Museipedagog/Museilärare jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Vikarierande museipedagog

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Okt 8
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 130 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Innehåll och lärande samlar många av de funktioner som skapar museets publika utbud. På avdelningen arbetar fem museipedagoger som tillsammans ansvarar för en reflekterande och mångfacetterad pedagogisk verksamhet. Arbetets tonvikt ligger på genomförande och planering av museets omfattande skolprogram och visningar för förskola, grundskola, gymnasium, universitet och annan vuxenutbildning som tex SFI. Utöver detta ansvarar pedagogerna även för visningar för allmänheten och museets familjehelger samt genomför visningar för allmänheten och andra förbokade grupper så som företag och föreningar. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler.

KVALIFIKATIONER
För anställningen krävs pedagogisk utbildning, kan vara förskolelärare eller lärare på annan nivå, fritidspedagog, dramapedagog, konstpedagog eller liknande. Vidare krävs erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna som yrkesverksam pedagog på förskola, skola, museum eller inom annan lärandemiljö. Du har en bred teoretisk förståelse av begreppet lärande och god kännedom om skolans läroplaner. Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper med gott resultat samt kunskaper om tillgänglighet i bred bemärkelse samt flerspråkighet är meriterande.
Du drivs av nyfikenhet, är utåtriktad och tycker om att möta människor. Du är bra på att samarbeta i team, men också på att arbeta självständigt. Du är strukturerad och van att arbeta mot deadlines. Du gillar att berätta och har en förmåga att engagera, levandegöra och inspirera. Du är kreativ och bra på att bemöta grupper utifrån deras olika förutsättningar och behov. Du är bra på att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är noggrann, har lätt att lära, är vetgirig och nyfiken. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska är en förutsättning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.ÖVRIGT
Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök nu

Museipedagog till Röhsska museet

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Maj 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.
Kulturförvaltningen har cirka 400 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

ARBETSUPPGIFTER
Röhsska museet i Göteborg är Sveriges äldsta specialmuseum för design och konsthantverk och ingår i Göteborgs Kulturförvaltning, Sektor Museer.

Nu söker Röhsska museet en museipedagog med inriktning på design och form. Museet är för närvarande stängt för publik med nyöppning under hösten 2018 och befinner sig i en spännande utvecklingsfas där det finns möjlighet att vara med och tänka nytt.
Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla Röhsska museet som mötesplats inom design- och formområdet, angeläget för både bransch och besökare. Hos oss ingår du i ett team med kollegor inom program och pedagogik och får möjlighet att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten. Vi arbetar relationsbyggande med olika målgrupper, åldrar och bakgrunder med ledord som tillgänglighet och inkluderande i fokus.
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att tillgängliggöra museets utställningar och program genom ett pedagogiskt förhållningssätt. Du ansvarar för museets museilektioner riktade till förskola och skola, håller visningar och workshops för barn, unga och vuxna. Du medverkar i planering, genomförande och uppföljning av den pedagogiska verksamheten och ingår i nätverk och för verksamheten andra viktiga sammanhang både internt och externt. Du medverkar i olika projekt- och arbetsgrupper inom museet där din roll är att tillföra pedagogiskt perspektiv och kunskap. I tjänsten ingår administrativa arbetsuppgifter såsom budgetarbete, avtalsskrivning, statistik och rapportering.
Inför nyöppningen genomför museet en rad externa projekt där du kommer att medverka i planering och genomförande.

KVALIFIKATIONER
• Du har högskoleutbildning inom konst- och/eller designhistoria, eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig, inom pedagogik eller design och formområdet

• Du har god kännedom om tekniker, processer och material inom design och formområdet

• Du har god språklig förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska. Kunskaper i något annat för museets målgrupper relevant språk är meriterande

• Du har erfarenhet av normkritiskt arbete och tillgänglighetsarbete

• Du har erfarenhet, intresse för och adekvat kunskap i digitala verktyg och processer

• Du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

• Erfarenhet av metoder som kreativt skapande och verksamhetsutveckling i delaktighet med brukare är meriterande

Som person är du positiv och prestigelös med förmåga att se möjligheterna i ditt arbete. Du gillar att arbeta i team men också självständigt och är van att arbeta mot deadlines. Du får energi när du ställs inför utmaningar och tar dig an uppgifter på ett snabbt och kreativt sätt och sätter värde i att utveckla och vårda relationer. För tjänsten krävs att du är strukturerad och en problemlösare då du kan ställas inför nya situationer och förutsättningarna kan variera. Du är en person som är lätt att få kontakt med, oavsett kulturell eller social bakgrund.

Ansök nu

Museipedagog (föräldravikariat)

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 19
Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen. Vi gör natur- och kulturarvet tillgängligt och levande på våra museer men också genom verksamhet med fokus på hantverk, slöjd, natur- och kulturmiljö, arkeologi och konservering. Genom förebyggande och konsultativa insatser bedriver vi även ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela regionen.Västarvet, Göteborgs naturhistoriska museum
Göteborgs Naturhistoriska Museum arbetar med kunskap, upplevelser och utveckling.

Vår bas är våra samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra våra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs Naturhistoriska Museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum.

Tycker du också att naturen är fantastisk?
Som pedagog på Göteborgs Naturhistoriska Museum får du privilegiet att entusiasmera och väcka intresse för naturvetenskap. Varje dag får du träffa grupper i olika åldrar, med olika förutsättningar och med olika förkunskap. Den stora skillnaden mellan att vara lärare i skolan och att jobba som pedagog på museet är att på museet träffar du varje dag nya grupper med förväntansfulla barn och ungdomar. I skolan hinner du lära känna din grupp och dina elever medan hos oss har du kanske bara ett enda lektionstillfälle på dig att skapa intresse och nå fram med ditt budskap.

Är du pedagog med biologisk inriktning?
Vi söker företrädesvis dig med lärarutbildning och kunskaper i biologi tillräckliga för att undervisa i förskola och grundskola upp till årskurs 6. Vill du med din kompetens och energi bidra till att genomföra vår pedagogiska verksamhet? Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som lärare inom naturvetenskap, eller motsvarande erfarenhet. Du är engagerad i ditt ämne och har förmåga att, både inomhus och ute i naturen, kommunicera och förmedla biologi. I arbetsgruppen möter vi barn i alla åldrar, från förskola till gymnasium, samt barn med funktionsvariationer. Vi ser att det är en fördel om du har bred erfarenhet men specifik kompetens att undervisa för förskola upp till årskurs 6. Vi tror att du är kreativ och har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande och självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du trivas med att jobba tillsammans med oss. I arbetet som museipedagog behöver du vara strukturerad och ha koll på planering men i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel om planeringen inte håller. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

 
Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu