Bibliotekarie jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Barnbibliotekarie till Lundby bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jun 4
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en engagerad bibliotekarie till Lundbys bibliotek där huvuduppdraget är att planera, genomföra och utveckla biblioteksverksamhet för små barn och deras vuxna. Du arbetar tätt tillsammans med övriga kollegor på enheten med huvudsakligt fokus på barn 0-5 år.

Vi söker dig som vill vara med och arbeta för att biblioteket ska vara angeläget och självklart för barn. Ett av dina viktigaste uppdrag blir att stärka barns språkutveckling, nyfikenhet och lust att lära. Du arbetar för att skapa en inbjudande miljö i biblioteket, inspirerar till läslust och arrangera språk- och läsfrämjande aktiviteter. Du deltar även i bibliotekets arbete med gemensamma läsfrämjande satsningar i staden samt vidareutvecklar kontaktnät och samarbeten i syfte att nå fler barn och familjer. I arbetsuppgifterna ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din huvudplacering är på Lundby bibliotek, men du tjänstgör också på Eriksbergs bibliotek.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap. Vi ser även att du som söker har flerårig erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie. Arbete med den utpekade målgruppen, små barn 0-5 år, är meriterande liksom erfarenheter av att samarbeta med andra verksamheter kring familjecentrerat arbetssätt.

Du har ett starkt engagemang och kunskap om barns läs- och språkutveckling, barnmedia och barnkultur och har lätt för att samarbeta med både barn och vuxna.
Du besitter förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek och bibliotekets roll i samhället är något som intresserar dig. Att hitta nya sätt att arbeta utifrån skiftande förutsättningar är självklart och stimulerande för dig.
För dig är det viktigt att visa hänsyn till de människor du möter och du strävar alltid efter att ge dem ett gott bemötande. Slutligen så är du även ansvarstagande då du ser till att utföra de uppgifter som du har tagit på dig.

Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id/personbevis utfärdat av Skatteverket och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie/biblioteksassistent

Bibliotekarie
Läs mer Apr 26
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Samhällsvetenskapliga biblioteken utgör en av enheterna och består av fyra bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på IT-fakulteten, Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Vi är idag cirka 60 medarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

Vi söker nu medarbetare till tre tjänster med visstidsanställning som i huvudsak kommer arbeta i direkt kontakt med våra användare. Tjänsterna har olika tjänstgöringsgrad, 100%, 75% och 25%.

Arbetsuppgifter 
Huvuduppgiften i tjänsterna är att arbeta utåtriktat med användarmötet. Det innebär att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt ge stöd och service genom att svara på frågor och informera om universitetsbibliotekets tjänster i våra olika kontaktkanaler: i informationsdiskar på våra fyra bibliotek, telefon, chatt och ärendehantering.

Särskilda specifikationer för de olika tjänsterna:

25%: Enbart tjänstgöring i direkta användarmöten. Förläggningen av arbetstiden kan koncentreras till ett par fasta dagar per vecka eller spridas ut över hela arbetsveckan.

75% och 100%: Utöver arbete i direkta användarmöten tillkommer arbetsuppgifter utifrån aktuella behov som de olika teamen har. Det innebär i huvudsak självständigt arbete med löpande driftsuppgifter inom mediahantering, undervisning eller användarservice. Det kan också vara avgränsade uppgifter som förbättrar verksamheten eller underhåller samlingarna eller andra resurser. Arbetsuppgifterna anpassas efter personliga kvalifikationer. I 100%-tjänsten ingår också vägledning och service till studenter med läsnedsättning. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt i möten med bibliotekets användare. Du är serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Du ska kunna kommunicera väl på svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete på högskole- eller universitetsbibliotek med liknande arbetsuppgifter är meriterande.

För 100%-tjänsten ska du ha erfarenhet av arbete med stöd till studenter med läsnedsättning.

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 25%, 75% respektive 100% med placering på Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Anställningslängden är 9 månader på 25%-tjänsten och 16 månader på 75%- och 100%-tjänsterna. Tillträde 26 augusti eller efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Anette Eliasson, bibliotekschef
031-786 68 67
anette.eliasson@ub.gu.se

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 17 maj 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 19
Chalmers bibliotek söker bibliotekarie!
Vill du arbeta med att utveckla bibliotekets programverksamhet och webbplats då har vi ett jobb för dig.


Information om avdelningen
Biblioteket?tillhör institutionen för?vetenskapens kommunikation och lärande?(CLS). Två av CLS avdelningar forskar och utbildar inom språk, kommunikation och ingenjörsutbildningsvetenskap. Inom de två biblioteksavdelningarna bedriver vi en bred biblioteksverksamhet som är i ständig utveckling. Vi utformar våra tjänster med användarna i fokus och arbetar uppkopplat mot universitetet. Du kommer att tillhöra?avdelningen för lärande och lärandemiljöer som arbetar med digitalisering av undervisning,  informationskompetens och tillgängliggörandet av bibliotekets digitala och fysiska lärandemiljöer. 

Beskrivning av tjänsten
Arbetsuppgifterna i denna tjänst är främst inriktade på möten med bibliotekets användare och du kommer att ingå i webb- och kommunikationsgruppen där du arbetar med att utveckla programverksamhet, bibliotekets webbplats, sociala medier och internkommunikation. Du kommer även att tjänstgöra i informationsdisken och ingå i e-supportsgruppen. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du är kontaktskapande, har ett pedagogiskt förhållningssätt och kan tänka dig företräda och presentera biblioteksverksamheten i relevanta Chalmerssammanhang. Vi ser också att du är intresserad av och har god förståelse för utbildning och forskning på universitetsnivå. Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som medarbetare har du lätt för att arbeta i grupp samtidigt som du kan ta egna initiativ och prioritera i situationer när det behövs. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av text- och bildhantering och visuell kommunikation. 

Välkommen med din ansökan!  

Att arbeta på Chalmers
Chalmers värdeord: öppenhet, respekt, delaktighet, mångfald och kvalitet, genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en akademisk miljö, där studenter och medarbetare drivs av att skapa värde för en hållbar framtid.
Våra förmåner för anställda omfattar bland annat:
? Semester upp till sju veckor per år.
? Kollektivavtal med föräldralön, sjukpenningtillägg, läkemedelskostnader, löneväxling, pension, inarbetade dagar samt flextid.
? Friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimma varje vecka under betald arbetstid.

Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med namn och referensnummer 20240257. Dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 2024-05-10

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, 
christina.johansson@chalmers.se

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 


Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Teamledare digitisering

Bibliotekarie
Läs mer Mar 12
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar samt Digitala tjänster. Universitetsbiblioteket svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. 

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning och utveckling av universitetsbibliotekets webb, tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster, e-resurser samt IT-utveckling inom dessa områden. Arbetet är organiserat i fem team som leds av teamledare.

Digitaliseringsteamet består av 6 personer och arbetar med digitisering, det vill säga skanning och digitalt tillgängliggörande av material ur universitetsbibliotekets tryckta boksamlingar och handskriftsarkiv. Teamets mål är att göra de fysiska samlingarna digitalt tillgängliga för nutida och framtida forskning.

Vi arbetar i en trevlig miljö mitt i Göteborg där du får göra ett långsiktigt och meningsfullt arbete med tydligt användarperspektiv.

Arbetsuppgifter

Som teamledare leder du teamets arbete med digitiseringsproduktion, efterbearbetning och de automatiserade processerna för tillgängliggörande. Tillsammans med teamet arbetar du kontinuerligt med att utveckla processer och system för digitiserat material.

Du har också en samordnande roll som innebär att du följer den tekniska utvecklingen inom området och samarbetar med berörda verksamheter inom universitetsbiblioteket.

Teamledaren har ansvar för ledning, drift och utveckling av verksamheten i teamet. Du är medlem i den lokala ledningsgruppen som består av övriga teamledare samt chefer för Digitala tjänster. Som teamledare och samordnare bidrar du också till biblioteksövergripande utveckling och till samverkan inom universitetet och i nationella samarbeten kring digitaliseringsfrågor. 

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen, till exempel inom biblioteks- och informationsvetenskap eller närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du behöver ha erfarenhet av en ledande roll i en arbetsgrupp. Goda datorkunskaper och ett tydligt tekniskt intresse är en förutsättning, liksom att kunna kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete vid lärosätesbibliotek, arkiv eller av egen forskning inom området är meriterande. Sakkunnighet inom digitaliseringsfrågor, skanningsutrustning, filhantering i nätverksmiljö och digitala bildformat är också meriterande.

Du har lätt för att etablera och upprätthålla kontakter med kollegor och andra intressenter inom och utanför universitetsbiblioteket. Vi ser också att du har god analytisk förmåga, är bekväm med att arbeta strukturerat och självständigt samtidigt som du har ett lyssnande och kommunikativt förhållningssätt. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara intresserad av att arbeta med utveckling av verksamheten och teamet. Det är viktigt att du bidrar till ett förtroendefullt arbetsklimat och att du har en god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Du kommer ha uppdrag som teamledare och anställningsbenämningen blir Samordnare. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

Teamledaruppdraget utvärderas efter två år och följs upp i ordinarie utvecklingssamtal. Efter längst sex år från uppdragets start görs en ny utlysning internt eller externt där uppdragsinnehavaren är behörig att söka.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster 
031-786 1744 
camilla.gillen@ub.gu.se   

Carin Bjarsch, Biträdande bibliotekschef Digitala tjänster 
031-786 2339
carin.bjarsch@ub.gu.se   

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:
http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 7 april 2024

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Lindholmens gymnasiebibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 18
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Lindholmens gymnasiebibliotek är skolbibliotek för område Lindholmens gymnasieskolor och ligger i hjärtat av skolområdet på kajkanten längs älven. Vi är gymnasiebibliotek för Bräckegymnasiet, Center för språkintroduktion, Ester Mosessons gymnasium, Lindholmens tekniska gymnasium, Polhemsgymnasiet, AG Stora Holm, samt Göteborgs tekniska gymnasium.

Vi är en uppskattad arbetsplats och mötesplats för områdets elever. Vi arbetar utifrån läroplanen med att i nära samverkan med lärare och annan skolpersonal stärka elevernas lärande och vara en del i skolornas kompensatoriska uppdrag.

Då en av våra bibliotekarier nu går i pension söker vi dig som vill ingå i ett trevligt arbetslag och som vill vara med och utveckla denna kreativa och kunskapsinriktade verksamhet.

Du är gymnasiebibliotekarie och kontaktperson för Ester Mosessons gymnasium som har yrkesinriktade utbildningar inom restaurang och livsmedel, hotell och turism. Du arbetar pedagogiskt med biblioteksintroduktioner, presentation av litteratur och andra läsfrämjande aktiviteter, undervisning i MIK med mera.

Du är också bibliotekarie för Anpassad gymnasieskola Stora Holm AG. Detta arbete består bland annat av att två gånger i månaden åka dit och träffa eleverna och i samverkan med samtlig personal på skolan bedriva läsfrämjande insatser och arbeta med MIK anpassat för målgruppen.

På båda skolorna finns utrymme för fortsatt utveckling i samverkan med personal och skolledning.

Alla våra bibliotekarier ingår inte bara i vårt arbetslag utan även i sina respektive skolors. Vi har även ett bibliotekarienätverk i hela förvaltningen där du blir ytterligare en samarbetspart.

Daglig informationstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten, likasom övriga för ett större bibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Under hösten är introduktioner för samtliga ettor i gymnasieområdet en stor del av arbetet.

Du ansvarar för inköp av böcker riktad mot målgruppen och bevakar vissa ämnesområden. Vi är noga med beståndet och har regelbundna möten och avstämningar.

Du ansvarar också för registrering av Legimus.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad Bibliotekarie, vilket innebär examen i bibliotek och informationsvetenskap.

Du ska vilja arbeta med ungdomar och ha intresse av litteratur, att arbeta läsfrämjande, samt ett pedagogiskt intresse. Det är viktigt att du är bekväm med att prata inför grupp. Erfarenhet av uppsökande verksamhet eller arbete med barn och unga eller unga vuxna är meriterande. Goda IT-kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper

För att arbeta på Lindholmens gymnasiebibliotek behöver du vara lösningsorienterad och ha lätt för att samarbeta. Vi är en arbetsgrupp där varje medarbetare är en viktig del, och vi alla tar gemensamt ansvar för verksamheten i stort.

Du behöver vara trygg i din roll och bekväm med att dagligen möta mycket ungdomar. Vi har ett lågaffektivt bemötande och utgår från elevernas egen goda vilja att upprätthålla en bra arbetsmiljö på biblioteket. Samarbete med kollegor på skolområdet samt elevråden är en viktig del i arbetet.

Engagemang och intresse för unga människors utbildning, intressen och medievanor är nödvändigt för att du ska trivas här.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie/arkivarie med IT-inriktning

Bibliotekarie
Läs mer Mar 13
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team.

Arbetsuppgifter 
Är du intresserad av att utveckla den digitala sidan av utställningsverksamheten vid Göteborgs universitet? Gillar du att samarbeta med forskare i projekt? Då är den här tjänsten något för dig. I rollen som universitetsbibliotekarie eller arkivarie med inriktning mot IT förväntas du genom samarbeten med forskare testa fram olika digitala gränssnitt för att visa upp och berätta om vårt kulturarv.

Kulturarvsteamet arbetar med universitetsbibliotekets arkiv och specialsamlingar. De Humanistiska biblioteken arbetar främst med de Humanistiska och Konstnärliga fakulteterna där digital humaniora och digitala utställningar är relativt nya områden. Biblioteket behöver utveckla sin förmåga att stödja forskarnas arbete inom dessa områden samt generellt bli bättre på att visuellt, digitalt nå fler människor. Tjänsten innebär att bidra till att bygga denna verksamhet, som vanligen formuleras i olika projekt tillsammans med forskare.

Utöver detta kommer du delta i Kulturarvsteamets ordinarie arbete. Bemanning ingår i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och/eller 60hp inom arkivvetenskap. Annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten kan också komma ifråga. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Andra språkkunskaper är ett plus.

Du har lätt för att knyta kontakter och nätverka, både internt och med omvärlden, är drivande och initiativrik och kan arbeta självständigt. Du är genuint intresserad av utvecklingsarbete då detta är ett relativt nytt område som vi ska bygga upp. Du har god digital kompetens samt ett pedagogiskt och utåtriktat förhållningssätt då en stor del av arbetet går ut på att samarbeta med forskare och övriga verksamheter inom Göteborgs universitetsbibliotek.
Intresse för att arbeta med digitala verktyg och utställningar i samarbete med forskare är en förutsättning för arbetet.

Erfarenhet av produktion av digitala utställningar samt medverkan i forskningsprojekt är meriterande.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på Humanistiska biblioteket vid Göteborgs universitetsbibliotek. Omfattning: 100%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Erik Boström, Bibliotekschef Humanistiska biblioteken
076-6184671
erik.bostrom@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde kulturarv
076-6181761
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Anders Strinnholm, Samordnare och Teamledare, Kulturarvsteamet, Humanistiska biblioteket
076-6185891
anders.strinnholm@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 7 april 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie /teamledare

Bibliotekarie
Läs mer Feb 28
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistiska och Konstnärliga fakulteten. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team. 

Arbetsuppgifter 
Är du intresserad av att utveckla informationsförsörjningen för studenter och forskare vid humanistisk och konstnärlig fakultet? Då är den här tjänsten något för dig. I rollen som teamledare för Förvärvsteamet samordnar du teamets arbete med urval och inköp av böcker, tidskrifter och e-resurser. Du har ett särskilt ansvar för att planera och följa upp mediebudgeten. I teamets ansvar ingår också arbete med lärosätespublicering. 

Vårt förvärv sker i nära dialog med lärare och forskare vid Göteborgs universitet. I det praktiska arbetet med inköp ingår att ta och upprätthålla kontakter med institutionerna för att fånga upp mediebehov kopplat till forskning och studier. Tillsammans med ett kreativt team arbetar du aktivt med att tillgodose litteraturbehovet. Teamet arbetar organiserat med förvärv av svensk och utländsk litteratur, inköpsförslag, kursboksförvärv, urval av e-resurser och databaser samt donationer. Teamet administrerar också lärosätets publicering i Acta-serier. 

Teamledaren har ansvar för ledning, drift och utveckling av verksamheten i teamet och deltar i den lokala ledningsgruppens arbete. Som teamledare bidrar du också till biblioteksövergripande utveckling och samverkan inom området media. 

Bemanning ingår i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av arbete med förvärv och mediautveckling på forskningsbibliotek.

I rollen som teamledare är erfarenhet av gruppledarskap och teamutveckling meriterande liksom erfarenhet av budgetarbete. Du har en god förmåga att samordna och leda verksamheten samt förmåga att inspirera och motivera teammedlemmarna.

Erfarenhet och kunskap om publiceringsfrågor är meriterande.

Du har lätt för att knyta kontakter och ett genuint intresse för medieförsörjning och samlingsutveckling riktad mot forskning och högre studier. Vi ser också att du har god analytisk förmåga och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra intressenter inom och utanför universitetsbiblioteket.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på Humanistiska biblioteket. Omfattning: 100%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Uppdraget som teamledare utvärderas årligen och är begränsat till 6 år. Ett lönetillägg är knutet till uppdraget. Tillträde 1 juni 2024 eller enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Erik Boström, Bibliotekschef Humanistiska biblioteken
076-6184671
erik.bostrom@ub.gu.se

Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Mårten Bohman, Universitetsbibliotekarie Humanistiska biblioteket
076-6184634
marten.bohman@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 24 mars 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie /teamledare

Bibliotekarie
Läs mer Mar 20
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistiska och Konstnärliga fakulteten. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team. 

Arbetsuppgifter 
Är du intresserad av att utveckla informationsförsörjningen för studenter och forskare vid humanistisk och konstnärlig fakultet? Då är den här tjänsten något för dig. I rollen som teamledare för Förvärvsteamet samordnar du teamets arbete med urval och inköp av böcker, tidskrifter och e-resurser. Du har ett särskilt ansvar för att planera och följa upp mediebudgeten. I teamets ansvar ingår också arbete med lärosätespublicering. 

Vårt förvärv sker i nära dialog med lärare och forskare vid Göteborgs universitet. I det praktiska arbetet med inköp ingår att ta och upprätthålla kontakter med institutionerna för att fånga upp mediebehov kopplat till forskning och studier. Tillsammans med ett kreativt team arbetar du aktivt med att tillgodose litteraturbehovet. Teamet arbetar organiserat med förvärv av svensk och utländsk litteratur, inköpsförslag, kursboksförvärv, urval av e-resurser och databaser samt donationer. Teamet administrerar också lärosätets publicering i Acta-serier. 

Teamledaren har ansvar för ledning, drift och utveckling av verksamheten i teamet och deltar i den lokala ledningsgruppens arbete. Som teamledare bidrar du också till biblioteksövergripande utveckling och samverkan inom området media. 

Bemanning ingår i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av arbete med förvärv och mediautveckling på forskningsbibliotek.

I rollen som teamledare är erfarenhet av gruppledarskap och teamutveckling meriterande liksom erfarenhet av budgetarbete. Du har en god förmåga att samordna och leda verksamheten samt förmåga att inspirera och motivera teammedlemmarna.

Erfarenhet och kunskap om publiceringsfrågor är meriterande.

Du har lätt för att knyta kontakter och ett genuint intresse för medieförsörjning och samlingsutveckling riktad mot forskning och högre studier. Vi ser också att du har god analytisk förmåga och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra intressenter inom och utanför universitetsbiblioteket.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning med placering på Humanistiska biblioteket. Omfattning: 100%. Provanställning kan komma att tillämpas.

Uppdraget som teamledare utvärderas årligen och är begränsat till 6 år. Ett lönetillägg är knutet till uppdraget. Tillträde 1 juni 2024 eller enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Erik Boström, Bibliotekschef Humanistiska biblioteken
076-6184671
erik.bostrom@ub.gu.se

Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Mårten Bohman, Universitetsbibliotekarie Humanistiska biblioteket
076-6184634
marten.bohman@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 24 mars 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie inriktning program till Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 29
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Under 2023 hade Göteborgs Stadsbibliotek cirka 1400 programpunkter. Nu söker vi dig som vill bli en del av programgruppen på enheten Publika möten vuxna & äldre, 300m2. Om du uppskattar det demokratiska samtalet och mötet mellan människor kan detta vara jobbet för dig!

Som medarbetare på en av Stadsbibliotekets publika enheter jobbar du publikt ungefär hälften av arbetstiden. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, boka och genomföra program och även utvärdera och analysera utfallet av dessa. Utöver arbete med program ingår även traditionella bibliotekariesysslor som till exempel arbete i informationsdisken, gallring och bokuppsättning. För att vi bättre ska kunna nå ut till målgruppen unga vuxna kommer enheten för vuxna och äldre att samarbeta med enheten för barn och unga kring programläggningen för målgruppen.


KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en godkänd examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av att arbeta med program, kommunikation, media eller event. Det är viktigt att du känner dig bekväm att stå och prata inför en större samling människor och att du kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. För oss är den personliga lämpligheten betydelsefull och att du har en förmåga att skapa nätverk och knyta kontakter.

Har du erfarenhet av att skriva programtexter eller annan typ av informationstext är det meriterande. Utöver detta är det också önskvärt med ett stort intresse för litteratur och kultur.

Du visar respekt och hänsyn för de du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd och du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning enligt schema på 100% med start enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 22
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Vi söker nu en bibliotekarie som vill arbeta hos oss i ett kreativt och sammansvetsat undervisningsteam.

Arbetsuppgifter 
I samarbete med kursansvariga lärare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter och lärare på GU. I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande. Du kommer att tillsammans med kollegorna i teamet fortsätta att utveckla och anpassa verksamheten utifrån våra användargruppers behov och önskemål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta planering, genomförande och uppföljning av undervisning samt arbete i våra fysiska- och digitala informationsdiskar. Du kan komma att ingå i andra arbetsgrupper, beroende på intresse och erfarenheter. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.Kvalifikationer 
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och vill lära dig nya saker. Du ska vara flexibel, självgående och kunna anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Vi söker dig som vill utveckla din egen pedagogiska förmåga och bidra till att teamet tillsammans utvecklar verksamheten för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Viktigt är att du trivs med och känner dig bekväm i att möta studenter och lärare i olika undervisningssammanhang.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall också ha erfarenhet av att arbeta på ett högskole- eller forskningsbibliotek. Det är meriterande om du har jobbat med undervisning inom Biomedicinska bibliotekets vetenskapsområden.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställning 
Anställningen är en ?tillsvidareanställning på heltid med placering tills vidare vid Biomedicinska biblioteken, Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde enligt övernskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.


Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, teamledare
031-786 20 78
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 5 mars 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sommarvikarier till biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Dec 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Har du en pågående eller avslutad högskoleutbildning inom Biblioteks-och informationsvetenskap? Vill du få chansen att möta besökare på Göteborgs bibliotek under nästa sommar? Då kan du vara den vi söker!

Inom Göteborgs Stad finns 25 folkbibliotek som tillhör avdelningen Bibliotek och Kulturhus på Kulturförvaltningen. Vi söker nu dig som vill jobba på våra bibliotek under sommaren 2024.
Avdelningen erbjuder ett rikt och varierat utbud som är angeläget och tillgängligt för alla åldrar och målgrupper. Vi arbetar med fysisk och digital media och bjuder på programverksamhet för, av och med göteborgaren och andra tillresta besökare. Våra bibliotek är välbesökta och under sommaren har vi mycket att göra vilket gör att vi behöver förstärka med extra personal. Du kommer bli en del av ett team bestående av stöttande och kompetenta kollegor som tillsammans gör sitt bästa för att våra bibliotek ska vara angelägna för alla våra besökare.

När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden. Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen av dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de vill låna finns du även där för att hjälpa till med lästips och vägledning, eller för att svara på andra typer av frågor. Under ditt sommarjobb kan du beroende på tidigare erfarenhet även få möjlighet att delta i våra programaktiviteter både på och omkring biblioteket.

Tjänsten under sommaren är ett månadsavlönat vikariat på cirka 75%, men det finns även goda möjligheter att redan under våren gå in och stötta upp som timavlönad. Sommarjobbet kommer vara förlagt mellan v.26-v.33 beroende på dina egna möjligheter samt verksamheternas olika behov av förstärkning. Introduktionsdagar kommer vara under v. 25. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.


KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha påbörjat/avslutat någon form av högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek eller inom någon annan typ av servicearbete, publik verksamhet, eller pedagogisk verksamhet. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor och som har en god känsla för service och bemötande. Du har ett intresse för kultur och litteratur och trivs med att samarbeta med andra. Du tar dina arbetsuppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Välkommen in med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervjuer under hela ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie KvinnSam

Bibliotekarie
Läs mer Jan 11
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

KvinnSam är nationellt bibliotek för genusforskning och universitetsgemensam forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet och är placerat vid Humanistiska biblioteket. KvinnSam leds av en föreståndare samt en biträdande föreståndare. Sammanlagt arbetar sex universitetsbibliotekarier, en arkivarie och en forskningssamordnare i teamet.

Vi söker nu en universitetsbibliotekarie för ett vikariat till KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning.

Är du intresserad av genusfrågor och vill ha ett omväxlande och utåtriktat arbete?

Du kommer att ingå i teamet KvinnSam som arbetar med att bevaka och indexera litteratur om genusfrågor, samla och förteckna kvinnohistoriskt arkivmaterial, ge användarservice till forskare, studenter och allmänhet samt ge stöd till utveckling och samordning av forskningsprojekt kopplade till KvinnSams samlingar. KvinnSam producerar databasen KVINNSAM och har ett unikt kvinnohistoriskt arkiv. I verksamheten ingår även biblioteksundervisning, sökhandledning med studenter och forskare samt att driva och medverka i nätverk.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara indexering i databasen KVINNSAM och användarservice till KvinnSams målgrupper. Biblioteksundervisning med studenter och forskare ingår i tjänsten, liksom enklare arkivarbete. 

Du kommer också att arbeta i Humanistiska bibliotekets kombinerade låne- och informationsdisk. 

Kvälls- och lördagstjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har ett genuint intresse för genusfrågor och kvinnohistoria. Det är meriterande om du har akademiska poäng inom genusforskning. Tjänsten förutsätter även goda kunskaper i svenska och engelska och vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av biblioteksundervisning på båda språken och tycker om att arbeta utåtriktat med att ta emot studiebesök, undervisa och ha kontakt med våra användare.

Erfarenhet av indexering, LibrisXL, samt kunskaper i tyska, franska eller spanska är ett plus.

Du är kommunikativ och samarbetar bra med andra. Det är lätt för dig att skapa och underhålla kontakter och du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Arbetet på KvinnSam innebär att man växlar mellan flera olika arbetsuppgifter, det är därför viktigt att man kan vara flexibel och självgående. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 80 % med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Vikariatet sträcker sig till 31 december 2024. Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Linda Börjesson, föreståndare KvinnSam
031-786 6181
linda.borjesson@ub.gu.se 

Anna Sjödahl Hayman, biträdande bibliotekschef
031-786 1761
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 28 januari 2024

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Dec 15
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta fysiska bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek.

Tycker du om att jobba med undervisning och pedagogisk utveckling? Då kanske vi är rätt för varandra! Vi söker dig som är intresserad av att utveckla bibliotekets pedagogiska verksamhet och användarmötet tillsammans med oss på Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter 
Du kommer arbeta med att bedriva och utveckla undervisning i informationssökning, informationshantering och referenshantering för studenter vid Konstnärliga fakulteten. Undervisningen bedrivs både på plats och digitalt och du har även individuell handledning med studenter. En viktig del av arbetet är att etablera relationer och samarbeta med lärare för att integrera informationskompetens i studenternas lärande.

Undervisningsteamet är ett utvecklingsinriktat team där varje medlem ansvarar för undervisningen mot ett antal institutioner. Detta innebär ett tätt samarbete och utbyte med kollegorna i teamet, samtidigt som du i samråd med lärare från fakulteten utvecklar upplägg och former som är anpassade för de studentgrupper som du möter. Du kommer även att arbeta med forskarservice mot Konstnärlig fakultet och vara drivande i uppbyggnaden av vår verksamhet med forskningsbaserade utställningar. Det kommer att finnas möjligheter att delta i projekt och utvecklingsområden tillsammans med kollegor från andra delar av universitetsbiblioteket.

Pass i informationsdisken samt kvälls- och lördagstjänstgöring ingår i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer 
Du har lätt för att knyta kontakter, är drivande och genuint intresserad av att möta användarna i undervisningssituationer och i handledning. Du är flexibel, självgående och kan anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Du har god pedagogisk och digital kompetens samt kommunicerar väl på både svenska och engelska. Du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbete och kan initiera, driva och fullfölja förändringar som ökar kvaliteten i verksamheten.

Vi söker en medarbetare med erfarenhet av undervisning och pedagogiskt utvecklingsarbete. Erfarenhet av samarbeten med lärare liksom erfarenhet av att möta studenter inom konstnärliga utbildningar är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla och marknadsföra tjänster som stöttar studenters lärande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med forskarservice vid lärosätesbibliotek, likaså om du har erfarenhet av att leda projekt och arbetsgrupper.

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning inom högskolepedagogik eller annan pedagogisk utbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100%, med placering vid de Humanistiska biblioteken, Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde 240401 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Karin Pettersson, Teamledare för Team undervisning
031-786 19 82
karin.pettersson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 16 januari 2024

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Angereds bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 13
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Angered är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter där cirka 60 000 personer bor. Angered är en levande stadsdel som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. Biblioteket ligger samlokaliserat med kulturhuset Blå Stället där det erbjuds ett brett utbud av kulturella aktiviteter, program och insatser.

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra det bästa för att Angereds bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för verksamheten som riktar sig till allt från de allra minsta barnen upp till ungdomar i skolåldern. Du kommer även delta i arbetet med programverksamhet riktat mot målgruppen. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker! Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie. Har du dessutom arbetat med läsfrämjande arbete för målgruppen barn ser vi det som meriterande. Har du kunskap i ett eller flera av de stora invandrarspråken och erfarenhet av att arbeta i biblioteksdatasystemet Sierra ser vi även det som meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv över ditt eget ansvarsområde men kan även sätta in verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs dessutom med att samarbeta med andra och du verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Vi ser fram emot din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Nov 15
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillhöra förvärvsteamet som ansvarar för urval och inköp av böcker, tidskrifter och databaser i dialog med lärare och forskare vid Göteborgs universitet.

I teamets arbetsuppgifter ingår ämnesförvärv, arbete med inköpsförslag, kursboksförvärv och andra förekommande uppgifter inom området medieförsörjning.

Tillsammans med ett kreativt team arbetar du aktivt med att tillgodose litteraturbehovet inom de humanistiska och konstnärliga ämnesområdena. I det praktiska arbetet med inköp ingår att ta och upprätthålla kontakter med institutionerna för att fånga upp mediebehov kopplat till forskning och studier.

Informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna inklusive kvälls- och helgtjänstgöring.

 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av arbete med media och det är meriterande om du har erfarenhet av förvärv på forskningsbibliotek. Det är också meriterande med språkkunskaper utöver svenska och engelska.

I kontakter och samarbeten med kollegor och användare är du aktiv och har en god förmåga att etablera professionella relationer. Du har goda kommunikativa färdigheter muntligt och skriftligt. Du har ett intresse för medieförsörjning riktad mot forskning och högre studier. Du är flexibel och arbetar bra både enskilt och i grupp.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning 
Anställningen är ett vikariat 240301-241231. Omfattning: 100% med placering på Humanistiska biblioteket.

Tillträde: 1 mars 2024 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Andrea Carozzi Bjurström, teamledare Förvärvsteamet
076-6185461
andrea.carozzi.bjurstrom@ub.gu.se

Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 26 november 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot system till Stadsbiblioteket, Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en bibliotekarie med inriktning mot system till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer. Är det dig vi letar efter?

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag är att skapa goda förutsättningar för den digitala biblioteksverksamheten. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare. Enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av både interna system som t ex biblioteksdatasystemet, samt de digitala tjänster som vänder sig direkt till göteborgarna.

Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar.

Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning mot system för att stärka upp det team som arbetar med förvaltning, support och utveckling av biblioteksdatasystemet Sierra samt bibliotekslogistik. Vi befinner oss i en spännande fas där vi håller på med införandet av logistiksystemet IMMS för mediehantering inom biblioteken i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är systemadministration, support och användarstöd. I dina arbetsuppgifter ingår kontinuerlig dialog med systemleverantör och andra samarbetspartners samt omvärldsanalyser, statistik och uppföljning. Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler.
Vår erfarenhet är att det är viktigt att arbeta verksamhetsnära. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring. Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i Göteborg. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi hoppas att du tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap
• Erfarenhet av arbete inom biblioteksverksamhet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Erfarenhet av systemadministration eller som bibliotekarie med inriktning mot system

Det är meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet från att arbeta med bibliotekssystemet Sierra
• Erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning eller systemadministration inom andra verksamheter
• Kunskaper i programmering
• Erfarenhet av arbete med logistik

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med mycket goda IT-kunskaper och intresse för digitala lösningar inom bibliotek
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, nyfiken och lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Tjänsten är på 100% och är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Medieenheten, Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Medieenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enhetens uppdrag är att ansvara för och utveckla medieprocessen för fysiska och digitala medier och att köpa in media till samtliga folkbibliotek i Göteborg. I medieprocessen ingår bland annat urval och inköp av media, fjärrlån, katalogisering och mediemottagning. Medieenheten har även i uppdrag att förmedla inköp internt samt arbeta stöttande i mediefrågor vid utveckling och nyetablering av bibliotek.

Vi söker nu en bibliotekarie med bred inköpskompetens som i samarbete med kollegor bidrar till utveckling av medieinköpen. Inköpen avser i första hand fackmedia för vuxna, men även andra inköpsområden kan bli aktuella. I arbetsuppgifterna ingår att bevaka utgivning, identifiera trender, genomföra kompletteringsinköp, hantera inköpsförslag ifrån allmänheten och arbeta med uppföljning. Medarbetarna på enheten delar på arbetet med att packa upp och registrera den media som köps in.

Då du kommer att ingå i ett team där medlemmarna hjälps åt med att utföra enhetens uppdrag behöver du vara beredd att ta dig an ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.

Utöver de arbetsuppgifter som ingår i medieprocessen och teamens uppdrag arbetar du publikt på samtliga avdelningar på Stadsbiblioteket.

Som medarbetare på medieenheten erbjuds du ett omväxlande arbete bestående av både individuella uppdrag och uppdrag som hanteras i teamen. Enheten är bemannad med medarbetare som arbetar tillsammans, delar på arbetsuppgifter och stöttar varandra.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Tjänsten kräver att du har tidigare erfarenhet av inköp av media samt god kunskap om medieutgivning och förlag. Du har också flerårig erfarenhet av arbete på bibliotek. Det är meriterande att ha arbetat med inköp av minoritetsspråk och att ha erfarenhet av arbete med mångspråk.

Ett väl fungerande arbete i medieprocessen leder till att bibliotekens användare snabbt får tillgång till nyinköpt media. Du behöver därför vara mån om att slutföra det du påbörjat och se till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Då du kommer att arbeta med stöd till kollegor i mediefrågor, samt i team och i arbetsgrupper på Stadsbiblioteket lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga.
Stadsbiblioteket är en arbetsplats med flera tusen besökare varje dag och för att trivas hos oss behöver du stimuleras av att befinna dig i en miljö med högt tempo och många intryck. Vi förutsätter att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bekväm med att ge service och möta människor i alla åldrar och med varierande behov.

Efter några år av utvecklingsarbete är vi på medieenheten vana vid att ställa om verksamheten snabbt. Vårt utvecklingsarbete fortsätter och du behöver därför vara inställd på att behöva anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetet är förlagt till dag- och kvällstid samt helger, enligt schema.

Vi ser fram emot din ansökan!ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biblioteksassistent till Medieenheten Göteborgs stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Medieenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enheten ansvarar för att medieförsörja folkbiblioteken i Göteborg.

Som biblioteksassistent på medieenheten erbjuds du ett varierat arbete bestående av administration, mediehantering och publikt arbete i biblioteket.

Medieenheten har som ett av sina uppdrag att hantera påminnelser och kravbrev för folkbiblioteken i Göteborg. Tillsammans med en kollega har du ansvar för bibliotekens kravhantering, vilket innebär hantering av kravärenden och fakturor samt kontroll av inbetalning till bankgiro och inkasso.
Bibliotekarier på medieenheten köper in media till samtliga folkbibliotek i Göteborg. Detta innebär att du som biblioteksassistent hanterar större leveranser av media, vilket kan vara fysiskt krävande. Som biblioteksassistent packar du upp och registrerar media i biblioteksdatasystemet. Du konterar också den media som köps in.
Som medarbetare på medieenheten arbetar du en del av din arbetstid publikt på Stadsbiblioteket. Du arbetar bland annat i bibliotekets reception och det är viktigt att du trivs med att möta bibliotekets användare och får energi av att ge service till dem som vi är till för.

Då du kommer att ingå i arbetsgrupper där medlemmarna hjälps åt med att utföra enhetens uppdrag behöver du vara beredd att ta dig an ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd gymnasieexamen. Tjänsten kräver att du har tidigare erfarenhet av administrativt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

För att klara uppdraget behöver du ha god datorvana och vara bekväm med att hantera digitala verktyg. Dels för att kunna arbeta i de system som används internt, dels för att kunna möta besökarnas frågor och behov.

Stadsbiblioteket är en arbetsplats med flera tusen besökare varje dag och för att trivas hos oss behöver du stimuleras av att befinna dig i en miljö med högt tempo och många intryck.

Vi förutsätter att du har en god serviceförmåga vilket innebär att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bekväm med att ge service och möta människor i alla åldrar och med varierande behov.
Då du kommer att arbeta med stöd till allmänheten och kolleger i kravfrågor, samt i team och i arbetsgrupper på Stadsbiblioteket lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga. Utöver detta ställer uppdraget krav på dig att fatta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Efter några år av utvecklingsarbete är vi på medieenheten vana vid att ställa om verksamheten snabbt. För att trivas hos oss behöver du därför vara inställd på att behöva anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar. Eftersom arbetsuppgifterna som en biblioteksassistent utför är av skiftande slag behöver du trivas med ett rörligt och varierat arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetet är förlagt till dag- och kvällstid samt helger, enligt schema.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie, retrospektiv katalogisering 50 %

Bibliotekarie
Läs mer Okt 15
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team.

Vi söker nu en universitetsbibliotekarie för arbete med retrospektiv katalogisering. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning 50% med teamtillhörighet i Katalogteamet på Humanistiska biblioteket. Teamet utför katalogisering för samtliga bibliotek inom organisationen.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att arbeta med retrospektiv katalogisering av material som i dagsläget inte är inlagt i Libris. Arbetet består till stor del av överföring av äldre katalogkort. Katalogiseringen omfattar både primär- och sekundärkatalogisering. I arbetsuppgifterna kan också ingå registrering av handskriftsdata i Alvin.

Arbetet innebär att du, i samverkan med Katalogteamet, ansvarar för att planera och genomföra lång- och kortsiktiga katalogiseringsprojekt. Med stöd av kollegorna i teamet håller du dig à jour med regelverk och praxis för tillgängliggörande i Libris och den lokala katalogen Koha.

Arbetet kan delvis utföras på distans. Då Katalogteamet utför katalogiseringsuppdrag för samtliga ämnesbibliotek inom organisationen, kan fysisk arbetsplats variera. Arbetsuppgifterna är kopplade till verksamhetens behov och kan förändras över tid.

Kvalifikationer 
Du skall ha akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och bred erfarenhet av primär- och sekundärkatalogisering i Libris såväl av nyare som av äldre material. Du ska ha erfarenhet av indexering med svenska ämnesord och klassificering med Dewey decimalklassifikation. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska och erfarenhet av arbete inom universitets- eller högskolebibliotek.

Det är meriterande med erfarenhet av att planera och genomföra katalogiseringsprojekt. Det är också meriterande med erfarenhet av arbete med katalogisering på andra språk än engelska.

Du har god förmåga att arbeta självständigt. Framgångsfaktorer i arbetet är noggrannhet och uthållighet.

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning på 50%. Arbetet kan delvis utföras på distans. Placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Anna Isaksson, biträdande bibliotekschef
031-786 55 77
anna.isaksson@ub.gu.se

Isabel Folkesson, teamledare Katalogteam
031-786 17 14
isabel.folkesson@ub.gu.se

Lise-Lotte Larsdotter, teamledare Katalogteam
031-786 11 63
lise-lotte.larsdotter@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 5 november 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vikarierande universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Okt 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Samhällsvetenskapliga biblioteken utgör en av enheterna och består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på IT-fakulteten, Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Vi är idag cirka 60 medarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

För att fortsätta utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter, forskare och lärare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med dem. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt. Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter

På Samhällsvetenskapliga biblioteken är möten med våra användare i olika former och kanaler centrala inslag. Som medlem i Team Användarservice arbetar du med att utveckla och genomföra aktiviteter som stödjer studenters lärande och synliggör universitetets forskning. Fokus är på vägledning i biblioteksrummet såväl som digitalt, samt vägledning för studenter med läsnedsättning. Det förekommer också biblioteksintroduktioner, workshopar, föreläsningar. Att synliggöra och tillgängliggöra bibliotekets tryckta och digitala samlingar är ett prioriterat arbete över teamgränserna som kommer ingå i dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som är nyfiken på och har erfarenhet av att bedriva användarfokuserade verksamheter både i den digitala såväl som i den fysiska biblioteksmiljön och som har ett lika naturligt förhållningssätt i båda kontexterna. Då vi tillämpar ett undersökande arbetssätt i allt vårt utvecklingsarbete är du delaktig i att utforma, genomföra och tolka användarstudier av olika omfattning. I tjänsten ingår även sedvanliga bibliotekarieuppgifter. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Anställningen gäller alla tre samhällsvetenskapliga biblioteken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall ha teoretiska kunskaper om och praktiska erfarenheter av pedagogiska aktiviteter. Du skall ha ett självklart pedagogiskt förhållningssätt i mötet med bibliotekets användare. Du är serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du har god samarbetsförmåga och kan också arbeta självständigt. Du kommunicerar väl på svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete på högskole- eller universitetsbibliotek med liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 100 % under perioden 8 januari till och med 30 juni med placering på Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek.

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anette Eliasson, bibliotekschef
031-786 68 67
anette.eliasson@ub.gu.se

Elin Nord, teamledare användarservice
031-786 27 28
elin.nord@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: tisdag den 31 oktober 2023.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 12
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en ny kollega till Användarserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter 
Är du en person som får energi av att möta användare och gärna vill samarbeta med kollegor för att utveckla vår service till olika studentgrupper? Då kanske du är rätt person för oss. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta utåtriktat och serviceinriktat för att skapa kontakter med studenter och kollegor inom universitetet. Du är intresserad av användarnas behov och vill gärna bidra till att utveckla våra tjänster.

Du kommer att ha mycket kontakt med användarna genom infodiskpass och handledning i vår chatt. Du kommer även att arbeta med att ge handledning till studenter med läsnedsättning.

Pass i informationsdisken på kvällstid samt vissa lördagar ingår i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall ha haft en anställning på högskole- eller universitetsbibliotek, där pass i informationsdisk och användarservice har varit en viktig del av arbetet. Du skall ha erfarenhet av att ge handledning till studenter med läsnedsättning på universitetsnivå. Att ha erfarenhet av att handleda studenter via chatt och erfarenhet av att arbeta i bibliotekssystemet Koha är meriterande.

Du har en stark kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd för användares och kollegors behov och kan arbeta flexibelt när det krävs. Som person är du stabil och kan ta egna initiativ och gå in också stötta upp där du ser att det behövs. Du drivs av ett intresse av att sätta dig in i nya områden och har en vilja att skapa bra förutsättningar för biblioteksanvändare och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är en visstidsanställning på 100% till och med 20231231, med placering vid de Humanistiska biblioteken. Tillträde 1 oktober.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 19 september 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med fokus på pedagogiskt inriktade användarmöten

Bibliotekarie
Läs mer Aug 18
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Samhällsvetenskapliga biblioteken utgör en av enheterna och består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på IT-fakulteten, Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Vi är idag cirka 60 medarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

För att fortsätta utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter, forskare och lärare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med dem. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt. Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter 
I vår verksamhet är användarmöten och pedagogiskt arbete i olika former ett centralt inslag. I tjänsten ges du möjlighet att arbeta brett med utveckling av ett användarfokuserat pedagogiskt stöd till våra studenter. Som medlem i Team Användarservice arbetar du med att utveckla och bedriva aktiviteter som stödjer studenters lärande och synliggör universitetets forskning, som biblioteksintroduktioner, presentationer, workshopar, föreläsningar. Att synliggöra och tillgängliggöra bibliotekets tryckta och digitala samlingar är ett prioriterat arbete över teamgränserna som kommer ingå i dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som är nyfiken på och har erfarenhet av att bedriva användarfokuserade verksamheter både i den digitala såväl som den fysiska biblioteksmiljön och som har ett lika naturligt förhållningssätt till båda kontexterna. Då vi tillämpar ett undersökande arbetssätt i allt vårt utvecklingsarbete är du delaktig i att utforma, genomföra och tolka användarstudier av olika omfattning.

Tillsammans med bibliotekarier från alla våra tre team kommer du möta och stödja användarna i deras studier och lärande i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler.

Arbetsplatsen är på Ekonomiska biblioteket men anställningen gäller alla tre samhällsvetenskapliga biblioteken. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan motsvarande akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du skall ha teoretiska kunskaper om och praktiska erfarenheter av pedagogiska aktiviteter. Du skall ha ett självklart pedagogiskt förhållningssätt i möten med bibliotekets användare. Du är serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du kommunicerar väl på svenska och engelska. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Det är meriterande att kunna visa exempel på hur ett bibliotek framgångsrikt har arbetat för att synliggöra sina samlingar. 

Erfarenhet av arbete på högskole- eller universitetsbibliotek med liknande arbetsuppgifter är meriterande. 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med placering på Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Anette Eliasson, bibliotekschef
031-786 68 67
anette.eliasson@ub.gu.se

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 3 september 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie/biblioteksassistent

Bibliotekarie
Läs mer Aug 17
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Samhällsvetenskapliga biblioteken utgör en av enheterna och består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på IT-fakulteten, Handelshögskolan, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Vi är idag cirka 60 medarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

Vi söker nu medarbetare som i huvudsak kommer arbeta i direkt kontakt med våra användare.

Arbetsuppgifter 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att vägleda i mötet med bibliotekens användare. Det innebär att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt ge stöd och service genom att svara på frågor och informera om universitetsbibliotekets tjänster i våra olika kontaktkanaler: i informationsdiskar på våra tre bibliotek, telefon, chatt, kontaktformulär och digital informationsdisk. Dessutom innebär tjänsten att utföra sedvanliga arbetsuppgifter som förekommer på ett forskningsbibliotek.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning. Du ska kunna kommunicera väl på svenska och engelska. Du skall ha haft en anställning på ett högskole- eller universitetsbibliotek, där vägledning i olika kontaktkanaler och användarservice har varit en viktig del av arbetet. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt i möten med bibliotekets användare. Du är serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Det är meriterande med en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller flera enstaka kurser inom ämnet.

Anställning 
Anställningen är en visstidsanställning ca 9-10 månader, på ca 50 % måndag till fredag, med eventuell kvälls- och helgtjänstgöring med placering på Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Anette Eliasson, bibliotekschef
031-786 68 67
anette.eliasson@ub.gu.se

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande  

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 27 augusti 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Lundby Bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Aug 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Till Lundby bibliotek söker vi nu dig som tillsammans med kollegor vill utveckla, planera och genomföra en angelägen och självklar biblioteksverksamhet utifrån ett barnperspektiv. Tjänsten är ett vikariat på heltid.

Hos oss driver och förstärker du bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och ungdomar och involverar aktivt barn i ditt arbete. Du bidrar särskilt till biblioteksrummets utveckling och fokuserar på de delar i det fysiska biblioteket där din målgrupp vistas.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker.
Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt!

I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn och unga.

Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar. Du kan lätt skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek.

Du har erfarenhet av att möta besökare från olika miljöer, och har förmågan att skapa goda relationer. Genom ditt arbete stärker du målgruppens läslust och språkutveckling.
Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett lösningsfokuserat sätt. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter.

Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, tar fasta på nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten. Du motiveras av att arbeta mot mål och har förmåga att omvandla dessa till konkreta handlingar. Du samarbetar naturligt med dina kollegor för att ge besökarna bästa möjliga upplevelser.

Tjänsten är ett vikariat med start 18 september till och med 31 december med eventuell möjlighet till förlängning.

ÖVRIGT
Vi kommer att använda oss utav ett löpande urval vilket innebär att vi kan komma att börja kalla till intervjuer innan sista ansökningsdagen har passerat.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Biblioteksassistent, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Jul 31
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en kollega för ett vikariat till användarserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillhöra användarserviceteamet, med placering i arbetsgruppen som ansvarar för magasin och samlingar.
Du kommer att arbeta med varierande uppgifter som rör bokhantering, exempelvis:


• Sortering av beställningar och framtagning av beställt material.
• Sortering och insättning av returnerat material.
• Dragning av boksamlingar.
• Uppmärkning (ryggetiketter, chip/streckkoder).
• Göra exemplarposter och lägga beställningar på exemplarnivå.
• Tidskriftsregistrering

Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Arbetet innebär att man dagligen går långa sträckor och rör sig mellan bokmagasin på olika våningsplan. Lyft och arbete i dammiga miljöer förekommer.

Kvalifikationer 
Du skall ha gymnasieexamen. Du skall ha haft en anställning inom högskole- eller universitetsbibliotek där liknande uppgifter har ingått i dina ansvarsområden. Du skall ha kunskap om olika uppställningssystem samt erfarenhet av att arbeta i bibliotekssystemet Koha. Du skall även ha kunskap om och intresse för samlingar och materialtyper från olika tidsepoker. Du skall behärska svenska i tal och skrift. Att ha läst kurser inom biblioteks- och informationsvetenskap är meriterande.


Som person är du självgående, uthållig och strukturerad. Du har hög samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du är flexibel och bidrar till att hitta lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är ett vikariat på heltid med placering vid de Humanistiska biblioteken. Tillträde 1 september 2023, vikariatet löper som längst december 2023.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se


 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 9 augusti 2023

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarier till Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 14
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområde Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu två barnbibliotekarier till vår enhet Publika möten barn, unga och bokbuss som vill göra det bästa för att biblioteket ska vara en angelägen och självklar plats för alla.

Vi söker dig som är nyfiken och vill arbeta läsfrämjande med målgruppen 6-12 år och tillsammans med kollegor vara med och utveckla vår barnverksamhet med särskilt fokus på den digitala inkluderingen. Du blir en del av ett team bestående av kunniga och vänliga kollegor som tillsammans delar erfarenheter och vågar prova och göra misstag för att vår verksamhet ska bli så bra som möjligt. Hos oss finns det goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

I ditt arbete planerar och genomför du aktiviteter tillsammans med kollegor som ger en ingång till bibliotekets medier och som inspirerar barns lust och nyfikenhet till läsning. Vi strävar efter att ta tillvara barns intressen och vi vill att du tillsammans med oss utvecklar arbetet med läsinspirerande och kreativa aktiviteter för, med och av barn. Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta aktivt med att utveckla verksamheten i biblioteksrummet, digitalt och uppsökande utifrån ett barnperspektiv. I dina arbetsuppgifter ingår även tjänstgöring i informationsdisk på Stadsbiblioteket, arbete på våra två bokbussar samt övrigt förekommande arbetsuppgifter inom biblioteksverksamheten.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 % och arbetet är schemalagt på dagtid, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har arbetat på bibliotek tidigare och får gärna ha erfarenhet av att arbeta med läsinspirerande, digitala och kreativa aktiviteter mot målgruppen barn 6-12 år. Du har god kännedom om barns medievärldar och är väl bevandrad i barnlitteratur. Har du även erfarenhet av digitalt skapande och inkludering ser vi det som meriterande.

Som person har du god förmåga att se biblioteket ur ett barns perspektiv och möter nyfiket varje barn utifrån deras behov. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och du har förmågan att planera, driva och genomföra programaktiviteter såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Du tycker även om att interagera med människor och drivs av att få hjälpa andra, såväl vuxna som barn. Du bidrar med idéer och perspektiv i arbetet med att utveckla verksamheten på de tre arenorna, i rummet, uppsökande och digitalt tillsammans med kollegor.

Stadsbiblioteket är ett välbesökt bibliotek och det innebär att det vissa tider är ett högt tempo vilket ställer krav på att du kan prioritera och att du känner dig trygg i nya, stressiga situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Undervisande universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jun 28
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Vill du utveckla undervisningen för stärkt informationskompetens på ett sätt som möter behoven hos framtidens universitetsutbildningar? Vill du ha möjlighet till fördjupning och variation i ditt arbete? Trivs du i kreativa gemenskaper? Gillar du att förena självständigt arbete med samarbete? I så fall kan det vara dig vi söker till undervisningsteamet på de samhällsvetenskapliga biblioteken.

Samhällsvetenskapliga biblioteken utgör en av enheterna och består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är idag cirka 60 medarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter på våra fakulteter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig insikt i hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt och utvecklas. Vi arbetar utifrån ett undersökande arbetssätt, med bas i biblioteks- och informationsvetenskap. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice.

Arbetsuppgifter

Undervisningsteamet är en lärande gemenskap med tolv engagerade teammedlemmar. Arbetet formas och utvecklas ständigt av den breda mångfalden i våra fyra fakulteters ämnesområden och utbildningsformer.

Som undervisare arbetar du huvudsakligen med att planera och genomföra kontextanpassad undervisning för fakulteternas utbildningar. Våra ambitioner är att bidra till studenternas lärande och måluppfyllelse samt till utbildningarnas kvalitetsarbete. Arbetet görs i dialog med ansvariga lärare och som bas har du teamets breda palett med bland annat lärandemål, pedagogiska arbetsformer och undervisningsmaterial.

Du bygger och upprätthåller samarbeten med kurs- och programansvariga lärare på två av våra fyra fakulteter. Detta ger dig möjlighet att skapa fördjupade relationer och specialisera dig inom din yrkesroll, samtidigt som du utvecklar kunskaper och får följa utveckling på en bredare nivå. Vi arbetar proaktivt med utveckling för att kunna möta utbildningarnas behov. Som teammedlem håller du dig uppdaterad inom utvecklingen i relevanta forskningsområden.

Teamet ger support i referenshanteringsprogrammen EndNote och Zotero och arrangerar öppna föreläsningar för studenter. För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med bibliotekarier från alla våra team arbetar du även i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som lockas av tanken på att tillsammans med oss utveckla undervisning för stärkt informationskompetens på ett sätt som möter behoven hos framtidens universitetsutbildningar. Du har egen erfarenhet av undervisning, gärna inom högre utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för digitala former och verktyg för undervisning. Det är även meriterande om du har kunskaper om och intresse för informationskompetens, vetenskaplig kommunikation och samhällsvetenskaplig forskning.

Vi tror att du som söker tjänsten är en nyfiken person och att du ser på utveckling som en självklar del av det pedagogiska arbetet. Vi tror också att du är bekväm med att representera en verksamhet utåt och att du har fallenhet för att bygga relationer. Som kollega och medarbetare har du både lätt för att samarbeta och dela kunskap med andra. Du har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan motsvarande akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du kommunicerar väl i skrift och tal på både svenska och engelska då du kan komma att ha kontakter på båda språken. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Anette Eliasson, Bibliotekschef
031-786 68 67
Anette.eliasson@ub.gu.se


Amanda Glimstedt, Teamledare undervisning
031-786 17 53
amanda.glimstedt@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: Söndag 16 juli 2023

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Biskopsgårdens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 26
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra ditt bästa för att Biskopsgårdens biblioteksverksamhet ska vara en angelägen och självklar plats för barn och unga, samt vuxna i deras närhet.

Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, uppsökande och digitalt. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn samt involverar aktivt barn i ditt arbete. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. Du kommer att arbeta på Friskväderstorgets bibliotek och med uppsökande arbete i Biskopsgården med Bokstart. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 70% med start 2023-09-01. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom något serviceyrke. Det är meriterande om kan något annat språk än svenska och engelska. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie och/eller erfarenhet av att arbeta mot en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund.

Som person är du pedagogisk och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs med att få hjälpa andra människor och är lyhörd för deras behov. Du kommer även med nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan förbättras i verksamheten. Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs dessutom av en nyfikenhet att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpas ett löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju löpande under ansökningsperioden. Se därför till att inkomma med din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Göteborgs stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 11
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområdet Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu en bibliotekarie till vår enhet Publika möten vuxna och äldre och 300m2, som vill vara med och utveckla det läsfrämjande arbetet för våra mångspråkiga användare. Hos oss ges du möjligheten att utvecklas inom ditt uppdrag och tillsammans med kollegor. Du kommer bli en del av ett team bestående av kunniga och välkomnande arbetskamrater som tillsammans arbetar för bildning, demokrati, litteratur och kultur.

I arbetet ingår läsfrämjande arbete, väcka läslust samt att planera och delta i programverksamhet kopplat till målgruppen. Du tar emot studiebesök och samverkar med både interna och externa parter. Du arbetar med att utveckla ditt område genom omvärldsanalyser och arbetar utifrån användardelaktighet. Vi ser stora möjligheter att nå såväl nya som befintliga användare genom att utveckla våra arbetssätt. Publik tjänstgöring är en stor del av enhetens uppdrag och du arbetar även med bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap, alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara aktuell för tjänsten har du tidigare arbetat på bibliotek eller likande verksamhet. Det är meriterande att ha erfarenhet av området specialmedia samt även en viss digital kompetens. Språkkunskaper utöver skolspråken är meriterande, då många av bibliotekets besökare behärskar andra språk. Har du är även erfarenhet av att arbeta mot en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund ser vi det som meriterande.

Som person har du förmåga att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.


ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpar vi ett löpande urval och intervjuer kommer därför hållas under ansökningsperioden.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Backa bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 2
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Backa bibliotek ligger på expansiva Selma Lagerlöfs torg i nybyggda Selma Lagerlöfs center. I huset hittar du olika verksamheter såsom mötesplats, fritidsgård, medborgarkontor, kulturskola och restaurang. På Backa bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området samt inom staden. Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu dig som tillsammans med dina kollegor vill göra ditt bästa för att Backa bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga, samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för programverksamheten som riktar sig till små barn ändå upp till ungdomar i skolåldern. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn samt involverar aktivt barn i ditt arbete.

Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 100% med start 2023-08-14 till och med 2024-09-01. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom något serviceyrke och bemästrar svenska och engelska språket väl. Har du kunskaper i något annat språk ser vi det som meriterande. Har du även erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie och/eller erfarenhet av att arbeta mot en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund ser vi det som meriterande.

Du är bekväm i sociala kontaktytor, såväl informella som formella. Som person är du pedagogisk och får energi av att bidra till andras lärande. Du tycker om av att få hjälpa andra människor och är lyhörd för deras behov. Du kommer även med nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan förbättras i verksamheten. Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs dessutom av en nyfikenhet att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Välkommen in med din ansökan.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har
rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Digitala verktyg & logistik, Stadsbiblioteket, Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Apr 17
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med digital inriktning till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer.

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.

I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, logistik för mediahantering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande arbete. Verksamheten på enheten bedrivs stor del genom uppdrag, projekt och samarbeten med andra enheter inom biblioteken i Göteborg.

Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.

Vi söker nu en bibliotekarie med digital inriktning för att kunna bidra till att utveckla enhetens uppdrag. Vi befinner oss i en spännande fas med flera pågående projekt, bland annat ska vi under hösten införa ett logistiksystem för mediehantering.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• arbetat som pedagog med inriktning mot IT/digitalisering
• erfarenhet av arbete med digital delaktighet och tillgänglighetsfrågor
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• vidareutbildning inom MIK

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.

Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Hammarkullens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Apr 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en barnbibliotekarie som tillsammans med sina kollegor vill göra sitt bästa för att Hammarkullens bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet.

Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med omfattningen 80% och innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst behöver du ha en högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie ser vi det som meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att, liksom på Hammarkullens bibliotek, möta en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund ser vi även det som meriterande.

Vi ser även att du:
- Har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- Har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
- Förespråkar samarbete i en arbetsgrupp och är trygg i att samarbeta med aktörer även utanför den egna verksamheten.
- Visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll samt att du utgår ifrån allas lika värde.
- Är serviceinriktad och drivs av att hjälpa andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Lindholmens gymnasiebibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Apr 19
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Lindholmens gymnasiebibliotek är skolbibliotek för område Lindholmens gymnasieskolor och ligger i hjärtat av skolområdet på kajkanten längs älven. Vi är gymnasiebibliotek för Bräckegymnasiet, Center för språkintroduktion Ester Mosessons gymnasium, Lindholmens tekniska gymnasium, Polhemsgymnasiet, Anpassad gymnasieskola Stora Holm, samt Göteborgs tekniska gymnasium.

Vi är en uppskattad arbetsplats och mötesplats för områdets elever. Vi arbetar utifrån läroplanen med att i nära samverkan med lärare och annan skolpersonal stärka elevernas lärande och vara en del i skolornas kompensatoriska uppdrag.

Då en av våra bibliotekarier ska vara föräldraledig söker vi nu dig som vill ingå i ett trevligt arbetslag, och vill vara med och utveckla denna kreativa och kunskapsinriktade verksamhet.

Du är gymnasiebibliotekarie och kontaktperson för Polhemsgymnasiet tillsammans med en kollega. Du arbetar med pedagogiskt arbete i form av biblioteksintroduktioner, bokprat och andra läsfrämjande aktiviteter, undervisning i informationssökning och källkritik med mera.

Under hösten är introduktioner för samtliga ettor i gymnasieområdet en stor del.

Du ansvarar för inköp av böcker riktad mot målgruppen, och bevakar vissa ämnesområden.

Daglig informationstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten, likasom övriga för ett större bibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Du ansvarar också för registrering av Legimus.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad Bibliotekarie, vilket innebär examen i bibliotek och informationsvetenskap, eller möjligen att du befinner dig i slutet av din utbildning.

Du ska vilja arbeta med ungdomar och ha intresse av litteratur, att arbeta läsfrämjande, samt ett pedagogiskt intresse. Det är viktigt att du är bekväm med att prata inför grupp. Goda IT-kunskaper är ett krav.

Personliga egenskaper
För att arbeta på Lindholmens gymnasiebibliotek behöver du vara lösningsorienterad och ha lätt för att samarbeta. Vi är en arbetsgrupp där varje medarbetare är en viktig del, och vi alla tar gemensamt ansvar för verksamheten i stort. Det innebär att vi måste hjälpas åt under perioder av hög arbetsbelastning.

Du behöver vara trygg i din roll och bekväm med att dagligen möta mycket ungdomar. Vi har ett lågaffektivt bemötande och utgår från elevernas egen goda vilja att upprätthålla en bra arbetsmiljö på biblioteket. Samarbete med kollegor på skolområdet samt elevråden är en del i arbetet.

Engagemang och intresse för unga människors utbildning, intressen och medievanor är nödvändigt för att du ska trivas med detta arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 23
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. 

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av Ekonomiska, Pedagogiska och Samhällsvetenskapliga biblioteken, som ger service till studenter, lärare och forskare inom Handelshögskolan, IT-fakulteten samt Samhällsvetenskapliga och Utbildningsvetenskapliga fakulteterna. Studenterna på de fyra fakulteterna utgör drygt hälften av universitetets helårsstudenter, cirka 15 000. Vi är 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team, användarservice, undervisning och media.

Tillsammans med våra målgrupper, studenter, lärare, forskare och andra på universitetet, vill vi skapa en ömsesidig förståelse för hur bibliotekens resurser kan användas effektfullt. Vi utvecklar verksamheten utifrån ett undersökande arbetssätt. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter

Du ingår i mediateamet, som är cirka 11 personer och arbetar enhetens mediaförsörjning. En del arbetsuppgifter utförs individuellt med eget ansvar, men lika viktigt är att bidra till de gemensamma uppgifterna. Du förbättrar verksamheten både självständigt och i samspel med kollegorna. Teamet samspelar med andra team som arbetar med användarservice och undervisning. Både arbetsuppgifter och prioriteringar förändras självklart kontinuerligt utifrån våra användares behov.

Tillgång till medier av olika karaktär utgör en viktig del av studenters lärande och är en förutsättning för forskning av hög kvalitet. Teamets huvuduppgift är att förvärva och tillgängliggöra relevanta informationsresurser inom de samhällsvetenskapliga ämnena. Du köper in media genom ämnesbevakning eller på efterfrågan och är aktiv i kontakter med lärare och forskare, för att vara välinformerad om deras behov. En viktig del av mediaarbetet är att synliggöra samlingarna för användarna och att följa upp användningen av media. 

Utöver arbetsuppgifterna i teamet har du informationstjänst, där du möter och stödjer användarna i deras lärande eller forskning. Spontana eller bokade användarmöten sker i bibliotekens informationsdiskar eller i våra digitala kontaktkanaler. Andra former av användarmöten är öppna presentationer, workshops eller undervisning. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.  

Kvalifikationer

För att uppfylla kvalifikationerna för tjänsten ska du ha akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du har teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av förvärvsuppgifter och tillgängliggörande av media, gärna från forskningsbibliotek.

Vi söker dig som är intresserad av samhällsvetenskap, har erfarenheter av den akademiska miljön och vill bidra till ökad kvalitet i forskning och undervisning vid ett universitet. Det är meriterande med både formell kompetens och erfarenhet inom ämnesområdet. Som universitetsbibliotekarie är det viktigt med intresse och förståelse för forskning och studier på universitetsnivå.

Du har kunskaper som gör att du bidrar till teamets uppföljningsarbete med en god förmåga att använda olika system för att utvinna, analysera och presentera användarstatistik. Erfarenhet av databearbetning i statistikbehandlingsprogram som Excel är meriterande.

I kontakter och samarbeten med kollegor och användare är du aktiv och har en god förmåga att etablera professionella relationer. Du har goda kommunikativa färdigheter muntligt och skriftligt. Språkfärdigheter i svenska och engelska krävs i möten med våra användare, samt för att ta del av information kopplat till arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tillsvidaretjänst 100%. Anställningsstart enligt överenskommelse. Placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter

Anette Eliasson, bibliotekschef
031-786 6867
Anette.eliasson@ub.gu.se

Annika Svantesson, teamledare Team Media
031-786 2712
annika.svantesson@ub.gu.seFackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner


Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansök senast: 2023-04-20

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarier till Frölunda bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 29
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att sprida läslust till ungdomar och vuxna? Söker du ett kreativt arbete med läsfrämjande i fokus?

Vi söker två initiativrika bibliotekarier, en vuxenbibliotekarie och en ungdomsbibliotekarie, som kan vara med att driva och utveckla vår verksamhet på Frölunda bibliotek.

Som ungdomsbibliotekarie är du med och skapar en bättre mötesplats för målgruppen 13-25 år. Du gör detta genom att bland annat driva, utveckla och samordna lässtimulerande verksamhet. Det kan bland annat bestå av att skapa aktiviteter som lockar ungdomar såsom utställningar, event och sociala medier. Detta gör vi genom relationsskapande arbete, genom att plocka upp de ungas egna idéer och genom samarbeten med olika aktörer. I ditt arbete ingår att underlätta för unga att själva använda biblioteket som lokal för egenproducerad verksamhet.

Som vuxenbibliotekarie arbetar du med att utveckla och driva verksamhet riktad mot våra vuxna besökare. Du arbetar med program med fokus på samhälls- och demokratifrågor, inkludering och att spegla mångfalden. I ditt arbete utgår du från ett deltagarstyrt perspektiv. Du utvecklar kontakt och dialog med besökare, boende, föreningsliv och andra aktörer i området för att skapa ökad delaktighet och inflytande.
I ditt uppdrag arbetar du även strategiskt med våra sociala medier och kommunikation.

Biblioteket är en del av Frölunda kulturhus, det finns stora möjligheter att samverka med övriga verksamheter i huset.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pedagogisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Rollerna kräver god kunskap i svenska språket i tal och skrift. Språkkompetens utöver svenska och engelska är meriterande.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Som ungdomsbibliotekarie är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som fritidspedagog eller annat arbete med ungdomar i åldersgruppen 13-25 år. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Lundbys bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 17
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Lundby bibliotek, med sitt strategiska läge mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Vågmästareplatsen, är ett välbesökt bibliotek och en viktig mötesplats i stadsdelen. Vi anordnar flera språk- och läsfrämjande aktiviteter varje vecka och har ett brett programutbud. Vi arbetar också aktivt med digitalt läsfrämjande och digital delaktighet för alla målgrupper. I enheten ingår även Eriksbergs bibliotek, ett meröppet bibliotek som öppnade sommaren 2022 med inriktning på barn 0-6 år och deras vuxna. Det tillgängliga och vackra läget tillsammans med riktade aktiviteter har gjort biblioteket till en attraktiv plats att besöka.

Vi söker nu en engagerad bibliotekarie till Lundbys bibliotek där huvuduppdraget är att planera, genomföra och utveckla biblioteksverksamhet för, med och av barn och unga. Du arbetar tätt tillsammans med övriga kollegor på enheten med huvudsakligt fokus på barn 0-6 år. Vi söker dig som vill vara med och arbeta för att biblioteket ska vara angeläget och självklart för barn och unga. Ett av dina viktigaste uppdrag blir att stärka barns och ungas språkutveckling, nyfikenhet och lust att lära. Du arbetar för att skapa en inbjudande miljö i biblioteket, inspirerar till läslust och arrangera språk- och läsfrämjande aktiviteter. Du deltar även i bibliotekets arbete med gemensamma läsfrämjande satsningar i staden samt vidareutvecklar kontaktnät och samarbeten utanför bibliotekets lokaler i syfte att nå barn och unga. I arbetsuppgifterna ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din huvudplacering är på Lundby bibliotek, men arbetet innebär även tjänstgöring på Eriksbergs bibliotek

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser även att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie. Du har ett starkt engagemang och kunskap om barns läs- och språkutveckling, barnmedia och barnkultur och har lätt för att samarbeta med både barn och vuxna. Du besitter förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek och bibliotekets roll i samhället är något som intresserar dig. För dig är det viktigt att visa hänsyn till de människor du möter och du strävar alltid efter att ge dem ett gott bemötande. Slutligen så är du även ansvarstagande då du ser till att utföra de uppgifter som du har tagit på dig.

Varmt välkommen att söka tjänsten.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 5
Nu söker vi en bibliotekarie till Chalmers bibliotek. Du kommer att ingå i olika arbetsgrupper där du kan bidra till att utveckla relevant akademiskt stöd och kreativa biblioteksmiljöer - såväl fysiska som digitala för våra användare. 

Information om avdelningen
Biblioteket tillhör institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande (CLS). Två av CLS avdelningar forskar och utbildar inom språk, kommunikation och ingenjörsutbildningsvetenskap. Inom de två biblioteksavdelningarna bedriver vi en bred biblioteksverksamhet, inklusive forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du kommer att tillhöra avdelningen för lärande och lärandemiljöer som utöver undervisning i informationskompetens arbetar med digitalisering av undervisning samt tillgängliggörandet av bibliotekets digitala och fysiska lärandemiljöer.

Beskrivning av tjänsten
Arbetsuppgifterna i denna tjänst är främst inriktade på möten med bibliotekets användare och du kommer att ingå i webb- och kommunikationsgruppen och arbetsgrupper som aktivt arbetar med att utveckla mötet med våra användare i informationsdisken, e-supporten samt i handledningssituationer kring informationssökning och referenshantering. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.  

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du är kontaktskapande, har ett pedagogiskt förhållningssätt och kan tänka dig företräda och presentera biblioteksverksamheten i relevanta Chalmerssammanhang. Vi ser också att du är intresserad av och har god förståelse för utbildning och forskning på universitetsnivå. Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som medarbetare har du lätt för att arbeta i grupp samtidigt som du kan ta egna initiativ och prioritera i situationer när det behövs. Välkommen med din ansökan. 

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare. Därför erbjuder vi bland annat:
? Flexibilitet att arbeta på distans.
? Semester upp till 7 veckor per år.
? Kollektivavtal med föräldralön, sjukpenningtillägg, läkemedelskostnader, löneväxling, pension, inarbetade dagar samt flextid.
? Friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimma varje vecka under betald arbetstid.

Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en akademisk miljö, där studenter och medarbetare drivs av att skapa värde för en hållbar framtid.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20230083 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 26 mars, 2023

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
Email: christina.johansson@chalmers.se
Telefon: 031-7723755

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie/informationsspecialist

Bibliotekarie
Läs mer Feb 13
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Hovrätten för Västra Sverige är den näst största av landets sex hovrätter.

Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Domstolen har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vid hovrätten arbetar cirka 120 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg.

Hovrätten för Västra Sverige söker en bibliotekarie/informationsspecialist som också kommer att arbeta med domstolens intranät och externa webbplats

Vill du arbeta med informationshantering, omvärldsbevakning och kunskapsdelning på ett myndighetbibliotek? Då kan detta vara arbetet för dig.

Hovrättens bibliotek består av ett gemensamt bibliotek och fyra avdelningsbibliotek. Biblioteken rymmer både äldre och nyare rättsvetenskapliga resurser i tryckt och digital form. Bibliotekets uppgift är att informera om, vägleda till samt tillhandahålla relevant information för domstolens verksamhet till i första hand domstolens jurister. Hovrättens medarbetare använder olika digitala rättsdatabaser såsom JUNO och JP Infonet. Hovrätten använder bibliotekssystemet Mikromarc. Biblioteket samarbetar med övriga domstolsbibliotek.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna liknar de som vanligtvis förekommer på mindre specialbibliotek, bl.a. litteratur- och informationssökning, omvärldsbevakning såsom Bibliotekswebbens nyhetsbrev, post- och tidskriftshantering, inköp och katalogisering. Bibliotekarien ansvarar för domstolens intranät och externa webbplats samt arbetar både strategiskt och praktiskt. Därutöver ansvarar bibliotekarien för att bevaka och hantera elektroniska informationskällor som rättsdatabaser samt med att ge support och hantera personliga inloggningar i dessa jämte frågor om fjärrlån.

Arbetet är fritt och självständigt och ger goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du ska ha examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning.

Du har dokumenterad vana av avancerad och systematisk informationssökning från tidigare tjänst/er som bibliotekarie eller informationsspecialist. Du bör ha erfarenhet av arbete i specialbibliotek, företrädesvis med samhällsvetenskaplig inriktning. Det är bra om du har kännedom om juridiskt källmaterial, offentligt tryck och europarätt. Du ska även vara van vid katalogisering, gärna med erfarenhet av Mikromarc.

Du ska vara intresserad av intranät- och webbpublicering och det är meriterande om du har haft motsvarande arbetsuppgifter eller har relevant utbildning. Du har mycket god förmåga att utforma information såväl skriftlig som muntligt och behärskar engelska väl.

Du har ett positivt förhållningssätt, en mycket god servicekänsla, är flexibel och pedagogisk. Du kan arbeta självständigt och är van vid att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga. Du är pedagogisk och har vana från att utbilda andra och leda projekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din dokumenterat goda samarbetsförmåga. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Personlighets- och problemlösningstester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Timavlönade medarbetare till biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Nov 29
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturförvaltningen med sina 25 folkbibliotek söker nu dig som vill arbeta som timavlönad vid tillfälliga vakanser. När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden.

Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de ska låna så finns du även där för att hjälpa dem med lästips och vägledning.

KVALIFIKATIONER
För att kunna göra ett bra jobb hos oss krävs minst påbörjad högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbetsuppgifterna. Har du dokumenterad erfarenhet av biblioteksarbete, service eller pedagogiskt arbete är det meriterande. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det också meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor med olika frågor och behov, du har en god känsla för service och bemötande. Vi söker dig som utöver människor, tycker om böcker, ordning och reda och systematik. Arbetet ställer även krav på att du är flexibel då du kommer möta olika målgrupper och arbeta på olika bibliotek i staden.

Välkommen med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi läser ansökningar, kallar till intervjuer och erbjuder anställningar under hela tiden fram till sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT

Ansök nu

Undervisande Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter, forskare och lärare på Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är idag cirka 60 medarbetare och verksamheten är organiserad i tre team.

För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter på våra fakulteter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig insikt i hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt. Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt, med bas i biblioteks- och informationsvetenskap. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice.

Arbetsuppgifter
Undervisningsteamet är en lärande gemenskap med 12 engagerade teammedlemmar. Vårt arbete formas och utvecklas ständigt av den breda mångfalden i våra fyra fakulteters ämnesområden och utbildningsformer.

Som undervisare arbetar du huvudsakligen med att planera och genomföra kontextanpassad undervisning för fakulteternas utbildningar. Våra ambitioner är att bidra till studenternas lärande och måluppfyllelse samt till utbildningarnas kvalitetsarbete. Arbetet görs i dialog med ansvariga lärare och som bas har du teamets breda palett med bland annat lärandemål, pedagogiska arbetsformer och undervisningsmaterial. Du bygger och upprätthåller samarbeten med kurs- och programansvariga lärare på två av våra fyra fakulteter. Detta ger dig möjlighet att skapa fördjupade relationer och specialisera dig inom din yrkesroll, samtidigt som du utvecklar kunskaper och får följa utveckling på en bredare nivå.

Vi arbetar proaktivt med utveckling för att kunna möta utbildningarnas behov. Som teammedlem håller du dig uppdaterad inom utvecklingen i relevanta forskningsområden.

Teamet ger support i referenshanteringsprogrammen EndNote och Zotero och arrangerar öppna föreläsningar för studenter. För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med bibliotekarier från alla våra team arbetar du i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som lockas av tanken på att vara med och utveckla undervisning för stärkt informationskompetens på ett sätt som möter behoven hos framtidens universitetsutbildningar. Du har egen erfarenhet av undervisning, gärna inom högre utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av och intresse för digitala former och verktyg för undervisning. Det är även meriterande om du har kunskaper om och intresse för informationskompetens, vetenskaplig kommunikation och samhällsvetenskaplig forskning.  

Vi tror att du som söker tjänsten är en nyfiken person och att du ser på utveckling som en självklar del av det pedagogiska arbetet. Vi tror också att du är bekväm med att representera en verksamhet utåt och att du har en fallenhet för att bygga relationer. Som kollega och medarbetare har du både lätt för att samarbeta och dela kunskap med andra. Du har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan motsvarande akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du kommunicerar väl i skrift och tal på både svenska och engelska då du kan komma att ha kontakt med lärare och studenter på båda språken. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.  


Kontaktuppgifter för anställningen
Olof Gardell, Bitr. bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Amanda Glimstedt, Teamledare undervisning
031-786 17 53
amanda.glimstedt@ub.gu.se 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: Söndag 26 februari 2023

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biblioteksassistent

Bibliotekarie
Läs mer Feb 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en ny kollega till kundserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra Kundserviceteamet, med placering i arbetsgruppen som ansvarar för magasin och samlingar. 

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter som rör bokhantering, exempelvis:


• Sortering av beställningar och framtagning av beställt material.
• Sortering och insättning av returnerat material.
• Dragning av boksamlingar.
• Uppmärkning (ryggetiketter, chip/streckkoder).
• Göra exemplarposter och lägga beställningar på exemplarnivå.
• Vid behov avlasta gruppledaren för bokvåningarna i planering av bemanning och fördelning av arbetsuppgifter.

Tjänsten innehåller också arbete på UB:s reproavdelning som är belägen på Humanistiska biblioteket. Arbetsuppgifterna på reproavdelningen innebär service både till bibliotekets användare och till verksamheten internt och kan t ex innebära:


• Kopiering och scanning av material som beställs av låntagare.
• Tillverkning av broschyrmaterial m m som beställs internt inom UB.
• Tillverkning av affischer och annat material som används till utställningsarbete. Den här delen av arbetet innebär att man är ett stöd till utställningsverksamheten på biblioteket.

Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens
och verksamhetens behov. 

Arbetet innebär att man dagligen går långa sträckor och rör sig mellan bokmagasin på olika våningsplan. Lyft och arbete i dammiga miljöer förekommer.

 

Kvalifikationer

Du skall ha gymnasieexamen. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom högskole- eller universitetsbibliotek och ha kunskap om olika uppställningssystem samt bibliotekssystemet Koha. Du skall även ha kunskap om och intresse för samlingar och materialtyper från olika tidsepoker. Du skall behärska svenska i tal och skrift. 

Du skall ha kunskap om tryckproduktion, digitalisering och olika typer av digitala format samt ha ett genuint intresse för att arbeta med utställningsverksamhet. Någon form av konstnärlig utbildning som av arbetsgivaren anses relevant är här ett plus.


Som person är du självgående, uthållig och strukturerad. Du har hög samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du är flexibel och bidrar till att hitta lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetstid: dagtid, vardagar.
Arbete kvällar och helger kan eventuellt bli aktuellt i ett senare skede utifrån verksamhetens behov.

 

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning. Omfattning: 100 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Tillträde: 230401 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Erik Boström, Bibliotekschef
031-786 46 71
Erik.bostrom@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, Biträdande bibliotekschef
031-786 17 61
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersonerAnsökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2023-02-16

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie med inköpsansvar till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Jan 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER

Mediaenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enhetens uppdrag är attsamordna och utveckla mediaprocessen för fysiska och digitala medier. I mediaprocessen ingår bland annat urval och inköp av media, fjärrlån, katalogisering, mediamottagning och kravhantering.Mediaenheten har även i uppdrag att förmedla inköp internt samt arbeta stöttande i mediafrågor vid utveckling och nyetablering av bibliotek.

Vi söker nu en bibliotekarie som vill vara med och utveckla arbetet med inköp av skönlitteratur. I dina arbetsuppgifter ingår att bevaka utgivning, identifiera trender och arbeta med e-media. Du behöver ha god kännedom om svensk och engelsk skönlitteratur i allmänhet och god kännedom om fantastik och serier i synnerhet.
I arbetet ingår även att genomföra kompletteringsinköp, hantera inköpsförslag och arbeta med uppföljning av inköp. På enheten hjälps vi åt med att packa upp och registrera den media som köps in.

Vi söker dig som är nyfiken, omvärldsorienterad, vill bidra till att utveckla verksamheten och lära nytt. Du har ett stort intresse för och kunskap om mediafrågor och mediautgivning samt erfarenhet av att köpa in av media.Du har också erfarenhet av arbete på folkbibliotek eller i bokhandel.

Då du kommer att ingå i ett team där medlemmarna hjälps åt med att utföra enhetens uppdrag är det viktigt att du är beredd ta dig an de ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.

Som medarbetare på mediaenheten arbetar du en del av din arbetstid publikt i biblioteket och det är viktigt att du trivs med att möta bibliotekets användare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och arbetet är förlagt till dag- och kvällstid samt helger enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har arbetat på bibliotek eller i bokhandel tidigare och har erfarenhet av att köpa in media.

Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och du förstår enhetens uppdrag, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du har förmågan att planera och ta ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter och ser till att arbetet slutförs och följs upp. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Opaltorget / Frölunda bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jan 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två personer till tjänstens som bibliotekarie på Opaltorget där
ni kommer att tillsammans med kollegor utveckla, planera och genomföra biblioteksverksamhet utifrån ett barn/ungdomsperspektiv riktad till barn och vuxna i deras närhet.
Vi arbetar relationsskapande och deltagarstyrt, genom att fånga upp barns egna idéer, genom samarbeten med olika aktörer, och genom att ge barnen en möjlighet att själv skapa verksamhet i biblioteket.
Arbetsuppgifterna är utformade med utgångspunkt i mål och uppdrag med fokus på läsfrämjande och delaktighet. Du är med i planering och genomförande av programverksamhet för målgruppen genom exempelvis sagoläsning.
Tillsammans med kollegor genomför du även stadens gemensamma läsfrämjande satsningar samt tar emot grupper från förskola och grundskola på inplanerade visningar.
För att nå målen är nätverksskapande för ökad samverkan med andra aktörer i området centralt.

Opaltorgets bibliotek kommer bli kulturens mötesplats för barn och deras familjer. Du kommer att öppna upp världar och skapa bryggor till böcker, berättelser, upplevelser och eget skapande.
Opals inriktning är fokus på barn 0-12 år och deras vuxna.
På Opaltorgets bibliotek tänker vi nytt och arbetar tillsammans. Det är barnens initiativ och kreativitet som är vår starkaste drivkraft. Våra lokaler är rörliga och förändras ofta för att möta barnens behov och önskemål. Vi tillgängliggör kulturen för fler och bjuder in andra för att samskapa vår verksamhet. Det läsfrämjande uppdraget genomsyrar allt vi gör. Opaltorgets bibliotek ska göra skillnad för barn och deras familjer.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av arbete på folkbibliotek, en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig kombinerat med din erfarenhet av folkbibliotek.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra verksamheter för barn och/eller unga, samt ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något annat språk än skolspråken.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Har du tidigare arbetat i sammanhang där arbete med att stärka barn och deras rätt till en god start i livet har varit i fokus är en styrka. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.
Språkkompetens utöver Svenska och engelska är önskvärt.

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie KvinnSam

Bibliotekarie
Läs mer Jan 13
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare. KvinnSam är nationellt bibliotek för genusforskning och universitetsgemensam forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet. KvinnSam leds av en föreståndare samt en biträdande föreståndare. Sammanlagt arbetar 7 universitetsbibliotekarier, en arkivarie och en forskningssamordnare i teamet.

Vi söker nu en vikarierande universitetsbibliotekarie till KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av genusfrågor och vill ha ett omväxlande och utåtriktat arbete? En av våra medarbetare på KvinnSam ska vara tjänstledig och vi söker därför nu en vikarie.

Du kommer att ingå i teamet KvinnSam som arbetar med att bevaka och indexera litteratur om genusfrågor, samla och förteckna kvinnohistoriskt material samt ge användarservice till forskare, studenter och allmänhet. KvinnSam producerar databasen KVINNSAM och har ett växande kvinnohistoriskt arkiv.

I verksamheten ingår även att undervisa och handleda studenter och forskare, driva och medverka i olika utvecklingsprojekt nationellt och internationellt samt medverka i olika nätverk.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara indexering och användarservice till KvinnSams användare. Undervisning för studenter och forskare samt arbete med systematiska litteratursökningar ingår i tjänsten liksom enklare arkivarbete.

Du kommer också arbeta i bibliotekets kombinerade låne- och informationsdisk. 

Kvälls- och lördagstjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har ett genuint intresse för genusfrågor och kvinnohistoria. Det är meriterande om du har akademiska poäng inom genusforskning. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Erfarenhet av indexering liksom kunskaper i tyska, franska eller spanska är ett plus.

Du är kommunikativ och samarbetar bra med andra. Det är lätt för dig att skapa och underhålla kontakter och du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Arbetet på KvinnSam innebär att man växlar mellan flera olika arbetsuppgifter, det är därför viktigt att man kan vara flexibel och självgående. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Tillträde från start av april 2023, vikariatet löper som längst till april 2024.

Kontaktuppgifter  för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Linda Börjesson, föreståndare KvinnSam
031-786 6181
linda.borjesson@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, biträdande bibliotekschef
031-786 1761
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sommarjobb på biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Dec 27
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill jobba på våra bibliotek under sommaren 2023.

Inom Göteborgs Stad finns 25 folkbibliotek som tillhör avdelningen Bibliotek och Kulturhus på Kulturförvaltningen. Avdelningen erbjuder ett rikt och varierat utbud som är angeläget och tillgängligt för alla åldrar och målgrupper. Vi arbetar med fysisk och digital media och bjuder på programverksamhet för, av och med göteborgaren och andra tillresta besökare. Våra bibliotek är välbesökta och under sommaren har vi mycket att göra vilket gör att vi behöver förstärka med extra personal. Du kommer bli en del av ett team bestående av stöttande och kompetenta kollegor som tillsammans gör sitt bästa för att våra bibliotek ska vara angelägna för alla våra besökare.

När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden. Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de vill låna så finns du även där för att hjälpa dem med lästips och vägledning eller för att svara på andra typer av frågor. Under ditt sommarjobb kan du beroende på tidigare erfarenhet även få möjlighet att delta i våra programaktiviteter både på och omkring biblioteket.

Tjänsten under sommaren är ett månadsavlönat vikariat på cirka 75 % men det finns även goda möjligheter för att redan under våren gå in och stötta upp som timavlönad. Sommarjobbet kommer vara förlagt någon gång mellan v.26-v.34 beroende på dina egna möjligheter samt verksamheternas olika behov av förstärkning. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha påbörjat/avslutat någon form av högskoleutbildning. Om du har påbörjat/avslutat en utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning ser vi det som meriterande. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta på bibliotek eller inom någon annan typ av servicearbete, publik verksamhet, eller pedagogisk verksamhet. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor och som har ett god känsla för service och bemötande. Du har ett intresse för kultur och litteratur och trivs med att samarbeta med andra. Du tar dina arbetsuppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Välkommen in med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till telefonintervjuer under hela ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan!


Enhetschefernas kontaktuppgifter:

Anna Byvald
031-366 70 70
anna.byvald@kultur.goteborg.se

Jenny Svärdsäter
076-496 12 12
jenny.svardsater@kultur.goteborg.se

AnnaCarin Elf
0722434858
annacarin.elf@kultur.goteborg.se

Ansök nu

Bibliotekarie kulturhuset Bergsjön

Bibliotekarie
Läs mer Jan 4
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med fokus på små barn och deras vuxna för att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser. Du arbetar med språkutveckling och familjecentrerade aktiviteter och deltar i genomförande av hembesök inom Bokstart samt andra uppsökande familjecentrerade aktiviteter. I ditt arbete är du medveten om att målgruppen många gånger har svenska som andraspråk. Du är med i planering och genomförande av programverksamhet för målgruppen genom exempelvis sagoläsning. Tillsammans med kollegor genomför du även stadens gemensamma läsfrämjande satsningar och tar emot grupper från förskola och grundskola på inplanerade visningar.
Tjänsten är ett vikariat på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Kulturhuset Bergsjön men tjänstgöring på enhetens andra bibliotek kan förekomma vid behov.

Kulturhuset Bergsjön öppnade i augusti 2022 i nya lokaler på Rymdtorget i Bergsjön. Användarna av vårt kulturhus med bibliotek är i alla åldrar, talar olika språk samt har olika behov och förväntningar. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta nära kollegor och bidra till en uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Vi är idag 15 medarbetare på Kulturhuset, både bibliotekspersonal, producenter och tekniker. Vår målsättning är att vi driver husets verksamhet tillsammans oavsett profession. Medborgarkontoret finns i huset och är en viktig samarbetspart. Vi samarbetar brett med andra parter runt Rymdtorget. Inom enheten finns även Kortedala bibliotek där du har 5 kollegor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av arbete på folkbibliotek, en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig kombinerat med din erfarenhet av folkbibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra verksamheter för barn och/eller unga, samt ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något annat språk än skolspråken.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
Kontaktpersonerna är tillgängliga från 9 januari.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Dec 22
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Vi söker nu en bibliotekarie som vill arbeta hos oss i ett kreativt och sammansvetsat undervisningsteam.

Tycker du om att jobba med undervisning och pedagogisk utveckling? Ser du det här som ett spännande område där biblioteken har en viktig roll? Då är vi kanske rätt för varandra!Arbetsuppgifter
I samarbete med kursansvariga lärare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter och lärare på Göteborgs universitet. I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling, under de senare åren med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande som vi tillämpar både i våra Active Learning Classrooms och i vår digitala undervisning. Du kommer att tillsammans med kollegorna i teamet fortsätta att utveckla och anpassa verksamheten utifrån våra användargruppers behov och önskemål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta planering, genomförande och uppföljning av undervisning samt arbete i våra fysiska- och digitala informationsdiskar. Du kan komma att ingå i andra arbetsgrupper, beroende på intresse och erfarenheter. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och vill lära dig nya saker. Du ska vara flexibel, självgående och kunna anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Vi söker dig som vill utveckla din egen pedagogiska förmåga och bidra till att teamet tillsammans utvecklar verksamheten för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Viktigt är att du trivs med och känner dig bekväm i att möta studenter och lärare i olika undervisningssammanhang.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har jobbat med undervisning eller har annan pedagogisk kompetens, gärna från högre utbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av universitets- och högskolebibliotek.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 

Tjänsten är ett vikariat på heltid med placering vid Biomedicinska biblioteken. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vikariatet löper som längst till 31/12 2024. 

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, teamledare undervisningsteamet
031-786 20 78
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 15 januari 2023 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vikarierande universitetsbibliotekarie till förvärvsteamet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 13
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra förvärvsteamet som ansvarar för urval och inköp av böcker, tidskrifter och databaser i dialog med lärare och forskare vid Göteborgs universitet.

I teamets arbetsuppgifter ingår ämnesförvärv, arbete med inköpsförslag, kursboksförvärv och andra förekommande uppgifter inom området medieförsörjning.

Tillsammans med ett kreativt team arbetar du aktivt med att tillgodose litteraturbehovet inom det humanistiska ämnesområdet.

Informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna inklusive kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av arbete med media och det är meriterande om du har erfarenhet av ämnesförvärv på forskningsbibliotek.

Du behöver ha god social förmåga och intresse för medieförsörjning riktad mot forskning och högre studier. Du är flexibel och arbetar bra både enskilt och i grupp.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning

Anställningen är ett vikariat som löper som längst till februari 2024. Omfattning: 100% med placering på Humanistiska biblioteken.

Tillträde: 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Andrea Carozzi Bjurström, teamledare Förvärvsteamet
076-6185461
andrea.carozzi.bjurstrom@ub.gu.se

Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 6 januari 2023 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning digital handledning till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Dec 12
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområdet Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu en bibliotekarie till vår enhet Publika möten vuxna och äldre som kommer att fokusera på digital handledning. Hos oss ges du möjligheten att utvecklas och du kommer bli en del av ett team bestående av kunniga och vänliga kollegor.

Vi söker dig som vill arbeta med att öka den digitala delaktigheten och kunskapen hos våra vuxna och äldre användare. Det gör du bland annat genom att ge dem handledning i söktjänster men också genom läsfrämjande arbete på webben. Du initierar och genomför även andra aktiviteter kopplat till användarnas erfarenheter och behov av digitala insatser. Du arbetar med omvärldsbevakning och samverkar med andra aktörer inom området för att bidra till kunskapsutveckling internt, men också för våra användare.

Förutom att arbeta med de digitala insatserna kommer du även bemanna våra informationsdiskar samt delta i det läsfrämjande arbetet i biblioteksrummet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innefattar tjänstgöring under dagtid, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbete på bibliotek eller liknande publik verksamhet och om du har arbetat med digital handledning tidigare ser vi det som meriterande.

Du är intresserad av ny teknik och ser dess möjligheter och trivs med ett högt tempo, får energi av möten med människor och känner dig trygg i nya situationer. I mötet med våra användare är du pedagogisk och du har en vilja och en förmåga att hjälpa andra. Att ge ett gott bemötande är viktigt för dig och du drivs av en nyfikenhet att testa nya tjänster, metoder och arbetssätt.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Dec 5
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter
Vill du lära känna Göteborgs universitetsbiblioteks tryckta samlingar och är intresserad av hur vi möter behoven hos dagens och morgondagens studenter och forskare? Då är den här tjänsten något för dig. Vårt behov av utvecklingsperspektiv på de fysiska samlingarna ökar genom nationella samverkansinitiativ kring tryck och e-material. Här tror vi att du kan bidra med erfarenhet och engagemang. Planering för framtida förvaring kan också ingå i arbetet, då nuvarande magasin är fyllda. I arbetet kommer du att samarbeta med verksamhetsområde Kulturarv.

Vid sidan av utvecklingsarbete kommer du att arbeta med förvärvs- och urvalsfrågor i Förvärvsteamet på Humanistiska biblioteken. Arbetet med förvärv kan inkludera ämnesbevakning, hantering av inköpsförslag och andra arbetsuppgifter som fördelas i teamet.

Utvecklingsarbete inom mediaområdet innebär samarbete och arbetsyta på flera bibliotek inom universitetsbibliotekets organisation. Du kommer organisatoriskt att tillhöra Förvärvsteamet på Humanistiska biblioteket och ha din huvudsakliga arbetsplats där.

Bemanning ingår i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av utvecklingsinriktat arbete med media på forskningsbibliotek. Du har lätt för att knyta kontakter och ett genuint intresse för medieförsörjning och samlingsutveckling riktad mot forskning och högre studier.

Erfarenhet av utvärderings- och kartläggningsarbete är meriterande. Du kan arbeta utredande och har inget emot Excel.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning. Omfattning: 100% med huvudsaklig placering på Humanistiska biblioteken. Provanställning tillämpas.

Tillträde: 1 februari eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:


Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Andrea Carozzi Bjurström, teamledare Förvärvsteamet
076-6185461
andrea.carozzi.bjurstrom@ub.gu.se

Erik Boström, Bibliotekschef Humanistiska biblioteken
076-6184671
erik.bostrom@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 31 december 2022

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu