Eterni Sweden AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Eterni Sweden AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Kundtjänstmedarbetare till Teleperformance

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Jun 13
Kundtjänstmedarbetare till Teleperformance på Kreta
Har din dröm alltid varit att bosätta dig minst 6 månader i ett land med ett klimat som är behagligt året om? Uppfyll din dröm genom att följa med oss till Kreta! 
Teleperformance växer och vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss på vårt kontor i Chania, Grekland
Söker du ett långsiktigt äventyr är arbetet på Teleperformance en möjlighet för dig! Ta chansen att arbeta utomlands!
 
OM TJÄNSTEN
Hos oss arbetar du med att ta emot inkommande samtal där du analyserar problem och på ett snabbt, engagerat och pedagogiskt sätt löser kundernas ärenden av såväl enkel som komplicerad karaktär. 
I arbetet som kundtjänstmedarbetare för vår välkända svenska teleoperatör kommer du stötta kunder med merförsäljning, fakturafrågor och andra frågeställningar. Vi jobbar även med nyteckning av abonnemang.
Du kommer att ingå i ett dynamiskt och driftigt team som tycker om att ge service och möta kundens behov. Teleperformance arbetar med många kända varumärken och ger våra anställda en fantastisk möjlighet att utvecklas inom både kundvård, merförsäljning och ledarskap.

VAD VI KAN ERBJUDA DIG
 • Betalt boende under hela anställningsperioden, samt betald flygbiljett till Kreta 
 • 14 månaders lön per år (Du läste rätt! 2 extra månadslöner). 
 • Du kommer ha en hög provision som baseras på dina prestationer
 • Många interna utvecklingsmöjligheter 
 • Nordiskt management 
 • Personalaktiviteter, event och roliga tävlingar 
 • En spännande och glädjefylld arbetsplats med fantastiska kollegor!
Hos oss finns många karriärvägar att gå, vi erbjuder exempelvis vårt Nordic Trainee program – JUMP! För att få mer kunskap om våra olika roller samt utveckla dina egenskaper. Kursen förbereder dig för nästa steg i din karriär samt inför din ansökan när nya roller blir tillgängliga att söka.
 
VI SÖKER DIG SOM
Brinner för service och framförallt merförsäljning, har glimten i ögat och drivs av utmaningar kommer att trivas hos oss! Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter och har erfarenhet av kundtjänst samt merförsäljning sedan tidigare är detta ett stort plus i kanten. 
Du har ett stort intresse för att hjälpa människor och underlätta deras vardag. För att trivas i rollen ser vi att du är serviceminded, professionell, noggrann och säljinriktad. Du har förståelse och kan anpassa dig efter kundens behov samtidigt som du med säkerhet vägleder till en lösning. Du har även en god förmåga att ta ansvar och motiveras av samt är positivt inställd till att söka efter lösningar.
För att trivas på Teleperformance: Du uppskattar att jobba på en energifylld arbetsplats och ser gärna problem som en lärorik erfarenhet. Teleperformance är ett snabbt växande företag där individer som skapar resultat har goda möjligheter till avancemang både i Sverige och internationellt, du motiveras och värderar därför personlig utveckling. Vi söker dig som är trygg i dig själv och inte räds utmaningen att flytta utomlands och arbeta.
I rekryteringsprocessen genomför vi obligatoriska bakgrundskontroller på samtliga kandidater. 
 
VEM KONTAKTAR JAG VID FRÅGOR OM TJÄNSTEN?
Du är du varmt välkommen att höra av dig till våra svensktalande rekryterare vid eventuella frågor och funderingar:
Nadja Soliman: +46722-294339 
Email: nadja.soliman@teleperformance.com
Ioanna Grigoriadou:+46761006850 
Email: ioanna.grigoriadou@teleperformance.com 
Frida Svensson: +4673-2743173 
Email: frida.svensson@teleperformance.com
Matilda Malm +46734-198158  
Email: matilda.malm@teleperformance.com
Emma Elgström +46730539626 
Email: emma.elgstroem@teleperformance.com 


HUR SÖKER JAG TJÄNSTEN
I den här tillsättning samarbetar vi på Teleperformance med Eterni Sweden AB och du söker tjänsten genom att klicka "sök denna tjänst" längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansökningar mailledes kommer inte att behandlas. 
Din ansökan kommer att behandlas i såväl Eternis (RecMan) som Teleperformance (Teamtailor) kandidathanteringsbas.

Ansök nu

REGIONAL SÄLJARE TILL ETERNI I GÖTEBORG

Key account manager
Läs mer Jun 29
NU SÖKER VI EN ERFAREN REGIONAL SÄLJARE TILL ETERNI I GÖTEBORG
Frihet, variation, härliga kollegor samt att få vara med på en fantastisk tillväxtresa – vad mer kan man önska?

VÄX TILLSAMMANS MED ETERNI
Eterni i Sverige etablerades 2019 och är idag ett av Sveriges snabbast växande Bemannings-, Rekryterings- och Omställningsföretag. Eterni finns sedan drygt 10 år etablerade i Norge där vi nu är det tredje största bemanningsföretaget. Våra ägare, det Danska investmentbolaget Axcel, har som mål att vi under kommande år ska bli ett av Nordens ledande företag inom flexibla bemanningslösningar. Vi har kontor i 15 städer runtom i Sverige och vår planerade etablering på flera orter fortgår. 
Med den resa vi har framför oss finns det otroliga möjligheter för rätt person, att ta sitt nästa steg i karriären hos oss. 
Kort och gott, det här är tjänsten för dig som vill ingå i ett framåtlutat företag med höga ambitioner, korta beslutsvägar, som ser varje individ och som tror att just DU kommer att göra skillnad.

ARBETSUPPGIFTER
Som Regional Säljare hos oss är ingen dag den andra lik. Här fylls dagarna såklart till väldigt stor del med försäljning, där du kommer att arbeta med hela försäljningsprocessen och vara högst delaktig i att skapa samt utveckla våra affärer ihop med teamet i Västra Sverige. Administration såsom offerering, avtalshantering, registrering i vårt CRM system är också vanligt förekommande arbetsuppgifter. 
Vi på Eterni arbetar mot såväl kollektivsidan och tjänstemannasidan och du kommer i din roll sälja samtliga våra Verksamhets och Affärsområden och bearbeta såväl nya som befintliga kunder. 
Eftersom vi tror att den som bäst kan planera sitt arbete är du själv, får du fullt förtroende för att planera din arbetsvecka så som du tror blir bäst för dig, bäst för Eterni samt för våra kunder.
Det är såklart inte bara för att rollen innehåller spännande arbetsuppgifter som vi tycker att du ska söka den här tjänsten. Här blir du en del av ett härligt gäng med ett otroligt stort målfokus, en trevlig stämning där alla hjälps åt och stöttar varandra i vår framgång. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas och prestera bra i rollen som Regional Säljare är du en nyfiken relationsskapare som älskar att träffa människor, skapa relationer och på ett konsultativt sätt sälja Eternis tjänster. Du trivs med att arbeta i såväl team som självständigt. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med ett högt tempo. Du är kundfokuserad, lösningsorienterad, initiativtagande, affärsmässig, utåtriktad samt noggrann. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll inom bemannings/rekryterings branschen. B-körkort är ett krav. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du huvudsakligen kommer att arbeta utifrån Eternis kontor i Göteborg. Tjänsten innebär fast månadslön samt bonusmöjligheter.
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan.Kontakta Linda Peterson, Regionchef Väst, om du har några frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen.

Känner du igen dig i det här? Det hoppas vi, för vi ser verkligen fram emot din ansökan.


VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ ETERNI!

Ansök nu

Innesäljare/kundservicemedarbetare till bolag i Västra Frölunda

Innesäljare
Läs mer Jul 11
ARBETA SOM INNESÄLJARE/KUNDSERVICEMEDARBETARE DÄR DU KAN GÖRA SKILLNAD VARJE DAG
Vi på Eterni söker nu dig som älskar kundservice och kundvård där du tillsammans med drivna kolleger arbetar med att hitta lösningar och ständiga förbättringar åt företagets kunder. Du kommer i din roll som innesäljare ledas, coachas och stöttas av ett närvarande ledarskap där resultat och teamsanhållning är viktiga delar. 


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att proaktivt kontakta, marknadsföra och sälja företagets produkt och tilläggstjänster mot befintliga kunder. Du ansvarar även för att utifrån kundens unika behov presentera rätt lösningar, skapa offerter och ta avslut på affärer. Som innesäljare arbetar du i projektbaserade säljteam i dialog med övriga delar av organisationen. Kundvård och löpande uppdateringar i företagets säljstödsystem är en självklarhet. Till hjälp i ditt arbete använder du telefon och digitala kontaktvägar. 
 PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen har du god kompetens inom försäljning via telefon med förmåga att effektivt identifiera affärsmöjligheter och ta avslut. Du har en mycket god känsla för kundvård och egen handlingskraft att återkoppla på utestående kundbehov. För dig är service och försäljning samma sak.

Du är en lyhörd, strukturerad och driven lagspelare som motiveras av högt tempo och agila arbetssätt. Du har lätt för att arbeta i olika ERP samt CRM system och har ett intresse samt förståelse för tekniska lösningar.

För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god kommunikationsförmåga och är resultatfokuserad. 

Nedan erfarenhet och kunskaper är viktiga att du har med dig:
Minst 2-3 års erfarenhet av liknande position
Dokumenterad erfarenhet av telefonvaran
3-årig gymnasieutbildning
Goda datakunskaper i bland annat officepaketet samt erfarenhet av CRM och ERP system
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift


OM TJÄNSTEN
Tjänsten som innesäljare/kundservicemedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som uthyrd konsult ute hos en av våra kunder i Göteborg. Tjänsten inleds med en tidsbegränsad anställning på 6 månader och givetvis får du en utbildning innefattande både teori och praktik när du tillträder uppdraget. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Lagermedarbetare/Truckförare sökes till våra kunder i Göteborg

Lagerarbetare
Läs mer Jun 29
Letar du efter nya spännande utmaningar inom lager- och truckjobb? Vill du få chansen att jobba brett med olika arbetsuppgifter på ett jobb som passar just dig? Tveka då inte på att kika närmare på denna annons och skickar in din ansökan!

Om du står mitt emellan två jobb och inte vet vad du ska göra i sommar, till hösten eller framöver så har vi de perfekta jobben. Arbeta inom lager och logistik med härliga gäng i fina miljöer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi har just nu flera jobb inom lager, logistik, montering och truckkörning där du får möjligheten att jobba med det du känner är mest intressant. Kanske vill du arbeta fysiskt på godsmottagningen och förbereda inkommande och utgående gods? Kanske vill du plocka och packa order? Eller så kanske du vill arbeta i produktionen med montering? Vi har jobb både på dagtid och kvällstid, omgående nu redan i sommar eller till hösten.

Arbetet som lagermedarbetare ställer höga krav på såväl noggrannhet som kvalitetsmedvetenhet. För att trivas i rollen som bör du känna dig bekväm med att jobba fysiskt då det förekommer tyngre lyft samt att du har en hög stresstålighet då det emellanåt råder högt tempo ute på anläggningen. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet från liknande arbeten men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att man kan arbeta lika bra självständigt som i grupp. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Truckkort är meriterande men inte alltid ett krav beroende på avdelningen man arbetar på.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag med start efter överenskommelse. Du blir anställd av oss på Eterni Sweden och för rätt person finns möjlighet att på sikt bli anställd hos kund.

ÖVRIG INFORMATION
Du får möjligheten att jobba som konsult ute hos våra kunder runt om i Göteborg. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan redan idag.

OBS! Vi tar ej emot ansökningar via mail. 
Denna annons riktar sig till flera jobbmöjligheter så tveka inte på att skicka in din ansökan för att veta mer!

Har du övriga frågor kan du kontakta mig, Eric Lundgren, på eric.lundgren@eterni.se

Ansök nu

Orderhanterare/Lageransvarig

Orderadministratör
Läs mer Aug 5
VI SÖKER NU EN ORDERHANTERARE/LAGERANSVARIG TILL VÅRT HUVUDKONTOR I MÖLNDAL
Tack vare vår fortsatta tillväxt utökar vi nu vår härliga personalstyrka med ytterligare en roll och söker nu vår nästa kollega. Rollen som orderhanterare och lageransvarig är en bred roll med vissa huvudsakliga arbetsområden men där man får vara beredd på att arbeta brett i en vardag där den ena dagen inte är den andra lik. För att passa in i vårt härliga team är du prestigelös och har ett utpräglat engagemang och en vilja till att verkligen bli en del av vår fina sammanhållning. 

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tidigare har erfarenhet av orderadministration, kundservice och viss lagervana. Du har sannolikt arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och trivs med att serva, hjälpa och möta kunders behov. 
I din roll kommer du ha såväl interna som externa beröringspunkter där mail och telefon blir dina primära arbetsredskap. I inledningen av din anställning får du en introduktion och utbildning inom såväl verksamheten, rollen, system och företagets produkter. 
Du kommer arbeta i vårt CRM samt ordersystem och engelska är vanligt förekommande.
I rollen ingår huvudsakligen nedan arbetsuppgifter,
Orderhantering
Packa order
Inköp
In och utleveranser
Registrering av inleveranser samt lagerföring i olika system
Allmän kundservice och administration
Säljsupport

KVALIFIKATIONER
För att komma in rätt i rollen ser vi att du har nedan erfarenhet med dig,
Administrativ vana
Goda datakunskaper 
Vana av CRM system eller motsvarande
Behärskar svenska och engelska muntligt och skriftligt

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du ska lyckas och trivas i rollen. Din positiva, prestigelösa och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta i en variationsrik vardag samt är en utpräglad lagspelare där du tillsammans med dina kollegor skapar en hög kundnöjdhet. 


OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du arbetar på vårt huvudkontor i Mölndal. Den är på heltid och arbetstiderna är förlagda mellan 8-17 måndag till fredag.
Tjänsten innebär fast månadslön med vissa bonusmöjligheter. Vi har även kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Förutom trygga villkor och fina förmåner erbjuder vi en fantastisk arbetsmiljö i våra superhärliga, luftiga och moderna lokaler belägna i Mölndal. Tjänsten som orderhanterare/lageransvarig är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på AD MediCal. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden AB och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni och Linda Peterson. 

Vill du läsa mer om vårt företag besök gärna vår hemsida på www.ad-medical.se

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Urval sker löpande så sök redan idag!


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Orderhanterare/Lageransvarig

Orderadministratör
Läs mer Jul 14
VI SÖKER NU EN ORDERHANTERARE/LAGERANSVARIG TILL VÅRT HUVUDKONTOR I MÖLNDAL
Tack vare vår fortsatta tillväxt utökar vi nu vår härliga personalstyrka med ytterligare en roll och söker nu vår nästa kollega. Rollen som orderhanterare och lageransvarig är en bred roll med vissa huvudsakliga arbetsområden men där man får vara beredd på att arbeta brett i en vardag där den ena dagen inte är den andra lik. För att passa in i vårt härliga team är du prestigelös och har ett utpräglat engagemang och en vilja till att verkligen bli en del av vår fina sammanhållning. 

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tidigare har erfarenhet av orderadministration, kundservice och viss lagervana. Du har sannolikt arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och trivs med att serva, hjälpa och möta kunders behov. 
I din roll kommer du ha såväl interna som externa beröringspunkter där mail och telefon blir dina primära arbetsredskap. I inledningen av din anställning får du en introduktion och utbildning inom såväl verksamheten, rollen, system och företagets produkter. 
Du kommer arbeta i vårt CRM samt ordersystem och engelska är vanligt förekommande.
I rollen ingår huvudsakligen nedan arbetsuppgifter,
Orderhantering
Packa order
Inköp
In och utleveranser
Registrering av inleveranser samt lagerföring i olika system
Allmän kundservice och administration
Säljsupport

KVALIFIKATIONER
För att komma in rätt i rollen ser vi att du har nedan erfarenhet med dig,
Administrativ vana
Goda datakunskaper 
Vana av CRM system eller motsvarande
Behärskar svenska och engelska muntligt och skriftligt

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du ska lyckas och trivas i rollen. Din positiva, prestigelösa och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta i en variationsrik vardag samt är en utpräglad lagspelare där du tillsammans med dina kollegor skapar en hög kundnöjdhet. 


OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du arbetar på vårt huvudkontor i Mölndal. Den är på heltid och arbetstiderna är förlagda mellan 8-17 måndag till fredag.
Tjänsten innebär fast månadslön med vissa bonusmöjligheter. Vi har även kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Förutom trygga villkor och fina förmåner erbjuder vi en fantastisk arbetsmiljö i våra superhärliga, luftiga och moderna lokaler belägna i Mölndal. Tjänsten som orderhanterare/lageransvarig är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på AD MediCal. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden AB och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni och Linda Peterson. 

Vill du läsa mer om vårt företag besök gärna vår hemsida på www.ad-medical.se

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Urval sker löpande så sök redan idag!


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Livsmedelsoperatörer till kund i Kungshamn

Mejeriarbetare
Läs mer Jun 15
LIVSMEDELSOPERATÖR TILL VÅR KUND I KUNGSHAMN
Är du redo för en unik möjlighet som innebär flytt till vackra Kungshamn? 

Är du en flexibel och ansvarsfull person som söker efter nästa jobb? Vi söker nu efter engagerade medarbetare som är redo att till flytta till Kungshamn för arbete hos vår kund. Det finns möjlighet till arbete över längre tid eller enbart under några månader om det skulle passa dig bättre. Vi kommer vara behjälpliga med att ordna boende på orten men du kommer själv få stå för kostnaden av boendet. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsoperatör arbetar du i produktionslinjen där du ansvarar för att packa upp frysta råvaror, väga råvaror, övervaka produktion, genomföra vissa kvalitetskontroller samt emballera produkter. Vissa manuella arbetsuppgifter förekommer. Har du arbetat inom industri, lager eller restaurangbranschen ser vi detta som meriterande men det är inte ett krav. Även truckkort är ett stort plus. 

Här kommer du ingå i ett härligt team av drivna kollegor. Ni tar tillsammans stort ansvar för att snabbt och noggrant leverera hög kvalitet. Då du kommer arbeta tätt tillsammans med andra så ser vi gärna att du är en flexibel person som trivs med att arbeta i team samt klarar av ett högt arbetstempo. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är driven, positiv, har en hög närvaro och en bra arbetsmoral.
 
KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen ser vi nedan förkunskaper som en förutsättning: 
Självständig och tycker om att arbeta praktiskt.
God fysik, då du kommer gå och stå större delen av dagen.
Kunna arbeta skiftande arbetstider.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som livsmedelsoperatör hos vår kund är ett konsultuppdrag. Du blir erbjuden en anställning hos Eterni och är sedan uthyrd till vår kund under uppdragets längd. Uppdraget startar efter överenskommelse men senast i början av hösten. För dig som är intresserad av arbete över en längre period finns möjlighet att bli övertagen direkt av kund eller tillsvidareanställning via oss på Eterni. 

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Hampus Vajizovic på via hampus.vajizovic@eterni.se. Ansökan via mail hanteras inte.

Under "Filer" som du hittar i sidan av annonsen finns en presentation med mer information om detta äventyr! (Klicka först på "Ansök här" om du hittat annonsen på Arbetsförmedlingen.se)

VARMT VÄLKOMNEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Lagermedarbetare till Inbound hos vår kund i Landvetter

Lagerarbetare
Läs mer Jun 27
Vi söker erfarna Lagermedarbetare med erfarenhet av skjutstativtruck till kund i Landvetter
Eterni Sweden söker nu lagermedarbetare med erfarenhet av något eller några av nedan områden, till vår kund i Landvetter. Behovet är omgående och uppdraget beräknas hålla på till slutet av December med möjlighet till förlängning. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Du är en viktig del av leveranskedjan och kommer att bli placerad på avdelningen Inbound där man tar emot inkommande gods som sen ska lossas av och lagerföras. 

För denna avdelning är det viktigt med god fysik och du trivs att få arbeta med kroppen då en hel del lyft förekommer. Vi ser även att du tidigare har erfarenhet av att köra skjutstativtruck.

Arbetstider för dagtid är: 07:00-16:00 och för kvällsskift 15:30-00:00.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person tror vi att du är noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Vidare ser vi att du är en ordningsam  och van vid att jobba enligt säkerhetsföreskrifter och riktlinjer.. Du trivs med ett fysiskt arbete och har en god fysik, då det förekommer en hel del tunga lyft.

För att bli aktuell som orderplockare krävs erfarenhet av truckkörning och truckkort A1-A4 + B1-B4.
Flytande svenska i tal och skrift
Meriterande med fallskyddsutbildning och AWS Astro erfarenhet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid med omgående start. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos vår kund.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Robert Tigerberg på robert.tigerberg@eterni.se. 
 
Vår kund och Eterni erbjuder dig en tjänst hos en stark och trygg aktör i en spännande bransch med marknadsmässig lön. Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök via länken eller på Eterni.se. Ansökningar via mail hanteras ej.

Ansök nu

Orderhanterare/Lageransvarig

Orderadministratör
Läs mer Jun 29
VI SÖKER NU EN ORDERHANTERARE/LAGERANSVARIG TILL VÅRT HUVUDKONTOR I MÖLNDAL
Tack vare vår fortsatta tillväxt utökar vi nu vår härliga personalstyrka med ytterligare en roll och söker nu vår nästa kollega. Rollen som orderhanterare och lageransvarig är en bred roll med vissa huvudsakliga arbetsområden men där man får vara beredd på att arbeta brett i en vardag där den ena dagen inte är den andra lik. För att passa in i vårt härliga team är du prestigelös och har ett utpräglat engagemang och en vilja till att verkligen bli en del av vår fina sammanhållning. 

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tidigare har erfarenhet av orderadministration, kundservice och viss lagervana. Du har sannolikt arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och trivs med att serva, hjälpa och möta kunders behov. 
I din roll kommer du ha såväl interna som externa beröringspunkter där mail och telefon blir dina primära arbetsredskap. I inledningen av din anställning får du en introduktion och utbildning inom såväl verksamheten, rollen, system och företagets produkter. 
Du kommer arbeta i vårt CRM samt ordersystem och engelska är vanligt förekommande.
I rollen ingår huvudsakligen nedan arbetsuppgifter,
Orderhantering
Packa order
Inköp
In och utleveranser
Registrering av inleveranser samt lagerföring i olika system
Allmän kundservice och administration
Säljsupport

KVALIFIKATIONER
För att komma in rätt i rollen ser vi att du har nedan erfarenhet med dig,
Administrativ vana
Goda datakunskaper 
Vana av CRM system eller motsvarande
Behärskar svenska och engelska muntligt och skriftligt

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du ska lyckas och trivas i rollen. Din positiva, prestigelösa och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta i en variationsrik vardag samt är en utpräglad lagspelare där du tillsammans med dina kollegor skapar en hög kundnöjdhet. 


OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du arbetar på vårt huvudkontor i Mölndal. Den är på heltid och arbetstiderna är förlagda mellan 8-17 måndag till fredag.
Tjänsten innebär fast månadslön med vissa bonusmöjligheter. Vi har även kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Förutom trygga villkor och fina förmåner erbjuder vi en fantastisk arbetsmiljö i våra superhärliga, luftiga och moderna lokaler belägna i Mölndal. Tjänsten som orderhanterare/lageransvarig är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på AD MediCal. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden AB och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni och Linda Peterson. 

Vill du läsa mer om vårt företag besök gärna vår hemsida på www.ad-medical.se

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Urval sker löpande så sök redan idag!


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Lagermedarbetare till Interwheel i Landvetter

Lagerarbetare
Läs mer Jun 13
Vi söker erfarna Montörer och truckförare till Interwheel i Landvetter
Eterni Sweden söker nu lagermedarbetare med erfarenhet av något eller några av nedan områden, till vår kund Interwheel i Landvetter. Behovet är omgående! 
 
ARBETSUPPGIFTER
Du är en viktig del av leveranskedjan och har som ambition och strävan att alltid ha kunden i fokus. Du arbetar bra tillsammans med ditt team för att kunderna ska få exakta, snabba och högkvalitativa leveranser.

Vi ser att du har erfarenhet ifrån någon av dessa arbetsuppgifter: 
  Orderplock/truckförare - orderhantering, registrera, sortera och kontrollera in- och ut leveranser. Erfarenhet av högstaplande truck.
Meriterande om du har arbetat med Däckmontering - montering och balansering av däck och fälg.
Maskinoperatörer
Arbetets tiderna är måndag-fredag, antingen dag eller kväll.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person tror vi att du är noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Vidare ser vi att du är en ordningsam  och van vid att jobba enligt säkerhetsföreskrifter och riktlinjer och gillar att hålla det rent och snyggt omkring dig. Du trivs med ett fysiskt arbete och har en god fysik, då det förekommer en hel del tunga lyft. Vi är måna om en jämn könsfördelning och ser även kvinnliga sökanden till denna tjänst.

För att bli aktuell som orderplockare krävs erfarenhet av truckkörning och truckkort A1-A4 + B1-B4.
Flytande svenska i tal och skrift
Meriterande med fallskyddsutbildning och AWS Astro erfarenhet. 
Fördel om du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid med omgående start. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos Interwheel.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Robert Tigerberg på robert.tigerberg@eterni.se. 
 
Interwheel och Eterni erbjuder dig en tjänst hos en stark och trygg aktör i en spännande bransch med marknadsmässig lön. Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök via länken eller på Eterni.se. Ansökningar via mail hanteras ej.

Ansök nu

Företagssäljare till Toyota Center Göteborg AB i Mölndal

Innesäljare
Läs mer Jun 13
FÖRETAGSSÄLJARE TILL TOYOTA CENTER GÖTEBORG AB I MÖLNDAL
Är du en serviceinriktad person med högt personligt driv och förmågan att kommunicera och tillsammans med Toyota Center Göteborg vill sträva efter att bli branschens bästa servicebolag? Vi söker nu en Företagssäljare till vår anläggning i Mölndal. 
Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö där du får möjlighet att arbeta mot såväl befintliga som nya kunder och samarbetspartners.


ARBETSUPPGIFTER
Som Företagssäljare kommer dina dagliga arbetsuppgifter bestå av uppsökande kontakt via telefon, mail samt personliga möten, för att skapa tillfällen att bygga en relation med nya potentiella bolag. Du kommer också delta i upphandlingar och event.
Arbetet är självständigt och du får en stimulerande vardag med stor frihet att styra dina dagar utifrån verksamhetens målsättningar. Utöver försäljning tillhandahåller du kunder med tillbehör och serviceavtal samt finanslösningar.
Du ansvarar för din egen budget och rapporterar direkt till försäljningschefen. 
Kundbearbetning av befintliga och nya kunder
Budgetansvar
Kundvård
Öka försäljningsmålen
 
KVALIFIKATIONER
Det är meriterande om du arbetat i en liknande roll inom försäljning av personbil- och eller transportbilar. Du drivs av att göra affärer och att har ett starkt fokus på resultat och hög kundnöjdhet. 
Du har en naturlig problemlösningsförmåga och har nedan kunskaper. 
Dokumenterad försäljningsstatistik 
Tidigare erfarenhet av försäljning
Goda IT-kunskaper
B-körkort är ett krav
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du värdesätter kundrelationer och har ett sinne för affärer, du är driven och självgående och erbjuder våra kunder professionell service och högsta kvalitet.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid och man arbetar mestadels vardagar men arbete på helg förekommer. Du erbjuds förmånliga villkor hos en av världens största biltillverkare.  
Tjänsten som Företagssäljare är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Toyota Center Göteborg. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden AB och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni.
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Urval kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att söka tjänsten. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖK!

Ansök nu

Maskinoperatör till växande kund

Fordonsmontör
Läs mer Jun 17
Tycker du om att ha många bollar i luften och arbeta i högt tempo? Letar du efter nya spännande utmaningar inom maskineri och automation i en ny spännande miljö? Då har vi jobbat för dig! 
Vi söker nu en maskinoperatör till vår kund i Göteborg som arbetar med produktion av hjul. Företaget har en ny automatiserad produktionsline för montering av hjul, dvs däck och fälg. Linen är specialkonstruerad för montering av personbilsdäck vilket betyder att du kommer få upplärning på plats när du börjar. Linen håller fortfarande på att utarbeta sin fulla potential så du kommer spela en viktig roll i den fortsatta processen. 

Ansvarsområde.

En arbetsdag börjar med att starta produktionen. Under dagens lopp så kommer det nya hjulkombinationer (nya
artiklar) som behöver läras in i maskinen och den första monteringen av dessa komponenter övervakas.

Produktionen följs hela dagen för att trimma inställningar för att få en till 100% korrekt slutprodukt. Vid avvikelser ska felsökning göras för att snabbt rätta till eventuella problem. För övrigt kan även andra vanligt förekommande montörsjobb och dylikt tillkomma.
För rätt person finns även eventuell möjlighet att bli upplärd även på andra avdelningar för att bredda sina erfarenheter. 

Arbetstider.

Heltid
Dagtid 07-16:00
Eventuellt kan de finnas möjlighet till kvällsskift senare till höst. 

Kvalifikationer.

Krav: Fördel om du har jobbat med automatiserade maskiner tidigare och har en förståelse om hur automation fungerar.
Praktiskt lagd
Fördel om du har kunskap eller kännedom om manuell hjulmontering
Strukturerad, ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv och ordningsam.
God datakunskap
God kunskap i svenska och engelska.
Meriterande: Truckkort och erfarenhet
Övriga erfarenheter av lager och logistik
Körkort och tillgång till bil då det kan vara lite problematiskt att ta sig till jobbet kollektivt. 

Vi ser gärna att du är en ansvarstagande person med ett eget driv till engagemang och initiativ. Du är arbetsam och arbetar lika bra både i grupp och enskilt.
 
Detta är en inhyrning där du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult ute hos kund. För rätt person finns goda möjligheter till en direktanställning hos våra kunder framöver.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev.
Ansökningar via mail hanteras inte på grund av GDPR.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Innesäljare till företag i Landvetter

Innesäljare
Läs mer Jun 29
INNESÄLJARE TILL FÖRETAG I LANDVETTER
Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för service, försäljning och rådgivning och som trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa kunden till bästa lösning och leverans. Du har kanske inte tidigare arbetat i en roll som innesäljare men trivs med service och att arbeta mot uppsatta mål. I uppstarten av uppdraget får du såväl utbildning som en god introduktion för att du ska få dem rätta förutsättningarna i din roll. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Rollen som innesäljare innefattar flera olika områden såsom kundtjänst, innesälj samt agera bollplank mot kunderna. Datorn, mail och telefonen är dina viktigast redskap förutom din inställning, engagemang och din servicemedvetenhet. Du arbetar nära företagets utesäljare och tillsammans servar ni kunderna på bästa sätt. 

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är:
Kundsupport
Hantering av mail, telefon och chattfunktion
Hantering av ordrar via webben
Hantering av returärenden
Merförsäljning och konsultation
Vara behjälplig vid frågor rörande fakturor och ordrar
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är strukturerad, servicemedveten, kommunikativ och som har en god förmåga till problemlösning. Har du arbetat i en liknande roll är det meriterande men inget krav. Du har ett högt driv med ambitioner om att lyckas väl i din roll och du triggas av såväl mål som utmaningar i din vardag. Vidare är du affärsmässig där du vill bidra till helheten inom bolaget. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som innesäljare är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till vår kund. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten innebär en omgående tillsättning.
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Teamledare inom Logistik och Industri

Arbetsledare, lager
Läs mer Jun 28
VI SÖKER NU EN TEAMLEDARE MED INRIKTNING MOT INDUSTRI/LOGISTIK 
Vi söker nu dig som har erfarenhet av personalansvar i någon form, som har arbetat i en utpräglad serviceroll med inslag av försäljning, samt med administration. Din bakgrund och tidigare inriktning i branscher eller roller är inte avgörande utan din inställning till arbetet, viljan till att skapa fina resultat ihop med kollegor samt din servicegrad är det som är viktigast.

ARBETSUPPGIFTER
Som teamledare kommer du att arbeta utåtriktat mot kunder samt ha ett personalansvar. Du kommer att arbeta med rekrytering, uppföljning, avstämningar, fakturering och personalfrågor för personer anställda inom arbetarsidan. 
I din roll får du fullt förtroende för att planera din arbetsvecka så som du tror blir bäst för dig, dina kunder, medarbetare och kollegor. Din utgångspunkt kommer att vara centrala Göteborg men du kommer ofta rörande dig mellan olika kunder och ibland städer i västra Sverige. Förutom en spännande och givande roll finns det fina utvecklingsmöjligheter för rätt person. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du lyckas och trivas i rollen. Din positiva och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta utåtriktat med ett personalansvar samt att skapa nära relationer med dina kunder och samarbetspartners. 
Vidare är du en lagspelare där du värderar teamet och bidrar till ett gott samarbete och en god laganda. Din vardag kommer att vara varierationsrik och innehålla en blandning av olika arbetsuppgifter såväl utåtriktade som mer "interna".

B-körkort är ett krav och har du tillgång till egen bil är det meriterande. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring rollen kontakta Linda Peterson. 


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Bemanningsansvarig

Personalansvarig
Läs mer Jun 13
VI SÖKER NU EN BEMANNINGSANSVARIG MED INRIKTNING MOT INDUSTRI/LOGISTIK 
Vi söker nu dig som har erfarenhet av personalansvar i någon form, som har arbetat i en utpräglad serviceroll med inslag av försäljning, samt med administration. Din bakgrund och tidigare inriktning i branscher eller roller är inte avgörande utan din inställning till arbetet, viljan till att skapa fina resultat ihop med kollegor samt din servicegrad är det som är viktigast,

ARBETSUPPGIFTER
Som bemanningsansvarig kommer du att arbeta utåtriktat mot kunder samt ha ett personalansvar. Du kommer att arbeta med rekrytering, uppföljning, avstämningar, fakturering och personalfrågor för personer anställda inom Arbetarsidan. 
I din roll får du fullt förtroende för att planera din arbetsvecka så som du tror blir bäst för dig, dina kunder, medarbetare och kollegor. Din utgångspunkt kommer att vara centrala Göteborg men du kommer ofta rörande dig mellan olika kunder inom västra Sverige. Förutom en spännande och givande roll finns det fina utvecklingsmöjligheter för rätt person. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du lyckas och trivas i rollen. Din positiva och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta utåtriktat med ett personalansvar samt att skapa nära relationer med dina kunder och samarbetspartners. 
Vidare är du en lagspelare där du tillsammans med dina kollegor skapar en hög kundnöjdhet. Din vardag kommer att vara varierationsrik och innehålla en blandning av olika arbetsuppgifter såväl utåtriktade som mer "interna" såsom administration exempelvis. 

B-körkort är ett krav och har du tillgång till egen bil är det meriterande. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring rollen kontakta Linda Peterson. 


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

REGIONAL SÄLJARE TILL ETERNI I GÖTEBORG

Key account manager
Läs mer Jun 14
NU SÖKER VI EN ERFAREN REGIONAL SÄLJARE TILL ETERNI I GÖTEBORG
Frihet, variation, härliga kollegor samt att få vara med på en fantastisk tillväxtresa – vad mer kan man önska?

VÄX TILLSAMMANS MED ETERNI
Eterni i Sverige etablerades 2019 och är idag ett av Sveriges snabbast växande Bemannings-, Rekryterings- och Omställningsföretag. Eterni finns sedan drygt 10 år etablerade i Norge där vi nu är det tredje största bemanningsföretaget. Våra ägare, det Danska investmentbolaget Axcel, har som mål att vi under kommande år ska bli ett av Nordens ledande företag inom flexibla bemanningslösningar. Vi har kontor i 15 städer runtom i Sverige och vår planerade etablering på flera orter fortgår. 
Med den resa vi har framför oss finns det otroliga möjligheter för rätt person, att ta sitt nästa steg i karriären hos oss. 
Kort och gott, det här är tjänsten för dig som vill ingå i ett framåtlutat företag med höga ambitioner, korta beslutsvägar, som ser varje individ och som tror att just DU kommer att göra skillnad.

ARBETSUPPGIFTER
Som Regional Säljare hos oss är ingen dag den andra lik. Här fylls dagarna såklart till väldigt stor del med försäljning, där du kommer att arbeta med hela försäljningsprocessen och vara högst delaktig i att skapa samt utveckla våra affärer ihop med teamet i Västra Sverige. Administration såsom offerering, avtalshantering, registrering i vårt CRM system är också vanligt förekommande arbetsuppgifter. 
Vi på Eterni arbetar mot såväl kollektivsidan och tjänstemannasidan och du kommer i din roll sälja samtliga våra Verksamhets och Affärsområden och bearbeta såväl nya som befintliga kunder. 
Eftersom vi tror att den som bäst kan planera sitt arbete är du själv, får du fullt förtroende för att planera din arbetsvecka så som du tror blir bäst för dig, bäst för Eterni samt för våra kunder.
Det är såklart inte bara för att rollen innehåller spännande arbetsuppgifter som vi tycker att du ska söka den här tjänsten. Här blir du en del av ett härligt gäng med ett otroligt stort målfokus, en trevlig stämning där alla hjälps åt och stöttar varandra i vår framgång. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas och prestera bra i rollen som Regional Säljare är du en nyfiken relationsskapare som älskar att träffa människor, skapa relationer och på ett konsultativt sätt sälja Eternis tjänster. Du trivs med att arbeta i såväl team som självständigt. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med ett högt tempo. Du är kundfokuserad, lösningsorienterad, initiativtagande, affärsmässig, utåtriktad samt noggrann. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av en liknande roll inom bemannings/rekryterings branschen. B-körkort är ett krav. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du huvudsakligen kommer att arbeta utifrån Eternis kontor i Göteborg. Tjänsten innebär fast månadslön samt bonusmöjligheter.
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan.Kontakta Linda Peterson, Regionchef Väst, om du har några frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen.

Känner du igen dig i det här? Det hoppas vi, för vi ser verkligen fram emot din ansökan.


VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ ETERNI!

Ansök nu

Ekonomiassistent till vår uthyrningsverksamhet

Ekonomiassistent
Läs mer Jun 22
EKONOMIASSISTENT OCH ADMINISTARTÖR
Vill du arbeta som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra hos en av våra kunder i Göteborg?  Du som söker är tillgänglig för en omgående start och har möjlighet att arbeta under uppdragsperioden som sträcker sig till och med september initialt. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av leverantörreskontra och avstämningar mot såväl attesterande chefer internt på företaget men också kontakter med olika leverantörer. 
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som är noggrann, prestigelös, ansvarstagande och inte drar dig för att hugga tag i det som behövs göras. Du trivs i en miljö där du arbetar i ett team men självständigt tar ansvar för den funktionen du verkar inom. 
Nedan kvalifikationer är viktiga för rollen: 
Ett par års erfarenhet av arbete som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra
Meriterande är tidigare erfarenhet av Jeeves eller motsvarande affärssystem
Du har mycket god allmän datavana
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag på heltid, initialt under ett par månader med möjlighet till förlängning.
Sök tjänsten genom att klicka på "sök denna tjänst" högst upp på den här sidan. Ansökningar mailledes kommer inte att behandlas på grund av GDPR. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Då tjänsten ska tillsättas omgående arbetar vi löpande med urvalet så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Teamledare inom Logistik och Industri

Arbetsledare, lager
Läs mer Jun 13
VI SÖKER NU EN TEAMLEDARE MED INRIKTNING MOT INDUSTRI/LOGISTIK 
Vi söker nu dig som har erfarenhet av personalansvar i någon form, som har arbetat i en utpräglad serviceroll med inslag av försäljning, samt med administration. Din bakgrund och tidigare inriktning i branscher eller roller är inte avgörande utan din inställning till arbetet, viljan till att skapa fina resultat ihop med kollegor samt din servicegrad är det som är viktigast.

ARBETSUPPGIFTER
Som teamledare kommer du att arbeta utåtriktat mot kunder samt ha ett personalansvar. Du kommer att arbeta med rekrytering, uppföljning, avstämningar, fakturering och personalfrågor för personer anställda inom arbetarsidan. 
I din roll får du fullt förtroende för att planera din arbetsvecka så som du tror blir bäst för dig, dina kunder, medarbetare och kollegor. Din utgångspunkt kommer att vara centrala Göteborg men du kommer ofta rörande dig mellan olika kunder och ibland städer i västra Sverige. Förutom en spännande och givande roll finns det fina utvecklingsmöjligheter för rätt person. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser vissa egenskaper som avgörande för att du lyckas och trivas i rollen. Din positiva och lösningsfokuserade inställning är A och O. Att du dessutom håller en hög servicegrad, är initiativtagande och håller en hög affärsmässighet är minst lika viktigt. Du trivs med att arbeta utåtriktat med ett personalansvar samt att skapa nära relationer med dina kunder och samarbetspartners. 
Vidare är du en lagspelare där du värderar teamet och bidrar till ett gott samarbete och en god laganda. Din vardag kommer att vara varierationsrik och innehålla en blandning av olika arbetsuppgifter såväl utåtriktade som mer "interna".

B-körkort är ett krav och har du tillgång till egen bil är det meriterande. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring rollen kontakta Linda Peterson. 


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

CNC-Operatör

Processoperatör, metallindustri
Läs mer Jun 2
Eterni Sweden AB söker nu efter CNC-operatörer i proaktivt syfte. Vi ser att du som söker tjänsten har erfarenhet sedan tidigare av svets, svarv eller fräsning. Är du ute efter nya utmaningar och vill matchas mot ett framtida jobb, sök nu!
 
ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som CNC-operatör kommer du att arbeta hos någon av Eternis kunder i runt Västsverige. Du arbetar med datorstyrda maskiner för mekanisk bearbetning av arbetsstycken mot verkstadsproduktion. Våra kunder arbetar med CNC-bearbetning av bl.a detaljer i gjutgods, stål, svetsade konstruktioner, rostfritt och aluminium där höga krav på kvalitet står i fokus.
Uppdragen kan bland annat innefatta: Arbete av styrda fräs- och svarvmaskiner
Utföra ritningsläsning
Manuell programmering av maskiner 
Efterföljande kontroller och mätningar.


Arbetstiderna är förlagda under dagtid eller kväll beroende på konsultuppdrag.
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en positiv, nyfiken och flexibel person med ett stort teknikintresse. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och vill alltid leverera. Du har lätt för att samarbeta med andra och finner enkelt din roll i en grupp. Har du erfarenhet av ritningsläsning, metallindustri, heta arbeten, samt innehar truckkort så är det ett plus men inte ett krav.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
 
ÖVRIG INFORMATION
Detta är en proaktiv annons vi lägger ut där du som letar efter nya utmaningar inom CNC kan registrera ditt CV på vår hemsida och samtidigt söka tjänster som du tycker verkar intressant. Vi har återkommande behov av liknande uppdrag och genom att söka denna tjänst ökar du dina möjligheter att vi matchar din profil till kommande uppdrag direkt när de kommer in!

Du kommer i rollen att erbjudas en anställning hos Eterni Sweden AB och vara uthyrd till någon av våra kunder. För rätt person finns goda möjligheter till en direktanställning hos våra kunder. 

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev.
Ansökningar via mail hanteras inte på grund av GDPR.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Installatör till Lely i Skåne, Småland och Halland

Resemontör, maskin
Läs mer Maj 17
Variation, stor möjlighet till att själv styra din vardag, härliga kollegor samt att få vara en del av i ett ledande familjärt företag– vad mer kan man önska? Vi söker dig som bor uppåt i Skåne, västra Småland eller i Halland men som vill ha hela Sverige som potentiell arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Vi växer tack vare ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster. Vi söker därför en ny medarbetare till vårt team av Installatörer, där du kommer att utgå från din bostadsort Skåne, Småland eller Halland.

Som Installatör hos oss på Lely får du en introduktion och utbildning så att du inom kort kan ansvara för installation av mjölkningsrobotar och övrig automatiserad utrustning för djurhållning och utfodring.
Eftersom vårt fokus är att ha nöjda kunder men självklart också nöjda medarbetare, arbetar vi med frihet under ansvar och tillsammans med din teamledare planerar ni arbetsveckan så att det blir bäst för dig, bäst för Lely samt för våra kunder.

Det är såklart inte bara för att rollen innehåller spännande arbetsuppgifter som vi tycker att du ska söka den här tjänsten. Här blir du en del av ett härligt gäng med ett otroligt stort målfokus, en trevlig stämning där alla hjälps åt och stöttar varandra och väldigt trevliga kunder.

Anställningen utgår ifrån hemmet men resor inom halva Sverige är en del av arbetet och du ska vara bekväm i att kunna resa bort och ligga ute 4 dagar i veckan.

Tjänsten innebär heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas och prestera bra i rollen som Installatör har du ett stort tekniskt intresse, du är en relationsskapare som tycker om att arbeta i både team och självständigt. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med en hög variation av arbetsuppgifter i din vardag.

Krav för tjänsten: God mekanisk kompetens
Flytande svenska i tal och skrift
Körkort B
Har möjlighet att sova borta måndag-torsdag varje vecka
Meriterande: Tidigare erfarenhet från arbete som tekniker/installationstekniker
Erfarenhet från jord- och lantbrukssektorn
Flytande engelska i tal och skrift

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Installatör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Lelycenter Lidköping. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökningar via mail hanteras inte p.ga GDPR.

Känner du igen dig i det här? Det hoppas vi, för vi ser verkligen fram emot din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ LELY!

Ansök nu

Maskinoperatör till växande kund

Fordonsmontör
Läs mer Jun 3
Tycker du om att ha många bollar i luften och arbeta i högt tempo? Letar du efter nya spännande utmaningar inom maskineri och automation i en ny spännande miljö? Då har vi jobbat för dig! 
Vi söker nu en maskinoperatör till vår kund i Göteborg som arbetar med produktion av hjul. Företaget har en ny automatiserad produktionsline för montering av hjul, dvs däck och fälg. Linen är specialkonstruerad för montering av personbilsdäck vilket betyder att du kommer få upplärning på plats när du börjar.

Ansvarsområde.

En arbetsdag börjar med att starta produktionen. Under dagens lopp så kommer det nya hjulkombinationer (nya
artiklar) som behöver läras in i maskinen och den första monteringen av dessa komponenter övervakas.

Produktionen följs hela dagen för att trimma inställningar för att få en till 100% korrekt slutprodukt. Vid avvikelser ska felsökning göras för att snabbt rätta till eventuella problem.

Arbetstider.

Heltid
Dagtid 07-16:00

Kvalifikationer.

Krav: Fördel om du har jobbat med automatiserade maskiner tidigare och har en förståelse om hur automation fungerar.
Praktiskt lagd
Fördel om du har kunskap eller kännedom om manuell hjulmontering
Strukturerad, ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv och ordningsam.
God datakunskap
God kunskap i svenska och engelska.
Vi ser gärna att du är en ansvarstagande person med ett eget driv till engagemang och initiativ. Du är arbetsam och arbetar lika bra både i grupp och enskilt.
 
Detta är en inhyrning där du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult ute hos kund. För rätt person finns goda möjligheter till en direktanställning hos våra kunder framöver.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev.
Ansökningar via mail hanteras inte på grund av GDPR.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Innesäljare till företag i Landvetter

Innesäljare
Läs mer Jun 14
INNESÄLJARE TILL FÖRETAG I LANDVETTER
Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för service, försäljning och rådgivning och som trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa kunden till bästa lösning och leverans. Du har kanske inte tidigare arbetat i en roll som innesäljare men trivs med service och att arbeta mot uppsatta mål. I uppstarten av uppdraget får du såväl utbildning som en god introduktion för att du ska få dem rätta förutsättningarna i din roll. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Rollen som innesäljare innefattar flera olika områden såsom kundtjänst, innesälj samt agera bollplank mot kunderna. Datorn, mail och telefonen är dina viktigast redskap förutom din inställning, engagemang och din servicemedvetenhet. Du arbetar nära företagets utesäljare och tillsammans servar ni kunderna på bästa sätt. 

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är:
Kundsupport
Hantering av mail, telefon och chattfunktion
Hantering av ordrar via webben
Hantering av returärenden
Merförsäljning och konsultation
Vara behjälplig vid frågor rörande fakturor och ordrar
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är strukturerad, servicemedveten, kommunikativ och som har en god förmåga till problemlösning. Har du arbetat i en liknande roll är det meriterande men inget krav. Du har ett högt driv med ambitioner om att lyckas väl i din roll och du triggas av såväl mål som utmaningar i din vardag. Vidare är du affärsmässig där du vill bidra till helheten inom bolaget. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som innesäljare är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till vår kund. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten innebär en omgående tillsättning.
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Ekonomiassistent till vår uthyrningsverksamhet

Ekonomiassistent
Läs mer Jun 17
EKONOMIASSISTENT OCH ADMINISTARTÖR
Vill du arbeta som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra hos en av våra kunder i Göteborg?  Du som söker är tillgänglig för en omgående start och har möjlighet att arbeta under uppdragsperioden som sträcker sig till och med september initialt. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av leverantörreskontra och avstämningar mot såväl attesterande chefer internt på företaget men också kontakter med olika leverantörer. 
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som är noggrann, prestigelös, ansvarstagande och inte drar dig för att hugga tag i det som behövs göras. Du trivs i en miljö där du arbetar i ett team men självständigt tar ansvar för den funktionen du verkar inom. 
Nedan kvalifikationer är viktiga för rollen: 
Ett par års erfarenhet av arbete som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra
Meriterande är tidigare erfarenhet av Jeeves eller motsvarande affärssystem
Du har mycket god allmän datavana
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag på heltid, initialt under ett par månader med möjlighet till förlängning.
Sök tjänsten genom att klicka på "sök denna tjänst" högst upp på den här sidan. Ansökningar mailledes kommer inte att behandlas på grund av GDPR. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Då tjänsten ska tillsättas omgående arbetar vi löpande med urvalet så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Elkonstruktör till Elpro i Alingsås

Konstruktör, el-tele
Läs mer Jun 15
Elkonstruktör till Elpro i Alingsås
Vill du vara en del av av vår filosofi: Smart Sustainable Solutions - Together! 
Vill du likt oss sträcka ut en hand mot en kund för att tillsammans skapa smarta, hållbara och kundanpassade lösningar med fokus på själva slutresultatet – kundnyttan!
Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar avancerade elektriska styrsystem till svenska och internationella kunder. Vi är ett starkt och flexibelt företag där vår kultur präglas av hög kompetens och ett stort personligt engagemang. I just detta faktum ligger vår konkurrensfördel gentemot andra aktörer på marknaden – hos oss pratar du nämligen direkt med den som är ansvarig för just dig som kund.  
Vi lever efter våra värderingar Flexibilitet, Effektivitet, Kompetens och Hållbarhet och har ett högt miljötänk inom bolaget. Det är inte bara våra lösningar som ska hålla över tid, även vi som bolag vill bidra till att vi och våra nästkommande generationer fortsatt ska kunna driva verksamheten vidare med en så liten miljöpåverkan som möjligt. 
 
ARBETSUPPGIFTER

Elpro i Alingsås AB är en av Sveriges bästa apparatskåpsbyggare och vi söker nu en ansvarsfull och produktiv konstruktör med god erfarenhet inom elkonstruktion. Som Elkonstruktör kommer du att ingå i vårt konstruktörsteam och tillsammans med övriga konstruktörer tillverka underlag för vår egen produktion och till kundspecifika projekt. 
All utveckling, hela vägen från idé till verklighet, sker inhouse på vår fina och moderna anläggning i Alingsås. Du som konstruktör kommer vara en viktig del i den kedjan. Du kommer att ansvara för alltifrån dialog med kund till konstruktion av automationssystem. Du agerar som bollplank till produktionen kopplat till slutprodukten. I rollen ingår också offertarbete, prissättning, beräkningar och kalkylering. 
Rollen ställer krav på en god kommunikativ förmåga, ett stort ansvarstagande och tekniskt intresse samt en vilja att skapa hållbara och kvalitativa lösningar för våra kunder. Du får stort ansvar i att planera dina dagar som dem passar dig och vår kund bäst. Vi tror på frihet under ansvar och genom fina resultat kommer det finnas goda möjligheter för rätt person utvecklas vidare inom bolaget. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen har du erfarenhet av att arbeta i projekt och att leda dig själv. Har du erfarenhet av apparatskåpsbyggnation eller tätt samarbete med produktion sedan tidigare är det ett stort plus. Du har tidigare arbetat väldigt nära kund i en säljande, konsulterande och relationsskapande roll. Du kommer till stor utsträckning att arbeta självständigt men för att lyckas i rollen behöver du ha en stor vilja att samarbeta med ditt konstruktionsteam och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Det är en självklarhet för dig att både ge och ta feedback och jobbar tillsammans med dina kollegor för att företaget ska nå sina mål. 
Vi har en mycket hög kundnöjdhet och din personlighet och inställning kommer att vara avgörande för att passa in i rollen. 
Tidigare erfarenhet av en liknande roll
Mycket god datavana
Goda kunskaper i Eplan. Kunskap i Elprocad samt PLC programmering är högst meriterande
God förståelse för slutprodukt, ritningsunderlag samt byggbarhet
Erfarenhet av att delta och arbeta i projektform
Uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Elkonstruktör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Elpro i Alingsås AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.
Gå gärna in på vår fina hemsida och läs mer om oss som företag www.elpro.se
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring tjänsten kontakta Mayada Hagberg.

Ansök nu

Eterni söker CNC-operatörer till en av våra kunder i Göteborg

CNC-operatör/FMS-operatör
Läs mer Jun 3
Eterni Sweden AB söker nu efter en CNC-operatörer till en av våra kunder i Göteborg  Vi ser att du som söker tjänsten har erfarenhet sedan tidigare av svarv och fräsning. Passar detta in på dig kan vi ha den perfekta tjänsten! 
 
ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som CNC-operatör kommer du att arbeta hos en av våra kunder i Göteborg. Vår kund arbetar med CNC-bearbetning av detaljer i gjutgods, stål, svetsade konstruktioner, rostfritt och aluminium där höga krav på kvalitet står i fokus. Du kommer att arbeta i våra kunders styrda fräs- och svarvmaskiner, utföra ritningsläsning, manuell programmering av maskin samt göra efterföljande kontroller och mätningar.

Har du erfarenhet av svarvning och fräsning med Mastercam beredning är detta meriterande. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupper men dina arbetsuppgifter kommer att utföras individuellt. Arbetstiderna är förlagda under dagtid eller kväll beroende på konsultuppdrag.
Du kommer i rollen att erbjudas en anställning hos Eterni Sweden AB och vara uthyrd till en av våra kunder. 
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en positiv, nyfiken och flexibel person med ett stort teknikintresse. Du är kvalitetsmedveten och noggrann och vill alltid leverera. Du har lätt för att samarbeta med andra och finner enkelt din roll i en grupp. Har du erfarenhet av ritningsläsning, olika mättekniker, Mastercam-beredning samt innehar truckkort så är det ett plus men inte ett krav.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
 
ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev.
Ansökningar via mail hanteras inte på grund av GDPR. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Kundservicemedarbetare inom bilbranschen

Innesäljare
Läs mer Maj 2
Vår kund inom bilbranschen i Landvetter söker innesäljare som är riktiga stjärnor på kundservice. Du kommer att jobba i ett ungt team med mycket driv och engagemang och där företaget satsar på utveckling, kunskap och utbildning med fokus på kundservice.

ARBETSUPPGIFTER
Vi letar efter talanger som har en stark känsla för kundservice och försäljning till ett team av innesäljare. Du kommer i din roll att ansvara för rådgivning, försäljning och support tillsammans med övriga arbetskamrater i teamet. Försäljningen och rådgivningen bygger på en mycket god produktkunskap som verksamheten bidrar med. Tillsammans är ni nyckelspelare i att få verksamheten att leverera.

Som innesäljare kommer du i huvudsak jobba med; Ärendehantering och förfrågningar via telefon och mejl.
Driva merförsäljning av tjänster och produkter via rådgivning och god produktkunskap
Samarbeta tätt med övriga avdelningar inom organisationen
Bidra till verksamhetens utveckling
Fakturering och reskontrahantering

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är bra på att skapa relationer och drivs av att göra skillnad. Du är serviceinriktad och positiv som person och vill alltid lära dig mer. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom kundservice och försäljning sedan tidigare och har en mycket god datorvana och är van vid att använda telefonen som arbetsverktyg. Har du erfarenhet av fakturering och reskontrahantering är det meriterande.

För att trivas i rollen som innesäljare hos oss bör du Vara driven och lösningsorienterad
Ha en god känsla för service och sälj
Vara välstrukturerad och noggrann i ditt arbete
Förmåga att se till affärsverksamhetens helhet
Vara nyfiken och ha en vilja att utvecklas
Vara en teamplayer och ha god samarbetsförmåga

Kvalifikationer Kunskaper inom eller intresse för fordonsbranschen
God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på både svenska och engelska
Vana av att jobba i affärssystem, ex Navision eller liknande
Tidigare erfarenhet från fordonsbranschen inom service och försäljning är meriterande.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som kundservicemedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos vår kund.
Vi arbetar med löpande urval så sök redan idag!

Vi värdesätter din härliga personlighet och ditt driv att lära mer. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ekonomiassistent till vår uthyrningsverksamhet

Ekonomiassistent
Läs mer Jun 7
EKONOMIASSISTENT OCH ADMINISTARTÖR
Vill du arbeta som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra hos en av våra kunder i Göteborg?  Du som söker är tillgänglig för en omgående start och har möjlighet att arbeta under uppdragsperioden som sträcker sig till och med september initialt. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av leverantörreskontra och avstämningar mot såväl attesterande chefer internt på företaget men också kontakter med olika leverantörer. 
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker dig som är noggrann, prestigelös, ansvarstagande och inte drar dig för att hugga tag i det som behövs göras. Du trivs i en miljö där du arbetar i ett team men självständigt tar ansvar för den funktionen du verkar inom. 
Nedan kvalifikationer är viktiga för rollen: 
Ett par års erfarenhet av arbete som ekonomiassistent med inriktning mot leverantörsreskontra
Meriterande är tidigare erfarenhet av Jeeves eller motsvarande affärssystem
Du har mycket god allmän datavana
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag på heltid, initialt under ett par månader med möjlighet till förlängning.
Sök tjänsten genom att klicka på "sök denna tjänst" högst upp på den här sidan. Ansökningar mailledes kommer inte att behandlas på grund av GDPR. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Då tjänsten ska tillsättas omgående arbetar vi löpande med urvalet så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Innesäljare till företag i Landvetter

Innesäljare
Läs mer Maj 30
INNESÄLJARE TILL FÖRETAG I LANDVETTER
Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för service, försäljning och rådgivning och som trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa kunden till bästa lösning och leverans. Du har kanske inte tidigare arbetat i en roll som innesäljare men trivs med service och att arbeta mot uppsatta mål. I uppstarten av uppdraget får du såväl utbildning som en god introduktion för att du ska få dem rätta förutsättningarna i din roll. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Rollen som innesäljare innefattar flera olika områden såsom kundtjänst, innesälj samt agera bollplank mot kunderna. Datorn, mail och telefonen är dina viktigast redskap förutom din inställning, engagemang och din servicemedvetenhet. Du arbetar nära företagets utesäljare och tillsammans servar ni kunderna på bästa sätt. 

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är:
Kundsupport
Hantering av mail, telefon och chattfunktion
Hantering av ordrar via webben
Hantering av returärenden
Merförsäljning och konsultation
Vara behjälplig vid frågor rörande fakturor och ordrar
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är strukturerad, servicemedveten, kommunikativ och som har en god förmåga till problemlösning. Har du arbetat i en liknande roll är det meriterande men inget krav. Du har ett högt driv med ambitioner om att lyckas väl i din roll och du triggas av såväl mål som utmaningar i din vardag. Vidare är du affärsmässig där du vill bidra till helheten inom bolaget. 
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som innesäljare är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till vår kund. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten innebär en omgående tillsättning.
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Företagssäljare till Toyota Center Göteborg AB i Mölndal

Key account manager
Läs mer Maj 13
FÖRETAGSSÄLJARE TILL TOYOTA CENTER GÖTEBORG AB I MÖLNDAL
Är du en serviceinriktad person med högt personligt driv och förmågan att kommunicera och tillsammans med Toyota Center Göteborg vill sträva efter att bli branschens bästa servicebolag? Vi söker nu en Företagssäljare till vår anläggning i Mölndal. 
Vi erbjuder dig en spännande och social arbetsmiljö där du får möjlighet att arbeta mot såväl befintliga som nya kunder och samarbetspartners.


ARBETSUPPGIFTER
Som Företagssäljare kommer dina dagliga arbetsuppgifter bestå av uppsökande kontakt via telefon, mail samt personliga möten, för att skapa tillfällen att bygga en relation med nya potentiella bolag. Du kommer också delta i upphandlingar och event.
Arbetet är självständigt och du får en stimulerande vardag med stor frihet att styra dina dagar utifrån verksamhetens målsättningar. Utöver försäljning tillhandahåller du kunder med tillbehör och serviceavtal samt finanslösningar.
Du ansvarar för din egen budget och rapporterar direkt till försäljningschefen. 
Kundbearbetning av befintliga och nya kunder
Budgetansvar
Kundvård
Öka försäljningsmålen
 
KVALIFIKATIONER
Det är meriterande om du arbetat i en liknande roll inom försäljning av personbil- och eller transportbilar. Du drivs av att göra affärer och att har ett starkt fokus på resultat och hög kundnöjdhet. 
Du har en naturlig problemlösningsförmåga och har nedan kunskaper. 
Dokumenterad försäljningsstatistik 
Tidigare erfarenhet av försäljning
Goda IT-kunskaper
B-körkort är ett krav
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du värdesätter kundrelationer och har ett sinne för affärer, du är driven och självgående och erbjuder våra kunder professionell service och högsta kvalitet.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid och man arbetar mestadels vardagar men arbete på helg förekommer. Du erbjuds förmånliga villkor hos en av världens största biltillverkare.  
Tjänsten som Företagssäljare är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Toyota Center Göteborg. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden AB och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni.
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Urval kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att söka tjänsten. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖK!

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till Teleperformance

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Maj 9
Kundtjänstmedarbetare till Teleperformance på Kreta
Har din dröm alltid varit att bosätta dig minst 6 månader i ett land med ett klimat som är behagligt året om? Uppfyll din dröm genom att följa med oss till Kreta! 
Teleperformance växer och vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss på vårt kontor i Chania, Grekland
Söker du ett långsiktigt äventyr är arbetet på Teleperformance en möjlighet för dig! Ta chansen att arbeta utomlands!
 
OM TJÄNSTEN
Hos oss arbetar du med att ta emot inkommande samtal där du analyserar problem och på ett snabbt, engagerat och pedagogiskt sätt löser kundernas ärenden av såväl enkel som komplicerad karaktär. 
I arbetet som kundtjänstmedarbetare för vår välkända svenska teleoperatör kommer du stötta kunder med merförsäljning, fakturafrågor och andra frågeställningar. Vi jobbar även med nyteckning av abonnemang.
Du kommer att ingå i ett dynamiskt och driftigt team som tycker om att ge service och möta kundens behov. Teleperformance arbetar med många kända varumärken och ger våra anställda en fantastisk möjlighet att utvecklas inom både kundvård, merförsäljning och ledarskap.

VAD VI KAN ERBJUDA DIG
 • Betalt boende under hela anställningsperioden, samt betald flygbiljett till Kreta 
 • 14 månaders lön per år (Du läste rätt! 2 extra månadslöner). 
 • Du kommer ha en hög provision som baseras på dina prestationer
 • Många interna utvecklingsmöjligheter 
 • Nordiskt management 
 • Personalaktiviteter, event och roliga tävlingar 
 • En spännande och glädjefylld arbetsplats med fantastiska kollegor!
Hos oss finns många karriärvägar att gå, vi erbjuder exempelvis vårt Nordic Trainee program – JUMP! För att få mer kunskap om våra olika roller samt utveckla dina egenskaper. Kursen förbereder dig för nästa steg i din karriär samt inför din ansökan när nya roller blir tillgängliga att söka.
 
VI SÖKER DIG SOM
Brinner för service och framförallt merförsäljning, har glimten i ögat och drivs av utmaningar kommer att trivas hos oss! Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter och har erfarenhet av kundtjänst samt merförsäljning sedan tidigare är detta ett stort plus i kanten. 
Du har ett stort intresse för att hjälpa människor och underlätta deras vardag. För att trivas i rollen ser vi att du är serviceminded, professionell, noggrann och säljinriktad. Du har förståelse och kan anpassa dig efter kundens behov samtidigt som du med säkerhet vägleder till en lösning. Du har även en god förmåga att ta ansvar och motiveras av samt är positivt inställd till att söka efter lösningar.
För att trivas på Teleperformance: Du uppskattar att jobba på en energifylld arbetsplats och ser gärna problem som en lärorik erfarenhet. Teleperformance är ett snabbt växande företag där individer som skapar resultat har goda möjligheter till avancemang både i Sverige och internationellt, du motiveras och värderar därför personlig utveckling. Vi söker dig som är trygg i dig själv och inte räds utmaningen att flytta utomlands och arbeta.
I rekryteringsprocessen genomför vi obligatoriska bakgrundskontroller på samtliga kandidater. 
 
VEM KONTAKTAR JAG VID FRÅGOR OM TJÄNSTEN?
Du är du varmt välkommen att höra av dig till våra svensktalande rekryterare vid eventuella frågor och funderingar:
Nadja Soliman: +46722-294339 
Email: nadja.soliman@teleperformance.com
Ioanna Grigoriadou:+46761006850 
Email: ioanna.grigoriadou@teleperformance.com 
Frida Svensson: +4673-2743173 
Email: frida.svensson@teleperformance.com
Matilda Malm +46734-198158  
Email: matilda.malm@teleperformance.com
Emma Elgström +46730539626 
Email: emma.elgstroem@teleperformance.com 


HUR SÖKER JAG TJÄNSTEN
I den här tillsättning samarbetar vi på Teleperformance med Eterni Sweden AB och du söker tjänsten genom att klicka "sök denna tjänst" längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Ansökningar mailledes kommer inte att behandlas. 
Din ansökan kommer att behandlas i såväl Eternis (RecMan) som Teleperformance (Teamtailor) kandidathanteringsbas.

Ansök nu

Truckförare och Lagermedarbetare till Dawa Däck

Lagerarbetare
Läs mer Maj 11
Vi söker erfarna Montörer och truckförare till Dawa Däck i Landvetter
Eterni Sweden söker nu lagermedarbetare med erfarenhet av något eller några av nedan områden, till vår kund Dawa Däck i Landvetter. Behovet är omgående.
 
ARBETSUPPGIFTER
Du är en viktig del av leveranskedjan och har som ambition och strävan att alltid ha kunden i fokus. Du arbetar bra tillsammans med ditt team för att kunderna ska få exakta, snabba och högkvalitativa leveranser.

Vi ser att du har erfarenhet ifrån någon av dessa arbetsuppgifter: 
  Orderplock/truckförare - orderhantering, registrera, sortera och kontrollera in- och ut leveranser. Erfarenhet av högstaplande truck.
Meriterande om du har arbetat med Däckmontering - montering och balansering av däck och fälg.
Maskinoperatörer
Arbetets tiderna är måndag-fredag dagtid 07:00-16:00.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person tror vi att du är noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Vidare ser vi att du är en ordningsam  och van vid att jobba enligt säkerhetsföreskrifter och riktlinjer och gillar att hålla det rent och snyggt omkring dig. Du trivs med ett fysiskt arbete och har en god fysik, då det förekommer en hel del tunga lyft.

För att bli aktuell som orderplockare krävs erfarenhet av truckkörning och truckkort A1-A4 + B1-B4.
Flytande svenska i tal och skrift
Meriterande med fallskyddsutbildning och AWS Astro erfarenhet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid med omgående start. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos Dawa Däck AB.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Robert Tigerberg på robert.tigerberg@eterni.se. 
 
Dawa Däck och Eterni erbjuder dig en tjänst hos en stark och trygg aktör i en spännande bransch med marknadsmässig lön. Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök via länken eller på Eterni.se. Ansökningar via mail hanteras ej.

Ansök nu

Retur och reklamationshanterare till Dawa Däck i Landvetter

Lagerarbetare
Läs mer Maj 3
Retur och reklamationshanterare till Dawa Däck i Landvetter
Eterni Sweden AB söker nu för Dawa Däcks räkning en person som tidigare har erfarenhet av hantering av returer och reklamationer. 
 
ARBETSUPPGIFTER
I din roll på Dawa däck kommer du att arbeta med de returer och reklamationer som inkommer till företaget. Du bör vara snabblärd vad det gäller att lära sig system och administrativa arbetsuppgifter samt gärna ha tidigare erfarenheter ifrån att boka returfrakter, göra krediteringar samt föra statistik. Arbetet innehåller en del fysiskt arbete och en del administration.  

Arbetstiderna är måndag-fredag 07:00-16:00.


PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person är du noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta i högt tempo. Vidare ser vi att du är en ordningsam person som är van vid att arbeta enligt säkerhetsföreskrifter och tydliga riktlinjer. Du trivs med ett fysiskt arbete och har en god fysik då tunga lyft kan förekomma. 
  Tidigare erfarenhet av liknande tjänst
Tidigare erfarenhet av hantering av däck och fälgar
Erfarenhet av affärssystemet Navision eller motsvarande (meriterande)
Goda datorkunskaper
Flytande svenska i tal och skrift  
Truckkort 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att man ska passa in i arbetsteamet.
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som retur och reklamationshanterare är ett konsultuppdrag på heltid med omgående start. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos Dawa Däck AB.
Din arbetsplats kommer att vara på Logistikvägen 8 i Landvetter. 


ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Dawa Däck och Eterni erbjuder dig en tjänst hos en stark och trygg aktör i en spännande bransch.
Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och söka tjänsten, Ansökningar via mail hanteras ej. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elkonstruktör till Elpro i Alingsås

Konstruktör, el-tele
Läs mer Maj 23
Elkonstruktör till Elpro i Alingsås
Vill du vara en del av av vår filosofi: Smart Sustainable Solutions - Together! 
Vill du likt oss sträcka ut en hand mot en kund för att tillsammans skapa smarta, hållbara och kundanpassade lösningar med fokus på själva slutresultatet – kundnyttan!
Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar avancerade elektriska styrsystem till svenska och internationella kunder. Vi är ett starkt och flexibelt företag där vår kultur präglas av hög kompetens och ett stort personligt engagemang. I just detta faktum ligger vår konkurrensfördel gentemot andra aktörer på marknaden – hos oss pratar du nämligen direkt med den som är ansvarig för just dig som kund.  
Vi lever efter våra värderingar Flexibilitet, Effektivitet, Kompetens och Hållbarhet och har ett högt miljötänk inom bolaget. Det är inte bara våra lösningar som ska hålla över tid, även vi som bolag vill bidra till att vi och våra nästkommande generationer fortsatt ska kunna driva verksamheten vidare med en så liten miljöpåverkan som möjligt. 
 
ARBETSUPPGIFTER

Elpro i Alingsås AB är en av Sveriges bästa apparatskåpsbyggare och vi söker nu en ansvarsfull och produktiv konstruktör med god erfarenhet inom elkonstruktion. Som Elkonstruktör kommer du att ingå i vårt konstruktörsteam och tillsammans med övriga konstruktörer tillverka underlag för vår egen produktion och till kundspecifika projekt. 
All utveckling, hela vägen från idé till verklighet, sker inhouse på vår fina och moderna anläggning i Alingsås. Du som konstruktör kommer vara en viktig del i den kedjan. Du kommer att ansvara för alltifrån dialog med kund till konstruktion av automationssystem. Du agerar som bollplank till produktionen kopplat till slutprodukten. I rollen ingår också offertarbete, prissättning, beräkningar och kalkylering. 
Rollen ställer krav på en god kommunikativ förmåga, ett stort ansvarstagande och tekniskt intresse samt en vilja att skapa hållbara och kvalitativa lösningar för våra kunder. Du får stort ansvar i att planera dina dagar som dem passar dig och vår kund bäst. Vi tror på frihet under ansvar och genom fina resultat kommer det finnas goda möjligheter för rätt person utvecklas vidare inom bolaget. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen har du erfarenhet av att arbeta i projekt och att leda dig själv. Har du erfarenhet av apparatskåpsbyggnation eller tätt samarbete med produktion sedan tidigare är det ett stort plus. Du har tidigare arbetat väldigt nära kund i en säljande, konsulterande och relationsskapande roll. Du kommer till stor utsträckning att arbeta självständigt men för att lyckas i rollen behöver du ha en stor vilja att samarbeta med ditt konstruktionsteam och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Det är en självklarhet för dig att både ge och ta feedback och jobbar tillsammans med dina kollegor för att företaget ska nå sina mål. 
Vi har en mycket hög kundnöjdhet och din personlighet och inställning kommer att vara avgörande för att passa in i rollen. 
Tidigare erfarenhet av en liknande roll
Mycket god datavana
Goda kunskaper i Eplan. Kunskap i Elprocad samt PLC programmering är högst meriterande
God förståelse för slutprodukt, ritningsunderlag samt byggbarhet
Erfarenhet av att delta och arbeta i projektform
Uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Elkonstruktör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Elpro i Alingsås AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.
Gå gärna in på vår fina hemsida och läs mer om oss som företag www.elpro.se
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring tjänsten kontakta Mayada Hagberg.

Ansök nu

Receptionist/Kontorskoordinator till World Trade Center

Kontorsreceptionist
Läs mer Maj 13
RECEPTIONIST/KONTORSKOORDINATOR HOS WORLD TRADE CENTER I GÖTEBORG
Är du en utpräglad serviceperson som älskar att ge service i världsklass. Trivs du med att den ena dagen inte är den andra lik och att din vardag fylls med samtal, besök, administration och roliga kundaktiviteter. Då kan detta vara jobbet för dig!Vi söker nu dig som tidigare har arbetet i en servicepräglad roll där du är van vid att agera ansiktet utåt och som varje dag vill ge företagets kunder och deras kunder bästa servicen. Vår kund World Trade Center, ett centralt beläget kontorshotell, stärker nu upp sitt befintliga team med ytterligare en kollega för att kunna möta bolagets tillväxt. 

ARBETSUPPGIFTER
Rollen är bred och innebär en varierande vardag där arbetsuppgifter såsom bland annat omvårdnad av lokalerna, ta emot besökare, svarar i telefon, planera, förbereda och genomföra marknadsaktiviteter ingår. Kundservice är självklart i fokus i samtliga arbetsuppgifter och då vardagen är varierande och servicenivån är hög trivs du med just variation och vikten av att kunna göra omprioriteringar är viktig. 

Nedan arbetsuppgifter är vanligt förekommande: 
Växelarbete
Besöksmottagning
Omvårdnad av allmänna utrymmen 
Allmän kontorsservice
Visst tekniskt arbete tillhörande konferensrum 
Bokning av mötesrum
Bistå vid kund och marknadsaktiviteter
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen, teamet och i företagskulturen på World Trade Center är du ansvarstagande, initiativtagande, anpassningsbar och håller en hög servicegrad. Du trivs i en social tillvaro där du dagligen har kontakten med företagets kunder och där du servar, stöttar och underlättar i deras vardag. Att varje kund möts med ett leende och ett hej är en självklarhet för dig. Din positiva och flexibla inställning gör att du med enkelhet pendlar mellan olika typer av arbetsuppgifter. Du är van vid att samarbeta med andra och din prestigelöshet gör att du inte är rädd för att hugga i där det behövs. Arbetstempot är högt och du rör dig mycket i företagets lokaler. 

För att passa in i rollen har du tidigare erfarenhet av:
Utpräglat serviceyrke
Kundkontakt 
God data- och systemvana
Administrativ erfarenhet
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som receptionist- och kontorskoordinator är ett konsultuppdrag på heltid. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som uthyrd konsult ute hos vår kund World Trade Center i centrala Göteborg. Tjänsten inleds med en tidsbegränsad anställning på 6 månader. 
Arbetstiderna är förlagda mellan 7:30-16:30 alternativt 8:00-17:00. Dock kan events ibland ligga utanför ordinarie arbetstid så viss flexibilitet kring att börja tidigare än 7:30 eller sluta efter 17:00 är en förutsättning. Events planeras med god framförhållning. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Elkonstruktör till Elpro i Alingsås

Konstruktör, el-tele
Läs mer Maj 10
Elkonstruktör till Elpro i Alingsås
Vill du vara en del av av vår filosofi: Smart Sustainable Solutions - Together! 
Vill du likt oss sträcka ut en hand mot en kund för att tillsammans skapa smarta, hållbara och kundanpassade lösningar med fokus på själva slutresultatet – kundnyttan!
Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar avancerade elektriska styrsystem till svenska och internationella kunder. Vi är ett starkt och flexibelt företag där vår kultur präglas av hög kompetens och ett stort personligt engagemang. I just detta faktum ligger vår konkurrensfördel gentemot andra aktörer på marknaden – hos oss pratar du nämligen direkt med den som är ansvarig för just dig som kund.  
Vi lever efter våra värderingar Flexibilitet, Effektivitet, Kompetens och Hållbarhet och har ett högt miljötänk inom bolaget. Det är inte bara våra lösningar som ska hålla över tid, även vi som bolag vill bidra till att vi och våra nästkommande generationer fortsatt ska kunna driva verksamheten vidare med en så liten miljöpåverkan som möjligt. 
 
ARBETSUPPGIFTER

Elpro i Alingsås AB är en av Sveriges bästa apparatskåpsbyggare och vi söker nu en ansvarsfull och produktiv konstruktör med god erfarenhet inom elkonstruktion. Som Elkonstruktör kommer du att ingå i vårt konstruktörsteam och tillsammans med övriga konstruktörer tillverka underlag för vår egen produktion och till kundspecifika projekt. 
All utveckling, hela vägen från idé till verklighet, sker inhouse på vår fina och moderna anläggning i Alingsås. Du som konstruktör kommer vara en viktig del i den kedjan. Du kommer att ansvara för alltifrån dialog med kund till konstruktion av automationssystem. Du agerar som bollplank till produktionen kopplat till slutprodukten. I rollen ingår också offertarbete, prissättning, beräkningar och kalkylering. 
Rollen ställer krav på en god kommunikativ förmåga, ett stort ansvarstagande och tekniskt intresse samt en vilja att skapa hållbara och kvalitativa lösningar för våra kunder. Du får stort ansvar i att planera dina dagar som dem passar dig och vår kund bäst. Vi tror på frihet under ansvar och genom fina resultat kommer det finnas goda möjligheter för rätt person utvecklas vidare inom bolaget. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen har du erfarenhet av att arbeta i projekt och att leda dig själv. Har du erfarenhet av apparatskåpsbyggnation eller tätt samarbete med produktion sedan tidigare är det ett stort plus. Du har tidigare arbetat väldigt nära kund i en säljande, konsulterande och relationsskapande roll. Du kommer till stor utsträckning att arbeta självständigt men för att lyckas i rollen behöver du ha en stor vilja att samarbeta med ditt konstruktionsteam och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Det är en självklarhet för dig att både ge och ta feedback och jobbar tillsammans med dina kollegor för att företaget ska nå sina mål. 
Vi har en mycket hög kundnöjdhet och din personlighet och inställning kommer att vara avgörande för att passa in i rollen. 
Tidigare erfarenhet av en liknande roll
Mycket god datavana
Goda kunskaper i Eplan. Kunskap i Elprocad samt PLC programmering är högst meriterande
God förståelse för slutprodukt, ritningsunderlag samt byggbarhet
Erfarenhet av att delta och arbeta i projektform
Uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Elkonstruktör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Elpro i Alingsås AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.
Gå gärna in på vår fina hemsida och läs mer om oss som företag www.elpro.se
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring tjänsten kontakta Mayada Hagberg.

Ansök nu

Redovisningsekonom till företag i centrala Göteborg

Redovisningsekonom
Läs mer Maj 4
REDOVISNINGSEKONOM TILL FÖRETAG I CENTRALA GÖTEBORG
Är du en självgående redovisningsekonom som är van att ett helhetsansvar inom redovisning och som kanske tidigare arbetat som redovisningsansvarig på ett mindre bolag eller som redovisningskonsult? 

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som redovisningsekonom kommer du att serva företagets externa kunder inom redovisning. Du arbetar med hela redovisningsprocessen från ax till limpa och är även konsultativ i din roll. 
 
Dina arbetsuppgifter: Löpande redovisning
Avstämningar
Månads, kvartals- och årsbokslut
Skatt- och momsdeklarationer
Periodiseringar
Månatlig rapportering

VEM SÖKER VI
För att passa in i rollen har du sannolikt mellan 3-5 år arbetslivserfarenhet i en liknande roll och du har antingen arbetat på en redovisningsbyrå tidigare alternativt som redovisningsansvarig på ett mindre bolag. Då du servar företagets kunder är det av stor vikt att du är serviceminded och har ett konsultativt förhållningssätt. Du kommer att arbeta i ett team om tre personer där samarbete, kommunikation och en prestigelös inställning är av stor vikt. Du trivs med tydliga deadlines och är initiativtagande samt håller ett högt kundfokus. 

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en direktrekrytering där du blir anställd direkt av vår kund, med start i augusti. I detta skede önskar vår kund att inte gå ut med sitt företagsnamn, något du som sökande dock kommer få inblick i om du går vidare i processen. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Vi arbetar med två typer av tester i den här processen, problemlösningstest samt personlighetstest. Länkar skickas mailledes om du matchas mot rollen.

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Receptionist/Kontorskoordinator vid behov World Trade Center i Göteborg

Receptionist, telefonist
Läs mer Apr 28
RECEPTIONIST/KONTORSKOORDINATOR VID BEHOV HOS VÅR KUND WORLD TRADE CENTER I CENTRALA GÖTEBORG
Vi på Eterni söker nu dig som studerar, driver eget eller kanske är pensionär. Kort och gott har du en annan huvudsaklig sysselsättning. Vid sidan av den sysselsättningen söker du kanske ett roligt jobb på timmar och får nu möjligheten att arbeta hos vår kund World Trade Center. Du kommer ingå i vår "extrapool" och arbetat kan innebära fasta dagar eller att täcka upp vid behov. 

Rollen riktar sig mot dig som älskar service, kundkontakt och att agera ansiktet utåt! Du ser dig själv som en sann lagspelare där du tillsammans med kollegor ansvarar för att ge företagets kunder och deras kunder bästa servicen. World Trade Center, ett centralt beläget kontorshotell är en utåtriktad arbetsplats där du får möjlighet till stor variation i din roll och där möte med människor samt service står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen är bred och innebär en varierande vardag där arbetsuppgifter såsom bland annat omvårdnad av lokalerna, ta emot besökare, svarar i telefon, planera, förbereda och genomföra marknadsaktiviteter ingår. 

Nedan arbetsuppgifter är vanligt förekommande: 
Ta emot besökare
Ta emot inkommande samt koppla samtal via en växel
Post och pakethantering
Beställningar av mat och fika
Fakturahantering
Inköp av kontorsmaterial
Omvårdnad av allmänna utrymmen 
Allmän kontorsservice
Visst tekniskt arbete tillhörande konferensrum 
Bokning av mötesrum
Bistå vid kund och marknadsaktiviteter
 
PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person är du ansvarstagande, flexibel, anpassningsbar och social. Service och kundfokus är för dig en självklarhet och något du trivs oerhört mycket med att ge. Din positiva och flexibla inställning gör att du med enkelhet pendlar mellan olika typer av arbetsuppgifter. Du är van vid att samarbeta med andra och din prestigelöshet gör att du inte är rädd för att hugga i där det behövs. 

För att passa in i rollen har du tidigare erfarenhet av:
Receptions- och växelarbete
God vana av kundkontakt
God data- och systemvana
Administrativ erfarenhet
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som receptionist- och kontorskoordinator är ett konsultuppdrag på timmar. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som uthyrd konsult ute hos vår kund World Trade Center i centrala Göteborg. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR. 
 
VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Installatör till Lely i Skåne, Småland och Halland

Resemontör, maskin
Läs mer Apr 5
Variation, stor möjlighet till att själv styra din vardag, härliga kollegor samt att få vara en del av i ett ledande familjärt företag– vad mer kan man önska? Vi söker dig som bor uppåt i Skåne, västra Småland eller i Halland men som vill ha hela Sverige som potentiell arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Vi växer tack vare ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster. Vi söker därför en ny medarbetare till vårt team av Installatörer, där du kommer att utgå från din bostadsort Skåne, Småland eller Halland.

Som Installatör hos oss på Lely får du en introduktion och utbildning så att du inom kort kan ansvara för installation av mjölkningsrobotar och övrig automatiserad utrustning för djurhållning och utfodring.

Eftersom vårt fokus är att ha nöjda kunder men självklart också nöjda medarbetare, arbetar vi med frihet under ansvar och tillsammans med din teamledare planerar ni arbetsveckan så att det blir bäst för dig, bäst för Lely samt för våra kunder.

Det är såklart inte bara för att rollen innehåller spännande arbetsuppgifter som vi tycker att du ska söka den här tjänsten. Här blir du en del av ett härligt gäng med ett otroligt stort målfokus, en trevlig stämning där alla hjälps åt och stöttar varandra och väldigt trevliga kunder.

Anställningen utgår ifrån hemmet men resor inom halva Sverige är en del av arbetet och du ska vara bekväm i att kunna resa bort och ligga ute 4 dagar i veckan.

Tjänsten innebär heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas och prestera bra i rollen som Installatör har du ett stort tekniskt intresse, du är en relationsskapare som tycker om att arbeta i både team och självständigt. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med en hög variation av arbetsuppgifter i din vardag.

Krav för tjänsten: God mekanisk kompetens
Flytande svenska i tal och skrift
Körkort B
Har möjlighet att sova borta måndag-torsdag varje vecka
Meriterande: Tidigare erfarenhet från arbete som tekniker/installationstekniker
Erfarenhet från jord- och lantbrukssektorn
Flytande engelska i tal och skrift

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Installatör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Lelycenter Lidköping. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökningar via mail hanteras inte p.ga GDPR.

Känner du igen dig i det här? Det hoppas vi, för vi ser verkligen fram emot din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ LELY!

Ansök nu

Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg

Ekonomiassistent
Läs mer Maj 12
Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg
Vi söker nu en ekonomiassistenter till ett uppdrag med omgående start hos en av våra kunder. Är du en fena på kund och leverantörsreskontra och en person som är van vid att arbeta självständigt, proaktivt och strukturerat kan detta vara uppdraget för dig. 
I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta på en ekonomiavdelning med ekonomiassistentuppgifter enligt nedan. 

ARBETSUPPGIFTER
Kund och leverantörs-reskontra
Löpande bokföring
Manuell fakturering
Redovisning av in-och utbetalningar
Avstämning av balanskonton
Redovisning av arbetsgivaravgifter, moms och andra skattedeklarationer
Upprätta och bistå vid upprättande av månads-och årsbokslut samt årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
För att passa in i rollen som ekonomiassistent har du tidigare erfarenhet av ekonomiarbete och du har arbetat i en bred funktion. Som person är du ansvarsfull, lösningsfokuserad och anpassningsbar. Vidare har du en god förmåga att arbeta strukturerat. Du rapporterar till Redovisningsansvarig. 

Vi ser nedan delar som förutsättningar för rollen: 
Relevant akademisk ekonomiutbildning  
Relevant arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent
God kunskap och erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics (Navision) är högst meriterande
God svenska och engelska i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till en av våra kunder. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader men blir sannolikt förlängt därefter. Tjänsten innebär en omgående tillsättning och en längre uppsägningstid kommer inte kunna inväntas. 
Har du eget bolag och kan tänka dig att gå in som underleverantör till oss på Eterni är det också ett upplägg som kan fungera väl. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Erfaren HR Business Partner sökes för kund i centrala Göteborg

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Maj 4
HR BUSINESS PARTNER TILL FÖRETAG I CENTRALA GÖTEBORG

Vi söker nu efter en erfaren HR Business Partner som självständigt driver HR relaterade frågor och har vana av förhandling och facklig samverkan.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som HR Business Partner har du tillsammans med dina kollegor ansvaret för samtliga HR-relaterade frågor. Rollen är ett chefsstöd för organisationens ledare och du bidrar med professionell sakkunskap och erfarenhet inom exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljöfrågor, facklig samverkan och förhandling. Du kommer att arbeta på såväl strategisk som operativ nivå.
Ditt dagliga arbete går ut på att leda och coacha chefer i frågor som berör förhållandet mellan medarbetare och arbetsgivare. 
  Stötta och coacha ledare i HR-relaterade frågor
Agera proaktivt och konsultativt i frågor gällande arbetsrätt, kollektivavtalstolkningar, arbetsmiljö, fackliga frågor och förhandlingar, HR rutiner- och policys;
Hålla utbildningar och workshops för ledare och chefer i olika HR-områden


PERSONLIGA EGENSKAPER KVALIFIKATIONER
Då denna tillsättning är lite brådskande så ser vi gärna dig som omgående kan komma in med din breda erfarenhet och kompetens inom HR. För att komma in snabbt i rollen som HR Business Partner hos vår kund ser vi att du har en relevant utbildning och gärna några års erfarenhet av ett brett kvalificerat HR-arbete. Du är trygg och erfaren i din roll och har kunskap och förståelse för flera HR-relaterade processer och administration.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och strukturerad och har en hög samarbetsförmåga. Du är har en mycket god kommunikativ förmåga, prestigelös och gillar att jobba i ett högt tempo.
  2-3 år erfarenhet av brett HR arbete
Du har personalvetarexamen eller liknande samt har bred erfarenhet från HR-området.
Erfarenheter från bolag inom detaljhandeln är meriterande.


OM TJÄNSTEN
Tjänsten som HR Business Partner är ett konsultuppdrag på heltid som varar september ut men med goda möjligheter till förlängning av uppdraget. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos vår kund.


ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Mayada Hagberg på.


VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Installatör till Lely i Skåne, Småland och Halland

Resemontör, maskin
Läs mer Apr 5
Variation, stor möjlighet till att själv styra din vardag, härliga kollegor samt att få vara en del av i ett ledande familjärt företag– vad mer kan man önska? Vi söker dig som bor uppåt i Skåne, västra Småland eller i Halland men som vill ha hela Sverige som potentiell arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Vi växer tack vare ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster. Vi söker därför en ny medarbetare till vårt team av Installatörer, där du kommer att utgå från din bostadsort Skåne, Småland eller Halland.

Som Installatör hos oss på Lely får du en introduktion och utbildning så att du inom kort kan ansvara för installation av mjölkningsrobotar och övrig automatiserad utrustning för djurhållning och utfodring.

Eftersom vårt fokus är att ha nöjda kunder men självklart också nöjda medarbetare, arbetar vi med frihet under ansvar och tillsammans med din teamledare planerar ni arbetsveckan så att det blir bäst för dig, bäst för Lely samt för våra kunder.

Det är såklart inte bara för att rollen innehåller spännande arbetsuppgifter som vi tycker att du ska söka den här tjänsten. Här blir du en del av ett härligt gäng med ett otroligt stort målfokus, en trevlig stämning där alla hjälps åt och stöttar varandra och väldigt trevliga kunder.

Anställningen utgår ifrån hemmet men resor inom halva Sverige är en del av arbetet och du ska vara bekväm i att kunna resa bort och ligga ute 4 dagar i veckan.

Tjänsten innebär heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas och prestera bra i rollen som Installatör har du ett stort tekniskt intresse, du är en relationsskapare som tycker om att arbeta i både team och självständigt. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med en hög variation av arbetsuppgifter i din vardag.

Krav för tjänsten: God mekanisk kompetens
Flytande svenska i tal och skrift
Körkort B
Har möjlighet att sova borta måndag-torsdag varje vecka
Meriterande: Tidigare erfarenhet från arbete som tekniker/installationstekniker
Erfarenhet från jord- och lantbrukssektorn
Flytande engelska i tal och skrift

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Installatör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Lelycenter Lidköping. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Ansökningar via mail hanteras inte p.ga GDPR.

Känner du igen dig i det här? Det hoppas vi, för vi ser verkligen fram emot din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ LELY!

Ansök nu

Kandidatansvarig till Eterni i Göteborg

Researcher, rekrytering
Läs mer Apr 27
NU SÖKER VI EN KANDIDATANSVARIG TILL ETERNI I GÖTEBORG
Brinner du för och vill lära dig mer om rekrytering? Tycker du om att nätverka, arbeta proaktivt i en väldigt utåtriktad roll? Då kan vi ha jobbet för dig!
 
ARBETSUPPGIFTER
Som kandidatansvarig på Eterni arbetar du med rekrytering och kandidathantering till vår uthyrningsverksamhet och är vårt ansikte utåt mot kandidatmarknaden. Du arbetar nära konsultcheferna i tillsättningarna av nya uppdrag men arbetar också proaktivt med att skapa kandidatpooler, hålla igång Eternis kandidatnätverk samt samarbeta med skolor och andra aktörer i jakten nya kandidater. Telefon, mail och sociala medier är dina främsta redskap. Rollen är bred och utvecklingsmöjligheterna väldigt stora. 

Nedan delar ingår i rollen:
Annonsering, urval, intervjuer och referenstagning
Marknadsföra Eterni mot kandidatmarknaden, till stor del via Sociala Medier
Rekryteringsadministration i vår rekryteringssystem RecMan


PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som kandidatansvarig hos oss på Eterni vill du vara med på vår fortsatta resa och bidra i vår utveckling och etablering i Region Väst. Företaget präglas av en prestigelös och kundfokuserad inställning där vi arbetar såväl i team som självständigt, något som är en självklarhet för dig. Som person är du positiv, ödmjuk och arbetsam. Du sätter "laget före jaget" och trivs med hög variation i din vardag. Du är kreativ, lösningsfokuserad, initiativrik, noggrann och engagerad med en fallenhet för att prata med olika typer av människor i din vardag. Då våra kunder många gånger har ett brådskande behov är det viktigt att agerat snabbt, proaktivt samt hålla en hög servicenivå. 

Kvalifikationer för rollen:
Viss erfarenhet av rekryteringsarbete
God administrativ förmåga
Tidigare erfarenhet inom service och kundkontakt
Tidigare yrkeserfarenhet av en liknande roll är högst meriterande
God svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort och god datavana är ett krav
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning där du kommer att arbeta utifrån Eternis kontor i Göteborg. Tjänsten innebär fast månadslön samt bonusmöjligheter.
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Kontakta Linda Peterson, Regionchef Väst, om du har några frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen.

VARMT VÄLKOMMEN ATT BLI EN DEL AV OSS PÅ ETERNI!

Ansök nu

Elkonstruktör till Elpro i Alingsås

Konstruktör, el-tele
Läs mer Apr 22
Elkonstruktör till Elpro i Alingsås
Vill du vara en del av av vår filosofi: Smart Sustainable Solutions - Together! 
Vill du likt oss sträcka ut en hand mot en kund för att tillsammans skapa smarta, hållbara och kundanpassade lösningar med fokus på själva slutresultatet – kundnyttan!
Elpro utvecklar, konstruerar och tillverkar avancerade elektriska styrsystem till svenska och internationella kunder. Vi är ett starkt och flexibelt företag där vår kultur präglas av hög kompetens och ett stort personligt engagemang. I just detta faktum ligger vår konkurrensfördel gentemot andra aktörer på marknaden – hos oss pratar du nämligen direkt med den som är ansvarig för just dig som kund.  
Vi lever efter våra värderingar Flexibilitet, Effektivitet, Kompetens och Hållbarhet och har ett högt miljötänk inom bolaget. Det är inte bara våra lösningar som ska hålla över tid, även vi som bolag vill bidra till att vi och våra nästkommande generationer fortsatt ska kunna driva verksamheten vidare med en så liten miljöpåverkan som möjligt. 
 
ARBETSUPPGIFTER

Elpro i Alingsås AB är en av Sveriges bästa apparatskåpsbyggare och vi söker nu en ansvarsfull och produktiv konstruktör med god erfarenhet inom elkonstruktion. Som Elkonstruktör kommer du att ingå i vårt konstruktörsteam och tillsammans med övriga konstruktörer tillverka underlag för vår egen produktion och till kundspecifika projekt. 
All utveckling, hela vägen från idé till verklighet, sker inhouse på vår fina och moderna anläggning i Alingsås. Du som konstruktör kommer vara en viktig del i den kedjan. Du kommer att ansvara för alltifrån dialog med kund till konstruktion av automationssystem. Du agerar som bollplank till produktionen kopplat till slutprodukten. I rollen ingår också offertarbete, prissättning, beräkningar och kalkylering. 
Rollen ställer krav på en god kommunikativ förmåga, ett stort ansvarstagande och tekniskt intresse samt en vilja att skapa hållbara och kvalitativa lösningar för våra kunder. Du får stort ansvar i att planera dina dagar som dem passar dig och vår kund bäst. Vi tror på frihet under ansvar och genom fina resultat kommer det finnas goda möjligheter för rätt person utvecklas vidare inom bolaget. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen har du erfarenhet av att arbeta i projekt och att leda dig själv. Har du erfarenhet av apparatskåpsbyggnation eller tätt samarbete med produktion sedan tidigare är det ett stort plus. Du har tidigare arbetat väldigt nära kund i en säljande, konsulterande och relationsskapande roll. Du kommer till stor utsträckning att arbeta självständigt men för att lyckas i rollen behöver du ha en stor vilja att samarbeta med ditt konstruktionsteam och delar gärna med dig av kunskaper och erfarenheter. Det är en självklarhet för dig att både ge och ta feedback och jobbar tillsammans med dina kollegor för att företaget ska nå sina mål. 
Vi har en mycket hög kundnöjdhet och din personlighet och inställning kommer att vara avgörande för att passa in i rollen. 
Tidigare erfarenhet av en liknande roll
Mycket god datavana
Goda kunskaper i Eplan. Kunskap i Elprocad samt PLC programmering är högst meriterande
God förståelse för slutprodukt, ritningsunderlag samt byggbarhet
Erfarenhet av att delta och arbeta i projektform
Uttrycker dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Elkonstruktör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Elpro i Alingsås AB. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.
Gå gärna in på vår fina hemsida och läs mer om oss som företag www.elpro.se
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring tjänsten kontakta Mayada Hagberg.

Ansök nu

Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg

Ekonomiassistent
Läs mer Apr 26
Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg
Vi söker nu en ekonomiassistenter till ett uppdrag med omgående start hos en av våra kunder. Är du en fena på kund och leverantörsreskontra och en person som är van vid att arbeta självständigt, proaktivt och strukturerat kan detta vara uppdraget för dig. 
I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta på en ekonomiavdelning med ekonomiassistentuppgifter enligt nedan. 

ARBETSUPPGIFTER
Kund och leverantörs-reskontra
Löpande bokföring
Manuell fakturering
Redovisning av in-och utbetalningar
Avstämning av balanskonton
Redovisning av arbetsgivaravgifter, moms och andra skattedeklarationer
Upprätta och bistå vid upprättande av månads-och årsbokslut samt årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
För att passa in i rollen som ekonomiassistent har du tidigare erfarenhet av ekonomiarbete och du har arbetat i en bred funktion. Som person är du ansvarsfull, lösningsfokuserad och anpassningsbar. Vidare har du en god förmåga att arbeta strukturerat. Du rapporterar till Redovisningsansvarig. 

Vi ser nedan delar som förutsättningar för rollen: 
Relevant akademisk ekonomiutbildning  
Relevant arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent
God kunskap och erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics (Navision) är högst meriterande
God svenska och engelska i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till en av våra kunder. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader men blir sannolikt förlängt därefter. Tjänsten innebär en omgående tillsättning och en längre uppsägningstid kommer inte kunna inväntas. 
Har du eget bolag och kan tänka dig att gå in som underleverantör till oss på Eterni är det också ett upplägg som kan fungera väl. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Lagermedarbetare till kund i Landvetter

Lagerarbetare
Läs mer Apr 14
Vi söker erfarna Montörer och truckförare till kund i Landvetter
Eterni Sweden söker nu lagermedarbetare med erfarenhet av något eller några av nedan områden, till vår kund i Landvetter. Har du ett stort bil intresse och vill komma in en spännande och fartfylld bransch där du får möjlighet till utveckling på flera områden så ska du söka denna tjänst!
 
ARBETSUPPGIFTER
Du är en viktig del av leveranskedjan och har som ambition och strävan att alltid ha kunden i fokus. Du arbetar bra tillsammans med ditt team för att kunderna ska få exakta, snabba och högkvalitativa leveranser. 
Här kan du komma att arbeta med allt från lossning av inkommande gods, inlagring, montering/produktion, orderplock och utleverans. Du som söker bör vara flexibel och öppen för att kunna arbeta på alla avdelningar.

Vi ser att du har erfarenhet ifrån någon av dessa arbetsuppgifter:  Orderplock/truckförare - orderhantering, registrera, sortera och kontrollera in- och ut leveranser. Erfarenhet av högstaplande truck.
Meriterande om du har arbetat med Däckmontering - montering och balansering av däck och fälg.
Maskinoperatörer
Kunskap i systemet Astro
Arbetstiderna är förlagda måndag-fredag dagtid, övertid kan förekomma.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Som person tror vi att du är noggrann, ansvarsfull och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Vidare ser vi att du är en ordningsam och van vid att jobba enligt säkerhetsföreskrifter och riktlinjer och gillar att hålla det rent och snyggt omkring dig. Att vara i tid till arbetet ser du som en självklarhet och du trivs med ett fysiskt arbete och har en god fysik, arbetet är delvis tungt och vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet. 


För att bli aktuell som orderplockare krävs erfarenhet av truckkörning och truckkort A1-A4 + B1-B4.
Flytande svenska i tal och skrift
Meriterande med fallskyddsutbildning 

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag på heltid med omgående start. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult hos vår kund där det finns goda möjligheter till anställning på företaget.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Robert Tigerberg på robert.tigerberg@eterni.se. 
 
Eterni erbjuder dig en tjänst hos en stark och trygg aktör i en spännande bransch. Vi kan med fördel garantera en bra arbetsmiljö i toppmoderna lokaler.  Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök via länken eller på Eterni.se. Ansökningar via mail hanteras ej.

Ansök nu

Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg

Ekonomiassistent
Läs mer Apr 11
Ekonomiassistent till företag i centrala Göteborg
Vi söker nu en ekonomiassistenter till ett uppdrag med omgående start hos en av våra kunder. Är du en fena på kund och leverantörsreskontra och en person som är van vid att arbeta självständigt, proaktivt och strukturerat kan detta vara uppdraget för dig. 
I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta på en ekonomiavdelning med ekonomiassistentuppgifter enligt nedan. 

ARBETSUPPGIFTER
Kund och leverantörs-reskontra
Löpande bokföring
Manuell fakturering
Redovisning av in-och utbetalningar
Avstämning av balanskonton
Redovisning av arbetsgivaravgifter, moms och andra skattedeklarationer
Upprätta och bistå vid upprättande av månads-och årsbokslut samt årsredovisningar och inkomstdeklarationer
 
KVALIFIKATIONER OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
För att passa in i rollen som ekonomiassistent har du tidigare erfarenhet av ekonomiarbete och du har arbetat i en bred funktion. Som person är du ansvarsfull, lösningsfokuserad och anpassningsbar. Vidare har du en god förmåga att arbeta strukturerat. Du rapporterar till Redovisningsansvarig. 

Vi ser nedan delar som förutsättningar för rollen: 
Relevant akademisk ekonomiutbildning  
Relevant arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent
God kunskap och erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics (Navision) är högst meriterande
God svenska och engelska i tal och skrift
 
OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomiassistent är ett konsultuppdrag där du blir anställd av oss på Eterni Sweden AB och blir uthyrd till en av våra kunder. Uppdraget sträcker sig initialt under 6 månader men blir sannolikt förlängt därefter. Tjänsten innebär en omgående tillsättning och en längre uppsägningstid kommer inte kunna inväntas. 
Har du eget bolag och kan tänka dig att gå in som underleverantör till oss på Eterni är det också ett upplägg som kan fungera väl. 
 
ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Linda Peterson på. 
 VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Ansök nu

Resemontör med direktanställning hos kund

Resemontör, maskin
Läs mer Mar 4
Är du en social och teknisk person som trivs med ett varierat och självständigt arbete? Vi söker nu resemontörer som blir direktanställda hos kund!

ARBETSUPPGIFTER
Som resemontör hos vår kund får du olika projekt runt om i Sverige. Du utgår från din bostadsort och behöver vara beredd på att resa och sova borta 4 dagar/v. Närmsta tiden finns projekten i Skåne, Småland och Halland.

Som resemontör erbjuder kunden dig ett stimulerande arbete i en spännande bransch och i ett bolag som har en mycket stark tillväxt. Korta beslutsvägar och du blir en viktig del i deras fortsatta expansion.

Tjänsten innebär heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker är en lösningsorienterad person med starkt intresse som ser möjligheter i stället för hinder. Du är duktig på att planera, är disciplinerad och ansvarsfull. För att trivas i rollen har du ett stort engagemang, vill utvecklas och tar egna initiativ. Kundkontakt, sociala kontakter och kommunikation ger dig energi.

Du har B-körkort och allmänna IT-kunskaper.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som resemontör är en direktanställning hos kund.

Ansök genom att registrera dig på Eterni.se och bifoga ditt CV och personliga brev.
Ansökningar via mail hanteras inte p.ga GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan

Ansök nu

Livsmedelsoperatör till vår kund i Kungshamn

Maskinoperatör, fisk
Läs mer Mar 4
LIVSMEDELSOPERATÖR TILL VÅR KUND I KUNGSHAMN
Är du en flexibel och ansvarsfull person som söker efter ditt nästa jobb? Vi söker nu efter engagerade medarbetare till våra kund i vackra Kungshamn. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Som livsmedelsoperatör arbetar du i produktionslinjen där du ansvarar för att packa upp frysta råvaror, väga råvaror, övervaka produktion, genomföra vissa kvalitetskontroller samt emballera produkter. Vissa manuella arbetsuppgifter förekommer.
Du arbetar med hälsa, miljö och säkerhet och medverkar till att produktionen utförs enligt gällande rutiner och regelverk då både hygien och livsmedelssäkerhet är väldigt viktig. 

Här kommer du att ingå i ett härligt team av andra drivna kollegor. Ni tar tillsammans stort ansvar i att se till att snabbt och noggrant leverera hög kvalitet.
Då du kommer att arbeta tätt tillsammans med andra så ser vi gärna att du är en flexibel person som trivs med att arbeta i team samt klarar av ett högt arbetstempo i en kyld miljö. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vi söker dig som är driven, positiv har en hög närvaro och en bra arbetsmoral.
 
KVALIFIKATIONER
För att passa in i rollen ser vi nedan förkunskaper som en förutsättning: 

Yrkeserfarenhet som livsmedelsoperatör eller från tillverkningsindustri


Meriterande är utbildning inom processteknik eller livsmedel


Självständig, praktiskt lagd, snabb, fokuserad och gillar att få saker gjorda


God fysik, då du kommer gå och stå större delen av dagen


Möjlighet till att kunna arbeta skift


Behärska i svenska, både tal och i skrift
 


OM TJÄNSTEN
Tjänsten som livsmedelsoperatör hos vår kund är ett konsultuppdrag. Du blir erbjuden en anställning hos Eterni och är sedan uthyrd till vår kund under uppdragets längd. Uppdraget startar omgående.
Eterni arbetar med flera kunder i Kungshamnsområdet och för rätt person finns möjligheten att få prova på olika uppdrag som livsmedelsoperatör under sin anställningstid.

ÖVRIG INFORMATION
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Josefine Ågren på, josefine.agren@eterni.se. Ansökan via mail hanteras inte. 
 
VARMT VÄLKOMNEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Elektronikmontör till uppdrag hos vår kund

Elektronikmontör
Läs mer Mar 14
Eterni Sweden AB söker nu efter en elektronikmontör för ett uppdrag på tre månader till vår kund i Göteborg. Har du en teknisk utbildning med inriktning mot elektronik på gymnasienivå? Är du en driven och kvalitetsmedveten person som värdesätter ett bra lagarbete? Du ska då söka denna tjänst idag!
ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu dig som vill få chans att arbeta som elektronikmontör hos vår kund i Göteborg. Som elektronikmontör kommer du att arbeta i produktionen med montering av brand- och gaslarm samt testning av produkter. God kvalitet och leverans vid utsatt tid är av yttersta vikt för företaget.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: 
Utföra byggnationer och/eller tester av produkter
Säkerställa att byggnation sker i enlighet med erforderliga underlag t.ex. ritningar och instruktioner.
Se till att produkterna håller hög kvalitet.
Rapportera ev. produktionsstörningar och arbeta med avvikelserapporter. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har teknisk utbildning med inriktning mot elektronik på lägst gymnasienivå. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från arbete som elektronikmontör eller liknande. Du bör också ha goda kunskaper i ritningsläsning/kopplingsschema. Som person ser vi att du är en lagspelare som värdesätter god kvalitet i ditt arbete. Du är ansvarstagande, flexibel och är mån om att göra ditt bästa på arbetsplatsen. 
Viktigt för tjänsten är:
Teknisk utbildning med inriktning mot elektronik
Erfarenhet av ritningsläsning/kopplingsscheman 
Behärska svenska och engelska i tal och skrift 
Goda kunskaper i officepaketet 


OM TJÄNSTEN

Tjänsten som elektronikmontör gäller ett uppdrag för tre månader med start omgående och där det finns goda chanser till förlängning. Du blir anställd av Eterni Sweden AB och arbetar som konsult.

ÖVRIG INFORMATION
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Eventuella frågor kring tjänsterna hänvisas till Eterni Sweden AB och Josefine Ågren, 0738-61 72 34 alternativt josefine.agren@eterni.se.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lagermedarbetare till däckverkstäder i Göteborg

Lagerarbetare
Läs mer Mar 1
ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som lagermedarbetare går ut på att du i vår kunds verkstad servar däckskiftaren genom att hämta fram och lagerföra kundernas förvaringar. Under perioden för däckskifte arbetar man främst med säkerhet och därför ställs höga krav på noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. För att trivas i rollen som däckskiftare bör du vilja jobba fysiskt då det förekommer tyngre lyft samt att du har en hög stresstålighet då det emellanåt råder högt tempo ute på anläggningen. 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Detta är yrket för dig som söker möjligheten att få arbeta inom bil- och däckverkstäder. Kanske har du ett stort bilintresse och vill utvecklas inom verkstadsarbete. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp och trivs att jobba i team, men även självständigt. Har du tidigare kunskaper inom lagerarbete så är det en stor fördel. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Truckkort är meriterande men inte alltid ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag med start som tidigast i mitten/slutet av Mars och uppdraget sträcker sig till slutet på April med möjlighet till förlängning.


ÖVRIG INFORMATION
Du får möjligheten att jobba som konsult ute hos några av Sveriges största märkeskedjor inom däck- och bilverkstäder. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Robert Tigerberg på via robert.tigerberg@eterni.se

OBS! Vi tar ej emot ansökningar via mail.

Ansök nu