 

Friday söker för kunds räkning en erfaren projektledare som vill vara med att bekämpa klimatförändringarna inom det marina, det är ett innovativt bolag som är i en spännande tillväxtfas. Det krävs att du har en generell förståelse för automationssystem i syfte för att kunna hantera olika projekt.

Det är viktigt att du som person är flexibel och öppensinnad eftersom det är en väldigt varierande roll där du kommer att hantera 20–30 olika projekt i olika faser. Det förekommer även ett antal planerade resor i tjänsten vilket är något vi gärna ser att du ska ha en positiv inställning till.

Arbetsuppgifter:

I din arbetsroll som Erfaren Projektledare kommer du att få möjligheten att leverera projekt från ax till limpa där du koordinerar och håller ihop projekten mot alla inblandade parter. Du kommer gemensamt ansvara för projekten tillsammans med ditt team, där projektens omfattning vanligtvis är av kortare karaktär (ca tre månader). 

Du kommer tillexempel att: 

Sätta tidsplaner för olika aktiviteter till ett flertal olika projekt
Säkerställa att projekt levereras enligt deras tekniska standarder
Få möjligheten att upprätthålla och säkerställa goda relationer med deras kunder
Ansvara för överlämningen av nya projekt till efterförsäljning 
Övervaka/hantera upphandlingsprocesser

Vi söker dig som: 
Har en högskole- eller universitetsutbildning inom mekatronik/automation eller motsvarande
Tidigare har erfarenhet av att arbeta med teknisk projektledning, projektering eller konstruktion av komplexa projekt
Har goda kunskaper inom automationssystem
Är obehindrad på engelska i både tal och skrift, då språket kommuniceras både internt såväl som externt.


Det är meriterande om du:

Tidigare har varit delaktig i förhandlingar med kund och leverantörer för att säkerställa att företagets rättigheter respekteras
Har erfarenhet av att arbeta inom det marina eller processindustrin


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du ska trivas och passa in hos kunden krävs det att du som person är konsultmässig, driven och engagerad. Du kan på ett pedagogiskt tillvägagångssätt leda och fördela arbetsuppgifter för att tillsammans nå bolagets gemensamma mål. Vi tror även att du som person är strukturerad och är van vid att hålla i gång flera projekt samtidigt för att kunna synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen. Vidare ser vi gärna att du har ett positivt synsätt samt lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor. 

Om anställningen: 

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundföretaget och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kundföretaget. 

Övrig info: 
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/ Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Erfaren strategisk inköpare med tekniskt intresse!

Inköpare
Läs mer Jul 7
Är du en strategisk inköpare och besitter ett stort intresse för teknik och digitalisering? Vill du ta nästa steg i din karriär och arbeta i en spännande och komplex miljö? Se hit! 

OM TJÄNSTEN:

Som strategisk inköpare kommer du att ha stort ansvar för vår kunds samarbeten med konstruktion i utvecklingsprojekt där din uppgift är att ansvara för inköpen för dina delområden. Vidare kommer du att vara navet mellan projektledare och leverantör för att säkerställa att hålla tidsplan, kostnad och säkerställa kvalité.

Du kommer även ha ansvar för att driva förändringsarbete i organisationen med avseende på att underlätta prototypflödet tillsammans med övriga intressenter och leverantörer. Som strategisk inköpare har du delvis ansvar för att genomföra upphandlingar och skriva prisavtal med befintliga och nya leverantörer. Rollen innebär ett kontinuerligt underhåll av leverantörsrelationer och då det är många projekt som löper parallellt med varandra ställer detta höga krav på struktur och ordning.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Hantera din leverantörsbas.
Stödja affärsområdets projekt och program med kommersiellt ansvar och kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.
Ansvara för att förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla leverantörsavtalen.
Se till att inköpsstrategin, inköpspolicyn och procedurerna är uppfyllda.
Vara en kontaktpunkt för hantering av relevant inköpsinformation.
Vara en viktig funktion i digitaliseringsresan och utveckla arbetssätten.
Vara en nyckelmedlem med ansvar för dataanalys.

VI SÖKER DIG SOM
Eftergymnasial utbildning inom relevant område
Några års erfarenhet som strategisk inköpare
Tidigare erfarenheter av att samarbeta med leverantörer
Svenska och engelska flytande i både tal och skrift
God systemvana
Erfarenhet av att arbeta inom ett tekniskt bolag är meriterande


Vi tror att för att lyckas i rollen har du ett kommersiellt och tekniskt intresse samt har en fallenhet för relationer. Du är driven och öppen för nya idéer samt ha goda sociala färdigheter. Vi söker dig som är en naturlig ledare som är van vid att ta kontakt och skapa nätverk, både internt och externt. Vi ser gärna att du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Det är också viktigt att vara en lagspelare då det finns ett tätt samarbete med många olika funktioner internt så som andra strategiska och operativa inköpare, kvalitetsfunktioner, konstruktion, planering, projektledare m.m. För att lyckas i tjänsten krävs en vilja att lösa problem och jobba proaktivt med att identifiera och genomföra ständiga förbättringar tillsammans med dina kollegor.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman
Lön: Fast månadslön, marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Mekanikkonstruktör till bolag som gör skillnad!

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Sep 15
Är du en Mekanikkonstruktör som har fastnat för design och konstruktion och vill arbeta på ett bolag som gör skillnad? Vill du arbeta i en miljö präglad av professionell såväl som personlig utveckling och arbeta med att utveckla tekniken för att möta framtidens krav? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en kommunikativ och engagerad mekanikkonstruktör. Kunden arbetar med att utveckla tekniker för att möta framtidens krav och arbetar mot olika industrier såsom flyg- eller fordonsindustrin. De vill nu utöka sitt team i Göteborg och söker därför en mekanikkonstrukör. Kunden värdesätter din professionella såväl som din personliga utveckling och erbjuder därför kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna och externa kurser och utvecklingsmöjligheter internt.Som mekanikkonstruktör kommer du att ingå i ett större team bestående av såväl juniora som erfarna konstruktörer. Tillsammans arbetar ni i projekt där ni designar och utvecklar olika produkter, detta i samarbete med andra avdelningar såsom beräkning, simulering eller produktion. Då kunden arbetar och erbjuder tjänster inom olika industrier erbjuds du arbete i olika projekt där du ges möjligheten att arbeta med det du finner mest intressant. I rollen som mekanikkonstruktör arbetar du främst med CAD-program som exempelvis Catia, Creo eller Unigraphics NX. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik eller likvärdigt område.
Har kunskaper i något CAD-program, exempelvis Catia eller Creo.
Besitter ett stort och genuin intresse för design, konstruktion och ny teknik.
Är flytande i svenska såväl i tal som i skrift.


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Har projekt inom relevant område som du kan visa upp.


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen krävs det att du som person är driven, tycker om att arbeta projektbaserat och har ett analytiskt förhållningssätt. Vidare är du nyfiken samtidigt som du vill dela med dig av din kunskap till andra. Då du arbetar i team tillsammans med andra kollegor samt har kontakt med företagets kunder ser vi att du är kommunikativ och har lätt att skapa goda relationer internt såväl som externt.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från både vår och kundens sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Marta Laszewska
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Integrationsutvecklare till Global Företagsjätte

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 15
Brinner du för systemintegration och vill vara med och leverera bra lösningar till en verksamhet som är världsledande inom flera branscher? Är du lösningsfokuserad och brinner för utveckling? Se då hit! Just nu söker ett välkänt bolag i Göteborg en junior integrationsutvecklare till sitt Automation Center. Du, som är intresserad av att ta dig an uppgiften, är varmt välkommen att skicka in din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval! 

OM TJÄNSTEN:

Vi på Friday söker nu för kunds räkning en junior integrationsutvecklare till ett väletablerat bolag och deras Automation Center här i Göteborg. Teamet som denna roll ska ingå i utvecklar lösningar för att tillsammans verka för möjliggörandet av företagsteknologisk leverans i världsklass. 

På detta bolag innebär rollen som integrationsutvecklare varians med frihet under ansvar. Arbetsuppgifterna hanteras med stöttning från teamet, i ett arbetsklimat där öppenhet och samarbete värdesätts mycket högt. Här arbetar du tillsammans med 8 kollegor som alltid är villiga att prestera sitt bästa, och detta med stöttning av varandra. Med mottot ”Våga vägra manuellt” rör sig denna arbetsgrupp ständigt mot utveckling och lösningar för att därigenom stötta övrig verksamhet till lyckade resultat. 

ARBETSUPPGIFTER: 

Som integrationsutvecklare i detta team kommer du arbeta med allt ifrån integrations- och systemutveckling, till det dagliga arbetet med drift och förvaltning. Du kommer också få möjligheten att arbeta med flera varianter av verktyg och metoder. I denna roll är direktkontakt med kund en naturlig del av arbetet.    

I din roll som integrationsutvecklare kommer du bland annat: 

Arbeta med verksamhetens integrations-, och systemutveckling
Ansvara för drift och förvaltning av redan befintliga integrationer 
Utöva kontakt med-, och direkt arbete för kunder


I rollen får du också möjligheten att arbeta med olika verktyg och metoder, främst inom Microsoft-stacken. Exempel på verktyg är BizTalk, API Management och Azure Integration Services som Logic Apps, Service Bus, Event Grid, Azure functions och Azure Data Factory.  

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom IT, eller motsvarande. 
Besitter ett stort tekniskt intresse som ständigt strävar efter att utvecklas. 
Har ett brinnande intresse för systemintegration.
Besitter goda kunskaper i tal och skrift på både engelska och svenska då stora delar av arbetet sker i nära relation med kund.


Det är inget krav, men meriterande om du: 

Har erfarenhet av en liknande roll
Besitter kunskaper i Biztalk
Har kunskaper i Azure 


Stor vikt kommer därutöver läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är utåtriktad och ser kommunikation som en naturlig del av arbetet. Du föredrar att arbeta i grupp och ser det som ett tillfälle att lära från dina kollegor, likväl som att själv få stötta och delge egen erfarenhet och kunskap vid behov. Vidare ser vi gärna att du är en positiv medarbetare som håller ett lösningsfokus genomgående i processer och projekt. 

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag där du till en början är anställd av oss på Friday. Detta med ambitionen från alla parter att efter ca. 6 månader bli direktanställd hos företaget i fråga. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid 
Placering: Göteborg
Kontaktperson: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Produktionsingenjör till Globalt Bolag!

Produktionsingenjör, elektronik
Läs mer Sep 13
Har du en eftergymnasial utbildning inom exempelvis maskinteknik, produktionsteknik eller industriell ekonomi och är redo för en ny utmaning? Nu söker vi dig som har ett intresse för teknik och produktion, och vill jobba med komplex t Skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Vår kunds produktion är idag indelad i två tillverkningsenheter och i dessa produceras merparten av de artiklar, enheter och kablage som monteras samman och verifieras för leverans till kunder. Produktionen är allt som oftast komplex, med många olika produkter som tillverkas i låg volym. Delar av tillverkningen genomförs i renrum där särskilda krav på renhet råder. Som junior produktionsingenjör arbetar du nära operatörer och tillverkningschefer i en del av ett tillverkningsflöde, samt kommer ingå en större grupp av produktionsingenjörer där ni stöttar och hjälper varandra.

Du kommer organisatoriskt tillhöra gruppen Production Engineering som idag består av nästan 20 personer. Som del i produktionsteamet ansvarar du för produkt- och tillverkningsrelaterade frågor inom det tillverkningsområde du supporterar. Utöver ditt produktionstekniska ansvar förväntas du även tillsammans med kollegorna inom Production Engineering och tillverkningsinstanserna, vara med i resan att skapa en produktion med Agile respektive Lean-principer. 

ARBETSUPPGIFTER:

Som junior produktionsingenjör kommer du arbeta brett och stötta hela produktionen. I rollen ingår bland annat att ha produktkännedom, förstå? tillverkningsflödet, analysera avvikelser och identifiera förbättringar för att bidra till att leverera kvalitet från första exemplar. 

Ett urval av dina arbetsuppgifter: 

Stödja bolagets operatörer 
Delta i operativa möten, avstämningar och hantering av aktiviteter initierade ur dessa
Utföra beredningsarbete, det vill säga tillverkningsunderlag, monteringsinstruktioner samt framtagning av fixturer
Hantera avvikelser, ändringar och reklamationer
Följa upp och analysera bl.a. tillverkningskostnader, avvikelser och långsiktiga åtgärder 
Arbeta med kontinuerligt förbättringsarbete

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial teknisk utbildning inom t.ex. maskinteknik, produktionsteknik eller liknande
Har ett tekniskt intresse, gärna kopplat till tillverkning och elektronik
Besitter analytisk förmåga och kan identifiera åtgärder och aktiviteter 
Kan tyda och förstå ritningar samt teknisk dokumentation 
Har kunskaper i CAD-mjukvara, gärna Creo
Talar och skriver flytande svenska och engelska


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet från tillverkning, produktionsteknik eller produktutveckling
Har tidigare erfarenhet att arbeta med affärssystemet IFS
Har erfarenhet av tekniskt komplex produktion


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen tror vi att du besitter en god kommunikativ förmåga, då personliga möten är en central del i arbetet. Du är nyfiken, positiv och kan planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du främjar ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat i din gruppering såväl som i samarbete med operatörer och andra funktioner. Du är strukturerad, nyfiken och positiv och ser utmaningar i stället för problem.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är ca 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundföretaget och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående/Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backend-utvecklare med intresse för Cybersäkerhet

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 5
Är du en duktig backendutvecklare med intresse för cybersäkerhet? Vi letar nu efter en person som kommer att förstärka Zaccos Secure Development-team som sitter i fräscha lokaler på Lindholmen. Vi tillämpar löpande urval, skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Zacco Digital Trust fokuserar på att lösa morgondagens cybersäkerhetsutmaningar och består av ett team av mycket erfarna cybersäkerhetsspecialister, mjukvaruutvecklare och researchers. Idag arbetar cirka 120 experter inom Cyber Security, Digital Threat Intelligence, Secure Development och TechLaw. Zacco Digital Trusts ambition är att bli den bästa europeiska cybersäkerhetspartnern för både kunder och anställda.

Nu söker vi efter en backendutvecklare med intresse för cybersäkerhet för att ingå i Zaccos Secure Development-team, ett team som arbetar som konsulter mot spännande och innovativa kunder, allt från startups till internationella storföretag. I rollen kommer du att gå in i både längre utvecklingsuppdrag med fokus på cyber security samt kortare, mer nischade uppdrag som till exempel penetrationstester, forensik eller kodgranskningar.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med inslag av cybersäkerhet
Antingen är junior i din karriär och har större programmeringsprojekt att visa upp eller så har du något års relevant erfarenhet och vill ta nästa steg i karriären
Kompetens inom objektorienterade programmeringsspråk som C# eller Java
Talar och skriver flytande svenska och engelska
Om du har kunskaper inom Azure eller AWS är det meriterande!


I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi tror är du en social lagspelare som gillar att ta ansvar för ditt arbete. Vi tror även att du är driven, strukturerad och en god problemlösare.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Zacco och vår sida är att du efter 6–12 månader blir direktanställd hos Zacco.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Efter sommaren, augusti eller september.
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Pontus Somi, pontus@friday.se
Lön: Marknadsmässig månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – every day”, hur låter det?

Ansök nu

IT-intresserad som vill arbeta på Service Desk

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 29
Är du teknisk lagd, har ett stort intresse för IT och har erfarenhet av teknisk support/helpdesk/kundtjänst? Sök tjänsten till vår kund i Göteborg som söker efter en person som ser långsiktigt på samarbetet och som vill utvecklas tillsammans med bolaget.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en IT-intresserad och pedagogisk servicedeskmedarbetare som vill komma in i på ett innovativt bolag som är på en spännande digitaliseringsresa. Här får du möjlighet att hjälpa kollegor med bästa möjliga support. Komplexiteten varierar fall till fall och ingen dag är den andra lik. Här finns all möjlighet att växa internt och desto bekvämare du blir i rollen, desto mer ansvar kommer du få.

I deras Service Desk är din främsta uppgift att leverera service i världsklass gällande support och felavhjälpning vid tekniska problem. Du supporterar och stöttar användarna med felsökning av mjuk- och hårdvara, främst via telefon och TeamViewer, men också på plats i vårt Visitor Center.

Här kommer lite konkreta exempel på arbetsuppgifter:

Felsökning och installation, främst i Windows miljö.
Felsökning av såväl hårdvara som mjukvara.
Ta emot samt registrera ärenden i företagets ärendehanteringssystem.
Hantera konton, lösenord osv. i Active Directory.

VI SÖKER DIG SOM:
Har goda datorkunskaper och ett starkt intresse för IT.
Erfarenhet av teknisk support/helpdesk eller kundtjänst.
Är obehindrad i både svenska och engelska, i tal och skrift.
Har erfarenhet av att arbeta med Active Directory


Det är meriterande men absolut inget krav om du besitter kunskaper i Powershell och har ett intresse för Problem Management eller inom IP-telefoni (Cisco).

Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in hos kunden krävs det att du som person är konsultmässig, driven och engagerad. Du är nyfiken och öppen som person och ser värdet i att arbeta i team där alla arbetar för att nå bolagets gemensamma mål. Du är pedagogisk och hjälpsam och ser det som en självklarhet att anpassa retoriken efter personen du pratar med. Du vill vara med och bidra, komma med nya idéer och ständigt kommunicera på bästa sätt gentemot kollegor och kunder.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd hos oss på Friday med möjlighet till överrekrytering.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, långsiktigt
Start: Snarast
Placering: Masthuggskajen, Göteborg
Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Development Engineer Within Antenna Design to Gapwaves!

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Aug 30
Do you want to be a part of an exciting scale up company within innovative antenna systems and next generation wireless systems? Besides an interesting product, Gapwaves has an exciting journey ahead of them and they are now searching for their next person to be a key player in their mission of leveraging innovative technologies!

ABOUT THE POSITION
As a part of the antenna team, you will have a key role in Gapwaves mission of leveraging innovative technologies to deliver advanced antenna solutions at mm-wave frequencies.

As an antenna engineer you will be a part of a team of 5-8 people and together with your team you will have full responsibility for one or several customers and research projects. The responsibility starts from specification of product to design, verification and delivery to customer. As an antenna engineer the main task in the team is to design and verify antennas together with the other designers and depending on experience your technical expertise and drive will be a key asset in the technical interaction with customer, RF design and quality assurance. Additionally, you will be given the opportunity to engage in our research activities and academic collaborations.

Gapwaves’ customers, that you will work closely towards, include some of the world’s most innovative and successful tech and automotive companies, spread around the globe. At Gapwaves you will experience an open atmosphere where we encourage our employees to trust in each other, put the team first and take initiatives.

Main Responsibilities:

System and specification work of antennas
Antenna design and verification of antennas
Robustness and quality analysis as well as assurance of products
Technical interface towards suppliers, manufacturers and customers

THE IDEAL CANDIDATE:

The must-haves:

Relevant Master’s degree, such as Wireless, Photonics and Space Engineering or electrical engineering
Knowledge in Python and Matlab
Unhindered in both spoken and written English


The nice-to-haves:

Familiarity with radar and telecommunications applications
Hands-on experience with mmWave antennas, components and equipment
Experience with components and antennas in waveguide technology, ideally Gapwaveguide


In order to be a good fit with Gapwaves, we think you are:

Strong in driving your own tasks forward even in uncertain situations
A team player that motivates your peers and easily take help from co-workers
Good at handling a dynamic environment

ABOUT THE COMPANY:

Gapwaves originates from research conducted at Chalmers University of Technology and was founded in 2011. Gapwaves vision is to be the most innovative provider of mm-wave antenna systems and the preferred partner to those pioneering next generation wireless technology. By leveraging the disruptive Gapwaves technology we help pioneers in telecom, automotive and satcom to create highly efficient mm-wave antenna systems that contributes to re-defining everyday life. Read more on their website here: https://www.gapwaves.com/

ABOUT THE ASSIGNMENT:
This is a consulting assignment which means that you will initially be employed by Friday. The ambition from both Gapwaves and Friday is that the assignment will result in a permanent position at Gapwaves.

ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time
Start date: As soon as possible 
Location: Gothenburg
Point of contact: Pontus Somi
Salary: Fixed monthly salary 


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we make continuous selection of candidates, and the position can be filled before the application deadline is due.

ABOUT FRIDAY:
By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for you both. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal.

Our passion is to help people find their dream job within the IT & Tech field. This ambition is a big part of the reason why Friday was founded, aiming to find that workplace that gives you the Friday feeling – every day!

We mainly focus on young engineers who are at the beginning of their careers or soon graduating from university within the IT and Technology field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work

Ansök nu

Consultant Manager till Friday i Göteborg

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Aug 26
Friday är talangbyrån som matchar drivna juniora talanger med arbetsgivare inom Tech. Vi är idag ett av de snabbast växande bolagen i vår bransch och vi har bara börjat vår resa! 

På Friday lägger vi stolthet i vår kvalité, kunskap, hängivenhet och strävan efter att överträffa våra kunder och kandidaters förväntningar. Tillsammans tar vi oss an de utmaningar vi ställs inför och firar de framgångar vi når (och det är ordentligt)!

För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken som person och intresserad av att utvecklas i en entreprenörsmiljö. Även om vi har mycket på plats i organisationen finns det en massa kvar att påverka. 

Friday har kontor både i Göteborg och Stockholm, i denna rollen kommer du sitta på vårt kontor i Vasastan i Göteborg. På Göteborgskontoret sitter 20 härliga kollegor, varav 8 arbetar med sälj och 12 inom leverans med ett tätt samarbete däremellan. I rollen som Consultant Manager kommer du ingå i ett av våra leveransteam där du kommer få möjlighet att jobba med alla delar av rekryterings- och konsultprocessen.  

VAD KOMMER DU ATT GÖRA? 
Ditt primära ansvarsområde kommer att vara rekrytering. Du kommer att ha ett helhetsansvar för rekryteringsprocessen av konsulter till Fridays kunder. 
Professionalism, affärsmässighet och relationsskapande är nyckeln till vår framgång. Det gör du genom att agera partner och specialist till våra kunder, kandidater och konsulter i tätt samarbete med övriga kollegor. 
Löpande coachning och uppföljning med dina konsulter.


För oss är teamet allt! Laget före jaget. För att lyckas hos oss värdesätter du samarbete. Vi kommer att erbjuda dig verktygen, kollegorna och stödet för att lyckas i din roll. Vi strävar efter ett individanpassat ledarskap med en tydlighet i vad som förväntas av dig som individ och oss som team.  

VEM ÄR DU? 
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning. Vilken väg du valt sedan är inte lika viktigt. Du ska vara nyfiken på IT/teknik och du brinner för att jobba med människor.  
Du har ett stort intresse och fallenhet för affärer. Du drivs av att göra affärsnytta för Friday och våra kunder. 
Du har med största sannolikhet en bakgrund från service och/eller försäljning och trivs i en roll där din prestation uppmärksammas. 
För oss är det viktigt med hög närvaro hos våra kunder runt om Göteborgsområdet. Därför är det ett krav med B-körkort. 
Du talar och skriver flytande svenska och är bekväm med att även använda engelska i både tal och skrift, då detta används dagligen i kontakt med kandidater och kunder. 
Det är meriterande om du har erfarenhet från rekryteringsbranschen och/eller IT/Teknikrelaterat arbete. 


Vi strävar efter en miljö där vi utmanar och utvecklar varandra. Därför tror vi att du är en prestigelös lagspelare. Vi har alltid en hög ambitionsnivå i allt vi tar oss an, det tror vi att du också har. Du är orädd, hungrig och lockas av vår gemensamma strävan att bli bäst på det vi gör. En stor del av bedömningen kommer att ske utifrån personliga egenskaper. 

VAD ERBJUDER VI HOS OSS? 
Utvecklingsmöjligheterna hos oss är stora! Vi har bara startat vår resa och för rätt person finns det inga begränsningar. 
Bra lagprestationer belönas på Friday. Du erbjuds en fast månadslön och teambaserad månatlig bonus.  
Konkurrenskraftiga villkor gällande försäkring, friskvård & pension.
Provanställning med tillsvidareanställning.
Bästa kollegorna i Sverige!

ÖVRIG INFORMATION: 
Startdatum: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. 
Placering: Vasaplatsen 8, 41134 Göteborg.
Kontaktperson: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.  

OM OSS: 

Friday startades 2018 av personer med gedigen erfarenhet från rekrytering och konsultuthyrning inom tech, med ambitionen att erbjuda en bättre tjänst för både kandidater och kunder. Idag arbetar vi med kunder i alla storlekar, från stora, välkända och globala företag till mindre startups och allt däremellan. För oss är det viktigt att kunna erbjuda våra kandidater möjligheter, oavsett vad de värdesätter i sina nästa utmaningar.  

Friday finns med kontor i Göteborg och Stockholm och genomför över 1000 karriärmöten årligen. Vi arbetar fokuserat med juniora tjänster inom IT & Teknik! Vi är experter på det vi gör och vill hjälpa våra kandidater i sina karriärsval. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när de ser fram emot att gå till jobbet varje morgon.

Ansök nu

Junior backendutvecklare till Motorit

Backend-utvecklare
Läs mer Aug 25
Är du nyutexaminerad eller junior backendutvecklare med kunskaper och ambitioner inom C#/.NET? Om svaret är ja, är det dig vi söker till Motorit, ett dotterbolag till Bilia. Här erbjuds chansen att få jobba med de senaste IT-plattformarna på ett bolag där det verkligen fokuserar på digital transformation.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker nu för Motorits räkning förstärkning i form av en junior backendutvecklare. Som backendutvecklare på Motorit kommer du vara en del av ett agilt team om 13 personer och vara delaktig i många olika projekt som varierar i storlek och uppgifter. Motorit var tidigare en del av Bilia, och arbetar med drift, support, utveckling och projektledning. Du erbjuds en spännande och social arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Som junior backendutvecklare kommer du arbeta med nyutveckling av nästa generations kundupplevelser och förvaltning av företagets nuvarande digitala lösningar inom olika affärsområden som till exempel publik webb, e-handel, bilförsäljning, servicemarknad mm. Här kommer du att arbeta nära verksamheten och vara en del av ett engagerat och positivt utvecklingsteam. I arbetet ingår att medverka i workshops med verksamheten och leverantörer gällande krav, avgränsningar, samt att ta fram lösningsförslag. 

VI SÖKER DIG SOM:

Har läst på universitet/högskola med intresse och kunskaper inom Microsoft-stacken samt viljan att hela tiden lära dig nya saker. Du jobbar bra i team, är kommunikativ och tycker om att ditt arbete spelar roll på riktigt! Du är duktig på att hitta lösningar och förmedla dessa i tal och skrift på både svenska och engelska.

Följande erfarenheter är meriterande, men inget krav:

·        C#, .NET

·        GraphQL

·        DevOps

·         Server

·        Episerver CMS och Commerce

·        Umbraco

·        Mikrotjänstarkitektur, Docker

OM FÖRETAGET:

Motorit är en av Nordens största bilkedjor med drygt 4 700 medarbetare på 130 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Tillsammans strävar koncernen efter att skapa en positiv upplevelse för alla människor som besöker Bilia. På samtliga marknader erbjuds kunderna bilförsäljning, finansiering, verkstadstjänster samt tillbehörs- och reservdelsförsäljning. Affärsidén är att erbjuda service, bilförsäljning och tilläggstjänster som ger ett varaktigt mervärde för deras kunder. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday men med ambition att du på sikt blir anställd direkt hos Motorit.

ÖVRIG INFO:

·        Omfattning: Heltid

·        Start: Omgående

·        Placering: Sisjön, Göteborg

·        Kontaktuppgifter: Rebecka Forsman

·        Lön: Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Erfaren projektingenjör till Lindner Scandinavia!

Byggnadsingenjör
Läs mer Jun 7
“Our employees provide the foundation for our company” - På Lindner Scandinavia får du möjlighet att arbeta på ett av de världsledande företagen inom sin bransch. Med en trygg och expansiv koncern i ryggen driver Lindner Scandinavia den skandinaviska marknaden. Med det medföljer goda utvecklingsmöjligheter för dig i din yrkesmässiga karriär. Visst låter det intressant? Vänta inte med din ansökan då vi tillämpar löpande urval.

Är du en kommunikativ, engagerad och driven högskoleingenjör och vill arbeta i en roll som erfaren projektingenjör? Trivs du i en bred roll med många kontaktytor där din strukturerade sida kommer till sin rätta? Då kan tjänsten på Lindner Scandinavia vara något för dig! Här får du som projektingenjör möjligheten att arbeta på ett bolag som skräddarsyr lösningar för kunden inom speciella exteriöra och interiöra konstruktioner i framförallt glas, trä, stål, aluminium och komposit i Norge, Danmark och Sverige. Lindner Scandinavia ser långsiktigt på samarbetet och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter, så här gäller det att som junior komma in och visa framfötterna.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Lindner Scandinavias räkning en utåtriktad, strukturerad och erfaren projektingenjör. Lindner Scandinavia startades 2019 med ett huvudkontor i Göteborg, regionkontor i Stockholm och projektkontor i Köpenhamn och Oslo. I tjänsten som projektingenjör kommer du sitta på Göteborgskontoret, dock innefattar tjänsten resor där du förväntas vara på plats hos kunden under installationstiden vilket motsvarar ca. 2 dagar i veckan. Lindners kunder är benägna i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget är idag 35 anställda och har även via moderbolaget Lindner SE ytterligare resurser och kompetenser vilket ger bolaget möjlighet att från stabil grund utveckla och genomföra stora som små projekt på den skandinaviska marknaden.Som erfaren projektingenjör är du en nyckelspelare i projektgruppen och hjälper projektchefen i ledningen av projektresurserna. Lindner har 4 seniora projektingenjörer i dagsläget som kommer stötta dig i din nya roll. Vidare kommer du vara väl insatt i de ekonomiska och kontraktsmässiga aspekterna av projektet för att kunna övervaka och initiera korrigerande åtgärder för att säkerställa de finansiella och kvalitetsmål som ställs för projektet.

I din roll kommer du vidare att:

Delta vid kontraktsgenomgång
Granska kontraktsdokumenten och vara väl insatt med villkor och krav
Ansvara för att tidplanen är uppdaterad och aktuell tillsammans med projektchef
Rapporter - ansvara för att sammanställa vecko- och månadsrapporter
Administrera och följa upp inköpsplanen
ÄTA - ansvara för att logga ÄTA ärenden samt arbeta med kostnadsutredning

VI SÖKER DIG SOM:
Har en relevant högskoleutbildning inom Samhällsbyggnad eller motsvarande
Fastnat för projektering och vill vidareutvecklas inom detta
Arbetat i en liknande roll sedan tidigare
Är öppen för resor i tjänsten och därmed innehar B-körkort
Är obehindrad i både svenska och engelska i både i tal och skrift


Det är meriterande om du har:

Arbetslivserfarenhet från en arkitekt- eller byggkonsultfirma


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in hos Lindner Scandinavia och i rollen som projektör krävs det att du som person är kommunikativ, orädd och strukturerad. För dig är det en självklarhet att vara med och bidra med din kreativitet samt att komma med nya idéer och ständigt kommunicera på bästa sätt gentemot kollegor och kunder.

OM KUNDFÖRETAGET:

Lindner SE startades 1965 i Arsnstorf, Tyskland och är en familjeägd koncern med 7200 anställda och en omsättning kring 1200 miljoner Euro. Koncernen är en av de världsledande inom byggnation av fasader, interiöra produkter och isolering. Dem ger råd, utvecklar, producerar och implementerar produkter och projekt för våra kunder -från mindre projekt till nyckelfärdiga lösningar. Lindner Scandinavia är en del av Lindner SE koncernen, beläget i Göteborg, som ansvarar för komplexa speciella exteriöra och interiöra konstruktioner i framförallt glas, trä, stål, aluminium och komposit i Norge, Danmark och Sverige. Högt kvalificerade och erfarna medarbetare inom projektering, 3D / BIM-design, kvalitetsledning och projektledning garanterar professionellt och tillfredsställande genomförande för alla projektdeltagare. Lindner Scandinavia AB ger sina kunder råd i ett tidigt skede, om det behövs. Läs gärna mer om Lindner Scandinavia här.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader där du kommer vara anställd av Friday. Om alla parter är nöjda med samarbetet finns goda möjligheter till överrekrytering.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Efter sommaren, augusti/september
Placering: Göteborg, Västra Frölunda
Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Projektledare till Alps Alpine!

Projektledare, IT
Läs mer Aug 25
Vill du arbeta med att leda spännande tekniska projekt i en global organisation? Nu har du chansen att ta dig an en bred roll med ansvar för både längre och kortare projekt med fokus på bland annat fordonselektronik, mjukvara och akustik. Urvalet sker löpande, skicka in din ansökan idag! 

OM TJÄNSTEN:

Alps Alpine är en av världens främsta tillverkare av elektroniska komponenter med flera olika fokusområden, bland annat Automotive, Home and Mobile samt Industry, Healthcare & Energy. I Göteborg jobbar Alps Alpine främst mot fordonsindustrin där fokus ligger på att utveckla infotainmentsystem och andra tekniskt komplexa produkter inom fordonselektronik. Som projektledare på Alps Alpine kommer du att arbeta med projektledning och införsäljning av projekt inom samtliga delar av en produkts livscykel.

ARBETSUPPGIFTER: 

I denna roll kommer du att skapa affärsmöjligheter, genomföra upphandlingar samt leda tekniska projekt. Du kommer arbeta som spindeln in nätet med ett helhetsansvar för din produkt avseende kvalitet, leveranser samt tekniska och kommersiella krav.

Du kommer bland annat: 

Sköta försäljning och projektledning av produktområde till kund
Leda och driva tilldelade projekt mot både kund och interna utvecklingsavdelningar, huvudsakligen i Japan, Korea och Sverige
Upprätta och följa upp offerter
Ansvara för kundorderhantering och inköp från leverantör av beställda produkter
Uppföljning av tidsplaner i projekt, leveranstider, kvalitetssäkring och provleveranser
Arbeta med budgetering samt rapportering av resultat

VI SÖKER DIG SOM:
Har en kandidat- eller masterexamen inom exempelvis industriell ekonomi eller någon annan teknisk utbildning
Har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, till exempel projektledning, tekniskt inköp eller fordonselektronik
Har god teknisk förståelse
Talar och skriver på svenska och engelska då detta kommuniceras internt


Det är även meriterande om du: 

Kan tala och skriva på japanska
Har ett intresse för mjukvara, elektronik och ljud/akustik


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du som person är du kommunikativ, driven och ansvarstagande. Dessutom ser vi gärna att du har ett stort personligt intresse för elektronik och har en god teknisk förståelse.

OM KUNDFÖRETAGET: 

Alps Alpine är en av världens främsta tillverkare av elektroniska komponenter med flera olika fokusområden, bland annat Automotive, Home and Mobile samt Industry, Healthcare & Energy. I Göteborg jobbar Alps Alpine främst mot fordonsindustrin där fokus ligger på att utveckla infotainmentsystem och andra tekniskt komplexa produkter. Elektronikkonstruktionen i produkterna är beräkningstung och allt som oftast komplex då det är flera processer, displayer och interface som ska hanteras och fungera ihop.

Läs mer om Alps Alpine här: https://tech.alpsalpine.com/e/

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Friday ansvarar för rekryteringen men att du kommer bli anställd direkt av Alps Alpine.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Efter överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – every day”, hur låter det?

Ansök nu

Personalsamordnare till globalt bolag!

Reseledare
Läs mer Aug 23
Friday söker för vår kunds räkning en personalsamordnare till deras avdelning som besitter en analytisk förmåga och drivs av att ständigt förbättra och utveckla organisationen.

OM TJÄNSTEN:

Vår kund verkar inom offshoreindustrin för marina bottenkarteringar med syfte att kartlägga bottnar inför byggandet av marin infrastruktur, inspektioner av pipelines och andra marina strukturer på och i botten, runt om i Europa. Tjänsten är placerad på företagets huvudkontor i Göteborg, Nya varvet. Här sitter du i fräscha lokaler precis vid havet med ett gäng härliga kollegor. 

Det här är en tjänst för dig som har något års erfarenhet inom en koordinerande roll, som drivs av att vara med att påverka, förhandla och kommunicera, därför ser vi att du som person besitter en god kommunikations- och initiativförmåga. Du är samtidigt van och trivs med att skapa nya relationer och att engagera dig i de.

De primära arbetsuppgifterna för tjänsten är att övergripande kontrollera och ansvara för planeringsprocessen och schemalägga personal tillsammans med avdelningschefen, detta för att säkerställa att projekten bemannas av den kompetens som behövs. 

Du kommer att tillhöra ett team om fyra personer där ni kommer att stötta varandra då rollen innebär periodvis ett högt arbetstempo samtidigt som det fortfarande ställs krav på noggrann och kvalitét i arbetet. 

Exempel på arbetsuppgifter:

Skapa relationer och engagera dig med nya och befintliga konsultbyråer
Förse nya konsulter med kundens policyer och rutiner samt utvärdera det i deras affärssystem tillsammans med avdelningschefen
Schemalägg personal baserat på input från avdelningschefer
Ansvara för att tillhandhålla LOGG och hålla reseprofiler uppdaterade

VI SÖKER DIG SOM:
Eftergymnasial utbildning inom administration eller liknande/motsvarande arbetslivserfarenhet
Har goda kommunikativa färdigheter
Har erfarenhet av projektbemanning
Är van vid att arbeta efter deadlines
Talar och skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kommuniceras internt och externt


För denna tjänst sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du beskriver dig som noggrann och ansvarstagande samt har ett intresse inom det marina. Vidare ser vi att du är van att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt, trivs med att ha tydliga mål och deadlines. Du har lätt för att kommunicera med andra och räds inte att ta kontakt med nya medarbetare eller kunder. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du blir rekryterad till vår kund. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, dagtid
Placering: Göteborg, Nya varvet
Start: Enligt överenskommelse
Kontaktperson: Gabriella Bergström
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior tekniker med intresse för säkerhet

Nätverkstekniker
Läs mer Aug 19
Har du ett tekniskt intresse, är orädd och har inga problem med att slängas in i nya miljöer? Vi söker dig som är en ödmjuk lagspelare, som trivs väl med att arbeta i ett högt tempo och besöka spännande platser. Ta chansen att arbeta med implementationssäkerhetssystem i en global miljö. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN: 

Friday söker nu en junior tekniker med ett intresse för säkerhet till Floatel International. Floatel arbetar med att tillhandahålla offshore floatels av högsta kvalitet för extrema förhållanden. I arbetet är infrastrukturen av största vikt att bemöta de nationella och internationella affärsbehoven och där har ICT-teamet som ansvarar för denna en betydande roll.

I rollen som junior tekniker kommer du att ingå i ICT-teamet som har en hög nivå av engagemang i Floatels dagliga arbete och ett ansvar vad gäller att tillhandahålla verksamheten med noggrann och kvalitativ IT- support. Vidare innehar teamet en hög nivå av service samt arbetar i en flexibel och initiativtagande miljö. I rollen arbetar du med allt ifrån fysiska installationer, kabeldragning till att supportrar dina kollegor i det dagliga arbetet. Tjänsten innefattar resor.

Exempel på arbetsuppgifter:

Besöka fartygen för att kontrollera att standarder följs
Delta i systemimplementationsprojekt
Implementera informationssäkerhetssystem 
Ansvara för rapportering och vidta åtgärder för att lösa dagliga säkerhetsrelaterade problem  

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en utbildning inom IT, nätverk eller liknande
Har relevant erfarenhet från arbete som tekniker, fördelaktigt med inriktning inom säkerhet/nätverk
Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet från marin- eller offshoreindustrin
Har erfarenhet av dokumentation inom en större organisation


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa in hos Floatel och i rollen tror vi att du är en strukturerad och organiserad lagspelare med ett lösningsorienterat och beslutstagande arbetssätt. Tjänsten innebär resande, både inrikes och utrikes och ställer således krav på flexibilitet. Då du är ute och arbetar på bolagets olika anläggningar ser vi att du har goda kommunikationsfärdigheter och möjlighet till att arbeta parallellt med arbetsuppgifter samt fungerar väl i en föränderlig miljö.

OM KUNDFÖRETAGET: 

Floatel International is an International Group established in 2006 located in Gothenburg, Sweden with head office in Oslo, Norway. Floatel operate a modern fleet of accommodation and construction support vessels (floatels) for the oil and gas industry all over the world. The fleet is designed to meet the increased demands set by new challenging projects in deep water and hostile environments. Floatel International strives to provide superior living standard and support services. 

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett rekryteringsuppdrag vilket innebär att du erbjuds en direkt anställning hos kund. 

ÖVRIG INFORMATION: 
Omfattning: Heltid 
Start: Enligt överenskommelse 
Placering: Göteborg 
Kontaktperson: Rebecka Forsman 
Lön: Fast månadslön 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.? 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Operativ Inköpare till Globalt Bolag!

Inköpare
Läs mer Sep 13
Är du administrativt lagd, med en känsla för noggrannhet och kommunikation? Har du dessutom erfarenhet av inköp och trivs med att arbeta i en internationell miljö? Nu finns möjligheten att växa som Operativ Inköpare hos ett ledande företag inom energibranschen!
OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en Operativ Inköpare till deras team i Göteborg. Företaget är en ledande aktör inom energibranschen med kunder i både Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Indien och Kina samt här i Sverige. I tjänsten kommer du initialt att vara involverad i två större projekt som förväntas att pågå i 6 månader. Ditt ansvar kommer att ligga på att driva på tills allt är i hamn i projekten, med fokus på inköp och orderläggning. Detta innebär till exempel att få in relevanta certifikat, arbeta med löpande orderläggning i SAP och att supportera med både avvikelsehantering och auditering av leverantörer med mera.

Du kommer vidare till exempel att:

Skapa artiklar inför beredning.
Hantera och uppdatera ordererkännanden och rapportera till Material Planner.
Lägga upp nya leverantörer.
Hantera indirekta inköp av förrådsmaterial, staples och diverse tjänster.
Hantera avvikande fakturor mot PO.
Supportera med att få in certifikat.
Vara single point of contact mellan projekt och commodity buyers.
Skapa SAP-instruktioner.
Hantera RFQ’s vid behov.
Supportera med auditering av leverantörer och avvikelsehantering.
Planera projektarbete med att tidplanera och följa upp status för tidsplanen.
Hjälpa till med administration inom inköp.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom inköp eller liknande relevant område.
Har grundläggande kunskaper i något affärssystem.
Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.


Det är meriterande om du:

Har kunskaper inom SAP.
Har erfarenhet från en liknande roll.


För att lyckas behöver du besitta en stor kommunikativ förmåga och motiveras av driva på för att komma framåt. Du trivs bra med att arbeta självständigt, vågar ta initiativ och kan prioritera bland flera brådskande uppgifter. Det är av stor vikt att du har hög personlig struktur samt ett öga för detaljer. I organisationen uppskattar man dig som är nyfiken och vågar ifrågasätta befintliga arbetssätt på ett ödmjukt och bra sätt som får kollegorna att tänka till. Stor vikt kommer vidare att läggas vid personlig lämplighet.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday och arbeta ute hos kund. Uppdraget förväntas att pågå i 6 månader.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
Lön: Marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Account Manager till Symetri

Innesäljare
Läs mer Aug 15
Har du erfarenhet av försäljning och vill arbeta i en kundnära roll på en arbetsplats som präglas av starkt teamwork? Nu söker vi en Account Manager till familjära Symetri!

OM TJÄNSTEN:

Vi söker nu en Account Manager till Symetri. I rollen som Account Manager kommer du att tillhöra ett team som ansvarar över skräddarsydda BIM- lösningar för byggbranschen och infrastruktursektorn. Där kommer en stor och viktig del av arbetet att handla om bearbeta existerande kunder att växa med de digitala lösningar som Symetri erbjuder, men även att knyta nya kontakter och att utöka kundbasen.

Som Account Manager på Symetri kommer det vara din uppgift att konsultera dina kunder inom byggindustrin för att optimera arbetsflöden, hantera data och förbättra kvalitén. Symetri levererar till sina kunder skräddarsydda digitala lösningar för BIM, produktdesign och livscykelhantering så att kunderna kan ägna sig åt att jobba smartare och göra mer på mindre tid. Därför är Symetris partnerskap alltid långvariga.

Du kommer till exempel att:

Följa upp leads och ta kontakt med både nya samt befintliga kunder över telefon och mejl.
Konsultera dina befintliga kunder gällande programvaror, licensavtal och kampanjer.
Underhålla och vidareutveckla befintlig kundbas.

VI SÖKER DIG SOM:
Har några års erfarenhet av renodlad försäljning och/eller från ett serviceyrke med inslag av försäljning.
Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.
Har god datorvana.


Det är meriterande om du:

Har erfarenhet av CRM- och affärssystem såsom Microsoft Dynamics eller liknande.
Besitter en teknisk förståelse och har erfarenhet av byggindustrin.


Som person tror vi att du är nyfiken, orädd och driven samt uppskattar att arbeta i team. Då du kommer ha daglig kundkontakt ser vi vidare att du både är kommunikativ, lyhörd och affärsorienterad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

OM KUNDFÖRETAGET:

Symetri hjälper innovativa företag inom bygg, fastighet och tillverkande industri att optimera sina utvecklingsprocesser, förenkla datahanteringen och förbättra kvaliteten genom produkternas hela livscykel. Med mer än 300 medarbetare och 100 000 användare i norra Europa erbjuder de effektiv vägledning i allt från 3D-modellering och simulering till PLM (Product Lifecycle Management), BIM (Building Information Modelling) och fastighetsförvaltning. Läs mer om Symetris erbjudande för tillverkande industri här.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att Friday och vår kund tillsammans ansvarar för rekryteringsprocessen men att anställningen sker direkt till kund.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Ebbe Lieberathsgatan 18 A, Göteborg
Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

IT-konsult med Team-lead ansvar!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 16
Vår kund är i en spännande tillväxtfas där de i dagsläget söker en person som är serviceinriktad och har ett genuint intresse för IT och Teknik. Är du som person lyhörd, driven samt en sann lagspelare och redo att ta nästa steg i karriären? Skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Gibon Trestad är ett IT-bolag som fokuserar på att leverera innovativa, digitala lösningar för mindre och medelstora organisationer. Gibon Trestad finns i Göteborg, Uddevalla och Trollhättan men denna tjänst riktar sig främst mot Göteborg. På arbetsplatsen är det en god sammanhållning där de alltid strävar efter att ha roligt på jobbet. Det kan förekomma resor i tjänsten som omfattar Trestad/Göteborgsområdet med omnejd och i förmån till detta kommer du att bli erbjuden en tjänstebil efter provanställning. 

Gibon Trestad är väldigt måna om att mångfald, inkludering och jämställdhet skapar ett bättre arbetsklimat samt bidrar till framgång, därför jobbar de kontinuerligt för detta. För att trivas i rollen som IT-konsult med Team-lead ansvar ser vi gärna att du har arbetat som tekniker eller liknande tidigare men nu känner dig redo för att utmanas och utvecklas i en ny spännande roll. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

Personalansvar för ett team om två personer
Systemförbättringar, drift- och underhåll av operativsystem samt applikationer i deras kunders IT-miljöer
Support, nyinstallationer och förbättringsarbeten hos deras kunder
Tillsammans med projektledaren fördela arbetsuppgifter/projekt till tekniker

VI SÖKER DIG SOM HAR:
Kunskaper inom Office365 och Hyper-V och/eller VMWare
Goda kunskaper om Microsoft server och klient
Goda kunskaper inom nätverk, routing och brandväggskonfiguration
Talar och skriver obehindrat på svenska då språket används dagligen både muntligt och skriftligt
Har B-körkort då det förekommer resor i tjänsten


Det är meriterande om du tidigare har: 

Erfarenhet av SAN/Powershell
Erfarenhet av Azure, Endpointmanager, Autopilot och Intune eller motsvarande
Arbetat med IIS (internet information services)


Stor vikt kommer att läggas vid personlig tillämplighet och för att trivas i den här rollen tror vi att du som person är utåtriktad och lösningsorienterad. Du är noggrann, stresstålig och gillar att jobba i team och ser värdet i att sträva mot gemensamma mål. Du stimuleras av högteknologiska utmaningar och sätter alltid användaren i fokus. 

OM KUNDFÖRETAGET:

Gibon är ett IT-bolag som hjälper olika verksamheter att ta nästa steg. De hjälper verksamheter att hitta rätt kompetens och skapar en nära relation till sina kunder som förstår deras utmaningar. Gibon kommer att ta reda på vad det är som affärskritiskt och på vilket sätt IT kan stödja deras kunders verksamheter genom att ge kunder olika förutsättningar som behövs för att lyckas. De är ständigt involverade i deras kunder och behöver Gibons kunders support så finns deras tekniker till hands som snabbt kan assistera och komma ut på plats och hjälpa till om det behövs, då de finns runt om i Sverige. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Friday ansvarar för rekryteringen men att du kommer bli anställd direkt av Gibon Trestad. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/ Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

IT-konsult med Team-lead ansvar!

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Aug 16
Vår kund är i en spännande tillväxtfas där de i dagsläget söker en person som är serviceinriktad och har ett genuint intresse för IT och Teknik. Är du som person lyhörd, driven samt en sann lagspelare och redo att ta nästa steg i karriären? Skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Gibon Trestad är ett IT-bolag som fokuserar på att leverera innovativa, digitala lösningar för mindre och medelstora organisationer. Gibon Trestad finns i Göteborg, Uddevalla och Trollhättan men denna tjänst riktar sig främst mot Göteborg. På arbetsplatsen är det en god sammanhållning där de alltid strävar efter att ha roligt på jobbet. Det kan förekomma resor i tjänsten som omfattar Trestad/Göteborgsområdet med omnejd och i förmån till detta kommer du att bli erbjuden en tjänstebil efter provanställning. 

Gibon Trestad är väldigt måna om att mångfald, inkludering och jämställdhet skapar ett bättre arbetsklimat samt bidrar till framgång, därför jobbar de kontinuerligt för detta. För att trivas i rollen som IT-konsult med Team-lead ansvar ser vi gärna att du har arbetat som tekniker eller liknande tidigare men nu känner dig redo för att utmanas och utvecklas i en ny spännande roll. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

Personalansvar för ett team om två personer
Systemförbättringar, drift- och underhåll av operativsystem samt applikationer i deras kunders IT-miljöer
Support, nyinstallationer och förbättringsarbeten hos deras kunder
Tillsammans med projektledaren fördela arbetsuppgifter/projekt till tekniker

VI SÖKER DIG SOM HAR:
Kunskaper inom Office365 och Hyper-V och/eller VMWare
Goda kunskaper om Microsoft server och klient
Goda kunskaper inom nätverk, routing och brandväggskonfiguration
Talar och skriver obehindrat på svenska då språket används dagligen både muntligt och skriftligt
Har B-körkort då det förekommer resor i tjänsten


Det är meriterande om du tidigare har: 

Erfarenhet av SAN/Powershell
Erfarenhet av Azure, Endpointmanager, Autopilot och Intune eller motsvarande
Arbetat med IIS (internet information services)


Stor vikt kommer att läggas vid personlig tillämplighet och för att trivas i den här rollen tror vi att du som person är utåtriktad och lösningsorienterad. Du är noggrann, stresstålig och gillar att jobba i team och ser värdet i att sträva mot gemensamma mål. Du stimuleras av högteknologiska utmaningar och sätter alltid användaren i fokus. 

OM KUNDFÖRETAGET:

Gibon är ett IT-bolag som hjälper olika verksamheter att ta nästa steg. De hjälper verksamheter att hitta rätt kompetens och skapar en nära relation till sina kunder som förstår deras utmaningar. Gibon kommer att ta reda på vad det är som affärskritiskt och på vilket sätt IT kan stödja deras kunders verksamheter genom att ge kunder olika förutsättningar som behövs för att lyckas. De är ständigt involverade i deras kunder och behöver Gibons kunders support så finns deras tekniker till hands som snabbt kan assistera och komma ut på plats och hjälpa till om det behövs, då de finns runt om i Sverige. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Friday ansvarar för rekryteringen men att du kommer bli anställd direkt av Gibon Trestad. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/ Enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Bianca Lord
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Fullstackutvecklare till Macrobond Financial

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 9
Vill du vara del av ett erfaret utvecklingsteam där du får möjligheten till att arbeta med världens största ekonomiska och finansiella databas? Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN: 

Macrobond Financial är ett mindre men välmående bolag som sitter i centrala Göteborg där du kommer få vara delaktig i hela utvecklingscykeln från idé till färdig produkt. Techstacken som de använder sig av är främst Windowsmiljö där de arbetar i : C#/.Net, Visual Studio, Git, Javascript, TypeScript, Angular, molntjänster samt Python och Linux.

Exempel på arbetsuppgifter:

Arbete med allt från databaser, kommunikation, asynkron och parallell programmering till beräkningar, användarinterface, grafik, Windows, Linux, backend- och frontendutveckling
Du kommer arbeta med både vidareutveckling såväl som nyutveckling
Agil arbetsmetodik med korta ledtider men med långsiktig utveckling

VI SÖKER DIG SOM:

Trivs bra i att arbeta brett med produktutveckling och uppskattar att få vara delaktig i alla steg av utvecklingsprocessen. Du behöver nödvändigtvis inte ha erfarenhet inom just C#/.Net så länge du tidigare har arbetat i något annat objektorienterat programspråk.

Vidare tror vi att du har:

En eftergymnasial utbildning inom IT samt några års arbetslivserfarenhet, antingen parallellt med studierna eller efter avslutad utbildning, alternativt
Motsvarande arbetslivserfarenhet
Hobbyprojekt att visa upp
Trivs bra att arbeta teambaserat men att du även är en självgående och känner dig bekväm att ta egna initiativ
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet


Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker är en person som trivs på ett familjärt bolag och i en platt organisation och på så sätt gillar att vara delaktig i de beslut som tas. Dessutom tror vi att du har ett brinnande intresse för programmering och trivs att jobba i tätt samarbete med andra utvecklare.

OM KUNDFÖRETAGET:

Macrobond är en ledande och framgångsrik leverantör av finansiell och ekonomisk information som erbjuder ett av marknadens mest sofistikerade verktyg för research, analys och charting.

Macrobond grundades 2008 med huvudkontor i Malmö. Utvecklingsavdelningen består idag av ett 20-tal personer varav 6 sitter i Göteborg, resten i Polen och Hong Kong. De har även kontor i Lissabon, London och New York.

Macrobonds unika research-lösningar riktar sig till investmentbanker, centralbanker, research-organisationer, fondförvaltare, hedgefonder, storföretag, konsultfirmor och universitet över hela världen. De erbjuder kraftfulla och användarvänliga sätt att finna, analysera och visualisera historisk finansiell och ekonomisk data. Dessutom gör dem det möjligt för sina kunder att göra mer djupgående research med snabbare och enklare analys och presentation och därigenom fatta bättre investeringsbeslut.

Produkten de tillhandahåller är en användarvänlig och produktivitetseffektiv lösning som hjälper deras kunder globalt med att ta fram skarpa analyser baserat på makrodata samt visualisera dessa data.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett rekryteringsuppdrag där du kommer att bli anställd av Macrabond Financial i enlighet med deras avtal och personalerbjudande.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Juni alt. augusti
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Studerar du och vill arbeta extra som Document Controller?

Administrativ assistent
Läs mer Jul 27
Hos vår kund arbetar en unik sammansättning av entusiaster som har möjligheten att synliggöra det osynliga. Nu finns möjligheten för dig att samla på dig meriterande erfarenhet för framtiden i rollen som junior Document Controller. Fortsätt läs och sök redan idag då vi arbetar med löpande urval.

 

OM TJÄNSTEN: 

Det här är en tjänst för dig som studerar en eftergymnasial utbildning, är kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt och drivs av avancerad dokumenthantering. Du är samtidigt van och gillar att dagligen kommunicera med kollegor och kunder.

De primära arbetsuppgifterna för tjänsten är att övergripande kontrollera och ansvara för projektdokument, kommunicera dessa mot kunder samt ha ett övergripande ansvar för att intern dokumentation följs enligt vår kunds kvalitetsstandarder. All dokumentation sker idag i Sharepoint så vår kund ser det som fördelaktigt om du är väl bevandrad med systemet.

Du kommer tillhöra HSEQ-avdelningen och arbeta tillsammans med fyra andra kollegor som är specialister inom hälso-, säkerhets- och miljöfrågor. Rollen innebär periodvis ett högt arbetstempo där det samtidigt ställs krav på noggrannhet och kvalitét i arbetet. 

Arbetsuppgifter: 

Förbereda dokumenthanteringssystemet inför projektstart med mappstruktur, mallar så att respektive avdelning inom företaget kan föra in nödvändig dokumentation inför- och under pågående projekt
Ansvara för att dokument når satta standarder och kvalitetskrav
Ansvara för revisionsarbetet av rapporter och dokument mot kunder
Ansvara för att ”Responsible Assignment Matrix” är uppdaterat för respektive dokument och projekt, exempelvis tydlighet och struktur i vem som är ansvarig inom företaget för att skapa, revidera och attestera delar i dokument kopplat till olika projekt
Sammanställa dokument och rapporter innan de kommuniceras med kunder
Strukturera och sammanställa rapporter/dokument så att de uppfyller kundens krav
Underhålla och utveckla vår kunds dokumenthanteringssystem ProArc samt vara delaktig i kommande implementeringen av nytt system

VI SÖKER DIG SOM: 
Studerar en eftergymnasial utbildning och har minst 2 år kvar av dina studier
Har möjlighet att arbeta 2-3 dagar i veckan
Har viss vana av att administrera och strukturera i ett dokumenthanteringssystem, det är starkt meriterande om du jobbat i Sharepoint
Gillar att ge service mot såväl kunder som kollegor
Har lätt för att lära dig nya arbetssätt och är flexibel i att hantera olika arbetsuppgifter samtidigt
Talar och skriver felfritt på både engelska och svenska
Har datavana och lätt för att sätta dig in i olika system
Har lätt för att förstå arbetsflöden kopplat till rollen


Vi lägger stor vikt vid rätt person för rollen. Eftersom jobbet kräver att man följer specifika riktlinjer och dokumentkoder så ser vi gärna att du som person är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är samtidigt kundfokuserad och gillar att kommunicera med kunder och interna avdelningar.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday och arbeta 100% hos kund.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Deltid
Startdatum: Omgående
Placering: Göteborg
Kontaktperson: Gabriella Bergström
Lön: fast månadslön, marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det

Ansök nu

Junior C++ utvecklare till globalt bolag!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jul 11
Nu söker vi på Friday en driven C++ - utvecklare till vår kund i Göteborg! Vi söker dig som vill arbeta i en internationell miljö och vara med och bidra till utvecklingen av fordonselektronik. Vill du bli en del av ett globalt bolag som befinner sig i teknikens framkant och få möjligheten att utvecklas i en internationell miljö? Varmt välkommen med din ansökan!

OM TJÄNSTEN

Vår kund är ett globalt bolag som arbetar med att förenkla utvecklingen av fordonselektronik och mjukvara. De arbetar med att tillhandahålla tillverkare och leverantörer inom bland annat fordonsindustrin med mjukvarukomponenter, verktyg samt tjänster i för utveckling av inbyggda system. Bolaget ligger i teknikens framkant och som anställd erbjuds du att arbeta i en modern teknisk miljö tillsammans med drivna, engagerade och erfarna kollegor. Vidare ges du stora utvecklingsmöjligheter där du erbjuds tekniska utbildningar som främjar personlig såväl som professionell utveckling!

I rollen som C++-utvecklare kommer du ingå i ett agilt team tillsammans med 5-8 erfarna kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. Tillsammans kommer ni skapa komponenter till kundens mjukvaruplattform och arbeta i modern C++ och bidra till plattformsutveckling av styrenheter i fordon. Arbetet planeras i två veckors sprintar och innefattar en gedigen process bestående av testning i Unity samt dokumentation.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en universitets- eller högskoleexamen inom software engineeringen, mekatronik, automation, eller liknande.
Har kunskap inom C++.
Talar och skriver flytande på engelska då språket kommuniceras internt såväl som externt.


Det är meriterande men inte ett krav att du:

Har erfarenhet av arbete i en liknande roll.
Talar och skriver flytande på svenska.


För den här rollen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas och trivas i rollen tror vi att du har ett stort tekniskt intresse. Du är strukturerad, ordningsam och har ett analytiskt förhållningssätt. Du är vidare ansvarstagande och fokuserar på att finna lösningar.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Ambitionen från kundens och vår sida är att du därefter blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Marta Laszewska
Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse.
Lön: Fast månadslön.


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Utvecklare till Spännande Bolag!

Backend-utvecklare
Läs mer Jul 8
Nu söker vi en driven och hungrig utvecklare till vår kund i Göteborg där du kommer få vara med i hela processen, från idé till slutleverans!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en driven mjukvaruutvecklare med tyngden i frontend eller backend. I rollen kommer du ingå i ett sammansvetsat utvecklarteam med seniora kollegor, där ni tillsammans arbetar inhouse mot bolagets kunder med möjligheten att vara med och påverka under hela processen.

Vår kund jobbar med kunder inom alla slags verksamhetsområden och de bygger både små och stora digitala plattformslösningar. Du erbjuds flextid och stor frihet att bestämma över din arbetstid så länge du har koll på dina uppgifter och möten. Vår kunds kärnvärden utgår från att eliminera stress, att de är öppna och transparenta samt att de lär sig av varandra inom företaget.

Mycket av det bolaget gör är baserat på Microsoft-miljöer som .NET och C# och de jobbar ofta i Microsoft Azure. I frontend arbetar de i HTML5, CSS och JavaScript, med aktuella ramverk. Stack och teknikval ändras och förbättras ständigt, där de strävar efter att alltid vara öppna för nya idéer och arbetssätt.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning inom datateknik, systemutveckling eller liknande
Besitter goda kunskaper i C#, Javascript och React
Är kommunikativ, driven och kan föra dialogen med kund på ett professionellt sätt
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet


Det är meriterande om du

Har arbetat i en liknande roll sedan tidigare, exempelvis vid sidan av studierna
Har relevanta hobbyprojekt att visa upp


Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas hos vår kund krävs det att du är kommunikativ, kreativ och driven. Du vågar ta för dig och samla information om det är någonting du behöver för att fullfölja ditt arbete på ett kvalitativt sätt. Du kommer gärna med nya idéer och bollar naturligt egna tankar med resten av teamet och kunder. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader där du kommer vara anställd av Friday. Om alla parter är nöjda med samarbetet finns goda möjligheter till överrekrytering.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Augusti/september
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Mjukvaruutvecklare till Trimble i Göteborg!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 6
Har du en passion för utveckling och vill vara med och göra skillnad? Har du även kunskaper i C# .NET och är redo för din nästa utmaning? Just nu söker Friday för Trimbles räkning en junior mjukvaruutvecklare som ska ansluta sig till deras team i Göteborg - Välkommen in med din ansökan! 

OM TJÄNSTEN:
Trimble är ett internationellt bolag som har närvaro i över 35 länder och söker nu dig som vill ansluta dig till deras team i Göteborg.

De arbetar med teknologier som Cloud Computing, Infrastruktur as Code, 3D Grafik, CAD Modellering och Mixed Reality/Augmented Reality inom anläggning och infrastruktur. 

Är du i början av din karriär och vill arbeta med mjukvaruutveckling på ett bolag där du både får möjlighet att utveckla dig själv, din kunskapsbas samtidigt som du arbetar med spännande teknologi är detta helt rätt för dig! I rollen som mjukvaruutvecklare hos Trimble kommer du få möjlighet att fortsätta utveckla det du har med dig från din utbildning, samtidigt som du arbetar med världsledande teknik. Mentorskap och coachning inom organisationen är högt prioriterat och en naturlig del av deras arbetssätt. När du börjar kommer du få en grundlig introduktion samt en coach/buddy som kommer stötta dig i din professionella utveckling. Du kommer arbeta med utmanande uppgifter i en global miljö med fantastiska möjligheter att utvecklas, både på ett personligt och professionellt plan. Trimble erbjuder en unik möjlighet att bli del av en spännande organisation som arbetar med världsledande tekniska lösningar, i en grupp där du blir sedd och omhändertagen av dina kollegor och ledare.

I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du bli en del av ett internationellt team där du kommer arbeta med en av deras produkter, en koordineringsplattform riktad mot infrastrukturprojekt. Den används av yrkesgrupper som designers, ingenjörer och infrastrukturmyndigheter. Trimble använder sig av ett tvärfunktionellt arbetssätt, vilket gör att du även kommer arbeta nära teamen för deras övriga produkter. I Göteborg kommer du ha flera kollegor inom olika team och du kommer även jobba tätt med kontoren i Stockholm, Aarhus och Sandvika (Oslo). 

Du erbjuds möjligheten att arbeta i en banbrytande kultur med fokus på att stötta och hjälpa varandra samtidigt som du får förvandla dina idéer till verklighet, inom allt från design till implementation och testning. 

Trimble tillämpar en hybridmodell där de erbjuder möjlighet att sitta på kontoret och remote. På sikt finns även möjligheter att ta del av deras internationella miljö och få möjlighet att arbeta utanför Sverige. Vår kund har ett starkt hållbarhetsfokus och arbetar för att deras uppdrag, lösningar och ansträngningar ska leva upp till målen fastställda av EU.

Arbetsuppgifter: 

Utveckling i C# .NET
Intresse för att lära dig samt bidra till teamets kunskap och utveckling
Delta i banbrytande web och cloud teknologiinitiativ  

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en MSc i computer science, software development eller motsvarande
Har kunskap i C# .NET
Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet


Det är meriterande om du: 

Har hobbyprojekt eller relevant arbetslivserfarenhet vid sidan av studierna 


För den här rollen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Vidare tror vi för att lyckas och trivas i rollen är du som person entusiastisk, har ett positivt mindset, är social och brinner för utveckling! Du ser detta som en fantastisk möjlighet att starta din karriär inom ett internationellt, innovativt bolag med goda möjligheter att fortsätta utvecklas och lära av seniora kollegor.

OM KUNDFÖRETAGET: 
Trimble förändrar hur världen fungerar genom att leverera produkter som möjliggör en sammankoppling av den fysiska och digitala världen. De har core teknologier inom positionering, modellering, connectivity samt dataanalys, där man möjliggör för sina kunder att förbättra sin produktivitet, kvalitet, säkerhet och hållbarhet. De arbetar både med skräddarsydda lösningar samt hela livscykel-lösningar. Deras mjukvara och hårdvara transformerar ett brett spektrum av industrier så som jordbruk, konstruktion, geospatial och transport samt logistik. 

Göteborgskontoret är en del av deras skandinaviska team och arbetar tätt med deras kontor i Stockholm och Aarhus. Deras marknadsledande tekniska lösningar är del av en global produktportfolio i kontinuerlig utveckling för att leverera resultat i världsklass till varje användare, kund, partner och till samhället. 

Som en del av deras team kommer du bidra till att utveckla hur världen fungerar. De erbjuder en välkomnande och professionell miljö där du har möjlighet att påverka din arbetsdag likväl som de lösningar och funktioner de utvecklar och förbättrar. 

Läs mer om Trimble här: https://www.trimble.com/en/our-company/about/overview

OM ANSTÄLLNINGEN: 
Detta är en rekrytering där Friday ansvarar för processen men där du kommer bli anställd direkt hos kund. 

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/enligt överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Hanna Lejon
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Utvecklare som vill göra skillnad på heltid eller deltid!

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jul 11
Vill du vara med och utveckla komplexa, verksamhetskritiska ledningssystem inom området samhällssäkerhet på en global marknad? Kundens system används av bland annat polis, kriminalvård, och väktarbolag. Kunden arbetar nära sina kunder och drivs av ett starkt kund- och användarfokus.

OM TJÄNSTEN: 

Kunden arbetar i team med scrum och agila metoder och lägger stor vikt vid kunskap och kunskapsutbyte samt att deras team har bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra arbete och utvecklas som människor. Balans mellan arbete och fritid är en självklarhet. Kunden kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism, men också en avslappnad attityd och framför allt arbetsglädje vilket deras kunder värdesätter högt!

Du kommer ingå i ett scrumteam och arbeta och utvecklas inom exempelvis .NET, C#, WCF, Cloud och Server. Främsta plattformar är Windows, Web och Android. Du kommer främst att arbeta backend, men med vissa inslag mot frontend. Teamen samarbetar tätt, hjälps åt och coachar varandra. Tillsammans kommer ni att planera, prioritera, utvärdera och utveckla ert arbete och samarbete för att nå bästa resultat. Teamen har också breda roller, vilket ger dig möjlighet att både arbeta med flera olika saker och att utvecklas inom specifika områden som intresserar just dig.

Arbetet kännetecknas till stor del av frihet under ansvar och prestigelöshet. Vi är beroende av dig, ditt engagemang och dina idéer för att föra produkter och vårt företag framåt. Våra kunder finns på en internationell scen så möjligheter till arbete utomlands finns för dig som är intresserad av detta.

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en högskoleutbildning inom Data/IT/Systemutveckling eller motsvarande, alternativt:
Har 1-2 år kvar av dina studier och kan tänka dig att jobba deltid under studietiden
Har kunskaper inom .NET, C#(eller liknande objektorienterat språk), WCF och Server
Vill arbeta med agila metoder
Svenskt medborgarskap
Talar och skriver flytande på engelska och svenska.
Gillar att komma med nya idéer och drivs av att effektivisera arbetssätt
Har ett brinnande intresse för programmering


Vi ser gärna att du har ett flertal hobbyprojekt och/eller arbetat inom programmering under dina studier.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Syftet och målet är att du efter 6-12 månader går över i en anställningen direkt hos vår kund.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid, dagtid
Placering: Göteborg
Kontaktperson: Rebecka Forsman
Startdatum: Flexibelt
Lön: Fast månadslön, marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Sökord; .Net, utvecklare, Backend, C#, Programmerare, systemutvecklare, IT

Ansök nu

Battery Engineer to Heart Aerospace!

Civilingenjör, produktion, elektronik
Läs mer Jul 6
JOB DESCRIPTION:

Heart Aerospace was founded in 2018 with the aim to develop an electrified regional flight aircraft. The company has their R&D team located in Säve and will be building a production plant next to the airstrip in the future. Everything from idea to implementation and future full-scale production is and will be done in-house at the Säve plant. 

The company currently consists of over 100 employees and they are aiming to grow continuously in the coming years with financing secured thanks to investments from several different partners such as United Airlines and Breakthrough Energy Ventures. Most of the current employees are specialists within different aerospace segments that have travelled from all over the world to become part of this amazing project. It is a truly international setting with 23 different nationalities and a welcoming company culture where you will be able to learn from highly skilled colleagues. You will be given responsibility and room to raise ideas as well as testing and implementing those that have potential.You will be a part of the team working with the Electrical Systems, responsible for developing the energy storage, primary and secondary power distribution systems. This will be a broad role covering design, analysis, testing and implementation.You will be given the unique possibility to work with and learn from recognized world class experts within the area and be a part of creating something that has been never made before. Heart Aerospace sees this as your career’s starting point where you will be able to grow within the company and transition into a position with more responsibilities as you develop yourself and your knowledge.

Main responsibilities 

You will work with the inboard Battery Charging System and support the development of the offboard chargers, with the possibility to work with the internal electronics of the airplane, depending on your skills and previous experiences.
Work with designing the systems using MATLAB

IDEAL CANDIDATE:

Required Skills 

BSc or MSc in electrical engineering, mechatronics or similar programmes involving embedded development and modelling/simulation
Good knowledge of MATLAB
General and genuine interest in technology
Prior technical hobby projects or relevant work experience to present
Excellent communications skills in English, both written and spoken


Nice-to-have

Projects related to Aerospace Engineering


To succeed and thrive in this position we believe that you have strong work ethics and a passion for encouraging and driving creativity and innovation. You strive to continuously improve and further develop yourself, the team and the organization as a whole.

ABOUT THE CLIENT COMPANY:

Studies have shown that by 2040 all regional flights will be electric and Heart Aerospace are spearheading the change. The goal is to have the ES-19 model enter into service by 2026 and it will be able to take 19 passengers and cargo on 400km range flights. The major benefits of electrical regional aircrafts are better profitability, accessibility and climate impact.Heart Aerospace believes that every career is as unique as the individual and they empower their employees to reach their full potential in a winning culture motivated by a powerful purpose. Heart Aerospace is growing with plenty of opportunities for development and taking on other responsibilities.

Working at Heart Aerospace is not just a career; it is a chance to directly make the world more accessible and sustainable.

EMPLOYMENT:

This is a direct recruitment which means that Friday handles the recruitment process but you will be employed by Heart Aerospace.

ADDITIONAL INFORMATION:
Employment type: Full time
Start date: Upon agreement
Location: Säve
Point of contact: Hanna Lejon
Salary: Fixed monthly


Apply by clicking the link below. Remember to be quick with your application as we apply continuous selection of candidates and the position may be filled before the application deadline is due. 

ABOUT FRIDAY:

By being a partner to our clients and candidates, we strive to find the best match for both parties. We achieve this by really getting to know our clients and candidate’s needs! Of course, we will ensure that requirements and skillsets match. But above all, we focus on the importance to find harmony between values ??and corporate culture which both candidate and client considers optimal. 

Our passion is to help people to the right position, workplace and context within the IT and Technology field. That's also the reason to why we founded Friday, with the aim to help you find the job that gives you that Friday feeling – every day! 

We mainly focus on young engineers who either are at the beginning of their career or soon graduating from university within the IT/Tech field. Our belief is that people reach their fullest potential when looking forward to going to work each morning. "Friday - everyday", how about that?

Ansök nu

Junior Operativ Inköpare!

Inköpare
Läs mer Jul 6
Har du erfarenhet av inköp & är bekväm att arbeta i affärssystem? Söker du efter en ny utmaning och lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Sök tjänsten redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker just nu för kunds räkning en operativ inköpare till sitt team i Göteborg som idag består av operativa inköpare samt strategiska inköpare. I rollen kommer du vara ansvarig för allt från materialförsörjningen till produktion, vilket innebär mycket kommunikation internt och med externa leverantörer. Du kommer exempelvis att hantera:

Orderläggning
Bevaka leveranser
Nära dialog med leverantörer
Skicka ut förfrågningar
Orderhantering och orderuppdatering i affärssystemet
Reklamationer
Rapportera KPI:er så som leveransprecision och leveranskvalitet till leverantörer.
Leverantörsutveckling samt varugruppsarbete
Fakturahantering


Vidare tror vi att du trivs med administrativa arbetsuppgifter samt vill arbeta på en arbetsplats där din prestation uppmärksammas. I arbetet kommer du ha regelbunden kontakt med leverantörer. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har tidigare erfarenhet av arbete som innefattat inköp 
Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
Det är viktigt att du har ett grundläggande tekniskt kunnande samt erfarenhet att jobba i affärssystem eller liknande system


Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker har ett stort driv och trivs bra i en administrativ roll. Som person är du självständig, strukturerad och förutsätter att du förstår du hur projekt drivs.Vidare är du en initiativrik person som får saker och ting att hända. Eftersom du kommer att ingå i ett team trivs du med att arbeta i grupp och ha flera olika kontaktytor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett långsiktigt konsultuppdrag med ambitionen att därefter bli direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående, alt enligt överenskommelse (med hänsyn till ev uppsägningstid)
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Rebecka Forsman
Lön: Marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Serviceingenjör inom Vibrationsmätning

Serviceingenjör, maskin
Läs mer Jul 5
Vill du arbeta på en familjär arbetsplats med rörliga dagar och hög teknisk nivå? Passa på att söka tjänsten som junior vibrationsingenjör till MLT!

OM TJÄNSTEN:

Som serviceingenjör på MLT kommer du framförallt arbeta med vibration och tillståndskontroll (Condition Monitoring) men med avsikt att utöka tjänsten inom fler av företagets affärsområden.

Arbetet hos MLT består till stor del av kundkontakt. Detta genom besök ute hos kund där mätningar utförs men också från kontoret via permanent uppkopplade mätsystem. Ytterligare en del i arbetet är analys av mätdata och rapportskrivning. Tjänsten i sin helhet bygger på stor flexibilitet hos dig som person, där schemat för arbetsdagen/veckan kan komma att förändras snabbt. Detta gör att känslan för prioritering och konsten att lägga saker åt sidan för att sedan återgå till dem värderas högt.

Då kunderna finns placerade runt om i hela Sverige förekommer en hel del resor och övernattningar i tjänsten, vilket du måste känna dig bekväm och flexibel med. Periodvis kan det förekomma mycket resor där du är borta ett par nätter i veckan. Resorna görs med bil eller tåg/flyg.

Exempel på arbetsuppgifter:

Utföra mätningar med handburna instrument hos kund
Övervaka och göra mätningar på distans via uppkopplade system
Analysera resultaten med hjälp av programvara och skriva rapporter till kund
Ha mycket kundkontakt och möta/prata med kunder dagligen

Vi SÖKER DIG SOM: 
Har en eftergymnasial utbildning inom mekatronik, elektronik, maskin/mekanik eller liknande
Har ett intresse för att arbeta praktiskt ute i fält och med en hög ambitionsnivå
Har B-körkort
Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet
Pratar och skriver obehindrat svenska då du använder språket dagligen både muntligen och skriftligen. Även engelska förekommer i stor utsträckning i tjänsten vilket ställer krav på goda kunskaper i tal och skrift


Det är meriterande om:

Du har någon kunskap eller erfarenhet av vibrationsmätningar och arbetat praktiskt ute i fält
Har erfarenhet av mekaniskt eller tillståndsbaserat underhåll inom industrin


Som person har du ett eget driv och tycker det är roligt med problemlösning. Du är orädd i nya omgivningar och med att träffa nya personer där du drivs av att ge ett gott intryck och service. Du har god mekanisk förståelse och är tekniskt nyfiken. Vidare ser vi att du är flexibel då det är en del resande i tjänsten och att du på sikt när du är inne i företaget vill vara självgående och ta ett stort eget ansvar.

OM KUNDFÖRETAGET:

MLT är ett framgångsrikt företag med lång erfarenhet och hög kompetens inom industriell mätteknik. Företaget arbetar i en rad olika branscher så som kärnkraft, vattenkraft, vindkraft, stål-, gruv- och processindustrier. De erbjuder mät-tjänster och avancerade precisionsmätinstrument för förebyggande och avhjälpande underhåll. I sina fina lokaler på Hisingen arbetar drygt 40 personer med hög kompetens inom sina områden. Läs gärna mer om MLT här. 

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundens och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Juni alternativt augusti
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Applikationskonsult Med Intresse För Logistik Till Pagero!

Applikationskonsult
Läs mer Aug 16
Just nu söker vi en driven applikationskonsult med intresse för logistik till Pagero i Göteborg! Har du ett genuint teknikintresse och vill jobba nära kunder? Vill du även få möjligheten att utveckla dina yrkeskunskaper i en kreativ och dynamisk miljö? Vänta då inte med att skicka in din ansökan då vi jobbar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN:

Som applikationskonsult hos Pagero kommer du ta ansvar för olika arbetsuppgifter inom en projektbaserad arbetsmiljö. Rollen är omväxlande och det primära ansvaret är att fungera som applikations- och lösningsspecialist för Pageros plattform Pagero Network och applikationen Pagero TMS. Detta gör du genom att tillhandahålla Pageros kunder med hjälp, assistans och utveckling under implementeringsfasen av deras produkter hos kunden. Tjänsten passar dig som gillar att ha många bollar i luften och trivs med att jobba med projekt parallellt i team och självständigt. Det är även riktad till dig som har intresse för logistik/supply chain management och eventuellt jobbat med det tidigare.

Här ingår du även i ett familjärt företag där det är högt i tak och din utveckling kommer att prioriteras och vara viktig för företagets resa framåt. Du kommer att påbörja anställningen med en introduktion för att komma in i rollen och lära känna Pagero som företag. Detta följs sedan upp med fortsatt träning och utveckling med stöttning från erfarna kollegor.

Några av dina arbetsuppgifter som ingår i rollen: 

Agera som applikations- och lösningsspecialist i större tvärfunktionella implementeringsprojekt.
Hantera och planera mindre implementeringar tillsammans med Pageros kunder.
Guide, utbilda och hjälpa kunder med hjälp av Pageros plattformar och applikationer.
Proaktivt utveckla kundens digitala tjänster och identifiera förbättringsmöjligheter.
Utveckla och förbättra interna processer.
Ge bästa möjliga värde för Pageros kunder och förstå deras interna processer.
Tillhandahålla och implementera bästa praxis för att använda Pageros applikationer.

VI SÖKER DIG SOM HAR:
En avklarad eftergymnasial utbildning inom IT, förslagsvis datavetenskap, systemutveckling eller motsvarande. Alternativt relevant arbetslivserfarenhet från liknande tjänst.
Goda kunskaper inom IT.
Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken kommer att användas i arbetet.
Erfarenhet av att jobba mot kund och är bekväm med det.


Det är meriterande om du har:

Kunskap och/eller erfarenhet av digitala dokumentflöden, supply chain management, SOAP eller .
Erfarenhet av att ha jobbat praktiskt i lagermiljö.
Ytterligare språkkunskaper som till exempel italienska, spanska och mandarin.
Förståelse för filformat som exempelvis JSon, Excel med flera.


För den här rollen kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att både lyckas och trivas rollen har du en väl utvecklad problemlösningsförmåga, god analytisk förmåga och är aktivt ute efter att utmana dig själv i ditt arbete. Du är fokuserad och kan självständigt strukturera dina uppgifter och prioriteringar. Att lära sig nya uppgifter är lätt för dig och du har förmågan och intresset att hjälpa andra, inklusive både kollegor och kunder. Utöver det bör du ha ett genuint teknikintresse och gillar att grotta dig in i detaljer.

OM KUNDFÖRETAGET:

We believe business should be easy. That is why we are building the world's largest, open business network. With our cloud-based network, you can reach any business, anywhere in the world - no matter how many borders your operations may cross. We take care of the technical and regulatory requirements across your entire order-to-cash, purchase-to-pay and freight processes, to give you data accuracy and security, transparency and real-time visibility. All this through a single connection. Find out more about Pagero here.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas av kunden från start.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Enligt överenskommelse
Placering: Västra Hamngatan 1, Göteborg
Rekryteringsansvarig: Linda Ye
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Javautvecklare till bolag inom streaming

Backend-utvecklare
Läs mer Jul 11
Har du en högskole- eller universitetsutbildning inom datavetenskap, mjukvaruutveckling eller motsvarande? Är du i början av din karriär och vill få möjligheten att jobba med streamingtjänster som används av miljoner personer varje dag? Gillar du att vara kreativ i lösningen av komplexa problem? Då ska du läsa vidare!

 

OM TJÄNSTEN:  

Friday söker för kunds räkning en Junior Javautvecklare. Vår kund är en stor aktör inom streaming och ledande inom utveckling av rörlig bild. I denna tjänst kommer du att få en stor påverkan i hur miljoner personer upplever sin dagliga streamingupplevelse. Du kommer att utgå från kontoret i Göteborg där du kommer att sitta i fräscha och nyrenoverade lokaler. På Göteborgskontoret sitter cirka 25 personer med utveckling, varav du kommer att ingå i ett mindre krossfunktionellt team om cirka 5 personer.

I rollen kommer du att arbeta med backendutveckling i Java kopplat mot betalningstjänster, loginflöden, content samt sökfunktioner och personalisering. Du kommer till exempel att:

Integrera CMS-system för att optimera sökfunktioner.
Arbeta med mikrotjänster.
Utveckla funktioner som föreslår innehåll relaterat till vad konsumenten tidigare tittat på.
Designa, testa, implementera, dokumentera och distribuera den förbättrade produkten, ofta flera gånger dagligen, vilket ger dig möjligheten att direkt se hur din insats bidrar till slutprodukt.

VI SÖKER DIG SOM: 
Har en högskole- eller universitetsutbildning inom mjukvaruutveckling, datateknik eller motsvarande.
Har kunskaper inom Java.
Är flytande i engelska i både tal och skrift då språket kommuniceras internt.


Det är inget krav, men meriterande om du:

Har kunskaper inom Node.js och/eller React.
Har kunskaper inom relationella och/eller No databaser.
Har erfarenhet av GraphQL, AWS, Kubernetes/Docker och/eller TDD.
Har tidigare arbetslivserfarenhet av objektorienterad programmering.


Som person tror vi att du är nyfiken, driven och vetgirig med ett stort intresse för programmering. Vi tror även att du är orädd där du inte backar för att kasta dig in i nya arbetsuppgifter eller programmeringsspråk. Du förstår även vikten att vara proaktiv i ditt arbete. Då du kommer att arbeta i ett agilt team ser vi även att du besitter en god samarbetsförmåga.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday med ambitionen att efter 6–12 månader bli direktanställd av kund.

 

ÖVRIG INFO:
Omfattning:?Heltid
Start:?Omgående/Enligt överenskommelse  
Placering:?Göteborg 
Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

 

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.?

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Embeddedutvecklare till Spännande Alps Alpine!

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Aug 2
Är du en lagspelare som är intresserad av fordonsindustrin och vill arbeta i en global organisation med experter inom detta område? Nu har du chansen att ta dig an en roll där din kreativitet är din enda begränsning. Urvalet sker löpande, ansök redan idag! 

OM TJÄNSTEN:

Alps Alpine är ett globalt företag som arbetar brett med elektronik inom fordonsindustrin med produkter inom både hårdvara och mjukvara. Produkterna är främst inbyggda system som till största delen levereras till OEM-kunder. Som embeddedutvecklare kommer du att ingå i ett team på 10 personer, varav 4 är baserade här i Göteborg och resten arbetar i Japan. De arbetar nära tillsammans för att utveckla och testa nya tekniska lösningar. 

ARBETSUPPGIFTER: 

Som embeddedutvecklare på Alps Alpine kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling för fordonsindustrin. I denna roll kommer du ha stora möjligheter att vara kreativ och innovativ i att hitta nya lösningar och implementera dem i mjukvaran. Som en del av teamet får du möjlighet att arbeta med att analysera, definiera, utveckla och slutligen testa produkten. Arbetet är agilt och sker i nära dialog med användarna där din kreativitet kommer till stor nytta. Alps Alpine har dessutom nyligen startat upp ett nytt projekt inom radarteknologi i kombination med machine learning och AI!

Du kommer bland annat: 

 Analysera och definiera funktioner
 Utveckla mjukvara för inbyggda system
 Utföra tester
 Arbeta med ML/AI

VI SÖKER DIG SOM:
 Som har en kandidat eller masterexamen, gärna inom data, elektronik eller mekatronik
 Har erfarenhet av programmering i C/C++ och Python
 Har kunskap inom machine learning 
 Talar svenska och engelska då detta kommuniceras internt


Det är även meriterande om du: 

  Har B-körkort
 Kan tala och skriva på japanska


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet där vi tror att du som person är du noggrann och lösningsorienterad. Vi ser även att du är samarbetsvillig och trivs med att arbeta kreativt tillsammans i ett team. Dessutom ser vi gärna att du har ett stort personligt intresse och är insatt i tekniken och har en teknisk innovationsförmåga, samt en stark vilja att omsätta nya idéer i praktik. 

OM KUNDFÖRETAGET: 

Alps Alpine är en av världens främsta tillverkare av elektroniska komponenter med flera olika fokusområden, bland annat Automotive, Home and Mobile samt Industry, Healthcare & Energy. I Göteborg jobbar Alps Alpine främst mot fordonsindustrin där fokus ligger på att utveckla infotainmentsystem och andra tekniskt komplexa produkter. Elektronikkonstruktionen i produkterna är beräkningstung och allt som oftast komplex då det är flera processer, displayer och interface som ska hanteras och fungera ihop.

Läs mer om företaget här: https://tech.alpsalpine.com/e/

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Alps Alpine och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Alps Alpine. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Efter överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – every day”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Embeddedutvecklare med fokus på CAN

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 2
OM TJÄNSTEN:

I gruppen utvecklar man radarsystem med fokus på antenner som hamnar i såväl flyg- som markburna system. Utvecklingen rör funktionalitet för sändning och mottagning i antenner som innehåller kort med processorer vars mjukvara det är man arbetar med. I rollen kommer det också att ingå att skriva specifikationer och sköta dokumentation på utfört arbete vilket ställer krav på att du har god struktur. På plats har man hela kedjan från idé till produktion och färdig produkt.

I teamen arbetar man enligt Scrum med i snitt ett till två år långa projekt. I det dagliga arbetet kommer du att kunna ta rygg på erfarna kollegor där det framför allt läggs fokus på att du vågar ta initiativ själv för att lära dig och komma framåt i de uppgifter som hamnar på ditt bord. Rollen är bred och du kommer även arbeta med el och elektronik, lödning, PLC-programmering samt RTOS.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en högskole- eller ingenjörsutbildning inom exempelvis embedded, elektroteknik eller liknande
Har kunskaper inom C och Python
Har kunskaper inom CAN-mjukvara såsom CanOpen och/eller CanAlyzer
Känner dig bekväm i både Windows och Linux/Unix
Talar och skriver flytande svenska och engelska, då båda språken kommuniceras internt och externt.


Det är meriterande om du:

Har tidigare arbetslivserfarenhet från en liknande roll


Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet där vi som person tror att du är driven och målmedveten. Vi ser även att du är öppensinnad och gillar att arbeta i en komplex miljö. Du vågar ta initiativ i ditt arbete och driva framåt i syfte att lära dig där du inte räds för att springa bort till kollegor för att bolla ett problem. Gruppen värdesätter att man är lyhörd och ödmjuk inför att lära sig men även att ta för sig och bidra med sin synvinkel.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundens och vår sida är att du efter konsultuppdragets slut blir tillsvidareanställd hos kunden.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Efter överenskommelse
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backendutvecklare till Humphree!

Backend-utvecklare
Läs mer Aug 2
Till expansiva Humphree söker vi nu efter en duktig backendutvecklare som vill vara med på Humphrees digitala resa. Är du intresserad av att hänga med på deras resa? Ansök idag!

Humphree har innovation i sitt DNA. Sedan 2002 har vi levererat nytänkande i vår bransch med våra produkter och funktioner. Som världens första produktifierade interceptor, med smart elektrisk drivning av våra interceptorer och fenor har kunnat leverera funktioner som optimerar bränsleförbrukning och stabilisering som ger en ny nivå av säkerhet och kontroll. Vi har gång på gång levererat produkter till marknaden som skapat ett nytt sätt att känna balans för alla till havs. Vi tänker inte låta framgången stanna upp oss, utan vi väljer att satsa mer.

Balans kan vara så mycket mer än rörelse, det är en känsla. Vi vet att ett av våra nästa steg är att använda all vår kompetens och omvandla den till nya och förbättrade användarupplevelser. Genom uppkopplade enheter, data och nya digitala tjänster vet vi att vi kan nå den visionen. Det är här den digitala resan börjar.

OM TJÄNSTEN: 

Om du tycker det låter spännande att vara med på denna digitala transformationsresa är det dig vi söker. Vi letar efter dig som vill utveckla morgondagens Humphree och ta fram lösningar baserat på nya tekniker och tjänster. Du kommer arbeta med vårt agila produktteam tillsammans med UX, frontend och backendutvecklare. Tillsammans kommer vi ta fram det vi tillsammans vet är framtiden i en miljö nära vår nuvarande produktveckling. Mjukvaruutveckling kan ibland vara abstrakt och svår att ta på, men på Humphree kommer du bokstavligen talat känna skillnaden, från digitala moln ner till båtar på havet.

Teknikmässigt kommer du att arbeta med backendutveckling i C# och Azure men sedan finns det stora möjligheter till vidareutveckling mot exempelvis fullstackutveckling eller arkitektur.

VI SÖKER DIG SOM: 

Är en duktig programmerare! Om du är självlärd och har jobbat i något år med objektorienterad utveckling eller om du har läst en YH- eller högskoleutbildning och vid sidan om har gjort något större programmeringsprojekt är du absolut rätt person för denna roll. Du behöver nödvändigtvis inte ha erfarenhet ifrån just C#.Net så länge du tidigare har arbetat i något annat objektorienterat programspråk. Har du dessutom erfarenhet från Azure och React är det meriterande!

Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker är en nyfiken och driven person med en positiv inställning. Eftersom du kommer vara med och bygga upp utvecklingsteamet och sätta strukturer och rutiner krävs det att du är noggrann och kvalitetsmedveten.

I denna roll behöver du tala och skriva flytande svenska då all intern dokumentation och kommunikation sker på svenska. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Humphrees och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Humphree.

OM KUNDFÖRETAGET:

Humphree grundades i Sverige 2002 med uppdraget att tillhandahålla och utveckla innovativa produkter och tjänster inom stabilisering till fartyg och båtar. Med expertis inom hydrodynamik, elektronik och digital styrning samt produkter som är lätta att använda och installera är Humphree 100% engagerade i att leverera produkter och tjänster som överträffar alla andra. Deras engagemang gör det möjligt för båtbyggare i hela världen att ligga före sina konkurrenter och ger den säkraste och mest bekväma båtupplevelsen som möjligt.

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid 
Placering: Göteborg 
Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid 
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi 
Lön: Fast månadslön 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. 

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

C/C++ utvecklare till uppdrag inom försvaret

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 2
Nu söker vi dig med civilingenjörsbakgrund och goda kunskaper i C/C++ och som vill arbeta med inbyggda realtidssystem. För dig som närmar dig examen är detta ett perfekt första kliv i karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:

I denna roll kommer du att arbeta med realtidssystem och inbyggda system i ett agilt, tvärfunktionellt team bestående av sju personer med olika expertkompetens inom mjukvaruutveckling, testning och systemarkitektur. Det dagliga arbetet innefattar att designa, implementera och testa programvara för bolagets radarsystem som man utvecklar på plats in-house. I spetsen har man en SCRUM-master som fördelar arbetet där man kör sprintar om tre veckor. På anläggningen har man ett heltäckande ägandeskap där man utvecklar produkter från ax till limpa och där du är med att ta fram eller vidareutveckla produkter från krav till färdig lösning. Ditt arbete kan innefatta avancerad signalbehandling till att realisera målföljningsalgoritmer. Teknikerna du framförallt kommer att arbeta med är C/C++ men även MATLAB för komplexa algoritmer.

VI SÖKER DIG SOM: 
Civilingenjörsexamen från relevant utbildning som Computer Science, Automation & Mechatronics eller Software Engineering
God förståelse för realtidssystem samt inbyggda system
Talar och skriver svenska samt engelska
Har svenskt medborgarskap (ej dubbla)


Som person är du någon med förmåga att ta initiativ och driva ditt egna arbete framåt. Du är frågvis och nyfiken där du trivs bäst när du arbetar i team. Då bolaget arbetar med komplexa tekniska produkter ställer det krav på att du har ett genuint teknikintresse och har god koll på datamängder, datahastigheter samt förståelse för inbyggda system. Du får gärna ha gjort lite hobbyprojekt på fritiden som du kan berätta mer om.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday men arbeta ute hos vår kund. Tanken är att du blir anställd av kund efter provanställningen. Anställningen kräver bakgrundskontroll samt registerkontroll på grund av bolagets och produkternas karaktär.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: I sommar/efter sommaren
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Mjukvarutestare till globalt bolag

Systemtestare
Läs mer Aug 2
Vill du jobba på ett bolag som varje dag jobbar för att göra världen till en säkrare plats? Har du jobbat med testning i något år och är sugen på nästa utmaning i din karriär som mjukvarutestare? Då ska du läsa vidare!

OM TJÄNSTEN:

För kunds räkning söker vi nu en testare som brinner för mjukvaruutveckling och vill bli en deal av ett team som präglas av laganda och att man jobbar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Du kommer jobba med effektiva lösningar för övervakning, beslutsstöd och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. I den här tjänsten kommer du ingå i ett team som implementerar och testar funktioner för produkter inom flyg-, mark-, och sjösystem. Det är en bred roll där du tillsammans med teamet kommer ha ansvar för hela processen från kravställning till implementering hos kund.

I dina arbetsuppgifter kommer du bland annat ha ansvar för att skapa, strukturera, köra och felsöka automatiserade tester. Felsökning av testresultatet kommer vidare vara en viktig del av dina arbetsuppgifter och är kritisk för att kunna får arbetet framåt.

Ett urval av dina dagliga arbetsuppgifter: 

Skriva nya testfall i FitNesse/SAFT
Felsöka testresultaten när testfall gått fel
Skriva script
Se till att testfallen kan köras i Jenkins
Sätta upp utrustning i labb för testautomation
Administrera och hantera arbete i Windows och Linux

VI SÖKER DIG SOM:
Har en eftergymnasial utbildning från Högskola eller Universitet inom utveckling/testning
Är flytande i tal och skrift i Svenska och Engelska
Har erfarenhet av att jobba i en eller flera av följande tekniker: Windows, Linux, FitNesse/SAFT, Jenkins


Det är meriterande om du:

Har arbetslivserfarenhet från testautomatisering och kvalitetssäkring
Om du tidigare har jobbat med programmering


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och för att trivas i den här rollen tror vi att du som person är kommunikativ och en lagspelare. Du är tålmodig, gillar att jobba i team och ser vädret i att sträva mot gemensamma mål. Du har ett stort intresse för testautomatisering, kvalité och stimuleras av högteknologiska utmaningar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar som har krav på säkerhetsklassificering kan, i förekommande fall, medföra krav på medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett globalt företag som är verksamma inom säkerhetsbranschen. De är ca 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. De är tekniskt ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden. 

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Omgående/Efter överenskommelse
Placering: Göteborg
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Marknadsmässig 


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. 

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! 

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior roll inom utveckling av testsystem

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 2
Nu söker vi en junior kandidat till en långsiktig roll med övergång till fast anställning där du kommer att arbeta med framtagningen av avancerade testsystem. Personen vi söker ska ha ett stort intresse för mätteknik och ha kunskap i Labview. Sök nu då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN:

En ny generations radarsystem kräver en ny generations testsystem. Gruppen utvecklar testerna från koncept till levererat testsystem. Arbetet med utveckling av testfunktioner bedrivs i agila team. Testobjekten är komplexa produkter, allt från kretskort och kassetter upp till delsystem och system, DC-50 GHz där man arbetar mycket med Labview och National Instruments-verktyg. Man gör olika storlek på serier i gruppen och det är både manuell och automatisk testning man arbetar med beroende på projektens behov. I rollen är det ett stort fokus på mätteknik där du dels behöver ha ett intresse för detta men även ha förmåga att sätta dig in i användningen av en produkt och ta hänsyn till detta i ditt jobb.

Arbetsuppgifterna omfattar:

Systemdesign
Elektronikutveckling
Verifiering av egenutvecklade testutrustningar
Programvaruutveckling


Gruppen du kommer att tillhöra har varierad kompetens med både seniora och något mindre erfarna kollegor. Man tillhör en större avdelning om drygt 20 personer men arbetar oftast i tightare grupper om 4-5 personer i projekten.

Tanken är att efter avslutat konsultuppdrag kunna gå över till en fast anställning hos kund.

VI SÖKER DIG SOM: 
B.Sc eller M.Sc inom Embedded, Elektro eller motsvarande program som innefattar mätteknik eller mikrovågsteknik
God kunskap i Labview
Intresse för embedded och inte främmande för hårdvara
Har hobbyprojekt att visa upp som är relevanta och rör programmering i C/C++


Framförallt är det viktigt att du brinner för mätteknik för att lyckas i denna roll. Du gillar att jobba i tvärfunktionella team och att bidra till både teamets och verksamhetens utveckling. Det är viktigt för dig att komma framåt och att kunna hitta effektiva lösningar. Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt och prova olika teknikområden. Tjänsteresor kan förekomma.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday men arbeta ute hos vår kund. Tanken är att du blir anställd av kund efter provanställningen.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Flexibelt
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backendutvecklare till spännande Tromb!

Backend-utvecklare
Läs mer Aug 2
Till digitaliseringsbyrån Tromb söker vi nu efter en duktig backendutvecklare som vill vara en del av deras härliga kultur och spännande utvecklingsprojekt. Är du intresserad av att hänga med på deras resa? Ansök idag!

OM TJÄNSTEN:

Tromb är en digitaliseringsbyrå med rötter från Norrland och har kontor i Piteå, Luleå, Skellefteå, Stockholm och Göteborg. På Göteborgskontoret sitter det idag 13 stycken medarbetare som tillsammans jobbar i större projekt mot spännande kunder, både i Göteborgsregionen och nationellt. Tromb jobbar med många olika tekniker, programspråk och molnlösningar i korta utvecklingssprintar.

Till att börja med kommer du arbeta med backendutveckling i C#.Net, men sedan finns det stora möjligheter till att utvecklas och forma din roll, exempelvis mot fullstackutveckling, techlead, DevSecOps samt AI och machine learning. 

VI SÖKER DIG SOM:

Är en duktig programmerare! Om du är självlärd och har jobbat i något år med objektorienterad utveckling eller om du har läst en YH- eller högskoleutbildning och vid sidan om har gjort något större programmeringsprojekt är du absolut rätt person för denna roll. Du behöver nödvändigtvis inte ha erfarenhet ifrån just C#.Net så länge du tidigare har arbetat i något annat objektorienterat programspråk. Har du dessutom erfarenhet från React, Flutter eller AI/ML är det meriterande!

Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker är en nyfiken och driven person med en positiv inställning. På Tromb premieras samarbete, kunskapsdelning och att ställa upp för varandra, vilket innebär att du behöver vara en person som trivs i att arbeta i team.

Om du inte redan talar och skriver flytande svenska så ser vi att du i alla fall har målsättningen att i framtiden göra det.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Trombs och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos Tromb.

OM KUNDFÖRETAGET:

Tromb arbetar med digital affärsutveckling och ökar effektiviteten hos deras kunder genom att ständigt hitta nya vägar för att lösa olika problem. De räds inte tuffa uppdrag och löser affärsutmaningar genom kreativitet, ny teknik och ett unikt engagemang. De är cirka 80 medarbetare med kontor i Göteborg, Stockholm, Piteå, Luleå och Skellefteå.

Tromb är också en dynamisk och fartfylld arbetsplats. Det händer spännande saker hela tiden. Deras vardag är fylld av såväl långa som kortare projekt och uppdrag – ofta av varierande karaktär. Våra team består av arkitekter, utvecklare, UX/designers, projektledare, affärs- och verksamhetsutvecklare. Det är många kompetenser och personligheter som tillsammans tar sig an deras kunders utmaningar. Alla är nyfikna, engagerade och hjälpsamma. Träningsutmaningar, utlandskonferenser, AWs och andra mer eller mindre spontana event förgyller vardagen. Läs mer på deras hemsida här: https://tromb.com/

ÖVRIG INFORMATION:
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg
Start: Omgående med hänsyn till ev. uppsägningstid
Rekryteringsansvarig: Pontus Somi
Lön: Fast månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi?ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Ansök nu

Junior Backend-utvecklare med intresse för Cybersäkerhet

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 2
Är du en duktig backendutvecklare med intresse för cybersäkerhet? Vi letar nu efter en person som kommer att förstärka Zaccos Secure Development-team som sitter i fräscha lokaler på Lindholmen. Vi tillämpar löpande urval, skicka in din ansökan idag!

OM TJÄNSTEN:

Zacco Digital Trust fokuserar på att lösa morgondagens cybersäkerhetsutmaningar och består av ett team av mycket erfarna cybersäkerhetsspecialister, mjukvaruutvecklare och researchers. Idag arbetar cirka 120 experter inom Cyber Security, Digital Threat Intelligence, Secure Development och TechLaw. Zacco Digital Trusts ambition är att bli den bästa europeiska cybersäkerhetspartnern för både kunder och anställda.

Nu söker vi efter en backendutvecklare med intresse för cybersäkerhet för att ingå i Zaccos Secure Development-team, ett team som arbetar som konsulter mot spännande och innovativa kunder, allt från startups till internationella storföretag. I rollen kommer du att gå in i både längre utvecklingsuppdrag med fokus på cyber security samt kortare, mer nischade uppdrag som till exempel penetrationstester, forensik eller kodgranskningar.

VI SÖKER DIG SOM:
Har en relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med inslag av cybersäkerhet
Antingen är junior i din karriär och har större programmeringsprojekt att visa upp eller så har du något års relevant erfarenhet och vill ta nästa steg i karriären
Kompetens inom objektorienterade programmeringsspråk som C# eller Java
Talar och skriver flytande svenska och engelska
Om du har kunskaper inom Azure eller AWS är det meriterande!


I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi tror är du en social lagspelare som gillar att ta ansvar för ditt arbete. Vi tror även att du är driven, strukturerad och en god problemlösare.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Zacco och vår sida är att du efter 6–12 månader blir direktanställd hos Zacco.

ÖVRIG INFO:
Omfattning: Heltid
Start: Efter sommaren, augusti eller september.
Placering: Göteborg
Kontaktuppgifter: Pontus Somi, pontus@friday.se
Lön: Marknadsmässig månadslön


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – every day”, hur låter det?

Ansök nu