Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Sommarvikarie till [enhet]

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 24
Nu söker vi på Mogården en sommarvikarie för behandlingsassistent på korttidsboende för personer med missbruksproblematik och psykisk ohälsa.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba med oss i sommar?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik. Tillsammans lagar vi mat, städar, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.

Till dig från oss...

- Introduktion

- Förmånsportal med rabatter

- Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.

- Coachande och stöttande chefer nära dig

- Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende

Du får även...

- genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.

- möjlighet att visa vem du är. Ofta är sommarjobbet en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.

- en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.

Om Mogården
Nytida Mogården erbjuder korttidsboende för personer med beroende/missbruksproblematik/samsjuklighet med behov av dygnet runt personal. Varje människa är unik och måste bemötas utifrån det. På Mogården vill vi skapa incitament till en ökad tro på sin egen förmåga och att en förändring är möjlig. I verksamheten arbetar verksamhetschef, gruppchef, sjuksköterska, aktivitetshandledare, behandlingspedagoger, socialpedagoger, boendestödjare, vaken nattpersonal, lokalvårdare och kock.

Mogårdens personal är en sammansvetsad grupp på ca 17 peroner, här arbetar du aldrig själv. Här finns det schema för dag, kväll och varannan helg och även endast nattschema. Vi söker sommarvikarier mellan veckorna 24-33, med möjlighet till timanställning inför tjänsten och även efter. Vi arbetar utifrån uppdrag från handläggare på socialtjänster, vi arbetar med genomförandeplaner och veckoscheman.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:

- lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
- är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
- trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska, socialpedagog eller likvärdig utbildning. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: 12/6 2023
Sista ansökningsdag: 30/5 2023
Har du frågor? Kontakta gärna: Linnea Hassling, 0705542367
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se (www.nytida.se)

Ansök nu

Klientcoach

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 4
Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet
MM Framtid AB
Behandlingsassistent/Socialpedagog
Kommun: Göteborg
Korta fakta om jobbet
Omfattning: HeltidVaraktighet: TillsvidareAnställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer
Körkort
Krav

- B

Om jobbet
Behandlingsassistent till stödboende och avhopparverksamhet

MM Framtid ett växande vårdföretag som erbjuder boende, stöd och sysselsättning till individer med särskilda behov. Vi samverkar med berörda myndigheter och finns i hela Sverige. Vårt mål är att genom individanpassat boende och insatser hjälpa individen att gå från bidragsberoende till självförsörjning och självständighet. Nu letar vi efter vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Vi söker en behandlingsassistent till vårt team inom stödboende och avhopparverksamhet.

Tjänsten innebär att du kommer vara kontaktperson för ett antal klienter, som du träffar regelbundet. Kontakten innebär både fysiska träffar och via telefon. I arbetet ingår att du stöttar klienten, enligt individuell plan från socialtjänsten i samverkan med MM Framtid. Du stöttar bland annat individen i ekonomi kopplat till boendet, skaffa praktik, jobb eller utbildning samt coacha till meningsfull fritid som främjar hälsa och ett socialt liv. Arbetet kan även innefatta att stödja och motivera individen i kontakt med sjukvård, kommun och andra instanser. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Målet är att individen får hjälp att skapa ett hållbart liv - genom boende, sysselsättning, självständighet och välmående.

Tjänsten innebär att du arbetar till stor del självständigt och därmed kräver förmåga att planera, genomföra, slutföra och följa upp individens plan. MM Framtid är ett växande företag och består därför av ett team med nära samarbeta - därför ser vi att du är lika mycket av en lagspelare och att du har förmåga att kommunicera. Du deltar på veckomöten, arbetsplatsträffar, handledning och andra teamaktiviteter. Rapportering sker till din närmaste chef om det löpande arbetet. I arbetet ingår även kontakt med och inrapportering till socialtjänsten och andra involverade myndigheter.

Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete och tjänst, eller en utbildning med inriktning psykiatri, beteendevetenskap eller pedagogik. Det kan vara antingen gymnasial eller eftergymnasial utbildning. Tjänstens placering är Göteborg, men kan även innebär korta resor inom regionen och Sverige. Därav B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Krav:

-Arbetslivserfarenhet från liknande tjänst eller

-Gymnasialutbildning eller eftergymnasialutbildning inom beteendevetenskap, psykiatri eller pedagogik etc.

-B-körkort då arbetet kan innebära kortare resor inom regionen eller landet.

Meriterande:

-Utbildning inom MI (motiverande samtal)

-Utbildning inom ESL (ett självständigt liv)

-Utbildning inom krim-programmet (kriminalitet som livsstil)

Om MM Framtid

Vi erbjuder boende, sysselsättning och kvalificerat stöd till privatpersoner med särskilda behov runt om i Sverige. Vår ambition och vilja är att individen ska gå från bidragsberoende till självförsörjande och självständighet efter avslutad placeringstid. MM Framtid samverkar med sociala myndigheter där vi utgår från individens utmaningar och behov för att anpassa insatser, där målet är att hjälpa människor vidare i livet.

Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
BOX 603 11674 STOCKHOLM

Arbetsgivaren
MM Framtid AB http://www.mmframtid.se (http://www.mmframtid.se/)

Postadress
MM Framtid ABBox 60311674 STOCKHOLM

Ansök nu

Boendestödjare/behandlingsassistent till Mogården

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 3
Nu söker vi på Mogården, i Gråbo utanför Göteborg, behandlingsassistent/boendestödjare. Mogården är ett korttidsboende för människor med psykisk ohälsa och beroendeproblematik. Tjänsten är på heltid, 37h per vecka. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sista ansökningsdag den 30 november 2022.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap

Om Mogården

Nytida Mogården erbjuder korttidsboende för personer med missbruksproblematik och samsjuklighet med behov av dygnet runt personal. Syftet med vistelsen är att den enskilde skall erbjudas ett tryggt boende med individuellt utformat stöd. Som inskriven på Nytida Mogården skall man beredas möjlighet att utifrån sina egna behov och förutsättningar få stöd i att växa. Varje människa är i unik och måste bemötas utifrån detta. På Mogården vill vi skapa incitament till en ökad tro på sin egen förmåga och att en förändring är möjlig. På Nytida Mogården anpassas den individuella stödinsatsen utifrån den enskildes behov och förmågor.

Mogården är ett stödboende för vuxna män och kvinnor, i åldrarna 30-70år, med 32 platser. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande och möter alla med respekt och omtanke.

Vi finns i Gråbo, Lerums kommun. På pendelavstånd till Göteborg och nära till det lokala torgets affärer. Gråbo är omgivet av fina naturområden och nära till vatten och strövområden.

Vi är en arbetsgrupp på ca 15 stycken, vi har varierande utbildning, erfarenhet och är en nyfiken arbetsgrupp som gillar att lära av varandras kunskap.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll. Schema rullar på 10 veckor med arbete varannan helg.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger samt sovande jour.

Du har en gruppledare eller gruppchef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. I övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Ledarskapsutbildade chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter
- Friskvårdsbidrag och skobidrag
- Kollektivavtal


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning (ändra vid behov)
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag:
Sista ansökningsdag:
För mer information kontakta:
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/)

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Caremore söker erfarna behandlingsassistenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 13
Arbetsplatsbeskrivning

Caremore startades med målet att bli en av de ledande vård- och behandlingsverksamheterna i Sverige. Verksamheten är inriktad på vård och behandling för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/ eller psykosocial problematik. Caremore är sedan januari 2021 en del av Team Olivia.

Caremore driver HVB och stödboende i Göteborg med omnejd och tar emot ungdomar i åldern 12-20 år som placeras enligt Sol eller LVU. Då vi är i en expansiv fas söker vi nu behandlingsasisstenter att förstärka våra team med på flera av enheterna. Vi erbjuder daglig arbetsledning av samordnare och/eller verksamhetschef samt extern handledning. Vi söker dig som vill bidra med din erfarenhet och kompetens för att utveckla verksamheter som har klientens bästa och en god kvalitet i fokus.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Du får gärna ha spetskunskap inom autism, ADHD, RePulse, lågaffektivt bemötande, MI, miljöterapi, nätverksarbete eller familjearbete.

Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan. Du har ansvar för att följa med ungdomarna på olika aktiviteter och möten samt främja ett gott samarbete med kollegor, föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomarnas nätverk. Du ansvarar även för att en relevant social dokumentation utförs enligt aktuella riktlinjer.

Kvalifikationer

För att kunna anställas hos oss krävs det att du har minst två års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Erfarenhet från liknande arbeten är meriterande. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är medveten om vikten av en god social dokumentation. Det krävs att du har stort tålamod, kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du arbetar strukturerat och har ett professionellt, lösningsfokuserat förhållningssätt.

För tjänsten krävs B-körkort och utdrag från Polisens misstanke- och belastningsregister. Vi genomför även en bakgrundskontroll.Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning

Antal tjänster: Flera

Arbetstid: Oregelbunden arbetstid, dag, kvällar och helger inkl. journätter

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Behandlingsassistenter sökes till SiS ungdomshem Nereby i Bergsjön!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 20
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Nereby i Harestad beläget i Kungälvs kommun bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa livsviktig skillnad för utsatta ungdomar? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS en meningsfull utmaning!

Just nu söker vi timvikarier till vårt ungdomshem Nerebys filial i Bergsjön utanför Göteborg.

Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner och dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar/klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ett team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.  

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden kan variera över dag, kväll och helg. Vi har även nattvikariat. 

Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. 

Du ska även ha:


• Avslutad gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet
• B- körkort 
• God svenska i tal och skrift

 

Anställning: 
Tjänsten är en visstidsanställning.

Ansökan: 
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 mars 2023. Vi intervjuar och rekryterar fortlöpande. 

 

OMDÖME. Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

PERSONLIG MOGNAD. Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

SAMARBETSFÖRMÅGA. Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

RELATIONSSKAPANDE I KLIENTNÄRA ARBETE. Är inlyssnande och bekräftande i sitt bemötande med ungdomar och klienter. Klarar av att bygga relationer och skapa samarbete även med ungdomar och klienter med utmanande beteenden. Klarar av att få ungdomar och klienter att känna tillit och förtroende till sig.

TYDLIG. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Söker du ett engagerande sommarjobb? Du kanske är just den Gryning behöver?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 25
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Gryning är ett utvecklingsinriktat kommunalt bolag med samhällsengagemang som erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi har fantastiska medarbetare som varje dag gör skillnad för de barn, ungdomar, familjer och vuxna som är hos oss.

Grynings enheter finns i Västra Götaland och spänner över en rad olika typer av verksamheter, här finns därför många möjligheter att hitta något som passar dig. Om du vill veta mer om våra enheter och deras målgrupper gå gärna in på vår hemsida www.gryning.se och läs mer.

Vi tror att du som söker drivs av att göra skillnad för andra människor och har ett starkt intresse för socialt arbete. Kanske är du just nu mitt uppe i en utbildning till socionom, socialpedagog, eller annan beteendevetenskaplig utbildning och letar nyttiga erfarenheter inför din framtida yrkesroll. Eller så arbetar du redan inom området och vill prova något nytt.

ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Beroende på din utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet kan det vara aktuellt med olika roller hos oss. Gemensamt för dem är att du i ditt arbete fungerar som ett stöd för våra klienter i deras vardagliga rutiner, du skapar trygghet och stabilitet och arbetar i nära samarbete med dina kollegor. Om du har en akademisk examen ingår även att arbeta med behandlings- och utredningsarbete. Vårt arbete sker på uppdrag av socialtjänsten och i nära samarbete med det nätverk som våra klienter har runt sig. Vi har verksamhet dygnet runt vilket innebär att du kommer att arbeta på schema med oregelbundna arbetstider.


KVALIFIKATIONER
Vem är Du?

Vi söker dig som har pågående högskoleutbildning inom området alternativt lämplig relevant eftergymnasial eller gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har en psykisk robusthet och förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet. Du kan arbeta såväl självständigt som i team är lyhörd samt trygg i dig själv och har lätt för att skapa relationer till andra människor. Då resor kan förekomma i arbetet är körkort ett krav.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• En möjlighet att skaffa viktig erfarenhet och växa i din nya eller kommande yrkesroll

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om vår verksamhet kan du kontakta biträdande enhetschef eller enhetschef via:

susanne.engelbrektsson@gryning.se, Bergiusgården
anna.thornqvist@gryning.se, Claesborg
veronica.sanmartin@gryning.se, Familjecentrum Fyrbodal
matilda.jonsson@gryning.se eller ann-charlotte.marcusson@gryning.se, Kristinedal
espen.lunde@gryning.se, Lilla Torp
annika.ec@gryning.se, Söderåsen, Villa Vidar
camilla.thorn@gryning.se eller majlinda.bunjaku@gryning.se, Solsidan
rebecca.edvinsson@gryning.se, Dimitri.Alemos@gryning.se eller majlinda.bunjaku@gryning.se, Boda
rikard.viberg@gryning.se eller lars.eriksson@gryning.se, Hagen
Dimitri.Alemos@gryning.se, Ramnås

Ange i ansökan vilken eller vilka enheter din ansökan i första hand avser.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Söker du ett engagerande sommarjobb? Du kanske är just den Gryning behöver?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 24
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Gryning är ett utvecklingsinriktat kommunalt bolag med samhällsengagemang som erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende. Vi har fantastiska medarbetare som varje dag gör skillnad för de barn, ungdomar, familjer och vuxna som är hos oss.

Grynings enheter finns i Västra Götaland och spänner över en rad olika typer av verksamheter, här finns därför många möjligheter att hitta något som passar dig. Om du vill veta mer om våra enheter och deras målgrupper gå gärna in på vår hemsida www.gryning.se och läs mer.

Vi tror att du som söker drivs av att göra skillnad för andra människor och har ett starkt intresse för socialt arbete. Kanske är du just nu mitt uppe i en utbildning till socionom, socialpedagog, eller annan beteendevetenskaplig utbildning och letar nyttiga erfarenheter inför din framtida yrkesroll. Eller så arbetar du redan inom området och vill prova något nytt.


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?

Beroende på din utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet kan det vara aktuellt med olika roller hos oss. Gemensamt för dem är att du i ditt arbete fungerar som ett stöd för våra klienter i deras vardagliga rutiner, du skapar trygghet och stabilitet och arbetar i nära samarbete med dina kollegor. Om du har en akademisk examen ingår även att arbeta med behandlings- och utredningsarbete. Vårt arbete sker på uppdrag av socialtjänsten och i nära samarbete med det nätverk som våra klienter har runt sig. Vi har verksamhet dygnet runt vilket innebär att du kommer att arbeta på schema med oregelbundna arbetstider.


KVALIFIKATIONER
Vem är Du?

Vi söker dig som har pågående högskoleutbildning inom området alternativt lämplig relevant eftergymnasial eller gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har en psykisk robusthet och förmåga att skapa trygghet och förutsägbarhet. Du kan arbeta såväl självständigt som i team är lyhörd samt trygg i dig själv och har lätt för att skapa relationer till andra människor. Då resor kan förekomma i arbetet är körkort ett krav.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet
• En möjlighet att skaffa viktig erfarenhet och växa i din nya eller kommande yrkesroll

Vi ser fram emot din ansökan!

Har du frågor om vår verksamhet kan du kontakta biträdande enhetschef eller enhetschef via:

susanne.engelbrektsson@gryning.se, Bergiusgården
anna.thornqvist@gryning.se, Claesborg
veronica.sanmartin@gryning.se, Familjecentrum Fyrbodal
matilda.jonsson@gryning.se eller ann-charlotte.marcusson@gryning.se, Kristinedal
espen.lunde@gryning.se, Lilla Torp
annika.ec@gryning.se, Söderåsen, Villa Vidar
camilla.thorn@gryning.se eller majlinda.bunjaku@gryning.se, Solsidan
rebecca.edvinsson@gryning.se, dimitri.alemos@gryning.se eller majlinda.bunjaku@gryning.se, Boda
rikard.viberg@gryning.se eller lars.eriksson@gryning.se, Hagen
dimitri.alemos@gryning.se, Ramnås

Ange i ansökan vilken eller vilka enheter din ansökan i första hand avser.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning hos oss görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Vill du arbeta i vårdkedjan Göteborg, på stödboendet Nylösegården?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 9
Våra verksamheter bedrivs av Frälsningsarmén, och består av Lilla Bommens akut-och stödboende, Slussen, och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende. Vi har även ett kollektivt boende för utslussning.
Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till vår verksamhet Nylösegården. Nylösegården är ett boende för män med beroendeproblematik. Målet för verksamheten bygger bland annat på att den enskilde ska uppnå ett så självständigt boende som möjligt där vi erbjuder och samordnar insatser utifrån klientens mål.
Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete där du får vara med och göra skillnad för personer som lever i utsatthet.
Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, är mogen och trygg som person och har förmågan att klara av krävande situationer.
Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att få det dagliga arbetet att fungera, och att stötta klienten utifrån dess individuella behov och mål i genomförandeplan. I arbetet ska du kunna skapa en trygg miljö genom att erbjuda en strukturerad och meningsfull vardag och utifrån olika metoder arbeta för att skapa motivation till förändring. Arbetsuppgifterna kan komma att variera beroende på vilken individ du möter och i vilken verksamhet du arbetar i. Att dokumentera det dagliga arbetet är en arbetsuppgift som förekommer i samtliga verksamheter.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd. Eftersom arbetet innebär att möta människor med en komplex livssituation, är det viktigt att du kan bemöta människor på ett respektfullt sätt och att vara professionell i svåra situationer.
Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är flexibel och har lätt att samarbeta med andra. Du ska ha lätt att ta initiativ och våga ta eget ansvar. Du bör ha erfarenhet från arbete i beroendevård och psykisk ohälsa.
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med kontaktmannaskap och dokumentation.
Du ska även kunna behärska svenska språket i tal och skrift.
Arbetstiderna är rullande schema, dag, kväll och helg. Lämplig utbildning kan vara behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller annan yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.
Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!
Rekryteringen kommer att ske löpande.

Ansök nu

Vi söker timvikarier till Vårdkedjan Göteborg!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 9
Våra verksamheter bedrivs av Frälsningsarmén, och består av Lilla Bommens akut-och stödboende, Slussen, och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende. Vi har även ett kollektivt boende för utslussning.
Vi söker engagerade och drivna timvikarier till vår verksamhet.
Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete där du får vara med och göra skillnad för personer som lever i utsatthet.
Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, är mogen och trygg som person och har förmågan att klara av krävande situationer.
Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att få det dagliga arbetet att fungera, och att stötta klienten utifrån dess individuella behov och mål i genomförandeplan. Arbetsuppgifterna kan komma att variera beroende på vilken individ du möter och i vilken verksamhet du arbetar i. Att dokumentera det dagliga arbetet är en arbetsuppgift som förekommer i samtliga verksamheter.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd. Eftersom arbetet innebär att möta människor med en komplex livssituation, är det viktigt att du kan bemöta människor på ett respektfullt sätt och att vara professionell i svåra situationer.
Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är flexibel och har lätt att samarbeta med andra. Du ska ha lätt att ta initiativ och våga ta eget ansvar. Du bör ha erfarenhet från arbete i beroendevård och psykisk ohälsa.
Du ska gärna ha erfarenhet av att arbeta med kontaktmannaskap och dokumentation.
Du ska även kunna behärska svenska språket i tal och skrift.
Vi söker dig som vill jobba extra som timvikarie. Arbetstiderna är rullande schema, dag, kväll och helg. Lämplig utbildning kan vara behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller annan yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.
Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!
Rekryteringen kommer att ske löpande.

Ansök nu

Vill du arbeta i vårdkedjan Göteborg, på vårt boende Lilla Bommen?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 9
Våra verksamheter bedrivs av Frälsningsarmén, och består av Lilla Bommens akut-och stödboende, Slussen, och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende. Vi har även ett kollektivt boende för utslussning.
Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till vår verksamhet Lilla Bommen.
Lilla Bommen är ett boende som vänder sig till bostadslösa män över 18 år, med sociala problem och- eller drogproblem. Våra klienter bor på Lilla Bommen akut eller i väntan på en mer långsiktig planering med flytt till ett annat boende eller behandling. Varje klient har en individuell planering och vi arbeta med fokus på att motivera till drogfrihet. Vi stödjer även i praktiska och vardagliga åtaganden. Målet med vårt arbete är att genom delaktighet och gemenskap med andra, öka individens möjligheter och förutsättningar till ett mer självständigt liv.
Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete där du får vara med och göra skillnad för personer som lever i utsatthet.
Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, är mogen och trygg som person och har förmågan att klara av krävande situationer.
Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att få det dagliga arbetet att fungera, och att stötta klienten utifrån dess individuella behov och mål i genomförandeplan. I arbetet ska du kunna skapa en trygg miljö genom att erbjuda en strukturerad och meningsfull vardag och utifrån olika metoder arbeta för att skapa motivation till förändring. Arbetsuppgifterna kan komma att variera beroende på vilken individ du möter och i vilken verksamhet du arbetar i. Att dokumentera det dagliga arbetet är en arbetsuppgift som förekommer i samtliga verksamheter.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd. Eftersom arbetet innebär att möta människor med en komplex livssituation, är det viktigt att du kan bemöta människor på ett respektfullt sätt och att vara professionell i svåra situationer.
Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är flexibel och har lätt att samarbeta med andra. Du ska ha lätt att ta initiativ och våga ta eget ansvar. Du bör ha erfarenhet från arbete i beroendevård och psykisk ohälsa.
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med kontaktmannaskap och dokumentation.
Du ska även kunna behärska svenska språket i tal och skrift.
Arbetstiderna är rullande schema, dag, kväll och helg. Lämplig utbildning kan vara behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller annan yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.
Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!
Rekryteringen kommer att ske löpande.

Ansök nu

Behandlare HVB Hallegatan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 13
En av våra medarbetare går vidare i yrkeslivet efter flera års tjänstgörande på Alpklyftan AB.
Alpklyftan bedriver sedan 1995 vård och behandling av ungdomar med psykosocial, psykiatrisk- och familjeproblematik.
HVB Hallegatan är beläget vid Ramberget på Hisingen. En ljus vindsvåning med utsikt över stan, med plats för fyra ungdomar samt personal. I samma byggnad finns även fem tillhörande HVB-lägenheter.
Hallegatans HVB riktar sig till killar och tjejer 15 – 19 år med psykosocial problematik.
HVB Hallegatan och HVB Villa Parkudden har en geografiska närheten till varandra (300 m) och har en gemensam enhetschef.
Ungdomarna i såväl HVB som träningslägenhet har personal på plats dygnet runt utifrån behandling, omsorg och tillsyn.
Vi har god stämning i arbetsgruppen och en stolthet i det behandlingsarbete vi utför.
Vi ser gärna att du har socionomexamen eller examen från annan relevant högskoleutbildning
Endast sökande med eftergymnasial utbildning inom socialt arbete är aktuella för tjänsten.
Utifrån personalgruppens sammansättning ser vi gärna manligt sökande.
Du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Vi ser gärna att du har systemisk vidareutbildning eller kompetens i familjebehandling.
Vi söker en engagerad person med förmåga att ta stort ansvar och som har lätt för att samarbeta och kommunicera i arbetet. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
B-Körkort är ett krav. Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift, ser vi som en förutsättning.
Det konkreta arbetet består i att stödja ungdomen i sina kontakter med viktiga nätverk kopplat till sysselsättning, fritid, familj, kamrater, myndigheter etc. Vidare ingår det i arbetet att upprätthålla den struktur och de rutiner som verksamheten utgår ifrån för att skapa en sammanhållen och förutsägbar vardag, exempelvis att planeringar görs och följs, mötes- och samtalsdeltagande, matlagning, städ och tvätt m.m.
Som behandlare svarar du också för att dokumentation görs enligt verksamhetens rutiner såsom daganteckningar, upprättande av genomförandeplaner, del- och slutrapporter till socialtjänsten.
I rollen ingår det även att vara kontaktperson åt en eller flera av ungdomarna i verksamheten. Som kontaktperson har du som behandlare huvudansvaret med stöd av kollegor för den unges vårdbehov under sin utveckling mot ökad självständighet och autonomi.
Arbetstiderna är oregelbundna med arbete på dag, kväll, natt och sovande jour förekommer. Ensamarbete förekommer.
För mer info och frågor om tjänsten ring enhetschef Douglas Åkholm 0735 - 190 339.

Ansök nu

Behandlingspersonal till nyöppnat HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 13
Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån en kristen värdegrund. Vår organisationsidé är möten i ögonhöjd som skapar rum för förändring och överbryggar utanförskap. Nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss mot vår vision; ett värdigt liv för alla!

Om tjänsten 
 
Den 1 november 2022 slog vi upp dörrarna till ett HVB hem för familjer med barn i åldrarna 1-13år. På uppdrag av socialtjänst tillhandahåller vi utredningsplatser. Vi erbjuder totalt fem familjeplatser på HVB-hemmet beläget i Frölunda. 
Vi arbetar aktivt för delaktighet och ser varje barn och förälder som unik och vi strävar efter att göra en noggrann planering tillsammans med familjen för deras tid på Villa Wingö. Vårt utredningsarbete utgår från BBIC och modellen Signs of Safety som är en relationsbaserad modell där barnens säkerhet är i fokus. Vårt gemensamma arbete är att utreda barnets säkerhet tillsammans med familjen, där du som medarbetare är en del i utredningsprocessen. Vi tror även på högt medarbetarengagemang. Vi verkar för hög kvalitet, och är stolta över vårt värdegrundsstyrda arbete med möten i ögonhöjd. 

 
Tillsammans med 9 medarbetare kommer du att vara del i vårt team. Då vi startade upp i november är vi fortfarande i en spännande utvecklingsfas.  
 
Tjänsten gäller i huvudsak arbete under kvällar, helger och sovande jour på natten. 
 
Arbetsuppgifter
Som behandlingspersonal hos oss kommer du på olika sätt bidra till att skapa en trygg boendemiljö där utredningsarbete ingår.  Du kommer även vara en del i utredningsarbetet genom bl.a:

• observationsuppdrag
• samtal med både barn och föräldrar utifrån olika modeller
• dokumentation 
Vi söker dig som...  
uppskattar utmaningen och det spännande i att vara en del i en alldeles nystartad verksamhet. Du uppskattar det nära arbetet med familjer och kan arbeta självständigt men också i team. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Kvalifikationer

• eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt arbete eller liknande. 
• B-körkort
Det är meriterande om du även har tidigare erfarenhet av liknande arbete. 
 
Förmåner i anställningen  
Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. Du kommer till en arbetsplats med låga trösklar och ett varmt klimat. För oss är “möten i ögonhöjd” ett viktigt riktmärke i såväl mötet med målgruppen som mellan medarbetarna. Vi går under kollektivavtalet Hälsa, vård och övrig omsorg.  
 
Vår organisation är öppen för alla oavsett kön, ålder, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, funktionsnedsättning eller trosuppfattning. Det som förenar oss är att viljan arbeta utifrån organisationens riktning, värderingar och identitetsdrag. 
  
Vi intervjuar löpande och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt! 

Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. 
 
Bra att veta
Rapporterar till: Enhetschef
Omfattning: 81% förlagd kväll, helg samt sovande natt.%  
Anställningsform: Tillsvidareanställning, börjar med 6 månaders provanställning  
Tillträde: Omgående
 
Varmt välkommen med din ansökan! 


Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. Den kristna grunden är en drivkraft till att lindra människors nöd och ger inspiration till att främja ett rättfärdigt samhälle. Kyrkan och den kristna tron kan också bidra till att skapa positiv förändring i människors liv. Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.

Hos oss är du omgiven av mer än 180 engagerade medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. Tillsammans strävar vi mot en gemensam vision: Ett värdigt liv för alla! I våra verksamheter finns också volontärer som genom sina olika kompetenser och personligheter bidrar med mervärden. Utöver medarbetare, volontärer och de 33 kristna församlingar i Göteborg med omnejd som är våra huvudmän, har vi även flera starka företagssamarbeten.

Tillsammans gör vi skillnad!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Behandlingsassistenter till Boendet Victor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 19
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Den första september öppnade avdelningen Boende och hemlöshet inom Socialförvaltningen Sydväst Boendet Victor. Syftet med det nya boendet är att skapa en verksamhet baserad på skademinimerande arbete i samklang med slutsatserna i Samsjuklighetsutredningen. Boendet tillhandahåller 36 platser. Det finns inga krav på nykterhet eller drogfrihet hos de som bor på boendet.

Genom att fler verksamheter finns på boendet ges möjligheter att skapa synergieffekter och en sammanhållen kedja kring målgruppen. Exempel på verksamheter är ACT, Idéburen sektor och LARO. Samarbete mellan olika aktörer behövs för att svara upp mot målgruppens behov och skapar möjlighet att utveckla och prova nya vägar tillsammans med externa samarbetspartners. Stadsmissionen står för mat och utvecklingen av måltiden som en mötesplats. Skyddsvärnet driver ett projekt med Boendeombud och Peer-Support. Smedjan erbjuder möjlighet till sysselsättning.

På boendet arbetar ett team som består av 2 metodhandledare, 1 husvärd, 8 nattjänster och 12 behandlingsassistenter. Vi vill skapa en arbetsgrupp och kultur som är engagerad både i det dagliga arbetet riktat till vår målgrupp och i att utveckla denna nya form av verksamheten framåt. Vi vill ha en arbetsgrupp som stöttar varandra, lyssnar på kollegornas idéer och förslag och som tillsammans ser till att ha en rolig och utvecklande arbetsplats. Vi kommer vara en verksamhet som är under ständig utveckling och vill att du ska bli en del av det.

Som behandlingsassistent på boendet arbetar du med personer i hemlöshet och aktivt bruk av droger, med eller utan psykisk ohälsa. Uppgifterna varierar från kartläggningssamtal och stödsamtal till inskrivning av boende och samverkan med andra professionella aktörer kring ärenden. Social dokumentation är en viktig del i genomförandet av boendeinsatsen och vi använder oss av datasystemet Treserva. Ansvarig kontaktperson upprättar tillsammans med den boende en genomförandeplan som följs upp kontinuerligt.

På boendet bor det personer i olika åldrar mellan 25 till 65 år, med olika bruk av droger och med skilda livshistorier. Det ställer krav på att kunna växla mellan olika strategier och bemötande beroende på vilken person som en ställs inför. Det ställer också krav på verksamheten att hela tiden utvärdera och hitta nya lösningar. I vår verksamhet kommer du inte höra "för att vi alltid gjort så" när du ifrågasätter något.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta hos oss är det krav på utbildning som socionom, behandlingspedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom boende, behandling eller psykiatri samt om du har utbildning inom Motiverande samtal och Låg affektivt bemötande. Har du erfarenhet av att jobba med samsjuklighet samt kunskap om dokumentation och genomförandeplaner är även detta meriterande. B körkort är meriterande.

Som person visar du respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå.

Du söker och tar fasta på möjligheter att tänka nytt i arbetsrelaterade sammanhang och detta kan omsättas i praktiken samt leda till förbättringar. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och du reflekterar regelbundet över vad som behöver utvecklas i din verksamhet.

Ansök nu

Gryning söker jour-och familjehem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Okt 17
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

ARBETSUPPGIFTER
Konsulentstödda jour- och familjehem

Som konsulentstött jour- eller familjehem tar ni emot barn och ungdomar för en kortare eller längre tid. Ni får en ekonomisk ersättning som gör det möjligt för en vuxen att vara hemma på hel- eller deltid. Därutöver får ni kontinuerligt stöd av Grynings medarbetare och extern handledning, regelbunden fortbildning, tillhörighet i en grupp av andra jour- och familjehem och möjlighet till avlastning. Innan ni blir ett jour- eller familjehem inom Gryning genomgår ni en utredning.


KVALIFIKATIONER
Vem kan bli jour- eller familjehem?

Ett jour- eller familjehem är en familj som vill öppna sin dörr och famn för någon annans barn. Familjesituationen är inte avgörande. Det som är viktigt är livserfarenhet, personlig mognad samt en trygg och stabil livssituation. Tidigare uppdrag eller erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar är meriterande. Det är en fördel om ni är 30 år eller äldre. Ni kan inte förekomma i polisens brotts- och misstankeregister, försäkringskassans register avseende längre sjukperioder eller kronofogdens register och det ska finnas ett ledigt, möblerat sovrum till det placerade barnet.
En viktig uppgift är att stödja barnets relationer till sin biologiska familj.


ÖVRIGT
Ersättning och stöd
Våra familjer erhåller en ekonomisk ersättning för uppdraget. Ersättningen utgörs av omkostnad, som ska täcka de utgifter för barnet samt arvode som är en ersättning för utfört arbete.

Låter detta intressant? Kontakta Karin Fransson familjehemskonsulent, för mer information.
E-post karin.fransson@gryning.se eller
tel 070-8487242.

Ansök nu

Sommarvikariat – Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du starta din karriär på ett av norra Europas största sjukhus? Hos oss är du med och skapar framtidens sjukvård tillsammans med patienterna.

Vi vill ta del av din kompetens och ge dig möjlighet att utvecklas.

Som behandlingsassistent arbetar du nära patienten i psykiatrisk omvårdnad och behandlingsarbete. Vi söker behandlingsassistenter till verksamheterna Beroende och Rättspsykiatri. Klicka på länken för att läsa mer om verksamheterna inom psykiatrin: https://bit.ly/37tNjX7

Vem söker vi?
För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha någon av följande utbildningar:

- Behandlingsassistent 400p YH eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Psykologstuderande och har avslutat termin sex senast i juni 2023.
- Socionomexamen eller är färdig med termin sex på socionomprogrammet senast i juni 2023.
- Examen i Socialpsykiatrisk vård 180 hp.
- Kandidatexamen inom beteendevetenskap 180 hp.

Erfarenhet av vårdarbete, gärna inom psykiatri eller missbruksvård, är meriterande för tjänsten.

Du som är intresserad av psykiatrin men inte är kvalificerad enligt utbildningskraven ovan är välkommen att söka sommarvikariat som sjukvårdsbiträde.

Du är bra på att samarbeta, kan anpassa dig till olika arbetssituationer och omprioritera vid behov. Arbetet kräver ett stort intresse för människor, personlig mognad och förmåga att kunna förstå patientens situation och behov. Du måste känna dig trygg med att lyssna, sätta gränser samt lösa konflikter. Vi kommer se till personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsterna.

För att vara aktuell för tjänsten ska du kunna arbeta minst 6–7 veckor under semesterperioden. Vi ser gärna att du kan arbeta sammanhängande veckor.

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk), SVA 1 (Svenska som Andraspråk 1 i kommunal vuxenutbildning) eller motsvarande.

Information till dig som söker semestervikariat hos oss
På Sahlgrenska Universitetssjukhuset pågår vård dygnet runt, vilket innebär att du kan komma att arbeta dag, kväll, natt och helg. Vid nattjänstgöring gäller dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Inför anställning inom psykiatri görs kontroll av misstanke- och belastningsregistret.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer genomförs centralt av HR-servicecenter och kommer att hållas under perioden januari-maj 2023.

I denna rekrytering har vi valt att göra urvalet utifrån CV samt ett antal urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten. Du behöver därför inte bifoga personligt brev.

För att vi ska kunna kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig att bifoga följande:

För dig som...
• är klar med din utbildning: betyg eller examensbevis.
• har en pågående utbildning: resultatintyg och registreringsintyg där det framgår vilken termin du går samt hur många poäng du hittills har.
• har en pågående utbildning utomlands: du behöver ha fått dina betyg översatta till engelska av ditt universitet. Det behöver framgå vilken termin du är på.
• har en utländsk examen: du behöver ha ett utlåtande från Socialstyrelsen eller ha validerat utbildningen genom UHR. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss.
• Tjänstgöringsintyg från tidigare arbetsgivare (datum, sysselsättningsgrad och timmar). Detta kan du komplettera med i efterhand.

Tycker du att någon av våra tjänster låter spännande? Vi är nyfikna på dig!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Resurs- eller socialpedagog till Böskolan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 27
Inför vårterminen 2023 söker vi en person med huvudppdrag att stödja och motivera elever i vårt högstadium som gärna väljer egna vägar. Du har lätt att skapa relation, bygga förtroende och hitta sätt att nå fram till och fånga upp dessa ungdomar samt hjälpa dem att öka delaktigheten i skolarbetet. Arbetet innebär såväl elev- som föräldrakontakter samt ett nära samarbete med både ansvariga lärare och skolans elevhälsoteam. Detaljer för tjänstens utformning kommer att arbetas fram tillsammans med den som tilldelas uppdraget.
Vi söker dig som är trygg i dig själv, har god initiativförmåga samt förmåga att känna av stämningslägen och situationer. Du är en lyhörd lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera med såväl barn som vuxna. Vidare har du ett lågaffektivt förhållningssätt och förmåga att hålla ut även i utmanande situationer.
Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som behöver stöd och vägledning samt har utbildning som är relevant för uppdraget, lämpligen inom pedagogiskt eller socialt arbete.
Böskolan är en icke vinstdrivande fristående F-9-skola med ca 370 elever. Här arbetar omkring 50 vuxna för att tillsammans stödja eleverna i deras lärande och utveckling. Läget med närheten till såväl centrum som Delsjöområdet erbjuder goda möjligheter till aktiviteter utanför skolans väggar och kommunikationerna hit är goda.
Böskolans ledord är Kunskap, Kamratskap och Kvalitet. Dessa ord finns med som grund i allt vårt arbete och vi lägger stor vikt vid vårt trygghets- och kvalitetsarbete. I vår skolmiljö växer eleverna till trygga, självständiga individer med god självkänsla. Personalgruppen är engagerad, kompetent och mån om elevernas välmående och resultat, men kommer också ihåg att det är viktigt att ha roligt, stötta varandra och må bra tillsammans!

Ansök nu

Behandlingsassistenter till sociala boenden (Timvik.)

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 26
Nätverkscentrum söker Behandlingsassistenter till våra verksamheter med inriktning på Stödboende, Boende utan stöd och Skyddat boende.
Boende utan stöd riktar sig till människor som blivit hemlösa av olika skäl och är i akut behov av bostad. Boende med stöd riktar sig till människor som lever i hemlöshet med sociala problem, medicinska-/psykosociala problem, missbruksproblem eller samsjuklighet. Skyddat boende riktar sig till människor som är i behov av tillfälligt skydd, kvinnor och män, med eller utan barn.
Nätverkscentrum ska fungera nätverkande och stödja klienten så att klienterna ska införskaffa sig och upprätthålla viktiga nätverk och kontakter. Vi grundar vårt arbete på ett systemiskt och psykodynamiskt förhållningssätt som syftar till att utveckla samspelet mellan individen och dess omgivning. Arbetet präglas av stor flexibilitet och har salutogena inslag där fokus ligger på att bygga, stärka och utveckla de nätverk som finns runt klienterna, och grundar sig i tron på varje individs egen förmåga och möjlighet till att hantera sin omgivning, sina relationer och tillvaro på ett konstruktivt sätt. Vi arbetar med kvalificerat kontaktmanskap utifrån individualiserat stöd där vi tillsammans med klienten, handläggare och andra nyckelpersoner i klientens nätverk formar stödinsats och genomförandeplan. Arbetet omfattar individualiserat stöd, social träning, motiverande samtal och att bygga och stärka hållbara, långsiktiga nätverk runt klienten. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Vi arbetar bland annat med återfallsprevention, lågaffektivt bemötande, motiverande samtal, nätverksarbete och ADL-träning.
Som Behandlingsassistent på Nätverkscentrum kommer du att arbeta med människor som lever i utsatthet eller som har sociala problem av olika slag. Det kan handla om psykosocial problematik, samsjuklighet och missbruks- och beroendeproblematik. Arbetet är ofta psykiskt krävande, men det är ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Du ska kunna utföra arbetet med hög kvalitet och säkerhet, följa verksamhetens rutiner och riktlinjer, medverka i verksamhetens olika aktiviteter i kvalitetsarbetet, delta i uppföljning och analys av det kontinuerliga förbättringsarbetet och hantera avvikelser och tillbud. Vi tillhandahåller rena och hygieniska lokaler vilket medför att arbetet även omfattar städ och liknande sysslor.
Vi har veckovisa arbetsplatsträffar där även du som timvikarie emellanåt kommer att delta. Samma sak gäller Husmöten (forum/möte med klienterna) som också äger rum varje vecka. Vi erbjuder ett trivsamt arbetsklimat i en tät arbetsgrupp och i en fantastisk naturmiljö. Vi arbetar aktivt med den psykosociala arbetsmiljön och i vår arbetsgrupp har man möjlighet att påverka sin arbetssituation, och det är högt till tak. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag för våra anställda.
Vi söker dig med gymnasiekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom målgruppen eller dylikt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det krävs att du är en trygg och stabil vuxen som tycker om att möta människor. Du har tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. Du är strukturerad och har förmåga att lyssna, motivera och att vara flexibel utifrån klientens behov. Att arbeta på Nätverkscentrum kräver också att man är flexibel och fungerar som en del i ett team, men arbetet omfattar även en hel del ensamarbete. Flexibla arbetstider vilket innebär arbete på dagtid, kvällar, nätter och helger. Du ska också kunna arbeta med beredskap och sovande jour. Du ska ha god datavana, mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, samt körkort B.
I samband med rekryteringsprocessen kommer vi begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, blankett gällande arbete på HVB-hem.
Ansökan eller frågor om tjänsten kan besvaras genom att du mailar till oss, info@nvcgbg.se. Vi tar inte emot ansökningar eller frågor om tjänsten via telefon.

Ansök nu

Caremore söker behandlingsassistenter

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Aug 8
Arbetsplatsbeskrivning

Caremore startades med målet att bli en av de ledande vård- och behandlingsverksamheterna i Sverige. Verksamheten är inriktad på vård och behandling för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/ eller psykosocial problematik. Caremore är sedan januari 2021 en del av Team Olivia.

Caremore driver HVB och stödboende i Göteborg med omnejd och tar emot ungdomar i åldern 12-20 år som placeras enligt Sol eller LVU. Då vi är i en expansiv fas söker vi nu behandlingsasisstenter att förstärka våra team med på flera av enheterna. Vi erbjuder daglig arbetsledning av samordnare och eller verksamhetschef samt extern handledning. Vi söker dig som vill bidra med din erfarenhet och kompetens för att utveckla verksamheter som har klientens bästa och en god kvalitet i fokus.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Du får gärna ha spetskunskap inom autism, ADHD, RePulse, lågaffektivt bemötande, MI, miljöterapi, nätverksarbete eller familjearbete.

Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan. Du har ansvar för att följa med ungdomarna på olika aktiviteter och möten samt främja ett gott samarbete med kollegor, föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomarnas nätverk. Du ansvarar även för att en relevant social dokumentation utförs enligt aktuella riktlinjer.

Kvalifikationer

För att kunna anställas hos oss krävs det att du har minst två års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, beteendevetenskap eller socialpedagogik. Erfarenhet från liknande arbeten är meriterande. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är medveten om vikten av en god social dokumentation. Det krävs att du har stort tålamod, kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du arbetar strukturerat och har ett professionellt, lösningsfokuserat förhållningssätt.

För tjänsten krävs B-körkort och utdrag från Polisens misstanke- och belastningsregister. Vi genomför även en bakgrundskontroll.Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning

Antal tjänster: Flera

Arbetstid: Oregelbunden arbetstid, dag, kvällar och helger inkl. journätter

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Boendeombud

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jan 4
Vill du vara med och göra skillnad för människor som lever i hemlöshet? Ser du, precis som vi, människors styrkor framför dess svagheter och fokuserar på lösningar snarare än problem?
Är du också skicklig på att samverka med flera samhällsinstanser, kollegor, myndigheter och andra som är viktiga för den du representerar? Då finns en spännande möjlighet att jobba i ett nytt och unikt samverkansprojekt för att länka personer i hemlöshet till ett tryggt och stabilt boende.
Skyddsvärnet i Göteborg har ingått ett partnerskap med Göteborgs Stads nya boende för hemlösa, Victor, som vänder sig till människor som lever i kortsiktiga eller andra tillfälliga boenden samt stöttar dem som finns mellan olika boendeformer och ofta lever i stor utsatthet. Nu söker vi två boendeombud vars uppgift är att representera och stötta dessa personer och vara en länk mellan individen och samhället. Tjänsterna är på heltid, med varierande arbetstid dag- och kvällstid.
Målgruppen har ofta både beroendeproblematik och lider av psykisk ohälsa, vilket kräver att du har lång erfarenhet av att möta dessa personer, är väl förtrogen med deras behov och hur man närmar sig dem för att kunna vara deras ombud och en länk in i samhället.
I uppdraget ingår också att titta på förutsättningarna att utveckla Peer support för målgruppen.
Din huvudsakliga placering kommer vara på akutboendet Victors, där du arbetar tillsammans med andra viktiga aktörer, som representanter från beroendemottagningen, ACT-teamet samt andra stödinsatser för målgruppen. Du och din kollega kommer dock vara väldigt mobila och röra er runt i staden i ett uppsökande arbete mot målgruppen.
Eftersom projektet är nystartat kommer du att ha en god möjlighet att påverka hur arbetet ska utformas. Med tanke på arbetsuppgifterna krävs en mycket god samarbetsförmåga då du i rollen kommer i kontakt med många olika aktörer med olika behov utefter sina verksamheter. Du behöver också ha god kännedom om lagstiftning och socialt arbete samt ha lätt att skapa bärande relationer.
Vi söker dig som brinner för målgruppen och kan utlova en fantastisk möjlighet att göra livet lättare för en av de grupper i samhället som idag har det allra tuffast.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning om 24 månader, med goda chanser till förlängning.

Ansök nu

Behandlare HVB Blankversgatan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 19
Alpklyftan AB öppnar upp en ny HVB- verksamhet februari 2023. Till verksamheten söker vi nu nya medarbetare.
HVB Blankversgatan består av sex HVB-lägenheter i samma hus.
Målsättningen är att tillsammans med ungdomen skapa varaktiga positiva förändringar.
Endast sökanden med högskoleutbildning inom socialt arbete kommer vara aktuella för tjänsten.
Alpklyftan har bedrivit socialt arbete sedan 1995, med att stödja och motivera barn, ungdomar, vuxna och familjer i deras vardag. Med en ovanligt välutbildad och erfaren personal, starkt fokus på relation samt flexibla resurser arbetar vi för att öka möjligheterna till ett fungerande liv.
Som behandlare skall du stödja ungdomens utveckling mot självständighet och delaktighet i sin egen livssituation och framtid.
Det konkreta arbetet består i att stödja ungdomen i sina kontakter med viktiga nätverk kopplat till sysselsättning, fritid, familj, kamrater, myndigheter etc. Vidare ingår det i arbetet att upprätthålla den struktur och de rutiner som verksamheten utgår ifrån för att skapa en sammanhållen och förutsägbar vardag, exempelvis att planeringar görs och följs, mötes- och samtalsdeltagande, matlagning, städ och tvätt m.m.
Som behandlare ansvarar du också för att dokumentation görs enligt verksamhetens rutiner såsom daganteckningar, upprättande av genomförandeplaner, del- och slutrapporter till socialtjänsten.
I rollen ingår det även att vara kontaktperson åt en eller flera av ungdomarna i verksamheten. Som kontaktperson har du som behandlare huvudansvaret med stöd av kollegor för den unges vårdbehov under sin utveckling mot ökad självständighet och autonomi.
Vi har god stämning i arbetsgruppen och en stolthet i det behandlingsarbete vi utför.
Du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Vi ser gärna att du har systemisk vidareutbildning eller kompetens i familjebehandling.
Vi söker en engagerad person med förmåga att ta stort ansvar och som har lätt för att samarbeta och kommunicera i arbetet. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
B-Körkort är ett krav. Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift, ser vi som en förutsättning.
Ensamarbete förekommer. Arbetstiderna är oregelbundna med arbete på dag, kväll och natt och sovande jou.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Intervjuer kommer ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan annonstiden gått ut.

Ansök nu

Gryning söker nya medarbetare till Hagen

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 20
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Hagen behandlingshem ligger i Kullavik 2 mil söder om Göteborg och har två behandlingsavdelningar; Överhuset (7 platser för ungdomar 14-18 år) och Nederhuset (6 platser för barn/ungdomar 9-14 år). Vi har verksamhet dygnet runt och söker nu nya medarbetare till Överhuset för tillsvidareanställning på heltid.

Beroende på din bakgrund och erfarenhet kan tjänst som behandlingssekreterare eller behandlingspedagog vara aktuellt.


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsterna?

Behandlingssekreterare/Behandlingspedagog
Som behandlingssekreterare/behandlingspedagog har du den miljöterapeutiska rollen i vardagens dagliga rutiner. Att vara ett stöd för barnen i deras dagliga rutiner är en väsentlig del av arbetet.
Du medverkar i behandlingsplanering och utför kvalificerat behandlingsarbete under handledning. Du dokumenterar, har kontakt med uppdragsgivare, vårdnadshavare och skola samt andra viktiga personer i den unges nätverk. Som behandlingssekreterare ingår även utredningsarbete i tjänsten.
Arbetstiden är schemalagd med arbete dag kvällar och helger.


KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Som behandlingssekreterare har du en universitets- eller högskoleutbildning som socionom, socialpedagog eller fil.kand. inom området som vi bedömer lämplig. För tjänst som behandlingspedagog söker vi dig som har tvåårig eftergymnasial utbildning inom området. Erfarenhet av arbete med barn och unga i utsatta livssituationer samt en god kännedom om lagstiftning inom området är meriterande. Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team och tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik. För att vara bekväm i en sådan här roll tror vi att du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Behandlingsassistent/Kvalitetssäkrare till HVB Frida

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 16
Positivum HVB boenden AB är en del av PositivumGruppen och ett företag inom social omsorg vars ungdomshemsenheter tar emot ungdomar i åldern 16-20 med relationsproblem, trauma, missbruk, själskadebeteende, heder- och våldsutsatthet, kriminalitet eller neuropsykiatriska diagnoser, enligt SoL och LVU.
Nu söker vi en behandlingsassistent/kvalitetssäkrare till vårt HVB för flickor och pojkar som är beläget i nya fina lokaler vid Lundbybadet i Göteborg. På boendet finns plats för 9 ungdomar.
Vi söker dig som vill arbeta heltid, på schema. Arbetstiderna inkluderar helgarbete, dygn, dag och kväll.
Under sovande jour sover man ensam i huset och arbetet innebär också visst ensamarbete så det är viktigt att man känner sig trygg med det.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är behandlingsarbete utifrån individuell genomförandeplan. Tjänsten innebär också journalföring och dokumentation. Du har delat kontaktmannaskap för en eller ett par ungdomar och har kommer att ha kontakter med bland annat familj och skola. Du kommer i rollen som kvalitetssäkrare ha nära samarbete med föreståndaren samt ansvara över ärendeprocessen, det innefattar att stötta kollegor i dokumentation och rapportering.
I tjänsten ingår också en del hushållsarbete för att skapa en hemlik miljö för ungdomarna som bor hos oss.
På boendet arbetar idag 5 behandlingsassistenter och en Föreståndare, men vi vill utöka med en tjänst till.
Handledning ingår var sjätte vecka. Vi arbetar utefter ett lågaffektivt förhållningssätt.
Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten krävs relevant utbildning med social inriktning som t.ex. socionom, socialpedagog, behandlingsassistent eller beteendevetare. Arbetet kräver att du tidigare har arbetat med ungdomar med liknande problematik, har erfarenhet av dokumentation samt innehar B-körkort.
Slutkandidater kommer behöva visa utdrag från misstanke- och belastningsregister samt giltigt körkort då man i tjänsten använder företagets bilar.
Personliga egenskaper
Rätt person för vårt boende är trygg, balanserad och har ett stort intresse för ungdomar. Du är lugn och förstår vad det innebär att bemöta människor lågaffektivt.
Du är en god vuxen förebild som drivs av att skapa positiv och varaktig förändring i ungdomars liv. Du ser den inneboende kapaciteten i ungdomar och kan motivera och engagera.
Du tar egna initiativ och får saker att hända.
I din omsorg om ungdomarna hjälper du till att skapa en hemlik miljö men har samtidigt integritet, kan sätta gränser och förstår ditt uppdrag.
Du är strukturerad och van vid att arbeta utefter en genomförandeplan, kan uttrycka dig verbalt i såväl tal som skrift.
PositivumGruppen är en värderingstyrd koncern och vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig med stor social drivkraft och som både kan och vill leva upp till vår vision om att skapa ett bättre samhälle för de många människorna genom Flexibilitet, Pålitlighet och Kvalitet.
Vi erbjuder
Detta är en möjlighet till en spännande tjänst där du har möjlighet att påverka och skapa förändring i ungdomars liv. Vi är ett glatt gäng som brinner för vår vision och uppskattar en dynamisk arbetsplats där idéer och initiativ uppmuntras.
I PositivumGruppen tycker vi det är viktigt med en bra balans mellan arbete och fritid och uppmuntrar till fysisk aktivitet bland annat genom goda förmåner för friskvård.
Övrig information
När du skickar in din ansökan till oss så samtycker du till att vi hanterar och lagrar dina personuppgifter under pågående rekryteringsprocess. När rekryteringen är avslutad raderas dina uppgifter om inte annat är överenskommet.
Vi tillämpar alltid 6 månaders provanställning.


PositivumGruppen som är ett snabbt växande koncern inom socialt arbete och utbildning i Västsverige. Vårt företagande har utgångspunkt i vår vision att: ”Positivum ska vara med och bygga ett bättre samhälle för de många människorna”. Vi arbetar i vardagen utifrån våra värdeord: kvalitetsmedvetenhet, flexibilitet och pålitlighet. Idag bedriver Positivumgruppen stödboende för ungdomar med psykosocial problematik, familjehemsvård, öppenvård, kvinnojourer, HVB-hem, boende med stöd för unga vuxna samt en gymnasieskola.

Ansök nu

Socionom/socialpedagog med samordningsansvar till ett mindre HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 14
Om arbetsplatsen
Vision i Väst är ett HVB-hem där verksamheten är tänkt som ett mindre, familjärt boende med få platser och tät personalgrupp. Vi erbjuder plats för pojkar mellan 13-17 år med en trygg och välfungerande struktur utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Vi arbetar intensivt med en liten ungdomsgrupp och använder oss av evidensbaserade metoder och förhållningssätt i arbetet med den enskilde.


Om DIG
Vi söker dig som är utbildad socionom/socialpedagog eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha minst 1-2 års erfarenhet av likvärdigt arbete med målgruppen samt vara personligt lämpad.
Vision i väst strävar efter en balanserad arbetsgrupp avseende utbildningsbakgrund, erfarenhet, ålder, språk, kulturell bakgrund och kön.


Arbetsuppgifter
I rollen som socionom/socialpedagog med samordningsansvar är du ansvarig att finnas med som stöd för personalgruppen samt skapa och upprätthålla en god struktur och miljö för de boende ungdomarna. Du ingår i en team där gemensam målsättning är att stödja och motivera ungdomarna i olika vardagsmoment för att tillgodose en fungerande vardagssituation samt en meningsfull och stimulerande fritid. Du kommer att ha ansvar över ungdomarnas hälsa, skolgång och aktiviteter samt upprätthålla veckoplaneringar. Samordningsansvaret innebär ytterligare arbetsuppgifter i form av regelbunden dokumentation utifrån BBIC, kontakt med skola och hälso- och sjukvård, kontakt med socialtjänst, samtalsstöd samt vardagligt förekommande praktiska arbetsuppgifter.
Du ska arbeta utefter verksamhetens arbetsmetoder och vara väl förtrogen med vad det innebär att arbeta behandlande med ungdomar. Vidare kommer du att arbeta utifrån genomförandeplaner, uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer.


Tjänsten
Tjänsten är på heltid och schemalagd på dagtid.
En tillsvidareanställning föregås av 6 månader provanställning.
Du behöver lämna in polisens misstanke- och belastningsregister.

Ansök nu

Heltidsmentor till Magelungen gymnasium Göteborg

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 13
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Är du en av dem som vill göra skillnad på riktigt för elever som behöver det lilla extra?   

Vår skola riktar sig till ungdomar med omfattande behov av särskilt stöd. De har ofta en problematisk skolbakgrund med erfarenheter av bristande tillgänglighet när skolgången av olika anledningar varit utmanade.  En del av våra elever har diagnoser inom NPF, erfarenheter av skolfrånvaro i kortare eller längre perioder samt andra psykiatriska diagnoser som skapar ett omfattande stödbehov.  

Om tjänsten
Vi söker en heltidsmentor till vårt individuella program som i dagsläget har cirka 40 elever inskrivna.  Fokus i tjänsten är att arbeta nära eleverna och stötta dem på olika sätt i deras skolvardag. Du hjälper eleverna med studierna och stöttar dem i interaktion med jämnåriga och andra vuxna när det behövs. Det innebär bland annat att hjälpa eleverna med deras studieplaner och schema samt att vara med på raster och luncher. Du har ansvar för utvecklingssamtal, deltar i nätverksmöten och på en del lektioner. I uppdraget ingår att planera och organisera aktiviteter såsom pysseldagar, friluftsdagar och studiebesök. Du har nära kontakt med elevens vårdnadshavare/föräldrar och ser dessa som en självklar resurs i samarbetet för att stärka en skolgång och öka elevens progression. Du ingår i elevhälsans arbetslag och är en viktig del i skolans närvaroteam.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socialpedagog, socionom eller som har pedagogisk examen. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i skolan och mentorsrollen. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du trivs med att ge stöd och hjälpa till samt motiveras av att göra skillnad på riktigt. Skolan riktar sig enbart mot elever med omfattande behov av särskilt stöd och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med aktuell elevkategori.  Du har en ödmjuk inställning och en förståelse för det komplexa uppdraget.  

Anställningsform  
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.   
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Ansökan 
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta tf. rektor Karin Berggren.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.

Ansök nu

Gryning söker personal för kvälls- och nattjänstgöring

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 12
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Birkahemmet i Göteborg är ett utrednings- och behandlingshem inom Gryning för spädbarn och föräldrar. Vi erbjuder även plats under slutet av graviditeten. I vårt arbete ligger fokus på den tidiga livsavgörande anknytningen. Birkahemmet erbjuder heldygnsvård med vaken natt för utredning och behandling.

På uppdrag av socialtjänsten tar vi emot placeringar med stöd av SoL och LVU. Majoriteten av de uppdrag vi utför är utredningsuppdrag och vi arbetar utifrån BBIC.

Vi söker nu en behandlingssekreterare/ behandlingspedagog natt, tillsvidare, med tjänstgöringsgrad 75% vilken är förlagd till kväll och natt.


ARBETSUPPGIFTER
Vad innebär tjänsten?
Som behandlingssekreterare/ behandlingspedagog natt, arbetar du under kvällar och nätter med omvårdnad och tillsyn samt utför beteendeobservationer. Du upprätthåller kvälls- och nattrutiner på enheten, dokumenterar händelser och är med vid akuta inskrivningar.


KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Vi söker dig som har en 3-årig eftergymnasial utbildning som socionom, socialpedagog, eller en 2-årig eftergymnasial utbildning som behandlingspedagog, eller annan eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning. Tidigare yrkeserfarenhet samt kunskap och erfarenhet av att arbeta med spädbarn är meriterande. Du är bekväm med att arbeta självständigt och har förmåga att arbeta under viss press. Som person är du trygg och stabil och har förmåga till reflektion.


ÖVRIGT
Vi ser fram emot din ansökan!

Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Vill du arbeta i vårdkedjan Göteborg, på stödboendet Nylösegården?

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 9
Våra verksamheter bedrivs av Frälsningsarmén, och består av Lilla Bommens akut-och stödboende, Slussen, och Nylösegården, som är ett drogfritt stödboende. Vi har även ett kollektivt boende för utslussning.
Vi söker nu en engagerad och driven medarbetare till vår verksamhet Nylösegården. Nylösegården är ett boende för män med beroendeproblematik. Målet för verksamheten bygger bland annat på att den enskilde ska uppnå ett så självständigt boende som möjligt där vi erbjuder och samordnar insatser utifrån klientens mål.
Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete där du får vara med och göra skillnad för personer som lever i utsatthet.
Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen, är mogen och trygg som person och har förmågan att klara av krävande situationer.
Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag är att få det dagliga arbetet att fungera, och att stötta klienten utifrån dess individuella behov och mål i genomförandeplan. I arbetet ska du kunna skapa en trygg miljö genom att erbjuda en strukturerad och meningsfull vardag och utifrån olika metoder arbeta för att skapa motivation till förändring. Arbetsuppgifterna kan komma att variera beroende på vilken individ du möter och i vilken verksamhet du arbetar i. Att dokumentera det dagliga arbetet är en arbetsuppgift som förekommer i samtliga verksamheter.
Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att arbeta med människor i behov av stöd. Eftersom arbetet innebär att möta människor med en komplex livssituation, är det viktigt att du kan bemöta människor på ett respektfullt sätt och att vara professionell i svåra situationer.
Du är relationsskapande och har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor. Du är flexibel och har lätt att samarbeta med andra. Du ska ha lätt att ta initiativ och våga ta eget ansvar. Du bör ha erfarenhet från arbete i beroendevård och psykisk ohälsa.
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med kontaktmannaskap och dokumentation.
Du ska även kunna behärska svenska språket i tal och skrift.
Arbetstiderna är rullande schema, dag, kväll och helg. Lämplig utbildning kan vara behandlingspedagog, socialpedagog, socionom eller annan yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens brotts- och misstankeregister, vilket du har med dig när du blir kallad på en intervju. Ansökningar som inte uppfyller dessa krav kommer inte beaktas.
Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!
Rekryteringen kommer att ske löpande.

Ansök nu

Behandlingsassistent Kvinnoverksamheten/Familjeboendet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 22
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en behandlingsassistent till Kvinnoverksamheten/Familjeboendet.

Kvinnoverksamheten/Familjeboendet tillhandahåller boende med stöd till kvinnor med eller utan hemmavarande barn samt till familjer med barn. Vi har kortsiktigt och långsiktigt lägenhetsboende för brukare med missbruksproblematik och/eller annan psykosocial problematik såsom tex psykisk ohälsa och våldsutsatthet. Hos oss ska brukarna få det stöd de har rätt till.

Vi arbetar tillsammans med brukarna på uppdrag av socialtjänsten i Göteborgs stad. Du kommer att vara kontaktpersonal för ett visst antal brukare som du träffar regelbundet. Fokus ligger på att individen ska utveckla sin självständighet. Vi arbetar med individualiserat stöd. Det stöd individen behöver kan vara mycket varierande, arbetet kräver därför att du är lyhörd.

Den största delen av arbetet utförs i brukarens hem. Du behöver därför vara medveten om att det mesta av arbetet bedrivs som ensamarbete. Arbetet kräver förmåga till självständighet och du behöver själv kunna planera, genomföra, slutföra och följa upp.

Kontaktpersonal upprättar tillsammans med brukare en genomförandeplan som följs upp kontinuerligt. Vi följer upp genomförandeplanen regelbundet utifrån uppdraget i datasystemet Treserva. Kontaktpersonalens roll innebär bland annat att stödja, vägleda och motivera brukaren. I arbetet kan då ingå att stötta brukaren i kontakt med myndigheter, sjukvård, utifrån nykterhet, samhällsinformation, lägenhetsskötsel, tvätt, matlagning, att grannar inte störs och att kontrollera att hyran betalas i tid. I arbetet ingår ett nära samarbete med socialsekreterare samt med fastighetsvärdar. Tjänsten innehåller även praktiska göromål, som till exempel felanmälningar, visst städ, samt inköp.

I tjänsten ingår att delta och vara aktiv på arbetsplatsträffar, handledning och team.

Du kommer vara en del av en arbetsgrupp och ska ha förmågan att ta ansvar för gruppens arbete och brukare. Arbetet innebär mycket samarbete och kommunikation, både med dina närmsta kollegor och chef men även externt med socialtjänst och andra.

Arbetstiden innebär schema 38,25 h/vecka, dagtidsarbete samt arbete dagtid två av åtta helger kl. 9:00-16:30 och en vardagskväll i veckan då till kl. 19:00.
Eventuellt skulle det kunna bli aktuellt med 40 h vecka, med en vardagskväll i veckan. Detta endast om det utifrån erfarenheter skulle vara aktuellt med även mer administrativa uppgifter.

Intervjuer kommer ske löpande när ansökningar kommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har likvärdig högskoleutbildning. Du som söker behöver ha erfarenhet av socialt arbete. B-körkort krävs och att du är bekväm med att köra bil. Vid anställning krävs uppvisat utdrag från belastningsregistret. Meriterande är om du har erfarenhet av myndighetsutövning, missbruksarbete, psykiatri, våld i nära relationer och/eller arbetat som utförare inom boendeverksamhet.

Arbetet innebär mycket samarbete och kommunikation, både med dina närmsta kollegor och chef men även externt med socialtjänst och andra. Du skall därför ha vana av samverkan från tidigare jobb. I arbetet kan det uppstå akuta situationer vilket kräver att du är lösningsfokuserad, flexibel och strukturerad.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Boendeombud

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 1
Vill du vara med och göra skillnad för människor som lever i hemlöshet? Ser du, precis som vi, människors styrkor framför dess svagheter och fokuserar på lösningar snarare än problem?
Är du också skicklig på att samverka med flera samhällsinstanser, kollegor, myndigheter och andra som är viktiga för den du representerar? Då finns en spännande möjlighet att jobba i ett nytt och unikt samverkansprojekt för att länka personer i hemlöshet till ett tryggt och stabilt boende.
Skyddsvärnet i Göteborg har ingått ett partnerskap med Göteborgs Stads nya boende för hemlösa, Victor, som vänder sig till människor som lever i kortsiktiga eller andra tillfälliga boenden samt stöttar dem som finns mellan olika boendeformer och ofta lever i stor utsatthet. Nu söker vi två boendeombud vars uppgift är att representera och stötta dessa personer och vara en länk mellan individen och samhället. Tjänsterna är på heltid, med varierande arbetstid dag- och kvällstid.
Målgruppen har ofta både beroendeproblematik och lider av psykisk ohälsa, vilket kräver att du har lång erfarenhet av att möta dessa personer, är väl förtrogen med deras behov och hur man närmar sig dem för att kunna vara deras ombud och en länk in i samhället.
I uppdraget ingår också att titta på förutsättningarna att utveckla Peer support för målgruppen.
Din huvudsakliga placering kommer vara på akutboendet Victors, där du arbetar tillsammans med andra viktiga aktörer, som representanter från beroendemottagningen, ACT-teamet samt andra stödinsatser för målgruppen. Du och din kollega kommer dock vara väldigt mobila och röra er runt i staden i ett uppsökande arbete mot målgruppen.
Eftersom projektet är nystartat kommer du att ha en god möjlighet att påverka hur arbetet ska utformas. Med tanke på arbetsuppgifterna krävs en mycket god samarbetsförmåga då du i rollen kommer i kontakt med många olika aktörer med olika behov utefter sina verksamheter. Du behöver också ha god kännedom om lagstiftning och socialt arbete samt ha lätt att skapa bärande relationer.
Vi söker dig som brinner för målgruppen och kan utlova en fantastisk möjlighet att göra livet lättare för en av de grupper i samhället som idag har det allra tuffast.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning om 24 månader, med goda chanser till förlängning.

Ansök nu

Timavlönade behandlingsassistenter till bemanningsenheten Socialförvaltning

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Som timanställd på Bemanningsenheten med inriktningen mot akutboende är ditt uppdrag att, med kort varsel, rycka in som vikarie när någon i den ordinarie personalen är frånvarande. Du kan själv styra vilka dagar du kan vara tillgänglig för att arbeta, men önskvärt är att du kan tänka dig arbeta minst 2-3 gånger i veckan. Ditt ansvar ligger i att sköta din tillgänglighet. Önskvärt är att du även kan arbeta natt.
För denna tjänst söker vi nu dig, som har en klar eller pågående högskoleutbildning som socionom/socialpedagog eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett icke konfrontativt förhållningssätt och en mycket god förmåga att samarbeta. Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du behöver vara trygg i att möta arga och frustrerade människor, göra egna bedömningar och agera på ett lämpligt sätt i olika och ibland akuta situationer.
Denna verksamheten vänder sig till kvinnor över 21 år som saknar boende och som har missbruk, psykisk och/eller social problematik. På denna verksamhet har vi inget krav på nykterhet.
Vårt uppdrag som akutboende är att erbjuda tak över huvudet för att lindra nöd. Målet är att kvinnorna här så snart som möjligt ska kunna flytta vidare till ett mer varaktigt boende som är anpassat utifrån deras behov.
Erfarenhet av metoderna MI, LAB och ÅP är meriterande.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en pågående högskoleutbildning alternativt avslutad utbildning som socionom/socialpedagog/YH- utbildning som behandlingspedagog eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att kunna kommunicera med brukare och kollegor behöver du behärska det svenska språket väl både i tal och skrift.
Körkort - Krav
Flera av våra verksamheter har körkort och körvana som krav.

MI ( Motiverande samtal )
Meriterande om du har arbetat med följande metod.

LAB ( Lågaffektivt bemötande )
Meriterande om du har arbetat med följande metod.

ÅP ( Återfallsprevention )
Meriterande om du har arbetat med följande metod.Stabil/trygg
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Bemötande
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Sätter gränser
Utifrån ditt ansvarsområde kan du stå emot påtryckningar från andra, sätta gränser och säga nej när det behövs. Du är tydlig i din yrkesroll och agerar professionellt i situationer där andra ifrågasätter dig eller ställer orimliga krav.

Ansvarsfull
Du tar ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med verksamhetens/brukarnas bästa i fokus. Du tar dina uppgifter på allvar, är mån om att slutföra det du påbörjat och ser till att arbetet blir utfört på rätt sätt.ÖVRIGT
Intervjuerna hålls digitalt eller via telefon och inte fysiskt.

Ansök nu

Behandlingsassistent/Case Manager med psykiatrierfarenhet - Dagtid

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 22
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykosmottagning Väster är en öppenvårdsmottagning som bedriver specialistpsykiatri inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset för vuxna personer med psykossjukdomar.

Vi arbetar enligt metoden R-ACT där vård och stödinsatserna baseras på patientens mål och behov och där närstående ses som en viktig resurs. Vi är ett specialiserat tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, behandlingsassistenter, psykologer, hälsopedagog, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent/Case manager arbetar du i patientnära relationer. Du har samtal med patienten där du skapar förtroendefulla relationer och behandlingsallianser.

Du ingår i ett team med flera yrkeskategorier där du som behandlingsassistent/Case manager har en central och viktig roll. Tillsammans med dina kollegor arbetar du nära patienterna och kommer vara delaktig i vård och behandling kring patienterna, vilket också innebär samverkan både internt och externt.

Du kommer att dokumentera i Melior och göra egna bokningar av patientbesöken i Elvis.

Som behandlingsassistent/Case manager ansvarar du för att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig en möjlighet att självständigt utföra arbetsuppgifter på vår mottagning. Arbetet sker i tätt samarbete med övriga yrkeskategorier. 

Vi arbetar utifrån Sahlgrenska Universitetssjukhusets karriärutvecklingsmodell, vilket innebär att vi uppmuntrar och erbjuder vidareutbildning.

Verksamheten erbjuder handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som behandlingsassistent/Case manager. Du kommer få en mentor och introduktion utifrån dina behov för att du ska få en trygg och bra start i ditt nya arbete.

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande. Vi är ett gott och glatt gäng och vår arbetsplats präglas av god stämning, trivsel och stor hjälpsamhet. På fredagar avslutar vi alltid veckan med en rolig, gemensam aktivitet.

Tjänsten är ett vikariat på ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

Om dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom vården samt tidigare erfarenhet av att arbeta inom psykiatrin.

Arbetet förutsätter att du är självgående, flexibel, stabil och trygg i din arbetsroll. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och har en förmåga att analysera och förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

VGR arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Urval och intervjuer sker löpande, så ansök redan i dag!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Gryning söker behandlingsassistent kväll till Trollbacken

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 15
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Vill du arbeta i ett samhällsnyttigt vårdbolag med engagemang och kvalitet i fokus?

Trollbacken i Kungälv består av två avdelningar. Den ena avdelningen är en akutavdelning för kortare placeringar av barn 1-12 år utan sina vårdnadshavare. Den andra är en familjeavdelning där familjer flyttar in för utredning eller behandling. Vi utför våra insatser enligt BBIC på uppdrag från socialtjänsten.

Vi söker nu behandlingsassistent kväll till vår familjeavdelning. Arbetet är på 50% med tillkommande sovande jour på plats på Trollbacken. Detta innebär att du arbetar från kl 19-23 tre kvällar ena veckan och fyra kvällar den andra. Varje pass följs av sovande jour och därefter arbete mellan 7-8.15 på vardagsmorgnar och till 8.30 på helgerna.


ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som behandlingsassistent.
Som behandlingsassistent har du tillsyn över klienterna samt medverkar i utrednings- och behandlingsarbete kring familjerna med tillhörande dokumentation. Du deltar i miljöarbetets dagliga rutiner för att upprätthålla verksamheten, såsom lokalvård.


KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller familjer. Du har lämplig slutförd gymnasieutbildning, t ex inom vård och omsorg eller fritidsledare alternativt relevant eftergymnasial utbildning. Du ska ha kännedom om aktuell lagstiftning inom området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

För att gilla att arbeta hos oss behöver du tycka om ett tempofyllt arbete, där du inte vet vad som väntar dig när du kommer till jobbet. Då vi samarbetar över våra avdelningar behöver du också vara beredd på att utföra arbete med våra ensamplacerade barn och kollegorna där. Du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv.


ÖVRIGT
Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet

Vi ser fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Innan anställning görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
.

Ansök nu

Behandlingsassistenter till Alma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Dec 14
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Alma är ett akutboende som vänder sig till kvinnor över 21 år som saknar boende och som använder alkohol och/eller narkotika, samt ev har en psykisk och/eller social problematik. Alma har inget krav på nykterhet eller drogfrihet. Vi har 16 biståndsbedömda akutboendeplatser och en plats för våldsutsatt kvinna i aktivt missbruk, som inte kräver biståndsbeslut från socialtjänsten. I januari 2023 kommer Alma att byta lokaler och bli mer integrerat i övriga samhället då de nya lokalerna ligger i ett bostadsområde, nära till kollektivtrafik och näringsliv. I samband med bytet till nya lokaler kommer antalet platser öka något och så även antalet behandlingsassistenter.

Kvinnorna som bor på Alma har skilda livs historier, men har alla levt i utsatthet, många gånger med erfarenhet av våld och trauman. Det ställer krav på personalen att kunna växla mellan olika strategier och bemötanden, beroende på vilken person som en möter. Det ställer också krav på att verksamheten hela tiden utvecklas, att vi utvärderar våra resultat, och om det behövs, hittar nya lösningar. Personalen på Alma har gedigen erfarenhet och kunskap om kvinnor i utsatta livssituationer. Allas bidrag är väsentliga när det gäller att vi tillsammans hittar det bästa stödet och den bästa insatsen för de vi är till för. Som behandlingsassistent är du kontaktpersonal för några av de kvinnor som bor hos oss. I samråd med den enskilda kvinnan upprättar du genomförandeplan och använder verktyget Boendekartläggning i ditt arbete. Du och övriga i teamet arbetar tillsammans med kvinnan utifrån den uppgjorda planen och följer upp och dokumenterar detta arbete. Samarbete med andra, för kvinnan viktiga personer eller aktörer/verksamheter, är en betydande del av arbetet.
I avdelningen för boende och hemlöshet använder vi MI, LAB och ÅP och du kommer att erbjudas utbildning och kontinuerlig påfyllning i dessa metoder. Personalgruppen har regelbunden extern handledning.

Vi strävar ständigt efter att öka vår kunskap och anpassa vårt arbetssätt efter brukarnas behov och du är delaktig i att utveckla verksamheten. Du skall ha ett intresse och engagemang för målgruppen och se hopp och möjligheter. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med mycket humor och engagemang. Personalgruppen består av sex behandlingsassistenter som arbetar heltid dag enligt rullande schema samt fyra behandlingsassistenter natt, en metodstödjare med samordningsansvar och enhetschef dagtid. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning som socialpedagog, socionom, beteendevetare eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete och du har gärna erfarenhet av arbete med våldsutsatthet, missbruksproblematik och samsjuklighet.

Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet genom att visa respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Här arbetar endast kvinnor.

Rekryteringen påbörjas innan sista annonseringsdag.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Behandlingsassistent till rättspsykiatri!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rättspsykiatrin vårdar patienter som är dömda till rättspsykiatrisk vård efter att ha begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Vanligast är att patienterna har en psykossjukdom, med eller utan missbruk, men även andra psykiatriska tillstånd förekommer.

Vid Rågården finns totalt fem slutenvårdsenheter. Fyra av dessa vårdar rättspsykiatriskt dömda patienter och en enhet vårdar anhållna, häktade och fängelsedömda patienter med behov av tillfällig psykiatrisk specialistvård. Förutom detta finns vid Rågården ett aktivitetshus samt en öppenvårdsmottagning som följer upp patienter i vårdformen öppen rättspsykiatrisk vård. Vi individualiserar vårdintsatserna för att öka förutsättningarna för att patienten ska få kontroll över sin sjukdom och förhindra återfall i brottslig verksamhet.

Förutom att bedriva individanpassad psykiatrisk vård har rättspsykiatrin ett uttalat  samhällsskyddsuppdrag vilket innebär att vårdupplägget kring patienterna innehåller behandlings-, stöd- och kontrollinsatser med syfte att den enskilde inte ska återfalla i brottslighet. Verksamheten är i ständig utveckling och vi är måna om att våra medarbetare deltar med idéer och engagemang för att förbättra verksamheten. Verksamheten är kopplad till forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa) vilket gör att vi kontinuerligt är en del av den senaste utvecklingen inom rättspsykiatrisk vård.

Vad kan vi erbjuda dig?

En unik arbetsmiljö i fina lokaler i ett naturnära område beläget 20 minuter från centrala Göteborg med gratis parkering och goda kommunikationer från centrala Göteborg. Möjlighet att påverka utvecklingen av verksamheten via idéer, kunskap och engagemang. Kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete inom rättspsykiatrin, vilket bland annat innebär regelbundna säkerhetsutbildningar samt fördjupning i psykiatriska sjukdomstillstånd.

Handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som behandlingsassistent. Möjlighet att använda verksamhetens aktivitetshus där det band annat finns gym, sporthall och bassäng.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en långsiktig vårdplan, där du som behandlingsassistent har en motiverande, stöttande och aktiv roll för patientens rehabilitering. Du har en betydande roll i patientens team där du kommer ha möjlighet att delta vid riskbedömningar, stötta upp vid utredningar, behandlingar samt psykopedagogiska insatser.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent (YH-nivå eller 3 årig) alternativt innehar utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du erfarenhet av psykiatrin sen tidigare samt om du har utbildning i återfallsprevention och/eller MI.

Det krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift då dokumentation är en viktig del i arbetet. Då du kommer vara en förebild för patienterna är det viktigt att du är bra på att skapa relationer samtidigt som du är tydlig och kan sätta gränser.

Då arbetet bygger mycket på rehabliterings- och behandlingsarbete krävs det att du har ett rehabliterings- och patientfokus. Du är en fena på att samarbeta samtidigt som du också kan arbeta självständigt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Behandlingspedagoger sökes till SiS ungdomshem Nereby i Bergsjön, Göteborg!

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 22
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Nereby i Harestad beläget i Kungälvs kommun bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning 
Vill du vara med och skapa en livsviktig förändring för utsatta ungdomar? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning.

Just nu söker vi två behandlingspedagoger till vår avdelning Glose som är en enhet för mottagning och behovsbedömning (MBB) för skolpliktiga pojkar. Avdelningen är belägen i institutionens filial i Bergsjön, Göteborg.

Som behandlingspedagog på avdelning Glose arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta ungdomar i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning med mera. Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta ungdomar i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor.  I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
• Tidigare dokumenterad erfarenhet av människovårdande yrken. 
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift 

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Schemalagd

Rekrytering sker löpande.

Tillträde enligt överrenskommelse. Tjänsten inleds med en sex månaders provanställning. 

 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingsassistenter till sociala boenden (Timvik.)

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 20
Nätverkscentrum söker Behandlingsassistenter till våra verksamheter med inriktning på Stödboende, Boende utan stöd och Skyddat boende.
Boende utan stöd riktar sig till människor som blivit hemlösa av olika skäl och är i akut behov av bostad. Boende med stöd riktar sig till människor som lever i hemlöshet med sociala problem, medicinska-/psykosociala problem, missbruksproblem eller samsjuklighet. Skyddat boende riktar sig till människor som är i behov av tillfälligt skydd, kvinnor och män, med eller utan barn.
Nätverkscentrum ska fungera nätverkande och stödja klienten så att klienterna ska införskaffa sig och upprätthålla viktiga nätverk och kontakter. Vi grundar vårt arbete på ett systemiskt och psykodynamiskt förhållningssätt som syftar till att utveckla samspelet mellan individen och dess omgivning. Arbetet präglas av stor flexibilitet och har salutogena inslag där fokus ligger på att bygga, stärka och utveckla de nätverk som finns runt klienterna, och grundar sig i tron på varje individs egen förmåga och möjlighet till att hantera sin omgivning, sina relationer och tillvaro på ett konstruktivt sätt. Vi arbetar med kvalificerat kontaktmanskap utifrån individualiserat stöd där vi tillsammans med klienten, handläggare och andra nyckelpersoner i klientens nätverk formar stödinsats och genomförandeplan. Arbetet omfattar individualiserat stöd, social träning, motiverande samtal och att bygga och stärka hållbara, långsiktiga nätverk runt klienten. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Vi arbetar bland annat med återfallsprevention, lågaffektivt bemötande, motiverande samtal, nätverksarbete och ADL-träning.
Som Behandlingsassistent på Nätverkscentrum kommer du att arbeta med människor som lever i utsatthet eller som har sociala problem av olika slag. Det kan handla om psykosocial problematik, samsjuklighet och missbruks- och beroendeproblematik. Arbetet är ofta psykiskt krävande, men det är ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Du ska kunna utföra arbetet med hög kvalitet och säkerhet, följa verksamhetens rutiner och riktlinjer, medverka i verksamhetens olika aktiviteter i kvalitetsarbetet, delta i uppföljning och analys av det kontinuerliga förbättringsarbetet och hantera avvikelser och tillbud. Vi tillhandahåller rena och hygieniska lokaler vilket medför att arbetet även omfattar städ och liknande sysslor.
Vi har veckovisa arbetsplatsträffar där även du som timvikarie emellanåt kommer att delta. Samma sak gäller Husmöten (forum/möte med klienterna) som också äger rum varje vecka. Vi erbjuder ett trivsamt arbetsklimat i en tät arbetsgrupp och i en fantastisk naturmiljö. Vi arbetar aktivt med den psykosociala arbetsmiljön och i vår arbetsgrupp har man möjlighet att påverka sin arbetssituation, och det är högt till tak. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag för våra anställda.
Vi söker dig med gymnasiekompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom målgruppen eller dylikt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det krävs att du är en trygg och stabil vuxen som tycker om att möta människor. Du har tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. Du är strukturerad och har förmåga att lyssna, motivera och att vara flexibel utifrån klientens behov. Att arbeta på Nätverkscentrum kräver också att man är flexibel och fungerar som en del i ett team, men arbetet omfattar även en hel del ensamarbete. Flexibla arbetstider vilket innebär arbete på dagtid, kvällar, nätter och helger. Du ska också kunna arbeta med beredskap och sovande jour. Du ska ha god datavana, mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, samt körkort B.
I samband med rekryteringsprocessen kommer vi begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, blankett gällande arbete på HVB-hem.
Ansökan eller frågor om tjänsten kan besvaras genom att du mailar till oss, info@nvcgbg.se. Vi tar inte emot ansökningar eller frågor om tjänsten via telefon.

Ansök nu

Behandlingspedagog till sociala boenden

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 20
Nätverkscentrum söker en behandlingspedagog till våra verksamheter med inriktning på Stödboende, Boende utan stöd och Skyddat boende.
Boende utan stöd riktar sig till människor som blivit hemlösa av olika skäl och är i akut behov av bostad. Boende med stöd riktar sig till människor som lever i hemlöshet med sociala problem, medicinska-/psykosociala problem, missbruksproblem eller samsjuklighet. Skyddat boende riktar sig till människor som är i behov av tillfälligt skydd, kvinnor och män, med eller utan barn.
Nätverkscentrum ska fungera nätverkande och stödja klienten så att klienterna ska införskaffa sig och upprätthålla viktiga nätverk och kontakter. Vi grundar vårt arbete på ett systemiskt och psykodynamiskt förhållningssätt som syftar till att utveckla samspelet mellan individen och dess omgivning. Arbetet präglas av stor flexibilitet och har salutogena inslag där fokus ligger på att bygga, stärka och utveckla de nätverk som finns runt klienterna, och grundar sig i tron på varje individs egen förmåga och möjlighet till att hantera sin omgivning, sina relationer och tillvaro på ett konstruktivt sätt. Vi arbetar med kvalificerat kontaktmanskap utifrån individualiserat stöd där vi tillsammans med klienten, handläggare och andra nyckelpersoner i klientens nätverk formar stödinsats och genomförandeplan. Arbetet omfattar individualiserat stöd, social träning, motiverande samtal och att bygga och stärka hållbara, långsiktiga nätverk runt klienten. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Vi arbetar bland annat med återfallsprevention, lågaffektivt bemötande, motiverande samtal, nätverksarbete och ADL-träning.
Som behandlingspedagog på Nätverkscentrum kommer du att arbeta med människor som lever i utsatthet eller som har sociala problem av olika slag. Det kan handla om psykosocial problematik, samsjuklighet och missbruks- och beroendeproblematik. Arbetet är ofta psykiskt krävande, men det är ett arbete som ger mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. Du ska kunna utföra arbetet med hög kvalitet och säkerhet, följa verksamhetens rutiner och riktlinjer, medverka i verksamhetens olika aktiviteter i kvalitetsarbetet, delta i uppföljning och analys av det kontinuerliga förbättringsarbetet och hantera avvikelser och tillbud. Vi tillhandahåller rena och hygieniska lokaler vilket medför att arbetet även omfattar städ och liknande sysslor.
Vi har veckovisa arbetsplatsträffar och husmöten (forum/möte med klienterna). Vi erbjuder ett trivsamt arbetsklimat i en tät arbetsgrupp och i en fantastisk naturmiljö. Vi arbetar aktivt med den psykosociala arbetsmiljön och i vår arbetsgrupp har man möjlighet att påverka sin arbetssituation, och det är högt till tak. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag för våra anställda.
Vi söker dig med högskoleexamen inom socialt, beteendevetenskapligt eller socialpedagogiskt arbete eller utbildning som behandlingspedagog, eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom målgruppen eller dylikt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det krävs att du är en trygg och stabil vuxen som tycker om att möta människor. Du har tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. Du är strukturerad och har förmåga att lyssna, motivera och att vara flexibel utifrån klientens behov. Att arbeta på Nätverkscentrum kräver också att man är flexibel och fungerar som en del i ett team, men arbetet omfattar även en hel del ensamarbete. Flexibla arbetstider vilket innebär arbete på dagtid, kvällar, nätter och helger. Du ska också kunna arbeta med beredskap och sovande jour. Du ska ha god datavana, mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift, samt körkort B.
I samband med rekryteringsprocessen kommer vi begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret, blankett gällande arbete på HVB-hem.
Ansökan eller frågor om tjänsten kan besvaras genom att du mailar till oss. Vi tar inte emot ansökningar eller frågor om tjänsten via telefon.

Ansök nu

Behandlingsassistent Halvvägshus

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Vi söker dig som vill jobba som utsluss-samordnare (behandlingsassistent) på vårt halvvägshus i Göteborg. Vi söker även dig som vill arbeta extra på timmar vid behov. Du som arbetar på Halvvägshuset har i uppgift att stötta och vägleda klienterna som kommer från anstalt till ett självständigt liv ute i samhället. Efter att klienterna får sin villkorlig frigivning ska de klara sig på egen hand. Vårt uppdrag är att stötta klienterna i denna process och se till att klienten inte missköter sin vistelse på Halvvägshuset. I arbetsuppgifterna kan detta innebära att checka av när klienterna går in och ut, övervaka utandnings- och urinprov, göra schema med klienterna samt samverka med Frivården.
Kompetens/Erfarenhet.
Du som söker måste vara över 25 år gammal, utifrån Kriminalvårdens riktlinjer. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med människor, ha ett gott bemötande och social kompetens. Du ska kunna vara trygg med att arbeta självständigt då en del av arbetet sköts i ensamarbete. Du ska ha lätt för att arbeta dygnspass.
Utbildning
Du ska ha en grundskola - och gymnasieutbildning. Du ska gärna ha erfarenhet av Kriminalvård av något slag. Eftergymnasial utbildning värdesätts.
Arbetsplats
Halvvägshuset är beläget centralt i Göteborg och är ett av ett av tre halvvägshus i Sverige. Enheten drivs i genom ett avtal med Kriminalvården och klienterna som placeras på Halvvägshuset är fortfarande under verkställighet. Personer som får boende på Halvväghuset har någon form av sysselsättning. De får ett beslut om att under sin slutliga del av sin verkställighet bo utanför anstalten. Personerna som kommer till Halvvägshuset måste följa Kriminalvårdens ramar och regler samt hålla de tider som är överenskommit med Frivården. Det är även krav på att lämna utandningsprov och drogtest under sin vistelse på Halvvägshuset. Personalen på Halvvägshuset arbetar dygnet runt och har sovande jour. Deras uppdrag är att stötta klienterna i att hålla sig borta från kriminalitet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården har satt upp.

Ansök nu

Behandlingsassistent Halvvägshus

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Vi söker dig som vill jobba som utsluss-samordnare (behandlingsassistent) på vårt halvvägshus i Göteborg. Vi söker även dig som vill arbeta extra på timmar vid behov. Du som arbetar på Halvvägshuset har i uppgift att stötta och vägleda klienterna som kommer från anstalt till ett självständigt liv ute i samhället. Efter att klienterna får sin villkorlig frigivning ska de klara sig på egen hand. Vårt uppdrag är att stötta klienterna i denna process och se till att klienten inte missköter sin vistelse på Halvvägshuset. I arbetsuppgifterna kan detta innebära att checka av när klienterna går in och ut, övervaka utandnings- och urinprov, göra schema med klienterna samt samverka med Frivården.
Kompetens/Erfarenhet.
Du som söker måste vara över 25 år gammal, utifrån Kriminalvårdens riktlinjer. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med människor, ha ett gott bemötande och social kompetens. Du ska kunna vara trygg med att arbeta självständigt då en del av arbetet sköts i ensamarbete. Du ska ha lätt för att arbeta dygnspass.
Utbildning
Du ska ha en grundskola - och gymnasieutbildning. Du ska gärna ha erfarenhet av Kriminalvård av något slag. Eftergymnasial utbildning värdesätts.
Arbetsplats
Halvvägshuset är beläget centralt i Göteborg och är ett av ett av tre halvvägshus i Sverige. Enheten drivs i genom ett avtal med Kriminalvården och klienterna som placeras på Halvvägshuset är fortfarande under verkställighet. Personer som får boende på Halvväghuset har någon form av sysselsättning. De får ett beslut om att under sin slutliga del av sin verkställighet bo utanför anstalten. Personerna som kommer till Halvvägshuset måste följa Kriminalvårdens ramar och regler samt hålla de tider som är överenskommit med Frivården. Det är även krav på att lämna utandningsprov och drogtest under sin vistelse på Halvvägshuset. Personalen på Halvvägshuset arbetar dygnet runt och har sovande jour. Deras uppdrag är att stötta klienterna i att hålla sig borta från kriminalitet och följa de regler och anvisningar som Kriminalvården har satt upp.

Ansök nu

Behandlare HVB Blankversgatan

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 14
Alpklyftan AB öppnar upp en ny HVB- verksamhet februari 2023. Till verksamheten söker vi nu nya medarbetare.
HVB Blankversgatan består av sex HVB-lägenheter i samma hus.
Målsättningen är att tillsammans med ungdomen skapa varaktiga positiva förändringar.
Endast sökanden med högskoleutbildning inom socialt arbete kommer vara aktuella för tjänsten.
Alpklyftan har bedrivit socialt arbete sedan 1995, med att stödja och motivera barn, ungdomar, vuxna och familjer i deras vardag. Med en ovanligt välutbildad och erfaren personal, starkt fokus på relation samt flexibla resurser arbetar vi för att öka möjligheterna till ett fungerande liv.
Som behandlare skall du stödja ungdomens utveckling mot självständighet och delaktighet i sin egen livssituation och framtid.
Det konkreta arbetet består i att stödja ungdomen i sina kontakter med viktiga nätverk kopplat till sysselsättning, fritid, familj, kamrater, myndigheter etc. Vidare ingår det i arbetet att upprätthålla den struktur och de rutiner som verksamheten utgår ifrån för att skapa en sammanhållen och förutsägbar vardag, exempelvis att planeringar görs och följs, mötes- och samtalsdeltagande, matlagning, städ och tvätt m.m.
Som behandlare ansvarar du också för att dokumentation görs enligt verksamhetens rutiner såsom daganteckningar, upprättande av genomförandeplaner, del- och slutrapporter till socialtjänsten.
I rollen ingår det även att vara kontaktperson åt en eller flera av ungdomarna i verksamheten. Som kontaktperson har du som behandlare huvudansvaret med stöd av kollegor för den unges vårdbehov under sin utveckling mot ökad självständighet och autonomi.
Vi har god stämning i arbetsgruppen och en stolthet i det behandlingsarbete vi utför.
Du har tidigare erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Vi ser gärna att du har systemisk vidareutbildning eller kompetens i familjebehandling.
Vi söker en engagerad person med förmåga att ta stort ansvar och som har lätt för att samarbeta och kommunicera i arbetet. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
B-Körkort är ett krav. Goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift, ser vi som en förutsättning.
Ensamarbete förekommer. Arbetstiderna är oregelbundna med arbete på dag, kväll och natt och sovande jou.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Intervjuer kommer ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan annonstiden gått ut.

Ansök nu

Behandlingsassistent lägenhetsboende Alice

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 29
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Lägenhetsboende Alice är ett boende med drygt 80 boendeplatser inom Avdelningen för Boende och Hemlöshet, Socialförvaltningen Sydväst. Vi är belägna på Hisingen med goda allmänna kommunikationer. Vi erbjuder lägenhetsboende i block samt integrerade lägenheter till en bred målgrupp. Vi vänder oss till individer över 21 år som står utanför den reguljära bostadsmarknaden på grund av missbruk och/eller psykosocial problematik och som bedömts vara i behov av ett boende med motiverande och stödjande insatser. Huvudsyftet är att korta klientens tid i hemlöshet och att på uppdrag av socialtjänsten och i samverkan utföra insatser utformade efter den enskildes behov och önskemål.
Vi tillsätter insatser under en begränsad tid för att stödja och motivera klienten. Under boendetiden kan den boende erhålla boendereferenser som i förlängningen möjliggör en återgång till den reguljära bostadsmarknaden.
Vi är en arbetsgrupp med nära ledarskap, kollegialt stöd och öppenhet där kreativa och engagerade medarbetare/kollegor uppskattas. Vi arbetar med kontaktmannaskap, vilket innebär att du arbetar motivationsstödjande och med individuella stödinsatser i ett nära samarbete med den enskilde, placerande socialtjänst, övriga inom enheten och våra samverkanspartners såsom beroendeklinik, fastighetsägare, behandlingsenhet m.fl.
Vi använder oss av MI som metod och förhållningssätt. Arbetsgruppen ansvarar gemensamt för verksamheten och en del praktiska göromål förekommer då vi har en stor omsättning i vårt boende. De flesta går vidare till mer självständiga boendeformer.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att du ska:
• Tillsammans med den enskilde upprätta dennes genomförandeplan.
• Kunna arbeta självständigt men även ha en utpräglad lagkänsla och samarbetsförmåga. Du är rak och tydlig i din kommunikation.
• Kunna arbeta ensam i den enskildes lägenhet
• Dokumentera utifrån verksamhetens direktiv. All dokumentation sker i IT-stödet Treserva.
Tjänsten är heltid 38;25 schemalagd arbetstid dagtid var femte helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha kunskaper om socialtjänstlagen och datorvana är ett krav. Du har körkort och god körvana.
Vi förutsätter att du har erfarenhet av social dokumentation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har goda datorkunskaper och gärna tidigare erfarenhet av att arbeta i Treserva.

Har du även god kännedom om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och myndighetsutövning är det ett plus. Utbildning och erfarenhet av arbete med våra metoder MI, ÅP och LAB är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansök nu

Behandlings assistent /social pedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 10
Söker en person för arbete på skyddat boende. Det är viktigt att du är lyhörd , van vid olika typer av bemötande , bra om du är flexibel , erfarenhet av att kunna bemöta människor i kris /trauma är meriterande . Vana vid dokumentation, upprätta genomförande planer . Gärna utbildad i Freda och Patriark. Men inget måste .
varierande arbetstider . Sovande jour kan förekomma samt helg arbete .
körkort är ett krav . Gärna tillgång till egen bil .
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Trollbacken söker nya kollegor

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 28
Gryning ägs av kommunerna i Västra Götaland och erbjuder bland annat HVB- och öppenvård för barn, ungdomar och familjer, jour- och familjehem, beroendevård, lägenheter med stöd, boende för ensamkommande barn och ungdomar, insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck samt LSS-boende.

Vill du arbeta i ett samhällsnyttigt vårdbolag med engagemang och kvalitet i fokus?

Trollbacken i Kungälv erbjuder insatser för ensamplacerade barn samt familjer i heldygnsvård eller lägenhetsboende. På Älvan tar vi akut emot ensamplacerade barn mellan 1 och 12 år och på Alven tar vi emot familjer med barn 0-12 år för utredning eller behandling. Vid syskonplaceringar kan äldre syskon tas emot på båda avdelningarna. Vi har stora möjligheter till flexibla lösningar både inom Trollbackens egen verksamhet och i samverkan med Grynings övriga enheter.

Vi erbjuder
• Engagerade kollegor i en dynamisk och kreativ miljö
• Ett arbete där du är med och påverkar utvecklingen av verksamheten.
• Ett utmanande arbete där du lär dig något nytt varje dag
• En kultur som präglas av kunskap, kvalitet och delaktighetARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu behandlingssekreterare till Alven.

Som behandlingssekreterare arbetar du i team och planerar och utför kvalificerat utrednings- och behandlingsarbete. Delaktighet och lyhördhet är oerhört viktigt i tjänsten och att hitta ett samspel med klienterna och övrig personal i verksamheten. Arbetet innebär att ansvara för planering i ärendet, samtal med barn och föräldrar, observationer, möten med socialtjänst samt andra professionella. Dokumentation ingår i form av att skriva utredningar, sammanfattningar, journaler samt upprättande av genomförandeplaner. På institutionen upprätthåller du verksamhetens dagliga rutiner där även praktiska sysslor ingår i vårt miljöterapeutiska arbete.

Vi tillsätter nu ett vikariat om 100% för tiden 230109- 230831. Du arbetar schemalagd arbetstid dag, kväll och helg.

Vi söker behandlingsassistenter för timanställning till Älvan.

Behandlingsassistenter och övrig behandlingspersonal har ett gemensamt ansvar för barnen som bor på Älvan. De arbetar miljöterapeutiskt med ett lågaffektivt bemötande och möter barn, som kommer akut till enheten, med trygghet och omsorg. Vi utgår från en daglig rutin, med pedagogisk verksamhet, utevistelse och en stor möjlighet till kreativitet och lek. Uppdragen är ofta krishantering, stöd och omsorg om barnet, där även kontakt med nätverk, socialtjänst, sjukvård och polis ingår.

Som behandlingsassistent arbetar du både dag, kväll och helg. Vi söker även behandlingsassistenter för timvikariat med arbetet vaken natt eller med sovande jour till Älvan.KVALIFIKATIONER
Vem är Du?

VI ser gärna att du har en examen som, eller är under utbildning till, socialpedagog, behandlingspedagog, socionom eller fil kand inom socialt arbete. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn. För att gilla att arbeta hos oss, behöver du tycka om ett tempofyllt arbete, där vi sällan vet vad som väntar oss när vi kommer till jobbet, samt gilla att möta barn med olika bakgrund och svårigheter. Du är lösningsfokuserad och trygg i dig själv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor ingår i arbetet.


ÖVRIGT
Vi ser fram emot din ansökan!

Det är viktigt att du anger vilken av avdelningarna du söker anställning på.

Innan anställning görs utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Behandlingspedagog som vill göra skillnad

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 8
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Nereby i Harestad beläget i Kungälvs kommun bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog hos SiS en meningsfull utmaning. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar och klienter som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Med stöd av dina kunskaper  inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera.Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. I arbetet kan det även ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS interna utbildningar i konflikthantering och MI- motvierandesamtal.

Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du har också: 


• Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig
• B- körkort
• God svenska i tal och skrift

 

 
 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingssamordnare som vill bidra till livsviktig förändring

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 8
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Nereby i Harestad beläget i Kungälvs kommun bedriver differentierad och högkvalitativ skol-, vård- och behandlingsarbete. Verksamheten inbegriper en mängd professioner, såsom lärare, behandlingspedagog, psykolog, sjuksköterska med flera. SiS ungdomshem Nereby tar emot såväl skolpliktiga som icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare hos SiS ett meningsfullt arbete. Utgångspunkten i vårt behandlingsarbete är att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå goda resultat. Som behandlingssamordnare kommer du att planera, genomföra och följa upp programverksamhet. Du håller behandlingssamtal och har ett särskilt ansvar för dokumentation och de formulär och instrument som används i behandlingen. Du samverkar med olika funktioner kring kartläggning, upprättande och uppföljning av behandlingsplaner. I uppdraget som behandlingssamordnare ingår även ett extra ansvar för att handleda nya medarbetare och praktikanter. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.  

Kvalifikationer

• Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, med gedigen erfarenhet av arbetsuppgifterna.
• Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp.
• God svenska i tal och skrift.
• B- körkort

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. I din roll som behandlingssamordnare kommer du ha eget ansvar för flera insatser i behandlingsplanen samt ansvar på avdelningen som kräver erfarenhet och förmåga att samordna det arbetet. Du behöver då vara bara på att planera och strukturera ditt arbete, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god svenska i såväl tal som skrift.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingsassistent som vill bidra till livsviktig förändring

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 8
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent på SiS en meningsfull utmaning. Målet med ditt uppdrag är att motivera våra ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Som behandlingsassistent är du med och ser till att rutinerna på avdelningen fungerar som de ska. Du spelar en stor roll för stabiliteten och tryggheten för våra ungdomar och klienter, och står för basen i det dagliga livet som skolgång, städning, matlagning med mera. Du är med och bidrar till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt våra rutiner och  dokumentation är en viktig del av ditt arbete. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och medverkar till att våra ungdomar/klienter får den trygghet och säkerhet som de behöver för att bryta invanda beteenden. Tillsammans med ditt team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger och behandlingssamordnare har ni möjlighet att nå goda resultat och bidra till förändring. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.  

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg.

Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning inom konflikthantering och MI- Motiverandesamtal.

Kvalifikationer
Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, stor empatiskt förmåga och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. 

Du ska även ha:


• Avslutad gymnasieutbildning
• Erfarenhet av arbete med människor i en utsatt livssituation t.ex. inom psykiatri eller HVB- verksamhet
• B- körkort 
• God svenska i tal och skrift

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansök nu

Behandlingsassisent till Ängabo

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Ängabo är ett kortsiktigt kollektivt boende inom Avdelningen för Boende och Hemlöshet. Vi finns i Angered i närheten av Storås industriområde och här arbetar sju behandlingsassistenter och en enhetschef.
Ängabo är ett kortsiktigt kollektivt boende med målgruppen individer över 21 år som på grund av missbruk och/eller annan psykosocial problematik inte har tillgång till den öppna bostadsmarknaden. Huvudsyftet med vår verksamhet är att korta klientens tid i hemlöshet. Vi arbetar på uppdrag socialtjänsten och utför insatser anpassade efter den enskildes behov och önskemål.
Som behandlingsassistent i verksamheten arbetar du med att erbjuda motiverande och individuellt utformat stöd till våra klienter. Du är kontaktperson för att antal klienter där du stöttar den enskilde och hjälper till i vardagen genom att exempelvis närvara vid myndighets- och sjukvårdskontakter och ha motiverande samtal. I vårt uppdrag ingår kartläggning och utredning av funktionsnivåer. Vi dokumenterar vårt arbete löpande och upprättar genomförandeplaner utifrån socialtjänstens uppdrag. Du arbetar i team tillsammans med dina kollegor för att upprätthålla den dagliga verksamheten där det ingår att utföra verksamhetsgemensamma och praktiska uppgifter.
Vill du göra skillnad för de mest utsatta i vårt samhälle? Söker du ett utmanande, omväxlande arbete där du har möjlighet att utvecklas i din profession och arbeta i team, då är du den person vi letar efter.


KVALIFIKATIONER
Du ska vara socionom, socialpedagog eller ha likvärdig utbildning samt erfarenhet av arbete med personer med missbruks-problematik och samsjuklighet. Har du även god kännedom om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och myndighetsutövning är det ett plus. Du har intresse och erfarenhet av målgruppen och delar vår humanistiska människosyn.
Vi söker dig som har god självkännedom och är lyhörd inför våra klienters behov och förutsättningar samtidigt som du kan sätta tydliga gränser. Du är grupporienterad och har god förmåga att skapa relationer till såväl boende som kollegor och samverkanspartners.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av social dokumentation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har goda datorkunskaper och gärna tidigare erfarenhet av att arbeta i Treserva.

Utbildning och erfarenhet av arbete med våra metoder MI, ÅP och LAB är meriterande.

Som behandlingsassistent hos oss får du kontinuerlig metodhandledning, utbildning och metodutveckling utifrån ovannämnda metoder.

Du bör ha kännedom kring för området gällande lagstiftning. Körkort och körvana är meriterande, men inte ett krav.

Rekrytering kommer att påbörjas innan ansökningstiden löper ut. Så vänta inte med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
medarbetare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Programledare till anstalten Skogome

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 16
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Skogomes verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/anstalt/skogome/#om

Verksamhetsområde Skogome är den största anstalten i Sverige för sexualbrottsdömda män i säkerhetsklass 2 och 3. Det finns även en mindre psykiatrisk omvårdnadsavdelning. Skogomeanstalten öppnade 1957 och är belägen på Lillhagsvägen 301 på Hisingen i Göteborg. Anstalten har idag ca 250 anställda fördelade inom flera olika yrkesgrupper och kompetenser. I en om- och nybyggnation som påbörjas i år kommer anstalten få nästan dubbelt så många platser, modernare lokaler och fler och större utrymmen för behandlingar och sysselsättning.


ARBETSUPPGIFTER
Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter på Skogome, både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.

Vid Skogome bedrivs olika program som bland annat är riktade till klienter dömda för sexualbrott. De program som används är Seif (sexualbrottsprogram med individuellt fokus), Brottsbrytet, Prism och One to One (OTO). Det sammansatta programutbudet innebär att du parallellt kommer att leda flera olika program. Som programledare arbetar du med behandling i grupp för ett antal intagna med betoning på grupprocess men har även enskilda samtal som en del i behandlingen. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt.

Programledarens primära arbetsuppgift är att leda program på individ och gruppnivå. Du ska också tillsammans med kriminalvårdsinspektör och övriga programledare planera, utveckla och följa upp programverksamheten på anstalten genom samverkan. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten.

I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska kunna ha en god balans mellan ditt relationsskapande arbete och det gränssättande förhållningssätt som rollen kräver. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen (lägst kandidatnivå) företrädesvis inom psykologi eller beteendevetenskap alternativt annan akademisk utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Kriminalvårdens programledarutbildning
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Erfarenhet av att leda grupper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Nattpersonal till Alma

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
Alma är ett akutboende som vänder sig till kvinnor över 21 år som saknar boende och som använder alkohol och/eller narkotika, samt med ev psykisk och/eller social problematik. På Alma har vi inget krav på nykterhet eller drogfrihet. Vi har 16 biståndsbedömda akutboendeplatser och en plats för våldsutsatta kvinnor i aktivt missbruk som inte kräver biståndsbeslut från socialtjänsten. Alma kommer att byta lokaler och bli mer integrerat i övriga samhället genom att flytta till ett bostadsområde nära kollektivtrafik och näringsliv. Alma tar emot kvinnor dygnet runt.

Kvinnorna som bor på Alma har skilda livshistorier, men har alla levt i utsatthet, många gånger med erfarenhet av våld och trauman. Det ställer krav på personalen på Alma att kunna växla mellan olika strategier och bemötanden, beroende på vilken person som en möter. Det ställer också krav på att verksamheten hela tiden utvecklas, att vi utvärderar våra resultat, och om det behövs, hittar nya lösningar. Personalen på Alma har gedigen erfarenhet och kunskap om kvinnor i utsatta livssituationer och allas bidrag är väsentliga när det gäller att vi tillsammans i personalgruppen hittar det bästa stödet och den bästa insatsen för de vi är till för. Du och övriga i teamet arbetar tillsammans med kvinnan och samarbetet med den personal som arbetar nattetid och den personal som arbetar dagtid är väl utvecklat på Alma. Vi är arbetsgrupp som lägger stor vikt vid kommunikation. Du behöver vilja och kunna samarbeta.

Personalen på Alma har regelbunden extern handledning. På grund av målgruppen består personalgruppen enbart av kvinnor.

Du är delaktig i att utveckla verksamheten då vi ständigt strävar efter att öka vår kunskap och anpassa vårt arbetssätt efter brukarnas behov och de uppdrag vi får. Du skall ha ett intresse och engagemang för målgruppen och se hopp och möjligheter. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med mycket humor och engagemang. Personalgruppen består just nu av fyra behandlingsassistenter som arbetar nattetid och sex behandlingsassistenter som arbetar dagtid enligt ett rullande schema. Verksamheten har också en tjänst för metodstödjare med samordningsansvar och en enhetschef dagtid.Vi har väl utarbetade rutiner för trygghet och säkerhet.
Arbetstiden är förlagd till natten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant utbildning för tjänsten, såsom socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete och du har gärna erfarenhet av arbete med våldsutsatthet, beroende och samsjuklighet.

Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet genom att visa respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens behov som utgångspunkt för ditt agerande..

Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.


ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
medarbetare
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Behandlingssamordnare som vill bidra till livsviktig förändring

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 11
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Fagared tar emot icke skolpliktiga pojkar och skolpliktiga flickor med psykosociala problem, kriminalitet och missbruk. Vi har avdelningar i Lindome och i Öxnevalla. Arbetsbeskrivning
Vi söker en behandlingssamordnare till vår avdelning Falkgatan som ligger inne i Göteborg. Avdelningens målgrupp är pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU samt placerade enl LSU.

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare hos SiS ett meningsfullt arbete. Utgångspunkten i vårt behandlingsarbete är att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå goda resultat. Som behandlingssamordnare kommer du att planera, genomföra och följa upp programverksamhet. Du håller behandlingssamtal och har ett särskilt ansvar för dokumentation och de formulär och instrument som används i behandlingen. Du samverkar med olika funktioner kring kartläggning, upprättande och uppföljning av behandlingsplaner. I uppdraget som behandlingssamordnare ingår även ett extra ansvar för att handleda nya medarbetare och praktikanter. Ett viktigt gemensamt uppdrag för alla medarbetare är att bidra till att skapa en trygg miljö och säkerställa att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.

Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.  

Kvalifikationer

• Lämplig högskoleutbildning, till exempel socionom, socialpedagog eller annan vård/beteendevetenskaplig utbildning, alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, med gedigen erfarenhet av arbetsuppgifterna.
• Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp.
• God svenska i tal och skrift.
• B- körkort

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. I din roll som behandlingssamordnare kommer du ha eget ansvar för flera insatser i behandlingsplanen samt ansvar på avdelningen som kräver erfarenhet och förmåga att samordna det arbetet. Du behöver då vara bara på att planera och strukturera ditt arbete, kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Då behandlingsarbetet dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god svenska i såväl tal som skrift.

Ansök nu

Behandlare för uppstart av ny verksamhet

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Jun 20
Om bolaget

Caremore driver HVB och stödboende för barn och unga i Göteborg med omnejd. Caremore är sedan januari 2021 en del av Team Olivia. Team Olivia är ett ledande omsorgsföretag inom bland annat individ- och familjeomsorg, personlig assistans och hemomsorg. Våra ca 13000 medarbetare arbetar för att göra varje enskilt liv rikare och mer värdigt varje dag. Caremores verksamhet är inriktad på vård och behandling för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/eller psykosocial problematik i åldern 12-20 år som placeras enligt SOL eller LVU.Om tjänsten

I september startar vi upp en ny verksamhet utanför Stenungsund. Målgruppen kommer att vara barn i åldern 10-14 år med varierande psykosocial problematik.

Nu söker vi fyra personer som, tillsammans med en erfaren verksamhetschef, vill vara med från start och forma verksamheten och bli en stabil grupp att bygga vidare på.

Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov och arbetar utifrån en strukturerad behandlingsprocess. Vi använder bland annat KBT-baserade behandlingsmodeller såsom beteendeanalys, SORKK och MI. Vi ser genomförandeplanen som ett levande verktyg och utgår alltid ifrån ett salutogent och lågaffektivt förhållningsätt.

Tjänsten innebär kontaktpersonsuppdrag med ansvar för att säkerställa behandlingsprocessen utifrån genomförande, uppföljning och dokumentation. En viktig del i arbetet är samarbetet med barnets familj, nätverk, skola, uppdragsgivare och andra viktiga aktörer i barnets liv. Tillsammans med övrig personal ska du medverka till att skapa en familjär, trivsam och trygg miljö för de placerade barnen. Utifrån detta ingår det hushållsarbete såsom att pynta i huset, laga mat/baka, inköp, städning och andra förekommande praktiska uppgifter på boendet.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll/helg och med jour nattetid.

Om dig

Vi söker nu dig som är en trygg och stabil person som kan möta barn och unga i kris. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med de placerade barnen, deras vårdnadshavare, familj och andra viktiga personer för dem. Vi söker en person som kan arbeta självständigt och som vågar fatta beslut i vardagen. Du förstår samtidigt vikten av att följa de rutiner och överenskommelser som har fattats i gruppen. Vi ser att du är en person som är flexibel och som klarar av att arbeta i en föränderlig miljö. Du är en prestigelös person som bidrar med din kompetens till gruppen och som hela tiden har fokus på kvalitet och utveckling.

Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet.

Formella krav

Vi söker dig som är socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig eller som har minst 2-årig eftergymnasial utbildning inom relevant område, t ex behandlingspedagog eller socialpedagog.

Du har B- körkort.

Meriterande är tidigare arbete på HVB, erfarenhet av arbete med ungdomar i kris, utbildning inom MI, lågaffektivt bemötande, traumamedveten omsorg.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Förutsättningar för tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas med provanställning.Rekryteringsprocessen

Tillsättning av tjänsten kan ske under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts och vi gör en bakgrundskontroll av dem vi anställer.Om anställningen

Lön enligt överenskommelse.

Lönetyp: Fast månadslön. Vi har kollektivavtal.

Ansök nu