Museipedagog/Museilärare jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Museipedagog med inriktning dekolonisering

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Maj 24
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.




ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Innehåll och lärande samlar många av de funktioner som skapar museets publika utbud. På avdelningen arbetar fyra museipedagoger som tillsammans ansvarar för en reflekterande och mångfacetterad pedagogisk verksamhet. Arbetets tonvikt ligger på planering och genomförandet av museets omfattande skolprogram och visningar för förskola, grundskola, gymnasium, universitet och annan vuxenutbildning som tex SFI. Utöver detta ansvarar pedagogerna även för visningar för allmänheten och museets familjehelger samt genomför visningar för allmänheten och andra förbokade grupper så som företag och föreningar. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler. Förutom deltagande i den dagliga pedagogiska verksamheten kommer tjänsten att innebära deltagande i ett utställningsprojekt som utforskar museernas historia och roll i kolonialismens idévärld och sammanför dessa globala samtidsfrågor.

Tjänster innebär deltagande i innehållsarbetet genom att göra research och förslå nytt innehåll. Bevakar relevans och tillgänglighet för målgrupper. Tillsätter fokusgrupp och testar idéer, innehåll och aktiviteter. Utvecklar och utvärderar skolprogram och andra relevanta erbjudande för skolan i första hand högstadium/gymnasium men även mellanstadiet.

Tjänsten är ett vikariat om 75% i ett års tid.

KVALIFIKATIONER
Skall-krav
• Pedagogisk examen, vilket kan vara ämneslärarutbildning för gymnasieskolan med inriktning samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.
• En bred teoretisk förståelse av begreppet lärande.
• God kännedom om skolans läroplaner.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

Meriterande
• Praktisk pedagogisk erfarenhet och engagemang inom globala samtidsfrågor och folkbildning
• Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper med gott resultat
• Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper och omsätta lärdomar i praktiken
• Kunskaper om tillgänglighet i bred bemärkelse
• Fler språk än svenska och engelska

Personliga egenskaper
• Du är bra på att samarbeta i team, men också på att arbeta självständigt.
• Du är strukturerad och van att arbeta mot deadlines.
• Du gillar att berätta och har en förmåga att engagera, levandegöra och inspirera.
• Du är kreativ och bra på att bemöta grupper utifrån deras olika förutsättningar och behov.
• Du är bra på att prioritera när arbetsbelastningen är hög.

De personliga egenskaperna är avgörande för genomförandet av arbetsuppgifterna, därför är dessa en del av skall-kraven.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

ÖVRIGT
Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök nu

Coach till Gruvgatan daglig verksamhet med musik erfarenheter sökes

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jun 28
Vill du jobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utveckling? Nu söker vi en coach med musikalisk erfarenhet till daglig verksamhet i Högsbo, Västra Frölunda. Vi erbjuder intern utbildning och flera förmåner.

Om rollen
Arbetet innebär att du stöttar personer med autism, intellektuell funktionsnedsättning downs syndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till utveckling. På Nytidas dagliga verksamhet har vi en huvudinriktning; den individuella.

Att verksamheten är individuellt utformad är det som Nytida står för. Vi utgår ifrån personens behov, intressen, motivation och framför allt resurser. Därför varierar verksamheten från person till person. En stark önskan hos de flesta är att knyta eller återknyta kontakten med arbetslivet. För att hela livet ska upplevas som meningsfullt behövs det ofta någonting mer. Det kan handla om att få utvecklas genom fysisk aktivitet, matlagning, hantverk, eller att bara få träffa andra för att umgås och samtala om allt det som livet är. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med klienten sätta mål, planera och dokumentera utifrån aktuell genomförandeplan samt ha kontakter med handläggare och nätverk.

Om Nytida Gruvgatan

Gruvgatan ligger i ett industriområde precis vid Änggårdsbergen, det ligger i stadsdelen Högsbo i Göteborg, cirka 6 kilometer från Göteborgs centralstation. Att åka kommunalt in till Göteborgs central tar 26 minuter och turtätheten är god. Det är mindre än 5 minuter ifrån hållplatsen J A Wettergrens gata.

Gruvgatans dagliga verksamhets har många mindre rum för arbete som kräver koncentration och avskildhet men också större rum för friskvård och gemenskap. Det finns gemensamt kök och stor härlig uteplats samt trädgård.

Gruvgatan är under uppstart vilket betyder att du kommer att få vara med att utveckla verksamheten då den inte är helt färdigställd. Detta på grund av att vi kommer att anpassa verksamheten utifrån våra arbetstagare. Du kommer få vara en del av våra aktiviteter genom att vara coach inom våra fem verksamhetsinriktningar Jobb & Utbildning, Kultur & Skapande, Träning & Hälsa, Djur & Natur, Person & Relation. Om du har något mer än något inom musik som anses meriterande inom detta får du gärna skriva med detta.

Du har en verksamhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.



Din erfarenhet och kunskap
Du har gymnasial utbildning inom vård och omsorg, exempelvis som undersköterska alternativt någon pedagogisk utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom socialt arbete som exempelvis socionom, arbetsterapeut eller liknande samt erfarenhet av att arbeta med målgruppen.

Vi söker just nu en coach till vårt team som även har erfarenhet eller utbildning inom musik. Du ska ha kunskap och kunna hantera flera instrument samt veta hur man spelar in musik då vi har flera deltagare som vill ha musik på sitt schema flera dagar i veckan.

Du har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor, är ansvarskännande och har personlig mognad. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra arbetstagares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap

Det här erbjuder vi:
Grundutbildning och vidareutbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära när du tillsvidareanställs inom Nytida.
Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
Ledarskapsutbildade chefer nära dig
En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
Karriär- och utvecklingsmöjligheter
Friskvårdsbidrag och skobidrag

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetstider och tjänstgöringsgrad: Vi har öppet kl. 7 - 17 och tjänsten är på heltid
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: I augusti eller enligt överenskommelse
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning samt att du behöver ha ett arbetstillstånd (antingen via pass eller personbevis)
Sista ansökningsdag: 31/7 - 2023
För mer information kontakta:
Malin Moberg, verksamhetschef
Malin.moberg@nytida.se
0760 - 03 24 97
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Om du vill läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).



Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.



Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se)

Ansök nu

Museiutvecklare

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Feb 3
Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.



Uppdrag: stärk museisektorn i Västra Götaland!

Med början av 2023 så kommer Kulturutveckling aktivt att arbeta för att utveckla och stärka samverkan inom museisektorn i Västra Götaland.

Vi söker därför efter en museifrämjare som både bottnar i samt brinner för museala frågor och som är skicklig på samverkan i verkligheten.

I uppdraget ingår att:

- skapa infrastruktur för samverkan mellan museerna inom det allmänna i Västra Götaland
- identifiera olika typer av behov och synergier bland museerna
- ta fram förslag på möjliga insatser
- samordna Museinätverk Väst
- bevaka vad som händer på museiområdet regionalt/nationellt/ internationellt
- ge support och stöd till museer i regionen rörande museifrågor, såsom samlingsförvaltning, kunskapsuppbyggnad och publik verksamhet
- möjliggöra samverkan mellan museer och universitet (exempelvis Kulturarvsakademin)

Kvalifikationer och erfarenheter
Krav på högskoleutbildning inom kultur/kulturarvsområdet. Meriterande med högre utbildning inom kulturarvsområdet. 

Krav på bred erfarenhet från museisektorn

Krav på utbildning och erfarenhet inom projektledning/processledning

Meriterande är erfarenhet från arbete i offentlig sektor (operativt och strategiskt) 

Krav på B-körkort

Personliga egenskaper

Strukturerad, noggrann med god prioriteringsförmåga. God samarbetsförmåga, social samt lyhörd

Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Museipedagog, fokus på demokratifrågor

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 23
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt. Tjänsten är en särskild visstidsanställning på 11 månader.

ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Innehåll och lärande samlar många av de funktioner som skapar museets publika utbud. På avdelningen arbetar fyra museipedagoger som tillsammans ansvarar för en reflekterande och mångfacetterad pedagogisk verksamhet. Arbetets tonvikt ligger på planering och genomförandet av museets omfattande skolprogram och visningar för förskola, grundskola, gymnasium, universitet och annan vuxenutbildning som tex SFI. Utöver detta ansvarar pedagogerna även för visningar för allmänheten och museets familjehelger samt genomför visningar för allmänheten och andra förbokade grupper så som företag och föreningar. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler. I detta särskilda uppdrag ligger fokus på vår stärkta demokratisatsning och arbetsuppgifterna kommer bland annat att handla om vidareutveckling av vår digitala demokratisatsning med lärresursen Bygga Demokrati och online skolprogram, även att genomföra en testpilot av workshopmetoden Demokratiska Ting gentemot målgruppen folkhögskola.

KVALIFIKATIONER
Skall-krav, formella
• Pedagogisk utbildning, vilket kan vara ämneslärarutbildning för gymnasieskolan med inriktning samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.
• En bred teoretisk förståelse av begreppet lärande.
• God kännedom om skolans läroplaner.

Meriterande
• Lång praktisk pedagogisk erfarenhet och engagemang inom demokrati och folkbildning
• Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper med gott resultat
• Kunskaper om tillgänglighet i bred bemärkelse
• Fler språk än svenska och engelska är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbete, initiativtagande, problemlösning och kommunikation.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

ÖVRIGT
Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök nu

Vikarierande museipedagog

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Okt 8
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 130 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.



ARBETSUPPGIFTER
Avdelningen Innehåll och lärande samlar många av de funktioner som skapar museets publika utbud. På avdelningen arbetar fem museipedagoger som tillsammans ansvarar för en reflekterande och mångfacetterad pedagogisk verksamhet. Arbetets tonvikt ligger på genomförande och planering av museets omfattande skolprogram och visningar för förskola, grundskola, gymnasium, universitet och annan vuxenutbildning som tex SFI. Utöver detta ansvarar pedagogerna även för visningar för allmänheten och museets familjehelger samt genomför visningar för allmänheten och andra förbokade grupper så som företag och föreningar. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler.

KVALIFIKATIONER
För anställningen krävs pedagogisk utbildning, kan vara förskolelärare eller lärare på annan nivå, fritidspedagog, dramapedagog, konstpedagog eller liknande. Vidare krävs erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna som yrkesverksam pedagog på förskola, skola, museum eller inom annan lärandemiljö. Du har en bred teoretisk förståelse av begreppet lärande och god kännedom om skolans läroplaner. Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper med gott resultat samt kunskaper om tillgänglighet i bred bemärkelse samt flerspråkighet är meriterande.
Du drivs av nyfikenhet, är utåtriktad och tycker om att möta människor. Du är bra på att samarbeta i team, men också på att arbeta självständigt. Du är strukturerad och van att arbeta mot deadlines. Du gillar att berätta och har en förmåga att engagera, levandegöra och inspirera. Du är kreativ och bra på att bemöta grupper utifrån deras olika förutsättningar och behov. Du är bra på att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är noggrann, har lätt att lära, är vetgirig och nyfiken. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska är en förutsättning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.



ÖVRIGT
Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök nu

Museipedagog till Röhsska museet

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Maj 25
Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.
Kulturförvaltningen har cirka 400 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

ARBETSUPPGIFTER
Röhsska museet i Göteborg är Sveriges äldsta specialmuseum för design och konsthantverk och ingår i Göteborgs Kulturförvaltning, Sektor Museer.

Nu söker Röhsska museet en museipedagog med inriktning på design och form. Museet är för närvarande stängt för publik med nyöppning under hösten 2018 och befinner sig i en spännande utvecklingsfas där det finns möjlighet att vara med och tänka nytt.
Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla Röhsska museet som mötesplats inom design- och formområdet, angeläget för både bransch och besökare. Hos oss ingår du i ett team med kollegor inom program och pedagogik och får möjlighet att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten. Vi arbetar relationsbyggande med olika målgrupper, åldrar och bakgrunder med ledord som tillgänglighet och inkluderande i fokus.
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att tillgängliggöra museets utställningar och program genom ett pedagogiskt förhållningssätt. Du ansvarar för museets museilektioner riktade till förskola och skola, håller visningar och workshops för barn, unga och vuxna. Du medverkar i planering, genomförande och uppföljning av den pedagogiska verksamheten och ingår i nätverk och för verksamheten andra viktiga sammanhang både internt och externt. Du medverkar i olika projekt- och arbetsgrupper inom museet där din roll är att tillföra pedagogiskt perspektiv och kunskap. I tjänsten ingår administrativa arbetsuppgifter såsom budgetarbete, avtalsskrivning, statistik och rapportering.
Inför nyöppningen genomför museet en rad externa projekt där du kommer att medverka i planering och genomförande.

KVALIFIKATIONER
• Du har högskoleutbildning inom konst- och/eller designhistoria, eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig, inom pedagogik eller design och formområdet

• Du har god kännedom om tekniker, processer och material inom design och formområdet

• Du har god språklig förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska. Kunskaper i något annat för museets målgrupper relevant språk är meriterande

• Du har erfarenhet av normkritiskt arbete och tillgänglighetsarbete

• Du har erfarenhet, intresse för och adekvat kunskap i digitala verktyg och processer

• Du har minst 1 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

• Erfarenhet av metoder som kreativt skapande och verksamhetsutveckling i delaktighet med brukare är meriterande

Som person är du positiv och prestigelös med förmåga att se möjligheterna i ditt arbete. Du gillar att arbeta i team men också självständigt och är van att arbeta mot deadlines. Du får energi när du ställs inför utmaningar och tar dig an uppgifter på ett snabbt och kreativt sätt och sätter värde i att utveckla och vårda relationer. För tjänsten krävs att du är strukturerad och en problemlösare då du kan ställas inför nya situationer och förutsättningarna kan variera. Du är en person som är lätt att få kontakt med, oavsett kulturell eller social bakgrund.

Ansök nu

Museipedagog (föräldravikariat)

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Jan 19
Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen. Vi gör natur- och kulturarvet tillgängligt och levande på våra museer men också genom verksamhet med fokus på hantverk, slöjd, natur- och kulturmiljö, arkeologi och konservering. Genom förebyggande och konsultativa insatser bedriver vi även ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela regionen.



Västarvet, Göteborgs naturhistoriska museum
Göteborgs Naturhistoriska Museum arbetar med kunskap, upplevelser och utveckling.

Vår bas är våra samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra våra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Våra samlingar utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs Naturhistoriska Museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum.

Tycker du också att naturen är fantastisk?
Som pedagog på Göteborgs Naturhistoriska Museum får du privilegiet att entusiasmera och väcka intresse för naturvetenskap. Varje dag får du träffa grupper i olika åldrar, med olika förutsättningar och med olika förkunskap. Den stora skillnaden mellan att vara lärare i skolan och att jobba som pedagog på museet är att på museet träffar du varje dag nya grupper med förväntansfulla barn och ungdomar. I skolan hinner du lära känna din grupp och dina elever medan hos oss har du kanske bara ett enda lektionstillfälle på dig att skapa intresse och nå fram med ditt budskap.

Är du pedagog med biologisk inriktning?
Vi söker företrädesvis dig med lärarutbildning och kunskaper i biologi tillräckliga för att undervisa i förskola och grundskola upp till årskurs 6. Vill du med din kompetens och energi bidra till att genomföra vår pedagogiska verksamhet? Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som lärare inom naturvetenskap, eller motsvarande erfarenhet. Du är engagerad i ditt ämne och har förmåga att, både inomhus och ute i naturen, kommunicera och förmedla biologi. I arbetsgruppen möter vi barn i alla åldrar, från förskola till gymnasium, samt barn med funktionsvariationer. Vi ser att det är en fördel om du har bred erfarenhet men specifik kompetens att undervisa för förskola upp till årskurs 6. Vi tror att du är kreativ och har förmåga att komma på lösningar och se på saker ur olika perspektiv. Om du är ansvarstagande och självständig och samtidigt tycker det är roligt att samarbeta med andra så kommer du trivas med att jobba tillsammans med oss. I arbetet som museipedagog behöver du vara strukturerad och ha koll på planering men i perioder av hög arbetsbelastning kunna vara flexibel om planeringen inte håller. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  



Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

 
Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu