Göteborgskooperativet För Independent Living, Gi jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Göteborgskooperativet För Independent Living, Gi i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Manlig assistent till helgtjänst i Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Jul 21
Jag söker nu en ny manlig assistent för att fylla upp en helgtjänst, där man tillhör en grupp av 5 assistenter  

Jag söker en kille i åldern 20-35år som är på jakt efter ett nytt jobb. Detta är en helgtjänst som lämpar sig perfekt för en student eller någon som söker en deltidstjänst. Det är inget krav med erfarenhet av vårdyrket men kan vara meriterande. Viktigt att du behärskar svenska i både tal och skrift. Krav är att du har B körkort och inte röker. 

Egenskaper som jag värderar är att du är ordningsam, har god humor, är flexibel och trygg.

Jag är en glad och aktiv kille, på 34år, som bor tillsammans med min flickvän på Eriksberg i Göteborg. På vardagarna arbetar jag heltid. På fritiden umgås jag gärna med vänner och familj, gillar att laga god mat samt spelar en del datorspel.

Jag har en ryggmärgskada vilket innebär att arbetet som personlig assistent för mig innefattar hjälp vid förflyttningar, personlig vård samt handräckning. Arbetet är en tjänst på 100% med fasta arbetstider på ett rullande schema. Tjänsten innefattar vardagar där du jobbar heldagar.

Vid ansökan, svara gärna med ett personligt brev och berätta lite om vem du är och varför du sökt detta jobb

 

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktperson

 

Karl-Robin Grönberg

Ansök nu

Kvinnlig personlig assistent sökes till kvinna i centrala Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Aug 8
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Jag är en kvinna på 54 år som behöver utöka min assistentgrupp med en ny stjärna. Jag bor i centrala Göteborg tillsammans med min make och katt, vilket betyder att du inte kan vara pälsallergier.

Mina stora intressen är att gå ut på stan och shoppa/fika i solen, samt musik och humor i alla former. Eftersom vår bostad blir din arbetsplats är det viktigt att du har respekt för vårt privatliv.

Det jag behöver assistans med i min vardag är matlagning, av/påklädning, personlig hygien, toalettbesök, städning/tvätt och annat praktiskt i vardagen. Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på min dagsform. Då massage är en viktig del i min rehabilitering är det en fördel om du tycker det är intressant att lära dig detta. Det kan även vara bra att känna till att jag är infektionskänslig.

Då jag kan ha problem med balansen kan du behöva stötta mig och bör därmed inte ha några problem med rygg och axlar. Det är också viktigt att du förstår svenska i tal och skrift, detta för att vi ska kunna kommunicera fritt. Ser även att du är rökfri.

Tidigare erfarenhet av assistansyrket är meriterande, men inte ett krav. Egenskaper jag värdesätter i dig som assistent är tålmodighet, empati, lyhördhet, stresstålighet och att du har förmåga till att vara flexibel när det krävs.

Söker dig som kan jobba både på avtalade pass, men som även kan hoppa in som extrapersonal om ordinarie personal är sjuka eller dyl. Arbetstiderna är förlagda 7.30-18 både vardag och helg, men det kan även förekomma nätter så jag ser gärna att du är öppen för detta.

Jag önskar att du har körkort och är villig att köra min bil.

Kollektivavtal Kommunal-Fremia.

Lön enligt överenskommelse.

Tillträde snarast, intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nytt jobb för dig som gillar utmaningar, 30 timmar i veckan

Personlig assistent
Läs mer Aug 8
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Personlig assistent sökes omgående till deltidstjänst om 30 timmar i veckan fördelat på 3 till 4 pass. Du måste kunna jobba vardagar från kl 13 till 20 samt en av helgdagarna 

Jag söker sig som känner att du passar för arbetet som personlig assistent. För att lyckas med arbetet behöver du ha erfarenhet från liknade eller annat omsorgsarbete.

Du kommer att få daglig handledning i förhållningssätt och bemötande

Eftersom att stor vikt läggs vid interaktion och kommunikation är det extra viktigt att du talar svenska obehindrat

Du är en fantasifull och kreativ person som drivs av nya utmaningar med ett öppet sinne.

Du är flexibel och har förståelsen att arbeta ibland under andra förutsättningar än som förväntas

Du gillar ett arbete där det händer mycket hela tiden

Vem är jag?

Jo en kille med flera funktionsvariationer såsom rörelsehinder och Autism. Jag saknar talat språk men är en väldigt bra på att prata med bilder. Jag älskar att prata med mina assistenter om fantasihistorier. Att åka buss och spårvagn är det bästa jag vet. Simträning är viktigt för mig, så varje tisdag och tordaga behöver du kunna följa med mig till Dalheimershus. 

Jag bor med min familj inte långt ifrån Backaplan

Arbetstiden är förlagd där jag befinner mig, på Dalheimershus eller hemma men kan också ske på andra platser.

 

Låter detta intresant ? Sök via länken till GIL. Glöm inte skicka med ett fullständigt CV med en beskrivning på vilka omsorgsarbeten du tidigare haft. Du blir kallad till intervju om du uppfyller önskade kriterier

Tjänsten börjar som en timanställning för att sedan övergå till en visstidsanställning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Deltidsarbete för personlig assistent som gillar sång och musik

Personlig assistent
Läs mer Aug 8
Vi söker dig som behöver ett deltidsarbete vid sidan av studier, frilansverksamhet eller annat arbete. Tjänsten börjar snarast med en månads timanställning för bredvidgång och introduktion. Fungerar allt bra övergår tjänsten i en visstidsanställning där arbetstider för närvarande är onsdagar 15-21 med musikaktivitet.

Jag som behöver din hjälp är en 21 årig kille som bor med min familj i Sävedalen nära Östra sjukhuset (nära till kollektivtrafik). Jag har glimten i ögat och kan busa på ett charmigt sätt. Jag är kommunikativ men använder mina egna tecken som stöd. Jag gillar sång och sångsamlingar och vill att du också gillar det, då blir allt extra kul.

Det tar ett tag att lära känna och förstå mig så det är viktigt att du ser detta arbete långsiktigt även om det bara är en eftermiddag i veckan. Förutom mitt goda humör har jag intellektuell funktionsnedsättning, autistiska drag och kommunikationsproblematik. Jag använder tecken som stöd samt bildstöd.

Du får utbildning i tecken som stöd om du inte redan kan det. Det skall inte behövas några tunga lyft då jag inte har några större fysiska funktionsnedsättningar. Du kan dock behöva locka och leka fram min förmåga och finurligt hitta på bra sätt att motivera mig, olika sånger brukar fungera väldigt bra. Ett lekfullt sinne är bra men även förmågan att jobba med lågaffektivt bemötande.

Det är bra om mycket av detta stämmer med dig:


• Du gillar musik och att sjunga och får gärna kunna spela gitarr
• Du har eget driv, är social och kan driva en kommunikation
• Du är trygg, positiv, lekfull och har glimten i ögat
• Du gillar att åka spårvagn och gärna genom tunnlar
• Du har ett pedagogiskt tänk, förskolepedagogik är att föredra
• Du är trygg i att arbeta med lågaffektivt bemötande
• Du är ordningsam och det går att lita på dig
• Du kan eller vill lära dig tecken som stöd

Du kommer att hamna i ett arbetslag med flera härliga assistenter.

Vi är anslutna till assistansbolaget GIL. GIL har inget vinstintresse och arbetar efter Independent living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand. Gil har kollektivavtal med Fremia-Kommunal och tillämpar individuell lönesättning. Lön efter överenskommelse.

Bifoga CV samt personligt brev. Registerutdrag krävs så är du intresserad av tjänsten, ordna detta omgående. 

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Timanställning till 32-årig man med autism och utvecklingsstörning

Personlig assistent
Läs mer Aug 7
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse.
Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Vi behöver nu utöka personalgruppen med timanställd personal till en 32-årig man med svår autism och grav utvecklingsstörning.
Arbetsplatsen är i Kungälv.
Vi söker dig som brinner för ett utmanande, vissa tider stressigt och krävande arbete men samtidigt ett fantastiskt roligt arbete när vardagen fungerar kring vår assistansberättigade. Vårt mål är alltid att sträva efter en meningsfull vardag med olika aktiviteter för
honom.
Arbetet innebär strikta rutiner och strukturer i alla aktiviteter samt även vid personlig hygien. Det finns inga utrymmen för oplanerade aktiviteter. Alla aktiviteter är väl förberedda vilket innebär att alla veckans vardagar följer ett strikt schema.
Han bor i egen lägenhet med närhet till sin familj. Arbetet innebär att du vissa tider arbetar dubbelassistans dagtid, natt ensam. Du kan alltid nå arbetsledare/bitr arbetsledare vid akuta frågor.
Bredvidgång är nödvändigt en längre period, minst en månad innan du börjar arbeta på pass.
Som arbetsledare lägger jag stor vikt vid att du är lugn som person och är intresserad av att arbeta i en strikt arbetsmiljö. När arbetet väl flyter på finns det tillfälle till mycket glädje och skratt i vårt arbete.
Välkommen med Din ansökan!

Ansök nu

Jobb med bad varje dag!

Personlig assistent
Läs mer Aug 7
Vår 22-årige son behöver fler personliga assistenter som kan jobba 2-4 pass/v. Arbetspassen är oftast 8-9 timmar långa och kan ligga mellan kl 08.00-21.00, dvs inga nattpass. Lön från 168 kr/h + ob. Arbetsplatsen ligger nära Marklandsgatan.

Han är musikalisk allätare och skulle gärna lyssna lite mer på klassiskt, jazz och världsmusik. Juni-augusti åker vi varje eftermiddag till Lilla Amundön där det finns en uppvärmd utomhusbassäng med havsutsikt. Resten av året simmar han mån-lördag på Dalheimers hus i Majorna.

Hans kropp har många begränsningar och ditt jobb är att hjälpa honom med mycket praktiskt. Han simmar dagligen för att få träning, så du måste klara att bada i bassäng ofta. Han har autism och tränar på att lära sig skriva bättre. Du måste kunna stava riktigt bra på minst svenska eller engelska, det finns inte tid att googla. God kunskap i spanska är ett plus.

Han har ett stort ordförråd och pratar mycket, men kan ändå vara en utmaning att förstå eftersom han gillar att tala i gåtor och inte alltid tänker som oss normalstörda. Bästa assistenterna har alltid sin ”detektivhjärna” påslagen och gillar att bygga vidare på hans ordlekar. När vi hittat assistenter som förstår hans humor så hörs skratt och sång.

Stort tålamod, pedagogisk förmåga och ett varmt hjärta behövs i jobbet. Många assistenter har stannat i flera år så vi vet att det är ett bra och givande jobb för rätt person.


GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Varmhjärtad glad och stark assistent sökes till en kvinna i Mölnlycke

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
Välkommen med din ansökan du underbara människa!

Jag söker en självständig, glad, stark och pålitlig assistent med framåtanda som vill vara del i ett gott gäng och som vill assistera mig i min vardag. Jag var med om en olycka för nio år sedan som orsakade en ryggmärgsskada.

Här får Du ta del av en aktiv vardag. Ni assisterar mig med allt från att hjälpa mig med alla dagliga aktiviteter och träning till att hjälpa mig på datorn och köra min bil. Jag arbetar inom vården som Barnneurolog  men under Covid har jag arbetat hemifrån.

I mitt hem så arbetar vi mycket efter rutiner för att livet och kroppen ska fungera så bra som möjligt.  

Jag vill kunna leva ett aktivt liv och hittar gärna på saker på fritiden.  Jag är intresserad av konst, design, vetenskap, natur, fåglar, poesi, film och musik. Jag gillar att fixa i hemmet, sköta om mina blommor och odla lite. Jag sysselsätter mig också gärna med att skriva i min blogg, ragnysangels.wordpress.com.

Jag älskar att vara ute och vi åker en del till våran stuga vid havet och därför måste du kunna följa med och arbeta med övernattning.

Eftersom det är ett fysiskt arbete är det viktigt att du är stark och utan besvär från leder eller rygg. 

Jag har assistans dygnet runt och även dubbelassistans vissa tider på dygnet.

De flesta passen ligger mellan kl. 07.00 eller 08.00 till kl.18. Nattpass mellan kl. 18.00 till kl. 08.00 eller 09.30. Kortare dubbelassistans finns kvällar mellan kl. 16.30 och kl. 20.30 och helger mellan kl. 08-13.00 eller 14.00. Sovande jour mellan kl. 01.00-06.00.

Nu söker jag dig som vill jobba Ca 60-80% fast.

Jag söker även vikarier tex studerande som gärna får fortsätta som sommarvikarier nästa sommar.

Expressbussen till Mölnlycke stannar väldigt nära vårt hem.

Tjänsten börjar med bredvidgång i snarast. 

Eftersom jag har egen bil som mina assistenter kör, är det viktigt att du har körkort!

Kollektivavtal-Kommunal-Fermi. Lön enl överenskommelse.

Tillträde snarast. 

Ser fram emot din ansökan till mig!

Vid frågor mejla lena.wik@gil.se

Ansök nu

Personlig assistent sökes till en fantastisk tjej i västra Göteborg!

Personlig assistent
Läs mer Aug 5
Vi söker nu en ny stjärna till vår fantastiska grupp av personliga assistenter. Ta chansen att söka detta jobb hos en underbar tjej som ger massor med glädje!

Arbetet gäller en 30-årig rullstolsburen tjej. Hon har en omfattande funktionsnedsättning och behöver din hjälp med det mesta i vardagen såsom t ex påklädning, hygien, mat (sondmatning), förflyttning mellan hjälpmedel, träning av motoriken men även hänga med när hon träffar sina vänner.

Hon har inget talat språk utan behöver din hjälp med kommunikationen. Hon uttrycker sig med hjälp av kroppsspråk, ljud, iPad, foton/bilder mm. På dagarna arbetar hon på en daglig verksamhet och på fritiden badar hon, seglar, deltar i kör, går på fest och hänger med kompisar. Bara fantasin sätter gränser!

Anställningen är på ca 80 – 95 % och arbetstiden är förlagd till dag, kväll/natt och helg.

Vi söker dig som kan vara med i hemmet (hon bor i egen lägenhet), på dagliga verksamheten och på fritiden. Det händer även att hon åker på resor och läger. Du ska ha ett stort engagemang och se möjligheter i stället för problem och svårigheter. Du är trygg i dig själv och har stort tålamod, är ansvarskännande och initiativrik. Humor är viktigt och det är roligt om du vågar bjuda på dig själv, då bland det bästa hon vet är när assistenterna tramsar och skämtar! Om du har ett musikintresse är det alltid uppskattat! Du får inte ha några besvär med rygg och axlar, då det ingår en del lyft i samband med fritidsaktiviteter och träning.

Du får gärna ha erfarenhet från assistentyrket, men personlig lämplighet är avgörande. Du ska se arbetet som personlig assistent som viktigt, där du har ambitionen att stanna under en längre tid. På grund av hennes kommunikationshandikapp är god svenska i tal och skrift ett krav. Det är bra om du har körkort, men det är inget krav. Du måste vara rökfri under arbetstid.

Kurser erbjuds via GIL och assistentgruppen har handledning och personalmöten regelbundet.

Tjänsten börjar med en timanställning som därefter kan komma att övergå till en tjänst så länge uppdraget varar på ca 80 - 95 %. Bredvidgång tillämpas och arbetstiden är förlagd till dag, kväll/natt och helg.

Tjänsten kommer att tillsättas snarast. För tjänsten krävs att du är vaccinerad mot covid-19.

Lön enligt överenskommelse, Ob-ersättning tillkommer enligt avtal.

Önskvärt är om du vid en eventuell andra intervju kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret.

Du anställs genom GIL (Göteborgskooperativet för Independent Living), en ekonomisk förening som med ideella värden och utan vinstintresse samordnar personlig assistans.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal.

Du söker tjänsten på GILs hemsida, www.gil.se, och lägg gärna in ett personligt brev där du berättar mer om dig själv. Om du har frågor om tjänsten, är du välkommen att maila till: rekrytering.jt@gmail.com

Vi kommer att hålla intervjuer löpande, välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Man söker personlig assistent i trevliga Olskroken

Personlig assistent
Läs mer Aug 2
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Är en man i mina bästa år, det vill säga 60+ som är väldigt musikintresserad, lyssnar på allt mellan blues och country. En och annan film blir det också. Att bara sitta och småprata tycker jag är trevligt. Efter en skada använder jag manuell rullstol.

Jag letar nu efter en assistent till ett föräldravikariat på 70%. Arbetspassen är fördelade på dag och kvällstid, 8-14 samt 17-22.30/23, vardagar samt helg.

Behöver assistans med det mesta i min vardag, t ex förflyttningar, handla mat och laga den, tvätt och städ samt personlig hygien.

Du som söker får gärna dela mitt musikintresse och vara lite snacksalig i största allmänhet. Bra om du även har humor och är social i största allmänhet. 

Kollektivavtal Kommunal-Fermia. Lön enl överenskommelse.

Intervjuer kommer att hållas löpande så tycker du detta jobbet låter intressant sök redan idag!

Kontaktperson

Sara Sjöholm

0720450167

familj54@gmail.com

Ansök nu

Personlig assistent sökes till aktiv kille med autism Hisingen

Personlig assistent
Läs mer Aug 1
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Vi söker en personlig assistent till en CP skadad ung man med flera funktionsnedsättningar (rörelsehinder och autism). Killen saknar tal men är en hajare på att prata med  bilder. Din arbetsplats är i Hisingsbacka, 15 minuter med buss från centrala stan.

 

Den vi söker

Vi söker dig som är serviceinriktad och som gillar att arbeta med människor. Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt och att du kan ta egna initativ, likväl som din goda förmåga att samarbeta. Du har en positiv inställning och ser lösningar istället för hinder. Under dina arbetspass kommer du att ställas inför många olika situationer som kräver att du är nyfiken och lyhörd och med en social personlighet som obehindrat gör att du kan fatta egna beslut. Ibland krockar olika ansvarsområden och då är det viktigt att du har förmågan att agera flexibelt och ha förmågan att kunna prioritera. Har du dessutom en stor skopa humor är det ett stort plus. 

Du behöver ha erfarenhet av något omsorgsarbete för att förstå hur du bästa ska klara arbetet. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår från allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet mellan dig och brukaren. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Kännedom om Autism och alternativ kompleterande kommunikation (AKK) gör dig som sökande extra attraktiv.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med brukarens bästa i fokus. Du tar dina arbetsuppgifter på allvar, är mån att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört efter din bästa förmåga.

Arbetsuppgifter

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån att om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos din arbetsgivare, brukare och närstående. Du ser till att förväntningarna införlivas. Du är balanserad, positiv och obervant i ditt bemötande. Större delen av ditt arbete sker i hemmet eller på dagliga verksamhet, men det kan även ske på andra platser. 

Din uppgift blir att följa med på olika typer av aktiviteter (i Göteborg med omnejd) och vara vid brukarens sida. Brukaren tycker om att åka kollektivt och tar gärna omvägar bara för att det är så kul med bussar och spårvagnar. En annan aktivitet brukaren gillar och utför varje vecka är simträning på Dalheimershus. Du kommer aktivt att delta i pool aktiviteter. Du bör ha god fysik och inga besvär som hindrar dig från att hjälpa vid förflyttningar och vid andra aktiviteter. Brukaren kör sin rullstol självständigt med din hjälp och överseende. 

Arbetstid

Arbetstiden är 40 timmar per vecka (heltid) med varierat rullande schema, framförallt eftermiddag/kväll samt varannan lördag och söndag

För att du ska bli kallad till intervju måste CV styrka dina kvalifikationer

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Aug 1
Vi söker dig som vill jobba som personlig assistent. Du måste kunna tala och förstå svenska.Vi har allt från större tjänster (50-80%) som rullar på så länge assistansuppdraget varar, till extrajobb på kvällar och helger.

Vi, på rekryteringsavdelningen, kommer att göra ett urval bland inkomna ansökningar och matcha lämpliga kandidater med någon av de assistansberättigade i GIL som just nu söker personal.

Att arbeta som personlig assistent kan många gånger vara olikt andra arbeten; hur det blir beror på vem du jobbar hos och vem du är. Ni väljer varandra och bygger upp en relation som känns bra för båda.  För många är tidigare arbetslivserfarenhet och utbildningar ganska ointressant, utan oftast handlar det om personkemi. 

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent beror på vem man jobbar hos. Somliga personer behöver mycket hjälp med kroppen, andra med knoppen. Vissa festar hårt, reser långt, har många barn. Somliga går i plugget, andra jobbar. Någon hänger ofta i stallet, andra gillar hockey. Någon tycker om att måla, en annan älskar prinsesstårtor. Somliga är tystlåtna, andra snacksaliga.

Om du är intresserad av att jobba som personlig assistent i GIL, så skickar du in ett personligt brev, ditt CV och svarar på urvalsfrågorna.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se 

Tjänsterna tillsätts löpande!

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nytt jobb i höst? Heltid med eftermiddag och kvällstjänstgöring

Personlig assistent
Läs mer Jul 25
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Vi söker dig som vill jobba heltid där arbetstiderna är varierade med start på eftermiddagen och slutar som senast kl 22.

Tjänsten börjar med en månads timanställning med brevidgång och intruduktion. Fungerar allt bra övergår tjänsten till en visstidsanställning.

Vi söker en inkännade och lugn personlig assistent till en vuxen ung man som bor med sin familj på Hisingen, inte långt ifrån Backaplan. 

Vi tror att du som söker är en yngre person som är stark för att matcha vår kunds egen fysik. Kunden är kommunikativ men saknar tal och kommunicerar med bilder och tecken som stöd. Kännedom om autism är avgörande för att lyckas med arbetet. 

I arbetet ingår det att ständigt vara aktiv och påhittig och ständigt ha förmågan att läsa av situationer som uppstår. Det finns dagar då allt flyter på med det finns också dagar där din roll är att förebygga och handtera vardagliga frustrationer. Det är viktigt att du har förmågan att uppmärksamma på kundens mående i olika miljöer där du ska tolka, förklara och förmedla omgivningen. Du är stabil och trygg i dig själv och kan behålla lugnet i alla situationer. Arbetet ska kännetecknas av självständighet och själbestämmande.

Du tycker om att vara ute på stan där åka buss och spårvagn är ett specialintresse.

Du tycker om att bada i badhus, simträning utförs två gånger per vecka året runt.

Du är inte allergiska mot pälsdjur då det finns katt i hemmet.

Du har tidigare erfarenhet av ett liknade omsorgsarbete där du träffat på diagnosen Autism, extra meriternade om du arbetat med bildkommunikation.

 

 

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent sökes till färgsprakande tjej!

Personlig assistent
Läs mer Jul 19
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Vi söker en personlig assistent till en 28-årig tjej som bor i Linnéstaden. Hon tycker om att lyssna på musik, gå på konserter och andra roliga events, tjöta, shoppa på stan, men gillar även att koppla av hemma framför datorn eller en film.

Som assistent hänger du med henne i alla hennes sysslor. Mycket av sysslorna är bara skoj, men det ingår också att du assisterar med personlig hygien, förflyttningar, strukturering och planering av dagen då denna tjej har en CP-skada samt autism. Därför är det viktigt att du är en stabil person med mycket trygghet i dig själv och som ser ansvaret i arbetet. Gärna en positiv, initiativrik och ordningsam person som väljer att se möjligheter.

Arbetet kräver att du har god svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är ett vikariat på 65 %, med start så snart som möjligt fram t o m 2023-01-31, kan komma att förlängas. Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll och natt (med jour), samt arbetspass under varannan helg. Inför tjänsten så introduceras du självfallet med bredvidgång.

Det behövs även timvikarier att kalla in vid behov, t ex vid sjukdom eller när övriga assistenter går på ledighet.

Vi letar efter dig som vill vara med i ett tryggt, inarbetat, härligt assistentgäng som vill jobba just för henne och som ser arbetet som något långsiktigt!

GIL har kollektivavtal med Fremia - Kommunal och lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan! Notera gärna om det är vikariatet du söker eller timanställningen.

Ansök nu

Assistent sökes till centrala Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Jul 4
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Jag som söker en personlig assistent är en man i 60-årsåldern som är rullstolsburen efter en trafikolycka. Jag bor med min sambo i centrala Göteborg. Behöver assistans med allt från personlig hygien till inköp, handräckning, sociala aktiviteter mm. Även diverse hushållssysslor ingår. Tycker själv att jag är en jordnära person med många intressen bl. a samhällsorientering, politik och ekonomi.

Du som söker bör ha gott ordningssinne och vara lugn och stresstålig. Eftersom du kommer att arbeta hemma i vår privata bostad är det viktigt att du har integritet. Det är meriterande om du arbetat som personlig assistent eller inom vården tidigare.

Arbetstiderna är förlagda vardagar kl. 08.00-18.00. Du börjar som timanställd men fungerar det bra kan tjänsten övergå till en visstidsanställning på ca 50-75 %.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Bifoga CV, personligt brev om varför detta arbetet skulle passa just dig samt referenser. 

Tillträde enligt överenskommelse.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nybakad student söker personlig assistent!

Personlig assistent
Läs mer Jul 11
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Jag heter Elin, är 19 år och bor i Torslanda med mamma, pappa, och en hund. Just nu söker jag nya assistenter, kanske är det du?

Jag siktar på att studera på Göteborg Universitet till hösten. På fritiden är jag en mångsysslare som har en stor förkärlek för teater, rollspel och brädspel, pyssel av många olika slag samt att laga mat och baka. Går gärna på stan och fikar eller äter en god middag med vänner.

Varför söker jag en assistent då? Jag har en muskelsjukdom som kallas för SMA typ 2 vilket innebär att jag behöver hjälp med allting praktiskt, från hygien och sjukgymnastik till att vispa ägg och ta fram alldeles för tjocka böcker. Hjälpmedel för lyft finns men du bör inte ha några ryggproblem eftersom arbetet ändå kan vara fysiskt krävande.

Vad jag söker hos dig som assistent? Du behöver ha god svenska, instruktioner ges muntligt. Du behöver också vara bekväm med att pendla mellan aktivt arbete och att bara vara i närheten då mängden hjälp jag behöver för stunden beror på vad jag gör. Du behöver också vara ordningsam och noga med att komma i tid och inte lukta rök på arbetstid. Vad som däremot inte krävs är erfarenhet, du lär dig allt på plats, och introduceras med bredvidgång med annan assistent Det absolut viktigaste är att vi trivs tillsammans, det brukar vara lättare att spendera sin tid med en annan människa om man också kan ha det trevligt ihop.

Arbetstiden är förlagd både dagtid, kvällstid, helger, samt jour (00:00-06:00) på nätterna, lite beroende på er sökande. Arbetsplatsen är där jag befinner mig vilket kan innebära att man är hemma, i skolan, eller någon helt annan stans.

Kollektivavtalet är Kommunal-KFO, och lön enligt överenskommelse.

Tjänsten börjar som en tidsbegränsad anställning som sedan kan gå vidare till en visstidsanställning. Jag anställer assistenter löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Jag söker dig som vill jobba med just mig, så du får gärna berätta lite om dig själv utifrån vad jag skrivit i denna annons.
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Manlig personlig assistent sökes i Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Jul 9
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.En kille på 16 år söker personlig assistent, han är i sin vardag helt beroende av sina hjälpmedel och har ett stort behov av hjälp med all förflyttning och ADL (aktivitet i det dagliga livet).

Du bör ha god fysik då det förekommer en del förflyttningar, men också god samarbetsförmåga då det är dubbelassistans. Vårt krav är att du inte röker på arbetsplatsen och innehar Covidbevis/pass.

Tjänst är på ca 75-100 % fördelat på dagar och kvällar. 

Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande så vänta inte med att skicka in den!
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistens Sökes i Bollebygd (Töllsjö)

Personlig assistent
Läs mer Jun 27
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Jag är en man på 51 år som bor i Töllsjö i Bollebygds kommun. Jag behöver nu utöka min assistansgrupp och söker dig som vill jobba på rullande schema, dagspass kl. 9-17.30 samt kväll/natt 20-07:00. Alla timmar är vakna och du kommer att variera mellan dag och nattpassen.

Mina intressen är att se på film och sport, lyssna på musik samt gå på konsert och teater. Du kommer att vara med och assistera mig i vardagens alla sysslor. Angående förflyttning så kan jag gå själv kortare sträckor.

Du som söker bör var en social person. För mig är det viktigt att du är lugn, trygg och empatisk. Du behöver förstå samt själv tala flytande svenska så att du kan ta emot mina muntliga instruktioner.

Körkort är ett krav då det ingår att köra min bil i arbetet. Du behöver även egen bil för att kunna ta dig till arbetsplatsen. Utöver detta ser jag gärna att du är rökfri, har god fysik och erfarenhet att hantera manuell rullstol på ett säkert sätt. Har du tidigare arbetserfarenhet inom ett vårdyrke är det ett stort plus!

Du börjar först på timanställning och om vårt samarbete fungerar bra går tjänsten över till en visstidsanställning så länge uppdraget varar. Det finns lediga tjänster på antingen 80% eller 50%. Söker även timvikarier. OBS! Du söker jobbet på gil.se/jobb

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Manliga assistenter sökes till en glad person omgående!

Personlig assistent
Läs mer Jul 7
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.
 


Man i 40 års ålder boendes i Mölndal, i egen lägenhet söker nu två nya personliga manliga assistenter. 

Han gillar vistas utomhus och vara aktiv. Som person är han glad och positiv.

Det som arbetet innebär är att du som assistent hjälper med hushållssysslor, hygien, stöd i vardagen. 

Som person bör du vara lyhörd, lugn, ha tålamod, och vara respektfull och ansvarsfull.

Ett krav är att du är icke-rökare och talar flytande svenska. Viktigt att du inte använder starka dofter på jobbet. Bra om du har god fysik.

På arbetsplatsen finns ett rullande schema där dagar, kvällar och nätter (delvis sovande jour) ingår för alla assistenter. Du börjar som timanställd med bredvidgång, som kan komma att övergå till en visstidsanställning så länge assistansuppdraget varar med en tjänstgöringsgrad på 60% eller 75%.

Anställningsintervjuer kommer att hållas löpande, så är du intresserad skicka in din ansökan redan nu!

GIL har kollektivavtal med Kommunal-Fremia med förmåner som tjänstepension och friskvårdbidrag. Lön enl. överenskommelse.

 

Kontaktperson:

Beata

varg88@outlook.com

Ansök nu

Musikalisk personlig assistent sökes till deltidsarbete

Personlig assistent
Läs mer Jun 30
Vi söker dig som behöver ett deltidsarbete vid sidan av studier, frilansverksamhet eller annat arbete. Tjänsten börjar vecka 32 med en månads timanställning för bredvidgång och introduktion. Fungerar allt bra övergår tjänsten i en visstidsanställning där arbetstider för närvarande är onsdagar 15-21 med musikaktivitet. Totalt blir det ungefär 15 % av heltid.

Jag som behöver din hjälp är en 21 årig kille som bor med min familj i Sävedalen nära Östra sjukhuset (nära till kollektivtrafik). Jag har glimten i ögat och kan busa på ett charmigt sätt. Jag är kommunikativ men använder mina egna tecken som stöd.

Det tar ett tag att lära känna och förstå mig så det är viktigt att du ser detta arbete långsiktigt även om det bara är en eftermiddag i veckan. Jag har intellektuell funktionsnedsättning, autistiska drag och kommunikationsproblematik. Jag använder tecken som stöd samt bildstöd. Du får utbildning i tecken som stöd om du inte redan kan det. Det skall inte behövas några tunga lyft då jag inte har några större fysiska funktionsnedsättningar.  Du kan dock behöva locka och leka fram min förmåga och finurligt hitta på bra sätt att motivera mig, olika sånger brukar fungera väldigt bra. Ett lekfullt sinne är bra men även förmågan att jobba med lågaffektivt bemötande.

Det är bra om mycket av detta stämmer med dig:


• Du gillar musik och att sjunga och får gärna kunna spela gitarr
• Du har eget driv, är social och kan driva en kommunikation
• Du är trygg, positiv, lekfull och har glimten i ögat
• Du gillar att åka spårvagn och gärna genom tunnlar
• Du har ett pedagogiskt tänk, förskolepedagogik är att föredra
• Du är trygg i att arbeta med lågaffektivt bemötande
• Du är ordningsam och det går att lita på dig
• Du kan eller vill lära dig tecken som stöd

Du kommer att hamna i ett arbetslag med flera härliga assistenter.

Vi är anslutna till assistansbolaget GIL (Göteborgskooperativet för Independent Living). GIL har inget vinstintresse och arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand. Du kan läsa mer på GILs hemsida gil.se. Gil har kollektivavtal med Fremia-Kommunal. Kontaktperson på GIL för eventuella frågor är Tobias Svensson, 031-63 68 60.     

Ansökan ska skickas in genom ansökningsformulär på GILs hemsida, bifoga gärna CV samt personligt brev. Registerutdrag krävs så är du intresserad av tjänsten, ordna detta omgående.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent sökes till Hisingen

Personlig assistent
Läs mer Jun 28
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Jag är en man i 66 årsåldern som bor nära Ramberget på Hisingen tillsamman med fru och två katter.  Söker nu timvikarier med start omgående. Tycker om att gå på bio, gå på museum, titta på ishockey och fotbollsmatcher (jag håller på GAIS) gå ut och ta en öl, eller bara gå en promenad.

Jag söker en timanställd assistent som kan arbeta vid behov då ordinarie personal är sjuka eller önskar vara lediga. Passen är fördelade på både förmiddagar och eftermiddagar, inga nätter.

Du som assistent ska vara lugn, som när det för stunden inte behövs någon hjälp, att assistenten kan sitta någonstans i lägenheten och kanske läsa en bok, tills Pär behöver hen igen. Som har förståelse för att jag vissa dagar inte orkar göra så mycket, medans vissa dagar är jag mer aktiv. Viktigt att du kan läsa av mig och möta mig på mina villkor.

Referenser är ett krav samt att du inte kan vara allergisk eller rädd för katter. Har du erfarenhet av en PEG sond så är det också meriterande men inget krav.

Intervjuer kommer att hållas löpande så skicka in din ansökan redan idag!

För frågor om tjänsten hör av dig till Annika på mejl: annikajonsson744@gmail.com.

Kollektivavtal Kommunal-Fremia. Lön enl. överenskommelse.

Ansök nu

Kvinnlig personlig assistent sökes till kvinna i centrala Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Jun 21
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Jag är en kvinna på 54 år som behöver utöka min assistentgrupp med en ny stjärna. Jag bor i centrala Göteborg tillsammans med min make och katt, vilket betyder att du inte kan vara pälsallergier.

Mina stora intressen är att gå ut på stan och shoppa/fika i solen, samt musik och humor i alla former. Eftersom vår bostad blir din arbetsplats är det viktigt att du har respekt för vårt privatliv.

Det jag behöver assistans med i min vardag är matlagning, av/påklädning, personlig hygien, toalettbesök, städning/tvätt och annat praktiskt i vardagen. Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på min dagsform. Då massage är en viktig del i min rehabilitering är det en fördel om du tycker det är intressant att lära dig detta. Det kan även vara bra att känna till att jag är infektionskänslig.

Då jag kan ha problem med balansen kan du behöva stötta mig och bör därmed inte ha några problem med rygg och axlar. Det är också viktigt att du förstår svenska i tal och skrift, detta för att vi ska kunna kommunicera fritt. Ser även att du är rökfri.

Tidigare erfarenhet av assistansyrket är meriterande, men inte ett krav. Egenskaper jag värdesätter i dig som assistent är tålmodighet, empati, lyhördhet, stresstålighet och att du har förmåga till att vara flexibel när det krävs.

Söker dig som kan jobba både på avtalade pass, men som även kan hoppa in som extrapersonal om ordinarie personal är sjuka eller dyl. Arbetstiderna är förlagda 7.30-18 både vardag och helg, men det kan även förekomma nätter så jag ser gärna att du är öppen för detta.

Jag önskar att du har körkort och är villig att köra min bil.

Kollektivavtal Kommunal-Fremia.

Lön enligt överenskommelse.

Tillträde snarast, intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarvik med bad varje dag!

Personlig assistent
Läs mer Jun 19
Vår 22-årige son behöver sommarvikarie som kan jobba 3-4 pass/v över sommaren som personlig assistent. Möjlighet att fortsätta i höst. Arbetspassen är mellan kl 8 och 21, cirka 8 h/pass. Lön från 168 kr/h + ob.

Han är musikalisk allätare och skulle gärna lyssna lite mer på klassiskt, jazz och världsmusik. Sommartid åker vi varje eftermiddag till Lilla Amundön där det finns en uppvärmd utomhusbassäng med havsutsikt.

Hans kropp har många begränsningar och ditt jobb är att hjälpa honom med mycket praktiskt. Han simmar dagligen för att få träning, så du måste klara att bada i bassäng ofta. Han har autism och tränar på att lära sig skriva bättre. Du måste kunna stava riktigt bra på minst svenska eller engelska, det finns inte tid att googla.

Han har ett stort ordförråd och pratar mycket, men kan ändå vara en utmaning att förstå eftersom han gillar att tala i gåtor och inte alltid tänker som oss normalstörda. Bästa assistenterna har alltid sin ”detektivhjärna” påslagen och gillar att bygga vidare på hans ordlekar. När vi hittat assistenter som gillar hans humor så hörs skratt och sång.

Stort tålamod, pedagogisk förmåga och ett varmt hjärta behövs i jobbet. De flesta av hans assistenter stannar i flera år så vi vet att det är ett bra och givande jobb för rätt person.
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarvikarie sökes i Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Jun 16
Jag har ett omfattande rörelsehinder och sitter i permobil. Dessutom har jag hunnit bli 72 år. Jag bor tillsammans med min

rullstolsburna man och med vår katt. Han har egna assistenter. Mina assistenter jobbar efter ett rullande 6 veckors schema

och i två stående pass/dygn, dag och kväll/natt. Arbetet består av personlig omvårdnad, mina fritidsintressen samt skötsel av 

hemmet och om min katt. På sommaren tillkommer lite växthus och trädgårdsarbete.

Mina förväntningar på dig som vill bli min sommarvikarieassistent är att du ska vara punktlig, ärlig, praktisk och absolut har

körkort som innefattar kompetens att köra bil med manuell växellåda. Detta eftersom vi har egen bil som jag använder ganska mycket,

dessutom måste du vara vaccinerad mot covid-19. Jag söker sommarvikarie i augusti månad och på början av september.

Lönen innehåller semesterersättning.

 

 

K
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vill du jobba som min personliga assistent i Eriksberg?

Personlig assistent
Läs mer Jun 7
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.35-årig kille boendes i Eriksberg söker manliga personliga assistenter.

För några år sedan fick jag en neurologisk sjukdom och har fick beviljad personlig assistans sommaren 2021.

Tjänsten ligger på mellan 50-100% och är uppdelade på dag personal och nattpersonal. Söker assistenter till både dag och nattjänstgöring.

Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är bl.a. hygienmoment och diverse hushållssysslor. Har du ett intresse för matlagning är det starkt meriterande. Jag är 186cm lång så du behöver även ha en god fysik då jag vid längre sträckor använder mig av rullstol som kan behövas förflyttas in och ut ur min bil. Samt en del stöttning vid förflyttningar, där jag kan vara ostadig.

I jobbet ingår även att du följer med mig på mina dagliga aktiviteter, exempelvis träning hos min fysioterapeut och rehab-bad. Ett krav för tjänsten är därmed att du har körkort så att jag kan röra mig fritt. Det finns tillgång till bil på arbetsplatsen.

Lite om mig: Jag arbetar som egenföretagare och jobbar deltid både hemifrån och på firman. Ibland kommer jag att behöva stöttning i mitt arbete så du behöver vara flytande i svenska, både i tal och skrift. Som person är jag social och utåtriktad, och ser till att hålla mig aktiv dagligen genom fysisk aktivitet. Jag har även ett starkt kulturellt intresse av musik, konserter, teater, film, serier och böcker. Du får gärna dela några av dessa intressen.

Då jag har en muskelsjukdom är jag helt klar i huvudet och kommer att instruera om allting själv. Kan också vara värt att nämna att jag är relativt självgående, så du får gärna uppskatta stunder av egentid.

Tillträde till tjänsten efter överenskommelse. Omgående tillträde är möjligt.

Kollektivavtal Kommunal-Fremia och individuell lönesättning. Du börjar som timanställd och går sedan över till en tjänst på så länge uppdraget varar om vi trivs med varandra.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Maria Andersson

Gil-Stöd

maria@gil.se

Ansök nu

Jag söker en ny assistent som vill arbeta med mig hemma och ibland på DV

Personlig assistent
Läs mer Jun 6
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Personlig Assistans - vad innebär det?

Personlig Assistans handlar i grund och botten om personligt engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för 

Om Jobbet

Vi behöver förstärkning till vårt team som jobbar med en ung man med CP skada, rörelsehinder och autism. Brukaren saknar tal men är en nyfiken och vetgirig hejare på att prata med bilder. Tilläggsdiagnos Autism ställer till det, så du måste vara lugn och öppen för lösningar som inte alltid är de mest logiska. Extra mycket vikt läggs vid interaktion och kommunikation. Erfarenhet av AKK är meriterande.

 Vad kan GIL erbjuda dig?

* Vi erbjuder ett arbete som är meningsfullt och givande både för vår kund och för dig.

* Vi erbjuder ett arbete där du får utveckla din kommunikationsförmåga

* Vi erbjuder dig att ta ansvar - för att ansvar får dig att växa som person.

* Vi erbjuder ett varierande arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Vi erbjuder ett arbete där dina förmågor får träda fram och du får ta plats. Att jobba med oss innebär arbetsglädje varje dag, då ingenting är omöjligt om alla hjälps åt.

 Du som söker är en tjej eller kille i 20-35 års åldern

Med humor, tålamod, initiativrikedom, gärna musikintresse och språkkänsla. Lekfull, positiv och trygg är egenskaper vi värderar högt hos dig som kollega och assistent. Du bör även vara ordningsam, framåt och positiv och så förstås gilla att basta.

Du behöver ha god kroppskännedom och inga problem med rygg, axlar och knän. Du är svårstressad, gillar att bada i bassäng och blir inte åksjuk av att åka kollektivet. Självklart ser vi att du har en god förståelse för den respekt och hänsyn som krävs vid arbete i en familj. I det ingår att arbetsplatsen är helt rökfri. Det finns katt i familjen. Några års livserfarenhet efter gymnasiet har visat sig nödvändigt.

 Egenskaper vi gärna ser att du har

Vi ser gärna att du har ett eget driv, att du vill utvecklas som assistent och samtidigt hjälpa killen att utvecklas efter hans förutsättningar, genom att komma med egna idéer och arbeta pedagogiskt med honom. Vi tycker att den viktigaste egenskapen är din vilja. Din vilja att ta ansvar, din vilja att lära dig nya saker samt din vilja att engagera är vad som ger våra kunder en kvalitativ assistans. Som assistent bör du vara empatisk, flexibel och utåtriktad. Då arbetet som personlig assistent hos vår kund innebär stöd vid förflyttningar och träning är det av vikt att du har god fysik. Utbildning eller erfarenhet av personlig assistans är meriterande, men inte ett krav. 

 Det här erbjuds du

GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Livning. GIL är en ekonomisk förening som står för ideella värden och samordnar assistans sedan 1989. GIL erbjuder varje anställd ett stort antal utbildningar. Vi arbetar för att du som anställd ska må bra och känna stolthet i din yrkesroll. Som personlig assistent har du ett givande arbete där du är mycket viktig för en annan människa. Du får stöd av oss som arbetsgivare och möjlighet till personlig utveckling genom dina arbetsuppgifter och utbildning. Att vara anställd på GIL innebär en trygghet genom kollektivavtal, marknadsmässig lön, pension, försäkringsskydd, schyssta semestervillkor och friskvårdsbidrag. Vi arbetar för att du som anställd ska må bra – våra medarbetare är det viktigaste vi har!

 Arbetstider och Plats

Tjänsten är en deltidstjänt på 35 timmar per vecka. I tjänstgöringsgraden ingår dag pass, eftermiddag/kvällspass samt helg pass.  

 

 TILLTRÄDE

Mitten av Augusti eller senast 1 September

 

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker dig som vill jobba vaken natt som personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Jun 30
Vi söker en kvinnlig personlig assistent som vill arbeta vaken natt  i slutet av sommaren och även fortsätta till hösten. Du måste kunna tala, skriva och förstå svenska.Du kommer att arbeta hos en 12-årig tjej med Dravets syndrom som behöver hjälp med det mesta i sin vardag. Hon har dålig balans och epilepsi, varför det är viktigt att du har god fysik för att kunna stötta upp när balansen sviktar. Personkemi är A och O, dessutom förutsätter vi att du har hög arbetsmoral. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbete är det meriterande.

Du måste tala, skriva och förstå svenska. Vid arbete med barn krävs också ett utdrag ur belastningsutdraget. Skicka gärna det omgående då det tar ett par veckor innan det kommer.  Det är konstadsfritt samt går att beställa digitalt https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se eller telefon 031-636487.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Manliga assistenter sökes till en glad person omgående!

Personlig assistent
Läs mer Jun 1
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.
 


Man i 40 års ålder boendes i Mölndal, i egen lägenhet söker nu två nya personliga manliga assistenter. 

Han gillar vistas utomhus och vara aktiv. Som person är han glad och positiv.

Det som arbetet innebär är att du som assistent hjälper med hushållssysslor, hygien, stöd i vardagen. 

Som person bör du vara lyhörd, lugn, ha tålamod, och vara respektfull och ansvarsfull.

Ett krav är att du är icke-rökare och talar flytande svenska. Viktigt att du inte använder starka dofter på jobbet. Bra om du har god fysik.

På arbetsplatsen finns ett rullande schema där dagar, kvällar och nätter (delvis sovande jour) ingår för alla assistenter. Du börjar som timanställd med bredvidgång, som kan komma att övergå till en visstidsanställning så länge assistansuppdraget varar med en tjänstgöringsgrad på 60% eller 75%.

Anställningsintervjuer kommer att hållas löpande, så är du intresserad skicka in din ansökan redan nu!

GIL har kollektivavtal med Kommunal-Fremia med förmåner som tjänstepension och friskvårdbidrag. Lön enl. överenskommelse.

 

Kontaktperson:

Beata

varg88@outlook.com

Ansök nu

Manliga assistenter sökes till en glad person omgående!

Personlig assistent
Läs mer Jun 1
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.
 


Man i 40 års ålder boendes i Mölndal, i egen lägenhet söker nu två nya personliga manliga assistenter. 

Han gillar vistas utomhus och vara aktiv. Som person är han glad och positiv.

Det som arbetet innebär är att du som assistent hjälper med hushållssysslor, hygien, stöd i vardagen. 

Som person bör du vara lyhörd, lugn, ha tålamod, och vara respektfull och ansvarsfull.

Ett krav är att du är icke-rökare och talar flytande svenska. Viktigt att du inte använder starka dofter på jobbet. Bra om du har god fysik.

På arbetsplatsen finns ett rullande schema där dagar, kvällar och nätter (delvis sovande jour) ingår för alla assistenter. Du börjar som timanställd med bredvidgång, som kan komma att övergå till en visstidsanställning så länge assistansuppdraget varar med en tjänstgöringsgrad på 60% eller 75%.

Anställningsintervjuer kommer att hållas löpande, så är du intresserad skicka in din ansökan redan nu!

GIL har kollektivavtal med Kommunal-Fremia med förmåner som tjänstepension och friskvårdbidrag. Lön enl. överenskommelse.

 

Kontaktperson:

Beata

varg88@outlook.com

Ansök nu

Manlig personlig assistent sökes i Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Maj 30
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.
En kille på 16 år söker personlig assistent, han är i sin vardag helt beroende av sina hjälpmedel och har ett stort behov av hjälp med all förflyttning och ADL (aktivitet i det dagliga livet).

Du bör ha god fysik då det förekommer en del förflyttningar, men också god samarbetsförmåga då det är dubbelassistans. Vårt krav är att du inte röker på arbetsplatsen och innehar Covidbevis/pass.

Tjänst är på ca 75-100 % fördelat på dagar och kvällar. 

Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande så vänta inte med att skicka in den!

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Mångsidig Personlig assistent till aktiv ung man med flerfunktionshinder

Personlig assistent
Läs mer Maj 11
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Söker du ett utmanande jobb där det märks när du gör skillnad? Är du påhittig, motiverande och initiativrik? Och så trygg att du vågar bjuda på dig själv?  I såfall är detta jobbet för dig.

Arbetstider: Tisdagar 13-22 onsdagar 16:30-22 torsdagar 13-22. Varannan fredag 15-22 samt varannan helg lördag och söndag 13-22

Jag är en ung med flerfunktionshinder (rörelsehinder, Autism och saknar tal). Jag har stor upptäckarlust och mycket humor. Jag är nyfiken och vill veta vad det pratas om, vad som ska hända och vad som har hänt. Jag behöver mycket hjälp i vardagen med bl. a mat, hygien och förflyttning samt träningsprogram. Alla som finns runt mig ska dessutom se till att vi har det kul och utvecklas tillsammans. Favoritintresse är bad, musik, spela Ipad och att åka buss, tåg eller spårvagn. Min tilläggsdiagnos Autism ställer till det så du måste vara lugn och öppen för lösningar som inte alltid är de mest logiska. Därför läggs extra mycket vikt i interaktion och kommunikation.

Vi söker en kreativ och varm assistent, kvinna eller man i åldern 40-55 år. En assistent som ser sig själv som någon med humor, tålamod, initiativrikedom, gärna musikintresse och språkkänsla. Du behöver ha god kroppskännedom och inga problem med rygg, axlar och knän. Du är svårstressad, rökfri, gillar att bada i bassäng och inte blir åksjuk av att åka buss och spårvagn. 

Intervjuer kommer att göras under ansökningstiden Tillträde enligt övenskommelse

Välkommen med din ansökan om du tycker att annonen stämmer in på dig
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som personlig assistent med fortsättning till hösten

Personlig assistent
Läs mer Jun 20
Vi söker dig som vill sommarjobba som personlig assistent i Göteborg med omnejd veckorna 27-32 och fortsätta till hösten. Du måste kunna tala, skriva och förstå svenska.

Vi matchar lämpliga sökande med någon av de assistansberättigade i GIL som just nu söker personal inför sommaren och fortsätta till hösten. Tjänsterna tillsätts löpande!

Hur jobbet som personlig blir beror på vem du jobbar hos och vem du är. Ni väljer varandra och bygger upp en relation som känns bra för båda.  För många är tidigare arbetslivserfarenhet och utbildningar ganska ointressant, oftast handlar det om personkemi. 

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent beror på vem man jobbar hos. Somliga personer behöver mycket hjälp med kroppen, andra med knoppen. Somliga är tystlåtna, andra snacksaliga. Somliga är snabba, andra långsamma. En del är planerare, andra gillar ovisshet.

Om du är intresserad av att sommarjobba som personlig assistent i GIL, så skickar du in ditt personliga brev, ditt CV och svarar på urvalsfrågorna. Där fyller du bland annat i hur mycket du vill jobba i sommar och om du kan arbeta dagar, kväller, helger och nätter.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se eller telefon 031-636487.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistent till ung man i rullstol med ett annat sätt att tänka

Personlig assistent
Läs mer Maj 24
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Tycker du att Autismdiagnoser är spännande och utmanande, isåfall har jag arbetet för dig. 

Jag är en CP skadad ung man med annan sätt att tänka.  Jag pratar med bilder och gillar när det händer mycket. Jag bor med min familj  på Hisingen.

Jag söker dig, kille eller tjej mellan 22-30 år, som är driven, kan fatta egna beslut, lyhörd och är villig och intreserad av att vilja jobba med just mig. Jag vill att du är en glad, flexibel och öppen person. Har du dessutom en skopa humor är det ett extra stort plus. Du får gärna ha erfarenhet av yrket eller ha jobbat med barn på något sätt. Men det allra vikigaste är att kemin mellan oss stämmer och att du är anvsvarsfull, påhittig och gillar när det händer saker.

Jag behöver Dig, som kan hjälpa och stötta mig i min vardag och vara delaktig till att jag får en så bra tillvaro som möjligt. Större delen av arbetstiden sker i hemmet och på andra platser där jag befinner mig. Eftersom att jag pratar med bilder vill jag att du är bra på det svenska spåket och att du gillar att lyssna och berätta historier.

Din uppgift är att följa med mig vid olika typer av fritidsaktiviteter och vara min hjälp i sociala kontakter. Det kan vara till exempel att åka buss och spårvagn med mig, åka och handla, semestra med min familj eller bara hänga ihop. Jag simtränar 2 gånger i veckan.

Du bör ha god fysik och inga allvarliga fysiska besvär som hindrar dig från att hjälpa mig vid förflyttningar till och från min rullstol.

Jag behöver din hjälp ca 35 timmar i veckan varierat på eftermiddagar, kväll samt varannan helg

Är du intresserad, skicka in din ansökan och berätta om dig själv, glöm inte skicka med ditt CV.

Välkommen med din ansökan!

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig Assistens Sökes i Bollebygd (Töllsjö)

Personlig assistent
Läs mer Maj 17
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Jag är en man på 51 år som bor i Töllsjö i Bollebygds kommun. Jag behöver nu utöka min assistansgrupp och söker dig som vill jobba på rullande schema, dagspass kl. 9-17.30 samt kväll/natt 20-07:00. Alla timmar är vakna och du kommer att variera mellan dag och nattpassen.

Mina intressen är att se på film och sport, lyssna på musik samt gå på konsert och teater. Du kommer att vara med och assistera mig i vardagens alla sysslor. Angående förflyttning så kan jag gå själv kortare sträckor.

Du som söker bör var en social person. För mig är det viktigt att du är lugn, trygg och empatisk. Du behöver förstå samt själv tala flytande svenska så att du kan ta emot mina muntliga instruktioner.

Körkort är ett krav då det ingår att köra min bil i arbetet. Du behöver även egen bil för att kunna ta dig till arbetsplatsen. Utöver detta ser jag gärna att du är rökfri, har god fysik och erfarenhet att hantera manuell rullstol på ett säkert sätt. Har du tidigare arbetserfarenhet inom ett vårdyrke är det ett stort plus!

Du börjar först på timanställning och om vårt samarbete fungerar bra går tjänsten över till en visstidsanställning så länge uppdraget varar. Det finns lediga tjänster på antingen 80% eller 50%. Söker även timvikarier. OBS! Du söker jobbet på gil.se/jobb

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Jun 8
Vi söker dig som vill sommarjobba som personlig assistent i Göteborg med omnejd veckorna 26-32. Du måste kunna tala och förstå svenska och ha tagit minst två doser emot Covid-19.Vi matchar lämpliga sökande med någon av de assistansberättigade i GIL som just nu söker personal inför sommaren. Tjänsterna tillsätts löpande!

Hur jobbet som personlig blir beror på vem du jobbar hos och vem du är. Ni väljer varandra och bygger upp en relation som känns bra för båda.  För många är tidigare arbetslivserfarenhet och utbildningar ganska ointressant, oftast handlar det om personkemi. 

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent beror på vem man jobbar hos. Somliga personer behöver mycket hjälp med kroppen, andra med knoppen. Somliga är tystlåtna, andra snacksaliga. Somliga är snabba, andra långsamma. En del är planerare, andra gillar ovisshet.

Om du är intresserad av att sommarjobba som personlig assistent i GIL, så skickar du in ditt personliga brev, ditt CV och svarar på urvalsfrågorna. Där fyller du bland annat i hur mycket du vill jobba i sommar och om du vill ha jobb på dagtid, kvällsjobb eller nattjobb.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se eller telefon 031-636487.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Glad, positiv man i permobil!

Personlig assistent
Läs mer Maj 11
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Hej! Jag är en 35 årig man boende i en lägenhet i Olskroken med mina två katter Cosmo och Isadora. Jag sitter i permobil och behöver hjälp med de mest i mitt vardagliga liv vilket innebär att jag har assistans dygnet runt.

Mina intressen är exempelvis matlagning, poker och dataspel. Gillar även att se på film, dokumentärer och serier.

Just nu söker jag vikarier som kan jobba både dag och nattpass när det behövs. Söker också någon till en 80% tjänst med dag och nattpass.

Jag söker dig som är liksom jag, glad och lättsam. Pålitlig och ansvarsfull. Rökfri! Ett plus är om du är bra på att laga mat. Du behöver förstå samt själv tala flytande svenska så att du kan ta emot mina muntliga instruktioner.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Hälsningar,

Duong Van Nhan

Ansök nu

Kvinnlig personlig assistent sökes i centrala Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Maj 11
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Jag är en gift kvinna i 70-årsåldern som bor i centrala Göteborg och jag söker en personlig assistent.  Jag behöver hjälp och stöd för att fungera och har därför dubbel assistans under dagtid. Tillsammans med ytterligare en assistent får Du hjälpa mig med det mesta i vardagen, som hygien, sondmatning, tolkning och olika former av träning och under mina fritidsaktiviteter.

Efter en enkel fotoperation för fem år sedan drabbades jag av en stroke som förlamade mig helt. Jag är idag rullstolsburen men har fått tillbaka viss rörlighet i vänster arm och fot.  Jag har också förlorat mitt tal men förstår allt man talar om.

Mina intressen är allmänna och jag tycker om att vara utomhus, shoppa, lite kultur och framför allt att träna och då behöver jag mycket stöd.

Jag ser gärna kvinnliga sökanden. Du är initiativrik, lyhörd och ser vad som behöver göras. Du är rökfri och behärskar svenska språket. Du är trygg och har en stor portion humor och ser omvårdnad som en självklarhet. Du bör ha erfarenhet och god samarbetsförmåga och vara van att arbeta med människor. Personkemin är viktig och jag lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Jag behöver assistans dagtid. Två assistenter arbetar 7.30-14.00 och två 14.00–20.00. Det är också möjligt att välja två pass efter varandra. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av åtta assistenter som har stort inflytande över sin arbetstid och vi har också kontakt med varandra via en gemensam telefongrupp. Du anmäler vilka pass Du vill arbeta och om de är lediga så får du det. Då vet då du också vilka pass Du har fått under de kommande fyra veckorna

Du kommer att börja som timanställd och jobba när ordinarie personal behöver vara lediga eller blir sjuka. Faller det väl ut så kan anställningsformen övergå till en visstidsanställning på ca 20 tim/vecka och Du ingår då i ett arbetslag.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

För ytterligare upplysningar och ansökan vänligen kontakta min make per mejl kk.rosen@outlook.com

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent till tidiga mornar i Linné.

Personlig assistent
Läs mer Maj 9
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


Jag är en rullstolsburen man i 40-årsåldern, som söker en kvinnlig personlig assistent på ca 50%.

Jag behöver assistans på eftermiddag när jag kommer hem ifrån jobbet. Arbetstiderna är vardagar ca 16-20 och ibland på helgerna, men då lite andra tider.

Jag bor i Linnéstaden i Göteborg tillsammans med mina barn. Jag är en aktiv person som gillar att äta ute, gå på olika evenemang och hänga med kidsen. Jag behöver assistans med praktiska hushållssysslor, som att handla, laga mat och städa. Jag behöver också assistans med t ex personlig hygien.

Du är en social och ungdomlig person som går hem i de flesta sammanhang. Du har ett sätt som funkar med barn i mellanstadieåldern. Schysst och snäll men inte särskilt lättkränkt! Du är lyhörd och vaken för vilken hjälp jag behöver och hur. Jag är mån om min privata sfär - du är proffsig men ändå personlig!

Det är viktigt för mig att du är flexibel. Också jag är flexibel och ömsesidigt kan vi ge och ta schemamässigt!

Eftersom vi kör anställningsintervjuer löpande, så kommer vi att avsluta vår rekryteringsprocedur så snart vi har hittat rätt assistent!

Frågor kan ställas till GIL-stöd Lena Svensk, 031-636487

Ansök nu

Kom i form på jobbet! Bli assistent hos Martin (32)

Personlig assistent
Läs mer Maj 9
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Martin (32 år) bor i Askim, han är glad och charmig! Du som söker detta jobb måste tycka om att röra på dig för här händer det grejor! Häng med till simhallen, gå på zumba, se på teater, gymma och ta riktigt långa promenader! Ditt jobb är att följa med på Martins aktiviteter och hjälpa till med kommunikation, motivera, att sätta gränser och skapa ramar där det behövs.

Du är självständig, punktlig och ordningsam. Du gillar verkligen att hålla igång. Du är inte allergisk mot hundar eller parfym. Du röker inte. Du har tålamod och är energifylld person.

För att få en bra balans i assistansgruppen söker vi nu endast kvinnliga assistenter.

Du är bra på svenska! Arbetet med denna kille innebär både att du ska tyda honom samt vara behjälplig vid kommunikation utåt.

Omfattningen är ca 40%. Arbetstiden är förlagd två vardagar i veckan, kl. 15.30–21.00 samt varannan helg, lördag kl 08.30–16.00 och söndag kl. 10.30–16.00. Du börjar på en timanställning som sedan kan komma att övergå till en visstidsanställning så länge uppdraget varar.

Sök jobbet på www.gil.se/jobb. Bifoga personligt brev samt CV i din ansökan. Beskriv varför du anser att du skulle vara lämplig för arbetet.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Man söker personlig assistent i trevliga Olskroken

Personlig assistent
Läs mer Maj 9
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Är en man i mina bästa år, det vill säga 60+ som är väldigt musikintresserad, lyssnar på allt mellan blues och country. En och annan film blir det också. Att bara sitta och småprata tycker jag är trevligt. Efter en skada använder jag manuell rullstol.

Jag letar nu efter minst en sommarvikarie som kan jobba hos mig när mina ordinarie assistenter går på ledighet. Arbetspassen är fördelade på dag och kvällstid, 8-14 samt 17-22.30/23, vardagar samt helg. Ett plus är också om du utöver sommaren vill stanna kvar i höst och även vara ”inhoppare” lite då och då vid tillexempel sjukdom eller ledighet.

Behöver assistans med det mesta i min vardag, t ex handla mat och laga den, tvätt och städ samt personlig hygien.

Du som söker får gärna dela mitt musikintresse och vara lite snacksalig i största allmänhet. Bra om du även har humor och är social i största allmänhet. 

Kollektivavtal Kommunal-Fermia. Lön enl överenskommelse.

Intervjuer kommer att hållas löpande så tycker du detta jobbet låter intressant sök redan idag!

Kontaktperson

Sara Sjöholm

0720450167

familj54@gmail.com

Ansök nu

Sommarjobb som personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Maj 8
Vi söker dig som vill sommarjobba som personlig assistent i Göteborg med omnejd veckorna 26-32. Du måste kunna tala och förstå svenska och ha tagit minst två doser emot Covid-19.

Vi matchar lämpliga sökande med någon av de assistansberättigade i GIL som just nu söker personal inför sommaren. Tjänsterna tillsätts löpande!

Hur jobbet som personlig blir beror på vem du jobbar hos och vem du är. Ni väljer varandra och bygger upp en relation som känns bra för båda.  För många är tidigare arbetslivserfarenhet och utbildningar ganska ointressant, oftast handlar det om personkemi. 

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent beror på vem man jobbar hos. Somliga personer behöver mycket hjälp med kroppen, andra med knoppen. Somliga är tystlåtna, andra snacksaliga. Somliga är snabba, andra långsamma. En del är planerare, andra gillar ovisshet.

Om du är intresserad av att sommarjobba som personlig assistent i GIL, så skickar du in ditt personliga brev, ditt CV och svarar på urvalsfrågorna. Där fyller du bland annat i hur mycket du vill jobba i sommar och om du vill ha jobb på dagtid, kvällsjobb eller nattjobb.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se eller telefon 031-636487.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som personlig assistent

Personlig assistent
Läs mer Maj 8
Vi söker dig som vill sommarjobba som personlig assistent i Göteborg med omnejd veckorna 26-32. Du måste kunna tala och förstå svenska och ha tagit minst två doser emot Covid-19.

Vi matchar lämpliga sökande med någon av de assistansberättigade i GIL som just nu söker personal inför sommaren. Tjänsterna tillsätts löpande!

Hur jobbet som personlig blir beror på vem du jobbar hos och vem du är. Ni väljer varandra och bygger upp en relation som känns bra för båda.  För många är tidigare arbetslivserfarenhet och utbildningar ganska ointressant, oftast handlar det om personkemi. 

Arbetsuppgifterna för en personlig assistent beror på vem man jobbar hos. Somliga personer behöver mycket hjälp med kroppen, andra med knoppen. Somliga är tystlåtna, andra snacksaliga. Somliga är snabba, andra långsamma. En del är planerare, andra gillar ovisshet.

Om du är intresserad av att sommarjobba som personlig assistent i GIL, så skickar du in ditt personliga brev, ditt CV och svarar på urvalsfrågorna. Där fyller du bland annat i hur mycket du vill jobba i sommar och om du vill ha jobb på dagtid, kvällsjobb eller nattjobb.

Har du frågor, kan dessa ställas till Lena Svensk, på mejl lena.svensk@gil.se eller telefon 031-636487.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

58-årig man söker assistent i Torslanda

Personlig assistent
Läs mer Maj 5
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Jag är en man som fyller 59 år till sommaren, bor tillsammans med min tonåriga son i Torslanda. Jag har assistans efter en trafikolycka sedan 23 år tillbaka. Jag behöver hjälp med det mesta i vardagen, både personlig hygien samt förekommande hushållssysslor eller att du följer med på ärenden.

Jag söker dig som är lugn, trygg och flexibel. Att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor samt är lyhörd som person. Det är en merit om du har tidigare arbetserfarenheten av arbete personlig assistent eller vårdliknande arbeten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.

Katt finns på arbetsplatsen.

Tjänsten är förlagd varann helg, arbetstiderna är förlagda omkring kl. 09:30-14:30 lördag samt söndag. Kan vid vakanser eller semester blir fler pass.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan

Ansök nu

Personlig assistent till ung vuxen nära Marklandsgatan Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Maj 4
Vår 21-årige son söker en uppfinningsrik och varm assistent med stort tålamod. Trots trilskande kropp har han en i grunden positiv inställning till livet och gillar nya assistenter som vidgar hans värld. Du bör ha ett brett musikintresse och gärna spela själv. Du behöver ha en pedagogisk ådra som du aktivt och självständigt får använda i jobbet. Du behöver kunna skriva god svenska eller engelska. Tålamod är viktigt samt inga problem med leder. Träning i bassäng ingår så gott som dagligen. Jobbet är både fysiskt och psykiskt utmanande, och passar endast personer med några års erfarenhet efter gymnasiet.

Vi söker assistenter som kan jobba 2-4 pass/v, dvs 40, 60 eller 80%. Passen är oftast 8-17 eller 13-21 på vardagar. 9-17 och 13-21 på lör-sön. Lön från 165 kr/h inkl semesterersättning, ob tillkommer. Intervju och bredvidgång kan påbörjas snarast.

 

Frågor om tjänsten besvaras på personlig.assistent@bahnhof.se, men ansökan ska skickas in genom ansökningsformuläret på GILs hemsida.

GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.


GIL har kollektivavtal med Fremia. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan! Visa utseende på webben


Exportera till PDF

Ansök nu

Sommarvik med bad varje dag!

Personlig assistent
Läs mer Maj 4
Vår 22-årige son behöver sommarvikarie som kan jobba 3-4 pass/v över sommaren som personlig assistent. Möjlighet att fortsätta i höst. Arbetspassen är mellan kl 8 och 21, cirka 8 h/pass. Lön från 168 kr/h + ob.

Han är musikalisk allätare och skulle gärna lyssna lite mer på klassiskt, jazz och världsmusik. Sommartid åker vi varje eftermiddag till Lilla Amundön där det finns en uppvärmd utomhusbassäng med havsutsikt.

Hans kropp har många begränsningar och ditt jobb är att hjälpa honom med mycket praktiskt. Han simmar dagligen för att få träning, så du måste klara att bada i bassäng ofta. Han har autism och tränar på att lära sig skriva bättre. Du måste kunna stava riktigt bra på minst svenska eller engelska, det finns inte tid att googla.

Han har ett stort ordförråd och pratar mycket, men kan ändå vara en utmaning att förstå eftersom han gillar att tala i gåtor och inte alltid tänker som oss normalstörda. Bästa assistenterna har alltid sin ”detektivhjärna” påslagen och gillar att bygga vidare på hans ordlekar. När vi hittat assistenter som gillar hans humor så hörs skratt och sång.

Stort tålamod, pedagogisk förmåga och ett varmt hjärta behövs i jobbet. De flesta av hans assistenter stannar i flera år så vi vet att det är ett bra och givande jobb för rätt person.
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent i Torslanda, Lilleby

Personlig assistent
Läs mer Maj 5
Jag är efter en MC olycka rullstolsbunden, förlamad i ben och delvis armar.


Jag lever ändå ett aktivit liv med jobb, familj, har bíl och kör själv, mm. 

MEN jag behöver hjälp att klara detta. Som assistent kommer Du hjälpa mig med den dagliga livsföringen. Vi kommer tillsammans göra det som hör vardagen till.
Kläder, till/från rullstol, mat, handla mm. Samma saker som vi alla gör. Men jag behöver lite hjälp.

Inga erfarenheter krävs men du behöver vara öppen för att lära dig nya saker och se detta som en möjlighet. Jag förklarar, vi gör.

En del arbetspass är korta, därför är det praktiskt om du som söker bor i eller nära Torslanda.

Du får inte vara kattallergiker, för vi har katt här.

Deltid efter överenskommelse. Varierande morgon-, dag- och kvällstider.

Ansök nu

Engagerad personlig assistent till livsglad ung man i Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Maj 3
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Nu söker vi en engagerad kollega till vårt arbetslag i Göteborg. Arbetsplatsen är förlagd till Hisingen. 

Du kommer att arbeta med en person som har diagnoser inom rörelsehinder och autismspektrat vilket medför ett behov av stöd och service under dynets alla timmar.

Ditt arbete kommer att bestå i att stötta, motiver och vägleda under dagens alla aktiviteter med tydliga rutiner och struktur. För att underlätta vardagen ärbetar vi med tydliggörande bildstöd som kommunikationsmedel. 

Din bakgrund behöver inte nödvändigtvis vara som personlig assistent utan du kan arbetat med NPF diagnoser i annan verksamhet

Vi söker dig, kille eller tjej mellan 22 till 30 år som:

Har kompetens kring autism och kognitiv funktionsnedsättning

Har vana och förståelsen av att arbeta med tydliggörande metoder

Är lugn, trygg och flexibel 

Är humoristisk, ansvarstagande och en stor portion till att entusiasmera

Har ett förhållningssätt som är personligt och proffesionellt som möjliggör till god livskvalitet

Är rökfri och full vaccinerad

 

Arbetstid / Varaktighet Deltidstjänst 30-35 timmar per vecka företrädesvis efttermiddag/kväll samt helgarbete

 

Välkommen med din ansökan, vi rekryterar löpande och du blir kallad till intervju om vi finner din ansökan relevant för uppdraget

 

 

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personliga assistenter sökes till vikariepool

Personlig assistent
Läs mer Maj 2
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Vill du ha ett meningsfullt arbete i sommar i kombination med mycket variation där just du får göra skillnad?

Vi söker personliga assistenter till vår vikariepool med arbete hos flera av våra assistansberättigade främst i Göteborgs området. Som personlig assistent är du anställd i GIL med anställningsform per arbetad timme.

Arbetsuppgifterna varierar från arbetsplats till arbetsplats men kan vara alla inom personlig assistans förekommande arbetsuppgifter. Du behöver kunna arbeta dagar, kvällar, nätter samt helger. Du behöver vara tillgänglighet större delar av sommaren (V.24–34).

Vi söker dig som:

-Har erfarenhet av arbete som personlig assistent

-Talar, skriver och förstår svenska mycket bra   

-Är flexibel, initiativtagande och kommunikativ

-Trivs bra i fartfyllda arbetsdagar

Det är meriterande om du har körkort och tillgång till bil, men inget krav.

Uppvisande av utdrag av polisens belastningsutdrag om du kan tänka dig att arbeta hos barn. Krav på fullvaccinerad (minst 2 doser) mot covid-19.

Tjänsten tillsätts omgående, intervjuer hålls löpande. Har du frågor hör av dig till Elma Blazevic, poolsamordnare, elma@gil.se.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Personlig assistent sökes till 11-årig tjej i Stenkullen/Öjersjö!

Personlig assistent
Läs mer Maj 17
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.

Du arbetar hos en 11-årig tjej med Dravets syndrom som söker assistenter till sin assistentgrupp. Vi söker just nu assistenter som kan hoppa in och arbeta extra vid tex sjukdom, ledigheter mm. Det kan komma att bli en fast schema rad längre fram. 

Assistansen är förlagd eftermiddag, kväll samt vaken natt. Dag tillgodoses i skolan. Det kan bli dagspass vid lov samt helger. Tjejen bor växelvis hos sina föräldrar varann vecka.

Arbetet på eftermiddagarna börjar på skolan i Stenkullen och slutar i hemmet i Öjersjö eller Stenkullen. På natten är det vaken natt och avslutas i skolan. Lov samt heldagar börjar och avslutar arbetspassen i hemmet.

Tjejen behöver hjälp med det mesta i sin vardag. Har dålig balans så du som söker behöver ha god fysisk för att kunna stötta upp när balansen sviktar. Hon har svår epilepsi. Personkemi är A och O samt att en hög arbetsmoral finns, tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

Vi ser gärna kvinnliga sökande med god svenska i tal och skrift. Krav på fullvaccinerad samt kunna uppvisa vaccinationsbevis. Vid arbete med barn krävs också ett utdrag ur belastningsutdraget. Skicka gärna det omgående då det tar ett par veckor innan det kommer.  Det är konstadsfritt samt går att beställa digitalt https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/.

Det finns även möjlighet för en av tjänsterna att ha en arbetsledarroll, det innebär att bland annat vara behjälplig vid rekrytering, schemaplanering samt ersätta ordinarie arbetsledare vid tex semester.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent sökes till aktiv kille med autism Hisingen

Personlig assistent
Läs mer Apr 29
GIL står för Göteborgskooperativet för Independent Living. GIL samordnar personlig assistans sedan 1989. GIL har inget vinstintresse. Vi arbetar efter Independent Living-filosofin med personligt anpassad assistans där individens behov och vilja sätts i första hand.Vi söker en personlig assistent till en CP skadad ung man (23 år) med flera funktionsnedsättningar (rörelsehinder och autism). Killen saknar tal men är en hajare på att prata med  bilder. Din arbetsplats är i Hisingsbacka, 15 minuter med buss från centrala stan.

Den vi söker

Vi söker dig som är serviceinriktad och som gillar att arbeta med människor. Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt och att du kan ta egna initativ, likväl som din goda förmåga att samarbeta. Du har en positiv inställning och ser lösningar istället för hinder. Under dina arbetspass kommer du att ställas inför många olika situationer som kräver att du är nyfiken och lyhörd och med en social personlighet som obehindrat gör att du kan fatta egna beslut. Ibland krockar olika ansvarsområden och då är det viktigt att du har förmågan att agera flexibelt och ha förmågan att kunna prioritera. Har du dessutom en stor skopa humor är det ett stort plus. 

Du får gärna ha erfarenhet av något omsorgsarbete. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår från allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet mellan dig och brukaren. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Kännedom om Autism och alternativ kompleterande kommunikation (AKK) gör dig som sökande extra attraktiv.

Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med brukarens bästa i fokus. Du tar dina arbetsuppgifter på allvar, är mån att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört efter din bästa förmåga.

Arbetsuppgifter

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån att om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos din arbetsgivare, brukare och närstående. Du ser till att förväntningarna införlivas. Du är balanserad, positiv och obervant i ditt bemötande. Större delen av ditt arbete sker i hemmet eller på dagliga verksamhet, men det kan även ske på andra platser. 

Din uppgift blir att följa med på olika typer av aktiviteter (i Göteborg med omnejd) och vara vid brukarens sida. Brukaren tycker om att åka kollektivt och tar gärna omvägar bara för att det är så kul med bussar och spårvagnar. En annan aktivitet brukaren gillar och utför varje vecka är simträning på Dalheimershus. Du kommer aktivt att delta i pool aktiviteter. Du bör ha god fysik och inga besvär som hindrar dig från att hjälpa vid förflyttningar och vid andra aktiviteter. Brukaren kör sin rullstol självständigt med din hjälp och överseende. 

Arbetstid

Arbetstiden är 40 timmar per vecka (heltid) med varierat fast schema, framförallt eftermiddag/kväll samt varannan lördag och söndag

För att du ska bli kallad till intervju måste CV styrka dina kvalifikationer

 
GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal. GIL tillämpar individuell lönesättning. Lön enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personlig assistent sökes till en fantastisk tjej i västra Göteborg

Personlig assistent
Läs mer Apr 28
En av mina assistenter ska börja studera och jag söker nu en kvinnlig assistent för en anställning på ca 80%, där arbetstiden är förlagd till dag, kväll/natt och helg. Jag som behöver assistent är en pigg, glad och aktiv rullstolsburen 30-årig tjej. Jag har en omfattande funktionsnedsättning och behöver din hjälp med det mesta såsom påklädning, hygien, mat (sondmat), förflyttning mellan hjälpmedel, träning av motoriken men även hänga med mig när jag träffar mina vänner.

Jag har inget talat språk utan behöver din hjälp med kommunikationen. Jag uttrycker mig med hjälp av kroppsspråk, ljud, min iPad, foton/bilder mm. På dagarna arbetar jag på en daglig verksamhet och på fritiden badar jag, seglar, sjunger i kör, går på fest och hänger med mina kompisar. Bara fantasin sätter gränser!

Jag söker dig som kan vara med i mitt hem (jag bor i egen lägenhet), på dagliga verksamheten och när jag är ute och hittar på saker. Det händer även att jag åker på resor och läger. Du ska ha ett stort engagemang och se möjligheter i stället för problem och svårigheter. Du är trygg i dig själv och har stort tålamod, är ansvarskännande och initiativrik. Humor är viktigt och det är roligt om du vågar bjuda på dig själv, då bland det bästa jag vet är när mina assistenter tramsar och skämtar med mig! Om du har ett musikintresse är det alltid uppskattat! Du får inte ha några besvär med rygg och axlar, då det ingår en del lyft i samband med mina fritidsaktiviteter och min träning.

Du får gärna ha erfarenhet från assistentyrket men personlig lämplighet är avgörande. Du ska se arbetet som personlig assistent som viktigt, där du har ambitionen att stanna under en längre tid. På grund av mitt kommunikationshandikapp är god svenska i tal och skrift ett krav. Det är bra om du har körkort, men det är inget krav. Du måste vara rökfri under arbetstid.

Kurser erbjuds via GIL och assistentgruppen har handledning och personalmöten regelbundet.

Tjänsten börjar med en timanställning som därefter kan komma att övergå till en tjänst så länge uppdraget varar på ca 80%. Bredvidgång tillämpas och arbetstiden är förlagd till dag, kväll/natt och helg.

Tjänsten kommer att tillsättas i början av augusti men vi ser gärna att du har möjlighet att gå bredvid några pass så snart som möjligt. För tjänsten krävs att du är vaccinerad mot covid-19.

Lön enligt överenskommelse.

Önskvärt är om du vid intervjun kan visa upp ett utdrag från belastningsregistret.

Du anställs genom GIL (Göteborgskooperativet för Independent Living), en ekonomisk förening som med ideella värden och utan vinstintresse samordnar personlig assistans.

GIL har kollektivavtal med Fremia-kommunal.

Du söker tjänsten på GILs hemsida, www.gil.se, och lägg gärna in ett personligt brev där du berättar mer om dig själv. Om du har frågor om tjänsten, är du välkommen att maila till: rekrytering.jt@gmail.com

Vi kommer att hålla intervjuer löpande, välkommen med din ansökan!

Ansök nu