Ideella Fören Göteborgs Räddningsmission Med Fir jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Ideella Fören Göteborgs Räddningsmission Med Fir i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Räddningsmissionen söker insamlare gentemot företag

Marknadskoordinator
Läs mer Sep 22
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation strävar efter att skapa möten i ögonhöjd som i sin tur skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!  
 
En del av vårt arbete är att ge stöd till människor i hemlöshet, barn och unga, utsatta kvinnor och barn och barn som har frihetsberövade föräldrar. Vårt sociala arbete möjliggörs genom gåvor och bidrag från olika aktörer. Vi bedriver även två butiker med matsvinn, Maträtt, butiker som samarbetar med företag i livsmedelsbranschen. Utan gåvor och engagemanget hade vårt arbete inte varit möjligt. 
 
Behovet av vårt arbete har ökat och vi behöver därför bli fler som skapar, behåller, och bygger upp samarbeten mellan företag och Räddningsmissionen. Därför söker vi nu en företagsinsamlare som delar vår vision och som tycker om att jobba med relationsbyggande säljarbete. Du trivs bra där det är högt i tak och uppskattar struktur och nära samarbete med andra.


Om tjänsten 
Tjänsten är med sina arbetsuppgifter fördelat mellan två verksamheter, 50 % inom socialt företagande och 50 % inom insamling. Du kommer att vara en del av Räddningsmissionens insamlingsteam som ansvarar för organisationens monetära insamlingsarbete och du rapporterar till biträdande direktor som har ytterst ansvar för både insamling och socialt företagande. Du kommer även samarbeta nära verksamhetschef för socialt företagande med syftet att utöka samarbeten med livsmedelsbranschens aktörer.
 
Du kommer att ha två arbetsplatser, en är belägen centralt i Göteborg, vid Järntorget och den andra på en av våra Maträttsbutiker. Du kommer att ingå i ett team på 7 personer, som tillsammans ska nå utmanande mål för att öka insamling från företag i Göteborgsområdet. Resor över dagen kan förekomma.  

 
Arbetsuppgifter
Som insamlare gentemot företag hos oss har du en variation av arbetsuppgifter, där du blir en viktig medspelare för att hitta nya och underhålla redan befintliga samarbeten med företag. Du kommer i samarbetet med ansvariga arbeta med strategi och mål för företagsinsamling av monetära gåvor och matsvinn. I rollen ingår även att genomföra och utvärdera insamlingsinsatser riktade åt företag.  
 
Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är bland annat:

• Ta fram och följa nyckeltal för livsmedel och gåvor
• Administrativt arbete såsom uppdatering av Räddningsmissionens kommunikationskanaler, vårt Salesforce baserade CRM-system och resultatrapportering  
• Att vid behov arbeta med uppdragsbeskrivning, projektledning och uppföljning av samarbete med externa leverantörer. 

Vi söker dig som... 
Har god social förmåga och ett intresse för att skapa och bibehålla goda relationer till företagsgivare och kollegor. Du är strukturerad, noggrann och analytisk. Du behöver även vara en flexibel teamspelare och ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska. Vi tror att du kommer trivas bäst i rollen om du gillar att arbeta mot tydliga mål och har lätt för att ta egna initiativ. Då mycket av kontakten med företag sker över telefon och mail behöver du även tycka om detta arbetssätt. 
 
Kvalifikationer

• Gymnasial utbildning 
• Minst 2 års arbetserfarenhet inom sälj eller insamling 
• Tidigare erfarenhet av Office 365 och CRM-system 
• Goda kunskaper i Excel 
• Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både tal och skrift
• B-körkort

 
Det är meriterande om du även har  
Arbetserfarenhet inom idéburna medlemsorganisationer 
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Företagsinsamlare
Rapporterar till: Insamling- och kommunikationschef
Omfattning: 100 %  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde: Snarast

Varmt välkommen med din ansökan! 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 150 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Kulturlabbet söker aktivitetshandledare med kulturkompetens

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Sep 22
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Kulturlabbet är en av Räddningsmissionens verksamheter.
Om KulturlabbetI Biskopsgården hittar du Kulturlabbet, en daglig verksamhet för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Sedan 2001 har Kulturlabbet bidragit med att bredda, berika och fördjupa Göteborgs konstscen med foto- och konstutställningar, scenkonst, popmusik, textildesign och poesi. Vi vill bidra till allas rätt att ta plats med sin konst i det offentliga rummet och arbetar aktivt för att vara en självklar del av kulturarenan. 
Vårt uppdrag är att erbjuda en meningsfull sysselsättning utifrån individens specifika förutsättningar. Med konst som metod arbetar vi för att våra deltagare ska utvecklas, utmanas, känna trygghet, gemenskap, få ta plats och känna stolthet över sin konst.
På Kulturlabbet arbetar 25 deltagare, 10 aktivitetshandledare och en enhetschef.
ArbetsuppgifterSom aktivitetshandledare på Kulturlabbet kommer du enskilt och i samarbete med kollegor leda grupper och individer i olika konstnärliga projekt. Under varje år pågår 2-3 större projekt som syftar till att nå ut till en bredare publik. Parallellt pågår ett antal mindre projekt som brukar resultera i mycket uppskattade så kallade in house redovisningar. Du kommer att var kontaktperson till ett antal deltagare där skrivandet av genomförandeplaner, dokumentation, kontakt med boende och anhöriga samt att vara ett extra stöd för dina kontaktpersoner är centrala delar i arbetet. Utöver detta kommer du att leda gympa, gå på promenad, dansa disco, konflikthantera, äta tårta, diska och mycket mer.  
Vem söker vi?Vi söker dig som är utbildad inom vård och omsorg, gärna med inriktning mot LSS samt har en konstnärlig eller konstpedagogisk utbildning inom någon av de konstformer vi arbetar med. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Du bör ha förmåga att med kreativitet och lust, använda din kunskap och tidigare erfarenhet som metod för att låta människor utforska sin kreativitet och sitt konstnärskap. Du behöver ha ett nyfiket och lågaffektivt förhållningssätt samt ha förmåga att anpassa ditt arbete och dina metodologiska nycklar efter individen. 
Du är engagerad och tycker om att samarbeta.
 
KvalifikationerUtbildning inom vård och omsorg. Detta är ett krav för att bli anställd inom daglig verksamhet.
Konstnärlig och/eller konstpedagogisk utbildning.
 
Meriterande
• Erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, gärna på daglig verksamhet.
• Erfarenhet av att arbeta konstpedagogiskt eller med konst som metod.
• Erfarenhet av dokumentation, vi dokumenterar i Treserva.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver ha god social förmåga, vara lyhörd, flexibel, själv kunna ta ansvar och initiativ för både det dagliga och långsiktiga arbetet.
Fakta om tjänsten: Omfattning: 80-100% 
Tjänsteställe: Göteborg 
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning 
Tillsättning: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 10 oktober. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Vi söker nattpersonal till nyöppnat HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 19
Om arbetsplatsen: Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap.? 
 
Den 30 oktober 2022 planerar vi att starta ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 1-13år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla utredningsplatser. Vi erbjuder totalt fyra familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda. 
 
Vi arbetar aktivt för delaktighet och ser varje barn och förälder som unik och vi kommer sträva efter att göra en noggrann planering tillsammans med familjen för deras tid på Villa Wingö. Vårt utredningsarbete utgår från BBIC och modellen Signs of Safety som är en relationsbaserad modell där barnens säkerhet är i fokus. Vårt gemensamma arbete är att utreda barnets säkerhet tillsammans med familjen, där du som medarbetare är en del i utredningsprocessen. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete med möten i ögonhöjd. 
Vi erbjuder: Uppdrag som behandlingsassistent, vaken natt på vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10 medarbetare kommer du att vara med och starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du i din roll som behandlingsassistent på natten kommer att bidra till att skapa en trygg boendemiljö. 
Som medarbetare får du handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen. 
Vi söker nu: Två-tre tjänster som behandlingsassistenter, vaken natt 
Du behöver ha utbildning inom socialt arbete eller vård- och omsorg. Och det är 
meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete. 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet.?? 
Idéburen vård och omsorg: Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv. 
Fakta om tjänsten: Omfattning: 60-90% vaken natt
Tjänsteställe: Västra Frölunda, Göteborg 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning  
Tillsättning: 30 oktober 2022 
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 9 oktober. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra?? ?
Välkommen med din ansökan! Monia Sunesson 
Enhetschef Villa Wingö  
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Nu söker vi behandlingspersonal till nytt HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Sep 19
Om arbetsplatsen: Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap.? 
 
Den 30 oktober 2022 planerar vi starta ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 1-13år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla utredningsplatser. Vi erbjuder totalt fyra familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda. 

Vi arbetar aktivt för delaktighet och ser varje barn och förälder som unik och vi kommer sträva efter att göra en noggrann planering tillsammans med familjen för deras tid på Villa Wingö. Vårt utredningsarbete utgår från BBIC och modellen Signs of Safety som är en relationsbaserad modell där barnens säkerhet är i fokus. Vårt gemensamma arbete är att utreda barnets säkerhet tillsammans med familjen, där du som medarbetare är en del i utredningsprocessen. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete med möten i ögonhöjd. 
Vi erbjuder:Uppdrag som behandlingspersonal för vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10 medarbetare kommer du att vara med och starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du i din roll som behandlingspersonal på olika sätt kommer att bidra till att skapa en trygg boendemiljö där utredningsarbete ingår.  Du kommer att vara en del i utredningsarbetet genom bl.a. observationsuppdrag. 
Som medarbetare får du handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen. 
Vi söker nu: Behandlingspersonal till fyra tjänster som i huvudsak arbetar kväll, helg och sovande natt som har eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning med inriktning mot socialt arbete eller liknande. 
 
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete. 
Du behöver ha körkort. 
 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet.? 
Idéburen vård och omsorg: Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv. 

Fakta om tjänsten: Omfattning: 80-100% förlagd ff a kväll, helg samt sovande natt.
Tjänsteställe: Västra Frölunda, Göteborg 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning  
Tillsättning: 1 november 2022 
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 9 oktober. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra?? 
Välkommen med din ansökan! Monia Sunesson 
Enhetschef, Villa Wingö 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Socialarbetare med stort engagemang

Socionom
Läs mer Jun 29
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om tjänsten 
Vi utvecklar just nu vårt arbete med migration, Community/områdesarbete och sociala frågor kopplat till arbetsmarknad och söker därför nya medarbetare.
 
Inom vårt område jobbar vi med sociala insatser, utbildning, samhällsinformation och kunskapshöjande aktiviteter för att bidra till minskade sociala skillnader. Många av dem vi möter lever i fattigdom/relativ fattigdom och på oerhört knappa inkomster och kämpar för att skapa ett tryggare liv för sig och sina barn. Det handlar ofta om personer som migrerat från olika länder både inom och utanför Europa, såväl barn som unga och vuxna. Vi möter också personer som exploaterats på arbetsmarknaden och personer som drabbats av utnyttjande i olika utsatta situationer.
 
För att förändra situationen för de grupper vi möter arbetar vi både med individuellt stöd och stöd till grupper. Viktiga perspektiv i vårt arbete är att stärka människors egenmakt och ge dem tillgång till sina rättigheter: social service, information och hjälp att orientera sig i relation till myndigheter, arbetsmarknad, skola, vård och andra aktörer.
 
Arbetsgruppen består av ett knappt personer som tillsammans ansvarar för flera olika spännande projekt och insatser, av vilka flera är unika i sitt slag. Vi jobbar ofta tillsammans och ser vårt fält som en helhet. Hos oss får du möjlighet att verka tillsammans med en engagerad medarbetargrupp och med varierade arbetsuppgifter som gör skillnad för dem som bäst behöver det.

 
Arbetsuppgifter
· Socialt arbete och stöd till individer och grupper
· Uppsökande arbete
· Länkning till myndigheter, vård, polis, stödorganisationer och övriga aktuella aktörer
· Arbeta för att stärka gruppers resurser och egenmakt
· Dokumentation av aktiviteter
· Utveckling av communitybaserat arbete
· Praktiska uppgifter så som bistå med fika, mat, sanitet så som tvätt och dusch

Vi söker dig som... 
är socialarbetare med stort engagemang för sociala frågor och social förändring. Du trivs med att finnas i ett team med flera kompetenser där vi känner gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna. Vi önskar en medarbetare som gillar att arbeta både självständigt och i team med andra, som ser möjligheter och har driv för att utveckla sociala insatser. För oss är det viktigt att du har intresse av och känsla för att samverka såväl med kollegor som med externa aktörer.
 
Vill att du har
· Socionomutbildning, annan relevant utbildning
· Erfarenhet av socialt arbete
· Goda kunskaper svenska i tal och skrift
· Körkort
 
Det är meriterande om du även har  
· Erfarenhet av myndighetsarbete och/eller myndighetskontakter
· Språkkunskaper i tex rumänska, polska, bulgariska, arabiska
· Erfarenhet av att starta upp och utveckla insatser
· Erfarenhet av uppsökande arbete
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi välkomnar din ansökan under sommaren och kommer att börja intervjua efter semestrarna. 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Socialarbetare
Rapporterar till: Verksamhetschef communityarbete, migration och social inkludering
Omfattning: 80-100%, efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: efter överenskommelse
 Varmt välkommen med din ansökan! 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Vi tror att kyrkan och den kristna tron kan bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av fler än 120 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla. I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Löneadministratör till Räddningsmissionen i Göteborg

Löneadministratör
Läs mer Jun 21
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
På Räddningsmissionen jobbar runt 150 personer som brinner för att skapa ett varmare Göteborg. Som löneadministratör kommer du tillsammans med ytterligare en kollega hantera hela löneutbetalningsprocessen för dessa medarbetare och samtidigt vara en viktig supportfunktion när det gäller lagar, avtal och personalsystem. Systemen vi använder oss av är Hogia Lön och Hogia Personal. Din arbetsplats är på huvudkontoret och du kommer att ingå i ekonomiteamet som består av ytterligare fyra medarbetare. Räddningsmissionen är i en spännande tillväxtfas, varför tjänsten kan komma att förändras efter hand som processer utvecklas och digitaliseras. 
 
Arbetsuppgifter
Som löneadministratör hos oss kommer du bland annat att arbeta med: 

• förberedande arbete inför lönekörning
• granskning och justering av tidssystem
• schemahantering och inregistrering av uppgifter
• utfärda olika typer av intyg och ta fram och lämna ut uppgifter till myndigheter. 
Du kommer även att stötta upp ekonomiteamet i fakturering och andra enklare ekonomiuppgifter. 

Vi söker dig som... 
är noggrann och serviceinriktad. Du räds inte att hugga tag i det som behöver göras, och är bra på att prioritera vid arbetstoppar. Du har en förmåga att sätta dig snabbt in i nya arbetsuppgifter, samtidigt som du är strukturerad och gillar ordning och reda. Vi söker dig som tycker det är roligt att förmedla din kunskap till våra chefer och samordnare på ett pedagogiskt vis. Vår värdegrund är levande såväl i mötet med målgrupper som mellan medarbetare, därför har det stor betydelse att du känner dig trygg med den och att du tycker det känns meningsfullt att få bidra i en idéburen organisation.
 
Vi vill att du har:

• Erfarenhet från löneadministration 2-3 år
• Erfarenhet från ekonomiadministration
• Kompetens i Office-paketet
• God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du även har...  
erfarenhet av att arbeta i Hogia Lön eller Hogia Personal. Det är även bra om du har kunskaper i schemaläggning.
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Bra att veta
Befattning: Löneadministratör
Rapporterar till: Ekonomichef
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning inledningsvis
Tillträde: Så snart som möjligt 
 
Varmt välkommen med din ansökan! Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 150 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Områdeschef till Räddningsmissionens sociala område

Affärsområdeschef
Läs mer Maj 24
Om tjänsten 
Nu söker vi en områdeschef som tillsammans med våra verksamhetschefer och övriga ansvariga ledare kan leda och utveckla Räddningsmissionens sociala område. Inom området finns en stor bredd av verksamheter som leds av chefer med djup kunskap inom deras respektive frågor. Nedan följer några exempel för de verksamheter som finns inom det sociala området: 
 

• Solrosen
Solrosen ger stöd till barn och unga som har eller har haft en frihetsberövad familjemedlem. Solrosen arbetar  nationellt och vill, utöver det direkta stödet, verka för att barn till frihetsberövade och deras familjer får ett utökat och likriktat stöd oavsett var i landet man bor. Stödet ges via våra Solrosverksamheter i Göteborg och Borås samt via de verksamheter som arbetar enligt ”Solrosmodellen” i Umeå, Skellefteå och Jönköping.
 

• Hemlöshet och social exkludering
Vi arbetar såväl med akuta insatser som med långsiktig social förändring. Vi driver härbärge, boende enligt Recovery-modellen, Gatukyrka samt ett Frukostcafé på Vasagatan. 
 

• Social inkludering
Vi jobbar med akuta insatser och har samtidigt ett långsiktigt perspektiv på social inkludering för personer som befinner sig utanför välfärdssystemen. Inom området ingår bland annat ett härbärge, ett socialt center, ett arbete mot exploatering på arbetsmarknaden samt ett områdesutvecklingsarbete där vi arbetar communitybaserat.
Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag handlar  om att leda och stödja verksamhetschefer som ansvarar för olika strategiska områden inom vårt gåvo- och bidragsfinansierade område samt att skapa och stärka engagemang för det sociala arbetet i hela Räddningsmissionen.  Du ansvarar för en ledningsgrupp för sociala frågor med verksamhetschefer som har stort mandat att tillsammans med dig leda, utveckla och driva sina respektive frågor internt och externt. Du ingår i Räddningsmissionens övergripande ledningsgrupp och företräder organisationen i nätverk med samverkansaktörer utifrån din områdeschefsroll. 
 
Verksamhetscheferna du leder har ansvar för budget och utveckling inom sina respektive områden, men som områdeschef har du det övergripande ansvaret för det sociala området.  
 
Området som du leder finansieras till stor del av gåvomedel men innehåller även nationella, regionala och lokala projekt samt Idéburna Offentliga Partnerskap. Som områdeschef ansvarar du för, i samråd med övriga ledningsfunktioner och insamling, att de gåvobaserade medlen används i enlighet med Räddningsmissionens strategi. 

Rollen ställer höga krav på samverkan såväl internt som externt, därför är det viktigt att du är en person som tycker om att arbeta tvärsektoriellt och är van att bygga tillitsfulla relationer utifrån samarbeten. Vi vet att vi gör skillnad, men att vi behöver stort tålamod i de frågor vi driver. Därför söker vi dig som är beredd att hålla i och hålla ut. 
 
Våra gåvobaserade verksamheter är liksom hela Räddningsmissionen starkt värdebaserade och det är därför viktigt att du vill vara med och utveckla och driva verksamheterna utifrån Räddningsmissionens värdegrund. 

Vi söker dig som... 
är en trygg och engagerad ledare som ger frihet förenat med stöd till de chefer du leder. Du kan utmana de du leder samtidigt som du inte begränsar deras handlingsutrymme i deras frågor. Du har förmåga att analysera helheten utan att bli för detaljorienterad. 
 
För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha kunskap i socialt arbete, vana att samverka med olika aktörer och logiker samt förmåga att leda och följa upp komplexa processer med glädje och tålamod. 
 
Vi ser gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete i ideell sektor och har arbetat i samverkan mellan offentlig, privat och ideell sektor. 
 
Vidare ser vi att..

• Du har ett stort engagemang för sociala frågor
• Du är en inlyssnande person
• Du trivs med att ge handlingsutrymme
• Du är nyfiken och ödmjuk
• Du tycker om att vara en möjliggörare 
• Du engageras av att uppmuntra, fånga och förvalta idéer
• Du är prestigelös och känner glädje i samarbete och i mötet med människor
 
Vi vill att du har

• Utbildning på högskole/universitetsnivå som socionom, beteendevetare, präst/pastor/diakon eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Minst fem års dokumenterad erfarenhet som ledare.
• Erfarenhet av att leda verksamheter inom sociala/diakonala frågor.
• Goda kunskaper i ekonomi samt erfarenhet av budgetansvar.
• Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
 
Det är meriterande om du även har... 
Erfarenhet av civilsamhälle/kyrka
  
Bra att veta
Befattning: Områdeschef Sociala frågor
Rapporterar till: Direktor
Tjänsteställe: Göteborg
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1 september 2022 eller enligt överenskommelse
Rekrytering: Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Räddningsmissionen är anslutna till kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg inom FREMIA. Som ledare hos oss erbjuds du extern chefshandledning.  Räddningsmissionens medarbetare har friskvårdsbidrag samt tillgång till psykosocialt samtalsstöd. 
Räddningsmissionen är medlemmar i FAMNA, riksorganisationen för idéburen välfärd och omsorg. 

Varmt välkommen med din ansökan! 
 


Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen grund sedan 1952. Vi arbetar brett inom socialt arbete och driver gåvobaserade sociala verksamheter i Göteborg med omnejd. Räddningsmissionen driver såväl gåvofinansierade verksamheter som avtalsbaserade och är en välfärdsaktör som förenar kreativitet med hög kvalitet och trygga ramar.

Räddningsmissionen har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer har vi också ett stort nätverk med samverkansaktörer.

Ansök nu

Sjuksköterska inom idéburen sektor

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Maj 23
I mer än sjuttio år har Räddningsmissionen, Stadsmissionen och Gyllenkroken tillsammans bidragit till att göra Göteborg till en varmare stad, som ger utrymme för alla. Gemensamt drivs vi av högt engagemang och social innovation. Våra styrkor är vår vilja att samverka över gränser och att bygga organisation på värdegrund. Tillsammans arbetar vi för människors lika värde.
 
Nu ges tillfälle för en unik anställning som Sjuksköterska inom tre av Göteborgs idéburna organisationer. Tillsammans gör vi skillnad! 

Om tjänsten  
Våra tre organisationer driver sex enskilda verksamheter för Boenden med Särskild Service enligt LSS och SoL runt om i Göteborg. Vi söker nu gemensamt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som vill vara med och utveckla och forma våra hälso- och sjukvårdsinsatser. Tillsammans med våra boenden och medarbetare vill vi ge högkvalitativ omvårdnad och skapa hållbara och gemensamma förhållningssätt som fungerar. 
 
Anställningen kommer att vara hos Räddningsmissionen och som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt och vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Vår värdegrund är en viktig utgångspunkt i vårt arbete med ”möten i ögonhöjd” som ett riktmärke. I din roll kommer du också att samverka med MAS som finns på Stadsmissionen.
 
Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska kommer du att ha ett huvudsakligt ansvar att tillgodose de boendes aktuella hälso- och sjukvårdsbehov upp till sjuksköterskenivå. Våra boendes vårdbehov varierar och kan innebära allt från förebyggande insatser, hälsofrämjande aktiviteter till mer omfattande sjukvård. Tillsammans vill vi skapa delaktighet och stärka självständighet och tro på egen förmåga utifrån individuella behov. Vi utgår från ett salutogent förhållningssätt till hälsa. Den omvårdnad som erbjuds är i enlighet med ramavtal, och ersätter inte den sjukvård som erbjuds inom primär eller regional sjukvård. Mycket av samverkan sker därför med andra vårdgivare.
 
Arbetet innebär framförallt att:

• vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska
• vara arbetsledande avseende omvårdnad och metodstöd för medarbetare.
Då rollen innebär hög grad av flexibilitet och självständighet har vi planerat för en längre introduktionstid.

Vi söker dig som... 
Är trygg och erfaren i din roll som sjuksköterska och inger förtroende. Du har lätt för att bygga och behålla goda relationer. Genom din organisationsförmåga skapar du goda förutsättningar för verksamhetens måluppfyllelse. Du har en god förståelse och förmåga till helhetsperspektiv kring verksamheten och målgruppens behov och kan omprioritera efter situation. Tillsammans med ledningen, är du med och lägger en grund för våra förbättringsprocesser, delaktighet och engagemang. Du tror på människors egenkraft. 
 
Vi vill att du
·        Är legitimerad sjuksköterska. 
·        Har minst två års dokumenterad yrkeserfarenhet i relevant vårdverksamhet.
·        Önskvärt är yrkeserfarenhet av samsjuklighet, psykiatri eller funktionsnedsättning/variation.
·        Hantera svenska mycket väl i tal och skrift
·        Mycket god IT-kunskap
·        Körkort B
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Det är meriterande om du även har  

• erfarenhet av arbete som distriktssköterska alternativt har förskrivningsrätt inom medicintekniska produkter och/eller inkontinens/diabetes
 
Bra att veta
Befattning: Sjuksköterska
Anställningen är förlagd hos Räddningsmissionen. 
Omfattning: Arbetstiden är förlagd dagtid, 80-100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. 
Tillträde: Efter överenskommelse, men senast 1 september 2022. 
 
Sista ansökningsdag är 31 maj. Vi kommer att påbörja rekryteringsproessen redan första veckan i maj, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Kontakt:
Räddningsmissionen, Jenny Axebrink, Områdeschef Idéburen välfärd
jenny.axebrink@raddningsmissionen.se
 
Stadsmissionen, Ann-Helen Sköld, verksamhetsstrateg
Ann-Helen.Skold@Stadsmissionen.org
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Enhetschef för kreativa dagliga verksamheter – Kulturlabbet och Mediatorget

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Maj 23
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Sedan två år tillbaka bedriver Räddningsmissionen två kreativa och spännande dagliga verksamheter, Kulturlabbet och Mediatorget, men de båda har funnits längre än så i annan regi. Vi har totalt 35 platser på de olika verksamheterna som är belägna i Biskopsgården och på Munkebäckstorget.
 
Kulturlabbet är en verksamhet för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Uppdraget i daglig verksamhet är att ge en meningsfull sysselsättning utifrån individens specifika förutsättningar. Vi arbetar för att deltagarna hos oss ska utvecklas och bli mer självständiga och vi vill tillsammans skapa en meningsfull miljö med gemenskap. 
 
Mediatorget är en daglig verksamhet där personer med intellektuella funktionsnedsättningar arbetar med film- och mediaproduktion. Här jobbar vi med kreativa och journalistiska uttryck och använder musik, film, internet, text och andra medier som verktyg.
 
Verksamheterna är godkända enligt LOV.
 
Arbetsuppgifter
I uppdraget som enhetschef har du ansvar för övergripande frågor såsom budget, arbetsmiljö och personalansvar för ca 12 medarbetare. Du är även en del av vår ledningsgrupp för idéburen välfärd. Vi arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap.
 
Du erbjuds extern chefshandledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen. 

Vi söker dig som... 
är en engagerad och trygg ledare och vill vara med och utveckla verksamheterna tillsammans med våra två personalgrupper och deltagare. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Du som söker behöver ha: 

• Socionomexamen, examen i högskolans sociala omsorgsutbildning alternativt beteendevetarexamen.
• Minst två års erfarenhet som chef för verksamhet inom funktionshinderområdet eller hälso- och sjukvård.
• God kännedom om lagstiftning inom LSS
Det är meriterande om du även har...
ett intresse för kultur i olika former samt tidigare erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
 
Idéburen vård och omsorg:
Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Bra att veta
Befattning: Enhetschef 
Rapporterar till: Områdeschef Idéburen välfärd
Tjänsteställe: Göteborg
Omfattning: 100 %  
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Rekrytering: Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Jenny Axebrink 
Områdeschef Idéburen Välfärd
031-7121248Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Socialpedagog till Communityskolan i Tynnered

Fritidsledare
Läs mer Maj 18
Om tjänsten 
Communityskolan Tynnered öppnade i augusti 2021 med 2 klasser i årskurs 7. Nu växer vi och fortsätter bygga upp vårt högstadium på Opaltorget i Tynnered. Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer.  Inför nästa läsår är vi drygt 100 elever och därmed utökar vi vårt Communityarbete på skolan. Communityarbetet är både det som sker efter skoltid på skolan såsom frukost, skolorkester och studiestund, men även arbete med skolkultur och att ordna rastaktiviteter. Vi vill skapa en skola med inkluderande gemenskaper, kämparanda, kreativitet och höga förväntningar. 
 
Nu söker en socialpedagog som tillsammans med vår kurator vill vara med och utveckla det befintliga Communityarbetet!

 
Arbetsuppgifter

• Tillsammans med kurator, lärare, övrig personal och volontärer kommer du att ansvara för arbetet med att skapa en god skolkultur som både gynnar studier, hållbara goda relationer till jämnåriga ungdomar och öppnar upp världen för ungdomarna, både gällande fritid men även framtida studier och arbete.
• Arbetet består främst av att arbeta med eleverna och andra barn och ungdomar i området.
• I rollen ingår även arbete med att bygga upp strukturer och system gällande raster och aktiviteter i tätt samarbete med kuratorn. 


Vi söker dig som... 
besjälas av Communityskolans vision?att?fler barn?får en bra start i livet. Du har ett inre driv och tycker om att både förvalta det som finns och att utveckla verksamheten. För att fungera bra i rollen behöver du vara trygg med att ta egna initiativ och vara bra på att samverka och samarbeta såväl internt som externt. Du behöver ha en förmåga att skapa goda relationer med ungdomar, samtidigt som du är trygg i din roll som vuxen och kan leda verksamheten gällande raster och goda fritidsaktiviteter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 
 
Vi vill att du har

•  en treårig utbildning som socialpedagog, fritidsledare eller motsvarande adekvat utbildning.
•  tidigare erfarenhet av arbete med liknande uppdrag 
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt.  För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med eleverna som mellan medarbetarna. Vi går under Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Socialpedagog
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: 70-100%
Arbetstid: Främst dagtid, men viss tjänstgöring på kvällar och helger kan förekomma 
Anställningsform: Allmän visstidsanställning, ett år med chans till förlängning.
Tillträde: Augusti 2022
 
Varmt välkommen med din ansökan! ? 

 
 


Communityskolan
Räddningsmissionens Communityskola drivs av RM?Education?AB, som är icke-vinstdrivande och är helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.?
?www.communityskolan.se?

Räddningsmissionen?
Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 120 medarbetare och ca?300 volontärer samt ett stort? nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.?
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Vi söker en chaufför med hjärta för socialt arbete

Distributionsförare
Läs mer Maj 9
Vill du vara med och sälja matsvinn och jobba för att bekämpa matfattigdom? Har du erfarenhet av att arbeta som chaufför och tycker det är roligt med det personliga mötet? Kanske kan detta vara tjänsten för dig!
Om tjänstenRäddningsmissionen söker nu en Chaufför till vår livsmedelsbutik MatRätt, där anställda, arbetstränande och volontärer arbetar tillsammans. MatRätt ger möjlighet till våra medlemmar, som lever i ekonomisk utsatthet, att handla till en tredjedel av priset. 
Nu söker vi dig som vill arbeta som Chaufför på MatRätt. Du är självgående och har ett stort ordningssinne. Som chaufför arbetar du tätt tillsammans med lageransvarig och teamleader i syfte att göra Maträtt så framgångsrik som möjligt, vilket innebär att ni säkerställer att butiken når uppsatta resultat- och kvalitetsmål.  
  
För dig är våra samarbetspartners och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för försäljning och det personliga mötet. Du deltar aktivt i att planera dagen så resurseffektivt som möjligt och kommunicerar väl med dina kolleger. Som chaufför bör du vara mycket flexibel och lösningsorienterad, dagens prioriteringar kan snabbt förändras i takt med att dagen går. Du är mycket ansvarsfull och planerar för att slutföra dina uppgifter enligt butikens behov. 
  
Arbetsuppgifter Som chaufför deltar du i det dagliga arbetet som rör logistik och mottagning av leveranser. Du behöver ha en god fysik då vi dagligen hämtar livsmedel och hanterar pallar med vikt på över 500 kg. Du kommer dagligen leda och stötta arbetstränande och volontärer i grundläggande rutiner vad gäller mottagning av leveranser. Se till att lagret är helt och rent samt gör en underhållsplan tillsammans med arbetsmiljöansvarig. 
  
Som chaufför levererar vi också mat samt kläder till våra interna verksamheter inom Räddningsmissionen. I tjänsten ingår också att komma med ideer samt genomföra nya arbetsuppgifter och uppdrag som skapar enkelhet i vardagen på MatRätt. 
  
Du arbetar med matdonationer och bygga relationer för att stärka MatRätt med varumärken som är attraktiva. Du arbetar dagligen med vårt matsäkerhetsarbete för inkommande och utgående varor. I arbetsuppgifterna ingår daglig uppföljning av företagets rutiner i enlighet med MatRätts mål och Livsmedelsverkets krav samt att upprätthålla dokumentationen gällande allt från råvaror till färdiga produkter.    

Vem söker vi?  Vi söker dig som har:

• Kört lastbil eller lätt lastbil i arbete i minst 2 år.
• Utbildning på gymnasial nivå  
• Kan utföra tunga arbeten 
• Pratar bra svenska
Det är meriterande om du har: 

• C-körkort
• Tidigare erfarenhet av socialt arbete
• Tidigare erfarenhet av att jobba med livsmedel 
  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 
 
Förmåner i anställningenVi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 

 Bra att veta:Omfattning: 100% 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning 
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.  
Kollektivavtal: "Hälsa vård och övrig omsorg"
Rekrytering:  Vi tillämpar löpande rekrytering.  
                     Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
   
Har du frågor kring tjänsten?  

Kontakta verksamhetschef Ida-Lina Frisell Aasland
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se alternativt 0721-454245.

 Varmt välkommen med din ansökan!  
 

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Grundskollärare till Communityskolan i Tynnered

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Maj 12
Om tjänsten
Communityskolan Tynnered öppnade i augusti 2021 med 2 klasser i årskurs 7. Nu växer vi och fortsätter bygga upp vårt högstadium på Opaltorget i Tynnered.
 
Communityskolan har ett starkt fokus på?lärande,?kunskap och?bildning.?Ett av skolans?viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det?handlar om hur ett öga fungerar,?hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi?noggrant efter?lärare?och medarbetare?som älskar sina ämnen?och?älskar sina elever.??  
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. På sikt kommer skolans lokaler användas även på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter.?Vi kallar det arbetet för Communityarbete.
 
Räddningsmissionen har kompetens och erfarenhet av att leda arbete med trygga och tydliga ramar i en föränderlig värld och i osäkra situationer. Communityskolan Tynnered har ett kontinuerligt arbete för att främja?studiero?och trygghet.??Räddningsmissionen har under flera år gett stöd till skolor?genom?bland annat?läxhjälp, scoutverksamhet, samt olika typer av stöd till familjer och barn?t.ex.?i Biskopsgården, Lövgärdet och Tynnered. Att lyssna till barn och föräldrars drömmar om?framtiden och?förändring har gett oss lärdomar i hur vi ska utveckla vår egen skola.?? 
 
Arbetsuppgifter
Som lärare är ditt viktigast uppdrag att undervisa, men vi ser att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Tynnered.
 
Vi söker dig som...
- Besjälas av Communityskolans vision?att?fler barn?får en bra start i livet.
- Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens?värderingar.
- Brinner för?lärande,?kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang.
- Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap.
- Är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet.
- Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling.
- Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang.?
- Har en nybyggaranda där du vill vara med och bygga upp strukturer och rutiner som är hållbara över tid.
- Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll
 
Vi vill att du har behörighet i något/några av följande ämnen: 
- Idrott
- Svenska
- Engelska
- Spanska
- Textilslöjd

Meriterande
IT-kompetens såsom skol-IT, IT-strukturer men också utveckling av metoder kring IT-användandet i undervisningen. Då Communityskolan är under uppbyggnad kan detta bli en del av tjänsten. 
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 

Mer om tjänsterna:
Befattning: Lärare 
Placering i organisationen: Communityskolan Tynnered 
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: Beroende av ämneskombination erbjuder vi tjänster på ca 70% - 100%.
Antal tjänster: 3-4 st
Anställningsform: Tillsvidareanställning och allmän visstidsanställning. 
Tillträde: Augusti 2022.  
Kollektivavtal:?Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
 
Har du frågor kring tjänsten?  
 
Kontaktperson:  
Ingrid Lindblad 
Rektor Communityskolan Tynnered 
ingrid.lindblad@raddningsmissionen.se 
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Vi undanbeder oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering. 


Communityskolan
Räddningsmissionens Communityskola drivs av RM?Education?AB, som är icke-vinstdrivande och är helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.?
?www.communityskolan.se?

Räddningsmissionen?
Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 120 medarbetare och ca?300 volontärer samt ett stort? nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.?
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Praktikant till Kommunikation & Insamling

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Maj 9
Är du vår nästa praktikant?Ett värdigt liv för alla.
När vi letar efter praktikanter söker vi dig som delar denna vision med oss. Som praktikant hos oss är du med och gör Göteborg till en bättre plats för alla och att du samtidigt får utvecklas inför ditt framtida arbetsliv inom kommunikation, marknadsföring och insamling.  
Nu söker vi en praktikant/praktikanter till vårt kommunikation- och insamlingsteam, på heltid eller deltid. Vi söker en praktikant som kan vara hos oss under hela eller delar av höstterminen. Under hösten och vintern ligger vårt fokus framförallt på vår julkampanj där du kommer få en givande och viktig roll. Vi erbjuder dig en meningsfull praktikplats där du får chans att utvecklas inom flera olika områden såsom kommunikation, marknadsföring och insamling. Inte minst genom sociala och digitala medier. Du blir under din tid hos oss handledd av erfarna kommunikatörer. Vi utgår ifrån vad du är extra intresserad av och skapar tillsammans en plan för din tid hos oss. 
 
Som praktikant hos oss kommer du till exempel att: • vara med och arbeta med texter  
• arbeta med insamlingskampanjer  
• arbeta med marknadsföringskampanjer  
• uppdatera vårt flöde i sociala medier  
• vara med och utveckla våra företagssamarbeten
• filma och fota för sociala medier  
• hjälpa till med olika brevutskick
• uppdatera vår hemsida
• skapa berättelser och vara en röst för utsatta personer i Göteborg  
• vara med och ta fram grafiskt material 
• vara med i vårt opinionsbildningsarbete 
 
Vi söker särskilt dig som är :• Duktig på att skriva
• Har bra koll på sociala medier
• Självgående och ansvarstagande
• Flexibel  
• Intresserad av människor och socialt arbete  
• Kreativ och lösningsfokuserad  
 
Ett plus är om du också har erfarenhet av:
·       Indesign och Premiere Pro
·       Google Analytics
 
Ansökan Vi vet av tidigare erfarenhet att du får ut mest av att praktisera hos oss om du kommer direkt från skolan med fräscha kunskaper och idéer som du vill omsätta i praktiken. Vi ser fram emot ett gott samarbete för att utvecklas tillsammans!   
 
Praktiken är obetald med varaktighet 1-4 månader.
 
Varmt välkommen med din ansökan!  För mer information, kontakta:  
Katerina Ingenlath, Kommunikations -och insamlingschef 
katerina.ingenlath@raddningsmissionen.se 
 Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Sjuksköterska inom idéburen sektor

Sjuksköterska, grundutbildad
Läs mer Apr 13
I mer än sjuttio år har Räddningsmissionen, Stadsmissionen och Gyllenkroken tillsammans bidragit till att göra Göteborg till en varmare stad, som ger utrymme för alla. Gemensamt drivs vi av högt engagemang och social innovation. Våra styrkor är vår vilja att samverka över gränser och att bygga organisation på värdegrund. Tillsammans arbetar vi för människors lika värde.
 
Nu ges tillfälle för en unik anställning som Sjuksköterska inom tre av Göteborgs idéburna organisationer. Tillsammans gör vi skillnad! 

Om tjänsten  
Våra tre organisationer driver sex enskilda verksamheter för Boenden med Särskild Service enligt LSS och SoL runt om i Göteborg. Vi söker nu gemensamt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som vill vara med och utveckla och forma våra hälso- och sjukvårdsinsatser. Tillsammans med våra boenden och medarbetare vill vi ge högkvalitativ omvårdnad och skapa hållbara och gemensamma förhållningssätt som fungerar. 
 
Anställningen kommer att vara hos Räddningsmissionen och som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt och vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Vår värdegrund är en viktig utgångspunkt i vårt arbete med ”möten i ögonhöjd” som ett riktmärke. I din roll kommer du också att samverka med MAS som finns på Stadsmissionen.
 
Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska kommer du att ha ett huvudsakligt ansvar att tillgodose de boendes aktuella hälso- och sjukvårdsbehov upp till sjuksköterskenivå. Våra boendes vårdbehov varierar och kan innebära allt från förebyggande insatser, hälsofrämjande aktiviteter till mer omfattande sjukvård. Tillsammans vill vi skapa delaktighet och stärka självständighet och tro på egen förmåga utifrån individuella behov. Vi utgår från ett salutogent förhållningssätt till hälsa. Den omvårdnad som erbjuds är i enlighet med ramavtal, och ersätter inte den sjukvård som erbjuds inom primär eller regional sjukvård. Mycket av samverkan sker därför med andra vårdgivare.
 
Arbetet innebär framförallt att:

• vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska
• vara arbetsledande avseende omvårdnad och metodstöd för medarbetare.
Då rollen innebär hög grad av flexibilitet och självständighet har vi planerat för en längre introduktionstid.

Vi söker dig som... 
Är trygg och erfaren i din roll som sjuksköterska och inger förtroende. Du har lätt för att bygga och behålla goda relationer. Genom din organisationsförmåga skapar du goda förutsättningar för verksamhetens måluppfyllelse. Du har en god förståelse och förmåga till helhetsperspektiv kring verksamheten och målgruppens behov och kan omprioritera efter situation. Tillsammans med ledningen, är du med och lägger en grund för våra förbättringsprocesser, delaktighet och engagemang. Du tror på människors egenkraft. 
 
Vi vill att du
·        Är legitimerad sjuksköterska. 
·        Har minst två års dokumenterad yrkeserfarenhet i relevant vårdverksamhet.
·        Önskvärt är yrkeserfarenhet av samsjuklighet, psykiatri eller funktionsnedsättning/variation.
·        Hantera svenska mycket väl i tal och skrift
·        Mycket god IT-kunskap
·        Körkort B
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Det är meriterande om du även har  

• erfarenhet av arbete som distriktssköterska alternativt har förskrivningsrätt inom medicintekniska produkter och/eller inkontinens/diabetes
 
Bra att veta
Befattning: Sjuksköterska
Anställningen är förlagd hos Räddningsmissionen. 
Omfattning: Arbetstiden är förlagd dagtid, 80-100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. 
Tillträde: Efter överenskommelse, men senast 1 september 2022. 
 
Sista ansökningsdag är 31 maj. Vi kommer att påbörja rekryteringsproessen redan första veckan i maj, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Kontakt:
Räddningsmissionen, Jenny Axebrink, Områdeschef Idéburen välfärd
jenny.axebrink@raddningsmissionen.se
 
Stadsmissionen, Ann-Helen Sköld, verksamhetsstrateg
Ann-Helen.Skold@Stadsmissionen.org
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Timanställda butiksbiträden sökes omgående

Butikssäljare/Medarbetare, dagligvaror
Läs mer Maj 2
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
 
I april i år öppnade Räddningsmissionen butiken MatRätt i Rannebergens Centrum. En social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framförallt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt  gör gott för både människa och miljö!


Nu söker vi timanställda butiksmedarbetare till vår nyöppnade butik MatRätt
i Rannebergens Centrum! Vi söker dig som:Har erfarenhet av att arbeta i ett serviceyrke.

Talar god svenska i tal och skrift.
Kan starta omgående
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
 
Har du frågor kring timanställningarna? Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell Aa, Verksamhetschef Socialt Företagande
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 130 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Är du vår nya kock på ResursRätt?

Kock, storhushåll
Läs mer Maj 2
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
 
ResursRätt är ett socialt företag inom Räddningsmissionen. Verksamheten är under utveckling där huvudfokus är att ta tillvara på matsvinn, producera färdiga maträtter till människor i utsatthet och samtidigt coacha deltagare som är med i arbetet i produktionsköket till en väg mot arbete.
Att arbeta i ett socialt företag som ResursRätt innebär att man tar tillvara på resurser och skapar hållbara lösningar utan att ekonomin står i fokus. 

Nu utökar vi på ResursRätt och söker en kock till.Som kock på ResursRätt arbetar du tätt tillsammans med kock och samordnare och du kommer ha ett stort egetansvar. Vi har visioner att hitta innovativa lösningar med att ta tillvara på överskott och resurser med matlagning i fokus. För dig är målgruppen alltid nummer ett och du ser bara möjligheter. Vi söker dig som är duktig på att ta in information, skapa dig en snabb överblick, använda dig av det som finns för att möta eller överträffa de behov som finns.
För att skapa guldkant under ditt arbetspass så behöver du bjuda på dig själv, ha god energi och nära till ett skratt. Du behöver vara prestigelös och värdesätta alla som är med och bidrar.
 
För att trivas hos oss bör du leva efter Räddningsmissionens värderingar.  

 
Vi söker dig som: 
• Arbetat som Kock i minst 5 år 
• Godkänd och avslutad gymnasieutbildning 
• B-körkort
• Minst 2 års erfarenhet av matsäkerhet 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.
 
Fakta om tjänsten:Befattning: Kock
Placering i organisationen: ResursRätt i Rannebergens Centrum, Göteborg
Rapporterar till: Verksamhetschef Socialt Företagande
Sysselsättningsgrad: 100 %
Vi rekryterar en heltidstjänst, men ansökan med önskemål om lägre procent mottages också. Minimum 50% och arbetstider efter vårt behov. I dagsläget är arbetstiderna dagtid och inga helger.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
 
Vi följer kollektivavtalet för ”Hälsa, vård och övrig omsorg” och tillämpar löpande rekrytering. 
 
Vi vill att vår personal ska må bra!
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
 
Har du frågor kring tjänsten? 
Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell, Verksamhetschef Socialt företagande
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45
 
 Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 130 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Nu söker vi nattpersonal till nyöppnat HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 28
Om arbetsplatsen:Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. 
 
Den 1 september 2022 startar vi upp ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 0-17år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla akut-, utrednings- samt behandlingsplatser. Vi erbjuder totalt sju familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda.
Vi jobbar aktivt för delaktighet och ser varje brukare som unik och vi kommer sträva efter att göra noggrann planering och genomförande med våra boende familjer.
Vi arbetar utifrån BBIC och tror på tät samverkan med uppdragsgivare och andra aktörer. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
 
Vi erbjuder:Uppdrag som behandlingsassistent, vaken natt på vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10 medarbetare kommer du att vara med och starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du i din roll som behandlingsassistent på natten kommer att bidra till att skapa en trygg boendemiljö.
Som medarbetare får du handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
 
Vi söker nu medarbetare till:Två-tre tjänster som behandlingsassistenter, vaken natt
 
Du har utbildning inom socialt arbete eller vård- och omsorg. Det är
meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.
 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. 
 
Idéburen vård och omsorg:Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Fakta om tjänsten:Omfattning: 2-3 tjänster 60-90%
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning 
Tillsättning: 1 september 2022
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 22 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
Välkommen med din ansökan!Niclas Hansén
Verksamhetsutvecklare Idéburen välfärd
Mobil: 0721-45 42 17
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingspersonal dag till nyöppnat HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 29
Om arbetsplatsen:
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. 
 
Den 1 september 2022 startar vi upp ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 0-17år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla akut-, utrednings- samt behandlingsplatser. Vi erbjuder totalt sju familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda.
Vi jobbar aktivt för delaktighet och ser varje brukare som unik och vi kommer sträva efter att göra noggrann planering och genomförande med våra boende familjer.
Vi arbetar utifrån BBIC och tror på tät samverkan med uppdragsgivare och andra aktörer. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
Vi erbjuder:
Uppdrag som behandlingspersonal för vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10 medarbetare kommer du att vara med och starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du i din roll som behandlingspersonal på olika sätt kommer att bidra till att skapa en trygg boendemiljö där utrednings- och behandlingsarbete ingår. 
Som medarbetare får du handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
 

Vi söker nu personal till:En tjänst som behandlingsassistent dagtid som har högskoleutbildning inom socialt arbete eller liknande. Tjänsten kommer innebära att bistå ansvarig  i utredning och behandling.
 
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete.
Du behöver ha körkort.
 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. 
 

Idéburen vård och omsorg: 
Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 

Fakta om tjänsten:
Omfattning: 1 tjänst 100 %
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning 
Tillsättning: 1 september 2022
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 22 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
 
Välkommen med din ansökan!
Niclas Hansén
Verksamhetsutvecklare
Idéburen välfärd
Mobil: 0721-45 42 17


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Nu söker vi behandlingspersonal till nyöppnat HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 29
Om arbetsplatsen:Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. 
 
Den 1 september 2022 startar vi upp ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 0-17år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla akut-, utrednings- samt behandlingsplatser. Vi erbjuder totalt sju familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda.
Vi jobbar aktivt för delaktighet och ser varje brukare som unik och vi kommer sträva efter att göra noggrann planering och genomförande med våra boende familjer.
Vi arbetar utifrån BBIC och tror på tät samverkan med uppdragsgivare och andra aktörer. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
 
Vi erbjuder:Uppdrag som behandlingspersonal för vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10 medarbetare kommer du att vara med och starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du i din roll som behandlingspersonal på olika sätt kommer att bidra till att skapa en trygg boendemiljö där utrednings- och behandlingsarbete ingår. 
Som medarbetare får du handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
 
Vi söker nu personal till:
• Fyra tjänster som behandlingsassistenter som i huvudsak arbetar kväll, helg och sovande natt som har eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning med inriktning mot socialt arbete eller liknande.
 
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete.
Du behöver ha körkort.
 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet. 
 
Idéburen vård och omsorg:Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Fakta om tjänsten:Omfattning: 4 tjänster 75-80 %
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning 
Tillsättning: 1 september 2022
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 22 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
 
Välkommen med din ansökan!
Niclas Hansén
Verksamhetsutvecklare
Idéburen välfärd
Mobil: 0721-45 42 17Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Enhetschef för kreativa dagliga verksamheter – Kulturlabbet och Mediatorget

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Maj 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Sedan två år tillbaka bedriver Räddningsmissionen två kreativa och spännande dagliga verksamheter, Kulturlabbet och Mediatorget, men de båda har funnits längre än så i annan regi. Vi har totalt 35 platser på de olika verksamheterna som är belägna i Biskopsgården och på Munkebäckstorget.
 
Kulturlabbet är en verksamhet för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Uppdraget i daglig verksamhet är att ge en meningsfull sysselsättning utifrån individens specifika förutsättningar. Vi arbetar för att deltagarna hos oss ska utvecklas och bli mer självständiga och vi vill tillsammans skapa en meningsfull miljö med gemenskap. 
 
Mediatorget är en daglig verksamhet där personer med intellektuella funktionsnedsättningar arbetar med film- och mediaproduktion. Här jobbar vi med kreativa och journalistiska uttryck och använder musik, film, internet, text och andra medier som verktyg.
 
Verksamheterna är godkända enligt LOV.
 
Arbetsuppgifter
I uppdraget som enhetschef har du ansvar för övergripande frågor såsom budget, arbetsmiljö och personalansvar för ca 12 medarbetare. Du är även en del av vår ledningsgrupp för idéburen välfärd. Vi arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap.
 
Du erbjuds extern chefshandledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen. 

Vi söker dig som... 
är en engagerad och trygg ledare och vill vara med och utveckla verksamheterna tillsammans med våra två personalgrupper och deltagare. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Du som söker behöver ha: 

• Socionomexamen, högskolans sociala omsorgsutbildning eller likvärdig högskoleutbildning.
• Minst två års erfarenhet som chef för verksamhet inom funktionshinderområdet eller hälso- och sjukvård.
• God kännedom om lagstiftning inom LSS
 
Det är meriterande om du även har...
ett intresse för kultur i olika former samt tidigare erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
 
Idéburen vård och omsorg:
Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Bra att veta
Befattning: Enhetschef 
Rapporterar till: Områdeschef Idéburen välfärd
Tjänsteställe: Göteborg
Omfattning: 100 %  
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 6 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Jenny Axebrink 
Områdeschef Idéburen Välfärd
031-7121248Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Utrednings- och behandlingsansvarig till nyöppnat HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 28
Om arbetsplatsen:Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap.
Den 1 september 2022 startar vi upp ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 0-17 år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla akut-, utrednings- samt behandlingsplatser. Vi erbjuder totalt sju familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda.
Vi jobbar aktivt för delaktighet och ser varje brukare som unik och vi kommer sträva efter att göra noggrann planering och genomförande med våra boende familjer.
Vi arbetar utifrån BBIC och tror på tät samverkan med uppdragsgivare och andra aktörer. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
Vi erbjuder:Ett uppdrag som utrednings- och behandlingsansvarig för vår nya HVB-verksamhet. Du kommer att ingå i ett team med ca 10 medarbetare där du har ett ansvar för ett kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. 
Du erbjuds handledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
Vi söker nu:En engagerad och inom området kompetent utrednings/behandlingsansvarig med socionomutbildning eller likvärdig universitets- eller högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utrednings- och behandlingsuppdrag. 
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet för uppdraget.
Idéburen vård och omsorg:Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
Fakta om tjänsten:Omfattning: 100%
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsättning: 1 september 2022
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 22 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
Välkommen med din ansökan!
Niclas Hansén
Verksamhetsutvecklare
Idéburen välfärd
Mobil: 0721-45 42 17Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är 33 stycken kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Sommar- och timvikarier till gruppboenden i centrala Göteborg

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten
Styrmansgatan och Bellmansgatan är två gruppboenden som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter för personer med LSS- eller SoL-beslut, och boendena är bemannade dygnet runt. Boendena är centralt belägna i Majorna och Vasa. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Vi söker nu timvikarier och sommarvikarier till våra verksamheter. 
 
Arbetsuppgifter
- Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål.
- Kontinuerligt arbeta med den sociala dokumentationen i programmet Rätt Spår.

Vi söker dig som 
Har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder utifrån den enskildes genomförandeplan. Du ser vikten av att möta människor i ögonhöjd, gillar god samverkan med kollegor och framförallt; att ha roligt på jobbet!
 
Vi vill att du
- Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande
- Har erfarenhet av brukare med olika former av samsjuklighet
 
För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Det är meriterande om du även har  

• erfarenhet av personligt stöd i hemmet.
• haft delegering i läkemedel och insulin.
Bra att veta
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss idag!
Kontaktpersoner:
Anna Thom Olin, Enhetschef Bostad med särskild service
031-7121274, anna.thom-olin@raddningsmissionen.se
Maria Edholm, Samordnare Bellmansgatans gruppboende
031-7121392, maria.edhlolm@raddningsmissionen.se 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Pastor till Gatukyrkan, Räddningsmissionen

Pastor, frikyrkoförsamling
Läs mer Apr 27
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Inom Gatukyrkan möter vi många människor i hemlöshet och social utsatthet, men också volontärer samt Räddningsmissionens anställda och huvudmän. Här skapar vi relationer, bygger gemenskaper och firar gudstjänster tillsammans. Gatukyrkan är en gåvofinansierad verksamhet och leds av en pastor. I arbetsgruppen ingår även en diakon på 20 %. 
 
Räddningsmissionens Gatukyrka utökar nu med pastor på 50  %. Kanske är du ny som pastor eller har jobbat några år? Varmt välkommen att ansöka till oss!
 
Vi söker dig som... 
är intresserad av kristet socialt arbete och vill utvecklas inom det. För att lyckas bra i tjänsten behöver du vara bra på samtal och att samarbeta med kollegor och volontärer. Du har lätt för att skapa förtroende hos människor och att skapa nätverk och gemenskap. Du behöver känna dig trygg i ledarrollen, men också vara bekväm med att lämna över den till andra och vara en del av volontär- och deltagargänget. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du känner dig trygg med vår värdegrund. 
 
Vi vill att du har

• Teologisk utbildning på högskolenivå
• B-körkort
Det är meriterande om du även har... 
erfarenhet av pilgrimsvandringar och har ett intresse av att arbeta med det. 
 

Arbetsuppgifter

• Samtal och stöd med deltagare i våra verksamheter
• Medverka i soppmässor
• Fältarbeta tillsammans med kollegor
• Vara med och utveckla gatukyrkan inom Räddningsmissionen och i samverkan med våra huvudmän

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Pastor
Omfattning: 50%  
Arbetstid: Företrädesvis mån-ons. Dag och kvällstid. Även andra dagar kan bli aktuella. Arbetstiden kan variera och det är därmed viktigt att du har möjlighet att vara flexibel. 
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning 
Tillträde: Augusti 2022
 
För frågor om tjänsten kan du kontakta:
Verksamhetsledare för Gatukyrkan: Eva Erlandsson, 031-7121389
Verksamhetschef inom hemlöshet: Patrick Hansén, 031-7121363
Varmt välkommen med din ansökan!  


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Fältarbetare mot exploatering på arbetsmarknaden

Fältassistent
Läs mer Apr 11
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Räddningsmissionen startar nu ett arbete med att motverka exploatering på arbetsmarknaden och stödja brottsoffer. I Sverige finns idag tusentals människor som exploateras på olika sätt knutet till arbetslivet, dessa människor har svårt att få det stöd de behöver för att ta sig ur situationen och många upplever sig stå ensamma och rådlösa.  
Räddningsmissionen ser att det behövs insatser på flera olika plan för att stoppa det otillbörliga utnyttjandet av människor i det svenska samhället. Det här projektet kommer att arbeta uppsökande på gatunivå och ge praktiskt stöd och samtidigt metodutveckla, informera och väcka opinion i frågan. 
 
Arbetsplatsen   
Arbetsplatsen kommer vara mobil och skiftande inom ett område i Räddningsmissionen som gör en rad olika insatser för särskilt utsatta människor. Projektmedarbetarna kommer att ha delade bokningsbara arbetsplatser där det mesta av materialet kommer att finnas digitalt. Dator och mobiltelefon kommer att vara de främsta arbetsverktygen. Projektet kommer att utgå från Göteborg men röra sig över hela Västra Götalandsregionen med både bil och kollektivtrafik. En arbetsvecka består av möten tillsammans med andra områden inom Räddningsmissionen, stöd till personer i utsatta situationer, teammöten inom projektet, research och skrivande samt mobilt fältarbete och nätverksträffar med andra organisationer. Projektet kommer främst att arbeta dagtid med en senarelagd dag. 
 
Arbetsuppgifter 

• Självständigt fältarbete över hela Västra Götalandsregionen
• Ge socialt stöd och råd på mötesplatser där vi möter människor i utsatthet 
• Vara del i nätverksmöten med andra aktörer 
• Driva fall och ge stöd till människor som utnyttjas  
• Informera om arbetsexploatering och metoder för andra idéburna aktörer och myndigheter 
• Skriftligt dokumentera metoder och insatser samt göra research
Vi söker dig som...
...är strukturerad och har en självgående förmåga att strukturera mångfasetterade och skiftande arbetsuppgifter. I projektet kommer vi att möta människor svåra livssituationer, vilket kräver en ansvarsfull och stadig person som har erfarenhet av socialt arbete i direkt kontakt med utsatta människor. För att föra projektet framåt behöver du både vara empatisk och uppgiftsorienterad; förmåga att lyssna engagerat, skapa kontakt och arbeta relationsinriktat, samtidigt som du själv driver uppgifter framåt.
 
Projektet syftar till att ta fram nya arbetsmetoder vilket ställer krav på förmåga till nytänkande och förmåga att dokumentera samt omsätta i praktik.  Du som söker ska ha god förmåga att sammanfatta och översätta ibland krångliga juridiska texter, rapporter, studier och utredningar till enkel svenska och ibland ytterligare språk. Ett projekt av den här typen kräver medarbetare som kan samverka med andra aktörer: idéburen sektor och myndigheter. 
 
Vill att du har 

• Körkort 
• Gymnasieutbildning
• Dokumenterad erfarenhet av socialt arbete 
• Datorvana och god förmåga att dokumentera 
• God förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i engelska eller något av tyska, spanska eller franska 
Det är meriterande om du även har   

• Eftergymnasial utbildning, gärna i socialt arbete  
• Flerspråkighet, särskilt; polska, ryska, ukrainska, rumänska, bulgariska, romani
• Utbildning i och Intresse för samhällsvetenskap, arbetsmarknad och juridik 
Förmåner i anställningen   
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.   
   
Bra att veta 
Befattning: Fältarbetare 
Rapporterar till: EU-medborgare 
Omfattning: Deltid 50-80% (eventuell heltid i kombination med andra arbetsuppgifter inom övriga projekt) 
Anställningsform: Projektanställning 2022 (med möjlig förlängning) 
Tillträde: Omgående 
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!  
 
Varmt välkommen med din ansökan!  Om Räddningsmissionen
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Enhetschef för kreativa dagliga verksamheter – Kulturlabbet och Mediatorget

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Apr 14
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Sedan två år tillbaka bedriver Räddningsmissionen två kreativa och spännande dagliga verksamheter, Kulturlabbet och Mediatorget, men de båda har funnits längre än så i annan regi. Vi har totalt 35 platser på de olika verksamheterna som är belägna i Biskopsgården och på Munkebäckstorget.
 
Kulturlabbet är en verksamhet för bild-, scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Uppdraget i daglig verksamhet är att ge en meningsfull sysselsättning utifrån individens specifika förutsättningar. Vi arbetar för att deltagarna hos oss ska utvecklas och bli mer självständiga och vi vill tillsammans skapa en meningsfull miljö med gemenskap. 
 
Mediatorget är en daglig verksamhet där personer med intellektuella funktionsnedsättningar arbetar med film- och mediaproduktion. Här jobbar vi med kreativa och journalistiska uttryck och använder musik, film, internet, text och andra medier som verktyg.
 
Verksamheterna är godkända enligt LOV.
 
Arbetsuppgifter
I uppdraget som enhetschef har du ansvar för övergripande frågor såsom budget, arbetsmiljö och personalansvar för ca 12 medarbetare. Du är även en del av vår ledningsgrupp för idéburen välfärd. Vi arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap.
 
Du erbjuds extern chefshandledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen. 

Vi söker dig som... 
är en engagerad och trygg ledare och vill vara med och utveckla verksamheterna tillsammans med våra två personalgrupper och deltagare. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Du som söker behöver ha: 

• Socionomexamen, högskolans sociala omsorgsutbildning eller likvärdig högskoleutbildning.
• Minst två års erfarenhet som chef för verksamhet inom funktionshinderområdet eller hälso- och sjukvård.
• God kännedom om lagstiftning inom LSS
 
Det är meriterande om du även har...
ett intresse för kultur i olika former samt tidigare erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
 
Idéburen vård och omsorg:
Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Bra att veta
Befattning: Enhetschef 
Rapporterar till: Områdeschef Idéburen välfärd
Tjänsteställe: Göteborg
Omfattning: 100 %  
Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Tillträde: 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 6 maj. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Jenny Axebrink 
Områdeschef Idéburen Välfärd
031-7121248Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Enhetschef till HVB-hem för familjer

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Apr 5
Om arbetsplatsen:Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Den 1 september 2022 startar vi upp ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 0-17 år. På uppdrag av socialtjänsten kommer vi tillhandahålla akut-, utrednings- samt behandlingsplatser. Vi erbjuder totalt sju familjeplatser på HVB-hemmet som kommer vara beläget i Frölunda.
Vi jobbar aktivt för delaktighet och ser varje brukare som unik och vi kommer sträva efter att göra noggrann planering och genomförande med våra boende familjer.
Vi arbetar utifrån BBIC och tror på tät samverkan med uppdragsgivare och andra aktörer. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
 
Vi erbjuder:Ett uppdrag som enhetschef för vår nya HVB-verksamhet. Tillsammans med ca 10-12 medarbetare kommer du att starta upp och utveckla vår nya HVB-verksamhet där du har ansvar för arbetsmiljö, metod och budget. I din roll som enhetschef är du också med i Räddningsmissionens ledningsgrupp för idéburen välfärd. Vi arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap.
Du erbjuds extern chefshandledning en gång i månaden, friskvårdsbidrag, vid behov psykosocialt samtalsstöd via telefon samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
 
Vi söker nu:En engagerad och inom området kompetent enhetschef med socionomutbildning eller likvärdig universitets- eller högskoleutbildning. Du skall tidigare ha arbetat som chef där personal, budget- och arbetsmiljöansvar ingått. Du har minst två års erfarenhet av att leda verksamhet och har god kännedom om socialtjänstlagen och LVU.
 
Det är meriterande om du tidigare arbetat som chef för HVB verksamhet. Du behöver vara trygg och ha förmåga att skapa medarbetarengagemang i de grupper du leder.
 
Idéburen vård och omsorg:Idéburen vård och omsorg är unik därför att vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter Räddningsmissionen driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Fakta om tjänsten:Omfattning: 100%
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsättning: 1 augusti 2022
Rekrytering: Sista ansökningsdag den 24 april. Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Ser du fram emot ett meningsfullt uppdrag i en idéburen, icke vinstdriven organisation? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Jenny Axebrink 
Områdesansvarig Idéburen Välfärd
031-7121248
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 140 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Grundskollärare till Communityskolan i Tynnered

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Mar 22
Om tjänsten
Communityskolan Tynnered öppnade i augusti 2021 med 2 klasser i årskurs 7. Nu växer vi och fortsätter bygga upp vårt högstadium på Opaltorget i Tynnered.
 
Communityskolan har ett starkt fokus på?lärande,?kunskap och?bildning.?Ett av skolans?viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det?handlar om hur ett öga fungerar,?hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi?noggrant efter?lärare?och medarbetare?som älskar sina ämnen?och?älskar sina elever.??  
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. På sikt kommer skolans lokaler användas även på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter.?Vi kallar det arbetet för Communityarbete.
 
Räddningsmissionen har kompetens och erfarenhet av att leda arbete med trygga och tydliga ramar i en föränderlig värld och i osäkra situationer. Communityskolan Tynnered har ett kontinuerligt arbete för att främja?studiero?och trygghet.??Räddningsmissionen har under flera år gett stöd till skolor?genom?bland annat?läxhjälp, scoutverksamhet, samt olika typer av stöd till familjer och barn?t.ex.?i Biskopsgården, Lövgärdet och Tynnered. Att lyssna till barn och föräldrars drömmar om?framtiden och?förändring har gett oss lärdomar i hur vi ska utveckla vår egen skola.?? 

Arbetsuppgifter
Som lärare är ditt viktigast uppdrag att undervisa, men vi ser att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Tynnered.
 
Vi söker dig som...

• Besjälas av Communityskolans vision?att?fler barn?får en bra start i livet.
• Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens?värderingar.
• Brinner för?lärande,?kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang.
• Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap.
• Är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet.
• Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling.
• Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang.?
• Har en nybyggaranda där du vill vara med och bygga upp strukturer och rutiner som är hållbara över tid.
• Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll
 
Vi vill att du har behörighet i något/några av följande ämnen: 

• Svenska
• SO
• Idrott
• Träslöjd
• Bild
• Musik
• Matematik, No, Teknik
 
Meriterande
IT-kompetens såsom skol-IT, IT-strukturer men också utveckling av metoder kring IT-användandet i undervisningen. Då Communityskolan är under uppbyggnad kan detta bli en del av tjänsten. 
 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 


Mer om tjänsterna:
Befattning: Lärare 
Placering i organisationen: Communityskolan Tynnered 
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: Beroende av ämneskombination erbjuder vi tjänster på ca 70% - 100%. Vi söker bildlärare på 20 %,  Musiklärare 20% och Träslöjd 30 %. 
Antal tjänster: 3-4 st
Anställningsform: Tillsvidareanställning och allmän visstidsanställning. 
Tillträde: Augusti 2022.  
Kollektivavtal:?Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
 
Har du frågor kring tjänsten?  
 
Kontaktperson:  
Ingrid Lindblad 
Rektor Communityskolan Tynnered 
ingrid.lindblad@raddningsmissionen.se 
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Vi undanbeder oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering. Communityskolan
Räddningsmissionens Communityskola drivs av RM?Education?AB, som är icke-vinstdrivande och är helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.?
?www.communityskolan.se?

Räddningsmissionen?
Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 120 medarbetare och ca?300 volontärer samt ett stort? nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.?
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Sommar- och timvikarier till gruppboenden i centrala Göteborg

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Apr 13
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten
Styrmansgatan och Bellmansgatan är två gruppboenden som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter för personer med LSS- eller SoL-beslut, och boendena är bemannade dygnet runt. Boendena är centralt belägna i Majorna och Vasa. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Vi söker nu timvikarier och sommarvikarier till våra verksamheter. 
 
Arbetsuppgifter
- Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål.
- Kontinuerligt arbeta med den sociala dokumentationen i programmet Rätt Spår.

Vi söker dig som 
Har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder utifrån den enskildes genomförandeplan. Du ser vikten av att möta människor i ögonhöjd, gillar god samverkan med kollegor och framförallt; att ha roligt på jobbet!
 
Vi vill att du
- Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande
- Har erfarenhet av brukare med olika former av samsjuklighet
 
För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Det är meriterande om du även har  

• erfarenhet av personligt stöd i hemmet.
• haft delegering i läkemedel och insulin.
Bra att veta
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss idag!
Kontaktpersoner:
Anna Thom Olin, Enhetschef Bostad med särskild service
031-7121274, anna.thom-olin@raddningsmissionen.se
Maria Edholm, Samordnare Bellmansgatans gruppboende
031-7121392, maria.edhlolm@raddningsmissionen.se 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till härbärget Station Nord

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 29
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! 
 
Om tjänsten? 
Nu söker vi en behandlingsassistent till vårt härbärge Station Nord. Hit kommer personer som lever i hemlöshet, som inte har enkel tillgång till de sociala trygghetssystemen, för att övernatta. De flesta som kommer till Station Nord kommer från olika delar av Europa och andra delar av världen. De söker sig till Sverige för att hitta arbete och söka försörjning för sig och sina familjer som ofta befinner sig i hemländerna. Många flyr fattigdom och har behov av stöd och omsorg för att hitta vägar i Sverige.  

Arbetsuppgifter 
Som behandlingsassistent på Station Nord kommer du tllsammans med dina kollegor att:
- Organisera för omsorg och praktiskt stöd vid övernattning 
- Genomföra viss dokumentation 
- Genomföra praktiska uppgifter så som städ, tvätt och i iordningställande av rum och lokal 
- Planera arbetat tillsammans med ditt team  
 
Vi söker dig som
Har engagemang för och kunskap om socialt arbete. Du trivs med och är bra på att att jobba i team och att möta personer i olika situationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer i utsatta livssituationer och trivs med att både arbete med stöd, omsorg och praktiska arbetsuppgifter. Arbetet kräver en stor känsla för ansvar och flexibilitet i mötet med målgrupp och ett omsorgsfullt bemötande.  

Vi vill att du
- Har minst gymnasieutbildning, gärna vård och omsorgsprogrammet alternativt socionom eller annan humanior eftergymnasial utbildning 
- Har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska 
- Är bra på att skapa goda relationer samt att kommunicera och vara lyhörd 
- Arbetar kreativt, flexibelt och lösningsfokuserat med ett empatiskt förhållningssätt 
- Har en förmåga att behålla lugnet även i stressade situationer 
 
Det är meriterande om du även  
- har goda kunskaper i språk så som engelska, rumänska, bulgariska, ryska, spanska, polska.  Det är även meriterande med erfarenhet av målgrupper i utsatthet. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.   

Förmåner i anställningen ? 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.?? 
?? 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!? 
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.? 

Bra att veta 
Befattning:?Behandlingsassistent  
Rapporterar till:?Verksamhetschef 
Omfattning: 70% ? 
Anställningsform:?vikariat, tidsbegränsat 2022-04-15-2023-03-31 
Tillträde:?Snarast 
 
Varmt välkommen med din ansökan!? 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 130 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Butikschef för MatRätt

Butikschef
Läs mer Mar 14
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 

I mars 2020 öppnade Räddningsmissionen butiken MatRätt på Flatås Torg. En social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framförallt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt  gör gott för både människa och miljö!
 
Till våren planerar vi att öppna ytterligare en MatRätt butik i Rannebergen. Vi söker nu en butikschef som vill vara med på vår MatRätts-resa och ansvara för våra två butiker.
 
Är du vår nya Butikschef för MatRätt?Har du erfarenhet från butiksansvar och brinner för alla människors rätt till ett värdigt liv? Har du dessutom ett intresse av att minska matsvinnet i samhället och vill arbeta för en hållbar verksamhet utifrån klimatmässiga aspekter samtidigt som du vill hjälpa människor som hamnat utanför arbetsmarknaden? Då är du den butikschef vi söker! 

Din huvudsakliga uppgift som?butikschef?är att ha det övergripande ansvaret för allt som rör butken. Du har ansvar för att se till att allt fungerar i butiken och att skapa en trivsam miljö för både anställda, arbetstränande, volontärer och kunder.
Du ansvarar för:
• Personal samt rekrytering
• Försäljning och kundnöjdhet.
• Rutiner kring livsmedelshantering.
• Butikssäkerheten samt arbetsmiljön.
• Kassa- och ekonomiredovisning.
• Verksamhetens mål och delmål.
Vi söker dig som har:
• Erfarenhet från butiksarbete och gärna har goda kunskaper inom livsmedelshantering och hygien.
• Arbetat med budgetansvar tidigare
• Erfarenhet av personalansvar.
• Erfarenhet av socialt företagande eller socialt arbete, gärna även i verksamhet kopplat till arbetsträning.
• En eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller marknadsföring – eller liknande arbetslivserfarenhet. Har du även utbildning i personalledning är detta meriterande.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till butikens kommunikation och marknadsföring.
• God datorvana
• B-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa förtroende samt en naturlig fallenhet för att leda människor med olika förutsättningar och arbetskapacitet. Du har ett gott bemötande och möter andra människor i ögonhöjd. För att lyckas bra i tjänsten behöver du trivas med att arbeta mot uppsatta mål, se nya affärsmöjligheter samt ha en god organisationsförmåga i en dynamisk arbetssituation. Vi vill att du är innovativ och inte räds att möta utmaningar och hitta snabba kreativa lösningar på problem. Du behöver också kunna hantera konflikter och pressade situationer med lugn.?? 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
 
Bra att veta:Befattning: Butikschef MatRätt
Placering i organisationen: MatRätt i Flatås samt i Rannebergen
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Kollektivavtal: ”Hälsa, vård och övrig omsorg” 
 
Vi vill att vår personal ska må bra!
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

Har du frågor kring tjänsten? 
Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell, Butikschef MatRätt
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 130 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Boendepersonal till transitboende för personer på flykt från Ukraina

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Mar 21
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om tjänsten 
Den 28 mars startar Räddningsmissionen ett transitboende för människor på flykt från Ukraina. Vi söker nu efter personal som kan bemanna boendet och som kan börja på kort varsel. 

Boendet är placerat i Hovås med 70 boendeplatser.
Vi söker personal för både dag- kväll och nattjänstgöring, både vardag och helg, totalt åtta tjänster.  
 
Arbetsuppgifter

• Stöd och service
• Trygghetsskapande arbete
• Koordinera och informera
• Logistik och transport
• Aktiviteter för familjer och barn
Vi söker dig som... 

• Har minst gymnasieutbildning, gärna inom socialt arbete eller vård och omsorg
• Pratar flytande svenska
• Har B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av boendeverksamhet eller kunskap i ukrainska och/eller ryska. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Vid ansökan - begär utdrag här: Övrigt arbete med barn, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) 
 
Bra att veta
Antal tjänster: 8 st
Omfattning: 80-100%  
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: Så snart som möjligt
 
För frågor kan du kontakta:
Jenny Axebrink
Jenny.axebrink@raddningsmissionen.se
 
Arash Mansouri
Arash.mansouri@raddningsmissionen.se
 
Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt! 
 
 
 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Business Controller till Räddningsmissionen i Göteborg

Business controller
Läs mer Jan 31
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! Utifrån hur samhällets behov förändras befinner vi oss som organisation just nu i en intensiv och spännande fas. Flera av våra verksamheter växer och vi vill göra mer för att skapa en stad som håller ihop, en stad där varje människa ges möjlighet att leva ett värdigt liv.
 
På väg mot den visionen driver Räddningsmissionen ett trettiotal verksamheter i göteborgsregionen som omfattar jourboenden för hemlösa, skola, maträttsbutik, frukostcaféer, skyddade boenden för kvinnor mm. Med en omsättning på MSEK 130, hundratalet anställda och dessutom ett stort antal volontärer gör Räddningsmissionen skillnad för ett stort antal människor som lever i social utsatthet. 

 
Om tjänsten 
Vi söker nu en Business Controller som får till uppgift att tillsammans med CFO och ekonomiteamet stödja verksamhetscheferna i ekonomistyrningsfrågor men också medverkar i att utveckla en ekonomifunktion som ger struktur och stabilitet till verksamheten och skapar förutsättningar för att Räddningsmissionen ska kunna fortsätta växa och utvecklas. För att lyckas i rollen krävs att man både har god analytisk förmåga, har ett coachande förhållningssätt men även kan dela visionen och bidra i en organisation med högt tempo där man växer genom att starta nya verksamheter. 
 
Som Business Controller på Räddningsmissionen får du en nyckelroll i Räddningsmissionen och får samtidigt vara med på den viktiga och spännande resa vi påbörjat. Rollen ger stor möjlighet till utveckling då den innebär en genomgripande förändringsresa för såväl ekonomifunktionen som Räddningsmissionen som helhet. Ekonomifunktionen ska stärkas när det gäller grundläggande ekonomiprocesser, system, digitalisering och proaktivitet som ger stöd åt Räddningsmissionens fortsatta tillväxt och utveckling. 
 
Arbetsuppgifter

• Stödja verksamhetscheferna i all form av ekonomisk styrning och uppföljning.
• Lönsamhetsanalyser, kostnadsuppföljningar och rapportering
• Tillsammans med CFO driva det finansiella planeringsarbetet med budget, prognoser och projektstyrning.
• Ansvara för faktureringsprocessen mot våra uppdragsgivare.
• Delta i att utveckla de finansiella rapporterings och analys-systemen.
• Driva eller delta i olika verksamhets- och utvecklingsprojekt.
• Ha en aktiv roll att driva och genomföra den digitala utvecklingen av ekonomifunktionen tillsammans med ekonomiteamet.


Vi söker dig som... 
Vi söker dig som har goda kommunikativa färdigheter och kan kommunicera med alla verksamhetsnivåer. Detta behövs då du i din roll får möjlighet att arbeta nära verksamhetschefer, ledningsgrupper och medarbetare inom många olika områden. Självständighet, noggrannhet samt analytisk förmåga är andra viktiga egenskaper för att nå framgång. Du behöver också har förmågan att se helheten men även få detaljerna rätt. Du trivs i en dynamisk miljö med kort väg från beslut till handling. 
 
Vi vill att du har:

• Högskoleutbildning som Civilekonom alternativt gymnasial utbildning kombinerad med fortbildning och relevant erfarenhet från motsvarande tjänst.
• Minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom business controlling. Även önskvärt med erfarenhet inom redovisning.
• Du har stort intresse för system och det är en fördel om du tidigare arbetat i ett eller flera olika ekonomi/BI system, och har vana av att självständigt skapa rapporter och göra kvalificerade analyser.
• Intresse och förmåga att driva utveckling inom administrativa processer i blandad och komplex verksamhetsstruktur.

Det är meriterande om du har förståelse för arbete i ideellt präglade organisationer och socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Bra att veta
Befattning: Business Controller
Placering i organisationen: Ekonomiteamet 
Rapporterar till: CFO
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Tillträde: Tillträde omgående, löpande rekrytering.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Har du frågor?
För frågor angående ansökningsprocessen: 
Isabella Windolf, isabella.windolf@raddningsmissionen.se, 031-7121221
 
För frågor kring tjänsten:
Hans Hägg – Tf Ekonomichef
hans.hägg@raddningsmissionen.se 
 
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi gör intervjuer löpande. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
 
 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Business Controller till Räddningsmissionen i Göteborg

Business controller
Läs mer Feb 18
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! Utifrån hur samhällets behov förändras befinner vi oss som organisation just nu i en intensiv och spännande fas. Flera av våra verksamheter växer och vi vill göra mer för att skapa en stad som håller ihop, en stad där varje människa ges möjlighet att leva ett värdigt liv.
 
På väg mot den visionen driver Räddningsmissionen ett trettiotal verksamheter i göteborgsregionen som omfattar jourboenden för hemlösa, skola, maträttsbutik, frukostcaféer, skyddade boenden för kvinnor mm. Med en omsättning på MSEK 130, hundratalet anställda och dessutom ett stort antal volontärer gör Räddningsmissionen skillnad för ett stort antal människor som lever i social utsatthet. 

 
Om tjänsten 
Vi söker nu en Business Controller som får till uppgift att tillsammans med CFO och ekonomiteamet stödja verksamhetscheferna i ekonomistyrningsfrågor men också medverkar i att utveckla en ekonomifunktion som ger struktur och stabilitet till verksamheten och skapar förutsättningar för att Räddningsmissionen ska kunna fortsätta växa och utvecklas. För att lyckas i rollen krävs att man både har god analytisk förmåga, har ett coachande förhållningssätt men även kan dela visionen och bidra i en organisation med högt tempo där man växer genom att starta nya verksamheter. 
 
Som Business Controller på Räddningsmissionen får du en nyckelroll i Räddningsmissionen och får samtidigt vara med på den viktiga och spännande resa vi påbörjat. Rollen ger stor möjlighet till utveckling då den innebär en genomgripande förändringsresa för såväl ekonomifunktionen som Räddningsmissionen som helhet. Ekonomifunktionen ska stärkas när det gäller grundläggande ekonomiprocesser, system, digitalisering och proaktivitet som ger stöd åt Räddningsmissionens fortsatta tillväxt och utveckling. 
 
Arbetsuppgifter

• Stödja verksamhetscheferna i all form av ekonomisk styrning och uppföljning.
• Lönsamhetsanalyser, kostnadsuppföljningar och rapportering
• Tillsammans med CFO driva det finansiella planeringsarbetet med budget, prognoser och projektstyrning.
• Ansvara för faktureringsprocessen mot våra uppdragsgivare.
• Delta i att utveckla de finansiella rapporterings och analys-systemen.
• Driva eller delta i olika verksamhets- och utvecklingsprojekt.
• Ha en aktiv roll att driva och genomföra den digitala utvecklingen av ekonomifunktionen tillsammans med ekonomiteamet.


Vi söker dig som... 
Vi söker dig som har goda kommunikativa färdigheter och kan kommunicera med alla verksamhetsnivåer. Detta behövs då du i din roll får möjlighet att arbeta nära verksamhetschefer, ledningsgrupper och medarbetare inom många olika områden. Självständighet, noggrannhet samt analytisk förmåga är andra viktiga egenskaper för att nå framgång. Du behöver också har förmågan att se helheten men även få detaljerna rätt. Du trivs i en dynamisk miljö med kort väg från beslut till handling. 
 
Vi vill att du har:

• Högskoleutbildning som Civilekonom alternativt gymnasial utbildning kombinerad med fortbildning och relevant erfarenhet från motsvarande tjänst.
• Minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom business controlling. Även önskvärt med erfarenhet inom redovisning.
• Du har stort intresse för system och det är en fördel om du tidigare arbetat i ett eller flera olika ekonomi/BI system, och har vana av att självständigt skapa rapporter och göra kvalificerade analyser.
• Intresse och förmåga att driva utveckling inom administrativa processer i blandad och komplex verksamhetsstruktur.

Det är meriterande om du har förståelse för arbete i ideellt präglade organisationer och socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Bra att veta
Befattning: Business Controller
Placering i organisationen: Ekonomiteamet 
Rapporterar till: CFO
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Tillträde: Tillträde omgående, löpande rekrytering.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Har du frågor?
För frågor angående ansökningsprocessen: 
Isabella Windolf, isabella.windolf@raddningsmissionen.se, 031-7121221
 
För frågor kring tjänsten:
Hans Hägg – Tf Ekonomichef
hans.hägg@raddningsmissionen.se 
 
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi gör intervjuer löpande. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
 
 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Vi söker en till kommunikatör

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Feb 8
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Räddningsmissionen ser ett växande behov av kommunikation- och marknadsföringsinsatser i sina verksamheter. Därför förstärker vi nu kommunikationsteamet med kommunikatör.
 
Du kommer att vara en del av en engagerad och dynamisk arbetsgrupp som jobbar med insamling, kommunikation och marknsadföring. I ditt arbete har du även kontaktytor mot våra interna verksamheter, inom ramen för de kommunikationsinsatser du ansvarar för.
 
Rapportering sker till kommunikation och insamlingschef.
 
Arbetsuppgifter
Som kommunikatör har du örat mot marken och lyssnar in verksamheternas behov av kommunikations- och marknadsföringsinsatser. Du samordnar och projektleder till exempel produktion av material, filmning, mindre marknadsförings- och kommunikationskampanjer. I detta arbete blir du även länken mellan verksamheterna och eventuella leverantörer inom t.ex layout, print, filmning, marknadsföring, annonsering.

Vi söker dig som... 
...har eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller marknadsföring
Du  har redan jobbat som kommunikatör och har projektlett kommunikation och marknsadsföringsinsatser i minst 3 år.

...har mycket bra svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du är bekväm med att formulera kortare texter och är behjälplig med att korrläsa det andra skrivit.
 
...gärna jobbar självständigt, är flexibel, lyhörd, noggrann och proaktiv. Du är en "doer" som gillar att  slutföra sina arbetsuppgifter effektivt och  inom tydliga deadlines.
 
Om du dessutom kan layout och filmredigering är det en fördel!

 
Förmåner i anställningen  
Att vår personal mår bra är grundläggande för att vi ska kunna göra skillnad! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: kommunikatör
Rapporterar till: Insamlings- och kommunikationschef
Omfattning: 80% till och med 31 aug 2022  
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Tillträde: snarast

Varmt välkommen med din ansökan! 

 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Aktivitetshandledare med kompetens inom musikproduktion

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Jan 7
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
 
Mediatorget är en daglig verksamhet belägen på Munkebäckstorget. Vi erbjuder våra deltagare ett kreativt arbete med journalistiska uttryck, där vi bland annat använder film, text, digital musikproduktion och sociala medier som verktyg. Vi skriver och producerar egen musik. Gemensamt arbetar vi på Mediatorget för att påverka attityder och fördomar i samhället både med humor och allvar. Vi beslutar tillsammans vilka projekt vi vill arbeta med. Ibland får vi också externa uppdrag.För mer information om vår verksamhet, se mediatorget.tv och vår egna Youtube-kanal. 
 
Vi söker nu en aktivitetshandledare med kompetens inom musikproduktion.Tillsammans med dina två kollegor har ni ett omvårdande och pedagogiskt förhållningssätt för att stötta och motivera deltagarna i det dagliga och långsiktiga arbetet, både i grupp och individuellt.
Du är kontaktperson för ett par av deltagarna där genomförandeplaner och dokumentation är en viktig del av arbetet. 

Du som söker - Har en utbildning inom vård och omsorg, gärna med inriktning mot funktionsnedsättning 
- Kan leda en mindre grupp i enkel musikstudiomiljö.  
- Har erfarenhet och goda kunskaper att hantera:

• mjukvarubaserade inspelningsprogram (vi använder Logic och Garageband)
• enkel inspelningsutrustning för ljud  och musikskapande
• midi-klavitur och Software Instrument 
Det är meriterande om du har kunskaper om LSS och erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med vår värdegrund. 
  
Omfattning: Tillsvidareanställning 80-100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning 
Arbetstid: Dagtid måndag-fredag 
Tillsättning: Snarast eller enligt överenskommelse. 
 
Vi följer kollektivavtalet för ”Hälsa, vård och övrig omsorg” 

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt.  

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
Varmt välkommen med din ansökan!Har du frågor?  
Kontakta Områdeschef Jenny Axebrink 073-901 41 41  


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Teamleader för MatRätt

Biträdande butikschef
Läs mer Dec 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
Nu söker vi en teamleader till MatRätt!Som teamleader för MatRätt arbetar du tätt tillsammans med logistikansvarig, chaufför och butikschef i syfte att göra Maträtt så framgångsrik som möjligt, vilket innebär att säkerställa att butiken når uppsatta resultat- och kvalitetsmål samtidigt som du aktivt deltar i det dagliga butiksarbetet. 
 
Du coachar och skapar engagemang bland butikens medarbetare. Du ser till att alla som arbetar i verksamheten har den kunskap och kompetens som krävs. Du gör ingen skillnad på anställda, volontärer eller arbetstränare. Du leder det dagliga arbetet med hjälp av människor i arbetsträning, vilket kräver stort tålamod och mycket stöttning i driften för att skapa de bästa förutsättningarna.
För dig är kunden och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för försäljning och det personliga mötet

I rollen som teamleader har du ansvar för att butiken dagligen har rätt bemanning. Du ansvarar för butiken när butikschefen inte är på plats. 
 
Utöver det arbetar du med matdonationer, inköp samt att bygga relationer för att stärka MatRätts samarbete med varumärken som är attraktiva. Du säkrar också att verksamheten följer gällande avtal från Livsmedelsverket och du arbetar dagligen med vårt matsäkerhetsarbete. 
Vi söker dig som:
• har en naturlig fallenhet för att leda och arbetat arbetsledande i minst 2 år
• har goda kunskaper inom butiksarbete samt brinner för att skapa god service
• är strukturerad och organiserad
• är stresstålig och tycker om att möta nya människor
• har stor förmåga att ta egna initiativ, att se vad som behöver göras, och uppskattar att arbeta operativt i butiken
• har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till butikens kommunikation och marknadsföring
• har gymnasieutbildning inom handels eller livsmedelsinriktning
• har god datavana
• har B- körkort
Vi ser gärna att du också har:
• kunskaper om matsäkerhet och Haaccp
• arbetat med systematisk uppföljning
Om du uppfyller kraven ovanär är det önskvärt medmycket goda kunskaper i arabiska i tal och skrift då en stor del av vår målgrupp är arabisktalande
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.
 
Bra att veta:Befattning: Teamleader MatRätt
Placering i organisationen: MatRätt i Flatås eller i Nordöstra Göteborg
Rapporterar till: Butikschef
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
 
Vi följer kollektivavtalet för ”Hälsa, vård och övrig omsorg” och tillämpar löpande rekrytering. 
 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
 
Har du frågor kring tjänsten? 

Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell, Butikschef MatRätt, 
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45
 
 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Logistikansvarig på MatRätt

Arbetsledare, lager
Läs mer Dec 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
Nu söker vi Logistikansvarig till MatRättSom logistikansvarig på MatRätt arbetar du tätt tillsammans med arbetsledande lagerkoordinator, chaufför och teamleader i syfte att göra MatRätt så framgångsrik som möjligt. Både genom att säkerställa att butiken når uppsatta resultat- och kvalitetsmål samt är en fin abetsplats för arbetstränande att växa och utvecklas. 
 
Du deltar aktivt i det dagliga butiksarbetet samtidigt som du coachar och stöttar arbetstränande så att de stärks i sin utveckling. För dig är kunden och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för försäljning och det personliga mötet.
 
För att trivas hos oss bör du leva efter Räddningsmissionens värderingar.  

Du arbetar med matdonationer, säkrar att allt som inkommer till oss går vidare mot försäljning eller till våra övriga verksamheter inom Räddningsmissionen. Du arbetar dagligen med vårt matsäkerhetsarbete för inkommande och utgående varor samt säkerställer att verksamheten följer gällande avtal från Livsmedelsverket. 
 
Som logistikansvarig har du mandat i att leda och fördela i det dagliga arbetet som rör logistik och mottagning av leveranser samt att ta beslut hur varor skall fördelas. Följa försäljningstrenden och agera för att alltid hålla budget samt stödja Teamleader med uppgifter som tillgång och efterfrågan. Du kommer med ideer på kampanjer för att skapa efterfrågan efter tillgång.
Du planerar grundläggande rutiner vad gäller mottagning av leveranser och utbildar nya anställda, volontärer och arbetstränande. Du kommunicerar aktivt med närmaste kollegor för att involvera och skapa tydlighet för att arbetet ska flyta på så enkelt som möjligt.  
 
Ditt dagliga arbete består bland annat av uppföljning och upprätthålla dokumentationen gällande allt från råvaror till färdiga produkter. Utföra externa revisioner med miljökontoret samt uppföljning av korrigerande åtgärder. Du ser till att lagret är helt, rent och underhållet samt gör en underhållsplan/arbetsmiljöplan tillsammans med arbetsmiljöansvarig för MatRätt.
Vi söker dig som:
• har arbetslivserfarenhet av kvalitets- och produktsäkerhetsfrågor inom produktionsverksamhet, helst livsmedel.
• tycker om att strukturera upp din arbetsdag och få slutfört din plan för dagen.
• har en naturlig fallenhet för att leda och tidigare arbetet med arbetsledning.
• tycker om att delegera och kommunicera så att alla förstår vad som skall utföras.
• har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  
• är strukturerad och organiserad i din vardag.
• har god social kompetens.
• har utbildning på gymnasial nivå.
• har B-körkort  
Vi ser gärna att du har: 
• Du har arbetat med Haccp.
• Du har arbetat med flöden i godshantering och planering. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.


Bra att veta:Befattning: Logistikansvarig MatRätt
Placering i organisationen: MatRätt i Flatås eller i Nordöstra Göteborg
Rapporterar till: Butikschef
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
 
Vi följer kollektivavtalet för ”Hälsa, vård och övrig omsorg” och tillämpar löpande rekrytering. 
 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
 
Har du frågor kring tjänsten? 
Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell, Butikschef MatRätt
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Butikschef för MatRätt

Butikschef
Läs mer Jan 3
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
I mars 2020 öppnade Räddningsmissionen butiken MatRätt på Flatås Torg. En social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framförallt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt  gör gott för både människa och miljö!
Till våren planerar vi att öppna ytterligare en MatRätt butik. Vi söker nu en butikschef som vill vara med på vår MatRätts-resa och ansvara för våra två butiker.
Är du vår nya Butikschef för MatRätt?Har du erfarenhet från butiksansvar och brinner för alla människors rätt till ett värdigt liv? Har du dessutom ett intresse av att minska matsvinnet i samhället och vill arbeta för en hållbar verksamhet utifrån klimatmässiga aspekter samtidigt som du vill hjälpa människor som hamnat utanför arbetsmarknaden? Då är du den butikschef vi söker! 

Din huvudsakliga uppgift som?butikschef?är att ha det övergripande ansvaret för allt som rör butken. Du har ansvar för att se till att allt fungerar i butiken och att skapa en trivsam miljö för både anställda, arbetstränande, volontärer och kunder. Du ansvarar för:

• Personal samt rekrytering.
• Försäljning och kundnöjdhet.
• Rutiner kring livsmedelshantering.
• Butikssäkerheten samt arbetsmiljön.
• Kassa- och ekonomiredovisning.
• Verksamhetens mål och delmål.

Vi söker dig som har:
• Erfarenhet från butiksarbete och gärna har goda kunskaper inom livsmedelshantering och hygien.
• Arbetat med budgetansvar tidigare
• Erfarenhet av personalansvar.
• Erfarenhet av socialt företagande eller socialt arbete, gärna även i verksamhet kopplat till arbetsträning.
• En eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller marknadsföring – eller liknande arbetslivserfarenhet. Har du även utbildning i personalledning är detta meriterande.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till butikens kommunikation och marknadsföring.
• God datorvana
• B-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa förtroende samt en naturlig fallenhet för att leda människor med olika förutsättningar och arbetskapacitet. Du har ett gott bemötande och möter andra människor i ögonhöjd. För att lyckas bra i tjänsten behöver du trivas med att arbeta mot uppsatta mål, se nya affärsmöjligheter samt ha en god organisationsförmåga i en dynamisk arbetssituation. Vi vill att du är innovativ och inte räds att möta utmaningar och hitta snabba kreativa lösningar på problem. Du behöver också kunna hantera konflikter och pressade situationer med lugn.?? 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Bra att veta:Befattning: Butikschef MatRätt
Placering i organisationen: MatRätt i Flatås samt i Nordöstra Göteborg
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
 
Vi följer kollektivavtalet för ”Hälsa, vård och övrig omsorg” och tillämpar löpande rekrytering. 
 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!
 
Har du frågor kring tjänsten? 
Vänlighen kontakta Ida-Lina Frisell, Butikschef MatRätt
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se
031-712 12 45


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

CFO till Räddningsmissionen i Göteborg

Ekonomichef
Läs mer Dec 22
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Räddningsmissionens vision är enkel att formulera men en utmaning att uppnå: Ett värdigt liv för varje människa. Utifrån hur samhällets behov förändras befinner vi oss som organisation just nu i en mycket intensiv fas. Flera av våra verksamheter växer och vi vill göra mer för att skapa en stad som håller ihop, en stad där varje människa ges möjlighet att leva ett värdigt liv.
 
På väg mot den visionen driver Räddningsmissionen ett trettiotal verksamheter i göteborgsregionen som omfattar jourboenden för hemlösa, skola, maträttsbutik, frukostcaféer, skyddade boenden för kvinnor mm. Med en omsättning på MSEK 130, hundratalet anställda och dessutom ett stort antal volontärer gör Räddningsmissionen skillnad för ett stort antal människor som lever i social utsatthet.
 
Vi söker nu en kvalificerad CFO som får till uppgift att utveckla en ekonomifunktion som ger struktur och stabilitet till verksamheten och skapar förutsättningar för att Räddningsmissionen ska kunna fortsätta växa och utvecklas. För att lyckas i rollen krävs att man både ser behovet av struktur, ordning- och reda i processer men även kan dela visionen och bidra i en organisation med högt tempo där man växer genom att starta nya verksamheter.
 
Om tjänsten 
Som CFO på Räddningsmissionen får du en nyckelroll i Räddningsmissionen och får samtidigt vara med på den viktiga och spännande resa vi påbörjat. Rollen ger stor möjlighet till utveckling då den innebär en genomgripande förändringsresa för såväl ekonomifunktionen som Räddningsmissionen som helhet. Ekonomifunktionen ska stärkas när det gäller grundläggande ekonomiprocesser, system, digitalisering och proaktivitet som ger stöd åt Räddningsmissionens fortsatta tillväxt och utveckling.
 
Som CFO hos oss ingår du i ledningsgruppen och får ett helhetsansvar för ekonomifunktionen och dess medarbetare.  Det är en verksamhetsnära CFO-roll där du är delaktig i att utveckla såväl befintlig organisation som nya verksamheter.
 
Med hjälp av och tillsammans med medarbetare på avdelningen samt organisationens revisorer kommer du att ansvara för uppgifter såsom finansiell analys, finansiering, resultatrapportering, skattefrågor, koncern-rapportering och redovisning, extern rapportering, försäkringar etc.
  
Vem söker vi?  
Vi söker dig som är Civilekonom och har erfarenhet av att utveckla en ekonomifunktion i ett företag eller organisation. Du behöver ha en bred kompetens som omfattar god förståelse för både redovisning och ekonomistyrning. Gott ledarskap med erfarenhet av att leda förändringsarbete är också viktigt.
 
Räddningsmissionen växer och går ofta in i nya verksamheter. Erfarenhet av tillväxtresor med integration av nya verksamheter är därför meriterande.
 
För att lyckas bra i tjänsten är det viktigt att du är en god kommunikatör och har förmåga att bygga förtroende på alla nivåer, såväl internt som externt. Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med vår värdegrund. 
 
Förmåner i anställningen 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.  
 
Bra att veta
Tjänsten kommer att tillsättas snarast och vi intervjuar löpande, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!  
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Du har möjlighet att jobba kombinerat från kontoret i Göteborg och hemifrån.  
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Ansökan skickar du på följande länk: https://bit.ly/3ef0DCe

Har du frågor angående tjänsten? I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Amrop. Vill du ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Göran Brittsjö på mailadress goran.brittsjo@amrop.com. 
 
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Socialarbetare till Räddningsmissionens hemlöshetsarbete

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 22
Göteborgs Räddningsmission är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad! 

”Vi vill skapa gemenskaper”. Detta står i vår värdegrund och bygger på tron att möten och gemenskaper är en livsnödvändighet. Det är dessvärre lätt att bli ensam och utanför i vår stad. Därför vill vi bjuda in till öppna, kravlösa mötesplatser för alla, med lite olika fokus. Vårt Frukostcafé för personer i hemlöshet och social utsatthet är en av de gemenskaper vi har på Räddningsmissionen.   
 
Om tjänsten
På Vasagatans frukostcafé serverar vi fyra dagar i veckan Göteborgs mest uppskattade grötfrukost. Till vårt Frukostcafé kommer människor med många olika bakgrunder. En del lever i hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa, på flykt och i ensamhet. Våra gäster har dessutom möjlighet att ta en dusch och tvätta sina kläder, samt få hjälp med kläder och skor i den mån vi har möjlighet. Man kan också få hjälp med att ta kontakt med myndigheter, låna en telefon eller samtala om sin situation med oss som jobbar här.? 
 
Vi söker nu dig som har utbildning som socionom, socialpedagog eller motsvarande och som vill arbeta med oss på 40 %. Du kommer tillsammans med dina kollegor ingå i ett team på fyra personer samt flera volontärer. Som socialarbetare hos oss kommer du bland annat vara en del av vårt team på frukostcafét. Här kommer du arbeta med samtal och stöd i form av social planering och länkning mot socialtjänst, kriminalvård, sjukvård och liknande för gäster som önskar vägledning i livet.
 
Vem söker vi? 
Vi söker dig som:  
·        Är socionom, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. 
·        Har minst 2 års erfarenhet av arbete med målgruppen.
·        Är en socialt engagerad person som också trivs med att arbeta praktiskt.
 
Som person behöver du vara trygg och stabil och ha förmåga att härbärgera mötet med människor i affekt. Då det kan förekomma hot- och våldssituationer tror vi att du trivs bäst i rollen om du är en orädd person. Vi öskar även att du är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande.
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.
 
Förmåner i anställningen
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
 
Bra att veta
Omfattning:?40 % tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning  
Arbetstid: Dagtid, främst tisdagar och fredagar
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Vi följer kollektivavtalet för HÄLSA, VÅRD OCH ÖVRIG OMSORG och tillämpar löpande rekrytering.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Vid eventuella frågor kontakta Frukostcaféts samordnare Siv Boqvist på siv.boqvist@raddningsmissionen.se. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektkoordinator till Hjärterum

Ungdomssekreterare, socialtjänst
Läs mer Dec 13
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad! 

Om tjänsten? 
Idag saknar fler göteborgare än någonsin tidigare en fast punkt i tillvaron. För dem präglas vardagen av korttidsboenden och tillfälliga adresser. Hjärterum syftar till att söka och finna lediga utrymmen hos privatpersoner, fastighetsägare och företag i och runt om Göteborg. Kvadratmetrar som kan förvandlas till ett hem. Det kan vara en vind, en källare, ett Attefallshus, hela eller delar av en bostad. Verksamheten innebär att skapa innovativa boendemöjligheter, och att därefter matcha rätt hyresgäst.? 

Vi söker nu en projektkoordinator till Hjärterum, då en utav våra kollegor ska vara föräldraledig.  Du kommer att arbeta tillsammans med en arbetsgrupp som består av representanter från Räddningsmissionen och kommunen. Tjänsten är ett vikariat om 75% med start 1 februari 2022 och slut 30 september 2022, det finns eventuellt möjlighet till förlängning. 

Arbetsuppgifter? 
Du arbetar till stor del med uppsökande verksamhet där du skapar förtroendefulla relationer till hus- och fastighetsägare. En del av arbetet innebär också att möta människor i social utsatthet. Du kommer även att vara delaktig i det kommunikativa arbetet kring Hjärterum, till exempel genom att skriva debattartiklar och presentera verksamheten i olika sammanhang. 

Du kommer även att:? 
- Identifiera och söka upp nya potentiella hyresvärdar? 
- Matcha bostäder med målgruppen? 
- Samverka med externa parter såsom socialtjänst etc.? 
- Följa upp hyresobjekt och att se till att hyresgäster följer avtalet
- Vägleda målgruppen i sådant som ingår när man har en egen bostad, såsom att teckna försäkringar, elavtal etc.? 
- Arbeta med uppföljning, utvärdering och utveckling av arbetssätt? 

Vi söker dig som har: 
- ?erfarenhet av socialt arbete? 
-? körkort B? 
-? mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då detta kan krävas i kontakt med hyresvärdar, kollegor, målgrupp och i avtalsskrivning.? 

Som person är du driven och kreativ och motiveras av att jobba mot uppsatta mål. Du trivs när arbetsuppgifterna är varierade och är van att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Ditt hjärta klappar för socialt arbete och du har en god förmåga till att skapa förtroendefulla relationer till såväl målgrupp, externa aktörer som fastighetsägare. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med och kan stå bakom Räddningsmissionens värdegrund. 
 
Förmåner i tjänsten
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
 
Har du frågor om tjänsten?
Välkommen att kontakta projektledare Arash Mansouri, arash.mansouri@raddningsmissionen.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Timanställda behandlingsassistenter till Ability på Räddningsmissionen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån
kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett
värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. 

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Om tjänsten
Engelska ordet “ability” betyder förmåga eller möjlighet. Inom Ability ser vi möjligheten och 
förmågan hos de som många gett upp hoppet om och som ofta själva gett upp 
hoppet om ett fungerande liv, med meningsfull sysselsättning, hem och gemenskap. 
Ability riktar sig till de svårplacerade, spärrade och utstraffade från 21 år med 
omfattande psykosocial problematik, substans- och alkoholsyndrom och/eller samsjuklighet. 
Vi strävar efter att inte skriva ut deltagare på grund av beteenden som var anledningen till att de blev inskrivna.
 
Vi arbetar lågaffektivt med ansvarsfulla och långvariga relationer där utrymme för personlig tillväxt erbjuds i trygg miljö. Abilitys arbetssätt är det som kännetecknar Räddningsmissionens kärna, flexibilitet och följsamhet inför människan vi möter, i kombination med en orubblig tro på att varje människa kan förändra sitt liv till det bättre. Vårt mål är bryta hemlöshet, ensamhet och utanförskap genom hållbara bostadslösningar och inkluderande gemenskaper.  
 
Nu är vi i behov av trygga och tydliga timanställda personer som vill fungera som goda förebilder för våra deltagare på Ability. 
 

I rollen som timvikarie är du med när allt fungerar men klarar också av att vara den yttersta tryggheten när allt brister för deltagare. 
Genom Abilitys medarbetare får deltagarna stöd i alla sociala funktioner. Målet är stärkt självkänsla, ökad egenmakt och en meningsfull tillvaro. Detta bidrar till att motverka utanförskap och social isolering. Som medarbetare vågar du på nära håll stödja och hjälpa deltagare till förändringsarbetet med självbilden. Du kommer även ge stöd till deltagare kring vardagsstruktur, meningsfull fritid, friskvård och liknande hälsofrämjande aktiviteter, matcha och ge aktivt stöd till meningsfull sysselsättning och arbetsträning
 
I arbetsuppgifterna ingår regelbundna utvärderingar och uppföljningar av deltagarens tillfrisknandeprocess, dokumentation och övrigt målinriktat arbete utifrån uppdrag.

Vem söker vi? 
Vi söker dig som:
·        Är socialpedagog, fritidspedagog, socionom eller har likvärdig utbildning. 
·        Har minst 2 års erfarenhet av arbete med målgruppen. 
·        Har erfarenhet av eget tillfrisknande och som kan använda erfarenheten som motivation och verktyg. Vi kräver minst 3 års tillfrisknande. 
·        Är trygg och stabil och har en förmåga att härbärgera mötet med människor i affekt. Vi önskar att du är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande. Vi tror att du kommer att trivas bäst i rollen om du är en orädd person eftersom hot och våldsituationer kan förekomma. 
 
Bra att veta
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med Räddnignsmissionens värdegrund. 
Omfattning: Varierande
Start: Löpande
 
Vi följer kollektivavtalet för HÄLSA, VÅRD OCH ÖVRIG OMSORG och tillämpar löpande rekrytering.

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Har du frågor kring tjänsten? Kontakta: 
Magnus Kannerbro, samordnare Ability
Telefonnummer: 0739-014176
Mail: magnus.kannerbro@raddningsmissionen.se
 
Patrick Hansén, Verksamhetschefs inom Hemlösning
Telefonnummer: 0739-014111
Mail: patrick.hansén@raddningsmissionen.se 
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Chaufför till Räddningsmissionens butik MatRätt

Bussförare/Busschaufför
Läs mer Dec 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Vill du vara med och sälja matsvinn och jobba för att bekämpa matfattigdom? Har du erfarenhet av att arbeta som chaufför och tycker det är roligt med det personliga mötet? Kanske kan detta vara tjänsten för dig!
  
Om tjänsten
Räddningsmissionen söker nu en Chaufför till vår livsmedelsbutik MatRätt, där anställda, arbetstränande och volontärer arbetar tillsammans. MatRätt ger möjlighet till våra medlemmar, som lever i ekonomisk utsatthet, att handla till en tredjedel av priset. 
  
Vi söker nu dig som vill arbeta som Chaufför. Du är självgående och har ett stort ordningssinne. Som chaufför arbetar du tätt tillsammans med lageransvarig och teamleader i syfte att göra Maträtt så framgångsrik som möjligt, vilket innebär att ni säkerställer att butiken når uppsatta resultat- och kvalitetsmål.  
  
För dig är våra samarbetspartners och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för försäljning och det personliga mötet. Du deltar aktivt i att planera dagen så resurseffektivt som möjligt och kommunicerar väl med dina kolleger. Som chaufför bör du vara mycket flexibel och lösningsorienterad, dagens prioriteringar kan snabbt förändras i takt med att dagen går. Du är mycket ansvarsfull och planerar för att slutföra dina uppgifter enligt butikens behov. 
  
Arbetsuppgifter 
Som chaufför deltar du i det dagliga arbetet som rör logistik och mottagning av leveranser. Du kommer dagligen leda och stötta arbetstränande och volontärer i grundläggande rutiner vad gäller mottagning av leveranser. Se till att lagret är helt och rent samt gör en underhållsplan tillsammans med arbetsmiljöansvarig. 
  
Som chaufför levererar vi också mat samt kläder till våra interna verksamheter inom Räddningsmissionen. I tjänsten ingår också att komma med ideer samt genomföra nya arbetsuppgifter och uppdrag som skapar enkelhet i vardagen på MatRätt. 
  
Du arbetar med matdonationer och bygga relationer för att stärka MatRätt med varumärken som är attraktiva. Du arbetar dagligen med vårt matsäkerhetsarbete för inkommande och utgående varor. I arbetsuppgifterna ingår daglig uppföljning av företagets rutiner i enlighet med MatRätts mål och Livsmedelsverkets krav samt att upprätthålla dokumentationen gällande allt från råvaror till färdiga produkter.    
  
Vem söker vi?  
Vi söker dig som har: 
- Arbetat som Chaufför minst 2 år
- Utbildning på gymnasial nivå  
- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska 
- Ett strukturerat arbetssätt 
- God social kompetens 
- Tidigare erfarenhet att arbeta med människor i arbetsintegration 
  
Det är meriterande om du har: 
- C-körkort 
- Tidigare erfarenhet av socialt arbete 
- Tidigare erfarenhet av att jobba med livsmedel 
  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 

 
Förmåner i anställningen
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
 
Bra att veta
Omfattning: 100% 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning 
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.  
 
Annonsen löper ut 2 januari och intervjuer sker vecka 2. Kommer du vidare i processen kommer du bli kontaktad vecka 1.

Vi följer kollektivavtalet för Hälsa vård och övrig omsorg och tillämpar löpande rekrytering.  
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
   
Har du frågor kring tjänsten?  
Kontakta vår butikschef Ida-Lina Frisell på ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se alternativt 0721-454245.
    
Varmt välkommen med din ansökan!  
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Räddningsmissionen söker insamlingsansvarig privatpersoner

Marknadskommunikatör
Läs mer Nov 24
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Vill du vara med och verka för ett varmare Göteborg? Just nu söker vi en insamlingsansvarig för att stärka våra möjligheter att nå dem som få vill nå och lyssna på dem som sällan blir hörda.  
 
Om tjänsten 
Räddningsmissionen är en insamlingsorganisation; en stor del av våra verksamheter är helt beroende av gåvointäkter, och insamling från privatpersoner är en viktig pelare. Gåvorna finansierar bland annat de verksamheter där vi möter kvinnor i utsatta situationer, personer i hemlöshet och barn som har en frihetsberövad förälder. Vi befinner oss nu i en stark tillväxtfas och söker nu dig som vill göra en spännande resa tillsammans med åtta sköna kollegor i vårt taggade insamlings- och kommunikationsteam! 
 
I rollen som insamlingsansvarig ansvarar du för att stärka lojaliteten och öka intäkterna från privatpersoner. Bland annat planerar, utformar och genomför du postala insamlingsutskick till organisationens befintliga privata givare samt rekryterar nya givare och månadsgivar genom olika kampanjer. Du mäter, följer upp och analyserar aktiviteterna och arbetar för ett strategiskt användande av vårt CRM-system.  
 
Vem söker vi?  
Vi söker dig som har en universitetsexamen eller erfarenheter som motsvarar detta inom insamling, marknadsföring eller kommunikation. 

Som person är du strukturerad och noggrann och trivs med att jobba mot tydliga mål och med deadlines. Du har god förmåga att planera och projektleda och går igång när du ser möjlighet att utveckla och optimera processer. Du söker även egen utveckling och stimuleras av att lära dig nya saker. Dina kommunikativa färdigheter kommer väl till pass när du möter och bygger förtroende med dem som stöttar oss. Vi ser också att du har goda kunskaper i Excel samt erfarenhet i att jobba i ett CRM-system. För att göra ett bra jobb tillsammans med oss behöver du känna dig trygg med vår värdegrund!

För oss är lagkänslan viktig; vi är alla del av en större helhet. Hos oss jobbar du växelvis i nära samarbeten och i självständigt arbete men har alltid teamet bakom dig.  
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.  
 
Bra att veta
Tjänsten kommer att tillsättas snarast och vi intervjuar löpande, vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!  
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Du har möjlighet att jobba kombinerat från kontoret i Göteborg och hemifrån.  
 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Har du frågor angående tjänsten? Kontakta vår kommunikations- och insamlingschef Katerina Ingenlath, katerina.ingenlath@raddningsmissionen.se 
 
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker till Göteborgs Räddningsmission

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Nov 17
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Om tjänsten 
Räddningsmissionen har en mängd olika verksamheter, alla med samma strävan: att verka för ett varmare Göteborg. Våra medarbetare finns sällan på ett kontor; oftare mitt i mötet med en människa i utsatthet. För att utföra detta arbete är vi ofta helt beroende av fungerande telefoner och datorer - och inte sällan av en snabb och vänlig support!  
 
Arbetsuppgifter 
Vi söker därför en It-tekniker för att förstärka vår interna support. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och du ger support kring både mjuk- och hårdvara. Som It-tekniker tar du hand om frågor som rör datorer, användarhantering, nätverk, utskrift, applikationer, servrar, telefoni, molntjänster, installationer och mycket annat med koppling till det dagliga arbetet. Du är även med och planerar för framtida utveckling inom området.  
Arbetet är på heltid och utgår från huvudkontoret. En hel del av arbetet sker i våra verksamheter som främst finns i göteborgsområdet.   
 
Vi söker dig som... 
... vill vara en del av en organisation med hjärta för utsatta göteborgare. Du har ett brinnande intresse för att leverera fungerande, säker och framförallt användbar IT till Räddningsmissionens medarbetare. Du bör ha god kännedom om Microsofts server, klient och moln-miljöer. Servicekänsla, eget driv och förmåga att dela kunskap med våra medarbetare är viktiga egenskaper i arbetet. Du är noggrann och dokumenterar ditt arbete. 

Vi vill att du har:
Relevant utbildning inom IT 
Flytande i svenska och engelska, tal och skrift 
Körkort B 
 
Det är meriterande om du även har:  
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter 
Erfarenhet av migrationsprojekt och Intune 
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.  
  
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: IT-tekniker 
Placering i organisationen: Huvudkontoret 
Rapporterar till: Insamlings- och kommunikationschef 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning 
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse. 
 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Projektkoordinator till Hjärterum

Ungdomssekreterare, socialtjänst
Läs mer Nov 24
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad! 

Om tjänsten? 
Idag saknar fler göteborgare än någonsin tidigare en fast punkt i tillvaron. För dem präglas vardagen av korttidsboenden och tillfälliga adresser. Hjärterum syftar till att söka och finna lediga utrymmen hos privatpersoner, fastighetsägare och företag i och runt om Göteborg. Kvadratmetrar som kan förvandlas till ett hem. Det kan vara en vind, en källare, ett Attefallshus, hela eller delar av en bostad. Verksamheten innebär att skapa innovativa boendemöjligheter, och att därefter matcha rätt hyresgäst.? 

Vi söker nu en projektkoordinator till Hjärterum, då en utav våra kollegor ska vara föräldraledig.  Du kommer att arbeta tillsammans med en arbetsgrupp som består av representanter från Räddningsmissionen och kommunen. Tjänsten är ett vikariat om 75% med start 1 februari 2022 och slut 30 september 2022, det finns eventuellt möjlighet till förlängning. 

Arbetsuppgifter? 
Du arbetar till stor del med uppsökande verksamhet där du skapar förtroendefulla relationer till hus- och fastighetsägare. En del av arbetet innebär också att möta människor i social utsatthet. Du kommer även att vara delaktig i det kommunikativa arbetet kring Hjärterum, till exempel genom att skriva debattartiklar och presentera verksamheten i olika sammanhang. 

Du kommer även att:? 
- Identifiera och söka upp nya potentiella hyresvärdar? 
- Matcha bostäder med målgruppen? 
- Samverka med externa parter såsom socialtjänst etc.? 
- Följa upp hyresobjekt och att se till att hyresgäster följer avtalet
- Vägleda målgruppen i sådant som ingår när man har en egen bostad, såsom att teckna försäkringar, elavtal etc.? 
- Arbeta med uppföljning, utvärdering och utveckling av arbetssätt? 

Vi söker dig som har: 
- ?erfarenhet av socialt arbete? 
-? körkort B? 
-? mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då detta kan krävas i kontakt med hyresvärdar, kollegor, målgrupp och i avtalsskrivning.? 

Som person är du driven och kreativ och motiveras av att jobba mot uppsatta mål. Du trivs när arbetsuppgifterna är varierade och är van att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Ditt hjärta klappar för socialt arbete och du har en god förmåga till att skapa förtroendefulla relationer till såväl målgrupp, externa aktörer som fastighetsägare. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med och kan stå bakom Räddningsmissionens värdegrund. 
 
Förmåner i tjänsten
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
 
Har du frågor om tjänsten?
Välkommen att kontakta projektledare Arash Mansouri, arash.mansouri@raddningsmissionen.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Engagerad enhetschef till våra gruppboenden

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Okt 27
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Tillsammans gör vi skillnad!

Om arbetsplatsen: Räddningsmissionen driver två bostäder med särskild service med totalt 20 platser för personer med psykisk funktionsnedsättning. Verksamheterna är belägna i Majorna och i Vasastan.
Vi ser varje brukare som unik och arbetar enligt IBIC och för oss är det en självklarhet att brukardelaktighet får utrymme för såväl individ, som på verksamhetsnivå. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. I våra gruppbostäder har vi en gemensam vision om att vara det självklara valet vid placering inom BMSS i Göteborg. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete.
 
Vi erbjuder: Ett prestigelöst och roligt uppdrag som enhetschef för våra gruppbostäder. Du erbjuds att leda 21 drivna medarbetare, inklusive två samordnare med god vana av verksamheterna. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med nära till skratt och humor. Du välkomnas in i två stabila, trygga boenden, där både brukare och personal trivs och mår bra!
I din roll som enhetschef är du också med i ledningsgruppen för idéburen välfärd. Ledningsgruppen genomsyras av organisationens värdegrund och samverkan mellan verksamheterna är en självklarhet. Vi arbetar utifrån ett tillitsbaserat ledarskap. Du erbjuds extern chefshandledning med organisationspsykolog en gång i månaden, friskvårdsbidrag, psykosocialt samtalsstöd, via telefon, dygnet runt, samt en närhet till stödfunktioner inom organisationen.
 
Vi söker nu: En engagerad ledare med högskoleutbildning inom socialt arbete, omvårdnad, beteendevetenskap eller likvärdig utbildning. Du skall tidigare ha arbetat som chef där personal, budget- och arbetsmiljöansvar ingått. Du har minst två års erfarenhet av att leda verksamhet inom funktionshinderområdet och har god erfarenhet av lagstiftning inom SoL, LSS och HSL.
 
Det är meriterande om du tidigare arbetat som chef inom BMSS.
 
Våra medarbetare önskar en ledare som prioriterar gemenskap, relationer och ett nära ledarskap. Du skall vara trygg och ha förmåga att skapa medarbetarengagemang i de grupper du leder.
 
Idéburen vård och omsorg är unik därför att: Vi ser våra brukare och medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. Majoriteten av de verksamheter vi driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang. Tillsammans strävar vi mot att fullborda vår vision om Göteborg som en stad där ingen lämnas utanför och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Fakta om tjänsten:
Omfattning: 100%
Tjänsteställe: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsättning: Omgående
Rekrytering: Vi tillämpar löpande rekrytering.
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 
Längtar du efter att ha ett meningsfullt arbete? Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som utgångspunkt, och bidra till vår relationsfrämjande kultur? Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? 
 
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Undersköterska natt till idéburet psykiatriboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Sep 14
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund.
Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.
Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten.
Tillsammans gör vi skillnad!

Undersköterska natt till idéburet psykiatriboendeVi erbjuder:
Kollektivavtal. Friskvårdsbidrag. Metodhandledning av stödpedagog i verksamheten, Personalhandledning av organisationspsykolog, digital signering, tillgång till chef i beredskap dygnet runt samt stöd av sjuksköterskejour med god kännedom om varje brukare. Vi erbjuder också ett tillitsbaserat ledarskap, en dynamisk arbetsgrupp med goda kollegor och en bra arbetsmiljö.
 
Vi söker:
Engagerad undersköterska, med vilja att bidra till vår vision.
Arbetstiden är förlagd natt, 83,3%, tillsvidare- med provanställning, med tillträde under hösten 2021.
Vi önskar att du som söker har erfarenhet av arbete på bostad med särskild service, LSS, syntolkning/ledsagning, vana av att hantera lift.
 
Det är meriterande om du har vidareutbildning inom psykiatri.
 
Vad vi gör:
I vår gruppbostad ger vi stöd och omvårdnad till personer med psykiska funktionshinder. Vi drivs av att se varje brukare som unik och samarbetar för att utveckla hållbara och gemensamma förhållningssätt som fungerar, tillsammans med våra brukare. Vi arbetar tätt med varandra med stöd av närvarande ledarskap och en ambition om att vi vill vara Göteborgs främsta psykiatriboende, med våra boendes bästa för ögonen.
 
Idéburen vård och omsorg är unik därför att:
Vi ser våra medarbetare som vår största tillgång. Vår förmåga att samarbeta över gränser gör att vi tillsammans kan bidra till att göra Göteborg till en varmare stad. I vår organisation finns verksamheter som arbetar med bland annat psykiatri, boendelösningar, med skola och för att skapa trygga uppväxtvillkor, med social planering, med arbetsträning, med insatser för att bekämpa matfattigdom, med daglig verksamhet och med att vara röstbärare för personer som lever i utsatthet. Majoriteten av de verksamheter vi driver idag har vuxit fram ur våra medarbetares höga engagemang, där organisationen stöttat någon att förverkliga en egen idé, i syfte att förbättra staden vi lever i. Tillsammans hjälps vi åt att fullborda vår dröm om Göteborg, som en stad där ingen lämnas utanför, och där alla människor kan leva ett värdigt liv.
 
Är du intresserad av att jobba med vår värdegrund som grund, och bidra till vår relationsfrämjande kultur?
Vill du växa tillsammans med en organisation som gör skillnad för andra? Längtar du efter att ha ett meningsfullt arbete?
 
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Praktikant till Kommunikation & Insamling

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Sep 7
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, att alla människor har rätt till ett värdigt liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också arbetstränande och volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Är du vår nästa praktikant?Ett värdigt liv för alla.
När vi letar efter praktikanter söker vi dig som delar denna vision med oss. Som praktikant hos oss är du med och gör Göteborg till en bättre plats för alla och att du samtidigt får utvecklas inför ditt framtida arbetsliv inom kommunikation, marknadsföring och insamling.  

Nu söker vi en praktikant/praktikanter till vårt kommunikation- och insamlingsteam, på heltid eller deltid. Vi söker en praktikant som kan vara hos oss under hela eller delar av höstterminen. Under hösten och vintern ligger vårt fokus framförallt på vår julkampanj där du kommer få en givande och viktig roll. Vi erbjuder dig en meningsfull praktikplats där du får chans att utvecklas inom flera olika områden såsom kommunikation, marknadsföring och insamling. Inte minst genom sociala och digitala medier. Du blir under din tid hos oss handledd av erfarna kommunikatörer. Vi utgår ifrån vad du är extra intresserad av och skapar tillsammans en plan för din tid hos oss. 
 
Som praktikant hos oss kommer du till exempel att: 
• vara med och arbeta med texter  
• arbeta med insamlingskampanjer  
• arbeta med marknadsföringskampanjer  
• uppdatera vårt flöde i sociala medier  
• vara med och utveckla våra företagssamarbeten
• filma och fota för sociala medier  
• hjälpa till med olika brevutskick
• uppdatera vår hemsida
• skapa berättelser och vara en röst för utsatta personer i Göteborg  
• vara med och ta fram grafiskt material 
• vara med i vårt opinionsbildningsarbete 

Vi söker särskilt dig som är :
• Duktig på att skriva
• Har bra koll på sociala medier
• Självgående och ansvarstagande
• Flexibel  
• Intresserad av människor och socialt arbete  
• Kreativ och lösningsfokuserad  

Ett plus är om du också har erfarenhet av:
·       Indesign och Premiere Pro
·       Google Analytics

 
Ansökan 
Vi vet av tidigare erfarenhet att du får ut mest av att praktisera hos oss om du kommer direkt från skolan med fräscha kunskaper och idéer som du vill omsätta i praktiken. Vi ser fram emot ett gott samarbete för att utvecklas tillsammans!   
 
Praktiken är obetald.

Varmt välkommen med din ansökan!  

För mer information, kontakta:  
Katerina Ingenlath, Kommunikations -och insamlingschef 
katerina.ingenlath@raddningsmissionen.se

Ansök nu

Redovisningsansvarig

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 25
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, att alla människor har rätt till ett värdigt liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.
Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också arbetstränande och volontärer. Våra huvudmän är 32 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Läs gärna mer på vår hemsida https://raddningsmissionen.se/.


I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

 
Tycker du om att axla rollen både som expert och som ledare? Drömmer du också om en stad där ingen lämnas utanför och vill vara en del i en verksamhet med stort driv, engagemang och hjärta? Då ska du fortsätta läsa!
 
Räddningsmissionen är en innovativ organisation som befinner sig i en expansiv fas. Med detta växer behovet av utveckling inom redovisningsområdet. Det är en spännande organisation i skärningspunkten mellan kyrka, kommunen och näringslivet. Vi har en komplex intäktsstruktur där vi kan sägas bestå av två delar: den ena är verksamheter som finansieras av insamlade medel, bidrag och projektmedel medan den andra är verksamheter som finansieras av det offentliga i upphandlade avtal. Organisationen vilar på kristen grund och vi arbetar varje dag med visionen: ”ett värdigt liv för alla”.
 
Som redovisningsansvarig ansvarar och leder du arbetet med det löpande redovisningsarbetet inklusive bokslut och rapportering. Du är en del av organisationens ekonomiteam och ansvarar för förvaltning och utveckling av Räddningsmissionens bokslutsprocess. Tillsammans med Ekonomichef och Controllers deltar du i verksamhetens budget och prognosarbete. Du fungera också som bollplank i en expertroll avseende redovisning, skatt och moms för ledning och verksamheten. Tillsammans med ekonomichefen utbildar och coachar du verksamhetens ledare och personal inom redovisning och ekonomistyrning. 
Vi letar efter dig vill arbeta med att stödja organisationens expansion och utveckling av nya verksamheter. Du är trygg i att dela med dig av din kunskap och är villig att pröva nya vägar allt eftersom organisationen växer.   
 
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningsansvarig:
®     Tillsammans med övriga medarbetare sköta den löpande redovisning samt månatligt bokslut  
®     Planera och driva arbetet med årsbokslut och årsredovisningsarbetet 
®     Utveckla verksamhetens redovisningsstruktur tillsammans med ekonomichefen.  
®     Ansvara för redovisningsmodulerna i Räddningsmissionens enheters ekonomisystem 

Vi söker dig som har:
®     Minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom redovisning och bokslut. 
®     Noggrannhet, förmåga att organisera och strukturera administrativa områden samt leda och coacha medarbetare. 
®     Intresse och förmåga att driva utveckling inom administrativa processer i blandad och komplex verksamhetsstruktur. 
®     God teoretisk kompetens inom K3-regelverket och tillämpning inom bolagsredovisning och motsvarande för ideella föreningar. 
®     Kompetens inom koncernredovisning. 
®     God kompetens inom skatt och momshantering. 
®     God kompetens inom olika typer av redovisningssystem (Hogia Ekonom, Fortnox). 
®     Mycket god kompetens i Office paketet.  
®     Hög servicekänsla. 

Personliga egenskaper
För att trivas på Räddningsmissionen behöver du vara trygg i din kompetens och generös med din kunskap. Du är nyfiken till din natur och ser det som en utmaning att sätta dig in i alla bolag och projekt som Räddningsmissionen bedriver. Du är kommunikativ och förtroendeingivande samtidigt som du också är lyhörd och kan lyssna till såväl ledning som medarbetare.
Det är meriterande om du har förståelse för arbete i ideellt präglade organisationer och socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 
 
Vad erbjuds du hos Räddningsmissionen?
®     Som Redovisningsansvarig får du vara med om en utvecklingsresa och du blir en viktig del i denna.
®     Du blir en del av en organisation med ett syfte att skapa ett medmänskligare samhälle, tillsammans med drivna, engagerade
        och kompetenta medarbetare
®     En arbetsplats som genomsyras av generositet, glädje och ödmjukhet.
 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt.?Vi följer kollektivavtalet för Vård och omsorg.
Inför anställning tar vi referenser samt?begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
 

Placeringsort: Göteborg
 
Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
I denna rekryteringsprocess samarbetar Räddningsmissionen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Ansök nu