Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Avancerad psykiatri i hemmet/Avdelning 607 söker vårdenhetschef!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten erbjuder specialiserad psykiatrisk diagnostik och behandling för patienter med psykossjukdomar. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt.

Vi söker nu en vårdenhetschef till APIH/Avdelning 607, vår enhet för patienter med komplex psykossjukdom och stora funktionshinder. Enheten har en integrerad öppen- och slutenvård och ansvarar för cirka 170 patienter. Patienterna erbjuds en sammanhållen och god vård i enlighet med de nationella direktiv och den evidens som finns kring målgruppen. Vi arbetar enligt RACT, en arbetsmetod som inkluderar samverkan med patient, närstående och andra vårdgivare med delat beslutsfattande och tydlig struktur kring insatserna. En av åtta vårdplatser är vikt för brukarstyrd inläggning. Vi arbetar även uppsökande och är ofta på hembesök hos våra patienter.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef har du ett helhetsansvar för enhetens verksamhet, vilket omfattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter och verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med medicinskt ansvarig vårdenhetsöverläkare och medverka i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling både i din yrkesroll och som person. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund, kunskap om kommunens socialtjänst och kunskap om vård och omsorg av patienter med funktionshinder och kognitiva nedsättningar är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef sökes till gemensamt chefskap på Strokenheten avdelning 135

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg.

Verksamhetsområdet har cirka 550 anställda och en budget omfattande ungefär 600 miljoner kronor. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner - neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi. Avdelning 135 har 29 vårdplatser och antalet medarbetare är drygt 100. Enheten ingår bland annat i direktinläggningsspår från ambulans samt ansvarar för avancerad behandling av Stroke/TIA patienter för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Strokeenheten på Sahlgrenska bedriver en högspecialiserad vård med regionalt ansvar för Trombektomi samt är den av Sahlgrenska universitetssjukhusets tre strokeenheter som ansvarar för Trombolysbehandlingar. På strokeenheten bedrivs en hög grad av forskning såväl kliniska prövningar som mer kliniknära forskning. Just nu pågår en utveckling av den akuta strokevården och rehabiliteringen med positiva resultat för patientgruppen.

Vi söker nu en vårdenhetschef som i gemensamt ledarskap tillsammans med nuvarande chef skall leda och ansvara för avdelningens totala verksamhet.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med stora möjligheter att vara med och forma en spännande framtid. Vår syn på gemensamt chefskap är att det finns både en flexibilitet och tydlig struktur mellan dig och din chefskollega.

Arbetsuppgifter

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. I din roll som vårdenhetschef ingår du, tillsammans med din chefskollega, i verksamhetsområde Neurosjukvårdens ledningsgrupp och rapporterar till Verksamhetschefen. Detta innebär att du kommer vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. I ansvaret som vårdenhetschef ingår att ta fram och följa upp mål, bedriva verksamhetsutveckling, samt uppnå goda resultat både vad gäller vård och ekonomi. Du har ett nära samarbete med vårdenhetsöverläkarna samt enhetschefer inom Arbetsterapi och Fysioterapi gällande daglig planering och andra frågor som rör enheten. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du, tillsammans med din chefskollega, för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt vara med att skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Vi tror att gemensamt ledarskap leder till att man tillsammans kan ta tillvara varandras styrkor och få ökad arbetsglädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig med passande akademisk bakgrund, eller med annan vårdrelaterad utbildning som arbetsgivaren anser är likvärdig, samt en gedigen sjukvårdsbakgrund. Ett krav är att du skall ha erfarenhet av ledarskap eller chefskap inom sjukvård. Har du erfarenhet från strokevården så är det meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rekrytering, schema och bemanning. Du är trygg och prestigelös i din ledarroll gentemot din chefskollega och dina medarbetare. Då du skall kunna leda förändrings- och utvecklingsarbete är det också viktigt att du har god kommunikativ förmåga samt förmågan att utveckla både det interna och externa samarbetet.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatinriktad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets.

Vi följer chefsrekryteringsprocessen inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset i och som en del av urvalsprocessen kan testning vid regionens Center för chefsrekrytering förekomma.

Villkor

Femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker vårdenhetschef till Sektionen för Hematologi och Koagulation

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 3
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Sektionen för Hematologi och Koagulation

Sektionen för Hematologi och Koagulation är en högspecialiserad verksamhet med ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och för den högspecialiserade vården inom Västra Götaland samt Norra Halland.

Öppenvården omfattar hematologimottagningen som är indelad i olika team, koagulationscentrum samt en forskningsenhet. Slutenvården består av en avdelning med 22 slutenvårdsplatser. Sektionen bedriver omfattande forskning, fortlöpande internutbildning för all personal och kontinuerligt förbättringsarbete. Arbetsplatsen präglas av en medarbetaregrupp med hög kompetens, högspecialiserad vård samt ett teambaserat arbetssätt med ett tätt samarbete mellan öppen- och slutenvård och mellan olika personalkategorier.

 

Vi söker nu en vårdenhetschef med ansvar för öppen- och slutenvård inom sektionen för Hematologi och Koagulation. Ledarskapet delas tillsammans med befintlig vårdenhetschef som vi tror kommer att vara en viktig resurs för dig när du skall etablera dig i din nya roll. Ni kommer att ges frihet att själva hitta en modell för hur ni vill fördela arbete och ansvar. En erfaren sektionsledare finns som en gemensam resurs för ert ledarskap.

 

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och förändringsarbete. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och en möjlighet att forma och leda en spännande och avancerad vård!

 

Om rollen som vårdenhetschef

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du enheten utifrån verksamhetens vision och mål. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Du är en närvarande chef och har en rik och kontinuerlig dialog med dina medarbetare. I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp vilket innebär engagemang i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling.

 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdutbildning med erfarenhet av mottagningsverksamhet eller slutenvård. Tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap och akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du agerar förtroendeingivande både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utmanande situationer. Du har ett tydligt mål- och resultatfokus, planerar, organiserar och slutför dina åtaganden. Du är genuint intresserad av att stödja och leda andra. Du är tydlig och har förmåga att föra fram ditt budskap på ett engagerat och övertygande sätt. Du har ett sätt som främjar kontakter, samarbete och samverkan. Som chef är du ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till nystartad sjuksköterskeenhet på verksamhet Rättspsykiatri!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår vision är att bli Sveriges ledande rättspsykiatriska klinik och för att nå dit behöver vi våra sjuksköterskor.

Sjuksköterskegruppen är en central och viktig aktör i den fortsatta utvecklingen av den rättspsykiatriska vården och vi ser stora fördelar med en sjuksköterskeenhet där du som chef tillsammans med dina medarbetare får förutsättningar att fokusera på yrkesspecifika frågor och verka för kompetensutveckling och omvårdnadskvalitet i verksamheten.

Om oss

Verksamhet Rättspsykiatri består av en akutenhet, fyra rehabiliteringsenheter, en öppenvårdsenhet och vår forskningsenhet CELAM (Centrum för etik, juridik och mental hälsa).

Sjuksköterskeenheten består av verksamhetens sjuksköterskor som har sin fysiska placering på våra fem slutenvårdsenheter och vid vår öppenvård, vilka du tillsammans med en sektionsledare ansvarar för. Tillsammans arbetar ni för att säkerställa en god arbetsmiljö och kvalitetsutveckla både enheten och verksamheten i stort.

Utöver de kliniskt verksamma sjuksköterskorna har vi i verksamheten en forskningssjuksköterska och tre sjuksköterskor som bedriver doktorandstudier. Det ger oss unika förutsättningar att påverka vården med evidensbaserad forskning och forma den rättspsykiatriska vården med patienten i fokus.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att driva och utveckla en nystartad enhet för verksamhetens sjuksköterskor. Tillsammans med dina medarbetare kommer du som chef att forma den nya enheten. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, utveckla och bedriva specialistvård med fokus på omvårdnad och rehabilitering.

Utöver det spännande uppdraget kommer du som enhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten men också inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalands regionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö för din enhet. Du har en aktiv roll i att utveckla enheten och medarbetarna och skapa delaktighet kring verksamhet, mål och visioner. Du, tillsammans med din sektionsledare, arbetar logistiskt med att planera sjuksköterskebemanningen ute på enheterna. Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering. Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling. Du är underställd verksamhetschefen.

Om dig

Vi söker dig med kandidatexamen eller är legitimerad sjuksköterska, gärna med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och som är redo för ett nytt spännande uppdrag!

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du är relationsskapande, kommunikativ och närvarande. Du gillar utmaningar, arbetar lösningsfokuserat och strukturerat och kan balansera ett långsiktigt arbete med att jobba snabbt och effektivt när situationen kräver.

Erfarenhet från psykiatri och forskningserfarenhet är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att hållas eftermiddag den 20 juni.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Tre stiftelser söker enhetschef till Hälso- och sjukvården

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 1
Vill du vara med och bidra till en bättre äldreomsorg för göteborgarna och samtidigt utveckla några av stadens mest eftertraktade och önskade äldreboenden? På Tre Stiftelser arbetar du tillsammans med 360 andra kollegor som alla har viljan att sätta det friska hos varje individ i fokus.

Under åren har vi på Tre Stiftelser blivit mångfaldigt prisbelönta för våra äldreboenden, som bedrivs utifrån den salutogena värdegrunden. Ett fortsatt stort engagemang och motiverade chefer och medarbetare är avgörande för nå framgång även framöver. Nu söker vi en chef med ett tydligt, engagerat och tillitsskapande ledarskap som vill vara med och utveckla vår hälso- och sjukvård.

I rollen som enhetschef leder du vårt hälso- och sjukvårdsteam bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Du arbetar med helhetssyn och bidrar till att verksamheten kännetecknas av professionalitet, effektivitet och ett gott förhållningssätt. Du leder och stöder personalen samt ansvarar för arbetsmiljö, personal, budget, kvalitet samt utveckling av verksamheten i samverkan med MAS, ledning, kollegor och medarbetare.

Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet som chef inom kommunal vård och omsorg alternativt hälso- och sjukvård. Meriterande är kommunal erfarenhet. Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med förmåga att hantera såväl verksamhetsfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt.

Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder. Som chef är du en tydlig ledare med ett analytiskt och reflekterande förhållningssätt, och har lätt för att samarbeta. Du vill ha ett verksamhetsnära ledarskap med daglig kontakt med medarbetare, hyresgäster och anhöriga. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp bestående av övriga enhetschefer, direktör, kommunikatör och MAS/verksamhetsutvecklare.

Din nästa arbetsplats

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och stimulerande arbete i vackra lokaler. Tjänsten utgår från Per Dubbsgatan 4, nära Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men du verkar i hela organisationen. Du får professionella och erfarna kollegor som tillsammans hjälps åt för att utveckla verksamheten.

På Tre Stiftelser erbjuder vi kompetensutveckling årligen för alla medarbetare. Vi har ett utbildningsprogram med varierande innehåll efter verksamhetens behov. Medarbetare och hyresgäster har spelat in en musikvideo för att påverka och visa vad en riktigt bra äldreomsorg är.

Ansök nu

An/Op/IVA Östra söker vårdenhetschef till Operation 1 och 2

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde An/Op/IVA (Anestesi/Operation/Intensivvård) Östra har två operationsavdelningar, en avdelning för intensivvård och postoperativ vård samt Smärtcentrum och Tryckkammaren.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete, men även bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Operation 1 är en av Nordens största colorektala enheter med varierande operationer med allt från enklare ingrepp till omfattande avancerade elektiva ingrepp inom colo- och övre gastrokirurgi för både vuxna och barn. Enheten bedriver också en stor omfattande akut verksamhet. I mindre utsträckning tar verksamheten också emot patienter för ingrepp under narkos för käk- och tandkirurgi samt smärtpatienter.

Operation 2 bedriver gynekologisk och obstetrisk kirurgi. Den gynekologiska verksamheten omfattar benigna gynekologiska operationer. Den obstetriska kirurgin består av elektiva kejsarsnitt men också akut uppdrag med över 2 000 ingrepp innefattande akuta kejsarsnitt, placentalösningar med mera. Här finns även en postoperativ enhet. 

Verksamheterna står inför större förändringar kommande år, dels genom att de två operationsavdelningarna ska bli en och dels att denna framtida avdelning ska flytta till nya lokaler.

Vi söker nu två vårdenhetschefer som tillsammans med tre chefskollegor, medarbetare och verksamhetsledningen vill vara med och utveckla vår nya operationsverksamhet.

Om tjänsten

Tillsammans med nuvarande vårdenhetschefer har du ett helhetsansvar för avdelningarnas verksamheter, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. I detta ingår att utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter samt att verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Som vårdenhetschef har du ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef, vårdenhetsöverläkare och externa kontakter. Du ingår även i verksamhetens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i Sahlgrenskas Universitetssjukhusets nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Om dig

Vi söker dig med relevant utbildning och med erfarenhet av chef- och ledarskap inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på en operationsavdelning, organisationsplanering och utvecklingsarbete, likaså om du har en akademisk utbildning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ska du ha god samarbetsförmåga, vara tydlig i din kommunikation och ha hög integritet. Du har mycket god förmåga att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna men även förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 27
Vi söker nu en enhetschef till barnmorskemottagningarna i Härryda och Partille!

Med tillit, engagemang och kunskap i bagaget får du möjlighet att tillsammans med kollegor, medarbetare och chefer bygga kulturen där innevånare och medarbetare får vad de behöver.

Om arbetet

Som enhetschef på en barnmorskemottagning är du ansvarig för verksamhet, ekonomi och personal, vilket även inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten. Som enhetschef ingår du både i en regional ledningsgrupp såväl som områdeschefens ledningsgrupp. En ledningsgrupp som har höga ambitioner och som siktar mot att vara VGRs mest attraktiva ledningsgrupp. Du förväntas verka i utvecklings- och planeringsarbete tillsammans med övriga enhetschefer i området.  

Om dig

Du har en adekvat högskoleutbildning för tjänsten. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du är intresserad och du har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och du tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål.

Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du ska vara mål- och resultatorienterad, ha en förmåga att lyssna och skapa engagemang och delaktighet i arbetet, samt förmågan att entusiasmera medarbetarna till att bidra till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid kommunikativ förmåga och personlig lämplighet.

Om oss

Barnmorskemottagningarnas uppdrag är att bedriva graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologiska hälsokontroller samt STI-förebyggande arbete. 

Barnmorskemottagningarna ingår i ett område med barnmorskemottagningar i Ale, Göteborg, , Kungälv och Mölndal. Hela området är HBTQ diplomerat och vi arbetar enligt ISO lednings och kvalitetssystem 9001:2015. 

Härryda och Partille barnmorskemottagningar ingår i familjecentralssamverkan med tre familjecentraler. 

Villkor

Vi kommer att hålla intervjuer mellan 21-23 juni.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Redo för nya utmaningar? Sök tjänsten som enhetschef Sterilteknik Mölndal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Sterilteknik Mölndal finns på Mölndals Sjukhus och består av cirka 24 medarbetare.

Enheten ingår i Verksamhetsområde Ortopedteknik och Sterilteknik som består av fem enheter med totalt cirka 130 medarbetare. Vi tillgodoser operationsavdelningar, mottagningar, vårdavdelningar och externa kunder med sterilt gods. Universitetssjukhusets tre steriltekniska enheter (Mölndal, Sahlgrenska och Östra) har ett tätt samarbete, moderna och effektiva sterilprocesser, rationella flöden, hög kvalitet och bra arbetsmiljö.

Vi söker nu en enhetschef till Sterilteknik Mölndal som vill leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Vi erbjuder ett utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och göra skillnad.

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar för den steriltekniska enheten. Som chef hos oss är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ett nära samarbete med övriga chefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner som bland annat controller, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och FoU-strateg.

I din roll som enhetschef ska du skapa delaktighet i personalgruppen för att uppnå verksamhetens mål. Du är aktiv i verksamhetsutveckling med fokus på det steriltekniska uppdraget.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer du också att få möjlighet att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om dig

Du som söker tjänsten bör ha chefserfarenhet och kompetens inom av sterilteknik, operationsavdelning eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi tror att även kompetens inom schemaläggning av personal, gärna dygnets alla timmar, kan vara fördelaktigt att ha. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vi söker en ledare som är en tydlig och synlig chef och kan driva ett långsiktigt arbete mot uppsatta mål.

Du är välorganiserad, ansvarstagande och en lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du visar omtanke, lär känna dina medarbetare och sätter gränser när det behövs.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund överensstämmer med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

Låter detta som något som passar dig? Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef sökes till Molekylär mikrobiologi!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vill du vara med och leda en dynamisk enhet med stora utvecklingsmöjligheter? Då passar rollen som enhetschef för Molekylär mikrobiologi dig!

Enheten Molekylär mikrobiologi är en del av Klinisk mikrobiologi, ett regionalt verksamhetsområde som bedriver mikrobiologisk diagnostik.

Verksamheten är indelad i sju enheter: Bakteriologi, Molekylär mikrobiologi, Serologi, Vårdhygien och Service på Sahlgrenska sjukhuset, samt Klinisk mikrobiologi i Trollhättan och Borås. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken. Utåtriktad informationsverksamhet, smittutredningar, forskning och undervisning ingår också i uppdraget.

Du kommer i ett gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chef för enheten, som har ca 70 medarbetare distribuerat på åtta sektioner. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med en chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen för Klinisk mikrobiologi och ingå i verksamhetens ledningsgrupp.

På enheten för Molekylär mikrobiologi arbetar vi med klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterier och virus. Med molekylärbiologiska metoder identifierar vi bland annat olika luftvägspatogener, magtarminfektioner, humant papillomvirus (HPV) samt prov med okänt mikrobiellt agens. Inkluderat på enheten är Culture Collection University of Gothenburg (CCUG) som är Europas största bakteriestamkollektion samt två klass 3 laboratorier där man bland annat diagnostiserar HIV och mykobakterier.

Som en del av ett universitetssjukhus inkluderar arbetet på enheten utveckling- forskningsnära arbete. Laboratoriet ligger i framkant gällande molekylär diagnostik med exempelvis stort fokus på utveckling av next generation sequencing (NGS) för att erhålla en mer kvalitetssäkrad diagnostik. Laboratoriet är ackrediterat och arbetar enligt kvalitetscertifikat utfärdat av Swedac, och ett stort intresse för kvalitetsarbete är viktigt för tjänsten.

Om arbetet

Du har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet vilket bland annat innebär budgetarbete, planering av bemanning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och arbetsmiljö inom enheten. Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik och forsknings- och utvecklingsarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning. Forskarutbildning är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt arbete.

Vi ser dig som en kreativ person med en vilja att vara med och påverka och utveckla hela verksamheten, med en förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du ser en utvecklingspotential i att arbeta i gemensamt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till kardiologi som vill leda tillsammans med chefskollega

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 11
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker dig som ser fördelar med ett gemensamt chefskap och vill bli en del av en engagerad och utvecklingsinriktad ledningsgrupp.

Tillsammans med kollega vill du skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Medicin Geriatrik Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med sammanlagt 141 vårdplatser. Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi samt akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre och vårdas för flera sjukdomar. Avdelning 357 är en vårdavdelning med inriktning mot kardiologi. Avdelningen består av 30 slutenvårdsplatser inklusive hjärtintensivplatser. Här vårdas patienter med akut kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Vi vårdar även vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH) – ett område där vi är en nationellt ledande enhet.

På Avdelning 357 har vi valt att tillämpa ett chefskap där två vårdenhetschefer formar ett gemensamt ledarskap. Med en chefskollega kommer du kunna ha en daglig dialog och du står aldrig ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Vilka möjligheter erbjuder vi dig?

- Att tillsammans med erfaren chefskollega leda avdelning 357
- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion- och utbildningar
- Att ingå i en vårdenhetschefsgrupp som arbetar mycket med gemensamma frågor, stöttar varandra och kontinuerligt arbetar med grupputveckling och gemensamma aktiviteter 
- Att vid behov gå högskolekurser i ledarskap
-  Möjlighet att utifrån intresse och kunskap bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som chef?

Du kommer att tillsammans med din chefskollega att:

- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp och vara engagerad i hela verksamhetens mål och utveckling
- Ha helhetsansvar för vårdprocesser, ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Arbeta aktivt med att följa upp avdelningens mål
- Hålla i utvecklings- och lönesamtal
- Driva förändrings- och utvecklingsarbete på avdelningen
- Ha ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef och vårdenhetsöverläkare

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och har tidigare erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av utvecklingsarbete är också meriterande.

Vi söker dig som tror på ett gemensamt chefskap. För att lyckas i rollen som vårdenhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga, vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har lätt för att knyta kontakter, samarbeta och dra nytta av nätverk i ditt arbete. Du behöver också ha mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas att tillsammans med din chefskollega kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Medicinavdelning barn!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Medicinavdelning barn är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning.

Vi vårdar barn och ungdomar i åldrarna 0–18 år med såväl allmänpediatriska sjukdomar som barn i behov av högspecialiserad vård inom områdena lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar samt transplantation.

Nuvarande vårdenhetschefer har lett avdelning genom en flytt till Europas modernaste barnsjukhus, till utmärkelsen Årets arbetsplats 2019 och genom en tid med tydlig pandemibetoning. Nu är de på väg mot nya äventyr och vi välkomnar nya vårdenhetschefer. Vi söker dig som vill arbeta i ett gemensamt chefskap och vill leda och utveckla avdelningen framåt i nära samarbete med verksamhetens övriga enheter.

Som chef inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och Västra Götalandsregionens utbildningsutbud för chefer och ledare.

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef förväntas du planera, leda och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål och värdegrund. Tillsammans med dina kollegor har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för cirka 110 medarbetare. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll.

Du initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare. Avdelningen är på väg in i ett spännande projekt där vi vill lyfta och förtydliga sjuksköterskans karriärväg inom enheten med fokus på kliniskt arbete kopplat till kompetensutveckling, hälsosamt schema och lön.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschef. Du ingår i verksamhetens vårdenhetschefsgrupp, som samarbetar kring övergripande frågor och mot gemensamma mål. Du har ett nära samarbete med avdelningens vårdenhetsöverläkare, som har det medicinska ansvaret. Du är också en del av verksamhetens ledningsgrupp. Som vårdenhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och Västra Götalandsregionens utbildningsutbud för chefer och ledare.

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefsarbete och är trygg och prestigelös i en ledarroll. Har du genomgått chefs- eller ledarskapsprogram är det meriterande, likaså om du har arbetat inom barnsjukvården.

Du är drivande och uthållig och har viljan att påverka, ta ansvar och tänka nytt. Genom ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt har du förmågan att inspirera och motivera dina medarbetare att arbeta mot uppsatta mål, både på kort- och långsikt.

Som person är du förtroendeingivande och rak och tydlig i ditt sätt att kommunicera och fatta beslut. Du är lyhörd och har lätt för att skapa delaktighet och välfungerande relationer. Ditt arbete präglas av en helhetssyn och du förmedlar arbetsglädje och skapar ett gott arbetsklimat.

Eftersom du kommer att leda enheten tillsammans med chefskollegor är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till gemensamt ledarskap inom verksamhet Rättspsykiatri!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 12
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar öppen och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på Rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk. Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter, varav fyra är rehabenheter, och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa). 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en tjänst som vårdenhetschef i ett delat ledarskap för två av verksamhetens rehabenheter.

Som chef får du möjlighet, att tillsammans med din chefskollega och dina medarbetare, utforma enheterna. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, utveckla och bedriva specialistvård med fokus på omvårdnad och rehabilitering.

Utöver det spännande uppdraget kommer du som vårdenhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten samt inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen.  

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du det övergripande ledningsansvaret tillsammans med din chefskollega för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Du ska säkerställa en god arbetsmiljö utifrån samverkansavtalets huvudprinciper och ansvara för uppföljning av verksamhetsmål och ekonomi. Du har en aktiv roll i att utveckla verksamheten och medarbetarna, både på enhets- och verksamhetsnivå och skapa delaktighet i verksamhet, mål och visioner. Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering.

Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet från psykiatri är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du gillar utmaningar och arbetar lösningsfokuserat och strukturerat. Du är relationsskapande, kommunikativ och trygg i din ledarroll.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Intensivvårdsavdelning Östra söker vårdenhetschef till gemensamt chefskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

An/Op/IVA Östra (Anestesi/Operation/Intensivvård) har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, två operationsavdelningar samt Smärtcentrum och tryckkammaren.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

På Intensivvårdsavdelning 343 Östra (IVA/PostOp) vårdas kritiskt sjuka patienter med behov av avancerad behandling och noggrann övervakning på grund av svikt i vitala funktioner. Patientgruppen är unik i sin variation och speglas av de verksamhetsområden som finns på Östra sjukhuset: Kirurgi, som bedriver avancerad bukkirurgi med ett flertal nationella uppdrag; Infektion, inklusive tropikmedicin; Medicin; Psykiatri; Skandinaviens största förlossningsenhet samt Tryckkammaren som är västkustens enda verksamhet med dygnet runt-beredskap för hyperbarmedicinsk behandling.

Avdelningen har idag åtta intensivvårdsplatser och cirka 80 medarbetare. Utöver intensivvård bedrivs även postoperativ vård. I startgropen finns nybyggnation av en intensivvårdsavdelning med 14 vårdplatser. I dagsläget ligger fokus på planering och implementering av nya arbetssätt i spåren av pandemin och att förbereda enheten för en smidig övergång till nya lokaler och samarbetspartners.

Om tjänsten

Tillsammans med nuvarande vårdenhetschef har du ett helhetsansvar för avdelningens verksamhet, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. I detta ingår att utveckla verksamheten för bästa möjliga vård för våra patienter och att verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Som vårdenhetschef har du ett nära samarbete med medicinskt ansvarig sektionschef, vårdenhetsöverläkare, vårdenhetschefer vid våra operationsavdelningar och externa kontakter. Du ingår även i verksamhetens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll. Du kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i Sahlgrenskas Universitetssjukhus nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och erfarenhet av chef- och ledarskap inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av intensivvård, postoperativvård och utvecklingsarbete. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ser vi att du har god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation och har hög integritet. Du har mycket god förmåga att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna men även förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef Radiologi barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten 

Verksamhetsområde Radiologi barn inom Drottning Silvias barnsjukhus består av en röntgenmottagning och två administrativa enheter.

Röntgenavdelningen är utrustad med: konventionell röntgen, genomlysning, ultraljud, DT, två MR (1,5T samt 3T), samt hjärtangiografiutrustning. Vi utför cirka 40 000 undersökningar/år och våra patienter är mellan 0 och 18 år. Avdelningen är anpassad för barn och ungdomar, med ny apparatur och med fina lokaler, såväl i undersökningsrum som i väntrum.

På Radiologi barn arbetar vi tillsammans med att skapa en trygg plats för barnet med familj. Vi har ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier inom enheten, samt med andra avdelningar och kliniker. Vår avdelning är en självständig och komplett röntgenavdelning som gör alla typer av undersökningar inom barnradiologi. Detta gör att vi är en arbetsplats med stor flexibilitet och utveckling inom de flesta radiologiska områden.

Vi söker nu dig som söker ett utvecklande och stimulerande arbete som vårdenhetschef på röntgenavdelningen inom vårt verksamhetsområde. Inom röntgenavdelningen tillämpar vi gemensamt chefskap med två vårdenhetschefer. Tillsammans har ni ansvar för 30 röntgensjuksköterskor, och 14 undersköterskor. 

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef rapporterar du till verksamhetschefen för Radiologi barn och kommer att ingå i ledningsgruppen. I rollen som vårdenhetschef har du delat verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enheten.  

I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du tillsammans med din chefskollega för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens samt att skapa ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Ett gemensamt ledarskap innebär också att du och din chefskollega tillvaratar och utvecklar varandras styrkor. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns verksamhetschef, dina chefskollegor i verksamhetsområdet, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och controller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande för tjänsten: 

- Arbetslivserfarenhet inom radiologi. 
- Utbildning i ledarskap och/eller erfarenhet av förändringsarbete, forsknings- och utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård.
- Chefserfarenhet eller ledarerfarenhet.
- Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att leda och tar ansvar. I din roll behöver du vara kommunikativ och ha lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du trivs med att jobba i team och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har god förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Vi ser att du har förmågan att se till helheten och jobbar flexibelt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 9
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Verksamhetsområde Kirurgi och ortopedi bedriver verksamhet på alla fyra sjukhusen i Sjukhusen i väster.

Förutom specialiteterna kirurgi och ortopedi ingår urologi, gynekologi och öron-näsa-halssjukvård. Öppenvårdsmottagningar finns för alla fem specialiteterna och för onkologisk behandling. Slutenvårdsplatser finns för kirurgi, ortopedi och urologi. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 500 medarbetare varav ca 20 chefer.

Om tjänsten
Att vara chef för Kirurgi- och Ortopedimottagningen på Angereds närsjukhus innebär att utveckla, planera, leda, följa upp och ständigt förbättra verksamheten. Det ställer krav på en närvarande chef som tillsammans med teamet vill vidareutveckla verksamheten.

Du har ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. Du har i dagsläget 11 medarbetare. I medarbetargruppen ingår både läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Du ingår i verksamhetsledningsgruppen inom Kirurgi och ortopedi och här förväntas du ta en aktiv roll.

Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag till fredag.

Om dig
Vi utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en god organisatör, är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och förmåga att tänka långsiktigt. Det är viktigt att du har ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter, i fräscha lokaler och en stor möjlighet att göra skillnad för en bättre hälsa för medborgarna.

Är du en driven, trygg, engagerad chef i vården - då är du den person vi söker!

Kvalifikationer

- Legitimerad sjuksköterska är ett krav, gärna med adekvat specialistutbildning.
- Erfarenhet av mottagningsarbete, gärna inom kirurgi och/eller ortopedi.
- Erfarenhet av chefsuppdrag och arbetsledning är ett krav.
- Förmåga att arbeta både självständigt och i team.
- Goda datorkunskaper är ett krav. Gärna erfarenhet av Heroma, Melior och Elvis.
- Goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef Bakteriologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vill du leda arbetet med diagnostik av bakterie-, svamp och parasitorsakade infektioner? Vill du arbeta strategiskt och långsiktigt i samarbete med andra chefer i ett regionalt laboratorium? Tycker du om att arbeta med och leda kunniga och professionella medarbetare? Då passar rollen som enhetschef för Bakteriologi dig!

Enheten för Bakteriologi är en del av Klinisk mikrobiologi, ett regionalt verksamhetsområde som bedriver mikrobiologisk diagnostik.

Verksamheten är indelad i sju enheter: Bakteriologi, Molekylär mikrobiologi, Serologi, Vårdhygien och Service på Sahlgrenska sjukhuset, samt Klinisk mikrobiologi i Trollhättan och Borås. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken.?Utåtriktad informationsverksamhet, smittutredningar, forskning och undervisning ingår också i uppdraget.

Du kommer i ett gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chefför enheten Bakteriologi, som har ca 50 medarbetare. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen för Klinisk mikrobiologi, och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Inom den bakteriologiska enheten används odlingsbaserade, mikroskopiska, molekylärbiologiska och proteomiska tekniker. Arbetet omfattar till största delen bakteriologisk, mykologisk och parasitologisk diagnostik samt resistensbestämning.  På enheten pågår ständigt kvalitetshöjande utvecklingsarbete samt forskning, utbildning och undervisning.

Om arbetet

Du har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet vilket bland annat innebär budgetarbete, planering av bemanning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och arbetsmiljö inom enheten. Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik och forsknings- och utvecklingsarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Forskarutbildning är meriterande, likaså tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt arbete. Vi ser dig som en kreativ person med en vilja att vara med och påverka och utveckla hela verksamheten, med en förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du ser en utvecklingspotential i att arbeta i gemensamt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bli en av ledarna inom Ambulanssjukvården,Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Verksamhetsbeskrivning

Vår vision är att vara nationellt ledande när det gäller att utveckla den moderna ambulanssjukvården.

Vi vet att detta bara kan nås genom att fortsätta forma en verksamhet som är öppen för nya idéer och nya sätt att möta framtidens krav och utmaningar. Ambulanssjukvårdens utveckling sker via samverkan med många andra delar av vården inom ett stort antal olika vårdprocesser.  Detta ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn där integration med övriga vårdaktörer är av största vikt. Ett gott samarbete med polis, räddningstjänst och Sjukvårdens Larmcentral är en viktig del. Organisatoriskt är vår verksamhet placerad inom område 6 och är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tillsammans ska vi skapa bästa möjliga förutsättningar för utveckling av en kunskapsbaserad, trygg och säker ambulans- och prehospital sjukvård. Vi söker nu dig som vill vara med och forma framtidens extrahospitala sjukvård tillsammans med oss i ett gemensamt ledarskap.

Medarbetargruppen består av drygt 200 personer.  Som vårdenhetschef arbetar du tillsammans i gemensamt ledarskap med ytterligare tre vårdenhetschefer. Du kommer att vara ansvarig för en del av medarbetargruppen.

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du verksamheten utifrån våra mål och visioner. Du ingår även i gruppen ”Ambulanschef i Beredskap” vilket innebär att du har beredskap i hemmet enligt ett rullande schema. Introduktion och utbildning i den rollen ingår.

Utvecklingen i vår verksamhet har självklart patientfokus samtidigt som medarbetarens perspektiv är viktig för oss. Vår uppfattning är att medarbetare som känner sig uppskattade i högre grad bidrar till att målen för verksamheten uppnås.

Du skapar trygghet och främjar ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet. Som vårdenhetschef har du många kontaktytor både internt och externt. Det är därför viktigt att du är en god kommunikatör som kan skapa bra och förtroendefulla relationer med din omgivning. Utgångspunkten i chefsuppdraget är att aktivt arbeta med värdegrundsfrågor, kompetensförsörjning samt kvalitets- och förbättringsarbeten med patienten och vårdens flöden i fokus. Arbetet kräver tydlighet i ledarskapet, lyhördhet, strategiskt tänkande, samarbetsförmåga samt ekonomisk förståelse. Du som vårdenhetschef har personal, ekonomi och arbetsmiljöansvar, i uppdraget ingår även att du deltar i verksamhetens ledningsgrupp.

Kravprofil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdbakgrund samt har dokumenterad erfarenhet som chef eller ledare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi vill även att du har erfarenhet från akutsjukvård. Körkort är en förutsättning då vår verksamhet är geografiskt utspridd.

Genomgången chefs– eller ledarskapsutbildning är meriterande.

Vi söker dig som har intresse, förmåga och mod att leda och utveckla verksamheten. Du har förmåga att tänka nytt, att inspirera och utveckla medarbetarna. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och i att fatta beslut. Du har en god organisatorisk och analytisk förmåga. Som person är du prestigelös, trygg i ditt ledarskap och gillar att samarbeta med andra. Du har intresse för att följa upp verksamheten ur dess olika perspektiv.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse och att du tar kontakt med oss. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer planeras till vecka 22.

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Första linjens chef till Rättspsykiatri!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 4
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar öppen samt slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa).

Enheten är en integrerad öppenvårdsmottagning och slutenvårdsavdelning (SLÖP) inom Rättspsykiatri/Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Avdelningen har tolv vårdplatser där vi har möjlighet att erbjuda inläggning under perioder som inte kan hanteras med stöd och behandling enbart i öppenvårdsformer. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.     

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig som chef möjligheten, att tillsammans med dina medarbetare att driva enheten framåt mot verksamhetens mål. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, bedriva omvårdnad och utveckla enheten.

Utöver det spännande chefsuppdraget på enheten kommer du som vårdenhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap. Detta kommer ske genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten samt inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö.

Du ska säkerställa en god arbetsmiljö utifrån samverkansavtalets huvudprinciper och ansvara för uppföljning av verksamhetsmål och ekonomi. Du har en aktiv roll i att utveckla verksamheten och medarbetarna, både på enhets- och verksamhetsnivå och skapa delaktighet i verksamhet, mål och visioner.

Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering. Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling. 

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen i vårdvetenskap eller är legitimerad sjuksköterska och som är redo att leda och utveckla enheten!

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du gillar utmaningar och arbetar lösningsfokuserat och strukturerat. Du är lyhörd, flexibel, relationsskapande, kommunikativ och trygg i dig själv. Du kan sprida arbetsglädje i arbetsgruppen och få gruppen att arbeta mot gemensamma mål.

Vi tror att du som person är positiv, kan ha flera processer igång samtidigt och snabbt kan ställa om efter behov.

Tidigare chefserfarenhet och/eller forskarserfarenhet är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

Intervjuer kommer hållas den 19 maj.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker vårdenhetschef till Ögonkirurgiska mottagningen!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Ögonsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset är med omkring 260 medarbetare landets näst största vårdgivare inom ögonsjukvård.

Vår verksamhet bedrivs till största delen på Mölndals sjukhus, men vi finns även på Drottning Silvias barnsjukhus, på Kongahälla Center i Kungälv, på Frölunda Specialistsjukhus och på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vi har en egen slutenvårdsavdelning, en operationsavdelning, en hornhinnebank och särskilda enheter för barnögonsjukvård och neurooftalmologi. Förutom elektiv vård på alla nivåer har verksamheten ett stort akutuppdrag med flera jourlinjer som tillsammans svarar för akut ögonsjukvård för Storgöteborg med omnejd och är sista utpost för hela Västsverige inklusive stora delar av Halland.

Utöver ögonsjukvård bedriver verksamheten högkvalitativ forskning som är nationellt och internationellt ledande. Verksamheten har flera stora utbildningsuppdrag på grund- och avancerad nivå, tar emot studenter från olika professioner såsom ögonspecialistsjuksköterskor/sjuksköterskor, optiker, ortoptister, läkare och medicinska sekreterare och har medarbetare som bland annat undervisar på ögonspecialistsjuksköterske-utbildningen. Hösten 2021 startade verksamheten en ortoptistutbildning som är den enda i sitt slag inom Norden.

Om tjänsten

Ögonkirurgiska mottagningen ligger på Mölndals tomten och har för närvarande 21 medarbetare inom flera olika personalkategorier; ögonspecialist- och allmänsjuksköterskor, undersköterskor, och optiker. På enheten finns både entusiastiska nya medarbetare och personal med stor erfarenhet och kompetens inom sitt specialområde. Enheten har totalt cirka 12 000 besök årligen fördelade på fyra kirurgiska processer/team; hornhinnans sjukdomar, ögonplastik, grå starr hos barn och vuxna och glaukomkirurgi (operation av grön starr). Personal från ögonkirurgiska mottagningen deltar även regelbundet i dag- och kvällsjoursarbetet som äger rum på Ögonakuten på Mölndals sjukhus. Inom chefsuppdraget ligger även den preoperativa mottagningen som har ett nära samarbete med Ögonoperation (Operation 2 på Område 3). Vårdenheten bedriver forskning på nationell och internationell nivå, både industrisponsrade prövningar och egna akademisponsrade studier och rekrytering av ytterligare forskningssjuksköterskor och studiekoordinatorer pågår.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdenhetscheferna för vårdavdelningen, för den medicinska ögonmottagningen/ögonakuten, barnögonmottagningen, ögonoperation och för sektionscheferna för läkarna, liksom med övriga chefer inom verksamheten. I ditt linjechefsuppdrag har du personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar. Det innebär att rekrytera, leda och fördela arbetet för vårdenhetens personal.

Tjänsten är ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har relevant vårdutbildning eller erfarenhet av att arbeta i vården. Tidigare chefsuppdrag inom vården är meriterande. Vi söker dig som är intresserad av ledarskap, av att coacha och se dina medarbetare utvecklas. Du är målinriktad och drivande men samtidigt kommunikativ och lyhörd för omgivningen. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande liksom om du har akademisk bakgrund såsom magister-, master, - eller forskarutbildning. I rekryteringen kommer vi att också att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och Västra Götalandsregionens chefskriterier; värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap.

Hos oss finner du gemenskap och framåtanda; välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Akutenhet 6

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 4
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård.

Verksamheten disponerar öppen och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vår målgrupp på rättspsykiatrin består av patienter med omfattande psykiatrisk problematik framförallt på grund av psykossjukdom, samsjuklighet med ADHD, autismspektrumstörning, intellektuella funktionsnedsättningar och/eller missbruk. 

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa).

Akutenhet 6 har ett regionalt uppdrag att vårda häktade, fängelse- och LSU-dömda frihetsberövade personer med behov av psykiatrisk heldygnsvård och består av tolv vårdplatser.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig som chef möjligheten, att tillsammans med dina medarbetare utforma enheten. Ni kommer att med er kompetens och engagemang, i kombination med verksamhetens unika förutsättningar, bedriva omvårdnad och utveckla akutenheten.

Utöver det spännande uppdraget kommer du som vårdenhetschef att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten samt inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du det övergripande ledningsansvaret för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö.

Du ska säkerställa en god arbetsmiljö utifrån samverkansavtalets huvudprinciper och ansvara för uppföljning av verksamhetsmål och ekonomi. Du har en aktiv roll i att utveckla verksamheten och medarbetarna, både på enhets- och verksamhetsnivå och skapa delaktighet i verksamhet, mål och visioner.

Du ansvarar också för att skapa förutsättningar som främjar forskning, innovation och digitalisering. Arbetet innebär att stimulera, initiera och stödja arbetet med kvalitets- och utvecklingsfrågor och genomföra erforderliga förändringar i nära samarbete med medarbetare och övriga chefer inom verksamhetsområdet.

Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp där du aktivt deltar i hela verksamhetsområdets ledning och utveckling. 

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen i vårdvetenskap eller är legitimerad sjuksköterska och som är redo att leda och utveckla akutenheten!

Som person har du en stark samarbets- och ledarförmåga. Du gillar utmaningar och arbetar lösningsfokuserat och strukturerat. Du är lyhörd, flexibel, relationsskapande, kommunikativ och trygg i dig själv. Du kan sprida arbetsglädje i arbetsgruppen och få gruppen att arbeta mot gemensamma mål. Du gillar att arbeta operativt och är trygg i att fatta snabba beslut.

Vi tror att du som person är positiv, kan ha flera processer igång samtidigt och snabbt kan ställa om efter behov.

Tidigare chefserfarenhet och/eller forskarserfarenhet är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer kommer att hållas den 19 maj.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Vi söker nu en enhetschef till Agnes, en mottagning för gravida och nyförlösta på Masthuggstorget!? 

Om arbetet 

Tjänsten innebär ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket även inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten.

Som enhetschef ingår du både i en regional ledningsgrupp såväl som en ledningsgrupp med ansvar att verka för hela områdets utveckling. 

Om dig 

Vi söker dig som har högskoleutbildning alternativt utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet som chef, meriterande är ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård. Du är intresserad och har förmåga till att ta initiativ, ser till helheten och du tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål. 

Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du ska vara mål- och resultatorienterad, ha en förmåga att lyssna och skapa engagemang och delaktighet i arbetet, samt förmågan att entusiasmera medarbetarna till att bidra till verksamhetens utveckling. 

Vi lägger också stor vikt vid kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

Om oss 

Masthugget gynekologi och obstetrikmottagning är en del av Regionhälsan, som tillhör offentliga primärvården i Västra Götalandsregionen. I vår organisation ingår även barnmorskemottagningarna i Göteborg och Södra Bohuslän, en specialistenhet för gravida med missbruk och en ultraljudsmottagning som utför KUB och tidigt ultraljud för gravida. 

Vi har precis genomgått en spännande utveckling då gynekologmottagningarna Göteborg och Mölndal i september gick ihop och bildade en stor och högkvalitativ enad mottagning i nya, fräscha lokaler på Masthugget. Detta innebär att även all specialistmödravård, inklusive KUB, bedrivs på samma plats. Vi är en utbildningsinstans för ST-läkare inom både gynekologi och allmänmedicin. 

Vi arbetar med alla delar inom öppenvårdsgynekologin som inte kräver sjukhusets resurser. Ett av våra stora uppdrag är dysplasi, där vi utreder och behandlar samt bedriver forskning om. Vi är ett team bestående av gynekologer, barnmorskor, undersköterskor och administrativ personal. 

 
Vi står nu i startgroparna för att fortsätta utveckla vår enhet. Regionhälsan har fått ett nytt uppdrag att driva en subakut verksamhet för gravida och nyförlösta, där sjukhusets resurser inte krävs för vår och behandling med hög kvalitet. I uppdraget kommer du att vara med att starta och driva verksamheten i tätt samarbete med obstetriken SU, ett operativt samarbete mellan sluten- och öppenvården kring patientgruppen är nödvändigt och blir en viktig del i ditt uppdrag. Verksamheten kommer att placeras i gemensamma lokaler med Masthugget gynekolog och obstetrikmottagning och du kommer att arbetat tätt med enhetschef för den verksamheten 

Området består av Regionhälsans barnmorskemottagningar i Göteborg, Mölndal, Härryda, Partille, Kungälv, Ale och Stenungsund samt Masthugget gynekolog och obstetrikmottagning. Du kommer att bli del i vår ledningsgrupp som består utav 11 enhetschefer. Känner du att det här är ett uppdrag för dig så är du välkommen med din ansökan.

Rekrytering av medarbetare pågår och verksamheten kommer att vara i gång under hösten 2022. 

 

Urval och intervjuer kommer ske löpande. 

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till regionsatsningen VGR neuropsykiatrisk utredningsenhet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om arbetsplatsen

Nu startar regionsatsningen ” VGR neuropsykiatrisk utredningsenhet”.

Barn-och ungdomspsykiatrin i Västra Götaland har påbörjat ett gemensamt utvecklingsarbete för att erbjuda en tillgänglig och jämlik vård i Västra Götaland. Under 2022 öppnar två nya regionala enheter, ”En väg in” samt ” VGR-utredningsenhet”. Vi söker nu en driftig och utvecklingsbenägen enhetschef till den neuropsykiatriska utredningsenheten.

Enheten kommer att vara en regionövergripande mottagning som genomför neuropsykiatriska utredningar med inflöde från hela regionen, med ett aktivt processarbete för att hitta de bästa och mest effektiva arbetssätten. Enheten samarbetar tätt med enheter för gruppinsatser avseende behandling och stöd.

Mottagning är placerad i centrala Göteborg. Personalgruppen kommer att bestå av 23 medarbetare. Yrkesgrupperna är sjuksköterska, socionom, psykolog, läkare och administratör. Som enhetschef kommer du att tillhöra Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

BUP Sahlgrenska består av öppenvårdsmottagningar, flera specialmottagningar, akutavdelning, korttidsavdelning och en ätstörningsenhet. BUP är en del av verksamhetsområdet Neurologi/ Psykiatri/Habilitering och tillhör Drottning Silvias barnsjukhus. 

Om arbetsuppgifterna

Som enhetschef är din uppgift att tillsammans med vårdenhetsöverläkaren planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens förutsättningar och mål. I uppdraget ingår ett samlat ansvar för arbetsmiljö, personal (ej läkare), verksamhet och ekonomi för enheten. Arbete med externa samarbetspartners är en viktig del i uppdraget. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Du som söker har universitets- eller högskoleutbildning. Du har erfarenhet av hälso- och sjukvård samt tidigare chefserfarenhet. Akademisk bakgrund såsom magister-, master, - eller forskarutbildning är meriterande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri och barnsjukvård.

Vi söker dig som med stort engagemang vill leda och utveckla en spännande och komplex verksamhet med flera yrkeskategorier. Du ska kunna samverka, tycka det är roligt med utvecklingsarbete och ha stort engagemang för barn och ungas psykiska hälsa. Vidare trivs du med att arbeta i en omväxlande och utvecklande miljö tillsammans med olika professioner och samverkanspartners.

Du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Vidare kommunicerar du tydligt i olika sammanhang. Du känner stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet.

Värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap. För dig är det självklart att du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Konsultchef Göteborg City

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 7
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY

Läs mer på www.feelgood.

Vill du vara med och bidra till ett friskare arbetsliv? Vi söker nu Konsultchef i Göteborg City (Östra hamngatan 26)

Vår vision är Sveriges friskaste kunder. På vår enhet i Göteborg City är vi idag ca 45 medarbetare som arbetar i team gentemot våra olika kundföretag och levererar tjänster inom arbetsmiljö- och hälsoutveckling, rehabilitering. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap.

”Att arbeta som konsultchef på Feelgood innebär ett nära samarbete med kollegor och kunder där vi tillsammans jobbar för Sveriges friskaste medarbetare. Drivkraften ligger i vår mission ”vi skapar framgång genom att få människor att må bättre” och att vi jobbar värderingsstyrt.

Rollen som konsultchef innebär att du leder och stöttar konsulter med spetskompetens inom sitt område, kategori psykologer och beteendevetare. Till denna tjänst söker vi en kollega som vill arbeta som ledare för psykologer och beteendevetare på vår enhet. Du leder enheten tillsammans med en kollega men ansvarar själv för ledningen av din personalgrupp.

På enheten arbetar vi tvärfunktionellt och de professioner som arbetar på enheten är företagsläkare, företagssköterskor, ergonomer, psykologer, beteendevetare, case manager, arbetsmiljöingenjörer och organisationskonsulter. Vi har också ett säljarteam, leveransupport och administratör på vår enhet.

På enheten är vi företagsläkare, företagssköterskor, ergonomer, psykologer, beteendevetare, Case manager, arbetsmiljöingenjörer och organisationskonsulter, säljare och leveransupport och administratör.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Ett nära ledarskap där du ansvarar för att coacha, följa upp och utveckla medarbetarna i ditt team för att nå uppsatta mål.
• optimera teamets resurser och säkerställa en effektiv resursplanering och skapa en god arbetsmiljö och en lönsamhet i regionen
• leda The Feelgood Way – leda i enlighet med Feelgoods arbetssätt rutiner, processer samt leda sig själv och andra så att goda resultat skapas för våra kunder, vårt bolag och våra medarbetare
• i ledningsteamet/regionledningen redogöra för teamets resultat och prognos framåt
• säkerställa god leverans till våra kunder
• kundansvar för tilldelade kunder
• ansvara för arbetsmiljön på enheten
• vara en medlem i vår regionala ledningsgrupp.

Vi söker dig som:

• har akademisk examen inom relevant profession
• har ett par års erfarenhet från coachande ledarskap med goda resultat
• har erfarenhet av försäljning och kundarbete och förstår vikten av att alltid ha kunden i fokus
• har erfarenhet av att leda specialister
• gillar att skapa och utveckla affärer och har god förmåga att skapa bra relationer
• har branscherfarenhet och god insikt i hur konsultbolag fungerar och styrs

En viktig del i rollen som konsultchef handlar om att coacha medarbetarna, vi ser därför att detta är en viktig egenskap som du besitter och stimuleras av. Du är bra på att få med dig samt engagera andra och skapa delaktighet genom en öppen dialog. Du är trygg som person, lyhörd och kommunikativ Leveransplaneringen är en viktig arbetsuppgift som måste fungera väl, därav behöver du ha lätt för att prioritera, strukturera och se helheten i leveransen. Du ser möjligheter och gillar att arbeta lösningsorienterat. Du gillar högt tempo och är effektiv i ditt dagliga arbete. Det är meriterande om du har medicinsk eller beteendevetare/psykolog kompetens och/eller erfarenhet av tvärprofessionellt teamarbete.

Har du frågor kontakta anneli.norrlen@feelgood.se 0730-874048

Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpnade.

Sista ansökningsdatum är 2022-05-09

Ansök nu

Enhetschef natt till kommunal hälso- och sjukvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla nära vård och leda våra duktiga medarbetare på natten? Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag som enhetschef där du kommer att vara med och forma hälso- och sjukvårdsenheten i stadsområde Sydväst och Hisingen. Du arbetar i en utvecklande miljö med många möjligheter där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge patienterna en god hälso- och sjukvård.

Hälso- och sjukvården i stadsområde Hisingen och Sydväst ansvarar för kommunal hälso-och sjukvård inom särskilt boende samt hemsjukvård i ordinärt boende. Inom respektive område ingår du i ledningsgruppen med övriga enhetschefer och kvalitetsutvecklare.

Vi söker två enhetschefer för vår nattorganisation inom hälso- och sjukvården i Sydväst och Hisingen. Tillsammans med dina kollegor och verksamhetschef tar du ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, vårdkvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen. Att bidra till god samverkan inom stadsområdet och med övriga vårdgivare är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. Alla ledare inom hälso- och sjukvården i Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen har en nyckelroll. I din roll kommer du att ingå i ett nätverk med andra chefer som också har ansvaret för medarbetare som arbetar natt.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. Tillsammans med medarbetarna har du förmåga att leda verksamheten framåt. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt skapar delaktighet. Som chef på natten ska du ansvara för att hälso- och sjukvården som erbjuds nattetid är av god kvalité och organisationen är följsam med behoven. Din arbetstid är flexibel och innebär att du behöver arbeta en del kvällar för att kunna möta dina medarbetares behov.

Välkommen att söka tjänsterna hos oss!

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetat som chef eller att du har någon form av ledarskapsutbildning.

Du är lyhörd och lyssnar på andra människor. Du strävar efter att skapa utrymme för dialog och skapar situationer där nya förslag och idéer kan utvecklas. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och hanterar kritik på ett konstruktivt sätt.

Du bidrar till ett gott samarbete och förstår hur du kan bidra utifrån din roll i det gemensamma uppdraget. Du är trygg i din roll och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till offentlig verksamhet i Kungälv

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
För vår kund inom offentlig sektor söker vi en Enhetschef inom Lokalvård.

Vår kunds lokalvårdsverksamhet är inne i en expansiv utvecklingsfas. Du kommer att vara en viktig länk i deras serviceleverans av lokalvård, både i egen intern leverans och som ansvarig i kontakter med kundens externa leverantörer. Du ingår i ledningsgruppen för område Service. De söker nu dig som har ett intresse för modern lokalvård och ser förbättringsarbete som en del i utveckling att driva verksamheten i en period mellan ordinarie chefer.

Uppdraget är via oss på Poolia som konsult till en början, men för rätt person finns det goda möjligheter att bli anställd direkt hos vår kund. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
Du gillar utvecklings- och förändringsarbete och brinner för att tillsammans med vår kunds medarbetare arbeta i en organisation där deras serviceleverans bidrar till en god miljö i kommunens lokaler. Att leverera god service är viktigt för dig liksom goda arbetsförhållanden och nöjda beställare. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du för en leverans av effektiv och kvalitativ lokalvård med så liten miljöpåverkan som möjligt. Genom ett tydligt ledarskap stödjer, utvecklar och motiverar du medarbetarna så att ni tillsammans når verksamhetens mål och kundens krav. De är mitt i ett förändringsarbete där de arbetar för en effektivare verksamhet. Med ditt ledarskap sätter du krav och skapar förutsättningar för att medarbetarna utvecklas och vill vara delaktiga och kreativa. Det är viktigt att du är tydlig i ditt ledarskap. Du ansvarar och säkerställer upphandlat externt städavtal och du är ansvarig för kvalitetsarbete och uppföljning med leverantörer, interna som externa.

I din roll har du det övergripande ansvaret för avdelningens verksamhet med budget-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten.

I samarbete med avdelningens gruppledare planerar du och fördelar arbetet. Tillsammans med dina medarbetare säkrar du att verksamheten präglas av kontinuerlig utveckling med kvalitet i fokus. Du har god kommunikationsförmåga, bra på att se samordningsvinster i verksamheten.


Vem är du?
• Vår kund ser att du har flerårig chefserfarenhet och är trygg i din roll. Du har en förmåga att engagera och stötta dina medarbetare. Du är driven och lösningsorienterad, och organiserar, förankrar och når resultat i ditt arbete. Som ledare har du hög social kompetens och ett öppet, engagerat arbetssätt.
• Du arbetar kostnadseffektivt liksom metodiskt och kvalitetsorienterat.
• Erfarenhet från kommunal eller annan politiskt styrd verksamhet.
• Vidare vill de att du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du:
• Har en högskoleexamen inom ekonomi, ledarskap, servicemanagement eller motsvarande som arbetsgivaren anser vara lämplig.
• Har en SRY-utbildning.

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

Vi söker enhetschef till Fysioterapi på Östra sjukhuset

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Fysioterapi Östra har 35 stycken medarbetare.

Enheten ingår i Verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi som består av sju enheter med totalt cirka 350 medarbetare placerade på Mölndal, Sahlgrenska, Östra och Högsbo sjukhus.

Vi söker en enhetschef till Fysioterapi Östra som vill vara med och påverka framtidens utveckling av verksamheten. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk, positiv och välfungerande verksamhet där klinisk verksamhet, utbildning, forskning och utvecklingsarbete bedrivs sida vid sida.

Enheten Fysioterapi Östra bedriver fysioterapeutisk verksamhet i slutenvård inom Medicin Geriatrik, Kirurgi och Infektion samt specialiserad öppenvård inom hjärtrehabilitering. Verksamheten bedrivs även inom inriktningarna kvinnosjukvård, kolorectal och Smärtcentrum.

I nära samarbete med Arbetsterapi Östra arbetar vi för att på bästa sätt ta oss an verksamhetens uppdrag. 

Vi erbjuder dig

Som enhetschef för Fysioterapi Östra får du ett betydelsefullt arbete med goda möjligheter att utveckla och utvecklas - ett arbete där du kan göra skillnad! Du blir en del av verksamhetens ledningsgrupp där det finns stort engagemang, hög kompetens och ett välutvecklat samarbete. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du leder, planerar och utvecklar enheten tillsammans med medarbetare och i nära samarbete med bland annat Arbetsterapi, vårdavdelningar och mottagningar på Östra sjukhuset. Som stöd i ledningsarbetet på enheten finns sektionsledare som ansvarar för samordning i enhetens arbetsgrupper.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i Verksamhetsområdets ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. I ledningsgruppen ingår tio stycken enhetschefer som blir dina närmaste chefskollegor.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Du har kandidatexamen från akademisk vårdutbildning och minst fem års yrkeserfarenhet. Du har också ledarerfarenhet sedan tidigare och erfarenhet av rehabilitering, har du ledarskapsutbildning är det också meriterande för tjänsten. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker en kommunikativ och empatisk ledare som genom öppenhet och dialog kan driva ett långsiktigt arbete med att leda och utveckla enheten.

Du inspirerar, ger förutsättningar för delaktighet, utveckling och forskning samtidigt som du arbetar för en hållbar arbetsmiljö. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande, engagemang, god självkännedom och ett prestigelöst förhållningssätt.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund överensstämmer med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

I rekryteringen kommer vi att utgå från regionens chefskriterier och lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuerna planeras till den 13:e och 17:e maj. Kallelse till intervju kommer att ske den 10 maj.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Aleris Diagnostik, Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 6
Om Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Efter sammanslagningen med Proliva har Aleriskoncernen i Skandinavien 5 400 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK.
Aleris ägs av Triton.

På Aleris Diagnostik känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

Vill du vara med att utveckla och leda våra röntgenenheter i Göteborg? Trivs du med att skapa goda relationer? Tar du ägarskapet som ledare? Är du redo för din nästa utmaning? Om ja, då har vi jobbet för dig!

Aleris Diagnostik och Göteborg

Aleris Diagnostik befinner sig i en expansiv fas och som ledare i vår verksamhet erbjuder vi ett stimulerande arbete i en röntgenverksamhet som är specialiserad och ligger i framkant inom området. Enheterna som du kommer att leda utgår från Annedal, Backa och Mölndal och inom närmaste framtiden planeras det för att öppna upp nya enheter. Aleris enheter samarbetar med regioner, försäkringsbolag och privat personer och utför röntgenundersökningar inom magnetkamera, datortomografi, ultraljud och konventionell röntgen. Deltagande i studieverksamhet och forskning är även ett växande och utmanade område, där vi gör nytta.

På samtliga enheter arbetar radiologer, röntgensjuksköterskor och administrativ personal och i din roll som enhetschef ligger utmaningen i att hålla ihop teamet och motivera till arbetsglädje. Enhetschefen leder, utvecklar och ansvarar för enheten och dess uppsatta mål. Du ger också gruppen verktyg i form av att bistå med erfarenheter, kunskap och arbetssätt. Du bidrar även till att skapa en trivsam arbetsmiljö med kompetenta och erfarna kollegor. Här finns möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss när vi skapar och bygger upp våra moderna röntgenenheter.

Som enhetschef kommer du att ha ett nära samarbete med enhetschefskollegor på andra enheter i företaget. I Göteborg kommer du att arbeta i nära samarbete med produktionschef och verksamhetschef. Arbetsuppgifterna omfattar personal-, budget och arbetsmiljöansvar. Enheterna består idag av ca 30 medarbetare, både anställda och konsulter. Du har en omväxlande och central roll i ansvaret att leda, entusiasmera samt utveckla enheten för att uppnå god kvalitet och patientsäkerhet.

Om dig vi söker
Vi söker dig som är en trygg ledare med minst några års dokumenterad erfarenhet som chef med personalansvar. Du är ansvarstagande och håller en hög professionell nivå i ditt ledarskap och i din yrkesutövning. Du är lyhörd som ledare samt inspireras av att entusiasmera och vidareutveckla medarbetarnas kompetens. Vi värdesätter dig som har ett intresse för att vilja påverka, utveckla och vara nytänkande. Vidare är du mål- och resultatinriktad med förmågan att fatta och genomföra beslut samt har ett stort fokus på att driva verksamheten framåt, med patienten i centrum. Som enhetschef har du resultatansvar vilket innebär månadsvisa uppföljningar av verksamheten både gällande produktion och ekonomiska resultat.

I denna rekrytering läggs stor vikt vid personlig lämplighet och goda ledaregenskaper. I utbyte erbjuder vi en verksamhet med kunskapsutbyte, korta beslutsvägar och en miljö där långsiktighet och kvalitet är ledord. Du kommer dessutom att få vara med på en tillväxtresa utöver det vanliga.

Bakgrund
Legitimerad röntgensjuksköterska gärna med erfarenhet av privatvård. Med några års erfarenhet som chef/ledare med personalansvar.

Övrigt

• Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader
• Tillträde: enligt överenskommelse
• Omfattning: Heltid
• Individuell lönesättning
• Kollektivavtal finns

Ansökan och kontakt
Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Sista ansökningsdag är 220320 men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Ström på mejl christer.strom@aleris.se alternativt telefon 0707-129735.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------
I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag.

Ansök nu

Enhetschef för administrationen på verksamhetsområde Radiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Den radiologiska verksamheten inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har cirka 500 medarbetare och sträcker sig från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård.

Inom radiologin finns sju sektioner/enheter för vård som är buk- och kärl, mammografi, muskuloskeletal, neuro, thorax, östra och ST-läkarna. Vi har en bra bas för klinisk forskning och vidareutvecklar ständigt vår forskning. Verksamheten är lokaliserad till sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal och ingår i ett gemensamt verksamhetsområde för att främja samarbete. Radiologin är en högteknologisk verksamhet som ständigt utvecklas för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar.

Den administrativa enhetens personal finns lokaliserad inom klinikens alla enheter det vill säga på Sahlgrenska, Östra och Mölndals sjukhus och består idag av medicinska sekreterare, administratörer och andra professioner.

Som enhetschef på Sahlgrenska sjukhuset arbetar du i ett gemensamt ledarskap med en annan enhetschef. Tillsammans ansvarar ni för knappt 60 medarbetare fördelade inom fyra enheter, Administration, Gemensam bokning, Verksamhetsstöd och Mediaenheten.

Verksamhetsområde Radiologi är en verksamhet i ständig förändring och nu finns det möjlighet att som ny enhetschef vara med och forma framtidens administration inom Radiologin. Att gå över från tal till text har inneburit stora förändringar för de medicinska sekreterarna som har fått andra administrativa arbetsuppgifter. Det kan till exempel handla om resesamordning, lokalt IT-ansvar, schemaläggning, Medinet, dokumenthantering i SOFIA/Sharepoint, forskningsstöd, bokning av patienter, koordinering av konferenser och att vara administrativt stöd till sektionschefer och övriga i verksamheten. Vi utvecklar de administrativa funktionerna tillsammans med övriga chefer och medarbetare som exempelvis TeleACE, användartjänster inom 1177, faktureringsadministration, utdatafunktioner och kommande integrering gentemot framtidens vårdmiljö. 

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal, ekonomi- och verksamhetsansvar för den administrativa enheten tillsammans med den andra enhetschefen. Du ansvarar för en god arbetsmiljö och utvecklar medarbetarnas kompetens samt gör alla delaktiga i att uppnå verksamhetens mål. Du är aktiv i verksamhetsutveckling med fokus på de administrativa funktionerna. Du förväntas välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal och värdegrund, "För patienten, med patienten".

Som enhetschef arbetar du nära de övriga cheferna inom verksamhetsområdet. Det finns också sektionsledare inom det administrativa området för att stödja i arbetsledning. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och bidrar till utveckling för hela Radiologin. Till ditt stöd finns stabsfunktioner som Controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning alternativt utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare chefserfarenhet ses som meriterande, vi ser även gärna att du har vidareutbildning inom chef- och ledarskap. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som enhetschef har du god självkännedom där du agerar på ett lugnt och tryggt sätt som skapar förtroende och delaktighet. Du har en analytisk förmåga, är välorganiserad och har ett stödjande och tydligt sätt att kommunicera. Du ser till helheten, fattar beslut och har en drivkraft att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Du tycker om att påverka, ta ansvar och har en förmåga att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta och säkerställer att den administrativa enheten ger en hög servicenivå gentemot våra patienter, remittenter, chefer och den patientnära verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef Radiologi barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 11
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten 

Verksamhetsområde Radiologi barn inom Drottning Silvias barnsjukhus består av en röntgenmottagning och två administrativa enheter.

Röntgenavdelningen är utrustad med: konventionell röntgen, genomlysning, ultraljud, DT, två MR (1,5T samt 3T), samt hjärtangiografiutrustning. Vi utför cirka 40 000 undersökningar/år och våra patienter är mellan 0 och 18 år. Avdelningen är anpassad för barn och ungdomar, med ny apparatur och med fina lokaler, såväl i undersökningsrum som i väntrum.

På Radiologi barn arbetar vi tillsammans med att skapa en trygg plats för barnet med familj. Vi har ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier inom enheten, samt med andra avdelningar och kliniker. Vår avdelning är en självständig och komplett röntgenavdelning som gör alla typer av undersökningar inom barnradiologi. Detta gör att vi är en arbetsplats med stor flexibilitet och utveckling inom de flesta radiologiska områden.

Vi söker nu dig som söker ett utvecklande och stimulerande arbete som vårdenhetschef på röntgenavdelningen inom vårt verksamhetsområde. Inom röntgenavdelningen tillämpar vi gemensamt chefskap med två vårdenhetschefer. Tillsammans har ni ansvar för 30 röntgensjuksköterskor, och 14 undersköterskor. 

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef rapporterar du till verksamhetschefen för Radiologi barn och kommer att ingå i ledningsgruppen. I rollen som vårdenhetschef har du delat verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för enheten.  

I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll. Som vårdenhetschef på avdelningen ansvarar du tillsammans med din chefskollega för att ta tillvara och utveckla medarbetarnas kompetens samt att skapa ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet. Ett gemensamt ledarskap innebär också att du och din chefskollega tillvaratar och utvecklar varandras styrkor. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns verksamhetschef, dina chefskollegor i verksamhetsområdet, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och controller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande för tjänsten: 

- Arbetslivserfarenhet inom radiologi. 
- Utbildning i ledarskap och/eller erfarenhet av förändringsarbete, forsknings- och utvecklingsarbete inom hälso- och sjukvård.
- Chefserfarenhet eller ledarerfarenhet.
- Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi söker dig som har förmåga att leda och tar ansvar. I din roll behöver du vara kommunikativ och ha lätt för att samarbeta. Det är viktigt att du trivs med att jobba i team och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du har god förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Vi ser att du har förmågan att se till helheten och jobbar flexibelt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Beskrivning
Vårdadministration, Sjukhusen i väster är cirka 200 kollegor som arbetar med att ge service och stöd till alla våra verksamheter i Sjukhusen i väster inom området vårdadministration.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss i Vårdadministration har du ett samlat ledningsansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö för ditt uppdragsområde. Du arbetar på uppdrag av verksamhetschefen för Vårdadministration. Du ingår i och förväntas ta en aktiv roll i verksamhetsledningsgruppen. För att trivas och passa bra i rollen som enhetschef hos oss behöver du vara en god organisatör, vara kommunikativ, ha god samarbetsförmåga och en förmåga att tänka långsiktigt samtidigt som det krävs att du är flexibel och lösningsorienterad. Vi söker nu en enhetschef till Vårdadministrativa enheten med stationering Angered. Vårdadministration i Angered består av ca 60 medarbetare som är fördelade på två enheter och som arbetar med att ge vårdadministrativ service och stöd till sjukhusens olika verksamheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, högskole- eller universitetsutbildning, samt tidigare erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare. Du bör ha ett stort intresse för ledarskap, verksamhetsutveckling och att leda i förändring. Du är mål- och resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut. Du har också en god kommunikativ förmåga, är lyhörd, kan motivera medarbetare och skapa delaktighet även i tider av förändring. Du är prestigelös, kan och vill utveckla verksamheten tillsammans med andra och ser därmed till helheten såväl för avdelningen som för verksamhetsområdet. Det är också viktigt att du kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Vi utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier och värdesätter ett chefskap som är mål- och resultatorienterat, värdebaserat, kommunikativt och utvecklingsorienterat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Resursmottagning Beroende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Resursmottagning Beroende är i uppstartsfas under våren 2022. Resursmottagningen ska i en matrisorganisation arbeta som extra resurs för att i enlighet med bland annat F-ACT (Flexible Assertive Community Treatment) som metod kunna intensifiera insatserna för patienter från de två beroendemottagningarna Hisingen och Olskroken i ett specifikt uppdrag under viss period. Mottagningen har även ett antal fasta patienter med tillhörande läkarresurs och organiserar psykologers och arbetsterapeuters insatser i basverksamheten. Resursverksamheten består av medarbetare som gemensamt har en bred kompetens att verka för patientgruppen.

Mottagningen har en tydlig verksamhetsidé och vision med målsättning att förbättra och även utveckla vården för patienter inom målgruppen. En viktig förutsättning för vårt arbete är ett nära och välfungerande teamarbete med Basmottagningarna, en nära och god samverkan med vårdgrannar och andra huvudmän samt även med brukarorganisationerna.

Om tjänsten

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från psykiatrisk vård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende då nuvarande chef går i pension sista augusti. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Fjällbo Parks Vård- och omsorgsboende ligger i Utby som är en del av Nordöstra Göteborg. Boendet består av 40 lägenheter som utgörs av två tvåvåningshus med 20 hyresgäster i vardera. Det är beläget i ett fantastiskt grönområde med berg, naturstigar, träd och blommor. Det finns god tillgång till utomhusvistelse för såväl medarbetare som hyresgäster.

Fjällbo Park är ett Vård- och omsorgsboende där verksamheten är inriktad för att ge ett extra stöd till hyresgäster med demensproblematik. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Under åren 2021/2022 ingår boendet i en stjärnmärkning. Boendet har över tid haft ett stabilt ledarskap och det är centralt att det får fortsätta så. Det är därför viktigt att du som ny enhetschef är engagerad och intresserad av att driva frågor kopplat till målgruppen utifrån ett långsiktigt perspektiv.

Som enhetschef kommer du att leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Du ansvarar för och följer upp enhetens budget. Som stöd finns det planerare som arbetar med administration och schemaläggning. Det finns också en omsorghandledare som stöd för det omsorgsnära, dagliga arbetet.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområde Nordost. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar ur ett strategiskt perspektiv. Under 2022 återupptar verksamheten beredningsgruppsmöten varannan vecka där enhetschefer kan arbeta med att bereda frågor från ledningsgruppen ur ett mer operativt perspektiv.

Exempel på några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår digitalisering och välfärdsteknik, arbeta med grunduppdraget för vård-och omsorgsboende i Göteborg, lokalfrågor samt att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Eftersom detta är en roll där du kommer att arbeta med att sätta en struktur för verksamheten söker vi dig som har chefserfarenhet och som är trygg i din yrkesroll. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Det är viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system.

Arbetspsykologiska tester kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef för vikariat till Lövgärdets vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill prova på att leda verksamheten på Lövgärdets vård- och omsorgsboende tillsammans med en enhetschefskollega då en av de nuvarande enhetscheferna går på föräldraledighet. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Lövgärdets vård-och omsorgsboende ligger i Angered som är en del av Nordöstra Göteborg. Boendet ligger i Lövgärdets centrum i samma byggnad som vårdcentral, familjecentral och daglig verksamhet. Det finns goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 80 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består idag av 62 lägenheter, både med inriktning demens och somatik. Enheten har två finsktalande enheter varav en somatisk och en demensenhet, som riktar sig till finsktalande hyresgäster. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt.

Som enhetschef kommer du tillsammans med din chefskollega leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. Som stöd finns det planerare som arbetar med administration och schemaläggning. Det finns också en omsorghandledare som stöd för det omsorgsnära, dagliga arbetet.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområde Nordost. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar ur ett strategiskt perspektiv. Under 2022 återupptar verksamheten beredningsgruppsmöten varannan vecka där enhetschefer kan arbeta med att bereda frågor från ledningsgruppen ur ett mer operativt perspektiv.

Exempel på några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår digitalisering och välfärdsteknik, arbeta med grunduppdraget för vård-och omsorgsboende i Göteborg, lokalfrågor samt att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Eftersom detta är en roll där du tillsammans med din kollega kommer arbeta och sätta en struktur för verksamheten söker vi dig som har chefserfarenhet och som är trygg i din yrkesroll. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Du kommer tillsammans med din chefskollega samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system.

Arbetspsykologiska tester kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till Kognitiva spåret

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten 

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Verksamheten har cirka 200 medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är forskningsintensiv och deltar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer involverade i patienternas vård och omsorg. Utvecklingsarbetet är kontinuerligt pågående. Med andra ord är det en kunskapsintensiv organisation där vi utför ett varierat och viktigt arbete och där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling.

Verksamheten är indelad i två spår, kognitiva sjukdomar och funktionsnedsättningar och allmänpsykiatriska sjukdomstillstånd.  

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du en central roll direkt underställd verksamhetschef och leder de mottagningar som är riktade mot kognitiva sjukdomar och funktionsnedsättningar. Det avser Minnesmottagning med BPSD-team, centrum för Huntingtons sjukdom samt Omsorgspsykiatrisk mottagning, totalt ca 30 anställda. Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enheten, vilket omfattar personal-, budget-, arbetsmiljöansvar.

Du kommer ha ett nära samarbete med sektionschef, forskningsansvarig, stab och övriga enhet- och vårdenhetschefer i verksamheten. Du ingår också i verksamhetens ledningsgrupp.

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning såsom psykolog, specialistsjuksköterska eller liknande. Erfarenhet av forskning och utvecklingsarbeten är meriterande.  ???

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. 

Du har tidigare erfarenhet och ett starkt intresse av de områden enheten ansvarar för. Du är drivande och har stort intresse för forskning, utvecklingsarbete och ständiga förbättringar. Du tar fram långa och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för avdelningen som du kan omsätta till handlingsplaner och aktiviteter. Du uppskattar att vara del av ett universitetssjukhus.

Vidare har du god kommunikativ förmåga, visar respekt, har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer och kreativitet. Du skapar också god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som chef både värna den egna enheten och arbeta för att hela verksamheten fungerar så optimalt som möjligt genom flexibilitet och stöd till dina kollegor i både öppen- och slutenvård. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till allmänpsykiatrisk öppenvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Verksamheten har cirka 200 medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är forskningsintensiv i dagsläget med fokus på kognitionsstörande sjukdomar hos vuxna och befolkningsstudier rörande äldres hälsa. Vi deltar även aktivt i flera vårdutbildningar och har ett nära samarbete med andra aktörer involverade i patienternas vård och omsorg. Utvecklingsarbetet är kontinuerligt pågående. Med andra ord är det en kunskapsintensiv organisation där vi utför ett varierat och viktigt arbete och där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling.

Verksamheten är indelad i två spår, ett kognitivt och ett allmänpsykiatriskt spår och har ett personcentrerat arbetssätt. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du en central roll direkt underställd verksamhetschef och leder de mottagningar som är riktade mot allmänpsykiatriska sjukdomar. Det avser Äldrepsykiatrisk mottagning och psykiatriska mottagningen för döva och hörselskadade, totalt cirka 30 anställda. Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enheten, vilket omfattar personal-, budget-, arbetsmiljöansvar. Du behöver ha ett stort intresse för ständiga utveckling- och förbättringsarbeten och du uppskattar att vara en del av ett universitetssjukhus. Du kommer ha ett nära samarbete med sektionschef, stabsfunktioner, forskningsansvarig och övriga enhets- och vårdenhetschefer inom verksamheten. Du ingår också i verksamhetens ledningsgrupp. 

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning såsom psykolog, specialistsjuksköterska eller liknande.  Erfarenhet av forskning och utvecklingsarbeten är meriterande liksom tidigare chefserfarenhet. Erfarenhet av äldrepsykiatri är också önskvärt. 

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Du har erfarenhet och ett starkt intresse för allmänpsykiatri. Du är drivande och brinner för utveckling och ständiga förbättringar. Du tar fram långa och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för verksamheten som du kan omsätta till handlingsplaner och aktiviteter.

Vidare har du god kommunikativ förmåga, visar respekt och skapar delaktighet. Du är också bra på att skapa god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som chef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt genom flexibilitet och stöd till dina kollegor inom både öppen- och slutenvård. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Administrativ enhet

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår vision är att bli Sveriges ledande rättspsykiatriska klinik.

För att nå dit behöver vi dig som är beredd att ge det lilla extra genom att investera i dig själv och i vår verksamhet. Vi som jobbar här tror på människors lika värde och rätten till en andra chans. Verksamheten är i ständig utveckling och vi är måna om att våra medarbetare deltar med idéer och engagemang för att förbättra vården.

Rättspsykiatrin vårdar patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård efter att ha begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi har sex slutenvårdsenheter, fem av dessa vårdar rättspsykiatriskt dömda patienter och en enhet vårdar anhållna, häktade och fängelsedömda patienter. Förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten. Verksamheten är kopplad till forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa) vilket gör att vi kontinuerligt är en del av den senaste utvecklingen inom den rättspsykiatriska vården.

Förutom att bedriva individanpassad psykiatrisk vård har rättspsykiatrin ett uttalat samhällsskyddsuppdrag. Vård och samhällsskydd i kombination brukar benämnas ”det dubbla uppdraget”.

Den Administrativa enheten ansvarar för centrala funktioner som vårddokumentation, patient-, personal- och systemadministration för hela verksamhetsområdet. Enheten består av 11 medarbetare med bland annat vårdadministratör och medicinska sekreterare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vi erbjuder

Utöver det spännande uppdraget kommer du att få möjlighet att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer både i verksamheten, på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) och Västra Götalandsregionen.

Vi erbjuder dig en unik arbetsplats i en modern, vacker miljö utformad för att bedriva personcentrerad specialistvård. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för egen användning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att i en roll som enhetschef ha en central funktion inom verksamheten avseende utveckling av administrativa processer för att stödja och avlasta såväl vårdpersonal som chefskollegor.

Som enhetschef kommer du att leda arbetet i verksamhetens Administrativa enhet och ha personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. Du kommer ansvara för vårt kvalitetsregistret och den logistiska planeringen för hela verksamheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och kommer ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du kommer även att ingå i nätverk och arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med övriga administrativa chefer inom Område 2 och SU.

Då enhetens medarbetare till stor del arbetar riktat mot vårdenheterna kommer du ha ett nära samarbete med övriga chefer inom verksamheten, liksom med verksamhetsutvecklare för mer övergripande förändringsarbete.

Om dig

Vi söker dig som har en kandidatexamen och erfarenhet av administrativt arbete som är redo för ett nytt spännande uppdrag!

Du kan ta fram lång- och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för enheten, omsätta detta till handlingsplaner och aktiviteter samt på ett strukturerat sätt följa upp resultat. Du är bra på att skapa god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som enhetschef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt.

Då tjänsten är mångfacetterad behöver du vara flexibel, strukturerad och ha förmågan att planera och prioritera ditt arbete. I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med såväl medarbetare och chefer som olika interna och externa aktörer, du bör därför vara serviceinriktad och duktig på att skapa relationer. Du har drivkraft att bidra till att utveckla verksamheten i en tid av ökad digitalisering.

Meriterande är om du har erfarenhet av ekonomi-och personaladministration, exempelvis genom tidigare chefsuppdrag. Det är också meriterande om du har erfarenhet från psykiatri. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till nystartad avdelning!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisksjukdom.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Avdelning 365 öppnar 1 maj och kommer erbjuda abstinensbehandling och återfallspreventiva åtgärder för patienter som har ett beroendetillstånd. Avdelningen uppdrag är att abstinensbehandla för alkohol och andra narkotiska preparat som kräver abstinensbehandling i slutenvård. Avdelningen har en bemanning anpassad till 14 vårdplatser och bedriver inte någon psykiatrisk tvångsvård. Inneliggande patienter tillfrågas om deltagande i forskningsstudie, varför avdelningens personal är delaktiga i detta arbete parallellt med avdelningens grunduppdrag. Personalgruppen består av en sammansättning professioner anpassad för att möta patienternas vårdbehov. Tät samverkan med öppenvård, socialtjänst, primärvård och andra aktörer krävs för att kunna möta patientens målsättning med att sluta eller minska sitt intag av alkohol och/eller narkotika.

Arbetsuppgifter 

Som vårdenhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av avdelningen och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som vårdenhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatrisk vård, beroendevård och gärna heldygnsvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, samverkar med andra vårdgivare, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till avd 92 Kardiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Kardiologi tillhör område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder ett komplett utbud av hjärtsjukvård, allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård och är ett av två centra i Sverige som ansvarar för utredning och vård inför en eventuell hjärttransplantation. Våra hjärtavdelningar har en nyckelroll i det regionala flödet för patienter med bland annat hjärtinfarkt inom Västra Götalandsregionen.

Vi är framstående i att utreda, behandla och vårda våra patienter med olika hjärtsjukdomar. Kardiologiverksamheten består av slutenvårdsavdelningar för både akut och elektiv verksamhet, en dagvårdsenhet, en öppenvårdsmottagning samt en forskningsenhet. Vi bedriver omfattande och framgångsrik forskning kring den hjärtsjuke patienten. Inom verksamhetsområde Kardiologi har vi ett mycket välfungerande samarbete mellan enheterna och en god stämning som vi är stolta och glada över.

Avdelning 92 tar hand om patienter med akut hjärtinfarkt och mer allmän kardiologi. Vården är akut och har snabba flöden. Sjuksköterskorna på avdelningen arbetar dagligen med att bedöma en stor mängd EKG som skickas för bedömning av ambulanssjukvården. Avdelningen består av 18 vårdplatser varav sex är HIA-platser. Att skapa värde för patienterna är centralt i vårt förändringsarbete för att kunna erbjuda en vård av hög kvalitet. Vi är också mycket måna om att skapa goda arbetsförhållanden för våra medarbetare.

Om jobbet

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi, personal samt arbetsmiljön för din enhet. Du är chef för cirka 50 medarbetare som är undersköterskor och sjuksköterskor i sin profession.

Dina arbetsuppgifter som vårdenhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål och visioner. Du är direkt underställd verksamhetschefen. Du har en sektionsledare till din hjälp i den dagliga driften på avdelningen. Du kommer även ha ett nära samarbete med vårdenhetschefen för grannavdelning 93, både i det dagliga arbetet och avseende strategiska frågor.

Som vårdenhetschef på avdelning 92 ingår du i Verksamhetsområde Kardiologis ledningsgrupp där uppdraget tillsammans med övriga är att även verka i ett helhetsperspektiv för verksamhetens bästa. I vår ledningsgrupp är stämningen trevlig, prestigelös och lösningsfokuserad.

Vi erbjuder dig under den första tiden som chef hos oss även möjligheten till ett nära stöd av en erfaren chefskollega som arbetat länge inom kardiologen.

Om Dig

Vi söker dig som har ett helhetstänkande och som kan omsätta mål och visioner till konkreta åtgärder. Du vill arbeta nära dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap. Du har förmågan att driva och utveckla verksamheten utifrån ett patientperspektiv och samtidigt entusiasmera dina medarbetare till delaktighet. Du skapar tillsammans med dina medarbetare en laganda som genomsyras av lyhördhet, god och tydlig kommunikation samt ett ständigt lösningsfokus.

Du har en naturlig fallenhet att skapa förtroende både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utsatta situationer. Du behöver ha en god självkännedom, vara trygg i dig själv samt vara prestigelös i ditt ledarskap för att trivas.

Vi söker dig som är Legitimerad sjuksköterska eller har en annan relevant vårdutbildning. Det är viktigt att du har ett genuint intresse av ledarskap och vill se dina medarbetare utvecklas. Har du erfarenhet inom hjärtsjukvård ser vi det som meriterande.  

Tidigare chefs- och arbetsledarerfarenhet är meriterande liksom genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du akademisk bakgrund ses även det som meriterande.

Vi planerar att genomföra intervjuer under v 16 och 17.

Övrigt: Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hemtjänst Utby/Gamlestaden

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 23
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med att utveckla hemtjänsten i Nordost? Nu har du chansen då vi söker en enhetschef till Hemtjänst i Utby/Gamlestaden. Vi letar efter dig som ser möjligheter, är en tydlig vägvisare, du uppskattar att stå mitt i verksamheten och att genom tillitsbaserat ledarskap skapa trygghet för medarbetare. Du ser värdet av ett väl utvecklat samarbete med kollegor och vid hemtjänstcentralen för att driva egna och gemensamma frågor för verksamheten.

Som enhetschef ansvarar du för utförandet av beviljade biståndsbeslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), i form av hemtjänst. Du ansvarar för att brukarnas behov av omsorg och service tillgodoses. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar. Du leder personal, planerar, utvecklar och följer upp din verksamhet inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö, rehabilitering och budget. Tillsammans med dina medarbetare och ledningsgrupp formar du, utvecklar och följer upp arbetet utifrån formulerade mål och uppdrag. Bemanningsplanering, hemtjänstplanering och kompetensförsörjning är en förutsättning för att nå målen. Dina medarbetare arbetar mobilt med smartphone med direkt tillgång till scheman, dokumentation, e-post. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, enhetschefer, kvalitetsutvecklare och bemanningskontroller. Du har administrativ hjälp från chefsstöd, administratör som arbetar med hemtjänstplanering, samt stöd från omsorgshandledare, ekonom och HR.

Göteborg Stad arbetar utifrån programmet "Attraktiv Hemtjänst" med syfte att skapa ökat inflytande, självbestämmande och attraktiva jobb. Vi är konkurrensutsatta enligt Lagen om Valfrihet och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Vi strävar efter visionen trygg och självständig i din vardag samt mot målet att hemtjänsten ska utgöra det självklara valet. En viktig del av ditt arbete är att samverka inom förvaltningen, stadsområdet, kommunen i övrigt och med andra externa aktörer. Du säkerställer att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet och du bevakar även samhällsutvecklingen. Din enhet är en del av Göteborgs Stad och du verkar därmed utifrån ett helhetsperspektiv. Vi är Göteborg, är du det också?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef med personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som chef inom hemtjänsten. Du besitter goda kunskaper inom ekonomi, arbetsrättsliga lagar samt goda kunskaper kring lagstiftning relaterade till uppdraget.

Du kommer arbeta med att skapa fortsatt stabilitet i arbetsgrupper, motivera och stötta medarbetarna i det dagliga arbetet. Vi ser därför att du har erfarenhet från liknande situationer och har en förmåga att finna lösningar i de utmaningar som uppdraget kan innebära. Som enhetschef har du många olika samverkansytor, inte minst med de fackliga organisationerna.

Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse. Du är strukturerad och systematisk i ditt arbete och förstår arbetet med att driva kvalitetsarbete.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. Du har god förmåga att prioritera och fatta beslut.

Du kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Arbetspsykologiska tester kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen. Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Avdelning 80!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar. Verksamheten har totalt cirka 750 medarbetare.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en vårdenhetschef till en avdelning som företrädesvis ger heldygnsvårdvård till patienter med ångest- och depressionssjukdomar, samt personlighetssyndrom. Avdelningen har under de sista åren arbetat intensivt med utvecklingsarbete och infört DBT-basmodul (Dialektisk beteendeterapi), brukarstyrd inläggning, omvårdnads konferenser och safewardskonceptet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Totalt kommer du att ansvara för cirka 25 medarbetare, och till din hjälp har du en sektionsledare. Du har också ansvar för att samarbetet med chefen för Administrativa enheten och chefen för läkare fungerar bra. Det medicinska ledningsansvaret ligger på en vårdenhetsöverläkare (VÖL) och ett nära samarbete mellan vårdenhetschef och VÖL är en viktig förutsättning för en välfungerande verksamhet.

Som vårdenhetschef har du en central roll och deltar i verksamhetens ledningsarbete. I arbetet ingår att i tillämpliga delar fullgöra sjukhusets kärnuppdrag: vård, utbildning och forskning. Som vårdenhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Om dig 

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom vårdområdet. Du bör ha erfarenhet av att arbeta som chef. Vi ser det som meriterande om du har akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning och/eller har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar.

Vi tycker det är positivt om du har kunskap om personlighetsstörningsvård/självskadeproblematik och de processer som kan uppstå i personalgruppen vid arbete med den patientgruppen. Avdelningen arbetar aktivt med flera metoder och har patienter med självskadeproblematik.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till avd 92 Kardiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Kardiologi tillhör område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder ett komplett utbud av hjärtsjukvård, allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård och är ett av två centra i Sverige som ansvarar för utredning och vård inför en eventuell hjärttransplantation. Våra hjärtavdelningar har en nyckelroll i det regionala flödet för patienter med bland annat hjärtinfarkt inom Västra Götalandsregionen.

Vi är framstående i att utreda, behandla och vårda våra patienter med olika hjärtsjukdomar. Kardiologiverksamheten består av slutenvårdsavdelningar för både akut och elektiv verksamhet, en dagvårdsenhet, en öppenvårdsmottagning samt en forskningsenhet. Vi bedriver omfattande och framgångsrik forskning kring den hjärtsjuke patienten. Inom verksamhetsområde Kardiologi har vi ett mycket välfungerande samarbete mellan enheterna och en god stämning som vi är stolta och glada över.

Avdelning 92 tar hand om patienter med akut hjärtinfarkt och mer allmän kardiologi. Vården är akut och har snabba flöden. Sjuksköterskorna på avdelningen arbetar dagligen med att bedöma en stor mängd EKG som skickas för bedömning av ambulanssjukvården. Avdelningen består av 18 vårdplatser varav sex är HIA-platser. Att skapa värde för patienterna är centralt i vårt förändringsarbete för att kunna erbjuda en vård av hög kvalitet. Vi är också mycket måna om att skapa goda arbetsförhållanden för våra medarbetare.

Om jobbet

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi, personal samt arbetsmiljön för din enhet. Du är chef för cirka 50 medarbetare som är undersköterskor och sjuksköterskor i sin profession.

Dina arbetsuppgifter som vårdenhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål och visioner. Du är direkt underställd verksamhetschefen. Du har en sektionsledare till din hjälp i den dagliga driften på avdelningen. Du kommer även ha ett nära samarbete med vårdenhetschefen för grannavdelning 93, både i det dagliga arbetet och avseende strategiska frågor.

Som vårdenhetschef på avdelning 92 ingår du i Verksamhetsområde Kardiologis ledningsgrupp där uppdraget tillsammans med övriga är att även verka i ett helhetsperspektiv för verksamhetens bästa. I vår ledningsgrupp är stämningen trevlig, prestigelös och lösningsfokuserad.

Vi erbjuder dig under den första tiden som chef hos oss även möjligheten till ett nära stöd av en erfaren chefskollega som arbetat länge inom kardiologen.

Om Dig

Vi söker dig som har ett helhetstänkande och som kan omsätta mål och visioner till konkreta åtgärder. Du vill arbeta nära dina medarbetare genom ett närvarande ledarskap. Du har förmågan att driva och utveckla verksamheten utifrån ett patientperspektiv och samtidigt entusiasmera dina medarbetare till delaktighet. Du skapar tillsammans med dina medarbetare en laganda som genomsyras av lyhördhet, god och tydlig kommunikation samt ett ständigt lösningsfokus.

Du har en naturlig fallenhet att skapa förtroende både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utsatta situationer. Du behöver ha en god självkännedom, vara trygg i dig själv samt vara prestigelös i ditt ledarskap för att trivas.

Vi söker dig som är Legitimerad sjuksköterska eller har en annan relevant vårdutbildning. Det är viktigt att du har ett genuint intresse av ledarskap och vill se dina medarbetare utvecklas. Har du erfarenhet inom hjärtsjukvård ser vi det som meriterande.  

Tidigare chefs- och arbetsledarerfarenhet är meriterande liksom genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning. Har du akademisk bakgrund ses även det som meriterande.

Vi planerar att genomföra intervjuer under v 16 och 17.

Övrigt: Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i din grundprofession.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till gemensamt chefskap på Bemanningsservice

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Bemanningsservice är en sjukhusövergripande intern bemanningsorganisation.

Vårt uppdrag är att förse Sahlgrenska Universitetssjukhusets verksamheter med duktiga, pålitliga och professionella medarbetare vid akut korttidsfrånvaro och längre utlåningar. Vi hanterar bland annat poolmedarbetare, timanställda och ansvarar för bemanningsföretag och studentbehörigheter med mera. Vi är idag cirka 150 tillsvidareanställda och 600 timanställda fördelade på sjuksköterskor, undersköterskor, skötare och barnsköterskor.

Vi söker nu en enhetschef till poolanställda och timanställda medarbetare inom psykiatrin.

Om tjänsten

På Bemanningsservice tillämpas gemensamt chefskap. I ett gemensamt chefskap finns möjlighet att samordna och "bolla" idéer, att inte vara ensam i alla beslut som tas och att ha mer tid till medarbetarna och kunderna.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du och dina chefskollegor kommer att vara engagerade i hela verksamhetsområdets resultat och utveckling. I chefsuppdraget ingår att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens vision och mål, inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisatoriska och ekonomiska ramar. I uppdraget ingår också personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar. I arbetet hos Bemanningsservice ingår att i tillämpliga delar fullgöra sjukhusets kärnuppdrag vård, utbildning och forskning. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling, både i din yrkesroll och för dig som person. Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Viktiga egenskaper och kvalifikationer som vi värdesätter hos vår nya chefskollega är prestigelöshet, att du är teamorienterad, har god prioriteringsförmåga och är lösningsfokuserad. Du är trygg i din ledarroll och vet vad det innebär att leda på plats och distans. Vidare trivs du dessutom med att engagera, utveckla och skapa möjligheter i en verksamhet med högt tempo och stor närvaro. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. Du förväntas kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Kärrahus vård- och omsorgsboende, stadsområde Hisingen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på vård-och omsorgsboendet Kärrahus tillsammans med oss två kollegor. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst, kommunikativt och tillitsbaserat ledarskap där vi tillsammans skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare samt en trygg hemmiljö för hyresgästerna. Denna enhetschefstjänst är en tjänst för enheter med somatisk inriktning.

Vård- och omsorgsboendet Kärrahus ligger nära Kärra centrum, med goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här cirka 100 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består av två sammanbyggda huskroppar, fördelat på fem våningar. Två enheter med inriktning demens, två med inriktning geropsykiatri samt tre med somatisk inriktning. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv där hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövd.

Som enhetschef kommer du tillsammans med dina chefskollegor leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. I verksamheten finns en metodutvecklare som arbetar med korttidsbemanning och administration. Vi tillämpar tillitsorganisering, vilket innebär att vi har undersköterskor som har riktade uppdrag i ett medledarskap och sitter med i verksamhetens ledningsgrupp.

Du deltar aktivt i verksamhetsområdets chefsledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård-och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas regelbundet för information, dialog och arbetar gemensamt med utvecklingsfrågor.

Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

Arbetspsykologiska tester kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen. Intervjuerna planeras att hållas den 12/4, 13/4 och 14/4.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kännedom om gällande lagstiftning SoL och HSL. Du har också goda kunskaper inom systematiskt arbetsmiljöarbete och rehabilitering. Det är meriterande om du har minst ett års chefserfarenhet inkluderat budget, personal- och verksamhetsansvar samt facklig samverkan inom verksamhetsområdet. Det är också meriterande om du har genomgången ledarskapsutbildning.

Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till Björkekärrshus vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du skapa förutsättningar för att ge de äldre en trygg och meningsfull vardag? Vill du utvecklas i rollen som chef tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker! Just nu söker vi en enhetschef till Björkekärrshus vård- och omsorgsboende.

Björkekärrshus vård- och omsorgsboende ligger i ett lugnt och naturskönt område. Boendet har 97 lägenheter och erbjuder en mängd olika aktiviteter. Det är 6 avdelningar, varav 3 är för personer med demenssjukdomar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med två enhetschefskollegor där ni ansvarar för olika delar av boendet varav en av dina arbetsgrupper kommer att vara nattmedarbetare.

Som enhetschef ansvarar du för att hyresgästernas behov av omsorg och service tillgodoses. Likaväl ansvarar du för engagerade och kunniga arbetsgrupper samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Tillsammans med medarbetarna skapar ni en dynamisk och god arbetsmiljö som präglas av ett synligt och engagerat ledarskap där du som chef är en i laget med medarbetarna.

Som chef är det viktigt att kunna skapa en gemensam vision för medarbetarna med inriktning mot utveckling av verksamheten och med fokus på de äldre. Till din hjälp i ditt uppdrag har du en rad olika stödfunktioner såsom ekonomi, HR, rekrytering, kvalitetsutvecklare samt omsorgshandledare. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till chefer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 120hp, inom lämpligt område exempelvis med inriktning socialt arbete, ledarskap eller hälso- och sjukvård. Du har tidigare arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar och är erfarenheten dessutom inom verksamhetsområdet är det en fördel. Vidare ser vi att du har god kännedom om gällande lagstiftning (SoL och HSL).

Vi söker dig som visar respekt och hänsyn för de du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och har hyresgästernas behov som utgångspunkt. I verksamheten läggs stor vikt vid ett gott samarbete och ser därmed att du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Då stort fokus ligger på utvecklings- och förändringsarbetet ser vi gärna att du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang. Ditt nytänkande kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Vidare har du förmågan att upprätta tydliga mål och planera aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Arbetspsykologisk testning kommer att tillämpas som en del i urvalsprocessen.

Intervjuer kommer ske digitalt förmiddag 7/4 samt 8/4.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot det!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till forskningsenhet!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Verksamheten har cirka 200 medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är forskningsintensiv i dagsläget med fokus på kognitionsstörande sjukdomar hos vuxna och befolkningsstudier rörande äldres hälsa. Vi deltar även aktivt i flera vårdutbildningar och har ett nära samarbete med andra aktörer involverade i patienternas vård och omsorg. Utvecklingsarbetet är kontinuerligt pågående. Med andra ord är det en kunskapsintensiv organisation där vi utför ett varierat och viktigt arbete och där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling. 

Du har även möjlighet till egen forskning.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du en central roll direkt underställd verksamhetschef och leder verksamhetens forsknings- och utvecklingsenhet i nära samverkan med ansvariga forskningsföreträdare. På forskningsenheten arbetar verksamhetens forskningssjuksköterskor verksamma inom befolkningsstudier och kliniska läkemedelsprövningar, cirka 15 medarbetare. Förutom arbetet på den egna enheten kommer du ha ett verksamhetsövergripande uppdrag att samordna och sprida forskningsinitiativ inom samtliga enheter. Du förväntas också vara drivande i att sprida information och kunskap om aktuell forskning inom verksamheten.

Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enheten, vilket omfattar personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar. Du behöver ha ett stort intresse för forskning, ständiga utvecklings- och förbättringsarbeten och du uppskattar att vara en del av ett universitetssjukhus. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetschef, stabsfunktioner, sektionschefer och forskningsansvarig inom verksamheten samt övriga enhets- och vårdenhetschefer inom verksamheten. Du ingår också i verksamhetens forskningsråd och ledningsgrupp. 

Om dig

Vi söker dig som har akademisk utbildning såsom psykolog, specialistsjuksköterska eller liknande. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Även erfarenhet av utvecklingsarbeten och chefserfarenhet är meriterande. 

Du är drivande och har ett starkt intresse för forskning, utveckling och ständiga förbättringar. Du tar fram långa och kortsiktiga mätbara mål och nyckeltal för verksamheten som du kan omsätta till handlingsplaner och aktiviteter.

Du har god kommunikativ förmåga, visar respekt och skapar delaktighet. Du skapar god arbetsmiljö och har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du är samarbetsinriktad och inser vikten av att som chef både värna den egna enheten och arbeta för att helheten fungerar så optimalt som möjligt. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till gemensamt chefskap på Avdelning 357 Kardiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Medicin Geriatrik Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med sammanlagt 141 vårdplatser.

Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi samt akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre och vårdas för flera sjukdomar och den geriatriska vården är integrerad i hela verksamheten.

Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat, och utvecklingsarbete är en viktig del av vår verksamhet. Kliniken har fått flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Vi arbetar intensivt med att korta väntetider och minska ledtider mellan akutmottagningen och vårdavdelningarna och sätter stor vikt vid att upprätthålla och utveckla ett personcentrerat arbetssätt gentemot våra patienter.

Avdelning 357 är en vårdavdelning med inriktning mot kardiologi. Avdelningen består av 30 slutenvårdsplatser varav sex hjärtintensivplatser (HIA) och 24 eftervårdsplatser (EVA). Under dagtid på vardagar har vi också fyra vårdplatser för elektiv verksamhet. På avdelningen vårdas patienter med akut kranskärlssjukdom såsom hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. Här vårdas även vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH) – ett område där vi är en av två ledande nationella enheter. På hjärtsektionen bedrivs också en omfattande forskningsverksamhet. Vi har ett utbrett samarbete med verksamhetens övriga avdelningar, öppenvårdsmottagning, akutmottagning och forskningsenhet.

Om tjänsten

Tillsammans med nuvarande vårdenhetschef har du ett helhetsansvar för avdelningens verksamhet, vilket omfattar vårdprocesser, ekonomi- och personalansvar samt arbetsmiljöansvar. Ni kommer att arbeta tätt tillsammans med medicinskt ansvarig sektionschef och medverka i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Tillsammans förväntas ni driva utvecklingen av avdelningen för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du som enskild person kan också bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag. Det finns goda möjligheter till utveckling, både i din yrkesroll och för dig som person. Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av utvecklingsarbete är också meriterande.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschef hos oss ser vi att du är drivande och har en god kommunikativ förmåga. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga med mod att fatta beslut och verkställa förändringar.

Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Du förväntas kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till FoUUI, Gothia Forum, Research Support Office

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 11
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Gothia Forum tillhör organisatoriskt Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har som uppdrag att utveckla den kliniska forskningen i hela Västra Götalandsregionen (VGR).

Därigenom bidrar verksamheten till bättre vård och behandling av patienter och till regional och nationell tillväxt inom Life science.

Gothia Forum har fyra enheter med sammantaget cirka 60 medarbetare. Då vår nuvarande chef går vidare i vår egen organisation söker vi nu en ny enhetschef till enheten för forskningsstöd, Research Support Office (RSO). RSO erbjuder stöd till klinisk forskning inom projektledning inom bland annat läkemedels-, register-, medicintekniska och ATMP-studier, hälsoekonomi, data management och Grants Office.

Inom RSO finns även samordnarna för ALF-kontoret. Gothia Forum är också en av 6 noder som nationellt erbjuder gemensamt stöd inom kliniska studier genom Vetenskapsrådets Göteborgsbaserade enhet - Kliniska Studier Sverige. 

Arbetsuppgifter

RSO erbjuder stöd till klinisk forskning med tjänster som exempelvis arbete inom läkemedels- och registerstudier, hälsoekonomi, data management och Grants Office. Du erbjuds en kunskapsintensiv och kundorienterad arbetsplats med stor flexibilitet.

Som chef kommer du leda en grupp med olika kompetenser och yrkesbakgrunder. Enhetschefen för RSO ansvarar för personal (cirka 20 personer), ekonomi, arbetsmiljö, resurshantering, styrning och utveckling av enheten. Du kommer möta och samarbeta med kunder från akademi, industri och hälso- och sjukvård. Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen, rapporterar till verksamhetschefen och biträder verksamhetschefen vid behov i interna och externa ledningsuppdrag. Som del i ledningsgruppen kommer du att delta i processen kring budget, uppföljning och mål- och strategiarbete.

På Gothia Forum får du också möjligheten att utvecklas inom områden som stärker din roll som enhetschef och verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Krav för tjänsten är en magister eller masterexamen inom område som arbetsgivaren bedömer lämpligt, men också erfarenhet av att arbeta med klinisk forskning. Ytterligare ett krav är tidigare erfarenhet av chefsuppdrag och/ eller ledande funktion inom kliniska prövningar/studier. Du ska också ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är att du är disputerad eller innehar en docentur. Erfarenhet av förändringsarbete och FoUUI (forskning, utveckling, utbildning och innovation), arbete inom Life science-industrin, akademi och/eller hälso- och sjukvård, samt god kännedom kring regelverk för kliniska prövningar/studier är meriterande.

Stor vikt kommer även att läggas vid egenskaper som ligger i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat chefskap, mål- och resultatorienterat chefskap, kommunikativt chefskap och utvecklingsorienterat chefskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Interimschef till äldreboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 10
Vi söker
en erfaren enhetschef för ett konsutuppdrag på ett äldreboende i Västra Götaland. Fördelat på tre plan finns här somatiska avdelningar samt avdelningar för personer med demenssjukdom. På äldreboendet kommer det att arbeta fyra enhetschefer. Vidare finns det administrativt stöd i form av såväl samordnare som administratörer som arbetar på uppdrag av enhetscheferna. Kopplat till kommunens äldreboenden finns det även omsorgshandledare.

Du behöver ha tidigare erfarenhet av ledarskap, ekonomi, arbetsrätt, samt kunskap inom verksamhetsområdet vård och omsorg.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du personalansvar, samt ansvar för verksamhetens resultat avseende brukarkvalitet och ekonomi och arbetar på avdelning Äldreomsorg. Avdelning Äldreomsorg består av hemtjänst och särskilt boende. Rapportering sker till Avdelningschef Äldreomsorg.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 24 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Medicinavdelning barn!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Medicinavdelning barn är en barnmedicinsk akutavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus med uppdrag att bedriva vård, forskning och utbildning.

Vi vårdar barn och ungdomar i åldrarna 0–18 år med såväl allmänpediatriska sjukdomar som barn i behov av högspecialiserad vård inom områdena lungsjukdomar, metabola sjukdomar, neurologi, lever-, njur- och tarmsjukdomar samt transplantation.

Nuvarande vårdenhetschefer har lett avdelningen, genom en flytt till Europas modernaste barnsjukhus, till utmärkelsen Årets arbetsplats 2019 och genom en tid med tydlig pandemibetoning. Nu är de på väg mot nya äventyr och vi välkomnar nya vårdenhetschefer. Vi söker dig som vill arbeta i ett gemensamt chefskap och vill leda och utveckla avdelningen framåt i nära samarbete med verksamhetens övriga enheter.

Som chef inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du tillgång till omfattande utvecklingsprogram och Västra Götalandsregionens utbildningsutbud för chefer och ledare.

Dina arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef förväntas du planera, leda och utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål och värdegrund. Tillsammans med dina kollegor har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för cirka 110 medarbetare.  I ditt uppdrag kommer du tillsammans med vårdenhetschefskollegor att leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du arbetar nära medarbetarna och har en operativ roll.

Du initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare. Avdelningen är på väg in i ett spännande projekt där vi vill lyfta och förtydliga sjuksköterskans karriärväg inom enheten med fokus på kliniskt arbete kopplat till kompetensutveckling, hälsosamt schema och lön.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschef. Du ingår i verksamhetens vårdenhetschefsgrupp, som samarbetar kring övergripande frågor och mot gemensamma mål. Du har ett nära samarbete med avdelningens vårdenhetsöverläkare, som har det medicinska ansvaret. Du är också en del av verksamhetens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och/eller chefsarbete och är trygg och prestigelös i en ledarroll. Har du genomgått chefs- eller ledarskapsprogram är det meriterande, likaså om du har arbetat inom barnsjukvården.

Du är drivande och uthållig och har viljan att påverka, ta ansvar och tänka nytt. Genom ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt har du förmågan att inspirera och motivera dina medarbetare att arbeta mot uppsatta mål, både på kort- och långsikt.

Som person är du förtroendeingivande och rak och tydlig i ditt sätt att kommunicera och fatta beslut. Du är lyhörd och har lätt för att skapa delaktighet och välfungerande relationer. Ditt arbete präglas av en helhetssyn och du förmedlar arbetsglädje och skapar ett gott arbetsklimat.

Eftersom du kommer att leda enheten tillsammans med chefskollegor är det viktigt att du trivs med att arbeta i team och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer att hållas den 29 och 30 mars.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Avdelning 136, Kirurgi Sahlgrenska!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 28
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Sahlgrenska söker vårdenhetschef till Avdelning 136.

Avdelning 136 är en vårdavdelning med 28 vårdplatser med profil mot elektiv kirurgi. Fem av dessa vårdplatser är intermediärvårdsplatser belägna på en nybyggd intermediärvårdsenhet inne på avdelningen. Avdelningens elektiva patienter är mestadels komplex kirurgi med stort medicinskt och omvårdnadsbehov, men på en del av avdelningen planeras fem-dagarsvård där elektiva patienter med ett dygns vårdtid skall vårdas. Denna del planeras öppnas under våren 2022.

Verksamhetsområde Kirurgi Sahlgrenska har cirka 84 vårdplatser fördelat på Avdelningarna 132, 136 och 137. Verksamheten har också en mottagning där det finns en dagvårdsenhet kopplad. Cirka en fjärdedel av slutenvårdsresurserna används för planerad vård. Verksamheten har följande profilområden: endokrinkirurgi, bröstkirurgi, övre abdominell kirurgi och akut och trauma kirurgi där främst övre abdominell och endokrin kirurgi vårdas på Avdelning 136.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vi erbjuder dig

Som ny chef erbjuder vi dig ett spännande och dynamisk arbete med karriärsutveckling så som chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Självklart finns även stöd av stabsfunktioner och chefskollegor. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som vårdenhetschef för Avdelning 136 i nära samarbete med sektionsledare och övriga chefskollegor inom Verksamhetsområde Kirurgi Sahlgrenska. Förutom ett sedvanligt chefsansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö ansvarar du för att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens visioner och mål. Som vårdenhetschefen är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som nybliven chef erbjuds man också ett introduktionsprogram.

Om dig

Vi söker dig som är prestigelös, strukturerad, resultatorienterad och trivs med att arbeta nära och operativt i ditt ledarskap. Som person är du trygg med god självkännedom och har en ledarstil som bygger på tydlighet och god kommunikationsförmåga.

Du har förmågan att driva och utveckla verksamheten utifrån ett patientperspektiv och samtidigt entusiasmera dina medarbetare till delaktighet. Du är lyhörd och tillsammans med dina medarbetare skapar ni laganda och engagemang.

Du har lätt för att samarbeta med andra och har en god problemlösningsförmåga. För att vara framgångsrik i rollen krävs ett nära samarbete med verksamhetens ledningsgrupp där du blir en viktig medspelare. Därför deltar och bidrar du aktivt till ledningsgruppens gemensamma arbete för att utveckla vården utifrån ramverk, möjligheter och strategiska mål.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med chefs eller arbetsledarerfarenhet. Specialistutbildning såväl som genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Tidigare erfarenhet från kirurgisk vård är av stor betydelse. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu