Kurator jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb som Kurator i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Göteborg från den arbetsgivaren.

Kurator till råd- och stödmottagning för våldsutsatta hos Stadsmissionen

Kurator
Läs mer Jan 19
Göteborgs Stadsmission är en idéburen, ickevinstdrivande organisation som arbetar för att stödja människor som lever i utsatta livssituationer. Tillsammans vill vi skapa ett Göteborg där alla är inkluderade. En stad där vi möter människan, inte problemet.
OM OSS 
Göteborgs Stadsmission driver sedan 2019 skyddat boende med barnrättsperspektiv.

Där placeras våldsutsatta kvinnor med eller utan medföljande barn som bistånd från socialtjänsten.

Vi ser ett allt större behov av att kunna erbjuda råd- och stödinsatser till personer som utsätts för våld i nära relation utan biståndsbeslut från socialtjänsten och har därför startat Nadja-mottagningen.

Nadja-mottagningen erbjuder råd och stöd till personer som utsätts eller har utsatts våld i nära relation i Göteborgsregionen genom en stödtelefonlinje. Via stödtelefonen finns möjlighet att boka tid för fysiska stödsamtal samt att anmäla intresse för att delta i samtalsgrupper. Vi erbjuder idag samtalsgrupper enligt psykoedukationsprogrammet GRETA och står i startgroparna för att börja erbjuda Trygghetscirkeln (COS-P), ett föräldrastödjande program som stärker föräldrars förmåga att utgöra en trygg bas och säker hamn för sina barn. Vi planerar också för att börja erbjuda gruppverksamhet för barn med våldserfarenhet.

OM TJÄNSTEN
Som kurator med uppstartsuppdrag på Nadja-mottagningen bemannar du stödtelefonen och ger råd och stödinsatser till våldsutsatta och deras anhöriga både per telefon och i personliga möten. Tillsammans med kollegor planerar och genomför du samtalsgrupper för vuxna och barn.

Då verksamheten är i uppstartsprocess är en viktig del av ditt dagliga arbete att utveckla metoder, rutiner och arbetssätt i tätt samarbete med verksamhetschef och kollegor. Du nätverkar med olika intressenter och informerar om verksamheten i både externa och interna forum. Till tjänsten hör också vissa administrativa uppgifter. 

Då verksamheten och tjänsten är ny finns viss möjligheter att påverka innehåll och utformning. Tjänsten är en särskild visstidsanställning om 70 % av fulltid och fortgår till mitten av december. Ambitionen är att verksamheten under året ska finna fortsatt finansiering för att kunna erbjuda eventuellt fortsatt anställning.

VEM ÄR DU? 
Tjänsten kräver att du är socionom eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av att yrkesmässigt möta och bemöta våldsutsatta personer och är väl förtrogen med samhällets ansvar, roll och insatser för målgruppen. Det är en förutsättning att du kan behärska IT-verktyg och att du har god datorvana. Det krävs också att du har B-körkort.

För att passa hos oss och i rollen som kurator krävs att du är relationsskapande med förmåga att etablera och upprätthålla relationer genom engagemang, värme och med respekt för den enskildes integritet. Du är trygg, flexibel och strukturerad. Du uppskattar självständigt arbete mot uppsatta mål och har förmåga att skapa tydlighet och sätta lämpliga gränser. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och bidrar med egna initiativ och förslag. Du har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av kurativt- och psykosocialt behandlingsarbete och då särskilt om du har erfarenhet av att leda samtalsgrupper. Det är även meriterande om du har utbildning i relevanta metoder så som Trygghetscirkeln (COS-P), Trappan, Kid´s Club, TMO och MI. Det är positivt om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Vi utgår ifrån att du som söker jobb hos oss delar vår syn att alla människor har rätt till en plats i vår stad, ett eget hem och en röst. Läs mer om vår värdegrund här https://www.stadsmissionen.org/om-oss/.

PRAKTISK INFORMATION 
Innan anställning ges behöver du lämna godtagbart utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Anställningen är en särskild visstidsanställning, 70 % av fulltid, från tillträde och till och med 15 december 2023. 

Intervjuer kommer att genomföras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista
ansökningsdag.

Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.


Välkommen med din ansökan!


Vill du veta mer om Göteborgs Stadsmission? 


Hemsida: https://www.stadsmissionen.org/


Facebook: http://www.facebook.com/GbgStadsmission/


Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission


Instagram: @gbgstadsmission, @stadsmissionenssecondhand_gbg, @restaurangsvinn.


Vill du stödja Göteborgs stadsmissions arbete? https://www.stadsmissionen.org/ge-stod/.


 


Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 


Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansök nu

Kurator - välkommen till oss på avdelning 361!

Kurator
Läs mer Jan 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss 

Avdelning 361 är en allmänpsykiatrisk heldygnsavdelning som behandlar patienter med depression, ångest, svåra krisreaktioner, trauma och neuropsykiatriska tillstånd.

Avdelningen arbetar utifrån ett humanistiskt synsätt och har ett helhetsperspektiv runt patienten. 

Arbetsbeskrivning

Som kurator arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med skötare, sjuksköterskor och läkare identifierar och tillgodoser patientens behov av vård- och stödinsatser.

Under vårdtiden är du delaktig i att hjälpa och stötta patienten mot en mer fungerande vardag. Detta kan exempelvis innebära att du erbjuder stöd- och krissamtal kopplade till patientens nära relationer, barn, arbete, ekonomi eller bostad.

Ett särskilt fokus finns på barn- och familjeperspektivet. Du är engagerad i avdelningens barngrupp vilken består av kurator, sjuksköterska och skötare. Barngruppen arbetar tillsammans kring de patienter som också är föräldrar till minderåriga barn. Ni kartlägger familjesituationen och erbjuder vid behov stöd och hjälp både till föräldern, barnet/barnen och anhöriga. I vissa fall engageras socialtjänsten i detta arbete.  

En annan stor del av kuratorns arbete handlar om att samverka eller initiera samverkan med det professionella och privata nätverk som redan finns eller behöver skapas runt patienten. I SAMSA kan kuratorn kalla till vårdplanering där sjukhus, öppenvård och socialtjänst deltar. Tillsammans med patienten och anhöriga kartlägger du patientens situation och behov, försöker finna lösningar och gör upp en plan för de vård- och stödinsatser som ska påbörjas vid utskrivning från avdelningen.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin, socialtjänsten eller annat arbete med koppling till psykiskt funktionshinder. 

Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker en sektionsledare till BUP Gruppverksamhet

Kurator
Läs mer Jan 25
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Gruppverksamheten

Gruppverksamheten ligger under den Regionala utredningsmottagningen som är en del av Västra Götalands tillgänglighetsprojekt, ett flerårigt utvecklingsarbete med uppdrag att förbättra tillgängligheten för barn och unga med psykisk ohälsa.

Gruppverksamhetens uppdrag är att erbjuda en tillgänglig vård med hög kvalitet, det innefattar främst att arbeta med olika digitala psykopedagogiska behandlingar riktade till både patienter och anhöriga.

På gruppverksamheten arbetar idag fyra kuratorer, en psykiatrisjuksköterska samt en samordnare från Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SU) utvecklingsenhet. Gruppverksamhetens olika utvecklingsprojekt sker i nära samarbete med BUP Utvecklingsenhet.

Den regionala utredningsmottagningen tillhör organisatoriskt barn- och ungdomspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, och kommer att vara placerad på Drottninggatan i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som sektionsledare på Gruppverksamheten kommer du att ha ett arbetsledande ansvar enligt SU:s uppdragsbeskrivning för sektionsledare. Tillsammans med enhetschef kommer du arbeta med utvecklingsfrågor, produktionsplanering och schemaläggning. Du förväntas vara delaktig i arbetsplatsträffar, övriga möten samt planerings-och utvecklingsdagar.

Arbetet är både kliniskt och administrativt. I din kliniska del förväntas du att arbeta tillsammans med medarbetarna på Gruppverksamheten både fysiskt och digitalt.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat treårigt förordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Dina arbetstider kommer i regel att vara vardagar kl. 8-16.45. Det kommer att finnas möjlighet att genomföra vissa arbetsuppgifter på distans.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för barn och ungdomar varje dag. Du tycker att det verkar spännande att driva digitalt utvecklingsarbete och hitta nya arbetssätt för att vara med och skapa en tillgänglig vård av hög kvalité.

Vi värdesätter förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs med att arbeta i en verksamhet under ständig utveckling. Du är bekväm i din roll som arbetsledare på enheten. Nyfikenhet, humor, prestigelöshet och inte minst, kreativitet och mod, är egenskaper som uppskattas.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, legitimerad psykolog eller legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av barnpsykiatri. Du behöver ha erfarenhet från arbete inom flera av följande områden; vårdutveckling, psykopedagogiska behandlingar, gruppbehandling, internetförmedlad KBT och även ha stor kunskap och erfarenhet av NPF-målgruppen.

Erfarenhet av arbetsledning är mycket meriterande.

Goda kunskaper i svenska är nödvändigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i kombination med matchning av övrig rekrytering till verksamheten.

Tider för ansökan och start av tjänsten

Välkommen in med din ansökan så snart som möjligt. Vi rekryterar löpande för start från och med den 1 februari. Kontakt med den sökande kommer tas via mail genom rekryteringssystemet VARBI.

Vi har flera annonser ute för samma tjänst men med olika yrkeskategorier.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Legitimerad hälso-och sjukvårdskurator, Ungas psykiska hälsa

Kurator
Läs mer Jan 12
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Under början av 2022 öppnade vi mottagningen för Ungas psykiska hälsa på vår vårdcentral och nu söker vi därför en till legitimerad hälso-och sjukvårdskurator som vill arbeta hos oss.

Uppdraget som UPH har innebär att vara resursmottagning med samlad fördjupad kompetens för bedömning, behandling och konsultation inom primärvård för barn och unga med psykisk ohälsa.

Enheten vänder sig till barn och unga, 6–18 år, med mild till måttlig psykisk ohälsa. Huvudinriktningen är individuell behandling, familjesamtal eller föräldrastöd vid exempelvis depression, ångest, stressrelaterad problematik, fobier, sömnsvårigheter och enklare tvångsproblematik. Det ingår även i arbetsuppgifterna att vara gruppledare vid gruppbehandling såsom föräldrautbildningar samt erbjuda internetförmedlad behandling till tonåringar. Vid behov hänvisas patienten och familjen vidare till annan vårdnivå.

Enheten består för närvarande av tre psykologer, en legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt en samordnare, alla med erfarenhet av arbete med barn och unga. Om du vill läsa mer om uppdraget kan du göra det här: https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/vardgivarwebben/uppdrag-och-avtal/vardval-vardcentral/ungas-psykiska-halsa---vardcentral/

 

Närhälsan Krokslätt vårdcentral ligger i Mölndal, på gränsen till Göteborg. Vi är 35 medarbetare som tillsammans tar hand om ca 10 600 listade patienter. Vi erbjuder våra patienter ett heltäckande vårdutbud med läkarmottagning, sjuksköterske- och distriktssköterskemottagningar. Alla medarbetare har hög kompetens, stort engagemang och värnar om tvärprofessionellt samarbete för patienternas och verksamhetens bästa. I samma byggnad som vårdcentralen finns dessutom Ungdomsmottagning, BUP, BUM Folktandvård och Mödravårdscentral.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

I arbetet med barn och ungas psykiska hälsa utgår vi från systemteori och det utvecklingspsykologiska perspektivet.  Inom ramen för ditt arbete kommer du att genomföra bedömningssamtal, delta i gruppbehandlingar samt individuella behandlande och psykoedukativa insatser med både barnet och dess vårdnadshavare.

Utifrån din kunskap i sociallagstiftning förväntas du att aktivt stödja medarbetare på vårdcentralen. Du kommer bland annat att förmedla och medverka i kontakter med socialtjänst, skola och andra myndigheter och övrigt samverkanspartners.

Om dig

Du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator som har en socionomexamen i grunden och ett års dokumenterad erfarenhet med arbete med barn och unga.

Meriterande är vidareutbildning i KBT eller familjeterapi och tidigare erfarenhet från arbete inom UPH eller primärvård. Erfarenhet från internetbaserad psykologisk behandling eller gruppbehandlingar såsom ABC, Cool Kids, AFFEKT och Hantera oro är också meriterande. Du har ett intresse och engagemang för att arbeta med barn och unga och månar om det personliga mötet.

Vi söker dig som tar initiativ och på ett aktivt sätt vill delta i verksamhetens utvecklingsarbete. Du organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål och står för kvalitetssäkring av arbetet psykisk hälsa på vårdcentralen. Du har för vana att arbeta självständigt och fatta egna beslut i patientarbetet.

I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Du delar även Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Resor i tjänsten kan förekomma.

Intervjuer sker löpande under ansökningsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/Socionom sökes till Cancerrehabiliteringen

Kurator
Läs mer Jan 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Inom verksamhet onkologi behandlas patienter med alla typer av cancer under någon fas av sjukdomsförloppet, såväl medicinskt som med strålbehandling.

Vården bedrivs både i öppen- och slutenvård.

Cancerrehabiliteringen inom verksamhet onkologi är en central del av omhändertagandet under hela den tid patienterna har kontakt med oss. Målsättningen är att ha en hög tillgänglighet och god kvalitet vad gäller samtalsstöd, omhändertagande av smärta, nutritionsbesvär samt akuta och långvariga biverkningar av behandling.?????

Vi har ett stort forsknings- och utbildningsuppdrag med inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som kurator inom Cancerrehabiliteringen arbetar du självständigt, samt i nära samarbete med dina kuratorskollegor och andra professioner inom cancervården. Arbetsuppgifterna innebär psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete, att möta patienter och närstående i samtal kring de känslomässiga reaktioner som sjukdomen kan medföra samt att vid behov samordna kontakter och åtgärder i samhället. Vi möter patienter både enskilt och i grupp. 

Tjänsten är ett vikariat med slutdatum 2023-12-31 med möjlighet till förlängning.

Om dig

Vi söker dig som har en socionomexamen och gärna har några års yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdkurator. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är trygg i dig själv, nytänkande och tar egna initiativ. Ditt synsätt präglas av omtanke för människor. Din förmåga till självständigt arbete och samarbete är viktiga egenskaper som gör att du kommer trivas bra hos oss. Tveka inte att söka redan idag, intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till avdelning 363 beroende unga vuxna!

Kurator
Läs mer Dec 13
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Avdelning 363 beroende unga vuxna är den enda i sitt slag för målgruppen unga vuxna med substansbruk med eller utan samsjuklighet i Västra Götalandsregionen.

Vårt uppdrag är att erbjuda högspecialiserad vård regionalt vilket innebär att vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen.

Våra patienter är i åldersgruppen 16-21 år som är i behov av  abstinensbehandling och psykiatriskt stabiliserande insatser. Avdelningen har åtta vårdplatser och patienterna kommer för såväl akut som planerad vård. Vårdtiden är individuellt anpassad men brukar vanligtvis uppgå till cirka 14 dagar.

På avdelningen arbetar vi i team där det ingår sjuksköterska, skötare, läkare, psykolog och kurator. Vi har alltid den unges behov i centrum och samverkar med den unges nätverk och berörda samverkanspartners.

Vi är en utåtriktad och dynamisk verksamhet och har därför många samarbetsytor och ingår i olika nätverk. Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vården är en del i en vårdkedja för unga vuxna och vi har ett stort fokus på samverkan för att nå resultat i behandlingen. Som kurator har du en central och mycket viktig del i patientens vård-och behandlingsplanering.

Du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter då vi prioriterar kompetensutveckling och deltagande i relevanta nätverk. Vi erbjuder regelbundet utbildning i exempelvis motiverande intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP), beroendelära och samsjuklighet. Vi har regelbunden handledning med extern handledare. Du kommer också regelbundet träffa övriga kuratorer inom kliniken på yrkesspecifika möten.   

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden.

För att trivas i rollen som kurator hos oss är det viktigt att du har driv och engagemang för vår målgrupp. Du behöver ha god förmåga att arbeta självständigt och att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt team där förmåga att samarbeta och att vara kommunikativ är nödvändigt. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och du har förmåga att analysera men även förmedla din analys och bedömning till övriga teammedlemmar.

Som kurator på unga vuxna kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter. Tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och samverkan. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra berörda parter som finns i nätverket kring patienten. Övrigt förekommande arbetsuppgifter är att hålla i patientutbildningar på avdelningen, anhörigstöd i olika former och att ha en handledande funktion för övrig personal i frågor som faller inom kuratorns kompetensområde.

Vi tillämpar provanställning under 6 månader.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av dokumentation i Melior och Samsa ses som meriterande. Erfarenhet av arbete som hälso-och sjukvårdskurator och av arbete inom psykiatrisk verksamhet samt med beroendesjukdomar ses också mer meriterande. Utöver detta är också erfarenhet av arbete med unga vuxna meriterande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Neurosjukvården, Sahlgrenska sjukhuset

Kurator
Läs mer Jan 3
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicinsk mottagning och Klinisk Neurofysiologi.

Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområde och har tilldelats nationell högspecialiserad ryggmärgsskadevård som nytt uppdrag med start, april 2023.

Om arbetet

Vi söker en ny medarbetare till vårt kuratorsteam på Högsbo sjukhus samt Sahlgrenska sjukhuset, avdelning 134, ryggmärgsskador. Rehabiliteringen av personer som drabbats av neurologisk skada eller sjukdom äger rum inom slutenvård såväl som i dagvård och öppenvård.

En väsentlig del av rehabiliteringen är arbetet med att hjälpa patienten att nå en fungerande vardag. Kuratorn har en viktig roll i detta genom att arbeta praktiskt, rådgivande och stödjande kring de psykosociala konsekvenser som sjukdom/skada lett till. Arbetet innefattar också direkt och indirekt arbete med närstående till patienten. Vi arbetar särskilt med att uppmärksamma barn som anhöriga. Allt arbete bedrivs i nära samverkan med andra professioner och är organiserat i team. Utöver kliniskt arbete förväntas kurator att delta i metodutveckling inom den egna enheten samt övergripande kvalitetsarbete som rör teamen kring ryggmärgsskador.

Arbetsuppgifter

Samtal gällande kris och stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver få hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen utifrån sjukdom/funktionsvariation. Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag för att själv agera. Praktiskt socialt arbete med hjälp att exempelvis fylla i ansökningar, skriva intyg, kontakta och samverka med myndigheter såsom socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling samt andra intressenter.

Arbetet som kurator innefattar att delta i det dagliga teamarbetet men även i råd och stödgruppsarbetet tillsammans med övriga professioner i teamen. Som anställd på ett universitetssjukhus förväntas du bidra i utbildning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen, är legitimerad kurator inom Hälso och sjukvård och har erfarenhet av kuratorsarbete inom sjukvård /rehabiliteringsmedicin. Allt arbete sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka multidisciplinärt. Du behöver vara väl förankrad i din kompetens inom socialt arbete och vara bekväm i att kommunicera din bedömning samtidigt som du är lyhörd för andra.

Då vi arbetar med människor som på grund av sjukdom/skada kan ha kognitiva nedsättningar behöver du ha en god kommunikativ förmåga och en noggrannhet i din bedömning av vilken nivå dina åtgärder behöver ligga på. Vi ser gärna att du har intresse av att följa aktuell forskning och att du vill vara med och driva metodutveckling inom enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Vi söker dig - Kurator!

Kurator
Läs mer Dec 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

BUP Specialmottagning tillhör den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Till mottagningen kommer patienter och deras närstående med behov av insatser för OCD och OCD-liknande tillstånd såsom dermatillomani, trichotillomani och TICS samt för utredning och behandling av bipolär- och psykossjukdom.

Teamet består av läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, receptionist och enhetschef, totalt 15 personer. Arbetet på mottagningen bedrivs teambaserat, och olika professioner samarbetar runt patienterna för att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat.

Arbetet utförs i stor utsträckning på mottagningen, men vi erbjuder ofta internetbaserad KBT-behandling som ett första alternativ vid OCD-problematik. Vi är just nu även i process att implementera en intensivbehandling vid OCD, som utförs till största delen i patientens hem.

Om tjänsten

På BUP Specialmottagning blir man en del av ett välfungerande team, som arbetar med patienter från hela Sahlgrenskas upptagningsområde. Du arbetar dagtid, med viss möjlighet till individuellt anpassade tider. Extern teamhandledning 4-5 ggr/termin. Friskvårdsbidrag 2000 kr/år.

Beroende på din nuvarande kompetens och erfarenhet kommer du att erbjudas fort- och vidareutbildning som är lämpliga för just dig.

Som kurator på BUP Specialmottagning är din tid fördelad mellan egna KBT-terapier och sedvanligt kurativt arbete. Kuratorns uppgifter på mottagningen är t.ex. att samordna insatser med socialtjänst och skola, vara mottagningens expert på beroendeproblematik och övrig social problematik som kan påverka de psykiatriska tillstånd vi arbetar med, leda SIP-möten och dokumentera dess processer, hålla psykoedukativa och stödjande samtal med föräldrar och övriga anhöriga utifrån våra patientgruppers problematik samt informera om samhällsstöd och bistå med ansökningar av detsamma. 

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen och grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden.

Vi söker dig som gillar samarbete och att arbeta teambaserat! Men du trivs även vid självständigt arbete och har en hög ansvarskänsla och är noggrann. Oftast är verksamheten och dagarna planerade, men du kan komma att behöva ställa om snabbt då de medicinska tillstånden kan förändras snabbt.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator på Gamlestadsskolan 7-9

Kurator
Läs mer Dec 13
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en skolkurator till Gamlestadsskolan 7-9.

Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetens på organisations-, grupp-, och individnivå. I elevhälsan samverkar du med skolsköterska, specialpedagog, skolpsykolog, skolläkare och rektor. Teamets uppdrag är att tillsammans med rektor och arbetslag arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att stärka barn och ungdomars möjligheter att uppnå målen.

I dina arbetsuppgifter ingår exempelvis att delta i skolans kontinuerliga värdegrunds- och trygghetsarbete, stödsamtal, samverka med och stödja vårdnadshavare, konsultation med personal och insatser i grupp/ klass. Du samverkar också med externa aktörer såsom socialtjänst, habilitering, UPH och BUP.

Du har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift och kommer att göra skolsociala utredningar och bedömningar inför mottagande i grundsärskola samt utredning av elevs frånvaro. Du dokumenterar ditt arbete i PMO och har god kännedom om Socialtjänstlagen och Skollagen.

Som person är du stabil, empatisk, prestigelös och trygg i din yrkesroll. Du har ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och har förmåga att möta människor i olika livssituationer. Du möjliggör barns berättande och medverkar till att elevernas delaktighet och perspektiv lyfts fram.

Du har lätt för att skapa relation och är professionell och respektfull i ditt bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha ett intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö och i team med olika professioner.

I ditt arbete är du strukturerad och tydlig och har förmåga att ta initiativ och beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du prioriterar också dina insatser tillsammans med rektor och övrig elevhälsa.

Yrkesrollen kräver en hög grad av självständighet, samarbetsförmåga och personlig mognad. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor, ser möjligheter och är kreativ, Du behåller lugnet i svåra situationer och kan fatta välgrundade beslut under tidspress.

Inom Grundskoleförvaltningen medverkar du på professionsträffar en gång i månaden tillsammans med kuratorskollegor och professionsutvecklare samt deltar i extern handledning. Som ny skolkurator får du även introduktion samt en mentor. Skolkuratorer i Grundskoleförvaltningen utgår från en gemensam uppdragsbeskrivning.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator samt erfarenhet av arbete med barn och unga.

Meriterande är även:

• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
• Erfarenhet av främjande och förebyggande insatser
• Utbildning i samtalsmetodik / handledning

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Neurosjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset!

Kurator
Läs mer Dec 12
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicinsk mottagning och Klinisk Neurofysiologi.

Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden.

Om arbetet

Vi söker en medarbetare till vårt kuratorsteam på Högsbo sjukhus, för kurativt arbete gällande patienter med ryggmärgsskador, stroke, förvärvade hjärnskador, Polio och Parkinson, som huvudsakligen är i arbetsför ålder. Där rehabiliteringen av personer som drabbats av neurologisk skada eller sjukdom äger rum inom slutenvård såväl som i öppenvård och mottagning.

Under våren 2023 kommer Nationell Högspecialiserad ryggmärgsskadevård startas upp som nytt uppdrag. En väsentlig del av rehabiliteringen är arbetet med att hjälpa patienten att nå en fungerande vardag. Kuratorn har en viktig roll i detta genom att arbeta praktiskt, rådgivande och stödjande kring de psykosociala konsekvenser som sjukdom/skada lett till. Arbetet innefattar också direkt och indirekt arbete med närstående till patienten. Vi arbetar särskilt med att uppmärksamma barn som anhöriga.

Allt arbete bedrivs i nära samverkan med andra professioner och är organiserat i team. Utöver kliniskt arbete förväntas kurator att delta i metodutveckling inom den egna enheten samt övergripande kvalitetsarbete som rör teamen kring ryggmärgsskador.

Exempel på arbetsuppgifter

Samtal gällande kris och stöd för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patient eller anhörig exempelvis behöver få hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen utifrån sjukdom/funktionsvariation. Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag för att själv agera. Praktiskt socialt arbete med hjälp att exempelvis fylla i ansökningar, skriva intyg, kontakta och samverka med myndigheter såsom socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling samt andra intressenter. Arbetet som kurator innefattar att delta i det dagliga teamarbetet men även i råd och stödgruppsarbetet tillsammans med övriga professioner i teamen. Som anställd på ett universitetssjukhus förväntas du bidra i utbildning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen, legitimerad kurator inom Hälso och sjukvård med erfarenhet av kuratorsarbete inom sjukvård /rehabiliteringsmedicin. Allt arbete sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka multidisciplinärt. Du behöver vara väl förankrad i din kompetens inom socialt arbete och vara bekväm i att kommunicera din bedömning samtidigt som du är lyhörd för andra.

Då vi arbetar med människor som på grund av sjukdom/skada kan ha kognitiva nedsättningar behöver du ha en god kommunikativ förmåga och en noggrannhet i din bedömning av vilken nivå dina åtgärder behöver ligga på. Vi ser gärna att du har intresse av att följa aktuell forskning och att du vill vara med och driva metodutveckling inom enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator- Välkommen till oss!

Kurator
Läs mer Dec 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Kuratorsmottagningen är organiserad under verksamhet Geriatrik och har uppdrag inom verksamheterna geriatrik, ortopedi, medicin och akutsjukvård, ögon och njurmedicin.

Vi söker nu en kurator med tjänstgöring inom slutenvården på Mölndals sjukhus.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett roligt och stimulerande arbete med välplanerad introduktion. Vi erbjuder en god arbetsmiljö, utvecklingsmöjligheter och ett gott medarbetarskap.

Som kurator hos oss arbetar du både självständigt och i samverkan med övrig personal och externa instanser. Utveckling av arbetssätt är en viktig del för oss inom mottagningen.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete. Som kurator kommer du att ha ansvar för det psykosociala utrednings- och behandlingsarbete kring patienten. Det innefattar stöd- och krissamtal, praktiskt socialt arbete samt information och rådgivning kring samhällets resurser. Du kommer att möta patienter med varierande problematik framför allt ångest, krisreaktioner och stress kopplat till somatisk sjukdom. 

Om dig

Vi söker dig har socionomutbildning. Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är meriterande liksom erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård. Vana vid Melior och ELVIS är meriterande men inget krav.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt lätt för att skapa relationer.  

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och kan fatta självständiga beslut. Som person är du serviceinriktad, flexibel och noggrann samt har god samarbetsförmåga. Ansvarstagande och initiativförmåga är egenskaper vi värderar högt. Du tycker om tempoväxlingar, har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Ett professionellt arbetssätt och gott bemötande mot såväl patienter som kollegor är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/Case Manager välkomnas till Psykosmottagning Väster

Kurator
Läs mer Nov 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykosmottagning Väster är en öppenvårdsmottagning för personer med psykossjukdomar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår målgrupp är vuxna personer med psykossjukdom. Vi är ett tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare.

Vi arbetar uppsökande med R-ACT som arbetsmetod (modell för samordning av vård-och stödinsatser i psykosvården). Vi har fokus på nära samarbete med patienten och nätverket runt denne såsom familj, boendepersonal eller företrädare. Gemensamt med patienten arbetar vi för ökat inflytande kring vård och behandling samt patientens egna mål.

Arbetsuppgifter

Detta är ett allsidigt och varierat uppdrag där du själv planerar för dina arbetsuppgifter som Case Manager. Du har en nyckelfunktion i kontakten med patienten och samverkar med patientens nätverk såsom närstående, slutenvård, socialtjänst och boendestöd. Vi har på vår mottagning ett etablerat samarbete med till exempel kommunsköterskorna och boenden som finns i Göteborgs stad. Som kurator har du uppdrag att till exempel bevaka barnperspektivet, ge närståendestöd och utföra fondansökningar med mera.

Tjänsten är ett vikariat för föräldraledig under ett år.

Vi kan erbjuda dig

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren kurator som mentor och regelbunden handledning. Vi är ett team där vi stöttar varandra och vill att det ska kännas naturligt att komma med frågor.

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande där du som kurator ges många möjligheter till kompetensutveckling såväl inom yrkesuppdraget som inom uppdraget som Case Manager i psykosvård.

Vi är ett gott och glatt gäng och vår arbetsplats präglas av god stämning, trivsel och stor hjälpsamhet. På fredagar avslutar vi alltid veckan med en rolig, gemensam aktivitet.

Om dig

Du ska ha läst socionomutbildning. Har du vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet från psykiatrin är även det meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har en positiv livsinställning och jobbar lösningsorienterat!

Urval och intervjuer sker löpande, så ansök redan i dag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 24
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Om oss

Lövgärdets vårdcentral och BVC är en väletablerad och stabil verksamhet i stadsdelen Angered med cirka 7500 listade invånare och drygt 20 medarbetare.

I stadsdelen finns invånare från hela världen representerade. Vi arbetar värdegrundsbaserat, där alla människors lika värde står i fokus, snarare än kulturella och språkliga utmaningar. Vi har genom ett kontinuerligt kvalitetsarbete lyckats få patienter att känna sig välkomna, gott bemötta och nöjda med den vård vi erbjuder. I patientenkäter rankas vårdcentralen sedan flera år bland Västra Götalandsregionens tio bästa.

Vårdcentralen är vackert belägen alldeles intill Vättlefjälls naturreservat och Surtesjön.

Vi har skapat en trevlig atmosfär på arbetsplatsen som alla, oavsett profession, aktivt medverkar till och vill behålla. BVC ingår i en familjecentral och arbetar hälsofrämjande nära flera andra aktörer, t.ex. genom arbetssätten ”Utökade hembesök” och ”Små barn Nordost”.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som kurator på Närhälsan Lövgärdet vårdcentralom kommer du till stor del att arbeta som rehabiliteringskoordinator, vilket innebär kvalitetsutveckling av det försäkringsmedicinska området i syfte att bidra till god vård. Arbetet sker i nära samarbete med försäkringsmedicinskt ansvarig läkare.

Vidare kommer du att vara nyckelpersonen i arbetet med att tidigt identifiera patienter som har behov av en samordnad individuell plan (SIP). Du kommer att handleda patienter i att hitta fortsatta vägar framåt genom att öka deras medvetenhet kring sin livssituation samt sina egna möjligheter och resurser. Det innebär ett orienterande och stödjande arbete i samverkan med flera olika externa partners kring patienter med sammansatt psykisk och social problematik. Du ansvarar för ett psykosocialt omhändertagande som även innefattar stödsamtal och krisbearbetning. Vi arbetar även med internetbaserad KBTOm dig

Du är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom KBT eller tidigare erfarenhet från arbete inom primärvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av att göra bedömningar och kortare behandlingsinsatser.

Arbetet kräver mycket god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med våra patienter och dina arbetskamrater då du arbetar tvärprofessionellt kring patienten. Du har en positiv syn på förändrings-och utvecklingsarbete samt det är viktigt att du är öppen för att utifrån kompetens utveckla andra arbetsuppgifter som möter verksamhetens behov. Dessutom är det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att ta egna initiativ. Du är strukturerad och har ett gott bemötande till såväl patienter som medarbetare. Erfarenhet av försäkringsmedicin är önskvärt.

Vi ser att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med psykoterapiutbildning

Kurator
Läs mer Nov 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Ätstörningsmottagning Högsbo är en subspecialiserad öppenvårdsmottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Psykiatri Affektiva.

Vår målgrupp är vuxna personer över 25 år som uppfyller kriterierna för anorexia nervosa eller bulimia nervosa. Mottagningen ligger i samma hus som avdelning 618 Anorexi & Bulimi samt dagsjukvården. Arbetet på mottagningen sker i nära samarbete med avdelningen och dagsjukvården och leds också av samma chef. Forskning är en viktigt del av arbetet inom ätstörningskedjan för vuxna och vi arbetar löpande med att utveckla vården tillsammans i hela vårdkedjan, speciellt nu när vår slutenvårdsavdelning 618 har fått tillstånd att bedriva nationellt högspecialiserad vård för patienter med ätstörningar.

Mottagningen är belägen i ett vackert gammalt hus på Högsbo sjukhus i Västra Göteborg.     

Arbetsuppgifter

Som hälso- och sjukvårdskurator  kommer du vara del av ett tvärprofessionellt team bestående av psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeut, dietist, arbetsterapeut och specialistläkare. Du kommer ha individuella samtalsbehandlingar med patienterna. En stor del av kuratorns arbete handlar om att samverka och initiera samverkan med det professionella och privata nätverk som redan finns eller behöver skapas runt patienten. Tillsammans med patienten och anhöriga kartlägger du patientens situation och behov och försöker finna lösningar efter behov.

Kompetensutveckling och handledning är något vi prioriterar så att du får det stöd du behöver i ditt arbete!

I din roll hos oss och inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns stora möjligheter till vidareutveckling, både i din profession och som person.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med vidareutbildning i grundläggande psykoterapi och som har familj/barn- perspektiv. Gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin, socialtjänsten eller annat arbete med koppling till psykiskt funktionshinder.

Du har lätt för att samarbeta med olika personer, har en hög flexibilitet, stort tålamod och är orädd. Du har en god empatisk förmåga och ett gott humör med förmåga att sprida en god stämning omkring dig. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet innebär 100% tjänstgöring. Du kommer vid behov att arbeta för enskilda ärenden på avdelning 618.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till BUP Gamlestaden!

Kurator
Läs mer Nov 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Inom Drottning Silvias barnsjukhus arbetar vi tillsammans för och med hela familjen.

Verksamheten arbetar aktivt med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling av vårdprocesser och arbetssätt. Forskning, utveckling och utbildning är en viktig del av verksamheten. 

Om oss

På Barn- och Ungdomspsykiatrins (BUP) öppenvårdsmottagning i Gamlestaden arbetar: psykologer, kuratorer, psykiatrisjuksköterskor, läkare och enhetschef. Sammanlagt är vi 35 personer som har ett stort engagemang för dem vi möter i vårt arbete. Mottagningen arbetar utifrån tvärprofessionellt perspektiv och verksamheten kännetecknas av hög kompetens och samverkan. Vi är måna om att stötta varandra och att ha roligt för att tillsammans skapa en god arbetsmiljö.

Din nya arbetsplats?

Som kurator hos oss deltar du i det viktiga arbetet med att möta barn och ungdomar med svår psykisk ohälsa och deras familjer. Arbetsuppgifterna består av behandlingsinsatser till familjer, föräldrar, barn och ungdomar samt samverkan med andra aktörer kring patienten såsom skola, socialtjänst med mera. 

Kuratorer gör nybesöksutredningar och ingår i jourberedskapen dagtid. Här finns goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden handledning i tvärprofessionella team och specifik metodhandledning. I arbetsgruppen finns kollegor med både längre och kortare erfarenhet.

Om dig

Vi söker dig med socionomutbildning. Vi ser gärna att du har grundutbildning i psykoterapi eller är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har erfarenhet av att arbeta behandlande med barn, ungdomar och familjer.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Meriterande om du har arbetat med samverkan, nätverksarbete och har kunskap om SIP.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du vår nya hälso- och sjukvårdskurator?

Kurator
Läs mer Nov 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Kuratorsmottagning ligger organisatoriskt under mottagningen lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men arbetar även mot bland annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik.

Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden, i både i öppen och slutenvård. En del av verksamheten är riktad mot den specialiserade palliativa vården.

Kuratorn är en resurs för patient, närstående, vårdavdelningar och öppenvårdsenheter. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området, som är av betydelse för patientens hälsa och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten att klara sin livssituation.

Vi söker nu en kurator för ett vikariat med placering på Sahlgrenskatomten med tjänstgöring inom såväl öppen - som slutenvård. Uppdraget är varierat och med goda utvecklingsmöjligheter. 

Om tjänsten

Som kurator förväntas du stå för den psykosociala kompetensen i de uppdrag du har. Du arbetar med de konsekvenser som sjukdom/skada/olycka medfört, eller riskerar att medföra, inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av behov och situation, men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående

- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen.

- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa.

- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv.

Vi har även ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Som anställd på ett Universitetssjukhus har du möjlighet att vara delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete. 

Ansökningarna kommer att behandlas fortlöpande.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du vår nya hälso- och sjukvårdskurator?

Kurator
Läs mer Nov 23
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vi är en kuratorsmottagning bestående av ett 15-tal kuratorer.

De flesta av oss är legitimerade hälso - och sjukvårdskuratorer. Vi är en kompetensstark och kollegial enhet. Här får du möjlighet att utvecklas i ett gott arbetsklimat. Förutom det kollegiala stödet och möjlighet till mentorskap så är den externa handledningen är en självklar möjlighet.

Organisatoriskt ligger mottagningen under lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men arbetar även mot bland annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden, i både i öppen och slutenvård. En del av verksamheten är riktad mot den specialiserade palliativa vården.

Kuratorn är en resurs för patient, närstående, vårdavdelningar och öppenvårdsenheter. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området, som är av betydelse för patientens hälsa och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten att klara sin livssituation.

Vi söker nu en kurator med placering på Sahlgrenskatomten med tjänstgöring inom såväl öppen - som slutenvård. Uppdraget är varierat och med goda utvecklingsmöjligheter. 

Om tjänsten

Du förväntas stå för den psykosociala kompetensen i de uppdrag du har. Du arbetar med de konsekvenser som sjukdom/skada/olycka medfört, eller riskerar att medföra, inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av behov och situation, men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående

- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen.

- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa.

- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv.

Vi har även ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Som anställd på ett Universitetssjukhus har du möjlighet att vara delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete. 

Ansökningarna kommer att behandlas fortlöpande.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas Ätstörningscentrums digitala projekt

Kurator
Läs mer Nov 18
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

På Ätstörningscentrum barn och unga vuxna utreder och behandlar vi patienter med allvarlig ätstörning i åldrarna upp till 25 år.

Vi samarbetar i vårdkedja med specialiserad mottagning, dagsjukvård och slutenvård, med kontinuitet som viktigt ledord. På mottagningen bedrivs även forskning, och ett löpande metodutvecklingsarbete för att säkerställa vård av hög kvalitet. Mottagningen är en enhet i ständig utveckling med ett aktivt och engagerat arbetsklimat. Ätstörningscentrum är även en av 5 enheter i Sverige som har fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV).

Sedan 2020 har vi på Ätstörningscentrum arbetat fokuserat med ett stort digitalt projekt, ÄtIT. ÄtIT är ett förbättrings- och utvecklingsprojekt som innefattar fyra delprojekt/verktyg för stöd, behandling och information avseende ätstörning, stödprogrammet ÄtStöd, appen iMål, internetbehandlingen iFas och informationsprojektet ÄtInfo. Syftet med ÄtIT och den långsiktiga målsättningen, är att bidra till ökad regional jämlikhet och kontinuitet i vården genom att erbjuda patienter med en diagnosticerad ätstörning ett utökat utbud med hög tillgänglighet. Målet är också att erbjuda allmänheten, drabbade och anhöriga som söker råd och hjälp, remittenter, vårdgrannar och övriga intresserade information om ätstörningar och behandling.

Under en 2-årsperiod kommer vi utöka vårt projektteam med fler medarbetare och som del i detta söker vi nu även dig som kurator.

Vad kan vi erbjuda dig?

Inom ramen för tjänsten erbjuds både intern och extern utbildning och handledning, samt möjlighet till att aktivt medverka i verksamhetens forsknings- och metodutvecklingsarbete. Tjänsten innebär stor frihet med avseende på arbetstid och placering. En stor del av arbetet kommer genomföras på distans.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som kurator för ÄtIT innebär initialt i första hand att ingå i implementeringen av internetbehandlingen iFas och i samarbete med projektgruppen starta patienter i denna behandling. Vid intresse kommer man i förlängningen kunna involveras även i övrigt projektarbete. Som del i en av projektmedlemmarnas tjänster kommer också inkluderas ett utökat projektledningsansvar för delprojekten ÄtStöd och ÄtInfo.

Vi söker dig som har erfarenhet av internetbehandling och andra digitala behandlingsverktyg. Du behöver också ha KBT-kompetens, och önskvärt är at du har erfarenhet av den ätstörningsspecifika behandlingen CBT-E. Du tycker om att arbeta i team, och är bekväm med att förlägga en del av din arbetstid på distans.

Låter detta intressant? Vill du vara delaktig i den digitala utvecklingen på en högspecialiserad ätstörningsenhet? Då kan du vara den perfekta kandidaten för oss. 

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen med KBT-kompetens. Erfarenhet av internetbehandling och erfarenhet av CBT-E-behandling för ätstörningar är meriterade. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. 

Vi lägger stor viktig vid personlig lämplighet och god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator sökes till Rehabiliteringsmottagning

Kurator
Läs mer Okt 31
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Rehabiliteringsmottagning AIR, är en enhet som arbetar med rehabilitering för att personer med Psykossjukdom ska kunna komma ut i arbetslivet eller i studier.

Vi arbetar utifrån metoden IPS, individual placement and support, en evidensbaserad metod som rekommenderas i de nationella riktlinjerna för personer med schizofreni och liknande psykoser. Arbetet sker i nära samarbete med patientens öppenvårdsenhet och med berörda myndigheter, arbetsgivare, utbildningsaktörer och personens nätverk. I vårt team finns arbetsterapeuter, kuratorer, psykologer, enhetschef, peer support och sekreterare.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete som ligger i linje med senaste forskning inom arbetsrehabilitering. Vi är delaktiga i ett forskningsprojekt om supported education för unga med psykisk ohälsa.

Arbetsuppgifter

Som arbetsspecialist kommer du att ansvara för rehabiliteringsinsatser tillsammans med patienten och dennes nätverk i syfte att hitta och behålla ett arbete eller att hitta lämplig studieform. I ditt uppdrag ingår att kontakta arbetsgivare och studiearrangörer för patienters räkning och du kommer att vara ett stöd för patienten på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha tilltro till patientens förmåga och att ha lätt för att ta nya kontakter. Du har ett tätt samarbete med patientens case manager och läkare i öppenvården men också med försäkringskassan, arbetsförmedling, socialtjänst och olika utbildningsaktörer.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleexamen. Det är meriterande att ha arbetat med personer med psykisk ohälsa och ha erfarenhet av att arbeta i team. Det är även meriterande om du har utbildning i IPS eller har kunskaper kring regelverk inom Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen eller HR området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt men också att kunna samarbeta och ingå i teamarbete. Du bör vara kreativ och vara öppen för nya arbetssätt och kunna tänka utanför boxen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till oss på Beroendemottagning Hisingen!

Kurator
Läs mer Nov 3
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker nu en kurator till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri!

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt där teamet kompletteras med professioner från mottagningarnas resursenhet. Vi erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men också farmakologisk behandling.

Enheten är öppen under dagtid måndag till fredag. 

Vi erbjuder dig möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som kurator på mottagningen kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter. Vi söker en socionom där tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och samverkan. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

I det dagliga arbetet kommer du ha tätt samarbete med dina kuratorkollegor på mottagningen och ha regelbundna träffar med övriga kuratorer inom verksamhet Beroende.

Vi arbetar utifrån ett MI (motiverande samtal) baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Denna tjänst avser en visstidsanställning på 1 år.

Om dig

Du som söker ska ha socionomexamen. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är meriterande. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och att du har förmåga att analysera men även förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning och nyfikenhet och intresse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till oss på Beroendemottagning Hisingen!

Kurator
Läs mer Nov 2
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker nu en kurator till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri!

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt där teamet kompletteras med professioner från mottagningarnas resursenhet. Vi erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men också farmakologisk behandling.

Enheten är öppen under dagtid måndag till fredag. 

Vi erbjuder dig möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som kurator på mottagningen kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter. Vi söker en socionom där tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och samverkan. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

I det dagliga arbetet kommer du ha tätt samarbete med dina kuratorkollegor på mottagningen och ha regelbundna träffar med övriga kuratorer inom verksamhet Beroende.

Vi arbetar utifrån ett MI (motiverande samtal) baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Om dig

Du som söker ska ha socionomexamen. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är meriterande. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och att du har förmåga att analysera men även förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning och nyfikenhet och intresse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Välkommen som kurator till oss på Avdelning607/Avancerad psykiatri i hemmet

Kurator
Läs mer Okt 20
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Avancerad psykiatri i hemmet (APIH) är en SLÖP, integrerad öppen- och slutenvård.

Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning på vår egen avdelning 607, under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården.

Behandlingsmodellen vi arbetar utifrån heter R-ACT (Resursgrupps-Assertive Community Treatment). Det är en evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykiatrisk/psykos problematik som går från patienten och patientens nätverk.

På enheten arbetar bland annat specialistläkare, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeut, hälsopedagoger, psykolog och sekreterare. Som kurator hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team tillsammans med mottagningens övriga kuratorer med möjlighet att anpassa vården för patienten i dialog med kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren kurator som mentor och regelbunden handledning.

Hos oss får du vara med och påverka utformningen av ditt arbete och du ges mycket goda möjligheter till kontinuerlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi är ett team med flera kuratorer där vi tillsammans bidrar med att utveckla och bevaka det psykosociala perspektivet på enheten. Har du inte redan kunskap i behandlingsmetoden R-ACT, kommer du att få teoretisk utbildning, praktisk erfarenhet och handledning i metoden. 

Om dig

Vi söker dig som är socionom, gärna med yrkeserfarenhet från exempelvis socialtjänst med inriktning funktionsstöd. Erfarenhet av nätverksarbete, samverkan och psykiatri är meriterande. Då arbetet ofta sker i patientens hem är det ett krav att du har körkort.

Du som börjar hos oss är stabil och trygg i dig själv. Du är bra på att samarbeta, skapa och upprätthålla relationer med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Det är viktigt att du kan arbeta långsiktigt med motivation och är kreativ och flexibel i ditt arbete. Då vi arbetar teambaserat behöver du var bra på att samverka med kollegor. Du behöver också vara trygg med att självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Vi ser gärna att du är intresserad av att bidra till utvecklingsarbete och förbättrad vård för våra patienter

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator med FCA uppdrag

Kurator
Läs mer Okt 20
I grundskoleförvaltningen har vi en trygg och tillitsfull kultur. Vi bryr oss om våra elever och varandra. Vi finns till för eleverna, vi samarbetar med vårdnadshavarna och varandra, och vi är öppna för nya tankar och idéer. Här skapar vi bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.

Bli en av oss!
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att utveckla en modern verksamhet där vi har fokus på att:
• öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande.
• skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat.
• öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Göteborgs grundskoleförvaltning är en av de största skolförvaltningarna i Sverige. Vi ansvarar för stadens kommunala skolor från förskoleklass till årskurs nio, grundsärskolan, kulturskolan och fritidshemmen. I förvaltningen finns 138 kommunala grundskolor där nästan 47 000 elever varje dag går i skolan. Hela förvaltningen har cirka 9 700 medarbetare som gemensamt arbetar med att utveckla och ta hand om verksamheten - tillsammans banar vi väg för framtidens skola.

Följ gärna vår resa på Linkedin: https://www.linkedin.com/company/goteborgs-grundskoleforvaltning

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla Göteborgs stads arbete med familjecentrerat arbetssätt i skolåren i Nordost? Är du insatt i elevhälsoarbete och gillar att utveckla samverkan med fokus på barn, unga och familjerna? Då är detta en tjänst för dig!

FCA (familjecentrerat arbetssätt) är ett generellt arbetssätt inom arbetet för en jämlik stad och innebär att driva och utveckla samarbetsformer och stöd, med familjen och barnet i centrum, och med utgångspunkt i deras livsvillkor. Målet är att förbättra uppväxtvillkoren för barn och unga genom att stärka familjen och se till att fler barn och unga fullföljer sina studier. Insatser ska grundas i lokala behovsanalyser och kan handla om att stärka och samordna föräldraskapsstöd, samordna barn-, ungdom- och elevhälsa lokalt, göra samverkansinsatser för ökad skolnärvaro och läsfrämjande insatser med mera.

Tjänsten är ett heltidsvikariat på ett år, med chans till förlängning.
Tjänsten som kurator innebär att utveckla samarbetsformer och insatser ihop med staden och regionens verksamheter samt civilsamhället. Arbetet sker på både strategisk och operativ nivå.

Utöver ditt sammanhang lokalt i stadsområdet med viktiga närliggande funktioner i förvaltningarna kommer du tillhöra central elevhälsa och ett koordinatorsnätverk som gemensamt driver utvecklingsfrågor centralt för staden.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av elevhälsoarbete och är trygg i skolans förutsättningar och möjligheter. Du är van att driva tvärsektoriell samverkan och att du har kunskap kring processinriktat förändringsarbete.

Vi vill att du har god kunskap om familjecentrerat arbetssätt och samverkan kring barn och familj. Du kommer att arbeta på arenor som är aktuella kring åldersgruppen 618 år så du ska ha ett intresse och kunskap kring skola, socialtjänst och aktörer från regionens verksamheter. Du kommer verka i tvärsektoriell samverkan och vara med att utforma nya arbetssätt ihop med stadsområdets och regionens verksamheter liksom ideella organisationer. Du behöver ha erfarenhet av att driva samverkansprocesser.

Som person trivs du i en roll där du får arbeta självständigt och leda och driva många processer parallellt. Du har förmågan att se till helheten i organisationen. Du har ett driv i ditt arbete och kan arbeta både på operativ och på strategisk nivå. Då den här rollen innebär mycket kontakt med andra är det viktigt att du har lätt för att skapa och underhålla goda relationer. Du behöver ha god samarbetsförmåga samt vara duktig på att få med dig andra och ta del av andras idéer och åsikter. Vidare behöver du ha en god kommunikativ förmåga samt känna dig bekväm med att presentera material både muntligt och skriftligt.


Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse - välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förbehåll att den inte tas i anspråk av interna skäl.


ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån och medarbetarstöd.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Ansök nu

Kurator till Kriscentrum för kvinnors skyddade boende

Kurator
Läs mer Okt 13
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg, Majorna, Linné, Örgryte och Härlanda ska få en bättre vardag. Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till insatser för en jämlik stad. Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en mer likvärdig och effektiv socialtjänst som utgår från evidens och erfarenhet.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i stadens hjärta - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kriscentrum för kvinnors skyddade boende ingår i Kris och relationsenheten 1 som har 16 medarbetare fördelat på det skyddade boendet och en samtalsmottagning. Vi arbetar stadenövergripande och erbjuder stöd till våldsutsatta och våldsutövande kvinnor (samtalsmottagningen) i Göteborg.

Kriscentrum för kvinnors skyddade boende har lokaler i centrala Göteborg och vi har regelbunden extern processhandledning. Vi har plats för tolv kvinnor med medföljande barn. Vi har utöver det en skyddad extern lägenhet där vi kan ta emot en bredare målgrupp till exempel våldsutsatta män i behov av skydd. Vi utökar nu med ytterligare lägenheter och behöver därför utöka arbetsgruppen med en kurator.
Som kurator i boendet arbetar du på schemalagd tid. På Kriscentrum för kvinnor arbetar vi med ett miljöterapeutiskt förhållningssätt. De boende erbjuds hjälp med att bearbeta sina upplevelser och att starta processer runt till exempel skilsmässa, vårdnad, boende och umgänge. Vi stöttar i olika rättsprocesser. I frågor som rör kvinnans ekonomi och boende framåt samarbetar vi med placerande socialtjänst.

Om den boende endast varit i Sverige en kort tid arbetar vi för att hon på ett bra sätt ska integreras i samhället. Det kan handla om hjälp med att komma igång med SFI studier, att upplysa om rättigheter och skyldigheter och annan samhällsinformation. Vi erbjuder olika typer av stöd till barnen i boendet.

Arbetet innebär också att erbjuda konsultativt stöd till andra som möter målgruppen.

Samverkan med andra relevanta aktörer, informations- och kunskapsspridning om Våld i nära relation och verksamheten är också en viktig del av arbetet. Utveckling och kvalitetssäkring av insatser och samverkan ingår i allt arbete. Vi eftersträvar en verksamhet där brukarfokus och utveckling står i fokus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av arbete med våld i nära relation. Du har erfarenhet av att arbeta med samtalsstöd och att möta personer i kris.

Tidigare erfarenhet av arbete på skyddat boende är meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete med socialtjänstens myndighetsutövning, likaså språkkunskaper såsom arabiska och persiska.

Du har vilja och förmåga att vara flexibel då vår verksamhet innehåller många olika arbetsuppgifter. Vi önskar att du är ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Som person är du lyhörd och trygg men också driven. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att göras löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu

Kurator - Fokus på barn som anhöriga sökes för nytt uppdrag på ACT Göteborg

Kurator
Läs mer Okt 7
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

ACT Göteborg är en integrerad verksamhet där sjukvården; Verksamhetsområde Beroende, Psykiatri Psykos, och Psykiatri Affektiva samverkar med Göteborgs Stad.

Mottagningen arbetar utifrån en integrativ resursgruppsmetod (R-ACT) med case managers och bedriver en uppsökande vård.

Målgruppen är personer över 18 år med svår psykisk sjukdom och sammansatta behov till följd av psykiatrisk problematik och/eller substansbruk, vilka ofta lever i hemlöshet, och som inte kunnat tillgodogöra sig ordinarie behandlingsinsatser inom specialistpsykiatrin, beroendevården eller kommunen.
Verksamheten har flera olika uppdrag, såsom öppenvårdsarbete utifrån R-ACT, ett mobilt fältteam som är första linjens specialistfunktion och ett mobilt resursteam som arbetar mot de kortsiktiga boendena i Göteborgs stad för personer som lever i hemlöshet samt en fast mottagningsdel.

Inom verksamheten pågår även olika forskningsprojekt och i takt med att ACT-modellen blir mer känd önskar fler kommuner runt om i landet ta del av vårt sätt att arbeta på. 
Då det är viktigt att alla medarbetare arbetar utifrån samma metod genomgår alla medarbetare utbildning i R-ACT som kliniken själv erbjuder.

Vi som arbetar på ACT är; psykologer, socionomer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare. En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar och andra huvudmän såsom kommunen, socialtjänst, försäkringskassa, kriminalvården och arbetsförmedlingen likväl som brukarorganisationer.

Arbetsuppgifter

ACT Göteborg har nu tilldelats samverkansmedel för att arbeta med gruppen barn som anhöriga och söker därmed två kuratorer.

Den patientgrupp som finns på ACT-Göteborg präglas av socialt utanförskap och allvarlig psykisk sjuklighet, ofta i kombination med ett substansberoende. Det är en särskilt utsatt grupp av människor som ofta hyser misstroende mot både socialtjänsten och sjukvården.

I en lägre utsträckning än i en population av människor utan dessa problem har målgruppen för ACT familjer, men det är ändå så att många av personer aktuella för ACT har barn. Det kan röra sig om relationer från ett tidigare fungerande liv, eller relationer där det finns psykisk sjukdom och substansbruk och ett socialt utanförskap även hos modern och hos andra stödpersoner.

Dessa barn utgör en grupp som ofta inte tillräckligt uppmärksammas av vare sig sjukvård eller av kommunens socialtjänst, och vars behov av att prata kring sina föräldrar och sina familjer inte tillräckligt hörsammas.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen samt grundläggande psykoterapiutbildning i KBT.
Du behöver ha erfarenhet av arbete med barn och helst inom den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin. 

Vi söker dig som gillar samarbete och att arbeta teambaserat! Men du trivs även vid självständigt arbete och har en hög ansvarskänsla och är noggrann.

Då tjänsten som kurator är ny på ACT Göteborg kommer du ha en viktig roll i att vara med och utforma och lägga upp arbetet framåt.

Vi önskar att du har med dig viljan att vara med och utveckla verksamheten likväl en förmåga att arbeta mot gemensamma mål för att vara med och forma framtidens vård.
Då arbetet förutsätter gott teamarbete är en god förmåga att kommunicera och samarbeta viktigt.

En hög grad av flexibilitet likväl en grundläggande förmåga till lågaffektivt bemötande är essentiellt och stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Tjänsten avser både tillsvidareanställning och projektanställningar. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Leg. psykolog eller kurator se hit - sektionsledare välkomnas!

Kurator
Läs mer Okt 5
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Psykiatri kognition och äldrepsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Verksamheten bedriver specialiserad psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, äldrepsykiatri, dövpsykiatri, omsorgspsykiatri och Huntingtons sjukdom. Verksamheten har cirka 200 medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Mölndal där vi bedriver både öppen- och slutenvård. Verksamheten är forskningsintensiv och deltar aktivt i flera vårdutbildningar. Vi har ett nära samarbete med andra aktörer involverade i patienternas vård och omsorg. Med andra ord är det en kunskapsintensiv organisation där vi utför ett varierat och viktigt arbete och där det finns goda förutsättningar för personlig utveckling.

Centrum för Huntingtons sjukdom är ett tvärprofessionellt team som består av läkare, sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, och psykolog. Upptagningsområdet är hela Västra Götaland och Halland. Huntingtons sjukdom är en genetisk sjukdom som ger motoriska, kognitiva och psykiatriska symtom. Mottagningens målgrupp är personer med Huntingtons sjukdom, anlagsbärare och möjliga anlagsbärare som är i behov av medicinsk bedömning, samt deras närstående. Vi ger specialiserade insatser till våra patienter, arbetar konsultativt gentemot patientens nätverk, samt har ett pedagogiskt uppdrag. Vi är också aktiva inom FoU-verksamhet. Vi söker nu en sektionsledare för teamet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som sektionsledare på Centrum för Huntingtons sjukdom. Då vi både behöver anställa kurator och psykolog kan du som söker vara endera av dessa två professioner. Uppdraget som sektionsledare är treårigt, och kommer att variera i omfattning mellan 25-50 % utifrån verksamhetens behov. Du har en fast anställning i din grundprofession.

Som sektionsledare bistår du enhetschefen med att leda och fördela arbetet i teamet. Du medverkar till att patientsäkerhet, tillgänglighet, bemötande och vårdkvalitet ständigt förbättras och är delaktig i implementering av nya arbetsordningar och rutiner. Du verkar för en god arbetsmiljö och för att uppfylla uppsatta mål. Du är också delaktig i att planera möten samt planerings- och utvecklingsdagar. Övrig tid kommer du att arbeta kliniskt i teamet, och dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på din grundprofession.

Kurator och psykolog på CHS träffar patienter, anhöriga, och patientens nätverk. Du kommer att medverka vid teambesök och ta emot individuella besök. Utöver detta har Centrum för Huntingtons sjukdom ett pedagogiskt uppdrag mot andra verksamheter, och även där kommer du vara delaktig.

Om du som anställs är kurator kommer du också genomföra familjesamtal, vara ett stöd till närstående, samt hjälpa till att koordinera arbetet kring patienten med dennes nätverk av professionella kontakter.

Om du som anställs är psykolog kommer du att ha mer individuella kontakter där du bidrar med ett psykologiskt omhändertagande, och diagnostiska överväganden vid psykiatriska symtom. Du kommer även att bidra med det psykologiska perspektivet i nätverksarbetet.

Om dig

Du som söker är psykolog eller kurator. Erfarenhet av att arbeta inom vuxenpsykiatrisk verksamhet är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Tidigare erfarenhet av sektionsledarskap eller liknande ledningsfunktion är också meriterande.

Du är noggrann, strukturerad, har god administrativ förmåga och vana att hålla många bollar i luften. Du trivs med att arbeta självständigt, men har också god samarbetsförmåga.

Du visar respekt och har förmåga att skapa delaktighet. Lyhördhet och prestigelöshet är exempel på egenskaper vi värderar högt. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad och intresserad av att utveckla samt förbättra vården. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.  

Varmt välkommen med den ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator sökes till Infektionskliniken

Kurator
Läs mer Okt 3
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Infektion har fyra vårdavdelningar med sammanlagt 62 vårdplatser och två öppenvårdsmottagningar, Infektions-och Sprututbytesmottagning samt konsultverksamhet på Sahlgrenska, Mölndal, Kungälv och Östra sjukhuset.

Slutenvården har i första hand Göteborg och kranskommuner som upptagningsområde.

Inom slutenvården bedriver vi isoleringsvård av individer med smittsamma sjukdomar/multiresistenta bakterier och behandlar personer med komplicerade eller ovanliga infektioner. Infektion driver dessutom en intensivvårdsenhet (IVA) med fyra vårdplatser för vård av personer med allvarliga infektioner. På Infektion vårdas personer i alla åldrar, såväl barn som sköra äldre, med sjukdomstillstånd som innebär nära samarbete med i stort sett alla medicinska specialiteter. Infektion har också två stora öppenvårdsmottagningar. Infektionsmottagningen för framför allt patienter med hepatit, hiv, tuberkulos, tropiska sjukdomar och multiresistenta bakterier.

Sprututbytesmottagningen startades 2018 i Göteborg och arbetar med patienter som har ett intravenöst missbruk. På Sprututbytesmottagningen arbetar sjuksköterskor och undersköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare. Smittspårningsarbete gällande STI som lyder under smittskyddslagen ingår. Forskning och utbildning är en integrerad del i all verksamhet på Infektion.

Arbetsuppgifter

Kuratorsverksamheten ingår i samma enhet som Infektions-och Sprututbytesmottagningen. Arbetet på infektionskliniken innehåller psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete med patienter och deras närstående. I det psykosociala behandlingsarbetet ingår bland annat krisbearbetande, stödjande och motiverande samtal för att främja patientens känsla av hanterbarhet och det egna ansvaret för livssituationen. Du ger även rådgivning och information i sociala frågor.

Du förväntas delta i teamarbetet på såväl avdelningar som på mottagningen och bidra med psykosociala kompetens för att underlätta för patienten inom sjukvården. Du kommer också att vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedling. Utbildningsinsatser ingår också i tjänsten. Journaldokumentation sker i Melior. Du kommer ingå i ett team med för närvarande två ytterligare kuratorer med anställning på Infektion. Extern handledning ingår i tjänsten.

Om dig

Vi söker dig som har en socionomexamen. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. I kontakt med patienter, i teamarbete och med samverkanspartners är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och ett empatiskt förhållningssätt. Du förväntas kunna vara trygg med att självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Du har en god förmåga att utreda patienternas behov och därefter besluta om behandlingsinsats. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning, nyfikenhet och intresse. Vi arbetar ständigt med kvalité-och utvecklingsfrågor. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet från kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av smittspårningsarbete, beroendevård och/eller missbruksvård.

Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör SRHR är också önskvärt men inget krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Sep 30
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu en kurator till vår barn och ungdomsmottagning på Frölunda torg.

Arbetsuppgifter
Din uppgift som kurator hos oss blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och det tvärprofessionella teamet som du en del av planerar och genomför olika insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsande behandlingsperioder. Arbetet är mycket variationsrikt. 

I tjänsten som kurator ingår man i ett eller flera team som möter barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.


Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande.

Du erbjuds en introduktionsperiod med en mentor, auskultation hos kuratorskollegor och teamkollegor samt goda möjligheter till kollegial handledning.

Man har regelbundna yrkesträffar tillsammans med kuratorskollegor både på mottagningen och mer regionalt.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete och ha några års yrkeserfarenhet, gärna med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare, kommun samt myndigheter varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Inom Habilitering och Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://www.vgregion.se/hoh
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till BUP Specialmottagning

Kurator
Läs mer Sep 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

BUP Specialmottagning tillhör den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Till mottagningen kommer patienter och deras närstående med behov av insatser för OCD och OCD-liknande tillstånd såsom dermatillomani, trichotillomani och TICS samt för utredning och behandling av bipolär- och psykossjukdom.

Teamet består av läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare, receptionist och enhetschef, totalt 15 personer. Arbetet på mottagningen bedrivs teambaserat, och olika professioner samarbetar runt patienterna för att uppnå bästa möjliga behandlingsresultat.

Arbetet utförs i stor utsträckning på mottagningen, men vi erbjuder ofta internetbaserad KBT-behandling som ett första alternativ vid OCD-problematik. Vi är just nu även i process att implementera en intensivbehandling vid OCD, som utförs till största delen i patientens hem.

Vad erbjuder vi?

På BUP Specialmottagning blir man en del av ett välfungerande team, som arbetar med patienter från hela Sahlgrenskas upptagningsområde. Du arbetar dagtid, med viss möjlighet till individuellt anpassade tider.

Vi erbjuder dig extern teamhandledning 4-5 ggr/termin samt friskvårdsbidrag 2000 kr/år. Beroende på din nuvarande kompetens och erfarenhet kommer du att erbjudas fort- och vidareutbildning som är lämpliga för just dig.

Arbetsuppgifter

Som kurator på BUP Specialmottagning är din tid fördelad mellan egna KBT-terapier och sedvanligt kurativt arbete. Kuratorns uppgifter på mottagningen är t.ex. att samordna insatser med socialtjänst och skola, vara mottagningens expert på beroendeproblematik och övrig social problematik som kan påverka de psykiatriska tillstånd vi arbetar med, leda SIP-möten och dokumentera dess processer, hålla psykoedukativa och stödjande samtal med föräldrar och övriga anhöriga utifrån våra patientgruppers problematik, informera om samhällsstöd och bistå med ansökningar av detsamma. 

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen samt grundläggande psykoterapiutbildning i KBT. Meriterande är erfarenhet av arbete inom den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin. 

Vi söker dig som gillar samarbete och att arbeta teambaserat! Men du trivs även vid självständigt arbete och har en hög ansvarskänsla och är noggrann. Oftast är verksamheten och dagarna planerade, men du kan komma att behöva ställa om snabbt då de medicinska tillstånden kan förändras snabbt.

Välkommen med din ansökan! 

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Välkommen som kurator till oss på Avdelning607/Avancerad psykiatri i hemmet

Kurator
Läs mer Sep 14
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Avancerad psykiatri i hemmet (APIH) är en SLÖP, integrerad öppen- och slutenvård.

Det innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning på vår egen avdelning 607, under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården.

Behandlingsmodellen vi arbetar utifrån heter R-ACT (Resursgrupps-Assertive Community Treatment). Det är en evidensbaserad metod för behandling av patienter med psykiatrisk/psykos problematik som går från patienten och patientens nätverk.

På enheten arbetar bland annat specialistläkare, sjuksköterskor, kuratorer, skötare, arbetsterapeut, hälsopedagoger, psykolog och sekreterare. Som kurator hos oss arbetar du i ett tvärprofessionellt team tillsammans med mottagningens övriga kuratorer med möjlighet att anpassa vården för patienten i dialog med kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter vad du kan sedan innan. Du får en erfaren kurator som mentor och regelbunden handledning.

Hos oss får du vara med och påverka utformningen av ditt arbete och du ges mycket goda möjligheter till kontinuerlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi är ett team med flera kuratorer där vi tillsammans bidrar med att utveckla och bevaka det psykosociala perspektivet på enheten. Har du inte redan kunskap i behandlingsmetoden R-ACT, kommer du att få teoretisk utbildning, praktisk erfarenhet och handledning i metoden. 

Om dig

Vi söker dig som är socionom, gärna med yrkeserfarenhet från exempelvis socialtjänst med inriktning funktionsstöd. Erfarenhet av nätverksarbete, samverkan och psykiatri är meriterande. Då arbetet ofta sker i patientens hem är det ett krav att du har körkort.

Du som börjar hos oss är stabil och trygg i dig själv. Du är bra på att samarbeta, skapa och upprätthålla relationer med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Det är viktigt att du kan arbeta långsiktigt med motivation och är kreativ och flexibel i ditt arbete. Då vi arbetar teambaserat behöver du var bra på att samverka med kollegor. Du behöver också vara trygg med att självständigt planera och prioritera i ditt arbete. Vi ser gärna att du är intresserad av att bidra till utvecklingsarbete och förbättrad vård för våra patienter

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till specialiserad enhet för spelberoende och datorspelsberoende

Kurator
Läs mer Sep 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Din nya arbetsplats?

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa har i uppdrag att erbjuda behandling för spelberoende (beroende av spel om pengar) och datorspelsberoende.

Våra patienter kommer från hela Västra Götalandsregionen, och kan söka hjälp hos oss från och med året de fyller 16 år. Mottagningen öppnade för två år sedan och vi är i fortsatt utveckling av våra arbetssätt och metoder. Vårt mål är att vara Sveriges ledande kunskapscentrum avseende spelberoende och datorspelsberoende och sprida aktuell kunskap på ett lättillgängligt sätt.

Vi erbjuder våra patienter KBT-behandling som förmedlas antingen individuellt, i grupp eller i form av internetbehandling. I behandlingarna ingår också komponenter från motiverande samtal (MI). Vi arbetar strukturerat med utvärdering av våra behandlingar och integrerar den kliniska verksamheten med utvecklingsarbete, kvalitetsarbete och forskning.

På mottagningen arbetar psykologer, sjuksköterska, kurator och administratörer. Vi har också forskare, doktorander och läkare knutna till verksamheten. Mottagningen ligger centralt i Göteborg vid Järntorget.

Mottagning för Spelberoende och Skärmhälsa är en del av Sahlgrenskas beroendeverksamhet. Verksamhet Beroende består av ett flertal öppenvårds- och slutenvårdsenheter med delvis olika målgrupper och uppdrag, men med tydlig ambition att arbeta tillsammans som ”en klinik”. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på vår hemsida:

https://www.sahlgrenska.se/omraden/omrade-2/beroende/enheter/mottagning-for-spelberoende-och-skarmhalsa/

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som kurator på mottagningen förväntas du stå för specialistkunskap avseende samverkan mellan vården och andra myndigheter. Eftersom mottagningen tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen kommer du arbeta mot kommunala representanter från regionens samtliga 49 kommuner. 

Du genomför nybesöksbedömningar, medverkar vid behandlingsteam, arbetar med nätverksarbete och närståendeinsatser. Du träffar också patienter för psykosociala kartläggningar. Inom ramen för vår nystartade behandlingsverksamhet för datorspelsberoende genomför du också familjesamtal med fokus på att stödja och underlätta de förändringar som patienten arbetar med i KBT-behandlingen. Eftersom vi bedriver forskning på mycket av den behandling som ges innebär det löpande arbetet samtidigt att du på olika sätt involveras i våra forskningsprojekt.

Som medarbetare på en specialistenhet är löpande utbildning och fortbildning inom vårt specialistområde (hasardspel och datorspel) ett givet inslag i arbetet. Vi har regelbundet metodstöd för MI (Motiverande samtal) samt extern handledning i övrigt behandlingsarbete.

Tjänsten är ett föräldravikariat under ett års tid.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är socionom/kurator med minst två års erfarenhet i yrket. Eftersom du kommer vara ensam i din profession på mottagningen behöver du vara en person som är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att tydliggöra de behov du ser från din professionella synvinkel. Du tycker också om att arbeta strukturerat med löpande utvärdering av insatser.

På grund av det regionala uppdraget, och den stora mängd kommuner det innefattar, behöver du vara en person som tycker om och är bra på att knyta kontakter med många olika samverkanspartners.

Meriterande är att ha erfarenhet av både myndighetsutövning och rollen som kurator inom sjukvården. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Det är också speciellt meriterande att ha erfarenhet av att ha arbetat med såväl barn och ungdomar som vuxna. Vi värdesätter också beroendekompetens, i synnerhet erfarenhet av arbete med personer med hasardspelssyndrom eller datorspelsberoende, och kunskaper i motiverande samtal.

Eftersom mottagningen är under ständig utveckling söker vi en person med egenskaper såsom självständighet, förmåga att se utvecklingsmöjligheter och ta initiativ, flexibilitet, noggrannhet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du vår nya kurator?

Kurator
Läs mer Aug 1
JUDISKA FÖRSAMLINGEN I GÖTEBORG och NEUBERGHSKA BAMBERGERSKA ÄLDREBOENDET söker gemensam kurator på 75%
Judiska Församlingen i Göteborg är en ideell förening med ca 900 medlemmar och är centralt belägen i Göteborg. Neuberghska Bambergerska Äldreboendet ligger på Guldheden.
Tjänsten är på 75 % av heltid varav 50 % sker på Judiska Församlingen och 25 % sker på NB-hemmet.
Du som söker skall ha socionomutbildning.
Värdefulla egenskaper är god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Kunskap och intresse för den judiska kulturen är meriterande.
På Judiska Församlingen arbetar Kuratorn under verksamhetschefen och i samråd med församlingens Socialstyrelse.
På Neuberghska Bambergerska Äldreboendet jobbar kuratorn under och i samråd med dess verksamhetschef.
En viktig uppgift i församlingens verksamhet är att utöva social hjälpverksamhet, där du har en betydelsefull roll.
Exempel på arbetsuppgifter på Judiska Församlingen:
- Ge stöd och hjälp åt församlingsmedlemmar med psykologiska och sociala problem.
- Vid behov vara församlingsmedlemmar behjälplig i kontakter med samhällets social- och sjukvård.
- Fånga upp äldre som behöver hjälp att komma in på vårt judiska äldreboende.
- Vid behov ge församlingsmedlemmar råd i ekonomiska frågor.
- Hjälpa överlevande från Andra världskriget att framställa och följa upp ersättningsanspråk.
- Arrangera tisdagspromenader och vara behjälplig i andra aktiviteter.

Du kommer också vara en viktig kugge på Neuberghska Bambergerska Äldreboendet där du blir kurator för alla boende.

Exempel på arbetsuppgifter på Neuberghska Bambergerska Äldreboendet:
- Delta i och arrangera olika aktiviteter
- Enskilda samtal
- Gruppsamtal
- Hjälpa till med olika ansökningar

Behovet av en ny kurator finns redan nu men med tanke på rekryteringsprocess och de sökandes situation är tänkt startdatum någon gång mellan november och januari.

Skriftliga ansökningshandlingar med uppgift om önskad tillträdesdag mailas till jobbasomkurator@jfgbg.se, senast den 30 september. Ansökningar behandlas löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas tidigare.

För information om tjänsten på Judiska Församlingen maila jobbasomkurator@jfgbg.se. Se även judiskaforsamlingen.se.
För information om tjänsten på Neuberghska Bambergerska Äldreboendet kontaktas verksamhetschef på tel 031-741 15 34. Se även nbhemmet.se.

Ansök nu

Skolkurator på 80 % till Mediegymnasiet by LBS

Kurator
Läs mer Sep 15
LBS Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Mediegymnasiet by LBS är en lagom stor gymnasieskola i centrala Göteborg. Vi har ca 300 elever fördelat på estetiska programmet (ES), samhällsvetenskapsprogrammet (SA) samt språkintroduktion (IMS). Vi är cirka 25 medarbetare som arbetar här. Vår skola präglas av goda relationer både inom och mellan olika elevgrupper/professioner. Alla ska kunna utvecklas till sitt bästa jag i vår miljö. Vi finns i anrika banklokaler på Södra Hamngatan 19 i Göteborg.

Läs mer om oss på vår hemsida www.mediegymnasiet.com

Vi söker nu en skolkurator på 80 %. Av dessa är 70% en tillsvidaretjänst och 10 % allmän visstidsanställning tom 30 juni 2023. Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader. Du behöver visa upp ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret för att kunna arbeta inom gymnasieskolan.

Det här erbjuder vi

Du kommer att arbeta på en liten kreativ skola med en blandad grupp härliga ungdomar och en engagerad och väl fungerande lärargrupp. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar såväl som friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator är du en del av skolans elevhälsoteam som består av skolsköterska, specialpedagog, rektorer och studie- och yrkesvägledare. Du arbetar med psykosociala frågor rörande elever i ett nära samarbete med vårdnadshavare, pedagoger, skolledning samt övrig elevhälsa. Du kommer att ha kontakt med externa aktörer såsom socialtjänst och BUP och därför är det viktigt att du har god kännedom om andra organisationer och myndigheter. Du kommer att arbeta både i enskilda samtal med elever samt ute i elevgrupper. I arbetsuppgifterna ingår att medverka till att utveckla elevhälsans främjande och förebyggande arbete i syfte att skapa en god arbetsmiljö för eleverna.

Kvalifikationer

Vi ser att du är utbildad socionomexamen och erfarenhet av arbete med ungdomar. Som person har du ett genuint intresse av att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lösningsfokuserad. Tidigare arbetslivserfarenhet från socialtjänsten är meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi tillämpar löpande intervjuer och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Martina Johansson på e-post: martina.johansson@lbs.se eller på telefon 031-106015.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kurator till Kirurgi och Njurmedicin, vill du bli vår nya kollega?

Kurator
Läs mer Sep 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vill du vara en del av ett team där respekt, omtanke, öppenhet och humor värderas för att uppnå ett gott arbetsklimat? Lockas du av en lärorik och utvecklande arbetsmiljö? Då kan det vara Dig som vi söker som ny kollega hos oss!

Kuratorsmottagning Kirurgi och njurmedicin är en enhet som ligger organisatoriskt under Verksamhetsområde Kirurgi Sahlgrenska, men som arbetar mot olika verksamheter inom Område 5.

Inom enheten är vi nio kuratorer där man vanligtvis är två som arbetar tillsammans mot en eller flera verksamheter, men inom gruppen finns ett gott samarbete där vi också hjälper varandra under semesterperioder eller när det behövs. Teamarbete med såväl kuratorskollegor som tvärprofessionellt är en viktig del i vår arbetsmiljö. Utbildning är en viktig del i att arbeta inom ett universitetssjukhus och på enheten handleder vi socionomstudenter där du ges möjlighet att vara med och bidra med handledarskap.

Vill du som kurator möta en ny framtid där utveckling och kontinuerliga förbättringar för våra patienter är en viktig del i vårt gemensamma arbete?

Inom verksamheterna arbetar flera yrkeskategorier såsom rehabkoordinator, sjuksköterskor, undersköterskor, kanslister, fysioterapeuter, dietister och läkare. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor, för och med patienten, för att skapa delaktighet med fokus på kontinuitet, tillgänglighet och hög kvalitet. Du får också möjlighet att aktivt delta i förbättringsarbeten och projekt som bedrivs inom vår enhet. Vi är måna om att skapa goda förutsättningar för alla att kunna utföra ett bra arbete och att såväl patient som medarbetare ska trivas hos oss.

Du kommer att arbeta med och utveckla det psykosociala stödet till patienter som vårdas inom våra verksamheter. Arbetet bedrivs såväl inom öppenvård som inom slutenvården. Som kurator är du en viktig del i vården av patienten för att bidra till att öka patienters och anhörigas förmåga och möjlighet att hantera den förändrade livssituation som sjukdom eller skada kan medföra. Det kan handla om att samtala kring de känslomässiga reaktioner som sjukdomen/skadan kan föra med sig eller till exempel hjälpa till att samordna kontakter och åtgärder i samhället. I huvudsak kommer du att arbeta med patienter som är under kirurgisk behandling, men det finns även patienter med andra diagnoser som du kommer att arbeta med. Man följer ibland patienter genom hela vårdförloppet, det vill säga under utredning, behandling och efter behandling.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har socionomexamen och som gärna har några års erfarenhet och ett stort intresse av att vidareutvecklas, som hälso- och sjukvårdskurator. Har du dessutom legitimation samt läst steg 1 utbildning anses det meriterande. Att väl kunna hantera Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma system är en fördel, men inget krav om du har annan tidigare datorvana att kunna hantera journalsystem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper såsom förmåga till självständighet, flexibilitet och samarbete, utöver framförallt ett intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Intervjuer sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du vår nya kurator?

Kurator
Läs mer Sep 1
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) Krokslätt vänder sig till invånarna i Mölndal och Härryda.

Vi tar emot våra patienter i ljusa, trevliga lokaler i Krokslätt. Vi har fokus på att våra patienter ska känna sig nöjda med den vård och det bemötande som de får av oss. Vi arbetar med patientnöjdhet och vi utvecklar ständigt vår verksamhet. Enheten bemannas av flera personalkategorier; sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, läkare, vårdadministratörer, sektionsledare och enhetschef. För närvarande arbetar fyra kuratorer på enheten och vi är totalt cirka 25 personer som arbetar på BUP Krokslätt. BUP Krokslätt är en öppenvårdsmottagning med syfte att besitta en bred och djup kompetens i förhållande till vår patientgrupp, vilken är barn och ungdomar upp till 18 år, med behov av specialistpsykiatri. Utrednings- och behandlingsarbetet inom enheten bedrivs i tvärprofessionella team som präglas av nära samarbete mellan olika yrkesgrupper. Vi samverkar med andra vårdgivare, skola och socialtjänst.

Om tjänsten

På BUP Krokslätt erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete. Vi har som mål att alla ska trivas och må bra, så väl patienter som personal. Trivsel och gemenskap är viktiga ledord för oss! Som kurator på BUP Krokslätt har du ett gott stöd i teamet och du har tillgång till närvarande arbetsledning och läkarkompetens och specialistpsykolog. Du har stort utrymme för självständigt arbete. Du erbjuds både intern och extern handledning. Vidare erbjuds du adekvata vidareutbildningar.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara psykosocialt behandlingsarbete med barn, ungdomar, deras familjer och nätverk. Det omfattar även utåtriktat arbete i form av samverkanskonferenser med skolor och övriga samarbetspartners. I arbetet ingår även samarbete med BUPs övriga verksamheter, vårdgrannar, vuxenpsykiatrin och socialtjänsten. Som kurator på vår mottagning förväntas du hålla i föräldrautbildningar och gruppbehandlingar tillsammans med kollegor. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. 

Om dig

Vi söker dig som har socionomutbildning. Har du erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete samt steg 1 utbildning är detta meriterande. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Vi värdesätter egenskaper som god serviceanda och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig med god förmåga att samarbeta i team. Vi värdesätter egenskaper som god serviceanda och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Rekrytering pågår under annonsering

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Neurosjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Kurator
Läs mer Sep 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicinsk mottagning och Klinisk Neurofysiologi.

Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden.

Om arbetet

Vi söker en medarbetare till vårt kuratorsteam på Högsbo sjukhus, för kurativt arbete gällande patienter med ryggmärgsskador, stroke, förvärvade hjärnskador, Polio och Parkinson, som huvudsakligen är i arbetsför ålder. Där rehabiliteringen av personer som drabbats av neurologisk skada eller sjukdom äger rum inom slutenvård såväl som i öppenvård och mottagning.

Under våren 2023 kommer Nationell Högspecialiserad ryggmärgsskadevård startas upp som nytt uppdrag. En väsentlig del av rehabiliteringen är arbetet med att hjälpa patienten att nå en fungerande vardag. Kuratorn har en viktig roll i detta genom att arbeta praktiskt, rådgivande och stödjande kring de psykosociala konsekvenser som sjukdom/skada lett till. Arbetet innefattar också direkt och indirekt arbete med närstående till patienten. Vi arbetar särskilt med att uppmärksamma barn som anhöriga. Allt arbete bedrivs i nära samverkan med andra professioner och är organiserat i team. Utöver kliniskt arbete förväntas kurator att delta i metodutveckling inom den egna enheten samt övergripande kvalitetsarbete som rör teamen kring ryggmärgsskador.

Tjänsten är ett föräldrar vikariat på ett år med tillsättning januari/februari 2023

Exempel på arbetsuppgifter

Samtal gällande kris och stöd för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patient eller anhörig exempelvis behöver få hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen utifrån sjukdom/funktionsvariation. Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag för att själv agera. Praktiskt socialt arbete med hjälp att exempelvis fylla i ansökningar, skriva intyg, kontakta och samverka med myndigheter såsom socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling samt andra intressenter. Arbetet som kurator innefattar att delta i det dagliga teamarbetet men även i råd och stödgruppsarbetet tillsammans med övriga professioner i teamen. Som anställd på ett universitetssjukhus förväntas du bidra i utbildning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen, legitimerad kurator inom Hälso och sjukvård med erfarenhet av kuratorsarbete inom sjukvård /rehabiliteringsmedicin. Allt arbete sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka multidisciplinärt. Du behöver vara väl förankrad i din kompetens inom socialt arbete och vara bekväm i att kommunicera din bedömning samtidigt som du är lyhörd för andra.

Då vi arbetar med människor som på grund av sjukdom/skada kan ha kognitiva nedsättningar behöver du ha en god kommunikativ förmåga och en noggrannhet i din bedömning av vilken nivå dina åtgärder behöver ligga på. Vi ser gärna att du har intresse av att följa aktuell forskning och att du vill vara med och driva metodutveckling inom enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till öppenvårdsmottagning - vill du bli vår nya kollega?

Kurator
Läs mer Aug 26
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Din nya arbetsplats?

Psykosmottagning Nordost (PNO) är en psykiatrisk öppenvårdsmottagning som vänder sig patienter med psykossjukdomar.

Våra lokaler finns centralt i Gamlestaden och vi arbetar främst mot de stadsdelar som ligger i nordost, t.ex. Angered, Kortedala och Bergsjön. På vår mottagning är det viktigt med flexibilitet och en dag kan innehålla besök på slutenvården, socialtjänsten, besök hemma hos patienter och mottagningsbesök.  

Vi är nu i behov av en till kurator till våra team och hoppas på en förstärkning genom dig.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion och bredvidgång utifrån dina behov, där vi även håller en kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vi vill att alla ska känna sig trygga i sin roll och kommer göra vad som krävs för att du ska känna dig trygg i din. Du får också ett bra kollegialt stöd, med flera kuratorer som tjänstgör varje dag.

På PNO finns idag både teamhandledning, kuratorshandledning och ett specifikt kuratorsteam. I kuratorsteamet arbetar enhetens tre kuratorer tillsammans kring specifika kuratorsfrågor, både för att enklare kunna arbeta tillsammans men även för att stärka kuratorns roll i öppenvården.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som kurator i öppenvården kommer du att företräda det psykosociala perspektivet i det tvärprofessionella teamet. På PNO kommer du att bidra med juridisk kompetens, stödja i ekonomiska frågor och du kommer tillsammans med de andra kuratorerna ha ansvar för att barn- och anhörigperspektivet beaktas. En annan del av uppdraget är att vara case manager för ett visst antal patienter och arbeta enligt arbetsmodellen R-ACT. Det innebär att du kommer vara spindeln i nätet kring patienten och att du planerar vården tillsammans med patienten.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har socionomexamen och som gärna har några års erfarenhet, eller ett stort intresse av att vidareutvecklas, som hälso- och sjukvårdskurator. Har du dessutom legitimation och läst steg 1 utbildning anses det meriterande. Att väl kunna hantera Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma system är en fördel, men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper såsom förmåga till självständighet, flexibilitet och samarbete, utöver framförallt ett intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Vi söker dig som är utbildad socionom. Meriterande är erfarenheter från psykiatri, flerspråkighet och även B-körkort. Du arbetar såväl självständigt som i team och har lätt att kommunicera och skapa relationer samt har ett genuint intresse av patientarbete och utveckling av verksamhet och medarbetare.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Aug 29
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu en kurator till ett av våra team på Habiliteringen på Hisingen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper inom teamet planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade behandlingsperioder. Arbetet är variationsrikt.

Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande. Du erbjuds en introduktionsperiod och goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar är meriterande. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Då vi har ett mångkulturellt patientunderlag ser vi det som meriterande om du har erfarenhet och intresse av arbete ur ett mångkulturellt perspektiv. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbete i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid lämplighet.
Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett önskemål.

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kallad på intervju innan ansökningstiden gått ut.
I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: www.vgregion.se/hohOm Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Är du Neurosjukvårdens nya kurator?

Kurator
Läs mer Aug 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk Neurofysiologi.

Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden.

Det finns en stor bredd av arbetsuppgifter för en kurator verksam inom Neurosjukvård. Här möter vi människor i behov av akut vård där direkt kommunikation med patienten inte alltid är möjlig utan åtgärderna istället riktas mot anhöriga. Här möter vi också människor som lever med neurologisk sjukdom eller skada, ofta med ett progredierande förlopp, och som har livslångt behov av uppföljning i öppenvård av ett team med multidisciplinär kompetens. Vi möter också människor i en period då intensiva rehabiliteringsinsatser ges för att förbättra möjligheterna att kunna återgå till en så väl fungerande vardag som möjligt efter sjukdom eller skada.

Om arbetet

Som kurator förväntas du stå för den psykosociala kompetensen kring de människor som Neurosjukvården har till uppdrag att vårda, såväl i ett mer akut skede som i ett planerat öppenvårdsarbete. Du förväntas arbeta med de konsekvenser som sjukdom/skada medfört, eller riskerar att medföra, på områden som rör exempelvis familj, ekonomi, sysselsättning och nätverk. Vilka åtgärder som ges är beroende av behov och situation men kan sammanfattas i:

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller anhöriga.
- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver få hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen utifrån sjukdom/funktionshinder.

- Praktiskt socialt arbete med hjälp att exempelvis fylla i ansökningar, skriva intyg, kontakta och samverka med myndigheter såsom socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling.

- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag för att själv agera.

Det vikariat som nu är aktuellt kommer att vara placerad inom sektion Neurologi/slutenvård och riktad till kurativt vård/avdelningsarbete. på Sahlgrenska sjukhuset. Inom Neurologisk slutenvård präglas kuratorns arbete av snabba flöden av patienter och därmed en vardag som är svår att planera och där insatser ofta efterfrågas med kort varsel.

Vården riktas främst mot vuxna men även ungdomar kan förekomma inom verksamheten. Vi har även ett ansvar för att uppmärksamma barn som anhöriga och arbetar för att de ska synliggöras. Som anställd på ett universitetssjukhus förväntas du bidra i utbildning och utveckling inom verksamheten.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad kurator inom hälso-och sjukvård eller har socionomutbildning och har erfarenhet av att arbeta som kurator inom hälso- och sjukvård. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Allt arbete sker i samverkan med andra professioner och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka multidisciplinärt. Du kommer också ingå i enhetens kuratorsgrupp kring patientarbetet.

Du behöver vara väl förankrad i din kompetens inom socialt arbete och vara bekväm i att kommunicera din bedömning samtidigt som du är lyhörd för andra. Då vi arbetar med människor som på grund av sjukdom/skada kan ha kognitiva nedsättningar behöver du ha en god kommunikativ förmåga och en noggrannhet i din bedömning av vilken nivå dina åtgärder behöver ligga på. Vi ser gärna att du har intresse av att följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete och att du vill vara med och driva metodutveckling inom enheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/Casemanager välkomnas till Psykosmottagning Väster

Kurator
Läs mer Aug 17
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykosmottagning väster är en öppenvårdsmottagning för personer med psykossjukdomar inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår målgrupp är vuxna personer med psykossjukdom. Vi är ett tvärvetenskapligt team med hög kompetens. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare.

Vi arbetar uppsökande med R-ACT som arbetsmetod (modell för samordning av vård-och stödinsatser i psykosvården). Vi har fokus på nära samarbete med patienten och nätverket runt denne så som familj, boendepersonal eller företrädare. Gemensamt med patienten arbetar vi för ökat inflytande kring vård och behandling samt patientens egna mål.

Vi kan erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett arbete som är flexibelt och stimulerande där du som Kurator ges många möjligheter till kompensutveckling så väl som inom yrkesuppdraget som inom uppdraget som Casemanager i psykosvård. Vi söker dig som har en positiv livsinställning och jobbar lösningsorienterat! 

Arbetsuppgifter

Detta är ett allsidigt och varierat uppdrag där du själv planerar för dina arbetsuppgifter som Casemanager, då har du nyckelfunktion i kontakten med patienten och samverkar med patientens nätverk såsom närstående, slutenvård, socialtjänst och boendestöd. Vi har på vår mottagning ett etablerat samarbete med tillexempel kommunsköterskorna och boenden som finns i Göteborgs stad.  Som kurator har du uppdrag att tex. bevaka barnperspektivet, ge närståendestöd och utföra fondansökningar med mera. 

Om dig

Du ska ha läst socionomutbildning. Har du vidareutbildning i psykiatri eller erfarenhet från psykiatrin är även det meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Löpande ansökningshandläggande kommer ske.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Neurosjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Kurator
Läs mer Aug 19
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicinsk mottagning och Klinisk Neurofysiologi.

Enheten för Psykologer och Kuratorer arbetar övergripande och tar emot patienter från alla delar av verksamheten. Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden.

Om arbetet

Vi söker en medarbetare till vårt kuratorsteam på Högsbo sjukhus, för kurativt arbete gällande patienter med ryggmärgsskador, stroke, förvärvade hjärnskador, Polio och Parkinson, som huvudsakligen är i arbetsför ålder. Där rehabiliteringen av personer som drabbats av neurologisk skada eller sjukdom äger rum inom slutenvård såväl som i öppenvård och mottagning.

Under våren 2023 kommer Nationell Högspecialiserad ryggmärgsskadevård startas upp som nytt uppdrag. En väsentlig del av rehabiliteringen är arbetet med att hjälpa patienten att nå en fungerande vardag. Kuratorn har en viktig roll i detta genom att arbeta praktiskt, rådgivande och stödjande kring de psykosociala konsekvenser som sjukdom/skada lett till. Arbetet innefattar också direkt och indirekt arbete med närstående till patienten. Vi arbetar särskilt med att uppmärksamma barn som anhöriga. Allt arbete bedrivs i nära samverkan med andra professioner och är organiserat i team. Utöver kliniskt arbete förväntas kurator att delta i metodutveckling inom den egna enheten samt övergripande kvalitetsarbete som rör teamen kring ryggmärgsskador.

Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Exempel på arbetsuppgifter

Samtal gällande kris och stöd för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patient eller anhörig exempelvis behöver få hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen utifrån sjukdom/funktionsvariation. Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag för att själv agera. Praktiskt socialt arbete med hjälp att exempelvis fylla i ansökningar, skriva intyg, kontakta och samverka med myndigheter såsom socialtjänst, försäkringskassa och arbetsförmedling samt andra intressenter. Arbetet som kurator innefattar att delta i det dagliga teamarbetet men även i råd och stödgruppsarbetet tillsammans med övriga professioner i teamen. Som anställd på ett universitetssjukhus förväntas du bidra i utbildning och utveckling.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen, legitimerad kurator inom Hälso och sjukvård med erfarenhet av kuratorsarbete inom sjukvård /rehabiliteringsmedicin. Allt arbete sker i teamsamverkan och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka multidisciplinärt. Du behöver vara väl förankrad i din kompetens inom socialt arbete och vara bekväm i att kommunicera din bedömning samtidigt som du är lyhörd för andra.

Då vi arbetar med människor som på grund av sjukdom/skada kan ha kognitiva nedsättningar behöver du ha en god kommunikativ förmåga och en noggrannhet i din bedömning av vilken nivå dina åtgärder behöver ligga på. Vi ser gärna att du har intresse av att följa aktuell forskning och att du vill vara med och driva metodutveckling inom enheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator välkomnas till Avdelning 367/368!

Kurator
Läs mer Jul 28
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Verksamhetsområdet beroende vänder sig till personer med substansbrukssyndrom med eller utan samtidig psykiatrisk problematik.

Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa av våra mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst och kriminalvård.

På vår slutenvårdsavdelning 367 och 368 jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, och medicinsk sekreterare ingår. Vi har 14 vårdplatser att erbjuda på avdelningarna.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill välkomna dig som kurator till våra trevliga personalgrupper. Du kommer bli en viktig resurs för att vi ska kunna fortsätta att utveckla och påverka vården till det bättre för våra patienter. Våra team präglas av en god gemenskap, ett gott samarbete och ett inbjudande arbetsklimat för att alla ska kunna bidra med sin åsikt och sina tankar.

Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet kommer du att ansvara för social utredning, nätverksarbete och barnperspektiv i teamet tillsammans med kontaktpersonen. Du kommer även delta i avdelningens olika planeringsmöten kring patienten.

I dina arbetsuppgifter ingår även stöd- och krissamtal med patienter och närstående. Kuratorn har en konsultativ uppgift för kontaktpersonen när det gäller det svåra samtalet med patienter och närstående. Du kommer bevaka patientens rättigheter i olika avseenden och planera för fortsatt stöd efter utskrivning. Som kurator förväntas du också ta ett stort ansvar för samverkansprocesserna kring patienten. 

Exempel på arbetsuppgifter är:

- Huvudansvar för SAMSA (IT-tjänst för kommunikation), även utbilda och stötta personal.
- Huvudansvarig för att hålla vårdplaneringar med efterföljande dokumentation i SAMSA.
- Samverkan med olika samverkanspartners såsom kommun, landsting, frivård, boende med flera. 
- Tillsammans med VÖL (vårdenhetsöverläkare) ansvarig för teammöten med öppenvården.
- Bevaka det psykosociala perspektivet för våra patienter och lyfta detta vid rond.
- Planeringssamtal med patienter (inför vårdplaneringar med mera, det vill säga inventera behov av insatser). 
- Bevaka barnperspektivet (det vill säga uppmärksamma när patienten har barn och att det ska göras anmälan). 
- Hålla i patientutbildningar om återfallsprevention och känsloreglering.
- Stödjande samtal med utgångpunkt i MI (motiverande samtal).

Om dig

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har erfarenhet av att arbeta med patientgruppen. Erfarenhet av psykiatri och/eller erfarenhet av socialtjänst är meriterande. 

Vi söker en positiv och engagerad medarbetare med god samarbetsförmåga, och som har ett genuint intresse av att arbeta med patientkategorin. Du bör ha en nyfikenhet, vilja och engagemang för att tillsammans med teamet utveckla avdelningens verksamhet. Du har förmåga till såväl samarbete som självständigt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator/Case manager till Psykosmottagning Öster

Kurator
Läs mer Jul 8
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Psykosmottagning Öster är en öppenvårdsenhet för personer med psykossjukdom, såväl nyinsjuknade som personer med långvarig psykiatrisk kontakt.

Mottagningen arbetar utifrån det samhällsbaserade metodprogrammet Integrerad Psykiatri/R-ACT där vård och stödinsatserna baseras på patientens mål och behov och där närstående ses som en viktig resurs. Hembesök ingår i arbetet och görs till flertalet patienter. Teamet är multidisciplinärt och består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterskor, medicinsk sekreterare, hälsopedagog, arbetsterapeut, sektionsledare och enhetschef.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett intressant arbete i ett multidisciplinärt team som är både erfaret och engagerat. Inom Psykoskliniken finns en engagerad och kunnig kuratorsgrupp som du kommer att bli en del av. Det finns möjlighet till interna utbildningar inom ditt fält samt inom psykosvård.

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du med kuratorsuppgifter men du är också case manager, vilket innebär att du är ansvarig för att hålla i behandlingsarbetet utifrån R-ACT modellen för ett antal patienter. Du är patientens kontakt och samarbetar utifrån behov med bland annat socialtjänst, boenden, närstående och andra aktuella aktörer. Kuratorsuppgifter kan innebära anhörigstöd, bevaka barnperspektivet, göra fondansökningar och att ha koll på det juridiska området som rör vår patientgrupp.

Om dig 

Vi söker dig som har socionomexamen. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Det är även meriterande om du har utbildning inom familjeterapi, R-ACT och/eller vård och stödsamordning, likaså om du har erfarenhet av arbete med personer som har psykossjukdom.

Du kommer initialt att delta och vara aktiv i enhetens och verksamhetens utvecklingsarbete och bör vara engagerad, ambitiös och kunna anpassa dig till olika uppgifter. Du kommer att ha dubbla roller, både vara kurator på enheten men också case manager och vara ansvarig för insatser utifrån R-ACT till ett antal patienter. Du behöver kunna arbeta självständigt men också ha lätt för att samarbeta med andra. Lyhördhet, noggrannhet och humor är andra viktiga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 24
Amerikanska Gymnasiet erbjuder fyra högskoleförberedande program inom Samhällsvetenskap, Ekonomi, Naturvetenskap och Teknik. Skolan står för en stark struktur och en stark kultur med ordning och reda i samtliga klassrum i kombination med många sociala event under skolåret.

Amerikanska Gymnasiet är Sveriges första gymnasieskola med Tre terminer. Undervisningen sker både på svenska och engelska. Vi söker dig som vill vara med och omforma svensk skola och vara en del i att ta en position där vi kontinuerligt utvecklar undervisningen i kollegialt samarbete och med barnens bästa i första rummet.

Vi söker en kurator två till tre dagar per vecka med placering på vår skola i Göteborg. Uppdraget avser främst förebyggande och främjande arbete där stödjande elevsamtal givetvis är en självklar del i rollen.

Amerikanska Gymnasiet Göteborg har en engagerad elevgrupp och en engagerad personalgrupp. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss försäljning av annonser)

Ansök nu

Hälso- och sjukvårdskurator/Kurator till Kuratorsmottagning på Sahlgrenska

Kurator
Läs mer Jun 21
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om verksamheten

Kuratorsmottagningen ligger organisatoriskt under lungmedicin, allergologi och palliativ medicin men arbetar även mot bland annat akut- och intensivvård, kardiologi, hematologi och geriatrik.

Verksamheten bedrivs till största del på Sahlgrenska och Högsbo sjukhusområden, både i öppen- och slutenvård. En del av verksamheten är riktad mot den specialiserade palliativa vården inom Palliativt resursteam (PRT).

Kuratorn är en resurs för patient, närstående, vårdavdelningar och öppenvårdsenheter. Kuratorn utreder om det föreligger behov eller brister i patientens situation på det psykosociala området, som är av betydelse för patientens hälsa och välbefinnande. Målet är att medverka till att dessa behov tillgodoses och skapa bästa möjliga förutsättningar för patienten att klara sin livssituation.

Vi söker nu en kurator för placering på Sahlgrenskatomten med tjänstgöring framförallt inom slutenvård, även öppenvård kan förekomma.  Uppdraget är mycket varierat. 

Arbetsuppgifter

Som kurator förväntas du stå för den psykosociala kompetensen. Du förväntas arbeta med de konsekvenser som sjukdom/skada/olycka medfört, eller riskerar att medföra, inom områden som rör exempelvis familj, nätverk, sysselsättning och ekonomi. Vilka åtgärder som är aktuella är beroende av behov och situation, men kan sammanfattas i;

- Kris- och stödsamtal till patienter och/eller närstående
- Samtal som stöd och för förändring i olika skeden av patientens vårdförlopp där patienten exempelvis behöver hjälp att hitta fungerande strategier för att bättre hantera vardagen
- Praktiskt socialt arbete som exempelvis hjälp med ansökningar, intyg, kontakter och samverkan med myndigheter såsom socialtjänst och försäkringskassa
- Information, rådgivning och hänvisning för att ge patienten underlag att agera själv

Vi har även ett ansvar för att uppmärksamma barn som närstående.

Som anställd på ett Universitetssjukhus förväntas du vara delaktig i utbildning och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att vid förfrågan föreläsa, internt såväl som externt samt att handleda studenter. Du förväntas följa kunskapsutvecklingen inom socialt arbete.

Om dig

Du som söker har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är önskvärt.

Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och ett intresse för att arbeta multidisciplinärt. Du bör också ha ett genuint intresse för utvecklings- och förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningarna kommer att behandlas fortlöpande

https://vgregion.varbi.com/center/tool/position/508668/edit/tab:1/Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till NTI Johanneberg

Kurator
Läs mer Jun 2
NTI Gymnasiet har skolor över hela Sverige, med fokus på teknologi, vetenskap och innovation. Samhällets digitalisering skapar både nya möjligheter och utmaningar inom alla branscher. Vårt uppdrag är att ge våra elever, oavsett program, digital spetskompetens och kunskaper i ny teknik redan på gymnasiet. Vi skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i.

Läs mer om våra 29 skolor på www.ntigymnasiet.se.

NTI Johanneberg är en attraktiv skola med tre program och drygt 460 elever. Vi har fokus på hög kvalitet i undervisningen, trygghet och hög trivsel på skolan. Är du genuint nyfiken på att tillsammans med lärare och övriga kompetenser inom elevhälsoteamet stötta och utveckla eleverna mot målen? Vill du arbeta i ett dynamiskt klimat där elevperspektivet genomsyrar verksamheten? Då är vi rätt skola för dig.

Vi söker nu en kurator till vår skola att ingå i elevhälsoteamet.

Det här erbjuder vi dig

Som kurator hos oss kommer du att ingå i elevhälsoteamet som förutom kurator består av skolsköterska, specialpedagog, studievägledare och rektor. Du har stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten i utvecklingsarbetet som bedrivs på skolan, både på skolan i stort och inom ramen för det kollegiala lärandet i elevhälsoteamet.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Det här söker vi

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl elever, skolans personal och vårdnadshavare som externa kontakter, t.ex. socialtjänsten. Du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du tar utgångspunkt i evidensbaserade metoder och förhållningssätt och bedriver ditt arbete strukturerat och målinriktat. Som ett stöd i arbetet kommer du att ha elevhälsoteamet på skolan men du har också tillgång till extern handledning. Erfarenhet av arbetet som skolkurator är meriterande liksom att du är väl förtrogen med såväl skolans styrdokument som socialtjänstens lagar och regelverk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidare anställning på 80 % med start Augusti 2022. Placeringsort är Göteborg.
Har du frågor, kontakta gärna rektor Anna Kohlström, 0702396813.

Om du erbjuds anställning är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.

Ansök nu

Socionom till Röda Korsets behandlingscenter i Göteborg

Kurator
Läs mer Jun 9
Bli en del av världens främsta katastroforganisation

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respekten för varje människas värdighet. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt. Tack vare vårt unika mandat, vår neutralitet och opartiskhet finns vi på plats i oroshärdar och krigszoner, dit ingen annan når.

I Sverige bedriver vi bland annat sex behandlingscenter för krigsskadade och torterade och en vårdförmedling samt erbjuder migrationsrådgivning i enskilda flyktingärenden. Dessutom efterforskar vi anhöriga som kommit ifrån varandra vid en kris eller katastrof och bistår när de återförenas.

Röda Korsets behandlingscenter i Göteborg söker en socionom

Röda Korsets Behandlingscenter i Göteborg har funnits i 7 år och är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att främst inriktas på behandling för traumatiserade flyktingar och deras anhöriga. Många av patienterna har själva varit utsatta för tortyr, krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur andra drabbats. I vårt team bestående av 9 personer ingår psykologer, psykoterapeut, fysioterapeut, socionom, administratör och verksamhetschef. Våra lokaler är på Rullagergatan 6 B i Göteborg.

Vi söker dig som:

• Har socionomexamen, gärna hälso- och sjukvårdskurator
• Har erfarenhet och intresse av arbete med flyktingar oavsett legal status
• Har erfarenhet av multidisciplinärt teamarbete
• Är van att bedöma och utvärdera vilka eventuella sociala insatser som behövs som komplement till vården.
• Har erfarenhet av kartläggande, vägledande och motiverande samtal
• Är van vid kurativt arbete i nätverk
• Har mycket god kunskap om socialtjänstlagen samt erfarenhet med att tillämpa denna

Det är även meriterande om du:

• Är flerspråkig
• Har erfarenhet av ideell sektor
• Har vidareutbildning i samtalsmetodik, t ex motiverande samtal, barns rätt som anhöriga.

Det psykosociala arbetet på behandlingscentret bedrivs med patienter och deras anhöriga, individuellt eller i grupp, enskilt eller i team med övriga kollegor. Grundläggande för detta arbete är utredningen av psykosociala problem och resurser samt bedömningen av psykosociala behov och stödinsatser. Arbetet som kurator kommer innebära flertalet externa kontakter med exempelvis psykiatrin, socialtjänst, frivilligorganisationer, arbetsförmedlingen och myndigheter. Delar av arbetet sker ut i Röda Korsets lokala föreningar i Västra Götalandsregionen vilket innefattar en del resor mellan olika kommuner i regionen.

Som person behöver du vara självgående, lösningsfokuserad, noggrann, ha god förmåga att knyta kontakter, kunna tillämpa lagar och regelverk men samtidigt vara öppen för kreativa lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig? Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling! Vi erbjuder kunskapsutveckling då alla våra medarbetare erbjuds handledning efter behov samt annan relevant utbildning. Inte minst innebär tjänsten även chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och andra Röda Korsets behandlingscenter i Sverige samt möjlighet att bidra till det viktiga arbetet i en av världens främsta katastroforganisationer.

Om tjänsten

Tjänsten omfattar heltid med start i augusti 2022 eller enligt överenskommelse, tjänsten är tillsvidare. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-22. Vi kommer kalla till intervjuerna som är planerade under veckorna 26 och 27 löpande under ansökningstiden.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Katrin Sepp som enklast nås på: katrin.sepp@redcross.se

Vi undanbeder oss vänligt men bestämt samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Här hittar du kontaktuppgifter till de fackklubbar som finns representerade hos oss.

Ansök nu

Kurator välkomnas till oss på Beroendemottagning Hisingen!

Kurator
Läs mer Maj 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Vi söker nu en kurator till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri!

Om oss

Beroendemottagning Hisingen är en av två basmottagningar inom Göteborg.

Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har en psykiatrisk problematik i kombination med ett beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika som kräver specialistsjukvård. Det psykiatriska teamet arbetar utifrån ett tvärprofessionellt synsätt där teamet kompletteras med professioner från mottagningarnas resursenhet. Vi erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men också farmakologisk behandling.

Enheten är öppen under dagtid måndag till fredag. 

Vi erbjuder dig möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Arbetsuppgifter

Som kurator på mottagningen kommer du arbeta med varierande arbetsuppgifter. Vi söker en socionom där tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete och samverkan. Du kommer vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

I det dagliga arbetet kommer du ha tätt samarbete med dina kuratorkollegor på mottagningen och ha regelbundna träffar med övriga kuratorer inom verksamhet Beroende.

Vi arbetar utifrån ett MI (motiverande samtal) baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Tjänsten är en visstidsanställning på 1 år. 

Om dig

Du som söker ska ha socionomexamen. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik inom psykiatrisk öppenvård är meriterande. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer kunna få legitimation under övergångsperioden.

Arbetets varierande karaktär förutsätter att du är självgående, flexibel och stabil. I kontakt med patienter, samverkanspartners och teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och empati. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och att du har förmåga att analysera men även förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning och nyfikenhet och intresse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator till Psykiatrisk vårdavdelning inom Psykiatri Affektiva

Kurator
Läs mer Maj 27
Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk vårdavdelning som riktar sig till primärvårdspatienter i Göteborg.

Detta innebär att vi vårdar ett flertal patienter som inte tidigare varit i kontakt med psykiatrin. Avdelningen har 18 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner.

Avdelningen har ett hälsofrämjande profil och arbetar för att erbjuda ett brett spektrum av behandlingar. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående.

Avdelningen har ett väl utvecklat teamarbete där kurator, läkare, sjuksköterska och skötare ingår, och där var och en bidrar med sin unika kompetens. Alla kuratorer erbjuds utbildning i DBT (Dialektiskt beteendeterapi) och handledning i KBT (Kognitiv beteendeterapi), och även samverkansmodellen SAMSA som vi har tillsammans med kommunen. Fokus i arbetet ligger i första hand på bedömning, utredning och stöd för att hjälpa patienten i svåra psykosociala situationer. Tjänsten omfattar även inslag av terapeutisk behandling av psykiatriska diagnoser.

Arbetsuppgifter

Som kurator är du avdelningens specialist i psykosociala frågor, du arbetar övergripande och har en samordnande funktion i olika samverkanssammanhang.

Det psykosociala arbetet berör såväl patienter som närstående, och du arbetar förebyggande för barn genom barnorienterande samtal. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv där samverkan med primärvård, öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du har god kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning, socialrätt och socialförsäkringar.

Om dig

Vi söker dig som har socionomutbildning och som har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv. Du har klinisk erfarenhet av arbete på allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket och ha en ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. 

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

https://www.sahlgrenska.se/jobb-och-framtid/tillsammans-for-patienten/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ansök nu

Kurator natt till Kriscentrum för kvinnors skyddade boende

Kurator
Läs mer Maj 25
Vi i socialförvaltningen Centrum arbetar varje dag för att invånarna i centrala Göteborg, Majorna, Linné, Örgryte och Härlanda ska få en bättre vardag. Våra uppdrag inom det sociala området är många och spänner från myndighetsutövning till insatser för en jämlik stad. Vi arbetar lokalt men har också verksamheter som riktar sig till hela staden för att möta våra invånares behov.
Vi vill skapa en mer likvärdig och effektiv socialtjänst som utgår från evidens och erfarenhet.

Om du söker mål och mening på din färd och vill verka i stadens hjärta - jobba hos oss!

ARBETSUPPGIFTER
Kriscentrum för kvinnors skyddade boende ingår i Kris och relationsenheten 3 som har 16 medarbetare fördelat på det skyddade boendet och en samtalsmottagning. Kriscentrum för kvinnor arbetar stadenövergripande och erbjuder stöd till våldsutsatta och våldsutövande kvinnor (samtalsmottagningen) i Göteborg. Kriscentrum för kvinnor har sina lokaler i centrala Göteborg. Kriscentrum för kvinnors skyddade boende har plats för tolv kvinnor med medföljande barn. Vi har utöver det en skyddad extern lägenhet där vi kan ta emot en bredare målgrupp till exempel våldsutsatta män i behov av skydd.

Som kurator på natten arbetar du ensam på ett så kallat 52 schema vilket innebär att du jobbar 2 nätter ena veckan och 5 nätter den andra vecka. På Kriscentrum för kvinnor arbetar vi med ett miljöterapeutiskt förhållningssätt. Som kurator på natten är din främsta uppgift att se till att det är lugnt i boendet, i uppdraget ingår också vissa praktiska nattuppgifter såsom viss städning. Du ansvarar för verksamhetens råd- och stödtelefon nattetid. Intag av kvinnor i behov av skydd via sociala jouren kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan likvärdig examen. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av arbete med våld i nära relation. Du har erfarenhet av att arbeta med att möta personer i kris.

Vi önskar att du är ansvarsfull och att du har förmåga att arbeta självständigt då du arbetar ensam nattetid. Som person är du lyhörd, stabil och trygg.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök nu