Active Omsorg i Linköping AB jobb i Göteborg

Hitta lediga jobb hos Active Omsorg i Linköping AB i Göteborg. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Göteborg.

Verksamhetschef till vårt nya HVB hem för unga i Göteborg

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Okt 4
Står du för ett nytänkande ledarskap och är en person med förmåga att ta egna initiativ? Vi söker nu en framåt och driven ledare, som vill vara med och göra skillnad för barn och unga inom HVB.

Active omsorg, en del av Team Olivia koncernen, befinner sig i en expansiv fas, där vi växer både genom nystarter och förvärv. Nu söker vi en verksamhetschef, som vill leda vårt nystartade HVB-hem för ungdomar i Göteborg. Vill du bli en del av vårt team?

Om Active Omsorg
Active Omsorg är ett vårdföretag som brinner för uppgiften att vara den självklara vägen in till det HVB som våra kunder behöver. Vi erbjuder våra uppdragsgivare en komplett vårdkedja med fokus på kvalitet, trygghet, professionellt stöd och resultat. Med en unik bredd inom HVB bestående av HVB-hem, stödboenden och öppenvård, ser vi till att alla barn och unga, hela branschen och samhället utvecklas framåt.

Om rollen
Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för verksamheten, och din huvuduppgift är att leda och driva arbetet på boendet. I rollen ansvarar du för den dagliga driften, verksamhetsplaneringen och ger medarbetarna de bästa förutsättningarna för att bidra med en kvalitativ vård- och omsorg. Med ansvar för personal, ekonomi och kvalitet följer du upp verksamhetens mål samt bidrar i det systematiska kvalitetsarbetet. I rollen är du tillståndsbärare för enheten samt har arbetsmiljöansvar.

Du leder en enhet inom HVB/SoL med 20 medarbetare och ingår i regionens ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer, stödresurser, regionchef och VD i vårt marknadsområde Individ & Familj. Du rapporterar till regionchef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rekrytering, resursoptimering och schemaläggning

Bedriva löpande kvalitets- och verksamhetsutveckling

Ansvara för matchning och inskrivningbeslut för klienterna och bedriva ett gott samarbete med kund, beställare och anhöriga

Säkerställa att avtal, uppdrag och regelverk efterföljs

Säkerställa beläggning utifrån budget och uppsatta mål samt samarbeta med säljfunktionen

Ingå i regionens ledningsgrupp och bidra till samarbete med övriga funktioner inom koncernen

Vem är du?
Vi befinner oss i en utvecklingsfas och söker dig som gillar verksamhetsutveckling och aktivt bidrar med dina kunskaper. Du har erfarenhet av arbete inom HVB och har tidigare arbetat i rollen som ledare. Du lyfter blicken och arbetar målfokuserat och proaktivt hittar lösningar. Vidare är du självständig, anpassningsbar och van vid att driva ditt arbete framåt med fokus på kvalitet och effektivitet.

Som ledare är du trygg med att fatta beslut mot bakgrund av de mål som ställs upp, och utifrån de ramar som finns för uppdraget. Då du har en coachande funktion gentemot dina medarbetare, lägger vi stor vikt vid att du är teamorienterad och en relationsskapande person.

Kvalifikationer

Utbildning

Relevant akademisk utbildning såsom socionom, beteendevetare eller annan lämplig utbildning enligt krav från Inspektionen för vård och omsorg (IVO)

Grundläggande utbildning i socialrätt

Din bakgrund

Arbetat som chef och ledare i minst 2 år

Tidigare erfarenhet av arbete inom HVB-vård för barn och ungdomar

Erfarenhet från budgetarbete och ekonomisk analys

Erfarenhet av HR-arbete (grundläggande kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljö)

Erfarenhet av att ha arbetat i privat sektor och i personalintensiv verksamhet

Erfarenhet av försäljningsarbete

Meriterande om du därtill har:

Utbildning inom ledarskap

Utbildning inom metodik för socialt arbete, ex. lågaffektivt bemötande och MI

Kunskaper i systemet Quinyx

Arbetat inom omsorgsverksamheter (LSS och/eller SoL)

Arbetat i en större organisation och/eller företag i stark tillväxt

Arbetat mot offentlig sektor

Övriga krav för tjänsten

Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal som i skrift

Goda systemkunskaper

B-körkort

Om verksamheten
Vårt HVB- hem har en unik struktur där klienterna bor i en egen lägenhet i ett hyreshus, med egen trappuppgång och en personallägenhet som bas. Målgruppen är pojkar och flickor i åldern 16-20 med psykosocial problematik, som lever i en konfliktfylld eller på annat sätt i en otillfredställande hemsituation. Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna. Behandlingen sker främst i klienternas lägenheter och i sociala situationer utanför boendet. Vi skräddarsyr behandlingsinsatserna utifrån klientens individuella behov, vår behandlingsbas är DBT, KBToch MI.

Placering
Din arbetstid är förlagd på verksamheten i Eriksberg/Göteborg där du även utgår från. Vårt huvudkontor finns i Linköping.

Vi erbjuder
Hos oss får du bidra med att utveckla vår organisation och ett av branschens ledande företag. Vi erbjuder dig spännande uppdrag med möjlighet att skapa relationer med kunder, medarbetare och uppdragsgivare på alla nivåer. Hos oss har du stöttande chefer nära, stödteam samt övriga centrala stödfunktioner inom koncernen.

Om rekryteringsprocessen
Rekrytering sker löpande, och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden. Vi välkomnar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är 31 oktober.

Vi genomför en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen.

Om tjänsten
Vi tillämpar provanställning och en grundförutsättning för att detta ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att du ska stå på tillståndet för verksamheten.

Vi tillämpar provanställning: 6 månader
Tjänstgöringsgrad: heltid, tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta regionchef Pia Moberg, pia.moberg@olivia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Active Omsorg, en del av Team Olivia
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. I koncernen ingår drygt 35 bolag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg samt hemomsorg. Bolaget sysselsätter idag drygt 12 000 medarbetare och blev år

2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag. Vi erbjuder dig som medarbetare, en familjär och stimulerande arbetsmiljö, personlig utveckling samt stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Med stolthet skapar vi ett rikare liv för de allra mest utsatta i samhället. Med den lilla verksamhetens närhet och gemensam trygghet gör vi skillnad för fler. Varje dag.

www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se/)

Ansök nu

Behandlingsassistent vaken natt till vårt nya HVB hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Är du som mest skarpsinnig på natten? Är du dessutom en trygg, stabil och självständig person som gillar att utmanas och har ett genuint intresse för människor? Då kan du vara rätt person för oss! Vi söker nu behandlingsassistenter som kan arbeta vaken natt på vårt nya HVB-hem Eriksberg. Med en unik bredd inom HVB, ser vi till att alla barn och unga, hela branschen och samhället utvecklas framåt.

Om Active Omsorg
Active Omsorg ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköping med omnejd samt i Göteborg och har ca 120 anställda. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar. HVB Eriksberg är en helt ny verksamhet som vi kommer att starta upp i januari 2024.

Om verksamheten
HVB-hem Eriksberg vänder sig till målgruppen barn och unga i åldrarna 16-20 år som vistas i olämpliga miljöer t.ex. som har begått enstaka brott, provat att ta droger eller som har ett hotfullt beteende.Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna och våra medarbetare är specialiserade inom TO, DBT, KBT, Återfallsprevention och MI. Våra klienter bor i en egen lägenhet i ett hyreshus med egen trappuppgång och med en personallägenhet som bas.

Om rollen

I rollen som behandlingsassistent vaken natt ansvarar du för att säkerställa ungdomarnas trygghet och säkerhet. Som stöd under natten har du alltid personal du kan ringa och få stöttning av från andra verksamheter alternativt en kollega som sover jour. Vi har under helger och nätter även chefsjour tillgänglig på telefon.

Vem är du?

Vi söker nu dig som är en trygg och stabil person som kan möta ungdomar i kris. Andra viktiga egenskaper är en grundhållning av respekt, jämlikhet och vänlighet. Att arbeta med ungdomar på ett HVB-hem ställer stora krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med ungdomar och dina kollegor.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning på minst 2 år inom vård och omsorg exempel socialpedagog, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

B-körkort

Meriterande

Tidigare arbete på HVB, erfarenhet av arbete med ungdomar i kris

Utbildning inom MI och lågaffektivt bemötande

Personliga egenskaper som värderas i tjänsten

Stabil och trygg

Engagerad, hjälpsam och kommunikativ

Förmåga att samarbeta och inspirera människor i din omgivning

Självständig och ansvarstagande

Vi erbjuder
Hos oss får du arbeta i en stimulerande och utvecklande roll med härliga kollegor och chef som stöttar dig i arbetet. Vi erbjuder också kompetensutveckling i form av relevanta grundläggande utbildningar samt friskvård till alla våra medarbetare.

Vi har ett öppet och familjärt arbetsklimat där vi välkomnar nya idéer, tankar och förslag till förändring och förbättring i våra verksamheter. Vi erbjuder goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.

Om rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag 21 december. Rekrytering och urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så sök redan idag. Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts. Vi genomför även en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen och med din ansökan ger du oss medgivande att genomföra en sådan vid det skedet av processen.

Om anställningen
Lön enligt överenskommelse
Lönetyp: Fast månads- eller timlön
Anställningsvillkor: Ca 70 % tjänstgöringsgrad med möjlighet till mertid om så önskas. Du arbetar nätter på schema. Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas med provanställning.

Tillträde till tjänsten är januari 2024

Har du frågor om tjänsten?
Välkommen att kontakta

Linda Gustafsson, linda.gustafsson@activeomsorg.se

Vi ser fram emot din ansökan!

____________

Active omsorg, en del av Team Olivia
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. I koncernen ingår drygt 35 bolag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg samt hemomsorg. Bolaget sysselsätter idag drygt 12 000 medarbetare och blev år 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag.

Vi erbjuder dig som medarbetare, en familjär och stimulerande arbetsmiljö, personlig utveckling samt stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Med stolthet skapar vi ett rikare liv för de allra mest utsatta i samhället. Med den lilla verksamhetens närhet och gemensam trygghet gör vi skillnad för fler. Varje dag.

www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se/)

Ansök nu

Behandlare till vårt nya HVB-hem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Nov 23
Är du en trygg, stabil och ansvarstagande person som gillar att utmanas? Vill du arbeta med något betydelsefullt, där du dagligen gör skillnad för ungdomarna du jobbar med? Då kan du vara rätt person för oss! Active omsorg befinner sig i en expansiv fas, där vi växer och behöver bli fler. Vi söker nu engagerade behandlare, till vårt nya HVB-hem i Göteborg.

Om Active Omsorg
Active Omsorg ingår i Team Olivia koncernen. Vi finns i Linköping med omnejd samt i Göteborg och har ca 120 anställda. Vi bedriver bland annat HVB-hem, stödboenden och öppenvård. Många av våra verksamheter är inriktade mot ungdomar. HVB Eriksberg är en helt ny verksamhet som vi kommer att starta upp i januari 2024.

Om verksamheten
HVB-hem Eriksberg vänder sig till målgruppen barn och unga i åldrarna 16-20 år som vistas i olämpliga miljöer t.ex. som har begått enstaka brott, provat att ta droger eller som har ett hotfullt beteende.Vi bedriver helt individuell behandling för klienterna och våra medarbetare är specialiserade inom TO, DBT, KBT, Återfallsprevention och MI. Våra klienter bor i en egen lägenhet i ett hyreshus med egen trappuppgång och med en personallägenhet som bas.

Om rollen
Som behandlare stöttar, inspirerar och leder du klienterna på vår enhet tillsammans med dina härliga kollegor. Du ansvarar för att säkerställa ungdomarnas trygghet, stärka deras utveckling och bedriva kvalificerat behandlingsarbete. I rollen ges du möjlighet att lära dig om beteendeanalys och andra verktyg inom KBT samt om färdighetsträning inom Dialektiskt beteendeterapi, då detta är grundmetoder i vårt arbete. Rollen kräver att du har möjlighet till oregelbunden arbetstid med dagar, kvällar, helger och nätter.

Arbetsuppgifter

Stötta varje ungdom i sin individuella utveckling utifrån genomförandeplaner

Bedriva behandlingsarbete i samarbete med övriga teamet med ansvar för både planering och genomförande av insatser

Främja ett gott samarbete med kollegor, föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomarnas nätverk

Ansvara för att social dokumentation utförs enligt aktuella riktlinjer

Vem är du?

Du har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med ungdomar, med förmåga att möta ungdomar i kris. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom socialt arbete. Rollen som behandlare ställer höga krav på din förmåga till tålamod och att i din yrkesroll skapa tillitsfulla relationer med både ungdomar och dina kollegor. Det krävs att du har kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt, samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du lägger även stor vikt vid att skapa ett gott samarbete men kan också planera och driva ditt eget arbete självständigt.

Kvalifikationer

Relevant eftergymnasial utbildning på minst 2 år inom vård och omsorg som exempelvis socionom, beteendevetare eller behandlingspedagog

Erfarenhet av arbete utifrån metoden lågaffektivt bemötande

Flytande kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift

B-körkort

Meriterande

Erfarenhet från behandlingsarbete med målgruppen ungdomar och unga vuxna

Dokumentationsvana

Utbildning och/eller erfarenheter inom TMO, KBT, DBT, MI, ÅP och FIT

Flerspråkig

Personliga egenskaper som värderas i tjänsten är:

Engagerad, stabil, trygg och kommunikativ

Skicklig på att samarbeta och inspirera människor i din omgivning

Förmåga att sätta gränser och vara konsekvent

Strukturerad med ett lösningsfokuserat förhållningssätt

Vi erbjuder
Hos oss får du arbeta i en stimulerande och utvecklande roll med härliga kollegor och chef som stöttar dig i arbetet. Vi erbjuder också kompetensutveckling i form av relevanta grundläggande utbildningar samt friskvård till alla våra medarbetare.

Vi har ett öppet och familjärt arbetsklimat där vi välkomnar nya idéer, tankar och förslag till förändring och förbättring i våra verksamheter. Vi erbjuder goda karriärs- och utvecklingsmöjligheter.

Om rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag 21 december. Rekrytering och urval sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så sök redan idag. Utdrag ur belastningsregister lämnas innan tjänsten tillsätts. Vi genomför även en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen och med din ansökan ger du oss medgivande att genomföra en sådan vid det skedet av processen.

Om anställningen
Lön enligt överenskommelse.

Lönetyp: Fast månads- eller timlön
Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas med provanställning.

Tillträde till tjänsten är i januari.

Har du frågor om tjänsten?
Välkommen att kontakta

Linda Gustafsson, linda.gustafsson@activeomsorg.se

Vi ser fram emot din ansökan!

____________

Active omsorg, en del av Team Olivia
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. I koncernen ingår drygt 35 bolag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, individ- och familjeomsorg samt hemomsorg. Bolaget sysselsätter idag drygt 12 000 medarbetare och blev år 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag.

Vi erbjuder dig som medarbetare, en familjär och stimulerande arbetsmiljö, personlig utveckling samt stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Med stolthet skapar vi ett rikare liv för de allra mest utsatta i samhället. Med den lilla verksamhetens närhet och gemensam trygghet gör vi skillnad för fler. Varje dag.

www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se/)

Ansök nu