Kooperativa Förskolan Liljan Ekonomisk Fören jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Kooperativa Förskolan Liljan Ekonomisk Fören i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Barnskötare till föräldrakooperativ i Majorna

Barnskötare
Läs mer Feb 12
Förskolan Liljan är ett föräldrakooperativ beläget på en härlig innergård i Kungsladugård. Förskolan startade 1993 och har väl inarbetade rutiner och en stabil ekonomi. Barngruppen består av 16 barn i åldrarna 1-5 år. Pedagogerna arbetar för en trygg och lärande miljö genom att vara närvarande, medforskande och nyfikna på barnens lärprocesser.
Nu söker vi en barnskötare på 80 % som vill bidra till att ge barnen en vardag full av spännande utmaningar, glädje och trygghet.
Vi erbjuder dig fria pedagogiska måltider, arbetskläder (ytterkläder), kontinuerlig kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, skobidrag, ett tätt sammansvetsat och stöttande arbetslag.
Arbetsuppgifter
Genom systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk dokumentation utvecklar vi vår verksamhet som ska inspirera till lärande och ge barnen utrymme att utveckla sin identitet och sina förmågor. Som barnskötare ansvarar du tillsammans med förskollärare och övriga kollegor för att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet. Det finns goda möjligheter att driva det pedagogiska arbetet i frågor som själv engagerar. Varje ny termin startar upp med en planeringsdag, i mitten på terminen har pedagogerna studiedag och i slutet på terminen utvärderas det pedagogiska arbetet under en utvärderingsdag. Varje onsdag har pedagogerna schemalagd enskild planeringstid samt gemensamt planeringsmöte varje onsdag eftermiddag.
Måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar arbetar tre pedagoger i barngruppen och på onsdagar, som är en dag för planering är fulltaliga arbetslaget på fyra pedagoger på plats, en barnskötare, en teaterpedagog, en förskollärare samt en rektor med kombinerat förskolläraruppdrag.
På Liljan värdesätter vi utomhusvistelse och det finns stor möjlighet till arbete utomhus, både på förmiddag och eftermiddag. I princip varje onsdag går hela barngruppen iväg på utflykt till en närliggande lekplats. Ibland blir det längre utflykter med vår lådcykel eller spårvagn. På Liljan får även barnen åka på terminsvisa teaterbesök.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Ett krav är att du har yrkesmässig erfarenhet av arbete med barn och att du trivs med att arbeta i arbetslag. Att arbeta på ett föräldrakooperativ innebär ett nära samarbete med vårdnadshavare. Rektorn ansvarar tillsammans med pedagogerna för den pedagogiska verksamheten. Styrelsen och medlemmarna, d.v.s. föräldrarna ansvarar för drift och förvaltning. Som anställd på Liljan erbjuds du att jobba i en liten verksamhet med ett stort engagemang från pedagoger och föräldrar.
Det är ett plus om du är intresserad av musik och kan spela något instrument.
Krav är att du som söker:
Är utbildad barnskötare
Har erfarenhet av arbete som barnskötare på förskola
Har goda kunskaper om lågaffektivt bemötande
Har god samarbetsförmåga och lösningsinriktat förhållningssätt mot barn, kollegor och vårdnadshavare.
Har lätt att skapa goda kontakter med barn, vårdnadshavare och pedagoger
Har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
Har en god förmåga att skapa trygghet
Har vana av att samverka med vårdnadshavare och övriga pedagoger
Har god kännedom om förskolans styrdokument och kan planera aktiviteter utifrån dessa
Har ett eget driv och stor initiativförmåga
Har en självklar tro på alla barns rätt till utveckling och utbildning

Ansökningar utan uppfylld kravprofil kommer inte att beaktas.
Information om tjänsten
Tjänsten innefattar en 80% tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader.
Tillträde omgående eller senast vid terminsstart hösten 2024.
Vi vill att du lämnar ett löneanspråk i din ansökan.
Att arbeta på Liljan innebär att du kommer ha en viktig roll i utvecklingen av verksamheten och ingå i en jordnära verksamhet som har förutsättningar att se varje barns behov och som har en härlig gemenskap med engagerade kollegor och föräldrar.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer ske fortlöpande, så skicka din ansökan redan idag!

Ansök nu