Ideella Fören Göteborgs Räddningsmission Med Fir jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Ideella Fören Göteborgs Räddningsmission Med Fir i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Verksamhetschef Kyrka och mötesplatser

Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg
Läs mer Jul 4
Nu söker vi en verksamhetschef till området Kyrka och mötesplatserRäddningsmissionen har djupa rötter, formade av engagerade människor i nära relation med församlingar i Göteborg. Vi söker en ledare som har förmåga, vilja och kraft att leda och starta diakonala verksamheter som bidrar till vår vision om att alla människor har rätt till ett värdigt liv. I vår strategi utgår vi från en bibelvers från boken Jeremia: "Gör allt för att staden jag har sänt er till ska blomma, och be till Herren för den, ty dess välgång är er välgång." Vi vill göra allt vi kan för att i samverkan med det offentliga, civilsamhälle, församlingar, näringsliv och enskilda skapa en socialt hållbar stad.  
 
Om tjänstenI tjänsten ingår att ha ansvar över Frukostcafé, Gatukyrka och NAV-pastorer samt att utveckla diakonalt arbete i dialog med församlingar i Göteborg. Kyrkan spelar en stor roll både för enskilda individer och för samhället, och vi önskar bidra till att ytterligare stärka församlingars diakonala arbete i Göteborg.
Vi arbetar såväl med akuta insatser som med långsiktig social förändring, med hjälp av länkning, och socialt arbete med fokus på metodutveckling. Områdena är av olika karaktär men förenas i att också tydligt möta människors andliga och existentiella behov.
Det sociala området finansieras till stor del av gåvomedel men kan även innehålla offentliga bidrag, projektmedel samt Idéburna Offentliga Partnerskap.  Räddningsmissionens verksamheter med mötesplatser och kyrka omsätter ca 8.3 miljoner, har 11 tillsvidareanställda plus visstidsanställda och volontärer. De flesta medarbetare har utbildning inom antingen socialt arbete och/eller teologi.
Vi söker dej För att lyckas i ditt uppdrag har du utbildning inom socialt arbete och/eller teologi. Vi vill även att du har erfarenhet av att arbeta i, eller samarbeta med, församlingar samt vana att samverka med olika aktörer och utifrån olika logiker. Det är viktigt att vara ekumeniskt sinnad - att se det goda i olika kristna (men också andra religiösa) traditioner.
 
Rollen ställer höga krav på samverkan såväl internt som externt, därför är det viktigt att du är en person som tycker om att arbeta tvärsektoriellt och är van att bygga tillitsfulla relationer utifrån samarbeten. Vi vet att vi gör skillnad, men att vi behöver stort tålamod i de frågor vi driver. Därför söker vi dig som är beredd att hålla i och hålla ut.  
Vi söker dig som har en förmåga att härbärgera möten med människor i affekt, och en vana att stötta medarbetare i svåra situationer. Vi tror att du kommer att trivas bäst i rollen om du är en trygg person som är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande, eftersom hot och våldssituationer kan förekomma i verksamheterna.
 
Krav 
• Formell utbildning: Högskole-/universitetsnivå som socionom, beteendevetare, präst, pastor, diakon, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
• Erfarenhet av socialt arbete
• Erfarenhet av att leda verksamheter inom sociala/diakonala frågor. 
• 3-5 års dokumenterad erfarenhet som ledare med personalansvar. 
• Goda kunskaper i ekonomi samt erfarenhet av budgetansvar.
• Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska 

 
Det är meriterande om du har erfarenhet av...
• att handleda personal i socialt arbete bland människor i utsatthet 
• ledarskap inom civilsamhälle/kyrka 
• projektledning 
• uppstarter och entreprenörskap 
• nätverkande med församlingar i Göteborg

Bra att veta Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.  
 
Befattning: Verksamhetschef kyrka och mötesplatser
Arbetsställe: Centrala Göteborg  
Rapporterar till: Områdeschef sociala området 
Omfattning: 100% 
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning 
Tillträde: från oktober 2024 
Rekrytering: Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Kollektivavtal: Vi är anslutna till Fremia med kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag.
Varmt välkommen med din ansökan! 

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Medarbetare till MatRätt Rannebergen

Butikssäljare, dagligvaror/Medarbetare, dagligvaror
Läs mer Jul 8
Om MatRättMatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn; all mat som levereras till oss är donationer från olika grossister och företag. Vi finns i Flatås, Rannebergen och på Wieselgrensplatsen. Våra butiker erbjuder även arbetsträning och vill vara en arbetsplats där människor kan ta steg för att närma sig den ordinarie arbetsmarknaden. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framförallt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö!
 
Nu söker vi tre nya butiksmedarbetare! 
 
Om tjänsten Som medarbetare på MatRätt arbetar du tätt tillsammans med butiksteamet i syfte att göra Maträtt till en butik som på allra bästa sätt bidrar till värdiga liv. På vår arbetsplats är en arbetsdag aldrig den andra lik, mötet med kunderna är en stor del av arbetsdagen vilket skapar dynamik- vi är i ständig rörelse. Vi som jobbar här är en härlig blandning av ordinarie anställda, arbetstränande, ungdomsanställda och volontärer. För oss är målgruppen alltid nummer ett och vi brinner för det personliga mötet, som vi tror kan bidra till förändrade liv. Läs gärna mer om oss på www.raddningsmissionen.se/matratt 
 
Arbetsuppgifter
• kassaarbete
• varumottagning och lagerhantering
• upplockning/frontning av varor
• entrévärd som välkomnar kunder till butiken
• hålla rent och snyggt i butiken under öppettid
• kundmötet -alltid ha en värdigt och respektfullt bemötande i ögonhöjd

 
Vi söker dig som... 
...brinner för möten i ögonhöjd och vill göra skillnad i samhället på ett praktiskt sätt. Du är serviceminded och tvekar inte att hugga i där det bäst behövs. Du sätter högt värde på ett gott bemötande, är trygg och har förmåga att härbärgera mötet med våra kunder, som lever i stundtals utsatta livsmiljöer. För att trivas hos oss tror vi att du ska vara en person som gillar högt tempo och varierande arbetsdagar där vi tillsammans är medskapare av verksamheten. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
 
Vill att du har
• erfarenhet av arbete i butiksarbete

• erfarenhet av kassaarbete

• kommunicerar väl på svenska i tal och skrift

 
Det är meriterande om du även har
• Har godkänd och avslutad gymnasieutbildning

• Har B-körkort               

• Har god planeringsförmåga

• Är flerspråkig


 
Bra att veta
Befattning: Butiksmedarbetare
Rapporterar till: Butikschef
Geografisk placering: Rannebergen
Omfattning: 70%
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 9 september eller enligt överenskommelse
Rekrytering: Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg.
 
 Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Liv Södahl, Butikschef


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 34 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

raddningsmissionen.se

Ansök nu

Praktikant på HR med inriktning mot rekrytering

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Maj 15
Om oss 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vi är en innovativ organisation som vuxit mycket det senaste året och som i dagsläget har ca 250 månadsanställda medarbetare. Vi är ett HR-team på fyra personer som stöttar chefer på ett 30-tal olika verksamheter runt om i Göteborg. 
 
Nu söker vi dig som vill göra en rolig och meningsfull praktik hos oss på HR-avdelningen med inriktning mot rekrytering. 
 
Arbetsuppgifter
Hos oss på HR introduceras du i rekryteringsprocessens alla steg. Du kommer också få en inblick i det övriga HR-arbetet på Räddningsmissionen. Vi kommer att ge dig en introduktion i HR-yrket i det stora hela och även låta dig stötta upp och bidra i våra aktuella HR-processer. Vi vill ständigt utvecklas och vara uppdaterade och ser därför gärna att du som praktikant vill bidra med dina färska kunskaper från utbildningen. 

Du kommer inkluderas och vara en del av oss i HR-teamet och få en god inblick i rekryteringsspecialistens arbete med bland annat rekrytering och introduktionsaktiviteter för nya medarbetare. 

Du har
• en pågående utbildning inom HR där praktik ingår i utbildningen.
• goda kunskaper i svenska 

 
För att trivas hos oss tror vi att du är strukturerad, nyfiken och glad person som känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska få det
stöd du behöver i ditt lärande tror vi att du är en närvarande, aktivt deltagande, initiativrik person som ständigt vill lära dig. Samtidigt kommer vi ta stor hänsyn till dina praktikmål för att säkerställa att du uppnår syftet med din praktik. 
 
 
Bra att veta
Geografisk placering: Centrala Göteborg
Tidsperiod: Hösten 2024
Omfattning: 80-100% För oss är det viktigt att du trivs och är därför anpassningsbara med både tidsperiod och omfattning för din praktik, även om vi önskar att du är minst 10 veckor sammanhängande hos oss. 
Lön: Då vi förutsätter att din praktik sker inom ramarna för din utbildning utgår ingen lön eller annan ersättning.
 

Vid frågor är du välkommen att kontakta: 
Emma Nilsson, Rekryteringsspecialist Räddningsmissionen
emma.nilsson@raddningsmissionen.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Speciallärare till Communityskolan Tynnered

Speciallärare
Läs mer Maj 21
• Speciallärare till Communityskolan Tynnered 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! 
 
Om Communityskolan 
Räddningsmissionen öppnade Communityskolan Tynnered i augusti 2021 och har ca 150 elever i årskurs 7-9. ?Vi är en liten skola, där alla lär känna varandra. Vi arbetar uthålligt och har ett starkt fokus på lärande, kunskap och bildning. Vi arbetar dedikerat för att eleverna ska få den bästa förberedelsen för gymnasiet, vilket är en utmaning när vi tar emot våra elever först i årskurs 7.  Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever. 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete. 
 
Arbetsuppgifter 
Som speciallärare på Communityskolan arbetar du med elever, både i klassrummet men även i mindre grupp. En stor del av arbetet utgörs av färdighetsträning, framför allt läsning och skrivning. Eftersom insatserna främst inriktar sig på svenska vill vi att du har erfarenhet och kompetens som speciallärare med insatser i svenska.  
 
Som speciallärare ingår du i elevhälsoteamet. Eftersom ditt arbete främst är direkt riktat till elever, eller grupper av elever, samarbetar du även nära andra kollegor. Du behöver ha god förmåga att möta elever och vårdnadshavare, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att möta liknande elevgrupper.   
 
Vi söker dig som...? 
Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet 
Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar 
Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling 
Är uthållig och en god samarbetspartner som kan möta barn och vuxna i olika sammanhang och situationer 
Brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang 
 
Vi vill att du 
• Är utbildad speciallärare eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
• Erfarenhet av att arbeta specifikt med insatser i det svenska språket 
• Har tidigare erfarenhet av liknande elevgrupper. 
• Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och är trygg i din roll 
 
?Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag.? 

 
Förmåner i anställningen ? 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.? 

Bra att veta 
Befattning:?Speciallärare  
Placering i organisationen:?Communityskolan Tynnered 
Rapporterar till:?Rektor  
Omfattning:?80% 
Anställningsform:?Tillsvidare, med sex månaders provanställning.? 
Tillträde:?Augusti 2024 
Kollektivavtal:?Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor.? 
Rekrytering:?Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.? 

Varmt välkommen med din ansökan!? 

Ingrid Lindblad, Rektor
 
Vi undanbeder oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering. 


Communityskolan Tynnered drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 240 medarbetare och ca: 300 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer.
Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Textil- och träslöjdslärare till Communityskolan i Tynnered

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Maj 22
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår
vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om Communityskolan
Communityskolan Tynnered öppnade i augusti 2021 och är en 7-9 skola med ca 130 elever som har ett starkt fokus på lärande, kunskap och bildning. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever. Skolan är ickekonfessionell, dvs har ingen religiös inriktning.
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete. 

Om tjänsten
Som lärare är ditt viktigaste uppdrag att undervisa, men vi ser att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Tynnered.
Förutom att undervisa ingår det att vara del i ett arbetslag med de gemensamma arbetsuppgifterna samt vara klassföreståndare. Textilslöjden kommer bedrivas i en ny utrustad textilslöjdssal och träslöjden i en utrustad träslöjdssal som vi hyr tid i.

 
Vi söker dig som...
• Har behörighet i slöjd
• Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet.
• Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar.
• Brinner för lärande,kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang.
• Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap, är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet.
• Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling och har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang.
• Har en nybyggaranda där du vill vara med och bygga upp strukturer och rutiner som är hållbara över tid.
• Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll.
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
 
Bra att veta:
Befattning: Slöjdlärare i både textil och trä. 
Placering i organisationen: Communityskolan Tynnered 
Omfattning: 100%
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Augusti 2024
Kollektivavtal:Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
 
Förmåner i anställningen
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
 
Inför din anställning
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Har du frågor kring tjänsten? 
Kontakta rektor Ingrid Lindblad:
ingrid.lindblad@communityskolan.se
 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Vi undanbeder oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering. 
 
 Communityskolan Tynnered drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 240 medarbetare och ca: 300 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer.
Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Grundskollärare år 7-9 svenska/sva i kombination med idrott Tynnered

Ämneslärare, 7-9
Läs mer Apr 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår

vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om communityskolan
Communityskolan Tynnered öppnade i augusti 2021 och  är en 7-9 skola med ca 130 elever.
Communityskolan har ett starkt fokus på lärande,kunskap och bildning. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever.
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete och de organiseras och styrs av communityansvariga
 
 
Räddningsmissionen har kompetens och erfarenhet av att leda arbete med trygga och tydliga ramar i en föränderlig värld och i osäkra situationer. Communityskolan Tynnered har ett kontinuerligt arbete för att främja studiero och trygghet och arbetar inom metoden PALS.

Räddningsmissionen har under flera år gett stöd till skolor genom bland annat läxhjälp, scoutverksamhet, samt olika typer av stöd till familjer och barn t.ex. i Biskopsgården, Lövgärdet och Tynnered. Att lyssna till barn och föräldrars drömmar om framtiden och förändring har gett oss lärdomar i hur vi ska utveckla vår egen skola.
 
Skolan är ickekonfessionell, dvs har ingen religiös inriktning.

 

 

Om tjänsten

Som lärare är ditt viktigaste uppdrag att undervisa, men vi ser att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Tynnered.

Förutom att undervisa ingår det att vara del i ett arbetslag med de gemensamma arbetsuppgifterna samt vara klassföreståndare. 

 

 

Vi söker dig som... 

* Har behörighet i svenska/svenska som andraspråk i kombination med idrott och hälsa, spanska eller musik åk 7-9.

* Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet.

* Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar.

* Brinner för lärande,kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang.

* Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap, är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet.

* Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling och har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang.
* Har en nybyggaranda där du vill vara med och bygga upp strukturer och rutiner som är hållbara över tid.


Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll.

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

 

Bra att veta
Befattning: Lärare åk 7-9 i svenska/SVA i kombination med idrott och hälsa, spanska eller musik
Placering i organisationen: Communityskolan Tynnered 
Omfattning: 100%

Anställningsform: Tillsvidare, start med sex månaders provanställning. 
Tillträde: 8 Augusti 2024
Kollektivavtal:Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
 

Förmåner i anställningen

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
 
Inför din anställning
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Har du frågor kring tjänsten? 
Välkommen att kontakta rektor Ingrid Lindblad:

ingrid.lindblad@communityskolan.se

 
Varmt välkommen med din ansökan!  
 
Vi undanbeder oss erbjudanden från bemannings- och rekryteringsföretag i denna rekrytering. 
 

 

 


Communityskolan Tynnered drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 240 medarbetare och ca: 300 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer.
Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Specialpedagog till Communityskolan Gårdsten

Specialpedagog
Läs mer Apr 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om Communityskolan
Räddningsmissionen öppnade Communityskolan Gårdsten i januari 2023 och har ca 300 elever i årskurs F-9.  Skolan har ett starkt fokus på lärande, kunskap och bildning samt genomsyras av värme, studiero, elevfokus och mycket höga skolresultat. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever.
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete.
Arbetsuppgifter
Som specialpedagog på Communityskolan arbetar du i nära samverkan med elevhälsan samt med ämneslärare och mentorer för att stödja eleverna i sin utveckling och i sitt lärande. Du identifierar, analyserar och deltar i arbetet med att undanröja hinder och orsaker till svårigheter i undervisning och lärandemiljöer och verkar för att skapa och utveckla goda lärmiljöer för alla elever. 
I arbetsuppgifter ingår även att:
• utföra observationer och pedagogiska utredningar som en del i arbetet med att ta fram åtgärdsprogram
• göra pedagogiska kartläggningar/utredningar på individ- och organisationsnivå såsom tex screeningtest i svenska
• vara rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, andra berörda yrkesutövare samt föräldrar
• ansvara för skolans kompensatoriska hjälpmedel. 
 

Vi söker dig som... 
• Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet
• Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar
• Brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang
• Är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn
• Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling

Vi vill att du
• Är behörig specialpedagog
• Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang
• Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och är trygg i din roll Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
 
Bra att veta
Befattning: Specialpedagog
Placering i organisationen: Communityskolan Gårdsten
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: 60 %
Anställningsform: Tillsvidare, med sex månaders provanställning. 
Tillträde: Augusti 2024
Kollektivavtal: Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 
Rekrytering: Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Mariam Sbihi, Biträdande Rektor på Communityskolan Gårdsten
 


Communityskolan Gårdsten drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 240 medarbetare och ca: 300 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer.
Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Familjestödjare till Solrosen i Göteborg

Socionom
Läs mer Apr 10
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om tjänsten 
Nu söker vi en ny familjestödjare till vårt team i Solrosen i Göteborg! Solrosen riktar sig till barn och ungdomar som har en familjemedlem, eller annan nära anhörig, som är i fängelse eller på annat sätt är/eller har varit frihetsberövad.
 
Solrosen arbetar utifrån FN:s barnkonvention med utgångspunkt i artikel 3 om barns bästa. Verksamheten erbjuder en trygg plats där barn och ungdomar kan få möjlighet att sätta ord på vad man känner och tänker om att ha en frihetsberövad familjemedlem. Solrosen erbjuder även stöd till barnens vårdnadshavare och andra vuxna runt barnet. Stödet ges både individuellt och/eller i grupp och kan innebära både korta och längre kontakter. Utöver detta erbjuder verksamheten en öppen mötesplats samt läger och andra lov-aktiviteter. Mer info om Solrosen hittar du här: www.raddningsmissionen.se/solrosen

 
Som medarbetare i Solrosen är du en ambassadör för din verksamhet och för Räddningsmissionen och är med och formar verksamhetens utveckling och framtid. Du kommer att jobba nära ytterligare en familjestödjare. Du har även gemensam handledning tillsammans med fler kollegor i Solrosen i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som familjestödjare har du ett varierande arbete. Du kommer bland annat att:
• arbetar med barn individuellt och i grupp
• ha föräldrasamtal och hålla i anhöriggrupper
• samverka med andra, såsom informera och handleda socialtjänst eller nätverka med andra aktörer.
• vara med och tillsammans med kollegor driva opinionsfrågor inom området
• arbeta uppsökande på anstalter och häkten med att ge information om Solrosens verksamhet och erbjuda föräldrastödjande samtal

I din roll kan det även förekomma vissa kvalificerade administrativa arbetsuppgifter, som tex ansökningar och återrapporteringar.
 
Vi söker dig som... 
Är en trygg och självständig person som är van att driva utvecklingen framåt i ditt arbete. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och att skapa förtroende hos de vi finns till för, samverkanspartners och kollegor. För att lyckas bra i rollen är det även viktigt att du är en god lyssnare och har humor! Det är även viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter i en dynamisk organisation, och att du inte räds att tala inför människor. 
 
Vi vill att du...
• Är socionom, eller har annan likvärdig utbildning, inom beteendevetenskapliga och/eller pedagogiska området.
• Har minst fem års arbetslivserfarenhet
• Har minst två års arbete med barn och/eller unga i utsatta livssituationer alternativt arbete med föräldrastöd
• Tidigare har arbetat med stödjande samtal
• Har en förmåga att uttrycka och formulera dig i tal och skrift
• Har B-körkort till manuell bil

Det är meriterande om du även har  
• kännedom och engagemang kring barns rättigheter
• har en steg 1 utbildning eller motsvarande
• erfarenhet av samarbete med myndigheter eller andra professionella samarbetspartners. 

 Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund. 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Bra att veta
Befattning: Familjestödjare
Arbetsställe: Göteborg
Rapporterar till: Verksamhetschef
Omfattning: 100 % 
Anställningsform: Tillsvidare med start 6 månaders provanställning
Tillträde: 1 September 2024
Arbetstid: Främst dagtid, men viss kvällsarbete förekommer.
Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar kollektivavtal Hälsa, vård och övrig omsorg.
Rekrytering: Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Varmt välkommen med din ansökan!
Madeleine Forsén,


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Vikarierande Behandlingsassistent till Boende Vasa

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Mar 27
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba som vikarierande behandlingsassistent på Boende Vasa tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! 

 
Om verksamheten

Boende Vasa ligger mitt i Vasastan och är ett kortsiktigt kollektivt boende med 20 platser för män och kvinnor med samsjuklighetsproblematik. Ett hemlikt boende med bemanning dygnet runt där vi stöttar och motiverar de som bor hos oss till ett självständigt och drogfritt liv. På Boende Vasa jobbar vi med lågaffektivt bemötande.


Arbetsuppgifter 
Som behandlingsassistent arbetar du stödjande och motiverande i den boendes olika processer mot ett så självständigt liv som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation, kartläggning av stödbehov, stödsamtal, ge stöd till sysselsättning och i vård-och myndighetskontakter. Du ger även stöd till att hantera ekonomi och den egna boendemiljön. Praktiska arbetsuppgifter så som viss matlagning och lättare in-och utflytt förekommer.

 
Vi söker dig som? 

Tillsammans med dina kollegor är du med och skapar en trygg boendemiljö där alla känner sig sedda och får stöttning i sina behov. Du har ett stort engagemang för målgruppen samtidigt som du kan dra gränser och förmedla dessa på ett professionellt sätt. Då visst ensamarbete förekommer, så som sovande jour, är det viktigt att du känner dig trygg med det, likaså att du har kompetens kring hur du arbetar för att motverka hot- och våldssituationer.

 

Vi vill att du har

·        utbildning inom socialt arbete eller liknande 

·        erfarenhet av att arbeta med personer med samsjuklighetsproblematik, missbruk och psykisk ohälsa. 

·        utbildning och eller erfarenhet av att jobba utifrån metoden lågaffektivt bemötande.

·        B-körkort 

 

Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete på boende med liknande målgrupp.

 

 

Bra att veta 

Arbetstid: Schemalagd dagtid, kväll och sovande jour 
Omfattning:85%, 

Anställningsform: Vikariat ett år eller längre

Tillsättning: 1 juli eller enligt överenskommelse 

Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar kollektivavtal Hälsa, vård och övrig omsorg.


 

Rekrytering

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund. 

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

 

Välkommen att kontakta Benjamin Wolfbrandt, enhetschef vid frågor! 

 

Benjamin.Wolfbrandt@raddningsmissionen.se 

 

Varmt välkommen med din ansökan!


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 34 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

raddningsmissionen.se

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Sommarvikarier till MatRätts butiker

Butikssäljare, dagligvaror/Medarbetare, dagligvaror
Läs mer Feb 23
Om MatRätt
MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn; all mat som levereras till oss är donationer från olika grossister och företag. I vår öppnar vi en tredje MatRättsbutik och finns då i Flatås, Rannebergen och på Wieselgrensplatsen. Våra butiker erbjuder även arbetsträning och vill vara en arbetsplats där människor kan ta steg för att närma sig den ordinarie arbetsmarknaden. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framförallt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö!

 

Nu söker vi butiksmedarbetare som vill arbeta i sommar! 

 

Om tjänsten 
Som medarbetare på MatRätt arbetar du tätt tillsammans med butiksteamet i syfte att göra Maträtt till en butik som på allra bästa sätt bidrar till värdiga liv. På vår arbetsplats är en arbetsdag aldrig den andra lik, mötet med kunderna är en stor del av arbetsdagen vilket skapar dynamik- vi är i ständig rörelse. Vi som jobbar här är en härlig blandning av ordinarie anställda, arbetstränande, ungdomsanställda och volontärer. För oss är målgruppen alltid nummer ett och vi brinner för det personliga mötet, som vi tror kan bidra till förändrade liv. Läs gärna mer om oss på www.raddningsmissionen.se/matratt 

 

Arbetsuppgifter• kassaarbete

• varumottagning och lagerhantering

• upplockning/frontning av varor

• entrévärd som välkomna kunder till butiken

• hålla rent och snyggt i butiken under öppettid

• kundmötet -alltid ha en värdigt och respektfullt bemötande i ögonhöjd


 

Vi söker dig som... 

...brinner för möten i ögonhöjd och vill göra skillnad i samhället på ett praktiskt sätt. Du är serviceminded och tvekar inte att hugga i där det bäst behövs. Du sätter högt värde på ett gott bemötande, är trygg och har förmåga att härbärgera mötet med våra kunder, som lever i stundtals utsatta livsmiljöer. För att trivas hos oss tror vi att du ska vara en person som gillar högt tempo och varierande arbetsdagar där vi tillsammans är medskapare av verksamheten. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  

 

Vill att du har
erfarenhet av arbete i butiksarbete
erfarenhet av kassaarbete• kommunicerar väl på svenska i tal och skrift


 
Det är meriterande om du även har
Har godkänd och avslutad gymnasieutbildning
Har B-körkort               
Har god planeringsförmåga
Är flerspråkig
 

Bra att veta
Befattning: Butiksmedarbetare
Rapporterar till: Butikschef

Geografisk placering: Arbete i samtliga tre butiker kan förekomma.
Omfattning: Varierande
Anställningsform: Timanställning, 
Tillträde: Du behöver kunna arbeta veckorna 25- 33.

Rekrytering: Sker löpande. 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Kollektivavtal:  Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg.

 

 Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!  


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 34 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

raddningsmissionen.se

Ansök nu

Handledare på Maträtt Rannebergen

Socionom
Läs mer Feb 22
Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt.

MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö! Idag har vi två, snart tre MatRättsbutiker, 

 

Vill du vara med som en viktig del i vårt arbete?

 

Nu söker vi en handledare till nya MatRätt på Rannebergen!

Som handledare arbetar du med deltagare såväl enskilt som i grupp. Arbetet följer en grundläggande metodik där kunskaper, färdigheter, vilja, motivation och styrkor tas till vara för att hitta varje persons unika nästa steg mot arbetsmarknaden. I ditt arbete ingår bland annat att aktivt coacha och stötta våra deltagare i att söka jobb som matchar var persons kompetens och förutsättningar genom att exempelvis hjälpa till med att skriva CV, stötta i den digitala ansökningsprocessen, intervjuträning med mera. 

 

Arbetsuppgifter

·         Planera, handleda och följa upp arbetsträning enligt framtagen metod för MatRätt

·         Tillsammans med deltagare upprätta och följa upp individuella genomförandeplaner 

·         Teckna avtal med uppdragsgivare samt kvalitetssäkra uppdrag 

·         Delta i drift och utveckling av verksamheten 

·         Marknadsföring av vår arbetsträning gentemot intressenter

·         Ordna studiebesök 

 

Vi söker dig som: 

Vill vara en viktig spelare i utvecklingen av vår verksamhet! För att lyckas med uppdraget som handledare tror vi att du är en erfaren, trygg, engagerad och driven person som orädd tar dig an utmaningar. Tjänsten innebär många kontaktytor så du behöver trivas med att möta nya människor och skapa relationer. Du har förståelse för människors olika förutsättningar och har god nytta av ett coachande förhållningssätt, en bra dos med tålamod och god förmåga att vara tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Vi tror också att du trivs med att planera och följa upp ditt arbete på ett strukturerat sätt och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. 

 

Vill att du har

·         Relevant utbildning och/eller erfarenhet av integrationsarbete på arbetsmarknaden. 

·         Erfarenhet av dokumentation och uppföljning 

·         Erfarenhet av metodarbete i utvecklande och lärande syfte

·         Mycket goda kunskaper i svenska språket, med tanke på dokumentationsarbete 

·         Utbildning i och erfarenhet av coachande eller motiverande samtal (MI) 

 
Det är meriterande om du även har  

·         Arbetat i en ledande roll

·         Kunskap om metoden Supported Employment 

·         Tidigare anställning eller uppdrag inom myndighet eller kommun.

 

Bra att veta:
Befattning: Handledare
Placering i organisationen: MatRätt Rannebergen Göteborg

Rapporterar till: Butikschef. 
Omfattning: 100 %                                                                                                                         

Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 


Förmåner i anställningen:

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och kostnadsfritt externt personalstöd via telefon för både arbetsrelaterade och privata frågeställningar.

                                                                                                                                             

Inför anställning:

Vi efterfrågar minst två referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.                                                                                                                                                

Frågor kring tjänsten? 

 

Välkommen att maila Josefine Söderman för frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen. 

josefine.soderman@raddningsmissionen.se 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Räddningsmissionen! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 34 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

raddningsmissionen.se

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Vikarierande Behandlingsassistent Ability

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 13
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. 

Vi tror att möten i ögonhöjd skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!? 

 

Vi söker dej som vill arbeta dagtid som behandlingsassistent på Ability! 

  

Om Ability 
Engelska ordet “ability” betyder förmåga eller möjlighet. Inom Ability ser vi möjligheten och 
förmågan hos de som andra gett upp hoppet om och som ofta själva gett upp om ett fungerande liv, med meningsfull sysselsättning, hem och gemenskap. 
 
Ability riktar sig till personer över 21år som är svårplacerade, spärrade och utstraffade med omfattande psykosocial problematik, substans- och alkoholsyndrom och/eller samsjuklighet. Vi strävar efter att inte skriva ut deltagare på grund av beteenden som var anledningen till att de blev inskrivna.
 
Vi arbetar lågaffektivt med ansvarsfulla och långvariga relationer där utrymme för personlig tillväxt erbjuds i trygg miljö. Abilitys arbetssätt är det som kännetecknar Räddningsmissionens kärna, flexibilitet och följsamhet inför människan vi möter, i kombination med en orubblig tro på att varje människa kan förändra sitt liv till det bättre. Vårt mål är att bryta hemlöshet, ensamhet och utanförskap genom hållbara bostadslösningar och inkluderande gemenskaper.  
Via Abilitys medarbetare får deltagarna stöd i alla sociala funktioner. Målet är att motverkas utanförskap och social isolering genom stärkt självkänsla, ökad egenmakt och en meningsfull tillvaro.

Om tjänsten 
I rollen som behandlingsassistent är du med när allt fungerar men du klarar också av att vara den yttersta tryggheten när allt brister för våra deltagare. Som medarbetare är du med på nära håll för att stödja och hjälpa våra deltagare i förändringsarbetet med självbilden. Du fungerar som kontaktperson, ger stöd kring vardagsstruktur, meningsfull fritid, friskvård och liknande hälsofrämjande aktiviteter samt matchar och ger aktivt stöd till meningsfull sysselsättning och arbetsträning. 

Vi söker dig som... 
...är trygg och stabil och har en förmåga att härbärgera mötet med människor i affekt. Vi önskar att du är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande. Vi tror att du kommer att trivas bäst i rollen om du är en trygg och orädd person eftersom hot och våldssituationer kan förekomma.

Stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.

Vi vill att du:


• är socialpedagog, fritidspedagog, socionom eller har likvärdig utbildning 

• har minst 3 års erfarenhet av socialt arbete

• har erfarenhet av dokumentation 

• uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift 


 

Det är meriterande om du även: 


• Har erfarenhet av eget tillfrisknande och kan använda erfarenheten som motivation och verktyg. Vi kräver minst 3 års tillfrisknande.Förmåner i anställningen 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.  

 

?Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag.

Bra att veta 
Befattning: Behandlingsassistent 
Omfattning: 100 % dagtid

Geografisk placering: Kvillebäcken, Hisingen i Göteborg
Rapporterar till: Verksamhetschef Patrick Hansén 
Anställningsform: Vikariat, 6 månader med chans till förlängning.

Tillträde: Så snart som möjligt efter överenskommelse 

Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar kollektivavtal Hälsa, vård och övrig omsorg.

Rekrytering: Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 34 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

raddningsmissionen.se

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Friskvårdskoordinator 50%

Friskvårdskonsult/Hälsovägledare
Läs mer Jan 16
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vi drömmer om en stad där ingen lämnas utanför. Där alla människor kan leva ett värdigt liv. I många av våra verksamheter möter vi socialt utsatta människor som kämpar. Därför har varma, välkomnande gemenskaper med möten i ögonhöjd varit grunden för vår verksamhet i över 70 år. Tillsammans kan vi göra Göteborg varmare och se till att fler människor kan leva ett värdigt liv och hitta ett sammanhang att kalla sitt eget. 

Om verksamheten
Under 2023 så startade Räddningsmissionen Göteborgs första sociala friskvårdscenter. Vi är idag en mötesplats med fokus på träning, hälsa och gemenskap där vi växer och utvecklas tillsammans. Vårt friskvårdscenter har blivit en mötesplats för många olika människor i tillfrisknande från bl.a. psykisk ohälsa, beroendeproblematik eller ensamhet och isolering. Verksamheten drivs till stor del av ett motiverat volontärteam. 
 
Nu söker vi dig som vill vara med att driva och samordna denna verksamhet! 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta med bemanning och samordning av volontärer, ansvara för administrativa uppgifter samt fungera som idrottsinstruktör. I rollen som idrottsinstruktör kommer du att hjälpa våra tränande att komma tillrätta i gymmet samt även leda gruppträningspass. Du kommer tillsammans med arbetsledare och verksamhetschef att ha stort inflytande över utformningen av verksamheten och framtida expansion. Du kommer också aktivt arbeta för att nå ut till våra målgrupper.
 
Vi söker dig som... 
...brinner för träning och hälsa och att motivera andra till en hälsosam livsstil. Du samlar gärna människor omkring dig och är duktig på att anpassa din kommunikation till olika grupper. Vi vill även att du är socialt engagerad med en förmåga att se, skapa kontakt och bygga relationer med våra tränande. Du trivs med att jobba självständigt och att driva en idé från tanke till handling.  


 Vi vill att du har ...• förmåga att bemöta olika typer av människor där relationsbyggande står i fokus

• erfarenhet av träning

• hjärta för socialt arbete?

• möjlighet att arbeta minst två eftermiddagar/kvällar per vecka

• goda kunskaper i svenska i tal och skrift?

• körkort? Det är meriterande om du även har• erfarenhet av socialt arbete 

• eftergymnasial utbildning om friskvård och hälsa

• erfarenhet av att arbeta med NPF-diagnoser

• personlig koppling till någon av våra huvudmän 
 


Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna.

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Bra att veta
Befattning: Friskvårdskoordinator
Rapporterar till: Verksamhetschef hemlöshet 

Geografisk placering: Centrala Göteborg
Omfattning: 50 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse 

Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Rekrytering:

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!? 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.? 

För frågor gällande tjänsten är du mer än välkommen att kontakta Kristofer Engstedt, friskvårdssamordnare på 0721 – 45 42 99 eller kristofer.engstedt@raddningsmissionen.se 


Varmt välkommen med din ansökan! 

 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet. Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Cafévärd till Räddningsmissionens hemlöshetsarbete

Kafébiträde/Konditoribiträde
Läs mer Jan 4
Cafévärd till Räddningsmissionens hemlöshetsarbete

 

Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla, som cafevärd på Vasagatans frukostcafé! 

 

Om tjänsten
Fyra dagar i veckan serverar vi på Vasagatans frukostcafé Göteborgs mest uppskattade grötfrukost till ett hundratal personer med olika bakgrund. Många lever i hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa, på flykt och i ensamhet. 
Förutom en ordentlig grötfrukost har våra gäster dessutom möjlighet att ta en dusch och tvätta sina kläder, samt få hjälp med kläder och skor i den mån vi har möjlighet. Vi erbjuder även hjälp med att ta kontakt med myndigheter, låna en telefon eller samtala om sin situation med oss som jobbar här.

 

Nu behöver vi stärka upp med en cafévärd som finns ute i cafét bland gästerna under öppettid. Du kommer tillsammans med dina kollegor ingå i ett team på 4 personer samt flera volontärer.
 

Vi söker dig som...
...är socialt engagerad och har en förmåga att se, skapa kontakt och bygga relationer med våra gäster. Du är trygg och stabil och har förmåga att härbärgera mötet med människor i affekt. 
Vi önskar även att du är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande. Du kan även arbeta praktiskt och ser vad som behöver göras. 

 

Vi vill att du:


• Har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete, missbruk och/eller psykisk ohälsa.

• Har minst 2 års erfarenhet av arbete med målgruppen

• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

• Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.


 

Förmåner i anställningen
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. 

 

Vi följer kollektivavtalet för Hälsa, vård och övrig omsorg

 

Bra att veta
Befattning: Cafévärd
Rapporterar till: Verksamhetschef Hemlöshet
Omfattning: Ca 50 %
Geografisk placering: Vasagatan 14
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetstid: Måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar mellan kl. 08:30-13.:00
APT och handledning ca 2,5 h/månad tillkommer.
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Rekrytering:
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

 
För övrig upplysning om tjänsten, varmt välkommen att kontakta:

 

Siv Boqvist, Frukostcaféts samordnare

siv.boqvist@raddningsmissionen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Lagerledare på MatRätt

Arbetsledare, lager
Läs mer Dec 12
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 

 

Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt.  

 

MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö!

 

Idag har Räddningsmissionen två MatRättsbutiker, en på Flatås Torg och en i Rannebergen. Till våren öppnar vi vår tredje MatRättsbutik på Wieselgrensplatsen i Göteborg! Vill du vara med? 

 

Läs mer på: MatRätt

 

Om tjänsten

Nu söker vi dig som lagerledare till nya MatRätt på Wieselgrensplatsen, Hisingen!

Som lagerledare leder och fördelar du det dagliga arbetet som rör lager och mottagning av leveranser. Detta innebär bland annat att du ser över hur och säkrar att alla matdonationer som kommer till oss hanteras på ett ansvarsfullt sätt, antingen genom att säljas i någon av våra butiker eller fördelas till Räddningsmissionens övriga verksamheter. Du arbetar dagligen med vårt matsäkerhetsarbete för inkommande och utgående varor samt säkerställer att verksamheten följer gällande avtal med Livsmedelsverket. 
 

En viktig del i ditt uppdrag är att coacha och stötta våra arbetstränande i syfte att göra MatRätt till en utvecklande och trygg verksamhet där människor får växa, utvecklas och närma sig den öppna arbetsmarknaden. Du arbetar även tätt tillsammans med kollegorna i butiken för att butiken ska uppnå sina uppsatta resultats- och kvalitetsmål och vara en välkomnande plats för våra kunder. För dig är kunden och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för mervärde, försäljning och det personliga mötet.

 

Arbetsuppgifter• Dagligen fördela matdonationer mellan MatRätt-butikerna och Räddningsmissionens övriga verksamheter

• Följa upp och upprätthålla dokumentationen gällande allt från råvaror till färdiga produkter

• Utföra externa revisioner med miljökontoret samt uppföljning av korrigerande åtgärder

• Se till att lagret är helt, rent och underhållet

• Ansvara för underhållsplan/arbetsmiljöplan tillsammans med arbetsmiljöansvarig för MatRätt


Vi söker dig som:• har arbetslivserfarenhet inom livsmedel och lager

• har minst gymnasiekompetens, gärna inom livsmedel

• tidigare anställning i en samordnande eller ledande funktion  

• har förmåga att tydligt uttrycka dig i tal och skrift på svenska  

• har utbildning på gymnasial nivå.

• har B-körkort  Vi ser gärna att du har: • arbetat med Haccp.

• arbetat med flöden i godshantering och planering.

• erfarenhet att hantera ledstaplare


Som person ser vi att du har en naturlig fallenhet för att leda och vinner lätt förtroende från din omgivning. Du tycker om att strukturera upp din arbetsdag och få slutfört din plan för dagen. När det behövs delegerar du vidare på ett tydligt och varmt sätt och du har förmåga att ge ansvar till andra som är utvecklande och lärande. Du har den fina förmåga att fokusera på mål och uppdrag samtidigt som du mår extra bra av att se andra växa och utvecklas.  

 

Bra att veta:


Befattning: Lagerledare 
Placering i organisationen: MatRätt Wieselgrensplatsen på Hisingen, Göteborg 
Rapporterar till:  Butikschef
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: 10 februari eller enligt överenskommelse

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 

Förmåner:

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och kostnadsfritt externt personalstöd via telefon dygnet runt, för både arbetsrelaterade och privata frågeställningar.       

 

Inför anställning:

Vi efterfrågar minst två referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!                                                                                                                                   

Frågor kring tjänsten? 

 

Ida-Lina frisell, Områdeschef Socialt företagande, för frågor om butik på Wieselgren samt rekryteringsprocess.

ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se, 

 

Johanna Älisgård, Lager & logistikchef, för frågor om rollen och arbetsuppgifter.

Johanna.alisgard@raddningsmissionen.se 0721-454231

 

Varmt välkommen med din ansökan till Räddningsmissionen! 

 

 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Räddningsmissionen utökar med en projektledare inom Socialt Företagande!

Projektledare: kultur, media, film, scen
Läs mer Dec 18
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!


Om tjänsten

Nu utökar vi med en projektledare inom Socialt företagande! Här arbetar vi med hållbar konsumtion, matfattigdom, cirkularitet och arbetsintegration. Vi driver bl.a. MatRätt, en social supermarket som säljer livsmedel till en tredjedel av priset till personer i utsatthet, samtidigt som vi erbjuder möjlighet till en meningsfull och utvecklande arbetsträning. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle där alla människor har möjlighet till ett värdigt liv!


Som projektledare hos oss får du ett betydelsefullt och spännande uppdrag. Huvudsakligen riktar sig ditt arbete mot att öka vårt jämlikhetsfokus för att främja rättvisa och lika möjligheter i samhället genom våra verksamheter. Tjänsten innebär att du blir del av ett team i Räddningsmissionen som i över 70 år organiserat och satsat på att finnas där det behövs som bäst och för dem som behöver det som mest. 


Arbetsuppgifter• Projektleda nya butikskoncept 

• Ansöka om projektmedel

• Samverka & upprätta samarbeten, utveckla och underhålla strategiska partnerskap 

• Genomföra och leda arbetet för att integrera och främja Agenda 2030 i våra projekt och initiativ

• Organisera och delta i olika initiativ och evenemang för att öka medvetenheten om, och skapa engagemang kring, hållbarhetsmålen

• Utveckla och genomföra mätmetoder för att utvärdera framsteg och påverkan av våra insatser inom Agenda 2030 


 

Är du vår nya Projektledare inom Socialt Företagande?  
För att ta dig an rollen som projektledare Socialt Företagande tror vi att du är en person som har en unik förmåga att kombinera ditt utvecklande driv med att planera, strukturera och prioritera. Du ser möjligheter och trivs med att nätverka och bygga relationer, hela tiden med målet i sikte. Du är ansvarsfull och mån om att nå resultat på ett effektivt och strategiskt sätt. Att jobba för att skapa mervärden och se andra utvecklas är en av dina främsta drivkrafter och du har förmåga att inte ge upp. Att dagarna inte blir som planerat och förväntat är något om du trivs med och lätt manövrerar. Du vinner förtroende och skapar tillit genom att se det goda i människor samtidigt som du är tydlig och vågar sticka ut hakan när det behövs.

 

Vi söker dig som har:• Projektledarutbildning, eftergymnasial utbildning inom mänskliga rättigheter, globala studier eller annan likvärdig relevant utbildning

• Tidigare erfarenhet av projektledande befattning alt. startat upp nya verksamheter

• Dokumenterad erfarenhet av professionell samverkan eller samarbetsprojekt

• Arbetat med agenda 2030

• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till kommunikation och marknadsföring

• God datorvana och vana att dokumentera 

• B-körkort


Meriterande är även om du har:• Erfarenhet av socialt företagande, marknadsföring och/eller kulturrelaterade verksamheter

• Erfarenhet av påverkansarbete

• Haft budgetansvar

• Varit involverat i projektansökningar


Bra att veta:• Befattning: Projektledare Socialt Företagande  

• Rapporterar till: Områdeschef Socialt företagande

• Omfattning: 100 %                                                                                                                                  

• Kollektivavtal: ”Hälsa, vård och övrig omsorg” 

• Anställningsform:Avtalad visstid tom 241231 

• Tillträde:1 feb eller enl. överenskommelse 


Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 


 


Frågor kring tjänsten?
Ida-Lina Frisell Aasland, Områdeschef Socialt företagande  
ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se, 031-712 12 45 
Lina Blomdahl, HR-partner
lina.blomdahl@raddningsmissionen.se 031-712 12 16  

 Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Arbetsledare på MatRätt

Teamledare
Läs mer Dec 12
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 

 

Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt

MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö!

 

Idag har vi två MatRättsbutiker, en på Flatås Torg och en i Rannebergen. Till våren öppnar vi vår tredje MatRättsbutik på Wieselgrensplatsen i Göteborg! Vill du vara med? 

 

Läs mer på:MatRätt 

 

Om tjänsten
Nu söker vi dig som arbetsledare till nya MatRätt på Wieselgrensplatsen, Hisingen!

Som arbetsledare i MatRätt arbetar du tätt tillsammans med övriga anställda i butiken i syfte att skapa engagemang och god arbetsmiljö bland butikens medarbetare. Du har även fokus på att arbetsleda i riktning att butiken når uppsatta resultat- och kvalitetsmål samtidigt som du aktivt deltar i det dagliga butiksarbetet. För dig är kunden och målgruppen alltid nummer ett och du brinner för försäljning och det personliga mötet.

Är du vår nya arbetsledare? 
Vi söker dig som vill vara en viktig spelare i utvecklingen av vår verksamhet! För att lyckas med uppdraget som arbetsledare tror vi att du är en engagerad och driven person som orädd tar dig an utmaningar. Du har en förståelse för människors olika förutsättningar och har ett hjärta som klappar lite extra när du får ha många bollar i luften. Vi ser att du trivs med att planera och följa upp ditt arbete på ett strukturerat sätt och med att arbeta fokuserat i en föränderlig miljö.  Du har helt enkelt en unik förmåga att kombinera hjärta och hjärna i ditt arbete!

 

Vi söker dig som har: 

-har gymnasieutbildning inom handels eller livsmedelsinriktning eller motsvarande
-yrkeserfarenhet från butiksarbete och brinner för att skapa god service
-tidigare erfarenhet av ledarroll och en naturlig fallenhet för att leda 
-mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till butikens kommunikation och marknadsföring
-har god datavana
-har B- körkort


Meriterande är även om du: 
-kunskaper om matsäkerhet och Haaccp
-har fler språk, gärna arabiska då en stor del av vår målgrupp är arabisktalande
-arbetat med systematisk uppföljning

 

Bra att veta:

 

Befattning: Arbetsledare
Placering i organisationen: MatRätt Wieselgrensplatsen på Hisingen, Göteborg. 
Rapporterar till: Butikschef
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: 10 februari eller enligt överenskommelse

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 


Förmåner:

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och kostnadsfritt externt personalstöd via telefon dygnet runt, för både arbetsrelaterade och privata frågeställningar.                                                                                                

Inför anställning:

Vi efterfrågar minst två referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Intervjuprocessen sker löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!Frågor kring tjänsten? 

Ida-Lina frisell, Områdeschef Socialt företagande, för frågor om butik på Wieselgren samt rekryteringsprocess.

ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se

 

Josefine Söderman, Butikschef MatRätt Rannebergen, för frågor om rollen och arbetsuppgifter.

Josefine.soderman@raddningsmissionen.se 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Räddningsmissionen!     


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv. 
Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt.  

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Handledare på Maträtt

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 12
Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt.

MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö! Idag har vi två MatRättsbutiker, en på Flatås Torg och en i Rannebergen. Till våren öppnar vi vår tredje MatRättsbutik på Wieselgrensplatsen i Göteborg! Vill du vara med? 

Läs mer på: Maträtt

 

Nu söker vi en handledare till nya MatRätt på Wieselgrensplatsen, Hisingen!

Som handledare arbetar du med deltagare såväl enskilt som i grupp. Arbetet följer en grundläggande metodik där kunskaper, färdigheter, vilja, motivation och styrkor tas till vara för att hitta varje persons unika nästa steg mot arbetsmarknaden. I ditt arbete ingår bland annat att aktivt coacha och stötta våra deltagare i att söka jobb som matchar var persons kompetens och förutsättningar genom att exempelvis hjälpa till med att skriva CV, stötta i den digitala ansökningsprocessen, intervjuträning med mera. 

 

Arbetsuppgifter

·         Planera, handleda och följa upp arbetsträning enligt framtagen metod för MatRätt

·         Tillsammans med deltagare upprätta och följa upp individuella genomförandeplaner 

·         Teckna avtal med uppdragsgivare samt kvalitetssäkra uppdrag 

·         Delta i drift och utveckling av verksamheten 

·         Marknadsföring av vår arbetsträning gentemot intressenter

·         Ordna studiebesök 

 

Vi söker dig som: 

Vill vara en viktig spelare i utvecklingen av vår verksamhet! För att lyckas med uppdraget som handledare tror vi att du är en engagerad och driven person som orädd tar dig an utmaningar. Tjänsten innebär många kontaktytor så du behöver trivas med att möta nya människor och skapa relationer. Du har förståelse för människors olika förutsättningar och har god nytta av ett coachande förhållningssätt, en bra dos med tålamod och god förmåga att vara tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Vi tror också att du trivs med att planerar och följer upp ditt arbete på ett strukturerat sätt och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. 

 

Vill att du har

·         Relevant utbildning och/eller erfarenhet av integrationsarbete på arbetsmarknaden. 

·         Erfarenhet av dokumentation och uppföljning 

·         Erfarenhet av metodarbete i utvecklande och lärande syfte

·         Mycket goda kunskaper i svenska språket, med tanke på dokumentationsarbete 

·         Utbildning i och erfarenhet av coachande eller motiverande samtal (MI) 

 
Det är meriterande om du även har  

·         Arbetat i en ledande roll

·         Kunskap om metoden Supported Employment 

·         Tidigare anställning eller uppdrag inom myndighet eller kommun.

 

Bra att veta:
Befattning: Handledare
Placering i organisationen: MatRätt Wieselgrensplatsen på Hisingen Göteborg

Rapporterar till: Butikschef. 
Omfattning: 100 %                                                                                                                         

Kollektivavtal: ”Hälsa, vård och övrig omsorg”
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: 10 februari eller enligt överenskommelse

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 


Förmåner i anställningen:

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och kostnadsfritt externt personalstöd via telefon dygnet runt, för både arbetsrelaterade och privata frågeställningar.                                                                                                                                              

Inför anställning:

Vi efterfrågar minst två referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.                                                                                                                                                

Frågor kring tjänsten? 

 

Ida-Lina frisell, Områdeschef Socialt företagande, för frågor om butik på Wieselgren och rekryteringsprocessen. 

ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se, 

 

Carina Björk, Butikschef Flatås Torg, för frågor om rollen och arbetsuppgifter

Carina.bjork@raddningsmissionen.se 0739014190

 

Varmt välkommen med din ansökan till Räddningsmissionen! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Butikschef för MatRätt

Butikschef
Läs mer Dec 12
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv.  

 

Maträttsbutiker som gör skillnad - på riktigt.  

 

MatRätt är en social supermarket som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. Alla är välkomna att handla hos oss, men vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem får man köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. MatRätt gör gott för både människa och miljö!

 

I mars 2020 öppnade Räddningsmissionen den första MatRättsbutiken på Flatås Torg. Redan i april 2022 öppnades vår andra butik, då i Rannebergen. Till våren är det dags igen – vi slår upp portarna till vår tredje MatRättsbutik, denna gång på Wieselgrensplatsen i Göteborg! Läs mer på: Länk MatRätt

 

Är du vår nya Butikschef för MatRätt, Wieselgrensplatsen?


Har du erfarenhet från butiksansvar och brinner för alla människors rätt till ett värdigt liv? Har du dessutom ett intresse av att minska matsvinnet i samhället och vill arbeta för en hållbar verksamhet utifrån klimatmässiga aspekter samtidigt som du vill hjälpa människor som hamnat utanför arbetsmarknaden? 

 

Då hoppas vi att det är just dig vi söker! 

 

Som butikschef har du det övergripande ansvaret för butiken i sin helhet. Du kommer att vara en viktig del av uppstarten och öppnandet av butiken och dina erfarenheter och kompetens kommer därför sätta sin prägel och vara mycket betydelsefulla för den fortsatta driften och kvaliteten. Utöver att driva en välfungerande och samhällsnyttig verksamhet kommer din prioritet att vara att skapa och leda en trivsam miljö för både anställda, arbetstränande, volontärer och kunder. 

 

Du ansvarar för:

 

- Personal samt rekrytering
- Försäljning och kundnöjdhet
- Rutiner kring livsmedelshantering
- Butikssäkerheten samt arbetsmiljön
- Kassa- och ekonomiredovisning
- Verksamhetens mål och delmål

 

Vi söker dig som har:


- Erfarenhet av butiksledande befattning 
- Haft budget- och personalansvar
- Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, marknadsföring eller annan likvärdig relevant utbildning
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska kopplat till butikens kommunikation och marknadsföring.
- God datorvana

- B-körkort. 

 

Meriterande är även om du har: 

 

- Erfarenhet av socialt företagande eller socialt arbete, gärna även i verksamhet kopplat till arbetsträning.
- Kunskaper om matsäkerhet och Haaccp
- Kunskaper inom livsmedelshantering och hygien.
- Utbildning i personalledning 

 

Som person är du trygg i dig själv och har en god förmåga att skapa förtroende samt en naturlig fallenhet för att leda människor med olika förutsättningar och arbetskapacitet. Du har ett gott bemötande och möter andra människor i ögonhöjd. För att lyckas bra i tjänsten behöver du trivas med att arbeta mot uppsatta mål, se nya affärsmöjligheter samt ha en god organisationsförmåga i en dynamisk arbetssituation. Vi vill att du är innovativ och inte räds att möta utmaningar och hitta snabba kreativa lösningar på olika situationer som klan uppstå. I pressade situationer har du nära till ett lugn och har förmågan att sprida trygghet. 

 

Bra att veta:
Befattning: Butikschef 
Placering i organisationen:  MatRätt Wieselgrensplatsen på Hisingen Göteborg

Rapporterar till: Områdeschef Socialt företagande. Nära samarbete särskilt med ansvariga för övriga Maträttsbutiker. Din arbetsgrupp kommer bestå av en handledare, en arbetsledare, en lagerledare, butiksmedarbetare, arbetstränande och volontärer. 
Omfattning: 100 %                                                                                                                                  

Kollektivavtal: ”Hälsa, vård och övrig omsorg”
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning
Tillträde: 10 februari eller enligt överenskommelse

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 


Förmåner:

Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och kostnadsfritt externt personalstöd via telefon dygnet runt, för både professionella och privata frågeställningar.  

                 

Inför anställning:

Vi efterfrågar minst två referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund.  
Intervjuprocessen sker löpande och vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt!    

 

Frågor kring tjänsten? 

 

Ida-Lina frisell, Områdeschef Socialt företagande 

ida-lina.frisell@raddningsmissionen.se,

031-712 12 45

 

Lina Blomdahl, HR- Generalist

lina.blomdahl@raddningsmissionen.se

031-712 12 16

 

Varmt välkommen med din ansökan till Räddningsmissionen! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv.

Ansök nu

Behandlingsassistent vaken natt på Ability

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 22
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Vi söker dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla! 

 

Nu söker vi två medarbetare som vill arbeta vaken natt samt visst kvällsarbete på Ability!

 

Om Ability
Engelska ordet “ability” betyder förmåga eller möjlighet. Inom Ability ser vi möjligheten och 

förmågan hos de som andra gett upp hoppet om och som ofta själva gett upp om ett fungerande liv, med meningsfull sysselsättning, hem och gemenskap. 

 

Ability riktar sig till personer över 21år som är svårplacerade, spärrade och utstraffade med omfattande psykosocial problematik, substans- och alkoholsyndrom och/eller samsjuklighet. Vi strävar efter att inte skriva ut deltagare på grund av beteenden som var anledningen till att de blev inskrivna.
 

Vi arbetar lågaffektivt med ansvarsfulla och långvariga relationer där utrymme för personlig tillväxt erbjuds i trygg miljö. Abilitys arbetssätt är det som kännetecknar Räddningsmissionens kärna, flexibilitet och följsamhet inför människan vi möter, i kombination med en orubblig tro på att varje människa kan förändra sitt liv till det bättre. Vårt mål är att bryta hemlöshet, ensamhet och utanförskap genom hållbara bostadslösningar och inkluderande gemenskaper.  

Genom Abilitys medarbetare får deltagarna stöd i alla sociala funktioner. Målet är att motverkas utanförskap och social isolering genom stärkt självkänsla, ökad egenmakt och en meningsfull tillvaro.
 

Om tjänsten
I rollen som behandlingsassistent är du med när allt fungerar men klarar också av att vara den yttersta tryggheten när allt brister för våra deltagare. Som medarbetare är du med på nära håll och stödjer och hjälper våra deltagare i förändringsarbetet med självbilden. Du ger stöd kring vardagsstruktur, meningsfull fritid, friskvård och liknande hälsofrämjande aktiviteter, matchar och ger aktivt stöd till meningsfull sysselsättning och arbetsträning.

 

Vi söker dig som
Är trygg och stabil och har en förmåga att härbärgera mötet med människor i affekt. Vi önskar att du är van vid att arbeta med lågaffektivt bemötande. Vi tror att du kommer att trivas bäst i rollen om du är en trygg och orädd person eftersom hot och våldsituationer kan förekomma. 

 

Vi vill att du: 


• är socialpedagog, fritidspedagog, socionom eller har likvärdig utbildning

• har minst 3 års erfarenhet av socialt arbete

• har erfarenhet av dokumentation

• uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift


Det är meriterande om du även har erfarenhet av eget tillfrisknande och kan använda erfarenheten som motivation och verktyg. Vi kräver minst 3 års tillfrisknande. 

 
Förmåner i anställningen
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 

 

Bra att veta
Befattning: Behandlingsassistent
Omfattning: 55% samt 63% vaken natt
Rapporterar till: Verksamhetschef Patrick Hansén
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tillträde: Så snart som möjligt efter överenskommelse

Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar kollektivavtal Hälsa, vård och övrig omsorg.

Rekrytering:

Stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Det är även viktigt för oss att du känner dig trygg med Räddningsmissionens värdegrund. 

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 

 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

 

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Patrick Hansén

patrick.hansen@raddningsmissionen.se
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Köksbiträde på ResursRätt

Köksbiträde
Läs mer Dec 5
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla. 

 

ResursRätt är ett socialt företag inom Räddningsmissionen vars huvudfokus är att ta tillvara på matsvinn, producera färdiga maträtter till Räddningsmissionens andra verksamheter samt till människor i utsatthet.  ResursRätt har också som fokus att coacha deltagare som deltar i arbetet i syfte att komma ut på arbetsmarkanden.

Nu utökar vi på ResursRätt och söker ett köksbiträde! 

Om tjänsten 


Som Köksbiträde på ResursRätt arbetar du tätt tillsammans med kockarna i syfte att så framgångsrikt som möjligt ta tillvara på resurser och matsvinn med matlagning i fokus. För dig är målgruppen, kunder och arbetstränande alltid nummer ett och du brinner för det personliga mötet. Du deltar aktivt i det dagliga arbetet tillsammans med arbetstränande som köksbiträde. Du behöver vara prestigelös, ha nära till skratt och värdesätta alla som är med och bidrar. För att trivas hos oss bör du leva efter Räddningsmissionens värderingar.  

Arbetsuppgifter
Tillaga och bereda måltider till våra verksamheter tillsammans med våra kockar och säkerställer att vi följer livsmedelsverkets regler och krav. Du ser till att ResursRätts utrymmen är hela, rena och underhållna så att vi håller en hög nivå för vår matlagning och förvaring. Planera och distribuera varor tillsammans med våra kockar från ResursRätt.

Skapa en trygg och anpassad arbetsmiljö för alla deltagare som är en del av ditt team i köket.  

 

Vi söker dig som • Älskar att ge service och brinner för att verksamheterna ska få god och näringsriktig mat under dagen.

• Är ett stöd för våra arbetstränande och bidra med en varm och trevlig känsla. 

• Är en självgående lagspelare med ett flexibelt arbetssätt och sätter våra gäster och kvalitet i fokus.  


Vi vill att du har: 


• Har minst två års erfarenhet av arbete i kalla och/eller varma kök med goda kunskaper i kökets hygien- och egenkontrollrutiner.  

• God kunskap och kännedom om allergier och allergener.

• Kunskap inom HACCP

• Talar, läser och skriver det svenska språket i syfte att kunna garantera säkerheten i den mat vi serverar.


Förmåner i anställningen  
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 

 
Bra att veta
 

Befattning: Köksbiträde  
Placering i organisationen: ResursRätt 
Rapporterar till: Lager & logistikchef Johanna Älisgård 

Omfattning: 50% med möjlighet till utökning

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg. 
 

Rekrytering  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  
För övrig upplysning om tjänsten, varmt välkommen att kontakta:
 
Johanna Älisgård 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Köksbiträde på ResursRätt

Köksbiträde
Läs mer Nov 29
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla. 

 

ResursRätt är ett socialt företag inom Räddningsmissionen vars huvudfokus är att ta tillvara på matsvinn, producera färdiga maträtter till Räddningsmissionens andra verksamheter samt till människor i utsatthet.  ResursRätt har också som fokus att coacha deltagare som deltar i arbetet i syfte att komma ut på arbetsmarkanden.

Nu utökar vi på ResursRätt och söker ett köksbiträde! 

Om tjänsten 


Som Köksbiträde på ResursRätt arbetar du tätt tillsammans med kockarna i syfte att så framgångsrikt som möjligt ta tillvara på resurser och matsvinn med matlagning i fokus. För dig är målgruppen, kunder och arbetstränande alltid nummer ett och du brinner för det personliga mötet. Du deltar aktivt i det dagliga arbetet tillsammans med arbetstränande som köksbiträde. Du behöver vara prestigelös, ha nära till skratt och värdesätta alla som är med och bidrar. För att trivas hos oss bör du leva efter Räddningsmissionens värderingar.  

Arbetsuppgifter
Tillaga och bereda måltider till våra verksamheter tillsammans med våta kockar och säkerställer att vi följer livsmedelsverkets regler och krav. Du ser till att ResursRätts utrymmen är hela, rena och underhållna så att vi håller en hög nivå för vår matlagning och förvaring. Planera och distribuera varor tillsammans med våra kockar från ResursRätt.

Skapa en trygg och anpassad arbetsmiljö för alla deltagare som är en del av ditt team i köket.  

 

Vi söker dig som • Älskar att ge service och brinner för att verksamheterna ska få god och näringsriktig mat under dagen.

• Är ett stöd för våra arbetstränande och bidra med en varm och trevlig känsla. 

• Är en självgående lagspelare med ett flexibelt arbetssätt och sätter våra gäster och kvalitet i fokus.  


Vi vill att du har: 


• Har minst två års erfarenhet av arbete i kalla och/eller varma kök med goda kunskaper i kökets hygien- och egenkontrollrutiner.  

• God kunskap och kännedom om allergier och allergener

• Kunskap inom HACCP

• Talar, läser och skriver det svenska språket i syfte att kunna garantera säkerheten i den mat vi serverar


Förmåner i anställningen  
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 

 
Bra att veta
 

Befattning: Köksbiträde  
Placering i organisationen: ResursRätt 
Rapporterar till: Lager & logistikchef Johanna Älisgård 

Omfattning: 50% med möjlighet till utökning

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Vi är anslutna till arbetsgivarorganisationen Fremia med avtal Hälsa, vård och övrig omsorg. 
 

Rekrytering  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.  
För övrig upplysning om tjänsten, varmt välkommen att kontakta:
 
Johanna Älisgård 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Handledare inom arbetsintegration på MatRätt Flatås

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Nov 20
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår vision är att alla människor har rätt till ett värdigt liv och vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. 

 

Räddningsmissionen bedriver ett socialt företagande via MatRätt, våra sociala supermarkets som vänder sig till människor i ekonomisk utsatthet samt ResursRätt, vårt produktionskök som förser flera av Räddningsmissionens övriga verksamheter med lagad lunch varje dag.

Verksamheten riktar in sig på tre fokusområden; Att minska matsvinn, förhindra matfattigdom samt arbetsintegration.

 

Nu behöver vi förstärka fokusområdet arbetsintegration i MatRätt Flatås med en handledare!


Om tjänsten 
Som handledare arbetar du nära tillsammans med butikschef och arbetsledare. Du deltar aktivt i det dagliga butiksarbetet samtidigt som du handleder och skapar förutsättningar för våra deltagare i arbetsträning att utvecklas och komma ett steg närmare arbetsmarknaden.

Du planerar och genomför aktiviteter såväl enskilt som i grupp samt ansvarar för att leda och följa upp insatser och arbetsplaner. I din roll har du en viktig coachande och stödjande funktion där arbetsprocesser i MatRätts butik utgör arenan för arbetsträningen.

I din roll ingår att vara verksamhetens kontaktperson gentemot myndigheter och uppdragsgivare.

Arbetsuppgifter 


• Teckna avtal med uppdragsgivare samt följa upp och kvalitetssäkra uppdraget.

• Upprätta individuella planer för arbetsträning för deltagare.

• Utifrån upprättad plan coacha, stödja och följa upp arbetsträning.  

• Delta i drift och utveckling av verksamheten.

• Organisera och ta emot studiebesök med befintliga och potentiella uppdragsgivare och deltagare.


Vi söker dig: 
Vi söker dig som vill vara en viktig medspelare i vårt team! För att lyckas med uppdraget som handledare tror vi att du är en engagerad och driven person som orädd tar dig an utmaningar och är intresserad av verksamhetens fokusområden. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor behöver du trivas med att möta nya människor, skapa relationer och en föränderlig miljö. Du har förståelse för människors olika förutsättningar och har kunskap och erfarenhet inom det beteendevetenskapliga området. Du står också bakom Räddningsmissionens värdegrund.

 

Vi vill att du har:


• Eftergymnasial utbildning inom socialt arbete eller annan enligt arbetsgivaren relevant utbildning.

• Erfarenhet av socialt arbete och arbetslivsinriktad verksamhet.

• Arbetserfarenhet av samverkan med offentliga aktörer såsom arbetsförmedling och socialtjänst.


Det är meriterande om du:


• Kan tala och förstå annat språk förutom svenska

• Erfarenhet av mångfaldsarbete 

• Har erfarenhet av arbete i samordnande funktion


 
Förmåner i anställningen  
Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. 
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Rekrytering  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 


Bra att veta:
Befattning: Handledare
Rapporterar till: Butikschef
Omfattning: Heltid 100% 

Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

För övrig upplysning om tjänsten, varmt välkommen att kontakta:

 

Carina Björk

Butikschef

MatRätt Flatås

Telefon 0739-014190


Varmt välkommen med din ansökan! 

 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Solrosen söker verksamhetschef

Organisationschef
Läs mer Okt 17
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!


Om tjänsten 

Solrosen riktar sig till barn och ungdomar med en frihetsberövad familjemedlem.  

Vi arbetar utifrån FN:s barnkonvention med utgångspunkt i artikel 3 om barns bästa. Verksamheten erbjuder en trygg plats där barn och ungdomar kan få möjlighet att sätta ord på vad de känner och tänker om sin situation. Stödet ges både individuellt och/eller i grupp och kan innebära såväl korta som längre kontakter. Solrosen erbjuder även stöd till barnens vårdnadshavare och andra vuxna runt barnet.  
 
Vi jobbar även opinionsbildande för att stärka stödet till målgruppen. Mer info om Solrosen hittar du här: www.raddningsmissionen.se/solrosen 

Som verksamhetschef för Solrosen är du drivande i att forma verksamhetens utveckling och framtid. Du driver även det opinionsbildande arbetet. Du arbetar nära ett engagerat och kompetent team av familjestödjare och ingår även i ledningsgruppen för RM Social, som också inbegriper vårt arbete med hemlöshet, social inkludering och områdesarbete. Du rapporterar till områdeschef för RM social.  


Arbetsuppgifter• leda och fördela arbetet i verksamheten

• Säkerställa att personal har adekvat utbildning och kunskap inom området

• leda verksamheten utifrån organisationens värdegrund

• aktivt samverka med kollegor, medarbetare och andra parter samt ta stöd från organisationens stödfunktioner

• systematiskt arbeta för en god arbetsmiljö både på individ- och gruppnivå

• följa samverkansavtal som finns med facklig part

• vara sakkunnig och söka ny kunskap inom verksamhetsområdet  Vi söker dig som... 

Är intresserad av omvärlden och har ett särskilt engagemang i barnrättsfrågor! Du har kunskap om målgruppen och den utsatthet vi jobbar med, samt har god kunskap om hur svensk socialtjänst fungerar. I ditt arbete är du strukturerad och strategisk. Du jobbar nära din verksamhet och du trivs med att leda med stor tillit och förtroende för medarbetarnas förmågor.


För oss är den idéburna identiteten ett viktigt signum som möjliggör kreativitet och påverkansarbete och vi tror att du som söker denna tjänst delar vår drivkraft att skapa förändring i frågor som berör våra målgrupper. Ett plus är om du har erfarenhet av ledarskap från idéburen sektor och är bekväm med att röra dig mellan sammanhang och nätverk i såväl idéburen som offentlig sektor. 

 

Vill att du har• Socionom- eller likvärdig utbildning inom beteendevetenskapliga området

• Minst 2 års erfarenhet av att leda verksamhet inom socialt arbete 

• Erfarenhet av idéburen verksamhet 

• Arbetat minst 2 år med barn eller unga i utsatta livssituationer 

• Erfarenhet av samarbete med myndigheter 

• Mod att sticka ut hakan och föra vår målgrupps talan i olika sammanhang 


 
Det är meriterande om du även har  • Handledarutbildning / stödgruppsledarutbildning  

• Erfarenhet av arbete med barn med frihetsberövad förälder

• Goda kunskaper om socialtjänsten och kriminalvården


 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Verksamhetschef Solrosen
Rapporterar till: Områdeschef RM Social
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidare 
Tillträde: Efter överenskommelse


Varmt välkommen med din ansökan!


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till Styrmansgatans Gruppboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 2
Om tjänsten
Styrmansgatan är ett gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna, 45-75år med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter i två våningsplan för personer med LSS- eller SoL-beslut. Boendet är bemannat dygnet runt. Boendet är centralt beläget i Majorna med närhet till affärer, caféer och Slottsskogen. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Styrmansgatan har ett stort fokus på aktiviteter tillsammans med de boende.  
 
Vi söker nu två nya tillsvidareanställda kollegor på heltid till vår verksamhet. Tjänsterna innefattar arbete under dag, kväll, helg och sovande jour.

Arbetsuppgifter • Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål. Vi arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC) med uppdrag och genomförandeplan.

• Kontinuerligt arbeta med social dokumentationen. Vi söker dig som...
Är en positiv och kreativ person som tar eget ansvar och egna initiativ, samt har en förmåga att se lösningar i arbetet. Vi tror att du har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder, och att du är bra på struktur kring rutiner och genomförandeplaner.  
 
För oss är möten i ögonhöjd ett viktigt riktmärke som skapar förtroende och ett gott samarbetsklimat såväl med målgruppen som med samverkanspartners och kollegor.  
Vi önskar därför att du är bra på att samarbeta, lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Då rollen innehåller en stor del dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, samt vara en van datoranvändare. Vi ser fram emot att ha roligt på jobbet tillsammans med dig! 

Vi vill att du...• Är undersköterska, skötare eller har utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig

• Har erfarenhet av arbete inom psykiatri och psykossjukdom

• Har erfarenhet av klienter med samsjuklighet och somatiska svårigheter

• Står bakom Räddningsmissionens värdegrund. 


Det är meriterande om du även har • Erfarenhet av arbete på gruppboende/bostad med särskild service alternativt erfarenhet av arbete med personligt stöd i den enskildes bostad

• Erfarenhet av arbete med Lågaffektivt bemötande (LAB)

• Haft delegering i läkemedel och insulin

• Vana av att hantera lift

• B-körkort  Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper. 

Förmåner i anställningen 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag.

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Bra att veta 
Befattning: Behandlingsassistent 
Rapporterar till: Enhetschef  
Omfattning: 100% 
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader 
Tillträde: Januari, eller enligt överenskommelse 

Kontaktperson 
Malin Eriksson, Enhetschef Styrmansgatans Gruppboende 
0739 014104 malin.eriksson@raddningsmissionen.se 

Varmt välkommen med din ansökan!
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Ansök nu

Fritidspedagog till Communityskolan i Gårdsten

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog
Läs mer Sep 27
Om tjänsten 

Nu söker vi en fritidspedagog till vår skola i Gårdsten. I rollen som fritidspedagog  arbetar du både i vårt fritidshem och i klassrum på lågstadiet och är med och bygger upp strukturer och rutiner för verksamheten. 
 
Communityskolan i Gårdsten öppnade i januari 2023 och har cirka 250 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vi arbetar efter ledorden höga förväntningar, kreativitet, kämparanda och inkluderande gemenskaper. En del av det som gör vår skola speciell är att vi utöver skolans kärnuppdrag också bedriver det vi kallar “communityarbete”: aktiviteter som sker efter och under skoltid på skolan som frukost, skolorkester, läxhjälp, arbete med skolkultur och rastaktiviteter. Lärare och communitypersonal arbetar med olika uppdrag men samverkar tillsammans för att barn ska få de bästa förutsättningar till en framtid med utbildning. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. I samverkan med dessa är vårt mål att ta tillvara och förstärka närområdets resurser för att barnen som går på skolan ska få en bättre start i livet. Skolan är icke konfessionell, dvs har ingen religiös inriktning.
 

 

Arbetsuppgifter

 • Arbeta för att stödja barnens utveckling och skapa meningsfull sysselsättning genom kreativitet, fritidsaktiviteter och fri lek

• Vara en närvarande vuxen i klassrummet och finnas till hands för att stödja lärarna i deras uppgift


Vi söker dig som... 

...älskar att arbeta med barn och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du är pedagogisk och har förmågan att skapa engagemang och nyfikenhet hos barnen. Då du är med och skapar nya rutiner och strukturer är det en förutsättning att du har förmåga att uttrycka dig väl, både i tal och skrift på svenska. 

 

Vill att du har• Du har en utbildning som fritidspedagog eller fritidsledare
 


Det är meriterande om du även...• har erfarenhet av arbete i fritidshem


 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med eleverna som mellan medarbetarna. Vi går under Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor.

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi intervjuar löpande och har som ambition att anställa innan semestrarna. Vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Fritidspedagog
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: 100%

Arbetstid: Dagtid 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Tillträde: Snarast  

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 

Räddningsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi ber er därför att inte kontakta oss med erbjudanden som gäller pågående rekrytering. 

 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Ansök nu

Skolbibliotekarie Communityskolan Tynnered och Gårdsten

Skolbibliotekarie
Läs mer Sep 13
Nu söker vi en skolbibliotekarie med passion för läsning och kärlek till ungdomar! 
Räddningsmissionen driver två grundskolor, Communityskolan i Tynnered och Communityskolan i Gårdsten. På båda skolorna har vi fantastiska lärare och ett starkt elevhälsoteam! Nu söker vi en skolbibliotekarie som vill arbeta med oss för att fler ungdomar och barn ska läsa. Tjänsten är delad mellan Communityskolan Tynnered som är en 7-9 skola och Communityskolan Gårdsten där vi har elever från förskoleklass upp till årskurs 9. 


Vi har elever som ständigt letar efter en ny bok att läsa. Men vi har också elever som fortfarande kämpar med läsningen.  Målet är att alla våra elever ska ha förmågan att djupläsa skönlitterära och faktabaserade texter. Drömmen är att våra elever ska få ingång i de världar, både i fantasi och verklighet, som öppnar sig för en god läsare.

 

Som skolbibliotekarie kommer du arbeta ihärdigt tillsammans med våra lärare för att fler ungdomar ska läsa och knäcka läskoden. Du kommer arbeta såväl med uppsökande aktiviteter som stödjande insatser gentemot klasser och till individer. Båda våra skolor är under uppbyggnad. Så är även våra skolbibliotek som är långt ifrån det vi drömmer om ännu. Du behöver ha tålamod för att allt inte är på plats, och vilja att vara med och bygga upp verksamheten. Som rektor Ingrid brukar säga - vi ska vara här länge, och allt kan inte hända på en gång.  

 

Om Communityskolan 
Communityskolan drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Vi vill ta vara på närområdets resurser och ser gärna att skolans lokaler används efter skoltid, på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Communityarbetet leds av Räddningsmissionens medarbetare tillsammans med våra volontärer och fokuserar på att stärka barns och ungas möjligheter.

 
Vi söker dig som: 


• besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet.

• brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang.

• trivs med att möta ungdomar, arbeta utifrån deras förutsättningar och gillar att skapa aktiviteter för våra olika elevgrupper. 

• har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

• är bra på att organisera och skapa struktur i verksamheten. 

• är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar.

• är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. 


Du har: 


• examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.  

• erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i mångkulturella miljöer.

• erfarenhet av anställning på skola, och är väl införtrogen med skolans verksamhet. 

• en passion för ungdomars läsning, och att fler ungdomar ska få möjlighet att läsa vidare på gymnasiet och högre utbildning.  


Övrigt: 
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med elever och vårdnadshavare som mellan medarbetarna. Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag.

Bra att veta: 
Befattning:Skolbibliotekare 
Placering i organisationen:Communityskolan Tynnered (40%) samt Communityskolan Gårdsten (60%) 
Rapporterar till:Communityskolans Rektor 
Omfattning:100% 
Anställningsform:Tillsvidareanställning med inledande 6 mån provanställning 
Tillträde:Snarast enligt överenskommelse 
Kollektivavtal:Fremias kollektivavtal ”Förskolor, skolor och fristående skolor”.? 
Rekrytering: Vi gör löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!? 

Kontaktperson: Sandra Stene, 
sandra.stene@raddningsmissionen.se
Telefon: 031-712 12 07
Mobil: 0739-01 41 13

  


Communityskolan Tynnered drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 250 medarbetare och ca 200 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar bl. a med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Vikarierande Biträdande Rektor, Communityskolan Gårdsten

Biträdande rektor
Läs mer Aug 17
Communityskolan Gårdsten öppnade i januari 2023 och har ca 250 elever i årskurs 1-9. Nu söker vi en vikarierande Biträdande Rektor till Communityskolan Gårdsten under läsåret 2023-2024. Möjlighet till förlängning finns då både RM Bildning och Räddningsmissionen växer!

 

Communityskolan Gårdsten är en icke-konfessionell skola med fokus på lärande, kunskap, bildning och inkluderande gemenskaper. För mer information; www.communityskolan.se


Communityskolan drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Vi vill ta vara på närområdets resurser och ser gärna att skolans lokaler används efter skoltid, på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Communityarbetet leds av Räddningsmissionens medarbetare tillsammans med våra volontärer och fokuserar på att stärka barns och ungas möjligheter. 

 

Ditt uppdrag:
Som biträdande rektor leder du det operativa arbetet på skolenheten och har kontakt med både elever, vårdnadshavare och medarbetare. 

Du är delaktig i utvecklingsprocesser och fattar beslut i frågor som rektor delegerar. 

I tjänsten ingår personalansvar och visst delegerat ansvar för ekonomi. 

Du arbetar nära rektor som har möjlighet att delegera frågor till dig, med undantag av de frågor som är reglerade av skollag att ligga inom ramen för rektors ansvar.   

 

Vi söker dig som:
Vi söker dig som besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet. Du vill leda skolan tillsammans med rektor utifrån Communityskolans ledord, och drömmer om ett uppdrag som tar lärare, medarbetare och elever på allvar. 

Du är en tydlig ledare, med förmåga att få lärare, medarbetare, elever och vårdnadshavare att känna trygghet, engagemang och stolthet för Communityskolan. Du brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang. Du är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning.

 

Du har:


• Högskoleutbildning i pedagogik, lägst legitimerad lärare.  

• Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang.

• Erfarenhet av arbete inom grundskolan, och vi ser gärna att du har erfarenhet från högstadiet. 

• Förmåga och erfarenhet av att leda personal.

• Erfarenhet av att leda/samordna lärprocesser på övergripande nivå. 

• Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete/engagemang i ideell sektor.


 

Meriterande att ha utbildning i, eller förberedande utbildning inför skolledarroll.  

 

Övrigt:
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon.  

Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med elever och vårdnadshavare som mellan medarbetarna.
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Bra att veta


• Befattning: Biträdande Rektor

• Placering i organisationen: Communityskolan Gårdsten 

• Rapporterar till: Communityskolans Rektor

• Omfattning: 100%

• Anställningsform: Vikariat till och med 2024 06 30, med chans till förlängning

• Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

• Kollektivavtal: Fremias kollektivavtal ”Förskolor, skolor och fristående skolor”. 


Vi gör löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
  

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Kontaktperson: Sandra Stene,

sandra.stene@raddningsmissionen.se

Telefon: 031-712 12 07
Mobil: 0739-01 41 13

 

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.
Communityskolan Tynnered drivs av RM Bildning AB, som är ickevinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.
www.communityskolan.se

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 240 medarbetare och ca 300 volontärer samt ett stort nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu

Praktikant till Räddningsmissionens insamlings-och kommunikationsavdelning

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Jul 7
Är du vår nästa praktikant? 
Ett värdigt liv för alla. 
När vi letar efter praktikanter söker vi dig som delar denna vision med oss. Som praktikant hos oss är du med och gör Göteborg till en bättre plats för alla, samtidigt som du får utvecklas inför ditt framtida arbetsliv. 
 
Nu söker vi två praktikanter, en till vår kommunikationsavdelning och en till vårt insamlingsteam. Vi söker praktikanter som kan vara hos oss under hela, eller stora delar av, höstterminen.  
 
Under hösten och vintern ligger vårt fokus framförallt på våra stora insamlingskampanjer under Giving Tuesday och jul. Där kommer du som insamlingspraktikant att få en givande och viktig roll. Oavsett vilken roll du får, erbjuder vi dig en meningsfull praktikplats där du får chans att utvecklas inom flera olika områden såsom kommunikation, marknadsföring och insamling. Inte minst genom sociala och digitala medier, men även grafisk layout, foto och film för sociala medier.  
 
Du blir under din tid hos oss handledd av erfarna kommunikatörer och projektedare. Vi utgår ifrån vad du är extra intresserad av och skapar tillsammans en plan för att din tid hos oss ska bli så utvecklande och givande som möjligt för båda parter.? 

Som praktikant hos oss kommer du till exempel att:? 
• göra research, intervjuer och skriva texter ? 
• vara med och skapa med insamlingskampanjer och marknadsföringskampanjer ? 
• vara med och utveckla våra företagssamarbeten 
• filma, fota och publicera inlägg i sociala medier ? 
• uppdatera vår hemsida 
• skapa berättelser och vara en röst för utsatta personer i Göteborg ? 
• vara med och ta fram grafiskt material? 
• vara med i vårt opinionsbildningsarbete? 

Vi söker särskilt dig som är: 
• Duktig på att skriva 
• Har bra koll på sociala medier 
• Självgående och ansvarstagande 
• Intresserad av människor och socialt arbete ? 
• Kreativ och lösningsfokuserad ? 

Ett plus är om du också har erfarenhet av: 
· ? ? ? Indesign och Premiere Pro 
· ? ? ? Google Analytics 

Ansökan? 
Vi vet av tidigare erfarenhet att du får ut mest av att praktisera hos oss om du kommer direkt från skolan med fräscha kunskaper och idéer som du vill omsätta i praktiken. Vi ser fram emot ett gott samarbete för att utvecklas tillsammans! ?? 

Praktiken är obetald med varaktighet 1-4 månader. 

För mer information hör av dig till Joachim Lundell på joachim.lundell@raddningsmissionen.se

Varmt välkommen med din ansökan! ? 

 

 


 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Praktikant till Räddningsmissionens insamlings-och kommunikationsavdelning

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Jul 7
Är du vår nästa praktikant? 
Ett värdigt liv för alla. 
När vi letar efter praktikanter söker vi dig som delar denna vision med oss. Som praktikant hos oss är du med och gör Göteborg till en bättre plats för alla, samtidigt som du får utvecklas inför ditt framtida arbetsliv. 
 
Nu söker vi två praktikanter, en till vår kommunikationsavdelning och en till vårt insamlingsteam. Vi söker praktikanter som kan vara hos oss under hela, eller stora delar av, höstterminen.  
 
Under hösten och vintern ligger vårt fokus framförallt på våra stora insamlingskampanjer under Giving Tuesday och jul. Där kommer du som insamlingspraktikant att få en givande och viktig roll. Oavsett vilken roll du får, erbjuder vi dig en meningsfull praktikplats där du får chans att utvecklas inom flera olika områden såsom kommunikation, marknadsföring och insamling. Inte minst genom sociala och digitala medier, men även grafisk layout, foto och film för sociala medier.  
 
Du blir under din tid hos oss handledd av erfarna kommunikatörer och projektedare. Vi utgår ifrån vad du är extra intresserad av och skapar tillsammans en plan för att din tid hos oss ska bli så utvecklande och givande som möjligt för båda parter.


Som praktikant hos oss kommer du till exempel att:
• göra research, intervjuer och skriva texter
• vara med och skapa med insamlingskampanjer och marknadsföringskampanjer
• vara med och utveckla våra företagssamarbeten 
• filma, fota och publicera inlägg i sociala medier  
• uppdatera vår hemsida 
• skapa berättelser och vara en röst för utsatta personer i Göteborg 
• vara med och ta fram grafiskt material
• vara med i vårt opinionsbildningsarbete

Vi söker särskilt dig som är: 
• Duktig på att skriva 
• Har bra koll på sociala medier 
• Självgående och ansvarstagande 
• Intresserad av människor och socialt arbete 
• Kreativ och lösningsfokuserad  

Ett plus är om du också har erfarenhet av: 
· Indesign och Premiere Pro 
· Google Analytics 

Ansökan? 
Vi vet av tidigare erfarenhet att du får ut mest av att praktisera hos oss om du kommer direkt från skolan med fräscha kunskaper och idéer som du vill omsätta i praktiken. Vi ser fram emot ett gott samarbete för att utvecklas tillsammans!


Praktiken är obetald med varaktighet 1-4 månader. 

För mer information hör av dig till Joachim Lundell på joachim.lundell@raddningsmissionen.se
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 26
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov  

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra.
Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har  

Erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 26
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra.
Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har  

Erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 26
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra. Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har  

Erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 26
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra. Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva vårt arbete utifrån Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra. Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra. Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Kommunikationschef till Räddningsmissionen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 

Vi söker nu en passionerad och erfaren kommunikationschef som bär och vill driva Räddningsmissionens värderingar! Tillsammans med oss kommer du ha ett viktigt uppdrag – att stärka Räddningsmissionens budskap så att vi kan göra ännu mer för de vi finns till för. 
 
Som kommunikationschef kommer du spela en avgörande roll i att stärka vårt varumärke, förbättra vår påverkan samt utveckla Räddningsmissionens kommunikationsstrategier. Du kommer att samarbeta nära vår ledning, verksamhetschefer som finns nära målgruppen och ofta agerar röstbärare för deras behov.  Du rapporterar till Räddningsmissionens biträdande direktor och jobbar nära direktor, insamlingschef och projektledare för marknadsföring.

 
Arbetsuppgifter• Utveckla samt genomföra övergripande kommunikationsstrategier för att stödja och främja Räddningsmissionens uppdrag, mål och budskap.

• Genomföra en översyn av verksamheternas kommunikationsbehov.  

• Utveckla effektiva kommunikationsinsatser för att nå ut till olika verksamheters målgrupper och intressenter.

• Bygga samt upprätthålla relationer med media, intressenter och samarbetspartners.

• Forma en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning som uppfyller organisationens behov.

• Delta i strategiska diskussioner tillsammans med ledning för att planera påverkansarbete som ligger i linje med Räddningsmissionens uppdrag.

• Forma, leda och motivera kommunikationsteamet samt säkerställa att medarbetarna når uppsatta mål.

• Mäta och utvärdera effekter av Räddningsmissionens kommunikationsinsatser.


Inledningsvis kommer rollen som kommunikationschef innefatta både strategiskt och operativt ansvar. I takt med att du bygger upp en effektiv och fungerande kommunikationsavdelning kommer ansvaret att bli allt mer strategiskt. Räddningsmissionen är en organisation där det krävs att alla hugger i och där förutsättningarna kan förändras snabbt på grund av händelser i vår omvärld. Det är viktigt att du tycker det är spännande och givande, och kan ställa om till nya målgruppers behov. 


Vi söker dig som... 

är engagerad i samhällsfrågor och har en stark vilja att göra skillnad för människor i utsatthet. För att lyckas bra i rollen som kommunikationschef behöver du vara en kreativ och strategisk person med god analytisk förmåga samt ha mycket goda kommunikationsfärdigheter både i tal och skrift på svenska. Vi söker dig som är en trygg och ansvarstagande person som är bra på att samarbeta och samverka med andra. Det är även viktigt för oss att du delar Räddningsmissionens värderingar och vill arbeta utifrån detta.

 

Vi vill att du har• Högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande område.

• Minst 3 års erfarenhet av arbete som kommunikationschef alternativt haft en strategisk roll inom kommunikation i en större organisation.

• Erfarenhet av varumärkeshantering

• Erfarenhet av att arbeta med mediarelationer och förståelse för medielandskapet  

• Kunskap om och intresse för digital kommunikation

• Erfarenhet av att forma, leda och motivera ett kommunikationsteam samt skapa samsyn kring kommunikationsinsatser internt  

• Erfarenhet av att mäta och utvärdera kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du även har erfarenhet från och intresse för civilsamhället och kyrkliga organisationer. 

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. 

 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi rekryterar löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Biträdande direktor 
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
Tillträde: Omgående


Varmt välkommen med din ansökan! 


OM OSS
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till Styrmansgatans gruppboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 
Styrmansgatan är ett gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter i två våningsplan för personer med LSS- eller SoL-beslut. Boendet är bemannat dygnet runt. Boendet är centralt beläget i Majorna med närhet till affärer, caféer och Slottsskogen. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Styrmansgatan har ett stort fokus på aktiviteter tillsammans med de boende. Vi söker nu en ny tillsvidareanställd kollega på heltid till vår verksamhet. Tjänsten innefattar arbete under dag, kväll och sovande jour. 
 
Arbetsuppgifter• Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål. Vi arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC) med uppdrag och genomförandeplan.

• Kontinuerligt arbeta med social dokumentationen.


 

Vi söker dig som... 
Är en positiv och kreativ person som tar eget ansvar och egna initiativ, samt har en förmåga att se lösningar i ditt arbete. Vi tror att vår nya kollega har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder, och att du är en fena på strukturen kring rutiner och genomförandeplaner. För oss är möten i ögonhöjd ett viktigt riktmärke som skapar förtroende och ett gott samarbetsklimat såväl med målgruppen som med samverkanspartners och kollegor. Vi önskar därför att du är bra på att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Då rollen innehåller en stor del dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, samt vara en van datoranvändare. Vi ser fram emot att ha roligt på jobbet tillsammans med dig!
 
Vi vill att du...• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av arbete inom psykiatri och psykossjukdom

• Har erfarenhet av klienter med samsjuklighet och somatiska svårigheter


Det är meriterande om du även har  • Erfarenhet av arbete på gruppboende/bostad med särskild service alternativt erfarenhet av arbete med personligt stöd i den enskildes bostad

• Erfarenhet av arbete med Lågaffektivt bemötande (LAB)

• Haft delegering i läkemedel och insulin

• Vana av att hantera lift

• B-körkortVi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund <3
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Behandlingsassistent
Rapporterar till: Enhetschef
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: September, eller enligt överenskommelse
 
Kontaktperson
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41 jenny.blucher@raddningsmissionen.se


Jenny Axebrink, Områdeschef
0739-01-4 1 42 jenny.axebrink@raddningsmissionen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan! 


 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till Styrmansgatans gruppboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jun 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 
Styrmansgatan är ett gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter i två våningsplan för personer med LSS- eller SoL-beslut. Boendet är bemannat dygnet runt. Boendet är centralt beläget i Majorna med närhet till affärer, caféer och Slottsskogen. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Styrmansgatan har ett stort fokus på aktiviteter tillsammans med de boende. Vi söker nu en ny tillsvidareanställd kollega på heltid till vår verksamhet. Tjänsten innefattar arbete under dag, kväll och sovande jour. 
 
Arbetsuppgifter• Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål. Vi arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC) med uppdrag och genomförandeplan.

• Kontinuerligt arbeta med social dokumentationen.


 

Vi söker dig som... 
Är en positiv och kreativ person som tar eget ansvar och egna initiativ, samt har en förmåga att se lösningar i ditt arbete. Vi tror att vår nya kollega har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder, och att du är en fena på strukturen kring rutiner och genomförandeplaner. För oss är möten i ögonhöjd ett viktigt riktmärke som skapar förtroende och ett gott samarbetsklimat såväl med målgruppen som med samverkanspartners och kollegor. Vi önskar därför att du är bra på att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Då rollen innehåller en stor del dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, samt vara en van datoranvändare. Vi ser fram emot att ha roligt på jobbet tillsammans med dig!
 
Vi vill att du...• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av arbete inom psykiatri och psykossjukdom

• Har erfarenhet av klienter med samsjuklighet och somatiska svårigheter


Det är meriterande om du även har  • Erfarenhet av arbete på gruppboende/bostad med särskild service alternativt erfarenhet av arbete med personligt stöd i den enskildes bostad

• Erfarenhet av arbete med Lågaffektivt bemötande (LAB)

• Haft delegering i läkemedel och insulin

• Vana av att hantera lift

• B-körkortVi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund <3
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Behandlingsassistent
Rapporterar till: Enhetschef
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: September, eller enligt överenskommelse
 
Kontaktperson
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41 jenny.blucher@raddningsmissionen.se


Jenny Axebrink, Områdeschef
0739-01-4 1 42 jenny.axebrink@raddningsmissionen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan! 


 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till Styrmansgatans gruppboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 
Styrmansgatan är ett gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter i två våningsplan för personer med LSS- eller SoL-beslut. Boendet är bemannat dygnet runt. Boendet är centralt beläget i Majorna med närhet till affärer, caféer och Slottsskogen. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Styrmansgatan har ett stort fokus på aktiviteter tillsammans med de boende. Vi söker nu en ny tillsvidareanställd kollega på heltid till vår verksamhet. Tjänsten innefattar arbete under dag, kväll och sovande jour. 
 
Arbetsuppgifter• Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål. Vi arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC) med uppdrag och genomförandeplan.

• Kontinuerligt arbeta med social dokumentationen.


 

Vi söker dig som... 
Är en positiv och kreativ person som tar eget ansvar och egna initiativ, samt har en förmåga att se lösningar i ditt arbete. Vi tror att vår nya kollega har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder, och att du är en fena på strukturen kring rutiner och genomförandeplaner. För oss är möten i ögonhöjd ett viktigt riktmärke som skapar förtroende och ett gott samarbetsklimat såväl med målgruppen som med samverkanspartners och kollegor. Vi önskar därför att du är bra på att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Då rollen innehåller en stor del dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, samt vara en van datoranvändare. Vi ser fram emot att ha roligt på jobbet tillsammans med dig!
 
Vi vill att du...• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av arbete inom psykiatri och psykossjukdom

• Har erfarenhet av klienter med samsjuklighet och somatiska svårigheter


Det är meriterande om du även har  • Erfarenhet av arbete på gruppboende/bostad med särskild service alternativt erfarenhet av arbete med personligt stöd i den enskildes bostad

• Erfarenhet av arbete med Lågaffektivt bemötande (LAB)

• Haft delegering i läkemedel och insulin

• Vana av att hantera lift

• B-körkortVi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund <3
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Behandlingsassistent
Rapporterar till: Enhetschef
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: September, eller enligt överenskommelse
 
Kontaktperson
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41 jenny.blucher@raddningsmissionen.se


Jenny Axebrink, Områdeschef
0739-01-4 1 42 jenny.axebrink@raddningsmissionen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan! 


 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Behandlingsassistent till Styrmansgatans gruppboende

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende
Läs mer Jun 28
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 
Styrmansgatan är ett gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter i två våningsplan för personer med LSS- eller SoL-beslut. Boendet är bemannat dygnet runt. Boendet är centralt beläget i Majorna med närhet till affärer, caféer och Slottsskogen. Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Styrmansgatan har ett stort fokus på aktiviteter tillsammans med de boende. Vi söker nu en ny tillsvidareanställd kollega på heltid till vår verksamhet. Tjänsten innefattar arbete under dag, kväll och sovande jour. 
 
Arbetsuppgifter• Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål. Vi arbetar utifrån individens behov i centrum (IBIC) med uppdrag och genomförandeplan.

• Kontinuerligt arbeta med social dokumentationen.


 

Vi söker dig som... 
Är en positiv och kreativ person som tar eget ansvar och egna initiativ, samt har en förmåga att se lösningar i ditt arbete. Vi tror att vår nya kollega har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder, och att du är en fena på strukturen kring rutiner och genomförandeplaner. För oss är möten i ögonhöjd ett viktigt riktmärke som skapar förtroende och ett gott samarbetsklimat såväl med målgruppen som med samverkanspartners och kollegor. Vi önskar därför att du är bra på att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Då rollen innehåller en stor del dokumentation behöver du kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska, samt vara en van datoranvändare. Vi ser fram emot att ha roligt på jobbet tillsammans med dig!
 
Vi vill att du...• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av arbete inom psykiatri och psykossjukdom

• Har erfarenhet av klienter med samsjuklighet och somatiska svårigheter


Det är meriterande om du även har  • Erfarenhet av arbete på gruppboende/bostad med särskild service alternativt erfarenhet av arbete med personligt stöd i den enskildes bostad

• Erfarenhet av arbete med Lågaffektivt bemötande (LAB)

• Haft delegering i läkemedel och insulin

• Vana av att hantera lift

• B-körkortVi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund <3
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Behandlingsassistent
Rapporterar till: Enhetschef
Omfattning: 100%  
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: September, eller enligt överenskommelse
 
Kontaktperson
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41 jenny.blucher@raddningsmissionen.se


Jenny Axebrink, Områdeschef
0739-01-4 1 42 jenny.axebrink@raddningsmissionen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan! 


 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Familjestödjare till Solrosen i Borås

Socionom
Läs mer Jul 6
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten 


Nu söker vi en ny familjestödjare till vårt team i Solrosen i Borås! Solrosen riktar sig till barn och ungdomar som har en familjemedlem, eller annan nära anhörig, som är i fängelse eller på annat sätt är/eller har varit frihetsberövad.
 
Solrosen arbetar utifrån FN:s barnkonvention med utgångspunkt i artikel 3 om barns bästa. Verksamheten erbjuder en trygg plats där barn och ungdomar kan få möjlighet att sätta ord på vad man känner och tänker om att ha en frihetsberövad familjemedlem. Solrosen erbjuder även stöd till barnens vårdnadshavare och andra vuxna runt barnet. Stödet ges både individuellt och/eller i grupp och kan innebära både korta och längre kontakter.

Utöver detta erbjuder verksamheten en öppen mötesplats samt läger och andra lov-aktiviteter.
Mer info om Solrosen hittar du här: www.raddningsmissionen.se/solrosen 

Som medarbetare i Solrosen är du en ambassadör för din verksamhet och för Räddningsmissionen och är med och formar verksamhetens utveckling och framtid. Du kommer att jobba nära ytterligare en familjestödjare. Du har även gemensam handledning tillsammans med fler kollegor i Solrosen i Göteborg.


Arbetsuppgifter


Som familjestödjare har du ett varierande arbete. Du kommer bland annat att:• arbetar med barn individuellt och i grupp

• ha föräldrasamtal och hålla i anhöriggrupper

• samverka med andra, såsom informera och handleda socialtjänst eller nätverka med andra aktörer.

• vara med och tillsammans med kollegor driva opinionsfrågor inom området

• arbeta uppsökande på anstalter och häkten med att ge information om Solrosens verksamhet och erbjuda föräldrastödjande samtal


I din roll kan det även förekomma vissa kvalificerade administrativa arbetsuppgifter, som tex ansökningar och återrapporteringar.

 

Vi söker dig som... 

Är en trygg och självständig person som är van att driva utvecklingen framåt i ditt arbete. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och att skapa förtroende hos de vi finns till för, samverkanspartners och kollegor. För att lyckas bra i rollen är det även viktigt att du är en god lyssnare och har humor! Det är även viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter i en dynamisk organisation, och att du inte räds att tala inför människor. 

 

Vi vill att du...

• Är socionom, eller har annan likvärdig utbildning, inom beteendevetenskapliga och/eller pedagogiska området.
• Har minst fem års arbetslivserfarenhet
• Har minst två års arbete med barn och/eller unga i utsatta livssituationer alternativt arbete med föräldrastöd
• Tidigare har arbetat med stödjande samtal
• Har en förmåga att uttrycka och formulera dig i tal och skrift
• Har B-körkort


Det är meriterande om du även har  • kännedom och engagemang kring barns rättigheter

• har en steg 1 utbildning eller motsvarande

• erfarenhet av samarbete med myndigheter eller andra professionella samarbetspartners. 


 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Familjestödjare

Arbetsställe: Borås
Rapporterar till: Verksamhetschef
Omfattning: 50-75%  
Anställningsform: Tillsvidare med start 6 månaders provanställning
Tillträde: Så snart som möjligt

Arbetstid: Främst dagtid, men visst kvälls- och helgarbete förekommer.


Varmt välkommen med din ansökan!


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Familjestödjare till Solrosen i Borås

Socionom
Läs mer Jul 6
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 


Nu söker vi en ny familjestödjare till vårt team i Solrosen i Borås! Solrosen riktar sig till barn och ungdomar som har en familjemedlem, eller annan nära anhörig, som är i fängelse eller på annat sätt är/eller har varit frihetsberövad.

 

Solrosen arbetar utifrån FN:s barnkonvention med utgångspunkt i artikel 3 om barns bästa. Verksamheten erbjuder en trygg plats där barn och ungdomar kan få möjlighet att sätta ord på vad man känner och tänker om att ha en frihetsberövad familjemedlem. Solrosen erbjuder även stöd till barnens vårdnadshavare och andra vuxna runt barnet. Stödet ges både individuellt och/eller i grupp och kan innebära både korta och längre kontakter.


Utöver detta erbjuder verksamheten en öppen mötesplats samt läger och andra lov-aktiviteter.
Mer info om Solrosen hittar du här: www.raddningsmissionen.se/solrosen
Om tjänsten 

Som medarbetare i Solrosen är du en ambassadör för din verksamhet och för Räddningsmissionen och är med och formar verksamhetens utveckling och framtid. 

 

Du kommer att jobba nära ytterligare en familjestödjare. Du har även gemensam handledning tillsammans med fler kollegor i Solrosen i Göteborg.


Arbetsuppgifter


Som familjestödjare har du ett varierande arbete. Du kommer bland annat att:• arbetar med barn individuellt och i grupp

• ha föräldrasamtal och hålla i anhöriggrupper

• samverka med andra, såsom informera och handleda socialtjänst eller nätverka med andra aktörer.

• vara med och tillsammans med kollegor driva opinionsfrågor inom området

• arbeta uppsökande på anstalter och häkten med att ge information om Solrosens verksamhet och erbjuda föräldrastödjande samtal


I din roll kan det även förekomma vissa kvalificerade administrativa arbetsuppgifter, som tex ansökningar och återrapporteringar.

 

Vi söker dig som... 

Är en trygg och självständig person som är van att driva utvecklingen framåt i ditt arbete. Du behöver ha en god förmåga att kommunicera och att skapa förtroende hos de vi finns till för, samverkanspartners och kollegor. För att lyckas bra i rollen är det viktigt att du är en god lyssnare och har humor! För att trivas i tjänsten är det även viktigt att du trivs bra med varierande arbetsuppgifter i en dynamisk organisation, och att du inte räds att tala inför människor. 

 

Vi vill att du...

• Är socionom, eller har annan likvärdig utbildning, inom beteendevetenskapliga och/eller pedagogiska området.
• Har minst fem års arbetslivserfarenhet
• Har minst två års arbete med barn och/eller unga i utsatta livssituationer alternativt arbete med föräldrastöd
• Tidigare har arbetat med stödjande samtal
• Har en förmåga att uttrycka och formulera dig i tal och skrift
• Har B-körkort


Det är meriterande om du även har  • kännedom och engagemang kring barns rättigheter

• har en steg 1 utbildning eller motsvarande

• erfarenhet av samarbete med myndigheter eller andra professionella samarbetspartners. 


 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  

 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  

Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 


Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Familjestödjare
Rapporterar till: Verksamhetschef
Omfattning: 50-75%  
Anställningsform: Tillsvidare med start 6 månaders provanställning
Tillträde: Så snart som möjligt

Arbetstid: Främst dagtid, men visst kvälls- och helgarbete förekommer.


Varmt välkommen med din ansökan!


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Lågstadielärare till Communityskolan i Gårdsten

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jul 3
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!


Om tjänsten

Communityskolan Gårdsten öppnade i januari 2023 och har ca 250 elever i årskurs 1-9. Nu söker vi fler engagerade lärare för att möta behoven i vår skola! 

 
Communityskolan har ett starkt fokus på lärande, kunskap och bildning. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever.
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete.

 
Arbetsuppgifter
Som lärare är ditt viktigast uppdrag att undervisa, men vi ser även att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Gårdsten.

 

Vi söker dig som... • Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet

• Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar

• Brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang

• Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap

• Är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet

• Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling

• Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang

• Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll 


Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  


Bra att veta• Befattning: Lärare 

• Placering i organisationen: Communityskolan Gårdsten 

• Rapporterar till: Rektor

• Omfattning: Beroende av ämneskombination erbjuder vi både tjänster på heltid och deltid. 

• Anställningsform: Tillsvidare, start med sex månaders provanställning. 

• Tillträde: Augusti 2023 

• Kollektivavtal: Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 


Just nu njuter vi av sommarledighet - hoppas detsamma gäller för dig! Vi kommer att ta upp rekryteringen igen i början av augusti och återkopplar därefter till dig.

 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 

Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 150 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Sommarvikarie till gruppboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten
Centralt beläget i Majorna finns Styrmansgatans gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter för personer med LSS- eller SoL-beslut, och boendet är bemannat dygnet runt.  Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Vi söker nu en sommarvikarie som kan arbeta under hela august, veckorna 31-35.  
 
Arbetsuppgifter
- Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål.
- Kontinuerligt arbeta med den sociala dokumentationen i programmet Rätt Spår.

 

Vi söker dig som 
Har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder utifrån den enskildes genomförandeplan. Du ser vikten av att möta människor i ögonhöjd, gillar god samverkan med kollegor och framförallt; att ha roligt på jobbet!
 
Vi vill att du• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av brukare med olika former av samsjuklighet


För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Det är meriterande om du även har  • erfarenhet av personligt stöd i hemmet.

• haft delegering i läkemedel och insulin.


 

Bra att veta
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

 

Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss idag!

 

Kontaktpersoner:
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41, jenny.blucher@raddningsmissionen.se

 

Jenny Axebrink, Områdeschef Omsorg

0739-014142, jenny.axebrink@raddningsmissionen.se


Varmt välkommen med din ansökan! 


 
 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Sommarvikarie till Styrmansgatans gruppboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten
Centralt beläget i Majorna finns Styrmansgatans gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter för personer med LSS- eller SoL-beslut, och boendet är bemannat dygnet runt.  Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Vi söker nu en sommarvikarie som kan arbeta under hela august, veckorna 31-35.  
 
Arbetsuppgifter
- Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål.
- Kontinuerligt arbeta med den sociala dokumentationen i programmet Rätt Spår.

 

Vi söker dig som 
Har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder utifrån den enskildes genomförandeplan. Du ser vikten av att möta människor i ögonhöjd, gillar god samverkan med kollegor och framförallt; att ha roligt på jobbet!
 
Vi vill att du• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av brukare med olika former av samsjuklighet


För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Det är meriterande om du även har  • erfarenhet av personligt stöd i hemmet.

• haft delegering i läkemedel och insulin.


 

Bra att veta
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

 

Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss idag!

 

Kontaktpersoner:
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41, jenny.blucher@raddningsmissionen.se

 

Jenny Axebrink, Områdeschef Omsorg

0739-014142, jenny.axebrink@raddningsmissionen.se


Varmt välkommen med din ansökan! 


 
 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Lågstadielärare till Communityskolan i Gårdsten

Lärare i grundskolan, årskurs 7-9
Läs mer Jun 26
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!


Om tjänsten

Communityskolan Gårdsten öppnade i januari 2023 och har ca 250 elever i årskurs 1-9. Nu söker vi fler engagerade lärare för att möta behoven i vår skola! 

 
Communityskolan har ett starkt fokus på lärande, kunskap och bildning. Ett av skolans viktigaste uppdrag är att öppna upp världen för eleverna. Oavsett om det handlar om hur ett öga fungerar, hur första världskriget startade eller hur man sätter den perfekta bröddegen - skola handlar först och främst om lärande, kunskap och bildning. Därför letar vi noggrant efter lärare och medarbetare som älskar sina ämnen och älskar sina elever.
 
Communityskolan är mer än en skola, det är ett nav för att ta tillvara och förstärka närområdets resurser. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. Skolans lokaler används även efter skoltid på kvällar och helger till aktiviteter som studiestöd, musikverksamhet, mentorskap, och föreningsaktiviteter. Vi kallar det arbetet för Communityarbete.

 
Arbetsuppgifter
Som lärare är ditt viktigast uppdrag att undervisa, men vi ser även att du behöver ha ett engagemang och intresse för att arbeta med nya former för att nå vårdnadshavare och vara en del i att utveckla Communityarbetet i området Gårdsten.

 

Vi söker dig som... • Besjälas av Communityskolans vision att fler barn får en bra start i livet

• Är trygg i dig själv och delar Räddningsmissionens värderingar

• Brinner för lärande, kunskap och pedagogik, och för att fler barn ska få tillträde till fler sammanhang

• Har ett genuint intresse för att lära ut din ämneskunskap

• Är en tydlig ledare och har en förmåga att skapa lugn i klassrummet

• Arbetar på både individ och gruppnivå för en positiv utveckling

• Har erfarenhet att möta elever från olika bakgrund och sammanhang

• Vi ser gärna att du har några års lärarerfarenhet och är trygg i din lärarroll 


Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  


Bra att veta• Befattning: Lärare 

• Placering i organisationen: Communityskolan Gårdsten 

• Rapporterar till: Rektor

• Omfattning: Beroende av ämneskombination erbjuder vi både tjänster på heltid och deltid. 

• Anställningsform: Tillsvidare, start med sex månaders provanställning. 

• Tillträde: Augusti 2023 

• Kollektivavtal: Vi följer Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor. 


Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 

Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 150 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Sommarvikarie till Styrmansgatans gruppboende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 30
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

 

Om tjänsten
Centralt beläget i Majorna finns Styrmansgatans gruppboende som erbjuder stöd och omsorg för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Här finns lägenheter för personer med LSS- eller SoL-beslut, och boendet är bemannat dygnet runt.  Vi vill skapa goda förutsättningar för de boende och arbetar habiliterande. Vi söker nu en sommarvikarie som kan arbeta främst under hela augusti, veckorna 31-35. Vid behov i verksamheten kan det även bli aktuellt med arbete i juli. 
 
Arbetsuppgifter
- Ansvara för omvårdnad och stöd utifrån brukarens behov och önskemål.
- Kontinuerligt arbeta med den sociala dokumentationen i programmet Rätt Spår.

 

Vi söker dig som 
Har en god förmåga att arbeta pedagogiskt kring gemensamma mål och metoder utifrån den enskildes genomförandeplan. Du ser vikten av att möta människor i ögonhöjd, gillar god samverkan med kollegor och framförallt; att ha roligt på jobbet!
 
Vi vill att du• Är undersköterska eller har utbildning inom socialt arbete eller liknande

• Har erfarenhet av brukare med olika former av samsjuklighet


För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och vill att du delar vår värdegrund.
 
Det är meriterande om du även har  • erfarenhet av personligt stöd i hemmet.

• haft delegering i läkemedel och insulin.


 

Bra att veta
Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg. Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 

Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
 
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

 

Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss idag!

 

Kontaktpersoner:
Jenny Blücher, Samordnare Styrmansgatans gruppboende
0721-45 42 41, jenny.blucher@raddningsmissionen.se

 

Jenny Axebrink, Områdeschef Omsorg

0739-014142, jenny.axebrink@raddningsmissionen.se


Varmt välkommen med din ansökan! 


 
 
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Köksbiträde som kokar soppa på en spik!

Köksbiträde
Läs mer Maj 25
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!
 
Om tjänsten 
Till oss på Räddningsmissionens sociala företag kommer människor som av olika anledningar står långt från den ordinarie arbetsmarknaden. I våra verksamheter har vi möjlighet att göra anpassningar som möjliggör att fler passar in och på sikt närmar sig den öppna arbetsmarknaden. Vi brinner för att stötta dessa personer när de kastar ankare mot en ljusare framtid! 
 
Vårt produktionskök ResursRätt ligger i Rannebergen Centrum. Här producerar vi 500-900 måltider dagligen som sedan transporteras vidare. Som köksbiträde på ResursRätt stöttar du de befintliga kockarna samt våra deltagare som arbetstränar med dina kunskaper, färdigheter och motivation. 
 
Vi söker dig som 
Är en fena på att koka soppa av spik! Våra måltider består av 75% donerat livsmedel och vi strävar alltid efter att hantera våra råvaror utan svinn. I detta arbete krävs ett gott mått av både kreativitet och flexibilitet. Du lagar maten med kärlek och behandlar dina kollegor med samma omsorg, gärna med närhet till skratt! 

Du behöver vara en strukturerad person som har trivs med att ha koll på läget, du planerar och följer upp ditt arbete på ett strukturerat sätt och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. 
Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor behöver du trivas med att möta nya människor, samarbeta med andra och skapa relationer. Du har förståelse för människors olika förutsättningar och har god nytta av ett coachande förhållningssätt, en bra dos med tålamod och förmåga när du på ett tydligt och pedagogiskt sätt kommunicera med våra deltagare. 
 
Arbetsuppgifter 

• Stötta våra kockar i den planering som finns för uppgifterna.
• Delar av dagen arbetar du ensam och slutför uppgifter samt förbereder för morgondagens arbete.
• Ansvarar för att måltider levereras enligt plan.
• Tar emot överskott och utrustning från de verksamheter vi levererat till
• Delta i drift och utveckling av verksamheten
• Arbetar dagligen med säker hygien av våra lokaler samt följer riktlinjer för personlig hygien och matsäkerhetsregler
• Coacha arbetstränande 
 
Vill att du har

• Relevant utbildning och/eller erfarenhet av måltidsproduktion i storkök
• Erfarenhet av arbete med matsäkerhet
• Mycket goda kunskaper i svenska
Det är meriterande om du har

• Erfarenhet av ledarskap 

Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 
Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta

Befattning: Köksbiträde
Arbetsplats: ResursRätt Rannebergen Centrum
Rapporterar till: Lager & logistikchef 
Omfattning: 68,75%  arbetstid 11-17.00
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan! Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 240 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Ansök nu

Fritidspedagog till Communityskolan i Gårdsten

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 16
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
Nu söker vi en fritidspedagog till vår skola i Gårdsten. I rollen som fritidspedagog  arbetar du både i vårt fritidshem och i klassrum på lågstadiet.
 
Communityskolan i Gårdsten öppnade i januari 2023 och har cirka 250 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vi arbetar efter ledorden höga förväntningar, kreativitet, kämparanda och inkluderande gemenskaper. En del av det som gör vår skola speciell är att vi utöver skolans kärnuppdrag också bedriver det vi kallar “communityarbete”: aktiviteter som sker efter och under skoltid på skolan som frukost, skolorkester, läxhjälp, arbete med skolkultur och rastaktiviteter. Lärare och communitypersonal arbetar med olika uppdrag men samverkar tillsammans för att barn ska få de bästa förutsättningar till en framtid med utbildning. Genom Räddningsmissionens nätverk har vi starka samarbetspartners, företag, föreningar och offentliga aktörer. I samverkan med dessa är vårt mål att ta tillvara och förstärka närområdets resurser för att barnen som går på skolan ska få en bättre start i livet. Skolan är icke?konfessionell, dvs har ingen religiös inriktning.
 
Arbetsuppgifter

• Arbeta för att stödja barnens utveckling och skapa meningsfull sysselsättning genom kreativitet, fritidsaktiviteter och fri lek 
• Vara en närvarande vuxen i klassrummet och finnas till hands för att stödja lärarna i deras uppgift
Vi söker dig som... 
...älskar att arbeta med barn och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du är pedagogisk och har förmågan att skapa engagemang och nyfikenhet hos barnen. 
 
Vill att du har

• ?en utbildning som fritidspedagog eller likvärdig utbildning.?
 
Det är meriterande om du även...

• har erfarenhet av arbete i fritidshem/liknande
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt.? För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med eleverna som mellan medarbetarna. Vi går under Fremias kollektivavtal Förskolor, skolor och fristående skolor.??
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är viljan att arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och har som ambition att anställa innan semestrarna. Vi välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Befattning: Fritidspedagog
Rapporterar till: Rektor
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dagtid 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Tillträde: Snarast  
Varmt välkommen med din ansökan!
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Räddningsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi ber er därför att inte kontakta oss med erbjudanden som gäller pågående rekrytering. 


Communityskolan Gårdsten drivs av RM Bildning AB, som är icke-vinstdrivande och helägt av den ideella föreningen Räddningsmissionen.?
?www.communityskolan.se?

Räddningsmissionen är en idéburen, icke vinstdrivande organisation som startades 1952. Räddningsmissionen har i dagsläget 160 medarbetare och ca?300 volontärer samt ett stort? nätverk med samverkansaktörer. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar brett med socialt arbete. Vi arbetar med barns rätt till likvärdig utbildning genom att stödja skolor i områden med tuffa utmaningar, med t.ex. läxhjälp och stöd till familjer.?
www.raddningsmissionen.se

Ansök nu