Biträdande rektor jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Franska Skolan Göteborg söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jan 27
Vill du vara med och utveckla en grundskola med gott renommé och bidra till att göra den ännu bättre?

Franska Skolan Göteborg är en mindre svensk friskola (förskoleklass-årskurs 9) med totalt cirka 380 elever belägen i centrala Göteborg. Skolan har fransk profil, vilket innebär att alla elever läser franska som modernt språk redan från förskoleklass. Skolan bedriver också spetsutbildning i franska. Övrig undervisning sker på svenska. Huvudman är Medborgarskolan Region Väst, som är en icke vinstdrivande ideell förening.

Skolan har engagerade elever, föräldrar och personal och stor vikt läggs vid vår värdegrund, familjära anda och skapandet av hög kvalitet i allt gällande elevernas skolgång.

Om jobbet
Vi söker nu en biträdande rektor med relevanta kvalifikationer såsom rektorsexamen och lärarlegitimation för grundskolans senare år. Arbetsplatsen är belägen på Molinsgatan 7, skolenheten för årskurs 6-9.

Sysslor som biträdande rektor handhar är bland annat medarbetaransvar, elevansvar, betygshantering och schemaläggning. Biträdande rektor medverkar vid bland annat arbetslagsmöten, skolutvecklingsgruppen, EHT och skolledargrupp.

Vi söker
en person som har förmågan att leda en verksamhet och möta såväl medarbetare, elever som vårdnadshavare på ett tydligt men respektfullt sätt. Ledarskapet präglas av ett mycket gott samarbete med personal och ett coachande förhållningssätt. Vidare tycker du om att vara närvarande i verksamheten, är ansvarstagande, stresstålig och mån om hög måluppfyllelse. Det är inte ett krav att kunna franska, men en betydelsefull merit.

Sista ansökningsdatum
Tycker du tjänsten låter intressant? Sök då snarast! Sista ansökningsdatum är 31 mars, men intervjuer kommer att ske löpande.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten, kontakta gärna rektor Ellenor Sinclair på ellenor.sinclair@medborgarskolan.se.

Ansök nu

Biträdande rektor/Specialpedagog

Biträdande rektor
Läs mer Jan 16
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Biträdande rektor/Specialpedagog till LBS Kreativa Gymnasiet i Göteborg

Vi erbjuder

På LBS Kreativa gymnasiet kombinerar vi ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete med kreativa lärprocesser. Det ställer höga krav på alla som arbetar hos oss, på lärmiljön och på organisationen men ger också väldigt mycket tillbaka till dig som medarbetare genom stora möjligheter att i en stimulerande arbetsmiljö utvecklas i din profession och att arbeta med kollegialt lärande på riktigt.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

LBS - Kreativa gymnasiet i Göteborg startade hösten 2014 och erbjuder högskoleförberedande utbildningar inom Teknikprogrammet med inriktningarna Spelutveckling och App & Webbutveckling samt inom Estetiska programmet med inriktningarna Spelgrafik och E-sport. Vi är ca 45 medarbetare och 540 elever som håller hus i nybyggda lokaler på Östra Hamngatan 13, mitt inne i centrala Göteborg.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst på 100% som biträdande rektor och specialpedagog (andra kombinationer kan vara aktuella). Du kommer att ha en viktig roll i att kontinuerligt utveckla skolans utbildningar och vårt elevhälsoarbete tillsammans med dina kollegor. Du kommer vara närmaste chef för EHT, mentorer och resurspersoner och sitta i skolans ledningsgrupp. Som medarbetare på LBS är du i hög grad delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete och den pedagogiska utvecklingen.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna i matematik, med specialpedagogutbildning som också önskar och vill delta i skolans lednings och utvecklingsarbete. Beskriv gärna i ansökan om du har erfarenhet av arbete i ledande position inom skolan.

Vi söker dig som utöver din skarpa spetskompetens vill bidra med engagemang, humor och prestigelöshet till vår skola. Du tar tillsammans med rektor och kollegor ansvar för skolans pedagogiska utveckling, ämnesutvecklingen samt för att utveckla din egen yrkeskompetens. Du är kreativ i ditt arbete och har förmåga att se eleverna som individer med olika behov och drivkrafter. Det är meriterande om du har andra kreativa kompetenser eller intressen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem redan idag då rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna tf rektor Lars Ljungman 0706229009.

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Lärjeskolan med ansvar för 7-9

Biträdande rektor
Läs mer Jan 25
ARBETSUPPGIFTER
Lärjeskolan rymmer ca 670 elever i årskurserna F-9 inklusive Grundsärskola för åk 7-9. Åk F-6 har två paralleller och 7-9 har 4 paralleller. Skolan är helt nybyggd och startade upp ht 21. Lärjeskolans placering är central i Hjällbo med bra kommunikationer både via buss och spårvagn.

Lärjeskolan är en sammanhållen enhet där vi alla har nära till varandra. Ledningsteamet består av rektor och tre biträdande rektorer F-6//7-9/grundsärskola, som huserar i en och samma skolbyggnad. Det möjliggör ett nära och tätt samarbete utan tidsspillan. Du ansluter till ett sammansvetsat ledningsteam där vi stöttar varandra och fattar beslut tillsammans.

Tjänsten innebär ansvar för skolans högstadium åk 7-9.

Skolan har ett komplett elevhälsoteam som omfattar 2 kuratorer, skolsocionom, 2 skolsköterskor, 3 specialpedagoger, integrationsmentor samt skolpsykolog. Vi arbetar tillsammans med fokus på trygghet, studiero och god undervisning.

Arbetet som biträdande rektor innebär att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Våra förbättringsområden är framtagna i samarbete med Skolverket och Göteborgs universitet då vi har förmånen att delta i SBS, Samverkan för bästa skola, vilket är ett treårigt utvecklingsarbete som pågår till våren 24 med fokus på god undervisning och goda relationer.

Biträdande rektor leder, utvecklar och organiserar arbetet på skolenheten inom ramen för den delegation som rektor beslutat. Du har ansvar för mål, ekonomi, personal och kvalitet inom sitt ansvarsområde utifrån nämndens vidaredelegation. Biträdande rektor ansvarar för de arbetsmiljöuppgifter som hen har fått fördelade inklusive uppgifter som rör elevernas arbetsmiljö. I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

Biträdande rektors närmaste chef är rektor och du kommer att ingå i skolans ledningsteam. I ledningsteamet bidrar du till rektors beslutsfattande utifrån ditt ansvar för helheten och likvärdigheten inom ditt ansvarsområde. Du förväntas även bidra till det kollegiala lärandet i skolenhetens ledningsteam.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete i åk 7-9 är det meriterande.

Som person är du engagerad och skicklig på att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att nå långsiktiga mål. Du är flexibel och stresstålig och redo att fatta beslut i utmanande situationer. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är intresserad av att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Ditt strukturerade arbetssätt resulterar i att du använder tiden effektivt och du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den ej tas i anspråk av interna skäl.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Kungsladugårdsgårdsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till vackra Kungsladugårdsskolan.

Kungsladugårdsskolan är en skola med ca 650 elever i årskurs F-6 samt grundsärskola med ca 24 elever. På skolan finns det ca 85 medarbetare. Kungsladugårdsskolan ligger mitt i Majorna inom utbildningsområde Centrum.

På skolan finns även fritidshem för elever i behov av morgon- och eftermiddagsomsorg. Skolan arbetar för ökad trygghet, studiero och elevinflytande. Kungsladugårdsskolan erbjuder både nära till hav och skog, bland annat Slottsskogen och Svaleboskogen. Det går också lätt att ta sig in till staden och Göteborgs södra skärgård med spårvagn och buss.

Kungsladugårdsskolans grundsyn är att alla barn är allas barn.
Skolans ledningsorganisation består idag av en rektor och tre biträdande rektorer. De biträdande rektorer är pedagogiska ledare och chef för olika verksamheter. Vi söker två biträdande rektorer med helhetsansvar för åk F-6 alternativt för Grundsärskola.

Låter detta intressant? Fortsätt gärna och läs vidare och se om du är just den vi söker.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom pedagogik. Du har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola. Du har ledarskapserfarenhet inom skola. Det är meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande.

Som biträdande rektor ser du vikten av ett gott samarbete. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett
respektfullt arbetsklimat. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Vidare motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling.

Om denna tjänst motsvarar din erfarenhet samt dina önskemål, tveka då inte och sök denna tjänst!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Frejaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Frejaskolan! Vi är en grundskola (årskurs F-9) och anpassad grundskola (årskurs 19) med tillhörande fritidshem. Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen mellanstadiet på Frejaskolan! Skolbyggnaden, som stod klar 2018, ligger vackert belägen i Västra Frölunda med närhet till både natur och hav. Skolans läge gör det även lätt att nå övriga delar av staden smidigt med kollektivtrafik. Skolgården är 33 000 kvadratmeter stor med flera möjligheter till lek och aktiviteter. Frejaskolan har ungefär 720 elever och 100 medarbetare. På Frejaskolan arbetar erfarna pedagoger och målsättningen för verksamheten är att i en trygg och stimulerande miljö ge alla elever goda kunskaper och färdigheter.

Våra ledord är för varandra tillsammans. Just nu arbetar vi med att utforma vår kulturprofil på skolan vilket innebär bland annat olika temaveckor så som Kärleken är fri, Litteraturveckan, allsång med mera. Därför ser vi gärna att du som biträdande rektor hos oss tycker det är roligt att komma med egna idéer och vågar vara en förebild och inspiration till både elever och medarbetare.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Vilka består av en rektor och tre biträdande rektorer. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 2530 medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet
• Erfarenhet av arbete inom anpassad grundskola (grundsärskola)

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas onsdag 22/2 och torsdag 23/2.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till centrum skolområde 4

Biträdande rektor
Läs mer Jan 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till centrum skolområde 4!

Centrum skolområde 4 består av Kärralundskolan, Kärralundskolan 1-9 grundsärskola och Parkskolan. Ditt huvuduppdrag kommer att vara biträdande rektor för Kärralundskolan 1-9 grundsärskola. Vi tar emot elever i årskurs 1-9 med intellektuell funktionsnedsättning och omfattande fysiska funktionsnedsättningar. Skolan har i nuläget 13 elever som läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområde (träningsskolan). Skolan är organiserad i två klasser med ett nära samarbete mellan speciallärare, elevassistenter och specialpedagog. Skolan erbjuder även fritidsverksamhet och korttidstillsyn enligt LSS.

Vi söker dig som vill ingå i vårt ledningsteam som biträdande rektor. Teamet kommer att bestå av dig, rektor samt ytterligare två biträdande rektorer inom skolområdet. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd från rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

I rollen kan det också ingå administrativa inslag så som exempelvis schemaläggning samt administration av V-klass och Treserva.

I detta uppdrag har du tillgång till stöd från förvaltningen i områden såsom administration, ekonomi, HR, kvalitet- och utvecklingsarbete, digitalisering, analys samt i juridiska frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola eller annan pedagogiskt planerad verksamhet
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet från exempelvis förskoleverksamhet, funktionsstöd, gymnasiesärskola, grundsärskola och motsvarande

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Intervjuer kommer att ske 6/2 och 7/2.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Nordhemsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nordhemsskolan består sedan år 2016 av tre administrativa enheter; F-6 med cirka 200 elever, 7-9 med ca 630 elever samt grundsärskola med 18 elever. För att öka styrning och ledning på Nordhemsskolan så finns det sedan 2018 en rektor för samtliga enheter, en biträdande rektor för 7-9 och grundsärskolan samt en för F-6, tillsammans bildar man ett ledningsteam som leds av rektor.

Biträdande rektors arbete innebär att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och aktiv i skolledningen/ingår i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat.

Vi söker 2 biträdande rektorer till F-6 och åk 7-9 samt grundsärskolan.

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag och delegation av rektor och är också ställföreträdande när rektor frånvarande. Med en tydlighet och trygghet i ditt pedagogiska ledarskap förväntas du leda verksamheten utifrån givna förutsättningar, där du ser ditt personalansvar för enhetens medarbetare som ett redskap för framgång i verksamheten. Biträdande rektor kan ha ansvar för mål, ekonomi, personal och kvalitet inom sitt ansvarsområde utifrån nämnds vidaredelegation.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla även obekväma budskap när det behövs.
Vidare ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Om du ser dig själv som en lagspelare som gärna finner en plats i det kollektiva då har du kommit rätt.

Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bräckeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jan 11
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att arbeta tillsammans med oss för att utveckla Bräckeskolan F-6 mot nya mål, nya lokaler och ny organisation. På Bräckeskolan är det ca 600 elever och 70 medarbetare som leds av två biträdande rektorer och nu söker vi en rutinerad kollega till teamet.

Skolan har en lång historia och är en välkänd stabil del i närområdet. Vårt skolområde består av Bräckeskolan F-6 och Taubeskolan F-6 som leds av en gemensam rektor. I ledningsteamet ingår även den biträdande rektorn på Taubeskolan. Vår målsättning är att alla elever, vårdnadshavare och medarbetare ska trivas och ta ett gemensamt ansvar för att eleverna ska få med sig goda förutsättningar vidare i livet. Utifrån det ska alla biträdande rektorer vara de tydliga, trygga ledarna som fokuserar på kärnprocesserna. Det innebär att du är den operativa ledaren i vardagen utifrån ett exekutivt och delegerat ledarskap.

Den nya biträdande rektorns ansvarsområde är i nuläget flexibel på grund av att tjänsten är nyinrättad och vi önskar att du vill vara med och påverka fördelningen inom F-3 samt fritids så att kvalifikationer, kompetenser, personliga egenskaper och erfarenheter kommer till sin rätt. Hoppas att du vågar anta den utmaningen att vara med och skapa en tydlig, hållbar och förståelig fördelning av ansvar, mandat så vi får en ändamålsenlig och effektiv organisation.

Som deltagare i skolområdets ledningsteam ska du vara aktiv och bidra med tankar, idéer och utmaningar för att vi tillsammans ska utveckla undervisningen. Du ska ta ett helhetsansvar samtidigt som du ska leda din del i organisationen och bidra med underlag, resultat och analyser för att stödja rektorn att fatta långsiktiga strategiska beslut och ta gemensamt ansvar för skolområdets budget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hinnebäcksskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Hinnebäcksskolan!

Hinnebäcksskolan är en grundsärskola belägen i natursköna Tuve. Vi tar emot elever i årskurs 1-9 med intellektuell funktionsnedsättning och omfattande fysiska funktionsnedsättningar. Skolan har i nuläget 19 elever som läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområde (träningsskolan). Skolan erbjuder även fritidsverksamhet och korttidstillsyn enligt LSS. Skolan är organiserad i tre klasser med ett nära samarbete mellan elevassistenter, klasslärare och specialpedagog.

Vi söker dig som vill ingå i vårt ledningsteam som biträdande rektor. Teamet kommer att bestå av dig, rektor samt ytterligare en biträdande rektor inom skolområdet. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd från rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

I rollen ingår också administrativa inslag så som exempelvis schemaläggning samt administration av V-klass och Treserva.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola eller annan pedagogiskt planerad verksamhet
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet från exempelvis förskoleverksamhet, funktionsstöd, gymnasiesärskola, grundsärskola och motsvarande
• Erfarenhet av arbete med alternativ och kompletterande kommunikation (T)AKK
• Erfarenhet av schemaläggning

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Olshammarskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Olshammarskolan!

Olshammarskolan är en grundsärskola år 1-9, där eleverna läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområden. Skolan innefattar även fritidshem och verksamhet för elever som har behov av korttidsvistelse enligt LSS.

Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 1-9.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet från exempelvis förskoleverksamhet, funktionsstöd, gymnasiesärskola, grundsärskola och motsvarande
• Erfarenhet av arbete med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Movant Göteborg

Biträdande rektor
Läs mer Dec 8
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Ditt uppdrag som Biträdande Rektor

Som Biträdande Rektor på Movant Göteborg får du delegerat ansvar från Rektor. I tjänsten ingår tex bland annat verksamhetsutveckling, kontakt med branschen, schemaansvar, It-ansvar och stöd i arbetsprocesser inom de olika programmen. Du kommer tillsammans med Rektor leda det systematiska kvalitetsarbetet, organisera verksamheten mot fastställda mål, samt ett ansvara för att följa upp, utvärdera och utveckla den.

Uppdraget kräver goda kunskaper i tal och skrift då kommunikation är ett viktigt verktyg både vid interna såväl som externa kontakter. Viktigt också med en bra ekonomisk förståelse. Goda datorkunskaper är en självklarhet då datorn är ett viktigt arbetsredskap.

Din profil

Vi söker dig som antingen, går eller har gått Rektorsutbildningen, eller som genom erfarenhet och utbildning har erforderlig pedagogisk kompetens som behövs för uppdraget. Har du arbetat med vuxenutbildning tidigare är det meriterande. Du ska ha ett intresse för att lära dig nya saker, då vår verksamhet kräver att man har goda detaljkunskaper inom flera segment. Förutom att kunna de styrdokument och avtal som vi som skola och underleverantör lyder under, ska du även sätta dig in i de olika yrkesprogrammen vi har på skolan. Att du är en lagspelare är viktigt för att du ska trivas i rollen då nära samarbete med rektor och övriga medarbetare är av yttersta vikt.

Det här erbjuder vi dig

Movant som kännetecknas av engagemanget i den enskilda individen, verksamheterna samt i uppdraget att leda eleverna från jobbdröm till drömjobb.

I Göteborg har vi funnits i drygt 10 år. Vi arbetar med yrkesutbildningar för vuxna, och då inom programmen: Bygg- och anläggning, El- och energi, VVS- och fastighet och Fordon och transport. Skolan har i dagsläget 27 medarbetare fördelat på två adresser. Vi arbetar på uppdrag av Göteborgs stad, Borås stad, Arbetsförmedlingen och enskilda företag.

Movant Göteborg har även ett regionalt samarbete med flera andra skolor inom koncernen, bland annat Skövde, Jönköping, Varberg, Halmstad och Borås.

Som del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag, är karriärmöjligheterna hos oss på Movant stora. Välkommen att bli en del av vårt engagerade och glada team.

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss på Movant får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben ger dig dessutom en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.

Anställningsvillkor och kontaktperson

Omfattning: Heltid

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Sista ansökningsdag: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Mira Luks, Regionchef (mira.luks@movant.se), 0738-046496 och eller Niclas Haglind, Rektor Movant Göteborg, (niclas.haglind@movant.se), 0761-08 29 52.

Ansök nu

Biträdande rektor till Påvelundsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Dec 13
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Påvelundsskolans högstadium!

Hos oss går det elever från förskoleklass till åk 9. Vi är ett stort skolområde med ca 1100 elever och drygt 140 personal. Vårt högstadium består idag av ca 600 elever. Vår målsättning är att Påvelundsskolan skall vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. På Påvelundsskolan har vi engagerad och erfaren personal som tillsammans med elever arbetar för att skapa ett positivt arbetsklimat.

Ledningsgruppen i skolområdet består av en rektor och fyra biträdande rektorer som arbetar tätt tillsammans. Vi agerar flexibelt när olika situationer uppstår och vi vet vilka förväntningar som finns i våra olika roller.
Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som en av två biträdande rektorer med ansvar för högstadiet på Påvelundsskolan.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektorer fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetare och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Det ingår personalansvar för ca 25-30 medarbetare. I den här tjänsten förväntas du arbeta i nära samarbete med din kollega på högstadiet. Ni agerar som ett team med fokus på gemensamt ansvar och genomförande. Vi är fasen att utveckla ett distribuerat ledarskap i både arbetslag och ämneslag.

På skolan finns det tre EHT (elevhälsoteam) och du kommer att ingå i EHT på högstadiet. EHT-arbetet leds av rektor.

I detta uppdrag har du tillgång till stöd från förvaltningen i områden såsom administration, ekonomi, HR, kvalitet- och utvecklingsarbete, digitalisering, analys samt i juridiska frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Lärarlegitimation och gedigen erfarenhet av att undervisa på högstadiet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:

• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet där du arbetat med att utveckla kvaliteten i ett distribuerat ledarskap

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka vårt ansvarsområde samt sätta verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer att hållas 12 januari 2023.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Önneredsskolan/Högenskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 30
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Önneredsskolan och Högenskolan!

Hos oss går det elever från förskoleklass till åk 9. Vi är ett stort skolområde med ca 1000 elever och drygt 140 personal. Samarbete och att arbeta tillsammans är viktiga ledord för all personal på skolan, oavsett profession. Vi är bra tillsammans och alla behövs.

Ledningsgruppen i skolområdet består av en rektor och fyra biträdande rektorer som arbetar tätt tillsammans. Tillsammans agerar vi flexibelt när olika situationer uppstår och vi vet vilka förväntningar som finns i våra olika roller.
Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor med huvudansvaret för högstadiet på Önneredsskolan.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetare och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för ca 30 medarbetare.

I detta uppdrag har du tillgång till stöd från förvaltningen i områden såsom administration, ekonomi, HR, kvalitet- och utvecklingsarbete, digitalisering, analys samt i juridiska frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna av högstadiet
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer kommer att hållas följande datum:

Måndag 19/12 - eftermiddag
Tisdag 20/12 - eftermiddag
Onsdag 21/12 - förmiddag & eftermiddag

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Klarebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att arbeta hos oss på Klarebergsskolan! Skolan ligger i Kärra centrum och har ca 1100 elever med fyra klasser per årskurs, från förskoleklass till årskurs 9. Vår målsättning är att Klarebergsskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande.

På Klarebergsskolan har vi engagerad personal som tillsammans med elever arbetar för att skapa ett positivt arbetsklimat. De senaste åren har vi bland annat utvecklat vårt arbete med gemensamt förhållningssätt i klassrummet och kooperativt lärande.

Vi söker dig som dig som vill arbeta som biträdande rektor med ansvar för Klarebergsskolans årskurs 4-6. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar, så som för budget, personal och verksamhet. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Du kommer även att ansvara för EHT-arbetet på mellanstadiet.

Som biträdande rektor kommer du att ingå i ett engagerat skolledningsteam där vi tillsammans arbetar för att stötta och utveckla verksamheten. Du ges frihet under ansvar och förväntas kunna agera självständigt med stöd från rektor och övriga i ledningsteamet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hällsviksskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till skolområde 9, där Hjuviksskolan, F-3, Hällsvikskolan F-3, Skutehagsskolan F-6 och Nordlyckeskolan 7-9 ingår med ca 1300 elever. Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för Hällsviksskolan F-3.

Ledningsteamet i skolområde 9 är nytt sedan juli 2021 och vi arbetar tillsammans för att bli en tight grupp där vi alla vet våra roller och förväntningar. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Ledningsteamet för skolområde 9 består av en rektor och fem biträdande rektorer.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 20 medarbetare.

Uppdraget kan också komma att innefatta en del administrativa arbetsuppgifter.

Hällsviksskolan är en F-3 skola med cirka 120 elever. Skolan ligger alldeles vid havet och nära fina naturområden, vilket vi utnyttjar under såväl lektionstid som fritidsverksamhet. Skolan är en enparallellig skola.

Vi arbetar för att våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje. I detta arbete är elevrådet en viktig budbärare mellan elever och personal. På Hällviksskolan arbetar vi i ett öppet och vänligt klimat med ett starkt elevfokus. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen motsvarande 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola,
• Kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Har arbetat som chef/ledare.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och organisatorisk nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Chefs- och ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Erfarenhet av arbete i F-3 skola är meriterande.
• Erfarenhet av administrativa system, så som IST, Skola24 är meriterande.

Som biträdande rektor kan du överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Vill du bli en del av vårt team?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjuerna för denna process kommer att att genomföras den 12/12 samt den 16/12.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kärraskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 15
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kärraskolan är en skola för alla - där lust och kunskap är i centrum. Skolan är en F-9-skola som är belägen i centrala Kärra. Skolan flyttade in i nya lokaler 2018. Hos oss går ca 820 elever i åldrarna 6-16 år. Vår målsättning är att Kärraskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. Vi har gjort om ledningsteamet och från och med 1/12-2022 kommer det att vara en biträdande rektor för F-3, en för 4-6, en för 7-9 och en för grundsärskolan.

Nu söker vi en biträdande rektor för åk 7-9. Tjänsten innebär att du får ansvar för grundskolans högstadiet samt flexgruppen för högstadiet.
Vi är inne i en dynamisk utveckling. Vi har ett nära samarbete i ledningsgruppen och har utökat den. Vi är en effektivt, kreativ och humoristisk ledningsgrupp. Under läsåret har Elevhälsoteamet tillsammans med ledningen gått SPSM utbildning att höja skolans elevhälsokompetens. Syftet har varit att få ihop vårt nya elevhälsoteam som bildades i omorganisationen inför detta läsår, samt skapa bättre förutsättningar för skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Vi arbetar aktivt med att implementera Vklass i organisationen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har Högskoleexamen om minst 180 HP med inriktning mot pedagogik. Du har ledarerfarenhet och minst 4 års erfarenhet av arbete i skola Du har kunskap om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Du har även insikt i ekonomistyrning och resursfördelning samt insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.

Har du skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet är det meriterande.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Vittra Kronhusparken

Biträdande rektor
Läs mer Okt 14
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 24 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag.

På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre.

Vittra Kronhusparken söker biträdande rektor

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder kompetenta medarbetare och utvecklar verksamheten. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring. Du arbetar på delegation av rektor och i tjänsten ingår även chefskap för delar av skolans personal. Ansvarsfördelningen kommer att anpassa efter behov och kompetens bland ledningsgruppens deltagare.

Det här blir du en del av:

Vittra Kronhusparken ligger mitt i centrala Göteborg på Kronhusgatan och har hela Göteborg som sitt upptagningsområde. Vi är en F-9 skola med ca 410 elever och ett fritidshem med ca 50 barn.

På Vittra Kronhusparken arbetar vi med att varje elev ska kunna vara sig själv och vara stolt över sin förmåga att lära sig nya saker. Ett medvetet lärande där eleverna lär sig om sig själva för att på så sätt förstå samhället och världen. Vi tar in omvärlden i undervisningen men lämnar också skolan för omvärlden. Våra pedagoger engagerar sig i varje barn och elev och strävar efter att bygga trygga relationer med alla på skolan. Vi erbjuder läxhjälp, extra studietid och lovskola som leder till att vi har goda resultat utifrån elevernas socioekonomiska förutsättningar – 82,6 % gymnasiebehörighet för våra elever 2022.

Detta söker vi:

Du har erfarenhet från ledningsuppdrag på grundskolan och arbete i ett socioekonomiskt utsatt område. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar och vägleder både i högt och lågt och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig! I rollen är du skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolan styrdokument.

Vi erbjuder

Tillsammans arbetar vi med det kollegiala lärandet för att utveckla undervisningen och för att möta barnens individuella behov. Vittra har en tydlig pedagogisk riktning och olika verktyg och metoder som stödjer vårt arbete. Vi bygger en trygg och utmanande miljö där alla ska få utvecklas och växa, barn som vuxna.

Alla barn och elever på Vittra har en Vittrabok i syfte att skapa medvetenhet om den egna lärprocessen. Dessutom har eleverna tre samlingar i veckan där de träffar sin ansvarspedagog.

Vi har också kvartersmål där vi arbetar med FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Arbetet kan bedrivas tillsammans med lokala aktörer och organisationer för ett bättre samhälle, ett bättre kvarter.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Det finns även möjlighet att som biträdande rektor läsa rektorsprogrammet. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling. Vi har också förmånsportal och friskvårdsbidrag.

Övrigt

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, inledande provanställning på 6 månader (såvida du uppfyller Skollagens krav på behörighet). Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Yvonne Glowig tel: 0761-29 75 19, mailadress: yvonne.nystrom@vittra.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta AcadeMedias HR-Business Partner Monika Trygg monika.trygg@academedia.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Hultskolan/Sisjöskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 28
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Ledningsteamet för skolområdet Hultskolan/Sisjöskolan består av en rektor, två biträdande rektorer och en intendent. Vi som arbetar på ledningsteamet idag är Estera Brändström, rektor, Karin Mellegård, biträdande rektor och David Andreasson, intendent.

Vi söker nu dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor med ansvar för personalen med ferietjänst på våra två skolor. Varmt välkommen med din ansökan!

Om våra skolor:

Hultskolan ligger i norra Askim och har nära till natur och hav. Det är en modern skola som tar emot elever från förskoleklass fram till årskurs 6. Vår idrottshall och skolgård byggdes klart hösten 2017. Det är lätt att ta sig hit både med buss och bil. Idag går cirka 330 elever på skolan.

Sisjöskolan är en liten naturnära skola i norra Askim. Här går cirka 180 elever från förskoleklass till årskurs 3. Vår skola ligger i nära anslutning till fina naturområden som är en naturlig del av vår lärmiljö. Vi har en stor lummig skolgård som inbjuder till olika aktiviteter, såsom kojbygge på raster och utomhuspedagogik på skoltid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Har 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Jättestensskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 27
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändras organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökar antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Ledningsteamet på Jättestensskolan består av en rektor och två biträdande rektorer med ansvar för cirka 25 medarbetare var, vilket ger förutsättningar för ett nära och pedagogiskt ledarskap.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att arbeta operativt under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Vidare kommer du att leda arbetet med elevhälsan. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet, men också att vara med och bidra inför beslut på övergripande nivå.

Om skolan:

Jättestensskolan är en kommunal grundskola som ligger i södra Biskopsgården, på Hisingen i Göteborg. Upptagningsområdet är en blandning av villor, radhus och flerbostadshus. Skolan har ca 630 elever och runt 75 medarbetare. På Jättestensskolan finns hela grundskolan representerad; förskoleklass, fritids och årskurs 1-9. Vi erbjuder också rastaktiviteter och läxhjälp. Det finns två skolgårdar och förutom de ordinarie klassrummen också slöjdsalar, bildsal, NO-sal, musiksal, hemkunskapssal, en rymlig idrottshall samt ett stort uppehållsrum.

Jättestensskolan är en aktiv skola och vi sätter stort fokus på att vara fysiskt aktiva eftersom vi är övertygade om att det skapar bra förutsättningar för våra elevers lärande och en god arbetsmiljö för vår personal.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas 15/11 och 24/11.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektorer till ledningsteamet i skolområde 20 Sydväst

Biträdande rektor
Läs mer Okt 19
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde 20 i Sydväst består av följande tre skolenheter:
Döv och hörsel F-9, Kannebäck
Grundsärskola 1-9, Kannebäck
Tal och språk F-9, Kannebäck

Ledningsteamet för skolområde Sydväst 20 består av en rektor och fem biträdande rektorer samt ca 240 medarbetare. Vi använder oss av olika typer av bildkommunikation samt av teckenspråk, då vi har både hörande och döva elever samt kollegor.

Då skolområdet växer söker vi nu ytterligare två biträdande rektorer som kommer ingå i ledningsteamet. Ansvarsområdet för tjänsten bestäms i samråd med rektor utifrån kvalifikationer på personen som erbjuds tjänsten.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Några exempel på vad som ingår i din yrkesroll som biträdande rektor:
• Ansvara för mål, ekonomi, elever, personal och kvalitet inom ditt ansvarsområde utifrån grundskolenämndens vidaredelegation.
• Leda, utveckla och organisera arbetet inom ramen för rektorns delegation.
• Samverka med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Rektorsutbildning, är den avslutad är det meriterande.
• Skolledarerfarenhet.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Erfarenhet från special, särskola eller resursskola är meriterande.

Du behöver vara driven och kunna arbeta självständigt. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är strukturerad och kan upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Då arbetet ibland kan vara krävande med många olika processer ser vi även att du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt för att uppnå hög kvalitet i ditt arbete.

Intervjuer till tjänsten planeras till den 11/11 samt den 15/11.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Viljaskolan söker engagerad biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 3
Viljaskolan är en liten, nystartad skola i Angered med 300 elever i 13 klasser mellan förskoleklass och årskurs 7. Vi söker dig som vill vara med och bygga en riktigt bra verksamhet från grunden i nära samarbete med dina kollegor, en erfaren skolledning och kompetenta kollegor. Vår ambition är hög - vi vill att varje elev ska trivas och lyckas hos oss. 
Vi vill också att du som lärare ska trivas hos oss och få utrymme för att jobba för det du tror på - att alla barn ska ha rätt till den bästa skolan oavsett var man bor.
 
Din profil - vem söker vi
Som nystartad skola söker vi nu dig som vill axla ansvaret som biträdande rektor att tillsammans med skolans ledningsteam leda och utveckla Viljaskolan i Angered.
 
Vi söker dig som är erfaren biträdande rektor på grundskolenivå. Det är meriterande att ha jobbat i utsatta områden likaså är det meriterande med omfattande språkkunskaper. Du ska ha god erfarenhet att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt har en helhetssyn vad som främjar elevers lärande och utveckling. Som ledare kombinerar du höga förväntningar med omtanke och empati. Du är engagerad, motiverande och ser medarbetarna som din viktigaste resurs. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift och känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och elever samt är mån om att utveckla en god relation till dessa.
Du är duktig på att anpassa ditt ledarskap till både individer och situationer och förstår vikten av att vara närvarande, synlig och en god förebild. Du har förmågan att prioritera, involvera och delegera utifrån verksamhetens behov.
Du är stresstålig, flexibel och klarar av att prioritera och värdera arbetsuppgifter i en komplex miljö 


Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att tillsammans med rektor och chefsstöd planera och leda skolans verksamhet.
I din roll som biträdande rektor kommer du att ansvara för skolans dagliga drift och verksamhet såväl som långsiktiga strategiska utveckling. Du kommer att coacha och leda den pedagogiska personalen såväl som fritidsledare och assistenter och elevhälsoteam både enskilt och i grupp. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam såväl som skolans trygghetsteam.

Vad vi erbjuder
Viljaskolan erbjuder en möjlighet att vara med och bygga skola från grunden tillsammans med kreativa och kunniga kollegor. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag med goda utvecklingsmöjligheter och god tillgång till kompetensutveckling. 
Viljaskolan är en idé- och värderingsstyrd organisation. Viljaskolan bygger på ett stort engagemang för varje barns rätt till den bästa utbildningen oavsett var man bor eller vilken bakgrund man har. Vi vill ha en skola som är öppen för familjer, föreningsliv, idrottsföreningar, lokalt näringsliv och offentlig verksamhet även efter skoltid. 
 
Tillsammans för varje elev
Vi vet att samarbete inom skolan ger bra resultat och att alla som jobbar i skolan behöver jobba tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för varje elev. Vi vill också samarbeta nära elevernas vårdnadshavare. Det är de som känner barnet bäst och som kan ge stöd och uppmuntran i hemmet. Vi tror också att samarbete behövs mellan många fler som finns runt skolan i form av idrottsföreningar, näringsliv, föreningsliv och olika delar av samhället som du och din familj kommer i kontakt med. Tillsammans gör vi det möjligt för eleverna att nå sina mål i skolan.
 
Trygg och lugn miljö
Varje elev har rätt till en trygg och lugn skolmiljö, det är en viktig förutsättning för att lyckas i skolan. Det är också viktigt att eleverna får känna glädje inför att gå till skolan, det ger lust att lära sig nya saker och att arbeta för att nå målen i skolan. 
 
Språkutvecklande arbetssätt
Det är en stor tillgång att kunna många språk. Att kunna svenska språket i grunden är samtidigt en viktig förutsättning för att klara skolan och bygga en stabil grund inför framtiden. Därför har vi fokus på att aktivt arbeta med ett språkutvecklande arbetssätt i samtliga ämnen samtidigt som vi uppmuntrar en utveckling av andra språk som eleverna pratar.
 
Tidiga stödinsatser
På Viljaskolan tror vi att det är bäst att sätta in stöd tidigt i barnens utveckling. Vi följer och utvärderar därför varje elev noggrant för att alla ska utvecklas och nå sina mål.
 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Omfattningen/tjänstgöringsgraden för denna tjänst är 100%.  Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Anställningar på Viljaskolan inleds med provanställning och är sk. semestertjänster.
 
Vi har valt våra rekryteringsvägar och undanbeder oss därför vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 Viljaskolan är en nystartad fristående skola i Angered. Vi har bestämt oss för att skapa den bästa skolan där vi vill ge varje barn en riktig chans att lyckas.

Viljaskolan startade verksamheten i augusti 2021. Tillståndet avser förskoleklass till och med årskurs 9. Idag har vi förskoleklass till och med årskurs 7 men ska byggas ut till årskurs 9 kommande läsår. Skolan har idag 300 elever för att fullt utbyggd om ett antal år ha upp till 440 elever.

Viljaskolan ligger på Spadegatan 3 och 5, bara 500 meter från Angereds Centrum. Lokalerna är nyinredda. Under de kommande åren kommer skolan att utökas med ca 3500kvm ytterligare yta.

Ansök nu

Biträdande rektor till Frejaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 13
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Frejaskolan! Vi är en grundskola (årskurs F-9) och grundsärskola (årskurs 1-9) med tillhörande fritidshem. Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen högstadiet på Frejaskolan! Skolbyggnaden, som stod klar 2018, ligger vackert belägen i Västra Frölunda med närhet till både natur och hav. Skolans läge gör det även lätt att nå övriga delar av staden smidigt med kollektivtrafik. Skolgården är 33 000 kvadratmeter stor med flera möjligheter till lek och aktiviteter. Frejaskolan har ungefär 720 elever och 100 medarbetare. På Frejaskolan arbetar erfarna pedagoger och målsättningen för verksamheten är att i en trygg och stimulerande miljö ge alla elever goda kunskaper och färdigheter.

Våra ledord är för varandra tillsammans. Just nu arbetar vi med att utforma vår kulturprofil på skolan vilket innebär bland annat olika temaveckor så som Kärleken är fri, Litteraturveckan, allsång med mera. Därför ser vi gärna att du som biträdande rektor hos oss tycker det är roligt att komma med egna idéer och vågar vara en förebild och inspiration till både elever och medarbetare.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Vilka består av en rektor och tre biträdande rektorer. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25-30 medarbetare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas måndag 7/11 och tisdag 8/11.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Klarebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 11
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att arbeta hos oss på Klarebergsskolan! Skolan ligger i Kärra centrum och har ca 1100 elever med fyra klasser per årskurs, från förskoleklass till årskurs 9. Vår målsättning är att Klarebergsskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande.

På Klarebergsskolan har vi engagerad personal som tillsammans med elever arbetar för att skapa ett positivt arbetsklimat. De senaste åren har vi bland annat utvecklat vårt arbete med gemensamt förhållningssätt i klassrummet och kooperativt lärande.

Vi söker dig som dig som vill arbeta som biträdande rektor med ansvar för Klarebergsskolans årskurs 7-9. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar, så som för budget, personal och verksamhet. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Du kommer även att ansvara för EHT-arbetet på högstadiet.

Som biträdande rektor kommer du att ingå i ett engagerat skolledningsteam där vi tillsammans arbetar för att stötta och utveckla verksamheten. Du ges frihet under ansvar och förväntas kunna agera självständigt med stöd från rektor och övriga i ledningsteamet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Hagaskolan söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Okt 4
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Hagaskolan, en F-5 skola med ca 280 elever belägen mitt i Haga, söker nu en ny biträdande rektor!
Vi är en liten grön skola i storstaden, där alla känner alla och som präglas av trygghet och kunskap. Vi möter världen med öppna sinnen och vi lever så som vi lär.

Hagaskolan är belägen mitt i staden vilket gör dess kulturutbud lättillgängligt och till en naturlig del av undervisningen. Slottsskogen och Botaniska trädgården som också finns inom gångavstånd utnyttjas till både naturstudier och idrottsdagar. Skolan är liten och mysig och huserar i en av Göteborgs äldsta skolbyggnader. Skolgården är nyrenoverad med både gräsplan och klätterställning. Skolans lilla format gör att alla är bekanta med varandra och alla blir sedda och bekräftade. På skolan arbetar vi för att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt det är möjligt, såväl resultatmässigt som socialt.

Hagaskolan tillhör, från och med hösten 2021, tillsammans med Annedalsskolan samma skolområde. Du som biträdande rektor för Hagaskolan tillsammans med biträdande rektor för Annedalsskolan och rektor för båda skolorna ingår i ett och samma ledningsteam, där vi tillsammans ska jobba för att skapa Göteborgs bästa skolområde med särskilt fokus på att utveckla elevhälsan.

Vi söker dig som känner dig redo att axla rollen som biträdande rektor på Hagaskolan och därmed ta en naturlig plats i vårt ledningsteam. Som biträdande rektor på Hagaskolan leder du arbetet på skolan per delegation från rektor. Här har du ett spännande och omväxlande arbete med stort engagemang från medarbetarna, ett välfungerande kollegialt samarbete samt ett gott och tryggt förhållningssätt. Du axlar rollen på ett inspirerande och naturligt sätt och tar det operativa ansvaret för det dagliga arbetet på plats, med allt vad det innebär. Schemaläggning kommer ingå i uppdraget.

Som närmaste stöd på Hagaskolan har du en skoladministratör som du jobbar nära tillsammans med och självklart alla andra team och grupper som finns på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen om minst 180 HP inom pedagogik. Du har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av schemaläggning. Det är meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning, Meriterande är även tidigare erfarenhet av samordningsansvar, arbetslagsledare eller ansvar för skolans EHT-arbete. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är meriterande.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Intervjuer kommer att ske 24/10 och 25/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Lundenskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 3
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Lundenskolan är en av Göteborgs största grundskolor. I våra två skolbyggnader går ca 690 elever från förskoleklass upp till årskurs 9. I verksamheten ingår särskolegrupper, särskilda undervisningsgrupper och förberedelsegrupp för nyanlända. Skolan står också inför en spännande om- och tillbyggnad med viss utökning av verksamheten. Lundenskolan har ett centralt läge och nära till stadens stora kulturutbud. Skolgården bjuder in till lek och rörelse och i anslutning till skolan finns skog och natur lämpliga för utomhuspedagogik. Skolan har en ny idrottshall som togs i bruk november 2018. Lundenskolan är en arbetsplats där arbetsglädjen är stor och där en blandning av olika professioner tillsammans arbetar för elevernas bästa.
Vi söker nu en kollega i skolledningsteamet. I skolans ledningsteam ingår fyra biträdande rektorer med ansvar för olika delar av vår verksamhet. Det uppdrag som nu ska bemannas handlar om lågstadiet och fritidshemmet. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina biträdande rektorskollegor och under rektors ledning.
Som biträdande på Lundenskolan har du en mycket varierande tjänst. Du kommer att ansvara för verksamhet, personal och elever. Du har ett nära samarbete med elevhälsan och du driver utvecklingsarbete med den personalgrupp du ansvarar för. Tjänsten är en heltids semestertjänst med tillsvidareanställning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla även obekväma budskap när det behövs.
Vidare ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Om du ser dig själv som en lagspelare som gärna finner en plats i det kollektiva då har du kommit rätt. Välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Olshammarskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 30
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Olshammarskolan!

Olshammarskolan är en grundsärskola år 1-9, där eleverna läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområden. Skolan innefattar även fritidshem och verksamhet för elever som har behov av korttidsvistelse enligt LSS.

Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 1-9.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet från exempelvis förskoleverksamhet, funktionsstöd, gymnasiesärskola, grundsärskola och motsvarande
• Erfarenhet av arbete med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor med fokus på skolutveckling och elevhälsa

Biträdande rektor
Läs mer Sep 14
Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi erbjuder dig ett utmanade och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder elevhälsan mot att arbeta förebyggande och främjande och utifrån ett salutogent perspektiv. Vi vill att skolan ska ligga i framkant när det gäller elevens lärande, elevhälsans arbete och lärarnas undervisning. Vi vill tillsammans med dig skapa en skola att vara stolt över och en arbetsplats för både lärare och elever där man trivs, utvecklas och lär sig varje dag. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring.

Du arbetar på delegation av rektor och som stöd till rektor i frågor kring elevhälsans utveckling där du har stor kunskap och erfarenhet.

Detta söker vi:

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Att du är en person med mycket energi, stark drivkraft och är beredd att arbeta hårt är en förutsättning. Givetvis är du en person som gillar att vara på jobbet, vill arbeta nära rektor och trivs när du får vara med och bidra till framgång.

Du har erfarenhet från ledningsuppdrag eller skolutvecklingsuppdrag, gärna tidigare rektorsuppdrag och som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare men kan också arbeta självständigt, ta egna beslut utifrån den kunskap du har. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar, vägleder, driver skolutveckling och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig!

I rollen är du tillsammans med rektor, skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av att arbeta med organisatoriska processer inom elevhälsa, gärna med bakgrund inom det specialpedagogiska fältet. Att leda och utveckla elevhälsans arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för elevers utveckling och skolgång är en självklarhet för dig. Även erfarenhet i att leda och utbilda personal i arbete med extra anpassningar, särskilt stöd samt betyg och bedömning är meriterande. Har du även erfarenhet av att systematiskt kartlägga och analysera elevers resultat för att tidigt identifiera insatser för ökad måluppfyllelse så passar du väl in i profilen.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolans styrdokument.

I din roll som biträdande rektor har du goda utvecklingsmöjligheter. Du har möjlighet till kompetensutveckling och att delta på utbildningar som Innovitaskolans ledningsgrupp anordnar och även till det omfattande utbildningsutbud som anordnas av AcadeMedia Academy (Utbildningswebben). Du har också tillgång till Innovitaskolans stab som erbjuder en rad olika specialistfunktioner och som har ett nära samarbete med våra skolor. Vi har ett systematiskt arbetsmiljöarbete och ett systematiskt kvalitetsarbete som är väl implementerade i alla våra skolor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Jenny Tydén

jenny.tyden@innovitaskolan.se

0727-249020

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Programsamordnare till Schillerska Gymnasiet

Biträdande rektor
Läs mer Sep 15
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Schillerska gymnasiet har ca 1050 elever med drygt 100 fastanställd personal och är en modern skola i historisk miljö. Skolan arbetar efter visionen Här lever lärandet. Nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum. Elevinflytande är centralt i skolans arbete och vi har en aktiv elevkår. Skolan finns i kulturmärkta lokaler centralt i Göteborg, nära Vasaplatsen vilket ger många möjligheter till studiebesök och samarbeten med andra institutioner. Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/schillerska för ytterligare information om Schillerska gymnasiet.

Vi söker nu en samordnare till Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Känner du dig redo att på heltid axla ett mer centralt ansvar? Är du beredd att höja blicken från måluppfyllelsen i klassrummet och i stället jobba genom andra på att förbättra elevernas studieresultat på programnivå? Är du beredd att utmana, med förståelse och krav och utifrån inlevelseförmåga och tydlighet möta elever där de befinner sig? Vill du vara en del av elevhälsoteamets arbete, och utifrån rektors delegering, leda dess arbete? Om du svarar ja på dessa frågor så låter du som klippt och skuren i rollen som programsamordnare på Schillerska!

Hos oss kommer du att ges möjligheten att känna glädjen när elever överträffar sina förväntningar. Hos oss kommer du att verka i vackra lokaler som bidrar till en god studiemiljö och hos oss kommer du att samarbeta med duktiga och kunniga lärare som jobbar kollegialt för elevernas bästa.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning eller har annan relevant högskoleutbildning, samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar mellan 16 - 20 år. Vi vill även att du har god IKT-kompetens. Du har en god förståelse för skolans roll i samhället, elevernas behov och lärarnas uppdrag.

Du har mycket god samarbetsförmåga. Det är av stor vikt att du kan skapa förtroende och goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor, och samtidigt har förmåga att sätta gränser och tillämpa strikt myndighetsutövning. Goda ledaregenskaper och analytisk förmåga är också ett måste, liksom förmåga till självständigt arbete. Du är lösningsfokuserad och självständig person som har viljan att utveckla dig själv och ditt arbete. Du kan dokumentera på ett välformulerat och stringent sätt.

Meriterande är att ha erfarenhet av arbete vid gymnasieskolans högskoleförberedande program. En annan meriterande aspekt är att ha ledarskapserfarenheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, effektivitet och flexibilitet. Vi kommer att utgå från Göteborgs stads ledardimensioner; Helhetssyn, Mål- och resultatorientering, Påverka andra, Lyhördhet.

Välkommen med din ansökan!

Vänta inte med din ansökan, intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Biträdande rektor till ledningsteamet i skolområde 20 Sydväst

Biträdande rektor
Läs mer Sep 9
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde 20 i Sydväst består av följande tre skolenheter:
Döv och hörsel F-9, Kannebäck
Grundsärskola 1-9, Kannebäck
Tal och språk F-9, Kannebäck

Ledningsteamet för skolområde Sydväst 20 består av en rektor och fem biträdande rektorer samt ca 240 medarbetare. Vi använder oss av olika typer av bildkommunikation samt av teckenspråk, då vi har både hörande och döva elever samt kollegor.

Då skolområdet växer söker vi nu ytterligare en biträdande rektor som kommer ingå i ledningsteamet. Ansvarsområdet för tjänsten bestäms i samråd med rektor utifrån kvalifikationer på personen som erbjuds tjänsten.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Några exempel på vad som ingår i din yrkesroll som biträdande rektor:
• Ansvara för mål, ekonomi, elever, personal och kvalitet inom ditt ansvarsområde utifrån grundskolenämndens vidaredelegation.
• Leda, utveckla och organisera arbetet inom ramen för rektorns delegation.
• Samverka med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Rektorsutbildning, är den avslutad är det meriterande.
• Skolledarerfarenhet.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Erfarenhet från special, särskola eller resursskola är meriterande.

Du behöver vara driven och kunna arbeta självständigt. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är strukturerad och kan upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Då arbetet ibland kan vara krävande med många olika processer ser vi även att du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt för att uppnå hög kvalitet i ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hjuvik- och Hällsviksskolan, skolområde 9 Hisingen

Biträdande rektor
Läs mer Aug 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till skolområde 9, där Hjuviksskolan, F-3, Hällsvikskolan F-3, Skutehagsskolan F-6 och Nordlyckeskolan 7-9 ingår med ca 1300 elever. Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för Hjuviksskolan F-3 och/ eller Hällsviksskolan F-3.

Ledningsteamet i skolområde 9 är nytt sedan juli 2021 och vi arbetar tillsammans för att bli en tight grupp där vi alla vet våra roller och förväntningar. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Ledningsteamet för skolområde 9 består av en rektor och fyra biträdande rektorer.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Uppdraget kan också komma att innefatta en del administativa arbetsguppgifter.

Om våra skolor:
Hjuviksskolan är en F-3 skola som ligger 100 meter från havet. Skolan har cirka 150 elever från förskoleklass till och med år 3, samt barn i fritidshem för dessa årskurser. Skolan är en tvåparallellig skola.

Hällsviksskolan är en F-3 skola med cirka 120 elever. Skolan ligger alldeles vid havet och nära fina naturområden, vilket vi utnyttjar under såväl lektionstid som fritidsverksamhet. Skolan är en enparallellig skola.

Vi arbetar för att våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje. I detta arbete är elevrådet en viktig budbärare mellan elever och personal. På Hjuviksskolan och Hällviksskolan arbetar vi i ett öppet och vänligt klimat med ett starkt elevfokus. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen motsvarande 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola,
• Kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Har arbetat som chef/ledare.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och organisatorisk nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Chefs- och ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Erfarenhet av arbete i F-3 skola är meriterande.

Som biträdande rektor kan du överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Vill du bli en del av vårt team?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjuerna för denna process kommer att att genomföras den 23/9 samt 27/9.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Mossebergsskolan och Landalaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 26
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till skolområde 7 i Centrum, där Landalaskolan F-3, Mossebergsskolan F-2 och Guldhedsskolan F-9 ingår.
I vårt skolområde går ca 850 elever och arbetar ca 125 medarbetare. Vi har under vårt första år gemensamt i skolområdet påbörjat arbeten tillsammans för att bl.a. främja och vidareutveckla kvaliteten i undervisningen och utveckla elevhälsoarbetet. Vi arbetar som ett team i skolledningen och vi har ett gott samarbete över skolorna och drar nytta av varandras styrkor och kompetenser, vi stöttar och hjälper varandra med både strategiskt och operativt arbete i våra verksamheter. Vårt team består av en rektor och fyra biträdande rektorer.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Du kommer att ingå i vårt härliga och kompetenta skolledningsteam och ansvara för Landalaskolan F-3 och Mossebergsskolan F-2.

Landalaskolan F-3 är en enparallellig skola och har cirka 11 medarbetare. Mossebergsskolan F-2 är tvåparallellig med cirka 23 medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Under läsåret 22/23 arbetar en biträdande rektor viss del på Mossebergsskolan och blir en kollega att samarbeta med.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna från årskurs 1-3, förskoleklass och fritidshem
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och stadennivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer, är både lyhörd för andra och även genom övertygande argument kan tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål, har förmåga att omvandla dessa till konkreta handlingar samt följa upp arbetet längs med vägen. Med fokus på det systematiska kvalitetsarbetet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser framemot att möta dig!

Intervjuer planeras att hållas under vecka 37.

Tjänsten tillsätta under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till skolområdet Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Skolområdet Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan är kommunala grundskolor som ligger i nordöstra Göteborg. Gärdsmosseskolan har cirka 330 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i västra Bergsjön, vackert inbäddad i naturen, och är fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en fin skolgård, bollplan och fina naturområden runt byggnaderna. Sandeklevsskolan är en F-9-skola med cirka 320 elever och är också belägen i Västra Bergsjön i Göteborg. Skolan har bra kommunikationer med spårvagn 7 och 11, som stannar vid Teleskopgatans hållplats, samtidigt som det är nära till stora grönområden. Skolan arbetar systematiskt med trygghet och studiero, vilket resulterar i att såväl elever som lärare trivs och finner arbetsro.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam. Teamet består av en rektor och två andra biträdande rektorer som tillsammans arbetar för att driva och vidareutveckla Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan.

Biträdande rektors arbete innebär att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och aktiv i skolledningen/ingår i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer ansvara för fritidshem och årskurserna F-1 på Gärdsmosseskolan Sandeklevsskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete i fritidshem och/eller förskoleklass är det meriterande.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att nå långsiktiga mål. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Ditt strukturerade arbetssätt resulterar i att du använder tiden effektivt och du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större
sammanhang.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den ej tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Södra skärgården

Biträdande rektor
Läs mer Aug 22
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Södra skärgårdens skolor!

Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. I den nya organisationen är Södra skärgården ett skolområde med ett gemensamt ledningsteam. I skolområdet har vi fyra skolor, Asperöskolan, Brännöskolan, Donsöskolan och Styrsöskolan. Ledningsteamet jobbar för ökat samarbete och möjligheten att utvecklas tillsammans för elevernas bästa. Vi arbetar för likvärdighet och att skapa en röd tråd för eleverna som de allra flesta senare börjar på Styrsöskolan.

Ledningsteamet består av en rektor och tre biträdande rektorer. Vi söker en biträdande rektor med huvudansvar för Donsöskolan F-6 som vill vara med och utveckla vårt ledningsteam och skolområde. I vårt ledningsteam strävar vi efter att tänka nytt och vara innovativa i frågor som rör både organisationen och strategier för utveckling.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att arbeta operativt under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Vidare kommer du att leda arbetet med elevhälsan. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet, men också att vara med och bidra inför beslut på övergripande nivå.


Om våra skolor:
Donsöskolan är en F-6 skola med ca 170 elever och två fritidsavdelningar.
Asperöskolan är en F-3 skola med ca 30 elever
Brännöskolan är en F -3 skola med ca 45 elever
Styrsöskolan är en F-9 skola med ca 320 elever. Här finns även en särskild undervisningsgrupp.

Eleverna i åk 6 på Donsöskolan tillbringar 1,5 dag i veckan på Styrsöskolan där de har moderna språk, slöjd, hem- och konsumentkunskap och idrott.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna med åk F-6
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas 15/9 och 16/9.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Hagaskolan söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 8
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Hagaskolan, en F-5 skola med ca 280 elever belägen mitt i Haga, söker nu en ny biträdande rektor!

Vi är en liten grön skola i storstaden, där alla känner alla och som präglas av trygghet och kunskap. Vi möter världen med öppna sinnen och vi lever så som vi lär.

Hagaskolan är belägen mitt i staden vilket gör dess kulturutbud lättillgängligt och till en naturlig del av undervisningen. Slottsskogen och Botaniska trädgården som också finns inom gångavstånd utnyttjas till både naturstudier och idrottsdagar. Skolan är liten och mysig och huserar i en av Göteborgs äldsta skolbyggnader. Skolgården är nyrenoverad med både gräsplan och klätterställning. Skolans lilla format gör att alla är bekanta med varandra och alla blir sedda och bekräftade. På skolan arbetar vi för att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt det är möjligt, såväl resultatmässigt som socialt.

Hagaskolan tillhör, från och med hösten 2021, tillsammans med Annedalsskolan samma skolområde. Du som biträdande rektor för Hagaskolan tillsammans med biträdande rektor för Annedalsskolan och rektor för båda skolorna ingår i ett och samma ledningsteam, där vi tillsammans ska jobba för att skapa Göteborgs bästa skolområde med särskilt fokus på att utveckla elevhälsan.

Vi söker dig som känner dig redo att axla rollen som biträdande rektor på Hagaskolan och därmed ta en naturlig plats i vårt ledningsteam. Som biträdande rektor på Hagaskolan leder du arbetet på skolan per delegation från rektor. Här har du ett spännande och omväxlande arbete med stort engagemang från medarbetarna, ett välfungerande kollegialt samarbete samt ett gott och tryggt förhållningssätt. Du axlar rollen på ett inspirerande och naturligt sätt och tar det operativa ansvaret för det dagliga arbetet på plats, med allt vad det innebär. Schemaläggning kommer ingå i uppdraget.

Som närmaste stöd på Hagaskolan har du en skoladministratör som du jobbar nära tillsammans med och självklart alla andra team och grupper som finns på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen om minst 180HP inom pedagogik . Du har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Det är meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Meriterande är även tidigare erfarenhet av samordningsansvar, arbetslagsledare eller ansvar för skolans EHT-arbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av schemaläggning.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kålltorpsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Kålltorpsskolan!

Kålltorpsskolan är en stor och populär skola med stabil ekonomi och lärarkår. Skolan har ca 65 medarbetare och ca 650 elever i årskurs 5 till 9. Kålltorpsskolan är en plats för lärande, där alla elever är viktiga och betydelsefulla. Antalet legitimerade lärare på skolan är hög och det är något som skolan lägger stort värde vid. Skolan är placerad i ett lugnt och fint läge i ett bostadsområde och gränsar mot Delsjöreservatets härliga natur. Skolan ingår i Utbildningsområde Centrum.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett operativt såväl som strategiskt ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Du är som närmsta chef ansvarig för arbetsmiljön för eleverna och personalen. Skolan har också en utvecklad samverkansorganisation med fackliga, som rektor leder tillsammans med båda biträdande rektorerna. Rollen innebär hög grad av verkställande och operativ under delegerat ansvar. Skolan har ett väl utvecklat stödteam som leds av rektor och specialpedagog.

Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Du har också tillgång till stödfunktioner som HR, ekonomi, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsa som arbetar i utbildningsområde Centrum.

Vi erbjuder introduktionsutbildning till Grundskoleförvaltningen för dig som är ny i Göteborg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 7-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbete med urval och intervjuer planeras genomföras efter v.32.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Herrgårdsskolan & Santosskolan, skolområde 8 Hisinge

Biträdande rektor
Läs mer Jul 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett meningsfullt arbete där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde 8 Hisingen. Skolområdet består av Herrgårdsskolan F-6 och Santosskolan 7-9 och båda skolorna ligger på Lindholmen med ett kort avstånd dem emellan. Båda skolorna är väl fungerande skolenheter med kompetenta och välfungerande elevhälsoteam. Personalgruppen har ett gott arbetsklimat och består av både yngre och mer erfarna pedagoger. I skolområdet arbetar tre biträdande rektorer som tillsammans med rektor utvecklar och stärker arbetet med att vara en skola där eleverna ska känna sig trygga och delaktiga så att de får med sig goda förutsättningar vidare i livet.

"I vårt skolområde väljer vi att se möjligheter och anser att lusten till lärande finns hos alla och att vårt uppdrag är att bevara och främja den. Att utgå ifrån styrkor och förmågor är grunden i vårt arbete." - Gerd Elmander, rektor

I tjänsten som biträdande rektor ingår personal- och elevansvar samt andra utvecklingsarbeten som vi driver gemensamt i skolområdet. Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Som biträdande rektor fokuserar du på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

I ditt uppdrag kommer du att ansvara för F-3 och fritidshem F-6. Hur skolledningsteamets olika ansvar behöver utformas beror också på dina erfarenheter och den kompetens som du kommer bidra med.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla skolorna i skolområde 8 med fokus på det professionella uppdraget. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningens kvalitet och tydligt ledarskap i klassrum/fritidshem i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Du som person kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar med andra i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv.

Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att snabbt anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!
Intervjuer kommer att genomföras den 18/8 och 19/8.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björlandaskolan F-6

Biträdande rektor
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2022 behöver vi ny biträdande rektor till Björlandaskolan F-6. Björlandaskolan ingår i skolområde 13 Hisingen där också skolorna Lilla Trulsegårdsskolan F-3 och Trulsegårdsskolan 7-9 ingår. De två sistnämnda skolorna ligger nära varandra med en basketplan i mellan sig med Björlandaskolan på promenadavstånd. Skolorna ligger naturskönt i norra Torslanda och det finns bra kommunikationer. Du kan t.ex. åka från Hjalmar Brantingsplatsen till skolan på 15-20 minuter. Nuvarande medarbetare går i pension efter många år på skolan men vi har en biträdande rektorskollega kvar på skolan som jobbat där många år.

Utöver din närmsta kollega får du ytterligare två kollegor som är biträdande rektorer på de två andra skolorna samt rektor som är chef för de biträdande rektorerna samt elevhälsans personal. Skolledningen tillsammans med alla andra på skolan tar sitt arbete på så stort allvar så att vi ser till att vi har roligt under tiden vi jobbar!

Björlandaskolan är en F-6 skola med cirka 550 elever och ca 60 medarbetare där vi jobbar för en helhet kring elevernas utveckling, i lärande så som i ett livsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid att alla elever ska känna att de duger precis som de är! Den unika eleven ska bli sedd utifrån sin egna person och utveckling. I Skolområde 13 är utbildning och undervisning är viktigt och vi strävar efter att skapa det kreativa lustfyllda lärandet som förser eleverna med självtillit, självkännedom och självkänsla. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare var vilket ger förutsättningar för ett nära pedagogiskt ledarskap.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever, vårdnadshavare och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

På Björlandagården F-6 kommer ni att vara två biträdande rektorer. Uppdelningen kommer i stort att vara F-3 samt 4-6 men med en mängd processer gemensamt. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Tjänsten riktar sig med nuvarande planering mot åk. 4-6 men skulle du hellre vilja arbeta åk. F-3 så kan detta diskuteras.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även insikt om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling.

Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner.

Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Intervjuer kommer att ske 19/8 och 22/8.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kärraskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 15
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kärraskolan är en skola för alla - där lust och kunskap är i centrum. Skolan är en F-9-skola som är belägen i centrala Kärra. Hos oss går ca 820 elever i åldrarna 6- 16 år. Vår målsättning är att Kärraskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. Nuvarande ledningsteam består av rektor och tre kunniga biträdande rektorer där uppdelningen är F-3, åk. 4 - 9 och grundsärskolan.

Vi utökar vårt ledningsteam med en biträdande rektor till. Tjänsten innebär att du får ansvar för grundskola mellanstadiet, ett mindre fritidshem för elever i åk 4 -6 och SU2 grupp för åk 1-6.
Vi är inne i en dynamisk utveckling. Vi har jobbat ihop vårt ledningsteam och vi ser oss som en effektivt, kreativ och humoristisk ledningsgrupp. Under läsåret har Elevhälsoteamet tillsammans med ledningen gått SPSM utbildning att höja skolans elevhälsokompetens. Syftet har varit att få ihop vårt nya elevhälsoteam som bildades i omorganisationen inför detta läsår, samt skapa bättre förutsättningar för skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Nästa steg i vårt gemensamma arbete är att implementera nytt arbetssätt utifrån vår nya digitala plattform, VKlass.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
-Ledarerfarenhet krävs.
-Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola krävs.
-Rektorsutbildning är meriterande
-Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande
-chefsutbildningar är meriterande
-Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet är meriterande.
-Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
-Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
-Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Som biträdande rektor ska du kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.


Varmt välkommen med din ansökan

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bräckeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 15
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2022 behöver vi ytterligare en biträdande rektor till Bräckeskolan. Skolan ingår i skolområdet "Bräcke & Taube" som leds av en rektor med biträdande rektorer på båda skolorna.
Bräckeskolan är en F-6 skola med cirka 600 elever och ca 65 medarbetare.

Skolan är en stabil skola och är väl förankrad i närområdet. Många av dagens vårdnadshavare har gått på skolan då de var barn, så det finns ett genuint förtroende för skolan. Skolan har tidigare varit uppdelad i två delar med varsin rektor, F-3 och 4-6. Vi har under läsåret 21/22 arbetat med att bli en F-6 skola. Det arbetet fortskrider under kommande läsår såväl i symboliska handlingar som i det dagliga arbetet.

Arbetet som biträdande rektor innebär att ingå i ledningsteamet för Bräcke & Taube. Din roll blir att i nära samverkan med ledningsteamet och framförallt med dina biträdande rektors kollegor utöva ett ledarskap som gör skillnad för våra elever, som bidrar till trygghet, studiero och lärande.

Som biträdande rektor ska du fokusera på skolans kärnprocesser, att vara operativ och närvarande i verksamheten. Du arbetar med frihet under ansvar och du förväntas både agera och fatta beslut självständigt och i samverkan med dina två kollegor och elevhälsoteamet. Vi önskar att du är en god kommunikatör och ser vinsten med öppenhet och att "provtänka" tillsammans, såväl i ledningsgruppen som med medarbetare för att föra skolan framåt.

Vi ser över, i samband med denna tillsättning, vilka ansvarsområden respektive biträdande rektor ska ha då vi vill ta vara på din kompetens och dina erfarenheter för att få ett bra och livaktigt ledningsteam på Bräckeskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
- Ledarerfarenhet
- Minst 4 års erfarenhet av arbete i skolan
- Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell- och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
- Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
- Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten som biträdande rektor är det meriterande om du har:
-Rektorsutbildning
- Ledarutvecklingsprogram/utbildning eller förberedande chefsutbildningar
- Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet


Som biträdande rektor ska du vara lyhörd för andra människors tankar, frågor och idéer i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vi ser att du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.
Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang, såväl på skolan som inom skolområdet. Du har intresse för, och samverkar i, övergripande frågor för att skapa mervärde och helhet. Vidare motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse till rektor.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Vi söker Biträdande rektor till Innovitaskolan St Jörgen

Biträdande rektor
Läs mer Jul 3
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan St Jörgen ligger mitt i den vackra naturen vid St Jörgens Park på Hisingen och har ungefär 520 elever i skolan och 180 barn i förskolan. Vi har en lugn lärmiljö och vår verksamhet genomsyras av trygghet och respekt för varandra.

Om du vill veta mer kan du gå in på vår hemsida, https://innovitaskolan.se/st-jorgen

Var med och ge barn förutsättningarna att forma sin egen framtid

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Detta söker vi:

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Innovitaskolan St Jörgen . Ditt uppdrag innebär att kommunicera och samarbeta med vårdnadshavare, elever och personal kring dagliga frågor som rör verksamheten. Som biträdande rektor är du ansvarig för arbetsorganisationen i ditt område samtidigt som du måste ha förmågan att se helheten dvs hela skolans behov.

Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning och utveckla våra koncept Explore, Innovate och Balance som utgår från EU´s åtta nyckelkompetenser. Du kommer att ha personalansvar för F-6 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet i vårt systematiska kvalitetsarbetet.

Din profil

Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning.

Du har god pedagogisk insikt, är kommunikativ och är bra på att öppet kommunicera med andra. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du uppskattar att ha ansvar du är handlingskraftig och är inte rädd för att vid behov ta snabba beslut. Du drivs av variation och mår bra av detta. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter.

Innovitaskolan St Jörgen är en F-9 skola med en tillhörande förskola. Skolans pedagogiska personal är indelade i arbetslag som ledas av en processledare. Till hösten har vi fem förstelärare som tillsammans med samtliga förstelärare på övriga Innovitaskolor har ett gemensamt uppdrag som kompletteras med vårt lokala behov.

Vi erbjuder

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader .Tillträde enligt överenskommelse.
Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Sofia Dahlén på 031-228470 eller mailadress sofia.dahlen@innovitaskolan.se


Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker Biträdande rektor till Innovitaskolan St Jörgen

Biträdande rektor
Läs mer Jun 16
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan St Jörgen ligger mitt i den vackra naturen vid St Jörgens Park på Hisingen och har ungefär 520 elever i skolan och 180 barn i förskolan. Vi har en lugn lärmiljö och vår verksamhet genomsyras av trygghet och respekt för varandra.

Om du vill veta mer kan du gå in på vår hemsida, https://innovitaskolan.se/st-jorgen

Var med och ge barn förutsättningarna att forma sin egen framtid

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Detta söker vi:

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Innovitaskolan St Jörgen . Ditt uppdrag innebär att kommunicera och samarbeta med vårdnadshavare, elever och personal kring dagliga frågor som rör verksamheten. Som biträdande rektor är du ansvarig för arbetsorganisationen i ditt område samtidigt som du måste ha förmågan att se helheten dvs hela skolans behov.

Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning och utveckla våra koncept Explore, Innovate och Balance som utgår från EU´s åtta nyckelkompetenser. Du kommer att ha personalansvar för F-6 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet i vårt systematiska kvalitetsarbetet.

Din profil

Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning.

Du har god pedagogisk insikt, är kommunikativ och är bra på att öppet kommunicera med andra. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du uppskattar att ha ansvar du är handlingskraftig och är inte rädd för att vid behov ta snabba beslut. Du drivs av variation och mår bra av detta. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter.

Innovitaskolan St Jörgen är en F-9 skola med en tillhörande förskola. Skolans pedagogiska personal är indelade i arbetslag som ledas av en processledare. Till hösten har vi fem förstelärare som tillsammans med samtliga förstelärare på övriga Innovitaskolor har ett gemensamt uppdrag som kompletteras med vårt lokala behov.

Vi erbjuder

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader .Tillträde enligt överenskommelse.
Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Sofia Dahlén på 031-228470 eller mailadress sofia.dahlen@innovitaskolan.se


Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Innovitaskolan Johanneberg söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder elevhälsan mot att arbeta förebyggande och främjande och utifrån ett salutogent perspektiv. Vi vill att skolan ska ligga i framkant när det gäller elevens lärande, elevhälsans arbete och lärarnas undervisning. Vi vill tillsammans med dig skapa en skola att vara stolt över och en arbetsplats för både lärare och elever där man trivs, utvecklas och lär sig varje dag. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring.

Du arbetar på delegation av rektor (i tjänsten ingår även chefskap för delar av skolans personal).

Detta söker vi:

Vi söker dig som vill vara utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Du har erfarenhet från ledningsuppdrag, gärna tidigare rektorsuppdrag och som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare men kan också arbeta självständigt, ta egna beslut utifrån den kunskap du har. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar, vägleder, driver skolutveckling och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig!

I rollen är du tillsammans med rektor, skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av att arbeta med organisatoriska processer inom elevhälsa, gärna med bakgrund inom det specialpedagogiska fältet. Att leda och utveckla elevhälsans arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för elevers utveckling och skolgång är en självklarhet för dig. Även erfarenhet i att leda och utbilda personal i arbete med extra anpassningar, särskilt stöd samt betyg och bedömning är meriterande. Har du även erfarenhet av att systematiskt kartlägga och analysera elevers resultat för att tidigt identifiera insatser för ökad måluppfyllelse så passar du väl in i profilen.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Detta erbjuder vi:

I din roll som biträdande rektor har du goda utvecklingsmöjligheter. Du har möjlighet till kompetensutveckling och att delta på utbildningar som Innovitaskolans ledningsgrupp anordnar och även till det omfattande utbildningsutbud som anordnas av AcadeMedia Academy (Utbildningswebben). Du har också tillgång till Innovitaskolans stab som erbjuder en rad olika specialistfunktioner och som har ett nära samarbete med våra skolor. Vi har ett systematiskt arbetsmiljöarbete och ett systematiskt kvalitetsarbete som är väl implementerade i alla våra skolor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna skolchef

Cristine Lysell via mail:

cristine.lysell@academedia.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Hisingen 19 Svartedalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde Hisingen 19 består av Landamäreskolan F-3 inkl grundsärskola och Svartedalsskolan 4-9 inkl grundsärskola. Skolområdet har en gemensam rektor och 7 st biträdande rektorer.

Vi söker nu dig som vill vara med och göra skillnad och komplettera oss i vårt ledningsteam som biträdande rektor på Svartedalsskolan med huvudansvar för år 4-6!

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Du behöver vara en skolledare som kan lyssna in och få med sig elever, medarbetare och vårdnadshavare, men som även har tydliga idéer om hur en välfungerande skola ska organiseras. Du bygger vidare på framgångsrika förändringar i organisationen men har stor frihet att tillsammans med medarbetare att göra de förändringar som krävs för att lyfta skolan ytterligare en nivå.
Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare vilket ger förutsättningar för ett nära och pedagogiskt ledarskap.

"I vårt skolområde SvaLan är ett av flera viktiga ledord- TILLSAMMANS. Tillsammans tror vi på att göra skillnad och ge våra elever, deras föräldrar och alla som arbetar hos oss möjligheter, mod och mening."
- Louise Eriksson, rektor


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet
• Erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område
• Skolledarerfarenhet av att leda inom åldersspannet år 4-6.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervju kommer att ske den 28/6 och 29/6.
Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Viljaskolan söker engagerad biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 29
Viljaskolan är en liten, nystartad skola i Angered med 200 elever i 9 klasser mellan förskoleklass och årskurs 6. Vi söker dig som vill vara med och bygga en riktigt bra verksamhet från grunden i nära samarbete med dina kollegor, en erfaren skolledning och kompetenta kollegor. Vår ambition är hög - vi vill att varje elev ska trivas och lyckas hos oss. 
Vi vill också att du som lärare ska trivas hos oss och få utrymme för att jobba för det du tror på - att alla barn ska ha rätt till den bästa skolan oavsett var man bor.
 
Din profil - vem söker vi
Som nystartad skola söker vi nu dig som vill axla ansvaret som biträdande rektor att tillsammans med skolans ledningsteam leda och utveckla Viljaskolan i Angered.
 
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med flerårig undervisningserfarenhet och god erfarenhet att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt har en helhetssyn vad som främjar elevers lärande och utveckling. Som ledare kombinerar du höga förväntningar med omtanke och empati. Du är engagerad, motiverande och ser medarbetarna som din viktigaste resurs. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift och känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och elever samt är mån om att utveckla en god relation till dessa.
Du är duktig på att anpassa ditt ledarskap till både individer och situationer och förstår vikten av att vara närvarande, synlig och en god förebild. Du har förmågan att prioritera, involvera och delegera utifrån verksamhetens behov.
För tjänsten är det meriterande om man jobbat i flerspråkig skolmiljö, om man har tidigare rektors- eller biträdande rektorserfarenhet och om man har genomgått rektorsutbildningen eller annan likvärdig ledarskapsutbildning.


Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att tillsammans med rektor och chefsstöd leda skolans verksamhet.
I din roll som biträdande rektor kommer du att ansvara för skolans dagliga drift och verksamhet såväl som långsiktiga strategiska utveckling. Du kommer att coacha och leda den pedagogiska personalen såväl som fritidsledare och assistenter både enskilt och i grupp. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam såväl som skolans trygghetsteam.
Exakt hur din roll kommer att utformas kommer att bero på dina kvalifikationer och erfarenheter för att på bästa sätt stötta skolans och elevernas fortsatta utveckling.

Vad vi erbjuder
Viljaskolan erbjuder en möjlighet att vara med och bygga skola från grunden tillsammans med kreativa och kunniga kollegor. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag med goda utvecklingsmöjligheter och god tillgång till kompetensutveckling. 
Viljaskolan är en idé- och värderingsstyrd organisation. Viljaskolan bygger på ett stort engagemang för varje barns rätt till den bästa utbildningen oavsett var man bor eller vilken bakgrund man har. Vi vill ha en skola som är öppen för familjer, föreningsliv, idrottsföreningar, lokalt näringsliv och offentlig verksamhet även efter skoltid. 
 
Tillsammans för varje elev
Vi vet att samarbete inom skolan ger bra resultat och att alla som jobbar i skolan behöver jobba tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för varje elev. Vi vill också samarbeta nära elevernas vårdnadshavare. Det är de som känner barnet bäst och som kan ge stöd och uppmuntran i hemmet. Vi tror också att samarbete behövs mellan många fler som finns runt skolan i form av idrottsföreningar, näringsliv, föreningsliv och olika delar av samhället som du och din familj kommer i kontakt med. Tillsammans gör vi det möjligt för eleverna att nå sina mål i skolan.
 
Trygg och lugn miljö
Varje elev har rätt till en trygg och lugn skolmiljö, det är en viktig förutsättning för att lyckas i skolan. Det är också viktigt att eleverna får känna glädje inför att gå till skolan, det ger lust att lära sig nya saker och att arbeta för att nå målen i skolan. 
 
Språkutvecklande arbetssätt
Det är en stor tillgång att kunna många språk. Att kunna svenska språket i grunden är samtidigt en viktig förutsättning för att klara skolan och bygga en stabil grund inför framtiden. Därför har vi fokus på att aktivt arbeta med ett språkutvecklande arbetssätt i samtliga ämnen samtidigt som vi uppmuntrar en utveckling av andra språk som eleverna pratar.
 
Tidiga stödinsatser
På Viljaskolan tror vi att det är bäst att sätta in stöd tidigt i barnens utveckling. Vi följer och utvärderar därför varje elev noggrant för att alla ska utvecklas och nå sina mål.
 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde augusti 2022 Omfattningen/tjänstgöringsgraden för denna tjänst är 100%.  Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Anställningar på Viljaskolan inleds med provanställning och är sk. semestertjänster.
 
Vi har valt våra rekryteringsvägar och undanbeder oss därför vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 Viljaskolan är en nystartad fristående skola i Angered. Vi har bestämt oss för att skapa den bästa skolan där vi vill ge varje barn en riktig chans att lyckas.

Viljaskolan startade verksamheten i augusti 2021. Tillståndet avser förskoleklass till och med årskurs 9 men vi har startat skolan från förskoleklass till och med årskurs 6 för att därefter bygga ut verksamheten upp till årskurs 9 kommande läsår. Skolan har första året drygt 200 elever för att fullt utbyggd om ett antal år ha upp till 440 elever.

Viljaskolan ligger på Spadegatan 3, bara 500 meter från Angereds Centrum. Lokalerna är nyinredda och skolgården är precis färdigbygd. Under de kommande åren kommer skolan att utökas med ca 3500kvm ytterligare yta.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Kålltorpsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi två biträdande rektorer till Kålltorpsskolan! Tillsammans med rektor ska ni utgöra ett ledningsteam.

Kålltorpsskolan är en stor och populär skola med stabil ekonomi och lärarkår. Skolan har ca 65 medarbetare och ca 650 elever i årskurs 5 till 9. Kålltorpsskolan är en plats för lärande, där alla elever är viktiga och betydelsefulla. Antalet legitimerade lärare på skolan är hög och det är något som skolan lägger stort värde vid. Skolan är placerad i ett lugnt och fint läge i ett bostadsområde och gränsar mot Delsjöreservatets härliga natur. Skolan ingår i Utbildningsområde Centrum.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett operativt såväl som strategiskt ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Du är som närmsta chef ansvarig för arbetsmiljön för eleverna och personalen. Skolan har också en utvecklad samverkansorganisation med fackliga, som rektor leder tillsammans med båda biträdande rektorerna. Rollen innebär hög grad av verkställande och operativ under delegerat ansvar. Skolan har ett väl utvecklat stödteam som leds av rektor och specialpedagog.

Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Du har också tillgång till stödfunktioner som HR, ekonomi, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsa som arbetar i utbildningsområde Centrum.
Vi erbjuder introduktionsutbildning till Grundskoleförvaltningen för dig som är ny i Göteborg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet • Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 7-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjudagar kommer att vara:
9/6
10/6
13/6

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kvibergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kvibergsskolan är en nybyggd digital skola med flexibla lärmiljöer och vi har ett tematiskt arbetssätt som grund. Skolan består av två skolhus F-3 och 4-9. Skolans pedagogiska personal är indelade i 6 arbetslag som tillsammans med ledning och stödfunktioner ansvarar för ca 850 elever. Vi skapar varje dag förutsättningar för elevernas lärande och demokratiska utveckling genom att arbeta med trygghet, gemenskap, självständighet och att möta våra elever med nyfikenhet. Vi har alltid eleverna lärande i centrum och vi bygger en kultur som tar ansvar för vår miljö och varandra.

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Kvibergsskolan F-9. Du kommer att arbeta operativt och leda arbetet på vår 4-6 enhet. Det innebär att du leder kärnprocesserna och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat. Du kommer att ha personalansvar för F-3 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet. Kvibergsskolan är en nybyggd digital skola med flexibla lärmiljöer och vi har ett tematiskt arbetssätt som grund. Skolan består av två skolhus F-3 och 4-9. Skolans pedagogiska personal är indelade i 6 arbetslag som tillsammans med ledning och stödfunktioner ansvarar för ca

"Vi vill varandra väl och gör varandra bra" är vår gyllene regel.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bergsgårdsskolans grundsärskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Skolområdet Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan ligger i Hjällboområdet. Skolorna ligger intill vackra natursköna områden som inbjuder till friluftsaktiviteter och möjligheter att använda naturen i undervisningen. På skolorna går elever från förskoleklass till årskurs 6 och på Bergsgårdsskolan finns grundsärskola årskurs 1-6. Det finns bra med allmänna kommunikationsmedel till och från skolorna med buss och spårvagn vid Hjällbocentrum. Det finns också bra gång och cykelvägar till och från skolan. Hjällbo är en stadsdel som kommer att utvecklas inom snar framtid. Det finns beslut på att en ny skola ska byggas på Eriksboskolan tomt för grundskola och grundsärskola och du som biträdande rektor kommer att ha en framträdande roll i denna process under några år framåt.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde Nordost 11, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan med uppdrag att leda grundsärskola.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Hjällbo där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar tätt i skolområdets ledningsteam, mellan de olika professionerna och med externa aktörer såsom bostadsbolagen, socialtjänst, polis, hyresgästföreningen, idrottsföreningar med flera.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar för skolorna Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan som kommer att bestå av rektor och fem biträdande rektorer fr o m hösten då grundsärskolan utökas.

Tjänsten kommer att innefatta personalansvar och ansvar för grundsärskola och grundsärskolans fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Har du erfarenhet av grundsärskola är det meriterande.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vi ser även att du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vidare krävs att du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas samt ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi söker någon som vill utveckla vår skola tillsammans med oss - är det du?


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Fiskebäcksskolan/Dalaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kunde skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Ledningsteamet för skolområdet Fiskebäck-Dalaskolan består av en rektor, tre biträdande rektorer och en för tillfället tf. biträdande rektor. En av våra biträdande rektorer går vidare till nytt uppdrag och därför söker vi dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen årskurserna 4-9 på Fiskebäcksskolan.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Om våra skolor:

Fiskebäcksskolan ligger i ett vackert område med närhet till havet och vi använder oss gärna av vår närmiljö i undervisningen. Här går cirka 600 elever från förskoleklass till årskurs 9 och vi har ett tydligt fokus på elevernas utveckling i en trygg och kreativ skolmiljö. Vi arbetar för en framgångsrik skola med samsyn över alla årskurser och en röd tråd genom hela skolan. Alla våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje.

Dalaskolan ligger i Grimmered, vid foten av kullarna mot Ekebäck. Här går drygt 430 elever från förskoleklass till årskurs 6. På Dalaskolan ger vi eleverna lust att lära och möjligheter till kreativa och utvecklande lärmiljöer. Dalaskolan satsar på hållbar utveckling och miljöarbetet är en naturlig del av elevernas undervisning. Det som i övrigt kännetecknar Dalaskolan är vår vackra kulturhistoriska skola med flera härliga byggnader av olika karaktär att ha vår undervisning i.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna med årskurs 4-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet med personalansvar

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 23 och 24.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Assistant Principal

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


This is an exciting opportunity for a highly motivated and experienced senior leader to join Internationella Engelska Skolan Johanneberg, in the role of Assistant Principal. Working closely with the existing Senior Leadership Team at IES Johanneberg, the successful candidate will lead the school's academic and pastoral work in all D, E and F-classes. The candidate needs to have a comprehensive understanding of both concepts and be able to ensure that they are embedded into our curriculum as well as the Ethos of IES.

Visible leadership is critically important at IES Johanneberg and the successful candidate will be able to balance the need to be a clear, calming and motivating presence within the school alongside the ability to work with the strategic development of both academic and pastoral areas of the school. The candidate will be forward thinking, a positive role model and have the ability to inspire both staff and students. While working within the agreed board academic and pastoral frameworks, the candidate is expected to be autonomous with the ability to think creatively and find solutions to complex problems. The successful candidate will have; teaching qualifications, a proven track record of academic and pastoral excellence, a long experience of working in schools and a commitment to working with all aspects of senior leadership within a challenging but rewarding educational context. 

At Internationella Engelska Skolan (IES) we make a difference in the lives of our students. We believe this is due to our clear ethos with engaged and visible leaders creating an environment in which teachers can teach and students learn. IES schools have a dynamic international atmosphere with staff and students from all over the world. Our schools are open to all with applications from students accepted on a first-come, first-served basis.

IES Johanneberg (Gothenburg) opened in August of 2010 with 560 students in grades 7-9. Our school is very community-centered, and we focus on building a climate based on our four core values: respect, honesty, hard work and safety. All people in our school; students, staff and parents are expected to work within these values daily.

We follow the Swedish national curriculum with up to 50% of teaching in English. We are a school with a clear structure that enables teachers to focus on teaching and where students know what is expected of them. Our values ??are based on the fact that we believe in the student's abilities and potential, we always put learning and knowledge first. The school is bilingual (Swedish and English) and we will recruit our outstanding teachers and staff from Sweden and from abroad, lending the school a strong international profile. We provide an international and stimulating environment, where commitment, professionalism, tough love and the English language are common denominators.   

For more information about our school please see www.johanneberg.engelska.se

The selection process is ongoing.

To apply, please send a copy of your latest, up-to-date CV, along with a school specific covering letter to carl.waddington.johanneberg@engelska.se

Role Description: Assistant Principal

Ansök nu

Biträdande rektor till Björkåsskolan/Slottsbergsskolan Sydväst 4

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från hösten 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet.

Ledningsteamet för skolområdet kommer att bestå av en rektor och tre bitr. rektorer. Tre av oss är redan på plats: Anne Erefalk, rektor, Cecilia Janred, bitr. rektor F-2 och fritidshemmet på Slottsbergsskolan och Fredrika Mattsson, bitr. rektor för F-6 på Björkåsskolan. Vi söker nu dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för inledningsvis huvudsakligen på fritidshemmet på Björkåsskolan.

Om våra skolor: Björkåsskolan ligger i Järnbrott i Västra Frölunda och har nära till naturen. Det är en nybyggd och modern skola som tar emot elever från förskoleklass fram till årskurs 6. Idag går cirka 330 elever på skolan. Slottsbergsskolan invigdes hösten 2020 och har till hösten 2022 åk F-2 med cirka 130 elever. Senast 2026 är skolan en fullt utbyggd F-6-skola med ca 330 elever.

Inledningsvis inriktar sig tjänsten på att leda och utveckla fritidshemmet på Björkåsskolan, på sikt kommer tjänsten utvecklas till att leda även fritidshemmet på Slottsbergsskolan. Det medför att biträdande rektorstjänsten är på deltid under tillväxtperioden. Vi är angelägna om att ha en kollega på heltid i vårt ledningsteam så övrig tid i tjänsten kan medföra att du arbetar med elevhälsan eller har intendentuppdrag eller ansvarar för administrativa uppgifter. Utifrån din kompetens skräddarsyr vi tjänsten under tillväxtperioden. Senast 2025 är tjänsten 100% biträdande rektor på Björkåsskolan/Slottsbergsskolan. Personalansvar ingår för ca 15 medarbetare som på sikt blir ca 25 medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
-Har 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna inom fritidshem.
- Har arbetat som ledare/chef.
-Specialpedagogisk kompetens eller erfarenhet som intendent är meriterande.
- Rektorsutbildning är meriterande.
- Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
- Skolledarerfarenhet är meriterande.
- Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan meriterande.
- Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu