Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Generellt jobb

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Happident växer och söker nu en Operativ chef till huvudkontoret i Göteborg.

Happident har under de senaste åren gått igenom en fas av renodling, integration och kvalitetssäkring av verksamheten.

Nu ställer vi oss återigen på gasen för att kunna växa snabbare, så att vi tar positionen som Sveriges mest innovativa, heltäckande och service inriktade privata tandvårdskedja där vi erbjuder den bästa tandvården till det svenska folket.

På denna resa behöver vi nu rekrytera en Cheif Operating Officer (COO) till verksamheten, som ska vara med och driva och utveckla de befintliga, såväl som tillkommande verksamheterna inom Happident-koncernen.

Du kommer att ha personalansvar för samtliga regionchefer och dessa kommer att direktrapporterna till dig om den dagliga driften, där du sedan säkerställer att de strategiska beslut och mål som ledningsgruppen fattat, genomförs och uppnås. Du kommer att ansvara för att den operativa verksamheten följer gällande lagar och regler, att vi verkar för en kvalitativ vård och arbetar för att stärka varumärket Happident för patienter såväl som personal.

Vidare innebär rollen som COO totalansvar för all operativ verksamhet i Sverige. Du kommer även att ansvara för att företagets samtliga tjänster och behandlingar levereras i enlighet med verksamhetsmål, ekonomiska mål och effektivitetsmål, både på kort och lång sikt. En viktig uppgift för dig är att hitta ”Optimal Solutions” och etablera enhetliga och effektiva arbetssätt i verksamheterna.

Du kommer också att tillsammans med VD och CFO ta fram processer, strategier och åtgärder för eventuella förvärv, nyetablering samt befintliga kliniker.

COO ansvarar även för den strategiska inriktningen för verksamhetsstyrning, tjänsteleverans och uppföljning med syfte att skapa en optimal värdekedja. Rollen innebär personalansvar för de operativt ansvariga vid företagets enheter i Sverige. COO ingår i ledningsgruppen som idag består av CFO, Head of HR och VD och som du kommer att rapportera direkt till.

Rollen är placerad i Göteborg och det kommer att förekomma en del resor i arbetet.

Vi söker dig som;
Har erfarenhet av att driva upp och förvalta en större kedja/kluster inom en bransch.
Erfarenhet av hälsovård eller liknande bransch
Har erfarenhet av att arbeta med personalutveckling
Har erfarenhet av att arbeta med budget, finansiella mål och övriga KPI:er och se till att dessa uppnås

Detta vore toppen om du hade;
Erfarenhet av tandvård
Erfarenhet av att arbeta i ett privatägt entreprenörsbolag

Vi tror du är;
Starkt driven av resultat
Född och driven hopplös optimist
Ärlig och rakt på sakStart: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Göteborg

Ansök nu

AvAsta söker Enhetschef för Vård- och äldreomsorg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 17
Vill du vara med på vår resa mot ett samhälle där alla har möjligheten att leva ett meningsfullt liv? AvAsta söker löpande enhetschefer till äldreomsorgen i Göteborgs området.

Beskrivning
Om AvAsta
AvAsta är ett nästan 70 år gammalt familjeföretag som utvecklats med värderingarna: att via kvalitet, kompetens, omtanke, engagemang och glädje höja livskvaliteten för människor som behöver vård och omsorg. AvAsta är en innovativ välfärdsaktör som drivs av viljan att hitta nya lösningar för att skapa en högre standard för omsorgen, därför är vi dedikerade att skapa en högre livskvalitet för alla som bor på våra boenden. AvAsta erbjuder idag äldreboenden och individanpassade boenden för vuxna med funktionsvariationer.


Det här kan vi på AvAsta - Sisjödal erbjuda dig:
- På AvAsta tror vi på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi hjälper våra medarbetare att ständigt utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
- Vi är ett växande företag med goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter
- Vi är medlemmar i Vårdföretagarna
- På AvAsta kan vi även erbjuda ett årligt friskvårdsbidrag på 3000 kr, förmånscyklar till alla våra medarbetare samt andra fina förmåner
- Självklart har vi även kollektivavtal samt tjänstepension


Verksamhetsbeskrivning 

Sisjödal Äldreboende

AvAsta – Sisjödal är ett modernt vård- och omsorgsboende för personer i behov av vård och omsorg dygnet runt. I början av 2021 öppnade vårt nybyggda äldreboende i det nya området Sisjödal som ligger i Askim, Göteborg. Vi på Sisjödal drivs av tanken att åldrande inte skall begränsa möjligheten till ett attraktivt boende och ett meningsfullt liv. Här skall man känna sig trygg och kunna njuta livet till fullo.  

Ruddalen Äldreboende

Under 2024 kommer vi välkomna de första hyresgästerna till vårt nybyggda äldreboende AvAsta - Ruddalen. Här kommer vi erbjuda vård- och omsorgsboende för personer i behov av vård, dygnet runt. Ruddalen kommer ha terrasser och balkonger på varje våning samt nylagad mat från vårt egna restaurangkök. 

Verksamheterna leds av en verksamhetschef med understöd av enhetschefer. Verksamheten har tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Bolaget har även ramavtal.

Våra kärnvärden är: kvalitet, kompetens, respekt, ansvar, engagemang och glädje. Dessa fungerar som riktlinjer för allt vi gör, för hur vi förhåller oss till varandra, personal och boenden.

Arbetsuppgifter
Rollen som enhetschef

I rollen som enhetschef kommer du ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften av boenden som bedrivs i enlighet med Socialtjänstlagen. Du ska även organisera och kvalitetsutveckla dina verksamheter samtidigt som du coachar och inspirerar dina medarbetare. Det är viktigt att du är operativt aktiv och nära verksamheterna för att kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att AvAstas värderingar och arbetssätt efterlevs på dina verksamheter.

Som enhetschef ska du ha viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar, rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet.

AvAsta tror på Kompetens, Omtanke, Engagemang, Glädje och Kvalitet. Denna värdegrund ska genomsyra allt vi gör och tillåter oss även att ge våra medarbetare frihet att vara dem de är. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och rollen som enhetschef innebär mycket eget ansvar. Hos AvAsta initierar, deltar och beslutar du!

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (tex. Socionom, social omsorg)
- Har arbetslivserfarenhet från omsorgsverksamhet
- Vi ser helst att du har två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag men stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet
- Har ett coachande förhållningssätt där du vill se dina medarbetare växa samt utvecklas i sin yrkesroll. Du är tydlig och har en förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Från Verksamhetschef:

Jag ser att du som söker den här tjänsten är trygg i dig själv och i rollen som chef och ledare. Som ledare agerar du som ett föredöme, ger stöd, utmanar och inspirerar till delaktighet. Du är en närvarande och verksamhetsnära ledare med förmåga att på ett professionellt, tydligt och prestigelöst sätt nå ut till dina medarbetare. Du har ett stort engagemang i verksamheten och inte minst i medarbetarna! Du är van att lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna och har en förmåga att se logik och samband i komplexa sammanhang.

Vem får du som chef?
I mig får du en chef som är en tydlig, orädd, entusiastisk och engagerad ledare som samarbetar gärna med andra för att nå verksamhetens mål. Jag själv sitter inte inne med svaren, utan vi behöver jobba tillsammans för att hitta goda lösningar.

Är vi rätt för varandra?

På AvAsta är samarbete, ansvarstagande och nytänkande viktiga hörnstenar som genomsyrar allt vi gör. Tillsammans vågar vi utmana och utveckla för att aktivt hitta lösningar som för oss framåt. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor som brinner för en hållbar utveckling. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Villkor
Eftersom vi värnar om vår personal och hyresgästers säkerhet tillämpar vi slumpvisa drog- och alkoholtester samt uppvisande av belastningsregister. Nyanställningstest kommer att ske innan anställning påbörjas.

Välkommen in med din ansökan redan idag, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvård, stadsområde Nordost

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 20
Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande. ?

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!?

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som drivs av att i ditt ledarskap tillsammans med andra utveckla, driva och nå uppsatta mål. Du kommer tillsammans med fyra enhetschefskollegor leda och utveckla den kommunala hälso- och sjukvården i stadsområde Nordost.

Ditt ansvarsområde blir för de sjuksköterskor som arbetar gentemot inskrivna patienter boende på vård- och omsorgsboende samt de sjuksköterskor som arbetar natt och utgår från Förstamajgatan i Kortedala. Som enhetschef har du budget, personal- och arbetsmiljöansvar. Till din hjälp i ditt uppdrag har du olika stödfunktioner samt tillgång till introduktionsmoduler och kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med fyra enhetschefskollegor, kvalitetsutvecklare, ekonom och HR-specialist. Tillsammans arbetar vi för en nära, god och säker vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där patienten står i centrum och är en självklar medaktör i sin egen vård. Du förväntas leda tillitsstyrt och engagera din arbetsgrupp mot uppsatta mål och tillsammans komma i mål.

Vi har ett spännande uppdrag framför oss där vi ska ställa om till den goda och nära vården. Titta gärna på SKR:s introduktionsfilm till en God och nära vård för mer information om omställningen: https://skrplay.screen9.tv/media/3f0XZIXgkrHrYl-FoLsYIQ/nara-vard-en-introduktion

Vem blir din chef?
Jag eftersträvar att bedriva ett närvarande och tillitsstyrt ledarskap. Tillsammans ger vi dem vi till för en god och säker vård, alltid i kombination med ett gott bemötande. Ett gott bemötande, i alla dess former, vem vi än möter är en av mina grundpelare. Utifrån det bygger vi goda möten. Jag är öppen, rak och tydlig i min kommunikation och har arbetat som sjuksköterska och distriktssköterska inom kommunal hälso- och sjukvård i nästan hela mitt yrkesverksamma liv innan jag påbörjade min chefskarriär. Läs mer om mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kristina-berntsson-07327966/

Stadsområdet
Stadsområde Nordost ligger i den nordöstra delen av Göteborgs Stad. Här finns stora naturområden, en landsbygd med aktiva jordbruk, industrihistoriska miljöer, egnahemsområden och miljonprogramsområden. Alla områden har sin speciella karaktär och unika historia. Det är ett mångkulturellt område med drygt 106 000 invånare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning inom ett legitimationsgrundande yrke. Gärna sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Andra viktiga kvalifikationer är att vara såväl utvecklings- som förändringsorienterad. Samhället står inför en välfärdsutmaning där färre ska ta hand om fler inom vård- och omsorgssektorn och vi behöver aktivt söka nya lösningar för att möta behoven. Av vikt är även förmåga att bygga relation och skapa goda samarbeten såväl internt som externt samt ett gott bemötande, även under prövning. För att passa i rollen behöver du även vara kommunikativ och ha förmågan att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang.

Vi efterfrågar inte personligt brev i denna rekrytering, du kommer i stället att få chansen att svara på frågor om dina kvalifikationer. Intervjuer kommer att ske fysiskt 13/12 och 15/12.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Teamledare till Fysioterapeutiska Rådgivningscenter – SOS International

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 24
SOS International söker teamledare till Fysioterapeutisk Rådgivningscenter i Göteborg.Om SOS International


SOS International, Healthcare, arbetar inom Norden med att leverera hälso- och sjukvårdstjänster till aktörer inom försäkringsbranschen.


På vår mottagning i centrala Göteborg arbetar vi med vårdförmedling, bedömning, behandling, rådgivning samt personalvårdsstöd, där klienter med olika typer av försäkringar och avtal får hjälp antingen av oss på plats eller av specialister i våra landsomfattande nätverk.


Hörnstenen i allt arbete är hög sakkunskap och tillgänglighet, att erbjuda den optimala hjälpen vid alla kontakter och att såväl klienter som kunder skall vara nöjda med våra insatser.Bakgrund

Då en av våra teamledare går vidare till nya uppgifter internt söker vi nu efter en ny teamledare till vårt kontor och kliniken vid Järntorget i Göteborg. Som teamledare har du ansvar för ledning och utveckling av vårdförmedlingsuppdraget och klinikverksamheten tillsammans med övriga teamledare på avdelningen.


Kollegorna på avdelningen är utbildade fysioterapeuter, naprapater eller kiropraktorer.
Arbetsbeskrivning


I teamledarrollen planerar och leder du den dagliga driften av våra kunduppdrag och klinikverksamhet med personalansvar för ett av tre team.


 

Ansvarsområde


Avdelningens tre teamledare ansvarar gemensamt för utvecklingen av våra fysioterapeutiska leveranser med personal- och budgetansvar.


I denna teamledarroll ingår ansvar för vår klinikverksamhet inom fysioterapi. Du ingår i den operativa ledningsgruppen för avdelningen och i Operations management tillsammans med teamledarna från Psykologi och Medicin. Vid behov ansvarar du för rekrytering av nya medarbetare.


Du rapporterar till Head of Operations Healthcare Sverige.


 


Kvalifikationer


Vi söker dig som har förmåga att skapa engagemang för avdelningens uppdrag och leder genom involvering för att nå uppsatta mål och utveckla verksamhetsområdet.


Erfarenhet som ledare och klinikansvar inom fysioterapi är meriterande tillsammans med tidigare meriter från affärs- och kundorienterade verksamheter.


Som person är du trygg i din roll, strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete och uppdrag på ett effektivt sätt. Därtill har du en god kommunikativ förmåga i samtal med kollegor och kunder.   


Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.


Omfattning


Heltid (100%).


Start: Snarast enligt överenskommelse.                                                                


Arbetsplats: SOS International, Järnvågsgatan 3 vid Järntorget, Göteborg.  


 


Låter detta som något för dig?


Intervjuer kommer ske löpande så sök gärna så snart som möjligt.


Rekryterande ledare: Magnus Winqvist, Head of Operations, magnus.winqvist@sos.eu.


Sista ansökningsdag: 2023-11-19.


 


Välkommen med din ansökan!


 


We help people on behalf of our customers


SOS International is the world’s leading assistance company, providing acute, personal services within medical and travel assistance, healthcare services and roadside assistance to expatriates and leisure and business travellers all over the world 24 hours a day, 365 days a year.

Our competent work force of more than 870 people with 30 different nationalities work out of our five Nordic offices to meet our clients’ needs within guaranteed efficiency, performance and cost targets every day.

SOS International is owned by 16 Nordic insurance companies. We are an ISO-certified (9001 Quality Management System and 27001 Information Security Management System) neutral outsourcing partner whose sole focus is to make our clients’ services more profitable and even more helpful and professional towards their customers, employees and members.

Find out more on our website: www.sos.eu

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 2
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss
Närhälsan Brämaregården vårdcentral är belägen på centrala Hisingen.

Vi är en välfungerande vårdcentral med drygt 13 000 listade patienter. På vårdcentralen arbetar ett 40-tal medarbetare med bred kompetens. Hos oss arbetar bland annat undersköterskor, sjuksköterskor, distriktsköterskor, läkare, psykologer, fysioterapeuter och medicinska sekreterare. Tillsammans bildar vi en stabil arbetsgrupp i en välkomnade miljö.  Vi värdesätter varje individ och tror på att skapa en positiv teamanda. Vi har ett gemensamt, kontinuerligt utvecklingsarbete för att arbeta säkert och effektivt med patienternas och befolkningens bästa för ögonen.

Läs gärna mer på vår hemsida om de fördelar och förmåner vi erbjuder våra anställda i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet
Som enhetschef ingår du i vårdcentralens ledningsgrupp och är direkt underställd vårdcentralschefen på Närhälsan Brämaregården vårdcentral.  Du är med och utvecklar hela vårdcentralens arbete.

I samråd med vårdcentralchefen har du ansvar för personal, arbetsmiljö, bemanning, schemaläggning samt verksamhetsuppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även fakturahantering samt arbete i administrativa system såsom personaldatasystemet Heroma och patientsäkerhetssystemet Medcontrol.

Om dig
Vi söker dig med utbildning inom vård och hälsa som har lång erfarenhet av vårdcentralsarbete inkluderande arbetsledning och verksamhetsstyrning. Du skall ha ett genuint intresse av att arbeta som chef, goda ledaregenskaper, stort intresse för verksamhetsutveckling samt god samarbetsförmåga. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är nödvändigt.

Som person är du mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att involvera och engagera personalen för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer och lyhördhet i din kommunikation skapar du förutsättningar för gott samarbete. Vi ser det som en självklarhet att du delar Närhälsans kärnvärden: Nytänkande, pålitlig och omtänksam. 

Övrigt
Urval sker löpande och vi planerar för intervjuer onsdag den 22/11.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef som vill leda tillsammans till Operation 1 barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker en trygg och tydlig ledare som vill bli en av våra tre vårdenhetschefer på Operation 1 barn.

Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Om oss

Operation 1 barn är en enhet som bedriver operationssjukvård i högteknologisk miljö på Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. I våra operationssalar utförs alla typer av kirurgiska ingrepp och postoperativ vård av barn från 0-18 år. Vi har ett utmanande uppdrag och spjutspetskompetens hos medarbetare för att ta hand om allt från enkla ingrepp till det mest avancerade och livsavgörande. Vi har ansvar för akuta uppdrag dygnet runt. Hos oss arbetar specialistsjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med anestesiläkare och operatörer för bästa vård till våra patienter.

Vad ingår i mitt uppdrag som chef?

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen för Anestesi-Operation-Intensivvård (AnOpIVA) barn och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer tillsammans med dina två chefskollegor att:

- Planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål.
- Ha ett delat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.
- Ansvara för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, patientsäkerhet och utveckling av verksamheten.
- Utveckla enheten och samarbetet mellan operationsavdelningen och andra enheter på barnsjukhuset.

Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att dela tankar och idéer med och står inte ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Tjänsten innefattar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du som söker har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och det är önskvärt är att du har erfarenhet av An/Op/IVA och/eller barnsjukvård.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att fatta beslut och förändra för att nå framgång. Du är tydlig när du kommunicerar och har ett sätt som främjar goda kontakter och samarbete. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och utveckla andra. Du förväntas att tillsammans med dina chefskollegor kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Avdelningschef välkomnas till Ätstörningscentrum barn och unga vuxna!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Ätstörningscentrum barn och unga vuxna har som uppdrag att utreda och behandla patienter med allvarlig ätstörning i åldrarna upp till 25 år.

Uppdraget omfattar både läns- och regionsjukvård samt från och med december 2023 även nationell högspecialiserad vård (NHV). Verksamheten består av specialiserad mottagning, dagsjukvård och slutenvård samt ett projektbaserat digitalt team, som i det dagliga leds av två enhetschefer och en projektledare i nära samarbete med två vårdenhetsöverläkare. Ätstörningscentrum har för närvarande 75 anställda. Som del i kommande NHV-uppdrag kommer ytterligare en slutenvårdsavdelning tillskapas vilket innebär en ökning i antal anställda inkluderad ytterligare en vårdenhetschef.

Arbetsuppgifter

Avdelningschefen är underställd verksamhetschef och chef över vårdenhetschef/enhetschef samt projektledare. Avdelningschefen har fokus på att leda och utveckla vårdenhetschef/enhetschef samt projektledare och stödja deras samarbete. Som avdelningschef kommer du ha ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö inom Ätstörningscentrum. Avdelningschefen leder tillsammans med vårdenhetschef/enhetschef enheterna mot uppsatta mål, ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. och samarbetar med övriga chefer inom verksamhetsområdet för att bidra till att nå uppsatta mål både för Ätstörningscentrum och verksamhetsområde neurologi och psykiatri barn. I tjänsten som avdelningschef på Ätstörningscentrum ingår även aktivt deltagande i regionalt och nationellt utvecklingsarbete inom ätstörningsområdet med arbetet kring nationell högspecialiserad vård NHV som en betydlig del.

Avdelningschef förväntas även på operativ nivå driva och leda i verksamhetens projekt- och utvecklingsarbete samt representera verksamheten utåt i olika sammanhang. Avdelningschefen samverkar och bidrar till sjukhusets och det egna verksamhetsområdets utveckling. Avdelningschefen bidrar till Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsförsörjning.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning samt erfarenhet av hälso- och sjukvård. Du är intresserad av att leda andra chefer och har tidigare chefserfarenhet. Akademisk bakgrund såsom magister-, master, - eller forskarutbildning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri samt barnsjukvård. 

För att du ska trivas hos oss behöver du känna ett stort engagemang för att patienter ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet. Du ska ha god självkännedom och vara trygg i din chef- och ledarroll. Du ska leda utifrån det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av ett intresse att utveckla chefer och stödja dem i arbetet med verksamhetens utveckling och vara ett föredöme.

Dina styrkor är att skapa ett positivt arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Din kommunikation präglas av tydlighet i kombination med medmänsklighet och värme. I uppdraget som avdelningschef ingår ett genuint intresse för och god förmåga att organisera och arbeta tillsammans med övriga chefer och andra externa intressenter för att uppnå utmanande och tydliga mål. Att du kan uppvisa goda resultat från tidigare strategiskt utvecklingsarbete och värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Gruppchef Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 16
Vi på SOS Alarm är varje dag med och skapar ett tryggare Sverige. Vi larmar ut hjälpresurser vid olyckor och samhällskriser dygnet runt, årets alla dagar. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en vision om ett tryggare Sverige för alla. Utöver det har vi även en central roll i samhällets krisberedskap. Vi är marknadsledande och verksamma inom såväl offentlig som privat marknad, med växande kommersiella tjänsteområden.

Motiveras du av människor och är duktig på att skapa tillit och förtroendefulla relationer, då tror vi att du är vår nya Gruppchef till Göteborg.

Din vardag som Gruppchef

I rollen som Gruppchef är du en av sex Gruppchefer som tillsammans med Platschef leder såväl det operativa som det strategiska arbetet på SOS-centralen i Göteborg.

Du är närmsta chef för SOS-operatörer och har en coachande roll, där du får varje enskild medarbetare att utvecklas samt skapa goda förutsättningar för hela gruppen tillsammans med dina kollegor.

Till dina arbetsuppgifter hör att hålla medarbetarsamtal, medarbetarutveckling, vara aktiv i schemaläggning tillsammans med bemanningsavdelningen, arbeta med kvalitetsuppföljning, kompetensförsörjning och rekrytering av SOS-operatör samt uppföljning av leverans gentemot kund.

Du ansvarar även för leverans mot verksamhetens mål tillsammans med dina kollegor. I tjänsten ingår intern samverkan både lokalt och nationellt samt med våra externa samverkanspartners och kunder och du kommer både delta och driva utvecklingsarbete för centralen.

Arbetstidens förläggning är som grund dagtid men i din roll som gruppchef kommer du behöva arbeta flexibla tider som kan variera utifrån verksamhetens behov, då dina medarbetare arbetar dygnsgående tjänst.

I rollen ingår samverkan med både kunder och övriga gruppchefer inom SOS Alarm, samt med HR och stödfunktioner på huvudkontoret i Stockholm.

Vi erbjuder dig

Att vara Gruppchef inom SOS Alarm innebär stora utvecklingsmöjligheter och att du är en viktig ambassadör för SOS Alarms kultur såväl internt som externt. Du får även möjlighet att gå Ledstjärnan som är vår interna ledarutbildning och andra utbildningar som hjälper dig i rollen som ledare hos oss. Du får även möjlighet att omge dig av kollegor med ett otroligt engagemang och vilja att skapa förutsättningar för andra SOS:are att skapa ett tryggare Sverige för alla.

Hos oss är våra värderingar, Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande, något som genomsyrar hela kulturen på SOS Alarm och att du kan relatera till dessa är en förutsättning för att trivas hos oss!

Vi söker dig

Du har tidigare arbetat som chef och ledare och brinner för ledarskapsfrågor. Du har förståelse för frågeställningar som uppkommer i en verksamhet som arbetar 24/7/365. Vi ser att du kan ta till dig och agera utifrån SOS Alarms värderingar; Professionella & Empatiska samt Ansvarstagande & Samverkande. Stor hänsyn tas till dina personliga egenskaper och din förmåga att leda med ett coachande förhållningssätt.

Med din goda samarbetsförmåga, och som en närvarande och trygg ledare kommer du att vara framgångsrik i rollen som gruppchef. Du är intresserad av människor och har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du baserar ditt ledarskap på tydlighet och har en mycket god förmåga att leda och skapa struktur.

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt uttrycker dig väl i skrift. Ditt arbete kännetecknas av ett driv där du bidrar till att utveckla en verksamhet i förändring. Du tar initiativ och driver frågor på olika nivåer i organisationen.

Eftersom SOS Alarm är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Låter detta intressant? Skicka in din ansökan snarast, dock senast den 1:e juni 2023. Urval sker löpande.

Har du frågor? Kontakta rekryterande chef, Petra Andersson på petra.andersson@sosalarm.se.

SOS Alarm genomför säkerhetsprövning med registerkontroll på sin personal enligt kraven ur säkerhetsskyddslag (2018:585). Även en kontroll enligt Lag (1974:191) om bevakningsföretag utförs och är aktiv under anställningsperioden. Drogtest utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Affektiv mottagning 2

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en enhetschef till Affektiv mottagning 2, som är en av två mottagningar som ansvarar för utredning och behandling av patienter med ångest- och depressionssjukdomar, och även har ett särskilt uppdrag att utreda och behandla patienter med PTSD. Mottagningen har cirka 40 medarbetare, inklusive läkare och sekreterare. I mottagningens uppdrag ligger även att bedriva ett aktivt utvecklingsarbete inom ansvarsområdet, samt att facilitera och bedriva forskning.

Om tjänsten

Som enhetschef har du helhetsansvar för mottagningen och dess verksamhet vilket omfattar vårdprocesser samt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med vårdenhetsöverläkare och sektionschef förväntas du driva utvecklingen av mottagningen för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och gärna med tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård.  Erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande, och vi förutsätter att du har kunskaper inom psykiatri.

För att nå framgång i rollen som enhetschef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Affektiv mottagning 1

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en enhetschef till Affektiv mottagning 1, som är en av två mottagningar som ansvarar för utredning och behandling av patienter med ångest- och depressionssjukdomar. Mottagningen har cirka 40 medarbetare, inklusive läkare och sekreterare. I mottagningens uppdrag ligger även att bedriva ett aktivt utvecklingsarbete inom ansvarsområdet, samt att facilitera och bedriva forskning.

Om tjänsten

Som enhetschef har du helhetsansvar för mottagningen och dess verksamhet vilket omfattar vårdprocesser samt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med vårdenhetsöverläkare och sektionschef förväntas du driva utvecklingen av mottagningen för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person. Till din hjälp har du även en sektionsledare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och gärna med tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård.  Erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande, och vi förutsätter att du har kunskaper inom psykiatri.

För att nå framgång i rollen som enhetschef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hemtjänsten Nordost

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 6
Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande. ?

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!?

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med att utveckla hemtjänsten i Nordost? Nu har du chansen då vi söker två enhetschefer till hemtjänsten i Nordost. Hemtjänsten i Lövgärdet/Gårdsten söker en ny enhetschef. Vi planerar även för en eventuell förändring och utökar med en chef, denna tjänst tillsätts om erforderliga beslut fattas. Enheten är placerad vid nya lokaler i Angered centrum och där sitter du tillsammans med tre andra enhetschefer inom verksamhetsområdet. Vill du utvecklas i en framtidsbransch, samtidigt som du skapar hållbara vardagar och får dina medarbetare att växa? Då är du välkommen att söka dig till oss!

Som enhetschef ansvarar du för utförandet av beviljade biståndsbeslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), i form av hemtjänst. Uppdraget som enhetschef innebär att leda, planera, utveckla och ansvara för din enhet med totalt budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med dina medarbetare och ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och enhetschefer, ska du forma, utveckla och följa upp arbetet utifrån uppsatta mål. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer. Som enhetschef i hemtjänsten har du ett nätverk över hela staden och till din hjälp finns även olika stödfunktioner såsom ekonomi, HR och kvalitetsutvecklare. Kopplat till din enhet finns en administratör med inriktning planering samt omsorgshandledare. På kvällar och helger finns en trygghetsjour som hanterar delar av ditt uppdrag.

Vi är konkurrensutsatta enligt Lagen om Valfrihet och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Du säkerställer att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet och du bevakar även samhällsutvecklingen. Bemannings-, samt hemtjänstplanering och kompetensförsörjning är en förutsättning för att nå målen. Dina medarbetare arbetar mobilt med smartphone med direkt tillgång till scheman, dokumentation och e-post.

Vill du utveckla hemtjänsten med ett hållbart och hälsofrämjande ledarskap, där du får möjlighet att leda din verksamhet genom tillitsbaserat ledarskap för att nå målen? Vi är Göteborg, är du det också?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som genom tillitsbaserat ledarskap skapar trygghet för dina medarbetare. Du är en tydlig vägvisare och ser värdet av ett väl utvecklat samarbete med kollegor för att driva egna och gemensamma frågor för verksamheten.

För denna tjänst krävs högskoleutbildning från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef med personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar samt besitter goda kunskaper inom ekonomi och arbetsrättsliga lagar. I din yrkesroll kommer du arbeta utifrån gällande lagstiftning SoL och HSL, därför ser vi gärna att du har god kännedom om dessa. Du arbetar med att skapa fortsatt stabilitet i arbetsgrupper, motivera och stötta medarbetarna i det dagliga arbetet. Vi ser därför att du har erfarenhet från liknande situationer och har en förmåga att finna lösningar i de utmaningar som uppdraget kan innebära. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som chef inom hemtjänst.

I din yrkesroll motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse. Det är viktigt att du är strukturerad och systematisk i ditt arbete och förstår arbetet med att driva kvalitetsarbete. Du är en tydlig och god kommunikatör och genom övertygande argument kan du tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Som chef har du förmåga att överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. I rollen är det viktigt att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du är tydlig i din yrkesroll, står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap vid behov.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga ett personligt brev. Istället kommer du få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens inom efterfrågat område.

ÖVRIGT
Bifoga endast CV och eventuella intyg. I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling.
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Capio Enhetschef Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 27
Enhetschef, Capio

Vill du vara med och leda specialistsjukvård med fokus på utveckling och förbättringsarbete? då kan det här vara något för dig. Vi söker nu enhetschef inom dagkirurgisk enhet till Capio Lundby Specialistsjukhus.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef kommer du få ett helhetsansvar, med fokus på ledarskap och utveckling, för att fortsätta utveckla specialistsjukvården. Du kommer ansvara för kvalitéts- och miljöfrågor, produktions- och ekonomimål samt personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer rapportera direkt till VD/verksamhetschef och är en del av enhetschefsgruppen samt sjukhusets verksamhetsledningsgrupp. Ditt ansvar är att leda, planera och utveckla enheten i enlighet med sjukhusets övergripande mål. Du ansvarar även tillsammans med medicinsk ansvarig läkare (MAL) för att vården bedrivs med hög kvalitet, patientsäkerhet och i enlighet med riktlinjer och rekommendationer.

Erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som har:

- Erfarenhet av chefsuppdrag eller annan arbetsledning, exempelvis som sektionsledare.

- Är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom anestesi, operation eller IVA.

- Tidigare erfarenhet från operationssjukvård.

- Är trygg som ledare samt har intresse för kund- och affärsnytta. Du trivs med att skapa resultat och har en förmåga att få med dig människor.

- Trivs med att nå mål och att skapa resultat samt att arbeta på ett mer strukturerat och effektivt sätt.

- Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda sjukvårdsorganisationer innefattande både personal- och budgetarbete samt resultatansvar.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att engagera och motivera medarbetare till att driva verksamheten framåt. Du har även en god organisatorisk förmåga, lösningsfokus och en vilja att växa. Du känner dig bekväm med att samarbeta med kollegor, teamet, andra samarbetspartners inom och utanför sjukhuset, men framför allt är du en engagerad chef och ledare. Du värnar om medarbetarnas bästa och har ett genuint intresse av att se alla medarbetare. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt då vi vill fortsätta växa med medarbetare som är drivna, nyfikna och innovativa.

Låter det intressant?

Då är du varmt välkommen med din ansökan. Vi ser framemot att höra från dig! I denna rekrytering samarbetar Capio med PS Partner. Har du frågor angående tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryterare.

Louise Harrysson

Telefon: +46723119839

Mejl: louise.harrysson@pspartner.se.Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!

Ansök nu

Enhetschef bemanningspool AnOpIVA på Bemanningsservice

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Verksamhetsbeskrivning

Bemanningsservice är en sjukhusövergripande intern bemanningsorganisation och regional avropsenhet.

Vi är en av de största i landet med ca 140 fasta medarbetare och 600 timanställda.

Verksamheten står inför ett utökat uppdrag med en sjukhusgemensam bemanningspool med specialistsjuksköterskor inom anestesi, operation och intensivvård.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef tillämpar du ett gemensamt chefskap med dina kollegor. I ditt uppdrag som enhetschef kommer ditt största fokus vara att skapa och forma en specialistsjuksköterskepool inom anestesi, operation och intensivvård på sjukhuset.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och deltar i utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot anestesi-, operation eller intensivvård alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Om du tidigare har dokumenterad chefs- och/eller ledarerfarenhet, akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Viktiga egenskaper och kvalifikationer som vi värdesätter är prestigelöshet, teamorienterad, god prioriteringsförmåga, lösningsfokuserad som sprider glädje och energi.

Då vi är måna om att hitta rätt ledare för uppdraget kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att genomföras under vecka 42.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Klinisk kemi, Primärdiagnostik 1

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna.

Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 600 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar.

Primärdiagnostiken inom Klinisk kemi har dygnet runt verksamhet på sju platser i regionen och där laboratoriet på Sahlgrenska är störst både i avseende utbud och produktion. Laboratoriet har hög teknisk standard med ny toppmodern utrustningsplattform i nya lokaler. Vi lägger stor vikt vid kvalitetsarbete och snabba svar till våra kunder samt utveckling av vår verksamhet. Laboratoriet har kundkontakter både inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men även inom hela Västra Götalands regionen. På primärdiagnostik Sahlgrenska är vi cirka 65 medarbetare. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av kvalitet och utveckling! Vi erbjuder en spännande vardag med högt tempo i högteknologisk miljö.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Som enhetschef på denna stora enhet har du ett nära samarbete med en enhetschefskollega i ett gemensamt chefskap och ni är båda direkt underställda avdelningschefen. Som enhetschef ingår du i Primärdiagnostikavdelningens ledningsgrupp. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig 

Vi söker dig som har kandidatexamen helst med naturvetenskaplig inriktning -  till exempel kemist, biomedicinsk analytiker eller annan vårdrelaterad utbildning alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av framgångsrikt ledarskap.   

Vi ser gärna att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning meriterande likaså tidigare erfarenhet av chefskap.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.  

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef Operation Angered

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 20
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vår arbetsplats
Angereds Närsjukhus är det lilla sjukhuset med det stora uppdraget.

Här erbjuds, i samverkan med andra vårdaktörer, specialistvård för såväl barn och ungdomar som vuxna inom många områden. Sjukhuset är modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för att göra skillnad som bidrar till en bättre hälsa hos invånarna i nordost. Genom ett effektivt nyttjande av resurser ökar vi tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen.

Som vårdenhetschef på operationsavdelningen ansvarar du för att planera, leda, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Arbetsuppgifter
Du har sedvanligt verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I ledarskapet ingår att sätta tydliga mål samt följa upp och värdera resultat. Du ansvarar för ledning av det dagliga operativa arbetet i den kliniska verksamheten. Du kommer också att få särskilda ansvarsområden kopplade till just din specifika kompetens och profil. Verksamhetschefen är din närmaste chef och du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning med inriktning mot anestesi- eller operationssjukvård alternativt annan specialitet inom akutsjukvårdssegmentet. Du har också tidigare dokumenterad chefs- och/eller ledarerfarenhet. Erfarenhet från operationssjukvård är en förutsättning.

Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut. Du har också en god kommunikativ förmåga, är lyhörd, kan motivera medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring.

Du är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet, Angereds Närsjukhus och Sjukhusen i Väster. Det är också viktigt att du kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Onkologi Sahlgrenska

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten
Onkologmottagning 1 och 2 är en del av verksamhet Onkologi där totalt 400 medarbetare bedriver högspecialiserad vård inom medicinsk behandling och strålbehandling.

Drygt 50% av verksamheten utgörs av behandling av patienter från regionen eller från andra landsting. Verksamhet Onkologis mål är att vara ett högkvalitativt regionalt och nationellt centra för sjukvård, forskning och utbildning, som bedriver preklinisk och klinisk forskning i ett regionalt, nationellt och internationellt sammanhang. Verksamhet Onkologi är en del av Sahlgrenska Comprehensive Center och skall tillförsäkra regionens invånare en god cancervård.

Om arbetsuppgifter
I uppdraget som vårdenhetschef för denna öppenvårdsenhet ingår verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Vi söker dig som drivs av att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa en god arbetsmiljö och ett positivt arbetsklimat byggt på öppenhet och delaktighet. Du har stort intresse av att förbättra vårdprocesser och verksamhet tillsammans med medarbetarna.

Som Vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Tillsammans med sektionschefer har du i uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens organisatoriska och ekonomiska ramar. Du är också en del av verksamhetens ledningsgrupp och tar där delat ansvar tillsammans med övriga för det övergripande ledningsarbetet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad  sjuksköterska eller har annan adekvat högskoleutbildning för uppdraget. Tidigare ledarskapsuppdrag/chefsuppdrag, erfarenhet från onkologisk verksamhet och akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker dig som är bra på att kommunicera och har lätt för att skapa förtroende i samarbete med andra människor samt har en god problemlösningsförmåga. Du har helhetssyn, planerar långsiktigt och har förmåga att ta initiativ till förändring och utveckling av verksamhet och medarbetare. Du är prestigelös, drivande, tydlig och ansvarsfull samt har god självkännedom. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.???

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Beroendemottagningen Hisingen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Beroendemottagning Hisingen är en av två beroendepsykiatriska öppenvårdsmottagningar inom Verksamhet Beroende. Mottagningen vänder sig till patienter från 18 år som har ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykisk sjukdom som kräver specialistinsats. På mottagningen arbetar ett psykiatriskt team bestående av enhetschef, sektionsledare, specialistläkare, sekreterare, sjuksköterskor, kuratorer, skötare/specialistskötare och apotekare. Mottagningen erbjuder utredning och bedömning, psykosocial behandling individuellt och i grupp, till exempel återfallsprevention, farmakologisk behandling och samverkan. Motiverande samtal (MI) är grunden för behandlingen.

Om tjänsten

Vi söker nu en enhetschef till beroendemottagningen Hisingen.

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från psykiatrisk vård och har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter; socialtjänst och kriminalvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef Operation Angered

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 1
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vår arbetsplats
Angereds Närsjukhus är det lilla sjukhuset med det stora uppdraget.

Här erbjuds, i samverkan med andra vårdaktörer, specialistvård för såväl barn och ungdomar som vuxna inom många områden. Sjukhuset är modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för att göra skillnad som bidrar till en bättre hälsa hos invånarna i nordost. Genom ett effektivt nyttjande av resurser ökar vi tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen.

Som vårdenhetschef på operationsavdelningen ansvarar du för att planera, leda, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Arbetsuppgifter
Du har sedvanligt verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I ledarskapet ingår att sätta tydliga mål samt följa upp och värdera resultat. Du ansvarar för ledning av det dagliga operativa arbetet i den kliniska verksamheten. Du kommer också att få särskilda ansvarsområden kopplade till just din specifika kompetens och profil. Verksamhetschefen är din närmaste chef och du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning med inriktning mot anestesi- eller operationssjukvård alternativt annan specialitet inom akutsjukvårdssegmentet. Du har också tidigare dokumenterad chefs- och/eller ledarerfarenhet. Erfarenhet från operationssjukvård är en förutsättning.

Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut. Du har också en god kommunikativ förmåga, är lyhörd, kan motivera medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring.

Du är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet, Angereds Närsjukhus och Sjukhusen i Väster. Det är också viktigt att du kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ortopedi söker vårdenhetschef till Avdelning 232

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Inom verksamhetsområde Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten.

Vi finns på Mölndals sjukhus med tre avdelningar och en mottagning, en avdelning och en mottagning på Sahlgrenska sjukhuset samt med en mottagning på Östra sjukhuset. Verksamheten har nära samarbete med bland annat Anestesi/Operation/IVA, akutmottagningarna och radiologin.

Avdelning 232

Avdelning 232 bedriver dygnetruntvård veckans alla dagar. Avdelningen tar emot patienter över 16 år som ska genomgå en planerad ortopedisk protesoperation, samt för patienter med komplikationer efter operation, såsom tillexempel protesinfektioner. Detta innebär att vi har ett stort flöde av patienter med vårdtider mellan 1–3 dygn samt en grupp med längre vårdtider av mer utredande karaktär. Avdelningen har i dagsläget 14 vårdplatser och i det ortopediska uppdraget ingår axel, knä och höftprotesoperationer. Vi bedriver både länssjukvård och rikssjukvård med högspecialiserat team. På avdelningen finns också en preoperativ modul där patienterna tas emot på morgonen och förbereds inför operation.

Om ditt framtida chefsuppdrag

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Som stöd finns stabsfunktioner som controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare. Tillsammans med medarbetarna på avdelningen planerar, leder och utvecklar du som vårdenhetschef enheten utifrån verksamhetens vision och mål inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisatoriska och ekonomiska ramar.

Din närmsta chef är verksamhetschefen och i ditt uppdrag som vårdenhetschef är du en självklar del av verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer arbetar du med frågor rörande exempelvis vårdutveckling, bemanning och rutiner för hela ortopedin.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef på Sahlgrenska

Universitetssjukhuset kommer du också att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant vårdutbildning som har tidigare ledarerfarenhet och ett genuint intresse av ledarskap. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Du är driven, modig, engagerad och nyfiken. Du är en synlig relationsbyggare som är tydlig i ditt sätt att kommunicera och i att fatta beslut. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser samarbete inom och utom enhet/verksamhet som en förutsättning för att nå mål och skapa utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och Västra Götalandsregionens chefskriterier:

-  Värdegrundsbaserat chefskap.
-  Mål- och resultatorienterat chefskap.
-  Kommunikativt chefskap.
-  Utvecklingsorienterat chefskap.

Intervjuer planeras att genomföras på Mölndals sjukhus den 20 september.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Hälsocentralen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 26
Medicinkliniken är en öppenvårdsmottagning med verksamheter inom specialistområden som allmänmedicin, internmedicin, kardiologi, lungmedicin, endokrinologi och reumatologi. Medicinkliniken erbjuder även hälsoundersökningar, vaccinationsmottagning och intygsmottagning. Vi erbjuder vård för patienter med privat sjukvårdsförsäkring och för patienter från den offentliga sjukvården. Vår verksamhet gör det möjligt att samverka med andra specialistmottagningar inom Carlanderska. På Medicinkliniken är vi ca 30 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som enhetschef för Hälsocentralen ansvarar du för den dagliga driften av verksamheten samt verksamhetens arbetsmiljö-, kvalitets- och miljöarbete. Tillsammans med verksamhetschef kommer ni arbeta med utvecklingen av enheten och i uppdraget ingår såväl strategisk utveckling som operativa uppdrag. Du har personalansvar och ser till att rutiner och metoder bidrar till hög kvalitet och patientsäkerhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med företagshälsovård, har chefserfarenhet samt är sjuksköterska eller läkare. Det är meriterande om du har erfarenhet från privat sjukvård, har arbetat med verksamhetsutveckling/-uppbyggnad och har förmåga att planera, prioritera och kombinera det strategiska ledarskapet med operativ förståelse.

Som grund för Carlanderskas ledarskap har vi våra ledarskapskriterier och där vill vi ha chefer som är mål- och resultatorienterade, kommunikativa och förutsättningsskapande. Vi lägger därför stor vikt vid den personliga lämpligheten. Din känsla för kvalitet och service gör att du ständigt arbetar för att uppnå god vård i den dagliga verksamheten och medverkar till att patientsäkerhet, patientbemötande och vårdkvalitet ständigt förbättras i enlighet med Carlanderskas mål.

Du arbetar nära dina medarbetare och har förmågan att driva en verksamhet framåt. Du ska vara trygg i dig själv, i din yrkesroll och ha god förmåga att utöva ett formellt ledarskap, där din roll som företrädare för Carlanderska är tydlig.

ÖVRIGT
Carlanderska ska alltid ge ett professionellt och trevligt bemötande till dem som kommer till oss, därför är det av stor vikt att du har en hög servicekänsla samt är kvalitetsmedveten. Då verksamhet och arbetsuppgifter ständigt utvecklas, ser vi att du är en person som trivs i en dynamisk arbetsmiljö med ett aktivt utvecklingsarbete. Du är noggrann i ditt arbete, flexibel, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Gemensamt för alla våra tjänster är våra medarbetarkriterier och vi söker dig som har ett professionellt, förändringsinriktat samt samverkande förhållningssätt.

När du börjar på Carlanderska får du utöver god arbetsmiljö och trevliga kollegor även friskvårdsbidrag, en sjukvårdsförsäkring och möjlighet till massage och yoga på arbetsplatsen. Vi har kollektivavtal, vilket innebär att du också får kollektivavtalade förmåner såsom tjänstepension, föräldralön och försäkringar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom introduktionsprogram, intern/extern utbildning, kompetensöverföring och individanpassas utifrån våra årliga medarbetarsamtal, som genomförs av närmaste chef.

Vänligen bifoga din yrkeslegitimation, utbildningsbevis eller andra relevanta underlag i samband med att du skickar in din ansökan. Finns detta inte bifogat kan din ansökan inte hanteras på ett jämbördigt sätt med övriga ansökningar. Intervjuer och urval sker löpande och tillsättning av den utannonserade tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vi söker Vårdenhetschef till våra öppenvårdsmottagningar inom Obstetriken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 4
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om arbetet inom vår verksamhet

Hos oss har vi ca 10 000 förlossningar varje år.

Tillsammans med övriga vårdenhetschefer, vårdenhetsöverläkare, sektionschefer, avdelningschef och verksamhetschefen inom obstetriken, kommer du ta ansvar för helheten inom vår verksamhet med fokus på öppenvård.

En ny chefslinje har inrättats i vår organisation sedan 2022, Avdelningschef. Avdelningschefen har fokus på att leda och utveckla vårdenhetschef/enhetschef och stödja deras arbete. Avdelningschef för sektionen Obstetrik arbetar tillsammans med Avdelningschef för sektionen Gynekologi och reproduktionsmedicin för Kvinnosjukvården på uppdrag av verksamhetschefen.

Som vårdenhetschef hos oss blir du anställd under Avdelningschefen. Du ingår i ledningen för verksamhetsområdet Obstetrik. Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillämpar vi ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om oss

Vår antenatala öppenvård består av tre mottagningar med planerade besök; Specialistmödravårdmottagningen, Mottagningen för gravida och nyförlösta och Ultraljudsmottagningen. Här arbetar ca 30 medarbetare som du blir ansvarig för.

Specialistmödravårdsmottagningen erbjuder mödrahälsovård till gravida kvinnor med kroniskt sjukdomstillstånd som kan påverka graviditeten eller förvärras av graviditeten. Den största patientgruppen på mottagningen är gravida kvinnor med diabetes typ1 eller 2.

Mottagningen för gravida och nyförlösta erbjuder planerad specialistvård under och efter graviditet.

På Ultraljudsmottagningen utförs fosterdiagnostik och enheten är regioncentrum för diagnostisering av sjukdomar och missbildningar hos foster. Verksamheten utför cirka 16 000 tidiga ultraljud, rutinultraljud och KUB-undersökningar per år och 3 000 specialistultraljud. Hos oss bedrivs en extensiv forskning och vi har en mycket aktiv utbildningsverksamhet som även inkluderar kursarrangemang.

Mottagningarna har de senaste åren arbetat med att digitalisera många av mottagningsbesöken. Vi arbetar också med egenmonitorering i hemmet för vissa patientgrupper. Hos oss är vi vana att arbeta i team, barnmorska, diabetessjuksköterska, läkare, undersköterska och administrativ personal. Vi är ett härligt gäng som arbetar och trivs bra tillsammans. Vi tycker om våra arbetsuppgifter och är måna om att vi ska ha ett gott samarbetsklimat på arbetet. Våra patienter uttrycker ofta att de är nöjda med den vård vi ger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som idag arbetar/har arbetat som chef eller har ett genuint intresse för ledarskap och som nu är redo att söka ett chefsuppdrag. Du är legitimerad barnmorska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och/eller har annan utbildningsbakgrund/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av utvecklingsarbete samt att du har akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande.

Du har en god självkännedom och som person är du intresserad av att stödja och leda andra. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har förmåga att fånga omgivningens uppmärksamhet. Din profil är relationsorienterad och du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och samarbete. Du föredrar att arbeta i team och tillbringar tid ute i verksamheten där ditt fokus är processer och arbetssätt. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Geråshus vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 9
Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande. ?

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!?

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi två enhetschefer som vill leda verksamheten på vård- och omsorgsboendet Geråshus tillsammans med ytterligare en enhetschef. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Vård- och omsorgsboendet Geråshus ligger vid Gärdsåstorg, med goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 90 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består av två sammanbyggda huskroppar, fördelat på fem våningar. Två med inriktning demens och tre med somatisk inriktning. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövda.

Som enhetschef kommer du tillsammans med dina chefskollegor leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. På enheten finns planerare som arbetar med korttidsbemanning och administration, det finns även omsorgshandledare. Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar.

Några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår välfärdsteknik samt nollvision avseende begränsningsåtgärder. Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag. Ledstjärnan är att arbeta med det tillitsbaserade ledarskapet till gagn för både medarbetare och hyresgäster.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Du är trygg i din yrkesroll och det är en fördel om du har tidigare chefserfarenhet. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet vilket gör att du även behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt god kunskap om verksamhetsområdet.

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. Det är viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till Sekelbo vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 9
Vi är en ledande aktör inom hälsa vård och omsorg med höga ambitioner som erbjuder många möjligheter till utveckling. Vi söker dig som tillsammans med 10?000 kollegor vill vara med och göra det möjligt –?i både handling och bemötande. ?

Vi är i en framtidsbransch och därför är det viktigt att visa vad vi står för och vad du kan få uppleva om du blir en del av oss.?Det kommer bli en spännande resa mot världens bästa stad för ett långt och värdigt liv. Vi är Göteborg. Välkommen ombord!?

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på vård- och omsorgsboendet Sekelbo tillsammans med en enhetschefskollega. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Vård- och omsorgsboendet Sekelbo ligger precis intill Kortedala Torg, med mycket goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 50 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består av fem våningar, tre med inriktning demens och två med somatisk inriktning. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövd.

Som enhetschef kommer du tillsammans med din chefskollega leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. På enheten finns planerare som arbetar med korttidsbemanning och administration, det finns även omsorgshandledare. Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar.

Några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår välfärdsteknik samt nollvision avseende begränsningsåtgärder. Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag. Ledstjärnan är att arbeta med det tillitsbaserade ledarskapet till gagn för både medarbetare och hyresgäster.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Du är trygg i din yrkesroll och det är en fördel om du har tidigare chefserfarenhet. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet vilket gör att du även behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt god kunskap om verksamhetsområdet.

Du kommer tillsammans med din chefskollega samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. Det är viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvård i nordost, område funktionsstöd

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 24
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett roligt chefsuppdrag där du ger - och får oändligt mycket tillbaka?

Vi kommer nu att utöka med en enhetschef till nordöstra Göteborg och söker dig som vill vara med och bidra med ett bra ledaskap för att fortsätta att ha en hälso- och sjukvård av högsta kvalitet.

Du arbetar i en stimulerande miljö med många möjligheter och deltar aktivt i utveckling av det nya verksamhetsområdet. I ledningsgruppen kommer du att ingå tillsammans med sju enhetschefer, två kvalitetsutvecklare och verksamhetschef. Tillsammans tar ni ansvar för att driva och forma en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, vårdkvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet och arbetsmiljö. Dina medarbetare är legitimerade sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och engagemang i skapandet av ett effektivt team. Att bidra till god samverkan inom förvaltningen och med övriga vårdgivare är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. För dig blir samverkan med enhetschefer inom förvaltningen för funktionsstöd en betydelsefull del i arbetet mot god vård.

Verksamheten står inför spännande utmaningar och hos oss får du en viktig roll som enhetschef där du påverkar och formar framtidens hälso- och sjukvård i Göteborgs stad. Du som enhetschef kommer att få en chef som värdesätter att du vågar prova nya sätt, tar aktivt del i ledningsarbete för att utveckla den kommunala hälso- och sjukvården och ser samverkan som en viktig del i uppdraget.

I den här rekryteringen efterfrågar vi inte personligt brev. Du kommer istället att få möjlighet att besvara några enkätfrågor i samband med att du skickar in din ansökan.

Intervjuer kommer att genomföras den 30e och 31e augusti.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning och är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast. Vi kommer att lägga stor vikt vid professionen då vi strävar efter en multidisciplinär ledningsgrupp.

Du har stort intresse för målgruppen och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom funktionsstöd, habilitering eller psykiatri. Det är också meriterande om du tidigare har varit med och startat upp en ny verksamhet.

För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du är trygg i dig själv. Att bygga ett välfungerande team av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster ska vara en självklarhet och vi värdesätter att du är lyhörd, samarbetsinriktad och har god förmåga till helhetssyn.

För oss är det också viktigt att du som enhetschef har förmåga att skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på dem vi är till för.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef för Hematologimottagningen Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 28
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi välkomnar en vårdenhetschef med ansvar för öppenvård inom sektionen för Hematologi och Koagulation.

Verksamhetsområde Specialistmedicin

Verksamhetsområde Specialistmedicin Sahlgrenska har cirka 500 anställda och bedriver öppen- och slutenvård inom sektioner för hematologi och koagulation, diabetologi och endokrinolgi, medicinsk gastroenterologi, klinisk näringslära samt arbets- och miljömedicin. Verksamhetsområdet har omfattande uppdrag inom högspecialiserad vård men ansvarar också länssjukvård för delar av Göteborg. Forskning och utbildning bedrivs inom alla sektioner.

Sektionen för Hematologi och Koagulation

Sektionen för Hematologi och Koagulation är en högspecialiserad verksamhet med ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och för den högspecialiserade vården inom Västra Götaland samt Norra Halland. Öppenvården innefattar hematologimottagningen indelad i olika team, koagulationscentrum samt en forskningsenhet. Slutenvården består av en avdelning med 22 slutenvårdsplatser. Sektionen bedriver omfattande forskning, fortlöpande internutbildning för all personal och kontinuerligt förbättringsarbete. Arbetsplatsen präglas av en medarbetaregrupp med hög kompetens, högspecialiserad vård samt ett teambaserat arbetssätt med ett tätt samarbete mellan öppen- och slutenvård och mellan olika personalkategorier.

Chefsfunktioner inom sektionen består av en sektionschef för läkare samt två vårdenhetschefer med ansvar för övrig personal. Vi söker nu en vårdenhetschef med ansvar för öppenvård inom sektionen för Hematologi och Koagulation. Befintlig vårdenhetschef för slutenvård som finns inom sektionen kommer att vara en viktig resurs för dig när du skall etablera dig i din nya roll och ni kommer att ha ett tätt samarbete i ert vardagliga arbete. Du kommer också att jobba tillsammans med en sektionsledare som en resurs för ditt ledarskap och ha ett nära samarbete med sektionens läkarchef.

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och en möjlighet att forma och leda en spännande och avancerad vård!

Om rollen som vårdenhetschef

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du enheten utifrån verksamhetens vision och mål. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är en närvarande chef och har en rik och kontinuerlig dialog med dina medarbetare. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp vilket innebär engagemang i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av mottagningsverksamhet eller slutenvård. Tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap och akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du agerar förtroendeingivande både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utmanande situationer. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus, planerar, organiserar och slutför dina åtaganden. Du är genuint intresserad av att stödja och leda andra. Du är tydlig och har förmåga att föra fram ditt budskap på ett engagerat och övertygande sätt. Du har ett sätt som främjar kontakter, samarbete och samverkan. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Urval och intervjuer påbörjas vecka 34.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker teamledare till vårt medicinska rådgivningscenter i Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 21
Healthcare divisionen inom SOS International söker Teamledare till vårt medicinska rådgivningscenter (MRC) i Göteborg


Om SOS International


SOS International, Healthcare, arbetar inom Norden med att leverera hälso- och sjukvårdstjänster till aktörer inom försäkringsbranschen.


På vår mottagning i centrala Göteborg arbetar vi med vårdförmedling, bedömning, behandling, rådgivning samt personalvårdsstöd, där klienter med olika typer av försäkringar och avtal får hjälp antingen av oss på plats eller av specialister i våra landsomfattande nätverk.


Hörnstenen i allt arbete är hög sakkunskap och tillgänglighet, att erbjuda den optimala hjälpen vid alla kontakter och att såväl klienter som kunder skall vara nöjda med våra insatser.


Vi är i ett expansivt skede och söker nu flera nya medarbetare till vår Healthcareenhet i Göteborg.


 


Innehåll i tjänsten


Du kommer vara en viktig del i ett engagerat team bestående av sakkunniga inom hälso- och sjukvårdsområdet där evidensbaserad vård och klientsäkerhet är vår ledstjärna. I din roll som teamledare ansvarar du för att planera, prioritera och leda på daglig basis i vårdförmedlingsuppdraget med direkt personalansvar för medarbetarna i ett av teamen på ca 12 personer. Du ingår tillsammans med ytterligare en teamledare i ledningsgruppen för sjukskötersketeamet som gemensamt ansvarar för avdelningens leveranser och utveckling. Rekrytering av nya medarbetare till avdelningen är en stor del av arbetet och vi ser gärna att du har ett stort intresse för detta. Även ekonomi- och budgetarbete samt driva och utveckla digitalisering är en stor del av uppdraget som teamledare hos oss.


Du rapporterar till Head of Operations Healthcare Sverige och sitter med i den operativa ledningsgruppen tillsammans med teamledarna från de övriga teamen.


 


Kvalifikationer


Vi söker dig som har förmåga att skapa engagemang för avdelningen uppdrag och leda för att nå de uppsatta målen. Erfarenhet som ledare samt rekrytering är meriterande tillsammans med tidigare meriter från affärs- och kundorienterade verksamheter inkl SOS International.


Som person är du trygg i din roll, strukturerad och har förmåga att göra rätt prioriteringar i ditt arbete och uppdrag på ett effektivt sätt. Därtill har du en god kommunikativ förmåga i samtal med kollegor och kunder.   


Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.


Vi ser gärna att du har mycket god datorvana. Du behöver ha en god administrativ förmåga och gilla att arbeta i en varierad vardag. Flexibilitet, samarbetsförmåga och personlig lämplighet värderas mycket högt. Som nyanställd erbjuds du en anpassad inskolning i verksamheten under handledning av dina kollegor.   


 


Omfattning


Anställningen är på heltid. Deltid kan diskuteras.  


Start: snarast eller enligt överenskommelse.  


Arbetsplats: SOS International, Järnvågsgatan 3, Göteborg med möjlighet till hybridarbete.  


Kontakt för frågor


Magnus Winqvist, Head of Operations Healthcare , SOS International, tel. nr 070-316 00 05


Sista ansökningsdag 20230-08-13.


Ansökningarna kommer att värderas löpande under ansökningstiden så sänd gärna din ansökan i dag. Tjänsterna kan tillsättas löpande så dröj inte för länge om du känner att detta är intressant.

Ansök nu

Enhetschef till administrativ enhet!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vår vision är att bli Sveriges ledande rättspsykiatriska klinik.

För att nå dit behöver vi dig som är beredd på att ge det lilla extra genom att investera i dig själv och i vår verksamhet. Vi som jobbar här tror på människors lika värde och rätten till en andra chans. Verksamheten är i ständig utveckling och vi är måna om att våra medarbetare deltar med idéer och engagemang för att förbättra vården.

Rättspsykiatrin vårdar patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård efter att ha begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi har sex slutenvårdsenheter, fem av dessa vårdar rättspsykiatriskt dömda patienter och en enhet vårdar anhållna, häktade och fängelsedömda patienter. Förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning samt ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten.

Verksamheten är kopplad till forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa) vilket gör att vi kontinuerligt är en del av den senaste utvecklingen inom den rättspsykiatriska vården. Förutom att bedriva individanpassad psykiatrisk vård har rättspsykiatrin ett uttalat samhällsskyddsuppdrag.

Den administrativa enheten ansvarar för centrala funktioner som vårddokumentation, patient-, personal- och systemadministration för hela verksamhetsområdet. Enheten består av 11 medarbetare med bland annat vårdadministratör och medicinska sekreterare.

Vad erbjuder vi dig?

Utöver det spännande uppdraget kommer du att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten samt inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att i en roll som enhetschef ha en central funktion inom verksamheten avseende utveckling av administrativa processer för att stödja och avlasta såväl vårdpersonal som chefskollegor.

Som enhetschef kommer du att leda arbetet i verksamhetens administrativa enhet och ha personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.

Du kommer ansvara för vårt kvalitetsregistret och den logistiska planeringen för hela verksamheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och kommer ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du kommer även att ingå i nätverk och arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med övriga administrativa chefer inom område 2 och SU.

Då enhetens medarbetare till stor del arbetar riktat mot vårdenheterna kommer du ha ett nära samarbete med övriga chefer inom verksamheten, liksom med verksamhetsutvecklare för mer övergripande förändringsarbete.

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant, som är redo för ett nytt spännande uppdrag!

Du kan ta fram lång- och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för enheten, omsätta detta till handlingsplaner och aktiviteter samt på ett strukturerat sätt följa upp resultat.

Du är bra på att skapa god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som enhetschef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt.

Då tjänsten är mångfacetterad behöver du vara flexibel, strukturerad och ha förmågan att planera och prioritera ditt arbete. I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med såväl medarbetare och chefer som olika interna och externa aktörer, du bör därför vara serviceinriktad och duktig på att skapa goda relationer. Du har stark drivkraft att bidra till att utveckla verksamheten i en tid av ökad digitalisering.

Meriterande är om du har erfarenhet av tidigare chefsuppdrag och om du har erfarenhet från psykiatri samt akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning.

Det är även meriterande om du har kunskap om business Intelligence(BI)-verktyg som Power BI, Qlikview, Cognos eller motsvarande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef Diagnostik och utredning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 9
Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Koncernstab digitalisering är inne i en fas där vi ökar takten på digitalisering och inför agila arbetssätt. Nu söker vi en chef till enheten diagnostik och utredning inom avdelning applikationsleverans. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare! 

Ditt uppdrag


Som enhetschef är du med och påverkar framtiden inom IT. Du har ledningsansvar för att enhetens verksamhet når uppsatta mål, att enhetens ekonomi är i balans samt personalansvar för enhetens medarbetare.  

En viktig del av ditt uppdrag blir att tillsammans med kollegor driva den förändringsresa vi befinner oss på, samtidigt som du bidrar till långsiktighet och stabilitet inom enheten. 
Du bidrar till att driva och skapa förutsättningar för att agila beteenden, värderingar, principer och metoder ska förstås, praktiseras och utvecklas. 

Du kommer att vara en del i ledningsgruppen för applikationsleverans. Samarbete och dialog med kund/verksamhet kommer att vara en viktig del i ditt uppdrag. 

Du kommer att leda en enhet som har tjänster inom tre subdomäner; Medicinsk bild, Laboratoriediagnostik och Monitorering och terapi. Medicinsk bild handlar om att?hantera, lagra och?analysera?avbildningar och svarsmeddelanden rörande patienter. Laboratoriediagnostik?hanterar insamling, analys av data och information med utgångspunkt i provtagning på människor. Inom Monitorering och terapi samlas mätdata in (till exempel puls, blodtryck, temperatur, lungfunktion, EKG), för att styra olika typer av behandlingar på människor (till exempel strål- och kognitiva behandlingar). 

Enheten ska vidmakthålla, vidareutveckla samt livscykelhantera samtliga tjänster inom enhetens ansvarsområde. I uppdraget ingår även att säkerställa konsolidering och kostnadseffektivisering för tjänsterna, samt tillse att vi har effektiva processer för vidareutveckling och vidmakthållande som säkrar en god kvalitet och är till nytta för kunden/verksamheten. Uppdraget kan utföras med hjälp av egna resurser eller genom köpta tjänster. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss finns engagemang, vilja och mod, handlingskraft, framtidstro samt en stor portion humor. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter på en målorienterad, förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som chef och medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen och skapa mervärde för verksamheten. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Placeringsort för den här tjänsten är Göteborg eller Skövde i första hand, men placering inom Borås, Vänersborg eller Mölndal? kan diskuteras. 

För att lyckas i rollen behöver du: 

Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har chef- eller ledarerfarenhet sedan tidigare. Vidare har du kunskap och förståelse för agila arbetssätt. 

Du har erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare genom förändring och har förmåga att engagera och entusiasmera för att få med dig så väl egen personal som kollegor i förändringsarbetet. I ditt ledarskap skapar du delaktighet och engagemang för att tillsammans nå gemensamma mål. Du är en trygg ledare som motiverar, involverar och utvecklar dina medarbetare samt tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap. Med god samarbetsförmåga arbetar du tillsammans med andra och är lyhörd och situationsanpassad i din kommunikation.   

I ditt chefskap arbetar du i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap. 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund: 

- Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. 
- Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. 
- Feedback bidrar till vår utveckling. 

Övrigt

Notera att - under semesterperioden, veckorna 28, 29, 30 och 31 kommer det vara en paus i rekryteringsarbetet. Välkommen med eventuella frågor kring tjänsten igen den 7 augusti. 

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.


Läs om våra förmåner: https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef med drivkraft, omtanke och stort engagemang sökes

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 5
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vi söker nu en vårdenhetschef till Specialistcentrum Barn och Unga Angered
Vill du vara med och leda i en framåtsträvande verksamhet där arbete med att utveckla vård pågår varje dag? Då är vi rätt för dig.

Du kommer i ett delat ledarskap leda cirka 40 engagerade och kompetenta medarbetare från flera olika yrkeskategorier, som arbetar i multiprofessionella team. Du ingår i en välfungerande verksamhetsledning med kollegor som är vana vid samarbete. I ditt dagliga arbete arbetar du nära våra medarbetare och samarbetar med sektionsledare och stödfunktioner inom HR och ekonomi.

Verksamhetsområdet
Verksamheten består av två likvärdiga barnmottagningar; i Angered och i Gamlestaden. Vi ger vård till barn och unga mellan 0-18 år inom barnmedicin, barnneuropsykiatri och barnpsykiatri. Vårt arbete är processbaserat och tvärprofessionellt och eftersträvar kontinuerlig utveckling för att möta det komplexa vårdbehov som finns hos många av våra barn och ungdomar. Vi välkomnar dig som vill tillvarata goda idéer och involverar medarbetarna i förändring.

Arbetsuppgifter
I rollen som vårdenhetschef har du tillsammans med din chefskollega ett delat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Det är viktigt att du leder med tydlighet, följsamhet och med god struktur. Du verkar aktivt för att verksamheten drivs framåt i utveckling samt att målsättningar uppnås. I rollen ingår även att tillse att utredning, vård och behandling sker enligt aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer. Du samverkar med personalorganisationer och andra samverkanspartners. Möjlighet till visst kliniskt patientarbete kan diskuteras utifrån dina önskemål och verksamhetens behov men är inget krav.

Kvalifikationer

- Dokumenterad erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom barnsjukvård.
- Akademisk utbildning inom barn- och ungdomssjukvård.

Meriterande

- Erfarenhet av arbete i öppenvård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet. Vi utgår från regionens chefskriterier.

Villkor
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas löpande. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten annonseras under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för internt tillsättningsbehov.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Psykosvård, Utredningsmottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Verksamhetsbeskrivning

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forskningsprojekt.

Vi söker nu en ny enhetschef till vår Utredningsmottagning.

Utredningsmottagningen har sedan tidigare ett uppdrag att hjälpa enheterna inom kliniken att utreda oklara tillstånd. Sedan september 2022 har enheten även ett uppdrag att utreda och behandla nyinsjuknade unga personer med schizofreni eller liknande tillstånd. Enheten har cirka 9 medarbetare och består av sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut och kurator.

Mottagningen finns på Mölndals sjukhus, i dagsläget i hus V, där verksamhetsområdets ledning också återfinns. Vi planerar att kunna flytta mottagningen till lokaler i hus B, där vi även har en slutenvårdsavdelning för samma målgrupp. Renoveringsarbete för att åstadkomma detta kommer påbörjas efter sommaren. Arbetet utgår, som för hela verksamhetsområdet, från modellen Resursgrupps-ACT(RACT) och en viktig uppgift för dig som chef blir att fortsätta arbeta för att detta arbetssätt ska genomsyra enhetens verksamhet. Hela verksamhetsområdet arbetar med rutiner, IT-system och kompetensutveckling för att bättre kunna hålla ordning på att patienterna verkligen får det vi utlovar, och i det arbetet blir du och enheten en del.

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för att medarbetarna i sin tur ska kunna hjälpa patienter och anhöriga att förbättra sina liv. Tjänsten är bred med många kontaktytor och frågor att arbeta med, och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Du ingår i ledningsgruppen för Psykiatri Psykos, och förväntas att vara med och ta ett gemensamt ansvar för hela verksamhetsområdet. Cheferna för läkare samt för administrativ personal är också viktiga samarbetspartner kring bemanning och arbetssätt på enheten och du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av chefskap och/eller chefskapsförberedande utbildning är meriterande. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet, helst inom psykosvård och med RACT eller annan case management-modell.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt hög integritet. Du har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du är trygg med att fatta beslut och verkställa förändringar. Med tanke på patientgruppen behöver du även kunna bemöta människor i utsatta situationer på ett bra sätt och känna dig trygg i detta.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Psykosvård Öppenvårdsenhet - Psykosvård i Väster

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Verksamhetsbeskrivning

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forskningsprojekt.

Vi söker nu en ny enhetschef till vår öppenvårdsenhet Psykosvård Väster.

Enheten ligger i Västra Frölunda och har de västra stadsdelarna som upptagningsområde. Arbetet utgår, som för hela verksamhetsområdet, från modellen Resursgrupps-ACT( RACT) och en viktig uppgift för dig som chef blir att fortsätta arbeta för att detta arbetssätt ska genomsyra enhetens verksamhet. Enheten har cirka 15 medarbetare och består av sjuksköterskor, skötare, psykologer, fysioterapeut, arbetsterapeut, kuratorer och behandlingsassistenter.  

Hela verksamhetsområdet arbetar med rutiner, IT-system och kompetensutveckling för att bättre kunna hålla ordning på att patienterna verkligen får det vi utlovar, och i det arbetet blir du och enheten en del.

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för att medarbetarna i sin tur ska kunna hjälpa patienter och anhöriga att förbättra sina liv. Tjänsten är bred med många kontaktytor och frågor att arbeta med och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Du ingår i ledningsgruppen för Psykiatri Psykos, och förväntas att vara med och ta ett gemensamt ansvar för hela verksamhetsområdet. Cheferna för läkare samt för administrativ personal är också viktiga samarbetspartner kring bemanning och arbetssätt på enheten och du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av chefskap och/eller chefskapsförberedande utbildning är meriterande. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet, helst inom psykosvård och med RACT eller annan case management-modell.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt hög integritet. Du har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du är trygg med att fatta beslut och verkställa förändringar. Med tanke på patientgruppen behöver du även kunna bemöta människor i utsatta situationer på ett bra sätt och känna dig trygg i detta.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetchef Operation Angered

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 15
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vår arbetsplats
Angereds Närsjukhus är det lilla sjukhuset med det stora uppdraget.

Här erbjuds, i samverkan med andra vårdaktörer, specialistvård för såväl barn och ungdomar som vuxna inom många områden. Sjukhuset är modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för att göra skillnad som bidrar till en bättre hälsa hos invånarna i nordost. Genom ett effektivt nyttjande av resurser ökar vi tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen.

Som vårdenhetschef på operationsavdelningen ansvarar du för att planera, leda, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna.

Arbetsuppgifter
Du har sedvanligt verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. I ledarskapet ingår att sätta tydliga mål samt följa upp och värdera resultat. Du ansvarar för ledning av det dagliga operativa arbetet i den kliniska verksamheten. Du kommer också att få särskilda ansvarsområden kopplade till just din specifika kompetens och profil. Verksamhetschefen är din närmaste chef och du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har specialistutbildning med inriktning mot anestesi- eller operationssjukvård alternativt annan specialitet inom akutsjukvårdssegmentet. Du har också tidigare dokumenterad chefs- och/eller ledarerfarenhet. Erfarenhet från operationssjukvård är en förutsättning.

Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut. Du har också en god kommunikativ förmåga, är lyhörd, kan motivera medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring.

Du är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet, Angereds Närsjukhus och Sjukhusen i Väster. Det är också viktigt att du kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Neonatal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Vi söker en vårdenhetschef till Neonatalavdelning Östra som är vår familjevårdsavdelning, för arbete i ett gemensamt chefskap.

På neonatalavdelningen vårdas förtidigt födda barn men även barn som av någon anledning är sjuka vid födelsen. Avdelningen har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna, och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med förlossningen.  Avdelningen har 18 vårdplatser och i de flesta rummen vårdas barnen tillsammans med sina föräldrar.

Neonatal består av en intensivvårdsavdelning, en familjevårdsavdelning, en mottagning och neonatal hemsjukvård. Verksamhetens uppdrag innefattar neonatal länssjukvård för göteborgsbarn och avancerad neonatalintensivvård för barn i Västra Götalandsregionen och norra Halland. Neonatal hemsjukvård erbjuds främst till prematurfödda barn som efter sjukhusvistelse behöver fortsatt stöd i hemmet. På neonatalmottagningen följs barnen enligt ett nationellt uppföljningsprogram samtidigt som uppföljande sjukvårdskontakter kan samordnas till exempel med dietist, fysioterapeut och psykolog.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen, du har verksamhets-, ekonomi och personalansvar. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med din chefskollega leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare samt ansvarar för löne- och utvecklingssamtal med enhetens sjuksköterskor samt barn- och undersköterskor. Tillsammans och i samråd med avdelningschef och de övriga vårdenhetscheferna ansvar du för din del av vårdenhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska/sjuksköterska eller har annan högskole- eller

universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet som är relevant, samt erfarenhet från vårdarbete. Vi ser gärna att du är trygg i ditt ledarskap och har några års erfarenhet av arbete som ledare/chef. Har du genomgått chefs- eller ledarskapsprogram är det meriterande. Även erfarenhet av utvecklingsarbete samt att du har akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande. Arbetslivserfarenhet från neonatalvård alternativt intensivvård är till stor fördel.

Du känner ett stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet. Du har god förmåga att arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chefer för att uppnå våra mål. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, inspirera och leda andra för att uppnå resultat. En tydlig kommunikation och förmågan att analysera och förmedla budskap är viktiga egenskaper. Du är drivande och tar egna beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef som vill jobba med spjutspetsforskning sökes!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Prövningsenhet barn är landets första och största kliniska forskningsenhet för barn.

Enheten har som uppdrag att stötta forskning inom alla verksamheter som behandlar barn lokalt på Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) samt regionalt, nationellt och internationellt.

Vad erbjuder vi dig?

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete i en pediatrisk forskningsnära miljö, där din insats kan möjliggöra tillgången till nya behandlingar. För tillfället genomförs studier av nya läkemedel, det allra senaste inom genterapi samt flertal akademiska samverkansstudier inom Sverige och EU.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett ansvar för såväl personal, ekonomi, miljö och arbetsmiljö men du ska även driva och fortsätta att utveckla en pediatrisk forskningsmiljö där fokus är nytänkande och engagemang.

Som enhetschef arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer inom ditt verksamhetsområde, men även med chefer inom alla verksamhetsområden på DSBS. Vi värdesätter vårt teamarbete högt. Du kommer representera enheten i ledningsgruppen på Barncancercentrum.

Du kommer stödja din multidisciplinära personal som jobbar lokalt men även nationellt övergripande, då vi är aktiva i flertal EU-projekt. Du kommer stödja din personal som är delaktig i alla faser av en klinisk prövning, från prövningsdesign och protokoll till kliniska prövningsrapporter.

Du kommer att ha kontakt både med interna och externa samarbetspartners både inom akademin och läkemedelsindustrin.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitetsnivå inom vård, medicin eller naturvetenskap. Du ska ha erfarenhet från roller som innefattar ledning och styrning samt medarbetaransvar. Du ska ha flerårig arbetslivserfarenhet inom life science, vana från projektledning samt god vana av att arbeta med regelverk, SOP:ar samt GCP som styr det kliniska prövningsarbetet. Du ska ha även ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Följande är meriterande men inget krav:
-Erfarenhet från andra forskningsenhete
-Erfarenhet att hantera stora EU-projekt
-Erfarenhet av att supporta en sponsor i globala kliniska prövningar.
-Erfarenhet av pediatriska kliniska prövningar.
-Erfarenhet från barnområdet.

Vi söker dig som brinner för ledarskap!

Du är en engagerad, handlingskraftig och inspirerande ledare som har förmåga att se helheten. Du kan motivera dina medarbetare och även stödja och coacha dem. Du är lojal mot verksamheten och fattade beslut. Du har ett kommunikativt sätt som gör att du kan förmedla mål, visioner och även omsätta dem till konkreta planer och tankar. Du leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde.

Du har en god analytisk förmåga och erfarenhet av strukturerat arbete, såväl självständigt som med kollegor. Du är en utåtriktad och positiv person med starkt driv och uthållighet. Du har en god förmåga att informera och utbilda andra. Du trivs med ständig utveckling och jobba nära verksamheten. Du är flexibel och är bra på att prioritera. Du bidrar till förbättring och utveckling, både i de specifika projekten, interna rutiner och processer.

Vi arbetar med en hög nivå av service till alla våra samarbetspartners och förväntar oss detsamma av dig. Vi är övertygad att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer dina personliga egenskaper vägas in vid tillsättande av den här tjänsten.???

Vi söker dig som idag jobbar som chef och har en bred erfarenhet av kliniska prövningar. Hör gärna av dig så berättar vi gärna mer.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Hälsocentralen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 15
Stiftelsen Carlanderska sjukhuset invigdes 1927 och har till idag utvecklats till ett framgångsrikt sjukhus för specialistvård. Här bedrivs offentlig vård, försäkringssjukvård och privat sjukvård både i egen regi och i samspel med ett flertal andra vårdgivare. Tillsammans utgör vi ett komplett sjukhus med väl fungerande vårdkedjor under ett och samma tak.

Under 2023 kommer Carlanderska arbeta med att utveckla den del av vår verksamhet som riktar sig till företag och individer och erbjuder hälsofrämjande och förebyggande hälso- och sjukvård. Exempel på tjänster som ingår är hälsoundersökningar, sjukvårdsrådgivning, vaccination, intygsmottagning, med
mera.

Nu söker vi dig som vill arbeta som enhetschef, med att utveckla denna verksamhet och ytterligare
stärka Carlanderska som vårdgivare.

Välkommen till Möjligheternas sjukhus!

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som enhetschef för Hälsocentralen ansvarar du för den dagliga driften av verksamheten samt verksamhetens arbetsmiljö-, kvalitets- och miljöarbete. Tillsammans med verksamhetschef kommer ni arbeta med utvecklingen av enheten och i uppdraget ingår såväl strategisk utveckling som operativa uppdrag. Du har personalansvar och ser till att rutiner och metoder bidrar till hög kvalitet och patientsäkerhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med företagshälsovård, har chefserfarenhet samt är läkare. Det är meriterande om du har erfarenhet från privat sjukvård, har arbetat med verksamhetsutveckling/-uppbyggnad och har förmåga att planera, prioritera och kombinera det strategiska ledarskapet med operativ förståelse.

Som grund för Carlanderskas ledarskap har vi våra ledarskapskriterier och där vill vi ha chefer som är mål- och resultatorienterade, kommunikativa och förutsättningsskapande. Vi lägger därför stor vikt vid den personliga lämpligheten. Din känsla för kvalitet och service gör att du ständigt arbetar för att uppnå god vård i den dagliga verksamheten och medverkar till att patientsäkerhet, patientbemötande och vårdkvalitet ständigt förbättras i enlighet med Carlanderskas mål.

Du arbetar nära dina medarbetare och har förmågan att driva en verksamhet framåt. Du ska vara trygg i dig själv, i din yrkesroll och ha god förmåga att utöva ett formellt ledarskap, där din roll som företrädare för Carlanderska är tydlig.

ÖVRIGT
Carlanderska ska alltid ge ett professionellt och trevligt bemötande till dem som kommer till oss, därför är det av stor vikt att du har en hög servicekänsla samt är kvalitetsmedveten. Då verksamhet och arbetsuppgifter ständigt utvecklas, ser vi att du är en person som trivs i en dynamisk arbetsmiljö med ett aktivt utvecklingsarbete. Du är noggrann i ditt arbete, flexibel, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Gemensamt för alla våra tjänster är våra medarbetarkriterier och vi söker dig som har ett professionellt, förändringsinriktat samt samverkande förhållningssätt.

När du börjar på Carlanderska får du utöver god arbetsmiljö och trevliga kollegor även friskvårdsbidrag, en sjukvårdsförsäkring och möjlighet till massage och yoga på arbetsplatsen. Vi har kollektivavtal, vilket innebär att du också får kollektivavtalade förmåner såsom tjänstepension, föräldralön och försäkringar. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom introduktionsprogram, intern/extern utbildning, kompetensöverföring och individanpassas utifrån våra årliga medarbetarsamtal, som genomförs av närmaste chef.

Vänligen bifoga din yrkeslegitimation, utbildningsbevis eller andra relevanta underlag i samband med att du skickar in din ansökan. Finns detta inte bifogat kan din ansökan inte hanteras på ett jämbördigt sätt med övriga ansökningar. Intervjuer och urval sker löpande och tillsättning av den utannonserade tjänsten kan ske innan sista ansökningsdatum.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Enhetschef till Geråshus vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på vård- och omsorgsboendet Geråshus tillsammans med två enhetschefskollegor. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Vård- och omsorgsboendet Geråshus ligger vid Gärdsåstorg, med goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 90 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består av två sammanbyggda huskroppar, fördelat på fem våningar. Två med inriktning demens och tre med somatisk inriktning. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövda.

Som enhetschef kommer du tillsammans med dina chefskollegor leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. På enheten finns planerare som arbetar med korttidsbemanning och administration, det finns även omsorgshandledare. Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar.

Några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår välfärdsteknik samt nollvision avseende begränsningsåtgärder. Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag. Ledstjärnan är att arbeta med det tillitsbaserade ledarskapet till gagn för både medarbetare och hyresgäster.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Du är trygg i din yrkesroll och det är en fördel om du har tidigare chefserfarenhet. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet vilket gör att du även behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt god kunskap om verksamhetsområdet.

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till Svaleboskogens vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du skapa förutsättningar för att ge de äldre en trygg och meningsfull vardag? Vill du utvecklas i rollen som chef tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! Just nu söker nu en enhetschef till Svaleboskogens vård- och omsorgsboende.

Svaleboskogens vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och naturskönt område. På boendet erbjuds en mängd olika aktiviteter. Boendet har 121 lägenheter, fördelat på nio enheter, varav en enhet är somatisk och resterande är demens. Du kommer att arbeta i nära samarbete med fyra enhetschefer där ni ansvarar för olika delar av boendet. En av dina kollegor ansvarar för nattmedarbetare på Svaleboskogen och två andra närliggande vård- och omsorgsboenden.

Som enhetschef ansvarar du för att hyresgästernas behov av omsorg och service tillgodoses. Likaväl ansvarar du för engagerade och kunniga arbetsgrupper samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med medarbetarna skapar ni en dynamisk och god arbetsmiljö som präglas av ett synligt och engagerat ledarskap där du som chef är en i laget med medarbetarna.

Som chef är det viktigt att kunna skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på de äldre. Till din hjälp i ditt uppdrag har du en rad olika stödfunktioner såsom ekonomi, HR, rekrytering, kvalitets- och verksamhetsutvecklare samt omsorgshandledare. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 120 poäng inom lämpligt område exempelvis med inriktning socialt arbete, ledarskap eller hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har tidigare arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar och är erfarenheten dessutom inom verksamhetsområdet är också det en fördel. Vidare ser vi att du har god kännedom om gällande lagstiftning (SoL och HSL).

Vi söker dig som visar respekt och hänsyn för de du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och har hyresgästernas behov som utgångspunkt. I verksamheten läggs stor vikt vid ett gott samarbete och ser därmed att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Då stort fokus ligger på utvecklings- och förändringsarbetet ser vi gärna att du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang. Ditt nytänkande kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Vidare har du förmågan att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju. Intervjuer kommer att ske digitalt eftermiddagen 24/5 och förmiddagen 25/5.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Radiologi Sahlgrenska

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Beskrivning av arbetsplatsen

Verksamhetsområde Radiologi har verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus och Östra sjukhuset.

Ett gemensamt verksamhetsområde skapar en tydlig samarbetsstruktur för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Den vuxenradiologiska verksamheten sträcker sig från basal- till högspecialiserad vård. Vi har en bra bas för klinisk forskning och strävar efter att förstärka våra forskningsinsatser de kommande åren. Det finns ett nära samarbete med andra verksamheter inom bild och funktionsmedicin som organiseras under verksamhetsområdena för hybrid-intervention och klinisk fysiologi-nuklearmedicin.

Vi söker nu dig som är intresserad av att vara med och utveckla verksamheten som vårdenhetschef inom Radiologi Sahlgrenska. Där kommer du att ha nära samarbete med sektionschefer, enhetschefer och övriga vårdenhetschefer inom verksamheten. Den tjänst vi nu söker kommer att ha sin placering på Sahlgrenskatomten, Buk-kärlsektionen. På Sahlgrenskatomten tillämpas gemensamt ledarskap med tre andra vårdenhetschefer. Sektionerna har ett nära samarbete avseende produktion och personal.  

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef är du underställd avdelningscheferna inom Radiologin och ingår i verksamhetsledningen.

Du kommer att ha personalansvar för mellan 30-35 medarbetare inom yrkeskategorierna röntgensjuksköterskor och undersköterskor och har ansvar för att dessa utvecklas i enlighet med verksamhetens behov av kompetens. Du har arbetsmiljö- och ekonomiansvar för enheten samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för din arbetsgrupp. Som vårdenhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Du har förmåga att aktivt verka utifrån sjukhusets värdegrund, verksamhetsidé och de strategier som bidrar till ett arbetssätt som gynnar verksamhetens resultat och kvalitet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för verksamhetsområdes gemensamma frågor inom bland annat ekonomi och HR.

Alla chefer förväntas också utföra övergripande strategiska och operativa arbetsuppgifter inom något av våra gemensamma områden som till exempel forskning, investeringar, patientsäkerhet, kompetensutveckling eller produktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap som har ett genuint intresse av att leda andra. Du driver arbetet med verksamhetsutvecklings- och kvalitetsfrågor samt stödjer forskning. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kommunikativ förmåga värdesätts då samarbete med andra verksamheter kommer att vara i fokus. ????

Vi söker dig med universitets-/högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Erfarenhet av arbete inom radiologi samt erfarenhet från arbetsledning är meriterande.

Akademisk meritering värdesätts hos chefer inom Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Villkor

SU tillämpar tidsbegränsat chefsavtal med en tillsvidareanställning inom kompetensområdet. Den generella förordnandetiden är 5 år.

Välkommen med din ansökan!

Vi planerar att genomföra intervjuer 24-26 maj.

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Plastikkirurgisk mottagning!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Plastikkirurgen bedriver allmän plastikkirurgi och högspecialiserad vård, omfattande regional och nationell vård med speciell inriktning på mikrokirurgi, bröstkirurgi, avancerad sårvård, kraniofacial kirurgi och läpp-käk-gomspaltskirurgi samt könsdysfori.

På den Plastikkirurgiska mottagningen arbetar idag 15 medarbetare. Till oss kommer både vuxna och barn för läkarbedömning eller självständiga sköterskemottagningar. Vi har en poliklinisk operationssal där vi opererar dagligen. Till mottagningen är en fotoenhet knuten med två medicinska fotografer. Vi har också två heltidsanställda psykologer och en omfattande forskningsverksamhet. Mottagningens öppettider är dagtid, måndag till fredag.

Under första kvartalet 2024 kommer mottagningen flytta till helt nyrenoverade lokaler vilket kommer ställa krav på nytänkande och förändringsvilja. På den nya mottagningen kommer vi att utveckla nya arbetssätt, expandera delar av verksamheten och utöka antalet multidisciplinära teammottagningar vilket innebär att vi behöver bli fler medarbetare.

Vad erbjuder vi dig?

- Under fyra månader kommer du som ny vårdenhetschef arbeta parallellt med nuvarande vårdenhetschef som har mycket lång chefserfarenhet och dessutom kommer arbeta kvar inom verksamheten även därefter
- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion och utbildningar
- Chefshandledning/mentorskap

Om tjänsten

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du har ett nära samarbete med vårdenhetsöverläkare samt med enhetschef för den Administrativa enheten och övriga chefer inom verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare chefserfarenhet. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Du har god kommunikations- och problemlösningsförmåga och har lätt för att skapa förtroende i samarbete med andra. Du har helhetssyn, tänker långsiktigt och är entusiastisk inför förändring och utveckling av verksamhet och medarbetare. Du är drivande, tydlig, ansvarsfull och har god självkännedom. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Affektiv mottagning 2

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en enhetschef till Affektiv mottagning 2, som är en av två mottagningar som ansvarar för utredning och behandling av patienter med ångest- och depressionssjukdomar, och även har ett uppdrag att särskilt uppdrag att utreda och behandla patienter med PTSD. Mottagningen har cirka 40 medarbetare, inklusive läkare och sekreterare. I mottagningens uppdrag ligger även att bedriva ett aktivt utvecklingsarbete inom ansvarsområdet, samt att facilitera och bedriva forskning.

Om tjänsten

Som enhetschef har du helhetsansvar för mottagningen och dess verksamhet vilket omfattar vårdprocesser samt personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med vårdenhetsöverläkare och sektionschef förväntas du driva utvecklingen av mottagningen för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och med tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet av psykiatri är meriterande, och detsamma gäller erfarenhet av vetenskapligt arbete.

För att nå framgång i rollen som enhetschef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till nybyggt barn BmSS och korttidshem, Hisingen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Vi är alla olika. Vi är alla också lika och har samma rätt till ett tryggt hem, en meningsfull sysselsättning och att känna oss värdefulla. Då utvecklas vi och kan delta i samhället. Förvaltningen för funktionsstöd bedömer behov och ger stöd till de som har rätt till det. Personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott och självständigt liv. Ett liv som alla andra.
Med 6 000 medarbetare är vi Sveriges största funktionsstödsförvaltning. Vi fattar beslut om och arbetar inom boende med särskild service, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd, personlig assistans, olika former av avlastning, stöd och ledsagning. Vi arbetar aktivt med att utveckla och sprida kunskap inom Göteborgs Stad och till andra. På så sätt blir vi alla bättre på att förstå behov och ge rätt stöd. Tillsammans ser vi till att fler kan leva ett gott och självständigt liv som alla andra.
Välkommen att bli en av oss! Du är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Är det du som gör hållbara vardagar med oss?

Vi söker en enhetschef till ett nybyggt BmSS för barn samt ett korttidshem med tre platser. Båda enheterna är belägna i Hisings Backa. Inom verksamhetsområdet finns stadens samtliga barnboenden och alla stadens korttidshem för barn och unga. Detta ger oss stora möjligheter att skapa bra verksamhet för barn och unga.

Denna tjänst gäller för Långhagsgatan som beräknas öppna i september 2023. Målgruppen är barn och unga med komplexa behov inom autism/NPF. Detta innebär att du som enhetschef får möjlighet att starta upp boendet och rekrytera medarbetare till enheten.

På Backa korttidshem är målgruppen också barn och unga inom NPF/autism. Vår ambition är att utveckla och skapa boenden och korttidshem med hög kvalitet för barn och unga inom målgruppen. Som enhetschef för BmSS och korttidshem har du ett samlat ledningsansvar för att verksamheten bedriver en god, säker vård och omsorg mot angivna mål, vilket kräver att du har ett närvarande och engagerat ledarskap. Som enhetschef ansvarar du för att leda och fördela arbetet inom enheterna. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för dina enheter.

Du ingår i en ledningsgrupp bestående av åtta enhetschefer, en verksamhetschef samt utvecklingsledare och metodutvecklare. Från och med våren 2023 kommer vi också att ha en bemanningscontroller och en planeringsorganisation som stöd till enhetscheferna i schemaläggningsarbetet. Hos oss finns hela stadens korttidshem/korttidsboende och barnboende samlade vilket ger en bra överblick och möjlighet att tillsammans utveckla våra verksamheter mot stadens behov.

Alla våra verksamheter har en nära samverkan med vårdnadshavare, skola och andra professioner.

Du kommer att ha din placering på Mässans gata vid Korsvägen, dit vi flyttar under våren 2023.

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleexamen från socionomprogrammet, social omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer adekvat för verksamheten.

Vi söker dig som har några års erfarenhet som chef med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har erfarenhet från funktionshinderområdet och erfarenhet av dygnet runt-verksamhet. Dessutom behöver du ha goda kunskaper om gällande lagstiftningar och arbetsrättsliga lagar relaterade till uppdraget. Du har även kunskap om social dokumentation. Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar är meriterande, liksom kunskaper i IT-systemet Time Care och schemaläggning.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Du bidrar med nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

ÖVRIGT
Bifoga ditt studeintyg eller examensbevis på efterfrågad utbildning.
Urval och intervjuer påbörjas under ansökningstiden.

I den här rekryteringen kommer du få svara på ett antal frågor där du får beskriva din kunskap inom området i stället för att skicka ett personligt brev.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.
Som medarbetare i förvaltningen för funktionsstöd erbjuder vi dig:
- Trygg anställning med goda anställningsvillkor
- Heltid med möjlighet till deltid
- Introduktion vid nyanställning
- Kompetensutveckling
- Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Har du skyddade personuppgifter ska du INTE söka via systemet utan kontakta ansvarig rekryterande chef för hantering av din ansökan.

Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk i förvaltningen eller stadens omställningsarbete.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi valt rekryteringskanaler och önskar inte erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- eller rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 26
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

På Närhälsan Östra sjukhuset Närakut arbetar cirka 25 engagerade och kunniga medarbetare.

Tillsammans arbetar vi för att ge patienter professionell service och vård. Vi är måna om varandra, trivs och utvecklas. 

Närhälsan Östra sjukhuset Närakut startade hösten 2017 med mål att patienterna ska få bästa möjliga vård med rätt kompetens. Närhälsan fick uppdraget att starta denna enhet för förbättrat akut omhändertagande vid akutmottagningarna på SU/Östra/Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Verksamheten är öppen måndag-söndag kl. 08-22. 

 Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Vi erbjuder ett flexibelt och stimulerande arbete. Som enhetschef är du första linjens chefsled och direkt underställd verksamhetschefen. Du kommer att ingå Närakutens ledningsgruppen. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för del av personalgrupp vilket innebär personalansvar, arbetsmiljöansvar, bemanningsansvar, schemaläggning samt verksamhetsuppföljning och utvecklingsarbete. 

Du samverkar mycket med andra enheter, både inom Närhälsan och SU. Du arbetar nära dina anställda och viss klinisk tjänstgöring kan tillkomma. 

Om dig

Du har examen från treårig högskoleutbildning inom relevant område, såsom hälso- och sjukvård eller ledarskap. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta som chef och ledare. Har du erfarenhet från arbete inom primärvård och/eller erfarenhet av chefs-och ledarskap är det meriterande.

Som person har du förmåga att fatta självständiga beslut och har en grundtrygghet i din profession. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation skapar du förutsättningar för att bevara den goda arbetsmiljön och samarbetet på och mellan arbetsplatserna. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet.

Vi ser att du delar Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer planeras till 17 maj på Regionens hus i Göteborg, där du förväntas vara tillgänglig.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen Som en del av urvalsprocessen kommer djupintervju och testning ske vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Detta är ett halvdagstillfälle och planeras till 30 maj. 

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du den vårdenhetschef vi söker?

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi behöver dig som vill utveckla framtidens förlossningsvård i Göteborg tillsammans med oss.

Vi söker chefer till vårdkedjan och chefsteamet för normalobstetrik avdelning 312/311 samt till avdelning 308/310/AGN (Akutmottagning för Gravida och Nyförlösta).

Om arbetet inom vår verksamhet

Hos oss har vi cirka 10 000 förlossningar varje år. Tillsammans med vårdenhetschefer, vårdenhetsöverläkare, sektionschefer, avdelningschef och verksamhetschefen inom obstetriken, kommer du ta ansvar för helheten inom vår verksamhet.

Likt övriga förlossningskliniker i landet så har även vi en ansträngd situation. Vi arbetar därför med flera förbättringsåtgärder och vi vill ha med dig i processen. Vi tror att du tillsammans med våra chefer kan bidra i arbetet för en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare.

Du arbetar i team med vårdenhetschefer där ni tillsammans leder och utvecklar en sammanhållen vårdkedja för förlossning och eftervård. Tillsammans ansvarar ni för avdelningarnas ekonomi och arbetsmiljö. Ni utvecklar arbetssätt och rutiner med trygg och säker vård i fokus. I chefsuppdraget ingår även att underlätta forskning och undervisning samt patientomhändertagande av hög kvalitet. . Vi arbetar för att nå Västra Götalandsregionens norm tal avseende antal medarbetare per chef. Genom att sträva dit så ger vi chefer bättre förutsättningar i sitt ledarskap att lära känna sina medarbetare. Med fler chefer i teamet får medarbetare större möjlighet att få stöd av en närvarande chef.

Vi söker chefer till vårdkedjan och chefsteamet för normalobstetrik avdelning 312/311 och 308/310/AGN. I din ansökan kan du uttrycka speciell önskan om att arbeta i ett av chefsteamen om du så önskar, men det är inte nödvändigt.

En ny chefslinje har inrättats i vår organisation, Avdelningschef sedan ett drygt år tillbaka. Avdelningschefen har fokus på att leda och utveckla vårdenhetschefer och stödja deras arbete. Avdelningschef för sektionen Obstetrik arbetar tillsammans med Avdelningschef för sektionen Gynekologi och reproduktions medicin för Kvinnosjukvården på uppdrag av verksamhetschefen. Som vårdenhetschef hos oss blir du anställd under Avdelningschef för sektionen Obstetrik. Du ingår i ledningen för verksamhetsområdet Obstetrik. Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillämpar vi ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Inom hela obstetriken har vi visionen, frisk mamma, friskt barn med minsta möjliga ingrepp och en positiv förlossningsupplevelse. Vi tror att bästa sättet att nå våra mål är genom stärkt teamarbete där patienten involveras. Förlossningsvården i Göteborg har att se framemot en ny vårdbyggnad för förlossning och neonatalsjukvård som kommer vara klar att flytta in i 2028. En spännande resa mot framtiden har startat och vi vill ha dig med på den resan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som idag arbetar/har arbetat som chef eller har ett genuint intresse för ledarskap och som nu är redo att söka ett chefsuppdrag. Du är legitimerad barnmorska och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och/eller har annan utbildningsbakgrund/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av utvecklingsarbete samt att du har akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande.

Du har en god självkännedom och som person är du intresserad av att stödja och leda andra. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har förmåga att fånga omgivningens uppmärksamhet. Din profil är relationsorienterad och du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och samarbete. Du föredrar att arbeta i team och tillbringar tid ute i verksamheten där ditt fokus är processer och arbetssätt. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef - bli en del av vår spännande framtid!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Bli en del av vår spännande framtid!

Vi söker två trygga och tydliga ledare till Kirurgiavdelning barn som förstärker teamet med nuvarande två vårdenhetschefer och avdelningschefen.

Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att driva den bästa möjliga vården för våra patienter inom verksamhet Kirurgi barn.

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor att ansvara för:

- Planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål.
- Ha delat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.
- Ansvara för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, patientsäkerhet och utveckling av verksamheten.
- Samarbeta med övriga enheter inom verksamhet Kirurgi barn och andra enheter på barnsjukhuset.

Du får erfarna chefskollegor att dela tankar och idéer med och står inte ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.

Om avdelningen

Kirurgiavdelning barn är ett av fyra center i Sverige inom avancerat barn och ungdomskirurgi. Vi bedriver pre- och postoperativ omvårdnad på barn i åldrarna 0–16 års ålder inom planerad kirurgi samt akut omhändertagande dygnet runt. Inom vårt uppdrag ingår län- region och rikssjukvård samt NHV uppdrag. Vi har många olika diagnoser alltifrån medfödda missbildningar till ortopedi och brännskador. Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team tillsammans med läkare och bland annat fysioterapeuter, kuratorer med flera. För att ge den allra bästa omvården till barn och anhöriga arbetar vi personcentrerat och med arbetssättet patient nära vård.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska. Om du har akademisk bakgrund såsom magister-, master, eller forskarutbildning eller en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar är detta meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet eller annan erfarenhet av att leda personal såsom exempelvis sektionsledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av barnkirurgisk verksamhet.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten och har ett genuint intresse av att arbeta med barn och dess familjer. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att fatta beslut och förändra för att nå framgång. Du är tydlig när du kommunicerar och har ett sätt som främjar goda kontakter och samarbete. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och utveckla andra. Du förväntas att tillsammans med dina chefskollegor kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Chefsuppdraget är ett femårigt förordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef - välkommen till oss på Obstetriken!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss 

Hos oss har vi cirka 10 000 förlossningar varje år.

Tillsammans med vårdenhetschefer, vårdenhetsöverläkare, sektionschefer, avdelningschef och verksamhetschefen inom obstetriken, kommer du ta ansvar för helheten inom vår verksamhet.

Vi söker chefer till vårdkedjan och chefsteamet för normalobstetrik avd. 312/311 och 308/310/AGN. I din ansökan kan du uttrycka speciell önskan om att arbeta i ett av chefsteamen om du så önskar, men det är inte nödvändigt.

Arbetsbeskrivning 

Avdelningschefen är underställd verksamhetschef och chef över vårdenhetschef/enhetschef. Som Avdelningschef för Neurologimottagning barn ska fokus finnas på att leda och utveckla vårdenhetschef/enhetschef och stödja deras samarbete. Som avdelningschef kommer du också att ha det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö där Avdelningschefen tillsammans med vårdenhetschef/enhetschef leder enheterna mot uppsatta mål och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp samt i sektionens verksamhetsråd. Avdelningschefen samverkar och bidrar till sjukhusets och det egna verksamhetsområdets utveckling samt bidrar till Sahlgrenska Universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsförsörjning.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

En ny chefslinje har inrättats i vår organisation, Avdelningschef sedan ett drygt år tillbaka. Avdelningschefen har fokus på att leda och utveckla vårdenhetschefer och stödja deras arbete. Avdelningschef för sektionen Obstetrik arbetar tillsammans med Avdelningschef för sektionen Gynekologi och reproduktionsmedicin för Kvinnosjukvården på uppdrag av verksamhetschefen. Som vårdenhetschef hos oss blir du anställd under Avdelningschef för sektionen Obstetrik. Du ingår i ledningen för verksamhetsområdet Obstetrik. Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset tillämpar vi ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Inom hela obstetriken har vi visionen, frisk mamma, friskt barn med minsta möjliga ingrepp och en positiv förlossningsupplevelse. Vi tror att bästa sättet att nå våra mål är genom stärkt teamarbete där patienten involveras. Förlossningsvården i Göteborg har att se framemot en ny vårdbyggnad för förlossning och neonatalsjukvård som kommer vara klar att flytta in i 2028. En spännande resa mot framtiden har startat och vi vill ha dig med på den resan.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som idag arbetar/har arbetat som chef eller har ett genuint intresse för ledarskap och som nu är redo att söka ett chefsuppdrag. Du är legitimerad barnmorska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning och/eller har annan utbildningsbakgrund/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av utvecklingsarbete samt att du har akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande.

Du har en god självkännedom och som person är du intresserad av att stödja och leda andra. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har förmåga att fånga omgivningens uppmärksamhet. Din profil är relationsorienterad och du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och samarbete. Du föredrar att arbeta i team och tillbringar tid ute i verksamheten där ditt fokus är processer och arbetssätt. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Neuromottagningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Neurosjukvården är organiserad i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Hos oss bedrivs även ett brett och aktivt forsknings- och utvecklingsarbete av nya behandlings- och diagnostikmetoder, ofta i samarbete med nationella och internationella partners. Forskningen bedrivs ofta i tät samverkan med Sahlgrenska akademin och Chalmers. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef för neuromottagningen (Neurologi och Neurokirurgi) inom Neurosjukvård med tillhörande dagsjukvårdenhet som ska planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål. 

Du ansvarar för cirka 30 medarbetare som består av sjuksköterskor och undersköterskor med olika uppdrag och funktioner. Verksamheten är organiserad i tvärprofessionella diagnos- och behandlingsteam i syfte att kunna erbjuda såväl spetskompetens med kontinuitet som effektivitet och patientsäkerhet. Du kommer därför även att arbeta nära läkare, psykologer, kuratorer med flera professioner tillsammans med deras respektive chefer.

Neurologi, Neurokirurgi och neuromottagningen är enheter där utveckling och arbete med nya metoder de senaste åren har skapat många nya arbetsområden med en inriktning mot framtidens sjukvård, inte minst hur vi kan nyttja och utveckla nya digitala lösningar och verktyg för ökad tillgänglighet och patientsäkerhet. Många insatser som tidigare gjordes inom slutenvård sker nu i öppenvård. Under 2022 hade vi totalt en öppenvårdsproduktion på drygt 25 000 insatser inklusive telefonbesök och digitala vårdmöten.

Vårt mål är att vi genom personcentrerade insatser och tillvaratagande av våra patienters erfarenheter och behov ska säkra en god och tillgänglig vård med största möjliga patientnytta. Du förväntas utveckla och tillvarata medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet inom och mellan personalgrupperna. Som enhetschef vill du uppmuntra medarbetarna till eget ansvarstagande och att ta egna initiativ för att främja en god verksamhetsutveckling och ett gott medarbetarskap.

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, kvalitets- och ekonomiskt ansvar. I din roll som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i Neurosjukvårdens ledningsgrupp. Detta innebär att du kommer att vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. Du kommer i många fall att fungera som verksamhetens ansikte utåt och ha många kontakter med andra kliniker inom Sahlgrenska.

Som chef hos oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är du drivande i arbetet med att nå sjukhusets övergripande mål:

- Vi har en akutsjukvård i toppklass.
- Vi skapar värde för patienten.
- Vi är landets ledande Universitetssjukhus.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Du har chef- och/eller ledarerfarenhet sedan tidigare samt högskoleutbildning som vi bedömer som relevant. Erfarenhet från sjukvård eller från att leda i en politiskt styrd organisation. Kompetens inom förbättringskunskap, kvalitetsarbete eller projektledning är önskvärd samt förmåga att både bedriva självständigt utvecklingsarbete och att stimulera medarbetare till detsamma. En viktig uppgift blir att motivera och inspirera andra att öka kvalitén och effektiviteten i det vi gör. Du behöver därför ha både lust, vilja och förmåga att leda och utveckla både verksamheten och medarbetare. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som person är du självgående, strukturerad, kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Du har en förmåga att stötta, inspirera och motivera medarbetare i såväl vardagliga utmaningar som i olika utvecklingsarbeten. Vi ser även att du har god kommunikationsförmåga både i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Onkologi!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhet onkologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver högspecialiserad cancersjukvård inkluderande nationella uppdrag integrerat med  forskning, utveckling och utbildning.

Här arbetar 400 medarbetare inom öppen- och slutenvård med såväl medicinsk behandling som strålbehandling. Inom vår öppenvård söker vi nu en enhetschef till cancerrehabiliteringen.

Onkologi är i en expansiv fas och allt mer patienter kan tas omhand inom öppenvården. Till oss kommer patienterna på läkar- och sjuksköterskebesök och på strålbehandling och medicinsk behandling. Cancerrehabiliteringen är en del omhändertagandet av patienten från första kontakt med onkologi och under hela behandlingstiden. Uppföljning sker genom besök fysiskt eller digitalt.

På cancerrehabiliteringen samlas kompetens som dietister, kuratorer, psykolog och specialistsjuksköterskor. Knutna till enheten är även fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Verksamhet onkologi är del av Sahlgrenska Comprehensive Cancer Center (SCCC) där all cancersjukvård samlas. För närvarande förbereds för ett regionalt cancerrehabiliteringscentrum inom SCCC, ett centrum som vi kommer arbeta nära.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som drivs av att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa en god arbetsmiljö och ett positivt arbetsklimat byggt på öppenhet och delaktighet. Du vill möjliggöra för medarbetarna att ta ansvar och utveckla våra arbetssätt.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och har personalansvar för 16 medarbetare. Tillsammans med vårdenhetsöverläkare har du till uppgift att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål. Du är också del av verksamhetens ledningsgrupp och tar där delat ansvar tillsammans med övriga för det övergripande ledningsarbetet. 

Chefskapet är tidsbegränsat till fem år med tillsvidareanställning inom grundprofessionen

Om dig

Vi söker dig med sjuksköterskeutbildning eller annan adekvat högskoleutbildning för uppdraget. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskapsuppdrag. 

Vi välkomnar dig som är bra på att kommunicera och har lätt för att skapa förtroende i samarbete med andra människor. Som person är det viktigt att du är strukturerad och har förmåga att coacha och leda andra. Du är prestigelös och skapar delaktighet och har en god problemlösningsförmåga.

Då vi är måna om att hitta rätt ledare för uppdraget kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Som ny chef erbjuder vi ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av stabsfunktioner och chefskollegor.     

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till forskningsenhet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver vård inom huvudsakligen tre fält; minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri och omsorgspsykiatri.

Vi har cirka 200 medarbetare och är lokaliserade i Mölndal. Där har vi två vårdavdelningar på SU/Mölndal och fem öppenvårdsenheter på Wallinsgatan, Mölndal.

Verksamhetsområdet bedriver forskning med både bredd och spets, genom befolkningsstudier, kliniska studier och kliniska prövningar. Detta i samverkan med Göteborgs universitet, andra lärosäten som Karolinska Institutet, andra kliniker inom SU, samt nationella och internationella aktörer.

Verksamhetsområdet samverkar nära med Göteborgs universitet genom exempelvis de longitudinella H70-befolkningsstudier, där vår FoU-enhet bjuder in och undersöker 70-åringar från Göteborg, och som vi sedan följer över tid.

Våra kliniska studier beforskar främst minnes- och demensfältet, men även suicidprevention hos äldre individer. Vid Minnesmottagningen och Centrum för Huntingtonssjukdom bedrivs klinisk minnesforskning inom H70 Clinical Studies, där syftet är att öka förståelsen för olika sjukdomsförlopp för demenssjukdomar.

Vid Minnesmottagningen pågår även flera läkemedelsprövningar riktade mot Alzheimers sjukdom, i samarbete med internationella läkemedelsföretag. Syftet med forskningen är att ta fram läkemedel som kan förhindra demensutveckling. Behovet av nya mer effektiva läkemedel mot Alzheimers sjukdom är stort. Vi har flera pågående studier i fas I-III.

Vårt verksamhetsområde är således forskningsintensivt och bedriver och utvecklar forskning, i samverkan med regionala, nationella och internationella aktörer.

Vad erbjuder vi dig?

Du har möjlighet att bedriva din egen forskning, erhålla fortbildning inom ledarskap och ta del av andra utbildningsmöjligheter. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för vår forsknings- och utvecklingsenhet har du en central roll inom verksamheten och är direkt underställd verksamhetschefen. Du leder och utvecklar forskning tillsammans med verksamhetschef, FoUI-ansvarig och forskningsledare, samt verkar för att stärka, synliggöra, och integrera forskning inom hela verksamhetsområdet.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med andra chefer, stabsfunktioner och sektionschefer. Din roll är avgörande i vår gemensamma ambition att arbeta med och för framtidens vård för våra patienter. Du kommer att vara med i verksamhetens forskningsråd och en del av dina arbetsuppgifter kommer därmed att vara att agera som ambassadör för forskning och utveckling när du deltar i beslutsfrågor som rör hela verksamheten.

Inom ramen för uppdraget som enhetschef ingår även helhetsansvaret för enheten, vilket omfattar personal-, budget och arbetsmijöansvar. Rollen som enhetschef är komplex och utmanande, men du har gott stöd i olika frågor av engagerad stab och kollegor.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom en vårdprofession. Erfarenhet av egen forskning och utvecklingsarbeten är meriterande liksom tidigare chefserfarenhet. 

Du är drivande och har ett starkt intresse för forskning, utveckling och ständiga förbättringar. Du tar fram långa och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för verksamheten som du kan omsätta till handlingsplaner och aktiviteter.

Du har god kommunikativ förmåga, visar respekt och skapar delaktighet. Du skapar god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som chef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Vårdavdelningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 5
Carlanderska är inte som vilket sjukhus som helst - och har aldrig varit det heller. Redan när Carlanderska invigdes 1927 var det en plats för omvårdnad som skulle vara lite mer ombonad och hemlik än de vanliga sjukhusen. Idag är Stiftelsen Carlanderska ett kraftfullt specialistsjukhus, som är en del av sjukvårdsutbudet i Västra Götaland. Här bedrivs både offentlig vård, försäkringssjukvård och privat sjukvård. Verksamheten utförs av ett flertal vårdgivare i samspel och tillsammans med våra samarbetspartners och specialistmottagningar utgör vi ett komplett sjukhus med väl fungerande vårdkedjor under ett och samma tak. Tillsammans är vi ungefär 500 medarbetare som utifrån ledorden miljö, närhet, omtanke och kompetens arbetar på Möjligheternas sjukhus. Välkommen!
Beskrivning
Enheten Vård består av vår vackra vårdavdelning med totalt 23 vårdplatser som man finner i ursprungsbyggnaden från 1927, samt en preoperativ enhet med sex vårdplatser och en postoperativ enhet med tolv vårdplatser.

De två sistnämnda befinner sig lokalmässigt i den nya byggnaden i en mer modern och stilren miljö. Vi sammanlänkas genom byggnadernas förbindelsegång som skapar en nära tillgänglighet till varandra och möjliggör ett tätt samarbete. På Vård är vi tillsammans 45 medarbetare.

På enheten vårdas patienter som opererats på den intilliggande operationsenheten. Vi bedriver såväl slutenvård som dagkirurgisk vård. Här utförs operationer inom specialiteterna allmänkirurgi, endokrinkirurgi, plastikkirurgi, urologi, ortopedi, gynekologi, fetmakirurgi och öron-, näsa- och halssjukdomar. Arbetet sker genom avtal med såväl regioner som försäkringsbolag, liksom i nära samarbete med våra samarbetspartners.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som enhetschef för Vårdavdelningen ansvarar du för den dagliga driften, bemanningen och arbetet framåt. Du har arbetsmiljö- och personalansvar för ett trettiotal medarbetare och tillsammans med verksamhetschefen och enhetschefen för den postoperativa enheten arbetar du med verksamhetens långsiktiga utvecklings-, kvalitets- och miljöarbete. Du medverkar till såväl verksamhetens som medarbetarnas utveckling och ser till att rutiner och metoder bidrar till hög kvalitet och patientsäkerhet. 

I uppdraget som chef på Carlanderska har du en viktig roll som ledare, möjliggörare och utvecklare. Till möjligheternas sjukhus söker sig medarbetare som vill ge lite mer och patienter som förväntar sig lite extra. Du företräder därför såväl Carlanderskas varumärke gentemot omvärlden som den utvecklingsorienterade och dynamiska arbetsmiljön för våra medarbetare.

Arbetsplatsen präglas av en hög kompetens, flexibilitet, god gemenskap och framåtanda. På Carlanderska är kompetensutveckling, hälsa och friskvård också viktiga delar för god kvalitet i arbetet och trivsel. På Carlanderska finns ett internt nätverk för enhetschefer, där ni träffas då och då för att utbyta erfarenheter, lära av varandra och ha roligt. När du börjar på Carlanderska får du utöver god arbetsmiljö och trevliga kollegor även friskvårdsbidrag, en sjukvårdsförsäkring, möjlighet till massage och yoga på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har din grundprofession inom vård och har arbetat som operativ chef eller ledare inom vården. Du arbetar nära dina medarbetare och har förmågan att driva en verksamhet framåt.

Du ska vara trygg i dig själv, i din yrkesroll och ha god förmåga att utöva ett formellt ledarskap, där din roll som företrädare för Carlanderska är tydlig. Du är lyhörd, har en god organisatorisk förmåga samt är lugn och effektiv i ditt arbetssätt. Du har i ditt arbete ett ekonomiskt synsätt och nyttjar resurser på ett optimalt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper som analytisk förmåga, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och förmåga att leda och fatta beslut. Som person är du säker, trygg och positiv i ditt förhållningssätt och du har förmåga att se och lyfta andra människor och skapar ett bra klimat i arbetsgruppen.

Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vårdavdelningen är öppen måndag till lördag, den postoperativa enheten har i dagsläget öppet måndag till torsdag kl. 06.45 - 21.00, fredag kl. 06.45 - 19.00. Helgdagar är avdelningen stängd och personalen ledig. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef Vanja Fredholm på telefon 031 – 81 81 13 alt. vanja.fredholm@carlanderska.se. 

Intervjuer kommer att hållas löpande och tillsättning kan ske innan ansökningstiden har löpt ut. Ansökan till tjänsten görs via vår hemsida www.carlanderska.se och ska vara oss tillhanda senast 30 april 2023. 

Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Enhetschef Habilitering Hisingen barn och ungdom

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 6
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Habilitering Hisingen barn och ungdom ger utredande och behandlande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.

Vi har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi arbetar tvärprofessionellt i team där patient, närstående och berörda professioner gemensamt formulerar mål för aktuell insats. Ett personcentrerat arbetssätt som ger en effektiv vård med nöjda och trygga patienter.   

Vi söker nu en enhetschef till mottagningen på Hisingen. 

Arbetsuppgifter
Med ett närvarande och tydligt ledarskap skapar du förutsättningar för god vård och service för patienter och deras närstående, samt ett öppet arbetsklimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete i ett delat ledarskap. Ditt uppdrag som enhetschef blir att stimulera fortsatt hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö. Du planerar, leder och utvecklar verksamheten med patienten i fokus utifrån Habilitering & Hälsas mål och ansvarar för ekonomi, personal och verksamhet. Tillsammans med två andra enhetschefer driver du det operativa arbetet på mottagningen samt strategiskt arbete tillsammans med 16 chefskollegor i ledningsgruppen.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst treårig högskoleutbildning relevant för uppdraget och verksamheten. Du har erfarenhet av att vara chef alternativt dokumenterade ledaregenskaper. Vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation. Du har en god samarbetsförmåga som främjar ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du har även en god organisatorisk och analytisk förmåga. Kunskap och erfarenhet av verksamhet habilitering är meriterande. Vården, och så också Habilitering & Hälsa, har en stor utmaning i omställningen av den framtida vården och du behöver ha en vilja och mod att tänka nytt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi erbjuder


- En trevlig arbetsmiljö och engagerade kollegor med hög kompetens 
- Ett variationsrikt arbete med möjlighet att utveckla verksamhet och arbetssätt
- Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov. 
- Gemensamma förmåner för alla anställda inom Västra Götalandsregionen

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu