Rädda Barnens Riksförbund jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Rädda Barnens Riksförbund i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Verksamhetsutvecklare

Organisationsutvecklare
Läs mer Nov 16
OM UPPDRAGET
Region Väst är en av fyra regioner i Rädda Barnens Sverigeprogram och omfattar Örebro, Värmland, Västra Götalands och Hallands län. I regionen arbetar ca 40 medarbetare på våra arbetsplatser i Karlstad, Vänersborg, Göteborg, Borås, Ljungskile (Uddevalla kommun) och Spenshult (Halmstad kommun). Vår medlemsrörelse finns i alla län och det ideella arbetet leds av styrelser i lokalföreningar och distrikt. Vi arbetar med Rädda Barnens tre prioriterade områden; Barn i migration, Barn utsatta för våld och Barn som lever i socioekonomisk utsatthet.

I uppdraget ingår att stärka medlemsrörelsens kapacitet att göra direkta insatser för barn lokalt, samt påverkansarbete i frågor som rör Rädda Barnens prioriterade målgrupper. Våra verksamhetsutvecklare ger även stöd i att mobilisera lokala resurser i form av frivilliga krafter, finansiering av verksamhet samt samverkan med lokala aktörer. Dessutom ingår att ge utbildning och stöd genom att anordna och genomföra Rädda Barnens medlemsutbildningar. Att skriva projektansökningar och arbeta med extern finansiering är en del av alla anställdas uppdrag och du kommer att ha ett nära samarbete med övriga verksamhetsutvecklare och andra kollegor i Region Väst. Arbetet sker målstyrt och inom ramen för tjänsten förekommer kvälls- och helgarbete

VEM SÖKER VI?
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som ska arbeta med föreningsutveckling och resursmobilisering tillsammans med Rädda Barnens lokalföreningar framför allt i Södra Älvsborgs distrikt, Bohusläns distrikt och Hallands län.

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker uppdraget har följande erfarenheter:

- Högskoleexamen som samhällsvetare, beteendevetare, pedagog, socionom eller motsvarande kompetens/erfarenhet.

- Erfarenhet och stort intresse av att arbeta processledande, stödjande, engagemangshöjande och kapacitetsstärkande

- Erfarenhet av anställning eller frivilligt engagemang i civilsamhället/ideella föreningar

- Erfarenhet av projektfinansiering

- God administrativ och analytisk förmåga

- Stort intresse av och/eller kunskaper om barnkonventionens innehåll och tillämpning

- Goda kunskaper i svenska (tal och skrift)

- Mycket god förmåga att hantera Officepaketet

- Körkort

Meriterande är följande erfarenheter

- Vana av att jobba i sammanhang med mycket samarbete och kommunikation

- Erfarenhet av att arbeta med rättighetsfokus, mångfaldsarbete och normkritik

- Erfarenhet av framgångsrikt arbete med att bygga partnerskap och finansiering tillsammans med olika organisationer, företag och offentlig sektor.

- Kunskap om och erfarenhet av att arbeta inom något av Rädda Barnens nationellt prioriterade områden - barn i socioekonomisk utsatthet, barn i migration samt barn som utsätts för våld.

Personliga egenskaper som vi ser är viktiga för att lyckas i rollen är att du vill utveckla dig själv och andra, har god samarbetsförmåga och tar personligt ansvar för att leverera resultat. Du behöver vara flexibel, lyhörd samt ha förmåga att planera din tid eftersom vi jobbar i komplexa sammanhang där många olika aktörer är inblandade. I rollen ingår också att stå för barnets rättigheter och utmana när det behövs.

Alla medarbetare inom Rädda Barnen förväntas självklart efterleva våra värderingar. (https://www.raddabarnen.se/globalassets/dokument/om-oss/riktlinjer-och-policys/vad-betyder-vara-varderingar-201201-1.pdf)

LÅTER DET INTRESSANT?
Rollen är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. HÄR (https://www.raddabarnen.se/globalassets/dokument/om-oss/riktlinjer-och-policys/info-om-villkor-210127.pdf) hittar du information om våra anställningsvillkor.
Vid frågor om rollen kontakta gärna rekryterande chef Sara Azzazi sara.azzazi@rb.se
Vi ser fram emot att ta del av din ansökan senast 20221127.
Då vi har en anonymiserad rekryteringsprocess ber vi dig att inte ange personliga uppgifter när du svarar på eventuella urvalsfrågor och vi använder endast CV och inte personligt brev i ansökan.

Rädda Barnen strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar självklart alla sökande. I samband med ansökan ber vi dig att ladda upp ditt CV, notera att vi inte använder personligt brev i samband med ansökan. Vi är noga med att vara en säker arbetsplats för barn och vuxna och ber om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning. Alla medarbetare förväntas följa våra viktiga riktlinjer som handlar om trygghet och säkerhet för alla, samt våra värderingar och etiska riktlinjer. Läs mer om dessa viktiga riktlinjer (https://www.raddabarnen.se/om-oss/vara-varderingar/policies-och-riktlinjer/)

Ansök nu

Psykolog/Psykoterapeut Centrum för stöd och behandling i Göteborg

Barnpsykolog
Läs mer Nov 24
OM UPPDRAGET

Letar du efter ett psykolog- eller psykoterapeutvikariat som är något utöver det vanliga? Vill du med utgångspunkt i psykologisk kunskap och erfarenhet göra skillnad för barn varje dag? Vid Rädda Barnens Centrum för Stöd och Behandling i Göteborg så finns just nu ett spännande vikariat att söka.

Uppdraget innebär att du med en tjänst som vilar på två ben å ena sidan bedriver påverkansarbete, kunskapsspridning och metodutveckling ca 50 procent av din arbetstid och att du träffar barn och familjer i Rädda Barnens kliniska verksamhet resterande 50 procent. Det kliniska arbetet riktar sig framförallt mot traumatiserade barn och ungdomar som är i behov av bedömning, stöd och psykologisk behandling. Du ingår i ett behandlingsteam som leds av en verksamhetschef men arbetar även tillsammans med övriga medarbetare på Rädda Barnen regionalt och nationellt för att stärka rättigheterna för de mest utsatta barnen i samhället.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Ge stöd- och behandlingsinsatser till utsatta och traumatiserade barn, ungdomar och deras familjer. Du samverkar med andra aktörer såsom socialtjänst, frivilligorganisationer och barnpsykiatri. I rollen ingår också att kartlägga, inhämta och utveckla stöd- och behandlingsmetoder. Det är viktigt att du är intresserad av att hålla dig uppdaterad på aktuellt forskningsläge. Just nu utvecklar vi även vår digitala kapacitet och våra digitala verktyg. Du medverkar inom kommunikation, påverkansarbete och opinionsbildning relaterat till Rädda Barnens prioriterade målgrupper. Du arbetar med förvaltning och spridning av fördjupad kunskap via föreläsningar och workshops i olika forum. I dina arbetsuppgifter ingår dessutom att ge stöd till allmänheten via vår telefonrådgivning samt ge konsultation till anställda och ideellt aktiva inom Rädda Barnen som arbetar med direktstöd.

VEM SÖKER VI?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du som söker har följande kvalifikationer:

- Relevant högskoleexamen som psykolog alternativt psykoterapeut med annan grundutbildning
- Erfarenhet av och intresse för psykologiskt behandlingsarbete med barn och unga
- Utåtriktad med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
- God samarbetsförmåga och vilja att utveckla dig själv och andra
- Vilja att arbeta i projekt och med utvecklingsfrågor
- Intresse för att arbeta med samverkan som ett viktigt verktyg
- God orientering i svenskt samhällsliv och barnrättsfrågor


Det är meriterande om du har vidareutbildning i behandlingsmetodik för traumatiserade barn såsom TF-KBT, EMDR, CPP.

Meriterande är också om du har erfarenhet av att arbeta med opinionsbildning och påverkansarbete.

Alla medarbetare inom Rädda Barnen förväntas självklart efterleva våra värderingar. (https://www.raddabarnen.se/om-oss/vara-varderingar/)

LÅTER DET INTRESSANT?

Rollen är ett 12 månaders vikariat med placering på vårt kontor i Göteborg. Under nuvarande pandemi arbetar vi digitalt hemifrån när så är möjligt. Vid frågor om rollen kontakta gärna rekryterande chef Sofia Bidö. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan senast söndag 5 december. Rädda Barnen strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar självklart alla sökande.

Vi är noga med att vara en säker arbetsplats för barn och vuxna och ber om utdrag ur belastningsregistret i samband med anställning. Alla medarbetare förväntas följa våra viktiga riktlinjer som handlar om trygghet och säkerhet för alla, samt våra värderingar och etiska riktlinjer. Läs mer om dessa riktlinjer (https://www.raddabarnen.se/om-oss/vara-varderingar/policies-och-riktlinjer/)

Ansök nu