Enhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Enhetschef, hälso- och sjukvård i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Enhetschef välkomnas till Administrativa enheten, AnOpIVA Östra!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du intresserad av ledarskap och utveckling? Vill du vara med och starta upp en ny administrativ enhet? Då kan detta vara tjänsten dig!

AnOpIVA Östra har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, en operationsenhet, ett smärtcentrum och en tryckkammare.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Vi kommer under våren att samla verksamhetens medicinska sekreterare och administratörer inom en och samma enhet. Den Administrativa enheten kommer bestå av cirka 11 medarbetare och ansvara för vårddokumentation, patientadministration och systemadministration.

Vad erbjuder vi dig?

- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion och utbildningar
- Chefshandledning/mentorskap
- Möjlighet att utifrån intresse och kunskap leda verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som enhetschef?

Som enhetschef för den Administrativa enheten kommer du att:

- Ansvara för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet
- Ha helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Driva och stödja enheten i förbättrings- och utvecklingsarbete
- Arbeta aktivt med att följa upp enhetens mål
- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp
- Ha ett nära samarbete med övriga chefer inom verksamheten

Inom ett par år kommer Program Millenium att införas i Västra Götalandsregionen. Det innebär en stor förändring för sjukvården i hur vi arbetar med dokumentation kring patienterna. Uppdraget som enhetschef innebär att leda det förändringsarbetet, något som du utmanas och inspireras av.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och kunskap i VGR:s olika IT-system. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

I rollen som enhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga samt vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna, förmedla och följa upp på ett strukturerat sätt.

Intervjuer är planerade till den 19 och 26 april.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård Lillekärr södra

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 15
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du ha ett roligt arbete där du är med och utvecklar hälso-och sjukvården på Hisingen? Vi söker nu en enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård, Lillekärr södra inom ordinärt boende.

I stadsområdet Hisingen kommer du att ha sju chefskollegor på olika adresser och du kommer själv att ha ditt kontor på Lillekärr Södra 51. Du ingå i en eftertraktad ledningsgrupp som idag har ett mycket gott samarbete. Vi fokuserar på likvärdig och tillgänglig vård för de personer som har behov av våra insatser med målet att erbjuda God Vård med hög kvalité där patienten är en medaktör i vårdplaneringen.

Dina medarbetare är legitimerade sjuksköterskor. Göteborgs stad arbetar för en attraktiv arbetsgivare där vi på ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang. I det nära ledarskapet skapas kulturen där vi kan lära och utvecklas tillsammans.
I uppdraget ingår sedvanliga arbetsuppgifter ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Till din hjälp i ditt uppdrag har du stödfunktioner såsom metodutvecklare, närstöd, ekonom och HR. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till dig som chef. Vi är Göteborg, är du det också?

Du kommer att få en chef som värdesätter dina åsikter. Tillsammans med ledningsgruppen vill din chef visionera utanför boxen för att hitta nya möjligheter. Din chef förväntar sig att du har fokus på dem vi är tillför och alltid sätter patientsäkerheten först. Som ledare vill vi att engagemanget i vårdkvalitén startar hos den enskilda medarbetaren som oftast är den som identifierar förbättringsområden i mötet med patienten.

I den här rekryteringen kommer vi inte att ta hänsyn till personligt brev. Du kommer istället att få besvara några frågor som ska spegla den kunskap som du kan bidra med, i samband med att du skickar in ansökan.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad inom hälso- sjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av tidigare chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling eller har någon form av ledarskapsutbildning men det är inte ett krav för tjänsten.

Du behöver god förmåga i att samverka då många aktörer deltar i vården runt våra patienter. Kommunal hälso- och sjukvård är en del i primärvården, där vi nu deltar aktivt i omställningen av hälso- och sjukvård till Nära vård tillsammans med regionen.

Du är lyhörd och lyssnar på andra människor. Du strävar efter att skapa utrymme för dialog och skapar situationer där nya förslag och idéer kan utvecklas. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och hanterar kritik på ett konstruktivt sätt.

Du bidrar till ett gott samarbete och förstår hur du kan bidra utifrån din roll i det gemensamma uppdraget. Du är trygg i din roll och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning Frölunda!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss 

På öppenvårdsmottagningen Frölunda arbetar cirka 28 personer som ansvarar för utredning och behandling av barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik.

Verksamheten kännetecknas av hög och bred kompetens och bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv där samverkan med externa aktörer är väsentlig. Professionerna psykolog, socionom, vårdadministrativ och medicinsk sekreterare, sjuksköterska, läkare och enhetschef arbetar på mottagningen. Arbetsplatsens lokaler ligger vid Frölunda Torg.

BUP består av öppenvårdsmottagningar, flera specialmottagningar, akutavdelning, korttidsavdelning och en ätstörningsenhet för patienter med anorexi/bulimi. BUP är en del av verksamhetsområdet Neurologi/Psykiatri/Habilitering och tillhör Drottning Silvias Barn-och ungdomssjukhus.

Sahlgrenska Universitetssjukhus och Västra Götalandsregionen har väletablerade chefsprogram för både dig som är ny eller erfaren chef. 

Arbetsbeskrivning 

Som enhetschef är din uppgift att tillsammans med vårdenhetsöverläkaren planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens förutsättningar och mål. I uppdraget ingår ett samlat ansvar för arbetsmiljö, personal, verksamhet och ekonomi för enheten. Arbetet med externa samarbetspartners är en viktig del i uppdraget. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig 

Du som söker ska inneha universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant. Chefs- eller ledarskapserfarenhet sedan tidigare efterfrågas. Erfarenhet av utvecklingsarbete och akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av hälso- och sjukvård sedan tidigare är också meriterande.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef, digifysisk vård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 1
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Närhälsan satsar stort på digifysiska arbetssätt för att möta framtidens behov.

I Kallebäck öppnar vi vår första digifysiska vårdcentral som kommer att arbeta fullt ut med digitala verktyg. Vi söker dig med ett stort intresse för att arbeta tillsammans för att möta framtidens vård. Nu tar vi nästa steg och utvecklar våra digifysiska mottagningar!

Om oss
Närhälsan Kallebäck vårdcentral och BVC öppnar verksamheten under oktober 2023 i helt nya lokaler. Vårdcentralen är belägen i ett expansivt och delvis nytt bostadsområde strax söder om Liseberg tillhörande stadsområde Centrum i Göteborg. Vi erbjuder e-tjänster såsom videobesök, självincheckning, egenmonitorering, iKBT, 1177 samt en chattfunktion och trigering via nätet som är under vidareutveckling. Inledningsvis startar vårdcentralen med en mindre personalgrupp som kommer att utökas successivt. Personalgruppen blir navet som tillsammans med verksamhetschefen driver utvecklingen av den verksamheten.

Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsplats, hög kompetens hos dina kollegor och fin gemenskap i det dagliga arbetet. För oss är det viktigt med ett nära samarbete på enheten och i tvärprofessionellt team, men även tillsammans med andra aktörer såsom hemsjukvård och annan specialistvård. Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/omnarhalsan/jobba-hos-oss/ fordelar-och-formaner/

Om arbetet
Vill du vara med om att forma framtidens vård som ligger i framkant digitalt samt vara med att utveckla framtidens arbetssätt?

Vi erbjuder ett flexibelt och stimulerande arbete. Som enhetschef är du första linjens chefsled och direkt underställd vårdcentralchefen som är tillika verksamhetschef. Du kommer att ingå i vårdcentralens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för del av personalgrupp vilket innebär personalansvar, arbetsmiljöansvar, bemanningsansvar, schemaläggning samt verksamhetsuppföljning och utvecklingsarbete. I tjänsten ingår att arbeta kliniskt inom ditt legitimationsyrke.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad i någon av de legitimationsyrken som arbetar på en vårdcentral och har ett genuint intresse av att utveckla digifysiska arbetssätt. Har du erfarenhet av arbete inom primärvård samt erfarenhet av chefs-och ledarskap är det meriterande, liksom att tidigare ha ansvarat för ombyggnation eller nybyggnation av verksamhet.

Du har förmåga att fatta självständiga beslut och har en grundtrygghet i din profession. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera och involvera dina medarbetare för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation skapar du förutsättningar för att en god arbetsmiljö och samarbete. Du lockas av att ta dig an nya utmaningar och arbeta i en ständigt utvecklande miljö. Det finns stora möjligheter att fortsätta driva den digitala utvecklingen i Närhälsan. Vi ser att du delar Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Om rekryteringsprocessen
Anställningsintervjuer kommer att hållas onsdag den 29 mars.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg den 18 april. 

 

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Enheten för Plasmaproteiner och Immunkemi special

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna.

Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 650 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar. Utöver basutbudet av klinisk kemiska analyser har laboratoriet specialdiagnostiska områden där plasmaproteiner och immunkemi special utgör en enhet.

Enheten utför analyser av Plasmaproteiner som en av tre av tre enheter inom regionens sjukhus (i Borås, Trollhättan och Göteborg). Vi utför kapillärelektrofores, gelelektrofores och immunkemiska analyser såsom immunturbidimetri och nefelometri. Vi gör proteinbedömningar för myelomutredningar, inflammationsutredningar och alfa1-antitrypsinbristutredningar samt uppföljning av M-Komponenter. Verksamheten befinner sig i en utvecklande fas, vi samarbetar regionalt med att samordna och effektivisera analyser, processer och provflöden och med att vidareutbilda medarbetare som utför proteinbedömning. Avdelningen för Primärdiagnostik omfattar fem enheter med provtagning, tre 24-sju öppna laboratorier samt enheten för plasmaproteiner och immunkemi special.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av kvalitet och utveckling!

Om tjänsten

Som enhetschef för Plasmaproteiner och Immunkemi special har du ett nära samarbete med enhetschefskollegor inom Avdelningen för Primärdiagnostik och är direkt underställd avdelningschefen. Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Ditt arbete som chef kan kombineras med egna ansvarsområden som att leda utvecklingsprojekt eller tjänstgöring i din grundprofession.

I uppdraget ingår även att samverka med enhetschefer inom verksamheten samt utveckla samarbetsformerna inom Avdelningen för Primärdiagnostik.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning inom till exempel kemi, biomedicinsk vårdvetenskap eller annan vårdrelaterad utbildning, alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefskap och/eller ledarskapsutbildning är meriterande. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning meriterande.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Hjärtmottagning

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Kardiologi är en del av område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset där patienterna erbjuds ett komplett utbud av hjärtsjukvård.

Allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Vi är ett av två centra i Sverige som ansvarar för utredning och vård inför en eventuell hjärttransplantation. Patienterna erbjuds en hel vårdkedja från det mest akuta omhändertagandet, vård och behandling, liksom en omfattande elektiv verksamhet.

Vi är framstående i att utreda, behandla och vårda patienter med olika hjärtsjukdomar. Verksamheten består av tre slutenvårdsavdelningar med både akut och elektiv inriktning, två dagvårdsenheter, en stor interventionsenhet, en öppenvårdsmottagning samt forsknings/utbildningsenhet med fokus på välfungerande samarbete mellan enheterna. Vi bedriver omfattande och framgångsrik forskning kring den hjärtsjuke patienten. Hjärtmottagningen är en specialistmottagning med olika inriktningar som till exempel hjärtsvikt, arytmi, pacemaker/device och sekundärprevention. Vi har också en stor rådgivningsverksamhet där patienten kontaktar oss via telefon eller 1177. Hjärtmottagningen har även ansvar för en nyöppnad hjärtsviktsdagvård som är öppen dagtid. Hjälpmedel som digitala vårdmöten och egenmonitorering för patienter vid hjärtsvikt är en viktig del i mottagningens digitala utveckling och ger en ökad tillgänglighet för patienterna.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef på hjärtmottagningen är du direkt underställd verksamhetschefen och har till uppgift att planera, leda och utveckla verksamheten utifrån våra visioner och mål, samt organisatoriska och ekonomiska ramar. Som vårdenhetschef är du en del av Kardiologis ledningsgrupp och har därmed i uppdrag att verka i ett helhetsperspektiv för verksamhetens bästa. Vårdenhetschefen har ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi, personal samt ett arbetsmiljöansvar för respektive enhet.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning med vårdinriktning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap. Kunskap inom kardiologi är meriterande men inget krav. Du agerar förtroendeingivande både på den egna enheten, i ledningsgruppen samt i utsatta situationer. Du har en god självkännedom och är trygg och prestigelös i ditt ledarskap. Det är viktigt att du alltid arbetar med patientfokus och är intresserad av att förbättra den vård och service som vi erbjuder våra patienter, vilket förutsätter att vi inom verksamhetsområdet arbetar tillsammans för patienternas bästa.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hälso- och sjukvård Sydväst med intresse för välfärdsteknik

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 3
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med att utveckla hälso-och sjukvård i Sydväst eller Södra skärgården? Nu har du chansen då vi söker två enhetschefer varav den ena tjänsten är en sedvanlig enhetschefstjänst med placering i Frölunda på Redegatan och den andra har särskilt fokus på utveckling av välfärdsteknik och är placerad i vackra Södra skärgården med kontor på Styrsö.

Gemensamt för dessa båda tjänster är att du tillsammans med dina kollegor och verksamhetschef tar ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, vårdkvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen. Att bidra till god samverkan inom stadsområdet och med övriga vårdgivare är en av de viktigaste arbetsuppgifterna. Vår verksamhet står inför nya spännande utmaningar och hos oss får du en viktig roll som enhetschef där du påverkar och formar framtidens hälso- och sjukvård i stadsområde Sydväst.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du har lust och förmåga att leda verksamheten framåt. På ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt skapar delaktighet.
Du kommer få en chef som är en tydlig kommunikatör och som ger plats för samarbete.
"Som ledare vill jag skapa en kultur där vi kan lära och utvecklas tillsammans. Min arbetsglädje och mitt engagemang utgår ifrån att utveckla organisationens förmåga att erbjuda tjänster av hög kvalité för de vi är till för." - Mona Månsson, verksamhetschef.

Vill du arbeta med chefsuppdrag i Södra skärgården med placering på Styrsö med fokus på välfärdsteknik? Denna tjänst är ett roligt uppdrag i en vacker skärgårdsmiljö, där du som enhetschef får möjlighet att leda en mindre grupp engagerade sjuksköterskor som idag har ett fint samarbete. I tjänsten ingår även att arbeta med strategisk och operativ utveckling av välfärdsteknik med särskilt fokus på de utmaningar en skärgårdsmiljö utan broförbindelser medför. Du behöver kunna inspirera och marknadsföra användandet av ny teknik och driva dialogen kring digitalisering och välfärdsteknik med berörda personer inom och utanför organisationen för att möjliggöra utveckling. Arbetet sker i samarbete med kvalitetsutvecklare inom området välfärdsteknik samt förvaltningens avdelning för kvalitet och utveckling.

När du ansöker kommer du att få välja vilken tjänst du är mest intresserad av genom att besvara enkätfrågor

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för någon av dessa tjänster måste du ha högskoleutbildning inom något legitimationsyrke inom hälso- och sjukvård.

Det är meriterande om du har någon ledarskapsutbildning och om du har erfarenhet av tidigare chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling.

Tjänsten ute på Styrsö har särskilt önskemål på kunskaper inom kvalitetsutveckling.
Har du erfarenhet och/eller utbildning inom processkartläggning, verksamhetsutveckling inom IKT samt kunskaper inom välfärdsteknik så är detta starkt meriterande.

Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal hälso- och sjukvård.

Som person ser vi att du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt och att du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Nya idéer och perspektiv i arbetsrelaterade frågor samt i situationer som behöver lösas, är din grej. Du är nyfiken, stimulerar till dialog och ifrågasättande samt har förmåga att se mer än en möjlig lösning.

Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

I denna rekrytering ska du inte skicka in något personligt brev. Du kommer istället att få svara på några enkätfrågor om dina kompetenser och vad du kan erbjuda.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 13
Om arbetet

Som enhetschef har du ett samlat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal, vilket också inkluderar arbetsmiljö, kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling.

Som enhetschef kommer du konstruktivt delta i ledningsarbetet, bidra till helhetssyn och utveckling. Det finns också möjlighet att i viss mån arbeta kliniskt i din grundprofession.

Din närmsta chef är områdeschef, som deltar i ledningsgruppen för den samlade Barn- och ungdomsmedicinska verksamheten inom Regionhälsan. Du kommer också att ingå i en operativ ledningsgrupp för de Barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna.

Om dig

Vi söker dig med adekvat medicinsk högskoleexamen, det är meriterande om du har chefserfarenhet och förmåga att leda och engagera dina medarbetare. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet från liknande verksamhet.

Du har förmåga att ta initiativ, ser till helheten och kvalitet samt tar ansvar för att arbeta mot uppsatta mål. Ditt ledarskap är kommunikativt, närvarande och respektfullt. Du arbetar med att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna och har ett tydligt ledarskap, strategisk förmåga och god social kompetens. Vi ser gärna att du har intresse för digitala vårdmiljöer och att driva utvecklingsfrågor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss

Öppenvårdsmottagningarna Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning (BUM) erbjuder specialistvård för barn och ungdomar upp till 18 år, som inte kräver inläggning. Vi samverkar över enhetsgränserna. Vi utreder, behandlar och följer upp allergi, astma, tarmsjukdomar, epilepsi, urinvägsbesvär samt tillväxtproblematik. Även vissa utvecklingsavvikelser och psykosomatiska problem behandlas.

Mottagningen i Kungshöjd är belägen mitt i centrala Göteborg i stora ljusa lokaler. Området definieras som centrala Göteborg, västerut mot Majorna och österut mot Härlanda/Munkebäck. Vi som arbetar här är barnläkare, barnsjuksköterskor, undersköterska, psykolog, dietist och medicinska sekreterare. Vi har regelbunden samverkan med sjukhus, vårdcentraler, BVC, skolhälsovård, ungdomsmottagningar, Barn- och ungdomspsykiatri (BUP), Barn- och ungdomshabilitering (BUH) och socialtjänst. Mottagningen är öppen måndag till fredag och stängd alla röda dagar.

Villkor

Vi genomför urval löpande under ansökningstiden och planerar att hålla intervjuer 17/3 och 20/3. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Regionhälsan har en värdegrund som tagits fram tillsammans med förvaltningens chefer och medarbetare. Värdegrunden utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalité. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden skall vara känd och fungera som en viktig grundpelare i Regionhälsan.

Vi ser mångfald som positivt och tycker att våra olikheter är en tillgång.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef som vill leda tillsammans till Operation 1 barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker en trygg och tydlig ledare som vill bli en av våra tre vårdenhetschefer på Operation 1 barn.

Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Om oss

Operation 1 barn är en enhet som bedriver operationssjukvård i högteknologisk miljö på Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. I våra operationssalar utförs alla typer av kirurgiska ingrepp och postoperativ vård av barn från 0-18 år. Vi har ett utmanande uppdrag och spjutspetskompetens hos medarbetare för att ta hand om allt från enkla ingrepp till det mest avancerade och livsavgörande. Vi har ansvar för akuta uppdrag dygnet runt. Hos oss arbetar specialistsjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med anestesiläkare och operatörer för bästa vård till våra patienter.

Vad ingår i mitt uppdrag som chef?

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen för Anestesi-Operation-Intensivvård (AnOpIVA) barn och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer tillsammans med dina två chefskollegor att:

- Planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål.
- Ha ett delat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.
- Ansvara för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, patientsäkerhet och utveckling av verksamheten.
- Utveckla enheten och samarbetet mellan operationsavdelningen och andra enheter på barnsjukhuset.

Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att dela tankar och idéer med och står inte ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Tjänsten innefattar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du som söker har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och det är önskvärt är att du har erfarenhet av An/Op/IVA och/eller barnsjukvård.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att fatta beslut och förändra för att nå framgång. Du är tydlig när du kommunicerar och har ett sätt som främjar goda kontakter och samarbete. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och utveckla andra. Du förväntas att tillsammans med dina chefskollegor kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Onkologen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhet Onkologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver högspecialiserad cancersjukvård integrerat med forskning, utveckling och utbildning.

Inom verksamheten behandlas patienter inom alla cancertyper. Här arbetar 400 medarbetare inom öppen- och slutenvård med såväl medicinsk behandling som strålbehandling och cancerrehabilitering.

Vi har en stor klinisk prövningsenhet där patienter får pröva nya behandlingar inom ramen för studier.  

Onkologi är en del av område 5, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som domineras av cancersjukvård och som också innehåller opererande specialiteter. Sjukhuset är också ett ackrediterat Comprehensive Cancer Center inom OECI, ett europeiskt cancernätverk.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som ny chef erbjuds du ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av stabsfunktioner och chefskollegor. Här finns goda möjligheter till utveckling som ledare.

Arbetsuppgifter

Inom den administrativa enheten arbetar drygt 30 medarbetare och enheten består av medicinska sekreterare och annan administrativ personal. Som enhetschef ansvarar du för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, skapa trygghet och främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet.

Du är aktiv i verksamhetsutveckling med fokus på de administrativa funktionerna. Som enhetschef har du personal-, ekonomi- samt arbetsmiljöansvar för den administrativa enheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp. Det innebär att du kommer att vara engagerad i hela verksamhetsområdets utveckling. 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare och ser gärna att du har erfarenhet av chefskap eller ledningsuppdrag inom hälso- och sjukvård. Du vill med stort engagemang leda och driva utvecklingsarbetet på enheten i en tid där de administrativa uppdraget kommer vara under förändring. Du är intresserad av att att utveckla vår administrativa enhet tillsammans med medarbetarna och planera för ett administrativt stöd nära vårdpersonalen ute på enheterna, implementera digitala hjälpmedel, nytt journalsystem och delvis nya arbetsuppgifter.

Du har du god självkännedom och agerar på ett lugnt och tryggt sätt. Du arbetar tillitsbaserat och skapar delaktighet. Vi söker dig som har en god analytisk förmåga, är välorganiserad och har ett stödjande och tydligt sätt att kommunicera. Du ser till helheten, och har mod och drivkraft att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Du har förmåga att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ortopedi söker två vårdenhetschefer till avdelning 232 och avdelning 233!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Inom verksamhetsområde Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten.

Vi finns på Mölndals sjukhus med tre avdelningar och en mottagning, Sahlgrenska sjukhuset med en avdelning och en mottagning samt med en mottagning på Östra sjukhuset. Verksamheten har nära samarbete med bland annat Anestesi/Operation/IVA, akutmottagningarna och radiologin.

Avdelning 232

Avdelning 232 bedriver dygnetruntvård veckans alla dagar. Avdelning tar emot patienter över 16 år som ska genomgå en planerad ortopedisk protesoperation, samt för patienter med komplikationer efter operation, såsom tillexempel protesinfektioner. Detta innebär att vi har ett stort flöde av patienter med vårdtider mellan 1-3 dygn samt en grupp med längre vårdtider av mer utredande karaktär. Avdelningen har i dagsläget 14 vårdplatser och i det ortopediska uppdraget ingår axel, knä och höftprotesoperationer. Vi bedriver både länssjukvård och rikssjukvård med högspecialiserat team. På avdelningen finns också en preoperativ modul där patienterna tas emot på morgonen och förbereds inför operation.

Avdelning 233

Avdelning 233 är en avdelning med planerad femdygnsvård måndag till fredag som idag har 21 vårdplatser. Dessa vårdplatser är fördelade på Ortopediska patienter och Handkirurgiska patienter.  I det ortopediska uppdraget ingår Fotkirurgi, Artroskopisk kirurgi i knä, fot och axel, Barnortopedi, Ryggkirurgi och Osseointegrerad proteskirurgi. I det Handkirurgiska uppdraget ingår förutom all Handkirurgi även Centrum för Avancerad Rekonstruktion av Extremiteter.  

På avdelningen behandlas och vårdas både barn och vuxna pre- och postoperativt. Vi bedriver både länssjukvård och rikssjukvård med högspecialiserade team. Det omfattar både planerad kirurgi och traumakirurgi efter akuta olycksfall inom handkirurgi.

Om ditt framtida chefsuppdrag

Som vårdenhetschef har du ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Som stöd finns stabsfunktioner som controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare. Tillsammans med medarbetarna på avdelningen planerar, leder och utvecklar du som vårdenhetschef enheten utifrån verksamhetens vision och mål inom Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisatoriska och ekonomiska ramar.

Din närmsta chef är avdelningschefen och i ditt uppdrag som vårdenhetschef är du en självklar del av verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga vårdenhetschefer arbetar du med frågor rörande exempelvis vårdutveckling, bemanning och rutiner för hela ortopedin.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer du också att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant vårdutbildning som har tidigare ledarerfarenhet och ett genuint intresse av ledarskap. Du är driven, modig, engagerad och nyfiken. Du är en synlig relationsbyggare som är tydlig i ditt sätt att kommunicera och i att fatta beslut. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och ser samarbete både inom och utom enhet/verksamhet som en förutsättning för att nå mål och skapa utveckling. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och Västra Götalandsregionens chefskriterier:

Värdegrundsbaserat chefskap Mål- och resultatorienterat chefskap Kommunikativt chefskap Utvecklingsorienterat chefskap

Intervjuer kommer att ske på Mölndals tomten 7 respektive 10 mars. 10 mars enbart på eftermiddagen. Vänligen ange i din ansökan vilket datum som fungerar bäst för dig.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Avdelning 368

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk sjukdom.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Avdelning 368 öppnar i maj. Avdelningens uppdrag är att fungera som en utskrivningsavdelning samt arbeta för ökat samarbete med verksamhetsområdets öppenvård för att minska behovet av akuta inläggningar. Avdelningen har en bemanning anpassad till 10 vårdplatser och bedriver inte någon psykiatrisk tvångsvård. Personalgruppen består av en sammansättning professioner anpassad för att möta patienternas vårdbehov; kuratorer, skötare, specialistskötare, underläkare och receptarie. Regelbunden uppföljning av verksamheten kommer att ske. Möjlighet finns att testa nya arbetsmetoder. Tät samverkan med öppenvård, socialtjänst, primärvård och andra aktörer krävs för att kunna möta patientens målsättning med att sluta eller minska sitt intag av alkohol och/eller narkotika.     

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av avdelningen och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som vårdenhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person. Nya arbetsmetoder kommer att provas på enheten under en projekttid på två år. En viktigt del av arbetet är uppföljning av de arbetsmetoder som introduceras.

I samband med rekryteringen kommer vi att beställa utdrag från misstanke - och belastningsregistret. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Om grundprofessionen innebär ett legitimerat yrke kommer även kontroll i Socialstyrelsen och IVO:s register att beställas

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatrisk vård, beroendevård och gärna heldygnsvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, samverkar med andra vårdgivare, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer hållas fredag 10 mars. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Klinisk fysiologi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Klinisk Fysiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största enheterna i landet med cirka 190 medarbetare.

Verksamheten består av fyra medicinska sektioner och en administrativ enhet som fördelar sig på Sahlgrenska universitetssjukhusets olika tomter med ett brett utbud av diagnostiska undersökningsmetoder.

Metodutveckling, forskning och undervisning sker i nära samarbete med Göteborgs Universitet. Verksamheten har en omfattande administration med cirka 50 000 undersökningar per år med tillhörande remiss- och svarshantering, bokning, fakturering och arkivering. Sedan några år används Agfa som digitalt stöd (radiologiskt informationssystem), men pappershantering sker också. De närmaste åren kommer arbetssätten att utformas genom integrering av befintliga system med Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) och journalsystemet Millennium.

Arbetsuppgifter

Befattningen som enhetschef för administrativ personal utgör ett nära stöd till verksamhetschef och en viktig kompetens i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Den rymmer personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för administrativa enheten och utvecklingsansvar för de administrativa arbetssätten i hela verksamheten.

Du leder verksamhetens administratörer som ofta utgör ansiktet utåt i kontakter med våra patienter och remittenter. Du utvecklar därför medarbetarnas kompetens, delaktighet och serviceanda och inspirerar dem att nå verksamhetens mål. Du driver förändringsfrågor ihop med övriga linjechefer i verksamheten, som till exempel genomförande av arbetsväxling från biomedicinska analytiker och läkare till administratörer. Du utvecklar de administrativa funktionerna tillsammans med dina medarbetare som exempelvis digital samtalsbokning, användartjänster inom 1177, faktureringsadministration, utdatafunktioner och kommande integrering gentemot löne- och personalsystem, kliniska studier. Du ansvarar för framtagande av administrativa rutiner inom verksamhetens ledningssystem.

Du leder en grupp om cirka 20 medicinska sekreterare och kanslister, men även systemadministratörer och kvalitets- och forskningskoordinator ingår. Ditt tjänsterum finns på Sahlgrenskatomten, men du förlägger ditt arbete till olika sjukhustomter, precis som dina medarbetare också roterar mellan sjukhustomterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i en ledarroll och har administrativa kvalifikationer, gärna med erfarenhet av förekommande IT-system i hälso- och sjukvård. Chefserfarenhet, chefs- eller ledarskapsutbildning eller annan ledarerfarenhet är viktiga meriter. Har du akademisk bakgrund räknas det som meriterande.

Du har en god svenska och uttrycker dig väl i skrift och tal. Du kan ta ansvar och fatta självständiga beslut och har förmåga att driva igenom förändringar. Du är närvarande för dina medarbetare och arbetsleder med tydlighet, lyhördhet och struktur genom till exempel handlingsplaner, ansvarsformuleringar och arbetsgrupper. Du har lätt för att samarbeta, håller en hög servicenivå gentemot medarbetare inom den egna verksamheten och våra remittenter. Du kan hålla ett helhetsperspektiv för verksamhetens och regionens bästa.

Anställningsform

Tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 13
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan Gibraltar Rehabmottagning är en stor mottagning i ständig utveckling.

Mottagningen är beläget i ett mycket trevligt och attraktivt område i centrala Göteborg.

Vi erbjuder dig ett roligt, spännande och omväxlande arbete med utvecklingsmöjligheter tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare. Hos oss arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logoped och kanslister tillsammans som team där alla gör sitt yttersta för att den som söker oss skall känna tillit och förtroende, vara delaktig, välinformerad och känna sig nöjd med sitt besök. Du kommer till en arbetsplats med fokus på patienten. Vi har god stämning där viljan till ständig förbättring av arbetet gör att medarbetarna trivs och utvecklar det dagliga arbetet. Vi ingår i Vårdval Rehab och arbetar utifrån innehållet i krav- och kvalitetsboken.

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/narhalsanrehab

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som chef för rehabmottagningen är du ansvarig för verksamhet, personal, ekonomi, arbetsmiljö och kommunikation utifrån förutsättningarna i Vårdval Rehab. Du ska, tillsammans med medarbetarna, utveckla verksamheten till en konkurrenskraftig och attraktiv mottagning, för såväl medarbetare som för våra kunder. Som enhetschef har du fokus på digitaliseringsutveckling och uppsatta mål. Som enhetschef ingår du i områdeschefens ledningsgrupp och deltar bland annat i utvecklings- och planeringsarbete tillsammans med övriga enhetschefer i området. Du är verksamhetens ansikte utåt och arbetar aktivt med marknadsföring av rehabmottagningen genom samverkan med övriga vårdgivare, särskilt med vårdcentraler.

Om dig

Vi söker dig som vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast eller har annan relevant högskoleutbildning enligt arbetsgivarens bedömning. Vi ser att du har chefsutbildning och/eller erfarenhet av arbete som chef/arbetsledare. Är du förtrogen med primärvård och vår verksamhet är det meriterande. Vi ser gärna att du är insatt i vårdvalssystemet.

Du ska vara mål- och resultatorienterad och praktisera ett närvarande ledarskap där du lyssnar, engagerar och skapar delaktighet i arbetet. I ditt ledarskap har du stor tilltro till medarbetarnas kraft och kompetens i det dagliga förbättrings- och utvecklingsarbetet. Du ska kunna skapa goda relationer internt och externt. Du är lyhörd, kommunikativ och empatisk. Att praktisera Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Nytänkande och omtänksam ser du som en självklarhet.    

Övrigt  

Intervjuer planeras till den 6 och 13 mars, plats Regionens Hus i Göteborg.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg den 21 mars där de som blir aktuella för tjänsten förväntas vara tillgängliga.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Två Enhetschefer till Öppenvårdsmottagningen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Medicin Geriatrik och Akutmottagning Östra är en bred akutinriktad verksamhet med hela vårdkedjan från akutmottagning till uppföljning i öppenvård.

Många av våra patienter är äldre med flera sjukdomar samtidigt och vi ser det som naturligt att geriatrisk vård bedrivs integrerat med internmedicinsk vård. Inom verksamheten finns ett flertal medicinska specialinriktningar såsom akutsjukvård, kardiologi, strokevård, gastroenterologi, diabetesvård och hematologi.

Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat med flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Förbättringsprojekt är en viktig och naturlig del av uppdraget.

Vi står inför en spännande framtid där öppenvården kommer att få en allt viktigare roll för effektiva flöden i såväl akut som planerad vård. De närmaste åren behöver vi utveckla digitala vårdformer och stärka individens egen möjlighet att ta hand om sin sjukdom.

Inom den samlade öppenvården för MGAÖ finns tio mottagningar inom verksamhetens specialiteter med ca 45 anställda.

Om tjänsten

Vår öppenvårdssektion söker två enhetschefer som tillsammans har helhetsansvar för sina respektive enheters verksamhet, vilket omfattar vårdprocesser, ekonomi- och personalansvar samt arbetsmiljöansvar. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och samarbetar tätt med sektionschefer och vårdenhetsöverläkare som har det medicinska ansvaret för arbetet på enheten.

Som enhetschef förväntas du driva utvecklingen av mottagningen för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du som enskild person kan också bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag. Det finns goda möjligheter till utveckling, både i din yrkesroll och för dig som person. Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och är nyfiken. Du har lätt för att skapa delaktighet, tillvarata andras idéer och vågar vara nytänkande. Utifrån verksamhetens mål förväntas du sätta upp tydliga mål för mottagningen och dina medarbetare samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Du har förmåga att skapa trygghet och att hjälpa medarbetarna att prioritera både i det dagliga arbetet och kring vilka arbetssätt som behöver förändras.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Som enhetschef krävs att du har högskoleutbildning inom adekvat område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi värdesätter om du har arbetat som chef tidigare och om du har erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av arbete i en arbetsledande roll och erfarenhet av verksamhet med stor bredd är meriterande. Det är också meriterande med högre akademisk examen efter utbildning till grundprofession.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Lövgärdets vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 8
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Vi söker vi dig som vill leda verksamheten på Lövgärdets vård- och omsorgsboende tillsammans med enhetschefskollega/-kollegor. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Lövgärdets vård-och omsorgsboende ligger i Angered som är en del av Nordöstra Göteborg. Boendet ligger i Lövgärdets centrum i samma byggnad som vårdcentral, familjecentral och daglig verksamhet. Det finns goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 80 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består idag av 62 lägenheter, både med inriktning demens och somatik. Enheten har två finsktalande enheter varav en somatisk och en demensenhet, som riktar sig till finsktalande hyresgäster. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt.

Som enhetschef kommer du tillsammans med din chefskollega/-kollegor leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. Som stöd finns det planerare som arbetar med administration och schemaläggning. Det finns också en omsorghandledare som stöd för det omsorgsnära, dagliga arbetet.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområde Nordost. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar ur ett strategiskt perspektiv. Verksamheten har även beredningsgruppsmöten varannan vecka där enhetschefer kan arbeta med att bereda frågor från ledningsgruppen ur ett mer operativt perspektiv.

Exempel på några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår digitalisering och välfärdsteknik, arbeta med grunduppdraget för vård- och omsorgsboende i Göteborg, lokalfrågor samt att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120hp. Du är i första hand socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Eftersom detta är en roll där du tillsammans med din kollega/kollegor kommer arbeta och sätta en struktur för verksamheten är det en fördel om du har chefserfarenhet, men det är inget krav. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Du kommer tillsammans med din chefskollega/-kollegor samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden, så varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vi söker dig, vårdenhetschef för specialiserad palliativ vård!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vad är specialiserad palliativ vård?

Enligt ”Personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp Palliativ vård” avser specialiserad palliativ vård, vård som ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov, och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård.

Om Verksamheten

”Palliativt resursteam” (PRT), kommande ”Avancerad sjukvård i hemmet” (ASIH), är sedan våren 2022 under uppbyggnad. PRT ansluter patienter, tillhörande olika diagnosgrupper som är i behov av specialiserad palliativ vård. PRT samverkar med olika specialiteter på sjukhuset men också med bland annat primärvård och kommuner i och runt Göteborg. Vår största samarbetspartner inom SU är verksamhetsområde Onkologi då majoriteten av de inskrivna patienterna har någon cancerdiagnos. PRT består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator och administrativ personal.

Palliativt centrum är vår utbildnings- och forskningsenhet. Hit hör också vår palliativa konsultverksamhet; två team bestående av läkare, sjuksköterska och kurator som arbetar internt på SU och externt gentemot exempelvis primärvård.

Slutenvårdsplatser för specialiserad palliativ vård har saknats sedan pandemins början men arbete pågår för att öppna dessa under 2023/2024.

Palliativa sektionen har medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice.

Vårdenhetschef i det Palliativt resursteamet/Avancerad sjukvård i hemmet

Vi söker en vårdenhetschef som tillsammans med nuvarande vårdenhetschef ska utgöra ett gemensamt chefskap för PRT/ASIH samt på sikt Palliativ slutenvård. Ert uppdrag innefattar chefskap för medarbetare tillhörande PRT/ASIH (sjuksköterskor och undersköterskor) och framtida slutenvård samt ansvar för organisation och struktur för dessa enheter.

Då PRT/ASIH är under uppbyggnad kommer uppdraget initialt kräva stort fokus på rekrytering samt skapande av organisatoriska förutsättningar såsom rutiner, struktur och samverkansforum med primärvård och kommuner.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du företräder verksamhetsområdet som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för er enhet. Du har ett nära samarbete med din chefskollega men även med sektionschef för palliativa sektionen och enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen av palliativ vård och har ett genuint intresse för ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och gärna erfarenhet av förändrings-/lednings- och/eller utvecklingsarbete. Vi ser gärna sökande med sjuksköterskeutbildning och magister/ masterexamen i omvårdnad. Meriterande är specialistutbildning i palliativ vård, onkologi eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning. Andra erfarenheter kan vara meriterande då vi ser rekryteringen som en del av en helhet och kan tänka oss olika lösningar om vi hittar rätt person för vårt team.

Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som låter medarbetaren utvecklas till gagn för patienten. Du sätter kunskap högt och ser att livslångt lärande gäller för både dig själv och dina medarbetare. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan Linnéstaden Barnavårdcentral ligger på Fjärde Långgatan mitt i centrala Göteborg med goda kommunikationsmöjligheter.

Har arbetar sju BVC-sjuksköterskor samt en barnsköterska och cirka 1 700 listade barn. Vi har ett nära samarbete med Närhälsan Masthugget och Slottsskogens vårdcentral. Barnmorskemottagningen, Mödra- och barnhälsovårdspsykologen och Familjerådgivningen är andra viktiga samarbetspartners. Vi arbetar för barnets bästa och ger råd och stöd till föräldrarna. Vår mottagning är väletablerad med van personal. Vi är en glad och positiv arbetsgrupp. Vi månar om varandra och är lyhörda för nya idéer.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov. Här kan du läsa mer om vilka förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan. se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som enhetschef är du första linjens chefsled och direkt underställd vårdcentralchefen som är tillika verksamhetschef. Du kommer att ingå i vårdcentralens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår personalansvar, arbetsmiljöansvar, bemanningsansvar, schemaläggning samt verksamhetsuppföljning och utvecklingsarbete. Det är en delad tjänst där du kommer att arbeta 50% med chefsuppgifter och 50% kliniskt arbete som BVC sjuksköterska.

Om dig

Du har examen som Barnsjuksköterska eller Distriktssköterska och tidigare erfarenhet av arbete på BVC. Du har erfarenhet av ledarskap och ett genuint intresse att arbeta som chef. Det är meriterande om du har erfarenhet av schemaläggning i Asynja Visph, och att hantera ärenden i Heroma. Andra system som det är meriterande om har tidigare erfarenhet av är Varbi, Med Rave, Marknadsplatsen och Raindance.

Som person har du förmåga att fatta självständiga beslut och har en grundtrygghet i din profession. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation skapar du förutsättningar för att bevara den goda arbetsmiljön och samarbetet på och mellan arbetsplatserna. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet.

Vi ser att du delar Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande. 

Övrigt

Intervjuer på enheten planeras till den 23 februari där du förväntas vara tillgänglig.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen kommer djupintervju och testning ske vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Välkommen Vårdenhetschef för Kärlkirurgisk avdelning och mottagning!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du intresserad av akutsjukvård, kirurgi och ledarskap är detta enheten för dig!

Om oss

Kärlkirurgiska sektionen på SU/Sahlgrenska tillhör verksamhetsområdet (VO) Hybrid- och intervention (VO HyBI).

Avdelning 138 är en relativt liten och intim vårdenhet i Nya Vårdbyggnaden med tillhörande mottagning i centralkomplexet. En stor del av vår verksamhet är av akut karaktär. Vi delar avdelningsytan med VO Transplantations dagverksamhet.

Vi bedriver även vård i högteknologisk miljö för interventioner och operationer i Bild och Interventionscentrum (BoIC) på SU/Sahlgrenska. I våra hybridsalar utförs hybridingrepp med kirurgi och bilddiagnostik vid samma tillfälle. Kärlsektionen har en avdelning med 14 vårdplatser, kärlmottagningen, forskningsenhet och läkargrupp. Vi söker nu en vårdenhetschef för kärlkirurgiska avdelningen och kärlmottagningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vår verksamhet är belägen på Sahlgrenskatomten i centrala Göteborg. Hybrid och Intervention är ett verksamhetsområde med ett spännande uppdrag och spjutspetskompetena medarbetare. Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att bolla tankar och idéer med. Kärlkirurgin är en specialitet som har utvecklats mycket det senaste decenniet och utveckling fortgår med allt mer minimal-invasiva tekniker som är till patienternas fördel. Här finns en stor utvecklingspotential och tillsammans med läkargruppen och forskningsenheten utgör vi en liten enhet där samarbete är av största vikt för ett spännande framtida förändringsarbete. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda personalen på avdelningen och mottagningen i tätt samarbete med sektionschefen på kärlsektionen och kärlkirurgerna. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Hybrid och intervention och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din uppgift är att planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete.

Som vårdenhetschef på Vårdavdelning 138 Kärlkirurgi och Kärlmottagningen kommer du också att ha ett nära samarbete med de övriga vårdenhetscheferna på Område 5:s sluten- och öppenvård. I uppdraget ingår även att utveckla enheten och samarbetsformerna mellan Hybrid och interventionscentrums operations- och interventionsavdelningar, Transplantationscentrum, AnOpIVA, Thorax och övriga verksamhetsområden involverade i vården av patienterna i de aktuella vårdkedjorna. 

Om dig

Vi söker dig med sjuksköterskeutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är också meriterande om du genomgått UGL, VGR:s Chefskandidatprogram eller motsvarande. Vidareutbildning inom arbetsledning/administration är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete alternativt ledning inom slutenvård/öppenvård.

Vi behöver dig som har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och kommunicera med såväl andra chefer som medarbetare. Vilja/vana att bedriva ett närvarande ledarskap ser vi som en viktig förmåga. Du bör vara van att arbeta mot uppsatta mål och följa upp resultat. Du har viljan och drivkraften att arbeta med verksamhetsutveckling samt förmågan att engagera medarbetare i att aktivt delta i och initiera förbättringsarbeten. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och förståelse för/kunskap om att arbeta i komplexa organisationer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer att ske vecka 10.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef sökes till Medicinsk Teknik Medicinska InformationSystem

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på de tre sjukhusen Mölndal, Sahlgrenska och Östra.

Vi är cirka 220 medarbetarare som tillsammans servar alla tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal med medicintekniska tjänster för säker och optimal vård. MFT är certifierade enligt ISO 9001.

Till enheten Medicinsk Teknik Medicinska InformationSystem (MTMIS), som är en av sju enheter inom MFT, söker vi nu en enhetschef som tillsammans med en chefskollega vill leda verksamheten framåt.

Enheten MTMIS består av cirka 40 ingenjörer och systemvetare indelade i två sektioner, Laboratoriemedicin och Medicinsk Bild & Funktion. Här hanterar vi medicinska informationssystem som är kopplade till moderna medicintekniska produkter på sjukhuset. En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dennes ansvar för medicinska informationssystem för att möta den snabba utvecklingen inom området, både kliniskt och inom forskning.

Arbetsuppgifter

I din roll som enhetschef är du tillsammans med din chefskollega direkt underställd verksamhetschefen. Vi söker dig som tror att ett gemensamt ledarskap leder till att man tar tillvara på varandras styrkor och får en ökad arbetsglädje och att ni med ömsesidig respekt och transparens kan skapa goda förutsättningar att leda enheten tillsammans.

Som enhetschef skall du, tillsammans med din chefskollega, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt vara med att skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet där medarbetarna uppmuntras till ansvarstagande och initiativ.

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets- och ekonomiskt ansvar samt ett ansvar för att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för enheten. Som enhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Du har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik och medicinska informationssystem och/eller erfarenhet av arbete i ledande befattning och av att driva verksamhetsutveckling är likaså meriterande.

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, ansvarstagande och har god självkännedom. Din ledarstil kännetecknas av vilja att inspirera medarbetare med olika professioner och uppmuntra dem till självständighet och samarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och av att driva verksamhetsutveckling.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Avdelning 238, Medicin/HIA/IMA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du en person som tycker att det är viktigt att skapa förutsättningar för utvecklingsarbete och vård i toppklass? Har du en god samarbetsförmåga och skapar engagemang? Om svaret är ja, då är du den vi söker!

Om oss

Vår avdelning har inriktning mot kardiologi, men vi tar hand om patienter inom hela det internmedicinska fältet.

Våra patienter har behov av akutvård eller eftervård. Vanligaste tillstånden är akut kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt och rytmrubbningar. De allra svårast sjuka hjärtpatienterna vårdas på den del av avdelningen som är hjärtintensivvårdsavdelning (HIA). Vi vårdar även patienter från alla kliniker på sjukhuset som är i behov av intermediärvård (IMA), vilket innebär ännu högre vårdnivå men där patienten inte behöver intensivvårdens alla resurser. Eftersom avdelningen bedriver allt från bassjukvård till intermediärvård finns goda möjligheter för karriärutveckling och variation i arbetsuppgifterna.

Vårdavdelningen har för närvarande 17 fastslagna vårdplatser. Utifrån patientens behov arbetar vi teambaserat med alla yrkesprofessioner tillsammans. Vi samarbetar med Hjärtmottagningen och Fysioterapin som efter utskrivning erbjuder insatser för att påverka patientens riskfaktorer. Vi har mycket höga ambitioner att ge patienterna bästa tänkbara vård och de senaste åren har vi presterat i nationell toppklass vid jämförelser i svenska kvalitetsregister för hjärtsjukvård.

Om ditt uppdrag

För att lyckas med ditt uppdrag krävs att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett helhetsperspektiv inom verksamhetsområdet. Ditt uppdrag handlar om att inspirera och motivera dina medarbetare och skapa förutsättningar för varje individ att lyckas och utvecklas i sitt uppdrag. Du arbetar metodiskt för att tillvarata och utveckla den kompetens och det engagemang som finns på enheten.

Som chef hos oss är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ett nära samarbete med övriga chefer i verksamhetens ledningsgrupp och avdelningens vårdenhetsöverläkare. Vid din sida har du också två sektionsledare där ni tillsammans står för den dagliga driften och utvecklingen av avdelningen. I ditt uppdrag ingår personal-, ekonomi-, verksamhets- samt arbetsmiljöansvar.

Uppdraget innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som drivs och trivs i ett verksamhetsnära chef-/ledarskap. Du är drivande och uthållig och känner ett stort ansvar för ditt uppdrag, dess genomförande och resultat. Som ledare är du trygg, motiverande och lyhörd. Du tar vara på medarbetarnas kompetenser och du har förmågan att skapa ett arbetsklimat, där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten.

För tjänsten krävs vidare:

- Utbildning på högskolenivå, med inriktning hälso-/sjukvård (legitimerad sjuksköterska).
- Erfarenhet av att leda förbättrings/- och förändringsarbete.
- Tidigare arbetslivserfarenhet inom akutsjukvård.
- Tidigare chef-/ledarerfarenhet med ansvar för verksamhet, ekonomi och medarbetare är meriterande.
- Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som ny chef erbjuder vi ett introduktionspaket med chefsutbildningar, mentorskap och handledning. Du kommer även ha stöd av vårdenhetsöverläkare, stabsfunktioner och chefskollegor. Vi utgår från regionens chefskriterier och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Administrativa enheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med missbruk/beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst.

Den administrativa enheten är nyinrättad. Enheten har cirka tio medarbetare och består av medicinska sekreterare för slutenvården och den psykiatriska akutmottagningen, administratörer,  Heroma-rapportörer, läkaradministratörer och systemadministratör.

Den administrativa enheten ansvarar för centrala funktioner såsom vårddokumentation, patientadministration, receptionsverksamhet och systemadministration.

Om tjänsten

Vi söker nu en enhetschef till Administrativa enheten, Beroende.

Som chef för den Administrativa enheten har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Då medarbetarna på enheten är placerade på flera avdelningar kommer du även ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom verksamheten. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och av sekreterarnas arbete och arbetssätt. I arbetet ingår att stödja, motivera, utveckla och följa upp medarbetarna på enheten. Du leder dem i det dagliga arbetet och vid behov prioriterar vid arbetstoppar. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du har en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet.  Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi ser gärna att du har erfarenhet av chefskap och/eller chefskapsförberedande utbildning. Erfarenhet från offentlig sektor är meriterande. Vidare ser vi gärna att du är intresserad och öppen för den digitala utvecklingen. Erfarenhet av eller god insikt i arbetet som medicinsk sekreterare och erfarenhet av arbete med IT-frågor är meriterande. 

Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Vi önskar att du är strukturerad och flexibel i ditt ledarskap, är trygg i att genomföra fattade beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Konsultchef i Göteborg - Gamlestaden

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 13
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 155 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY.

Vill du vara med och bidra till ett friskare arbetsliv? Vi söker nu Konsultchef i Göteborg – Gamlestaden.

Vår vision är Sveriges friskaste kunder. På vår enhet i Gamlestaden är vi idag ca 25 medarbetare som arbetar i team gentemot våra olika kundföretag och levererar tjänster inom arbetsmiljö- och hälsoutveckling, rehabilitering. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap.

Att arbeta som konsultchef på Feelgood innebär ett nära samarbete med kollegor och kunder där vi tillsammans jobbar för Sveriges friskaste medarbetare. Drivkraften ligger i vår mission ”vi skapar framgång genom att få människor att må bättre” och att vi jobbar värderingsstyrt.

Rollen som konsultchef är varierad och utvecklande! Du är med och bidrar till företagshälsovårdens utveckling av dess affär. En affär som ligger i tiden, där du kan vara med och påverka för ett friskare samhälle. Som konsultchef leder du och stöttar konsulter med spetskompetens inom sitt område. Du ansvarar för ett team med beteendevetare/psykologer/ergonomer/sjukgymnaster och arbetsmiljöingenjörer på vår enhet i Göteborg, i Gamlestaden. Tjänsten innefattar också ansvar för konsulter som är på andra enheter i Göteborg. I rollen har du även ett kundansvar för ett antal befintliga kunder.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Leda, coacha, följa upp och utveckla medarbetarna i dina team för att nå uppsatta mål.
• Chefsstöd, i stort som smått.
• Leveransplanering och daglig koll på tidböcker.
• Driva utvecklingen hos befintliga kunder där du har ett kundansvar.
• Stötta kunden och det team som jobbar mot kunden från start till slut.

Vi söker dig:

• Som med fördel har ett par års erfarenhet från coachande ledarskap med goda resultat.
• Som har en fördel om du har en bakgrund inom företagshälsovården samt att du har god insikt i hur konsultbolag fungerar och styrs.
• Som med fördel har en bakgrund inom någon profession inom vård/företagshälsa såsom ex ergonom/psykolog/beteendevetare/sköterska.
• Som har erfarenhet av försäljning och kundarbete och förstår vikten av att alltid sätta kunden i första hand.
• Som gillar att skapa och utveckla affärer, framför allt är du bra på att skapa riktigt bra relationer.

Stor det av rollen handlar om att coacha medarbetarna och därför är detta något vi vill att du är duktig på och stimuleras av. Du är bra på att få med dig samt engagera andra. Leveransplaneringen måste fungera så det är viktigt att du har lätt för att prioritera och strukturera, du har även lätt för att ändra dig efter olika omständigheter. Du gillar högt tempo och är effektiv i ditt dagliga arbete och bra på att skapa goda resultat, så väl med kvalité och ekonomi.

Har du frågor kontakta Operativ Chef Anneli Norrlén tfn 0730-874048. anneli.norrlen@feelgood.se

Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpnade.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Operation 5/Neuro-och kärlkirurgi/HybI

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Hybrid- och intervention (HybI) är ett verksamhetsområde som bedriver vård i högteknologisk miljö för interventioner och operationer i Bild och Interventionscentrum (BoIC) på SU/Sahlgrenska Område 5.

I våra hybridsalar och interventionssalar utförs minimalinvasiva ingrepp med ledning av bilddiagnostik. De olika verksamheter som delar på hybrid- och interventionssalarna ska inte bara samsas om lokaler och utrustning, utan arbetar tillsammans på helt nya sätt. Dessutom utförs arbetet i en miljö med avancerad medicinteknik som personalen måste lära sig att hantera praktiskt, men också utveckla nya arbetssätt kring. Till Hybrid och intervention hör även kärlsektionen som har en avdelning med 14 vårdplatser, kärlmottagningen, forskningsenhet och läkargrupp. Vår administrativa enhet försörjer även AnOpIVA med vårdadministrativ kompetens.

Ledningsansvaret för Operation 5 delas med AnOpIVA och vårdenhetschefen för anestesipersonalen på Anestesi på Operation 5 (AN 5). All instrumenterande personal på våra enheter är anställda på verksamhetsområde HybI. 

Vad kan vi erbjuda dig?

I centrala Göteborg ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska. Här finns Hybrid och Intervention som är ett verksamhetsområde med ett spännande uppdrag och spjutspetskompetenta medarbetare. Vi kan erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter och en central roll i vår verksamhet. Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att bolla tankar och idéer med.  

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda operationspersonalen och driften på Operation 5 Sahlgrenska i tätt samarbete med vårdenhetschefen för AN 5. På enheten bedrivs främst neurokirurgi och kärlkirurgi. På plan 4 i BoIC (Operation 8) kommer du att leda operationspersonalen på sal 81 (Hybridsal med MR-kamera) i samarbete med anestesipersonal och vårdenhetschef AN 5.

Du har till uppgift att leda, planera och utveckla verksamheten utifrån gällande organisatoriska och ekonomiska ramar. Du ska välja arbetsformer som aktivt tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och arbetsvilja samt gör alla delaktiga i verksamheten. Information, kommunikation, samarbete och tydlig återkoppling är viktiga nyckelbegrepp. Du har ansvar för arbetsmiljö, strålskydd, kvalitetssäkring, jämställdhetsarbete och personalplanering. I ansvaret ingår också utvecklings-/lönesamtal samt att arbetsplatsträffar genomförs. Du skall kunna hantera ekonomiska frågor såsom budget och uppföljning av enhetens ekonomi. Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Hybrid och intervention och kommer att ingå i verksamhetens ledningsgrupp. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vidareutbildning inom arbetsledning/administration är meriterande. Liksom akademisk erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete alternativt ledning i operationsmiljö. Det är också meriterande om du genomgått ledarskapsutbildningen UGL, VGR:s Chefskandidatprogram eller motsvarande. Vi behöver dig som har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och kommunicera med såväl andra chefer som medarbetare. Vilja/vana att bedriva ett närvarande ledarskap ser vi som en viktig förmåga. Du bör vara van att arbeta mot uppsatta mål och följa upp resultat. Du har viljan och drivkraften att arbeta med verksamhetsutveckling samt förmågan att engagera medarbetare i att aktivt delta i och initiera förbättringsarbeten.

Intervjuer kommer att ske 24 februari och 3 mars.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Behandlingschef till Magelungen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 19
Om oss 
Vi erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. På enheten arbetar 15 personer varav fyra är socionomer eller beteendevetare med mångårig erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med risk- och problembeteenden och deras familjer. Andra professioner som arbetar i verksamheten är pedagoger, socialpedagoger, specialpedagog och elevcoacher. Verksamheten ligger i Lunden i Göteborg och vi åtar oss uppdrag från hela Göteborg samt kranskommuner.  

Som en del av Magelungen har du en unik chans att hjälpa barn, unga och deras familjer. Vi har en systemisk och salutogen grundsyn där fokus är att arbeta med helhet och bygga på det som fungerar. Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla ungdomar kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar. 

Om tjänsten 
Som behandlingschef på Magelungen ansvarar du för den strukturerade öppenvården och alla våra behandlingsinsatser.

Du leder och utvecklar våra öppenvårdsprogram som vänder sig till barn, ungdomar, deras familjer. Du ansvarar för intag, uppföljning och utskrivning av behandlingsuppdragen. Vidare leder och utvecklar du alla medarbetare som arbetar inom våra behandlingsinsatser.  Du är nyfiken på och uppmuntrar medarbetarnas kreativitet som en del av vår verksamhetsutveckling och måluppfyllnad.

En viktig del i arbetet är att skapa och upprätthålla gott samarbete med uppdragsgivare och ansvara för marknadsföring och upphandling. 

Du har ett gemensamt ledarskap med rektor då vår heldagsverksamheten erbjuder öppenvård i kombination med vår resursskola.  I uppdraget ingår personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar.  

Kvalifikationer 
Du har en socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning samt erfarenhet av målgruppen. 

Uppdraget kräver hög kompetens att arbeta med komplexa ärenden med stort behov av en sammanhållen insats. Du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete (gärna både från behandling och skola) samt kunskap om de arbetssätt och metoder som är relevanta för målgruppen samt kunskap om regelverket inom socialtjänstens område. Meriterande med tidigare erfarenhet av öppenvårdsprogram riktade till barn och ungdomar med omfattande beteendeproblematik respektive barn och ungdomar med omfattande skolfrånvaro.  

Utifrån uppdragets komplexitet är det meriterande med tidigare erfarenhet av att leda en behandlingsverksamhet samt tidigare chefserfarenhet (personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar). 

Du behöver ha en god förmåga att organisera och strukturera arbetsuppgifterna.  

För rätt person kan vi erbjuda ett kreativt och utvecklande uppdrag där du tillsammans med andra kan skapa skillnad på riktigt för barn, unga och deras familjer. Vidare kan du bidra till vår unicitet, höga medarbetarengagemang och medarbetarnöjdhet. Viktigt att du motiveras och drivs av att både utveckla verksamheter och människor till sina fulla potentialer.  

Vidare är du driven av att arbeta med relationsskapande marknadsföring och skapa fullt värde för våra uppdragsgivare och högsta kvalitet i våra verksamheter.  

Då vi är en verksamhet under ständig utveckling bör du vara flexibel och tycka om att ta egna initiativ och hitta nya lösningar.  

B-körkort krävs för uppdraget. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.  
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Ansökan 
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef behandling Karin Sollermark. 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 


Varmt välkommen med din ansökan! 
Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.

Ansök nu

Enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård inom stadsområde Hisingen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 24
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två enhetschefer till ett roligt uppdrag i en utvecklande miljö där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge patienterna en god och säker hälso- och sjukvård.

Hälso- och sjukvården i stadsområde Hisingen ansvarar för kommunal hälso-och sjukvård inom särskilt- och ordinärt boende. I stadsområdet finns åtta enhetschefer som har kontor på tre adresser på Hisingen. Nu har du chansen att vara en av de två enhetschefer vi söker till adresserna Bror Nilssonsgata 5 och Lillekärr Södra 51. Du kommer att ingå i vår ledningsgrupp där vi fokuserar på likvärdig och tillgänglig vård för de personer som har behov av våra insatser. Målet är att erbjuda God Vård med hög kvalité där patienten är en medaktör i vårdplaneringen.

Dina medarbetare är legitimerade sjuksköterskor. Göteborgs stad arbetar för en attraktiv arbetsgivare där vi på ett positivt sätt tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens och engagemang. I det nära ledarskapet skapas kulturen där vi kan lära och utvecklas tillsammans.
I uppdraget ingår sedvanliga arbetsuppgifter ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Till din hjälp i ditt uppdrag har du stödfunktioner såsom metodutvecklare, närstöd, ekonom och HR. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder även Göteborgs Stad olika introduktionsmoduler samt kompetensutvecklingsprogram som är riktade till dig som chef. Vi är Göteborg, är du det också?

Du kommer att få en chef som värdesätter dina åsikter. Tillsammans med ledningsgruppen vill din chef visionera utanför boxen för att hitta nya möjligheter. Din chef förväntar sig att du har fokus på dom vi är tillför och alltid sätter patientsäkerheten först. Som ledare vill vi att engagemanget i vårdkvalité startar hos den enskilda medarbetaren som oftast är den som identifierar förbättringsområden i mötet med patienten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska samt har erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av tidigare chefsjobb eller andra ledande uppdrag såsom projektledning eller verksamhetsutveckling. Det är även meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning.

Du behöver god förmåga i att samverka då många aktörer deltar i vården runt våra patienter. Kommunal hälso- och sjukvård är en del i primärvården, där vi nu deltar aktivt i omställningen av hälso- och sjukvård till Nära vård tillsammans med regionen.

Du är lyhörd och lyssnar på andra människor. Du strävar efter att skapa utrymme för dialog och skapar situationer där nya förslag och idéer kan utvecklas. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och hanterar kritik på ett konstruktivt sätt.

Du bidrar till ett gott samarbete och förstår hur du kan bidra utifrån din roll i det gemensamma uppdraget. Du är trygg i din roll och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef till Lövgärdets vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 20
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Vi söker vi dig som vill leda verksamheten på Lövgärdets vård- och omsorgsboende tillsammans med en enhetschefskollega. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap, där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Lövgärdets vård-och omsorgsboende ligger i Angered som är en del av Nordöstra Göteborg. Boendet ligger i Lövgärdets centrum i samma byggnad som vårdcentral, familjecentral och daglig verksamhet. Det finns goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 80 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består idag av 62 lägenheter, både med inriktning demens och somatik. Enheten har två finsktalande enheter varav en somatisk och en demensenhet, som riktar sig till finsktalande hyresgäster. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt.

Som enhetschef kommer du tillsammans med din chefskollega leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. Som stöd finns det planerare som arbetar med administration och schemaläggning. Det finns också en omsorghandledare som stöd för det omsorgsnära, dagliga arbetet.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområde Nordost. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar ur ett strategiskt perspektiv. Verksamheten har även beredningsgruppsmöten varannan vecka där enhetschefer kan arbeta med att bereda frågor från ledningsgruppen ur ett mer operativt perspektiv.

Exempel på några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår digitalisering och välfärdsteknik, arbeta med grunduppdraget för vård-och omsorgsboende i Göteborg, lokalfrågor samt att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Eftersom detta är en roll där du tillsammans med din kollega kommer arbeta och sätta en struktur för verksamheten söker vi dig som har chefserfarenhet och som är trygg i din yrkesroll. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Du kommer tillsammans med din chefskollega samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Eftersom dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vårdenhetschef som vill leda tillsammans till Operation 1 barn

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker en trygg och tydlig ledare som vill bli en av våra tre vårdenhetschefer på Operation 1 barn.

Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att bedriva den bästa möjliga vården för våra patienter.

Om oss

Operation 1 barn är en enhet som bedriver operationssjukvård i högteknologisk miljö på Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. I våra operationssalar utförs alla typer av kirurgiska ingrepp och postoperativ vård av barn från 0-18 år. Vi har ett utmanande uppdrag och spjutspetskompetens hos medarbetare för att ta hand om allt från enkla ingrepp till det mest avancerade och livsavgörande. Vi har ansvar för akuta uppdrag dygnet runt. Hos oss arbetar specialistsjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med anestesiläkare och operatörer för bästa vård till våra patienter.

Vad ingår i mitt uppdrag som chef?

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen för Anestesi-Operation-Intensivvård (AnOpIVA) barn och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer tillsammans med dina två chefskollegor att:

- Planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål.
- Ha ett delat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.
- Ansvara för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, patientsäkerhet och utveckling av verksamheten.
- Utveckla enheten och samarbetet mellan operationsavdelningen och andra enheter på barnsjukhuset.

Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att dela tankar och idéer med och står inte ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.  

Tjänsten innefattar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Vem söker vi?

Du som söker har universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och tidigare erfarenhet från hälso- och sjukvård. Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och det är önskvärt är att du har erfarenhet av An/Op/IVA och/eller barnsjukvård.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att fatta beslut och förändra för att nå framgång. Du är tydlig när du kommunicerar och har ett sätt som främjar goda kontakter och samarbete. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och utveckla andra. Du förväntas att tillsammans med dina chefskollegor kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier.

Vi kommer påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdag. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschefs till Psykosvård

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Verksamhetsbeskrivning

Psykiatri Psykos är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forskningsprojekt.

Vi söker nu en ny enhetschef till vår öppenvårdsenhet Psykosvård Nordost.

Enheten ligger i Gamlestaden och har de nordöstra stadsdelarna som upptagningsområde. Arbetet utgår, som för hela verksamhetsområdet, från modellen Resursgrupps-ACT( RACT) och en viktig uppgift för dig som chef blir att fortsätta arbeta för att detta arbetssätt ska genomsyra enhetens verksamhet. Hela verksamhetsområdet arbetar med rutiner, IT-system och kompetensutveckling för att bättre kunna hålla ordning på att patienterna verkligen får det vi utlovar, och i det arbetet blir du och enheten en del.

Om tjänsten

Som enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för att medarbetarna i sin tur ska kunna hjälpa patienter och anhöriga att förbättra sina liv. Tjänsten är bred med många kontaktytor och frågor att arbeta med och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Du ingår i ledningsgruppen för Psykiatri Psykos, och förväntas att vara med och ta ett gemensamt ansvar för hela verksamhetsområdet. På mottagningen arbetar ett team bestående av arbetsterapeuter, fysioterapeut, kuratorer, psykologer, sjuksköterskor och skötare. Cheferna för läkare samt för administrativ personal är också viktiga samarbetspartner kring bemanning och arbetssätt på enheten och du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Erfarenhet av chefskap och/eller chefskapsförberedande utbildning är också meriterande. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet, helst inom psykosvård och med RACT eller annan case management-modell. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt hög integritet. Du har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du är trygg med att fatta beslut och verkställa förändringar. Med tanke på patientgruppen behöver du även kunna bemöta människor i utsatta situationer på ett bra sätt och känna dig trygg i detta.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Sista ansökningsdag är den 31 januari. Intervjuer planeras till den 14 och 16 februari.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 13
Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan och Arbetslivet, regionövergripande uppdrag avseende arbetsmiljö och hälsa, Gröna Rehab samt Institutet för Stressmedicin. Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag, samt förbygga ohälsa, stress och förbättra arbetsmiljön genom forskning, kunskapsspridning och våra regionövergripande uppdrag. Tillsammans skapar våra verksamheter ett värde för medarbetarna i VGR samt främjar en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.Beskrivning
Hälsan och Arbetslivet är Västra Götalandsregionens interna företagshälsovård som består av 5 enheter som finns representerade i: Skaraborg, Fyrbodal, Södra Älvsborg och Göteborg.

Hälsan och Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för våra anställda. 
Vi söker nu en enhetschef till vår enhet vid Masthugget. 

Arbetsuppgifter
Din uppgift blir att tillsammans med dina medarbetare, skapa goda förutsättningar för en hälsofrämjande arbetsplats där alla medarbetare trivs och utför goda prestationer. Du skall i samverkan säkerställa våra verksamhets- och arbetsmiljömål. Du kommer att ha totalansvar för verksamhet, ekonomi och våra medarbetare, som består av psykologer, företagssköterskor, företagsläkare, ergonomer, arbetsmiljöingenjörer, hälsoutvecklare samt administrativa stödfunktioner. Enheten har cirka 20 medarbetare. 
Arbetet som enhetschef är självständigt, där du har stöd från förvaltningens ledning och stab genom olika supportfunktioner. Du kommer att rapportera till verksamhetschefen och vara en del av ledningsgruppen i Hälsan och Arbetslivet tillsammans med dina kollegor på de andra enheterna. Till din hjälp finns även en kundansvarig som förmedlar kontakt mellan kund och verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker en erfaren chef som är van vid att driva och utveckla verksamheter. Du är kundorienterad, gillar att arbeta tillsammans med andra och har ett genuint intresse av teamarbete och människor. Vi ser en stor fördel om du har erfarenhet av tvärprofessionellt arbete och det mervärde för kund som det resulterar i. Då vi till stor del är intäktsfinansierade ser vi det som meriterande att du har erfarenhet av och insikt i hur detta driver och påverkar verksamheter. En stor del av arbetet handlar om att stötta våra medarbetare i sin egen utveckling avseende kompetens, arbetsglädje och kundnytta. Har du erfarenhet av företagshälsovård specifikt eller konsultverksamhet är det en stor tillgång i detta arbete. Du har för uppdraget adekvat högskoleutbildning. Vi värdesätter att du har ett väl utvecklat kommunikativt ledarskap.

Välkommen med din ansökan!


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Biobank Väst

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.FoUUI-enheten Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Forskning, utveckling, utbildning, innovation (FoUUI) ingår i universitetssjukhusets huvuduppdrag.

Ett av SU:s tre övergripande mål är att vara landets ledande universitetssjukhus som innebär klinisk bredd och spetskompetens på högsta nivå, att alla bidrar till forskning, utveckling och utbildning och att SU har ett brett samarbete med akademi och näringsliv.

Biobank Väst ingår i FoUUI-enheten på SU tillsammans med verksamheterna Gothia Forum, lnnovationsplattformen, Utbildningsenheten, Utvärderingsenheten (som innefattar HTA-centrum och Medicinska biblioteket) och ALF-­kontoret. Verksamheternas chefer och FoUUI-direktören utgör enhetens ledningsgrupp.

Biobank Väst

Biobank Väst är Västra Götalandsregionens biobank och är i ständig utveckling inom biobankning både regionalt och nationellt. Vi ger rådgivning i regulatoriska frågor inom biobankning och handlägger biobankansökningar samt erbjuder tjänster för insamling, hantering, lagring och utplock av biobanksprov. Biobank Väst arbetar i nära samverkan med Core Facilities vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och är en del av den nationella infrastrukturen Biobank Sverige.

Enheten har fyra funktioner med funktionsledare som ansvarar för det dagliga arbetet. Biobank Väst har i dag 26 medarbetare med varierande bakgrund och arbetsuppgifter. I teamet finns BMA, biologer, projektledare, administratör, kommunikatör, verksamhetsutvecklare, kvalitetssamordnare och systemutvecklare. Allt vårt arbete utförs inom ramen för vårt kvalitetsledningssystem ISO 20387:2018.

För mer information: https://www.biobankvast.se/

Om tjänsten

Som enhetschef är du biobanksansvarig för Västra Götalandsregionens prover och ser till att biobankslagen och andra lagar och förordningar för biobanksprov följs. Du leder samt utvecklar enheten genom att följa upp verksamhetens satta mål. I tjänsten ingår budget- och personalansvar. Du har ett nära samarbete med chefer på Gothia Forum, Core Facilities och sitter i den nationella ledningsgruppen för Biobank Sverige. Nätverkande inom hälso- och sjukvården och med parter inom Life Science är av stor vikt. Din närmaste chef blir FoUUI-direktören. I det nationella arbetet ingår en del resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och tidigare chefserfarenhet är meriterande. Du har förmåga att utveckla både medarbetare och enhet, du kan prioritera och även leda genom förändring. Vi värdesätter erfarenhet av och engagemang för att utföra arbetet i ett kvalitetsledningssystem. Du bör vara disputerad inom relevant område och ha högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vidare har du minst fem års laboratorievana och erfarenhet från kliniska studier. Erfarenhet från regulatoriskt arbete och av biobankning är meriterande. Du har goda muntliga och skriftliga språkkunskaper i både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Intervjuer sker den 10/2.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till AvAsta – Sisjödal

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 27
AvAsta är ett nästan 70 år gammalt familjeföretag men också en innovativ välfärdsaktör som drivs av viljan att hitta nya lösningar för att skapa en högre standard för omsorgen i Sverige.
AvAsta har ett mycket långsiktigt perspektiv och för oss är det självklart att ständigt utvecklas och utveckla. Vi är en lärande organisation med kontinuerlig fortbildning som skapar förutsättningar för våra medarbetare att göra ett förstklassigt arbete.
AvAsta är snabbväxande och består idag av två verksamhetsområden, ”BmSS” och ”Äldreomsorg”. Under verksamhetsområdet ”Äldreomsorg” driver vi det nystartade äldreboendet AvAsta-Sisjödal i Askim och utvecklar samtidigt ett nytt äldreboende vid Ruddalen som ska stå färdigt 2024.
Verksamheten är i ett spännande skede där nästa steg i utveckling ska tas och därför söker vi nu en till enhetschef som vill vara med och bidra till denna utveckling.
Rollen som enhetschef
I rollen som enhetschef kommer du, tillsammans med dina enhetschefskollegor, ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften av Sisjödal som bedrivs i enlighet med Socialtjänstlagen. Du ska även organisera och kvalitetsutveckla verksamheten samtidigt som du coachar och inspirerar dina medarbetare. Det är viktigt att du är operativt aktiv och har ett verksamhetsnära perspektiv för att kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att AvAstas värderingar och arbetssätt efterlevs på dina verksamheter.
Som enhetschef ska du ha viljan och förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet (Äldreomsorg).
AvAsta tror på Kvalitet, ansvar, engagemang, glädje och kompetens. Denna värdegrund ska genomsyra allt vi gör, leda till förbättrad livskvalitet för våra hyresgäster och tillåta oss att ge våra medarbetare frihet att vara dem de är. Organisationen har en entreprenöriell anda med korta beslutsvägar och rollen som enhetschef innebär mycket eget ansvar.
Kvalifikationer, erfarenhet och personliga egenskaper


Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom social omsorg, hälso- och sjukvård eller liknande som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Vi ser helst att du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag men stor vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet.
Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du är tydlig och har förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.
Vad kan vi på AvAsta erbjuda dig?
Ett innovativt familjeföretag med en gedigen historia och viktig uppgift som ger oss en bra anledning att stiga upp och gå till jobbet varje dag. På AvAsta är vi dedikerade till att skapa en högre livskvalitet för alla som bor på våra boenden.
På AvAsta tror vi på att ge våra medarbetare eget ansvar och på att ha starka ledare som inspirerar, stödjer och coachar. Vi hjälper våra medarbetare att ständigt utveckla sin kompetens och bygga meningsfulla karriärer.
Vi är ett växande företag med goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.
Vi är medlemmar i Vårdföretagarna och har kollektivavtal.

Känner du att du vill vara med på vår resa, tveka inte att kontakta oss redan idag. Skicka CV och personligt brev till mira.alisic@astagarden.se


Hoppas vi hörs!

Ansök nu

Har du HR-erfarenhet och är du intresserad av ledarskap och utveckling?

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.Vi håller på att centralisera sjukhusets Heromastöd och söker dig som vill vara med och bygga upp denna nya enhet.

I uppdraget ingår även att leda och utveckla HR-administrationen tillsammans med befintliga medarbetare och kollegor.

HR-enheten
HR-avdelningen inom Sjukhusen i väster (SV) består av 22 engagerade medarbetare utplacerade på samtliga fyra sjukhus: Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Kungälvs sjukhus samt Frölunda specialistsjukhus. Vi värdesätter ett gott samarbetsklimat och har en vilja att arbeta för en väl fungerade verksamhet tillsammans, vilket gör att vi trots de geografiska avstånden mellan sjukhusen fungerar som en enhet. På HR-enheten arbetar HR-administratörer, HR-specialister och HR-strateger.

Enheten för Heroma
Enheten består av HR-administratörer och Heromarapportörer.

HR-administratörer arbetar med övergripande HR-administration kopplat till HR-enheten så som anställningsunderlag, hantera rekryteringsverktyget Varbi, Heromarapportör, LAS hantering m.m. De stöttar även HR-enheten med den interna administrationen.

Heromarapportörer arbetar med Heromaärenden såsom schemaläggning, frånvaro, arbetsförändringar, hantering av stämplingar, omkonteringar, bevakningar mm. De har löpande avstämningar med chefer och nära kontakt med HR, Löneservice samt specialistsupporten vid behov. Enheten har huvudansvar för Heromarapporteringen för Sjukhusen i väster. Delar av arbetsgruppen kommer även arbeta med ISP (individuell schemaplanering) och Heromahantering läkare.

Vad ingår i uppdraget?
Då enheten för Heroma är under uppbyggnad kommer du vara delaktig och delvis ansvarig för utformningen av enheten och dess arbetssätt. Som enhetschef är du första linjens chef, underställd HR-chef. Du ingår i HR:s ledningsgrupp där även enhetschef för HR-specialister ingår.

I uppdraget ingår:

- Helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Driva utvecklingsarbete på enheten tillsammans med medarbetare och kollegor inom hela HR-staben
- Arbeta aktivt med att följa upp enhetens mål
- Ha ett nära samarbete med chefer inom förvaltningen som enheten stöttar inom Heromaarbetet

Vem söker vi?
Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du får gärna ha tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av Heroma.

För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du vara trygg i dig själv och öppen för nya arbetssätt. Du lägger stor vikt vid att engagera och involvera dina medarbetare för att driva och utveckla enheten. Genom tydliga strukturer samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation skapar du förutsättningar för att bevara den goda arbetsmiljön och goda samarbeten. Du har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du följer upp målen på ett strukturerat sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef med digitaliseringsansvar Administrativa enheten HybI/AnOpIVA

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Hybrid- och intervention (HybI) är ett verksamhetsområde som bedriver vård i högteknologisk miljö för interventioner och operationer i Bild och Interventionscentrum (BoIC) på SU/Sahlgrenska Område 5.

I våra hybridsalar och interventionssalar utförs minimalinvasiva ingrepp med ledning av bilddiagnostik. Till Hybrid och intervention hör även kärlsektionen som har en avdelning med 14 vårdplatser, kärlmottagningen, forskningsenhet och läkargrupp. Vår administrativa enhet försörjer även AnOpIVA med vårdadministrativ kompetens. Vi har ett 20-tal vårdadministrativa sekreterare och vårdadministratörer som arbetar på flertalet operationsenheter, intervention, intensivvården och kärlkirurgen. 

Vad kan vi erbjuda dig?

I centrala Göteborg ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska. Här finns Hybrid och Intervention som är ett verksamhetsområde med ett spännande uppdrag och spjutspetskompetenta medarbetare. Vi kan erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter och en central roll i vår verksamhet. Administrativt stöd och IT-stöd är högt prioriterade områden i vår tekniktäta miljö. Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att bolla tankar och idéer med. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för den Administrativa enheten kommer du att:

- Ha helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Driva utvecklingsarbete på enheten
- Arbeta aktivt med att följa upp enhetens mål
- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp
- Ha ett nära samarbete med övriga chefer inom HybI och AnOpIVA
- Övergripande digitaliseringsansvar för HybI och AnOpIVA

Program Millenium kommer att införas i Västra Götalandsregionen inom ett par år. Det innebär en fundamental förändring för hela sjukvården i hur vi arbetar med dokumentation kring patienterna. Uppdraget som enhetschef kommer därför att innehålla en hel del förändringsarbete – något du måste inspireras av och känna dig bekväm med.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, exempelvis vårdadministrativ sekreterare, gärna med tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och har erfarenhet av IT-frågor. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är också meriterande om du genomgått UGL, VGR:s Chefskandidatprogram eller motsvarande. Erfarenhet av administrativt ledningsarbete i komplexa verksamheter/organisationer eller erfarenhet av systemadministration och IT/digitaliseringsstöd ses som meriterande för denna tjänst.

Vi behöver dig som har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och kommunicera med såväl andra chefer som medarbetare. Vilja/vana att bedriva ett närvarande ledarskap ser vi som en viktig förmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Öron-näsa-halsenheten

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 16
Capio Lundby Specialistsjukhus ligger på Wieselgrensplatsen, mindre än 10 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Den nya Hisingsbron gör det även lätt att gå och cykla hit. Via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver vi specialistsjukvård inom dialys/njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH samt en opererande enhet inom dagkirurgi.Vi är ca 200 medarbetare som tillsammans bildar en liten och effektiv organisation med hög kompetens och korta beslutsvägar. Sjukhuset präglas av ett genomgående kvalitetstänk och stort patientfokus med god kontinuitet och hög tillgänglighet. Vi är därför extra stolta över att våra patienter ger oss högsta betyg i bemötande i de senaste årens patientenkäter!Vill du vara med och leda specialistsjukvård vid Capio Lundby Specialistsjukhus, där utveckling och förbättringsarbete pågår varje dag?
Vårt uppdrag är att skapa värde för våra patienter genom att ge en god effektiv vård med hög kvalitet och med utgångspunkt från den enskilde patientens behov.

Vi söker en enhetschef med stort engagemang, drivkraft och förmåga att utveckla, engagera och inspirera medarbetarna till att utveckla verksamheten och dess vårdprocesser.

Om Öron-näsa-halsenheten
På enheten utreder vi vuxna och barn med sjukdomar och besvär inom specialistområdet öron-näsa-hals. På mottagningen arbetar vi med flera parallella mottagningar samt polikliniska operationer. Större operationer genomförs på vår dagkirurgiska enhet.

Förutom den basala öron-näsa-halssjukvården ingår bland annat följande i verksamheten:

- Sömnapnéutredning
- Foniatrisk utredning
- Yrselutredning
- Utredning för patienter med hörsel- och tinnitusbesvär
- Operationer såsom abrasio, tonsill, stämband, FESS etc.

Vi arbetar i team och har fokus på verksamhetsutveckling och kvalitet, där alla medarbetare är delaktiga och arbetar processinriktat. På enheten arbetar specialistläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, audionomer, medicinska sekreterare samt operationskoordinator, totalt ca 25 personer.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett helhetsansvar för enhetens uppdrag innefattande kvalitéts- och miljömål, produktion- och ekonomimål samt personal- och arbetsmiljöansvar. Du rapporterat direkt till VD/verksamhetschef vilket innebär korta beslutsvägar. Du är en del av vår enhetschefsgrupp med veckovisa möten med VD samt ingår i sjukhusets verksamhetsledningsgrupp.

Du ansvarar för att leda, planera och utveckla enheten i enlighet med sjukhusets övergripande mål. Tillsammans med medicinskt ansvarig läkare (MAL) ansvarar du för att vården bedrivs med hög kvalitet, patientsäkert och i enlighet med riktlinjer och rekommendationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill leda och utveckla vår verksamhet. Du en god organisatorisk förmåga, lösningsfokus och en vilja att växa i yrkesrollen. Du har förmåga att engagera och motivera medarbetare till att driva verksamheten framåt.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag eller annan arbetsledning och vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda sjukvårdsorganisationer innefattande både personal- och budgetarbete samt resultatansvar. Du har högskoleutbildning inom ett vårdyrke som är relevant för tjänsten.

Som person känner du dig bekväm med att samarbeta med kollegor, teamet, andra samarbetspartners inom och utom sjukhuset, men framför allt är du en engagerad chef och ledare. Du värnar om medarbetarnas bästa och har ett genuint intresse av att se alla medarbetare.

Vi intervjuer löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Enhetschef till Enheten för Enzym och metallanalyser, Klinisk kemi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna.

Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 650 medarbetare. Klinisk kemi förser sjukhus och primärvård inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar.

Utöver basutbudet av klinisk kemiska analyser har laboratoriet specialdiagnostiska områden där Enzym och metallanalyser (E&M) är ett. E&M arbetar med analyser för utredning och terapiuppföljning vid olika sjukdomstillstånd med fokus på medfödda ämnesomsättningsrubbningar. Enheten utför även metallanalyser i biologiska prover och arbetar för att möta de behov av avancerad diagnostik som den högspecialiserade sjukvården och i vissa fall rikssjukvården som finns på SU kräver. Vi utför också analyser i utvecklings och forskningssyfte. Avdelningen för Specialdiagnostik omfattar sju enheter med olika teknisk och medicinsk inriktning samt med en nära anknytning till akademin.

Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av forskning och utveckling!

Om tjänsten

Som enhetschef för Enzym och metallanalyser (E&M) har du ett nära samarbete med enhetschefskollegor inom Avdelningen för Specialdiagnostik och är direkt underställd avdelningschefen. Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Ditt arbete som chef kan kombineras med egna ansvarsområden som att leda utvecklingsprojekt eller tjänstgöring i din grundprofession.

I uppdraget ingår även att samverka med enhetschefer inom verksamheten samt utveckla samarbetsformerna inom avdelningen för Specialdiagnostik.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning inom till exempel kemi, biomedicinsk vårdvetenskap eller annan vårdrelaterad utbildning, alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefskap och/eller ledarskapsutbildning är meriterande. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning meriterande.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

IVO söker enhetschef till avdelning Sydväst, Göteborg

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 19
Är du en trygg ledare med erfarenhet av förändringsledning? Vill du vara med att utveckla IVO:s verksamhet? Då kanske detta är rollen för dig?

Vi söker nu enhetschef till IVO med placering i Göteborg. Avdelningen ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården samt socialtjänst i  Västra Götalands och Hallands län. Avdelning Sydväst består av drygt 100 personer fördelade på sex enheter.

Rollen som enhetschef

Som enhetschef kommer du att ansvara för en enhet på avdelning Sydväst i Göteborg och leder avdelningen tillsammans med chefer på avdelningen.  Du kommer att ha personal- och budgetansvar och vara direkt underställd avdelningschefen samt ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du ingår även i myndighetens chefsgrupp som gemensamt tar ansvar för myndighetens utveckling och dagliga verksamhet.

I arbetet kommer du i kontakt med representanter från hälso- och sjukvården och socialtjänsten och dess personal, men också allmänhet och media. Du kommer att leda enheten i en myndighet som är i ständig utveckling. Det innebär att du ansvarar för det dagliga arbetet och har en viktig roll som drivande i det förändringsarbete som pågår i samarbetet med andra enheter och avdelningar.

IVO:s omfattande uppdrag ställer krav på utvecklade arbetssätt för att nå ökad måluppfyllelse. Myndighetens strategiska inriktning syftar till att nå ett ökat genomslag för patienter och brukare, genom att arbeta mer tillsammans och mer riskbaserat. Digitalisering och datadriven analys är ett centralt utvecklingsområde, tillsammans med utvecklat ledarskap och medarbetarskap.

Din profil

Vi söker en trygg ledare med god analytisk förmåga och ett strategiskt förhållningssätt. Ditt ledarskap präglas av mod, tydlighet och integritet. Vidare är du utvecklings- och resultatorienterad och har en förmåga att se och agera för helheten. Vi ser även att du har god förmåga att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Du leder på ett tydligt och coachande sätt och kan skapa de förutsättningar som krävs för att medarbetarna ska känna sig engagerade och delaktiga. Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Aktuell chefserfarenhet från offentlig - och/eller statlig verksamhet
• Van att ta initiativ, driva och genomföra utvecklings- och förändringsarbete
• Förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt

Meriterande är om du har:


• Kunskap om lagar och regelverk som styr hälso- och sjukvården
• Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård och omsorg
• Erfarenhet och kännedom om lagar och förordningar som råder för statlig verksamhet

 

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med kollegorna bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat.

Vi strävar efter en sammansättning av medarbetare som speglar samhällets mångfald.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 8 januari 2023. Ange diarienummer 2.1.1 -47721/2022.

Vi kommer påbörja att kalla till en första intervju under vecka 3.

Anställningen är tillsvidare och avser heltid med stationering i Göteborg. Provanställning i sex månader tillämpas.

 

Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsvägar.

 


IVO bidrar till en säker vård och omsorg

Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter.

Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- och sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

Myndigheten har cirka 770 anställda. Arbetet med tillsyn bedrivs vid sex regionala avdelningar runt om i landet. Avdelningarna för tillståndsprövning och analys är placerade i Stockholm, liksom myndighetens två övergripande avdelningar verksamhetsstöd och generaldirektörens stab.

Ansök nu

Enhetschef till Beroendemottagningen Olskroken

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med beroendetillstånd med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och slutenvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och några mottagningar drivs i samverkan med personal från socialtjänst. Psykiatrisk akutmottagning ingår också i verksamhetsområdet.

Beroendemottagning Olskroken är en av två beroendepsykiatriska basmottagningar inom Verksamhet Beroende. Mottagningen vänder sig till patienter från 18 år som har ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykisk sjukdom som kräver specialistinsats. På mottagningen arbetar ett psykiatriskt team bestående av enhetschef, sektionsledare, specialistläkare, sekreterare, sjuksköterskor och kuratorer. Mottagningen erbjuder utredning och bedömning, psykosocial behandling individuellt och i grupp, till exempel återfallsprevention, farmakologisk behandling och samverkan. Motiverande samtal (MI) är grunden för behandlingen.

Om tjänsten

Vi söker nu en enhetschef till beroendemottagningen Olskroken.

Som enhetschef har du ett personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. I din roll som enhetschef ingår du även i Beroendes ledningsgrupp där du förväntas ha en aktiv roll i arbetet med utveckling av verksamhetsområdet. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling; både i din yrkesroll och som person.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från psykiatrisk vård och har erfarenhet av samverkan med andra myndigheter; socialtjänst och kriminalvård. Det är meriterande om du har arbetat några år som chef och har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete.

För att nå framgång i rollen som chef hos oss ser vi att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga och en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna och förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Arbetet kräver snabb handlingsförmåga, mod, systematik och planeringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Hybrid och intervention, Avdelning 138

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 28
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Hybrid- och intervention (HyBI) är ett verksamhetsområde som bedriver vård i högteknologisk miljö för interventioner och operationer i Bild och Interventionscentrum (BoIC) på SU/Sahlgrenska.

I våra hybridsalar utförs hybridingrepp med kirurgi och bilddiagnostik vid samma tillfälle. Till Hybrid och intervention hör kärlsektionen som har en avdelning med 14 vårdplatser, kärlmottagningen, forskningsenhet och läkargrupp. Vi söker nu en vårdenhetschef för kärlkirurgiska avdelningen och kärlmottagningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hybrid och Intervention är ett verksamhetsområde med ett spännande uppdrag och spjutspetskompetena medarbetare. Samarbetet i ledningsgruppen är gott och du får erfarna chefskollegor att bolla tankar och idéer med. Kärlkirurgin är en specialitet som har utvecklats mycket det senaste decenniet och utveckling fortgår med allt mer minimal-invasiva tekniker som är till patienternas fördel. Här finns en stor utvecklingspotential och tillsammans med läkargruppen och forskningsenheten utgör vi en liten enhet där samarbete är av största vikt för ett spännande framtida förändringsarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bli vårdenhetschef för kärlkirurgiska avdelningen och kärlmottagningen.

Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Hybrid och intervention och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Din uppgift är att planera, leda och utveckla enheten för och med patienten utifrån verksamhetens mål. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete.

Som vårdenhetschef på Vårdavdelning 138 Kärlkirurgi och Kärlmottagningen kommer du ha ett nära samarbete med kärlkirurgerna på Kärlsektionen/HybI samt de övriga vårdenhetscheferna på Område 5:s sluten och öppenvård.

I uppdraget ingår även att utveckla enheten och samarbetsformerna mellan Hybrid och interventionscentrums operations- och interventionsavdelningar, Transplantationscentrum vårdavdelning 139, AnOpIVA, Thorax och övriga verksamhetsområden involverade i vården av patienterna i de aktuella vårdkedjorna. 

Tjänsten innefattar ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig med sjuksköterskeutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Akademisk bakgrund är meriterande. Även tidigare chef/ledarskapserfarenhet eller om du arbetat med högspecialiserad vård är meriterande.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten med målet att skapa effektivitet och i slutändan värde för patienten. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag samt ha mod att förändra för att nå framgång. Du bör också ha en kommunikativ förmåga och ett prestigelöst sätt som skapar engagemang och delaktighet. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig samt har förmåga att leda, inspirera och utveckla andra. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och förståelse för/kunskap om att arbeta i komplexa organisationer.

Intervjuer kommer att hållas under vecka 3.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Intensivvårdsavdelning Östra söker vårdenhetschefer till gemensamt chefskap

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

An/Op/IVA Östra har en avdelning för intensiv- och postoperativ vård, två operationsavdelningar (sammanslagning planeras till årsskiftet) samt Smärtcentrum och Tryckkammaren.

Inom verksamhetsområdet bedrivs ett kontinuerligt utvecklings- och undervisningsarbete samt bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

På Intensivvårdsavdelning 343 Östra (IVA/PostOp) vårdas kritiskt sjuka patienter med behov av avancerad behandling och noggrann övervakning på grund av svikt i vitala funktioner. Patientgruppen är unik i sin variation och speglas av de verksamhetsområden som finns på Östra sjukhuset: Kirurgi, som bedriver avancerad bukkirurgi med ett flertal nationella uppdrag; Infektion, inkl. tropikmedicin; Medicin; Psykiatri; Skandinaviens största förlossningsenhet samt Tryckkammaren som är västkustens enda verksamhet med dygnet runt-beredskap för hyperbarmedicinsk behandling.

Avdelningen har idag åtta intensivvårdsplatser och cirka 80 medarbetare. Utöver intensivvård bedrivs även postoperativ vård.

I dagsläget ligger fokus på planering och implementering av nya arbetssätt i spåren av pandemin samt att förbereda enheten för en smidig övergång till nya lokaler och samarbetspartners. De nya lokalerna förväntas stå klara 2028 och innebära en utökning av verksamheten till en intensivvårdsavdelning med 14 vårdplatser.

Om tjänsten

Som vårdenhetschefer har ni ansvar för avdelningens verksamhet, vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. I detta ingår att utveckla verksamheten för bästa möjliga vård samt att verka för en god arbetsmiljö där medarbetarna känner gemenskap och får möjlighet att utvecklas. Som vårdenhetschefer har ni ett nära samarbete med medicinskt ansvarig vårdenhetsöverläkare, vårdenhetschefer vid våra operationsavdelningar och externa kontakter. Ni ingår även i verksamhetens ledningsgrupp.

Det finns goda möjligheter till utveckling i er yrkesroll. Ni kommer att få en gedigen introduktion och erbjudas möjligheter att fördjupa era kunskaper inom chef- och ledarskap genom utbildningar och i Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) nätverk med andra chefer.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om er

Vi söker er med relevant akademisk utbildning och erfarenhet av chef- och ledarskap inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande med erfarenhet av intensivvård, postoperativvård och utvecklingsarbete samt akademisk utbildning såsom magister, master eller forskarutbildning.

För att nå framgång i rollen som vårdenhetschefer ser vi att ni har god samarbetsförmåga, är tydlig i er kommunikation och har hög integritet. Ni har mycket god förmåga att fatta beslut och verkställa förändringar. Ni har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas ni kunna sätta upp tydliga mål för avdelningen och medarbetarna men även förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänster sker vid rekryteringens slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Geråshus vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 25
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på vård- och omsorgsboendet Geråshus tillsammans med två enhetschefskollegor. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Vård- och omsorgsboendet Geråshus ligger vid Gärdsåstorg, med goda kommunikationer till centrala Göteborg. I dagsläget arbetar här ca 90 undersköterskor för att ge äldre en trygg och värdefull vardag. Boendet består av två sammanbyggda huskroppar, fördelat på fem våningar. Två med inriktning demens och tre med somatisk inriktning. Verksamheten ska utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgäster ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövda.

Som enhetschef kommer du tillsammans med dina chefskollegor leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. På enheten finns planerare som arbetar med korttidsbemanning och administration, det finns även omsorgshandledare.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar.

Några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår välfärdsteknik samt nollvision avseende begränsningsåtgärder. Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag. Ledstjärnan är att arbeta med det tillitsbaserade ledarskapet till gagn för både medarbetare och hyresgäster.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Vi söker dig som har chefserfarenhet och som är trygg i din yrkesroll. Du behöver ha goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet vilket gör att du även behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt god kunskap om verksamhetsområdet.

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor samt verksamhetschef överens om hur enhetschefsuppdraget ska fördelas mellan er. I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef välkomnas till Administrativa enheten, Kirurgi Östra!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du intresserad av ledarskap och utveckling? Vill du vara en del av en engagerad ledningsgrupp och bidra till att driva verksamheten framåt? Då kan detta vara tjänsten dig!

Kirurgi Östra bedriver högspecialiserad vård inom gastroenterologisk kirurg med lokala, nationella och regionala uppdrag.

Vi arbetar kontinuerligt med utveckling och undervisning samt har en bred forskning som omfattar såväl kliniska studier som laborativ grundforskning.

Verksamheten har tre slutenvårdsavdelningar och en stor öppenvård. Den Administrativa enheten har en central funktion och ansvarar bland annat för vårddokumentation, patientadministration och systemadministration. Enheten består av cirka 20 medarbetare varav de flesta är medicinska sekreterare.

Vad erbjuder vi dig?

- Sahlgrenska Universitetssjukhusets chefsintroduktion och utbildningar
- Chefshandledning/mentorskap
- En vårdenhets- och enhetschefsgrupp som arbetar mycket med gemensamma frågor och stöttar varandra
- Möjlighet att utifrån intresse och kunskap bli tilldelad verksamhetsövergripande uppdrag

Vad ingår i ditt uppdrag som enhetschef?

Som enhetschef för den Administrativa enheten kommer du att:

- Ha helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö
- Driva utvecklingsarbete på enheten
- Arbeta aktivt med att följa upp enhetens mål
- Ingå i verksamhetens ledningsgrupp
- Ha ett nära samarbete med övriga chefer inom verksamheten

Program Millenium kommer att införas i Västra Götalandsregionen inom ett par år. Det innebär en fundamental förändring för hela sjukvården i hur vi arbetar med dokumentation kring patienterna. Uppdraget som enhetschef kommer därför att innehålla en hel del förändringsarbete – något du måste inspireras av och känna dig bekväm med.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna med tidigare chefserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete och har erfarenhet av IT-frågor. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att lyckas i rollen som enhetschef behöver du vara trygg i dig själv, ha god kommunikationsförmåga, vara tydlig och öppen för nya arbetssätt. Du har mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du förväntas sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett strukturerat sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef - Välkommen till oss!

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Du ingår i verksamhetsrådet för Obstetrik och arbetar nära dina medarbetare med personal- och verksamhetsplanering tillsammans med avdelningschef och övriga chefer i första linjen.

Du driver kvalitets- och utvecklingsarbete i samarbete med administrativa enheten Gynekologi och Reproduktionsmedicin, avdelningschef och första linjens chefer inom verksamhetsområdet Kvinnosjukvård.

Om oss

Verksamhetsområdet Kvinnosjukvård har drygt 850 medarbetare varav sektionen Obstetrik har cirka 500 medarbetare och omfattar både läns- och regionsjukvård samt nationell högspecialiserad vård. Verksamheten bedriver både akut och planerad vård.

Den administrativa enheten är en viktig del kring patientens vård och arbetar i nära samarbete med övriga enheter inom Obstetriken. Den administrativa enheten arbetar bland annat med att säkerställa att patienter får rätt diagnosregistrering, journaldokumentation och bokning av patienter.

Om tjänsten.

Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och utveckla enhetens verksamhet i samråd med avdelnings- och verksamhetschefen. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för cirka 25 medicinska sekreterare samt några timanställda vårdadministrativa sekreterare och administratörer. Du förväntas driva utvecklingen av enheten och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare är delaktiga, mår bra, utvecklas och deltar i att ge bästa möjliga vård och omhändertagande till våra patienter.

Du ingår i verksamhetsrådet för Obstetrik och arbetar nära dina medarbetare med personal- och verksamhetsplanering tillsammans med avdelningschef och övriga chefer i första linjen. Du driver kvalitets- och utvecklingsarbete i samarbete med administrativa enheten Gynekologi och Reproduktionsmedicin, avdelningschef och första linjens chefer inom verksamhetsområdet Kvinnosjukvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande för tjänsten är också:

- Chefserfarenhet
- Erfarenhet av arbete/eller god insikt i arbetet som medicinsk sekreterare
- Erfarenhet av och dokumenterad förmåga att strukturera och effektivisera administrativt arbete
- Erfarenhet av arbete med och utveckling av digitala stödsystem och stödfunktioner i vårdverksamhet
- Erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete

Du har intresse för verksamhetsutveckling och kan entusiasmera dina medarbetare kring gemensamma utmaningar. Du är organisatorisk och har dokumenterad förmåga att slutföra arbete och åstadkomma resultat. Du har också stort intresse av gruppdynamik och att skapa välfungerande arbetsgrupper. Vidare trivs du med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi vill att du känner ett stort engagemang för att patienter ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet. Ditt ledarskap kännetecknas av att utveckla personal och göra de delaktiga i verksamhetens utveckling. Du har genuint intresse för och god förmåga att organisera, arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chef samt med andra externa intressenter för att uppnå utmanande och tydliga mål.

Vidare ser vi gärna att du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. För dig är det självklart att du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Dina styrkor är att skapa ett positivt arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Din kommunikation ska präglas av tydlighet i kombination med medmänsklighet och värme. Du kan uppvisa goda resultat ifrån tidigare strategiskt utvecklingsarbete och värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Enheten för Diagnostisk masspektrometri och kromatografi

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vi söker dig som vill arbeta med en spännande och stor verksamhet som präglas av forskning och utveckling!

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna.

Klinisk kemi består av en verksamhet med cirka 650 medarbetare. Klinisk kemi förser alla sjukhusen och primärvården inom regionen med kvalificerad laboratorieservice av hög kvalitet motsvarande 17 miljoner analyser per år. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom analys av patientprover och tolkning av analyssvar.

Utöver basutbudet av klinisk kemiska analyser har laboratoriet specialdiagnostiska områden där Diagnostisk masspektrometri och kromatografi (DMK) är ett. DMK arbetar med analyser för utredning och terapiuppföljning vid olika sjukdomstillstånd såväl som vid intoxikationer och arbetar för att möta de behov av avancerad diagnostik som den högspecialiserade sjukvården och i vissa fall rikssjukvården som finns på SU kräver. Vi utför också analyser i utvecklings- och forskningssyfte. Avdelningen för Specialdiagnostik omfattar sju enheter med olika teknisk och medicinsk inriktning samt med en nära anknytning till akademin. 

Om tjänsten

Som enhetschef för Diagnostisk masspektrometri och kromatografi (DMK) har du ett nära samarbete med enhetschefskollegor inom Avdelningen för Specialdiagnostik och är direkt underställd avdelningschefen. Din uppgift som enhetschef är att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens mål med patienten i fokus. Det innebär ett samlat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. I uppdraget ingår även ansvar för att driva ett aktivt arbete med arbetsmiljö, kvalitetssäkring och jämställdhetsarbete. Du arbetar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens och skapa delaktighet i verksamheten.

Ditt arbete som chef kan kombineras med egna ansvarsområden som att leda utvecklingsprojekt eller tjänstgöring i din grundprofession.

I uppdraget ingår även att samverka med enhetschefer inom verksamheten samt utveckla samarbetsformerna inom avdelningen för Specialdiagnostik.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning inom till exempel kemi, biomedicinsk vårdvetenskap eller annan vårdrelaterad utbildning, alternativt annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av chefskap och/eller ledarskapsutbildning är meriterande. Vidare är akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning meriterande.

Vi söker en ledare som är trygg i sitt ledarskap. Att du har förmåga att inspirera, leda och utveckla både enheten och medarbetarna ser vi som en självklarhet. Genom god och tydlig kommunikation ska du kunna entusiasmera medarbetarna till delaktighet och skapa en arbetsplats där medarbetare utvecklas i enlighet med individuella önskemål och verksamhetens behov. Du ska vara intresserad av förändringsarbete.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.      

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till hemtjänsten Kortedala söder

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med att utveckla hemtjänsten i Nordost? Nu har du chansen då vi söker en enhetschef till hemtjänst Kortedala söder. Vi letar efter dig som ser möjligheter, är en tydlig vägvisare, du uppskattar att stå mitt i verksamheten och att genom tillitsbaserat ledarskap skapa trygghet för medarbetare. Du ser värdet av ett väl utvecklat samarbete med kollegor och vid hemtjänstcentralen för att driva egna och gemensamma frågor för verksamheten.

Som enhetschef ansvarar du för utförandet av beviljade biståndsbeslut enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL), i form av hemtjänst. Du ansvarar för att brukarnas behov av omsorg och service tillgodoses. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar. Du leder personal, planerar, utvecklar och följer upp din verksamhet inom ramen för kvalitet, personalförsörjning, arbetsmiljö, rehabilitering och budget. Tillsammans med dina medarbetare och ledningsgrupp formar du, utvecklar och följer upp arbetet utifrån formulerade mål och uppdrag. Bemanningsplanering, hemtjänstplanering och kompetensförsörjning är en förutsättning för att nå målen. Dina medarbetare arbetar mobilt med smartphone med direkt tillgång till scheman, dokumentation, e-post. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, enhetschefer, kvalitetsutvecklare och bemanningskontroller. Du har administrativ hjälp från chefsstöd och administratör som arbetar med hemtjänstplanering, samt stöd från omsorgshandledare, ekonom och HR.

Göteborg Stad arbetar utifrån programmet "Attraktiv Hemtjänst" med syfte att skapa ökat inflytande, självbestämmande och attraktiva jobb. Vi är konkurrensutsatta enligt Lagen om Valfrihet och arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Vi strävar efter visionen trygg och självständig i din vardag samt mot målet att hemtjänsten ska utgöra det självklara valet. En viktig del av ditt arbete är att samverka inom förvaltningen, stadsområdet, kommunen i övrigt och med andra externa aktörer. Du säkerställer att metoder och arbetssätt utgår från forskning, nationella riktlinjer och beprövad erfarenhet och du bevakar även samhällsutvecklingen. Din enhet är en del av Göteborgs Stad och du verkar därmed utifrån ett helhetsperspektiv. Vi är Göteborg, är du det också?

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning från sociala omsorgsprogrammet, socionomprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef med personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat som chef inom hemtjänsten. Du besitter goda kunskaper inom ekonomi, arbetsrättsliga lagar samt goda kunskaper kring lagstiftning relaterade till uppdraget.

På hemtjänsten Kortedala söder kommer du arbeta med att skapa fortsatt stabilitet i arbetsgrupper, motivera och stötta medarbetarna i det dagliga arbetet. Vi ser därför att du har erfarenhet från liknande situationer och har en förmåga att finna lösningar i de utmaningar som uppdraget kan innebära. Som enhetschef har du många olika samverkansytor, inte minst med de fackliga organisationerna.

I din yrkesroll motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till en konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse. Det är viktigt att du är strukturerad och systematisk i ditt arbete och förstår arbetet med att driva kvalitetsarbete.

Som chef har du förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Genom övertygande argument kan du tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

I rollen är det viktigt att du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Du står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs. Du har god förmåga att prioritera och fatta beslut.

I svåra situationer kan du balansera olika krav och behåller lugnet. Du kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 26
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan Torpavallen vårdcentral är belägen i Örgryte/Härlanda, ett lugnt område i östra Göteborg.

Arbetsplatsen präglas av högt i tak, omtanke om patienten, utvecklingsbenägenhet och samarbete över yrkesgränserna. Vi har cirka 11600 listade individer, varav en relativt stor andel utgörs av barn och unga. I vårt uppdrag ingår även läkarinsatser på BVC, två äldreboenden och hemsjukvård. Hos oss blir du en del av ett kompetent team som arbetar för invånarnas hälsa.

Under 2023 öppnar vi mottagning för Ungas psykiska hälsa på vår vårdcentral. Uppdraget UPH innebär att vara resursmottagning för barn och unga med psykisk ohälsa.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/narhalsan/

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Vi erbjuder ett flexibelt och stimulerande arbete. Som enhetschef är du första linjens chefsled och direkt underställd vårdcentralchefen som är tillika verksamhetschef. Du kommer att ingå i vårdcentralens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för del av personalgrupp vilket innebär personalansvar, arbetsmiljöansvar, ekonomiansvar, bemanningsansvar, schemaläggning samt verksamhetsuppföljning och utvecklingsarbete.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad i någon av de legitimationsyrken som arbetar på en vårdcentral. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta som chef och ledare. Har du erfarenhet av arbete inom primärvård samt erfarenhet av chefs-och ledarskap är det meriterande.

Som person har du förmåga att fatta självständiga beslut och har en grundtrygghet i din profession. Du är mål- och resultatorienterad samt har god analytisk förmåga. I ditt ledarskap lägger du stor vikt vid att engagera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom tydliga strukturer samt att du är öppen och lyhörd i din kommunikation skapar du förutsättningar för att bevara den goda arbetsmiljön och samarbetet på och mellan arbetsplatserna.

Vi ser att du delar Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer planeras till slutet av november och början av december.

I ditt arbete som enhetschef ingår det även att du arbetar en del kliniskt inom din grundprofession på vårdcentralen.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.


Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef till Slottis

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Korttidsvårdavdelningen Slottis vänder sig till patienter upp till 18 år.

Till avdelningen remitteras patienter som till följd av psykiatrisk problematik har en hög grad av symtom och/eller en hög grad av funktionsnedsättning och som behöver intensivare insatser än öppenvården kan erbjuda.

På enheten görs utredningar, observationer och komplexa behandlingar. Behandlingsarbetet bedrivs utifrån ett kognitivt och dialektiskt beteendeterapeutiskt förhållningssätt. Vi är måna om att ge patienterna en god psykiatrisk omvårdnad, jobba med motiverande samtal och arbeta med salutogena faktorer. 

Slottis har åtta vårdplatser och på avdelningen arbetar cirka 22 personer i olika yrkeskategorier: läkare sjuksköterska, psykiatrisjuksköterska, skötare, psykolog, kurator, medicinsk sekreterare och kokerska. Arbetet är tvärprofessionellt och sker i ett nära samarbete med patient och föräldrar. Samarbete sker internt med BUP akutavdelning, öppenvård och specialmottagningar. Samverkan även externt med till exempel socialtjänst och skola.

Om arbetsuppgifter

Som chef för Korttidsavdelningen är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans med vårdenhetsöverläkaren har du det övergripande ansvaret för att initiera och leda utvecklingen av diagnostiska och behandlingsinriktade metoder.??

Om kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård, chefserfarenhet och erfarenhet av psykiatrisk vård. Du känner ett stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet.

Akademisk bakgrund såsom magister-, master,- eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatri, psykiatri och/eller barnsjukvård.

Du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Vidare är du duktig på att kommunicera tydligt i olika sammanhang. Värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap. För dig är det självklart att du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.?

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vårdenhetschef välkomnas till Avdelning 81/82

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom område 2 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar. Verksamheten har totalt cirka 750 medarbetare.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är också en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens psykiatri och vi har flera kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en vårdenhetschef till Avdelning 81/82. Avdelningen har som uppdrag att i huvudsak erbjuda heldygnsvård för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, samt personlighetssyndrom.

Arbetsuppgifter

Totalt kommer du att ansvara för cirka 20 medarbetare och till din hjälp har du en sektionsledare. Du har också ansvar för att samarbetet med chefen för administrativa enheten och chefen för läkare fungerar bra. Det medicinska ledningsansvaret ligger på en vårdenhetsöverläkare (VÖL) och ett nära samarbete mellan vårdenhetschef och VÖL är en viktig förutsättning för en välfungerande verksamhet. Som vårdenhetschef har du en central roll och deltar i verksamhetens ledningsarbete. I arbetet ingår att i tillämpliga delar fullgöra sjukhusets kärnuppdrag: vård, utbildning och forskning.

Som vårdenhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du förväntas driva utvecklingen av avdelningen och arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas, för bästa möjliga vård av våra patienter. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten.

Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person.

Vi ser det som en självklarhet att du får möjligheter att fördjupa dina kunskaper i ledarskap genom utbildningar och i nätverk med andra chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att arbeta som chef. Vi ser det som meriterande om du har arbetat kliniskt inom psykiatrisk verksamhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi utgår från att du är drivande, har en god kommunikativ förmåga samt en hög integritet. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och tillvarata andras idéer. Utifrån verksamhetens mål förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för enheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Du motiveras av utmaningar och har ett lösningsorienterat sätt. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Med tanke på patientgruppen behöver du även kunna bemöta människor i utsatta situationer på ett bra sätt och känna dig trygg i detta.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Enhetschef till Gunnareds vård- och omsorgsboende

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 2
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Nu söker vi dig som vill leda verksamheten på vård- och omsorgsboendet Gunnared tillsammans med en enhetschefskollega. Här får du arbeta med ett verksamhetsnära, prestigelöst och kommunikativt ledarskap där du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare.

Gunnared är ett trivsamt vård- och omsorgsboende vid Angereds Torg. Det ligger alldeles intill Lärjeåns natursköna område samtidigt som det finns goda kommunikationer till centrala Göteborg. Boendet har totalt 60 hyresgäster fördelat på fyra enheter med olika inriktningar. Vi söker nu dig som är intresserad av att leda arbetet på våra två demensenheter.

På Gunnareds vård- och omsorgsboende arbetar vi för att utgöra ett stöd för ett meningsfullt liv, präglat av oberoende och självständighet. Hyresgästerna ska kunna leva under trygga förhållanden, byggt på respekt för självbestämmande och integritet. Utförandet kännetecknas av ett salutogent förhållningssätt. Aktiviteter bygger på att hyresgästen upplever sig vara delaktig och behövd.

Som enhetschef kommer du tillsammans med din chefskollega leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, medarbetare och arbetsmiljö. Tillsammans ansvarar ni för och följer upp enhetens budget. På enheten finns planerare som arbetar med korttidsbemanning och administration, det finns även omsorgshandledare.

Du deltar aktivt i områdets ledningsgrupp, bestående av verksamhetschef och övriga enhetschefer för vård- och omsorgsboendena i stadsområdet. Ledningsgruppen träffas varje vecka för att lyfta frågor och diskutera förbättringar.

Några av våra viktiga utvecklingsfrågor nu är att utveckla vår välfärdsteknik samt nollvision avseende begränsningsåtgärder. Verksamheten arbetar också med att vara en attraktiv arbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att leda med fokus på delaktighet, arbetsmiljö och utveckling mot vårt gemensamma mål - att förbättra de äldres situation och inflytande över sin vardag. Ledstjärnan är att arbeta med det tillitsbaserade ledarskapet till gagn för både medarbetare och hyresgäster.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten som enhetschef söker vi dig med en högskoleutbildning om minst 120 hp. Du är i första hand är socionom, alternativt beteendevetare, sociolog eller motsvarande. Du har goda kunskaper om Socialtjänstlagen (SoL) samt kännedom om Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet.

Dokumentation och kommunikation är viktiga delar av arbetet vilket gör att du även behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift, grundläggande IT-kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen samt god kunskap om verksamhetsområdet.

I ett delat ledarskap är det viktigt att du trivs i samarbete med andra, där du har ett prestigelöst förhållningssätt med fokus på det gemensamma uppdraget. Du sätter verksamhetens bästa främst, har ett stort engagemang för att förbättra äldreomsorgen och en vilja att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Inom givna ramar tar du fasta på möjligheter att tänka nytt, vilket kan omsättas i praktiken och leda till förbättringar. Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse.

Som ledare har du förmåga att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Genom ett närvarande ledarskap med tydlig kommunikation om riktlinjer, mål och uppdrag, främjar du delaktighet i gruppen och bidrar till att andras kompetens tillvaratas. Du får gehör för tankar och idéer genom att presentera information på ett tydligt sätt, komma med välgrundade argument samt bidra med positivitet och entusiasm.

Följande kompetenser ingår i Göteborgs stad ledarkriterier och kommer att vara av särskild vikt i intervjusituation; mål- och resultatorienterad, utvecklingsorienterad, påverka andra och samarbetsinriktad.

I denna rekrytering kommer vi inte efterfråga personligt brev, i stället kommer du att få besvara frågor rörande kompetens och kvalifikationer inför urval till intervju. Intervjuer planeras till 22/11, 24/11 samt 25/11.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Enhetschef inom hälso- och sjukvård i stadsområde Centrum

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 24
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Alla ledare inom hälso- och sjukvården i Göteborgs Stad har en nyckelroll. Nu söker vi dig som vill vara med att driva och utveckla den kommunala hälso- och sjukvården i stadsområde Centrum.

Inom hälso- och sjukvården i stadsområde Centrum har vi tidigare haft en enhetschef med ansvar för sjuksköterskor inom ordinärt boende och sjuksköterskor inom ett resursteam. Det uppdraget kommer vi nu att dela upp på två enhetschefstjänster och på grund av det söker vi dig som är intresserad av att axla rollen som enhetschef för ordinärt boende och resursteamet. Enheten består av ca 20 medarbetare. De medarbetare som arbetar i resursteamet arbetar företrädelsevis kväll och helg och arbetar med patienter inom såväl ordinärt boende som särskilt boende.

Vår verksamhet i stadsområde Centrum ansvarar för kommunal hälso- och sjukvård inom ordinärt boende, vård- och omsorgsboende samt korttidsenheter. Inom ledningsgruppen finns det tolv enhetschefer och tre kvalitetsutvecklare. Ledningsgruppen har ett gott samarbete där du kommer bli väl mottagen och få stöd av mentor i utsedd kollega. Vår verksamhet står inför nya spännande utmaningar och hos oss får du en viktig roll där du är med och påverkar och formar framtidens hälso- och sjukvård. Du arbetar i en utvecklande miljö med många möjligheter där vi tillsammans hittar nya vägar och arbetssätt för att på bästa sätt ge patienterna en god hälso- och sjukvård.

Tillsammans med dina kollegor och verksamhetschef tar du ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet där samarbete, kvalitet och patientsäkerhet är den gemensamma ambitionen. I uppdraget har du det operativa och strategiska ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö.

Tillsammans med medarbetarna och kollegor har du lust och förmåga att leda verksamheten framåt. På ett positivt sätt tillvaratar du medarbetarnas kompetens och engagemang samt skapar möjlighet till delaktighet. Dina medarbetare är legitimerade sjuksköterskor.

Vem får du som chef?
"I mig får du en chef som är en tydlig, entusiastisk och engagerad ledare. Jag är närvarande, inkännande och intresserar mig för medarbetare, kollegor och patienter. Mina medarbetare upplever mig som strukturerad, trygg och stöttande, även i motgång. Jag strävar efter att genom mod, tydlighet och värme ge andra en möjlighet att växa"
- Allex Wennblom Anderén, Verksamhetschef

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet och om du har arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård.

Som person ser du möjlighet till förändring och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter samt förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Därtill ser vi att du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning.

Vidare motiveras du av tydligt definierade mål och har förmåga att omvandla dessa till konkret handling. Med fokus på målet kan du omprioritera arbetet vid ändrade förutsättningar eller behov. Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behålla lugnet i svåra situationer.

Intervjuer är planerade till 23/11 och 30/11

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu