Kurator jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Kurator i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Kurator till Kriscentrum för kvinnors samtalsmottagning

Kurator
Läs mer Nov 30
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kriscentrum för kvinnors samtalsmottagning ingår i Kris och relationsenheten 3 som har 17 medarbetare fördelat på samtalsmottagning och skyddade boende. Samtalsmottagningen arbetar stadenövergripande och erbjuder samtal och psykosocialt stöd till kvinnor och icke binära som utsatts för hot och våld eller som själva utsätter sin partner eller expartner för hot och våld. Vi erbjuder även stöd till anhöriga. Vi erbjuder individuella samtal och när så är lämpligt gruppverksamhet.

I din roll som kurator på samtalsmottagningen arbetar du individanpassat, traumafokuserat och erbjuder samtal och psykosocialt stöd individuellt och i grupp. Det psykosociala stödet innebär bland annat att vid behov samverka med till exempel andra inom socialtjänsten, psykiatri och rättsväsende. Du kommer även att arbeta med kunskapsspridning och metodutveckling i enlighet med senaste tillgängliga kunskap.

Tjänsten är huvudsakligen på dagtid men kvällsarbete kan förekomma i samband med gruppinsatser.

Kriscentrum för kvinnors samtalsmottagning har sina lokaler i centrala Göteborg. Vi har regelbunden extern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller en likvärdig utbildning. Du har kunskap om och erfarenhet av arbete med våld i nära relationer och erfarenhet av att arbeta med samtalsstöd och att möta personer i kris.
Du har traumakompetens och kan arbeta stabiliserande. Du har erfarenhet av och ser vikten i att samverka med andra myndigheter.

Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) Likaså att du har andra språkkunskaper än svenska såsom till exempel arabiska och persiska.

På Kriscentrum för kvinnor är målgruppen i fokus och det är viktigt att du har ett gott bemötande. Du visar respekt för dom du möter i din yrkesroll och utgår från allas lika värde.

Som person tycker du om att arbeta självständigt, är lugn och trygg, är samarbetsinriktad och har en helhetssyn utifrån våra brukares behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

RFSL Göteborg söker kurator på 50% vikariat

Kurator
Läs mer Nov 20
RFSL Göteborg är en ideell förening som arbetar för att hbtqi-personer ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som alla andra. Vår verksamhet består till stor del av socialt arbete och hivpreventivt arbete. Detta gör vi bland annat genom samtalsstöd, mötesplatser och medlemsaktiviteter samt genom att erbjuda hivtestning på vår lågtröskelmottagning. Vi arbetar också med politiskt påverkansarbete och informationsarbete på olika sätt. Du kan läsa mer om vår organisation på goteborg.rfsl.se.
Då vår nuvarande kurator ska vara tjänstledig för studier på halvtid under 1,5 år så söker vi nu en vikarie på halvtid under denna period.
Arbetsuppgifter
Som kurator på RFSL Göteborg är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med samtalsstöd riktat till hbtqi-personer eller personer som funderar över sin sexuella läggning och/eller sin könsidentitet. Du arbetar självständigt med individen i fokus men får handledning. I tjänsten ingår även viss samverkan med, och rådgivning till, andra instanser såsom skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst och liknande efter behov.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller socialpedagog, eller med annan utbildning som vi bedömer likvärdig, och som har jobbat några år inom yrket. Du ska ha gedigna kunskaper i hbtqi-frågor, både vad gäller bemötande av hbtqi-personer och om hbtqi-personers livsvillkor, och gärna ha jobbat utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv.
Utöver detta är det meriterande om du, utöver svenska och engelska, talar arabiska, persiska, dari eller något annat språk som är frekvent förekommande bland de klienter vi möter i samtalsstöd.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid rekrytering.
Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på halvtid från januari 2024 till juni 2025, tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är främst lagt på kontorstid, men en viss flexibilitet krävs då arbete även kan förekomma andra tider. Fast lön. Vi har kollektivavtal.
Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande, så inkom med din ansökan snarast och senast 10 december 2023.
För frågor om tjänsten, kontakta nuvarande kurator Lio Gustafsson (lio.gustafsson@goteborg.rfsl.se) eller kanslichef Patrik Hinnerson (patrik.hinnerson@goteborg.rfsl.se).
Ansökan lämnas endast via formulär (se länk nedan).
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- eller rekryteringstjänster i samband med den här annonseringen.

Ansök nu

Kurator till Hovåsskolan

Kurator
Läs mer Nov 20
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator ingår du i elevhälsans team bestående av rektor, biträdande rektor, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, kurator och skolpsykolog där teamet samverkar med övrig personal samt externa aktörer. Teamets uppdrag är att tillsammans med rektor och arbetslag arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att utveckla goda lärmiljöer i en skola för alla. Du kommer att arbeta mot årskurserna F-6 anpassad grundskola och särskilda undervisningsgrupper.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån elevens lärosituation och innebär psykosocialt arbete på individ, grupp och organisationsnivå. Detta kan ske genom elevsamtal, föräldrasamtal och gruppsamtal. Du kommer bland annat att arbeta med elevgrupper samt individuella samtal. Du kommer att bidra med det psykosociala perspektivet i till exempel utredningsarbete och bedömningar inför mottagande i grundsärskola.

Du kommer även att arbeta med skolans kontinuerliga värdegrundsarbete och kan till exempel delta i planering och genomförande av utbildningsinsatser i ämnesområden, som berör elevers hälsa, sociala och emotionella utveckling.

Inom grundskoleförvaltningen medverkar du på månadsvisa professionsträffar tillsammans med kuratorskollegor och professionsutvecklare samt deltar i extern handledning. Som ny skolkurator får du även introduktion samt en mentor. Skolkuratorer i grundskoleförvaltningen utgår från en gemensam uppdragsbeskrivning.

Tjänstens omfattning är 50-100%.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen. Tjänsten kräver även att du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga eller inom socialtjänsten.

Meriterande är även:

• erfarenhet av arbete som skolkurator
• erfarenhet av sociala utredningar, språkstörning och NPF
• erfarenhet av att dokumentera i PMO
• erfarenhet av förebyggande arbete inom skolan utifrån ett psykosocialt perspektiv
• kunskap om läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande
• utbildning i samtalsmetodik /handledning

Du bör ha ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och en förmåga att omsätta detta i arbete såväl på individnivå som mot grupp och organisation. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra professioner. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och prioriterar dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa. Du är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Kurator till Herrgårdsskolan

Kurator
Läs mer Nov 20
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, anpassad grundskola, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Herrgårdsskolan består av 360 elever och på skolan arbetar ca 50 medarbetare. På skolan arbetar både erfarna pedagoger och de som är nyare i yrket.

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetenspå organisations-, grupp-, och individnivå. I elevhälsan samverkar du med skolsköterska, specialpedagog, skolpsykolog, skolläkareoch rektor. Teamets uppdrag är att tillsammans medrektor och arbetslag arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen.

I dina arbetsuppgifter ingårexempelvisatt delta i skolans kontinuerliga värdegrunds- och trygghetsarbete,stödsamtal,samverka medoch stödjavårdnadshavare, konsultation med personalochinsatser i grupp/ klass.Du samverkar också med externa aktörer såsom socialtjänst,habilitering,UPH och BUP.

Tillsammans med skolans pedagogiska personal, elever, skolledning och vårdnadshavare bidrar du till att skapa förutsättningar för ett optimalt lärande för varje elev.

Inom grundskoleförvaltningenmedverkardu på professionsträffar en gång i månaden tillsammans med kuratorskollegor och professionsutvecklaresamtdeltariextern handledning. Som ny skolkurator får du även introduktion samt en mentor.Skolkuratorer i Grundskoleförvaltningen utgår från en gemensam uppdragsbeskrivning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen och förmåga att formulera dig väl i tal och skrift då du kommer dokumentera ditt arbete i PMO. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator samt erfarenhet av arbete med barn och unga.
Meriterande är även:

• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• Erfarenhet av främjande och förebyggande insatser
• Utbildning i samtalsmetodik / handledning

Som person är du stabil, empatisk, prestigelös och trygg i din yrkesroll. Du har ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och har förmåga att möta människor i olika livssituationer. Du möjliggör barns berättande och medverkar till att elevernas delaktighet och perspektiv lyfts fram.

Du har lätt för att skapa relation och är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha ett intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö och i team med olika professioner.

I ditt arbete är du strukturerad och tydlig och har förmåga att ta initiativ och beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du prioriterar också dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa. Yrkesrollen kräver en hög grad av självständighet, samarbetsförmåga och personlig mognad. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor, ser möjligheter och är kreativ, Du behåller lugnet i svåra situationer och kan fatta välgrundade beslut under tidspress.

Välkommen med din ansökan
ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Familjehem och jourhem för våldsutsatta barn Trygga Barn

Kurator
Läs mer Okt 11
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familjehem och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest. Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer! Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade. Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn. Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänstledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet. Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.
Familjehem? Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet. Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen. En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.
Jourhem? Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register. Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid. Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och barnet.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback?
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas via Trygga Barns/Vivant Omsorgs anmälningsformulär (se nedan under Ansök via arbetsgivarens webbplats) vilken ombesörjs av vår familjehemsutredare.? Via formuläret kan du även anmäla dig till ett digitalt informationsmöte. Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen.

Ansök nu

Kurator till Dövblindteam

Kurator
Läs mer Okt 24
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselverksamhet är en samlad resurs för barn, ungdomar och vuxna med hörselnedsättning/dövhet/dövblindhet.

Verksamheten består av hörseldiagnostik, barn-, ungdoms- och vuxenteam, dövteam, dövblindteam och alternativ telefoni.

Dövblindteamet är ett regionalt specialistteam som ger insatser till personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet i alla åldrar- varje person med unika behov. Teamet ger också insatser till närstående och nätverket runt patienten. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i ett multiprofessionellt team som består av kurator, psykolog, audionom, synpedagog, kommunikationspedagog och specialpedagog. Tillsammans planeras och genomförs habiliterande och rehabiliterande insatser, individuellt eller i grupp. I teamet finns två kuratorstjänster, och kuratorerna samarbetar och tar stöd av varandra i patientarbetet.

I arbetet ingår samverkan med vårdgrannar samt att ge information och sprida kunskap om de behov som finns hos målgruppen. Insatser ges både på enheten och i patientens hem- och närmiljö. För att trivas hos oss behöver du uppskatta växlingen mellan enskilt arbete och teamarbete, och du behöver tycka om ett mobilt arbetssätt då insatserna ofta ges i den del av Västra Götalandsregionen där patienten bor.

Vi söker nu en kurator som vill arbeta hos oss tills vidare, med fokus på vuxna patienter.

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Arbetet är flexibelt och arbetsuppgifterna varierande. Du kommer arbeta med habilitering för personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Som kurator kommer du att bedriva psykosocialt arbete, utifrån den livsomställningsprocess funktionsnedsättningen ofta innebär. Kuratorns ger behandlingsinsatser i form av strukturerade, stödjande och rådgivande samtal. I arbetet ingår även praktiskt stöd kring och information om samhällets stödåtgärder och samverkan med andra samhällsinsatser.

I arbetet ingår att föreläsa och delta i grupprehabilitering, och att vara en bidragande del i teamets ständiga utveckling. I syfte att bevara och utveckla yrkesmässig kompetens träffas kuratorer från Hörselverksamhet i regionen regelbundet. Det finns också ett nationellt nätverk kring målgruppen och kontinuerligt erfarenhetsutbyte sker regelbundet. Fortbildning kring dövblindhet och hur insatser kan utformas ges både av erfarna kolleger och i form av grundkurser kring dövblindhet.

Kvalifikationer
Du har en socionomexamen. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har grundläggande psykoterapiutbildning i kognitiv beteendeterapi, motsvarande steg 1. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter för personer med funktionsnedsättning i allmänhet, och dövblindhet i synnerhet, kunskap om aktuell lagstiftning inom funktionshinderområdet samt kompetens kring alternativa kommunikationsstrategier eller teckenspråk.

Vi söker dig som tycker det personliga mötet är spännande och som har god förmåga att förmedla såväl hopp som möjligheter. Du har ett intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver tycka om att arbeta teamorienterat och besitta en god förmåga till samarbete. Arbetet ställer krav på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god förmåga till samarbete.

Du har B-körkort då arbetsområdet är hela Västra Götaland och innebär resor i tjänsten.
Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till KAST - köpare av sexuella tjänster och KCM - Kriscentrum för m

Kurator
Läs mer Aug 31
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
KAST-mottagningen och Kriscentrum för män ingår i Kris och relationsenheten 2 där även Familjerådgivningen ingår. KAST vänder sig till personer som köper sexuella tjänster och/eller de som har funderingar kring sexköp. KAST vänder sig även till personer som upplever att de har tvångsmässigt sexuellt beteende, så kallat sexmissbruk. Kriscentrum för män, KCM vänder sig till män som har problem i nära relationer. Det kan handla om relationsproblem, kriser i samband med separation, svårigheter i föräldraskapet eller män som utsatt någon eller själv blivit utsatta för hot och våld i en nära relation. Verksamheten vänder sig också till anhöriga.

I din roll som kurator på KAST-mottagningen och på Kriscentrum för män kommer du att arbeta individanpassat och erbjuda samtal samt psykosocialt stöd. Det psykosociala stödet innebär bland annat att vid behov samverka med till exempel socialtjänst, psykiatri och rättsväsende. Arbetet ska syfta till ökad livskvalitet, att bryta eventuell pågående destruktiva livsmönster, såväl som att bearbeta tidigare upplevelser.

Du kommer även arbeta med kunskapsspridning samt bedriva metodutveckling i enlighet med senast tillgänglig kunskap. Du kommer att samverka internt, regionalt och nationellt. Båda mottagningarna har regelbunden extern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker nu dig som har socionomexamen. Du har erfarenhet av att arbeta med behandlande samtal och psykosocialt stöd. Du har arbetslivserfarenhet av och ser vikten i att samverka med andra myndigheter och verksamheter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med trauma, sexuell utsatthet, våld och/eller självskadebeteende. Det är meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning, motsvarande steg 1.

På KAST-mottagningen och Kriscentrum för män är målgruppen i fokus och det är viktigt att du har ett gott bemötande och är flexibel inför brukarens behov. Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll där du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har individens behov som utgångspunkt för ditt agerande. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information.

Som person tycker du om att arbeta självständigt, är lugn och trygg men kan samtidigt arbeta effektivt under emotionell stress, kunna prioritera bland arbetsuppgifter, samt vara driven i ditt arbete. Du har även en förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Visst arbete på obekväm arbetstid kan förekomma.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till vuxenutbildning i Göteborg

Kurator
Läs mer Sep 6
Folkuniversitetet i Göteborg bedriver grundläggande vuxenutbildning och SFI-utbildning på distans på uppdrag av Göteborgs stad. Vi söker nu en engagerad och innovativ kurator med vana att arbeta med digitala verktyg.

Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Det gör vi också. Välkommen till oss på Folkuniversitetet!Om tjänsten

Vi utöka vår arbetsgrupp med ytterligare en kurator med socionomexamen och erfarenhet. Idag består arbetsgruppen av skolledare, lärare, IKT-pedagog, specialpedagog och kurator, organiserat i två arbetslag med pedagoger och ett elevstödsteam. Vi drivs av att möjliggöra för människor att utvecklas och tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. Som kurator hos oss arbetar du hälsofrämjande i nära samverkan med ledning, pedagoger och representanter för arbetsliv och omgivande samhälle. I tjänsten ingår även arbetsuppgifter som kurator för deltagare vid Sundbybergs folkhögskola, på plats i våra lokaler på Norra Allégatan i Göteborg.Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med socionomexamen och med erfarenhet från utbildningssektorn och helst från vuxenutbildning.Vi ser gärna att du har:

- genuint intresse för lärande och för människors utveckling

- intresse för och erfarenhet av att hålla i utbildning

- digital kompetens och intresse för nya digitala redskap

- intresse för och erfarenhet av att samverka med yrkeslivet ex via praktik, mentorskap

- god administrativ förmåga

- vana av att arbeta självständigt, kreativt och lösningsfokuserat

- intresse för verksamhetsutveckling och att jobba förebyggande och hälsofrämjandeEtt bra samarbeta med övriga kollegor i arbetsgruppen för att eleverna ska växa som individer och nå sina mål, är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.Om anställningen

Tillsvidareanställning på deltid ca 60% som inleds med en provanställning.

Arbetet bedrivs både på distans och i våra lokaler vid Järntorget i Göteborg.Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-10-01 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.För ytterligare information och frågor

Ville Haikonen, Verksamhetschef, ville.haikonen@folkuniversitetet.se

Katarina Einald, Verksamhetschef, katarina.einald@folkuniversitetet.se

Ansök nu

Hälso- och sjukvårdskurator/Kurator välkomnas till Kuratorsmottagning

Kurator
Läs mer Sep 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi välkomnar kurator till vårt team som arbetar med specialiserad palliativ vård.

Om oss

Kuratorsmottagningen ligger organisatoriskt under lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men vi arbetar även mot bland annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska- och Högsbo sjukhusområden, öppen- och slutenvård. Den specialiserade palliativa vården, palliativa resursteamen (PRT)/avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) utgår från Högsbo Sjukhus.

Specialiserad palliativ vård ges till patienter med komplexa symtom eller till de patienter vars livssituation medför särskilda behov. Vården utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård. Teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi söker nu kurator till dessa team.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Som kurator är du en resurs för både patient och närstående, du har en viktig roll i teamet. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området som är av betydelse för patientens hälsa- och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten i sin livssituation.

Kurator inom den palliativa vården arbetar med de konsekvenser som sjukdom medfört eller riskerar att medföra. Det kan vara inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av patientens behov och situation, men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående
- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen
- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa
- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv

Kuratorn har också ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Arbetsuppgifterna är varierade och med goda utvecklingsmöjligheter.

Som anställd på ett Universitetssjukhus är du delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt, samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete i hälso- och sjukvård.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator, eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt, gärna med erfarenheter av palliativ vård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete.

Vi kommer hantera ansökningar fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Varmt välkommen! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Angeredsgymnasiet

Kurator
Läs mer Sep 1
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, anpassad gymnasieskola, komvux som anpassad utbildning, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
På Angeredsgymnasiet är vi övertygade om att elever som trivs och känner arbetsglädje också lyckas bättre med studierna. Därför är glädje och lust lika självklara inslag som kunskap och utveckling på vår skola. Angeredsgymnasiet är en gymnasieskola som omfattar nationella program, yrkesprogram, introduktionsprogram och Riksgymnasium för elever med rörelsehinder. Här är glädje och lust lika självklara inslag som kunskap och utveckling.

Elevhälsans arbete ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande utifrån skollagens riktlinjer, och elevhälsans kompetenser ska utgöra ett stöd i skolans pedagogiska arbete. Som skolkurator tillhör du skolans centrala elevhälsa som verkar skolövergripande och leds av en gruppchef. Det huvudsakliga arbetet för dig som skolkurator utgår från ett av skolans elevhälsoteam, där du ingår och bidrar med psykosocial kompetensen i det tvärprofessionella teamet. Du arbetar utifrån det relationella perspektivet, tätt tillsammans med rektor, specialpedagog, skolsköterska, utbildningsledare och syv.

Du arbetar på alla nivåer, individ, grupp och organisation, vilket innebär självständigt kurativt arbete för att stödja elever, såväl individuellt som i grupp. Du är också representant från elevhälsan i skolans SOS-team som består av sju personer och leds av en förstelärare som tillsammans planerar och genomför lektioner om sexualitet, samtycke och relationer. En del av det förebyggande och hälsofrämjande arbetet innebär att du har ett övergripande ansvarar och arbetar aktivt med enhetens närvaroarbete. Du arbetar också med systematiskt kvalitetsarbete och skolutveckling.

Du arbetar förebyggande och konsultativt genom att vara tillgänglig för skolans personal, samt samverkar med andra myndigheter såsom socialtjänsten m.fl. Utifrån varje elevs individuella behov möter du eleven i samtal kring de utmaningar de står inför. Du har en samordnande roll kring elevens skolgång.


KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning. Tidigare kuratorserfarenhet av att arbeta i elevhälsoteam vars hälsofrämjande och förebyggande arbete varit framgångsrikt, ses som meriterande. Även erfarenhet av att arbeta med ungdomar med problematisk skolfrånvaro, psykisk ohälsa och andra faktorer som utgör psykosociala hinder ses som mycket meriterande. Vi värdesätter även erfarenhet av arbete med barn- och unga inom socialtjänsten.

Du har förmågan att entusiasmera, motivera och sprida positiv energi i ditt kurativa arbete, liksom att se till lösningar framför problem. Du har en mycket god kommunikativ och social kompetens och är som person driven, målmedveten och flexibel. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du är van vid att använda datorn som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd.

Du värdesätter att arbeta i en mångkulturell miljö och är lyhörd för elevers olika behov. Vi värdesätter om du har erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell miljö. Med fokus på elevens trygghet, hälsa och framtidsdrömmar har du ett nära samarbete med din chef, kollegor inom skolans centrala elevhälsa samt kollegor i andra befattningar på skolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Substitutionsmottagningen Olskroken!

Kurator
Läs mer Aug 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, såkallad substitutionsbehandling.

Substitutionsmottagningen Olskroken är en av fyra öppenvårdsmottagningar inom substitutionsverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Därutöver har vi en dagvård med fokuserar på de patienter i behov av  utökat psykosocialt stöd. På substitutionsmottagning Olskroken träffar vi patienter som är i rehabiliteringsfas av sin behandling. Mottagningen fokuserar på att skapa stabilitet och förbättrad livssituation.

För att möta upp våra patienters behov inleddes ett samarbete med sprutbytesmottagningen 2021. Personal från substitution finns på plats för att aktivt arbeta med skadereducering. Det har varit ett mycket lyckat samarbete som gynnat vår patientgrupp!

Sprututbytet är en drop-in-mottagning som är öppen för personer som har ett intravenöst substansbruk. Verksamheten delar ut injektionsverktyg, naloxon mot opioidöverdoser samt provtar och vaccinerar för HIV/hepatit. Verksamhetens fokus är att förhindra smittspridning och minska skador av ett aktivt substansbruk. Motiverande samtal sker dagligen för ökad livskvalitet hos patienten och vidare samordning för de patienter som så önskar. Vi vill nu utöka vårt samarbete med sprutbytesmottagningen. Som kurator kommer du i din delade tjänst vara en del av två separata arbetsgrupper. På substitutionsmottagningen arbetar du tillsammans med sjuksköterskor, psykolog och läkare på mottagningen. På sprutbytet består arbetsgruppen av sjuksköterskor, undersköterska, barnmorska, infektionsläkare och beroendeläkare. Vi ingår alla i tvärprofessionella team för att patienten ska erhålla bästa möjliga vård och behandling. Var med och arbeta med skadereduktion med individens behov i fokus. Vårt arbete gör skillnad!

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du en individuell anpassad introduktion och bredvidgång. Erfarna kollegor kommer att stötta dig att komma tillrätta i ditt nya jobb och vi erbjuder internutbildning avseende opioidberoende. På Verksamhetsområde Beroende har vi en pågående utbildningsinsats avseende MI (motiverande samtal) och återfallsprevention. Du kommer också erbjudas utbildning i vård och stödsamordning samt processinriktad handledning. Ett aktivt kuratorsnätverk finns på kliniken.

Arbetsuppgifter

Som kurator på substitutionsmottagningen har du ett flexibelt jobb som växlar mellan en drop-in mottagning och mer strukturerat öppenvårdsarbete.

På mottagningen är förmiddagarna besöksintensiva och du arbetar nära övriga kollegor på vår medicinmottagning. Eftermiddagarna ger utrymme för individuella patientsamtal, samverkansarbete/SIP och verksamhetsrelevanta möten. Som kurator ansvarar du för det psykosociala utrednings- och behandlingsarbetet. Patientkontakten sträcker sig ofta över många år och du kommer tillsammans med patienten att arbeta motivationsinriktat kring dennes behov. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Dokumentation sker i vårt journalsystem, Melior.

Som kurator på sprutbytesmottagningen finns du tillgänglig för de patienter som önskar besöka verksamheten på Drop-In. Du länkar vidare till andra professioner och samverkanspartners vid behov och möter patienten där den är för stunden.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Har du erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatri är det meriterande, likaså om du har erfarenhet av återfallspreventivt arbete, motivationsarbete enligt MI och/eller arbetat med skademinimerande insatser tidigare. Erfarenhet av dokumentationssystemet Melior är önskvärt. Arbetet kräver att du har en personlig mognad. Det är viktigt för oss att du har ett empatiskt bemötande gentemot våra patienter. I den här rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Hälso- och sjukvårdskurator/Kurator välkomnas till Kuratorsmottagning

Kurator
Läs mer Jul 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi välkomnar kurator till vårt team som arbetar med specialiserad palliativ vård.

Om oss

Kuratorsmottagningen ligger organisatoriskt under lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men vi arbetar även mot bland annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska- och Högsbo sjukhusområden, öppen- och slutenvård. Den specialiserade palliativa vården, palliativa resursteamen (PRT)/avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) utgår från Högsbo Sjukhus.

Specialiserad palliativ vård ges till patienter med komplexa symtom eller till de patienter vars livssituation medför särskilda behov. Vården utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård. Teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi söker nu kurator till dessa team.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Som kurator är du en resurs för både patient och närstående, du har en viktig roll i teamet. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området som är av betydelse för patientens hälsa- och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten i sin livssituation.

Kurator inom den palliativa vården arbetar med de konsekvenser som sjukdom medfört eller riskerar att medföra. Det kan vara inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av patientens behov och situation, men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående
- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen
- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa
- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv

Kuratorn har också ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Arbetsuppgifterna är varierade och med goda utvecklingsmöjligheter.

Som anställd på ett Universitetssjukhus är du delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt, samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete i hälso- och sjukvård.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator, eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt, gärna med erfarenheter av palliativ vård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete.

Vi kommer hantera ansökningar fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Varmt välkommen! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning i centrala Göteborg

Kurator
Läs mer Aug 9
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Socionom/Kurator välkomnas till vår härliga arbetsgrupp på BUP-mottagningen Kungshöjd.

Om oss

Vår enhet Barn- och Ungdomspsykiatrisk mottagning (BUP) Kungshöjd är en del av verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri Barn inom Område 1 Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Öppenvårdens uppdrag är att utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med (måttlig till) allvarlig psykisk ohälsa. Det kräver såväl bred som djup kompetens och vårt arbete bedrivs tvärprofessionellt tillsammans med psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, vårdadministrativa sekreterare och läkare.

På BUP-mottagningen Kungshöjd är vi cirka 25 medarbetare som sätter stort värde på professionalitet och patientfokus. Vi arbetar för en ökad tillgänglighet för vår målgrupp samt att upprätthålla en bra arbetsmiljö. Vi trivs ihop och stöttar varandra i arbetet. Vi sitter i fina lokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg.

Hur kan arbetet se ut hos oss?

Som kurator på BUP Kungshöjd kommer du att framförallt arbeta med systemiskt familjeterapi, anknytningsbaserad familjeterapi, psykoedukativa insatser samt samverkan mellan patient, närstående och våra samarbetspartners. Du fungerar som konsultativt stöd till våra vårdgrannar i barn- och ungdomspsykiatriska frågeställningar. Arbetet sker i nära samverkan med övriga professioner med metoder samt förhållningssätt anpassad utifrån patientens behov.

Vi erbjuder extern handledning utifrån systemisk, narrativ förhållningsätt på GCK i Göteborg.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socionom och har erfarenhet av arbete med barn och unga med psykisk ohälsa. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Det är meriterande är om du har någon steg 1 utbildning inom familjeterapi. 

Vi kommer genomföra intervjuer löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 22
Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje elev ska nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där eleven får vara sig själv och får rätt stöd och utmaningar skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsskolan Krokslätt är en grundskola för årskurs 4-9 och har idag cirka 300 elever. Skolan startade 2010 och ligger lättillgängligt för både buss och spårvagn vid hållplatsen Lana. Området är ett expansivt område med naturen runt hörnet. På våran skola arbetar vi förebyggande och främjande med elevhälsan vilket syns i våra interna enkäter, här trivs eleverna och vi kan se goda resultat.

Kunskapsskolan Krokslätt söker nu en ny kurator

Vill du arbeta i en skolorganisation som är i ständig utveckling och som har höga förväntningar på både elever och medarbetare? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker en kurator som har ett stort engagemang och som alltid arbetar aktivt för att alla elever ska lyckas och må bra. Du behöver vara flexibel, ha lätt för att samarbeta och ha ett genuint intresse för eleven. Du kommer att arbeta elevnära och individanpassat samtidigt som du kommer att arbeta med att se helheten, både ur ett grupp- och organisationsperspektiv.

Som kurator på Kunskapsskolan/Kunskapsgymnasiet arbetar du framförallt med det förebyggande elevhälsoarbetet i tätt samarbete med resten av elevhälsoteamet och skolans lärare, men också med eleverna och deras vårdnadshavare. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Öppenheten mellan medarbetarna är stor och vi har ett gemensamt ansvar för våra elever. Utöver det förebyggande elevhälsoarbetet behöver du som kurator också hjälpa och stötta eleverna i olika vardagliga problem som kan uppstå.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig utbildning.

Meriterande kvalifikationer
För att lyckas i uppdraget som kurator behöver du skapa förtroende hos eleverna vilket gör att du behöver vara stabil och trygg som person. Du behöver också vara kommunikativ och ha en god förmåga att föra strukturerade och motiverande samtal med eleverna.

Tjänstens utformning
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Rekryteringsprocess
Ansökan sker via länken nedan senast den 31 Juli 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta rektor Emil Dolk på emil.dolk@kunskapsskolan.se eller via telefon på 0733-17 34 42.

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se / kunskapsgymnasiet.se

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Ansök nu

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/socionom

Kurator
Läs mer Maj 24
Capio Vårdcentral Kvillebäcken ligger i moderna, ljusa lokaler på centrala Hisingen samt nära anslutning till Hjalmar Brantingsplatsens kommunikationer. Hos oss har ca 17 100 patienter valt att lista sig, det ser vi som ett riktigt gott betyg. Vi är ca 60 medarbetare som gör vårt allra bästa för att patienterna ska få en så bra vård som möjligt och med ett gott bemötande. Var med oss du också - du välkomnas in till ett härligt arbetsteam.Arbetsbeskrivning
Vi söker nu dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/socionom för arbete på vår mottagning Ungas Psykiska Hälsa.

Tjänsten innebär bland annat rådgivning och behandling. Vi erbjuder handledning för bästa resultat för patienten och en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator/socionom samt har minst ett års klinisk
erfarenhet av barn och unga med psykisk ohälsa. Du är trygg i både person och profession samt har god förståelse för primärvårdens syfte och arbetssätt. Tidigare erfarenhet från arbete i primärvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där bland annat personlig mognad, integritet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: kvalitet, samhällsansvar, innovation och empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i fem länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Psykosmottagning Väster söker Kurator/Case Manager

Kurator
Läs mer Jun 30
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi välkomnar en kurator som vill bli en del av vårt glada gäng.

Om oss

Psykosmottagning Väster är en öppenvårdsmottagning för personer med psykossjukdomar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vår målgrupp är vuxna personer med psykossjukdom. Vi är ett tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut, behandlingsassistenter och medicinska sekreterare.

Vi arbetar uppsökande med R-ACT som arbetsmetod (modell för samordning av vård-och stödinsatser i psykosvården). Vi har fokus på nära samarbete med patienten och nätverket runt denne såsom familj, boendepersonal eller företrädare. Gemensamt med patienten arbetar vi för ökat inflytande kring vård och behandling samt patientens egna mål.

Om arbetet/tjänsten

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande där du som kurator ges många möjligheter till kompetensutveckling såväl inom yrkesuppdraget som inom uppdraget som Case Manager i psykosvård.

Det är viktigt att du ska känna dig trygg i arbetet och vi anpassar därför introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren kurator som mentor och regelbunden handledning.

Vi är ett gott och glatt gäng och vår arbetsplats präglas av god stämning, trivsel och stor hjälpsamhet. Vi stöttar varandra och vill att det ska kännas naturligt att komma med frågor. På fredagar avslutar vi alltid veckan med en rolig, gemensam aktivitet.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Detta är ett allsidigt och varierat uppdrag där du själv planerar för dina arbetsuppgifter som Case Manager.

Du har en nyckelfunktion i kontakten med patienten och samverkar med patientens nätverk såsom närstående, slutenvård, socialtjänst och boendestöd.

Vi har på mottagning ett etablerat samarbete med till exempel kommunsköterskorna och boenden som finns i Göteborgs stad. Som kurator har du uppdrag att till exempel bevaka barnperspektivet, ge närståendestöd och utföra fondansökningar med mera.

Om dig

Vi söker dig som har läst socionomutbildning.

Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller under pågående utbildning. Vi ser även vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet från psykosvården/R-ACT som meriterande.   

Vi tror att du har en positiv livsinställning och arbetar lösningsfokuserat. Du har god förmåga att utföra arbetet självständighet och effektivt.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Ta steget och börja som Kurator/Case Manager på Psykosmottagning Väster!

Kurator
Läs mer Jun 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Nu välkomnar vi en kurator till vårt härliga gäng!

Om verksamheten

Psykosmottagning Väster är en Öppenvårdsmottagning för personer med psykossjukdomar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår målgrupp är vuxna personer med psykossjukdom.

Vi är ett tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut, behandlingsassistenter och medicinska sekreterare.

Vi arbetar uppsökande med R-ACT som arbetsmetod (modell för samordning av vård- och stödinsatser i psykosvården). Vi har fokus på nära samarbete med patienten och nätverket runtom denne såsom familj, boendepersonal eller företrädare. Tillsammans med patienten arbetar vi mot ökat inflytande kring vård- och behandling samt mot patientens egna mål.

Din nya arbetsplats?

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande där du som kurator ges många möjligheter till kompetensutveckling såväl inom yrkesuppdraget som inom uppdraget som Case Manager i psykosvård.

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och anpassar därför din introduktion efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren kurator som mentor och regelbunden handledning. Vi är ett team där vi stöttar varandra och vill att det ska kännas naturligt att ställa frågor.

Vår arbetsplats präglas av god stämning, trivsel och stor hjälpsamhet. Vi är ett glatt arbetslag som på fredagar alltid avslutar veckan med en rolig, gemensam aktivitet. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet hos oss är ett allsidigt och varierat uppdrag där du själv planerar för dina arbetsuppgifter som Case Manager. Du har en nyckelfunktion i kontakten med patienten och samverkar med patientens nätverk såsom närstående, slutenvård, socialtjänst och boendestöd. Vi har på vår mottagning ett etablerat samarbete med till exempel kommunsköterskorna och boenden som finns i Göteborgs stad. Som kurator har du uppdrag att till exempel bevaka barnperspektivet, ge närståendestöd och utföra fondansökningar med mera.

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledig under ett år.

Om dig

- Vi söker dig som har läst socionomutbildning.
- Har du vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet från psykiatri är det meriterande.

Vi söker dig som har en positiv livsinställning och jobbar lösningsorienterat. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till öppenvårdsmottagning - vill du bli vår nya kollega?

Kurator
Läs mer Jun 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykosmottagning Nordost (PNO) är en Psykiatrisk Öppenvårdsmottagning som vänder sig till patienter med psykossjukdomar.

Våra lokaler finns centralt i Gamlestaden och vi arbetar främst mot de stadsdelar som ligger i Nordost, Angered, Korteldala och Bergsjön.

Mottagningen arbetar utifrån det samhällsbaserade metodprogrammet Integrerad Psykiatri/R-ACT där vård och stödinsatserna baseras på patientens mål och behov, och närstående ses som en viktig resurs. Vårt team är multidisciplinärt och består av läkare, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, fysioterapeut, mentalskötare, medicinska sekreterare, sektionsledare och enhetschef.

På vår mottagning är det viktigt med flexibilitet och en dag kan innehålla besök på slutenvården, socialtjänsten, besök hemma hos patienter och mottagningsbesök. 

Vi är nu i behov av ytterligare en kurator till vårt team och hoppas på en förstärkning genom dig!

- Vi erbjuder ett intressant arbete i ett multidisciplinärt team.
- Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion och bredvidgång både utifrån din kuratorsroll och din roll som case manager, samt ett bra kollegialt stöd med flera kuratorer som tjänstgör varje dag.
- På PNO finns idag både teamhandledning, kuratorshandledning och ett specifikt kuratorsteam. I kuratorsteamet arbetar enhetens tre kuratorer tillsammans kring specifika kuratorsfrågor, stöttar varandra och samarbetar i komplexa frågor.

Arbetsuppgifter

Som kurator kommer du att företräda det psykosociala perspektivet och bidra med juridisk kompetens och stödja i ekonomiska frågor. Du kommer tillsammans med de andra kuratorerna ha ansvar för att barn- och anhörigperspektivet beaktas för mottagningens patienter.

I ditt uppdrag som case manager ansvarar du för ett visst antal patienter och arbetar enligt metodprogrammet R-ACT. Det innebär att du kommer vara spindeln i nätet kring patienten och att du planerar vården tillsammans med patienten och dennes nätverk. Samt samarbetar med aktuella aktörer som boenden, socialtjänst, migrationsverket, försäkringskassan med flera instanser.  

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen. Utbildning inom R-ACT och/eller vård och stödsamordning är meriterande 

Du kommer att vara aktiv i enhetens utvecklingsarbete och bör därför vara engagerad, ambitiös och kunna anpassa dig till olika uppgifter. I din roll hos oss kommer du att ha dubbla roller, både vara kurator på enheten och vara case manager med ansvar för insatser utifrån R-ACT. Du behöver därför kunna arbeta självständigt men också ha lätt för att samarbeta med andra.

Lyhördhet, noggrannhet och humor är andra viktiga egenskaper som vi värdesätter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker kurator till Praktiska Gymnasiet i Göteborg Majorna

Kurator
Läs mer Maj 30
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst som kurator på Praktiska Gymnasiet i Majorna. Tjänsten är i dagsläget en tillsvidareanställning på 50%, med ev. möjlighet till större tjänst i framtiden om det uppstår ett behov av en delad tjänst på någon av våra andra skolor som ingår i Academediakoncernen. Start enligt överenskommelse.

Som kurator verkar du för att eleverna ska få en så god kunskaps- och social utveckling som möjligt. Du bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande, utveckling och hälsa och du initierar främjande och förebyggande insatser. I rollen som kurator hos oss ingår du i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med skolledning, mentorer, pedagoger och vårdnadshavare.

Din profil

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som kurator på gymnasiet. Det är viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och du har förmågan att planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är positiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Vårt erbjudande till dig

Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer att du får rätt förutsättningar att utvecklas i din roll. Vi erbjuder alla våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även ett generöst friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Sandra Nyberg på 0703-50 55 91 eller via mail sandra.nyberg@praktiska.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Ansök nu

Intressant uppdrag inom psykiatri/Beroende som kurator

Kurator
Läs mer Jun 16
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Välkommen till Beroendemottagningen i Olskroken!

Här arbetar ett härligt gäng som skrattar mycket.

Vi har ett arbetsklimat som är prestigelöst och som uppmuntrar till att fråga varandra om hjälp vid behov. 

Om oss

Vår mottagning finns i fina nyrenoverade lokaler i Olskroken. Målgruppen är varierande, alla är över 18 år och det är vanligt att patienterna har svårare psykiatrisk sjukdom i kombination med substansberoende. Mottagningen erbjuder återfallsprevention, samtalsbehandling, farmakologisk behandling, utredning, gruppbehandling och en hel del samverkan med andra aktörer. Barnperspektivet är en viktig del i arbetet. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt. Psykiatri Beroende Öppenvård har även en Resursmottagning som är lokaliserade i samma byggnad där det finns ett F-ACT team, psykologer, arbetsterapeuter, rehabkoordinator.

Vad erbjuder vi dig som söker?

- Ett flexibelt arbete där du kan vara med och styra en stor del av dina arbetsdagar själv.
- Arbete som bedrivs under dagtid på vardagar och där fredagar är en kortare arbetsdag.
- Teamarbete som går i en lärande anda där allas kunskap tas tillvara.
- Verksamheten uppmuntrar till vidareutbildning inom bland annat motiverande samtalsteknik, återfallsprevention samt beroendelära.
- Handledning i Motiverande samtalsteknik ingår till alla samt handledning i patientarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som kurator på Psykiatri Beroendemottagning Olskroken arbetar du mestadels genom samtal med patienten. Fokus ligger på att skapa förtroendefulla behandlingsallianser och arbeta för att patienterna ska komma ur sitt beroende, förbättra psykisk hälsa och förbättrad livskvalitet. I arbetet ingår nätverksarbete både med patientens närstående och med professionellt nätverk. Vi arbetar utifrån ett MI-baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande, därutöver handledning i hel team samt kontinuerlig handledning. Det är ett varierande och mycket utvecklande arbete!

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socionom, har du vidareutbildning inom psykiatri är det meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk öppenvård eller arbete inom socialtjänsten med beroendeproblematik ses också som meriterande.

Då arbetet förutsätter teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt gentemot gemensamt uppsatta mål. Du har god förmåga att analysera samt förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse. 

Intervjuer och anställning sker löpande och anställning kan komma att ske innan ansökningsdatum gått ut.

Tycker du att detta låter intressant? Hör gärna av dig med frågor eller skicka in din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator, vikariat

Kurator
Läs mer Jun 7
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Närhälsan Hjällbo är en väletablerad vårdcentral med drygt 11 400 listade patienter.

Befolkningen är ung, ofta barnrik och har sitt ursprung från hela världen. Vår barnavårdscentral och Familjecentral finns en trappa upp från vårdcentralen och samarbetet är mycket gott. Du kommer till en positiv arbetsplats med engagerade medarbetare som arbetar för kontinuerliga förbättringar. Vårdcentralen har alla de övriga kompetenserna som en vårdcentral bör ha såsom sjuksköterskemottagningar och ett psykosocialt team. Dessutom finns dietist, sjukgymnast och rehabkoordinator.

Till Hjällbo finns goda kommunikationer för eventuell pendling, nära till stationen vid Gamlestadstorget och nära till Centralstationen.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov. 

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

På Hjällbo vårdcentral finns ett välfungerande psykosocialt team med bl a tre psykologer. Här finns ett gott samarbete och teamarbete med övriga professioner.

Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner över ett mycket brett arbetsfält och åtagandet inbegriper individer i alla åldrar. I ditt arbete som kurator ansvarar du för ett psykosocialt omhändertagande utifrån ett socionomperspektiv. Du kommer att möta patienter med olika behov och stötta dem i att hitta fortsatta vägar framåt i sin livssituation, se sina egna möjligheter och resurser. Det innebär också ett orienterande och stödjande arbete i samverkan med flera olika externa partners kring patienter med sammansatt psykisk och social problematik. Om dig

Du är utbildad socionom eller legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård eller annan sjukvård.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll då du möter du många olika patienter. Det är viktigt att du kan bygga förtroendefulla relationer med både patienter, arbetskamrater och andra samarbetspartners. Du är flexibel, kreativ och kan tänka utanför de traditionella ramarna. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker en erfaren skolkurator till Drottning Blankas Gymnasieskola, Göteb

Kurator
Läs mer Jun 7
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Vi söker en erfaren skolkurator till Drottning Blankas Gymnasieskola, Göteborg centrum

Ditt uppdrag

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som kurator på 100 %. Som kurator hos oss kommer du att vara del av skolans elevhälsoteam. Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen funktion och utveckla skolans elevhälsa med ett elevorienterat sinne. Du har stor möjlighet att inom EHT-teamet arbeta, stärka och utveckla eleverna både kunskaps- och hälsomässigt. Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Din profil

DBGY Göteborg Centrum söker dig, erfarna skolkurator, som vill ta en viktig roll i vår elevhälsa och arbeta främjande och förebyggande för våra elevers måluppfyllelse. Du har stor möjlighet att påverka och utveckla din egen funktion och utveckla skolans elevhälsa. Det är viktigt att du tycker om att arbeta för god kvalitet och du har förmågan att planera, prioritera, genomföra och utvärdera. Du som person är empatisk, trygg, lyhörd och har ett gott bemötande. Du är en positiv och flexibel lagspelare som har lätt för att anpassa dig till olika situationer som snabbt kan uppstå på vår arbetsplats. Du ser möjligheter i förändringar. Du är socionom eller beteendevetare med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, både individuellt och i grupp. Som kollega är du prestigelös, inspirerande och har lätt för att ta egna initiativ samt ser möjligheter istället för hinder.

Vi erbjuder

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling. Som kurator erbjuds du även personlig handledning. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader med start enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Patrik Nyqvist patrik.nyqvist@dbgy.se och biträdande rektor Adrian Carlzon adrian.carlzon@dbgy.se

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Avdelning 81-82

Kurator
Läs mer Maj 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk akutvårdsavdelning som riktar sig mot Affektiv mottagning I och II samt Mottagning för personlighetssyndrom.

Avdelningen har 15 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner. Hos oss arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, vårdbiträden och läkare tillsammans med meningsfullt och hälsofrämjande arbete med patienten i fokus!

Avdelningen har en hälsofrämjande profil och arbetar för att erbjuda ett brett spektrum av behandlingar. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående.

Relaterat till det täta samarbetet med kommunala parter och externa myndigheter erbjuds all omvårdnadspersonal även utbildning i rutiner och förfarande för samverkan för at vi ska kunna tillgodose en säker utskrivning av patienter från slutenvård. 

Vad erbjuder vi dig?

All personal hos oss erbjuds kompetensutvecklande utbildningar och utvecklingsmöjligheter för att tillgodose att vår verksamhet fortsätter att utvecklas till det bättre!

Som kurator företräder du kompetensen kring samverkansfrågor utifrån ett psykosocialt perspektiv. Med helhetssyn och genom att du håller dig uppdaterad kring gällande lagstiftning är du med och utvecklar samarbetet i den psykiatriska heldygnsvården. Vi ser det som positivt om du har ett intresse för förbättringsarbeten och vill erbjuda dig att vara med oss i utvecklingsarbetet av den psykiatriska heldygnsvården!

Arbetsuppgifter

Som kurator är du avdelningens specialist i psykosociala frågor, du arbetar övergripande och har en samordnande funktion i olika samverkanssammanhang.

Det psykosociala arbetet berör såväl patienter som anhöriga och du arbetar förebyggande för barns hälsa genom barnorienterande samtal.

Fokus i arbetet ligger i första hand på bedömning, utredning och stöd för att hjälpa patienten i svåra psykosociala situationer med stöd av Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Du kommer även kunna erbjuda behandlande och stödjande samtal för patienter och deras anhöriga.

Som kurator har du ett nära samarbete med läkare och omvårdnadspersonal på avdelningen men har även förmågan att arbeta självständigt. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv där samverkan med primärvård, öppenvård, socialtjänst och övriga parter genomsyrar arbetet. Du har god kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning, socialrätt och socialförsäkringar.

Om dig

Vi söker dig som är färdigutbildad socionom. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv och ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Att du har ambitionen att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete på allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning och/eller tidigare arbetat inom socialtjänst med inriktning mot socialpsykiatri.

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi värdesätter att du tycker att det är positivt och intressant med förändringsarbete. Vi värdesätter också att du med öppenhet i ditt bemötande bidrar till ett trivsamt arbetsklimat och god patientvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. 

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Teckenspråkig kurator i Dövteam

Kurator
Läs mer Maj 17
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselverksamhet är en samlad resurs för barn, ungdomar och vuxna med hörselskador/dövhet/dövblindhet.

Verksamheten består av hörseldiagnostik, barn- och ungdomsverksamhet, vuxenverksamhet, dövteam, dövblindteam och alternativ telefoni.

Dövteam är ett regionalt specialistteam. Teamet erbjuder psykosocialt och pedagogiskt stöd till teckenspråkiga döva och personer med hörselnedsättning över 18 år, till deras familjer och anhöriga samt nätverket kring patienten. I teamet arbetar kuratorer och pedagoger med insatser för att möta varje persons unika behov. Tillsammans planeras och genomförs habiliterande insatser, individuellt eller i grupp. Teckenspråk används på arbetsplatsen, både kollegialt och i patientarbete.

Dövteam arbetar med råd och stöd, samtal, information och praktiskt kurativa och pedagogiska insatser. Vidare erbjuder teamet insatser syfte att främja delaktighet och tillgänglighet utifrån ett dövperspektiv för patient och närverket runt patient.  Arbetet sker främst på teckenspråk.
Insatser ges både på enheten och i patientens närmiljö. För att trivas hos oss behöver du uppskatta ett mobilt arbetssätt då insatserna ofta ges i den del av Västra Götalandsregionen där patienten bor.

Vi söker nu en kurator som vill arbeta hos oss tills vidare. Placeringsort kan diskuteras.

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Arbetet är flexibelt och arbetsuppgifterna varierande. Som kurator arbetar du tätt ihop med teamets pedagog. Du kommer arbeta med habilitering för döva, enskilt och i grupp. Som kurator kommer du att bedriva psykosocialt arbete, behandling i form av samtal, stödsamtal, informationsinsatser och praktiska kurativa insatser.


I arbetet ingår samverkan med vårdgrannar och myndigheter samt att ge information om och sprida kunskap kring personer med dövhet och de olika behov som finns hos målgruppen. Det är viktigt att du trivs med att arbeta både individuellt och i team, samt i samverkan med närstående, personal och/eller andra verksamheter i samhället.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen, gärna med några års arbetslivserfarenhet som kurator. Mycket god teckenspråkskompetens är ett krav - du behöver kunna kommunicera obehindrat på teckenspråk.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter för personer med funktionsnedsättning i allmänhet, och dövhet i synnerhet, samt kunskap om aktuell lagstiftning är meriterande. Likaså är grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1med inriktning mot KBT och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. 

Vi söker dig som har ett intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver tycka om att arbeta teamorienterat och besitta en god förmåga till samarbete. Arbetet ställer krav på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet.

Du har B-körkort då arbetsområdet utgörs av hela Västra Götaland och medför resor i tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Gruppledare till stödverksamhet

Kurator
Läs mer Apr 20
Gruppledare
Vi är en rikstäckande ideell förening som erbjuder kostnadsfritt stöd och hjälp för den som är eller varit utsatt för sexuella övergrepp som barn av någon i familjen eller nära anhörig. Föreningen startades 2012 av Lena Morin Nilsén och är idag en etablerad kraft och ett kunskapsnav för både utsatta, liksom samhällets stöd- och vårdverksamheter. Genom åren har nxtME genomfört över 16 000 stödinsatser.
Studier visar att 1-3 elever per klass är utsatta för incest i Sverige samtidigt som över 70 procent aldrig har fått lära sig om övergrepp och incest i skolan. Trots det svåra ämnet är vi en förening som drivs av passion och hopp eftersom vi vet att vi gör nytta i samhället.
Vi har i dagsläget verksamhet i Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Dalarna och Gävleborg, men tar emot stödsökande från hela landet. Vi vill föra de drabbades talan. Ingen ska stå ensam och alla ska få en ny chans att utveckla ett bra liv.
Verksamheten finansieras idag till största delen genom statliga och regionala bidrag, samt bidrag från olika fonder och stiftelser. En mindre del kommer från medlemsavgifter, gåvor och försäljning av våra utbildningar. Finansiering är en ständig utmaning och påverkar verksamhetens möjlighet att planera långsiktigt därav att vi söker dig som kan hjälpa oss förstärka våra affärer med sponsorer och gåvogivare.
Mer information om nxtME: https://www.nxtme.se/
Huvuduppgifter
Som gruppledare är din främsta uppgift att hålla samtalsgrupper för incestdrabbade 1-2 ggr/månad.
I din roll som gruppledare ska du:
- Samordna gruppträffarna och genomföra dessa
- Vara kontaktperson för de stödpersoner som ingår i gruppen
- Rapportera till stödsamordnare och/eller regionansvarig
Närmaste samverkansparter inom organisationen:
- Stödsamordnare och/eller regionansvarig
Förväntade resultat
- Regelbundna grupper för stödsökande med hög kvalite
Välkommen med din ansökan till info@nxtme.se senast 31 maj 2023. Intervjuer sker löpande.

Ansök nu

Skolkurator till Södra skärgården

Kurator
Läs mer Maj 17
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
I Göteborgs skärgård ligger skolorna Asperöskolan, Brännöskolan, Donsöskolan och Styrsöskolan i natursköna omgivningar med närheten till skog och hav. Skolområdet har ca 550 elever fördelade på fyra skolor. Med båten från Saltholmen tar det max 20 min att komma ut till den härliga skärgårdsmiljön!

Skolområdet har det senaste året påbörjat ett utvecklingsarbete för att förtydliga elevhälsans processer och rutiner. Stort fokus är att utveckla hur vi arbetar tillsammans med pedagogerna för ett mer främjande arbete. Vi kommer att fortsätta detta utvecklingsarbete där du som kurator kommer vara med och bidra till den kulturförändring som elevhälsan arbetar för att åstadkomma.

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetens på organisations-, grupp-, och individnivå. I elevhälsan samverkar du med skolsköterska, specialpedagog, skolpsykolog, skolläkare och rektor. Teamets uppdrag är att tillsammans med rektor och arbetslag arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen.

I dina arbetsuppgifter ingår att delta aktivt i skolans kontinuerliga värdegrunds- och trygghetsarbete. Det ingår stödsamtal, samverkan med och stöd till vårdnadshavare, konsultation med personal och insatser i grupp/ klass. Du samverkar med externa aktörer såsom socialtjänst, habilitering, UPH och BUP.
Du kommer att göra skolsociala utredningar och bedömningar inför mottagande i grundsärskola samt utredning av elevers frånvaro. Du dokumenterar ditt arbete i PMO och har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen.

Rektor för skolområdet i Södra Skärgården, Victoria Leffler, beskriver hur det är att arbeta i skolorna i skärgården så här:

"Mitt mål är alla elever ska kunna utvecklas så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Goda relationer och höga förväntningar gör skillnad. Jag tycker om att tänka nytt, att problematisera, att inte fastna i hur det alltid har varit. Det är spännande att vrida och vända på olika lösningar och utmana för att nå längre."

Vad präglar skolorna i skärgården? Vad är det för kultur?
"Positiv anda, vilja att jobba för eleverna. spännande med olika skolor, allt från den lilla med 25 elever till den stora med 340 elever. Goda förutsättningar att jobba förebyggande då elevomflyttningen är låg."

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig är socionom eller annan högskoleutbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator samt erfarenhet av arbete med barn och unga. Meriterande är även

• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• Erfarenhet av främjande och förebyggande insatser
• Utbildning i samtalsmetodik / handledning

Som person är du stabil, empatisk, prestigelös och trygg i din yrkesroll. Du har ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och har förmåga att möta människor i olika livssituationer. Du möjliggör barns berättande och medverkar till att elevernas delaktighet och perspektiv lyfts fram.

Du har lätt för att skapa relation och är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha ett intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö och i team med olika professioner.

I ditt arbete är du strukturerad och tydlig och har förmåga att ta initiativ och beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du prioriterar också dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Yrkesrollen kräver en hög grad av självständighet, samarbetsförmåga och personlig mognad. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor, ser möjligheter och är kreativ, Du behåller lugnet i svåra situationer och kan fatta välgrundade beslut under tidspress.

Inom Grundskoleförvaltningen medverkar du på professionsträffar en gång i månaden tillsammans med kuratorskollegor och professionsutvecklare, samt deltar i extern handledning. Som ny skolkurator får du även introduktion och en mentor.

Vi lägger stor vikt vid att du som person ska passa i vårt team.
Vi planerar att utföra intervjuer datumen 2/6 och 5/6

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 16
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu en kurator till ett föräldravikariat på vår barn och ungdomsmottagning på Frölunda torg.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som kurator ingår man i ett eller flera team som möter barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.

Som kurator hos oss arbetar du i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar, patientföreträdare och kollegor i tvärprofessionella team som du är en del av. 

I teamet planerar och genomför man olika insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsande behandlingsperioder. Arbetet är mycket variationsrikt. 
Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande.

Du erbjuds en introduktionsperiod med en mentor, auskultation hos kuratorskollegor och teamkollegor samt goda möjligheter till kollegial handledning.

Det förekommer regelbundna yrkesträffar tillsammans med kuratorskollegor både på mottagningen och mer regionalt.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete. Det är meriterande  och du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är också meriterande. Du ska ha intresse och gärna erfarenhet av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare, kommuner samt myndigheter varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Inom Habilitering och Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 8
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselteamet för barn och ungdom ansvarar för diagnostik och habilitering för barn och ungdomar 0–20 år med hörselnedsättning.

Vi är 20 anställda som bidrar i samverkan med barn/föräldrar till det aktuella barnets habilitering. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår ifrån patientens unika behov. I teamet samarbetar audionom, ingenjör, kurator, logoped, psykolog, teckenspråkslärare och pedagog.

Arbetsuppgifter
Kuratorns huvudsakliga arbetsuppgifter är att genom tidiga insatser bistå barnens föräldrar med stödjande, stärkande och strukturerande psykosociala samtal. Du förmår föräldrar att sätta ord på och förstå sina upplevelser, tankar och känslor samt guidar dem att finna rätt i den nydaningsfas som de står inför. Som en del i det psykosociala stödet verkar kuratorn för att förebygga ohälsa och främja gott föräldraskap. I arbetet ingår också att informera om samhällets stöd och att vara en bidragande del i teamets ständiga utveckling. I syfte att bevara och utveckla kuratorns kompetens träffas kuratorer från Hörselverksamhetens team i regionen regelbundet. Kuratorn deltar även i gruppverksamhet som vänder sig till vårdnadshavare men har också individuella kontakter, såväl med vårdnadshavare som ungdomar.

Vi värnar om kompetensförsörjning. Du kommer att få möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter.

Kvalifikationer
Vi söker en socionom med erfarenhet av psykosociala samtal, familjeorienterade insatser och föräldrastöd. Du är intresserad av förändringsarbete och har god förmåga att förmedla såväl hopp som möjligheter. Arbetet ställer kvar på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god förmåga till samarbete och ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater med utrymme för kreativitet och självständigt- såväl som teamorienterat arbete. I arbetsuppgifterna inryms både samtal och praktisk problemlösning.

Det är meriterande att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har grundläggande psykoterapiutbildning i KBT, motsvarande steg 1.

Övrig
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Intervjuer kan komma att ske löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Dövblindteam

Kurator
Läs mer Maj 10
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Hörselverksamhet är en samlad resurs för personer med hörselnedsättning/dövhet/dövblindhet.

Verksamheten består av hörseldiagnostik, barn-, ungdoms- och vuxenverksamhet, dövteam, dövblindteam och alternativ telefoni. Dövblindteam är ett regionalt specialistteam som ger insatser till personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet i alla åldrar - varje person med unika behov. Teamet ger också insatser till närstående och nätverket runt patienten. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i ett multiprofessionellt team som består av kurator, psykolog, audionom, synpedagog, kommunikationspedagog och specialpedagog. Tillsammans planeras och genomförs habiliterande och rehabiliterande insatser. I arbetet ingår samverkan med vårdgrannar och myndigheter samt att ge information och sprida kunskap om de behov som finns hos målgruppen. Insatser ges både på enheten och i patientens hem- och närmiljö. För att trivas hos oss behöver du uppskatta ett mobilt arbetssätt då insatserna ofta ges i den del av Västra Götalandsregionen där patienten bor. Vi söker nu en kurator som vill arbeta hos oss tills vidare. 

Arbetsuppgifter
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och spännande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Arbetet är flexibelt och arbetsuppgifterna varierande. Du kommer arbeta med habilitering och rehabilitering för personer med dövblindhet, enskilt och i grupp. Som kurator kommer du att bedriva psykosocialt arbete, utifrån den livsomställningsprocess funktionsnedsättningen ofta innebär. Arbetsuppgifterna innefattar behandlingsarbete i form av rådgivande, stödjande och psykosociala strukturerande samtal. Du hjälper patienter och närstående att sätta ord på och förstå sina upplevelser, tankar och känslor och guidar dem att finna rätt förutsättningar i den fas som de står inför. I arbetet ingår även praktiskt stöd kring och information om samhällets stödåtgärder, samverkan runt patient samt att ge information och sprida kunskap om personer med dövblindhet, och de olika behov som finns hos målgruppen.

Det är viktigt att du trivs med att arbeta både individuellt och i team, i samverkan med närstående, personal och/eller andra verksamheter i samhället. I arbetet ingår vidare att föreläsa och delta i grupprehabilitering, och att vara en bidragande del i teamets ständiga utveckling. I syfte att bevara och utveckla yrkesmässig kompetens träffas kuratorer från Hörselverksamheten i regionen regelbundet. Det finns också ett nationellt nätverk kring målgruppen och kontinuerligt erfarenhetsutbyte sker regelbundet.

Kvalifikationer
Du har en socionomexamen. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1 i kognitiv beteendeterapi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter för personer med funktionsnedsättning i allmänhet, och dövblindhet i synnerhet, samt kunskap om aktuell lagstiftning inom funktionshinderområdet. Detsamma gäller kompetens kring alternativa kommunikationsstrategier och/eller teckenspråk.

I arbetsuppgifterna inryms både samtal och praktisk problemlösning. Vi söker dig som tycker det personliga mötet är spännande och som har god förmåga att förmedla såväl hopp som möjligheter. Du har ett intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver tycka om att arbeta teamorienterat och besitta en god förmåga till samarbete. Arbetet ställer krav på självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god förmåga till samarbete. Du har B-körkort då arbetsområdet är hela Västra Götaland och innebär resor i tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kan ske under rekryteringsperioden.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till En väg In

Kurator
Läs mer Apr 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om vår verksamhet

En väg in (EVI) är ett regiongemensamt kontaktcenter för barn och unga med psykisk ohälsa, i Västra Götaland.

På en väg in hanteras remisser till regionens samtliga BUP-mottagningar samt rådgivningssamtal från ungdomar, vårdnadshavare och vårdgrannar. Organisatoriskt tillhör En väg in Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vid Sahlgrenska universitetssjukhuset. 

På En väg in, som är placerat centralt i Göteborg, arbetar ett team på cirka 20 personer med att erbjuda regionens barn och unga rätt psykiatrisk vård i rätt tid och vid rätt instans. En väg in öppnade 15 mars 2022 och är således en relativt nystartad verksamhet som till viss del fortfarande är under uppbyggnad, vilket ger dig som medarbetare möjlighet att delvis påverka och utforma det dagliga arbetet.

På En väg in arbetar sjuksköterskor, kuratorer, psykologer, läkare och vårdadministrativa sekreterare och vi önskar nu förstärka vårt team med ytterligare två medarbetare med professionen sjuksköterska, kurator eller psykolog. På En väg in arbetar vi tvärprofessionellt och drar nytta av varandras erfarenheter och kompetenser. Vi arbetar även löpande med fortbildning av personalen inom de områden som är relevanta för verksamheten och samverkan med BUP:s öppenvårdsmottagningar i regionen, samt vårdgrannar och samverkanspartners så som primärvård, socialtjänst och elevhälsa. 

Arbetsbeskrivning 

Din arbetsdag på En väg in består huvudsakligen av två delar; att bemanna vår rådgivningstelefon samt bedöma remisser.

Till rådgivningstelefonen ringer vårdnadshavare och till viss del ungdomar med spörsmål kring psykisk ohälsa och din uppgift är att, med stöd av framtagna triageringsdokument och aktuella RMR:er (regional medicinsk riktlinje) triagera dem till rätt vårdnivå (BUP eller primärvård), alternativt ge egenvårdsråd. Till rådgivningstelefonen ringer också vårdgrannar och samverkanspartners.

I remissbedömningen hanteras samtliga regionens remisser till BUP, samt egenremisser. Dessa bedöms i team om minst två medarbetare och även här är huvuduppgiften att triagera patienten till rätt vårdnivå.

Som medarbetare på En väg in har du också möjlighet att vara en del i den vidare utvecklingen av verksamheten då vi är en nystartad enhet, samt delta i olika arbetsgrupper gällande fortbildning och kompetenslyft.

Vidare finns goda möjligheter till distansarbete en till två dagar per vecka.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är kurator och som har gått socionomprogrammet. Gärna med erfarenhet av arbete med barn och unga med psykisk ohälsa och/eller erfarenhet av remissbedömning. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker Kuratorer till nystartad beroendeavdelning

Kurator
Läs mer Maj 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vill du vara med och starta en ny beroendeavdelning? Verksamhetsområde Beroende kommer under hösten att öppna en ny beroendeavdelning med uppdrag att ta emot patienter som är i slutet av sin vårdtid från verksamhetens akutvårdsavdelningar.

Målgruppen är patienter med substansbrukssyndrom med eller utan samsjuklighet. Avdelningen kommer att bedrivas i form av en utskrivningsavdelning och är ett tvåårigt projekt. Patienterna på avdelningen kommer att vara medicinskt färdigbehandlade och insatserna kommer inriktas på stabilisering och samverkan inför patientens utskrivning. Under projekttiden kommer arbetsmetoder, vårdinnehåll och uppdrag kontinuerligt utvecklas och utvärderas. Bemanningen kommer bestå av skötare, kuratorer, farmaceut och underläkare.

Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg. 

Vad erbjuder vi dig?

Verksamhetsområde Beroende är en dynamisk verksamhet med många kontaktytor och samverkansparter. Vi erbjuder återkommande utbildningar i motiverande samtal (MI),  återfallsprevention (ÅP) och beroendelära. Inom verksamheten träffas regelbundet verksamhetens kuratorer för yrkesspecifika möten. Vi kommer under ansökningsperioden att påbörja urval och intervjuer så vänta inte med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du med psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och i denna verksamhet med tyngdpunkt på samverkan inför en trygg och säker utskrivning. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra berörda parter som finns i nätverket kring patienten. Övrigt förekommande arbetsuppgifter är dokumentation i Melior och Samsa, anhörigstöd i olika former och att ha en handledande funktion för övrig personal i frågor som faller inom kuratorns kompetensområde. För att trivas i rollen som kurator på utskrivningsavdelningen behöver du ha god förmåga att arbeta självständigt och att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du kommer  arbeta i ett tvärprofessionellt team där förmåga att samarbeta och att vara kommunikativ är nödvändigt. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och ha förmåga att analysera och förmedla din analys och bedömning till övriga teammedlemmar.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som kurator inom hälso-och sjukvården och gärna från psykiatrisk heldygnsvård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom beroendevård.

För att trivas i en nystartad verksamhet är det viktigt att du är engagerad, nyfiken, flexibel och har lätt för att samarbeta. Du vill aktivt delta i utvecklandet av avdelningens uppdrag, vårdinnehåll och arbetssätt utifrån befintliga riktlinjer. Du har också ett genuint intresse och engagemang för verksamhetens målgrupp och drivs av att ge patienterna den allra bästa vården.  

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Avdelning 81-82

Kurator
Läs mer Maj 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk akutvårdsavdelning som riktar sig mot Affektiv mottagning I och II samt Mottagning för personlighetssyndrom.

Avdelningen har 15 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner. Hos oss arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, vårdbiträden och läkare tillsammans med meningsfullt och hälsofrämjande arbete med patienten i fokus!

Avdelningen har en hälsofrämjande profil och arbetar för att erbjuda ett brett spektrum av behandlingar. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående.

Relaterat till det täta samarbetet med kommunala parter och externa myndigheter erbjuds all omvårdnadspersonal även utbildning i rutiner och förfarande för samverkan för at vi ska kunna tillgodose en säker utskrivning av patienter från slutenvård. 

Vad erbjuder vi dig?

All personal hos oss erbjuds kompetensutvecklande utbildningar och utvecklingsmöjligheter för att tillgodose att vår verksamhet fortsätter att utvecklas till det bättre!

Som kurator företräder du kompetensen kring samverkansfrågor utifrån ett psykosocialt perspektiv. Med helhetssyn och genom att du håller dig uppdaterad kring gällande lagstiftning är du med och utvecklar samarbetet i den psykiatriska heldygnsvården. Vi ser det som positivt om du har ett intresse för förbättringsarbeten och vill erbjuda dig att vara med oss i utvecklingsarbetet av den psykiatriska heldygnsvården!

Arbetsuppgifter

Som kurator är du avdelningens specialist i psykosociala frågor, du arbetar övergripande och har en samordnande funktion i olika samverkanssammanhang.

Det psykosociala arbetet berör såväl patienter som anhöriga och du arbetar förebyggande för barns hälsa genom barnorienterande samtal.

Fokus i arbetet ligger i första hand på bedömning, utredning och stöd för att hjälpa patienten i svåra psykosociala situationer med stöd av Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Du kommer även kunna erbjuda behandlande och stödjande samtal för patienter och deras anhöriga.

Som kurator har du ett nära samarbete med läkare och omvårdnadspersonal på avdelningen men har även förmågan att arbeta självständigt. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv där samverkan med primärvård, öppenvård, socialtjänst och övriga parter genomsyrar arbetet. Du har god kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning, socialrätt och socialförsäkringar.

Om dig

Vi söker dig som är färdigutbildad socionom. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv och ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Att du har ambitionen att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete på allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning och/eller tidigare arbetat inom socialtjänst med inriktning mot socialpsykiatri.

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi värdesätter att du tycker att det är positivt och intressant med förändringsarbete. Vi värdesätter också att du med öppenhet i ditt bemötande bidrar till ett trivsamt arbetsklimat och god patientvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. 

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktionDu kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/native/Jobba hos oss.pdf


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 4
Om arbetet
Som kurator hos oss kommer du att delta i teamarbete kring barn och ungdomar med kombinerad psykisk och somatisk problematik.

I teamet arbetar kuratorn tätt tillsammans med sjuksköterska, läkare och psykolog genom regelbundna ronder och både enskilda och gemensamma besök, för att utreda barnets behov och gemensamt besluta om insatser. Utanför mottagningen kommer du att samverka med Socialtjänst, skola och barnets vårdnadshavare och andra viktiga vuxna. Genom samverkan och samarbete skapas ett tryggt nätverk kring barnen. Tjänsten innebär även att du ska stötta föräldrarna exempelvis i föräldraskapet eller bistå i kontakten med andra myndigheter. Det kan vara information om samhällsstöd och rättigheter i enlighet med gällande regelverk.

Om dig
Du har socionomutbildning. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller om du kommer att kunna söka legitimation under övergångstiden för legitimering, liksom om du har gått grundläggande psykoterapiutbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar såväl som erfarenhet av föräldraarbete enskilt och i grupp.

Då vi har ett mångkulturellt patientunderlag är det viktigt att du har ett intresse för arbete i ett multikulturellt område. Du ska även ha stort intresse för att arbeta i tvärprofessionella team och med utvecklingsarbete. Ytterligare språkkunskaper utöver svenska är meriterande.

Om oss
Flyktingbarnmottagningen är en mottagning på specialistnivå som riktar sig till barn och ungdomar med en kombination av fysiska och psykiska symtom, med koppling till migration och flyktingskap. Vi erbjuder insatser för barnet och dess föräldrar eller vårdnadshavare.

Flyktingbarnmottagningen utgör en samlad barn- och ungdomsmedicinsk, samt barn-och ungdomspsykiatrisk kompetens och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, psykologer, kurator och administratör. I verksamhetens uppdrag ingår också att sprida kunskap om frågor rörande migration, flyktingskap och trauma.

Arbetet på Flyktingbarnmottagningen präglas av stort engagemang för våra patienter. Med respekt och en ständig vilja att utvecklas i vårt arbete, möter vi våra patienters behov och svårigheter. Teamet har tillgång till gemensam handledning. Mottagningen är belägen i Gamlestaden. Verksamhetschefen för mottagningen är även verksamhetschef för Flyktingmedicinsk mottagning och Kris- och traumamottagningen och visst samarbete förekommer.

Villkor
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning, 100 % tom maj 2024.

Förvaltningen Regionhälsan omfattar regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nära 1900 medarbetare jobbar för att invånarna ska må bra. När du blir en del av oss är du med och utvecklar verksamheten.

Regionhälsan har en värdegrund som tagits fram tillsammans med förvaltningens chefer och medarbetare. Värdegrunden utgår ifrån tre värdeord; Tillit, engagemang och kvalitet. Vi arbetar aktivt för att värdegrunden ska vara känd och fungera som en viktig grundpelare i Regionhälsan.

Vi ser mångfald som positivt och tycker att våra olikheter är en tillgång.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning Kungshöjd!

Kurator
Läs mer Mar 15
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss 

Vår enhet barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning (BUP) Kungshöjd är en del av verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri Barn.

Öppenvårdens uppdrag är att utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med (måttlig till) allvarlig psykisk ohälsa. Detta kräver såväl bred som djup kompetens och arbetet bedrivs tvärprofessionellt med psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, vårdadministrativa sekreterare och läkare.

Vi är cirka 25 medarbetare som sätter stort värde på professionalitet och patientfokus. På mottagningen arbetar vi för en ökad tillgänglighet för vår målgrupp samt en bra arbetsmiljö. Vi trivs ihop och stöttar varandra i arbetet. Våran mottagning ligger centralt på Kungsgatan i Göteborg.

Arbetsbeskrivning 

Kuratorns arbete på mottagningen utgår från ett systemiskt synsätt. I det dagliga arbetet sker detta framförallt genom samverkan med närstående, samarbetspartners och vårdgrannar kring mottagningens patienter, samt genom familjebehandlande insatser för patienter och familjer. Även psykoedukativa insatser är en del av kuratorns arbetsuppgifter. Arbetet sker i samarbete med övriga professioner på mottagningen, med metoder samt förhållningssätt anpassade utifrån patientens behov.

Vi erbjuder extern handledning via Göteborgs Centrum för Kunskapsutveckling (GCK) utifrån ett systemiskt och narrativt förhållningsätt.  

Vem söker vi? 

Vi söker dig som har gått socionomprogrammet och med erfarenhet av arbete med barn och unga med psykisk ohälsa. Meriterande är om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1), gärna med systemisk och familjeterapeutisk inriktning.

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Apr 3
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu en kurator till ett av våra team på Habiliteringen på Hisingen.

Tjänsten är ett vikariat på 100% fram till 2024-02-28 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper inom teamet planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade behandlingsperioder. Arbetet är variationsrikt.

Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande. Du erbjuds en introduktionsperiod och goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar är meriterande. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Då vi har ett mångkulturellt patientunderlag ser vi det som meriterande om du har erfarenhet och intresse av arbete ur ett mångkulturellt perspektiv. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbete i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid lämplighet.
Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett önskemål.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kallad på intervju innan ansökningstiden gått ut.
I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hohOm Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator Familjecentralen Trädet, Socialförvaltning Sydväst

Kurator
Läs mer Mar 31
Socialförvaltningen Sydväst är en av fyra socialförvaltningar i Göteborgs Stad med runt 900 medarbetare. I stadsområdet Sydväst bor cirka 120 000 invånare och området stäcker sig från Billdal till Högsbohöjd och till södra skärgården. Förvaltningens uppdrag är att barn, unga och vuxna ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv och att barn och unga har en rik fritid. Förvaltningen jobbar också för att stötta personer i hemlöshet till ett varaktigt boende. Genom samverkan med civilsamhälle, lokalt näringsliv och andra aktörer ska vi öka folkhälsan och tryggheten i området.

I socialförvaltningen Sydväst vill vi ta tillvara på engagemanget hos alla medarbetare. Hos oss kan du påverka både ditt eget jobb och andras liv.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra två kuratorer på Familjecentralen Trädet går vidare i organisationen till annat arbete. Vi söker därför hennes efterträdare. Familjecentralen Trädet är en av två familjecentraler i stadsområde sydväst. Familjecentralen Trädet är en samlokaliserad verksamhet mellan socialtjänstens förebyggande socionomer (kuratorer), Öppna förskolan, Barnavårdscentralen och Barnmorskemottagningen.

Familjecentralen Trädet är en verksamhet för blivande föräldrar och familjer med barn 0-6 år. Vi erbjuder en mötesplats med möjlighet till stöd som anpassas utifrån hela familjens livssituation. Ett av familjecentralens grundläggande uppdrag är att ge stöd i föräldraskapet. Här kan besökarna ta del av både generellt hälsofrämjande och indikerat förebyggande stöd i form av Öppna förskolans verksamhet, individuella samtal och föräldragrupper. Familjecentralernas långsiktiga mål är att genom tvärprofessionell samverkan stärka skyddsfaktorer och minska riskfaktorer för målgruppen.

Familjecentralen Trädet erbjuder dig en kreativ och utvecklingsinriktad arbetsmiljö i nära samverkan med övriga yrkeskategorier. Kuratorerna på Trädet ingår i Resursenheten Barn och Unga. Vi har våra lokaler i närheten av Frölunda Torg med möjlighet till goda kommunala kommunikationer.

Arbetsuppgifter
Som kurator på Trädet arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande psykosocialt arbete, vilket innebär att erbjuda information och kunskap, erbjuda lättillgängligt stöd individuellt och i grupp i samverkan med övriga verksamheter inom familjecentralen. Kuratorerna leder också föräldragrupperna ABC och Trygghetscirkeln. Målet är också att stärka det sociala nätverket runt familjen. Arbetet innebär samverkan med övriga samhällsaktörer med ansvar för målgruppen. Kuratorerna på Trädet har gemensamma och regelbundna träffar med övriga verksamheter på Trädet samt metod och processhandledning med socialtjänstens övriga förebyggarverksamheter.


KVALIFIKATIONER
Din profil
Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig akademisk utbildning. Det är önskvärt att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med barn och familj inom hälsofrämjande, förebyggande och/eller öppenvårdande socialtjänst eller på utrednings-/behandlingsinstitution.

Vi söker en medarbetare med god förmåga att samarbeta med andra professioner samt att arbeta med familjer med olika kulturell bakgrund. För ett framgångsrikt arbete behöver du vara relationsskapande, lyhörd och ha förmåga att skapa förtroende. Viktiga egenskaper är att vara strukturerad och självständigt kunna planera och utföra ditt arbete. Vi söker någon som är initiativtagande och stimuleras av att driva aktiviteter i verksamheten. Utöver det lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.

Det är bra om du tidigare har arbetat med de allra yngsta barnen samt om du har vana att leda grupper. Har du dessutom gruppledarkompetens i ABC och Trygghetscirkeln är det extra meriterande.

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till Angeredsgymnasiet

Kurator
Läs mer Mar 29
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
På Angeredsgymnasiet är vi övertygade om att elever som trivs och känner arbetsglädje också lyckas bättre med studierna. Därför är glädje och lust lika självklara inslag som kunskap och utveckling på vår skola. Angeredsgymnasiet är en gymnasieskola som omfattar nationella program, introduktionsprogram och Riksgymnasium för elever med rörelsehinder samt Onlineskolan för de elever som till följd av sitt mående inte klarar av att vara på den fysiska skolan. Här är glädje och lust lika självklara inslag som kunskap och utveckling.

Elevhälsans arbete ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande utifrån skollagens riktlinjer, och elevhälsans kompetenser ska utgöra ett stöd i skolans pedagogiska arbete. Som skolkurator tillhör du skolans centrala elevhälsa som verkar skolövergripande och leds av en gruppchef. Det huvudsakliga arbetet för dig som skolkurator utgår från ett av skolans elevhälsoteam, där du ingår och bidrar med psykosocial kompetensen i det tvärprofessionella teamet. Du arbetar utifrån det relationella perspektivet, tätt tillsammans med rektor, specialpedagog, skolsköterska, utbildningsledare och syv.
Du arbetar på alla nivåer, individ, grupp och organisation, vilket innebär självständigt kurativt arbete för att stödja elever, såväl individuellt som i grupp. En del av det förebyggande och hälsofrämjande arbetet innebär att du har en aktiv roll i skolans SSOR-team. Teamet består av sju personer ur personalgruppen som planerar och genomför lektioner om sexualitet, samtycke och relationer. Du arbetar också med systematiskt kvalitetsarbete och skolutveckling.

Du arbetar förebyggande och konsultativt genom att vara tillgänglig för skolans personal, samt samverkar med andra myndigheter såsom socialtjänsten m.fl. Utifrån varje elevs individuella behov möter du eleven i samtal kring de utmaningar de står inför. Du har en samordnande roll kring elevens skolgång.


KVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom. Tidigare kuratorserfarenhet av att arbeta i elevhälsoteam vars hälsofrämjande och förebyggande arbete varit framgångsrikt, ses som meriterande. Även erfarenhet av att arbeta med ungdomar med problematisk skolfrånvaro, psykisk ohälsa och andra faktorer som utgör psykosociala hinder ses som mycket meriterande. Vi värdesätter även erfarenhet av arbete med barn- och unga inom socialtjänsten.

Du har förmågan att entusiasmera, motivera och sprida positiv energi i ditt kurativa arbete, liksom att se till lösningar framför problem. Du har en mycket god kommunikativ och social kompetens och är som person driven, målmedveten och flexibel. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Du är van vid att använda datorn som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd.

Du värdesätter att arbeta i en mångkulturell miljö och är lyhörd för elevers olika behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter om du har erfarenhet av att arbeta i en mångkulturell miljö. Med fokus på elevens trygghet, hälsa och framtidsdrömmar har du ett nära samarbete med din chef, kollegor inom skolans centrala elevhälsa samt kollegor i andra befattningar på skolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Kurator välkomnas till psykiatrisk slutenvårdsavdelning 366

Kurator
Läs mer Mar 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Avdelning 366 är en specialistpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning vars primära uppdrag är att vårda personer som befinner sig i ett bipolärt sjukdomsskov.

Avdelningen har 14 vårdplatser.

Vården planeras och organiseras utifrån en teamstruktur där patientens individuella vårdbehov står i fokus. Förutom akut och återfallsförebyggande medicinsk behandling anpassas vårdsinsatser utifrån typ av insjuknande; maniskt skov eller depression, och var i själva sjukdomsprocessen patienten befinner sig; akut fas, stabiliseringsfas eller utskrivningsfas. Avdelningen har ett nära samarbete med bipolärmottagningen, som är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom.

Vad erbjuder vi?

Hos oss finns möjligheter till både individuell utveckling och att vara delaktig i att utveckla avdelningsarbetet. På avdelning 366 pågår just nu flera forsknings och innovationsprojekt och inom den bipolära vårdkedjan är många av medarbetarna engagerade i såväl undervisning som forskning. Personalen har möjlighet att ta del av detta genom exempelvis föreläsningar, seminarium och workshops.

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med skötare, sjuksköterskor och läkare identifierar och tillgodoser patientens behov av vård- och stödinsatser. Genom stödjande samtal och krissamtal kopplade till patientens situation, nära relationer, barn, arbete, ekonomi eller bostad hjälper du patienten mot en mer fungerande vardag.

På avdelningen finns ett särskilt fokus på barn- och familjeperspektivet. Som kurator är du engagerad i avdelningens barngrupp vilken består av kurator, sjuksköterska och skötare. Barngruppen arbetar tillsammans kring de inneliggande patienter som också är föräldrar till minderåriga barn. Gruppen kartlägger familjesituationen och kan erbjuda stöd och hjälp till föräldern, barnet/barnen och/eller anhöriga. I vissa fall engageras även socialtjänsten i detta arbete.   

En annan stor del av kuratorns arbete handlar om att samverka, eller initiera samverkan med det professionella och privata nätverk som redan finns, eller som behöver skapas runt patienten. Inför vårdplaneringar kartläggs patientens situation och behov av vård- och stödinsatser och under vårdplaneringsmötet försöker man tillsammans med patienten komma fram till en gemensam plan som möjliggör en trygg och säker utskrivningsprocess och som kan hjälpa till att förhindra framtida sjukdomsskov.  

Om dig

Vi söker dig som är socionom, gärna med tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Har du genomgått eller genomgår hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet är detta ett plus. Det är också meriterande om du har erfarenhet av utbildningsuppdrag då detta kan komma att bli en del av arbetet. Du har ett intresse för, och vill hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till BUP Gamlestaden!

Kurator
Läs mer Mar 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Inom Drottning Silvias barnsjukhus arbetar vi tillsammans för och med hela familjen.

Verksamheten arbetar aktivt med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser och arbetssätt. Forskning, utveckling och utbildning är en viktig del av verksamheten. 

Om oss

På Barn- och Ungdomspsykiatrins (BUP) öppenvårdsmottagning i Gamlestaden arbetar: psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, läkare och enhetschef. Sammanlagt är vi 35 personer som har ett stort engagemang för dem vi möter i vårt arbete. Mottagningen arbetar utifrån tvärprofessionellt perspektiv och verksamheten kännetecknas av hög kompetens och samverkan. Vi är måna om att stötta varandra och att ha roligt för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö.

Din nya arbetsplats?

Som kurator hos oss deltar du i det viktiga arbetet med att möta barn och ungdomar med svår psykisk ohälsa och deras familjer. Arbetsuppgifterna består av behandlingsinsatser till familjer, föräldrar, barn och ungdomar samt samverkan med andra aktörer kring patienten såsom skola, socialtjänst med mera. 

Kuratorer gör nybesöksutredningar och ingår i jourberedskapen dagtid. Här finns goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden handledning i tvärprofessionella team och specifik metodhandledning. I arbetsgruppen finns kollegor med både längre och kortare erfarenhet.

Om dig

Vi söker dig med socionomutbildning. Vi ser gärna att du har grundutbildning i psykoterapi eller är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har erfarenhet av att arbeta behandlande med barn, ungdomar och familjer.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Meriterande om du har arbetat med samverkan, nätverksarbete och har kunskap om SIP.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Korttidsvårdsavdelning Slottis söker kurator

Kurator
Läs mer Mar 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Korttidsvårdavdelning Slottis har sju vårdplatser för femdygnsvård.

Barn och ungdomar upp till 18 år med psykiatrisk problematik remitteras hit från BUP:s distriktsbaserade mottagningar för utredning och/eller behandling samt från BUP:s akutenhet. Enheten arbetar enligt vårdkedjeprincipen med avgränsande och specificerade uppdrag från remittenten. Behandlingsarbetet bedrivs utifrån ett kognitivt förhållningssätt med psykopedagogiska inslag.

De vanligast förekommande diagnoserna hos patienterna är depression, ångeststörningar olika neuropsykiatriska tillstånd och anorexia nervosa. Vårdtiderna varierar från cirka 4 veckor upp till 3 månader. Patientens föräldrar/närstående och socialtjänsten är viktiga samarbetspartners, liksom pedagogerna i den intilliggande skolan, där patienterna erbjuds skolgång under behandlingstiden. Verksamheten som bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv kännetecknas av hög kompetens samt en hög grad av samverkan.

Hos oss blir du erbjuden handledning, självskydd och relevant utbildning.

Arbetsbeskrivning

Slottis står inför ett spännande utvecklingsarbete där vi bland annat utökar med en till kuratortjänst på avdelningen.

Som kurator är du enhetens representant gällande barnrättsfrågor, sociallagstiftning samt offentlighets- och sekretessfrågor. I arbetsuppgifterna ingår att vara enhetens kontaktperson gentemot socialtjänst. Samordna kontakter i patientens nätverk genom att planera, kalla och hålla i SiP och nätverksmöten. Utföra psykosociala bedömningar och beakta samt tillföra det psykosociala perspektivet löpande under vårdtiden vid vårdplanering. Tillsammans med kollega ansvara, planera och hålla i föräldrautbildning i grupp. Bedriva psykopedagogisk behandling med motiverande samtal, stöd för ångesthantering och planering inför permission i hemmet.

Fokus är att tillsammans med patient och närstående jobba med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan. Att arbeta med barn och ungdomar inom slutenvården är ett spännandande och varierande arbete. I din roll krävs det att man finner det utmanande att arbeta till viss del i det oförutsägbara.

Om dig 

Vi söker dig som har gått socionomutbildningen. Du har sedan tidigare erfarenhet av arbete med familjearbete samt arbete med barn och ungdomar med utvecklingsrelaterad funktionsnedsättning och/eller psykisk ohälsa. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Det är även meriterande om du har psykoterapeutisk utbildning med inriktning familjeterapi eller KBT. Körkort är meriterande. 

Vi söker dig som tycker om att skapa engagemang och delaktighet. Du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och ett gott samarbete. Du är flexibel och kan behålla lugnet i stressade situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför anställning begär vi utdrag från misstanke- och belastningsregistret.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Schillerska Gymnasiet

Kurator
Läs mer Mar 13
Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad.

Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser.

Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

ARBETSUPPGIFTER
Schillerska gymnasiet är en modern skola i historisk miljö. Vi har ca 1050 elever och drygt 100 fastanställd personal. Ett nära samarbete mellan elever, personal och omvärld ger en aktuell och efterfrågad utbildning där varje elevs utveckling står i centrum. Elevinflytande är centralt i skolans arbete och vi har en aktiv elevkår. Skolan finns i kulturmärkta lokaler centralt i Göteborg, nära Vasaplatsen vilket ger många möjligheter till studiebesök och samarbeten med andra institutioner. Besök gärna vår hemsida www.goteborg.se/schillerska för ytterligare information om Schillerska gymnasiet.

Tillsammans och som en viktig del av vårt mycket kompetenta elevhälsoteam planerar och driver du skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete och arbetar nära rektorer, lärare och övrig skolpersonal för elevernas måluppfyllelse. Genom att sätta hälsa och lärande i ett sammanhang bidrar du till elevernas mående och till deras möjlighet att nå utbildningens mål. Elevhälsoarbetet bedrivs i skolans alla miljöer, inte minst i klassrummet där läraren spelar en central roll. Elevhälsan är ett stöd i arbetet med elevernas utveckling mot utbildningens mål och samverkar med den pedagogiska personalen för att utveckla skolans arbets- och lärandemiljöer.

Varje elev ska bli bemött med respekt, vara trygg och trivas i skolan. Genom att du bygger förtroendefulla relationer med eleverna och finns tillgänglig för dem, fångar du upp tidiga signaler och kan arbeta förebyggande. Tillsammans med dina kollegor driver du utveckling utifrån elevens och organisationens friskfaktorer. Ditt perspektiv präglas av möjligheter snarare än hinder. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till målgruppen och är öppen för att utveckla nya arbetsmetoder.

Vi förutsätter att du har mycket god förtrogenhet med kompensatoriska hjälpmedel och de rapporteringsfunktioner som används av elevhälsan. Vi vill även att du har mycket god IKT-kompetens och vana av att använda datorn som pedagogiskt och administrativt stöd.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och har en god förmåga att bygga relationer. Du är utbildad socionom och har kompetens inom psykosocialt arbete och socialt förändringsarbete. Du arbetar utifrån en helhetssyn på individ- grupp- och organisationsnivå. Du är kunnig inom kognitivt- och lösningsfokuserat arbetssätt och kan möta människor på ett professionellt och insiktsfullt sätt. Vi ser att du har lång erfarenhet av/utbildning för att arbeta med ungdomar som har olika NPF-diagnoser samt behärskar förmåga att hålla motiverande samtal.

Du är intresserad av skolutveckling och vill utveckla lärandemiljöer som passar elevernas behov. Du är van vid att arbeta tvärprofessionellt och kan samarbeta med olika roller inom och utanför organisationen. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du är kommunikativ och lyhörd och har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Vi ser att du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv samt kan anpassa andras idéer till den egna verksamheten. Att se möjlighet till förändring och skapa situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas uppmuntras. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt erfarenhet av samtal med ungdomar. Du har förmågan att se hur samspel mellan individ, grupp och organisation fungerar. God förmåga att samarbeta med övriga professioner, lärare samt skolledning är viktigt.

Välkommen med din ansökan. Urval sker kontinuerligt.


ÖVRIGT
Till din intervju behöver du ha med dig pass/nationellt id och eventuellt bevis på uppehållstillstånd om du har ett medborgarskap utanför EU/EES. Detta för att vi som arbetsgivare behöver säkerställa din identitet samt säkra att du har rätt att arbeta i Sverige.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Ansök nu

Kurator till Kriscentrum för kvinnors skyddade boende sommarvikariat

Kurator
Läs mer Mar 8
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kriscentrum för kvinnors skyddade boende ingår i Kris och relationsenheten 3 som har 16 medarbetare fördelat på det skyddade boendet och en samtalsmottagning. Vi arbetar stadenövergripande och erbjuder stöd till våldsutsatta och våldsutövande kvinnor (samtalsmottagningen) i Göteborg.

Kriscentrum för kvinnors skyddade boende har lokaler i centrala Göteborg och vi har regelbunden extern processhandledning. Vi har plats för tolv kvinnor med medföljande barn. Vi har utöver det en skyddad extern lägenhet där vi kan ta emot en bredare målgrupp till exempel våldsutsatta män i behov av skydd.

Som kurator i boendet arbetar du på schemalagd tid. På Kriscentrum för kvinnor arbetar vi med ett miljöterapeutiskt förhållningssätt. De boende erbjuds hjälp med att bearbeta sina upplevelser och att starta processer runt till exempel skilsmässa, vårdnad, boende och umgänge. Vi stöttar i olika rättsprocesser. I frågor som rör kvinnans ekonomi och boende framåt samarbetar vi med placerande socialtjänst.

Om den boende endast varit i Sverige en kort tid arbetar vi för att hon på ett bra sätt ska integreras i samhället. Det kan handla om hjälp med att komma i gång med SFI studier, att upplysa om rättigheter och skyldigheter och annan samhällsinformation. Vi erbjuder olika typer av stöd till barnen i boendet.

Samverkan med andra relevanta aktörer ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som studerar på socionom eller psykologprogrammet. Tidigare erfarenhet av människovårdande yrken är meriterande, likaså språkkunskaper såsom arabiska och persiska.

Du har vilja och förmåga att vara flexibel då vår verksamhet innehåller många olika arbetsuppgifter. Vi önskar att du är ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Som person är du lyhörd och trygg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator till Kriscentrum för kvinnors skyddade boende vikariat

Kurator
Läs mer Mar 8
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg ska få en bättre vardag.
Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till främjande och förebyggande insatser.
Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en likvärdig och effektiv socialtjänst med fokus på tidiga insatser för en mer jämlik stad.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i centrala Göteborg - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kriscentrum för kvinnors skyddade boende ingår i Kris och relationsenheten 3 som har 16 medarbetare fördelat på det skyddade boendet och en samtalsmottagning. Vi arbetar stadenövergripande och erbjuder stöd till våldsutsatta och våldsutövande kvinnor (samtalsmottagningen) i Göteborg.

Kriscentrum för kvinnors skyddade boende har lokaler i centrala Göteborg och vi har regelbunden extern processhandledning. Vi har plats för tolv kvinnor med medföljande barn. Vi har utöver det en skyddad extern lägenhet där vi kan ta emot en bredare målgrupp till exempel våldsutsatta män i behov av skydd.

Som kurator i boendet arbetar du på schemalagd tid. På Kriscentrum för kvinnor arbetar vi med ett miljöterapeutiskt förhållningssätt. De boende erbjuds hjälp med att bearbeta sina upplevelser och att starta processer runt till exempel skilsmässa, vårdnad, boende och umgänge. Vi stöttar i olika rättsprocesser. I frågor som rör kvinnans ekonomi och boende framåt samarbetar vi med placerande socialtjänst.

Om den boende endast varit i Sverige en kort tid arbetar vi för att hon på ett bra sätt ska integreras i samhället. Det kan handla om hjälp med att komma i gång med SFI studier, att upplysa om rättigheter och skyldigheter och annan samhällsinformation. Vi erbjuder olika typer av stöd till barnen i boendet.

Arbetet innebär också att erbjuda konsultativt stöd till andra som möter målgruppen.

Samverkan med andra relevanta aktörer, informations- och kunskapsspridning om Våld i nära relation och verksamheten är också en viktig del av arbetet. Utveckling och kvalitetssäkring av insatser och samverkan ingår i allt arbete. Vi eftersträvar en verksamhet där brukarfokus och utveckling står i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av arbete med våld i nära relation. Du har erfarenhet av att arbeta med samtalsstöd och att möta personer i kris.

Tidigare erfarenhet av arbete på skyddat boende är meriterande, likaså språkkunskaper såsom arabiska och persiska.

Du har vilja och förmåga att vara flexibel då vår verksamhet innehåller många olika arbetsuppgifter. Vi önskar att du är ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Som person är du lyhörd och trygg men också driven. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Vikarierande Kurator välkomnas till Mottagning för Personlighetssyndrom

Kurator
Läs mer Mar 6
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Välkommen till Mottagning för Personlighetssyndrom!

Mottagning för Personlighetssyndrom är en ny mottagning som startade 5 september 2022.

Mottagningen är en del av den omorganisering som skett inom Psykiatri Affektivas öppenvård och är nu en subspecialiserad mottagning som riktar sig mot personlighetssyndrom. Det är en stor mottagning där vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av psykolog, sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, skötare, fysioterapeut och läkare. Det finns goda möjligheter till professionellt utbyte samt utvecklingsarbete.  

Arbetsuppgifter

Nuvarande kurator går på föräldraledighet och vi söker en vikarie. Tjänsten är placerad inom ett av våra tre basteam. Du ansvarar för det psykosociala perspektivet i ditt team och kommer att arbeta som fast vårdkontakt. Du kommer även att vara en viktig del av vårt nystartade rehabteam som består av rehabkoordinator, kurator och arbetsterapeut. Arbetsuppgifterna kan innehålla krissamtal, familje/närståendesamtal, psykosocial utredning/ bedömning ur ett patient/ barnperspektiv, ekonomisk rådgivning, nätverksarbete och kontakter med externa myndigheter. Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socionom. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i psykiatrisk öppenvård samt att du har arbetat med målgruppen. Om du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden är det meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av rehabilitering och av samverkan med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen samt socialtjänst.

Vidareutbildningar av olika slag och erfarenhet av psykiatri/socialtjänst ses också som meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du är målinriktad och flexibel i ditt arbete. God samarbetsförmåga och ett intresse av att arbeta i team och ett intresse av att vilja vara med och utveckla vår verksamhet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Engagerad kurator/socialpedagog sökes till Innovitaskolan Johanneberg

Kurator
Läs mer Feb 7
Innovitaskolan består av 28 för- och grundskolor skapade för framtidens behov. Vi kombinerar traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder för att ge våra barn och elever kompetenser och rätt förutsättningar i en föränderlig värld. Innovitaskolorna finns i hela Sverige, från Kalix i norr till Landskrona i söder. Innovitaskolan är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi söker en varm och engagerad person som vill arbeta med ungdomar på högstadiet. Du kommer tillsammans med vår socialpedagog driva och utveckla vårt främjande och förebyggande arbete samt vårt viktiga värdegrundsarbete för att ge våra elever de allra bästa förutsättningarna inför framtiden. Du behöver till viss del ha individuella samtal med elever men till större delen arbeta på gruppnivå för att ge som många elever som möjligt verktyg för att utveckla sina olika förmågor för psykisk och social hälsa. Du kommer att delta i vårt gemensamma elevhälsoarbete där du samarbetar med olika professioner.

Vi söker dig som vill utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Du har erfarenhet från att arbeta i skolan och med ungdomar. Vi ser gärna att du kan och vill stödja elever i deras utveckling, vara en del av vårt arbete med elever som inte når målen, har hög frånvaro eller annan problematik. I rollen som kurator är du tillsammans med oss med och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Du är strukturerad, ordningsam, trivs med att vara där det är full fart, är en relationsskapare och en person som gillar att umgås med ungdomar. Du har en socionomexamen eller likvärdig utbildning från högskola.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever och vårdnadshavare.

Tillträde enligt överenskommelse, tjänsten är deltid.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor.

jenny.tyden@innovitaskolan.se

0727-249020

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker en engagerad kurator/socialpedagog till Innovitaskolan Johanneberg

Kurator
Läs mer Feb 7
Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.

Innovitaskolan Johanneberg är en grundskola för åk 6-9 som är en del av ett nytt varumärke som lanserades hösten 2021. Där ett genomgående tema är att undervisa våra elever för framtidens behov. Läs mer om Innovitaskolan på www.innovitaskolan.se

Vi söker en varm och engagerad person som vill arbeta med ungdomar på högstadiet. Du kommer tillsammans med vår socialpedagog driva och utveckla vårt främjande och förebyggande arbete samt vårt viktiga värdegrundsarbete för att ge våra elever de allra bästa förutsättningarna inför framtiden. Du behöver till viss del ha individuella samtal med elever men till större delen arbeta på gruppnivå för att ge som många elever som möjligt verktyg för att utveckla sina olika förmågor för psykisk och social hälsa. Du kommer att delta i vårt gemensamma elevhälsoarbete där du samarbetar med olika professioner.

Vi söker dig som vill utveckla vår skola tillsammans med rektor och skolans personal. Du har erfarenhet från att arbeta i skolan och med ungdomar. Vi ser gärna att du kan och vill stödja elever i deras utveckling, vara en del av vårt arbete med elever som inte når målen, har hög frånvaro eller annan problematik. I rollen som kurator är du tillsammans med oss med och välkomnar elever, vårdnadshavare och personal till vår skola och ger dem en bra introduktion i verksamheten. Du har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer och får energi av att vara ute mycket i den dagliga verksamheten.

Du är strukturerad, ordningsam, trivs med att vara där det är full fart, är en relationsskapare och en person som gillar att umgås med ungdomar. Du har en socionomexamen eller likvärdig utbildning från högskola.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens- och elevernas bästa. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter med elever och vårdnadshavare.

Tillträde enligt överenskommelse, tjänsten är deltid.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor.

jenny.tyden@innovitaskolan.se

0727-249020

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vill du vara med att starta en ny beroendeavdelning i projektform?

Kurator
Läs mer Feb 10
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vill du vara med att starta en ny beroendeavdelning? Verksamhetsområde Beroende kommer under våren att öppna en ny beroendeavdelning med uppdrag att ta emot patienter som är i slutet av sin vårdtid från verksamhetens akutvårdsavdelningar.

Målgruppen är patienter med substansbrukssyndrom med eller utan samsjuklighet. Avdelningen kommer att bedrivas i form av en utskrivningsavdelning och är ett tvåårigt projekt. Patienterna på avdelningen kommer att vara medicinskt färdigbehandlade och insatserna kommer inriktas på stabilisering och samverkan inför patientens utskrivning. Under projekttiden kommer arbetsmetoder, vårdinnehåll och uppdrag kontinuerligt utvecklas och utvärderas. Bemanningen kommer bestå av skötare, specialistskötare, kuratorer, farmaceut och underläkare.

Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Verksamhetsområde Beroende är en dynamisk verksamhet med många kontaktytor och samverkansparter. Vi erbjuder återkommande utbildningar i motiverande samtal (MI),  återfallsprevention (ÅP) och beroendelära. Inom verksamheten träffas regelbundet verksamhetens kuratorer för yrkesspecifika möten. 

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du med psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och i denna verksamhet med tyngdpunkt på samverkan inför en trygg och säker utskrivning. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra berörda parter som finns i nätverket kring patienten. Övrigt förekommande arbetsuppgifter är dokumentation i Melior och Samsa, anhörigstöd i olika former och att ha en handledande funktion för övrig personal i frågor som faller inom kuratorns kompetensområde. För att trivas i rollen som kurator på utskrivningsavdelningen behöver du ha god förmåga att arbeta självständigt och att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du kommer  arbeta i ett tvärprofessionellt team där förmåga att samarbeta och att vara kommunikativ är nödvändigt. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och ha förmåga att analysera och förmedla din analys och bedömning till övriga teammedlemmar. 

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som kurator inom hälso-och sjukvården och gärna från psykiatrisk heldygnsvård. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom beroendevård.

För att trivas i en nystartad verksamhet är det viktigt att du är engagerad, nyfiken, flexibel och har lätt för att samarbeta. Du vill aktivt delta i utvecklandet av avdelningens uppdrag, vårdinnehåll och arbetssätt utifrån befintliga riktlinjer. Du har också ett genuint intresse och engagemang för verksamhetens målgrupp och drivs av att ge patienterna den allra bästa vården.  

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Feb 20
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu en kurator till ett föräldravikariat på vår barn och ungdomsmottagning på Frölunda torg.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som kurator ingår man i ett eller flera team som möter barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.

Som kurator hos oss arbetar du i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar, patientföreträdare och kollegor i tvärprofessionella team som du är en del av. 

I teamet planerar och genomför man olika insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsande behandlingsperioder. Arbetet är mycket variationsrikt. 
Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande.

Du erbjuds en introduktionsperiod med en mentor, auskultation hos kuratorskollegor och teamkollegor samt goda möjligheter till kollegial handledning.

Man har regelbundna yrkesträffar tillsammans med kuratorskollegor både på mottagningen och mer regionalt.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete. Det är meriterande  och du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är också meriterande. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare, kommuner samt myndigheter varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Inom Habilitering och Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Hälso- och sjukvårdskurator/Kurator välkomnas

Kurator
Läs mer Feb 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Kuratorsmottagningen ligger organisatoriskt under lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men arbetar även mot bland annat annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik.

Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden, i både i öppen och slutenvård. En del av verksamheten är riktad mot den specialiserade palliativa vården inom Palliativt resursteam (PRT).

Kuratorn är en resurs för patient, närstående, vårdavdelningar och öppenvårdsenheter. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området, som är av betydelse för patientens hälsa och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten att klara sin livssituation.

Vi söker nu en kurator för ett vikariat med placering på Sahlgrenskatomten med tjänstgöring inom såväl öppen som slutenvård. Uppdraget är varierat och med goda utvecklingsmöjligheter. 

Arbetsuppgifter

Som kurator förväntas du stå för den psykosociala kompetensen. Du arbetar med de konsekvenser som sjukdom/skada/olycka medfört, eller riskerar att medföra, inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av behov och situation, men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående
- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen.
- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa.
- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv.

Vi har även ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Som anställd på ett Universitetssjukhus är du vara delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator vikariat - välkommen till oss på Beroendemottagning Hisingen!

Kurator
Läs mer Feb 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker nu en kurator till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri!

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt där teamet kompletteras med professioner från mottagningarnas resursenhet. Vi erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men också farmakologisk behandling.

Enheten är öppen under dagtid måndag till fredag. 

Vi erbjuder dig möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som kurator på mottagningen kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter. Vi söker en socionom där tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och samverkan. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

I det dagliga arbetet kommer du ha tätt samarbete med dina kuratorkollegor på mottagningen och ha regelbundna träffar med övriga kuratorer inom verksamhet Beroende.

Vi arbetar utifrån ett MI (motiverande samtal) baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Denna tjänst avser en visstidsanställning på 1 år.

Om dig

Du som söker ska ha socionomexamen. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är meriterande. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och att du har förmåga att analysera men även förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning och nyfikenhet och intresse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu