Stiftelsen Chalmers Industriteknik jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Stiftelsen Chalmers Industriteknik i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

VD till CIT Renergy

Verkställande direktör/VD
Läs mer Jul 5
I CIT Renergy samlas energirelaterad spetskompetens inom områdena inomhusmiljö, byggd miljö, industri och samhälle. CIT Renergy strävar efter att vara den mest kompetenta aktören när det gäller att bidra till att förverkliga såväl nationella som internationella energi- och klimatmål. Genom en nära samverkan med akademin rör sig bolagets medarbetare i den omedelbara forskningsfronten. Bolagets 35 medarbetare med olika expertkompetenser är verksamma med uppdrag för både myndigheter och näringsliv. Verksamheten präglas av en trivsam atmosfär och ett högt engagemang för klimatfrågorna. Bolaget har en stabil ekonomi och god lönsamhet.
CIT Renergy grundades 2023 genom att två dotterbolag inom koncernen Chalmers Industriteknik fusionerades och är nu ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Chalmers Industriteknik. Koncernen Chalmers Industriteknik är en viktig innovationsaktör för Chalmers målsättning att bidra till industrins och samhällets utveckling.
Om rollen
Som VD för CIT Renergy kommer du att ansvara för att planera, leda och utveckla verksamheten på såväl strategisk som operativ nivå. Du säkerställer att bolaget når sina affärsmål, samtidigt som du upprätthåller en hög standard av kvalitet och kundnöjdhet. En viktig del i rollen blir att främja tillväxt genom att driva affären med befintliga kunder, men också utveckla nya affärsmöjligheter. Rollen präglas av en miljö med högt tempo, många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter.
Du kommer att ha personalansvar för 5 personer varav 4 direktrapporterande affärsområdeschefer, som utgör ledningsgruppen. Du kommer även att arbeta nära ledningen på Stiftelsen Chalmers Industriteknik. Som VD rapporterar du löpande till CIT Renergys styrelse.
Ansvarsområden Strategisk utveckling: Leda och utveckla verksamheten i linje med bolagets vision, värdegrund och mål. Driva det strategiska arbetet och fokuserade satsningar. Säkerställa god lönsamhet och tillväxt genom att bl.a. bredda kundbasen genom att bearbeta både näringsliv och offentlig sektor, och stärka bolagets synlighet och position.
Operativ ledning: Leda och coacha ledningsgruppen. Övergripande ansvar för strategisk kompetensförsörjning. Säkerställa en inspirerande och inkluderande arbetsmiljö för att främja engagemang, utveckling och trivsel. Bidra med kunskap och delta i externa uppdrag.
Uppdragsgenerering, kundrelationer och marknadsföring: Generera nya affärer och förstärka uppdragsportföljen genom utveckling av kundbasen mot näringslivet och offentliga sektorn. Hantera bl.a. kundrelationer, avtal och upphandlingar. Representera bolaget i externa sammanhang och verka för att stärka varumärket och öka synligheten.
Ekonomi och finansiell styrning: Ansvara för att uppnå bolagets ekonomiska mål och resultatuppföljning (komplett P&L-ansvar). Driva budgetarbete och identifiera optimeringsåtgärder.
Styrelsearbete: Rapportera till styrelsen om bolagets utveckling och förbereda underlag för beslut. Implementera styrelsens beslut i den operativa verksamheten.
Kvalifikationer Erfarenhet från strategisk chefsposition med dokumenterat goda resultat i en affärsdriven och sälj- och marknadsfokuserad tjänst, inklusive strategiskt förändringsarbete.
Akademisk examen (MSc) inom ett relevant teknikområde, PhD är meriterande.
Gedigen erfarenhet av arbete inom energiområdet, gärna i en konsultroll. God teknisk kompetens och stort intresse inom hållbara energisystem.
Flera års erfarenhet av ledarskap med personalansvar. Tidigare VD-erfarenhet är meriterande. Vi ser helst att du arbetat i en konsultverksamhet eller annan komplex tjänsteverksamhet och förstår dess kommersiella möjligheter och utmaningar.
Mycket god ekonomisk förståelse som du bär med dig från tidigare befattningar.
Ett väletablerat kundnätverk och erfarenhet av att bygga och underhålla externa relationer.
Förmåga att kommunicera tydligt och effektivt på både svenska och engelska.
Erfarenhet av arbete med styrelser är meriterande.
Om dig
Du är en engagerad, prestigelös och affärsinriktad person med en stark förmåga att tänka strategiskt och se helheten. Du är van vid att strukturera uppgifter, ta initiativ och nödvändiga beslut för att nå uppsatta mål och driva utveckling. Du har lätt för att skifta mellan det strategiska och operativa perspektivet. Du förväntas ha ett stort intresse för hållbarhetsfrågor.
Som ledare är du trygg, lyhörd och har förmågan att inspirera dina medarbetare. Du har en stark kommunikativ förmåga, är en naturlig relationsskapare och har lätt för att samarbeta. Tillika har du hög integritet, förmåga att hantera komplexa situationer och har en problemlösande inställning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi erbjuder
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en välkomnande och innovativ miljö där ditt arbete verkligen gör skillnad. Om du är redo för en ny utmaning och vill bidra till CIT Renergys framgång och därigenom samhällsutvecklingen, ser vi fram emot din ansökan.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse.
Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 21 augusti
Urvalsprocessen kommer påbörjas efter sista ansökningsdatum och därefter kontaktas lämpliga kandidater för intervju. Externa rekryterare undanbedes.
Kontaktuppgifter
Vid frågor om tjänsten eller Chalmers Industriteknik, kontakta:
Golaleh Ebrahimpur, VD Chalmers Industriteknik – golaleh.ebrahimpur@chalmersindustriteknik.se
Sara Wagiström, HR partner – sara.wagistrom@chalmersindustriteknik.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare till FullkornsFrämjandet

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jul 8
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Genom Chalmers Tekniska Högskola är vi del av det nya initiativet FullkornsFrämjandet som utgår från ett redan etablerat samarbete mellan i nuläget 18 partner från näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och ideella organisationer. FullkornsFrämjandet verkar i nära samarbete med EU-projektet SWITCH som syftar till en hållbar och hälsosam konsumtion av livsmedel i Europa. Se mer om FullkornsFrämjandet längre ner.
Vi söker nu en dedikerad projektledare som självständigt kan starta upp, leda och driva verksamheten inom FullkornsFrämjandet med placering i innovationsmiljön GoCo i Mölndal.
Om rollen
Som projektledare för FullkornsFrämjandet kommer du att vara ansvarig för att initiera, leda verksamheten som primärt syftar till att öka konsumtionen av fullkornsprodukter. Fullkorn är en av de viktigaste delarna i kosten för att uppnå en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Arbetet sker i samverkan med projektledare för SWITCH-projektet från Chalmers Tekniska Högskola och RISE och med styrgruppen för FullkornsFrämjandet där representanter från de 18 partnerna ingår.
Dina ansvarsområden inkluderar:
Initiera, planera och genomföra aktiviteter för att uppnå FullkornsFrämjandets mål
Leda och driva kommunikationsinsatser
Rekrytera fler partner till FullkornsFrämjandet
Samla aktörer som aktivt vill arbeta mot satta mål och utvärdera måluppfyllelse
Ansvara för framtagande av sociala plattformar och deras innehåll
Identifiera, planera och organisera seminarier och nyhetsbrev och liknande

Om dig
Vi söker dig som är självgående, initiativrik och ansvarsfull med förmåga att driva arbetet fokuserat. Du kan kommunicera professionellt både muntligt och skriftligt, gillar att nätverka och skapa goda relationer. Du har förmåga att vara både strategisk och kreativ med en tydlig affärsmässighet. Du stimuleras av att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter och har förmåga att leda och skapa samarbete mellan olika aktörer, inklusive näringsliv, myndigheter, NGOs, akademi och andra delar av samhället.
Kvalifikationer:
Dokumenterad kunskap och erfarenhet av projektledning på strategisk och operativ nivå med kommunikation som främsta verktyg i ett föränderligt kommunikationslandskap.
Förmåga och erfarenhet av att leda och skapa samarbete både internt och externt och mellan många olika aktörer där näringslivet är starkt representerat men även myndigheter, NGOs, akademi och andra delar av samhället.
Erfarenhet av att ta fram kommunikationsstrategier och driva kampanjarbete med framgång
Arbeta med medlemsrekrytering på företagsnivå
Ha tidigare erfarenhet av olika slags verksamheter som till exempel näringslivet och offentlig verksamhet
Väl insatt i vetenskapligt arbetssätt och ha minst kandidatexamen
Det är meriterande om du har: universitetsutbildning inomkommunikation eller likvärdig utbildning
erfarenhet och kompetens inom nutrition, kostvetenskap eller folkhälsa samt tidigare erfarenhet av olika verksamheter inom näringslivet och det offentliga.

Om FullkornsFrämjandet
FullkornsFrämjandet är en ny organisation som utgår från ett redan etablerat samarbete mellan näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och ideella organisationer. Dess mål är att öka fullkornskonsumtionen vilket görs i nära samverkan med EU-projektet SWITCH. Partnerna har under flera år tillbaka och genom ett omfattande arbete tagit fram en modell för hur man under gemensam flagg kan öka fullkornsintaget i svenska befolkningen. Mål, organisations- och finansieringsmodell samt verksamhets- och aktivitetsinriktning har tillsammans utformats av ingående aktörer: Fazer, Lantmännen, Leksandsbröd, Nestlé, Paulig, Polarbröd, Wasa Barilla (företag som täcker stor del av livsmedelsproduktionen av fullkornsprodukter); Brödinstitutet/Sveriges bagare & konditorer, Livsmedelsföretagen, Svensk dagligvaruhandel och Sveriges bagerileverantörers förening (branschorganisationer), Cancerfonden; Dietisternas riksförbund och Hjärt-Lungfonden (NGOs); Livsmedelsverket (myndighet); Chalmers (akademi); Göteborgs stad (offentlig måltidsverksamhet). Flera aktörer förväntas tillkomma.
Länk till LinkedIn
Placering
Tjänsten är på heltid med start så fort som möjligt enligt överenskommelse.
Arbetsgivare är Stiftelsen Chalmers Industriteknik.
FullkornsFrämjandet liksom SWITCH ingår som en del av GoCo Health Innovation City i Mölndal/Göteborg. GoCo är en innovationshub med ambitionen att skapa ett kluster för hälsa i världsklass där FullkornsFrämjandet och SWITCH har sin huvudsakliga verksamhet. Med anledning av uppdragets karaktär ser vi att projektledaren är på plats större delen av arbetsveckan.
Du erbjuds
På Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ arbetsmiljö där du får möjlighet att driva banbrytande projekt och verkligen göra skillnad. Vi värdesätter din kompetens och ger dig möjlighet att utvecklas.
Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 15 augusti
Urvalsprocessen påbörjas efter sista ansökningsdatum, därefter kontaktas lämpliga kandidater för intervju.
Kontaktuppgifter
Vid frågor tjänstens placering vid Chalmers Industriteknik, kontakta:
Claes Sommansson, gruppchef – claes.sommansson@chalmersindustriteknik.se
Vid frågor om FullkornsFrämjandet och tjänstens innehåll, kontakta:
Rikard Landberg, professor på Chalmers -rikard.landberg@chalmers.se
Maria Sitell, Kommunikationschef Brödinstitutet, en av ansvariga för framtagandet av FullkornsFrämjandet, tfn 0707-645884.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Projektledare till FullkornsFrämjandet

Kommunikationsstrateg
Läs mer Jul 5
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Genom Chalmers Tekniska Högskola är vi del av det nya initiativet FullkornsFrämjandet som utgår från ett redan etablerat samarbete mellan i nuläget 18 partner från näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och ideella organisationer. FullkornsFrämjandet verkar i nära samarbete med EU-projektet SWITCH som syftar till en hållbar och hälsosam konsumtion av livsmedel i Europa. Se mer om FullkornsFrämjandet längre ner.
Vi söker nu en dedikerad projektledare som självständigt kan starta upp, leda och driva verksamheten inom FullkornsFrämjandet med placering i innovationsmiljön GoCo i Mölndal.
Om rollen
Som projektledare för FullkornsFrämjandet kommer du att vara ansvarig för att initiera, leda verksamheten som primärt syftar till att öka konsumtionen av fullkornsprodukter. Fullkorn är en av de viktigaste delarna i kosten för att uppnå en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Arbetet sker i samverkan med projektledare för SWITCH-projektet från Chalmers Tekniska Högskola och RISE och med styrgruppen för FullkornsFrämjandet där representanter från de 18 partnerna ingår.
Dina ansvarsområden inkluderar:
Initiera, planera och genomföra aktiviteter för att uppnå FullkornsFrämjandets mål
Leda och driva kommunikationsinsatser
Rekrytera fler partner till FullkornsFrämjandet
Samla aktörer som aktivt vill arbeta mot satta mål och utvärdera måluppfyllelse
Ansvara för framtagande av sociala plattformar och deras innehåll
Identifiera, planera och organisera seminarier och nyhetsbrev och liknande

Om dig
Vi söker dig som är självgående, initiativrik och ansvarsfull med förmåga att driva arbetet fokuserat. Du kan kommunicera professionellt både muntligt och skriftligt, gillar att nätverka och skapa goda relationer. Du har förmåga att vara både strategisk och kreativ med en tydlig affärsmässighet. Du stimuleras av att växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter och har förmåga att leda och skapa samarbete mellan olika aktörer, inklusive näringsliv, myndigheter, NGOs, akademi och andra delar av samhället.
Kvalifikationer:
Dokumenterad kunskap och erfarenhet av projektledning på strategisk och operativ nivå med kommunikation som främsta verktyg i ett föränderligt kommunikationslandskap.
Förmåga och erfarenhet av att leda och skapa samarbete både internt och externt och mellan många olika aktörer där näringslivet är starkt representerat men även myndigheter, NGOs, akademi och andra delar av samhället.
Erfarenhet av att ta fram kommunikationsstrategier och driva kampanjarbete med framgång
Arbeta med medlemsrekrytering på företagsnivå
Ha tidigare erfarenhet av olika slags verksamheter som till exempel näringslivet och offentlig verksamhet
Väl insatt i vetenskapligt arbetssätt och ha minst kandidatexamen
Det är meriterande om du har: universitetsutbildning inomkommunikation eller likvärdig utbildning
erfarenhet och kompetens inom nutrition, kostvetenskap eller folkhälsa samt tidigare erfarenhet av olika verksamheter inom näringslivet och det offentliga.

Om FullkornsFrämjandet
FullkornsFrämjandet är en ny organisation som utgår från ett redan etablerat samarbete mellan näringsliv, akademi, myndigheter, offentlig måltidsverksamhet och ideella organisationer. Dess mål är att öka fullkornskonsumtionen vilket görs i nära samverkan med EU-projektet SWITCH. Partnerna har under flera år tillbaka och genom ett omfattande arbete tagit fram en modell för hur man under gemensam flagg kan öka fullkornsintaget i svenska befolkningen. Mål, organisations- och finansieringsmodell samt verksamhets- och aktivitetsinriktning har tillsammans utformats av ingående aktörer: Fazer, Lantmännen, Leksandsbröd, Nestlé, Paulig, Polarbröd, Wasa Barilla (företag som täcker stor del av livsmedelsproduktionen av fullkornsprodukter); Brödinstitutet/Sveriges bagare & konditorer, Livsmedelsföretagen, Svensk dagligvaruhandel och Sveriges bagerileverantörers förening (branschorganisationer), Cancerfonden; Dietisternas riksförbund och Hjärt-Lungfonden (NGOs); Livsmedelsverket (myndighet); Chalmers (akademi); Göteborgs stad (offentlig måltidsverksamhet). Flera aktörer förväntas tillkomma.
Länk till LinkedIn
Placering
Tjänsten är på heltid med start så fort som möjligt enligt överenskommelse.
Arbetsgivare är Stiftelsen Chalmers Industriteknik.
FullkornsFrämjandet liksom SWITCH ingår som en del av GoCo Health Innovation City i Mölndal/Göteborg. GoCo är en innovationshub med ambitionen att skapa ett kluster för hälsa i världsklass där FullkornsFrämjandet och SWITCH har sin huvudsakliga verksamhet. Med anledning av uppdragets karaktär ser vi att projektledaren är på plats större delen av arbetsveckan.
Du erbjuds
På Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ arbetsmiljö där du får möjlighet att driva banbrytande projekt och verkligen göra skillnad. Vi värdesätter din kompetens och ger dig möjlighet att utvecklas.
Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 15 augusti
Urvalsprocessen påbörjas efter sista ansökningsdatum, därefter kontaktas lämpliga kandidater för intervju.
Kontaktuppgifter
Vid frågor tjänstens placering vid Chalmers Industriteknik, kontakta:
Claes Sommansson, gruppchef – claes.sommansson@chalmersindustriteknik.se
Vid frågor om FullkornsFrämjandet och tjänstens innehåll, kontakta:
Rikard Landberg, professor på Chalmers -rikard.landberg@chalmers.se
Maria Sitell, Brödinstitutet, en av ansvariga för framtagandet av FullkornsFrämjandet, tfn 0707-645884.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Affärsinriktad projektledare inom material

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Maj 23
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Vi söker nu en engagerad, erfaren och affärsinriktad projektledare med bred teknisk kompetens till vår materialgrupp. Genom att introducera nya spännande hållbara material i innovationsprojekt stärker vi forskning, industri och offentlig sektor. Vi skapar positiva effekter på samhället genom teknisk utveckling tillsammans med externa partners och tillgång till den senaste forskningen.
Om rollen
Som projektledare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att driva och delta i projekt med fokus på utveckling av nya material, produkter och tjänster. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt inom olika tekniska områden och samverka internt och externt för att leverera innovativa lösningar.
Dina ansvarsområden inkluderar:
Utveckling av affärsmöjligheter och samarbeten genom att identifiera kunder, marknadstrender och kundbehov.
Initiering och utformning av projektansökningar och offerter.
Ledning, koordinering och deltagande i innovationsprojekt.
Aktiv medverkan i tekniska och strategiska diskussioner för att forma projektens riktning.
Integrering av miljö- och hållbarhetsaspekter i projektens genomförande och resultat.

Om dig
Vi söker dig som har en bred materialkompetens och har visat framgång i att utveckla affärsmöjligheter i en teknisk kontext. Du har minst en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik, mekanik eller motsvarande, och har god erfarenhet av att driva och delta i utvecklings- och innovationsprojekt. Du behöver ha god språklig förmåga på svenska och engelska i tal och skrift. Kunskap om bränsleceller eller vätgas som energibärare, samt erfarenhet från konsultbranschenär ett plus.
Vidare ser vi att du har:
Djupgående kunskap om olika material och deras tillämpningar i olika branscher.
Bevisad förmåga att identifiera och skapa externa samarbeten genom att vara kreativ, relationsskapande och nätverkande.
Erfarenhet av samverkan med privata bolag och offentliga organisationer.
Stark förmåga att leda och inspirera tvärfunktionella team liksom god samarbetsförmåga.
Engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Du erbjuds
På Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ miljö och en roll i en spännande och växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara på din kompetens men också din vilja att utvecklas.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Rollen är placerad på Chalmers Industritekniks kontor i Johanneberg, Göteborg.
Sista ansökningsdatum: 4 augusti
Vi strävar efter att hålla några intervjuer under juni men på grund av sommarsemester kan återkoppling och urval dröja till mitten av augusti.
Vid frågor om tjänsten eller Chalmers Industriteknik, kontakta:
Philip Gillgard, gruppchef - philip.gillgard@chalmersindustriteknik.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig Chalmers Industriteknik

Redovisningsekonom
Läs mer Apr 29
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Chalmers Industriteknik omsätter idag ca 140 msek och verksamheten består av moderbolaget Stiftelsen Chalmers Industriteknik, med ca 75 anställda, och dotterbolaget CIT Renergy, med ca 35 anställda. Vi arbetar i olika innovations- och utvecklingsprojekt, både inom den offentliga och privata sektorn, där en stor del av projekten är offentligt finansierade. Vår verksamhet fortsätter att växa och utvecklas och där spelar denna roll och vår ekonomifunktion en viktig del.
Om rollen
Vi söker en engagerad och strukturerad person som kommer att ha det övergripande ansvaret för koncernens redovisning och rapportering. I rollen kommer du att ha många kontaktytor och du stöttar projektledare med finansiell uppföljning och rapportering av projekt till våra finansiärer. Dessutom kommer du att spela en viktig roll i att fortsätta utveckla ekonomifunktionen genom att driva förbättringsprojekt och utveckla våra processer. Du kommer att vara en del av vårt ekonomiteam om 4 personer och rapportera direkt till CFO. Tjänsten är en ersättningsrekrytering då vår nuvarande redovisningsansvarig går i pension.
Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
Årsbokslut och årsredovisningar enligt K3
Löpande redovisning, månads- och årsbokslutsrapportering
Koncernredovisning
Projektredovisning och vinstavräkning
Moms, skatt och inkomstdeklarationer
Support och samarbete med verksamheten i redovisning- och projektfrågor
Delaktig och drivande att upprätta och effektivisera gemensamma rutiner och processer
Övervaka nyheter inom området och säkerställa efterlevnad av lagar och regler.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi/redovisning och minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet av liknande roll, inklusive erfarenhet av projektredovisning. Du har gedigen erfarenhet av att ha arbetat självständigt och bolagsövergripande med redovisning och bokslut, samt god kunskap om regelverk. Det är starkt meriterande om du har jobbat med ekonomifrågor för en konsultverksamhet och/eller erfarenhet av offentligt finansierade projekt. Har du även erfarenhet av lönehantering är det meriterande. Du förväntas ha mycket god systemvana (MS Office och affärssystem) samt erfarenhet av processeffektivisering genom bl.a. digitalisering. Vi arbetar idag i Xledger affärssystem. För rollen krävs även att du kan kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift, på en mycket god nivå.
Personliga egenskaper
Som person är du målinriktad, ansvarsfull och lösningsorienterad. Du är van att hålla en hög kvalitet på redovisningen och har förmågan att se komplexa samband mellan redovisning och system. Likaså gillar du att sätta dig in i nya frågeställningar och nya regelverk. Du är en flexibel person som är bra på att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt för att nå goda resultat. Du har en prestigelös inställning och en doer-mentalitet som bidrar till teamet och organisationen. Kommunikation är viktigt för dig och du förstår värdet av samarbete. Vi ser det som självklart att du är noggrann, analytisk och gillar struktur och ordning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du erbjudsPå Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ miljö och en roll i en spännande och växande verksamhet med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara på din kompetens men också din vilja att utvecklas.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse. Rollen är placerad på Chalmers Industritekniks kontor i Johanneberg, Göteborg.
Sista ansökningsdatum: 19 maj 2024 Intervjuer kan ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Personligt brev går även bra att ladda upp som bilaga, skriv då en kommentar om det i textrutan "Personligt brev".
Vid frågor om tjänsten eller Chalmers Industriteknik, kontakta:Katarina Hagby, CFO – 0733-035093katarina.hagby@chalmersindustriteknik.se

Ansök nu

Marknad- och säljansvarig

Marknadschef
Läs mer Mar 1
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för att skapa ett hållbart samhälle. Vi är ett passionerat team av innovatörer, forskare och projektledare som drivs av att göra skillnad för framtiden. Genom att stärka svensk innovationsförmåga och tillgängliggöra forskning arbetar vi för att forma en bättre och mer hållbar värld. Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Vi söker nu en driven och resultatinriktad Marknad- och säljansvarig för att stärka vår verksamhet och vidareutveckla vår kommersiella affär som expertkonsulter. Denna roll är viktig för vår fortsatta tillväxt och utveckling. Vi tror på innovation, kvalitet och göra skillnad på riktigt genom att bidra med vår expertis. Om du har en stark passion för marknadsföring och försäljning, och söker en ny utmaning, kan detta vara nästa steg i din karriär.

Om tjänsten
Som Marknad- och säljansvarig kommer du att ha en nyckelroll i att utveckla, leda och genomföra vår marknadsförings- och säljstrategi. Arbetet är både operativt och strategiskt och du kommer samarbeta nära våra medarbetare för att öka varumärkesmedvetenhet, stärka kundrelationer och generera potentiella affärsmöjligheter. Säljarbetet fokuserar främst på vår kommersiella affär som grundar sig i forskningsnära konsulttjänster. Det innebär att vi erbjuder företag kompetens och tjänster som springer ur forskningen och kan tillämpas inom industrin för att driva förändring. Marknadsarbetet tar ett mer helhetsperspektiv där aktiviteterna och kommunikationen omfattar hela verksamheten och våra olika typer av uppdrag.

Du har personalansvar för 1 person och arbetar nära våra kommunikatörer. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Ansvarsområden

- Utveckla och implementera marknadsförings- och säljstrategier, tillika utveckla och effektivisera den interna säljprocessen.

- Säkerställa enhetlig och effektiv implementering av strategierna inkl. sätta upp relevanta KPI:er, följa upp och rapportera mål, budget och resultat.

- Analysera, kartlägga och segmentera marknadens behov och potential för verksamhetens olika områden.

- Konceptualisera och paketera Chalmers Industritekniks expertis och erbjudande.

- Positionera Chalmers Industriteknik strategiskt på marknaden, sprida varumärket och främja synlighet genom att bl.a. identifiera och driva relevanta marknads- och kommunikationsaktiviteter samt arbeta aktivt med intern och extern kommunikation.

- Nätverka och verka relationsbyggande med nya och befintliga kunder.

- Säljaktiviteter så som samtal, möten, hantera leads, stötta i offertskrivning, osv.

- Inspirera och stötta medarbetarna till att se affärsmöjligheter och samverka i säljarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som gillar och finner energi i mötet med människor. Du är skicklig på att nätverka och bygga starka relationer, internt som externt. Med din förmåga att lyssna, visa nyfikenhet och inspirera skapar du en engagerande atmosfär. Du är resultatorienterad och en handlingskraftig doer med proaktivt förhållningssätt, och utmärker dig genom att översätta marknadsinsikter till konkreta strategier. Du är en naturlig projektledare och tar ansvar i att driva både ditt och andras arbete framåt för att nå framgång.

Andra kvalifikationer:

- Akademisk utbildning inom marknadsföring, försäljning eller motsvarande relevant område.

- Flerårig erfarenhet av ledande roll inom försäljning eller marknadsföring, inkl. strategisk och operativ affärsutveckling. Med det ser vi att du har ett väl uppbyggt nätverk inom näringslivet.

- God teknisk förståelse och gärna teknisk bakgrund från ex. bolag som arbetar inom teknologiutveckling och framförallt med avancerade konsulttjänster. Meriterande om man arbetat inom något av våra expertområden; cirkulär ekonomi, AI, material och/eller energi.

- Stark kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska

- God digital vana och erfarenhet av CRM-system.

Vi erbjuder
En roll i en spännande, växande organisation med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Du får kompetenta prestigelösa kollegor som samarbetar mot en hållbar framtid. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Så ansöker du
Vi ser gärna att du söker tjänsten snarast möjligt, dock senast den 17 mars. Bifoga/skriv gärna ett personligt brev till din ansökan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

CFO

Ekonomichef
Läs mer Sep 18
Vi söker en CFO för att leda och utveckla vår ekonomifunktion. Som CFO kommer du att ha en nyckelroll inom Chalmers Industriteknik och tillsammans med VD och övriga i ledningen ansvara för vår fortsatta tillväxtresa.
Chalmers Industriteknik omsätter idag ca 140 msek och verksamheten består av moderbolaget Stiftelsen Chalmers Industriteknik, med ca 75 anställda, och dotterbolaget CIT Renergy, med ca 35 anställda. Vi arbetar i olika innovations- och utvecklingsprojekt, både inom den offentliga och privata sektorn, där en stor del av projekten är offentligt finansierade.
Vi söker en erfaren, professionell person med operativt och strategiskt affärsansvar och som har förmågan att kunna ansvara över alla områden inom ekonomi, rapportering, analys och tillhörande administrativ verksamhet. Som en del av ledningsgruppen kommer du att ha en avgörande roll både vad det gäller strategiska beslutsfattande och i den dagliga verksamheten. Likaså kommer du att ha ansvar för ekonomiavdelningen som idag består av 3 personer. Du rapporterar till VD. Detta är en ersättningsrekrytering då vår nuvarande CFO går i pension.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Övergripande ansvar avseende ekonomi, redovisning och rapportering.
Analys av intäkter, kostnader och nyckeltal samt driva budgetprocessen.
Forma och leda en stabil och effektiv ekonomifunktion.
Kartlägga och optimera processer utifrån ekonomifunktionen och ett verksamhetsperspektiv.
Driva interna projekt och förbättringsarbeten.
Operativt styrande och stöd till affärsfunktioner för att öka ekonomisk medvetenhet och driva resultat.
Utveckla och driva verksamhetens ekonomiska strategier, inkl. KPIer.
Rapportera till ledningsgrupp och stödja rapporteringen till styrelse.
Övervaka nyheter inom området och säkerställa efterlevnad av lagar och regler.
Skapa och upprätthålla starka relationer med relevanta kontaktytor (internt och externt).

Om dig
Vi söker dig som minst har en akademisk examen i ekonomi/redovisning/företagsekonomi och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet, inklusive erfarenhet av projektredovisning.
Det är starkt meriterande om du har jobbat med ekonomifrågor för en konsultverksamhet och/eller erfarenhet av offentligt finansierade projekt.
God erfarenhet och bred förståelse för finansiell förvaltning, strategisk planering och regelverk.
Bevisad ledarskapsförmåga.
Duktig kommunikatör och relationsbyggare. Goda kunskaper i Svenska är ett krav.
Goda kunskaper inom MS Office och affärssystem, samt erfarenhet av processeffektivisering genom bl.a. digitalisering.

Som CFO på Chalmers Industriteknik behöver du ha förmåga att arbeta både strategiskt och operativt, i det lilla och stora. Du har en prestigelös inställning och en doer-mentalitet. Du har en god affärsförståelse med intresse för att titta på hela verksamheten och arbeta med ekonomiprocesser utifrån ett affärsutvecklingsperspektiv. Du är inte rädd för att sätta dig in i nya frågeställningar och sätta dig in i nya regelverk. Du tar gärna initiativ och har förmåga att driva projekt självständigt från början till slut. Vi ser det som en självklarhet att du är noggrann, analytisk och beslutsmässig. Som ledare har du också en god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Du erbjuds
På Chalmers Industriteknik erbjuder vi en dynamisk och innovativ miljö och en roll i en spännande och växande verksamhet med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara på din kompetens men också din vilja att utvecklas.
Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Affärsinriktad Projektledare med materialbakgrund

Materialkemist
Läs mer Aug 9
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och gör forskning tillgänglig. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Till vår material-grupp söker vi en engagerad, erfaren och affärsinriktad projektledare med kompetens inom området material. Genom innovationsprojekt stärker vi forskning, industri och offentlig sektor genom att introducera nya spännande hållbara material. Vårt mål är att genom vår tillgång till senaste forskningen och genom utveckling tillsammans med olika intressenter skapa positiva effekter på samhället och vår värld.
Dina ansvarsområden:
Som projektledare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att driva och delta i projekt med fokus på material. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt och samverka med olika intressenter för att leverera innovativa lösningar.
Dina ansvarsområden inkluderar:
Ledning och genomförande av projekt med varierande komplexitet och omfattning.
Aktiv medverkan i projektansökningar.
Aktiv medverkan i tekniska och strategiska diskussioner för att forma projektens riktning.
Utveckling av affärsmöjligheter och samarbeten genom att identifiera kunder, marknadstrender och kundbehov.
Integrering av miljö- och hållbarhetsaspekter i projektens genomförande och resultat.

Din profil:
Vi söker dig som har en bred teknisk kompetens inom material och har visat framgång i att utveckla affärsmöjligheter i en teknisk kontext. Du har minst en civilingenjörsexamen eller motsvarande, och har minst några års erfarenhet av att driva och delta i projekt.
Dina kvalifikationer inkluderar:
Djupgående kunskap om material och deras tillämpningar i olika branscher.
Bevisad förmåga att identifiera och skapa uppdrag genom att vara kreativ, relationsskapande och nätverkande.
Erfarenhet av samarbete med både privata och offentliga aktörer.
Stark förmåga att leda och inspirera tvärfunktionella team liksom god samarbetsförmåga.
Engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor.

Vi erbjuder:
Chalmers Industriteknik erbjuder en dynamisk och kreativ arbetsmiljö där du kommer att få möjlighet att påverka och driva utvecklingen av området material hos Chalmers Industriteknik. Vi värdesätter också ett hållbart arbetsliv genom att vara en flexibel arbetsplats och där det finns möjlighet till kompetensutveckling och karriärutveckling.
Tjänsten är på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast den 2023-09-30 via vår rekryteringsmejl – rekrytering@chalmersindustriteknik.se.
Använd ämnesrubrik ”Ansökan Material – DITT NAMN” och notera att vi endast behandlar ansökningar via mejlen.
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Bengtsson, gruppchef på johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se

Vi ser fram emot din ansökan!
Chalmers Industriteknik

Ansök nu

Projektledare inom materialteknik

Materialkemist
Läs mer Maj 3
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och gör forskning tillgänglig. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Vår Materialgrupp växer och vi söker dig som vill vara med i våra spännande projekt inom området material och tillämpningar av dessa. Vi söker dig som motiveras av att arbeta i gränslandet mellan forskningen och industrin och vill vara med och påverka. Som projektledare har du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar både svensk och europeisk konkurrenskraft.
Arbetsbeskrivning
Inom Material leder och arbetar vi i stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt såväl som mindre projekt och uppdrag med syfte att utveckla material för tillämpningar som bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle.
Som projektledare kommer du att arbeta med komplexa projekt i varierande storlek. Projekten bedrivs ofta i samverkan med företag, kommunala och statliga organisationer, branschorganisationer, etc. Som projektledare kommer du att arbeta nära alla involverade parter.
En annan viktig del av rollen är att arbeta nätverkande och utveckla nya kontakter både inom industrin och akademin.
Vem är du?
Vi söker dig som har:
akademisk examen inom materialteknik eller annat liknande område.
goda kunskaper inom material och ett brett teknikintresse. Det är meriterande om du har kunskaper relaterat till elektrifiering såsom kunskap gällande batterier, vätgasapplikationer, bränsleceller, etc.
erfarenhet av att bedriva FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö.
industriell arbetslivserfarenhet och erfarenhet från konsultverksamhet är meriterande.
god digital vana och kommunicerar väl i skrift och tal på svenska och engelska.

Som person tror vi att du är:
självständig i ditt arbete, initierar och driver aktiviteter och projekt från start till slut
problemlösande och strukturerad
ansvarstagande och har förmåga att leda och motivera andra
relationsskapande, nätverkande och har en god samarbetsförmåga
kreativ i ditt tänkande – du ser möjligheter och nya vägar och vågar ta dig an nya arbetsuppgifter.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.
Om du har frågor om tjänsten eller oss på Chalmers Industriteknik är du välkommen att kontakta gruppchef Johan Bengtsson: johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se
Urvalet av kandidater kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi undanbeder hjälp från rekryterare/annonsörer i denna rekrytering.

Ansök nu

Projektledare med batteriinriktning

Forskningsingenjör, elkraft
Läs mer Apr 28
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och gör forskning tillgänglig. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Energilagring är ett högaktuellt område som vi på Chalmers Industriteknik tillsammans med Chalmers satsar på. Energilagring är avgörande för en hållbar energiframtid eftersom det möjliggör effektiv användning av förnybara energikällor.
En viktig komponent i denna satsning är kunskap om och tillämpning av batterier inom energilagring. Därför söker vi dig som är kunnig inom detta område, som motiveras av att arbeta i gränslandet mellan forskning och tillämpning i industrin, och vill vara med och påverka med din expertis.
Arbetsbeskrivning
Som projektledare med batteriinriktning kommer du både projektleda och vara delaktig i forsknings- och innovationsprojekt som rör energilagringsfrågan. Du kommer vara en viktig pusselbit för att komplettera och kroka arm med de kompetenser vi idag har inom området batteriområdet specifikt och energilagring generellt. Då området berör flera delar av våra verksamhetsområden (ex. cirkulär ekonomi, tillämpad AI och material) är samverkan inom Chalmers Industriteknik en central del av arbetet.
Även Chalmers satsar stort inom batteriområdet, därför kommer samarbeten med högskolan vara en naturlig och viktig del av arbetet. Att nätverka utanför Chalmerssfären ingår också i arbetsuppgifterna då området rör sig snabbt och det är många aktörer som är i behov av rådgivning och samarbeten gällande batterier i ett energilagringssammanhang. Projekt kan inkludera att påvisa, förbättra eller att ta fram applicerbara lösningar inom batteriområdet.
Projekten som vi arbetar i kan vara stora nationella och internationella forsknings- och innovationsprojekt såväl som mindre projekt och uppdrag. Projekten bedrivs ofta i samverkan med företag, kommunala och statliga organisationer, branschorganisationer, och liknande.

Vem är du?
Vi söker dig som har:
en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande gärna med koppling till energilagring. En doktorsexamen är meriterande.
specialistkunskap om batterier, exempelvis materialutveckling för batterier eller tillverkning och återvinning av batterier, och du behöver kunna applicera dina specialistkunskaper i ett system- och marknadsperspektiv.
erfarenhet av att utveckla kompetensområden och bedriva projekt i en innovationsmiljö där du tagit projekt från idé till genomförande.
god förmåga att kommunicera på svenska och engelska med både specialister och på ett populärvetenskapligt sätt.
Minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Som person tror vi att du är:
självständig i ditt arbete, initierar och driver aktiviteter och projekt från start till slut,
problemlösande och strukturerad,
relationsskapande, nätverkande och har en god samarbetsförmåga,
nyfiken på ditt kompetensområde och håller dig uppdaterad genom nyheter och omvärldsbevakning.


Tjänsten är på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.
Om du har frågor om tjänsten eller oss på Chalmers Industriteknik är du välkommen att kontakta Enhetschef Ingrid Nohlgren eller HR-partner Sara Wagiström.
Urvalet av kandidater kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi undanbeder hjälp av rekryterare/annonsörer i denna rekrytering.

Ansök nu

Projektledare inom datadriven innovation

Projektledare, IT
Läs mer Mar 31
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och gör forskning tillgänglig. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Brinner du för datadriven innovation och vill arbeta i framkant i utveckling av nya lösningar gällande frågeställningar kring datadriven innovation och dess rättsliga aspekter? Då är vi en match för dig!
Arbetsbeskrivning
Vår enhet Innovation- och Projektledning söker en ny kollega för att arbeta med datadriven innovation och frågeställningar som ofta uppkommer i samband med utveckling av nya lösningar och kräver anpassade tekniska lösningar och/eller nya organisatoriska rutiner. Sådana frågeställningar kan vara:
innovationsorienterade – driva och utreda möjligheter för att använda data till nya tillämpningsområden.
relaterade till rättsliga aspekter – hur och när man får använda datamängder för nya innovationer.
affärsorienterade – identifiera och utveckla affärsmodeller kring användanda av data.

Rollen innebär deltagande i, och till viss del också projektledning (delprojektledning) av, samverkansprojekt mellan akademi och industri av varierande storlek inom olika teknikområden som innefattar datadriven innovation. Projekten kan vara både nationella och internationella. Du kommer även arbeta med liknande interna frågeställningar exempelvis GDPR.
Din profil
Vi söker dig som har:
erfarenhet av datadriven innovation och tidigare har arbetat med frågeställningar som rör hur och när man kan/får använda datamängder för nya innovationer.
god kännedom om den svenska lagstiftningen och EU direktiv inom datasäkerhet.
viss erfarenhet av utveckling av affärsmodeller som rör kommersialisering av lösningar kopplat till datadriven innovation.
generellt intresse för teknik och tekniska lösningar

Som person tror vi att du är kreativ, relationsskapande och affärsorienterad. Du behöver både kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att samverka med personer både internt och externt. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och driva projekt samt att du är van att leverera i tid.
Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Du kommer att arbeta nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.
Vi erbjuder dig
En roll i en spännande, växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen genom att arbeta med en stimulerande bredd av innovationsprojekt. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.
Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Camilla Johansson: 070 525 31 81 eller camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Projektledare inom materialteknik

Materialkemist
Läs mer Mar 31
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och gör forskning tillgänglig. Vi gör morgondagen redo för framtiden.
Vår Materialgrupp växer och vi söker dig som vill vara med i våra spännande projekt inom området material och tillämpningar av dessa. Vi söker dig som motiveras av att arbeta i gränslandet mellan forskningen och industrin och vill vara med och påverka. Som projektledare har du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar både svensk och europeisk konkurrenskraft.
Arbetsbeskrivning
Inom Material leder och arbetar vi i stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt såväl som mindre projekt och uppdrag med syfte att utveckla material för tillämpningar som bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle.
Som projektledare kommer du att arbeta med komplexa projekt i varierande storlek. Projekten bedrivs ofta i samverkan med företag, kommunala och statliga organisationer, branschorganisationer, etc. Som projektledare kommer du att arbeta nära alla involverade parter.
En annan viktig del av rollen är att arbeta nätverkande och utveckla nya kontakter både inom industrin och akademin.
Vem är du?
Vi söker dig som har:
akademisk examen inom materialteknik eller annat liknande område.
goda kunskaper inom material och ett brett teknikintresse. Det är meriterande om du har kunskaper relaterat till elektrifiering såsom kunskap gällande batterier, vätgasapplikationer, bränsleceller, etc.
erfarenhet av att bedriva FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö.
industriell arbetslivserfarenhet och erfarenhet från konsultverksamhet är meriterande.
god digital vana och kommunicerar väl i skrift och tal på svenska och engelska.

Som person tror vi att du är:
självständig i ditt arbete, initierar och driver aktiviteter och projekt från start till slut
problemlösande och strukturerad
ansvarstagande och har förmåga att leda och motivera andra
relationsskapande, nätverkande och har en god samarbetsförmåga
kreativ i ditt tänkande – du ser möjligheter och nya vägar och vågar ta dig an nya arbetsuppgifter.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.
Om du har frågor om tjänsten eller oss på Chalmers Industriteknik är du välkommen att kontakta gruppchef Johan Bengtsson på 073-855 62 39 eller johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se
Urvalet av kandidater kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu

Ekonomiadministratör

Ekonomiassistent
Läs mer Dec 9
Vill du arbeta med ekonomi och samtidigt vara med och skapa en mer hållbar morgondag?
Koncernen Chalmers industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och nyttiggör forskning. I nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och våra övriga samarbetspartners inom myndighet, akademi och företag så gör vi morgondagen redo för framtiden. Vi förstärker nu vår ekonomiavdelning med en ekonomiadministratör.
Vad erbjuder vi dig?
En roll i en spännande, växande verksamhet med fokus på problemlösningar, där du är med och påverkar morgondagen tillsammans med vår organisation, en innovativ och hållbar miljö med drygt 100 medarbetare. Vi tar tillvara din kompetens, men också din vilja att utvecklas.
Tjänsten är på heltid och du kommer övervägande att jobba med ekonomirelaterade uppgifter, men även med kontorsadministration i mindre omfattning.
Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Löpande bokföring
Projektbokföring
Fakturering
Leverantörsbetalningar
Avstämningar
Uppföljningar
Kontroll av tidrapporter och utläggsrapporter
Support till medarbetarna när det gäller tidrapportering, utläggsrapporter, fakturering m.m.Vem är du?
Du är en person som ser möjligheter, är öppen för förändringar och gärna bidrar med förslag. Du trivs med att arbeta nära dina kollegor och är en riktig teamspelare. Du har ett intresse för digitaliseringsprocesser och gärna tidigare erfarenhet från det.
Du är inte rädd för att hugga i där det behövs. Vi ser gärna att du som person är noggrann, lättlärd, flexibel och strukturerad. Vidare är du prestigelös med en god samarbetsförmåga då du kommer att arbeta i ett litet team med väldigt nära samarbete.
Vi ser gärna att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi och tidigare erfarenhet från en liknande roll som ekonomiadministratör. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Du har goda kunskaper i Office programmen, speciellt Excel. Meriterande att arbetat i affärssystemet Xledger.
Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 januari 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
Har du frågor? Kontakta gärna ekonomichef Anja Haraldsson på tfn 0733-03 50 93.

Ansök nu

HR Business Partner

Personalchef/HR-chef
Läs mer Okt 24
Vi förstärker nu vårt ledningsteam i Göteborg med en HR Business Partner, vars fokus blir att driva, säkerställa och utveckla HR-frågorna tillsammans med vår verksamhet, en innovativ och hållbar miljö med drygt 100 medarbetare.
Rollen
HR-Business Partner ingår i ledningsgruppen för Chalmers Industriteknik med huvudsakligt ansvar för att identifiera, driva, utveckla och implementera frågor inom hela HR området, samt verka som ett strategiskt och operativt stöd till ledning och medarbetare.
För att trivas i rollen tror vi att du är professionell, prestigelös och pragmatisk och vill ta ägandeskap för HR-frågor och dess genomförande, och gör det på ett sätt som låter Chalmers Industriteknik fortsätta vara en attraktiv och hållbar arbetsgivare.
Du kommer driva och säkerställa verktyg, rutiner och processer inom fält som kompetensförsörjning, employer branding och rekrytering, samt stå för arbetsrättslig kompetens. Du kommer ha en självklar roll inom kompetensutveckling, ledarskap samt arbetsmiljö- och jämlikhetsfrågor.
Din profil
Som person vill vi att du visar engagemang, är professionell, pragmatisk och visar en positiv inställning. Du har ett eget driv, ser möjligheter och gillar att tänka nytt. Vi ser att du har erfarenhet av att självständigt driva HR-arbete och arbeta strukturerat med projekt och processer, och har den integritet som erfarenhet ger.
Du har flera års bakgrund inom kvalificerat HR-arbete och en för rollen relevant utbildning på lägst kandidatnivå. Vi ser gärna att du har arbetat konsultativt, kanske som HR-generalist och gärna inom kompetensförsörjning och rekrytering. Du har god erfarenhet kring avtalsskrivning och det arbetsrättsliga regelverket. Erfarenhet av forskningsnära och/eller innovationsdrivna verksamheter är starkt meriterande, liksom erfarenhet av migrationsfrågor.
Som person är du kommunikativ och trivs med att driva HR-frågor i en dynamisk verksamhet som även förhåller sig till myndighetskrav. Med integritet, positivitet och nytänkande bygger du hållbara och värdeskapande relationer med ledare och medarbetare inom koncernen. Arbetet kommer att utföras på svenska och engelska, där du förväntas arbeta obehindrat på båda språken.
Ansökan
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättningen.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i moderna lokaler på Johanneberg Science Park, Göteborg.
Välkommen med din ansökan via Monster så snart som möjligt, dock senast 1 december 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tester och/eller arbetsprov kan förekomma.
Om oss
Koncernen Chalmers industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och nyttiggör forskning. I nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och våra övriga samarbetspartners inom myndighet, akademi och företag så gör vi morgondagen redo för framtiden.

Ansök nu

Projektledare inom materialteknik

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Apr 22
Affärsområdet Materialteknik vid Chalmers Industriteknik växer och har många spännande utvecklingsuppdrag inom området material och tillämpningar av dessa. Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar både svensk och europeisk konkurrenskraft.
Arbetsbeskrivning
Som projektledare inom affärsområde material kommer du att leda och arbeta med såväl stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt som mindre projekt och uppdrag med syfte att utveckla material för tillämpningar som bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle. Arbetet innefattar projektledning, system- och processkartläggningar, problemanalyser, beräkningar, presentationer och rapportskrivande samt underhåll och utveckling av nya kundkontakter både inom industri och akademi.
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen, helst inom materialteknik eller relaterat område samt goda kunskaper inom området. Forskarutbildning är ett plus men inget krav. Du ska ha erfarenhet av att bedrivit FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö. Industriell arbetslivserfarenhet inom området och erfarenhet från konsultverksamhet är önskvärt. Kunskap inom området material, relaterat till elektrifiering såsom t.ex. kunskap inom material för batterier, vätgasapplikationer, bränsleceller, etc. är meriterande.
Du bör som person vara en kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad generalist som uppskattar att självständigt initiera och driva verksamhet, men i samverkan med olika organisationer och övriga personer inom affärsområdet Materialteknik. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.
Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du är en lagspelare som alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.
Vid frågor angående tjänsten kontakta gruppchef Johan Bengtsson: 073-855 62 39 eller johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se. Senaste ansökningsdatum är den 23 maj 2022. Skicka ansökan till johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se
Chalmers Industriteknik
Chalmers Industriteknik är en stiftelse med fokus på innovation för ett hållbart samhälle med ca 100 medarbetare, grundad av Chalmers tekniska högskola. Här genereras ny kunskap och teknologi som tillgängliggörs och överförs till samhälle och näringsliv i direkta samarbeten med behovsägarna inom akademi, myndighet och företag. Vi har särskild expertis inom områdena energi, material, tillämpad AI, design och cirkulär ekonomi.
Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Ansök nu

Projektledare och expert inom cirkulär ekonomi

Civilingenjör, teknisk fysik
Läs mer Apr 22
Affärs- och kompetensområdet Cirkulär Ekonomi på Chalmers Industriteknik rekryterar och söker nu en nyfiken och initiativtagande person som vill hjälpa till i samhällets omställning till en mer cirkulär ekonomi.
Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att initiera, leda och bidra med expertis i projekt som främjar svensk och europeisk konkurrenskraft och resurseffektivitet. Du jobbar med att hjälpa såväl näringsliv som offentlig sektor i deras omställningsarbete från linjära affärsmodeller och arbetssätt till cirkulära. Projekten varierar mellan allt från mindre uppdrag för enskilda verksamheter till större innovations- och forskningsprojekt med parter från näringsliv, akademi och offentlig sektor. Du bidrar i utvecklingen av vårt redan stora kontaktnät och snappar upp och omvandlar samhällets behov till konkreta projekt. En person med nyfikenhet och en stark drivkraft har hos oss stora möjligheter att själv förverkliga sina idéer och drömprojekt inom området. Du bidrar även aktivt i det strategiska utvecklingsarbetet för området och samverkar obehindrat såväl internt inom vår platta organisation som med externa samarbetspartners. Arbetsuppgifter innefattar exempelvis:
Projektledning
Agera expert och utföra egna analyser inom området
Bidra i det strategiska utvecklingsarbetet i gruppen
Sälj- och marknadsföring av våra tjänster och projektresultat
Presentera verksamheten och projektresultat i små och stora sammanhang
Initiering och utveckling av ansökningar om innovations- och forskningsmedel
Sprida lärdomar och resultat i sociala medier etc.

Din profil
Vi söker dig som ser dig som en initiativtagande person och som redan är eller vill utvecklas till en expert inom området cirkulär ekonomi. Du vill gärna bidra med nya idéer och tar själv initiativ för att förvandla dessa från idé till konkret projekt med hög kvalitet i genomförandet. Det är mycket meriterande om du lyckosamt skrivit ansökningar om innovations- och forskningsprojekt eller har erfarenhet av tjänsteförsäljning mot privat och offentlig sektor. Du tycker om att ha mycket på gång och ser fram emot att utveckla såväl ditt eget som verksamhetens kontaktnätverk.
Du har sannolikt din kunskapsbas inom något av områdena vi är särskilt duktiga på, så som logistik, transport, affärsmodeller, industriell symbios, resurseffektivisering, strategiskt hållbarhetsarbete eller liknande. Du gillar samtidigt att utforska nya områden och tycker det är spännande att utveckla och sätta din egen kunskap på prov. Mycket meriterande är en redan uppbyggd kunskapsbas kring hållbarhet och hållbarhetsarbete generellt samt cirkulär ekonomi specifikt.
Du känner dig bekväm i att använda ditt kunnande för att leda och hjälpa andra. Dina sociala färdigheter hjälper dig att samla aktörer för att gemensamt lösa utmaningar och tillsammans bygga nya affärsmöjligheter inom såväl nya som befintliga värdekedjor. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska.
Gruppen du kommer arbeta i kännetecknas av laganda, nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet och lyhördhet, vilket är egenskaper vi värdesätter hos våra anställda. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners, varför det är viktigt att du är en lagspelare och alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt. Samtidigt är du duktig på att arbeta självständigt och tar ansvar för såväl dina egna som gruppens resultat. I din roll blir det mycket viktigt att sätta sig in i och förstå såväl näringslivets, som akademins och den offentliga sektorns drivkrafter och utmaningar för att nå en mer cirkulär ekonomi.
Du har sannolikt en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet eller har disputerat inom relevant område. Vi ser också gärna att du tidigare har arbetet inom exempelvis konsultbolag, forskningsinstitut eller i andra miljöer där du tillhandahållit kunskapsrelaterade tjänster.
Du erbjuds
Tillsvidareanställning.
Din ansökan
Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Johan Bengtsson på johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se. Sista ansökningsdag är den 23 maj 2022. Anställning kan om möjlighet finns påbörjas snarast.
Chalmers Industriteknik
Chalmers Industriteknik är en stiftelse med fokus på innovation för ett hållbart samhälle med ca 100 medarbetare, grundad av Chalmers tekniska högskola. Här genereras ny kunskap och teknologi som tillgängliggörs och överförs till samhälle och näringsliv i direkta samarbeten med behovsägarna inom akademi, myndighet och företag. Vi har särskild expertis inom områdena energi, material, tillämpad AI, design och cirkulär ekonomi.
Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Ansök nu

Projektledare inom datadriven innovation

Dataingenjör
Läs mer Mar 31
Brinner du för hållbarhet och innovation? Bli en av våra medarbetare på Chalmers Industriteknik!
Arbetsbeskrivning
Vi behöver dig som vill arbeta med datadriven innovation till vår enhet inom Innovation- och Projektledning. Du kommer hos oss arbeta med olika typer av frågeställningar kring datadriven innovation, bland annat kring rättsliga aspekter om hur man får använda datamängder för nya innovationer. Ofta uppkommer dessa frågeställningar i samband med utveckling av nya lösningar.
Rollen innebär deltagande i och till viss del också projektledning (delprojektledning) av samverkansprojekt mellan akademi och industri av varierande storlek inom olika teknikområden som innefattar datadriven innovation. Projekten kan vara både nationella och internationella samt finansierade av både privata och offentliga aktörer. Du kommer även arbeta med frågeställningar, t.ex. i relation till GDPR, som rör vår egen verksamhet.
Din profil
Vi letar efter dig som har erfarenhet av datadriven innovation och tidigare har arbetat med frågeställningar som rör hur och när man kan/får använda datamängder för nya innovationer. Du behöver ha bra kännedom om den svenska lagstiftningen men även om EUs direktiv på området. Det är extra meriterande om du sen tidigare även arbetat med utveckling av affärsmodeller som rör kommersialisering av lösningar som är framtagna via datadriven innovation. Du kan antingen ha en teknisk eller en juridisk bakgrund, men det är viktigt att du har arbetat med implementering av nya, datadrivna lösningar sen tidigare.
Vi tror att du som person är kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad. Du behöver både kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att samarbeta med personer både internt inom organisationen och externt. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.
Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att du är van att leverera i tid och arbeta med deadlines. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Du kommer att arbeta nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.
Vi erbjuder dig
En roll i en spännande, växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.
Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Camilla Johansson: camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se eller 070-525 31 81.
Om Chalmers Industriteknik
Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och hjälper till att få ut forskningsresultat i samhället. Varje dag.
Vi har drygt 100 medarbetare, hälften med doktorsexamen, och omsätter årligen omkring 130 MSEK. Vi jobbar brett med innovationsledning och besitter djup teknisk kompetens inom organisationen samt i vårt gedigna nätverk av samarbetspartners.
Ansökan
Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Camilla Johansson: camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se
Sista ansökningsdag är den 15 april 2022.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Projektledare inom materialteknik

Civilingenjör, forskning/utveckling, kemi
Läs mer Jun 28
Affärsområdet Materialteknik vid Chalmers Industriteknik växer och har många spännande utvecklingsuppdrag inom området material och tillämpningar av dessa. Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att leda, koordinera och arbeta i projekt som främjar både svensk och europeisk konkurrenskraft.
Arbetsbeskrivning
Som projektledare inom affärsområde material kommer du att leda och arbeta med såväl stora nationella och internationella forsknings- och utvecklingsprojekt som mindre projekt och uppdrag med syfte att utveckla material för tillämpningar som bidrar till ett mer resurseffektivt samhälle. Arbetet innefattar projektledning, system- och processkartläggningar, problemanalyser, beräkningar, presentationer och rapportskrivande samt underhåll och utveckling av nya kundkontakter både inom industri och akademi.
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen, helst inom materialteknik eller relaterat område samt goda kunskaper inom området. Forskarutbildning är ett plus men inget krav. Du ska ha erfarenhet av att bedrivit FoU-projekt inom relevant område, gärna i en internationell miljö. Erfarenhet av att delta i EU-projekt är meriterande. Industriell arbetslivserfarenhet inom området är ett krav och erfarenhet från konsultverksamhet är önskvärt.
Du bör som person vara en kreativ, teknikkunnig och affärsorienterad generalist som uppskattar att självständigt initiera och driva verksamhet, men i samverkan med olika organisationer och övriga personer inom affärsområdet Materialteknik. Att kunna bygga starka relationer och nätverk är således en viktig förmåga.
Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du är en lagspelare som alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.
Vid frågor angående tjänsten kontakta gruppchef Johan Bengtsson: 073-855 62 39 eller johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se. Urvalet av kandidater kommer ske löpande. Skicka ansökan till johan.bengtsson@chalmersindustriteknik.se
Chalmers Industriteknik är en stiftelse grundad av Chalmers tekniska högskola med ca 110 MSEK i årlig omsättning och 100 anställda varav ungefär hälften med forskarutbildning.
Chalmers Industriteknik erbjuder akademisk spetskompetens i konsultformat inom områdena energi, material, digitalisering, design, cirkulär ekonomi samt innovation- och projektledning. Våra kunskapssäkrade och kunskapsförädlande tjänster ingår som stöd i industriella utvecklingsprocesser och representerar det unika kunnandet inom Chalmers.

Ansök nu

Projektledare och expert inom cirkulär ekonomi

Civilingenjör, forskning/utveckling, kemi
Läs mer Maj 12
Affärs- och kompetensområdet Cirkulär Ekonomi på Chalmers Industriteknik rekryterar och söker nu minst en nyfiken och initiativtagande person som vill hjälpa till i samhällets omställning till en mer cirkulär ekonomi.
Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll genom att initiera, leda och bidra med expertis i projekt som främjar svensk och europeisk konkurrenskraft och resurseffektivitet. Du jobbar med att hjälpa såväl näringsliv som offentlig sektor i deras omställningsarbete från linjära affärsmodeller och arbetssätt till cirkulära. Projekten varierar mellan allt från mindre uppdrag för enskilda verksamheter till större innovations- och forskningsprojekt med parter från näringsliv, akademi och offentlig sektor. Du bidrar i utvecklingen av vårt redan stora kontaktnät och snappar upp och omvandlar samhällets behov till konkreta projekt. En person med nyfikenhet och en stark drivkraft har hos oss stora möjligheter att själv förverkliga sina idéer och drömprojekt inom området. Du bidrar även aktivt i det strategiska utvecklingsarbetet för området och samverkar obehindrat såväl internt inom vår platta organisation som med externa samarbetspartners. Arbetsuppgifter innefattar exempelvis:
Projektledning
Agera expert och utföra egna analyser inom området
Bidra i det strategiska utvecklingsarbetet i gruppen
Sälj- och marknadsföring av våra tjänster och projektresultat
Presentera verksamheten och projektresultat i små och stora sammanhang
Initiering och utveckling av ansökningar om innovations- och forskningsmedel
Sprida lärdomar och resultat i sociala medier etc.

Din profil
Vi söker dig som ser dig som en initiativtagande person och som redan är eller vill utvecklas till en expert inom området cirkulär ekonomi. Du vill gärna bidra med nya idéer och tar själv initiativ för att förvandla dessa från idé till konkret projekt med hög kvalitet i genomförandet. Det är mycket meriterande om du lyckosamt skrivit ansökningar om innovations- och forskningsprojekt eller har erfarenhet av tjänsteförsäljning mot privat och offentlig sektor. Du tycker om att ha mycket på gång och ser fram emot att utveckla såväl ditt eget som verksamhetens kontaktnätverk.
Du har sannolikt din kunskapsbas inom något av områdena vi är särskilt duktiga på, så som logistik, transport, affärsmodeller, industriell symbios, resurseffektivisering, strategiskt hållbarhetsarbete eller liknande. Du gillar samtidigt att utforska nya områden och tycker det är spännande att utveckla och sätta din egen kunskap på prov. Mycket meriterande är en redan uppbyggd kunskapsbas kring hållbarhet och hållbarhetsarbete generellt samt cirkulär ekonomi specifikt.
Du känner dig bekväm i att använda ditt kunnande för att leda och hjälpa andra. Dina sociala färdigheter hjälper dig att samla aktörer för att gemensamt lösa utmaningar och tillsammans bygga nya affärsmöjligheter inom såväl nya som befintliga värdekedjor. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska.
Gruppen du kommer arbeta i kännetecknas av laganda, nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet och lyhördhet, vilket är egenskaper vi värdesätter hos våra anställda. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners, varför det är viktigt att du är en lagspelare och alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt. Samtidigt är du duktig på att arbeta självständigt och tar ansvar för såväl dina egna som gruppens resultat. I din roll blir det mycket viktigt att sätta sig in i och förstå såväl näringslivets, som akademins och den offentliga sektorns drivkrafter och utmaningar för att nå en mer cirkulär ekonomi.
Du har sannolikt en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet eller har disputerat inom relevant område. Vi ser också gärna att du tidigare har arbetet inom exempelvis konsultbolag, forskningsinstitut eller i andra miljöer där du tillhandahållit kunskapsrelaterade tjänster.
Du erbjuds
Tillsvidareanställning.
Din ansökan
Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till gruppchef Klas Cullbrand på klas.cullbrand@chalmersindustriteknik.se. Urval och intervjuer sker löpande och anställning kan om möjlighet finns påbörjas snarast.
Chalmers Industriteknik
Chalmers Industriteknik är en stiftelse med fokus på innovation för ett hållbart samhälle med ca 100 medarbetare, grundad av Chalmers tekniska högskola. Här genereras ny kunskap och teknologi som tillgängliggörs och överförs till samhälle och näringsliv i direkta samarbeten med behovsägarna inom akademi, myndighet och företag. Vi har särskild expertis inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi.
Vi gör morgondagen redo för framtiden.

Ansök nu

Data scientist

Dataingenjör
Läs mer Apr 6
To accelerate our business value realization from data science and to continue building Machine Learning/Deep Learning and Artificial Intelligence capabilities, we are looking for an data scientist with an edge in DevOps and SW development.
About the job
Chalmers Industriteknik is a business that offers academic high-end skills in a consulting format within the business areas energy, material, digitalization, design and circular economy. We have 3 specialized subsidiaries within design and energy management. We are around a 100 people who are passionate about creating high-end technological solutions to challenges facing society today. We are working to get tomorrow ready for the future and would like you to join us on the journey.
As member of the digitalization group at Chalmers Industriteknik, you will be part of a highly prioritized, fast growing focus area within Chalmers Industriteknik tasked with helping industry take advantage of the advantages AI and Machine Learning offers. Every day is different, and we work with clients ranging from start-ups to global companies.
What you need to thrive here
You have a genuine interest in helping society, a structured approach towards data mining, a deep understanding of appropriate analytical algorithms and models and broad experience in leveraging relevant tools and methods. We expect you to have good knowledge in programming languages or high-level scripting such as Python and R and an interest and even better experience in automation.
You will be part of and contribute to building a strong team in a creative environment in combination with genuine interest in solving complex business challenges and a structured approach to apply innovative analytics tools and technologies together with your team.
Who you might be?
You are problem solver with a strong interest in innovation and have a real can-do attitude.
You are comfortable communicating the result of your work and enjoy a collaborative work environment.
We appreciate people who are not afraid to dig in and get their hands dirty, sometimes literally.
Swedish language skills are highly encouraged
We would especially encourage female applicants
A PhD within a relevant field is a merit

What we would hope you know
Computer science/engineering fundamentals
ML/Deep Learning toolkit, supervised and unsupervised learning
Statistical modelling and optimization
Programming (Python, R, Scala or Java)
Data visualization and storytelling
Agile development methodology

What would be great if you also have
Computer perception technologies (vision, speech and text)
Deep learning technologies/frameworks such as TensorFlow, Keras, PyTorch
Reinforcement learning
Web technologies, micro-services and API developmen

What you may have worked with previously
You have some experience from roles such as ML Engineer, Data Scientist, DevOps Engineer or SW backend developer. You have a master/PHD degree in mathematics/statistics, applied physics or computer science
Why work at Chalmers Industriteknik
You will be part of solving challenges that face society today. This is not just empty talk; we live like we learn, and sustainability is very important in our day-to-day business. The learning potential is endless. You will work on a wide range of projects from helping start-ups succeed in their AI ventures to strengthening AI readiness in Sweden and EU. The digitalization group is still young, and you will have a great influence in shaping your own workplace.
If you are interested to know more please contact Director of Digitalization Bern Ketzler at bernd.ketzler@chalmersindustriteknik.se or 073-142 08 09
Please note we have chosen a recruitment media and are not interested in hearing from agencies or buying job-advertisements.
The position is based in Gothenburg, Sweden. EU-work authorization is required, and no relocation is offered.

Ansök nu

Gruppchef Digitalisering

Utvecklingschef
Läs mer Mar 31
Söker du efter en roll där du leder ett team som jobbar med framkanten av digitalisering i AI och Machine Learning. Har du ett intresse i samhällsfrågor och hållbarhet? Vill du jobba i gränslandet mellan akademi och industri? Då är tjänsten som Gruppchef för Digitaliseringsgruppen perfekt för dig. Vi söker nu en erfaren gruppchef som vill vara med att vidareutveckla vår snabbväxande digitaliseringsgrupp. Här får du möjlighet att jobba med att hjälpa företag att ta till sig den senaste tekniken inom AI och Machine Learning.
Om företaget
Inom Chalmers Industriteknik jobbar ca 100 medarbetare i små och stora utvecklings-, innovations- och samverkansprojekt för en bättre framtid. De flesta har en teknisk bakgrund och våra uppdrag finns framförallt inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi. Utan våra medarbetares sammanlagda kompetens, personliga egenskaper och stora engagemang är vi ingenting. Hos oss finns därför stora möjligheter att utvecklas och själv påverka arbetet.
Vi erbjuder alternativa karriärvägar i form av olika specialisttjänster. Kontinuerlig kompetensutveckling är viktig både för den enskilde medarbetare och för organisationen som helhet.
Vi jobbar aktivt för en god arbetsmiljö, fri från trakasserier, kränkningar och särbehandling.
Arbetsuppgifter
I din roll som Gruppchef för digitaliseringsgruppen ansvarar du för ett team som driver utvecklingsprojek för företag som vill vidareutveckla deras digitaliseringserbjudande. Det är projekt i många olika branscher och företag. Nyfikenhet är en viktig del av rollen och viljan att snabbt sätta sig in företags utmaningar, både på praktisk och strategisk nivå. Rollen har du personal och budgetansvar för din grupp. Gruppen är mitt inne i en spännande fas där vi jobbar med många projekt i bland annat AI i skogsnäringen, återvinning av mobiltelefoner till stora EU-projekt.
Ditt fokus ligger i att skapa en bra kultur och trivsel i teamet så att gruppen kan fortsätta att utvecklas i sitt arbete. Som Gruppchef har du möjlighet att påverka arbetet med utvecklingen och bli en del av själva förändringen. En viktig del av ansvaret är att driva försäljningsprocesser och tillsammans med teamet bygga kundrelationer, skapa kundvärde och leverera lösningar. En betydande del av gruppens verksamhet handlar om kollaborativa flerpartsprojekt, så det är viktigt att du också har förståelse för projektfinansiering med parter från bland annat näringslivet, myndigheter och universitet.
Formella krav
10-15 års erfarenhet inom teknologiföretag eller konsultverksamhet
Intresse och praktisk erfarenhet för agil arbetsmetodik
Coachande och reflekterande ledarskapsstil
Svenska och engelska i tal och skrift
Erfarenhet av personal och budgetansvar (krav)
Akademisk examen eller Ph.D. (meriterande)

Vi ser att du månar om en sund prestationskultur och att teamen är välmående. För att lyckas i rollen krävs ett genuint intresse av att coacha medarbetare samt att kunna se och fokusera på de övergripande målen. I dina tidigare roller har du visat bra leveransförmåga och resultat. Du förstår vikten av ett gott ledarskap. Du är smidig i relationer och har lätt för att samarbeta.

Ansök nu

Experienced data scientist

Dataingenjör
Läs mer Mar 12
To accelerate our business value realization from data science and to continue building Machine Learning/Deep Learning and Artificial Intelligence capabilities, we are looking for an experienced data scientist with an edge in DevOps and SW development.
About the job
Chalmers Industriteknik is a business that offers academic high-end skills in a consulting format within the business areas energy, material, digitalization, design and circular economy. We have 3 specialized subsidiaries within design and energy management. We are around a 100 people who are passionate about creating high-end technological solutions to challenges facing society today. We are working to get tomorrow ready for the future and would like you to join us on the journey.
As member of the digitalization group at Chalmers Industriteknik, you will be part of a highly prioritized, fast growing focus area within Chalmers Industriteknik tasked with helping industry take advantage of the advantages AI and Machine Learning offers. Every day is different, and we work with clients ranging from start-ups to global companies.
What you need to thrive here
You have a genuine interest in helping society, a structured approach towards data mining, a deep understanding of appropriate analytical algorithms and models and broad experience in leveraging relevant tools and methods. We expect you to have good knowledge in programming languages or high-level scripting such as Python and R and an interest and even better experience in automation.
You will be part of and contribute to building a strong team in a creative environment in combination with genuine interest in solving complex business challenges and a structured approach to apply innovative analytics tools and technologies together with your team.
Who you might be?
You are problem solver with a strong interest in innovation and have a real can-do attitude.
You are comfortable communicating the result of your work and enjoy a collaborative work environment.
We would especially encourage female applicants
A PhD within a relevant field is a merit

What we would hope you know
Computer science/engineering fundamentals
ML/Deep Learning toolkit, supervised and unsupervised learning
Statistical modelling and optimization
Programming (Python, R, Scala or Java)
Data visualization and storytelling
Agile development methodology

What would be great if you also have
Computer perception technologies (vision, speech and text)
Deep learning technologies/frameworks such as TensorFlow, Keras, PyTorch
Reinforcement learning
Web technologies, micro-services and API development

What you may have worked with previously
You have +4 years of experience from roles such as ML Engineer, Data Scientist, DevOps Engineer or SW backend developer. You have a master/PHD degree in mathematics/statistics, applied physics or computer science
Why work at Chalmers Industriteknik
You will be part of solving challenges that face society today. This is not just empty talk; we live like we learn and sustainability is very important in our day-to-day business. The learning potential is endless. You will work on a wide range of projects from helping start-ups succeed in their AI ventures to strengthening AI readiness in Sweden and EU. The digitalization group is still young, and you will have a great influence in shaping your own workplace.
If you are interested to know more please contact Director of Digitalization Nils Wirell at nils.wirell@chalmersindustriteknik.se or 0708 88 68 93.
Please note we have chosen a recruitment media and are not interested in hearing from agencies or buying job-advertisements.
The position is based in Gothenburg, Sweden. EU-work authorization is required, and no relocation is offered. Swedish language skills are highly encouraged.

Ansök nu

Data scientist

Dataingenjör
Läs mer Mar 12
To accelerate our business value realization from data science and to continue building Machine Learning/Deep Learning and Artificial Intelligence capabilities, we are looking for an data scientist with an edge in DevOps and SW development.
About the job
Chalmers Industriteknik is a business that offers academic high-end skills in a consulting format within the business areas energy, material, digitalization, design and circular economy. We have 3 specialized subsidiaries within design and energy management. We are around a 100 people who are passionate about creating high-end technological solutions to challenges facing society today. We are working to get tomorrow ready for the future and would like you to join us on the journey.
As member of the digitalization group at Chalmers Industriteknik, you will be part of a highly prioritized, fast growing focus area within Chalmers Industriteknik tasked with helping industry take advantage of the advantages AI and Machine Learning offers. Every day is different, and we work with clients ranging from start-ups to global companies.
What you need to thrive here
You have a genuine interest in helping society, a structured approach towards data mining, a deep understanding of appropriate analytical algorithms and models and broad experience in leveraging relevant tools and methods. We expect you to have good knowledge in programming languages or high-level scripting such as Python and R and an interest and even better experience in automation.
You will be part of and contribute to building a strong team in a creative environment in combination with genuine interest in solving complex business challenges and a structured approach to apply innovative analytics tools and technologies together with your team.
Who you might be?
You are problem solver with a strong interest in innovation and have a real can-do attitude.
You are comfortable communicating the result of your work and enjoy a collaborative work environment.
We appreciate people who are not afraid to dig in and get their hands dirty, sometimes literally.
Swedish language skills are highly encouraged
We would especially encourage female applicants
A PhD within a relevant field is a merit

What we would hope you know
Computer science/engineering fundamentals
ML/Deep Learning toolkit, supervised and unsupervised learning
Statistical modelling and optimization
Programming (Python, R, Scala or Java)
Data visualization and storytelling
Agile development methodology

What would be great if you also have
Computer perception technologies (vision, speech and text)
Deep learning technologies/frameworks such as TensorFlow, Keras, PyTorch
Reinforcement learning
Web technologies, micro-services and API developmen

What you may have worked with previously
You have some experience from roles such as ML Engineer, Data Scientist, DevOps Engineer or SW backend developer. You have a master/PHD degree in mathematics/statistics, applied physics or computer science
Why work at Chalmers Industriteknik
You will be part of solving challenges that face society today. This is not just empty talk; we live like we learn, and sustainability is very important in our day-to-day business. The learning potential is endless. You will work on a wide range of projects from helping start-ups succeed in their AI ventures to strengthening AI readiness in Sweden and EU. The digitalization group is still young, and you will have a great influence in shaping your own workplace.
If you are interested to know more please contact Director of Digitalization Nils Wirell at nils.wirell@chalmersindustriteknik.se or 0708 88 68 93.
Please note we have chosen a recruitment media and are not interested in hearing from agencies or buying job-advertisements.
The position is based in Gothenburg, Sweden. EU-work authorization is required, and no relocation is offered.

Ansök nu

Affärsutvecklare och projektledare till Big Science Sweden

Affärsutvecklare
Läs mer Dec 11
Big Science Sweden arbetar för att stärka Sveriges deltagande i teknikutveckling och affärer relaterat till stora forskningsanläggningar, till exempel CERN, fusionsreaktorn ITER, neutronkällan ESS och teleskopen vid ESO. Vid anläggningarna görs stora investeringar och de kräver ofta ny och bättre teknik för att möjliggöra vetenskapliga framsteg. Big Science Sweden ska se till att svenska företag, institut och universitet bidrar till utvecklingen av anläggningarna där Sverige är medlem och får del av affärer och innovation.


Om tjänsten
Chalmers Industriteknik (CIT) leder tillsammans med Chalmers tekniska högskola verksamheten i Big Science Sweden i Västsverige. Vi söker nu en affärsutvecklare och projektledare som i första hand ska arbeta med Big Science Sweden, men även med andra uppdrag som kan komma i fråga vid CIT. En viktig del i arbetet är att skapa nätverk mellan företag, akademi, institut och forskningsanläggningar. Vi arrangerar olika mötesplatser och ser till att varaktiga relationer skapas. I arbetet ingår att identifiera lämpliga företag och kompetenser inom universitet och institut som matchar forskningsanläggningarnas behov av teknik, komponenter och system, samt att bygga samarbeten och hjälpa företagen att göra affärer och vinna upphandlingar. Vi arbetar tillsammans med våra kollegor i Big Science Sweden runt om i hela Sverige. Vi är ett härligt team som har kompletterande roller och färdigheter. Läs mer om Big Science Sweden på www.bigsciencesweden.se.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs ett stort teknikintresse, en gedigen teknisk utbildning på universitetsnivå och några års arbetslivserfarenhet, gärna från näringslivet. Du bör ha lätt för att knyta nya kontakter, kunna skapa förtroende och bygga goda relationer. Du tar egna initiativ och du kan arbeta självständigt mot mål i ett team. Det är viktigt att ha en praktisk/organisatorisk förmåga och att kunna leverera på ett professionellt sätt.


Krav:
Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna inom ett område som är relevant för stora forskningsanläggningar
Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
Mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga samt sociala färdigheter
Ett självgående och initiativtagande arbetssätt
Kan resa inom Sverige och internationelltMeriterande:
Doktorsexamen eller motsvarande är starkt meriterande
Kännedom om Sveriges forsknings- och innovationssystem och dess aktörer
Erfarenhet inom ICT, mjuk- och hårdvara, elektronik och kraftelektronik
Erfarenhet av affärsutveckling och kundrelationer, gärna samarbeten och affärer mellan företag
Erfarenhet av upphandling, kontrakt och avtal
Erfarenhet från arbete vid eller med större forskningsanläggningar
Medborgarskap som möjliggör besök vid säkerhetsklassade forskningsanläggningar
B-körkortTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg.


Om oss
Chalmers Industriteknik är en stiftelse - grundad av Chalmers tekniska högskola - med ca 110 MSEK i årlig omsättning och ca 100 anställda, varav hälften har en doktorsexamen. Vi erbjuder akademisk spetskompetens i konsultformat inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi. Vi nyttiggör svensk forskning genom att tillgängliggöra akademisk spetskompetens och universitetsresurser i forsknings- och innovationsaktiviteter i samverkan med företag och myndigheter. Chalmers Industriteknik kan därför på sikt även erbjuda möjligheter till fler intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling.

Ansök nu

Senior Research Engineer - Advanced Receiver Systems

Civilingenjör, el-tele
Läs mer Nov 20
Job description
The position will primarily act as the technical liaison and project engineer for projects Stiftelsen Chalmers Industriteknik is involved in with the Onsala Space Observatory (OSO). The main focus will be working on the Square Kilometer Array Telescope (SKA) single pixel receiver (digitiser) and band 1 feed projects involving the Onsala Space Observatory and other organizations. In her/his role the position will keep informed of and provide technical and project expert advice on the SKA projects the OSO is involved in, as well as attend and when needed arrange meetings and report progress. The position will also take an active role in developing digital processing expertise and systems at the OSO, involving digital backends, RFI signal monitoring and wideband signal processing, and is expected to propose, lead and supervise projects in this area. The appointed person will also contribute to parallel developments at the Observatory related to deploying ultra-wide band and multi-band receivers and digital systems, and provide supervision and expertise in the development, construction and testing of hardware, firmware and software.


Position summary: The position is a full-time temporary employment between 1 Feb 2021 and 1 Feb 2022.


Qualifications
To fil the position the successful candidate must have the following qualifications and experience:
- A higher degree (Masters or PhD) in Electronics, Electrical Engineering, Radio Communications or similar.
- Knowledge and extensive experience in managing projects and developing instruments for centimetre wavelength radio-astronomy telescopes.
- Demonstrated experience with all phases of the development life-cycle, including concept, preliminary and detailed design, as well as testing, systems integration and acceptance.
- Solid interpersonal skills and will have worked with and managed international development teams working on multi-national collaborative projects.
- At least 20 years of knowledge of and experience with developing radio-astronomy sub-systems such antennas, wide-band single pixel feeds, phased array feeds, low noise amplifiers, downconverters, RF over fibre and digital links, signal conditioning systems, and analog to digital converters, as well as digital signal processing, beamforming, and back-end data collection and real-time observing control systems and software. Preference will be given to those with experience working on the SKA project.
- Good verbal and written communication skills in English including the ability to write technical reports and other documents to a high standard.


Stiftelsen Chalmers Industriteknik (CIT) is an independent organization with the mission to develop, make available and apply research results and technology to strengthen innovation capacity and competitiveness. CIT acts in collaboration projects and center formations with universities, business, institutes, and other actors, both in Sweden and internationally.


Hiring Manager: Paul Häyhänen, 072-3963303, paul.hayhanen@chalmersindustriteknik.se Applications shall be sent via email to the hiring manager. Last day for applications is 30 November 2020.

Ansök nu