Bibliotekarie jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Timavlönade medarbetare till biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Nov 29
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturförvaltningen med sina 25 folkbibliotek söker nu dig som vill arbeta som timavlönad vid tillfälliga vakanser. När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden.

Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de ska låna så finns du även där för att hjälpa dem med lästips och vägledning.

KVALIFIKATIONER
För att kunna göra ett bra jobb hos oss krävs minst påbörjad högskoleutbildning som arbetsgivaren anser relevant för arbetsuppgifterna. Har du dokumenterad erfarenhet av biblioteksarbete, service eller pedagogiskt arbete är det meriterande. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det också meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor med olika frågor och behov, du har en god känsla för service och bemötande. Vi söker dig som utöver människor, tycker om böcker, ordning och reda och systematik. Arbetet ställer även krav på att du är flexibel då du kommer möta olika målgrupper och arbeta på olika bibliotek i staden.

Välkommen med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi läser ansökningar, kallar till intervjuer och erbjuder anställningar under hela tiden fram till sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT

Ansök nu

Bibliotekarie med inköpsansvar till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Jan 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER

Mediaenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enhetens uppdrag är attsamordna och utveckla mediaprocessen för fysiska och digitala medier. I mediaprocessen ingår bland annat urval och inköp av media, fjärrlån, katalogisering, mediamottagning och kravhantering.Mediaenheten har även i uppdrag att förmedla inköp internt samt arbeta stöttande i mediafrågor vid utveckling och nyetablering av bibliotek.

Vi söker nu en bibliotekarie som vill vara med och utveckla arbetet med inköp av skönlitteratur. I dina arbetsuppgifter ingår att bevaka utgivning, identifiera trender och arbeta med e-media. Du behöver ha god kännedom om svensk och engelsk skönlitteratur i allmänhet och god kännedom om fantastik och serier i synnerhet.
I arbetet ingår även att genomföra kompletteringsinköp, hantera inköpsförslag och arbeta med uppföljning av inköp. På enheten hjälps vi åt med att packa upp och registrera den media som köps in.

Vi söker dig som är nyfiken, omvärldsorienterad, vill bidra till att utveckla verksamheten och lära nytt. Du har ett stort intresse för och kunskap om mediafrågor och mediautgivning samt erfarenhet av att köpa in av media.Du har också erfarenhet av arbete på folkbibliotek eller i bokhandel.

Då du kommer att ingå i ett team där medlemmarna hjälps åt med att utföra enhetens uppdrag är det viktigt att du är beredd ta dig an de ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.

Som medarbetare på mediaenheten arbetar du en del av din arbetstid publikt i biblioteket och det är viktigt att du trivs med att möta bibliotekets användare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och arbetet är förlagt till dag- och kvällstid samt helger enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har arbetat på bibliotek eller i bokhandel tidigare och har erfarenhet av att köpa in media.

Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och du förstår enhetens uppdrag, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du har förmågan att planera och ta ansvar för egna och gemensamma arbetsuppgifter och ser till att arbetet slutförs och följs upp. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Opaltorget / Frölunda bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jan 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två personer till tjänstens som bibliotekarie på Opaltorget där
ni kommer att tillsammans med kollegor utveckla, planera och genomföra biblioteksverksamhet utifrån ett barn/ungdomsperspektiv riktad till barn och vuxna i deras närhet.
Vi arbetar relationsskapande och deltagarstyrt, genom att fånga upp barns egna idéer, genom samarbeten med olika aktörer, och genom att ge barnen en möjlighet att själv skapa verksamhet i biblioteket.
Arbetsuppgifterna är utformade med utgångspunkt i mål och uppdrag med fokus på läsfrämjande och delaktighet. Du är med i planering och genomförande av programverksamhet för målgruppen genom exempelvis sagoläsning.
Tillsammans med kollegor genomför du även stadens gemensamma läsfrämjande satsningar samt tar emot grupper från förskola och grundskola på inplanerade visningar.
För att nå målen är nätverksskapande för ökad samverkan med andra aktörer i området centralt.

Opaltorgets bibliotek kommer bli kulturens mötesplats för barn och deras familjer. Du kommer att öppna upp världar och skapa bryggor till böcker, berättelser, upplevelser och eget skapande.
Opals inriktning är fokus på barn 0-12 år och deras vuxna.
På Opaltorgets bibliotek tänker vi nytt och arbetar tillsammans. Det är barnens initiativ och kreativitet som är vår starkaste drivkraft. Våra lokaler är rörliga och förändras ofta för att möta barnens behov och önskemål. Vi tillgängliggör kulturen för fler och bjuder in andra för att samskapa vår verksamhet. Det läsfrämjande uppdraget genomsyrar allt vi gör. Opaltorgets bibliotek ska göra skillnad för barn och deras familjer.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av arbete på folkbibliotek, en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig kombinerat med din erfarenhet av folkbibliotek.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra verksamheter för barn och/eller unga, samt ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något annat språk än skolspråken.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Har du tidigare arbetat i sammanhang där arbete med att stärka barn och deras rätt till en god start i livet har varit i fokus är en styrka. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.
Språkkompetens utöver Svenska och engelska är önskvärt.

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie KvinnSam

Bibliotekarie
Läs mer Jan 13
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare. KvinnSam är nationellt bibliotek för genusforskning och universitetsgemensam forskningsinfrastruktur vid Göteborgs universitet. KvinnSam leds av en föreståndare samt en biträdande föreståndare. Sammanlagt arbetar 7 universitetsbibliotekarier, en arkivarie och en forskningssamordnare i teamet.

Vi söker nu en vikarierande universitetsbibliotekarie till KvinnSam - nationellt bibliotek för genusforskning.

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av genusfrågor och vill ha ett omväxlande och utåtriktat arbete? En av våra medarbetare på KvinnSam ska vara tjänstledig och vi söker därför nu en vikarie.

Du kommer att ingå i teamet KvinnSam som arbetar med att bevaka och indexera litteratur om genusfrågor, samla och förteckna kvinnohistoriskt material samt ge användarservice till forskare, studenter och allmänhet. KvinnSam producerar databasen KVINNSAM och har ett växande kvinnohistoriskt arkiv.

I verksamheten ingår även att undervisa och handleda studenter och forskare, driva och medverka i olika utvecklingsprojekt nationellt och internationellt samt medverka i olika nätverk.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara indexering och användarservice till KvinnSams användare. Undervisning för studenter och forskare samt arbete med systematiska litteratursökningar ingår i tjänsten liksom enklare arkivarbete.

Du kommer också arbeta i bibliotekets kombinerade låne- och informationsdisk. 

Kvälls- och lördagstjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har ett genuint intresse för genusfrågor och kvinnohistoria. Det är meriterande om du har akademiska poäng inom genusforskning. Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Erfarenhet av indexering liksom kunskaper i tyska, franska eller spanska är ett plus.

Du är kommunikativ och samarbetar bra med andra. Det är lätt för dig att skapa och underhålla kontakter och du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Arbetet på KvinnSam innebär att man växlar mellan flera olika arbetsuppgifter, det är därför viktigt att man kan vara flexibel och självgående. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på heltid med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Tillträde från start av april 2023, vikariatet löper som längst till april 2024.

Kontaktuppgifter  för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Linda Börjesson, föreståndare KvinnSam
031-786 6181
linda.borjesson@ub.gu.se

Anna Sjödahl Hayman, biträdande bibliotekschef
031-786 1761
anna.sjodahl.hayman@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Sommarjobb på biblioteken i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Dec 27
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som vill jobba på våra bibliotek under sommaren 2023.

Inom Göteborgs Stad finns 25 folkbibliotek som tillhör avdelningen Bibliotek och Kulturhus på Kulturförvaltningen. Avdelningen erbjuder ett rikt och varierat utbud som är angeläget och tillgängligt för alla åldrar och målgrupper. Vi arbetar med fysisk och digital media och bjuder på programverksamhet för, av och med göteborgaren och andra tillresta besökare. Våra bibliotek är välbesökta och under sommaren har vi mycket att göra vilket gör att vi behöver förstärka med extra personal. Du kommer bli en del av ett team bestående av stöttande och kompetenta kollegor som tillsammans gör sitt bästa för att våra bibliotek ska vara angelägna för alla våra besökare.

När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden. Den centrala arbetsuppgiften är informationstjänstgöring och att bemöta våra besökare med god service. Det innefattar att informera, hänvisa och guida våra besökare i biblioteken. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig och du hanterar även media på plats genom att bland annat sortera och sätta upp böcker och tidningar. Skulle någon av våra besökare behöva hjälp med vad för typ av bok som de vill låna så finns du även där för att hjälpa dem med lästips och vägledning eller för att svara på andra typer av frågor. Under ditt sommarjobb kan du beroende på tidigare erfarenhet även få möjlighet att delta i våra programaktiviteter både på och omkring biblioteket.

Tjänsten under sommaren är ett månadsavlönat vikariat på cirka 75 % men det finns även goda möjligheter för att redan under våren gå in och stötta upp som timavlönad. Sommarjobbet kommer vara förlagt någon gång mellan v.26-v.34 beroende på dina egna möjligheter samt verksamheternas olika behov av förstärkning. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha påbörjat/avslutat någon form av högskoleutbildning. Om du har påbörjat/avslutat en utbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning ser vi det som meriterande. Du har dessutom erfarenhet av att arbeta på bibliotek eller inom någon annan typ av servicearbete, publik verksamhet, eller pedagogisk verksamhet. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det meriterande.

Vi söker dig som tycker om att möta människor och som har ett god känsla för service och bemötande. Du har ett intresse för kultur och litteratur och trivs med att samarbeta med andra. Du tar dina arbetsuppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.

Välkommen in med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till telefonintervjuer under hela ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan!


Enhetschefernas kontaktuppgifter:

Anna Byvald
031-366 70 70
anna.byvald@kultur.goteborg.se

Jenny Svärdsäter
076-496 12 12
jenny.svardsater@kultur.goteborg.se

AnnaCarin Elf
0722434858
annacarin.elf@kultur.goteborg.se

Ansök nu

Bibliotekarie kulturhuset Bergsjön

Bibliotekarie
Läs mer Jan 4
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med fokus på små barn och deras vuxna för att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser. Du arbetar med språkutveckling och familjecentrerade aktiviteter och deltar i genomförande av hembesök inom Bokstart samt andra uppsökande familjecentrerade aktiviteter. I ditt arbete är du medveten om att målgruppen många gånger har svenska som andraspråk. Du är med i planering och genomförande av programverksamhet för målgruppen genom exempelvis sagoläsning. Tillsammans med kollegor genomför du även stadens gemensamma läsfrämjande satsningar och tar emot grupper från förskola och grundskola på inplanerade visningar.
Tjänsten är ett vikariat på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Kulturhuset Bergsjön men tjänstgöring på enhetens andra bibliotek kan förekomma vid behov.

Kulturhuset Bergsjön öppnade i augusti 2022 i nya lokaler på Rymdtorget i Bergsjön. Användarna av vårt kulturhus med bibliotek är i alla åldrar, talar olika språk samt har olika behov och förväntningar. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta nära kollegor och bidra till en uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Vi är idag 15 medarbetare på Kulturhuset, både bibliotekspersonal, producenter och tekniker. Vår målsättning är att vi driver husets verksamhet tillsammans oavsett profession. Medborgarkontoret finns i huset och är en viktig samarbetspart. Vi samarbetar brett med andra parter runt Rymdtorget. Inom enheten finns även Kortedala bibliotek där du har 5 kollegor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet av arbete på folkbibliotek, en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig kombinerat med din erfarenhet av folkbibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra verksamheter för barn och/eller unga, samt ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något annat språk än skolspråken.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
Kontaktpersonerna är tillgängliga från 9 januari.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie, vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Dec 22
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Vi söker nu en bibliotekarie som vill arbeta hos oss i ett kreativt och sammansvetsat undervisningsteam.

Tycker du om att jobba med undervisning och pedagogisk utveckling? Ser du det här som ett spännande område där biblioteken har en viktig roll? Då är vi kanske rätt för varandra!Arbetsuppgifter
I samarbete med kursansvariga lärare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter och lärare på Göteborgs universitet. I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling, under de senare åren med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande som vi tillämpar både i våra Active Learning Classrooms och i vår digitala undervisning. Du kommer att tillsammans med kollegorna i teamet fortsätta att utveckla och anpassa verksamheten utifrån våra användargruppers behov och önskemål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta planering, genomförande och uppföljning av undervisning samt arbete i våra fysiska- och digitala informationsdiskar. Du kan komma att ingå i andra arbetsgrupper, beroende på intresse och erfarenheter. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och vill lära dig nya saker. Du ska vara flexibel, självgående och kunna anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Vi söker dig som vill utveckla din egen pedagogiska förmåga och bidra till att teamet tillsammans utvecklar verksamheten för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Viktigt är att du trivs med och känner dig bekväm i att möta studenter och lärare i olika undervisningssammanhang.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har jobbat med undervisning eller har annan pedagogisk kompetens, gärna från högre utbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av universitets- och högskolebibliotek.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 

Tjänsten är ett vikariat på heltid med placering vid Biomedicinska biblioteken. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vikariatet löper som längst till 31/12 2024. 

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, teamledare undervisningsteamet
031-786 20 78
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 15 januari 2023 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Vikarierande universitetsbibliotekarie till förvärvsteamet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 13
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra förvärvsteamet som ansvarar för urval och inköp av böcker, tidskrifter och databaser i dialog med lärare och forskare vid Göteborgs universitet.

I teamets arbetsuppgifter ingår ämnesförvärv, arbete med inköpsförslag, kursboksförvärv och andra förekommande uppgifter inom området medieförsörjning.

Tillsammans med ett kreativt team arbetar du aktivt med att tillgodose litteraturbehovet inom det humanistiska ämnesområdet.

Informationstjänst ingår i arbetsuppgifterna inklusive kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av arbete med media och det är meriterande om du har erfarenhet av ämnesförvärv på forskningsbibliotek.

Du behöver ha god social förmåga och intresse för medieförsörjning riktad mot forskning och högre studier. Du är flexibel och arbetar bra både enskilt och i grupp.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning

Anställningen är ett vikariat som löper som längst till februari 2024. Omfattning: 100% med placering på Humanistiska biblioteken.

Tillträde: 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Andrea Carozzi Bjurström, teamledare Förvärvsteamet
076-6185461
andrea.carozzi.bjurstrom@ub.gu.se

Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 6 januari 2023 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning digital handledning till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Dec 12
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområdet Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu en bibliotekarie till vår enhet Publika möten vuxna och äldre som kommer att fokusera på digital handledning. Hos oss ges du möjligheten att utvecklas och du kommer bli en del av ett team bestående av kunniga och vänliga kollegor.

Vi söker dig som vill arbeta med att öka den digitala delaktigheten och kunskapen hos våra vuxna och äldre användare. Det gör du bland annat genom att ge dem handledning i söktjänster men också genom läsfrämjande arbete på webben. Du initierar och genomför även andra aktiviteter kopplat till användarnas erfarenheter och behov av digitala insatser. Du arbetar med omvärldsbevakning och samverkar med andra aktörer inom området för att bidra till kunskapsutveckling internt, men också för våra användare.

Förutom att arbeta med de digitala insatserna kommer du även bemanna våra informationsdiskar samt delta i det läsfrämjande arbetet i biblioteksrummet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innefattar tjänstgöring under dagtid, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbete på bibliotek eller liknande publik verksamhet och om du har arbetat med digital handledning tidigare ser vi det som meriterande.

Du är intresserad av ny teknik och ser dess möjligheter och trivs med ett högt tempo, får energi av möten med människor och känner dig trygg i nya situationer. I mötet med våra användare är du pedagogisk och du har en vilja och en förmåga att hjälpa andra. Att ge ett gott bemötande är viktigt för dig och du drivs av en nyfikenhet att testa nya tjänster, metoder och arbetssätt.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Dec 5
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteket finns i Renströmsparken alldeles bakom Götaplatsen och bildar tillsammans med Konstbiblioteket en organisatorisk enhet. Enheten ger service främst till studenter och forskare inom Humanistisk och Konstnärlig fakultet. Bibliotekens stora och delvis unika samlingar lockar även en bred allmänhet och besöksantalet är högt.  

Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

Arbetsuppgifter
Vill du lära känna Göteborgs universitetsbiblioteks tryckta samlingar och är intresserad av hur vi möter behoven hos dagens och morgondagens studenter och forskare? Då är den här tjänsten något för dig. Vårt behov av utvecklingsperspektiv på de fysiska samlingarna ökar genom nationella samverkansinitiativ kring tryck och e-material. Här tror vi att du kan bidra med erfarenhet och engagemang. Planering för framtida förvaring kan också ingå i arbetet, då nuvarande magasin är fyllda. I arbetet kommer du att samarbeta med verksamhetsområde Kulturarv.

Vid sidan av utvecklingsarbete kommer du att arbeta med förvärvs- och urvalsfrågor i Förvärvsteamet på Humanistiska biblioteken. Arbetet med förvärv kan inkludera ämnesbevakning, hantering av inköpsförslag och andra arbetsuppgifter som fördelas i teamet.

Utvecklingsarbete inom mediaområdet innebär samarbete och arbetsyta på flera bibliotek inom universitetsbibliotekets organisation. Du kommer organisatoriskt att tillhöra Förvärvsteamet på Humanistiska biblioteket och ha din huvudsakliga arbetsplats där.

Bemanning ingår i tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall ha erfarenhet av utvecklingsinriktat arbete med media på forskningsbibliotek. Du har lätt för att knyta kontakter och ett genuint intresse för medieförsörjning och samlingsutveckling riktad mot forskning och högre studier.

Erfarenhet av utvärderings- och kartläggningsarbete är meriterande. Du kan arbeta utredande och har inget emot Excel.

Stor vikt fästs vid den personliga lämpligheten.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning. Omfattning: 100% med huvudsaklig placering på Humanistiska biblioteken. Provanställning tillämpas.

Tillträde: 1 februari eller enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:


Anna Isaksson, Bitr. bibliotekschef med ansvarsområde media
076-6185577
anna.isaksson@ub.gu.se

Andrea Carozzi Bjurström, teamledare Förvärvsteamet
076-6185461
andrea.carozzi.bjurstrom@ub.gu.se

Erik Boström, Bibliotekschef Humanistiska biblioteken
076-6184671
erik.bostrom@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 31 december 2022

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Angeredsgymnasiet

Bibliotekarie
Läs mer Dec 12
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie på Angeredsgymnasiet har du en viktig roll i skolans pedagogiska verksamhet. Du verkar i skolans kombinerade bibliotek/café, studiehall och klassrum. Du samverkar med elever och personal där lärande och utveckling står i centrum. Tjänsten innebär arbetstid i klassrummen och andra pedagogiska sammanhang, i tätt samarbete med personal. Du samarbetar också med elevhälsans personal och skolledning.
Du kommer att arbeta med att motivera och inspirera eleverna till läsning, samt vägleda i informationssökning och källkritik. I bibliotekariens uppdrag ingår läromedelsbeställningar, även digitala, samt registrering av ny kurslitteratur. Du administrerar och hanterar bibliotekets fysiska och digitala resurser och planerar bibliotekets verksamhet och dina interna skoluppdrag.
Vår ambition är att biblioteket ska vara tillgängligt och öppettiderna kan innebära något skiftande arbetstider. Du får gärna i din ansökan beskriva dina idéer kring hur du skulle vilja arbeta med att väcka läslust hos eleverna och hur ett pedagogiskt upplägg inom informationssökning och källkritik skulle kunna se ut.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med ungdomar ses som meriterande.
Du har förmågan att entusiasmera, motivera och sprida positiv energi i ditt arbete och ser möjliga lösningar framför problem. Du har en mycket god kommunikativ och social kompetens. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår från allas lika värde. Du är lyhörd och har förmåga att anpassa information till de mottagare som du möter och förklara på olika sätt beroende på individernas och gruppernas olika behov. Du uppmuntrar till dialog och delaktighet och skapar på så sätt förutsättningar för att lärande ska kunna ske.
Du har lätt för att samarbeta och att skapa relationer. Du har också god förmåga att arbeta självständigt, organisera och skapa struktur i verksamheten. Du har god litteraturkännedom, kunskaper om läsfrämjande insatser. Dina IKT-kunskaper är mycket goda och du har lätt för att använda diverse digitala system som t.ex. Google Drive, Google Chat, Officepaketet, Outlook och det är en fördel om du tidigare har arbetat i WeLib. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du värdesätter att arbeta i en mångkulturell miljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Bibliotekarie till Angereds bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 9
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Angered är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter där cirka 60 000 personer bor. Angered är en levande stadsdel som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. Biblioteket ligger samlokaliserat med kulturhuset Blå Stället där det erbjuds ett brett utbud av kulturella aktiviteter, program och insatser.

I ditt uppdrag ligger fokus på målgruppen vuxna, äldre och personer med annat modersmål än svenska. För nämnda målgrupper ingår att utveckla och driva verksamheten samt arbeta med lässtimulans och programverksamhet. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Arbetet bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du har ett gott samarbete med dina kollegor och med externa samarbetspartners inom träffpunkter, gruppboende och vuxenutbildningar. I uppdraget ingår också att du tillsammans med kollega hantera schemaläggning för biblioteket i Angereds räkning. Vidare har du ett övergripande ansvar för bibliotekets arbete med Legimus samt talbokshantering.

Du kommer att ha schemalagt arbete under dagtid, kvällar och helger. Din arbetstid är förlagd på Angereds bibliotek, men det kan förekomma tjänstgöring på övriga bibliotek inom enheten vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av biblioteksverksamhet för vuxna samt av att arbeta operativt med programverksamhet för vuxna. Du har goda kunskaper i litteratur och har arbetat med läsfrämjande metoder. Det är meriterande om du har erfarenhet av schemaläggning liksom vana av användarstyrda processer och digitala processer i olika typer av verktyg och system, som exempelvis mediaprogrammet Sierra. Det är också meriterande om du har arbetat med uppsökande arbete, mångspråks - och tillgänglighetsarbete för vuxna med annat modersmål än svenska eller om du har arbetat med personer som har funktionsvariationer. Vi finner det meriterande om du har erfarenhet av att arbetat i utsatta områden.

Som person har du ett starkt engagemang för ditt arbete och du tar initiativ som för arbetet framåt. Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt när situationen kräver det och du har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå uppsatta mål samtidigt som du kan arbeta självständigt och driva ditt arbete framåt. Du trivs med att bidra med nya idéer och strävar efter att tänka nytt för att hitta sätt att utveckla verksamheten på.

Välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie till Team Forskarstöd

Bibliotekarie
Läs mer Dec 2
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team. 

Biomedicinska biblioteket har ett nystartat team för forskarstöd som nu söker en ny kollega. Vi erbjuder ett roligt och varierande arbete i ett kreativt team! 

Arbetsuppgifter 
Team forskarstöd stöttar forskare och doktorander inom informationssökning, systematiska översikter, forskningsdata, forskningsgenomslag, publiceringsstrategier och referenshantering med EndNote eller Zotero. Stödet sker både i form av individuella möten, workshops med forskargrupper och som kursinslag på fakulteternas doktorandkurser. Vi svarar upp mot de förfrågningar vi får, men jobbar också proaktivt med att erbjuda nya verktyg och tjänster som våra användare inte ännu känner till.

Universitetsbibliotekets roll inom hantering av forskningsdata är under utredning, men vi ser att behovet hos våra forskare och doktorander är stort både när det gäller information och datagranskning.

Omvärldsbevakning både inom våra fakulteters forskningsfält, och inom biblioteksverksamhet nationellt och internationellt är en viktig del av vårt arbete. Vi jobbar aktivt med vår egen kompetensutveckling och det finns goda möjligheter att delta i kurser och konferenser.

Kvalifikationer 
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du har insikt i forskningens infrastrukturer när det gäller publicering, forskningsgenomslag och öppen vetenskap.

Den utåtriktade rollen med många kontaktytor förutsätter social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och håller gärna presentationer inför mindre och större grupper. Du är kommunikativ och har lätt för att lära ut och informera om ditt kunskapsområde på ett intresseväckande sätt. 

Du har förmåga att samarbeta med kollegor på ett prestigelöst och nyfiket sätt. Du delar med dig av dina kunskaper och har en vilja att lära dig av andra. Du bör ha driv, kunna se möjligheter och ta ansvar för att strukturera och lösa dina arbetsuppgifter. 

Meriterande är

-  erfarenhet av att ge stöd till forskare eller doktorander i sökning av vetenskapliga resultat 
-  erfarenhet av systematiska forskningsöversikter utifrån rollen som informationsspecialist
-  kunskap om och intresse för öppen vetenskap och datahantering i forskningsprojekt. 
-  kännedom om referenshanteringsprogram som EndNote, Zotero, Mendeley etc 

Det finns goda möjligheter att vara med och påverka tjänstens innehåll och att utveckla verksamheten efter de kompetenser just du har med dig.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Eva Hessman, Teamledare Forskarstöd Biomedicinska biblioteken
031-786 30 44
eva.hessman@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 5 december 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Biskopsgårdens och Friskvärdestorgets bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 30
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra ditt bästa för att Biskopsgårdens och Friskväderstorgets bibliotek. Biblioteken ska vara angeläget och självklart för barn och unga, samt vuxna i deras närhet.

Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn samt involverar aktivt barn i ditt arbete. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 70% med start 2023-01-02 till och med 2023-12-31. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom något serviceyrke. Det är meriterande om kan något annat språk än svenska och engelska. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie och/eller erfarenhet av att arbeta mot en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund.

Som person är du pedagogisk och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs med att få hjälpa andra människor och är lyhörd för deras behov. Du kommer även med nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan förbättras i verksamheten. Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs dessutom av en nyfikenhet att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpas ett löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju löpande under ansökningsperioden. Se därför till att inkomma med din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Backa bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Backa bibliotek ligger på expansiva Selma Lagerlöfs torg i nybyggda Selma Lagerlöfs center. I huset hittar du olika verksamheter såsom mötesplats, fritidsgård, medborgarkontor, kulturskola och restaurang. På Backa bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området samt inom staden. Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu dig som tillsammans med dina kollegor vill göra ditt bästa för att Backa bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga, samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för programverksamheten som riktar sig till små barn ändå upp till ungdomar i skolåldern. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn samt involverar aktivt barn i ditt arbete.

Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 100% med start 2023-01-02 till och med 2023-12-31. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete inom något serviceyrke och bemästrar svenska och engelska språket väl. Har du dessutom kunskaper i något annat språk ser vi det som meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie och/eller erfarenhet av att arbeta mot en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund.

Som person är du pedagogisk och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs med att få hjälpa andra människor och är lyhörd för deras behov. Du kommer även med nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan förbättras i verksamheten. Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs dessutom av en nyfikenhet att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpas ett löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju löpande under ansökningsperioden. Se därför till att inkomma med din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Askims bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Askims bibliotek ligger vid Askims torg, på gångavstånd till Askimsvikens härliga badplats. Vårt bibliotek är meröppet vilket innebär att våra lokaler kommer till användning även före och efter biblioteket är bemannat. Hos oss ingår du i ett team tillsammans med fyra kunniga och vänliga kollegor som delar med sig av kunskap och erfarenheter till varandra. I enheten ingår även Högsbo och Södra skärgårdens bibliotek.

Vi söker dig som älskar att jobba med små barn och vuxna i deras närhet. Du är medveten om vikten av läsning och hur man kan jobba med språket på olika sätt för att utveckla ordförrådet. Du arbetar nära vår andra barnbibliotekarie som har fokus på äldre barn och unga. Samtliga medarbetare hjälps åt att ta emot klasser och hjälpa barn och deras familjer i biblioteksrummet. Vi har ett familjecentrerat arbetssätt där du kommer delta i samverkan med andra verksamheter som socialtjänst och barnavårdscentral för att göra skillnad för barns uppväxtvillkor.

För oss är bemötandet viktigt oavsett ålder och vi förväntar oss att du är normkritisk och tycker det är viktigt med barnrättsfrågor. Våra besökare älskar att läsa så hos oss jobbar du ofta med boken och läsandet i fokus. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Vi har även en biblioteksservicestation i Nya Hovås, där ansvarar vi för arbete med mediehanteringen samt det läsfrämjande arbete som kan utföras på ett meröppet bibliotek.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % och arbetet är förlagt på vardagar under både dag- och kvällstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Om du har arbetat med barn på något sätt tidigare ser vi det som meriterande, det kan till exempel vara på förskola eller i en lägerverksamhet.

Du har ett starkt engagemang, tar initiativ och för arbetet framåt oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Du bidrar med nya idéer och perspektiv och är trygg i sociala sammanhang. Det är även viktigt att du kan arbeta tillsammans med andra för att vi ska ha ett gott arbetsklimat och för att vi ska kunna uppfylla våra gemensamma mål.

Välkommen in med din ansökan.

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpar vi ett löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervjuer innan ansökningsperioden är slut. Se därför till att skicka in din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie till Team Forskarstöd

Bibliotekarie
Läs mer Nov 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team. 

Biomedicinska biblioteket har ett nystartat team för forskarstöd som nu söker en ny kollega. Vi erbjuder ett roligt och varierande arbete i ett kreativt team! 

Arbetsuppgifter 
Team forskarstöd stöttar forskare och doktorander inom informationssökning, systematiska översikter, forskningsdata, forskningsgenomslag, publiceringsstrategier och referenshantering med EndNote eller Zotero. Stödet sker både i form av individuella möten, workshops med forskargrupper och som kursinslag på fakulteternas doktorandkurser. Vi svarar upp mot de förfrågningar vi får, men jobbar också proaktivt med att erbjuda nya verktyg och tjänster som våra användare inte ännu känner till.

Universitetsbibliotekets roll inom hantering av forskningsdata är under utredning, men vi ser att behovet hos våra forskare och doktorander är stort både när det gäller information och datagranskning.

Omvärldsbevakning både inom våra fakulteters forskningsfält, och inom biblioteksverksamhet nationellt och internationellt är en viktig del av vårt arbete. Vi jobbar aktivt med vår egen kompetensutveckling och det finns goda möjligheter att delta i kurser och konferenser.

Kvalifikationer 
Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer vara relevant för tjänsten. Du har insikt i forskningens infrastrukturer när det gäller publicering, forskningsgenomslag och öppen vetenskap.

Den utåtriktade rollen med många kontaktytor förutsätter social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och håller gärna presentationer inför mindre och större grupper. Du är kommunikativ och har lätt för att lära ut och informera om ditt kunskapsområde på ett intresseväckande sätt. 

Du har förmåga att samarbeta med kollegor på ett prestigelöst och nyfiket sätt. Du delar med dig av dina kunskaper och har en vilja att lära dig av andra. Du bör ha driv, kunna se möjligheter och ta ansvar för att strukturera och lösa dina arbetsuppgifter. 

Meriterande är

-  erfarenhet av att ge stöd till forskare eller doktorander i sökning av vetenskapliga resultat 
-  erfarenhet av systematiska forskningsöversikter utifrån rollen som informationsspecialist
-  kunskap om och intresse för öppen vetenskap och datahantering i forskningsprojekt. 
-  kännedom om referenshanteringsprogram som EndNote, Zotero, Mendeley etc 

Det finns goda möjligheter att vara med och påverka tjänstens innehåll och att utveckla verksamheten efter de kompetenser just du har med dig.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Eva Hessman, Teamledare Forskarstöd Biomedicinska biblioteken
031-786 30 44
eva.hessman@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 5 december 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med fokus på system och IT

Bibliotekarie
Läs mer Nov 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en ny kollega till kundserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.Arbetsuppgifter

Är du en bibliotekarie med intresse för bibliotekssystem och IT-relaterade frågor, som är bra på att dela din kunskap med kollegor och användare? Vi söker nu en ny kollega som gärna kombinerar arbetet med systemrelaterade frågor med individuell handledning och som vill engagera sig i att utforma insatser för kompetensutveckling på arbetsplatsen.

Du kommer att delta i det enhetsövergripandet utvecklingsarbetet av vårt bibliotekssystem Koha och utföra tester vid nya releaser. Du kommer att ha en sammankallande roll för våra bibliotekarier som arbetar med lokalt IT-stöd och vid behov initiera utbildningsinsatser. Rollen kräver hög samarbetsförmåga och pedagogisk kompetens, då du i många fall blir länken mellan mer tekniskt inriktade supportfunktioner och dina kollegor. Det är viktigt att du har ett brett intresse för IT och teknik, då dina arbetsuppgifter kan variera från samverkansprojekt med fakulteter runt digitalisering och sökbarhet i samlingar, till mer handfasta uppgifter som felanmälningar av skrivare och PC-kassa.

Du kommer även att ingå i arbetsgruppen som ger support till studenter med läsnedsättning. I den rollen har du individuella handledningstillfällen med studenter där din uppgift är att förstå deras behov och guida dem till lösningar som stöttar dem i deras studier. Du kommer även att samverka med kollegor inom universitetet för att sprida kunskap om det stöd som biblioteket kan ge till användare med läsnedsättning.

I tjänsten ingår att handleda användare i informationsdisken och bibliotekets övriga kontaktkanaler. Pass på kvällstid samt vissa lördagar ingår. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall ha haft en anställning där utveckling eller förvaltning av bibliotekssystem har ingått i dina ansvarsområden. Du skall även ha erfarenhet av att anordna utbildningstillfällen för kollegor eller användare.

Utbildningar inom IT-relaterade ämnesområden och bibliotekssystem är meriterande, likaså om du har erfarenhet av att leda eller ha en drivande roll inom projekt eller utvecklingsarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av handledning riktad till specifika målgrupper, exempelvis stöd till användare med läsnedsättning.

Du har en stark kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du har mycket god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Du tar gärna initiativ som leder till förbättringar i verksamheten, klarar att arbeta självgående och visar prov på uthållighet och problemlösningsförmåga om någon arbetsuppgift inte går att genomföra på det sätt som du först planerat.

Du motiveras av att ge kunna ge andra förutsättningar att utföra sina uppgifter, det kan både handla om att skapa bra arbetsprocesser för kollegor och guida användare till rätt typ av informationsresurser eller digitala hjälpmedel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 % och placering vid de Humanistiska biblioteken. Tillträde 230201 eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef

031-786 13 01

jenny.kihlberg@ub.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner


Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 27 november 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Nov 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. 

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi samarbetar med forskare, lärare och utbildningsansvariga vid de olika institutionerna. Vi är cirka 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team.

För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt.  Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt. Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga.Arbetsuppgifter

Mediateamets huvuduppgift är att förvärva och tillgängliggöra relevanta informationsresurser. I tjänsten kommer du arbeta med förvärvsarbete och bidra till att vi utför det med hög kvalitet. Det innebär att du behöver vara aktiv i kontakter med lärare och forskare vid våra fakulteter för att vara välinformerad om deras behov. Du kommer arbeta med uppföljning och vara ett viktigt stöd för teamet i att ta fram underlag ur olika bibliotekssystem.

Som medlem i Team Media arbetar du med att förbättra verksamheten i samspel med dina kollegor. En del arbetsuppgifter utförs individuellt med eget ansvar, men lika viktigt i en teamorganisation är att bidra till de gemensamma uppgifterna. Både arbetsuppgifter och prioriteringar förändras kontinuerligt utifrån våra användares behov. Du kommer arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets tryckta och elektroniska samlingar. I det arbetet ingår att använda katalogiseringsverktyg.

Tillsammans med bibliotekarier från alla våra tre team kommer du möta och stödja användarna i deras studier och i deras forskning. Våra användarmöten sker huvudsakligen i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kontaktkanaler. Vi jobbar också med andra former av användarmöten som till exempel öppna presentationstillfällen och workshops.

Arbetsplatsen är på Pedagogiska biblioteket men anställningen gäller alla de tre samhällsvetenskapliga biblioteken. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.  

 

Kvalifikationer

Lockas du av de arbetsuppgifter vi beskrivit ovan och är intresserad av att arbeta hos oss? För att uppfylla kvalifikationerna för tjänsten ska du ha ett starkt intresse och erfarenhet av förvärvsuppgifter på ett bibliotek. Du ska ha kunskap och rutin av både det praktiska utförandet och det strategiska arbetet. Det är önskvärt att du ska kunna bidra till teamets uppföljningsarbete med en god förmåga att använda olika bibliotekssystem för att utvinna information och statistik. Erfarenhet av databearbetning i statistikbehandlingsprogram som Excel är meriterande.

I kontakter och samarbeten med kollegor och användare är du aktiv och har en god förmåga att etablera professionella relationer. Du har goda kommunikativa färdigheter muntligt och skriftligt. Språkfärdigheter i svenska och engelska krävs i möten med våra användare och för att ta del av information kopplat till arbetsuppgifterna. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Vi söker dig som är intresserad av utbildningsvetenskap eftersom tjänsten är lokaliserad till Pedagogiska biblioteket. Det är meriterande med både formell kompetens och erfarenhet inom ämnesområdet. För att arbeta som universitetsbibliotekarie är det viktigt med intresse och förståelse för forskning och studier på universitetsnivå.

För att arbeta med våra samlingar är det meriterande med kunskap om katalogisering. Erfarenhet av arbete på ett högskole- eller universitetsbibliotek är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%. Anställningsstart enligt överenskommelse. Placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Samhällsvetenskapliga biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas.Kontaktuppgifter för anställningen

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef

031-786 6544

olof.gardell@ub.gu.seAnnika Svantesson, teamledare Team Media

031-786 2712

annika.svantesson@ub.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 november 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Ungdomsbibliotekarier till Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområde Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu två ungdomsbibliotekarier till vår enhet Publika möten barn, unga och bokbuss som tillsammans med oss vill fortsätta göra vår unga-avdelning ännu mer angelägen och självklar för unga från hela Göteborg. Hos oss ingår du i ett team bestående av kunniga och vänliga kollegor och du kommer tillsammans med dem få chansen att inspirera unga mellan 13-25 år till läsning, kreativitet, skapande och kunskap. I vår arbetsgrupp arbetar vi tillsammans, delar erfarenheter och vågar göra misstag för att på bästa sätt utveckla vår verksamhet. Hos oss får du chans att utvecklas då det finns goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi arrangerar och producerar läsfrämjande programverksamhet och utvecklar aktiviteter som uppmuntrar unga till eget skapande och lust till läsning. Du kommer att planera och skapa olika kreativa aktiviteter knuta till ungdomars medievanor, särskilt inom litteratur, digitala spel, brädspel och serier. I samarbete med kollegor kommer du att arbeta uppsökande och inspirera till läsning via våra digitala kanaler samt utveckla samarbeten med skolor, föreningsverksamhet och andra aktörer för att nå unga. I tjänsten ingår även arbete i Stadsbibliotekets informationsdisk, på våra bokbussar samt andra arbetsuppgifter som ingår i det dagliga arbetet på ett bibliotek.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och innefattar tjänstgöring under dagtid, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en godkänd högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har arbetat på bibliotek tidigare och har erfarenhet av att arbeta med läsinspirerande och kreativa aktiviteter. Du har dessutom god kännedom om ungdomars medievärldar, spel, serier och ungdomslitteratur och har kunskap om hur man arbetar med litteraturförmedling i sociala medier. Vi ser även att din språkliga förmåga i svenska och engelska är god. Om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling på folkbibliotek ser vi det som meriterande.

Som person har du förmågan att se tillvaron ur ungas perspektiv och du kan utifrån deras behov skapa en intressant och nyskapande biblioteksverksamhet. Du ser utvecklingsmöjligheter och kan omvandla kunskap och idéer till intresseväckande verksamhet för målgruppen. För tjänsten krävs det även att du är bra på att strukturera upp ditt arbete samt att du trivs med att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad och nyfiken i mötet med målgruppen unga vilket gör att unga finner det lätt att få kontakt med dig, oavsett deras kulturella eller sociala bakgrund. Vi är en arbetsplats med flera tusen besökare per dag och för att trivas hos oss behöver du stimuleras av att befinna dig i en miljö med högt tempo vilket ställer krav på att du är trygg och behåller lugnet i stressiga situationer.

Har du stor kunskap om ungas mediavärldar och vill omvandla det till intressant biblioteksverksamhet? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Nov 2
Nu söker vi en bibliotekarie till Chalmers bibliotek och gruppen för undervisning. Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta nära studenter och lärare på Chalmers utbildningsprogram då undervisningen främst sker genom integrerade kursinslag. Biblioteket befinner sig också i en utvecklingsfas där vi tillsammans utvecklar ett relevant akademiskt stöd i samklang med Chalmers nya spännande vision: Ett globalt framstående tekniskt universitet för en bättre värld.

Information om avdelningen
Biblioteket tillhör institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande (CLS). Två av CLS avdelningar forskar och utbildar inom språk, kommunikation och ingenjörsutbildningsvetenskap. Inom de två biblioteksavdelningarna bedriver vi en bred biblioteksverksamhet, inklusive forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du kommer att tillhöra avdelningen för lärande och lärandemiljöer som utöver undervisning i informationskompetens arbetar med digitalisering av undervisning och blended learning samt tillgängliggörandet av bibliotekets digitala och fysiska lärandemiljöer.

Beskrivning av tjänsten
Du kommer att ingå i en grupp som består av fem engagerade kollegor som delar, planerar och genomför undervisningen tillsammans. Förutom att undervisa i informationskompetens så vägleder vi även även studenter, doktorander och forskare i referenshantering, informationssökning och avancerade litteratursökningar individuellt och i mindre grupper. Vi vägleder även studenter, doktorander och forskare i referenshantering, informationssökning och avancerade litteratursökningar individuellt och i mindre grupper. Undervisningen sker på engelska och svenska. I tjänsten ingår också att delta i utvecklingen av bibliotekets lärandemiljö, e-support och tjänstgöring i informationsdisk. 

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av undervisning och handledning inom högre utbildning.

Vi ser att du som person tycker om att undervisa och är intresserad av pedagogik och pedagogisk utveckling inom högre utbildning. Du trivs med att jobba i grupp samtidigt som du gärna tar egna initiativ och kan prioritera i situationer när det krävs.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare. Därför erbjuder vi bland annat:
? Flexibilitet att arbeta på distans.
? Semester upp till 7 veckor per år.
? Kollektivavtal med föräldralön, sjukpenningtillägg, läkemedelskostnader, löneväxling, pension, inarbetade dagar samt flextid.
? Friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimma varje vecka under betald arbetstid.

Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en akademisk miljö, där studenter och medarbetare drivs av att skapa värde för en hållbar framtid.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220514 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 2022-11-20

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
Email: christina.johansson@chalmers.se
Telefon: 031-7723755

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Göteborgs Stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 1
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområde Förutsättningsskapande enheter/Stadsbiblioteket är en del av Göteborgs Stads Kulturförvaltning och består av Stadsbibliotekets två publika enheter samt tre förutsättningsskapande enheter. Vi söker nu en barnbibliotekarie till vår enhet Publika möten barn, unga och bokbuss som tillsammans med oss vill göra det bästa för att biblioteket ska vara en angelägen och självklar plats för alla. Hos oss ingår du i ett team bestående av kunniga och vänliga kollegor som tillsammans delar erfarenheter och vågar göra misstag för att vår verksamhet ska bli så bra som möjligt. Hos oss får du chans att utvecklas då det finns goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi strävar efter att ta tillvara på barns intressen och vi vill att du tillsammans med oss utvecklar arbetet med läsinspirerande och kreativa aktiviteter för, med och av barn. Vi söker dig som är nyfiken och tillsammans med kollegor vill arbeta läsfrämjande och utveckla vår barnverksamhet med målgruppen 6-12 år. Du kommer även få utveckla metoder och samarbeten för att nå barn och unga där de befinner sig på sin fritid. I dina arbetsuppgifter ingår även tjänstgöring i informationsdisk på Stadsbiblioteket samt arbete på våra två bokbussar. Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom biblioteksverksamheten förekommer också.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och arbetet är förlagt på dagtid, kvällar och helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har arbetat på bibliotek tidigare och har erfarenhet av att arbeta med läsinspirerande och kreativa aktiviteter mot målgruppen barn 6-12 år. Du har god kännedom om barns medievärldar och bemästrar både svenska och engelska språket väl. Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling på folkbibliotek ser vi det som meriterande.

Som person har du förmågan att se biblioteket ur ett barns perspektiv och möter nyfiket varje barn utifrån deras behov. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och du har förmågan att planera, driva och genomföra programaktiviteter. Du tycker om att interagera med människor och drivs av att hjälpa andra. Eftersom Stadsbiblioteket är ett välbesökt bibliotek är tempot ofta högt vilket ställer krav på att du känner dig trygg i nya, stressiga situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Nov 2
Nu söker vi en bibliotekarie till Chalmers bibliotek. Du kommer att ingå i olika arbetsgrupper där du kan bidra till att utveckla relevant akademiskt stöd och relevanta biblioteksmiljöer - såväl fysiska som digitala för våra användare. 

Information om avdelningen
Biblioteket tillhör institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande (CLS). Två av CLS avdelningar forskar och utbildar inom språk, kommunikation och ingenjörsutbildningsvetenskap. Inom de två biblioteksavdelningarna bedriver vi en bred biblioteksverksamhet, inklusive forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du kommer att tillhöra avdelningen för lärande och lärandemiljöer som arbetar med digitalisering av undervisning och blended learning, undervisning informationskompetens på grund- och avancerad nivå samt tillgängliggörandet av bibliotekets digitala och fysiska lärandemiljöer

Beskrivning av tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta i webb- och kommunikationsgruppen och aktivt delta i att utveckla mötet med våra användare i den fysiska miljön. Du kommer att arbeta med andra bibliotekarier såväl som personal på CLS. I rollen kommer du att arbeta med uppdatering och utveckling av bibliotekets webbplats. Du kommer också att arbeta i bibliotekets informationsdisk samt ingå arbetsgruppen som arbetar med e-support och fjärrlån.

Anställningsform
Tidsbegränsad på heltid, tjänsten är ett vikariat på 1 år. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du kommer ha många olika kontaktytor vilket innebär att du behöver ha mycket goda språkfärdigheter i både svenska och engelska.

Vi ser att du som person trivs att jobba i grupp samtidigt som du kan ta egna initiativ och prioritera i situationer när det krävs. Du är nyfiken, kontaktskapande och tycker om att träffa nya människor

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare, därför erbjuder vi bland annat:
? Flexibilitet att arbeta på distans.
? Semester upp till 7 veckor per år.
? Kollektivavtal med föräldralön, sjukpenningtillägg, läkemedelskostnader, löneväxling, pension, inarbetade dagar samt flextid erbjuds.
? Anställda erbjuds friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimma varje vecka under betald arbetstid.

Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en akademisk miljö, där studenter och medarbetare drivs av att skapa värde för en hållbar framtid.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220507 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 2022-11-20

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
Email: christina.johansson@chalmers.se
Tel: 031-7723755

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie inom forskarstöd

Bibliotekarie
Läs mer Nov 2
Nu söker vi en bibliotekarie till Chalmers bibliotek och gruppen för forskarstöd. Hos oss kommer du att på olika sätt stötta forskare i frågor inom open access, strategisk publicering och akademisk synlighet. Vi arbetar nära och träffar forskare på många sätt; via supporten, i individuella möten och i gruppaktiviteter som seminarier och workshops. På biblioteket utvecklar vi tillsammans ett relevant akademiskt stöd i samklang med Chalmers nya spännande vision: Ett globalt framstående tekniskt universitet för en bättre värld.

Information om tjänstens placering
Biblioteket tillhör Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande (CLS). Två av CLS avdelningar forskar och utbildar inom språk, kommunikation och ingenjörsutbildningsvetenskap. Inom de två biblioteksavdelningarna bedriver vi en bred biblioteksverksamhet, inklusive forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du kommer att tillhöra avdelningen för informationsresurser och vetenskaplig publicering som utöver forskarstöd arbetar med att förvärva och tillgängliggöra informationsresurser, samlingsvård- och utveckling samt att förse våra målgrupper med analyser av bibliometriska data och universitetsrankingar.

Beskrivning av tjänsten
Du kommer att ingå i en grupp som idag består av fem kollegor som arbetar nära tillsammans. Gruppen erbjuder operativt och strategiskt stöd till forskare och ledning inom vetenskaplig publicering, öppen tillgång, metadata och forskningsdata. Arbete med registrering av projekt och publikationer i forskningsdatabasen Chalmers Research är centralt för tjänsten. Tjänsten omfattar även att del av tiden bevaka och sköta gruppens egen supportfunktion och att arbeta i bibliotekets informationsdisk.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer och erfarenheter 
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utåtriktat bibliotekariearbete och stöd till forskare både i individuella möten och i grupp. Du är bekväm med att hålla presentationer och att leda seminarier och workshops. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är flexibel och självgående. Du har förmåga att skapa tillitsfulla relationer för att tillsammans med kollegor och användare kunna lösa komplexa problem. Du har erfarenhet av och medverkar till att skapa väl fungerande samarbeten. Vi ser kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa utveckling och resultat som mycket viktiga. Du kommer ha många olika kontaktytor vilket innebär att du behöver ha mycket goda språkfärdigheter i både svenska och engelska.

Vi ser kunskap om akademins förutsättningar och mekanismer som meriterande. Erfarenhet av arbete med forskarstöd (öppen tillgång, publiceringsdatabaser/CRIS-system, upphovsrätt) i en akademisk organisation är meriterande.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”Chalmers – ett globalt framstående tekniskt universitet för en bättre värld” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare. Därför erbjuder vi bland annat:
? Flexibilitet att arbeta på distans.
? Semester upp till 7 veckor per år.
? Kollektivavtal med föräldralön, sjukpenningtillägg, läkemedelskostnader, löneväxling, pension, inarbetade dagar samt flextid.
? Friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimma varje vecka under betald arbetstid.

Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats i en akademisk miljö, där studenter och medarbetare drivs av att skapa värde för en hållbar framtid.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220566 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 2022-11-20

Vid frågor, vänligen kontakta
Catharina Hiort, Avdelningschef för informationsresurser och vetenskaplig publicering
Email: catharina.hiort@chalmers.se
Tel: 031-7728633


*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Barnbibliotekarier till Hammarkullens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två barnbibliotekarier som tillsammans med sina kollegor vill göra sitt bästa för att Hammarkullens bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet.

Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Vi söker två vikarier varav den ena tjänsten är på heltid och den andra på 80 %. Heltidsvikariatet pågår från 221201-230903. Vikariatet på 80 % pågår från 230101-230611. Båda tjänsterna innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för dessa tjänsterna behöver du ha en högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie ser vi det som meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att, liksom på Hammarkullens bibliotek, möta en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund ser vi även det som meriterande.

Vi ser även att du:
- Har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- Har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
- Förespråkar samarbete i en arbetsgrupp och är trygg i att samarbeta med aktörer även utanför den egna verksamheten.
- Visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll samt att du utgår ifrån allas lika värde.
- Är serviceinriktad och drivs av att hjälpa andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I denna rekryteringen kan ett löpande urval komma att tillämpas vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden är slut. Se därför till att skicka in din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Hjällbo bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra det bästa för att Hjällbos bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för verksamheten som riktar sig till små barn ändå upp till ungdomar i skolåldern. Du kommer även att delta i arbetet med programverksamhet för målgruppen.

Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn samt involverar aktivt barn i ditt arbete. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 100% med start 2022-12-01 till och med 2023-09-01. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som barnbibliotekarie ser vi det som meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att, liksom på Hjällbo bibliotek, möta en målgrupp med stor bredd vad gäller kulturell och språklig bakgrund ser vi det som meriterande.

Vi ser även att du:
- Har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av att få veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- Har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
- Förespråkar samarbete i en arbetsgrupp och är trygg i att samarbeta med aktörer även utanför den egna verksamheten.
- Visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll samt att du utgår ifrån allas lika värde.
- Är serviceinriktad och drivs av att hjälpa andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I denna rekryteringen kan ett löpande urval komma att tillämpas vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden är slut. Se därför till att skicka in din ansökan redan idag.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med fokus på pedagogiskt inriktade användarmöten

Bibliotekarie
Läs mer Okt 20
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika?ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. 

Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla framtidens former för handledning och pedagogiskt stöd till studenter hos oss. Är du intresserad? Då hoppas vi kunna matcha dina egenskaper och färdigheter med våra behov!   

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och?forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och?Handelshögskolan. Vi är cirka 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare och verksamheten är organiserad i tre team. Studenterna som läser på de fyra fakulteterna utgör drygt hälften av hela universitetets helårsstudenter, ca 15 000 studenter, därtill samarbetar vi med forskare och utbildningsansvariga vid de olika institutionerna.?  

För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt.? Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt.? Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter 
I vår verksamhet är användarmöten och pedagogiskt arbete i olika former ett centralt inslag. I tjänsten, som delas mellan kundserviceteamet och undervisningsteamet, ges du möjlighet att arbeta brett med utveckling av ett användarfokuserat pedagogiskt stöd till våra studenter.  

Som medlem i Team Kundservice arbetar du med att utveckla och bedriva aktiviteter som stödjer studenternas lärande och synliggör universitetets forskning, som biblioteksintroduktioner, presentationer, workshopar, föreläsningar. Via anknytningen till Team Undervisning planerar, genomför och utvecklar du ämnesintegrerad undervisning i studentaktiverade former.  

Vi söker dig som är nyfiken på och gärna har erfarenhet av att bedriva användarfokuserade verksamheter både i den digitala och den fysiska biblioteksmiljön och som har ett lika naturligt förhållningssätt till båda kontexterna. Då vi tillämpar ett undersökande arbetssätt i allt vårt utvecklingsarbete är du delaktig i att utforma, genomföra och tolka användarstudier av olika omfattning. I tjänsten ingår även att arbeta med vårt program för intern kompetensutveckling.   

Tillsammans med bibliotekarier från alla våra tre team kommer du möta och stödja användarna i deras studier och lärande i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler.   

Arbetsplatsen är på Ekonomiska biblioteket men anställningen gäller alla de tre samhällsvetenskapliga biblioteken. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.?? 

Kvalifikationer 
Samhällsvetenskapliga biblioteken arbetar för att utveckla det pedagogiska arbetet i mötet med användarna digitalt såväl som i biblioteksrummet. Du är idé- och initiativrik, kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta. Du har goda kommunikativa färdigheter, muntligt såväl som skriftligt, på svenska och engelska.   

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du skall ha erfarenhet av pedagogiskt biblioteksarbete eller motsvarande, gärna i digitala miljöer. 

Pedagogisk utbildning är meriterande såväl som utbildning inom samhällsvetenskapliga discipliner, gärna ekonomi eller juridik. Annat som är meriterande är biblioteksarbete på forskningsbibliotek, akademiskt arbete på lärosäte och arbete med utåtriktade aktiviteter och evenemang. Vi ser gärna att du har färdigheter i kvalitativa och kvantitativa metoder för verksamhetsuppföljning och användarstudier. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.? 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%. Tillträde 2023-03-01, med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Samhällsvetenskapliga biblioteken.?Provanställning kan komma att tillämpas.  

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Anette Eliasson, Bibliotekschef? 
031-786 68 67? 
anette.eliasson@ub.gu.se? 

Hanna Gustavsson, teamledare Team Kundservice? 
031-786 14 33  
hanna.gustavsson@ub.gu.se 

Amanda Glimstedt, teamledare Team Undervisning 
031-786 17 53
Amanda.glimstedt@ub.gu.se 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 9 november 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Kulturhuset Bergsjön

Bibliotekarie
Läs mer Sep 30
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturhuset Bergsjön är en populär samlingsplats i Bergsjön som betyder mycket för området. Användarna av vårt kulturhus och bibliotek är i alla åldrar, talar olika språk samt har olika behov och förväntningar. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta nära kollegor och stödja en intressant och uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Vi är idag 15 medarbetare på Kulturhuset, både bibliotekspersonal och producenter, som har ett nära samarbete med varandra. Vår målsättning är att vi driver husets verksamhet tillsammans, oavsett profession och vi samarbetar tätt med Medborgarkontoret som delar lokaler med oss samt andra aktiva parter runt Rymdtorget. Inom enheten finns även Kortedala bibliotek.

Vi söker nu en bibliotekarie med fokus på mångspråkiga vuxna och äldre. Du kommer arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser, samt utveckla samarbeten i olika former med fokus på vuxna befolkningen som kan ha annan språklig bakgrund. Du kommer också arbeta för att nå andra prioriterade målgrupper, särskilt personer med funktionsvariationer. Du genomför bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv där du strävar efter hög tillgänglighet i lokalerna, i samhället och digitalt. Du deltar också i genomförandet av kulturprogram för målgruppen tillsammans med kollegor, både i kulturhuset och genom uppsökande arbete.

I arbetsuppgifterna kan även arbete med att utöka tillgängligheten för "Boken kommer- tjänsten" förekomma. Publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete är också en del av det dagliga arbetet. Bergsjöns bibliotek har en central roll i Kulturhuset Bergsjön. Vi är mitt i uppstarten av en ny verksamhet då huset precis har öppnat vilket kommer göra att arbetet de närmaste åren kommer vara spännande, väldigt varierat och innehålla en del, för nu, okända moment.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Kulturhuset Bergsjön men tjänstgöring på enhetens andra bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För denna tjänsten söker vi dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie på folkbibliotek samt av att genomföra programverksamhet för prioriterade målgrupper, så som boksamtal, högläsning och att genomföra visningar för grupper.

Då många av kulturhusets besökare har svenska som andraspråk ser vi det som meriterande om du har språkkunskaper utöver skolspråken, exempelvis i arabiska eller somaliska. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att samarbeta med andra verksamheter som möter målgruppen samt om du har erfarenhet av att arbeta med digital delaktighet.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du ser möjligheter i förändringar och du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Vi värdesätter att du tar egna initiativ och driver arbetet framåt oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du är en god arbetskamrat som arbetar för att främja samarbete och kunskapsdelning samt ett respektfullt arbetsklimat.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att vi kommer att kalla till intervjuer även innan sista ansökningsdag har passerat. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan utan ansök så snart du har möjlighet. Intervjuerna kommer preliminärt att hållas under v. 42.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot system till Digitala verktyg & logistik, S

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning mot system till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer.

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.
Enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av både interna system som t ex bibliotekssystemet, samt digitala tjänster som vänder sig direkt till göteborgarna.

Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning mot system för att stärka upp det team som arbetar med support, utbildning, förvaltning och utveckling av bibliotekssystemet Sierra. Vi befinner oss i en spännande fas där vi under hösten kommer att inleda arbetet med att införa ett logistiksystem för mediehantering inom biblioteken i Göteborg.
Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande uppdrag. Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• tidigare erfarenhet från att arbeta med bibliotekssystem, gärna Sierra
• erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning eller systemadministration inom andra verksamheter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie/pedagog till Digitala verktyg & logistik, Stadsbiblioteket, G

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.

Enheten ansvarar för att tillsammans med biblioteksverksamheterna i staden utveckla metoder för handledning och tjänster som möter användarens behov i en föränderlig omvärld. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.
Vi söker nu en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog för att ytterligare kunna utveckla enhetens uppdrag.

Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande . Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• arbetat som IKT-pedagog eller lärare med inriktning mot IT/digitalisering
• erfarenhet av arbete med digital delaktighet och tillgänglighetsfrågor
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• vidareutbildning inom MIK

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Lundby bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Sep 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Lundby bibliotek är ett välbesökt bibliotek beläget i lättillgängliga lokaler mellan Vågmästareplatsen och Hjalmar Brantingsplatsen. Biblioteket har en bred verksamhet för olika målgrupper och ett högt inflöde av media. Biblioteket tillhör avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen som ger goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu en bibliotekarie för ett vikariat med inriktning mot våra vuxna användare. Fokuset kommer ligga på kunskapsfrämjande arbete, folkbildande aktiviteter samt arbete med digital delaktighet. Som bibliotekarie involverar du aktivt målgruppen i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor men även med externa samarbetspartners. Som bibliotekarie vägleder du besökarna utifrån deras medie-, informations- och kunskapsbehov och arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 75 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Lundby bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser även att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med kunskapsfrämjande arbete och digital delaktighet på bibliotek så ser vi det som meriterande.

Som person har du förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek och du ser möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifterna och drivs av att arbeta mot uppsatta mål. För dig är det viktigt att alltid möta människor med hänsyn och respekt och du utgår ifrån allas lika värde vilket skapar en god atmosfär i mötet med användarna. Du strävar alltid efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer och verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Tycker du om att jobba med undervisning och pedagogisk utveckling? Ser du det här som ett spännande område där biblioteken har en viktig roll?
Då är vi kanske rätt för varandra!

Biomedicinska biblioteket söker en bibliotekarie som vill arbeta i ett kreativt och sammansvetsat undervisningsteam.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team.

Arbetsuppgifter 
I samarbete med kursansvariga lärare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter och lärare på GU. I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling, under de senare åren med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande som vi tillämpar både i våra Active Learning Classrooms och i vår digitala undervisning. Du kommer att tillsammans med kollegorna i teamet fortsätta att utveckla och anpassa verksamheten utifrån våra användargruppers behov och önskemål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta planering, genomförande och uppföljning av undervisning samt arbete i våra fysiska- och digitala informationsdiskar. Du kommer också att ingå i andra arbetsgrupper, beroende på intresse och erfarenheter. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.Kvalifikationer 
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och vill lära dig nya saker. Du ska vara flexibel, självgående och kunna anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Vi söker dig som vill utveckla din egen pedagogiska förmåga och bidra till att teamet tillsammans utvecklar verksamheten för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Viktigt är att du trivs med och känner dig bekväm i att möta studenter och lärare i olika undervisningssammanhang.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har jobbat med undervisning eller har annan pedagogisk kompetens, gärna från högre utbildning.


Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, teamledare
031-786 20 78
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 oktober 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

 

Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteket söker en bibliotekarie som vill arbeta i vårt mediateam.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team.

Arbetsuppgifter 
Mediateamet ansvarar för förvärv och tillgängliggörande av informationsresurser inom våra ämnesområden i form av tidskrifter, databaser, monografier och kursböcker.

Du kommer främst att arbeta med urval och förvärvsbeslut av e-media, statistik , samt kontaktskapande med våra studenter, lärare och forskare inom Sahlgrenska akademin och Naturvetenskapliga fakulteten. I tjänsten ingår också kursbokshantering såsom inköp och tillgängliggörande.

För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med kollegor från alla våra team kommer du också att arbeta i bibliotekets informationsdisk och i våra digitala kontaktkanaler. 
Även andra arbetsuppgifter kan ingå beroende på verksamhetens behov. 

Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller bemötande och kundservice.
Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kommunikativa färdigheter i svenska och engelska.  Erfarenhet från forsknings-, högskole- eller sjukhusbibliotek är meriterande. Du som söker får gärna ha arbetat inom våra ämnesområden samt ha erfarenhet av förvärv av informationsresurser och är intresserad av att arbeta med statistik. Du tycker att det är roligt att sprida din kompetens internt till kollegor och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Du har god samarbetsförmåga och kan bidra till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Sofia Calmborg Täreby, teamledare Team media
031-786 36 51
sofia.calmborg.tareby@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 9 oktober 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 5
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en ny kollega till kundserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter 
Är du en person som får energi av att möta användare och gärna vill samarbeta med kollegor för att utveckla vår service till olika studentgrupper? Då kanske du är rätt person för oss. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta utåtriktat och serviceinriktat för att skapa kontakter med studenter och kollegor inom universitetet. Du är intresserad av användarnas behov och vill gärna bidra till att utveckla våra tjänster.

Du kommer att ha mycket kontakt med användarna genom infodiskpass och du kommer även ingå i den arbetsgrupp som under hösten startar upp ett pop-up-bibliotek inne på Humanistiska fakulteten. Du kommer att ansvara för Humanistiska bibliotekens sociala medier och ingå i den enhetsövergripande redaktionen för dessa. Du kommer även att arbeta med att ge stöd till studenter med läsnedsättning och ingå i en arbetsgrupp som utvecklar servicen till universitets distansstudenter. Om du har intresse för tekniska- och systemrelaterade frågor så finns möjlighet att arbeta med detta.

Pass i informationsdisken på kvällstid samt vissa lördagar ingår i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov. 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall ha haft en anställning på bibliotek, där pass i informationsdisk och användarservice har varit en viktig del av arbetet. Erfarenhet av att arbeta med kommunikation och god kännedom om sociala medier är meriterande.

Du har en stark kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd för användares och kollegors behov och kan arbeta flexibelt när det krävs. Som person är du stabil och kan ta egna initiativ och gå in också stötta upp där du ser att det behövs. Du drivs av ett intresse av att sätta dig in i nya områden och har en vilja att skapa bra förutsättningar för biblioteksanvändare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställning 
Anställningen är ett föräldraledighetsvikariat på 100% till och med 20230930, med placering vid de Humanistiska biblioteken. Tillträde i oktober eller enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Birgitta Eriksson, Teamledare för Team kundservice
031-786 51 83
birgitta.eriksson@ub.gu.se

Katarina Michnik, Teamledare för Team kundservice
031-786 20 88
katarina.michnik@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 18 september 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Södra skärgårdens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 22
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Äntligen finns det möjlighet för dig att arbeta i Göteborgs södra skärgård! Biblioteket som ger service till skärgårdens nästan 5000 invånare ligger på Styrsö. Verksamheten bemannas av två bibliotekarier, och ingår i en enhet tillsammans med Högsbo och Askims bibliotek.

Du kommer in i ett skede där du har möjlighet att vara med och utveckla vårt arbetssätt med att gå från uppdelade ansvarsområden till att arbeta mer dynamiskt med ett gemensamt fokus för helheten. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och tillsammans med din kollega och gentemot både barn och vuxna. För målgrupperna utvecklar du och bedriver verksamhet inom bland annat läsfrämjande och programverksamhet. Du involverar aktivt skärgårdens invånare i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. Eftersom våra målgrupper finns i hela södra skärgården, kommer vi under det kommande året arbeta fram nya sätt att jobba uppsökande. Vi tror på ett lärande arbetssätt där vi har möjlighet att testa nytt och sedan utvärdera vad som fungerar och vad som behöver utvecklas. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är ett vikariat på 80 % till och med 2023-12-31. Din arbetstid är schemalagd på dagtid och på kvällar, och förlagd på Styrsö bibliotek. Vid behov kan det även förekomma tjänstgöring på övriga bibliotek inom enheten.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie tidigare och om du arbetat med barn och unga i skapande verksamhet är det också meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du tar initiativ och har förmågan att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du har lätt för att skapa nätverk med externa samarbetspartners och du har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med våra besökare. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och genom att skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Angereds bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 15
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Angered är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter där cirka 60 000 personer bor. Angered är en levande stadsdel som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. Biblioteket ligger samlokaliserat med kulturhuset Blå Stället där det erbjuds ett brett utbud av kulturella aktiviteter, program och insatser.

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra det bästa för att Angereds bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för verksamheten som riktar sig till allt från de allra minsta barnen upp till ungdomar i skolåldern. Du kommer även delta i arbetet med programverksamhet riktat mot målgruppen. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker! Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie. Har du dessutom arbetat med läsfrämjande arbete för målgruppen barn ser vi det som meriterande. Har du kunskap i ett eller flera av de stora invandrarspråken och erfarenhet av att arbeta i biblioteksdatasystemet Sierra ser vi även det som meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv över ditt eget ansvarsområde men kan även sätta in verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs dessutom med att samarbeta med andra och du verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Hammarkullens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 15
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Hammarkullen är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter. Hammarkullen är en levande stadsdel med cirka 9000 invånare som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. I Hammarkullen finns också aktiva kulturaktörer så som Folkets hus, folkhögskola, med mera.

I denna roll arbetar du både självständigt och tillsammans med dina kollegor men fokus för dig ligger på målgruppen vuxna, äldre och personer med annat modersmål än svenska. För målgrupperna utvecklar du och driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans och programverksamhet. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor samt med externa samarbetspartners såsom vuxenutbildningar, folkhögskolor, träffpunkter och gruppboenden. När det gäller arbetet med mångspråk finns ett pågående arbete på enheten men tjänsten innebär också att bygga ut nätverket med aktörer omkring våra bibliotek för att se hur vi kan bidra med läsfrämjande aktiviteter till vuxna som har annat modersmål än svenska. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Du kommer även arbeta med schemaläggning samt enklare ekonomiuppgifter så som att hantera fakturor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär ett schemalagt arbete under dagtid, kvällar och helger. Din arbetstid är förlagd på Hammarkullens bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst har du en godkänd examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har arbetat som vuxenbibliotekarie tidigare och har erfarenhet av läsfrämjande arbete för målgruppen vuxna/äldre samt personer med annat modersmål än svenska.

Vi ser det som meriterande om du:
- har arbetat med schemaläggning och viss ekonomiadministration tidigare.
- har erfarenhet av arbetsledning samt av att ha arbetat med användarstyrda processer.
- är van vid att arbeta med digitala processer i olika typer av verktyg och system. Gärna i biblioteksdatasystemet Sierra.
- tidigare har arbetat i utsatta områden.

Som person har du ett starkt engagemang för ditt arbete och du tar initiativ som för arbetet framåt. Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt när situationen kräver det och du har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå uppsatta mål. Du trivs med att bidra med nya idéer och strävar efter att tänka nytt för att hitta sätt att utveckla verksamheten på.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Studentmedarbetare

Bibliotekarie
Läs mer Maj 13
Chalmers universitetsbibliotek söker nu nya studentmedarbetare inför höstterminen 2022 som bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap. Institutionen Vetenskapens kommunikation och lärande erbjuder dig som student möjligheten att bredda dina arbetserfarenheter i en varierande och självständig roll vid sidan av dina heltidsstudier. 

Information om avdelningen/projektet
Biblioteket är en del institutionen för Vetenskapens kommunikation och lärande (CLS) på Chalmers som förutom två biblioteksavdelningar består av ingenjörsutbildningsvetenskap, fackspråk & kommunikation och Generic and Transferable Skills. Biblioteket har tre attraktiva lärandemiljöer på campus och ett rikt digitalt bibliotek i många e-kanaler.

Beskrivning av tjänsten
Som studentmedarbetare hos oss kommer du främst att arbeta i informationsdisken, plocka fram reserverade böcker, ansvara för uppställning av återlämnade böcker, samt ansvara för stängning och i ordingsställande av lokalerna. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Du arbetar främst på kvällar (16-20) och lördagar (10-14) när ordinarie personal inte är i tjänst och det kräver en god förmåga till självständiga beslut utifrån givna ramar. Vid behov kommer det också finnas möjlighet att arbeta dagtid.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning på deltid, uppgår till högst 25% av en heltid. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning på högskolenivå. Du behöver ha godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng och du bör inte ha påbörjat en forskarutbildning. Du behöver ha goda IT-kunskaper och ha goda språkunskaper i både svenska och engelska. Som person är du serviceinriktad och har en god samarbetsförmåg, du bör även vara nyfiken på att jobba på ett universitetsbibliotek

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220244 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 30 juni, 2022. 

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
christina.johansson@chalmers.se

Susanne Sandberg, Bibliotekarie
susanne.sandberg@chalmers.se

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Maj 18
Institutionen Vetenskapens kommunikation och lärande (CLS) söker en relationsskapande kollega som trivs i en roll med flera kontaktytor då du kommer att arbeta nära både lärare, forskare och studenter. Vi ser även att du trivs med att arbeta i grupp samtidigt som du gärna tar egna initativ och kan prioritera i situationer när det krävs. Vi behöver dig som, liksom vi, tycker om att undervisa och är intresserad av pedagogik och pedagogisk utveckling inom högre utbildning, samt har ett intresse för informationssökning och vetenskaplig kommunikation. 

Information om avdelningen och projektet
På Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande forskar och utbildar vi inom språk, kommunikation, ingenjörsutbildningsvetenskap, strategisk publicering och informationskompetens. Vi tillgängliggör verktyg för vetenskaplig kommunikation och strategiska vägval till forskare, lärare, studenter och ledare, och vi fungerar som en drivkraft genom öppna biblioteksmiljöer och olika aktiviteter. Biblioteket är en självklar del av CLS och består av två avdelningar: Avdelningen för informationsresurser och vetenskaplig publicering och Avdelningen för lärande och lärandemiljöer. 

Beskrivning av tjänsten
Avdelningens undervisningsgrupp har ansvar för att undervisa i informationskompetens och aktivt utveckla ett metodstöd för litteratursökningar. Gruppen består i dagsläget av fyra medarbetare men behöver nu ytterligare förstärkning. I undervisningsgruppen arbetar du nära engagerade kollegor som delar, planerar och genomför undervisningen tillsammans. Gruppen befinner sig i en utvecklingsfas, där vi anpassar verksamheten för att möta inte bara dagens utan även morgondagens behov av relevant undervisning i informationskompetens.

Vår undervisning sker främst genom integrerade kursinslag i Chalmers utbildningsprogram. Det betyder att du arbetar med kursansvariga och programmens lärarlag för att planera och genomföra undervisningen. Det ger dig goda möjligheter till fördjupade samarbeten och kompetensutveckling. Vi följer studenterna från grund-till forskarutbildningsnivå och utbildningen bedrivs i fysiskt eller digitalt format.

Kursinslagen bedrivs i sal eller i digitala miljöer och vi arbetar ständigt med utveckling för att kunna möta nya och framtida behov av relevant informationskompetensundervisning. Förutom kursinslag vägleder vi studenter och doktorander i referenshantering och informationssökning både i grupper och individuellt. Undervisningen sker på engelska och svenska.
Andra förekommande arbetsuppgifter
· Delta i utvecklingen av bibliotekets lärandemiljö
· Delta i utveckling av bibliotekets akademiska stödfunktioner
· E-support
· Tjänstgöring i informationsdisk

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av undervisning och handledning inom högre utbildning. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om digital undervisning, erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och avancerade informationssökningar.  

Arbetat förutsätter även att du kommunicerar väl i skrift och tal på både svenska och engelska. 

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220231 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 30 juni, 2022. 

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
christina.johansson@chalmers.se
031-7723755

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie till Tuve bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jun 14
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Tuve är ett växande område på Hisingen med många barnfamiljer. Tuve bibliotek ligger i ett kulturhus med fritidsgård, seniorverksamhet, kulturskola och ett aktivt föreningsliv. På Tuve bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området samt inom staden. Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu en bibliotekarie för ett föräldravikariat med fokus på läsfrämjande arbete och programverksamhet för vuxna, äldre och personer med annat modersmål än svenska. För målgruppen utvecklar du och driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans och programverksamhet. Du genomför aktiviteter för, med och av äldre och personer med annat modersmål än svenska. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor och med externa samarbetspartners. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett föräldravikariat på 80 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Tuve bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara aktuell för tjänsten har du tidigare arbetat på bibliotek med fokus på läsfrämjande arbete för målgruppen vuxna/äldre. Det är meriterande om du har god kännedom om digitala verktyg samt erfarenhet av arbete med digital handledning. Vi ser även gärna att du har arbetat med delaktighet och användarinflytande tidigare även om det för denna tjänsten inte är ett krav. Bemästrar du dessutom andra språk än svenska ser vi det som meriterande.

Som person är du mån om att ge alla våra besökare ett gott bemötande och är van vid att möta besökare från olika kulturer och miljöer. Du behåller lugnet i stressiga situationer och strävar alltid efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer. Vi ser även gärna att du kan anpassa dig och ditt arbetssätt när situationen kräver det samt ser nya möjligheter i förändringar.

ÖVRIGT
I denna rekryteringen tillämpar vi ett löpande urval och intervjuer kommer därför hållas under ansökningsperioden.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Guldhedens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 31
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Enheten Majorna, Linné och Guldheden är en enhet bestående av tre välbesökta bibliotek i centrala Göteborg. På enheten arbetar idag 21 personer och vi letar nu efter en barnbibliotekarie till Guldhedens bibliotek som tillsammans med oss vill bidra till utvecklingen av alla tre biblioteken.

I din roll arbetar du tätt tillsammans med övriga barnbibliotekarier på enheten och ditt fokus ligger på målgruppen barn mellan 7-12 år. Du är med och utvecklar, driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. På vår barnavdelning vill vi erbjuda en plats där nyfikenheten står i centrum där de kan få prova olika uttryckssätt, med hjälp av såväl analog som digital teknik. Du samarbetar med flera intressanta parter, exempelvis Göteborgs föreningar, civilsamhället, kommunala instanser och näringslivet.

På biblioteket i Guldheden planerar, genomför du och utvärderar aktiviteter tillsammans med din närmsta barnbibliotekariekollega och ser till att marknadsföringen för arrangemangen lockar målgruppen. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Guldhedens bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie med fokus på barn- och unga i skapande verksamhet men även med användarinflytande kring barns läsfrämjande. Har du tidigare arbetat i biblioteksdatasystemet Sierra ser vi det som meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du får energi av att bidra till andras lärande och skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och genom att skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv i ditt arbete och kan sätta in ditt eget ansvarsområde i ett större sammanhang.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarier sökes till Världslitteraturhuset och Kulturhuset Kåken

Bibliotekarie
Läs mer Maj 24
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturhuset Kåken är en hbtqi-certifierad verksamhet som är belägen på det gamla fängelseområdet, som idag heter Härlanda Park. Här finns bibliotek, programverksamhet och kafé. Världslitteraturhuset ligger i nybyggda lokaler vid den expansiva knutpunkten Gamlestads Torg. Huset är mitt uppe i arbetet med att fortsatt utveckla bibliotekets uppdrag med att ha en världslitteraturprofil, med programverksamhet som en viktig del. Kulturhuset Kåken och Världslitteraturhuset utgör tillsammans en enhet inom avdelningen Bibliotek och kulturhus inom Kulturförvaltningen.

Vi söker nu en barnbibliotekarie till respektive verksamhet som tillsammans med kollegor vill utveckla, planera och genomföra en angelägen och självklar kulturhus-/biblioteksverksamhet utifrån barnens perspektiv. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn, och involverar aktivt barn i ditt arbete.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie tidigare och har dessutom erfarenhet av läsfrämjande arbete för målgruppen barn och unga.

Som person:
- har du förmågan att se verksamheten ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- arbetar du lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter och på att samarbete.
- har du en god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl för barn som för vuxna.
- håller du dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, tar fasta på nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten.
- motiveras du av att arbeta mot mål och har förmågan att omvandla dessa till konkreta handlingar.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Intervjuer kan i denna rekryteringsprocessen komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med inriktning bibliometri

Bibliotekarie
Läs mer Maj 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning och utveckling av universitetsbibliotekets webb, tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster, e-resurser samt IT-utveckling inom dessa områden. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team publicering och bibliometri som arbetar med forskarstöd och publiceringsfrågor.

Arbetsuppgifter 
Vi söker nu en medarbetare till teamet för publicering och bibliometri. En del av tjänsten kommer att vara vikt åt bibliometri, resterande del åt övriga uppgifter inom teamet.

Den bibliometriska delen av arbetet består i att ta fram underlag och analyser till universitetets gemensamma förvaltning, fakulteter, institutioner, men även enskilda forskare. Arbetet utgörs dels av återkommande uppdrag, som underlag till medelstilldelningen och universitetets årsredovisning, och dels av större eller mindre uppdrag på löpande basis. Det senare kan t.ex. röra sig om citeringsanalyser, sampubliceringsanalyser och ämneskartläggningar. Arbetet är utåtriktat och innebär mycket kontakt med forskare, så väl som ledning, handläggare och administratörer på olika nivåer inom universitetet.

Arbetsuppgifterna innefattar också att tillsammans med teamet stödja universitetets forskare i publiceringsfrågor och övergången till öppen vetenskap. Här ingår att vara delaktig i att bidra med att sprida kunskap och förståelse kring dessa ämnen inom lärosätet.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har: 


• för anställningen relevant högskoleexamen inom högre utbildning
• kunskap om bibliometri och olika datakällor
• erfarenhet av att arbeta med vetenskaplig publicering och öppen vetenskap
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

 Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av dessa områden:


• databashantering med
• statistikverktyg såsom R
• ge stöd till forskare inom forskningsdata

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara initiativtagande och ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att självständigt och uthålligt driva de processer du arbetar i framåt. Vi förutsätter att du har ett strukturerat arbetssätt och kan analysera och lösa komplicerade problem.

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Pauline Jönsson, teamledare Publicering och bibliometri
031-786 66 26
pauline.jonsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 maj 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med inrikt. publiceringsstöd och öppen vetenskap

Bibliotekarie
Läs mer Apr 28
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning och utveckling av universitetsbibliotekets webb, tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster, e-resurser samt IT-utveckling inom dessa områden. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team publicering och bibliometri som arbetar med forskarstöd och publiceringsfrågor.

 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillsammans med teamet arbeta med att stödja universitetets forskare i frågor som handlar om öppen vetenskap, publiceringssystem och forskningsdata. Här ingår också att vara delaktig i universitetets övergång till öppen vetenskap och bidra med att sprida kunskap och förståelse kring detta inom lärosätet. En viktig del är att arbeta med våra publiceringssystem genom att vara den som specialiserar sig på underhålls- och utvecklingsbehov i rollen som Produktägare enligt den agila arbetsmetodik vi använder.

I arbetet ingår bland annat att:


• Driva utvecklingsarbetet i våra publiceringssystem
• Granska och arbeta löpande med kvalitetskontroll i våra publiceringssystem
• Ge support och handledning i frågor kring publicering och öppen vetenskap
• Arbeta utåtriktat med forskarstöd
• Delta i UB:s arbete mot ett öppet vetenskapssystem genom att vara delaktig i verksamhetsutveckling och interna kompetenshöjande insatser samt omvärldsbevakning

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

 Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av dessa områden:


• vetenskaplig publicering, forskningsdata och öppen vetenskap
• kunskap om publiceringssystem för forskare
• kunskap om den nationella infrastrukturen kring vetenskaplig publicering
• undervisa forskare inom öppen vetenskap och publiceringsfrågor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara bekväm med och intresserad av att hålla presentationer i olika sammanhang. Du behöver också ha lätt för att skapa goda relationer och ha ett pedagogiskt förhållningssätt. Det är en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta strukturerat med flera frågor samtidigt.

 


Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs
universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt
överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Pauline Jönsson, teamledare
031-786 66 26
pauline.jonsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 18 maj 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie/teamledare

Bibliotekarie
Läs mer Apr 27
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin -medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci samt delar av Naturvetenskaplig fakultet- biologi, geovetenskaper, kulturvård, miljövetenskap och marina vetenskaper. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av ett kundserviceteam, ett mediateam och ett undervisningsteam


Mediateamet, dit vi nu söker en teamledare,  har ett verksamhetsområde med stor bredd och ansvarar för bevakning, urval, inköp samt tillgängliggörande och marknadsföring av informationsresurser inom våra ämnesområden.

Arbetsuppgifter 
I uppdraget som teamledare ansvarar du för ledning, drift och utveckling av verksamheten i teamet. 

Utöver ansvar för verksamheten inom teamet har teamledaren även ansvar för att kommunicera och samordna relevanta delar av verksamheten inom och utanför UB.
Teamledaren är medlem i den lokala ledningsgruppen, som i sitt arbete planerar Biomedicinska bibliotekets verksamhet och utveckling, vilket ger möjligheter att påverka bibliotekets framtid och strategiska vägval. 
Teamledaren har tillsammans med övriga enheters teamledare inom mediaområdet en samordnande roll inom Göteborgs UB.
Du har användarna i fokus och arbetar tillsammans med ditt team för att verksamheten inom media utvecklas i rätt riktning för forskare och studenter.
Som teamledare deltar man också aktivt i teamets löpande verksamhet.

Uppdraget som är 6–årigt med möjlighet till förlängning och innehåller inte personal- och ekonomiansvar.

Du kommer också att arbeta i vår informationstjänst med sökhandledning, informationshantering och cirkulationsfrågor.
Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller bemötande och kundservice


 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i engelska och svenska.  
Du skall ha erfarenhet av förvärv av informationsresurser.
Det är meriterande om du har erfarenhet av budgetarbete.
Det är meriterande om du har erfarenhet från forsknings- eller högskolebibliotek inom våra ämnesområden.
Du har erfarenhet av ledarskap och är intresserad av teamutveckling.

I din roll som ledare har du god samarbetsförmåga och är kommunikativ, du är initiativrik och kreativ och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.
Du bedriver ett ledarskap som skapar goda förutsättningar för ett gott medarbetarskap.
Du är analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt perspektiv på verksamheten.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla innehållet i tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vi vill att du med några rader beskriver ditt sätt att se på ledarskap och att leda en verksamhet utan att vara chef.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är 100 %. Placering Biomedicinska biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Annelie Janred, Bibliotekschef
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Biträdande bibliotekschef
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 17 maj 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Mediaenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enhetens uppdrag är att samordna och utveckla mediaprocessen för fysiska och digitala medier. I bibliotekets mediaprocess ingår bland annat urval och inköp av media, fjärrlån, katalogisering, mediamottagning, kravhantering samt uppföljning. Mediaenheten har även i uppdrag att förmedla inköp internt samt arbeta stöttande i mediafrågor vid utveckling och nyetablering av bibliotek.

Sedan årsskiftet hanterar enheten samtliga mediainköp och all mediamottagning för avdelningens bibliotek. Samordningen av inköpen och mediamottagningen i kombination med ett utökat uppdrag gör att enheten behöver förstärkas med två medarbetare: en bibliotekarie med fokus på medier för barn och unga samt en bibliotekarie med fokus på medier för vuxna, framför allt med inriktning mot facklitteratur.

I arbetet ingår att bevaka utgivning, identifiera trender och att köpa in media. I arbetet ingår också att genomföra kompletteringsinköp, hantera inköpsförslag och arbeta med uppföljning samt mediahantering. Utöver detta ingår även arbete med fjärrlån för den medarbetare som arbetar med vuxenmedia.

Vi söker dig som är nyfiken, omvärldsorienterad, vill bidra till att utveckla verksamheten och lära nytt. Du har ett stort intresse för och kunskap om mediafrågor och mediautgivning samt erfarenhet av inköp av litteratur. Du har också erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

Då du kommer att ingå i ett team där vi hjälps åt med att utföra de uppdrag enheten har, både vad gäller arbetet tillsammans med kollegor inom avdelningen och gentemot bibliotekets användare, är det viktigt att du är beredd ta dig an ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.

Som medarbetare på mediaenheten arbetar du en del av din arbetstid publikt i biblioteket, vilket innebär att du förväntas ha en förmåga att bidra till goda möten med bibliotekets användare och att du trivs med den publika delen av arbetet.
KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
• För tjänsten behövs att du är ansvarsfull och engagerad i ditt arbete och har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
• Uppdraget kräver god samarbetsförmåga och god analytisk förmåga samt att du är strukturerad.
• I relation till användare och kollegor är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

ÖVRIGT
Rekryteringsförfarande:
Vid ansökan kommer du få välja vilken av de båda anställningarna du främst ansöker till.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om
våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri
arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till
rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Tuve bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Tuve är beläget i ett växande område på Hisingen och i området bor många barnfamiljer. Biblioteket ligger i ett kulturhus med tillhörande fritidsgård, seniorverksamhet och kulturskola och har ett aktivt föreningsliv. Tuve bibliotek ingår i avdelningen Bibliotek och kulturhus som har cirka 350 anställda. Du kommer till en biblioteksorganisation med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren. På Tuve bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området och inom staden.

Tuve bibliotek söker nu en barnbibliotekarie som tillsammans med kollegor vill utveckla verksamheten och göra den ännu bättre. Hos oss arbetar du med läsfrämjande aktiviteter med inriktning på äldre barn och ungdomar. Du arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former gentemot målgruppen. Du planerar och utför läsfrämjande och skapande aktiviteter för att nå målgruppen genom de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du deltar i gemensamma läsfrämjande satsningar tillsammans med övriga bibliotek i avdelningen och tillgängliggör media och litteratur i biblioteksrummet samt digitalt. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är en vikariat om 80% och innebär dag, kväll och helgtjänstgöring enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter för barn och unga och är van vid att samarbeta med externa aktörer. Du har dessutom kunskap om barn och ungas medievärldar och har erfarenhet av att ta emot grupper samt av att genomföra presentationer.

Som person är du mån om att ge alla våra besökare ett gott bemötande och är van vid att möta besökare från olika kulturer och miljöer. Du trivs med att komma med nya idéer och strävar efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer. Du behåller lugnet i stressiga situationer och har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv. Du drivs dessutom av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker en ny kollega!

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har medicinska bibliotek på de tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal.

Biblioteken bemannas av nio bibliotekarier och en chef och är organiserade under FoUUI (Forskning, utbildning, utveckling och innovation) och HTA-centrum. HTA - Health Technology Assessment - innebär utvärdering av sjukvårdens tekniker och metoder som stöd i arbetet att öka den evidensbaserade sjukvården.

Medicinska biblioteken utgör ett viktigt stöd för all personal inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset när det gäller kliniskt arbete, forskning och utbildning. Dessutom har biblioteken ett uppdrag med omfattande informationssökningar och genomgång av vetenskapliga studier för HTA-centrum.

Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens elektroniska resurser är en viktig del av verksamheten. Vi arbetar också ständigt för att finna nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusens medarbetare med information om bibliotekens tjänster.

Vem trivs som bibliotekarie hos oss?

Du som är intresserad av forskning och utveckling och vill arbeta nära sjukhusens medarbetare, för att tillsammans med dem och dina kollegor bidra till en god och säker vård.

Arbetsuppgifter

Vi är en liten arbetsgrupp som ställer upp för varandra och tar ett gemensamt ansvar för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår:

- Avancerad informationssökning åt sjukhusets medarbetare samt aktivt deltagande i HTA-arbete.
- Handledning och undervisning inom litteratursökning och referenshantering.
- Marknadsföring av bibliotekens tjänster och resurser.
- Tjänstgöring i informationsdisk och arbete med mediebestånd.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden kan komma att anpassas efter dina tidigare erfarenheter och kunskaper och efter verksamhetens behov.

Är du den vi söker?

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap är ett krav, samt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du har erfarenhet av och stort intresse för informationssökning, arbetar metodiskt och känner till den vetenskapliga arbetsprocessen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande och är bekväm med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra. I mötet med bibliotekets användare är det viktigt att du är utåtriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Tidigare arbete på ett forsknings- eller medicinskt bibliotek är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bibliotekarie Kriminalvården Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Mar 1
Läs mer om häktet Göteborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/goteborg/#om

ARBETSUPPGIFTER
Kriminalvårdens bibliotek skall förse våra intagna med möjligheter att utveckla sin läs- och
skrivkunnighet, sina personliga och kulturella intressen, och bidra till ett livslångt lärande.
Biblioteket ska ställa resurser för alla dessa aktiviteter till de intagnas förfogande. I tjänsten ingår att driva Biblioteksverksamhet på Häktet Göteborg, Anstalten Högsbo och Anstalten Sagsjön. Att vara ensam bibliotekarie ställer höga krav på att kunna driva och utveckla arbetet och biblioteket själv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt samt förhållningssätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är en kunskapsresurs för andra.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
• mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• god kunskap i engelska

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av arbete inom bibliotek på statlig myndighet eller annat specialbibliotek
• erfarenhet av att arbete inom Kriminalvården
• erfarenhet av att ha arbetat som ensambibliotekarie där du själv drivit och utvecklat arbetet
• erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning eller motsvarande
• Språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biblioteksassistent

Bibliotekarie
Läs mer Mar 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillhöra Kundserviceteamet, med placering i arbetsgruppen som ansvarar för magasin och samlingar.

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter som rör bokhantering, exempelvis:


• Sortering av beställningar och framtagning av beställt material.
• Sortering och insättning av returnerat material.
• Dragning av boksamlingar.
• Uppmärkning (ryggetiketter, chip/streckkoder).
• Göra exemplarposter och lägga beställningar på exemplarnivå i bibliotekssystemet Koha.
• Vid behov avlasta gruppledaren för bokvåningarna i planering av bemanning och fördelning av arbetsuppgifter.

Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Arbetet innebär att man dagligen går långa sträckor och rör sig mellan bokmagasin på olika våningsplan. Lyft och arbete i dammiga miljöer förekommer.

Kvalifikationer 
Du skall ha gymnasieexamen. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom högskole- eller universitetsbibliotek och ha kunskap om olika uppställningssystem samt bibliotekssystemet Koha. Du skall även ha kunskap om och intresse för samlingar och materialtyper från olika tidsepoker. Du skall behärska svenska i tal och skrift.


Som person är du självgående, uthållig och strukturerad. Du har hög samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du är flexibel och bidrar till att hitta lösningar.

OBS! Utöver kraven ovan kommer vi, vid urval och inför beslut om anställning, särskilt beakta om den sökande omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning, 12 månader. Omfattning: 75 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Tillträde: 220502 eller enligt överenskommelse

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Roy Andersson, Gruppledare
031-786 17 37
roy.andersson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 mars 2022Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu