Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Vårdenhetschef sökes till Intervention 1!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Hybrid- och interventionscentrum (HyBI) är ett verksamhetsområde som bedriver vård med avancerad utrustning för interventioner och operationer i Bild och Interventionscentrum (BoIC) på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

I våra hybridsalar utförs hybridingrepp med kirurgi och bilddiagnostik vid samma tillfälle. Till HybI hör Intervention 1 som driftar fem stycken interventionssalar på plan två och tre i BoIC. Här bedrivs högspecialiserad verksamhet 24/7 inom buk-kärl- och neurointervention.

På Intervention 1 arbetar 30 till 35 stycken röntgensjuksköterskor och undersköterskor, tillsammans med radiologer och kärlkirurger. Medarbetarna ingår även i multidisciplinära team på våra hybridsalar på Operation 1 och 8. Vi har två avdelningslärare och vårdadministratörer kopplade till enheten.

Till verksamhetsområdet hör även Kärlkirurgen med Vårdavdelning 138 och mottagning. Även Intervention 2 och 3 (kardiell intervention), Operation 5 (neurokirurgi), Operation 1 och 8 samt vår Administrativa enhet.

Vi söker nu en vårdenhetschef för Intervention 1.

Vad kan vi erbjuda dig?

Verksamhetsområde Hybrid och Intervention är ett verksamhetsområde med ett spännande uppdrag och spjutspetskompetenta medarbetare. Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att bolla tankar och idéer med. Verksamhetsområdet har en FoU-grupp (Forskning- och Utveckling) som arbetar med forskningsprojekt kopplade till teamsamarbete, omvårdnad och personcentrerad vård i operations-, hybridsals- och interventionsmiljöer. Vi bedriver även en nationell högskoleutbildning i interventionskunskap i samarbete med Göteborgs Universitet.

År 2021 var Intervention 1 snabbast i landet på att behandla stroke med trombektomi. Enheten är en av landets största i sitt slag och uppdraget ökar. 

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Hybrid och intervention och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din uppgift är att planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för strålskydd och att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete.

Som vårdenhetschef på Intervention 1 kommer du ha ett nära samarbete med radiologer,  kärlkirurger och med enheten för Medicinsk fysik och teknik.

I uppdraget ingår även att utveckla enheten och samarbetsformerna mellan Hybrid och interventionscentrums andra operations- och interventionsavdelningar, AnOpIVA (Anestesi/Operation/Intensivvård), Kardiologen, Thorax och övriga verksamhetsområden som är involverade i vården av patienterna i de aktuella vårdkedjorna.

Tjänsten innefattar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig chef/ledarerfarenhet och/eller har vidareutbildning inom arbetsledning/administration/rekrytering. Det är också önskvärt om du tidigare har arbetat med högspecialiserad vård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att förändra för att nå framgång. Du bör också ha en kommunikativ förmåga och ett prestigelöst sätt som skapar engagemang och delaktighet. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera och utveckla andra.

Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 12
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselverksamheten erbjuder habilitering/rehabilitering.

Verksamhetens målgrupp består av personer i alla åldrar med bestående hörselskada/dövhet/dövblindhet. Arbetet sker i syfte att öka delaktigheten i samhället och ge ett så meningsfyllt liv som möjligt. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår från patientens unika behov. Vi erbjuder diagnostisering, hörselrehabilitering, utprovning/anpassning av hörseltekniska hjälpmedel och teknisk service. Verksamheten tar även emot studenter för handledning. Vi söker nu en enhetschef till Hörselverksamhetens Hörselteam Barn och ungdom i Göteborg

Arbetsuppgifter
Med ett närvarande och tydligt ledarskap, skapar du förutsättningar för god vård och service för patienter och deras närstående, samt ett öppet arbetsklimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Ditt uppdrag som enhetschef blir att stimulera fortsatt hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö.
Du planerar, leder och utvecklar verksamheten med patienten i fokus utifrån Habilitering & Hälsas mål och Hörselverksamhetens vårdprocesser och ansvarar för ekonomi, personal och verksamhet. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och tillsammans med andra enhetschefer bedriver du det operativa arbetet på mottagningen samt strategiskt arbete med 12 chefskollegor i verksamhetens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst treårig högskoleutbildning relevant för uppdraget och verksamheten. Du har erfarenhet av att vara chef och dokumenterade ledaregenskaper. Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation. Du har god samarbetsförmåga och främjar ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du har även en god organisatorisk och analytisk förmåga. Kunskap och erfarenhet inom området habilitering/rehabilitering är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras då arbetet medför resor i tjänsten. 

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker vårdenhetschef till Avdelning 15/28 - Rygg och tumörkirurgi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Inom verksamhetsområde Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten.

Vi finns på Mölndals sjukhus med tre avdelningar och en mottagning, på Sahlgrenska sjukhuset med en avdelning och en mottagning samt med en mottagning på Östra sjukhuset. Verksamheten har nära samarbete med bland annat Anestesi/Operation/IVA, akutmottagningarna och radiologin.

Avdelning 15/28

På Avdelning 15/28, Sahlgrenska sjukhuset, vårdar vi patienter i alla åldrar som är i behov av ortopedisk rygg- eller tumörkirurgi, akut eller planerat. Avdelningen har också en dagvårdsenhet för patienter som får behandling men som inte behöver stanna över natten. Avdelningsarbetet sker i nära samverkan med operationskoordinatorerna och med Ortopedmottagningen som ligger i samma hus som avdelningen men på entréplan.

Om ditt framtida chefsuppdrag

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Som stöd finns stabsfunktioner som controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare. Tillsammans med medarbetarna på avdelningen planerar, leder och utvecklar du som vårdenhetschef enheten utifrån verksamhetens vision och mål inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisatoriska och ekonomiska ramar.

Ditt uppdrag är att skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet utifrån sjukhusets värdegrund. Närmsta chef för verksamhetens samtliga (6) vårdenhetschefer är avdelningschefen och som vårdenhetschef är du en del av verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer arbetar du med frågor rörande exempelvis vårdutveckling, bemanning och rutiner för hela ortopedin.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef kommer du också att få möjlighet att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har tidigare ledarerfarenhet och ett genuint intresse av ledarskap. Du har erfarenhet av, och stort intresse för, att bedriva utvecklingsarbete. Du har även god förmåga att tänka nytt, inspirera och utveckla andra människor. Du är en synlig relationsbyggare som är tydlig i ditt sätt att kommunicera och i att fatta beslut. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser samarbete som en förutsättning för att nå verksamhetens gemsamma mål. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och Västra Götalandsregionens chefskriterier:

Värdegrundsbaserat chefskap Mål- och resultatorienterat chefskap Kommunikativt chefskap Utvecklingsorienterat chefskap. 

Varmt välkommen med din ansökan och att bli en del av verksamhetsområde Ortopedi!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till kardiologi som vill leda tillsammans med chefskollega

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker dig som ser fördelar med ett gemensamt chefskap och vill bli en del av en engagerad och utvecklingsinriktad ledningsgrupp.

Tillsammans med kollega vill du skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Medicin Geriatrik Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med sammanlagt 141 vårdplatser. Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi samt akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre och vårdas för flera sjukdomar. Avdelning 357 är en vårdavdelning med inriktning mot kardiologi. Avdelningen består av 30 slutenvårdsplatser inklusive hjärtintensivplatser. Här vårdas patienter med akut kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Vi vårdar även vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH) – ett område där vi är en nationellt ledande enhet.

På Avdelning 357 har vi valt att tillämpa ett chefskap där två vårdenhetschefer formar ett gemensamt ledarskap. Med en chefskollega kommer du kunna ha en daglig dialog och du står aldrig ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Vilka möjligheter erbjuder vi dig?

- Att tillsammans med erfaren chefskollega leda Avdelning 357
- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion- och utbildningar
- Att ingå i en vårdenhetschefsgrupp som arbetar mycket med gemensamma frågor, stöttar varandra och kontinuerligt arbetar med grupputveckling och gemensamma aktiviteter
- Att vid behov gå högskolekurser i ledarskap
- Möjlighet att utifrån intresse och kunskap bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som chef?

Du kommer att tillsammans med din chefskollega att:

- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp och vara engagerad i hela verksamhetens mål och utveckling
- Ha helhetsansvar för vårdprocesser, ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Arbeta aktivt med att följa upp avdelningens mål
- Hålla i utvecklings- och lönesamtal
- Driva förändrings- och utvecklingsarbete på avdelningen
- Ha ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef och vårdenhetsöverläkare

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och har tidigare erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av utvecklingsarbete är också meriterande.

Vi söker dig som tror på ett gemensamt chefskap. För att lyckas i rollen som vårdenhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga, vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och dra nytta av nätverk i ditt arbete. Du behöver också ha mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas att tillsammans med din chefskollega kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef, Omtanken Grimmered Jourcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Vi söker en enhetschef som vill vara med och driva jourcentralen i Grimmered


Grimmered jourcentral är en ny kvälls- och helgöppen jourmottagning som öppnar 1/1-2023 i Västra Frölunda. Till jourcentralen söker patienter med både lättare och allvarligare akuta besvär när ordinarie vårdcentraler är stängda.

Jourcentralen är ett samarbete mellan privata vårdcentraler och Närhälsans vårdcentraler i västra Göteborg.

Om arbetet

Som enhetschef arbetar du i nära samarbete med verksamhetschef och har ansvar för struktur, bemanning, schemaläggning samt att verksamheten bedrivs i enlighet med aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer.

En av dina viktigaste uppgifter är att tillsammans med din chef och medarbetare utveckla verksamheten med patienten i fokus.

Möjlighet till kliniskt patientarbete under jourtid finns och del av administrativt arbete förläggs under jourens öppettider.

Jourcentralen är öppen vardagar kl. 17-22 och helger kl. 09-15.

Vi är måna om att du som ledare ska ha stöd i arbetet och därför arbetar vi tätt ihop med de olika stödfunktionerna som vi har inom koncernen så som HR, IT, inköp, marknad med mera.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att utveckla och påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din vidareutbildning och utveckling.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på jourcentral samt gärna erfarenhet av ledande befattning.

Du har förmåga att se helheten samt ett intresse för struktur, flöden och schemaplanering. Du har lätt för att kommunicera och planera samt en god samarbetsförmåga.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.Tjänst: Heltid eller efter överenskommelse

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag, fri sjukvård

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning

Vi kommer rekrytera löpande under perioden.

Varmt välkommen att sända in din ansökan redan idag!

Mer om oss
Sedan februari 2021 är Omtanken en del av Medtanken Group och tillsammans med Medpro Clinic, Kvarterskliniken och Citysjukhuset +7 är vi den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdenheter, cirka 100 000 listade patienter och drygt 600 anställda. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Koncernen ägs av grundare och fonden Procuritas som i sin tur har huvudinvesterare inom pensionsfonder och banker. Vår verksamhet är offentligt finansierad och drivs i privat regi. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en bättre hälsa. Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus och med god service.

Omtanken är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

Enhetschef, Omtanken Grimmered Jourcentral

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Vi söker en enhetschef som vill vara med och driva jourcentralen i Grimmered


Grimmered jourcentral är en kvälls- och helgöppen jourmottagning som ligger i Västra Frölunda. Hos oss söker patienter med både lättare och allvarligare akuta besvär när ordinarie vårdcentraler är stängda.

Jourcentralen är ett samarbete mellan privata vårdcentraler och Närhälsans vårdcentraler i västra Göteborg.

Om arbetet

Som enhetschef arbetar du i nära samarbete med verksamhetschef och har ansvar för struktur, bemanning, schemaläggning samt att verksamheten bedrivs i enlighet med aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer.

En av dina viktigaste uppgifter är att tillsammans med din chef och medarbetare utveckla verksamheten med patienten i fokus.

Möjlighet till kliniskt patientarbete under jourtid finns och del av administrativt arbete förläggs under jourens öppettider.

Jourcentralen är öppen vardagar kl. 17-22 och helger kl. 09-15.

Vi är måna om att du som ledare ska ha stöd i arbetet och därför arbetar vi tätt ihop med de olika stödfunktionerna som vi har inom koncernen så som HR, IT, inköp, marknad med mera.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att utveckla och påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din vidareutbildning och utveckling.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på jourcentral samt gärna erfarenhet av ledande befattning.

Du har förmåga att se helheten samt ett intresse för struktur, flöden och schemaplanering. Du har lätt för att kommunicera och planera samt en god samarbetsförmåga.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.Tjänst: Heltid eller efter överenskommelse

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag, fri sjukvård

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning

Vi kommer rekrytera löpande under perioden.

Varmt välkommen att sända in din ansökan redan idag!

Mer om oss
Sedan februari 2021 är Omtanken en del av Medtanken Group och tillsammans med Medpro Clinic, Kvarterskliniken och Citysjukhuset +7 är vi den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdenheter, cirka 100 000 listade patienter och drygt 600 anställda. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Koncernen ägs av grundare och fonden Procuritas som i sin tur har huvudinvesterare inom pensionsfonder och banker. Vår verksamhet är offentligt finansierad och drivs i privat regi. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en bättre hälsa. Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus och med god service.

Omtanken är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

Enhetschef för närstöd inom Hälso- och sjukvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 19
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Alla ledare inom hälso- och sjukvården i Göteborgs Stad har en nyckelroll. Du arbetar i en utvecklande miljö med många möjligheter där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge förutsättningar för en god hälso- och sjukvård.

Tjänsten som enhetschef för Närstöd i stadsområdena Hisingen och Nordost är en ny tjänst där du tillsammans med områdenas ledningsgrupper och dina medarbetare kommer att skapa en samlad närstödsorganisation. Dina medarbetare har olika kompetenser, främst inom administration och lokala systemstöd för administrativa system som verksamheten använder. Enheten kommer kontinuerligt att behöva utveckla och anpassa sina processer utifrån verksamhetens behov.

I ditt uppdrag som enhetschef kommer du att driva och utveckla en serviceinriktad och kostnadseffektiv verksamhet som genomsyras av samarbete och kvalitet. Syftet är att skapa en stödorganisation till vår kärnverksamhet med service i fokus. I uppdraget har du det operativa och strategiska ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö där du tillsammans med medarbetarna leder verksamheten framåt. Du är lyhörd och skapar förutsättningar för delaktighet där du tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang.

Du kommer att vara direkt underställd verksamhetschef och ingå i områdenas ledningsgrupper som leds av verksamhetschef och består av enhetschefer och kvalitetsutvecklare. Vi har ett gott samarbete där du kommer bli väl mottagen och få introduktion av utsedda kollegor.

Vem blir din chef?
Jag eftersträvar att bedriva ett närvarande och tillitsstyrt ledarskap. Tillsammans ger vi dem vi till för en god och säker vård, alltid i kombination med ett gott bemötande. Ett gott bemötande, i alla dess former, vem vi än möter är en av mina grundpelare. Utifrån det bygger vi goda möten. Jag är öppen, rak och tydlig i min kommunikation och har arbetat som sjuksköterska och distriktssköterska inom kommunal hälso- och sjukvård i nästan hela mitt yrkesverksamma liv innan jag påbörjade min chefskarriär. Läs mer om mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-berntsson-07327966/

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, exempelvis från Förvaltningshögskolan eller inom Hälso- och sjukvårdsadministration.

Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet, någon form av ledarskapsutbildning och/eller erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård.

Du är lyhörd och har en utpräglad känsla för service då du tillsammans med dina medarbetare kommer att ansvara för administrativt stöd till både legitimerad personal och chefer inom hälso- och sjukvården i stadsområdena Hisingen och Nordost. Sydväst. Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du förstår din roll i det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas.

För att lyckas i rollen vil vi att du har förmåga att initiera utvecklingsfrågor samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan driva flera olika processer parallellt.

Intervjuer planeras till 21/10, 25/10 samt 27/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Driftchef till Laboratoriet på Carlanderska sjukhuset i Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 1
På Unilabs kombinerar vi ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Genom våra sätt att arbeta skapar vi ett tydligt kundvärde och tydligt patientvärde. Detta gör vi med hjälp av effektiv diagnostik, hög kvalitet och förstklassig kundservice mot våra patienter och kunder. Vi har gemensamt en vilja att ge de bästa förutsättningar till vård för varje enskild individ och vi tror på att våra medarbetares kompetens, drivkraft och engagemang har en stor del i det mervärdet som vi skapar för samhället i stort.

Vill du få möjligheten att arbeta i Sveriges ledande företag inom laboratoriemedicin och radiologi? Gillar du dessutom eget ansvar och att verkligen kunna göra skillnad för patienter? Vi söker dig som vill arbeta som driftchef och som vill vara del i ett team vars ambition är att ständigt förbättras, utvecklas och se nya möjligheter

VAD

I rollen som driftchef så kommer du att ansvara för Unilabs Laboratorium på Carlanderska sjukhuset i Göteborg. Du kommer ha driftansvaret för laboratoriet, ansvara för budget, lönesättning, rekrytering. Du kommer ha personalansvar för 15 personer. Som driftchef ingår du i den lokala ledningsgruppen och kommer att arbeta i nära samarbete med de övriga driftcheferna och verksamhetschefen i regionen. Unilabs laboratoriemedicin Västra Götaland har verksamhet i Skövde, Falköping, Lidköping och Göteborg varav dina chefskollegor återfinns på dessa platser.

I rollen arbetar du för att skapa en stabil och välfungerande arbetsgrupp med god arbetsmiljö för samtliga medarbetare och du leder och planerar arbetet för din arbetsgrupp utifrån verksamhetens och kundernas behov. Du har ansvar för den dagliga driften och att samordna utvecklingsarbetet på laboratoriet. Arbetsgruppen är schemalagd dagtid måndag till fredag.

Vidare kommer du arbeta för att utveckla rätt kompetens och säkerställa att rätt bemanning finns på plats. Du kommer att ha ekonomiskt ansvar där du arbetar för att skapa en god ekonomisk situation och tillsammans med övriga enheter inom Unilabs Laboratoriemedicin i Västra Götaland fortsätta att driva vår verksamhet framåt. Det är en dynamisk och fartfylld roll där den ena dagen inte är den andra lik. Detta är en unik chans för dig som är redo att ta dig an rollen som driftchef på Unilabs Laboratorium på Carlanderska sjukhuset.

I rollen hos oss kommer du bland annat att ta emot och förbereda patienter för undersökning, ta emot remisser, beställa varor till avdelningen, svara i telefon och hjälpa till där det behövs.
VEM

På Unilabs rekryterar vi lika mycket på inställning som vi gör på kompetens. Vi vill ha energi och personlighet och letar efter individer som tror på vad vi försöker göra och som helhjärtat kommer att arbeta med oss för att uppnå det! Vi söker dig som ser utmaningen med ett ständigt pågående förbättringsarbete. Du trivs med att arbeta i grupp och motiveras av att skapa förutsättningar för goda prestationer med engagerade medarbetare. Vi tror även att du är social, kommunikativ och lyhörd inför medarbetare, patienters och remitterades behov.

Vi vill att du har:
• Högskole- eller universitetsutbildning
• Goda kunskaper i svenska i tal/skrift.
• Engelska i tal och skrift.
• Minst 3 års erfarenhet av ledarskap.
• Goda IT-kunskaper.

Erfarenhet från arbete inom laboratoriemedicin eller sjukvård är meriterande. Meriterande är också om du sedan tidigare har erfarenhet som projektledare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning.
Vid intresse tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt och vi kallar till intervju löpande.

VAR

Tjänsten är placerad på Carlanderska sjukhuset i Göteborg där det idag arbetar ca 15 medarbetare såsom biomedicinska analytiker och undersköterskor.
Inom Laboratoriemedicin i Västra Götaland finns även Mikrobiologi, Serologi och Molekylärbiologi.

Unilabs AB är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Det är en verksamhet med full fart i en lugn omgivning med stor variation. Av våra totalt 13 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 1,200 i Sverige. Läs gärna mer om oss på www.Unilabs.se

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. Unilabs har idag ca 1300 medarbetare men vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin. Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för.

Ansök nu

Enhetschef till Barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning Gamlestaden!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

På öppenvårdsmottagningen I Gamlestaden arbetar cirka 35 personer.

Mottagningen ansvarar för att bedöma, utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik. Verksamheten kännetecknas av hög och bred kompetens och bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv. På mottagningen arbetar psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, läkare, receptionist samt vårdadministrativa- och medicinska sekreterare.

Mottagningen har en god fysisk och psykisk arbetsmiljö och arbetsplatsen präglas av ett gott arbetsklimat. Mottagningen ligger i “Gamlestadens fabriker” och har fina ljusa lokaler med högt i tak. Under 2020 har delar av lokalerna renoverats och är trivsamma och funktionella för både patienter och personal.

BUP består av öppenvårdsmottagningar, flera specialmottagningar, akutavdelning, korttidsavdelning och en ätstörningsenhet. BUP är en del av verksamhetsområdet Neurologi/Psykiatri/Habilitering och tillhör Drottning Silvias Barn-och ungdomssjukhus.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är din uppgift att tillsammans med vårdenhetsöverläkaren/medicinskt ledningsansvarig planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens förutsättningar och mål. I uppdraget ingår ett samlat ansvar för arbetsmiljö, personal (inte inkluderat läkare), verksamhet och ekonomi för enheten.

Arbetet med externa samarbetspartners är en viktig del i uppdraget. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Om dig

Du som söker har universitets- eller högskoleutbildning. Du har erfarenhet av hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri och/eller barnsjukvård.

Vi söker dig som med stort engagemang som vill leda och utveckla en spännande och komplex verksamhet med flera yrkeskategorier. Du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Vidare kommunicerar du tydligt i olika sammanhang. Du känner stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet.

Värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap. För dig är det självklart att du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Neonatal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 12
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Vi söker två vårdenhetschefer till familjevårdsavdelning 309 för arbete i ett gemensamt chefskap.

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn men även barn som av någon anledning är sjuka vid födelsen. Avdelningen har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna, och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med förlossningen.  Avdelningen har 18 vårdplatser och i de flesta rummen vårdas barnen tillsammans med sina föräldrar.

Enheten består av en intensivvårdsavdelning, en familjevårdsavdelning, en mottagning och neonatal hemsjukvård. Verksamhetens uppdrag innefattar neonatal länssjukvård för göteborgsbarn och avancerad neonatalintensivvård för barn i Västra Götalandsregionen och norra Halland. Neonatal hemsjukvård erbjuds främst till prematurfödda barn som efter sjukhusvistelse behöver fortsatt stöd i hemmet. På neonatalmottagningen följs barnen enligt ett nationellt uppföljningsprogram samtidigt som uppföljande sjukvårdskontakter kan samordnas till exempel med dietist, fysioterapeut och psykolog.

Om tjänsten

Som vårdenhetschefer är ni direkt underställda avdelningschefen och har verksamhets-, ekonomi och personalansvar. I ert uppdrag kommer ni tillsammans leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Ni initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare samt ansvarar för löne- och utvecklingssamtal med enhetens sjuksköterskor samt barn- och undersköterskor. Tillsammans och i samråd med avdelningschef och de övriga vårdenhetscheferna ansvar du för din del av vårdenhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska eller har annan högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet som arbetsgivaren finner relevant. Det är meriterande om du har en specialistsjuksköterskeexamen och har erfarenhet från vårdarbete. Det är även meriterande om du har några års chefserfarenhet /erfarenhet som ledare eller ha genomgått chefs- eller ledarskapsprogrammet. Erfarenhet av utvecklingsarbete och akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande.

Du känner ett stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet. Du har god förmåga att arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chefer för att uppnå våra mål. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, inspirera och leda andra för att uppnå resultat. En tydlig kommunikation och förmågan att analysera och förmedla budskap är viktiga egenskaper. Du är drivande och tar egna beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 6
Om oss 

Sjukvårdens Larmcentral tar emot samtal från 112 som rör vård och människor i kris.

Våra medarbetare stöttar inringare med allt från födsel till livets. Ibland är det akut och en omgående ambulans behövs, i andra fall kan en hänvisning till annan vårdnivå eller vårdgivare vara det som hjälper patienten på bästa sätt.

Vi som arbetar här har kompetens från sjukvårdens alla arenor; sjuksköterskor, läkare och
undersköterskor. Verksamheten finns i nya härliga lokaler där all kompetens sitter tillsammans. Vi är stolta över den yrkesmässiga mångfald som finns hos oss och för att vi tillsammans utför ett mycket viktigt arbete.

Om arbetet

Vi kan erbjuda dig ett spännande uppdrag inom alarmeringssjukvård. Tillsammans med två enhetschefskollegor kommer du att ansvara för ungefär 100 anställda, varav du är närmaste chef för cirka 30 personer.  Du kommer att vara huvudansvarig för nattpersonalen.

Då planering pågår för att starta satellitcentraler på andra orter i regionen kan resor komma att ingå i tjänsten. 

Som enhetschef är din uppgift att ansvara för personal, ekonomi, arbetsmiljö samt kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår också i verksamhetens ledningsgrupp.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, eller har annan relevant högskoleutbildning, med dokumenterad erfarenhet av arbete i en arbetsledande position. Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap.

Vi söker dig som har erfarenhet och kunskap om prehospital verksamhet i kombination med ett genuint intresse av att leda och stödja andra. 

Du är lyhörd, empatisk och har lätt för att skapa och bevara förtroendefulla relationer samtidigt som du har en god förmåga att uttrycka dig tydligt och sakligt. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus, planerar, organiserar och slutför dina åtaganden. Stor vikt läggs även vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetspsykologiska test kan komma att bli aktuella.

För tjänsten kommer säkerhetsprövning att ingå.

Mångfald – en tillgång!

I Regionhälsan är mångfald positivt, alla är vi olika och det ser vi som en tillgång. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Regionhälsan har en värdegrund som tagits fram tillsammans med förvaltningens chefer och medarbetare. Värdegrunden utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalité. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden skall vara känd och fungera som en viktig grundpelare i Regionhälsan.

Vi ser mångfald som positivt och tycker att våra olikheter är en tillgång.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkommen till Patologilaboratorie 1, Klinisk patologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om oss

Klinisk patologi är en regional organisation med verksamhet på Sahlgrenska, i Borås och i Trollhättan.

Vi är en viktig del av sjukhusets diagnostiska verksamhet och tillhandahåller histopatologisk-, cytologisk- och molekylärpatologisk diagnostik. Den absolut vanligaste frågeställningen för de prover som kommer in är cancer. Totalt är vi cirka 260 medarbetare. Inom regionen samarbetar vi för att säkerställa bästa möjliga förutsättningar för patienter och remittenter. Kontakterna, både mellan orterna och mellan de olika professionerna, är därför täta och helt centrala för att vi ska lyckas. 

Vi är stolta över att vara ett av de ledande patologilaboratorierna i landet och bistår med specialistkompetens och konsultationsexpertis till vårdgivare även utanför Västra Götaland. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC enligt ISO 15189 och har därmed högt ställda krav vad gäller diagnostisk kvalitet och medarbetarnas kompetens. Vi säkerställer givetvis även hög kvalitet i vårt provflöde.

Vi söker nu en enhetschef till ett av Sahlgrenskas histopatologiska laboratorium. Här är vi cirka 90 medarbetare som är uppdelade på tre enheter. På laboratoriet arbetar vi med att behandla vävnadsprover som patologerna bedömer och diagnostiserar. Medarbetarna är huvudsakligen biomedicinska analytiker och laboratoriebiträden som samarbetar både inom och mellan enheterna, men även med övrig personal såsom patologer och administrativ personal.  

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du har det övergripande ledningsansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö inom enheten som består av cirka 30 medarbetare. Du har ett nära, dagligt samarbete med de andra enhetscheferna samt med hela ledningsgruppen för klinisk patologi. Uppdraget kräver en helhetssyn kring den histopatologiska verksamheten gällande verksamhetsutveckling och personal. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och där du deltar i arbetet med att identifiera och arbeta för verksamhetens mål. Till ditt stöd finns stabsfunktioner med Controller och HR-specialist.

Patologilaboratorier är en dynamisk verksamhet i skärningspunkten mellan sjukvård, akademi och externa leverantörer av utrustning. Det erbjuds därmed många utmaningar inom skiftande områden och arbetet ger mycket goda möjligheter att utvecklas i ditt ledarskap.

Om dig

Vi söker dig som har naturvetenskaplig högskole/universitetsexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Tidigare erfarenhet av chefs- eller ledningsuppdrag är också ett krav.

Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom chefs- och ledarskap samt erfarenhet av arbete inom laboratorieverksamhet. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning meriterande.

Som enhetschef har du god självkännedom där du agerar på ett lugnt och tryggt sätt som skapar förtroende och delaktighet. Du har ett genuint intresse för personalfrågor och verksamhetsutveckling och kan leda dina medarbetare på ett entusiasmerande sätt där du skapar laganda kring gemensamma utmaningar. Du har god analytisk förmåga, är välorganiserad och har ett stödjande och tydligt sätt att kommunicera. Du ser till helheten, fattar beslut, är samarbetsorienterad och gillar att driva förändrings- och utvecklingsarbete.      

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du den vårdenhetschef vi söker?

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 29
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om arbetet inom vår verksamhet

Hos oss har vi drygt 10 000 förlossningar varje år.

Tillsammans med vårdenhetschefer, vårdenhetsöverläkare, sektionschefer, avdelningschef och verksamhetschefen inom obstetriken, kommer du ta ansvar för helheten inom vår verksamhet.

Likt övriga förlossningskliniker i landet så har även vi en ansträngd situation. Vi arbetar därför med flera förbättringsåtgärder och vi vill ha med dig i processen. Vi tror att du tillsammans med våra chefer kan bidra i arbetet för en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare.

Du arbetar i team med vårdenhetschefer där ni tillsammans leder och utvecklar en sammanhållen vårdkedja för förlossning och eftervård. Tillsammans ansvarar ni för avdelningarnas ekonomi och arbetsmiljö. Ni utvecklar arbetssätt och rutiner med trygg och säker vård i fokus. I chefsuppdraget ingår även att underlätta forskning och undervisning samt patientomhändertagande av hög kvalitet. Vår målsättning är att varje chef i teamet ansvarar för cirka 50 medarbetare. Vi är inte där än men genom att sträva dit så ger vi chefer bättre förutsättningar i sitt ledarskap att lära känna sina medarbetare. Med fler chefer i teamet får medarbetare större möjlighet att få stöd av en närvarande chef.

Vi söker chefer till vårdkedjan och chefsteamet för specialobstetrik Avdelning 314/315 samt för vårdkedjan och chefsteamet för normalobstetrik Avdelning 312/311 och Avdelning 308/310. I din ansökan kan du söka till båda chefsteamen eller uttrycka speciell önskan om att arbeta i ett av chefsteamen.

En ny chefslinje har inrättats i vår organisation, Avdelningschef. Avdelningschefen har fokus på att leda och utveckla vårdenhetschef/enhetschef och stödja deras arbete. Avdelningschefen för sektionen Obstetrik arbetar tillsammans med avdelningschefen för sektionen Gynekologi och reproduktionsmedicin för Kvinnosjukvården på uppdrag av verksamhetschefen. Som vårdenhetschef hos oss blir du anställd under avdelningschef för sektionen Obstetrik och du ingår i ledningen för verksamhetsområdet Obstetrik. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Inom hela obstetriken har vi visionen, frisk mamma, friskt barn med minsta möjliga ingrepp och en positiv förlossningsupplevelse. Vi tror att bästa sättet att nå våra mål är genom stärkt teamarbete där patienten involveras. Förlossningsvården i Göteborg har att se framemot en ny vårdbyggnad för förlossning och neonatalsjukvård som kommer vara klar att flytta in i 2028. En spännande resa mot framtiden startar nu och vi vill ha dig med på den resan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har chefserfarenhet. Du är legitimerad barnmorska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och/eller har annan utbildningsbakgrund/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av utvecklingsarbete och akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande.

Du har en god självkännedom och som person är du intresserad av att stödja och leda andra. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har förmåga att fånga omgivningens uppmärksamhet. Din profil är relationsorienterad och du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och samarbete. Du föredrar att arbeta i team och tillbringar tid ute i verksamheten där ditt fokus är processer och arbetssätt. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till AvAsta - BmSS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 29
Enhetschef till AvAsta – BmSS
AvAsta är ett nästan 70 år gammalt familjeföretag men också en innovativ välfärdsaktör som drivs av viljan att hitta nya lösningar för att skapa en högre standard för omsorgen i Sverige. Vill du vara med på vår resa mot ett samhälle där alla har möjligheten att leva meningsfullt liv?
AvAsta har ett mycket långsiktigt perspektiv och för oss är det självklart att ständigt utvecklas och utveckla. Vi är en lärande organisation med kontinuerlig fortbildning som skapar förutsättningar för våra medarbetare att göra ett förstklassigt arbete. Detta har möjliggjort att vi kunnat ligga i framkant och hålla högsta kvalitet sedan 1950-talet. De som väljer att flytta till något av våra boenden ska få en högre livskvalitet och bästa möjliga förutsättningar till ett självständigt och meningsfullt liv.
AvAsta växer så det knakar och består idag av två verksamhetsområden, BmSS och Äldreomsorg. I BmSS ingår idag fyra boenden för vuxna personer med funktionsvariationer. Målgruppen har primärt varit personer med psykisk funktionsnedsättning (personkrets 3) men vi utvecklar och breddar just nu verksamheten mot andra målgrupper. Detta görs både genom flera planerade nyetableringar och förändrad inriktning på vissa befintliga boenden. Samtidigt skapas en helt ny ledningsgrupp, med en nyrekryterad verksamhetschef i spetsen, där du som enhetschef kommer ha en nyckelroll. Verksamheten är i ett spännande skede där nästa steg i utveckling ska tas och därför söker vi nu dig som vill vara med och bestämma riktning på och bidra till resan.


Rollen som enhetschef
I rollen som enhetschef kommer du ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften av 2-3 boenden som bedrivs i enlighet med Socialtjänstlagen. Du ska även organisera och kvalitetsutveckla dina verksamheter samtidigt som du coachar och inspirerar dina medarbetare. Det är viktigt att du är operativt aktiv och nära verksamheterna för att kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att AvAstas värderingar och arbetssätt efterlevs på dina verksamheter.
Som enhetschef ska du ha viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar, rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet (BmSS).
AvAsta tror på Kompetens, Omtanke, Engagemang, Glädje och Kvalitet. Denna värdegrund ska genomsyra allt vi gör och tillåter oss även att ge våra medarbetare frihet att vara dem de är. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och rollen som enhetschef innebär mycket eget ansvar.


Kvalifikationer, erfarenhet och personliga egenskaper
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (tex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Vi ser helst att du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag men stor vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet.
Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du är tydlig och har förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder. Vi tillämpar provanställning.


Vad kan vi på AvAsta erbjuda dig?
• Ett innovativt familjeföretag med en gedigen historia och viktig uppgift som ger oss en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. På AvAsta är vi dedikerade till att skapa en högre livskvalitet för alla som bor på våra boenden.
• På AvAsta tror vi på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi hjälper våra medarbetare att ständigt utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
• Vi är ett växande företag med goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.
• Vi är medlemmar i Vårdföretagarna och har kollektivavtal.
Känner du att du vill vara med på vår resa, tveka inte att kontakta oss redan idag. Skicka CV och personligt brev redan idag.
Hoppas vi hörs!

Ansök nu

Enhetschef till Substitutionsmottagningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Inom substitutionsverksamheten i Göteborg har vi fem öppenvårdsmottagningar och en dagvårdsenhet. Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission avseende sitt opioidberoende. Patienter i LARO ser olika ut och har olika behov. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför till den enskilda patientens behov och förutsättningar.

Vid vår mottagning vid Östra sjukhuset har vi fokus på skadereduktion. För patienter i aktivt bruk är det primära behandlingsmålet att minska skadeverkningar av pågående bruk, samtidigt som vi arbetar aktivt med patientens egna mål för ökad livskvalitet.

Vi har rehabiliterande mottagningar vid Olskroken och Högsbo, där målsättningen är att minska återfall och stärka egenvård. I Högsbo har vi även en mottagning som arbetar med att vidmakthålla uppnått behandlingsresultat hos patienter som är i mer långvarig remission.

Vid dagvårdsenheten i Olskroken vårdas patienter under den tid som de ställs in på läkemedelsbehandlingen. Inom verksamheten ingår även en enhet som har ett regionalt uppdrag avseende metadonbehandling.

Mellan de olika LARO-enheterna är det ett nära samarbete och vi som arbetar här är specialistläkare, underläkare, sjuksköterskor, psykolog och skötare med lång erfarenhet av LARO-vård. Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter som innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering- och planering av vård och insatser. Arbetet styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1.

Om tjänsten

Vi söker nu två enhetschefer till substitutionsverksamheten som i ett delat ledarskap ska leda substitutionsmottagningarna och substitution dagvård.

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från psykiatrisk vård och har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter; socialtjänst och kriminalvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då uppdraget är ett delat ledarskap krävs prestigelöshet och god samarbetsförmåga. Tillsammans sätter ni mål och styr verksamheten mot dessa, ni kan dra nytta av era olika förmågor.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Senior Director - Oral Product Development

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
We are now looking to hire a Senior Director within Oral Product Development, based at our site in Gothenburg, Sweden.

AstraZeneca is a global, science-led, patient-focused biopharmaceutical company that focuses on the discovery, development and commercialisation of prescription medicines for some of the world's most serious diseases.

Pharmaceutical Technology and Development (PT&D) is the organization that turns brilliant science into actual medicines that help millions of people. We work across the entire value chain, designing and delivering active ingredients, formulations and devices for new medicines and providing expert technical support to all AstraZeneca's commercial drug substances and products to ensure we successfully supply medicines to patients.

In Oral Product Development (OPD), we focus on the design and development of commercial products and processes, contribute to new product introductions and continuous improvement of launched products. We work across several therapy and disease areas developing a wide range of products including e.g. immediate release and controlled release oral dosage forms and applying a variety of manufacturing methods, including continuous manufacturing technologies.

OPD is responsible for developing the commercial formulations and manufacturing methods for AstraZeneca's oral products' portfolio. The department has two units in Gothenburg, one in Macclesfield and one in Wuxi.

What you'll do
You will be managing a unit of about 50 people. You will have about 4-5 Team Managers and several Principle Scientists reporting to you. As accountable Senior Director, you will be responsible for the development of the commercial formulations and manufacturing processes for a part of AstraZeneca's oral products' portfolio. Resources within your unit may be working on projects in your own unit or in one of the other two units or even on projects in other departments (New Modalities and Parenterals Development or Inhaled Product Development). This role comes with responsibilities in defining and implementing the departmental strategy. You will liaise on a continuous basis with colleagues in the three sites where OPD is located as well as with partners in Pharm Sci, Chemical Development, Technical Operations, Science & Innovation.

Essential requirements

* Strong knowledge of relevant science and technologies in the space of oral product development, including transformation to digital solutions. A PhD in relevant scientific discipline.
* Excellent and proven people management skills
* Excellent understanding of oral product science and manufacturing technologies
* Ability to manage complex projects and complex organizations, deal with uncertainties and risk taking
* Strong communication skills and people motivator
* Experience with the regulatory approval process.
* Experienced with GMP
* Proven entrepreneurial qualities
* Capable of working across cultures

Desirable requirements

* Experienced with OPD's Product Development Process.
* Relevant external network

Why AstraZeneca

At AstraZeneca we're dedicated to being a Great Place to Work. Where you are empowered to push the boundaries of science and unleash your entrepreneurial spirit. There's no better place to make a difference to medicine, patients and society. An inclusive culture that champions diversity and collaboration, and always committed to lifelong learning, growth and development. We're on an exciting journey to pioneer the future of healthcare.

So, what's next?

We would like to know more about you. If you are interested, apply now! Welcome with your application no later than September 30th, 2022.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 15
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselverksamheten erbjuder habilitering/rehabilitering.

Verksamhetens målgrupp består av personer i alla åldrar med bestående hörselskada/dövhet/dövblindhet. Arbetet sker i syfte att öka delaktigheten i samhället och ge ett så meningsfyllt liv som möjligt. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår från patientens unika behov. Vi erbjuder diagnostisering, hörselrehabilitering, utprovning/anpassning av hörseltekniska hjälpmedel och teknisk service. Verksamheten tar även emot studenter för handledning. Vi söker nu en enhetschef till Hörselverksamhetens Audionommottagning i Göteborg

Arbetsuppgifter
Med ett närvarande och tydligt ledarskap, skapar du förutsättningar för god vård och service för patienter och deras närstående, samt ett öppet arbetsklimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Ditt uppdrag som enhetschef blir att stimulera fortsatt hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö.
Du planerar, leder och utvecklar verksamheten med patienten i fokus utifrån Habilitering & Hälsas mål och Hörselverksamhetens vårdprocesser och ansvarar för ekonomi, personal och verksamhet. Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschef och tillsammans med två enhetschefer bedriver du det operativa arbetet på mottagningen samt strategiskt arbete med 12 chefskollegor i verksamhetens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst treårig högskoleutbildning relevant för uppdraget och verksamheten. Du har erfarenhet av att vara chef och dokumenterade ledaregenskaper. Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation. Du har god samarbetsförmåga och främjar ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du har även en god organisatorisk och analytisk förmåga. Kunskap och erfarenhet inom området habilitering/rehabilitering är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras då arbetet medför resor i tjänsten. 

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 25
Om arbetet

Ditt uppdrag är att på en regionövergripande nivå hålla samman de regiongemensamma stödprocesser som verksamheten behöver för att arbeta effektivt.

Tjänsten innebär ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket även inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten.

Som enhetschef för Kallelsekansliet och Verksamhetsstöd Barnmorskemottagningar är du underställd områdeschef med ansvar för utveckling och administration och ingår i både regional och områdets ledningsgrupp.

Om dig

Du är lämpligen legitimerad barnmorska. Du är intresserad av och väl insatt i digitala arbetssätt och har god kompetens och vana av IT-stöd inom verksamhetsområdet. Du är strukturerad, intresserad och har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål. I detta uppdrag krävs det att du har ett regionövergripande perspektiv. Du har tilltro till dina medarbetares kompetens och förmåga till självständigt arbete. För dig är det viktigt att skapa engagemang och delaktighet i arbetet. Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling.

Vi lägger också stor vikt vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet.

Om oss

Regionhälsans regionområde för barnmorskemottagningar och gynekologi bedriver alla offentliga barnmorskemottagningar samt en gynmottagning i Västra Götalandsregionen. Inom regionområdet finns ett antal regionövergripande verksamheter som fungerar som stöd till mottagningarna.

Villkor

Tjänstgöringsort enligt överenskommelse i någon av våra kommuner.
Intervjuer kommer genomföras den 16/9. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Regionhälsan har en värdegrund som tagits fram tillsammans med förvaltningens chefer och medarbetare. Värdegrunden utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalité. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden skall vara känd och fungera som en viktig grundpelare i Regionhälsan.

Vi ser mångfald som positivt och tycker att våra olikheter är en tillgång.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Björkekärrshus vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 22
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du skapa förutsättningar för att ge de äldre en trygg och meningsfull vardag? Vill du utvecklas i rollen som chef tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! Just nu söker nu en enhetschef till Björkekärrshus vård- och omsorgsboende.

Björkekärrshus vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och naturskönt område. Boendet har 97 lägenheter och erbjuder en mängd olika aktiviteter. Det är 6 avdelningar, varav 3 är för personer med demenssjukdomar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med två enhetschefskollegor där ni ansvarar för olika delar av boendet varav en av dina arbetsgrupper kommer att vara nattmedarbetare.

Som enhetschef ansvarar du för att hyresgästernas behov av omsorg och service tillgodoses. Likaväl ansvarar du för engagerade och kunniga arbetsgrupper samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med medarbetarna skapar ni en dynamisk och god arbetsmiljö som präglas av ett synligt och engagerat ledarskap där du som chef är en i laget med medarbetarna.

Som chef är det viktigt att kunna skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på de äldre. Till din hjälp i ditt uppdrag har du en rad olika stödfunktioner såsom ekonomi, HR, rekrytering, kvalitets- och verksamhetsutvecklare samt omsorgshandledare. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 120 poäng inom lämpligt område exempelvis med inriktning socialt arbete, ledarskap eller hälso- och sjukvård. Du har tidigare arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar och är erfarenheten dessutom inom verksamhetsområdet är det en fördel. Vidare ser vi att du har god kännedom om gällande lagstiftning (SoL och HSL).

Vi söker dig som visar respekt och hänsyn för de du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och har hyresgästernas behov som utgångspunkt. I verksamheten läggs stor vikt vid ett gott samarbete och ser därmed att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Då stort fokus ligger på utvecklings- och förändringsarbetet ser vi gärna att du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang. Ditt nytänkande kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Vidare har du förmågan att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Intervjuer kommer ske digitalt eftermiddagarna 19/9 och 21/9.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef sökes till Diagnostisk strålningsfysik

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker dig som vill leda vår enhet.

Vi tror att du tycker om att leda förändringsarbete, tänka nytt och inspirera dina medarbetare i det dagliga arbetet!

Om oss

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på de tre sjukhusen Mölndal, Sahlgrenska och Östra samt i Borås, med drygt 200 medarbetare. Enheten Diagnostisk strålningsfysik (DSF), som är en av sju enheter inom MFT, söker nu en ny enhetschef.

Enheten är nybildad genom delning av en större enhet. Den kommer att ha drygt 25 medarbetare med huvudsakligen sjukhusfysiker, röntgensjuksköterska samt assistent. Vi utgör ett expertstöd till kliniska verksamheter med röntgen- och MR-diagnostik och arbetar i nära samarbete med sjukhusets radiologi, hybrid- och intervention och operationsverksamheter. Vi bedriver forsknings- och utvecklingsarbete samt deltar i undervisning såväl inom sjukhuset som vid Göteborgs Universitet.

MFT är certifierade enligt ISO 9001.

Arbetsuppgifter

Du blir direkt underställd verksamhetschefen för MFT, ingår i MFTs ledningsgrupp och deltar i arbetet med verksamhetsövergripande måluppfyllelse. Du förväntas utveckla arbetet inom den nya enheten som består av två delar, röntgenfysik och MR-fysik som idag har välfungerande rutiner och arbetssätt. Som enhetschef skall du tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt vara med att skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet där medarbetarna uppmuntras till ansvarstagande och initiativ.

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar samt ett ansvar för att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för enheten. Tillsammans med medarbetarna sätter du mål utifrån MFTs och sjukhusets prioriteringar. Du arbetar kontinuerligt med uppföljning av målen och vid behov justerar arbetet för att dessa ska uppnås. Som enhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom strålningsfysik eller för tjänsten annan relevant utbildning eller erfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet eller arbete med joniserande strålning och/eller erfarenhet av arbete i ledande befattning och av att driva verksamhetsutveckling. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, ansvarstagande och har god självkännedom. Din ledarstil kännetecknas av vilja att inspirera medarbetare med olika professioner och uppmuntra dem till självständighet och samarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och av att driva verksamhetsutveckling. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tjänsten är en tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvård, stadsområde Nordost

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 10
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en ansvarstagande chef med ambitioner och framåtanda då är det dig vi söker! Du kommer tillsammans med fyra enhetschefskollegor vara med att driva och utveckla den kommunala hälso- och sjukvården i stadsområde Nordost.

Ditt ansvarsområde blir för de medarbetare som utgår från Kultivatorsgatan i Angered och ansvarar för de patienter som är inskrivna i kommunal hälso- och sjukvård och bor kvar i sina egna hem, så kallat ordinärt boende. Som enhetschef har du budget, personal- och arbetsmiljöansvar. Till din hjälp i ditt uppdrag har du olika stödfunktioner samt tillgång till introduktionsmoduler och kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med fyra enhetschefskollegor, kvalitetsutvecklare, ekonom och HR-specialist. Tillsammans arbetar vi för en nära, god och säker vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där patienten står i centrum och är en självklar medaktör i sin egen vård. Du förväntas leda tillitsstyrt och engagera din arbetsgrupp mot uppsatta mål och tillsammans komma i mål.

Vi har ett spännande uppdrag framför oss där vi ska ställa om till den goda och nära vården. Titta gärna på SKR:s introduktionsfilm till en God och nära vård för mer information om omställningen: https://skrplay.screen9.tv/media/3f0XZIXgkrHrYl-FoLsYIQ/nara-vard-en-introduktion

Vem blir din chef?
Jag eftersträvar att bedriva ett närvarande och tillitsstyrt ledarskap. Tillsammans ger vi dem vi till för en god och säker vård, alltid i kombination med ett gott bemötande. Ett gott bemötande, i alla dess former, vem vi än möter är en av mina grundpelare. Utifrån det bygger vi goda möten. Jag är öppen, rak och tydlig i min kommunikation och har arbetat som sjuksköterska och distriktssköterska inom kommunal hälso- och sjukvård i nästan hela mitt yrkesverksamma liv innan jag påbörjade min chefskarriär. Läs mer om mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-berntsson-07327966/

Stadsområdet
Stadsområde Nordost ligger i den nordöstra delen av Göteborgs Stad. Här finns stora naturområden, en landsbygd med aktiva jordbruk, industrihistoriska miljöer, egnahemsområden och miljonprogramsområden. Alla områden har sin speciella karaktär och unika historia. Det är ett mångkulturellt område med drygt 106 000 invånare.

Vi är Göteborg, är du det också?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning inom ett legitimationsgrundande yrke. Gärna sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har tidigare erfarenhet av chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Andra viktiga kvalifikationer är ansvarsfullhet, förmåga att bygga relation och skapa goda samarbeten såväl internt som externt samt ett gott bemötande, även under prövning. För att passa i rollen behöver du även vara förändringsorienterad, kommunikativ och ha förmågan att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi efterfrågar inte personligt brev i denna rekrytering, du kommer i stället att få chansen att svara på frågor om dina kvalifikationer. Intervjuer kommer att ske fysiskt 16/9.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kundansvarig inom Personlig Assistans

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 3
Assistanspoolen Omsorg Sweden AB ingår i Hedera Group som är en börsnoterad koncern inom vård och omsorg. Hedera Group har tre uttalade verksamhetsområden i Hedera Doctor, Hedera Nurse där Hedera Assistans där Assistanspoolen ingår. Vi har kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Helsingborg och på Öland. Målet för oss är att bli rikstäckande inom personlig assistans!
VI ERBJUDER
-En roll som kundansvarig där du blir en central del i vår fortsatta expansion i Göteborg!
Vårt företag är etablerat, har en stark värdegrund samt ambition och potential att expandera vilket vi nu gör i Göteborg med omnejd med utgång från Göteborg. Vill du också vara en del av något helt unikt?
ROLLEN
- Du ingår i vårt nationella team som idag består av kundansvariga, verksamhetsadministratörer, teamsamordnare och ca 350 personliga assistenter. Som kundansvarig leder du assistenter och teamsamordnare så att brukaren och dess anhöriga uppnår ett gott, förtroendefullt och långvarigt samarbete med Assistanspoolen. Du ansvarar för arbetet kring kund med hänsyn till arbetsmiljö, lagar, förordningar och Assistanspoolens policys och levererar kontinuerligt en god service. Du ansvarar också för bemanning, genomförandeplaner och dokumentation.
DINA UPPGIFTER
-Huvuduppdraget är att tillsammans med nuvarande team fortsätta utveckla Göteborgsregionen.
Det mesta av arbetet sker genom direktkontakt med kunderna; per telefon, via webblösningar och eller genom personliga möten. Rollen som kundansvarig handlar till stor del om att generera nya kunder men också att informera, underhålla och serva kundkretsen.
Din personlighet väger tungt. Vi söker en affärsmässig person med hjärtat på rätt ställe! Du är lika målmedveten, drivande och självgående som ödmjuk, social och samarbetande. Du är trygg, trivs i ditt ledarskap samt har fingertoppskänsla och förmågan att inspirera och motivera andra.
KVALIFIKATIONER
-Vi söker dig som har arbetat i assistansbranschen, trivs med uppgifterna och har uppnått goda resultat. Du sätter en ära i att vårda kundrelationer och drivs av att utveckla nya. Dina kunder uppskattar din professionalitet och tycker om att samarbeta med dig. Du har erfarenhet av budgetarbete och arbetat med ett övergripande ekonomiskt ansvar. Du har en relevant utbildning men det som väger tyngst är att du har förståelse för vår verksamhet och de brukare och anhöriga som vi är ett stort stöd för. Du har goda IT-kunskaper. B-körkort är ett krav.
ÄR DETTA DU?
Välkommen att kontakta Christer Ryder, VD Assistanspoolen, 0485-650 455.
Din intresseanmälan med ditt CV, märkt ”Kundansvarig Gbg”, sänder du senast den 31 augusti christer@assistanspoolen.se. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med den!

Ansök nu

Enhetschef - Välkommen till Vårdadministrativt centrum

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vårdadministrativt centrum består av tre enheter, VAC1, VAC2 och VAC3.

Enheterna består främst av medicinska sekreterare där fokus ligger på administrativa uppgifter och vårddokumentation.

VAC1+VAC3 jobbar för akutintagen i Göteborg och jobbar under dygnets alla timmar. VAC2 jobbar för olika öppenvårdsmottagningar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset dagtid, för mottagningar som behöver hjälp under kortare eller längre perioder via avtal.

Vi söker nu en enhetschef till Vårdadministrativt centrum. Som enhetschef kommer du att ha cirka 25 tillsvidareanställda medarbetare. Utöver detta kommer du även att ha sektionsledare till hjälp med det dagliga arbetet. Verksamheten är centraliserad på Flöjelbergsgatan i Mölndal, men våra medarbetare har även möjlighet att jobba från distans.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Vårdadministrativt centrum, kommer du att driva din enhet självständigt gällande budget, utveckling, arbetsmiljö och personal.

Då enheterna har gemensamma beröringspunkter kommer du att ha ett nära samarbete med den andra enhetschefen med motsvarande chefsuppdrag. Du kommer att vara underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetens ledningsgrupp.    

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och/eller flerårig dokumenterad chefserfarenhet och projektledning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att varit chef eller ledare över administrativ personal och att leda medarbetare på distans.

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är även viktigt att du är kundfokuserad och duktig på att vårda relationer, då mycket av tjänsten innefattar kundrelationer med andra verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Som ledare är du lösningsfokuserad och kommunikation är en av dina starka sidor. Med ditt engagemang och delaktighet skapar du god arbetsmiljö. Du motiverar medarbetarna och skapar förutsättningar för utveckling, förändringar och moderna arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi erbjuder dig ett tidsbegränsat treårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer att ske den 12 september. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvård, område funktionsstöd

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Här finns möjligheter för dig som vill bygga team och utveckla en ny verksamhet.

Inom avdelning hälso- och sjukvård bygger vi ett verksamhetsområde riktat mot funktionsstöd, vi har varit i gång sedan årsskiftet. I dagsläget är vi fem chefer men skall utöka med ytterligare en enhetschef som tillsammans med övriga enhetschefer vill vara med och fortsätta bygga det nya verksamhetsområdet. Vi arbetar mot ca 235 boenden med särskilt stöd och service, ca 116 dagliga verksamheter. Genom ledning och medarbetare med kompetens inom området vill vi skapa en hälso- och sjukvård av högsta kvalitet för dem vi är till för. Välkommen att bidra på vår resa.

Vi erbjuder ett utmanande uppdrag för dig som har lust och förmåga att leda dina medarbetare och verksamheten framåt. Du arbetar i en stimulerande miljö med många möjligheter och förväntas delta aktivt i utveckling av det nya verksamhetsområdet. I ledningsgruppen kommer ingå sex enhetschefer, en kvalitetsutvecklare och verksamhetschef. Tillsammans tar ni ansvar för att driva och forma en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, vårdkvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet och arbetsmiljö. Dina medarbetare är legitimerade sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och engagemang i skapandet av ett effektivt team. Att bidra till god samverkan inom förvaltningen och med övriga vårdgivare är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. För dig blir samverkan med enhetschefer inom förvaltningen för funktionsstöd en betydelsefull del i arbetet mot god vård.

Vår nya verksamhet står inför spännande utmaningar och hos oss får du en viktig roll som enhetschef där du påverkar och formar framtidens hälso- och sjukvård i Göteborgs stad. Du som enhetschef kommer att få en chef som värdesätter att du vågar prova nya sätt, tar aktivt del i ledningsarbete för att utveckla den kommunala hälso- och sjukvården och ser samverkan som en viktig del i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning och är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast. Vi kommer att lägga stor vikt vid professionen då vi strävar efter en multidisciplinär ledningsgrupp.

Du har stort intresse för målgruppen och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom funktionsstöd, habilitering eller psykiatri. Det är också meriterande om du tidigare har varit med och startat upp en ny verksamhet.

För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du är trygg i dig själv. Att bygga ett välfungerande team av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster ska vara en självklarhet och vi värdesätter att du är lyhörd, samarbetsinriktad och har god förmåga till helhetssyn.

För oss är det också viktigt att du som enhetschef har förmåga att skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på dem vi är till för.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker dig, vårdenhetschef för specialiserad palliativ vård!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 29
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vad är specialiserad palliativ vård?

Enligt ”Personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp Palliativ vård, 2022-06-03” avser specialiserad palliativ vård, vård som ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov, och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård.

Palliativ vård kan också beskrivas med den palliativa vårdens så kallade fyra hörnstenar:

- symtomlindring i vid bemärkelse
- samarbete av ett mångprofessionellt team
- kommunikation och relation i syfte att främja patientens livskvalitet
- stöd till de närstående under sjukdomen och efter dödsfallet.

Dessa utgår från WHO:s definition av palliativ vård och människovärdesprincip.

Om Palliativa sektionen

Palliativt resursteam (PRT) är sedan våren 2022 under uppbyggnad. I PRT skrivs patienter, tillhörande olika diagnosgrupper in. Den gemensamma faktorn är behovet av specialiserad palliativ vård. PRT samverkar med olika specialiteter på sjukhuset men också med bl a primärvård och kommuner i och runt Göteborg. Vår största samarbetspartner inom SU är onkologen då majoriteten av de inskrivna patienterna har någon cancerdiagnos. PRT består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator och administrativ personal.

Palliativt centrum är vår utbildnings- och forskningsenhet. Hit hör också vår palliativa konsultverksamhet; två team bestående av läkare, sjuksköterska och kurator som arbetar internt på SU och externt gentemot exempelvis primärvård.

Slutenvårdsplatser för specialiserad palliativ vård har saknats sedan pandemins början men arbete pågår för att öppna dessa under 2022/2023.

Palliativa sektionen har medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice.

Vårdenhetschef till Palliativa resursteamet, PRT

Vi söker en vårdenhetschef som tillsammans med nuvarande vårdenhetschef ingår gemensamt chefskap för Palliativt resursteam samt Palliativ slutenvård. Du kommer primärt vara chef för medarbetare inom PRT (sjuksköterskor och undersköterskor). Den nuvarande vårdenhetschefen kommer ha motsvarande chefskap för medarbetare tillhörande slutenvård. Tillsammans har ni det gemensamma uppdraget för organisation och struktur för både PRT och slutenvård.

PRT och slutenvården är under uppbyggnad och uppdraget kommer initialt kräva stort fokus på rekrytering samt utveckling av organisatoriska förutsättningar såsom rutiner, struktur och samverkan med primärvård och kommuner.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområde Lungmedicin, Allergologi och Palliativ medicins ledningsgrupp. Du företräder verksamhetsområdet och enheten som arbetsgivare med ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar för, vid full bemanning, ca 20 medarbetare. Du har ett nära samarbete med din vårdenhetschefskollega men även sektionschef för palliativa sektionen och enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna.

Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vem söker vi? 

Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen av palliativ medicin. Du har ett genuint intresse av ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och gärna erfarenhet av förändrings/lednings/utvecklingsarbete. Sökande med sjuksköterskeutbildning och magister/ master-examen i omvårdnad, specialistutbildning i palliativ vård, onkologi, geriatrisk vård eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning är meriterande. Även andra erfarenheter kan vara meriterande då vi ser rekryteringen som en del av en helhet och kan tänka oss olika lösningar om vi hittar rätt person för vårt team.

Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och en helhetssyn på verksamheten och främjar ett klimat som låter medarbetaren utvecklas till gagn för patienten. Du sätter kunskap högt och ser att livslångt lärande gäller för både dig själv och dina medarbetare. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi utgår från Västra Götalandsregionen chefskriterier.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef för sjuksköterskor natt - äldre samt vård och omsorgsförvaltning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 4
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla nära vård och leda våra duktiga sjuksköterskor på natten? Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag som enhetschef där du kommer att vara med och forma hälso- och sjukvårdsenheten i stadsområde Hisingen. Du arbetar i en utvecklande miljö med många möjligheter där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge patienterna en god hälso- och sjukvård.

Hälso- och sjukvården i stadsområde Hisingen ansvarar för kommunal hälso-och sjukvård inom särskilt boende samt hemsjukvård i ordinärt boende. Du ingår i ledningsgruppen med övriga enhetschefer och kvalitetsutvecklare.

Vi söker en enhetschef för vår nattorganisation inom hälso- och sjukvården på Hisingen. I uppdraget ingår även ansvar för dagsjuksköterskor arbetande på två av våra 11 vård- och omsorgsboenden. Tillsammans med dina kollegor och verksamhetschef tar du ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, vårdkvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen. Att bidra till god samverkan inom stadsområdet och med övriga vårdgivare är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. Alla ledare inom hälso- och sjukvården i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen har en nyckelroll. I din roll kommer du att ingå i ett nätverk med andra chefer som också har ansvaret för medarbetare som arbetar natt.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. Tillsammans med medarbetarna har du förmåga att leda verksamheten framåt. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt skapar delaktighet. Som chef på natten ska du ansvara för att hälso- och sjukvården som erbjuds nattetid är av god kvalité och organisationen är följsam med behoven. Din arbetstid är flexibel och innebär att du behöver arbeta en del kvällar för att kunna möta dina medarbetares behov.

Välkommen att söka tjänsten hos oss!

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetat som chef eller att du har någon form av ledarskapsutbildning.

Du är lyhörd och lyssnar på andra människor. Du strävar efter att skapa utrymme för dialog och skapar situationer där nya förslag och idéer kan utvecklas. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och hanterar kritik på ett konstruktivt sätt.

Du bidrar till ett gott samarbete och förstår hur du kan bidra utifrån din roll i det gemensamma uppdraget. Du är trygg i din roll och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef med drivkraft, omtanke och stort engagemang sökes

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 27
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vi söker nu en vårdenhetschef till Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden
Vill du vara med och leda i en framåtsträvande verksamhet där arbete med att utveckla vård pågår varje dag? Då är barn- och ungdomsverksamheten på Angereds närsjukhus, Sjukhusen i väster rätt plats för dig.

Du kommer i ett delat ledarskap leda cirka 35 engagerade och kompetenta medarbetare från flera olika yrkeskategorier, som arbetar i multiprofessionella team. Du ingår i en välfungerande verksamhetsledning med kollegor som är vana vid samarbete. Utifrån din kompetens finns möjlighet att arbeta cirka 25% i kliniskt patientarbete. I ditt dagliga arbete samarbetar du med sektionsledare och stödfunktioner inom HR och ekonomi.

Verksamhetsområdet
Verksamhetsområdet innefattar två likvärdiga specialistmottagningar; i Angered och i Gamlestaden. Vi ger vård till barn och unga mellan 0-18 år inom barnmedicin, barnneuropsykiatri och barnpsykiatri. Vi arbetar helt integrerat med kropp och själ. Vårt arbete är processbaserat och tvärprofessionellt och eftersträvar kontinuerlig utveckling för att möta det komplexa vårdbehov som finns hos många av våra barn och ungdomar. Vi välkomnar dig som vill arbeta nära våra medarbetare och tillvarata goda idéer.

Arbetsuppgifter
I rollen som vårdenhetschef har du tillsammans med din chefskollega ett delat personalansvar där ni tillsammans leder och organiserar verksamheten på Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden. Det är viktigt att du leder med tydlighet, följsamhet och med god struktur. Du verkar aktivt för att verksamheten drivs framåt i utveckling samt att målsättningar uppnås. Du ansvarar för att mottagningen har en ekonomi i balans. I rollen ingår även att tillse att utredning, vård och behandling sker enligt aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer. Rollen innebär också arbetsmiljöansvar och att samverka med personalorganisationer och andra samverkanspartners.

Kvalifikationer

- Dokumenterad erfarenhet av tidigare chefsuppdrag är obligatoriskt.

Meriterande:

- Akademisk utbildning inom barn- och ungdomssjukvård eller annan adekvat akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
- Dokumenterad erfarenhet av att leda multiprofessionell verksamhet.
- Erfarenhet av att leda i öppenvård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet, vid denna rekrytering.
Vi utgår från regionens chefskriterier. 

Villkor
Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid. I huvudsak arbetar du som chef i Gamlestaden men möjlighet finns att kombinera med 25% kliniskt patientarbete eller chefsarbete i Angered.

Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med Lorna Niklasson, verksamhetschef, 0722-21 88 20, mailto:lorna.niklasson@vgregion.se. I tjänst vecka 26, vecka 27 (mån-tis), vecka 31 och 33.

Facklig företrädare
Heike Lundgren, Västra Götalands läkarförening, 031-345 08 66, mailto:heike.stichel@vgregion.se
Signe Käck, Vårdförbundet, 031-345 08 75, mailto:signe.karlsson@vgregion.se

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Psykiatrimottagningen vid Angereds närsjukhus!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 6
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Angereds närsjukhus är det lilla sjukhuset med det stora uppdraget.

Här erbjuds, i samverkan med andra vårdaktörer, specialistvård för såväl barn och ungdomar som vuxna inom många områden. Sjukhuset är modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Alla medarbetare på sjukhuset är engagerade i att utveckla verksamheten så att den bidrar till en bättre hälsa hos invånarna i nordost. Genom ett effektivt nyttjande av resurser ökar vi tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen.

Psykiatri
Verksamhetsområde Psykiatri består av psykiatriska öppenvårdsmottagningar för vuxna respektive barn- och unga, två vårdavdelningar och en akutmottagning för vuxna. Öppenvårdsmottagningarna finns i Älvängen, Stenungsund och Kungälv samt en mottagning med särskilt vårduppdrag vid Angereds närsjukhus. Slutenvård och akutmottagning samt öppenvårdsenheter för ätstörningsvård och DBT ligger på Kungälvs sjukhus. Tillsammans arbetar ca 300 personer i verksamheten.

Psykiatriska mottagningen ANS (Angereds närsjukhus)
Mottagningens uppdrag har sin utgångspunkt i att bidra till en förbättrad hälsa för invånarna i de norra stadsdelarna och innebär ett särskilt fokus på gruppen Unga Vuxna där tillgänglighet och låg tröskel är viktiga delar.

I uppdraget ingår att bedriva utvecklingsarbete med mål att bygga och utveckla den psykiatriska verksamheten vid Angereds närsjukhus med utgångspunkt i invånarnas behov. Här ingår att utveckla samarbeten som verkar hälsofrämjande för patientgruppen och vara konsultativa till de somatiska mottagningarna vid ANS. Det finns idag goda samarbeten med bland annat folkhälsoarbetet, vårdgrannar och civilsamhällets organisationer i en mångkulturell miljö.

Psykiatrimottagningen Angered består av ett litet och engagerat tvärprofessionellt team där patienten har tillgång till en samlad kompetens från psykiatriker, psykolog, psykiatrisjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare. Mottagningens uppdrag är att diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med bland annat ångestsjukdomar, depressionstillstånd och traumarelaterade tillstånd. Tillstånd som psykos, bipolära syndrom och beroendesyndrom ingår inte i grunduppdraget. Inte heller utredning och behandling av neuropsykiatriska tillstånd.

Ditt uppdrag
Som enhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du förväntas också se till och bidra till utveckling inom verksamhetsområdet och förvaltningen som helhet. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. I det vardagliga arbetet kommer du att samarbeta med övriga enhetschefer inom psykiatrin men också med enhetscheferna för övriga mottagningar inom ANS.

Under en period har mottagningen varit lokaliserad vid Angereds torg, utanför ANS, men vid årsskiftet är det dags att flytta tillbaka in på sjukhuset. Detta innebär en möjlighet till ytterligare utveckling av samarbetet inom Angereds närsjukhus och att arbetsgruppen på enheten blir mer samlad.

Mottagningen har idag 11 medarbetare med yrkesbakgrund och kompetens som kompletterar varandra för att kunna erbjuda evidensbaserad behandling för målgruppen. I chefsuppdraget ansvarar du för det dagliga operativa arbetet för samtliga personalkategorier inom mottagningen. I ditt arbete kommer du att fortsätta utvecklingen av enhetens interna processer och ta tillvara och vidareutveckla medarbetarnas och teamets kompetens. Uppdraget ger också stora möjligheter till utveckling av samarbete med civilsamhällets organisationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område samt har erfarenhet av chefsuppdrag. Erfarenhet från psykiatrisk verksamhet är meriterande.

Du har en god samarbetsförmåga och främjar en kultur på arbetsplatsen som bygger på öppenhet och delaktighet. Du tar vara på och utvecklar medarbetarnas kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Eva Blixt, telefon: 070-3831169.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef Munkebäck och Gamlestaden

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 30
Vi söker nu en enhetschef till barnmorskemottagningen på Munkebäck då Emma, nuvarande enhetschef, går vidare till ett nytt uppdrag inom vår organisation.

Om arbetet

Som enhetschef på en barnmorskemottagning är du ansvarig för verksamhet, ekonomi och personal, vilket även inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten.

Som enhetschef ingår du både i en regional ledningsgrupp såväl som områdeschefens ledningsgrupp. En ledningsgrupp med höga ambitioner och som siktar mot att vara VGRs mest attraktiva ledningsgrupp. Du förväntas verka i utvecklings- och planeringsarbete tillsammans med övriga enhetschefer i området.  

Tillsammans med medarbetare, kollegor och chefer får du möjlighet att med tillit, engagemang och kvalitet bygga en arbetsplats som gör att innevånarna får vad de behöver.

Om dig

Du har en adekvat högskoleutbildning för tjänsten. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du är intresserad och du har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och du tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål.

Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du ska vara mål- och resultatorienterad, ha en förmåga att lyssna och skapa engagemang och delaktighet i arbetet, samt förmågan att entusiasmera medarbetarna till att bidra till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet.

Om oss

Barnmorskemottagningarnas uppdrag är att bedriva graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller samt STI-förebyggande arbete. 

Barnmorskemottagningarna ingår i ett område med barnmorskemottagningar i Ale, Göteborg, Kungälv och Mölndal. Hela området är HBTQ diplomerat och vi arbetar enligt ISO lednings och kvalitetssystem 9001:2015. 

Villkor

Vi kommer att hålla intervjuer den 22/8 och 23/8. Arbetspsykologiska tester kan komma bli aktuellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker vårdenhetschef!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Akutmottagningen i Mölndal hanterar akuta fall inom ortopedi och internmedicin.

Antalet patienter är drygt 45 000 per år och antalet medarbetare är cirka 100 personer. Akutmottagningen är en del av verksamhetsområde Medicin och akutsjukvård, Mölndal.

Ditt uppdrag

Akutmottagningen leds för närvarande av en avdelningschef och två vårdenhetschefer utan sektionsledare. De nuvarande vårdenhetscheferna ska vidare mot nya uppdrag och därav söker vi nu två nya vårdenhetschefer. För att möta framtidens utmaningar organiserar vi om ledningsstrukturen till två vårdenhetschefer och ett antal sektionsledare. Vi söker därför två vårdenhetschefer som tillsammans i ett delat och nära ledarskap ska leda och utveckla akutmottagningen mot uppsatta mål.

Du kommer att ansvara för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi i ett nära samarbete med din kollega. I rollen som vårdenhetschef arbetar du för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa delaktighet i verksamheten samt ansvarar för utvecklings- och lönesamtal. I ditt uppdrag ingår samarbete med andra vårdenhetschefer inom verksamhetsområdet och övriga delar av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Som vårdenhetschef på akutmottagningen ingår du i ledningsgruppen för verksamhetsområde Medicin och akutsjukvård Mölndal.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du som söker har högskoleutbildning och erfarenhet av legitimationsyrke inom vårdsektorn. Utbildning i och erfarenhet av ansvar för personal, arbetsmiljö och verksamhet/utvecklingsarbete är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Du har förmåga att utveckla och motivera dina medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring. Du är målinriktad, strukturerad och har ett kommunikativt ledarskap. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Som chef på Sahlgrenska universitetssjukhuset förväntas du leda enligt vår värdegrund:

"TILLSAMMANS - för patienten - med patienten". Allt vi gör utgår från patienten. Utifrån patientens behov och erfarenhet och med medarbetarnas kunskap och yrkesskicklighet skapar vi tillsammans vård av högsta kvalitet.

Det är också viktigt att du står bakom de chefskriterier som Västra Götalandsregionen (VGR) har fastställt, det vill säga har förmågor att driva ett:

- Värdebaserat chefskap
- Mål- och resultatorienterat chefskap
- Utvecklingsorienterat chefskap
- Kommunikativt chefskap

Det är viktigt för oss att skapa en välfungerande chefsgrupp. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vår målsättning är att inspirera, hjälpa och stödja varandra i det dagliga arbetet! Du som ska bli vår kollega måste stimuleras av att utveckla ett nära och sammansvetsat team på akuten. Vi bidrar tillsammans till en god arbetsmiljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till AvAsta – Sisjödal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 12
AvAsta är ett nästan 70 år gammalt familjeföretag men också en innovativ välfärdsaktör som drivs av viljan att hitta nya lösningar för att skapa en högre standard för omsorgen i Sverige. Vill du vara med på vår resa mot ett samhälle där alla har möjligheten att leva meningsfullt liv?
AvAsta har ett mycket långsiktigt perspektiv och för oss är det självklart att ständigt utvecklas och utveckla. Vi är en lärande organisation med kontinuerlig fortbildning som skapar förutsättningar för våra medarbetare att göra ett förstklassigt arbete. Detta har möjliggjort att vi kunnat ligga i framkant och hålla högsta kvalitet sedan 1950-talet. De som väljer att flytta till något av våra boenden ska få en högre livskvalitet och bästa möjliga förutsättningar till ett självständigt och meningsfullt liv.
AvAsta är snabbväxande och består idag av två verksamhetsområden, ”BmSS” och ”Äldreomsorg”. Under verksamhetsområdet ”Äldreomsorg” driver vi det nystartade äldreboendet AvAsta-Sisjödal i Askim och utvecklar samtidigt ett nytt äldreboende vid Ruddalen som ska stå färdigt 2024.
Verksamheten är i ett spännande skede där nästa steg i utveckling ska tas och därför söker vi nu en enhetschef som vill vara med och bidra till denna utveckling.
Rollen som enhetschef
I rollen som enhetschef kommer du, tillsammans med din enhetschefskollega, ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften av Sisjödal som bedrivs i enlighet med Socialtjänstlagen. Du ska även organisera och kvalitetsutveckla verksamheten samtidigt som du coachar och inspirerar dina medarbetare. Det är viktigt att du är operativt aktiv och har ett verksamhetsnära perspektiv för att kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att AvAstas värderingar och arbetssätt efterlevs på dina verksamheter.
Som enhetschef ska du ha viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet (Äldreomsorg).
AvAsta tror på Kvalitet, ansvar, engagemang, glädje och kompetens. Denna värdegrund ska genomsyra allt vi gör, leda till förbättrad livskvalitet för våra hyresgäster och tillåta oss att ge våra medarbetare frihet att vara dem de är. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och rollen som enhetschef innebär mycket eget ansvar.
Kvalifikationer, erfarenhet och personliga egenskaper


Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom social omsorg, hälso- och sjukvård eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Vi ser helst att du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag men stor vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet.
Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du är tydlig och har förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
Vad kan vi på AvAsta erbjuda dig?
Ett innovativt familjeföretag med en gedigen historia och viktig uppgift som ger oss en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. På AvAsta är vi dedikerade till att skapa en högre livskvalitet för alla som bor på våra boenden.
På AvAsta tror vi på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi hjälper våra medarbetare att ständigt utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
Vi är ett växande företag med goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.
Vi är medlemmar i Vårdföretagarna och har kollektivavtal.

Känner du att du vill vara med på vår resa, tveka inte att kontakta oss redan idag. Skicka CV och personligt brev till mira.alisic@astagarden.se

Hoppas vi hörs!

Ansök nu

Enhetschef till Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende då nuvarande chef går i pension sista augusti. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende ligger i Utby som är en del av Nordöstra Göteborg. Boendet består av 40 lägenheter som utgörs av två tvåvåningshus med 20 hyresgäster i vardera. Det är beläget i ett fantastiskt grönområde med berg, naturstigar, träd och blommor. Det finns god tillgång till utomhusvistelse för såväl medarbetare som hyresgäster.

Fjällbo Park är ett Vård- och omsorgsboende där verksamheten är inriktad för att ge ett extra stöd till hyresgäster med demensproblematik. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Under åren 2021/2022 ingår boendet i en stjärnmärkning. Boendet har över tid haft ett stabilt ledarskap och det är centralt att det får fortsätta så. Det är därför viktigt att du som ny enhetschef är engagerad och intresserad av att driva frågor kopplat till målgruppen utifrån ett långsiktigt perspektiv.

Som enhetschef kommer du att leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Du ansvarar för och följer upp enhetens budget. Som stöd finns det planerare som arbetar med administration och schemaläggning. Det finns också en omsorghandledare som stöd för det omsorgsnära, dagliga arbetet.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområde Nordost. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar ur ett strategiskt perspektiv. Under 2022 återupptar verksamheten beredningsgruppsmöten varannan vecka där enhetschefer kan arbeta med att bereda frågor från ledningsgruppen ur ett mer operativt perspektiv.

Exempel på några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår digitalisering och välfärdsteknik, arbeta med grunduppdraget för vård-och omsorgsboende i Göteborg, lokalfrågor samt att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Eftersom detta är en roll där du kommer att arbeta med att sätta en struktur för verksamheten söker vi dig som har chefserfarenhet och som är trygg i din yrkesroll. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Det är viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschefer till AvAsta - BmSS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 27
Enhetschefer till AvAsta – BmSS
AvAsta är ett nästan 70 år gammalt familjeföretag men också en innovativ välfärdsaktör som drivs av viljan att hitta nya lösningar för att skapa en högre standard för omsorgen i Sverige. Vill du vara med på vår resa mot ett samhälle där alla har möjligheten att leva meningsfullt liv?
AvAsta har ett mycket långsiktigt perspektiv och för oss är det självklart att ständigt utvecklas och utveckla. Vi är en lärande organisation med kontinuerlig fortbildning som skapar förutsättningar för våra medarbetare att göra ett förstklassigt arbete. Detta har möjliggjort att vi kunnat ligga i framkant och hålla högsta kvalitet sedan 1950-talet. De som väljer att flytta till något av våra boenden ska få en högre livskvalitet och bästa möjliga förutsättningar till ett självständigt och meningsfullt liv.
AvAsta är snabbväxande och består idag av två verksamhetsområden, BmSS och Äldreomsorg. I BmSS ingår idag fyra boenden för vuxna personer med funktionsnedsättningar. Målgruppen har primärt varit personer med psykisk funktionsnedsättning (personkrets 3) men vi utvecklar och breddar just nu verksamheten mot andra målgrupper. Detta görs både genom flera planerade nyetableringar och förändrad inriktning på vissa befintliga boenden. Verksamheten är i ett spännande skede där nästa steg i utveckling ska tas och därför söker vi nu två enhetschefer som vill vara med och leda denna utveckling.
Rollen som enhetschef
I rollen som enhetschef kommer du ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften av två boenden som bedrivs i enlighet med Socialtjänstlagen. Du ska även organisera och kvalitetsutveckla dina verksamheter samtidigt som du coachar och inspirerar dina medarbetare. Det är viktigt att du är operativt aktiv och nära verksamheterna för att kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att AvAstas värderingar och arbetssätt efterlevs på dina verksamheter.
Som enhetschef ska du ha viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar, rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet (BmSS).
AvAsta tror på Kompetens, Omtanke, Engagemang, Glädje och Kvalitet. Denna värdegrund ska genomsyra allt vi gör och tillåter oss även att ge våra medarbetare frihet att vara dem de är. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och rollen som enhetschef innebär mycket eget ansvar.
Kvalifikationer, erfarenhet och personliga egenskaper
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (tex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Vi ser helst att du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag men stor vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet.
Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du är tydlig och har förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder. Vi tillämpar provanställning.
Vad kan vi på AvAsta erbjuda dig?
• Ett innovativt familjeföretag med en gedigen historia och viktig uppgift som ger oss en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. På AvAsta är vi dedikerade till att skapa en högre livskvalitet för alla som bor på våra boenden.
• På AvAsta tror vi på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi hjälper våra medarbetare att ständigt utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
• Vi är ett växande företag med goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.
• Vi är medlemmar i Vårdföretagarna och har kollektivavtal.
Känner du att du vill vara med på vår resa, tveka inte att kontakta oss redan idag. Skicka CV och personligt brev redan idag.
Hoppas vi hörs!

Ansök nu

Enhetschef till Högsbotorps korttidsenhet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med att utveckla korttiden i Göteborgs Stad? Här får du möjlighet att leda genom ett tillitsbaserat ledarskap för att nå målen. Är du en ledare som ser möjligheter, väcker glädje och firar framgångar? Nu har du chansen då vi söker en enhetschef.

Vi söker dig som vill arbeta som enhetschef med ansvar för medarbetare som arbetar dagtid inom korttiden. Enheten är nystartad. Du arbetar tillsammans med dina kollegor i ledningsgrupp korttid och verksamhetschef med ett gemensamt uppdrag att utveckla framtidens korttid.

Som enhetschef inom korttiden har du ett samlat ledningsansvar så att verksamheten bedriver en god och säker vård och omsorg mot angivna mål, det kräver att du har ett fysiskt närvarande ledarskap. Du ansvarar för att gästernas behov av omsorg och service tillgodoses. Du leder och fördelar arbetet inom din arbetsgrupp. Du ansvarar för engagerade och kunniga medarbetare samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med medarbetarna skapar ni en dynamisk och god arbetsmiljö som präglas av ett tillitsbaserat ledarskap där du som chef är en i laget med medarbetarna.

Du arbetar nära enhetschef för sjuksköterskor och enhetschef för arbetsterapeuter och fysioterapeuter med ett gemensamt uppdrag utifrån handlingsplan korttid. Du arbetar också nära enhetschefer som arbetar på vård-och omsorgsboendet. Du har koordinator, omsorgshandledare och undersköterskor som dina närmaste medarbetare. Du samverkar med enhetens sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter men även med biståndshandläggare, enhetschefer med flera för att få till en effektiv korttidsprocess. Du kommer tillsammans med övriga enhetschefer inom vård och omsorg och hälso- och sjukvård samt verksamhetschef för korttid samverka för att utveckla korttiden i hela staden.

För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer. Vi är Göteborg, är du det också?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom social omsorg, hälso- och sjukvård eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämplig. För att klara av ledaruppdraget behöver du ha erfarenhet från äldreomsorg och hälso- och sjukvård. Du har ledarerfarenhet och är väl insatt i socialtjänstprocessen, hälso-och sjukvårdsprocessen och korttidsprocessen. Du behöver ha god kunskap om ekonomi. Vi önskar att du har erfarenhet av arbete inom korttid. Det är också meriterande om du arbetat som enhetschef inom hemtjänst och/eller vård- och omsorgsboende.

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du är målmedveten och resultatinriktad och har en god helhetssyn samt förmåga att driva förändringsarbete. Du är lyhörd, tydlig och ansvarsfull samt trygg i ditt ledarskap. Anledningen till att vi söker dessa egenskaper är att du behöver kunna påverka andra och främja en god samverkan genom ditt och dina medarbetares arbete. Eftersom du kommer att samarbeta med många olika människor i olika situationer, förutsätter vi att du är nyfiken och engagerad och vill jobba för att få med dig människor i arbetet för en effektiv korttidsprocess. Arbetet präglas till stor del av ekonomi och arbete i olika IT-system. Det innebär att du har lätt för och stimuleras av sådana uppgifter.

Intervjuer planeras under vecka 31.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Avancerad psykiatri i hemmet/Avdelning 607 söker vårdenhetschef!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten erbjuder specialiserad psykiatrisk diagnostik och behandling för patienter med psykossjukdomar. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vi söker nu en vårdenhetschef till APIH/Avdelning 607, vår enhet för patienter med komplex psykossjukdom och stora funktionshinder. Enheten har en integrerad öppen- och slutenvård och ansvarar för cirka 170 patienter. Patienterna erbjuds en sammanhållen och god vård i enlighet med de nationella direktiv och den evidens som finns kring målgruppen. Vi arbetar enligt RACT, en arbetsmetod som inkluderar samverkan med patient, närstående och andra vårdgivare med delat beslutsfattande och tydlig struktur kring insatserna. En av åtta vårdplatser är vikt för brukarstyrd inläggning. Vi arbetar även uppsökande och är ofta på hembesök hos våra patienter.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef har du ett helhetsansvar för enhetens verksamhet, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter och verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med medicinskt ansvarig vårdenhetsöverläkare och medverka i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling både i din yrkesroll och som person. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund, kunskap om kommunens socialtjänst och kunskap om vård och omsorg av patienter med funktionshinder och kognitiva nedsättningar är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef sökes till gemensamt chefskap på Strokenheten avdelning 135

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg.

Verksamhetsområdet har cirka 550 anställda och en budget omfattande ungefär 600 miljoner kronor. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi. Avdelning 135 har 29 vårdplatser och antalet medarbetare är drygt 100. Enheten ingår bland annat i direktinläggningsspår från ambulans samt ansvarar för avancerad behandling av Stroke/TIA patienter för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Strokeenheten på Sahlgrenska bedriver en högspecialiserad vård med regionalt ansvar för Trombektomi samt är den av Sahlgrenska universitetssjukhusets tre strokeenheter som ansvarar för Trombolysbehandlingar. På strokeenheten bedrivs en hög grad av forskning såväl kliniska prövningar som mer kliniknära forskning. Just nu pågår en utveckling av den akuta strokevården och rehabiliteringen med positiva resultat för patientgruppen.

Vi söker nu en vårdenhetschef som i gemensamt ledarskap tillsammans med nuvarande chef skall leda och ansvara för avdelningens totala verksamhet.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med stora möjligheter att vara med och forma en spännande framtid. Vår syn på gemensamt chefskap är att det finns både en flexibilitet och tydlig struktur mellan dig och din chefskollega.

Arbetsuppgifter

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. I din roll som vårdenhetschef ingår du, tillsammans med din chefskollega, i verksamhetsområde Neurosjukvårdens ledningsgrupp och rapporterar till Verksamhetschefen. Detta innebär att du kommer vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. I ansvaret som vårdenhetschef ingår att ta fram och följa upp mål, bedriva verksamhetsutveckling, samt uppnå goda resultat både vad gäller vård och ekonomi. Du har ett nära samarbete med vårdenhetsöverläkarna samt enhetschefer inom Arbetsterapi och Fysioterapi gällande daglig planering och andra frågor som rör enheten. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du, tillsammans med din chefskollega, för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt vara med att skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Vi tror att gemensamt ledarskap leder till att man tillsammans kan ta tillvara varandras styrkor och få ökad arbetsglädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig med passande akademisk bakgrund, eller med annan vårdrelaterad utbildning som arbetsgivaren anser är likvärdig, samt en gedigen sjukvårdsbakgrund. Ett krav är att du skall ha erfarenhet av ledarskap eller chefskap inom sjukvård. Har du erfarenhet från strokevården så är det meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rekrytering, schema och bemanning. Du är trygg och prestigelös i din ledarroll gentemot din chefskollega och dina medarbetare. Då du skall kunna leda förändrings- och utvecklingsarbete är det också viktigt att du har god kommunikativ förmåga samt förmågan att utveckla både det interna och externa samarbetet.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatinriktad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets.

Vi följer chefsrekryteringsprocessen inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset i och som en del av urvalsprocessen kan testning vid regionens Center för chefsrekrytering förekomma.

Villkor

Femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker vårdenhetschef till Sektionen för Hematologi och Koagulation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 3
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Sektionen för Hematologi och Koagulation

Sektionen för Hematologi och Koagulation är en högspecialiserad verksamhet med ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och för den högspecialiserade vården inom Västra Götaland samt Norra Halland.

Öppenvården omfattar hematologimottagningen som är indelad i olika team, koagulationscentrum samt en forskningsenhet. Slutenvården består av en avdelning med 22 slutenvårdsplatser. Sektionen bedriver omfattande forskning, fortlöpande internutbildning för all personal och kontinuerligt förbättringsarbete. Arbetsplatsen präglas av en medarbetaregrupp med hög kompetens, högspecialiserad vård samt ett teambaserat arbetssätt med ett tätt samarbete mellan öppen- och slutenvård och mellan olika personalkategorier.

 

Vi söker nu en vårdenhetschef med ansvar för öppen- och slutenvård inom sektionen för Hematologi och Koagulation. Ledarskapet delas tillsammans med befintlig vårdenhetschef som vi tror kommer att vara en viktig resurs för dig när du skall etablera dig i din nya roll. Ni kommer att ges frihet att själva hitta en modell för hur ni vill fördela arbete och ansvar. En erfaren sektionsledare finns som en gemensam resurs för ert ledarskap.

 

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och en möjlighet att forma och leda en spännande och avancerad vård!

 

Om rollen som vårdenhetschef

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du enheten utifrån verksamhetens vision och mål. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är en närvarande chef och har en rik och kontinuerlig dialog med dina medarbetare. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp vilket innebär engagemang i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdutbildning med erfarenhet av mottagningsverksamhet eller slutenvård. Tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap och akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du agerar förtroendeingivande både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utmanande situationer. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus, planerar, organiserar och slutför dina åtaganden. Du är genuint intresserad av att stödja och leda andra. Du är tydlig och har förmåga att föra fram ditt budskap på ett engagerat och övertygande sätt. Du har ett sätt som främjar kontakter, samarbete och samverkan. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till nystartad sjuksköterskeenhet på verksamhet Rättspsykiatri!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår vision är att bli Sveriges ledande rättspsykiatriska klinik och för att nå dit behöver vi våra sjuksköterskor.

Sjuksköterskegruppen är en central och viktig aktör i den fortsatta utvecklingen av den rättspsykiatriska vården och vi ser stora fördelar med en sjuksköterskeenhet där du som chef tillsammans med dina medarbetare får förutsättningar att fokusera på yrkesspecifika frågor och verka för kompetensutveckling och omvårdnadskvalitet i verksamheten.

Om oss

Verksamhet Rättspsykiatri består av en akutenhet, fyra rehabiliteringsenheter, en öppenvårdsenhet och vår forskningsenhet CELAM (Centrum för etik, juridik och mental hälsa).

Sjuksköterskeenheten består av verksamhetens sjuksköterskor som har sin fysiska placering på våra fem slutenvårdsenheter och vid vår öppenvård, vilka du tillsammans med en sektionsledare ansvarar för. Tillsammans arbetar ni för att säkerställa en god arbetsmiljö och kvalitetsutveckla både enheten och verksamheten i stort.

Utöver de kliniskt verksamma sjuksköterskorna har vi i verksamheten en forskningssjuksköterska och tre sjuksköterskor som bedriver doktorandstudier. Det ger oss unika förutsättningar att påverka vården med evidensbaserad forskning och forma den rättspsykiatriska vården med patienten i fokus.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att driva och utveckla en nystartad enhet för verksamhetens sjuksköterskor. Tillsammans med dina medarbetare kommer du som chef att forma den nya enheten. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, utveckla och bedriva specialistvård med fokus på omvårdnad och rehabilitering.

Utöver det spännande uppdraget kommer du som enhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten men också inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalands regionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö för din enhet. Du har en aktiv roll i att utveckla enheten och medarbetarna och skapa delaktighet kring verksamhet, mål och visioner. Du, tillsammans med din sektionsledare, arbetar logistiskt med att planera sjuksköterskebemanningen ute på enheterna. Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering. Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling. Du är underställd verksamhetschefen.

Om dig

Vi söker dig med kandidatexamen eller är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och som är redo för ett nytt spännande uppdrag!

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du är relationsskapande, kommunikativ och närvarande. Du gillar utmaningar, arbetar lösningsfokuserat och strukturerat och kan balansera ett långsiktigt arbete med att jobba snabbt och effektivt när situationen kräver.

Erfarenhet från psykiatri och forskningserfarenhet är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att hållas eftermiddag den 20 juni.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Tre stiftelser söker enhetschef till Hälso- och sjukvården

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Vill du vara med och bidra till en bättre äldreomsorg för göteborgarna och samtidigt utveckla några av stadens mest eftertraktade och önskade äldreboenden? På Tre Stiftelser arbetar du tillsammans med 360 andra kollegor som alla har viljan att sätta det friska hos varje individ i fokus.

Under åren har vi på Tre Stiftelser blivit mångfaldigt prisbelönta för våra äldreboenden, som bedrivs utifrån den salutogena värdegrunden. Ett fortsatt stort engagemang och motiverade chefer och medarbetare är avgörande för nå framgång även framöver. Nu söker vi en chef med ett tydligt, engagerat och tillitsskapande ledarskap som vill vara med och utveckla vår hälso- och sjukvård.

I rollen som enhetschef leder du vårt hälso- och sjukvårdsteam bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Du arbetar med helhetssyn och bidrar till att verksamheten kännetecknas av professionalitet, effektivitet och ett gott förhållningssätt. Du leder och stöder personalen samt ansvarar för arbetsmiljö, personal, budget, kvalitet samt utveckling av verksamheten i samverkan med MAS, ledning, kollegor och medarbetare.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet som chef inom kommunal vård och omsorg alternativt hälso- och sjukvård. Meriterande är kommunal erfarenhet. Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med förmåga att hantera såväl verksamhetsfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt.

Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder. Som chef är du en tydlig ledare med ett analytiskt och reflekterande förhållningssätt, och har lätt för att samarbeta. Du vill ha ett verksamhetsnära ledarskap med daglig kontakt med medarbetare, hyresgäster och anhöriga. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp bestående av övriga enhetschefer, direktör, kommunikatör och MAS/verksamhetsutvecklare.

Din nästa arbetsplats

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och stimulerande arbete i vackra lokaler. Tjänsten utgår från Per Dubbsgatan 4, nära Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men du verkar i hela organisationen. Du får professionella och erfarna kollegor som tillsammans hjälps åt för att utveckla verksamheten.

På Tre Stiftelser erbjuder vi kompetensutveckling årligen för alla medarbetare. Vi har ett utbildningsprogram med varierande innehåll efter verksamhetens behov. Medarbetare och hyresgäster har spelat in en musikvideo för att påverka och visa vad en riktigt bra äldreomsorg är.

Ansök nu

An/Op/IVA Östra söker vårdenhetschef till Operation 1 och 2

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde An/Op/IVA (Anestesi/Operation/Intensivvård) Östra har två operationsavdelningar, en avdelning för intensivvård och postoperativ vård samt Smärtcentrum och Tryckkammaren.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete, men även bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Operation 1 är en av Nordens största colorektala enheter med varierande operationer med allt från enklare ingrepp till omfattande avancerade elektiva ingrepp inom colo- och övre gastrokirurgi för både vuxna och barn. Enheten bedriver också en stor omfattande akut verksamhet. I mindre utsträckning tar verksamheten också emot patienter för ingrepp under narkos för käk- och tandkirurgi samt smärtpatienter.

Operation 2 bedriver gynekologisk och obstetrisk kirurgi. Den gynekologiska verksamheten omfattar benigna gynekologiska operationer. Den obstetriska kirurgin består av elektiva kejsarsnitt men också akut uppdrag med över 2 000 ingrepp innefattande akuta kejsarsnitt, placentalösningar med mera. Här finns även en postoperativ enhet. 

Verksamheterna står inför större förändringar kommande år, dels genom att de två operationsavdelningarna ska bli en och dels att denna framtida avdelning ska flytta till nya lokaler.

Vi söker nu två vårdenhetschefer som tillsammans med tre chefskollegor, medarbetare och verksamhetsledningen vill vara med och utveckla vår nya operationsverksamhet.

Om tjänsten

Tillsammans med nuvarande vårdenhetschefer har du ett helhetsansvar för avdelningarnas verksamheter, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. I detta ingår att utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter samt att verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Som vårdenhetschef har du ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef, vårdenhetsöverläkare och externa kontakter. Du ingår även i verksamhetens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i Sahlgrenskas Universitetssjukhusets nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Om dig

Vi söker dig med relevant utbildning och med erfarenhet av chef- och ledarskap inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på en operationsavdelning, organisationsplanering och utvecklingsarbete, likaså om du har en akademisk utbildning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ska du ha god samarbetsförmåga, vara tydlig i din kommunikation och ha hög integritet. Du har mycket god förmåga att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna men även förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 27
Vi söker nu en enhetschef till barnmorskemottagningarna i Härryda och Partille!

Med tillit, engagemang och kunskap i bagaget får du möjlighet att tillsammans med kollegor, medarbetare och chefer bygga kulturen där innevånare och medarbetare får vad de behöver.

Om arbetet

Som enhetschef på en barnmorskemottagning är du ansvarig för verksamhet, ekonomi och personal, vilket även inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten. Som enhetschef ingår du både i en regional ledningsgrupp såväl som områdeschefens ledningsgrupp. En ledningsgrupp som har höga ambitioner och som siktar mot att vara VGRs mest attraktiva ledningsgrupp. Du förväntas verka i utvecklings- och planeringsarbete tillsammans med övriga enhetschefer i området.  

Om dig

Du har en adekvat högskoleutbildning för tjänsten. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du är intresserad och du har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och du tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål.

Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du ska vara mål- och resultatorienterad, ha en förmåga att lyssna och skapa engagemang och delaktighet i arbetet, samt förmågan att entusiasmera medarbetarna till att bidra till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet.

Om oss

Barnmorskemottagningarnas uppdrag är att bedriva graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller samt STI-förebyggande arbete. 

Barnmorskemottagningarna ingår i ett område med barnmorskemottagningar i Ale, Göteborg, , Kungälv och Mölndal. Hela området är HBTQ diplomerat och vi arbetar enligt ISO lednings och kvalitetssystem 9001:2015. 

Härryda och Partille barnmorskemottagningar ingår i familjecentralssamverkan med tre familjecentraler. 

Villkor

Vi kommer att hålla intervjuer mellan 21-23 juni.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Redo för nya utmaningar? Sök tjänsten som enhetschef Sterilteknik Mölndal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Sterilteknik Mölndal finns på Mölndals Sjukhus och består av cirka 24 medarbetare.

Enheten ingår i Verksamhetsområde Ortopedteknik och Sterilteknik som består av fem enheter med totalt cirka 130 medarbetare. Vi tillgodoser operationsavdelningar, mottagningar, vårdavdelningar och externa kunder med sterilt gods. Universitetssjukhusets tre steriltekniska enheter (Mölndal, Sahlgrenska och Östra) har ett tätt samarbete, moderna och effektiva sterilprocesser, rationella flöden, hög kvalitet och bra arbetsmiljö.

Vi söker nu en enhetschef till Sterilteknik Mölndal som vill leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Vi erbjuder ett utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och göra skillnad.

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar för den steriltekniska enheten. Som chef hos oss är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ett nära samarbete med övriga chefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner som bland annat controller, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och FoU-strateg.

I din roll som enhetschef ska du skapa delaktighet i personalgruppen för att uppnå verksamhetens mål. Du är aktiv i verksamhetsutveckling med fokus på det steriltekniska uppdraget.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer du också att få möjlighet att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om dig

Du som söker tjänsten bör ha chefserfarenhet och kompetens inom av sterilteknik, operationsavdelning eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi tror att även kompetens inom schemaläggning av personal, gärna dygnets alla timmar, kan vara fördelaktigt att ha. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vi söker en ledare som är en tydlig och synlig chef och kan driva ett långsiktigt arbete mot uppsatta mål.

Du är välorganiserad, ansvarstagande och en lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du visar omtanke, lär känna dina medarbetare och sätter gränser när det behövs.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund överensstämmer med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

Låter detta som något som passar dig? Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef sökes till Molekylär mikrobiologi!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vill du vara med och leda en dynamisk enhet med stora utvecklingsmöjligheter? Då passar rollen som enhetschef för Molekylär mikrobiologi dig!

Enheten Molekylär mikrobiologi är en del av Klinisk mikrobiologi, ett regionalt verksamhetsområde som bedriver mikrobiologisk diagnostik.

Verksamheten är indelad i sju enheter: Bakteriologi, Molekylär mikrobiologi, Serologi, Vårdhygien och Service på Sahlgrenska sjukhuset, samt Klinisk mikrobiologi i Trollhättan och Borås. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken. Utåtriktad informationsverksamhet, smittutredningar, forskning och undervisning ingår också i uppdraget.

Du kommer i ett gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chef för enheten, som har ca 70 medarbetare distribuerat på åtta sektioner. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med en chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen för Klinisk mikrobiologi och ingå i verksamhetens ledningsgrupp.

På enheten för Molekylär mikrobiologi arbetar vi med klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterier och virus. Med molekylärbiologiska metoder identifierar vi bland annat olika luftvägspatogener, magtarminfektioner, humant papillomvirus (HPV) samt prov med okänt mikrobiellt agens. Inkluderat på enheten är Culture Collection University of Gothenburg (CCUG) som är Europas största bakteriestamkollektion samt två klass 3 laboratorier där man bland annat diagnostiserar HIV och mykobakterier.

Som en del av ett universitetssjukhus inkluderar arbetet på enheten utveckling- forskningsnära arbete. Laboratoriet ligger i framkant gällande molekylär diagnostik med exempelvis stort fokus på utveckling av next generation sequencing (NGS) för att erhålla en mer kvalitetssäkrad diagnostik. Laboratoriet är ackrediterat och arbetar enligt kvalitetscertifikat utfärdat av Swedac, och ett stort intresse för kvalitetsarbete är viktigt för tjänsten.

Om arbetet

Du har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet vilket bland annat innebär budgetarbete, planering av bemanning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och arbetsmiljö inom enheten. Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik och forsknings- och utvecklingsarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning. Forskarutbildning är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt arbete.

Vi ser dig som en kreativ person med en vilja att vara med och påverka och utveckla hela verksamheten, med en förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du ser en utvecklingspotential i att arbeta i gemensamt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till kardiologi som vill leda tillsammans med chefskollega

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker dig som ser fördelar med ett gemensamt chefskap och vill bli en del av en engagerad och utvecklingsinriktad ledningsgrupp.

Tillsammans med kollega vill du skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Medicin Geriatrik Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med sammanlagt 141 vårdplatser. Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi samt akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre och vårdas för flera sjukdomar. Avdelning 357 är en vårdavdelning med inriktning mot kardiologi. Avdelningen består av 30 slutenvårdsplatser inklusive hjärtintensivplatser. Här vårdas patienter med akut kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Vi vårdar även vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH) – ett område där vi är en nationellt ledande enhet.

På Avdelning 357 har vi valt att tillämpa ett chefskap där två vårdenhetschefer formar ett gemensamt ledarskap. Med en chefskollega kommer du kunna ha en daglig dialog och du står aldrig ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Vilka möjligheter erbjuder vi dig?

- Att tillsammans med erfaren chefskollega leda avdelning 357
- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion- och utbildningar
- Att ingå i en vårdenhetschefsgrupp som arbetar mycket med gemensamma frågor, stöttar varandra och kontinuerligt arbetar med grupputveckling och gemensamma aktiviteter 
- Att vid behov gå högskolekurser i ledarskap
-  Möjlighet att utifrån intresse och kunskap bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som chef?

Du kommer att tillsammans med din chefskollega att:

- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp och vara engagerad i hela verksamhetens mål och utveckling
- Ha helhetsansvar för vårdprocesser, ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Arbeta aktivt med att följa upp avdelningens mål
- Hålla i utvecklings- och lönesamtal
- Driva förändrings- och utvecklingsarbete på avdelningen
- Ha ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef och vårdenhetsöverläkare

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och har tidigare erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av utvecklingsarbete är också meriterande.

Vi söker dig som tror på ett gemensamt chefskap. För att lyckas i rollen som vårdenhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga, vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och dra nytta av nätverk i ditt arbete. Du behöver också ha mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas att tillsammans med din chefskollega kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Medicinavdelning barn!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Medicinavdelning barn är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning.

Vi vårdar barn och ungdomar i åldrarna 0–18 år med såväl allmänpediatriska sjukdomar som barn i behov av högspecialiserad vård inom områdena lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar samt transplantation.

Nuvarande vårdenhetschefer har lett avdelning genom en flytt till Europas modernaste barnsjukhus, till utmärkelsen Årets arbetsplats 2019 och genom en tid med tydlig pandemibetoning. Nu är de på väg mot nya äventyr och vi välkomnar nya vårdenhetschefer. Vi söker dig som vill arbeta i ett gemensamt chefskap och vill leda och utveckla avdelningen framåt i nära samarbete med verksamhetens övriga enheter.

Som chef inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och Västra Götalandsregionens utbildningsutbud för chefer och ledare.

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef förväntas du planera, leda och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål och värdegrund. Tillsammans med dina kollegor har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för cirka 110 medarbetare. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll.

Du initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare. Avdelningen är på väg in i ett spännande projekt där vi vill lyfta och förtydliga sjuksköterskans karriärväg inom enheten med fokus på kliniskt arbete kopplat till kompetensutveckling, hälsosamt schema och lön.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschef. Du ingår i verksamhetens vårdenhetschefsgrupp, som samarbetar kring övergripande frågor och mot gemensamma mål. Du har ett nära samarbete med avdelningens vårdenhetsöverläkare, som har det medicinska ansvaret. Du är också en del av verksamhetens ledningsgrupp. Som vårdenhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och Västra Götalandsregionens utbildningsutbud för chefer och ledare.

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefsarbete och är trygg och prestigelös i en ledarroll. Har du genomgått chefs- eller ledarskapsprogram är det meriterande, likaså om du har arbetat inom barnsjukvården.

Du är drivande och uthållig och har viljan att påverka, ta ansvar och tänka nytt. Genom ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt har du förmågan att inspirera och motivera dina medarbetare att arbeta mot uppsatta mål, både på kort- och långsikt.

Som person är du förtroendeingivande och rak och tydlig i ditt sätt att kommunicera och fatta beslut. Du är lyhörd och har lätt för att skapa delaktighet och välfungerande relationer. Ditt arbete präglas av en helhetssyn och du förmedlar arbetsglädje och skapar ett gott arbetsklimat.

Eftersom du kommer att leda enheten tillsammans med chefskollegor är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till gemensamt ledarskap inom verksamhet Rättspsykiatri!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar öppen och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på Rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter, varav fyra är rehabenheter, och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa). 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en tjänst som vårdenhetschef i ett delat ledarskap för två av verksamhetens rehabenheter.

Som chef får du möjlighet, att tillsammans med din chefskollega och dina medarbetare, utforma enheterna. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, utveckla och bedriva specialistvård med fokus på omvårdnad och rehabilitering.

Utöver det spännande uppdraget kommer du som vårdenhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten samt inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen.  

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du det övergripande ledningsansvaret tillsammans med din chefskollega för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska säkerställa en god arbetsmiljö utifrån samverkansavtalets huvudprinciper och ansvara för uppföljning av verksamhetsmål och ekonomi. Du har en aktiv roll i att utveckla verksamheten och medarbetarna, både på enhets- och verksamhetsnivå och skapa delaktighet i verksamhet, mål och visioner. Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering.

Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet från psykiatri är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du gillar utmaningar och arbetar lösningsfokuserat och strukturerat. Du är relationsskapande, kommunikativ och trygg i din ledarroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Intensivvårdsavdelning Östra söker vårdenhetschef till gemensamt chefskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

An/Op/IVA Östra (Anestesi/Operation/Intensivvård) har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, två operationsavdelningar samt Smärtcentrum och tryckkammaren.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

På Intensivvårdsavdelning 343 Östra (IVA/PostOp) vårdas kritiskt sjuka patienter med behov av avancerad behandling och noggrann övervakning på grund av svikt i vitala funktioner. Patientgruppen är unik i sin variation och speglas av de verksamhetsområden som finns på Östra sjukhuset: Kirurgi, som bedriver avancerad bukkirurgi med ett flertal nationella uppdrag; Infektion, inklusive tropikmedicin; Medicin; Psykiatri; Skandinaviens största förlossningsenhet samt Tryckkammaren som är västkustens enda verksamhet med dygnet runt-beredskap för hyperbarmedicinsk behandling.

Avdelningen har idag åtta intensivvårdsplatser och cirka 80 medarbetare. Utöver intensivvård bedrivs även postoperativ vård. I startgropen finns nybyggnation av en intensivvårdsavdelning med 14 vårdplatser. I dagsläget ligger fokus på planering och implementering av nya arbetssätt i spåren av pandemin och att förbereda enheten för en smidig övergång till nya lokaler och samarbetspartners.

Om tjänsten

Tillsammans med nuvarande vårdenhetschef har du ett helhetsansvar för avdelningens verksamhet, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. I detta ingår att utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter och att verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Som vårdenhetschef har du ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef, vårdenhetsöverläkare, vårdenhetschefer vid våra operationsavdelningar och externa kontakter. Du ingår även i verksamhetens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i Sahlgrenskas Universitetssjukhus nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och erfarenhet av chef- och ledarskap inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av intensivvård, postoperativvård och utvecklingsarbete. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ser vi att du har god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och har hög integritet. Du har mycket god förmåga att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna men även förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef Radiologi barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten 

Verksamhetsområde Radiologi barn inom Drottning Silvias barnsjukhus består av en röntgenmottagning och två administrativa enheter.

Röntgenavdelningen är utrustad med: konventionell röntgen, genomlysning, ultraljud, DT, två MR (1,5T samt 3T), samt hjärtangiografiutrustning. Vi utför cirka 40 000 undersökningar/år och våra patienter är mellan 0 och 18 år. Avdelningen är anpassad för barn och ungdomar, med ny apparatur och med fina lokaler, såväl i undersökningsrum som i väntrum.

På Radiologi barn arbetar vi tillsammans med att skapa en trygg plats för barnet med familj. Vi har ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier inom enheten, samt med andra avdelningar och kliniker. Vår avdelning är en självständig och komplett röntgenavdelning som gör alla typer av undersökningar inom barnradiologi. Detta gör att vi är en arbetsplats med stor flexibilitet och utveckling inom de flesta radiologiska områden.

Vi söker nu dig som söker ett utvecklande och stimulerande arbete som vårdenhetschef på röntgenavdelningen inom vårt verksamhetsområde. Inom röntgenavdelningen tillämpar vi gemensamt chefskap med två vårdenhetschefer. Tillsammans har ni ansvar för 30 röntgensjuksköterskor, och 14 undersköterskor. 

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef rapporterar du till verksamhetschefen för Radiologi barn och kommer att ingå i ledningsgruppen. I rollen som vårdenhetschef har du delat verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enheten.  

I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du tillsammans med din chefskollega för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens samt att skapa ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Ett gemensamt ledarskap innebär också att du och din chefskollega tillvaratar och utvecklar varandras styrkor. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns verksamhetschef, dina chefskollegor i verksamhetsområdet, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och controller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande för tjänsten: 

- Arbetslivserfarenhet inom radiologi. 
- Utbildning i ledarskap och/eller erfarenhet av förändringsarbete, forsknings- och utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård.
- Chefserfarenhet eller ledarerfarenhet.
- Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att leda och tar ansvar. I din roll behöver du vara kommunikativ och ha lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du trivs med att jobba i team och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har god förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Vi ser att du har förmågan att se till helheten och jobbar flexibelt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Verksamhetsområde Kirurgi och ortopedi bedriver verksamhet på alla fyra sjukhusen i Sjukhusen i väster.

Förutom specialiteterna kirurgi och ortopedi ingår urologi, gynekologi och öron-näsa-halssjukvård. Öppenvårdsmottagningar finns för alla fem specialiteterna och för onkologisk behandling. Slutenvårdsplatser finns för kirurgi, ortopedi och urologi. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 500 medarbetare varav ca 20 chefer.

Om tjänsten
Att vara chef för Kirurgi- och Ortopedimottagningen på Angereds närsjukhus innebär att utveckla, planera, leda, följa upp och ständigt förbättra verksamheten. Det ställer krav på en närvarande chef som tillsammans med teamet vill vidareutveckla verksamheten.

Du har ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. Du har i dagsläget 11 medarbetare. I medarbetargruppen ingår både läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Du ingår i verksamhetsledningsgruppen inom Kirurgi och ortopedi och här förväntas du ta en aktiv roll.

Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag till fredag.

Om dig
Vi utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en god organisatör, är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och förmåga att tänka långsiktigt. Det är viktigt att du har ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, i fräscha lokaler och en stor möjlighet att göra skillnad för en bättre hälsa för medborgarna.

Är du en driven, trygg, engagerad chef i vården - då är du den person vi söker!

Kvalifikationer

- Legitimerad sjuksköterska är ett krav, gärna med adekvat specialistutbildning.
- Erfarenhet av mottagningsarbete, gärna inom kirurgi och/eller ortopedi.
- Erfarenhet av chefsuppdrag och arbetsledning är ett krav.
- Förmåga att arbeta både självständigt och i team.
- Goda datorkunskaper är ett krav. Gärna erfarenhet av Heroma, Melior och Elvis.
- Goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef Bakteriologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vill du leda arbetet med diagnostik av bakterie-, svamp och parasitorsakade infektioner? Vill du arbeta strategiskt och långsiktigt i samarbete med andra chefer i ett regionalt laboratorium? Tycker du om att arbeta med och leda kunniga och professionella medarbetare? Då passar rollen som enhetschef för Bakteriologi dig!

Enheten för Bakteriologi är en del av Klinisk mikrobiologi, ett regionalt verksamhetsområde som bedriver mikrobiologisk diagnostik.

Verksamheten är indelad i sju enheter: Bakteriologi, Molekylär mikrobiologi, Serologi, Vårdhygien och Service på Sahlgrenska sjukhuset, samt Klinisk mikrobiologi i Trollhättan och Borås. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken.?Utåtriktad informationsverksamhet, smittutredningar, forskning och undervisning ingår också i uppdraget.

Du kommer i ett gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chefför enheten Bakteriologi, som har ca 50 medarbetare. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen för Klinisk mikrobiologi, och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Inom den bakteriologiska enheten används odlingsbaserade, mikroskopiska, molekylärbiologiska och proteomiska tekniker. Arbetet omfattar till största delen bakteriologisk, mykologisk och parasitologisk diagnostik samt resistensbestämning.  På enheten pågår ständigt kvalitetshöjande utvecklingsarbete samt forskning, utbildning och undervisning.

Om arbetet

Du har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet vilket bland annat innebär budgetarbete, planering av bemanning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och arbetsmiljö inom enheten. Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik och forsknings- och utvecklingsarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Forskarutbildning är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt arbete. Vi ser dig som en kreativ person med en vilja att vara med och påverka och utveckla hela verksamheten, med en förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du ser en utvecklingspotential i att arbeta i gemensamt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu