Stena Line Scandinavia AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Stena Line Scandinavia AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Tillsvidareanställning - Motorman - Göteborg

Motorman, fartyg
Läs mer Mar 13
Är du en tekniskt intresserad person som vill arbeta med likasinnade? Då är det dig vi söker! 
Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning som motorman med basort Göteborg
Som motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning. Du ingår i ett team med motormän och reparatörer som leds av fartygets 1:e fartygsingenjör. Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du har en positiv attityd mot alla du möter och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor där det behövs. Tillsammans bidrar ni med en god teamkänsla ombord. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Med gott sjömanskap och med rätt erfarenhet bidrar du till helheten. För oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete, därför är det viktigt att du har en god fysisk- och psykiskhälsa. 

Krav för denna tjänst:
- Basic Safety Training (5 dagar)
- Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal
- Särskilt sjöfartsskydd 
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manilla.

Meriterande
- Några års arbetslivserfarenhet som motorman

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder tillsvidareanställning, med fast månadslön. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Du jobbar och bor en vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka.
Ombord är vi en stor familj och stöttar varandra lika mycket som fartyget och våra gäster. Utöver detta får du även friskvårdsbidrag, erbjudanden genom Benify, rabatterade resor för dig vänner och familj, och ännu fler trevliga förmåner!

Bra att veta
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Start omgående eller enligt överenskommelse. Om du går vidare i processen kommer du genomgå ett drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.
Sista ansökningsdag är sista april-2024, urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Annonsen kan komma att tas bort innan sista ansökningsdag.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: enginejob@stenaline.com

När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon. Håll gärna utkik i din skräpkorg.

Om du har möjlighet får du gärna maila dina certifikat eller utdrag från Sjömans registret från Transportstyrelsen så ser vi till att skynda på ett erbjudande!

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Kockar

Kock, fartyg
Läs mer Mar 21
När du lämnar land och kliver ombord blir du en del av ett smakfullt äventyr. Här väntar en arbetsplats fylld av samarbete, aktivitet och ett hav av möjligheter! Ombord arbetar du sida vid sida med likasinnade kockar i ett högt tempo. Våra gäster erbjuds olika koncept beroende på vilket fartyg dem reser med, vi erbjuder bland annat buffé, À la carte, enklare kall mat och fika.

Bli fartygskock hos oss!

Vad vi erbjuder
Stena Line har sedan start främjat gemenskap och skapat livslånga vänskapsband. Att arbeta till sjöss hos oss är inte som alla andra jobb, här arbetar och bor du en hel vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka. Det är dags att balansera passionen för matlagning med gott om tid för dina egna äventyr.

Innan du börjar arbeta hos oss erbjuds du fyra dagars provjobb, det är en möjlighet för både dig och oss att utvärdera om det är en bra match.

Säkerheten kommer alltid först ombord och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete. Inför start hos oss ser vi även därför till att du får en gedigen utbildning inom säkerhet, service och mycket annat – allt för att vi tillsammans ska kunna uppleva en fantastisk tid ombord! Utbildningarna pågår under våren.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Genom att vara välkomnande och stödjande skapar du en positiv atmosfär och underlättar samarbetet med dina kollegor i köket. Din ödmjukhet gör att du inte bara ser till ditt eget, utan också bidrar till gemenskapen. Omtanken och tryggheten du utstrålar gör dig till en stabil person som prioriterar både kollegors och gästers välbefinnande.

Vi söker dig med erfarenhet av matlagning i högt tempo från restaurang eller skolkök och som nu vill bli fartygskock hos oss.

Dina måsten:
- Gymnasieutbildning med inriktning restaurang eller motsvarande 
- Matlagning från grunden i à la carte, storkök samt bufféer
- Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Goda sim kunskaper
- Har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort

Bra att veta
- Våra svenskflaggade fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. 
- Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. 
- Går du vidare i processen och du erbjuds anställning hos oss får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

CV-lös rekrytering
I denna rekrytering tar vi inte emot CV eller personligt brev!

Vi har valt att ha en CV-lös rekryteringsprocess för att främja lika möjligheter och undvika fördomar. Genom att fokusera på specifika färdigheter och erfarenheter skapar vi en rättvisare bedömning av alla som sökt och öppnar upp för mångfald och nya perspektiv.

Intresserad? 
Tjänsten är en säsongsanställning ombord på något av våra 8 svenskflaggade fartyg, med start under våren/sommaren 2024. Sista ansökningsdatum är 28 april, urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med SEKO. Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra rekryterare på: jobb@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 6,100 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Ansök nu

Brand Manager

Marknadsförare
Läs mer Mar 27
Attention brand enthusiast! Are you a strategic communicator with a passion for brand development? If you also have a talent for driving brand consistency across all channels, and have strong verbal and written communication skills, then we invite you to join us as our Brand Manager!

In this role, you will provide company-wide brand protection and cultivate an understanding of our brand, including desired positioning, annual tracking, and guidelines to build a consistent brand for Stena Line's audiences.

Some of your key responsibilities:
- Building a consistent brand for Stena Line´s audiences based on our values, business strategy, and scope of needs.
- Strengthening our brand both externally and internally, increasing brand awareness and improving customer perception.
- Coordinating and aligning brand development with our business units to ensure a unified strategy and brand experience.
- Collaborating closely with management teams and other stakeholders.
- Act as point of contact with agencies.
- Regularly track and analyse our brand performance, driving awareness across the company about results and suggesting and implementing changes as needed.
- Be an active member of the Brand & Communication team, taking ownership of assignments, and supporting team members in a welcoming, caring, and reliable manner.

What you will experience
We have an exciting time ahead of us where we are about to launch our new brand concept and where you will have a key part in this journey. You will be part of a great team that encourages collaboration, creativity, sharing ideas and supporting each other’s strengths. We celebrate successes and learn from setbacks - and, we have a lot of fun along the way!

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, being a welcoming, caring and reliable team player is important in your everyday work and the challenges you face.

You are result-orientated, well-organised, creative and innovative with good time management skills. Your ability to communicate effectively, both internally and externally, will ensure alignment and drive everyone toward shared goals. With your welcoming and supportive approach, you secure positive relationships and effective collaboration. Additionally, we value your proactive nature. Your willingness to take initiative and proactively seek solutions contributes to our success!

Qualifications:
- Relevant academic degree or equivalent experience within Brand and/or Communications. 
- Extensive experience in brand management and communications roles. 
- Experience in creating, implementing and following up brand strategies, across different departments and regions, preferably in an international environment. 
- Experience in managing external agencies and partners.
- Strong project management skills as well as communication skills.
- Fluency in English, written and spoken.  

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Brand & Communications department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than April 14th, 2024. We have an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Janine Sjöö, Group Head of Brand, Communications and People Experience at janine.sjoo@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 6,100 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, contributing to our company.

Stena Line acts as a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Köksmästare – Semestervikariat

Kock, fartyg
Läs mer Jan 8
Är du en person som kan inspirera andra och leda ett kök? Känner du yrkesstolthet och kärlek i att leverera överenskommen kvalité från tallrik ett till oändligheten? Som köksmästare på Stena Line är du med och arbetar för vår gemensamma målsättning och ambition - Att servera världens bästa färjemat! Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och ansvara för köksverksamheten ombord utifrån uppsatta verksamhetsmål. Du ansvarar för kontakten med våra leverantörer, kontrollerar beställningar och leder provianteringsarbetet. Utifrån riktlinjer upprättar du även menyer och sortimentslistor för fartygets försäljningsställen och för besättningens personalmatsal.

Några ansvarsområden:
- Fördela, leda och kontrollera arbete och rutiner för dina medarbetare
- Kontrollera att livsmedelssäkerheten följs, upprätthålla hygienytor och dokumentation kopplat till detta samt att CSS kvalitetsmålen uppfylls
- Personalplanering
- Kontrollera utsatta öppettider och att överenskomna arbetstider samt kvalitetsmål efterlevs
- Säkerställa att det systematiska arbetsmiljöarbetet fortgår
- Leda arbetsgruppen i linje med företagets strategi, värderingar och uppsatta mål

Vad vi kan erbjuda dig
Som köksmästare blir du en del av en av vår största avdelning ombord, Onboard Sales & Service. Tillsammans ser vi till att leverera riktigt god mat till våra gäster och kollegor.

Vi står för de obligatoriska säkerhetsutbildningar som krävs för att arbeta ombord på ett fartyg, om du inte redan har dem.

Våra fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. Givetvis planerar vi från hemort så gott det går.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; du är duktig på att kommunicera med andra, oavsett målgrupp och du kan snabbt anpassa dig beroende på vad situationen kräver. Du välkomnar idéer och kan omvandla dem till praktiken för att påverka verksamheten i rätt riktning. Du är också omtänksam; du ser dina medarbetare och har förmågan att inspirera och motivera när det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; du levererar vad du lovar och kan behålla ett lugn även i pressade situationer.

Dina måsten:
- Gymnasieutbildning inom Hotell & Restaurang (kockinriktning)
- Arbetslivserfarenhet som kock
- Tidigare erfarenhet som Souschef eller Köksmästare
- God datakunskap och systemvana
- Flytande kunskap i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt

Meriterande:
- Relevant yrkesutbildning/högskoleutbildning inom kök
- Erfarenhet av att arbeta med KPI:er och resultatuppföljning

Intresserad?
Tjänsten är ett semestervikariat under sommarmånaderna. Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Man arbetar i skift och lever då ombord på fartyget. Arbetar man till exempel 7 dagar ombord följs detta sedan av lika lång ledighet. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF.

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 24 mars, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Linda Wahlqvist, OSS Manager, linda.wahlqvist.go@stenaline.com eller Elisabeth Persvall, OSS Manager, på titel, elisabeth.persvall@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Mar 12
Är du en analytisk och nyfiken person som söker nya utmaningar? Vi söker en engagerad och erfaren kollega som vill vara en del av vårt händelserika team! Som ekonomiassistent hos oss kommer du att bli en del av Stena Line Finance och ingå i vårt team på Accounts Receivable.

Några ansvarsområden:
- Hantera inkommande betalningar – fakturor, DD, kontanter, kreditkort
- Manuell fakturering
- Kontakt med både interna och externa leverantörer/ kunder
- Avstämningar av leverantör/ reskontra eller bankkonton

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att ingå i ett härligt, stort team som stöttar varandra samtidigt som vi har väldigt rolig.

Som anställd hos Stena Line Sverige har du även tillgång till våra förmåner som bland annat innehåller rabatterade resor, friskvårdsbidrag, varierande träningserbjudanden, tillgång till vår förmånsportal och mer!

Vi erbjuder en hybridlösning mellan arbete på kontoret och distans eftersom vi tror att det kommer att skapa den bästa möjligheten för oss att vara kreativa, produktiva och att hitta en balans mellan arbete och privatliv.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig är beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du möter.

Du uppskattar ett arbete där du dagligen hanterar administrativa uppgifter och siffror, men att tänka utanför ramarna för att skapa nya, mer effektiva arbetsrutiner är också något du gillar och drivs av. Du uppskattar flexibilitet, trivs med att arbeta med olika projekt och har en positiv inställning till förändring.

Vi söker dig som är detaljfokuserad och noggrann. Du är van vid att arbeta självständigt och tar fullt ansvar för ditt egna arbete, samtidigt som du även trivs med att samarbeta och stötta dina kollegor i teamet.

Dina måsten:
- Tidigare arbetserfarenhet som ekonomiassistent
- Högskoleutbildning inom ekonomi eller liknande
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- Behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med 6 månaders provanställning och med placering på vårt huvudkontor i Göteborg. Start omgående eller enligt överenskommelse. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 24:e mars, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 6,100 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Junior Assistant Manager – Semestervikariat

Ekonomibiträde, fartyg
Läs mer Jan 8
Är du en stjärna på att skapa goda relationer och ge förstklassig service? Är du en ledare som kan motivera och inspirera andra? Då ska du läsa vidare! Som Junior Assistant Manager (JAM) kommer du att ha en viktig roll inom vår avdelning Onboard, Sales & Service (OSS). Du kommer stötta våra OSS chefer för att säkerställa rutiner, arbetsuppgifter och andra moment. Tillsammans leder, engagerar och motiverar ni era kollegor i det dagliga arbetet och främjar samarbete i gruppen. Du är en nyckelspelare för att vi tillsammans skall uppnå en god service till våra gäster ombord!

Några ansvarsområden:
- Leda och motivera medarbetarna i det dagliga arbetet
- Ekonomisk administration och redovisning
- Stort fokus på det dagliga arbetet inom hotell, retail och Food and Beverage
- Ansvara för leveranser, inventeringar, beställning av varor och back office rutiner tillsammans med OSS cheferna
- Introducera nya medarbetare.

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att tillhöra vår största avdelning ombord och bli en del av ett härligt gäng som ser till att verksamheten flyter på så bra som möjligt med gästen i fokus. 

Vi står för de obligatoriska säkerhetsutbildningar som krävs för att arbeta ombord på ett fartyg, om du inte redan har dem.

Våra fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. Givetvis planerar vi från hemort så gott det går.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet minst lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; du har en god kommunikationsförmåga och sprider positiv energi mot alla du möter. Du är också omtänksam; du ser till att motivera och inspirera andra för att nå gemensamma mål. Du har en can-do attityd och hjälper till där det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; du levererar vad du lovat och uppskattar att arbeta mål fokuserat för att alltid driva verksamheten framåt.

Dina måsten:
- Gymnasiekompetens, gärna inom inom Hotell & Restaurang
- Arbetslivserfarenhet inom service och försäljning
- God datakunskap och systemvana
- Flytande kunskap i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt

Meriterande
- Språkkunskaper i danska och tyska
- Erfarenhet inom arbetsledande befattning

Intresserad?
Tjänsten är ett semestervikariat under sommarmånaderna.  Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Man arbetar i skift och lever då ombord på fartyget. Arbetar man till exempel 7 dagar ombord, följs detta sedan av lika lång ledighet. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF.

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 24 mars, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Linda Wahlqvist, OSS Manager, linda.wahlqvist.go@stenaline.com eller Elisabeth Persvall, OSS Manager, på titel, elisabeth.persvall@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Lön/ HR Administratör

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 7
Har du en talang för siffror och struktur? Har du även ett intresse för administrativt arbete och vill ha en spännande utmaning i sommar? Vi söker nu en administratör inom lön och HR som ska stärka upp vårt team under sommaren 2024. Som administratör på Stena Line arbetar du självständigt, med ett professionellt förhållningssätt till allt som rör löneadministration och första linjens HR-support.

Några ansvarsområden:
- Delaktig i lönekörningar
- Löneutbetalningar
- Lönejusteringar

- Första linjens kontaktperson inom lön och HR
- Skapa och utfärda anställningsavtal samt anställningsintyg
- Administration kopplat till nyanställda, utbildningar med mera

Vad vi kan erbjuda dig
För att täcka upp under sommarperioden, juni till augusti, söker vi nu två administratörer till vår Löne/ People-avdelning. Du kommer att få ett händelserikt arbete med många kontaktytor som främst utgörs av våra medarbetare och chefer. Du kommer att vara en del av ett härligt gäng kollegor som arbetar inom lön och People -Tillsammans har vi ett tätt samarbete för att ge den bästa supporten till vår organisation.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Vi tror att du är en serviceinriktad, engagerad och kommunikativ person som tycker om att arbeta med människor och siffror. I ditt arbete är du strukturerad och kvalitetsmedveten vilket innebär att du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att se samband och konsekvenser och trivs när du har många saker i gång samtidigt. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, är det också viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med din omgivning.

Dina måsten:
- Eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande
- Erfarenhet från löneadministration
- Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift

- Meriterande om du har arbetat i en organisation med olika kollektivavtal samt Agda lön

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på heltid, under perioden 1 juni till 31 augusti 2024, med placering på huvudkontoret i Göteborg. Tillträdesdatum kan diskuteras. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 17e mars, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Malin Starmark, Manager HR Shared Services på malin.starmark@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 6100 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Servicevärd

Intendenturpersonal, sjöfart
Läs mer Feb 12
När du lämnar land och kliver ombord möts du av en arbetsplats fylld av aktivitet, samarbete och ett hav av möjligheter tillsammans med kollegor och våra gäster. Som Servicevärd kan du arbeta inom olika områden, så som hotell, restaurang och/ eller butik - alla lika viktiga för att våra gäster ska få den allra bästa reseupplevelsen!

Hotell
Arbetar du med vårt hotell ser du till att våra gäster får den allra bästa komforten och sömnen. Det gör du genom att städa och välkomna gäster! Vi har många hytter ombord som du städar och bäddar inför varje avgång det innebär att du ska kunna arbeta noggrant men samtidigt effektivt.

Restaurang
I våra olika restauranger, kaféer och barer arbetar du med bordsservering, diskning, diskplockning och som bartender. Du arbetar i ett högt tempo samtidigt som du hjälper våra gäster!

Butiken
Här säljer du våra populära produkter inom bland annat skönhet, godis och dryck. Du ser till att butiken är välfylld och städad. Du bidrar med bra tips och kunskap till våra gäster.

Vad vi erbjuder
Stena Line har sedan start främjat gemenskap och skapat livslånga vänskapsband. Att arbeta ombord är inte som alla andra jobb, här arbetar och bor du en hel vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka.

Säkerheten kommer alltid först ombord och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete. Inför start hos oss ser vi till att du får en gedigen utbildning inom säkerhet, service och mycket annat – allt för att vi tillsammans ska kunna uppleva ett fantastiskt äventyr ombord! Utbildningarna startar i februari-2024.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

När du är välkomnande sprider du glädje bland kollegorna och är prestigelös i allt du tar dig an. Din omtänksamhet gör dig till den trygga hamnen i stormen, alltid redo att kasta ut en livboj till kollegorna eller gästerna. Dessutom är du pålitlig, som ser till att leverera konsekvent kvalitativ service i tid. Du visar engagemang för våra gästers behov för att skapa förtroende.

Dina måsten:
- Yrkeserfarenhet från exempelvis städ, hotell, restaurang och/ eller butik
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda simkunskaper
- Över 18 år
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort

Meriterande:
- Utbildning från hotell-, turism- eller restaurangskola
- Ytterligare språkkunskaper

Bra att veta
- Våra svenskflaggade fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. 
- Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. 
- Går du vidare i processen och du erbjuds anställning hos oss får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

CV-lös rekrytering & test
I denna rekrytering tar vi inte emot CV eller personligt brev!

Vi har valt att ha en CV-lös rekryteringsprocess för att främja lika möjligheter och undvika fördomar. Genom att fokusera på specifika färdigheter och erfarenheter skapar vi en rättvisare bedömning av alla som sökt och öppnar upp för mångfald och nya perspektiv. För oss på Stena Line är det viktigt att ge alla våra sökande en rättvis och inkluderande rekryteringsprocess. Vi väljer därför att använda tester som ett första steg i processen - vi är intresserade av din potentiella match för rollen snarare än vad som enbart står i din ansökan! 

Intresserad? 
Tjänsten är en säsongsanställning vid behov med start under våren. Vi räknar med att du kan och vill jobba heltid under sommaren-2024. Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Sista ansökningsdatum är den 10:e mars. Vi har kollektivavtal med SEKO.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra rekryterare på: jobb@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Feb 26
Är du en analytisk och nyfiken person som vill skaffa mer erfarenhet inom ekonomi? Då kan det vara dig vi söker för ett semestervikariat som ekonomiassistent!

Som ekonomiassistent hos oss kommer du att bli en del av Stena Line Finance och ingå i ett av våra olika team. Detta är en utmärkt möjlighet för dig som har en pågående utbildning inom ekonomi eller nyligen examinerad att kunna tillämpa dina teoretiska kunskaper från din utbildning till praktiken!

Några ansvarsområden:
- Hantera fakturor
- Hantera inkommande och/ eller utgående betalningar
- Kontakt med både interna och externa leverantörer/ kunder
- Avstämningar av leverantör/ reskontra eller bankkonton

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att stärka upp under sommarperioden och ingå i ett härligt team med både ordinarie personal och fler semestervikarier. Vi har under tidigare år tagit emot många studenter som kommit tillbaka flera somrar under studieperioden och även fortsatt sin karriär hos oss efter examen!

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig är beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du möter.

Vi tror att du har en öppen och positiv inställning mot alla du möter. Du är också omtänksam, som samarbetar väl med andra och är en sann lagspelare som stöttar dina kollegor när det behövs. Vi tror också att du är pålitlig, likväl som du kan samarbeta väl med andra kan du även arbeta självständigt och ta ansvar för ditt eget arbete på ett strukturerat och organiserat sätt. Att arbeta med administrativa uppgifter och siffror är i din komfortzon.

Dina måsten:
- Gymnasieexamen inom ekonomi och/ eller pågående högskolestudier i ekonomi
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- Behärska svenska och engelska flytande, både i tal och skrift

- Tidigare arbetserfarenhet som ekonomiassistent är meriterande!

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på heltid, mellan juni och augusti, med placering på vårt huvudkontor i Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 10:e mars, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Fleet Sustainability Lead

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Feb 17
Do you want to be a driving force behind a greener, cleaner future while navigating the seas of change for maritime operations? We are seeking a motivated and driven colleague to join our team as Fleet Sustainability Lead!

In this role, you will play a pivotal role in developing and maintaining a strategic plan for Fleet Operations sustainability initiatives. You will be focusing on the Climate Road Map (CRM), Environmental management, and clean seas initiatives - making sure they align with our company strategy.

You will team up and collaborate with Stena Line business units to develop a plan to meet standards and GHG protocols.

Some of your key responsibilities:
- Reviewing sustainability-related data, metrics, and reports to identify issues and potential opportunities for improvement
- Providing reports to senior management team to ensure sustainability considerations are integrated into decision-making across the organization
- Advising internal colleagues on compliance with relevant laws, regulations, and reporting requirements
- Working with communication teams to ensure appropriate, accurate, and useful information is available to all stakeholders
- Keeping abreast of the latest trends and developments in sustainability and ensuring the implications for the organization are understood and communicated
- Support company targets in sustainability through the evaluation and prioritization of initiatives based on impact, cost/benefit, and visibility

What you will experience
This role will offer you an opportunity to collaborate with various teams within the company, building networks both internally and externally. You will be able to proactively identify and implement changes to support the company’s sustainable vision and journey.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are committed to our mission and have a proactive and self-driven approach. With your strong organizational and analytical skills, you create great results. You can work independently but also work with cross-functional teams where you strongly believe that a collective effort leads to greater success.

Qualifications:
- Relevant diploma; technical or business degree
- Experience in a sustainability-related role
- Practical experience in sustainability reporting
- Project management experience
- Experience in quality assurance and knowledge of regulatory and legislation requirements in the marine industry

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Fleet Operations department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than March 6th, 2024. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Douglas Rowat, Group Head of Fleet Operations at douglas.rowat@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com. 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Hamnarbetare/ Truckförare

Hamnarbetare/Stuveriarbetare
Läs mer Feb 12
Är du en expert på att hantera gods och en genuin lagspelare? Sök då sommarjobb som hamnarbetare/truckförare hos oss på Stena Line i Göteborg!

Som hamnarbetare/truckförare kommer du få arbeta med stuveritjänster inom vår hamnverksamhet, såsom ex truckkörning, förtöjningsarbeten och underhåll. Du kommer arbeta under transportavtalet. 

Några ansvarsområden:
- God kundservice
- Truckkörning 
- Godshantering (lastning och lossning av fartyg)
- Underhållsarbete inom verksamheten
- Samt övrigt förekommande hamnarbete

Vem är du?
För oss på Stena Line är din personlighet minst lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksamma och pålitliga beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Då vi är verksamma i en hamn med kunder från hela Europa behöver du vara en kommunikativ person som är bekväm med det engelska språket. Vi tror också att du har ett stort intresse för teknik och fordon. Som person är du en lagspelare som gillar att samarbeta med andra och är serviceinriktad med ett gott bemötande. Du är också arbetsvillig, levererar det du ska och tar gärna ansvar för ditt arbete.

Dina måsten:
- Körkort för personbil (B)
- Truckförarbevis
- Kunskaper i engelska, tal och skrift.

Bra att ha men inget krav:
- Behörighet för lastbil med tungt släp (C, CE)
- Tidigare erfarenhet som stuveriarbetare eller terminal/logistikerfarenhet

Intresserad?
Tjänsten är ett semestervikariat som kan variera i längd mellan juni till augusti 2023, med möjlighet till förlängning över hösten. Vår verksamhet bedrivs i skift, du behöver därför finnas tillgänglig att arbeta dag-, kväll-, natt- samt helgarbete. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 3:e mars 2024, urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Anställningen, lön och övriga villkor regleras enligt vårt kollektivavtal med Transportarbetarförbunden.

Vi tillämpar bakgrundskontroll som ett led i att säkerställa vår rekryteringsprocess.

Notera att vi av GDPR-skäl inte tar emot ansökningar skickade via email eller post. 

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Bemanningsplanerare

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Jan 22
Trivs du med ett varierat jobb där ingen dag är den andra lik? Nu söker vi dig som vill stötta våra fartyg med bemanningsfrågor och förse fartygen med rätt kompetens. Du kommer jobba operativt med att bemanna våra svenskflaggade fartyg men också mer strategiskt med att planera och se till att vi har rätt bemanning till sommaren, enligt våra bemanningsmatriser.

Några ansvarsområden:
- Säkerställa att de som är anställda i vår pool/tillfälligt anställda är kvalificerade och att rätt dokumentation och certifikat finns
- Dagligen bemanna våra fartyg
- Stödja chefer ombord i bemanningsfrågor
- Delta i onboardingprocessen enligt fastställd procedur (kontrakt, uniformer, utbildning)
- Övrig administration inom avdelningen

Vad vi kan erbjuda dig
Som anställd hos Stena Line Sverige har du även tillgång till våra förmåner som bland annat innehåller rabatterade resor, friskvårdsbidrag, varierande träningserbjudanden, tillgång till vår förmånsportal och mer!

Vi erbjuder en hybridlösning mellan arbete på kontoret och distans eftersom vi tror att det kommer att skapa den bästa möjligheten för oss att vara kreativa, produktiva och att hitta en balans mellan arbete och privatliv.

Du erbjuds ett jobb i ett härligt team som trivs och har roligt tillsammans. Du kommer jobba tillsammans med sju andra kollegor. Eftersom våra fartyg går alla dagar i veckan, kommer helgarbete förekomma och ibland kvällar.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Eftersom du bemannar fartygen och behovet ombord varierar, måste du även trivas med att vara flexibel och ha lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter. Vi tror också du har lätt för att strukturera upp ditt arbete och tar ansvar för att ditt jobb blir gjort och att fartygen har den bemanning ombord som krävs.

Kvalifikationer:
- Minst gymnasieutbildning
- Erfarenhet av bemanning
- Förståelse inom arbetsrätt och erfarenhet av att tolka kollektivavtal
- Flytande i svenska och engelska, tal och skrift

Intresserad?
Tjänsten är en säsongsanställning med start 1 mars fram till och med 31 augusti, 2024. För rätt person kan det finnas möjlighet till förlängning. Placering är på vårt huvudkontor i Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 februari 2024. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Pia Carlsson, Fleet Crewing Manager, på pia.carlsson@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson.@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Servicevärd

Intendenturpersonal, sjöfart
Läs mer Dec 12
När du lämnar land och kliver ombord möts du av en arbetsplats fylld av aktivitet, samarbete och ett hav av möjligheter tillsammans med kollegor och våra gäster. Som Servicevärd kan du arbeta inom olika områden, så som hotell, restaurang och/ eller butik - alla lika viktiga för att våra gäster ska få den allra bästa reseupplevelsen!

Hotell
Arbetar du med vårt hotell ser du till att våra gäster får den allra bästa komforten och sömnen. Det gör du genom att städa och välkomna gäster! Vi har många hytter ombord som du städar och bäddar inför varje avgång det innebär att du ska kunna arbeta noggrant men samtidigt effektivt.

Restaurang
I våra olika restauranger, kaféer och barer arbetar du med bordsservering, diskning, diskplockning och som bartender. Du arbetar i ett högt tempo samtidigt som du hjälper våra gäster!

Butiken
Här säljer du våra populära produkter inom bland annat skönhet, godis och dryck. Du ser till att butiken är välfylld och städad. Du bidrar med bra tips och kunskap till våra gäster.

Vad vi erbjuder
Stena Line har sedan start främjat gemenskap och skapat livslånga vänskapsband. Att arbeta ombord är inte som alla andra jobb, här arbetar och bor du en hel vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka.

Säkerheten kommer alltid först ombord och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete. Inför start hos oss ser vi till att du får en gedigen utbildning inom säkerhet, service och mycket annat – allt för att vi tillsammans ska kunna uppleva ett fantastiskt äventyr ombord! Utbildningarna startar i februari-2024.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

När du är välkomnande sprider du glädje bland kollegorna och är prestigelös i allt du tar dig an. Din omtänksamhet gör dig till den trygga hamnen i stormen, alltid redo att kasta ut en livboj till kollegorna eller gästerna. Dessutom är du pålitlig, som ser till att leverera konsekvent kvalitativ service i tid. Du visar engagemang för våra gästers behov för att skapa förtroende.

Dina måsten:
- Yrkeserfarenhet från exempelvis städ, hotell, restaurang och/ eller butik
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Goda simkunskaper
- Över 18 år
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort

Meriterande:
- Utbildning från hotell-, turism- eller restaurangskola
- Ytterligare språkkunskaper

Bra att veta
- Våra svenskflaggade fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. 
- Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. 
- Går du vidare i processen och du erbjuds anställning hos oss får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

CV-lös rekrytering
I denna rekrytering tar vi inte emot CV eller personligt brev!

Vi har valt att ha en CV-lös rekryteringsprocess för att främja lika möjligheter och undvika fördomar. Genom att fokusera på specifika färdigheter och erfarenheter skapar vi en rättvisare bedömning av alla som sökt och öppnar upp för mångfald och nya perspektiv.

Intresserad? 
Tjänsten är en säsongsanställning vid behov med start under våren. Vi räknar med att du kan och vill jobba heltid under sommaren-2024. Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Sista ansökningsdatum är den 31:e januari. Vi har kollektivavtal med SEKO. Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra rekryterare på: jobb@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Kock

Kock, fartyg
Läs mer Dec 12
När du lämnar land och kliver ombord blir du en del av ett smakfullt äventyr. Här väntar en arbetsplats fylld av samarbete, aktivitet och ett hav av möjligheter.

Ombord arbetar du sida vid sida med likasinnade kockar i ett högt tempo. Våra gäster erbjuds olika koncept beroende på vilket fartyg dem reser med, vi erbjuder bland annat buffé, À la carte, enklare kall mat och fika.

Vad vi erbjuder
Stena Line har sedan start främjat gemenskap och skapat livslånga vänskapsband. Att arbeta ombord är inte som alla andra jobb, här arbetar och bor du en hel vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka. Det är dags att balansera passionen för matlagning med gott om tid för dina egna äventyr.

Innan du börjar arbeta hos oss erbjuds du tre dagars provjobb, det är en möjlighet för både dig och oss att utvärdera om det är en bra match.

Säkerheten kommer alltid först ombord och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete. Inför start hos oss ser vi även därför till att du får en gedigen utbildning inom säkerhet, service och mycket annat – allt för att vi tillsammans ska kunna uppleva en fantastisk tid ombord! Utbildningarna startar i februari-2024.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande och stödjande skapar du en positiv atmosfär och underlättar samarbetet med dina kollegor i köket. Din ödmjukhet gör att du inte bara ser till ditt eget, utan också bidrar till gemenskapen. Omtanken och tryggheten du utstrålar gör dig till en stabil person som prioriterar både kollegors och gästers välbefinnande.

Dina måsten:
- Du har en gymnasieutbildning med inriktning restaurang eller motsvarande 
- Erfarenhet av matlagning från grunden i både kall,- varm,- och storkök
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Goda simkunskaper
- Har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort


Bra att veta
- Våra svenskflaggade fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. 
- Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. 
- Går du vidare i processen och du erbjuds anställning hos oss får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

CV-lös rekrytering
I denna rekrytering tar vi inte emot CV eller personligt brev!

Vi har valt att ha en CV-lös rekryteringsprocess för att främja lika möjligheter och undvika fördomar. Genom att fokusera på specifika färdigheter och erfarenheter skapar vi en rättvisare bedömning av alla som sökt och öppnar upp för mångfald och nya perspektiv.

Intresserad? 
Tjänsten är en rederianställning vid behov med start under våren. Vi utgår ifrån att du kan och vill jobba heltid under sommaren 2024. Sista ansökningsdatum är 31:e januari, urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med SEKO. Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra rekryterare på: jobb@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Ansök nu

Check-in medarbetare

Incheckare
Läs mer Jan 22
Är du en serviceinriktad person som brinner för att ge ”det där lilla extra”? Bli en del av Stena Lines härliga Check-in team och välkomna våra gäster inför deras resa med oss! För att stärka upp våra check-in avdelningar på Masthugget och Majnabbe söker vi dig med ett genuint intresse av att ge toppklassig service till våra resenärer.

In din roll är det din uppgift att ge våra gäster det bästa bemötandet medan du välkomnar och hjälper dem med allt från bokning/försäljning av resor till incheckning och boarding vid avgång. I arbetet ingår även att besvara frågor från våra gäster både över disk, telefon och via mail.

Några ansvarsområden:
- Incheckning av gäster och fordon vid avgång
- Administrativa uppgifter såsom att besvara kundtjänstmail

Vad vi kan erbjuda dig
Hos oss kommer du att få ett händelserikt arbete där ingen dag är den andre lik. Du kommer att ingå i ett stort team som tillsammans stöttar och hjälper varandra.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; Du ser till att välkomna alla du möter med ett stort, varmt leende. Du arbetar alltid lösningsfokuserat för att våra gäster ska få den allra bästa upplevelsen med oss. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor, du är prestigelös i allt du gör och är beredd att hugga i där det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Dina måsten:
- Tidigare arbetslivserfarenhet från resebranschen, logistik eller service
- Kan och vill arbeta flexibelt på skiftschema och med varierande arbetsuppgifter
- Gymnasieutbildning
- Fyllt 18 år
- B körkort 
- Goda kunskaper i svenska och engelska, fler språk så som tyska och danska är ett stort plus!

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med 6 månader provanställning, med placering i Göteborg. Arbetet innebär skiftande arbetstider, dvs även nätter och helger, alla dagar i veckan. Då vi kommer att rekrytera löpande så är du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 31/1.

Har du några frågor angående tjänsterna får du gärna kontakta ansvarig chef, Iréne Sahlin via växeln 031-858000 eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Ansök nu

Fraktincheckare - Masthugget, Göteborg

Incheckare
Läs mer Jan 15
Är du en serviceinriktad person som brinner för att ge det där lilla extra? Som fraktincheckare checkar du in och ut våra fraktenheter samt chaufförer som kommer till våra hamnar. Du är ansiktet utåt för Stena Line och en viktig del av chaufförernas första intryck av oss.  

Några ansvarsområden:
- In- och utcheckning av våra fraktenheter samt chaufförer
- Försäljning och bokning av gods- och fraktenheter
- Administrativa uppgifter med bland annat planering inför kommande avgångar

Vad vi kan erbjuda dig
Vi söker nu en ny kollega på 50 % vikariat till vår fraktverksamhet i Göteborg. På sommarhalvåret kommer tjänsten gå upp till 100%. Du kommer att få ett fartfyllt och roligt arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du ser till att välkomna alla du möter med ett stort, varmt leende. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor och du är prestigelös i allt du gör samt beredd på att hugga i där det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Dina måsten:
- Fyllt 18 år
- Gymnasieutbildning
- Minst ett års tidigare arbetslivserfarenhet från resebranschen, logistik eller service
- Goda kunskaper i svenska och engelska, då vi har många internationella gäster
- B-körkort

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på 50% med omgående start till och med den 30 september 2025. Under sommarmånaderna, juni – september, går tjänsten upp till 100%, Du kommer vara placerad på Masthugget i Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 28 januari, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Yvonne Pröbstl via växeln på 031-858000.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Motorman Danica

Motorman, fartyg
Läs mer Dec 12
Är du en tekniskt intresserad person som vill arbeta med likasinnade? Då är det dig vi söker! 
Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning med fast fartygsplacering ombord Danica.
Som motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning. Du ingår i ett team med motormän och reparatörer som leds av fartygets 1:e fartygsingenjör. Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du har en positiv attityd mot alla du möter och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor där det behövs. Tillsammans bidrar ni med en god teamkänsla ombord. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Med gott sjömanskap och med rätt erfarenhet bidrar du till helheten. För oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete, därför är det viktigt att du har en god fysisk- och psykiskhälsa. 

Krav för denna tjänst:
- Basic Safety Training (5 dagar)
- Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal
- Särskilt sjöfartsskydd 
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manilla.

Meriterande
- Några års arbetslivserfarenhet som motorman

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder tillsvidareanställning, med fast månadslön ombord Danica som trafikerar Göteborg-Fredrikshamn.
Du jobbar och bor en vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka.
Ombord är vi en stor familj och stöttar varandra lika mycket som fartyget och våra gäster. Utöver detta får du även friskvårdsbidrag, erbjudanden genom Benify, rabatterade resor för dig vänner och familj, och ännu fler trevliga förmåner!

Bra att veta
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Start omgående eller enligt överenskommelse. Om du går vidare i processen kommer du genomgå ett drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.
Sista ansökningsdag är 20 januari-2024 , urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Annonsen kan komma att tas bort innan sista ansökningsdag.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till enginejob@stenaline.com
När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon. Håll gärna utkik i din skräpkorg.

Om du har möjlighet får du gärna maila dina certifikat eller utdrag från Sjömans registret från Transportstyrelsen så ser vi till att skynda på ett erbjudande!

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Andre Fartygsingenjör

2:e Fartygsingenjör/2:e Maskinist
Läs mer Dec 25
Är du den omtänksamma lagspelaren som delar kunskap, främjar samarbete och bidrar till en fantastisk arbetsmiljö? Då kanske du är vår Andre Fartygsingenjör! Som 2:e FI på Stena Line kommer du att stärka det dagliga tekniska stödet ombord på ett av våra fartyg. Du kommer att vara ansvarig för driften i maskinrummet och underhåll, som att rengöra filter och utföra allmänna testkörningar. Andra underhållsuppgifter koordineras av vår 1:e FI som du samarbetar tätt med, vilket kan inkludera service av huvud- och hjälpmotorer samt rengöring av större värmeväxlare.

Vi erbjuder nu en projektanställning under ett år på ett av våra svenskflaggade fartyg som trafikerar från Göteborg, Halmstad och/ eller Trelleborg.

Några ansvarsområden:
- Stödja och stärka det dagliga tekniska stödet ombord
- Utföra och arbeta självständigt med underhåll ombord enligt instruktioner från 1:e FI, TCH.
- Ansvarig för och arbetsledning av vaktmotorman
- Vara en motiverande och inspirerande lagspelare

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att vara en del av ett fantastiskt team som samarbetar och hjälper varandra och andra avdelningar. Vi tror att synlighet är avgörande, där ett bra samarbete mellan ledare och besättning är av högsta vikt.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; med en öppen och positiv attityd välkomnar du nya utmaningar och uppmuntrar till nya förslag och åsikter. Du lyssnar och ger feedback till dina kollegor för att stödja deras utveckling. Du är omtänksam; du kan snabbt anpassa dig till nya situationer och ser vad som krävs för att uppnå bästa resultat tillsammans med dina kollegor, både på kort och lång sikt. Vi tror också att du är pålitlig; du tar ansvar för det du levererar och är inte rädd att komma med innovativa idéer och lösningar på utmaningar som kan uppstå i rollen.

Dina måsten:
- Maskinbefäl Klass V
- Stark analytisk och strategisk förmåga
- God systemkunskap
- Flytande i engelska och svenska

Intresserad?
Tjänsten är en projektanställning under ett år med chans till förlängning och med planerad start under januari 2024 eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär skiftarbete och arbetstiden grundplaneras på 122 dagar med 24 tilläggsdagar som kan åläggas vid behov du arbetar en vecka med följande två veckors ledighet. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF, tillägg enligt avtal åligger. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 14:e Januari, 2023.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta, Johan Stranne, Senior Teknisk Chef på johan.stranne@stenaline.com eller Patrik Tornblad, Senior Teknisk Chef på patrik.tornblad.da@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta, Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Köksmästare

Köksmästare
Läs mer Dec 13
Har du talang för att inspirera och leda ett kök?  Känner du yrkesstolthet och har en stark drivkraft för att leverera enastående kvalitet? Som köksmästare på Stena Line spelar du en viktig roll för att uppnå vårt gemensamma mål - att erbjuda världens bästa färjemat! I din roll kommer du att planera och ansvara för köket ombord, hantera beställningar och leda provianteringsarbetet. Utifrån riktlinjer följer du och dina medarbetare menyer och sortimentslistor för fartygets försäljningsställen och för besättningens mäss.

Några ansvarsområden:
- Fördela, leda och kontrollera arbete och rutiner för dina medarbetare
- Kontrollera att livsmedelssäkerheten följs, upprätthålla hygienytor och dokumentation kopplat till detta samt att CSS kvalitetsmålen uppfylls
- Personalplanering
- Kontrollera utsatta öppettider och att överenskomna arbetstider samt kvalitetsmål efterlevs
- Säkerställa att det systematiska arbetsmiljöarbetet fortgår
- Leda arbetsgruppen i linje med företagets strategi, värderingar och uppsatta mål

Vad vi kan erbjuda dig
Som köksmästare blir du en del av vår största avdelning ombord; Onboard Sales & Service. Tillsammans ser vi till att leverera god mat till våra gäster och kollegor. Hos oss arbetar du en vecka ombord, som sedan följs av lika lång ledighet!

Inför start hos oss ser vi till att du får alla obligatoriska utbildningar som krävs för att få arbeta ombord.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; du är duktig på att kommunicera med andra, oavsett målgrupp och du kan snabbt anpassa dig beroende på vad situationen kräver. Du välkomnar idéer och kan omvandla dem till praktiken för att påverka verksamheten i rätt riktning. Du är också omtänksam; du ser dina medarbetare och har förmågan att inspirera och motivera när det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; du levererar vad du lovar och kan behålla ett lugn även i pressade situationer.

Dina måsten:
- Relevant kockutbildning
- Arbetslivserfarenhet som kock
- Tidigare erfarenhet som Souschef eller Köksmästare
- God datorkunskap och systemvana
- Flytande språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet av att arbeta med KPI:er och resultatuppföljning

Intresserad?
Tjänsten är en rederianställning på ett av svåra svenskflaggade fartyg. Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Lön regleras enligt kollektivavtal med SBF. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 7:e Januari, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Ulf Röbel, Regional F&B Manager på ulf.robel@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Fartygskock - Göteborg

Kock, fartyg
Läs mer Aug 11
Kul att du hittat hit!
Vi söker dig som älskar havet och livet till sjöss.

Uppskattar du teamarbete och vill fortsätta arbeta till sjöss? Då kan du vara den vi söker! Som Fartygskock på Stena Line bjuder du våra gäster på årets bästa resa där maten är en av höjdpunkterna. Ombord på våra fartyg jobbar du i team med flera kollegor där ni tillsammans ska servera många gäster i ett högt tempo. Hos oss får du jobba en vecka, vara ledig en vecka men du får betalt för båda! 

Vad vi kan erbjuda dig
Innan du börjar arbeta erbjuds du tre provjobbsdagar. Detta för att du ska få bästa möjliga start. Givetvis utgår ersättning under dessa dagar.
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och är prestigelös i köket. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som ser till kollegornas och gästernas bästa. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete.

Dina måsten
- Du har en gymnasieutbildning från en restaurangskola eller motsvarande erfarenhet
- Arbetslivserfarenhet som Fartygskock
- Basic Safety Training, 5 dagars kurs och certifikat
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Kan simma
- Har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Skicka in din ansökan senast 31a december.

Är du kock som aldrig jobbat till sjöss är du välkommen att skicka in din ansökan inför säsongen 2024 när vi publicerar vår annons i december så håll utkik!

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy. 

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Fartygsreparatör

Fartygsreparatör
Läs mer Okt 27
Är du en mångsidig reparatör med intresse av en varierad tjänst till sjöss? Vi söker en ny kollega till vår maskinavdelning på Stena Danica! Som reparatör kommer du ha en stor variation i din vardag med många olika arbetsuppgifter. 
Några ansvarsområden:
- Drift och underhåll av maskinanläggningen ombord ex.maskin, pumpanläggningar samt inredning
- Del av säkerhetsarbetet ombord

Vad vi kan erbjuda dig
Du erbjuds en anställning på Stena Danica som trafikerar mellan Göteborg och Fredrikshamn. Du kommer bli en del av ett sammansvetsat gäng kollegor inom maskin och bidra till att fartyget är i så gott skick som möjligt. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors arbetstid med motsvarande ledig tid däremellan.

Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag samt tillgång till gym både på fastlandet och ombord.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du har en positiv attityd mot alla du möter och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor där det behövs. Tillsammans bidrar ni med en god teamkänsla ombord. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Dina måsten:
- Vaktgående/befaren maskinpersonal
- Basic Safety
- Giltigt läkarintyg för sjöfolk
- Särskilda sjöfartsuppgifter
- Pass och sjöfartsbok
- Svets- och svarvkunskaper
- Behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska

Bra att ha men inte nödvändigt:
- Kylkunskaper
- Kylcert
- Truckkort

Intresserad?
Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Tjänsten är en tillsvidareanställning på Danica. Lönen regleras enligt kollektivavtal med SEKO. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 31a december, 2023. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta våra rekryterare på: enginejob@stenaline.com

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Matros - Göteborg

Matros
Läs mer Jul 31
Kul att du hittat hit!
Vi söker dig som älskar havet och livet till sjöss.

Som matros hos oss på Stena Line arbetar du med lastning och lossning på bildäck. Tillsammans med dina kollegor utför ni även underhållsarbete, förtöjer fartyget vid ankomst och har vakttjänstgöring med säkerhetsrond.

En viktig del av ditt arbete är också att välkomna och hjälpa våra gäster när de kör ombord och likaså när de ska köra av.  

Vad vi kan erbjuda dig
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.
Utöver gym ombord har du också en andra familj.

Vi har olika erbjudande beroende på vad som passar dig;
- Tillsvidareanställning i vår pool
- Säsongsanställning
- Enstaka veckor när vi har behov 

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och gäster ombord, med ditt goda sjömanskap och din känsla för service skapar du en fin helhetsupplevelse för våra gäster. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete. 

Dina måsten:
- Behörighet: Matros
- Basic Safety Training (5 dagars)
- Särskilt sjöfartsskydd
- Räddningsfarkoster / beredskapsbåtar
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manila. Komplettering av samtliga intyg kommer att efterfrågas under rekryteringsprocessen.

Meriterande:
- Fast Rescue Boat

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Motormän tillsvidareanställning

Motorman, fartyg
Läs mer Nov 10
Nu erbjuder vi tillsvidareanställning för motormän!
Start omgående eller enligt överenskommelse.

Är du en tekniskt intresserad person som vill arbeta med likasinnade?
Som maskinpersonal/motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning. Du ingår i ett team tillsammans med fartygets 2:e och 1:e maskinister samt maskinoperatörer. Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du har en positiv attityd mot alla du möter och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor där det behövs. Tillsammans bidrar ni med en god teamkänsla ombord. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Med gott sjömanskap och med rätt erfarenhet bidrar du till helheten. För oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete, därför är det viktigt att du har en god fysisk- och psykiskhälsa. 

Krav för denna tjänst:
- Basic Safety Training (5 dagar)
- Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal
- Särskilt sjöfartsskydd
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manilla.

Meriterande
- Några års arbetslivserfarenhet som motorman

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder tillsvidareanställning i vår pool.
Poolen innebär bland annat att du har stort inflytande i vilka perioder du kommer att jobba.

Ombord är vi en stor familj och stöttar varandra lika mycket som fartyget och våra gäster. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, tillgång till gym både på fastlandet och ombord.

Bra att veta
Våra båtar utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg. Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Om du går vidare i processen kommer du genomgå ett drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Sista ansökningsdag är 31a december -2023, urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till enginejob@stenaline.com

CV-lös rekrytering
När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon. Håll gärna utkik i din skräpkorg.

Om du har möjlighet får du gärna maila dina certifikat eller utdrag från Sjömans registret från Transportstyrelsen så ser vi till att skynda på ett erbjudande!

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Motorman - Göteborg

Motorman, fartyg
Läs mer Jul 31
Kul att du hittat hit!

Vi söker dig som älskar havet och livet till sjöss.

Som maskinpersonal/motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning.
Du ingår i ett team med motormän och reparatörer som leds av fartygets 1:e fartygsingenjör.

Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation.

Vad vi kan erbjuda dig
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.
Utöver gym ombord har du också en andra familj.

Vi har olika erbjudande beroende på vad som passar dig;
- Tillsvidareanställning i vår pool
- Säsongsanställning
- Enstaka veckor vid behov 

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och gäster ombord, med ditt goda sjömanskap och din känsla för service skapar du en fin helhetsupplevelse för våra gäster. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete. 

Dina måsten:
- Basic Safety Training (5 dagar)
- Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal
- Särskilt sjöfartsskydd
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manila. 

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.




Om Stena Line

Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Andre Fartygsingenjör

2:e Fartygsingenjör/2:e Maskinist
Läs mer Dec 8
Är du den omtänksamma lagspelaren som delar kunskap, främjar samarbete och bidrar till en fantastisk arbetsmiljö? Då kanske du är vår Andre Fartygsingenjör! Som 2:e FI på Stena Line kommer du att stärka det dagliga tekniska stödet ombord på ett av våra fartyg. Du kommer att vara ansvarig för driften i maskinrummet och underhåll, som att rengöra filter och utföra allmänna testkörningar. Andra underhållsuppgifter koordineras av vår 1:e FI som du samarbetar tätt med, vilket kan inkludera service av huvud- och hjälpmotorer samt rengöring av större värmeväxlare.

Vi erbjuder nu en projektanställning under ett år på ett av våra svenskflaggade fartyg som trafikerar från Göteborg, Halmstad och/ eller Trelleborg.

Några ansvarsområden:
- Stödja och stärka det dagliga tekniska stödet ombord
- Utföra och arbeta självständigt med underhåll ombord enligt instruktioner från 1:e FI, TCH eller Amos.
- Ansvarig för och arbetsledning av vaktmotorman
- Vara en motiverande och inspirerande lagspelare

Vad vi kan erbjuda dig
Du kommer att vara en del av ett fantastiskt team som samarbetar och hjälper varandra och andra avdelningar. Vi tror att synlighet är avgörande, där ett bra samarbete mellan ledare och besättning är av högsta vikt.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; med en öppen och positiv attityd välkomnar du nya utmaningar och uppmuntrar till nya förslag och åsikter. Du lyssnar och ger feedback till dina kollegor för att stödja deras utveckling. Du är omtänksam; du kan snabbt anpassa dig till nya situationer och ser vad som krävs för att uppnå bästa resultat tillsammans med dina kollegor, både på kort och lång sikt. Vi tror också att du är pålitlig; du tar ansvar för det du levererar och är inte rädd att komma med innovativa idéer och lösningar på utmaningar som kan uppstå i rollen.

Dina måsten:
- Maskinbefäl Klass V
- Stark analytisk och strategisk förmåga
- God systemkunskap
- Flytande i engelska och svenska

Intresserad?
Tjänsten är en projektanställning under ett år med chans till förlängning och med planerad start under januari 2024 eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär skiftarbete och arbetstiden grundplaneras till ett löpande 1:2 schema på 122 dagar med 24 tilläggsdagar som kan åläggas vid behov du arbetar en vecka med följande två veckors ledighet. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF, tillägg enligt avtal åligger. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 20:e December, 2023.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta, Johan Stranne, Senior Teknisk Chef på johan.stranne@stenaline.com eller Patrik Tornblad, Senior Teknisk Chef på patrik.tornblad.da@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta, Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Spontanansökan Motorman - Göteborg

Motorman, fartyg
Läs mer Jun 27
Kul att du hittat hit!

Vi söker dig som älskar havet och livet till sjöss - här kan du skicka in din spontanansökan som Motorman.

Som maskinpersonal/motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning.
Du ingår i ett team med motormän och reparatörer som leds av fartygets 1:e fartygsingenjör.

Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation.

Vad vi kan erbjuda dig
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.
Utöver gym ombord har du också en andra familj.

Vi har olika erbjudande beroende på vad som passar dig;
- Tillsvidareanställning i vår pool
- Säsongsanställning
- Enstaka veckor vid behov 

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och gäster ombord, med ditt goda sjömanskap och din känsla för service skapar du en fin helhetsupplevelse för våra gäster. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete. 

Dina måsten:
- Basic Safety Training (5 dagar)
- Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal
- Särskilt sjöfartsskydd
- Läkarintyg för sjöfolk
- Pass
- Sjöfartsbok
- Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manila. 

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.




Om Stena Line

Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

HR Praktik

Rekryterare/Rekryteringskonsult
Läs mer Okt 11
Är du den prestigelösa HR-studenten med passion för människor som vi söker?! Som praktikant hos oss kommer du att ansluta dig till vårt Skandinaviska HR-team under en period. Du kommer att bistå och stötta teamet i säsongsrekryteringen för tjänster ombord.

Några moment du kommer att delta i:
- Hålla i intervjuer
- Rekryteringsadministration
- Assistera i Employer Branding-aktiviteter

Vad du kommer att uppleva
Som HR praktikant kommer du att tillhöra vårt skandinaviska HR-team. Vi är 12st personer i teamet som stöttar våra 8 svenskflaggade fartyg samt hamnar, terminaler och landfunktioner. Vi arbetar tätt tillsammans och delar ansvaret för att ge vår verksamhet det bästa stödet. Varje säsong står vi inför en av våra viktigaste leveranser, säsongsrekrytering där flera hundra personer skall anställas till våra fartyg.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Kvalifikationer:
- Pågående studier inom personalområdet eller motsvarande
- God administrativ förmåga
- Behärskar engelska och svenska flytande, både i tal och skrift

Intresserad?
Detta är en praktik på heltid i 10 veckor med start i början på januari 2024. Du kommer att vara baserad i Göteborg inom vårt Skandinaviska HR-team. För att ansöka, vänligen registrera din profil och skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast den 5e november. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående praktiken eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Magalí Guzmán, Talent Acquisition Partner, magali.guzman@stenaline.com

Observera att praktiken är oavlönad.
Med anledning av GDPR accepterar vi inte ansökningar via e-post eller post.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Servicevärdar

Intendenturpersonal, sjöfart
Läs mer Sep 29
Brinner du för service?
Nu söker vi dig som har arbetat som Servicevärd ombord och trivs med livet till sjöss.


Som servicevärd ombord på något av våra fartyg är ingen dag den andra lik. Din viktigaste roll är att alltid ge våra gäster ombord en fantastiskt resa och se till att de får den bästa upplevelsen.
Du kommer att få chansen att jobba inom flera områden:

- På hotellet hälsar du gästerna välkomna, bäddar, städar och hittar borttappade nallar.
- I våra restauranger och kaféer får du servera, diska och plocka disk i högt tempo men också ta dig tid att hjälpa gästerna.
- I butiken säljer du våra populära produkter, tipsar om allt från goda drycker, godis och skönhetsprodukter

Vad vi erbjuder
Du jobbar och bor ombord våra fartyg en vecka och sedan har du betald ledighet i en vecka.
Tjänsten är inhopp vid behov och kräver att du har samtliga behörigheter för arbete ombord fartyg.

Vem du är
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett din roll, vägleder våra beteenden: welcoming caring and reliable dig i ditt dagliga arbete och de utmaningar du stöter på. För att trivas i rollen måste du gilla service och att jobba i ett högt tempo. Det är mycket som kan hända under ett arbetspass så vi tror att du är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer.

Dina måsten:
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Simkunskaper
- Över 18 år
- Basic Safety behörighet enligt STCW Manila
- Giltigt läkarintyg
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort

Meriterande:
- Utbildning från hotell-, turism- eller restaurangskola
- Ytterligare språkkunskaper

Bra att veta
Våra fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg och du ska kunna utgå från samtliga hamnar. Givetvis planerar vi från hemort så gott det går.
Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. 
Går du vidare i processen och du erbjuds anställning hos oss får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

CV-lös rekrytering
När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon.
Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Sista ansökningsdatum är den 15e oktober. Har du några frågor är du välkommen att kontakta våra rekryterare på: jobb@stenaline.com

Om Stena Line
Som en ledare inom hållbar sjöfart erbjuder Stena Line Europas mest heltäckande ruttnätverk med fokus på transport av både passagerare och gods. Våra mer än 5 900 kollegor i Stena Line-familjen över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum, stödjer alla aktivt den dagliga verksamheten.

Vårt syfte är ”to be a trusted link between people, places and societies”. Vi ser till att människor och varor kommer dit de behöver vara, vilket gör det möjligt för företag att blomstra och samhällen att växa. Vi för samman familj och vänner och gör det möjligt att utforska nya resmål eller återbesöka favoritplatser.
För oss är det viktigt att upprätthålla och utveckla en säker och hållbar arbetsmiljö, fri från trakasserier, som ger lika möjligheter för alla. Vi uppmuntrar jämställdhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Resan börjar med dig!

Ansök nu

Intermodal & Shipping Logistics Coordinator

Transportadministratör
Läs mer Sep 25
Do you want to work with logistics, sales and administration at one of Europe’s largest ferry companies? As Intermodal and Shipping Logistics Coordinator your role is to ensure that the business is moving as planned while having a close eye on service levels towards the Intermodal and Shipping Logistics customers. You are also proactively working with the customers to meet their expectations through second to none customer service and operational dialog.

You will be able to influence this role depending on your previous experience. The focus in the role will be the operational work but with sales elements. The majority part is today operational work but we would like to develop via indoor-sales activities new/existing customers in our route network.

For the right person, you will have the possibility to develop yourself and the business.

Some of your key responsibilities:
- To handle operational tasks for Door-Door solutions in our route network, from booking to follow-up work.
- Administration work with Shipping Logistics customers, invoices, statistics etc.
- Participate (administration work) in tender process (RFI/RFQ) related mainly to commodities like Automotive, Forests/Steel products.
- To develop via indoor-sales new/existing customers in our route network, mainly segmenting like high & heavy. You will work with sales from research in the market to agreement.

What you will experience
The Freight department at Stena Line is eager to work and thrives on doing business. Today it´s a small team that works closely together in their daily work and supports each other when needed.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more. 

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who are you?
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming; You are open, communicative and easy to approach.

You are caring; You are a team player who knows how to collaborate with both customers, suppliers and colleagues to achieve common goals.

We also believe you are reliable; You create result, are flexible and can work at high speed in a structured way.

We believe we can develop people and if you don’t have experience in sales, we will teach you, as long as you have the right attitude and the willingness to learn.

The must-haves:
- Background in transport, Shipping industry or tasks of import, export solutions.
- University degree within transport/logistics or equivalent.
- Fluent in Swedish and English, written and spoken.
- Experience working with sales is a plus
- Be able to work on shift schedule and every 4th weekend

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within Shipping Logistics/ Intermodal team. To apply, please register your profile and send in your application in English as soon as possible but no later than 15th of October, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information. 

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Wajiha Röjder, Operations Manager Intermodal & Shipping Logistics, at wajiha.rojder@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As the leader of sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5100 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company. We believe it is up to us where we want to go next and how far we want to go. The journey starts with us.

Working at Stena Line means having a safe and stable workplace and a great work-life balance. We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Group Manager - Cybersecurity

IT-säkerhetschef
Läs mer Sep 22
We are dedicated to protecting Stena Line’s information assets and ensuring the highest level of trust for our colleagues, customers, and partners. To continue strengthening our cybersecurity posture, we are seeking an experienced cybersecurity leader who can be in charge of developing a comprehensive cybersecurity management system.

Your role is to ensure the confidentiality, integrity, and availability of data and information across our IT and OT systems, both ashore and aboard our vessels.

Some of your key responsibilities:
- Developing and implementing a cybersecurity strategy that aligns with Stena Line’s overall business strategy. This includes identifying and prioritizing cybersecurity risks, developing policies and procedures, such as the cybersecurity parts of the ship management system, and ensuring compliance with relevant regulations and standards such as NIS2, IMO MSC.428(98), ISO 27001, NIST, and GDPR.
- Communicating cybersecurity risks and strategies to executive management and other stakeholders.
- Lead and manage our security operations, including vulnerability assessments, incident response, and security awareness training. 
- Collaborate with internal teams and external partners to identify and mitigate risks to our information assets.
- Evaluate the security posture of vendors and partners and establish processes to manage security risks associated with external entities.
- Responsible for threat intelligence and technology watch to ensure Stena Line’s cybersecurity strategy remains effective and current.

What you will experience
You will be shaping our cybersecurity landscape. If you're passionate about building and fortifying the foundations of cybersecurity, you will enjoy being a part of this journey. You will report to our Head of Digital and collaborate with colleagues across the Stena sphere.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are an experienced leader who brings a positive and forward-thinking ‘’can-do attitude’’. You have the ability to make strategic decisions and delegate responsibilities. With your strong communication skills, you are a natural facilitator and can effectively communicate cybersecurity risks and strategies to executive management, colleagues, and other stakeholders.

Qualifications:
- Bachelor's or Master's degree in Computer Science, Information Systems, Business Administration or related field, or equivalent work experience. 
- Significant experience within the cybersecurity area - developing and implementing cybersecurity strategies and overseeing cybersecurity operations. 
- A strong technical background in cybersecurity, including knowledge of cybersecurity technologies such as firewalls, intrusion detection and prevention systems for IT and OT systems. 
- Strong leadership skills, including the ability to make strategic decisions and delegate responsibilities. 
- Deep understanding of the latest cybersecurity trends and threats, as well as knowledge of relevant laws and regulations. 

Interested?
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Digital department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than October 15th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Samad Muhammad, Head of Digital, at muhammad.samad@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, at hanna.gustavsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Application Specialist

Applikationsingenjör
Läs mer Sep 22
Do you want to join the POS/Fulfilment & Delivery team in the OSS Digital department as our new Application Specialist? The team is responsible for the development of digital products related to tills, ordering, replenishment etc. onboard the Stena Line vessels. We are delivering innovative commercial experiences through one of Stena Line’s biggest revenue streams, in the core business application Dynamics 365 Business Central/LS Central.

As Application Specialist you are part of an agile cross-functional scrum team which is responsible for developing and delivering the Microsoft Business Central/LS Central application, according to its roadmap and prioritized product backlog. Together with your team consisting of application specialists, developers and architects you plan, design, develop, test and maintain the BC/LS application in accordance with established processes. You are also encouraged to analyze Stena Line’s business processes and recommend ways to improve these for maximum business value. 

Some of your key responsibilities:
- Configure, enhance and maintain the Dynamics 365 Business Central and LS Retail application
- Maintain the dialogue with Product Owner and business and recommend ways to improve for maximum business value
- Analyze and resolve technical and application problems
- Support developers in troubleshooting and debugging the BC/LS application
- Occasionally, travel with vessels to deploy, train and support onboard teams regarding releases and enhancements
- Prepare reports, manuals and other documentation on the functionality and maintenance of the NAV/LS application
- Support new initiatives within the Onboard experience organization

What you will experience
We offer you a job opportunity in a kind, open-minded and motivated team that links system expertise and technology to the customer experience. Our customers are application users as well as customers visiting our onboard shops and restaurants

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more. 

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming; you are positive and have passion for sharing your knowledge to others. With your personality you contribute to the team spirit and a nice working environment.

You are caring; you are engaged, know how to collaborate to achieve a common goal and you enjoy cross functional teamwork. Taking ownership and responsibility for your team and its product you actively contribute to our success.

We also believe you are reliable; you are driven by delivering value to the business and to create results. You have an innovative mindset, are willing to challenge status quo, and you adapt quickly to new conditions.

Qualifications:
- Previous operational experience in the retail/hospitality industry
- Proficiency in English, written and spoken

Meritorious:
- Experience in setting up or implementing ERP/POS systems or modules
- Experience in Dynamics 365 Business Central or other ERP systems
- Experience in LS Retail software or similar POS systems is definitely a plus

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Transformation department. To apply, please register your profile and send in your application in English as soon as possible but no later than 15th of October 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position, feel free to contact People and Technology Manager Hannes Pinkenburg, hannes.pinkenburg@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson@stenaline.com. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.  

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends and make it possible to explore new destinations or revisit favorite places. 

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Financial Controller - Focus on customs

Financial controller
Läs mer Sep 21
We're on the lookout for a Financial Controller who shares a passion for numbers and details! Stena Line has extensive operations in the UK, domestic as well as international and due to Brexit, customs handling has materially increased. However, therefore we are looking for you who have an interest in customs and logistics as well as accounting.

Together with a fellow financial expert, you’ll ensure that Stena Line sails smoothly through the labyrinth of custom regulations. You will ensure that the Stena Line group complies with rules and legal requirements in Customs handling. Correct Customs handling will save money and improve reporting which will be even more important for Stena Line as business develops.

As this is a new role it will also contain further opportunities in accounting to better understand the complexity of our business.

Some of your key responsibilities:
- Preform self-assessment of custom declarations – weekly and monthly
- Daily customs duties, such as taking care of questions arising and taking preventative measures to ensure a simple supply chain and correct customs handling, together with the person in charge.
- Ensure that Stena Line has the systems and processes in place for a correct customs handling.
- Check incoming declarations, look for missing documents and initiate corrections when needed.
- Together with persons in charge of purchasing and finance be a contact person for distributors, our customs agency, external customs department and internal stakeholders.
- Handle and update the system Emma, Customs office webpage and the CDS portal.
- Collaborate with the purchasing department to compile VAT reports for the finance department.
- Submit and monitor settlement notes.

What you will experience
You will be a part of our accounting department and report to one of the two Accounting Managers in a team of eleven members. As a group we try to get a smooth closing and reporting process, which means that tasks are shared between different individuals. The finance department is organized as a Shared Service Centre (SSC) where the accounting department is included. We work as one Finance department, which means that we work across different legal entities as well as other departments. The operation is spread and includes Scandinavia, Germany, the Baltics, UK and the Netherlands.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, and productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; You welcome new challenges with an open and positive attitude. You like to take initiative, have contact with the business, and can lead smaller projects if needed. You are caring; Being supportive and helpful comes naturally to you when you share your knowledge with others. We also believe you are reliable; You are solution-oriented and motivated to contribute to the continuous development of the function as well as your own development in the role.

Qualifications:
- Bachelor’s degree in Finance, Accounting, Business Administration, or equivalent.
- Qualified work experience in Finance is meritorious, preferably from an audit firm or international company
- It is meritorious if you have been working with customs before, but a genuine interest in customs and processes is a must.
- Fluent in English and Swedish, written and spoken
- Good knowledge in Excel

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Accounting department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than October 8th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Charlotte Kruuse Accounting Manager, charlotte.kruuse@stenaline.com, or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com. 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Pricing Manager

Prissättare
Läs mer Sep 20
Do you want to help us set sails toward a new pricing strategy at one of the world’s largest ferry companies? As Pricing Manager your role is to maximize the long term profitability by setting and executing the onboard pricing strategy. You will work with the whole assortment onboard our ferries, everything from menus, beverages and perfumery to what campaigns we should have.

You will also have a close collaboration with the regional Trade Management teams and Onboard Service Teams to take our onboard pricing capabilities to new heights.

Some of your key responsibilities: 
- Set the prices and campaigns for our Retail and F&B assortment onboard.
- Develop and execute a pricing strategy for our onboard services in close collaboration with key stakeholders.
- Continuously recommend adjustments/activities/campaigns to achieve strategic KPIs.
- Be updated on local trends, regulations and price points in our different markets to understand the local dynamics and customer behaviors.
- Support Group OSS with pricing expertise in assortment discussions.

What you will experience 
As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more. 

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who are you?
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming; with your solid experience and competence in the area, you share your knowledge with others. You are easy to approach and enjoy to work in a matrix organization.

You are caring; you are a true team player who communicates well with both colleagues and other stakeholders.  

We also believe you are reliable; you are self-motivated and create results in everything you do. You have a analytical mind-set and strong problem-solving skills.

The must-haves:
-  Experience from price management within retail and/or Food & Beverage.
- Analytical mindset, data driven, but also hands on.
- Great skills in Excel & MS Office.
- Good understanding of revenue/cost drivers, margins and customer contribution.
- Fluent in English.

Interested?? 
This is a full-time, temporary position from 1st of January 2024 to of 31st of March 2025 based in Gothenburg within our Trade Management department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than 8th of October, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Björn Möllerström, Group Head of Trade Management at bjorn.mollerstrom@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson@stenaline.com.? 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment.? 

About Stena Line 
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.  

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places. 

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Data scientist

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Sep 11
Join our innovative Trade management department! Being a Data Scientist at Stena Line you will code, maintain and understand the product and its users. You will mostly be working on building, validating, and managing advanced prediction, simulation, optimization, and reinforcement learning models and algorithms.

Further, you will be investigating how to best utilize data and bring recommendations for improvement to the rest of the organization.

What you will experience
At Trade management we use the latest technologies within big data and machine learning to build intuitive and user-friendly revenue management tools to support Stena Line’s continued growth. We are proud to be a high-tech team with a direct impact on both company revenue and profitability and focus heavily on being on the cutting edge, both technically and creatively.

You will work in a very competent team of data scientists, commercial managers, full stack developers, UX designers towards a vision of making trade management processes easier, smarter and more profitable.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more. 

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming, and love to share knowledge with others in your team. You are caring for your team members, you are communicative and find it easy to collaborate with others. We also believe you are reliable and ambitious when it comes to creating results. You are curious with great passion for learning and programming.

Qualifications: 
- M.Sc. or Ph.D. in Operations research, Applied Mathematics, Computer Science or similar
- Strong background in modeling, optimization and algorithms
- Experience or a strong interest in developing high-quality software
- Experience in developing optimization tools
- Knowledge and experience in using Python for scientific computing, with libraries such as pandas, scipy, scikit-learn, and plotly.
- Familiar with general Data Science/Machine learning concepts and tools.
- Experience with Kubernetes or OpenShift is meriting
- Great at visualizing and communicating technical results
- Fluent in English, written and spoken

Interested?
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Trade management department. To apply, please register your profile and send in your application in English as soon as possible but no later than 30th of September, 2023. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information. 

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Ken Ryrbo, Engineering Manager Trade management at ken.ryrbo@stenaline.com, or Jonas Bereketab, Trade management lead at jonas.bereketab@stenaline.com. Questions regarding the recruitment process, please contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, at frida.berntsson@stenaline.com. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.  

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places. 

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Category Manager – Indirect Material

Kategorichef/Kategoriansvarig
Läs mer Sep 7
Do you want to be a part of our Procurement transformation journey?
As a Category Manager, your mission will be to manage assigned categories to create highest value, quality and reliability by working closely with key stakeholders and lead cross functional sourcing activities to meet Stena Line requirements.

Some of your key responsibilities:
- Analyze current conditions and spend data in categories to identify activities for improvement of TCO e.g. supplier consolidation, optimization of specifications and assortment, low cost country sourcing etc.
- Develop and maintain strong category strategies
- Identify, propose, develop and lead category cost reduction projects to meet business requirements
- Negotiate and settle contracts / frame agreements
- Secure long term development of the supply base
- Implement and follow up of the category actions and results
- Monitor and advise on market conditions, which represent risk or opportunity to Stena Line with regard to commercial, legal, quality and environmental conditions
- Manage commercial relationships with suppliers
- Support the organization when there is a need for a purchase; compare offers, negotiate, evaluate and approve suppliers, together with stakeholder evaluate the product/service

What you will experience
You will be a part of our Procurement team, where we together handle the procurement for the Stena Line Group. We make sure that we share our knowledge and experience to create the best value for the organization. You will experience a fast-paced, but thrilling environment, collaborating with the team and other stakeholders in our different regions.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; with an open and “yes we can” mentality. You are enthusiastic and welcome new challenges that come your way. You are caring; a true team player who transfer knowledge and experience to other team members in order to maximize team performance. You find it easy collaborate with other stakeholders outside the company as well. We also believe you are reliable and self-motivated; you take responsibility and create results in a fast-paced environment.

Qualifications:
- Technical or Economic university degree
- Several years of experience in leading strategic sourcing activities/projects
- A demonstrated ability to analyze category spend data, lead the identification and selection of strategic sourcing partners, structuring of contracts and supplier relationships
- Excellent negotiation skills
- Excellent communication skills (written and oral) in both English and Swedish

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Procurement department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than September 30th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Joakim Rönnäng, Head of Group Procurement at joakim.ronnang@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Onboard Sales and Service Manager

Försäljningschef
Läs mer Sep 13
Är du vår nästa Onboard Sales and Service Manager med ett gott ledarskap och driv? Vi letar nu efter en Onboard Sales and Service manager till ett av våra svenskflaggade farty. Som Service Manager arbetar du inom avdelningen Onboard, Sales & Services (OSS) och i rollen är du ytterst ansvarig ombord för att driva och utveckla affären inom försäljning och service ombord på fartyget.

Du ansvarar för att vi håller högsta standard- och kundnöjdhet inom avdelningarna hotell, butik samt restaurang. Du säkerställer att vi följer våra satta mål för att maximera lönsamheten. Vi sätter stor vikt vid gott ledarskap i denna roll då du leder en stor grupp medarbetare bestående av både servicepersonal och chefer. Du kommer aktivt leda, motivera ett vinnande team mot att överträffa våra kunders förväntningar och uppnå satta mål.

Några ansvarsområden:
- Säkerställa att vi arbetar utefter företagets Strategy, Brand och Purpose.
- Ägarskap av regional budget för att maximera och optimera resultatet för OSS verksamheten ombord.
- Säkerställa högsta nivå av kundnöjdhet i enlighet med uppsatta mål
- Kompetensutveckla teamet, där coaching är den stor del. Att engagera och motivera medarbetare att nå våra uppsatta mål.
- Följa upp medarbetarundersökning och baserat resultat sätta lämpliga handlingsplaner
- Säkerställa kommunikationsflöden till samtliga avdelningar ombord
- Arbeta i nära samarbete med vår centrala OSS organisationen, Travel samt våra kunder och leverantörer.

Vad vi kan erbjuda dig
Du arbetar och bor ombord på fartyget där ditt arbetspass vanligtvis pågår mellan sex till åtta dagar, sedan är du ledig motsvarande tid.

Som anställd hos Stena Line Sverige har du även tillgång till våra förmåner som bland annat innehåller rabatterade resor, friskvårdsbidrag, varierande träningserbjudanden, tillgång till vår förmånsportal och mer!

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; du har en positiv inställning och som ledare står din dörr alltid öppen för både kollegor och kunder.

Du är också omtänksam; du stöttar dina medarbetare och gör ditt yttersta för att de ska utvecklas på bästa sätt. Vi tror på ett ledarskap där du bygger förtroende och dina medarbetare vågar säga vad de tycker.

Vi tror också att du är pålitlig; du är lugn, lösningsorienterad, stabil samt kontrollerad i både stressade eller pressade situationer.

Kvalifikationer
- Service- och försäljningsinriktad med ett intresse och förståelse för affären.
- God förmåga att se till helheten i den operativa verksamheten
- Goda ledaregenskaper; förmåga att entusiasmera personalen, god förmåga att hantera svåra samtal och förmåga att leda i förändring
- Förmåga att uppmuntra till nytänkande och förmåga att omsätta goda idéer i praktiken
- Visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut i enlighet med företagets policys och värderingar
- Minst gymnasieutbildning
- Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på ett år, där arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar. Vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SEKO/SBF.

Sista ansökningsdag är 27e september 2023. Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Linda Wahlqvist, OSS Commercial Manager, på linda.wahlqvist.go@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Marika Väliranta på marika.valiranta@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökanden.

Ansök nu

Fraktincheckare - Masthugget, Göteborg

Incheckare
Läs mer Sep 8
Är du en serviceinriktad person som brinner för att ge det där lilla extra? Som fraktincheckare checkar du in och ut våra fraktenheter samt chaufförer som kommer till våra hamnar. Du är ansiktet utåt för Stena Line och en viktig del av chaufförernas första intryck av oss.  

Några ansvarsområden:
- In- och utcheckning av våra fraktenheter samt chaufförer
- Försäljning och bokning av gods- och fraktenheter
- Administrativa uppgifter med bland annat planering inför kommande avgångar

Vad vi kan erbjuda dig
Vi söker nu en ny kollega på 100 % vikariat till vår fraktverksamhet i Göteborg. Du kommer att få ett fartfyllt och roligt arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du ser till att välkomna alla du möter med ett stort, varmt leende. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor och du är prestigelös i allt du gör samt beredd på att hugga i där det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Dina måsten:
- Fyllt 18 år
- Gymnasieutbildning
- Minst ett års tidigare arbetslivserfarenhet från resebranschen, logistik eller service
- Goda kunskaper i svenska och engelska, då vi har många internationella gäster
- B-körkort

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med omgående start till och med den 31 maj 2025, placering Masthugget, Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 24 september, 2024. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Yvonne Pröbstl via växeln på 031-858000.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Fraktincheckare - Majnabbe, Göteborg

Incheckare
Läs mer Sep 8
Är du en serviceinriktad person som brinner för att ge det där lilla extra? Som fraktincheckare checkar du in och ut våra fraktenheter samt chaufförer som kommer till våra hamnar. Du är ansiktet utåt för Stena Line och en viktig del av chaufförernas första intryck av oss.  

Några ansvarsområden:
- In- och utcheckning av våra fraktenheter samt chaufförer
- Försäljning och bokning av gods- och fraktenheter
- Administrativa uppgifter med bland annat planering inför kommande avgångar

Vad vi kan erbjuda dig
Vi söker nu en ny kollega på 50 % till vår fraktverksamhet i Göteborg. Du kommer att få ett fartfyllt och roligt arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du ser till att välkomna alla du möter med ett stort, varmt leende. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor och du är prestigelös i allt du gör samt beredd på att hugga i där det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar.

Dina måsten:
- Fyllt 18 år
- Gymnasieutbildning
- Minst ett års tidigare arbetslivserfarenhet från resebranschen, logistik eller service
- Goda kunskaper i svenska och engelska, då vi har många internationella gäster
- B-körkort

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med 6 månader provanställning, med placering Göteborg, Majnabbe. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 24 september, 2023. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Yvnne Pröbstl via växeln på 031-858000.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Concept Manager

Marknadsplanerare
Läs mer Aug 31
Are you an experienced creative professional with a passion for driving excellence? Are you inspired by crafting meaningful visual content and guiding a team to success? We invite you to bring your passion for creativity to Stena Line!

Join our energetic Marketing and Acquisition team as a Concept Manager. As the Concept Manager, you'll inspire, challenge and guide our creative agency team to craft captivating visual and audio content that perfectly aligns with our brand and marketing objectives. Your innovative thinking and exceptional leadership skills will drive the development of Stena Line’s branding and tactical creatives across multiple markets, platforms, and campaigns, creating a lasting impact on our customers.

Some of your key responsibilities:
- Develop and conceptualize engaging visual content according to the marketing plan
- Collaborate cross-functionally with teams in brand and communication, content creation, marketing, and regional teams to understand project requirements and objectives.
- Develop a holistic creative approach for cross-channel alignment.
- Establish and maintain strong relationships with creative agency partners, ensuring effective communication, collaboration, and project execution.
- Streamline processes for seamless interaction and enhance the overall creative workflow.
- Collaborate in delivering creative direction and feedback, ensuring that all content meets quality standards and objectives.
- Stay updated with industry trends, emerging design techniques, and new technologies to keep our creative work fresh and relevant.

What you will experience
Join a vibrant and inclusive work environment where your creativity will be valued and where you will play a key role in upholding brand consistency and positioning through creative outputs for all our different regions. You will be joining our team during an exciting period where we have just launched a new concept that’ll be waiting for you to keep evolving.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; You are easy to approach and collaborate with and you welcome new ideas and ways of working. You have a high-level of personal communication skills and can adapt to audiences with differing fields of expertise. You are caring; you are a true team player and build long-lasting relationships with colleagues and other stakeholders. We also believe you are reliable; You create creative results and deliver what you promise.

Qualifications:
- Relevant education in marketing branding and/ or branding
- Extensive experience from a similar role, perhaps as a senior project manager at a creative agency or equivalent experiences within marketing, branding, and creatives that have managed external creative agencies.
- Proven track record of working with international brands across multiple markets and cultures.
- Strong understanding of brand identity, marketing principles, and target audience dynamics.
- Proven track record in leading teams, providing guidance and mentorship to foster a collaborative and high-performing creative environment.
- As Stena Line’s corporate language is English, we are looking for a native English speaker or a candidate who has native-level English.

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg, Belfast or Dublin within our Marketing & Acquisition department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than September 20th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Julia Kronberg at Julia.kronberg@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, Hanna.gustavsson@stenaline.com. 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Senior Internal Communications Specialist

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Aug 28
Are you a passionate communicator who easily engages others? We are happy to offer an opportunity for a Senior Internal Communications Specialist to join us in shaping the future of internal communications at Stena Line!

In this role, you will ensure that internal communication is not only aligned with our business strategy but also champions our brand identity. As a crucial member of the Brand & Communication department, you will work towards building internal pride, safeguarding our brand, and driving engagement throughout our organisation.

Some of your key responsibilities:
- Driving the internal communication at Stena Line and continuing to strengthen the internal communications channel across the company.
- Integrate and uphold the internal communications structure on Group level and together with the internal communications team develop an internal communication strategy to help engage and empower employees.
- Build the structure for internal communication on a regional level together with the regional management teams.
- Coach/train leaders in the organisation in communication
- Develop engaging content for all internal communication channels.
- Support the HR organisation in communication to drive engagement.
- Be part of the Stena Line Crisis Communication Team

What you will experience
Join a team of like-minded colleagues, who are passionate about effective communication and promoting a positive organisational culture. You will contribute with fresh ideas to a forward-thinking organisation committed to staying ahead in the industry.

Stena Line wants to continue to be a safe, flexible, and attractive employer. We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, and productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line, your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring, and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; with a truly positive mindset and a can-do attitude, you are passionate about employee engagement and spreading pride across the organisation. You are caring; creating and developing relations comes naturally to you, and you have excellent interpersonal skills where you feel dependent and motivating to others. We also believe you are reliable; presenting complex matters in a simple and understandable way to convince your audience is in your comfort zone. We also believe you’re able to work in a fast-paced and ever-changing environment.

Qualifications:
- Bachelor's degree in Journalism, Communications, or a related field.
- Proven experience in internal communication, with a deep understanding of effective communication strategies.
- Excellent writing skills with a proven record of engaging your audience
- Experience in working both strategic and operational
- Fluent in English, Swedish is a plus

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg, Belfast, Holyhead or the Liverpool area within our Brand & Communications department. To apply, please register your profile and send in your application in English as soon as possible but no later than September 17th. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Jenny Johansson, Group Head of Brand & Communications at jenny.johansson.got@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com. 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Port Manager

Hamnchef
Läs mer Aug 28
Är du en motiverande ledare som främjar utveckling och samarbete? Till våra hamnar i Göteborg söker vi dig som vill vara med och utveckla vår hamnverksamhet! Som Port Manager ansvarar du för och leder det dagliga operativa arbetet tillsammans med dina medarbetare för att våra fartyg ska kunna ankomma och avgå på ett säkert och effektivt sätt.

Du kommer ha en aktiv roll i att utveckla verksamheten, där du deltar och driver olika projekt med stort fokus på säkerhet, arbetsmiljö och hållbarhet.

Dina ansvarsområden:
- Målmedvetet arbeta för en olycksfri arbetsmiljö genom ett preventivt säkerhetsarbete. Säkerställa att incidentrapportering, utredningar och förebyggande åtgärder genomförs
- Leda och fördela arbetet inom den operativa hamnverksamheten i våra två hamnar Majnabbe och Masthugget tillsammans med våra arbetsledare
- Ansvar för hela medarbetarresan inom ditt ansvarsområde 
- Tillse att ditt delegerade arbetsmiljöansvar efterlevs
- Säkerställa underhåll av våra hamnar, terminaler, maskinpark och utveckla en hållbar hamnverksamhet i enlighet med våra uppsatta mål
- Representera Stena Line vid möte med myndigheter och större kunder
- Säkerställa att våra nyckeltal (KPI) uppnås inom säkerhet, kvalitet, miljö, personal och ekonomi
- Arbeta med kunden i fokus och bidra till våra mål när det gäller kundnöjdhet
- Bemanna och schemalägga vår hamnverksamhet tillsammans med våra arbetsledare

Vad vi kan erbjuda dig
Eftersom vår verksamhet pågår dygnet runt kan du räkna med att få ett fartfyllt och roligt arbete där ingen dag är den andre lik. Som Port Manager arbetar du med den dagliga operativa verksamheten och har möjlighet att påverka dess utveckling. Till din hjälp har du ett team om fem arbetsledare som tillsammans med tre arbetslag ser till att arbetet i hamnen genomförs. Du har även ett tätt samarbete med och rapporterar till vår Port Operations Manager.

Som anställd hos Stena Line Sverige har du även tillgång till våra förmåner som bland annat innehåller rabatterade resor, friskvårdsbidrag, varierande träningserbjudanden, tillgång till vår förmånsportal och mer!

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; andra upplever dig som lätt att ta kontakt med och du delar gärna med dig av din kunskap för att bidra till utveckling. Du uppmuntrar mångfald i åsikter och är öppen för nya utmaningar! Du är också omtänksam; Du lägger tid och kraft på att känna ditt team och förstår vad som motiverar dem. Vi tror också att du är pålitlig; Med ett öga för detaljer ser du vad som behövs göras i verksamheten och ser till att leverera på ett resultatinriktat sätt.

Dina måsten:
- Dokumenterad erfarenhet av att leda en operativ verksamhet inklusive personalansvar
- Tidigare arbetserfarenhet inom transport, logistik, sjöfart eller liknande
- Tidigare erfarenhet av arbetsmiljö, säkerhet samt miljöarbete i en operativ verksamhet
- Flytande svenska och engelska, både i skrift och tal
- Mycket god kunskap i Microsoft Office samt lätt för att lära dig nya IT-verktyg
- B-körkort och erfarenhet av terminalmaskiner

Meriterande kunskap/ erfarenhet:
- ISPS (Du kommer att inneha rollen som Hamnskyddschef (PFSO))
- Tyska och/eller danska
- ISO 14001
- Bemanning och schemaläggning av en skiftgående verksamhet
- Budgetarbete
- Erfarenhet av fackliga relationer

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månader provanställning, med placering vid våra hamnar i Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 17 september, 2023. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Mathias Sjölin, Port Operations Manager på mathias.sjolin@stenaline.com eller har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5 900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Support & Test Coordinator

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Sep 11
We are searching for a pro-active Support & Test Coordinator to join our team Ports & Terminals Digital. We work together on project such as “SmartPort” and “SmartGate” throughout the Stena Line network. Our department is growing and we’re focussing on continuously improvement.

What will you do?
‘SmartPort” supports the Stena Line ports with a freight terminal operating system that we keep developing so that we can improve efficiency and process flows on our terminals as well as offer relevant track and trace information to our customers.

”SmartGate” is a large project within Stena Line to automate the freight check-in and vehicle handling at Stena Line’s ports. It may include automated vehicle identification, OCR, imaging, length/weight measurement and Self-Service kiosks, all managed by a central Gate Operating System. The ongoing initiative has finalized the first implementations at Stena Line’s ports and will continue with the rolled-out to more ports in the coming years, whereafter we continuously will work closely with the ports to continuously improve the product.

Some of your key responsibilities:
- Responsible for 2nd line support, coordinate support cases and keep close contact with our suppliers, Group IT and the users within the business.
- Support Product Owner SmartGate and Product Owner SmartPort with testing new releases and retrospective testing.
- Support Product Owners with coordination of product implementations onsite.
- Support Product Owners by being attentive to potential new requirements and further improvements of efficiency and/or systems.
- Aftercare support after we have done an implementation (i.e. SmartGate Go Live)
- Local onsite support on terminals throughout the network if required.

What you will experience
As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming; you share your knowledge and are easy to communicate with.  

You are caring; a true team player who collaborates well with colleagues and stakeholders with multiple interests.

We also believe you are reliable; and self-driven with the ability to work independently.

Qualifications:
- 5-8 years of professional experience, preferably within freight operations or system support in general.
- Specific experience in (Stena Line’s) freight check-in process and/or freight terminal operations on site.
- Experience working with Stena Line’s systems “Freightlink Book & Check-in” and/or “rePort”.
- Natural interest and curiosity for IT system development and continuous improvement.
- Ability and willing to travel when required.

Interested? 
This is a full-time, permanent position based in Gothenburg within our Ports & Terminals Digital team. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than 17th of September, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Jessica van Osnabrugge, Engineering Manager, at jessica.van.osnabrugge@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Frida Berntsson, Talent Acquisition Partner, frida.berntsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favourite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Sustainability Coordinator CSRD

Miljösamordnare/Miljökoordinator
Läs mer Aug 27
Are you as passionate about sustainability as we are? Are you the driven and structured team player we are looking for?

We are now offering a temporary assignment as Sustainability Coordinator CSRD, where you will support us in implementing a reporting structure for EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in the areas of Environmental, Social, and Governance. As CSRD will affect many areas and functions at Stena Line, you will work and cooperate widely over the organization and be supported by specialists in all related areas as well as data management. You will play a vital role in our company as we develop our work in sustainability!

Some of your key responsibilities:
- Analyze and evaluate CSRD requirements - being the coordinator for keeping track of all details in CSRD and aligning us internally
- Develop and present the implementation plan and prioritize accordingly
- Collaborate with stakeholders to document the CSRD process description
- With IT support, drive the development toward automated quantitative and qualitative reporting
- Suggest future ideas to gain maximum positive effects from the legislation
- Communicate the progress and results to internal stakeholders
- Benchmarking relevant data against data from other organizations
- Continuously reporting the progress to our internal steering group

What you will experience
You will become a part of our Sustainability department who’s responsible for the strategy and overall sustainability agendas at Stena Line! You will report directly to our Head of Sustainability and work closely with our team members and other in-house departments and stakeholders.

As a Stena Line employee in Sweden, we offer you an additional benefits package consisting of travel discounts, health allowance, well-being activities, access to a benefits portal, and much more.

We believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow.

Who you are
At Stena Line, your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; You are a true team player with a positive mindset who’s easy to collaborate with and you welcome new challenges. We believe you are caring; You have a clear interest in the sustainability field and you are the most effective when you drive change. We also believe you are reliable; You are analytical and detail-oriented in everything you do and don’t give up easily. You take pride in delivering both correctly and timely, while also being able to see the bigger picture.

Qualifications:
- Bechaelor's degree in engineering, science, or economics.
- Experience in reading and implementing requirements based on standards or legalizations
- Good awareness of data management
- Experience from working with ISO management systems
- Excellent at writing instructional texts
- Fluent in English and Swedish.

Interested? 
This is a full-time, temporary position with start as soon as possible, until December 31st, 2024, based in Gothenburg within our Sustainability department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than September 10th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Maria Tornvall, Group Head of Sustainability at maria.tornvall@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com. 

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Network & Business Development Assistant

Budgetassistent
Läs mer Aug 22
Are you looking to jumpstart your professional journey in a dynamic and growth-oriented environment? We're excited to invite an enthusiastic, analytical, and driven individual to join us as a Network & Business Development Assistant. In this role, you will be an integral part of our team, assisting our department in business development studies and tonnage planning that will propel us toward greater heights.

Some of your key responsibilities:
- Analyzing market data 
- Preparing presentation material and reports  
- Assist in preparing business cases and business plans 
- Assist in preparing tonnage plans and dry-dock relief schedules 

What you will experience
This role provides you with the opportunity to learn from experienced industry experts and rapidly expand your skills. You will be able to gain experience from being involved in strategic decisions and creative processes from day one.

Stena Line wants to continue to be a safe, flexible and attractive employer, we believe a hybrid solution between the office and working remotely will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance - creating magic today and tomorrow. 

Who you are
At Stena Line your personality matters as much as how good you are at what you do. Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face.

We believe you are welcoming; you welcome new challenges with an open and positive attitude You are caring; you’re a supportive person who pays a lot of attention to details. We also believe you are reliable; You can manage multiple tasks, stay organized, and meet deadlines.

Qualifications:
- Bachelor’s degree in Business, Economics, Finance, or a related field.
- Strong analytical skills with the ability to translate data into actionable insights.
- Excellent written and verbal communication skills to effectively convey ideas and information.
- Ability to create impactful presentations using tools such as PowerPoint.

Interested? 
This is a full-time, temporary project employment for a duration of 6 months based in Gothenburg within our Network & Business Development department. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than September 10th, 2023. We are having an ongoing selection, so do not wait with your application. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service. We have collective bargaining agreements with Unionen, among others, who you can contact for more information.

If you have any questions regarding the position you are welcome to contact Magnus Lander, Group Head of Network and Business Development at magnus.lander@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent
Läs mer Aug 15
Är du en analytisk och nyfiken person som vill skaffa mer praktisk erfarenhet inom ekonomi? Vi söker dig som vill ha ett lärorikt extrajobb. 

Som ekonomiassistent hos oss kommer du att bli en del av Stena Line Finance och ingå i ett av våra olika finance-team. Detta är en utmärkt möjlighet för dig, som har en pågående utbildning inom ekonomi, att kunna tillämpa dina teoretiska kunskaper från din utbildning till praktiken!

Några ansvarsområden:
- Hantera fakturor
- Hantera inkommande och/ eller utgående betalningar
- Kontakt med både interna och externa leverantörer/ kunder
- Avstämningar av leverantör/ reskontra eller bankkonton

Vad vi kan erbjuda dig
Vi har under tidigare år välkomnat studenter som stöttat upp under sommarperioden, och vi är stolta över att många av våra studentmedarbetare kommit tillbaka och arbetat flera somrar under studieperioden men också fortsatt sin karriär hos oss efter examen. Nu kan vi erbjuda ett lärorikt extrajobb på 20%, som även kan leda till sommarjobb på heltid.  

Du kommer att ingå i ett team som stöttar varandra och samtidigt har väldigt kul i det dagliga arbetet, vår förhoppning är att du kommer kunna ta med dig praktisk erfarenhet från en stor, komplex organisation samtidigt som du stöttar upp och hjälper vårt team inom olika områden.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig är beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du möter.

Vi tror att du är välkomnande; du har en öppen och positiv inställning mot alla du möter. Du är också omtänksam; som samarbetar väl med andra och är en sann lagspelare som stöttar dina kollegor när det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; Likväl som du kan samarbeta väl med andra kan du även arbeta självständigt och ta ansvar för ditt eget arbete på ett strukturerat och organiserat sätt. Att arbeta med administrativa uppgifter och siffror är i din komfortzon.

Dina måsten:
- Pågående högskolestudier inom ekonomi
- Goda kunskaper i Microsoft Office
- Behärska svenska och engelska flytande, både i tal och skrift

- Tidigare arbetserfarenhet som ekonomiassistent är meriterande, dock inget krav!

Intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 20%, med start hösten 2023 och med placering på vårt huvudkontor i Göteborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 20:e augusti, 2023. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, hanna.gustavsson@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Fartygskock - Göteborg

Kock, fartyg
Läs mer Jul 5
Uppskattar du teamarbete och vill fortsätta arbeta till sjöss? Då kan du vara den vi söker! Som Fartygskock på Stena Line bjuder du våra gäster på årets bästa resa där maten är en av höjdpunkterna. Ombord på våra fartyg jobbar du i team med flera kollegor där ni tillsammans ska servera många gäster i ett högt tempo. Hos oss får du jobba en vecka, vara ledig en vecka men du får betalt för båda! 

Vad vi kan erbjuda dig
Innan du börjar arbeta erbjuds du tre provjobbsdagar. Detta för att du ska få bästa möjliga start. Givetvis utgår ersättning under dessa dagar.
Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och är prestigelös i köket. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som ser till kollegornas och gästernas bästa. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete.

Dina måsten
- Du har en gymnasieutbildning från en restaurangskola eller motsvarande erfarenhet
- Arbetslivserfarenhet som fartygskock
- Basic Safety Training, 5 dagars kurs och certifikat
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Kan simma
- Har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Sista ansökningsdag är 6 augusti 2023.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Köksmästare

Köksmästare
Läs mer Jun 22
Är du en person som kan inspirera andra och leda ett kök? Känner du yrkesstolthet och kärlek i att leverera kvalité i allt du gör? Som köksmästare på Stena Line är du med och arbetar för vår gemensamma målsättning och ambition - Att servera världens bästa färjemat! Du kommer att planera och ansvara för köksverksamheten ombord utifrån uppsatta verksamhetsmål, ansvara för kontakten med våra leverantörer, kontrollera beställningar och leda provianteringsarbetet. Utifrån riktlinjer följer du och dina medarbetare menyer och sortimentslistor för fartygets försäljningsställen och för besättningens mäss.

Några ansvarsområden:
- Fördela, leda och kontrollera arbete och rutiner för dina medarbetare
- Kontrollera att livsmedelssäkerheten följs, upprätthålla hygienytor och dokumentation kopplat till detta samt att CSS kvalitetsmålen uppfylls
- Personalplanering
- Kontrollera utsatta öppettider och att överenskomna arbetstider samt kvalitetsmål efterlevs
- Säkerställa att det systematiska arbetsmiljöarbetet fortgår
- Leda arbetsgruppen i linje med företagets strategi, värderingar och uppsatta mål

Vad vi kan erbjuda dig
Som köksmästare blir du en del av vår största avdelning ombord, Onboard Sales & Service. Tillsammans ser vi till att leverera riktigt god mat till våra gäster och kollegor. Hos oss arbetar du en vecka ombord, som sedan följs av lika lång ledighet!

Vi står för de obligatoriska säkerhetsutbildningar som krävs för att arbeta ombord på ett fartyg, om du inte redan har dem.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Vi tror att du är välkomnande; du är duktig på att kommunicera med andra, oavsett målgrupp och du kan snabbt anpassa dig beroende på vad situationen kräver. Du välkomnar idéer och kan omvandla dem till praktiken för att påverka verksamheten i rätt riktning. Du är också omtänksam; du ser dina medarbetare och har förmågan att inspirera och motivera när det behövs. Vi tror också att du är pålitlig; du levererar vad du lovar och kan behålla ett lugn även i pressade situationer.

Dina måsten:
- Relevant kockutbildning
- Arbetslivserfarenhet som kock
- Tidigare erfarenhet som Souschef eller Köksmästare
- God datorkunskap och systemvana
- Flytande språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet av att arbeta med KPI:er och resultatuppföljning

Intresserad?
Arbetet innebär varierande arbetstider under dygnets alla timmar och vår verksamhet pågår sju dagar i veckan, året om. Tjänsten är en rederianställning och lönen regleras enligt kollektivavtal med SBF. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 23:e Juli, 2023. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Martin Löfberg, OSS Manager på martin.lofberg@stenaline.com.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Matros - Göteborg

Matros
Läs mer Jun 26
Vi erbjuder nu vikariat till dig som vill och kan starta omgående!

Har du inte möjlighet att jobba kontinuerligt eller starta omgående så är du välkommen med din ansökan ändå!
Vi planerar så att det fungerar ihop med din vardag.

Stena Line är mitt uppe i ett spännande förändringsarbete som sträcker sig över hela verksamheten. Vi utvecklar vårt sätt att möta både affärsbehoven och våra kunders förväntningar när det gäller digitalisering. Vårt mål är att vara ett verkligt innovativt företag med framtiden i sikte. Vi vill bli ett ännu mer kundfokuserat, digitalt och hållbart företag som är attraktivt för både kunder, anställda och partners.

Vi erbjuder nu vikariat till dig som kan starta omgående. Kan du kanske jobba hos oss under tiden du studerar eller mellan dina törnar? Tveka inte, skicka in din ansökan!

Som matros eller lättmatros hos oss arbetar du med lastning och lossning på bildäck. Du välkomnar och hjälper våra gäster när de kommer ombord eller ska köra av. Du utför också underhållsarbete, förtöjer fartyget vid ankomst och har vakttjänstgöring med säkerhets ronder.

Är detta du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Vi ser att du är en trygg och stabil person som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Med ditt goda sjömanskap och din känsla för service skapar du en fin helhetsupplevelse för våra gäster.

För att trivas i rollen som matros och som en framtida medarbetare hos oss är det viktigt att du är flexibel och har lätt för att sätta dig in i nya rutiner. Även om vi strävar efter standardiserade arbetssätt så skiljer sig fartygen åt, vilket ställer krav på dig som matros att snabbt komma in i arbetet och teamen ombord. Du är en person med god förmåga att lära känna andra människor och gillar när dagarna skiljer sig åt.

 

Dina måsten:
För oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete,


• Behörighet: Lättmatros/Matros
• Basic Safety Training (5 dagars)
• Särskilt sjöfartsskydd
• Räddningsfarkoster / beredskapsbåtar
• Läkarintyg för sjöfolk
• Pass
• Sjöfartsbok
• Behärska svenska i tal och skrift samt ha goda kunskaper i engelska

Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manila. Vänligen bifoga ett Sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen i din ansökan.

Meriterande:


• Fast Rescue Boat



Intresserad?
Våra fartyg utgår från Göteborg, Halmstad och Trelleborg. Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig tid däremellan.

Sista ansökningsdag är 23 juli -2023 men urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till jobb@stenaline.com


CV-lös rekrytering
När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon. Håll gärna utkik i din skräpkorg.

Vad vi erbjuder
Friskvårdsbidrag, gym ombord och en massa annat trevligt.
Ombord är vi en stor familj och stöttar varandra lika mycket som fartyget och våra gäster. 

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 4300 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla.



Resan börjar med oss!

Ansök nu

Fartygskock

Kock, fartyg
Läs mer Jun 9
Uppskattar du teamarbete och vill fortsätta arbeta till sjöss? Då kan du vara den vi söker! Som Fartygskock på Stena Line bjuder du våra gäster på årets bästa resa där maten är en av höjdpunkterna. Ombord på våra fartyg jobbar du i team med flera kollegor där ni tillsammans ska servera många gäster i ett högt tempo. Hos oss får du jobba en vecka, vara ledig en vecka men du får betalt för båda! 

Vad vi kan erbjuda dig
Som anställd på Stena Line har du tillgång till gym, både ombord och iland. Vi står för mat och boende när du är ombord och jobbar. Innan du börjar arbeta erbjuds du tre provjobbsdagar. Detta för att du ska få bästa möjliga start. Givetvis utgår ersättning under dessa dagar.

Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Vanligtvis är schemat förlagt 1-2 veckors pass med motsvarande ledig betald tid däremellan.

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta.

Genom att vara välkomnande hjälper du dina kollegor och är prestigelös i köket. Du är också omtänksam; du är en trygg och stabil person som ser till kollegornas och gästernas bästa. Vi tror också att du är pålitlig; för oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du en viktig del i vårt säkerhetsarbete.

Dina måsten
- Du har en gymnasieutbildning från en restaurangskola eller motsvarande erfarenhet
- Arbetslivserfarenhet som fartygskock
- Basic Safety Training, 5 dagars kurs och certifikat
- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Kan simma
- Har ett giltigt pass eller nationellt ID-kort

Intresserad?
Slipp krångel med CV och personligt brev, här behöver du bara svara på våra urvalsfrågor.

Urval och intervjuer kommer att pågå löpande. Sista ansökningsdag är 2 juli 2023.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till våra rekryterare på: jobb@stenaline.com. Går du vidare i processen får du genomgå en läkarundersökning samt drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line
Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5,900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder.

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

Ansök nu

Internship – Content Coordinator

Marknadsassistent
Läs mer Maj 30
During autumn 2023 - we offer you an internship within our People Experience team; We are a trusted link between our business and our people. That means that we contribute to a safe, attractive and inclusive workplace by developing our people.

This internship is for you who want to work with both your own projects, and also together with the team. We want to learn from you as much as you want to learn from us. It’s a flexible role and can be catered to the expertise or areas of interest that you have. But we have some ideas for you!

What a day can look like: 
- Work closely with the Strategic People Manager P&T to create content (mostly written) for internal communications channels, such as newsletters and intranet. Occasionally Power Point presentations..
- Be Project lead  for our P&T Community; design, content and publication and publication on our new employee communication app. Also conducting focus group feedback sessions in close collaboration with the project team.
- Write and edit copy for internal communications materials, ensuring that all content is clear, concise, engaging and aligned with our tone of voice and employer brand
- Be the coordinator for our new P&T forum (a digital teams forum for Managers

What you will experience
Being part of our team means a lot of laughter, high teamwork spirit, and engagement as well as Monday workouts and Friday fikas.

We believe a hybrid solution between the office and working remote will create the best environment for us to be creative, productive and find a work-life balance creating magic today and tomorrow. 

Who you are
Regardless of your role, welcoming, caring and reliable guides you in your everyday work and the challenges you face. We believe you are welcoming, in this role, you need to have a positive mindset and a can do attitude, and in combination with being warm and friendly we believe you will succeed. You are caring; you are a true team player who collaborates well with colleagues and other stakeholders. We also believe you are reliable; you create results and take responsibility for your tasks.

Qualifications:
- Currently pursuing an education (vocational, Bachelor's, or Master's) in communications, content creation or similar
- Have full professional proficiency in English (Swedish is not necessary)
- To be considered for the student internship, you need to have an internship or LIA course through your school/institution

As a part of your application, we would like you to share your professional portfolio with us. We are so curious of your previous work!

Interested? 
This is an internship based in Gothenburg within our People Experience team. To apply, please register your profile and send in your CV in English as soon as possible but no later than July 30th 2023. Please note that due to GDPR we do not accept applications via e-mail or postal service.

If you have any questions regarding the internship you are welcome to contact Lina Hestner Fri, Strategic People Manager Leadership and Development Lead at lina.hestner.fri@stenaline.com or about the recruitment process you are welcome to contact Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner at hanna.gustavsson@stenaline.com.

Please note that we kindly decline any offers from recruitment or staffing agencies regarding this recruitment. 

About Stena Line
As a leader in sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 5,900 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company.

Stena Line exists to be a trusted link between people, places and societies. We play a vital role in keeping everything connected. We make sure people and goods arrive where they need to be, enabling business to thrive and societies to grow. We connect family and friends, and make it possible to explore new destinations or revisit favorite places.

We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants.

Ansök nu