Domkyrkopastoratet jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Domkyrkopastoratet i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Komminister till Annedals församling

Komminister
Läs mer Feb 12
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.


I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling. 

Annedals församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Den rymmer stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården, med anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna!


Göteborgs domkyrkopastorat söker Komminister till Annedals församling

Ditt uppdrag

Du är vår präst som tillsammans med arbetslaget, bestående av präster, diakoner, musikpedagoger m.fl. arbetar operativt och utvecklande med främst ungdomar och konfirmander, men även i områden som kultursamverkan och i Stellaverksamheten.  

En stor del av din tjänst är inriktad på konfirmandarbetet, där Annedals församling är samordnande församling för Göteborgs domkyrkopastorat. I tjänsten kommer du, utöver allmänna prästuppgifter såsom gudstjänst, undervisning och själavård, vara en av nyckelpersonerna i konfirmandarbetslaget (inkluderande läger m.m.). Annedal bedriver en stor del av konfirmandarbetet på sin lägergård Lyckebo bl.a. sommarläger. Du bidrar med att skapa arbetssätt och mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag.

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har erfarenhet som präst. Du har erfarenhet av att arbeta med konfirmander och är väl insatt i hur arbetet går till. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans konfirmand- och ungdomsarbete.

Tjänsten kräver B-körkort.

Dina egenskaper

Som person är du trygg och har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda relationer och entusiasmera. Du har en stark ådra i att stödja och samarbeta i arbetslaget och bidrar till en god laganda och till församlingens och pastoratets verksamheter. Du har även en god förmåga att strukturera och planera aktiviteter, både enskilt och tillsammans med arbetslagen. Du arbetar målinriktat. Du är en jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 2024-03-10. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Sista ansökningsdag              2024-03-10, löpande rekrytering

Ansök nu

Administratör till Expedition & Bokning

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Dec 19
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till Göteborgs domkyrkopastorat hör också Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhus, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I Domkyrkopastoratet finns drygt 100 personer anställda inom flera yrkesområden, varav ett tiotal i Vasa församling.

 

Göteborgs domkyrkopastorat söker 

Administratör till Expedition & Bokning med placering i Vasa församlingshem

Vi söker en medarbetare som vill bli en del av vår expedition och det administrativa stödet inom pastoratet. Du har en glädje i att ha flera kontaktytor, att stötta verksamheten och kan förmedla det goda arbete och den viktiga uppgift som Svenska kyrkan och Göteborgs domkyrkopastorat har i vår stad.

Pastoratets Expedition & Bokning har en viktig roll för pastoratets alla aktiviteter och bokningar. Genom expeditionen möter vi våra medlemmar och svarar på frågor och i bokningscentralen hanterar vi alla bokningar för exempelvis dop, bröllop och begravningar för pastoratets sex församlingar.

Ditt uppdrag

Som medarbetare på pastoratets expedition och bokning har du en kollega som du jobbar tillsammans med. Ni sköter löpande de uppgifter som uppkommer i en expedition och bokningscentral. Till stor del handlar det om att förmedla information och ha kontakt med medlemmar och allmänhet (bl.a. begravningsbyråer), främst via telefon och mail, men också fysiska besök. På expeditionen sköter ni dessutom alla in- och utträden inklusive diarieföring.

Ni har ett brett kontaktnät såväl inom som utom pastoratet. Rollen är viktig för medlemsvård, då man har extern kontakt med medlemmar och är således Svenska kyrkans ansikte utåt. Ofta tas första kontakt med Svenska kyrkan via expeditionen. Ni jobbar i tät dialog med våra församlingsherdar och medarbetare i de olika församlingarna. Expedition och bokning har även en central funktion i det samverkande administrativa laget.

Dina kvalifikationer

Tidigare arbete inom expedition och bokning eller servicearbete är önskvärt. Har du erfarenhet från arbete i församling eller pastorat inom Svenska kyrkan, och våra system i Aveny och K-bok, är det en merit men inget krav. Du har generellt vana och är flink i administrativa system, i statistikhantering och i Office-paketet. Meriterande är om du gillar att arbeta med digitala verktyg (ex. 360 / sharepoint/ teams / sociala medier, andra digitala informationskanaler).

Dina egenskaper

Du behöver vara en lagspelare med god prioriteringsförmåga, då tjänsten innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt. Därför behöver du kunna prioritera, strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet har du engagemang, du är prestigelös och du tycker om att ge support. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2024. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Biträdande kyrkoherde

Kyrkoherde
Läs mer Dec 1
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Högsbo, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

Till Göteborgs domkyrkopastorat sökes

Biträdande kyrkoherde

Ditt uppdrag
Du leder arbetet för delar av pastoratets verksamhets- och chefsstöd och biträder domprosten. I tjänsten ingår även att vara del i ledningsgruppen och att arbeta både strategiskt och operativt, där samverkan mellan pastoratets församlingar är en viktig aspekt. Du har ett nära samarbete med domprost och pastoratets chefer.Dina kvalifikationer
För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har gedigen erfarenhet som präst. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart stöttande ledarskap med god förankrings- och beslutsförmåga. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Dina egenskaper
Som person är du trygg, erfaren och tillitsfull. Du har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du ser fördelar och styrka i samarbeten över gränser dvs du är en "bro-byggare" och du har en förkärlek till struktur och ordning. Du är en jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2024. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Förskollärare till Förskolan Trädet

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Nov 13
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns ett 100-tal personer anställda inom ett stort antal professioner, varav 4 inom Förskolan Trädet i Johannebergs församling.

Förskolan Trädet är en mindre enhet med ca. 18 barn i åldrarna 1-5 år och har en kristen profil. Förskolan är belägen i Johannebergskyrkans församlingshem som har ett centralt och attraktivt läge, med närhet till stadens utbud av upplevelser. Förskolan Trädet är stolt över att återkommande placera sig bland de främsta i förskole-enkäterna och många önskar en plats åt sina barn hos oss. Förskolan Trädet är också stolt över den goda arbetsmiljön och den goda trivseln bland både personal och barn, vilken vi värnar mycket om.

 

Göteborgs domkyrkopastorat söker

 

Förskollärare, deltid (30,5 tim/v)

till Förskolan Trädet i Johannebergs församling

 

Ditt uppdrag

Hos oss är det korta beslutsvägar och därmed stora möjligheter att påverka arbetet. Vi har ett nära och personligt klimat och du som pedagog är en mycket viktig pusselbit. Du är delaktig i planeringar, i det systematiska kvalitetsarbetet och i arbetet med att utveckla verksamheten. Planeringstid är inlagt i schemat. För att kunna planera och dokumentera har du tillgång till en egen iPad.

Vi använder oss av Tyra som kommunikationskanal med vårdnadshavarna. Vi erbjuder pedagogiska måltider, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

 

Dina kvalifikationer

Du är utbildad och legitimerad förskollärare och har minst fem års erfarenhet av att arbeta på förskola. Du är kunnig och håller dig uppdaterad kring förskolans styrdokument.

Förskolan Trädet har en kristen profil och vi söker därför dig som ser positivt på Svenska kyrkan och delar den kristna tron. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Dina egenskaper

Vi söker dig som har god social kompetens och lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

- Du har självklart alltid barnets bästa i fokus.
- Du har ett öppet och positivt sinne.
- Du tar initiativ och kommer med egna idéer.
- Du har en god prioriteringsförmåga, är flexibel och har lätt för att ställa om.
- Du gillar ditt yrke och vill utvecklas.
- God iPadvana är nödvändig då vi använder oss av dokumentationsplattformen Tyra. Viss vana att arbeta i Teams eller liknande verktyg är fördelaktigt.
- Du har en god vana och tycker om dokumentationsarbete och administrativa arbetsuppgifter och har en mycket god förståelse för aktuell läroplan.
- Är du intresserad av olika estetiska uttrycksformer är det ett plus.

 

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 76,25%. Provanställning om 6 månader tillämpas. Sista ansökningsdag är den 30 november 2023, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande. Du måste uppvisa utdrag ur belastningsregistret. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sjukhuspräst till Sjukhuskyrkan Sahlgrenska

Sjukhuspräst
Läs mer Nov 8
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.  I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) och tre på Högsbo närsjukhus.

Sahlgrenska Universitetssjukhus är Sveriges största och ett av de större i Europa. Det fungerar också som länssjukhus för invånarna i Göteborgsområdet och här finns ca 25 specialistområden som behandlar patienter från hela Sverige. Sjukhuskyrkans verksamhet på Sahlgrenska är inriktad på själavårdande samtal, stöd i kris och sorg, bön och andakt, vigsel, nattvard, bikt, dop, minnesceremoni och andra riter samt reflekterande gruppsamtal.

Sjukhuskyrkan i sig är ett ekumeniskt samarbete mellan kyrkorna i Sverige, som vi är mycket stolta över. Från och med den 1 januari 2024 kommer sjukhuskyrkornas verksamheter på Sahlgrenska och Högsbo att läggas samman och inkluderas i Domkyrkopastoratets regi. Detta ger oss en god möjlighet att arbeta gränsöverskridande och bygga broar mellan sjukhusen, stärka våra arbetslag och utöka möjligheter att finnas tillhands för sjukhusens patienter, närstående och personal. Arbetslagen på enheterna består idag av totalt 10 medarbetare.

Vi stärker nu upp vårt arbetslag med en sjukhuspräst och en sjukhusdiakon.

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är enskilda samtal med patienter, närstående och personal. I tjänsten ingår regelbundet expeditionsarbete, andakter, mässor, personalgrupper, föreläsningar och krisarbete. Det befintliga teamet är ekumeniskt.

Dina kvalifikationer

För tjänsten som sjukhuspräst krävs att du är vigd präst i svenska kyrkan och att du har flera års erfarenhet av församlingsarbete. Vi söker dig med utbildning som är adekvat för tjänsten. Erfarenhet från sjukvården är meriterande.

Dina egenskaper

Att vara flexibel samt ha balans mellan arbete och fritid ser vi som viktigt. För att trivas i arbetslaget är du en lagspelare med ett inkluderande arbetssätt och har förmåga att arbeta självständigt. Du är trygg och lyhörd. Du kommer att ha många kontakter, både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din kommunikativa som samarbets-förmåga. Ditt arbetssätt påverkar brobyggandet mellan enheter och mötet med personer i mycket utsatta situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. I tjänsten ingår även beredskap, vilket innebär att du utöver fastställd ordinarie arbetstid har beredskap i hemmet och skall ha möjlighet att ta dig till sjukhuset. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 26 november 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas innan dess, urval sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sjukhusdiakon till Sjukhuskyrkan Sahlgrenska / Högsbo

Sjukhusdiakon
Läs mer Nov 8
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.  I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) och tre på Högsbo närsjukhus.

Sahlgrenska Universitetssjukhus är Sveriges största och ett av de större i Europa. Det fungerar också som länssjukhus för invånarna i Göteborgsområdet och här finns ca 25 specialistområden som behandlar patienter från hela Sverige. Sjukhuskyrkans verksamhet på Sahlgrenska är inriktad på själavårdande samtal, stöd i kris och sorg, bön och andakt, vigsel, nattvard, bikt, dop, minnesceremoni och andra riter samt reflekterande gruppsamtal.

Sjukhuskyrkan Högsbos är ett stöd för patienter, anhöriga och anställda genom bl.a. genom själavård och enskilda samtal, reflektionssamtal och gruppaktiviteter för vissa patientgrupper. Det firas gudstjänst varje vecka och ges även möjlighet till nattvard, vigsel m.m. Öppenhet och en välkomnande plats är signumet för arbetsplatsen på Sjukhuskyrkan Högsbo.

Sjukhuskyrkan i sig är ett ekumeniskt samarbete mellan kyrkorna i Sverige, som vi är mycket stolta över. Från och med den 1 januari 2024 kommer sjukhuskyrkornas verksamheter på Sahlgrenska och Högsbo att läggas samman och inkluderas i Domkyrkopastoratets regi. Detta ger oss en god möjlighet att arbeta gränsöverskridande och bygga broar mellan sjukhusen, stärka våra arbetslag och utöka möjligheter att finnas tillhands för sjukhusens patienter, närstående och personal. Arbetslagen på enheterna består idag av totalt 10 medarbetare.

Vi stärker nu upp vårt arbetslag med en sjukhuspräst och en sjukhusdiakon.

 

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är enskilda samtal med patienter, närstående och personal med placering på Högsbo sjukhus. I tjänsten ingår regelbundet expeditionsarbete, andakter, föreläsningar och krisarbete och beredskap. Arbetslaget är ekumeniskt.

 

Dina kvalifikationer

För tjänsten som sjukhusdiakon krävs att du är vigd diakon inom Svenska kyrkan och att du har flera års erfarenhet från diakonalt arbete. Erfarenhet från sjukvården är meriterande. Vi söker dig med utbildning som är adekvat för tjänsten.

 

Dina egenskaper

Att vara flexibel samt ha balans mellan arbete och fritid ser vi som viktigt. För att trivas i arbetslaget är du en lagspelare med ett inkluderande arbetssätt och har förmåga att arbeta självständigt. Du är trygg och lyhörd. Du kommer att ha många kontakter, både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din kommunikativa som samarbets-förmåga. Ditt arbetssätt påverkar brobyggandet mellan enheter och mötet med personer i mycket utsatta situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Information omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. I tjänsten ingår även beredskap, vilket innebär att du utöver fastställd ordinarie arbetstid har beredskap i hemmet och skall ha möjlighet att ta dig till sjukhuset. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 26 november 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas innan dess, urval sker löpande.  Vänligen ange löneanspråk i din ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Församlingsherde

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Sep 13
Annedals församling är en del av Göteborgs domkyrkopastorat och består av stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården.

Våra verksamheter bedrivs i den anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Annedals församling har ett sprudlande musikliv med lunchkonserter, körsång och musikgudstjänster. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna!

Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg. Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. 
I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling. 

 

I Annedals församling sammanflätas tron på Jesus Kristus, livets alla skiften och kärleken till varandra. Ett rikt musikliv, stor konfirmandverksamhet och Stella är exempel på hur vi gör evangeliet synligt i människors vardag. Nu söker vi dig som vill leda och vidareutveckla vår verksamhet.

 

Vi söker församlingsherde!

 

Ditt uppdrag

Som arbetsledande komminister tillika församlingsherde i Annedals församling ingår du i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten. Tillsammans med Domkyrkopastoratets församlingsherdar, stödfunktioner och medarbetare arbetar du med Annedals församling och Domkyrkopastoratets gemensamma uppdrag – du har en längtan att utveckla och leda verksamheten och bygga framtidens öppna och tillgängliga kyrka.
I tjänsten ingår ledningsgruppsarbete och verksamhetsutveckling, där samverkan med andra församlingar inom Domkyrkopastoratet är ett av ledorden. I uppdraget ingår att samordna pastoratets konfirmandverksamhet. Du tjänstgör regelbundet i gudstjänstliv och i kyrkliga handlingar. Varje vecka firas gudstjänst i Guldhedskyrkan, där kärnverksamheten även består av bl.a. Stella och konfirmationsträffar. Det finns ett gott samarbete mellan arbetslagets professioner.

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har gedigen erfarenhet som präst. Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart och stöttande ledarskap med god förankrings- och beslutsförmåga.
Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans arbete med människorna i vår tid. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du tydligt förankrad i din tro och vill bidra till att sprida evangelium, hopp, ljus och glädje. Du är trygg, har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är en jordnära ”brobyggare” och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2023. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan på www.varbi.com. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Ansök nu

Administratör till expedition & bokning

Administrativ assistent
Läs mer Jun 2
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till Göteborgs domkyrkopastorat hör också Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhus, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I Domkyrkopastoratet finns drygt 100 personer anställda inom flera yrkesområden, varav ett tiotal i Vasa församling. 

 

Göteborgs domkyrkopastorat söker Administratör till Expedition & Bokning
med placering i Vasa församlingshem

Vi söker en medarbetare som älskar möten med olika människor och som vill blir en del av vår expedition och det administrativa stödet inom pastoratet. Du har en glädje i att ha flera kontaktytor, att stötta verksamheten och kan förmedla det goda arbete och den viktiga uppgift som Svenska kyrkan och Göteborgs domkyrkopastorat har i vår stad.

Pastoratets Expedition & Bokning har en viktig roll för pastoratets alla aktiviteter och bokningar. Genom expeditionen möter vi våra medlemmar och svarar på frågor och i bokningscentralen hanterar vi alla bokningar för exempelvis dop, bröllop och begravningar för pastoratets sex församlingar.

Ditt uppdrag 

Som medarbetare på pastoratets expedition och bokning har du en kollega som du jobbar tillsammans med. Ni sköter löpande de uppgifter som uppkommer i en expedition och bokningscentral. Till stor del handlar det om att förmedla information och ha kontakt med medlemmar och allmänhet (bl.a. begravningsbyråer), främst via telefon och mail, men också fysiska besök. På expeditionen sköter ni dessutom alla in- och utträden inklusive diarieföring.

Ni har ett brett kontaktnät såväl inom som utom pastoratet. Rollen är viktig för medlemsvård, då man har extern kontakt med medlemmar och är således Svenska kyrkans ansikte utåt. Ofta tas första kontakt med Svenska kyrkan via expeditionen. Ni jobbar i tät dialog med våra församlingsherdar och medarbetare i de olika församlingarna. Expedition och bokning har även en central funktion i det samverkande administrativa laget.

Dina kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper. Tidigare arbete inom expedition och bokning eller servicearbete är önskvärt. Har du erfarenhet från arbete i församling eller pastorat inom Svenska kyrkan, och våra system i Aveny och KBOK, är det en merit men inget krav. Du har generellt vana och är flink i administrativa system, i statistikhantering och i Office-paketet. Meriterande är om du gillar att arbeta med digitala verktyg (ex. 360 / sharepoint/ teams / sociala medier, andra digitala informationskanaler). 

Dina egenskaper

Du är en positiv, självgående, trygg och stabil person. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt och arbeta i ett administrativt arbetslag. Detta ställer krav på såväl samarbets- som din kommunikativa förmåga.

Du behöver vara en lagspelare med god prioriteringsförmåga, då tjänsten innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt. Du behöver därför kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet har du engagemang, du är prestigelös och du tycker om att ge support. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 2 juli 2023. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Administratör till expedition & bokning

Administrativ assistent
Läs mer Jun 2
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till Göteborgs domkyrkopastorat hör också Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhus, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I Domkyrkopastoratet finns drygt 100 personer anställda inom flera yrkesområden, varav ett tiotal i Vasa församling. 

 

Göteborgs domkyrkopastorat söker Administratör till Expedition & Bokning
med placering i Vasa församlingshem

Vi söker en medarbetare som älskar möten med olika människor och som vill blir en del av vår expedition och det administrativa stödet inom pastoratet. Du har en glädje i att ha flera kontaktytor, att stötta verksamheten och kan förmedla det goda arbete och den viktiga uppgift som Svenska kyrkan och Göteborgs domkyrkopastorat har i vår stad.

Pastoratets Expedition & Bokning har en viktig roll för pastoratets alla aktiviteter och bokningar. Genom expeditionen möter vi våra medlemmar och svarar på frågor och i bokningscentralen hanterar vi alla bokningar för exempelvis dop, bröllop och begravningar för pastoratets sex församlingar.

Ditt uppdrag 

Som medarbetare på pastoratets expedition och bokning har du en kollega som du jobbar tillsammans med. Ni sköter löpande de uppgifter som uppkommer i en expedition och bokningscentral. Till stor del handlar det om att förmedla information och ha kontakt med medlemmar och allmänhet (bl.a. begravningsbyråer), främst via telefon och mail, men också fysiska besök. På expeditionen sköter ni dessutom alla in- och utträden inklusive diarieföring.

Ni har ett brett kontaktnät såväl inom som utom pastoratet. Rollen är viktig för medlemsvård, då man har extern kontakt med medlemmar och är således Svenska kyrkans ansikte utåt. Ofta tas första kontakt med Svenska kyrkan via expeditionen. Ni jobbar i tät dialog med våra församlingsherdar och medarbetare i de olika församlingarna. Expedition och bokning har även en central funktion i det samverkande administrativa laget.

Dina kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper. Tidigare arbete inom expedition och bokning eller servicearbete är önskvärt. Har du erfarenhet från arbete i församling eller pastorat inom Svenska kyrkan, och våra system i Aveny och KBOK, är det en merit men inget krav. Du har generellt vana och är flink i administrativa system, i statistikhantering och i Office-paketet. Meriterande är om du gillar att arbeta med digitala verktyg (ex. 360 / sharepoint/ teams / sociala medier, andra digitala informationskanaler). 

Dina egenskaper

Du är en positiv, självgående, trygg och stabil person. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt och arbeta i ett administrativt arbetslag. Detta ställer krav på såväl samarbets- som din kommunikativa förmåga.

Du behöver vara en lagspelare med god prioriteringsförmåga, då tjänsten innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt. Du behöver därför kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet har du engagemang, du är prestigelös och du tycker om att ge support. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 2 juli 2023. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Komminister till Annedals församling

Komminister
Läs mer Mar 15
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling.

Annedals församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Den rymmer stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården, med anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Annedals församling har ett sprudlande musikliv med lunchkonserter, körsång och musikgudstjänster. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna! 

Göteborgs domkyrkopastorat söker 

Komminister till Annedals församling

Ditt uppdrag

Du är vår präst i Annedals församling som tillsammans med arbetslaget, bestående av präster, diakoner, musikpedagoger m.fl. arbetar operativt och utvecklande t.ex. med konfirmander, förskola kultursamverkan och Stellaverksamhet. Det är viktigt att du är en lagspelare som tillsammans med arbetslaget vill utveckla och bevara den fina och betydelsefulla verksamhet Annedals församling har.

I tjänsten kommer du, förutom allmänna prästuppgifter, som gudstjänst, undervisning och själavård, också utveckla Annedalskyrkans kulturella profil. Du bidrar med att skapa arbetssätt och mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag. 

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har erfarenhet som präst. Du har erfarenhet av att arbeta med konfirmander och är väl insatt i hur arbetet går till.

Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans kulturella arbete med människorna i vår tid. 

Dina egenskaper

Som person är du trygg och har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda relationer. Du har en stark ådra i att stödja och samarbeta i arbetslaget och bidrar till en god laganda och till församlingens verksamheter. Du har även en god förmåga att strukturera och planera aktiviteter, både enskilt och tillsammans med arbetslagen och du arbetar målinriktat. Du är en jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 10 april 2023. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Ansök nu

Förskollärare till Förskolan Trädet i Johannebergs församling

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Feb 6
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns ett 100-tal personer anställda inom ett stort antal professioner, varav 4 inom Förskolan Trädet i Johannebergs församling. 

Förskolan Trädet är en mindre enhet med ca 18 barn i åldern 1-5 år och har en kristen profil. Förskolan är belägen i Johannebergskyrkans församlingshem som har ett centralt och attraktivt läge, med närhet till stadens utbud av upplevelser. Förskolan Trädet är stolt över att återkommande placera sig bland de främsta i förskole-enkäterna och många önskar en plats åt sina barn hos oss. Förskolan Trädet är också stolt över den goda arbetsmiljön och den goda trivseln bland både personal och barn, vilket vi värnar mycket om. 

 

Göteborgs domkyrkopastorat söker Förskollärare, 81,25% 
till Förskolan Trädet i Johannebergs Församling

 

Ditt uppdrag

Hos oss är det korta beslutsvägar och därmed stora möjligheter att påverka arbetet. Vi har ett nära och personligt klimat och du som pedagog är en mycket viktig pusselbit. Du är delaktig i planeringar, i det systematiska kvalitetsarbetet och i arbetet med att utveckla verksamheten. Planeringstid är inlagt i schemat. För att kunna planera och dokumentera har du tillgång till en egen iPad.

Vi använder oss av Tyra som kommunikationskanal med vårdnadshavarna. Vi erbjuder pedagogiska måltider, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad och legitimerad förskollärare och har minst fem års erfarenhet av att arbeta på förskola. Du är kunnig och håller dig uppdaterad kring förskolans styrdokument.

Förskolan Trädet har en kristen profil och vi söker därför dig som ser positivt på Svenska kyrkan och delar den kristna tron. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Dina egenskaper

Vi söker dig som har god social kompetens och lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

- Du har självklart alltid barnets bästa i fokus.
- Du har ett öppet och positivt sinne.
- Du tar initiativ och kommer med egna idéer.
- Du är flexibel och har lätt för att ställa om.
- Du gillar ditt yrke och vill utvecklas.
- Du har goda kunskaper inom IKT.
- Är du intresserad av olika estetiska uttrycksformer är det ett plus.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 81,25%. Provanställning om 6 månader tillämpas. Sista ansökningsdag är den 10 mars 2023, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande.

Du måste uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Övrigt

Vi undanber oss erbjudanden från annonsörer och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Diakon till Annedals församling

Församlingsdiakon
Läs mer Feb 6
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns ett 100-tal personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling.

 

Annedals församling består av stadsdelarna Guldheden, Annedal och Änggården, var och en med sin särskilda prägel. Församlingen har två kyrkor, Guldhedskyrkan och Annedalskyrkan, där gudstjänstlivet och större delen av verksamheten är förlagd till Guldhedskyrkan. I Guldhedskyrkan finns bl.a. Stellaverksamheten, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Annedalskyrkan genomsyras av ett rikt och välbesökt musikliv samt konfirmand- och ungdomsverksamhet. Det finns även två äldreboenden där församlingen har ett regelbundet andaktsliv.  

 

Annedals församling i Göteborgs domkyrkopastorat söker Diakon

Vi söker en diakon som vill utveckla ett modernt diakonalt arbete i Annedals församling tillsammans med kollegor i församlingen och i Göteborgs domkyrkopastorat.

Ditt uppdrag 

Vi erbjuder dig ett rikt församlingsliv med en bred och unik verksamhet, bland annat Stellaverksamheten för personer med intellektuell funktionsvariation, barnverksamhet, seniorverksamhet samt en stor konfirmandverksamhet. I församlingen finns ett väl fungerande arbetslag och en god arbetskultur. Du har diakonkollegor på nära håll att samverka med: i Guldhedskyrkan finns en sjukhusdiakon och en diakon i Stella-verksamheten. Inom Domkyrkopastoratet finns flera diakonkollegor att samarbeta och utbyta erfarenheter med.

Dina kvalifikationer 

För tjänsten krävs att du är vigd diakon inom Svenska kyrkan och meriterande är erfarenhet från diakonalt arbete eller liknande. Vi söker dig med utbildning som är adekvat för tjänsten. 

Dina egenskaper

Du kan arbeta både självständigt och i samverkan med kollegor och med andra aktörer utanför kyrkan, vilket innebär att du har en mycket god kommunikativ förmåga och du har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor. Du fattar egna beslut och orienterar dig i svåra situationer, dvs du är lyhörd och trygg. Du har ett intresse och driv för samverkan, delaktighet och arbete med ideella. Du har vana av att tjänstgöra i söndagens gudstjänst och leda andakter.  

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 8 mars 2023, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan snarast möjligt.

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Komminister
Läs mer Jan 17
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.  I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Vasa församling.

 Vasa församling är en city-församling belägen mitt i Göteborgs hjärta – Vasastan. Här bor, arbetar och studerar många tusen invånare. Avenyn med sitt rika folkliv både på dagen och natten ligger alldeles runt hörnet, liksom Götaplatsen med stadsbiblioteket, Stadsteatern, Konstmuseet och Konserthuset. Den 110-åriga Vasakyrkan syns över hela centrala staden. Här finns ett rikt gudstjänstliv med många deltagare och mötesplatser för samtal samt ett vitalt kör- och musikliv.  Vasakyrkans arbete har ett stort fokus på bl.a. diakoni och har en samordnande funktion för det diakonala arbetet inom hela pastoratet.

 Göteborgs domkyrkopastorat söker

 Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Vi söker en präst som under domprostens ledning leder och utvecklar verksamheten i Vasa församling.

Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten.

Ditt uppdrag

Tillsammans med Domkyrkopastoratets församlingsherdar, stödfunktioner och medarbetare har du ett öppet och strategiskt förhållningssätt, med Vasas församling och Domkyrkopastoratets gemensamma uppdrag i fokus– du har en längtan att utveckla och bygga framtidens kyrka. Samverkan med andra församlingar är ett ledord och du bidrar till att möjliggöra mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag.

Du är förankrad i gudstjänst och bön, liturgiskt intresserad och teologiskt reflekterad. Samtidigt har du ett gediget diakonalt intresse, som brinner för att ta vara på ideella medarbetares engagemang och utveckla det rika kör- och musiklivet som finns i Vasa församling. Du har ett extrovert förhållningssätt till kontakter med skola, kulturinstitutioner och närsamhälle och vill utveckla denna kontaktyta.

 Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har minst 5 års erfarenhet som präst och flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart och stöttande ledarskap med mycket god förankrings- och beslutsförmåga. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans arbete med människorna i vår tid.

Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

 Dina egenskaper

Som person är du trygg och erfaren och tydlig i ditt ledarskap. Du har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är en ”bro-byggare” som är jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 5 februari 2023. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Komminister
Läs mer Dec 9
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.  I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Vasa församling.

 Vasa församling är en city-församling belägen mitt i Göteborgs hjärta – Vasastan. Här bor, arbetar och studerar många tusen invånare. Avenyn med sitt rika folkliv både på dagen och natten ligger alldeles runt hörnet, liksom Götaplatsen med stadsbiblioteket, Stadsteatern, Konstmuseet och Konserthuset. Den 110-åriga Vasakyrkan syns över hela centrala staden. Här finns ett rikt gudstjänstliv med många deltagare och mötesplatser för samtal samt ett vitalt kör- och musikliv.  Vasakyrkans arbete har ett stort fokus på bl.a. diakoni och har en samordnande funktion för det diakonala arbetet inom hela pastoratet.

 Göteborgs domkyrkopastorat söker

 Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Vi söker en präst som under domprostens ledning leder och utvecklar verksamheten i Vasa församling.

Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten.

Ditt uppdrag

Tillsammans med Domkyrkopastoratets församlingsherdar, stödfunktioner och medarbetare har du ett öppet och strategiskt förhållningssätt, med Vasas församling och Domkyrkopastoratets gemensamma uppdrag i fokus– du har en längtan att utveckla och bygga framtidens kyrka. Samverkan med andra församlingar är ett ledord och du bidrar till att möjliggöra mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag.

Du är förankrad i gudstjänst och bön, liturgiskt intresserad och teologiskt reflekterad. Samtidigt har du ett gediget diakonalt intresse, som brinner för att ta vara på ideella medarbetares engagemang och utveckla det rika kör- och musiklivet som finns i Vasa församling. Du har ett extrovert förhållningssätt till kontakter med skola, kulturinstitutioner och närsamhälle och vill utveckla denna kontaktyta.

 Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har minst 5 års erfarenhet som präst och flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart och stöttande ledarskap med mycket god förankrings- och beslutsförmåga. Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans arbete med människorna i vår tid.

Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

 Dina egenskaper

Som person är du trygg och erfaren och tydlig i ditt ledarskap. Du har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är en ”bro-byggare” som är jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2023. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde

Komminister
Läs mer Okt 25
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling. 

Annedals församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Den rymmer stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården, med anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Annedals församling har ett sprudlande musikliv med lunchkonserter, körsång och musikgudstjänster. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna!

Göteborgs domkyrkopastorat söker 

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Annedals församling

Vi söker en präst som under domprostens ledning leder och utvecklar verksamheten i Annedals församling.

Ditt uppdrag

Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten. Tillsammans med Domkyrkopastoratets församlingsherdar, stödfunktioner och medarbetare arbetar du framåtlutat med Annedals församling och Domkyrkopastoratets gemensamma uppdrag – du har en längtan att utveckla och leda verksamheten och bygga framtidens kyrka.

I tjänsten ingår att som en teamspelare i ledningsgruppen arbeta strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling, där samverkan med andra församlingar inom Domkyrkopastoratet är ett av ledorden. Du bidrar med att skapa arbetssätt och mötesplatser där evangeliet blir synligt i människors vardag.

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har gedigen erfarenhet som präst. Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart och stöttande ledarskap med god förankrings- och beslutsförmåga.

Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans arbete med människorna i vår tid. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

 Dina egenskaper

Som person är du trygg och erfaren och har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du ser fördelar och styrka i samarbeten över gränser och är en ”bro-byggare”. Du är en jordnära och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 20 november 2022. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Komminister med inriktning undervisning

Komminister
Läs mer Sep 21
Domkyrkokomminister med inriktning undervisning

Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor ca 75 000 människor och ytterligare 60 000 har sitt dagliga arbete i innerstaden. I Domkyrkopastoratet är vi drygt 90 personer, varav 12 i Domkyrkoförsamlingen. Domkyrkan ligger mitt i staden och är en plats som har öppet 365 dagar per år. Hit kommer hundratals människor varje dag av många olika anledningar, för att delta i aktiviteter, tända ljus, uppleva stillhet, be om hjälp, värma sig och beundra vårt vackra kyrkorum m.m.

 Domkyrkan söker en präst med fokus på undervisning

Som en av tre präster med placering i domkyrkan är du en viktigt kugge i det team som får vår domkyrka att fungera. Som domkyrka är vi inte bara en församlingskyrka, vi är också stiftets och biskopens kyrka och med vår placering är vi också välbesökta av turister. Det är viktigt att du som präst tycker om att finnas på en plats där det händer mycket, där du möter många människor och där du inte alltid i förväg vet vad en dag för med sig.

I din tjänst kommer du förutom allmänna prästuppgifter ha huvudansvaret för att utveckla och driva domkyrkans uppdrag inom undervisning, med speciellt ansvar för våra barn och ungdomskörer. Vi vill vara en resurs i att möta människors längtan efter en introduktion i kristen tro men också en plats för fördjupning. 900 personer passerar i genomsnitt in och ut i vår kyrka varje dag. Det ger oss oanade möjligheter att visa på vår tro och fördjupa människors kunskap.

Dina kvalifikationer

Du är präst i Svenska kyrkan, med flera års erfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med undervisning med inriktning ungdom och vuxna i din tidigare tjänst. Erfarenhet av Katekumenat – vuxen väg till tro, är meriterande. Du är en god förkunnare och en trygg liturg. Du är HBTQI+ positiv. Körkort är ett plus, i tjänsten har du tillgång till bilpool.

 Dina egenskaper

Vi söker en person som inte är rädd för att pröva nya vägar och som alltid ser en möjlighet till utveckling, som vill vara en del av det team som vårt arbetslag utgör, som kan driva egna projekt men som inte glömmer att man är del av ett arbetslag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 6 oktober, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Diakon i Sjukhuskyrkan

Sjukhusdiakon
Läs mer Sep 1
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan.

Till pastoratet hör även sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) som är Sveriges största sjukhus och ett av de större i Europa. SU fungerar som ett länssjukhus för invånarna i Göteborgsområdet. Här finns spetskompetens inom ca 25 specialistområden och SU behandlar patienter från hela Sverige. Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt samarbete mellan kyrkorna i Sverige.

VILL DU ARBETA SOM DIAKON I SJUKHUSKYRKAN ?  

Då en av våra medarbetare går vidare till annan tjänst söker Domkyrkopastoratet och sjukhuskyrkan en ny medarbetare till vårt arbetslag som består av präster, diakoner och diakoniassistent samt en verksamhetsledare, totalt 9 personer.

Dina arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter är enskilda samtal med patienter, närstående och personal både på sjukhuset och i Sjukhuskyrkans utåtriktade arbete inom psykiatrin. Det innebär att arbeta med gruppverksamhet på aktivitetshus och nätverk som riktar sig till den psykiskt sköra människan.  I tjänsten ingår regelbundet expeditionsarbete, andakter, föreläsningar och krisarbete. Arbetslaget är ekumeniskt.

Dina kvalifikationer

För tjänsten krävs att du är vigd diakon inom Svenska kyrkan och att du har flera års erfarenhet från diakonalt arbete, samt gärna erfarenhet från sjukvården. Vi söker dig med utbildning som är adekvat för tjänsten.

Dina egenskaper

Tjänsten ställer stora krav på att du är flexibel och har en bra balans mellan arbete och fritid. För att trivas i arbetslaget krävs att du är en lagspelare, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt, att du är lyhörd samt trygg. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. I tjänsten ingår även beredskap, vilket innebär att du utöver fastställd ordinarie arbetstid har beredskap i hemmet och skall ha möjlighet att ta dig till sjukhuset. Eventuellt kan provtjänstgöring komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 25 september, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Förste vaktmästare

Kyrkvaktmästare
Läs mer Aug 31
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor ca 75 000 människor och ytterligare 60 000 har sitt dagliga arbete i innerstaden. I Domkyrkopastoratet är vi drygt 90 personer, varav 12 i Domkyrkoförsamlingen. Domkyrkan ligger mitt i staden och är en plats som har öppet 365 dagar per år. Hit kommer hundratals människor varje dag av många olika anledningar, för att delta i aktiviteter, tända ljus, uppleva stillhet, be om hjälp, värma sig och beundra vårt vackra kyrkorum m.m.

Domkyrkan söker Förste vaktmästare

Som vaktmästare i Domkyrkan är du ett av våra viktiga ansikten utåt. Du är en av dom som oftast finns i eller nära kyrkorummet och som får hjälpa, guida och bemöta många av våra besökare. Som förste vaktmästare har du samordningsansvar för vaktmästarnas arbetsuppgifter, schemaläggning av våra timvaktmästares arbetstider och sköter inköp av material. Dessutom tillkommer sedvanliga innevaktmästaruppgifter såsom att flytta och justera stolar och bord, byte av lampor, enklare reparationer, postdistribution, kopiering, förråd och skyltning. I tjänsten ingår helg- och kvällsarbete.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren finner lämpligt.
B-körkort är ett krav. Flerårig erfarenhet av liknande arbete är en merit. Du behöver vara tekniskt kunnig och klara av att lösa enklare hantverksuppgifter.

Dina egenskaper

Du kommer att möta människor i livets olika skeenden och du behöver därför vara trygg i dig själv samt vara bekväm att representera Svenska kyrkan. För att trivas i rollen behöver du vara lösningsorienterad och serviceinriktad samt ha förmågan att planera och strukturera arbetet.

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 23 september, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här; www.varbi.com

Ansök nu

Kommunikationsstrateg

Kommunikationsstrateg
Läs mer Aug 22
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Universitetskyrkan och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

 

Domkyrkopastoratet söker en kommunikationsstrateg

 Som kommunikationsstrateg är det din uppgift att leda det viktiga arbetet att synliggöra Göteborgs domkyrkopastorat, såväl internt som externt. En av dina utmaningar är att förnya och samordna pastoratets gemensamma kommunikation. Till din hjälp har du informatörer inom pastoratet, stiftets servicebyrå och externa leverantörer. Du ansvarar för kommunikationsfrågor i pastoratets ledningsgrupp och rapporterar till domprosten.  

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att vara en drivande kraft och verksamhetens stöd i kommunikationsfrågor. Utifrån pastoratets församlingsinstruktion och allmänhetens uppfattning ansvarar du för att tydliggöra Svenska kyrkans roll och bidrag för den enskilde såväl som samhället i stort. I din roll ingår att självständigt leda kommunikationsarbetet och ta fram såväl kommunikationsstrategier som kommunikationsplan och säkerställa aktiviteter utifrån dessa.  Vidare kommer du att utveckla och samordna interna och externa kommunikationskanaler samt vara pastoratets representant i Svenska kyrkans kommunikationsnätverk. Din uppgift blir även att ansvara för och följa upp budget för kommunikationsarbetet samt leda projekt inom ditt ansvarsområde.  

 Utbildningsbakgrund

Du har utbildning inom information, kommunikation eller marknadsföring vid universitet/högskola eller annan likvärdig utbildning. Du behöver ha några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ledaransvar i en sälj- marknads- eller kommunikationsavdelning. Erfarenhet från idéburen verksamhet, gärna kyrklig, och förtroendemannaorganisation är meriterande. B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Du är en visionär och lagspelare som har förmåga att inspirera. Du kan se och förstå helheten. Du är en god samordnare med erfarenhet av projektledning och arbetsgrupper. Rollen kräver självständighet. Du har lätt för att knyta kontakter och förstår betydelsen av att skapa goda relationer. Du har förhandlingserfarenhet och erfarenhet av att köpa kommunikationstjänster. Du är trygg i att kommunicera via såväl traditionella som nya digitala medier. Du är van att ta ansvar och att hålla angivna tidsramar. Du är van att arbeta och aktivt bidra till helheten i en ledningsgrupp. Vidare har du erfarenhet av att utforma och implementera kommunikationsstrategier. Vi förutsätter att du delar kyrkans värderingar. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 10 september, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Diakon med placering i Annedals församling

Diakon
Läs mer Jun 10
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

 

Pastoratet söker en diakon med placering i Annedals församling.

Annedals församling söker en ny medarbetare i församlingens diakoni. Annedals församling är en del av Domkyrkopastoratet och församlingens arbete präglas av öppenhet och variationsrikedom, värme och djup. Som vår nya medarbetare får du både driva församlingens diakoni och samverka med pastoratets diakoner i gemensamma uppdrag.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är vigd diakon och som arbetat som diakon i minst ett år.  Vi söker dig som har ett djupt engagemang i diakonala frågor, som är kreativ och öppen för nya arbetssätt. Som vill och har vana att möta människor i olika åldrar och i olika situationer.     

Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. För att vara bekväm i rollen krävs att du är lyhörd och samarbetsvillig. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 26 juni, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde

Komminister
Läs mer Maj 20
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

 I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Vasa församling. Vasa församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Avenyn med sitt rika folkliv både på dagen och natten ligger alldeles runt hörnet, liksom Götaplatsen med Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Konstmuseet och Konserthuset. Den 110-åriga Vasakyrkan syns över hela centrala staden. Här finns ett rikt gudstjänstliv med många deltagare.

  

Göteborgs domkyrkopastorat söker Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Vi söker en präst som under domprostens ledning leder och utvecklar verksamheten i Vasa församling. Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten.

Dina arbetsuppgifter

Du är förankrad i gudstjänst och bön, liturgiskt intresserad och teologiskt reflekterad.

Du är diakonalt orienterad, vill satsa på ideella medarbetare och främja ett rikt kör- och musikliv samt ett engagerat diakonalt arbete. Du vill fortsätta utveckla kontakter med skola, kulturinstitutioner och närsamhälle.

 Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs gedigen erfarenhet som präst, minst fem år. Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du trygg, erfaren och tydlig i ditt ledarskap, och har ett tillitsfullt förhållningssätt till medarbetare och förtroendevalda.

Information om arbetet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 29 maj, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Domprostsekreterare

Sekreterare
Läs mer Maj 16
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Universitetskyrkan och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda inom flera yrkesområden.Göteborgs Domkyrkopastorat söker en sekreterare till domprosten

Tjänsten är placerad på kansliet och direkt underställd domprosten. Din roll innebär att stötta pastoratets ledning. På kansliet finns olika specialistkompetenser inom Fastighet, HR, Ekonomi, Kommunikation och Administration.Dina arbetsuppgifter

Du kommer att fungera som chefsstöd till domprosten genom administration av möten, forum, intranät mm. Du har också en viktig roll när det gäller administration av kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Här jobbar du tillsammans med förtroendevalda i pastoratets styrelse. I rollen finns också ansvar för exempelvis GDPR-hanteringen i pastoratet. Du kommer driva enskilda projekt och utredningar på uppdrag av och tillsammans med domprosten, t.ex. miljö- och hållbarhetssamordning.Dina kvalifikationer

Du behöver ha en akademisk grundexamen inom förvaltning eller motsvarande kunskaper. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Tjänsten ställer stora krav på både kunskap och erfarenhet varför vi bedömer att du bör ha minst fem års erfarenhet från kvalificerat, självständigt, administrativt/förvaltningsarbete. Meriterande är om du har jobbat inom Svenska kyrkan, en politikerstyrd organisation eller kan något av Svenska kyrkans diarie- eller arkivsystem (t.ex. Public 360)Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Information om arbetet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Ev. kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 5 juni, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Arbetsledande komminister tillika församlingsherde

Komminister
Läs mer Maj 18
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden.

 I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Vasa församling. Vasa församling är en storstadsförsamling med många tusen som bor, arbetar och passerar under dagen. Avenyn med sitt rika folkliv både på dagen och natten ligger alldeles runt hörnet, liksom Götaplatsen med Stadsbiblioteket, Stadsteatern, Konstmuseet och Konserthuset. Den 110-åriga Vasakyrkan syns över hela centrala staden. Här finns ett rikt gudstjänstliv med många deltagare.

  

Göteborgs domkyrkopastorat söker Arbetsledande komminister tillika församlingsherde till Vasa församling

Vi söker en präst som under domprostens ledning leder och utvecklar verksamheten i Vasa församling. Du ingår i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten.

Dina arbetsuppgifter

Du är förankrad i gudstjänst och bön, liturgiskt intresserad och teologiskt reflekterad.

Du är diakonalt orienterad, vill satsa på ideella medarbetare och främja ett rikt kör- och musikliv samt ett engagerat diakonalt arbete. Du vill fortsätta utveckla kontakter med skola, kulturinstitutioner och närsamhälle.

 Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs gedigen erfarenhet som präst, minst fem år. Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du trygg, erfaren och tydlig i ditt ledarskap, och har ett tillitsfullt förhållningssätt till medarbetare och förtroendevalda.

Information om arbetet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är 29 maj, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Komminister till Haga församling

Komminister
Läs mer Apr 8
Göteborgs Domkyrkopastorat består av sex församlingar; Annedal, Domkyrko, Haga, Johanneberg, Tyska Christinae och Vas, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Universitetskyrkan och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

 

Göteborgs Domkyrkopastorat söker en komminister med placering i Haga församling.

Haga församling har under flera år haft en tydlig musikprofil med bl. fem körer, varav tre barn-och ungdomskörer och två vuxenkörer.  Nu vill vi nå fler barn och ungdomar i deras vardag och bedriva ett utåtriktat arbete mot skolor.

Församlingen präglas av öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället som finns i en allt mer gentrifierad stadsdel i centrala Göteborg. Haga var den första församlingen i Göteborgs Stift som tilldelades regnbågsnyckelmärkningen. En ny järnvägsstation under Haga kyrkoplan kommer att stå klar 2026 vilket innebär nya möjligheter att vara kyrka i storstad.

Sedan 2020 delar Haga församling församlingsherde med Tyska församlingen

 

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är inriktad mot gudstjänster och kyrkliga handlingar (tjänstgöring varannan helg). Du kommer att finnas med som resurs i skolarbetet och i arbetet med de unga körerna. Det är viktigt att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer till församlingsbor som flesta är i medelåldern.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med ca 10-talet anställda och de flesta arbetar både i Haga och Tyska församlingar. Du är ensam att arbeta heltid som komminister och kommer därför att ses som församlingens ansikte utåt.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig yrkeserfarenhet som präst. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom barn- och ungdomsverksamhet och/eller skolarbete.

 

 

 

 

Dina egenskaper

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingens ende komminister. Du kommer att vara en viktig spelare i ett litet arbetslag som delar både församlingsherde och ett antal medarbetare med Tyska församlingen.  Därför ser vi gärna att du har goda egenskaper av att främja teamet samt förmåga att bygga goda relationer.

 

 

Information om arbetet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 5 maj 2022, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan. Bifoga ditt prästbrev.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

 

Kontaktpersoner, arbetsgivaren            

Christoph Gamer, församlingsherde

e-post: christoph.gamer@svenskakyrkan.se  

Telefon: 031 - 731 61 95

Ansök nu

Personal/HR-chef till Göteborgs domkyrkopastorat

Personalansvarig
Läs mer Apr 8
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

 

Pastoratet söker en personal/HR-chef med placering på kansliet

Är du en nyfiken person med stort inre driv och som gillar att arbeta brett med verksamhetsutveckling? Är du en ledare som får chefer och övriga medarbetare att utmana och utforska sig själva? Då kan det vara dig vi söker!

På kansliet arbetar idag olika yrkesprofiler inom kommunikation, ekonomi, fastighet, administration och HR.  HR-chefens främsta uppgift är att erbjuda strategiskt och operativt stöd i HR-frågor till chefer och medarbetare. Allt i enlighet med pastoratets övergripande strategier, processer samt lagstiftning och avtal. HR-chefen är direkt underställd domprosten och ingår i ledningsgruppen.

Dina arbetsuppgifter

En viktig uppgift för HR-chefen är att skapa struktur och koordinera resurser och aktiviteter för att driva verksamheten framåt, mot beslutade mål och planer. Du skall ge HR-stöd till cheferna inom;  förhandlings- och utredningsverksamhet, arbetsrättsliga ärenden, kompetensförsörjning, jämställdhet och antidiskriminering, lönebildning och löneöversyn. I övrigt ingår även att biträda chefer med rekrytering och omställning/avveckling, anställning- och lönevillkor samt systematiskt arbetsmiljöarbete och hälsa, rehabilitering.

Dina kvalifikationer

Relevant akademisk examen inom tjänstens område, som lägst kandidatnivå (180 hp). Minst fem års erfarenhet av att arbeta som HR-chef. Dokumenterad erfarenhet inom HR-området samt goda kunskaper inom arbetsrätt för att kunna leda arbetet med pastoratets HR-processer. Du behöver ha en mycket god förmåga att kommunicera på svenska (tal, skrift och förståelse). Du behöver även ha goda datorkunskaper och kunna hantera Officepaketen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av övergripande förändrings- och utvecklingsarbete med ett helhetsperspektiv på verksamheten. Det är även meriterande om du har erfarenhet av utveckling av team samt chefs- eller ledarskapsutbildningar.

Dina egenskaper

För att trivas i rollen krävs ett flexibelt och nyfiket sinne. Du behöver vara trygg och grundad som ledare, kunnig inom HR-frågorna och lyhörd för att förstå pastoratets behov. För att bli lyckosam i rollen som HR-chef trivs du med att proaktivt främja dialog och verka för kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte, tillsammans med övriga på kansliet. Tjänsten omfattar många kontaktytor och intressenter, såsom chefer, arbetsledare, medarbetare, förtroendevalda, fackliga företrädare, skyddsombud, företagshälsovård etc. Du behöver därför en mycket god kommunikativ förmåga och kan växla mellan att vara pedagogisk, entusiasmerande och fatta tydliga beslut. Din förmåga att attrahera, motivera och stötta pastoratets chefer i deras utveckling blir en viktig komponent i ditt uppdrag. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information om arbetet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 1 maj 2022, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

För befattningen krävs tillhörighet i Svenska kyrkan.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

 

Kontaktperson

Stefan Hiller, domprost              

E-post: stefan.hiller@svenskakyrkan.se

Telefon: 031 – 731 61 35

Ansök nu

Diakon med placering i Annedals församling

Diakon
Läs mer Feb 16
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

 

Pastoratet söker en diakon med placering i Annedals församling.

Pastoratet behöver en diakon som strävar efter nyskapande arbetssätt i en ny tid och som kan se och bemöta storstadens diakonala behov i samarbete med pastoratets diakoner. Göteborgs domkyrkopastorat vill arbeta strategiskt och framåtsyftande för att tydligt visa att Svenska kyrkan är en part att räkna med. I församlingsarbetet arbetar diakonen med att möta människor där de är, såväl gammal som ung, och leder andakter samt är med och utvecklar gudstjänstarbetet. Diakonen ansvarar också för bidragsansökningar och har en stor roll i att förvalta församlingens fondmedel och bidra till ekonomiska möjligheter.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att driva och utveckla det diakonala arbetet inom Annedals församling. Du kommer att ha själavårdande samtal, leda andakter och även medverka liturgiskt i gudstjänster.  Din roll är även att samordna arbetet med församlingens fonder och stiftelser. Du kommer att samverka såväl med interna som externa aktörer. För att lyckas med utvecklingsarbetet inom pastoratet ställs stora krav på att samverka med pastoratets diakoner. En viktig del är även att samordna Leva vidaregrupp för yrkesverksamma.

 

Dina kvalifikationer
För tjänsten krävs att du är vigd diakon och att du har minst tre års erfarenhet av diakonalt arbete. I övrigt krävs att du har erfarenhet från ekonomiskt arbete. Du behöver även ha kännedom om arbete med stiftelser och fonder. Dessutom ställs krav på att du har erfarenhet från arbete med familjer.

 

Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet kräver att du är öppen för nya arbetssätt och att du är innovativ. För att vara bekväm i rollen krävs att du är lyhörd och samarbetsvillig.  Vidare, för att trivas i pastoratet förväntas att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 4 mars, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Domprostsekreterare

Chefssekreterare
Läs mer Dec 28
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda inom flera yrkesområden.

Domkyrkopastoratets kansli har uppdraget att vara ett aktivt verksamhets- och chefsstöd. På kansliet finns expertis inom ekonomi, fastighet, kommunikation, HR och administration.Till pastoratet och direkt underställd domprosten söker vi nu en

Domprostsekreterare

Vi söker nu en Domprostsekreterare till pastoratet. Tjänsten är placerad på kansliet och direkt underställd domprosten. Pastoratets administrationsfunktion har en viktig roll för att stötta och utveckla alla administrativa processer. Domprostsekreteraren stöttar och utvecklar pastoratets arbete på uppdrag av och tillsammans med domprosten.Dina arbetsuppgifter

Som domprostsekreterare kommer du, i samverkan med domprosten, utveckla pastoratets administrativa rutiner. Du kommer fungera som chefsstöd till domprosten genom administration av möten, forum, intranät mm. Du har också en viktig roll när det gäller administration av kyrkoråd, kyrkorådets AU samt kyrkofullmäktige. Här jobbar du tillsammans med förtroendevalda i pastoratets styrelse. Du kommer driva enskilda projekt och utredningar på uppdrag av och tillsammans med domprosten, tex miljö- och hållbarhetssamordning. I rollen finns också ansvar för exempelvis GDPR-hanteringen i pastoratet. På kansliet jobbar du tillsammans med kansliets övriga expertområden och stöttar dessa i administrativa frågor.

Du är organisatoriskt direkt underställd domprosten och är samtidigt en aktiv deltagare i pastoratets kanslimöten.Dina kvalifikationer

Du behöver ha en akademisk grundexamen inom förvaltning eller motsvarande kunskaper. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. I övrigt behöver du behärska officepaketet.

Tjänsten ställer stora krav på både kunskap och erfarenhet varför vi bedömer att du bör ha minst fem års erfarenhet från kvalificerat, självständigt, administrativt/förvaltningsarbete.

Meriterande är om du har jobbat inom svenska kyrkan, en politiker styrd organisation eller kan något av Svenska kyrkans diarie- eller arkivsystem (ex.vis Public 360)Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Ev. kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 23 januari, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Domprostsekreterare

Chefssekreterare
Läs mer Dec 28
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda inom flera yrkesområden.

Domkyrkopastoratets kansli har uppdraget att vara ett aktivt verksamhets- och chefsstöd. På kansliet finns expertis inom ekonomi, fastighet, kommunikation, HR och administration.Till pastoratet och direkt underställd domprosten söker vi nu en

Domprostsekreterare

Vi söker nu en Domprostsekreterare till pastoratet. Tjänsten är placerad på kansliet och direkt underställd domprosten. Pastoratets administrationsfunktion har en viktig roll för att stötta och utveckla alla administrativa processer. Domprostsekreteraren stöttar och utvecklar pastoratets arbete på uppdrag av och tillsammans med domprosten.Dina arbetsuppgifter

Som domprostsekreterare kommer du, i samverkan med domprosten, utveckla pastoratets administrativa rutiner. Du kommer fungera som chefsstöd till domprosten genom administration av möten, forum, intranät mm. Du har också en viktig roll när det gäller administration av kyrkoråd, kyrkorådets AU samt kyrkofullmäktige. Här jobbar du tillsammans med förtroendevalda i pastoratets styrelse. Du kommer driva enskilda projekt och utredningar på uppdrag av och tillsammans med domprosten, tex miljö- och hållbarhetssamordning. I rollen finns också ansvar för exempelvis GDPR-hanteringen i pastoratet. På kansliet jobbar du tillsammans med kansliets övriga expertområden och stöttar dessa i administrativa frågor.

Du är organisatoriskt direkt underställd domprosten och är samtidigt en aktiv deltagare i pastoratets kanslimöten.Dina kvalifikationer

Du behöver ha en akademisk grundexamen inom förvaltning eller motsvarande kunskaper. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. I övrigt behöver du behärska officepaketet.

Tjänsten ställer stora krav på både kunskap och erfarenhet varför vi bedömer att du bör ha minst fem års erfarenhet från kvalificerat, självständigt, administrativt/förvaltningsarbete.

Meriterande är om du har jobbat inom svenska kyrkan, en politiker styrd organisation eller kan något av Svenska kyrkans diarie- eller arkivsystem (ex.vis Public 360)Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Ev. kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 23 januari, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.Tjänsten söker du här: www.varbi.com

Ansök nu

Controller

Controller
Läs mer Nov 18
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

Domkyrkopastoratets kansli har uppdraget att vara ett aktivt verksamhets- och chefsstöd.  På kansliet finns expertis inom ekonomi, fastighet, kommunikation, HR och administration.

 

Till kansliets ekonomifunktion söker vi nu en

Controller

Tjänsten är placerad på kansliet och direkt underställd kanslichefen. Ekonomifunktionen har en viktig roll för att stötta och utveckla alla ekonomiska processer samt att pedagogiskt förklara ekonomiska processer för pastoratets chefer och medarbetare. På ekonomifunktionen finns idag en ekonom, och vi stärker nu enheten med en controller.

Dina arbetsuppgifter
Som controller kommer du att ha ett totalansvar för hanteringen av pastoratets ekonomi, budget och bokslut. I uppdraget ingår att stötta domprost och ledningsgrupp i ekonomiska analyser och kommunikation gentemot vår styrelse (kyrkorådet) och kyrkofullmäktige. Du kommer även att ha ansvar för resultat- och verksamhetsuppföljning. På kansliet jobbar du tillsammans med kansliets övriga expertområden och stöttar dessa i ekonomifrågor.

Du ansvarar för löpande bokföring, redovisningar, kassa, likviditet, leverantörsutbetalningar, kundfakturering och andra ekonomiska transaktioner i pastoratets verksamhet. Pastoratet anlitar Göteborgs stifts servicebyrå för löpande tjänster.

Dina kvalifikationer
Vi ställer krav på att du har akademisk grundexamen inom ekonomi eller motsvarande kunskaper. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. I övrigt bör du ha goda kunskaper inom Office-paketet. Meriterande är om du kan något av Svenska Kyrkans bokförings- eller bokningssystem.

Tjänsten ställer stora krav på både kunskap och erfarenhet varför vi bedömer att du bör ha minst fem års erfarenhet från kvalificerat och självständigt ekonom/controllerarbete.  

Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 19 december, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

 

Kontaktpersoner, arbetsgivaren                                Fackliga organisationer          

Martin Folkelind, kanslichef                                        Carina Widell, Vision
e-post: martin.folkelind@svenskakyrkan.se                    e-post: carina.widell@svenskakyrkan.se
telefon: 031-731 61 69                                                 telefon: 0705-146056

Stefan Hiller, domprost                                               Ib Pihlblad, KyrkA
e-post: stefan.hiller@svenskakyrkan.se                          e-post: ib.pihlblad@kyrka.se
telefon: 031-731 61 35                                                 telefon: 0703-06 66 44

                                                                                  Stefan Lindblom, Lärarförbundet
                                                                                  e-post: stefan.lindblom@svenskakyrkan.se
                                                                                  telefon: 031-17 98 77

Ansök nu

Fastighetschef

Fastighetschef
Läs mer Nov 18
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda och finns inom flera yrkesområden.

Domkyrkopastoratets kansli har uppdraget att vara ett aktivt verksamhets- och chefsstöd.  På kansliet finns expertis inom fastighet, ekonomi, kommunikation, HR och administration.

 

Till kansliets fastighetsfunktion söker vi nu en

Fastighetschef
Med ansvar för katedralerna i staden

 

Vi söker en fastighetschef till pastoratet. Tjänsten är placerad på kansliet och direkt underställd kanslichefen. Fastighetsfunktionen har en viktig roll för att förvalta, driva och utveckla våra fastigheter, såväl kyrkobyggnader som församlingshem och andra verksamhetslokaler. På fastighetsfunktionen finns idag en fastighetsansvarig och nu förstärker vi funktionen med en fastighetschef. Totalt ansvarar vi för ca 15000 kvm lokalyta i centrala Göteborg. Funktionen ska leva upp till uppdrag som är både långsiktiga i form av; fastigheternas användning, investering, köp/försäljning, såväl som kontinuerliga, exempelvis uthyrning, kundrelationer, kontraktsförnyelse, felavhjälpning och underhåll. Vårt fastighetsbestånd har stora kulturella och historiska värden som kräver extra omsorg.

 

Dina arbetsuppgifter
Som fastighetschef ansvarar du för förvaltning, drift och utveckling av pastoratets fastighetsbestånd. Du har verksamhets-, budget-, arbetsmiljö- och personal-ansvar för fastighetsfunktionen, som idag består av en fastighetsförvaltare drift och fyra lokalvårdare.

Vi är ett ungt pastorat med stora ambitioner och därför kommer du vara med i den fortsatta utvecklingen av pastoratet, med stor möjlighet att påverka vårt fastighetsarbete. Vi köper även fastighetstjänster av Göteborgs stifts servicebyrå.

Dina kvalifikationer
Vi ställer krav på att du har akademisk examen inom fastighetsförvaltning, ekonomi eller motsvarande kunskaper. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Ledarerfarenhet och arbete i större organisationer är meriterande.

I övrigt behöver du ha goda kunskaper inom Office-paketet.

Tjänsten ställer stora krav på både kunskap och erfarenhet varför vi bedömer att du bör ha minst fem års erfarenhet från kvalificerat och självständig arbete inom fastighetssektorn.  

Dina egenskaper
Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga.

Du är en naturlig ledare som jobbar såväl med som genom andra. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna prioritera, strukturera och ha god ordning i ditt arbete.

För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet och lön
Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Ev. kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 19 december, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt! Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

 

Kontaktpersoner, arbetsgivaren                               Fackliga organisationer          

Martin Folkelind, kanslichef                                       Carina Widell, Vision
e-post: martin.folkelind@svenskakyrkan.se                   e-post: carina.widell@svenskakyrkan.se
telefon: 031-731 61 69                                                telefon: 0705-146056

Stefan Hiller, domprost                                              Ib Pihlblad, KyrkA
e-post: stefan.hiller@svenskakyrkan.se                         e-post: ib.pihlblad@svenskakyrkan.se
telefon: 031-731 61 35                                                telefon: 0703-06 66 44

                                                                                  Stefan Lindblom, Lärarförbundet
                                                                                  e-post: stefan.lindblom@svenskakyrkan.se
                                                                                  telefon: 031-17 98 77

Ansök nu

Medarbetare Expedition & Bokning

Administrativ assistent
Läs mer Nov 18
Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar; Tyska, Annedal, Vasa, Haga, Johanneberg och Domkyrkan, i centrala Göteborg.

Här bor 75 000 människor och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten Stella i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda inom flera yrkesområden.

 

Till domkyrkopastoratets expedition och bokning söker vi nu en

Medarbetare Expedition & Bokning

Tjänsten är placerad i Vasa församlingshem. Pastoratets Expedition & bokning har en viktig roll för pastoratets alla aktiviteter och bokningar. Genom expeditionen möter vi våra medlemmar och svarar på frågor och i bokningscentralen hanterar vi alla bokningar för exempelvis dop, bröllop och begravningar för pastoratets sex församlingar.  

 

Dina arbetsuppgifter

Som medarbetare på pastoratets expedition och bokning har du en kollega som du jobbar tillsammans med. Ni sköter löpande de uppgifter som uppkommer i en expedition och bokningscentral. Till stor del handlar det om att förmedla information och ha kontakt med medlemmar och allmänhet (bla begravningsbyråer). Främst via telefon och mail, men också fysiska besök.

På expeditionen sköter ni dessutom alla in- och utträden, som diarieförs. Ni har ett brett kontaktnät såväl inom som utom pastoratet. Ni jobbar i tät dialog med våra församlingsherdar och medarbetare i de olika församlingarna.

 

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper. Tidigare arbete inom expedition och bokning eller servicearbete är önskvärt. Har du erfarenhet från arbete i församling eller pastorat inom svenska kyrkan, och våra system i Aveny och K-bok, är det en merit men inget krav.

 

Dina egenskaper

Som person är du positiv och självgående, trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på såväl din samarbets- som din kommunikativa förmåga. Arbetet innebär att du arbetar med många uppgifter samtidigt och därför måste du kunna strukturera och ha god ordning i ditt arbete. För att trivas i pastoratet krävs att du har engagemang, är prestigelös och serviceinriktad. Du behöver vara en lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varaktighet och lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid. Ev. kan provanställning komma att tillämpas. Sista ansökningsdag är den 15 december, men tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast möjligt. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

 

Tjänsten söker du här: www.varbi.com

 

Kontaktpersoner, arbetsgivaren                                  Fackliga organisationer          

Martin Folkelind, kanslichef                                           Carina Widell, Vision
e-post: martin.folkelind@svenskakyrkan.se                       e-post: carina.widell@svenskakyrkan.se
telefon: 031-731 61 69                                                    telefon: 0705-146056

                                                                                      Ib Pihlblad, KyrkA
                                                                                     e-post: ib.pihlblad@kyrka.se                                                                                                       telefon: 0703-06 66 44

                                                                                     Stefan Lindblom, Lärarförbundet
                                                                                  e-post: stefan.lindblom@svenskakyrkan.se
                                                                                     telefon: 031-17 98 77

Ansök nu

Förskollärare 75 % till förskolan Trädet i Johannebergs församling

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Feb 4
Göteborgs domkyrkopastorat söker

Förskollärare 75 %

till förskolan Trädet i Johannebergs församling

 

Förskolan Trädet är en liten enhet med 4 anställda och 18 barn i åldern 1-5 år.

Förskolan är belägen i Johannebergskyrkans församlingshem som har ett centralt och attraktivt läge, med närhet till stadens utbud av upplevelser. Förskolan har en kristen profil.

Hos oss är det korta beslutsvägar och därmed stora möjligheter att påverka arbetet. Vi har ett nära och personligt klimat och du som pedagog är en mycket viktig pusselbit. Du är delaktig i planeringar, i det systematiska kvalitetsarbetet och i arbetet med att utveckla verksamheten.

Alla pedagoger har egna Ipads som arbetsredskap.

Vi använder oss av Tyra som kommunikationskanal med vårdnadshavarna.

Vi erbjuder pedagogiska måltider, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

Våra öppettider är för närvarande 07.30–16.30.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har god social kompetens och lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

- Du har ett öppet och positivt sinne.
- Du tar initiativ och kommer med egna idéer.
- Du är flexibel och har lätt för att ställa om.
- Du gillar ditt yrke och vill utvecklas.
- Du har goda kunskaper inom IKT.
- Är du intresserad av olika estetiska uttrycksformer är det ett plus.

 

Kvalifikationer

- Du är utbildad och legitimerad förskollärare.
- Du måste uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
- Förskolan Trädet har en kristen profil och vi söker därför dig som ser positivt på Svenska kyrkan och delar den kristna tron.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är tillsvidare 75 %.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde 2021-08-09

 

Sista ansökningsdag är 28 februari 2021

För närmare information, kontakta rektor Annika Belfrage, 031-731 86 36

Facklig företrädare Lärarförbundet är: Camilla Ericsson, camilla.ericsson@lararforbundetavdelning.se, 031-701 55 02

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.

Ansök nu

Sjukhuspräst

Sjukhuspräst
Läs mer Aug 18
Sjukhuskyrkan på Sahlgrenska                                                      

i Göteborg söker

SJUKHUSPRÄST 100%

Domkyrkopastoratet och sjukhuskyrkan Sahlgrenska söker en ny medarbetare då vår kollega går i pension.

I tjänsten ingår samtal, gudstjänster och kyrkliga handlingar, beredskap kvällar nätter och helger, expeditionsarbete och krisarbete. Arbetet riktar sig till patienter, närstående och personal. Arbetslaget är ekumeniskt och består av 10 personer, varav två arbetar med den utåtriktade psykiatrin.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Sveriges största sjukhus och ett av de större i Europa. Sahlgrenska universitetssjukhuset fungerar som ett länssjukhus för invånarna i Göteborgsområdet. Här finns spetskompetens inom ca 25 specialiteter och här behandlas patienter från hela Sverige. Sahlgrenska Universitetssjukhuset är uppdelat geografiskt och denna tjänst Sahlgrenska.

Sjukhuskyrkan är ett ekumeniskt samarbete mellan kyrkorna i Sverige.

Vi söker dig med utbildning och erfarenhet som är adekvat för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-10

För mer information, kontakta:

Ing-Marie Ekelund Verksamhetsledare Sjukhuskyrkan Sahlgrenska, tel 0703 011162 eller 031 342 1918, epost ing-marie.ekelund@vgregion.se

Stefan Hiller, domprost, tel 031-731 6135

Ansök nu

Diakon

Församlingsdiakon
Läs mer Jul 15
Haga församling söker diakon, 100%

Haga församling är en liten församling med stor öppenhet i centrala Göteborg och även en del av Göteborgs domkyrkopastorat.

Församlingen har knappt 3000 tillhöriga, ett rikt musik- och körliv och en varierad församlingsverksamhet. Vi är ett litet arbetslag med högt i tak som arbetar tillsammans för att kyrkan skall vara en viktig del av människors vardag och olika livssituationer. Haga församling är regnbågsnyckelmärkt vilket genomsyrar församlingens vardag och vårt sätt att vara kyrka i relation till de människor vi möter.

Vår diakon går i pension vid årsskiftet och som hennes efterträdare söker vi dig som är diakonvigd, som brinner för att skapa relationer och kontakter med människor oavsett ålder, livssituation eller bakgrund och som vill driva och utveckla församlingens diakonala arbete. Tjänsten som diakon i Haga församling är en tjänst med stor bredd; allt från delaktighet i församlingens barnverksamhet och gudstjänstliv till att leda de ideella medarbetarna och samverka med övriga samhällsinstitutioner, organisationer och myndigheter. Vi söker dig som har god erfarenhet av enskilda samtal samt kunskap kring att fördela fond- och gåvomedel på ett ansvarsfullt sätt. Du kommer att vara en del av pastoratets diakonkollegium som träffas regelbundet för utbyte och samverkan. 

Som person behöver du vara stabil och trygg; både i din roll som diakon och i din tro. Vi önskar att du är flexibel och uppskattar att både samverka med ideella och anställda samt att arbeta självständigt.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Församlingsherde Elisabeth Magnusson Rosengren tel: 070-28 99 534, eller nuvarande diakon Britta Svensson tel: 031-731 61 64

Ansök nu

Arkivarie till Göteborgs Domkyrkopastorat

Arkivassistent
Läs mer Jun 8
Göteborgs domkyrkopastorat söker


Arkivarie, 100 %,
Allmän visstidsanställning, 6 mån med möjlighet till förlängning


Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg. Här bor 75 000 människor, 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. Till pastoratet hör också sjukhuskyrkan på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, studentprästerna och verksamheten för personer med intellektuell funktionsnedsättning i Guldhedskyrkan. I pastoratet är vi drygt 100 anställda inom flera olika yrkesområden.


Tjänsten som arkivarie är placerad på pastoratskansliet med ett tiotal medarbetare inom ekonomi/personal, kommunikation/reception och bokning, fastighet och administration. Inom administration ryms också diarium och arkiv som en viktig del.


Svenska kyrkans arkiv är en del av det nationella kulturarvet. För att fortsätta arbetet med att säkerställa en pastoratsenhetlig arkivering i enlighet med Riksarkivets föreskrifter, Lag om Svenska kyrkan och Svenska kyrkans bestämmelser söker vi nu en arkivarie vars huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:


· inventera lokaler och säkerställa fysiska arkiv
· utvärdera nuvarande system (arkiv, ekonomisystem, fastighetssystem) mot en digital arkivering
· formulera en arkivredovisning med en arkivbeskrivning och en arkivförteckning samt dokumenthanteringsplan för fastställande i kyrkorådet
· fysiskt och digitalt arkivera handlingar från år 2000 – 2017
· fysiskt och digitalt arkivera handlingar från år 2018 och framåt
· informera pastoratets personal om dokumenthantering


Du ingår i pastoratets administrativa grupp och har ett nära samarbete med de olika församlingarnas församlingsherdar och andra kontaktpersoner inom församlingarna. Du arbetsleds och rapporterar till arkivansvarig i pastoratet.


Du har minst akademisk grundexamen med arkivvetenskap (60 hp) i kombination med humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne. Du har goda IT-kunskaper och kännedom om Public 360. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter från stat eller kommun är önskvärt men inget krav.


Arbetet kräver att du har stor ansvarskänsla, förmåga att planera och strukturera och kan arbeta självständigt. Arbetet innebär många kontakter, varför du också har lätt att samarbeta med andra.


Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Martin Folkelind, kanslichef, 031-731 6169
Åsa Rydeskog, arkivansvarig, 031-731 86 52


Facklig kontaktperson Vision är Carina Widell, 0705-146 056


Välkommen med din ansökan senast 2020-06-14. Intervjuer planeras till juni 2020.


Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.

Ansök nu