Biträdande rektor jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor till Olshammarskolan

Biträdande rektor
Läs mer Sep 30
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Olshammarskolan!

Olshammarskolan är en grundsärskola år 1-9, där eleverna läser enligt grundsärskolans kursplan inriktning ämnesområden. Skolan innefattar även fritidshem och verksamhet för elever som har behov av korttidsvistelse enligt LSS.

Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor. Uppdraget innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 1-9.
• Kunskaper om lagar/ förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet från exempelvis förskoleverksamhet, funktionsstöd, gymnasiesärskola, grundsärskola och motsvarande
• Erfarenhet av arbete med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor med fokus på skolutveckling och elevhälsa

Biträdande rektor
Läs mer Sep 14
Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi erbjuder dig ett utmanade och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder elevhälsan mot att arbeta förebyggande och främjande och utifrån ett salutogent perspektiv. Vi vill att skolan ska ligga i framkant när det gäller elevens lärande, elevhälsans arbete och lärarnas undervisning. Vi vill tillsammans med dig skapa en skola att vara stolt över och en arbetsplats för både lärare och elever där man trivs, utvecklas och lär sig varje dag. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring.

Du arbetar på delegation av rektor och som stöd till rektor i frågor kring elevhälsans utveckling där du har stor kunskap och erfarenhet.

Detta söker vi:

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Att du är en person med mycket energi, stark drivkraft och är beredd att arbeta hårt är en förutsättning. Givetvis är du en person som gillar att vara på jobbet, vill arbeta nära rektor och trivs när du får vara med och bidra till framgång.

Du har erfarenhet från ledningsuppdrag eller skolutvecklingsuppdrag, gärna tidigare rektorsuppdrag och som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare men kan också arbeta självständigt, ta egna beslut utifrån den kunskap du har. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar, vägleder, driver skolutveckling och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig!

I rollen är du tillsammans med rektor, skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av att arbeta med organisatoriska processer inom elevhälsa, gärna med bakgrund inom det specialpedagogiska fältet. Att leda och utveckla elevhälsans arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för elevers utveckling och skolgång är en självklarhet för dig. Även erfarenhet i att leda och utbilda personal i arbete med extra anpassningar, särskilt stöd samt betyg och bedömning är meriterande. Har du även erfarenhet av att systematiskt kartlägga och analysera elevers resultat för att tidigt identifiera insatser för ökad måluppfyllelse så passar du väl in i profilen.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolans styrdokument.

I din roll som biträdande rektor har du goda utvecklingsmöjligheter. Du har möjlighet till kompetensutveckling och att delta på utbildningar som Innovitaskolans ledningsgrupp anordnar och även till det omfattande utbildningsutbud som anordnas av AcadeMedia Academy (Utbildningswebben). Du har också tillgång till Innovitaskolans stab som erbjuder en rad olika specialistfunktioner och som har ett nära samarbete med våra skolor. Vi har ett systematiskt arbetsmiljöarbete och ett systematiskt kvalitetsarbete som är väl implementerade i alla våra skolor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Jenny Tydén

jenny.tyden@innovitaskolan.se

0727-249020

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Programsamordnare till Schillerska Gymnasiet

Biträdande rektor
Läs mer Sep 15
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Schillerska gymnasiet har ca 1050 elever med drygt 100 fastanställd personal och är en modern skola i historisk miljö. Skolan arbetar efter visionen Här lever lärandet. Nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum. Elevinflytande är centralt i skolans arbete och vi har en aktiv elevkår. Skolan finns i kulturmärkta lokaler centralt i Göteborg, nära Vasaplatsen vilket ger många möjligheter till studiebesök och samarbeten med andra institutioner. Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/schillerska för ytterligare information om Schillerska gymnasiet.

Vi söker nu en samordnare till Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Känner du dig redo att på heltid axla ett mer centralt ansvar? Är du beredd att höja blicken från måluppfyllelsen i klassrummet och i stället jobba genom andra på att förbättra elevernas studieresultat på programnivå? Är du beredd att utmana, med förståelse och krav och utifrån inlevelseförmåga och tydlighet möta elever där de befinner sig? Vill du vara en del av elevhälsoteamets arbete, och utifrån rektors delegering, leda dess arbete? Om du svarar ja på dessa frågor så låter du som klippt och skuren i rollen som programsamordnare på Schillerska!

Hos oss kommer du att ges möjligheten att känna glädjen när elever överträffar sina förväntningar. Hos oss kommer du att verka i vackra lokaler som bidrar till en god studiemiljö och hos oss kommer du att samarbeta med duktiga och kunniga lärare som jobbar kollegialt för elevernas bästa.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning eller har annan relevant högskoleutbildning, samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar mellan 16 - 20 år. Vi vill även att du har god IKT-kompetens. Du har en god förståelse för skolans roll i samhället, elevernas behov och lärarnas uppdrag.

Du har mycket god samarbetsförmåga. Det är av stor vikt att du kan skapa förtroende och goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor, och samtidigt har förmåga att sätta gränser och tillämpa strikt myndighetsutövning. Goda ledaregenskaper och analytisk förmåga är också ett måste, liksom förmåga till självständigt arbete. Du är lösningsfokuserad och självständig person som har viljan att utveckla dig själv och ditt arbete. Du kan dokumentera på ett välformulerat och stringent sätt.

Meriterande är att ha erfarenhet av arbete vid gymnasieskolans högskoleförberedande program. En annan meriterande aspekt är att ha ledarskapserfarenheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, effektivitet och flexibilitet. Vi kommer att utgå från Göteborgs stads ledardimensioner; Helhetssyn, Mål- och resultatorientering, Påverka andra, Lyhördhet.

Välkommen med din ansökan!

Vänta inte med din ansökan, intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Biträdande rektor till ledningsteamet i skolområde 20 Sydväst

Biträdande rektor
Läs mer Sep 9
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde 20 i Sydväst består av följande tre skolenheter:
Döv och hörsel F-9, Kannebäck
Grundsärskola 1-9, Kannebäck
Tal och språk F-9, Kannebäck

Ledningsteamet för skolområde Sydväst 20 består av en rektor och fem biträdande rektorer samt ca 240 medarbetare. Vi använder oss av olika typer av bildkommunikation samt av teckenspråk, då vi har både hörande och döva elever samt kollegor.

Då skolområdet växer söker vi nu ytterligare en biträdande rektor som kommer ingå i ledningsteamet. Ansvarsområdet för tjänsten bestäms i samråd med rektor utifrån kvalifikationer på personen som erbjuds tjänsten.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Några exempel på vad som ingår i din yrkesroll som biträdande rektor:
• Ansvara för mål, ekonomi, elever, personal och kvalitet inom ditt ansvarsområde utifrån grundskolenämndens vidaredelegation.
• Leda, utveckla och organisera arbetet inom ramen för rektorns delegation.
• Samverka med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Rektorsutbildning, är den avslutad är det meriterande.
• Skolledarerfarenhet.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Erfarenhet från special, särskola eller resursskola är meriterande.

Du behöver vara driven och kunna arbeta självständigt. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är strukturerad och kan upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Då arbetet ibland kan vara krävande med många olika processer ser vi även att du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt för att uppnå hög kvalitet i ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Hjuvik- och Hällsviksskolan, skolområde 9 Hisingen

Biträdande rektor
Läs mer Aug 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till skolområde 9, där Hjuviksskolan, F-3, Hällsvikskolan F-3, Skutehagsskolan F-6 och Nordlyckeskolan 7-9 ingår med ca 1300 elever. Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för Hjuviksskolan F-3 och/ eller Hällsviksskolan F-3.

Ledningsteamet i skolområde 9 är nytt sedan juli 2021 och vi arbetar tillsammans för att bli en tight grupp där vi alla vet våra roller och förväntningar. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Ledningsteamet för skolområde 9 består av en rektor och fyra biträdande rektorer.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Uppdraget kan också komma att innefatta en del administativa arbetsguppgifter.

Om våra skolor:
Hjuviksskolan är en F-3 skola som ligger 100 meter från havet. Skolan har cirka 150 elever från förskoleklass till och med år 3, samt barn i fritidshem för dessa årskurser. Skolan är en tvåparallellig skola.

Hällsviksskolan är en F-3 skola med cirka 120 elever. Skolan ligger alldeles vid havet och nära fina naturområden, vilket vi utnyttjar under såväl lektionstid som fritidsverksamhet. Skolan är en enparallellig skola.

Vi arbetar för att våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje. I detta arbete är elevrådet en viktig budbärare mellan elever och personal. På Hjuviksskolan och Hällviksskolan arbetar vi i ett öppet och vänligt klimat med ett starkt elevfokus. Hos oss får eleverna en gedigen kunskapsgrund och möjlighet att utveckla sina förmågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen motsvarande 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola,
• Kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Har arbetat som chef/ledare.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och organisatorisk nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Chefs- och ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Erfarenhet av arbete i F-3 skola är meriterande.

Som biträdande rektor kan du överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Vill du bli en del av vårt team?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjuerna för denna process kommer att att genomföras den 23/9 samt 27/9.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Mossebergsskolan och Landalaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 26
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till skolområde 7 i Centrum, där Landalaskolan F-3, Mossebergsskolan F-2 och Guldhedsskolan F-9 ingår.
I vårt skolområde går ca 850 elever och arbetar ca 125 medarbetare. Vi har under vårt första år gemensamt i skolområdet påbörjat arbeten tillsammans för att bl.a. främja och vidareutveckla kvaliteten i undervisningen och utveckla elevhälsoarbetet. Vi arbetar som ett team i skolledningen och vi har ett gott samarbete över skolorna och drar nytta av varandras styrkor och kompetenser, vi stöttar och hjälper varandra med både strategiskt och operativt arbete i våra verksamheter. Vårt team består av en rektor och fyra biträdande rektorer.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Du kommer att ingå i vårt härliga och kompetenta skolledningsteam och ansvara för Landalaskolan F-3 och Mossebergsskolan F-2.

Landalaskolan F-3 är en enparallellig skola och har cirka 11 medarbetare. Mossebergsskolan F-2 är tvåparallellig med cirka 23 medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Under läsåret 22/23 arbetar en biträdande rektor viss del på Mossebergsskolan och blir en kollega att samarbeta med.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna från årskurs 1-3, förskoleklass och fritidshem
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och stadennivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer, är både lyhörd för andra och även genom övertygande argument kan tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål, har förmåga att omvandla dessa till konkreta handlingar samt följa upp arbetet längs med vägen. Med fokus på det systematiska kvalitetsarbetet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser framemot att möta dig!

Intervjuer planeras att hållas under vecka 37.

Tjänsten tillsätta under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till skolområdet Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 23
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Skolområdet Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan är kommunala grundskolor som ligger i nordöstra Göteborg. Gärdsmosseskolan har cirka 330 elever i förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i västra Bergsjön, vackert inbäddad i naturen, och är fri från störande trafikleder. Eleverna har tillgång till en fin skolgård, bollplan och fina naturområden runt byggnaderna. Sandeklevsskolan är en F-9-skola med cirka 320 elever och är också belägen i Västra Bergsjön i Göteborg. Skolan har bra kommunikationer med spårvagn 7 och 11, som stannar vid Teleskopgatans hållplats, samtidigt som det är nära till stora grönområden. Skolan arbetar systematiskt med trygghet och studiero, vilket resulterar i att såväl elever som lärare trivs och finner arbetsro.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam. Teamet består av en rektor och två andra biträdande rektorer som tillsammans arbetar för att driva och vidareutveckla Gärdsmosseskolan och Sandeklevsskolan.

Biträdande rektors arbete innebär att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och aktiv i skolledningen/ingår i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer ansvara för fritidshem och årskurserna F-1 på Gärdsmosseskolan Sandeklevsskolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete i fritidshem och/eller förskoleklass är det meriterande.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att nå långsiktiga mål. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Ditt strukturerade arbetssätt resulterar i att du använder tiden effektivt och du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större
sammanhang.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den ej tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Södra skärgården

Biträdande rektor
Läs mer Aug 22
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Södra skärgårdens skolor!

Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. I den nya organisationen är Södra skärgården ett skolområde med ett gemensamt ledningsteam. I skolområdet har vi fyra skolor, Asperöskolan, Brännöskolan, Donsöskolan och Styrsöskolan. Ledningsteamet jobbar för ökat samarbete och möjligheten att utvecklas tillsammans för elevernas bästa. Vi arbetar för likvärdighet och att skapa en röd tråd för eleverna som de allra flesta senare börjar på Styrsöskolan.

Ledningsteamet består av en rektor och tre biträdande rektorer. Vi söker en biträdande rektor med huvudansvar för Donsöskolan F-6 som vill vara med och utveckla vårt ledningsteam och skolområde. I vårt ledningsteam strävar vi efter att tänka nytt och vara innovativa i frågor som rör både organisationen och strategier för utveckling.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att arbeta operativt under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. Vidare kommer du att leda arbetet med elevhälsan. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet, men också att vara med och bidra inför beslut på övergripande nivå.


Om våra skolor:
Donsöskolan är en F-6 skola med ca 170 elever och två fritidsavdelningar.
Asperöskolan är en F-3 skola med ca 30 elever
Brännöskolan är en F -3 skola med ca 45 elever
Styrsöskolan är en F-9 skola med ca 320 elever. Här finns även en särskild undervisningsgrupp.

Eleverna i åk 6 på Donsöskolan tillbringar 1,5 dag i veckan på Styrsöskolan där de har moderna språk, slöjd, hem- och konsumentkunskap och idrott.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna med åk F-6
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas 15/9 och 16/9.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Hagaskolan söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Aug 8
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Hagaskolan, en F-5 skola med ca 280 elever belägen mitt i Haga, söker nu en ny biträdande rektor!

Vi är en liten grön skola i storstaden, där alla känner alla och som präglas av trygghet och kunskap. Vi möter världen med öppna sinnen och vi lever så som vi lär.

Hagaskolan är belägen mitt i staden vilket gör dess kulturutbud lättillgängligt och till en naturlig del av undervisningen. Slottsskogen och Botaniska trädgården som också finns inom gångavstånd utnyttjas till både naturstudier och idrottsdagar. Skolan är liten och mysig och huserar i en av Göteborgs äldsta skolbyggnader. Skolgården är nyrenoverad med både gräsplan och klätterställning. Skolans lilla format gör att alla är bekanta med varandra och alla blir sedda och bekräftade. På skolan arbetar vi för att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt det är möjligt, såväl resultatmässigt som socialt.

Hagaskolan tillhör, från och med hösten 2021, tillsammans med Annedalsskolan samma skolområde. Du som biträdande rektor för Hagaskolan tillsammans med biträdande rektor för Annedalsskolan och rektor för båda skolorna ingår i ett och samma ledningsteam, där vi tillsammans ska jobba för att skapa Göteborgs bästa skolområde med särskilt fokus på att utveckla elevhälsan.

Vi söker dig som känner dig redo att axla rollen som biträdande rektor på Hagaskolan och därmed ta en naturlig plats i vårt ledningsteam. Som biträdande rektor på Hagaskolan leder du arbetet på skolan per delegation från rektor. Här har du ett spännande och omväxlande arbete med stort engagemang från medarbetarna, ett välfungerande kollegialt samarbete samt ett gott och tryggt förhållningssätt. Du axlar rollen på ett inspirerande och naturligt sätt och tar det operativa ansvaret för det dagliga arbetet på plats, med allt vad det innebär. Schemaläggning kommer ingå i uppdraget.

Som närmaste stöd på Hagaskolan har du en skoladministratör som du jobbar nära tillsammans med och självklart alla andra team och grupper som finns på skolan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen om minst 180HP inom pedagogik . Du har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Det är meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Meriterande är även tidigare erfarenhet av samordningsansvar, arbetslagsledare eller ansvar för skolans EHT-arbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av schemaläggning.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kålltorpsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en biträdande rektor till Kålltorpsskolan!

Kålltorpsskolan är en stor och populär skola med stabil ekonomi och lärarkår. Skolan har ca 65 medarbetare och ca 650 elever i årskurs 5 till 9. Kålltorpsskolan är en plats för lärande, där alla elever är viktiga och betydelsefulla. Antalet legitimerade lärare på skolan är hög och det är något som skolan lägger stort värde vid. Skolan är placerad i ett lugnt och fint läge i ett bostadsområde och gränsar mot Delsjöreservatets härliga natur. Skolan ingår i Utbildningsområde Centrum.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett operativt såväl som strategiskt ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Du är som närmsta chef ansvarig för arbetsmiljön för eleverna och personalen. Skolan har också en utvecklad samverkansorganisation med fackliga, som rektor leder tillsammans med båda biträdande rektorerna. Rollen innebär hög grad av verkställande och operativ under delegerat ansvar. Skolan har ett väl utvecklat stödteam som leds av rektor och specialpedagog.

Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Du har också tillgång till stödfunktioner som HR, ekonomi, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsa som arbetar i utbildningsområde Centrum.

Vi erbjuder introduktionsutbildning till Grundskoleförvaltningen för dig som är ny i Göteborg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 7-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbete med urval och intervjuer planeras genomföras efter v.32.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Herrgårdsskolan & Santosskolan, skolområde 8 Hisinge

Biträdande rektor
Läs mer Jul 14
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett meningsfullt arbete där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde 8 Hisingen. Skolområdet består av Herrgårdsskolan F-6 och Santosskolan 7-9 och båda skolorna ligger på Lindholmen med ett kort avstånd dem emellan. Båda skolorna är väl fungerande skolenheter med kompetenta och välfungerande elevhälsoteam. Personalgruppen har ett gott arbetsklimat och består av både yngre och mer erfarna pedagoger. I skolområdet arbetar tre biträdande rektorer som tillsammans med rektor utvecklar och stärker arbetet med att vara en skola där eleverna ska känna sig trygga och delaktiga så att de får med sig goda förutsättningar vidare i livet.

"I vårt skolområde väljer vi att se möjligheter och anser att lusten till lärande finns hos alla och att vårt uppdrag är att bevara och främja den. Att utgå ifrån styrkor och förmågor är grunden i vårt arbete." - Gerd Elmander, rektor

I tjänsten som biträdande rektor ingår personal- och elevansvar samt andra utvecklingsarbeten som vi driver gemensamt i skolområdet. Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Som biträdande rektor fokuserar du på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

I ditt uppdrag kommer du att ansvara för F-3 och fritidshem F-6. Hur skolledningsteamets olika ansvar behöver utformas beror också på dina erfarenheter och den kompetens som du kommer bidra med.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla skolorna i skolområde 8 med fokus på det professionella uppdraget. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningens kvalitet och tydligt ledarskap i klassrum/fritidshem i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Du som person kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar med andra i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv.

Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att snabbt anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!
Intervjuer kommer att genomföras den 18/8 och 19/8.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björlandaskolan F-6

Biträdande rektor
Läs mer Jun 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2022 behöver vi ny biträdande rektor till Björlandaskolan F-6. Björlandaskolan ingår i skolområde 13 Hisingen där också skolorna Lilla Trulsegårdsskolan F-3 och Trulsegårdsskolan 7-9 ingår. De två sistnämnda skolorna ligger nära varandra med en basketplan i mellan sig med Björlandaskolan på promenadavstånd. Skolorna ligger naturskönt i norra Torslanda och det finns bra kommunikationer. Du kan t.ex. åka från Hjalmar Brantingsplatsen till skolan på 15-20 minuter. Nuvarande medarbetare går i pension efter många år på skolan men vi har en biträdande rektorskollega kvar på skolan som jobbat där många år.

Utöver din närmsta kollega får du ytterligare två kollegor som är biträdande rektorer på de två andra skolorna samt rektor som är chef för de biträdande rektorerna samt elevhälsans personal. Skolledningen tillsammans med alla andra på skolan tar sitt arbete på så stort allvar så att vi ser till att vi har roligt under tiden vi jobbar!

Björlandaskolan är en F-6 skola med cirka 550 elever och ca 60 medarbetare där vi jobbar för en helhet kring elevernas utveckling, i lärande så som i ett livsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid att alla elever ska känna att de duger precis som de är! Den unika eleven ska bli sedd utifrån sin egna person och utveckling. I Skolområde 13 är utbildning och undervisning är viktigt och vi strävar efter att skapa det kreativa lustfyllda lärandet som förser eleverna med självtillit, självkännedom och självkänsla. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare var vilket ger förutsättningar för ett nära pedagogiskt ledarskap.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever, vårdnadshavare och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

På Björlandagården F-6 kommer ni att vara två biträdande rektorer. Uppdelningen kommer i stort att vara F-3 samt 4-6 men med en mängd processer gemensamt. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Tjänsten riktar sig med nuvarande planering mot åk. 4-6 men skulle du hellre vilja arbeta åk. F-3 så kan detta diskuteras.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även insikt om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling.

Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke.

Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner.

Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Intervjuer kommer att ske 19/8 och 22/8.
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kärraskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 15
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kärraskolan är en skola för alla - där lust och kunskap är i centrum. Skolan är en F-9-skola som är belägen i centrala Kärra. Hos oss går ca 820 elever i åldrarna 6- 16 år. Vår målsättning är att Kärraskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. Nuvarande ledningsteam består av rektor och tre kunniga biträdande rektorer där uppdelningen är F-3, åk. 4 - 9 och grundsärskolan.

Vi utökar vårt ledningsteam med en biträdande rektor till. Tjänsten innebär att du får ansvar för grundskola mellanstadiet, ett mindre fritidshem för elever i åk 4 -6 och SU2 grupp för åk 1-6.
Vi är inne i en dynamisk utveckling. Vi har jobbat ihop vårt ledningsteam och vi ser oss som en effektivt, kreativ och humoristisk ledningsgrupp. Under läsåret har Elevhälsoteamet tillsammans med ledningen gått SPSM utbildning att höja skolans elevhälsokompetens. Syftet har varit att få ihop vårt nya elevhälsoteam som bildades i omorganisationen inför detta läsår, samt skapa bättre förutsättningar för skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete. Nästa steg i vårt gemensamma arbete är att implementera nytt arbetssätt utifrån vår nya digitala plattform, VKlass.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
-Ledarerfarenhet krävs.
-Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola krävs.
-Rektorsutbildning är meriterande
-Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande
-chefsutbildningar är meriterande
-Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet är meriterande.
-Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
-Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
-Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Som biträdande rektor ska du kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.


Varmt välkommen med din ansökan

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bräckeskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 15
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2022 behöver vi ytterligare en biträdande rektor till Bräckeskolan. Skolan ingår i skolområdet "Bräcke & Taube" som leds av en rektor med biträdande rektorer på båda skolorna.
Bräckeskolan är en F-6 skola med cirka 600 elever och ca 65 medarbetare.

Skolan är en stabil skola och är väl förankrad i närområdet. Många av dagens vårdnadshavare har gått på skolan då de var barn, så det finns ett genuint förtroende för skolan. Skolan har tidigare varit uppdelad i två delar med varsin rektor, F-3 och 4-6. Vi har under läsåret 21/22 arbetat med att bli en F-6 skola. Det arbetet fortskrider under kommande läsår såväl i symboliska handlingar som i det dagliga arbetet.

Arbetet som biträdande rektor innebär att ingå i ledningsteamet för Bräcke & Taube. Din roll blir att i nära samverkan med ledningsteamet och framförallt med dina biträdande rektors kollegor utöva ett ledarskap som gör skillnad för våra elever, som bidrar till trygghet, studiero och lärande.

Som biträdande rektor ska du fokusera på skolans kärnprocesser, att vara operativ och närvarande i verksamheten. Du arbetar med frihet under ansvar och du förväntas både agera och fatta beslut självständigt och i samverkan med dina två kollegor och elevhälsoteamet. Vi önskar att du är en god kommunikatör och ser vinsten med öppenhet och att "provtänka" tillsammans, såväl i ledningsgruppen som med medarbetare för att föra skolan framåt.

Vi ser över, i samband med denna tillsättning, vilka ansvarsområden respektive biträdande rektor ska ha då vi vill ta vara på din kompetens och dina erfarenheter för att få ett bra och livaktigt ledningsteam på Bräckeskolan.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
- Ledarerfarenhet
- Minst 4 års erfarenhet av arbete i skolan
- Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell- och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
- Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
- Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten som biträdande rektor är det meriterande om du har:
-Rektorsutbildning
- Ledarutvecklingsprogram/utbildning eller förberedande chefsutbildningar
- Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet


Som biträdande rektor ska du vara lyhörd för andra människors tankar, frågor och idéer i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vi ser att du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.
Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang, såväl på skolan som inom skolområdet. Du har intresse för, och samverkar i, övergripande frågor för att skapa mervärde och helhet. Vidare motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse till rektor.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Vi söker Biträdande rektor till Innovitaskolan St Jörgen

Biträdande rektor
Läs mer Jul 3
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan St Jörgen ligger mitt i den vackra naturen vid St Jörgens Park på Hisingen och har ungefär 520 elever i skolan och 180 barn i förskolan. Vi har en lugn lärmiljö och vår verksamhet genomsyras av trygghet och respekt för varandra.

Om du vill veta mer kan du gå in på vår hemsida, https://innovitaskolan.se/st-jorgen

Var med och ge barn förutsättningarna att forma sin egen framtid

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Detta söker vi:

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Innovitaskolan St Jörgen . Ditt uppdrag innebär att kommunicera och samarbeta med vårdnadshavare, elever och personal kring dagliga frågor som rör verksamheten. Som biträdande rektor är du ansvarig för arbetsorganisationen i ditt område samtidigt som du måste ha förmågan att se helheten dvs hela skolans behov.

Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning och utveckla våra koncept Explore, Innovate och Balance som utgår från EU´s åtta nyckelkompetenser. Du kommer att ha personalansvar för F-6 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet i vårt systematiska kvalitetsarbetet.

Din profil

Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning.

Du har god pedagogisk insikt, är kommunikativ och är bra på att öppet kommunicera med andra. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du uppskattar att ha ansvar du är handlingskraftig och är inte rädd för att vid behov ta snabba beslut. Du drivs av variation och mår bra av detta. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter.

Innovitaskolan St Jörgen är en F-9 skola med en tillhörande förskola. Skolans pedagogiska personal är indelade i arbetslag som ledas av en processledare. Till hösten har vi fem förstelärare som tillsammans med samtliga förstelärare på övriga Innovitaskolor har ett gemensamt uppdrag som kompletteras med vårt lokala behov.

Vi erbjuder

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader .Tillträde enligt överenskommelse.
Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Sofia Dahlén på 031-228470 eller mailadress sofia.dahlen@innovitaskolan.se


Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vi söker Biträdande rektor till Innovitaskolan St Jörgen

Biträdande rektor
Läs mer Jun 16
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan St Jörgen ligger mitt i den vackra naturen vid St Jörgens Park på Hisingen och har ungefär 520 elever i skolan och 180 barn i förskolan. Vi har en lugn lärmiljö och vår verksamhet genomsyras av trygghet och respekt för varandra.

Om du vill veta mer kan du gå in på vår hemsida, https://innovitaskolan.se/st-jorgen

Var med och ge barn förutsättningarna att forma sin egen framtid

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid. Vårt arbete innebär att skapa en bra utbildningsmiljö där vi kan ge våra barn och elever kunskaper och kompetenser för en ständigt föränderlig framtid.

Detta söker vi:

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Innovitaskolan St Jörgen . Ditt uppdrag innebär att kommunicera och samarbeta med vårdnadshavare, elever och personal kring dagliga frågor som rör verksamheten. Som biträdande rektor är du ansvarig för arbetsorganisationen i ditt område samtidigt som du måste ha förmågan att se helheten dvs hela skolans behov.

Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning och utveckla våra koncept Explore, Innovate och Balance som utgår från EU´s åtta nyckelkompetenser. Du kommer att ha personalansvar för F-6 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet i vårt systematiska kvalitetsarbetet.

Din profil

Du är legitimerad lärare med god erfarenhet av att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning eller något ledarutvecklingsprogram/-utbildning.

Du har god pedagogisk insikt, är kommunikativ och är bra på att öppet kommunicera med andra. Du är en ledare som kombinerar höga förväntningar med personlig omtanke och empati. Du uppskattar att ha ansvar du är handlingskraftig och är inte rädd för att vid behov ta snabba beslut. Du drivs av variation och mår bra av detta. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter.

Innovitaskolan St Jörgen är en F-9 skola med en tillhörande förskola. Skolans pedagogiska personal är indelade i arbetslag som ledas av en processledare. Till hösten har vi fem förstelärare som tillsammans med samtliga förstelärare på övriga Innovitaskolor har ett gemensamt uppdrag som kompletteras med vårt lokala behov.

Vi erbjuder

Som en del av Innovitaskolan och AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader .Tillträde enligt överenskommelse.
Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Sofia Dahlén på 031-228470 eller mailadress sofia.dahlen@innovitaskolan.se


Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Innovitaskolan Johanneberg söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag där du tillsammans med skolans rektor leder elevhälsan mot att arbeta förebyggande och främjande och utifrån ett salutogent perspektiv. Vi vill att skolan ska ligga i framkant när det gäller elevens lärande, elevhälsans arbete och lärarnas undervisning. Vi vill tillsammans med dig skapa en skola att vara stolt över och en arbetsplats för både lärare och elever där man trivs, utvecklas och lär sig varje dag. Till din hjälp har du även service- och kvalitetsinriktade staber inom kvalitet, ekonomi, HR, juridik, IT, kommunikation och marknadsföring.

Du arbetar på delegation av rektor (i tjänsten ingår även chefskap för delar av skolans personal).

Detta söker vi:

Vi söker dig som vill vara utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Du har erfarenhet från ledningsuppdrag, gärna tidigare rektorsuppdrag och som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare men kan också arbeta självständigt, ta egna beslut utifrån den kunskap du har. Som biträdande rektor är du synlig i verksamheten, stöttar, vägleder, driver skolutveckling och trivs med att arbeta nära elever och personal. Mötet med andra är viktigt för dig!

I rollen är du tillsammans med rektor, skolans ansikte utåt och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av att arbeta med organisatoriska processer inom elevhälsa, gärna med bakgrund inom det specialpedagogiska fältet. Att leda och utveckla elevhälsans arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för elevers utveckling och skolgång är en självklarhet för dig. Även erfarenhet i att leda och utbilda personal i arbete med extra anpassningar, särskilt stöd samt betyg och bedömning är meriterande. Har du även erfarenhet av att systematiskt kartlägga och analysera elevers resultat för att tidigt identifiera insatser för ökad måluppfyllelse så passar du väl in i profilen.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och vara nytänkande. Du inspirerar till arbetsglädje och utifrån ett utvecklande och nära ledarskap bidrar du till både din egen och andras utveckling.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever, vårdnadshavare och externa intressenter.

Du har en pedagogisk utbildning och är väl förtrogen med skolans styrdokument.

Detta erbjuder vi:

I din roll som biträdande rektor har du goda utvecklingsmöjligheter. Du har möjlighet till kompetensutveckling och att delta på utbildningar som Innovitaskolans ledningsgrupp anordnar och även till det omfattande utbildningsutbud som anordnas av AcadeMedia Academy (Utbildningswebben). Du har också tillgång till Innovitaskolans stab som erbjuder en rad olika specialistfunktioner och som har ett nära samarbete med våra skolor. Vi har ett systematiskt arbetsmiljöarbete och ett systematiskt kvalitetsarbete som är väl implementerade i alla våra skolor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna skolchef

Cristine Lysell via mail:

cristine.lysell@academedia.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor till Hisingen 19 Svartedalsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 7
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde Hisingen 19 består av Landamäreskolan F-3 inkl grundsärskola och Svartedalsskolan 4-9 inkl grundsärskola. Skolområdet har en gemensam rektor och 7 st biträdande rektorer.

Vi söker nu dig som vill vara med och göra skillnad och komplettera oss i vårt ledningsteam som biträdande rektor på Svartedalsskolan med huvudansvar för år 4-6!

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Du behöver vara en skolledare som kan lyssna in och få med sig elever, medarbetare och vårdnadshavare, men som även har tydliga idéer om hur en välfungerande skola ska organiseras. Du bygger vidare på framgångsrika förändringar i organisationen men har stor frihet att tillsammans med medarbetare att göra de förändringar som krävs för att lyfta skolan ytterligare en nivå.
Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare vilket ger förutsättningar för ett nära och pedagogiskt ledarskap.

"I vårt skolområde SvaLan är ett av flera viktiga ledord- TILLSAMMANS. Tillsammans tror vi på att göra skillnad och ge våra elever, deras föräldrar och alla som arbetar hos oss möjligheter, mod och mening."
- Louise Eriksson, rektor


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet
• Erfarenhet av arbete i ett mångkulturellt område
• Skolledarerfarenhet av att leda inom åldersspannet år 4-6.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervju kommer att ske den 28/6 och 29/6.
Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Viljaskolan söker engagerad biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 29
Viljaskolan är en liten, nystartad skola i Angered med 200 elever i 9 klasser mellan förskoleklass och årskurs 6. Vi söker dig som vill vara med och bygga en riktigt bra verksamhet från grunden i nära samarbete med dina kollegor, en erfaren skolledning och kompetenta kollegor. Vår ambition är hög - vi vill att varje elev ska trivas och lyckas hos oss. 
Vi vill också att du som lärare ska trivas hos oss och få utrymme för att jobba för det du tror på - att alla barn ska ha rätt till den bästa skolan oavsett var man bor.
 
Din profil - vem söker vi
Som nystartad skola söker vi nu dig som vill axla ansvaret som biträdande rektor att tillsammans med skolans ledningsteam leda och utveckla Viljaskolan i Angered.
 
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med flerårig undervisningserfarenhet och god erfarenhet att driva utvecklingsarbete i skolans olika verksamheter. Du har ett stort intresse för att utveckla och synliggöra undervisningen samt har en helhetssyn vad som främjar elevers lärande och utveckling. Som ledare kombinerar du höga förväntningar med omtanke och empati. Du är engagerad, motiverande och ser medarbetarna som din viktigaste resurs. Du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift och känner dig trygg i kontakten med vårdnadshavare och elever samt är mån om att utveckla en god relation till dessa.
Du är duktig på att anpassa ditt ledarskap till både individer och situationer och förstår vikten av att vara närvarande, synlig och en god förebild. Du har förmågan att prioritera, involvera och delegera utifrån verksamhetens behov.
För tjänsten är det meriterande om man jobbat i flerspråkig skolmiljö, om man har tidigare rektors- eller biträdande rektorserfarenhet och om man har genomgått rektorsutbildningen eller annan likvärdig ledarskapsutbildning.


Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att tillsammans med rektor och chefsstöd leda skolans verksamhet.
I din roll som biträdande rektor kommer du att ansvara för skolans dagliga drift och verksamhet såväl som långsiktiga strategiska utveckling. Du kommer att coacha och leda den pedagogiska personalen såväl som fritidsledare och assistenter både enskilt och i grupp. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam såväl som skolans trygghetsteam.
Exakt hur din roll kommer att utformas kommer att bero på dina kvalifikationer och erfarenheter för att på bästa sätt stötta skolans och elevernas fortsatta utveckling.

Vad vi erbjuder
Viljaskolan erbjuder en möjlighet att vara med och bygga skola från grunden tillsammans med kreativa och kunniga kollegor. Hos oss får du ett spännande och viktigt uppdrag med goda utvecklingsmöjligheter och god tillgång till kompetensutveckling. 
Viljaskolan är en idé- och värderingsstyrd organisation. Viljaskolan bygger på ett stort engagemang för varje barns rätt till den bästa utbildningen oavsett var man bor eller vilken bakgrund man har. Vi vill ha en skola som är öppen för familjer, föreningsliv, idrottsföreningar, lokalt näringsliv och offentlig verksamhet även efter skoltid. 
 
Tillsammans för varje elev
Vi vet att samarbete inom skolan ger bra resultat och att alla som jobbar i skolan behöver jobba tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för varje elev. Vi vill också samarbeta nära elevernas vårdnadshavare. Det är de som känner barnet bäst och som kan ge stöd och uppmuntran i hemmet. Vi tror också att samarbete behövs mellan många fler som finns runt skolan i form av idrottsföreningar, näringsliv, föreningsliv och olika delar av samhället som du och din familj kommer i kontakt med. Tillsammans gör vi det möjligt för eleverna att nå sina mål i skolan.
 
Trygg och lugn miljö
Varje elev har rätt till en trygg och lugn skolmiljö, det är en viktig förutsättning för att lyckas i skolan. Det är också viktigt att eleverna får känna glädje inför att gå till skolan, det ger lust att lära sig nya saker och att arbeta för att nå målen i skolan. 
 
Språkutvecklande arbetssätt
Det är en stor tillgång att kunna många språk. Att kunna svenska språket i grunden är samtidigt en viktig förutsättning för att klara skolan och bygga en stabil grund inför framtiden. Därför har vi fokus på att aktivt arbeta med ett språkutvecklande arbetssätt i samtliga ämnen samtidigt som vi uppmuntrar en utveckling av andra språk som eleverna pratar.
 
Tidiga stödinsatser
På Viljaskolan tror vi att det är bäst att sätta in stöd tidigt i barnens utveckling. Vi följer och utvärderar därför varje elev noggrant för att alla ska utvecklas och nå sina mål.
 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde augusti 2022 Omfattningen/tjänstgöringsgraden för denna tjänst är 100%.  Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Anställningar på Viljaskolan inleds med provanställning och är sk. semestertjänster.
 
Vi har valt våra rekryteringsvägar och undanbeder oss därför vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 Viljaskolan är en nystartad fristående skola i Angered. Vi har bestämt oss för att skapa den bästa skolan där vi vill ge varje barn en riktig chans att lyckas.

Viljaskolan startade verksamheten i augusti 2021. Tillståndet avser förskoleklass till och med årskurs 9 men vi har startat skolan från förskoleklass till och med årskurs 6 för att därefter bygga ut verksamheten upp till årskurs 9 kommande läsår. Skolan har första året drygt 200 elever för att fullt utbyggd om ett antal år ha upp till 440 elever.

Viljaskolan ligger på Spadegatan 3, bara 500 meter från Angereds Centrum. Lokalerna är nyinredda och skolgården är precis färdigbygd. Under de kommande åren kommer skolan att utökas med ca 3500kvm ytterligare yta.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Kålltorpsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi två biträdande rektorer till Kålltorpsskolan! Tillsammans med rektor ska ni utgöra ett ledningsteam.

Kålltorpsskolan är en stor och populär skola med stabil ekonomi och lärarkår. Skolan har ca 65 medarbetare och ca 650 elever i årskurs 5 till 9. Kålltorpsskolan är en plats för lärande, där alla elever är viktiga och betydelsefulla. Antalet legitimerade lärare på skolan är hög och det är något som skolan lägger stort värde vid. Skolan är placerad i ett lugnt och fint läge i ett bostadsområde och gränsar mot Delsjöreservatets härliga natur. Skolan ingår i Utbildningsområde Centrum.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett operativt såväl som strategiskt ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Du är som närmsta chef ansvarig för arbetsmiljön för eleverna och personalen. Skolan har också en utvecklad samverkansorganisation med fackliga, som rektor leder tillsammans med båda biträdande rektorerna. Rollen innebär hög grad av verkställande och operativ under delegerat ansvar. Skolan har ett väl utvecklat stödteam som leds av rektor och specialpedagog.

Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Du har också tillgång till stödfunktioner som HR, ekonomi, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsa som arbetar i utbildningsområde Centrum.
Vi erbjuder introduktionsutbildning till Grundskoleförvaltningen för dig som är ny i Göteborg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet • Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna för åk 7-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet.

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Du som biträdande rektor ska kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjudagar kommer att vara:
9/6
10/6
13/6

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Kvibergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Kvibergsskolan är en nybyggd digital skola med flexibla lärmiljöer och vi har ett tematiskt arbetssätt som grund. Skolan består av två skolhus F-3 och 4-9. Skolans pedagogiska personal är indelade i 6 arbetslag som tillsammans med ledning och stödfunktioner ansvarar för ca 850 elever. Vi skapar varje dag förutsättningar för elevernas lärande och demokratiska utveckling genom att arbeta med trygghet, gemenskap, självständighet och att möta våra elever med nyfikenhet. Vi har alltid eleverna lärande i centrum och vi bygger en kultur som tar ansvar för vår miljö och varandra.

Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda Kvibergsskolan F-9. Du kommer att arbeta operativt och leda arbetet på vår 4-6 enhet. Det innebär att du leder kärnprocesserna och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat. Du kommer att ha personalansvar för F-3 och fritidshemmen, vilka är en grupp på ca 25 medarbetare. Du kommer att arbeta nära den samlade elevhälsan för att stödja det förebyggande och främjande arbetet. Kvibergsskolan är en nybyggd digital skola med flexibla lärmiljöer och vi har ett tematiskt arbetssätt som grund. Skolan består av två skolhus F-3 och 4-9. Skolans pedagogiska personal är indelade i 6 arbetslag som tillsammans med ledning och stödfunktioner ansvarar för ca

"Vi vill varandra väl och gör varandra bra" är vår gyllene regel.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bergsgårdsskolans grundsärskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 25
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Skolområdet Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan ligger i Hjällboområdet. Skolorna ligger intill vackra natursköna områden som inbjuder till friluftsaktiviteter och möjligheter att använda naturen i undervisningen. På skolorna går elever från förskoleklass till årskurs 6 och på Bergsgårdsskolan finns grundsärskola årskurs 1-6. Det finns bra med allmänna kommunikationsmedel till och från skolorna med buss och spårvagn vid Hjällbocentrum. Det finns också bra gång och cykelvägar till och från skolan. Hjällbo är en stadsdel som kommer att utvecklas inom snar framtid. Det finns beslut på att en ny skola ska byggas på Eriksboskolan tomt för grundskola och grundsärskola och du som biträdande rektor kommer att ha en framträdande roll i denna process under några år framåt.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde Nordost 11, Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan med uppdrag att leda grundsärskola.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Hjällbo där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar tätt i skolområdets ledningsteam, mellan de olika professionerna och med externa aktörer såsom bostadsbolagen, socialtjänst, polis, hyresgästföreningen, idrottsföreningar med flera.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar för skolorna Bergsgårdsskolan och Eriksboskolan som kommer att bestå av rektor och fem biträdande rektorer fr o m hösten då grundsärskolan utökas.

Tjänsten kommer att innefatta personalansvar och ansvar för grundsärskola och grundsärskolans fritidshem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav. Har du erfarenhet av grundsärskola är det meriterande.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vi ser även att du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vidare krävs att du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas samt ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi söker någon som vill utveckla vår skola tillsammans med oss - är det du?


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Fiskebäcksskolan/Dalaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 24
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kunde skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Ledningsteamet för skolområdet Fiskebäck-Dalaskolan består av en rektor, tre biträdande rektorer och en för tillfället tf. biträdande rektor. En av våra biträdande rektorer går vidare till nytt uppdrag och därför söker vi dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen årskurserna 4-9 på Fiskebäcksskolan.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Om våra skolor:

Fiskebäcksskolan ligger i ett vackert område med närhet till havet och vi använder oss gärna av vår närmiljö i undervisningen. Här går cirka 600 elever från förskoleklass till årskurs 9 och vi har ett tydligt fokus på elevernas utveckling i en trygg och kreativ skolmiljö. Vi arbetar för en framgångsrik skola med samsyn över alla årskurser och en röd tråd genom hela skolan. Alla våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje.

Dalaskolan ligger i Grimmered, vid foten av kullarna mot Ekebäck. Här går drygt 430 elever från förskoleklass till årskurs 6. På Dalaskolan ger vi eleverna lust att lära och möjligheter till kreativa och utvecklande lärmiljöer. Dalaskolan satsar på hållbar utveckling och miljöarbetet är en naturlig del av elevernas undervisning. Det som i övrigt kännetecknar Dalaskolan är vår vackra kulturhistoriska skola med flera härliga byggnader av olika karaktär att ha vår undervisning i.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna med årskurs 4-9.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet med personalansvar

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 23 och 24.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Assistant Principal

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


This is an exciting opportunity for a highly motivated and experienced senior leader to join Internationella Engelska Skolan Johanneberg, in the role of Assistant Principal. Working closely with the existing Senior Leadership Team at IES Johanneberg, the successful candidate will lead the school's academic and pastoral work in all D, E and F-classes. The candidate needs to have a comprehensive understanding of both concepts and be able to ensure that they are embedded into our curriculum as well as the Ethos of IES.

Visible leadership is critically important at IES Johanneberg and the successful candidate will be able to balance the need to be a clear, calming and motivating presence within the school alongside the ability to work with the strategic development of both academic and pastoral areas of the school. The candidate will be forward thinking, a positive role model and have the ability to inspire both staff and students. While working within the agreed board academic and pastoral frameworks, the candidate is expected to be autonomous with the ability to think creatively and find solutions to complex problems. The successful candidate will have; teaching qualifications, a proven track record of academic and pastoral excellence, a long experience of working in schools and a commitment to working with all aspects of senior leadership within a challenging but rewarding educational context. 

At Internationella Engelska Skolan (IES) we make a difference in the lives of our students. We believe this is due to our clear ethos with engaged and visible leaders creating an environment in which teachers can teach and students learn. IES schools have a dynamic international atmosphere with staff and students from all over the world. Our schools are open to all with applications from students accepted on a first-come, first-served basis.

IES Johanneberg (Gothenburg) opened in August of 2010 with 560 students in grades 7-9. Our school is very community-centered, and we focus on building a climate based on our four core values: respect, honesty, hard work and safety. All people in our school; students, staff and parents are expected to work within these values daily.

We follow the Swedish national curriculum with up to 50% of teaching in English. We are a school with a clear structure that enables teachers to focus on teaching and where students know what is expected of them. Our values ??are based on the fact that we believe in the student's abilities and potential, we always put learning and knowledge first. The school is bilingual (Swedish and English) and we will recruit our outstanding teachers and staff from Sweden and from abroad, lending the school a strong international profile. We provide an international and stimulating environment, where commitment, professionalism, tough love and the English language are common denominators.   

For more information about our school please see www.johanneberg.engelska.se

The selection process is ongoing.

To apply, please send a copy of your latest, up-to-date CV, along with a school specific covering letter to carl.waddington.johanneberg@engelska.se

Role Description: Assistant Principal

Ansök nu

Biträdande rektor till Björkåsskolan/Slottsbergsskolan Sydväst 4

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från hösten 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökade antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet.

Ledningsteamet för skolområdet kommer att bestå av en rektor och tre bitr. rektorer. Tre av oss är redan på plats: Anne Erefalk, rektor, Cecilia Janred, bitr. rektor F-2 och fritidshemmet på Slottsbergsskolan och Fredrika Mattsson, bitr. rektor för F-6 på Björkåsskolan. Vi söker nu dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för inledningsvis huvudsakligen på fritidshemmet på Björkåsskolan.

Om våra skolor: Björkåsskolan ligger i Järnbrott i Västra Frölunda och har nära till naturen. Det är en nybyggd och modern skola som tar emot elever från förskoleklass fram till årskurs 6. Idag går cirka 330 elever på skolan. Slottsbergsskolan invigdes hösten 2020 och har till hösten 2022 åk F-2 med cirka 130 elever. Senast 2026 är skolan en fullt utbyggd F-6-skola med ca 330 elever.

Inledningsvis inriktar sig tjänsten på att leda och utveckla fritidshemmet på Björkåsskolan, på sikt kommer tjänsten utvecklas till att leda även fritidshemmet på Slottsbergsskolan. Det medför att biträdande rektorstjänsten är på deltid under tillväxtperioden. Vi är angelägna om att ha en kollega på heltid i vårt ledningsteam så övrig tid i tjänsten kan medföra att du arbetar med elevhälsan eller har intendentuppdrag eller ansvarar för administrativa uppgifter. Utifrån din kompetens skräddarsyr vi tjänsten under tillväxtperioden. Senast 2025 är tjänsten 100% biträdande rektor på Björkåsskolan/Slottsbergsskolan. Personalansvar ingår för ca 15 medarbetare som på sikt blir ca 25 medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

-Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
-Har 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna inom fritidshem.
- Har arbetat som ledare/chef.
-Specialpedagogisk kompetens eller erfarenhet som intendent är meriterande.
- Rektorsutbildning är meriterande.
- Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
- Skolledarerfarenhet är meriterande.
- Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan meriterande.
- Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bjurslättsskolan, Hisingen skolområde 5

Biträdande rektor
Läs mer Maj 11
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Idag har vi en ny skolenhetsorganisation som infördes från läsårets start hösten 2021. Vår nya skolenhetsorganisation ska stödja oss i följande förstärkningsområden:

• ökad kvalitet i undervisningen för att öka barns och elevers lärande
• tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka barn och elevers kunskapsresultat
• ökad likvärdighet mellan skolor

I den nya organisationen blir stadens skolenheter större och färre än förut. Vi slår samman skolenheter. Alla skolenheter ingår i så kallade skolområden. Skolområdena består av en eller flera skolenheter och har en gemensam rektor och skolledning. Förändringarna gäller även grundsärskolan, som i de flesta fall kommer att ingå i en skolenhet. Grupperna i grundsärskolan förändras inte, utan finns kvar som förut.

Skolenheterna blir färre och större från höstterminen 2021. Större skolenheter med sammanhållna stadier ger eleven en tydligare väg genom skolan och ger skolan större möjligheter att möta elevers olika behov av stöd. Dessutom skapar det förutsättningar för ett starkt ledningsstöd runt rektor, bättre ekonomi och ökat samarbete och kompetensutbyte mellan lärare. Stadsområdena är samtliga: Centrum, Hisingen, Nordost och Sydväst och utgör inom grundskoleförvaltningen nya utbildningsområden.

Vi söker en biträdande rektor till utbildningsområdet Hisingen. Hisingen består av 20 skolområden och du kommer att tillhöra skolområde 5. Inom skolområde 5 finns Bjurslättsskolan där vi söker en ny kollega i vårt ledningsteam som kommer ansvara för F-3 och Fritidshem. Vi är ett team på 3 biträdande rektorer och en rektor.

Som biträdande rektor innebär ditt arbeta att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och aktiv i skolledningen/ingår i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du som biträdande rektor har som uppdrag att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Har arbetat som ledare/chef
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskola
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet är meriterande.
• Att ha specialpedagogisk erfarenhet är meriterande
• Arbetat med någon form av skolutveckling är meriterande

Som biträdande rektor motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du ska på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Som biträdande rektor ska du kunna överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme. Vidare är du en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Skytteskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 6
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Skytteskolan! Hos oss går det under det här året elever från årskurs F-7 och för varje läsår bygger vi ut med en årskurs. I januari flyttade vi in en helt nybyggd skolbyggnad och i och med detta öppnade vi också vår grundsärskola. Vi har en nybyggaranda i huset där vi tillsammans skapar en gemensam kultur på skolan. Hos oss kommer du att ha stora möjligheter att påverka ditt arbete då vi ännu inte har alla strukturer på plats, utan tillsammans bygger dem under tiden.

Ledningsgruppen på Skytteskolan är ny sedan augusti 2022 och vi arbetar tillsammans för att bli en tight grupp där vi alla vet våra roller och förväntningar. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Det nya ledningsteamet för skolområdet Skytteskolan kommer att bestå av en rektor och tre biträdande rektorer.

Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen mellanstadiet och våra flexgrupper på Skytteskolan!

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna med mellanstadiet
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas måndag 30/5, tisdag 31/5, onsdag 1/6.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande Rektor till Torslandaskolans grundsärskola 1-9

Biträdande rektor
Läs mer Maj 6
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändras organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Vi utökar antalet ledningstjänster så att vi kan skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge oss bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Torslandaskolan består av tre enheter; F-6, 7-9 och grundsärskolan 1-9. Torslanda grundsärskolan har 31 elever och vi har grupper som läser både ämnen och ämnesområden. Vi har även särskilda undervisningsgrupper, en på 4-6 och en på 7-9. Fritidshem och LSS-verksamhet erbjuds där behov finns. På skolområdet finns också idrottshall och i skolans närhet även skog och hav. I väntan på att vår nya fina F-6 skola ska bli klar så är de yngre särskoleeleverna i årskurs 1-3 utlokaliserade till Amhultsgården cirka 3 km från Torslandaskolan 7-9. Hösten 2024 flyttar vi in i en helt ny F-6-skola som kommer att inrymma våra elever från grundsärskolan 1-6.

Nu söker vi efter ytterligare en biträdande rektor för vår grundsärskola mot våra yngre elever. Du arbetar i nära samarbete med din biträdande rektorskollega på grundsärskolan. I tjänsten ingår även ett verksamhetsutvecklande ansvar för hela vårt skolområde.

Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare vilket ger förutsättningar för ett nära och pedagogiskt ledarskap. På Torslandaskolan består ledningsteamet idag av en rektor och fyra biträdande rektorer. Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och ingå i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla en verksamhet där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret
• Vitsordad färdighet i att driva skolutveckling.
• Vitsordad färdighet i ledarskap

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta i grundsärskola
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling på förvaltningsnivå
• Utbildning som specialpedagog

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Arbetspsykologiska tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor åk 4-6

Biträdande rektor
Läs mer Maj 3
Göteborgs Högre Samskola är en fristående icke vinstdrivande stiftelseägd skola, som grundades 1901 och ligger i Göteborg. Skolan har cirka 1600 elever och erbjuder skolgång från förskola upp till gymnasiet. Verksamheten är fördelad på två fysiska enheter: Lilla skolan, som ligger på Föreningsgatan med verksamheterna förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb, åk 1-3 samt 4-6. Stora skolan, ligger på Stampgatan och har verksamheterna: grundskola 7-9, samt gymnasiet.
Vi söker nu vår nya biträdande rektor till Lilla skolan åk 4-6. Vi erbjuder våra elever en pedagogisk och mjuk miljö som är präglad av mångfald, kreativitet samt av både tradition och förnyelse. Eleverna får själva vara med och påverka sin skolgång genom att redan vid tidig ålder tränas i att planera och ta eget ansvar. Eleverna får en levande undervisning där estetiska och praktiska ämnen uppmuntras genom hela skolgången. Täta personliga kontakter mellan elever och lärare samt mellan skola och hem bidrar till en god sammanhållning och ett öppet och varmt klimat.
ARBETSUPPGIFTER OCH KOMPETENS
Som biträdande rektor till Göteborgs Högre Samskola på Föreningsgatan (Lilla skolan) kommer du ha fullt delegerat rektorsmandat och personalansvar för arbetslagen åk 4-6, lärarlaget för praktisk-estetiska ämnen, samt elevhälsan (grundskola och gymnasiet). Sammanlagt cirka 28 medarbetare.
Du kommer ingå i en ledningsgrupp med två biträdande rektorer för förskola och förskoleklass, fritids och åk 1-3 samt administrativ chef. Ledningsgruppen leds av verksamhetsansvarig rektor, tillika skolchefen, för Samskolan. Du ingår även i Samskolans övergripande ledningsgrupp med totalt 10 chefer.
På Samskolan har vi under lång tid arbetat och inspirerats utifrån montessoripedagogik och som biträdande rektor motiveras även du av att vara med och fortsätta driva det arbetet. Din breda kunskap och erfarenhet gör dig till en stabil och trygg ledare i skol- och verksamhetsutveckling.
Du är trygg i ditt pedagogiska ledarskap och drivande i arbetet med skolutveckling, systematiskt kvalitetsarbete och förändringsarbete i stort. Du är en god kommunikatör, lyssnande och inspireras av att arbeta i team med andra för verksamhetens bästa. Du är ordningsam, duktig på att organisera och har lätt för att skapa en god social atmosfär. I rollen som biträdande rektor kommer du även arbeta i nära samarbete med elevhälsan och vårdnadshavare.
På Samskolan är alla viktiga, vi bygger skolan tillsammans, så välkommen att söka till en skola där vi gör varandra bra! Vi ser fram emot att få ta del av dina tankar kring skola, men också om vår slogan
Samtiden bygger framtiden!
KVALIFIKATIONER
Du ska ha lärarerfarenhet (gärna åk 4-6), rektorserfarenhet och ha gått rektorsutbildningen. Har du arbetat med Skola24 samt schemaläggning är det en merit. Du är bekväm med TEAMS och att arbeta digitalt med administrativa system.
ÖVRIGT
Läs mer om livet på Samskolan på: www.samskolan.se
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde augusti 2022.
Sista ansökningsdag: torsdag 19 maj, intervjuer sker onsdagen den 25 maj.
Skicka ansökan (personligt brev och CV) till:
Egil Gry, Göteborgs Högre Samskola, Stampgatan 13, 416 64 Göteborg
eller via mail: egil.gry@samskolan.se

Ansök nu

Biträdande rektor till Skytteskolan grundsärskola

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Skytteskolan! Hos oss går det under det här året elever från årskurs F-7 och för varje läsår bygger vi ut med en årskurs. I januari flyttade vi in en helt nybyggd skolbyggnad och i och med detta öppnade vi också vår grundsärskola. Där går just nu cirka 10 elever och till hösten kommer vi att ta emot sammanlagt 25 elever fördelat på i princip alla årskurser. Vi har en nybyggaranda i huset där vi tillsammans skapar en gemensamkultur på skolan. Hos oss kommer du att ha stora möjligheter att påverka ditt arbete då vi ännu inte har alla strukturer på plats, utan tillsammans bygger dem under tiden.

Vi söker dig som har ett engagemang för grundsärskolans uppdrag och som vill ansluta dig till vår ledningsgrupp på Skytteskolan i rollen som biträdande rektor med ansvar för grundsärskolan.

Ledningsgruppen består just nu av fyra personer och är ny sedan augusti 2021. Vi arbetar tillsammans för att bli en tight grupp där vi alla vet våra roller och förväntningar. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I rollen ingår mycket kontakt med externa aktörer såsom socialtjänsten, BUM och hälso- och sjukvård. Det är också mycket intressant som händer inom digitalisering och AI inom området funktionsnedsättning vilket kräver omvärldsbevakning och att hålla dig uppdaterad inom området.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Du fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna inom grundsärskola
• Har arbetat som ledare/chef
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan och grundsärskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet är meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är inkännande och lyhörd för andra samtidigt som du genom övertygande argument kan tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras huvudsakligen att hållas 20/5, 23/5 och 24/5.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Santosskolan 7-9 & Herrgårdsskolan F-6, skolområde 8

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Söker du ett meningsfullt arbete där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Vi söker en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde 8 Hisingen. Skolområdet består av Herrgårdsskolan F-6 och Santosskolan 7-9 och båda skolorna ligger på Lindholmen med ett kort avstånd dem emellan. Båda skolorna är väl fungerande skolenheter med kompetenta och välfungerande elevhälsoteam. Personalgruppen har ett gott arbetsklimat och består av både yngre och mer erfarna pedagoger. I skolområdet arbetar tre biträdande rektorer som tillsammans med rektor utvecklar och stärker arbetet med att vara en skola där eleverna ska känna sig trygga och delaktiga så att de får med sig goda förutsättningar vidare i livet.

"I vårt skolområde väljer vi att se möjligheter och anser att lusten till lärande finns hos alla och att vårt uppdrag är att bevara och främja den. Att utgå ifrån styrkor och förmågor är grunden i vårt arbete." - Gerd Elmander, rektor

I tjänsten som biträdande rektor ingår personal- och elevansvar samt andra utvecklingsarbeten som vi driver gemensamt i skolområdet. Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Som biträdande rektor fokuserar du på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar.

I ditt uppdrag kommer du att ansvara för och arbeta på båda skolenheterna. Hur skolledningsteamets olika ansvar behöver utformas beror också på dina erfarenheter och den kompetens som du kommer bidra med.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla skolorna i skolområde 8 med fokus på det professionella uppdraget. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningens kvalitet och tydligt ledarskap i klassrum/fritidshem i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet

Du som person kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar med andra i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv.

Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att snabbt anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Om rekryteringsprocessen:
Göteborgs Stad rekryterar kompetensbaserat och i den här processen kommer arbetspsykologiska tester att tillämpas. Intervjuer kommer att genomföras fredag den 20/5.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bräckeskolan, Hisingen skolområde 7

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Mitt emellan ett lummigt skogsområde och ett villakvarter, med närhet till Krokängsparken hittar du Bräckeskolan. På skolan finns årskurser från förskoleklass fram till årskurs 6, med ett tillhörande fritidshem. Här arbetar cirka 70 pedagoger som har ett stort engagemang för våra 600 elever. Här jobbar vi för att skapa en bra miljö för eleverna genom att ge dem trygghet och gemenskap

Till Bräckeskolan söker vi nu en biträdande rektor!

Biträdande rektors arbete innebär att man utövar ett tryggt och tydligt ledarskap nära elever och medarbetare och bidrar aktivt i skolledningsteamet för Bräcke- och Taubeskolan. Som biträdande rektor ska du fokusera på skolans kärnprocesser och dagligen arbeta med målet att göra skillnad för eleverna - i lärandet, i social samvaro och att skapa trygg lärmiljö. Det innebär i hög grad vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat.

På Bräckeskolan finns i dag två biträdande rektorer med tydliga ansvarsområden och i den här tjänsten ingår särskilt ansvar för fritidsverksamheten men även att vara en viktig medspelare med de två andra ledarna. Som biträdande rektor har du personal- och ekonomiansvar samt ansvar för arbetsmiljön för fritidsverksamheten (ca 50%). Tillsammans kan vi forma resterande del i den interna ledningsorganisationen utifrån din och er samlade kompetens och erfarenheterna

Tre övergripande förstärkningsområden ligger till grund för grundskolenämndens utveckling och strategier;
• Ökad kvalitet i undervisningen för att öka barns och elevers lärande
• Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka barn och elevers kunskapsresultat
• Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla barn och elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

I ledningsgruppen bidrar biträdande rektorer till att rektor kan fatta kloka beslut i ett långsiktigt perspektiv för helheten och likvärdigheten inom skolområdet. Hela ledningsteamet ska tillsammans bidra till det kollegiala lärandet i skolområdet. Biträdande rektors närmaste chef är rektor för skolområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

- Högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning mot pedagogik.
- Ledarskapserfarenhet
- Minst 5 års erfarenhet av arbete i skola
- Kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning.

För tjänsten är det även meriterande om du har:
- Rektorsutbildning
- Chefs- och ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande
- Kunskaper om lag och förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret är meriterande

Som person kan du på effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Som rektor ska du ha en god förmåga att kunna förstå människors syfte och deras behov. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog. Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Vi söker dig som vill göra verklig skillnad i barn och ungdomars liv och utveckla vår skola tillsammans med oss i områdets team - är det du?

Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till skolområde 15 Hisingen, Gunnestorpsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 22
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. I den nya organisationen bildar vi skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans.

Skolområde Hisingen 15 består av Glöstorpsskolan, Gunnestorpsskolan och Tångenskolan. Skolområdet har en gemensam rektor och 2 biträdande rektorer.

Vi söker nu dig som vill komplettera oss i vårt ledningsteam som biträdande rektor på Gunnestorpsskolan!

Skolans uppbyggnad är i sin linda och är i behov av en skolledare som kan lyssna in och få med sig elever, medarbetare och vårdnadshavare, men som även har tydliga idéer om hur en välfungerande skola ska organiseras. Som skolledare förväntas du delta i Skolverkets samarbete för bästa skola där Göteborgs Universitet är med och handleder i skolutvecklingen. Du bygger vidare på framgångsrika förändringar i organisationen men har stor frihet att tillsammans med medarbetare att göra de förändringar som krävs för att lyfta skolan ytterligare en nivå. Under de senaste 18 månaderna har Gunnestorpsskolan organiserat om tjänstefördelning, rutiner och strukturer. Detta med fokus på trygghet och studiero samt tydlig ledning och styrning.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Rektorer och biträdande rektorer har cirka 25 medarbetare vilket ger förutsättningar för ett nära och pedagogiskt ledarskap.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning
• Ledarerfarenhet
• Minst 4 års erfarenhet av arbete i skola
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret

För tjänsten är det även meriterande om du har:
• Rektorsutbildning
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet
• Genomfört morgondagens chef

Gunnestorpsskolan söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap i stora och små utvecklingsarbeten. Du är väl förtrogen med arbete kring rutiner och strukturer och kan göra dessa tydliga och förståbara för elever, personal och vårdnadshavare. Du har ett stort arbetsmiljöfokus där elevernas och medarbetarnas arbetsmiljö går hand i hand med en välpresterande organisation.

Vi vill att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I den här processen kommer arbetspsykologiska tester att tillämpas.

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Rytmus Göteborg

Biträdande rektor
Läs mer Apr 19
Rytmus är Sveriges ledande musikgymnasium och har bidragit till att utveckla ett flertal kända musiker och artister sedan starten 1993. Vi finns idag i Göteborg, Malmö, Stockholm, Borlänge och Örebro. Vi erbjuder det estetiska programmet med inriktning musik som är högskoleförberedande. Inriktningen är specialiserad på den afroamerikanska traditionen, bland annat jazz, pop, rock och soul.

Läs mer om oss på www.rytmus.se.

Rytmus i Göteborg startades 2009 och omfattar cirka 285 elever och 45 medarbetare med fina lokaler mitt i centrala Göteborg. Det ombyggda tingsrättshuset på Postgatan är nu fyllt av musik och våra salar är för klassrumsundervisning och vi har även vissa ljudisolerade ensemblerum och studios. Lokalerna omfattar drygt 2000 kvm där arkitekter och akustikkonsulter har arbetat med utformningen så vi har fått precis den skola vi vill ha.

Vi söker nu en biträdande rektor till vår verksamhet då vår nuvarande kollega ska ta sig an rollen som rektor för en nystartad skola.

Ditt uppdrag

I den spännande rollen som biträdande rektor hos oss på Rytmus Göteborg söker vi en trygg, handlingskraftig och kommunikativ ledare. Du har en utvecklad förmåga att samarbeta med andra för att söka lösningar som gynnar eleverna och verksamhetens bästa och är väl förtrogen med gymnasieskolans styrdokument.

Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp och leder tillsammans med rektor det pedagogiska arbetet och arbetar för en fortsatt hög kvalitet och goda resultat för våra elever. Rektor delegerar ansvarsområden och arbetsuppgifter utifrån skolans behov där du också agerar ställföreträdande rektor när så krävs. I tjänsten ingår personal- och arbetsmiljöansvar, det är därför meriterade om du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och personalansvar. Uppdraget innebär kontakt med medarbetare och elever samt externa kontakter mot vårdnadshavare, kommuner, fastighetsägare och leverantörer. Du ingår även i skolans elevhälsoteam och har där ett delat ansvar med rektor för att leda olika insatser och åtgärder på ett effektivt och kvalitativt sätt.

Rytmus är Göteborgs största musikgymnasium och en viktig del av uppdraget är att arbeta för att sätta skolan på den musikaliska kartan genom att underhålla och utveckla samarbeten både inom musikbranschen och med universitet och högskolor. Till stöd i detta arbete finns en kunnig och erfaren personalgrupp med höga ambitioner och musikalisk kompetens.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där provanställning tillämpas. Start för tjänsten enligt överenskommelse.

Din profil

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår skola med starkt engagemang och tilltro till våra medarbetare och elever. Som person är du en lagspelare och en god relationsbyggare. Du är kreativ i ditt tankesätt och samtidigt en god organisatör som har förmåga att skapa struktur i verksamheten. Du tillvaratar och utvecklar våra medarbetares kompetenser för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för våra elever.

Vi ser att du har god insyn i skolvärldens allmänna verksamhet och dess styrdokument för att kunna utmana oss pedagogiskt och bidra till utveckling av verksamheten. Du har en pedagogisk utbildning, har tidigare haft ledande uppdrag inom skolan och en god förståelse för de möjligheter och utmaningar som finns gällande elever, personal och utveckling. Erfarenhet av studieadministrativa system såsom schemaläggning och övriga elevhanteringssystem är meriterande såväl som påbörjad- eller avslutad rektorsutbildning.

Du är en nyckelperson i att skapa ett gott klimat som främjar långsiktighet, kvalitet och innovation för medarbetare och elever. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll som biträdande rektor. Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom övriga Rytmus-skolor men även med andra inom AcadeMedia-koncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader
Sista ansökningsdag: 3 maj 2022. Då urval och intervjuer sker löpande ser vi gärna att du gör din ansökan omgående.
Kontaktperson: Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Jennie Bubach på 0761-022 368 alternativt jennie.bubach@rytmus.se.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till oss och just denna tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Biträdande rektor till skolområde Högsbogård/Frölundaskolan Bräcke

Biträdande rektor
Läs mer Apr 7
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen till Högsbogårdsskolan och Frölundaskolan Bräcke!

Vi söker dig som har ett engagemang för grundsärskolans uppdrag och som vill ansluta dig till vår ledningsgrupp i skolområdet i rollen som biträdande rektor. Vi som arbetar i ledningsgruppen idag för de två skolorna är: rektor Maria Hallberg Serrano och biträdande rektorer Ulrika Frivold och Åsa Andersson.

"Det som förenar oss i ledningsgruppen är vårt uppdrag och engagemang för elevernas utbildning och kunskapsutveckling"

Vi har ett nära och tajt samarbete i ledningsgruppen där vi tar tillvara på varandras styrkor. Vi agerar flexibelt då det ofta uppstår nya situationer som behöver lösas, ingen dag är den andra lik. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna och ha mycket fokus på utbildning och kunskapsutveckling. I rollen ingår mycket kontakt med externa aktörer såsom socialtjänsten, BUM och hälso- och sjukvård. Det är också mycket intressant som händer inom digitalisering och AI inom området funktionsnedsättning vilket kräver omvärldsbevakning och att hålla dig uppdaterad inom området.

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Du fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Det ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare.

Ditt huvudsakliga uppdrag kommer att vara på Högsbogårdsskolan. Det är en grundsärskola för elever med svår intellektuell funktionsnedsättning med behov av alternativ kompletterande kommunikation, AKK. Högsbogårdsskolan tar emot elever från Göteborgs Stad samt grannkommunerna som går i årskurs 1-9 som läser ämnesområden inom grundsärskolan.

Frölundaskolan Bräcke är en grund- och grundsärskola som erbjuder utbildning med särskild kompetens inom områdena kommunikation och rörelsehinder. Utbildning och undervisning erbjuds från årskurs 1 till årskurs 9 och anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. Under vårterminen 2022 kommer vi utöka vår grundsärskoleverksamhet i Frölunda Bräcke med en eller flera klasser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst 4 års erfarenhet av arbete i skola, gärna inom grundsärskola
• Har arbetat som ledare/chef
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan och grundsärskolan
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet är meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är inkännande och lyhörd för andra samtidigt som du genom övertygande argument kan tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Intervjuer planeras att hållas 25/4 och 27/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Göteborgs folkhögskola, Nya varvet

Biträdande rektor
Läs mer Mar 18
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Göteborgs folkhögskola är en av landets största folkhögskolor. Den ligger vid Nya Varvet i Göteborg, och på Vårväderstorget i Biskopsgården. Skolan har ungefär 500 studerande och cirka 65 medarbetare som arbetar inom den pedagogiska verksamheten, deltagarstöd, service och administration. Allmän kurs är en stor del av verksamheten där många studerar med målet att uppnå gymnasiebehörighet. Skolan erbjuder även fritidsledarutbildning, filmproduktion, teater/skådespeleri, vårdbiträdesutbildning, studiemotiverande folkhögskolekurser och svenska för invandrare med egen betygsrätt.Beskrivning och arbetsuppgifter
Som biträdande rektor vid Göteborgs folkhögskola kommer du huvudsakligen ansvara för allmän kurs på Nya Varvet och skapa goda möjligheter för lärande, utveckling och folkbildning.

Du ansvarar för personal, ekonomi och leder den pedagogiska verksamheten på kursen. Du kommer ingå i ledningsgruppen för Göteborgs folkhögskola tillsammans med rektor, ytterligare två biträdande rektorer och verka för gott samarbete mellan skolans alla verksamhetsdelar.  

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och arbetet med gruppen står i fokus. Du kommer till en verksamhet med stor egen drivkraft och ditt uppdrag blir att tillsammans med skolledning, medarbetare och deltagare fortsätta att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en akademisk utbildning helst inom lärande och utbildning samt flerårig chefserfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Rektorsutbildning är meriterande. Du har erfarenhet av folkhögskola eller folkbildning och har förståelse för folkbildningens idé och värdegrund.

Som person är du en trygg, tydlig och kommunikativ ledare med självinsikt. Du arbetar bra med komplexa frågor, är lyhörd och leder genom att motivera och förse andra med befogenheter för att nå gemensamma mål.

Du skapar engagemang, delaktighet och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och kultur påverkar hur vi fungerar tillsammans.

Villkor
Tillsvidareanställning. Intervjuer kommer att äga rum 12 och 18 maj.Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biträdande rektor till Lövgärdesskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 5
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Lövgärdesskolan är skola med cirka 350 elever från årskurs 4 till årskurs 9. Skolan ligger i Lövgärdes centrum, och har Surtesjön endast några minuter bort. Lövgärdesskolan ingår som en enhet av tre i skolområde Lövgärdet tillsammans med Rävebergsskolan och Tretjärnsskolan.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Lövgärdet där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar både tätt i ledningsteamet, mellan de olika professionerna och med externa aktörer såsom bostadsbolagen, socialtjänst, polis, hyresgästföreningen, idrottsföreningar med flera.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar för skolorna i Lövgärdet och som kommer att bestå av rektor och fyra biträdande rektorer. Tillsammans tar vi ett helhetsansvar för hela skolområdet där du utöver ansvaret för din egen enhet också är delaktig i utvecklingen i hela skolområdet.

Tjänsten kommer att innefatta personalansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det starkt meriterande och du får gärna ha erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö. Har du tidigare erfarenhet av arbete i SU-grupp är det meriterande. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bergumsskolan F-9 i skolområde 1 i nordöstra Götebor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Bergumsskolan F-9 ligger ute i Olofstorp. Skolan ligger intill vackra natursköna områden som inbjuder till friluftsaktiviteter och möjligheter att använda naturen i undervisningen. På skolorna går elever från förskoleklass till årskurs 9. Det finns bra med allmänna kommunikationsmedel till och från skolan med buss från centrala stan. Det finns också bra gång och cykelvägar till och från skolan.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam inom skolområde Nordost 1, Bergumsskolan F-9, Gunnilseskolan F-6 och Björsaredsskolan F-3.
Tjänsten kommer att innefatta personalansvar och ansvar för Bergumsskolan 46 samt andra projekt som vi driver gemensamt i skolområdet. Ni kommer att vara tre biträdande rektorer som ska utveckla och stärka Bergumsskolan F-9 till att fortsätta att vara en sammanhållen enhet som eleverna ska känna sig trygga och delaktiga så att det får med sig goda förutsättningar.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Bergums området där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar tätt i skolområdets ledningsteam, mellan de olika professionerna och med externa aktörer i området.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar Bergumskolan, Gunnilseskolan och Björsaredsskolan som kommer att bestå av rektor och fyra biträdande rektorer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du har gärna erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö och ser språklig och kulturell mångfald som en resurs. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter för att nå långsiktiga mål. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Ditt strukturerade arbetssätt resulterar i att du använder tiden effektivt och du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå.

Vi söker någon som vill utveckla vår skola tillsammans med oss - är det du?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Vättleskolan i skolområde 13 i Nordost

Biträdande rektor
Läs mer Apr 1
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vättleskolan ligger i nordöstra Göteborg. Skolan är belägen i närhet till det vackra naturområdet Vättlefjäll! Just nu befinner sig Vättleskolan i ett stort förändringsarbete med fokus på elevers lärande och måluppfyllelse och som ett led i detta förstärker vi nu stödet kring eleverna. Vi arbetar tillsammans med elever och vårdnadshavare för att skapa en skola vi kan vara stolta över. På Vättleskolan har vi idag ca 365 elever och är ca 60 medarbetare som möter eleverna varje dag. Våra verksamheter är förutom årskurserna 4-9 även särskola. Vi använder digitala hjälpmedel i undervisningen och alla lärare är utbildade i att använda IT i undervisningen.

Vi söker nu en biträdande rektor med chefsansvar för årskurs 4-6. Arbetet innebär att du utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och ingår i skolans ledningsteam tillsammans med din närmaste kollega biträdande rektor 7-9. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i den riktning som skolledningen och rektor beslutat om och att ta ansvar för skolans resultat. Du ingår också i ledningsteamet för Nordost 13 tillsammans med rektor och de biträdande rektorerna för Gunnared och Rannebergsskolan med goda möjligheter till kollegialt lärande och stöd. Hos oss är du aldrig ensam!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det starkt meriterande och du får gärna ha erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen motiveras du av utmaningar och tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Vidare krävs att du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Vi ser att du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. I uppdraget som biträdande rektor på Vättleskolan är din förmåga att analysera nuläget mycket viktig och att du kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå och vet att skolutveckling tar tid. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss på Vättleskolan och Nordost 13 vill göra verklig skillnad i barn och ungdomars liv och ser utmaningar som sporrande och utvecklande - är det du?

Intervjuer planeras hållas den 22/4.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor sökes till Tretjärnsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Tretjärnsskolan är en skola som består av en grundskola F-3 samt fritidshem, en grundsärskola 1-3. Målsättningen på skolan är att varje elev ska känna: jag vill, jag kan och jag lyckas. För att nå dit ser vi samspelet mellan elever, pedagoger och föräldrar som mycket viktigt.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Lövgärdet där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar både tätt i ledningsteamet, mellan de olika professionerna och med externa aktörer såsom bostadsbolagen, socialtjänst, polis, hyresgästföreningen, idrottsföreningar med flera.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar för skolorna i Lövgärdet och som kommer att bestå av rektor och fyra biträdande rektorer. Tillsammans tar vi ett helhetsansvar för hela skolområdet där du utöver ansvaret för din egen enhet också är delaktig i utvecklingen i hela skolområdet.

Tjänsten kommer att innefatta personalansvar

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Rollen kräver även att du har erfarenhet av arbete i grundsärskola. Har du gått rektorsutbildning är det starkt meriterande och du får gärna ha erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Rävebergsskolan F-3

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Rävebergsskolan är skola med cirka 190 elever från förskoleklass till årskurs 3 och på skolan finns ett fritidshem. Skolan har ljusa lokaler och närheten till naturen skapar ett trivsamt uterum för både lärande och lek. Rävebergsskolan ingår som en enhet av tre i skolområde Lövgärdet tillsammans med Lövgärdesskolan och Tretjärnsskolan.

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt ledningsteam.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla skolorna i Lövgärdet där vi har fokus på det professionella uppdraget, där allt vi gör ska gynna elevernas lärande och kunskapsutveckling. Med utgång från våra styrdokument och med ett vetenskapligt förhållningssätt har vi undervisningen i fokus och arbetar både tätt i ledningsteamet, mellan de olika professionerna och med externa aktörer såsom bostadsbolagen, socialtjänst, polis, hyresgästföreningen, idrottsföreningar med flera.

Vi ser elevernas utbildning utifrån ett helhetsperspektiv och jobbar aktivt för att väva in skolan med det övriga samhällslivet genom samarbetet Skola som arena. När skoldagen är slut tar andra aktiviteter vid, det kan handla om kultur, sport, föräldraträffar eller studiestöd. Vi vet att en meningsfull fritid gynnar våra barn och unga, och vi vet att det är tillsammans vi gör skillnad.

I den här tjänsten gäller frihet under ansvar, du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor. Du har också ett nära samarbete i det skolledningsteam som tillsammans ansvarar för skolorna i Lövgärdet och som kommer att bestå av rektor och fyra biträdande rektorer. Tillsammans tar vi ett helhetsansvar för hela skolområdet där du utöver ansvaret för din egen enhet också är delaktig i utvecklingen i hela skolområdet.

Tjänsten kommer att innefatta personalansvar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, minst 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare erfarenhet av ledarskap i skolan. Har du gått rektorsutbildning är det starkt meriterande och du får gärna ha erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö. Du ska även ha kunskaper om relevanta lagar/förordningar och övriga styrdokument för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.
Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande Rektor till Movant Göteborg

Biträdande rektor
Läs mer Mar 11
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med branscher och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Haparanda i norr. Movant utvecklar även utbildningsmaterial och digitala utbildningskoncept riktade mot företag och branscher.

Movant är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Ditt uppdrag som Biträdande Rektor

Som Biträdande Rektor på Movant Göteborg får du delegerat ansvar från Rektor. I tjänsten ingår bland annat verksamhetsutveckling, kontakt med branschen, schemaansvar, It-ansvar och delegerat personalansvar, stöd för programansvariga. Du kommer tillsammans med Rektor leda det systematiska kvalitetsarbetet, organisera verksamheten mot fastställda mål, samt ett ansvara för att följa upp, utvärdera och utveckla den.

Uppdraget kräver goda kunskaper i tal och skrift då kommunikation är ett viktigt verktyg både vid interna såväl som externa kontakter. Viktigt också med en bra ekonomisk förståelse. Goda datorkunskaper är en självklarhet då datorn är ett viktigt arbetsredskap.

Din profil

Vi söker dig som antingen, går eller har gått Rektorsutbildningen, eller som genom erfarenhet och utbildning har erforderlig pedagogisk kompetens som behövs för uppdraget. Har du arbetat med vuxenutbildning tidigare är det meriterande. Du ska ha ett intresse för att lära dig nya saker, då vår verksamhet kräver att man har goda detaljkunskaper inom flera segment. Förutom att kunna de styrdokument och avtal som vi som skola och underleverantör lyder under, ska du även sätta dig in i de olika yrkesprogrammen vi har på skolan.

Det här erbjuder vi dig

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna och finns på flera orter i Sverige. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att finnas från Malmö i söder till Haparanda i norr. Det som kännetecknar oss är engagemanget i den enskilda individen, verksamheterna samt i uppdraget att leda eleverna från jobbdröm till drömjobb.

I Göteborg har vi funnits i drygt 10 år. Vi arbetar med yrkesutbildningar för vuxna, och då inom programmen: Bygg- och anläggning, El- och energi, VVS- och fastighet och Fordon och transport. Skolan har i dagsläget 27 medarbetare fördelat på två adresser. Vi arbetar på uppdrag av Göteborgs stad, Borås stad, Arbetsförmedlingen och enskilda företag.

Movant Göteborg har även ett regionalt samarbete med flera andra skolor inom koncernen, bland annat Skövde, Jönköping, Varberg, Halmstad och Borås.

Övrig information

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss på Movant får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben ger dig dessutom en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.

Som del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag, är karriärmöjligheterna hos oss på Movant stora. Välkommen att bli en del av vårt engagerade och glada team.

Anställningsvillkor och kontaktperson

Omfattning: Heltid

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Sista ansökningsdag: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Mira Luks, Regionchef (mira.luks@movant.se), 0738-046496 och eller Mattias Andersson, Rektor Movant Göteborg, (mattias.andersson2@movant.se), 0761-03 64 24

Ansök nu

Biträdande rektor åk 6-9

Biträdande rektor
Läs mer Mar 6
Vill du vara med och utveckla en grundskola med gott renommé att bli ännu bättre?
Franska Skolan Göteborg är en mindre svensk friskola fsk - åk 9 med totalt ca 380 elever belägen i centrala Göteborg. Skolan har fransk profil vilket innebär att alla elever läser franska som modernt språk redan från förskoleklass. Skolan bedriver också spetsutbildning i franska. Övrig undervisning sker på svenska. Huvudman är Medborgarskolan Region Väst som huvudman, som är en icke vinstdrivande ideell förening.
Skolan har engagerade elever, föräldrar och personal och stort vikt läggs vid vår värdegrund, familjära anda och skapandet hög kvalitet i allt gällande elevernas skolgång.
Vi söker nu en biträdande rektor med relevanta kvalifikationer såsom rektorsexamen och lärarlegitimation för grundskolans senare.
Den person vi söker skall ha förmågan att leda en verksamhet och möta såväl medarbetare, elever som vårdnadshavare på ett tydligt men respektfullt sätt. Ledarskapet skall präglas av ett mycket gott samarbete med personal och ett coachande förhållningssätt. Vidare skall du som söker tycka om att vara närvarande i verksamheten, vara ansvarstagande, stresstålig och månande om hög måluppfyllelse. Det är inte ett krav att kunna franska, men en betydelsefull merit.
Sysslor som ligger på biträdande rektors bord är bland annat medarbetaransvar, elevansvar, betygshantering och schemaläggning. Biträdande rektor medverkar bl a vid arbetslagsmöten, i skolutvecklingsgruppen, EHT och i skolledargruppen.
Tycker du beskrivningen av tjänsten låter intressant? Sök då snarast! Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök nu

Biträdande rektor f - åk 5

Biträdande rektor
Läs mer Mar 6
Vill du vara med och utveckla en grundskola med gott renommé att bli ännu bättre?
Franska Skolan Göteborg är en mindre svensk friskola fsk - åk 9 med totalt ca 380 elever belägen i centrala Göteborg. Skolan har fransk profil vilket innebär att alla elever läser franska som modernt språk redan från förskoleklass. Skolan bedriver också spetsutbildning i franska. Övrig undervisning sker på svenska. Huvudman är Medborgarskolan Region Väst som huvudman, som är en icke vinstdrivande ideell förening.
Skolan har engagerade elever, föräldrar och personal och stort vikt läggs vid vår värdegrund, familjära anda och skapandet hög kvalitet i allt gällande elevernas skolgång.
Vi söker nu en biträdande rektor med relevanta kvalifikationer såsom rektorsexamen och lärarlegitimation för grundskola.
Den person vi söker skall ha förmågan att leda en verksamhet och möta såväl medarbetare, elever som vårdnadshavare på ett tydligt men respektfullt sätt. Ledarskapet skall präglas av ett mycket gott samarbete med personal och ett coachande förhållningssätt. Vidare skall du som söker tycka om att vara närvarande i verksamheten, vara ansvarstagande, stresstålig och månande om hög måluppfyllelse. Det är inte ett krav att kunna franska, men en värdefull merit.
Sysslor som ligger på biträdande rektors bord är bland annat medarbetaransvar och elevansvar. Biträdande rektor medverkar bl a vid arbetslagsmöten för både lärare och fritidspedagoger, i skolutvecklingsgruppen, EHT och skolledargruppen.
Tycker du beskrivningen av tjänsten låter intressant? Sök då snarast! Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök nu

Biträdande rektor till skolområdet Fjällboskolan/Utbynässkolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 18
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu biträdande rektor till vårt ledningsteam för att tillsammans med rektor och ytterligare biträdande rektor leda skolområdet för Fjällboskolan och Utbynässkolan. Som biträdande rektor kommer du ta över ansvaret för Fjällboskolan när nuvarande går i pension. Fjällboskolan ligger i ett lugnt och idylliskt villaområde nära naturen vid Fjällbobergen i Utby. På skolan går ca 400 elever i årskurserna F-5. Vi har ett öppet klimat och tillsammans med våra ambitiösa elever och engagerade föräldrar samarbetar vi med en tydlig målinriktning för att skapa trygghet och trivsel för eleverna.

Du ingår i skolområdets skolledningsteam som i nuläget består av en rektor och två biträdande rektorer. Biträdande rektors arbete innebär att man utövar ett ledarskap nära elever och medarbetare och aktiv i skolledningen/ingår i skolledning. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. Konkret handlar det om att bistå rektor i att få skolan att gå i en gemensam riktning som skolledningen och rektor beslutat.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180 HP, 4 års erfarenhet av arbete i skola och tidigare ledarerfarenhet. Rektorsutbildning eller erfarenhet av ledarskap i skolan är meriterande. Du ska även ha kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol-och verksamhetsformer inom grundskolan. Även kunskaper om ekonomistyrning och resursfördelning är ett krav.

Som person är du engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du har förmåga att hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt och för dig är det viktigt att aktivt söka efter andras synpunkter och perspektiv och du är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer med såväl elever och kollegor som vårdnadshavare. Du tror också på alla elevers förmåga att lära och skolans ansvar att eleverna lyckas. Du ser elevernas vårdnadshavare som en betydelsefull resurs och viktig samarbetspartner. Därtill har du förmåga att analysera nuläget och kan använda din analys för att metodiskt planera framåt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi söker dig som vill göra verklig skillnad i barn och ungdomars liv och utveckla vår skola tillsammans med oss i områdets team - är det du?

Intervjuer kommer genomföras under v.11.

Stämmer beskrivningen in på dig?

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor Klarebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 18
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen att arbeta hos oss på Klarebergsskolan, som ligger i Kärra centrum. Skolan har ca 1100 elever och har fyra klasser per årskurs från förskoleklass till årskurs 9. Vår målsättning är att Klarebergsskolan ska vara en skola där elever, personal och föräldrar trivs och har ett gemensamt ansvar för att skapa goda förutsättningar för lärande. Vi står för positiv människosyn och gör varandra till vinnare, vilket är skolans vision.

På Klarebergsskolan har vi engagerad personal som tillsammans med elever skapar ett positivt arbetsklimat, där alla trivs. Detta i sin tur bidrar till goda resultat för våra elever och skapar förutsättningar för personalen att utveckla nya arbetssätt. De senaste åren har vi bland annat utvecklat vårt arbete med gemensamt förhållningssätt i klassrummet och kooperativt lärande.

På Klarebergsskolan F-3 har vi en SU-grupp som i dagsläget har elever från årskurs 14. Elevhälsoarbetet på skolan består av EHT och vi arbetar utifrån EHM-modellen. Vi har ett aktivt rastaktivitetsarbete som fritidspedagoger ansvarar för.

Klarebergsskolan F-3 har fyra arbetslag som genererar fyra fritidshem som arbetar med elever från förskoleklass till årskurs 3. Vi arbetar kollektivt och kollegialt för att öka likvärdighet och måluppfyllelse för alla våra elever.

Vi söker nu en biträdande rektor till Klarebergsskolan F-3. I rollen ansvarar har du personal- och verksamhetsansvar för två av fyra arbetslag på lågstadiet. Tillsammans med din närmaste kollega har du ekonomiansvar för F-3. Tillsammans med utvecklingsgruppen och övriga på skolan arbetar du aktivt för att bibehålla skolans goda arbetsmiljö. Du kommer också ingå i skolan rektorsgrupp där du kan få stöd av kollegor och tillsammans samordnar och utvecklar hela skolan från förskoleklass till åk 9.

Välkommen till en varierande och utvecklande tjänst!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Ledarerfarenhet krävs.
• Minst två års erfarenhet av arbete i skola.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet eller annan chefserfarenhet är meriterande.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Vitsordad färdighet i att driva skolutveckling.
• Vitsordade färdighet i ledarskap.

Som person är det viktigt att

• du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

• du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du har förmåga att förklara problem och information för olika mottagare och ur olika perspektiv. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

• du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

• du är produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

Det är också viktigt att du har goda kunskaper inom ekonomiska frågor och att du behärskar svenska i tal och skrift samt har en god IT-mognad.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Nya Varvetskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 9
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill komplettera vårt ledningsteam som biträdande rektor för huvudsakligen årskurserna F-6 på Nya Varvetskolan!

Du kommer att arbeta tillsammans med skolans ledningsteam och ha nära samarbeta med biträdande rektorerna i skolområdet bestående av en rektor och fyra biträdande rektorer. Ledningsteamet har ett tätt samarbete och arbetar för en likvärdighet mellan våra skolor i skolområdet.

Som biträdande rektor fokuserar du på skolans kärnprocesser och är i hög grad exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet. Du kommer att ha personalansvar för lärare i förskoleklass samt grundskollärarna. Personalansvaret i fritidshemmet har den övergripande biträdande rektorn i ledningsteamet.

Rollen som pedagogisk ledare innefattas av att säkerställa kvaliteten i verksamhetens olika processer, detta genom att säkra att verksamheten drivs utifrån de nationella lagar och riktlinjer som finns samt genom att planera fortbildning utifrån verksamhetens behov. I rollen driver du också det systematiska kvalitetsarbetet inklusive löpande utvärdering och uppföljning. Du kommer även ingå i elevhälsoteamet utifrån den elevgrupp du ansvarar för. Vidare är du ett stöd i budgetarbetet och ansvarar för schemaläggning.

Om vår skola:
Nya Varvetskolan är en F-6-skola med 360 elever och är tvåparallellig. Skolan ligger i ett fint naturområde nära hav och skog med stora möjligheter till rika naturupplevelser i västra Göteborg. Den engagerade personalen samverkar för att utveckla och stödja eleverna i deras lärprocess med fokus på elevernas bästa. Våra elever är intresserade och studiemotiverade med stort stöd av engagerade vårdnadshavare. Skolans ledord är trygghet, glädje och lärande!

Om vårt skolområde:
Nya Varvetskolan ingår i skolområde 18 tillsammans med Hagenskolan och Långedragsskolan. Vårt skolområde består av tre F-6-skolor med totalt 900 elever och 90 personal. Skolorna har likvärdigt elevunderlag och eleverna har god måluppfyllelse. Vi har arbetat ihop oss i skolområdet sedan höstterminen 2020 då vi påbörjade vår sammanslagning av skolenheterna ett år tidigare än de övriga skolorna i grundskoleförvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har arbetat minst fyra år inom skolan, gärna med årkurserna F-6.
• Har arbetat som ledare/chef
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet är meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 13 och 14.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Fjällskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 24
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi biträdande rektor till Fjällskolan!

Fjällskolan är en skola som är byggd år 1889 och ligger längst upp i Masthugget nära Slottsskogen, med utsikt över både Masthuggskyrkan och Älvsborgsbron. Här går ungefär 400 elever från förskoleklass till och med årskurs 6. På skolan finns också fritidshem för alla elever som är i behov av en fritidsplats. Tillsammans skapar vi lust att lära i en trygg lärmiljö med stort utrymme för elevernas utveckling.

Vi söker nu dig som känner dig redo att axla rollen som biträdande rektor på Fjällskolan och därmed ta en naturlig plats i vårt ledningsteam. Du kommer att ingå i skolans ledningsteam tillsammans med rektor och ni kommer ha ett delat personalansvar.

Hos oss får du ett spännande och omväxlande arbete med stort engagemang från medarbetarna, ett välfungerande kollegialt samarbete samt ett gott och tryggt förhållningssätt. Du axlar rollen på ett inspirerande och naturligt sätt och tar det operativa ansvaret för det dagliga arbetet på plats, med allt vad det innebär.
Möjlighet att tillträda tjänsten tidigare finns, då vi kan erbjuda en period att tillsammans med nuvarande biträdande rektorer arbeta för att säkra en bra övergång.

Varmt välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom pedagogik och minst fem års erfarenhet av arbete inom skola eller fritidshem.

Meriterande är om du redan i dag arbetar som biträdande rektor eller har tidigare erfarenhet av samordningsansvar, arbetslagsledare eller motsvarande. Det är även meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning.

Som biträdande rektor ser du vikten av ett gott samarbete. Du är kommunikativ och har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå satta mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är strukturerad och kan upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Det är av vikt att du har förmågan att samla in och analysera underlag för bedömning av nya åtgärder, dvs stärka det systematiska kvalitetsarbetet och säkra skolans utveckling. Då arbetet ibland kan vara krävande med många olika processer igång samtidigt ser vi även att du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt för att uppnå hög kvalitet i ditt arbete.

Låter denna tjänst spännande och intressant? Tveka inte att söka!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bagaregårdsskolan/Ånässkolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 24
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Från höstterminen 2021 förändrades organisationen för våra grundskolor i Göteborgs stad. Antalet ledningstjänster utökades så för att skapa bärkraftiga skolledningsteam med rektor och biträdande rektor. Den nya organisationen ska ge bra förutsättningar för att skapa en likvärdig skola med hög kvalitet i undervisningen. I organisationen bildas skolområden med en eller fler skolenheter och gemensamma ledningsteam. Ledningsteamen ska ge skolorna möjlighet till ökat samarbete och möjligheten till att bli starka tillsammans. Vi söker dig som vill axla rollen som biträdande rektor på Ånässkolan och därmed ta en naturlig plats i vårt ledningsteam. Du kommer att ingå i skolans ledningsteam tillsammans med rektor ha delat personalansvar. Ledningsteamet för skolområdet Bagaregårdsskolan/Ånässkolan består av en rektor och två biträdande rektorer. Här får du ett spännande och omväxlande arbete med stort engagemang från medarbetarna, ett välfungerande samarbete samt ett tryggt förhållningssätt.

Båda skolorna är F-6-skolor med totalt ca 700 elever. Skolorna ligger i lugna Örgryte-Härlanda vars charm bevarats genom åren. Bebyggelsen är småskalig och de flesta bostadshus är uppförda mellan förra sekelskiftet och 1930. Skolorna har ett bra läge i staden med både city och friluftsområdet Delsjön inom cykel- och promenadavstånd. Från närliggande Redbergsplatsen finns buss- och spårvagnsförbindelser. Bagaregårdsskolan är en F-6-skola med ca 200 elever och ca 20 personal. Ånässkolan är en F-6-skola med ca 500 elever, ca 55 personal och SU 1-grupp.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla en verksamhet där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.
Arbetet innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser som tex systematiskt kvalitetsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete, medarbetar- och lönesamtal, personalvård och elevärenden. Biträdande rektor leder Ånässkolans elevhälsoteam. I arbetsuppgifterna ingår ha ansvar för mål, ekonomi, personal och kvalitet inom sitt ansvarsområde utifrån nämnds vidaredelegation. Du ansvarar även för arbetsmiljön och samverkan med de insatser som krävs för uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen om minst 180HP och minst fem års erfarenhet av arbete inom skola eller fritidshem.

Meriterande är om du redan i dag arbetar som biträdande rektor eller har tidigare erfarenhet av samordningsansvar, arbetslagsledare eller motsvarande. Det är även meriterande om du genomgått någon form av utvecklingsinsats för chef, exempelvis Göteborg stads chefsförsörjningsprogram Morgondagens chef, alternativt genomförd eller påbörjad rektorsutbildning.

Som biträdande rektor ser du vikten av ett gott samarbete. Du är kommunikativ och har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå satta mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.
Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella.
För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är strukturerad och kan upprätta tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. Det är av vikt att du har förmågan att samla in och analysera underlag för bedömning av nya åtgärder, dvs stärka det systematiska kvalitetsarbetet och säkra skolans utveckling. Då arbetet ibland kan vara krävande med många olika processer igång samtidigt ser vi även att du arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt för att uppnå hög kvalitet i ditt arbete.

Intervjuer kommer genomföras 23/3, 24/3 och 28/3

Välkommen med din ansökan och bli en i vårt ledningsteam!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Biträdande rektor till Dalaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Feb 24
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill ingå i vårt ledningsteam, huvudsakligen som biträdande rektor för Dalaskolan och årskurserna 1-6!

Arbetet som biträdande rektor innebär att utöva ett ledarskap nära elever och medarbetare och att ingå i skolledningen. Biträdande rektor fokuserar på skolans kärnprocesser och arbetar dagligen med att göra skillnad för eleverna. Rollen innebär i hög grad att vara exekutiv och operativ under delegerat ansvar. I den här tjänsten gäller frihet under ansvar och du förväntas agera självständigt med stöd ifrån rektor och övriga i ledningsteamet.

Ledningsteamet för skolområdet Dalaskolan och Fiskebäcksskolan består av en rektor och tre biträdande rektorer. Vi har ett nära samarbete i ledningsgruppen där vi tar tillvara på varandras styrkor. Vi agerar flexibelt om det uppstår nya situationer som behöver lösas. Du kommer att vara en pedagogisk ledare och förebild för medarbetarna med fokus på utbildning och kunskapsutveckling.

Om våra skolor:

Dalaskolan ligger i Grimmered, vid foten av kullarna mot Ekebäck. Här går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. På Dalaskolan ger vi eleverna lust att lära och möjligheter till kreativa och utvecklande lärmiljöer. Dalaskolan satsar på hållbar utveckling och miljöarbetet är en naturlig del av elevernas undervisning. Det som i övrigt kännetecknar Dalaskolan är vår vackra kulturhistoriska skola med flera härliga byggnader av olika karaktär att ha vår undervisning i.

Fiskebäcksskolan ligger i ett vackert område med närhet till havet och vi använder oss gärna av vår närmiljö i undervisningen. Här går cirka 600 elever från förskoleklass till årskurs 9 och vi har ett tydligt fokus på elevernas utveckling i en trygg och kreativ skolmiljö. Vi arbetar för en framgångsrik skola med samsyn över alla årskurser och en röd tråd genom hela skolan. Alla våra elever skall känna trygghet, trivsel och arbetsglädje.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

• Högskoleexamen om minst 180 hp med pedagogisk inriktning.
• Har minst fyra års erfarenhet av arbete i skola, gärna i årkurserna 1-6
• Har arbetat som ledare/chef.
• Kunskaper om lagar/förordningar och övriga styrdokument på nationell och staden nivå för samtliga skol- och verksamhetsformer inom grundskolan.
• Insikt om ekonomistyrning och resursfördelning.
• Insikt om lagar/förordningar och kollektivavtal som berör arbetsgivaransvaret.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Ledarutvecklingsprogram/-utbildning eller förberedande chefsutbildningar är meriterande.
• Skolledarerfarenhet är meriterande.

Vi ser att du på ett effektivt sätt kan identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde och tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv. Vidare ser vi att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Vi ser också att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan både vara lyhörd för andra och även genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 10-11.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu