Kronofogdemyndigheten jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Kronofogdemyndigheten i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Enhetschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 29
Beskrivning av uppdraget
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som enhetschef på Kronofogden har du en viktig roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill vara med och utveckla enheten verkställighet väst och försäljning inom verkställighetsavdelningen. Den aktuella enhetschefsbefattningen är inom enhet verkställighet väst och försäljning med placering i Göteborg. Enheten består av elva sektioner varav sju sektioner handlägger mål om verkställighet och fyra sektioner handlägger ärenden om exekutiv försäljning.

Verkställighetssektionerna bedriver verksamhet från kontor i Göteborg, Uddevalla, Skövde, Borås, Halmstad och Varberg. Försäljningssektionerna bedriver i huvudsak verksamhet från kontoren i Luleå, Falun, Göteborg och Helsingborg. Sektionen för försäljning av lösöre är virtuell. I rollen som enhetschef för verkställighet väst och försäljning kommer du att leda tio sektionschefer placerade på åtta orter. Du rapporterar till avdelningschefen för verkställighet.

Inom verkställighetsavdelningen säkerställer vi fullgörelse av betalningskrav och andra juridiska förpliktelser. Det handlar om att verkställa domar, beslut och utslag om betalningsförelägganden som utfärdats av domstolar, myndigheter eller av Kronofogdemyndigheten. Som enhetschef har du möjlighet att göra skillnad och bidra till Kronofogdens utveckling genom att skapa förändring. Du kommer att vara en nyckelperson i en organisation som värdesätter din kompetens och ger dig möjlighet att påverka och att utvecklas.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda och styra verksamheten inom din enhet samt säkerställa att verksamhetsmål, budgetmål och arbetsmiljömål uppnås. Som medlem i avdelningens ledningsgrupp ansvarar du för att ta ett övergripande ansvar och bidra till helheten. Du förväntas förmedla och översätta mål och strategier till chefer på sektionsnivå och du kommer att leda och verka genom andra chefer. För att lyckas i rollen som enhetschef är det viktigt att du förstår och sätter dig in i såväl enhetens som myndighetens uppdrag. Du kommer att samarbeta med andra chefer, kollegor och aktörer utanför myndigheten.

Kronofogden erbjuder möjlighet till distansarbete där en del av arbetstiden efter överenskommelse med arbetsgivaren, kan förläggas till hemmet. Det innebär att du kan komma att leda chefer och medarbetare som arbetar både på sin huvudarbetsplats och på sin hemarbetsplats. Du förväntas kunna utöva ett nära ledarskap i denna hybrid.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet inom relevant område. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system
- aktuell och relevant chefserfarenhet. Aktuell arbetslivserfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste tre åren.

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- har förmågan att omsätta strategier till operativa aktiviteter
- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att vara chef över andra chefer. Det är även meriterande med några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från verkställighet på Kronofogden. Aktuell arbetslivserfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste tre åren.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som utredare, och får ett chefsförordnande på fem  år. Om du redan är anställd på Kronofogden kan du komma att behålla din grundbefattning under förordnandetiden.  Resor i jobbet förekommer. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html


Vi ser fram emot din ansökan senast den 2024-05-13.

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronofogdeaspirant, Jurist- och konkurstillsynsenheten

Kronofogde
Läs mer Sep 27
Beskrivning av uppdraget
Som kronofogde arbetar du med kvalificerad juridik inom ett flertal rättsområden, främst exekutions- och sakrätt.

Du är ett juridiskt stöd och ansvarar för att upprätthålla rättslig kvalitet i myndighetsutövningen och motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. Din placeringsort kan vara i Göteborg, Skövde, Halmstad eller Uddevalla. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är varierande och kan växla mellan att göra rättsliga utredningar, fatta beslut i olika ärenden, skriva yttranden till domstolar och att sälja utmätt egendom. Du är ett juridiskt stöd till medarbetarna och ansvarar för att upprätthålla rättslig kvalitét i myndighetsutövningen. Detta betyder att du behöver vara beredd på att snabbt kunna hantera och bemöta medarbetarnas frågor i olika ärenden, hålla utbildningar och genomföra kvalitetsuppföljningar.

Organisatorisk ingår du i en virtuell juristsektion vilket innebär att du gemensamt med övriga kollegor i sektionen ansvarar för resultat, planering och fördelning av arbetet.

Under din första tid hos oss är du kronofogdeaspirant och går en behörighetsutbildning för att bli kronofogde. Utbildningen varvas med teori och praktik. Du går utbildningen på arbetstid och erhåller lön.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är kronofogde alternativt notariemeriterad jurist, eller kommer att avsluta din notarietjänstgöring inom de närmaste sex månaderna
- är svensk medborgare

Du har personliga egenskaper som innebär att du är bra på att samarbeta, kommunicera både muntligt och i skrift och att coacha kollegor. Du har beslutsförmåga, är ansvarstagande och systematisk i ditt arbetssätt. Ditt goda omdöme och analytiska förmåga kombineras med att du är stabil och förtroendeingivande i möten med människor i utsatta situationer. Du har också lätt för att både arbeta snabbt och att ta initiativ.

Information om oss och jobbet
Du påbörjar din anställning som kronofogdeaspirant och efter genomgången utbildning får du titeln kronofogde. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad kronofogdar arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/andra-kronofogde

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Projektledare till Kronofogdens förebyggande arbete

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Aug 31
Beskrivning av uppdraget
Ekonomiskt utanförskap påverkar såväl individen som samhället i stort.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla myndighetens förebyggande verksamhet i en roll som projektledare.

Förebyggandesektionen ansvarar för Kronofogdens uppdrag att motverka överskuldsättning. Sektionen driver myndighetens strategiska arbete för att hjälpa människor att undvika skuldsättning, ekonomiska problem och att ta sig ur överskuldsättning. Det innebär bl.a. samverkan, information, utbildning och aktiverande utvecklingsarbete riktat till privatpersoner, företag och intressenter. Särskild vikt läggs vid säkerställande av barnperspektivet i myndighetens arbete. Genom att agera i förebyggande eller aktiverande syfte vill vi minska antalet människor som hamnar i skuldfällor samt främja ekonomisk hållbarhet. Arbetet bedrivs i stor omfattning i samverkan med andra myndigheter och civilsamhället. Vi är en virtuell sektion som finns i Malmö, Göteborg, Stockholm och Karlstad.

Som projektledare arbetar du målmedvetet med olika kunskapsförmedlande projekt, både som projektledare och projektmedlem. Du drivs av genomförandefasen och har fokus på att arbeta med utvecklingsfrågor som skapar förändring i nära samarbete med andra.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ansvara för hela processen från planering, genomförande och utvärdering i olika projekt. Att i tal och skrift utforma och anpassa såväl texter som visuella element till olika målgrupper, format och kanaler. Samverka med interna och externa aktörer för att nå effekt i vårt uppdrag att motverka överskuldsättning. Arbeta mot uppsatta mål, följa upp och utvärdera förebyggande insatser samt arbeta med redigerings- och publiceringsverktyg.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- akademisk högskole- eller universitetsutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig utbildning
- erfarenhet från arbete med ständiga förbättringar
- minst 3 års arbetslivserfarenhet av arbete med omfattande kundkontakter

Med kundkontakter menar vi för denna tjänst dig som utformat kunskapsförmedlande material till olika målgrupper.

Du har personliga egenskaper som innebär att du drivs av att bidra med effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov.  Du har förmågan att omsätta strategier till operativa aktiviteter. Du trivs med att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga. Du har även god analytisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av strategisk och operativt utvecklingsarbete. Har du aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta med utbildning eller kommunikationsinsatser i en ledande roll är det även meriterande. Ytterligare merit är om du har aktuell erfarenhet av samverkan med myndigheter och civilsamhället samt även goda kunskaper av att skriva olika typer av texter, formulera budskap i tal och text samt och arbeta med klarspråk.

Information om oss och jobbet
Ansök jobbet via följande länk: https://kronofogden.varbi.com/se/what:job/jobID:656637/
Du väljer sedan en eller flera möjliga placeringsorter i urvalsfrågorna.

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Kundservice

Servicehandläggare
Läs mer Aug 14
Kundservicehandläggare

Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.

 

Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon och e-post. Som handläggare på kundservice trivs du med den direkta kundkontakten, du är snabb och flexibel i ditt arbetssätt. Du besvarar frågor från privatpersoner, företag och myndigheter, vilket gör att de personer du pratar med har en varierande bakgrund och frågor. Du kommer hantera både enkla och mer kvalificerade frågor och du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Du kommer även att stötta våra kunder i myndighetens e-tjänster som utvecklas kontinuerligt.

 

Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, epost eller via andra digitala kanaler
- goda it-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- goda kunskaper i engelska
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är kommunikativ och pedagogisk. Du agerar flexibelt, är förtroendeingivande och stabil i samtalen kontakten med kund. Du har lätt för att ta till dig ny information och gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga och kan arbeta effektivt utifrån kundservice uppdrag och mål.

 

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

https://www.kronofogden.se/handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill arbeta mot organiserad brottslighet

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 19
Beskrivning av uppdraget
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom enheten förebyggande och specialverkställighet med placering i Göteborg. Enheten ansvarar för handläggning av arbetsuppgifter i utsökningsmålen som är att hänföra till specialverkställighet. Det innefattar ansvar för att verkställa utmätning, betalningssäkring och kvarstad hos personer som misstänks för allvarlig ekonomisk och/eller organiserad brottslighet och att verkställa intrångsundersökningar samt handräckning vid bevissäkring enligt skatteförfarandelagen. Enheten deltar även i den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom din sektion, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

Förebyggande- och specialverkställighetsenheten ansvarar för myndighetens arbete med att förebygga och motverka brottslighet.

Ansvaret omfattar:

• myndighetens brottsförebyggande arbete på strategisk och taktisk nivå

• samordning, prioritering, planering och uppföljning av arbetet med att förebygga och motverka brottslighet, inklusive arbetet mot penningtvätt

• samordning av myndighetens samverkan med andra myndigheter, inklusive samverkansinsatser.

I rollen som sektionschef för specialverkställighet kommer du att leda i nuläget 10 medarbetare. Du rapporterar till enhetschefen för förebyggande och specialverkställighet.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system
- några års aktuell och relevant chefserfarenhet. Aktuell erfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste 3 åren.

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet från liknande arbete, exempelvis arbete mot ekonomisk och/eller organiserad brottslighet.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare och får ett chefsförordnande på fyra år. Om du redan är anställd på Kronofogden, kvarstår du i din grundbefattning under förordnandetiden. Resor i jobbet kan förekomma. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

#LI-MS1

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Praktikplats för juridikstudent på Kronofogden, höstterminen 2023

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Apr 18
Beskrivning av uppdraget
Är du i slutskedet på din utbildning inom juridik och är intresserad av att göra praktik på Kronofogden? Vi erbjuder dig som är student en möjlighet att praktisera hos oss och därmed få värdefulla kunskaper och erfarenheter inför ditt kommande arbetsliv.

Under höstterminen 2023 kan vi erbjuda en praktikplats på skuldsaneringsenheten på kontoret i Göteborg.

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Praktikens längd kan anpassas efter din utbildning men bör vara mellan tio och 20 veckor. Du blir placerad vid ett specifikt kontor med en handledare med juridisk utbildning, men praktikprogrammet innehåller även digitala delar som organiseras via huvudkontoret tillsammans med andra praktikanter.

Kronofogden har många medarbetare med juridisk utbildning och vi arbetar med kvalificerad juridik inom flera rättsområden. Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss https://kronofogden.se/jobbasomjurist.html.

 

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- är inskriven som student vid ett svenskt universitet eller högskola.
- är försäkrad genom universitetet eller högskolan.

Praktikperioden ska ingå i institutionens ordinarie utbildningsprogram.

 

Information om oss och jobbet
Bifoga din CV och fyll i urvalsfrågorna som följer.

Vid frågor, kontakta:

Lena Karjel, hr-specialist
010-579 2184

Karin Klingemann, samordnare kommunikation
010-5792755

Välkommen med din ansökan!

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
Ett jobb som räknas – för andra och för dig. På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Vi söker kronoinspektörer till specialindrivningen!

Kronoinspektör
Läs mer Maj 2
Beskrivning av uppdraget
Som kronoinspektör utreder du tillgångar och reglerar skulder samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter.

Jobbet är varierande och du arbetar på och utanför kontoret med att hjälpa människor att hitta lösningar för att förändra sin situation och motverka skuldsättning.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är varierande. Du kommer verkställa betalningssäkringar, kvarstadsmål, EU-kvarstader, utöva tillsyn över näringsförbud, bevissäkringar och intrångsundersökningar. Vid behov använder du tvångsmedel såsom förhör och vite. Du har ett nära samarbete med andra myndigheter och tillsammans vidareutvecklar vi de myndighetsgemensamma insatserna för att motverka ekonomisk och organiserad brottslighet.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni har ett gemensamt ansvar för resultatet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- svensk medborgare då befattningen är placerad i säkerhetsklass. 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytisk förmåga. Du har även förmåga att vara stabil och förtroendeingivande men samtidigt handlingskraftig i möten med människor i mycket svåra situationer.

Du har god samarbetsförmåga, både inom teamet och med externa samverkansparter. I kontakten med andra har du god förmåga att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt.

Det är meriterande om du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Information om oss och jobbet
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på sex månader. För att bli anställd måste du bli godkänd på säkerhetsprövningen som kommer att göras enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) under rekryteringsprocessen.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad kronoinspektörer arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/malin-kronoinspektor

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Projektledare till Kronofogdens förebyggande arbete

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 4
Beskrivning av uppdraget
Ekonomiskt utanförskap påverkar såväl individen som samhället i stort.

Vill du bidra till en ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i samhället? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Sektionen ansvarar för myndighetens förebyggande arbete med ett särskilt fokus på barn och unga. Vi säkerställer bland annat att barns rättigheter värnas i myndighetens utvecklingsarbete och utformar kompetenshöjande insatser i samverkan, såväl internt som externt för att motverka överskuldsättning i samhället. Vi är en virtuell sektion som finns i Malmö, Göteborg, Stockholm och Karlstad.

Vi befinner oss i en förändringsresa och intensifierar vårt agila arbetssätt där vi arbetar tvärfunktionellt. Som projektledare arbetar du målmedvetet med olika projekt, både som projektledare och projektmedlem. Du drivs av genomförandefasen och har fokus på att arbeta med utvecklingsfrågor som skapar förändring.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att ansvara för hela processen från planering, genomförande och utvärdering i olika projekt. Att i tal och skrift utforma och anpassa såväl texter som visuella element till olika målgrupper, format och kanaler. Samverka med interna och externa aktörer för att nå effekt i vårt uppdrag att motverka överskuldsättning. Arbeta mot uppsatta mål, följa upp och utvärdera förebyggande insatser samt arbeta med redigerings- och publiceringsverktyg.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- akademisk högskole- eller universitetsutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig utbildning
- erfarenhet från arbete med ständiga förbättringar
- minst 3 års arbetslivserfarenhet av arbete med omfattande kundkontakter

Med kundkontakter menar vi för denna tjänst dig som arbetat med att stötta målgrupper som i sin tur arbetar direkt mot kund, ex utbildare eller budbärare.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är förändringsbenägen och drivs av att bidra med effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du är proaktiv, skapar delaktighet och har alltid målet i sikte. Vidare är du strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga. Du är kommunikativ. dvs. har förmåga att formulera budskap i tal och text på ett sätt som är klart, tydligt och strukturerat. Arbetet kräver förmåga att samarbeta effektivt med andra och även kunna stötta och vägleda andra. Du har förmågan att skapa relationer med interna och externa aktörer som kan bidra till att nå effekter i vårt förebyggande arbete.

Det är meriterande om du har mycket god kompetens i digital teknik samt aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med planering, projektledning och produktion av digitala events, t ex föreläsningar, konferenser och temaveckor. Har du aktuell arbetslivserfarenhet av arbete på t ex produktionsbolag, mediehus eller reklambyrå eller även aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med utbildnings- och utvecklingsinsatser är det även meriterande. Ytterligare merit är om du har lång erfarenhet av av myndighetssamverkan och stor förståelse för arbetsprocessen samt goda kunskaper av att skriva olika typer av texter och arbeta med klarspråk.

Information om oss och jobbet
Ansök jobbet via följande länk: https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb?jobid=612776
Du väljer sedan en eller flera möjliga placeringsorter i urvalsfrågorna.

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Administrativ handläggare verkställighet

Administrativ assistent
Läs mer Apr 6
Beskrivning av uppdraget
Som administrativ handläggare är dina arbetsuppgifter i huvudsak att besluta om lämpliga åtgärder för att reglera skulder.

För att motverka att människor hamnar i svår skuldsättning blir kontakten med kunder, arbetsgivare och andra myndigheter en viktig del av ditt arbete.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att utreda tillgångar, fatta beslut om lämpliga tvångsåtgärder samtidigt som du säkrar den skuldsattes rättigheter. Din roll är att  vara den neutrala parten som hjälper den som inte har fått betalt och den som ska betala. Ett exempel, på reglering av skuld, är utmätning av lön samtidigt som du säkrar den skuldsattes rättigheter. Arbetet innebär löpande ärendehantering via våra system. Du har kundkontakter i telefon och reception. I arbetet ingår kontakter med de skuldsatta, de som vill ha betalt, andra myndigheter och arbetsgivare med flera. I arbetsuppgifterna ingår även administrativa arbetsuppgifter exempelvis posthantering och mailkontakter.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni har ett gemensamt ansvar för resultatet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Du genomgår en utbildning där praktik varvas med teori. Du kommer lära dig mer om juridik, bemötande och samtalsteknik.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- minst 6 månaders erfarenhet av administrativt eller handläggande arbete under de senaste tre åren
- goda it-kunskaper
- goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk, noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Du agerar stabilt och förtroendeingivande, även i kontakter med människor som befinner sig i utsatta situationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad en administrativ handläggare verkställighet arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/joel-handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektörer till försäljning av lös egendom

Kronoinspektör
Läs mer Mar 1
Vi söker kronoinspektörer!

Vi vill genom denna annons vända oss till dig som redan är färdigutbildad kronoinspektör och som vill utvecklas, lära nytt och tillämpa dina erfarenheter i arbetet med försäljning av lös egendom.

Beskrivning av uppdraget
Som kronoinspektör utreder du tillgångar och reglerar skulder samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter. I arbetet med försäljning av lös egendom arbetar du virtuellt med att hålla exekutiva auktioner av utmätt egendom som ska leda till betalning av skulder på ett rättssäkert sätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att förbereda utmätt egendom inför försäljning, välja försäljningsform, hålla exekutiva auktioner i form av anbuds-, nät- och underhandsförsäljningar och fördela köpeskillingen i de mål som egendomen är utmätt och såld för. 

I arbetet behöver du ha intresse och god kännedom om processen från utmätningsförrättning till fördelning av pengar. Du har kundkontakter via telefon och mejl med köpare, säljare (gäldenärer), borgenärer och allmänhet. Du har ett nära och intensivt virtuellt samarbete via Skype med dina kollegor, med samordnare för lösöre och utmätande kronoinspektörer på alla Kronofogdens kontor.  

Auktionerna rullar varje vecka, året runt eftersom egendomen ska vara såld inom två månader från utmätningsdagen. Du och dina kollegor har ett gemensamt ansvar för resultatet och din chef skapar rätt förutsättningar för dig och ert arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytisk förmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i mycket utsatta situationer. Du tycker om att samarbeta och kommunicerar obehindrat om svåra saker med människor med olika bakgrund. Du är flexibel och uppskattar förändring. Du tycker om att göra rätt från början, att arbeta med ständiga deadlines samt att ge och ta feedback. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet från arbetet som kronoinspektör inom myndigheten

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Placeringsort är enligt överenskommelse på någon av de följande orterna där Kronofogden har kontor: Göteborg, Helsingborg eller Skövde.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad kronoinspektörer arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/malin-kronoinspektor

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Beredningsjurist, Skuldsanering

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 3
Beskrivning av uppdraget
Våra huvudsakliga rättsområden är förvaltningsrätt, insolvensrätt, socialrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt, avtalsrätt och processrätt.

Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och enklare beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bred juridisk kontext. Vi söker nu en beredningsjurist med huvudsaklig placering på skuldsaneringsenheten i Göteborg.

Hos oss kommer du främst att arbeta inom en process men kan komma att ges möjlighet till breddning av din kompetens inom flera verksam­hets­processer som beredningsjurist.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter utför du på din huvudsakliga placering inom skuldsaneringsprocessen. Dina arbetsuppgifter består av att fatta enklare beslut enligt skuld­saneringslagen och lagen om skuldsanering för företagare. Besluten handlar om omprövningsärenden och utredningar kring förutsättningar för skuldsanering i invändningsärenden. Du kommer också bereda svårare ärenden tillsammans med seniora jurister.

Dina kvalifikationer
 Vi söker dig som har:

-  juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har beslutsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och kan planera din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål. Du har även god slutledningsförmåga.

Information om oss och jobbet
Du blir anställd som jurist. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/jobba-som-jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 15
Beskrivning av uppdraget
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom verkställighet med placering i Göteborg. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån. Du rapporterar till enhetschefen för verkställighet väst/försäljning.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef på Kronofogden har du verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom din sektion, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

I rollen som sektionschef för Verkställighet Göteborg 1 kommer du att leda ca 20 medarbetare vilka handlägger utsökningsmål (tvångsåtgärder) samt delgivning av mål om betalningsföreläggande och handräckning (krav).

Verkställighet Göteborg 1 är en utbildningssektion, varför sektionschefsuppdraget även innefattar en lärar- och handledarroll med syftet att utbilda kronoinspektörer till Kronofogdemyndighetens samtliga verkställighetssektioner i Göteborg. Lärar- och handledarrollen kräver mycket goda kunskaper om en kronoinspektörs arbetsuppgifter liksom mycket god pedagogisk förmåga att förmedla kunskaperna till kronoinspektörsaspiranterna på sektionen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

-  en akademisk utbildning från högskola eller universitet inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system 
- aktuell och relevant chefserfarenhet, aktuell erfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste tre åren
- aktuell erfarenhet från arbete inom verkställighet på Kronofogden, aktuell erfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste tre åren
- erfarenhet av att utbilda och handleda kronoinspektörsaspiranter.


 

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare, och får ett chefsförordnande på fyra år. Resor i jobbet kan förekomma. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Jurist

Kronofogde
Läs mer Jan 19
Jurist till Jurist- och konkurstillsynsenheten
Beskrivning av uppdraget
På konkurstillsynen övervakar vi på Kronofogden att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag.

Som jurist på konkurstillsynen arbetar du aktivt för att konkursförvaltningen ska vara snabb, lagenlig och effektiv.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt. Din arbetsdag är varierande. Du gör rättsutredningar, skriver yttranden till domstol och övervakar att konkursförvaltningen sköts på ett ändamålsenligt sätt, vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper. Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids.

Dina kvalifikationer
 Vi söker dig som har

- juristexamen från juristprogrammet, 270 hp eller 180 p (från tidigare system)
- är notariemeriterad jurist
- erfarenhet av obeståndsrätt, arbetsrätt och övrig civilrätt

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt, har ett gott omdöme och analytiskt förmåga. Du tycker om att skapa resultat och tar initiativ och ansvar. Du trivs med att samarbeta och kommunicerar på ett smidigt sätt med människor.

Det är meriterande med processvana. 

Information om oss och jobbet
Resor ingår i jobbet. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån. Möjliga placeringsorter är Göteborg eller Örebro.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/jobba-som-jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Javautvecklare till Kronofogden

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 20
Vi söker nu Javautvecklare.

Vi anställer medarbetare i hela landet. Våra medarbetare arbetar hemifrån och i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor.

Vill du skapa samhällsnytta och bidra till att utveckla Kronofogdens it-avdelning? Vill du ha möjlighet att kombinera familjeliv/fritid med arbetsliv? Bra, läs vidare.

Beskrivning av uppdraget
Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och samtidigt utvecklas själv tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter
Som javautvecklare hos oss kommer du att ha omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du arbetar dagligen i högt prioriterade och strategiskt viktiga it-system tillsammans med kompetenta kollegor som du delar ditt intresse för teknik med. Du kommer att vara med och utveckla nya system och vidareutveckla samt förvalta befintliga system. 

Vår system- och informationsstruktur är komplex, med mycket integration där en del av systemen även är integrerade med andra myndigheter såsom Polisen, Försäkringskassan och Skatteverket. Här finns således goda möjligheter att utvecklas som systemutvecklare, men även möjlighet att prova andra roller inom it- organisationen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Några års erfarenhet av utveckling inom Java samt webbaserade tekniker.
- Utbildning på minst gymnasienivå
- Goda kunskaper i svenska och engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande, kreativ samt har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med kollegor och leverantörer. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten.

Har du även kompetens inom Front-end utveckling (angular) är det meriterande.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tillträde är enligt överenskommelse. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.  Du ansöker snabbt utan CV och personligt brev, istället svara du på våra urvalsfrågor. Under jul- och nyårsperioden finns vi inte på plats för att svara på frågor.  Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas -både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Kundservice

Servicehandläggare
Läs mer Dec 23
Beskrivning av uppdraget
Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta våra kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon, e-post och andra digitala kanaler. I rollen som handläggare på kundservice hanterar du såväl enklare som mer kvalificerade frågor och du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Kronofogden befinner sig i en digital förändringsresa som medför att våra och kundernas behov förändras i snabb takt.
För att kunna ge rätt information till kunden behöver du ha en bred kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet och kunna arbeta i flera verksamhetssystem samtidigt. Som nyanställd
kundservicehandläggare får du en gedigen introduktion. Du förväntas även efter avklarad
introduktionsutbildning fortsätta lära dig mer om Kronofogdens processer, arbeta lösningsorienterat i olika situationer och bidra till myndighetens utveckling.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, epost eller via andra digitala kanaler
- goda it-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- goda kunskaper i engelska
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är kommunikativ och pedagogisk. Du agerar
förtroendeingivande och är stabil och flexibel i kontakten med kund. Du har lätt för att ta till dig ny information och gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga och kan arbeta effektivt utifrån kundservice uppdrag och mål.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Här kan du läsa mer om vad handläggare kundservice arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/henrik-handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Delgivare

Delgivningsman
Läs mer Dec 19
Beskrivning av uppdraget
Delgivning innebär att vi säkerställer mottagandet av delgivningshandlingar, från någon eller några av Kronofogdens verksamhetsprocesser.

Något som är helt avgörande för mottagarens möjligheter att tillvarata sin rätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att vara ute på kundbesök på egen hand. Ofta kör du bil till kundens hem alternativt arbetsplats. Dina kundbesök handlar om att överlämna och delge en handling. Handlingarna kan vara ansökningar, utmätnings- eller skuldsaneringsbeslut med mera. I rollen ingår administrativa arbetsuppgifter på kontoret, såsom telefonkontakter för att förbereda kundbesöken och efterarbete för att slutredovisa dina ärenden.

Du ingår i en sektion som gemensamt ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål. För att ge bästa förutsättningar för kundmötet förekommer det regelbundet arbetstider på kvällar och helger.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- talar god svenska.

Du har personliga egenskaper som innebär att du trivs med ett självständigt arbete, tar initiativ och ansvar samt  levererar ett snabbt resultat. Du är flexibel och har förmåga att hitta nya angreppssätt och lösningar på ett kreativt sätt. Du agerar stabilt och förtroendegivande i mötet med människor i svåra och utmanande situationer. Du har lätt för att vara handlings­kraftig och kommunicerar effektivt med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av ett serviceyrke där du fått besvara frågor samt förmedla information på ett kortfattat och pedagogiskt sätt i det direkta kundmötet.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Observera att rekryterande chef och hr-specialist kommer att vara på semester 23/12-8/1. Vi är åter i tjänst 9/1 och kan då besvara frågor om tjänsten.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Här kan du läsa mer om vad delgivare arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/bacha-delgivare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

 https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 19
Beskrivning av uppdraget
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom verkställighet med placering i Göteborg. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån. Du rapporterar till enhetschefen för verkställighet väst/försäljning.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom din sektion, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

I rollen som sektionschef för Verkställighet Göteborg 3 kommer du att leda ca 20 medarbetare vilka handlägger utsökningsmål (tvångsåtgärder) samt delgivning av mål om betalningsföreläggande och handräckning (krav).

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har  

- akademisk utbildning från högskola eller universitet inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system 
- aktuell och relevant chefserfarenhet. Aktuell erfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste 3 åren.

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Det är meriterande om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från verksamhetsdel verkställighet på Kronofogden. Aktuell arbetslivserfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste 3 åren 

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare, och får ett chefsförordnande på fyra år. Resor i jobbet kan förekomma. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vår vår webbplats.

Läs om Ante och Joel som arbetar inom verkställighet:

https://www.kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/ante-sektionschef

https://www.kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/joel-handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vår webbplats: 

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Beredningsjurist

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Dec 19
Beskrivning av uppdraget
Vi söker en jurist till juristsektionen Väst.

Det är en virtuell sektion vilket innebär att du kommer att ha kollegor på Göteborg-, Halmstad-, Skövde-, och Uddevallakontoret och du kan således ha din placeringsort på något av dessa fyra orter/kontor. Du är med andra ord välkommen att söka även om du inte bor i Göteborgsområdet och istället har möjlighet att sitta placerad i Halmstad, Skövde eller Uddevalla.

Våra huvudsakliga rättsområden är utsökningsrätt, insolvensrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och
processrätt. Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och enklare beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. 

Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bred juridisk kontext.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att fatta beslut i enklare ärenden enligt utsökningsbalken. Du kommer biträda sektionens seniora jurister i deras arbete innefattande yttranden till domstolen, rättsutredningar och annat kvalificerat juridiskt arbete. Du kommer även att få bereda inkommande handlingar samt hantera administrativa uppgifter. Hos oss kommer du främst att arbeta inom en process men kan komma att ges möjlighet till breddning av din kompetens inom flera verksamhetsprocesser som beredningsjurist.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har: 

- juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har beslutsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och kan planera din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål. Du har även god slutledningsförmåga.

Information om oss och jobbet
Du blir anställd som jurist. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad jurister arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/jobba-som-jurist

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare till försäljning av fast egendom och bostadsrätter

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 16
Beskrivning av uppdraget
Vi vill genom denna annons vända oss till dig som redan är utbildad kronofogde, eller kronoinspektör och som vill utvecklas, lära nytt och tillämpa dina erfarenheter i arbetet med exekutiv försäljning av fastigheter och bostadsrätter.

Som medarbetare på försäljningssektion handlägger och bereder du ärenden angående fastigheter eller bostadsrätter som ska säljas exekutivt. Arbetet med att för- och efterarbeta exekutiva auktioner avseende utmätta fastigheter och bostadsrätter bedrivs i en virtuell sektion. I handläggarrollen finns även utrymme att hålla exekutiva auktioner.  

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är mycket varierande. I arbetet ingår till exempel att välja försäljningsform, planera auktioner, meddela och underrätta om auktion, annonsera, upprätta sakägarförteckningar och hålla fördelningssammanträde.  

Du har kundkontakter via telefon och mejl med köpare, säljare (gäldenärer), borgenärer och allmänhet. Du har ett nära och intensivt virtuellt samarbete via Skype med dina kollegor, utmätande kronoinspektörer, kronofogdar och handläggare.   

Auktionsplaneringen rullar varje vecka, året runt eftersom egendomen ska vara såld inom fyra månader från utmätningsdagen. Du och dina kollegor har ett gemensamt ansvar för resultatet och din chef skapar rätt förutsättningar för dig och ert arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör, kronofogde eller i övrigt har kompetens att fullgöra relevanta arbetsuppgifter enligt Kronofogdemyndighetens delegationsordning
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och är analytisk med god slutledningsförmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i utsatta situationer. Du tycker om att samarbeta och kommunicerar enkelt om svåra saker. Du är flexibel och tycker om förändring. Du behöver tycka om att göra rätt från början, att arbeta med ständiga deadlines samt att ge och ta återkoppling. Du har god kännedom om processen från utmätning till fördelning av pengar. 

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet från arbetet som Kronoinspektör eller Kronofogde inom myndigheten.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Placeringsort är  Göteborg. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektörsaspiranter

Kronoinspektör
Läs mer Okt 25
Beskrivning av uppdraget
Som kronoinspektör har du en opartisk roll och hjälper den som vill få betalt (borgenär) och ger stöd och råd till den som ska betala (gäldenär).

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att du utreder tillgångar och reglerar skulder, exempelvis utmätning av såväl bankmedel som fastigheter och bostadsrätter samtidigt som du säkrar den skuldsattes rättigheter. Att hjälpa människor att hitta lösningar för att förändra sin situation och motverka skuldsättning är en viktig del av uppdraget.

Jobbet är varierande både på och utanför kontoret där du bland annat utreder gäldenärens tillgångar på plats och verkställer avhysningar (d.v.s. gäldenär behöver flytta från bostaden).  Även viss samverkan med andra myndigheter t.ex. Polisen, Tullverket, Skatteverket och Arbetsmiljöverket kan tidvis förekomma utanför ordinarie arbetstid. Arbetet innebär mycket kundkontakter på telefon och i reception, där ditt bemötande är en viktig del. Utöver det ingår även administrativa arbetsuppgifter som exempelvis posthantering.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni tillsammans har ansvar för resultat, den gemensamma arbetsmiljön och lärandet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Du genomgår en utbildning där praktik varvas med teori. Du kommer lära dig mer om juridik, bemötande och samtalsteknik. När du slutfört utbildningen blir du behörig kronoinspektör.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- högskoleutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig högskoleutbildning
- körkort för bil med manuell växellåda
- goda it-kunskaper
- goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytiska förmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i mycket utsatta situationer. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar lätt om svåra saker med människor med olika bakgrund. Du är flexibel och tycker om förändring.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med handläggning där du fattat beslut som påverkar enskilda individer samt aktuell arbetslivserfarenhet av att ha hanterat kontakter med människor i svåra livssituationer.

Information om oss och jobbet
Du påbörjar din anställning som kronoinspektörsaspirant och efter genomgången utbildning får du titeln kronoinspektör. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Här kan du läsa mer om vad kronoinspektörer arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/malin-kronoinspektor

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår vår webbplats

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Kundservice

Servicehandläggare
Läs mer Okt 21
Beskrivning av uppdraget
Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta våra kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon, e-post och andra digitala kanaler. I rollen som handläggare på kundservice hanterar du såväl enklare som mer kvalificerade frågor och du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Kronofogden befinner sig i en digital förändringsresa som medför att våra och kundernas behov förändras i snabb takt.
För att kunna ge rätt information till kunden behöver du ha en bred kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet och kunna arbeta i flera verksamhetssystem samtidigt. Som nyanställd
kundservicehandläggare får du en gedigen introduktion. Du förväntas även efter avklarad
introduktionsutbildning fortsätta lära dig mer om Kronofogdens processer, arbeta lösningsorienterat i olika situationer och bidra till myndighetens utveckling.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, epost eller via andra digitala kanaler
- goda it-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- goda kunskaper i engelska
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är kommunikativ och pedagogisk. Du agerar
förtroendeingivande och är stabil och flexibel i kontakten med kund. Du har lätt för att ta till dig ny information och gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga och kan arbeta effektivt utifrån kundservice uppdrag och mål.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Här kan du läsa mer om vad handläggare kundservice arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/henrik-handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektör till försäljning av lös egendom

Kronoinspektör
Läs mer Aug 10
Vi vill genom denna annons vända oss till dig som redan är färdigutbildad kronoinspektör och som vill utvecklas, lära nytt och tillämpa dina erfarenheter i arbetet med försäljning av lös egendom.

Beskrivning av uppdraget
Som kronoinspektör utreder du tillgångar och reglerar skulder samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter. I arbetet med försäljning av lös egendom arbetar du virtuellt med att hålla exekutiva auktioner av utmätt egendom som ska leda till betalning av skulder på ett rättssäkert sätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att förbereda utmätt egendom inför försäljning, välja försäljningsform, hålla exekutiva auktioner i form av anbuds- nät- och underhandsförsäljningar och fördela köpeskillingen i de mål som egendomen är utmätt och såld för.

Du har kundkontakter via telefon och mejl med köpare, säljare (gäldenärer), borgenärer och allmänhet. Du har ett nära och intensivt virtuellt samarbete via skype med dina kollegor, med samordnare för lösöre och utmätande kronoinspektörer på alla Kronofogdens kontor.

Auktionerna rullar varje vecka, året runt eftersom egendomen ska vara såld inom två månader från utmätningsdagen. Du och dina kollegor har ett gemensamt ansvar för resultatet och din chef skapar rätt förutsättningar för dig och ert arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytiska förmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i mycket utsatta situationer. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar lätt om svåra saker med människor med olika bakgrund. Du är flexibel och tycker om förändring. Du behöver tycka om att göra rätt från början, att arbeta med ständiga deadlines samt att ge och ta feedback. Du behöver också ha god kännedom om och intresse för processen från utmätningsförrättning till fördelning av pengar. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet från arbete som Kronoinspektör inom myndigheten.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det kan förekomma tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Skuldsanering

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Aug 1
Beskrivning av uppdraget
Som handläggare på skuldsaneringsenheten bidrar du till samhällsnyttan genom att ge människor möjlighet att förändra sin situation.

Du utreder förutsättningar för skuldsanering och arbetar tätt tillsammans med juristerna. Du tillhör produktionsavdelning och arbetar mot uppsatta mål.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av många skriftliga och muntliga kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare och andra myndigheter. Du utreder, bedömer och beslutar om kraven för skuldsanering uppfylls. En viktig del i arbetet är att vara lösningsorienterad, att självständigt och effektivt kunna driva utredningar av varierande omfattning och svårighetsgrad samt att på ett enkelt sätt kunna förklara dina beslut och vilka konsekvenser de får. Du deltar i nätverk med kollegor inom skuldsaneringen för att ständigt förbättra verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har 

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet om minst 180hp/120 p inom  statsvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi, socialkunskap, beteendevetenskap eller juridik

Du har personliga egenskaper som innebär att du har lätt för att arbeta i högt tempo, ta initiativ och ansvar samtidigt som du har god analytisk förmåga. Du har ett systematiskt arbetssätt och är noggrann. Du är stabil och har ett gott omdöme som gör att du bemöter människor i utsatta situationer på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du nyligen har arbetat med myndighetsutövning eller annat kvalificerat utredningsarbete. Det är även meriterande om du är van att utreda personliga och ekonomiska förutsättningar i relation till ett givet regelverk och att fatta beslut i en sådan verksamhet.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Vi vill informera om att rekryterande chef Emma Markusson är på semester till och med 16 augusti och finns tillgänglig för att besvara frågor via telefon och mail först därefter. HR-specialist Elin Gulin finns tillgänglig för frågor under den perioden.

Här kan du läsa mer om vad handläggare inom skuldsanering arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/ida-handlaggare

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektör (färdigutbildad)

Kronoinspektör
Läs mer Jul 11
Vi söker kronoinspektör till Specialverkställigheten!
Vi vill genom denna annons vända oss till dig som redan är färdigutbildad kronoinspektör.

Varmt välkommen att söka även du som tidigare har arbetat som kronoinspektör på myndigheten.

Vill du arbeta mot ekonomisk och organiserad brottslighet. Som inspektör på specialverkställigheten arbetar du på enheten som ansvarar för myndighetens arbete mot den organiserade brottsligheten. Vi arbetar tillsammans med andra och är ofta ute på insatser med våra samverkande myndigheter.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är varierande. Du kommer verkställa betalningssäkringar, kvarstadsmål, EU-kvarstader, utöva tillsyn över näringsförbud, bevissäkringar och intrångsundersökningar. Vid behov använder du tvångsmedel såsom förhör och vite. Du har ett nära samarbete med andra myndigheter och tillsammans vidareutvecklar vi de myndighetsgemensamma insatserna för att motverka ekonomisk och organiserad brottslighet.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni har ett gemensamt ansvar för resultatet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- är svensk medborgare då befattningen är placerad i säkerhetsklass 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytisk förmåga. Du har även förmåga att vara stabil och förtroendeingivande men samtidigt handlingskraftig i möten med människor i mycket svåra situationer. 

Du tycker om att samarbeta, både inom teamet och med externa samverkansparter. I kontakten med andra har du god förmåga att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt.

Det är meriterande om du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Information om oss och jobbet
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning på sex månader. För att bli anställd måste du bli godkänd på säkerhetsprövningen som kommer att göras enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627) under rekryteringsprocessen. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Här kan du läsa mer om vad kronoinspektörer arbetar med hos oss:

https://kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/malin-kronoinspektor

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats:

https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 8
Beskrivning av uppdraget
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom verkställighet med placering i Göteborg. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån. Du rapporterar till enhetschefen för verkställighet väst/försäljning.

 

Arbetsuppgifter
Som sektionschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom din sektion, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

I rollen som sektionschef för Verkställighet Göteborg 2 kommer du att leda ca 20 medarbetare vilka handlägger utsökningsmål (tvångsåtgärder) samt delgivning av mål om betalningsföreläggande och handräckning (krav).

Vi söker dig som har 

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system
- några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet. Aktuell erfarenhet motsvarar i detta sammanhang de senaste tre åren. 

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet samt aktuell erfarenhet från verkställighet inom Kronofogden. Med aktuell erfarenhet avser vi de senaste tre åren.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare, och får ett chefsförordnande på fyra år. Resor i jobbet kan förekomma. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vårhttps://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Läs om Ante och Joel som arbetar inom verkställighet:

https://www.kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/ante-sektionschef

https://www.kronofogden.se/jobba-hos-oss/mot-nagra-av-oss/joel-handlaggare

 

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Kundservice

Servicehandläggare
Läs mer Maj 4
Kundservicehandläggare

Beskrivning av uppdraget
Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta våra kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon, e-post och andra digitala kanaler. I rollen som handläggare på kundservice hanterar du såväl enklare som mer kvalificerade frågor och du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Kronofogden befinner sig i en digital förändringsresa som medför att våra och kundernas behov förändras i snabb takt.

För att kunna ge rätt information till kunden behöver du ha en bred kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet och kunna arbeta i flera verksamhetssystem samtidigt. Som nyanställd kundservicehandläggare får du en gedigen introduktion. Du förväntas även efter avklarad introduktionsutbildning fortsätta lära dig mer om Kronofogdens processer, arbeta lösningsorienterat i olika situationer och bidra till myndighetens utveckling.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, epost eller via andra digitala kanaler
- goda it-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- goda kunskaper i engelska
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är kommunikativ och pedagogisk. Du agerar förtroendeingivande och är stabil och flexibel i kontakten med kund. Du har lätt för att ta till dig ny information och gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga och kan arbeta effektivt utifrån kundservice uppdrag och mål.



Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Delgivare

Delgivningsman
Läs mer Apr 29
Vi söker driven lagspelare som trivs med självständigt arbete

Beskrivning av uppdraget
Delgivning innebär att vi säkerställer mottagandet av delgivningshandlingar, från någon eller några av Kronofogdens verksamhetsprocesser.

Något som är helt avgörande för mottagarens möjligheter att tillvarata sin rätt.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att vara ute på kundbesök på egen hand. Ofta kör du bil till kundens hem alternativt arbetsplats. Dina kundbesök handlar om att överlämna och delge en handling. Handlingarna kan vara ansökningar, utmätnings- eller skuldsaneringsbeslut med mera. I rollen ingår administrativa arbetsuppgifter på kontoret, såsom telefonkontakter för att förbereda kundbesöken och efterarbete för att slutredovisa dina ärenden.

Du ingår i en sektion som gemensamt ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål. För att ge bästa förutsättningar för kundmötet förekommer det regelbundet arbetstider på kvällar och helger.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- talar god svenska

Du har personliga egenskaper som innebär att du trivs med ett självständigt arbete, tar initiativ och ansvar samt  levererar ett snabbt resultat. Du är flexibel och har förmåga att hitta nya angreppssätt och lösningar på ett kreativt sätt. Du agerar stabilt och förtroendegivande i mötet med människor i svåra och utmanande situationer. Du har lätt för att vara handlings­kraftig och kommunicerar effektivt med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av ett serviceyrke där du fått besvara frågor samt förmedla information på ett kortfattat och pedagogiskt sätt i det direkta kundmötet. Det är meriterande om du talar fler språk än svenska.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Arbetet utförs huvudsakligen på kvällar och helger. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka  https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektörer till försäljning av fast egendom

Kronoinspektör
Läs mer Apr 22
Kronoinspektörer till försäljning av fast egendom! 

Vi vill genom denna annons vända oss till dig som redan är färdigutbildad kronoinspektör och som vill utvecklas, lära nytt och tillämpa dina erfarenheter i arbetet med försäljning av fastigheter och bostadsrätter.

Beskrivning av uppdraget
Som kronoinspektör utreder du tillgångar och reglerar skulder samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter. I arbetet med försäljning av fastigheter och bostadsrätter arbetar du virtuellt med att för- och efterarbeta exekutiva auktioner av utmätt egendom som ska leda till betalning av skulder på ett rättssäkert sätt. Framöver kan det även bli aktuellt med att hålla exekutiva auktioner. 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att ansvara för försäljningsärendets handläggning. Arbetsuppgifterna är mycket varierande. I arbetet ingår till exempel att välja försäljningsform, planera auktioner, meddela och underrätta om auktion, annonsera, upprätta sakägarförteckningar och hålla fördelningssammanträde. 

Du har kundkontakter via telefon och mejl med köpare, säljare (gäldenärer), borgenärer och allmänhet. Du har ett nära och intensivt virtuellt samarbete via Skype med dina kollegor, utmätande kronoinspektörer, kronofogdar och medelshanterare. 

Auktionerna rullar varje vecka, året runt eftersom egendomen ska vara såld inom två månader från utmätningsdagen. Du och dina kollegor har ett gemensamt ansvar för resultatet och din chef skapar rätt förutsättningar för dig och ert arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- är färdigutbildad kronoinspektör
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytiska förmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i mycket utsatta situationer. Du tycker om att samarbeta och kommunicerar lätt om svåra saker med människor med olika bakgrund. Du är flexibel och tycker om förändring. Du behöver tycka om att göra rätt från början, att arbeta med ständiga ”deadlines” samt att ge och ta feedback. Du behöver också ha god kännedom om och intresse för processen från utmätningsförrättning till fördelning av pengar. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet från arbetet som Kronoinspektör inom myndigheten.

Information om oss och jobbet
Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Placeringsort är Göteborg. 

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas- för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kommunikatör till förebyggande verksamheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 15
Kommunikatör till förebyggande verksamheten
Ekonomiskt utanförskap påverkar såväl individen som samhället i stort.

Vill du bidra till en ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i samhället? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Sektionen ansvarar för myndighetens förebyggande arbete med ett särskilt fokus på barn och unga. Vi säkerställer bland annat att barns rättigheter värnas i myndighetens utvecklingsarbete och utformar kompetenshöjande insatser i samverkan, såväl internt som externt för att motverka överskuldsättning i samhället. Vi finns i Malmö, Göteborg, Stockholm, Karlstad och Umeå.

Vi befinner oss i en förändringsresa och intensifierar vårt agila arbetssätt där vi arbetar tvärfunktionellt. Som kommunikatör arbetar du målmedvetet och drivs att skapa behovsdriven utveckling. Du kommer att ha ett stort fokus på att arbeta med utvecklingsfrågor och drivs av att skapa förändring.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att utforma strategiskt och operativt kommunikationsarbete, projektleda och samordna tex utbildningar och marknadsföringsinsatser. Du utformar och anpassar såväl texter som visuella element till olika målgrupper, format och kanaler i både tal och skrift samt skriver och redigerar texter anpassade till olika målgrupper. Du arbetar mot uppsatta mål och följer upp och utvärderar insatser samt arbetar med redigerings- och publiceringsverktyg, t.ex. Sharepoint och Officepaketet.

Vi söker dig som har

- akademisk högskole- eller universitetsutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig utbildning
- erfarenhet från arbete med ständiga förbättringar
- flera års arbetslivserfarenhet av arbete med omfattande kundkontakter

Med omfattande kundkontakter menar vi för denna tjänst du som arbetat med att stötta strategiska målgrupper som arbetar direkt mot kund ex insatser för yrkesverksamma som i sin tur möter den primära målgruppen unga vuxna i sitt dagliga arbete.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är förändringsbenägen, målmedveten och drivs av att bidra med effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är proaktiv och har alltid målet i sikte.

Du visar mognad och mod, skapar delaktighet och engagemang. Vidare är du strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga. Du är kommunikativ. dvs. har förmåga att formulera budskap i tal och text på ett sätt som är klart, tydligt och strukturerat. Arbetet kräver förmåga att samarbeta effektivt med andra och även kunna stötta och vägleda andra. Då arbetet till stora delar bedrivs i samverkan med interna och externa aktörer har du förmågan att skapa relationer som kan bidra till att nå effekter i vårt förebyggande arbete.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av projektledning av aktiviteter, tex utbildningar och marknadsföringsinsatser. Det är även meriterande med aktuell arbetslivserfarenhet av att utforma strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper av att skriva olika typer av texter och arbeta med klarspråk är även meriterande.



Information om oss och jobbet

Ansök jobbet via följande länk: https://kronofogden.varbi.com/se/what:job/jobID:500360/type:job/where:4/apply:1
Du väljer sedan en eller flera möjliga placeringsorter i urvalsfrågorna.


Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare med huvudsaklig placering på Förebyggande sektionen till något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Umeå eller Malmö. Du väljer sedan en eller flera möjliga placeringsorter i urvalsfrågorna.
Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.


”Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.”

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Beredningsjurist, Skuldsanering

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Mar 22
Beredningsjurist - Nyutexaminerad

Beskrivning av uppdraget
Våra huvudsakliga rättsområden är förvaltningsrätt, insolvensrätt, socialrätt, fastighetsrätt, bolagsrätt, avtalsrätt och processrätt.

Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bredare juridisk kontext. Vi söker nu flera beredningsjurister med huvudsaklig placering i Göteborg. 

Hos oss kommer du främst att arbeta inom Skuldsaneringsprocessen men kan komma att ges möjlighet till breddning av din kompetens inom flera verksam­hets­processer som beredningsjurist.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter utför du på din huvudsakliga placering inom skuldsaneringsprocessen. Dina arbetsuppgifter består av att fatta beslut enligt skuld­saneringslagen och lagen om skuldsanering för företagare. Besluten handlar om omprövningsärenden och utredningar kring förutsättningar för skuldsanering i invändningsärenden. Du kommer också bereda mer komplexa ärenden ärenden tillsammans med seniora jurister.

Dina kvalifikationer
 Vi söker dig som har:

-  juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

 Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har beslutsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och kan planera din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål. Du har även god slutledningsförmåga.

Information om oss och jobbet
Du blir anställd som jurist. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas, för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sommarjobba som administratör inom skuldsanering

Administrativ assistent
Läs mer Mar 9
Administratör inom skuldsanering

Beskrivning av uppdraget
Som samordnare granskar du uppgifter inför inledandet av en skuldsanering.

Du hanterar många externa kontakter och har en viktig roll för skuldsaneringsenheten. Genom ditt arbete bidrar du till att hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation. 

Du hittar mer information om vårt samhällsuppdrag på https://www.kronofogden.se/villfabetaltskuldsanering.html 

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter innebär att du registrerar handlingar och andra uppgifter i vårt it-stöd i ärenden som rör skuldsanering. Arbetet innebär också ett tätt samarbete med andra arbetsgrupper inom skuldsaneringen. Du har många kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare och andra myndigheter. 

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
- har goda it-kunskaper.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt dagliga arbete. Du klarar av ett högt arbetsflöde och har goda administrativa kunskaper. Du är flexibel, kan anpassa din vardag och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande med aktuell arbetslivserfarenhet av likvärdiga administrativa arbetsuppgifter inom offentlig sektor.

Information om oss och jobbet
Du blir anställd som samordnare. Anställningen är tidsbegränsad till och med 2022-08-31 med tillträde 2022-05-02 eller enligt överenskommelse. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas- för andra och för dig!
På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Administratör inom skuldsanering

Administrativ assistent
Läs mer Feb 10
Är du en fena på administration och brinner för kundbemötande i en varierande arbetsvardag? Gillar du att jobba i en utvecklingsinriktad myndighet med stor Vi-känsla där alla är engagerade och strävar åt samma håll?

Skuldsaneringen står inför en spännande utvecklingstid framöver.

Vi förbättrar våra digitala tjänster och inom kort kommer vi att implementera ett nytt verksamhetssystem. Det kommer innebära en spännande resa för alla medarbetare inom processen.

Vi söker dig som har ett stort engagemang, ett naturligt intresse för kunden och administration inom offentlig sektor. Du hittar mer information om vårt samhällsuppdrag på vår webbplats.


Dina arbetsuppgifter innebär att du registrerar handlingar och andra uppgifter i vårt IT-stöd i ärenden som rör skuldsanering. Arbetet innebär också ett tätt samarbete med andra arbetsgrupper inom skuldsaneringen. Du har många kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare och andra myndigheter. Som samordnare granskar du uppgifter inför inledandet av en skuldsanering. Du hanterar många externa kontakter och har en viktig roll för skuldsaneringsenheten. Genom ditt arbete bidrar du till att hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation.


Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
- har goda it-kunskaper


Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt dagliga arbete. Du klarar av ett högt arbetsflöde och har goda administrativa kunskaper. Du är flexibel, kan anpassa din vardag och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande med arbetslivserfarenhet av likvärdiga administrativa arbetsuppgifter inom offentlig sektor de senaste 3 åren. 


Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som samordnare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kommunikatör till förebyggande verksamheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 14
Kommunikatör till förebyggande verksamheten


Ekonomiskt utanförskap påverkar såväl individen som samhället i stort.

Vill du bidra till en ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling i samhället? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Nu rekryterar vi medarbetare till myndighetens förebyggande verksamhet och söker dig som vill bidra till att motverka överskuldsättning i samhället. Sektionen ansvarar för myndighetens förebyggande arbete med ett särskilt fokus på barn och unga. Vi säkerställer bland annat att barns rättigheter värnas i myndighetens utvecklingsarbete och utformar kompetenshöjande insatser i samverkan, såväl internt som externt för att motverka överskuldsättning i samhället.

 

Dina arbetsuppgifter

Vi befinner oss i en förändringsresa och intensifierar vårt agila arbetssätt där vi arbetar tvärfunktionellt med högpresterande team. Som kommunikatör arbetar du målmedvetet och drivs att skapa behovsdriven utveckling och effekter. Bland annat genom att samordna, stötta, initiera och följa upp förebyggande insatser. Du kommer att ha ett stort fokus på att arbeta tvärfunktionellt med utvecklingsfrågor och drivs av att skapa förändring. Samarbete, samverkan och relationsbyggande är därför en nyckel till framgång. I dina arbetsuppgifter ingår även att stötta sektionens chef med administrativa arbetsuppgifter.

 

Vi söker dig som har

- akademisk högskole- eller universitetsutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan likvärdig utbildning
- erfarenhet från arbete med ständiga förbättringar
- flera års arbetslivserfarenhet av arbete med omfattande kundkontakter

Du har personliga egenskaper som innebär att du är förändringsbenägen, målmedveten och drivs av att bidra med effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du är flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är proaktiv och har alltid målet i sikte.

Du visar mognad och mod, skapar delaktighet och engagemang. Vidare är du strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga.

Du är kommunikativ dvs har förmåga att formulera budskap i tal och text på ett sätt som är klart, tydligt och strukturerat. Arbetet kräver förmåga att samarbeta effektivt med andra och även kunna stötta och vägleda andra. Då arbetet till stora delar bedrivs i samverkan med interna och externa aktörer har du förmågan att skapa relationer som kan bidra till att nå effekter i vårt förebyggande arbete.

 

Information om oss och jobbet

Ansök jobbet via följande länk: https://kronofogden.varbi.com/se/what:job/jobID:455439/type:job/where:4/apply:1
Du väljer sedan en möjlig placeringsort i urvalsfrågorna.


Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Du blir anställd som handläggare med huvudsaklig placering på Förebyggande sektionen till något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Umeå eller Malmö. 
Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.


”Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.”

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Vi söker en driven analytiker

Verksamhetsanalytiker
Läs mer Dec 17
Beskrivning
Tillsammans med dina kollegor utvecklar du Kronofogdens analysverksamhet.

Hos oss får du ett omväxlande arbete som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling. Du ger stöd i form av analyser och rapporter och medverkar i olika utvecklingsuppdrag.



Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att omvandla data, analyser och insikter till relevant kunskap, samt kommunicera dessa på ett tydligt och pedagogiskt sätt till andra funktioner inom och utanför myndigheten. Du bidrar till att utveckla våra analysmetoder och presenterar relevant statistik om Kronofogdens verksamhet internt och externt. Rollen kan också komma att innefatta arbete med systematisk omvärldsanalys. Arbetsuppgifterna är varierande och du har kontakt med chefer i verksamheten och inom olika stödfunktioner liksom med olika aktörer utanför myndigheten. Du får ett stort ansvar och blir en viktig del i vår analysfunktion där du rapporterar till chefen för ledningsstödsenheten.

Du tycker om att arbeta med komplexa uppgifter på en myndighetsövergripande nivå och kan hantera och strukturera information från många källor. Du drivs av att arbeta både med siffror och text och levererar kvalificerat beslutsstöd till myndighetens ledning.

Vår verksamhet är komplex, omfattande och ständigt i rörelse. Förnyelse och innovation är centralt för vår fortsatta framgång, liksom vår förmåga att samarbeta internt och med externa aktörer.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- relevant akademisk utbildning (180 hp/120 p enligt tidigare system)
- minst fem års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av analysarbete, i en roll där du har bearbetat stora datamängder och sammanställt och kommunicerat resultaten. Med aktuell arbetslivserfarenhet avses i detta sammanhang inom de senaste fem åren
- erfarenhet av arbete i statistisk programvara, exempelvis R, Python, SPSS, SAS eller Stata
- mycket god kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet

Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter på en statlig myndighet. Det är också meriterande om du är skicklig på forskningsmetodik och har erfarenhet av att arbeta i eller QlikView/Sense.

Du har personliga egenskaper som innebär att du har en mycket god analytisk förmåga. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du utrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och kan anpassa ditt språk till mottagaren. Du har ett flexibelt förhållningssätt och är förändringsbenägen. Du är också beslutsför och drivande inom ditt specialområde med fokus på att uppnå mål och resultat som utvecklar myndigheten. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som controller. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor. Kronofogden erbjuder flexibla arbetsformer vilket innebär en möjlighet att arbeta del av arbetstiden hemifrån.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och/eller genom att besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 





Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Kundservice

Servicehandläggare
Läs mer Nov 1
Du som vill möta kunder i telefon

Kundservicehandläggare
Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta våra kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.


Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon, epost och andra digitala kanaler. I rollen som handläggare på kundservice hanterar du såväl enklare som mer kvalificerade frågor från både privatpersoner och företag, från de som vill ha betalt och de som ska betala. Du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Myndigheten befinner sig i en digital förändringsresa som medför att våra och kundernas behov förändras i snabb takt.

För att kunna ge rätt information till kunden behöver du ha en bred kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet och kunna arbeta i flera verksamhetssystem samtidigt. Som nyanställd kundservicehandläggare får du en gedigen introduktion. Du förväntas även efter avklarad introduktionsutbildning fortsätta lära dig mer om Kronofogdens processer och bidra till myndighetens utveckling.


Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, e-post eller via andra digitala kanaler
- goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
- goda kunskaper i engelska.


Vi söker dig som är bekväm med att ha telefonen som ditt främsta arbetsredskap. Du trivs med att ha direkt kundkontakt och du har lätt för att anpassa din kommunikation utifrån kundens behov och förutsättningar. Du agerar förtroendeingivande och tryggt i kontakten med kund.

Du har lätt för att ta till dig ny information och du gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga och kan arbeta effektivt utifrån kundservice uppdrag och mål.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. 

 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare Skuldsanering

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 25
Handläggare av skuldsanering

Som handläggare på skuldsaneringsenheten bidrar du till samhällsnyttan genom att ge människor möjlighet att förändra sin situation.

Du utreder förutsättningar för skuldsanering och arbetar tätt tillsammans med juristerna.

Du hittar mer information om vårt samhällsuppdrag på vår https://www.kronofogden.se/villfabetaltskuldsanering.htmlhttps://www.kronofogden.se/villfabetaltskuldsanering.html



Dina arbetsuppgifter består av många skriftliga och muntliga kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare och andra myndigheter. Du utreder, bedömer och beslutar om kraven för skuldsanering uppfylls. En viktig del i arbetet är att vara lösningsorienterad, att självständigt och effektivt kunna driva utredningar av varierande omfattning och svårighetsgrad samt att på ett enkelt sätt kunna förklara dina beslut och vilka konsekvenser de får. Du deltar i nätverk med kollegor inom skuldsaneringen för att ständigt förbättra verksamheten.

 

Vi söker dig som har en

- akademisk utbildning från högskola eller universitet om minst 180hp/120 p inom juridik, statsvetenskap, samhällsvetenskap, socialkunskap, ekonomi eller beteendevetenskap

Du har personliga egenskaper som innebär att du har lätt för att arbeta i högt tempo, ta initiativ och ansvar samtidigt som du har god analytisk förmåga. Du har ett systematiskt arbetssätt och är noggrann. Du är stabil och har ett gott omdöme som gör att du bemöter människor i utsatta situationer på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du nyligen har arbetat med myndighetsutövning eller annat kvalificerat utredningsarbete. Det är även meriterande om du är van att utreda personliga och ekonomiska förutsättningar i relation till ett givet regelverk och att fatta beslut i en sådan verksamhet.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade strukturerade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Samordnare, Skuldsanering

Administrativ assistent
Läs mer Okt 22
Samordnare inom skuldsanering

Som samordnare granskar du uppgifter inför inledandet av en skuldsanering.

Du hanterar många externa kontakter och har en viktig roll för skuldsaneringsenheten. Genom ditt arbete bidrar du till att hjälpa människor att hitta lösningar och förändra sin situation. Vi söker nu en samordnare med placering på Göteborgskontoret.

Dina arbetsuppgifter innebär att du registrerar handlingar och andra uppgifter i våra IT-system i ärenden som rör Skuldsanering. En viktig del i skuldsaneringsprocessen är också att alla parter såsom Borgenärer, privatpersoner och företag, ska delges vissa handlingar, till exempel förslag om skuldsanering. Detta innebär att du dagligen kommer hantera stora mängder information som kommer in och utgår från myndigheten.

I ditt arbete samarbetar du tätt med andra arbetsgrupper inom skuldsaneringen. Du har också många kontakter via mail och telefon med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, kommunernas budget- och skuldrådgivare och andra myndigheter. 

Vi söker dig som

har grundläggande behörighet till högskola och universitet kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska har goda it-kunskaper

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt dagliga arbete. Du klarar av ett högt arbetsflöde och har goda administrativa kunskaper. Du är flexibel, kan anpassa din vardag och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från myndighet. Har du erfarenhet från ekonomiadministration är även det meriterande.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Beredningsjurist

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Okt 8
Beredningsjurist
Vi söker en nyutexaminerad jurist till juristsektionen Väst.

Det är en virtuell sektion vilket innebär att du kommer att ha kollegor på Göteborg-, Halmstad-, Skövde-, och Uddevallakontoret.

Våra huvudsakliga rättsområden är utsökningsrätt, insolvensrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och processrätt. Som jurist omsätter du din juridiska kompetens inom främst beredningsarbete och enklare beslutsfattande utifrån tillämpade riktlinjer och praxis inom respektive verksamhetsområde. Du har daglig kontakt med våra kunder och andra externa parter. Du kan också komma att bereda rättsliga frågor tillsammans med våra seniora jurister som arbetar inom en bred juridisk kontext. Vi söker nu en beredningsjurist med huvudsaklig placering på Göteborgskontoret.


Dina arbetsuppgifter utför du på din huvudsakliga placering på juristsektionens kontor i Göteborg. Dina arbetsuppgifter består av att fatta beslut i enklare ärenden enligt utsökningsbalken. Du kommer biträda sektionens seniora jurister i deras arbete innefattande yttranden till domstolen, rättsutredningar och annat kvalificerat juridiskt arbete. Du kommer även att få bereda inkommande handlingar samt hantera administrativa uppgifter.

Hos oss kommer du främst att arbeta inom en process men kan komma att ges möjlighet till breddning av din kompetens inom flera verksam­hets­processer som beredningsjurist.



Vi söker dig som har: 

- juristexamen från juristprogrammet (180 p enligt tidigare system eller 270 hp)

 

Du har personliga egenskaper som innebär att du kan agera på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du har beslutsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt till att arbetsuppgifter och uppdrag kan ändras och kan planera din arbetsdag utifrån nya förutsättningar. Du samarbetar effektivt med andra och delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information som kan vara viktigt för att du och dina kollegor ska uppnå önskat resultat och gemensamma mål. Du har även god slutledningsförmåga.

 

Information om oss och jobbet

Du blir anställd som jurist. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Vi ber dig däremot att, så utförligt som möjligt, svara på våra urvalsfrågor.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 16
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom enhet Kundservice  med placering i Göteborg

Som sektionschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom din sektion, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

I rollen som sektionschef för kundservice kommer du att leda ca 20-25 medarbetare.

 

Vi söker dig som har 

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system.
- minst ett års relevant chefserfarenhet från kundservice inom de senaste tre åren.

 

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

 

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare, och får ett chefsförordnande på fyra år. Resor i jobbet kan förekomma. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.

 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vårhttps://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Du som vill möta kunder i telefon

Servicehandläggare
Läs mer Maj 12
Kundservicehandläggare

Varje dag möter vi inom Kronofogden människor som behöver vår hjälp och kundservice är ofta våra kunders första kontakt med myndigheten.

På kundservice arbetar vi brett med att besvara frågor som rör hela myndighetens verksamhet. Kronofogden vill motverka överskuldsättning och vi hjälper kunden att göra rätt från början genom att lämna information på ett enkelt sätt.

Dina arbetsuppgifter består av att besvara frågor från våra kunder i telefon, e-post och andra digitala kanaler. I rollen som handläggare på kundservice hanterar du såväl enklare som mer kvalificerade frågor från både privatpersoner och företag, från de som vill ha betalt och de som ska betala. Du måste därför vara lyhörd för kundens behov samtidigt som du ser till myndighetens uppdrag i mötet med kunden. Myndigheten befinner sig i en digital förändringsresa som medför att våra och kundernas behov förändras i snabb takt.

För att kunna ge rätt information till kunden behöver du ha en bred kunskap om Kronofogdens uppdrag och verksamhet och kunna arbeta i flera verksamhetssystem samtidigt. Som nyanställd kundservicehandläggare får du en gedigen introduktion. Du förväntas även efter avklarad introduktionsutbildning fortsätta lära dig mer om Kronofogdens processer och bidra till myndighetens utveckling.

Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- arbetat minst tolv månader under de senaste fem åren med att ge service i ett högt tempo via telefon, epost eller via andra digitala kanaler
- goda IT-kunskaper och erfarenhet av att arbeta i flera olika system samtidigt
- uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
- goda kunskaper i engelska.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är kommunikativ och pedagogisk. Du agerar flexibelt, är förtroendeingivande och stabil i samtalen med kund. Du gillar att samarbeta med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

Det är meriterande om du har akademisk utbildning från högskola eller universitet om minst 60/90 hp inom samhällsvetenskap, ekonomi eller juridik. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning inom offentlig verksamhet.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Enhetschef som leder chefer in i framtidens kundmöte från behov till effekt

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 3
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som enhetschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella enhetschefsbefattningen är inom kundserviceenheten med placering på någon av orterna Jönköping, Kristianstad, Östersund eller Göteborg.

Som enhetschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål, budgetmål samt arbetsmiljömål nås inom din enhet, och som medlem i avdelningens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder. Du förmedlar och översätter övergripande mål och strategier till chefer på sektionsnivå, och leder och verkar genom andra chefer. I rollen som enhetschef kommer det även finnas möjlighet att driva och delta i olika typer av förändringsarbeten.

I rollen som enhetschef för kundservice leder du sex sektionschefer placerade på fyra orter. Enheten består av ca 150 medarbetare. Du kommer strategiskt, taktiskt och operativt leda och driva utvecklingen av en kundserviceenhet som blickar in i framtiden. Kronofogden står inför ökad digitalisering och automatisering som bland annat innebär ett ökat antal e-tjänster som i sin tur innebär förändrade kundmöten. Kundservice har en viktig roll i detta målinriktade och förebyggande utvecklingsarbete. Ett annat exempel på utveckling framåt är att etablera samarbete med de myndighetsgemensamma servicekontoren. Som medlem i produktionsavdelningens ledningsgrupp arbetar du med frågor som berör hela avdelningen, och tar ansvar för helheten.

 Vi söker dig som har

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet inom juridik, ekonomi eller i samhällsvetenskapliga ämnen. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 hp alternativt 120 p i tidigare system

- flerårig relevant och aktuell chefserfarenhet av kundserviceverksamhet som innebär att du har drivit utveckling och modernisering och att du har arbetat med strategiskt utvecklingsarbete, dvs, förbättra processer, arbetssätt, roller och organisation

- du har relevant arbetslivserfarenhet av arbete mot direktkund där du har hanterat komplexa tjänster i en större organisation.

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- har förmågan att omsätta strategier till operativa aktiviteter
- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att vara chef över andra chefer.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du har en grundanställning på myndigheten och får ett chefsförordnande på fem år. Resor i jobbet förekommer. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Administrativ handläggare till juristsektionen Väst

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 23
Administrativ handläggare 

Som administrativ handläggare på juristsektionen Väst är du administrativt stöd till juristerna på sektionen.

Det är en virtuell sektion vilket innebär att du kommer att ha kollegor på flera orter och du kommer ha din placering på Göteborgskontoret.

Dina arbetsuppgifter består av olika administrativa uppgifter för sektionen. Du ansvarar för sektionens diarieföring. Du hanterar exempelvis fysisk och digital post, registreringar och kommuniceringar.

Vi söker dig som har

- grundläggande behörighet till högskola och universitet
- minst ett års arbetslivserfarenhet av administrativt eller handläggande arbete under de senaste tre åren, till exempel registrering, granskning eller diarieföring
- goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- goda it-kunskaper



Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarsfull, snabb och arbetar på eget initiativ och får saker att hända. Du är noggrann och har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. Du agerar stabilt och förtroendeingivande i mötet med människor som ofta befinner sig i utsatta situationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbetar effektivt med andra.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på statlig myndighet. Det är även meriterande om du har en paralegalutbildning.

 

Information om oss och jobbet

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar. Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets Hr-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Delgivare

Delgivningsman
Läs mer Mar 30
Vi söker självständig delgivare

Delgivning innebär att vi säkerställer mottagandet av delgivningshandlingar, från någon eller några av Kronofogdens verksamhetsprocesser.

Något som är helt avgörande för mottagarens möjligheter att tillvarata sin rätt.

Dina arbetsuppgifter är att vara ute på kundbesök på egen hand. Ofta kör du bil till kundens hem alternativt arbetsplats. Dina kundbesök handlar om att överlämna och delge en handling. Handlingarna kan vara ansökningar, utmätnings- eller skuldsaneringsbeslut med mera. I rollen ingår administrativa arbetsuppgifter på kontoret, såsom telefonkontakter för att förbereda kundbesöken och efterarbete för att slutredovisa dina ärenden.

 

Du ingår i en grupp, som i många fall arbetar på annan ort, som gemensamt ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål. För att ge bästa förutsättningar för kundmötet förekommer det regelbundet arbetstider på kvällar och helger.

 

Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- har körkort för bil med manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- talar god svenska
 

Du har personliga egenskaper som innebär att du trivs med ett självständigt arbete, tar initiativ och ansvar samt levererar ett snabbt resultat. Du är flexibel och har förmåga att hitta nya angreppssätt och lösningar på ett kreativt sätt. Du agerar stabilt och förtroendegivande i mötet med människor i svåra och utmanande situationer. Du har lätt för att vara handlings­kraftig och kommunicerar effektivt med andra. Du har även god slutledningsförmåga.

 

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av ett serviceyrke där du fått besvara frågor samt förmedla information på ett kortfattat och pedagogiskt sätt i det direkta kundmötet. Det är även meriterande om du har god administrativ erfarenhet och har arbetat i något affärssystem.

 

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Arbetet utförs huvudsakligen på kvällar och helger.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Fullstackutvecklare .Net - Kronofogden

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 29
Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg.

.. Kronofogdens it-avdelningen anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 34 kontor. Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag. 

Nu rekryterar vi en fullstackutvecklare med starkt intresse för front-end och Angular.

Vi arbetar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med flera andra myndigheter. Vi arbetar i .Net (C#), Entity Framework, MVC / Web-API, XML, MS Server och T-. Andra ramverk, tekniker och verktyg vi gillar är NUnit, Git, Jenkins, JavaScript/TypeScript, Angular, Köhantering och REST-API.

 

Dina arbetsuppgifter

Vi är närmare 200 medarbetare på Kronofogden som arbetar med it-utveckling. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

Gillar du att medverka i hela livscykeln för system som är högst strategiskt prioriterade, och utveckla samt stötta Kronofogdens kärnverksamhet? Då söker vi dig till Kronofogdens utvecklingsteam!

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

 

Vi söker dig som har

- Minst 5 års erfarenhet av .Net (C#)
- 2 års erfarenhet av Front-endutveckling, Angular, Entity Framework, MVC / Web-API, MS Server och T-, XML
- Utbildning på minst gymnasienivå
- Goda kunskaper i Svenska och Engelska

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av



- NUnit, Git, Jenkins, JavaScript/TypeScript, Angular, Köhantering, REST-API.
- Automatiserad enhetstestning och tillhörande verktyg.

Det är även meriterande om du är van att arbeta med kodgranskning och kontinuerlig förbättring av koden.



Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande, tekniskt kreativ samt har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med kollegor och leverantörer. Vi har en utmanande uppgift och problemställningarna vi utmanas av kräver både kreativitet och en hög teknisk nivå. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team där var och ens bidrag är avgörande för om hela teamet lyckas. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten.

 

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

För att ansöka följ denna länk: https://kronofogden.varbi.com/se/apply/positionquick/379258/?where=4

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Sektionschef som vill leda i förändring

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 1
Kronofogden är mitt inne i ett målinriktat utvecklings- och förändringsarbete.

Varje dag möter vi personer i svåra situationer. De får nya behov i takt med att samhället utvecklas och därför behöver också Kronofogden förändras. Som sektionschef på Kronofogden får du en avgörande roll i denna utvecklingsresa. Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare, kunder och vårt samhälle.

Den aktuella sektionschefsbefattningen är inom skuldsaneringsenheten med placering i Göteborg.

Som sektionschef på Kronofogden har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för att verksamhetsmål och budgetmål nås inom ditt område, och som medlem i enhetens ledningsgrupp tar du ansvar för helheten. Du samarbetar inom och utanför myndigheten för att nå resultat och skapa värde för våra kunder.

I rollen som sektionschef för Skuldsaneringssektionen Göteborg 2 kommer du att leda ca 18-25 medarbetare.

Vi söker dig som har

- en akademisk utbildning från högskola eller universitet inom relevant område. Med akademisk utbildning avses i detta sammanhang minst 180 högskolepoäng alternativt 120 poäng enligt tidigare system
- några års relevant arbetslivserfarenhet. 

Du har personliga egenskaper som innebär att du

- kan utveckla genom ständiga förbättringar och leda i förändring
- har ett helhetsperspektiv där du analyserar och förstår hur olika delar av verksamheten påverkar varandra
- fattar beslut och tar ansvar för resultat och kvalitet
- har en god kommunikativ förmåga och kan skapa delaktighet och engagemang
- skapar effektiva medarbetargrupper och visar tillit till dina medarbetares förmåga att nå mål
- har förmåga att samarbeta och främja en god arbetsmiljö
- visar mognad och mod

Information om tjänsten

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.
Du blir anställd som handläggare, och får ett chefsförordnande på fyra år. Resor i jobbet kan förekomma.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på Linkedin och besöka vår webbplats. 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Jurist, Jurist- och konkurstillsynsenheten

Kronofogde
Läs mer Jan 29
På konkurstillsynen övervakar vi på Kronofogden att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag.

Som jurist på konkurstillsynen arbetar du aktivt för att konkursförvaltningen ska vara snabb, lagenlig och effektiv. Vi söker nu en jurist till Jurist och konkurstillsynen med placering på någon av orterna; Sundbyberg, Göteborg, Malmö, Umeå eller Jönköping.

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt. Din arbetsdag är varierande. Du gör rättsutredningar, skriver yttranden till domstol och övervakar att konkursförvaltningen sköts på ett ändamålsenligt sätt, vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper. Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids.

Vi söker dig som har

- juristexamen från juristprogrammet, 270 hp eller 180 p (från tidigare system)
- är notariemeriterad jurist
- flerårig arbetslivserfarenhet av obeståndsrätt

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt, du har ett gott omdöme och analytisk förmåga. Du tycker om att skapa resultat och tar initiativ och ansvar. Du trivs med att samarbeta och kommunicerar på ett smidigt sätt med människor. Vi ser gärna att du har förändringsbenägenhet och vilja till utveckling.

Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet av att företräda arbetsgivaren externt exempelvis genom processvana. Det är också meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet av arbetsrätt och övrig civilrätt.

 

Information om oss och jobbet

Resor ingår i jobbet. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ansök jobbet via länken; https://kronofogden.varbi.com/se/what:job/jobID:377789/iframeEmbedded:0/where:4

ebb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

 

 

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Kronoinspektörsaspiranter

Kronoinspektör
Läs mer Jan 18
Vi söker kronoinspektörsaspiranter!

Som kronoinspektör utreder du tillgångar och reglerar skulder samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter.

Jobbet är varierande och du arbetar på och utanför kontoret med att hjälpa människor att hitta lösningar för att förändra sin situation och motverka skuldsättning.

Dina arbetsuppgifter är varierande. De består av att utreda tillgångar och besluta om åtgärder för att reglera skulder, ex utmätning av såväl bankmedel som fastigheter och bostadsrätter, samtidigt som du säkrar den skuldsattas rättigheter. Du har kundkontakter i telefon och reception. Du arbetar även utanför kontoret, bland annat för att utreda tillgångar och verkställa avhysningar. I arbetet ingår många kontakter med de skuldsatta, borgenärer, andra myndigheter och arbetsgivare. Du utför administrativa uppgifter som exempelvis posthantering.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni har ett gemensamt ansvar för resultatet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Du genomgår en utbildning där praktik varvas med teori. Du kommer lära dig mer om juridik, bemötande och samtalsteknik.

Vi söker dig som har

- högskoleutbildning med minst 90 hp inom juridik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig
- körkort för manuell växellåda
- goda it-kunskaper
- goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har personliga egenskaper som innebär att du har gott omdöme och analytisk förmåga. Du har även en förmåga att vara stabil och förtroendeingivande i möten med människor i mycket utsatta situationer. Du tycker om att samarbeta och kommunicerar lätt om svåra saker med människor med olika bakgrund. Du är flexibel och tycker om förändring.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med handläggning, administrativa uppgifter och dessutom fattat beslut som påverkar enskilda individer. Det är även meritande om du tidigare i din yrkesroll har mött många människor och i synnerhet människor i svåra livssituationer.

 

Information om oss och jobbet

Du påbörjar din anställning som kronoinspektörsaspirant och efter genomgången utbildning får du titeln kronoinspektör. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.


Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Delgivare

Delgivningsman
Läs mer Dec 17
Vi söker självständig delgivare

Delgivning innebär att vi säkerställer mottagandet av delgivningshandlingar, från någon eller några av Kronofogdens verksamhetsprocesser.

Något som är helt avgörande för mottagarens möjligheter att tillvarata sin rätt.

Dina arbetsuppgifter är att vara ute på kundbesök på egen hand. Ofta kör du bil till kundens hem alternativt arbetsplats. Dina kundbesök handlar om att överlämna och delge en handling. Handlingarna kan vara ansökningar, utmätnings- eller skuldsaneringsbeslut med mera. I rollen ingår administrativa arbetsuppgifter på kontoret, såsom telefonkontakter för att förbereda kundbesöken och efterarbete för att slutredovisa dina ärenden.

Du ingår i en grupp, som i många fall arbetar på annan ort, som gemensamt ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål. För att ge de bästa förutsättningarna för kundmötet ligger de flesta arbetspassen på kvällar och helger.



Vi söker dig som

- har grundläggande behörighet till högskola och universitet
- har körkort för manuell växellåda
- har goda it-kunskaper
- talar god svenska
 

Du har personliga egenskaper som innebär att du trivs med ett självständigt arbete, tar initiativ och ansvar samt levererar ett snabbt resultat. Du är flexibel och har förmåga att hitta nya angreppssätt och lösningar på ett kreativt sätt. Du agerar stabilt och förtroendegivande i mötet med människor i svåra och utmanande situationer. Du har lätt för att vara handlings­kraftig och kommunicerar effektivt med andra.

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet av ett serviceyrke där du fått besvara frågor samt förmedla information på ett kortfattat och pedagogiskt sätt i det direkta kundmötet. Det är meriterande om du talar fler språk än svenska.

 

Information om oss och jobbet

Vikariat på 6 månader med chans till förlängning.

Arbetet utförs huvudsakligen på kvällar och helger.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Handläggare/receptionist som vill vara Kronofogdens ansikte utåt

Administrativ assistent
Läs mer Dec 7
Ditt nya jobb är omväxlande med många kontakter och kundmöten dagligen.

Du sätter kunden i centrum och bemöter kunderna lösningsinriktat med öppenhet, service och tillgänglighet. Du är Kronofogdens ansikte utåt.

Arbetet innebär dels att du arbetar som receptionist dels att du är handläggare vid vårt kontor i Göteborg. Fördelningen mellan arbetsuppgifterna kan variera från vecka till vecka beroende på bemanning och schemaläggning.

Arbetet som receptionist handlar huvudsakligen om att ta emot besökare. Besöken gäller samtliga av Kronofogdens processer även om verkställigheten är den vanligast förekommande. I vissa fall innebär detta att handläggning sker direkt i anslutning till besöket. Förutom besök hanteras spekulanter vid auktioner, betalningar, kontakter med externa parter, sedvanlig administration med mera.

Arbetet som handläggare innebär att du självständigt utreder mindre omfattande tillgångssituationer och kan komma att besluta om lämpliga tvångsåtgärder för att reglera skulder, till exempel utmätning. Arbetet innebär mycket löpande ärendehantering via våra IT-system och hantering av administrativa uppgifter. I arbetet ingår även kontakter med våra kunder, andra myndigheter, arbetsgivare med flera. Det kommer även bli aktuellt att följa med ut på förrättningar som vittne eller hjälpa till vid visningar med mera.

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor och ni har ett gemensamt ansvar för sektionens uppgifter och att sträva mot myndighetens mål. Du kommer även att genomgå en utbildning där teori varvas med praktik.

 

Vi söker dig som

- innehar B-körkort
- har grundläggande behörighet till högskola/universitet
- har arbetslivserfarenhet av administrativt eller handläggande arbete under de tre senaste åren
- kan förstå och uttrycka dig väl på svenska
- har goda IT-kunskaper

 

Du har personliga egenskaper som innebär att du är stresstålig, nyfiken och har en förmåga att agera flexibelt. För att du ska kunna utföra arbetsuppgifterna på bästa sätt tror vi att du dessutom är noggrann men ändå har en mycket god förmåga att producera. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och är serviceinriktad, ansvarsfull och engagerad. I detta ligger även en förmåga att vara förtroendeingivande samt pedagogisk i samtalen med kund. Eftersom samhället ständigt förändras hoppas vi att du tycker om förändringar och kan tänka nytt och annorlunda när så krävs.

Det är meriterande om du är eller har varit kronoinspektör eller handläggare på verkställigheten samt om du har språkkunskaper utöver engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Du blir anställd som handläggare.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html.

 

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

 

 

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu

Jurist till Jurist- och konkurstillsynsenheten

Kronofogde
Läs mer Aug 17
Vi söker jurist till konkurstillsyn

På konkurstillsynen övervakar vi på Kronofogden att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag.

Som jurist på konkurstillsynen arbetar du aktivt för att konkursförvaltningen ska vara snabb, lagenlig och effektiv. Vi söker nu en jurist med placering på jurist- och konkurstillsynsenheten i Göteborg.

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt. Din arbetsdag är varierande. Du gör rättsutredningar, skriver yttranden till domstol och övervakar att konkursförvaltningen sköts på ett ändamålsenligt sätt, vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper. Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids.

Vi söker dig som

- har juristexamen från juristprogrammet, 270 hp eller 180 p (från tidigare system)
- är notariemeriterad jurist
- har erfarenhet av obeståndsrätt, arbetsrätt och övrig civilrätt.

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt, har ett gott omdöme och analytiska förmåga. Du tycker om att skapa resultat och tar initiativ och ansvar. Du trivs med att samarbeta och kommunicerar på ett smidigt sätt med människor. Vi ser gärna att du har förändringsbenägenhet och vilja till utveckling.


Det är meriterande med processvana.



Information om oss och jobbet

Förlängd ansökningstid till och med 2020-09-10!

Resor ingår i jobbet. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår https://www.kronofogden.se/Jobbahososs.html

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Ansök nu