Bibliotekarie jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Bibliotekarie i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Bibliotekarie till Kulturhuset Bergsjön

Bibliotekarie
Läs mer Sep 30
Nytt
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturhuset Bergsjön är en populär samlingsplats i Bergsjön som betyder mycket för området. Användarna av vårt kulturhus och bibliotek är i alla åldrar, talar olika språk samt har olika behov och förväntningar. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta nära kollegor och stödja en intressant och uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Vi är idag 15 medarbetare på Kulturhuset, både bibliotekspersonal och producenter, som har ett nära samarbete med varandra. Vår målsättning är att vi driver husets verksamhet tillsammans, oavsett profession och vi samarbetar tätt med Medborgarkontoret som delar lokaler med oss samt andra aktiva parter runt Rymdtorget. Inom enheten finns även Kortedala bibliotek.

Vi söker nu en bibliotekarie med fokus på mångspråkiga vuxna och äldre. Du kommer arbeta med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser, samt utveckla samarbeten i olika former med fokus på vuxna befolkningen som kan ha annan språklig bakgrund. Du kommer också arbeta för att nå andra prioriterade målgrupper, särskilt personer med funktionsvariationer. Du genomför bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv där du strävar efter hög tillgänglighet i lokalerna, i samhället och digitalt. Du deltar också i genomförandet av kulturprogram för målgruppen tillsammans med kollegor, både i kulturhuset och genom uppsökande arbete.

I arbetsuppgifterna kan även arbete med att utöka tillgängligheten för "Boken kommer- tjänsten" förekomma. Publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete är också en del av det dagliga arbetet. Bergsjöns bibliotek har en central roll i Kulturhuset Bergsjön. Vi är mitt i uppstarten av en ny verksamhet då huset precis har öppnat vilket kommer göra att arbetet de närmaste åren kommer vara spännande, väldigt varierat och innehålla en del, för nu, okända moment.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Kulturhuset Bergsjön men tjänstgöring på enhetens andra bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För denna tjänsten söker vi dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie på folkbibliotek samt av att genomföra programverksamhet för prioriterade målgrupper, så som boksamtal, högläsning och att genomföra visningar för grupper.

Då många av kulturhusets besökare har svenska som andraspråk ser vi det som meriterande om du har språkkunskaper utöver skolspråken, exempelvis i arabiska eller somaliska. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av att samarbeta med andra verksamheter som möter målgruppen samt om du har erfarenhet av att arbeta med digital delaktighet.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du ser möjligheter i förändringar och du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Vi värdesätter att du tar egna initiativ och driver arbetet framåt oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du är en god arbetskamrat som arbetar för att främja samarbete och kunskapsdelning samt ett respektfullt arbetsklimat.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

ÖVRIGT
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att vi kommer att kalla till intervjuer även innan sista ansökningsdag har passerat. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan utan ansök så snart du har möjlighet. Intervjuerna kommer preliminärt att hållas under v. 42.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie med inriktning mot system till Digitala verktyg & logistik, S

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning mot system till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer.

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.
Enheten ansvarar för förvaltning och utveckling av både interna system som t ex bibliotekssystemet, samt digitala tjänster som vänder sig direkt till göteborgarna.

Vi söker nu en bibliotekarie med inriktning mot system för att stärka upp det team som arbetar med support, utbildning, förvaltning och utveckling av bibliotekssystemet Sierra. Vi befinner oss i en spännande fas där vi under hösten kommer att inleda arbetet med att införa ett logistiksystem för mediehantering inom biblioteken i Göteborg.
Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande uppdrag. Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• tidigare erfarenhet från att arbeta med bibliotekssystem, gärna Sierra
• erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning eller systemadministration inom andra verksamheter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie/pedagog till Digitala verktyg & logistik, Stadsbiblioteket, G

Bibliotekarie
Läs mer Sep 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteken har länge varit i framkant inom kulturområdet när det gäller användning av ny teknik. Utvecklingen internt fortsätter och förväntan på att biblioteken ska bidra till att minska de digitala klyftorna i samhället ökar. Nu söker vi en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog till enheten Digitala verktyg och logistik inom en av landets största folkbiblioteksorganisationer

Du kommer att ingå i en enhet vars uppdrag det är att skapa förutsättningar för att utveckla den digitala biblioteksverksamheten och för att det digitala mötet med användaren ska bli framgångsrikt. Biblioteken ska bidra till att öka den digitala inkluderingen och stärka göteborgaren att genom hela livet kunna vara en aktiv samhällsmedborgare.

Enheten ansvarar för att tillsammans med biblioteksverksamheterna i staden utveckla metoder för handledning och tjänster som möter användarens behov i en föränderlig omvärld. Vi arbetar med omvärldsanalyser, statistik och uppföljning.
Vi söker nu en bibliotekarie med digital inriktning eller en IKT-pedagog för att ytterligare kunna utveckla enhetens uppdrag.

Du kommer också att få arbeta med att stärka vår interna digitala kompetens. Det sker genom kollegialt lärande, internutbildningar i bibliotekens system och tjänster samt information i våra interna kanaler.

Vår erfarenhet är att det är värdefullt att veta hur de digitala gränssnitten fungerar för kollegorna och i mötet med besökarna. Enhetens medarbetare deltar därför också i bibliotekens publika arbete, på Stadsbiblioteket, 300 m2 eller på våra bokbussar, vilket innebär kvälls- och helgtjänstgöring.

Digitala verktyg och logistik är en enhet inom avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus. I enhetens uppdrag ingår bland annat ansvar för bibliotekssystem, automatisering, appen Biblioteket och de digitala tjänster som biblioteken använder i sitt läsfrämjande . Din arbetsplats blir på Stadsbiblioteket mitt i centrala staden. Du kommer till en arbetsplats där vi ser möjligheter, delar kunskap och omsätter idéer till praktik.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss bidrar till att vi är relevanta och angelägna och kan göra skillnad för göteborgarna

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik eller annan för tjänsten relevant utbildning med inriktning mot IT/digitalisering.

Du har tidigare god erfarenhet från att arbeta framgångsrikt med verksamhetsutveckling och av att driva olika utvecklingsinitiativ med digitalt fokus, t ex inom bibliotek eller skola.

För att lyckas med och trivas i rollen söker vi dig som:
• är driven och ansvarstagande med starkt användarfokus och känsla för människor och service
• är strukturerad och analytisk med intresse för att arbeta med ständiga förbättringar
• har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och tycker om att hålla i presentationer och utbildningar
• är samarbetsinriktad, lyhörd och har lätt för att anpassa dig utifrån ändrade förutsättningar
• får energi i mötet med användaren, är initiativrik och motiveras av att skapa värde och att hjälpa människor
• har förståelse för bibliotekens roll och demokratiska uppdrag i ett digitalt samhälle

Det är meriterande om du har:
• arbetat som IKT-pedagog eller lärare med inriktning mot IT/digitalisering
• erfarenhet av arbete med digital delaktighet och tillgänglighetsfrågor
• kännedom om metoder kring användardriven innovation
• vidareutbildning inom MIK

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift.
Kulturförvaltningen eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Lundby bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Sep 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Lundby bibliotek är ett välbesökt bibliotek beläget i lättillgängliga lokaler mellan Vågmästareplatsen och Hjalmar Brantingsplatsen. Biblioteket har en bred verksamhet för olika målgrupper och ett högt inflöde av media. Biblioteket tillhör avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen som ger goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu en bibliotekarie för ett vikariat med inriktning mot våra vuxna användare. Fokuset kommer ligga på kunskapsfrämjande arbete, folkbildande aktiviteter samt arbete med digital delaktighet. Som bibliotekarie involverar du aktivt målgruppen i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor men även med externa samarbetspartners. Som bibliotekarie vägleder du besökarna utifrån deras medie-, informations- och kunskapsbehov och arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett vikariat på 75 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Lundby bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser även att du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med kunskapsfrämjande arbete och digital delaktighet på bibliotek så ser vi det som meriterande.

Som person har du förmågan att skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek och du ser möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifterna och drivs av att arbeta mot uppsatta mål. För dig är det viktigt att alltid möta människor med hänsyn och respekt och du utgår ifrån allas lika värde vilket skapar en god atmosfär i mötet med användarna. Du strävar alltid efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer och verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Tycker du om att jobba med undervisning och pedagogisk utveckling? Ser du det här som ett spännande område där biblioteken har en viktig roll?
Då är vi kanske rätt för varandra!

Biomedicinska biblioteket söker en bibliotekarie som vill arbeta i ett kreativt och sammansvetsat undervisningsteam.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team.

Arbetsuppgifter 
I samarbete med kursansvariga lärare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter och lärare på GU. I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling, under de senare åren med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande som vi tillämpar både i våra Active Learning Classrooms och i vår digitala undervisning. Du kommer att tillsammans med kollegorna i teamet fortsätta att utveckla och anpassa verksamheten utifrån våra användargruppers behov och önskemål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta planering, genomförande och uppföljning av undervisning samt arbete i våra fysiska- och digitala informationsdiskar. Du kommer också att ingå i andra arbetsgrupper, beroende på intresse och erfarenheter. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.



Kvalifikationer 
Vi söker dig som är kreativ, nyfiken och vill lära dig nya saker. Du ska vara flexibel, självgående och kunna anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar. Vi söker dig som vill utveckla din egen pedagogiska förmåga och bidra till att teamet tillsammans utvecklar verksamheten för att uppnå gemensamt uppsatta mål. Viktigt är att du trivs med och känner dig bekväm i att möta studenter och lärare i olika undervisningssammanhang.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken. Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har jobbat med undervisning eller har annan pedagogisk kompetens, gärna från högre utbildning.


Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, teamledare
031-786 20 78
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 oktober 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

 

Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteket söker en bibliotekarie som vill arbeta i vårt mediateam.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju bibliotek med olika ämnesinriktningar. En av universitetsbibliotekets kärnuppgifter är att ansvara för vetenskaplig och konstnärlig informationsförsörjning för studenter, forskare, lärare och allmänhet och har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin (medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci) samt Naturvetenskapliga fakulteten. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av fyra team.

Arbetsuppgifter 
Mediateamet ansvarar för förvärv och tillgängliggörande av informationsresurser inom våra ämnesområden i form av tidskrifter, databaser, monografier och kursböcker.

Du kommer främst att arbeta med urval och förvärvsbeslut av e-media, statistik , samt kontaktskapande med våra studenter, lärare och forskare inom Sahlgrenska akademin och Naturvetenskapliga fakulteten. I tjänsten ingår också kursbokshantering såsom inköp och tillgängliggörande.

För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med kollegor från alla våra team kommer du också att arbeta i bibliotekets informationsdisk och i våra digitala kontaktkanaler. 
Även andra arbetsuppgifter kan ingå beroende på verksamhetens behov. 

Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller bemötande och kundservice.
Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kommunikativa färdigheter i svenska och engelska.  Erfarenhet från forsknings-, högskole- eller sjukhusbibliotek är meriterande. Du som söker får gärna ha arbetat inom våra ämnesområden samt ha erfarenhet av förvärv av informationsresurser och är intresserad av att arbeta med statistik. Du tycker att det är roligt att sprida din kompetens internt till kollegor och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Du har god samarbetsförmåga och kan bidra till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering på Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteken. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Annelie Janred, Bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Bitr. bibliotekschef Biomedicinska biblioteken
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Sofia Calmborg Täreby, teamledare Team media
031-786 36 51
sofia.calmborg.tareby@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 9 oktober 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Sep 5
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av sju enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Humanistiska biblioteken består av två bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Humanistiska- och Konstnärliga fakulteten. Våra unika kulturarvssamlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Vi arbetar teamorganiserat och med cirka 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Biblioteket står inför en spännande framtid med planer på ett nytt bibliotek som samlar våra enheter. Här finns möjligheter att vara med och forma framtidens bibliotek.

Vi söker nu en ny kollega till kundserviceteamet vid de Humanistiska biblioteken.

Arbetsuppgifter 
Är du en person som får energi av att möta användare och gärna vill samarbeta med kollegor för att utveckla vår service till olika studentgrupper? Då kanske du är rätt person för oss. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta utåtriktat och serviceinriktat för att skapa kontakter med studenter och kollegor inom universitetet. Du är intresserad av användarnas behov och vill gärna bidra till att utveckla våra tjänster.

Du kommer att ha mycket kontakt med användarna genom infodiskpass och du kommer även ingå i den arbetsgrupp som under hösten startar upp ett pop-up-bibliotek inne på Humanistiska fakulteten. Du kommer att ansvara för Humanistiska bibliotekens sociala medier och ingå i den enhetsövergripande redaktionen för dessa. Du kommer även att arbeta med att ge stöd till studenter med läsnedsättning och ingå i en arbetsgrupp som utvecklar servicen till universitets distansstudenter. Om du har intresse för tekniska- och systemrelaterade frågor så finns möjlighet att arbeta med detta.

Pass i informationsdisken på kvällstid samt vissa lördagar ingår i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov. 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du skall ha haft en anställning på bibliotek, där pass i informationsdisk och användarservice har varit en viktig del av arbetet. Erfarenhet av att arbeta med kommunikation och god kännedom om sociala medier är meriterande.

Du har en stark kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har mycket god samarbetsförmåga, är lyhörd för användares och kollegors behov och kan arbeta flexibelt när det krävs. Som person är du stabil och kan ta egna initiativ och gå in också stötta upp där du ser att det behövs. Du drivs av ett intresse av att sätta dig in i nya områden och har en vilja att skapa bra förutsättningar för biblioteksanvändare och kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställning 
Anställningen är ett föräldraledighetsvikariat på 100% till och med 20230930, med placering vid de Humanistiska biblioteken. Tillträde i oktober eller enligt överenskommelse.

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Birgitta Eriksson, Teamledare för Team kundservice
031-786 51 83
birgitta.eriksson@ub.gu.se

Katarina Michnik, Teamledare för Team kundservice
031-786 20 88
katarina.michnik@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 18 september 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Södra skärgårdens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 22
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Äntligen finns det möjlighet för dig att arbeta i Göteborgs södra skärgård! Biblioteket som ger service till skärgårdens nästan 5000 invånare ligger på Styrsö. Verksamheten bemannas av två bibliotekarier, och ingår i en enhet tillsammans med Högsbo och Askims bibliotek.

Du kommer in i ett skede där du har möjlighet att vara med och utveckla vårt arbetssätt med att gå från uppdelade ansvarsområden till att arbeta mer dynamiskt med ett gemensamt fokus för helheten. Du förväntas kunna arbeta både självständigt och tillsammans med din kollega och gentemot både barn och vuxna. För målgrupperna utvecklar du och bedriver verksamhet inom bland annat läsfrämjande och programverksamhet. Du involverar aktivt skärgårdens invånare i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. Eftersom våra målgrupper finns i hela södra skärgården, kommer vi under det kommande året arbeta fram nya sätt att jobba uppsökande. Vi tror på ett lärande arbetssätt där vi har möjlighet att testa nytt och sedan utvärdera vad som fungerar och vad som behöver utvecklas. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är ett vikariat på 80 % till och med 2023-12-31. Din arbetstid är schemalagd på dagtid och på kvällar, och förlagd på Styrsö bibliotek. Vid behov kan det även förekomma tjänstgöring på övriga bibliotek inom enheten.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie tidigare och om du arbetat med barn och unga i skapande verksamhet är det också meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du tar initiativ och har förmågan att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du har lätt för att skapa nätverk med externa samarbetspartners och du har ett pedagogiskt förhållningssätt i mötet med våra besökare. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och genom att skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Angereds bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 15
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Angered är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter där cirka 60 000 personer bor. Angered är en levande stadsdel som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. Biblioteket ligger samlokaliserat med kulturhuset Blå Stället där det erbjuds ett brett utbud av kulturella aktiviteter, program och insatser.

Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill göra det bästa för att Angereds bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet. Du kommer tillsammans med kollegor att ansvara för verksamheten som riktar sig till allt från de allra minsta barnen upp till ungdomar i skolåldern. Du kommer även delta i arbetet med programverksamhet riktat mot målgruppen. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär dagtjänstgöring men även kvälls- och helgarbete enligt schema.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker! Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en högskoleexamen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie. Har du dessutom arbetat med läsfrämjande arbete för målgruppen barn ser vi det som meriterande. Har du kunskap i ett eller flera av de stora invandrarspråken och erfarenhet av att arbeta i biblioteksdatasystemet Sierra ser vi även det som meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet. Du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv över ditt eget ansvarsområde men kan även sätta in verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang och får energi av att bidra till andras lärande. Du trivs dessutom med att samarbeta med andra och du verkar för ett respektfullt arbetsklimat.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Bibliotekarie till Hammarkullens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 15
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Biblioteket i Hammarkullen är beläget centralt på torget i en av Göteborgs förorter. Hammarkullen är en levande stadsdel med cirka 9000 invånare som både är naturnära och har ett engagerat lokalsamhälle med ett dynamiskt förenings- och kulturliv. I Hammarkullen finns också aktiva kulturaktörer så som Folkets hus, folkhögskola, med mera.

I denna roll arbetar du både självständigt och tillsammans med dina kollegor men fokus för dig ligger på målgruppen vuxna, äldre och personer med annat modersmål än svenska. För målgrupperna utvecklar du och driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans och programverksamhet. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor samt med externa samarbetspartners såsom vuxenutbildningar, folkhögskolor, träffpunkter och gruppboenden. När det gäller arbetet med mångspråk finns ett pågående arbete på enheten men tjänsten innebär också att bygga ut nätverket med aktörer omkring våra bibliotek för att se hur vi kan bidra med läsfrämjande aktiviteter till vuxna som har annat modersmål än svenska. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Du kommer även arbeta med schemaläggning samt enklare ekonomiuppgifter så som att hantera fakturor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och innebär ett schemalagt arbete under dagtid, kvällar och helger. Din arbetstid är förlagd på Hammarkullens bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst har du en godkänd examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har arbetat som vuxenbibliotekarie tidigare och har erfarenhet av läsfrämjande arbete för målgruppen vuxna/äldre samt personer med annat modersmål än svenska.

Vi ser det som meriterande om du:
- har arbetat med schemaläggning och viss ekonomiadministration tidigare.
- har erfarenhet av arbetsledning samt av att ha arbetat med användarstyrda processer.
- är van vid att arbeta med digitala processer i olika typer av verktyg och system. Gärna i biblioteksdatasystemet Sierra.
- tidigare har arbetat i utsatta områden.

Som person har du ett starkt engagemang för ditt arbete och du tar initiativ som för arbetet framåt. Du har lätt för att anpassa ditt arbetssätt när situationen kräver det och du har förmågan att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå uppsatta mål. Du trivs med att bidra med nya idéer och strävar efter att tänka nytt för att hitta sätt att utveckla verksamheten på.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Studentmedarbetare

Bibliotekarie
Läs mer Maj 13
Chalmers universitetsbibliotek söker nu nya studentmedarbetare inför höstterminen 2022 som bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap. Institutionen Vetenskapens kommunikation och lärande erbjuder dig som student möjligheten att bredda dina arbetserfarenheter i en varierande och självständig roll vid sidan av dina heltidsstudier. 

Information om avdelningen/projektet
Biblioteket är en del institutionen för Vetenskapens kommunikation och lärande (CLS) på Chalmers som förutom två biblioteksavdelningar består av ingenjörsutbildningsvetenskap, fackspråk & kommunikation och Generic and Transferable Skills. Biblioteket har tre attraktiva lärandemiljöer på campus och ett rikt digitalt bibliotek i många e-kanaler.

Beskrivning av tjänsten
Som studentmedarbetare hos oss kommer du främst att arbeta i informationsdisken, plocka fram reserverade böcker, ansvara för uppställning av återlämnade böcker, samt ansvara för stängning och i ordingsställande av lokalerna. Andra arbetsuppgifter kan också förekomma.

Du arbetar främst på kvällar (16-20) och lördagar (10-14) när ordinarie personal inte är i tjänst och det kräver en god förmåga till självständiga beslut utifrån givna ramar. Vid behov kommer det också finnas möjlighet att arbeta dagtid.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning på deltid, uppgår till högst 25% av en heltid. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning på högskolenivå. Du behöver ha godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng och du bör inte ha påbörjat en forskarutbildning. Du behöver ha goda IT-kunskaper och ha goda språkunskaper i både svenska och engelska. Som person är du serviceinriktad och har en god samarbetsförmåg, du bör även vara nyfiken på att jobba på ett universitetsbibliotek

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220244 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 30 juni, 2022. 

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
christina.johansson@chalmers.se

Susanne Sandberg, Bibliotekarie
susanne.sandberg@chalmers.se

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 



Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Maj 18
Institutionen Vetenskapens kommunikation och lärande (CLS) söker en relationsskapande kollega som trivs i en roll med flera kontaktytor då du kommer att arbeta nära både lärare, forskare och studenter. Vi ser även att du trivs med att arbeta i grupp samtidigt som du gärna tar egna initativ och kan prioritera i situationer när det krävs. Vi behöver dig som, liksom vi, tycker om att undervisa och är intresserad av pedagogik och pedagogisk utveckling inom högre utbildning, samt har ett intresse för informationssökning och vetenskaplig kommunikation. 

Information om avdelningen och projektet
På Institutionen för vetenskapens kommunikation och lärande forskar och utbildar vi inom språk, kommunikation, ingenjörsutbildningsvetenskap, strategisk publicering och informationskompetens. Vi tillgängliggör verktyg för vetenskaplig kommunikation och strategiska vägval till forskare, lärare, studenter och ledare, och vi fungerar som en drivkraft genom öppna biblioteksmiljöer och olika aktiviteter. Biblioteket är en självklar del av CLS och består av två avdelningar: Avdelningen för informationsresurser och vetenskaplig publicering och Avdelningen för lärande och lärandemiljöer. 

Beskrivning av tjänsten
Avdelningens undervisningsgrupp har ansvar för att undervisa i informationskompetens och aktivt utveckla ett metodstöd för litteratursökningar. Gruppen består i dagsläget av fyra medarbetare men behöver nu ytterligare förstärkning. I undervisningsgruppen arbetar du nära engagerade kollegor som delar, planerar och genomför undervisningen tillsammans. Gruppen befinner sig i en utvecklingsfas, där vi anpassar verksamheten för att möta inte bara dagens utan även morgondagens behov av relevant undervisning i informationskompetens.

Vår undervisning sker främst genom integrerade kursinslag i Chalmers utbildningsprogram. Det betyder att du arbetar med kursansvariga och programmens lärarlag för att planera och genomföra undervisningen. Det ger dig goda möjligheter till fördjupade samarbeten och kompetensutveckling. Vi följer studenterna från grund-till forskarutbildningsnivå och utbildningen bedrivs i fysiskt eller digitalt format.

Kursinslagen bedrivs i sal eller i digitala miljöer och vi arbetar ständigt med utveckling för att kunna möta nya och framtida behov av relevant informationskompetensundervisning. Förutom kursinslag vägleder vi studenter och doktorander i referenshantering och informationssökning både i grupper och individuellt. Undervisningen sker på engelska och svenska.
Andra förekommande arbetsuppgifter
· Delta i utvecklingen av bibliotekets lärandemiljö
· Delta i utveckling av bibliotekets akademiska stödfunktioner
· E-support
· Tjänstgöring i informationsdisk

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskolexamen i biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av undervisning och handledning inom högre utbildning. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om digital undervisning, erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och avancerade informationssökningar.  

Arbetat förutsätter även att du kommunicerar väl i skrift och tal på både svenska och engelska. 

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220231 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 30 juni, 2022. 

Vid frågor, vänligen kontakta
Christina Johansson, Avdelningschef för lärande och lärandemiljöer,
christina.johansson@chalmers.se
031-7723755

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 



Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu

Bibliotekarie till Tuve bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jun 14
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Tuve är ett växande område på Hisingen med många barnfamiljer. Tuve bibliotek ligger i ett kulturhus med fritidsgård, seniorverksamhet, kulturskola och ett aktivt föreningsliv. På Tuve bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området samt inom staden. Biblioteken i Göteborg ingår i avdelningen Bibliotek och Kulturhus i Kulturförvaltningen, med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren.

Vi söker nu en bibliotekarie för ett föräldravikariat med fokus på läsfrämjande arbete och programverksamhet för vuxna, äldre och personer med annat modersmål än svenska. För målgruppen utvecklar du och driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans och programverksamhet. Du genomför aktiviteter för, med och av äldre och personer med annat modersmål än svenska. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor och med externa samarbetspartners. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

Tjänsten är ett föräldravikariat på 80 % och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Tuve bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att vara aktuell för tjänsten har du tidigare arbetat på bibliotek med fokus på läsfrämjande arbete för målgruppen vuxna/äldre. Det är meriterande om du har god kännedom om digitala verktyg samt erfarenhet av arbete med digital handledning. Vi ser även gärna att du har arbetat med delaktighet och användarinflytande tidigare även om det för denna tjänsten inte är ett krav. Bemästrar du dessutom andra språk än svenska ser vi det som meriterande.

Som person är du mån om att ge alla våra besökare ett gott bemötande och är van vid att möta besökare från olika kulturer och miljöer. Du behåller lugnet i stressiga situationer och strävar alltid efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer. Vi ser även gärna att du kan anpassa dig och ditt arbetssätt när situationen kräver det samt ser nya möjligheter i förändringar.

ÖVRIGT
I denna rekryteringen tillämpar vi ett löpande urval och intervjuer kommer därför hållas under ansökningsperioden.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Guldhedens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Maj 31
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Enheten Majorna, Linné och Guldheden är en enhet bestående av tre välbesökta bibliotek i centrala Göteborg. På enheten arbetar idag 21 personer och vi letar nu efter en barnbibliotekarie till Guldhedens bibliotek som tillsammans med oss vill bidra till utvecklingen av alla tre biblioteken.

I din roll arbetar du tätt tillsammans med övriga barnbibliotekarier på enheten och ditt fokus ligger på målgruppen barn mellan 7-12 år. Du är med och utvecklar, driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. På vår barnavdelning vill vi erbjuda en plats där nyfikenheten står i centrum där de kan få prova olika uttryckssätt, med hjälp av såväl analog som digital teknik. Du samarbetar med flera intressanta parter, exempelvis Göteborgs föreningar, civilsamhället, kommunala instanser och näringslivet.

På biblioteket i Guldheden planerar, genomför du och utvärderar aktiviteter tillsammans med din närmsta barnbibliotekariekollega och ser till att marknadsföringen för arrangemangen lockar målgruppen. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Din arbetstid är förlagd på Guldhedens bibliotek men tjänstgöring på enhetens övriga bibliotek kan förekomma vid behov.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för tjänsten har du en godkänd högskoleexamen inom Biblioteks- och Informationsvetenskap alternativt en annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie med fokus på barn- och unga i skapande verksamhet men även med användarinflytande kring barns läsfrämjande. Har du tidigare arbetat i biblioteksdatasystemet Sierra ser vi det som meriterande.

Som person ser du möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du får energi av att bidra till andras lärande och skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Att samarbeta med andra faller sig naturligt för dig och genom att skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du har förmågan att ha ett helhetsperspektiv i ditt arbete och kan sätta in ditt eget ansvarsområde i ett större sammanhang.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt för att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarier sökes till Världslitteraturhuset och Kulturhuset Kåken

Bibliotekarie
Läs mer Maj 24
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Kulturhuset Kåken är en hbtqi-certifierad verksamhet som är belägen på det gamla fängelseområdet, som idag heter Härlanda Park. Här finns bibliotek, programverksamhet och kafé. Världslitteraturhuset ligger i nybyggda lokaler vid den expansiva knutpunkten Gamlestads Torg. Huset är mitt uppe i arbetet med att fortsatt utveckla bibliotekets uppdrag med att ha en världslitteraturprofil, med programverksamhet som en viktig del. Kulturhuset Kåken och Världslitteraturhuset utgör tillsammans en enhet inom avdelningen Bibliotek och kulturhus inom Kulturförvaltningen.

Vi söker nu en barnbibliotekarie till respektive verksamhet som tillsammans med kollegor vill utveckla, planera och genomföra en angelägen och självklar kulturhus-/biblioteksverksamhet utifrån barnens perspektiv. Hos oss får du driva och förstärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn, och involverar aktivt barn i ditt arbete.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och innebär dag-, kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie tidigare och har dessutom erfarenhet av läsfrämjande arbete för målgruppen barn och unga.

Som person:
- har du förmågan att se verksamheten ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- arbetar du lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter och på att samarbete.
- har du en god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl för barn som för vuxna.
- håller du dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, tar fasta på nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten.
- motiveras du av att arbeta mot mål och har förmågan att omvandla dessa till konkreta handlingar.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Intervjuer kan i denna rekryteringsprocessen komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med inriktning bibliometri

Bibliotekarie
Läs mer Maj 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning och utveckling av universitetsbibliotekets webb, tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster, e-resurser samt IT-utveckling inom dessa områden. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team publicering och bibliometri som arbetar med forskarstöd och publiceringsfrågor.

Arbetsuppgifter 
Vi söker nu en medarbetare till teamet för publicering och bibliometri. En del av tjänsten kommer att vara vikt åt bibliometri, resterande del åt övriga uppgifter inom teamet.

Den bibliometriska delen av arbetet består i att ta fram underlag och analyser till universitetets gemensamma förvaltning, fakulteter, institutioner, men även enskilda forskare. Arbetet utgörs dels av återkommande uppdrag, som underlag till medelstilldelningen och universitetets årsredovisning, och dels av större eller mindre uppdrag på löpande basis. Det senare kan t.ex. röra sig om citeringsanalyser, sampubliceringsanalyser och ämneskartläggningar. Arbetet är utåtriktat och innebär mycket kontakt med forskare, så väl som ledning, handläggare och administratörer på olika nivåer inom universitetet.

Arbetsuppgifterna innefattar också att tillsammans med teamet stödja universitetets forskare i publiceringsfrågor och övergången till öppen vetenskap. Här ingår att vara delaktig i att bidra med att sprida kunskap och förståelse kring dessa ämnen inom lärosätet.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har: 


• för anställningen relevant högskoleexamen inom högre utbildning
• kunskap om bibliometri och olika datakällor
• erfarenhet av att arbeta med vetenskaplig publicering och öppen vetenskap
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

 Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av dessa områden:


• databashantering med
• statistikverktyg såsom R
• ge stöd till forskare inom forskningsdata

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara initiativtagande och ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att självständigt och uthålligt driva de processer du arbetar i framåt. Vi förutsätter att du har ett strukturerat arbetssätt och kan analysera och lösa komplicerade problem.

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Pauline Jönsson, teamledare Publicering och bibliometri
031-786 66 26
pauline.jonsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 25 maj 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med inrikt. publiceringsstöd och öppen vetenskap

Bibliotekarie
Läs mer Apr 28
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning och utveckling av universitetsbibliotekets webb, tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster, e-resurser samt IT-utveckling inom dessa områden. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team publicering och bibliometri som arbetar med forskarstöd och publiceringsfrågor.

 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillsammans med teamet arbeta med att stödja universitetets forskare i frågor som handlar om öppen vetenskap, publiceringssystem och forskningsdata. Här ingår också att vara delaktig i universitetets övergång till öppen vetenskap och bidra med att sprida kunskap och förståelse kring detta inom lärosätet. En viktig del är att arbeta med våra publiceringssystem genom att vara den som specialiserar sig på underhålls- och utvecklingsbehov i rollen som Produktägare enligt den agila arbetsmetodik vi använder.

I arbetet ingår bland annat att:


• Driva utvecklingsarbetet i våra publiceringssystem
• Granska och arbeta löpande med kvalitetskontroll i våra publiceringssystem
• Ge support och handledning i frågor kring publicering och öppen vetenskap
• Arbeta utåtriktat med forskarstöd
• Delta i UB:s arbete mot ett öppet vetenskapssystem genom att vara delaktig i verksamhetsutveckling och interna kompetenshöjande insatser samt omvärldsbevakning

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har:


• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

 Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av dessa områden:


• vetenskaplig publicering, forskningsdata och öppen vetenskap
• kunskap om publiceringssystem för forskare
• kunskap om den nationella infrastrukturen kring vetenskaplig publicering
• undervisa forskare inom öppen vetenskap och publiceringsfrågor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara bekväm med och intresserad av att hålla presentationer i olika sammanhang. Du behöver också ha lätt för att skapa goda relationer och ha ett pedagogiskt förhållningssätt. Det är en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta strukturerat med flera frågor samtidigt.

 


Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs
universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt
överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Pauline Jönsson, teamledare
031-786 66 26
pauline.jonsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 18 maj 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie/teamledare

Bibliotekarie
Läs mer Apr 27
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.


Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin -medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci samt delar av Naturvetenskaplig fakultet- biologi, geovetenskaper, kulturvård, miljövetenskap och marina vetenskaper. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av ett kundserviceteam, ett mediateam och ett undervisningsteam


Mediateamet, dit vi nu söker en teamledare,  har ett verksamhetsområde med stor bredd och ansvarar för bevakning, urval, inköp samt tillgängliggörande och marknadsföring av informationsresurser inom våra ämnesområden.

Arbetsuppgifter 
I uppdraget som teamledare ansvarar du för ledning, drift och utveckling av verksamheten i teamet. 

Utöver ansvar för verksamheten inom teamet har teamledaren även ansvar för att kommunicera och samordna relevanta delar av verksamheten inom och utanför UB.
Teamledaren är medlem i den lokala ledningsgruppen, som i sitt arbete planerar Biomedicinska bibliotekets verksamhet och utveckling, vilket ger möjligheter att påverka bibliotekets framtid och strategiska vägval. 
Teamledaren har tillsammans med övriga enheters teamledare inom mediaområdet en samordnande roll inom Göteborgs UB.
Du har användarna i fokus och arbetar tillsammans med ditt team för att verksamheten inom media utvecklas i rätt riktning för forskare och studenter.
Som teamledare deltar man också aktivt i teamets löpande verksamhet.

Uppdraget som är 6–årigt med möjlighet till förlängning och innehåller inte personal- och ekonomiansvar.

Du kommer också att arbeta i vår informationstjänst med sökhandledning, informationshantering och cirkulationsfrågor.
Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller bemötande och kundservice


 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och goda kunskaper i engelska och svenska.  
Du skall ha erfarenhet av förvärv av informationsresurser.
Det är meriterande om du har erfarenhet av budgetarbete.
Det är meriterande om du har erfarenhet från forsknings- eller högskolebibliotek inom våra ämnesområden.
Du har erfarenhet av ledarskap och är intresserad av teamutveckling.

I din roll som ledare har du god samarbetsförmåga och är kommunikativ, du är initiativrik och kreativ och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.
Du bedriver ett ledarskap som skapar goda förutsättningar för ett gott medarbetarskap.
Du är analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt perspektiv på verksamheten.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla innehållet i tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vi vill att du med några rader beskriver ditt sätt att se på ledarskap och att leda en verksamhet utan att vara chef.

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden är 100 %. Placering Biomedicinska biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Annelie Janred, Bibliotekschef
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Biträdande bibliotekschef
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 17 maj 2022


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Apr 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Mediaenheten, som är en del av avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus, är placerad på Göteborgs stadsbibliotek. Enhetens uppdrag är att samordna och utveckla mediaprocessen för fysiska och digitala medier. I bibliotekets mediaprocess ingår bland annat urval och inköp av media, fjärrlån, katalogisering, mediamottagning, kravhantering samt uppföljning. Mediaenheten har även i uppdrag att förmedla inköp internt samt arbeta stöttande i mediafrågor vid utveckling och nyetablering av bibliotek.

Sedan årsskiftet hanterar enheten samtliga mediainköp och all mediamottagning för avdelningens bibliotek. Samordningen av inköpen och mediamottagningen i kombination med ett utökat uppdrag gör att enheten behöver förstärkas med två medarbetare: en bibliotekarie med fokus på medier för barn och unga samt en bibliotekarie med fokus på medier för vuxna, framför allt med inriktning mot facklitteratur.

I arbetet ingår att bevaka utgivning, identifiera trender och att köpa in media. I arbetet ingår också att genomföra kompletteringsinköp, hantera inköpsförslag och arbeta med uppföljning samt mediahantering. Utöver detta ingår även arbete med fjärrlån för den medarbetare som arbetar med vuxenmedia.

Vi söker dig som är nyfiken, omvärldsorienterad, vill bidra till att utveckla verksamheten och lära nytt. Du har ett stort intresse för och kunskap om mediafrågor och mediautgivning samt erfarenhet av inköp av litteratur. Du har också erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

Då du kommer att ingå i ett team där vi hjälps åt med att utföra de uppdrag enheten har, både vad gäller arbetet tillsammans med kollegor inom avdelningen och gentemot bibliotekets användare, är det viktigt att du är beredd ta dig an ytterligare arbetsuppgifter som kan tillkomma.

Som medarbetare på mediaenheten arbetar du en del av din arbetstid publikt i biblioteket, vilket innebär att du förväntas ha en förmåga att bidra till goda möten med bibliotekets användare och att du trivs med den publika delen av arbetet.




KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.
• För tjänsten behövs att du är ansvarsfull och engagerad i ditt arbete och har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.
• Uppdraget kräver god samarbetsförmåga och god analytisk förmåga samt att du är strukturerad.
• I relation till användare och kollegor är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.





ÖVRIGT
Rekryteringsförfarande:
Vid ansökan kommer du få välja vilken av de båda anställningarna du främst ansöker till.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi värnar om
våra medarbetares hälsa och erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån. Vi har rökfri
arbetstid.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till
rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och
rekryteringshjälp.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Tuve bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Mar 28
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Tuve är beläget i ett växande område på Hisingen och i området bor många barnfamiljer. Biblioteket ligger i ett kulturhus med tillhörande fritidsgård, seniorverksamhet och kulturskola och har ett aktivt föreningsliv. Tuve bibliotek ingår i avdelningen Bibliotek och kulturhus som har cirka 350 anställda. Du kommer till en biblioteksorganisation med goda utvecklingsmöjligheter för den enskilda medarbetaren. På Tuve bibliotek erbjuds du arbete i en kreativ miljö i samarbete med dina närmsta kollegor, andra verksamheter i området och inom staden.

Tuve bibliotek söker nu en barnbibliotekarie som tillsammans med kollegor vill utveckla verksamheten och göra den ännu bättre. Hos oss arbetar du med läsfrämjande aktiviteter med inriktning på äldre barn och ungdomar. Du arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former gentemot målgruppen. Du planerar och utför läsfrämjande och skapande aktiviteter för att nå målgruppen genom de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du deltar i gemensamma läsfrämjande satsningar tillsammans med övriga bibliotek i avdelningen och tillgängliggör media och litteratur i biblioteksrummet samt digitalt. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten är en vikariat om 80% och innebär dag, kväll och helgtjänstgöring enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en godkänd högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter för barn och unga och är van vid att samarbeta med externa aktörer. Du har dessutom kunskap om barn och ungas medievärldar och har erfarenhet av att ta emot grupper samt av att genomföra presentationer.

Som person är du mån om att ge alla våra besökare ett gott bemötande och är van vid att möta besökare från olika kulturer och miljöer. Du trivs med att komma med nya idéer och strävar efter att få till ett fungerande samarbete med kollegor och övriga aktörer. Du behåller lugnet i stressiga situationer och har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv. Du drivs dessutom av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Ansök nu

Bibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Mar 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.



Vi söker en ny kollega!

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har medicinska bibliotek på de tre sjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal.

Biblioteken bemannas av nio bibliotekarier och en chef och är organiserade under FoUUI (Forskning, utbildning, utveckling och innovation) och HTA-centrum. HTA - Health Technology Assessment - innebär utvärdering av sjukvårdens tekniker och metoder som stöd i arbetet att öka den evidensbaserade sjukvården.

Medicinska biblioteken utgör ett viktigt stöd för all personal inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset när det gäller kliniskt arbete, forskning och utbildning. Dessutom har biblioteken ett uppdrag med omfattande informationssökningar och genomgång av vetenskapliga studier för HTA-centrum.

Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens elektroniska resurser är en viktig del av verksamheten. Vi arbetar också ständigt för att finna nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusens medarbetare med information om bibliotekens tjänster.

Vem trivs som bibliotekarie hos oss?

Du som är intresserad av forskning och utveckling och vill arbeta nära sjukhusens medarbetare, för att tillsammans med dem och dina kollegor bidra till en god och säker vård.

Arbetsuppgifter

Vi är en liten arbetsgrupp som ställer upp för varandra och tar ett gemensamt ansvar för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår:

- Avancerad informationssökning åt sjukhusets medarbetare samt aktivt deltagande i HTA-arbete.
- Handledning och undervisning inom litteratursökning och referenshantering.
- Marknadsföring av bibliotekens tjänster och resurser.
- Tjänstgöring i informationsdisk och arbete med mediebestånd.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden kan komma att anpassas efter dina tidigare erfarenheter och kunskaper och efter verksamhetens behov.

Är du den vi söker?

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap är ett krav, samt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Du har erfarenhet av och stort intresse för informationssökning, arbetar metodiskt och känner till den vetenskapliga arbetsprocessen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande och är bekväm med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra. I mötet med bibliotekets användare är det viktigt att du är utåtriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Tidigare arbete på ett forsknings- eller medicinskt bibliotek är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Bibliotekarie Kriminalvården Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Mar 1
Läs mer om häktet Göteborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/goteborg/#om

ARBETSUPPGIFTER
Kriminalvårdens bibliotek skall förse våra intagna med möjligheter att utveckla sin läs- och
skrivkunnighet, sina personliga och kulturella intressen, och bidra till ett livslångt lärande.
Biblioteket ska ställa resurser för alla dessa aktiviteter till de intagnas förfogande. I tjänsten ingår att driva Biblioteksverksamhet på Häktet Göteborg, Anstalten Högsbo och Anstalten Sagsjön. Att vara ensam bibliotekarie ställer höga krav på att kunna driva och utveckla arbetet och biblioteket själv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt samt förhållningssätt. Vidare tar du ansvar för din uppgift. Du strukturer själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Du är en kunskapsresurs för andra.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap
• mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• god kunskap i engelska

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av arbete inom bibliotek på statlig myndighet eller annat specialbibliotek
• erfarenhet av att arbete inom Kriminalvården
• erfarenhet av att ha arbetat som ensambibliotekarie där du själv drivit och utvecklat arbetet
• erfarenhet av arbete på en kommunikationsavdelning eller motsvarande
• Språkkunskaper






ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Biblioteksassistent

Bibliotekarie
Läs mer Mar 10
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin teamledare.

 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att tillhöra Kundserviceteamet, med placering i arbetsgruppen som ansvarar för magasin och samlingar.

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter som rör bokhantering, exempelvis:


• Sortering av beställningar och framtagning av beställt material.
• Sortering och insättning av returnerat material.
• Dragning av boksamlingar.
• Uppmärkning (ryggetiketter, chip/streckkoder).
• Göra exemplarposter och lägga beställningar på exemplarnivå i bibliotekssystemet Koha.
• Vid behov avlasta gruppledaren för bokvåningarna i planering av bemanning och fördelning av arbetsuppgifter.

Andra arbetsuppgifter kan även bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Arbetet innebär att man dagligen går långa sträckor och rör sig mellan bokmagasin på olika våningsplan. Lyft och arbete i dammiga miljöer förekommer.

Kvalifikationer 
Du skall ha gymnasieexamen. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter inom högskole- eller universitetsbibliotek och ha kunskap om olika uppställningssystem samt bibliotekssystemet Koha. Du skall även ha kunskap om och intresse för samlingar och materialtyper från olika tidsepoker. Du skall behärska svenska i tal och skrift.


Som person är du självgående, uthållig och strukturerad. Du har hög samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Du är flexibel och bidrar till att hitta lösningar.

OBS! Utöver kraven ovan kommer vi, vid urval och inför beslut om anställning, särskilt beakta om den sökande omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning, 12 månader. Omfattning: 75 % med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteken. Tillträde: 220502 eller enligt överenskommelse

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  

Jenny Kihlberg, Biträdande bibliotekschef
031-786 13 01
jenny.kihlberg@ub.gu.se

Roy Andersson, Gruppledare
031-786 17 37
roy.andersson@ub.gu.se

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 23 mars 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Feb 24
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 55 900 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgsuniversitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.  

 

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är cirka 60 medarbetare varav 20 studentmedarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team. Studenterna som läser på de fyra fakulteterna utgör drygt hälften av hela universitetets helårsstudenter, cirka 15 000 studenter. Därtill samarbetar vi med forskare och utbildningsansvariga vid de olika institutionerna.  

 

Vill du vara med och utveckla vår utåtriktade service? Är du intresserad av hur universitetsbiblioteket på bästa sätt kan ge handledning och stöd inom samhällsvetenskaperna? Vill du ha möjlighet till både fördjupning och variation i ditt arbete? Trivs du i kreativa gemenskaper? Gillar du att förena egen driftighet med samarbete?

 

Vi söker nu en ny kollega till kundserviceteamet på de tre samhällsvetenskapliga biblioteken. Teamet ansvarar för planering, drift och utveckling av bibliotekens övergripande service, både i de fysiska biblioteken och i digitala kanaler. I det ingår allt som rör användarmötet med bland annat bemötandefrågor, arbetsrutiner, schemaläggning, statistik och kompetensutveckling. Teamet arbetar också med stöd till studenter med läsnedsättning och biblioteksintroduktioner för nya studenter.  

Arbetsuppgifter 
En viktig del av tjänsten är att arbeta aktivt och utåtriktat med användarmötet. Med det menar vi att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt tillgängliggöra bibliotekets stöd och service genom att svara på frågor och informera om universitetsbibliotekets tjänster i våra olika kontaktkanaler: i informationsdiskar på våra tre bibliotek, telefon, chatt, kontaktformulär och digital informationsdisk. Det innebär också att du har kontakter och samarbeten med lärare och olika stödfunktioner på universitetet. Du har undervisning för studentgrupper där bibliotekets stöd och tjänster introduceras.  

Du ingår i studiemiljögruppen vars uppgift är att förbättra och utveckla biblioteket som studiemiljö. Det handlar om att tillgodose användarnas behov av funktionella studieplatser men också att utforma aktiviteter så att bibliotekets resurser blir ett stöd till lärande.  

 Vi arbetar undersökande och grundar vårt förbättringsarbete på användarnas behov. Du initierar och deltar i olika former av användarundersökningar. Den statistik som biblioteket samlar in använder du för att följa upp och utvärdera bibliotekets tjänster. Arbete med läs- och skrivstöd kan ingå. Det innebär att möta studenter med läsnedsättning och bland annat hjälpa dem med olika digitala verktyg. Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.  

 

Kvalifikationer 
Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Du skall kunna kommunicera väl på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

 

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt i möten med bibliotekets användare, både i enskilda möten och i planerade genomgångar med grupper. Du är bra på att knyta kontakter med både användare och nyckelpersoner inom universitetet.  

 

Du har erfarenhet av att jobba med undersökande arbetssätt med användarnas behov som grund. Du har ett genuint intresse för bemötandefrågor. Du är serviceinriktad och sätter användaren i fokus. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

 

Om du har erfarenhet av arbete med läs- och skrivstöd för användare med olika former av läsnedsättning är det meriterande. 

 

Vi vill att du i din ansökan beskriver hur dina tidigare erfarenheter och egna idéer kan bidra till att förbättra och utveckla universitetsbibliotekets stöd till studenternas lärande. Använd gärna konkreta exempel. 

 

Anställning 
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100%, med placering Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde maj 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.  

 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Anette Eliasson, Bibliotekschef
031-786 68 67 
anette.eliasson@ub.gu.se 

 

Hanna Gustavsson, Teamledare kundteamet
031-786 1433
Hanna.Gustavsson@ub.gu.se 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 14 mars 2022



Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarier till Kulturhuset Bergsjön

Bibliotekarie
Läs mer Feb 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Bergsjöns bibliotek står mitt i en spännande utvecklingsfas då byggnation av Kulturhuset Bergsjön pågår för fullt. Biblioteket kommer att få en central roll i den nya verksamheten. Vi söker nu tre bibliotekarier som tillsammans med kollegor vill delta i förberedelsearbetet inför flytten. Eftersom nya Kulturhuset just nu är under uppbyggnad kommer du till en början jobba på nuvarande Bergsjöns bibliotek.

De tre tjänsterna har olika inriktningar men gemensamt för dem är att arbetet de närmsta åren kommer vara spännande och väldigt varierat. För samtliga tjänster gäller det att du strävar efter att tillgängliggöra bibliotekets och kulturhusets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser samt att du utvecklar samarbeten som främjar din målgrupp. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsterna innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema. De tre tjänsterna har följande inriktning (i din ansökan anger du vilken av dem som du är mest intresserad av):

- Bibliotekarie med inriktning små barn: Du arbetar med fokus på små barn och deras vuxna som många gånger har svenska som andra språk. Du arbetar med språkutveckling och familjecentrerade aktiviteter och planerar och genomför programverksamhet genom exempelvis högläsning. Du deltar även i planering och genomförande av Bokstart samt andra uppsökande familjecentrerade aktiviteter.

- Bibliotekarie med inriktning mångspråk för små och stora barn: Du planerar och genomför programverksamhet för målgruppen både på plats och genom uppsökande arbete. Du genomför visningar för grupper och bidrar med ditt perspektiv i alla delar av barn-och ungdomsverksamheten i hela kulturhuset.

- Bibliotekarie med inriktning ungdomar och unga vuxna: Du brinner för att väcka ungas lust till språk och läsning. Du driver och förstärker kulturhusets läsfrämjande insatser och arbetar för att stärka ungas läslust. Du deltar också i genomförandet av andra kulturaktiviteter för målgruppen tillsammans med dina kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap och som har minst ett par års erfarenhet av arbete på folkbibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra verksamheter för barn och/eller unga, samt ett stort intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för barn och unga med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något annat språk än skolspråken.

Som person har du förmågan att anpassa din kommunikation till den du möter. Du är lyhörd kring vad som behöver göras och bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. Du har en stark förmåga att arbeta tillsammans med andra och verkar för ett respektfullt arbetsklimat, samtidigt som du också kan agera på egen hand utifrån vad situationen kräver. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

ÖVRIGT
I denna rekryteringsprocessen kan ett löpande urval komma att tillämpas.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Hjällbo bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Feb 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som tillsammans med dina kollegor vill göra ditt bästa för att Hjällbo bibliotek ska vara angeläget och självklart för barn och unga samt vuxna i deras närhet. För närvarande arbetar det sju bibliotekarier på Hjällbo bibliotek och du kommer få en arbetsplats som ligger nära till både torg och kollektivtrafiksförbindelser.

Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för biblioteksverksamheten som riktar sig mot barn och ungdomar. Hos oss får du driva och stärka bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna. Detta görs på tre arenor; i biblioteket, digitalt och uppsökande. I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet. I arbetet ingår även publik tjänstgöring, bokuppsättning och mediearbete. Tjänsten innefattar dagtjänstgöring men även visst kvälls- och helgarbete enligt schema.

Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt. Om du har erfarenhet av barns kultur- och medievärldar och förmågan att omvandla dessa till intressant biblioteksverksamhet är du den vi söker!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser även att du:

- Har tidigare erfarenhet av att arbeta som bibliotekarie.
- Har erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn och unga samt har kunskap om barns kultur- och medievärldar.
- Har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.
- Har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
- Drivs av att hjälpa andra och förespråkar samarbete i en arbetsgrupp.
- Håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, tar fasta på nya idéer och regelbundet reflekterar över vad som kan utvecklas i verksamheten.

ÖVRIGT
I denna rekryteringsprocessen tillämpar vi ett löpande urval.

Ansök nu

Barnbibliotekarier till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Jan 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Stadsbiblioteket söker nu två barnbibliotekarier som tillsammans med oss vill göra det bästa för att biblioteket ska vara en angelägen och självklar plats för alla. Vi strävar efter att ta tillvara barns intressen och vi vill att du tillsammans med oss utvecklar arbetet med barns delaktighet och utifrån deras egna perspektiv. I vår arbetsgrupp strävar vi efter att jobba tillsammans, dela erfarenheter och misstag för att på bästa sätt göra vår verksamhet så bra som möjligt.

Vi söker dig som vill arbeta och utveckla det läsfrämjande arbetet med målgruppen 0-12 år och tillsammans med kollegor vara med och utveckla vår barnverksamhet.
I arbetsuppgifterna ingår förutom vanligt förekommande arbetsuppgifter inom biblioteksverksamhet, bland annat:

• Att utveckla verksamheten på våra tre arenor, i biblioteksrummet, digitalt och uppsökande, utifrån ett barnperspektiv

• Att utveckla lustfyllda läsinspirerande aktiviteter för, med och av barn

• Informationstjänstgöring där du är schemalagd efter bibliotekets öppettider

• Tjänstgöring på våra två bokbussar

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen inom Bibliotek- och informationsvetenskap. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet inom barnbibliotek.
Du ser biblioteket ur ett barns perspektiv och möter varje barn utifrån deras behov.
Du har god kunskap om barns olika medievärldar och en stor lust att omvandla det till en intressant biblioteksverksamhet.
Du har god litteraturkännedom kring barnlitteratur och förmåga att planera, driva och genomföra programaktiviteter.
Du är kreativ och bidrar med idéer och perspektiv i arbetet med att tillsammans med kollegor utveckla verksamheten på de tre arenorna, i rummet, uppsökande och digitalt.
Du är intresserad av att skapa förutsättningar för barn med annat modersmål än svenska att utveckla lusten till läsning.

Stadsbiblioteket är ett välbesökt bibliotek och det innebär att det vissa tider är ett högt tempo och det ställer krav på dig att du trivs och är trygg i nya situationer och tycker om att interagera med människor.

ÖVRIGT
Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag: Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Jan 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.



Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.    

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är cirka 60 medarbetare varav 20 studentmedarbetare. Verksamheten är organiserad i tre team. Studenterna som läser på de fyra fakulteterna utgör drygt hälften av hela universitetets helårsstudenter, ca 15 000 studenter. Därtill samarbetar vi med forskare och utbildningsansvariga vid de olika institutionerna.  

 För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt.? Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt, med bas i biblioteks- och informationsvetenskap.?Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice.    

Vill du vara med och utveckla informationskompetensundervisning som möter behoven hos framtidens universitetsutbildningar? Är du intresserad av utbildning, forskning och den vetenskapliga publiceringen inom samhällsvetenskaperna? Vill du ha möjlighet till både fördjupning och variation i ditt arbete? Trivs du i kreativa gemenskaper? Gillar du att förena egen driftighet med samarbete?  

Vi söker nu en ny kollega till undervisningsteamet på de tre samhällsvetenskapliga biblioteken. Teamet ansvarar för drift och utveckling av undervisning i informationskompetens. Målgruppen är studenter och doktorander på Handelshögskolan och fakulteterna för samhällsvetenskap, utbildning och IT. 

Arbetsuppgifter
Undervisningsteamet är en lärande gemenskap med engagerade teammedlemmar. Vi delar undervisningsansvar, planerar och genomför undervisningen i samverkan. Teamets verksamhet präglas och drar nytta av mångfalden i våra fakulteters ämnesområden och utbildningar. Vår undervisning är alltid ämnes- och kontextanpassad. Undervisningen bedrivs i studentaktiverande ALC-format och genomförs i sal eller i digitala miljöer. Digitala verktyg är självklara redskap i vår didaktiska verktygslåda. Vi arbetar ständigt med utveckling för att kunna möta universitetets framtida behov av relevant informationskompetensundervisning.  

Som teammedlem kommer du att ansvara för undervisningen på grund- och avancerad nivå på två fakulteter. Du bygger och upprätthåller samarbeten med kurs- och programansvariga lärare samt följer utvecklingen inom högre utbildning, forskning och vetenskaplig kommunikation inom samhällsvetenskaperna. Upplägget ger dig möjlighet att utveckla fördjupade samarbeten och specialisera dig inom din yrkesroll, samtidigt som du utvecklar kunskaper och följer utveckling på en bredare nivå. Teamet undervisar också om och ger support i referenshanteringsprogrammen EndNote och Zotero.  

För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med bibliotekarier från alla våra team kommer du arbeta i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.  

Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare med akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har en klart formulerad pedagogisk grundsyn och vill bidra till att skapa relevant informationskompetensundervisning inom högre utbildning. Du har erfarenhet av undervisning, gärna inom högre utbildning. Det är meriterande om du har kunskap om digital undervisning. Du har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete, är idérik och har en fallenhet för utåtriktat arbete. Det är också meriterande om du har kunskaper om och intresse för vetenskaplig kommunikation och forskningspraktiker, gärna inom samhällsvetenskaperna. 

Som kollega och medarbetare har du både lätt för att samarbeta med andra och kan arbeta självständigt. Oavsett form har du ett systematiskt arbetssätt och god förmåga att åstadkomma resultat. Du kommunicerar väl i skrift och tal på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100%, med placering Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 
Anette Eliasson, Bibliotekschef 
031-786 68 67  - anette.eliasson@ub.gu.se  

Amanda Glimstedt, Teamledare undervisningsteamet 
031-786 17 53 - amanda.glimstedt@ub.gu.se 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 3 februari 2022


 



Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Medicinsk bibliotekarie sökes till FoU Halland, Regionkontoret

Bibliotekarie
Läs mer Jan 13
https://regionhalland.

varbi.com/se/what:job/jobID:465728/
 

Är du bibliotekarie och söker en intressant tjänst på medicinskt bibliotek? Vi söker nu en vikarie för längre visstidsanställning då en av våra kollegor är på föräldraledighet. Välkommen till oss!

Om arbetsplatsen
Forskning och Utveckling (FoU) Halland är en processorganisation med uppdraget att utveckla och ge vetenskapligt stöd till verksamheter och medarbetare i Region Halland. FoU ska också stödja Region Hallands struktur och utveckling kring verksamhetsförlagd utbildning på grund- och avancerad nivå samt bidra till att Region Hallands övergripande mål nås och att samtliga verksamheter kan utvecklas.

Region Halland har medicinska bibliotek på sjukhusen i Halmstad och Varberg organiserade under FoU Halland. Det Medicinska biblioteket är ett med två utgångspunkter och idag arbetar fyra bibliotekarier. De har också visst utbildningsuppdrag på Läkarutbildningarna och på Regionens vetenskapliga utbildningar. De medicinska biblioteken utgör ett viktigt stöd för all personal inom Region Halland rörande kliniskt arbete, forskning och utbildning. Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens resurser är en viktig del av verksamheten. Vi arbetar också ständigt för att hitta nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusens medarbetare och patienter med information om bibliotekens tjänster och resurser.

Arbetsuppgifter
Som medicinsk bibliotekarie kommer du att ha en varierande roll. Förutom sedvanligt förekommande arbetsuppgifter som bibliotekarie, kommer du också att stödja personal och forskare med informationssökning samt planera och hantera bibliotekets inköp av litteratur. I arbetsuppgifterna ingår handledning och visning av bibliotekets databaser och resurser. Du kommer även att tjänstgöra enligt schema i bibliotekens informations- och utlåningsdisk. Utöver det dagliga arbetet kommer du också att ingå i processer där samarbete sker med olika yrkesgrupper inom FoU Halland.

Rollen som medicinsk bibliotekarie riktar sig mot hela regionen och kan innebära uppdrag utanför biblioteket. Din primära placering är vid FoU, biblioteket i Varberg och i Halmstad.

Du anställs i ett vikariat med start omgående under 9–12 månader med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Du som söker har lägst en kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du kan uttrycka dig väl på svenska och på engelska, både muntligt och skriftligt. Har du arbetslivserfarenhet från akademiska biblioteksmiljöer och erfarenhet av att arbeta i projekt är detta meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad, lyhörd, strukturerad och har en god kommunikativ förmåga, liksom ett utåtriktat sätt. Vi ser att du har förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete, att du är flexibel och gärna söker samarbeta i en föränderlig miljö med ständigt nya utmaningar. Vi ser även att du sätter värde i ett positivt och kreativt samarbetsklimat på arbetsplatsen. Du talar gärna inför grupp och har ett analytiskt och pedagogiskt förhållningssätt, samt förmågan att bemöta personer med varierande bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att intervjuer sker under annonseringsperioden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande
För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka https://www.regionhalland.se/jobb-och-karriar/att-jobba-i-region-halland/formaner-for-dig-som-anstalld/ för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

 

https://regionhalland.varbi.com/se/what:job/jobID:465728/
Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka https://www.regionhalland.se/om-region-halland/

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.


Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Ansök nu

Sommarjobb på bibliotek i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill jobba på bibliotek under sommaren 2022.

Inom Göteborgs Stad finns 24 folkbibliotek. På våra bibliotek händer det mycket och särskilt under sommaren behöver vi förstärka med extra personal.

När du arbetar på våra bibliotek träffar du varje dag besökare från hela staden. Du informerar, hänvisar och guidar våra besökare på bibliotekets tre arenor uppsökande, digitalt och på plats i biblioteket. Du får möjlighet att delta i våra programaktiviteter både i och omkring biblioteket. Kanske tar du cykeln ut med en kollega för att leverera böcker till de som inte själva kan komma till biblioteket. Du möter barn och ungdomar och deras vuxna och läser både för och med dem. De besökare som behöver handledning i hur de använder olika digitala verktyg får den hjälpen utav dig. Du hanterar även media på plats genom att sortera och sätta upp böcker och tidningar. När du arbetar hos oss bidrar du till att det stora maskineriet som är biblioteksverksamheten i Göteborg fortsätter att snurra runt.

Våra bibliotek är spridda över staden och erbjuder en stor mångfald. Verksamheterna har en stark lokal förankring och är viktiga och uppskattade mötesplatser för många.


KVALIFIKATIONER
I våra verksamheter har vi många arbetsuppgifter och vi behöver olika medarbetare med olika kompetenser och intressen. Vi söker därför inte en typ utav person utan många olika.

Vi söker dig som tycker om att möta människor, som har ett god känsla för service och bemötande. Vi söker också dig som tycker om böcker, ordning och reda och systematik. Vi söker dig som har ett intresse för kultur och litteratur. Vi söker dig som tycker om att arbeta med stojiga barn och dig som uppskattar att delta i djupare samtal kring författare och litteratur. Vi söker dig som kan hjälpa en vetgirig student att hitta rätt information och dig som tar dig tid att säga hej till en medmänniska. Vi behöver dig som är duktig på digitala verktyg och dig som kommer mest till din rätt i möten och samtal.

Det vi erbjuder dig är en möjlighet att genom ett extrajobb samla erfarenhet och att bidra till biblioteksverksamheten i Göteborg. Vi erbjuder en anställning mellan juni-augusti under veckorna 26-34. Vilka bibliotek som du kommer att arbeta på och hur ditt schema kommer att se ut under dessa veckor kommer vi överens om. Om du har möjlighet ser vi gärna att du börjar hos oss redan under våren och att du sedan fortsätter att jobba extra vid behov under hösten och kommande terminer.

För att kunna göra ett bra jobb hos oss ser vi gärna att du har påbörjat någon form utav eftergymnasial utbildning. Behärskar du flera språk utöver god svenska är det en tillgång.

Välkommen med din ansökan så snart du kan. Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi läser ansökningar, kallar till intervjuer och erbjuder anställningar under hela tiden fram till sista ansökningsdag.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig.

Vi ser fram emot din ansökan!



ÖVRIGT
Intervjuer kommer att hålla löpande under januari månad, i första hand digitalt via Teams eller telefon.

Ansök nu

Bibliotekarie till Burgårdens gymnasium

Bibliotekarie
Läs mer Jan 13
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
På Burgården utbildar vi för verkligheten och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten.

Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram.
Hos oss får du möjlighet att växa i ditt yrke och vara en viktig del av vår utvecklingsresa för att bli en ännu bättre skola. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar.

Vi är en mångkulturell skola med elever från alla stadsdelar och kranskommuner. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare, djurvårdare och väktare.

Vi söker nu en bibliotekarie till Burgårdens gymnasium! Som bibliotekarie på Burgården är du en viktig del i att lyfta fram elevernas läs- och skrivutveckling och inspirera till läsning. Du administrerar och hanterar bibliotekets fysiska och digitala resurser och planerar bibliotekets verksamhet.

Vi har precis slutfört upphandlingen av ett nytt bibliotekssystem, WeLib. Du kommer att leda införandet och implementeringen av det nya systemet. I arbetet främjar du digital samverkan mellan pedagoger och elever och skapar en inspirerande lärmiljö.
I samarbete med lärare, specialpedagoger och IKT pedagoger arbetar du för att skapa förutsättningar för lärande och vidareutveckla elevernas läsfärdigheter, för att främja såväl analog som digital litteracitet. Utöver att se till att biblioteket är en tillgänglig, inbjudande och inkluderande miljö för våra elever kommer du även handleda och utbilda skolans elever i informationssökning, källkritik och digital kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt liknande utbildning vi bedömer likvärdigt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i gymnasiebibliotek eller med gymnasieungdomar är det meriterande för tjänsten.

Då rollen till stor del initialt innebär implementering av vårt nya bibliotekssystem är god digital kompetens och intresse en förutsättning för tjänsten. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av bibliotekssystemet WeLib. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av projekt och implementering av digitala system.

Vi söker dig som trivs med att möta ungdomar och arbeta utifrån deras förutsättningar. Som person har du god förmåga att organisera och skapa struktur i verksamheten. Eftersom rollen innebär många kontaktytor med både elever och personal är kommunikations- och samarbetsförmåga av extra vikt för tjänsten.


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Bibliotekarie till Angereds bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 22
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Till Angereds bibliotek söker vi nu en bibliotekarie som vill arbeta med omvärldsbevakning av vuxenlitteratur samt sedvanliga biblioteksuppgifter så som bemanning, bokuppsättning, lokalisering och gallring av media. I tjänsten kommer du tillsammans med dina kollegor planera och genomföra riktad programverksamhet mot vuxna. Anställningen är en tidsbegränsad tjänst med möjlighet till förlängning

Angereds bibliotek är ett välbesökt bibliotek med stort fokus på service gentemot sina besökare. Ditt jobb är att på ett serviceinriktat sätt informera, hänvisa och guida dem på bibliotekets tre arenor, det vill säga uppsökande, digitalt och på plats i biblioteket. För att uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du tillsammans med dina kollegor och externa samarbetspartners arbetar uppsökande så som på träffpunkter och gruppboenden.

Arbetet är schemalagt och det förekommer även arbete på kvällar och helger. I undantagsfall kan det förekomma arbete på enhetens två andra bibliotek i Hammarkullen och Hjällbo.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat som bibliotekarie ser vi det som meriterande. Arbete inom andra serviceyrken är också det meriterande. Eftersom våra besökare kommer från olika delar av världen ser vi det som en merit om du utöver svenska och engelska bemästrar något annat språk, exempelvis arabiska, somaliska, kurdiska eller tigrinja.

För att passa i rollen behöver du vara bekväm med att tala inför grupper och vara van vid att arbeta i olika digitala verktyg och system. Som person tycker du om att arbeta självständigt samtidigt som du kan samarbeta med dina kollegor och externa aktörer. Eftersom vi vill ge våra besökare ett gott bemötande värderar vi din känsla för service och din sociala kompetens högt. Vi söker även en person som gillar att komma med nya idéer och perspektiv för att kunna fortsätta utveckla verksamheten och vårt arbetssätt.

ÖVRIGT
Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Universitetsbibliotekarie
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.


Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.  

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som i första hand ger service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är cirka 60 medarbetare varav är 20 studentmedarbetare, verksamheten är organiserad i tre team. Studenterna som läser på de fyra fakulteterna utgör drygt hälften av hela universitetets helårsstudenter, ca 15 000 studenter, därtill samarbetar vi med forskare och utbildningsansvariga vid de olika institutionerna.  

Vi söker nu en kollega, en universitetsbibliotekarie med inriktning på förvärv och undervisning, till?vårt mediateam vid Samhällsvetenskapliga biblioteken. Trivs du med att arbeta med inköp och tillgängliggörande av medier samt utåtriktat med forskarstöd och institutionskontakter? Då har vi en tjänst som kan passa dig! Vi hoppas kunna matcha dina egenskaper och färdigheter med våra behov.?  

För att fortsatt utveckla en relevant och attraktiv biblioteksservice för studenter och forskare, arbetar vi på universitetsbiblioteket kontinuerligt för ett nära samarbete med forskare, lärare och studenter. Vi vill tillsammans med våra målgrupper skapa en ömsesidig förståelse för hur universitetsbibliotekets resurser kan användas effektfullt.?Vi arbetar med verksamhetsutveckling utifrån ett undersökande arbetssätt.?Målet är att säkerställa en relevant och hållbar biblioteksservice. Vi söker dig som kan förena egen driftighet med god samarbetsförmåga. 

Arbetsuppgifter
Du ingår i Team media som ansvarar för urval och inköp av böcker, tidskrifter och databaser. I arbetsuppgifterna ingår att utifrån ett användarperspektiv förvärva medier både genom bevakning av ämnesområden samt?på förslag från våra användare. Du har daglig kontakt med studenter, forskare och allmänhet, samt fattar små och stora beslut som rör förvärv, vägledning och mediernas användning i stort.  

För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med bibliotekarier från alla våra team kommer du arbeta i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kanaler. Även andra arbetsuppgifter kan ingå beroende på verksamhetens behov. 

Tjänsten är placerad vid Samhällsvetenskapliga biblioteken. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. 

Kvalifikationer
Du som söker skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande med kunskaper och erfarenheter av arbetsuppgifter som förvärv och undervisning men även inom metadata, publicering, service till forskare och högskolepedagogik. 

Samhällsvetenskapliga biblioteken arbetar för att utveckla det pedagogiska arbetet i mötet med användarna digitalt såväl som i biblioteksrummet. Du som söker har erfarenheter av mediahantering samt vägledning av biblioteks- och informationsresurser, gärna inom högre utbildning. Du har intresse för att utveckla metoder för att möta fakulteternas behov samt är intresserad av att samarbeta för att utveckla biblioteksservicen. 

Du är idé- och initiativrik, kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta. Du har goda kommunikativa färdigheter, muntligt såväl som skriftligt, på svenska och engelska.  

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100%, med placering Samhällsvetenskapliga biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.   

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Anette Eliasson, Bibliotekschef
031-786 68 67
anette.eliasson@ub.gu.se

Annika Svantesson, Teamledare mediateamet
031-786 27 12
annika.svantesson@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 9 januari 2022

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut. 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser att gallras ut. 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

ledigt jobb som Bibliotekarie till myndighet i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Dec 23
Är du utbildad bibliotekarie och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med katalogisering, Libris och Koha? I den här tjänsten kommer du att arbeta med att katalogisera och klassificera bibliotekets bestånd av 10 000 titlar.

Det här är ett uppdrag som varar sex månader och du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta på plats hos vår uppdragsgivare.

Arbetsbeskrivning

Efter en intern flytt av sitt bibliotek inom myndigheten så ska alla titlar packas upp, katalogiseras och klassificeras. Arbetet sker på centra plats i Göteborg och i samarbete med en bibliotekarie på plats.
Du kommer att utföra katalogiseringsarbetet i Libris och Koha som är den lokala bibliotekskatalogen. Vidare används klassificeringssystemet Dewey.

Kvalifikationer

För att söka den här tjänsten ska du ha erfarenhet av att arbeta med Libris och katalogisering. Vi utgår från att du är en trevlig person med ett starkt driv som har lätt för att samarbeta med andra. Du har relevant utbildning som bibliotekarie och ett par års erfarenhet inom yrket. Du kan efter introduktion arbeta självständigt, lägga upp och organisera ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med kollegor, eget driv och nyfiken inställning till att lära dig nytt när det behövs.

Jefferson Wells

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl-Henric Möller på telefon 031-617235

Ansök nu

Bibliotekarie Bergsjöns bibliotek och kulturhus

Bibliotekarie
Läs mer Dec 3
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och bidra till att Kulturhuset Bergsjön blir en viktig del av människors liv. Detta genom att jobba på nuvarande Bergsjöns bibliotek med fokus äldre. Hos oss får du möjlighet att på riktigt se hur tillgången till läsning, kultur, demokrati och bildning kan göra skillnad i människors liv. Du genomför bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv där du strävar efter hög tillgänglighet i lokalerna, i samhället och digitalt. Bokuppsättning och mediearbete är också en del av det dagliga arbetet.

Bergsjöns bibliotek står mitt i en spännande utvecklingsfas då byggnation av Kulturhuset Bergsjön pågår för fullt. Biblioteket kommer att få en central roll i den nya verksamheten. Beräknad inflyttning är i mitten av år 2022. Vi söker en bibliotekarie som vill delta i förberedelsearbetet tillsammans med kollegor, enhetschef, projektledare och de övriga verksamheterna som ska flytta in. De närmaste åren kommer arbetet att vara spännande, väldigt varierat och innehålla en del ännu mer eller mindre okända moment.

Du kommer till en början att tjänstgöra på Bergsjöns bibliotek där du arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och kulturupplevelser. Du utvecklar också samarbeten i olika former med fokus på den äldre befolkningen som kan ha annan språklig bakgrund. Du ser positivt på att verka för att nå andra prioriterade målgrupper, särskilt personer med funktionsvariation. Du ansvarar för Boken kommer- tjänsten för vår enhet och har ett uppdrag att nå fler användare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och med minst ett par års erfarenhet av arbete på folkbibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamheter för äldre och/eller funktionsnedsatta och då även av att samarbeta med andra verksamheter som möter äldre och ha intresse för att tillgängliggöra läsning och språk på olika sätt, både digitalt och på papper. I tjänsten ingår att aktivt arbeta för nätverk med andra aktörer som har målgruppen i fokus. Likaså ingår att delta i stadenövergripande insatster för att tillsammans med kollegor utveckla verksamhet för att stötta målgruppen.

Ett plus är om du har erfarenhet av läsfrämjande och/eller kulturaktiviteter för äldre med annan språklig bakgrund. Då flera av våra besökare inte har svenska som förstaspråk ser vi gärna att du har goda kunskaper i något av de mest förekommande språken i Göteborg.

Det är viktigt att du har förmåga att anpassa din kommunikation till den du möter. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt, är lyhörd kring vad som behöver göras och flexibel när omständigheterna kräver det. En positiv och problemlösande attityd är centralt för dig. Vi ser gärna att du bidrar med nya idéer, perspektiv och stimulerar till dialog för att utveckla verksamheten. Vi värdesätter att du tar initiativ och driver arbetet framåt, oavsett om du arbetar självständigt eller tillsammans med andra. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

ÖVRIGT
Biblioteket är redan nu en populär samlingsplats i Bergsjön som betyder mycket för stadsdelen. Våra besökare är i alla åldrar, talar olika språk samt har olika behov och förväntningar. Vi värdesätter att du är en god arbetskamrat och att du arbetar för att främja samarbete och kunskapsdelning, och bidrar med din insats i de olika behov som kan uppstå. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta nära kollegor och stödja en intressant, rolig och uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Kulturhuset Bergsjön är ett av Göteborgs stads fem kulturhus. Vår målsättning är att vi driver husets verksamhet tillsammans, oavsett profession.

Vi är just nu en liten arbetsgrupp på sju bibliotekspersonal och två producenter som har ett nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt. Vi samarbetar tätt med Medborgarkontoret som delar lokaler med oss samt andra aktiva parter i runt Rymdtorget. Inom enheten finns även Kortedala bibliotek och vi är sammanlagt 15 medarbetare. Under våren väntas ytterligare rekryteringar inför att verksamheten skalas upp i Kulturhuset Bergsjön.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att vi kommer att kalla till intervjuer även innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan utan ansök så snart du har möjlighet. De flesta intervjuer kommer preliminärt att hållas under vecka 50.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Ansök nu

Studentmedarbetare till universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Nov 30
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Göteborgs universitetsbibliotek söker nu nya studentmedarbetare som studerar biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Arbetsuppgifter
Som studentmedarbetare skall du vara behjälplig med enklare biblioteksarbete såsom att ge service i bibliotekets informationsdisk, ta fram och sätta upp böcker, bistå med utskrift, kopiering och enklare IT-service. Vissa av arbetsuppgifterna innebär tunga lyft. Du arbetar enligt ett schema som fastställs i överenskommelse med dig.

Arbetspassen är förlagda till kvällar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:


• bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• har fullgjort minst 60 HP
• har god IT-vana

Erfarenhet av att arbeta på ett universitetsbibliotek är meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha en god servicekänsla och samarbetsförmåga samt ett väl utvecklat ordningssinne. För att komma ifråga för dessa anställningar får du inte ha påbörjat forskarstudier.

Arbetspassen är till stor del förlagd vid tider då ordinarie medarbetare inte är i tjänst och det kräver en god förmåga att ta självständiga beslut utifrån givna ramar. Biblioteken har en bred användargrupp med olika behov. Det ställer höga krav på ett professionellt bemötande och flexibilitet i användarmötet.

Anställning
Du anställs tidsbegränsat terminsvis, i enlighet med ”Avtal om tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare” med en sysselsättningsgrad om högst 25 % av en heltid och med placering på något av Göteborgs universitetsbibliotek.

Anställningen löper från 17 januari 2022 – 5 juni 2022. Introduktionsutbildning med timersättning sker under vecka 2. Vi ber dig att till din ansökan bifoga  ett studieintyg från LADOK om att du bedriver studier i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pågående universitetsutbildning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Sofia Erlandsson, universitetsbibliotekarie
031-786 43 09
sofia.erlandsson@ub.gu.se

Rebecca Odin Ekström, universitetsbibliotekarie
031-786 46 24
rebecca.odin.ekstrom@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2021-12-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Studentmedarbetare till universitetsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Nov 16
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar och en enhet för digitala tjänster. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Göteborgs universitetsbibliotek söker nu nya studentmedarbetare som studerar biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Arbetsuppgifter
Som studentmedarbetare skall du vara behjälplig med enklare biblioteksarbete såsom att ge service i bibliotekets informationsdisk, ta fram och sätta upp böcker, bistå med utskrift, kopiering och enklare IT-service. Vissa av arbetsuppgifterna innebär tunga lyft. Du arbetar enligt ett schema som fastställs i överenskommelse med dig.

Arbetspassen är förlagda till kvällar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:


• bedriver heltidsstudier inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• har fullgjort minst 60 HP
• har god IT-vana

Erfarenhet av att arbeta på ett universitetsbibliotek är meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha en god servicekänsla och samarbetsförmåga samt ett väl utvecklat ordningssinne. För att komma ifråga för dessa anställningar får du inte ha påbörjat forskarstudier.

Arbetspassen är till stor del förlagd vid tider då ordinarie medarbetare inte är i tjänst och det kräver en god förmåga att ta självständiga beslut utifrån givna ramar. Biblioteken har en bred användargrupp med olika behov. Det ställer höga krav på ett professionellt bemötande och flexibilitet i användarmötet.

Anställning
Du anställs tidsbegränsat terminsvis, i enlighet med ”Avtal om tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare” med en sysselsättningsgrad om högst 25 % av en heltid och med placering på något av Göteborgs universitetsbibliotek.

Anställningen löper från 17 januari 2022 – 5 juni 2022. Introduktionsutbildning med timersättning sker under vecka 2. Vi ber dig att till din ansökan bifoga  ett studieintyg från LADOK om att du bedriver studier i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pågående universitetsutbildning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Olof Gardell, biträdande bibliotekschef
031-786 65 44
olof.gardell@ub.gu.se

Sofia Erlandsson, universitetsbibliotekarie
031-786 43 09
sofia.erlandsson@ub.gu.se

Rebecca Odin Ekström, universitetsbibliotekarie
031-786 46 24
rebecca.odin.ekstrom@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2021-12-05

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Ledigt jobb som Bibliotekarie till myndighet i Göteborg

Bibliotekarie
Läs mer Nov 17
Är du erfaren bibliotekarie och har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med katalogisering? I den här tjänsten kommer du att arbeta med att katalogisera och klassificera bibliotekets bestånd av 10 000 titlar.

Det här är ett uppdrag som varar sex månader eller längre och du kommer att vara anställd av Jefferson Wells men arbeta på plats hos vår uppdragsgivare.

Arbetsbeskrivning

Efter en flytt av sitt bibliotek inom myndigheten så ska alla titlar packas upp, katalogiseras och klassificeras. Arbetet sker på plats och i samarbete med en bibliotekarie på plats.
Du kommer att utföra katalogiseringsarbetet i Libris och Koha som är den lokala bibliotekskatalogen. Vidare används klassificeringssystemet Dewey.

Kvalifikationer

För att söka den här tjänsten bör du ha goda kunskaper inom katalogisering. Vi utgår från att du är en trevlig person med ett starkt driv som har lätt för att samarbeta med andra. Du har relevant utbildning som bibliotekarie och ett par års erfarenhet inom yrket. Du kan efter introduktion arbeta självständigt, lägga upp och organisera ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med kollegor, eget driv och nyfiken inställning till att lära dig nytt när det behövs.

Jefferson Wells

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl-Henric Möller på telefon 031-617235

Ansök nu

Skolbibliotekarie, Förskole- och grundskoleförvaltningen

Bibliotekarie
Läs mer Nov 3
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

ARBETSUPPGIFTER
Förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun förstärker nu teamet av skolbibliotekarier. Du kommer att ingå i ett team med andra skolbibliotekarier som samordnas av kommunens språk, läs- och skrivutvecklare. Teamets arbetsuppgifter kommer att variera utifrån prioriteringar i exempelvis skolornas biblioteksråd och utvecklingsplaner.
Som skolbibliotekarie arbetar du aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. I uppdraget ingår vidare att planera relevanta insatser med anknytning till skolbibliotekets verksamhet. Du är en viktig resurs i skolans undervisning när det gäller att utveckla digital kompetens, medie- och informationskunnighet (MIK) samt förmågan att vara källkritisk. I samarbete med skolbibliotekarier i teamet deltar du i pedagogiska insatser vid samtliga skolbibliotek i kommunen. In- och utlåning av böcker på respektive skola sköts av annan personal än skolbibliotekarierna.
Du har ambition att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor i teamet, och värderar att samarbeta mot gemensamt mål att stärka elevers läslust. Tillsammans i teamet finns möjligheter att vidareutveckla skolbibliotekens verksamhet, och att samarbeta med pedagoger, lärare och rektorer. Utifrån exempelvis skolornas biblioteksråd och utvecklingsplaner genomför du, och dina kollegor, läsfrämjande aktiviteter i klass.
Teamet av skolbibliotekarier genomför systematiska och återkommande insatser i samtliga årskurser i kommunen i syfte att säkerställa likvärdighet. Teamet kommer även att vara ansvariga för inköp av litteratur och att upprätthålla en god mediesamling samt att registrera användare till Legimus. I tjänsten får du kompetenshöjande insatser tillsammans med kollegor i teamet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Du är uppdaterad i läsfrämjande metoder samt medie- och informationskunnighet (MIK) och har god digital kompetens på området. Självklart har du har kunskaper om och eget intresse för litteratur för barn och ungdomar.

För att trivas i uppdraget som skolbibliotekarie är du självgående, har god förmåga att samarbeta och är positiv till att driva utvecklingsarbete framåt. Du är kreativ tar initiativ till att hitta nya arbetssätt för att sprida läslust. Du ger bibliotekariestöd i såväl fysiska som digitala former. Du har intresse att matcha medier och innehåll utifrån elevers olika behov och sammanhang. Tillsammans med kollegor tar du ansvar för teamets arbetsuppgifter och identifierar utvecklingsområden för gemensamma initiativ till insatser för förändring och förbättring. Du har god kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!


ÖVRIGT
Körkort för bil erfordras!

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!
Läs mer: Pedagog Varberg

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Lundby Bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Okt 27
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Lundby bibliotek söker nu dig som tillsammans med kollegor vill utveckla, planera och genomföra en angelägen och självklar biblioteksverksamhet utifrån ett barnperspektiv, med fokus på barn 9-15 år. Tjänsten är ett vikariat på heltid.

Hos oss driver och förstärker du bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete. Du bidrar särskilt till biblioteksrummets utveckling och fokuserar på de delar i det fysiska biblioteket där din målgrupp vistas.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker.
Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt!

I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant högskoleutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn och unga.

Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar. Du kan lätt skifta perspektiv utifrån de behov som ställs på ett modernt bibliotek.

Du har erfarenhet av att möta besökare från olika miljöer, och har förmågan att skapa goda relationer. Genom ditt arbete stärker du målgruppens läslust och språkutveckling.
Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett lösningsfokuserat sätt. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter.

Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, tar fasta på nya idéer och reflekterar regelbundet över vad som kan utvecklas i verksamheten. Du motiveras av att arbeta mot mål och har förmåga att omvandla dessa till konkreta handlingar. Du samarbetar naturligt med dina kollegor för att ge besökarna bästa möjliga upplevelser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie

Bibliotekarie
Läs mer Okt 19
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek, Biomedicinska biblioteket söker en bibliotekarie som vill arbeta i ett kreativt och utvecklande undervisningsteam.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.
Biomedicinska biblioteket ger i första hand service till Sahlgrenska akademin -medicin, odontologi, vårdvetenskap och farmaci samt delar av Naturvetenskaplig fakultet- biologi, geovetenskaper, kulturvård, miljövetenskap och marina vetenskaper. Biomedicinska biblioteket arbetar teamorganiserat och består av ett kundserviceteam, ett mediateam och ett undervisningsteam

Arbetsuppgifter
I samarbete med kursansvariga lärare och externa uppdragsgivare utformar vi kurser och kursinslag i informationssökning och informationshantering för studenter, forskare och lärare på GU samt andra uppdragsutbildningar. 
I teamet pågår ett kontinuerligt arbete med pedagogisk utveckling, under de senaste åren med fokus på studentcentrerat och aktivt lärande som vi tillämpar både i våra Active Learning Classrooms och i vår digitala undervisning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar planering, genomförande och uppföljning av undervisning i sal och i digitala lärmiljöer.
Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt men också att du har lätt för att samarbeta med andra för att uppnå gemensamma mål.

Du kommer också att arbeta i vår fysiska och digitala informationstjänst med sökhandledning och informationshantering. Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller bemötande och kundservice.
Kvälls- och lördagstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer
Du är nyfiken på pedagogik i förändring, är idérik och har en fallenhet för utåtriktat arbete.
Du har ett systematiskt arbetssätt och har god förmåga att åstadkomma resultat.

Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken.

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet från forsknings- eller högskolebibliotek
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete inom högre utbildning.
• Utbildning inom högskolepedagogik.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, 100%, med placering tills vidare på Biomedicinska biblioteken vid Göteborgs universitetsbibliotek. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.  

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Annelie Janred, Bibliotekschef
031-786 30 01
annelie.janred@ub.gu.se

Ellika Riise, Biträdande bibliotekschef
031-786 39 99
ellika.riise@ub.gu.se

Pernilla Lindberg, Teamledare undervisningsteamet
031-786 20 79
pernilla.lindberg@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 8 november 2021 

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Burgårdens gymnasium

Bibliotekarie
Läs mer Okt 8
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
På Burgården utbildar vi för verkligheten och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten.

Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram.
Hos oss får du möjlighet att växa i ditt yrke och vara en viktig del av vår utvecklingsresa för att bli en ännu bättre skola. Vi jobbar med öppet sinne, stort hjärta och yrkesstolthet som smittar.

Vi är en mångkulturell skola med elever från alla stadsdelar och kranskommuner. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare, djurvårdare och väktare.

Vi söker nu en bibliotekarie till Burgårdens gymnasium! Som bibliotekarie på Burgården är du en viktig del i att lyfta fram elevernas läs- och skrivutveckling och inspirera till läsning. Du administrerar och hanterar bibliotekets fysiska och digitala resurser och planerar bibliotekets verksamhet.

Vi har precis slutfört upphandlingen av ett nytt bibliotekssystem, WeLib. Du kommer att leda införandet och implementeringen av det nya systemet. I arbetet främjar du digital samverkan mellan pedagoger och elever och skapar en inspirerande lärmiljö.
I samarbete med lärare, specialpedagoger och IKT pedagoger arbetar du för att skapa förutsättningar för lärande och vidareutveckla elevernas läsfärdigheter, för att främja såväl analog som digital litteracitet. Utöver att se till att biblioteket är en tillgänglig, inbjudande och inkluderande miljö för våra elever kommer du även handleda och utbilda skolans elever i informationssökning, källkritik och digital kompetens.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap alternativt liknande utbildning vi bedömer likvärdigt. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i gymnasiebibliotek eller med gymnasieungdomar är det meriterande för tjänsten.

Då rollen till stor del initialt innebär implementering av vårt nya bibliotekssystem är god digital kompetens och intresse en förutsättning för tjänsten. Önskvärt är att du har tidigare erfarenhet av bibliotekssystemet WeLib. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av projekt och implementering av digitala system.

Vi söker dig som trivs med att möta ungdomar och arbeta utifrån deras förutsättningar. Som person har du god förmåga att organisera och skapa struktur i verksamheten. Eftersom rollen innebär många kontaktytor med både elever och personal är kommunikations- och samarbetsförmåga av extra vikt för tjänsten.


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med systeminriktning

Bibliotekarie
Läs mer Sep 20
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.


Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.


Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning, drift och utveckling av de tekniska system som ligger bakom bibliotekets tjänster och webbplats. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team e-resurser och söksystem som ansvarar för att administrera universitetsbibliotekets e-resurser samt för bibliotekets discoverysystem Primo och biblioteksdatasystemet Koha.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med teamet arbeta med systemfrågor i samarbete med hela verksamheten och med användarnas behov i centrum. 

I arbetet ingår bland annat att:


• Planera och utföra systemändringar utifrån verksamhetens behov
• Delta i arbetet med löpande systemuppdateringar
• Ta fram rapporter och statistik ur bibliotekssystemen
• Ge support till kollegor och slutanvändare
• Ge systemtekniskt stöd i kontakten med våra externa leverantörer gällande t ex låneautomater och bokleveranser 

Du kommer också att delta i andra förekommande arbetsuppgifter inom teamet och biblioteket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• mycket god erfarenhet av arbete med bibliotekssystem
• goda kunskaper i metadatahantering, det vill säga bearbetning, omvandling och förädling av metadata på ett storskaligt sätt
• goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:


• vana vid att ta fram rapporter och statistik
• vana vid att hantera relationsdatabaser ()
• erfarenhet av att arbeta med användarcentrerade och/eller agila metoder

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara självgående och uthållig. Du bör också ha en problemlösande analysförmåga och kunna tillämpa din specialistkunskap inom området. Det är en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta strukturerat med flera frågor samtidigt.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Rebecka Gustafsson, teamledare
031-786 6630
rebecka.gustafsson@ub.gu.se 

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 oktober 2021 


 



Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie vikariat

Bibliotekarie
Läs mer Sep 7
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta enheter med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet.

Samhällsvetenskapliga biblioteken består av tre bibliotek som är centralt placerade i Göteborg. Biblioteken ger framför allt service till studenter och forskare inom Samhällsvetenskapliga fakulteten, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, IT-fakulteten och Handelshögskolan. Vi är cirka 40 medarbetare och 20 studentmedarbetare och verksamheten är organiserad i tre team.

Arbetsuppgifter
Har du förmåga att bygga goda relationer med lärare och studenter? Vill du bedriva och utveckla undervisning utifrån ett användarperspektiv och en nyfikenhet på nya högskolepedagogiska arbetssätt? 

Som en del av undervisningsteamet kommer du att planera, genomföra och utveckla undervisning i både salsmiljö och digitala lärmiljöer. Du får möjlighet att ingå i fördjupade samarbeten inom ett antal utbildningar, samtidigt som du får en inblick i flera olika ämnesområden och miljöer inom Göteborgs universitet. Arbetet är utåtriktat och bygger på ett nära samarbete med lärare och studenter.  Teamets arbete baseras på en studentaktiverande och målgruppsanpassad pedagogisk grundsyn.

För universitetsbiblioteket är handledning och support till våra användare en central uppgift. Tillsammans med bibliotekarier från alla våra team kommer du arbeta i bibliotekens informationsdiskar och i våra olika digitala kalendrar. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. 

I arbetsuppgifterna kan också ingå att delta i olika projekt inom universitetsbiblioteket och Göteborgs universitet. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare som har erfarenhet av pedagogiskt arbete, gärna inom högre utbildning. Du är nyfiken på pedagogik i förändring, har lätt för att sätta dig i nya saker och är idérik som person. Vi söker dig som både har lätt för att samarbeta med andra och kan arbeta självständigt. Du har ett systematiskt arbetssätt och har god förmåga att åstadkomma resultat. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska då du kommer arbeta med forskare, lärare och studenter på båda språken.

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande med utbildning och/eller erfarenhet inom högskolepedagogik inom högskolepedagogik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.    

Anställning
Anställningen är ett vikariat, 100%, från och med 1 november 2021 till och med 31 augusti 2022 med placering vid de Samhällsvetenskapliga biblioteken.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta: Anette Eliasson, Bibliotekschef: 031-786 68 67 eller anette.eliasson@ub.gu.se 

Amanda Glimstedt, teamledare Undervisningsteamet: 031-786 17 53 eller  amanda.glimstedt@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". 

Ansökan ska vara inkommen senast: 20210921

 Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarier till Stadsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Sep 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Stadsbiblioteket Göteborg söker nu tre bibliotekarie till enheten Publika möten vuxna och äldre. Enheten ansvarar för att samordna, säkerställa och utveckla bibliotekets verksamhet för målgruppen vuxna och äldre samt att genomföra bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med hög tillgänglighet i bibliotekslokalerna, i samhället samt digitalt.

Du kommer att tillhöra enheten Publika möten Vuxna och äldre. Tillsammans med drygt 20 kollegor arbetar du för bildning, demokrati, litteratur och kultur. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

• Särskilt söker vi bibliotekarie med intresse för programverksamhet i hela huset och som kan vara med och utveckla Makerspace i den nyöppnade Götaverkstan.
• Stadsbiblioteket kommer också att förstärka de digitala arenorna och därför söker vi bibliotekarie med bred kunskap och förmåga att integrera det fysiska och det digitala mötet med användaren samt arbeta med samverkan, dialog och kompetensutveckling kring bibliotekets digitala tjänster.

Beskriv i din ansökan din erfarenhet och intresse.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning inom områdena IT, information, kultur eller pedagogik som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete på bibliotek eller liknande publik verksamhet är meriterande.

Du har en god förståelse för bibliotekens roll i samhället och drivs av en vilja att prova nya metoder och arbetssätt. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt är ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har en utpräglad lagkänsla samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ och genomdriva projekt. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du har ett gott bemötande samt är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Ansök nu

Barnbibliotekarie till Frölunda bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Sep 20
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som tillsammans med dina kollegor vill utveckla, planera och genomföra en angelägen biblioteksverksamhet utifrån ett barnperspektiv, riktad till barn, unga och vuxna i deras närhet.

Du kommer att ansvara för den uppsökande verksamheten som riktar sig mot barn i förskoleklass till år 6 , samt delta i arbetet med programverksamhet för målgruppen.

Om du har kunskap om, och erfarenhet av barns kultur- och medievärldar, och förmågan att omvandla det till intressant biblioteksverksamhet, är du den vi söker.

Vi vill att du tillsammans med kollegor öppnar bibliotekets alla medier för barn och unga på ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt!

I din roll kommer du att samarbeta och samverka med både interna och externa aktörer för att främja utvecklingen av bibliotekets verksamhet.

Du deltar i läsfrämjande aktiviteter som samplaneras inom bibliotekens barn-och ungdomsverksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Biblioteks- och informationsvetenskap och har erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn och unga.

Ett krav är att du har erfarenhet av att arbeta med delaktighet , och att du har kunskap om inkluderings-och integrationsarbete. Du har förmågan att se tillvaron ur barnens perspektiv och drivs av en nyfikenhet att veta mer om barn och ungas intressen och tankar.

Du har erfarenhet av att möta besökare från olika miljöer, och har förmågan att skapa goda relationer
Hos oss driver och förstärker du bibliotekets läsfrämjande insatser för att nå barn, unga och deras vuxna på de tre arenorna; i biblioteket, digitalt och uppsökande
Genom ditt arbete stärker du målgruppens läslust och språkutveckling.

Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper, såväl barn som vuxna.
Som person är du energisk och kreativ och kommer med egna idéer som du självständigt kan omsätta i praktiken.
För att ge besökarna bästa möjliga upplevelser samarbetar du med dina kollegor.

Ansök nu

Bibliotekarie till Majornas bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Aug 26
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar både självständigt och tillsammans med dina kollegor men fokus för dig ligger på målgruppen äldre samt vuxna med annat modersmål än svenska. För målgruppen utvecklar du och driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans och programverksamhet. Du genomför aktiviteter för, med och av äldre och personer med annat modersmål än svenska. Du involverar aktivt målgrupperna i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering.

Ditt arbete bedrivs på bibliotekens tre arenor: biblioteksrummet, uppsökande och digitalt. För att lyckas uppnå verksamhetens mål är det viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor och med externa samarbetspartners såsom på träffpunkter, gruppboende och vuxenutbildningar.

När det gäller arbetet med mångspråk så behöver vi förstärka detta på hela enheten och bygga upp ett nätverk med aktörer omkring våra bibliotek och se hur vi kan bidra med läsfrämjande aktiviteter till vuxna som har annat modersmål än svenska.

Du kommer att ha schemalagt arbete, även på kvällar och helger. Din arbetstid är förlagd på Majornas bibliotek, men det förekommer tjänstgöring på övriga bibliotek inom enheten vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har ett starkt engagemang, tar initiativ och för arbetet framåt oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra. Vi ser gärna att du kan arbeta varierat, ändra perspektiv och arbetssätt för att se nya möjligheter i förändringar. På enheten bidrar du med nya idéer, perspektiv och reflekterar över vad som behöver utvecklas. Du är lösningsorienterad och arbetar tillsammans med andra för att uppfylla våra gemensamma mål.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med äldre samt har kunskap om och intresse av att arbeta med delaktighet och användarinflytande. Det är också meriterande om du har god kännedom om digitala redskap. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från något serviceyrke samt talar och förstår fler språk utöver svenska.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras preliminärt till v. 37-38

Ansök nu

Universitetsbibliotekarie med inriktning publiceringsstöd/öppen vetenskap

Bibliotekarie
Läs mer Aug 23
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Göteborgs universitetsbibliotek stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, ge stöd i att söka, värdera och hantera information samt tillhandahålla publicerings- och digitaliseringstjänster. Universitetsbiblioteket består av åtta bibliotek med olika ämnesinriktningar, samt Digitala tjänster.

Digitala tjänster ger service till universitetets forskare och studenter och fungerar som stöd till bibliotekets verksamhet genom att ansvara för samordning, drift och utveckling av de tekniska system som ligger bakom bibliotekets tjänster och webbplats. Arbetet är organiserat i fem olika team som leds av teamledare.

Du kommer att ingå i Team publicering och bibliometri som arbetar med forskarstöd och publiceringsfrågor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med teamet arbeta med att stödja universitetets forskare i frågor som handlar om öppen vetenskap, publiceringssystem och forskningsdata. Du kommer också att vara delaktig i universitetets övergång till öppen vetenskap och bidra med att sprida kunskap och förståelse kring detta inom lärosätet. 

I arbetet ingår bland annat att:


• Delta i UB:s arbete mot ett öppet vetenskapssystem genom att vara delaktig i verksamhetsutveckling och interna kompetenshöjande insatser samt omvärldsbevakning
• Ge support och handledning i frågor kring publicering och öppen vetenskap med fokus på forskningsdata
• Hålla workshops och presentationer inom området publicering och öppen vetenskap
• Delta i utvecklingsarbete kring system för vetenskaplig publicering
• Granskning och löpande arbete med kvalitetskontroll i publiceringssystemen

 Du kommer också att delta i andra förekommande arbetsuppgifter inom teamet och biblioteket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• erfarenhet av att arbeta med vetenskaplig publicering och öppen vetenskap
• erfarenhet av arbete vid forskningsbibliotek
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av att arbeta med forskningsdata
• erfarenhet av att undervisa forskare inom öppen vetenskap och publiceringsfrågor
• god kunskap om den nationella infrastrukturen kring vetenskaplig publicering
• kunskap om publiceringssystem för forskare

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att fungera och trivas i rollen behöver du vara bekväm med och intresserad av att hålla presentationer i olika sammanhang. Du behöver också ha lätt för att skapa goda relationer och ha ett pedagogiskt förhållningssätt. Det är en förutsättning att du har god samarbetsförmåga och kan arbeta strukturerat med flera frågor samtidigt.

Anställning
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100 % med placering vid Göteborgs universitetsbibliotek, Digitala tjänster. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Lena Ivarsson, teamledare
031-786 17 07
lena.ivarsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Bibliotekschef Digitala tjänster
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 12 september 2021


 

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie? ?till Guldhedens bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 13
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Enheten Majorna, Linné och Guldheden är en ny enhet bestående av tre välbesökta bibliotek i centrala Göteborg. Inom en nära förestående framtid kommer Majornas och Linnéstadens bibliotek flytta till nya lokaler. På enheten arbetar idag 20 personer. Vi letar efter dig som tillsammans med oss vill skapa vår nya enhet och bidra till utveckling på alla tre bibliotek. Vi står inför spännande förändringar i den nya organisationen, enheten och två nya bibliotek. Nu söker vi en bibliotekarie till vårt team!

Du arbetar tätt tillsammans med övriga barnbibliotekarier på enheten men fokus för dig ligger på målgruppen barn 7-12 år. För målgruppen är du med och utvecklar, driver verksamhet samt arbetar med lässtimulans. Du arbetar med verksamhet för, med och av barn och involverar aktivt barn i ditt arbete med planering, genomförande och utvärdering. På vår barnavdelning vill vi erbjuda en plats där nyfikenheten står i centrum, en plats där barn ska få prova olika uttryckssätt, med hjälp av såväl analog som digital teknik.

Du samverkar med föreningar, civilsamhälle, kommunala instanser, näringslivet och andra intressanta parter i Göteborg, regionen, Sverige och världen! Vi har ett samarbete med fritids på gång och ska även starta upp berättarverkstäder under hösten.

På biblioteket i Guldheden planerar, genomför du och utvärderar aktiviteter tillsammans med din närmsta barnbibliotekariekollega och ser till att marknadsföringen för arrangemangen lockar målgruppen. Du kommer att ha schemalagt arbete, även på kvällar och helger. Din arbetstid är förlagd på Guldhedens bibliotek, men det förekommer tjänstgöring på övriga bibliotek inom enheten vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du får energi av att bidra till andras lärande och du skapar förutsättningar för att lärande ska kunna ske. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkessammanhang. Du skapar goda relationer och bygger nätverk med personer som är viktiga för din yrkesroll (på olika nivåer/internt/externt). Ditt eget ansvarsområde sätter du i in i ett större sammanhang.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga samt kunskap om och intresse av att arbeta med barns delaktighet utifrån barnkonventionen. Det är också meriterande om du har arbetat med digitala redskap för barn och att du har kunskap om barn- och ungas medievanor och egna skapande. Vi ser också gärna att du talar och förstår fler språk utöver svenska.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras preliminärt till v. 32

Ansök nu

Bibliotekarie? ?till Högsbo bibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Jul 13
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor på biblioteket med att samordna, säkerställa och utveckla bibliotekets verksamhet för målgruppen ungdomar och vuxna samt genomföra bibliotekets uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med hög tillgänglighet i bibliotekslokalerna, i samhället och digitalt. Om du har erfarenhet som barnbibliotekarie och önskar fortsätta som det finns även möjlighet att utforma tjänsten efter det.

Du kommer främst att tjänstgöra på Högsbo bibliotek och arbeta för bildning, demokrati, litteratur och kultur. Som bibliotekarie vägleder du besökarna utifrån deras informationsbehov i såväl det fysiska som det digitala biblioteket. Du arbetar med att tillgängliggöra bibliotekets innehåll, förmedla läslust och utveckla samarbeten i olika former. I din tjänst ingår det att planera, genomföra och utveckla biblioteksverksamhet med och för målgruppen tillsammans med dina kollegor på enheten och i staden. Biblioteket är välbesökt och med god cirkulation av medier så mediahantering är en central del av uppdraget i den dagliga verksamheten.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med godkänd högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

Du brinner för att ge god service, har ett pedagogiskt förhållningssätt, är lyhörd kring vad som behöver göras och flexibel när omständigheterna kräver det. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du har ett gott bemötande. För att lyckas i rollen ser vi även att du är strukturerad och noggrann.

Du har en god förståelse för bibliotekens roll i samhället, är omvärldsorienterad och drivs av en nyfikenhet att testa nya tjänster, metoder och arbetssätt. Vi värdesätter att du är en god arbetskamrat och att du arbetar för att främja samarbete och kunskapsdelning. Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta nära och stödja en intressant, rolig och uppskattad verksamhet som når många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. Du arbetar lika gärna individuellt som i grupp och är bra på att skapa kontakter.

Ansök nu