ST-läkare jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som ST-läkare i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

ST-läkare i allmänmedicin, Omtanken Olskroken vårdcentral

ST-läkare
Läs mer Nov 28
Vi söker en ST-läkare till vårt trevliga team i Olskroken

Omtanken Olskroken vårdcentral öppnad i maj i år i nya och fräscha lokaler som är beläget i området Olskroken i Göteborg. Vi erbjuder vårt närområde en primärvård av hög kvalitet och tillgänglighet.

Vi i teamet arbetar med regelbundna genomgångar och uppföljningar av arbetet och av vården för att säkerställa att vi håller det vi lovar våra patienter och regionen. Hos oss kan våra patienter få vård både digitalt och fysiskt på vårdcentralen men vi erbjuder också hembesök om patienten behöver detta.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att utveckla och påverka ditt arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din vidareutbildning och utveckling.

Vi är ett härligt team som ser fram emot att ta emot nya och gamla patienter i en för oss ny stadsdel.Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan i äldreboende och hemsjukvård.

Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle.

Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydligt i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi erbjuder

- Ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete

- Stabila och trevliga arbetskamrater

- Tydlig och närvarande ledning

- Fortlöpande erfarenhetsutbyte

- Ett nära samarbete med samtliga yrkesgrupper

- Fortlöpande utbildning och individuell utveckling

- En spännande och lärorik organisation i ständig utveckling

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag och fri sjukvård

Arbetstid: Flexibel arbetstid, schemalagd mellan kl. 07:30-17:00

Tjänst: 100 % eller enl. överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställningVi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag.

Mer om oss

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är en primärvårdsaktör i Västra Götalandsregionen och Region Skåne med 25 vårdcentraler samt flertalet Rehabcenter, mottagningar för Ungas psykiska hälsa, Seniorhälsa samt mycket mer. Vi bedriver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med regionerna. Vi bedriver även privat vård genom vårt specialistsjukhus samt företagshälsor.

Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för våra patienter. Vårt arbete kännetecknas av att vi vill ge våra patienter en hög tillgänglighet till medicinsk bedömning samt ha ett tillitsskapande bemötande i världsklass. Detta samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra engagerade medarbetare som ges möjligheten att jobba på toppen av sin kompetens.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC - Hälso medicinskt center.

Ansök nu

ST-läkare till Johannesvården, Västra Frölunda

ST-läkare
Läs mer Okt 20
Information om arbetsplatsen
Vi är en välfungerande mottagning med såväl vårdcentral, BVC som rehabmottagning och UPH ( ungas psykiska hälsa).

Mottagningen är i ständig utveckkling och har hög kompetens, trygg arbetsgrupp och god gemenskap och anda. Vi har drygt 7000 listade patienter hos oss. Vårt arbetslag består av fyra specialister i allmänmedicin och fyra ST-läkare.

 

Arbetsuppgifter
Under handledning av våra erfarna specialister arbetar du i primärvårdens stora bredd. Vi tar hand om våra patienter på såväl drop-in-mottagning som bokade besök, hembesök och digital mottagning. Vi strävar tillsammans med dig efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge den kunskap och erfarenhet du behöver för att bli specialist i allmänmedicin.

 

Kvalifikationer
ST-läkare alternativt legitimerad läkare med önskan om ST-tjänst i allmänmedicin. 

 

Personliga egenskaper
Vi välkomnar dig som trivs med att arbeta i primärvårdens rika variation med patienten i focus. Du har god samarbets- och initiativförmåga och bidrar till vårt arbete att ge god och tillgänglig vård av hög kvalitet. Personlig lämplighet är viktig för oss. Övrig information
Vi undanber oss kontakt med bemannings-eller rekryteringsfirmor, eller säljare av jobbannonser.
Lägg gärna till att intervjuer sker löpande och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. 

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

ST-läkare till en av våra kunder

ST-läkare
Läs mer Nov 7
Som Smärtsjuksköterska kan du söka jobb på plats på Medrekmässan som arrangeras på Hotell Draken, Olof Palmes plats 2. Den 15 November, 2023. 11:00-18:00
Vi har flertalet kunder som efterfrågar just din kompetens. Sök jobbet, lyssna på inspirerande talare och få nya perspektiv och idéer. Du kommer att lämna mässan med inte bara jobbmöjligheter, utan också med en ny gnista i din karriär.
Föranmäl dig nu via mail.

Ansök nu

ST-läkare till en av våra kunder

ST-läkare
Läs mer Okt 30
Som ST-läkare kan du söka jobb på plats på Medrekmässan som arrangeras på Hotell Draken, Olof Palmes plats 2. Den 15 November, 2023. 11:00-18:00
Vi har flertalet kunder som efterfrågar just din kompetens. Sök jobbet, lyssna på inspirerande talare och få nya perspektiv och idéer. Du kommer att lämna mässan med inte bara jobbmöjligheter, utan också med en ny gnista i din karriär.
Föranmäl dig nu via mail.

Ansök nu

ST-läkare som vill träffa spännande arbetsgivare!

ST-läkare
Läs mer Okt 20
Medrekmässan - Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa inom vården.
Är du Vårdpersonal och nyfiken på att byta arbetsgivare i Sverige eller kanske arbeta i Norge? Se hit!
Nu arrangeras Medrekmässan i Göteborg. Kom och möt Regioner, Kommuner, Sjukhus och Bemanningsföretag på Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa.
Lyssna till inspirerande föreläsare och möt din nästa arbetsgivare!
Olof Palmes plats 2.
15 November klockan 11:00-18:00
Vi ses!

Ansök nu

ST-studierektor - Redo för nya utmaningar?

ST-läkare
Läs mer Okt 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Inom AnOpIVA på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) bedrivs en framgångsrik och högkvalitativ utbildning av blivande anestesiologer.

ST-utbildningen inom SU, som vi är en del av, är nyligen re-ackrediterad som ”Center of Excellence” av European Society of Anaesthesiology and Intensive Care.

Verksamhetsområdet ANOPIVA SU/Östra består av fem sektioner: IVA/Postop, Smärtcentrum, Operation med Postop samt Tryckkammarenhet. Vi är tillsammans 300 medarbetare som ger intensivvårds-, operations- och anestesiservice till framförallt vuxensjukvården

På IVA finns sex till åtta vårdplatser och årligen intensivvårdas cirka 800 patienter. På de två operationsavdelningar som finns inom verksamheten genomförs cirka 8000 operationer varje år och tryckkammaren utför cirka 1500 behandlingar på årsbasis. Några av våra särskilda profilområden är anestesi och intensivvård inom obstetrik, kolorektal kirurgi, hyperbarmedicin samt en smärtenhet som har stor utbildning inom regionen. Inom en snar framtid planeras byggnationen av ny IVA, tryckkammare och operationsavdelning.

Forskning och undervisning är mycket viktiga delar av verksamheten och vi söker nu en ST-studierektor, som ska ansvara för att tillsammans med ST-läkarchefen organisera arbetet för våra ST-läkare under deras utbildning.


Om arbetet

Du har ansvar för och driver utvecklingen av specialistutbildningen för våra cirka 27 ST-läkare tillsammans med Sektionschefen för ST-läkarna. Vi har ett årligt intag av ca 4-5 ST-läkare. Du ser till att ST-läkarna får handledning, återkoppling och att de får placeringar och utbildning som krävs i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer. Du är också ansvarig för de randade ST-läkare vi tar emot från andra kliniker och sjukhus. Du medverkar i lokala, regionala och nationella nätverk för studierektorer. Du har 40% administrativ tid under terminstid avsatt för uppdraget. Du deltar i klinikens arbete och jourtjänstgöring.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistläkare inom anestesi och intensivvård. Disputation och examina inom specialiteten är meriterande för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, organisationsförmåga och intresse för utbildning.


Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-la?kare va?lkomnas till Klinisk patologi

ST-läkare
Läs mer Okt 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Tjänsten och arbetsplatsen

Klinisk patologi erbjuder fyra utbildningstja?nster som specialiseringstjänstgöring för läkare (ST) med syfte att uppnå specialistkompetens inom klinisk patologi.

Verksamhetsomra?det klinisk patologi besta?r totalt av cirka 270 medarbetare placerade inom Sahlgrenska, So?dra A?lvsborgs sjukhus och Norra A?lvsborgs La?nssjukhus. Av dessa a?r cirka 60 specialistla?kare och 15 ST-la?kare.

Inom verksamhetsomra?det utfo?rs diagnostik av cell- och va?vnadsprover fra?n kliniker och mottagningar representerande sa?va?l bassjukva?rd som ho?gspecialiserad va?rd. Klinisk patologi erbjuder diagnostisk service genom histopatologiska och cytologiska underso?kningar, med immunhistokemiska och molekylärpatologiska tilläggsanalyser, samt obduktionsunderso?kningar. Vid enheterna bedrivs a?ven punktionscytologisk mottagning, klinisk konferensverksamhet, och kliniskt utvecklingsarbete. I samverkan med Go?teborgs universitet och Sahlgrenska akademin bedrivs undervisning samt ho?gkvalitativ forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter.

Verksamheten a?r ackrediterad och ka?nnetecknas av ho?g kompetens, kvalitet och effektivitet. Fo?r att mo?ta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialomra?den fo?retra?dare med sa?rskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar med laboratorier ba?de i Sverige och utomlands. Verksamhetsinnehållet och anknytningen till Sahlgrenska Akademin ger mycket goda möjligheter till professionell utveckling.

Som ST-läkare arbetar du i klinisk tjänstgöring under handledning enligt en individuell upprättad utbildningsplan där tid och innehåll viktas så att du vid genomgången utbildning uppfyller de mål som definieras av Socialstyrelsen och Svensk förening för patologi. Du deltar i avdelningens rutinarbete, kvalitets- och utvecklingsarbete samt i undervisningsmoment för bl a läkarstudenter och biomedicinska analytiker.

Kvalifikationer

Vi so?ker dig med genuint intresse för att arbeta inom patologi och som har svensk läkarlegitimation med avklarad eller är i slutet av din AT. Fo?r att beha?rska arbetsuppgifterna beho?ver du kunna uttrycka dig va?l i svenska, ba?de i tal och skrift, krav Svenska C1. Det a?r meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likasa? om du har forskningserfarenhet. genuint intresse av att arbeta inom patologi.

God sja?lvka?nnedom och samarbetsfo?rma?ga i multiprofessionella yrkesteam a?r viktiga egenskaper liksom att du har fo?rma?ga att ta ansvar, kan prioritera och fokusera på rätt saker, att du är tydlig och kan fatta sja?lvsta?ndiga beslut. I vissa fall inneba?r specialiteten snabb diagnostik fo?r akut handla?ggning vilket inneba?r att du bo?r vara stressta?lig. Vi fo?rva?ntar oss att du a?r lyho?rd fo?r din omgivning och dina kollegor.

Urval och intervjuer sker lo?pande under hela anso?kningstiden.

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste av verksamhetsskäl ha genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande. Bevis om uppnådd kompetens vad gäller svensk läkarlegitimation samt, för berörd sökanden, även Socialstyrelsens intyg om godkänd bastjänstgöring (BT).

Varmt va?lkommen med din anso?kan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare sökes till Neurokirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

ST-läkare
Läs mer Okt 4
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss
Den neurokirurgiska verksamheten utgör en del av Neurosjukvården Sahlgrenska och bedrivs vid de båda slutenvårdsavdelningarna 10 och 23 samt avdelning 135, Neurointensivvård (NIVA) och Neuro-Operation.

Mottagningsverksamheten är förlagd till Neuromottagningen. Neurokirurgi är en regional specialitet där vi arbetar aktivt med utveckling, kvalitet och förbättring av våra arbetssätt och processer. Vårt uppdrag är att erbjuda samtliga invånare, barn och vuxna, i Västra Götalandsregionen en komplett neurokirurgisk vård av hög kvalitet. Vårdinsatser, både akuta och planerade, kan också erbjudas patienter som kommer från andra delar av landet. Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus och genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård.

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner bestående av Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi.

Arbetsuppgifter
Du börjar din tjänst med fyra månaders tidsbegränsad anställning som vikarierande underläkare. Innan tre månader har gått görs en utvärdering av din lämplighet och du får besked om du får fortsätta din tjänstgöring som ST läkare. ST-tjänsten syftar till att erhålla specialistkompetens i neurokirurgi. En plan för detta kommer att läggas upp i samråd med studierektor. Utbildningen kan komma att viktas mot någon undergren inom neurokirurgi, beroende på bedömning av verksamhetens framtida behov. I arbetsuppgifterna under ST ingår bland annat kliniskt arbete inom neurokirurgisk sluten- och öppenvård, jourverksamhet samt randningar utifrån ST-plan. Upp till sex månader av den neurokirurgiska utbildningen kan komma att ske vid någon annan neurokirurgisk klinik inom landet eller utomlands.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare och vill vara med att utveckla neurokirurgin in i framtiden. Du sätter patienten i centrum och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra professioner. Du bör ha god fingerfärdighet och beslutsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du är stresstålig och att du är redo att anta de speciella utmaningar som den neurokirurgiska specialiteten kan medföra.

Du får gärna ha erfarenhet från arbete vid neurokirurgisk enhet och det är meriterande om du har intresse av forskning inom neuroområdet. Vi planerar intervjuer för tjänsten under november 2023.

Välkommen med din ansökan!
https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i rättspsykiatri till Rättspsykiatriska enheten i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Sep 29
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar sjuksköterskor, psykologer, rättspsykiater, socionomer, skötare, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelning för rättspsykiatri undersöker på uppdrag av domstol om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Vi gör också riskbedömningar när livstidsdömda ansöker om tidsbegränsat straff. Avdelning för rättspsykiatri består av två rättspsykiatriska undersökningsenheter placerade i Stockholm och Göteborg samt enheten för samordning placerad vid huvudkontoret i Stockholm.

Det här gör vi:
Rättspsykiatri - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Ditt uppdrag

Anställningen innebär en ST-tjänst i rättspsykiatri där du kommer att arbeta under handledning men successivt alltmer självständigt. Du ska under din ST-tid ha genomgått utbildning i beroendemedicin, kriminologi, juridik, kriminalvårdskunskap och riskbedömningar. Enligt socialstyrelsens riktlinjer för ST inom rättspsykiatri förläggs cirka 10 månader av tjänstgöringen till en rättspsykiatrisk vårdklinik om du inte redan har arbetat vid sådan klinik under handledning. En del av ST är också förlagd till vår egen vistelseavdelning då du är ansvarig för den vård som ges till de intagna och du ingår även i enhetens beredskapsbemanning. Som regel ska du under handledning genomföra 20-25 rättspsykiatriska undersökningar och samma antal § 7-undersökningar innan du kan arbeta självständigt som specialist i rättspsykiatri. Utöver stödet från din handledare och de kliniska handledarna i varje enskilt ärende, finns alltid möjlighet att diskutera ärenden och bedömningar med övriga kollegor.

Som rättspsykiater kommer du sedermera leda teamarbetet vid rättspsykiatriska undersökningar samt arbeta självständigt vid § 7-undersökningar. Du kommer också att ansvara dels för den medicinsk-psykiatriska utredningen och dels för den sammanvägda bedömningen av samtliga professioners utredningar, vilken sammanställs i ett utlåtande om rättspsykiatrisk undersökning. Arbetet innebär utredningssamtal med misstänkta personer, diskussioner med övriga teammedlemmar och att ta del av handlingar såsom förundersökningsmaterial, tidigare journaler och utredningar.

Efter särskild utbildning kommer du också delta i arbetet med riskbedömning av livstidsdömda personer som ansökt om att få sitt straff tidsbestämt.

Personliga egenskaper/förmågor

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri. Tidigare erfarenhet av psykiatriskt utredningsarbete, rättspsykiatrisk vård och psykosvård är meriterande. Då utredningarna till domstolen har fasta tidsramar krävs att du har förmåga att genomföra arbetet på ett strukturerat sätt samt ställer höga krav på såväl samarbetsförmåga och bemötande. För att kunna göra objektiva bedömningar krävs att du besitter såväl integritet som ett etiskt och professionellt förhållningssätt samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. På grund av arbetets karaktär kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sirpa Bohlin tfn 010 483 4608. Fackliga företrädare för Saco, Seko och ST nås via växeln 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 23 oktober 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST-läkare som vill träffa spännande arbetsgivare!

ST-läkare
Läs mer Okt 5
Medrekmässan - Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa inom vården.
Är du Vårdpersonal och nyfiken på att byta arbetsgivare i Sverige eller kanske arbeta i Norge? Se hit!
Nu arrangeras Medrekmässan i Göteborg. Kom och möt Regioner, Kommuner, Sjukhus och Bemanningsföretag på Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa.
Lyssna till inspirerande föreläsare och möt din nästa arbetsgivare!
Olof Palmes plats 2.
15 November klockan 11:00-18:00
Vi ses!

Ansök nu

Vi söker ST-läkare till radiologin!

ST-läkare
Läs mer Sep 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi letar efter nya kollegor!

Är du legitimerad eller i slutet av din AT och har ett intresse för bildtolkning och teknik? Vill du bidra till ett lärande klimat och kontinuerlig utveckling av verksamheten? Trivs du med att arbeta på det stora sjukhuset, med högspecialiserad vård? Då kan du vara den vi söker!

Tidigare erfarenhet från radiologi eller specialiteter där man arbetar nära diagnostiken är meriterande men inget krav.

Vi värdesätter även tidigare erfarenhet av forskning, utvecklings- och kvalitetsarbete, tekniska färdigheter, pedagogiska meriter och ledarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Din ST kommer i samråd med dig vara inriktad mot en eller ett par subspecialiseringar.

Om oss

Radiologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en verksamhet fördelad på flera sektioner på de tre sjukhustomterna, vilka man roterar mellan under sin ST. Vårt utbildningsprogram täcker alla Socialstyrelsens mål genom tydligt avsatta kliniska placeringar och fortlöpande intern och extern utbildning. Vi har en dygnet-runt-verksamhet med jour eller beredskap på alla sjukhustomter, där du som ST-läkare kommer att ha en viktig roll.

Radiologin erbjuder dig en utvecklande, varierande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, patienter och deras anhöriga. Verksamheten är en central del i vårdkedjan, vilket innebär att du kommer vara involverad i patienter från många olika verksamheter och flöden på hela sjukhuset. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar.

Vill du veta mer om våra inriktningar på de olika tomterna kan du läsa mer via länken.

https://www.sahlgrenska.se/omraden/omrade-4/radiologi/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller i slutet av din AT-tjänstgöring.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden, så vänta inte med din ansökan. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nu söker vi ST-läkare till Ögonsjukvården Sahlgrenska Universitetssjukhuset

ST-läkare
Läs mer Sep 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du vara med oss och driva verksamheten framåt för att möta morgondagens patientbehov? Välkommen att söka till oss!

Om verksamheten

Ögonkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är med sina cirka 260 medarbetare en fullskalig universitetsklinik och den näst största i landet.

Vårt uppdrag omfattar region-och länssjukvård och vi har rikssjukvårdsuppdraget inom barnkatarakt och barnglaukom. Vi är en forskningsintensiv klinik och bedriver forskning delvis på internationell spetsnivå. Inom kliniken har vi ett aktivt pågående förändringsarbete och en utvecklingsfokuserad ledning. Vi har en god gemenskap inom läkargruppen och som läkare kommer du till ett team med hög kompetens och erfarna kollegor.

Om tjänsten

Som ST-läkare ingår du i Ögonverksamhetens utbildningsprogram. Sektionen ST består idag av 22 ST tjänster och 7 underläkare.

Inom klinikens specialområden kommer vi att erbjuda dig stora utbildningsmöjligheter i form av kurser utöver det ordinarie utbildningsprogrammet. Då vi är ett Universitetssjukhus är vi måna om att ligga i framkant vad gäller forskning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare, utförd AT eller BT. För att trivas hos oss bör du ha en god samarbetsförmåga och en positiv inställning. Du trivs med att ta ansvar, egna initiativ och att arbeta i team. Du tycker om att undervisa och sprida kunskap både till studenter och kollegor. Vi vill tillvarata din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortbildning och att bedriva forskning/förbättringsarbeten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av klinik och forskning. Vi erbjuder inte integrerad BT/ST i denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare inom Beroendemedicin

ST-läkare
Läs mer Sep 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vilka är vi?

Beroendeklinikens verksamhet vänder sig till människor med beroendeproblematik - med eller utan samtidig psykiatrisk diagnos.

Patientgruppen har ofta en somatisk samsjuklighet. Kliniken har flera specialistmottagningar och tillhörande heldygnsvård. Den psykiatriska akutmottagningen tillhör vårt verksamhetsområde. Beroendemedicin är en tilläggsspecialitet sedan 2015.

Vi söker nu två ST-läkare inom beroendemedicin. ST i beroendemedicin är en tilläggsspecialitet. Du kompletterar din specialistexamen i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri med specialisering inom beroendemedicin. Du behöver fullgöra en del utbildning utöver riktad klinisk tjänstgöring och du kommer att få handledning. Vi skräddarsyr din tjänstgöring under din specialistutbildning så du får klinisk erfarenhet genom avgränsade placeringar inom bland annat akut heldygnsvård, substitutionsverksamhet, öppenvård, alkoholmottagning och ungdomsverksamhet. Du erhåller på så sätt en bred klinisk erfarenhet av hela beroendevården samt handledning. På kliniken finns ett fyrtiotal kollegor varav ett forskarteam med en professor. Vi välkomnar sökanden med forskningsintresse.

Vad kommer du att arbeta med?

Hos oss har du möjlighet att anpassa arbetet utifrån dina intressen och förutsättningar och vi ser gärna att du avsätter tid för forskning samt egen utveckling, exempelvis 60 % klinisk tjänstgöring, 20 % forskning och utvecklingsarbete samt 20 % handledning/fortbildning. Vi har flera aktuella samt kommande utvecklingsprojekt där vi gärna ser att du tar aktiv del och där dina egna idéer kan utvecklas.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialist i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri. Du har antingen erhållit specialistbevis relativt nyligen eller så har du några års erfarenhet av att ha arbetat som specialist.

 Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/ 

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Hematologen Sahlgrenska Universitetssjukhuset söker ST-läkare!

ST-läkare
Läs mer Sep 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss
Sektionen för hematologi och koagulation är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med blodcancer och andra blodsjukdomar.

Sektionens transplantationsverksamhet är ackrediterad enligt JACIE standard vilket är ett krav för skörd och transplantation av humana stamceller. För många av våra patienter är en stamcellstransplantation ett led i behandlingen. Sektionen består av öppenvård, slutenvård samt en forskningsenhet.

Via nationella/internationella konferenser och regelbundna utbildning inom sektionen håller vi oss uppdaterade på nya behandlingar och vårdprogram inom hematologin. Vi har ett samlat ansvar för hematologin inom Stor-Göteborg och ett regionalt uppdrag inom Västra Götaland med Norra Halland. Tillsammans arbetar vi för en vård i toppklass!

Vill du bli en del av vår verksamhet?
Vi söker nu en specialist i allmän invärtesmedicin, som vill gå vidare med dubbelspecialisering inom hematologi. Hematologen på Sahlgrenska utgör en attraktiv läromiljö, där du som redan färdig specialist i allmän invärtesmedicin snabbt kommer kunna tillgodogöra dig kunskaper inom avancerad hematologi. Vi har ett öppet arbetsklimat med fokus på god patientvård och utbildning. Det finns goda möjligheter för forskning och utveckling.


Arbetsuppgifter
Som ST-läkare deltar du i sedvanligt läkararbete inom öppen- och slutenvårdshematologi. Du deltar i jourarbete på Akutmedicin och Specialistmedicin. Undervisning av studenter ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist inom allmän invärtesmedicin, alternativt dig som påbörjat men ännu inte slutfört din allmänna medicin-ST. Du ska ha ett intresse för hematologi och tidigare arbete inom hematologi under din hittills genomförda ST-utbildning är meriterande.  

Du är lösningsfokuserad och ser positivt på variationer i arbetsdagen samt har förmågan att organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är van att arbeta självständigt, men anser att god kommunikation och samarbete med kollegor och övrig personal är en förutsättning för att kunna bedriva en god och patientsäker vård.   

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!
Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du en av våra nya ST-läkare i barnmedicin?

ST-läkare
Läs mer Aug 29
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) utgör den samlade barnsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Sjukhuset har ett komplett vårdutbud med alla dess delar från akutsjukvård till högspecialiserad vård såsom neonatologi, kardiologi, onkologi, transplantationsverksamhet, lungsjukdomar och allergologi, neurologi, metabola sjukdomar, diabetes och endokrinologi. Inom Barnmedicin driver vi en av regionens största utbildningsenheter. Vi erbjuder en av landets bästa ST-utbildningar enligt SPUR-inspektionen. Som ST-läkare kommer du att arbeta på hela Drottning Silvias barnsjukhus och ingå i primärjourslinjen under hela utbildningstiden.

Tjänstens utformning

ST-utbildningen vid barnsjukhuset följer Socialstyrelsens föreskrifter och målbeskrivning samt Barnläkarföreningens riktlinjer och utbildningsguide där ledarskapsutbildning, vetenskapligt och kvalitets/förbättringsprojekt ingår. Handledning och feedback ingår kontinuerligt i vår ST-utbildning, likaså att du tar aktiv del i utbildningen och ingår i olika arbetsgrupper. Att vara kursamanuens för kursen i pediatrik ingår. Delar av ST-utbildningen inom exempelvis öppenvård, barn- och ungdomspsykiatri (BUP) kan komma att göras vid andra platser i Västra Götalandsregionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och som har intresse för forskning och utveckling samt undervisning. Du har god samarbetsförmåga och personligt engagemang i ditt arbete. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat på DSBS ses det som särskilt meriterande. Antal månader pediatrisk erfarenhet ska tydligt anges i din ansökan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökningsprocessen

Vi ber dig vänligen att med din ansökan bifoga tre referenser, kopia på läkarlegitimation och tydligt beskriver eventuella forskningsmeriter. Vi vill också att det tydligt i ansökan framgår vilken pediatrisk erfarenhet du har samt bifogar ett personligt brev och ev. publikationslista.

Har du som sökande frågor kring din digitala ansökan eller behöver support i rekryteringsverktyget Varbi kan du vända dig till Varbi, telefon: 0520 - 58 00 50.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-tjänst Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Aug 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Vill du utbildas till specialist inom transfusionsmedicin och immunologi på ett av norra Europas största sjukhus?

Vi erbjuder nu en ST-läkartjänst.

Här kommer du att arbeta med spännande medicinska uppgifter som rör immunhematologiska frågeställningar, framställning av blodkomponenter och transfusioner av blod till patienter i alla åldrar från foster till äldre. Du får kunskap om olika sjukdomar och du kommer även att få arbeta med nya cell- och vävnadsterapier, inklusive ATMP-behandlingar och klinisk immunologi.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största verksamhetsområde för diagnostik och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten spänner över hela Västra Götalandsregionen såsom Göteborg, Kungälv, Alingsås, Borås, Skene, Ulricehamn, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten bedriver blodgivning med tillhörande laboratorieverksamhet på fasta platser men även blodgivning via mobil enhet. Totalt arbetar 200 personer i verksamheten varav cirka 16 läkare och 4 ST-läkare. Verksamheten erbjuder intressanta utvecklingsprojekt och ambitionen är att ytterligare stärka dess FoUUI-aktivitet. Metodologin är kvalitetssäkrad genom ackrediteringar och certifieringar av myndigheter och organisationer. Arbetsbeskrivningar och roller är tydligt nedskrivna.   

Enstaka resor kan förekomma inom Västra Götalandsregionen och för ST-utbildningar nationellt. Möjlighet att delta i internationella konferenser kommer också att erbjudas.

Arbetsbeskrivning 

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas du en egen handledare, ett utbildningsprogram som följs upp regelbundet, och sjukhusövergripande och verksamhetsspecifik introduktion. ST-utbildningen följer naturligtvis Socialstyrelsens instruktioner. Du kommer att tjänstgöra i verksamhetens olika enheter enligt en personligt upplagd plan. Verksamhetens studierektor är nära engagerad i ST-läkares utveckling och utbildning. Som medarbetare på universitetssjukhuset kommer du att bidra i utbildningen av läkarstudenter och andra studenter under utbildning, tillsammans med dina kollegor i teamet. Som läkare vid Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin kommer du successivt att involveras i verksamhetens beredskapslinje ("jour i hemmet") för att via telefon rådge verksamma kliniker och även svara på akuta transfusionmedicinska frågeställningar. ST-läkare i beredskap ges alltid stöd av äldre kollegor. Din tjänstgöring en vanlig dag kommer att vara förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i centrala Göteborg.

Du kommer att utbildas till expert med specifika medicinska kunskaper. Universitetsmiljön bjuder även stora möjligheter att arbeta med forskning och utveckling. Likaså får du utveckla dina ledarskaps- och pedagogiska förmågor. Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och ger ett flertal förmåner som ett generöst friskvårdsbidrag för att värna medarbetares hälsa, utökad semester och mera. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk immunologi och transfusionsmedicin. 

Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin, annan laboratorieverksamhet eller relevant klinisk verksamhet är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden. Är du intresserad så låt oss veta det genom din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Din Klinik Johanneberg

ST-läkare
Läs mer Jul 4
Är du legitimerad läkare och vill göra din ST hos oss? Vi letar alltid efter kompetenta medarbetare som vill vara med och förbättra vården!
OM OSS
Din Klinik Vårdcentral är en liten och familjär vårdcentral i Göteborg som arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Vi är en privatägd vårdcentral som grundades 2009 och som idag har ca 6000 listade patienter. Vår vision är att erbjuda bästa möjliga kvalitativa och individanpassade vård med kompetent och yrkeskunnig personal.
Vi arbetar utifrån ledorden tillgänglighet, kompetens, engagemang och bemötande.
KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har god förmåga att arbeta strukturerat, både självständigt och i grupp. Det är för oss viktigt att du har insikt i att du är en viktig del av ett team som sluter upp kring patientens behov. Du ser uppenbara fördelar med att erbjuda kontinuitet och kvalitet till våra patienter och uppfattar förbättringsarbetet som en naturlig del av verksamheten.
Meriterande med tidigare erfarenhet av primärvård.
SKALLKRAV
Legitimerad läkare
Talar-och skriver svenska obehindrat

OM TJÄNSTEN
Som ST-läkare på Din Klinik Vårdcentral kommer du ha ett mycket varierat arbete med utredning och behandling av patienter i alla åldrar. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga professioner på mottagningen och hantera både planerade och akuta besök.
Du kommer att få handledning av erfarna specialistläkare och utrymme för professionell samt personlig utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med korta beslutsvägar, god arbetsmiljö och flexibla arbetstider.


VÄLKOMMEN IN MED DIN ANSÖKAN
Mejla CV och personligt brev till arbeta@dinklinik.se. Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kallar till intervju.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Omtanken Järnhälsan vårdcentral

ST-läkare
Läs mer Jul 17
Vi söker en ST-läkare till vårt trevliga team i Olskroken

Omtanken Järnhälsan vårdcentral är en nyöppnad vårdcentral i området Olskroken. Vi erbjuder vårt närområde en primärvård av hög kvalitet och tillgänglighet.

Vi i teamet arbetar med regelbundna genomgångar och uppföljningar av arbetet och av vården för att säkerställa att vi håller det vi lovar våra patienter och regionen. Hos oss kan våra patienter få vård både digitalt och fysiskt på vårdcentralen men vi erbjuder också hembesök om patienten behöver detta.

Vi erbjuder en arbetsplats med korta beslutsvägar och där du har möjlighet att utveckla och påverka ditt arbete. Vi provar gärna nya idéer och inriktningar och är måna om din vidareutbildning och utveckling.

Vi är ett härligt team som ser fram emot att ta emot nya och gamla patienter i en för oss ny stadsdel.Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan i äldreboende och hemsjukvård.

Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle.

Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydligt i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

- Ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete

- Stabila och trevliga arbetskamrater

- Tydlig och närvarande ledning

- Fortlöpande erfarenhetsutbyte

- Ett nära samarbete med samtliga yrkesgrupper

- Fortlöpande utbildning och individuell utveckling

- En spännande och lärorik organisation i ständig utveckling

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag och fri sjukvård

Arbetstid: Flexibel arbetstid, schemalagd mellan kl. 07:30-17:00

Tjänst: 100 % eller enl. överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställningVi hoppas att du tycker tjänsten låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Sista ansökningsdag är den 18 augusti och intervjuer kommer ske därefter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är en primärvårdsaktör i Västra Götalandsregionen och Region Skåne med 25 vårdcentraler samt flertalet Rehabcenter, mottagningar för Ungas psykiska hälsa, Seniorhälsa samt mycket mer. Vi bedriver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med regionerna. Vi bedriver även privat vård genom vårt specialistsjukhus samt företagshälsor.

Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för våra patienter. Vårt arbete kännetecknas av att vi vill ge våra patienter en hög tillgänglighet till medicinsk bedömning samt ha ett tillitsskapande bemötande i världsklass. Detta samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra engagerade medarbetare som ges möjligheten att jobba på toppen av sin kompetens.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC - Hälso medicinskt center.

Ansök nu

ST-läkare i allmänmedicin, Omtanken Frölunda Torg Vårdcentral

ST-läkare
Läs mer Jul 6
Vill du arbeta med riktigt härliga kollegor där det är högt i tak, korta beslutsvägar och ett stort fokus på den goda arbetsmiljön?
Då har vi den rätta arbetsplatsen för dig.?

Vi söker nu ST-läkare till vårt team på Frölunda Torg vårdcentral. Här arbetar vi tillsammans över gränserna med patienten i fokus. För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta med ständiga förbättringar och gilla att vara delaktig i utvecklingsarbete, detta för att få den bästa arbetsmiljön och den bästa vården till våra patienter. Våra ledord i vårt arbete nu och framåt är tillgänglighet, kontinuitet och trygghet för våra patienter. Teamarbete och en god arbetsmiljö är också viktigt för oss.

Omtankens vårdcentral på Frölunda Torg är Omtankens största enhet. Den ligger i direkt anslutning till köpcentret med samma namn och har goda förbindelser med kollektivtrafiken. Förutom vårdcentral har vi även rehab och vår mottagning för ung psykisk hälsa under samma tak. Vi har även BVC för våra listade patienter i närliggande lokaler.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar där du som medarbetare har möjlighet att påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och arbetssätt och är måna om våra medarbetares kompetensutveckling.Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan i äldreboende och hemsjukvård samt handledning av studenter. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle. Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydligt i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

- Ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete

- Stabila och trevliga arbetskamrater

- Tydlig och närvarande ledning

- Fortlöpande erfarenhetsutbyte

- Ett nära samarbete med samtliga yrkesgrupper

- Fortlöpande utbildning och individuell utveckling

- En spännande och lärorik organisation i ständig utveckling

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag och fri sjukvård

Arbetstid: Flexibel arbetstid, schemalagd mellan kl. 07:30-17:00

Tjänst: 100 % eller enl. överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställningVi hoppas att du tycker tjänsten låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Sista ansökningsdag är 6/8 och intervjuer kommer ske därefter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är en primärvårdsaktör i Västra Götalandsregionen och Region Skåne med 25 vårdcentraler samt flertalet Rehabcenter, mottagningar för Ungas psykiska hälsa, Seniorhälsa samt mycket mer. Vi bedriver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med regionerna. Vi bedriver även privat vård genom vårt specialistsjukhus samt företagshälsor.

Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för våra patienter. Vårt arbete kännetecknas av att vi vill ge våra patienter en hög tillgänglighet till medicinsk bedömning samt ha ett tillitsskapande bemötande i världsklass. Detta samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra engagerade medarbetare som ges möjligheten att jobba på toppen av sin kompetens.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC - Hälso medicinskt center.

Ansök nu

Sjuksyrra AB söker Allmänläkare

ST-läkare
Läs mer Jul 5
Information om uppdraget:
Sjuksyrra AB söker en erfaren leg. läkare till Göteborg

Vi söker en prestigelös, flexibel och självgående person som tar stort ansvar och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

- Legitimerad läkare med minst 2 års arbetslivserfarenhet

Var: Göteborg


Omfattning: 100%


Tidsperiod: 2023-07-24-2023-08-25


Arbetstider: måndag-torsdag mellan kl. 8-17, fredag kl. 8-16.


Journalsystem: Webdoc

Sista ansökningsdag: 2023-07-14

Vi söker just dig!
Just nu söker vi, för kunds räkning, en kompetent och driven leg. läkare som är redo för nya erfarenheter. Vi är måna om att du ska känna dig sedd och må bra under ditt uppdrag hos oss och finns alltid nära till hands. Vår styrka ligger i att skapa personliga kontakter och få dig att känna dig uppskattad i det viktiga arbete du utför.
Vi erbjuder:

- En personlig kontaktperson som finns här för dig under hela ditt uppdrag

- Snabb service och flexibla schemalösningar

- Bra ersättning för din erfarenhet och kompetens

- Tjänstepension från första arbetade timmen

- Fullt försäkringsskydd till, på och från arbetet genom Svedea och FORA

- Behjälplighet med boende om du söker uppdrag på annan ort

- Jourtillgänglighet dygnet runt årets alla dagar

Vilka är vi på Sjuksyrra AB?
Med Sjuksyrra AB som din arbetsgivare är din primära arbetsplats ute på golvet där du och din kompetens behövs men du är även välkommen på en fika eller lunch på vårt kontor i Stockholm. Här sitter vår kund- och konsultansvariga Rebecka och Anna samt Magnus grundare och VD för bolaget. Vi anser oss vara ett personligt bemanningsföretag med visionen att ge legitimerade sjuksköterskor och läkare en varierande och stimulerande karriär. Vi finns alltid nära till hands och värnar om personliga relationer. Våra grundpelare är hög kvalitét, personlighet och flexibilitet.

Tack för att du tar dig tiden att söka denna tjänst! Vi ser fram emot din ansökan, men vänta inte för länge för tillsättandet av denna tjänst kan komma att ske löpande.

Varma hälsningar,
Rebecka, Anna & Magnus

Ansök nu

ST-läkare till Gastrosektionen, Verksamhetsområde Specialistmedicin

ST-läkare
Läs mer Jun 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Sektionen för Medicinsk Gastroenterologi och Hepatologi är en högspecialiserad verksamhet som utreder och behandlar patienter med sjukdom i matsmältningsapparaten, i synnerhet akut och kronisk leversjukdom och inflammatorisk tarmsjukdom men också ett flertal tillstånd i esofagus, ventrikel och pankreas.

Sektionens innefattar en öppenvårdsmottagning, en slutenvårdsavdelning, en modern endoskopienhet, ett magtarmlaboratorium med fysiologisk diagnostik och slutligen en centrumbildning för patienter med tarmsvikt. Undervisning och forskning är en naturlig del av vår verksamhet på ett universitetssjukhus.

På sektionen driver vi såväl länssjukvård som regionsjukvård och vi har också tilldelats ett flertal uppdrag för Nationell Högspecialiserad Vård (NHV). Vi arrangerar regelbundet utbildningar och kurser såväl riktade till ST-läkare som till färdiga specialister.

Gastrosektionen samverkar nära med både medicinska och kirurgiska specialiteter på sjukhuset vilket gör arbetet stimulerande på många sätt. Utvecklingsmöjligheterna på sektionen är goda vare sig du har intresse av att profilera dig mot komplicerad leversjukdom, IBD, funktionell magtarmsjukdom eller avancerad endoskopi.

Vill du bli en del av vår verksamhet?

Vi söker nu en ST-läkare i medicinsk gastroenterologi och hepatologi med eller utan specialistkompetens i allmän internmedicin. Du kommer att tilldelas en personlig handledare med genomgången handledarutbildning.

På sektionen är vi måna om ett gott och öppet arbetsklimat med fokus på god patientvård och tvärprofessionell samverkan. Möjligheterna till forskning och engagemang i utbildning är mycket goda.

Övergripande Arbetsuppgifter

Som ST-läkare deltar du i sedvanligt läkararbete inom vår öppenvård och slutenvård men också inom vår endoskopiverksamhet och på vårt magtarmlaboratorium.

Jourarbete på akutmottagningen/akutmedicin ingår också i arbetsuppgifterna.

Undervisning av studenter på Göteborgs Universitet kommer i fråga i ökande grad ju längre du har arbetat hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med eller utan specialistbevis i allmän invärtesmedicin.

Du ska ha ett intresse för medicinsk gastroenterologi och hepatologi och tidigare arbete inom fältet ser vi som positivt. Tidigare forskningserfarenhet eller forskningsambition är också meriterande.

Du är samarbetsorienterad och kan anpassa dig flexibelt till variationer i arbetsdagen. Du har förmågan att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du strävar efter att på sikt kunna arbeta allt mer självständigt men anser också att kollegialitet och klok dialog och samarbete med kollegor och övrig personal är en förutsättning för att kunna bedriva en god och patientsäker vård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi ser fram emot din ansökan. På grund av semester kommer urvalsprocess samt intervjuer påbörjas från och med vecka 32. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare välkomnas till Öron-, näs och halskliniken

ST-läkare
Läs mer Jun 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Öron-näs-och halskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhus är en av Nordens största ÖNH kliniker.

Här bedrivs akut och planerad öppenvård, dagkirurgi samt slutenvård med akut och planerad kirurgi. Specialistläkare och överläkare på kliniken är indelade i team med specialiserade inriktningar. Fokusområden är huvud-halscancer och annan tumörkirurgi, näs- och bihålekirurgi, ansiktsfrakturkirurgi, foniatri och luftvägskirurgi, otologi och otokirurgi inklusive hörselimplantat, otoneurologi/yrsel, samt habilitering och rehabilitering. ST-läkare arbetar med allmän ÖNH, gör interna radningar inom teamen samt externa randningar.

Utöver klinisk verksamhet bedrivs även utbildning, fortbildning och utvecklingsarbete.

Ett stort forsknings- och utbildningsfokus genomsyrar hela verksamheten. 

Vad erbjuder vi dig?

Som ST-läkare på vår klinik kommer du samarbeta dagligen med några av de mest meriterade läkarna inom svensk ÖNH-sjukvård. Det finns goda möjligheter att påverka din arbetssituation och du förväntas delta aktivt i verksamhetens utveckling. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med utredning och behandling av ÖNH-patienter inom akut och planerad verksamhet. Här ingår tjänstgöring på ÖNH-mottagning, avdelningsarbete, operation, dag- och nattjoursarbete samt externa randningar. Du kommer få tilldelat en handledare samt arbeta fram en ST-plan som blir vägledande för din ST.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Tidigare tjänstgöring på ÖNH-klinik eller inom relaterad specialitet ses som meriterande. Du har ett stort intresse för ÖNH-sjukvård på en universitetsklinik samt god förmåga till kommunikation och samarbete. Dy kan snabbt omsätta nyinhämtad kunskap till ditt kliniska arbete, göra välgrundade kliniska bedömningar och trivas med ett högt arbetstempo. Du skall kunna arbeta självständigt, ha en vilja till helhetsansvar och sätta patientens behov i centrum. Meriterande är att ha pågående forskning och/eller vara disputerad. Du bör ha en stark egen drivkraft till att nå hög kompetens inom både klinik och forskning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande under perioden annonsen ligger ute. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-tjänst Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Maj 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.Vill du utbildas till specialist inom transfusionsmedicin och immunologi på ett av norra Europas största sjukhus?

Vi erbjuder nu en ST-läkartjänst.

Här kommer du att arbeta med spännande medicinska uppgifter som rör immunhematologiska frågeställningar, framställning av blodkomponenter och transfusioner av blod till patienter i alla åldrar från foster till äldre. Du får kunskap om olika sjukdomar och du kommer även att få arbeta med nya cell- och vävnadsterapier, inklusive ATMP-behandlingar och klinisk immunologi.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största verksamhetsområde för diagnostik och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten spänner över hela Västra Götalandsregionen såsom Göteborg, Kungälv, Alingsås, Borås, Skene, Ulricehamn, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten bedriver blodgivning med tillhörande laboratorieverksamhet på fasta platser men även blodgivning via mobil enhet. Totalt arbetar 200 personer i verksamheten varav cirka 16 läkare och fyra ST-läkare. Verksamheten erbjuder intressanta utvecklingsprojekt och ambitionen är att ytterligare stärka dess FoUUI-aktivitet. Metodologin är kvalitetssäkrad genom ackrediteringar och certifieringar av myndigheter och organisationer. Arbetsbeskrivningar och roller är tydligt nedskrivna.   

Enstaka resor kan förekomma inom Västra Götalandsregionen och för ST-utbildningar nationellt. Möjlighet att delta i internationella konferenser kommer också att erbjudas.

Arbetsbeskrivning 

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas du en egen handledare, ett utbildningsprogram som följs upp regelbundet, och sjukhusövergripande och verksamhetsspecifik introduktion. ST-utbildningen följer naturligtvis Socialstyrelsens instruktioner. Du kommer att tjänstgöra i verksamhetens olika enheter enligt en personligt upplagd plan. Verksamhetens studierektor är nära engagerad i ST-läkares utveckling och utbildning. Som medarbetare på universitetssjukhuset kommer du att bidra i utbildningen av läkarstudenter och andra studenter under utbildning, tillsammans med dina kollegor i teamet. Som läkare vid Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin kommer du successivt att involveras i verksamhetens beredskapslinje ("jour i hemmet") för att via telefon rådge verksamma kliniker och även svara på akuta transfusionmedicinska frågeställningar. ST-läkare i beredskap ges alltid stöd av äldre kollegor. Din tjänstgöring en vanlig dag kommer att vara förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i centrala Göteborg.

Du kommer att utbildas till expert med specifika medicinska kunskaper. Universitetsmiljön bjuder även stora möjligheter att arbeta med forskning och utveckling. Likaså får du utveckla dina ledarskaps- och pedagogiska förmågor. Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och ger ett flertal förmåner som ett generöst friskvårdsbidrag för att värna medarbetares hälsa, utökad semester och mera. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk immunologi och transfusionsmedicin. 

Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin, annan laboratorieverksamhet eller relevant klinisk verksamhet är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden. Är du intresserad så låt oss veta det genom din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Din Klinik Johanneberg

ST-läkare
Läs mer Mar 23
Är du legitimerad läkare och vill göra din ST hos oss? Vi letar alltid efter kompetenta medarbetare som vill vara med och förbättra vården!
OM OSS
Din Klinik Vårdcentral är en liten och familjär vårdcentral i Göteborg som arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionen. Vi är en privatägd vårdcentral som grundades 2009 och som idag har ca 6000 listade patienter. Vår vision är att erbjuda bästa möjliga kvalitativa och individanpassade vård med kompetent och yrkeskunnig personal.
Vi arbetar utifrån ledorden tillgänglighet, kompetens, engagemang och bemötande.
KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har god förmåga att arbeta strukturerat, både självständigt och i grupp. Det är för oss viktigt att du har insikt i att du är en viktig del av ett team som sluter upp kring patientens behov. Du ser uppenbara fördelar med att erbjuda kontinuitet och kvalitet till våra patienter och uppfattar förbättringsarbetet som en naturlig del av verksamheten.
Meriterande med tidigare erfarenhet av primärvård.
SKALLKRAV
Legitimerad läkare
Talar-och skriver svenska obehindrat

OM TJÄNSTEN
Som ST-läkare på Din Klinik Vårdcentral kommer du ha ett mycket varierat arbete med utredning och behandling av patienter i alla åldrar. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga professioner på mottagningen och hantera både planerade och akuta besök.
Du kommer att få handledning av erfarna specialistläkare och utrymme för professionell samt personlig utveckling. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med korta beslutsvägar, god arbetsmiljö och flexibla arbetstider.


VÄLKOMMEN IN MED DIN ANSÖKAN
Mejla CV och personligt brev till arbeta@dinklinik.se. Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kallar till intervju.

Ansök nu

Sjuksyrra AB söker Legitimerad läkare

ST-läkare
Läs mer Maj 19
Information om uppdraget:
Sjuksyrra AB söker en erfaren leg. läkare till Göteborg

Vi söker en prestigelös, flexibel och självgående person som tar stort ansvar och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

- Legitimerad läkare med minst 2 års arbetslivserfarenhet

Var: Göteborg


Omfattning: 100%


Tidsperiod: 2023-07-24-2023-08-18


Arbetstider: måndag-torsdag mellan kl. 8-17, fredag kl. 8-16.


Journalsystem: Webdoc.

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Vi söker just dig!
Just nu söker vi, för kunds räkning, en kompetent och driven leg. läkare som är redo för nya erfarenheter. Vi är måna om att du ska känna dig sedd och må bra under ditt uppdrag hos oss och finns alltid nära till hands. Vår styrka ligger i att skapa personliga kontakter och få dig att känna dig uppskattad i det viktiga arbete du utför.
Vi erbjuder:

- En personlig kontaktperson som finns här för dig under hela ditt uppdrag

- Snabb service och flexibla schemalösningar

- Bra ersättning för din erfarenhet och kompetens

- Tjänstepension från första arbetade timmen

- Fullt försäkringsskydd till, på och från arbetet genom Svedea och FORA

- Behjälplighet med boende om du söker uppdrag på annan ort

- Jourtillgänglighet dygnet runt årets alla dagar

Vilka är vi på Sjuksyrra AB?
Med Sjuksyrra AB som din arbetsgivare är din primära arbetsplats ute på golvet där du och din kompetens behövs men du är även välkommen på en fika eller lunch på vårt kontor i Stockholm. Här sitter vår kund- och konsultansvariga Rebecka och Anna samt Magnus grundare och VD för bolaget. Vi anser oss vara ett personligt bemanningsföretag med visionen att ge legitimerade sjuksköterskor och läkare en varierande och stimulerande karriär. Vi finns alltid nära till hands och värnar om personliga relationer. Våra grundpelare är hög kvalitét, personlighet och flexibilitet.

Tack för att du tar dig tiden att söka denna tjänst! Vi ser fram emot din ansökan, men vänta inte för länge för tillsättandet av denna tjänst kan komma att ske löpande.

Varma hälsningar,
Rebecka, Anna & Magnus

Ansök nu

Sjuksyrra AB söker Allmänläkare

ST-läkare
Läs mer Maj 16
Information om uppdraget:
Sjuksyrra AB söker en erfaren leg. läkare till Göteborg

Vi söker en prestigelös, flexibel och självgående person som tar stort ansvar och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

- Legitimerad läkare med minst 2 års arbetslivserfarenhet

Var: Göteborg


Omfattning: 100%


Tidsperiod: 2023-07-17-2023-09-01


Arbetstider: måndag-torsdag mellan kl. 8-17, fredag kl. 8-16.


Journalsystem: Webdoc

Sista ansökningsdag: 2023-05-23

Vi söker just dig!
Just nu söker vi, för kunds räkning, en kompetent och driven leg. läkare som är redo för nya erfarenheter. Vi är måna om att du ska känna dig sedd och må bra under ditt uppdrag hos oss och finns alltid nära till hands. Vår styrka ligger i att skapa personliga kontakter och få dig att känna dig uppskattad i det viktiga arbete du utför.
Vi erbjuder:

- En personlig kontaktperson som finns här för dig under hela ditt uppdrag

- Snabb service och flexibla schemalösningar

- Bra ersättning för din erfarenhet och kompetens

- Tjänstepension från första arbetade timmen

- Fullt försäkringsskydd till, på och från arbetet genom Svedea och FORA

- Behjälplighet med boende om du söker uppdrag på annan ort

- Jourtillgänglighet dygnet runt årets alla dagar

Vilka är vi på Sjuksyrra AB?
Med Sjuksyrra AB som din arbetsgivare är din primära arbetsplats ute på golvet där du och din kompetens behövs men du är även välkommen på en fika eller lunch på vårt kontor i Stockholm. Här sitter vår kund- och konsultansvariga Rebecka och Anna samt Magnus grundare och VD för bolaget. Vi anser oss vara ett personligt bemanningsföretag med visionen att ge legitimerade sjuksköterskor och läkare en varierande och stimulerande karriär. Vi finns alltid nära till hands och värnar om personliga relationer. Våra grundpelare är hög kvalitét, personlighet och flexibilitet.

Tack för att du tar dig tiden att söka denna tjänst! Vi ser fram emot din ansökan, men vänta inte för länge för tillsättandet av denna tjänst kan komma att ske löpande.

Varma hälsningar,
Rebecka, Anna & Magnus

Ansök nu

Sjuksyrra AB söker Allmänläkare

ST-läkare
Läs mer Maj 17
Information om uppdraget:
Sjuksyrra AB söker en erfaren leg. läkare till Göteborg

Vi söker en prestigelös, flexibel och självgående person som tar stort ansvar och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

- Legitimerad läkare med minst 2 års arbetslivserfarenhet

Var: Göteborg


Omfattning: 100%


Tidsperiod: 2023-07-10-2023-08-25


Arbetstider: vardagar kl. 8-17, ev. till kl. 17 vissa dagar.Inget arbete röd dag/helgdag.


Journalsystem: Webdoc

Sista ansökningsdag: 2023-05-26

Vi söker just dig!
Just nu söker vi, för kunds räkning, en kompetent och driven leg. läkare som är redo för nya erfarenheter. Vi är måna om att du ska känna dig sedd och må bra under ditt uppdrag hos oss och finns alltid nära till hands. Vår styrka ligger i att skapa personliga kontakter och få dig att känna dig uppskattad i det viktiga arbete du utför.
Vi erbjuder:

- En personlig kontaktperson som finns här för dig under hela ditt uppdrag

- Snabb service och flexibla schemalösningar

- Bra ersättning för din erfarenhet och kompetens

- Tjänstepension från första arbetade timmen

- Fullt försäkringsskydd till, på och från arbetet genom Svedea och FORA

- Behjälplighet med boende om du söker uppdrag på annan ort

- Jourtillgänglighet dygnet runt årets alla dagar

Vilka är vi på Sjuksyrra AB?
Med Sjuksyrra AB som din arbetsgivare är din primära arbetsplats ute på golvet där du och din kompetens behövs men du är även välkommen på en fika eller lunch på vårt kontor i Stockholm. Här sitter vår kund- och konsultansvariga Rebecka och Anna samt Magnus grundare och VD för bolaget. Vi anser oss vara ett personligt bemanningsföretag med visionen att ge legitimerade sjuksköterskor och läkare en varierande och stimulerande karriär. Vi finns alltid nära till hands och värnar om personliga relationer. Våra grundpelare är hög kvalitét, personlighet och flexibilitet.

Tack för att du tar dig tiden att söka denna tjänst! Vi ser fram emot din ansökan, men vänta inte för länge för tillsättandet av denna tjänst kan komma att ske löpande.

Varma hälsningar,
Rebecka, Anna & Magnus

Ansök nu

Vi söker ST-läkare/specialistläkare till VO Handkirurgi!

ST-läkare
Läs mer Maj 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi erbjuder dig en innehållsrik ST inom handkirurgi, med alla subspecialiteter närvarande och tillhörande forskning! 

Om oss

Handkirurgiska kliniken Sahlgrenska har expanderat och flyttat till Mölndals Sjukhus till nyrenoverade stora ljusa lokaler, där vi har kliniken samlad.

Vi kommer att utveckla våra subspecialiserade team och vässa våra spetskompetenser, inom tetrahandkirurgi, ligamentskador i handleder, proteskirurgi, barnmissbildningar, nervskador och mikrokirurgi.

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare, ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt övergripande och verksamhetsspecifik introduktion.

Om dig

Vi söker dig som är läkare och har erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen och kan påbörja specialisttjänstgöring. För denna tjänst krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Sahlgrenska Universitetssjukhuset arbetar mycket aktivt med forskning, utveckling och utbildning och vi ser därför att du som börjar som ST-läkare hos oss har ett tydligt intresse för dessa områden. Du har provat på handkirurgi och känner att du vill jobba med rekonstruktiv kirurgi och mikrokirurgi, där vi särskilt behöver påfyllning av kollegor. 

Vi söker dig som har patienten i fokus, är ansvarstagande och trygg i dig själv. Du vågar ta egna beslut på det underlag du har, samtidigt som du vet när du behöver konsultera en specialist. I arbetet hos oss kommer du ibland få göra snabba bedömningar och behöva prioritera om. Du är bra på att se helheten och ser din roll i den verksamhet där du tjänstgör och aktivt bidrar på ett positivt sätt. Du har lätt för att samarbeta i team och bemöter andra med omtanke och respekt. Du tar tillvara möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och är positiv till att handleda och är nyfiken på forskning.  

Det är meriterande om du har:

- Aktivt deltagit i förbättringsarbete
- Erfarenhet av forskning såsom tillexempel vetenskapliga publikationer, doktorandanmälan, disputation och/eller docentur.
- Varit delaktig i innovationsprojekt
- Utifrån verksamhetens behov är det meriterande att ha gjort 1-2 års ortopedi, eller plastikkirurgi, och 3 mån anestesi. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

I samband med avslutad ST-tjänstgöring och övergång till specialistläkare fortsätter anställningen på ledig specialistbefattning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset eller på annan förvaltning i Västra Götalandsregionen. Dialog kring framtida placering sker under ST-tiden vid den årliga bedömningen.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Rättsmedicinalverket i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Apr 14
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

Vill du arbeta som ST-läkare och bidra till att lösa brott/ett rättssäkert samhälle/bidra med svar i rättskedjan? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.
Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.
Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning består av sex rättsmedicinska enheter, som finns i Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Varje år genomför avdelningen cirka 6 000 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Nu söker vi en ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg!

ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

Kvalifikationer

Krav

För att bli aktuell för anställning krävs att du uppfyller ett av följande villkor:

- innehar svensk läkarlegitimation och gjort AT eller

- innehar svensk läkarlegitimation och gjort BT eller

- innehar svensk läkarlegitimation och redan har påbörjat en ST innan den 1 juli 2021

Du ska inneha B-körkort

Du behöver även ha mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska.

Meriterande
- erfarenhet av rättsmedicin eller klinisk patologi
Dina erfarenheter och egenskaper
Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse.

Personliga egenskaper/förmågor:
• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt.
• intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Testning kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning.
RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tel. nr 010-483 44 15
Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson. (Ytterligare information lämnas av ST-studierektor Michéle Bentz). Samtliga nås genom växeln tel. nr 010-483 41 00 vxl.

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90214 senast den 4 maj 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg

ST-läkare
Läs mer Apr 6
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

 

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.
Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning består av sex rättsmedicinska enheter, som finns i Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Varje år genomför avdelningen cirka 6 000 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare.
Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Nu söker vi en ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Göteborg!

ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

Kvalifikationer

Krav
- Svensk läkarlegitimation
- B-körkort

Meriterande
- erfarenhet av rättsmedicin eller klinisk patologi
Dina erfarenheter och egenskaper
Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse.

Vi söker dig som har:
• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt.
• intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Testning kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning.
RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Carl Winskog, tel. nr 010-483 44 15
Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson. (Ytterligare information lämnas av ST-studierektor Michéle Bentz). Samtliga nås genom växeln tel. nr 010-483 41 00 vxl.

Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X23-90214 senast den 2 maj 2023. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.
 

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök nu

ST läkare till Omtanken Frölunda Torg Vårdcentral

ST-läkare
Läs mer Mar 6
Vill du arbeta med riktigt härliga kollegor, där det är högt i tak, korta beslutsvägar och ett stort fokus på den goda arbetsmiljön?

Då har vi den rätta arbetsplatsen för dig.

Omtankens vårdcentral på Frölunda Torg är vår största vårdcentral. Den ligger i direkt anslutning till köpcentret med samma namn och har goda förbindelser med kollektivtrafiken. Förutom vårdcentral har vi även rehab, bvc och vår mottagning för ung psykisk hälsa under samma tak. Våra läkare arbetar i nära samarbete med sjuksköterskor, psykologer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Bredden av kompetens gör att vi kan ta ett helhetsgrepp om patientens hälsa och ge bästa vård utifrån patientens behov.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar där du som medarbetare har möjlighet att påverka ditt eget arbete. Vi provar gärna nya idéer och arbetssätt och är måna om våra medarbetares kompetensutveckling.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan i äldreboende och hemsjukvård samt handledning av studenter. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle. Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydligt i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Vi erbjuder

- Ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete

- Stabila och trevliga arbetskamrater

- Tydlig och närvarande ledning

- Fortlöpande erfarenhetsutbyte

- Ett nära samarbete med samtliga yrkesgrupper

- Fortlöpande utbildning och individuell utveckling

- En spännande och lärorik organisation i ständig utveckling

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag och fri sjukvård

Arbetstid: Flexibel arbetstid, schemalagd mellan 07:30-17:00

Tjänst: 100 % eller enl. överenskommelse

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställningVi hoppas att du tycker tjänsten låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om oss

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdcentraler, 15 rehabcenter, 10 UPH, 100 000 listade patienter och drygt 800 anställda. Vi driver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med Regionen. Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för regionens patienter. Samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7 och Kvarterskliniken. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Vi är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

ST-läkare inom allmänmedicin, Omtanken Landala

ST-läkare
Läs mer Jan 30
Nu söker vi ST-läkare till vårt team i centrala Göteborg

Omtankens vårdcentral i Landala har funnits sedan 2009. 2021 flyttade vi till nyrenoverade lokaler på Kapellplatsen 8. Det är en av våra mest centrala vårdcentraler och den ligger alldeles bredvid Landala torg.

Vi erbjuder läkar- och sköterskemottagning samt specialist-sköterskemottagning för bl. a. diabetes, vaccinationer och astma/KOL. Under samma tak som vårdcentralen har vi även BVC.

Vårdcentralens uppdrag är att erbjuda trygg och lättillgänglig vård och arbeta med förebyggande hälsa. Vår arbetsmodell bygger på teamarbete både inom yrkesgruppen och tvärprofessionellt.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består främst av planerad mottagning samt bemanning av vår drop-in. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle.

Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


-
Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning

-
Omfattning: Heltid

-
Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag, fri sjukvård

-
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdcentraler, 100 000 listade patienter och drygt 800 anställda. Vi driver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med Regionen. Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för regionens patienter. Samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7 och Kvarterskliniken. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Vi är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

ST-läkare till Johannesvården, Västra Frölunda

ST-läkare
Läs mer Jan 17
Om Praktikertjänst AB
Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 7 100 medarbetare.

Om Johannesvården - Vårdcentral och BVC
Vi är en välfungerande mottagning med såväl vårdcentral och bvc som rehabmottagning och mottagning för Ungas Psykiska Hälsa. Mottagningen är i ständig utveckling och har hög kompetens, trygg arbetsgrupp och mycket god gemenskap och anda. Vi har drygt 7000 patienter listade hos oss och vårt läkarlag består av fyra specialister i allmänmedicin och fyra ST-läkare.

Arbetsuppgifter
Under handledning av våra erfarna specialister arbetar du i primärvårdens stora bredd. Vi tar hand om våra patienter på såväl drop-in-mottagning som bokade besök, hembesök och digital mottagning. Vi strävar tillsammans med dig efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge de kunskaper och erfarenheter du behöver inför att bli specialist i allmänmedicin.

Övrig information
Vi undanber oss kontakt med bemannings- eller rekryteringsfirmor, eller säljare av jobbannonser.

Kvalifikationer
ST-läkare alt legitimerad läkare med önskan om ST-tjänst i allmänmedicin

Personliga egenskaper
Vi välkomnar dig som trivs med att arbeta i primärvårdens rika variation med patienten i fokus. Du har god samarbets- och initiativförmåga, och bidrar till vårt arbete att ge god och lättillgänglig vård av hög kvalitet. Personlig lämplighet är viktig för oss

Ansök nu

Är du en av våra nya ST-läkare i barnmedicin?

ST-läkare
Läs mer Dec 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vår verksamhet

Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) utgör den samlade barnsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Sjukhuset har ett komplett vårdutbud med alla dess delar från akutsjukvård till högspecialiserad vård såsom neonatologi, kardiologi, onkologi, transplantationsverksamhet, lungsjukdomar och allergologi, neurologi, metabola sjukdomar, diabetes och endokrinologi. Inom Barnmedicin driver vi en av regionens största utbildningsenheter. Vi erbjuder en av landets bästa ST-utbildningar enligt SPUR-inspektionen. Som ST-läkare kommer du att arbeta på hela Drottning Silvias barnsjukhus och ingå i primärjourslinjen under hela utbildningstiden.

Tjänstens utformning

ST-utbildningen vid barnsjukhuset följer Socialstyrelsens föreskrifter och målbeskrivning samt Barnläkarföreningens riktlinjer och utbildningsguide där ledarskapsutbildning, vetenskapligt och kvalitets/förbättringsprojekt ingår. Handledning och feedback ingår kontinuerligt i vår ST-utbildning, likaså att du tar aktiv del i utbildningen och ingår i olika arbetsgrupper. Att vara kursamanuens för kursen i pediatrik ingår. Delar av ST-utbildningen inom exempelvis öppenvård, barn- och ungdomspsykiatri (BUP) kan komma att göras vid andra platser i Västra Götalandsregionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och som har intresse för forskning och utveckling samt undervisning. Du har god samarbetsförmåga och personligt engagemang i ditt arbete. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat på DSBS ses det som särskilt meriterande. Antal månader pediatrisk erfarenhet ska tydligt anges i din ansökan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökningsprocessen

Vi ber dig vänligen att med din ansökan bifoga tre referenser, kopia på läkarlegitimation och tydligt beskriver eventuella forskningsmeriter. Vi vill också att det tydligt i ansökan framgår vilken pediatrisk erfarenhet du har samt bifogar ett personligt brev och ev. publikationslista.

Har du som sökande frågor kring din digitala ansökan eller behöver support i rekryteringsverktyget Varbi kan du vända dig till Varbi, telefon: 0520-58 00 50.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare, Omtanken Grimmered vårdcentral

ST-läkare
Läs mer Dec 20
Nu söker vi ST-läkare till vårt team i Grimmered


Omtanken Grimmered är en väletablerad vårdcentral, som ligger nära Frölunda Torg med bra kommunikationer. Här arbetar ett stort härligt team bestående av vårdcentral, BVC och rehab under ett och samma tak.Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består främst av planerad mottagning samt bemanning av vår drop-in. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle.

Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.


Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Tjänst: Heltid

Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag, fri sjukvård

Anställningsform: Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde: SnarastVi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdcentraler, 100 000 listade patienter och drygt 800 anställda. Vi driver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med Regionen. Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för regionens patienter. Samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7 och Kvarterskliniken. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Vi är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

ST-läkare - välkommen till Psykiatri kognition och äldrepsykiatri!

ST-läkare
Läs mer Nov 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du göra din ST i psykiatri inom en liten verksamhet där du möter samtliga psykiatriska tillstånd och samtidigt får möjlighet att ta ställning till komplicerande faktorer såsom somatisk sjukdom och eventuellt påverkade kognitiva funktioner? I en verksamhet där det bedrivs ledande forskning som är ständigt närvarande i ditt dagliga arbete? 

Om oss

Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är psykiatri Sahlgrenskas minsta verksamhetsområde, en verksamhet där du som ST-läkare både kan dra fördel både av den lilla verksamhetens fördelar och den stora organisationens möjligheter.

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot äldre, minnesrelaterade sjukdomar, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Vi är cirka 200 medarbetare, lokaliserade i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård samt forskning i världsklass.

Vi strävar efter att vara ett föredöme inom svensk vuxenpsykiatri vad gäller att arbeta personcentrerat och att erbjuda evidensbaserade behandlingar och utredningar. Du möter här patienter inom hela psykiatrins diagnosspektrum. Många av våra patienter har också en somatisk sjukdomsbild och kognitiva nedsättningar som vi behöver ta hänsyn till vid behandling av psykiatriska tillstånd.

Vad kan vi erbjuda dig?

- Strukturerad specialisttjänstgöring
- Individuell utbildningsplan från start
- Schemalagd forskningstid inom ramarna för ST med möjlighet till fortsatt forskning på deltid
- Deltagande i nationella och internationella konferenser
- Strukturerad regelbunden intern utbildning en gång i månaden
- Litteratur för din ST
- Psykoterapiutbildning med möjligheter till egen terapi
- Regelbunden uppföljning och avstämning med ST chef och ST studierektor

Arbetsuppgifter

Inom verksamheten läggs stor vikt på utbildning av framtidens specialistläkare inom psykiatri där det finns möjligheter för forskning, utbildning och utveckling.

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en huvudhandledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet av chef och studierektor. Huvudhandledare träffar ST läkaren regelbundet och ansvarar tillsammans med dig för din professionella utveckling. En ST tjänst tar minst 5 år där ST läkare tjänstgör både inom akut psykiatrisk sjukvård, inom slutenvård och inom öppenvård för att få en helhetsbild av bedömning, behandling och uppföljning av psykiatriska tillstånd.

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Svenska minst nivå C1. Forskning, pedagogik och kvalitets-/förbättrings- och innovationsarbete är särskilt meriterande. Du har ett genuint intresse för de sjukdomstillstånd som påverkar hjärnans funktioner och vill vara med och utveckla vården för dessa patienter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare inom allmänmedicin, Omtanken Landala

ST-läkare
Läs mer Dec 7
Nu söker vi ST-läkare till vårt team i centrala Göteborg

Omtankens vårdcentral i Landala har funnits sedan 2009. 2021 flyttade vi till nyrenoverade lokaler på Kapellplatsen 8. Det är en av våra mest centrala vårdcentraler och den ligger alldeles bredvid Landala torg.

Vi erbjuder läkar- och sköterskemottagning samt specialist-sköterskemottagning för bl. a. diabetes, vaccinationer och astma/KOL. Under samma tak som vårdcentralen har vi även BVC.

Vårdcentralens uppdrag är att erbjuda trygg och lättillgänglig vård och arbeta med förebyggande hälsa. Vår arbetsmodell bygger på teamarbete både inom yrkesgruppen och tvärprofessionellt.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består främst av planerad mottagning samt bemanning av vår drop-in. Du får möjlighet att, tillsammans med övriga medarbetare, utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete. För att få vardagen att gå ihop så arbetar vi med flexibla scheman och möjlighet att administrera hemifrån vid tillfälle.

Vi utgår från att utbildningsmiljön ska vara trygg och med fokus det patientnära arbetet och utveckling. Samtliga läkare omfattas av kollektivavtal knutet mellan läkarförbundet och vårdföretagarna.Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har språkkunskaper i svenska motsvarande nivå C1. Du tycker om att samarbeta med andra, både läkarkollegor och andra professioner.

Du är prestigelös, tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad, lösningsfokuserad och har ett genuint intresse för primärvården.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


-
Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning

-
Omfattning: Heltid

-
Förmåner: Tjänstepension, friskvårdbidrag, fri sjukvård

-
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdcentraler, 100 000 listade patienter och drygt 800 anställda. Vi driver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med Regionen. Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för regionens patienter. Samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7 och Kvarterskliniken. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Vi är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

ST-läkare i Reumatologi

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Är du legitimerad läkare med intresse för reumatologi? Vi söker nu ST-läkare med intresse för reumatologi som vill arbeta kliniskt men samtidigt kunna ha möjlighet till forskning.

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Reumatologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Reumatologi/SU) bedriver länssjukvård och högspecialiserad vård för patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset och Mölndals sjukhus inom sluten-, öppen- och dagsjukvård. Vårt mål är att i rätt tid och på rätt nivå erbjuda kunskapsbaserad, effektiv och patientsäker vård till patienter med inflammatorisk reumatisk sjukdom.

Arbetsbeskrivning

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare, ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt övergripande och verksamhetsspecifik introduktion. I arbetet ingår teamarbete och att du utgör en integrerad del av vårt stora utbildningsuppdrag.

Forskning är en viktig del av Sahlgrenska Universitetssjukhusets uppdrag och därför finns goda möjligheter att som ST-läkare delta i ett forskningsprojekt under din tjänstgöringstid hos oss.

Hos oss på reumatologen erbjuds du ett varierat kliniskt arbete. Inom öppenvård/mottagning kommer du utreda, behandla och följa upp vanliga men också mer ovanliga reumatiska sjukdomar. I slutenvården/avdelningsarbetet utreds komplexa reumatiska systemsjukdomar och här vårdas patienter med livshotande organengagemang. På avdelningen kommer du ingå i läkarteamet och utföra sedvanligt avdelningsarbete så som inskrivning/rond/utskrivning. Under din ST-tjänst ingår inget jourarbete natt/helg under placeringen på reumatologen men vid randningar på andra kliniker kan jourarbete förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är läkare och har erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen.
Erfarenhet av reumatologi, arbetslivserfarenhet som läkare och tidigare forskning är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare i Socialmedicin till Socialmedicinskt centrum

ST-läkare
Läs mer Nov 29
Om oss

Socialmedicinskt Centrum är en del av Västra Götalandsregionen och drivs i samverkan mellan FoUUI primär och nära vård inom Regionhälsan i Västra Götalandsregionen och Göteborgs universitet.

Vi söker nu två forskningsintresserade läkare för ST-utbildning i Socialmedicin.

Regionområdet FoUUI primär och nära vård (Forskning, Utbildning, Utveckling, Innovation och implementeringsstöd) arbetar med kunskapsskapande, nytänkande och lärande i hela den offentliga (Närhälsan, Regionhälsan) och privata primärvården (Primör) i Västra Götalandsregionen.

Om arbetet

Socialmedicin är den del av medicinen som på ett särskilt sätt fokuserar på människors hälsa och sjukdom i samspel med det omgivande samhället. ST-utbildning i socialmedicin har fokus på kompetens i epidemiologi, hälsans sociala bestämningsfaktorer och hälsans fördelning i befolkningen, hälsofrämjande och förebyggande arbete, kunskaper om organisation och hälsoekonomiska metoder samt förbättringsarbete med inriktning mot en mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård.

Tjänsterna innebär goda möjligheter att förena forskning inom relevanta områden med tjänstgöring inom socialmedicin och sidoutbildning inom tillämpliga kliniska specialiteter samt undervisning inom bland annat läkarprogrammet vid Göteborgs universitet.

Tjänstgöringen som ST-läkare innebär en strukturerad utbildning under handledning utifrån ett individuellt utformat utbildningsprogram enligt Socialstyrelsen föreskrift, och som ska leda fram till specialistkompetens i socialmedicin.

Om dig

Du skall vara legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Tidigare erfarenhet av forskning, kliniskt arbete samt av folkhälsoarbete och/eller förebyggande insatser inom hälso- och sjukvården är meriterande. Det är meriterande att ha disputerat inom ämnet Socialmedicin alternativt att vara antagen som doktorand inom ämnet Socialmedicin. Även sökande som redan har en annan specialistkompetens, men önskar specialistutbildning i socialmedicin är välkomna att lämna en ansökan. Mycket goda kunskaper i svenska är ett krav, såväl muntliga som skriftliga. Stor vikt läggs vid forskningsintresse, personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Villkor

Du kommer under din ST att ha din grundplacering på socialmedicinskt centrum. Efter ST kan det bli aktuellt med placering på annan enhet i VGR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Regionhälsan har en värdegrund som tagits fram tillsammans med förvaltningens chefer och medarbetare. Värdegrunden utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalite. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden skall vara känd och fungera som en viktig grundpelare i Regionhälsan.

Vi ser mångfald som positivt och tycker att våra olikheter är en tillgång.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare välkomnas till barnkirurgi

ST-läkare
Läs mer Dec 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Barnkirurgiska kliniken är en del av Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset.

På kliniken bedrivs högspecialiserad barnkirurgi och barnurologi samt såväl elektiv som akut traumatologi. Även omfattande allmän barnkirurgi av länssjukvårdskaraktär bedrivs på kliniken. Forskning och utveckling är en integrerad del av verksamheten.

Vi annonserar nu ut en ST-tjänst i barnkirurgi med profil allmän barnkirurgi.

Arbetsuppgifter

ST-utbildningen på kliniken följer Svensk Barnkirurgisk Förenings och Socialstyrelsens riktlinjer och målbeskrivning, och inkluderar barnurologi. Strukturerad handledning och feedback ingår i vår ST-utbildning som styrs av vår studierektor. Som ST-läkare kommer du att delta i det kliniska arbetet dagtid och jourtid. Du kommer att göra randutbildningar internt och externt. Obligatorisk randning i 3-6 månader på extern barnkirurgisk klinik ingår. Kliniken är subspecialiserad och placering på samtliga våra sektioner ingår liksom att ta aktiv del i forskning, intern och extern utbildning samt i olika arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Erfarenhet av kirurgi och/eller urologi samt dokumenterat intresse för forskning, utveckling och undervisning är meriterande. Du kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Som person är du professionell, självständig och arbetar lugnt och metodiskt. Du gillar att ha mycket att göra och har stort engagemang i ditt arbete. Du kan prioritera ditt arbete under hög arbetsbelastning. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare välkomnas till akuten

ST-läkare
Läs mer Dec 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Medicin, Geriatrik, Akutmottagning Östra är en bred, akutinriktad verksamhet med drygt 120 vårdplatser.

Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre med flera sjukdomar samtidigt och den geriatriska vården är integrerad i hela verksamheten. 

Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat med flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Vi arbetar intensivt med att korta väntetider och minska ledtider mellan akutmottagningen och vårdavdelningarna. Det finns så kallade direktspår för inläggning av patienter med vissa tillstånd direkt på avdelningarna. Vi arbetar personcentrerat med målsättning att alla patienter ska få en skriven vårdplan inom första vårddygnet.

Akutsektionen drivs av akutläkare och har för närvarande 28 anställda läkare varav 10 är specialister i akutsjukvård och 16 är ST-läkare. Specialist i akutsjukvård är närvarande på akuten dag och kvällstid och leder arbetet. Till akutmottagningen på Östra söker i genomsnitt 155 patienter per dygn med internmedicinska eller kirurgiska sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt introduktion. Du har mölighete att delta i en SU-gemensam introduktionsdag för alla ST-läkare.

Forskning och innovation - för och med våra patienter- är en viktig del i universitetssjukhusets vardag liksom utbildningsuppdrag och utveckling. Du har stora möjligheter att arbeta med och engagaera dig i dessa områden tidigt under din ST.

Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Specialitén akutsjukvård karaktäriseras av en bred kunskapsbas och hög beslutskompetens. I ditt arbete deltar du fullt ut i det kliniska arbetet innefattande jourverksamhet. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper. ST-utbildningen i akutsjukvård på Östra är den första i regionen som är externt SPUR-granskad och utbildningen sker i linje med specialistföreningens och socialstyrelsens rekommendationer. För att säkerställa att adekvat komeptens i akutsjukvård uppnås är ungefär halva ST-utbildingen förlagd på andra kliniker inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Forskning och utveckling pågår kontinuerligt i verksamheten och är en naturlig del av vårt arbete.

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde samt har ett intresse för och vill specialisera dig inom akutsjukvård. Intresse för frågor inom områden som forskning, utbildning, utveckling eller innovation är ett krav. 

Tidigare erfarenhet av arbete inom aktuell specialitet eller närliggande specialitet samt forskningserfarenhet och eventuell disputation är meriterande. Pedagogiska meriter såsom  handledarutbildning samt erfarenhet av kvalitet och förbättringsarbete eller innovation ses också som meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du ska vara intresserad av att delta i verksamhetsutveckling och vara villig att ta eget ansvar i olika frågor. Personliga egenskaper som värderas högt är pedagogiskt tänkande, förmåga till teamarbete, ett visst tekniskt intresse samt flexibilitet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare Allmänmedicin till Distriktsläkarna Vårdcentral Mölndal

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Kom och bli en del i vårt team!
På vår mottagning i Mölndal har vi ca 5200 listade patienter, en siffra som hela tiden ökar. I dagsläget är vi 16 medarbetare, på enheten, som blir dina kollegor. Av dessa är 5 st läkare, varav 3 st är specialister i allmänmedicin. Vi har en god tillgänglighet och patienterna har lätt att få kontakt med oss via telefon eller digitalt. Något som vi tror ligger till grund för att vi får många höga betyg och fina omdömen utav våra patienter.
Vår verksamhetsidé är att leverera högkvalitativ sjukvård för våra patienter med god tillgänglighet. Hos oss får du arbeta i en utvecklande arbetsmiljö med tydligt patientfokus.
Våra anställda är vår viktigaste resurs. Vi verkar för en god arbetsmiljö och för att ta tillvara vår personals olika kompetenser på bästa sätt. Hos oss kan du påverka din arbetssituation i stor utsträckning och vi erbjuder dig utrymme att utveckla dina intresseområden. Vårt mål är att vara en arbetsgivare som inger stort förtroende hos befolkningen och som kan erbjuda en arbetsplats där de anställda känner arbetsglädje och delaktighet.


Vi söker;
Vår mottagning växer och vi söker nu ytterligare en ST-läkare till vårt team. Vi söker dig som vill vara med och bedriva primärvård med fokus på hög medicinsk kvalitet och respektfullt bemötande.
Du trivs i en dynamisk miljö på en mottagning där du kan vara med och utveckla verksamheten.
Som person är du empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel, van vid att ta egna initiativ och eget ansvar gällande både ditt arbete och verksamheten.


Vi erbjuder;
Som ST-läkare hos oss får du möjlighet att vara en del utav ett team där vi arbetar tätt tillsammans för att ta hand om verksamhetens olika behov.
Vår organisation bygger på stort lokalt självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare och mycket korta beslutsvägar. Du erbjuds inflytande över såväl arbetsinnehåll som arbetstider.
Intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Leg. läkare/ST/Specialistläkare, Omtanken Grimmered Jourcentral

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Vi söker läkare till nyöppnad jourcentral i Västra Frölunda


Grimmered jourcentral är en kvälls- och helgöppen jourmottagning som öppnar 1/1-2023. Till jourcentralen söker patienter med akuta besvär som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar.

Jourcentralen är ett samarbete mellan privata vårdcentraler och Närhälsans vårdcentraler i västra Göteborg.

Om arbetet
Att arbeta som läkare på jourmottagning är ett spännande och omväxlande arbete. Du tar emot patienter som söker hjälp för akuta besvär utanför vårdcentralens öppettider. Tillsammans med övrig personal på jourcentralen ansvarar du för att ge patienterna en god vård och ett gott bemötande.

Vi arbetar i journalsystemet Webdoc.

Jourcentralen är öppen vardagar kl. 17-22 och helger kl. 09-15.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad läkare eller specialistläkare i allmänmedicin alt. annan närliggande specialitet och har behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Du har erfarenhet av att arbeta inom primärvård och/eller jourcentral.

Du är prestigelös, tydligt i din kommunikation och har en god förmåga att strukturera och prioritera. Som person är du givetvis teamorienterad och lösningsfokuserad.Arbetstid: Vardagar kl. 17-22 och helger kl. 09-15

Tillträde: Från 1/1 -2023 och framåt, enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsanställning

Ansökan

Välkommen med Din ansökan genom att klicka på "skicka ansökan" i denna annons.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Omtanken - en del av Medtanken Group

Medtanken Group är den tredje största privata primärvårdsaktören i Västra Götalandsregionen med 19 vårdcentraler, 100 000 listade patienter och drygt 800 anställda. Vi driver vård i privat regi på likvärdiga villkor som offentliga verksamheter, inom ramen av avtal med Regionen. Vårt mål är att vi ska leverera den bästa servicen, en sömlös vård med ett högt engagemang och vara det självklara valet för regionens patienter. Samtidigt som vi är den bästa arbetsplatsen för våra medarbetare.

Verksamheterna drivs med ett flertal engagerade och kunniga team med patienten i fokus under varumärkena Medpro Clinic, Omtanken, Citysjukhuset +7 och Kvarterskliniken. Enheterna finns i Fyrbodal, Göteborgsområdet och på Västkusten. Vi är medlemmar i Vårdföretagarnas arbetsgivarorganisation Almega där vi också har tecknat vårt kollektivavtal.

Ansök nu

ST-läkare välkomnas till Klinisk kemi!

ST-läkare
Läs mer Okt 24
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vi är intresserad av dig som är legitimerad läkare och intresserad av klinisk kemi.

Klinisk erfarenhet och forskningserfarenhet är meriterande. Vi är öppna för olika variationer i bakgrund och en mångfald av erfarenheter. Därför ska du söka även om du är nyligen legitimerad och i behov av BT-tjänst, eller till och med i slutet av AT.

Din nya arbetsplats?

Klinisk kemi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är med cirka 600 medarbetare ett av landets största klinisk-kemiska laboratorier, och har en mycket bred analysrepertoar omfattande bland annat Koagulations- och blödningssjukdomar, Endokrinologi, Gastrointestinala sjukdomar och leversjukdomar, Hjärt- och njursjukdomar, Diabetes, Hematologi, Metabola sjukdomar, Toxikologi och läkemedel samt Neurokemi.

Verksamheten bidrar med läkarförsörjning inom Klinisk kemi i hela Västra Götalandsregionen (VGR) inklusive regional jourläkare dygnet runt, och utbildar även alla ST-läkare inom Klinisk kemi i VGR. För närvarande är vi drygt 23 läkare.

Laboratoriet har ett nära samarbete med Göteborgs Universitet gällande både forskning och
undervisning. Forskning bedrivs inom olika delar av ämnesområdet Klinisk kemi men med särskild
inriktning på sjukdomar inom nervsystemet, ämnesomsättningssjukdomar, blodsjukdomar,
hjärtsjukdomar och degenerativa ledsjukdomar. För att kunna kartlägga bakomliggande patofysiologiska mekanismer till dessa sjukdomar studeras även cellbiologiska funktioner såsom metabolism, genetik, stamcellsbiologi och glykobiologi.

Om arbetet

Tjänsten är en utbildningstjänst som syftar till att erhålla specialistkompetens i klinisk kemi, och därmed expertkompetens som ska verka för optimalt och evidensbaserat användande av kliniskt kemisk laboratorieverksamhet i hälso- och sjukvården.

Som ST-läkare hos oss kommer du bland annat att arbeta med olika laboratoriemetoder, vilka genom undersökning av biologiskt material syftar till att diagnostisera sjukdomar, påvisa sjukdomstecken, bedöma risker för sjukdomar samt följa behandlingseffekter.

En del av utbildningen kan komma att förläggas på andra laboratorier inom VGR, men din huvudarbetsplats kommer vara på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter att arbeta med avancerad laboratoriediagnostik, forsknings- och utvecklingsarbete samt delta i verksamhetens olika  undervisningsuppdrag.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vid tillträdet är legitimerad läkare med ett genuint intresse i laboratoriemedicin.
Disputation i relevant medicinskt ämne, forskningsintresse, samt klinisk erfarenhet är alla meriterande. Självklart har du ett intresse och engagemang i att kontinuerligt vara med och utveckla vår verksamhet.

Du som söker bör har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer för tjänsten kan komma att ske löpande under ansökningstiden så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin

ST-läkare
Läs mer Okt 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.Vill du utbildas till expert inom transfusionsmedicin och immunologi på ett av norra Europas största sjukhus? Vi erbjuder nu en ST-läkartjänst.

Om oss

Här kommer du att arbeta med spännande medicinska frågor som rör immunhematologiska frågeställningar och transfusioner av blod och blodkomponenter till patienter i alla åldrar från foster till äldre med olika typer av sjukdomar. Här kommer du även att få arbeta med nya cell- och vävnadsterapier, inklusive ATMP-behandlingar och klinisk immunologi.

Verksamhetsområde Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största enheter för diagnostik och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten spänner över hela Västra Götalandsregionen och på flera platser hanteras blodgivning med tillhörande laboratorieverksamhet. Verksamheten driver även blodgivning via en mobil enhet. Totalt arbetar 200 personer i verksamheten, varav cirka 16 läkare och fyra ST-läkare. Verksamheten rymmer flera intressanta utvecklingsprojekt.

Metodologin är kvalitetssäkrad genom ackrediteringar och certifieringar via flera myndigheter/organisationer och arbetsbeskrivningar och roller är tydligt nedskrivna. 

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas du en egen handledare, ett utbildningsprogram som följs upp regelbundet, och sjukhusövergripande och verksamhetsspecifik introduktion. ST-utbildningen följer naturligtvis Socialstyrelsens instruktioner. Du kommer att tjänstgöra i verksamhetens olika enheter enligt en personligt upplagd plan. Verksamhetens studierektor är nära engagerad i ST-läkares utveckling och utbildning.

Som medarbetare på universitetssjukhuset kommer du att bidra i utbildningen av läkarstudenter och andra studenter under utbildning, tillsammans med dina kollegor i teamet. Som läkare vid Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin kommer du successivt att involveras i verksamhetens beredskapslinje ("jour i hemmet") för att via telefon rådge verksamma kliniker och även svara på akuta transfusionmedicinska frågeställningar. ST-läkare i beredskap ges alltid stöd av äldre kollegor. Din tjänstgöring en vanlig dag kommer att vara förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i centrala Göteborg. Enstaka resor kan förekomma inom VGR och för utbildningar och kurser.

Möjlighet att delta i internationella konferenser kommer också att erbjudas. Du kommer att utbildas till expert med specifika medicinska kunskaper. Universitetsmiljön bjuder även stora möjligheter att arbeta med forskning och utveckling. Likaså får du utveckla dina ledarskaps- och pedagogiska förmågor. Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och erbjuder ett flertal förmåner som ett generöst friskvårdsbidrag för att värna medarbetares hälsa, utökad semester och mera.  

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin, annan laboratorieverksamhet eller relevant klinisk verksamhet är meriterande. Erfarenhet och eller intresse för forskning och utveckling är också meriterande, liksom genomförd bastjänstgöring för läkare.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden. Är du intresserad så låt oss veta det genom din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare sökes till Psykiatri Affektiva

ST-läkare
Läs mer Sep 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vad kan vi erbjuda dig?

- Strukturerad specialisttjänstgöring
- Individuell utbildningsplan från start
- Schemalagd forskningstid inom ramarna för ST med möjlighet till fortsatt forskning på deltid.

- Deltagande i nationella och internationella konferenser
- Strukturerad regelbunden intern utbildning vid ST dag, en gång i månaden
- Litteratur för din ST
- Psykoterapi med möjligheter till egen terapi
- Regelbunden uppföljning och avstämning med ST chef och ST studierektor

Arbetsuppgifter

På Psykiatri Affektiva läggs stor vikt på utbildning av framtidens specialistläkare inom psykiatri där det finns möjligheter för forskning, utbildning och utveckling. På kliniken finns subspecialiserade enheter där du kan utveckla spetskompetens inom tillexempel vård av patienter med bipolär sjukdom, neuropsykiatri och ätstörning. Varje ST-läkare har en individuell studieplan som anpassas för att kunna erbjuda utrymme för personlig utveckling samtidigt som vi har struktur i hela ST-tjänsten.

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en huvudhandledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet av chef och studierektor. Huvudhandledare träffar ST-läkaren regelbundet och ansvarar för din professionella utveckling. En ST-tjänst tar fem år där ST-läkare tjänstgör både inom akut psykiatrisk sjukvård och inom öppenvården för att få en helhetsbild av bedömning, behandling och uppföljning av psykiatriska tillstånd.

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde, samt har ett intresse för och vill specialisera dig inom psykiatri. Intresse för frågor inom områden som forskning, utbildning, utveckling eller innovation är ett krav.

Forskning, pedagogik och kvalitets-/förbättrings- och innovationsarbete är särskild meriterande. Vi söker dig som är strukturerad, nyfiken och har en empatisk förmåga. Du har minst C1 nivå i svenska.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare välkomnas till sektion kardiologi

ST-läkare
Läs mer Okt 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Medicin, Geriatrik, Akutmottagning Östra (MGAÖ) är en bred, akutinriktad verksamhet med knappt 150 vårdplatser.

Här finns flertalet medicinska specialiteter såsom kardiologi, strokevård, gastroenterologi, hematologi/tromboembolism och diabetologi/endokrinologi akutsjukvård. Många av våra patienter är äldre med flera sjukdomar samtidigt och den geriatriska vården är integrerad i hela verksamheten. 

Verksamheten har ett gott arbets- och utvecklingsklimat med flera erkännanden och utmärkelser i kvalitetssammanhang. Vi arbetar intensivt med att korta väntetider och minska ledtider mellan akutmottagningen och vårdavdelningarna. Det finns så kallade direktspår för inläggning av patienter med vissa tillstånd direkt på avdelningarna. Vi arbetar personcentrerat med målsättning att alla patienter ska få en skriven vårdplan inom första vårddygnet.

Kardiologisektionen är den största sektionen inom MGAÖ, men verksamhet inom hjärtsvikt, ACHD, arytmi, ischemi, sekundärprevention, gravidietskardiologi och infektionskardiologi, vi avlastar även klinfys med en del bedömningar av hjärtultraljud. Om tjänsten

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset får du i samband med att du startar din tjänstgöring en övergripande handledare och ett utbildningsprogram som följs upp med regelbundenhet samt introduktion. Du har mölighete att delta i en SU-gemensam introduktionsdag för alla ST-läkare. Forskning och innovation - för och med våra patienter- är en viktig del i universitetssjukhusets vardag liksom utbildningsuppdrag och utveckling. Du har stora möjligheter att arbeta med och engagaera dig i dessa områden tidigt under din ST.

Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Specialitén kardiologi karaktäriseras av ett högt tempo, med en stor variation av olika diagnoser och handläggningstyper. I ditt arbete deltar du fullt ut i det kliniska arbetet innefattande jourverksamhet. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper. Utbildningen sker i enlighet med etablerade rutiner och kommer att till viss del bedrivas även på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Forskning och utveckling pågår kontinuerligt i verksamheten och är en naturlig del av vårt arbete.

ST-tjänsten är delvis riktat mot bidra till utveckling av ischemivård på SU-östra. 

I samband med avslutad ST-tjänstgöring och övergång till specialistläkare fortsätter anställningen på ledig specialistbefattning på SU eller på annan förvaltning i VGR. Dialog kring framtida placering sker under ST-tiden vid den årliga bedömningen.

Om dig

Vi söker dig som innehar svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde samt har ett intresse för och vill specialisera dig inom kardiologi.

Intresse för frågor inom områden som  forskning, utbildning, utveckling eller innovation är ett krav. Tidigare erfarenhet av arbete inom aktuell specialitet eller närliggande specialitet

Forskningserfarenhet och eventuell disputation är meriterande. Pedagogiska meriter tex handledarutbildning. Erfarenhet av kvalitet och förbättringsarbete eller innovation. Har du erfarenhet av ischemivård är det mycket meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du ska vara intresserad av att delta i verksamhetsutveckling och vara villig att ta eget ansvar i olika frågor. Personliga egenskaper som värderas högt är pedagogiskt tänkande, förmåga till teamarbete, ett visst tekniskt intresse samt flexibilitet.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

ST-läkare till Öron-, näs- och halskliniken

ST-läkare
Läs mer Sep 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Öron-näs-och halskliniken (ÖNH) på Sahlgrenska Universitetssjukhus är en av Nordens största ÖNH-kliniker.

Här bedrivs akut och planerad öppenvård, dagkirurgi samt slutenvård med akut och planerad kirurgi. Specialistläkare och överläkare på kliniken är indelade i team med specialiserade inriktningar. Fokusområden är huvud-halscancer och annan tumörkirurgi, näs- och bihålekirurgi, ansiktsfrakturkirurgi, foniatri och luftvägskirurgi. Även otologi och otokirurgi inklusive hörselimplantat, otoneurologi/yrsel samt habilitering och rehabilitering. ST-läkare arbetar med allmän ÖNH-sjukvård och gör interna randningar inom teamen men också externa randningar.

Utöver klinisk verksamhet bedrivs även utbildning, fortbildning och utvecklingsarbete. Ett stort forsknings- och utbildningsfokus genomsyrar hela verksamheten. 

Vi erbjuder dig

Som ST-läkare på vår klinik kommer du samarbeta dagligen med några av de mest meriterade läkarna inom svensk ÖNH-sjukvård. Det finns goda möjligheter att påverka din arbetssituation och du förväntas delta aktivt i verksamhetens utveckling. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med utredning och behandling av ÖNH-patienter inom akut och planerad verksamhet. Här ingår tjänstgöring på ÖNH-mottagning, avdelningsarbete, operation, dag- och nattjoursarbete samt externa randningar. Du kommer få tilldelat en handledare samt arbeta fram en ST-plan som blir vägledande för din ST.

Om dig

Du är legitimerad läkare. Tidigare tjänstgöring på ÖNH-klinik eller inom relaterad specialitet är meriterande. Meriterande är att också att ha pågående forskning och/eller vara disputerad.

Du har ett stort intresse för ÖNH-sjukvård på en universitetsklinik. Du har god förmåga till kommunikation och samarbete och kan snabbt omsätta nyinhämtad kunskap till ditt kliniska arbete. Du gör välgrundade kliniska bedömningar och trivs med ett högt arbetstempo. Du skall kunna arbeta självständigt, ha en vilja till helhetsansvar och sätta patientens behov i centrum.  Du bör ha en stark egen drivkraft till att nå hög kompetens inom både klinik och forskning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer intervjuer ske löpande under perioden annonsen ligger ute.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Läkemedelsintresserad specialistläkare sökes till Klinisk farmakologi

ST-läkare
Läs mer Sep 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Klinisk farmakologi är en enhet inom Verksamhet Läkemedel på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med både regionala och sjukhusspecifika uppdrag.

På Klinisk farmakologi samverkar olika professioner och för närvarande är vi cirka 25 anställda på enheten där majoriteten är läkare och apotekare. På Klinisk farmakologi arbetas på flexibel kontorstid och vi har inte någon patient- eller jourverksamhet.

Arbetsuppgifter

Att besvara patientrelaterade läkemedelsfrågor från hälso- och sjukvårdspersonal i regionen är en kärnverksamhet. Vi arbetar också med värdering av evidensen kring effekt, säkerhet och ekonomi för såväl helt nya som etablerade läkemedel utifrån vetenskaplig litteratur. Viss rapportskrivning är en del i arbetet. Genom medverkan vid de regionala terapigrupperna verkar vi för rationell och kostnadseffektiv användning av läkemedel i vården. En viktig del av arbetet är kunskapsförmedling inom sjukvården vilket innebär medverkan vid undervisning av studenter, läkare under utbildning, färdiga specialister och andra professioner inom vården.

Du kan kombinera arbetet med forskning eller forskarutbildning och erbjuds möjlighet att arbeta deltid (dock minst 50 procent). Du kan kombinera tjänsten med arbete inom annan specialitet där du idag är verksam. Stort utrymme för utveckling och kontinuerlig fortbildning inom specialiteten inryms i tjänsten och även möjlighet att utvecklas som föreläsare och lärare. Medarbetare på enheten uppmuntras att identifiera och föreslå utvecklingsprojekt som rör läkemedel och som ska kunna bli en framtida del av verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgången ST-tjänstgöring och har specialistkompetens i någon läkemedelsintensiv specialitet såsom till exempel klinisk farmakologi, invärtesmedicin, allmänmedicin, geriatrik, psykiatri eller onkologi.

Du har god vetenskaplig kompetens och vi ser gärna att du har disputerat. Du är driven och utvecklingsinriktad och kan arbeta både självständigt och i team. Du har stor erfarenhet av att kommunicera i skrift och tal på svenska och engelska och kan ta till dig och värdera/analysera ny kunskap.

Tjänsten innebär en visstidsanställning på ett år med goda möjligheter till tillsvidareanställning.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Tre ST - läkare i Lungmedicin Sahlgrenska Universitetssjukhuset

ST-läkare
Läs mer Aug 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Lungkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset /Sahlgrenska är en av landets största enheter i sitt slag.

Vi söker nu läkare till ST-tjänstgöring inom specialiteten Lungmedicin.

Lungmedicin

Vår lungmedicinska sluten- och öppenvård innefattar en bred klinisk verksamhet med utredning och behandling av bland annat lungcancer, interstitiella lungsjukdomar, hypoventilation, sömnapné och obstruktiva lungsjukdomar. Vi har ett nära samarbete med KOL-centrum där en del av utbildningen är förlagd. Den polikliniska lungverksamheten består bland annat av allmän lungmottagning, lunginfektionsmottagning, lungonkologisk mottagning, CF-mottagning, lungcancerutredningsmottagning, sömnmedicinsk enhet samt lungdiagnostisk enhet. Vi bemannar också delar av Transplantationscentrum.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga läkaruppgifter inom specialiteten Lungsjukdomar, i sluten respektive öppenvård. Jourarbete inom Lungmedicin ingår, samt sidoplaceringar enligt målbeskrivning. Vi förväntar oss också att man deltar i forskning och utvecklingsarbete inom kliniken.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare. Intresse eller tidigare erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är meriterande liksom tidigare erfarenhet av lungmedicin. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Individuell utbildningsplan och individuell handledning av specialistkompetent läkare sker enligt SOSFS 2015:8 (socialstyrelsens författningssamling) eller HLSF-FS 2021:8 (Hälso- och sjukvårdslagen författningssamling). Delar av placeringen kan, efter överenskommelse, genomföras vid närliggande sjukhus.

 

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu