Ljus-, ljud- och scentekniker jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Ljus-, ljud- och scentekniker i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Belysningsmästare till Folkteatern

Belysningsmästare
Läs mer Jan 12
Folkteatern ligger på Järntorget i Göteborg. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi vill vara en samtida teater för en bred publik och vi strävar efter att bli en av norra Europas mest intressanta scener. Konstens potential att experimentera och utmana står i centrum, och vi eftersträvar sänkta trösklar till teaterrummet.
Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, helägt av en ekonomisk förening. Vi är en länsteater som får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Teatern har omkring 45 anställda. Lotta Lekvall är VD och Frida Röhl är konstnärlig ledare.
Vi söker en Belysningsmästare med bred kompetens och erfarenhet av teaterproduktion. Med en vilja till att utveckla och förbättra verksamheten inom professionen.
Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner.


Arbetsbeskrivning
I rollen som belysningsmästare på Folkteatern följer du produktion från idéstadie till färdig föreställning. Du kommer att ansvara för det belysningstekniska arbetet för alla scener, vilket innebär samordning av belysningsteknik och videoteknik, inköp och beställningar, planering av produktion, repetition och föreställningsarbete, underhåll av utrustning och lokaler samt arbetsledning. I rollen har du nära och god dialog med Ljusdesigner och övriga kollegor som deltar i produktionsprocessen.
Din huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
ansvara för att montera och driftsätta ljusteknik i våra produktioner och i husets fasta anläggningar
ansvara och hantera ljusprogrammering-, rithjälpmedel-och visualiseringsprogrammering.
i dialog med ljusdesigner planera tekniska arbeten och lösningar i produktionen.
driva det belysningstekniska arbetet i produktioner.Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av belysningstekniskt arbete. Du skall ha relevant utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet.
Du är van vid att självständig driva ditt eget arbete och bidra till produktionsprocessen. Med hög noggrannhet och sinne för detaljer bidrar du såväl till verksamheten som till gruppen. Du har lätt för att lära och är nyfiken till din natur. Med din breda tekniska kompetens och god beslutsförmåga delar du med dig av din kunskap på ett prestigelöst sätt.
Du har inga problem med att arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar.
Du har erfarenhet av:
riggning
arbetsledning
säkerhetsarbete
belysningstekniska lösningar
videotekniska lösningar


Vidare har du minst B-körkort, datorvana samt talar god svenska och engelska samt gärna fler språk.


Vad kan Folkteatern erbjuda dig?
Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Vårt teaterhus är en levande mötesplats och ett kulturellt nav på en dynamisk plats i staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete på en av de största teaterinstitutionerna i Västra Götaland. Vi omfattas av kollektivavtal.


Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kommer att tillämpas.
Omfattningen är 100%, 40 tim/veckan. Arbetstiderna varierar och kan förläggas mellan 7–23 både vardag och helg.
Tillträde är enligt överenskommelse men senast 2023-05-01.


Ansök
Skicka din CV och personligt brev till jobb@folkteatern.se och märk ämnesraden med: Belysningsmästare FT2023. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 28:e feb.

Ansök nu

Scentekniker till Göteborgs Stadsteater

Scentekniker
Läs mer Jan 19
Göteborgs Stadsteater arbetar för att ge publiken en varierad repertoar med allt från klassiker och populära komedier till smala, konstnärligt spetsiga och nyskrivna verk. Vårt teaterhus med fyra scener är det största i västra Sverige. Stora scenen och våra mindre, intimare scener ger oss möjlighet att arbeta med olika teaterformat och bidrar med en bred palett för vår repertoar. Göteborgs Stadsteater utgör, tillsammans med Backa Teater och Stora Teatern, Göteborgs Stadsteater AB som är ett av Göteborgs Stads helägda bolag. Tillsammans erbjuder vi invånarna i framför allt staden och regionen teater av hög konstnärlig kvalitet. Arbetet i våra teaterhus kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker scentekniker till Göteborgs Stadsteater.
Som scentekniker medverkar du i produktionerna som en del av scenteamet. Du ansvarar för att i samarbete med teaterns maskinansvarige, scenteamet och inspicienten kostnadsberäkna, planera, rigga och programmera scenmaskineriet samt köra föreställningar. Ansvar för enklare underhåll av scentekniskt material ingår också i arbetsuppgifterna.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom scenteknik från yrkeshögskola eller motsvarande yrkeserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du även ha arbetat med scenteknik i teaterverksamhet samt ha grundläggande kunskaper om dekorhantering och riggning samt generell kunskap om maskinstyrning.
Har du dessutom erfarenhet av arbete med över- och undermaskineri för teater samt erfarenhet av den konstnärliga processen på en teater är det meriterande.

Vi tror att du som person lägger stor vikt vid ett gott bemötande där du har förmåga att förstå förväntningar och hitta lösningar inom given ram. Då arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du trivas i en operativ roll, anpassa dig och se möjligheter i förändrade förutsättningar, ha lätt för att samarbeta och ta ansvar för dina och gemensamma uppgifter.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla teater av hög kvalitet.

ÖVRIGT
Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Akustikkonsult

Ljudingenjör
Läs mer Jan 2
Företagsbeskrivning
Vi är Efterklang - vi är ett team ingenjörer, designers och tekniska specialister som har levererat prisvinnande projekt inom akustik, buller, vibrationer och ljuddesign i Norden och över hela världen sedan 1956. Vi skapar ljudmiljöer och löser vibrationsfrågor - i alla skalor och inom alla sektorer.
Efterklang är en del av AFRY, ett globalt företag med över 16,000 anställda som arbetar med infrastruktur, industri och energi runt om i hela världen.
Hos oss arbetar över 130 ingenjörer och designers på något av våra över 20 kontor i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna – våra projekt finns dock över hela världen.
Vi är bland de absolut största kompetenscentra i världen och är alla samlade i en och samma internationella affärsenhet som är framgångsrik tack vare samarbete, erfarenhetsutbyte och prestigelöshet.


Jobbeskrivning
Vill du bli en del av Efterklang, världens mest spännande team inom akustik, ljuddesign och vibrationer? Vi vill bli fler och söker nu nya duktiga kollegor till vår Industrisektion i Göteborg!
Tjänsten erbjuder en stor variation av arbetsuppgifter och många spännande projekt inom industrisektorn. Våra uppdrag spänner ofta över flera ämnesområden där vi även utreder vibrationer, byggbuller, byggakustik, samhällsbuller m.m.
I rollen som senior akustikkonsult i vår industrisektion kommer du att arbeta med bland annat projektledning, eget arbete i uppdragen och försäljning.
Rollen erbjuder många utmanande och roliga uppgifter tillsammans med kunniga arbetskamrater!


Kravspecifikation
Vi söker dig som har erfarenhet inom området eller vill få en möjlighet att arbeta med akustik på vårt sätt, dvs. att skapa optimala ljud- och vibrationsmiljöer med en blandning av ingenjörskonst och design! Gärna erfarenhet av arbete med miljöärenden och tillståndsärende.
Du tycker om utmaningar och att få möjlighet till att lära dig nya saker
Du har relevant utbildning inom akustik, ljud och vibrationer eller motsvarande erfarenhet
Du arbetar väl i team och värdesätter relationer till interna och externa kontakter
Du vill vara med och bidra till samt utveckla vårt arbetssätt och arbetsmiljö
Du är en god kommunikatör såväl muntligt som skriftligt och du behärskar både det svenska och engelska språket obehindrat
Du är kreativ, prestigelös, villig att lära men även att dela med dig av kunskap till övriga kollegorYtterligare information
Hos oss kan du se fram emot att tillhöra ett av världens absolut främsta team inom akustik, ljuddesign och vibrationer med massor av trevliga och kunniga kollegor. Uppdragen är stora som små, lokala och internationella! På Efterklang anser vi att verktygen inte ska vara ett hinder och avsätter därför årligen stora resurser på att ha den senaste mjukvaran, moderna mätinstrument och en egen inspelningsstudio i toppklass.
Arbetskompisarnas trivsel och utveckling är avgörande för vår verksamhet. Vi vet att kollegor som mår bra, både fysiskt och psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar – hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Vi har återkommande fysiska (och digitala) samlingar, AW:s, föreläsningar som stärker utvecklingen och sammanhållningen. Vi har, genom AFRY, några av branschens absolut bästa förmåner!
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående och aktivt! En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika. Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och tillgång till en ovärderlig kunskapsbank.
Kolla in Efterklang på www.efterklang.org

Ansök nu

Ljud-/Ljustekniker, intermittent anställning med varierande omfattning

Ljudtekniker
Läs mer Jan 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Högskolan för scen och musik (HSM) ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Högskolan för scen och musik utbildar musiker i flera genrer, komponister, lärare i musik, dans och teater, musikalartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Institutionen bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet och har närmare 200 anställda.

Under kommande år sker ett nybyggnadsprojekt där Artisten finns idag. Konstnärliga fakulteten kommer om några år samlas i en gemensam byggnad och flyttar in i ett nybyggt hus. Detta innebär att Högskolan för scen och musik nu är i en spännande och utvecklande fas där vi under en period flyttar ut verksamheten till andra lokaler. Detta kommer att ge nya förutsättningar för både studenter och personal. Mer information om detta finns att läsa här: 
https://www.gu.se/konst/om-oss/konstnarliga-fakultetens-nya-hus

 I processen mot vårt nya hus intill Götaplatsen, vilket ska stå klart under 2027 med en egen västlänksuppgång, kommer vi att bedriva undervisning och forskning i nyrenoverade temporära lokaler. Vårt nav kommer att vara på Eklandagatan 86 där all personal finns på plats helt eller delvis. Undervisningen kommer ske på ytterligare tre andra adresser. Detta innebär att vi tillsammans står inför ett spännande utvecklingsarbete

Vi söker 5-10 ljud-/ljustekniker med placering på tekniska enheten

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du rings in vid behov för arbete på timbasis, främst i samband med föreställningar, redovisningar och konserter. Arbetstiden är främst förlagd till kvällstid och helger.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med ordinarie tekniker gentemot studenter, lärare och övrig personal. Som intermittent anställd behövs du framförallt under perioder med extra hög arbetsbelastning som t.ex. runt jul och i maj.

Kvalifikationer

Du skall ha:
- Erfarenhet av arbete med ljud-/ljusteknik på konserter och/eller i scenkonstproduktioner
- Datorvana i både PC och Mac-miljöer
- God servicekänsla, ansvarskänsla, stresstålighet och noggrannhet
- God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
- God kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska

Utöver ovanstående kvalifikationskrav är det även meriterande med:

- Utbildning inom och/eller erfarenhet av pedagogisk verksamhet

- Kunskaper inom de system vi arbetar med:  Yamaha QL/CL, Dante, Trådlösa system, QLab, Avolite, Prego

- Grundläggande elkunskap

I denna rekrytering kommer vi främst att beakta den som efter helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra de beskrivna arbetsuppgifterna. Utöver skicklighetsbedömningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning
Tidsbegränsad anställning, intermittent, för perioden 2023-03-01 - 2024-09-30.

Omfattning: Varierande omfattning. Du rings in vid behov

Tillträde: 2023-03-01

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Mathias Aderby, teknisk chef. Tfn: 0766-185867. Email: mathias.aderby@gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör. Email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.gu.se/scen-musik

 
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

GÖTEBORGSOPERAN AB SÖKER LJUSBORDSPROGRAMMERARE

Ljusbordsoperatör
Läs mer Dec 12
Beskrivning
GöteborgsOperan strävar efter att vara ett av Europas mest intressanta Operahus.

Inte minst när det gäller tekniken.

Vi söker nu en Ljusbordsprogrammerare till vår ljusgrupp bestående av 18 belysningsmästare i den tekniska sektionen. I gruppen har vi olika specialistkompetenser varav du blir en av 5st ljusbordsprogrammerare.

Ljusriggen i sitt grundutförande består, utöver fasta/konventionella strålkastare, av ca 150 rörliga armaturer, ledteknik, projektionsteknik mm.

Arbetsuppgifter
Din roll som ljusbordsprogrammerare på GöteborgsOperan kommer vara att ha fokus på programmering, visualisering samt som operatör under repetitioner och föreställningar.
I arbetet ingår även ljus/videoriggning, felsökning och service.

Du kommer att följa produktioner från planeringsstadiet till sista föreställning och samarbeta nära med såväl nationella som internationella konstnärliga team.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av avancerad ljusbordsprogrammering, nätverk, video, olika mediaservrar och projektionsteknik på en hög nivå. Du är trygg med att felsöka i ljussystem, nätverk och att utföra service av riggen.

GöteborgsOperan använder ETC Eos.
Kunskaper som ETC sensor, conductor, paradigm, samt Vectorworks, Capture, Disguise, Hippotizer är meriterande. Även erfarenhet av likande system som MA2/3, Congo och Prego värderas.

Vi sätter värde på erfarenheter från konsert, turné och arenamiljöer, men dina teater- och ljusprogrammeringskunskaper kommer främst.

Som person är du samarbetsinriktad, initiativtagande, metodisk och nyfiken. Du trivs i en aktiv och kreativ miljö, tycker om att arbeta i team där du är bra på att skapa goda sociala relationer, samtidigt som du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt på sociala färdigheter.

Villkor
Sista ansökan är den 2023-01-09. Tjänsten är en är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Schemaläggning är möjlig sex dagar per vecka, dagar, kvällar och helger. Nationell och internationell turné förekommer.

Ansök nu

Tekniker/Rigger

Ljudtekniker
Läs mer Dec 8
Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.Inom koncernen finns avdelningen Technics som ansvarar för den tekniska leveransen av ljud, ljus och bild samt all takhängning i anläggningen.

Avdelningen är under tillväxt och vi söker därför ytterligare en Tekniker/Rigger som vill utvecklas tillsammans med oss. 

Beskrivning av rollen 
På Technics är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för och hantera arbetsordrar för såväl teknik samt takhängning. Du skall planera och utför takhängning, ljud-, ljus-, bildinstallationer och vara ansvarig tekniker vid konferenser och event. Du skall tillse att arbetet utförs på ett säkert sätt kopplat till rådande lagar och regler för arbetsmiljö. 

Du kommer att arbetsledas av supervisors på Technics och arbeta tätt tillsammans med dem, med kollegorna på de övriga producerande enheterna samt med våra entreprenörer och underleverantörer. Kundkontakt förekommer frekvent och det är viktigt att vara lyhörd för kundernas behov. 

Vi söker
Vi söker dig med minst gymnasialutbildning och mycket goda kunskaper inom bild-, ljus- och ljudteknik, installation samt IT/Nätverkskompetens. Vi ser att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom branschen. Att du skriver och talar flytande engelska är en förutsättning för tjänsten. 

Vi ser det som meriterande om du har högskoleutbildning inom teknik eller annan relevant inriktning, erfarenhet av och/eller behörighet för takriggning samt kunskaper i Office 365. Lift-, truck- samt B-körkort kommer garanterat till användning i tjänsten. 

Som person är du service- och utvecklingsinriktad och ser det som en självklarhet att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen. Du kan planera, prioritera och arbeta självständigt samt tillsammans med andra. Vi ser även att du uppskattar att arbeta flexibla tider till och från då vår verksamhet periodvis pågår dygnet runt. 

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder en arbetsplats full av möjligheter mitt i centrala Göteborg. Vår verksamhet präglas av olika typer av events, kongresser och mässor av såväl nationell som internationell karaktär. Du får många goa kollegor vars kärnvärden är samarbete, engagemang och mod. Då avdelningen är under utveckling har du goda möjligheter att påverka utformningen av tjänsten och inriktningen framöver. 

Frågor om tjänsten 
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Cecilia Gremner på telefonnummer 031-708 81 25 eller Carolin Grimpe på telefonnummer 031-708 83 49. Intervjuer pågår löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan!

Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.

Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Ansök nu

Supervisor Technics

Ljussättare
Läs mer Dec 8
Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.Inom koncernen finns avdelningen Technics som ansvarar för den tekniska leveransen av ljud, ljus och bild samt all takhängning i anläggningen.

Avdelningen är under tillväxt och vi söker därför ytterligare en Supervisor som vill utvecklas tillsammans med oss. 

Beskrivning av rollen 
Som Supervisor Technics är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för takhängningen i anläggningen. Det innebär att rigga vajer och telfer för att hänga tross, ljus och skyltar till alla våra mässor och event.  

Det dagliga driftarbetet innefattar att operativt arbetsleda personal i våra mässhallar. Du kommer också granska ritningsunderlag, utföra riskbedömning samt hantera arbetsordrar. I rollen ingår också att underhålla och inventera material, hyra in utrustning samt tillse att arbetet utförs på ett säkert sätt kopplat till rådande lagar och regler för arbetsmiljö. 

Du ansvarar också för mer strategiska frågor såsom optimering av lagringsytor, kontinuerligt utveckla processer och rutiner, uppdatera dokumentation samt se över utbud och skapa nya affärsmöjligheter. 

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med de nuvarande supervisors hos oss på Technics, med supervisors på de övriga producerande enheterna samt med våra entreprenörer och underleverantörer. Det förekommer även kundkontakt under in-/utflyttning och pågående event. 

Vem vi söker 
Vi söker dig med mycket goda kunskaper och gärna dokumenterad behörighet för riggning. Vi ser att du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom branschen. Du har även ett brinnande intresse och goda erfarenheter av ljussättning och programmering. Att du skriver och talar flytande engelska är en förutsättning för tjänsten.  

Vi ser det som meriterande om du har AutoCAD- och/eller högskoleutbildning inom teknik eller annan relevant inriktning. Har du även kunskaper och praktiska erfarenheter av ljud- och bildinstallation samt Office 365 ser vi det som ett plus. Lift- samt B-körkort kommer garanterat till användning i tjänsten.  

Som person är du service- och utvecklingsinriktad, trivs på hemmaplan samt besitter de ledarskapskvalitéer som krävs för att axla en arbetsledande roll. Du ska ha ett utpräglat sinne för säkerhet och kunna redogöra för risker och konsekvenser på ett pedagogiskt sätt. Vi ser även att du uppskattar att arbeta både praktiskt och administrativt samt flexibla tider till och från då vår verksamhet periodvis pågår dygnet runt.  

Vad vi erbjuder 
Vi erbjuder en arbetsplats full av möjligheter mitt i centrala Göteborg. Vår verksamhet präglas av olika typer av events, kongresser och mässor av såväl nationell som internationell karaktär. Du får många goa kollegor vars kärnvärden är samarbete, engagemang och mod. Då avdelningen är under utveckling har du goda möjligheter att påverka utformningen av tjänsten och inriktningen framöver.  

Frågor om tjänsten 
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Cecilia Gremner på telefonnummer 031-708 8125 eller Carolin Grimpe på telefonnummer 031-708 83 49. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan! 

Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.

Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Ansök nu

NVH engineer

Ljudingenjör
Läs mer Okt 5
EDAG Engineering Scandinavia AB is a Gothenburg-based consultancy company, which has a team specialized in sound and vibration.
Our sound & vibration – NVH team are professionals with extensive knowledge in structural dynamics, vibration and acoustics, data acquisition and signal processing. Our goal is to provide our clients the most sophisticated engineering services in the field. Utilizing state of the art measurement systems and analysis tools, we are committed to offer reliable and optimum solutions. Our areas of focus include Automotive NVH, Industrial Vibration & Acoustics, Audio-Digital Signal Processor Development, Mechanical/Structural Systems Diagnostics.
Your responsibilities
· Support the development of a vehicle or product design, regarding noise and vibration. Based on the overall legal and customer requirements for noise and vibration on vehicle level.
· To specify and follow up the requirements on subsystems and components in close cooperation with other engineering functions as well as sub-suppliers.
· Investigate in-service problems, develop, and recommend solutions.
· Active participation in NVH test, analysis, and troubleshooting.
· Provide specialized consulting to relevant departments to help solve system noise and vibration issues.
· Guide in noise and vibration source fixation in both vehicle and components.
· Actively establishing and shaping customer relationships.
Our requirements
· Completed university studies in Engineering or Physics with detailed knowledge of acoustics, structural dynamics and/or vibration control, as well as digital signal processing.
· Noise and vibration testing experience in the automotive industry, with regards to powertrain testing (both electric & traditional drivelines), structural testing and full-vehicle NVH testing.
· Experience in data acquisition and signal processing tools of Müller BBM-VAS, Siemens Simcenter, Head Acoustics, Dewesoft and similar.
· CAE experience is meritorious.
· To be able to perform hands-on work; assembling-mounting test objects, being able to perform on rigs and similar.
· Collaborative, active, solution-oriented spirit.
· Valid driving license (Sweden), proving ground licenses are meritorious.
· Fluent in English.
We offer
· We welcome you in to our open and diverse culture. We promise you a lot of opportunities to grow and learn as you become a part of a dynamic and creative team who are at the top of their field. With leading-edge technology, we help our customer’s vision become a reality. We are an engineer’s playground of innovation and creativity that is fast, furious, and fun!

Ansök nu

Belysningsprojektör

Ljusdesigner
Läs mer Nov 18
Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till verklighet.

Job Description Ingen kan längta efter ljuset lika innerligt som vi, eller på djupet förstå skillnaden som den utgör för våra livsvillkor. Utan ljus blir vi både otrygga och stillasittande. Så vilken tur att vi har lärt oss att skapa det artificiella. Att vi har kompetens som tar oss från belysningscentral till den lysande källan. Tack vare den kan jag tryggt ta mig hem i trafiken både till fots, cykel och i bil. Tack vare den spelar vi fotboll ute året om samt vågar springa i våra motionsspår.  


Din roll

Som belysningsprojektör arbetar du i hela kedjan, från tanke till färdig handling. Våra branschkollegor delar ofta upp kompetensen på både elkonsult och ljusdesigner men hos oss på Norconsult har vi samlat kompetensen i en profession; belysningsprojektören. Vi jobbar mot kommuner, Trafikverket, företag och vägföreningar över hela Sverige med att projektera belysning för vägar, gator, parker, tunnlar och idrottsanläggningar. Vi utreder även belysning och optimerar efter dagens krav. Ett arbete som innefattar både visualisering och belysningsberäkning.

Belysningskompetensen är en del av affärsenhet Väg, mark & Trafik på Norconsult och placeringen av tjänsten kan vara i Göteborg, Stockholm, Malmö eller på ett av våra andra kontor i Sverige.


Din profil

Du är högskoleutbildad med inriktning mot ljusdesign eller el och har en vilja att arbeta i CAD och besitter erfarenhet av belysningsberäkningsprogram som Dialux eller Relux samt elberäkningsprogram som Elvis. B-körkort är en nödvändighet och du behöver obehindrat behärska svenska i tal och skrift för att kunna verka i rollen, men det är inget krav att det är ditt modersmål. 

Du är en människa som får energi av andra, som kan konsten att skapa och bibehålla goda relationer med såväl kunder som kollegor. Sammanhang är viktigt för dig, att få verka inom ett bolag som du trivs hos och tror på. Med ditt starka driv kommer du att bidra till att stärka vårt goda rykte som kompetent samhällsbyggare.


Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5500 medarbetare i koncernen och 1080 medarbetare i Sverige utspridda på 38 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.


Bekanta dig med din blivande chef:
https://www.linkedin.com/in/jan-erik-wallerstedt-2b702732/

Välkommen med din ansökan!
Our OfferEn anställning i ett företag som till 100 % ägs av sina medarbetare
Spännande och intressanta projekt
Bra anställningsvillkor och goda karriärmöjligheter
Kompetensutveckling
Samarbete med många olika kompetenser över hela Sverige och i olika länder
NA

Ansök nu

AV-tekniker

AV-tekniker
Läs mer Nov 18
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Medieteknik är Göteborgs universitets expertfunktion inom AV-stöd, medieproduktion och medietjänster. Vi står för stöd med kvalificerad medieproduktion, verksamhetsnära AV-stöd och ansvarar för universitetets IT-system för resfria möten, digital signage och videoportaler. Tjänster som idag är verksamhetskritiska för oss.

Vi har en kreativ och varierad arbetsmiljö där vi de närmaste åren kommer att utvecklas mycket som organisation och vilket stöd vi ger våra verksamheter. Du blir del av en spännande arbetsplats där du har chans att utvecklas och jobba med roliga, betydelsefulla och utmanande projekt!

Arbetsuppgifter 
I rollen som AV-tekniker kommer du vara en del av Medietekniks team som arbetar med lokalt AV-stöd och du får en geografisk placering inom något av våra fyra campusområden. Där stöttar teamet universitetets verksamheter i lärosalar och mötesrum i samverkan med övriga yrkesroller inom det verksamhetsnära stödet. Som AV-tekniker ger du stöd och rådgivning till verksamheten vid användning av AV-teknik samt vid tekniska utmaningar. Du utför även förebyggande arbete samt drift och underhåll av AV-utrustning samt i viss mån installation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Användarstöd vid start och användning av teknik i lärosalar, konferensrum och videokonferensanläggningar
• Tillsammans med servicetekniker från campusorganisationen utgöra lokalt AV-stöds första linje- support gentemot verksamheten och eskalera vid behov
• Felsöka, ställa diagnos och bedöma insats för eventuell åtgärd i den dagliga driften gällande AV-utrustning i undervisningslokaler, mötesrum och kringytor.
• Utgöra del av andra linjens support för de AV-system som sektionen ansvarar för.
• Ge allmän rådgivning vid val av teknik och användning av utrustning
• Genomföra proaktivt underhåll enligt teknikförsörjningsplan, t.ex. genom rondering
• Hänvisa medarbetare och studenter till information, stöd och supportmaterial som finns kring AV-teknik
• Tillsammans med AV-samordnare ansvara för kompetensutveckling inom AV för servicetekniker med arbetsuppgifter inom lokalt AV-stöd

Vid behov kan även följande uppgifter ingå i viss omfattning


• På uppdrag planera och genomföra inspelningar och direktsändningar av exempelvis föreläsningar
• Verka som körtekniker vid exempelvis konferenser
• Ge stöd till AV-samordnare i att planera underhåll och göra teknikförsörjningsplan
• Ge stöd till AV-samordnare vid upphandling/avrop gällande AV-utrustning, exempelvis behovsinventering och anbudsutvärdering

Kvalifikationer 
Rollen kräver utbildning på minst gymnasienivå, meriterande är eftergymnasial utbildning som AV-tekniker eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Meriterande är minst två års arbetslivserfarenhet som AV-tekniker, och gärna som teknikstöd vid konferens och event. Meriterande är även arbete inom serviceorganisation på universitet eller annan motsvarande organisation.

Du har:


• God datorvana
• God teknisk förståelse
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper inom PA-teknik
• Goda kunskaper inom presentations/projektionsteknik
• Goda kunskaper inom videokonferenssystem och distansmötesteknik
• Kunskaper inom kamera/videoproduktionsteknik
• Kunskaper inom ljusteknik

Anställning 
Anställningen är tillsvidare och heltid,  med start 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Placering vid sektionen för medieteknik och geografisk arbetsplats på något av våra fyra campusområden som utgångspunkt.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta biträdande sektionschef: David Ståhl, tfn 031-786 5824.  

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-12-09


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Belysningsprojektör

Ljusdesigner
Läs mer Nov 10
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Vill du vara med och påverka och planera vår offentliga miljö i Sverige? Nu söker vi en kollega till Jönköping, Göteborg eller Malmö.
Hos Vattenfall Services som Belysningsprojektör kan du få möjligheten att vara med och bidra till att skapa en trivsam, vacker och säker utomhusmiljö i Sverige.
Vi arbetar idag med kunder över hela Sverige och erbjuder tjänster för utomhusbelysning i alla dess slag. Utveckling, planering, uppsättning, vägledning, strukturering och gestaltning.
Nu har du möjlighet att sätta ditt avtryck och hjälpa Vattenfall i sitt ärofyllda uppdrag att planera offentligbelysning till det bättre! Är du redo?


Belysningsprojektör på Vattenfall Services
Som belysningsprojektör har du en varierande vardag, med fokus på belysningsplanering och belysningsrådgivning till kund. Projekt kan variera brett mellan belysning på Vägar & GC-banor, till trivsam belysning i parker eller effektbelysning på broar och träd. Eller varför inte inspirerande och lekfull belysning i lekparker?


Du som belysningsprojektör är en del av flödet ”från Idé till Färdig fungerade belysning” och jobbar mot kunder, såsom trafikverket, kommuner, byggföretag och föreningar. I projekt är du en del av belysningsteamet och ansvarar huvudsakligen för belysningsutformning/ ljustekniska biten och tar fram bygghandlingar som beskriver den tänkta lösningen.
Beroende på kund kan nybyggnadsprojekt eller reinvesteringsprojekt innebära allt ifrån ljusberäkningar, val av armaturer, visualiseringar, armaturlistor eller ritningar m.m. Som belysningsprojektör brinner du för att fånga kundens önskemål och att forma såväl belysningen som bygghandlingarna till en komplett lösning.


Kravspecifikation
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad Belysningsprojektör/ El-projektör/ Ljusdesigner eller motsvarande arbetslivserfarenheter.


Du är van att arbeta i CAD och besitter erfarenhet av belysningsberäkningsprogram som Dialux. Vi ser gärna att du är också bevandrad i aktuella dokument för planering av belysning i utomhusmiljöer från SIS, Trafikverket, mfl. Kunskap i elberäkningsprogram som Elvis är meriterande.


Profil
Vi söker dig som delar vårt synsätt om nyfikenhet, öppenhet och samarbetsförmåga. Du ska ha ett tekniskt intresse och har förmågan att se helheten i uppdragen, samtidigt som du är lyhörd för kundens behov. Du är van vid att hantera många projekt samtidigt och har inga problem med att jobba självständigt vid behov. Vi ser dig som en positiv, engagerad och lösningsorienterad person, som brinner för belysningsdesign, färg och form.
Med ditt driv som projektör ser vi gladeligen att du håller dig uppdaterad på belysningsmarknaden. På detta sätt får du möjligheten att planera och rådge kunder utifrån flera perspektiv som miljö, trygghet, driftsekonomi, gestaltning och säkerhet i ett.


Ytterligare information
Placeringsort
Jönköping, Göteborg eller Malmö. Ange önskad placeringsort i din ansökan.
Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Catharina Nordén, catharina.norden@vattenfall.com eller 073-063 34 57.


Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Vi ser fram emot din ansökan!
Anta din nästa utmaning hos oss och ansök via vår annons på Vattenfalls karriärssidor senast den 6 december 2022. Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Har du några frågor om din ansökan, kontakta rekryterare Johanna Marklund, johanna.marklund@vattenfall.com eller 070-307 84 82. Inga ansökningar tas emot via mail.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Ansök nu

Teknisk samordnare, ljud-/ljustekniker

Ljudtekniker
Läs mer Nov 3
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar musiker i flera genrer, komponister, lärare i musik, dans och teater, musikalartister, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 170 anställda.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en teknisk samordnare för våra utbildningar, framförallt inom musikområdet. Som en del i tjänsten kommer du även att arbeta som ljud-/ljustekniker.

Som teknisk samordnare ansvarar du för att vår publika verksamhet flyter smidigt. Du planerar, schemalägger och arbetsleder personal så som tekniker och foajévärdar, du inhämtar teknisk information från den egna verksamheten och i viss mån externa parter. Du initierar och är delaktig i rekrytering och ansvarar för utbildning av intermittent personal samt bidrar till att utveckla verksamheten på de områden som rör teknik och publik verksamhet.

Som tekniker förväntas du vara bred i din kompetens och vara behjälplig där det behövs, både när det kommer till att arbeta med konserter men även moment som rör lektionssupport och underhållsarbete. Du bör vara väl förtrogen med Yamahas digitala mixerbord, Avolites ljusbord, Dante och Shure för att kunna vara behjälplig gentemot vår intermittenta personal när det behövs.

Arbete på både kväll och helg förekommer och du kommer förväntas vara nåbar under vissa perioder utanför arbetstid för att kunna svara på frågor.

I din roll som samordnare och tekniker arbetar du nära utbildningarnas programansvariga, lärare, studenter, producenter, teknisk chef och övrig teknisk personal.

 

För att se annonsen i sin helhet och för att skicka in din ansökan se bifogad länk:

 https://www.gu.se/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar

 


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Tekniker med specialistkompetens inom ljud- och musikteknik

Musiktekniker
Läs mer Okt 4
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar musiker i flera genrer, komponister, musikalartister, lärare i musik och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Under kommande år sker ett nybyggnadsprojekt där den konstnärliga fakulteten gemensamt flyttar in i ett nybyggt hus placerat där Artisten står idag. Detta innebär att Högskolan för scen och musik under en period flyttar ut sin verksamhet i andra lokaler, vilket innebär en del nya förutsättningar för den tekniska enheten och dess personal. Mer information om detta finns att läsa här: https://www.gu.se/konst/om-oss/konstnarliga-fakultetens-nya-hus

Arbetsuppgifter 
Vi söker nu en tekniker med specialistkompetens i ljud- och musikteknik för arbete i vår verksamhet.

Som tekniker arbetar du i nära samverkan med utbildningarnas programansvariga, lärare, studenter, producenter och övrig teknisk personal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja verksamheten med daglig drift och stöd samt att köra ljud och visst ljus på konserter och föreställningar. Arbetet sker efter planlagt schema både dag och kvällstid samt även i undantagsfall på helger. I arbetsuppgifterna ingår även planering av det egna arbetet, service och underhåll samt lektionssupport. 

Vi ser gärna att Du som person är strukturerad, har förmåga att driva flera parallella projekt och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer 
Krav


• Du ska ha en bred dokumenterad ljud- och musikteknisk erfarenhet
• Du ska ha arbetat med ljudteknik inom ett brett spektrum av musikaliska genres inklusive jazz, folkmusik, världsmusik, klassisk musik och musikal
• Du ska vara väl förtrogen med digitala mixerbord och trådlösa mikrofonsystem.
• Du ska ha grundläggande kunskaper i programmen QLab och Logic
• Du ska ha grundläggande AV-tekniska kunskaper

Meriterande

Vi ser gärna att du har


• Arbetat på en konstnärlig högskola eller motsvarande
• Konstnärlig utbildning på högskolenivå eller motsvarande
• Arbetat som tekniker inom scenkonst och event
• Grundläggande kunskaper i ljussättning på ljusborden Avolite och Prego
• B-körkort
• Erfarenhet av turnéverksamhet
• Intresse av att arbeta med studenter
• God servicekänsla, ansvarskänsla, stresstålighet och noggrannhet
• God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
• God kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställning 
Anställning: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning: 80-100% av heltid

Placering: Högskolan för scen och musik

Tillträde: 2023-01-01 eller snarast enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 
Mathias Aderby, teknisk chef. Tel: 031-786 5867 Email: mathias.aderby@gu.se

Har du frågor om anställningsförfarandet är du välkommen att kontakta
Magdalena Eldh, personaladministratör. Tel: 031-786 4010. Email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.gu.se/scen-musik 

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-10-25


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Belysningstekniker - Vattenfall Services

Belysningstekniker
Läs mer Sep 29
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services företagskultur?präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.?
Till affärsområde Belysning inom Vattenfall Services söker vi nu belysningstekniker till Göteborg.
Vårt uppdrag är att leverera energieffektiva helhetslösningar till våra kunder. Våra kunder är Trafikverket, kommuner, byggentreprenadföretag och företag inom industri- och infrasektorn. Uppdragen är av varierande slag, allt från vägbelysning till ljussättning av byggnader, träd och monument. Vår företagskultur präglas av entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation.
Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete där du får möjlighet att ta stort eget ansvar, både i projekt och vid kundkontakter, och vara vårt ansikte ut mot kunder och allmänhet.

Jobbeskrivning
Utföra montage i våra drift och underhållsavtal
Hantera olika tekniska frågeställningar vad gäller styrning och kontrollutrustning
Utföra servicetjänster för drift och underhåll av befintliga belysningsanläggningar
NybyggnationKravspecifikation
Elteknisk utbildning på gymnasie/eftergymnasial nivå eller motsvarande erfarenheter
Erfarenhet av att självständigt underhålla och bygga belysningsanläggningar är nödvändigt.
Körkort B krävs och innehav av C-körkort är en merit
Erfarenhet av arbete med elkraft, installation eller belysning
Utbildningar för säkerhet på väg, ESA, liftutbildning är meriterande

För att trivas i rollen behöver du vara serviceinriktad, initiativtagande, ansvarstagande och tycka om att arbeta i team. Du trivs med att jobba utomhus. Vi ser gärna att du är utåtriktad och behärskar svenska i både tal och skrift då det ingår regelbundna kundkontakter i jobbet.


Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Adelina Torin, 070 283 61 67, adelina.torin@vattenfall.com. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Eskil Höglund, 073 073 91 09 eskil.hoeglund@vattenfall.com.
Fackliga representanter för denna tjänst är Caroline Trogen Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Placeringsort: Göteborg
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 23 oktober 2022! Då tjänsten är sökbar under sommarperioden kommer urval och intervjuer ske först efter sista ansökningsdatum.
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Ansök nu

Scentekniker med fastighetsansvar till Stora Teatern

Scentekniker
Läs mer Okt 4
Stora Teatern är en av landets främsta gästspelsscener med ett program som spänner över hela scenkonstfältet. Stora Teatern driver även Göteborgs dans- och teaterfestival, Cirkus i Väst och Kulturpunkten. Stora Teatern är en del av Göteborgs Stadsteater som är ett kommunalt bolag och ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Vår bas för verksamheten är gästspel vilket kräver både teknisk kompetens, god planeringsförmåga och arbete i team med både längre och kortare tidshorisont. Vi erbjuder dig att bli en del av en liten fast arbetsgrupp om ungefär fem personer som leds av Stora Teaterns tekniska chef. Medarbetarna i gruppen har gedigen erfarenhet av scenkonstproduktion och kompletterar varandra med olika specialkompetenser.

Din roll som scentekniker med fastighetsansvar innebär att du får ansvara för att planera och arbetsleda allt arbete gällande fastighetens säkerhet, SBA, drift, underhåll och utveckling. Du kommer få i uppgift att underhålla, köpa in och inventera allt som gäller fastigheten. Lås, maskiner och larm är några av dina huvudansvar och du kommer att dela din arbetstid mellan scenarbete och fastighetsarbete. Då vi är en gästspelscen tar vi emot artister med varierande erfarenhet av och kunskap inom teknik. Här har du en viktig roll som tekniker då du är med och bidrar till den konstnärliga kvalitén genom att använda dina kunskaper inom scenteknik, för att förverkliga de konstnärliga koncepten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Dokumenterad erfarenhet av, samt relevanta utbildningar/certifikat inom, scentekniskt arbete tex: riggning, fallskydd, ställningsbyggnad, lift och säkra lyft.

- Gedigna kunskaper om fastighetsdrift. Dokumenterad erfarenhet av att hantera lås, elarbete, larm och passersystem samt planera och utföra SBA är ett krav.

Om du har kunskap i att hantera APTUS samt GALAXY är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att du som person är:
- van vid att arbeta självständigt
- är duktig på att samarbeta och fungerar väl i grupp
- tar initiativ och ansvar inom ditt ansvarsområde
- har god planeringsförmåga och framförhållning
- är förutseende och duktig på att lösa problem
- är serviceinriktad och bra på att bygga goda och hållbara kundrelationer


Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad och dynamisk arbetsplats med publiken och artisterna i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att förmedla högkvalitativ scenkonst. Här bjuds det på oförglömliga upplevelser du inte hittar någon annanstans i Göteborg.


ÖVRIGT
Göteborgs Stadsteater AB vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Ljudtekniker till Backa Teater

Ljudtekniker
Läs mer Okt 3
Backa Teater är en av landets största barn- och ungdomsscener och ingår som en del av Göteborgs Stadsteater. Teatern är ett kommunalt bolag som ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en ljudtekniker med hög kompetens inom ljudteknik och ljuddesign. Som ljudtekniker ansvarar du för ljudet på teaterns föreställningar, ljudtekniskt underhåll, ljudriggning och inköp av ljudtekniskt material, i samråd med ljudansvarig.
Som ljudtekniker ansvarar du också för att i samarbete med regissör göra tilldelade ljuddesignuppdrag samt att köra färdiga föreställningar. Du är en del av ett tekniskt team som tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar för föreställningar av hög kvalitet och ett hållbart arbetsklimat.

Arbetstiden är i huvudsak dagtid, måndag till fredag, men innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöring.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ljudteknisk utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du behöver ha:
- bred erfarenhet av ljudtekniskt arbete inom scenkonst och livemusik
- bred erfarenhet av att arbeta med mixerbord och tillhörande ljudutrustning av hög professionell standard
- vana av att planera och verkställa ljudsystem efter konstnärliga önskemål
- vana av att arbeta med trådlösa system
- förmåga att snabbt lära dig nya program och system

Utöver ovan krav ser vi det som meriterande om du har:
- erfarenhet av arbete med scenkonst för barn och unga
- djup kunskap och förståelse för den konstnärliga delen av scenkonst och musik
- erfarenhet av att planera ditt eget arbete på ett långsiktigt och hållbart sätt
- vana av att samarbeta med andra tekniska avdelningar på en teater


Som person är du strukturerad, metodisk, initiativtagande och ser till att arbetet går framåt. Du har god förmåga att både arbeta självständigt och i team och bidrar med nya idéer och perspektiv till situationer som behöver lösas. Som person tycker du också om att arbeta kollektivt med stort eget ansvar. Att du värdesätter goda relationer och samarbete är en självklarhet.


Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig, som vill ha en omväxlande roll med stora möjligheter att utvecklas, till en engagerad och kreativ arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett professionellt och projektorienterat arbete med syftet att skapa och förmedla kvalitativ barn- och ungdomsteater till alla göteborgare.


Vi kommer att intervjua löpande under ansökningsperioden så skicka in dina ansökan redan idag!
ÖVRIGT
Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

NVH engineer

Ljudingenjör
Läs mer Jul 14
EDAG Engineering Scandinavia AB is a Gothenburg-based consultancy company, which has a team specialized in sound and vibration.
Our sound & vibration – NVH team are professionals with extensive knowledge in structural dynamics, vibration and acoustics, data acquisition and signal processing. Our goal is to provide our clients the most sophisticated engineering services in the field. Utilizing state of the art measurement systems and analysis tools, we are committed to offer reliable and optimum solutions. Our areas of focus include Automotive NVH, Industrial Vibration & Acoustics, Audio-Digital Signal Processor Development, Mechanical/Structural Systems Diagnostics.
Your responsibilities
· Support the development of a vehicle or product design, regarding noise and vibration. Based on the overall legal and customer requirements for noise and vibration on vehicle level.
· To specify and follow up the requirements on subsystems and components in close cooperation with other engineering functions as well as sub-suppliers.
· Investigate in-service problems, develop, and recommend solutions.
· Active participation in NVH test, analysis, and troubleshooting.
· Provide specialized consulting to relevant departments to help solve system noise and vibration issues.
· Guide in noise and vibration source fixation in both vehicle and components.
· Actively establishing and shaping customer relationships.
Our requirements
· Completed university studies in Engineering or Physics with detailed knowledge of acoustics, structural dynamics and/or vibration control, as well as digital signal processing.
· Noise and vibration testing experience in the automotive industry, with regards to powertrain testing (both electric & traditional drivelines), structural testing and full-vehicle NVH testing.
· Experience in data acquisition and signal processing tools of Müller BBM-VAS, Siemens Simcenter, Head Acoustics, Dewesoft and similar.
· CAE experience is meritorious.
· To be able to perform hands-on work; assembling-mounting test objects, being able to perform on rigs and similar.
· Collaborative, active, solution-oriented spirit.
· Valid driving license (Sweden), proving ground licenses are meritorious.
· Fluent in English.
We offer
· We welcome you in to our open and diverse culture. We promise you a lot of opportunities to grow and learn as you become a part of a dynamic and creative team who are at the top of their field. With leading-edge technology, we help our customer’s vision become a reality. We are an engineer’s playground of innovation and creativity that is fast, furious, and fun!

Ansök nu

Göteborgsoperan söker scenmästare

Teatertekniker
Läs mer Sep 1
Beskrivning
GöteborgsOperans operativa avdelning består av scen, ljus, bild, ljud samt påkläderi.

I den scentekniska gruppen ingår scenmästare och scentekniker, operatörer för tak och undermaskineri samt en teknisk koordinator, sammanlagt 32 personer. Du blir en utav Göteborgsoperans 6 scenmästare. 

Arbetsuppgifter
Som scenmästare biträder du avdelningschefen i produktionsprocessen med fokus på scenteknik och samordning i tilldelat projekt. Du är produktionsansvarig och har en föreställningsteknisk roll som även rapporterar till projektledare. Du driver ditt projekt från teknisk kollationering tills produktionen är nedmonterad efter sista föreställning och arbetsleder dina kollegor vid repetitioner och föreställningar. Ett visst turnéansvar kan ingå.

Kvalifikationer
- Minst fem års erfarenhet av arbete med scenteknik, gärna från teatervärlden
- Erfarenhet av att driva scentekniska projekt från produktionsstart till sista föreställning
- God erfarenhet av arbetsledning
- Goda kunskaper i scen- och ställningsbygge, riggteknik, event- och dekorlogistik
- Körkort minst B-behörighet
- Goda kunskaper i engelska i tal och skrift 

Som person är du:

- Ansvarsfull, van att ta initiativ och kan driva projekt från start till mål
- Prestigelös och bra på att samarbeta och kommunicera
- Trygg och förtroendeingivande
- Positiv, kreativ och lösningsorienterad

Meriterande för tjänsten är teknisk utbildning och erfarenhet av styrning av scenmaskinerier. Grundläggande kunskap i konstruktion och lastberäkning samt hantverkskunskap inom trä och metall också ett plus.

Vi lägger väldigt stor vikt vid personlig lämplighet.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning de första 6 månaderna.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Belysningsmästare tillsvidareanställning

Belysningsmästare
Läs mer Aug 4
Göteborgs Symfoniker AB söker belysningsmästare.

Göteborgs Symfoniker AB är ett fristående bolag inom Västra Götalandsregionens organisation. Verksamheten består av Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester som tillsammans med administrativ personal gör Göteborgs Konserthus till en av de största kulturinstitutionerna i Västra Götaland. Befattningen belysningsmästare ingår i bolagets Tekniska avdelning.

Din arbetsplats är huvudsakligen våra fasta scener på Konserthuset, men den kan också vara utanför vårt hus. Som tekniker på Göteborgs konserthus arbetar du självständigt, strukturerat och lösningsorienterat. Du kommer att vara en del i ett tekniskt team där vi hjälps åt med allt från det lilla till det stora. Utöver ett nära samarbete med teknikerkollegor samarbetar du också med producenter, produktionsledare, publikvärdar och musiker.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av ljustekniskt arbete och har förståelse för konsertverksamhet och scenrummets aktörer. Som ljustekniker på Göteborgs konserthus får du ett stort mandat och en stor frihet, vilket kräver att du har kunskap och driv.

Arbetsuppgifterna består av ljusarbetets alla delar; design, förproduktion, riggning, ljusbordsprogrammering, felsökning, rivning och återställning samt ansvar för den belysningstekniska utrustningen som vi äger.

Arbetsuppgifter innefattar drift och mycket eget ansvar.

KVALIFIKATIONER

Vi ser att du har Högskoleutbildning eller yrkeshögskola med inriktning mot ljus eller gedigen erfarenhet inom området. För att utföra detta arbete ser vi att det krävs minst 5 års arbetslivserfarenhet som belysningsmästare eller annan relevant tjänst inom scenljus.

En stor del av vår verksamhet filmas och streamas. En förutsättning för att arbeta som belysningsmästare hos oss är stor erfarenhet av att arbeta med ljussättning för filmning och streaming.

Det är ett krav att du tidigare arbetat med och bemästrar ljusbord från Avolites och MA-lightning och arbete med nätverksbaserad ljusstyrning och eCue-system. Det är även viktigt att du har grundläggande kunskaper i bildproduktion och mediateknik samt B-körkort, liftkort och certifierade riggingkunskaper.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor variation på konsertupplevelser som är beroende av väl fungerande ljusteknik både för musikernas arbetsmiljö och för publikupplevelsen.

Denna tjänst är en ny tjänst hos Göteborgs symfoniker och du kommer ingå i ett team tillsammans med teknisk chef, scentekniker, produktionsledare och uthyrningsansvarig som arbetar ihop med planeringsavdelningen med genomförandet av alla produktioner i Konserthuset. Du kommer att ha stor frihet att arbeta självständigt och kreativt. Du ska vara beredd att arbeta med många olika typer av arrangemang.

Arbetspassen förläggs dagtid, kvällstid och helger. Tjänsten är en 100 % anställning med start omgående. Vi har kollektivavtal enligt Unionen.

Vi kallar till intervju löpande och ser gärna att Du söker så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande miljö med ett utvecklande uppdrag där du bidrar till en positiv helhetsupplevelse av Göteborgs Symfoniker. Varmt välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Arbetstider: Schemalagd arbetstid med arbete på kvällar och helger.
Tillträde: Enligt överenskommelse

ANSÖKAN

Vi tar endast emot ansökningar inkomna digitalt, vänligen fyll i ansökningsformuläret på denna sida.

KONTAKTUPPGIFTER

Frågor om tjänsten: Malin Ridderstad, Teknisk chef, malin.ridderstad@gso.se, tel: 031-726 53 49

Ansök nu

Sektionschef till Efterklang, världens mest spännande team inom akustik!

Ljuddesigner
Läs mer Jul 11
Företagsbeskrivning
Efterklang är en pålitlig partner för alla frågor som rör ljud, akustik och vibrationer. Vi är kreativa, något nördiga och alltid roliga att vara med! Vårt namn må vara nytt, men grunden är byggd på över 60 års verksamhet i Skandinavien! Efterklang är en del av AFRY, ett globalt företag med17,000 anställda som arbetar med infrastruktur, industri och energi runt om i hela världen. Hos oss arbetar över 130 ingenjörer och designers på något av våra 22 kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland – våra projekt finns dock över hela världen. Vi är bland de absolut största kompetenscentran i världen och är alla samlade i en och samma internationella affärsenhet som är framgångsrik tack vare samarbete, erfarenhetsutbyte och prestigelöshet. Vi tar ansvar för våra projekt och säkerställer att våra kunder och partners känner sig utvalda och omhändertagna på ett sätt de inte har upplevt tidigare! På Efterklang är vi ute efter att förändra den traditionella branschen i grunden! Med avstamp i vetenskapen, kryddat med mycket kreativitet och design tar vi ansvar för hela ljudupplevelsen – från början till slut, och skapar optimala ljudmiljöer som uppfyller krav, skapar stolthet och är anpassade till alla budgetar. Vi står redo för att förbättra vardagen för alla som är villiga att lyssna! Nu söker vi en sektionschef som ska leda ett av våra två team i Göteborg!


Jobbeskrivning
JOBBET!
I rollen som sektionschef inom bygg- och samhällsakustik får du en vardag med stor variation, möjlighet till många kontakter och kundmöten med ansvar att nå lyckade och hållbara affärer. Du ansvarar för sektionens verksamhet inklusive strategi, trivsel, lönsamhet, kvalitet och utveckling. Din chefsroll kombinerar du med att även själv arbeta viss tid i projekt. Som sektionschef kommer du också vara medlem i ledningsgruppen och därmed forma strategier framåt och bidra till hela Efterklangs utveckling.


Kravspecifikation
VEM ÄR DU?
Vi söker dig som vill leda och utveckla dina kollegor och skapa de bästa förutsättningarna för alla att lyckas och samtidigt utvecklas. Du kommer kontinuerligt att arbeta med att säkerställa att sektionen har nöjda kollegor, nöjda kunder, god uppföljning och kvalitet i våra uppdrag.
Du har en relevant utbildning från högskola eller universitet och minst några års erfarenhet inom akustik. Du har god kunskap inom bygg- och infrastrukturbranschen och vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk. Vi utgår från att du är bevisat god ledare med driv att skapa välmående och framgångsrika team. Likväl att du ha ett stort socialt kontaktnät där du framgångsrikt skapar långa och hållbara relationer, såväl internt som externt. Du är en god kommunikatör såväl muntligt som skriftligt och du behärskar både det svenska och engelska språket obehindrat. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara kreativ, prestigelös, villig att lära och att dela med sig av kunskap.


Ytterligare information
VI ERBJUDER!
Hos oss kan du se fram emot att tillhöra ett av världens absolut främsta team inom akustik, ljuddesign och vibrationer med massor av trevliga och kunniga kollegor. Uppdragen är stora som små, lokala och internationella! På Efterklang anser vi att verktygen inte ska vara ett hinder och avsätter därför årligen stora resurser på att ha de senaste mjukvaran, moderna mätinstrument och en egen inspelningsstudio i toppklass. Arbetskompisarnas trivsel och utveckling är avgörande för vår verksamhet. Vi vet att kollegor som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid.Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar - hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen. Vi har återkommande fysiska (och digitala!) samlingar, AW:s, föreläsningar som stärker utvecklingen och sammanhållningen samt genom AFRY några av branschens absolut bästa förmåner! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående och aktivt! En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika. Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och tillgång till en ovärderlig kunskapsbank.
SKICKA ANSÖKAN!
Låter detta som ett drömjobb för just dig? Tveka då inte att skicka in din ansökan till oss redan idag, dock senast den 19 augusti 2022. Urvalet sker löpande och tjänsten kan vara tillsatt innan sista datum för ansökan har passerat – så vänta inte! Glöm inte att bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver din erfarenhet och berättar varför just du ska bli en del av vårt fantastiska team!
VID FRÅGOR KONTAKTA
samuel.tuvenlund@efterklang.org
+46 70 184 74 85
www.efterklang.org

Ansök nu

Belysningsmästare

Belysningsmästare
Läs mer Jun 10
Göteborgs Symfoniker AB söker belysningsmästare för säsongen 2022-2023.

Göteborgs Symfoniker AB är ett fristående bolag inom Västra Götalandsregionens organisation. Verksamheten består av Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester som tillsammans med administrativ personal gör Göteborgs Konserthus till en av de största kulturinstitutionerna i Västra Götaland. Befattningen belysningsmästare ingår i bolagets Tekniska avdelning.

Vi söker nu en belysningsmästare heltid från september 2022 till och med juni 2023.

Din arbetsplats är huvudsakligen våra fasta scener på Konserthuset, men den kan också vara utanför vårt hus. Som tekniker på Göteborgs konserthus arbetar du självständigt, strukturerat och lösningsorienterat. Du kommer att vara en del i ett tekniskt team där vi hjälps åt med allt från det lilla till det stora. Utöver ett nära samarbete med teknikerkollegor samarbetar du också med producenter, produktionsledare, publikvärdar och musiker.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av ljustekniskt arbete och har förståelse för konsertverksamhet och scenrummets aktörer. Som ljustekniker på Göteborgs konserthus får du ett stort mandat och en stor frihet, vilket kräver att du har kunskap och driv.

Arbetsuppgifterna består av ljusarbetets alla delar; design, förproduktion, riggning, ljusbordsprogrammering, felsökning, rivning och återställning samt ansvar för den belysningstekniska utrustningen som vi äger.

Arbetsuppgifter innefattar drift och mycket eget ansvar.

KVALIFIKATIONER

Vi ser att du har Högskoleutbildning eller yrkeshögskola med inriktning mot ljus eller gedigen erfarenhet inom området. För att utföra detta arbete ser vi att det krävs minst 5 års arbetslivserfarenhet som belysningsmästare eller annan relevant tjänst inom scenljus.

En stor del av vår verksamhet filmas och streamas. En förutsättning för att arbeta som belysningsmästare hos oss är stor erfarenhet av att arbeta med ljussättning för filmning och streaming.

Det är ett krav att du tidigare arbetat med och bemästrar ljusbord från Avolites och MA-lightning och arbete med nätverksbaserad ljusstyrning och eCue-system. Det är även viktigt att du har grundläggande kunskaper i bildproduktion och mediateknik samt B-körkort, liftkort och certifierade riggingkunskaper.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor variation på konsertupplevelser som är beroende av väl fungerande ljusteknik både för musikernas arbetsmiljö och för publikupplevelsen.

Denna tjänst är en ny tjänst hos Göteborgs symfoniker och du kommer ingå i ett team tillsammans med teknisk chef, scentekniker, produktionsledare och uthyrningsansvarig som arbetar ihop med planeringsavdelningen med genomförandet av alla produktioner i Konserthuset. Du kommer att ha stor frihet att arbeta självständigt och kreativt. Du ska vara beredd att arbeta med många olika typer av arrangemang.

Arbetspassen förläggs dagtid, kvällstid och helger. Tjänsten är en 100 % anställning med start omgående. Vi har kollektivavtal enligt Unionen.

Vi kallar till intervju löpande och ser gärna att Du söker så snart som möjligt.

Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande miljö med ett utvecklande uppdrag där du bidrar till en positiv helhetsupplevelse av Göteborgs Symfoniker. Varmt välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNING

Anställningsform: Allmän visstidsanställning september 2022 till och med juni 2023
Omfattning: 100%
Arbetstider: Schemalagd arbetstid med arbete på kvällar och helger.
Tillträde: Enligt överenskommelse

ANSÖKAN

Vi tar endast emot ansökningar inkomna digitalt, vänligen fyll i ansökningsformuläret på denna sida.

KONTAKTUPPGIFTER

Frågor om tjänsten: Malin Ridderstad, Teknisk chef, malin.ridderstad@gso.se, tel: 031-726 53 49

Ansök nu

Ljudtekniker till Göteborgs Stadsteater

Ljudtekniker
Läs mer Jun 30
Göteborgs Stadsteater arbetar för att ge publiken en varierad repertoar med allt från klassiker och populära komedier till smala, konstnärligt spetsiga och nyskrivna verk. Vårt teaterhus med fyra scener är det största i västra Sverige. Stora scenen och våra mindre, intimare scener ger oss möjlighet att arbeta med olika teaterformat och bidrar med en bred palett för vår repertoar. Göteborgs Stadsteater utgör, tillsammans med Backa Teater och Stora Teatern, Göteborgs Stadsteater AB som är ett av Göteborgs Stads helägda bolag. Tillsammans erbjuder vi invånarna i framför allt staden och regionen teater av hög konstnärlig kvalitet. Arbetet i våra teaterhus kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en vikarie inom ljudteknik till scentekniska avdelningen vid Göteborgs Stadsteater.

Som ljudtekniker deltar du i produktionen och är en del av scenteamet. Du deltar, förutom inom dina specialområden, i samtliga arbetsuppgifter inom teamets ansvarsområde vid till exempel omställning på scenen.

I rollen som ljudtekniker ansvarar du för att i samarbete med teaterns ljudansvarige och produktionens scenteam kostnadsberäkna, planera, rigga och programmera ljudet i produktionen och även köra ljudet under föreställningarna. I arbetsuppgifterna ingår också att ta ansvar för enklare underhåll av ljudtekniskt material.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ljudteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom området. Du har kunskaper och erfarenhet av program för ljudredigering och för avveckling av ljudeffekter, samt av teknik för trådlösa mikrofoner. Kunskaper och erfarenhet inom liveljud för orkester är meriterande, då det förekommer i vissa produktioner. Det är också meriterande om du har god kännedom om den konstnärliga processen.

För att lyckas i rollen och trivas i gruppen ser vi att du behöver vara kommunikativ, bidra med nya idéer och perspektiv och arbeta strukturerat för att bli färdig i tid med arbetsuppgifterna.


Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att skapa och förmedla högkvalitativ teater som roar och engagerar, skapar debatt och eftertanke.

Välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Scentekniker till Göteborgs Stadsteater

Scentekniker
Läs mer Jun 30
Göteborgs Stadsteater arbetar för att ge publiken en varierad repertoar med allt från klassiker och populära komedier till smala, konstnärligt spetsiga och nyskrivna verk. Vårt teaterhus med fyra scener är det största i västra Sverige. Stora scenen och våra mindre, intimare scener ger oss möjlighet att arbeta med olika teaterformat och bidrar med en bred palett för vår repertoar. Göteborgs Stadsteater utgör, tillsammans med Backa Teater och Stora Teatern, Göteborgs Stadsteater AB som är ett av Göteborgs Stads helägda bolag. Tillsammans erbjuder vi invånarna i framför allt staden och regionen teater av hög konstnärlig kvalitet. Arbetet i våra teaterhus kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två vikarierande scentekniker till Göteborgs Stadsteater.
Som scentekniker medverkar du i produktionerna som en del av scenteamet. Du ansvarar för att i samarbete med teaterns maskinansvarige, scenteamet och inspicienten kostnadsberäkna, planera, rigga och programmera scenmaskineriet samt köra föreställningar. Ansvar för enklare underhåll av scentekniskt material ingår också i arbetsuppgifterna.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom scenteknik från yrkeshögskola eller motsvarande yrkeserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du även ha arbetat med scenteknik i teaterverksamhet samt ha grundläggande kunskaper om dekorhantering och riggning samt generell kunskap om maskinstyrning.
Har du dessutom erfarenhet av arbete med över- och undermaskineri för teater samt erfarenhet av den konstnärliga processen på en teater är det meriterande.

Vi tror att du som person är serviceinriktad, professionell och flexibel. Då arbetet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion behöver du trivas i en operativ roll samt ha lätt för att samarbeta.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad arbetsplats i ständig utveckling. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du
en del i ett professionellt och kreativt arbete med syftet att skapa och förmedla teater av hög kvalitet.

Tjänsterna kan komma att förlängas och det kan också komma öppningar för tillsvidareanställning efter anställningsperiodens slut.

ÖVRIGT
Göteborgs Stadsteater vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

AV-tekniker till Coor i Göteborg

AV-tekniker
Läs mer Jun 29
Har du ett intresse för teknik och serviceinriktad? Då kanske tjänsten som AV-tekniker på Coor är för dig!

Om tjänsten

I tjänsten ser du till att kunden har en väl fungerande AV-teknik och får den hjälpen som krävs inom överenskommen tid. Du är personen som löser de akuta ärendena.

I uppdraget ingår det uppgifter att:


• AV-tekniken fungerar i konferensrummen (såsom skärmar, ljud och kablage) samt arbetsytorna
• Lagar AV-teknik
• Installation av hårdvara
• Förvaltning och felsökning

Arbetet sker under vardagar under dagtid med placering i Göteborg.

Din bakgrund:

Du har lägst gymnasieutbildning. Utbildning och erfarenhet av liknande tjänster som AV-tekniker är ett önskemål. B-körkort är ett krav.

Vi tror att du är intresserad av teknik för att passa in för tjänsten. Du har även ett naturligt sinne för service och problemlösning och vana av att kunna hantera kundsynpunkter på ett professionellt sätt. Det är av vikt eftersom du är Coors ansikte utåt mot kund.  Du tar ett personligt ansvar, har egen drivkraft och ser möjligheter i stället för problem.

Vi erbjuder

Som en ansvarstagande arbetsgivare erbjuder Coor en trygg, säker och trivsam arbetsplats. Vi levererar meningsfull service som skapar värde, och i detta arbete är du vår viktigaste resurs!

Vi erbjuder fast lön enligt kollektivavtal med avtalspension, försäkringar, utbildningar och andra förmåner såsom föräldralön och friskvårdsbidrag.

Du kommer vara en del av ett av Coors mest spännande och utvecklande kundkontrakt, hos en kund som är inne i en mycket spännande fas. I vår serviceleverans har du möjlighet att vara med och påverka och sätta ditt avtryck. Här blir du en del av vårt team som motiverar och hjälper varandra och som tillsammans arbetar för att skapa en fantastisk plats att arbeta på!

Kontaktuppgifter och övrig information

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Morten Messel, 073-024 32 52.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan idag!


Om Coor
Coor är Nordens ledande facility management-leverantör och är med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer – smarta, hållbara och fulla av glädje. Vi erbjuder alla de tjänster som krävs för att ett företag eller offentlig verksamhet ska fungera bra och effektivt. Vi strävar ständigt efter att bygga team och servicelösningar som gör det möjligt för våra kunder att fokusera på vad de gör bäst. Coor är verksamt främst i Norden, men har även viss närvaro i Belgien och Estland. Hos oss arbetar fler än 12 000 personer med olika bakgrunder och erfarenheter. Under 2022 blev Coor utnämnda till att vara det mest jämställda företaget i Sverige enligt SHE Index powered by EY och vi är fortsatt ett karriärföretag enligt Karriärföretagen.

Ansök nu

Teatertekniker/scenmästare

Teatertekniker
Läs mer Jun 9
GEST (Gothenburg English Studio Theatre) söker tekniker
Om tjänsten
GEST söker en teatertekniker/scenmästare för verksamhet på våra fasta scener och för vår turnerande verksamhet. Som tekniker/scenmästare ansvarar du för:
Underhåll av befintlig ljud- och ljusutrustning och annan teknik
Kontakt vid tekniska frågor från gästande produktioner
Underhåll av turnerande produktioners teknik
Inventarielista över teaterns teknik, scenografiska element och dylikt
Förbereda lokalerna för både GESTs egna produktioner och gästspel, och återställa lokalerna efter dessa

Kvalifikationer
Krav
· Du har god kommunikativ förmåga och kan hantera stressade situationer med stort lugn.
· Du ska ha arbetat med både ljud- och ljusteknik inom teater.
· Du ska ha grundläggande kunskaper inom QLab.
· Du är trygg i att felsöka teknik och är uppfinningsrik och en naturlig problemlösare.
· Erfarenhet av att arbeta i en konstnärlig verksamhet.
Meriterande
· Erfarenhet av projektion genom QLab.
· Erfarenhet av Jands Vista.
· Goda språkkunskaper i engelska.
· Erfarenhet av arbete med scenografi/scentekniska lösningar.
Tjänstens omfattning: 25%
Tillträde: 8 augusti 2022, eller enligt överenskommelse.
Arbetstid/Varaktighet: Allmän visstidsanställning t.o.m. 31 december 2022, med möjlighet till förlängning.
Lön: Månadslön.
Ansökan: Maila CV samt presentation av vem du är till casting@gest.se. Ange ”Tekniker/scenmästare” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag: 20 juni 2022 men urval sker löpande.
För frågor och mer information: Kontakta Kristina Brändén Whitaker på 031 425065 eller kristina@gest.se

Om GEST
Gothenburg English Studio Theatre (GEST) är en prisbelönt engelskspråkig, fri teatergrupp i Göteborg och den enda professionella engelsktalande teatern i Västsverige. GEST har sedan starten 2005 spelat nyskriven, angelägen och kritikerrosad engelsk dramatik på originalspråk, ofta Skandinavienpremiärer, för en stadigt växande svensk publik. Skådespelare och ibland regissörer rekryteras från Storbritannien för varje produktion och vi arbetar med ett svenskt produktionsteam som ansvarar för ljud och ljusdesign, scenografi, teknik, m.m.
GEST finansieras bland annat av verksamhetsstöd från Göteborgs Stad kultur, Statens Kulturråd och egna biljettintäkter.
Vi har två scener på Chapmans torg i Majorna där vi spelar minst två produktioner om året. Vi producerar även turnerande teaterföreställningar på engelska för skolor. Utöver den konstnärliga verksamheten driver GEST också teaterkurser på engelska samt håller i dramaworkshops på engelska för grund- och gymnasieskolor. GEST växer och utvecklas i snabb takt och har de senaste åren haft en tydlig riktning mot att etablera oss som en internationell aktör med internationella samarbeten och gästspel.

Ansök nu

AV-tekniker/Vaktmästare till Dalheimers hus

AV-tekniker
Läs mer Jun 3
I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

ARBETSUPPGIFTER
Dalheimers hus är ett hus för alla och har personer med funktionsnedsättning som prioriterad målgrupp. Brukarinflytande är en viktig del av vårt uppdrag. I huset finns bland annat korttidsboende, daglig verksamhet, friskvård, kultur, restaurang och konferenslokaler. Huset rymmer också kontor för funktionshinderföreningar.

Som vaktmästare på Dalheimers hus kommer du ha följande arbetsuppgifter:
• Möblera och sköta teknik för ljud och bild till våra konferenser. Arbetet är fysiskt krävande och tunga lyft förekommer ibland.
• Enklare reparationer, återvinningsarbete, byte av lampor och lysrör, förflyttning av material och möbler, rengöring, mindre målnings- och snickeriarbeten mm.
• Administrativa uppgifter som att ta emot felanmälningar via e-post, sköta kontakter med leverantörer och vår hyresvärd.
• Hantering av låssystem och inbrottslarm, öppning och stängning av lokalerna.
• Anläggningsskötare för brandlarms anläggningen vilket innebär att du som tjänstgörande vaktmästare handhar löpande driftsfrågor, har särskilt ansvar vid eventuellt brandlarm och genomför kontroller av verksamhetens brandskydd.
• Vara behjälplig i receptionen för att lösa av receptionspersonal kortare perioder, främst på helger.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Tjänster ställer krav på dig att vara serviceinriktad och du trivs med att arbeta med människor. Som vaktmästare hos oss är du ansiktet utåt och du förstår betydelsen av ett professionellt och flexibelt bemötande. Dina arbetspass är variationsrika då du ställs inför flera olika situationer och möter många olika människor. Därför är det viktigt att du kan agera flexibelt och lösningsorienterat.

Du är inte rädd för att ta i där det behövs och du har en positiv inställning. Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt, att du kan ta egna initiativ, liksom din goda förmåga att samarbeta. Du ska tycka om att fixa och ha ett öga för att upptäcka vad som behöver göras. Erfarenhet av hantverksyrken är meriterande liksom praktiska kunskaper om fastighetsskötsel. Vi ser gärna att du är tekniskt kunnig.

Du behöver ha goda språkkunskaper i svenska och kunna utrycka dig i tal och skrift.
Tjänsten kräver att du har gymnasieutbildning eller motsvarande. Din personliga lämplighet är av stor vikt.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vikarierande AV-tekniker till Medieteknik

AV-tekniker
Läs mer Maj 23
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Medieteknik är Göteborgs universitets expertfunktion inom AV-stöd, medieproduktion och medietjänster. Vi står för stöd med kvalificerad medieproduktion, verksamhetsnära AV-stöd och ansvarar för universitetets IT-system för resfria möten, digital signage och videoportaler. Tjänster som idag är verksamhetskritiska för oss. 

Vi söker nu en vikarierande AV-tekniker för sektionens ljudstudio. 

Arbetsuppgifter 
Som AV-tekniker kommer du att utföra skiftande sysslor inom sektionen.  

Arbetsuppgifterna kan variera efter behov och arbetsbelastningen skifta utifrån verksamhetens perioder med ”toppar och dalar”, men huvuddelen av dina arbetsuppgifter kretsar kring sektionens ljudstudio. Du kommer även att ingå i vårt team av AV-tekniker i det geografiska området kring Medicinareberget i Göteborg. 

 
Du kommer bl.a. arbeta med: 


• Inspelning och redigering av hörförståelseprov och poddar. 
• Inspelningstekniker och ljudläggare kopplat till vår filmproduktionsverksamhet 
• I förekommande fall support i universitetets utbildnings- och konferenslokaler kring Medicinareberget. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har lägst utbildning på gymnasienivå, och dessutom är utbildad ljudtekniker eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska krävs. God datorvana är också ett krav. Arbetet förutsätter mycket goda kunskapsnivåer i följande programvaror och plattformar: 


• Avid ProTools 
• iZotope RX 

Starkt meriterande är erfarenhet som ljudtekniker i talstudio- eller radiostudiosammanhang. Goda kunskaper inom både PA-teknik, kamera/videoproduktionsteknik, presentations/projektionsteknik och ljusteknik är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet från universitets- och högskolesektorn.  

Arbetet kräver att du är mycket självgående och har god organisatorisk förmåga. Arbetet innebär en nära kundkontakt, vilket gör det viktigt att du har hög servicekänsla, har förmåga att samarbeta med andra och är noggrann. Det är viktigt att du kan hantera stressade situationer på ett konstruktivt sätt, och har förmåga att anpassa dig efter både tillgängliga resurser och skarpa deadlines. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Anställning 
Vikariat på heltid med start 2022-09-01 eller enligt överenskommelse och längst till och med 2023-06-30. Individuell lönesättning tillämpas. Placering vid sektionen för medieteknik.? 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta sektionschef: Erik Lundberg, tfn 031-786 2976.

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-06-13


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

House Rigger

Ljustekniker
Läs mer Maj 25
Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.Inom koncernen finns avdelningen Technics som ansvarar för den tekniska leveransen av ljud, ljus och bild samt all takhängning i anläggningen.

Avdelningen är under utveckling och vi söker nu två Riggers.

Beskrivning av rollen  
Som House Rigger är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för och att hantera arbetsordrar. Planera och utföra rigging av takhängning, ljud, ljus, bild samt tillse att arbetet utförs på ett säkert sätt kopplat till rådande lagar och regler för arbetsmiljö är några av arbetsuppgifterna. 

Du kommer arbeta tätt tillsammans med övriga kollegor inom de producerande enheterna, med våra entreprenörer och underleverantörer samt arbetsledas av våra supervisors på Technics. 

Vem vi söker 
Vi söker dig med goda kunskaper och helst dokumenterad behörighet för riggning (Plasa NRC Level 2 eller motsvarande behörighet). Vi ser att du har minst tre års erfarenhet av branschen. Du har ett brinnande intresse och goda erfarenheter av ljussättning och programmering samt erfarenhet av ljud- och bildinstallation. Att du skriver och talar flytande engelska är en förutsättning för tjänsten. 

Vi ser det som meriterande om du har högskoleutbildning inom teknik eller annan relevant inriktning. Erfarenhet av Office 365 är ett plus. Lift- samt B-körkort kommer garanterat till användning i tjänsten. 

Som person är du service- och utvecklingsinriktad. Du kan planera, prioritera och arbeta självständigt samt i grupp. Vi ser även att du uppskattar att arbeta flexibla tider då det tidvis krävs i tjänsten. 

Vad vi erbjuder  
Vi erbjuder en arbetsplats full av möjligheter mitt i centrala Göteborg. Vår verksamhet präglas av olika typer av events, kongresser och mässor av såväl nationell som internationell karaktär. Du får många härliga kollegor vars kärnvärden är samarbete, engagemang och mod. 

Anställningen är en tillsvidare anställning på 100% med tillträde enligt överenskommet.

Frågor om tjänsten  
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Cecilia Gremner, tel 031-708 8125. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

 

Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.


Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Ansök nu

Bemanningsföretag söker videografiker

Videografiker
Läs mer Maj 12
Bemanningsföretag söker videografiker.
Vi söker personal för uthyrning.
OBS! När ni ansöker måste ni registrera hela er profil på vår plattform och helst med ert CV, ej enbart med email.
Anställningsformen är dagar där du själv väljer hur mycket du vill jobba som passar just dig och dina villkor, oavsett om du vill jobba hela tiden eller endast extra vid sidan av annat jobb eller studier. Arbetstiderna är varierande kvällstid, dagtid och helger.
Du tycker om att ta ansvar och att arbeta både självständigt och i grupp.
Du ser möjligheter, har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor. Arbetet kräver att du är ansvarskännande och har en personlig mognad. Du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och ser som självklart att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Ansök nu

Optical Engineer - Exterior Lighting

Ljustekniker
Läs mer Maj 23
Who are we?
Volvo Cars is a company on a mission; to bring traditional car manufacturing into a connected, sustainable and smart future.
Since 1927, we have been a brand known for our commitment to safety, creating innovative cars that make life less complicated for our consumers. In 2010, we decided to transform our business, resulting in a totally new generation of cars and technologies, as well as steady growth and record sales. Today, we’re expanding our global footprint in Europe, China and the US, and we’re on the lookout for new talent.
We are constantly pushing our own skills and abilities to drive change in the automobile industry like never before. We are looking for innovative, committed people to join us in this endeavour and create safe, sustainable and connected cars. We believe in the power of people and will challenge and support you to reach your full potential. Join us and be part of Volvo Cars’ journey into the future.

Who we are?
The first thing you will notice on a car is the exterior with its distinctive lighting. Exterior lighting is a key communication point for Volvo Cars towards the customers and this will increase even further in the future due to the rapid development of new advanced technologies. At Exterior Lighting, you are part of a global cross functional development team with the task to develop and launch Volvo Car Groups upcoming car projects. We are now strengthening our team with an optical engineer and You will be a key person to develop world class lighting concepts and optical elements in close cooperation with Design department and engineering.
What you will do
You will work with our technical experts in a cross functional team with highly dedicated members. Some of your main responsibilities will be to Define and calculate complex optical systems for lighting functions, e. g. lenses or light guide components for automotive exterior lighting applications considering requirements as well as legal, safety, economic and production-related framework condition. You will be the lead person for optic design and development activities in the concept phase.
•    Develop lighting concepts and optical elements 
•    Define and calculate complex optical systems for lighting functions, e. g. lenses or light guide components for Rear Lamps interior applications considering requirements as well as legal, safety, economic and production-related framework condition
•    Analyze, evaluate and optimize the lighting technology systems according to the results of calculations and prototype measurements
•    Lead optic design and development activities, and support project team activities
•    Research and benchmark cutting-edge technologies for Vehicle Exterior Lighting Systems
•    Conduct high level analysis of Physically measured lighting data
•    Analyzing, clarifying, and defining the lighting requirements 
You and your skills
We are looking for you who has a Bachelor or higher Degree in Engineering / Optics / Physics, preferably with a Master of Science in Engineering Physics / Optics. 
You have more than 5 years’ automotive optic design experience and are proficient with non-sequential optical design software such as LucidShape, SPEOS and engineering tools as Dassault Systèmes Catia V5-V6 and Siemens Teamcenter.
You are also proficient in designing geometric optical elements for automotive exterior applications as well as evaluation of color and brightness.
We believe you have strong communication skills and that you have documented knowledge in Geometrical Optics. Being fluent in English both written and spoken is important. 
Furthermore, you have an open minded, positive attitude and like to be proactive, you possess the courage to try new ways of doing things, take initiative and lead change. You are eager to learn and think outside of the box with a passion for innovation and driving efficient optical design.
How to learn more and apply
Please apply via our career portal no later than 2021-09-05. 
Due to GDPR, we do not accept applications via e-mail.
For questions about the position, contact Hiring manager Witold Hansson at witold.hansson@volvocars.com, and for questions regarding the recruitment process, contact recruiter Pedram Yousefi at pedram.yousefi@volvocars.com 
Welcome with your application!

Ansök nu

Scenmästare till Folkteatern i Göteborg

Scenmästare
Läs mer Maj 10
Om arbetsplatsen
Folkteatern ligger på Järntorget i Göteborg. Vår verksamhet omfattar fyra scener med egenproducerad scenkonst, gästspel, konserter, samtal och mycket mer. Vi vill vara en samtida teater för en bred publik och vi strävar efter att bli en av norra Europas mest intressanta scener. Konstens potential att experimentera och utmana står i centrum, och vi eftersträvar sänkta trösklar till teaterrummet.
Folkteatern drivs i form av ett aktiebolag, helägt av en ekonomisk förening. Vi är en länsteater som får anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen, vår ekonomiska huvudman. Teatern har omkring 45 anställda. Lotta Lekvall är VD och Frida Röhl är konstnärlig ledare.
Vi söker en scenmästare med bred kompetens och erfarenhet av teaterprocessen. Med en vilja till att utveckla och förbättra metoder och arbetssätt.
Arbetsbeskrivning
Som scenmästare på Folkteatern följer du produktion från idéstadie till färdig föreställning, där du ansvarar för det scentekniska arbetet för alla scener. Det innebär samordning av scenteknik, inköp och beställningar, planering av produktion, repetition och föreställningsarbete, underhåll av utrustning och lokaler samt arbetsledning.
Du kommer att arbeta på en teater med uppdrag att producera professionell scenkonst i både stora och mindre produktioner.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Ansvarar för riggning
- Ansvarar för säkerhetsarbete
- Ansvarar för scentekniska lösningar
- Arbetsledning
Vid denna rekrytering kommer stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av scentekniskt arbete. Du skall ha relevant scenteknisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Meriterade med erfarenhet från arbete inom institutionsteater.
Du är van vid att självständig driva ditt eget arbete och bidra till produktionsprocessen. Med hög noggrannhet och sinne för detaljer bidrar du såväl till verksamheten som till gruppen. Du har lätt för att lära och är nyfiken till din natur. Med din breda tekniska kompetens och god beslutsförmåga delar du med dig av din kunskap på ett prestigelöst sätt.
För att lyckas i rollen krävs att du är självständig och säker i din yrkesroll och att du kan arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar.
Du har minst B-körkort, datorvana, talar god svenska och engelska, och gärna fler språk.
Vad kan Folkteatern erbjuda dig?
Vi är en spännande, ansvarstagande och framåtblickande arbetsplats. Vårt teaterhus är en levande mötesplats och ett kulturellt nav på en dynamisk plats i staden. Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och varierat arbete på en av de största teaterinstitutionerna i Västra Götaland. Vi omfattas av kollektivavtal.
Om tjänsten
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas.
Omfattning: 100%, 40 tim/veckan. Arbetstiderna varierar och kan förläggas mellan 7–23 både vardag och helg.
Tillträde: Tillsättning enligt överenskommelse men helst senast 2022-09-01

Ansök nu

Scentekniker med samordningsansvar till Stora Teatern

Scentekniker
Läs mer Apr 29
Stora Teatern är en av landets främsta gästspelsscener med ett program som spänner över hela scenkonstfältet. Stora Teatern driver även Göteborgs dans- och teaterfestival, Cirkus i Väst och Kulturpunkten. Stora Teatern är en del av Göteborgs Stadsteater som är ett kommunalt bolag och ingår i koncernen Göteborgs Stadshus AB. Vårt mål är att erbjuda invånarna i Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och övriga landet konstnärlig teater av hög kvalitet. Arbetet på teatern kännetecknas av ett nära samarbete över yrkesgränserna och med publiken i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Har du ett intresse för scenkonst och erfarenhet av scenteknik? Då kan detta vara arbetet för dig!

Vår bas för verksamheten är gästspel vilket kräver både teknisk kompetens, god planeringsförmåga och arbete i både lång och kortvariga team. Hos oss blir du en del av en arbetsgrupp med differentierad kompetens som leds av en teknisk chef.

Rollen innebär att underhålla, köpa in och inventera all teknik inom scenteknik där råsystemet är det centrala. Då vi är en gästspelscen tar vi emot artister med varierande erfarenhet av och kunskap inom teknik. Här har du en viktig roll som tekniker då du är med och bidrar till den konstnärliga kvalitén genom dina kunskaper inom scenteknik.

Rollen som scentekniker hos oss innebär även ett samordningsansvar där du och dina kollegor tilldelas olika föreställningar att ansvara för att både planera tekniskt men även för att arbetsleda den övriga tekniska personalen i respektive föreställning.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Erfarenhet av scentekniskt arbete, inklusive hantering av råsystem
- Erfarenhet av planering av scentekniskt arbete
- Kundfokus och erfarenhet av att bygga hållbara och goda kundrelationer
All form av relevant utbildning inom scenteknik ser vi som meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att självständigt arbeta och driva arbetet framåt. Men lika viktigt är att du trivs med att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål.
Service och ett gott bemötande är en självklarhet för dig och du är bekväm i sociala sammanhang.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi vill välkomna dig till en engagerad och dynamisk arbetsplats med publiken i fokus. Tillsammans med teaterns övriga medarbetare blir du en del i ett arbete med målsättningen att förmedla högkvalitativ scenkonst. Här bjuds det på oförglömliga upplevelser du inte hittar någon annanstans i Göteborg.


ÖVRIGT
Stora Teatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt mångfald tillför verksamheten.

Ansök nu

Göteborgsoperan söker ljustekniker

Ljustekniker
Läs mer Maj 4
Beskrivning
Vi söker en vikarie på 100%.

Du kommer bli en del av en grupp på 18 ljustekniker i den tekniska enheten. Genom alla repetitioner bistår vi ljusdesignern och regissören, så att varje föreställning lever upp till  den skapade tekniska och konstnärliga idén.

Arbetsuppgifter
Din roll som ljustekniker på GöteborgsOperan kommer vara att ha fokus på ljusprogrammering och att köra föreställningar från kontrollrummet. I arbetet ingår även ljusriggning, felsökning och service.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning i ljusteknik (eller liknande erfarenhet) och har en gedigen erfarenhet av ljusbordsprogrammering, nätverk, video, olika mediaservrar och elkunskap, gärna inom teaterbranschen. Du är trygg med att felsöka i ljussystem och nätverk.

God erfarenhet av arbete med ETC Eos-ljusbord, ETC-sensorsystem och visualisering inom ljus är en stor merit för tjänsten.

Som person är du samarbetsinriktad, initiativtagande och metodisk. Du trivs i en aktiv och kreativ miljö, tycker om att arbeta i team där du är bra på att skapa goda sociala relationer, samtidigt som du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt på sociala färdigheter.

Villkor
Sista ansökan är den 18 maj 2022. Tjänsten är ett vikariat from. 1 augusti 2022 tom 19 februari. 2023

Schemaläggning är möjlig sex dagar per vecka, dag/kväll och helg.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Därför ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Ansök nu

Scentekniker vikariat

Scentekniker
Läs mer Apr 20
OM OSS

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester och Västra Götalandsregionens ledande musikinstitution. Från basen i den unika byggnaden Göteborgs Konserthus drivs verksamheten av kärleken till musiken och ambitionen att ge publiken konstupplevelser i världsklass – oavsett om det sker i Göteborgs Konserthus, under orkesterns internationella turnéer och regionala gästspel, via GSOplay eller inom orkesterns barn- och ungdomsverksamhet. Göteborgs Symfoniker har målsättningen att vara bland de främsta orkestrarna i världen vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

Göteborgs Symfoniker AB är ett helägt dotterbolag inom Västra Götalandsregionen och består av ca 170 anställda, varav 109 orkestermusiker och 12 deltidsanställda korister. I verksamheten ingår även Göteborgs Konserthus restaurang samt konferens- och uthyrning.

Göteborgs Symfoniker har en lång och spännande historia, men blickar alltid framåt och strävar efter perfektion i alla delar. Organisationen drivs av passion, mod och gemenskap.

Vi söker en scentekniker till Göteborgs Konserthus. Tjänsten är ett heltidsvikariat på 100% med fast lön. Vikariatet är till och med 31 december 2022. Arbetstiderna följer verksamheten vilket innebär arbete även kvällstid och helg.

ARBETSUPPGIFTER

Som scentekniker arbetar du tätt i ett team tillsammans med andra tekniker och ansvarar för att planera och genomföra dukning av podiet så att bästa möjliga förutsättningar ges till musiker, dirigent, solister samt övriga medverkande artister.

Exempel på arbetsuppgifter som kan ingå är att utifrån givna förutsättningar och skisser duka podier och foajéer inför olika konserter och evenemang, samt sköta omdukningar under repetitioner och konserter. Beroende på kunskapsnivå kan det även vara aktuellt att koppla upp och köra enklare ljud och ljus.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som gärna har tidigare erfarenhet från arbete med symfoniorkester. Om du har grundläggande kunskap inom scen-, ljud- och ljusteknik och goda datorkunskaper är det meriterande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Som person har du god samarbetsförmåga och social kompetens. Du har förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ, att prioritera och snabbt kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en stark kvalitetskänsla och god kommunikationsförmåga. Arbetet kräver en god fysik då det innebär tunga lyft.

Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande miljö med ett utvecklande uppdrag där du bidrar till en positiv helhetsupplevelse av Göteborgs Symfoniker. Varmt välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNING

Tjänsten är ett vikariat på 100% med fast lön till och med 31 december 2022. Intervjuer kommer ske kontinuerligt och tjänsten tillsättas så snart som möjligt.

ANSÖKAN

Vi tar endast emot ansökningar inkomna digitalt, vänligen fyll i ansökningsformuläret på denna sida.

KONTAKTUPPGIFTER

Frågor om tjänsten: Malin Ridderstad, Teknisk chef, 031-726 53 49 eller malin.ridderstad@gso.se

Ansök nu

Teatertekniker

Teatertekniker
Läs mer Maj 6
GEST (Gothenburg English Studio Theatre) söker tekniker
Om tjänsten
GEST söker en hus/teatertekniker för verksamhet på våra fasta scener och för vår turnerande verksamhet. Som tekniker ansvarar du för:
- Underhåll av befintlig ljud- och ljusutrustning
- Kontakt vid tekniska frågor från gästande produktioner
- Underhåll av turnerande produktioners teknik


Kvalifikationer
Krav
· Du har god kommunikativ förmåga och kan hantera stressade situationer med stort lugn.
· Du ska ha arbetat med både ljud- och ljusteknik inom teater
· Du ska ha grundläggande kunskaper inom QLab.
· Du är trygg i att felsöka tekniska lösningar och är en naturlig problemlösare


Meriterande
· Erfarenhet av projektion genom QLab.
· Erfarenhet av Jands Vista.
· Erfarenhet av att arbeta i en konstnärlig verksamhet.
· Goda språkkunskaper i engelska.

Tjänstens omfattning: 25%
Tillträde: 8 augusti 2022, eller enligt överenskommelse med önskad överlämning på en eller två veckor i maj eller juni.
Arbetstid/Varaktighet: Allmän visstidsanställning t.o.m. 31 december 2022, med möjlighet till förlängning.
Lön: Månadslön.
Ansökan: Mejla CV samt presentation av vem du är till casting@gest.se. Ange ”Tekniker” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag: 29 april 2022 men urval sker löpande.
För frågor och mer information: Kontakta Kristina Brändén Whitaker på 031 425065 eller kristina@gest.se

Om GEST
Gothenburg English Studio Theatre (GEST) är en prisbelönt engelskspråkig, fri teatergrupp i Göteborg och den enda professionella engelsktalande teatern i Västsverige. GEST har sedan starten 2005 spelat nyskriven, angelägen och kritikerrosad engelsk dramatik på originalspråk, ofta Skandinavienpremiärer, för en stadigt växande svensk publik. Skådespelare och ibland regissörer rekryteras från Storbritannien för varje produktion och vi arbetar med ett svenskt produktionsteam som ansvarar för ljud och ljusdesign, scenografi, teknik, m.m.
GEST finansieras bland annat av verksamhetsstöd från Göteborgs Stad kultur, Statens Kulturråd och egna biljettintäkter.
Vi har två scener på Chapmans torg i Majorna där vi spelar minst två produktioner om året. Vi producerar även turnerande teaterföreställningar på engelska för skolor. Utöver den konstnärliga verksamheten driver GEST också teaterkurser på engelska samt håller i dramaworkshops på engelska för grund- och gymnasieskolor. GEST växer och utvecklas i snabb takt och har de senaste åren haft en tydlig riktning mot att etablera oss som en internationell aktör med internationella samarbeten och gästspel.

Ansök nu

Belysningsprojektör

Ljusdesigner
Läs mer Apr 14
Belysningsprojektör
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Vill du vara med och påverka och planera vår offentliga miljö i Sverige?
Hos Vattenfall som Belysningsprojektör kan du få möjligheten att vara med och bidra till att skapa en trivsam, vacker och säker utomhusmiljö i Sverige.
Vattenfall arbetar idag med kunder över hela Sverige och erbjuder tjänster för utomhusbelysning i alla dess slag. Utveckling, planering, uppsättning, vägledning, strukturering och gestaltning.
Nu har du möjlighet att sätta ditt avtryck och hjälpa Vattenfall i sitt ärofyllda uppdrag att planera offentligbelysning till det bättre! Är du redo?


Belysningsprojektör på Vattenfall
Som belysningsprojektör hos Vattenfall Services har du en varierande vardag, med fokus på belysningsplanering och belysningsrådgivning till kund. Projekt kan variera brett mellan belysning på Vägar & GC-banor, till trivsam belysning i parker, eller effektbelysning på broar och träd. Eller varför inte inspirerande och lekfull belysning i lekparker?
Du som belysningsprojektör är en del av flödet ”från Idé till Färdig fungerade belysning” och jobbar mot kunder, såsom trafikverket, kommuner, byggföretag och föreningar. I projekt är du en del av belysningsteamet och ansvarar huvudsakligen för belysningsutformning/ ljustekniska biten och tar fram bygghandlingar som beskriver den tänkta lösningen.
Beroende på kund kan nybyggnadsprojekt eller reinvesteringsprojekt innebära allt ifrån ljusberäkningar, val av armaturer, visualiseringar, armaturlistor eller ritningar m.m. Som belysningsprojektör brinner du för att fånga kundens önskemål och att forma såväl belysningen som bygghandlingarna till en komplett lösning.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad Belysningsprojektör/ El-projektör/ Ljusdesigner eller har motsvarande arbetslivserfarenheter.
Du är van att arbeta i CAD och besitter erfarenhet av belysningsberäkningsprogram som Dialux. Vi ser gärna att du är också bevandrad i aktuella dokument för planering av belysning i utomhusmiljöer från SIS, Trafikverket, m.fl. Kunskap i elberäkningsprogram som Elvis är meriterande.


Profil:
Vi söker dig som delar vårt synsätt om nyfikenhet, öppenhet och samarbetsförmåga. Du ska ha ett tekniskt intresse och har förmågan att se helheten i uppdragen, samtidigt som du är lyhörd för kundens behov. Du är van vid att hantera många projekt samtidigt och har inga problem med att jobba självständigt vid behov. Vi ser dig som en positiv, engagerad och lösningsorienterad person, som brinner för belysningsdesign, färg och form. Med ditt driv som projektör ser vi gladeligen att du håller dig uppdaterad på belysningsmarknaden. På detta sätt får du möjligheten att planera och rådge kunder utifrån flera perspektiv som miljö, trygghet, driftsekonomi, gestaltning och säkerhet i ett.


Placeringsort
Flexibelt, förslag på ort är Jönköping eller Göteborg. Ange ort i din ansökan.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Catharina Nordén 0730633457
För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Lina Friberg, lina.friberg@vattenfall.com
Fackliga representanter för denna tjänst är Torbjörn Blom Akademikerna, Magnus Tjergefors Ledarna, Robert Lönnqvist SEKO, Anders Sundqvist Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 8/5 – 2022.


Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Supervisor Technics

Ljustekniker
Läs mer Apr 13
Svenska Mässan har nära hundra års erfarenhet av affärsutvecklande mötesskapande. Vi vill vara arenan för goda möten som skapar förutsättningar för att utveckla idéer och framtida affärer. Mässportföljen består av ett 30-tal egna varumärken jämte uppdragsmässor, som riktar sig till ett brett spektrum av branscher. Portföljen är i ständig utveckling för att möta våra kunders olika behov. Med ledande kompetens, gedigen erfarenhet och stor kapacitet skapar vi arenor för goda affärsmöjligheter på vår unika anläggning i stadens hjärta. Vår ambition är att vara våra kunders mest affärsskapande partner.

Svenska Mässan är en del av Svenska Mässan Gothia Towers.Inom koncernen finns avdelningen Technics som ansvarar för den tekniska leveransen av ljud, ljus och bild samt all takhängning i anläggningen.

Avdelningen är under utveckling och vi söker därför dig som vill utvecklas tillsammans med oss. Vi söker nu en Supervisor Technics!

Beskrivning av rollen  
Som Supervisor Technics är din huvudsakliga arbetsuppgift att ansvara för leveransen av ljud-, ljus- och bildutrustning i vår anläggning. 

Det dagliga driftarbetet innefattar att hantera arbetsordrar, planera, schemalägga och arbetsleda personal, rigga och demontera teknik, underhålla och inventera material, hyra in utrustning samt tillse att arbetet utförs på ett säkert sätt kopplat till rådande lagar och regler för arbetsmiljö. Du ansvarar också för mer strategiska frågor såsom optimering av lagringsytor, kontinuerligt utveckla processer och rutiner, uppdatera dokumentation samt se över utbud och skapa nya affärsmöjligheter. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga supervisors inom de producerande enheterna samt med våra entreprenörer och underleverantörer. I vissa projekt förekommer även kundkontakt. 

Vem vi söker 
Vi söker dig med minst gymnasial utbildning och mycket goda kunskaper inom bild-, ljus- och ljudteknik, installation samt IT/nätverkskompetens. Vi ser att du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av branschen. Att du skriver och talar flytande engelska är en förutsättning för tjänsten. Som Supervisor Technics är du engagerad och inspirerar din omgivning till goda resultat. 

Vi ser det som meriterande om du har högskoleutbildning inom teknik och gärna fördjupat inom ljus. Har du även kunskaper och praktiska erfarenheter av rigging, arbetsledning samt Office 365 ser vi det som ett plus. Lift-, truck- samt B-körkort kommer garanterat till användning i tjänsten. 

Som person är du service- och utvecklingsinriktad samt besitter de ledarskapskvalitéer som krävs för att axla en arbetsledande roll. Vi ser även att du uppskattar att arbeta både praktiskt och administrativt samt under flexibla tider. 

Vad vi erbjuder  
Vi erbjuder en arbetsplats full av möjligheter mitt i centrala Göteborg. Vår verksamhet präglas av olika typer av events, kongresser och mässor av såväl nationell som internationell karaktär. Du får många härliga kollegor vars kärnvärden är samarbete, engagemang och mod. Det finns även goda möjligheter att påverka utformningen av tjänsten och inriktningen framöver. 

Anställningen är en tillsvidare anställning på 100%.

Frågor om tjänsten  
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Cecilia Gremner, tel 031-708 8125. Sista ansökningsdag är 8 maj med tillträde så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

 
Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden. Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet.

Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.

Ansök nu

AV-tekniker

AV-tekniker
Läs mer Apr 8
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Hos fastighets- och serviceenheten vid Göteborgs universitet samlas kompetens inom en rad olika områden. Tillsammans erbjuder enheten expertstöd och levererar service och tjänster till hela universitetet. Det handlar bland annat om lokalvård, lokalservice, vaktmästeri, AV- service, seminarie- och konferenssupport, servicecenter, posthantering och säkerhet.


Vid universitetet pågår nu en spännande utveckling inom AV där du kommer att vara delaktig och där du får möjlighet att bredda din kompetens.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team med andra AV-tekniker och tillsammans utgör ni universitetets AV-stöd. Du ger stöd och rådgivning till verksamheten vid användning av AV-teknik samt vid tekniska utmaningar. Du utför även förebyggande arbete samt drift och underhåll av AV-utrustning samt i viss mån installation.

 I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:


• Ge stöd vid användning av teknik i lärosalar, konferensrum och videokonferensanläggningar.
• Planera och genomföra inspelningar och direktsändningar av till exempel föreläsningar och poddar
• Felsöka, ställa diagnos och bedöma insatser för eventuella åtgärder i den dagliga driften av AV-utrustning.
• Ingå i universitetets support för AV-system.
• Vara delaktig i planering av underhåll och upprättande av teknikförsörjningsplan.
• Arbeta proaktivt med underhåll enligt teknikförsörjningsplan, exempelvis genom rondering.
• Hänvisa medarbetare och studenter till information, stöd och supportmaterial som finns kring AV-teknik.

I ditt dagliga arbete så kommer du att komma i kontakt med bland annat följande program/hårdvara:


• Adobe CC (Photoshop, Premiere, Audition)
• Extron, Atlona
• Blackmagic

Kvalifikationer
Du har lägst utbildning på gymnasienivå och är utbildad AV-tekniker eller har kunskaper som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Vi söker dig som även:


• har B-körkort
• är en god pedagog och har fokus på användarvänlighet.
• är en van datoranvändare, har goda kunskaper inom PA-teknik, presentations-/projektionsteknik samt videokonferenssystem och distansmötesteknik
• har goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.
• har kunskaper inom kamera- och videoproduktionsteknik samt ljudteknik.

Arbetet ställer krav på flexibilitet och löpande prioriteringar samt god planerings-och organisationsförmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som till exempel noggrannhet, samarbetsförmåga, kommunikativ förmåga samt en hög service- och ansvarskänsla. Kvälls och helgarbete kan förekomma.

Anställning
Tillsvidareanställning, 100 % heltid, med placering vid Fastighets och serviceenheten. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta campuschef Henric Snygg 031-786 10 12, henric.snygg@gu.se

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-04-29Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Teatertekniker

Teatertekniker
Läs mer Apr 20
GEST (Gothenburg English Studio Theatre) söker tekniker
Om tjänsten
GEST söker en hus/teatertekniker för verksamhet på våra fasta scener och för vår turnerande verksamhet. Som tekniker ansvarar du för:
- Underhåll av befintlig ljud- och ljusutrustning
- Kontakt vid tekniska frågor från gästande produktioner
- Underhåll av turnerande produktioners teknik


Kvalifikationer
Krav
· Du har god kommunikativ förmåga och kan hantera stressade situationer med stort lugn.
· Du ska ha arbetat med både ljud- och ljusteknik inom teater
· Du ska ha grundläggande kunskaper inom QLab.
· Du är trygg i att felsöka tekniska lösningar och är en naturlig problemlösare


Meriterande
· Erfarenhet av projektion genom QLab.
· Erfarenhet av Jands Vista.
· Erfarenhet av att arbeta i en konstnärlig verksamhet.
· Goda språkkunskaper i engelska.

Tjänstens omfattning: 25%
Tillträde: 8 augusti 2022, eller enligt överenskommelse med önskad överlämning på en eller två veckor i maj eller juni.
Arbetstid/Varaktighet: Allmän visstidsanställning t.o.m. 31 december 2022, med möjlighet till förlängning.
Lön: Månadslön.
Ansökan: Mejla CV samt presentation av vem du är till casting@gest.se. Ange ”Tekniker” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag: 29 april 2022 men urval sker löpande.
För frågor och mer information: Kontakta Kristina Brändén Whitaker på 031 425065 eller kristina@gest.se

Om GEST
Gothenburg English Studio Theatre (GEST) är en prisbelönt engelskspråkig, fri teatergrupp i Göteborg och den enda professionella engelsktalande teatern i Västsverige. GEST har sedan starten 2005 spelat nyskriven, angelägen och kritikerrosad engelsk dramatik på originalspråk, ofta Skandinavienpremiärer, för en stadigt växande svensk publik. Skådespelare och ibland regissörer rekryteras från Storbritannien för varje produktion och vi arbetar med ett svenskt produktionsteam som ansvarar för ljud och ljusdesign, scenografi, teknik, m.m.
GEST finansieras bland annat av verksamhetsstöd från Göteborgs Stad kultur, Statens Kulturråd och egna biljettintäkter.
Vi har två scener på Chapmans torg i Majorna där vi spelar minst två produktioner om året. Vi producerar även turnerande teaterföreställningar på engelska för skolor. Utöver den konstnärliga verksamheten driver GEST också teaterkurser på engelska samt håller i dramaworkshops på engelska för grund- och gymnasieskolor. GEST växer och utvecklas i snabb takt och har de senaste åren haft en tydlig riktning mot att etablera oss som en internationell aktör med internationella samarbeten och gästspel.

Ansök nu

AV-tekniker till Medieteknik

AV-tekniker
Läs mer Mar 30
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Medieteknik är Göteborgs universitets expertfunktion inom AV-stöd, medieproduktion och medietjänster. Vi står för stöd med kvalificerad medieproduktion, verksamhetsnära AV-stöd och ansvarar för universitetets IT-system för resfria möten, digital signage och videoportaler. Tjänster som idag är verksamhetskritiska för oss.

Vi söker en driven AV-tekniker som vill arbeta med konferenser och event.

Vi har en kreativ och varierad arbetsmiljö där vi de närmaste åren kommer att utvecklas mycket som organisation och vilket stöd vi ger våra verksamheter. Du blir del av en spännande arbetsplats där du har chans att utvecklas och jobba med roliga, betydelsefulla och utmanande projekt!

Arbetsuppgifter 
Arbetsuppgifterna kan variera efter behov och arbetsbelastningen skifta utifrån verksamhetens perioder med ”toppar och dalar”. Huvuddelen av dina arbetsuppgifter är som tekniker i konferens- och eventsammanhang, framför allt i universitetets konferensanläggning på Medicinareberget där arbetet oftast bedrivs i projektform. Du kommer ingå i ett arbetslag tillsammans med övriga AV-tekniker i det geografiska området kring Medicinareberget.

Du kommer bl.a. arbeta med:


• Teknikplanering och teknikförsörjning samt sitevisits för konferenser och event.
• Körtekniker vid konferenser och event.
• Uppstarter i seminarierum och mötesrum.
• I förekommande fall support i universitetets utbildningslokaler i närområdet.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har utbildning på gymnasienivå som lägst, och dessutom är utbildad AV-tekniker eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska krävs. B-körkort är ett krav. God datorvana och god teknisk förståelse är ett krav. Arbetet kräver goda kunskaper inom både PA-teknik, kamera/videoproduktionsteknik, presentations/projektionsteknik och ljusteknik.

Starkt meriterande är erfarenhet som AV-tekniker (både support- och körtekniker) i mäss- och eventsammanhang. Det är även meriterande med erfarenhet och utbildning som projektledare inom yrkesområdet samt erfarenheter från högskolesektorn.

Arbetet kräver att du är mycket självgående och har god organisatorisk förmåga. Arbetet innebär en nära kundkontakt, vilket gör det viktigt att du har hög servicekänsla, har förmåga att samarbeta med andra och är noggrann. Det är viktigt att du kan hantera stressade situationer på ett konstruktivt sätt, och har förmåga att anpassa dig efter både tillgängliga resurser och skarpa deadlines. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning 
Tillsvidareanställning på heltid med start 2022-05-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning och individuell lönesättning tillämpas. Placering vid sektionen för medieteknik. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta sektionschef: Erik Lundberg, tfn 031-786 2976.

Fackliga?organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:?https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-04-20


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Göteborgsoperan söker ljudtekniker

Ljudtekniker
Läs mer Apr 6
Beskrivning
Vi söker en vikarie 100%.

Du kommer bli en av fyra ljudtekniker på den tekniska enheten. Genom alla repetitioner bistår vi dirigenten, ljuddesignern och regissören, så att varje föreställning lever enligt den skapade tekniska och konstnärliga idén. I musikal och dans är ljudet alltid förstärkt, och ljudteknik utnyttjas mer och mer även inom opera. Det förbättrar hörbarheten för både publiken och de som agerar på scenen.

Arbetsuppgifter
Som ljudtekniker på GöteborgsOperan arbetar du med livemixning, opera/musikal och dansproduktion, inspelning/dokumentation, ljudinstallation, ljudmätningar och enklare service/felsökning. I arbetet kan ingå resor inom Sverige och utomlands i samband med turnerande verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning i ljudteknik på högskolenivå t.ex. Piteå och/eller minst fem års bred erfarenhet som ljudtekniker, gärna inom teaterbranschen. Erfarenhet av arbete som teatertekniker är meriterande.

Som person är du samarbetsinriktad och initiativtagande. Du trivs i en aktiv och kreativ miljö och tycker om att arbeta i team, samtidigt som du har en god förmåga att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt på sociala färdigheter.

Erfarenhet av Digico (SD-serien) är meriterande för tjänsten.

Villkor
Sista ansökan är den 20 april 2022. Tjänsten är ett vikariat 1 augusti 2022 tom 31 mars 2023.

Schemaläggning är möjlig sex dagar per vecka, dag/kväll och helg.

GöteborgsOperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför vår verksamhet. Därför ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Ansök nu

Foajépersonal - intermittent anställning med varierande omfattning

Ljudtekniker
Läs mer Mar 17
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Högskolan för scen och musik finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar musiker i flera genrer, komponister, musikalartister, lärare i musik, dans och teater, operasångare, performanceartister och skådespelare, och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Under kommande år sker ett nybyggnadsprojekt där den konstnärliga fakulteten gemensamt flyttar in i ett nybyggt hus placerat där Artisten står idag. Detta innebär att Högskolan för scen och musik under en period flyttar ut sin verksamhet i andra lokaler, vilket innebär en del nya förutsättningar för den tekniska enheten och dess personal. Mer information om detta finns att läsa här: https://www.gu.se/konst/om-oss/konstnarliga-fakultetens-nya-hus

Arbetsuppgifter
Vi söker nu ca. 10 biljett- och foajépersonal med placering på tekniska enheten. Tjänsten innebär att du rings in vid behov för arbete på timbasis främst i samband med konserter och föreställningar. Arbetstiden är förlagd främst på kvällstid och helger. Du kan komma att arbeta både självständigt och tillsammans med tekniker gentemot studenter, lärare och publik.

Arbetsuppgifterna består främst i försäljning och scanning av biljetter, svara på frågor om evenemang och att gå brandvakt. Dessutom kan scenarbete och enklare teknikarbete ingå.

Som intermittent anställd behövs du framför allt under perioder med extra hög arbetsbelastning t.ex. runt jul och i maj. Normalt rör det sig om 5-15 pass per termin. 

Kvalifikationer
Du skall ha:

- Utbildning på lägst gymnasienivå eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Datorvana i både PC och MACmiljöer
- God kännedom om konstnärlig utbildning på högskolenivå eller likvärdigt
- God servicekänsla, ansvarskänsla, stresstålighet och noggrannhet
- God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
- God kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska.

Utöver ovanstående kvalifikationer är det även meriterande med:

- Viss musikalisk genrekunskap
- Erfarenhet av arbete med Biletto biljettsystem
- Kunskap om enklare ljud- och ljusteknik
- Erfarenhet av arbete med biljettförsäljning vid publika evenemang
- Erfarenhet av scenarbete (podiebygge och orkesterdukning)
- Erfarenhet av enklare redovisning
- Något eller flera av följande körkort: B, BE, C1
- God kännedom om Högskolan för scen och musik och dess lokaler

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning
Tidsbegränsad anställning, intermittent, för perioden 2022-05-01 - 2023-12-31.

Omfattning: Varierande omfattning. Du rings in vid behov

Tillträde: 2022-05-01

Placering: Högskolan för scen och musik

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Erik Jonasson, samordnare teknikenheten. Email: erik.jonasson@gu.se

Anna Gideonsson, teknisk samordnare. Email: anna.gideonsson@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör. Email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.gu.se/scen-musik

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-04-07

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Tekniker till Kulturhuset Bergsjön

AV-tekniker
Läs mer Mar 23
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en tekniker till Kulturhuset Bergsjön som beräknas vara klart under andra halvan av 2022. Vi står nu mitt i en spännande utvecklingsfas och vi söker därför dig som vill vara med och delta i planering och uppstarten av kulturhuset. Du kommer få vara med och bidra till det som ska bli en kreativ och dynamisk verksamhet där du kommer vara en stark, bidragande faktor till genomförandet av varierande programverksamhet. Vår utgångspunkt är stadens Kulturpolitiska program och vi strävar efter hög delaktighet i vår verksamhet.

Arbetsuppgifterna kan variera och kommer bland annat omfatta att ge tekniskt stöd till de olika aktiviteter som programläggs i Kulturhuset. Du kommer få arbeta med allt från att ställa in ljuset för en dansgrupp som övar, till att säkerställa att en teaterproduktion kan visas i arrangemangssalen. Du arbetar nära våra producenter och övrig kulturhuspersonal där du deltar i planeringen och genomförande av verksamheten. Du hjälper till med att bidra med lösningar så att programmen kan genomföras. Du deltar även i nätverk både internt inom förvaltningen men också externt. Eftersom verksamheten befinner sig i en uppstartsfas kan även fler arbetsuppgifter komma att ingå.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % och arbetstiderna varierar då det kommer förekomma regelbunden kväll- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst har du en utbildning inom scenteknik och/eller teaterteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har dessutom dokumenterad arbetslivserfarenhet av planering och genomförande av varierande kulturarrangemang och har tidigare arbetat med både AV-teknik och utställningsteknik. Slutligen har du även erfarenhet av att arbeta internt med service.

Har du erfarenhet av bio-teknik (maskinist) och kunskap i andra språk utöver skolspråken ser vi det som meriterande. Som person är du bra på att kommunicera med både kollegor och besökare och du har inga svårigheter med att samarbeta med andra. Eftersom arbetsdagarna kan se väldigt olika ut är det viktigt att du är flexibel men även att du kan arbeta strukturerat för att aktiviteter ska bli genomförde i god tid.

ÖVRIGT
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta nära kollegor och vara med och forma en intressant, rolig och uppskattad verksamhet som kommer att nå många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. På Kulturhuset Bergsjön är vår målsättning att vi driver husets verksamhet tillsammans, oavsett profession. Vi är just nu en liten arbetsgrupp på sju bibliotekspersonal och två producenter som har ett nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt. Under året väntas ytterligare rekryteringar inför att verksamheten öppnar i i Kulturhuset Bergsjön.

I denna rekryteringsprocess kan ett löpande urval komma att tillämpas.

Ansök nu

Certifierad elektriker

Elektriker, film/TV
Läs mer Feb 23
VCG är en laddoperatör där de flesta arbeten är att installera laddstationer / laddboxar utav olika storlekar.
DC / AC laddning
VCG söker nu elektriker som har erfarenheten att jobba med oss som kan arbeta självständigt och i ett projekt.
Krav
- Utbildad och certifierad elektriker med allmän behörighet el
- Tala och förstå svenska
- Körkort är meriterande


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Produktionstekniker för sommaren till P4 Göteborg, P4 Väst, P4 Sjuhärad och

Ljudtekniker
Läs mer Feb 11
Som produktionstekniker är du med och gör nyheter och program. Du ser till att innehållet som publiceras kan komma ut snabbt och att det är vasst och begripligt. Du jobbar lika bra i studiomiljö som i fält när redaktionen är på plats vid nyhetshändelser eller evenemang.

Du blir en av verksamhetens nyckelpersoner med fokus på ljudet. Det är du som är teamets expert på ljudteknik och ljudkvalitet. Sveriges Radio publicerar sig idag både i FM, på webben och i sociala medier. För att möta detta strävar vi efter produktionsflöden där tekniken används för att skapa färre och enklare handgrepp. Här spelar du en viktig roll för att säkerställa att rätt person har tillgång till rätt verktyg vid rätt tillfälle.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Stödja redaktionens programledare och reportrar med direktsändningar – både i studio eller ute på fältet.
• Direktsända program som exempelvis Ring P1, Ring så spelar vi, Karlavagnen eller lokala P4-sändningar.
• Spela in och redigera inslag eller radioprogram för senare utsändning.
• Upprätta sändningsplatser utanför radiohusen.
• Handleda, utbilda och stödja redaktioner i att hantera de system och verktyg som Sveriges Radio använder i sin produktion.
• Utföra enklare service- och datorrelaterade arbetsuppgifter.
• Ge feedback på innehållet ur ljudsynpunkt.

Innehållet i arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken ort du söker till. Det kan även förekomma uppdrag på närliggande kanaler och samarbete med dessa.

Bakgrund och kvalifikationer

• Utbildning inom ljudteknik eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• God förståelse för dator- och IT-användning i en medie-/ljudproduktionsmiljö
• Erfarenhet av arbete inom media är meriterande
• Kunskaper om sociala/digitala medier som publiceringsplattform är meriterande
• B-körkort är ett krav och C-körkort är meriterande

Som produktionstekniker är det viktigt att du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom en stor del av arbetet utförs tillsammans med andra krävs det att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera, så att ni tillsammans löser uppgifterna på bästa sätt. Det är en fördel om du också är orienterad i samhälls- och omvärldsrelaterade frågor.

Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Anställning
Tjänsten är semestervikariat under sommaren 2022. Du kommer att arbeta på vaktlista, vilket kan innebära tjänstgöring kvällar och helger. Placeringsort är Göteborg, Skövde, Uddevalla eller Borås.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning? Då kan du skicka in din ansökan senast 2021-03-20. I din ansökan anger du vilken ort eller vilka orter du är intresserad av att jobba på.

Frågor om tjänsten: Stefan Elofsson, produktionschef område Väst, tel. 0702 67 51 26. stefan.elofsson@sr.se
Frågor om rekryteringen: Ann Andersson, HR-partner, tel 0708 99 97 50. ann.andersson@sverigesradio.se.
Facklig kontakt: Unionen: Peter Lindqvist (Göteborg) tel. 031-837647, Adam Samuelsson (Skövde) tel. 0500-773041.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Tekniker till Kulturhuset Bergsjön

AV-tekniker
Läs mer Feb 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.

Kulturförvaltningen har cirka 800 anställda som huvudsakligen verkar inom bibliotek, kulturhus, museer och övriga kulturverksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en tekniker till Kulturhuset Bergsjön som beräknas vara klart under andra halvan av 2022. Vi står nu mitt i en spännande utvecklingsfas och vi söker därför dig som vill vara med och delta i planering och uppstarten av kulturhuset. Du kommer få vara med och bidra till det som ska bli en kreativ och dynamisk verksamhet där du kommer vara en stark, bidragande faktor till genomförandet av varierande programverksamhet. Vår utgångspunkt är stadens Kulturpolitiska program och vi strävar efter hög delaktighet i vår verksamhet.

Arbetsuppgifterna kan variera och kommer bland annat omfatta att ge tekniskt stöd till de olika aktiviteter som programläggs i Kulturhuset. Du kommer få arbeta med allt från att ställa in ljuset för en dansgrupp som övar, till att säkerställa att en teaterproduktion kan visas i arrangemangssalen. Du arbetar nära våra producenter och övrig kulturhuspersonal där du deltar i planeringen och genomförande av verksamheten. Du hjälper till med att bidra med lösningar så att programmen kan genomföras. Du deltar även i nätverk både internt inom förvaltningen men också externt. Eftersom verksamheten befinner sig i en uppstartsfas kan även fler arbetsuppgifter komma att ingå.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100 % och arbetstiderna varierar då det kommer förekomma regelbunden kväll- och helgtjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
För att vara aktuell för denna tjänst har du en utbildning inom scenteknik och/eller teaterteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har dessutom dokumenterad arbetslivserfarenhet av planering och genomförande av varierande kulturarrangemang och har tidigare arbetat med både AV-teknik och utställningsteknik. Slutligen har du även erfarenhet av att arbeta internt med service.

Har du erfarenhet av bio-teknik (maskinist) och kunskap i andra språk utöver skolspråken ser vi det som meriterande. Som person är du bra på att kommunicera med både kollegor och besökare och du har inga svårigheter med att samarbeta med andra. Eftersom arbetsdagarna kan se väldigt olika ut är det viktigt att du är flexibel men även att du kan arbeta strukturerat för att aktiviteter ska bli genomförde i god tid.

ÖVRIGT
Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta nära kollegor och vara med och forma en intressant, rolig och uppskattad verksamhet som kommer att nå många besökare, och som är angelägen då staden växer och utvecklas. På Kulturhuset Bergsjön är vår målsättning att vi driver husets verksamhet tillsammans, oavsett profession. Vi är just nu en liten arbetsgrupp på sju bibliotekspersonal och två producenter som har ett nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt. Under året väntas ytterligare rekryteringar inför att verksamheten öppnar i i Kulturhuset Bergsjön.

I denna rekryteringsprocess kan ett löpande urval komma att tillämpas.

Ansök nu

Tekniker med specialistkompetens inom ljud- och musikteknik.

Ljudtekniker
Läs mer Feb 17
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar musiker i flera genrer, komponister, musikalartister, lärare i musik och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Under kommande år sker ett nybyggnadsprojekt där den konstnärliga fakulteten gemensamt flyttar in i ett nybyggt hus placerat där Artisten står idag. Detta innebär att Högskolan för scen och musik under en period flyttar ut sin verksamhet i andra lokaler, vilket innebär en del nya förutsättningar för den tekniska enheten och dess personal. Mer information om detta finns att läsa här: https://www.gu.se/konst/om-oss/konstnarliga-fakultetens-nya-hus

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en tekniker med specialistkompetens i ljud- och musikteknik för arbete i vår verksamhet.

Som tekniker arbetar du i nära samverkan med utbildningarnas programansvariga, lärare, studenter, producenter och övrig teknisk personal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja verksamheten med daglig drift och stöd samt att köra ljud och visst ljus på konserter och föreställningar. Arbetet sker efter planlagt schema både dag och kvällstid samt även i undantagsfall på helger. I arbetsuppgifterna ingår även planering av det egna arbetet, service och underhåll samt lektionssupport.

Vi ser gärna att Du som person är strukturerad, har förmåga att driva flera parallella projekt och har ett pedagogiskt förhållningssätt.

Kvalifikationer
Krav


• Du ska ha en bred dokumenterad ljud- och musikteknisk erfarenhet
• Du ska ha arbetat med ljudteknik inom ett brett spektrum av musikaliska genre inklusive jazz, folkmusik, världsmusik, klassisk musik och musikal
• Du ska vara väl förtrogen med digitala mixerbord och trådlösa mikrofonsystem.
• Du ska ha grundläggande kunskaper i programmen QLab och Logic
• Du ska ha grundläggande AV-tekniska kunskaper

Meriterande

Vi ser gärna att du har


• Arbetat på en konstnärlig högskola eller motsvarande
• Konstnärlig utbildning på högskolenivå eller motsvarande
• Arbetat som tekniker inom scenkonst och event
• Grundläggande kunskaper i ljussättning på ljusborden Avolite och Prego
• B-körkort
• Erfarenhet av turnéverksamhet
• Intresse av att arbeta med studenter
• God servicekänsla, ansvarskänsla, stresstålighet och noggrannhet
• God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
• God kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Tidsbegränsad anställning, vikariat, för perioden 2022-04-01 - 2022-09-30 med möjlighet till förlängning.

Omfattning: 60-80% av heltid enligt överenskommelse med eventuell möjlighet till utökad omfattning. 

Tillträde: 2022-04-01 eller snarast möjligt enligt överenskommelse

Placering: Högskolan för scen och musik 

Kontaktuppgifter för anställningen
Erik Jonasson, chef teknikenheten. Tfn: 031-786 4167. Email: erik.jonasson@gu.se

Anna Gideonsson, teknisk samordnare. Tfn: 031-786 6303. Email: anna.gideonsson@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör. Tfn: 031-786 4010. Email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.gu.se/scen-musik 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 14 mars 2022

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

LJUSDESIGNER

Ljusdesigner
Läs mer Feb 8
LJUSDESIGNER

Westal AB söker en person med stort intresse för försäljning och belysning.

Om Westal
Westal är ett väletablerat företag i belysningsbranschen, som i över 70 år har tillverkat utomhusarmaturer i sin fabrik i Bankeryd. Westals främsta kunder är elinstallatörer via sina elgrossister samt fackhandeln. Idag har Westal drygt 40 anställda och omsätter ca 120 Mkr. För att läsa mer om Westal gå in på www.westal.se

Arbetsbeskrivning
Du ingår i vår försäljningsdivision och rapporterar till vår försäljningschef. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsaken vara ljusplanering, kundsupport, offerthantering och uppföljning. Tjänstens placeringsort är antingen i Bankeryd eller Göteborg. Vårt affärssystem är Monitor och våra ljusberäkningar görs i Dialux.

Vem är du?
Det är en fördel om du har gått Ljushögskolan eller har arbetslivserfarenhet inom området. men i första hand är din personlighet och inställning till ”livet” som vi kommer lägga störst vikt på. Du ska ha lätt för att samarbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Eget ansvar kommer alltid genomsyra ditt arbete. Gillar du att göra ett bra jobb och prova på nya saker har du chansen här!
Kontaktperson
För att söka tjänsten mejla din anmälan till ulf.olsson@westal.se. För mer information kontakta Ulf Olsson, försäljningsansvarig Westal AB, 0733-106701

Ansök nu

Tekniker inom ljud- och ljusteknik, intermittent varierande omfattning

Ljudtekniker
Läs mer Feb 16
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar musiker i flera genrer, komponister, musikalartister, lärare i musik och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Under kommande år sker ett nybyggnadsprojekt där den konstnärliga fakulteten gemensamt flyttar in i ett nybyggt hus placerat där Artisten står idag. Detta innebär att Högskolan för scen och musik under en period flyttar ut sin verksamhet i andra lokaler, vilket innebär en del nya förutsättningar för den tekniska enheten och dess personal. Mer information om detta finns att läsa här: https://www.gu.se/konst/om-oss/konstnarliga-fakultetens-nya-hus

Arbetsuppgifter
Vi söker nu upp till 10 st tekniker inom ljud- och ljusteknik med placering på tekniska enheten. Tjänsten innebär att du rings in vid behov för arbete på timbasis främst i samband med konserter, redovisningar och föreställningar men även i förekommande fall arbete med daglig drift i verksamheten. Arbetstiden är främst på kvällstid och helger. Du kan komma att arbeta både självständigt och tillsammans med ordinarie tekniker gentemot studenter, lärare och övrig personal.

Kvalifikationer
Du skall ha:


• Utbildning på lägst gymnasienivå eller annan erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarig.
• Erfarenhet av arbete med ljud- och/eller ljusteknik vid publika evenemang
• Bred genre- och instrumentkännedom
• Datorvana i både PC och Macmiljöer
• God servicekänsla, ansvarskänsla, stresstålighet och noggrannhet.
• God samarbetsförmåga och god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
• God kommunikativ förmåga i tal och skrift både på svenska och engelska.

Utöver ovanstående kvalifikationskrav är det även meriterande med:


• Utbildning och/eller erfarenhet av pedagogisk verksamhet
• Grundläggande elkunskap och erfarenhet av service av ljud- och ljusutrustning
• Erfarenhet av symfoniorkester och storband
• Körkort
• Kunskaper inom de system vi arbetar med så som:

• Analoga och digitala mixerbord
• Dante
• Avolite ljusbord
• Prego ljusbord
• QLabStor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställning: Tidsbegränsad anställning, intermittent, med varierande omfattning t.o.m 2023-07-31.

Omfattning: Varierande omfattning. Du rings in vid behov. Timlön.

Placering: Högskolan för scen och musik 

Kontaktuppgifter för anställningen
Erik Jonasson, chef teknikenheten. Tfn: 031-786 4167. Email: erik.jonasson@gu.se

Anna Gideonsson, teknisk samordnare. Tfn: 031-786 6303. Email: anna.gideonsson@hsm.gu.se

Magdalena Eldh, personaladministratör. Tfn: 031-786 4010. Email: magdalena.eldh@hsm.gu.se

Info HSM: www.gu.se/scen-musik 

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 mars 2022

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

AV-tekniker till Chalmers verksamhetsstöd

AV-tekniker
Läs mer Feb 14
Vi söker nu dig som vill vara med och leverera IT-tjänster till alla Chalmers medarbetare och studenter. Här vill vi att du ska känna en frihet och möjlighet att vara med och påverka. Vi har ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Just nu arbetar vi för fullt med att digitalisera utbildningen och ta fram lösningar som ska stödja hybridmöten, streaming och rena inspelningar.

Vi söker efter dig som vill vara med i den resan!

Information om avdelningen
Vår främsta uppgift är att med vårt stöd bidra till en IT-miljö i världsklass för Chalmers IT-användare och det gör vi genom att se till att våra studenter, lärare, forskare har tillgång till rätt IT-verktyg och rätt kompetens för att använda sig av dem. Förtroendet för det vi levererar är högt och IT blir alltmer viktigt för hela Chalmers. Vi är angelägna om att bygga på detta förtroende och leverera det stöd och den service som Chalmers behöver för att bli ett av Europas bästa universitet. 

Enheten IT-klient består av 20 personer som arbetar med att utforma lokaler för distansutbildning, bygga användarvänliga klientplattformar samt leverera support. På så sätt bidrar vi till ett effektivare Chalmers. Enheten tillhör Chalmers IT-avdelning och är en del av Chalmers verksamhetsstöd. Hos oss får du lära dig mycket om många komplexa system och vi förutsätter att du, liksom vi, trivs i servicerollen. Vi håller till på Chalmers två campus, Johanneberg och Lindholmen i centrala Göteborg. Förutom fantastiska kollegor har vi förmåner såsom flextid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, fria träningslokaler, med mera.

Beskrivning av tjänsten
Som teammedlem i AV-service får du möjlighet att arbeta självständigt med att utforma och bygga våra mötes- och utbildningslokaler. Du ger stöd och rådgivning till verksamheten vid användning av AV-teknik samt vid tekniska problem. Du utför även förebyggande arbete samt arbetar med drift och underhåll av AV-utrustning. Du arbetar enligt uppsatta mål och rutiner och är delaktig i förbättringsarbete kring AV-områdets tjänster och processer.

Hos oss förväntas du tänka själv och tänka fritt. Du får förmedla din kunskap till våra användare och är delaktig i förbättringsarbetet. Du bidrar till att utveckla våra rutiner och processer inom områden som inköp, dokumentation, problemlösning, installation och serviceärenden.

Du kommer att samarbeta med kollegor inom det egna teamet liksom med kollegor på övriga IT-avdelningen och bidra där din kunskap efterfrågas, alltid med nöjda användare i fokus.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan tillämpas. 

Kvalifikationer
Vi vill att du är en serviceinriktad och relationsskapande kollega med förmåga att undersöka och lösa komplexa problem. Dessa förmågor kombinerar du med en skicklighet i att ta ägandeskap, organisera arbetsbelastning och snabbt ändra prioriteringar. Du tar självklart ansvar för dagliga uppgifter och belyser risker. Kort sagt är du nyfiken, flexibel och serviceinriktad. Du behöver kunna kommunicera på ett bra sätt, både muntligt och skriftligt (på svenska och engelska). 

För att lyckas i rollern vill vi att du har:
- Eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
- Erfarenhet av ljud och bildhantering
- Erfarenhet och god förståelse för felsökning av ljud, ljus och bildutrustning
- God kännedom om vanligt förekommande system/plattformar som stödjer digitala mötesformat
- B-körkort

Och sist, men inte minst; för att trivas på Chalmers är det viktigt att du ställer dig bakom våra värderingar: Kvalitet, respekt, öppenhet, delaktighet och mångfald. 

Att arbeta på Chalmers
Chalmers vision: ”För en hållbar framtid” genomsyrar synen på vår arbetsmiljö och våra medarbetare.
Här kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på Chalmers.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20220007 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 6 mars, 2022
Vi rekryterar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Läs mer och ansök på Chalmers hemsida: https://www.chalmers.se/sv/om-chalmers/Arbeta-pa-Chalmers/lediga-tjanster/Sidor/default.aspx?rmpage=job&rmjob=10136&rmlang=SE

Vid frågor, vänligen kontakta
Enhetschef Sofia Nygård
Email: sofia.nygard@chalmers.se

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!

Ansök nu